09 června, 2019

KRTINEC č.401

204 komentářů:

  1. Tužka napíše,....díky za čtyřistajedničku,....budu na bedně,...to je pouhá náhoda, teď jsem sedla k počítači,...uvidíme.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      Pacák asi tentokrát zapomněl zapnout buzení zvukem sirény, které má nastaveno na svém čtyřiadvacet hodin zapnutém noťasu a smatufounu.
      Nebo si zapomněl vzít s sebou přístroj na záchod a nestačil se včas utřít a doběhnout, když pan domácí otevřel čtyřistajedničku.

      Vymazat
    2. Anebo zdrcen odpadl, když naznal, že nejen ztratil prestiž, ale i místo zpravodaje v Milionu chvilek nenávisti, neboň Krtky nesvedl na správnou cestu. :-)

      Paní Tužce gratuluji k prvenství a posílám trochu romantiky v podání jejího blíbence (snad si to ještě pamatuju)...
      Elvis Presley - Can't Help Falling In Love
      https://www.youtube.com/watch?v=vGJTaP6anOU

      Vymazat
    3. Taky gratuluji Tužce. Hezký den! :-)

      Vymazat
  2. Chvilkař by jen tančil, břinkal
    celé dopoledne spinkal
    nechal by si přivézt suši
    řepa by mu rostla z uší.
    Rychlá wifi nebo data
    nejlíp bazén nebo chata
    pořád oči v instáči
    a ta banda s krumpáči
    tam dole v té rýze
    vypadá tak cize.
    Odpoledne demonstrace.
    To je vlastně taky práce.
    Chodit se tam musí včas
    budu tam řvát jako ďas
    demise demise
    ukaž hlavu na míse.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Vy? To se dělá, vstávat před polednem?

      Vymazat
    2. Ládik asi sekal svým novým ďábelským strojem, ne?
      Mimochodem, včera večer jsem četla něco o tom Minářovi a povšimla jsem si z fotek, že on je maličký, má tak 165 cm. Napoleonský komplex?

      Vymazat
    3. Ne, vozím čtvrtku po jahodách kolem Olzy, vyčistil jsem auto - zítra jde dodavatelsky na STK.
      Sekat nejdu, už teď je za oknem 29°C a trochu se má ochladit až za týden. Teď mi jebne z toho zavařování v největším vedru, když nejde větrat.

      Vymazat
    4. To já bych nemohla, o čem si čtu nebo slyším před spaním, o tom se mi pak často zdá - tak tohle ne! :-) Jestli je mrňous, tak to klidně může být komplex. Jestlipak o něm pan dvorní psychiatr napíše? ten má v oblibě ty přesahy na politiku...
      Ono stačí číst o tom Norsku. Možná že to p. Brenna píše moc subjektivně, že to jinde není o moc lepší s těmi sebevraždami a sebepoškozováním atd., ale je to skličující čtení. Ti Norové si asi moc radosti neužijí.

      Vymazat
    5. Ládiku, třeba se ochladí dřív, tady zataženo už od večera a na západě jemně hustě prší, říkala před chvílí máma. A taky to nepředpovídali, pokud vím.

      Vymazat
    6. Dcera je zase na chatě, včera jsem schválně netrhala jahody, které nebyly plně vyzrálé, aby tam něco měli, a ona mi dnes povídá: Ty jsi vůbec nic neodvezla! Nechtěla věřit, že jsem za víkend sklidila a zpracovala nebo darovala čtyři kila jahod!
      Od začátku sklizně je to už cca pět kilo, myslím si, že pěstovat jahody na zahradě, pokud na to máte čas, se vyplatí. Zase tolik práce to nedá, teď je jen zalévám konví (kropení hadicí nestačí) a jednou týdně je přihnojím. Označuji si nejplodnější trsy a od nich vezmu oplégry. Na podzim záhon tříletých jahod zruším, a vysadím půlzáhon na příští rok, na fólii síly min. 60 g. Nechám být, na jaře vyčistím, přihnojím superfosfátem a to je vše.
      Jediné, co může vše zničit, jsou kroupy, ale to už je vyšší moc.
      Když už jsem se tu rozepsala, tak ty stáleplodící Aromas jsou fakt nedobré, takové jakoby skleněné, bez chuti. Naše odrůda Ostara, kterou jsem loni zasadila koncem října! :-), má lahodné, chutné plody, jaké má jahodník mít. Česká jahoda!

      Vymazat
    7. Věřím. Jen to chce fólii, mě odrazuje plení, tuhle jsem jeden záhon jahod plela tři dny po hodině, jak se po těch deštích rozrostl plevel. Poctivě, s kořínky, a už tam stejně vyráží další. A pod folií jsem minule měla spousty mravenců... proto jsem se na to vybodla. Ještě letos zkouším zakrývat vyplené mezery posekanou trávou=mulčem, uvidím, co to udělá. - Ta Vaše folie je jak silná? Ale tahle moje je speciální na záhony, a stejně...

      Vymazat
    8. Černá netkaná fólie 60g, ne 50G, ta se za půl roku roztrhá. Na šířku fólie dávám čtyři sazenice, nožem rozříznu napříč i nadél tak 20 cm, cípy ohrnu a fólii zatížím u sazenice kamenem. Záhon vypadá jako bolavá noha, měla jsem tehdy jen kousky fólie.
      Asi takto - březen:
      https://i.postimg.cc/qMC8QBb2/jahody-b-ezen.jpg
      a teď před 14 dny (pravá část záhonu z březnové fotky):
      https://i.postimg.cc/vBgWjQ8R/jahody-konec-kv-tna.jpg

      Mravence hubím, ale ne chemií, horkou vodou...pardon, Tužko :-)

      Vymazat
    9. No jo, tohle je nádhera a úroda. Já mám dva druhy jahodníku, ale z obou mám polovinu, co urodí tak 3 jahůdky, a druhá polovina tak 5 jahůdek. První jsou jakž takž větší, další už drobné. A zalívala jsem konví, pod každou jsem přidávala vloni při sázení lopatku substrátu na přilepšení, na podzim jsem pohnojila hnojivem na jahody, a stejně nic moc. Opravdu jen na zobnutí, ale to tu bylo vždycky.

      Vymazat
    10. Když máte nové záhony,tak to vždy plodí,ale po pár letech na stejném místě nula nula prd,to byste musela praktikovat trojpolní systém a pořád to stěhovat,to je pak dřina.

      Vymazat
    11. Byly tu původně 4 záhony, nechávala jsem vždy některý ležet ladem a na třech střídala rajčata, bylinky a jahody. Ani to nepomohlo. Pozemek je na návozu, je hodně kamenitá půda, musela bych založit nové záhony a ještě bez záruky. Ještě že aspoň kytkám a rybízům se daří, a zahrádku mi většinou každý pochválí :-), líbí se mi.

      Vymazat
    12. Gaia má pravdu, jahodníky plodí dobře tři roky, pak musí pryč.
      Mám takový systém - v září udělám nový půlzáhon jahod, ty přes zimu zakoření a příští rok - první rok plodí míň, ale mají velké, nádherné plody. Foto někdy dodám, vezla jsem je v neděli mladým a matce. To je čistá radost!
      Druhým rokem mají jahodníky víc plodů a třetím rokem je ještě nechám, to ještě sklidím úrodu, pak je vytrhám a záhod nechám přes zimu pohnojený ležet, na jaře dáváme třebas rajčata, nebo hrášek... Tak to pořád měním, no, nějak strašná práce to není a když si vezmu, kolik stojí kilo jahod, tak se to docela vyplatí.
      Označuji si jahodníky, které pěkně plodí, od nich beru oplégry. Schovávám si menší plastové květináčky, v nich je nechám zakořenit a na podzim přesadím do země. Z jednoho a půl záhonu sklízím tak 10 kg jahod. Pro vnoučky je to přímo pastva! Pak bude rybíz, pak ostružiny...

      Vymazat
    13. Mně se líbí, s jakým nadšením o tom zahradničení povídáte! :-) Právě že letos mám jahodník druhým rokem, tak jsem čekala, co bude. Dnes, obden, 8 malých jahod. To máte, jako to pěstovat na skále.
      Aspoň že rajčata jsem se naučila pěstovat v nádobách, to se se záhonovým růstem nedá srovnat. V nádobách rostou dvakrát víc.

      Vymazat
    14. Marie, tak do záhonu přidejte pytel substrátu, prodává se zahradnická zemina. Soused to tak dělá každý rok.
      A na jaře k nim dejte lžičku cereritu a lžičku superfosfátu (na květ). Uvidíte, že se to zlepší.

      Vymazat
    15. To jsem měla v úmyslu, ale už teď je záhon nad úrovní okolí a "roztéká se" při velkém dešti. Musela bych ho ohradit, jak jsme tu o tom taky psali. Muž je ale proti tomu, nechce tu mít žádná monstra.

      Vymazat
    16. Já si koupila prkna a záhony jsem ohradila, psala jsem o tom loni, je to vysoké 10 cm, tak to není nic hrozného.
      https://i.postimg.cc/rpZ2kTT8/zahony.jpg
      Tedy, mohlo by mi to lícovat, ale prkno bylo kratší...

      Vymazat
  3. Jáchym s poštou:10 června, 2019 11:30

    Na sudetoněmeckém sjezdu vystoupil český velvyslanec v Německu Tomáš Jan Podivínský. Nechal se slyšet, že věří ve společnou evropskou budoucnost sudetských Němců a Čechů. Píšou o tom Novinky.cz.

    Petříček, ČSSD und Posselt ýbr ales!
    Czechsche Ende gut - alles gut!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že je podivínský posselt, to jsem věděl. Ale že i náš velvyslanec, to ne. Myslel jsem, že tam automaticky nastoupil HerrMann v kožených holínkách.

      Vymazat
    2. A příští sjezd landsmančaftu by chtěli v ČR,podporují to Lidovci a Piráti.

      Vymazat
    3. Jo, prý v Brně, však tam bylo nejvíc sudeťáků, rodinky se chodily dívat do Kounicových kolejí na popravy, tak teď se jim musíme pěkně omluvit a udělat jim sjezd. Společná německá Evropa!

      Vymazat
    4. žili jenom v pohraničí v tzv. Sudetech. B rně to byli brněnští Němci, v Praze pražští, atd.

      Vymazat
    5. To byste měl informovat Sudetoněmecký landsmanšaft, aby se přejmenovali! :.)

      Vymazat
    6. poučte se.
      https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_in_der_Ersten_Tschechoslowakischen_Republik
      Kdo se směje, neví čemu.....

      Vymazat
    7. Sudetoněmecký ladsmanšaft tu chce mít sjezd, takže jsou to Sudeťáci, třebaže všichni nejsou z tzv. Sudet.

      Vymazat
    8. Název Sudeťáci jim neodpářete, kdybyste se stavěl na hlavu.
      Heil!:-)

      Vymazat
  4. Kožené holínky, vepřová hlava
    na krku odznak smrtihlava
    rázný krok a ýbr ales
    dobře jsem tu v prdel zalez.

    OdpovědětVymazat
  5. Až v praze na letnou
    kokoti dolétnou
    a slípky budou kvokat
    mirda bude lokat
    plnými doušky
    nastane čas zkoušky.
    Odstoupí ten satan?
    Dáme ho na platan?
    Bude dělat houpy hou
    v držce s koblihou?
    Takhle myslí demokrati
    v opozici odpočatí;
    nějak blbě volili
    tak si aspoň zastřílí.

    OdpovědětVymazat
  6. K tomu Norsku, já jsem (jako seriálový maniak :-)) viděla několik švédských a norských seriálů, ze kterých bylo patrné, že v zemích, kde desítky let běží "dekonstrukce rodiny a snaha nahradit jí institucionální převýchovou" (Karel martell v diskusi pod článkem), dnes vyrůstá TŘETÍ generace dětí, vyrůstajících v pěstounských rodinách (jako jejich rodiče a prarodiče). Jsou to úplně ztracení, nikde nezakotvení lidé, bez jakýchkoliv vzorů otce či matky, putují z rodiny do rodiny, pěstouni tuto činnost provozují za prachy a děti jsou pro ně zdrojem příjmů jako u nás v cikánské komunitě.
    Norská či švédská zvrácenost je mi odporná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná že cikáni se chovají k dětem líp, i k cizím, když na to přijde, laskavěji, protože jsou zkrátka jednodušší, citoví, děti milují.
      Už kolikrát jsem si říkala, že bych si o tom Norsku měla něco přečíst nebo kouknout na filmy, slyším o tom odcizení často a je to pro mě záhada. Měla jsem seveřany za uvědomělé lidi, pod chladnější nebo drsnou slupkou.
      Kdyby Vás napadl nějaký psychologičtější seriál, do hlubin duše seveřana :-), uvítám tip.

      Vymazat
    2. na březích dlouhých norských fjordů byl rozšířen incest.

      Vymazat
  7. Mimochodem,
    ještě k Němcům:
    Je pravda, že Posseltův "svaz vyhnanců" není jen "sudetoněmecký",Němci na našem území nežili jen v Sudetech, to je zjednodušující historická zkratka.

    Příští sraz landsmančaftu na území (stále ještě české)republiky podporují podle dnešních novin i Piráti!
    Kalousek naproti tomu míní, že čas ještě nenazrál, až někdy příště, po postupné převýchově národa.

    Naproti tomu je faktem, že v řadách politických představitelů tuzemských Němců - bývalých občanů Československa - bylo mnoho takových, s nimiž měl i Adolf Hitler problém - byl totiž ve srovnání s nimi příliš umírněný a přece jen se chtěl tak trochu ohlížet na mezinárodní veřejné mínění - alespoň zpočátku.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale Sudetoněmecké krajanské sdružení.
      https://www.sudeten.de/seite/334425/über-uns.html
      Die Sudetendeutsche Landsmannschaft (SL) ist die repräsentative Organisation der Sudetendeutschen Volksgruppe.

      Vymazat
  8. Pro Gaiu, nic veselého:

    https://www.novinky.cz/domaci/506886-zavrena-koupaliste-nejsou-lidi-dvere-dlazdice.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás vše v pohodě a stamgasti všichni na svých místech dnes jsem hodinu a půl plavala ty solary mají něco do sebe voda krásně teplá 23 stupňů

      Vymazat
  9. Tak mám přislíbeno, že zítřejší STK je v suchu. Všechno jde, když se chce.

    Jenom ta plánovaná střelba ve školách mě trochu vytáčí z normálu. Asi je potřeba znejistět dělný lid i studentstvo a zvýraznit zatím neznámé ochránce, ti přiletí kvákat na letnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojte, Ládiku, my ve školách se semkneme....

      Vymazat
  10. To je zajímavé ,že mě bolí kloub a když plavu,tak se to vždy zlepší

    OdpovědětVymazat
  11. Když teď vzniklo další konzervativní hnutí, to ti demokraté z chvilek nebudou vědět, proti komu protestovat dřív. Budou se možná muset rozpůlit.
    Jenom Fiala má jasno: takových prý už bylo! Jen aby se nedivil. To všechno je jeho práce a z ostudy kabát pro ODS i TOP.

    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/klausova-nova-strana-trikolora-chce-hajit-konzervativni-hodnoty/1765837

    OdpovědětVymazat
  12. Tak už se fakt mohou konečně na všech školách bez obav semknout!

    Byl to jen "vtip" šestnáctiletého srandistoteroristy.

    Jestli jeho obhájce je co k čemu, bude hoch tvrdit, že chtěl upozornit na nebezpečí polarizace, způsobené Zemanem a Babišem. V tom případě mu hádám hrozí dvacet hodin veřejněprospěšné práce na internetu ve prospěch hodných elfů nebo miliónů chvilek.

    V opačném případě ovšem bude označen za prozemanovského islamofobního proputinovského teroristu a dostane dvanáct let (děleno dvěma - není mu naštěstí osmnáct.)
    Kde blb - tam nebezpečno! A je jedno, zda sedí na lavici obžalovaných nebo má na sobě momentálně talár.

    OdpovědětVymazat
  13. Ve školách by měli zavést dozorce to tvrdím už dávno s obušky

    OdpovědětVymazat
  14. Milion chvilek pro demokracii10 června, 2019 22:13

    Milí a vzácní přátelé,
    do úterních protestů se zapojuje více než 280 obcí (podívejte se na mapu ZDE). Pokud se lépe orientujete v seznamech než v mapách, podívejte se ZDE.
    Pokud Vám to tentokrát nevyjde nebo si nevyberete z nabídky, nesmutněte. V neděli 23. června v 16:30 se na Letenské pláni uskuteční největší demonstrace od roku 1989. Jste srdečně zváni i tam! Více informací bude na webu.
    Se srdečným pozdravem,
    Tým Milion chvilek pro demokracii

    P. S. Pokud byste chtěli narychlo zaregistrovat protest i ve Vaší obci, máte poslední šanci do pondělních 20:00 ZDE.

    P. P. S. Víte kolik signatářů z Vaší obce podepsalo petici za odstoupení Andreje Babiše? Podívat se můžete ZDE.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zde a zde, zde a zde a zde.
      To jsem ráda, že o bambilionu chvilek všechno ZDE vím.

      Vymazat
    2. Zde a zde a zde10 června, 2019 23:07

      CHCEME DEMISI!
      + ZVEME NA LETNOU


      ÚTERÝ 11. 6.

      MAPA ZAPOJENÝCH OBCÍ, je na webu.
      Ostatní - pouze pro signatáře.
      Pa.

      Vymazat
  15. Dnes 33 ve stínu, jsem mrtvý, teď je venku 24, jako uvnitř. Až do neděle. Aláhu, ty svině.

    OdpovědětVymazat
  16. Tužka napíše pro pana Jáchyma,...ano, ano,...Pacáka jsem zatoužila předeběhnout,...náhodou se zadařilo,...

    Paní Marie,..díky,...pro mne zůstane Elvis tím hlasem, co mi učaroval v mládí,...ale, jak vždy dodávám,....jeho nonverbální projevy jsou někdy nekoukatelné,... pro můj úsporný vkus.

    Paní Aleno,...díky,...taky si označuji jahodové sazenice,....zdědila jsem s koupí zahrady Senga Sengány, Karmény, Překvapení tržnice, zůstávám u těchto tří druhů, jen jsem je doplnila planými nanošenými z louky,...drobné, ale pár kousků rozvoní třeba ledový čaj.

    Dnes byla poprvé na teploměru třicítka,...ještěže mám pro psy ohraničený kruhový prostor z obecných jalovců se říčním pískem,...pokropím to,...teploměr tam ukazoval dvacetšest, hned to bylo přijatelnější.
    Ve sklepní chodbě už bylo dvacet,...otvíráním dveří a chozením vnikal horký vzduch z vyhřátého výjezdu.

    A má to pokračovat nahoru,...a to jsem si naplánovala kosení trávy,...to jsem na sebe zvědavá, kolik vydržím, nechce se mi moc brzy ráno, aby nebyla zase moc mokrá a nezapařilo se to a nezčernalo,...váhám, není to nejlepší volba,...žár,...budu sušit postupně ve stodole, aby to sálavé slunce nepálilo.

    Jo,...furt mám k tomu počasí nějaký komentář,....uvidíme, jak to bude pokračovat.

    Vydržať,...heslo tohoto týdne,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
  17. Dnes se uvaříme i na té plovárně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a to nám tam ještě solárama ohřívají vodu,aby z toho byly termály

      Vymazat
  18. To: Gaia
    Budete měnit permanentku?

    I u nás teploučko (včera tak o 3 méně než v Ládikově!!!, dnes v 5:30 17,3), včera večer po špacíru se psy koncert pod lípou - lepší jsem na YT nenašla:
    https://www.youtube.com/watch?v=dOgjeTWphbA
    Za ním mi naskočila bezinková šťáva - z cukru zbytečně nic nevyrábím. Možná dojde na smažené květy - kosmatice, marmeládu budu dělat z meruněk, pokud dozrají v dostatečném množství, o rybízové a malinové se rozhodnu až po inventuře spíže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás bylo noční minimum 20,0°C a teď je 29,0°C... v kanclu mám 23,9. Nikam nejedu, auto je na STK, bude odpoledne.

      Vymazat
    2. Já si zapla klimatizaci

      Vymazat
    3. Topíte venku a nad Mejtem tryská proud horkého vzduchu k nebi.

      Teplota vody v Baltu 15°C, u Rhodosu 23°C.

      Vymazat
    4. 23 je teplá voda i u nás na plovce po ohřátí solárama

      Vymazat
  19. Máme celodenní akci. Ráno jsem měla 1/4 bábovky, k obědu ořechovou roládu, šlehačkové dorty a špičku hodně alkoholovou. Odpoledne budou záviny, vánočka a sušenky, džusy. Nic jiného se nenabízí, večer mi bude zle. Tak nashle nejspíš zítra, pokud se dožiju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musí v tomhle vedru téct

      Vymazat
    2. To je akce, kdo snese víc cukru.

      Vymazat
    3. Promyšlená ataka žáků na učitelstvo. Prý - že nám to osladí.

      Vymazat
  20. Letná 2019.

    Každý chvilku tahá pilku
    měli nechat krávu Milku
    pořezat pár polínek;
    taky jiný Hurvínek
    by rád zvedal svoji kládu
    sako by dal do nákladů
    tralala tralala
    není to pan Fijala?...
    Temně hučí pláně Letné
    davy lidí nespočetné
    zpívají si hity Hutky
    už se těší do hospůdky
    na chviličku u vína.
    Účast byla povinná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou i jiné demonstrace
      o těch se však nepíše
      celý národ podporuje
      premiera Babiše.
      Dává chleba, dává párky,
      důchodcům jen samé dárky........

      České veřejné finance jsou dlouhodobě neudržitelné. Prognóza je nejhorší z celé EU
      ECHO24, ČTK189 AKTUALIZOVÁNO 11. ČERVNA 2019

      Vymazat
    2. Exministr Pecina vytáhl na organizátora protibabišovských demonstrací staré VIDEO: Tak si ho pěkně poslechněte, vzkazuje
      Někdejší ministr vnitra a bývalý šéf Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Pecina se tvrdě pustil do Mikuláše Mináře, který stojí v čele spolku pořádajícího pravidelné protivládní demonstrace. Použil proti němu video, které Minář sám před dvěma lety natočil.

      joffrey3 16:06 11.06.2019 90.176.184.XXX
      Ale nebuďte na nedostudovaného faráře Mináře a na jeho spolek Milion chvilek pro věčné demonstrace tak zlí, to že organizuje tuhle špinavou a pomatenou lůzu řvoucí do nepříčetnosti v ulicích je pořád lepší, než kdyby neměl co dělat, a pak by třeba číhal v hluboké konspiraci někde za farou na naše malé děti. Takhle toho trottla máme hezky na očích a jsme klidnější... Stejně jim nikdo neustoupí tak nás nějaké jedno procento pomatené a zpitomělé populace nemůže rozhodit...připouštím ovšem, že by si toto stádo dobytka mohlo jít hulákat někde na pastvisko...

      Vymazat
    3. A Okresní výbor KSČM v Písku hned přispěchal11 června, 2019 22:21

      Video ZDE
      Jižní Čechy - Vodňany: Kdo je Mikoláš Minář a "jeho" Milion chvilek ...?
      11. 6. 2019
      Všem lidem s otevřenou myslí : ještě si pořád myslíte, že akce proti Babišovi jsou vyvolané nespokojeností lidí ve společnosti? Nebo si myslíte, že za to může Marie Benešová? Nenechte se vysmát. Pusťte si toto video z roku 2017. Jistý mladý člověk zde hovoří v reality show - "Hledá se leader" o svém projektu "milion chvilek pro demokracii". Na Bakalově Seznamu, za Bakalovy peníze. Tak si ho pěkně poslechněte ať nemáte iluze....
      Autor:
      Martin Pecina, vložil: jk

      Vymazat
  21. Tak jsem se při dnešním nicdělání u diskusí vzpomněla na pana Stejskala – i on už je na ACZ v dlouhodobě neaktivních. Kdo ví, kde a koho nyní kultivuje. Salonní ekonom pan Sedláček tam skončil také v roce 2015 s odvoláváním se na Hru o trůny, pan Klaus ml., co jsem si ho už nepamatovala vůbec, už v roce 2013 – kdo ví, zda se už tehdy chystal na založení svého spolku.

    To: Ládik!!!
    Pěkně Vám nová technika drtí. Jsem si Vaši louku představovala svažitější.

    To: Marie
    Těch sladkostí by v jednom dnu bylo i na mne příliš – ale při střídmém ochutnávání jste se jistě poměla – co Vám chutnalo nejvíce?

    K dnešnímu teploučku k snad nikoliv tropické noci:
    Mireille Mathieu : "Barcarole" de Jacques OFFENBACH
    https://www.youtube.com/watch?v=VLqWnjpEmlg&list=RDVLqWnjpEmlg&start_radio=1#t=8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ - to je u baráku.
      Horní louku jsem projížděl včera - https://imgur.com/033aG3R
      dolní louku 1ha sebral soused pro býky.

      Vymazat
  22. BJ
    Nejlepší byly brambory od soboty, s malým tuňákem z konzervy, ó ta lahoda! :-)
    Byly to dary od rodičů, jedna parta měla připravit chlebíčky, ale špatně se domuvili. Sladké nemusím do konce týdne, což je taky výhoda.

    Budu se teď věnovat psíkovi, přivezenému před chvílí z veteriny, zatím žije. Pak už jen do polohy ležmo, jsem po dnešku doslova hotová. Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, nemocný pejsek, to je smutné...
      Tak držím palce, a kdyby to nešlo, tak mu cestu za Duhu usnadněte, ať se netrápí.

      Vymazat
    2. Na to jsem se právě duševně připravovala, ale zdá se, že to byl zatím opravdu jen zánět moč. měchýře. Bere AB, zase běhá, žadoní o dobroty a je veselá. Tak uvidíme.

      Vymazat
    3. V tomhle vidím to nebezpečí euthanasie,že by se lidí uspavali předčasně a. brzy by se házela flinta do žita

      Vymazat
    4. Gaio, teoreticky to ovšem hrozit může (blbců běhá po světě dost), i u lidí, ale není ani dobré si dělat iluze a nikdy s koncem nepočítat. Je to zcela individuální. Naše fena jednou překonala raka, je prolezlá nádory a boulemi, tak je lepší se připravit. Dcera předpokládala tento zánět, já se obávala nejhoršího, tak to dopadlo jako lepší případ, zatím a díky bohu. V minulém případě nám pes rychle chátral a trpěl opravdu krutě skoro 2 měsíce, než jsme se rozhodli pro injekci.

      Vymazat
    5. No, Gaio, mohlo by se to stát, ale často člověk trpí zbytečně.
      A ještě se na něm doktoři zkouší cvičit, vždyť u umírajících je to přece jedno, ne? Zažila jsem to u tchýně i u manžela, kterého chtěli hnát čtrnáct dní před smrtí na operaci hlavy Gama nožem.
      A u psů - lidé se nemůžou odhodlat svého miláčka uspat a nechávají ho kolikrát v děsném utrpení týdny. Zažila jsem to kolem sebe několikrát. Přitom je to jen sobectví, oni sami se nechtějí smířit s tím, že by už zvíře nebylo, tak ho radějí trápí zaživa.

      Vymazat
  23. Tak už je venku zase 27 ,tak brzy ráno

    OdpovědětVymazat
  24. Z facebooku.
    Foto: stary, chudobny muz predava vajicka.

    Zeptala se ho: ,,Za kolik prodáváte vejce?"
    Starý prodavač odpověděl: ,,5 korun za vejce, madam.'
    Řekla mu: „Vezmu 6 vajec za 20 korun nebo odejdu.“
    Starý pán odpověděl: „Vezměte si je za cenu, kterou chcete. Možná je to dobrý začátek, protože jsem dnes nemohl prodat ani jedno."

    Vzala si vejce a odcházela s pocitem, že vyhrála. Nastoupila do svého luxusního auta a šla do luxusní restaurace se svým přítelem. Tam, ona a její přítel, objednali vše na co měli chuť. Snědli jen trochu a nechali na talíři většinu z toho, co jim přinesli. Potom šla zaplatit účet. Účet jí vyšel na 1.400 korun. Dala 1.500 korun a řekla majitelům restaurace, ať si drobné nechají.

    Jde o to,
    Proč vždy ukazujeme, že máme sílu, když nakupujeme od těch potřebných? A proč jsme štědří k těm, kteří naši štědrost ani nepotřebují?

    Jednou jsem někde četl:

    „Můj otec si kupoval jednoduché zboží od chudých lidí za vysoké ceny, i když je nepotřeboval. Někdy za ně dokonce platil víc, než musel. Byl jsem znepokojen tímto činem a zeptal jsem se ho, proč to dělá? Otec odpověděl: ,,Je to charita zabalená v důstojnosti, mé dítě."

    Vím, že většina z vás tuto zprávu nebude sdílet, ale pokud máte pocit, že to lidé potřebují vidět, pak tuto zprávu šiřte dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na kupování odpustků je kabrňák katolická církev, těm to přepošlete.

      Vymazat
    2. Anonymny, ako vzdy, nepochopil. Tu ide o OSOBNY postoj. Viera, neviera, narodnost, ci iny status neharaje ziadnu rolu.

      Bud viem diskretne davat, alebo dristam, ako anonymny, len aby som nedal...

      Vymazat
    3. Je naprosto jedno, jestli dáváte diskrétně nebo teatrálně přede všemi a s velkými gesty. Jde jedině o to, jestli si tím pro sebe chcete vykoupit duši, nebo to dáváte nezištně.

      Vymazat
  25. Včera Větvička geniálně shrnul vše kolem českých Němců. Taky jsem si kolikrát říkala, proč, když tu žili tisíc let, nezačali mluvit česky...
    "Muj projev pro Sudetoněmecky lancmančaft: "Lidice už nesu duležite"
    https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717012

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvyšuju karmu, napsáno a popsáno naprosto přesně!

      Vymazat
  26. A jelikož na Batumi a Soči, a taky na Suchumi a Jaltu mám nehasnoucí vzpomínky, začetla jsem se i do tohoto vyprávění. Knížku si určitě seženu, Větva prostě umí. :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Z té klimatizace je zase hrozně suchý vzduch,pálí oči a v nose

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme 24,7°C bez klimy, venku zatím 32, včera bylo 33, v noci 21. Je to nejhorší období roku.

      Vymazat
    2. Mám v pokoji 22-23°C, od 9 hod. už větrám minimálně, jen škvírou.
      Za zásadní považuju zateplení, se starými zdmi to bylo mnohem horší v zimě i v létě. Taky je tu kolem 30.

      Vymazat
  28. Teď je ve stínu 31, země už praská. V Mošnově ruplo letiště.

    OdpovědětVymazat
  29. Pokousali mě na zahradě komáři to je ta debilni móda zahradních jezírek a potůčků,dřív tady komáři nikdy nebyli

    OdpovědětVymazat
  30. Pod hořejšího by se mi chtělo napsat
    Porodnost černošek a muslimek se rapidně sníží až poznají dobrodiní českých porodnic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Hořejším se dá často souhlasit, i včera jak se postavil za základní učivo u toho Macháčka. Smutné je, že ani on, ani nikdo jiný nevidí východiska z toho blbého stavu věcí, včetně podnebí a ničení planety. Kdopak se asi první ujme té světovlády? Ten, kdo první zmačkne červené tlačítko? Smutné úvahy. Na udržitelnost života tento systém nějak zapomněl myslet.

      Z blbosti jsem svému počítači dovolila, aby aktualizoval instalace, a už čekám 2 hodiny, až to dokončí,blbec. Píšu z náhradního a nejde to, zavírám.
      Zítra máme zase kulturně sportovní den, budu až večer. Mějte se a aťse všude ochladí.

      Vymazat
    2. mu to zakázat, pak to musí dohánět.

      Vymazat
    3. Zakazovat neumím, užívám to, co mi tam erár nainstaloval. Občas to odnesu k aktualizaci antivirového programu. TeĎ se mi to ale zabloklo a za každou cenu jsem musela zvolit aktualizaci. Přiznávám, že tomu prd rozumím, ale i kdybych rozuměla, nesmím v tom nic dělat ani měnit, PC není můj.
      V noci asi pršelo, je zalito, teď zataženo. Aspoň že tak.

      Vymazat
  31. Díky za krtince, pane domácí.
    Loreena McKennitt - La Serenissima
    https://www.youtube.com/watch?v=m54SmVsQqgc

    Avalon Jazz Band collection music 2019//Best songs
    https://www.youtube.com/watch?v=qpZeTGPCHzk

    Wabi Ryvola - Cesta zpátky
    https://www.youtube.com/watch?v=oww1LSe4yZo&list=RDMMuI8iTETiSqU&index=13

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Muž v úterý ráno odjel na 10 dní do Chorvatska plachtit, tak si "užívám" celodenní venčení psiska. Ta vedra mě ničí. Nedodržela jsem mé předsevzetí dát si na Aktuálně pár dní pauzu, ale už se cítím zase v pohodě, tak to snad ustojím.

    OdpovědětVymazat
  32. Krtečkové, bděte13 června, 2019 12:44

    Petr Havlík: Přepis zvukového záznamu z krizové porady ANO aneb Dycky Babiš!
    Svobodné forum

    OdpovědětVymazat
  33. No, uz sa "tesim" na ten cirkus, co bude okolo. Ked Vetvickov celkom trapny blog (tentoraz) zne taky uspech...☺

    https://tv.idnes.cz/domaci/praha-mariansky-sloup-dil-vltava-karluv-most.V190611_175600_idnestv_vojt

    OdpovědětVymazat
  34. V noci bylo 23, nešlo spát ... teď je 32; podle předpovědí už mělo bouřit, ale je jasno. Nikdy jsem nechtěl klimu (split nebo multi), ale vidím, že koupím přenosnou, tak za 12t, do nákladů. Jinak nemůžu dělat a ven nejde jít.

    OdpovědětVymazat
  35. U nás bylo nad ránem 20 - předpovědníci se naštěstí s 25 netrefili. Ale ani s dnešním ochlazením, neb i tady venku necelých 32 a v místnostech proti včerejšku více o půl stupně - v nejchladnějších horní kuchyni 25, dole v obýváku 21,5. Slepice omezily denní snášku na 2 vejce, dnes zatím 1, mandelinky ale teplo rády, dnes je nechám žít, když i tady nebe bez mráčku.

    To: Ládik!!!
    Tím udělátkem na lidský pohon, co jste si ním učinil radost tuším loni, teď budete mulčovat jen o velkých svátcích?

    To: Anna
    Určitě ustojíte všechno, držte se. Ale dívala jsem se, že jste mě už v počtu diskusí předstihla. Pravda je, že se málokdy k něčemu vracím.
    A osvěžte mi, prosím paměť - nějako mi z ní vypadlo, že už máte hafušku jen jednu. Já včera Mišpuli zkrátila srst a ven s ní a Andym byla až po deváté večer.

    To: Marie
    U Vás už snad pejsek v pořádku a pro školní zábavu počasí bez kazu.

    Je s podivem, kolik zájmu a komentářů vzbuzují demonstrace jiných.
    Já se ještě kouknu, za co že uděluje německá nadace Cenu sv. Vojtěcha a kdo že je pan profesor Zajac, kterému ji dnes pan president Zeman předal a půjdu si číst dolů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není mulčovač, ale vřetenová sekačka Fiskars https://www.fiskars-shop.cz/vretenova-sekacka-momentum-fiskars-113880, pro provoz kolem baráku. Na louky to není.

      Vymazat
    2. Díky, pejsek poslušně polyká půlky tablet v Junior salámu, snad to pomůže.
      Zábavu u nás nepěstujeme! Nejsme Šteffl. Škola hrou, když už.

      Vymazat
    3. Díky, Babo Jago. Asi před třemi měsíci jsme museli dát našeho čtrnáctiletého bišonka uspat, najednou začal mít záchvaty, veterinářka mu předepsala léky proti epilepsii, ty vůbec nepomohly, během dvou dnů měl 16 těžkých záchvatů a mezi nimi stále chodil, vůbec nespal, tak jsme nechtěli prodlužovat jeho utrpení.

      Vymazat
  36. Tužka napíše,...taky řeším, že budu spát někde, kde je chladněji.
    Mám v suterénu malou místnustku,...když jsem dělala rekonstrukci baráku, tak jsem místnost sušárny zmenšila. Původní majitelka byla zahradnice a pěstovala rostliny na suchou vazbu a měla na to opravdu velikou sušárnu se skládacími regály. Vlastnoručně jsem udělala na cihlu, tu nejužší,... zeď, má první zednická práce,...mistři od fochu mě pochválili, však jsem si s tím hrála, i futra jsem sama usadila a dveře fungáčují a doléhají. Okýnko je ale malinkaté, deset čísel nad chodníčkem,...pro nezvané zvířecí návštěvníky velice lákavé,...to budu muset nějak vymyslet,.....jak větrání,...to okýnko je až u stropu,...ale v místnosti je v zimě 14-16°C, teď dvacet,...na spaní ideální, ...jen to větrání, asi budu řešit výřezem ve dveřích do suterénní chodby. Ta je psím areálem, tam je několik zabezpečených větracích otvorů.
    Dám si tam spartakiádní lehátko, spacák, a je vymalováno. Když se rozpomenu, kde všude jsem v mládí spala, tak tohle bude přímo královské ležení,....život mě nehýčkal, nejsem pudingový capínek.
    Uvidíme, kolik budu mít dneska v patře,..áááá, hrozí prý horůčavy,...dnes budu zae zalévat,..ještěže je dost vody,....co víc si přát,...už nic víc, a víc už nic. Budu skromná.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  37. Bouřka u Vídně a na Pradědu... už jsem našel, kam bych odvedl z klimy horký vzduch a kondenzát, abych nemusel kopat a nebylo to vidět. Schváleno to mám, uvidíme, kdo mi na to pošle peníze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hodím ten vývod z okna a mezeru zakryju ucpávkou na suché zipy,co k tomu lze doobjednat.A voda se občas vyleje z takového kastlíku. A v zimě to prepnu a mohu si vytápět.

      Vymazat
    2. koupit klimu s okenním těsněním dohromady.
      https://www.gavri.cz/mobilni-klimatizace/mobilni-klimatizace-trotec-pac-2000-e/

      Vymazat
  38. Už baštím druhou zmrzlinu.Nejprve tu zastavilo žluté autíčko s mraženinami,chtěla jsem pistáciovou,ale složení voda cukr palmový olej mě odradilo,tohle opravdu nemusím,tak jsem zakoupila značku prima,v tom je dokonce mléko na prvním místě a dokonce trochu smetany.

    OdpovědětVymazat
  39. asfaltová pošta13 června, 2019 16:31


    Napsal uživatel Ládik!!! (neověřeno) dne Čt, 13. 06. 2019, 14:53
    Trvalý odkaz
    Dnes asi uvidím Targuse,

    jak nadává v Gorolském NP, přímo v rodišti málempresidenta Drahoše. Jsem zvědav, prý je VKJ proti němu krasavec.

    Odpovědět

    Napsal uživatel JÁCHYM (neověřeno) dne Čt, 13. 06. 2019, 16:27

    In reply to Dnes asi uvidím Targuse, by Ládik!!! (neověřeno)


    Ládik málem málemprezidentem!!!

    Ládiku,
    vy máte nejmíň co mluvit!
    Přes masivní podporu Krtkárny jste odmítl kadidatůru na presidenta !
    A mně tím pádem utekla naděje na post ministra kultury.

    Pokud zde nějaký smělec špitne, že si fandím, rozhořčeně zařvu: A to vám byl HerrMann milejší???? (To i ten Asfaltovej holub by byl lepší než on, jakkoli je mešuge!)



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (AH) Pokorná omluva!

      Zřejmě vlivem tří deci přechlazeného bílého vína jsem se spolehl na zbytky matematických schopností a nesáhl po kalkulačce, kterou obvykle používám při řešení malé násobilky.

      Jak zdejší techničtí a ekonomičtí vzdělanci správně tuší, za padesát haléřů čecháček nedostane půl brambory ani náhodou!

      Za padesát haléřů (tj. za jednu desetimilióntinu z miliónu chvilek nenávisti) dostanete maximálně DVĚ DESETINY brambory!
      (včetně šlupek!)

      Vymazat
    2. Já bych řekla,že při dnešních cenách tak jednu dvanactinu brambory.

      Vymazat
  40. Bohumil Ždichynec: SRDCE V MRAKODRAPU
    Aesculapus, 2019; pevná vazba (205 x 145 mm), 315 stran, barevná obálka, ilustrace Ilya Bazhanov.
    Cena 174,- Kč.
    „Jak se svět proměňuje? Má anděl duši, může ji vůbec mít? Je pro nás ráj již uzavřený, či nikoli? Co ale bylo dřív? Je už za dveřmi budoucnost? Komu zvoní hrana? Jak to všechno bylo doopravdy? Znáš sám sebe? A znáš-li, přežiješ sám sebe? Kam se ukryla pravda? Je poznání poznatelné? Budou z nás všehovšudy ztracenci přimhouřených očí? Co lidstvu přináší postcivilizace? Nevyznáváme prostřednictvím médií jakýsi rituální kanibalismus? Kam dojdeme, jdeme-li stále víc odnikud nikam? V čem spočívá umění žít?... To všechno jsou otázky určené ponejvíce nám ještě přeživším nebo pořád přežívajícím, z nichž nejzávažnější je zejména a především ono tázání, s jehož přičiněním se tváří v tvář tekuté době a hranatému světu neústupně ptáme nejenom: Co dělat?, ale především: Jak žít? Po rozsáhlé kulturněhistorické publikaci Stopy v srdci, pojednávající o proměně člověka a krajiny ve světle genealogie jihočeského rodu, se básník a lékař Bohumil Ždichynec ve své nové knize opět obrátil k „srdci“; tentokrát ovšem nejen jako k symbolu současného života a soudobé civilizace, ale i jako k pozitivnímu symbolu naší kéž by rovněž pozitivní budoucnosti,“ píše o této knize literární kritik doc. PhDr. Vladimír Novotný, Ph.D.
    ---------
    Toto mám denně v nabídce nakladatelství, chodí mi mailem. Neznáte někdo tu knihu? Na kladené otázky bych neuměla najít odpovědi, možná by to Anna dokázala? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ještě jednou, zmizel můj příspěvek, když jsem odpověděla téměř na všechno. Podle mě:

      Jak se svět proměňuje? Stále.

      Má anděl duši, může ji vůbec mít? Záleží na tom, kdo je anděl a co je duše.

      Je pro nás ráj již uzavřený, či nikoli? Ráj i peklo si vytváří každý člověk v sobě.

      Co ale bylo dřív? Něco.

      Je už za dveřmi budoucnost? Není za dveřmi, budoucnost je každá následující vteřina.

      Komu zvoní hrana? Tomu, kdo ji slyší.

      Jak to všechno bylo doopravdy? To se nikdy nedozvíme, protože posoudit to může jen člověk a tak je každé posouzení subjektivní.

      Znáš sám sebe? Ne a nikdy nebudu, především díky emocím.

      A znáš-li, přežiješ sám sebe? Ne.

      Kam se ukryla pravda? Nikam se neukryla, slovo pravda tu vidím napsané.

      Je poznání poznatelné? Je.

      Budou z nás všehovšudy ztracenci přimhouřených očí? Ne.

      Co lidstvu přináší postcivilizace? To samé, co civilizace.

      Nevyznáváme prostřednictvím médií jakýsi rituální kanibalismus?Asi ano, např. já některé mediální zprávy těžko trávím a některé mě serou.

      Kam dojdeme, jdeme-li stále víc odnikud nikam? Do nikam.

      V čem spočívá umění žít? Mít dobré vztahy a radovat se i z drobností.

      Co dělat? Dělat to, co chceme, všechno je naše volba a každý má nad námi takovou moc, jakou mu dáme.

      Jak žít? Žít ohleduplně k sobě, ostatním lidem, zvířatům, přírodě, prostě ke všemu.

      Vymazat
    2. Nepoznatelné poznání je oxymoron.

      Vymazat
    3. Anna nezklamala :-)
      On je ten pan Ždichynec lékař, zabývající se především civilizačními chorobami. Tak v těch jeho knihách to asi bude z takového pohledu.

      Vymazat
  41. Už zase začínají umírat děti v rozpálených autech a topit se v bazénech

    OdpovědětVymazat
  42. zpátky z grilu
    https://imgur.com/p2jUDez
    https://imgur.com/9Ly8q4s

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jestli vám tam teď neprší či nebouří, tak už nevím. Na radaru jsou Beskydy skoro rudé....

      Vymazat
  43. Další jahodové zpravodajství :-)
    Dnes jsem sklidila 3,5 kg jahod. Horší kvalita a tvar jdou na zmrzlinu (dřeň), ty velké dám stranou na jahodové knedlíky a něco zmrazíme.
    Dvouletý jahodník:
    https://i.postimg.cc/wvGvpNHT/jahodnik-dvoulety2.jpg
    A ten vysazený loni napodzim:
    https://i.postimg.cc/Bb2RZWD7/jahodnik-prvni-rok.jpg
    Prvním rokem sazenice dávají opravdu velké plody.
    A tady mám odrůdy, ty kulaté jsou Sonáta, taštička je Karmen...
    https://i.postimg.cc/7hzm1gZ5/jahody.jpg
    Už jsem si dala mezi sazenice květináčky a do nich jsem přichytila oplégry. teď to bude chtít do srpna zalévat... :-)
    No, snad letos trochu víc zaprší.
    Možná pro lidi venku je to nanic, protože leckde se prodávají jahody za hubičku, to pak ani nemá cenu pěstovat. Ale tady stojí kilo kolem stovky, a to už se vyplatí.
    Navíc si to můžeme trhat do pusy, dělat si různé pochoutky, kdy si vzpomeneme a nejen pár dní po koupi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemožné se stalo skutkem, dnes jsem sklidila přes půl kg jahod! :-) Nechápu ten úspěch, myslím, že to bylo hypnózou (smutně jsem na ně koukala...). Dvouletky vypadají jako čtvrtina Aleniných, což je mnohaletý rekord. Zítra dělám knedlíky.
      :-)

      Vymazat
    2. Tak vidíte, ono se to daří! Když člověk sbírá jahody, tak se jich tam zdá jen pár, a nakonec jich je na knedlíky! Prima!

      Vymazat
  44. Čtvrtka včera sklidila svou úrodu ředkviček - čtyři kusy velikosti šípků.
    Já dnes koupil v Lidlu dva svazky ředkviček - dáma u pokladny se nemohla těch dvou dopočítat,lezly z pytlíku. Sály dvanáct korun svazek.

    Po odřezání kořínků a natě jsem zjistil, že bulvičky váží bez pěti dek kilo.
    to vše za dvacet čtyři kaček. Brambory a dokonce i banány jsou podstatně dražší!

    Pravda, jsou natolik přehnojené dusičnany, že by z nich středověký lučebník lehce vyrobil střelný prach a nemusel by se pinožit s louhováním sanitru z uleželých ostatků pod městským popravištěm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude žádoucí spořádat pouhou jednu ředkvičku denně, Jáchyme, tak nedojde k předávkování.
      Nebo tu zeleninu protáhnout Ládikovým grilem, možná by to tu chemii vytáhlo.
      Přeju všem dobrou noc.

      Vymazat
    2. Jáchyme, to znám! A navíc, když jsme čekali ještě pár dní, zda se trochu nezvětší, tak nám na záhoně vykvetly! :-)

      Vymazat
    3. Zasadil jsem před 20 lety 8 stromkových angreštů, zajistil je proti rohatým. Zlomili jenom 2. Ty ostatné se po 20 letech zmenšily. Letos jsou obsypané plody, bohužel čedými a bílými, malinkými, ale je jich plno. Za to mohou ty 4 mrholící dny, po nichž přišla vedra. Třešně dopadly stejně a jabka nekvetly. Švestky se dají najít, sem tam jedna. Mošty nebudou, lis nechám ve sklepě.
      Cibule je 3 dny v zemi, večer zalévám, ale ráno je půda na pepř a slunce ji přes den upeče.

      Vymazat
  45. Tak zas mám 2 plné sudy,akorát když jsem spotřebovala tu vodu z minule,v takových intervalech by mohlo pršet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, u nás prší taky tak akorát, zatím.

      Vymazat
  46. Včera v 3nci krásných 34°C a nádherné dusno.
    V hlavním městě Gorolie jsem snědl 2 zmrzliny https://imgur.com/1slhqtW
    Grilovačka byla v Písku .. spartan se svojí čtvrtkou tam měli ve wellnessdomku dovolenou, gril byl otevřený https://imgur.com/jq5Llu5

    Večer bouřilo, v přívalovém dešti napršlo 0,5mm vody (opakuji - 0,5 litru na m2), teplota klesla až na 20°C, měli jsme v noci otevřeno všechno dokořán; teď je 23 a ještě větráme, ale už to bude končit, má být 32, zítra 35. Nemám náladu na nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běžte na plovárnu.Svět se hned rozjasní.

      Vymazat
    2. Tady jsou jen chlorové vody nebo sinicové koupele.

      Vymazat
  47. Jede tanker s břidlicí
    provázej ho komplici
    z ameryki.
    Kam tankere kam jedeš
    tady s tím nic nesvedeš
    take kiki.
    Lolek mi to koupil
    jistě neprohloupil
    ještě koupí stíhačky
    možná koupí bouchačky
    otevře nám pokladnu
    postaví i základnu
    je to přítel na koni
    tohle nejsou pakoni
    to jsou správní husaři
    dole ještě voraří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Břidlicový plyn bez frakování je o hodně levnější. U nás by břidlici k těžbě břidlicového plynu mohly vozit ČD, a.s. a plyn by dobývalo Diamo, které má s těžbami zkušenosti.

      Vymazat
  48. Pěstují pěstky jahody
    by měly v zimě žůžo;
    je to však dílo náhody
    co tomu říkáš, Růžo?
    Nasypala jsi fragarin?
    zalilas vlažnou vodou?
    Porostou jako Gagarin,
    nestříkla jsi je sodou?
    Podívej, jak jsou rudé
    to marmeláda bude
    jako je krevní tučnice
    nebo rajče na paprice.

    OdpovědětVymazat
  49. Tužka napíše,....Něco k tomu zahradničení a pokusnictví,...

    Bydlela jsem,mimo jiné, i na privátu v jednom řadovém domku. Za domem měli docela malý pozemek, ale chtěli toho pěstovat co nejvíc.
    Pán byl velice šikovný a nápaditý. Na rovném pozemku vybudoval systém teras.
    Mezi kovovými trubkami natáhl ocelové lesácké pletivo. K němu narovnal kameny tak, aby v nich byly mezery,...ty z druhé strany osázeli drobnými suchomilnými skalničkami. Zepředu udělal terasy a na nich pěstovali jahody, zeleninu, maliny, ostružiny a další druhy bobulovin. Ta největší terasa byla až k prvnímu patru. Po straně měli i palmety z jabloní a hrušní, ty snesou každoroční hluboký řez. Měli i broskev, ta měla dost klejotok,...meruňka jim pravidelně uhynula,...ta má ráda klid na růst a plození. V několika kbelících měli i ranné brambory,...to bylo v dobách, kdy první nové brambory byly dováženy z Egypta,...kilo za dvacet korun, ...v té době byl rohlík za deset haléřů, letní sandály taky za dvacku. Takže pět kbelíků brambor ušetřilo na pět párů letních bot.

    Důchodci,...jejich zahrádečka byla vypiplaná, ale dávala neuvěřitelnou úrodu. Jo,...pravidelně si jezdili do vedlejší vesnice s károu do JZD pro hnůj, výlet na půl dne,.....to dnes někomu vyprávějte.
    Platila jsem 40 Kčs za měsíc,...na elektřinu jsem měla v patře vlastní hodiny,....jo, a pět korun voda za měsíc.
    Když jsem se chtěla vykoupat, nebo osprchovat, tak zatopit ve válcovém kotli,...cena pět korun, sprchování zastudena za kačku.
    Měli na to sazebník,...v patře jsme bydlely tři holky, každá ve vlastním kamrlíku s oknem, zásuvkou, vypínačem k jednomu světlu a kaborkami,...otop si opatřit.

    Jinak to docela šlo,...ale žádné návštěvy, nikoho, báli se, byli úzkostliví, nedůvěřiví,...psa mi povolili, bydlel se mnou v místnosti,...ostatně, brala jsem si ho na pracoviště, tam bydlel pod stolem v krabici po televisoru,...tichý, klidný, osmikilový voříšek.

    Připaluje,...horůčava napostupu,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
  50. Aby Vás husa trkla s tou čtvrtkou, porád. I Jáchym už se nakazil. Co tojako je? Čtvrtka majetku, nebo srdce? A kdo má ty tři čtvrtě? Nejde mi to do palice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manželka je "moje polovička", tedy půlka. A družka tedy musí být čtvrtka. Je to nejasné?

      Vymazat
    2. Aha, tak to se omlouvám, nechtěla jsem toto vytáhnout. Myslela jsem, že jako druhá žena už má jen poloviční práva, nebo tak něco.
      Stejně se mi to slovo nelíbí, píšu níže Tužce. Ale říkejte si to, když chcete, já si zvyknu.

      Vymazat
  51. Tužka napíše pro paní Marii,...mockrát jsem slyšela i čatla, kdy muži své zákonné žene říkali,...má drahá polovička,....takže,...pokud chtějí muži odlišit manželku od přítelkyně,...říkají ji čtvrta,....to nemá s dělením citů i majetku dohromady nic společného,...to je jenom rozlišovací pojem....tak si to vykládám já.

    V dobách mého mládí byla dost odvaha žít s někým a nemít na to glejt z kstela nebo radnice,...lidi se o to zajímali, a mnohdy s pohrdáním pomlouvali,...přitom tyto páry většinou žily opravdovějším vztahem, než byl život některých sezdaných pomlouvačů.

    Na nádraží, které bylo mým druhým domovem, byl výpravčí, který rovněž žil nesezdán se svojí partnerkou,....on ji opravdu miloval,...když byla taková horka, jako třeba dnes, si vozil takovou širokou, nízkou termosku,...do ní koupil v nádražní restauraci zmrzlinu,/ tu jsme v létě točili, dva druhy, vždy vanilkovou a ještě nějakou, vlastnoručně kuchařem navařenou,/ půjčil mi své kolo, bydlel za městem,...a poslal mě, abych dovezla zmrzlinu jeho partnerce,....ta mi ji vždycky taky nabídla, přidala kousky kompotu, nebo ze zahrádky kousky ovoce, piškoty,...popovídaly jsme si, jak jde život,...vždycky ji ještě něco psal,...i když měl jako výpravčí zavedený domu telefon, tak se styděl z kanceláře, kde seděli další zaměstnanci, volat.

    Byl do ní opravdu zamilován, při nočních jí volal,...jedna restaurační místnost, kde se hrály šachy a karty, sousedila s místností výpravčích,....a stěny mají uši,....vyslechla jsem si dost vřelých a vášnivých rozhovorů, když jsem místnost po hostech po půlnoci uklízela,....
    Víte, co dělal při pausách při noční,.?...pletl jí svetry, šálky, opravoval prádlo a punčochy,...tak, aby to jiní neviděli,...mne vždycky před zavřením restaurace vedoucí poslal se optat, jestli něco nechtějí k jídlu,...parkrát jsem ho přistihla, vždycky to honem dal do šuplíku,....chtěl, abych to nikomu neříkala,....začala jsem to vyprávět až když o tom začala mluvit sama jeho přítelkyně,...zemřel brzy, důchodu se nedožil, a to aiznboňáci chodili do důchodu o něco dřív,...úleva za noční směny.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... jsem Vás přečetl až potom ... omlouvám se.

      Vymazat
    2. A to by mě právě zajímalo, paní Tužko, jestli ten ajznpon by své milé říkal čtvrtko... Přece ten, s kým momentálně jsem a koho mám rád,je moje celá půlka, nebo ne? Možná jsou to jen takové chlapské machistické řeči k pivu.
      Taky by bylo divné, kdyby jeden druhému říkal čtvrtko, a ten druhý jemu půlko. Pokud jsem svého muže druhá, tedy čtvrtka, a on můj první, tedy půlka. Prostě mně to neštimuje tak ani tak. Ale díky za vysvětlení.

      Vymazat
    3. Odpovím za sebe: normálně to je "moje druhé já" - ale sem se to nehodí, to by byl zmatek. Čtvrtka je jen norní termín, nic víc.

      Vymazat
    4. Ládik: tak to už zní mnohem líp! :-) To víte, ženské si potrpí, sem tam, na nějaká ta slůvka. Když je to jen pro noru, tak OK.

      Vymazat
  52. A teď, milí krtci, trochu zoologie14 června, 2019 15:05

    Český prezident - zoolog: „Lumíci jsou dílem motýli, dílem brouci, podle zrovna stadia vývinu, a ti trpí sebevražedným komplexem...“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba má svého lumíka, bych mu ho nechal. Možná myslel lumka.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      lumík je malý lumek.
      Přechodové pubertální stádium mezi lumíkem a lumkem je lumčík!

      Vymazat
    3. Lumík letí jako motýl, když padá z útesu. Jinak leze ke srázu jako lumek. Zeman měl opět pravdu.

      Vymazat
    4. Třeba měl zase lumíka14 června, 2019 16:40

      Zdá se /mu/ , že je motýl/e/, který si vzal/dal/ do hlavy...
      ...Denní spotřeba alkoholu prezidenta Miloše Zemana není extrémní. Myslí si to ministr zdravotnictví Martin Holcát. Šest skleniček vína a tři panáky tvrdého alkoholu denně, to podle něj není žádné extrémní pití. ........



      Vymazat
    5. Dokouřil tu pohanku.

      Vymazat
  53. Marie,
    v té "čtvrtce" je Ládik skoro nevinně, to je původně jeden z mých termínů, který Ládik převzal, což beru jako poctu.. Nevím, jestli se rozšířil i mimo okruh Nory.

    Moje čtvrtka považuje za urážlivé označení "družka".
    Tak jsem to byl nucen vylepšit... Moje lepší čtvrtka ...
    Výraz "moje lepší polovička" pro manželku je ale, pravda, asymetrický.

    Nikdy jsem neslyšel, že by žena recipročně hovořila o svém manželovi jako o "mé horší polovičce" což by mělo logiku...obvykle o něm říká "ten můj blbec".

    Jestli o mně moje lepší čtvrtka hovoří jako o své horší tříčtvrtce ale fakt nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, to jsou mi teda starosti.... Ale všimla jsem si, že s označováním svých exmanželek, manželek a přítelkyň mají problém i slovutní dušepravci, které občas slyším hovořit a filozofovat o všem možném. Asi budu chápat i ono neutrální "můj jedinec". Nabízí se, při vyšší frekvenci drbání, i zavedení zvláštních nicků pro rodinné příslušníky a přátele, ale budu první, kdo ztratí přehled.

      Myslím si, že klíčové je v tom to přidané hodnocení - je lepší, je horší, vadí mi to, nevadí, atd. S tím se nedá nic dělat, než vás v tom nechat. Když to někomu pomůže... :-)

      Vymazat
  54. Včera jsem byl v Targusovu a zítra jedu přes Babo Jazí. Soused má v Bučovicích sraz vyučenců po 51 letech (kdoví, co počítají). On sám a 8 bab. Koupil si rifle za 2t, nové boty a asi si vezme nové trenky. Ještě musí sehnat 8 růží, třeba budou pod Hostýnem.
    Díval jsem se, co je okolo ... Buchlov nebo Macocha, hlavní je utéct před vedrem.

    OdpovědětVymazat
  55. Chystáme se k odletu. Dnes o půlnoci přistaneme v Brně. Těším se na domácí stravu. Jinak bylo vše v pořádku a moc hezké. Zítra do práce, třeba dám vědět vic...
    Tak se mějte a popřejte mi klidný let :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidný let bez neplánovaného mezipřistání!

      Vymazat
    2. Domácí strava
      servírovaná zprava
      bývá nejvíc zdravá:
      vepřová tlačenka
      vepřová panenka
      vepřové ražničí
      tasemnici zničí;
      vepřový bůček
      a je jen krůček
      k špeku a sádlu,
      k zaseklému zdrhovadlu.

      Vymazat
    3. Lišce klidný let a dolet. :-)
      Až doma uklidíte a vše uvedete do pořádku, mrkněte na parlamentní víno, jistě nebude špatné.

      Sněmovna a Senát budou mít svá vína, která mají reprezentovat český Parlament a jeho zástupci je budou dávat jako protokolární dary. Titul Parlamentní víno 2019 má také pomoci propagaci tuzemských vín. Zprávu přinesla ČTK.
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Parlament-ma-sve-Parlamentni-vino-bude-ho-davat-jako-dary-585402

      Vymazat
  56. Svatý Václave, vévodo české země
    zeslez s koně a ke mně!
    Tak hybaj s koně dolů
    a přiveď 200 volů.
    A makej usilovně
    najdeš je ve sněmovně
    část žere seno v senátu
    a zažeň je do chanátu
    za Krušnými horami,
    tam budou halál shledáni.

    OdpovědětVymazat
  57. Tužka napíše pro paní Marii,...je to náhoda,...výpravčí svoji přítelkyni neoznačil nikdy jinak než,.....moje Maruška. Když ji telefonoval,...tak vždycky začal,....Jak se máš, Maruško,...posílám ti zmrzlinu, když je takové horko,...pochutnej si,...těším se na večer,...přijedu v tolikatolik,...nebo,...mám noční šichtu, to víš,..po půlnoci ti zavolám.
    Po půlnoci volal proto, že už byl v kanclu sám, tak se mohl nerušeně rozpovídat. Kdykoliv spolu šli, držel ji kolem ramen, nebo kolem pasu,...byl o hlavu větší než ona,....vzpomenula jsem si na ně,...on byl pan výpravčí fajn,...když jsem jela do Prahy a nebyla na mašině známa parta, co mě vozila zadarmiko, tak mi vždycky u strojvedoucího vyjednal, že mě vezmou do stroje, když byl spěch, tak mi dojednal jízdu uhlákem,....vlaky s uhlím měly přednost, uhlí byla strategická surovina,....mnohé jsem odkoukala, myslím, že bych ještě některou mašinku dokázala rozjet.

    Jóó, kde ty časy jsou,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko, Maruška se měla! :-)
      A Vy byste měla psát romány, nebo aspoň povídky, nebo aspoň pište dál sem do Nory, rádi Vás čteme.

      Vymazat
    2. Také se vždy těším na vyprávění Tužky! :-)

      Vymazat
  58. To: Gaia
    Včera jste si poslechnout nebyla?
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12818165036-smetanova-litomysl-2019/21954215055/

    To: Marie
    No jo, jedinec (ano, jako každý z nás neopakovatelný). Jeho půlkou se necítím, ani on o mně tak pravděpodobně nemluví - přesto se vždy nakonec domluvíme.
    Zítra na ARTu Hoffmannovy povídky, asi chvíli na internetu budou.

    To: Anna
    Na otázky ke knize doktora pana Ždichynce jste odpověděla báječně. No, já si knihy s radami , jak žít, nepořizuju, tak neposoudím, jak to cítí (či jen píše) její autor.

    To: Ládik!!!
    Jsem si znovu prohlédla tu vřetenovou ruční sekačku, co jsem si ji pomýlila s mulčovačem. Ne, že by se mi jevilo, že bychom ji potřebovali, ale přece jen se zeptám - jak nejvyšší porost pohodlně pokosí a nevypadá ta tráva jako po mulčování?
    Kde cestou koupit růže neporadím, na Bystřici p.H. bych nespoléhala. Na zámku v Bučovicích (neznám, přístupný nebýval) i v parku by zase tolik horko být nemuselo, plavky také uvezete.

    To: Liška
    Šťastný dolet, bezpečné noční silnice a zítra v chládku Vám snad čas na sdělení dojmů nám dosud nezrekreovaným vybude.

    U nás včera večer nalilo za půl hodiny mm 22, za další pak ještě 11. Ráno se na políčko vstoupit nedalo, zastavím se tam před setměním, když na zítra předvídají 33.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na tom koncertě včera byla osobně a bylo to moc hezké,ještě půjdu na Lišku Bystroušku,na té jsem byla před 48 lety,ale začalo pršet,tak to nedohrali.Ted už mají zasunovací střechu.
      Včera jsem viděla Sašu Vondru s jeho milenkou a Odesáka Petra Fialu.Jednou tam byl i Klaus a Duka a Belobradek.

      Vymazat
    2. I záznam stojí za poslech, i kdyby jen krásné provedení naší národní hymny filharmonií (někde kolem 7. minuty). To je balzám, po všech těch experimentech s hymnou.

      Vymazat
    3. Já jsem jezdívala na Smetanovu Litomyšl, s mužem. Ale pamatuji si, že i když bylo venku teplo, tam na nádvoří jsem vždycky promrzla, někdy jsem se ani nemohla soustředit na hudbu, jak mi byla zima. :-)
      ALe temtokrát to asi nehrozilo, ba naopak, člověk si krásné tóny ve výtečném provedení vychutnal v příjemném chládečku, co, Gaio! :-)

      Vymazat
  59. Mám tu hrozně a to ještě peču jahodový dort,zítra mám návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  60. Já tu mám obě dospělé děti s vnoučaty, zítra ještě přijdou jejich dvě návštěvy, k tomu to příšerné vedro před bouřkou - raději nemyslet.
    Kamarádka byla na samozběru v Kunraticích, 70 Kč za kilo, zaplatila 700,- Ale v tom vedru, hrůza!
    S pojmenováním blízkých jsou potíže. Já zase nesnáším, když lidé spolu chodí, žijou a říkají si "můj přítel, moje přítelkyně". To je ale úplně posunutý význam slova přítel.
    Přítel je víc než kamarád, přátel máme v životě jen pár, ale určitě s nimi nemáme sex, ani s nimi nežijeme a nesdílíme domácnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jedu brzy ráno tramvají, tak poblíž centra vidím dlouhatánskou frontu na jahody, u stánku prodejce. Nezjišťovala jsem cenu ani odkud jsou.

      Vymazat
    2. K těm pojmenováním nic originálního nevymyslím. Když ono "druh, družka", jak i potvrzuje Jáchym, někomu vadí. Tak přítel/kyně je takové neurčité a s pozitivní konotací.. Když řekne holka o klukovi - to je můj přítel, je to jasné, že spolu chodí. A kluk o holce - to samé. Ono nakonec - co je komu do toho, jak moc jsou si blízcí. Ti, kdo je dobře znají, to vědí, a cizím lidem do toho nemusí tolik být.
      Možná to někomu i vyhovuje, když má těch přítel/kyň i vícero, nebo je rychle mění a střídá. :-) Už se v té dnešní době ani nesnažím vyznat.

      Vymazat
    3. No jo, ale to žádný přítel není! Je to její kluk, milenec, partner...

      Vymazat
    4. Jenže, z hlediska dojmu: kluk je nespisovné nebo slangové nebo nevím co, milenec je tabu, partner zní tak divně, jako parťák v podnikání.... ne, máte pravdu, ale nevím, proč se říká to a ne něco jiného.

      Dnes taky parná noc, dusno a bezvětří, takže jsem si nadávala, že jsem raději nezavřela okno, to je tu pak chladněji. Teď se hnul větřík, ale bohužel vylezlo slunce. A v 7 mě probudilo řinčení čehosi od sousedů.

      Tak hezkou sobotu a lišce dobrý rozjezd.

      Vymazat
    5. A ještě pro Alenu, aby viděla, že není sama, komu užívaná označení vadí. Nabízí se ještě "přítula" :-)

      http://www.stastnezeny.cz/index.asp?menu=3&record=21056

      Vymazat
    6. Tak ten partner,to bych viděla tak nejblíž

      Vymazat
  61. Dnes v noci bylo 24°C a jižní vichr.

    OdpovědětVymazat
  62. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vrazedkyne-odsouzena-na-30-let-je-na-svobode-diky-tehotestvi/r~ea0f7c5e8ed411e9b38a0cc47ab5f122/?

    Američané exportují Plyn svobody, naši dozorci exportují vrahům Sperma svobody.
    Vrazi i dozorci jsou kreativní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno byl zas článek o transportu opačném,zavření islamisté transportují sperma v propiskach z vězení domu svým manželkám.

      Vymazat
    2. Gaio,
      to je nadějné, Šojdrová k nám potřebuje importovat sirotky s tou správnou mateřskou předškolní výchovou a správným genofondem!

      Vymazat
  63. Poslouchám šéfredaktorku časopisu o jídle Křivánkovou, rozhovor o náhražkách masa a vegetariánství v blízké budoucnosti. Má rozumné názory, souhlasila bych, že vařit by se mělo nejvíc doma, nehrát si na náhražky masa (vegeburgery) - kdo má etický nebo zdravotní důvod maso nejíst, měl by být i tak uvědomělý, aby dokázal sníst obyčejnou mrkev, i když nechutná jako maso. Mileniálové žijí mnohem častěji než starší generace stylem single, proto mohou vegetariánství a veganství vyznávat bez omezení, a také je často vyznávají; nemusí brát ohledy na rodinu. Atd. Pro mě překvapivé hlavně ty nové otázky a problémy, co se teď řeší. Hlavní dojem - máme zatím nadbytek jídla a není to jen ku prospěchu (což víme).

    https://video.aktualne.cz/dvtv/krivankova-masa-jime-moc-kvantitu-by-mela-nahradit-kvalita-v/r~d6ea60ce8eb811e9ad610cc47ab5f122/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes vařím květák a brambory a v kuchyni to bude sadomaso

      Vymazat
  64. Na psí knížku15 června, 2019 11:11

    žena - čtvrtka
    její partner - ČTVRŤÁK ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I muž by mohl být čtvrtka,zvlášť když se hodlá uzákonit gaymanzelstvi,tak by měla být genderově neutrální označení,ten čtvrtka,co by na tom bylo z hlediska lingvistiky špatného?

      Vymazat
    2. Zásadně používejte výhradně střední rod, vy Gaio jedno!!
      Bývalí muži i bývalé ženy mohou (s mým svolením jako autora původního názvu) oslovovat své neregistrované sexuálněpartnerské osoby láskyplně Moje 1/4 !
      Pochopitelně písemně - ale mobil má snad dneska i v posteli poruce každý!

      Vymazat
    3. Lesbové a teplice by mi mohli vytknout, že je opomíjím, pochopitelně topro ně i zbylých 108 pohlaví podle posledního sčítání platí taky, nejsem genderfob!

      Vymazat
  65. Už jsem doma, za chalupou, slyším koně, v stáji dupou ... ☺)
    Kdyby jen doma, v práci už jsem! Přijela jsem o půl druhé, pesák měl velikou radost a Pimpája šťastně usnula vedle mě. Vzbudila jsem se v půl sedmé a naplnila první pračku. Pak jsem plkala se sousedkou, zalila kytky a udělala si kávu. Zahrada docela zarostlá, vinná réva kvete, zrají třešně a měsíční jahody, chutnají báječně! Udělala jsem si jen bagetku, večer jdu na padesátiny, tam bude všeho. A těším se na naše víno, to jejich mi letos nejelo, nakonec jsme si dávaly gin s tonikem. Byly jsme na dvou výletech, jednou autem a jednou na lodi. Ten byl skvělý, Lindos je krásné městečko, vyšplhala jsem na Akropoli a nadělala úžasných fotek. Cestou zpět jsme vypily dva koktejly, byly za směšnou cenu, mezitím se plavalo v moři u nejhezčích pláží ostrova...
    Opálená jsem hezky, utrácela jsem jen za dárky a výlety, nebyla tam lákadla. V Rhodosu jsem měla na sobě krásné šatičky a jen za padesát, ale odolala jsem. Hlavně byl klid od tv, od politiky, s holkama bylo fajn, nelezly jsme si na nervy. A moře bylo podle mých představ. Včera si se mnou hrálo, moc nás plavat víc od břehu nechodilo, snad jen jeden pán plaval tak daleko jako já, jinak všichni u břehu...

    Tohle není ode mne, ale dám odkaz z wikiny ☺
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Lindos#/media/Soubor:Lindos_Village_Overview.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za vyprávění a obrázky. Připomnělo mi to nedávno viděné video, kde animací vyrostou během pár vteřin zříceniny a torza v starověkém Římě do původní podoby. Škoda, že to nemůžu poslat, na YT jsem to nenašla. Provedeno je to velice působivě, fascinující záběry.
      Nejsem obdivovatelem projevů lidské pýchy, ale patřilo to k historii. Tak možná někdy uvidím i něco podobného z řeckých památek.
      V Řecku jsem byla v městečku Parga, blízko Korfu, takže hodně zeleně a příjemno i v letní sezóně.

      Vymazat
    2. To musela být výheň to sucho a vedro sálá i z těch obrázků

      Vymazat
  66. Tak to mě taky pobavilo... Hudební forma zvaná tarantela je divoký tanec. Jedinec, štípnutý tarantulí, jím měl ze sebe vytřást pavoučí jed, k tomu se mu hrálo, aby vydržel co nejdéle tančit. Pan Bobek ze ZOO píše o frenetickém tanci, trvajícím až 5 dní... který měl vést k vyléčení.
    Jen tak mě napadlo, že tyto skladby by se měly povinně hrát v poslaneckém sněmovně, kde by v nějaké tělocvičně státní zaměstnanci ze sebe vytřásali své obsahy pavoučího jedu. To by byl klídek ve sněmovně...

    OdpovědětVymazat
  67. Na naší plovárničce rostou lípy a břízy a travička jetelíček občas někoho štípne včela,to je potom řevu pořád se něco děje, akorát loď, tu radši nemáme,občas nějaké dítě přinese nafukovací

    OdpovědětVymazat
  68. https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/260679-gayove-obsadili-viden-na-duhovy-pochod-europride-dorazilo-pul-milionu-lidi/

    Půl miliónu!
    Takový teplo a teď ještě tohle.
    Teď večer měla promluvit naše eurokomisařka pro spravedlnost Věra Jourová!
    Doufám, že pohled na ni ochladí i duhové duhovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude zase skokový nárůst AIDS! :-)

      Vymazat
    2. iROZHLAS.cz / Zprávy ze světa | Související témata: Rusko HIV nákaza epidemie statistika nárůst nemoc WHO
      ‚Čísla bychom měli násobit třemi.‘ Rusko trápí rychlé šíření viru HIV, nakažených je nejméně milion

      Vymazat
    3. Sousedi dělají bordel to se dnes nevyspím

      Vymazat
    4. Paráda byla ve Vídni, ale určitě za to může Rusko! :-)

      Vymazat
  69. 28°C, parno, bouřky v nedohlednu. Spát nejdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady se to už žene, ale snad to nebude tak hrozné jako minulý týden.
      Večer jsem nezalila, spoléhám na bouřku.

      Vymazat
    2. Tady už dobouřilo a teplota klesla,tak si vyvětrám

      Vymazat