09 ledna, 2020

KRTINEC č.437

217 komentářů:

  1. milí, hodně zdraví

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně zdraví i v Íránu!

      Bezpečnostní rada státu
      udeřila na Lopatu:
      co nového v Íránu?
      No je tam klid po ránu
      rakety už dopadly
      uklízečky popadly
      popelnice, kýble, vodu,
      pojišťovny řeší škodu.
      Máme nad tím kontrolu
      jen to éro chocholů...
      to nám dělá starosti,
      než nám přijdou znalosti.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      následkem toho měsíc prošlého jogurtu(viz minulá nora) nebude bílá nemoc, tak rychle zas jogurt traktem neprosviští.

      Tipnul bych to spíš na hnědou nemoc.

      Vymazat
    3. Živý jogurt nemůže projít stejně jako kysané zelí.

      Vymazat
    4. 3. listopad 2020,09 ledna, 2020 14:21

      Impeachment je zažehnán
      kampan Trumpa jede dál
      Biden sem a zase tam

      Vymazat
  2. Vyskytl se nám takový menší problém09 ledna, 2020 14:32

    VÁLKOVÉ MINULOST
    Válková má problém. Spolupracovala s rudým prokurátorem Urválkem
    ECHO24 AKTUALIZOVÁNO 9. LEDNA 2020

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Válková v rozhovoru pro iROZHLAS.cz odmítla, že by se za komunismu podílela na šikaně disidentů, jak napsal server Info: „Je to nehorázná lež. Považuji to za sprosté zjednodušení, a to je ještě mírný výraz. Zvažuji žalobu, protože to překročilo normální mez.“
      Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) chce dát Válkové prostor k vyjádření před tím, než bude zaujímat nějaké stanovisko k její kandidatuře na ombudsmanku.
      „Je to něco, co mě znepokojuje, protože jméno prokurátora Urválka je nechvalně známé z politických procesů. Určitě to neprospěje image toho úřadu. Ale nechci nikoho soudit bez toho, abych mu dal šanci situaci vysvětlit. Očekávám, že paní profesorka se k tomu vyjádří, a až poté budeme moci zaujímat nějaká stanoviska,“ řekl v České televizi.

      Vymazat
    2. Jasně. Každý, kdo dělal právníka v 70. letech, soudil disidenty a propagoval Urválka, a ten, kdo dělal v zahraničním obchodě, je pochopitelně estébák.

      Vymazat
    3. Nikdy neodstůpím.
      Ur-Válková.

      Vymazat
    4. A ještě toto09 ledna, 2020 16:11

      Za protektorátu se Čechům zas tolik nedělo, šokovala ministryně spravedlnosti Válková.

      Vymazat
  3. ČT v tichosti zrušila propagandistický pořad o EU i taškařici o fake news. A dobře udělala
    http://jdem.cz/aaaa6
    "Po dlouhých 13 letech přestala vysílat na ČT24 propagandistický pořad německé veřejnoprávní stanice Deutsche Welle Zaostřeno na Evropu (Focus on Europe) a odpískala i taškařici To se ví, která se měla věnovat dezinformacím. V obou pořadech se někdy objevovaly zavádějící informace, proto je dobře, že už něco podobného na obrazovkách neuvidíme...".

    K tomu zasvěcený koment:
    To je škoda, já jsem na DW s rodinou koukal rád. Tam jsem se poprvé od syna naučil frázi "tvl ten jede cool bomby do tykve, to je hustej voplodňovák", když tam hovořil nějaký úctyhodný zástupce německé vlády a držel proslov o tom, jaké je štěstí, že migranti si z mnoha zemí vybrali zrovna Německo... Já jsem pamětník komoušů a tak jsem rodině vysvětlil, že komouši by mohli tu propagandu jen tiše závidět...

    OdpovědětVymazat
  4. Ukrajina po pádu boeingu drží smutek, má podezření na zásah ruskou raketou
    http://jdem.cz/ffukr8
    IDnes to aktualizovala a slovo „ruskou“ vyndala z titulku…
    k tomu komenty:
    - Pořád lepší to svést na raketu zlých rusaků, než zjistit, že se jednalo o závadu stroje vyrobeného ve spřátelených USA.
    - Včera to byla skoro jistě technická závada a dnes je to skoro jistě ruská raketa a zítra se dozvíme, že rozkaz k sestřelení dal skoro jistě samotný Putin.
    - Těch nadpisů a manipulativních vět je v médiích, co se považují za vrchol, opravdu hodně. Od ČT po idnes. Nadpis je šílený, ta raketa by přeci byla Íranská. Také se přeci zřítil ukrajinský letoun, ač letadlo je made in USA. Tak jaká jsou pravidla. Asadův letoun nebo syrská stíhačka. Útočí Trump nebo USA? Když spadne Boeing, tak bude nadpis spadlo americké letadlo?

    OdpovědětVymazat
  5. ČT24 už sdělila typ ruské rakety, která zaútočila na civilní letadlo. Je to Tor nebo Thor, to nešlo z výslovnosti poznat.

    OdpovědětVymazat
  6. Pořád se něco děje člověk to ani nestačí pobrat Válkové se divím,ze v 70 nejde do důchodu a neužívá si života a volného času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Válková určitě jede v úkolu, ještě musí udělat ombucmanku.

      Vymazat
  7. Válková to válí...
    vy jste neurvalí!
    Takhle špinit ombucmanku
    hledat její temnou stránku.
    Připravila odvar z blínu
    vašek pak měl skvrnu v klínu
    musel koulet sudy
    a mít nízké pudy.
    Kdo by to byl do ní řekl
    dejte jí na truhlu dekl
    ať nechodí mezi lidi
    i hamáček už to vidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Použiji verše klasika09 ledna, 2020 17:31

      Válková to válí...
      vy jste neurvalí!...
      "Já jsem s ním přišla do styku jen několikrát při zpracování odborných textů,“ doplnila. Dříve ovšem uvedla, že vůbec netušila, kdo byl Urválek.

      Vymazat
    2. Kdo je Urválek?09 ledna, 2020 18:21

      No, Milada Horáková vám to už neřekne. Zeptejte se Válkové, ta to teď už ví. Už si vzpomněla.

      Vymazat
    3. S tim Urvalkem mi to též nějak nezapadá, on rozený 1910 ona 1951. Profesně se mohli úplně minout.

      Vymazat
    4. Výzkumný ústav kriminologický při Generální prokuratuře ČSSR (GP ČSSR), kde se dlouhodobě věnovala institutu ochranného dohledu.09 ledna, 2020 19:11

      "Pokud jde o jméno prokurátora Urválka, na tomto výzkumném pracovišti pracovaly desítky lidí, publikovala jsem s mnohými z nich a jen těžko jsem se tomu mohla vyhnout. O žádnou politiku nešlo. Já jsem s ním přišla do styku jen několikrát při zpracování odborných textů," doplnila.

      Zdroj: https://globe24.cz/domov/valkova-celi-skandalnimu-odhaleni-co-delala-za-minuleho-rezimu.656c3be8#utm_content=freshnews&utm_term=V%C3%BDzkumn%C3%A9m%20%C3%BAstavu%20kriminologick%C3%A9m%20p%C5%99i%20Gener%C3%A1ln%C3%AD%20prokuratu%C5%99e%20...%20-&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

      Vymazat
    5. Taky kdyby šel včas do důchodu,nemusel spáchat sebevraždu a Valkova mohla mit pokoj.

      Vymazat
  8. No u nás jsou takové pragmatické starosti, plynový kotel u mladých už asi dvě hodiny běží, pomalu a jistě se balí a těší se domů do svého pelíšku. Já si malou užívala, ale taky mi chybělo moje pohodlí, neberu to však jako nějakou útrapu, ráno mi bude chybět ten její rozkošný úsměv ♥
    Zítřkem mi skončí moje povinnost vůči stavební spořitelně, lišák by na mě byl pyšný, jak jsem to zvládla. Tak si hlavně přeju, abych byla zdravá a fungovala ještě pár let ve zdraví a v pohodě ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teplo domova je nejlepší teplo... dneska mi obchoďák přivezl Rulandské červené z vinařství Pšovský, bude dobré? Konec pravidelných plateb (mimo živnostenských) je paráda, zažil jsem to 2x, ale už to nechci opakovat. Raději najednou.

      Vymazat
    2. Rulandské modré ve výběru z hroznů? Tak to bude určitě výborné! Není tak hutné, jak jiná červená vína, protože bobule mají tenčí slupku, ale vždy to bylo víno 1A, tedy nejvyšší kvality.
      Právě že to martyrium ukončuji zaplacením najednou, ušetřím minimálně na jednu dovolenou ☺

      Vymazat
    3. Taky jsem jim to posílala naráz,ale vždycky v prosinci.
      O pravidelných platbach si myslim to,co Ládik, fascinuje mě reklama,ze pravidelná platba 435 korun může zajistit pravidelnou terapeutickou dávku pro 3 cernousky na rok,kdo se k tomu může uvázat.

      Vymazat
    4. Teplo domova je dobra firma,mam od nich ovčí polštář bačkory kabátek a rutinní na spaní,kupovala bych i dal.,ale mají to drahé

      Vymazat
  9. Tohle se hezky poslouchá. Chris Rea
    https://www.youtube.com/watch?v=h2hIkZNeVu0

    OdpovědětVymazat
  10. špatně se mi připojuje, jestli se to nezlepší, ozvu se až v úterý z práce.

    OdpovědětVymazat
  11. Tužka napíše,....dnes se zajímám o politické dění,...protože jsem se vyhrabala z vánočního splínu, že není sníh na běžkování jsem hodila za hlavu jako fakt,...noaco,...s tím nehnu,...tak se dám na politiku u nás a budu rejpat do paní Válkové.

    Článek, napsaný společně s Urválkem existuje,...důkazy jsou. Tak jsem zvědavá na její kličkovanou.
    Byla v KSČ,...nikde neuvedli, kdy k soudruhům vstoupila.

    V době Československé republiky bylo na patnáct miliónů obyvatel jedenapůl miliónů straníků,...to číslo se desetiletí stále pobybovalo kolem toho jedenapůl,...jednou jsem ve statistice zachytila i jednasedm,....pořád to znamená, že asi jeden straník na devět nestraníků.

    Z vlastní zkušenosti,...a z pozorování kolemdokola vím, že se dalo politickému nátlaku vzdorovat. Znamenalo to ovšem od těch zažranců do politiky někdy nátlak až šikanu. Vím o tom,....nevstoupila jsem ani do pionýra, ani do SSM, ...a jak mi bylo navrženo, abych se stala kandidátkou do vstupu do strany,...tak to si taky moc dobře pamatuji. Kdepák,...nic takového.

    Jako nestraník, který navíc nevybíravým způsobem odmítl vstup do strany,...to mi na jednom pracovišti napsali do posudku,...jsem měla dveře zavřené k platovým postupům, odměnám za povinné brigády na oltář vlasti, žádný cestovní pas, žádná výjezdní doložka až do konce roku 1989.

    Nedělat problémy, a stát se třeba jen řadovým členem, znamenalo větší, či menší výhody. Nežila jsem ve vzduchoprázdnu,...pamatuji si, jak to chodilo....a mohla bych vyprávět.

    Tak jsem zvědavá na kličkovanou paní Válkové,...a taky, jak se s tím popasuje president, co ji navrhl.

    Fakt by to bylo hodně přesčáru, kdyby se o ten post nadále ucházela,...a kdyby ho dostala,...tak to vůbec,...to bych se snad rozhodla ji osobně navštívit,...a slušně, bez jediného hrubého slova bych ji pěkně vyprala politické zasmrádlé spoďáry.

    Když mi o něco jde,...potrpím si,....-na zvednout hledí a jít do osobního souboje.-

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. paní profesorka a vstup do KSČ09 ledna, 2020 23:55

      Studium Právnické fakulty Univerzity Karlovy ukončila v roce 1974.
      A v rozhovoru pro Katolický týdeník:Neexistuje jednotný názor
      Vydání: 2017/39 Setkání nádherné a nesdělitelné,
      "Potřebovala jste si vylepšit kádrový profil?
      Když jsem končila, chtěla jsem zůstat na katedře trestního práva. Zavolal si mě jeden profesor a řekl, že bude třeba stranická příslušnost. Dost jsem váhala, ale nakonec to přijala"...

      Vymazat
    2. S tim pasem žvanite. A výhody? Hlavně spousta práce navíc, obíhají schůzi a vysedavani na aktivech.A pro vstup kvóty,ze školství znamená případy,ze tam chtěli a nevzali je.

      Vymazat
    3. U nás v práci byl jeden (zástupce vedoucího střediska), který se dral vzhůru a nebyl ve straně. Tak někdy v roce cca 87-88 požádal o vstup do KSČ a nevzali ho, protože musel být zachován nějaký poměr mezi dělníky a THP, zkrátka kvóty. Takový byl zájem o vstup, zkrátka nával - poptávka převyšovala nabídku.

      Vymazat
    4. Učitelky taky nebrali,kariéristi museli už na skole čímž se vyloučili z kolektivu,přesto to někteří riskli.

      Vymazat
  12. Tužka napíše,...k příspěvku 9.1.2020 23:55,...díky za doplnění informace,....ano,...změkla a dostala výhodnou židli,...jiní šli do pohraničí na umístěnky s povinností tam pracovat tak dlouho, dokud trvalo jejich studium.

    A umístěnku jsem dostala se slovy,...-strana a vláda vás nechala vystudovat zadarmo, tak ji to musíte vrátit dobrou prací, kde je momentálně potřeba.

    Školné se neplatilo, vysokoškolský index stál čtyři kačky, při ztrátě a poškození,...nový, deset kaček. Vysoká, studovaná 4 roky,...tak na 4 roky umístěnka,...pokud jste dávali žádost o rozvázání pracovního poměru v této době, tak zamítnuto, kdo měl dobrou tlačenku, a ta ho z toho dostala, tak se z té povinnosti dostl, jóó, dobré zázemí v podobě rodičů, stranických funkcionářů,...a nebo, ?, byly ještě další cesty, vím, ...jak jsem psala, nežila jsem ve vzduchoprázdnu,...a byla pracovní povinnost, ...ale jste jistě dobrý brouzdal po informacích, takže si jistě dohledáte.

    Ještě jednou dík za informaci,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umistenky skončily v 50. letech.Muselo by ji byt 90.

      Vymazat
    2. V roce 1959 bylo původní nařízení o umísťování absolventů zrušeno a nahrazeno jiným předpisem. Zde se již nehovoří o rozmisťování absolventů, ale o doporučení k přijetí do pracovního poměru.[5]

      Reference
      [1]
      § 2 vládního nařízení č. 20/1952 Sb., o rozmisťování absolventů vysokých škol a výběrových odborných škol (dále jen „vládní nařízení č. 20/1952 Sb.“)
      § 3 odst. 1 vládního nařízení č. 20/1952 Sb.
      § 3 odst. 1 vládního nařízení č. 43/1952 Sb., o rozmisťování odborných pracovníků
      § 4 vládního nařízení č. 24/1959 Sb., o úkolech orgánů státních správy a podniků v péči o absolventy vysokých škol a výběrových odborných škol
      ---------------------------------------
      Normalni zivot v nenormalni dobe (2017).]
      Normalni zivot v nenormalni dobe (2017).indd - Wolters Kluwer
      https://obchod.wolterskluwer.cz › ukazka.dm-17304.pdf
      ...Během 60. a 70. let došlo k určité liberalizaci i v těchto otázkách. Volbu pracovního místa a školy sice začínající učitelé stále nemohli zcela svobodně ovlivňovat, ale éra tz v. umístěnek skončila: „Šli jsme potom na okres
      a tam nám řekli, kde se máme hlásit, na které škole“ (Dominika).

      Vymazat
    3. Umístěnky neskončily v 50. létech, byl jsem umístěn v 1961.

      Vymazat
    4. Okres řídil rozmísťování, ale uznával důvody. Kdo měl rodinu, dostal místo blízko rodiny. Kdo byl svobodný bezdětný, byl lifrován na horší místa, protože i tam se doktoři a učitelé potřebovali.

      Vymazat
    5. A služební byt k tomu

      Vymazat
    6. Prdlajs, já nebyl učitelka.

      Vymazat
  13. Tužka napíše pro Gaia,....bohužel, Gaio, nemáte pravdu,...o cestovní pas jsem žádala už když jsem byla na vysoké škole,...nedostala jsem ho. Výjezdní doložku na pár dní, kdy jsem měla se sportovním klubem jet do NDR na přátelské utkání taky ne. Vedení to rysklo, napsali mne stejně na soupisku. Dělala se osobní kontrola na hranicích,....vysadili mne,...pokračovali v cestě autobusem beze mne,...druhá polovina sedmdesátek,....důkazy jsou, dost spolucestujících žije.

    A umístěnku mám taky,....takže, pokud jste něco nezažila a neznáte to,...tak to ještě neznamená, že to neexistovalo.

    Dokonce mi bezdůvodně sebrali i řidičák,... Pozvali si mě na dopravní dopisem do vlastních rukou ke kontrole řidičského průkazu,...otevřel, udělal kontrolu fotografie, otevřel šuplík, strčil do šuplíku s konstatováním, - my nepotřebujeme, abyste se nám v dopravním prostředku pohybovala po republice. Dokud já tady budu sedět, tak ho zpět nedostanete. Jenže registry byly jen okresní a krajské,....udělala jsem si jiný v jiném kraji.

    To byly důsledky osobních sporů, které jsem měla s několika pány v okresním vedení KSČ,...byla jsem si vědoma, že když nedržím hubu, zákryt a krok podle nich, že to bude mít důsledky.

    Přemístila jsem se do jiného kraje a byl pokoj,...všechno to bylo,...a i dnes je,....o lidech a jejich osobních vlastnostech.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K žádosti o pas se na pasech a vizech žádné posudky dokladat nemusely.

      Vymazat
  14. Gaio s těmi se nedomluvíte, žijí ve své ukřivděnosti...
    Nevadí jim, co dnes páchají jiné "organizace", vidí jen sebe a minulost. Tužky, antikomoušové a spol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. " vidí jen sebe a minulost"10 ledna, 2020 10:22

      Proč by neviděli?
      Když tu minulost museli oni, jejich rodiče, prarodiče atd. prožít?
      .. Kdo zapomíná na své dějiny, je odsouzen je opakovat...

      Vymazat
    2. S Frflou Gaiou se těžko domluvit.

      Vymazat
    3. A nezapomínejte10 ledna, 2020 10:28

      na utrpení způsobené nejen vaší rodině církví, novodobími liberalisty-socialisty z Brusele, Gretami, němčoury po staletí atd atd.

      Vymazat
  15. Já do SSM vlezl ve 4. járu na SPŠ, bo jsem to potřeboval vyplnit do přihlášky na VŠ, bez toho bych šel na 2 roky na vojnu a do práce. Rodiče měli špatný kádrový profil - jenom úředníci (parazotovali na dělnících) a jejich rodiče taky nic moc, žádná KSČ... příbuzenstvo úplně plonkovní. Ale vzali mě na VŠ hned napoprvé, asi proto, že techniku nechtěl nikdo dělat. A z SSM jsem vylezl hned v říjnu na vojně, aby mě neotravovali s PŠM, to už se psal rok 1982.

    OdpovědětVymazat
  16. Odpovědi
    1. žádný straník, mám vlastní rozum.

      Vymazat
    2. A jak s těmi nestraníky zatočili.
      Historia magistra vitae

      Vymazat
    3. Nejsem10 ledna, 2020 10:24
      žádný straník, mám vlastní rozum.
      Ani bývalý komunista?

      Vymazat
    4. Kádrový pohovor?

      Vymazat
  17. Na doníka ušili soudruzi demokrati boudu a on nemohl přiznat slabost, budou volby - tak řekl "já". Pak se domluvil s ajatolláhy, ti pustili dřevěné rakety a zase bude klid na těžbu ropy. To je celé.

    OdpovědětVymazat
  18. Letadlo z letiště v Teheránu
    nemá svou výšku nasbíránu;
    zvedá se z rampy lafeta
    a letí za ním raketa.
    Napřed proběhla státní schůzka:
    bude to raketa ruská
    nejlépe typu Tor
    už to ví každý editor.
    Raketa bouchla vedle éra
    slyším Trudeaua premiéra
    jak roní svoje slzy,
    brečet začal moc brzy.
    Letadlo točí po křídle
    lidi padají ze židle
    vrací se zpátky na letiště..
    kdoví, co bude příště.

    OdpovědětVymazat
  19. Tahleta jamka je nějak divná, producíruje se tu anonymní elf, co si dal za úkol otravovat druhé a "napravovat" názory, co se neshodují se sluníčkáři a chvilkači.
    Ach jo, to mě nebaví.... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jen zdáli sleduju souboj trollů a elfů, nebaví mě to..

      Vymazat
  20. Tužko, ráda si čtu vaše vyprávění a rozumím tomu tak, že občas fabulujete, a i to ráda čtu.
    Podle mne jste dostala něco jiného než umístěnku, možná vaše studium něčím podmínili, mohlo to být individuální. Kdybyste dostala umístěnku, muselo by vám teď být přes osmdesát let a to byste těžko chodila spát ke psovi do boudy a tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mně ty její historky připadají jak posunute o 50 let nazpět.

      Vymazat
    2. Není mi ještě 80 a umístěnku jsem dostal.

      Vymazat
  21. Hary a Meghan se budou živit tím, že budou prodávat 100 předmětů s jejich podobiznou a ukazovat své fotky na instagramu a budou mít 11 miliard na naše koruny.Ze to lidi kupují a nepřežila se ona nějak ta monarchie?

    OdpovědětVymazat
  22. Tužka napíše pro Gaiu a Alenu,....ještě jednou,...pokud jste něco nezažily, neznamená to, že to neexistovalo.

    Jak jednoduché,...vaše životy se ubíraly jinými cestami mež ten můj,...halt, to se stává. Některé své zážitky ani se nepokouším psát,...nikdy jsem je nikomu nevyprávěla,....prostě by mi nikdo nevěřil, že se staly,...staly se,....přežila jsem,....z deseti smrtelných hříchů opakuji jen jeden,....pýcha,...jsem pyšná na to, že jsem nespáchala žádný ze zbývajících devíti,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  23. Na to, že byl úplněk, jsem spala výtečně. A slunečné ráno je bonus. Začnu stříhat révu a pak přejdu na stromy. Ale zatím je mokro na jejich řez, stejně na to mám tři měsíce :)
    Ten Írán si teda pěkně naběhl, to se jim nepovedlo, tady jasně platí pravidlo dvakrát měř, jednou řež

    OdpovědětVymazat
  24. Zítra zlikviduji vánoční aranžmá z kuchyně a příští týden sundam vánoční záclony a ubrus. Stromečkem si ještě budu svítit za dlouhých zimních večerů.

    OdpovědětVymazat
  25. Tužka napíše,...pokračuji v zájmu o domácí politiku, konkrétně o paní Válkovou.
    Zachytila jsem včera, že bude v ČT24 ve 22:00.

    Napíšu, jak se mi pořad jevil,...tak moderátor to nezvládl, byla to ukázka, jak se to dělá špatně. Dost špatně.
    Dal větší časový prostor paní Válkové, tak nevyvážené,...i když, na druhou stranu jí tím zkomplikoval projev, co říct a neopakovat se, co utajit. Nóó,...mlžila, lavírovala neskutečně. Mávala jakousi knížečkou, co v ní bylo, kamera neukázala,...dodám jizlivě, mohl to být taky starý jízdní řád. Další hrubá chyba moderátora, že neudělal nestrannou informaci, čím to kolem sebe paní Válková odhání jistá podezření.
    Pak ten vstup jakéhosi právníka,....mluvil, aby vyplnil čas a hlavně aby nic konkrétního neřekl,....óóbr trapný výstup.
    Panu disidentovi dal moderáror málo prostoru, a ještě mu i s paní Válkovou skákali do řeči,...ani neřekl deset slov a už ho rušili,...o něčem to vypovídá.
    Na závěr bylo na panu disidentovi vidět, že je tím divadlem prokazatelně znechucen, a naprosto právem....Zda si podali na závěr ruce, kamera neukázala,....

    Moje osobní spekulace a můj úhel pohledu,....mlžení paní Válkové, a to, jak všechno najednou hrnula pod pojem, že všem asi vadí, že byla v KSČ, jak se toho chytala,...no proč néé, že, berlička,.. vždyť pan president, co ji navrhl, byl taky v KSČ,...tak tady u mne vznikl dojem, že touto mlhou překrývá něco horšího, o co by se mohlo zavadit, a kdo ví, jaké eso nedrži její protidiskutující v rukávu. Proto možná mu nebyl dán čas k vyjádření,...ovšem, tím, že paní Válková mluvila tak jak mluvila, ukázala, že by opravdu měla jít od válu, a její dnešní postavení v důležité organizaci by mělo být neprodleně zrušeno.
    Ještě by bylo dobré, kdyby se někdo pohrabal v jejím působení na právnické fakultě v Plzni,...kdoví,...třeba tam je větší průšvih, než ten se společným článkem s Urválkem. No, a hrabat kolem toho článku by možná taky nebylo marné. Tak, to jsou jenapouze mé spekulace.

    Na tahu je pan president,...přihrála mu to,...poprávnicku,.....uvidíme.

    Tužka....furt není sníh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně, Tužko, vadí, že se ta komunistická karta vytáhne vždy jen, když chtějí někoho odrovnat. Mediální štvanice se nepořádala na Drahoše, na generála Pavla, na většinu zprofanovaných disidentů... Chramostová měla pořeb se státní poctou, i když byla aktivně v STB a udávala kolegy.
      Teď pravdaláska vytáhla tyhle věci, protože chce na místo ombudsmana dostat někoho, jako byla Šabatice.
      A mně osobně to, že Válkovou odrovnali, nevadí, protože ona zůstala prodejnou až do dneška.
      Sociolog Hampl napsal na Facebooku: "Problém s Helenou Válkovou není v tom, co dělala nebo nedělala před 40 lety. Hlavní problém spočívá v tom, že to je progresivistka, odhodlaná zničit veškeré občanské svobody a lidská práva, aby mohla prosadit státně-korporátní agendu rozdrcení malých lidí a jejich dosavadního způsobu života. Anna Šabatová se dokázala stát nejobávanější a nejnenávidější veřejnou postavou od Vasila Biľaka (i když ho možná překonává) a podle dosavadních kroků paní Válkové můžeme očekávat, že na Šabatovou přesně naváže. Úřad ombundsmana nadále zůstane hrozbou pro životy, svobody a majetky všech lidí. Je-li cílem ombudsmana podpora rychlejší islamizace, předání země sudetským Němcům a vyhnaným šlechticům, to doplněno o extrémní klimatickou agendu a detailní dohled nad každou rodinou, zda snad synkovi neříkají kluk, potom je Helena Válková ta správná volba."
      A to je ono, Válková se například vyslovila ve smyslu, že se za války snad Čechům vlastně nic nedělo a naopak že odsun Sudeťáků byl zločinem, atd. Takže ona je prodejná celý život...

      Vymazat
  26. Solo pro Martičku11 ledna, 2020 11:17

    „My se bavíme na večírku a chudina u PC u fotek! Myslím, že všechno v pořádku.“
    Miloš Zeman pořádal na Hradě ples
    Včera 19:45 • Aktualizováno 9:00Novinky, ČTK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klokánek dostane z výtěžku plesu peníze na skutečnou pomoc dětem (ne nenažranci z tzv. neziskovek, co si dvě třetiny peněz vezmou na své platy) a to úchyly žere. Jenže když nemají prachy na lístek a oblek...nj, to se stává.

      Vymazat
    2. A čestvě z včerejšího plesu11 ledna, 2020 16:49

      Hoří, má panenko
      ČT 1Dnes16:40 ›
      Slavná komedie Miloše Formana, v níž se tancuje, krade a hasí (1967).

      Vymazat
    3. Zloděj volá chyťte zloděje.

      Vymazat
    4. Všetci kradnú, iba já čerpám.

      Vymazat
    5. President Zeman nekrade, ples byl pro dobrou věc.
      Podívejte se do zrcadla a dejte si facku. Ubožáku.

      Vymazat
  27. Vysmíval se „českým blbečkům“, Zemana vyhlásil za největšího škůdce země. Teď dostane vlastní pořad na ČT 1
    http://jdem.cz/ffunj8
    Možná, že někteří z vás čtou neuveřitelné výlevy nenávisti doktora Honzáka na A.cz. No a za to si vysloužil v ČT vlastní pořad, bude se jmenovat Kabinet doktora Honzáka.
    K tomu se v PL rozběhla velká diskuse, dám jen pár komentů:
    - tento úžasný pořad bude mít stejný osud jako jiné skvělé talkshow ČT, třeba To se ví nebo Koptashow. Náplní bude nejspíš protiruské a protizemanovské kňučení, a to je dost málo. Mladé takový dědek zajímat nebude a staré, na které ČT ostatně ani necílí, vlastně taky ne, ti mají vlastní rozum.
    - Umím obstojně kritizovat a nadávat komukoliv a na cokoliv, co se týká Babiše a Zemana. Jak se mám u ČT přihlásit, abych si vydělával zbytečným pořadem?
    - Pravdolásku ta jejich nenávist jednoho krásného dne prostě zadusí. Jednomu nerozumím, proč jsou tihle lidé ochotní vydávat tolik své energie, aby ostatním ukázali, kolik je v nich nenávisti, proč raději nejdou na špacír, v případě tohohle děduly třeba do parku, a nevypustí tu energii tam a bude jim líp. Tenhleten by to měl navíc znát, vždyť o sobě říká, že je psychiatr…
    - Přestaňte podvádět národ tím názvem Česká televize. V kterém státě musí jeho president, když chce něco říci národu, jít hovořit do komerční televize, aby se na něho náhodou nesesypali dobře zaplacení štváči?
    - „komunisty považuje za bestie, které ho přes čtyřicet let dusily a až po 17. listopadu 1989 se mohl opravdu svobodně nadechnout." ....Narodil se v roce 1939 v rodině lékárníka. Roku 1962 promoval na Fakultě všeobecného lékařství Univerzity Karlovy. Nejprve působil jako sekundární lékař v psychiatrické léčebně v Kosmonosech, v roce 1966 začal pracovat v Ústavu pro výzkum výživy, kde pracoval přes 30 let...a svobodně se nadechl teprve v roce 89. To bylo tehdy porodů!
    - Honzák je pouze další pokus, jak působit na lidi. Jako psychiatr má know-how. Je učebnicovým příkladem člověka, co uměl proplouvat režimem a i dnes je příkladem toho, jak je správné říkat, co se má. Jeden pán Grettu popsal a už je bez místa. Tenhle popisuje tisíce lidí a říká o nich, že jsou idioti, a nikoho to nezajímá. Doktor Matýs holt není kvalifikovaný. Eurohujer Honzák má dveře otevřené.
    - Na staré kolena ho to „osvítilo“, zrovna tak jako Svěráka, Grygara, kníže, Drahoše, Rycheckého, Pitharta, Kroupu, Šiklovou, Němcovou, Vašáriovou, Filipovskou..... A víte co mají společného ? Komunistickou minulost, převlíkání kabátů a nenažranost, které se snoubí s nenávistí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzák má u mě utrum už dávno. To není psychiatr, to je psychopat.

      Vymazat
  28. Odpovědi
    1. Sice nevím, kde je nějaká sbírka, ale koalám taky pošlu, až to najdu.

      Vymazat
    2. U bobka na Actualnecz

      Vymazat
  29. Jsem se vydal v kydech,... rakety, vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
  30. Ples upírů Jan Hnízdil 11. 01. 2020 | 19:4911 ledna, 2020 22:26

    jarpor1 • před 43 minutami • edited
    Mno... jistým způsobem jsme viděli "ples upírů" včera na Hradě...
    Těmi "upíry" byla papalášská smetánka. Ten nejvyšší, který neudělá bez hůlky a svých "bodygardů" krok, křečovitě tančil, za podpěru mu sloužila jeho žena a prý i Monika... Tančil... mno šoupal svýma botama po podlaze ve valčíku "Na rozloučenou"... Že by symbolická muzika ?

    Všechny to strašně zajímalo, byli jako u vytržení... hodně jich mělo mobily v ruce a něco strašně důležitého na nich sledovali...
    Prý to všichni připravovali ve svém volném čase... i ti, u každého stolu stojící nejméně tři obsluhující ?
    Nejhezčí bylo, když po tanečku se ženou se Zeman dobelhal ke stolu a těžce dopadl na připravenou židli... jako první. Jeho žena tam stála u stolu, jak hruška v poli - inu papalášská etiketa v přímém přenosu. Buran lapí, když jeho žena ještě stojí...
    Co může člověk čekat od plebejců, kteří si hrajou na "honoru"... Jen trapárnu. A že jí tam bylo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ubohý blog,ubohá diskuse. Však normální lidi tam už dávno vystvali a zabanovali.

      Vymazat
    2. Chudáčka anonyma nepozvali... a Hnízdila taky ne. To zamrzí.

      Vymazat
  31. Tužka napíše pro Alena,...díky,...je to déle,...někde uvedli její výrok,...o kterém taky na konci vstupu píšete,....přesně nevím,...ale bylo tam konstatování, že se Čechům za Protektorátu zas tak nic strašného nedělo. I řekla jsem si,...tak na tuhle osobu je třeba si dávat bacha. A když ji pan president nominoval, začala jsem se o to zajímat,...jaký to všechno nakonec bude mít průběh.
    Když jsem o tom přemýšlela, proč zrovna vybral paní Válkovou,...takže,...je to starý politický harcovník,...něco tím sledoval,...harc je drobná potyčka,...aby ona to nebyla taková drobná provokace do politických řad,...ať ukáží,...kdo, kde a jak si stojí,...on má provokace rád a v oblibě,....takže uvidíme,...jaká bude rošáda na dámském křídle,...a jak to nakonec dopadne,.....volba se přibližuje.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  32. doc. RNDr. Jana Straková, Ph.D. má dobrý džob.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidíte?

      Vymazat
    2. Docela jo, přiznává,že má nedostatek dostupných dat pro potřebnou analýzu,přesto přináší odpovědi a vůbec ji to neni blbý,za co bere prachy.

      Vymazat
  33. Dnes jdu do Státní opery na Fidelia.
    Hurrrááááá!!!!

    OdpovědětVymazat
  34. Zase nádherné ráno (dopoledne), dnes zkusím zjistit, o kolik se den prodloužil. Odpoledne vyrazím se psem, potřebujeme pohyb oba dva. Když vidím, kolik času tu pročíhá náš elf, chce se mi doporučit pohyb i jemu. Skvělé nejen pro fyzično, ale jistě by se mu udělalo lépe i na duši, vypadá zapškle, chudáček ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víte liško.12 ledna, 2020 18:09

      Nudná služba, samozřejmě na vrátnici.
      Díky za rady. Vezmu si příklad.
      MILOŠ ZEMAN na BĚŽKÁCH
      YOUTUBE

      Vymazat
    2. Nebylo tam 1 video jako montáž?

      Vymazat
    3. Ten elf pořád tapetuje to samé - Zeman to a Zeman ono, maximálně to proloží Babišem...Nuda.

      Vymazat
  35. Musím udělat prostup sřechou pro odvětrání WC... redukce 125/120, pružná spojka, redukce 100/70, pak už HT...

    OdpovědětVymazat
  36. Tak už to chápu s tou Válkovou. Omvudsmankou chce byt i Valachová.Potěš koště

    OdpovědětVymazat
  37. Pro ty, které zajímá, co znamená snaha prince Harryho a Meghan o ostoupení z povinností k trůnu, je solidní informace zde:
    https://kolackovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=741813
    Kdo sledoval seriál The Crown, ví už, jaké povinnosti královna a všichni členové královské rodiny mají, že je to taky dost těžké, ale kdo je jednou na palubě, nemůže jen tak snadno vystoupit.
    Ovšem když si někdo vezme hysterickou manipulátorku, kterou asi ta Meghan je, tak to nebude mít lehké, ani kdyby se někdy rozvedl. O ní a o jejím problému s médii přetiskl Blesk docela dobrý článek:
    http://jdem.cz/ffunq8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a proč o tom vůbec píšu?
      No, Facebook něco (možná úmyslně, kdo ví) zbabral a objevily se informace o tom, kdo za určité osoby píše příspěvky.
      A naše prestituty nejvíc zaujalo, že Babišovi píší příspěvky někdy jiní lidé. PL se zajímaly ale i o další pisálky.
      http://jdem.cz/ffupn3
      To snad je jasné, že premiér české vlády, který má svou rodinu, asi nemůže každou neděli psát osobně příspěvky na Facebook. Někdy napíše, jindy řekne, co chce a na F. mu to dá někdo jiný. Má tiskový odbor, má určitě poradce... a co?
      To samé mě nepřekvapilo u Gréty, tam píše její otec. Ona je loutka a tatínek si ji pěkně vodí. Z toho se bude ale těžko vystupovat, to jednou neskončí dobře.
      Zato ten bl-beček Bartík si nedal pokoj a teď mu k pěti milionům určitě ještě něco přibude.

      Vymazat
  38. Kde jdou ty slibované investice12 ledna, 2020 17:37

    Zeman pošle do Číny místo sebe Hamáčka. Copak se děje?
    Prezident Miloš Zeman nepojede v dubnu do Číny na summit 17+1, tedy jednání Číny se zeměmi střední a východní Evropy. Jedním z důvodů jeho rozhodnutí jsou chybějící čínské investice v Česku, řekl v neděli serveru Blesk.cz. Požádá vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD), aby ho v Číně zastoupil.
    Hospodářské noviny
    ...........................
    Zeman přiletěl do Číny. Návštěva přinese miliardové investice, slibuje si Hrad
    ČTK
    25. 4. 2019 6:34
    Prezident Miloš Zeman příletem do Pekingu zahájil pátou návštěvu Číny. Ve čtvrtek se setká například se zástupci vedení Bank of China a společnosti CITIC. Během schůzek by podle prezidentova kancléře Vratislava Mynáře měla být podepsána memoranda o miliardových čínských investicích.
    ...............................
    A taková to byla velká láska.

    OdpovědětVymazat
  39. Koho zajímají plřs, tak fotka jedné je dnes u Vidláka... foceno sovětským přístrojem z velitelského stanoviště na kinofilm, vyvoláno až v civilu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, to je něco! I váš příspěvek ze včera, to člověk nevěděl, že je tolik raket, za hranicemi i u nás...
      Já jsem jednou byla s rodinou na Zhůří, za totáče, tam byly radary, ale vyfotit se mi je nepodařilo.

      Vymazat
    2. Zhůří, dvě sovětské radarové stanice a vrtulníková základna, vše opuštěno v roce 1990.

      Vymazat
    3. Takovýhle exoty v postpubertě udržet,aby to neposkodili nebo neodpalili, to musel byt vrchol velení a manipulace.

      Vymazat
    4. U nás už tyhle rakety nejsou, jsme pod bezpečným deštníkem NATO. Města jsou nechráněná, vojska taky ne (žádná nejsou). Máme pár gripenů někde v dálce na ISlandu nebo v litvě a staré dělostřelecké baterie. Naše území už není chráněno, jsme vydáni na pospas komukoliv. Přesto se na armádu vydávají miliardy a kupují se vrtulníky, které budou chránit samy sebe.

      Vymazat
    5. pro gaiu:
      To už nebyli exoti v puberbě. Po 16:00 zůstal na oddíle jediný lampasák (furťák), byl to por. nebo npor. ve funkci DN (důstojník navedení). Ten se nacházel na velitelském stanovišti pod zemí, v kabině na kolech. Až do 6:00 byl oddíl pod vedením špagátů (záklaďáků, VŠ). Tedy v době, kdy nebyla vyhlášena mimořádná situace - to museli lampasáci naběhnout (přijet) z bytovek. Všichni špagáti zaujímali lampasácká místa.

      Vymazat
    6. ještě pro gaiu:
      kázeň byla podle "Zákl-ř-1", tresty přísné a rychlé (vrchol byl kriminál v Sabinově), za vyzrazení něčeho o raketách sazba 12 let.

      Vymazat
    7. Dnes nám tu už nic nepatří tak asi neni co hlídat.Lidi jsou jen biomasa.

      Vymazat
    8. Kundera se mluvil za demontáž socialismusu...
      http://www.zvedavec.org/komentare/2020/01/8158-omluva-milana-kundery.htm

      Vymazat
    9. Nejdřív 2 x komunista, potom disident13 ledna, 2020 13:30

      ......................................
      UDÁNÍ MILANA KUNDERY
      Shodou náhod teď z minulosti nejslavnějšího českého spisovatele vyplouvá na povrch temný a spletitý příběh, který ukazuje, že jeho uzavřenost může mít ještě jiné důvody, než jsme si dosud mysleli.
      Petr Třešňák, Adam Hradilek
      12. 10. 2008
      ......................................
      „Ta naše družba, ta se klene/ jak oblouk duhy oblohou. Sovětský svaz a naše země/ navždycky navždy spolu jsou. Vysoko naše družba stojí/ jak nad příboji skalní štít. O ten štít si lebku svoji/ váleční štváči roztříští,“

      Vymazat
  40. Balím práci, dnes nebyl čas na nic.. zítra pojížďky.. Kopřivnice, milion telefonů. Kroky nula.

    OdpovědětVymazat
  41. Vstávání potmě je fuj. Připadám si jako potemník.

    OdpovědětVymazat
  42. To: Gaia
    Co už – my „nenormální“ se na ACZ vykecáváme rádi. Včera zajela do jedné krtčí jitrnice, kde Pepa Řepa napsal (str. 2 u blogu Jakelina de Mailly (pana Stejskala – 6.6.2014) „Ty nebo já“
    „Brom
    byl jsem tam jednou a napsal asi čtyři naprosto slušná moudra jako Francois Kurnikoff, ihned zmizela.
    Nelezu tam, kde mě nechtěj'. …….
    05. 04. 2015 | 13:20 „.“
    Je mu (stejně jako nám všem) téměř o 5 let více a kolik že už si pořídil nových převleků. Však myślenkuje i u Hnízdila, že.
    No, ta zarputilá konspirativnost krtků se mi jevila zábavnější nežli páně Vidláka slepicování, i když jest po něm Ládikovi!!! smutno i tady. Na samotě u lesa pravděpodobně i po chlapáckých řečech o vojně.

    Zdravím všechny při pondělku, u nás nového nic. Čtu konečně Hellera Gold za všechny peníze. Stálé pravdy tam jsou – třeba o školství i zbrojení, pro citaci dlouhé. Tak jen jedno zajímavé slovní spojení ze vztahů rodinných: „vypadala roztomile dementně“. No, kouknu do zrcadla častěji, i když to asi ovlivnit nelze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ - to nejsou chlapácké řeči, ale názory k aktuálnímu tématu a TTD (technicko-taktická data).

      Vymazat
  43. Plameny sežehly 103 000 km2 Austrálie, která má rozlohu 7 692 024 km2 ... to je celých 1,339% plochy.

    OdpovědětVymazat
  44. Už jsem dnes poslal 19 mejlů s přílohami a nálety na mě pořád trvají, furt někdo něco chce (nejlépe hned) a Kopřivku jsem proto musel přesunout. Už nevidím ani přes ty nové brýle.

    OdpovědětVymazat
  45. Dcera. To je český favorit, který se dnes probojoval do finálních nominací na Oscara. Nabarvené ptáče Václava Marhoula se do dalšího kola nedostalo, v pětici vybraných figurují mimo jiné snímky Bídníci, Bolest a sláva nebo Parazit. V kategorii výprava byla nominována i Češka Nora Sopková za protiválečnou tragikomedii Králíček Jojo režiséra Taiky Waititiho.
    Zdroj: https://www.denik.cz/film/dcera-oscar-nabarvene-ptace-20200113.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O nabarveném ptáčeti mám info od kamarádů - prý je to strašný hnus.

      Vymazat
    2. Tenhle rozhovor s nedávno zesnulým filozofem Vás jistě zaujme...
      https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/66489/zemrel-britsky-filozof-roger-scruton-evropa-je-na-pokraji-velkeho-chaosu-rekl-v-minulosti-reflexu.html

      Vymazat
    3. To už v historii bylo - vikingové. Dědil nejstarší syn, ostatní si půdu k životu museli dobýt.. proto se rozšířili všude, krutými způsoby. V době před křesťanstvím (na Islandu přijali kř. v r. 1000 - shodili bohy do Godafosssu). Snad se V4 nenechá znásilnit. Člověl by šel i do boje proti tomu moru, já klidně, kdyby byl nějaký systém obrany.

      Vymazat
    4. Scruton:z rozhovoru pro Reflex

      REflex
      "K tomu, aby lidé našli odvahu být zodpovědní sami za sebe, však potřebují povzbuzení, potřebují příklady. V zemi, kde nevěříme v Boha, by nám měly pomoct takzvané elity. Ale…"

      Scruton
      "Ano, chápu, s tím, koho máte za prezidenta, je to těžké. Většina Čechů se za něj musí hrozně stydět. A není to jen o prezidentovi. Možná právě prožíváte krizi elit, to se stává v každé zemi. Ale oni se nějací spisovatelé a filozofové, kteří budou žít to, co budou hlásat, objeví. Dřív nebo později. Máte na co navazovat. Mě vždy fascinovalo na lidech, jako byl Václav Havel, že pro ně byla odpovědnost klíčový koncept jejich života. Byl odpovědný lidem. Přestože to byl normální hříšník – všichni věděli, že například ženy jsou jeho velkou slabostí –, uvědomoval si, že jako spisovatel musí být zodpovědný. Cítil zodpovědnost vůči lidem a národu."

      Vymazat
    5. Bla, bla... nuda, elfe školiteli.

      Vymazat
    6. Reflex píše samé kraviny, málokdo ho čte, vnucuje se nabídkami kde může, rozeslal zdarma výtisk dokonce i čtenářům Vesmíru. Zajímalo by mne, jestli se někdo chytil.

      Vymazat
  46. Kdybyste někdo znal nebo našel nějaký opravdu skvostný recept na telecí játra, nehledám nic na cibulce, byla bych vám neskonale vděčná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jenom na drůbeží ... ale teď jsem dal pro náladu 4dcl portského a dělám reuperaci v dlouhém úzkém baráku, na recepisy naní čas, minuty pádí...

      Vymazat
    2. Játra jak játra, ale originalita, to je moje touha. Budu dělat zážitkovou gastronomii, telecí ossobuco, telecí játra ještě nevím jak, k tomu úžasná italská vína, třeba viz:
      https://www.wine-searcher.com/find/castello+banfi+docg+brunello+montalcino+tuscany+italy/2014

      Vymazat
    3. Nejlepší játýrka má Vinárna U Bielase v Ostravě
      https://mapy.cz/zakladni?x=18.2939533&y=49.8353361&z=19&pano=1&pid=69307925&yaw=0.755&fov=1.257&pitch=0.117
      ale nemám recept... hodně cibule, špek.. asi tam brzo zajdem.

      Vymazat
    4. Liško,
      zkuste jatýrka naložit do tuzemského rumu, povařit v papiňáku v gulášové polévce Vitna a obložit černým kaviárem, lanýži a růžičkovou kapustou pokapanou lesním medem.
      Jakou to bude mít chuť sice nevím, ale gastronomický zážitek to bude určitě!

      Vymazat
    5. Jáchyme, hoďte to do stroje :D)

      Vymazat
    6. Liško,
      můžete mít s tím strojem i pravdu!
      Pokud by hosté nechali nějaké zbytky, stačí je hodit do smoothie makeru, zalít vodou, přidat banán a špenát (to je kombinace, která nikdy nezklame!) a udělat k snídani zážitkové smoothie.

      Vymazat
  47. Tak o platech Chvilkařů už píše i bulvár, nejen Aeronet či PL! [;>/
    "Transparentní, ale jen naoko. Milion chvilek si rozdává odměny, o kterých se nesmí vůbec mluvit"
    http://jdem.cz/ffuq33
    A za média komunikuje Jan Piňos? Sudeťák? Grínpísák? Ten tam chyběl.
    https://www.cenajosefavavrouska.cz/Nominace/2015/Jan-Pinos
    Někdo k tomu napsal: Babišův plátek si musí kopnout do oponenta.
    A odpověď: Proč ne? Milion chvilek má na kopání do Babiše postavenou celou kariéru...

    A když už jsem v bulváru, tak pražská Prašivka (tedy primátor - náplava ze Zlína) si v Praze koupil dům:
    Primátorova pastouška: Hřib si myslel na koupi roku, ve finále naletěl jako malý kluk
    http://jdem.cz/ffuq47

    Stojí vám za to si prohlédnout fotogalerii. Napadlo by vás koupit si něco podobného, když prodejce prodej podmínil tím, že na rok a půl bude mít k těmto věcem ještě přístup a že mu kupující aktivně zajistí jejich prodej?
    ALe upřímně, kdybych měla volné čtyři miliony, tak bych to koupila taky, ale k tomu bych si najala na rok a půl chlápka, dala bych mu zadarmo bydlení s tím, že by obstaral "správu majetku" bývalého majitele. I za 500 tisíc by se to pořád vyplatilo. V Praze dnes neseženete domek pod 10 milionů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Primátor - náplava ze Slavičína.

      Vymazat
    2. https://dunahouse.cz/nemovitosti/HZ136733/prodej-domy-praha-8-dolni-chabry

      Vymazat
  48. Portské na rekuperaci zabralo... vypínám.

    OdpovědětVymazat
  49. Tužka napíše pro paní Lišku,...koukla jsem k Makdaléně Dobromile,...co ona kouzlila s telecími játry.

    Má tam předpisů více,...u všech,...dobře vyper, sol až nakonec, očisť od blan, krájej na úhledné plátky.

    Začnu,...dušená s vínem.
    Protáhnout slaninou, opéct na másle, dusit v celku s vývarem ze zeleniny a z hovězích kostí. Vyndat, polít bílým vínem.
    Vývar se dále vaří s jedním hřebíčkem, několika pepři a jedním novým kořením,...koření se vyndá, zapráší moukou, přidá trochu zbylého vývaru zeleniny a kostí se lžící bílého vína, lehce osolí a jatrové plátky se tím zalijí. Příloha dle libosti.

    Smažená játra na sádle.
    Krájená na tenké řízky, obal v mouce s trochou soli, do strouhánky přidej tlučený pepř a majoránku, vejce lehce osol. Smaž v prasečím sádle.

    Aspik z telecích jater.
    Na kuthan dej slaninu nadrobno nakrájenou, rovněž mrkev, celer a petržel, podus až to chytá barvu, vlož na tenké lístky nakrájená játra.
    Dušená játra nadrobno rozsekej s dvěma natvrdo vařenými vejci.
    Udělej aspik z prasečí nožičky vařené se solí a několika kuličkami pepře.

    Formičky plň ve vrstvách, aspik, výpek z jater, kašovina z jater, navrchu musí být aspik.
    Podává se studené jako předkrm.

    Aspik dělá i s bobkovým listem, jako druhou variantu.....tak tolik Dobromila.

    Juliána Fialová předdušená a vychladlá játra dělá taky tak, že smaží ve vaječném těstíčku z hladké mouky,...jinak, tradičně, smažená na cibulce,...nebo trojobal jako řízek.

    Mám jen tyto dvě kuchařky,.... a Santnerku jen nasladko.

    Ať se Vám akce po všech stránkách vydaří,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspik, aspik!!! Mňam, škoda, že nemám kouzelnou hůlku! [;>))

      Vymazat
    2. Babiš se zasnil, jak by to bylo, kdyby měl kouzelnou hůlku. Dost by ji potřeboval
      ČT
      Novoroční projev Andreje Babiše 2020 | FOTO: ČT

      Profilová fotka autora
      JAN JANDOUREK / komentář
      Editor deníku FORUM 24
      Publikováno 1. 1. 2020

      Vymazat
  50. Ježíši tady se mlsá a já sežral 2 znojemské okurky.

    OdpovědětVymazat
  51. Před hodinou štěkal budík, to jsou dny ... Měsíc svítí z druhé strany, námraza, ševelí jen ventilátor v pc.

    OdpovědětVymazat
  52. Odpovědi
    1. Taky je tu mlha, taková depková. Kdyby byla zmrzlá, bylo by to jiné. Kdo jsou Vendolové?

      Vymazat
    2. Vendolové jsou požírači mrtvol z filmu Vikingové.

      Vymazat
  53. Zdravím do krtkoviště! Je to naše první lednové, ale venku to na začátek ledna nevypadá. Dnes máme slunečno, ptáci radostně štěbetají a krmítko zůstává plné - nikdo nemá zájem. Také jsem byla poučena zkušenějšími sousedy, že tu v okolí je u domů krmítek bezpočtu, tak jsou zdejší zpěváčkové vybíraví, hned tak ke každému nezaletí.
    Počítač se zdá být ok, chtělo to nějaký doplněk. Ale přeorali mi tam kdeco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mam krmitko pořád plné hrdliček a ty se mně krmit nechce.

      Vymazat
    2. Hrdliček tu jsou spousty, ale vysoko za okno, kde mám provizorní krmítko já, asi nevletí, tam jen ti malí. Dolů na zahradu krmení dávat nebudu, protože tam by ty malé ohrožovaly kočky, ty se nebojí ani psů.

      Vymazat
    3. I hrdličku bych teď snědl.

      Vymazat
    4. Hrdličky se nejedí, dejte si raději křepelku ;o)

      Vymazat
    5. Nebo raději bažanta? :-)
      Jednou nám někde vařili něco a la bažant, ale už si nevzpomínám, co to bylo.

      Vymazat
    6. Asi kuře. To se prošpikuje špekem,upeče a je to.

      Vymazat
  54. Heslo na tento týden
    Víte, co je největší odvaha?Postavit se sám za sebe.
    Karel Poláček

    OdpovědětVymazat
  55. Tak zapínám komp... ráno schůzka, pak zubař v Beskydech a atletická Gymnaziáda ve Vítkovicích, kde za SG Plzeň startovala Boltka. Přispěla k vítězství SGP nad všema prahama a brnama, velmi pěkný den. Jen teď ty následky.... snídani, oběd a večeři dát najednou a začít vydělávat. Voní hlíva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že mají plzeňští sportovci takové posily! :-)

      Vymazat
  56. Stará Role u KVarů... asi nejzápadnější zakázka v mejlu.

    OdpovědětVymazat
  57. Mladí atleti jsou moc šikovní. Nějaká Tadeáš Plaček zaběhl na 400m dorostenecký rekord - vymazal z tabulek o 0,5s Masláka. Na 200m byli cca 3 kluci pod 22s - a to se běží na oválu 200. Nebo dívčina na 3000m - druhou 2x předběhla... bylo se na co dívat.

    OdpovědětVymazat
  58. Pirát Michálek se na zastupitelstvu Prahy 1 vrhl na občana. Šířil prý dezinformace
    píší na Novinkách. Inu piráti jsou jistě ochránci dětí, žen, starců a vůbec... :))

    OdpovědětVymazat
  59. Milion chvilek chce od Filipa omluvu kvůli spojování s kyberútokem v Benešově
    Dnes 16:41Novinky, ČT
    ------------------
    Data v benešovské nemocnici napadl ruský vir Ryuk
    ECHO24, ČTK NOVÉ 14. LEDNA 2020

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děláte tomu Vašemu milionu chvilek bezplatnou reklamu, přiznal jste, že je i platíte. Tak sem dejte taky něco hodnotného a ne samé sr..ky :D)

      Vymazat
    2. No dobře, tak něco hodnotného14 ledna, 2020 22:57

      Lumíci, „sysle“ a nakonec křečci, delikatesa to přímo zážitková.

      Vymazat
    3. Vidím, vidím, že Vaše hodnoty jsou vskutku vysoké, tak si jich užívejte sám, protože tahle příčka je jen pro Vás, my tu na ni nemáme... Bohudík

      Vymazat
    4. Teď se zrovna nesmírně bavím požadavky Mináře: Babiš musí odstoupit do 7.1.??? Filip se musé omluvit do týdne...

      Vymazat
    5. Milí a vzácní přátelé,
      ...na Letné jsme vyzvali premiéra, aby buď skutečně vyřešil svůj střet zájmů a zbavil se Agrofertu, anebo do konce roku odstoupil. Nejenže pan Babiš neodstoupil, ale jeho střet zájmů se nadále prohlubuje. Proto jsme v úterý oznámili, že akce Milionu chvilek budou pokračovat (shrnutí tiskové konference naleznete zde).

      Na konci února začne ŠTAFETA PRO DEMOKRACII. Během tří měsíců se uskuteční celkem 13 protestně-diskusních akcí ve všech krajských městech České republiky. Každý týden jedno krajské město a na závěr Praha. Akce budou mít část protestní a část diskusní, jejímž účelem bude vytáhnout na světlo důležité problémy a témata, včetně těch lokálních.

      Krajská města však budou teprve začátek. Do června 2021 projedeme křížem krážem celou republiku.

      I nadále budeme požadovat demisi Andreje Babiše – je totiž zcela na místě. Ještě více nám však půjde o budoucnost po Babišovi. Proto se naším hlavním cílem pro následující dva roky stává společně docílit toho, ŽE V PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH V ROCE 2021 ZVÍTĚZÍ DEMOKRATICKÉ STRANY!

      Které to jsou? Všechny, které svou povahou a aktivitou nejsou v konfliktu se zdravou demokracií. Chceme, abychom po volbách v roce 2021 měli vládu bez populistů, extremistů, kmotrů či oligarchů zneužívajících moc.

      Jsme si vědomi toho, že dosažení tohoto cíle nezávisí pouze na nás, ale především na samotných politických stranách a na voličích. Věříme však, že když se spojíme, můžeme k dosažení tohoto cíle společně s aktivními lidmi po celé republice významně přispět.

      Vymazat
    6. Žvásty, nuda.
      Kolikpak za to žvanění Minář bere měsíčně?

      Vymazat
    7. Lumíku, vy máte pěkně vymyto 😃

      Vymazat
    8. Máme paní na úklid. Vy ne?

      Vymazat
  60. Prý odkud pochází zlo světa. S mnohým lze souhlasit, tak si události taky pamatuju, konec je na mě příliš radikální.
    https://www.youtube.com/embed/HP7L8bw5QF4?rel=0

    OdpovědětVymazat
  61. Liška už to tu zmínila, my v Praze se fakt nenudíme! :-)

    Prý za to může Rusko. Poprava Čižinského na Praze 1.
    http://jdem.cz/ffusj8
    Stydíme se za tebe, Pavle! Tento nápis s logem Pirátské strany a občan, který ho ukazoval, rozčílili předsedu poslaneckého klubu Pirátů Jakuba Michálka na dnešním mimořádném zastupitelstvu Prahy 1, kde se hlasovalo o odvolání starosty Pavla Čižinského. Stěžoval si pak na metody ruských dezinformátorů, ale někteří lidé, kteří stáli v sále, na něj pořvávali: „Jdi si plakat domů!“

    K tomu pár komentů:
    - Michálku, ten s tím vaším logem práskačů byl maskovaný Putin. Toho sis nevšim, vole?
    - Soudruh Michálek byl toho večera poněkud neklidný ...
    - Vyhlásit epidemii, oblast uzavřít,
    - Rusko odpovědělo na řeporyjskou provokaci. Zacílilo však přímo na centrum Prahy.
    - ...a prezident Zeman je tentokrát z obliga? Tentokrát v tom jede jenom Putin? To se mi nezdá, prověřte to ještě jednou... :-)

    OdpovědětVymazat
  62. Jinak bych k situaci na Praze jedna měla asi toto:
    dvacetpět let drancovalo Prahu 1 ODS a ČSSD. Rozkradli tam co se dalo, přivírali podplacené oči nad neuvěřitelnými prasárnami (pamatuji, jak mi známá kolem roku 2000 říkala, že z bytu vidí, jak naproti z budov kláštera vyvážejí Italové, co tu část předelávali na hotel, gotické zdění sklepů na skládku....). Ale - nechali alespoň obyvatele čtvrti a města žít, nedráždili je přes čáru.
    Zatímco tenhle blbeček si s bratrem a Zelenými vymysleli, že uzavřou Prahu 1 automobilové dopravě, zkusili, co udělá krátce trvající uzavírka průjezdu Malou Stranou a zároveň Smetanovým nábřežím na Starém Městě. prošlo to, tak to prodloužili a uvažovali, že to udělají natrvalo!!!
    No, a tím si podepsali ortel. Na neshledanou!

    OdpovědětVymazat
  63. Zabloudil jsem v Psříži, probuzení v 7:20, samý černoch a úzké uličky, Montmartre na kopci...

    OdpovědětVymazat
  64. Ode dneška je hmyz hospodářské zvíře.
    Jáchyme - mouchy můžete lapat jen s povolením veterinární správy, pokud nejste orel.

    OdpovědětVymazat
  65. Na Silvestra jsem koupila dost sýrů,ale nespotrebovalo se to,tak jsem to,ač se to nemá,šoupla do mrazáku.Dnes byly k snídani a docela to šlo. Hlavně že se nic nevyhodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou přede mnou stál v obchoďáku starší pán a kupoval velký kus sýra vcelku, skoro celou cihlu. Ptám se ho- jak vám dlouho vydrží čerstvý? A pán, že ho dává do mrazáku, tam vydrží dobře. Tak jsem to jednou přes svátky zkusila. Asi záleží, jaký je to druh a kolik má procent tuku, některý se mražením drolí, na některém není po rozmražení nic poznat. Tak to nechávám na situaci.

      Vymazat
    2. U nás nic nevydrží déle, než 2 dny, v jakémkoliv množství. Včera večer čtvrtka škvařila sádlo, škvarky výtečné - plná miska (asi 0,7-0,8 litru), teď je tam na dně.

      Vymazat
    3. Já taky všechno dojímá,ale na ty vánoce člověk neodhadne množství a zravost návštěv

      Vymazat
    4. Žravost našich návštěv byla nízká, samý sportovec, vegan a vegetarián, jeden ani nepil. Porce jako pro děcka, všecko libové, bez tuku, nejlépe vařené. Na misku jenom oříšky, semínka a podobný odpad, žádné škvarky, čokolády nebo bonboniéry, nebo dokonce sladké cukroví. Já mívám na vánoce žně, poslední bednu dojím dnes.

      Vymazat
    5. Dělám vepřový rillets na páteční akci, tak jsem taky vysmažila trochu škvarek. Jsou tak křupavé a dobré, až se musím odhánět. Tento týden jedu v zeleninových salátech, v pohance a samých zdravých dobrotách. Zvláštní, chuť na dušenou mrkev, hrášek a tak mě přepadla už v pátek a pořád trvá :)

      Vymazat
    6. Jeden ani neví, co to vaříte..

      Vymazat
    7. Teď jsem dosedla a mám první kafe za den. Včera i dnes takový blázinec, že nestíhám oběd a svačinu jsem byla líná chystat, jen jsem hodila do tašky banán a mandarinku. Teď z hladu dojídám pytlík Mozartových koulí, co mi ráno vděčná žákyně přinesla. A výčitky svědomí? Ani ň, přece se nic neděje. Asi Ládikovatím, vše je v pohodě. :-)

      Vymazat
  66. Pořad Týden s prezidentem na Barrandově končí. Vyčerpal svůj potenciál, řekl Ovčáček
    Michal Polák
    Aktuálně.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemělo to asi sledovanost, bylo to moc často. Stačilo 1x měsíčně.

      Vymazat
    2. Kdo by taky koukal na starého dědka za zenitem

      Vymazat
    3. Gaio,
      našli by se tací.
      Nicméně bych měl starost o NĚKTERÉ staré báby za zenitem, byť s fěrtouškem plným naLOVEných pětikorun a navoněných exkluzivními parfémy bez průkazu původu.

      Ale třeba jsem moc starostlivej...

      Vymazat
  67. Vyklubal se krásný den. Po návratu z Kopřivky se dalo umýt auto - na slunku lítají mouchy, ve stínu zůstává námraza. Dřevo u stěny krásně dosychá. Jenomže termíny..
    https://imgur.com/iNrGTCE
    https://imgur.com/UvR88be
    https://imgur.com/GthJsvb

    OdpovědětVymazat
  68. Díky za krtince, pane domácí.
    Nick Cave - To Be By Your Side
    https://www.youtube.com/watch?v=P0v9vd4JEeo

    Procol Harum - A Whiter Shade of Pale, live in Denmark 2006
    https://www.youtube.com/watch?v=St6jyEFe5WM&list=RDytdjYjM-cLg&index=5

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Dostala jsem se z deprese, rozčílila jsem se při čtení Vodrážkova blogu na Aktuálně, což mi pomohlo a zatím to naštěstí nevypadá, že bych se přehoupla do mánie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vodrážka Vám, Anno, za čílení nestojí, ale když Vás to nahodilo, tak rychle skočte k něčemu pozitivnímu a na něj se vybodněte :o)
      Pustím si ten dánský koncert, tohle provedení mám u Procolů nejraději!

      Vymazat
    2. Zdraím Annu i Lišku,
      ozdoby zdejší Nory!
      *****

      Mám špatné svědomí, že to tu zanedbávám a nechávám zdejší krtčí chodbičky napospas zdejšímu bltrolovi, nicméně von je tak psychicky jednoduchoučkej, že je mi až líto mu ubližovat, on za svůj mo(nu)mentální stav nejspíš ani nemůže.

      Asi měknu.

      Vymazat
    3. I já si jen občas přečtu jeho infantilní a chvilkami vymytými příspěvky, protože buď je to apitchus, dle PŘ, nebo takové boží telátko, co se nechalo naverbovat elfí rotou. Taky je mi jej mnohdy líto, ale včera jsem ty jeho sra.ky nazvala pravým jménem, nějak mě opustila solidarita s blbci. On je fakt děsně jednoduchý. Jako ten scallop, prostě noha a uzel v hlavě...

      Vymazat
  69. Dotaz pro hudební znalce -
    je normální, když člověk, např. Dimash Kudaibergenov, vyzpívá 6 oktáv?

    OdpovědětVymazat
  70. Nejsem hudební znalec, ale vyjádřím se. Když to zazpívá, tak to možné je. Hlasivky jsou sval (vaz), možnost jejich vycvičení je individuální a může být až zázračná.
    (absolutní sluch a mimořádné hudební nadání, matka - pěvkyně oboru soprán, v 6 letech se začal učit hrát na klavír a zpívat a hned vystupoval a vyhrával soutěže, atd.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jdou hlasivky vycvičit i v důchodu nebo už jsou zkostnatělé? Je podmínkou sluch?

      Vymazat
  71. LÁDIKU,
    a je na druhé straně normální, když příostravský jedinec, jakkoli je jeho IQ v oblasti vysokého nadprůměru - navzdory tomu, že jeho poetické zdělání skončilo u Křišťálové studánky kde nejhlubší je les,
    píše verše jako VY ???

    Odpovím si sám - NENÍ!
    Zaplaťpánbu!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíte, jsem gege. A až mě něco popadne, napíšu. Je škoda, že to nejde v noci, bo to mě napadají největší koniny. Můžu to sice psát do poznámek, ale pak bych to musel přepisovat a už bych nacházel chyby a to není ono... ráno je moudřejší večera a ještě moudřejší noci.

      Vymazat