10 března, 2019

KRTINEC č.383

201 komentářů:

  1. Jiří Ovčáček @PREZIDENTmluvci
    Krásné odpoledne, přátelé!

    OdpovědětVymazat
  2. Na MČR žactva: Těšín 2.,3.,4. místo.

    OdpovědětVymazat
  3. A já sledovala duhu. Už je pryč, ale byla nádherná, vím, kde leží poklad, jestli mi jej někdo nevybere ☺
    Dík, pane domácí a jeden květinový valčík ♥
    https://www.youtube.com/watch?v=QxHkLdQy5f0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás to na duhu vypadalo, ale chyběly vodní kapky:
      https://imgur.com/NncFaNY

      Vymazat
    2. To koukám,u nás je tak hnusně.

      Vymazat
  4. Od západu pořád nové a nové poryvy orkánu, ještě to nekončí.

    OdpovědětVymazat
  5. Trhové Sviny ... jsem myslel, že to je ve SVK, a ono to okres ČB. Až tam mám domek. To je teda adresa, reději ani neskloňovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak na Vás přijdou?

      Vymazat
    2. Někdy to jsou opravdu zajímavé důvody. Třeba ve Znojmě dělám pro montážní firmu všechny jejich složitější stavby už 25 let, nikdy jsme se neviděli, nikdy jsem neprošvihl žádný termín, nikdy nebyla platba po termínu splatnosti, telefony bereme ihned. U zrodu stála náhoda. Pak se to nějak roznese po zákaznících nebo montážnících ... další hnízdo je v Uherském Brodě, jiné Heřmanův Městec... nejvíc je jich nejblíž, když to jede denně 30 let. Lepší je ale vidět ty lidi osobně. Mi třeba zavolá po 25 letech stavebník, že bude zase stavět - jestli si ho pamatuju - a já mu řeknu podrobnosti, jak to má doma. Jména nemažu a mobilní číslo mám stejné, od první Motoroly z roku 90 dosud.

      Vymazat
  6. Tužka napíše,....dobře odvedená práce je nejlepší reklamou,....svět je malej,...v našich končinách nikdy nikdo není sám.

    Tady jsem pár krtinců zpět psala o Rusovi, co sloužil na Dálném východě.
    Ti při jednom cvičení narazili na lidi, nějaká rozšířená rodina, kteří žili někde daleko v tajze,....opravdu prý, už si přesně nepamatuji, asi 12-13. let se s nikým nesetkali.Před těmi lety jeden muž z rodiny došel asi 600km do nejbližšího města a telefonoval dalším příbuzným,....potřebovali nové motyky, kosy, nože, tak to nějak dojednával, aby jim to tam dopravili,....narazili na ně při ostrých střelbách, když jeli kontrolovat, kam rachejtličky dopadly a co způsobily.
    No,...opusťte civilizaci, ona vás dostihne, a když nebudete mít štěstí, tak vás vyhodí do povětři na vzdálenost stovek kilometrů.

    Jim se nic nestalo, prosili je, ať o nich nikomu neříkají,...jak to dopadlo vědí jen oni sami.

    V Brazílii taky při kácení pralesa našli asi šedesátičlennou skupinu domorodců, o které nikdo nevěděl,...a určitě jsou porůznu další,....halt špiondružice nejsou vševědoucí,....to jen technokratická pýcha si namlouvá, že ví všechno a že má všechno podpalcem.

    Nemá a neví,...třeba neví, co si jdu dát k večeři,...to by koukali,....

    Tužka děkuje za nový krtinec,...fajn,...

    OdpovědětVymazat
  7. Útěk od civilizace láká leckoho. Ne vždy se to daří, není to snadné. A taky už brzy nebude kam utíkat.

    "Dánská psycholožka Andrea má čtyři děti a se svým mužem jsou stále méně spokojeni se způsobem života, který jim nabízí civilizace. Připadá jim, že jejich existence se skládá jen z vydělávání peněz, za něž pořizují množství věcí, které vlastně tak úplně nepotřebují. Jejich děti komunikují mnohem více se svými tablety než spolu nebo s rodiči. Rozhodnou se proto radikálnímu kroku: opustit civilizaci, nastěhovat se na rok do opuštěného domku hluboko ve švédských lesích."

    https://nakladatelstvi.portal.cz/casopisy/psychologie-dnes/98750/nas-velky-utek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě vždy fascinuje,když měšťáci utečou na venkov a v romantických představách začnou žít přírodně. Jako mí známí a že místo sekačky budou mít ovečky a z toho klobásy a budou spřádat vlnu,vydrželo jim to rok.

      Vymazat
    2. Hm, to líčení celé eskapády mi připadá, jako že paní psycholožka chtěla napsat o svých psychických trablech. Kdopak by je asi neměl, ale přece to chtěli...

      Vymazat
    3. Jak kde,jsou už zas místa vylidnená a chátrajícíCh baráků hafo,třeba z Mýta směrem na Košumberk nebo i kolem toho Heřmanova Městce

      Vymazat
    4. Zato úpatí hor jsou obestavěná vilami a golfovými hřišti.

      Vymazat
    5. Je to o dopravní dostupnosti kam vede dálnice a hlavní tah tak tam mají smůlu

      Vymazat
    6. I stavba dálnic má účel. Třeba D3 zkrátí pražákům cestu na chaty.

      Vymazat
  8. Už 6 roků na hradě
    1000 lidí v náladě
    zpívá Mirel Matijé
    proudem teče rakije.
    Přišli vzácní hosté
    je to trochu sprosté
    nepozvali dělný lid
    mnohý z toho bude blít.
    Měl tam zpívat Jarek
    vyhrál by si párek
    k tomu teplé pivo,
    bylo by víc živo.
    Hvězdou je tam Pecina
    politická zdechlina;
    babišova Monika
    po štamprlích tolika
    pod stolem už leží
    jako na pobřeží.

    OdpovědětVymazat
  9. Vnoučkovi jsem zazpívala jeho oblíbenou ukolébavku a teď vedle mě spí. Je u mě rád... Zítra bude slavit spolu s tatínkem (mým synem) narozeniny. Můj syn se narodil v pátek 13., jeho druhý syn také tak, pro nás je to tedy šťastný den.
    Dnes jsem si pro něj jela odpoledne a strašně jsme zmokli. V Praze se strhla doslova průtrž mračen, lilo asi hodinu, vichr přitom obracel deštníky, přišli jsme domů komplet promočení, věci dosušuji ještě teď.
    Dívám se na seriál Call the midwife - Zavolejte porodní sestry
    https://www.csfd.cz/film/311854-zavolejte-porodni-sestricky/prehled/
    Je to příběh t poválečné Anglie, kde mladé porodní asistentky spolu s řádovými sestrami pomáhaly při porodech v chudé části Londýna (chudoba a nevzdělanost tam byla děsná, v té samé době se u nás běžně rodilo v porodnicích a žili jsme opravdu lépe).
    Černocha nevidět, ti do seriálu vniknou až tak ve čtvrté sérii a tam už nedojdu.
    Baví mě první dvě, max. tři, v nich hraje Miranda Hartová, moc zábavná a milá anglická herečka (moje dcera doslova zbožňuje její seriál Miranda - takovou

    OdpovědětVymazat
  10. V rádiu jsem dnes slyšela nějakou písničku M. Jacksona, o šťastném světě a dětech. A skoro je mi líto, že už si asi pokaždé připomenu ty jeho průšvihy.
    Ta kampaň kolem dokumentu silně připomíná MeToo, s rozdíly, že ty děti tenkrát neměly na výběr. Ale jejich rodiče ano, a matka a sestra M. J. o všem věděly... No, je to smutný příběh skvělého muzikanta. Za všechno holt se platí.

    OdpovědětVymazat
  11. Tužka napíše pro paní Gaiu,....a jakou vůni volíte na dnešní noc,.?..vždyť jsem psala, že si je poznamenávám,...a prohlédnu si je,....a když bude možnost, tak přivoním. Napište, po čem voní,....netajím se, že mám pro vůně slabost.....tak ještě napíšu,...před dvěma roky v létě jsem si v Norsku v noci, jak je mým zvykem, dala u benzinky večeři a prohlédla nabídku lautrzbytečností, a objevila malou zelenou krabičku, na ní vyobrazené traviny, uvnitř zelená lahvička a ještě zelenější tekutina s rozprašovačem. Vůně trav, bylo napsáno v několika jazycích, i v ruštině,...ruština za polárním kruhem se vyskytuje dost často.
    Nebylo to drahé, na naše peníze do stovky, tak jsem to, jako legrácku, že to nakonec třeba někomu daruji, koupila.
    Ze zvědavosti jsem si to nakonec nechala pro sebe. Skutečně z toho voní posečená tráva,....a o Vánocích, společně s vůní pravého rozdrceného jehličí z větviček, to tu vůni jehličí umocní,....jinak, abych připomínala posečenou louku,nepoužívám to,...i když,....městský člověk asi tu vůni posečené trávy za časného červnového rána moc nezná.
    Teď jsem si tím navoněla ubrousek na stole,...ale s vichřicí a rachotem, z venčí jde rachot, jakoby jel rychlík furtfest ve vedlejší ulici,...tak s tím ta vůně oroseného rána vůbec nekoresponduje.

    Na zahradě mám jeden jehličňan, dvoják, v něm to tedy celý den praskalo, a části do sebe narážely, když spadne, tak podle směru větru práskne na hlavní cestu od garáže, nevyjedu,...no uvidíme, zda to vydrží, vitr se stupňuje, nechce se mi jít ani spát, hukot mě rozčiluje.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímalo by mě, jak jde vůni sena zkapalnit. ... teď mě napadlo, že jsem ještě neobjednal palírnu.

      Vymazat
    2. Až vám přijde palírna, nacpěte do sudu kvalitní voňavé seno, přidejte cukr, trochu jehličí zalijte vodou a nechte zkvasit.
      Po vypálení vznikne senovice.

      Mohli bychom spolu s Tužkou a pod odborným dohledem Lišky udělat degustaci.
      Myslím,že by to mohlo chutnat lépe než akvavit, norský národní nápoj.

      Vymazat
    3. Zkusím udělat macerát, do slivovice seno. Něco jako zubrovku, ale ze sena. Třeba mátovku, máty je dost. Ochutnám a pošlu referát, jako Jung z říše nevědomí.

      Vymazat
  12. Proč je Británie Velká?
    Myslí se tím její délka?
    A je large nebo big?
    Anebo je jako pig?
    Možná byla velká kdysi
    ještě za života Sisi,
    pak to s ní šlo jenom dolů
    jako sláva Liverpoolu;
    dnes je to přec země malá
    kdesi v moři bílá skála
    na ní národ černochů.
    Skončila svou epochu.

    OdpovědětVymazat
  13. Plete se mi Mao Ce Jung a Karel Gustáv Tung.

    OdpovědětVymazat
  14. Tužka napíše pro pana Ládíka,...vůně sena, to jsou kumarinové silice,...pokud si chcete sám vyrobit kumarin, tak nejvíce ho je v mařince vonné. Natrhat celou rostlinu, usušit, rozdrtit, vařit několik hodin v zakryté nádobě, aby se odpařená voda vracela zpět. Zcedit přes plátno, nalít na mísu v tenké vrstvě, na slunci odpařit, zůstanou drobné krystalky, lehce nažloutlé,.....kumarin.
    Vyrábí se chemickou cestou, docela lehce, přidává se tam, kde chceme mít dojem vůně sena, nebo lesa.
    Ten kumarím se rozpouští a je součástí uklidňujících par společně s vůněmi hřebíčku, lípy, hořké vůně jilmového dřeva.
    Používalo se to pro děti, když špatně usínaly, měly neklidný spánek a proti záchvatům psotníku. Tak se dala k postýlce nádoba s touto teplou tekutinou,...né horkou, co kdyby dítě vylezlo z postýlky aby se neopařilo.
    Kumarín nemám, ostatní ingredience ano, měla bych si to navařit,...vichr je tentokrát slyšet nějak víc, nebo je opravdu silný,...budu se asi budit, podvědomí má zakódovanou obavu o strom, a bude neklidné,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je natolik pracné, že vymyslím jiný postup. Třeba čuchnu k hotovému kumarinu nebo warfarinu.

      Vymazat
  15. Tung emigroval z Ruska poté, co nedaleko něj dopadl Tunguzský meteorit.

    Když se několik kilometrů dál probral, stal se vizionářským světlonošem - založil továrnu na žárovky značky Tungsram.
    Ty byly proslulé na území celé Evropy, spolu se značkou Osram.

    Výjimkou bylo Slovensko, kde jak známo spořiví domorodci při nákupu žárovek odpovídali na otázku prodavače, zda si prajú Tungsram alebo Osram: Nie, dajte mi len obyčajnú, ja si ju oserem sám.

    To Tunga natolik deprimovalo, že se stal později psychoanalytikem. V podvědomí byl ovšem zarytým komunistou a proto napsal Červenou knihu. Ta je v originále tak rozměrná, protože se podvědomě snažil překonat velikostí kapesní Rudou knížku kolegy Mao ce Junga.
    Červená kniha se ovšem nedala nosit v kapse. Proto Tung hodlal jako příslušenství dodávat k Červené knize rozměrný kapsář. Ten se stal mnohem populárnější než kniha sama - bez problémů se do něj vejde půlka melounu plus jedno celé dítě.






    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdoví, jakou knížku vlastně čtu. Ale to je jedno. Žádná knížka na mě zatím nezanechala stopy. Červených knih už bylo hodně, nejvíc si pamatuju Zákl ř 1..

      Vymazat
    2. Teď číst určitě nebudu, bo nesvítí světlo. Ale vítr tu nebyl.

      Nesvítí elektrika
      nenajdu svoje trika
      nenajdu ani gatě
      práce, seru na tě.

      Vymazat
  16. Kdo napsal Zákl ř jedna?
    To musela být bedna!
    Žádný hlupák jako Jung
    či introvert jako Tung.
    To musel být vůdce lidu
    ten by uměl potřít bídu
    máslem nebo kaviárem
    udělal by zimu jarem.
    Ta jeho červená knížka
    to je pořádná výška!
    Skočil výš než skáče žába
    kam se hrabe skokan Bába
    to byl skokan století,
    škoda, že už neletí.
    Teďka letí barva modrá
    to prý je též barva dobrá;
    ale autor modré knížky
    nebyl ctitel bratra Žižky.

    OdpovědětVymazat
  17. Ráno v šest mě probudil veselý hlásek: "Už je venku světýlko, budeme vstávat, babičko!"
    Tak jsem ho zkusila přemlouvat, ale nic nepomohlo. :-)
    V Praze jsou tři nad nulou, žádné vedro. Ale už tak nefučí.
    Doufám, že vám všem jde proud, že se vám ta největší vichřice vyhnula.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdříve je to roztomilé11 března, 2019 10:57

      Přání pana prezidenta
      "Tak ti přeju, aby rostlo do zdraví a do krásy a až přijde puberta, tak se z něj stal protivný spratek,“

      Vymazat
  18. Do půl deváté sluníčko, zdálo se, že si příroda líže rány po té hrozné noci plné vichru a lijáku. Najednou se zatáhlo a další vlna - sníh to tu bičuje ze dvou stran, hnán vichry, chumelenice jako v lednu.
    Pes před chvílí přivezen a vyměněn za bábovku, do boxu se mu za žádnou cenu nechtělo, tak musel dovnitř. Ještě že ani já nikam nemusím.

    OdpovědětVymazat
  19. Tady je to vážnější, raději jsme vyjeli a mobil nabíjím v autě. Byl to v noci rachot.

    OdpovědětVymazat
  20. Bych jel na výlet, ale po 13h musím být u školy. Obchody zavřené, svítí se jenom v Havířově a Těšíně. Jede se domů a roztopím Morso.

    OdpovědětVymazat
  21. U nás sluníčko, já při tom vichru spala do devíti! Asi díky třem bonbónům z Lindta, jeden byl s jamajským rumem :-)
    Udělám nějaký dobrý oběd na místo včerejšího nedělního, asi kachní prsíčka na pomerančích s divokou rýží. A vyperu, v tom větrném počasí to uschne za chvíli. Zítra mě čeká zase práce, až do pátku budu v jednom kole, čeká mě akce. Tak si dnešek užiju relaxačně. Hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
  22. U nás se ☼ i modro ztratilo, snad dnes s Míšou vyrazím včas - včera nás vrátil déšť (asi 10 mm za celý den a noc - měla ta předpověď recht).
    Pan president si na koncertu zaperlil dosti fest, kdo ví, co se u nich doma nejčastěji hraje: "I když árie Rusalky je nepochybně krásná, když ji slyšíte pořád, není to k poslouchání, podobně jako i vynikající jídlo, když ho jíte pořád, tak už ho nevydržíte."
    Ale náhradu nabídl svým příznivcům skvělou - Mireille Mathieu, možná i Toi Et Moi:
    https://www.youtube.com/watch?v=lmZdrzThVto&index=11&list=PLEAAD1A2E127E5E91

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdy? Kde? Našla jsem jen koncert za oběti Terezína a Osvětimi.

      Vymazat
    2. Vždy z oficiálního Hradního webu, Maruško:
      https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/projev-prezidenta-republiky-pri-slavnostnim-zahajeni-koncertu-muj-sesty-rok-s-vami-14634

      Vymazat
    3. BJ: Díky. Hledat MM na stránkách Hradu by mě věru nenapadlo.

      Vymazat
    4. Státnický projev.
      To se pozná.

      Vymazat
    5. To: Marie
      Nepřijela jen na Hrad:
      https://www.novinky.cz/kultura/499378-pusobivy-navrat-mireille-mathieu.html#utm_content=freshnews&utm_term=mireille mathieu v praze&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

      To: Liška
      Jste obdivuhodná, pokud si podobně podstrojujete jen sama pro sebe a asi jen na jeden oběd - nebo je kachna dobrá i ohřívaná? Určitě výborně, ale já od peří pořád nic a rýži kupuji jen parbolaidku a na sladkou kulatozrnnou, jasmínovou jsem zkusila jen jednou.
      Nám zůstala polovina dušené rýže od včera, tak dnes byla fofrově se zeleninou.
      Přeju krásnou relaxaci, Lištičko - a všem zdejším taky.

      Vymazat
    6. Jagusko, kdepak, to je pro tři, vlastně čtyři ... Paraboiled bych nevzala do úst, to chutná jak umělohmotné jídlo. A kachní prsíčka se prodávají bez zbytku kachny :)

      Vymazat
    7. To: Liška
      Tak to jo - určitě si Vás Vaši strávníci hýčkají. Naše domácí chuťové buňky asi umělohmotnou chuť nerozeznávají, stejně jako víno dělí jen na "chutná x nechutná".
      Ale tu divokou (ne)rýži bych příležitostně zkusila, nedává-li se do ní příliš přísad, které doma na rozdíl od pro mne potřebného olivového oleje, cibule a hřebíčku (většinou). Dusit v troubě jistě jde. Mohu tedy poprosit o Váš recept?
      Dobrou noc, i u nás poletoval sníh, bouřku jsme tu zatím neměli.

      Vymazat
    8. J8 ji vařím jen v osolené vodě, vaří se déle než klasická rýže. S dochucením si nedělám hlavu, to obstará omáčka, tentokrát pomerančová, jindy třeba švestková. Ale cibule a hřebíček nemohou nikdy uškodit ☺

      Vymazat
  23. U nás v noci boží dopuštění,sousedům to vzalo bok bazénu a všechna voda se vylila do zahrady , mně jezdil po terase železný stolek,v první chvíli jsem myslela,že mám pryč okapy,ale dopadlo to nakonec dobře akorát doteď nešla Wifina.

    OdpovědětVymazat
  24. Elektrika jede, teď i wifi, dole v lese https://imgur.com/5VHCmtA příprava na zimu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V podstatě,až na drobné excesy,věci pořád fungují.Trochu začíná nefungovat dráha,dnes zase nehoda,v Olomouci,ale jinak věci pořád fungují.Generace vychované v totalitě ještě umí a jsou ochotné dodržovat řád,kázeň i příkazy,ale nové generace,nevím nevím,ten Tománek nechce nebohemu učiteli něco podepsat a tuhle jiný v Brně,když mu řekli,že má počkat v hale a ne nikde jinde,začal dokonce před dětmi střílet.Tak nevím,jak dlouho ještě věci budou fungovat?

      Vymazat
    2. Dopravních nehod celosvětově přibývá, ročně zahyne 1,2 milionu lidí a 50 milionů je zraněno. U nás to není jiné. Příčina - lidi jsou v nepohodě. Proč musí strojvůdce za jízdy soukromě telefonovat, proč musí dělat vedlejšáky? Co vede šílené střelce k akci na nevinných?
      Přitom jsme prý všichni lidští jedinci úžasní, jen to neumíme přijmout.
      :-)

      Vymazat
  25. Ta parcelace Rakousko-Uherska Masarykem (s jeho rukopisem) je opravdu poučná:
    https://www.lidovky.cz/domov/podoba-ceskoslovenska-masaryk-v-roce-1915-snil-o-hranicich-se-srbskem.A170906_223740_ln_domov_ELE/foto/ELE6dd4b9_internetmapatgmrucni.jpg

    OdpovědětVymazat
  26. Tužka napíše,...tak tlaková níže Eberhard se zapíše do měření na našem uzemí s novým rekordem, nejvyšší naměřenou rychlostí větru. Na Sněžce 196 km v hodině. Asi to mají dobře zdokumentované, je tam meteostanice,...to ovšem neznamená, že někde ta rychlost mohla být i o něco vyšší, jen to nikdo nezaznamenal.

    Strom, o který jsem měla obavy to přežil,...jen mu Eberhard očesal všechny šišky do jedné,...veveruše ráno zíraly, šišky dole,....musely si pro ně doskákat. A jak jsou šikovné, přesně poznají, která šiška už nemá semínka, tu odhodí,...a když najdou takovou, kde jsou ještě zbytky, chytí do zubů a jedné pasičky a po třech nahoru na strom, a tam vylupují,....je na ně docela zábavný pohled,...jen kdyby to nebyla zablešená zvířena, ...mám stále obavy, aby nenaklepaly blechy taky psům,...takže psy každý týden kontroluji,....no, zatím dobrý. Dají se už koupit tablety, jedna, a za tak dvacet minut začínají omámené blechy opouštět srst hostitele a po krátké chvíli uhynou,...teda ty blechy. Viděla jsem to u kamaráda veterináře, když odblešoval nalezence v útulku. Musí to být dryák,....bála bych se to dát, že to zvíře poškodí taky,....výrobce tvrdí, že ne,...ale,...jsem nedůvěřivá,...obzvlášť k všemocné chemii.

    Ještě k tomu vichru,...šla jsem v jednu v noci, kdy se mi zdálo, že se to pomalu zklidňuje, podívat na zahradu.
    U mne dobrý, ale sousedům to vzalo plastový kryt na bazén a opřelo to o plot kde s nimi sousedím. Tak jsem ho ke sloupku u plotu přidrátovala a ještě jsem zatloukla do země další mobilní kovovou tyč a taky to přidrátovala na několika místech. Ty výstupky na krytu asi dráty nepoškodily, protože kryt už zase mají na bazénu, dráty nechali na plotě, tyč navíc byla na mé straně,...zatím jsem se s nimi nepotkala,...nejsou zrovna řeční,....no,...měla jsem hlavně obavu, aby to poryv větru nenadzvedl, nepřehodil, a šlo mi o vlčáka, aby se na to nešel podívat, je hlídací,....a ono ho to nezranilo.

    Dala jsem si budika na čtyři, šla jsem to zkontrolovat,...nepršelo, tak jsem vlčáka vytřela jeho ručníky, doporučila mu, aby si zalehl do sena do boudy v pergole,...a prospal se.
    Taky jsem si ještě hodila na dvě hodiny chrupku,....hlavně, že to řádění vichru prošlo bez úhony,...šišky jsem veveruškám shrabala na hromadu pod strom,...mohou přebírat.

    A teplota jde dolů,...už mi taky rozkvetly podléšky, snad neomrznou,...je hezký pohled na jejich modrá očička,...no uvidíme,...a napršelo,....26mm,...aspoň že něco užitku.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vyndala na parcele sud a na chatě dva sudy, budu mít alespoň vodu na sázení stromků a keřů, když napršelo. Pokud mi to tedy na boudě neodneslo střechu nebo něco takového, to už bych se asi musela picnout...

      Vymazat
    2. Taky mám plnou vanu a budu to roznášet pod stromy,kam nezaprselo a taky do skleníku,tam se půda vysušila a příští týden už koupím nějakou sadbu salátů a naději ředkvičky,5 řádků,další týden zase 5 a tak dále

      Vymazat
  27. Dnes dám Bvlgari Pour femme, takové růže

    OdpovědětVymazat
  28. Univerzita Karlova má po nedávné kauze Kolář dalšího plagiátora - významnou autoritu. Trochu jim to přeju. Plzeňská práva jsou odstrašující pojem už dlouho, a zatím nepoctivost byla a je i mnohde jinde.

    https://www.lidovky.cz/noviny/fakulta-univerzity-karlovy-setri-dalsi-plagiatorstvi-podezrely-je-vyznamny-antropolog-soukup.A190311_214245_ln_noviny_form

    OdpovědětVymazat
  29. Slyšeli jste o systému sociálního kreditu v Číně? Pro svobodomyslné zápaďáky hrozná představa.

    https://www.lidovky.cz/svet/miliony-lidi-s-nizkym-skore-nesmi-nasednout-do-vlaku-ci-letadla-cina-zablokovala-23-milionu-listk.A190302_104122_ln_zahranici_zdp

    OdpovědětVymazat
  30. Post s KBS vcera:

    Pochybnosť

    Mnohí odchádzajú z Cirkvi, lebo v kresťanoch nevidia obraz Boha. Pomôžme im nájsť Ježiša, ktorý je blízko pochybujúceho človeka. On sám zakúsil pokúšanie. Ježiš kráča s nami tak, ako sprevádzal emauzských učeníkov.


    A dnes:

    Úcta k starším


    Starí ľudia nie sú príťažou, ale bohatstvom. V ich múdrosti, čase a ochote objavujeme poklad minulých generácií a spoznávame svoju identitu. To málo, čo môžeme urobiť, je pomôcť im, navštíviť ich, poslúžiť im. "Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak som to omylom posunul o den.

      Na dnes je toto:

      Modlitba


      Mnohí úprimne uznávajú, že sa nemodlia dostatočne alebo vôbec. Nemajú čas a niekedy ani chuť. V modlitbe však počúvame Božie usmernenia pre svoj život. Kam chcem ísť, ak sa nespýtam Boha na smer?

      Vymazat
  31. Ad: Baba Jaga

    Napr. https://recepty.vareni.cz/divoka-ryze/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alebo skutočná:

      https://ceskozdrave.cz/jake-vyhody-nam-poskytuje-divoka-ryze/

      Vymazat
    2. Kupit napr. tu:

      https://www.foodish.eu/sortiment-vyrobku/ryze-a-varne-sacky/ryze-natural-celozrnne/ryze-cerna-divoka-indianska-arax-500g

      Vymazat
  32. Na prvním hradním nádvoří
    ministr Metař hovoří.
    Vedle něj generál Lopata
    výstavka zbraní počata.
    Dnes je to právě 20 let
    kdy se náš národ splet
    a podrobil se NATO;
    bij se v prsa, Lopato!
    Zas vidím Černé barony
    oba dva mají krupony
    nakonec přestřihli pásku
    a už jdou na klobásku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na východ, na východ
      to je ten správný chod
      teď už se národ nesplete
      uděláme si repete

      Vymazat
    2. Od zdi ke zdi bych nechodil, 2 zkušenosti by měly stačit.

      Vymazat
    3. Jako za soudruhů, anonyme, jako za soudruhů. Repete není třeba. Ta propaganda se nemění

      Vymazat
    4. Soudruh Ladik!!!12 března, 2019 11:08

      To napsal přesně
      .........Dnes je to právě 20 let
      kdy se náš národ splet
      a podrobil se NATO;
      bij se v prsa, Lopato!......
      Čest Laďo.

      Vymazat
    5. NN -
      Vy jste zřejmě neviděl ten ranní přímý přenos z nádvoří, kde otevírali výstavku. Soudruzi Met+Lop hovořili k masám (žádné tam v 8h nebyly); pak 2 vojáci přinesli pásku a 2 nůžky; pásku před těmi 2 potentáty natáhli a ti ji ve 2 místech v 1 okamžik přestřihli. A bylo po slávě... a ty kecy!!!! To bude určitě na Silvestra! Kam se hrabe se svými kecy Donutil v Černých baronech!

      Vymazat
    6. Já to viděla, i ten prázdný Španělský sál. K tomu něco v tom smyslu, že konečně jsme se mohli přestat bát, kdo že by nás ochránil, kdybychom byli napadeni. A kol vůkol přitom samý hodný soused! ☺

      Vymazat
    7. A teď máme bez boje odevzdat zemi našich předků muslimským hrdlořezům, na příkaz německých okupantů (pardon, spojenců).

      Vymazat
    8. Stříhali Metař s Lopatou
      stříhali společně pásku
      vojáky pevně napjatou
      dokola ani hlásku.

      Bylo prázdné to nádvoří
      každý jim na to sral
      jenom strážný se topoří
      Bože Lopatu chval.

      Hned ráno tolik srandy
      to se jenom tak nevidí
      nepřišel ani Andy
      estráda zcela bez lidí.

      Vymazat
    9. Celkem vzato
      čert vem nato
      Čína a Rusko jsou záchrana
      zbaví nás i toho Alláha

      Vymazat
    10. Vy nesvádíte lítý boj mezi skutečností a nevědomím?

      Vymazat
    11. Baví mě sledovat, jak propaganda dokáže člověku nakukat a nabulíkovat takové kraviny. A dotyčnému trčí z úst nejen lano, ale i naviják.

      Vymazat
    12. Propaganda
      žádná sranda
      jako Balda
      "Půjdu po nich jako po krysách, říkal senior viněný z teroru kvůli migrantům
      8. ledna 2019"

      Vymazat
  33. Obrazy z dějin armády
    čety roty a brigády
    a prapory a pluky
    vidím ty mladé kluky
    jak na to hážou salám
    hlavně si chleba nalam
    do guláše v ešusu
    za chvíli budeš v poklusu.
    Přes chleba filtruj okenu
    povol dírku na řemenu
    a odšněruj si kanady
    to jsou vojenské základy.
    Najdu si místo na chrupnu
    tam do spacáku hupnu
    tam budu sloužit vlasti
    vedle se karty mastí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj manžel byl na vojně v Bohumíně, historky jak z černých baronů.
      Taky tam měli nějakého východňára JAHU, jmenoval se Tichý,ale muselo se mu říkat v tom nářečí Cichý, jinak prý byl nepříčetný.

      Vymazat
    2. Na vojencine vsetci Cesi (vlastne, vsetci ich volali iba Švédi) sa museli naucit v rychlokurze saristinu. Scenky z Ciernych baronov su rozpravocka oproti tomu, co som zazil ja na zapade Ciech v Stribre. Uz som raz o tom pisal. Tankovy prapor pri motostrelcoch (bigošoch), a to este s navysenym poctom tankov (na oklamanie zapadnarov☺). Velitelia z povolania (takmer vsetci Cesi) skoro vsetci preveleni tam po degradovani za priestupky vo vnutrozemi (akurat velitel posadky bol nejaky Slovak, ktory hovoril asi ako Babis), na velenia sa vykaslali, vacsinu dna chlastali a potom v noci a nadranom riadne pripiti robili "poriadky" na prapore. Velenie (dokonca i roty) museli v podstate robit "absici"...

      Takze verim, ze ho museli tak volat. Poriadok musel byt a komunikacia je zaklad velenia☺.
      Ako komunikovat, ked nerozumiete sarissky?

      P. S. Kvoli tomu, aby nebol sikanovany, som mal nejaky cas ochrannu ruku nad jednym vojacikom z okolia Znojma. Inac by bol davno na prychiatrii. Bol to taky tichy chlapec z moravskej dedinky a nezorumel, ked od neho nieco vojaci (skoro vsetko vichdňare) chceli. No, ale uz na prvom vyjazde na Doupov bol aklimatizovany☺.

      Vymazat
    3. Len chcem este dodat, ze tam islo skoro kazdy den o ZIVOT!!!

      Tych pribehov, kedy o zivot islo, a niekto tam i zomrel, niekto prisiel o prsty...A niekto by mi mal dodnes dakovat ( z profesionalnych dostojnikov), ze nebol v lese, v odlahlej casti Doupova zastreleny nejakým radovym vojakom (cely ces sme vzdy mali iba OSTRU!!! municiu tak v tankoch, ako aj v osobnych zbraniach - samopaly a veliaci i pistole) po sikanovani. Ak ti ludia este ziju, (napr. npr. Ši---e a dalsi, tak velmi dobre vedia, o com pisem, ze este ziju...).

      Vymazat
    4. Zabudol som este doplnit, ze skoro denne na ostrych cviceniach na Doupove som bol sam ohrozovany na zivote, ze som NEDOVOLIL vojakom pomstit sa, aby akymkolvek sposobom (napr. velitel praporu mal zabodnuty samopal do krku!!!, stacila sekunda, ci zlomok sekundy!, aby bol mrtvy) ublizili tymto zverom, ktori sikanovali v kuse vojakov. A bol som, samozrejme, pre ich zlost, atakovany i v kratkych usekoch (tyzden. dva...), ked sme neboli niekde v lesoch, ale boli sme na posadke v Stribre. Lebo mi zazlievali, ze som nedovolil, ako hovorili "odprasknut tie svine". Lebo mnoho vojakov tam boli tiez nejaki trestanci, ci ludia po odsedeni si civilneho trestu a az potom isli na vojencinu. preto som mal v rote i vyse 25 rocnych vrahov, napr., ktori si ako mladistvi nieco odsedeli a potom isli na vojencinu. Tkze, preto pisem, ze Cierni baroni je selanka a rozpravocka.

      Vymazat
    5. To jste se poměl... mě vybrali k PLRV, a přesto tam byly MU.

      Vymazat
    6. Celkom som neporozumel Vasej skratke "poměl... " asi je to nejaka ceska skratka, ale bolo to nieco naozaj hrozne a som rad, ze som vojakov odradil od strielania dostojnikov, buzerantov, z povolania. Jednak, boli by uz dnes mrtvi, jednak, nikto by vojakom nikdy nedokazal, ze to nebolo ako pripustna norma strat pri cviceni s ostrymi a s Rusmi (2-5 %). Viem, o com hovorim...

      Vymazat
    7. Poměl je myšleno jako ironie od slovesa mít(se).. Jako polaškoval, poblbnul, porýpal, poležel, pozanadával....

      Vymazat
  34. Přišel mi velikonoční ubrus a kuchyně hned zjarněla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potřeboval by trochu pobryndat...

      Vymazat
    2. On je ten teflonový s protišpinivou úpravou, doufám, že vydrží přes Velikonoce.

      Vymazat
  35. Mám tušení, kdo je anonym.

    OdpovědětVymazat
  36. Až holub přiletí z obalovny
    do zdejší duchovní posilovny
    napíše, jak kdysi holubi vrkali
    a na drát mrkali,
    jak jezdili motokros
    a v hajzlu měli nos
    když čistili ho kartáčkem;
    bylo těžké být nováčkem
    jezdit na kombajnu
    na konci držet lajnu
    a zpívat přes spáleniště.
    Už nikdy příště.

    OdpovědětVymazat
  37. Potřetí za odpoledne výpadek proudu. Zas můžu restaurovat výkres a dopisovat to, co se neuložilo - mám nastaveno 5 minut.

    OdpovědětVymazat
  38. Gaio,
    můj názor, že jste v podstatě drbna, jste teď znovu potvrdila.
    Jakož i pro mne nutnost monitorovat zdejší pavlač.
    Byl jsem značně mentálně postižen, když jsem Vám před časem navrhoval určitý profit.
    Opravdu nemáte nikoho na pokec, že se musíte vyšpinit tady?

    OdpovědětVymazat
  39. Lištičce dík za recept, Jahovi za odkazy.
    Celodenní oslavy vstupu do NATO mě neberou, jeho rozpuštění se jistě nedožiju. Ale u titulku "Během deseti let může dojít k válce s Čínou, zaznělo na konferenci o NATO" mě zamrazilo.

    Dnešní pasení psů: https://www.jpeg.cz/obrazek/V2Zs2

    To: Gaia
    Anonym či měnič nicků sem píše jen jeden, pokud máte vysledováno i tohle? Já tedy málokdy poznám jen podle stylu, o koho se jedná, však jsem se tu na to často ptala.
    Napište, jaká jarní vůně - ladící k ubrusu - bude dnes. I když v tomto směru se inspirovat nebudu, ráda si o ní počtu.
    Běhací botičky už jste vyzkoušela alespoň doma? U nás travnaté cesty suché, asfaltky taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem řek´, gaia je drbna. S uznáním kvituji, že k takovému póvlu osobně Vy nepatříte.

      Vymazat
    2. Taky okusují čerstvou travičku, Babo Jago? To samé u nás. Nemohla jsem ji odtrhnout, na jižním svahu roste pěkná už od února a dnes to byly hody!

      Vymazat
    3. Dle mého jsme tu všichni čím dále stejné a stejní, pane Matyáši, jen vzájemné hodnocení se občas mění.

      Vymazat
    4. Ti psi se nepasou, ale čmuchají myši.A já budu v noci čmuchat Clinique happy.Ale už jsem ji měla a nic moc.Ale vypatlat těch 5 mililitrů musím.

      Vymazat
    5. BJ:
      Nikoliv, nejsme stejní, já nikoho bezdůvodně neosočuji.
      Ale chápu, že se snažíte zbavit nežádaného ocenění od zdejšího nesympaťáka.

      Vymazat
    6. Odpovím replikou
      Kdo to říká ten to je tomu se to šikuje

      Vymazat
    7. A Vy mně laskavě odpovězte, jak jste přišla na to, že já jsem Anonym.

      Vymazat
    8. Nikdo jiný zvenku sem nechodí.

      Vymazat
    9. to se gaio mýlíte, je tu několik dalších třeba já píšu málo

      Vymazat
    10. Čauky.
      Já sem chodím občas taky.

      Vymazat
    11. Pozdravuji od Vidláků. Básničky jsou určitě od aktuálního Básníka Žeryka,jinak Vica. Jinak velkého antikomouše.

      Vymazat
    12. Kdo v tobě přebývá?“
      „Já, myška Hrabalka!“
      „Já, žabka Kuňkalka!“
      „Já, zajíček Ušáček!“
      „Já, lištička Sestřička!“
      „Já, vlček Šedý boček! A kdo jsi ty?“
      „Já jsem medvěd Křivošlap!“
      „Pojď bydlet s námi!“
      Medvěd leze do boudičky. Leze a leze, leze a leze – vlézt nemůže, i povídá:
      „Budu bydlet raději na střeše.“
      „Vždyť nás rozmačkáš!“
      „Ne, nerozmačkám!“
      „Nu, tak polez!“
      Medvěd vylezl na střechu, ale jen usedl – prásk! – rozmačkal boudičku. Boudička zapraskala, padla na bok a rozsypala se. Tak tak, že z něho vyskočili: myška Hrabalka, žabka Kuňkalka, zajíček Ušáček, lištička Sestřička, vlček Šedý boček – všichni živí a zdraví.
      I začali nosit trámy a řezat prkna – stavět novou boudičku. A vystavěli si novou, lepší než tu první!

      Vymazat
    13. Gaia12 března, 2019 20:13
      Nikdo jiný zvenku sem nechodí.


      Sancta simplicitas!

      Vymazat
    14. Ruské pohádky jsou vám dobré.

      Vymazat
    15. Jeden styl a časová návaznost.

      Vymazat
    16. Kontrola muší bejt. Co kdyby. Kdyby něco.

      Vymazat
    17. To zrcadlení,jak píše níže Tužka,je svině. Někdo má pocit,že druhý říká žvásty,že je póvl,že musí druhé kontrolovat...,.Přitom svoje vlastnosti podsouvá jiným.

      Vymazat
    18. Nebo že je druhý blb či drbna.

      Vymazat
  40. Branice napsal:
    V Praze je blaze, aspon nyni.
    Vcera vitr, kroupy.
    Ahoj.
    Jsme kamosi s temi spravnymi, cekam proto, ze blackouty budou jen testovni, jenom jako. :-)
    (Blackouty jsou fuj, az takove norimberske, rekl bych)

    OdpovědětVymazat
  41. To: Marie
    Kupodivu se Mišpule i Andy dnes shodli na jednom místě v závětří, Maruško. Asi jim venku chutná víc než doma. Jinak obvyklých 12 kousků srnčího a 3 zajíci. Na rybníku byly minulý týden 2 labutě. Možná se jen zastavily, neb vidět je už dnes nebylo.

    To: Gaia
    Ale pasou, kočky občas taky. U nás se říká, že bude pršet. A Mišpuli chutná
    asi nejvíce syrová červená paprika a mandarinky.
    https://www.vaschovatel.cz/blog/39-proc-pes-zere-travu.html
    Přeju dnes k té zvolené vůni i krásné sny.

    Já dnes kroků zatím 11024, Ládik!!! má asi delší okruh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám s naší lovkyní jiné trápení. Seniorka 11+ zrovna ještě hárá a hormony s ní hází: pořád někam utíká. Sice po známých trasách, ale asi tam, kde jí to nejlíp voní - ani nemusí být v dosahu pes. Takhle nikdy neutíkala, a čím víc za ní běžím, tím víc zrychluje. Nějaká psí seniorská puberta, musím ji teď důsledně brát na vodítko.

      Co se týče zvířat, stádo asi 12ti srnečků jsem viděla v poli z okna autobusu, když jsem byla nedávno za dcerou. Přece jen k nim jezdí autobus, mám to docela blízko, tak si budu dělat jarní výlety, vždycky spolu vaříme a chodíme na dlouhé procházky s jejich psíkem. Zatím mají jen slepice, ale z 10ti kousků jich už 8 bylo zamordováno - naposledy se k nim podhrabal od nemilých sousedů velký pes a slepici zakousl. Ještě že zeť, maje zkušenosti od své babičky, slípku oškubal, vyvrhl a pak ji ukuchtili. Já bych si nevěděla rady :-) Vajec měli i od tří slepic dost, zásobuje i ségru.

      Vymazat
  42. 16400 kroků, 95% běžeckých, po 3 týdnech bez běhu. Velký vůz na východě, mráz.

    OdpovědětVymazat
  43. Tužka napíše,...to já právě skončila,....se světlem v ruce jsem na zahradě uklízela drobnosti po větru,...co mi přinesl jako pozornost,....několik igelitových pytlíků, papíry,....reklamní letáky,...jo, a taky mi očesal zlatý déšť, je křehký, tak ho dost polámal,...sestříhala jsem to ke dveřím do nádoby s vodou, třeba to udělá parádu, když rozkvete.

    Pane Ládíku,...optám se, jak v Červené knize,...je tam taky o zrcadlení. Zrcadlení vlastních dobrých i špatných vlastností do lidí kolem.
    Na to zrcadlení je dobré si dávat majzla,....někdy se jím ukáží i vlastnosti, které měly být utajeny,...tady by se dalo dlouhou úvahou psát,...proč??...utajeny.

    Se zrcadlením se setkávám dnes a denně,....občas na mne někdo vysílá odrazy,....taková ta prasátka,...chce osnit, čímkoliv,....nejčastěji chce ukázat jak vyniká, jak je nejlepší z nejlepších,....jenže,...co je za zrcadlem,....TO za zrcadlem bývá i šokující,....opět,....ve skutečném životě až někdy k nevíře,...i tady by to bylo na dlouhou kapitolu.

    Co zahlédneme v zrcadlení, siluetu ďábla nebo anděla,...je třeba se pozorně dívat,...i rohy se mohou jevit z dálky,....někdy jako svatozář,....jóó, životní zkušenosti.

    U nás se zase zvedá vítr,....takový, prozatím svižný větříček,...tak uvidíme jak to bude dál.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  44. Tužka napíše,....taky něco latiny,....Si nemo ex me quaerat scio, si quaerenti explicare velim nescio.

    Úplně volně přeloženo,...., jakási parafráze na dané latinské téma....Když mě nikdo nežádá o cokoliv říci, tak kecám a kecám,....když bych měl na požádání říci pravdu, tak to nedokážu a zase kecám a kecám a kličkuji.

    Není nad latinu,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  45. Jsem teprve v úvodu, strana 85.. dnes jsem nečetl, byl jsem promrzlý a zničený.

    OdpovědětVymazat
  46. Asi jsem přetáhl strunu - vůle byla silnější, než tělo. Koloped nedokáže nahradit přirozený pohyb, je to náhražka, šidítko. Neměl jsem vystupovat z vlaku, budu ho těžko dobíhat, ale doběhnu, uštvu ho. K tomu mi dopomáhej Jung.

    OdpovědětVymazat
  47. Kdyby Rusku vypad Krym
    vypad by mu špičák
    každý ratlík by hrál prim
    no to by byl fičák.

    OdpovědětVymazat
  48. Májová je bez hlasu
    teď bude žrát melasu
    stálo jí to za to?
    Třpytilo se zlato?
    Každý svého štěstí strůjcem
    třeba slípka je krahujcem
    chtěla lovit maso k jídlu
    lepila jí noha k bidlu.

    OdpovědětVymazat
  49. Každý český papaláš
    jedná v zájmu cizí moci,
    ať už je to satanáš
    nebo známí slizcí mloci.
    Nikdo nemá rovná záda
    a nepůjde s kůží na trh,
    křivá je pak celá vláda
    já bych jim tu prdel natrh.

    OdpovědětVymazat
  50. Jako maják z pevné země
    svítí Tomáš Samuraj
    zaseju si v Brusli sémě
    a ty hudbo pěkně hraj.

    OdpovědětVymazat
  51. Tři zlaté vlasy
    tři pevné pruty
    jedny Suché Kruty
    a pak bratr Žižka
    na jabloni šiška.
    Cîrkev svatá
    baculatá
    temno 300 let
    a pak dřistálek
    namaloval mapu.
    Já to všechno chápu.

    OdpovědětVymazat
  52. To ten kyslík z běhu.
    Rozumněl bych zběhu.
    Já bych z války zběh
    abysem měl běh.

    OdpovědětVymazat
  53. To zas bude den
    spánek ukraden
    uvidím, co svaly
    jestli se to svalí
    co mě bude bolet
    jaký bude dolet.
    Radši na nic nesahat
    vůbec se nenamáhat
    zajít si do bufetu
    nehrát si na asketu.

    OdpovědětVymazat
  54. Foltýn dá hlavu na špalek
    pod špalkem je kanálek.
    Kanál s podlahovou vpustí
    do septiku ústí.
    Krev poteče mezi hovna
    je si s nimi zcela rovna
    svůj tak přijde k svému
    zabrání se zlému.

    OdpovědětVymazat
  55. Taky jsem se už probudila,dnes je asi nějaká divná biopředpověď,kolik nás v noci nespalo ,v hodině kdy končí aktivita jater a žlučníku a začínají plíce.

    OdpovědětVymazat
  56. A došly mně testery,měla jsem jich 11 a nové již letos objednávat nebudu.Vybrala jsem 2 vůně a 2 ještě mám od lońska ( Dior Jadore,Versace Yellow Diamonds) a teď se mi zalíbilo Dior pure poison a Mon Jasmine noir, možná ještě považuji o tom Jaardine sunsde Nill tak končím své voňavé zpravodajství.
    Ráno posnidam u svého krásného velikonočního ubrusu a budu si užívat,že ještě týden nemusím na zahradu.Pak ji osvobodím že zimniho sevření a začnu se zpravodajstvím,co poroste,pokvetou,či co jsem zasadila,i když prý bude opět suchý rok,takže to nebudu přehánět,vodu mi zdrazili o 6 korun.

    OdpovědětVymazat
  57. Dobré ráno, nespavci. Já spala skoro do sedmi. Mám teď spací období. Zdá se mi o lišakovi...
    Koukám že jste si tu pohli, přečtu si v práci. Jdu si nachystat nějaké jídlo s sebou, vyžehlim včerejší prádlo a trada do práce. Zatím se mějte.

    OdpovědětVymazat
  58. Ad: BJ a Marie

    Teraz som si cital niektore vcerajsie vstupy. A pozrel som foto i reakciu na pasenie psov. No a ihned mi do myslidla naskocila taka kratka versovacka. Nie je odo mna, napisal ju niekedy v roku 1972-75 jeden spoluziak z vyssieho rocnika na vysokej skole. Volali sme ho Bacil. Nakoniec sa aj presadil, v Bratislave hral v nejakej. Jeho prave meno si momentalne nespomeniem. Napisal dost takych versovaciek. No a tu je o psovi☺.

    Poznám psa, čo sa pasie,
    zelenú trávu spása.
    Nerobí to však z pasie.
    Myslí, že je v tom spása.

    OdpovědětVymazat
  59. A teď jezdím se čtvrtkou po doktorech, nepovedla se jim kombinace léků, interakce je dost postrašlila. Ale mají provize a zcelují pozemky za účelem dalšího prodeje, ve spolupráci s národním výborem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó prachy jenom prachy nečekají jen po nich sáhneš a už tě mají.

      Myslím,že u Kocába to též bylo zrcadlení

      Vymazat
  60. Škoda,že nemohu diskutovat s tím HastíkHm.Jeho žena měla přesně ty symptomy,co ta Japonka diagnostikovaná syndromem penzionovaného manžela,který byl celá léta ženatý se svou prací(hezký obrat)
    Když se blíží manželovy šedesátiny, což je věk, kdy se v Japonsku chodí do důchodu, uvědomí si žena, že je jí souzeno prožít zbytek života v permanentní přítomnosti "cizince". Důsledkem jsou deprese a zdravotní potíže.


    "Když jsem jen pomyslela na to, že je můj manžel doma, objevila se mi vyrážka a začalo mne bolet břicho. Někdy po jídle zvracím," vypráví paní Terakawaová. "Někdy, když jsme spolu v jedné místnosti, je mi z jeho přítomnosti špatně," dodává.

    OdpovědětVymazat
  61. Po včerejším doběhu... https://imgur.com/zmin2W6
    hadry jsem nechal na zemi a vypral to až dneska. Svalstvo nebolí, vitalita OK, v podstatě mi nic není. Běhací přestávka byla 36 dní, s 1 Gutským peklem.

    OdpovědětVymazat
  62. Připraven na EET: https://imgur.com/W9dObGf

    OdpovědětVymazat
  63. Odpovědi
    1. Jsem tu a čtu si.
      Je mi chmurno.
      Včera jsem si dal bobříka mlčení, páč bych se jinak jedovatě vmísil do diskuze o identitě-neidentitě anonymních nicků a znepřehlednil bych ji psychologickými a jazykovými exkurzy. (Anonymní opravdu není jeden, v tom maj anonymní pravdu :-)
      A ačkoli obecně platí Werichovo Kde blb - tam nebezpečno, v přiměřeném množství může i otrava přispět ke stmelení kolektivu.
      Je to jako s octem v polévce - pár kapek zlepší chuť,čtvrt lahvnasměruje delikatesu do záchoda.Nevýhodou hrnce s polévkou je, že nemá kolečko myši.

      Na střechu chaloupky bych méďu nepouštěl. I pokud by se podařilo z prkének vybudovat lepší a pevnější, zacouval by dovnitř, vystrčil hlavu ze dveří a výhružně častoval každého obžalobami z vlastností, které dobře zná z pohledu do zrcadla.

      ****
      Dcera mi proti nespavosti koupila "výživový doplnok" Melatonin 5mg FORTE, který sama užívá.
      Nelze to považovat za hypnotikum, vpodstatě si člověkjen vybalancuje nedostatečnou produkci přirozeného melatoninu.
      Nefunguje na mě placeboefekt, takže navzdory nedůvěře jsem skutečně usnul.

      Beru čtvrt tablety pře spaním (účinek u mě nastupuje cca po dvaceti minutách).
      Další čtvrtku tablety mám připravenou se sklenicí vody u postele. Pokud se vzbudím kolem půl čtvrté, polknu ji.

      Doporučuji vyzkoušet. Malatonin nenarušuje REM fázi jako prášky pro spaní. Je sranda, že ho prodávají jako potravinový doplněk a nikoli jako lék. Ale pak by byl zřejmě několikanásobně dražší.
      Distribuce viz Pharmaactiv.cz, vyrobeno na Slovensku.

      Zdravím a jdu se mrknout, co se urodilo u Vidláka.





      Vymazat
    2. Kdysi byly ukolébavky, dneska melasomin...

      Vymazat
    3. Ad: Jachym

      Melatonin uzivam (s prestavkami) tiez, ale existuju aj menej ako 5 mg. Najprv som si kupoval tiez 5 mg, ale potom som zistil, že je aj 3 mg. To je tak akurát a netreba zbytočne lámat tablety. Kupte si tento. A striedajte s prirodnymi casmi na spanie. Ja som nespavec (neviem, ako som mohol prezit doteraz), pred polnocou som este nesiel nikdy spat a spal som tak max. 2-3 hod. denne. Takze som zacal pre istotu s podporou spanku cajikmi, pijem pred spanim tiez pohar vody s Mg sumivym a tabletky z rastliniek.

      Vymazat
  64. Post s KBS

    Špiritizmus


    Boh je lekárom duše a tela. Hádať budúcnosť, či žiadať o uzdravenie cez neisté duchovné médiá znamená hazard s prvým prikázaním "Ja som tvoj Boh." My máme istotu, že komunikujeme s Bohom. V iných prípadoch nevieme, s akým duchom sa dávame do rozhovoru...

    OdpovědětVymazat
  65. Tužka napíše,...dám sem pár nevyžádaných rad,....tak to neklidné, přerušované spaní, a špatné usínání,...to se dá odstranit,...ale,....jo,...jde o to, že se cviky z jógy musí cvičit každý den. Nejsou to žádné stoje na hlavě,....jsou to docela jemná energetická cvičení, která zvládne i starý věchýtek nad hrobem, když se rozhodne, že bude dobře usínat a dobře spát.

    Třeba se někdo rozhodne, jít cestou, kde bude mít dobré spaní,....tak pro toho to večer napíšu.

    Pane Ládíku,...doporučte milované čtvrtce, aby do polévek začala zavářet jako zeleninu lístky pampelišky,...pampelišku dovšeho.
    Jednak má spoustu vitamínů všeho druhu, pak má stopové prvky,...a to hlavní,....umí roštovat v krevním oběhu jater. Podpoří spalování reziduuí po lécích,...ta reziduua dokáží být v těle i víc jak tři týdny,....bylo dokázáno,...u některých léků je to zakódováno, aby působily dlouhodobě,...třeba utišující prostředky, které zavedou do operované rány, aby nebyla vnímána bolest,....a mnoho dalších léků. Z toho se může stát opravdu velmi nepříjemný a nebezpečný koktejl.

    Už mám na slunečném místě pampeliškové lístky patnáct cm, už jsou součástí mého jídla,...včera jsem je nakrájela na chleba s máslem a sýrem, a už je dávám do pokrmů i psům, aby byli fit.
    A až budou pampelišky kvést, tak si dělám vodu s citrónem a cukrem a do sklenice vhodím tak pět květů, navoní to nektarem a pylem,....už se těším,....pampelišky jsou moje spása,...sušené dávám rovněž do pokrmů, tam, kde bych dala sušené zeleninové natě,...ale není nad živé, zelené lístky.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, pampelišky už lezou ... na jaře se na nich pasu podle Vaší rady už 2roky. Ten dnešek byl z přetažení po tréninkovém manku.

      Vymazat
    2. Tužko,
      taky děkuju,musím se poohlédnot po blízkých pampeliškových lánech.
      Občas je požívám i piji nzkapalněné, ale nejsem důsledný.

      Vymazat
    3. A co říkáte na recept na Acz,celkem nadějný začátek, tygří krevety v máslové omáčce,ale nakonec je kuchař posype šnytlíkem a výhonky červené řepy,to mi přijde barbarské,šnytlík dle mého přehluší všechny chutě a listy z řepy,to nedávali ani vězňům v koncentráku.

      Vymazat
    4. Proti šnytlíku a lískům z červené řepy nic nemám, ale rozhodně bych si jejich chuť nekazil krevetami.

      (Lísky z červené řepy sežrali dozorci z koncentráku sami, takže na vězně jako obvykle nezbylo.)

      Vymazat
    5. Já dělala krevety tento týden s rýžovými nudlemi. Určitě na olivovém oleji s česnekem a s čili omáčkou, máslo nedávám. Chyběl mi koriandr, ale syn jej nemusí, tak mi to nevadilo.
      Rýmovník mám taky doma, ale protože se celá desetiletí sprchuju ráno studenou vodou, nepotřebuji jej. Někomu možná pomáhá ☺

      Vymazat
  66. Když někdo někoho jiného napadne s vymyšleným tvrzením o anonymovi, nemůže pak popřít, že je hloupá drbna. Když se k tomu nesmyslu přidá někdo další, nemůže popřít, že je blb. A když někdo třetí se připojí s "překladem" z latiny několika vět z XI. knihy Vyznání sv. Augustina, není pochyb o deformaci jeho vlastního myšlení.
    Propásnutá příležitost pomlčet znemožnila zrcadlící trojici zdát se chytřejší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nic nepropírám. :-)

      "Některé skvrny nelze vyčistit bez porušení podstaty materiálu".
      (lístek z chemické čistírny).


      Vymazat
    2. Já nenapadam,jen konstatuji nebo uvádím svůj názor.Pozor na zrcadlení.

      Vymazat

    3. Gaia12 března, 2019 16:15
      Mám tušení, kdo je anonym.
      …..
      Gaia12 března, 2019 17:30
      Kopíček


      Gaio, lžete.

      Vymazat
    4. Měla tušení. To je celé a je to nejspíš pravdivý výrok. Do hlavy ještě nikdo nikomu nevlezl. Já mám tušení třeba v celém těle, je to můj pocit a těžko mi někdo dokáže lež. Že nemám tušení.

      Vymazat
    5. Pán: "Každému vždy odpovím, jako první neoslovim. " nějak zapomněl na své zásady. :-)

      Vymazat
    6. Gaia lze, nejsem anonym a podepisuji se svym jmenem, toho neni schopen nikdo z vas.
      Aleno, nikoho jsem jako prvni neoslovil, lzete.

      Vymazat
  67. Máte někdo zkušenost s rýmovníkem (kytka)? Ne že bych ji potřebovala, letos jsem odolná mimořádně dlouho, ale kolegyně mi ji tu nabízí, že ji doma pěstuje... Asi zkusím, ze zvědavosti. Jinak mám rýmovníkový sirup, možná je to z toho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dostal pár lístků od přítelkyně, když mi bylo v lednu blbě...
      Lístky se rozemnou a nacpou do nosu - má to takovou mentolovou vůni, takže je to chvilkově příjemné a pocitově to nos uvolní.
      Ale jinak to nic moc nezachrání, alespoň já mám tuto zkušenost.
      Slivovice je lepší... :o).

      Vymazat
    2. Hned jsem se podezírala, že mě na tom láká spíš ta botanická, než léčebná stránka věci. Tak dík, zkusím lákat mšice, nebo třeba naopak... :-)

      Vymazat
    3. Jedinou komparativní výhodu rýmovníku proti slivovici spatřuji v tom, že rýmovník se dá nacpat do nosu mnohem snáze než flaška slivovice.

      Vymazat
    4. To: Marie
      Rýmovník doma nemáme - však se většinou potvrdí lidové moudro, že léčená rýma trvá týden, neléčená 7 dní. Ale žádná rostlina doma určitě nezarmoutí.

      To: Gaia
      Vy se do ACZ nemůžete přihlásit už nikdy? Pana Hastíka vynechávám, ale ze zvědavosti jsem k němu nakoukla. Číst to co dlouhé nebudu, komentářů je tam jen 13. Možná byste tam diskusi rozproudila.

      Vymazat
    5. BJ: a alergická trvá i půl roku :-)
      Rostlinu zkusím, prý je pěkná i za oknem.

      Vymazat
  68. V příštím životě budu doktor. Reklamovali jsme ráno léčbu čtvrty nekompatibilními léky (s následky) ... obvoďačka se až lekla své léčby. Pokračování to mělo v lékárně. Za reklamaci jsem zaplatil 600 jako doplatek za "meziléky", které vyléčí reklamační příznaky. Normálně se reklamace dělají zadarmo. Doktoři jsou normální prasata a hovada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně ať je vše brzy napraveno.
      Určitě budete báječný lékař. Jsem se nyní koukla na ten pány Jáchymem a JAHou doporučovaný Melanin. Zírám, co že nám to vlastně v těle tvoří - chemicky 5-methoxy-N-acetyltryptamin.
      Já když výjimečně nemohu spát, beru do ruky knížku. Ale možná se mi tato rada příležitostně sejde, asi je to rychlejší a zaručená pomoc než třeba bylinkový čaj (nevím, v jakém množství) těsně před spaním.

      Vymazat
    2. Já se doktorů bojím,právě proto,že dělají takové kiksy a nevezme si na nich člověk nic.

      Vymazat
    3. K obvoďákovi už chodím jedině pro potvrzení o zdravotním stavu. Po předchozích zkušenostech.

      Vymazat
    4. Já nechodím nikam a zubařku,tu mám naštěstí spolužačku z gymnázia,s kterou jsme se kamarádili a kamarádům ,jinak bych už byla bez zubů.

      Vymazat
  69. Už zas bude letní čas hrůza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už zas Mlýn Vranov, teďka suterén, kde je wellness. V pátek ráno to jedou dělat, zítra musí koupit věci. Podlahovka 250m2 v kamenném domě, výpočtové maso.

      Vymazat
  70. Mám za sebou další panoptikální den - druhá návštěva zubaře s matkou.
    Včera - mami, zítra jdeme k zubaři, tak nejez ráno česnek nebo něco takového...to jsem měla zbytečné starosti! :-)
    Dnes - volám ráno, nebere mobil. Vyjíždím, volám, nebere mobil.. cesta mi trvá tak třičtvtě hodiny,, dala jsem si hodinu fóra a to jsem zase dobře udělala.
    Odemknu byt, všude tma, matka vesele spí. Tak jsem ji musela vytáhnout, pomoci jí s hygienou, rychle do ní nacpat pár soust, pak aby si vyčistila zuby, vzít jí protézu, natáhnout na ní oblečení na ven, volat taxi - trvalo mi to cca 50 minut.
    V čekárně jsem řešila mobil - dokázala nějak přepnout zvonění na Tichý režim - přitom ani neví, že to tam má. Prostě něco zmáčkla... proto ráno mobil nebrala, nezvonil.
    No, ale mám jeden možný problém vyřešený - ústavy ani domovy zubaře nezajišťují, takže bych s ní musela jezdit odtamtud (to třebas taky nastane, ale ne hned).
    Musela jsem se až smát, protože to s ní bylo jako s vnoučkem - ráno vyměnit plenu a posnídat Pacholíčka :-).
    Pak jsem sháněla velké pyžamo klasického střihu, dnes to je všechno na čínské postavy, tedy bez zadku... to se spíš sežene venku, ale v Praze obtížně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A sehnala jste pyžamo? Docela hezké věci i na velké velikosti mají např. zde:

      https://www.witt-international.cz/damske-pyzamo

      Vymazat
  71. Tak uléhám a ráno napíši noční zpravodajství.Vypila jsem heřmánkový čaj ,ale už se zřejmě začíná projevovat blížící se úplněk

    OdpovědětVymazat
  72. Pomalu se klíží oči
    sny dnes na mě zaútočí
    kéž by byly lítací.
    Nemám rád ty padací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se jeden čas pořád zdálo,že padám do záchodu ,ale ve snáři jsem zjistila,že to značí peníze,tak dobrý,teď už se mi to nezdává

      Vymazat
    2. Dejte si píseň labutě, Saint-Saëns uměl. Lepší než heřmánkový čaj. Dobrou.

      https://www.youtube.com/watch?v=-OjCEwhtSuU

      Vymazat
  73. Koukala jsem na film Dvojí obvinění a něco si vygooglovat o hlavní představitelé,ta si nepořídila děti a jednomu časopisu to zdůvodňovala,že by bylo nespravedlivé aby ona měla děti,když jich ve světě žije tolik v chudobě a podvýživě že ty její by byly bohatě tak se radši dala na charitu.

    OdpovědětVymazat