15 června, 2019

KRTINEC č.402

212 komentářů:

  1. Asfaltový holub15 června, 2019 23:29

    Heslo pro dneší noční duhovou Vídeň:

    "Kdo vás neobskáče, není Čech!"

    OdpovědětVymazat
  2. Dvojnasobny zasah!

    Co ste ale robili tych 8 min?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hádali jsme se, kdo koho a proč sprostě předběhl!

      Vymazat
  3. Soukrtky, soukrtci (a další nepřeberná pohlaví),

    dnes odjíždím na pravidelnou červnovou cestu kolem Světa (a dalších třeboňských rybníků), takže sem šoupnu dvě rezervní jamky a do příští neděle nebudu na drátě. Pak zas celé léto budu dřepět u počítače, takže s jamkami nebude problém.
    Mějte se hezky a dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybyste se chystal do okolí Vajgaru či jinam do Jindřichova Hradce, dejte vědět,můžem zajít na jedno-dvě chlazené!

      Vymazat
    2. Pozorna pumu,prý se tam už od dubna prochází

      Vymazat
    3. Hezkou dovolenou!

      Vymazat
    4. Krasnu dovolenku prajem.

      Vymazat
    5. Děkuji všem, a za týden se snad shledáme. Puma nepuma. :o)

      Jáchyme, velmi bych rád, ale přímo v JH se asi pohybovat nebudeme.
      Navíc na Vás nemám jediný kontakt a od této chvíle budu opravdu mimo internet (i kdybyste mi nějaký poslal). Tak snad příště!

      Vymazat
  4. V praze se to už zase mydlí při stavbě Mariánského sloupu.
    Já bych na jeho místě postavil tohle a bylo by definitivně popiči:

    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/lide-v-nemcovicich-cekaji-na-autobus-v-parezove-chaloupce/1763157

    A nechal bych v Parlamentu schválit rezoluci, že Křemílek a Vochomůrka se zasloužili o stát!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se divím,jak většina lidí nesnasi volný prostor,kde někde je,hnedtam musí něco postavit.

      Vymazat
    2. Jé, to je hezký! :-) Že si lidi ještě umí hrát.
      Ono by šlo takové radostné věci dělat leckde, ale to je právě výsada malinkých obcí, že se tam lidi znají a hned tak si neškodí. V městě by hned startovali vandalové, kteří se nemají čeho chytit, tak aspoň ničí.

      Jáchymovi gratulace k prvenství, Asfalťák si může trhnout, i když ale s tou Vídní má pravdu.
      U nás liják od půl sedmé, probudilo mě bušení deště do okna, asi ještě zalezu a možná i usnu.

      Vymazat
  5. Myslim, ze dobre na zamyslenie pre kazdeho...

    https://row.sk/C5Zy6

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A takovými zjednodušujícími žvásty vy souhlasíte?

      Vymazat
    2. „ Je totiž hanba, že se někdo dovede namáhat po mnoho let, aby se stal dobrým lékařem, obhájcem, učitelem nebo geometrem, a přitom není ochoten namáhat se příslušně dlouhý čas, aby se stal dobrým člověkem.“
      - Galénos

      Kdo je dobrý člověk? V dnešní společnosti je velice těžké hledat člověka, který by měl tuto vlastnost – byl by dobrý. Domnívám se, že dnešní společnost takříkajíc „nechce“ dobré lidi. Nechce člověka, který bude brát přílišné ohledy na ostatní, nechce člověka, který není schopen obětovat vše, co má svému společenskému poslání. Nehledá člověka, který by po vzoru antických filosofů „seděl celý den ve svém sudu a rozjímal o smyslu člověka, jeho bytí na tomto světě a vůbec o smyslu celého světa“. Tito lidé, pokud by v dnešní společnosti existovali, by byli předem odsouzeni k záhubě. Dnešek totiž chce člověka, který se neohlíží na ostatní, protože všichni ostatní jsou jeho potencionální protivníci a mohli by zaujmout jeho místo, pokud by on zklamal. Je hodně lidí, kteří se jako dobří lidé pouze tváří, ale kdesi uvnitř touží po neúspěchu toho druhého. I přesto všechno však existují lidé, kteří jsou i tam uvnitř dobří.

      Další věcí je, že dnes se vše točí kolem pojmu rodina, dobrá rodina, vzorová rodina, ale to je dle mého soudu jen fráze, která má člověka uklidnit a dát mu pocit falešného společenského bezpečí. Vždyť, jak se má dnešní člověk věnovat naplno rodině, když (nejen) pracovní nároky na něj kladené dnešní společností mu to v podstatě znemožňují nebo ho alespoň ve velké míře v tomto konání omezují. Je to jakýsi začarovaný kruh, z něhož neexistuje pozitivní východisko. Všechna možná východiska se vztahují pouze k jednomu – zvolit si to menší z několika zel. Například, buď se zcela věnovat své práci na úkor své rodiny, nebo své rodině na úkor vlastního vzdělávání a zdokonalování se v něm, to obojí na úkor svých vlastních zájmů. Pokud by se člověk chtěl věnovat všem třem činnostem musel by se „roztrhnout“.

      Další možností, jak sledovat a hodnotit tento problém by mohl být pohled ekonomický nebo vlastně pohled vlastnický. Tuto otázku řeší ve svém díle Mít nebo být psycholog Erich Fromm. Je lepší žít „svobodný“, bezproblémový život a nemít nic nebo jen velmi málo, nebo mít obrovský majetek a také obrovské problémy s ním spojené? V podstatě lze souhlasit s Frommovou myšlenkou, že pokud by neexistovalo bohatství, neexistoval by problém, že jeden má a druhý ne. Je však nutné si uvědomit, že v dnešní době je to prakticky nemožné, protože dnešní společnost je na majetku přímo založena.

      Je zde další stránka věci - člověka si mohu cenit na základě jeho schopností, dovedností a jeho práce, může být skvělým odborníkem, který převyšuje ostatní. Ale po lidské stránce může být tento člověk „ k nepoužití “- nemusí umět naslouchat, poradit s problémy, může to být člověk bezohledný, bezcharakterní, zlý a sobecký. Máme si v tomto případě takové osoby vážit? Co je důležitější – jeho charakterové vlastnosti ? Či jeho um hnaný po dlouhá léta jeho ambiciozitou, bezohledností k okolí, vizí jen svého vlastního já?

      Dalo by se říci, že tento problém do jisté míry nastínil i
      Karel Marx svým citátem: „Čím méně jsi a čím méně projevuješ ze svého života, tím více máš a tím více odcizený je tvůj život“. Je tedy otázkou, zda má být člověk sebevědomý, bezohledný, sobecký...má-li jít přes „mrtvoly“. To by znamenalo, že by o sobě neměl moc mluvit, nedávat najevo strach, slabosti, radost; nemít přátele, neboť by se na ně musel ohlížet a pomáhat jim s životními problémy. Musel by být ve světě skoro sám - neboť čím méně budu a čím méně budu projevovat ze svého života, tím více budu mít ( kariéru, vysoké postavení, peníze, respekt,..). Můj život ale tím pádem bude prázdný, bez lidí, přátel a já se o toto mé „bohatství“ nebudu moci s někým podělit. Mé srdce bude prázdné a můj život bude odcizenější.
      Každý z nás si proto svoji cestu životem musí zvolit sám. A je jen na něm, jaká cesta to bude.

      Vymazat
    3. Hezké nedělní kázání ☺)

      Jáchymovi kytku, panu domácímu hezké putování po světě a krásnou neděli všem krtkům!

      Vymazat
    4. Myslím tím anonymovo ☻

      Vymazat
    5. Proč tolik keců. Dobrý člověk ještě žije, napsal jakýci Roman Roláda. Jenom ho už nikdo nehledá.

      Vymazat
    6. Ládíku!!! , nečetl jste to. Měl by ste, je to o vás.

      Arcibiskup Sheen: O dobrých ľuďoch čo skončia v pekle a zlých čo budú v nebi

      Tomáš Dominik 16. júna 2019

      Dobrí ľudia o sebe zmýšľajú, že sú dobrí. Zlí ľudia vedia, že dobrými nie sú. Dobrí ľudia si myslia, že nikdy závažne nepochybia. Neprekračujú Božie prikázania. Ak aj náhodou niečo nespochybniteľne zlé urobia a nedá sa inak ako nazvať to zlým činom, majú na to vysvetlenie.

      Tzv. dobrí ľudia ak zlyhajú, nemyslia si, že to je ich vinou, ale môžu za to iní a najmä okolnosti. Jeden povie, že sa narodil ako príliš bohatý, druhý povie, že sa narodil príliš chudobný. Tí, ktorí sú bohatší, častokrát podstupujú aj rôzne terapie s psychoanalytikmi a zisťujú, čo z minulosti má na nich negatívny vplyv a vplýva na ich správanie. Hľadajú príčiny zla v podvedomí, ktoré má na nich vplyv. Komplexy z detstva, zdedené chyby od otca, matky a podobne. Svoje zlo nevysvetľuju chybnou morálkou, ale rôznymi komplexami spôsobených okolitými vplyvmi.

      Vymazat
  6. Krásnou dovolenou Zdenkovibe a dobře vychlezené 2 piva u Bajgaru pro Jáchyma i Asfalťáka, po bitvě o prvenství si to oba zaslouží.

    U nás ani kapka. Očekávané noční průtrže na SV republiky se dostavily opět v Aši a tady zbylo pořád jen dusno, i když ráno bylo krásných ledových 21°C.

    Zámek Bučovice je úžasný. Zámecká restaurace má poutač 4m2, jen se nám ji nepodařilo najít. Vstup do zámku je impozantní, s pohyblivými schody a středověkým elektrickým vedením, dveře se nám bohužel nepodařilo otevřít. Okna jsou pro jistotu zazděná, s ponecháním malinkého otvoru, aby se ušetřilo za mříže. Možná jde o regionální mučírnu nebo archlív, čert ví. V zámeckém parku chybí stromy, zato je možno korzovat ve vedru mezi ploty z buxusu odnikud nikam. Za zdí zámeckého parku je TOIka, kdyby se z toho chtělo někomu srát. Ale musí to udělat za TOIkou, což se hojně děje, jak jsem zjistil při čůrání.
    Zámek Bučovice doporučuji k návštěvě, něco podobného široko daleko není.
    https://imgur.com/6Y0Jazp
    https://imgur.com/kdiT1Kh

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      maše městské jezero s ostrovem se jmenuje VAJGAR, nikoli Bajgar.
      Já vím, popletl jste si ho s méně proslulým Vajkalem.

      Rozeznáte je jednak podle teploty vody, druhak podle toho, že v Vajkalu nežijí vánoční kapři.

      Vymazat
  7. Ještě boční pohled na impozantní vchod a na historický zámecký park. Prostor v rohu za TOIkou jsem nefotil, jen zůstal mi hluboko zařezaný do mysli. Až budu opět malířem (někfy v důchodu), hodím to na plátno a Louvre mi urve obě ruce.
    https://imgur.com/L3hJVPv
    https://imgur.com/kjfdgVN

    OdpovědětVymazat
  8. Vídní se přehnal prejt
    mohl bych z toho blejt
    ale je mi to u zadku
    však si pak vzali lopatku
    a možná i smeták
    každý tam byl feťák
    a hodili to do kýble
    nebo do bible.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ranní kávička Terezky Spencer.

      Vymazat
    2. Já proti teploušům vůbec nic nemám, měl jsem mezi nimi pár kamarádů,kteří by ovšem na podobné parády nikdy nešli.

      Nechápu, proč když za naprosto totéž co oni dělají ve velkoměstě organizovaně udělá v parku heterosexuál, říká se tomu exhibicionismus a volá se na to policie.

      Jinak ovšem považuji soukromé rekreační strkání libovolných tělesných výrůstků do libovolných tělesných otvorů (pokud se děje po vzájemné domluvě a k obapolnému potěšení a neškodí to zdraví) za soukromou věc.

      Na to, že jsem heterosexuál se nestydím, ale nechápu, proč bych se s tím měl organizovaně vytahovat, tím méně se nechat oslavovat europoslankyní či primátorem libovolných genderů.

      Vymazat
    3. Řvounů je všude plno. Asi to má něco do sebe, Jáchyme - lidi se prý málo setkávají, radši mobilují, tak to bude ta novodobá kultura lidské družnosti. Záměrně ty zprávy přeskakuju, ještě jsem nerozklikla jediný obrázek z té Vídně, tak jsem v klidu.

      Vymazat
  9. Heslo Pride pochodu ve Vídni: Teplouši celého světa, spojte se!

    OdpovědětVymazat
  10. Demonstrace a pochody jsou na denním pořádku. Ve Švýcarsku zase ženy pálí podprsenky a kravaty....

    "Na akcích, které se konají pod heslem „Více peněz, času a respektu“ a které vyvrcholí večer velkou manifestací před parlamentem v Bernu, jsou vítáni i muži solidární se ženami. Ale organizátorky jim vzkázaly, že mají pomoci tak, aby „ženy mohly stávkovat. Mohou hlídat děti nebo převzít jiné důležité úkoly“.
    Protestující ženy také chtějí, aby byly spravedlivěji rozděleny domácí práce i péče o rodinné příslušníky a lépe placené profese považované za typicky ženské." -
    https://echo24.cz/a/SegKK/aktivistky-palily-podprsenky-na-hranici-svycarsko-v-celostatni-stavce-zen

    Kdybych si měla vybrat podle důležitosti, šla bych demonstrovat proti slepicím v klecích. Divím se, že hodně lidí levná vejce z klecí stále upřednostňuje - jak se tak občas dívám v prodejnách.

    https://www.novinky.cz/domaci/506870-milion-podpisu-proti-klecim-cesi-jsou-pro-zakaz.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky muž solidární se ženami!
      Proto bych v pořadí důležitosti protestoval především proti slepicím v politice!

      (Třeba takové myruně nebo radarové pěnici by to naopak v kleci docela slušelo)

      Vymazat
    2. ...zvláště kdybych mirunu naučila zpívat (ale dalo by to práci, má děsně nemelodickej hlas, to se hned pozná hudební dřevo) a dávaly by pak v kleci dvojhlasy s pěnicí, to by bylo něco!

      Vymazat
  11. Musím uklidnit všechny, kdož se chystají do Jindřichova Hradce a okolních hvozdů:

    Podle mne to mezi Pelhřimovem a Ratmírovem nebyla americká puma, ale vietnamský adidas.

    OdpovědětVymazat
  12. V pátek jsem zakoupila v obchoďáku řecké meruňky v krabičce, půl kg za 24. Vypadaly sice dost nezrale, nazelenale, ale do koláče budou dobré. Jenže už v sobotu jsem jednu zkusila rozloupnout a byla úplně vynikající, sladká, zralá akorát k jídlu, i voněla po meruňkách (! :-)). Jak v tom našem tropickém podnebí pod oknem rychle dozrály... Tak tu dlabu řecké meruňky, do koláče jich je škoda.

    OdpovědětVymazat
  13. To: (zatím?) dvojjediný asfalto-Jáchym
    Gratulace k předpůlnočnímu prvenství - to "u nás" končily ty nekrácené a působivé Hoffmannovy povídky. Už jsem tu málem dávala upozornění na zítřejší ART - premiéroví Lovci perel z MET nahrazeny již častokrát uvedeným filmem Romeo a Julie, na internetu nebude jedno ani druhé.
    Protestující či radující se z čehokoliv mě opravdu neberouí, je zvláštní, kolik nezúčastněných se cítí potřebu se k jejich konání vyjadřovat. Že by z dlouhé chvíle?

    To: ZdenekB
    Ať Vám dovolená vyprší (a neprší k tomu) zcela dle Vašich předpokladů, pane domácí.

    To: Ládik!!!
    Jste se netrefili do otevírací doby? Já o zámku napsala podle mapy, naposledy jsem tam pravděpodobně projížděly s kamarádkou stopem za spolužačkou do Hradiště, v Buchlovicích nás tehdy provedla milá průvodkyně.
    Může tam být leccos zajímavého - jako vlastně všude:
    https://www.zamek-bucovice.cz/cs/informace-pro-navstevniky/navstevni-doba
    Jistě jste při svém dobročinném konání našli něco jiného, co Vám ukrátilo čas - pokud jste tedy souseda nevezl jen sám.

    To: Liška
    Se zájmem jsem si prohlédla, odkud jste se vrátila Vy. Krásně je tam, ba i pevnost na kopečku. A asi tam bylo i příznivější počasí nežli tady.

    To: Gaia
    Asi jste na plovce – s ohřívanou vodou bude sezóna delší?
    U nás mě po obědě a kafi vyhnal deštík z políčka.

    To: Marie
    Dobrou meruňkovou chuť. Moučníky peču minimálně, ve vedrech zcela výjimečně. Teď si dávám smetanovou ruskou zmrzku.


    OdpovědětVymazat
  14. A postavit vejce na špičku, milí krtci, umíte? Honem začněte trénovat, ať jste šikovní jako paní z Děčína.

    https://www.idnes.cz/usti/zpravy/postavila-vejce-na-spicku-cesky-rekord-miroslav-marek-z-agentury-dobry-den-ktera-spravuje-ceskou-dat.A190612_160427_usti-zpravy_pakr

    https://tv.idnes.cz/domaci/zena-umi-postavit-vejce-na-spicku-je-v-knize-rekordu.V190612_181805_idnestv_jda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušet nebudu. Ale zapomněla jsem se Vás doptat, Maruško, jaká vejce jste kupovala před tím, než se chovem slepic začali zabývat Vaši mladí, kolik jste za jedno byla ochotna zaplatit nejvíc a jak se jeho kvalita nikoliv dle ceny pozná.
      Já, pokud ty naše zrovna nesnášejí, klidně kupuji ta nejlevnější.

      Vymazat
    2. Vejce jsem, Jaguško, kupovala bez rozmyslu - jaká byla. Málokdy jsem sáhla po dražších v koutku regálu, protože jsem myslela, že jsou to "bio", což nemusím. Od té doby, co jsem se dozvěděla, jak se žije slepicím v klecích, už vždy upřednostním podestýlková, pokud jsou k mání. Dcera mě vejci nezásobuje, jestli si myslíte. Vídáme se jen zřídka a rozvozem ji nechci zatěžovat - mají práce nad hlavu, rekonstruují bydlení, všechno rozkopané, přitom oba chodí do práce.

      Zaráží mě, kolik lidí s narvanými nákupními vozíky, v nich často spousty drahých lahůdek nebo lahví alkoholu, sáhne po klecových vejcích, když vedle jsou o korunu dražší podestýlková. Já už se nerozmýšlím.

      Vymazat
    3. Je to jen humbuk slepici v kleci nic nechybí máte tam i andulky papoušky králíky a za ty nikdo nebojuje.proč také mají vše co potřebují

      Vymazat
    4. Gaio, to myslíte vážně?

      https://www.google.com/search?safe=active&q=klecov%C3%BD+chov+slepic+obr%C3%A1zky&tbm=isch&source=univ&client=firefox-b-ab&sa=X&ved=2ahUKEwjUusjNt-7iAhWDI1AKHejJClwQ7Al6BAgGEA0&biw=1408&bih=664

      Vymazat
    5. Mně tedy taky nepohodlí krátce žijících nosnic netrápí. A co kuřata, brojleři? Krmné husy? Je to jen pokrytectví, nic víc.

      Vymazat
    6. To myslím vážně a ty fotky vypelichanych slepic mě vůbec neberou slepice když pelichá tak tak vypadá i kdybyste ji pěstovali v rajské zahradě

      Vymazat
    7. A stačí vidět, jak vypadá slepice, když se ty starší rozhodnou vyhodit ji z hejna. Na dvorku! Říká se tomu "slepičí klobaná" a ta ubohá slepička nemá prakticky nikde pořádně peří, vše jí vyklobou. Musí se utratit anebo dát do hejna jinam. Takže s klecemi u zvířat, která se chovají jen na snůšku a na maso, na mě nechoďte. To je cesta do veganských pekel. A Ekotyranie většiny menšinou.

      Vymazat
  15. To: Marie
    Možná jste už viděla - od 10:30 min. pan Svěcený (hraje od 17:12 a 24:10):
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12646379162-doupe-mekyho-zbirky/219542150050005/

    Všem hezký zbytek neděle a na psanou zase po ní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co říci ke Svěceném - že má dobrou techniku? Pořad ukazuje fúze vážné a populární hudby, no dobře. Ale jednostranná orientace jen na americké vlivy, to nemusím, z toho kouká čertovina (byznys). Ostatně oba chlapci, Mekky rovněž, příliš vynášejí ty své anglické a americké kontakty, na můj vkus.
      Mnohem víc mě zaujala dívčina na začátku, Ráchel znám z nějakých hudebních akcí a mám radost, jaká je z ní hudebnice. Zpívá krásně a na rozdíl od těch dvou pardálů, je to čisté stvoření.

      Vymazat
  16. No jo, Gaia měla pravdu, jsem zbrklá. Otevřela jsem počítač, nabídlo mi to novou jamku, já tam hned vlezla (abych předběhla krtečka-stalkera :-)) a...

    BJ, nevím, proč bych se nemohla vyjadřovat ke stávkám a manifestacím, i když se jich neúčastním. Manifestace mohou ovlivnit politické směřování v našem státě směrem, se kterým nesouhlasím. A to se mě týká, ne?
    Kdyby se zákaz klecového chovu slepic opravdu chystal pro dobro slepiček, tak bych to i chápala. Ale je to bohužel zase jen politika, u nás zavřít doposud prosperující chovy slepic a výrobu vajec - a vše dovážet ze západních zemí EU za ceny, které si určí. Naivní je ten, kdo věří, že je za tím něco jiného. To samé s vepřovým, s hovězím atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že je to politika. Ale od čeho tam máme draze placené komisaře, tak ať něco prosadí!! Myslím, že zakázat nám česká vejce by byl poslední hřebíček do rakve EU u nás. A to mučení slepic je šílené!

      Vymazat
    2. Slepice nikdo nemučí

      Vymazat
  17. Vrchní, prchni!
    http://outsidermedia.cz/vrchni-prchni/
    "...
    Tehdy falešný číšník okrádal restaurace, když vybíral od hostů útraty a přivlastňoval si je. A byl natolik pohotový a obratný, že když ho skuteční číšníci v Karlových Varech odhalili a honili po kolonádě, po rychlém nasazení blonďaté paruky celý dav číšníků pronásledujících jeho jako zloděje přesměroval a přidal se sám k pronásledování (sebe sama). Tehdy jsme se velmi dobře bavili. Děj filmu i herecké výkony jeho protagonistů byly velmi dobré a okrádán byl někdo jiný než my sami. ...
    ...Jsme nyní diváky (a někteří z našich spoluobčanů i přímými spoluaktéry) pokračování filmu „Vrchní, prchni“, a to v jeho zmodernizované podobě. Nejde přitom již o veselohru, v lepším případě o tragikomedii, která může vyústit do špatného konce. Pro nás všechny i pro tento stát. Problémem přitom je, že účastníci těchto demonstrací (jako jeho přímí aktéři) sledují pouze ty zástupné terče, které jim byly předhozeny, bezmyšlenkovitě používají předžvýkaná hesla, která jim byla vložena do úst či rukou, zatímco jim uniká podstata věci a její souvislosti, zatímco vrchní Babiš v tomto pokračování filmu odmítá ale prchat s poukazem na to, že on nic neukradl, že zloději jsou jinde.
    Nestranný divák tak přichází k poznání, že pokračování filmu „Vrchní, prchni“, které bylo zinscenováno a přeneseno do praxe, by mělo být uváděno již pod upraveným názvem „Mezi námi zloději“. A tomu by měla odpovídat i zásadní změna jeho scénáře..."

    OdpovědětVymazat
  18. A Větvička dodává k Sudeťákům a jejich mejdanu:
    "Ještě cosik ze srazu kamošu ze Sudetoněmeckeho krajanskeho združeni"
    https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717400

    Fotky řeknou víc, než slova.... Ti nezapomněli a pořád stojí na startovních blocích.

    OdpovědětVymazat
  19. Baba J. napsala : Protestující či radující se z čehokoliv mě opravdu neberouí, je zvláštní, kolik nezúčastněných se cítí potřebu se k jejich konání vyjadřovat. Že by z dlouhé chvíle?

    Proč by se někdo nemohl vyjadřovat k čemu cítí potřebu, Babo rýpavá ? Zrovna tak nikoho nezajímá co tebe bere a nebere, ale nevyčet ti to.
    A ještě urážej, oni ostatní důchodci jako ty mají imrvere dlouhou chvíli, asi, když nenípaj mandelinky? Rejpavá závistivá babo.

    OdpovědětVymazat
  20. Tužka napíše,...je to opravdu dost let,...to ještě žila na chalupě moje nevlastní prateta. Té liška,/paní Liško, promiňte/...bylo léto, / asi měla mladé, / dokonale vyplenila kurník a odnosila slepičky.
    Prateta z toho byla dost nešťastná, protože prodávala vejce do jedné rodiny dole ve městě, byl to pro ní příjem k velice malému důchodu.
    Věděla jsem o jedné drůbežárně, kde vždycky v létě odprodávali loňské, staré slepice, když nové, mladé, začaly snůšku.
    Netroškařili,...deset slepic za stovku namačkaných v krabicích v dodávce prodávali na návsi každý pátek,...lidi si to kupovali na nedělní oběd a do mrazáku.
    Já je koupila pratetě k chovu.

    Otřesný zážitek, který si pamatuji na celý život. Se slepičkami jsem okamžitě jela na chalupu. Teta pro ně měla připravenou ohrádku ve stínu pod jabloní. Slepice se svázanýma nohama ležely v krabici, všechny přežily živé, vyděšené. Po rozvázání nohou hlasitě naříkaly, nepostavily se na nohy, v kleci byly zvyklé se pohybovat na kovových roštech po kloubech,...klouby bolavé, drápy zmrzačené,...kdákaly, bály se, poprvé na vzduchu, poprvé mimo klec. Seděly, tiskly se k sobě a schovávaly si hlavy navzájem do peří.
    Chtělo se nám s pratetou nad tím úděsným divadlem brečet. Hladily jsme je, namáčely prsty do vody a dávaly jsme jim pít,...neuměly to, byly zvyklé na napáječky, tu jsme neměly.
    Až dovečera jsme se jim věnovaly, boláky a holá místa bez peří jsme jim natřely jitrocelovou šťávou, namáčely zobáky do vody,...ještěže dokázaly klobat zrní, to v drůbežárně dostávaly.

    Druhý den to už bylo lepší, některé začaly už i trochu normálně chodit, ale ochrnuté a sevřené drápy jim dělaly problém, každou chvíli se převalily, s máváním křídel a kdákáním se pokoušely postavit.

    Když jsem tam přijela za týden, už běhaly,...prateta jim pařátky rozmasírovala, zmátořily se, začaly nést,...a jak bylo jejím zvykem, slepičky vždycky u ní dožily k přirozené smrti,.....chodila je do lesa zakopat,....občas jejich hroby vyhrabal nějaký divoký labužník,....přirozený koloběh života.

    Klecová slepice to týrání vydrží rok, pak ze stresu přestává nést, vymění je za nové, mladé.

    Je to pár let, četla jsem knihu od pana Attenborougha, toho, co točí filmy o přírodě a životě zvířat, o ekologii. Tak ten tam napsal,....cituji nepřesně,...za to, co dělá člověk a lidstvo jako celek s přírodou a zvířaty, si zasluhuje dojednoho vymřít,...včetně mne, já jsem stár, už brzy ukončím svou ničitelskou cestu.....

    Člověk se snaží uniknout přírodním zákonům, nechce je vidět a respektovat,....je předpoklad, že dojede na svoji chamtivost a bezohlednost.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Tužko, je to dojemné, ale mě spíš zajímá péče o děti v rodinách, než slepice a jejich krátký životní cyklus. To bych se za chvíli mohla zamýšlet nad tím, jestli jahodník nemá taky právo na život, a řádný život, ne jen tak natlačený v nevyhovujícíh podmínkách na záhoně a po třech letech plození vyhozený na kompost. :-)
      Vdyť i ten jahodník by se mohl nechat dožít třebas deset let, spokojeně se zelenat a tu a tam dát pár jahod, na co jich potřebuji kila, ne?

      Vymazat
    2. Tisíc slepic v jedné hale to musí byt stres ještě větší než v klidu v kleci, ty slepice bojují o hierarchii prateta s loukou u lesa a deseti slepičkami by uživila tak jedny sousedy a to ještě jenom v létě když nebudou velkochovy bude hladomor

      Vymazat
  21. Tužka napíše pro paní Alenu,....víte, že já nemám moc v oblibě ty ničitelské práce na zahradě,....když jdu prořezávat stromy, dám si vždycky skleničku rumu,...alkohol u mne umrtvuje veškeré citové rozpoložení,...komec sentimentu.

    Když protrhávám zeleninu,...taky si říkám,....kdo ti dal tu moc rozhodnout, kterou rostlinu nechat žít, kterou ne,....nebo,...krásné hlávky salátu,....uříznu, roní mléko,....mám s tím problém od dětství,...a už jsem to psala víckrát,....jím maso,...jsem pokrytec, chutná mi, nechávám pro svůj chuťový zážitek zabíjet zvířata. Jenže, maso asi potřebuji. Třikrát jsem se rozhodla, že nebudu jíst maso,...ale, už třetí den ztrácím energii a sílu, chce se mi spát i ve dne,...jsem masožravec. Když si dám v poledne tak 150-200g porci červeného masa, vydržím do večera, mám dost sil, nemám hlad, ani chutě na jakékoliv jídlo,...jsem masožravec odpodstaty. Vůlí bych zvládla, odepřít si maso,...vydržela jsem to jednou tři měsíce,...zhubla jsem o dost kilo, musela jsem začít víc spát, tak osm hodin, a stejně jsem dencoden bojovala s únavou a jakousi nechutí se pohybovat.

    Tam, kde mám možnost snižovat své nároky na přírodu, tak se snažím,...stopu jistě zanechávám,...to ostatně každý,...jde o to, jak hlubokou,....?

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jste se nerozmnožila, máte od planety velké plus

      Vymazat
  22. Máme krásně vyvětráno, ještě teď mi tu oknem proudí čerstvo.

    To: Alena
    Určitě se můžete vyjadřovat k čemukoliv. Pokud si ale myslíte, že demonstrace a manifestace mohou ovlivnit politické směřování v našem státě směrem, se kterým nesouhlasíte, není to na anonymních diskusích poněkud málo? Nic Vám (či jiným) přece nebrání v účasti na jiných sroceních, zastávajících názory Vaše, ba ani v jejich organizování, pokud je zatím nikdo nesvolává.

    To: Marie
    Vnímám cachtání se jiných jinak nežli Vy, Maruško - pánové Svěcený i Žbirka mi tak nepřišli. Tuhle jsem tu v souvislosti s taxikařením Ládika!!! na Vivaldianno pana Svěceného vzpomněla. Moc mě tedy potěšilo, jak se s nemocí i ostatními problémy popral a přeju mu, aby nás svým uměním těšil ještě hodně dlouho. Totéž zajisté i slečně Skleničkové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ, neraďte mi, co bych měla či neměla dělat. Poradím si sama. Děkuji.

      Vymazat
    2. To: Alena
      Radit Vám bych si opravdu netroufla, paní Aleno - dovolila jsem si pouze vyjádřit svůj názor k Vámi mně napsanému.
      Ke slepicím bez komentáře - zkušenosti mám pouze s naším pidi malochovem.

      Vymazat
  23. „Čau lidi, teď hodně lidí naštvu. Chystá se největší demonstrace od listopadu, no a najednou přichází zpráva Centra pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu Akademie věd ČR. Která říká… no, já se skoro stydím to říct. Říká, že je líp. Ano, už JE líp. Tak, jak jsme slibovali, že ANO, BUDE LÍP, tak už JE LÍP. Máme to na papíře,” píše Babiš, respektive Babišův podpůrný tým marketingových specialistů na premiérově facebookové stránce.
    Jupí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zanedbávaná história – predkolumbovská Amerika

      Pán Bavor ma upozornil na článok na portáli Ancient Origins, ktorý upozorňuje na spôsob výuky dejepisu na školách v USA. Deťom začínajú dejiny Ameriky vznikom USA, už ako desaťročné sa učia poznať spamäti všetkých 50 amerických štátov a v žiadnej ich učebnici sa nevyskytuje táto mapka:
      https://poznamkypanabavora.wordpress.com/

      Vymazat
  24. Prostá výměna Babiše
    17. 06. 2019 - EB

    Podle článku 68 Ústavy prezident jmenuje ostatní členy vlády poté, co jmenuje jejího předsedu. Nejdříve nového premiéra, pak ministry. Potom vláda do 30 dnů předstoupí před Poslaneckou sněmovnu a požádá ji o vyslovení důvěry. Používání obratu „pokračování stávající vlády s novým premiérem” je silně zavádějící, a to často záměrně. Podle Ústavy prostě nemůže existující vláda pokračovat s novým premiérem. I kdyby zůstali všichni ostatní členové vlády, jedná se podle článku 68 o „nově jmenovanou vládu,” která musí požádat o důvěru. Tento základní ústavní princip je nepřesně prezentován těmi, kterým je jasné, že „výměna premiéra” zní veřejnosti mnohem přívětivěji než „pád vlády.” Tito intrikáři chtějí ČSSD vmanévrovat do pozice, že požádá o „výměnu premiéra” s tím, že jakmile k tomu dojde, začnou na stranu vyvíjet násobně vyšší tlak, aby v hlasování o důvěře „nově jmenovanou vládu” nepodpořila.

    OdpovědětVymazat
  25. Zdravím do Nory.
    Co se týče houslisty Svěceného, prostě jsem jen napsala svůj názor, protože jsem byla oslovena a zmíněn odkaz na pořad. O jeho nemoci nic nevím a přeji pánovi uzdravení.

    Pokud jde o slepice a jejich chov, je to o výchově, s tím souhlasím. Obě moje babičky a pak rodiče měli pár slípek a moje děti je měly jako zvířecí kamarádky, každá svoji, leccos je učily a hrály si s nimi. Slepice byly opečovávány a respektovány jako jiná domácí zvířata. Nikoho by nenapadlo jim mrzačit nohy a pod stresem z nich dolovat vejce. Dobrý hospodář si zvířat vážil a staral se o ně co nejlépe - i když se s nimi nemazali, ale i děda, který jezdil jako kočí s koňmi, říkal: když jsem musel uhodit koně bičem, bolelo mě to víc než toho koně.

    V noci tu trochu pršelo, ale už je zase parno. Chystám se na večerní koncert, v kostele bude příjemně.

    OdpovědětVymazat
  26. K večeři lívanečky z kefíru a zorba s jahodami, výtečné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K večeři chleba s máslem a rajčaty, cibulkou, vejci a šnytlichem..

      Vymazat
    2. Já si dal na trase kolem Vajgara v hospodě párek v rohliku s kečupem a malé pivo.
      Dorazil jsem se doma od snídaně zapomenutým zbytkem ovesných vloček máčených v čaji
      Jako zlatý hřeb polknu prášky s vodou z vodovodu a jdu spát.

      Vymazat
    3. Já si taky někdy dávám párek v rohlíku, hlavně když jedu z chaty k večeru - u pumpy tuto pochoutku mají za 16,- :-)

      Vymazat
    4. Ideální je jenom párek, po rohlík už je v něm.

      Vymazat
  27. Konečně jsem se dostal k práci u pc... čtu si od rána na mobilu, ale psát nejde, což je škoda.

    Včera byli Tři bratři v Č.Těšíně (Lolek, Bolek a Čolek nebo Lešek Měšek Češek... čert ví) - letos byl i 4. bratr Nguyen Trang Phung Mingh.

    Dnes hodně pojížděk, včetně poježdění trávy:

    https://imgur.com/FwEnRON
    https://imgur.com/w5pbSql
    https://imgur.com/nasVxWR

    Pro BJ: švrlat vřetenovou sekačkou chce každý den nebo obden, později je potřeba fyzička. Nejvyšší strniště je 10cm, ale to je škaredé, ideál je 3-4cm.
    Taxikář bere prachy a to já nejsem, nedělám taxikáře pro peníze, ty si mnohem lépe vydělám jinak. Takže taxikář nikdy.

    Z Bučovic jsem dal do navigace Ždánice, po cestě je Ždánický les. Zkusili jsme několik odboček, čtvrtá byla dobrá. 200m dovnitř, habrová doubrava s vtroušenou lípou. Stín, dobrý vzduch, ne to žhavé peklo někde ve městě. Vytáhl jsem vodu a 2 kempinkové židle a 4,5 hodiny jsme kecali, pořád máme o čem.

    OdpovědětVymazat
  28. Tužka napíše,...paní Gaio, Váš příspěvek,...Tisíc slepic v jedné hale,....tak k němu lze napsat opět jeden poznatek.

    V polovině devadesátých let se muž mé mladé sportovní spolupracovnice vážně zranil,...rok po nemocnicích, rehabilitačních ústavech....pak dvě francouzské hole a schopnost pár desítek kroků a zpět domů do desátého patra paneláku. Požádala mě, abych k němu dvakrát týdně chodila ho masírovat a rehabilitovat. Po několika měsících to bylo horší,....sám mnoho hodin zavřený doma, málo pohybu, psychika byla u bran pekla. Řekla jsem jí, že to jde všechno k horšímu, tělo i duše, že musí udělat nějakou změnu.
    Rodina se bála o problému s ním mluvit,....požádali mne,...z toho nikdy nemám radost,...ale, ujala jsem se toho, velice nerada,...doporučila jsem mu opustit byt v desátem patře, odstěhovat na venkov do přízemí a několikrát denně vyjít ven,...a přiměřený pravidelný každodenní pohyb na vzduchu.

    Odstěhovali se na venkov, ale byl problém, aby ráno vstal z postele a chodil,...tak k tomu bylo třeba něco, co by ho nutilo....ale co,...

    Nikdy nežili na venkově, jejich rodiče i prarodiče taky ne,...zkušenosti s venkovským prostředím, pracemi na zahradě a chovem čehokoliv, nulové.

    S jeho ženou jsme probraly možnosti,....doporučila jsem jí slepičky,...ze všech živých tvorů vzhledem k nárokům a ještě užitku, jsou nejméně náročné. Přístup k vodě, nahrabou si, a trochu bezpečný hřad na noc,....vejce snesou i do starých lavorů s trávou.

    Koupili dům se starou zanedbanou zahradou, finančně byli nadoraz.
    Roky jsem jim pomáhala radou co a jak, zúročila jsem své znalosti z mládí,....kurník pro dvacet slepic jsme udělaly ze staré veliké skříně. Na kovových nohách z vyřazených židlí, naležato skříň, v ní tři bambusové tyčky jako hřad, jedny dvířka jako otvírání, na nich lišty,...otevřely se, slepičky seběhly, nebo sletěly. Druhá skříň totéž, ale s hnízdy ze sena na snášení vajec.

    Muže časem zapojila do péče o slepice,...nakonec to byl on, kdo vstával před východem slunce a otvíral kurník, měnil vodu, sypal zobání, sbíral vejce, popisoval datum snůšky....rozhýbal se, začal dělat i další práce, na které stačil,....

    V současné době, po dvacetipěti letech, mají rodinnou farmu, chovají pět stovek slepic v kurnicích podobných jako ty původní ze skříní, /které jsme udělaly s minimálními finančními náklady,/ protože byla obava, že slepice pochcípají, že se nebude práce dařit.

    K zahradě přikoupili další pozemek, udělali malý sad třešní a dalších peckovin, také jabloně, slepice bezplatně dělají údržbu, udržují trávník, pochytají škůdce, vrtule třešňová a obaleče nemají šanci. Lehké druhy slepic vyletí i na větve a dokáží likvidovat škůdce i na stromech. Kohouti a dva psi hlídají slepice proti útoku dravců, slepice jsou rozděleny a odděleny plotem do houfů s jedním kohoutem.
    Pět stovekk slepic, takhle by se jich dalo chovat i tísíc a víc, dostatečně velký pozemek, dobře vše zorganizovat,....poradila jsem jim, aby na zimu nad kurníky opatřili staré vyřazené stany co jsou na společenské akce,..slepičky mají teplejší prostředí bez sněhu,...takže snáší brzy na jaře víc vajec.

    Dokonce jedno z dětí se rozhodlo po studiích pracovat na plný úvazek v rodinné farmě. Z toho má jeho otec největší radost, že osudový looping, který mu tak zacloumal životem, nezničil úplně všechno,....život jde dál, sice jinými cestami, ale radosti jim taky přináší,...je jim přáno.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      dík, moc rád vás čtu.

      Vymazat
    2. Pěkný příběh ze života.
      Ano, slepičky vyčistí zahradu od škůdců. My jsme kdysi měli pět lískových keřů, ale ořechy nám začal likvidovat nosatec lískový. Došlo to tak daleko, že jsme lísky museli vykopat, protože to bylo nanic. Všechny plody napíchlé a prázdné. A jediné řešení, které tehdy odborná literatura nabízela, byly právě slepice - pustit je pod lísky.... jenže to nešlo zařídit. Škoda, já jsem vždycky chtěla mít pár slepiček, ale s tím dojížděním by to nešlo a co s nimi přes zimu. To by zase byl další úvazek.

      Vymazat
    3. Hezká pohádka hlavně ten hepyend slepice udržují trávník. To mohl napsat jedině někdo,kdo viděl slepici tak leda na obrázku v dětské knížce.

      Vymazat
    4. A ty zasněžené stany nad kurníky, to musí byt idyla a těžce zraněný pantáta,co nemohl ani bez berlí chodit, jak se o to stará.....

      Vymazat
    5. Gaio, já vím, že je zahrada pak celá rozhrabaná a pokaděná, však nepíšu o trávníku, ale o škůdcích. Dělává se to ale tak, že se slepice nechají v mobilní ohradě, ta se přemístí po čase jinam. Přitom se musí slepicím přistříhnout křídla atd.
      Uhrát to jde, ale musí tam člověk být denně.

      Vymazat
    6. To psala tužka,že slepice udržují trávník, mela by si někde zjistit, jak takový vypadá po týdnů údržby

      Vymazat
    7. http://www.potravinovezahrady.cz/slepici-les-aneb-nizkonakladovy-chov-slepic/

      Vymazat
    8. V našich podmínkách nevyzkoušený,to je ta klíčová věta

      Vymazat
  29. Zajímavý blog jednoho pána, za přečtení stojí i jeho další články:
    "Den D očima pravicově extremistického kremlobota"
    http://nonserviam.cz/den-d-ocima-pravicove-extremistickeho-kremlobota/

    OdpovědětVymazat
  30. Ještě k jezeru Bajgar v Jindřichově Hrádku: Píše se Habana, Cordóba, kába... atd.; ale čte se to "havana.... vajgar". To je jasné i Dítěti.
    Má jezero přítok a odtok? A ten ostrov je sopečný?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jižně od jezera je Joachimstrasse a pod jedním veluxem jsem zahlídl rozšlapaný stepler.

      Vymazat
    2. Pochopitelně má oboje - na rozdíl od Máchova jezera, které jak známo rybník, je Vajgar mírně adaptované jezero. Přítok se jmenuje Hamerský potok a proti proudu je kaskáda dalších rybníků, které jej zásobují poslední zbytky ornice a umělými hnojivy, které do nich splachují deště z hydroponických kamenitých polí.

      Stepler, který jste viděl, je starší ojetý kus, není rozšlapaný, jen jej přestavuji na pohonnou jednotku první vajgarské ponorky.

      Ostrov na Vajgaru je skutečně sopečný. Vznikl následkem myšlenkové erupce dávného jindřichohradeckého mocipána, který jej daroval své ženě.
      Uvažuji o možnosti jej obsadit, vyvěsit vlajku s krtkem a vyhlásit samostatnost. Bohužel se musím spokojit s monarchií (budu samovládce i národ současně), na republiku nejsou lidi a stejně by nás listí, olšová kůra a rybolov víc neuživily.

      Vymazat
    3. převládá španělská výslovnost - Bajgar=Vajgar.
      Taktéž na Sibiři - Bajkal=Vajkal.
      Ve Slezsku je Bohumín.

      Vymazat
    4. Teď jsem se vrátil z výpadu do Gorolie, která je na hranici s Galicií a tam je zas všechno jinak. Jenom Barbara je tam Varvara.

      Vymazat
    5. Špadělská výslobnost u nás břevládá bouze v sezódě chřibek a rýby, když vanou studené větry kaňonem Nežárky.

      Vymazat
  31. → do Evropy, konkrétně na hranici mezi Tureckem a Řeckem, dorazil po dlouhé době první „neruský“ zemní plyn… z Ázerbajdžánu, plynovodem TANAP…"

    Hele, Tatranský národní park podtuneloval Tatry a Slováci se tajně se prokopali přes Turecko a Řecko do Azerbadžanu!

    Za chvíli povedou tajné roury až k nám a Slováci budou odčerpávat naše zkapalněné ropné břidlice a dovážet je přes USA do Polska!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže Azerbajdžbán je Rusko, hlavní město Moskva; hlavní město gubernie je Baku.

      Vymazat
    2. Azerbajdžan se prostřednictvím TANAPU stal slovenskou gubernií.
      Hlavou tamní církve se stává Jaha, který tam provádí intenzivní internetovou pastorační činnost.

      Vymazat
    3. A co na to pí Čaputová?

      Vymazat
    4. PČ se učí azerbajdžansky.

      Vymazat
    5. Uvažuje o přesunu hlavního města Velkého Slovenska do Baku.

      Vymazat
    6. "Hlavou tamní církve se stává Jaha,..."

      Pan Jachym (zrejme nejako ovplyvnovany AH) ma nejake tajne informacie. Zatial je, co uz mam robit, hlavou katolickej cirkvi v Azerbajdzane salezian Fekete. Ono, papezi mi to robia napriek. Kde bolo v poslednych rokoch neobsadenee miesto - poslali tam ineho. Naposledy Lacha do emeriky. Predtym som chcel na Island - kdeze, poslal mladeho bruchaca Tencera. A mohol by som pokracovat.


      https://sk.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Fekete

      Vymazat
    7. Tak bude v baku normální schizma.
      Církev svatá se dvěma až třemi papeži je historicky vyzkoušená.

      Pokud by se sv. Franta cukal, vždycky má Jaha možnost sahnout po řešení toho Jindřicha s vysokou spotřebou manželek a založit po vzoru anglikánské církve slovenkánskou církev azerbajdžánského ritu.

      Vymazat
  32. Jsou na Bajgaru lodě? Je ostrov (má už název?) vůbec prozkoumán? Nemá status jako Surtsey?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je zjevné, že jste na samotě zcela odříznut od základních zanlostí.
      Na Vajgaře pravidelně trénoval Chalupa, který pochází z blízké vesnice Nová bystřice.

      Nyní je Vajgar proslulý závody dračích lodí.
      ******
      Ostrov dosud jméno nemá, čehož ostatně hodlám využít při jeho anexi.
      Sporadické nájezdy na něj podnikají domorodci na bruslích, když Vajgar zamrzne.
      V létě jej navštěvují vytrvalostní plavci (při nižším stavu vody vytrvalostní chodci) spolu se svými vytrvalostními samičkami a obohacují chudou půdu o latex a v něm obsažené tělesné sekrety.

      Vymazat
    2. http://www.vkvajgar.cz/cs/section-185/chalupa-cup.htm

      Vymazat
    3. Dalo se čekat, že po Bajgaru popluje i šalupa.
      Co větry? Vane tam městská bríza?
      Po anexi musíte vybudovat most na pevninu.

      Vymazat
    4. běžný most vylučuji - musel bych celou noc hlídat, jestli nehrozí invaze.
      Na padací most je úžina příliš dlouhá.

      Počítám s tunelem podle vzoru lamanče.
      Akorát bude nikoli podmořský, ale podbahenní. Odmítám kvůli tunelu pravidelně solit vodu na úroveň mořské...i když by se pak možná do hradeckého Krtčího moře splouvali vytřít norští lososi.

      Vymazat
  33. Manžel na chodníku upadl, tak tak se doplazil domů. Zhoršuje se mu neuropatie, pro léky apo doktorech už jenom autem. Nadává, že mu stejně nepomůžou, ani neurolog ani další specialisté. Jíst skoro nic nemůže, jen buchty, krupičkovou kaši a brambory s kouskem masa. Denně ho masíruju, obávám se, že budu mít doma ležícího pacienta. Fakt se bojím, co bude. Radši sem ani nebudu moc psát, nechci šířit blbou náladu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi líto. Ale piště, blbější nálada už stejně nemůže být.

      Vymazat
    2. Nepatřím mezi zatvrzelé optimisty, ale nejspíš vidíte situaci moc černě.

      Chce to mnohem delší čas.
      Moje dcera (čtyřicátnice) byla ještě před rokem v plném invalidním důchodu, měla problém se vypravit na dlouhou túruru přes kuchyň apředsíň na záchod, pravidelně se složila jako když jí přestřihne nitky,nyní chodí i bez apartní bez francouzské hole, bez které ji považovali za těžkou alkoholičku, přestože je abstinentka...ale když vrávoráte na chodníku a dvakrát sebou seknete při přechodu parkoviště, dopadnete jako Zeman.
      Zdravá nikdy nebude, ale čtyři dny v týdnu chodí do práce u dvou zaměstnavatelů (jeden typ práce by nevydržela, takhle střídá zatížení různých partií).

      Takže držím palce!

      Vymazat
    3. https://eshop.hillvital.eu/neuropatia/?gclid=EAIaIQobChMItfPuvo7z4gIVx8myCh33ugkCEAAYASAAEgJolvD_BwE

      Vymazat
    4. Držím pěsti, Maruško - ať je brzy lépe. Pro začátek alespoň v tom, že manžel uvěří, že mu lékaři pomohou, co to jde a že žít lze i s různým omezením.
      Pište dál - není to šíření "blbé nálady".

      Vymazat
    5. Díky za účast. Hlavně mi prosím vás neraďte, tady není rady. Muž sám ví nejlíp, co a jak , je nejchytřejší na světě a všichni jsou pitomci, jen mu ty jeho nápady na vyléčení nějak nevychází. Po doktorech jezdí stále, ale toho nadávání, oni už ho taky přeposílají dál, protože s ním je těžká domluva... Nepomáhají všeliké léky ani alternativní prostředky, čínští doktoři ani akupunktura, je mu stále hůř. Líp nebude, jde to už 25 let s kopce. Těch jeho 10 chronických chorob ještě šlo, ale před 4 roky spadl někde na návštěvě ze schodů, polámal si kosti a otřes mozku. Od té doby je to zlé, škoda mluvit.
      Píšu to hlavně proto, abyste věděli, že se leckdy přemáhám, ale je člověku všelijak. A taky vím, že všude je něco, tak se to snažím brát.

      Vymazat
    6. To si myslel můj otec taky. Na stará kolena propadl homeopatii a dalším fantaziím - léčil se močí... (svou) :-), vysílal a přijímal signály z vesmíru...
      Já jsem se o to moc nezajímala, protože to stejně nemělo cenu, naši na stáří byli dvojka.
      On i umíral rozlobený - hlavně na mě, že jsem nechápala jeho léčitelské schopnosti; a taky že jsem mu nepřinesla počítač, na kterém by si býval našel léčbu a vyléčil se sám...
      Starý či stárnoucí muž, co si myslí, že rozumí všemu a ostatní kolem něj jsou na nic- to je hrozná situace.
      Marie, moc vás lituji a rozumím vám. Nedá se dělat nic, jen pomáhat, pečovat a doufat.
      Ale věřím, že ty, co se vysmívali a vysmívají Zemanovi a dělají z něj kvůli vrávorání a motání, způsobené neuropatií, ožralu, osud vytrestá!

      Vymazat
    7. Tak to bych si o Vašem panu otci nepomyslela... :-) Urinoterapii muž taky zkoušel, pyramidu má ještě v kůlně. Víte, nejhorší je, že nikdy nedal na dobře míněné rady - aby cvičil, nepřejídal se, nejedl tak moc smaženého, atd. Jako malé dítě, teď nese následky.
      Nelitujte mě, já to zvládnu, kam až to půjde.
      Na Zemana si taky často vzpomenu a věřím, že na ty vysmíválky dojde.

      Vymazat
    8. Umřeme všichni, s radami či bez nich, anonymní chytrolíne.

      Vymazat
  34. Jáchymě, ten stepler jste netrefil. Bydlet u jezera, koupím si veslařský trenažér. Není velký, dá se zakopnout pod postel. Pro pocit vody bych nechal kapat kohoutek a nějakým časovačem bych občas spláchnul, jako že byly peřeje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Preferuji pádlování nohama a vestoje! Navzdory zakřivení země pak vidím dál a uvidím každou případnou niagaru ještě dříve, než zjistím, že kolem mne temně hučí.

      Vymazat
  35. Třeba nejste Jáchym, ale Karel des Fours Walderode... v tom případě gratuluji k vrácení Hrubého Rohožce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem, ale fandím mu.
      Doufám, že obnoví tamní tradici výroby hrubých rohožek.

      Já koupil jednu čínskou a po roce jsem ji musel svýma zlatýma českýma ručičkama od základu rekonstruovat, protože se rozpadla.

      Vymazat
  36. https://www.stromroku.cz/uvod
    Hodil jsem to borovici na skále.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejste patriot.
      Já bych to in memoriam hodil tomu nebožtíkovi dubovi, co spadl do potoka pod vaším barákem po zásahu Ufo - či čoho.

      Vymazat
    2. Kdo ví, komu vlastně hlas poslal pan Jáchym. Naše 3 (včetně BJ)šly "našemu" krajskému dubu. Ta ostrovní borovice je moc hezky vyfocená a poutavá - i na dlani téměř přesně posazená. Stromy jsou pěkné všechny, zaujala mě i planá hrušeň, hrušku z ní jsem zatím nikdy neochutnala.

      Vymazat
  37. Dnes bylo příjemné počasí 26 stupňů je krásné, 28 už je moc a tak k vodě,je zajímavé,jak 2 stupně jsou pocitový rozdíl
    ja dnes na plovku nešla,musím to omezit a pracovala jsem na zahradě tak usilovně,až se mi polamalo kolečko od sekacky,doufám,ze seženu nové kvůli kolečku kupovat novou sekačku se mi nechce ale když jsem hledala papiry jaký to je typ,zjistila jsem,že ji mam už 17let,tak to by neškodilo upgrejdovat

    OdpovědětVymazat
  38. Tužka napíše pro Anonymní 18.června, 2019 14:48, www.potravinovézahrady,...díky, tento portál jsem neznala, přečtu si postupně některé zajímavé články.

    Měli jsme velikou zahradu, sad se stromy všeho druhu,...chovali jsme pravidelně 50 slepic. Od časného jara do prvního sněhu se vypouštěly do sadu. Trávu nebylo třeba sekat, vyštípaly oblíbené rostliny až ke kořenům, byla to zejména pampeliška, pak šťavnaté jednoleté druhy někdy i ostatní porost. Čeho se nedotkly, byl šťovík a křen. Zlikvidovaly popadané plody, nebylo třeba je uklízet, ostřejší druhy trav někdy vyrostly, to když měly dostatek těch jemných druhů. Že se občas šláplo do guána, to se na venkově nebere jako problém,...slepičí trus je cenné hnojivo.
    Stromy se nikdy ničím nepřihnojovaly, nestříkaly, tím, že slepice stačily zkonzumovat poškozené plody tak se nešířily ani různé nemoci plodů. Slepice je do sadu naprosto ideální,...jen je třeba dodržet vzájemné parametry,...počet slepic a rozloha, plocha půdy.
    Když máte deset slepic na pár metrech čterečných, tak to vypadá jistě jinak, ale z tohoto poměru nelze vyvozovat obecně platná pravidla.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě tak to dělali rodiče a prarodiče. Slepice (bylo jich tak mezi 5-10) měly kurník s výběhem, ale pouštěly se odpoledne na trávník pod stromy. Trávu nebylo třeba sekat, stromy nikdo nestříkal a jablka, hrušky i švestky byly zdravé, dokonce stará broskvoň, do které uhodil blesk, pak ještě rodila asi 15 let a dobré broskvičky. Bez všeho hnojení, jen se občas zalilo slepičím trusem máčeným ve vodě. Máma mi ho vozila i do Plzně, na zalití dvakrát za sezónu, nejlepší hnojivo.

      Vymazat
    2. Kdo dnes ma velkou zahradu a sad se všemi druhy stromů? A ještě odpoledneje doma a má čas vypoustet slepice na pastvu? A při 9 miliardách lidí to nebude ani do budoucna.

      Vymazat
    3. U našich byla zahrádka pár metrů čtverečních, a stromy přece nejsou podmínkou chovu slepic, stačí jim tráva a občas šla máma někam nažít kopřivy, co se týče zeleného. Mluví se o užitečnosti slepic.
      Velkochovy a jak je zařídit je zcela jiná otázka. Slyšela jsem několikrát zemědělce, že na podestýlkové chovy bez roštů a s životním prostorem aspoň na roztažení křídel by stačila i polovina pozemků, na nichž se dnes pěstuje konopí. Jediný problém je v ceně vajec, která by - při lepší péči - byla vyšší. Místo dvou korun tři.

      Vymazat
  39. Poo zubař, odpoledne sekání louky, 29°C, šílenost...

    OdpovědětVymazat
  40. Přijel mi brácha, dělá mi elektriku pod pergolou. Včera se tak unavil, že jsme si zašli na pivko a pizzu a odpadl. Já posekala půl zahrady, dělala pomocnou sílu pro elektrikáře, řidiče na půl úvazku, vařila polopenzí... prostě jsem použitelná jedna polovina na všecko. Co dělá ta druhá, mi je záhadou :))

    OdpovědětVymazat
  41. Co máme na zahradě za stromy... to jsem zatím nesumíroval: jabloňový sad, roztroušené ořešáky (asi 8), habry, jasany, smrky, borovice, modříny, březovou alej (cca 80m), švestkovou alej (cca 100m), ryngle, třešně, višně ... to je asi všecno. Slepici ani jednu, jen sousedovy kočky, nějaké zajíce, srnčí. A volně přístupné záhony 2m2 cibule (už roste), 2m2 rajčatového záhonu lesa (5 tornád, libeček, 1x pažitka, 1x petržel). Toť celá rostlinná výroba. Trávu jsem nechal narůst do pasu (květenství až po prsa) a teď ji melu, včera 6000 kroků za dakrem. To je maso. Montérky a gorolský klobouk, jinak mě sežerou hovada, obě ruce musí být na řídítkách (vlevo žací nože, vpravo pojezd + uzávěrka diferenciálu). Mulčuju hodinu a jsem skrz, žízeň ... ale horní louka je celá pomletá, teď půjdu po zahradě - svízel a kdovíco, nic pravidelného. Strniště 10cm, jinak se tráva nevejde pod nože. Po zahradě to po zaschnutí vyhrabu a projedu na 7cm, kolem domu jen 3cm (vřetenovkou nebo tím hovadem dakrem ..).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věčné sekání je mor půjdu za chvíli do města shánět kolečko

      Vymazat
    2. Tak kolečko mi objednali bude za týden .To vždy nesnáším, když se něco rozbije.

      Vymazat
  42. Ti novodobí kádrovači správných názorů! Když jsem se chtěla dočíst o zákazu vstupu Nočních vlků k uctění památníku v Lidicích, nabídl mi google tuto informaci jedině v serveru Sputnik, a pak v Parlam. listech. Asi ho budu muset číst častěji. Akce je naprosto nepochopitelná - potomci osvoboditelů tam nesmějí, ale potomci lidických vrahů, těm se naši představitelé (mnozí) klaní...

    https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2019061510150354-nocni-vlci-ponizeni-v-lidicich-nesmeli-klast-vence-obetem-nacismu-tam-kde-ostatni-foto-video/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manipulátoři.cz19 června, 2019 09:39

      Nočním vlkům prý nebylo umožněno položit květiny u památníku v Lidicích
      Jan Cemper
      AUTOR: JAN CEMPERPUBLIKOVÁNO: 18.6.2019

      Vymazat
    2. Lenka Procházková v Senátu19 června, 2019 10:56

      „Prvotním prostředkem obrany demokracie je svoboda. Té se totalita bojí jako čert kříže, neboť pro svůj záměr potřebuje uniformitu názorů, anebo alespoň postojů…Kdysi byl jejím nepřítelem strojem psaný samizdat…dnes je to internetová alternativa, které je opět vyhlašován boj. Jiná doba, jiné nálepkování, pokročilejší praktiky cenzury, ale stejný záměr: vykolíkovat terén a připravit jej pro novou dračí setbu… O senátu se tvrdí, že je pojistkou demokracie. Té naší „stále mladé demokracie“, která může dospět a udržet se pouze na principu svobody slova a na svobodném šíření informací a rozličných názorů… vaše hlasování bude lakmusový papírek“.

      Vymazat
  43. Konečně zakázka v Rychlebských horách, kousek za Žulovou, to se nestává každý den...

    OdpovědětVymazat
  44. Tolik dní bez deště, nesnesitelné vedro ... čtvrtka dala na sušák prádlo a hned se vytvořil mrak a hustá sprška.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady pršelo v sobotu, ještě mam zasoby 1 a půl sudu vody

      Vymazat
    2. Mně tuhle půlka prádla uschla, než jsem je donesla na sušák :-) A to jdu jen z prádelny přes sušárnu na terasu. Asi jsem moc dýchala.

      Vymazat
  45. Moc nevěřím,že by herec Vydra jezdil ojetym autem z AAA ale někteří herci jsou pro peníze ochotni všeho a účinkovat v čemkoli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádný herec nebude jezdit šuntem z áček. Jenom mu nesmrdí prachy za blbou reklamu.

      Vymazat
    2. Moje řeč, ztráta popularity mu je šumák

      Vymazat
  46. Nizozemská televize zveřejnila jména ruských důstojníků, kteří mají stát za sestřelením letu MH17
    Nizozemská televize v úterý uveřejnila jména tří ruských důstojníků, kteří se v létě 2014 údajně podíleli na sestřelení malajsijského boeingu nad východní Ukrajinou. Informace se následně objevila v ruských a ukrajinských médiích. Jména podezřelých zazněla den před tiskovou konferencí, na které má skupina mezinárodních vyšetřovatelů oznámit nová zjištění ohledně tragédie letu MH17.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těchto 12 lidí se mělo podílet na pádu letadla v Donbasu. Bellingcat zveřejnil jména

      Vymazat
    2. Po pádu éra jednali Obama a Putin 2 hodiny. Závěr byl prezetován tak, že obě strany mají nezvratné důkazy.... a teď se vytahují nějaké pozdější konstrukce.
      Letový provoz za válečné situace je monitorován pozemními radary, nepřetržitě. Start rakety, přiblížení k cíli a rozprask (raketa nenarazí do éra, ale její radar v prostoru kužele budoucích střepin zjistí cíl a aktivuje se směrová nálož) je dokumentován. Nacvičuje se to na trenažéru zn. Akord (alespoň já to tak znám z 82-83). Nejde to udělat nepozorovaně, zvlášť při tak velkém, pomalém a vysokém cíli.
      Výstupy po 5 letech jsou kecy, kecy,kecy. Nic víc. Amíci monitorují provoz ve válečné oblasti z vesmírných družic; musí na nich být totéž, co z pozemních zařízení. Tutlačka byla dohodnuta mezi Obamou a Putinem. Rusko nemělo zájem sestřelit civilní éro s 300 lidmi, to je zhovadilost. Komu sestřel slouží dnes???

      Vymazat
    3. Oznámil Fred WEsterbeke hlavní nizozemský prokurátor19 června, 2019 14:00

      Náš pan prezident to stejně popře a oznámí, že to byli Češi.

      Vymazat
    4. Účelové kecy19 června, 2019 16:24

      Psali na Sputniku?

      Vymazat
    5. Nevím, mám vlasní úsudky.

      Vymazat
  47. Dnes jsem si pěkně popovídala s mladším psychologem, který chodí k nám do školy. Má zjištěno, nejen svým soukromým výzkumem, že ti, co protestují proti zvolené vládě a prezidentovi mají problém s přijetím autorit obecně (dosud nezpracovaný vztah k rodičům aj.), nebo- a těch je prý mnohem více - mají špatné vztahy ve vlastních rodinách, s partnery. Tímto počínáním si jakoby navenek chtějí něco dokázat, opravit, nahradit. Musím se smát, ale je to tak. :-)
    Na Letnou by se měl dostavit masový psychoterapeut, hlavně ne Honzák, ten by měl sedět v první řadě pacientů. Zamrzlý v odbojné pubertě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 396 448 podpisů19 června, 2019 16:33

      TOP 10 MĚST
      Město Počet signatářů Kolik % z obce podepsalo
      1. Praha 102 952 7.95 % (z 1 294 513 ob.)
      2. Brno 21 919 5.78 % (z 379 527 ob.)
      3. Plzeň 7 259 4.25 % (z 170 936 ob.)
      4. Ostrava 5 695 1.96 % (z 290 450 ob.)
      5. Olomouc 5 419 5.39 % (z 100 494 ob.)
      6. Hradec Králové 4 809 5.18 % (z 92 917 ob.)
      7. Liberec 4 675 4.50 % (z 103 979 ob.)
      8. České Budějovice 4 588 4.89 % (z 93 863 ob.)
      9. Pardubice 4 023 4.45 % (z 90 335 ob.)
      10. Zlín 3 498 4.67 % (z 74 947 ob.)
      VŠECHNA MĚSTA
      TOP 10 POVOLÁNÍ
      Povolání Počet signatářů
      1. Student / Studentka 65 787
      2. Osvč 24 892
      3. Důchodce / Důchodkyně 17 605
      4. Učitel / Učitelka 13 343
      5. Podnikatel 8 551
      6. Manager 8 156
      7. Technik 7 336
      8. Lékař / Lékařka 6 071
      9. Projektový Manažer 5 525
      10. Účetní 5 468
      Hlavně ti důchodci, ti se ještě nevyrovnali dodnes.

      Vymazat
    2. Ostrava pod 2%, region razovity.

      Vymazat
    3. Á, potrefená husa se ozvala! :-)

      Vymazat
    4. Jinak je na první pohled jasné, že nebýt potrhlých, partu nekazících studentíků ve všech těch městech, tak si Chvilkaři ani neškrtnou.

      Vymazat
  48. Tak dámy, nejdražší parfém světa je z Dubaje, unisexová vůně Šumuk. Stojí skoro 1,3 milionu dolarů, čehož je důvodem jednak větší balení - 3 litry, a jednak zdobení lahve zlatem, platinou a 3 a půl tisíci diamantů. Zvážím koupi, snad to půjde e-shopem. Video je na Seznamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byznys: Jaký je rozdíl mezi krémem za stovku a pár tisíc? Prý jen v obalu, říká šéfka Dermacolu
      Na to jsem přišla už dávno.A nejlepsi vune podle mě byla za totality polska vonavka Byc moze za 9 korun

      Vymazat
  49. To: Marie
    Jste se nějako rozšoupla, Maruško. Výlet a osobní odběr by Vás nelákal? Mne ne, ale bez očuchání jsem vůně zatím nekupavala žádné.

    To: Ládik!!!
    Až teď jsem projela tenhle krtinec od začátku a narazila na Vaši odpověď. Dík za ni – švrdlaná tráva by asi slepicím nejela. Taxikařením jsem určitě nemyslela Váš finanční výdělek – mně tak prostě Vaše ochota dopravovat Vaše bližní či kamarády tam, kam jim třeba a svůj čas vyplnit dle určeného místa a času připadá. Také jsem Vás za to možná i už písemně ocenila.

    Ještě ke slepicím, když už jste v souvislosti s nimi spočetl stromy na Vašich latifundiích. Dostatečně velkou výměru máte určitě pro mnoho kusů, záleží, kolik byste chtěl za drahý peníz účinně oplotit. Neb jsou to sice tvorové v hejnu stádní, ale asi nikoliv ve výběru jednotného místa ke snášce, mají-li na výběr. Hledání vajec je možná bojovka i ve velkém ohrazeném prostoru. Ale jo, pochopila jsem, že o tom neuvažujete, ale co když někdy přece.
    Je zvláštní, že si vůbec nevybavuji, kde měly do mých 9 let kurník ty naše, co chodily volně prakticky po hlinitém dvorku, do zahrady je maminka nepustila nikdy. Ale pamatuji si, jak mě co tak 4-letou prohnaly husy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ: Ani výlet, ani osobní odběr. Pointa vtipu je právě v tom e-shopu.

      Vzato z jiné strany, je nekonečná ostuda této civilizace, že půlka Zeměkoule nemá co jíst, parta multimiliardářů neví co by a rozhazuje za takové hovadiny jako je flaška smradu, a ti, kteří nad tím kroutí hlavou, jsou vyzýváni k charitě s žebráky. Kdo má málo, má povinnost zachraňovat, ne ti bohatí. Nebo už jste slyšeli, že by Dubaj přijala uprchlíky?

      Vymazat
    2. Náš pan/soudruh/ miliardář19 června, 2019 22:38

      Je ale jiný.
      Myslí na všechny, hlavně na dotace.
      Na setkání miliardářů v Bílém domě bude mít Babiš navrch. Je bohatší než Trump
      Monika Babišová v Bílém domě. Oblékla čtyřikrát dražší kabát než Melania Trumpová.
      Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/na-setkani-miliardaru-v-bilem-dome-bude-mit-babis-navrch-je-bohatsi-nez-trump.A190221_114804_ln_zahranici_mha

      Vymazat
    3. Přesně tak. Maká pro lidi, a maká výborně, peníze mu přeju. Kdo jiný by měl mít nejdražší oblek, než předseda vlády a reprezentant malé země, když jede k Trumpovi?
      Udělejte si taky občas radost, přestanete být závistivý.

      Vymazat
    4. Maká tak výborně19 června, 2019 23:33

      až je z toho makání trestně stíhanej.

      Vymazat
  50. Cesko sa definitivne zaradilo medzi dalsie povodnicke krajiny, co sa tyka predaja nebezpecnych potravin. Po skandale s pancovanym alkoholom vyvazanym na Slovensko, ktore len stastnou zhodou okolnosti nezabilo desiatky ludi nas, ako v samotnom Cesku, je tu este vacsi skandal. Cesi dali varovanie do europskeho systemu varovania o predaji nakazeneho masa az tyzden po tom,co to zistili a az vtedy, ked bolo nakazene ceske maso uz na Slovensku rozpredane do domacnosti.

    https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/potravinova-pohroma-slovensku-predalo-5-ton-nakazeneho-masa-mate-ho-mraznicke

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen aby to nebylo přeprodané slovenské maso....

      Vymazat
    2. No, jedine, ze by to bol Babis:-), alebo pasca na neho:-). Totiz jasne sa zistilo (vyjadril sa sef slovenskej inspekcie), ze VYROBCA i CHOVATEL je z CR, ze POVOD hydiny (CHOVANE a zabite) je z CR.

      Podstata je v tom, ze ceske statne organy vzali vzorky 29. 5. Zistenie salmonely trva par hodin. Vedeli, ze maso ma spotrebu do 4. 6., ze islo na vyvoz. Dokonca podla dokladov firmy DIEMA s. r. o. vedeli, ze odislo skoro 5 200 ton. Napriek tomu dali varovanie do europskeho systemu hlasenia az 10. 6., ci dokonca 11. 6. (teda vedeli, ze je to 6 dni po datume spotreby!!!) aj to KLAMLIVE mnozstvo 3 640 ton.

      To je flagrantne porusenie vstkych noriem unie, ale hlavne dobrych mravov ceskymi STATNYMI organmi. Tu niet nad cim meditovat, tak ako nebolo nad cim, co sa tyka polskej posypovej soli v potravinach, nakazeneho hovadzieho masa z Polska a pod.

      Vymazat
    3. No, je to v tomto nasom priestore o to pikantnejsie, ze Diema je firma z Moravskoslezkeho kraja:-).

      Vymazat
    4. Ad: Zistenie salmonely...

      Mhm. Nerobte si srandu. Robili ste niekedy v labáku? Ci vzorky sa odoberaju den? A druhy den sa zistuju mikrobiologicke udaje? Ked ide o maso na vyvoz, ktore ma koniec spotreby o par dni, tak si dame leharo?

      A v com je rozdiel, ked som napisal par hodin a Vy, ze 1-2 dni? Myslite, ze ten jeden den pracovali na tom 24 hodin?☺ Asi nie, takze je to par hodin? A z hladiska skoro dvoch tyzdnov od odobratia vzorky po zverejnenie vo vystraznom systeme to hraje nejaku rolu, i keby sa flakali a zistovanie salmonely im trvalo 2 dni?

      Vymazat
  51. Smutný článek..

    Rasismus, bezdomovectví a ti druzí za oponou
    http://jdem.cz/e882r2
    "...Prakticky není týden, abyste se nedověděli z nějakého média o tom, jak se žije lidem ve vyloučených lokalitách, v exekucích a insolvencích, matkám samoživitelkám, dlužníkům v dluhové spirále, nešťastníkům na ubytovnách, romům, holkám pod zámkem a klukům v kriminále hnedle od vedle, cizincům žijících u nás, bezdomovcům, nezaměstnaným, lidem na sociálních dávkách a bůhví komu ještě. Jsou to vesměs tragické příběhy, ve kterých je zveličena temnota a zamlčena reálná podstata až tak, že by vám to urvalo srdce holou rukou....

    ...Jen o jedné skupině občanů se reportáže a články zásadně nikdy nedělají. A je to ještě o to podivnější, že ona skupina lidiček všechny ty výše jmenované živí. Tou skupinou je bílý, pracující otec...."

    OdpovědětVymazat
  52. A Ivo Šebestík:
    Pláčou dobře, ale na špatném hrobě
    http://casopisargument.cz/2019/06/14/placou-dobre-ale-na-spatnem-hrobe/

    "...Protesty proti Andreji Babišovi diskvalifikují pouhou svojí účastí samotné osoby, které je organizují, které stojí za nimi a které během demonstrací vystupují. Dále je dokonale znehodnocuje naprosto transparentní pohled do tváří lidí, v jejichž prospěch se konají a skutečnost, že momentální špatný výsledek – vláda oligarchy – by měl být nahrazen výsledkem ještě horším, tedy vládou těch, kteří už v ČR vládli.
    Proč se nyní mobilizuje proti oligarchovi ve vládě, když zásadní kauzy jako kupónová privatizace, česko-německá deklarace, bombardování Jugoslávie, četné korupční skandály, církevní restituce nebo případ Juliana Assange nechávaly a nechávají celé roky „demokraty“ zcela klidnými?.."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jednu stranu z pódií slyšíme o snaze spojit národ, pak ale z toho samého místa zaznívají urážky politiků či jejich voličů... jak to jde dohromady?

      Tito křiklouni národ rozdělují, a nikoliv spojují. O čem to svědčí? Chtějí společnost ještě více rozeštvat hlásáním své pravdy, opepřené vulgarismy a nadávkami, a když s nimi vystupují i veřejně známé osoby, tak to má dát této akci jakýsi punc legitimity. Spíše je to ale projev zoufalství. Rozhodují volby, ve kterých se vůle voličů překlopí do formy politické reprezentace na následující čtyři roky. Tak to prostě je. A pokud demonstruje 100 tisíc lidí, tak je to prostě jedno procento populace, a kde je těch 99 procent? Takže tato čísla jsou dostatečně vypovídající.

      Je možné, že na plánované obří demonstraci na pražské Letné to umělci opět „přepísknou“?

      Umělci? To je snad silné slovo. Ano, někteří z nich jsou známými a oblíbenými herci, ale to je vše. Na jednu stranu se neštítí čerpat granty na své filmové debuty a někdy umělecky sporadické a rozporuplné projekty, a na druhou stranu mají výhrady k fungování vlády pod trestně stíhaným premiérem a ministryní, která je bezpochyby odbornicí a neobhajovala svou diplomovou práci s obsahem sledování králičích bobků. To mi nedává smysl.

      Jak podle vás Letná skončí? Pádem vlády? Odtrhne se ČSSD? Nebo je možné, že se třeba vzbouří někteří poslanci ANO? Jim celá situace také nemůže být příjemná…

      Letnou to podle mě skončí a přes léto bude klid, pokud se tedy neobjeví nějaké zásadní nové informace ohledně střetu zájmů a čerpání dotací pro firmy s vazbami na Andreje Babiše anebo ohledně Čapího hnízda. Mohou se také objevit nějaké nové a zásadní informace ohledně korekcí a čerpání dotací za celou dobu našeho členství v EU. To může být naopak velmi špatná zpráva pro tradiční strany, které byly ve vládách od roku 2004. Každopádně bude horké politické léto, ale vláda podle mě nepadne. Pokud bude ČSSD odejita z vlády, je to v podstatě rozpad a konec ČSSD, která má již dnes 3,5 % volebních preferencí. To si vedení ČSSD plně uvědomuje.

      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Milion-chvilek-Letnou-to-skonci-A-Hamacek-Delat-idioty-demobloku-To-ne-rika-Vich-z-SPD-585981

      Vymazat
  53. Tak 26. 9. tu mame v Presove Hnizdila...

    Jan Hnízdil: Příběhy obyčejného uzdravení | Prešov

    OdpovědětVymazat
  54. Práce šlechtí. Pro Diemu Frýdek-Místek jsem dělal před 2 lety, ale dost to tam smrdělo, tak jsem nepokračoval. Kuřecí nohy visely na hácích, oplachy nic moc, nízké stropy, bídné větrání, plísně. To kdysi Martinov, to byl masokombinát. Dostatek páry, prostoru, kvalifikovaní lidi ... to je pryč. Rozprodali, decentralizovali, zrušili. Teď tam koupím pletivo nebo barvy.

    OdpovědětVymazat
  55. Na východě mají být dnes bouřky a přívalové deště, 30mm. To si počkám. Je Zlatá tretra a Boltka sem jede zez Plzně.

    OdpovědětVymazat
  56. Díky za krtince, pane domácí.
    Loreena McKennitt " Tango to Evora "
    https://www.youtube.com/watch?v=AIR5XPWK3Vk&list=RDMMuI8iTETiSqU&index=10

    Přátelství
    https://www.youtube.com/watch?v=ablIo_j_9W0&list=RDMMuI8iTETiSqU&index=8

    Radůza/22. Čutora
    https://www.youtube.com/watch?v=hwRM54iJBVE

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Muž se včera vrátil z plachtění, o den to zkrátili, celou dobu jsem to ustála v pohodě, až po jeho návratu jsem se složila, rozbrečela jsem se radostí, že je v pořádku doma (noční přejezd z Chorvatska do Itálie měli hodně dramatický). Krátce předtím jsem se rozbrečela radostí po přečtení příspěvku pod Honzákovým blogem "Zelená je tráva a fotbal to je hra":
    Faire Fionwe Monika • před 18 hodinami

    No to je samozřejmé, ale co podle Vás vyplývá z toho faktu, že se před osvojením musí někomu narodit?
    A přestaňte už prosím s tím nechutným tapetováním stejného textu, nebo s tím začnu taky :)
    ---------------------------------------------------------
    Konečně se mi podařilo zaměřit pozornost na mé stále opakované upozorňování. Snad už se začne řešit právo každého dítěte od narození znát své rodiče a na jejich péči.
    V noci jsem nemohla usnout, tak jsem si vzala prášek pro uklidnění a teď se cítím celkem dobře.

    OdpovědětVymazat
  57. Pro příjemnější dopoledne
    Dexter Gordon - The Mellow Sound (Full Album)
    https://www.youtube.com/watch?v=D_V7MwrqZ3w

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Anno,
      dík za muziku, večer si Gordona pustím.
      (Nejsem si jistý, ale možná by bylo dobré na pár dní trochu zvýšit medikaci.)

      Vymazat
    2. Zdravím, Jáchyme, určitě budu v následujících dnech brát zvýšenou medikaci, minimálně ještě celý příští týden, od pondělí do pátku bude muž u mladší dcery, ta má termín porodu na začátku července, tak aby ji mohl případně odvézt do porodnice a pohlídat 20měsíční vnučku. Těším se na 4 vnouče.
      Moje máma nabyla přesvědčení, že zase blázním, když mě slyšela a viděla, jak se odreagovávám. Ke konci diskuse pod Honzákovým blogem jsem se odreagovávala vleže na gauči, měla jsem hlasitě puštěné CD Yanni Ethnicity, pouštěla jsem si dokola první 2 skladby, hlasitě jsem v souladu s nimi kvílela a mávala rukama. Já se u toho odreagovávám dost často, ale máma mě při tom přistihla poprvé. :-)
      Pro představu si to můžete pustit
      Audio Phile, Album Ethnicity, Yanni
      https://www.youtube.com/watch?v=EmmJdaiCIGw

      Vymazat
  58. Aj to sa deje na vychode...

    https://svetkrestanstva.postoj.sk/44401/v-kostole-ich-nechcu-boha-chvalia-na-druzstve

    OdpovědětVymazat
  59. Tak Chantal prý též jezdí ojetinou,tentokrát z Mototechny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je její a Bolkův syn, ten slavný mluvčí na demonstracích, co tu o něm píšou:
      Do popředí veřejné debaty se dostali umělci pro svoje leckdy velmi vyostřené výroky. „Ty svině nás chtějí rozdělit,“ řekl syn Bolka Polívky Vladimír. Řekl také, že až bude dav nespokojených dost velký, tak „se naserem a půjdem na Hrad“.
      Tak jistě si chlapec přijde na zsloužené finanční ohodnocení a mámě přispěje na lepší vozidlo.

      Vymazat
  60. Včera to bylo deset let, co jsme se s lišákem po krátké 22leté známosti vzali. Nějak mi není do vesela, do skoku. Dnes jsem spíš na Rachmaninova...
    https://www.youtube.com/watch?v=xa7GhdVLg1c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle výročí jsou hrozné, to si už člověk myslí, že to ustál, zvykl si a pak přijde výročí nebo vánoce a je zas tam co na začátku. Vše se vzbouří, oživí,jizvy znovu popraskají.

      Vymazat
    2. Jste byli zbrklí, my máme známost 35 let...

      Vymazat
  61. To chce, liško, úniky. Já jsem vždycky ráda unikala mezi knížky, když bylo nejhůř. Taková Cesta slepých ptáků, to bylo čtení. A dnes zase zprávy, které mi ji připomněly:

    Tajemné obrazce na peruánské planině Nazca patří k jedné z největších záhad jihoamerické archeologie. Již dlouhá léta si vědci lámou hlavu odpovědí na otázky, jaký je jejich původ a co znamenají. S překvapivým objevem nyní přišel mezinárodní vědecký tým, který tvrdí, že některé z kreseb představují exotické ptáky, kteří se dnes v Peru běžně nevyskytují. Informoval o tom server Newsweek.
    https://www.denik.cz/veda-a-technika/obrazce-nazca-zachycuji-exoticke-ptaky-zjistili-vedci-20190620.html

    Našla jsem i hezky psaný blog, kde se o knížce píše. Už si to po těch letech musím takto připomenout, paměť selhává.
    http://e-vismaior.blog.cz/1104/ludvik-soucek-cesta-slepych-ptaku

    OdpovědětVymazat
  62. Zatáhlo se a začalo bouřit a vyhnalo mě to z plovárny.Uvidíme,co z toho bude.
    Já též léčila deprese četbou. Když zemřel náš Vodnář, přišel ke mně Wilbur Smith a já za rok přečetla vše,co vyprodukoval,35 románů.
    Ale teď mi nějak slábnou oči a kalí se čočky a pálí suché oko a to čtení mě už tak netěší a že já toho v životě přečetla až mi to kazilo vztahy s kamarádkami,mela jsem bohatou slovní zásobu,používala cizí slova a když jsem něco vypravovala,ony se ptaly,kde jsem to vyčetla. Ale každý si musí najít tu svou knihu a žánr můj soused,když se rozvedl,tak mi vyprávěl,že četl Balzaka, to já z něho přečetla pár stránek a už mě nudil. Nebo v mládí jsem četla Remarqua a když jsem se k němu vrátila teď,už mě též nudil.
    Teď si lehčím deprese pohybem,procházet se po lese,jet na kole,jít si zaplavat,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, časy se mění a my (naše knihy, filmy, seriály, muzika..) s nimi. :-)
      Jak je to dávno, co člověk četl hluboce vtažen do dějů a prožíval životy postav jako skutečné, doslova mimo sebe... Později už byly jiné starosti, na čtení už se člověk tolik nesoustředil. Ale co, možná že se to ještě vrátí, v opravdovém klidu důchodu. Jestli se toho dožiju.

      Vymazat
    2. Já nejvíc četla v pubertě. Taky jako obrana proti matce,ta když dostala posedlost kázat,tak byla nezastavitelná.Akorát nad knížkou,když jsem tvrdila,ze máme dělat vypisky do školy,tak dala chvíli pokoj.A já poctivě četla vše,co ve škole doporučili,včetně ruských autorů, Gogol Tolstoj Dostojevskij Puskin Lermontov
      Pak jsem četla dětem pohádky, básničky a leporela a pak už méně a méně až těch 35 knih od Wilbura Smithe pak jsem dostala čtečku a zhltala jsem Grishamovky Delinskou a slaďáky od Sparkse co šly snadno stáhnout. Od nich jsem četla též snad vše,co vyprodukovali.Ještě od Parala a Hrabala též vše. Na důchod jsem se též těšila jak budu číst,ale nějak nemám chuť a též jsem úchylná,čtu internetové diskuse,hlas lidu.

      Vymazat
    3. Jeden čas jsem taky dostávala od Digest výběru edici světového čtení, to byla kniha se 4 americkými Římany a trochu krácení takže se to hezký četlo, ale dnes to stojí přes 6 stovek a to až si nechají, půjčování jsem si to i v knihovně, ale tam jsem nebyla snad asi 4 roky,jak píšu, nějak mi vyschlo

      Vymazat
    4. Když tak o tom přemýšlím, tak jsem sice četla o osudech jiných postav, ale nějak za tím člověk hledal sám sebe. Kdo jsem, jaká jsem, jak mám žít. Myslím, že to bylo to hlavní, co jsem v knížkách hledala.
      Dneska toho o sobě vím mnohem víc a víc mám za sebou, ale pořád a zase mě láká konfrontovat ty zkušenosti nebo představy s ostatními lidmi. Proto taky ráda čtu diskuse - v tom určitě nejste sama. V práci moc příležitostí ani času není a kamarádek, s nimiž se dá mluvit do hloubky, moc není.
      Momentálně ráda poslouchám přednášky oblíbených mluvčích, na YT, hlavně o psychologii. Je to něco jako meditace, když se zadaří.

      O čem jsou ty knížky W. Smithe?

      Vymazat
    5. Ten Wilbur Smith je Angličan narozený v Zimbabwe a takovým říká slaný kokot, jedna noha v Anglii,druhá v kolonii v Africe a kokot se koupe v moři. Nevědí, kdo vlastně jsou.V té Zimbabwe jsou různé domorodé kmeny,mnohdy nepřátelské, pak Búrové, to jsou potomci holandských kolonizatorů z 15. století, ti se cítí už jako původní obyvatelstvo a pak ti Angličtí kolonizatori a mnohdy jsou různě smíšení,ale každá skupina má jiné zájmy jiné cíle a jiný životní styl a Wilbur se pokusil napsat dějiny té Jižní Afriky na příběhu dvou rodin,od toho 15. století až po dnešek, takže něco se odehrává na moři, něco při lovu slonů něco v diamantových dolech něco na farmě v jednom románě se vyskytuje i Madela a hezky to ukazuje,jak se dají dějiny různě interpretovat,nakonec moto Wilbura
      Historie je propaganda vítězů, to jsem sem už několikrát psala.

      Vymazat
  63. Já tam taky nepojedu20 června, 2019 19:34

    Milion chvilek pro demokracii
    18. června v 11:00 ·
    Já na letnou nepojedu, já na Letnou nepudu... ;-)

    Video: přední čeští slameři Tukan & Anatol Svahilec. Slam poetry CZ ✌️

    Událost: LETNÁ - Je to na nás

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla na Plihalovi a ten zpíval
      Na tom pražským mostě konvalinka roste dál už děti nepůjdeme Zeman mluví sprostě

      Vymazat
    2. „Za svojí láskou šel bych světa kraj,
      šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý,
      šel v lednu, ale v břichu věčný máj,
      šel vichřicí, však slyšel zpívat kosy.
      Za skvělý salám šel bych světa kraj,
      jak ten kdo zpívá u dveří a prosí,“ zní v reklamě na nový salám křemešník od Kosteleckých uzenin.

      Vymazat
    3. Na melodii Babička Mery:

      Bá-biš, jedině Bá-biš,
      má bambitku za pasem,
      v tu ránu nevím, čí sem.
      Jedině Bá-biš, tenhleten Bá-biš,
      když váčkem zatřese, tak všechno třese se.

      Vymazat
    4. bureš, stb bureš,
      ty brzo pudeš,
      ostudou budeš.
      Komise tě protřese
      a bude konec bureše.
      Fňuk

      Vymazat
    5. Vy byste mohl razit heslo: "fízl fízlovi vlkem" fňuk...

      Vymazat
  64. Víte, než jsem jela na dovolenou jsem říkala, ze mám hrůzu z toho, že odjedu a můj nemocný kolega umře. Stalo se. Umřel ve středu. A náš slavný anonym, co ví všecko, mi nikdy neodpověděl, co s takhle moc nemocným člověkem a jak mu pomoci. Hlavně že ví, kdy a kde budou milionové chvilky. Jediný okamžik, kdy mohl poradit. Asi bude vědět pěkný ho. no...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi umírají pořád ve vývěsce u nás je stabilně pověšených 3 až 5 parte.S tím nenaděláte nic. To je běh života a jak stárne populace bude tech úmrtí víc a víc stejně jako na Super není dne,aby nebyla vyfocená nějaká další těhotná hérečka nebo miska.

      Vymazat
  65. Když chce člověk zjistit, jestli už Ládik !!! vstal a co má za lubem, tak musí na jiné weby. Dřív tu poskakoval celý den.

    OdpovědětVymazat
  66. Poctivo sa zaradim na koniec☺.

    Bono z U2.

    https://www.youtube.com/watch?v=HLW6oUmPyZE

    OdpovědětVymazat
  67. Největší legrace je, že uprostřed parného léta - vlastně na záčátku, dnes je první letní den!! - mi začínají naskakovat reklamy na svetry, pěkně huňaté, a rady, jak zazimovat zahradu.
    Není nad to, umět krásně doladit atmosféru... :-)

    OdpovědětVymazat
  68. Možná Ladik nechce už diskutovat se samými ženskými,co tu zbyly,potřebuje nějaká chlapacka témata.

    OdpovědětVymazat
  69. O marianskem sloupu,podobně jako církevních restitucich, zas hlasovali celou noc,zřejmě spoléhají na únavu a ztrátu ostrazitosti,kterou zas využije ďábel,zde naštěstí se hádají i cirkve,takže zatím neprošlo.

    OdpovědětVymazat