21 března, 2019

KRTINEC č.386

202 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Teda, Vy stihate vsetko. usilovny pozorovatel:-).

      Vymazat
    2. Na stráži míru a kapitalismu.

      Vymazat
    3. Boží oko vždy bdělé,vždy na kontrole.

      Vymazat
  2. Jdu zase okopávat. Musím si zjistit jestli nemám propadlé očkování proti tetanu.Pry každý rok je nějaký případ této nemoci nebezpečný hlavně pro zahrádkáře

    OdpovědětVymazat
  3. Modelka se až do poslední chvíle rozhodovala, jestli bude rodit koncem pánevním, nebo půjde na císařský řez. Tereza Fajksová uvedla, že pokud má dítě do 3500 gramů, nechají v Brně maminku rodit přirozenou cestou. Vyšší hmotnost se už řeší a doporučuje se právě císařský řez. Když přijela modelka v pondělí do nemocnice na kontrolu, lékaři odhadovali, že miminko bude mít 3700 gramů. „Takže to v podstatě bylo jasné,“ napsala s tím, že do porodnice přišla v úterý v sedm hodin ráno a rodit začala o dvě hodiny později.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/tereza-fajksova-tehotenstvi-miminko-dcera-lilien-miss-earth-2012-porod.A190321_102811_lidicky_zar


    Co je tohle za nesmysl,tohle opravdu lékaři doporučují blondynam v porodnici?
    Koukám,že dnešní porodnictví je pořád horší masakr.Vubec se nedivím,že mnohé chtějí rodit doma.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za krtince, pane domácí.
    Loreena McKennitt - The Book of Secrets 1997 Full Album (Cd Completo)
    https://www.youtube.com/watch?v=NFN2Wot7VSo

    Entre dos Aguas - Paco de Lucia
    https://www.youtube.com/watch?v=u3VOWhBoXA8

    Zvláštní znamení touha / Wabi Ryvola.
    https://www.youtube.com/watch?v=aVylw02oObI


    Zdravím vespolek. U nás je krásný den, tak jsem si to s psisky venku užívala. Snad má být hezky i v příštích dnech, tak si to z plna hrdla budu užívat s psisky na vycházkách, muž přijede v neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych nebyla pořád v práci, měla bych tolik času na práci na zahradě a blbnutí s psiskem! A v pondělí má být zase ošklivo, což je jediný můj volný den. Jinak si to užívejte, Anno, a dík za to Paco ☺

      Vymazat
  5. Ta Greta Thunberg, stávkovačka,to je zvláštní osůbka,v lednu ji bylo 16 a vypadá jak desetiletá,žádná prsa,nevinný obličejíček copánky jak Pipi puncochatá ( ale tetbylo 8) a oblečení jak do mateřské školky,tepláková bunda, ponožka jedna letní žlutá druhá zimní melír bordó a hrací flanelové kalhoty. V 16 se stylizovat do desetileté holky,to my naopak v jejím věku chtěly vypadat starší.
    A Tolasz,darmo mluvit, udělá si byznys na klimu,ale vzdát s jednoho igeliťáku za den je pro něho oběť.To stojí za to,jak odpovídá pod svým vlivem v diskusi.
    To nevím,jak chtějí ty emise snižovat na nulu.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě dneska docela šokovala jedna emo a spousta opiercingovaných lidí. Ta Emo byla v tradičních černých barvách, nejen oči, ale i rty úplně načerno zmalované a pod spodním rtem k bradě po stranách symetricky namalované jakoby stružky krve nebo upíří zuby. Vůbec jsem se na ni nemohla dívat, šel z ní děs. Jinak velmi hezká tvář, jemná, nevím, co to se sebou mají snahu dělat. Prý emocionální bytosti.... Seděla v tramvaji naproti mně, nevěděla jsem, kam s očima, abych ji ještě nějak nerozhodila.

    Piercingů všude úplná invaze - všude možně po obličeji. I dvě žákyně mají ozdoby v jazyku, ale tohle byly i osoby kolem 40, co jsem viděla. Přede mnou seděla paní s pánem, ona mu něco říkala a on se k ní stále nakláněl, nerozuměl. No nedivím se - v obou rtech několik stříbrných kuliček, visely jí až k zubům, nemohla vůbec vyslovovat. Další "ozdoby" v jazyku, uších, no hrůza.
    Pro mě jediné vysvětlení - masochisté. To snad ani móda být nemůže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.piercingate.cz/piercing-velke-stydke-pysky

      Vymazat
    2. A to jsem si myslela, jak slušné a mravokárné téma tu nadhodím.... :-)

      Vymazat
    3. Zabrousil nám sem nějaký úchyl,zřejmě s piercingem na dolním mozku

      Vymazat
    4. chcíplý pták asfalťák

      Vymazat
    5. taky tam máte piercing?

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. velkých stydkých pysků
      Zrovna tento druh intimního piercingu může být poměrně bolestivý díky tomu, že se propichuje podstatně více tkáně než třeba u Vertikálního piercingu klitorisu nebo u Piercingu malých stydkých pysků. Intimní piercingy se celkově obtížněji hojí díky tlaku a potu. Piercing velkých stydkých pysků je navíc ještě poměrně dost zatěžován třením, které vzniká při chůzi a tak než dojde k jeho naprostému zahojení, může utéct i několik měsíců až půl roku.
      U tohoto typu intimního piercingu nedochází k žádnému erotickému dráždění, takže jde opravdu jen o okrasu. Poměrně často si jej ženy aplikují dvojmo a to z každé strany jeden kroužek.
      Nosí se zde nejčastěji kroužky nebo kroužky s kuličkami, ale umístit tam můžeš i banánek. Výběr máme opravdu velký, proto doporučuji použít praktický filtr, kde si zadáš, jaký materiál chceš, zda kroužek nebo tyčinku, případně průměr kroužku nebo podkovy.

      Vymazat
    2. To asi píše 53. pohlavî. Nebo ještě vyšší level.

      Vymazat
  8. Život pod mořskou hladinou není nic nového a jsou toho plné romány, nejen verneovky. A teď se obdivuje první evropská podvodní restaurace - v Norsku (Jáchyme, pak nám poreferujte, jistě budete návštěvníkem!).
    Jak se tak dívám, asi bych měla co nejdřív nějakou fobii z toho prostoru, ještě spíš než z ceny za večeři (prý 10 000 Kč).

    https://www.novinky.cz/cestovani/500349-evropa-ma-prvni-podvodni-restauraci.html

    OdpovědětVymazat
  9. Dneska jsem byl na letišti Leonida Janáčka, po velmi dlouhé době. Předtím jsem tam páchal kotelny a montáž navařovala lešeňové trubky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaujalo Vás tam něco? Letadla? Plašiče ptáků?

      Vymazat
    2. Plašiče ptáků jsou ženský po klimakteriu.

      Vymazat
    3. Prosím vás, kdopak by se ženské po klimaktériu bál - vy budete nějaký posera.

      Vymazat
    4. Dopravoval jsem tetu (čerstvou vdovu) od letiště domů. Blbě vidí a blbě slyší. Byla v Londýně u dcery a vnoučat, po pohřbu manžela, na 14 dnů.

      Vymazat
  10. Měsíc svítí jak zběsilý i když už má kousek vykousnutý, absolvovala jsem koupel v meduňce a přesto jsem pořád nějaká nervózní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně pomáhá trochu se protáhnout cvičením a vydýchat se u otevřeného okna.
      Včera i dnes jsem hrozně ospalá, jdu si lehnout. Dobrou noc.

      Vymazat
  11. Pixlová chce hodinu Země
    černé myšlenky tryskají ze mě
    prý se nebude svítit
    světla se máme štítit
    otepluje to kouli
    lední medvěd se choulí
    k poslednímu kusu ledu
    na lyžích už nepojedu.
    Nenabiju elektrické vozidlo
    do sběru hodím svítidlo
    kterému jsem koupil ledku
    neuzřím na obloze letku
    elektrických tryskáčů
    já se nad Pixlovou rozpláču.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni prý někde vypnou veřejné osvětleni,v tuto hodinu.To si totiž zmlsanci neuvědomují,co to znamená a že osvětlení není pro srandu králíkům.Za komunistů se vypínalo osvětlení ve 2 v noci.Jednou jsem šla zrovna z večírku a najednou vše zhaslo.Nebyl zrovna uplnek a nebylo fakt vidět na krok,byla jsem ráda,že jsem dolezla domu bez zlomeniny,nebo zapadnutí dodnejakeho výkopu,též bych nepodceňovala možné přepadení a uleky,o půl deváté je přeci jen ještě hodně provoz, myslím,že to bude nářez,pokud jste v takovém osvíceném v uvozovkách městě,tak doporučuji silnou baterku,ale to lithium v Bolívii,chudáci domorodci.

      Vymazat
  12. Zítra je taky den
    možná, že půjdu ven
    na nějakou horu
    blíže ke kondoru.

    OdpovědětVymazat
  13. Potřeboval bych 2 ranné jablkoně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych potřebovala,aby zapršelo

      Vymazat
    2. Těžká rada. U mě stačí koupit průsvitné letní, Hanu nebo Julii. U Vás by stačilo chodit ucpávat meliorace, vracet meze na původní místa a dělat malé rybníčky o takové ploše, kterou zastavěli zbohatlíci ve Vysokém místě střechami svých haciend a zadláždili zámkovou dlažbou. To by se dalo dělat ve spolupráci s národním výborem, tam je jistě dost na prdelích sedících lidí, kteří takto rozhodli o deficitu vody v krajině a mohli by svá rozhodnutí konečně napravit. Nebo za své rodiče či prarodiče, to je v podstatě jedno, to jsou pořád stejné rodiny nadlidí.

      Vymazat
  14. V noci jsem se koupala v moři, byly velké vlny a bylo takové ocelově šedé. Břeh nebyl vidět, byla jsem na širém moři. Nebála jsem se a užívala jsem si těch vln, houpalo to se mnou a pršelo mi do obličeje a já kopala nohama, až mě to probudilo. Jsem holt mořeplavec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná máte nedostatek železa a syndrom neklidných nohou,doporučuji k večeři makovec.Nebo polévku z Růžičkové kapusty popř. obojí

      Vymazat
    2. Jakože po železe nohy ztěžknou a táhnou tělo ke dnu?

      Vymazat
    3. 21.3 je prý mezinárodní den zdravého spánku

      Vymazat
    4. Že kdo má málo železa,tak má ty neklidné nohy,je to neurologické ochoření

      Vymazat
    5. Bývala jsem bledá, a máma mi říkala, že musím jíst železo. Dávali mi hodně borůvek. A vyprávěla mi, jak podobnou radu dal doktor její kamarádce, a ona si zabodávala hřebíky do jablka a jedla ta jablka, když tam bylo hodně rzi z toho železa. Lidi přijdou na leccos. :-)

      Vymazat
    6. Já mám železa určitě hafo. Prostě jsem ležela na zádech a kopala nohama, jak se to dělá. Neklidné nohy bych měla spíš ve dne, ne?

      Vymazat
  15. Chytré hlavy, potřebuju pomoct.
    Ve 3. třídě zpíváme písničku, jejímuž textu sama nerozumím - tedy "jak to dopadlo". Přinesl čmelák med, nebo nepřinesl? Za pětník sedum mi připadá jako že nic. Ovšem děti to vidí pozitivně a prý že jich přinesl sedm.

    Hej, meduli

    1. Poslali čmeláka pro kousek medu,
    poslali, čekali celičkou středu.

    Ref.: Hejdum, meduli, dum,
    hejdum, meduli,
    hejdum, meduli, dum,
    hejdum, meduli.

    2. Čekali na něho celičký čtvrtek,
    čekali, báli se, že s medem utek´.

    Ref.:

    3. Vrátil se teprve navečer v pátek,
    vrátil se, zavolal od samých vrátek:

    Ref.:

    4. Poslali čmeláka pro kousek medu
    a on jim přinesl za pětník sedm.
    Ref.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřinesl med. Přinesl sedm. Čeho? to se neví - autor před koncem románu umřel, nedopsal náhle, třeba byl zatřelen. Mohlo to být sedm kulí jako v Sarajavu.

      Vymazat
    2. Vidíte, jak básníci děti matou.

      Vymazat
    3. Ja si myslim, ze nedoniesol NIC, alebo PLNO. A to nic je vyjadrene v suslovi "Za pětník sedm" - pokial je nejake take porekadlo v Cestine (neviem, nejaka stara ceska mudrost a pod.) A plno moze zasa byt, ze za malo penazi (pětnik), doniesol "sedm". Sedem je tisicerocia znak (znamenie) PLNOSTI.
      Teda, skoro za nic doniesol toho az privela.

      Vymazat
    4. Tak já myslím,že čmelák chtěl po manželce v intencích hesla středa je ho tam třeba ,sex,ale ona ho odbyla ,tak šel za prostitutkou a měl jich za pětník sedm.To ale ve třetí třídě neříkejte,ale ono spoustu lidovek má dvojsmyslné texty,třeba jak Hegerová zpívá tu píseň,jak nejdřív měla pod bluzkou čerešně a když měla jablka,tak ji na ně chtěli mládenci sahat,ale o ovoce vlastně nešlo,to by možná nespolkli ani ti treťáci.
      Jednou jsem tam suplovala a měli psaní,tak jsem vymyslela výchovná slova a polovina jich místo práce napsala prcae, takže pozor na třeťáky a radši nic nevysvetlujte

      Vymazat
    5. Třeba tam původně bylo za pernik sedm za drogy prý prostitutky rády a často chodí,akorát nevím,jak by to chtěli zdaňovat.

      Vymazat
    6. :))
      Vzhledem k tomu, že čmeldové med neprodukují, jsou skvělí opylovači, ale pyl potřebují pouze pro obživu, tak spíš je to narážka na to, že medu od čmeláka se nedočkáš. Leda by ho včelkám ukradl, a to přece nejde.

      Vymazat
    7. Ale produkují, ale málo, zimu přečkává jen královna, tak stačí trochu,ale na zimu zásoby potřebuje a na krmení larev taky.

      Vymazat
  16. Znáte Neptunovu rostlinu, proti hmyzu? Nezdá se mi, že bych o ní už někdy slyšela. Zvláštní, že žije bez vody (asi jen ze vzdušné). Spíš bych ji nechtěla, měla bych asi obavy, že vylučované šťávy a vůně by mě dráždily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.euronova-shop.cz/it/offer.htm?pr=28328

      Vymazat
  17. Post s KBS

    Autorita


    Ak sa sťažujeme na drzú mládež, ktorá nerešpektuje žiadnu autoritu, problémom môže byť, že rešpekt chceme vybudovať len na ľudskej autorite. Keď Peter a milovaný učeník bežia spolu k hrobu, tento druhý učeník rešpektuje Petrovo prvenstvo. Ukazuje nám, aké je dôležité vidieť v starších komunity autoritu a ich poslanie viesť iných.

    OdpovědětVymazat
  18. 1x letní průsvitné a 2x Hana:
    https://imgur.com/9HPiQp8
    https://imgur.com/xuBolFn
    https://imgur.com/XnmPNkm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy je máte na vysokokmenu? To jsem už dlouho neviděla. U nás maximálně čtvrtkmen.

      Vymazat
    2. Taky jsem čuměl. Zahradnictví Kobielusz Sedliště.

      Vymazat
  19. Já to věděla, že s tím měsícem není něco v pořádku. Oni byli 3 superúplňky za sebou a teď bude prý 14 měsíců pokoj. Přeci jen mám nějakou intuici.

    OdpovědětVymazat
  20. Kačka biomasa se svlékla do naha a skočila do rybníčku pro kachny.A chce se vrátit do politiky.

    OdpovědětVymazat
  21. To: Marie
    Hej, meduli od 0,43 https://www.youtube.com/watch?v=fQcztyCNCKI
    Zpívá se tam, že čmeláka poslali pro soudek medu - a on jich přinesl 7. Souhlasím tedy s dětmi. Autoři písně jsou známi, Maruško?
    O protihmyzí Neptunovu rostlině jsem si početla stejně tak poprvé.

    Já mám televizní kraso- období, co skončí v neděli ranní exhibicí. Tak jednu skladbu z tama - Caravan - Duke Ellington:
    https://www.youtube.com/watch?v=KQ7ypEF4JRg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Písničku znám zpaměti i pozpátku, zpíváme ji spoustu let, ale pouze nevím, co znamená "a on jim přinesl za pětník sedm". Nejedná se o soudek, ale o kousek, text viz výše. Autoři - hudba Emil Strašek ; slova Václav Čtvrtek.
      Zeptám se češtinářů, jestli to přece jen není nějaké rčení.

      Vymazat
  22. 17100 krokú, Gutské peklo a Javorový, mlha, sníh. Těžká práce, zhubnul jsem na krásných 109kg - s tím běžet dolů po sjezdovce není žádný zážitek. Nahoru kolem pekla, to je skoro kolmé. Sněžní mloci.

    OdpovědětVymazat
  23. Dali čmelákovi pětník a čekali, že jim přinese jeden kousek, on si dal sice na čas, ale pak jim za ten pětník přinesl kousků sedm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíte? Nu, taky tomu začínám věřit.
      Napsala jsem známé, jazykové odbornici, dám pak vědět.
      :-)

      Vymazat
    2. AD. Alena

      To by znamenalo, ze sa cinil a vcelicky boli spokojne:-))).

      Vymazat
  24. Dělala jsem na chatě zimní postřik - proti strupovitosti a padlí (jabloně), pak meruňky a broskve. Taky by to mělo zahubit přezimující zimní škůdce na stromech. A nakonec ostružiny a angrešty proti vlnovníku a americkému padlí.
    Dokončila jsem hnojení keřů a stromů.
    https://i.postimg.cc/KzrPrkZr/rybizy.jpg
    Mezi keři rybízů mám stromkové angrešty a stromkové rybízy, tím se dobře využívá místo. Fotila jsem k večeru, tak to blesklo...
    V chatě přitvrzuje:
    https://i.postimg.cc/bwwqqKDz/pokoj2.jpg
    Odhalilo se podzemí staré vnitřní chatičky, syn při oddělávání desek podlahy hnul s plynem, takže netopíme, nevaříme a čekáme na plynaře....
    Všechno dřevo musíme natřít Lignofixem kvůli dřevomorce ve sklepě...
    Dnes jsem dovedla matku na trvalou, jinak už pomalu balím věci, popisuji je jménem, ..
    Zítra chci odpoledne zajet na parcelu postříkat taky stromy...

    S dcerou jsme koupily dvě růže, mou podmínkou bylo, aby voněly, a dcera zase chtěla nějakou starou anglickou odrůdu, tak jsme nakoupily obě dvě, bylo to drahé jako blázen, už do zahradnictví nesmím chodit - mám letos stop stav! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chata s plynem, tak to jsem ještě neviděla.
      S chemii a trvalýma to vůbec nějak prehanite.

      Vymazat
    2. No, on je to spíš barák, po těch všech přestavbách, ale říkáme tomu chata.
      Dřív jsme měli jen sporák na propanbutanovou bombu, ale pak v obci rozvedli plyn a my se taky připojili. A do pokojů jsme zavedli wawky. Můžeme topit v kamnech, ale na noc si zapínám spíš plynové topení. A rodiče ve stáří topili jen plynem.
      Já zastávám názor, že ovoce a zelenina, kterou si kupujeme, je plná chemie, o které ani nevíme. V sadech a na polích projíždějí postřikovače a kdo v dnešní době kontroluje složení postřiků a jejich koncentraci?
      Zatímco to, co vypěstuji na chatě, má dva či tři postřiky, ne na plod, a vím o tom, co jsem použila.
      Na trvalou matka chodí jednou za tři měsíce, celý život.

      Vymazat
  25. Marie,
    chlapí u nás v hospodě řikali, že jste narazila na široký sémantický diferenciál slova "kousek".

    Nevím nevím, jestli se jedná vyloženě o problém v kompetenci jazykové odbornice.

    Jestliže chlapí jdou na jedno pivo, většinou se po čtvrtém pivě někdo zeptá:
    Dáme ještě jeden kousek?" A setká-li se se souhlasem, jako že jo, brzy každý z nich zaokrouhlí původní jeden kousek na kousků sedm.

    2) mrzí mne, že byl neznámý čmelák podezírán z krádeže medu.
    Čmelák byl zjevně pověřen pouze nákupem a transportem. To, že čmelák neprodukuje med ještě neznamená, že je-li pro něj poslán, musí jej ukradnout.

    3) Čmelák letecky transportoval sedm KOUSKŮ medu. Evidentně postupně.
    Tedy sedm letů ke spřáteleným včelám, které měly přebytky levného, protože PROŠLÉHO a silně zcukernatělého medu, který bylo možno transportovat bez nádoby.
    4) není vyloučeno, že se jednalo o turecké včely-připrchlice: Turecký med je jak známo natolik tuhý, že se musí sekat.

    5) To, že nákup a doprava sedmi kousků medu trvala tři dny však není zaviněno liknavostí či pomalostí letu čmeláka, ale především tím, že sice není problém letecky dopravit postupně sedm kousků medu!
    ALE! Největším problémem bylo, že čmelák musel dopravit včelám PĚTNÍK, a to PĚŠKY, protože čmelák pětník letecky neunese!!!

    Kutálet v těžkém terénu (nejspíš louka!) pětník dvěma předníma, dvěma středníma a zadníma nohama se odstrkovat je i pro mimořádně zručného (resp. znožného) čmeláka na hranici hmyzích sil.

    Podle mne se jednalo o čmeláka, kterému by i Ládik mohl závidět fyzickou kondici a vytrvalost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď neusnu :-)))))))))))))))))

      Vymazat
    2. Ještě bych připomněla příběhy Matěje Kuděje a Jaroslava Haška, tito pánové, už nevím jestli spolu nebo každý zvlášť,se vydali na nákup a vrátili se za několik let,bez nákupu a tašky,Hašek navíc s novou manzelkou

      Vymazat
  26. Tužka napíše,...tak jsem si četla,...a ta písnička o čmelácích je naprosto klamavá,....čmeláčí samečkové neumí dělat med, ani ho nenosí,/ to ta hudební výchova s přírodopisem moc nekoreluje, takže to je jako žert/,...většina čmeláčích samečků je líných sbírat si i pyl a nektar, nechají se krmit od chuděrek dělnic i když už jsou dospělí,...proto se také rodí až v pozdním létě, aby čmeláčí dělnice se nezdržovaly s jejich opatrováním a krmením. Ostatně, čmeláčí samci, jen trochu povyrostou a pohlavně dospějí, už hledají královničky z jiných hnízd,...pro zdravý vývoj rodu čmeláků je to přírodní zákon,....i když, z pohledu homosapiens to vypadá na čirý nevděk,...nechat se obskakovat a pak sexuální hrátky provádět na jiné louce, ale budiž jim přáno,...protože se neumí dost dobře o sebe postarat, tak chřadnou a brzy uhynou, protože už splnili svoje rozmnožovací poslání a přestali přírodní zákony zajímat. Ony uhynou i chuděrky dělnice,...co dřely na matku královnu a mladé královničky a nové samečky,....a jen ty nejsilnější královničky přežívají,..stará, loňská královna, uhyne rovněž.
    Ovšem, musí u nich fungovat nějaká smyslová informace,...protože mi už mnoho let přezimuje čmeláčí královna v roli papíru na utírání rukou,/který kvůli nim nepoužívám/ a ještě k tomu ve staré kabele zavěšené na stěně garáže. Je to tam kvůli čmelákům,...a taky jsem jim udělala do garážových vrat dírku,...a k té dírce přilepila obdelníček ze dřeva, jako přistávací dráhu. A v té kabele jsou čmeláčí hnízda,...některé roky se snese i víc královen vedle sebe,...ale, když po zimě startují, než se dají doprovozu, to je hukot, než se z toho vyhrabou,...už jsem několikrát u toho brzy ráno byla,...jsou časné, výlétají ještě před východem slunce, pak na něj čekají, aby se prohřály,...když je opravdu chladno, tak je donesu zpět,....a kolikrát se stalo, že znovu vlezly do role,...někdy rozčíleně bzučí a znovu letí ven,....nechávám v létě otevřenou garáž, aby to bylo pro ně jednodušší.

    Zatím jsem čmeláčí královnu neviděla,...ještě asi spinká, po ránu je docela chladno, málo nad nulou.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  27. Mi to nešlo večer připojit, ořežu ještě jablkoně a přezuju auta.

    OdpovědětVymazat
  28. Všem děkuji za vyjádření k té písničce! Byl to pro mě i malý průzkum.

    Češtinářka se ozvala s tím, že je to legrácka, v písničkách a pohádkách se děje leccos. Někoho pošlete v lednu pro jahody, a on je přinese. Tak i s tím čmelákem. Čtvrtek potřeboval slovo do rýmu, tak tam dal toto. Nemá se v tom hledat logika.

    No a já bych se přece jen dětí zeptala, jestli může čmelák doopravdy nosit med, případně jestli ho sám dělá. Nejspíš by nevěděly. Pak neškodí je poučit, třeba i v té hudební výchově, když to neudělá prvouka.

    P.S. Je fakt, že spousta písniček a říkadel pro děti je nereálných, vemte si další písničku o pár stránek dál:
    Žáček - Jurkovič: Masožravá kytka a cvrček

    Máme doma místo psa kytku masožravou
    a kdo tomu nevěří, ať si vrtí hlavou.
    Sní tři párky k obědu, je to kytka cvalík
    a že štěká jako pes, říkáme jí Alík.

    Nebo i ten Perpentykl (že "koupil kapr hodiny"), co tu kdysi řešila Jaguška...

    Tak přeju hezkou sobotu, s úsměvem. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezipředmětové vztahy jsou důležité a v písničce bych slovo kousek zaměnila za soudek a bylo by jasné, za pětník sedm (soudků) a vysvětlila bych i to rozmnožování,které by bylo nejblíž té mé verzi.Dle Wiki,koncem léta vylétají mládí samečci hledat nové samičky(ve starém hnízdě má stará samička z vosku malé komůrky velikosti hrášku naplněné medem),po oplození se samička vrátí,nacpe se medem a odlétá hledat nové hnízdo.Takze pokud sameček udělal za 2 dny sedm,splnil svoji povinnost,jistě se vrátil domů se nažrat,ale už mu nedali. Takže píseň je alegorie na čmeláčí rozmnožování.Presne dle Wikipedie.

      Vymazat
  29. Post s KBS

    Ľahostajnosť


    Ak ľudia od Cirkvi nič nežiadajú, tak možno preto, lebo ju nepovažujú za dôležitú pre svoj život. Prítomnosť Cirkvi ich vyrušuje a spôsobuje im výčitku vo svedomí. V tomto zmysle je vyrušovanie potrebné a uzdravujúce. Veci si vážime. keď ich stratíme. Vidíme to na márnotratnom synovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchym s poštou:23 března, 2019 12:10

      Z Kávičky T.S.:
      → v rámci nezvykle otevřeného přiznání, do jaké míry teologie ovlivňuje americkou politiku, přinejmenším tu na Blízkém východě, ministr zahraničí Pompeo v Izraeli prohlásil, že je „možné“, že to bůh seslal Trumpa na Zemi coby „spasitele“, který zachrání Izrael před Íránem… prý že si je „jistý, že je v tom práce boha“… Pompeo dodal, že USA mají „morální povinnost“ zajistit bezpečnost Izraele a „každý den konají“ ve prospěch Izraele… není to poprvé, co se Trumpova administrativa odvolává na boží vůli, neboť už Trumpova mluvčí nedávno konstatovala, že to bůh chtěl, aby Trump vyhrál volby a stal se prezidentem… takže ne Putin… pokud tedy Putin není bůh… fascinující…

      Vymazat
  30. Tužko,
    protože jste narazila na závažný problém čmeláčí sexuality, rád bych o5 uvedl na pravou míru rozšířený omyl:

    1) Čmeláčí dělnice jsou až na výjimky asexuální feministky. Svá jména zásadně nepřechylují - považují se prostě za čmeláky, nikoli čmeláčice!

    2) Výjimkou je královna, která ovšem používá plurál majesticus, takže z něj zase neuhodnete, zda o sobě uvažuje v mužském či ženském rodě. Nechce si to rozházet se žádným pohlavím, což je přirozené: Od dělnic dostává nažrat, od trubců si užije sexuálních radovánek.

    3) Čmelák z písničky je co do promárních sekundárních znaků pochopitelně asexuální žena, bzučící o sobě v rudě mužském podobně jako její družky.

    4) Evidentně však nebyla spokojena se svou sociální rolí příslušnice dělnického proletariátu a rozhodla se vyšvihnout mezi maloburžoazii. Začala podnikat v oblasti letecké dopravy medu a pozemní dopravy peněz.

    5) (Pro šťouraly se nabízí otázka, zda zdržení čmelákačice nebyl zvýšeno tím, že se čmalačkak nezdržel(a) v úle přes noc a nevyužil v temnotě úlu sexuálních služeb včelích trubců.
    Jak praví úsloví - "potmě je každá kráva černá" a totéž platí i pro čmeláky a včely.
    Navíc nehrozí při mezidruhovém sexu nežádoucí otěhotnění. Což ambiciózní mladá a perspektivní podnikatelka rozhodně nemohla potřebovat!)

    OdpovědětVymazat
  31. Dnes je hezky.Prijde návštěva,dělala jsem obloženou mísu,ale těch plastových obalů.....
    3 druhy sýra,vše v plastu,jeden dokonce každý plátek přibalenými voskovým papírem, 3 druhy salámu nakrájet,vše ve fólii a ještě papíru...

    OdpovědětVymazat
  32. Co vše by stihli probrat ve Scioškole,kde nejsou předměty,jen průřezová témata

    Takže zapěli by písničku o čmelacich
    vysvětlili pojem alegorie
    skočili do historie,kdy se platilo pětníky, připomněli jak Rakousko Uhersko tak zle komunisty
    poučili se o rozmnožování čmeláků
    výrobě medu i medoviny
    úskalí alkoholismu
    pohlaví a pohlavní identity,u čmeláků velmi výživná,samec samice haploidní diploidní jedinci dělnice trubčice schopné klást vajíčka ale bez sexu tudíž neoplozená larvy,které nemají jasno,co budou a záleží na potravě
    stavba úlu geometrie šestihranů výpočet plochy lánů připomenout řepku a Babiše
    včelí jed a chemie,historie slavných traviček a nejslavnější Lucrecia Birga a její incest s bratrem , sexuální poruchy.

    OdpovědětVymazat
  33. A kdyby se podařilo ochočit pavouky,tak to by už byla úplná revoluce v textilním průmyslu ,vlákna bez chemie přitom pro člověka dosud nemožných vlastností

    OdpovědětVymazat
  34. Už jste si všimli,co je tu těch černých čmeláků,drvodělek z jihu? Migrace probíhá i u těchto sympatických bručounů a populace černá.

    OdpovědětVymazat
  35. Furt řežu jabkoně a spálím větve na pozemku, když tlení je špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, nevím, zda vám to zdejší (zákonů a pravidel pro druhé dbalá) hlídka schválí.... :-)
      Máte na to písemné povolení? :-)

      Vymazat
  36. Ten Hanyu a Chan měli závodit na Marsu, a ne s lidma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen ať nám pro potěšení zůstanou hezky na Zemi. A jak ohodnotila vaše královna soutěž žen, Ládiku!!!?

      Včerejší Bečva: https://www.jpeg.cz/obrazek/VbalL

      To: Gaia
      Nevím, co NG o Malawi, ale ve včerejších šípovinách nás o tomto státu (a chřipce)hezky poučil co první pozvaný MUDr. Maďar - možná jste viděla. Klavíristu Nováka jsem si našla: https://www.youtube.com/channel/UC7WeGdSVGMoynCv7ONkPMew
      Ve Všechnopárty se prezentoval co chovatel slepic - ty tu ze zdejších máme asi jen my.

      Vymazat
    2. Jaguško, mě odradil od chovu slepic velkochov našich sousedů. Nikomu nepřeji ten smrad, co se od nich táhne! Mají jich více než 200 + křepelky a perličky. Nevím, jak to bude v létě, ale nebude-li to dobré, použiji domluvu a poté hygienu.

      Vymazat
    3. Ta Bečva je z mostu nebo jste brodila?

      Vymazat
  37. Hřbitov, úklid a jarní výzdoba. Úkol č. 1 - vše připevnit tak, aby to vítr neodfoukl. Je to na kopci a vítr tam řádí dost znatelně.
    Ve stínu "jen" 18°, ale na slunci docela pařák.

    OdpovědětVymazat
  38. Královna je na Gírové. My teď byli u Edy na kalíšek a mluvili jsme karpatsky. Člověk musí jít občas mezi lidi. Eda měl ruskou ušanku, já gorolský klobouk. Vyhnala nás zima, seděli jsme venku. Foto zítra.

    OdpovědětVymazat
  39. Mně předloni ukradl nějaký zloděj na hrobě svítilnu, nová stála cca tisícovku a syn ji musel přidělat.
    Teď mi zase jiný zloděj - aby mu pařáty upadly! - ukradl kovovou vázu na kytky, co stojí na druhé straně hrobu. Vytáhl to i se šroubem z mramoru, tak jsem šla koupit novou - 960,-
    Už mě to nebaví, věčný boj se zloději i na hřbitově. Zpočátku nám kradli jen svíčky, ale že mi budou vytahovat z mramoru vázu i se hmoždinkou, to mě fakt nenapadlo.
    Pokud to ukradnou ještě jednou, tak se na to vykašlu a už to tam nedám. Dám tam nějakou kamennou vázu a namísto svítilny tu skleněnou, co se kupuje se svíčkou.
    Sekačku + další věci vrácené pořád nemám, asi se kouknu po bazarech a koupím si nějakou použitou...
    Mimochodem, jestli to prodal na kov, tak kolik si za to mohl koupit piva nebo cigaret - jedno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně jednou ukradli květináč,už ošuntělý a naprasklý,přesto se někomu hodil a z žardinky vyloupli tlustici a klidně si odnesli domů a nechali tam jen díru.Okrast mrtvého,ti je nejhorší zločin.Jako znásilnit malé dítě,ale nenadelate nic.

      Vymazat
    2. Hřbitovní zloději mě dopálili už dvakrát, a zařekla jsem se, že potřetí jim nedám příležitost! A na tom trvám. Takže vše, co tam dávám, je jen vlastní výroby, nebo za pár šupů. Obyčejný plastový truhlík jsem nazdobila tak, že na Vánoce vypadal docela k světu, a zloděj si ho nevšimne, neb ví... Dnes jsem tam dala apartní květináč, ale i s umělou kytkou stál jen 80 Kč, přesto vypadá hezky. Předpotopní vázu z šedé umělé hmoty, hřbitovní, se zátěží v těžišti, jsem doplnila mahonem a šutry, co se jich vešlo, aby byla co nejtěžší. K váze jsem přivázala skrytým provázkem ten květináč, aby ho vítr neodfoukl. Vypadá to spolu dobře, celkové náklady minimální. V květnu tam ještě přišoupnu dvě misky (jedině z umělé hmoty, ale musí být hezké) s růžicemi, které skoro nepotřebují zalévat. Protože na hrob se jede 3x do roka... A mám klid.
      :-)

      Vymazat
  40. Tak dnes takový krásný den a 5 sebevražd,3 pod koly vlaku a 2 skoky z okna.A co ty ,o kterých se nepíše,kolik těch bylo

    OdpovědětVymazat
  41. Tak Český lev rozdával ceny,dobré vodítko na co nejít a nekoukat.

    OdpovědětVymazat
  42. Pomazal jsem voskem rány
    zavřeny jsou všecky brány
    pro infekce, breberky,
    vítám jenom veverky.
    Větve shoří na hranici
    jako táborák v Kostnici
    popel půjde do záhonu
    pod rajčata, dejme tomu.
    Koloběh se musí točit
    osu nejde pootočit
    nebyl by tu podzim, zima
    ale pořád stejné klima.





    OdpovědětVymazat
  43. Vidlák kydal zbytečně. Každý septik má 2 víka, aby se dal prošťárat přívod a odvod. Děda mu udělal jen přívodní víko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěl se mu pomstít.

      Vymazat
    2. A teď si představme,
      že Ládík má 2x většî stolici, než je průměrná EUstolice, na kterou jsou dimenzovány odpadní systémy a čističky. Proto je záhodno, v zájmu nezvyšování nosnosti mostů s více fekálními vozy, aby tahle familie srala tak tence, jako domorodé obyvatelstvo.
      A proto taky do lesa.

      Vymazat
    3. Napsal uživatel Ládik!!! (neověřeno) dne Ne, 24. 03. 2019, 00:26 Trvalý odkaz
      A teď si představme,
      že migrant má 2x většî stolici, než je průměrná EUstolice, na kterou jsou dimenzovány odpadní systémy a čističky. Proto je záhodno, v zájmu nezvyšování nosnosti mostů s více fekálními vozy, aby migrantsvo sralo tak tence, jako domorodé obyvatelstvo.

      Vymazat
  44. Tužka napíše,....o hřbitovních zlodějích jsem psala už na Akt....žhavili mě doběla.

    Ukradli vykovanou trnovou korunu, která byla na uzávěru hrobky. Tu dělal můj nevlastní dědeček ještě před druhou světovou,....vydržela tam do 89,...hned najaře 1990 ji ukradli, byla jen volně položená.
    Nechala jsem u kováře udělat novou,...tu jsem jen přicementovala, vstup je z leštěné žuly, nechtěla jsem to vrtat, desku by to pokazilo,....do roka ji ukradli též, a jak to páčili, tak šíleně desku poškodili, musela jsem požádat kameníka, aby to opravil. Elektřina tam není, tak natáhnout třistametrů šňůr, poprosit v nejbližším domě u hřbitova, i šňůry jsem měla půjčené, ještěže je máme na pracovišti v inventáři na sportovní kempy.
    Teď už tam kladu několikrát do roka jen ozdobenou větev, velkou, přilepím leukoplastí,...občas si to dají v zimě zajíci na přilepšenou, nechají na desce bobky, jako děkovný pozdrav. Totiž, jak je deska hladká, tak vítr z ní často sníh sfoukne, když není mokrý.
    Zloděje jsem proklela,...ať jim ruce zchromnou, ať se nenajedí, ani si nedokáží utřít druhý konec trávení,...doufám, že jsem byla vyslyšena,...a Boží Mlýny nedělají pausy.

    Ještě napíšu pro pana Jáchyma, vyhodnotil jste ty čmeláky přesně podle názorů jednadvacátého století,....a Gaia byla taky,...zas jinak, se svým úhlem pohledu, zábavná.

    A moje čmeláčice dnes vyletěly,... dvě,... viděla jsem je, když se vracely do kabely před osmnáctou nakvečerou,...slunce je jejich navigátor. Když je někdy objevím v noci, mokré, unavené, tak je dám na misku se suchou trávou do otevřeného zahradního domku přenocovat,...zůstanou tam,...párkrát jsem se, ze zajímavosti, šla na ně v noci podívat,...ale brzo ráno, jak se rozední,.a místo východu slunce se rozjasní, tak už startují.

    Jóó, chtěla jsem startovat moto,...áále, pak jsem si to rozmyslela,...má být ještě ošklivo, tak to nechám zabalené, a nemám na tom zimní gumy, nedávám je, a nechtěla jsem pokoušet vrtkavou tetu Náhodu,...kdyby stáli na silnici poliši....rači za těch patnáct stovek si koupím něco dobrého,....četla jsem, že to tak sází, když není dodrženo zimní obutí.
    Na nohách bych měla kanady,...to by asi nestačilo....tak žádné povyražení, ale že bylo krásně,...to teda ano.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  45. Hezké nedělní ráno! U nás slunce žblunce, kvetou narcisy a hyacint a já se chystám do práce. Na lvy jsem se nedívala, dávali Viktorii, docela se dá na seriál dívat.
    Vcera mě rekapca nechtěla pustit. Byla jsem na ni pěkně naštvaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naloupal ořechy na bábovku roztáhl výkresy školy v Jistebníku. Má být celkem chladno (8°C) a termín mám zítra, tak jsem rád, že včerejšek byl na zahradě plodný, je téměř uklizeno, stromy ošetřeny. Vynesl jsem teď kilo ořechů veverkám, hledají tady nějaké zbytky a já mám ještě 50 kilo...

      Vymazat
  46. Páteční Peklo a Javorový:
    https://imgur.com/lOqwZnO
    https://imgur.com/jKvVmUK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To má být silnice? Nebo jen cesta pro pěší a lyžaře? To je teda peklo, ty popadané stromy. Vichřice?

      Vymazat
    2. To je lesní cesta nad Peklem. Po takovém terénu ani nejde běhat.

      Vymazat
    3. Myslela jsem ten snímek s tím polomem, jestli náhodou nebývá silnice. Jinak, já bych po takovém terénu ani nešla, nejen že neběhala.... vždyť je to úplná ledovka. Stačilo mi jedno zmrzačení.

      Vymazat
    4. Ty stromy se vyvrátily pod tíhou mokrého sněhu

      Vymazat
    5. Ne, to je větrem, tím posledním. Sněhový polom je polámaný jinak, stromy leží přes sebe. Tyhle jsou "učesané" jedním směrem. Leží na sněhu, ne ve sněhu.

      Vymazat
  47. Včerejší jaro:
    https://imgur.com/9sDEUJt
    https://imgur.com/qD5LQVc

    OdpovědětVymazat
  48. Kdyby měl každý člověk přidělený 1 strom, o který by se musel starat (ale pořádně, žádné halabala), ubylo by sebevražd a depresí. Takový strom dá zabrat, na špatné myšlenky není čas ani síla.

    Nějak málo pijete.

    OdpovědětVymazat
  49. Tak jsem shlédla fotogalerii z Ceskych lvů a z 55 obrázků různých lidí znám jen asi 2.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky.
      Tak jsem šla ještě po té galerii oblečení, a ta Křenková má na sobě nějakou peřinu, tak to mi stačilo.

      Vymazat
    2. Bez nápadu bez barev šaty ubohé vyblite stejně jako jejich nositelky

      Vymazat
  50. Kousek současného beskydského lesa:
    https://imgur.com/ZWOPvfj
    https://imgur.com/MKoJtHP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beskydské lesy jsou holt jiné. Mně se jako "les" vždycky vybaví jehličnatý, listnáče jsou jen na okrajích. A to nejsou Domažlice a okolí nikterak vysoko.... Typická krajina a lesní pohledy "od nás" jsou třeba takové (vdole je 9 obrázků, kliknout na první a prohlížet dál šipkami).

      https://www.idomazlice.cz/cs/informacnicentrum-tipynavylety/

      To je krajina mého srdce a mládí. Mám to všechno prochozené, ale doufám, že ještě znovu aspoň něco z toho projdu. Na Baldov jsme s mámou chodívaly skoro každou neděli, bydleli jsme asi 2 km od návrší. Tenkrát to tam ale vypadalo jinak, jenom kaplička, dvě lípy a velký kámen-památník na paměť slavné husitské bitvy.

      Vymazat
    2. Typický prales je bukojedlový, s vtroušeným klenem (Mionší, Salajka). Smrky nad 900m, nad 1300 les ustupuje (v Beskydech jen vrchol LH). Smrky v nižších polohách jsou lidským dílem a příroda to napravî, už začala. Na holiny patří pionýrské dřeviny - jeřáb, bříza... potom přijde buk a do něj už nějaký jehličnan, ale málo; pod 600m žádný.

      Vymazat
  51. Stezka korunami stromů ma Pustevnách https://stezkapustevny.cz/o-stezce/
    má povolení na 20 let. Vstupné 200Kč/os.
    Kolik bláznů průměrně denně na to vleze? Odhaduji 10. 365 dnů x 2000 = 730 000 Kč ročně ... ať nežeru, zaokrouhlím to na 1M. Za 20 let 30M (stoupne cena). Asi dobrý kšeft.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi už nevědí co roupama a bez atrakcí se nezabaví.

      Vymazat
    2. Já bych si stezku možná prošla, proč ne. Abych viděla, proč na to lidi lezou :-) Pro lidi z měst to může být neobyčejný pohled i pocit. Chodit jen tak po turistických trasách už je třeba nebaví.... Není to svým způsobem rozhledna?

      Vymazat
  52. Co je to ten Český lev?
    Je to obchod plný slev?
    Ale houby, to je cena
    virtuálně vytvořena
    pro neznámé darmošlapy
    jejichž boty klapy klapy
    stoupají do výše bohů
    i když mají chromou nohu
    chromou ruku a paruku
    z koňských žíní.
    Ženou se do slávy síní
    kde je hlava na hlavě
    srandy jak při popravě
    každý je tam celebrita
    jen ve formě parazita.

    OdpovědětVymazat
  53. Lektiny to slyším poprvé a to jsem vystudovala biologii a chemii.A ani to neni v me encyklopedii chemie 680 stran hesel.Asi Slimakova něco špatně přeložila z angličtiny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsou to lekníny? Ne, nemusím ani číst tuhle dámu, abych věděla, že o leknínech by nepsala :-)
      Leda by byly k jídlu a potvrdily to nejnovější amer. výzkumy..

      Vymazat
    2. S lektinem to bude jako s prasečími, ptačími a rybími chřipkami, taky to nikdo kdysi neznal. V létě vypukne kapří chřipka a slimáková bude čučet.

      Vymazat
  54. 40
    "Čtyřicítka je číslem obnovy. Potopa trvá čtyřicet dní. Za čtyřicet dní vezme za své všechno, co se staví proti skutečnému lidství, aby tak člověk mohl být jakoby znovuzrozen. Mojžíš zůstane po čtyřicet dní na vrcholku hory Sinaj. Postem se připravuje na setkání s Bohem, který mu tam nahoře předá Desatero. Tento čas na posvátné hoře Mojžíše promění a on se vrací dolů do údolí jako zářící člověk. Po čtyřicet let putuje Izrael pouští, než dorazí do zaslíbené země. Čtyřiceti let je zapotřebí k tomu, aby se člověk dokázal vymanit z otroctví starých životních vzorců a vstoupil do země, kde se stane zcela a beze zbytku sebou samým. Čtyřicet dnů putuje Eliáš pouští, aby se na hoře Choréb mohl setkat s Bohem. Také on se při tom postí a otevře se natolik, že dokáže vnímat Boha v mlčení. Po Jonášově kázání se Ninivští po čtyřicet dní kají, aby si vyprosili Boží smilování. A konečně i Ježíš se na poušti čtyřicet dní postí, aby odrazil ďáblovo pokoušení." (Pastorace)

    OdpovědětVymazat
  55. U nás dnes mělo pršet, tak jsme včera zasázeli brambory. No zatím modro a ☼ a snad to nebude zbytečně brzy.

    To: Gaia
    K lektinům mi naskákalo odkazů dosti – všude se věda včetně názvosloví vyvíjí

    To: Ládik!!!
    Zlatavá Bečva v Přerově je focená z mostu, vpravo dýmí dva z chemických komínů Babiše – pokud by Vás zajímalo přesné místo, kde jsem stála.

    Nevím, zda jste se o kraso- zajímal už před 17 lety. V přestávce dnešní exhibice nám ČT pustila jízdy z jiných MS v Japonsku – u té z roku 2002 se jméno krasobruslaře vytratilo. A že i z mé paměti, pohledala jsem si – volná jízda začíná 3:38, ba i 2 šestky dostal:
    Aleksei Yagudin (RUS) - 2002 World Figure Skating Championships
    https://www.youtube.com/watch?v=Uutt5Hszqhc

    A že je hezky pořád, beru Mišpuli či možná i Andyho a vyrazíme do přírody.

    OdpovědětVymazat
  56. Tak jsem doma. Mám nachozeno 10 729 kroků a všeho dost. Vidím to na vanu a válení se u televize, které se změní v pomalé usínání ... Tak zítra :)

    OdpovědětVymazat
  57. Se dívám na tátovu volhu. To je skátanina! A to bylo taky v nominaci na lva?!? Ať raději nic netočí a filmy kupují. Bude to levnější

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slátanina. Mobil je debil

      Vymazat
    2. Ale kupovat kde? Vždyť slátaniny se točí všude.
      Koukám na to taky.Nic lepšího na 20 programech nenajdouc.
      Ale aspoň tam nebylo žadne násilí střílení znásilňování požáry apd.to je též časté.

      Vymazat
    3. Já vím, nebude to také lahke, drahá ... Ale na takové braky je škoda vysílacího času!

      Vymazat
  58. Dostalo mě, poslední vystoupení Pavla Bobka, 2013. Stejně je to pěkné, zpíval si až do smrti.

    https://www.youtube.com/watch?v=mueAKbz5rSc

    OdpovědětVymazat
  59. Příští týden bude touhle dobou 6h. Zpívá první pták.

    OdpovědětVymazat
  60. Do Venezuely přiletělo 99 Rusů, to bude mela. Možná to budou pragováci nebo karakasáci. I nějaký náčelník štábu, asi velitel. Píše Acz.

    OdpovědětVymazat
  61. Post s KBS na vcera.

    Ľútosť

    Neľutovať nesprávne rozhodnutia z minulosti, to je nielen ukážkou neposlúchania vlastného svedomia, ale aj toho, že si nedokážem urobiť poriadok vo svojom živote. Ak, naopak, viem ľutovať svoje prehrešky, zbavujem sa prekážok a znovu nadobúdam slobodu, aby som v budúcnosti vedel robiť správne rozhodnutia.


    A na dnes.

    Čistota


    Nesprávne vysvetľovanie čistoty môže ľudí odradiť a vzdialiť od kresťanstva. A pritom cirkevné usmernenia majú za cieľ uchrániť tých, ktorí sú v dnešnom zhýralom svete neraz takí dezorientovaní, žijú v "kvázi" vzťahoch alebo zosmiešňujú nevinnosť. Musíme sa zasadzovať za ochranu rodiny a zdravý vývoj detí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý psychiatr vám řekne,že každý má koukat dopředu a nenimrat se v minulosti,která stejně nejde změnit,takže ty církevní rady mimo mísu,čistotu ženy to ani nebudu reagovat,to je normální patriarchální prasarna.
      Dnes palec dolů.

      Vymazat
    2. KDE ste tam nasli suslovie, ktore uvadzate, teda citujem Vami vymyslene spojenie "čistotu ženy", ktoru ani nebudete komentovat, lebo je to patriarchalna prasarna?

      To ani bolsevici tak neprekrucovali☺

      Vymazat
  62. Ad: Ladik!!!

    Korunami stromov.

    https://chodnikkorunamistromov.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas a někde ty lávky ještě tlučou do zdravých živých stromů.Tuhle byl dokonce v TV film,jak nějací idioti v Kanadě postavili v korunach stromů chatičky,normálně s elektřinou koupelnami a odpady a turisti v tom bydlí a můžou se blahem uslintat. Ta móda sem dorazí taky, z Ameriky dorazí vždy každá blbost a nic kloudného.
      Nás soused udělal děckám chatičky na třešní taky,oni se zatím boji bom lézt,ale až tam vlezou,budu se těšit,že spadnou a on to sundá,je to hrozný pohled

      Vymazat
  63. Zajímavý názor z diskuse o dvojnásobné sebevraždě na kolejích.

    Kdo se má líp? Člověk, který o ničem neví a nic ho netrápí, nebo ten, který dřepí půl života v práci, která ho nebaví, protože na žvanec nějak musí vydělat, a pak přijde domů, kde řeší další starosti? To už je fakt snad lepší být mrtvý.

    OdpovědětVymazat
  64. I když je hodně morbidní,s ohledem na pozůstalé přímo hyenoidní,tyhle věci zveřejňovat a ještě pod tím nechat lidí diskutovat.Ale vzhledem k četnosti diskuse,přes 10 stránek, je to téma pro lidi rajcovní nad čímž mohu jen se podivovat a kroutit hlavou.Pod málokterém článkem je diskuse na 10 stran.

    OdpovědětVymazat
  65. Edův zmlazovací řez švestkoně:
    https://imgur.com/IkTIFdZ

    OdpovědětVymazat
  66. Serese... čt.tlak 200, N má ve škole závratě, tak pojezdím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je sice krásné, že pojezdíte, ale jde o to, kam! Hlavně se nespokojte s diagnózou, případně prášky od obvodní.

      Vymazat
  67. Nakoniec to Caputova nemusi mat take iste, ako sa zdalo po 1. kole volby prezidenta.

    Na krestanskom webe Postoj.sk sa objavili dva clanky jedneho blogera, Daval tam otazky na nezrovnalosti v zivotopise. Caputova sa zmohla odpovedat ciastocne iba na jednu, aj to platenou reklamou na facebooku, že sa siria lzi. No od 05. marca na otazky neodpovedala.

    https://blog.postoj.sk/41240/etuda-o-imidzi-mastickarky-alebo-par-poznamok-k-caputovej-cv-alfi?fbclid=IwAR07Ed0vg626zvNG9zceD_ZUI5mP7SawjFqegdFASHvDFaEQ_6L5KQFR8vU



    https://blog.postoj.sk/41614/alfi-pise-zuzane-caputovej?fbclid=IwAR1Aei_vBzpGrR_oxQFOkuDXsn4WKhibojmfTyMmZZaIXhQW0RAmrM6eGCY

    No a teraz sa ozval i Jozef Miklosko, brat politika, ktory kandidoval. A pise, ze bude volit Sevcovica a aj zdovodnuje preco.

    https://lnk.sk/emr4

    OdpovědětVymazat
  68. Rozbili babičce lebku
    že tam dělala slépku
    říkal babočka Emanuel
    že na férovku duel.
    Nebylo to ani motykou
    policajt na ni šel s etikou
    normální gumový obušek
    jako na stávku letušek.
    Bez náznaku brutality.
    Nebyly zde zneužity
    donucovací prostředky;
    babku skryjí plachetky.

    OdpovědětVymazat
  69. Dnes su VSETCI biskupi Slovenska v Presove. Od 18,00 hod. su na omsi v konkatedrale.

    Posielam link, kto che vidiet aspon zaver.


    http://www.tvlux.sk/nazivo/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si musela vygooglit co je to to Amen.A ono vlastně howgh to zná diky Mayovi každý

      Vymazat
  70. V Bruneji na to jdou tvrdě. A tak jedna půlka světa táhne hot (potírání, přitahování otěží), a druhá čehý (čím dál větší tolerance). Kam až a k čemu to může jít dál....

    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/brunej-zavadi-prisne-zakony-proti-homosexualum-umozni-kameno/r~f2f154e04f1f11e998d70cc47ab5f122/

    OdpovědětVymazat
  71. Tak jsem si, kolegyně krtkyně, pustila Tátovu volhu. Ne že by to byl úchvatný film, ale přiznávám, že jsem se několikrát zamačkávala slzu. Asi jsem ta správná cílová skupina "nováckých" nebo "ženských" filmů. :-)
    Upřímně - nejvíc jsem byla zvědavá na dvě hlavní postavy, protože českých filmů zase až tolik nevidím. Takže jsem si obou užila, s dobrým i (občas) horším pocitem.

    OdpovědětVymazat
  72. Něco je ostříhané, něco musí počkat do soboty, do pátku budu v práci. Zase jsem ani zprávy nestihla, ale to mě netrápí. Chybí mi jedny ruce a hlavně jeden člověk. A to mě trápí...

    OdpovědětVymazat
  73. Gaio, Amen a howgh není to samé. Howgh znamená "domluvil jsem", amen má historicky a jazykově víc významů, hlavně ve smyslu "tak buď", "nechť se tak stane", apod. - to jsem si teď vygooglila ve wiki.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Autorita když řekne domluvil jsem tak to je stejné jako stane se...

      Vymazat
    2. Howgh je oznámení, amen je zbožné přání.
      Když se sešly dvě autority, každá má jiný názor, tak mohla skončit rozhovor svým "howgh" a odejít, shoda nenastala. Když se v kostele modlí, shodnou se na "amen" všichni. Já v tom rozdíl vidím.

      Vymazat
    3. Řeknou amen a taky jdou domů

      Vymazat
  74. Odpovědi
    1. Amen se užívá jen v modlitbách a náboženských a liturgických textech. Toto na modlitbu nevypadá.

      Vymazat
    2. Si to může každý užít když chce

      Vymazat
    3. Každý nevěřící jo.
      Jdu spát, zítra musím v černém ohozu, máme slavnost. Dobrou.

      Vymazat
  75. Amen

    http://www.katechizmus.sk/?action=getp&nazov=V%FDznam%20slova%20Amen&pstring=1062-1064,1348,1396,2856,2865

    OdpovědětVymazat
  76. Tužka napíše,...kdo má Golany, má vodu. Voda je život,.....a o vodu se vedou souboje u napajedel,....o vodu se válčilo, válčí,....a bude se bojovat a válčit čím dál víc,.....sladké vody k zalévání a kvalitní pitné vody ubývá.

    Jednadvacáté století je století zápasů o vodu,...zápasů v mnoha podobách.

    K moderní válce není třeba příliš různých zbraní, a vůbec ne těch sofistikovaných,....vítězem bude ten, kdo stačí jako první vypnout elektrický proud a ve své enklávě si ho zabezpečí,...čerpadla se zastaví,....ostatní dokončí chaos a boj o vodu a přežití obyvatel na území nepřítele.

    Vítěz si obsadí kvalitní hádvěó a bude vymalováno.

    Teď jsem si představovala, jak budu bránit svůj pramínek vody na své louce u chalupy. Mám i darovací glejt od původního majitele, který pramen a louku získal jako dar za celoživotní věrné služby.

    Zatím nikdy nikdo nepřišel s tvrzením, že mi pramen...lépe, pramínek, nepatří,....když si nechávam dělat rozbor vody, nezavedla se na to řeč.

    Měla bych propočítat, jestli dává třicet kubíků za měsíc,...pak bych, kdyby stát vykřikoval, že je to čerpání podzemní vody, tak bych musela platit. Podzemní nebo povrchová,...?....to by bylo dilema.

    A každý rok si na potůček dávám o Velikonocích mlýnek,...když jsem na chalupě,....klape v rytmu vteřin,...měří ubíhající čas,....nechám ho tam jen chvíli,...už mi mlýnky taky ukradli,...fakt,...některým jedincům by bylo dobré sekat pazoury.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  77. Ach jo, Tužko...
    U mě zase pokračuje seriál Matka...
    Jela jsem do domova prohlédnout si pokoj, kam má matka přijít. Napřed jsem se sociální pracovnicí, která byla před 14 dny u nás v bytě na podrobném šetření a zkoumala matku "drobnohledem", projednala termín, dala jí k ofocení matčiny dokumenty, pak jdeme do pokoje... a ona to byla nudle, kde jsou dvě postele s úzkou uličkou. V ní má paní, co tam již nějakou dobu bydlí, noční stolek, chodítko... a matka by prakticky nemohla ani pořádně vstát a měla by svůj noční stolek v nohou postele!
    Je to až tragikomické, protože jsem hledala domovy, kde by matka mohla mít třebas i své křeslo, nakonec jsem slevila na postel a noční stolek - a ona by tady neměla ani to!
    Tak jsem to odmítla a nemáme nic, objednala jsem jí na duben zase obědy a pečovatelku, je mi do bréče.¨
    Teď večer jsem zase po roce sedla za šicí stroj, přitom jsem pekla kachní prsa (oběd na zítra - tedy vlastně dnes), žehlila jsem...
    Jdu spát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych to odmítla, být na Vašem místě. Vydržte, snad se něco najde.

      Vymazat
    2. A ještě za to budou chtít hříšné peníze.

      Vymazat
    3. Známá mé matky kdysi též byla v DD,v Chocni,tenkrát krásném nově postaveném,100% bezbarierovem,krásné prostorné chodby společenské místnosti, jídelny,japonská zahrada, ale pokoj byl též nudle,po jedné straně za sebou 2 postele, naproti skříněčka s televizí a stoleček se zidlickami,na kterých bylo nepohodlné sedět i mně,tenkrát asi 30 a projít pomalu nešlo,člověk se musel soukat,postizenejsiho člověka dávali vždy do té přední postele,blíž ke dveřím a pohyblivejsiho tam dozadu a filozofie byla,že ti pohyblivější se budou celý den pohybovat v těch spolecnych prostorách a aktivizovat a ti ležáci žádný prostor mimo postel nepotřebují,takže soukromí nula. A ona tam byla 15 let,přežila o těch 15 let dceru a o 2 roky dokonce vnuka.Takze to je ta daň dožít se vysokého věku.

      Vymazat
  78. "V Británii hrozí nové volby."
    Tohle je dnešní titulek z idnesu. V demokracii jsou volby hrozbou a kavárenští novináři to už ani nezastírají. Nejlepší by bylo se takové hrozby zbavit, protože volby jsou ohrožením vládnoucí vrstvy.

    OdpovědětVymazat
  79. Americký president uznal okupované území jako území okupanta. To jsem zvědav na Krym, to je tyky údajně okupované území, dyž proti okupantovi jsou zavedeny sankce...
    Tak se Sýrie pěkně kouskuje. Na severu mají na syrském území armádu Turci (NATO - my, ČR), na jihu už ji ani neokupují, bo nastalo zřejmě "vydržení majetku" Izraelem podle občanského zákoníku. Ropná pole na východě jistě produkují ropu a kdoví, kdo ji prodává... když ne Islámský stát.

    OdpovědětVymazat
  80. Tak jsem chtela poslat prispevek Slimákove přímo pod její blog,co nechala adresu u blogu o lektinách a 2 dny bylo příspěvek čeká na schválení a dnes to zmizlo.Ona si tam asi diskutuje sama se sebou a hlavně se vždy nezapomene pochválit nebo že se sebou souhlasi

    OdpovědětVymazat
  81. Odpovědi
    1. Takoví lidé neumí stárnout,stejně jako George Michael,v 53,ale strhaní jak jiný v 80.Plus drogy.

      Vymazat
  82. Jsem se přišla podívat, kde že jsou některé ostrovy v Indickém oceánu (a že je tam kus vody VB), neb jdeme na povídání o nich. Setkám se tam možná s několika kamarádkami a kamarády - jeden z nich je zcestovalý přednášející, jinak mě tahle exotika nijak neláká.

    Na Stezku v oblacích bych vyšla, kdyby byla úplně blízko našeho pobytu - ta, co je v Dolní Moravě, je dle těch, co ji už zkusili, zajímavá.
    Do Bachledovy doliny zajíždí některé autobusy na Lysou Polanu, jinak nás tam nikdy nic netáhlo. I když nyní nad lanovkou i rozhledna. Budeme-li letos v Tatrách mít hezky, možná na ni dojde, však na odbočku z hlavní zase tak daleko není.

    OdpovědětVymazat
  83. Dan Nekonečný to ve 52 letech zabalil. Člověk může navenek působit happy, ale jak to má uvnitř, to už je mnohdy úplně jinak. Viz ten náš kamarád ze Slovenska. Všem dával radost a veselí, přitom prý trpěl tak strašnými depresemi! Ach jo ...

    OdpovědětVymazat
  84. Byl to náročný den, ale připadám si nabitá elekřinou jak ty chobotničky z 2. patra :-) (však ono mě to zase pustí). Mládí a muzika, to je kombinace, panečku!

    https://www.youtube.com/watch?v=nxJ1lNCOmfk

    OdpovědětVymazat
  85. Tatarák U Jurčíka nic moc, ani matroš, ani servis. Na zimáku kosa. Napravuje to Morsø.

    OdpovědětVymazat
  86. Dovolte mi, abych vám představil LE-MERIDIAN FUNDING SERVICES. Jsme přímo do čistého úvěru a financování projektů z hlediska investic. Poskytujeme finanční řešení soukromým / společnostem hledajícím přístup k finančním prostředkům na kapitálových trzích, tj. Ropu a zemní plyn, nemovitosti, obnovitelné zdroje energie, léčiva, zdravotnictví, dopravu, stavebnictví, hotely a atd. Můžeme financovat až 900 000 000 000 dolarů ( Devět set milionů dolarů) v jakémkoli regionu světa, pokud bude na projektech zaručena návratnost investic ve výši 1,9%.
    Le-Meridian financování.
    Email Kontakt info@lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740.

    OdpovědětVymazat
  87. Střídání letního a zimního času snad odzvoní, poslanci se shodli. Ještě je otázka, pro který z obou se Evropa rozhodne.

    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/stridani-casu-letni-zimni-cas-evropsky-parlament-poslanci-podpora-navrh-evropska_1903261525_pla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. západní Evropa chce letní a my to odskáčem. V zimě bude ještě v 9 hodin tma a děcka pospavat ve škole a to se vždy říkalo,že první 2 hodiny mají být těžké předměty,že mozek nejvíc podává výkony.
      Je vidět,že my skutečně na západ nepatrime, že nám západní měřítka nevyhovují.A EU, moloch,co neumí rozhodovat.Takovato banalita, 2 roky než se projeví a ještě chytrá horákyně,neříkám tak ani tak.
      Co potom opravdu složité záležitostí,kde třeba rozhodovat urychleně?

      Vymazat
  88. V noci jsem nespala, to už se mi dlouho nestalo. Vstala jsem před chvílí a nusim si pohnout, za hodinu abych vyjela. Koukám, že nás anonymní pocítil obsahem mailu. Kdo jiný na to má :)

    OdpovědětVymazat
  89. Dobru chut.

    https://www.mojevideo.sk/video/2eaa6/cesko_slovensko_odpadkovy_kos_europy.html?fbclid=IwAR0Xv3LmKcl1VF_9Uo4btXU7jwNx98Ki77vSyzZHN8Mi16cwjcTVsb1mNLg

    OdpovědětVymazat
  90. Post s KBS vcera.


    Autentickosť


    Keď sa vynáša na povrch nečestnosť, morálne zlyhania a pády, skúsme sa na tieto "podpásovky" pozerať ako na naliehavú výzvu sveta – ten chce v Cirkvi vidieť vzor, radosť, prijatie a zodpovednosť.


    A dnes.

    Prikázania


    Možno sa niekedy pozeráme na Božie a cirkevné prikázania ako na obmedzenia, ktoré nám zabraňujú byť šťastnými. V skutočnosti sú to usmernenia, ktoré podporujú našu slobodu, aby sme neboli otrokmi manipulácie. Je to ako dopravná značka, ktorej rešpektovanie ťa drží na bezpečnej ceste.

    OdpovědětVymazat
  91. Kdyby Boží přikázání měla mít formu dopravních značek, byl by jich celý les a člověk by neviděl cestu. A ta údržba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Staci desat. Popripade len dve.☺

      Vid katechizmus katolickej cirkvi.

      2196 Na otázku, ktoré prikázanie je prvé, Ježiš odpovedal: „Prvé je toto: ,Počuj, Izrael, Pán, náš Boh, je jediný Pán. Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého svojho srdca, z celej svojej duše, z celej svojej mysle a z celej svojej sily!‘ Druhé je toto: ,Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!‘ Iného, väčšieho prikázania, ako sú tieto, niet“ (Mk 12,29-31).
      Svätý Pavol apoštol to pripomína:(2822) „Kto miluje blížneho, vyplnil zákon. Lebo: Nescudzoložíš! Nezabiješ! Nepokradneš! Nepožiadaš! a ktorékoľvek iné prikázanie je zahrnuté v tomto slove: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Láska nerobí zle blížnemu; teda naplnením zákona je láska“ (Rim 13,8-10).

      Vymazat
    2. Zrovna to první je hodně problematické a je společné všem totalitním režimům,nevidím rozdíl mezi milovat jednoho Boha a vedoucí úloha strany....

      Vymazat
    3. V zákone o vedúcej úlohe strany chybal PRAVE odkaz na LASKU. (milovat budes...). Kto nevidi ten rozdiel, tak... ☺.

      Vymazat
    4. Láska k Sovětskému Svazu byla též povinná.A láska ke straně a vládě se každoročně demonstrovala na 1.máje lidé milovali i Stalina,Stalin slunce Stalin světlo,báseň Pavla kohouta je všeobecně známá, ani komunisti si nedovolili tvrdit,kdo neuveri bude zatracen,co si dovolil ten Matouš.Laska se též nedá poručit,milovat budeš je vyjádřením té hrozné totality, poručíme citům,copak to jde..

      Citát E.O.Wilsona k tomu vyhrožování spasením nebo zatracením Matouš 15-16
      zde leží pramen náboženského altruismu.Prakticky totožné formulace,stejně ryzí svym tónem a dokonalé se zřetelem k altruismu vnitřních skupin,tvrdošíjně opakují proroctví každého významnějšího nabozenstvi,včetně marxismu leninismu.

      A škodolibý smajlík po jahovsku nakonec.��

      Vymazat
    5. Láska na povel je pofiderní. Jako faltýnek k burešovi.

      Vymazat
  92. Dneska jako by mě praštil motykou. Špatný tatarák. Ani hlad nemám, ale kafe dám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liška zas nespala,že by bylo něco ve vzduchu?

      Vymazat
  93. Taková roztomilá chobotnička27 března, 2019 09:53

    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milos-zeman-jiri-svachula-kauza-myto.A190326_132032_domaci_lva

    OdpovědětVymazat
  94. Jdu zalivat zde nepršelo,co roztál sníh a to bude už 2 měsíce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co zalíváte? Dyť se ještě nic nesadilo, ráno mrzne.

      Vymazat
  95. Veni vidi a teďka i vici
    ten útok na kadeřnici
    vyřešila moje lobby,
    zprostili mě obžaloby.
    Nikdo neví, jak to bylo
    kolik peněz v kase bylo
    co se za ně dalo koupit,
    vyplatí se zajít loupit.

    OdpovědětVymazat