13 listopadu, 2018

KRTINEC č.355

201 komentářů:

  1. A už je to tu zas! Tajtrlík. Werich by to zpracoval nejlíp.

    OdpovědětVymazat
  2. Bobra jede, kuře taje

    OdpovědětVymazat
  3. Evička pacičkou jebe
    kuřátko v bobrovi zebe
    nalej tam Evičko griotku
    užij si řevu a riotku!

    OdpovědětVymazat
  4. Bureš nabýval majetek nečestně celý život a proto se mi bytostně hnusí; cítím k němu nepřekonatelný odpor. Nebudu svůj názor na něj měnit v žádném případě. Zůstanu raději póvl a hnůj. Howgh. Nazdar.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde mi se připojit, ale doufám, pane Ládiku, že se nějakým anonymem nenecháte rozhodit. Používá hnojomet, tak může třeba do Agrofertu, tam to jeho házení hnojem jistě ocení. Tady v noře si troufá jen anonym zbabělec!

      Vymazat
    2. Anonym už dobře zná vaše způsoby jednání, otevřené jednání si nezasloužíte.

      Vymazat
  5. Tužka napíše,.... v životě se řídím tím, co jsem viděla na vlastní oči a slyšela na vlastní uši. Už informace podaná přes další ústa může být někdy i nemálo zkreslená,....a dokonce i při vlastním pozorování záleží na úhlu pohledu. Tuhle větu,...o úhlu pohledu, jsem napsala hned v prvním svém příspěvku v dávnověku na Aktualně v roce jedna jeho vzniku.
    Toho blogera už nemají v seznamu, všechno od něho vymazali,...jinak bych dala odkaz,...jako potvzení autorství,...to mám z deskriptivy,...tam bylo v příkladech vždycky psáno,...záleží na úhlu pohledu, jak bude útvar zobrazen.

    Náhoda tomu chtěla, že jsem dokonce třikrát, byla přítomna většímu sezení z kraje devadesátých let, kteráho se účastnil i pan Babiš. Rozpadalo se jedno velké JZD,...podávaly se informace o pozemcích, které se budou rozprodávat. Zastupovala jsem poměrně velkou sportovní organizaci, která taky chtěla uskutečnit odkup plochy poblíž sportoviště,....pak jsme z toho vycouvali,....bylo to divoké a šlo v tom z hlediska právního, jak se říká,...vohubu.

    Tím, že jsem vedení doporučila se toho vzdát, tak jsem jim ušetřila dost problémů,...jak ukázaly další roky.

    A k panu Babišovi,...proto se o tom zmiňuji,...už při vstupu do místnosti, kam byli zástupci pro jednání pozváni, se choval jako jedinec, kterému všichni musí ustoupit z cesty. Měl sebou dva nohsledy, jejich vyloženě submisivní chování vůči svému chlebodárci bylo neskutečně nápadné a o něčem vypovídalo.
    Z toho, jak mluvil, jak formuloval své požadavky, pan Babiš na mne udělal dojem nesmlouvavého tvrdého obchodníka, kterého zajímá jen jeho prospěch a je přesvědčen, že vše se tomuto má podřídit, a všichni kolem mají za povinnost mu jít z cesty.

    Mám názor, že tato vlastnost v něm zůstává, dokáže jí dobře politicky maskovat,...a pokud bude hybnou pákou v odmítání uprchlíků na našem uzemí, i v rámci Evropy,...tak ať zůstane u válu, jako klín přibouchnutých dveří proti migrantům.

    Nějakého změkčilého panáka v čele státu nám netřeba,...pan Zeman je na tom zdravotně nevalně, takže to bude nejčastěji pan Babiš, kdo bude na mezistátní jednání vyjíždět.

    Uvidíme, jaký to vezme vývoj,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plný souhlas.
      Vázat politickou podporu na osobní vlastnosti politika je naivní pošetilost.

      Vymazat
  6. Djóó.......´´14 listopadu, 2018 09:00

    Verše přímo z Alabamy...

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem v neděli viděla po dlouhé době v poli 1 (slovy jednoho) zajíce - a že jich tu i před částečným dělením lánů bývalo. Včera jsem se demokraticky rozhodla vykopat hlízy jiřin i bez toho, že lodyhy zmrzly - poslední jeden neovadlý červený kvítek jsem si pro radost dala do vody.

    Filmeček o panu Babišovi z roku 2015 v archívu ČT stále. "Přišel, viděl, zvítězil" - ale pokud o sobě vědomě nechal natočit tohle (čítám, že jeho výroky, byť ČT sestříhané, zkreslené nejsou), neměl do politiky dle mého osobně vstupovat. I když není jisté, že by bez něho jeho spoluhnuťáci voliče přesvědčili o čemkoliv, tak on možná někoho vlivného, kým by mohl točit, ANO, že.
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10408111009-cesky-zurnal/214562262600003-matrix-ab/

    Zda a jak výhodně přišel třeba k přerovské chemičce netuším, zemědělcům za Olmu (alespoň těm, co prodávali více a později), prý zaplatil nominální hodnotu akcií. Takže neutrpěli a někteří prý dodávají jinam.
    Tož tak - jak to vede ve vlastní rodině mi komentovat nepřísluší, před tím, než něco veřejně vyřkne, by často měl nejméně dvakrát polknout.

    OdpovědětVymazat
  8. Stojí za přečtení.
    http://www.skrytapravda.cz/domaci/2036-sarajevo-2018-slonkove-a-kubika-mohlo-vzniknout-na-zadost-usa-ambasady-kvuli-dostavbe-temelina-nebo

    OdpovědětVymazat
  9. mně ještě kvetou chrpy a rúže, ve skleníku jsem nechala kvést afrikány, původně tam nasázené, aby odpuzovaly molice od rajčat a skutečně jsem letos žádnou neměla, do vázy tak možno dávat tyto tři druhy, což ještě umocňuje pěknou atmosféru, ale větvičky jehličnanů a suché šišky se už ve váze brzy ujmou vlády, letos jsem ještě neodolala a v moutfieldu zakoupila do dekoraze bronzového soba za 49.Což je asi tak vše ohledně vádajů za dekorace. Letos nekoupím ani vřesy, což jsem vždy dělala, už se mi nějak omrzely.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vám vozí dárky Santa se soby? Aha, tak k nám odjakživa chodí Ježíšek....

      Vymazat
    2. Ježíška nikde nemají a bronzového už vůbec

      Vymazat
  10. Včera jsem v noci napsala dlouhý text, ale nechtělo mi to přijmout... možná je to dobře :-)
    Našla jsem si taky na Aeronetu (hrůza, anonyme, desinformační web!!!), že vše je kvůli tomu, že Babiš odmítl Američany nechat stavět v Dukovanech nový blok + že odmítá podepsat smlouvu OSN o migraci atd.
    No a dnes je v Lidovkách (to je správný web), že k nám na vlastní žádost přilétá americký ministr energetiky Rick Perry, prý lobbovat! To je ale náhoda!
    A Větvička na Facebooku napsal ráno:
    "…to su ale nahody. Právě zítra má do ČR přiletět Rick Perry, americký ministr pro energetiku. Bude lobovat za dostavbu Temelína a Dukovan pro zkrachovaly Westinghouse, i když Babiš je proti, protože to je bezpečnostni nesmysl. Když naposledy vlada rozhodla o tom, že Westinghouse to stavět nebude, byl šefem vlady Nečas a kvuli kabelce jeho dominy byl zinscenovany statni převrat. A pak, že se historie neopakuje… Nuže, vydejme se vzhuru k televizim, moji mili vesničani! Byl rozehran pokus o puč v přimem přenosu, nadherně načasovany na okamžik, kdy tady slovensky šef česke vlady neni a je par dnu před vyročim, kdy děcka vylizaju ze škol, aby na ulicach mavali fanglama. Vy vite, že Babiša nemusím, zničil toho už dost, Ale tato kauza smrdí Sorošem už zdálky. Provařeni slunkaři Slonkova s Kubikem nabili Auroru, vyhledali nemocneho synka, kereho policajti dva roky nemohli najit a měsic natočeny material pustili ven zrovna fčil před 17. listopadem a chvilu pote, co Babiš naštval Makarona s Makrelou odmitnutim migračniho svinstva OSN, a všech těch Marakešskych a Istanbulskych prasaren a hlavně Američany s tym Westinghousem … To sem zvědavy, kolik z vas vidi za roh a přeje si mět v čele někoho ještě horšiho, než kery tam je…”

    A stejně to vidím i já. Nejsem zastáncem Babiše, ale ty kroky, které nyní dělá, jsou v zájmu naší republiky, proto stojím o to, aby setrval. Teď je důležité postavit se proti neřízené migraci, odmítnout se nechat zatáhnout do různých úmluv a paktů.

    OdpovědětVymazat
  11. Podívejme se na Okamuru. V úterý si po boku pravicových leadrů přeje Babišův odchod, ve středu chce s Babišem do vlády. Je to čestné? Co je v politice a v byznysu čestné? Nic, jak píše Tužka - jde o tvrdý, nesmlouvavý pragmatismus.

    https://www.novinky.cz/domaci/489102-babis-pozval-okamuru-na-schuzku-spd-chce-ve-vlade-nahradit-cssd.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, po neděli vám (i dalším) pošlu nádhernou nahrávku Delibovy Lakmé! Z roku 81, s Nikolajem Geddou, to se potěšíte!
      Tady je malá ukázka:
      http://leteckaposta.cz/uploaded/395241555

      Vymazat
    2. Aleno, díky moc, jsem v práci, stáhnu si až večer. Na tenora Geddu jsem kdysi jela s kolegou do Brna na představení v divadle, ale nepřijel, to bylo zklamání.

      Vymazat
    3. Zákaz zvěřinců v cirkusech je nevyhnutelný.
      Poslanci v parlamentu zjistili, že je pro ně nekalou konkurencí.

      Vymazat
    4. Mně se zdá, Jáchyme, že přirovnávat parlament k cirku je nepřiměřené. V cirkuse panuje maximální řád a disciplína, zatímco naši poslanci.... škoda mluvit. Ještě tak džungle. Nebo jistý ústav pro duševní potížisty (duševně postižené).

      Vymazat
    5. Pouštím si tu arii Nilakanthy už poněkolikáté, i jiná provedení, ale toto je špičkové. Jsem zvědavá, kdo to zpívá.

      Vymazat
  12. Jinak zdravím do Nory.

    BJ, já už jsem jiřiny vyndala před měsícem, ale to proto, že tam nebydlím a potřebovala jsem, aby mi hlízy ještě před uskladněním oschly venku. Jinak bych to klidně udělala taky až teď, vždy prakticky ještě ani jenu noc či ráno nemrzlo.
    Mám reisefieber (raajzefíbr = cestovní horečku), jak teď skoro nikam nejezdím, jen na stálá místa, tak zítra jedu autem přes celou republiku, dojedu až za tmy... vezu dceru s vnoučkem... No, v létě jsem jim to slíbila, tak doufám, že nebude v neděli, až se budeme vracet, nějak sněžit nebo něco podobného. Mám celoroční gumy.. už jsem si našla, jak pustit mlhovky...
    Tak snad se tu zase v pondělí objevím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dobře dojeďte do cíle a šťastný návrat! A v případě únavy si třeba zazpívejte, je to lepší než rádio. Já jsem při dlouhých přejezdech zpívala v autě té mé Francouzce, což ji vždycky děsně pobavilo. Občas jsem přidala chodské zavýsknutí, a ona málem nabourala - než si zvykla :-)
      Nashle v pondělí.

      Vymazat
    2. Přidávám se k Maruščinu přání - bezpečné cesty s ohleduplnými řidiči tam i zpět přeju, paní Aleno.

      Po jiřinách jsem na záhony k domu přesadila jako jindy zahradní sedmikrásky (kvetoucí) a pomněnky z naší zahradní džungle, aby se tam zelenalo i v zimě a na jaře bez mé další účasti. Jak jsem si nyní přehlídla počasí, tak asi ještě do neděle zastrkám na políčku do země po letech zakoupený sadbový česnek.
      Na špacíru s psisky už jsem dnes byla, neb večer jdeme na "cirkusového" prý na premiéře dočista vypískaného Verdiho operu Ernani. V sobotu je opět Noc divadel, tam budu i fotit.

      Vymazat
    3. Dnes jsem se přece jen dostala domů trochu dřív, tak jsem ve slunném odpoledni bez větru vyrazila s psicí. Je krásně, 11° a mírně frišno, pěkně jsem se prošla. Ze zahradních prací mě potěšilo, jak se všude seče a shrabuje listí, pracují pilně ti zaměstnanci technických služeb. Všude to voní posečenou trávou. Takže o víkendu taky naposledy poseču. Jednou jsem přes zimu nechala delší trávu, a pak to při zmrznutí a tání klouzalo a čvachtalo. Kdepak, nebudu líná. :-)

      Vymazat
  13. Pane Ládiku, kašlete na to a vraťte se. Vždyť my tu všichni bez Vás strádáme! A pan Jáchym naprosto zcepení, neboť jeho stepler je pouhou variantou k Vašim běžeckým výkonům. Nebudou-li, ani pan Jáchym nebude stepovat a králíček Bimbo jej ušlape! Ach jo, jak já tohle všecko zvládnu?!?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však tu snad nikdo nikoho neurazil, ne? Mě teda včera urážely některé básně, byly už přes limit, ale mlčela jsem, máme svobodu slova. Nemusím souhlasit s každým, ani každý se mnou, tak co se děje. Zbytečné emoce, tentokrát ale v ne zrovna šťastné situaci.

      Vymazat
    2. Básně? Snad veršovánky na úrovni kramářských písní.

      Vymazat
    3. Je obdivuhodné, co dokáže závist spojená s naprostou nevědomostí.
      Nebo naprostou poetickou hluchotou.

      Možná se ale skutečně u Anonymního jedná pouze o jedince z řad budované jednotky snaživých elfíků, pověřených napadáním rozkladem nepohodlných blogů.

      Co se týče Ládikových veršů, kvalita je pochopitelně NĚKDY částečně úměrná péči a času, který jim může věnovat.

      Ale i takové veršovánky, z nichž některé(!) píše bez jakékoli literární ambice, z jedné vody šup na plot, jak říkávala moje babička, jednoznačně ukazují na jeho nepochybný talent.

      Osobně se těším na další, jakkoli chápu současnou Ládikovu otrávenost.

      Nenechme se otrávit nad míru nezbytně nutnou!
      (Mimochodem- i ten Bilbo, o kterém píše Liška, je ze současné atmosféry totálně znechucený, je zalezlý v koutě za válendou a odmítá mě dokonce i zlobit. Doufám že to přejde.)



      Vymazat
    4. No vidíte, ani králíčkovo jméno si nepamatuju! Jde to se mnou z kopce.
      Anonymní, abyste dal takové veršovánky dohromady, musíte mít i penzum znalostí, neboť asociace v nich obsažené jdou často za hranici běžných. Ano, pan Ládik!!! nemá rád AB, ale jeho pohled na to, proč kauza byla vyvolána a způsob, jakým byla vyvolána, rozhodně posuzuje objektivně, není na hlavu padlý. Jo, Babiš má všecko, co mají i ostatní politici, (ne)umí lhát, umí krást, je ješitný a mstivý, ale svého potomka by snad neobětoval. Psychické nemoci mohou vypuknout i u pilotů Boeingů (nebo třeba holek se čtyřmi světovými jazyky a IQ 146...)

      Vymazat
  14. Jeden ze tří začínajících učitelů chce změnit školu, nebo dokonce úplně odejít ze školství. Vyplývá to z průzkumu brněnské Masarykovy univerzity, na který upozorňují Hospodářské noviny. Kantorům vadí hlavně nízké platy a klesající prestiž jejich profese. Často nesouhlasí také se zavedením inkluze. Mnoho začínajících učitelů v průzkumu rovněž uvádělo, že na začátku kariéry nemají dostatečnou podporu. -

    Mládež si dneska nenechá všechno líbit, ani ti z nich, kteří začínají učit. A ještě jednu věc tam nezmínili: potíže s rodiči dětí, na což začátečníci nejsou připraveni a mazáci stále ne dostatečně.

    OdpovědětVymazat
  15. Odpovědi
    1. Jáchym, liška:
      Jste směšní.

      Vymazat
    2. Proč ne? Mně na vašem názoru vůbec nezáleží.

      Vymazat
    3. Anonymní je Kopíček15 listopadu, 2018 11:59

      kdo by ho nepoznal :D

      Vymazat
    4. Řekl Anonym. :D

      Vymazat
    5. 11:00 "Jáchym, Liška:Jste směšní", řekl anonym.
      No hurá!
      Smích pomáhá léčit i těžší duševní problémy.

      Rád Vás opět někdy příležitostně rozesměju, až budu zase foglarovsky plnit nějakého toho bobříka.(Zbyde-li mi čas a griotka)

      Vymazat
  16. Na každou svini se vaří voda
    jenom se mi zdá věčná škoda
    když ji vaří svině
    odchovaná ve vepříně.
    Někdo se těší na prdelačku
    přinesl si i naběračku
    bude ji hltat plným pyskem
    že to z něj půjde vodotryskem
    na to sere zvysoka
    třeba i do potoka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, pane Ládiku, odchovat svini ve vepříně je lepší, jak ji chovat doma...

      Vymazat
    2. Ale jo, jsem smířena, že budu uvařena. Každý z nás je pro někoho svině, pochybuju, že není ani jeden člověk na světě, který mě nenávidí.

      Vymazat
    3. Ládik: ještě to tak!!!
      Ale znáte to - postřelená husa... :-)

      Vymazat
  17. Ještě k panu Babišovi. Proč vlastně byla dotace (co jim trn z paty nevytáhla, ale proč si nepožádat, že) na to Čapí hnízdo vrácena a pokud nebude prokázáno zavinění, přijde jim zpět? Jistě o tomhle dění pan Babiš věděl, při jeho pragmatickém uvažování nejspíše nečekal, že tahle investice, co si ji rodina pořídila pro radost, bude zisková. I když - možná se tam dveře netrhnou, jet tam na čumendu veřejnými dopravními prostředky jest ale komplikované - z krtků už tam někdo zvyšovat tržby byl?

    To: Liška
    Domácí prasátka jsou prý čistotná. A naše Míše měla klíště a s malou herně agresivní Juripetrou se nemíní kamarádit.
    Anonymy dle mého lépe ponechat jejich vlastní "jedinečnosti" - hezky osaměle.

    Tak nevím - když se nesmí dělat audio- či videozáznamy, může se fotit? Včera za mne spokojenost, zpívalo to všem, "cirkus" mě nerušil, obecenstva bylo nevídaně málo: Ernani - trailer (Moravské divadlo Olomouc)
    https://www.youtube.com/watch?v=6RSJjN4yKjc
    Z MET to bylo takové, na YT lze najít mnohá jiná provedení:
    Ernani - Live på bio från Metropolitan 25 februari kl 19.00
    https://www.youtube.com/watch?v=t8uUYWVHcc0&index=3&list=PLF36A85721E4BB3C5

    Ona mě tuhle asi paní Pecková co i mluvící Carmen nakrkla i svou vzpomínkou na pana Hvorostovského, co už je žel rok v nebi - třeba že byl náfuka pravila. Pokud tedy takto nemínila šířit jeho hvězdnou slávu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ad Pecková - z toho důvodu, co píšete, bych na pořad, v němž umělci říkají nějaké své názory, nešla. Ať se drží předlohy, nebo ať si jdou agitovat na náměstí, s čímkoli. Buď mají potřebu očerňovat jiné herce od konkurence, nebo politiky.

      No a ještě připíšu, že číst blogy, právě čerstvě Honzákův, případně si ještě přečíst diskusi (všechno omíláno asi tak po milionté sté, a zbytečně, je to jen hádka prodejců na tržišti, nebo střelnice pro amatérské slovní přestřelky), tak je ze mě schizofrenik, a možná i něco horšího. Lidi nezměníte.

      Vymazat
    2. Ale jo, mít ostřejší jazyk, tak to tam jdu taky uvádět na pravou míru.
      :-)

      Vymazat
  18. No a mladý Andy chce vypovídat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andy chce jít ke zpovědi
      snad ho táta nevydědí
      když ho má tak strašně rád
      snad bude mít kde brát.

      Vymazat
    2. Anydho juniora nemůžeme řešit ... není to český občan. Řekl ministr vnitra Hamáček.

      Vymazat
    3. http://www.netky.sk/clanok/hyena-sa-pokusila-jest-slona-cez-anus

      Vymazat
  19. Vřele doporučuji nejnovějšího Větvičku!
    (Větva jak známo miluje Andyho asi jako Ládik a dospěl k závěrům, se kterými asi bude souhlasit každý... pokud ne, ozvěte se někdo!)

    https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687582

    (Čtenost tuším přes pět tisíc, znalost ostravštiny podmínkou)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není mi jasné, proč jdou na bureše přes hnízdo. Marasu nadělal jinde víc a většího.

      Vymazat
    2. NAPÍNAVÝ SERIÁL

      Od doby, kdy začalo volebních úspěchů dosahovat hnutí Ano, se změnil charakter české politické scény. Zásadní otázkou už není soupeření mezi pravicí a levicí ani střet mezi zastánci silného a slabého státu či diskuse mezi stoupenci veřejného sektoru a příznivci další a další privatizace.

      Osou politiky se stal rozhodný boj mezi nepřáteli Andreje Babiše a těmi, kdo jsou ochotni jeho osobu a jeho hnutí v politice tolerovat.

      S každým blížícím se výročím tento spor kulminuje, protože odpůrci Babiše se snaží využít emocí a sentimentů, které tato výročí s sebou přinášejí. V seriálu tak přibývají další a další díly, až se z něj stává pomalu nekonečný příběh.

      Odpůri Babiše prezentují svůj boj proti němu jako úsilí o záchranu demokracie. Slabinou tohoto tvrzení je, že Ano dosahuje svých úspěchů ve volbách regulérně, aniž by zásady demokracie nerespektovalo či překračovalo.

      Z čistě věcného hlediska se Andrej Babiš provinil pouze tím, že ubral ostatním politickým stranám téměř třetinu hlasů voličů, na které si až do vzniku Ano dělaly automatický nárok.

      Některé tím připravil o možnost pokračovat ve starých všemocných koalicích, jiné posunul až nebezpečně blízko k hranici, posd kterou se z dříve lukrativní strany stává strana mimoparlamentní.

      Člověk nemusí být zrovna fanouškem Andreje babiše, aby si povšiml slabin těch, kdo se ho snaží za každou cenu z politické scény odstranit. Nápadná je už třeba vstřícnost většiny z nich vůči jiným bohatým lidem, v jejichž "podnikání" by se přísslušné orgány mohly zajímat o sumy mnohonásobně vyšší, než byly dotace pro Čapí hnizdo.

      Na zatím posledním díle seriálu je snad nejzajímavější to, že až na jeho samotném konci se dozvíme, co mohou čekat po příštích volbách strany , jako jsou ČSSD, KSČM, a Okamurova SPD. Právě ony dnes hrají nejméně o tolik jako Andrej Babiš.

      (Jan Keller, Napínavý seriál, Právo 15. listopadu 2018)

      Vymazat
    3. Čím těch 30% okouzlil? Snad jen tím, že se předtím neobjevil v politice. Těch 30% může být protestních. K tomu sliby a protistrana samý umazaný špinavec. Co je menší zlo? Já takhle nehraju. Menší zlo je totéž, co umírněná opozice vůči Assadovi. Zlo je pořád zlo. Zdá se, že do politiky nic jiného nemíří.

      Vymazat
    4. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/staral-jsem-se-o-nej-jako-o-bratra-protopopov-odmita-ze-by-u/r~46b05bb8e8a411e884f6ac1f6b220ee8/

      Vymazat
    5. Jeho projevy se mi od začátku líbí. Mluví k věci, neplácá prázdné fráze a politické floskule. Věřím mu, že co říká, to taky udělá a dovede do konce - což není vůbec snadné. A to včetně pro-české a proti-migrantské politiky. Připadá mi jako člověk práce, ne keců. To, co sám v podnikání dokázal, mluví za něj - a pár přešlapů, jako mírný podvod (zdali ale vůbec to podvod byl, nejspíš jen šikovnost a nedostatečná legislativa), mu klidně odpustím. Zeman ho potřebuje jako oporu své politiky. Západní politici ho berou vážně, dokonce s jistým respektem, který si musel nějakými schopnostmi získat. Západní žraloci Vás prokouknou do morku kosti a ohodnotí, a pak s vámi podle toho jednají - ti se nezakecají.

      Vymazat
    6. Jánošík. Bohatým bral a chudým taky.

      Vymazat
    7. Srovnávat Babiše s Jánošíkem je hodně naivní, bych řekla. První je tvrdý, cílevědomý egoista (svůj podnik, zřejmě i stát dokáže vnímat jako "své", tedy jemu svěřené), který nepustí zadarmo ani floka. Kdyby tyto vlastnosti neměl, dřel by bídu jako mnoho málo schopných podnikatelů, kteří se spoléhají na nějaké ty Jánošíky.
      Dodám, že Andyho bych doma mít nechtěla (naštěstí on mě taky ne), a asi ani za souseda. Ale možná že je fajn, to však neřeším, nezajímá mě to. Chci od něj, aby ochránil stát od nebezpečí, a na to žádný měkota a dobrák a rozdávačný dobroděj být nemůže.

      Vymazat
    8. A já bych si troufla uvažovat o tom, že AB nikdy nikomu nic neukradl. Nemá to zapotřebí a má svoji hrdost, takoví nekradou.
      Někdo o něm ale může tvrdit, že mu nezaplatil podle smlouvy. Pak ale mně nikdo nenamluví, že ta smlouva byla dodržena. Pokud kámošovi nezaplatil, mohlo jít o chybnou dodávku nebo po termínu, prostě nedodržení dohody. Jenže o tom nic konkrétního nevím, tak to berte jen jako hypotézu. Nic konkrétního nevíte ani Vy, tedy přesné detaily, protože to máte od kámoše, tedy z druhé ruky, viděno jen z jeho pohledu.

      Vymazat
    9. Já byl u něj v nájmu a zařízení jsem projektoval. Vím podrobnosti.

      Vymazat
    10. Podrobnosti jistě můžete vědět, ale ne všechny. Nevymlouvám Vám Váš názor, ale mám jiný. Kdyby to celé bylo jednoznačné, proč to nešlo k soudu? Šlo o dost peněz.

      Vymazat
    11. To: Marie
      Je nějaký konkrétní proslov či rozhodnutí, kterým Vás pan Babiš okouzlil? Já jeho slovní projev a občas odporující si tvrzení nějako obdivovat nemohu, ba ani ANO , co by bez něho bylo nic.
      Mně dnes jedna známá pravila, že mu fandí proto, že:
      - nás postarší a mládež nechává jezdit za čtvrtinu (no, zrovna ona asi příliš neušetří a kdo vlastně s tímhle návrhem přišel nevím)
      - že při nabývání svého majetku postupoval dle platných zákonů - ano, všichni jsme měli stejnou šanci, jak moc dle nich mohl jiného majetku legálně zbavit konkrétně doložit nemohu, v tom Matrixu AB možná o tom něco je

      Jinak nevěřím, že ho pan "Zeman potřebuje jako oporu své politiky", neb bez toho už má pan president v šuplíčku pro jistotu seznam další úřednické vlády, kdyby to náhodou přece jen pana Babiše přestalo v čele vlády bavit
      Vždyť je vlastně dočista k politován a mnozí včetně jeho tak i činí. Nicméně české zdravotnictví na jeho synovi malinko zbohatlo, platí-li pořád, že občané Slovenska nesmí mít dvojí občanství - pokud se tu tedy Švýcaři neléčí zdarma.
      S tím ostřejším jazykem byste šla uvádět věci na pravou míru k blogu pana Honzáka, nikoliv za paní Peckovou, že? Mně tentokráte nepohoršil ničím. Přihlásit se tam do diskuse je nicméně velice jednoduché, jazyk přibrousíte.

      Vymazat
    12. Oprava: "majetku lehce nabýt" a u převodu třeba právě na rodinu zbavit
      (a to je na Disqusu to nejlepší, že jdou chyby opravit v textu - v Googlu taky, Ládiku!!!?):
      - nejsem právník a tolik toho o panu Babišovi zase nevím

      Vymazat
    13. BJ
      To je jistě přirozené, že každý na nějakém politikovi vidí jiné věci jako pozitivní nebo negativní - napsala jsem to za sebe na přímý dotaz, čím jsem okouzlena (to slovo beru jako nadsázku). Ne, žádný konkrétní proslov, jen ho slyším mluvit útržkovitě, když náhodou koukám na nějaký pořad, kde vystupuje. Už léta zpívá na stejnou notu.

      Ostřejším jazykem bych se možná neudržela a připsala svůj názor, ale ono to nemá cenu, jsou tam lepší řečníci. Jazyk brousím dostatečně ve škole. A dohadovat se tam s různými Apíky by mě vážně nebavilo.

      Vymazat
    14. Ládik !!!15 listopadu, 2018 19:42
      Já byl u něj v nájmu a zařízení jsem projektoval. Vím podrobnosti.

      Víte prd.
      Anebo sem s nimi!

      Vymazat
  20. Abychom nezapomněli na Spencerovou - i když se babišologií zabývá jen v pár řádcích, na závěr rozhovoru a nerada byť to titulkář nacpal do titulků.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Humus-tahle-obrana-demokracie-rika-Tereza-Spencerova-ke-kauze-Babis-A-odhaluje-co-chysta-Macron-a-co-se-deje-na-Ukrajine-559520

    OdpovědětVymazat
  21. Odpovědi
    1. Účelofká

      Vymazat
    2. Já se na zprávy nedívám a skoro nic nečtu, počkám pár dní, nemá cenu to prožívat. Mám jen jedny nervy a tohle už je dost síla.
      Až bude premiérem Fiala a sestaví vládu, zvážím emigraci nebo se odstěhuju do šumavského pralesa do jeskyně.

      Vymazat
    3. Noumání demokratická sériová oranžová revoluce na klíč, jako obvykle.
      Konečně u nás zavládne demokracie a prosperita ukrajinského typu.
      Chybí mi tentokrát transparenty v angličtině, asi budou až pozítří.

      Je tam Kalousek, takže o pravdu, lásku a demokracii mít strach opravdu nemusíme.




      Vymazat
    4. Já jsem Sibyla! Letos si musíme pospíšit, děcka jedou domů, 17.11. je sobota :)

      Vymazat
    5. https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2651906-cesko-chce-dal-stavet-jaderne-bloky-rekl-babis-americkemu-ministrovi-energetiky

      Babiš se polepšil - ale o dva dny později, než měl přikázáno.
      Bude exemplárně potrestán.
      V Praze se začne vařit oranžová káva.

      Vymazat
    6. Věštírna délfská15 listopadu, 2018 20:43

      Nebude tam ani noha.

      Vymazat
    7. Wo co? Gwendolína tam bude jistě. S Mirkou a Mirkem a milionem chvilek :))

      Vymazat
  22. Počet nohou pod koněm zjistíme tak, že od celkového počtu účastníků odečteme počet beznohých a výsledek násobíme dvěma.
    Nakonec připočteme 4, což je počet nohou koně sv. Václava, který nedá zahynouti nám ni budoucím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím, nechte koňovi, co je koňovo

      Vymazat
    2. Tolik nohouch nechat koňovi??
      Není to redundantní?

      Vymazat
  23. Odpovědi
    1. Já taky. Hledala jsem, jak se tam dostat asi před rokem. Nebude tam žádný rezort, nebude tam all inclusive, tak tam, bohužel, moji kamarádku nedostanu. Ale třeba se povede. Ještě bych chtěla transsibiřskou magistrálu. Tu víc

      Vymazat
    2. Do Bajkalu 90 mi vlezl listopad 89.

      Vymazat
    3. "Není to v pořádku. Ukrajinská strana mě ještě nekontaktovala, ale já sám si k tomu vyžádám podklady. Chci se spojit s ruskou i ukrajinskou stranou a chci k tomu bližší informace. Česká republika anexi Krymu neschvaluje, neuznává a nepodporuje, což je oficiální stanovisko české vlády," řekl Deníku N Petříček.

      Ministr byl překvapený, že o cestě syna premiér věděl. "Je to velmi nestandardní. Českým občanům se nedoporučuje na Krym jezdit - to platí i pro premiéra. Toto téma před premiérem nadhodím," dodal.
      Ládiku,
      Krym je ee, Petříček se bude zlobit!
      Když to Petříček NEDOPORUČUJE, nedoporučení platí jako zákaz pro Ládika i premiéra, padni komu padni!

      Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/politika/240408-babis-junior-na-krymu-petricek-radi-cesi-tam-nemaji-jezdit-to-plati-i-pro-premiera/

      Vymazat
  24. No nic, protože mám doma asi tak 10°C, jdu do vany a spát. Čekám, jestli plynař najde vhodný termočlánek. Jinak to bude drahé. Tak hezký večer všem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chce mít nebo najít volný centrální komínový průduch. Pro krbová kamna. Kondenzační kotel jde odkouřit jinak

      Vymazat
  25. http://www.vsacantour.cz/kategorie/poznavaci-zajezd-ukrajina--krym.aspx

    OdpovědětVymazat
  26. Mediální koordinátorka…

    Mediální koordinátorka Člověka v tísni (Sorosova zpravodajská agentura washingtonského Deep Sate, financovaná nedobrovolně z našich kapes přes daně České televizi) A. Černá si na Twitteru udeřila s obdivem hlavičkou o hřebíček: „O Sabině Slonkové se jednou děti budou učit ve škole.“

    Ano ano, takhle kdysi prijel do Čech Mitterand prorokovat chartistum, ze z nich budou dulezite osobnosti. Jak to jen mohl tusit dedek.

    OdpovědětVymazat
  27. Slušně a demokraticky, hlavně žádná sprostá slova a výzvy k násilí!
    (čerstvé fotografie)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://blisty.cz/art/93453-je-tohle-skutecne-prijatelny-zpusob-demokratickych-demonstraci.html

      Vymazat
  28. Já tedy Babiše a jeho lidi nikdy* nevolil (*s jedinou výjimkou v komunálkách), ani se k tomu nechystám, ale momentálně prosazuje rozumné a potřebné věci. (Podtrhuji "momentálně", protože mu příliš nevěřím, že to myslí vážně. Názor mu dost formuje většinové veřejné mínění - pro někoho populismus, pro mě demokracie).

    O jeho podnikání mám podobné zprávy jako pan Ládik, ale z druhé a třetí ruky, uznávám.

    Ale vidět tu sestavičku, co proti němu trvale demonstruje, to chce silný žaludek a krátkou paměť... pro mě je (též momentálně) menší zlo, i když tento výraz pan Ládik nemá rád.

    "Co je menší zlo? Já takhle nehraju. Menší zlo je totéž, co umírněná opozice vůči Assadovi. Zlo je pořád zlo."

    To sice platí, ale s tímto přístupem už bych se k volbám asi nikdy nedostavil.
    Z nikoho nejsem tak na větvi, abych jej označil za čisté "dobro". V posledních letech to pokaždé, s jistým sebezapřením, hážu "menšímu zlu". Už mi chybí ten mladický zápal, nebo mám prostě víc zkušeností...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou jsem to hodil Sládkovi, jednou Machovi, teď Tomiovi, ale to je jako do kanálu - lepší bude demokraticky zůstat doma a dívat se, jak se do parlamentu derou posunovači v důchodu.
      Včera jsem viděl zemana u soukupa, měl světlý den, myslím, že zchladil horké hlavy poražených a ušetřil jim dopravné na demonstrace.

      Vymazat
    2. Sládkovi, Tomiovi…
      Politická naivita.

      Vymazat
  29. Já jsem nenapsala, jestli chodím volit, ani koho volím. Jen jaké vidím na osobě AB klady ve vztahu k funkci, kterou vykonává.

    Dobrou noc, zítra budu až večer. Snad se vyhnu všem demonstracím tu i onde.

    OdpovědětVymazat
  30. Potkana či krysu?
    Když jsou oba z kanálu.
    Zajdu si na Lysú
    abych zůstal v normálu.

    OdpovědětVymazat
  31. Polopravda? Pololež?
    Chodíš rychle? Radši běž.
    Na půlku je jenom prdel.
    Jen dav křičí z plných hrdel
    a když vítězstvím je koma
    bylo lépe sedět doma.

    OdpovědětVymazat
  32. Ještě k druhým nebo třetím rukám. Onen kamarád má o 5 let víc, než já - ambiciózní, schopný a lidský. Dělal montáže a potřeboval projektanta. Já dělal od 82 v Potravinoprojektu kotelny a fabriky po celé ČSSR. Pára, horká voda, technologie - různorodost, dobrá škola, styky. Rozjel velkoobchod, doporučil jsem mu v 90 měděné trubky a německé kotle. Trefa. Růst, velké zakázky, vítězná výběrová řízení (za rok bylo na barák i auto), velký kancl, práce i v noci, cvrkot. To už mě nebavilo, byly potřeba ostré lokty a další specializace. Mě brali zákazníci jako soičást firmy a to já nechtěl, moje je svoboda a nezávislost. Po 10 letech jsem z nájmu odešel. V tu dobu byl jedním ze zákazníků babiš se svým kostelcem. Ten jel přes mrtvoly. Myslím, že o té zakázce mám info z první ruky a úsudek o babišovi mám svůj, nepřevzatý z novin a proto správný. Jsem póvl a hnůj, jenomže za svoje.

    OdpovědětVymazat
  33. Včera mluvil v parlamentu před hlasováním o platech Juříček. Celkem pěkně. Tomu jsem projektoval celé Brano a kus Atesa, montážní firma mu na důkaz úcty dodala do baráku zadarmo topení. Ve sklepě měl lodě, kola.... vodák, sportovec, teď i poslanec. To mám z první ruky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám jen 16 tisíc měsíčně, tvrdil miliardář Juříček soudu. Ten mu neuvěřil a přikázal zaplatit škodu.

      Vymazat
  34. S Topolánkem jsem byl 3 dny v Tatrách, dělal v Energoprojektu, než založil VAE. Tykali jsme si. Taky první ruka.

    OdpovědětVymazat
  35. Dnes je hezky, pojedu se projet na kole.

    OdpovědětVymazat
  36. To: Gaia
    Tak ať se také šťastně z té vyjížďky vrátíte, Gaio.

    Není ta politika také droga - když prý pan Babiš sdělil, že nikdy, nikdy neodstoupí? Asi nás občany má až tolik rád, chce nás spasit a je přesvědčen, že to nikdo neumí lépe než on. Protože proto přece ANO založil, že.
    Včera jsem v televizi viděla poslední diskutující hezky upravenou občanku u paní Jílkové - její profesi neodhadnu. Svůj pečlivě naučený projev oddrmolila velmi rychle, mě zaujala vzpomenutím jména pana Hučína. Měl by jí někdo říci, že pana Hučína po jeho propuštění z BIS žádný z jeho spoludisidentů nezaměstnal, zvolen asi také nikdy nikam nebyl, ale nakonec tento třeti-odbojník nabyl po panu Zeidovi přerovské Kazeto. No, musela jsem kouknout do WIKI a na živo jsem ho viděla pravda jednou, když nás s architekty touto kdysi vyhlášenou "kufrovou" továrnou provázel - řeč se tam vedla pouze o ní - takže nic z první ruky.

    Něco zcela bezkonfliktního - v NM jsem byla vlastně jen se střední školou, pak už jsme jen asi 2x nahlédli za dveře:
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/narodni-muzeum-praha-100-let-vyroci-ceskoslovensko-otevreni-28-rijna-prazske_1810280600_och?_ga=2.119217481.1391579552.1540708886-1425422710.1513116371

    Tuhle výstavu, co dnes začíná, také doufám stihneme:
    https://www.ngprague.cz/exposition-detail/bonjour-monsieur-gauguin/

    K Bajkalu (či ještě dál) by se rád vlakem projel i můj jedinec, na Krym nikoliv - vyprávěl, že tam co školák měl jet do Artěku. Proč odmítl už nevím, ale na třídním srazu mu za to děkovala spolužačka, co ho nahradila. Já k moři nikam - i když je tam k vidění asi i leccos jiného. Kdysi bych ráda do Buchary a Samarkandu, co ž v Rusku nejsou, nejvíce mě ale lákal Libanon. Přešlo mě to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co nikdo neumí lépe než on

      A umí? Kdo?

      Vymazat
  37. "Nikdy neodstoupím, nikdy. Ať si to všichni zapamatují" ... ač ho nemusím, tohle je sympaticky gangsterské.

    A odnesla to sekyra: https://imgur.com/a/P8iyRgl

    OdpovědětVymazat
  38. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Exministr-a-psychiatr-Ivan-David-prinasi-vlastni-postrehy-k-tajne-nahranemu-rozhovoru-s-Babisem-mladsim-A-na-17-listopadu-ocekava-v-ulicich-559539

    Tohle bych podepsal (a Ládik možná také)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a kvalitní stručné obecné informace o schizofrenii o jiného odborníka...Dobré přečíst, než člověk začne dělat závěry.

      https://www.novinky.cz/domaci/489302-schizofrenici-se-boji-pronasledovani-ci-spiknuti-rika-odbornik.html

      Vymazat
    2. Díky, Jáchymečku16 listopadu, 2018 11:08

      Díky. Bez Vás by nikdo nevěděl, kam se obrátit. Inu, čtyři semestry...to se pozná.

      Vymazat
  39. Otce Dity Protopopové ocenil Putin. Ruských vazeb kolem Babiše je tolik, že to není náhoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otcem Protopopové je Juraj Kalnický, slovenský básník, prozaik a pedagog. Pracoval v různých institucích, mimo jiné na ministerstvu školství, Univerzitě Komenského v Bratislavě nebo Univerzitě P. J. Šafárika. V letech 2002 až 2006 byl ředitelem Slovenského institutu v Moskvě. V roce 2006 obdržel medaili A. S. Puškina, kterou letos obdržel i český písničkář Jaromír Nohavica.
      Jasné spojení s Putinem!

      Vymazat
    2. Je to velmi záslužné16 listopadu, 2018 11:17

      ... Jako šestadvacetiletý perspektivní soudruh se stal v roce 1977 vedoucím sekce cyklické přípravy Novinářského studijního ústavu. Jinými slovy: v letech nejtužší normalizace školil žurnalisty z médií ovládaných komunisty. Jistě, velmi záslužné...

      Vymazat
    3. Liško, Vy podceňujete závažnost této zásadní informace!

      Medaile A.S. Puškina je podle mého investigativního pátrání v otevřených zdrojích spojena s A.s.Puškunem!

      Což nede vší i pochybnost jednoznačně prokazuje spojení A.S. Puškina s Putinem!

      Existují dokonce indicie naznačující, že A.S.Puškin byl možná Rus, což nemůže být náhoda!!!

      Kdž Slonkové padnou fšici, vstanou Echa bojovníci!

      Vymazat
    4. Velmi záslužný soudruh 11:17?
      Zaměřil bych pátrání na to, ve kterém obchodě koupil v roce 1977 kolo, zda prodavač či jeho otec náhodou nebyl členem KSČ!

      Doufám, že se nejednalo o proslulý model posilovacího stroje zn. Ukrajina (Chceš-li poznat pot a dřinu, kup si kolo Ukrajinu.)

      V tom případě by bylo zapotřebí podrobit prodavače a kupujícího výpovědi na detektoru lži, která by odhalila jejich skryté motivace:
      Na jedné straně se sice jednalo o kolo dnešní spřátelené demokratické Ukrajiny.

      Na druhé straně není vyloučeno, že vedoucí cyklotovárny či konstruktér stroje byl Rus, protože Ukrajina tehdy úpěla pod sovětským jhem.

      Vymazat
    5. ... soudruh vedl cyklickou přípravu Novinářského studijního ústavu, ne cyklistickou..nějak se vám ty kolečka motaj
      ...Ruský vládní dopingový program řeší WADA

      Vymazat
    6. Týýý wado!
      Ještě větší blbina, než jsme doufali! :-)

      Vymazat
    7. To nevadí...příště to zvládnete...

      Vymazat
    8. Echo24, zvaný Dědulo,
      to jste vy ten zubař v důchodu, co si říká Vico? z Echa už vás vyhnali aj z Aktuálně?

      Vymazat
    9. Já som ten Asfaltový holoubek, co vyletěl prasodentovi z nosu.

      Vymazat
  40. Tohle bude zajímavé...
    https://zpravy.idnes.cz/vydani-fetullah-gulen-vrazda-novinar-dzamal-chasukdzi-usa-turecky-prezident-erdogan-bily-dum-donald-i5b-/zahranicni.aspx?c=A181115_185524_zahranicni_lesa

    OdpovědětVymazat
  41. Srdečně zdravím, kamarádi a kamarádky krtci :-)
    Moc děkuju, za ty roky jste tu vytvořili pro mě natolik přátelské zázemí, že těch posledních asi 5 měsíců, co jsem sem nechodila, jsem přesto měla pocit, že jste stále se mnou.

    Petr Novák - Přátelství na n-tou
    https://www.youtube.com/watch?v=M3ByQChXeHo

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    Pro pana Kopíčka
    Dvorak: Rusalka - FINALE (1962), Šubrtová & Švehla and Malachovský
    https://www.youtube.com/watch?v=Xj2hBRk68lY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No huráá!

      Srdečně zdravím!

      Dobré holubice se vracejí! :-)

      Vymazat
    2. No, taky mě překvapilo těch 5 měsíců, odhadem asi jak začalo Slunce ve dvou, to bylo začátkem června. Bylo to nejvíc nenormální období mého života, uteklo to rychle, ale neustála jsem to. Před 14 dny mě muž vezl k psychiatrovi, tak jsem zase na lécích.

      Jáchyme, kdyby se Vám zdálo, že zase vyšiluju, tak mi to, prosím, napište. Nerada bych opětovně zaplnila krtinec odkazy na muziku.

      Vymazat
    3. Mně neprošly vítací ódy, jdu to zkusit nyní. Vítejte, Anno!
      https://www.youtube.com/watch?v=AaEGwph2Qr4

      Vymazat
    4. Jasně, zkusím to, kdyby něco...
      Problém je v tom, že tady nečtu pořád - a tohle by chtělo rychlou zpětnou vazbu, kterou nemáme.
      **********************

      Hlavně teď pokud možno nečtěte noviny, z toho dostávám tiky i já.
      **********************

      Občas se odreagovávám psaním ještě větších hovadin, než co člověk slyší v rádiu a televizi, ale je to čím dál tím těžší tuzemské novináře trumfnout,pokaždé, když si myslím, že autor použil zdrcující přehnané ironie se ukáže, že to ten novinář myslel vážně.
      *******************




      Vymazat
    5. Anně posílám pozdrav a přeju, aby se zdraví zlepšilo. Co Vaši psi, chodíte s nimi?

      Vymazat
    6. Díky všem. Já jsem po těch práškách hrozně unavená, tak s psisky jdu jen, když tu muž není, tedy vyjímečně.

      Vymazat
  42. „Byli jsme autem na výletě, když nám medvěd přeběhl přes cestu poblíž rozcestníku Pod Smrčkem. Pak se vydal dál po lesní cestě směrem na Smrk. Chvíli jsme asi dvě stě metrů jeli vedle něj, a když vyběhl do svahu, vystoupili jsme z vozu a fotili,“ popisují muži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ví, zda se mišutka přijde podívat i k Vám, pane Ládiku!!!, raděj mějte své fotografické dělo někde u ruky.

      Tak jsem se chtěla na hradních stránkách přesvědčit, zda včera (či kdy se pořad natáčel a Vy se na něj díval) vyřkl více slov pan president či pan Soukup - přepis tam zatím není, asi mají na Hradě fofr.
      Všude přebabišováno, zkuste kouknout na fotečku u téhle zprávy, pěkné sako tam pan premiér má:
      https://zpravy.aktualne.cz/domaci/parodovani-havloidu-nahrazuje-ideje-z-listopadove-revoluce-1/r~d3ef2082e7f411e8a446ac1f6b220ee8/

      S pivem to Vy asi nepřeháníváte - pokud tedy nejste zván co dopravce. Pěkné pobavení přeju.

      Vymazat
    2. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pane-Okamuro-slusna-divka-se-nespojuje-s-prostitutkou-poradil-Milos-Zeman-Hadejte-koho-tim-myslel-559642

      Vymazat
  43. Dostal jsem zvadlo na pivo, tak třeba budu absentovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pivo je tekutý chléb, inspiroval jste mě,jdu si ho taky ukrojit krajíc.

      Vymazat
  44. BJ - to je sako jak pro šaška, takové strakaté. A košile s límcem, to nikdy!
    Já mám nové topůrko za 3 dolary https://imgur.com/a/beOaJed
    vezmu auto a pojedu na birel.

    OdpovědětVymazat
  45. Tak globální problémy zjištěné na projížďce
    Tak 35 totálně ucpaná a boží dopuštění a to jsem se chtěla jen dostat na druhou stranu
    pak co je všude káňat asi sucho svědčí hlodavcům tak pozor až se budou na zimu stěhovat k vám do sklepů
    a nakonec lidské trosky na elektrokolech to až se rozmnoží to bude problém pro dopravu na silnicích spousta trosek,co už by se jinak hodily akorát na drobeni v parku holubům a díky kolům najednou v provozu,který stále hustší a hustší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaio,
      sušeného vrstevníka-důchodce, byť předem pečlivě vypleteného z trosek elektrokola, holubům nenadrobíte!
      Přesněji - oni ho - či Vás - nebudou žrát.

      To snad až ta přemnožená káňata, až jim dojdou hlodavci.
      Nebo papuonovoqinejští kulinární uprchlíci z pralesů, napadených zmutovaným šumavským kůrovcem.

      Vymazat
  46. Pro všechny hudbymilovné pedagožky i nepedagogy:

    http://literarky.cz/blogy/milan-faltus/27382-milo-zeman-a-kdo-jet-u-klaviru

    Kteří politici konkurovali našemu Bimbovi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se tu o tom hraní psalo. I kdyby hrál ještě hůř, je milé něco ukázat (a poukázat na prvotřídní český nástroj) a nestydět se. Jen se mi zdá, že pan Faltus, na to, že se zabývá humorem, nějak ne moc citlivě sdělil dovětek, jak to bylo s tím zázračným dítětem. Zeman to řekl jako jasnou legraci, v textu mi to ale tak nepřipadá. Zase si někdo řekne, že je nafoukaný a nemá nač.

      V odkazech - paní Moučková má pravdu, že denní zpívání zdravě natřásá játra a obradostňuje duši. V+W to mají až na konci, "... a zpívá o míru z plných plic, ve stínu šibenic". Zase aktuální, včera prý jedni zpěváci míru takovou postavili pod sochou, pro premiéra.

      Vymazat
  47. Az budete zajtra oslavovat, aki hrdinovia boli studenti v Prahe a ako vznikla vzaj "sametova revoluce v Praze", nebolo by od veci, ako v inych "kauzach" Cesko - Slovenska, vratane hluposti o tzv. Slovenskom state, "vojnovom zlocincivi" Tisovi a inych HLUPOSTIACH, ktere do ceskych hlaviciek natlacili komunisti a po roku 1989 "demokrati" pozriet si PRAVDU a historicke FAKTY!!! Zatial (lebo vela pravdy by ceske hlavicky nezniesli), davam dva snimky, KDE a KEDY!!! sa v skutocnosti zacalo OSTRO!!! s nasadenim ZIVOTA!!! bojovat proti komunistom. Prvy snimok je o proteske v roku 1998 (ked ste vy v Cesku ticho cusali) a druhy snimok je o ODVAHE!!! a proteste bratislavkych vysokoskolakov DEN PRED!!! oslavovanym sviatkom...

    https://www.youtube.com/watch?v=22U4zjrcZHU

    https://www.youtube.com/watch?v=XdpwOzLbhYg


    Ale, samozrejme, vy ste nam vsetko od komunizmu vybojovali. Akurat, ze rok a pol v jednom pripade, alebo den PO!!! v druhom :-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste možná čušal. Já jsem byla aktivní už v roce 1983. Na co si hrajete, hrdino? Vždyť se chlubíte cizím peřím. A opravte si rok, v roce 1998 už sotva šlo o hrdinství, historiku.

      Vymazat
    2. Já vystoupil z SSM na vojně v 82. Tím moje revoluční činy skončily a začala doba salámová.

      Vymazat
    3. Bože, bože, JAHA, to je zase verzálek, že se vám capslok nezasekne...

      Zas už se nám náš nevlastní praslovanský bratr zfetoval chia semínky.

      Ale buďme tolerantní, Babišův syn je na tom se svými fixními ideami jen o málo lépe.

      Řekl bych že Jahu na rodném Slovensku horkokrevní Slováci honěj jak nadmutou kozu a proto neustále otravuje na všech českých blozích a zneužívá toho, že my Češi jsme smířlivé holubičí povahy, které by kuře (a snad ani Jahu) ani srolovanými novinami neutloukli, jakkoli se nás snaží vyprovokovat v touze po mučednické smrti.

      Vymazat
    4. V SSM jsem nikdy nebyla, takže nebylo třeba vystupovat.

      Vymazat
    5. A Česko Slovákum ještě odloudilo pana Babiše:-)

      Vymazat
    6. Ad: Jachym

      Nikde som sa nepokusal infiltrovat. Take ambicie, ako asi Vy, nemam:-). Normalne som sem tam zareagoval, az kym nenarazila kosa na kamen, teda prispevok na stareho jesitneho dedka a la VLK.

      Ad: vasja

      A to sme radi:-). My sme tu roky mali Meciara a teraz roky Fica...

      Vymazat
  48. 2 desítky a 12000 kroků, kožená černá bunda. Ale vzal jsem si reflexní pásky a inov8. Za ten výkop.

    OdpovědětVymazat
  49. Vzpomněl jsem si na heslo stránek pana Bavora (jedny z mnoha, do kterých se Jaha pokoušel infiltrovat)

    "Dobrá nálada nevyřeší vaše problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji zachovat"

    (Nebo tak nějak)

    OdpovědětVymazat
  50. Washington Post cituje členku kongresové komise a někdejší vysokou představitelku Pentagonu za Obamova prezidentství Kathleen Hicks.

    „Lidé si zvykli, že USA prosadí všude po světě, co chtějí, a to i vojenskou silou. Takže my teď vysíláme vážný signál, že to tak nemusí být.“

    https://www.respekt.cz/politika/valku-s-ruskem-nebo-cinou-by-dnes-usa-mohly-prohrat-varuje-studie

    USA PROSADÍ VŠUDE PO SVĚTĚ CO CHTĚJÍ, A TO I VOJENSKOU SILOU!

    OdpovědětVymazat
  51. Dnes budou teplé lavičky Vaška
    u každé nejedna vypitá flaška.
    Kéž by tam kolem nebyly zvratky
    aristokrata či aristokratky
    nedávno zrozených z dotací
    nechť se až doma pozvrací.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se začaly vyhazovat věnce a kytky do koše. Pravda a láska bez kompromisu.

      Vymazat
    2. Pouze od Bureše, hradního Ožraly a Pitomia.
      Květiny od těchto, tam nemají co dělat.

      Vymazat
  52. Hezké mrazivé sváteční ráno. Paní Gaio, to bylo to nové kolo? Jaké jste vybrala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký 17.listopad, krásný den.


      Vymazat
    2. Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávisti17 listopadu, 2018 09:24

      Ať žije památka Václava Havla.

      Vymazat
    3. I černé památky musí žít!17 listopadu, 2018 09:58

      Ať pravda a láska zvítězí nad Havlovou lží a nenávistí!

      Ať žije památka Václava Havla, Emanuela Moravce, Vasila Bilaka a dalších a dalších osobností a pseudoosobností, kteří se z dopuštění Božího ocitli v nesprávný dějinný čas na nesprávném místě, aby nám a dalším generacím sloužili jako věčné historické memento a odstrašující příklad.

      Vymazat
    4. pěkně jste to napsal Jáchyme.

      Vymazat
    5. Tak nech dou do piči…Pravda a láska,” uleví si na nahrávce Babiš.

      Vymazat
    6. Babiš zaspal! Někteří havlárenští už v piči jsou, pokud ovšem stačili vylézt z cizí prdele, kde byli předtím.

      Vymazat


  53. "....já už si svoje nademonstroval v 1989. Dnes jsou na řadě jiní, mladí, chytří, úspěšní, více vydělávající VŠ, kteří volí ty správné strany a mají proevropské a prodemokratické názory. Posametový vývoj ve mně vytvořil zcela cynický přístup k demonstracím. Posedím a uvidím, které nové svině vynesou demonstrace ke korytům.
    Klausova amnestie ve mně zabila lásku k Ústavě, Kalousek k Poslanecké sněmovně, Senát ji nikdy neměl, justice ji ztratila poté, kdy jsem měl možnost detailně nahlédnout do průběhu řízení několika soudních případů. Respekt k volnému trhu zabil Klausův předstih ekonomů před právníky a "Neznám špinavé peníze!", což opravdu řekl, jen za léta působení Klause v politice bylo vymazáno z archivů (obdobně jako nacistická minulost otce Theresy Schwarzenbergové a nacistická minulost otce Tomase Pritzhorna (milenec Theresy, se kterou má syna, kterého K.S. považoval za své třetí dítě) před prezidentskou volbou Schwarzenberg - Zeman). Informace o muslimech jsem měl dávno před imigrační invazí, stačilo mezi nimi pobýt. V JAR měli kdysi vtip, jaký je rozdíl mezi turistou a rasistou. Týden pobytu. Dnes se nesmějí, jde jim o životy. Když vidím výsledky 850 000 exekuovaných osob, začínám si myslet, že poprvé možná podruhé si dlužník za svoji situaci mohl sám, ale potřetí až poněkolikáté už za ni může celý systém soudních exekucí a s věřitelem, který dal úvěr předlužené osobě, nemám slitování. Bylo to jeho riziko jako věřitele.
    Novodobých svazáků už mám taky plné zuby, jejich metody a přístup k odlišným názorům se od těch v 50. letech moc neliší. Za všechny stačí říct Jakub Janda. Jeho osoba mě svými plamennými výzvami neosloví, není důvěryhodný.
    Není nad osobní zkušenost s jinými kulturami a demokracií, aby se člověk zase zavřel někde doma nebo na chatě, a vážil si té české malosti tak proklínané pražskou kavárnou. A nějaký dějinný vývoj? Ať se odehraje beze mě"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato země není pro staré.

      Vymazat
    2. Ano, je rádoby jen pro vychcané darebáky.
      Havel vám ukázal cestu.

      Vymazat
  54. Dneska jsem si přispala, potřebovala jsem dohnat spánkový defecit a povedlo se. Večer co večer opravuju a něco sepisuju, pak abych si zacvičila, abych vůbec z té sedavé strnulosti usnula. Asi zakoupím novou karimatku na pořádnější cvičení, přes zimu.
    Dcera si přála nějakou drobnost k Vánocům, tak jsem to objednala k dodání do zásilkovny. Koukala jsem, co je po Plzni zásilkoven, snad v každé druhé ulici. A vedle je i zásilkovna sportovních potřeb, uvnitř nemají skoro nic, tak si i tu karimatku objednám přes e-shop, těším se na nějakou vychytanou, trochu měkčí... :-)

    A včera večer jsem teprve olámala a uklidila do sklepa muškáty, byl ráno mrazík. I ten teplý kabát už se hodil. Asi začne zima.

    OdpovědětVymazat
  55. Z minulé neděle - na internetu do 11.12.2018:
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12161136489-weilerstein-netopil-a-ceska-filharmonie/21854215102/
    Včerejšího benefičního koncertu u sv.Víta (i s Plzeňskou filharmonií) jsme viděli před Einsteinem poslední třetinu (zbytek si projedu). Zdá se, že budou mít nové varhany krásný zvuk, jak křištál do katedrály zapadne snad časem uvidím i já.

    I u nás mrazivo a na dvoře již dva krtince - kdy vlastně tihle hmyzožravci pracují?

    Všude plno komentářů k letošnímu výročí, kdo ví, jak bude za 20 let. A když už jsme "Slovákům odloudili Babiše", jak tu poznamenal pan Vasja - nespojí naše státečky do té doby zpět?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ, díky za odkazy na filharmonie. Původem izraelské violoncellistka hraje krásně, zmíněná "muzikalita a spontánnost" opravdu platí, a ten šíleně těžký Šostakovičův koncert. Poslouchat to celé doma se pro mě nedá, musela bych při tom být v sále.
      Plzeňáky si také pustím.

      Na zahradě slunečno a větřík. Mám radost z naťové petrželky. Zasadila jsem ji v červnu, sazeničku z trhu, a dlouho vůbec nerostla - asi těmi suchy, i když jsem ji zalívala. Zato v říjnu nasadila a dnes koukám, že je jí celý velký trs, tak krásné tuhé zelené lístky a voní! Budu mít čím čerstvým provonět polévky aj., na nějaký čas.

      Vymazat
  56. Žumpa má svůj den, nejvíc v Havle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiří Ovčáček@PREZIDENTmluvci
      Fašistická lůza utržená ze řetězu.

      Zničila a pošlapala státní svátek 17. listopadu. Plivla na památku studentů, kteří chtěli demokracii a svobodu.

      Vymazat
  57. Už i Nejvyšší Pirát pochopil, že slavit 89. rok nemá smysl. A že se máme zaměřit na rok 39.
    Jenže mládež v hojné míře netuší, co tehdy bylo, nebo si to plete s jinými událostmi. To je pak manifestace jako stehno... Jediné, co znají z politiky, jsou Babiš a Zeman.
    Přišla mi mailem fotka z tramvaje v našem městě. Revizorky (chodí tu po dvou) chytily trojici dívek bez lístku, hlavně že měly na tvářích namalovanou vlajku a nápis Hanba Babiši. Čtvrtý z party, kluk, stačil utéct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ŽIVĚ: Chceme Babišovu demisi! Z Hradčanského náměstí vyrazil protestní pochod

      Vymazat
    2. A já chci hodinky s vodotryskem!!!

      Vymazat
  58. K vyhození květin se před kamerou TV Prima přihlásila skupina Kaputin. Ta dlouhodobě bojuje proti vlivu Ruska u nás a mezi její nejznámější aktivisty patřil prezidentský kandidát a dnešní senátor Marek Hilšer.

    Zástupce skupiny Otakar van Gemund televizi Prima sdělil: „Bojujeme za demokracii a myslíme si, že je neslučitelné s naší demokracií, aby tady lidé jako Andrej Babiš nebo Tomio Okamura položili věnce u památníku 17. listopadu. Ten má být symbolem naší demokracie a tito pánové se podle pravidel demokracie nechovají,“ řekl.

    Následně před kamerou s kolegyni květiny obou politiků odstranil. Gemund vzal květiny od předsedy vlády, načež na svou kolegyni houkl „vezmi Okamuru“. Oba se odebrali k blízkému odpadkovému koši a květiny tam vyhodili. - Později v koši skončily i květiny od M. Zemana a J. Hamáčka.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Takto-aktiviste-skupiny-Kaputin-vyhodili-kvetiny-Babise-a-Okamury-Jsou-neslucitelne-s-demokracii-vzkazali-559793

    Opravdu - nejste jako oni! Jste horší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clovek moze mat rozdielne nazory, ale prejavovat svoj postoj takymto sposobom ako partia Kaputin je odporne. Dufam, ze sa podobne akcie neudiali u nas.

      Vymazat
    2. Opakování je matka moudrosti, Větvička je taťka nestarnnosti (a nastranosti)
      Tvrdy k sobě, brutálni k ostatnim!

      Na některé věci je dobré se vyspat dvakrát a pak si je přečíst znova.
      Včetně odkazů.

      Zabíjačka je fajn věc, ale nemusíme zrovna amíkům sloužit jako ovar, ať už Andyho snášíme či nesnášíme.
      Takže ještě jednou Větvička:

      https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687582

      Dejte si Větvičku s křenem, než se pustíte do Andyho zabíjačky!

      Vymazat
    3. Co od fašistický kavárny čekat, že jo.

      Vymazat
    4. Vasja: nechápu, že mají tak dlouhé vedení, že jim nedochází, že se chovají jako totalitáři, ba hůř. Za režimu bylo povoleno vyjadřovat jen názor jedné strany, to bylo samozřejmé, opoziční názory musely žít v undergroundu.

      Teď ale máme demokracii, kdy smějí zaznívat všechny hlasy a názory, i opoziční k mainstreamu (mainstream si ostatně ukradla pro sebe některá sdělovadla, sponzorovaná Západem). Přesto tu stále zaznívají oba tábory, takže ta demokracie jakž takž funguje. Ale tihle "bojovníci za demokracii" chtějí ty druhé umlčet! Proč neužívají demokratické prostředky boje?! Fakt jsou tak blbí, že si myslí, že to lidem nedojde, jak se chovají?
      No je fakt, že pár pitomečků, jako je zdejší zubní specialista "Evička", jim k tomu škodolibě zatleská, k tomu už se nedá nic říct, jen opáčit rovněž škodolibým úšklebem, sám pro sebe.

      Vymazat
  59. Zajtra v Piestanoch kvalitny program.

    http://www.vyveska.sk/zastavme-zlo-z-istanbulu-piestany.html

    OdpovědětVymazat
  60. Joan Baez - [sings dylan] full album
    https://www.youtube.com/watch?v=CCKGilveEWM

    Wabi a Miki Ryvola - Rezavý šporny
    https://www.youtube.com/watch?v=sCcgAlSuyJw

    Pro pana Kopíčka
    Josef Suk, Dvořák Violin Concerto Op.53, Karel Ančerl, 1961
    https://www.youtube.com/watch?v=VuMbpQcwYmY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za Baezovou, už jsem si ji dlouho nepustil.

      Vymazat
  61. Co je gemund? S dětmi mluví holandsky... proč si nechrochtá u kanálu?

    OdpovědětVymazat
  62. na KLárově se sešli příznivci AB
    https://1url.cz/dMiB2

    OdpovědětVymazat
  63. Bureš dal kytku u desky. ...
    gemund se zachoval nehezky.
    Hodil ji s gustem do koše
    s pocitem veřejné rozkoše
    že bude slavný jako havel
    anebo ten druhý pavel.
    Vedla ho ruka hilšera
    to je též pěkný posera
    díval se na to zpoza buka
    podpírala ho cizí ruka.


    OdpovědětVymazat
  64. Odpovědi

    1. Poslanec KDU-ČSL a bývalý ministr kultury Daniel Herman věří, že lidé stojí o soulad mezi osobní slušností a výkonem veřejné funkce.
      "Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí," odkázal Herman na dávné heslo bývalého prezidenta Václava Havla, kterého do nejvyšší ústavní funkce vynesly revoluční události roku 1989."
      ******
      Ale to o té pravdě a lásce - to dosud ze setrvačnosti pronesl v českém originále!! Flástenec!
      Nicméně jeho němečtí krajané mu jistě rozumějí stejně dobře, jako kdysi rozuměli tělocvikáři a poslanci vítězné strany Konrádu Henleinovi, když přísahal věrnost československému prezidentovi.

      Pro jistotu sice tehdy poslal také vysvětlující dopis tedejšímu předchůdci Angely Merkelové, že to nemyslí vážně.

      Jako by to oba kacléřové/ky nevěděli/y.
      To jen důvěřivější část tehdejší pražská kavárny německy mluvících židů se možná tehdá nechala zblbnout.

      Pochopili až ve sprchách při prvním závanu vůně hořkých mandlí.



      Vymazat
  65. Shrabáno, posekáno, trávník posypán vápnem. Mákla jsem si, poslední čtvrtinu už jsem nezvládla, dodělám zítra. Už je chladno, dělala jsem v rukavicích. Teď se chodím hrdě koukat z okna na tu nádheru.

    OdpovědětVymazat
  66. Tak dneska na cyklovylete zas všude plno dobře živenych káňat letos měli rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sušených jemně mělněných cyklistů - biodůchodců jako když naseje.

      Vymazat
    2. Vždy když jsem se blížila, tak se vznesl ze stromů a letěl proti mě, bylo to jak od Hitchcoka, ale pak za kroutil a letěl si po svém. Jsou nazrana a tlustá.

      Vymazat
  67. V tom revolučním kvasu jsem natíral ostění oken, nejdřív fermeží, potom první vrstvu lazury (finský matroš). Venku +3°C a ledový východní ве́тер
    https://imgur.com/a/KKrIvB4

    OdpovědětVymazat
  68. Odstup satane
    nic se ti nestane...
    už letí bílek
    milion chvilek..
    a letí kopí
    a už ho topí
    trošičku krvácí
    nezvládl migraci
    nezvládl jádro
    strhli mu kvádro.

    OdpovědětVymazat
  69. Vysoké Mýto: +0,4°C, dnes nejvíc 8,4°C, bez deště
    http://www.pla.cz/portal/srazky/cz/PC/Mereni.aspx?id=195&oid=2

    OdpovědětVymazat
  70. Byla jsem v tento slavnostní den v práci a vrátila jsem se do svého perfektně vychlazeného domu, čímž je přesně vyjádřen dnešní den. Lépe pracovat, jak slavit jako v Praze, lépe chlad, nežli se rozohňovat s Kalouskem
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Z-demonstrace-Za-slusne-Cesko-Milosi-odstup-nebo-zemri-V-pruvodu-jde-i-Kalousek-559845

    OdpovědětVymazat