17 listopadu, 2018

KRTINEC č.356

200 komentářů:

  1. Je po slávě;
    100 lidí v Ostravě
    z náměstí milicí
    bludičky bloudící
    už jsou na Stodolní
    trochu se rozvolní
    šavle nechaj na cestě
    po tom svojem protestě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli v Ostravě blejou upřimně, volám: Jsme s vami, buďte s nami!

      Vymazat
  2. Zaujimave...

    https://lnk.sk/djK2

    OdpovědětVymazat
  3. Ať mír dál zůstává s Vláďou Kratinou.
    Terno tambo lambo a česká lotynka
    ty ať pominou, ať už pominou.
    Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých
    zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí.

    OdpovědětVymazat
  4. Z diskuzí

    Jindřich Šidlo z TV Seznam moderuje demonstraci na Václaváku...

    Vydavatelem Neovlivni.cz je firma Dead Line Media, s.r.o. IČO: 03664317 Jateční 1224/27, Holešovice, Praha 7, kterou založil Jakub Unger, spoluzakladatel Bakalova Aktualne.cz a přítel Sabiny Slonkové. Právě Sabina Slonková se stává od 13. června 2016 spolujednatelkou Dead Line Media Jakuba Ungera, který vydává Neovlivni.cz. 1. Jakub Unger dříve působil jako obsahový ředitel mediálního koncernu Centrum Holdings resp. portálu Centrum.cz, který provozuje kdo? No přece Zdeněk Bakala!
    V roce 2013 vydavatelství Economia Zdeňka Bakaly, Centrum Holdings koupilo a stalo se tak součástí Bakalova mediálního portfolia. Předtím Jakub Unger působil v Bakalových Hospodářských novinách, předtím v časopise Týden...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak poprvé minus,minus 2

    OdpovědětVymazat
  6. Tady bylo -6°, teď je nula a půjdu natírat. Led na volné hladině má 7mm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      nevím, čím natíráte, ale natírat při teplotě nižší než +4, to dělají jen profesionálové. Dobře vědí, že zákazník za rok-dva přijde, aby ten nátěr opálili a natřeli mu to za těch pár tisíc znovu.
      Protože jsem líný a lakomý, NIKDY bych nenatíral, jestliže teplota klesá pod +10. Ono to blbě sákne, oxiduje i polymeruje.

      Ale vzpomínám, že jedna firma natírala okna místní hygienické stanice přes jinovatku.
      To pak ani nebylo třeba opalovat,stačila obleva, takže být Vámi, počkám raději do ledna, učetří to práci.

      Nicméně nevylučuji, že ta severská lazura, kterou používáte, je původně určená k nátěrům sněhových iglú a vydrží tudíž po celou dobu předpokládané životnosti stavby.

      Vymazat
    2. Mám natřeno. Natírám desky rozebrané, druhou lazurou, u jižní stěny, kde je teplo. Jakmile zavadnou, půjdou do vytápěné kotelny, kde je 20°C; tam doschnou a v 15:30 půjdou na svá místa k oknům, bo chci schovat lešení. Lazury na srub musí být 4, takže 2x to protřu ještě na jaře. Teď je to kvůli čtvrtky, která připomínkovala nedodělky.

      Vymazat
    3. Jo, tak to beru!
      To je skoro technologicky košer.


      (Kromě toho, občas je takové atmosférické prostředí s nebezpečím prudkých bouřkových srážek, že kdby čtvrtka zavelela, jdu raději natírat i rampouchy při teplotách kapalného dusíku, klid je klid.... :-)

      Vymazat
    4. Při -10°C jsem natíral na vojně, na své narozeniny, celý den, industrolem. Natíral jsem maskovací skvrny na buňku, kde jsme spali 4ks odloučeně od roty, u naváděcího radiolokátoru velitelského stanoviště. Natřel jsem velikého psa přes roh buňky, kam se dnes hrabou sprejeři.

      Vymazat
  7. Nové elity, které nás už brzy povedou k světlým zítřkům; prosím, seznamte se.
    Slečna studentka práv (23) je zřejmě slušná dívka, politický lídr podle ní musí být též slušný, lidský a obhajovat demokratická práva jako Havel. Mnoho dnešních politiků ale lidi spíše rozděluje, protože "jejich rétorika nahrává extrémismu, izolaci a sobectví".
    Všechno, co o sobě a svých názorech v článku říká, je samozřejmě dobré a chvályhodné, i ten populismus (?), že musíme naslouchat i lidem z venkova, kteří mnohdy vidí problémy jinýma očima než Pražané.(!) Jen nikde nečtu, co sama umí a v čem bude dobrý manažer, kromě hezkých větiček. A vůbec nesouhlasím s tím, že stačí chtít vidět problémy a být aktivní, snažit se je řešit. Protože každý jeden, kdo dnes hubu otevře, vidí samé problémy a snaží se je řešit, ovšem slušně a demokraticky. Tak proč se vůbec lidi hádají a urážejí se?

    P.S. Asi mě ten článeček upoutal hlavně proto, že ukazuje soudobou formu svazáctví, jako za nás. Já jsem už jako pionýrka mluvila a myslela úplně stejným směrem jako ona, ovšem v rámci jiného společenského řádu a jeho mezí.
    Ono to naštěstí i naneštěstí bude jinak, než si dnes někteří mladí představují. A kéž by v budoucnu museli řešit jen ty formy slušného chování, demokracii a lidskost.

    https://www.flowee.cz/civilizace/5435-rozhovor-k-17-listopadu-jak-neprijit-o-svobodu-cesi-potrebuji-nove-elity

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečtěte si na echu o vyhánění bohatých pražákú z bytů, rozhodovat budou asi uliční výbory.

      Vymazat
    2. Přečetla a souhlasím s tím, že pokud město akutně potřebuje zdravotníky, učitele a policisty, že se o ně má nějak postarat, jinak je nezíská a občané města na to doplatí. Jakým způsobem, to záleží na nich a na místních podmínkách. U bytu bych to viděla tak, že pokud si ho někdo postavil na svém pozemku vlastníma rukama nebo na své náklady, případně ho odkoupil do vého vlastnictví, tak je nedotknutelný. U nájemních bytů je to jiné.
      Jako začínající učitelka jsem dostala umístěnku, s bytem, to bylo tehdy samozřejmé.

      Vymazat
    3. Niektori vtedy ako konciaci ucitelia, atd., dopiste si profesiu ... tiez dostavali umiestnenku, s celou. To bolo vtedy tiez samozrejme...

      Vymazat
    4. JAHA - zřejmě mluvíte o své osobní zkušenosti, jako i já o své. A já jsem žádného konciaciho ucitelia nepoznala, za celou svoji kariéru. Ani o žádné cele jsem od učitelů neslyšela. Možná jste z Marsu.
      A jak to vše, co tu nesouvisle plácáte, souvisí s nájemními byty v Praze v r. 2018? Komunikace s Vámi je skutečný zážitek, doporučuji každému.
      Hlavně že si můžete beztrestně kopnout... ale to je u vas predsa samozrejme.

      Vymazat
  8. Včera demonstrovalo ve Francii 290 000 lidí, stovky zraněných.
    Mohli bychom si s Francií v rámci předávání zkušeností na pár měsíců vyměnit vlády.
    Ve Francii by se demonstrační situace zklidnila na českou úroveň,
    v Česku bychom okusili nefalšovanou tradiční evropskou demokracii. Třeba by si tu mohla EU experimentálně bez větších rizik vyzkoušet i znovuzavedení gilotin - vynálezu demokratické francouzské revoluce.

    Oranžově revoluční pražská kavárna by to jistě podpořila a americké velvyslanectví by dodalo košatinky svobody na useknuté hlavy. Ještě přece dlužej Francii za Sochu svobody!

    OdpovědětVymazat
  9. U nás ráno -3,4, teď +2,2. Co už - česnek máme nasázený, dušičkovou vázu ze hřbitova doma - karafiáty v náhradní sklenice, co byly v pátek po třech týdnech bez vady (však mi květinářka přidala i tu chemii, co řezaným kytkám život prodlouží), zajdu "zrušit" příští týden. U Lišky doma snad už teplíčko.
    Když Ládik!!!, tak i já zvědavá. Pustila jsem si včerejší jednotlivé tance Stardance - celých 15 minut to trvalo. Nefandím nikomu, letos tam asi zatím byla nejlepší rozlučková řeč pana Genzera.

    https://www.jpeg.cz/album/jnmX/?sort=date_asc&page=1
    Včerejší podvečerní a večerní Olomouc. Nejvíce mě udivilo, jak jsem si foťáčkem "vyrobila" z nádvoří Konviktu úplněk (19). Za světla ještě mezikolejní kytky, zdobné mříže, pouliční umění, v Konviktu jsme poprvé byli v posledním patře Židovské brány (20, 30), na 33 původní trámoví s jedním novým sloupem se skleněnou částí - bakalářská práce jednoho studenta v jedné z chodeb - ve většině byl jarmark pěkných věciček i se zkoušecím zázemím. Moravským divadlem včetně zázemí nás po roce provázela opět převážně činoherkyně paní Plíhalová v kostýmu Eulálie Čubíkové ze Zvonokos (na ty se nechystáme), na pohled z jeviště do hlediště naše nejoblíbenější lóže v prvním pořadí hnedle vedle balkonu. No jo, na čtvrteční generálku Splašených nůžek žel o poschodí výše vedle osvětlovačů. Improvizací a obrázků jsme si malinko užili v narvaném Divadle hudby s Olivami. Na 51 klidné prostředí kavárny Mahler.

    Jsem si právě prohlédla 44-letého vlastníka seznamu, o kterém jsem dodnes nic nevěděla. Od pohledu sympaťák, kdo ví, zda je to jeho hafuška:
    http://www.progetto.cz/wp-content/uploads/2015/06/24-Seznam-nel-1996-e-ivo-1024x719.jpg
    Takže fofrem i já vyrazím s Míšou a Andym, mějte se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co byste mi, BJ, doporučila k návštěvě, kdybych byla v Olomouci na náměstí a měla jen 2 hodiny času, jak obvykle mívám? Konvikt znám.

      Vymazat
    2. Já bych zkusil nějakou dobrou restauraci. 2 hoďky je akorát na oběd + kafe.

      Vymazat
    3. Bezrucovy, Smetanovy...sady, Stlp Najsvatejsej Trojice, Mariansky stlp...

      Vymazat
    4. já bych šla do obchoďáku

      Vymazat
  10. Začaly poletovat vločky, desky jsem dal usychat to kotelny (snímek nepotěší pořádkumilovné krtky). Ráno bylo slunečné:
    https://imgur.com/a/9xYJBKW

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za krtinec, pane domácí.
    Amália Rodrigues - Fado Português
    https://www.youtube.com/watch?v=ARS7Zi-Zpkw

    Simon & Garfunkel - El Condor Pasa (If I Could)
    https://www.youtube.com/watch?v=i6d3yVq1Xtw&list=PLqRjllGmwRbSJKirLirCPvtt3Hg-lx7ng

    Radůza - Už břízy zlátnou
    https://www.youtube.com/watch?v=tcKlSxcTx6g

    OdpovědětVymazat
  12. Tenhle qíz jsem dal na 100%, to se mi podaří málokdy:
    https://finance.idnes.cz/kviz.aspx?id=Q181114_180057_fincentrum_frp

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jednu chybu, u toho ohýbání stromku, dokud je mladý. Ale stejně je to lehké, tak pro osmou třídu.

      Vymazat
  13. Jak jeden duševně nemocný, schizofrenik, dokázal přivést k sebevraždě 900 zdravých jedinců v Jonestownu. Strašné.
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/foto-jonestownsky-masakr-sekta-kult-jim-jones/r~c8a6e578e8ff11e8a470ac1f6b220ee8/

    Poslední dobou se mi často dostávají do rukou důkazy o tom, že názory člověka se formují ne na základě vlastního rozumového poznávání reality, ale mnohem silněji pod vlivem society, v níž žije a s níž se cítí svázán citovými pouty. Když člověk dospívá, nebo si utváří základní názory, potvrzuje si a fixuje si právě takové, za něž je ostatními chválen, utvrzován v nichž se s nimi ztotožňuje. Tato pozitivní zpětná vazba od ostatních v societě (rodině, partě...) je nejvíce určující pro upevňování určitých názorů. Hrají zde tedy silnou roli společné emoce. Vliv society na utváření názorů a postojů člověka je prý mnohem silnější, než jeho vlastní rozumové a poznávací procesy.
    Tolik k vysvětlení zabejčenosti názorů mnohých diskutérů na sítích, o kterých by si jeden myslel, že na to, co zastávají, snad nemohli přijít vlastní hlavou.
    Člověk je tvor společenský, i když si to o sobě často vůbec nemyslí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dědí se geny i šablony chování, takže v některé rodině žijí děděk syn a vnuk plus bába dcera a vnučka nebo snacha jak přes kopírák, karma se tomu pak říká, já sleduji na maloměstě některé rodiny po 3 generace, delší časové období rozmezí lidského života neobsáhne, tak nevím, jestli karma je na furt nebo se někdy zlomí.

      Vymazat
    2. Nemůžete říci "jak přes kopírák", každý z nich má své vnitřní ustrojení a prožívání, které nevidí nikdo zvenčí. Projevy se dají simulovat, člověk se různě stylizuje, ovládá, přetvařuje, tomu bych taky moc nevěřila. Vlastně nevím, jak to myslíte. Chápu a souhlasím, že můžou v rodině kopírovat vnější chování, jídelní návyky, apod. Někdy naopak, když to přejde do vzdoru nebo není autoritářské vedení.

      Malé dítě je velmi vázáno na rodiče, věří jim, přebírá jejich vzory. Pak je může pohltit spíše parta, vrstevníci, skupina, a ono přebírá hodnoty té skupiny, zvláště jejího dominantního vůdce. Vidím to i v muzice, před ostatními by pubescent nikdy nepřiznal, že se mu třeba líbí klasika, protože by se zesměšnil, pokud "vůdce" třídy uznává jen metal. Funguje to na bázi pozitivního posilování, ne negativního, čili rozmlouvat nebo vyhrožovat nemá smysl. Mně to dává logiku.

      Spíše než o karmě mluvím o osudu, tam jsem si jistější.

      Vymazat
    3. Marie,
      před chvílí jsem si pustil klávesnici na špacír a napsal asi půlhodinové moudro na Vaše téma.

      Naštěstí se mi to vymazalo při pokusu o odeslání.
      Považuji to za upozornění osudu, že to dosud nebylo ono.
      Takže někdy příště.
      Asi to nedokážu dostatečně zhustit a nudit nechci.
      Jdu si raději lehnout, moc jsem toho po včerejšku nenaspal.

      Musím si znovu přečíst Koukolíkův Úvod do stupidologie. Včerejší den byl rychlokurs stupidity pro pokročilé. Laici žasnou, odborníci se diví.

      Vymazat
    4. To je škoda, Jáchyme! :-) Napište to příště.

      Jo, dějou se věci, že to jeden nepobere. Dobře se vyspěte.

      Vymazat
    5. on ten psychoš se narodil 13:5:1931
      už to samotné datum věští problémy, začíná a končí jedničkou, to je krutý individualismus, pak ty dvě trojky a devítka, též zakuklená trojka, Projeví-li se negativní stránky trojky, budou to přílišná kritičnost, sklon k výstřelkům, klamání ostatních, vrtkavost, netečnost nebo přílišná bezstarostnost.
      zbývá pětka, ale pětka je zároveň i životním číslem, tak se to s ním mele. Z toho člověka nemohlo být nic kloudného, měl prostě smůlu.

      Vymazat
    6. osud rozdá karty ale hrát musíme už my, takže tomu se můžeme vzepřít a bojovat, ale karmu nepřečůráš, tu řídí sama matka příroda, jak sama chce.

      Vymazat
    7. Honzák píše, že za všechno mohou breberky ve střevu

      Vymazat
    8. Šmankote, Gaio, já mám 4 jedničky od začátku do konce, to abych se rovnou nechala zavřít do ústavu! :-)
      Ale ne, já na čísla taky docela věřím, něco na nich bude.

      Vymazat
    9. proto jste učitelka, nutné zvýšené sebeprosazování, což ty jedničky zaručí a cím víc, tím líp,taky záleží na jejich rozložení, jedničkou začít i končit, to se z toho ten psychoš nemohl vyhrabat.

      Vymazat
    10. Já to čekala!! :-)
      tak sebeprosazování... No to mně tedy doma hodně pošlapali sebevědomí, nebo nevím, ale už dva šéfové mi domlouvali, že musím být tvrdší a rozhodnější. Prý: "podívejte se na kolegyni XY, ta má úplně jiný podpis, už z té rozmáchlosti je vidět, jak je rozhodná a sebejistá, a Vy (jako já), takové nesmělé blechy... Musíte se víc prosazovat!" a můj mindrák, stydlivost, stoupal k výšinám. Jsem ráda, že jsem to za celý život nějak zmákla, k průměru, myslím! :-) Jedničky mi tedy nepomáhaly.

      Vymazat
    11. kdybyste ty jedničky neměla, žáci by vás _ utloukli čepicema a důchodu byste se ve zdraví nedožila.Dopadla byste Jak Kolářová v Obecné škole

      Vymazat
    12. OK, i to je možné.

      Vymazat
    13. čísla nelžou. To datum narození toho člověka je fakt děsivé.

      Vymazat
  14. U nás sněží. Mokrý a těžký sníh zatím taje, ale v noci bude určitě namrzat. Zatím topím jen elektrickým topidlem, zítra zkusím znovu volat panu Mrázkovi. Příhodné jméno pro plynaře topenáře...

    OdpovědětVymazat
  15. 17500 kroků za slabého sněžení, -1°C.

    OdpovědětVymazat
  16. Zkuste, Jáchyme, 2x zpět. Já z mobilu pošlu každou pátou depeši, z pc mám stopro. 😇

    OdpovědětVymazat
  17. Závažné texty pište bokem. To je přece věčná škoda.

    OdpovědětVymazat
  18. a kde zas na DVTV vyhrabali nicku Mejstříka, a ještě se nestydí ta nicka dávat rady. to je úroveň
    v životě jsem neviděla většíhodebila

    OdpovědětVymazat
  19. a blbka Issová taky radí, co máme. To je děs.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja zaslech Natálii Kocábovou a to je taky expemplář :-))
      A Koranteng je dobrej tak na čtení z monitoru.

      Vymazat
    2. Koranteng je tam akorát kvůli kvótě na černý

      Vymazat
  20. Já mám v datu 2 pětky, to jsou 2 životy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že by to na vás mohlo sedět.Také záleží na životním čísle,třeba máte ty 5 tři a ani o tom nevíte.

      Vymazat
    2. http://numerologie.etarot.cz/cislo-5.php

      Vymazat
    3. Ještě 2, 8, třeba to je 10; a tu 19. Mrknu ráno. Večer mě uspal běh.

      Vymazat
    4. Vlastní nespolehlivost mě v pětce zklamala... jà mám spolehlivou i prokrastinaci.

      Vymazat
  21. Tužka napíše,....v jedné knize o józe jsem četla docela zajímavé pojednání o životní karmě.

    Přibližně jak to bylo popsáno,....značně zkrátím.

    Karma je loďka do které vás osud usadil už před narozením. V těle matky se zatím jen v loďce pohupujete a připravujete na celoživotní plavbu. Narozením vyplujete,...už vyplutí určuje, jak dobře jste se naučili svoji loďku ovládat,...a záleží, jakou řeku vám karma určí.
    Ideální je klidný, mírný, křišťálově čistý tok. To ale nestačí,...nevíte, jak to řečiště bude vypadat v průběhu času,...příjde nepřízeň počasí, vichřice a mrazy?,...narazíte na břeh, převrhnete se vlastními chybami v řízení loďky,....zlákají vás přeludy všeho druhu na březích vaší řeky života,...vy zakotvíte a necháte se tím ovlivnit,....vystoupit na břeh nesmíte,...kdo vystoupí, umírá, jeho loďka pak čeká u břehu, zda jiný plavec kormidelník nezatouží si svojí loďku s vaší vyměnit a pokračovat v cestě, která byla původně určena jen vám.

    Výměnu a nástup do opuštěné loďky můžete udělat též,...je to vaše volba,...zda k lepšímu, či horšímu,...to se nikdy nedozvíte,...každou volbou něco získáte a současně něco ztratíte.

    Řeku, po které se budete plavit si zvolit nelze,...plavidlo rovněž ne, osudové vlivy okolí lze předvídat tím, co se během času života naučíte,...a důležitá poznámka,...na řece nejsi sám,...plaví se po ní bezpočet různých lodí, lodiček, kocábek, parníků, vorů, a taky nebezpečných klád.

    A tuhle myšlenku s řekou a lodí života si můžete rozvíjet podle životních zkušeností a v mlze příštích dní uvidíte, kam směřuje vaše karma a jak ji lze svými dobrými, či zlými skutky ovlivnit.

    Zlo se ve zlém vrátí, jen dobro bude odměněno,...to je základní zákon karmy,...zákon příčiny a následku....časově neomezený zákon, zákon minulých i budoucích vašich životů...od prvopočátku nekonečna do konce nekonečna./ To je v logice matematiky pěkná hámotina./

    Právě se chystám ve své loďce zalehnout a řízení předám autokormidelníkovi,...do rána,...pak to vezmu zase pevně do rukou,...jak je mým zvykem,...a nedám si do toho nikým kibicovat.

    Zdravím noční Noru,....až vyřešíte a eliminujete všechny příčiny, čeká vaší duši nekonečná nirvána.

    Mne ještě dlouho ne,...jsem netrpělivý prchlivec,...ale dokonale se ovládám,...což podle karmy nestačí,...nesmíte mít ani špatné myšlenky,...a ty já mívám,...a moje heslo, že nejlepší obrana je tasit meč, nemůže být napsáno na vchod k nirváně.

    Tak vostrouhám,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já někdy nemám žádné myšlenky. Třeba teď budu mít. Po jaké řece jedu, kde už jsem, kdo jede vedle nebo mi někdo skočil do lodě, kde mám motor, vesla nebo pádla či plachtu, co kdybych to otočil zpátky, co by znamenal eskymácký obrat, jak je hluboko, jestli mám pas v sudu, co žrádlo... to si nechám projít hlavou při běhu. Dík za příspěvek.

      Vymazat
  22. Když člověk spojí numerologii a obezná zákonitosti říční plavby, vidí vlastně do budoucnosti. To bych nečekal, jaké fajné věci mě na netu potkají. A ráno dojedu ořechovou bábovku, co moje čtvrtka upekla, když jsem byl poběhat. Týden pěkně začíná. Na autě letní gumy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vy máte v datu narození sedmičku na konci, to znamená, že všechno dobře skončí, jste šťastný člověk

      Vymazat
    2. Měla byste s těma kravinama už přestat.

      Vymazat
  23. Mám 8. Nejde mi sem psát, musel jsem poskvrnit echo (diskuse o splolupráci demo stran).

    OdpovědětVymazat
  24. Mám to! Vymyslel jsem perpetuum... sice slovní, ale aspoň něco. Zní to takhle:
    OTOČIL JSEM NÁZOR O 360°.
    Snad jsem první...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejste, Ládiku, jste přinejlepším druhý, ale obávám se, že pár tisíc lidí už na to před námi přišlo, třeba i před stovkami let.

      V roce 1988 jsem o otáčení o 360 a více°stupňů napsal básničku do jednoho almanachu. Ještě ho mám někde na půdě schovanej, pokud jsem ho už nehodil do sběru.

      Na druhé či další straně - vývoj prý může probíhat po "spirále". My puntičkáři bychom řekli po šroubovici, ono se to zaměňuje a filosofové se se stereometrií neserou.

      A pokud si nakreslíte první průmět, tj. půdorys šroubovice o jednom závitu, dostanete onu kružnici - otočku o 360°. No a když ignorujete onu klopotnou cestu od bodu A1 opět do bodu A1, může se někomu stát, že myslitel stojí na místě. Pokud se na to díváme z ptačí či žabí perspektivy a v průběhu myšlenkového přesunu filosofova si třeba odskočíme na záchod.

      Přitom se filosof třeba sice stále/opět nachází NAD bodem A1, nicméně filosofický pohled zepředu či zboku by nám prozradil,že díky teplým vzdušným filosofickým proudům jako kondor vystopal o otočku výš, do nadoblačných myšlenkových výšin, kam za ním nemůžeme.

      K čemu dospěl? Třeba že si dá ještě jednu otočku a rozmyslí si, zda ten uhynulý cyklista 60+ dole na cestě už změkl - nebo zda naopak vlivem poklesu teplot přituhl a bude záhodno počkat na oblevu.

      Když je hlad, vnitřní obsah myšlení se při každé filosofické otočce mění, byť to zezdola vypadalo jako perpetuální pohyb v kruhu o násobky 360°.


      Nicméně - nám se při pohledu zezdola po návratu ze záchoda zdá, že stojí furt na tomtéž místě - či že se do něj vrátil.

      Tady nepomůže podhled ani nadhled, tady pomůže jen a jen pohled zboku, tedy patřičný odstup.

      Vymazat
    2. To jste popsal obecný vývoj. Pohyb po šroubovici. Zkrátka po prostorové trajektorii.
      Já ovšem popisuji rotační pohyb kolem osy, přičemž se nacházím v jednom bodě oné osy. Dívám se jedním směrem do jednoho místa a něco tam vidím. Najednou se dějinnými silami dám do rotačního pohybu a vidím různé obrazy. Když se protočím o 360°C, vidím totéž, co předtím. Celý ten dějinný pohyb byl nahovno.

      Vymazat
    3. Nikdy není historie tak horká, aby se otočila - jak píšete - o 360°Celsia!
      Spíše naopak - vlivem entropie prý historie takňák chladne.Viz Fukujámovo Konec dějin.
      Dokonce ani reálně hrozící termojaderné inferno, ač by poskytlo vnější energii do jinak uzavřeného systému, nedává naději na zlepšení, páč by paradoxně následovala jaderná zima.

      Náš nejuznávanější současný filosof (dneska jsem ho poslouchal v Jak to vidí - ČT2, doporučuji ho proti zácpě) tvrdívával, že se pohybujeme po kyvadle v módu lib-lab, čili po sinusoidě (kruhový pohyb zboku, roztažený do časové osy, řekl by phyzik či pohyb opilce, vrávorajícího od pangejtu k pangejtu, řekl bych já).
      Nebo blbě seštelovaný termostat s nepřiměřeně velkou hysterezí, řekl by asi topenář.


      Vymazat
    4. ano, spirála zohýbaná po sinusoidě nebo sinusoida vyvedená do spirály.

      Vymazat
    5. Já nepopisuju evoluční děj. Uvádím, jak měním názor, aniž bych hnul brvou.

      Vymazat
  25. Když mi bylo 10, přišli rusi;
    když mi bylo 30, přišli prusi.
    Ti jsou tady dosud,
    takový mám osud.
    Já se doma narodil
    do říší jsem nechodil;
    nečekal jsem od jiných
    že do lidí nevinných
    budou házet vidle
    nebo jim brát židle.
    Prus chce přivést mohameda
    že jsem kůže málo hnědá;
    to se se zlou potáže.
    Nepůjdu do baráže!
    ____
    Teď, když je mi šedesát
    pořád chtějí ze mě sát
    vydělané prachy
    na ty svoje krachy.
    Ať užchcí pnou, zlo ději!
    Nedávám jim naději.

    OdpovědětVymazat
  26. Nechajte sa zviest.

    http://ix.sk/KKyj1

    OdpovědětVymazat
  27. Ad: Marie 16:37 18. 11. 2018



    Marie.

    Vy sa neustale a ZBYTOCNE rozculujete. Do nikoho som nekopal. Placam presne tak, ako Vy a hocikto iny. Vy ste pisali o svojej skusenosti, ja o svojej. Pouzil som trochu pisatelsky styl a ironiu a napasoval som na Vasu repliku inu skusenost, nez mate Vy. PRECO potom neustale urazate, tvarite sa, ze ste objektivna a pritom havkate na kazdeho, kto ma iny nazor ako Vy?

    A to nemyslim len seba, od Vas som zvyknuty. Ale pozrite si posledne mesiace Vase komentare i k inym, aj tunajsim zenam, ktorych vyroky sa Vam nepacia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neopruzuj, hnuse.

      Vymazat
    2. Marie,
      neprozřetelně jsem Jahovi prozradil, co to je "ironie" a on se to teď snaží teoreticky nastudovat, což by nevadilo, ale i aplikovat, což je něco podobného, jako kdybych se já pokusil vystoupit na prknech Národního v titulní roli opery Rusalka nebo kdyby se Zeman v televizním duelu s Drahošem pokusil konkurovat stahování králíka tím, že by zatančil odzemek.

      I JAHA má určitě své světlé stránky, škoda jen, že je před námi tak pečlivě tají.

      Vymazat
    3. by Jáchymovi seděla lépe role Kecala.

      Vymazat
    4. Lidičky, nebojte se, já nejsem medvěd, já jsem Rusalka!

      Kecal mi nevyhovuje pro svou ryze pravicovou pragmatičnost, raději bych bral vizionáře Vaška, to není taková makačka na bednu.

      Pravda ovšem je, že Kecal viděl (na rozdíl od Lenina z té populární básně) "daleko, dopředu, na sta let".

      Vymazat
    5. JAHA se mýlí

      Placam presne tak, ako Vy a hocikto iny

      JAHA plácá po JAHOvsky, tak nikdo jiný neplácá.

      Vymazat
    6. ..Já bych se vám líbila?
      Mne byste si vskutku vzal?
      Já bych vás pečovala
      taky v plínkách, taky v plínkách chovala...
      Mám praxi a také čtyři semestry neurologie a psychiatrie.

      Vymazat
    7. Musím se bohužel tvrdě ohradit proti evičkovsky neustále omílanému tvrzení, že mám čtyři semestry neurologie a psychiatrie, to vypadá, že jsem tak blbej, že bych neurologii a psychoiatrii nedokončil!
      (Nedokončil jsem pouze zvolenskou VŠLD, odkud jsem uprchl s průměrem 1,5.)

      Mám pouze JEDNU DVOUSEMESTROVOU zkoušku z psychiatrie a JEDNU dvousemestrovou zkoušku z neurologie.
      Obě sice od kapacit v oboru, nicméně jsou to jen pouhé dva podpisy v jinak dost počmáraném indexu.
      Většina mých znalostí naštěstí pochází z dlouholeté praxe, univerzit života a usilovného samostudia.

      Ivanka ani Evička by se mi nelíbila. Jsem sic vrozená tolerance, soucit s postiženými mi není cizí, ale obávám se, že jsem si postižených užil v životě ažaž a cítím se občas poněkud unaven. Čtyřiadvacetihodinová bezplatná péče o jedinku s nudně ulpívavým myšlením bez fantazie mne neláká.
      To se raději budu do sklonku svých dnů plazit na záchod sám.

      Vymazat
    8. Pseudologia phantastica19 listopadu, 2018 15:14

      Žbrlúch, patlámo, matlámo.

      Vymazat
    9. Ad: Gaia

      Dakujem za uznanie☺.

      Vymazat
  28. Pro zájemce o numerologii studijní materiály

    http://numerologie.najdise.cz

    v mé rodině sedí až mrazí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zase ty hlouposti.
      Senilita progreduje.

      Vymazat
    2. hoďte sem své číslo narození a já vám napíšu psychologický rozbor.Vy budete určitě samá jednička trojka a devítka.

      Vymazat
    3. číslo frekvence
      1.......1
      2.......1
      3.......1
      4.......1
      5.......2
      9.......1

      Vymazat
    4. životní číslo 11

      Životní číslo - 11
      Tato osoba je ambiciózní a inteligentní. Může dosáhnout velkého úspěchu, ale i krachu. Je nadaná a má sklon k vizím. Dovede využívat inspirace shora. Je potřebná trpělivost a vyrovnanost a dále více vůle. Je citlivá a tvořivá. Je potřebné se naučit správně hodnotit své emoce a otřesy.

      Pozor na netrpělivost, nepochopení druhého, tvrdost a nesmiřitelnost. Pozor na nedorozumění, na stresové situace a proměnlivý materiální život. Pozor, aby své nevšední schopnosti nevyužívala jen k hromadění majetku.


      tak to Pozor na netrpělivost, nepochopení druhého, tvrdost a nesmiřitelnost. jsem očekávala z rozboru textů, ale jak píší, pozor na to, můžete to ovlivnit.Ty 2 pětky vás zlidšťují, ty jsem tedy nečekala.Teď ještě tedy jestli jste beran nebo býk, beran je bezohledný, býk tvrdohlavý, obojí je v textech patrné.

      Vymazat
    5. Prý je životní číslo jednociferné; 1+1=2.

      Vymazat
    6. 11 a 22 se nesčítá, jsou to unikátní čísla, která mají své speciální vibrace.

      Vymazat
    7. Tak to se podívejte na §30 zákona 258/2000 o ochraně veřejného zdraví.

      Vymazat
    8. no teď si představte, že zdrojem vibrací múže být i člověk.Někteří lidé jen se někde objeví, už na druhé působí jako červený hadr na býka.

      Vymazat
    9. Jeden je vysavač energie, druhý ji rozdává... to znám a cítím.

      Vymazat
    10. Jsem Blíženci.
      Jak jste dospěla k životnímu číslu 11?

      Vymazat
    11. AD. gaia

      Pozrel som si ten Vas odkaz. Vyberam jednu z charakteristik:

      Jedna 5
      Hodně lidí má dobré nápady, ale pro lidi s jednou 5 je samozřejmé, že tyto nápady také uskuteční. Vytyčí si cíl, zapřemýšlí, co je potřeba k tomu, aby ho dosáhli, a jdou na věc. Problémy a těžkosti umí zvládat velmi dobře. 5 je číslo vášnivosti a rychlých rozhodnutí. Tito lidé potřebují změnu, pohyb, výzvy a nenávidí nudu. Ovšem umí být také velmi nepříjemní a negativní, když se jim nepodaří prosadit to, co chtěli.

      Suhlasite? ☺

      Vymazat
  29. Tužka napíše pro pana Jáchyma,...vemte tu šroubovici, zavěšte v pevném bodě na severním bodě nekonečného zenitu, sebe, jako volitelný bod J umístěte na průmět rovníku v nekonečnu horizontu,...a silou vlastní fantazie šroubovicí otáčejte podle její osy sever- jih,...jedna otočka za dvacetčtyři hodin,...a na další pokus si zvolte bod X na šroubovici, pěkně na něj jako totožnost usaďte svoji maličkost,/nebo velikost/ a nechte se otáčet právě zvolenou rychlostí podle momentální nálady,...ježíš,....my měli na deskripci občas asáka, , který pro nás vymýšlel děsný ptákoviny a na oplátku chtěl od nás vymyslet ptákovinu ještě vědší. Kdykoliv se objevil na cvíčku, byla radost a zábava,....používala jsem křivku srdcovku,...byl to pohledný chlap, výrazný vzhled,...tenkrát by stál za hřích, ... jenže, pak už by to nebyla sranda ale opravdu srdeční záležitost,...zůstalo u té srandy, ale občas se mi jevilo, že proti nějakému té-a-té by nebyl.

    Slunce se prodralo mlhou, plus dva, jdu na zahradu, ještě není hotovo,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      já v kojeneckém věku prodělal zánět mozkových blan a černý kašel. Málem jsem umřel a vyhnila mi některá mozková centra, což se výrazně projevuje i zde.

      Pobyt na gymnáziu i na dvou VŠ jsem úspěšně zakončil jen proto, že jsem vyvinul úspěšné komenzační algoritmy, dovolující mi utajit, že nejsem schopen představit si ani obyčejnou rotaci v prostoru.

      Pokaždé mě uklidní, když požádám v knihovně kteroukoliv kopírku obsluhující knihovnici o oboustranou kopii článku a ona to z pětasedmdesátiprocentní pravděpodobností zkurví.

      Už se předemnou schovávají.
      Mám dvě favoritky, které netrápím, plácnu se jako grand přes kapsu a připlatím si korunu za dva papíry místo jednoho.
      Jsou tak vděčné...být o třicet let mladší, určitě bych tu korunu zúročil.

      Vymazat
    2. Ve slově "komenzační" chybí P.
      JE TO V P...
      (Já jen abych náhodou někoho nezdržoval hledáním neznámého termínu ve Vikipedii.)

      Vymazat
    3. Já to našel u hydratační masti:
      https://problematicka-plet.heureka.cz/a-derma-phys-ac-hydra-hydratacni-krem-pro-plet-podrazdenou-a-vysusenou-lecbou-akne-40-ml/specifikace/

      Vymazat
    4. Ad. Tuzka

      Myslite na caj, alebo ste mali na mysli tete-a-tete?

      Vymazat
  30. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ladislav-Vetvicka-ke-kytkam-v-kosi-V-18-jim-skoncil-Havel-Mladi-v-hajzlu-tak-delaji-prasarny-Babis-a-Koranteng-Pustili-jsme-si-to-v-hospode-Stydeli-jsme-se-559997

    ************
    Větvička nás tentokrát uspokojí každého, Ládika zvlášť.
    Padnul komu padnul.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reje Korán Tenka s burešem jsem neviděl a nebudu to hledat, ztráta drahocenného času. Popis Větvičky je něco jako moje Technická zpráva, kde nejsou žádné zbytečnosti a dvojsmysly. Normální popis stávajícího stavu.
      Po nás projektantech se obyčejně chce, abychom za popisem stáv. stavu popsali námi navržené řešení, ocenili ho a obhájili jeho proveditelnost a funkčnost v budoucím období životnosti. To hle Větvička už neudělal a reportér se ho ani na to neptal, protože žádného novináře nezajímá, co bude, ale zajímají ho drby, vhodné na první stranu jeho oblbovacího plátku.

      Vymazat
  31. Něco chytrého od německého katolického kardinála s blbým jménem:

    Kardinál Reinhard Marx: V čem má Marx pravdu
    Pondělí, 19 Listopad 2018 06:01 Reinhard Marx / Süddeusche Zeitung

    Překlad v dnešních Literárkách, najděte si to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pěkné... ale co to je "křesťanská morálka"? Křesťané jsou nejutlačovanější náboženská skupina na Zemi. Jejich "elity" otevírají evropská vrata vpádu monokulturní lavině středověkého islámu, jehož postulátem je likvidace jiných náboženství všemi prostředky. Křesťanská morálka podle mě vychází z tolerance jiných názorů. A teď se najednou toleruje přísun monokultury ... globalizace všeho a islám jako třešnička na splasklém dortu.

      Vymazat
    2. křesťanská morálka, to je především mariánský kult, který dělá z žen služky, pečovatelky a frigidní bytosti.

      Vymazat
    3. Nojo,co je to "křesťanská morálka"?
      To jste fakt praštil do brňavky každého křesťana!

      Křesťanských morálek je nejspíš tolik, kolik je křesťanů.
      Ale na druhé a třetí straně - ono to u machometánů, židů či atheistů nebude o moc lepší.
      Netroufl bych si odhadnout, kolika procentům příslušníků té či oné skupiny v současnosti kape na karbid.

      To, že křesťanská morálka vychází z tolerance jiných názorů, tvrdí v současnosti u nás především páter Halík.
      Není nic jednoduššího než si pustit některý jeho novějších proslovů z pořadu Jak to vidí.. - archiv ČRo2.
      Ale z bezpečnostních důvodů doporučuji vzít si preventivně pemprsky.
      Vono už ani slovo "tolerance" neznamená totéž jako dřív.

      Vymazat
    4. Tak to jsem se střelil do nohy.

      Vymazat
    5. Halík toho nakecá, už první bod desatera, věřiti budeš v jednoho boha, jinak budeš zatracen, toho o tolerantnosti vypovídá docela dost.Spíš až moc.

      Vymazat
    6. Kdybych já četl halíka
      choval bych taky králíka
      a mlátil ho mezi uši
      až by vypustil duši.

      Vymazat
    7. Gaio 17:08,
      fakt "především"?
      Nepletete si pojmy "katolicizmus" a křesťanství? Co takhle pravoslaví, protestantismus, ...ale koneckonců i spousta bouřících se katolíků a katoliček? Oni se třeba kvůli tomu v Jižní Americee vzájemně střílejí...a myslí to upřímně!

      Vymazat
    8. vysvětlím vám tu křesťanskou morálku podle desatera. Je to patriarchální náboženství, o ženách už jsem se zmínila, muži musí být domácí taťkové, nesmí koukat po sousedkách ani myšlenkou a jen hromadit majetek a pinožit se.Nesmí mluvit sprostě a nadávat, v neděli povinně do kostela a kašlat na tcyni a tchána, jen vlastní rodiče vnucovat své manželce na starost a nemají žalovat. Přesně popsáno jak povaha otce Kondelíka.Býti takoví Kondelíci a maloměšťáci.Vítačství je dnes vlastně s tímto konceptem křesťanské morálky v rozporu, ale dá se to okecat existencí toho Mikuláše.

      Vymazat
    9. křesťanství vyplodilo mariánský kult, Marie byla přece máma prvního křesťana, ale nesměla ani zhřešit, aby si neponičila imidž.
      A Marii mají i v koránu, tak to tam s ženskými vyjde nastejno.

      Vymazat
    10. Gaio 17:17,
      v jednoho boha věřej v pravém slova smyslu pouze judaisti a vyznavači islámu.

      Boha mají islám, judaismus i křesťanství jak známo společného, všechna tři náboženství beze zbytku uznávají Starý zákon.

      Islám uznává jako Proroka, přesněji jednoho z Proroků, i Ježíše Krista - dokonce má Kristus i několik mešit.
      Judaismus Krista neuznává - je to podle nich odpadlík od víry, kacíř.
      Ježíš Nazaretský sám sebe považoval za poctivého židovského rabína - z Boží vůle reformátora a tlumočníka boží vůle, v životě by ho nenapadlo, že na základě jeho výroků vznikne nové náboženství.

      Mohamed se sám nepovažoval za boha - jen za člověka-posledního z proroků, Pečeť proroků (předposlední byl tedy Ježíš Kristus).

      Křesťanství - na rozdíl od zbylých náboženství Knihy uznává božství Ježíše Krista (božská Trojice), což islám považuje za stejné rouhačství, jako uznávat za Boha proroka Mohameda.





      Vymazat
    11. to je složité, to není pro blondýny

      Vymazat
    12. Gaio, tak si místo drahých parfémů kupte k Vánocům kvalitní barvu na vlasy a přebarvěte se na brunetu!
      Vaše inteligentse za těch pár stovek přece stojí!

      Vymazat
    13. Ládiku, nebuďte sprosťák!
      Třeba po obarvení vlasů zbyde trocha barvy i na pubické ochlupení!

      Vymazat
    14. to už nikde neukazuju.

      Vymazat
    15. To by byl hřích! Je třeba ukázat, že jste inteligentní od hlavy až k patě.

      Vymazat
    16. Ta paní s alc-hajmrem, kterou v švajcu opatruje ségra od čtvrtky, si na to dává natáčky. Bývala kadeřnice.

      Vymazat
    17. To je podle mne neobvykle racionální!
      Je tam vidět líp než na hlavu, pracuje se obvykle na menší ploše.

      A upoutá víc pozornosti.

      A pokud je navíc nahoře plešatá, pak není co řešit.

      Vymazat
    18. Vidět líp než na hlavu?Přes břicho? Kde to žijete.

      Vymazat
    19. Nemá břicho, má 50 kilo.

      Vymazat
    20. Ad: Gaia

      "...věřiti budeš v jednoho boha, jinak budeš zatracen..."

      Prezradte nam zdroj takeho prikazania. Lebo original je cca takyto:

      (Ex 20,2-17 Český studijní překlad). Ex 20,2-17 znamena kniha Exodus kapitola 20 vers 2 az 17. Vo versoch 2-17 su vsetky prikazania, nie len prve. To je cca vo versoch 2-6.


      1. Já Hospodin jsem tvůj Bůh, který jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví. Nebudeš mít jiné bohy vedle mne.

      Vymazat
    21. Evangelium Marek 16
      Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření. Kdo uvěří a přijmě křest, bude spasení, kdo však neuvěří, bude odsouzen.

      Vymazat
  32. Kdo na jeho místo?
    Co povídáš, hlísto?
    Ty že by jsi chtěla?
    Vždyť už jsi ho měla
    celých pětadvacet let
    mnohý už je kmet;
    marně čekal marku za tři.
    Zmetek na smetiště patří.
    Ty, hlisto, do kafilerky;
    dyť jsi byla na baterky.

    OdpovědětVymazat
  33. Ana Vidovic plays Asturias by Isaac Albéniz
    https://www.youtube.com/watch?v=inBKFMB-yPg

    Miki & Wabi Ryvola- Země tří sluncí
    https://www.youtube.com/watch?v=Szq8o0tP2ms

    OdpovědětVymazat
  34. Bureš jede do Lán
    nikým nezavolán.
    Pravidelná schůzka
    pobryndaná blůzka
    nohavice úzká
    a podlaha kluzká.
    Křepelka na víně
    vepřové na kmíně
    zelí je na klíně
    oblek je ve špíně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vchází Filip, nese lžičku
      bryndák připlý na svém tričku;
      že má taky právo žrát,
      přizpůsobil tomu šat.
      Tak jde život na zámku..
      ještě pivo do džbánku a
      havlíčku havle
      už letí šavle.

      Vymazat
  35. Hamáček ruší Londýn
    že tam je málo blondýn
    že tam je samá burka
    a tvrdá chlebová kůrka.

    OdpovědětVymazat
  36. vařím dršťkovou, už se na ni teším. Někdo ji naopak nesnáší. Lidé jsou ruzní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu všechno, kromě plíček a kedlubnového zelí. To mě natáhne jen při pomyšlení. Asi zážitek ze školní jídelny.

      Vymazat
    2. dobře udělané kedlubnové zelí je ňamka.
      nejděsivější nepoživatina jsou rybí očka, zavináče a mozečková polévka.
      To raději polknu slepičinec.

      Vymazat
    3. Mozečková polévka snad ani není. Jdu blít.

      Vymazat
  37. http://casopisargument.cz/2018/11/19/demokracie-je-kalda/

    Demokracie je Kalda!
    Článek od Švihlíkové žádný zázrak, jak by asi řekl Ládik, ale výstižné shrnutí a rekapitulace. (Zmíněná knížka Jak jsme se stali kolonií je dobrá, poslední Švihlíkové kniha se ale moc nepovedla).

    Ale v titulku tohohle článku je moc pěkná fotka, spravíte si chuť po mozečkové polévce.
    Když to vytisknete na barevné tiskárně a přikoupíte rámeček, je to dobrý a vkusný vánoční dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrknul jsem jenom na tu veselou fotku ... drží mě pod krkem investor a nutí mě dodělat práci na zítra ráno, dlouho jsem prokrastinoval.

      Vymazat
  38. U nás žádný sníh či déšť, jen ledový vítr (Lišce moc přeju, že už díky šikovnému řemeslníkovi topí) – se psy tak dnes jen minitrasa. Ale Vánoce budou – kaktusové možná později než kalendářní, neb začínající květy zatím pidipidi.

    Včera na Artu 75 minut letošního záznamu z Hukvaldské obory, kde Adam Plachetka a slovenská sopranistka Eva Hornyáková zpívali se Zlíňáky české operní árie:
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12097327272-operni-gala-na-mhf-leose-janacka/41823410014/

    To: Marie
    Dvě hodiny v Olomouci není moc, záleží na tom, zda Vám stačí systém „všude jsem byl, moc jsem neviděl“. Pokud je krásný den, tak obejít Dolní a Horní náměstí a nejbližší okolí, prohlídnout si sloupy, kašny a pítka, historické domy, nahlédnout do otevřených kostelů. V kostele Sv. Michala se od zvonů kouknout na město shora – podobně lze za penízky ( Sv. Mořic, radnice či vížka na Muzeu umění na Denisce). Ale tohle už možná máte za sebou, když znáte (možná profesně) Konvikt. Turistickou mapu si netiskněte, mají jich v IC na radnici či na stejném náměstí v univerzitním IC dost. Od 1.4. do 31.10. lze odpočinout i zde:
    http://parkanovezahrady.upol.cz/
    Pozoruhodných památek přemnoho – i za deště a plískanic třeba: http://www.muo.cz/arcidiecezni-muzeum-olomouc/
    (v zimě ale bývá Zdíkův palác nepřístupný)

    To: Gaia
    Čísla nelžou – početně. Nevím, zda je jejich různých výkladů tolik jako všelikých horoskopů, snářů atd., na výběr snad ano.
    Nevím, zda mariánský kult vedou i pravoslavní a protestanti, katolíci to ale na rozdíl od pravoslavných mají s odpouštěním svých hříchů velmi zjednodušené, zda jsou zpovědnice u protestantů se kouknu příležitostně.

    Zeptala jsem se dnes u babišovského blogu pana Klimeše mimo téma pana PŘ: „ Vy jste znalec - proč se vlastně zapalují svíčky na Národní třídě, když tam nikdo neumřel? Snad za ideály?“ Neodpověděl – tady to někdo náhodou neví?


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, odpověděla jste si sama. Za mrtvé ideály.
      Jestli mohu poprosit ..... že pozdravuji tam nahoře pana PŘ.

      Vymazat
    2. Vyřídím - ale je to nyní opravdu "lovec svabu pampallini", jak se domnívám? Vy už na ACZ opakovaně jako on opravdu nikdy?

      Vymazat
    3. Ad: BJ

      Sviecky sa nezapalujú iba za mŕtvych...a ked ano, tak aj na miestach, kde nikto nezomrel.

      Narychlo priklad - napr. pred nejakym vyslanectvom cudzej krajiny.

      Vymazat
  39. Teď pro změnu absentuje paní Alena.

    OdpovědětVymazat
  40. Odpovědi
    1. Jak to asi dělají ti možná častěji než Vy transformovaní?
      Pozdrav je u blogu odborníka takřka na všechno pana Chýly. Dnes dobrou noc všem.

      Vymazat
    2. BJ, Jestli mohu prosit, pak pozdravujte Pepu Řepu i od Jáchyma!
      Opravdu je to lovec švábů - je nezaměnitelný.

      Vymazat
  41. Zaboha se mi hodinu nešlo připojit do nory, tak jsem musel plodit do echa, do devíti hlasů. Cenzor tam ještě spí.

    OdpovědětVymazat
  42. Odpovědi
    1. Vzkaz z ACZ:
      lovec svabu pampallini > Baba Jaga • před 12 hodinami
      "Chybi mi tu ale on se objevi"
      Vzkaz pana Jáchyma rovněž předán.

      Vymazat
    2. Díky, četl jsem včera... Nevím, jak bych se tam mohl objevit. Přihlásit přes VPN se mi nelíbí. Možná mají omezenou dobu blokování, ale spíš ne. Vidím to vepřově.

      Vymazat
  43. marie19 listopadu, 2018 09:38
    Neopruzuj, hnuse.

    Vyjadrenie hodne sudruzky ucitelky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi to zdá přes čáru.

      Vymazat
    2. Ale no tak, pane JAHo, neberte to tak smrtelně vážně, k podobným poznámkám se vracet či je opětovat dle mého netřeba - já si ty pozoruhodné o sobě (tahle by to asi nebyla) dokonce ukládám.

      No jo, svíčky se zapalují i při slavnostních chvílích - třeba o Vánocích - ale úplně jiné než ty na Národní, že. A jak jste spokojen s novuzvolenou primátorkou - bude s ní Prešov ještě krásnější?

      Vymazat
    3. Pořád si myslím, že plamen svíčky plane za duše zemřelých. Lidí nebo idejí.

      Vymazat
    4. To se Vám nezdá, chtěla jsem být co nejhnusnější. Málo.

      Heleďte, mám tolik věcí k zabavení se, že číst nějakého nadrženého troubu fakt nepotřebuju. Ostatní zdravím a přeju pěkný den.

      Vymazat
    5. Marie,
      zdvořilý křesťan by vůči JAHAovi volil jemněji formulovanou výzvu - třeba Apage, Satanas!

      Nicméně tu Vaši snad lze považovat v rámci překladatelské licence za volný překlad.

      Vymazat
    6. Ad:BJ

      To len, aby to nezapadlo prachom, o co sa pokusa neustale Jachym svojimi vstupmi vzdy, ked takto p. Marie sa vyjadruje☺.

      Co sa tyka primatorky, tak ta ma teraz svoje druhe volebne obdobie. Pisal som jej pred zaciatkom jesene nieco ostrejsie na jej mail (sme z jedneho "kosiara", trochu sa preto pozname) k niektorym veciam, co sa mi nepacili v poslednej dobe. Odpovedala, takze uvidime...

      Z mojho hladiska bola to ta najlepsia moznost pre mesto, aby zostala primatorkou ona. Len ju asi budem castejsie oslovovat☺.

      Vymazat
    7. Nevie niekto, aby p. Marie prisla na to, ze som nadrzany?☺

      Myslim, ze by mohol vystupit s nejakou prednaskou Jachym, t. c. pucflek p. Marie.

      Vymazat
    8. Oprava - ...AKO☺ p. Marie...

      Vymazat
    9. To je jednoduché, pane Harčariku: jste nadržený arogancí, sprostotou, drzostí a nebetyčnou hloupostí. Marie vyjádřila jenom to, co mnozí zde si myslíme.

      Vymazat
  44. Nadržaný byl hen ten muslim:
    "... V centru Bruselu pobodal v úterý brzy ráno muž policistu. Motiv jeho činu je zatím nejasný, podle místního listu La Derniere Heure útočník křičel Alláhu akbar..."
    Zdroj: idnes

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Priznacny nazov pre dennik - Posledna hodina☺

      Vymazat
  45. "Ústup z Afghánistánu by byla zbabělost", řekl vojákům prezident Zeman...
    Myslím, že ústup přijde na rozkaz z USA.

    OdpovědětVymazat
  46. Bureš hraje vabank a myslím si, že ve finále ho zradí vlastní lidi.

    OdpovědětVymazat
  47. Podřízne si Hamy haluz?
    Na tohle má slabý falus.
    First je přece koryto.
    Políčko je poryto
    pšenka kvete 4 roky
    na obzoru žádné troky
    v kterých by ho spařili
    a pak v kotli vařili.

    OdpovědětVymazat
  48. Tlačí na čapího tátu.
    Tisíc slovních atentátů.
    Satane ustup! Vysvětli!
    Ať se jungle prosvětlí.
    Dyť máš konflikt zájmů!
    Kradeš za nezájmu policie státní;
    hamáčku - to zatni!
    Hamáčku, buď Jidáš
    kaviár si jídáš
    dívej, jak si tlustý
    pod paží máš srůsty,
    staň se znovu člověkem
    v našem boji odvěkém.

    OdpovědětVymazat
  49. http://iq-test.stylove.com/

    P. S. Správně jste zodpověděli 27 otázek za 24 minut. Hodnota Vašeho IQ je 164.☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem podstatně horší. Mám IQ=134, při 21 správných odpoědích za 5 minut.

      Vymazat
    2. I já 134 - ke konci jsem už střílela, neb mě testy tohoto typu nebaví. Bez sledování času.

      To: JAHA
      Není povinné tu cokoliv vysvětlovat. Co tak zkusit přečíst něco od
      pana Koukolíka - i když Vám jistě odpoví na všechny Vaše otázky Bible, kterou já už asi nikdy nedočtu, natož pochopím. Zkuste třeba mít dobrý pocit, že si někdo díky Vám písemně ulevil - ať již od čehokoliv. Oplácet s IQ 164 jistě netřeba - tak to vidím já. Zkuste to s neměnnou vlídností - navíc u nejlepšího pana domácího, jakého znám.

      Právě u nás hustě chumelí, ořechy jsme včera z ponku pod střechou uklidili právě včas. Kroků mám z dopoledních pochůzek po městečku téměř 7 tisíc, vypadá to, že už jich dnes moc nepřibude.

      Vymazat
    3. Já střelil posledních 5, protože jsem měl telefon.

      Vymazat
    4. Ad: Baba Jaga

      Test som dal len pre zabavu, ved na to testy su. Pokial teda niekto nie je tak namysleny, ze ide robit test len z dovodu, aby sa stal clenom spolku Mensa☺.
      Moj vysledok som dal len na "poskadleni"☺. Robil som v minulosti rozne typy testov (nielen obrazkove, ale i matematicke, logicke...kedysi ma to bavilo) a nie vzdy sa clovek trafi, mal som aj o dost nizsie vysledky.

      Nic som nechcel vysvetlovat a uz vobec nie z povinnosti. Pozreli ste sa na to z takeho uhla pohladu, ktory ma vobec pri pisani odkazu na test ani len nenapadol...

      Vymazat
    5. Tak to jdu na konec fronty... :o)
      "Správně jste zodpověděli 23 otázek za 11 minut. Hodnota Vašeho IQ je 122."

      Vymazat
    6. Ad: Baba Jaga

      Este som zabudol dodat - cas som si (ako asi ani Ladik!!!) nesledoval. Ten sa Vam ukaze ako prvy riadok pri liste s vysledkom testu.

      Vymazat
  50. "...V první polovině roku 536 vybuchla na Islandu sopka a její masivní erupce zahalila celou severní polokouli na dlouhé měsíce zplodinami a kouřem. Protože mrak nepropustil sluneční paprsky, tak celá Evropa, ale i podstatná část Asie skutečně doslova potemněly a teploty v létě klesly k 1,5 až 2,5 stupně Celsia. Na mnoha místech i přes léto sněžilo.
    Nízké teploty zničily veškerou úrodu nejen v Evropě, ale i v Číně nebo Mezopotámii, což vedlo ke hladomoru. Navíc v letech 540 a 547 následovaly další dvě erupce, které situaci znovu zhoršily. V roce 541 k tomu propukla epidemie takzvaného Justiniánského moru, která zabila polovinu populace tehdejší byzantské říše.
    Hospodářská stagnace trvala téměř celé jedno století... " (z Acz)

    OdpovědětVymazat
  51. Ad: Baba Jaga - do tretice.

    S panom domacim mate uplnu pravdu.

    No a miesto Koukolika...☺



    -------

    Na ceste ležala
    pozvánka do raja.
    Kráčajúc stále bodľačím
    došiel som bezmála
    k plameňu.
    Lež nedošiel som.
    A preto stále kráčam,
    z nohy na nohu,
    do vlastnej krvi máčam
    novú polohu.
    A večne putujem,
    a večne ho vidím
    a večne plápolá
    na plátne vidín.
    Po mäkkom koberci ľavá, pravá,
    bohužiaľ na jednom mieste.
    Zmáčané nohy bodľačou krvou
    a zatínam zlostne päste.
    No kráčam divo, bezhlavo,
    bojím sa zastať,
    odvahu nechať odvahou,
    do zeme začať vrastať.
    A tuším, aj ten plameň
    by už dohorel.
    Hlavu mať stále vzpriamenú,
    na to nezabúdať!
    A vedieť kráčať
    na hudbu zmenenú -
    aj to je umenie.
    Na tiché poľné zvonenie
    sa večne zastavím,
    prestanem skladať vlhký rým
    a budem cítiť s večnosťou,
    keď zakričím – nie!



    OdpovědětVymazat
  52. Tužka napíše pro pana JAHA,....

    Tak na návrh asáka, že bychom mohli ten příklad řešit odpoledne,
    formou téte-a-téte jsem odpověděla, že jenom formou s té-a té.

    Té,... je francouzsky příložník,...důležitá to pomůcka při rýsování...., takže jen ve významu ,...deskriptivy.

    The-a - the,...čaj ve dvou by taky nebylo marné.

    Taky jsem ještě dodala, že bychom mohli použít ještě způsob tete-béche,...což je z filatelie, pojem o nedokonalém zobrazení a tisku,...což zase mělo sexualní náboj, jak jinak,...když jsem byla jednadvacetiletý rozjařený provokatér.

    Výdycky jsem měla ráda ten ušlechtilý lov, kdy lovec u konce pronásledování sklonil svou zbraň a nechal dostihnuvší oběť rozhodnout,...co bude následovat. Coby,....odcválala s úsměvem,...aby se příště mohl lov zopakovat.

    Lovcům jsem často říkala,...guláš z uloveného masa si uvaříte jen jednou,...ale neulovenou oběť můžete lovit třeba tisíckrát. Lov je vášeň. /Dodatek,...dost lovců šlo tam, kde to maso z vejkladu se nabízelo samo,...jejich volba./

    Tak asi,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perfektna odpoved. I filozofia uslachtileho lovu. I dodatok!

      Otazka je, ci by ste si vedeli predstavit opacne garde☺.

      Vymazat
    2. Sexualny naboj to malo, to mate pravdu☺.

      Dvaja ľudia v opacnej polohe - to je zhruba vyznam tejto prislovky...

      Vymazat
    3. A fotopuška je víc, než puška.

      Vymazat
    4. Tuzko a vy jste nikdy nechtěla, aby to mělo tu koncovku?

      Vymazat
  53. Quiet Fire by Melody Gardot
    https://www.youtube.com/watch?v=EsYrpHcGy5E&index=6&list=PLTIb4fKCEAev1nKj9CwdRblYWn3NDZ7S3

    Wabi Ryvola - Tereza
    https://www.youtube.com/watch?v=1HIMH2tJSgA

    OdpovědětVymazat
  54. Tužka napíše,....islandské sopky toho mají nasvědomí neuvrekom.

    Namátkou,...Islandská sopka Laki, která vybuchla v roce 1783 a její popel a plyny v atmosféře Evropy zapříčinily velikou neúrodu po několik let,.... a tohle všechno ovlivnilo politický vývoj.
    Třeba Velká francouzská revoluce byla důsledkem bouří z hladu v Paříži a velkých městech.
    I mnohé prohrané bitvy v tomto období až desetiletí, byly důsledkem nedostatku sena pro koně některých armád.

    Kroniky jsou toho důkazem,...stačí číst. Ale v ledovcích se čte jako v kronikách,...je li úroda,....je dostatek pylových zrn z obilí zakonzervovaných v ledovcových vrstvách. Jejich počet určuje úrodná a neúrodná období,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Laki jsem se nebyl podívat, je za řekou Skaftá a chce to terénní auto.

      Vymazat
  55. a všude kolem bílo. ..

    OdpovědětVymazat
  56. Dršťková byla včera výborná a druhá porce dnes tak lákala, že jsem podlehla a už jsem po večeři. Nejhorší to bylo od 3 do 4,to jsem fakt bojovala.Doufám, že se neprobudím v noci hladem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám bílé lešení, to se mi ještě nikdy nestalo.

      Vymazat
    2. Ale jak se do toho dupne tak se promění v kalnou vodu.

      Vymazat
  57. Asfaltový holub20 listopadu, 2018 18:13

    "Převrat roku. Poche se spojil s Kalouskem"
    Ccc...
    Oni byli někdy rozpojení?

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prevrat-roku-Poche-se-spojil-s-Kalouskem-Mame-informace-o-zakulisi-boju-o-Babisovu-vladu-Pochemu-jde-doslova-o-zivot-560175

    OdpovědětVymazat
  58. To: Gaia
    O seriálu Mladý papež jste u psala asi Vy. Pokud se díváte, líbí se Vám? Že jsou první dva díly na internetu ještě tři dny.
    I já začala přípravy na vánoční pečení - koupila jsem si dnes režnou mouku na perníky, tak mi na ně ještě chybí hrubý krystalový cukr.

    To: Ládik!!!
    Kdepak, spoluhnuťáci pana Babiše jeho lidi nezradí. Co by si bez něho počali?
    Viděla jsem kousek řeči pana presidenta k našim vojákům. Pohledám, zda tam bylo i něco o mírovém řešení konfliktů a snížení až zrušení zbrojení. Slušela by mu taková iniciativa a mohl by ji vyvážet všude, kam zavítá.

    To: JAHA
    S tím IQ to dozajista nemyslím tak, jak jste si to vyložil - význam má mají slova, nikoliv to číslo, které zohledňuje náš věk.
    Test už jsem měla zavřený, tak se na čas už nepodívám.

    OdpovědětVymazat
  59. Chtěl jsem jít poběhat, ale mám ještě tak na 3 hodiny práce a pak brzo ráno... škoda.

    OdpovědětVymazat
  60. Jan Keller si myslí, že je nesmyslné se ptát lidí, jestli Babiš rozděluje společnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Forum 24
      Je typické, že Jandourek spoléhá na to, že čtenář Kellerův článek (který je hutný a KRATŠÍ než Jandourkova replika)nebude číst.
      Vyšel ve včerejším Právu (181120, str6) nechce se mi ho přepisovat.

      Jandourek patří k zručnějším, tedy ne tak zjevně primitivním manipulátorům,jako mnozí jeho kolegové.
      Položit si oba články vedle sebe a srovnat posun významů je nanejvýš poučné.

      Protože posuny významů mimo původní kontext,jednoduché a prostinké logické klamy a sofismata patří (i zde v Noře) mezi moje oblíbené ptákoviny, rád se podívám, jak totéž se smrtelně vážnou tváří dělají profesionálové.

      Rozdíl mezi mnou a Jandourkem spočívá v tom, že to jednak dělám zadarmo, druhak ze srandy a nepředpokládám,že mi na moje srandičky (kupříkladu ty, kterými se navážím do Gai) někdo doopravdy skočí a vezme je vážně.
      ******
      Krátké Kellerovy komentáře mají vesměs velmi propracovaný styl a není dobré z nich vytrhávat slova či věty z kontextu.

      Nicméně opíšu přece jen závěr,byť to není zdaleka nejdůležitější myšlenka článku:

      "Vůbec to neznamená, že na jeho (Babišovo)místo nastoupí někdo, kdo bude společnost rozdělovat méně.

      Žádná agentura však už nepoloží voličům otázku: "Domníváte se, že případný nástupce Andreje Babiše naši společnost stmelí?"
      Přitom tahle otázka není o nic hloupější než ta o rozdělování."
      ******

      Vymazat
    2. "S rozdělováním začíná člověk tam, kde obviní část společnosti z permanentního spiknutí (Babiš), nebo některé skupiny označí za idioty a žumpu. Tohle pochopí skoro každý, pokud chce."

      Vymazat
    3. 21:57
      1)Kellerův článek je o něčem jiném, což Jandourek nesporně ví.

      2) Jádro mnipulace ve vámi citované větě je ve slově "ZAČÍNÁ". Nemusí "začínat", může reagovat či pokračovat.

      3) "Permanentní spiknutí" bych možná vytkl použití slova "spiknutí",nezní esteticky.
      Což takhle "trvalá dlouhodobá koordinovaná kampaň za ostranění Babiše"? Obsah stejný, ale zní to neutrálně.

      4)S tím, že Zeman šmahem označuje české novináře za idioty a žumpu mám také problém. Příliš generalizuje.
      S přimhouřením obou očí by se to dalo říci o maximálně osmdesáti procentech z nich.
      Navíc žumpa je na rozdíl od nich objekt nanejvýš užitečný a srovnávat ji s nimi je pro žumpu urážka.
      A Zeman nerozlišuje novináře, kteří píší nesmysly z přesvědčení a vlastní omezenosti od těch, kteří je píší navzdory své inteligenci s vědomím, že jsou to manipulativní nepravdy či polopravdy, přesněji - cílená propaganda.
      ******


      Napsat přesvědčivou, chytlavou sugestivní blbost mnohdy vyžaduje nadpůměrnou inteligenci, to vám řekne každý kvalitní reklamní textař či obhájce ve věcech trestních.
      Třeba Slonkovou či Hvížďalu bych nepodezíral ani z hlouposti, ani z toho, že svým výplodům věří, to bych je urážel.

      Doporučuji dát si do vyhledávače heslo Propaganda a logické klamy.
      *****
      Vždycky mě naštve, když někdo označí třeba takového Kalouska za hlupáka. Jakkoliv si o něm myslím jako o člověku jen to nejhorší, jeho inteligenci i schopnosti manipulovat s lidmi hodnotím velmi vysoko.

      Vymazat
  61. Tužka napíše pro Gaiu,...dnes,...20.11...16:17...
    Fakt, na rychlý koncovky v podobě sexu jsem si nikdy nepotrpěla,...ta hra,...lov,...že bych ale byla lovčím,...tak to taky ne, nikdy,...první krok musel vždycky udělat chlapec, mladík, muž.

    Júo, dokonce třikrát mě uháněla i ženská,...ale včas jsem ji to rozmluvila.....jednou to byla moje spolupracovnice,...pak mě prosila, ať to nikomu neříkám,...je to let,..kde je jí konec,...odešla,...možná za láskou,...nás tam bylo,....nesledovala jsem osudy všech kolem,...jen někoho,...nééženéé.

    Poprvé sněžilo,...vločky-kalamitky,....hned tály,...a teď je docela teplo 5°C,... Ráno nula a taky byl vítr.
    Nabalila jsem se, že vyřežu keře trvalek,...spěchala jsem s prací, kudla, starý velký řeznický nůž,...kdybych si zabodla nůž někde do dobře krvácejícího místa, tak by nikdo na první pohled nepoznal, na co jsem natáhla ráfy, než by mě z těch vrstev vybalili, vsáklo by se to do oblečení,... byla jsem jak cibul, ráno se mi zdálo, že je děsná zima,...to ten vítr.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  62. Kašlu na práci, ráno je moudřejší večera.

    OdpovědětVymazat