26 srpna, 2019

KRTINEC č.414

208 komentářů:

  1. Hezký den a liška ať má co slavit.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna se chystám odvézt mamču do nemocnice. Kontrakce po šesti minutách, nespala celou noc.Tak uvidíme ...

    OdpovědětVymazat
  3. Tužka napíše,...pokud se dnes dítě narodí, rodí se do energeticky klidného a vyrovnaného dne s vládou elementu vody a země. Voda je klidná, teplá, plná života, země vydává svou úrodu, je rovněž energeticky vyrovnaná, začíná odpočívat....tak to jsou síly, které vládnou dnešnímu dni.

    Ať se zadaří,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne je teda dneska pěkně blbě tep mám 35 a je mi na omdlení

      Vymazat
    2. Kafe, červené víno, chlad a někoho nablízku.

      Vymazat
  4. ODVEZL JSEm auto do lesního servisu na pravidelné úkony po 20tis km; zpátky jsem běžel, 10000 kroků za 1h 16min, po asfaltu, ve vedru, tričko šortky... ztráta váhy 2,0kg, to je fofr. Kdybych běžel 4 hodiny, měl bych dole 6kilo nebo by mě našli na cestě.
    Po dlouhé době jsem běžel ve dne a to bylo keců.... o sportu a invaliditě apod., to mi vadí, proto raději v noci, kdy banda chrápe.

    Paní Gaia by měla zkusit zavolat doktora, jestli bude nějaký ochoten pomoci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Gaia by to měla udělat určitě! 35 tepů je dost kritická hranice. Ono není dobře ani mně, přičítám to nedostatku spánku, vedru a stresu.
      Gaio, když tak se ozvěte, uděláme, co bude v našich silách! Krtci krtkům...
      Jinak maminku si tam nechali, postupně to přichází, jsem z toho taková rozvrkočená.

      Vymazat
  5. Tužka napíše,...dnes je proklatě energeticky líný a pomalý den,...paní Gaio,....35 je fakt málo,....někdy v noci mívám 45, vzbudí mě to, protože srdce začne tlouct jak kovadlina,...pomalu,... stačí, když vstanu a obejdu barák,...stoupne to na padesát a víc.
    Jóga pracuje s tlakem a tepem krve,...na srovnání tlaku a tepu je následující malý energetický cvik. Cvičí obě ruce současně,...připažené,...cvičí prsty,...ukazovák opřete o bříško palce,...palec ukazovák a prostředníček se spojí do hvězdičky mercedesky, malík se vzpřímí,...vše lehce,ruce volně visí podle těla,...i v sedě, nebo položené na podložce,...pokud se leží,...jen chvílemi, ve vteřinovém intervalu, lehce stiskáváme ty tři spojené prsty, patnáckrát-dvacetkrát, a zase pausa,...tak za patnáct minut lze pozorovat zlepšení,...ále,....dnes mají doktoři spousty citlivých přístrojů,...domluvte se s rychlými modrými světly,...mají moře zkušeností,...dnes je opravdu vše skoro u mrtvého bodu,...snad se dítě rozhodne trochu uspíšit svůj nástup na vzduch,...jinak energie prostoru porodu nebude pomáhat,...je to na těch dvou,...tak vydržať a dýchat, zhluboka dýchat,...to taky pomáhá,....v mnohém,....větší dávka kyslíku,...kdo hodně sedí,...dýchá povrchně,...

    Vydrřať,...heslo dne. Tužka.

    OdpovědětVymazat
  6. Doktor přijde, škoda, že nemůžu na plovku jeden z posledních pěkných dnů a v neděli zavírají

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně zdraví, povka počká.

      Vymazat
    2. Plovka je to poslední, zdraví má přednost. Já myslím na ty dvě, paní Tužka není moc optimistická...

      Vymazat
    3. To si musí každá odhekat

      Vymazat
    4. Plovka nepočká ,chodím tam už 60 let a je mi jasné, že do nekonečna to nepůjde

      Vymazat
    5. Ale začlo pršet a bouřit tak by nás stejně vyhnali.

      Vymazat
    6. Teď leje,to bych přišla úplně promočená

      Vymazat
    7. Je to lepší přišel doktor půjdu na krev plus nějaké prášky

      Vymazat
    8. Kupte si Huawei Band 3 Pro, upravíte spaní sama.

      Vymazat
  7. Liško, to bude dobré! Budete babičkou a budete si užívat babičkovství jako další zdejší krtkyně.
    Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  8. Napočítám do pěti
    lišče bude v doupěti.
    1,2,3,4 -

    OdpovědětVymazat
  9. Manželé u Děčína:
    „Do bláta v potoce zapadli někdy okolo deváté hodiny večer a teprve kolem třetí hodiny ráno jsme se o tom dozvěděli,“ řekl mluvčí krajské záchranky Prokop Volejník.

    OdpovědětVymazat
  10. Tlaková vlna blesku málem vysklila okna. Příval trvá hodinu, zatím 0,2mm.

    OdpovědětVymazat
  11. U nás pařák, jsem zalezlá doma. Chtěla jsem sekat, ale v tom hicu to nezvládnu.

    OdpovědětVymazat
  12. Uvařila jsem kančí guláš, přestěhovala jsem v koupelně police a koš na prádlo, vyprala, dělala jsem taxikářku a zalila na zahradě, ale pořád jsem celá napjatá, jak to všecko dopadne. Liščátko Charlottka mi jen při pomyšlení vhání slzy do očí. I Pimpája se mi vnucuje na klín, což zase moc často nedělá, tuší, že jsem nějaká jiná, a pesák hlídal celou noc a teď je tu se mnou taky. Byla jsem za lišákem, je mi to tak líto, že to neprožívám s ním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojte, liško, oni poznají, kdy to mají začít uměle vyvolávat. Zřejmě ještě nepřišel správný čas.

      Vymazat
  13. Jo a neprší! Sestra fňuká, že těch 30mm, co u nich spadlo, ani nepotřebovali, že by se bez nich obešli, zato já bych byla naprosto spokojená.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak ještě nic! No, liščátku se ven nechce a má pravdu, v mámě to má nejlepší, kdežto venku, to bude boj o mlíčko a vůbec! :-)

    Já jsem dnes jela na parcelu a posekala jsem zase s provázkem! :-)
    Ale už to mám vychytané, mám štít na obličej a tráva už není plná tvrdých stonků plevele, takže nejsem pomlácená. Sekala jsem dokola tak, aby to, co lítalo ven, padalo na již posekanou část. Když jsem se nemusela zdržovat s nošením a vysypáváním koše, tak jsem měla hotovo za dvě hodiny. Tak zase za tři týdny, už to bude jen párkrát, v říjnu na to už kašlu.

    Dnes u Ládika muselo pršet, ne?

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý Ondřej Hejma: Šmíra! Co to má společného s výročím?
    http://jdem.cz/fes2x9
    "Hejma souhlasil se slovy Václava Klause mladšího, že zde dochází k privatizaci dějin. „Oni vezmou výročí, který je o něčem, a nakonec to stejně skončí tím, že Babiš a Zeman musí odejít. Je to jedno, co to je. A uvidíme to i dál, já se vsadím, že na sv. Václava něco vytáhnou, pak bude výročí republiky, pak 17. listopad, úmrtí Václava Havla, Vánoce určitě budou použitý taky, to bude ten seriál, kterej mi budeme sledovat tenhle podzim.“

    OdpovědětVymazat
  16. „Úděsné.“ Antonín Staněk promluvil o penězích pro umělce
    http://jdem.cz/fes257
    ..."Pochopil jsem, že ministr, který chce být úspěšný, a pan Herman tam byl čtyři roky, takže asi úspěšný byl, nesmí dělat nic. Nechat to na úředníky, kteří si to vykomunikují, a vy jste potom slavný. Chodit klást věnce, chodit na manifestace, chodit mezi umělce a budete úspěšný ministr. Pokud se naopak chcete starat o to, aby úřad fungoval, aby smysluplně pracoval, narazíte na problémy jako já. Prostě pokud chcete být úspěšný ministr, rozhodně neměňte zajeté zvyky...
    ...Podařilo se navýšit státní program na podporu profesionálních divadel o 60 milionů, což byl obrovský úspěch. Horší to je třeba ve vztahu k Národnímu divadlu. Existuje tu garanční rada, která je de facto neodvolatelná. Když jsem naposledy s touto garanční radou jednal, neměl jsem pocit, že jedná ministr se svým poradním orgánem, ale s rozzuřeným vlastníkem Národního divadla. Mám pocit, že řada odborných komisí se pasovala do pozice, že jde o jejich výsostná práva, že jedině oni mohou rozhodovat, a nikdo, ani ministr, jim do toho nemá co mluvit. Přitom přece nikdo nemá na členství v dané komisi nárok, tyto komise slouží jako poradní orgán ministra a je pouze na ministrovi, aby si tam zvolil lidi, které chce. Jestli to tak nemůže fungovat, nemá žádný smysl, aby tu nějaký ministr byl....
    ---
    Jo, Staněk začal postupně čistit Augiášův chlív, jenže tam by bylo zapotřebí povolat Herkula, strhnout zdi a vyplavit špínu a třicetileté nánosy hnoje dravým proudem vody.
    Pan Zao bude zřejmě zase oblíbeným ministrem, viz výše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se ukazuje, kultura je svět sám pro sebe a neduhy tam bují jak v Petriho misce. Trvalé podfinancování a úniky různými dírami...
      Ještě že do toho p. Staněk aspoň stihl rýpnout a leccos začalo vyplavávat. Škoda ho.

      Vymazat
    2. Nové okolnosti Staňkova odchodu: Nebylo to kvůli Fajtovi. Ale pak jsem ho podcenil, přiznal Hamáček
      ...Antonín Staněk proslul třeba tím, že nedokázal fundovaně odpovědět na to, jak velký rozpočet má Ministerstvo kultury. Dvakrát tvrdil, že resort má 1,8 procenta z celkového státního rozpočtu. Ve skutečnosti je částka ale mnohem nižší – činí 0,8 procenta.

      Že není o resortu zcela informován, naznačilo i to, když v rozhovoru pro ČTK zaměnil orchestr PKF – Prague Philharmonia za Pražský filharmonický sbor, následně pak navíc obecně prospěšnou společnost PKF vydával za svoji příspěvkovou organizaci.

      Upozornil na sebe ale i tím, když se postavil za návrh poslance KSČM Lea Luzara udělit státní vyznamenání komunistickému básníkovi Karlu Sýsovi. Pro server aktualne.cz pak dodal, že by si vyznamenání zasloužila i Jiřina Švorcová za výkon v normalizačním seriálu Žena za pultem.

      Svoji blízkost k autorům z řad KSČM pak projevil ještě jednou, když na vánočním setkání klubu strany křtil knihu Miroslava Grebeníčka, který rozebíral téma církevních restitucí. Někdejší ministr pak odmítl, že by dílo skutečně pokřtil...

      Vymazat
    3. No když je to pro server Aktuálně, není co dodat! :-)
      Uvedená fakta jsou opravdu klíčová, že. Na znelíbení se někomu to ale stačí.

      Vymazat
    4. No jo, Hamáček dostal noty, co musí na Staňka vytahat. Je toho málo, soudruzi, slabota! :-)
      Komenty ke Staňkovu článku:
      - Chtěl jsem po lidech jediné, aby pracovali... Ministr, který chce po úřednících práci, výsledky a odpovědnost, je okamžitě ostrakizován, důvod se vždycky najde. Chce-li ministr přežít, musí být zadobře s médiii, politickými neziskovkami a "uměleckou frontou" a na ministerstvu nepřekážet. ČSSD promarnila příležitost postavit se za svého ministra a alespoň trochu si napravit pošramocenou reputaci. Bohužel, zachovala se jako vždycky.
      - Kauza Staněk ukázala hned několik problémů. Bohužel se posunula natolik, že úplně zaniklo, že FAJT KRADE. A co je na tom zarážející? Že ČSSD se postavila na stranu zlodějů. Snad v bláhové naději, že na svou stranu dostane tu hlučnou, křičící menšinu různých "příživníků". Tady se však mýlí, ti je nikdy volit nebudou, ti mají své favority. Svazáci v ČSSD to opět popletli!!! :-)
      - Ten rozhovor rozkrývá situaci na MK a v ČSSD víc, než by si aparátčíci a trafikanti ČSSD na MK přáli. Navíc je to obraz, který lze bezpochyvyby zobecnit pro řadu jiných ústředních orgánů státní správy a jimi řízených institucí. Pan ministr Staněk pojmenovál problémy zcela přesně. A dokonce našel cestu k jejich řešení. Snaha o průhlednost financování je ale proti zájmům klientelistického souručenství, v případě MK zapojených úředníků, některých umělců a přiživujících se organizací.
      - No, Zao zase vrátí všechno do starých kolejí. Toho si kulturní fronta namaže na chleba. Už jásají a dávají mu na MK "svoje" poradce. On bude rád plkat do ČT a chodit do divadel a jinak nic nedělat: Škoda Vaší snahy provětrat ministerstvo a máte pravdu, naše kulturní fronta je čím dál víc nenávistná, je to už hnus. ...

      Vymazat
  17. Doník oslintal makrelu.
    https://tv.idnes.cz/zahranicni/donald-trump-andela-merkelova-polibek.V190826_140728_idnestv_pest

    OdpovědětVymazat
  18. Asi nemáme jinou filmovou herečku, než je Áňa. Takže mimo role Boženy Němcové ztvární tato politická všeumělkyně také roli Olgy Havlové ve filmu o Václavu Havlovi (toho bude hrát Viktor Dvořák).
    http://jdem.cz/fes435
    ..."film má zachytit události v životě Václava Havla od roku 1968, kdy byl mladým úspěšným dramatikem, přes vpád vojsk Varšavské smlouvy a období, kdy se jako zakázaný autor stáhl do ústraní na chalupu u Trutnova. Snímek se zabývá také vztahem Havla s jeho první manželkou Olgou a sleduje jeho souboj s tehdejším vládnoucím režimem až k přelomovým událostem roku 1989."
    ---
    To bude v kinech nabito! :-)))

    OdpovědětVymazat
  19. Přišla jsem na svět císařským řezem kolem jedné hodiny v noci, vážím 3,93 kg a měřím 51 cm. Maminka se moc snažila mě porodit přirozenou cestou, ale nakonec do ní narvali tolik chemie, že skoro nevěděla, jaká bije. Jsem tu, jsem zdravá, mám jen trošku šišatou hlavičku, jak mě chtěli celý den dostat ven při všech těch kontrakcích. Ale to se spraví. Tak mi držte pěsti, ještě nevím, co mě v životě čeká, prý mám číslo 11, a to je prý dobré, ale já se budu těšit nejen na to dobré, ale na vše, co mi můj život nachystá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak gratulujeme,ale zase plus pro domácí porody,v těch špitálech z toho udělají akorát adrenalin,včera v noci měla kontrakce po 6 minutách,to jsem myslela,ze do oběda bude po všem.Jestli byl u porodu tatínek,ten z toho muselbyt úplně perplex

      Vymazat
    2. Tak gratulace všem okolo a malé hodně štěstí do života.

      Vymazat
    3. Gratulace šťastné babičce a oběma holkám hodně zdraví.

      Vymazat
    4. Ať je Kájinka trvale zdravá, štastná a obklopená láskou všech.
      Mozartova Ukolébavka nejen pro prince – jistě i pro princezny:
      https://www.youtube.com/watch?v=vXRzq_8bJ3c

      (Naše Halí, belí či jiná ji také spolehlivě uspí. Přeji jí ale i hodně přírodního ticha.)

      Vymazat
    5. Gratulace.
      ...přišla nám na svět holčička
      zatím je zcela maličká
      ať rozkvete jako kytička...

      Vymazat
    6. Gratuluji rodičům a babičce!

      Vymazat
    7. Děkuji všem, zatím nemám moc dobré zprávy, maminku budou uspávat a čistit jí dělohu, krvácí. Tak držte palce, návštěva porodnice se zřejmě odkládá, vůbec nemám dobrý pocit...
      Jinak Charlottka je jmenovkyní mé maminky, se kterou měl syn moc hezký vztah.

      Vymazat
    8. Zdravím Lišku, maminku i Charlottku !
      Jsem dnes výjimečně optimista. (Dcera je porodní asistentka.)

      Vymazat
    9. Jde někomu něco hladce?

      Vymazat
    10. Je dobře, že je snacha v nemocnici. Krvácení po porodu doma, to by byl teprve horor. Jinak, to se stává často, nic to není, nebojte, oni to zastaví. Možná dostane transfuzi.

      Vymazat
    11. Jako obvykle poslední... květiny paní / babičce lišce!
      A přání všeho dobrého - té malé, střední i velké. :o)

      Vymazat
    12. Ad: Zdenekb

      To nie ste:-).

      Gratulacia p. liske k vnucke. Vsetkym vela zdravia.

      Vymazat
  20. Tužka napíše,...vítej na planetě,...počítej s tím, že život je boj,...jo,...dneska dělají císaře s větším klidem,....slyšela jsem vypravování,...že, ....v době, kdy nebyla antibiotika, že se rodilo i tři dny,....vyprávěla jedna paní u mé nevlastní prababičky,....a prababička vždycky dodávala,...to já přišla z pole, porodila jsem, sama jsem si to ošetřila, a když za hodinu přivezli fůru snopů, tak jsem je složila do stodoly,...bylo před bouřkou, aby to nezmoklo. Jo, její první kluk měl tři kila,....je to různé,...jedna tak, druhá onak,....tak hodně štěstí oběma, a všem radost,.....přeje Tužka.

    OdpovědětVymazat
  21. https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/zena-se-rozvadi-protoze-ji-manzel-pomaha-doma-uklizet-a-nekrici-na-ni-40294494?seq-no=7&dop-ab-variant=3&source=article-detail

    Hlavně že jí nedává přednost ve dveřích. To by zase bylo na rozvod v USA.Projevy machismu a dyškriminácie jsou různé.
    To by bylo na zavření!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude jí muset namlátit, pak to bude v pořádku! :-)

      Vymazat
  22. To dítě matky v klinické smrti,to je též nářez a 24 týdenní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaio, neznáte ještě nějakou porodní tragédii? To je teď moc vhodné o tom sem psát... :-(

      Vymazat
    2. Já jich znám.Kolem mě jsou samé tragédie.

      Vymazat
  23. Jdu od zubaře, vypadlá plomba, a nedám na svou paní doktorku dopustit.
    Co se týče miminka, nechci tu trousit moudra, ale myslím, že 4 kg je docela macek, tak holt to mamince dalo víc zabrat. Komplikace budou určitě dobře zvládnutelné, hlavně klid, liško.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že čtyři kila je na první porod dost. Hlavně, že je holčička na světě!

      Vymazat
    2. Má míry, jako měl syn, jen mu není podobná. Má i vlásky, ty taky neměl
      Snacha začala ráno krvácet, a dost, po operaci do ní pustili dva sáčky krve a plazmu, ještě na návštěvě, která se nakonec konala, byla celá bledá a jen smí ležet a malou jí nosí na kojení.

      Vymazat
  24. V noci (na 02:00) jedu 20km nad Katowice, to jsem celý šťastný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže "hladký" = bezpečný návrat.
      Gaie doporučený kroko-, plavo-, spánkoměr vylepšuje spaní GPS či čím?
      (Jistě jí už lépe, snad se obejde i bez nadměrného polykání bobulí.)

      Vymazat
    2. Prý appka nabízí na 200 variant úpravy spánku. Ale nemám ověřeno, nekoupil jsem to.

      Vymazat
  25. Tý brďo, kam se na mě hrabe Makronka!

    Brigitte (66) na sebe strhávala pozornost fotografů – během jediného dne se blýskla hned ve třech různých outfitech! https://www.ahaonline.cz

    Nejdřív model "zahradnice", uvolněný a ležérní. Pak městský outfit, letní elegance. Vystřídáno červeným trikem, k zubaři nejvhodnější (barva krve, člověk nikdy neví, co mu provedou). Pak lehce relaxační styl k počítači, pak sportovní komplet na psa, a po všem shonu je zde úbor noční.
    Může se inspirovat, paní prezidentová.

    OdpovědětVymazat
  26. 2 hodiny na letišti a žádný afroafričan.

    OdpovědětVymazat
  27. Létadlo má zpoždění, asi hustý vzduch nebo ožralý navigátor.

    OdpovědětVymazat
  28. Bože za co mě trestáš

    OdpovědětVymazat
  29. Konečně doma. Svítí Orion, zimní souhvězdí. V PLR je to jak ve válce - v noci plné cesty, zběsilá jízda, brzda plyn. Magoři. Kolem jelena jsem prolít na 2-3m, parohy měl v lýku. Až na české straně jsem přejel ježka, vběhl přímo pod kolo, sebevrah. Mám z něj blbý pocit. Budík na 6:15 a hned se vyjíždí - ryzí radost.

    OdpovědětVymazat
  30. Odpovědi
    1. Nejste, jednou jsem do nory nahlídla.
      Jsem po šichtě. Za celý den jsem si sedla celkem na půl hodiny, kafe ani jedno. Teď si doma dávám čokoládku z Madagaskaru, dnešní dárek, nic moc, ale zvláštní chuť. Ještě jsem dostala pár kytek, knížku a láhev šampusu, jen tak, od hodných lidí. Vrátila jsem dvě bonboniéry, to už nešlo. Teď sprchu a ležo, bolí mě všechno.

      Vymazat
  31. Dneska jsem nic nedělala,tak nemám co psát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jste už na tom vyšetření, co doktor doporučil? Uklidnili Vás?
      Nechci vyzvídat intimní detaily, jen co uznáte za vhodné sdělit.

      Vymazat
  32. Asfaltový holub28 srpna, 2019 17:36

    Já dneska hlídal celý den u Vidlákaa Asfaltového holuba a Ládika, aby nenapsali něco protistátního nebo proruského.

    Ládik je umírněný a pozitivní, ale Holub začíná být agrasivně negativistický.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já výjimečně s Holubem souhlasím

      Vymazat
    2. Jáchyme,. Jáchyme, jen abyste se nakonec nestal obětí vlastní rozpolcenosti :))
      Byla jsem na návštěvě, včera jsme oslavili, nebylo to moc hezké, stres vykonal své, dnes mi není dobře, ale jsem naprosto v pohodě proti čerstvé mamince. Ovšem malá je velmi krásná, včera byla ještě trochu pomačkaná, dnes je hotová princezna! Nádherné rtíky, krásně tvarovaná hlavička, celá je vyvedená, smím si ji chovat, musím trošku nahradit maminku, která to má moc těžké. Až půjde domů, budu se o ně chvíli starat, abych jí ulehčila...

      Vymazat
  33. Wow, tak tohle je krásné!!! Z diskuze :))
    O mocna Greto, matko nasich nadeji, strazkyne nasich snu, osvoboditelko z osidel uhliku, proroku zelenych zitrku. Nositelko radu solarniho panelu Siemens, vyznamenani vetrne elektrarny Hyundai, pokoritelko uhelneho lobby Oooooooooooooooo. Osvit nas svym karavym pohledem Svata Greto Svedska. Ooooooooommm.

    Tvi Greteni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak Greta, lepší Kreta a Agroferda28 srpna, 2019 18:48

      Jiří Ovčáček
      ‏@PREZIDENTmluvci
      Když se obyvatel staré Kréty ptali, proč nemají hradby, odpověděli, našimi hradbami jsou naši muži. A hradbami našeho zemědělství, faktorem jeho dalšího rozvoje jsou lidé, kterým říkám srdcaři: https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/projev-prezidenta-republiky-pri-

      Vymazat
  34. Z výkresu domku, poznatky pro budoucnost:
    - místnost pro boty 14,15 m2
    - bazén, wellnes 145 m2
    - kotec pro psa (v obrysu domku) 8,51m2
    - zahradní technika 71m2
    - garáž 144 m2
    - posilovna 38 m2
    - ložnice + koupelna host - 22 + 11 m2....
    To je mimo byt, kam patří m.j. obývák 95m2, kuchyně, černá kuchyně a pár dalších ajnclíků. Normální pokoje jsou v patře. To je fajn domek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta garáž o 144 m2 se mi zdá malá pro osobní obrněný transportér pro každého člena rodiny.
      A postrádám protiatomový kryt se špižírnou a vestavěným harémem pro uspokojování nezbytných potřeb těla.

      Vymazat
    2. Do garáže čtvery vrata
      čtyři auta natotata
      do garáže postaví,
      jen co chýši dostaví.
      Nekouřil a nepil
      i obálky lepil
      celý život makal
      na radnici krákal.

      Vymazat
  35. "V chorvatském přímořském městě Komiža na ostrově Vis místní obyvatele pohoršil kapitán české luxusní jachty, který v přístavu v noci vypustil do vody splašky." (idnes)

    Hovna byla určitě nekvalitní a smradlavá, jejich zdrojem byly paštiky, ukryté v podpalubí. Do jachty za 3M éček se toho vejde.

    A pak že nemáme loďstvo, dokonce bitevní lodě.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla humanitární plavba.
      Kapitán žral jako přílohu k paštikám střevní desinfekci Endiaron.
      Takže posléze vydezinfikoval vodu v přístavu natolik, že by se dala použít jako pitná, nebýt přirozeně přesolená a poněkud zahuštěná.

      Vymazat
    2. Stáhli hlavní plachty
      spláchli hovna z jachty
      přistáli u chorvatů
      plní větrů, pasátů.
      Hola hej, čeští námořníci
      s vodou ve stolici
      hola hej, čeští kapitáni
      do města jste zváni
      hola hej, staří vlci moře
      s libou vůní tchoře.

      Vymazat
  36. Jáchym s poštou:28 srpna, 2019 19:35

    ODPOLEDNÍ CHVILKA POESIE:

    Napsal uživatel Ládik!!! (neověřeno) dne St, 28. 08. 2019, 15:37

    Krysa opouští loď

    vidlemi po ni hoď
    bárka půjde ke dnu.
    Svoji kotvu zvednu.
    Starý knížo spánembohem
    budu sedět hned za rohem
    na tom pražským magistrátu
    tam doženu svoji ztrátu;
    TOPka byla chudá mise
    dávali mi prd na míse;
    na městě to budou hody
    tam si budu zpívat ódy
    na radost, na radost,
    že mám dost.



    Napsal uživatel Ládik!!! (neověřeno) dne St, 28. 08. 2019, 15:54

    Gréta vplula do Ňů jorku

    posadí se na motorku
    s elektrickým pohonem,
    lidi už třou ohonem.
    Je to konec chudoby
    tohle nemá obdoby
    na Zemi se žene ráj
    po prosinci přijde máj.
    Každý pátek státní svátek
    letí roje z korku zátek
    na požáry zlaté deště
    pirát křičí: ještě, ještě!



    OdpovědětVymazat
  37. Obloha ztmavla.
    Lávky václava havla
    lesknou se v záři hvězd
    na náměstích měst.
    Volají: na mě si sedni
    nebuď tak všední;
    nenech hvězdy třpytit
    pojď si vlka chytit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LÁDIKU,
      jakkoli mám slabost pro většinu Vašich básní jakéhokoli obsahu,
      přiznám se, že přírodní lyrika mě vždy potěší nejvíce.
      Je škoda, že ji obvykle zanedbáváte ! Takže za tuto báseň dvojnásobné díky!
      Prožil jsem to tak, že se jdu zapudrovat.

      Vymazat
    2. Zas bouchla sopka Stromboli.
      To gretu vůbec nebolí
      není to ulíková stopa
      a vůbec žádné faux pas.
      Je to přírodní děj
      tak na něj chválu pěj.

      Vymazat
    3. Greta zakotvila v New Yorku. OSN vyslala na přivítanou 17 plachetnic
      28.08.2019 20:19

      "Šestnáctiletá aktivistka Greta Thunbergová na sociální síti Twitter oznámila, že po dvou týdnech doplula na jachtě z Evropy ke břehům amerického New Yorku. Delegace OSN chystá slavné středoškolské studentce velké uvítání. "

      Vymazat
    4. Škoda, že nemám vlasy
      barvy té správné rasy...
      kdybych měl aspoň tři
      bylo by méně pří
      mohl bych každému radit
      lid by se mohl řadit
      do fronty pro radu
      na Hrad až z Popradu.

      Vymazat
    5. Ládiku, dnes perlíte dokonale!!! Hlubokosklon! :-)

      Vymazat
  38. Ládiku,
    V Havle mají nejen lavičky Václava Ruzyňského.
    Stejně úspěšně si vedou tzv. "chytré lavičky"

    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/chytra-lavicka-magistrat-zahrada-uschla-vyrobce-zaleval-na-vlastni-naklady.A190823_154552_praha-zpravy_rsr#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=domaci&utm_content=main

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smart lavička es mort
      byl to řízený mord.
      Proč je politik prase
      a volí ho zase?

      Vymazat
  39. No, a ten blbeček starosta Kolář (co se před dvěma roky nechal fotit do Playboye za peníze radnice) označil slušné lidi, kterým pomalování sochy maršála Koněva vadilo a smyli alespoň urážlivé nápisy, ruskými trolly.
    http://jdem.cz/fe2ss4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...Zanechte čištění sochy a rozejděte se!
      Naše redakce se pokusila kontaktovat radnici a získat vyjádření na dotaz, proč radnice nekoná ve věci podání trestního oznámení na vandaly, když má podle tohoto svědectví k dispozici kamerové záznamy. Nikdo nám zatím neodpověděl, protože je víkend. Jenže víkend byl už i v pátek večer po 21. hodině, když český vlastenecký aktivista Žarko Raptor Jovanovič z občanského spolku Hej občané! spolu se svojí manželkou přišel do parku v Bubenči a začali potřísněnou sochu čistit. Níže video zachycuje komunikaci Žarko Raptora Jovanoviče s městským policistou...

      Vymazat
  40. 17 plachetnic vítalo grétu.
    Přemoudrá slova jí kapala z retů.
    Vidím cítím cé ó dva
    v poušti slyším prdět lva
    a nemluvím o krávě
    jak prdí na trávě
    tam pod sochou svobody,
    moč jí prská do vody.
    Tu v té vaší americe
    máknete si převelice ...
    amerika last
    vůbec žádná slast.
    Vy tu máte v pátky školu?
    To vás mám za stádo volů
    kteří serou na klima
    asi jako na kima.

    OdpovědětVymazat
  41. Wiki - Wikipedie
    Viky - Vikydejpie

    OdpovědětVymazat
  42. Nechtěla jsem to dřív psát, ale teď, když je maminka Karličky v pořádku, tak to přece jen napíšu.
    Krvácení po porodu bylo jednou z hlavníchh důvodů, proč dřív ženy umíraly. Já sama jsem také po prvním porodu krvácela a to z člověka krev teče prostě proudem a nemůžete to nijak zastavit. Zakašlete, vyhrne se krev, nadechnete se a zase...Když žena rodí doma, může snadno zemřít.
    Z narkózy bych neměla strach, tato trvá jen dvě tři minuty. Paní je především vysílená z císaře, vždyť to je velká operace a rekonvalescence i po slepáku nebo žlučníku trvá měsíc, natož po císaři.
    Snacha má vás, budete jí pomáhat, nosit Šarlotku ke kojení, něco dobrého mamince uvaříte (já rodičkám z mé rodiny vždy nosila slepičí polévku a z masa rizoto s mrkvičkou a trochou sýra). No, vy jste liško, nějaká kuchařka, tak vy budete podávat asi zajímavější pokrmy.
    Držte se všechny/všichni. :-)

    OdpovědětVymazat
  43. Já tu od včerejška mám nejstaršího vnoučka (3 roky a něco). Ten po obědě nespí, byla jsem dnes po celý den v zápřahu. K tomu tu je dcera s mým dalším, menším vnukem, takže dnešek byl bojem o babičku! Menší klouček mě tu má celé léto pro sebe, ten se tedy nemohl smířit s tím, že se dnes věnuji někomu jinému. Bratrance mydlil, ten byl zase svatouškovsky hodný a neoplácel zlu násilím... :-)
    Odpoledne jsme byli u vody, zase jsem se brouzdala v řece, nádhera!
    Večer jsem mu začala číst pohádku Dlouhy, Široký a Bystrozraký se Scheinerovými ilustracemi:
    http://jdem.cz/fe2s28
    Už první obruč praskla! :-)
    Moje dcera pohádku milovala, měli jsme ji na diapozitivech, muž, aby si čtení zjednodušil, namluvil pohádku na magnetofon a večer seděl s dcerou, pouštěl jí to a jen měnil obrázky filmu podle textu. (Typický chlap! :-))
    Takže dcera uměla Erbenovu verzi pohádky nazpaměť.
    Pak jednou přijel tchán a spal u nás. Večer se dcera dožadovala své pohádky, já mu připravila film a říkám, aby posouval obrázky a zhruba povídal pohádku.
    Najednou slyším dceru (byly jí tehdy čtyři roky): "Dědo, tak to není. Táta říká -nikdež ani ptáčka zpěváčka, ani kvítka země dítka, a ve vodě ani rybičky běličky..." :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Biorytmy všechno srovnají. Čím je člověk mladší, tím pružněji se vrátí k normálu.

    OdpovědětVymazat
  45. Tak přemýšlím, proč u nás ten politický marasmus trvá tak dlouho. A už jsem na to přišel. Bo nemáme armádu. Jinak by se moci chopila junta nebo chunta, to by musela zasednout lingvinistická komise. Asi by to byla chunta, bo je Česko. A anglicky vzdělaní novináři by chuntu počeštili na šuntu. No a kruh se pomalu uzavírá, bo šunt u moci už je, i bez armády. Normálně volbama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víte o nějaké zemi, kde není politický marast?

      Vymazat
    2. Island nemá armádu, ale je členem NATO.
      Jeho příspěvek Severoatlantické alianci spočívá především v tom, že dává aliančním partnerům k dispozici části ostrova – například pro leteckou základnu vojenského námořnictva.
      Má dobře vyzbrojenou policii, která v případě nutnosti přebírá úkoly vojáků. Jsou tam tři těžce ozbrojené policejní jednotky: Vedle pobřežní hlídky a elitního útvaru také takzvanou Iceland Crisis Response Unit.

      Vymazat
    3. V roce 1995 měl 2 policajty.

      Vymazat
    4. Ještě v roce 1993 jste mohl jít k Finnbogadóttir na kafe, měla doma otevřeno.

      Vymazat
    5. Islandský prezident běhá kolem svého sídla a sbírá odpadky. Zbláznil se? Ne, provozuje plogging!
      27. březen 2018
      https://wave.rozhlas.cz › islandsky-prezident-beha-kolem-sveho-sidla-a-sbi...

      Vymazat
  46. Včerejší Ovčáčkovu hovadinu jsem vypnul po 2-3 minutách, to byl vrchol servility.

    OdpovědětVymazat
  47. Na Islandu je největší muzeum penisů na světě.
    https://g.cz/10-velmi-zvlastni-faktu-o-bajecnem-islandu-budvar/

    OdpovědětVymazat
  48. Nedá se chodit po venku, je tam šíleně.

    OdpovědětVymazat
  49. 32°C nonstop, a to dusno. Kumulonimbus nikde a nimbostratus tím tuplem, až prý v úterý.

    OdpovědětVymazat
  50. Asi přijde bouřka. Venku je naprosto děsně, naštěstí u mě v práci klima...
    Maminku a naši malou holčičku možná zítra pustí domů. Radost na jedné straně a na druhou zase hrůza, jak to bude zvládat. Jasně, že budu po ruce, ale nemůžu s ní být 24 hodin denně. Malá zhubla na 3,60 - nemá mlíčko a je proto nevrlá...

    OdpovědětVymazat
  51. Berete na sebe starost i zodpovědnost. Co matka mladé paní, ta nepomůže?
    Já si to tedy neumím představit, neměla jsem vcelku komplikace a hned po návratu z porodnice jsem musela naopak obskakovat i invalidní tchýni doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně tatínek by se měl snažit,možná by to spravila dvoutýdenní dovolená a starostlivost

      Vymazat
    2. Však oni to zvládnou. Začátky jsou těžké, maminka se musí s holčičkou sžít, najít si nějaký rytmus dní a pak už to půjde.
      Vy vozte jídlo, maminka asi nebude mít zkraje čas na vaření.
      Pamatuji si, jaký jsem měla po porodu hlad a jak jsem vítala, když mi matka nebo tchýně uvařila.

      Vymazat
  52. Dispozice patra onoho domku 1200m2 (patro jenom 20x18m);
    3 ložnice, každá s koupelnou a šatnou, z toho 2 jsou propojené přes vířivku, stěny vesměs skleněné, nosné části jsou lité z betonu:

    https://imgur.com/42IhxyB

    Možná jde o dětské pokoje. Nemá to rohová razítka, ale z jiných podkladů jde zjistit majitele.. akciová společnost 2 pánů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dole je ještě 1 takový kutloch a v jídelně je 8 míst u stolu - asi početná rodina plavců, když nají za obývákem 25m bazén.

      Vymazat
  53. To: Liška
    I u nás venku dusno, doma v přízemí příjemně, tu u PC v patře ale teplo.
    Nebojte, Vaše snacha základní péči o Charlottku i sebe jistě zvládne - i pokud si třeba šťastný tatínek nemůže vzít volno. Nepodstatné úkony odloží - proč by s ní měl někdo musel být celé dny a noci? Vezmete mimi v kočárku na procházku, sem tam mamince podstrojíte, co má nejraději a rady a pomoc budete poskytovat jen po požádání. Toť moje zkušenost, činila tak pro mne moje maminka a já zase pro naši dcerenku.

    To: Asfaltoholubový Jáchym a Ládik!!!
    Mám prosbu - až se u Vidláka pustíte i do psaní článků, dejte vědět, ať je a diskusi k nim neprošvihnu.

    To: Gaia
    Tak nevím, jaký zázrak by s Vaším spánkem mohl učinit náramek - já tedy svůj chodící na noc z ruky sundávám.
    Tuhle jsme doma měli společný televizní večer. Co říkáte na reklamu spaní s Ikeou? Ta je dokonce i na YT, to tu sovu, co by ráda byla opálená, jsem nenašla, neb jsem se jí sice zasmála, ale nepostřehla, která firma si ji zaplatila.

    Jinak u nás vše v normě, jen jsem jednou skoro zapomněla u mladých nakrmit rybičky a jejich dva kocouři jsou oprsklejší ím dál víc. A Mišpule má osmé narozeniny a je u nás už rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ - co bych tam psal? Psaní tam musí mít úvod, stať a závěr. Já mám vždy jenom závěr, na ostatní nemám muňky.

      Vymazat
  54. Já jsem teď odevzdala vnuka rodičům, ufff!
    Dnes bylo vedro, byli jsme tedy zase u řeky, s kruhem, zkoušel plavat, normálně se bojí, ale já na něj šla pěkně pomalu, pořád jsem ho chválila a on se osměloval, nakonec si do kruhu lehl a položil se na vodu...pak jsem ho nemohla dostat ven, jak ho to bavilo.
    Nakonec měl se mnou zážitek nad zážitky - stavěli nás policajti! :-)
    Klasika, jela jsem po paměti a přehlídla jsem dočasný zákaz odbočení, oni tam číhali, viděli ženskou s dítětem, tak hurá a už mě honili s houkačkou.
    Mě vůbec nenapadlo, že to troubí na mě, tak jsem jela v klidu dál, až mi přišlo divné, že mě nepředjeli a pořád za mnou houkají.
    Stálo mě to dvě stovky a vnuk byl na vrcholu blaha! Babičku honili policajti!
    Teď mi chudák volal a plakal do telefonu, že se mu stýská! No jo, doma chodí večer spát, kdy chce, třebas v deset, ráno je budí v šest, v noci má noční děsy.... se mnou usnul v osm, ještě jsem mu zpívala a on už se otočil na bok a spal. Včera do osmi, dnes do devíti ráno. Tak měl se mnou dva dny lázní nervové soustavy. :-) A k tomu občas nanuka a u vody limonádičku... babička musí trochu rozmazlovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem jednou odbočoval zakázaně vlevo, ale věděl jsem o tom a pořádně jsem se díval, jestli tam policajt nečíhá. Nebyl vidět, tak jsem jel - a hup spoza stěny policajt s plácačkou a říká: doklady, pane řidič. Docela mě naštval a moje reakce byla cca tato: Já to věděl že tu budete, to je zasraný den, do prdele ku..., slušného člověka bude buzerovat zašitý policajt! Já se na to vyseru! Jeho slova: klid, pane inženýre, máte to jenom za 3 stovky... V autě byla čtvrtka a mladý spartan, ten vypráví v Čechách o sprostých ostravácích dodnes. (A to jsem text ochudil a zkrášlil).

      Vymazat
    2. V Plzni dnes taky byly policejní akce. Kontroly, policajty u několika řidičů aut u krajnice jsem viděla zapisovat asi přestupky, a jednak jezdili s houkačkami jako o závod, asi bylo fakt hodně nehod.
      Musela jsem na frekventované území, a tam je to tedy o ústa - a to ještě nezačala škola. Vystoupíte z tramvaje, refýž asi metr široká a hned jste ve vozovce, kde jsou kolony, hrnou se i do semaforové zelené pro přecházející. Teď jsou na několika místech vyznačené bílou lepicí páskou, přímo na zemi, siluety ležících postav a na tom nápis: Filip, 14 let, zahynul z nepozornosti, A tak podobně. Hodně depresivní. Jenže mladí chodí a mobilují si vesele dál, jak jsem viděla.
      Je to hrůza. Na jedné straně vítáme každý nový život jako zázrak, na druhé jich denně tolik zbytečně skončí....

      Vymazat
    3. Alena:
      zážitky s vnoučky líčíte opravdu sugestivně! :-)

      Vymazat
  55. Odpovědi
    1. Taky si můžu konečně vyvětrat,i když venku prší ,snad mi sem nenateče, měla jsem tu 29.

      Vymazat
    2. Sem zpátky, nedá se. Déšť nikde.

      Vymazat
    3. Ládiku, zdá se, že k vám něco v noci dorazí.
      U nás pařák, ale mně to nevadí. Byla jsem vděčná, že jsem si mohla s kluky užít ještě jednou léto u vody, brouzdání řekou, limonádičku a nanuky.
      Mám v autě dvě lastury škeblí, jednu jsem našla v červenci během krásných dní s menším vnukem, druhou dnes. Měly by mě těšit, až se budu hrabat v zimě marastem a bude tma už ve čtyři.

      Vymazat
    4. Já se v zimě zblázním

      Vymazat
    5. Kdyby tu byla řeka, bylo by půl bídy. Potůček je bez vody a studánka dává 20 l/h.

      Vymazat
  56. Tužka napíše,....všechny pokutové bloky mám za zrcátkem v autě, v malé přilepené peněžence,...no,....na to,...kolik mám naježděno to zase tolik není,....měla jsem štěstí,...hlavně riskuji s parkováním a stáním,...jen na chviličku,....zatím to vychází.
    Jo,...na Akt. jsem podrobně popsala, jak jsem si vybrala místo k parkování u moře,...spěchala jsem na loď,...nebylo kam zaparkovat, čas se krátil, až jsem objevila rozlehlou vilu,...žádné cedule, žádný zákaz vjezdu,...vrata jak do nebe,...místa kolem dost, auta všech značek z různých států Evropy, usoudila jsem, že tam může být i to z Čech,...tak jsem auto strčila do kouta, aby moc nepřekáželo a spokojeně odešla na loď a týdenní plavbu kolem pobřeží. Návrat byl ale jiný,...vrata zavřená, zvonky nikde žádné,...auto bylo na svém místě, ale nedalo se k němu dojít. Plot dost vysoký,...ale naco přelézat, když stejně nelze odjet,...tak jsem gestikulovala do kamer,...kterých tam bylo moře,...dobře zamaskovaných v ozdobné fasádě,...před týdnem jsem si jich v tom spěchu nevšimla,...malé,...miniaturní,...už mi bylo jasné, že tohle parkování nebude jen tak,...tak jsem gestikulovala do kamer,...sepjaté ruce a prosebné poklony,...asi se bavili,...nechali mne nějaký čas dozrát,....a pak přišel oficír,...oslovil mne jménem i příjmením....předal protokol o tom, že jsem v tom a tom čase parkovala na soukromém a výsostném území NATO. V sedmi jazycích, včetně češtiny mě žádali, ne,...je pam napsáno,....prosíme Vás,...tak mě prosí, abych to už neopakovala. Platba žádná.

    Když mě jednou policajtská ucha buzerovala, že mám jedno přední kolo už na trávníku mimo linku vyhrazenou na parkování,...tak jsem jim to ukázala s dodatkem,...že nedosahují zdvořilosti, jakou se ke mně chovali zaměstnanci ostrahy území NATO,...koukali na lejstra jako jójó,...optala jsem se bryskně, zda mohu odjet,...řekli jo,...tak jsem nelenila a byla fuč.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  57. Je pozdní večer, es en pé,
    jak mám usnout nejlépe?
    Myslím na boty Jana Švermy
    na izobary a izotermy
    na jižních svazích Chabence
    na slovenské vlastence;
    dneska o nich neštěk pes
    jakoby v Bystrici rostl bez;
    nikdo nevzpomněl na Triduby
    na zemljanky, na sruby.
    Ján Slota užívá důchod
    nikdo už nedá průchod
    národní myšlence
    jen čaputová v halence
    leští v bruselu kliku
    od datlí a fíků.

    OdpovědětVymazat
  58. Jak mám zavřít víčka
    a poslouchat sýčka,
    když tu svítí mobil
    (večer jsem ho dobil),
    prsty loudí písmena
    nejlíp dobře volená
    aby dala smysl?
    Namáhá to mysl.
    Zmáčknu čudlík nahoře
    budu myslet na moře
    nebo sčítat ovečky
    nebo sbíhat kopečky
    aby ke mě přišel sen,
    než otevřu další den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejně navíc po dešti kolo na stropě,to jsem na mrtvici.

      Vymazat
    2. Kolo na stropě, lavor na podlahu.

      Vymazat
    3. Asi to tak dopadne. Možná,ta lepší varianta,že tobyl opravdu extrémní déšť a při menším bude vše v pohodě.

      Vymazat
  59. 18°C, to je blaho, ale nehne se lístek a nespadla kapka. Vidlák dnes praštil hřebík pořádně po hlavě, radost ho číst.

    OdpovědětVymazat
  60. Kolo kolo stropní
    pláštěnku si dopni
    ať je to ten nebo ten
    koupíme si mikroten.

    OdpovědětVymazat
  61. Mezeru kolem komína utěsní “medvědí hovno”, pokud není potřeba vyměnit plechový límec nebo nedejbože celou krytinu. Aby nenavlhly krokve, to potom je potřeba měnit i krov a to už v něm může být i vestavba, která půjde taky pryč. Střecha je první na ráně při údržbě domu. Je dobré mít lešení, žebřík není všechno. A pružné klouby.

    OdpovědětVymazat
  62. A ještě Targus se svou troškou. Zrovna jsem přinesl 6 kýblů a snědl rajče, tak to můžu rovnou ustlat postel a jít dělat, smradlavou ČOVku Bruntál. Banda tady ještě chrápe, tak ani kafe neuvařím.

    OdpovědětVymazat
  63. Asfaltový Jáchym se zas někde fjordí v písku nebo na šikmé zeměploše a nechává si svá moudra pro sebe, už jich musí být plný, přetlakovaný. Přesto se těším na jeho moudrotrysk, obleču si atombordel a přes nebezpečí ozáření pamprsky delta si rád počtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Vy že byste nesvedl neukecaný přiměřeně krátký článek u Vidláka? I z toho, co jste dnes už napsal tu i tam?

      Jinak všem krásný páteční den, Lištičce s Charlottkou - doma či ještě v porodnici, pokud tam s maminkou přece jen ještě krátce pobude. Poslala mi známá přímý foto-seriál o líhnutí otakárka fenyklového, který sledovala se svými dvěma vnuky a vnučkou. Velké radosti z objevování dětskými zraky Vás také čeká.

      Vymazat
    2. Zdravím, Ládiku!
      není každý den gamaposvícení, občas se mi nedaří nahodit štěpnou reakci, padají na mě komprese.
      Ale čtu vás tu i onde!

      Vymazat
    3. Tak svlíknout kompresní oděv a dekompresovat!

      Vymazat
  64. Já se v noci budila, abych opět upadla do spacího bezvědomí. Dala jsem vařit slepičí polévku, vzbudila jsem se o půl dvanácté, to jsem ji vypla. Pak jsem se vzbudila kolem třetí, to jsem vynesla spící zvířenu naskládanou kolem mě - pustil je v noci pes, co si umí otevírat, abych opět usnula a spala do půl osmé. Vnučku s maminkou nakonec pustí zítra, ale polévka v lednici vydrží, je výborná, jak se tak táhla ty čtyři hodiny. Ze zbytku masa udělám rizoto, maminečka bude odpočívat a nabírat sílu.
    Politika mě teď vůbec nebere, stíhám chodit do práce, starat se o zvířata, rostliny, hrob a to je tak všechno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si všichni pochutnají. Teď bude chvíli mumraj, ale jak si nová rodina najde svůj rytmus a sžije se s miminkem, bude vše dobré.

      Vymazat
  65. Já jedu na třídenní wellness pobyt - dostala jsem to k Vánocům od dětí.
    Tak mi držte palce, ať tam dojedu bez pokuty! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třítýdenní by byl lepší..

      Vymazat
    2. Šťastnou cestu bez nehod a příjemné velnesování!

      Vymazat
  66. Blíží se mráček, podle mapy
    čekají tašky i okapy
    čeká podzemní nádrž
    říkám jí: všecko zadrž
    nevypouštěj ani kapku
    ke švestce anebo jabku;
    všechno nechej pro lidi
    kteří vodu nevidí.

    OdpovědětVymazat
  67. Déšť se odstěhoval do Humpolce
    vytopil sklepy škole, školce
    hasiči mají vodu do pasu
    na náměstí hejna karasů
    na sídlišti řádí štiky
    z kanálů jdou kolmé střiky;
    jde o vzácnou povodeň
    v Čechách je to den co den.

    OdpovědětVymazat
  68. V jednu má déšť 40 procent
    to předpovídá asi docent
    a potom už zase nic
    jenom nekonečný hic.

    OdpovědětVymazat
  69. Klube se tu sukulent
    asi švestky konkurent;
    budu pálit tequilu
    k tomu kozu na grilu
    Dakrem hladit stopy v písku
    chytat hada na skalisku
    nosit šamšír za pasem
    zapomenu, kdo já jsem.

    OdpovědětVymazat
  70. Měnili se vězni.

    Výměna basmanů
    výměna manželek
    výměna křesťanů
    výměna modelek
    výměna kloubů;
    v nose se dloubu
    výměna je móda
    v útrobách mě hlodá
    co vyměním já?
    Já tak můžu olej
    ajznboňák kolej
    trolejbusák trolej.
    Na lampárnu volej.

    OdpovědětVymazat
  71. Objevil jsem červeň v lýtku
    položil bych třeba kytku
    u maršála Koněva
    řekli by mi "ty dobytku".
    Já bych řekl "to neva"
    hopsněte mi na záda
    USA i Kanada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to prosté roucho z něho servali.
      V Maďarsku by měl taky úctu.
      Radnice Prahy 6 zakryla sochu Koněva, plachtu vzápětí strhl prokremelský aktivista.
      Aktuálně.cz

      Vymazat
  72. V mém stavu lézt na pudu?? Hrozná představa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na půdu ani ne, spíš na střechu.. třeba je plochá.

      Vymazat
    2. Jak často posíláte na střechu čtvrtku? By mě zajímalo.

      Vymazat
    3. Na střechu lozím jen já.

      Vymazat
    4. Proč je pod sedlovou střechou plochá půda, kdežto pod plochou střechou nebývá sedlová půda?

      Vymazat
    5. Já budu muset na střechu, hodila jsem psovi Toma (z Tom Jerry) a on tam zůstal. Mám dlouhý žebřík, tam dosáhnu. Zatím mu hážu uzlík. Ale Toma má radši ☺
      Náš invalidní kocour začíná lehce došlapovat na tu zraněnou nohu, třeba bude ještě trochu funkční. A jinak, když tu máme toho Koněva, tak koničiva ☺☺

      Vymazat
  73. Je sice 30 ve stínu, ale trochu se zatáhlo, jdu sekat. O víkendu se nemá rušit. Tráva je přerostlá a sítě pod švestkou úplně zarostly, snad je tam najdu! Letos skoro všechny švestky opadaly, málo jsem zalívala nebo jiný důvod. Ale nevadí, mám zavařené ještě od loňska.

    OdpovědětVymazat
  74. Tak krtci, dnes je novoluní, a je v Panně, a je nejsilnější z celého roku. Máme si uvědomit své limity, svou křehkost a fyzickou i psychickou zranitelnost. Neplýtvat silami, ale učit se dobře s nimi hospodařit. Organizovat si život, plánovat. A také pozorovat život z odstupu a sbírat zkušenosti. Budeme mít hromadu kreativity, iniciativy a akceschopnosti, kterou použijeme bezpečným a zároveň inovativním způsobem.
    Tak do toho! :-)
    Já osobně jsem veškerou svou kreativitu i akceschopnost vybila se sekačkou, tolik jsem snad nevypotila ani naposledy v sauně. Tak pro dnešek dobrou noc.

    https://www.priznakytransformace.cz/index.php/horoskopy-astrologie/2585-veronika-navratilova-novoluni-v-panne-30-srpna-2019

    OdpovědětVymazat
  75. Co Gaia, že by dnes spala?

    Tajemství Baby Jagy a její pravý charakter jsou konečně odhaleny!
    Tajemství Baby Jagy: Kdo ve skutečnosti byla a co chtěla po těch, které polapila
    Nu, není to hezká postava. Kdo ji mohl vymyslet, aby strašila stejně jako postava černokněžníka, zlého čaroděje? Copak nejsou všechny babičky hodné, zmoudřelé věkem a zkušenostmi? Čarodějnic se nejvíc báli katolíci, možná že i zde bylo nějaké "pánské" pozadí.... A nebo prostě jen zlých, odpudivých žen je stejně jako mužů. Abych to s tím genderem vyrovnala.

    https://www.dotyk.cz/magazin/baba-jaga.html

    OdpovědětVymazat
  76. Z prahy:

    “Podle Fouse nejsou krádeže hlavním problémem Čelakovského sadů, nyní je trápí především vandalismus. "Během léta se situace rapidně zhoršila. Sprejerství, výskyt narkomanů, vytrhané lavičky naházené do záhonů, močení a kálení do výsadeb, zničené letničkové záhony přímo před budovou Národního muzea do Václavského náměstí, zlámané unikátní trnovníky a korunu tomu nyní dala destrukce vzácného dubu vysazeného k výročí republiky," sdělil.“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Praze je blaze. Nebo spíš - Praha je v pr....
      Pod článkem o těch sadech a zničeném dubu atd. jsou komentáře:
      To jsou ty Havlovy děti!
      Tresty za podobné věci jsou směšné! Tak se blbci nedivte!
      Vychováni v posttotalitní době.

      https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/617421/neskutecny-vandalismus-nekdo-zlomil-vzacny-dub-v-parku-u-narodniho-muzea-strom-za-70-tisic-to-neprezije.html

      Vymazat
  77. Ještě że tam nejsem. Těm sadům se říká Šervúd (Sherwood) podle lesa Robina Hooda. Jenže tady jen kradou.
    V lázních je blaze, koupele, masáže, výborně tu vaří, večer sedím pod borovicí, cvrčci cvrkají, připadám si jak u moře .
    Zítra do reality!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se picnu! Alena má s sebou komunikátor. :-) Máte si na takové luxusní dovče dát oraz od všeho pekelného a zkaženého světa, včetně soc-sítí!
      Ba ne, jsme rádi za pozdrav a referenci. Závidím, musí tam být krásně, tak užívejte odpočinek!

      Já střídavě vařím, peru, luxuju, tak si ten poslední prázdninový víkend taky pěkně užívám. Ale v bříšku jako v pokojíčku: udělala jsem k zeleninové polévce špagety, jen s takovou rychlou omáčkou ze smetany, rozpuštěná Niva v ní, česnek jako koření a kousky šunky. Už jsem to dlouho neuděla, a dnes to přišlo k chuti. Smetánka je smetánka.
      Tak všem hezké odpoledne, a nechoďte do Šervůdu! :-)

      Vymazat
  78. Díky za krtince, pane domácí.
    Katie Melua : Katie Melua Greatest Hits ▬ The Best Of Katie Melua
    https://www.youtube.com/watch?v=_ZV1AEQlY4g

    Leonard Cohen ‎– Greatest Hits - 2008 - Cd1
    https://www.youtube.com/watch?v=S6rgklLvtak

    Radůza - Odyssea
    https://www.youtube.com/watch?v=-TjJXAQEChc

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Liško, gratuluji k vnučce a vítám Vás mezi babičky.
    Já si budu užívat společnost vnuka ještě minimálně týden, prázdniny mu skončily nevalně. Ve čtvrtek večer si vnuk stěžoval, že ho bolí bříško, během noci mu nastoupala horečka k 39 stupňům, tak ho muž ráno vezl do Prahy. Doktorka usoudila, že to asi slepák nebude a že je třeba sledovat teplotu. Dcera nám vnuka zítra večer přiveze, vnuk je rád, nechtělo se mu do školky :-) Jsem ráda, že se má ochladit, ta vedra mě ničí.
    Doufám, že je Gaia v pořádku (prolétla jsem tu konec diskuse a zjistila, že Gaia se neozvala).

    Gaio, posílám Vám Vaši oblíbenou
    Kamelot - Za mokrou horou
    https://www.youtube.com/watch?v=IFNRwWqGabg&list=PLpMeh3O-MdfrPJqmQmgMQR-T7o7RGFrLG&index=26&t=0s

    OdpovědětVymazat
  79. Návrat z oběda, čekání 2 hodiny ... další restaurace vyškrtnuta z repertoáru.

    OdpovědětVymazat
  80. Kocouři ve střehu - po prázdninách je zpět Jurina.
    https://www.zonerama.com/Bj10/Album/5570743?secret=97l4WDnEO7iFLTwSb1YDnyoy3
    Ta mě včera pěkně prohnala - zdrhla, když jsem jí za humny upravovala vodítko. Naštěstí má přece jen pud sebezáchovy a držela se opodál, auto před ní zastavilo a u vchodu do domu se k nám přidala jako úplné neviňátko. Ibišek letos pro změnu opět s plnými květy, venku kvete pár jiřinek, v truhlících fuchsie a voskovky - no nic moc.

    Dodnes jsem si myslela, že pražský Sherwood je u hlavního - a ono i jinde?

    Slunce už nepálí, tak znovu se psy - dnes už si dám na Jurinu pozor. Andy i Mišpule se včera asi divili, co si dovoluje, ale stíhali ji se mnou.
    A zítra tu máme září - ať se všem vydaří.

    OdpovědětVymazat
  81. Na Lysé pršelo: https://imgur.com/7ZLf6cU

    OdpovědětVymazat
  82. Anno, zdravím :-)
    Chci Vám vyjádřit obdiv, že vyzýváte p. Šteffla k diskusi. Podle mě je to ztráta času.
    Jeho obvyklá mantra - příprava žáků na život v 21. století. Nedokázala jsem přečíst víc než 1. odstavec a nadpisy. To jsou zase určitě výplody sociálních vědátorů v USA; napadlo mě si něco vygooglit, kam se to naše vzorové školství ubírá a s čím pan osvícený nejspíše zase přijde. A mám na první volbu tento článek, v metodickém portálu pro učitele:

    Nová radikální transformace amerického školství
    https://spomocnik.rvp.cz/clanek/10815/NOVA-RADIKALNI-TRANSFORMACE-AMERICKEHO-SKOLSTVI.html

    Autor, dr. Brdička, je podobný blouznivec pedagogiky jako autor blogu.
    Tak jaké jsou hlavní myšlenky té radikální americké transformace:

    "Některé doporučované změny se dotýkají přímo základních principů, na nichž je školství založeno již stovky let. Návrh zpochybňuje nutnost rozdělovat žáky do tříd podle věku i důvody, proč by měli setrvávat ve stejném kolektivu po celou školní docházku. Podobně se staví k odděleným předmětům. Na druhou stranu doporučuje zvýšit podíl fyzické přítomnosti žáků ve školách. Vzhledem k současným možnostem virtuálního spojení žáka se školou a výukovými materiály online se může toto opatření jevit jako poněkud zvláštní. Důvodem je to, že ve škole lze přece jen snáze vyvolat účinnou pracovní atmosféru."

    Už je to tady! Díky technologií, na něž se klade hlavní důraz, se bude učit distančně, bez fyzické přítomnosti žáka ve třídě - což už v USA dávno probíhá, že se děti učí doma s rodičem nebo sami s PC.

    A druhá zásadní věc: "Pro USA to znamená zásadní reformu stávajících plošných standardizovaných testů, nasazení technologiemi podporovaného průběžného ověřování dosažených výsledků žáků". A je nutné vyvinout technologie k testování nejen exaktních, ale i humanitních předmětů!

    Tak k tomu snad už ani nic nedodám. To bude opravdu počítačová škola, bez výchovy a kamarádění, leda tak s hraním PC her. Denní testování znalostí, no opruz. A když se to neosvědčí (jako že ne, děti se nic moc nenaučí, v testech se bude podvádět, atd.), tak prostě živé děti nahradíme umělou inteligencí. Ještě že tu už nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to magor.Clovekse přeci nepripravuje na nějaký život ve století,ale aby mohl hned po absolvování začít makat v nějaké profesi.A kdo neumí jednat s lidmi,takhle to v žádné škole nenaučí,neb nikdo neví jak.Jak měnit povahy, na to je nějaké skolstbi,kde navíc člověk tráví omezený čas,krátké. Blogů čtyři už málo,jsou to magořiny.

      Vymazat
  83. 23°C, dusno, silný jižní vítr a v lese taková tma, že jsem musel občas probliknout čelovkou. Bez požitku. Zítra bude hůř.

    OdpovědětVymazat
  84. Mejto mělo 31°C, dost hodně i pro plovku.

    OdpovědětVymazat
  85. Měsíční průměr 9035 kroků, v těch vedrech. Bez sekačky, jenom kýble a běh. S váhou to nedělá nic, pořád 100. Asi koupím běžecký tester, to bude motivační... a taky večery v září by neměly být nad 20°C, stačí 10 a mokro. A zavedu spánkový režim - večerka ve 22h, budík v 6. 8 hodin bez jídla, normální hladovka. A přidám činky 2x12 - teď s kýblama chci mávat jako pták, ale nedám ruce vodorovně (při nádechu)... mají po 16kg a to je na mě moc. Ale v listopadu to dám. Třeba bude nutno dát někomu facku, tak ať je pořádná ostravská.

    OdpovědětVymazat
  86. Já jsem babička na plný úvazek, krmím, přebaluji, uspávám. Zkusím taky na chvíli usnout, jsem unavená a uvařená. Tak všem dobrou, dík Anně a zdravím Gaiu, ať se dobře vyspí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hrůza, to už jsou na Sunaru? Hlavně pozor na sebeobětování.A tu snachu moc nerozmazlit a vůbec i syna.

      Vymazat
    2. I syna i Ducha svatého amen.

      Vymazat
  87. Zabil jsem komára
    velký jako velbloud
    zazněla fanfára
    můžu si zas lehnout.

    OdpovědětVymazat
  88. Já už se nikdy nevyspim,až v hrobě

    OdpovědětVymazat
  89. Asi se zblázním.Proč musím tak trpět,co je to za zkoušku ?

    OdpovědětVymazat
  90. Čtvrtá hodina odbila a lampa ještě svítila

    Hlavně se nerouhat a dat si pozor,co si člověk přeje. Ono se to vyplní,ale tak nějak jinak,pokrouceně a nevhodně.

    OdpovědětVymazat
  91. Nikdy jsem nenosil knír,
    chtěl jsem zachovat mír.
    Prachy jsem házel do sudu
    nechal je svému osudu;
    budoval jsem socík, zkrachoval.
    Platil jsem poctivě daně
    s očima plaché laně;
    budoval jsem kapík,
    zkrachoval.
    Zkoušel jsem buňky odboje
    na hovno byly oboje.
    Co mám vymýšlet dál?
    Abych se sebe bál.
    To to bolí, to to bolí!
    Běhám o žebrácké holi,
    teleskopické Leki,
    brzy budu brát léky.
    Už mi ta rychlost vadí
    spolužák do pleny kadí.

    OdpovědětVymazat
  92. Ve dne pekelná výheň
    v noci komárů líheň...
    hlavně, že Gaia je v cajku
    posílám ji pět lajků.

    OdpovědětVymazat
  93. Zas byla střelba v Texasu
    asi si uvařím klobásu.
    Je ráno a začínám zívat
    furt se do novin dívat
    to může lézt i na budku
    a už mám místo v žaludku.

    OdpovědětVymazat
  94. Sunar mi nikdy nechutnal
    často jsem po něm blinkal;
    na mlíku jsem si pochutnal
    a do oběda spinkal.
    To jsem dostával tatarák
    abych měl velkou sílu
    pak jsem chodíval za barák
    a startoval jsem pilu.

    OdpovědětVymazat
  95. Už dávno odbila pátá
    vesničan na mši chvátá;
    nejdřív napojil konyky
    naolejoval motyky
    připravil na pole hrábě
    předal instrukce bábě.
    Že je neděle nevadí.
    V září se už nic nesadí
    jenom kobzole sklízí
    připraví na zimní krizi.

    OdpovědětVymazat
  96. Na východě žlutá koule
    už má průměr přes 2 coule
    peče z modré oblohy,
    pálí mě to do nohy.
    To zas bude utrpení
    většího už v světě není
    vydržet to do noci.
    Pak mi prý má pomoci
    příval studeného vzduchu.
    Komár je zase v uchu.

    OdpovědětVymazat