11 srpna, 2019

KRTINEC č.411

211 komentářů:

  1. A ejhle, nový krtinec. Tak já sem vlípnu jednoho Paca
    https://www.youtube.com/watch?v=eZUcX1HGaBo
    Třeba se bude panu domácímu líbit ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Máme meloun a teď s ním do lesa k vodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lišce květiny.

      Teď jsou melouny nejlepší, zvlášť ty bez jader!

      Také zdravím Jagušku a těším se na líčení a fotky z cesty. Až si trochu vydechnete.

      Vymazat
    2. A hlavně levné,za 10 korun jsem ráno koupila a je výborný,7 kilo ho mam

      Vymazat
    3. Bylo to domů, meloun měl 8kilo po 7,90. Teď už má 4 kila.

      Zbytky po dakru: https://imgur.com/xOL9APM

      Vymazat
    4. Co je to tam za kopky? Jako by tam řádil krtek, ale takovej s fénem :)

      Vymazat
    5. To je zbytek po mulčování metrové trávy.

      Vymazat
  3. Dám sem bonmot ke včerejší debatě o mluvení horním a dolním koncem

    Když je chlap potichu, přemýšlí. Když nic neříká ženská, je nasraná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdou tři chlapi do hospody. Dají si rundu. Ticho. Dají si druhou rundu. Ticho. Dají si třetí rundu a jeden z nich řekne: "Ta whisky je ale dnes dobrá, co?" A druhý ho okřikne: "Přišli jsme sem pít, nebo kecat?"

      Vymazat
    2. Ještě štěstí, že naši Ládik!!! a Jáchym jsou výchylky od normálu...

      Vymazat
  4. Už se zase blíží úplněk,to zas nebudu spát.Měsíc svítí jak rybí oko

    OdpovědětVymazat
  5. Tužka napíše,...napíšu, že jsem si četla,...i v tom ukončeném krtinci,... a tak panu zřizovateli děkuji,....zase si budu moci číst,...a třeba i něco okomentovat.

    Dnes nic,...zas jdou bouřky, tak doufám, že minou moje území a nebe bude jen zalévat,...je to fajn, ještě je vlhkost, ještě nekropím,...no uvidíme, jak to bude pokračovat,...padají slzy Svaté Kláry,...nejvíc o půlnoci,....měla bych spoustu přání,...pár si jich dokážu splnit sama a těch nesplnitelných se s lehkým srdcem vzdám.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Tužko, myslela jsem, že to jsou spíš slzy Sv. Vavřince, ne? Meteorický roj. Letos má maximum v noci z pondělka na úterý, a to má pršet...
      Jinak padá rosa, leží až do 10-11 hodin. Protože vnuk běhá venku a ještě v 11 má mokré nožičky. Loni v srpnu i rosa scházela, přitom by to bývalo jediné zavlažení.

      Vymazat
  6. Tak moje sága na téma MATKA pomalu spěje k závěru.
    Ve středu matka měla návštěvu, byla s nimi venku na vozíku a když jsem ji dovezla do pokoje, nemohla jsem ji dostat z vozíčku na křeslo, musela jsem zavolat pečovatelku a spolu jsme ji tam horko těžko umístily.
    To jsem se začala sama sebe ptát, jak asi matka zvládá WC, i když to má v pokoji, ale přece jen je to pár kroků o berli.
    K tomu už tam měla pár výstupů, jak mi sdělily pečovatelky. Naštěstí ony si z toho nic nedělají.
    Jen nemůžu své rodiče pochopit, otec byl v té léčebně tak na všechny protivný (na mě nejvíc), jak osina v..., pořád nespokojený, pořád načuřený.

    Dnes jsem tam jela, měla jsem zase meruňky, krásnou kytku ze zahrádky, šunku, borůvkový koláč, rajčata - chtěla jsem vzít matku ven a ... ona ležela, polosvlečená. Koukám, má už klasickou plenu, ne natahovací kalhotky...
    Mluvila zmateně. Personál mi řekl, že včera měla zvýšenou teplotu, že si stěžuje na bolest nohou i rukou (asi nějaká viróza, to si tedy jen myslím, nevím), dnes bez teploty, ale vše ji bolí. Zítra za ní přijde doktorka.
    Když jsem jí dala meruňky do mísy, vzala si je na postel, aby jí je (ukazovala prstem na sousedku na posteli) nevzala! Jo, ta jo, chudák, je trvale připoutaná na lůžko, mrtvice, skoro nemluví (ale je milá).
    Pak jsem jí řekla, že půjdu odhlásit televizi a rozhlas z jejího bytu a matka zase -pst, pst, o tom před ní nemluv, a vykládala nějaký nesmysl, jakože syn té sousedky by nás nahlásil :-)
    Ach jo, utíká jí už definitivně rozum, slábne jí tělo, už asi bude ležet.
    Vypadá hrozně, já se jí až děsím, musím se přemlouvat, abych tam vešla a dělala, že je vše v pořádku.
    Nevím, proč musím tyto věci zažívat už potřetí během pěti let (muž, otec a teď matka). Pak jedu do jejího bytu, kde to smrdí močí a kde jsou rozházené hromady věcí, které postupně peru, než je dám do diakonie. Kde je kdomě dvou narvaných místností komora, plná cívek, filmů, nářadí, drátů, žároviček, matek, všelijakých chemikálií... to vše budu muset vyklidit a nějak mi došel dech.
    Ono se řekne, ta se má, má další byt, ale já nevím, co s tím. To by bylo na román, co jsem zažila v tom bytě i kolem toho bytu. Naši žili v představě, že to je nejlepší byt v Praze (1+1 s komorou) a pořád mi to vykládali. Napřed - ten byt jednou bude tvůj (cca před 30 lety), pak ten byt jednou bude vnučky (to ještě měli dekret), pak, když si byt s mou finanční výpomocí koupili - ten byt jednou zdědíš, to bude něco! Važ si toho, co pro tebe děláme atd. Přitom byli živí a byt užívali. A vypadalo to, jako když já nebo vůbec rodina se jen jen třese na ten byt, ale my jsme o něj vlastně neměli zájem, jakživo jsme neřekli ani slovo.
    Neumím si představit, že bych to dělala svým dětem, že bych jim vykládala, co všechno zdědí, jednou.... No, zdědí to, ale ony přece nechtějí, abych umřela, tak je nebudu trápit, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, cítím, že jste smutná z té rozdílnosti mezi sebou a těmi nejbližšími, které máte nebo jste měla... Ten vztah k majetku znám. Pro mého muže jsou a byly peníze a majetek nejvyšší hodnotou, za kterou se hnal. Teď.... začíná mu pomalu docházet, ale už se neumí změnit. Nikdo o to jeho nastřádané nestojí, už jen proto, že každý, kdo od něj kdy něco dostal, je pak vydírán nebo aspoň manipulován. Tihle lidé si neumí představit, že ostatní lidi jsou zkrátka jiní... Netrapte se tím, je to prostě tak. Několik senzibilů, které jsme společně potkali, mi řeklo, že si uchovám zdraví jen díky tomu, že se dokážu odpoutat, uzavřít do sebe před tím vším. Taky se nenechte tím, co teď vypadá tak smutně, příliš zdeptat. Každý žijeme sám za sebe, ne za druhé, byť to jsou lidi nejbližší. Přeju hodně sil.
      Maminka, při všech zádrhelech v povaze, které teď asi vyplývají na povrch, si zaslouží úctu, dobrou péči a důstojné dožití, a to si myslím, že právě tam má.

      Vymazat
    2. Jo jo, rubáš nemá kapsy...

      Vymazat
    3. A vy to, Marie, taky nemáte jednoduché!

      Vymazat
    4. A kdo to má jednoduché?
      Svině,ty se mají nejlíp.

      Vymazat
    5. Vaše matka se kvůli vám určitě nenervovala,šla si za svým a v prosazování vlastních zájmu nekoukala vpravo vlevo a byla spokojená.Dělejte to taky tak. Buďte rada,ze se vám podařilo matku udat do pecovateláku a nemusíte ji doma prebalovat sama a radujte se z bytu,je to majetek a děti vám s tim pomuzou nebo to prodate a budete chvíli ve vatě.co by za to jiný dal,byteček v Praze

      Vymazat
    6. Jsou i matky,co dokáží své dítě i zabit,jak ukazuje aféra na benešovsku.Sebe pak ne. I když tohle psychické týrání,to též možná dělají z nenávisti,ze vás chtějí zničit,tak podvědomě toho chtějí dosáhnout,ze zloby,ze vy jste mladší a nemůžou vás už zcela ovládat a mávat s vámi,tak vás chtějí připravit aspoň o nervy. A často se jim daří,vy jste Aleno toho důkazem. Oidipák jak hrom.

      Vymazat
  7. A něco trochu veselejšího, i když je to spíš výsměch či trpký úsměšek:

    U Petříčka na zahradě budou čmeláci
    Černínský palác zelená, zaměstnanci ministerstva zahraničí se připojí ke klimatické stávce
    https://www.respekt.cz/spolecnost/u-petricka-na-zahrade-budou-cmelaci

    A k tomu pár komentů z PL:
    - Čmeláčením za zlepšení zahraničně-politických vztahů !!! Ministr Petříček se stává synonymem pro intelektuální vakuum. Go, Greta, go!
    - Čmelák Petříček mě straší v bezesných nocích. Bzum, bzum, bzum, to mi nejde na rozum..
    - Excelence, pane velvyslanče, nyní Vám ukážu naše čmeláky...
    - Pane ministře, je třeba v tomto smyslu instruovat i naše ambasády a vyžadovat od nich pravidelná hlášení o stavu čmeláků a jejich práv v zahraničí, hlavně v takových zemích, jako jsou Rusko, Čína a zejména KLDR!!!
    - Doufám, že se toho chytnou i ostatní ministerstva, zavedou ve svých rozpočtech i příslušnou kapitolu a budou mezi sebou v počtu dodaných čmeláků soutěžit!
    - Pan ministr to dělá naprosto správně! Podporuji ho! Jak chcete dělat sebevědomou zahraniční politiku, když nemáte dostatek čmeláků? Víte kolik má čmeláků třeba taková Čína? Ani v nejmenším nepochybuji, že nám naši nepřátelé "odsávají" naše čmeláky a tím nás oslabují. Díky nízkemu počtu čmeláků je i naše pozice v rámci EU značně oslabena. Pane ministře, nenechte se odradit posměchem lidí, kteří to s ČR nemyslí dobře. Možná, že by stálo za úvahu taky podporovat chov blech, ale poraďte se raději s odborníky...
    Atd.





    OdpovědětVymazat
  8. Co člověk potřebuje k životu, dalo se zjistit na vojně, když nastoupil. Postel, noční stolek, skříňka, nějaké hadry, boty a hygienické potřeby. Ostatní je nadstandard. Sanové v JARu to taky vědí, když kočují. Netahají s sebou majetek. Udělají si nové věci na novém místě, potřebují jenom zdraví, mobilitu. Lpění na majetcích je přežitek. Důležitější je práce a vztahy, podmínkou je zdraví a vitalita. Hromadění majetku je hrozná zátěž... když jsme vyhořeli, nezbylo z movitých věcí skoro nic a po 20 letech je plný barák žďorbů a těch 20 let k tomu. Už nic nekupuju, raději dopřát mladým užívání života, bo kdoví, jak se ten svět vyvrbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to bydlení,to je drahé a náročné na údržbu.Vy potřebujete k životu ten váš barak a pozemek a ty přístroje a auta a toho už je skoro dost a za miliony a kdybyste padl,ti mladí a čtvrtka by si s tim neporadili.To by si teprve uvědomili,jak vše závisí na Vás a Vaší fyzické síle.A už je vám přes 60 ono to nebude věčně a zbyde po vás též barabizna,kde se pořád musí kolem sekat nebo vyhrnovat sníh a uvnitř plno krámů a mládí budou s tim mit jen starosti.Úplně stejně jak Alena.

      Vymazat
    2. Barák má všechny rozvody v mědi, ve sklepě je jednomužné lešení a střecha je z betonových tašek. Auto za 2 roky vyměním za offroad a házet se nebude. Co kdo udělá po mé smrti, je mi jedno. Hlavně nezanechat dluhy. Střelit se to dá vždycky, každé zboží má svého kupce.

      Vymazat
    3. No ale abyste to do své smrti zvládal posekat a obhospodarit

      Vymazat
    4. Ty síly ubyvaji postupně a dlouhodobě a třeba 20let a člověk si to nechce připustit a tak citové vydírá potomky,ze musí pomoci,starat se,splácet ty dluhy,co se oni starali...to jsou ty typy temných rodičů,o kterých diskutujeme výše s Alenou a když je dítě asertivni a stará se o sebe,tak mají hořkost.,ze mají špatně děti a když se dítě stará,tak se zhroutí a je to na jeho úkor.

      Vymazat
    5. Zítra se má konečně ochladit, tak zase začnu pravidelně běhat a produkovat dopamin, oxytocin a jiné věci pro dobrou náladu. Horko psychicky ubíjí, dnes opět 32 a parno, až do pozdního večera... pak naděje 40% na deštík, je na něj výstraha od praháků.
      Teď jsme byli v 3nci, už je 28... ale mám přinášení 12 kýblů, tak můžu v klidu a chladu udělat jednoho zbohatlíka.

      Vymazat
  9. O půlnoci tu byla pekelná bouřka, nebo spíš dvě přes sebe. Třískalo to zblízka, honem jsem běžela všechno pozavírat, protože proudy vody lily i do oken. Po hodině to odtáhlo dál k severu a východu, tak se připravte... :-)
    Teď zataženo, 17 st.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chodí k severovýchodu, sem nic pravidelně nedojde, od dubna jen 2x nějaké zbytky.

      Vymazat
  10. K té síle s věkem. Myslím, že síly s věkem přibývá. Nikdy jsem nebyl tak silný, jako teď. Klouby si už sedly, šlachy zpevnily a svalstvo, místo aby atrofovalo, sílí. Musí se jen zatěžovat. Vůle k životu roste a zkušenosti taky. Průser je nemoc nebo úraz, těm je potřeba se vyhnout, jako čert kříži nebo půlměsíci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S posledni vetou souhlasím to před tím jak kdo a ženská když ztratí hormony,tak i tu energii,už se ji nechce pečovat starat se vyvářet a zavařovat. A vůbec,dělat všechny ty věci porad dokola

      Vymazat
    2. Znala jsem lidi, kteří byli zdraví celý život a v 60-70 letech měli stav vnitřních orgánů vynikající... A pak je zkosila ta zákeřná, nebo jiná, do roka dvou bylo po nich. Skoro bych řekla, že nejdýl tu bývají ti ufňukaní, co si pořád na něco stěžují a bědují nad sebou. A pak takoví ti suchaři, bez emocí, co si nic takového, čím se druzí souží, nepřipouštějí. Za sebe bych řekla - duch zesiluje, tělo slábne. Považuju to za normální :-)

      Vymazat
    3. Znala jsem lidi, kteří byli zdraví celý život a v 60-70 letech měli stav vnitřních orgánů vynikající... A pak je zkosila ta zákeřná, nebo jiná, do roka dvou bylo po nich. Skoro bych řekla, že nejdýl tu bývají ti ufňukaní, co si pořád na něco stěžují a bědují nad sebou. A pak takoví ti suchaři, bez emocí, co si nic takového, čím se druzí souží, nepřipouštějí. Za sebe bych řekla - duch zesiluje, tělo slábne. Považuju to za normální :-)

      Vymazat
    4. Prostatu jako panic.

      Vymazat
    5. Prostaťáku, to bude individuální. Mi děla říkal v 88: "už rok jsem neměl babu" - tak nevím, jak jste na tom Vy.

      Vymazat
    6. "Jsem stále mladý a plný sil"
      bábu bych nikdy nezkusil

      Vymazat
    7. Je smutné,ze polovinu života se člověk neobstará,20 let závislý na rodičích,pak dejme tomu 40 let maká,aby pak byl zas 20 a víc let závislý na sociálním systému a kdo mu co donese nebo udělá.

      Vymazat
    8. Jak kdy. Někde, nebo dřív, musí děti makat od 13 let, aby pomohly uživit rodinu. Dnes v západních společnostech opouštějí mama hotel ve 30 nebo později, někdo vůbec. Se stářím si hlavu nelámou.

      Vymazat
    9. Ve 30 si se stářím neláme hlavu nikdo. To až po 60,když si člověk uvědomil,ze ho nic jiného nečeká a vidí okolo sebe ty hrozné pripady

      Vymazat
    10. Potkala jsem spolužačku, povídala, že stále čekala, že něco teprve přijde, že ji ještě pořád něco neobyčejného čeká. A prý to asi přehlídla. Pobavila :) Já se pro změnu kála, že jsem si myslela, jak se svojí revoltou a jiným přístupem k životu, než měla většina vrstevníků, si nadělám spoustu problémů. A ony mě zavedly ke spokojenému a naplněnému životu :)

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Tady jako troud,Ted jsem okopavala a zlikvidovala ty své oblíbené,ale uschlé hlediky.

      Vymazat
    2. Teplota 32.. aby si praháci nespletli °C a milimetry, dost se to kryje. Mraky na východ vůbec nejdou a to prý tady mají být zase nějaké bouře a velmi vydatný déšť či co. Mám 30 kýblů a 12 do noci nakape, to je sichr.

      Vymazat
    3. Tady jen 22 a docela fouká,slunce zalezlé ani na plovku jsem nešla a hrozí,že už se neoteplí.Ještě mám 3 vstupy,snad nepropadnou.Letos teda slabé,byla jsem tam jen 17x

      Vymazat
  12. Teď je teda průtrž. Jen 20 stupňů a tma,připomíná podzimní pliskanici,úplně jsem se otřásla,to zas bude otrava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád 25, ale podle radaru se něco blíží. Vítr není, ptáci taky ne, výšková oblačnost a hlavně parno. Všichni jsou už z toho unavení, ulepení, nevyspaní - ochlazení a déšť by bylo smilování alláhovo.

      Vymazat
    2. Na radaru nad námi oranžová barva, ale je sucho a bezvětří.

      Vymazat
    3. Tak už snad i u vás prší.
      Tady se ochladilo, je to příjemné, ale tak si říkám, léto snad končí? To ještě ne, prosím!
      Já chci ještě s vnoučkem chodit k řece, brouzdat se vodou, pozorovat rybičky a vodní havěť...

      Vymazat
    4. U nás přišla hezká bouřka, spadlo tak 6-8 mm a krásně se dá dýchat. V sobotu to bylo 18 mm, my na tom jsme opravdu dobře. Já posekla trávu na zahradě, umyla venkovní ledničku, protože ve středu bude oslava a já budu od zítřka v práci, doma jsem uvařila i pro naši skoro maminku, stihla jsem nějaké nákupy (parfémy, zlato, maso, víno, atd...), tak mám pocit dobře vykonané práce. Stihla jsem i zajít s kytkou a svíčkou za lišákem.

      Vymazat
    5. U nás dnes bylo 31, teď 20 a zahradnicky prší. Máme sklizený zbytek brambor - u těchhle červených sadbových úroda nic moc.
      K vybírání dalších tatr-foteček jsem se zatím nedostala. Při včerejším hledání výsledku transportu zraněné dívky (nikoliv zlomený, jen vymknutý kotník)helikoptérou z magistrály, u kterého jsme byli, jsem narazila i na sčítání turistů včetně hafušek:
      https://spis.korzar.sme.sk/c/22184800/najviac-ludi-vo-vysokych-tatrach-chodi-na-hrebienok.html
      Dobrou noc s nepřerušovaným spánkem všem.

      Vymazat
    6. Tak snad ještě léto bude,tedy určitě a pak ještě to babí,to jen ta moje povaha se už dopředu bojí podzimních plískanic,ale ty vlastně ani nejsou tak strašně,pokud je člověk může prožít ve vyhřáté místnosti s šálkem čaje nebo čokolády.

      Vymazat
    7. Gaio, omlouvám se, ale už hodinu se směju tomu, co mi zní v hlavě.
      Květa Fialová: "Čím horší, tím lepší!"
      Gaia: "Čím horší, tím horší! Čím lepší, tím horší!"
      :-))

      P.S. Nejste v tom sama, já jsem s pesimismem taky kamarádka.

      Vymazat
    8. Já mám navíc ještě negativismus.Ale co člověk nadělá? Akorát když jsem brala po smrti mého vodnare 2 měsíce Neurol,tak jsem to nemela,ale zas jsem zavidela lidem,co to mají takhle i bez prášků, navíc mně v čekárně varovali,že je to návykové a doktoři takové bestie,že když si člověk zvykne,tak to začnou odmítat predepisovat a takto člověka mučí,ze si tu depresi pak člověk vybere s úroky.
      Ono je nakonec vše stejně nakonec ještě horší,nez člověk čeká,takže heslo Šťasten ten,kdo nic nečeká,neboť nemůže být zklamán akceptuji.

      Vymazat
    9. Gaia: každý ať si žije a mluví tak, jak uzná za vhodné, ať si ostatní říkají, co chtějí. Jestli Vám to takhle vyhovuje, tak není co řešit.

      Vymazat
    10. Těžko říci,zda vyhovuje. Ale překvapilo mě,že to čiší i z psaných příspěvků,naživo to musí být opravdu hrůza,musím se nad sebou zamyslet(ale to stejně ničemu nepomůže)

      Vymazat
    11. Alena: léto snad ještě určitě bude, aspoň to babí. :-)

      Vymazat
  13. Odpovědi
    1. Dejte si mrkev, nebo aspoň vodu.

      Vymazat
    2. Vyděržaj pioněr

      Vymazat
    3. Kdepak,to člověka budí a přitahuje k lednici.Nejlepší v ní nic nemít

      Vymazat
  14. Tužka napíše,....noční plundrování lednice je praktikujícími jedinci nazýváno jako bílý sex./To, že ledničky jsou ponejvíce bílé/. V jedné rodině byla lednička komplet polepena výstražnými obrázky, které měly odradit od pravidelného jejího vyjídání.

    No,....mě nikdo za žvanec nekoupí,...ani neutáhne na vařené nudli.
    Okruh pokrmů, které mám ráda, je opravdu o malém průměru,...exotice se vyhýbám komplet.

    Když jsem zakotvila u jídla,...tak napíšu jednu zajímavost, kterou jsem si jako náhodnou náhodu opatřila.

    Z rajčat pěstuji jen Slávu Porýní a Stupické polní. Slávu, že má podle mé chuti, nejrajčatovější chuť, Stupické proto, že se není třeba o něj starat.
    Letos jsem pravidelně projížděla městem, kde je tržnice pro prodej od zahrádkářů. Mladý muž tam už po sázecí sezóně měl v bedýnce už přerostlé sazenice rajčat,...naházené, některé polámané,...jak říkal, určené na kompost. Tohle já těžce nesu,...když vysévám, tak jen tolik semínek, abych nic nemusela likvidovat,....opatrujete to, prdláte se s tím, a pak to vyhodit,...a tak jsem ty naházené sazenice prohlížela a myslela si, že by ještě rostly, jen je zasadit,...a říkám mu, zasaďte si je, rajčata lze položit do řádku, nechat koukat jen část rostliny, poroste, a jak, z bylinné části rychle zapustí kořeny,...ále on odpověděl,...u nás se moc rajčata nejedí,....a nabídl mi, ať si je vezmu, jestli chci. Vybrala jsem si jen pět, tak, aby každé už podle lístku a kontury stavby vypadalo, že je to různý druh. Nechtěl to zaplatit, ááále, říkám,...v obchodě existuje dohoda,...zakorunu,...tak dám za každé korunu,...a on mi odpověděl,....ono z toho nic nebude a vy mě budete na podzim honit s deštníkem po náměstí, že jsem podvodník, co prodává sazenice rajčat, které nerodí.
    Slíbila jsem, že ho honit nebudu.
    Sazenice jsem zasadila naležato,...krásně se ujaly,...mají nasazeno plodů,...každá je jiná,...ale jedna je zvláštní,..taková rajčata jsem ještě neměla. Pokud jsou malá, tak na nich není nic zvláštního,...ale při velikosti jablka náhle celý plod zčerná,...ta zeleň je tak tmavá, až vypadá jak černá,...a dole udělá ostrý pupík, kdežto u stopky se zvlní, jakokdyž utáhnete látkový sáček.
    Čekala jsem, co bude dál,...a od spodu, od toho popíku, začaly proužky červeně,...dnes jsem to největší prohlížela,...a ono odpadlo,...vzala jsem ho domů,....a červenání pokračuje. Počkám, až zčervená víc, nebo celé, pokud neshnije,...je docela měkké. Zelená rajčata nejím, ...na černá nemám chuť, uvidím, jak budou pokračovat ostatní na keříčku. I listy a celá rostlina je nápadně tmavě zelená,...přitom všechna dostala ke kořenům stejný kompost. Možná nějaká pěstitelská novinka, nebo mutant,...rajčata se lehce sprášují.

    Ochladilo se, občas káplo,....a ještě je něco u hranic na západě,...tak ještě něco,...předpokládám,...se dovalí.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  15. Tužka napíše pro paní Alenu,....hvězdy padají v období, kdy jsou v kalendáři určeny dny dvou významných svatých,...tak se tomu podle nich říká,...někdo tak,...jiný jinak.

    V mládí jsem na toto období plánovala noční rande,...padající hvězdy bylo třeba téma na začátek rozhovoru,...to když to bylo první rande,....vzpomínám,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  16. Odpovědi
    1. Tak jste se přece dočkal.

      Vymazat
    2. Obloha v jednom ohni a hrom nikde. Rýny to neberou - snad to nějak vsákne a nezmizí. Zatím podle stanice 4,5mm, ale to bylo před 20 minutami. Na radaru další várka. Vypadlo wifi, ochladilo se...

      Vymazat
  17. Po měsících lhaní první trefa
    meteorologům chválím šéfa.
    Mohlo ale pršet trochu déle
    mraky už odešly do prdele.
    I tak na něj pěju ódy
    že dnes spadlo trochu vody.
    Že nestudoval nadarmo
    a poslal frontu zadarmo
    když v praze je jí dost
    poslal ji na náš hvozd
    kterému uschly stromy
    lid už byl suchem chromý.
    Chvála alláhu hoši z prahy
    že jste poslali trochu vláhy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...když v praze je vody dost... chybka se vloudila i v noci.

      Vymazat
    2. Že by lednička tak lákala v tuto noční hodinu? Jsem rada,ze v tom nejsem sama i když to nikomu nepreju,tohle noční trápení,co mam já a ta muka.

      Vymazat
    3. Ledničku neotvírám aji ve dne. Vzbudilo mě horko

      Vymazat
  18. Tak půl třetí.Vedro,ještě že lze vyvětrat. Vůbec,člověk je schopny žít jen v tak úzkém intervalu teplot,když ve vesmíru takové extrémy, na Venuši vedro na Merkuru mráz a jinde se to střídá podle otáčení,strana je Slunci se rozpaků a když se otočil,tak zas vymrzne a jsou to triciferne hodnoty.A já? 15 je málo a 25 už zas na spaní moc.

    OdpovědětVymazat
  19. Odpovědi
    1. Ve studni metr vody, v hloubce se déšť neprojevil. Mám prvních 6 kýblů.

      Vymazat
    2. V létě (při doplňování přes zemní filtr) jen převařenou, v zimě se pije normálně, je čistá, jak křišťál. Lidi ji tady pili vždycky, bydlí se na tomto místě už přes 200 let, měli dobytek (vody bylo asi více).

      Vymazat
  20. Aleně blahopřání k svátku. A panu Ládikovi k přídělu vody! To je radost. V noci taky pršelo, ještě jsem nezjistila kolik, spala jsem do 3/4 na osm :)
    https://www.youtube.com/watch?v=6t7EPbnZUz8

    OdpovědětVymazat
  21. Zase mám domek na Znojemsku, v Podmolí za Mašovicemi (za lomem), bude tam bazén.. https://imgur.com/P60QTt8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V samém srdci NP Podyjí...
      Ve Vrbovci je moc pěkné koupaliště. Skoro vždy je tam málo lidí. Na dotaz, proč to tak je, je jednoduchá odpověď. Všichni mají bazén doma.

      Vymazat
  22. Vody se zdálo na první pohled docela dost(napršelo 3/4 vany), ale když jsem šla zasadit šalvěj a vykopala důlek,tak v hloubce asi 15 cm to bylo úplně suché .

    OdpovědětVymazat
  23. Všechno nejlepší k svátku Aleně, také přeju.

    V noci chladno a přispala jsem si. Teď mě zaujal host L. Výborné, dva novomanželé, extrémní cyklisté, dojeli American trail race, závod dlouhý přes 8 000 km. Na horší svatební cestu už se prý vydat nemohli.... Zajímavé povídání. Jeli přes náročné terény - Utah, Arizonu, Oklahomu atd., všude trpěli žízní, protože jsou tam obrovské neobydlené prostory, třeba tisíce km bez živáčka, nikde žádný strom, atd. Překvapilo mě, jak kriticky mluvili celkově o Americe, že o ní máme idealizované představy, jak je tam vše krásné a dokonalé, a ono zatím.... jmenovali různá negativa. Nejvíc je mrzelo, že celé země jsou rozparcelované, vše rozkoupeno a je v soukromém vlastnictví, takže cyklista musí jet stále jen po státní asfaltce. Není kam odbočit, jednou zajeli kvůli zkratce na polní cestu, a už se na ně hnal farmář s obrovskými nůžkami, namířenými na ně. Není kde přespat, jen u kostela byli vždy zalezlí, aby je nikdo neviděl. Spát pod širákem nelze, nejvýš tak v příkopu, který výjimečně nikomu nepatří.
    No a jsou z nich velcí vlastenci, prý si uvědomili, jak je v naší zemi nádherně a svobodno, ve smyslu můžu jít a jet téměř kam chci.

    Extrémní cyklisté Markéta Peggy Marvanová a Adam Záviška dojeli American trail race, závod dlouhý 8107 km.

    OdpovědětVymazat
  24. Jak se u vás žije? Kde se v Česku žije nejlépe?
    Kritéria jsou sice daná, ale zajímalo by mě, kdo jsou hodnotitelé. To přece musí být i hodně subjektivní, jak se daný respondent ve městě cítí, a pak - nemají srovnání, každý soudí podle sebe.

    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/kvalita-zivota-porovnani-mest-v-cesku-2019/r~b8d2b052ba8511e9b6a9ac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
  25. To: Alena
    Krásné krtko-jmeniny přeju i já. Léto je a bude! I pokud jsem se do Vašeho a vnoučkova vkusu vůbec netrefila:
    Lollipopz písnička - Léto + Text
    https://www.youtube.com/watch?v=B6ian-A7y1E

    OdpovědětVymazat
  26. Natáhl jsem novou dopadovou plochu na trampošku (4,3m) a přečerpal dešťovku z podzemí do vodojemu nad míchačkou.. můžu příležitostně makat. Dá se i sprchovat. Teď ale makat ne, je tam 23°C a dusno...

    OdpovědětVymazat
  27. Vážené dámy,
    posílám všem nezbytnou pomůcku k plné emancipaci se silnějším pohlavím!
    Pokud zareagujete včas, ušetříte šestnáct korun!

    https://www.milujeme-slevy.cz/p/1749698-damska-prirucni-pomucka-na-curani-innovagoods?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=lowerfunnel

    (rozměry mi sice přijdou pro začátečnice přehnaně ambiciózní, ale na druhé straně - krtky nebyly nikdy žádná ořezávátka!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je to vyhazovací nebo se to dává do kabelky?

      Vymazat
    2. Ládiku,
      to záleží na tom,ke kterému z desítek genderů zrovna toho dne ta či ona chlapačka přináleží.
      Některé totiž nošení kabelek jednoznačně odmítají a své kabelky na duhových pochodech věnují spřáteleným hošům.

      Podle mého názoru by se to dalo nosit podobně jako brýle na čtení, jen na delší duhové šňůrce kolem krku.

      Vymazat
    3. Vhodné do RSFSR13 srpna, 2019 14:25

      Prodalo se již 827 kusů
      Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 67 lidí
      Objednávka po telefonu : +420 776 634 912 - po-pá 9:00-16:00

      Akce platí do vyprodání zásob. Produkt je již téměř vyprodaný.
      Představujeme novou praktickou dámskou příruční pomůcku na čurání InnovaGoods Gadget Cool! Tato pomůcka na čurání ve stoje pro dámy usnadňuje ženám život, protože s ní můžete vykonat svou potřebu pohodlně, hygienicky a vestoje. Skvělé řešení pro ženy, které jsou nuceny chodit často na nevábné veřejné toalety, kde se málo dbá na hygienu. Vhodná také pro použití na otevřených prostranstvích, kde nejsou toalety v dosahu (festivaly, koncerty, výpravy atd.).

      Vymazat
    4. Místo brček musí planeta dostat svou várku plastů

      Vymazat
    5. Chlapům to ovšem přijde legrační, ale možná že si to některé dámy pořídí (když už dokážou používat různé ty kalíšky..).
      Bylo by zajímavé zjistit, kdy nám začali ženštit pánové. Jestli to bylo za Slunečného krále Ludvíka, nebo až díky homoušům a jejich péči. Tak tady se píše, že homosexuálové to začali, a heterouši chybně pochopili! Jim ty opečovávací a zkrášlovací procedury určeny nebyly.
      Tak co, pánové, sáhnete si do svědomí? Jste zženštilí?

      https://g.cz/6-duvodu-proc-jsou-dnesni-muzi-zzenstile-slecinky/

      Vymazat
    6. Já určitě zženštilý jsem.
      Brzy po svatbě s bývalou ženou jsem jí začal odcizovat její zkrášlující kosmetický hydratační krém zn. INDULONA A/64.
      Dnes si jej v retroakcích kupuji sám a zkrášluji si s ním upracované ruce a prsty omlácené od klávesnice. (Xicht mám krásný dost, škoda zbytečně vyhazovat peníze)

      Vymazat
    7. Těžko sám sebe posoudím, ale myslím si, že k zženštilosti patří sako nebo dokonce oblek a nedejAlláh kravata. Na ruce (na rozdíl od Jáchyma) používám pramenitou vodu.

      Vymazat
    8. Indulonou u nás někdo promazával panty u dveří, když došla vazelína. :-) Tak nevím....

      Ládiku, já nevím, ale vyložený macho chlapák taky nejste. Píšou tam:
      Model pravého macho muže, který celý den maká v kamenolomu, holýma rukama sejme medvěda, smrdí i z fotky a po návratu domů po deseti pivech seřeže manželku násadou od koštěte, ....

      Vymazat
    9. Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže13 srpna, 2019 18:18

      Bouře v ČSSD: Foldyna by podpořil vládu bez ČSSD

      ----------------------
      Fiktivní muž • před 38 minutami
      Minuta 3:46 a dál.
      -------------------------------------------------------------
      https://www.mall.tv/zatimco-hordy-straslivych-sexualu-vtrhnou-do-prahy-statecni-vlastenci-brani-heterosexualni-muze?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=prispevek_udalostiLS_09_08_ULSsite&fbclid=IwAR31P9WGPhA9aHc0XOMDQO-KxlPDLuje-GU653PmvamPIvav-leo3m9NThc

      A ještě Forum24
      Přední „vlastenci“ se slétli na svůj sabat a hýřili myšlenkami

      Vymazat
    10. Já jsem rád, že jsem rád.

      Vymazat
  28. V osmnácti vyhrál milion, výhru poslal do dětského domova. „Oni ty peníze potřebují víc,“ říká. - Tak to je pašák!

    https://www.info.cz/strategie/v-osmnacti-vyhral-milion-vyhru-poslal-do-detskeho-domova-oni-ty-penize-potrebuji-vic-rika-42555.html

    OdpovědětVymazat
  29. Děkuji všem za přání.
    Ládik se konečně dočkal deště. Tady se mraky honí, ale snad z toho nic nebude. A že je 23 stupňů nebo více? No, vždyť je srpen! Kdyby to bylo v listopadu, tak chápu, že se divíte, ale v létě?
    Já jedu za matkou, jen na kontrolu, jak jí je, než odjedu na chatu. Leží mi to v hlavě, to je poprvé, kdy nevstává z postele...
    Odhlásila jsem jí televizi a rozhlas, musela jsem se smát, jak je to pořád stejné, za totáče i nyní. Jdu na poštu, že to chci odhlásit. To prý nemůžete, to musí ona sama nebo musíte mít plnou moc! Aha, už jsme v tom zase, zažila jsem to s mužem, pak s otcem, teď s matkou - když někdo leží, tak ho těžko dostanete k notáři a nebo notáře k němu - to snad jde něke v malé obci, ale v Praze je to prakticky nejde.
    Tak jsem se zeptala, zda musí být nplná moc notářsky ověřená? Prý nemusí.
    Doma jsem to tedy sepsala, podepsala a na hlavní poště vyřídila. A je to.
    K čemu je tedy ale ten opruz, to mohou na poště dát formulář čestného prohlášení, který bych podepsala, a nemusela bych to řešit takto. Vždyť jak bych papír dala matce podepsat? Nevidí, leží, klepe se jí ruka, mysl jí jde šejdrem, tak k čemu nás stát buzeruje? Jo, že by někdo šidil, měl doma TV a neplatil? Tak to jo, lépe zbuzerovat sto slušných, než nechat někomu projít podvod.
    Tak vyrážím, po návštěvě ústavu pojedu ještě dceři nakrmit kočku, a pak mám klid na chatě. Do zítra vnukoprostý :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Foldyna musí pryč
    hamáček drží rýč
    připravený k ráně..
    .. ve jménu Páně...
    Foldyna uhýbá
    miloš se prohýbá
    smíchy..
    chi chi
    hamy si utnul palec
    je neandrtálec
    jako všichni jeho muži
    pořád něco dluží
    práce se štítí
    ti už jsou v řiti.

    OdpovědětVymazat
  31. Zavyli vlci noční
    zavyli zavile
    foldyno stranu počni
    budete v přesile.
    Tolik hlasů na ulici
    zbytečně se válí,
    romantici, prognostici
    na svoji vlast kálí.
    Foldyno, tak zvedni prapor
    zavel pozor, vpravo hleď
    budeš český aligátor
    kdy jindy, než teď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bude strana,
      ta bude ufrkaná.
      To budou voliči, to budou mrkat,
      zahodí kapesník,
      budou jen frkat.
      Kožené krunýřky zdarma tam fasovat,
      odpůrcům budou chtít jazyky vsunovat,
      Prešovský institut s úspěchem studovat.

      Jak psal na twitter Jindřich Šídlo: “Děti, chci vám jen říct, vyberte si radši jiný sport, než je box.”
      VIDEO: Já se mám omlouvat? Podívejte se, jak Foldyna hájí setkání s Nočními vlky

      Vymazat
  32. Vidlák nějak spokojený sám se sebou.Aby nešlápl do hovna nebo na bananovou slupku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějak.
      Slušní lidé se mají líp. No ale proč o tom tedy psát, když je to tak jasné? Přesvědčit ty druhé, aby se chovali slušně, to už by bylo těžší!

      Vymazat
  33. Tak tohle je souznění! Holky, co jsou bez vzdělání, si náramně rozumí :))
    https://echo24.cz/a/SW4PJ/greta-thunbergova-je-nova-supermodelka-mini-eva-herzigova

    OdpovědětVymazat
  34. Odpovědi
    1. Nejste vy Superman? Tolik běhů, myslím, by ani on nedal.

      Vymazat
  35. A jeden vtip o předpovídání počasí... :-)
    https://i.postimg.cc/tg5RfbJP/predpoved.jpg

    OdpovědětVymazat
  36. Zase prší. Jdu spát, déšť mě neruší, jen těch povinností! Zkusím to všecko zvládnout. Dobrou noc, krtci...

    OdpovědětVymazat
  37. Přemýšlím o olivovém háji.

    OdpovědětVymazat
  38. Prší, zatím 4,6mm, bzučí moskyt - to je konec se spaním. Šel bych dělat, ale i ležení není špatné, tak nevím, co dřív. Asi levý bok.

    OdpovědětVymazat
  39. pokus o video: https://imgur.com/FAQkH1y

    OdpovědětVymazat
  40. Já už peču svíčkovou welington a pojedu do práce. Stihám, ale jsem pěkně vyšťavená. S těmi olivami by to nemusel být špatný nápad, doplnila bych je nějakým fíkovníkem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady u nás sousedi už zasadili palmy,jedna za 5 litrů a mají jich na terase 6,je to tam jak v Tunisu. A prý snesou do minus 15 a když bude víc,stačí obalit jutovym pytlem,tak uvidíme za rok,co bude se 30 tisíci.

      Vymazat
    2. Ad: gaia

      U nás, v Presove, je uz par rokov rezort, kde taketo palmy su. Myslel som si pred rokmi, ked to stavali a sadili palmy, ze im sibe, ale funguje to dodnes. Dokonca moj zat, ktory pracoval par rokov v USA, Arizone a pochodil svet, tvrdi, ze taky rezort este nevidel. (Myslim, kupalisko, vybavenie, hotel...).
      Obrazky vid tu.
      https://www.plazabeach.sk/sk/letnekupalisko

      Asi by sa Vam to pacilo viac nez Vasa plavaren?☺.

      Vymazat
    3. Není nad borový les u písečné pláže.

      Vymazat
    4. Ked si pozriete hore na liste napr. hotel, kaviaren, svatby na plaza...najdete v ponuke i fotenie svatby pri zivych palmach☺.

      Vymazat
    5. Ty vysoké palmy, jedna jak druhá, jsou umělé. Ano, ty nižší jsou živé, stejně jako cykasy, ale ty kokosovky jsou umělé. Je to na samé hranici kýče, ale lidi si to jistě najde ☺

      Vymazat
    6. Na naší plovárně jsou lípy a má to též něco do sebe,takové slovanské, české, vonící

      Vymazat
  41. 2čata před chvílí: https://imgur.com/ItW4Cd9

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, vy tam máte mláďat! Holky, srnky, a k tomu prší - to člověk doslova omládne.
      Tady se ochladilo, příjemných 22, jenže jak nebylo 30, tak to mladé vyhnalo ze Slap a už jsou nedaleko (volali mě, zda nechci něco koupit).
      Takže kýžený klidný den na chatě se nekoná (jen ráno - spala jsem do 10 :-)). Uklízím komp a jdu pracovat.
      Hezké odpoledne všem!

      Vymazat
    2. Dnes ráno 6,7mm, ve studni konstantní 1m (nosím pořád), studánka pookřála - dává 100 litrů za 2 hoďky.

      Vymazat
    3. Tak ta jsou krásná. Matinka může být pyšná ☻

      Vymazat
  42. Zas padám do koše. Zkusím to ještě jednou.

    Včera mi známá ukazovala, jak přikrmuje ptáčky. Že bylo sucho a nelíhl se hmyz, tak mají hlad. Sype jim pohanku a neloupanou slunečnici, tak to taky zkusím. Mám ještě zbytek nevyloupaných kameňáků, pro sýkorky, hned to vynesu ven. Vody tu mají dost v miskách pro psa.
    Je fakt, že ptáčka zpěváčka jsem neslyšela nejmíň měsíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, ty ořechy nejsou špatný nápad.
      Já na jaře zasadila osm obřích slunečnic N rozdíl od jiřin se mi ujaly všechny. Takže mám osm obrovských talířů se slunečnicovými semínky. Ale ptáčci tu zatím mají co zobat, zpívají dost. Dokonce tu celý můj život někde blízko v lese hnízdí kukačka, letos zzase hodně kukala, to se dožiju let! :-)

      Vymazat
    2. U nás všeho dost, ptáčků i hmyzů ☺

      Vymazat
  43. Olivovník má problém:

    "Co olivovník skutečně nesnese, to je mráz, který nenávratně poškodí kořeny. Olivovník proto před zimou ukryjeme do místnosti s teplotou okolo 10 oC a přes zimu zaléváme jen minimálně.."

    A to se dožívá 2000-2500 let... To bych ho musel pořád vykopávat a sázet a stavět mu větší a větší vytápěnou místnost nebo ohřívat kořeny termoforem. Olivovník je zavržen.

    OdpovědětVymazat
  44. Šmarda nemůže být ministr:
    umí bubnovat na kanystr
    jiná kultura je mu cizí
    možná by mohl motat přízi
    na hamáčkově kolovrátku;
    břicho má plné karbanátků
    co snědl v závodní kantýně.
    Podepsal se na vepříně
    co prodal herman státu,
    pupeční šňůru má spjatu
    s bohušem, prouzou, pochem...
    kdyby byl prošel lochem
    to by měl životní školu.
    Zůstane s prdelú holú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laďa a Míla, odborníci na kultůru14 srpna, 2019 17:20

      Pěkně jste to napsal. Vás by prezident jmenoval. Jen ty ponožky by to chtělo častěji měnit.
      Pro další inspiraci.
      Hlášky stínového ministra pro neexistující pseudokulturu: Míla Rozner, který se zabrousil až do Sněmovny, slaví narozeniny

      Zdroj: https://g.cz/hlasky-stinoveho-ministra-pro-neexistujici-pseudokulturu-mila-rozner-ktery-se-zabrousil-az-do-snemovny-slavi-narozeniny/

      Vymazat
    2. Já bych se jmenovat nenechal, bo jsem nebyl ani kultůrní reverend. Až na vojně jsem byl v rozkaze vyhlášen náčelníkem klubu. Jenže v něm se neklubalo, všichni byli furt v hotovosti.

      Vymazat
    3. Ládiku, výborná básnička - Šmardovi sedne! :-)
      Oni teď za něj bojují, jakoby to byl nějaký veleduch a kultura se bez něj neobešla. Takový vytlemenec!

      Vymazat
  45. No, vláda nejspíš nepadne a bez ministra kultury se jistě pan Babiš mine třeba navždy.
    Já si prohlížím program MET na novou sezonu. Ten je jistě napevno. Zůstane tam ale pan Domingo, když si některé také po letech vyvzpomněly, že s nimi rád komunikoval?

    OdpovědětVymazat
  46. 11300, leze oranžový Měsíc.

    OdpovědětVymazat
  47. “Začínají tu spory o kousek stínu, o jídlo, o záchod. Také počasí se zhoršuje, čekáme velké vlny, běženci mají mořskou nemoc,“ řekl španělskému rozhlasu Cadena SER šéf Open Arms Óscar Camps. Dodal, že běženci jsou vyčerpaní a mají strach. Někteří drželi tento týden hladovku, dokud je posádka nepřesvědčila, že s plným žaludkem situaci lépe zvládnou.“

    Hladovka a záchod... divné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozný ksichti,ale osvalení dobře živení

      Vymazat
  48. Tak střídavě ty celoročně plodící jahody Aromas kritizuji, ale teď se už podruhé osvědčily.
    https://i.postimg.cc/g26kncX0/Aromas.jpg
    Zatímco Ostary kvetou jak divé, ale jahody tak nějak zatím nemají.
    Počasí je dnes jako v Anglii, chvíli prší, pak je hezky, ale vzadu už zase jdou mraky a tak dokola.
    Minulý týden byl večer na obzoru zvláštní mrak jako deka:
    https://i.postimg.cc/7Zg8F5JS/mraky1.jpg
    a dnes večer zase byly večer mraky jako nějaký obraz:
    https://i.postimg.cc/cL6T320C/mraky2.jpg

    Myslela jsem si, že tu budu dnes sama, ale ne - a vnouček mi "pomáhal" skoro celé odpoledne. Naštěstí oba mí starší vnuci jsou mazlíci, to je prima (nemyslete si, některé děti se nemazlí, i s rodiči - sousedka má takovou holčičku, odtažitou).
    Zeťák klukovi večer čte a vždy se pak dole rozčiluje nad obsahem pohádek, jaké prý jsou nespravedlivé. :-) Já mu povídala, že by měl přepsat Erbena i Němcovou?! :-)
    Stříhám rybízy a angrešty, má se to dělat v červenci, ale to bylo takové vedro, že jsem přes den nemohla venku nic dělat. Letošní léto je lepší, loni nešlo nic dělat i celý srpen, pořád 30-40 nad nulou, pamatujete?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsem taky vloni byla 90x na plovárně a letos jenom 17x.A chybí mi to. Rybíz jsem nechala všechen spadnout,je to kyselé ovoce a angrešt jsem už dávno vyřezala,věčně měl plíseň.Myslim,ze jeho pěstování je docela zbytečná práce akorát tlačí v žaludku a chuť nic moc.

      Vymazat
    2. Co pořád pěstovat,člověk má jen jeden žaludek a co s tim pak?Ted zasobuju celou ulici rajčaty a petrželkou a co z toho mam?Nic.Dřív jsem touhle dobou sázela ještě salát ,ale taky už to nějak špatně trávím,obdivuji ty vegetariány,na to nemám žaludek.

      Vymazat
    3. Angrešt miluji, nejraději stojím přímo u stromku a češu si zralé plody přímo do pusy.
      Pořídila jsem si odrůdy, resistentní vůči padlí, je to např. žlutý angrešt Prima.
      Rybízy jsou teď u nás v kursu, i snacha, která dřív neomaleně říkala „proč to pěstujete“, mě teď požádala, abych jim na jejich minizahrádku objednala jeden stromkový rybíz – když to mají rády děti, tak přes to vlak nejede!
      A piškotová roláda, namazaná rybízovým džemem, nemá chybu.
      Teď začaly zrát ostružiny, letos mi tedy jistě nezaschnou jako vloni, to je moc vděčné ovoce a hlavně zraje postupně, až do poloviny září.
      https://i.postimg.cc/BZzW7XCQ/a-ostruziny.jpg
      Děti i dospělí je mají v oblibě, na víkend chci udělat ovocný dort s ostružinami a s želatinou (už to nezkazím jako minule, kdyby mi neztuhla, tak do ní vmíchám pudink).

      Vymazat
    4. Lidé jsou různí a mají různe chutě a zájmy.

      Vymazat
    5. To nejsou ostružiny, to máme taky (letos plodí), je to nějaká zahradní umělotina. Normální ostružiny vypadají a chutnají lépe.

      Vymazat
    6. Přesně tak,Ládiku.Tyhle jsou překyselené a mají nadměrně zrníček.Hodin se tak na odstavneni a když se přebije cukrem,tak se dá z nouze vypít.

      Vymazat
    7. Zaplať pánbů za zahradní ostružiny! Letos si na nich pochutnávám jako na vzácnosti, neviděla jsem lesní 30 let. Ne každý může na skok do lesa. A na lesních plodech, konkrétně z Polska, tady v obchodech už několikrát našli stopy zvířecích exkrementů a snad i jedů z práškování polí. Pokud by se to málo omylo, tak potěš koště.

      Mě by spíš zajímalo, které pohádky připadají zeťovi nespravedlivé, Aleno? Já je vždy brala právě jako uspokojující, protože v nich vítězí dobro nad zlem, nebo je člověk (příliš "zvědavý", nebo se stavící proti osudu) potrestán, ale i to je svým způsobem spravedlivé. Ale to asi vnoučkovi nečtou, Kytici apod.

      Vymazat
    8. A k rybízu: od té doby, co ho mohu mrazit, jsem nadmíru spokojená, když se urodí. Budu přisazovat ještě jeden červený a jeden černý, nejlíp keříky, snáze se očesávají.
      Spočítala jsem, že za rok udělám tak 30 ovocných koláčů, možná 40 (nějaké pro sebe, menší a "zdravější"). To už je nějaká spotřeba ovoce - nejčastěji použiju čerstvé, ale vždy je doplním nakyslým rybízem, to je osvědčené, tu chuť nic nenahradí.

      Vymazat
    9. oprava, stromkové rybízy. Měla jsem velký starý keř, který náramně plodil, ale musela jsem u obírání sedět, býval obalený. Pak se tam propletal pes a keř zlomil u země, tak uschl.

      Vymazat
  49. Porazim kravku a na jaře už nezaseju.

    OdpovědětVymazat

  50. Nemůže jmenovat opici
    a ještě k tomu s křivicí
    no to by byla prasárna
    to musí uznat i kavárna.
    Ministr musí mít výšku
    měl by si přečíst knížku
    ale jinou, než vkladní;
    vědět, že nohy zadní
    zajistí držení těla,
    že na zem nenadělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a Gororo Tubero z ACZ14 srpna, 2019 23:43

      „Pan prezident konstatoval, že pan Michal Šmarda se nikdy nezabýval problematikou české tradiční kultury. Nemá rád tlačenku, jitrnice, vepřo-knedlo, becherovku a nekouří dvě krabky cigaret za den. Z tohoto důvodu není odborně kompetentní pro výkon funkce ministra kultury České republiky,“ uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček...:)))

      Vymazat
    2. Ježiš, to je tak trapné, humor čtvrté cenové, zkuste to znovu a lépe! :-(

      Vymazat
    3. Pro Alenku lépe a delší15 srpna, 2019 08:34

      Milí a vzácní přátelé,
      většina lidí docela dobře ví, co se stalo 21. srpna 1968. Méně známé jsou události 21. srpna 1969. Tento den již nestříleli okupanti. Stříleli Češi do Čechů. Občanské protesty, které se odehrály na první výročí sovětské okupace, byly brutálně rozehnány policií, armádou i Lidovými milicemi. Desítky až stovky lidí byly zraněny. Pět mladých lidí bylo zastřeleno. Nikdo z pachatelů se ani po Sametové revoluci nedostal k soudu. Oběti ani pozůstalí nikdy nebyli odškodněni.

      Ve středu 21. srpna si události let 1968 i 1969 připomeneme nejen v Praze, ale především na mnoha místech po celé republice. Pokud chcete pomoci zorganizovat (nebo už chystáte) setkání ve své obci, vyplňte prosím tento registrační formulář. V pátek 16. srpna bude zveřejněna mapa zapojených obcí.

      Vedle připomenutí minulých událostí chceme připomenout i aktuální problémy.

      Vadí nám, že prezident republiky záměrně rozděluje společnost, prosazuje zájmy Ruska a Číny, hrubě porušuje Ústavu České republiky a nemístně zasahuje do složení vlády. Vadí nám, že je vláda držena při životě jen díky hlasům komunistů. Vadí nám, že je premiérem trestně stíhaný bývalý agent StB, který svým obrovským střetem zájmů poškozuje celou naši zemi. Vadí nám, že tento slabý premiér není schopen prezidentově svévoli čelit.

      Dnes už nám nehrozí ruské tanky. Přesto proti nám Rusko vede efektivní informační válku. Dnes už nám nehrozí násilné potlačení občanských protestů (tak jako se to stále děje v Rusku). Hrozí nám však lhostejnost a postupný rozklad demokracie. Setkáními 21. srpna chceme dát najevo, že jsme tady a že jsme připraveni demokracii a její instituce bránit.

      Mikuláš Minář
      Milion chvilek pro demokracii

      P. S. Třicáté výročí 17. listopadu se kvapem blíží. Pokud víte již nyní, že se budete chtít den po Letné (16. listopadu v Praze) setkat také ve Vaší obci (a pokud tam chcete pomoci zorganizovat setkání) vyplňte nám prosím tento formulář. Děkujeme!

      Vymazat
    4. Nehrozí nám ruské tanky
      když tu máme říšské banky.
      Ty náš milý okupante
      ať ti vzkvétá merkel tante!

      Vymazat
    5. Tante vzkvétá15 srpna, 2019 09:45

      my zde chceme ruské banky /14.08.19 středa 1 USD = RUB 66,100,14.08.19 středa 1 EUR = RUB 73,655,1 CZK = EUR 0,0387
      ruské chceme okupanty

      Vymazat
  51. Podaří se jim to? Budeme další Ukrajinou včetně krvavého Majdanu?
    http://jdem.cz/fd38s8
    „Pravda, 21.srpen není proč zrovna oslavovat, ale jako vhodná záminka k nepokojným demonstracím se hodí náramně. Pár stovek pražskokavárenských, "bruselsko-sorosovská parta, magoři hrotící situaci v mezinárodní bezpečnosti, lidovecko-sudeťácká parta, kalouskovci, zeleno-greténská parta", jak je trefně popsal Bohuslav Chalupa, ještě k tomu válečníci z fronty umělecké, se chystají, jak je vyzval na Letné Patrik Banga, vulgární rapper, dělat "bordel".
    Patřičné propriety, obskurní transparentíky s výzvami k prezidentovi a premiérovi naší země, co mají dělat a co nesmí dělat, včetně stupidních "červených trenýrek", už určitě pracně vyrábějí. Televizní štáby, především z naší/jejich ČT už se jistojistě připravují také, turisti, nemalá množina lidí, započítaná samozřejmě mezi demonstrující, budou mít zase malinko pozdvižení a legrace kopec.
    Je neuvěřitelně ostudné, co předvádí tihle darebáci vskutku nekultivovaní a do morku kostí nenávistní, nerespektující výsledy voleb a ani tu demokracii jako takovou, teda demokracii čistou, pravou, bez těch destrukčních přívlastků. …“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, to je tak trapné. Zkuste se raději věnovat svým potrhlým a vysoce kulturním seriálům.

      Vymazat
  52. PRoč pluje greta jachtou
    pod plastovou plachtou?
    To jí nedali mobil
    aby ji malinko zdobil?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějak ji musí zabavit,když bude mit 2 roky prázdnin.

      Vymazat
    2. Divné je, že si ty prázdniny vyhlásila sama a učitelé ji poslechli.

      Vymazat
    3. Doufám,že za ni rodiče nezapomínají platit zdravotní pojištění,aby v den své plnoletosti nerozmnozila řady dlužníků,na které se sesypou exekutoři

      Vymazat
    4. Proč tolik dospělých zneklidňuje konání jedné nezletilé, za kterou nejsou osobně zodpovědní? Na ní asi opravdu něco je.
      To mě právě nakrklo, že mi IE pro změnu nezobrazuje Ládikovy!!! fotky a musím já zvědavá na Google, kde mi pro změnu automaticky nenaskočí adresa URL, když u nich nechci být přihlášená.

      To: Alena
      I u nás byly včera hrozivé mraky, pak z nich sprchlo a bylo hvězdno. V chuti lesních a zahradních ostružin na rozdíl od Ládika!!! mé chuťové pohárky velký rozdíl necítí, ba jsou ty zahradní šťavnatější.

      To: Ládik!!!
      Tatr-fotky vedu v patrnosti. I když jen z nižších poloh, třeba Vás ještě navnadí k delšímu odpočinkovému výletu. Nakrokovali jsme relativně dosti - za 7 dnů 159995.

      Vymazat
    5. Kolik děr,tolik smyslů,kolik hlav,tolik smyslů.
      A pak se mají dohodnout v Hongkongu,když zde neni shoda ani u zahradních bobulovin.

      Vymazat
    6. Za Gretu nejsou dospělí opravdu osobně zodpovědni.
      Za stav životního prostředí ale ano

      Vymazat
    7. To je 22 857,14 kroků denně, pěkný výkon!! Při volné středě je to 26666 denně, půlmaraton denně. Smekám gorolský klobouk.

      Vymazat
    8. Souhlasím s Gaiou, že o tu dívku nejde, to je návnada pro noviny a neziskovky. O co ale sakra jde, je zničené životní prostředí. Planeta je prý z 59 % zničená! Napadá někoho, kdo a jak asi by s tím tak mohl, v tomto stavu světa, něco udělat???
      Jsou jen dva způsoby: šok, který by lidi probral (šokem může být cokoli, třeba slepý věštec nebo mentálně problematická školačka). A nebo - se zeměkoule zachrání sama, ale bude nás to bolet, spíš nepřežijeme. V dohodu zemí nevěřím.

      Vymazat
    9. Ti antinatalisté by mohli trend zvrátit,ale pochybuji,že by se to mohlo nějak masově rozšířit,zvlášť v patriarchalnich nebo zaostalych zemích.

      Vymazat
    10. I kdyby nás třetina ubyla, pořád budeme drancovat přírodní zdroje, protože přece pokrok, neustálý rozvoj!! Zblblé lidstvo se nikdy nespokojí dobrovolně s poklesem pohodlí.

      Vymazat
    11. No ale drancovalo by se o třetinu méně a příroda by mohla regenerovat

      Vymazat
  53. → britská vláda rozjela kampaň proti vlně násilí páchané s použitím nožů… tím, že umístila „protinožové“ povídání na krabice se smaženým kuřaty… fascinující…

    → v rámci boje za klima Coca Cola přestává stáčet svou vodu do plastu a přechází na plechovky… fascinující…

    → kvůli obviněním z nevhodného chování k ženám byly zrušeny dva americké koncerty Placida Dominga…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. → moskevský magistrát povolil další stotisícovou demonstraci… na 25. srpna, znovu na Sacharovovo náměstí… ale bez následného pochodu, který by ucpával ulice města…

      Vymazat
    2. Moskva má 12,5 mil. obyvatel (více, než ČR) a uřídí to magistrát. 100tisícová demonstrace je totéž, co v praze 8tisícové srocení lidí - to může být třeba na zastávce nebo ve frontě na harmasan.

      Vymazat
  54. U brna pomřeli zajíci
    nemohli ani doříci
    jak jim dneska chutná
    už je jim to putna.
    Po norách plánují hraboši
    jak letos úrodu zpustoší
    a jak vyzrají na káni
    inspirují je cikáni.

    OdpovědětVymazat
  55. Protože se - jak je vidět i v noře - blíží srpnové datum, které vždy vybudí i některých jedinců váchně, tak za sebe prohlašuji: kdekoli uvidím text, obsahující ono datum, nečtu. Ještě nejsem natolik dementní, abych si nepamatovala, jak to bylo u nás a kolem mě. Jak to měli ostatní mě nemusí zajímat, stejně pravděpodobně kecají, a i kdyby ne, je mi to putna. Překrucovačů je všude tolik, že - prostě nezájem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nežíkejte to15 srpna, 2019 14:00

      Nežíkejte, nežíkejte to, 21.srpen.

      Vymazat
    2. Překrucovači dějin nám budou říkat, co si máme myslet o 21. srpnu, o 17. listopadu - udělají odporný paskvil ze všeho, na co sáhnou. Hnus!

      Vymazat
  56. No, ked sa niekomu celkom nepacil areal Plaza Beach, mozno ho zaujme iny areal, s konmi, stajnami, vybehom pre kone,restauraciou, detskym kutikom, welness, vonkajsou opekackou, ihriskom, volierou,...v zime s klziskom...na druhom konci Presova. Vid foto:☺

    https://lnk.sk/gOV1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P. S. Tam sa zenil svojho casu druhykrat syn. Po Kolumbijcanke so Slovenkou"?" (meno talianskejsie, nez talianske, ale plet jemnucka, bielucka...☺).

      Vymazat
  57. Na záchranu planety máme 12 let, varují v Rozstřelu studenti stávkující za klima

    Zakladatel české části hnutí Fridays for Future Petr Doubravský a člen hnutí Marek Jankovský ve čtvrtečním Rozstřelu mluví nejen o tom, jak organizují stávky v Česku, ale například i o Grétě Thunbergové a neutichajícímu apelu na nečinné politiky. Diskusní pořad Rozstřel s moderátorem Vladimírem Vokálem vysíláme od 12.30.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-fridays-for-future-klimaticke-zmeny-doubravsky-mezgerova.A190813_071742_domaci_vlc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děsná sranda, pusťte si

      Vymazat
    2. A Gestu to zaválo někde ke Francii

      Vymazat
    3. Mikroplasty sněží v Arktidě
      Jiná letos zveřejněná studie navíc odhalila, že průměrný člověk sní nejméně 50 000 částic mikroplastů ročně, stejné množství rovněž i vdechne.
      https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/v-tajici-arktide-snezi-mikroplasty-40293272

      Vymazat
    4. Další stávka bude 20.9. a připojí se i odboráři z MZV! To je určitě neskutečně povzbuzující, Petříček a spol ☻

      Vymazat
    5. Po nás potopa.

      Vymazat
    6. Po vás potopa. Po mně děti, teď i vnoučátko. Po těch gréťanech, co jeden z nich demonstrativně přestal jíst maso, co poznal Grétu, druhý si píše sám omluvenky na ty stávky, zbude kdoví co. Děti asi ne, ty zaplevelují planetu...

      Vymazat
    7. Životní prostředí15 srpna, 2019 15:57

      znečištování vody a půdy...
      genetické mutace...
      to opravdu není legrace

      Vymazat
    8. Budou stávkovat i ti čmeláci ze čmelínů na MZV?
      Doufám, že je před usazením v zahradě prověří, co kdyby to byli čmeláčí špioni z Ruska! :-)

      Vymazat
  58. Máme jenom 12 let
    už nesmíme otálet
    se záchranou planety.
    Musíme být askety
    budem sedět v kadibudce
    zvolíme si mladé vůdce
    do dvaceti let
    mládí kurwa vpřed!
    To už tady jednou bylo
    a mládí si vydobylo
    příspěvky na bydlení
    hlady celí zelení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeletěl jsem tři moře15 srpna, 2019 14:13

      Zajeďte si znovu do Norska. Splaz na Briksdal Glacier ustupuje ročně o desítky metru.
      Ale rychle.
      Norové hlásí mírný výskyt radioaktivního jódu na hranici s Ruskem.

      Vymazat
    2. Grónsko bývalo zelené a stěhovaly se tam generace Vikingů, nastudujte si, plašane.

      Vymazat
    3. Doporučuji nastudovat Briksdal Glacier. Asi to nebude v Gronsku.

      Vymazat
    4. Když bývalo Grónsko zelené a choval se tam dobytek, tak to asi v Norsku moc ledovce nebylo.
      Pak přibyl a teď zase ubývá, plašane.

      Vymazat
    5. Přeletěl jsem tři moře15 srpna, 2019 19:45

      Já se snad zmiňuji o Gronsku ?
      Někdo vám snad to kdysi zelené Gronsko vyvrací?
      Pouze jsem konstatoval úbytek plazu na Briksdal Glacier. Je to dávno odborníky zdokumentováno.
      Tak mi ještě napište 5x o Grønland.
      Budu se těšit. A nezapomeňte přidat nějaký recept na marmeládu
      Dejte si raději nějaký výživný seriálek.

      Vymazat
    6. On vás sem, anonyme, někdo zve a nutí vás si tady číst?
      Že ne? Že jste jen tak vlezlý?

      Vymazat
  59. Tak už vím, k čemu se vyrábí ty miliardy plastových brček. Aby se v nápojích nedostaly kostky ledu mezi zuby. Jak mě to mohlo nenapadnout! Nu když já nic ledového nemusím.
    Prý se teď místo papírových zkoušejí stébla nějaké slámy. Však se říkávalo - pít slámkou, ne?
    A nosit si s sebou vlastní nádobíčko (příbor a hrnek) se prý taky stává módou. Proč ne. - Tohle všechno ale beru s humorem, je to málo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si do restaurace nosila i své jídlo a nápoje, v dřevěných a kameninových krabicích. To by bylo nejvíc ekologické, ne? :-)
      Greta je namísto u Irska u pobřeží Francie. Do Ameriky má 5000 km vzdušnou čarou. Má pršet a moře má pořádně vlnit. Už to vidím, jak na tajňačku pojedou v noci na diesel, ve dne pak budou zápasit se živly.

      Vymazat
    2. Taky mám obavy,aby jí tajně ne odvezl vrtulník a ne vysadil až na posledních 100 metrů zpět.

      Vymazat
    3. Někdo k tomu napsal:
      "Zde lze sledovat trasu lodi Mallizia II. On-line Tracker. https://www.borisherrmannracing.com
      Směřují na jih se snahou proplout mezi třemi tropickými cyklony. Trasa je trvale proti větru, takže z předpokládané rychlosti lodi 52 km/h je to pouhých 17 km/h. Vybrali si opravdu hóóódně špatné období. Po pěti dnech se dostanou mezi dva cyklony s pravotočivým protisměrným prouděním, kde se nedá ve větru ani tzv. "křižovat". Pokud budou tuto trasu dodržovat a nic se nestane, budou mít 6 dní zpoždění. Vypadá to, že se brzo dočkáme záchranné operace a Gréta dlouhodobé psychiatrické péče......"
      A jiný dodal:
      "Ježiši, tak to budou muset tu konferenci OSN přesunout, nebo spíš úplně zrušit. ta představa, že by všichni ti vědci, a odborníci na klima, odletěli domů, a museli by přiletět ještě jednou, tu ekologickou katastrofu nechci ani domýšlet."
      :-)

      Vymazat
  60. K těm ostružinám, Ládiku, zahradní ostružiny jsou chutné, nejsou mdlé, ale nemají tu chuť pravých lesních ostružin. Je to jako s jahodami, lesní jahody jsou víc aromatické než ty zahradní. Ale proto je ještě nepřestaneme pěstovat!
    Každý nemá tu možnost zajít si do lesa na jahody nebo na ostružiny.
    A pro děti i pro dospělé je toto drobné ovoce dobrým mezičlánkem mezi jahodami, třešněmi, rybízem - a jablky či hruškami.
    Já jsem teď načala džem z roku 2013 - ostružiny s jablky (asi už jsem měla ostružin málo). Je to moc chutné, má to tmavou barvu a kyselá jablka tomu dala dobrou chuť.
    Včera jsem stočila první várku růžového sirupu, dnes byla zahradní ochutnávka a ... je moc dobrý, nápoj voní a přitom nechutná nijak přehnaně sladce.

    OdpovědětVymazat
  61. Tak jsem si chtěla zjistit, co dělal Napoleon v mém věku a on byl už mrtvý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíte, oprášila jste mi paměť, myslela jsem si, že mu bylo 54 a ono mu bylo 52, navíc necelých :)
      A přemýšlela jsem taky o tom, co jsem dělala ve věku Gréty. No co, chodila na brigády, chodila do školy, kamarádila se s holkama ze sousedství a ze školy, hóóódně četla, starala se o domácnost a taky hrozně brečela, protože mi umřela moje milovaná babička...

      Vymazat
  62. Je pár hodin po úplňku, nechce se mi myslet ani psát. Tak jen tekutiny, jak radí Liška, a relax. :-)

    OdpovědětVymazat