18 června, 2018

KRTINEC č.320

205 komentářů:

  1. Jsem na okresní Správě a údržbě silnic - zkoumám moderní zařízení dílny s nc-stroji:
    https://imgur.com/a/rOiTgiD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. - zatímco demisová vláda dnes(ne?)slibuje v Pardubicích a pan president s chotí pobyde 3 dny v Ústeckém kraji. Kdo ví, kolik otázek a odpovědí je možné ve vymezeném čase 35 minut stihnout.

      U nás po obědě 3 mm, tak si pouštím 1. díl Českého komorního zlata (Pavel Haas Quartet), na opakovaný záznam skoro přímého přenosu Figarovy svatby (už otitulkovaný, Adam Plachetka a Martina Janková jako Figaro a Zuzana)z roku 2015 se lze dívat naposledy 7.8.2018, tak to vezmu po částech.

      Virtuální kytka k prvenství panu JAHovi.

      Vymazat
    2. Nejlepší je stav, když si investor objedná realizační projekt a lidi už jsou na stavbě, připravení montovat zařízení. Musím je zklamat, nejdřív pojedu do Brd.

      Vymazat
    3. Ale dá se to i bez projektu, ten se udělá potom:
      https://imgur.com/a/QSndNF9

      Vymazat
    4. Oprava - Figarova svatba až do letošního 8.8., neb záznam koncertu z Metropolitky (1.) z roku 1983 je dnes 18.6. naposledy - a začal tak hezky předehrou k Prodané nevěstě. Nějak ztrácím o datování v ČT přehled, však už mě párkrát převezli.

      To: Ládik!!!
      Oskeruše jsem nikdy neochutnala a viděla je jen na obrázku. Pěkně jsem si strom, na kterém rostou, pomýlila s morušovníkem. Nevím, proč mi naskočilo, že byste časem mohl za dlouhých zimních večerů vyrábět hedvábí - Vy zatím nejspíše pálenku (?).
      Koukám, že české projektové postupy jsou stále přizpůsobivé - pokud na ně investor od cizích nic nechce, proč ne.

      To: Liška
      Asi máte nějakou pozdější odrůdu meruněk - jsem tu udávala, že nám jich zůstalo na stromě 6, při dozrání se ukázaly 2 další. Marmelády na vánoční lepení nám zatím netřeba.

      To: Gaia
      Klíště jste jistě odstranila včas a bez následků. Kde jste k němu na zámku či v parku přišla?

      Venku už opět modro, na políčko ale příliš teplo.

      Vymazat
    5. Ad: Baba Jaga.

      Dakujem. Bolo to neplanovane. Cakal som u ocneho lekara na vysetrenie zraku (prvidelne, rocne), tak som prezeral, co noveho, cez mobil. Aspon som si potrenoval pisanie na mobile i oci pred vysetrenim☺.

      Nastastie mi "kontrolor" neponukal na overenie toho, ze nie som robot, ziadne obrazky, ale uveril mi na prvykrat☺

      Vymazat
  2. Rozhovor s prof. Kellerem:

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Situace-je-hroziva-Na-spolecnosti-parazituji-neprizpusobivi-i-hodne-bohata-elita-naroda-Profesor-Keller-hovori-o-socialnim-systemu-skolstvi-a-zivotni-urovni-v-nasi-zemi-540488
    ************
    Vládní cirkus:
    Já se z toho Pochečiju!
    +++
    Hamáček lže, jako když /ho/ Kalousek tiskne !

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím všechny v Noře a jdu si přečíst básničky, abych byla v obraze.

    OdpovědětVymazat
  4. Evropská politika potřebuje více žen.
    Ženský prvek je nezastupitelný, ženy jsou nepřekonatelné ve smírném a mírovém řešení, na ministerstvech obrany jsou zcela nenahraditelné v plánování konečných řešení ruské otázky:


    „Pokud to nejde jinak, musíte udeřit jako první,“
    zaznělo z úst německé ministryně obrany Ursuly von der Leyenové (CDU).
    Její slova přinesl server Berliner Express. Nejen těmito slovy se spolková ministryně obrany snaží přesvědčit své koaliční kolegy z německé sociální demokracie, aby kývli na navýšení výdajů na obranu. Ty by podle představ ministryně měly dosáhnout sta miliard euro, a to teprve pro první fázi. Jen takováto investice prý zajistí, že německá armáda bude připravena na případný ruský úder.
    Celý článek v němčině naleznete zde. Když už jednou řekla, že v krajním případě může být nejlepší obranou proti případnému agresorovi preventivní úder na nepřítele, tak tu myšlenku také rozvedla. NATO by podle názoru spolkové ministryně obrany mělo namířit některé své jaderné zbraně na Petrohrad, Moskvu a další velká ruská města. I ta ležící více ve vnitrozemí. Hrozba jaderného úderu na tato měsla by měla Rusko odradit od případné agrese.

    Pokud by přece jen došlo k válce s Ruskem, Leyenová doufá, že Západu pomůže opozice dnes stojící proti ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

    Putinismus je podle Leyenové nebezpečnou ideologií, pro kterou bude možná potřeba jednou najít i „konečné řešení“. "
    ****

    Řekl bych, že Adolf Hitler se přece jen takhle otevřeně velmi dlouho neprojevoval.
    Nehodlá tato dáma nahradit současnou německou kancléřku ?
    Každá německá ministryně války by měla mít odedneška Mein Kampf ve své tronistře!

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zautocit-na-Rusko-Na-to-musime-byt-pripraveni-rekla-ministryne-obrany-Nemecka-540545

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, je to Německo, co říci více! Oni si prostě nedají a nedají pokoj.

      Vymazat
    2. Vzhledem k tomu, ze Praha je, jak znamo, stare risskonemecke mesto, necte se to lehce ...

      Vymazat
  5. Taky zdravím, honem dočítám, jsem v Praze jen na skok večer zase na chatu, do služby. Je to divočina! :-)
    Ládik jede do Brd, hleďme, to je skoro tady u nás! :-)
    Z chaty jsem jela na parcelu posekat, jitrocel a další plevele vykvetly mocně, tráva skoro žádná, tak jen asi 12 košů. Mulčovat jsem nechtěla, trousit si všechny ty kvetoucí plevele přímo zpět do trávníku, to je raději pomučím v kompostu.
    Otrhala jsem dva stromky rybízu a... byly plné zuřivých a šíleně pobíhajících mravenců, kteří z otrhaných plodů nechtěli vylézt, musela jsem na rybíz v hrnci nalít minerálku a utopit je, jinak bych si je přivezla v autě domů. K tomu mi uschl jeden mladý stromek a další k tomu mají nakročeno, žerou je mšice a postřik jsem zapomněla na chatě... Zalévám tam vždy při sekání, tedy jednou za 14 dnů, a to nestačí.
    Na chatě jsem udělala v neděli, kdy všichni kromě matky vypadli pryč, 20 skleniček jahodového džemu. A on už stojí v řadě rybíz a hlásí se o slovo (normálně dozrává kolem 7. července). Nějak mi dochází dech.
    Tak zase někdy!

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla jsem posekat, ale když vidím ty včelky na jeteli, nemám to srdce. Nechám je ještě do zítra bužírovat na nektaru.
    Ještě ve čtvrtek jsem udělala prvních 6 skleniček meruňkového džemu, aby nebyl tak ostrý, přidala jsem hrušku a jablko. Je tak dobrý, že bych snědla všechen na posezení.
    Včera tu prý lilo 2 hodiny, tak je zase zalito. Mám už v tom květináči několik malých zelených rajčátek, to je paráda! A kolem to voní rajčatovou natí, chodím fetovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sežral balík nějakých trubiček, asi na stres.

      Vymazat
    2. A pomohlo to? Utekl? :-)

      Vymazat
    3. Mám další ... to jsou ty termíny "na zítra". V nouzi (pravidelně) se to dá dohonit ještě ráno, mezi 04-08:00h. Nejsou lidi, co by dělali.

      Vymazat
  7. Zaujala mě BJ, s dotazem, kterou že hudbu nám hráli na koncertě, když jsem tam usnula, že by si ji pustila při nespavosti.

    Tak k tomu bych podotkla, že k usnutí jsou regulérní pouze ukolébavky, a ty se na koncertech moc nehrají. Pokud někdo usne nebo zkolabuje na veřejnosti, bývá to vinou jeho nemoci nebo duševní indispozice, únavy apod., a v tom případě usne klidně i na Slovanské tance.
    Předloni o dvě řady přede mnou zkolabovala paní, dobrá známá - učitelka hudby. Byla nemocná, ale šla, nechtěla o koncert přijít. Najednou se svezla ze židle a natáhla se na zem. Přerušení, čekání na záchranku. Pochybuji, že na ARU zjišťovali, co se hrálo za skladbu.
    Já usnula z únavy a přetažení, co hráli, je opravdu vedlejší.
    Takže ten dotaz beru jako fór.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem letos v zimě poprvé v životě začala usínat v opeře... únava, přetažení.
      Raději koncerty vynechávám, až zase bude lepší konstelace. Tak vás, Marie, úplně chápu.

      Vymazat
    2. Mi se na koncertě ještě nepodařilo usnout. Byl jsem ale jenom na jednom, se spartanem, když mu bylo cca 12 let - Stamicovo kvarteto. Bylo tam jen pár lidí, tak by to byla ostuda.

      Vymazat
    3. A co vedlo Spartana na Stamicovo kvarteto, a ve 12ti??

      Někdo zase umí virtuózně běhat, to musí být taky koncert.

      Vymazat
    4. Koupili jsme mu klarinet a nutili ho hrát. Jenže v Hořovicích nebyl učitel, ten byl až ve Varech, tak to vydrželo jenom rok a je s hudbou konec...

      Vymazat
    5. Na klarinet se naučil brácha, dva cykly v ZUŠ, ale nechal toho. Naučil se na klávesy a el. kytaru, i ságo, aby mohl hrát v kapele. To je pak koníček jako bejk, na celý život, pokud se kluci nerozejdou. A stejně se po létech zase dali dohromady a hrajou s nadšením.
      Spartan šel jinou cestou, sport je pro něj určitě kůň nejlepší. Ať se mu daří.

      Vymazat
  8. Laco deczi tedy válí, na to že mu je 80 ještě utáhne hodinový koncert a na trubku a u toho byste neusnuli repráky nadoraz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě. Byla jste na koncertě? Přávidím!!!

      Vymazat
    2. Byla zrovna dneska a zadara

      Vymazat
  9. Dispozice domku (se sedlovou střechou, délka 23m); celá jižní stěna je skleněná, i kus západního štítu. Mladý architekt.
    https://imgur.com/a/evF3q9F

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záchod v koupelně? Architekt je zřejmě opravdu mladý...
      Pamatuji si, jak to bylo v domku u tchánových a dodnes mám živou vzpomínku na ovzduší v koupelně, kam jsem šla vykoupat děti poté, co byl někdo z dospělých na velké....

      Vymazat
    2. Na velké akce je vyhrazen ten záchod 1.08... :o) v koupelně je pohotovostní. Spíš ta schodišťata mi připadají krátká. Nebo mají pořádně vysoké stupně.

      Vymazat
    3. Už jsem viděl i 2 mísy v 1 místnosti!

      Vymazat
  10. Díky za krtnec, pane domácí.
    Lost Souls - Loreena McKennitt
    https://www.youtube.com/watch?v=jRvjSXJfUaY

    Gratulace k prvenství, p. JAHA.
    The Shadow Of Your Smile - The Singers Unlimited & Oscar Peterson Trio
    https://www.youtube.com/watch?v=33x8qqyyzAg

    Coleman Hawkins & Ben Webster - It Never Entered My Mind
    https://www.youtube.com/watch?v=hi8NtRBfrAc

    *Tenkrát v ráji-Radůza*
    https://www.youtube.com/watch?v=VXCd7kUwiHU

    Pro pana Kopíčka
    Pyotr Ilyich Tchaikovsky : Piano Concerto No. 1 in B♭ minor
    https://www.youtube.com/watch?v=O9dZCpYBPQQ

    OdpovědětVymazat
  11. Pojedu trasu Svitavy, Polička, Hlinsko, Chotěboř - možná někde u vody uvidím Gaiu.

    OdpovědětVymazat
  12. Tužka napíše,...čtu si,...a něco k dvojitým WC. Tenhle zvyk, chodit společně na WC mají ve Finsku. Nevím, zda všude,...ale kamárádka, co žije v Norsku, má velice přívětivou parťačku v práci, rodilou Finku. Pozvala nás, před lety, na jejich chatu u jezera. A u chaty WC s dvěma otvory vedle sebe a jedním obdélníkovým poklopem.

    Když šel někdo z domácích na záchod, tak koukl okýnkem, a když bylo druhé místo volné, vešel, zased, dal řeč,....pro mne to byl takový šok, že jsem se z toho musela jít vzpamatovat do přírody,...rozchodit. Nikdo mě na to nepřipravil,...ale kamarádka říkala, že tam v tom kraji to je starý zvyk, normálka, a že takhle chodit společně na záchod je to proto, aby tam náhodou někdo neumrzl, protože záchod je mimo a hodný kus od domu a v zimě to může být nebezpečné.
    Co jsem zjistila, že tam někdy seděli a povídali si, třeba půl hodiny.

    Po celou dobu návštěvy jsem pak odcházela hluboko do přírody,...jednou se mi to skoro stalo osudným,....hopla jsem z prkenného chodníčku za krásné keře, a oni se se mnou začaly potápět do jezera do bažiny, no stihla jsem to skočit zase zpět,....ještěže nosím rifle s páskem,...než jsem to rozepla a zabezpečila, už jsem zaregistrovala náhlé klesání,...takže to odnesly jen nohavice,...byly jen od rašeliny.

    Jsou věci mezi nebem a zemí, na které nejste dobře nachystáni,...a pak jsou ty konce šokující.

    A to jsem chtěla psát zcela jiný příběh,.. už jsem na Akt. ho asi dvakrát načala, jen pár vět,....jóó,...moje nevlastní prateta, jako mladá dívka měla chlapce, s kterým si slíbili, že až skončí válka, / první světová, do které musel narukovat/, že uzavřou manželství. Slíbila, že bude čekat. Poslední lístek, který od něho dostala, měl datum 17.6.1918. Byl saperem na Piávě.
    Nikdy se nevdala,...říkala,....musím splnit slib,...nemohu ho porušit,...jednou mi řekla,...od jeho odchodu se mě už žádný muž ani nedotkl,...nemohla jsem to dovolit,..slib je slib, kdybych našla jeho hrob, požádala bych ho, aby mě ze slibu vyvázal, pak bych se asi vdala, slib je pouto, nemá hrob,...je veden jako nezvěstný.

    Jo. Život není peříčko,...někdo se rozhodne, že dopije svůj kalich hořkosti až dodna.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem netušil, že fini jsou až tak společenští. Napadá mě, že třeba vláda by takhle mohla zasedat.

      Vymazat
    2. Stejné dvousedátko s poklopem jsem viděla (nezkoušela) na chatě blízko tehdejšího Leningradu.

      Vymazat
  13. Na sever od řeky Dyje
    uvítací melodie
    od ministra poche
    zní každičký Woche:
    muslimové pojďte sem
    necháme vám svoji zem
    do malebných vísek
    přivezem vám písek.
    Prasečáky už se ruší
    k alláhovi nejsme hluší
    od Blaníku emíři
    pravou víru rozšíří.

    OdpovědětVymazat
  14. Není Honsák nemocný? Teď může smečovat každý den.

    OdpovědětVymazat
  15. Cigán převaděč:

    Překonal jsem saharu
    vedu deset agbarů
    dejte prachy na drevo
    já vám dávám najevo
    kdo je tady král,
    ať jdou všichni dál.
    Já jsem teď král sahary
    přes písek a radary
    vodím v noci emigranty
    tak mi dejte už ty granty.

    OdpovědětVymazat
  16. Jede bílá dodávka
    každý není padavka
    některý i uskočí
    nebo za roh zabočí.
    Neřídí ji tenorista
    ale hodný traktorista,
    soused spolehlivý,
    sbírá bedly nebo hlívy,
    lidi zdraví na potkání
    to se člověk neubrání
    aby neřek dobrý bože
    proč máš v rukách ty dva nože?
    Teď ho veze bílý vůz
    v hlavě hraje deset můz
    Hasan Husajn Fatima ..
    tam ta ženská šaty má
    jenom do půl lýtek
    pošlu ji do kytek.

    OdpovědětVymazat
  17. Ještě k tomu úžasnému domku: patro (s průhladem do přízemí), západní štít a model:
    https://imgur.com/a/KjLTWp5

    OdpovědětVymazat
  18. Zveřejňování fotek ze školních kroužků, vystoupení, výletů odzvonilo, zruší se asi i maturitní tabla. Sankce jsou vysoké, hrozí vězení (viz Francie).

    „Ono jde v podstatě o soulad s tím, co má škola dělat. Má vzdělávat, ale už nikde není napsáno, že má dělat své promo, tedy zveřejňovat informace o svých žácích a studentech na internetu,“ podotkla Frýbová. Jak se s takovou situací vypořádat ukázala na příkladu z Finska, kdy děti, jejichž rodiče nesouhlasí s uveřejněním fotografie jejich dětí na školním webu, dostanou papírovou fotografii domů a na internetu je jejich obličej rozrastrován.

    http://www.ceska-justice.cz/2017/09/i-na-fotky-deti-na-skolnim-webu-bude-kvuli-gdpr-potreba-povoleni-rodicu/

    OdpovědětVymazat
  19. To: Marie
    Kdepak fór, Maruško - zvědavost a malá sonda do duše odbornice na hudbu. Dle Vašeho vyjádření je neskutečné, čemu je někdo ochoten dobrovolně obětovat své unavené či dokonce nemocné tělo. I když pravda nic není možné předvídat, že. (Hodinu s panem Deczim ve stínu bych možná v tomhle teploučku také jako Gaia dala.)
    Ano, skladba v tom případě není důležitá. Účastník i ostatní posluchači si z ní možná na dlouho zapamatují to místo v ní, kdy se tak stalo. Jako já vyzvánění mobilu ve vedlejší lóži při sboru Židů v Nabuccu, zatímco upadnutí kužele z mé ruky při Smetanovi na spartakiádě a srovnávání s nahrávkou k ní při dalším živém poslechu už má mysl vytěsnila.

    Ochrana osobních údajů je věc až neskutečná. Na našem tablu byla uvedena jen škola a třída, jméno žádné - to by snad mohlo projít.

    To: Ládik!!!
    Vám po panu Honzákovi opravdu teskno? S vyjádřením o "nemožnosti čtení s hlavou plnou vlastních myšlenek" (u Boschovek pana Vlacha) jste mě nicméně zcela odrovnal. Ještě že máte možnost psát a skládat je (asi včetně občas možná vypůjčených - čtyřverší už jste dlouho nedal) do rýmů. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ:
      Právě že někdo to nebere jako "oběť", ale jako jeden z mála "léků", které mu pomáhají.

      Vymazat
    2. Při koncertě pana Deczi v zámeckém arealu nám lital nad hlavou dron,který to snímal z výšky,tak jsem si vzpomněla,před mnoha lety na podobném koncertě,když jsem se před tím přejedla melounu,odskočila jsem si velmi akutně do křoví, to dnes už nebude možné,ba ani v lese,tam zas jsou fotopasti,ba ani akutně se někde podrbat či srovnat škrtící podprsenku. Bude to těžká doba,možná ještě budem vděčně za ty burky,že v nich budem všechny stejne a neidentifikovatelné ,tudíž si bude možno něco dovolit,i když v NG psali, že už mají programy,kdy vás odhalí i v masce dle typu chůze,kdy odhalí klouby a jejich pohyb zavedou do grafu.

      Vymazat
    3. Tak jo, Maruško. Maminka má vždycky pravdu - to jste. Domácí léčba stejným lékem pomáhá méně než v souznění s jinými? - živé muzikanty i obecenstvo mám na mysli.
      Ještě k tablům - maturanti už jsou převážně plnoletí, tak proč vlastně tabla ne?

      Vymazat
    4. S těmi burkami už mě to taky kolikrát napadlo, v podobné souvislosti.

      Ještě k té paní, která "obětovala své nemocné tělo" návštěvě koncertu. Paní ovšem neměla chřipku ani spalničky, ale trpěla vlekými oběhovými potížemi spojenými s vysokým tlakem, navíc od ní tehdy odešel manžel, což těžce nesla. Byla to její poslední návštěva koncertu, protože nedávno zemřela.
      Možná netypický případ, ale ono se nedá vždy všechno zobecnit.

      Vymazat
  20. BJ -
    že vlastní myšlenky jsou překážkou v četbě - to není moje myšlenka, ale Vlachova. U mě to je jednoduché; vlastní myšlenky téměř nemám (nejvíc na jídlo), a téměř žádné od nikoho nepřejímám - a tak je mi lehko, můžu číst i blbosti (těžké věci).
    Jáchym vlastními myšlenkami oplývá a navíc hodně čte, prto je mu těžko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtete blogy pozorněji než já - pro mně podobné by bylo dobré zkopírované (byť neúplné) dát do uvozovek. Myšlenky Vás náhodou napadají bezvadné - jen našeho pana presidenta Zemana na koni si nějako představit nedovedu.
      Brdy jsem jako mnoho jiného taky nikdy neviděla a neuvidím, moc mě teď na mapách.cz potěšili nejvyšším kopcem. Na mapě Tok 865, v popisu 864 m nad mořem. A dokonce i kopec Praha (862) tam je - neměli by je přeměřit, zda není nejvyšší?
      Příjemné a bezpečné cestování Vám přeju.

      Vymazat
    2. Zatím finišuju na zakázkách a hospodařím s minutama...

      Vymazat
  21. Hamáček vydírá babiše
    tak to mu babiš nejspíše
    přerazí pazoury
    a dá k betonu do roury.
    Hamy Hamy, kdo tě řídí?
    Mnoha lidem se to břídí;
    arogantní způsoby,
    nepřiznání chudoby,
    to bude tvůj hrob,
    tak s tím něco rob.

    OdpovědětVymazat
  22. Zdravim - nevise, zdali se reinkarnoval leon? Staci ano/ne/kdovi?
    Diky.

    OdpovědětVymazat
  23. Na jedné vodní ploše u náměstí se objevila plovoucí socha(?)-atrapa jakéhosi člunu-vaničky se sedící postavou, celé v bílém provedení. Možná plast, kvůli lehkosti. Napadlo mě po chvilce, že to možná je další odezva na vodní sporty prezidenta Zemana.... :-)

    Ládiku, a podvodní kosu znáte? Nebo dokonce kombajn na kanadský mor..

    https://www.novinky.cz/domaci/302269-na-bolevecky-rybnik-v-plzni-vyjel-podvodni-kombajn.html

    OdpovědětVymazat
  24. Napsala jsem teď ještě mail Pirátům:

    Dobrý den,

    prosím Piráty, aby se vzali za úpravy v trestním zákoníku, aby nebyl důvod ratifikovat Istanbulskou úmluvu, a aby hlasovali proti ratifikaci Istanbulské úmluvy.

    Cituji ze stránek Aktuálně:

    K přípravě podkladů k ratifikaci Istanbulské úmluvy bude podle ministerstva spravedlnosti možné přistoupit teprve tehdy, až novelu trestního zákoníku schválí i Senát a podepíše prezident. Střízlivé odhady hovoří o tom, že navazující ratifikace úmluvy se tak odehraje až v podzimních měsících.

    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/stret-o-genderovou-ideologii-se-odklada-kontroverzni-smlouva/r~93b9ef8a64e411e8ad4a0cc47ab5f122/


    Podle mě PRINCIP ROVNOSTI je zásadní věc a rozhodně nechci, aby vnoučata a další pokolení žila pod vlivem a dozorem Velké sestry (zřejmě dvojčete Velkého bratra z Orwellova románu 1984), aby sexuální obtěžování byl závažný trestný čin a chci, aby sexuální obtěžování byla sexuální pozornost po odmítnutí sexuální pozornosti a aby to byl přečin s trestem odpracovat 50 až 300 hodin veřejně prospěšných prací.

    Kdyby ČR Istanbulskou úmluvu ratifikovala, tak se dá očekávat obrovský nárůst trestních oznámení pro sexuální obtěžování - připomínám ze stránek novinky:
    Na internetu si ženy radí, jak obvinit manžely ze sexuálních útoků na děti

    Při rozvodech a tahanicích o děti často jedna ze stran sporu sáhne k podpásovým úderům. Jednou ze „zbraní“ manželek je obvinění manžela ze sexuálního zneužívání dětí. Policisté a státní zastupitelství v posledních měsících evidují výrazný nárůst těchto případů. Na internetu jsou dokonce i skupiny, kde si ženy navzájem radí, jak obvinění vykonstruovat.

    https://www.novinky.cz/krimi/448235-na-internetu-si-zeny-radi-jak-obvinit-manzely-ze-sexualnich-utoku-na-deti.html
    ---
    Cituji ze stránek irozhlas:

    Co Evropané považují za sexuální obtěžování? Britkám vadí zírání do výstřihu, Francouzkám pomrkávání

    Názory na to, co se rozumí pod pojmem sexuální obtěžování, se totiž výrazně liší, a to mezi muži i ženami. Stejný kompliment někdo může považovat za lichotivý, někdo jiný ale za urážlivý a překračující hranice.

    Liší se názory na vtipy o sexu – zatímco Němci jsou v tomto směru relativně tolerantní a jen každý třetí považuje neslušné anekdoty za
    případ sexuálního obtěžování, téměř 70 procent Britů sprosté poznámky obtěžují.

    Kromě toho se většina britských žen domnívá, že muž překračuje hranici, když zírá ženám do výstřihu. Také Francouzi, známí kulturou flirtování, se v průzkumu ukázali být poměrně striktní. Každý čtvrtý považuje pomrkávání za sexuální obtěžování a pro 16 procent je tabu i pozvání na rande.

    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/co-evropane-povazuji-za-sexualni-obtezovani-britkam-vadi-zirani-do-vystrihu_1711191945_kro

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokračování toho mailu:

      To je podle mě šílené i Istanbulská úmluva, tu by neměla ČR ratifikovat a to z důvodů:

      1. Princip rovnosti je ukotven v Listině základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku České republiky. Přitom Istanbulská úmluva - cituji ze stránek rovnesance:

      Průlomové aspekty úmluvy

      Úmluva považuje násilí vůči ženám za porušení lidských práv a formu diskriminace. Znamená to, že státy se budou muset zodpovídat, pokud nebudou na toto násilí adekvátně reagovat.

      --

      ISTANBULSKÁ ÚMLUVA NEPOVAŽUJE NÁSILÍ VŮČI VŠEM LIDEM BEZ OHLEDU NA POHLAVÍ ZA PORUŠENÍ LIDSKÝCH PRÁV A FORMU DISKRIMINACE.

      Přitom - cituji ze stránek womanonly, autorka Jana Albrechtová:

      Domácí násilí na mužích. Proč to ženy dělají a proč muži zůstávají?

      Věděli jste, že…

      Ve dvou z pěti případů domácího násilí jsou oběťmi muži.

      https://www.womanonly.cz/domaci-nasili-na-muzich-proc-to-zeny-delaji-a-proc-muzi-zustavaji/

      !!!

      2. Úmluva uvádí přehled závažných trestných činů, mezi nimi i sexuální obtěžování a je v ní uvedeno:

      Tímto se dává jednoznačně najevo, že násilí vůči ženám a domácí násilí nejsou soukromou záležitostí. Naopak, pro zdůraznění obzvláště
      traumatizujícího dopadu trestných činů páchaných v rámci rodiny je možno pachateli uložit přísnější trest, jestliže je obětí manžel(ka),
      partner(ka) nebo jiný člen rodiny.

      ---

      Takže když mě políbí nebo pohladí můj muž ve chvíli, když na to nebudu mít náladu, tak můžu na něho podat trestní oznámení pro sexuální obtěžování, tedy závažný trestný čin s možností uložit přísnější trest, protože se jedná o partnera.

      !!!
      3. Některé části Istanbulské úmluvy mohou vyvolat představu o činnosti Velkého bratra v Orwellově románu 1984 - cituji ze stránek rovnesance:

      Prevence násilí, ochrana jeho obětí a stíhání pachatelů jsou úhelnými kameny této úmluvy. Ta se ovšem také snaží ovlivnit smýšlení i cítění jednotlivce a obrací se tudíž na všechny členy společnosti, obzvláště pak na muže a chlapce, s výzvou ke změně postojů.

      Průlomové aspekty úmluvy

      Úmluva považuje násilí vůči ženám za porušení lidských práv a formu diskriminace. Znamená to, že státy se budou muset zodpovídat, pokud nebudou na toto násilí adekvátně reagovat.

      Je to první mezinárodní smlouva obsahující definici pohlaví. Znamená
      to, že pro ženy a muže platí nejen biologické rozlišení mužského a
      ženského pohlaví, ale existuje rovněž společensky konstruovaná kategorie pohlaví, jež ženám a mužům určuje specifickou roli a chování. Výzkum prokázal, že určité role a modely chování mohou vést k tomu, že násilí vůči ženám je považováno za přijatelné.

      Úmluva vyzývá veškeré relevantní státní orgány a služby, aby se zapojily do řešení problému násilí proti ženám a domácího násilí koordinovaně.
      Znamená to, že by úřady a nevládní organizace neměly jednat na svou pěst, ale vypracovat protokoly umožňující spolupráci.

      Prevenci

      - změnu postojů, tradičních rolí pohlaví a stereotypů, díky nimž je násilí vůči ženám akceptovatelné;

      - proškolení odborníků, kteří pracují s obětmi;
      - zvyšování povědomí o různých formách násilí a jejich traumatizující povaze;
      - zahrnutí učebních materiálů týkajících se problematiky rovnosti do učebních osnov na všech stupních vzdělávání;
      - spolupráci s nevládními organizacemi, médii a se soukromým sektorem ve snaze oslovit nejširší veřejnost.

      Monitorování

      V zájmu důsledného naplňování úmluvy vytvořit specifický monitorovací
      mechanismus. Skupina odborníků bude dohlížet na to, aby stát postupoval v souladu s úmluvou, a zajistí tak její dlouhodobou efektivitu.
      http://www.rovnesance.cz/istanbulska-umluva/

      Vymazat
    2. Domácí násilí zažila v Česku téměř každá druhá žena, zjistil průzkum
      Z kriminologických výzkumů vyplývá, že ženy tvoří přes 90 procent obětí domácího násilí. Policisté v roce 2010 vykázali z domova rekordní počet 1 058 agresorů.

      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/v-cesku-zazilo-domaci-nasili-ctyricet-procent-zen-fv3-/domaci.aspx?c=A120326_201131_domaci_jj

      Vymazat
    3. Anonymní, zřejmě došlo k obrovskému nárůstu domácího násilí na mužích za posledních 5 let soudě dle článku z Vašeho odkazu:
      Domácí násilí zažila v Česku téměř každá druhá žena, zjistil průzkum
      27. března 2012
      ------
      a článkem ze stránek womanonly:

      Domácí násilí na mužích. Proč to ženy dělají a proč muži zůstávají?

      14.11.2017 Jana Albrechtová


      Věděli jste, že…

      Ve dvou z pěti případů domácího násilí jsou oběťmi muži.

      https://www.womanonly.cz/domaci-nasili-na-muzich-proc-to-zeny-delaji-a-proc-muzi-zustavaji/

      Vymazat
  25. Dnes jsem si přečetla odpověď na můj nedávno poslaný mail parlamentním stranám, aby poslanci nesouhlasili s ratifikací Istanbulské úmluvy, od KSČM - budou pro ratifikaci, od ODS poděkování za zprávu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno,
      váš rozbor je brilantní, jeho dopad bude tudíž pochopitelně nulový, podobný jako naše psaní zde v Krtkárně.
      Ženy, muži či genderově neurčitý zbytek lidstva jsou "naší" politické reprezentaci stejně u prdele jako osud Evropy či zbytku vesmíru.

      Jistě, existují i výjimky.
      Ty však, až na několik málo profláklých potenciálních (či již zahynutých)sebevrahů, zřejmě a zaplaťpánbu pracují v hluboké ilegalitě.

      Vymazat
    2. Jáchyme, jsem z toho přešlá, vždyť to nebylo ani za totáče:

      "existuje rovněž společensky konstruovaná kategorie pohlaví, jež ženám a mužům určuje specifickou roli a chování"

      "- zahrnutí učebních materiálů týkajících se problematiky rovnosti do učebních osnov na všech stupních vzdělávání;"

      "Průlomové aspekty úmluvy
      Úmluva považuje násilí vůči ženám za porušení lidských práv a formu diskriminace. Znamená to, že státy se budou muset zodpovídat, pokud nebudou na toto násilí adekvátně reagovat."

      Kdeže loňské sněhy jsou - Liberté, égalité, fraternité?
      VELKÁ SESTRA je stále mocnější :-(

      Vymazat
  26. Tyto myšlenky jsou kompletně nevlastní:
    ***************
    "Tak si to zopakujme:

    Prezident dopředu varoval, že nejmenuje Pocheho ministrem zahraničí,a přesto ho Hamáček navrhl.

    Prezident nyní skutečně odmítá jmenovat Pocheho.

    Komunisté, na kterých vláda socialistů a Babiše bude závislá, odmítají jmenování Pocheho.

    Babiš (ANO) prohlásil, že by Poche udělal nejlépe, kdyby se zachoval státotvorně a sám odstoupil.

    Poskok Bakaly Hamáček, předseda 7 % ČSSD, však trvá na jmenování Pocheho.

    A Poche odmítá ustoupit nátlaku komunistů, prezidenta i premiéra.

    Kohopak nám to tak urputně cpe Hamáček, poskok Bakaly a člen vedení neokonské lobistické organizace Aspen institut?

    Cpe nám vítače, který v roce 2015 trval na tom, abychom brali uprchlíky.

    Cpe nám lháře, který tvrdí, že od roku 2015 změnil názor a přitom v letošním roce hlasoval pro Globální kompakt pro řízenou, bezpečnou a legální migraci - a tedy de facto pro kvóty.

    Cpe nám podvodníka, který se kvůli účetnímu podvodu se stranickými penězi musel v roce 2010 vzdát všech stranických funkcí v pražské ČSSD.

    _______
    Z podvodníka na urputně protlačovaného ministra zahraničí - co vše je v této zemi ještě možné?"

    Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Boure-kolem-vl...

    OdpovědětVymazat
  27. Zaliju rostlinstvo, připravím auto, foťáky a jedu dopryč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastnou cestu i návrat.

      Jdu sekat, myšlenky cizí ani vlastní to za mě neudělají. Vlastně jo, pomyslím-li na ten obrovskej mrak, z něhož každou chvíli začne padat mokro, zrychluje mi to nohy.

      Vymazat
    2. Těšíme se na ilustrovanou poezii.

      Vymazat
    3. ... a nemusí to být za každou cenu právě a jen gastro-témata!!!

      Vymazat
  28. Tak pro dnešek mám doplavano a půjdu na třešně,ale mračí se,snad to stihnu,ale zalít též potřebuje.

    OdpovědětVymazat
  29. Euroslanci patří k nejpracovitějším. I mezi nimi jsou však černé ovce
    Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/europoslanci-hodnoceni-evropska-unie-evropsky-parlament-referendum-o-vstupu-do-eu-gzm-/domaci.aspx?c=A180601_152952_domaci_hell
    Keller: Postoj k migrantům mě stál postavení
    ...Na předposledním místě žebříčku se umístil Jan Keller (ČSSD). Podle něj, ale projekt MEP není vypovídající...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orel much nelapá.

      Vymazat
    2. ...Orel much sice nelapá, ale sto psů, zajícova smrt, řekla by teta Kateřina...

      Vymazat
  30. Ládiku, hlaste polohu!

    OdpovědětVymazat
  31. Bimbo, koš, trenýrky a Poche v pobořanech:

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Budete-televizni-hvezda-takove-devianty-CT-rada-zabira-Zeman-na-namesti-nemilosrdne-skoncoval-s-muzem-s-transparentem-540703

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krajští zastupitelé sál nezaplnili. Na setkání s prezidentem Zemanem jich dorazila ani ne půlka.
      Smutné. Přišli o juchandu......."to pero vám vracím"....
      Dobře jim tak.

      Vymazat
    2. Prostitutky/ti chodí jen tehdy, když se jim zaplatíte,, to nevíte?
      Bimbo nemazal, tak nejeli.
      Nebo jim z bruselské centrály nedoručili včas střih na nové trenýrky

      Vymazat
    3. Trencle už došly19 června, 2018 21:27

      http://poslitrenkynahrad.cz/

      Vymazat
  32. Tak třešně jsou jak med,už úplně černé,to bude cukru,že to ani nevyplavu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen si dejte, dokud jsou - a vlastní, a čerstvé! Taky bych neodolala :-)
      Já vždycky když se nějak nezřízeně naperu sladkým, tak potom zase nemusím cukr. Ono se to vyrovná.

      Vymazat
    2. V každém případě bio

      Vymazat
  33. Ládiku,
    dejte si něco kvalitních stodvacet let starých obrázků...a posuďte sám, , o co kvalitnější jsou DNEŠNÍ fotky! :-)

    https://www.centrum.cz/?utm_source=mail.centrum.cz&utm_medium=referral&utm_term=desktop&name=gDu%2FJq4ooHLso7NN6Dhn20HJl6eWx4X8lCq5BhT2LYo%3D&timestamp=1529434311

    OdpovědětVymazat
  34. strašně prdím po těch třešních,ještě jsem je rizla jahodami a Zorbou,naštěstí tu nikdo není

    OdpovědětVymazat
  35. Chet Baker - Almost blue
    https://www.youtube.com/watch?v=z4PKzz81m5c&list=RDZfzWK2XVt00&index=14

    Radůza: I will go where I want (Půjdu kam chci)
    https://www.youtube.com/watch?v=L3RbtfRke2Y

    Pro pana Kopíčka
    Ludwig van Beethoven Symphony No. 5 in C minor, Op. 67 - Leonard Bernstein
    https://www.youtube.com/watch?v=1lHOYvIhLxo

    OdpovědětVymazat
  36. Tak tady je jeden virtuos v letadle.
    Fakt dobrý:-)
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=oUVzCcqkFrg

    OdpovědětVymazat
  37. Vážená paní Vatay,

    děkuji za Vaši reakci.

    Násilí a domácí násilí považuji za obrovský problém, který je nutno řešit na principu rovnosti nikoliv jen násilí a domácí násilí vůči ženám. V posledních letech zřejmě došlo k výraznému zvýšení domácího násilí na mužích, což soudím na základě článků:



    Domácí násilí zažila v Česku téměř každá druhá žena, zjistil průzkum

    27. března 2012

    Ze zkušeností neziskových organizací a kriminologických výzkumů vyplývá, že ženy tvoří přes 90 procent obětí domácího násilí.

    Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/v-cesku-zazilo-domaci-nasili-ctyricet-procent-zen-fv3-/domaci.aspx?c=A120326_201131_domaci_jj


    Domácí násilí na mužích. Proč to ženy dělají a proč muži zůstávají?
    14.11.2017 Jana Albrechtová
    Věděli jste, že…

    Ve dvou z pěti případů domácího násilí jsou oběťmi muži.

    https://www.womanonly.cz/domaci-nasili-na-muzich-proc-to-zeny-delaji-a-proc-muzi-zustavaji/


    Na internetu si ženy radí, jak obvinit manžely ze sexuálních útoků na děti

    Při rozvodech a tahanicích o děti často jedna ze stran sporu sáhne k podpásovým úderům. Jednou ze „zbraní“ manželek je obvinění manžela ze sexuálního zneužívání dětí. Policisté a státní zastupitelství v posledních měsících evidují výrazný nárůst těchto případů. Na internetu jsou dokonce i skupiny, kde si ženy navzájem radí, jak obvinění vykonstruovat.
    https://www.novinky.cz/krimi/448235-na-internetu-si-zeny-radi-jak-obvinit-manzely-ze-sexualnich-utoku-na-deti.html

    Vyšetřovatelka: Proč jsou rozvádějící se otcové tak často obviňováni ze zneužívání dětí
    Počet případů, kdy je otec při rozvodu obviněn bývalou partnerkou ze zneužívání dětí, prudce roste. Kromě pomsty jde často o taktiku, jak získat výhodu ve sporu o dítě. Vyšetřovatelka věnující se dlouhodobě této problematice řekla Právu, že při obvinění by měly všechny instituce použít selský rozum a ptát se, proč by do té doby bezproblémový otec měl najednou zneužívat děti.

    Pokud navíc opatrovnický soud v samém počátku matce bez výhrad uvěří a radikálně omezí styk dítěte s otcem, může v jejich vztahu dojít i k těžko napravitelným škodám.

    „V lepší situaci se spolu vidí jednou za čtrnáct dní na hodinu někde pod dozorem. Dítě, které na začátku viditelně k otci lne, sedá si mu na klín, objímá ho, jej po několikaměsíčním odtržení a masáži od matky či babičky zcela odmítá,“ dodala policistka.

    https://www.novinky.cz/domaci/469690-vysetrovatelka-proc-jsou-rozvadejici-se-otcove-tak-casto-obvinovani-ze-zneuzivani-deti.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokračování mailu:
      Domácí násilí obrovsky negativně působí na děti, což je zmíněno i v uvedených článcích - cituji:
      Největšími oběťmi jsou děti

      Pokud muž setrvává v násilnickém vztahu kvůli dětem, ve skutečnosti by měl z takového vztahu naopak ihned vycouvat, jelikož jsou to děti, které tímto trpí nejvíce. Dětí se násilí přímo týkat vůbec nemusí, stačí, když jsou jeho svědky. Může se u nich vyvinout řada problémů, ať vývojových, psychiatrických onemocnění, problémy ve škole, agresivní chování či nízké sebevědomí. Děti jsou jako houba a nejvíce se na jejich charakteru projeví to negativní, které to pozitivní přehluší.

      V 84 % domácností, ve kterých k domácímu násilí dochází, vyrůstají děti, přičemž přímá přítomnost dětí u domácího násilí je 90 % a 12 % dětí je dokonce oběťmi domácího násilí.

      Děti často tyto nežádoucí vzory chování přejímají, jsou proto agresory i ve škole, kdy dochází k násilí a šikaně na jejich vrstevnících.

      Chlapci, kteří jsou svědky domácího násilí, mají až dvakrát vyšší pravděpodobnost, že v dospělosti budou týrat svou partnerku či děti.

      https://www.womanonly.cz/domaci-nasili-na-muzich-proc-to-zeny-delaji-a-proc-muzi-zustavaji/



      "Je potřeba o domácím násilí informovat děti už od mateřských škol, protože se přenáší naučené stereotypy z rodin. Snažíme se v některých regionech také startovat terapeutické a resocializační programy pro agresory. Zatím je to na dobrovolné bázi, ale připravujeme návrh, aby to soudy ukládaly povinně," uvedla Barbora Holušová z ministerstva vnitra.

      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/v-cesku-zazilo-domaci-nasili-ctyricet-procent-zen-fv3-/domaci.aspx?c=A120326_201131_domaci_jj

      Je tedy nanejvýš žádoucí, aby o domácím násilí i vůči mužům byli všichni i děti informováni a aby bylo postupováno proti násilí a domácímu násilí vůči všem lidem bez ohledu na pohlaví.


      Princip rovnosti je ukotven v Listině základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku České republiky. Přitom Istanbulská úmluva - cituji ze stránek rovnesance:

      Průlomové aspekty úmluvy

      Úmluva považuje násilí vůči ženám za porušení lidských práv a formu diskriminace. Znamená to, že státy se budou muset zodpovídat, pokud nebudou na toto násilí adekvátně reagovat.

      -------------------------------

      ISTANBULSKÁ ÚMLUVA NEPOVAŽUJE NÁSILÍ VŮČI VŠEM LIDEM BEZ OHLEDU NA POHLAVÍ ZA PORUŠENÍ LIDSKÝCH PRÁV A FORMU DISKRIMINACE.

      Ještě jednou děkuji a přeji všem občanům ČR, aby byl zachováván princip rovnosti.

      Vymazat
  38. To: Anna
    Přidávám se k názoru pana Jáchyma. Nic proti Vašemu dopisování si s vybranými, kteří by třeba mohli něco změnit, ráda se vždy reakci oslovených dozvím. Mimochodem - ona ta Istanbulská úmluva skutečně někoho k něčemu napevno zaváže a je v ní napsáno, jak a kým bude její plnění vymáháno?
    Měla byste ale dle mého své maily co nejvíce zestručnit jen na svůj názor, mnoho citací asi nikoho z adresátů neohromí. No, soudím jen dle sebe, mohu se zcela mýlit. Ale bylo-li by nutné si své připomínky vždy vytisknout, znovu přečíst, podepsat, dát do obálky a zajít s nimi na poštu, připadlo by to pravděpodobně účelnější i Vám.
    Určitě se stejně jako já těšíte na slibované celodenní ochlazení. (Pravda jen takové, aby Gaie nebránilo v každodenním plavání.)
    Už jsem určitě nejméně jednou dávala - Václav Neckář - Je ráno, Anno (1984) - správný čas jsem zmeškala, když je 7:55
    https://www.youtube.com/watch?v=0B1mgQ2tiqA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Babo Jago. Taky mám ráda stručná vyjádření, ale zdůvodnit moji prosbu jsem chtěla nejen mým názorem, protože ten není důležitý. Plnění bude dle Istanbulské úmluvy monitorováno a její plnění podle mě může být vymáháno kýmkoliv u Evropského soudu pro lidská práva, když - cituji:
      Průlomové aspekty úmluvy

      Úmluva považuje násilí vůči ženám za porušení lidských práv a formu diskriminace. Znamená to, že státy se budou muset zodpovídat, pokud nebudou na toto násilí adekvátně reagovat.

      Je to první mezinárodní smlouva obsahující definici pohlaví. Znamená to, že pro ženy a muže platí nejen biologické rozlišení mužského a ženského pohlaví, ale existuje rovněž společensky konstruovaná kategorie pohlaví, jež ženám a mužům určuje specifickou roli a chování.

      Co úmluva od států vyžaduje?

      Prevenci

      zahrnutí učebních materiálů týkajících se problematiky rovnosti do učebních osnov na všech stupních vzdělávání;
      spolupráci s nevládními organizacemi, médii a se soukromým sektorem ve snaze oslovit nejširší veřejnost.

      Monitorování

      V zájmu důsledného naplňování úmluvy vytvořit specifický monitorovací mechanismus. Skupina odborníků bude dohlížet na to, aby stát postupoval v souladu s úmluvou, a zajistí tak její dlouhodobou efektivitu.
      http://www.rovnesance.cz/istanbulska-umluva/

      Chci, aby vnoučata žila v normálním světě bez Istanbulské úmluvy:
      Je to první mezinárodní smlouva obsahující definici pohlaví. Znamená to, že pro ženy a muže platí nejen biologické rozlišení mužského a ženského pohlaví, ale existuje rovněž společensky konstruovaná kategorie pohlaví,

      Petr Novák - Přátelství na n-tou
      https://www.youtube.com/watch?v=M3ByQChXeHo

      Vymazat
    2. Jo,holčičky musí být jak dobré hodiny a když ne,budeme jim delAt že zivota peklo.Zazila jsem ještě před Istambulskou výzvou a dokonce v dávné době sexuální revoluce.
      Holky to vždy měly těžké.Ted když tchýně a staré megery budou mít v ruce zákon, myslim,že muži se stanou ohroženým druhem a budou to mít těžké taky.
      Protože on je velký rozdíl,mezi mladou ženou a ženou po přechodu,to by mělo být též v zákoně definováno,neb staré megery bývají v rodinách nehorší teroristky.Nejtragictejsi je věk kolem 50 až 60 let,pak přeci ztratí trochu fyzičku a po 80 už mohou být samy šikanovány,neb jak známé,vše se člověku vrací.

      Vymazat
    3. Já vám, Gaio, nevím, co s tou dobrou hodinou. Vychovala jsem dvě holky, bez dobré hodiny, a nezdá se, že by jim to chybělo.

      Teď jsem se ale musela zamyslet. - Jde proti mně paní středního věku s holčičkou na kočáru, už větší, tak 3 roky, skoro se do něj nevešla, rozvalená, ufňukaná, pobrekávala a vztekala se (možná jen chtěla jít pěšky, nevím). Chodník mezi vilkami, nikde nikdo, mohly jít pěkně procházkou.... A paní (asi maminka nebo babička) povídá dost nahlas: "Když se nebudeš usmívat, budeš muset celý život brečet." Tak mě napadá, že to myslela možná tak, aby holku uchránila. Líp se žije těm, co se usmívají a vypadají ochotně, sem tam něco udělají, co se od nich chce, než ty zamračené, ty předem každý odsoudí a pomluví. Jestli to není taková jednoduchá psychologie, už ve výchově, jak holky přizpůsobit světu (mužů). Ostatně nejlíp to ovládají Amíci a spol. - americká krása, prosperita, vždy vypadat skvěle a úspěšně, atd. ... Ať žije přetvářka.

      Vymazat
    4. Marie, vzpomněla jsem si na doktora Nešpora, před lety psal na Aktuálně. Má na YT různé druhy smíchu. Přiznávám, že mi to přijde tak ujeté, že mě vždycky rozesměje. Např.
      SQUIRREL'S LAUGHTER * SMÍCH VEVERKY
      https://www.youtube.com/watch?v=Rm2KiQH3P-c

      Vymazat
    5. Anno, tak tohle mě spíš rozesmutní - takhle budu vypadat, v teplákách, v Dobřanech, jestli zůstanu ještě rok ve školství... :-)
      P.S. To je místní blázinec.

      Já se nejvíc chechtám vážně myšleným výrokům některých politiků, občas i disktutérů na webech, pokud tam ještě lezu. Stavy smíchu a breku se u mě už teď nějak pravidelně střídají, možná mám taky bipolaritu.

      Vymazat
  39. Tísnivých myšlenek nejlépe zbaví práce (tedy dělání). To je známo od věků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, jestli manžel odjel na delší dobu, měla byste si hlídat medikamentaci a raději přidat včas, případně se s někým poradit.

      Vymazat
    2. Já bych to zkrátil na medikaci.

      Vymazat
    3. Baby v přechodu by měly být definovány jako čtvrté pohlaví.V islámu však vládnou rodinám,to se máme na co těšit.

      Vymazat
    4. Prostě v Istanbulu mají všechno jinak,ale jsou rozpinavi těch Burek se ještě dozijem,vsaďte se.Neb to si macha prosadí,že je nesmí nikdo provokovat, sladké časy válení se na plovárně záhy skončí,takže užít si dokud to jde.

      Vymazat
    5. Nebezpečná je i baba na přechodu.

      Vymazat
    6. Co já v pubertě zkusila od baby v přechodu kvůli dobre hodine si nikdo nedovede představit,na to taky zákony nikdy nebudou,ale je to škoda.

      Vymazat
    7. Díky, medikaci jsem posílila, přestože tenhle můj "boj" nepovažuju za projev vyšilování. Muž naštěstí přijede v pátek v noci, tak budu pod dozorem :-)

      Vymazat
    8. Marie, já vím, že dělání všechny smutky zahání, mám tu teď plně na starost psiska, moji mámu a všechnu práci v domácnosti, víc nezvládám, protože jsem díky zvýšené medikaci unavená.

      Vymazat
    9. A já myslela, že medikace je léčení a medikamentace znamená braní prášků. Tak už jsem chytřejší.

      Vymazat
    10. Marie 12:23
      Medikace je "léčení nemocí a poruch podáváním léků ".
      MediKAMENtace je tradiční způsob léčení při kterém vás léčitel praští šutrem.Používali jej tradiční anesteziologové.

      (Podle některých odborníků je však mediKAMENtace i způsob, jakým se bez pomoci pozdějších desetitisícových úplatků domoci správné medikace.
      Úder kamenem ve správný čas a do správného medika může později zachránit život tisícům pacientů!)

      Vymazat
    11. Já se, Jáchyme, přiznám, že jsem váhala, jak to slovo napsat. Ale vybavovalo se mi něco jako "medikamentózní" (teď zjišťuju, že to znamená "vyvolaný léky"), tedy že ta delší podoba, spojená s léčivy, existuje, tak jsem jí dala přednost.
      Šutroléčbu neznám a budu ji vyžadovat, jakmile vlezu do ordinace. Asi bych tam měla mířit častěji, abych se v těch pojmech vyznala. Ale ještě že mám krtky!

      Vymazat
    12. Marie,
      musíme si pomáhat!
      Mohla by se Vám hodit i znalost pojmu
      iatrogenní:

      iatrogenní – způsobený lékařem v negativním smyslu. Iatrogenní poškození, např. chybným výkonem, ale i přístupem či nevhodným chováním (iatros -genní)

      Je to ve mně jako v koze, řekl by Hrabal.
      Od dob studií jsem neměl příležitost tento termín VEŘEJNĚ provětrat, přestože mě třikrát iatrogenně poškozeného seškrabávali hrobníkovi z lopaty.
      (Aby nedošlo k mýlce!
      Iatrogenní poškození nemá nic společného s požitím zkažených jater od řezníka.
      Iatrogennímu poškození předejdeme útěkem nebo vhodnou medišutrizací nehodného lékaře.)

      Vymazat
    13. Jáchyme, díky za cenné rady do života. Na oplátku Váš slovník obohatím iatromusicou. To byla od 17. st. léčba hudbou, podle představy, že vibrace způsobované hudbou z nemocného těla vypuzují jedovaté látky. Dnes už byste se jí nijak snadno nedovolal, ale kdybyste náhodou trefil na odborníka....

      Vymazat
    14. Jasně, dík!
      Napadá mě dokonce moderní technická aplikace, iatromuzikální klystýr!

      Jadno výkonné sluchátko typu špunt aplikovat jako čípek, druhé polknout.
      Hudbu do obou fázově posunout o 180° ! Hudba nahoře tlačí, dole táhne.....

      Dopracujem to a o nobelovku se šábnem!
      Nobelovky se dnes dávají i za mnohem větší hovna...
      ... chce to jen dodat tomu trochu euromuslimské (dovčerejška euroamerické, dnes jsem se ještě nedíval!) sugestivní demokratické přesvědčivosti.

      Asi nezbývá než se spokojit každý jen se třetinou mnobelovky a přibrat do party Jakuba Jandu !

      Škodaže zesnul Vaklaf Chavel Ruzynsky,nechť je mu plechovka lehká!
      Toho bych bral taky, určitě by přispěl navíc i s nějakým textem na téma "me too - Kurvy a kurevníci všech zemí, spojte se!"


      Mohlo ba to být třeba na melodii Pochodu padlých kontrarevolucionářů.

      Já si coby profláknutý feminista za podíl na Nobelovce koupím od Dáši Veškrnojc lavičku, co Vy? :-)

      Vymazat
    15. Jste mi dali, vy oba. Řehtám se tu a v tom vstoupí zákazník. Byl tmavý a chtěl dva Pinoty, taky Noir. Jak jsem asi vypadala? Co když si o mně pomyslí, že jsem Xéniofobní? (když už tady používáte taková výraziva ☺)

      Vymazat
    16. Tak mi, liško, aspoň poraďte, za co mám utratit ten podíl? Abych zůstala stylová, tak by se mi líbilo to růžové srdce, co jím Václav ozdobil Hradčany - ještě je někde k mání? Pokud se mi do něj vejde pozadí, mohla bych se v něm projíždět jako v nafukovacím kole po Boleváku. To by bylo něco! Možná bych je půjčila i Gaie na plovárnu.

      Vymazat
    17. A nebo tahle projížďka.20 června, 2018 18:40

      Zeman opět reprezentuje. Znovu se nechal ve člunu strčit na rybník.

      Vymazat
    18. Podíl z čeho, prosím? Z odměny pana ředitele čété - 2,4 mil? On se s Vámi podělí? To je hodný člověk ☻) (Z nobelovky už dneska nic nekápne, ani kdyby pan Jáchym celý projekt až do mísy vytlačil)

      Vymazat
    19. ad Zeman
      Ten bujný oř nemá nikdy dost! :-)

      Vymazat
    20. Bujný oř z Alabamy.

      Vymazat
  40. Jsem zvědavý, co dokáže fyzioterapeut v severních Brdech. Prý je nej, dělá účastníky Dakaru. V 10 je první procedura.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kvůli tomu jste jel až do Chotěboře?

      Vymazat
    2. To: Ládik!!!
      Pokud jste byl napravovat svou tělesnou schránku, co Vám bylo doporučeno? Ještě rychlejší běh do vyšších kopců? I když seběh asi klouby namáhá více.

      Třetí den kvetou první čtyři slunečnice - skupinové foto udělat nelze:
      https://www.jpeg.cz/obrazek/4pNnT

      Na Parlamentní listy přístup už asi jde všem - i u nás, ale všechno vědět nemusím.
      Internetu dnes dosti, mějte se fajn.

      Vymazat
    3. pravdu díte,Babo Jago, akorát byste se na PL,rozčílila,tak ten Pelikán podal návrh na zákon,že už 12 leté děcko si bude moci vybrat pohlaví a na matrice mu to budou muset přepsat.A homo se budou moci ženit i vdávat ,kdo ví,jestli i myrtový věneček bude povinný?

      Vymazat
    4. Babišovi kvetou celé lány. Okolo Jevišovic. Co bývaly Radovy.

      Vymazat
  41. Tak se nemůžu připojit na Parlamentní listy, kamkoli jinam ano.
    Co vy ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlásím,že taky ne.

      Vymazat
    2. Mně to jde, vydržte.
      Mívám ale výpadky připojení, z domova, i spoustu hodin, není tu optimální signál.

      Vymazat
    3. Dík všem za zprávu,šel jsem se projít a po návratu se PL odšpuntovaly. Silou signálu to nebylo - všechno ostatní mi šlo normálně, včetně internetového rádia (poslouchám nejvíc Číňany, Švýcary a Rusy, tedy jejich hudební stanice s pohodovou a uklidňující hudbou)

      Vymazat
    4. Jáchyme, tak Vy jste měl obavy o onen list, zda se kolem něj něco nemele. Doufejme, že uhájí činnost.
      Nedal byste nějaký odkaz na ta internetová rádia?

      Vymazat
  42. Tak tu mám 28° snad něco do večera ještě vyvetram.Chtela jsem zkusit marmeládu z třešní,ale nebudu si tu přitápět.

    OdpovědětVymazat
  43. Simon And Garfunkel - The Sound Of Silence Full Album
    https://www.youtube.com/watch?v=1x2s9-wxLpQ

    Radůza - Chci oplakat to dobře
    https://www.youtube.com/watch?v=foZYnVFxJPk&list=PLFED5AD62D63846E9&index=7&t=0s

    Pro pana Kopíčka
    MOZART Symphony No 40 in G minor KV550 LEONARD BERNSTEIN
    https://www.youtube.com/watch?v=p8bZ7vm4_6M

    OdpovědětVymazat
  44. Odpovědi
    1. Tak to je teda fyzioterapie!!
      To portské vypadá na dámu(y), ale nechci vyzvídat.
      Už jste blízko domova?

      Vymazat
    2. Chtělo to básničku na téma čtvrtka skřípe. To je tak krásný :-))

      Vymazat
  45. Tak mám jít zalévat,nemám jít zalévat? Rosničkáři cosi předpovídají,ale jak spolehlivě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zalívat. Rostliny v půdě nejde přelít, to jenom v květináči.

      Vymazat
  46. Jelen - Domů (píseň ke dni otců)
    https://www.youtube.com/watch?v=Ntr4umiHVzE
    V neděli prošel letošní Den otců vlastně bez povšimnutí - je těch dalších a dalších Dnů prostě přes moc.
    Můj byl báječný stejně jako maminka - jak to bylo třeba u Vás, Gaio? Zastával se Vás, když jste byla jeho polovičkou deptána či "dobrou hodinu" vzal za svou taky?

    To: Gaia
    Já zalévám na noc - škoda té vypařené vody. Zase ale možná dobrá rozcvička před plovkou.
    ČD nabízejí letos nabízejí Jízdenku na léto na týden či dva - už máte cíle vybráhttps://www.cd.cz/typy-jizdenek/vnitrostatni-jizdenky/-27872/ny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toť otázka,zda zalévat na noc,či ráno, obojí má své pro i proti,skleník zalévám radši ráno kvůli plísním, venku spíš na noc,kvůli vypařené vodě a dírám po kapkách na listech na slunci,ale zas kvůli slimákům a havěti,která se slézá na mokré spíš ráno,to je dilema,navíc ten čas a těžké konve,takže když hlásí déšť,tak si ráda ulevuji,bohužel oni jen hlásí a pak skutek utek

      Vymazat
    2. No a co se týče tatínka,tak ten byl typický alibista,nechtěl si to rozházet ani s jednou stranou,takže si zacpaval uši a dělal mrtvého brouka,takže pomoc žádná.

      Vymazat
  47. Tak razím na plovku budu ji mít skoro celou jen pro sebe...

    OdpovědětVymazat
  48. Teslíny z cesty mi uhly
    tady neměli uhlí
    přesličky ještě rostou
    jdu krajinou prostou
    zvířat i lidí
    to se málo vidí.

    OdpovědětVymazat
  49. Zas tu máme Terezu Spencerovou, páč se blíží konec týdne:

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tereza-Spencerova-Stop-Soros-Uvidime-kolik-zavrou-slunickaru-Ale-Sorosovy-penezovody-jedou-dal-Situace-s-migraci-je-nasledovna-540888

    OdpovědětVymazat
  50. Pro Marii i ostatní -
    o internetových rádiích (tj. stanicích) i internetových radiopřijímačích později něco napíšu, přestože nejsem kdovíjaký expert.


    OdpovědětVymazat
  51. Komentovat Janyškovy názory nemá cenu. Záměrně kouká jen jedním okem.
    Když byla moje holka poprvé ve Francii, v Paříži, byla nadšená - pocit svobody, uvolnění, všichni si tu užívají života, lehkost bytí... Sami Francouzi mi vysvětlovali, že jejich mentalita je hluboce spjatá s oceánem, jeho nekonečností, nespoutaností, neomezeností, svobodným rozletem...

    Když byla ve Fr podruhé, už si všimla i věcí, které se jí příliš nelíbily. Potřetí a dále ještě víc, viděla věci pozitivní, i z jejího hlediska negativní.

    Obě franc. sestry byly u nás dvakrát. Pokaždé mi říkaly, že sice máme ošklivější auta a ženy se tu málo parádí, ale že nám závidí moře lesů. A pak lidi, kteří jsou opravdu srdeční, upřímní a vstřícní, ochotně pomáhají (dostaly se párkrát do problémů). A to bylo za hluboké totality. Ptala jsem se, jestli Francouzi nejsou tolik srdeční... atd., dostalo se mi vyhýbavé odpovědi. Pochopila jsem to až u nich. Tolik moje osobní zkušenost.

    Já bych nechtěla žít u nich, ani oni u nás. Každému je nejlíp tam, kde je zvyklý. Nevím, oč jde Janyškovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teslíny by se daly obydlet. Padrťské rybníky doporučuji.

      Vymazat
  52. Přátelé norníci, od zítřka do neděle 1.7. budu mimo.
    Tedy mimo bývám častěji, ale tentokrát i mimo počítač a internet.
    Tak Vám nachystám dvě tři jamky do zásoby.
    Po třech letech praxe se s tím jistě vyrovnáte... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík.
      Ó, Vy se máte... Užijte si počítačového klidu a ať Vás tam něco nesežere, pane domácí.

      Vymazat
    2. Děkuji oběma, u třeboňských rybníků sežrání čímkoliv snad nehrozí...
      V plánu je jen spánek, povalování, kolo, procházky, možná nějaký zámek, víno, žena... zpěv asi raději ne. :o)

      Dobrou všem.

      Vymazat
  53. U nás na meteostanici je 50° C v přízemní vrstvě (5cm). To bude úhyn všeho, uvidím v sobotu ráno.

    OdpovědětVymazat
  54. Tak už jsem musela pryč i z té plovárny,pálí mě kůže z vody a slunka,ale zateplují nám tam budovu pro správce,samí Ukrajinci na lešení,opravdu,co ti vydrží,v takovém vedru a výhni pracovat celý den manuálně na slunci ,klobouk dolů,myslela jsem,že člověk má nějaké limity,to v Řecku na dovolené,od deseti do čtyř se nic nehnulo,mimo pinglu v restauracích,tam cti siestu, neb vědí,co vedro dokaze lidmi i prirodou, přemýšlím o úpadku toho národa,když jejich mladá generace je dobrá tak na to,aby hákovali na stavbách v cizině.
    To Valdrové s migranty chce krafat a pít kávu,nevím,jestli ti dříčid by měli po šichtě na něco takového chuť nebo zájem.A jestli by dřeli přes poledne ti černí,v takovém vedru,na siestu navykli, proto tam taky v té Africe nic nemají.A ani nepotřebují,když je tam pořád teplo,ale zde budou potřebovat pořád něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v tom nevidím úpadek národa. Hákují tu i středněvěcí a starší ukroši, a jak jim jde práce od ruky, stavebnictví by se bez nich už neobešlo. Je tu vidět u zedníků i Bulhary a Rumuny, občas. Prostě výdělky tady jim stojí za to sem na několik let jít, peníze posílají domů, je jasné, že makají co nejvíc. Kdo posoudí, jestli je to správné a v pořádku, a pro koho.... Když jde o práci a výdělek pro zajištění a obživu rodiny, platí ryzí pragmatismus.

      Stavební dělníci si taky přijdou na své. Celou šichtu na výhni, často i v dešti hákují, a jsou to i Češi, a třeba celý život dělají tu práci. U nás je stavenišť, to musí být šíleně nákladné, co se tu děje.

      Vymazat
    2. Ale jak je to s pracovními výkony a ochotou pracovat u jižních národů, o tom taky často uvažuju. Nebo tam, co jsou ty pouštní krajiny, a oni to tam ještě rozstřílejí na hadry, a stále jenom válčí, místo aby něco stavěli. To mi dávno nejde do hlavy.
      Asi to jde jenom v otrokářství, s bičem nad hlavou.

      Vymazat
    3. To co popisujete,je právě dle mého ten úpadek národa,že hákují daleko od domova a nemají možnost se realizovat,posunout lidstvo kupředu, budovat svoji vlast a být se svými rodinami.

      Vymazat
    4. Naši zase hákují v Německu, na pozicích, kterými Němci opovrhují, škodliviny, nebezpečná práce, hůře placená. Je to úpadek? Jsou rádi, že si to vzhledem k blízké vzdálenosti můžou dovolit. Často je to úplně mimo jejich obor. - Kdo zavinil, že u nás zmizely pracovní příležitosti?

      Vymazat
    5. O těch jižních národech teď bylo v NG.
      Oni jsou buď pastevci nebo zemědělci.Ti pastevci kočují ,ale kvůli přemnožení se ty pastviny mění na pole a oni,když přes to jdou se stádem,tak to zničí,ale sami jsou též přemnožení,takže těch pastvin potřebují víc a víc,takže stretu víc a víc a kdyby mne zničili záhony před sklizni,Brázdim též a naopak,oni jim zabíjejí stáda nebo ohrazují studny ostnatým drátem a zvířata se pak zrani nebo nenaplní,takže zas chtějí vraždit oni,je to válka o zdroje.

      Vymazat
    6. Kdo to zavinil?
      Imperialismus ,systém vykořisťování člověka člověkem

      Vymazat
    7. Spíš naše debilní pravicové vlády, které rozprodaly vše, co mohly, do zahraničí.

      Vymazat
    8. A vrazi z Wolstrýtu,už rozumím tomu pojmu,že kouzlí s jemnou tak,že se ta migrace odněkud někam vyplatí.v uvozovkách,samozřejmě a jen někomu.

      Vymazat
  55. Nabízet migrantům práci v domech pro seniory,též podivné,pro seniory trávit konec života s černochem,který mu nerozumí a pro černocha..v domovech pro seniory práce spočívá v tom,že celý den někomu utirate zadek, přebalu jste pleny plne fekálií a vynásite gramofony plné téhož,pokud se cítíte ve srackach,že jste museli prchnout z vlasti od rodiny,v domovech pro seniory jste v těch sračkach skutečně.

    OdpovědětVymazat
  56. Pršelo asi 3 minuty, ve vaně tak litr vody a už zase pere slunce

    OdpovědětVymazat
  57. SVOBODNÝ INTERNET KONČÍ
    (pokuste se nejen článek přečíst, ale domyslet i další důsledky, které v článku nejsou uvedeny.)

    https://www.studenta.cz/life/svobodny-internet-konci-a-ani-o-tom-nevime/r~23b503dc754211e8aa580cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsfeedbox&utm_term=position-27

    OdpovědětVymazat
  58. Čím to, že ta Gaia je čím dál ufrflanější?
    Kdo jí umřel?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, už mi to došlo: absence dostatku sexu.

      Vymazat
    2. Pane Kopíčku, možná až na to frflání jsme na tom velmi podobně... U mě i s tím pršením.

      Vymazat
    3. Kdyby se dalo sexem vše vyřešit a vse zaviselo na jeho dostatku,to by bylo krásné

      Vymazat
  59. Apocalyptica - 'Nothing Else Matters'
    https://www.youtube.com/watch?v=mjvGjUovxPU

    Zvláštní znamení touha / Wabi Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=aVylw02oObI

    Pro pana Kopíčka
    BEETHOVEN - Symphony No. 1 - Leonard Bernstein (1)
    https://www.youtube.com/watch?v=E_ZicjLYKWQ&list=PLB81572E6B8A682B8&index=2&t=0s

    OdpovědětVymazat
  60. Snad 1,5 kilo masa jsem musel sežrat, naštěstí bez příloh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi Vás skoro líto. A to jistě ještě není zdaleka všecko :)

      Vymazat
    2. To: Ládik!!!
      Copak - nuda za Brdy a opravdu musel?
      Padrťské rybníky na fotkách na mapách.cz vypadají dobře a do Plzně už jen skok.

      U nás od večera s přestávkami prší, tak severněji snad také. Sem tam práskne, jdu si číst.

      Vymazat
    3. Ráno budu jezdit po ucpané Havle, tak musím s mírou. Ale jsou tu i buchty, kilo ořechů, mannerky, marlenka a pití všeho druhu.

      Vymazat
    4. Ládikovi bližní se nejspíše stali vegetariány, a na něm to teď bude, s dojídáním porcí... :-)

      Vymazat
  61. Jeden další šikovný Čech, Liberečák, jinak fajn kluk, dostal v cizině ocenění. Našla jsem ho na YT i v krásné arii z Lohengrina, kdo má náladu na romantiku.

    https://www.tyden.cz/rubriky/kultura/hudba/cesky-tenorista-briscein-obdrzel-oceneni-musiktheaterpreis_485279.html

    https://www.youtube.com/watch?v=2_6hKOCBgNU

    OdpovědětVymazat
  62. LLádiku, já pořád v skrytu duše doufám, že se dočkám Vašeho novoprezidentského selfíčka se staroprezidentem Zemanem....

    Mrkněte na tohle a uznejte, že se zase až tak kór moc názorově nelišíte (Brzezinski by řekl, že je to nikoli teorie, ale praxe konvergence.)

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Milos-Zeman-pro-PL-S-Merkelovou-o-Sudetacich-budu-mluvit-Spravne-Matteo-Salvini-Neschopny-Pavel-Safr-odevsad-ho-vyhodili-Stop-Soros-souhlasim-Vaclav-Moravec-zjev-540992

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až na kompu v sobotu. Na mobilu nemám nerv kopírovat odkazy, je to moc malé nebo bych musel čistit brýle. Ale byl jsem dneska u Zemana pro maso.

      Vymazat
  63. Žádný déšť žádná bouřka

    OdpovědětVymazat
  64. Ta Vendlová je na svůj věk kraksna. Já myslela, že má při bojovnosti svých myšlenek aspoň vůli k sebeovládání. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má vymeteno
      A o čem s ní diskutovat,když to neumí a stejně stále vede svou
      navíc,že ty trenky síla 2 hodiny¿ Jen rovné švy,to moc zručná též nebude,proto se asi živí takto

      Vymazat
    2. Takhle jsem šila kalhoty pro panenky, když mi bylo 8. A ještě byly líp vypasované.
      Ten článek je fakt zase síla, skoro se to nedá přečíst, a to se snažím vžít se do její averze... :-) Nenapadá ji, že se ztrapňuje? asi ne.

      Vymazat
    3. No co, tak paní Vendlová chtěla pana presidenta vidět naživo, já bych se k tomu nedožduchala.
      Někde jsem zahlédla, že pan president mluvil - za sebe asi veřejně co o novince poprvé - o studii proveditelnosti kanálu Labe Odra Dunaj - v I-dnes zveřejněna zpráva o tomtéž 29.5., chtěla jsem si ověřit, kudy by vedl. Peníze na stavbu by se jistě našly, budovatelé v dostatečném počtu asi taky a kolik by ročně stála údržba tohoto monstra , asi odvádějícího vodu z naší země pryč, netuším. No, já už tam lodičky půjčovat nebudu a mám v tomto směru opravdu jen ten slepičí rozhled. Pokud by k nám vodu z mraků po celé jeho délce kanál v dostatečném množství nepřitahoval - asi to v té studii (je-li jen jedna), také napsáno je.

      Vymazat
    4. Česká zlidovělá22 června, 2018 08:25

      Zítra se bude tančit všude až naše vítězné trencle rudé na stožáry všech měst vyletí.
      :/ Když dívka v tanci zavlaje,chlapec jí ruku podá,úsměvy letí do kraje rychleji nežli voda...........

      Vymazat
    5. Upřímně - víc než trencle mě pohoršuje (pardon, ve skutečnosti mi to je fuk, ale přece jen), jak jsou ty mladé ženské dnes tlusté. A k tomu sebevědomé, já bych s takovou prdelí lezla kanály.

      Vymazat
  65. Včera mi jižní národ prodával nože, v hospůdek v Míšově. Keramické za 800. Čtvrtka vyměkla a koupila za 200. Já chtěl ocelové, přinesl kufřík za 15000, slevnil na 1000 a nepochodil. Pracovitý jižní národ, naše budoucnost, obohacení tupých Čechů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuchyňský nůž nerez, který kdysi jen tak pro zábavu vyrobil táta, mi drží 30 let, nic mu není, jen ho občas přebrousím. Keramický, trochu větší, jsem dostala před 3 lety od mlaďochů a už má na ostří dva zuby.

      Vymazat
    2. Však keramický má ty 3 roky tak životnost,pak už by se musel specielně brousit a to je dražší než celý nůž.Ale já je mám ráda,nikdy jsem se s ním měřítka,což o železných nemůžu říci a na me kuchařské úsilí úplně stačí.A jinak mám švýcarský záchranářský nůž s 22 čepelí,některé jsem ještě ani nenašla

      Vymazat
  66. Tak ještě jedna procedura, pak Havla a ještě Kouty nad Desnou na kafe, naštěstí není horko. Práce až zítra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybyste tolik neodsuzoval lanovky,Ládiku!!!, mohli byste na to kafe nahoru k rozhledně, možná dnes bude vidět do daleka. Od horní nádrže přečerpávací stanice ještě dál.
      Těším se na reportážní fota - i z Prahy, letos jsme tam ještě nebyli.

      Vymazat
    2. Bude tam zítra Spartan Race, náš spartan dělá stánek, teď nakládá v Havle dodávku. V Havle nakládáme budoucí příbuznou s taškama, to na focení nebude. Jedině policejní foto do alba.

      Vymazat