28 ledna, 2020

KRTINEC č.440

201 komentářů:

  1. Pro Ládika:

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-koronavirus-nemocnice-wuchan-stavba-dokoncena-nakazeni-nemoc-virus.A200128_061523_zahranicni_pmk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Novináři píší o základech. Já vidím základovou desku, jak lijí beton na zem, bez armování a bez dilatací. Na ty stovky inženýrů ve vestách je to dost šlendrián. Normální beton zraje 28 dnů. Tady do vody dali nějaký uchychlovač pro pevnost i za mokra a ne mokrý beton budou lepit nebo pokládat hydroizolaci a další betonovou vrstvu. Předpokládám, že odpady a jímky už měli hotové předtím, stejně jako vodovod - že to nepotáhnou po zemi v těch buňkách.
      Podle mě je to taková lepší polní nemocnice, nic víc. Na to, jak bude velká, by měla mít také napojení na infrastrukturu města, třeba dopravu. Možná to měli připraveno dopředu, to nejde střelit ze dne na den. To mohou tvrdit jen naprosto blbí novináři již debilizovaným občanům.

      Vymazat
    2. Čína se chlubila světu novou nemocnicí ve Wu-chanu. Šlo o podvrh..
      https://www.seznamzpravy.cz ›

      Vymazat
    3. Seznam je parta vítačů, není se jim co divit, že veřejně lžou. Za peníze.

      Vymazat
    4. Tak to je teda partička28 ledna, 2020 13:17

      Vypadá to tu jako v garáži, pravil starosta Novotný. (Video: Jindřich Šídlo, Profimedia.cz, Shutterstock.com, ČTK, Seznam.cz, Youtube.com)

      Vymazat
    5. Bude to čunkodomek akorát ve větším.Postavené z kontejnerů nahazenych na sebe

      Vymazat
  2. Tedy, udusit se piškotem, to je nečekaný způsob smrti. Dost se jí divím. V 60 letech už mohla mít rozum a neúčastnit se těchhle bláznivin, jistě neměla sama bídu a nedostatek. Už jen představa, že mě při tom prasečinci budou natáčet, hrůza...
    Takže piškot je opravdu suchá potravina, i když je v čokoládě a obalený v kokosu. Možná právě ten kokos jí mohl zaskočit, i s těstem.

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/australie-soutez-jedliku-queensland-smrt-soutezici-zakusek-lamington.A200127_105746_zahranicni_kha

    OdpovědětVymazat
  3. Právě jsem se vrátil z Beskyd (od zubaře). Mohu vám oznámit, že jsou bílé až k úpatí, t.j. do nadmořské výšky cca 400-450m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás teplo 7°, zataženo, prší.
      Žížalky asi spí, ptáci na krmítkách se perou o vlašské ořechy.

      Vymazat
    2. Přihnala se od západu větrná smršť s lijákem, převrácené popelnice, hukot, běsnící živel.

      Vymazat
    3. ZČ jsou vlhký přímořský kraj, tady na SM je kontinentální ruské podnebí, suché a mrazivé. Kolem baráku jsou poslední zbytky sněhu a na příští dny je hlášen déšť o intenzině několika desetin mm.

      Vymazat
    4. Ale zase nám tu zavádí 5G. Uškvaří nás to tu jako v mikrovlnce. Prý tu zkouší letadla... když už ani letiště nemáme. Vy jste aspoň v klidu za větrem.

      Vymazat
    5. V Praze byla pořádná smršť. Snacha nechala vnoučka v kočáru na zahrádce (přijeli z pošty a on spal v kočáře, tak ho nechtěla vyndavat a probudit), a najednou koukám, kočár prolitý lijákem (spíš polokroupami), div že ho vítr nepovalil na bok. Byl to pořádný mazec - ve vteřince.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Mně dnes taky zmizel příspěvek, ale byla jsem v práci a napadli nás prý hackeři...

      Vymazat
    2. Mám špatné tušení, že mám zavirovaný počítač. Zítra zjistím.

      Vymazat
    3. Ve spamovém košíku je jen pár příspěvků LP 2018, takže chyba bude asi opravdu na Vašem vysílači...

      Dobrou noc všem.

      PS: Dávám za pravdu panu Ládikovi!!! z předchozího krtince.
      Když tak hezky popsal postup, docvaklo mi, jak je to s čerpadly.
      (Neprolezl jsem ani na druhý pokus...)

      Ale co lekníny?!? :o)

      Vymazat
    4. Myslím, že tam bylo i zarůstání hladiny, ale tam čuju nějaký fígl, tam to smrdí integrálem (spojitým sčítáním).

      Vymazat
  5. N dneska hrála krajské kolo ve florbalu, v Opavě. Holky skončily druhé... na to, že třeba neznají málem pravidla, tak dostaly pěkný pohár. Porazily dobře trénované týmy s historií. Jeden trenér prý N řekl, že má na repre, tak přišla pyšná, jako páv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes normálně fungující holka nemá moc konkurencí. Za nás bylo takových cca polovina, co jsme uměly běhat, skákat, střílet, nebo něco z gymnastiky, dnes je to pár jedinců. Určitě je velmi šikovná, ale líp se jí vyniká, když většina zná jen koukat na Facebook...

      Vymazat
  6. Moc dobrý rozhovor o ČT:

    Nevěděli to v ČT? Nebo hůř... Karolina Stonjeková k ČT a ke kauze „Xaver“.
    http://jdem.cz/ffu7p8
    "...ČT nejde o to informovat, ale vytvářet realitu – myšleno takovou „realitu“, v níž tito lidé žijí. A že ta jejich realita je na hony vzdálená od reality, v níž žije většina veřejnosti, to jim ostatně ukazují každé volby u nás i v zahraničí. Ukázal jim to brexit, ukázala jim to porážka Hillary a vítězství Donalda (které redaktoři ČT málem oplakali v přímém přenosu), ukazuje jim to stabilně vysoká podpora Orbána v Maďarsku nebo PiS v Polsku. Ukazuje jim to odmítavý přístup k masové migraci i skepse ohledně nového zeleného náboženství. Ukázalo jim to drtivé vítězství Johnsona, a naopak porážka Corbyna, kterému ČT nepokrytě fandila. Sečteno, podtrženo: zapomeňme už jednou provždy na to, že Česká televize a Český rozhlas jsou tu od toho, aby nás informovaly, protože jejich skutečnou rolí je vytvářet úzké skupince intelektuálů iluzi, že jejich dávno prohraný politický boj ještě tak docela prohraný není.

    Xaverův problém je v tom, že odhalil skutečnost, že jakýsi ústav (Hlídací pes.org – podotýkám já), na který se coby na mediální autoritu často odvolává Česká televize, je ve skutečnosti jen nějaká „sranda instituce“, sídlící kdesi v chatové kolonii za Prahou. Ruku na srdce, tohle by v civilizované společnosti bylo na okamžitou rezignaci generálního ředitele!

    Pokud je nějaké médium odtržené od názorů většiny veřejnosti, pak je možná načase odtrhnout ho od většiny veřejnosti také finančně. Nepožadovat po těch, jejichž názory zastoupeny nejsou, aby na chod televize museli povinně platit. A břímě financování naopak přesunout na ty, kteří veřejnoprávní média považují za svůj majetek. Protože svůj majetek si má člověk spravovat za své peníze!"

    OdpovědětVymazat
  7. A ještě jeden zajímavý článek:
    Štvou vás rodiče? Soud vám sežene nové
    http://jdem.cz/ffu7s7
    "...Příkladem toho, kam až situace může zajít, je případ nyní šestnáctileté dívky. Veronika se po sporech ve své rodině nechala režisérkou a aktivistkou Monikou Le Fay odvézt do Klokánku, odkud se dostala do rodiny Le Fayových. Tam žije i přes nesouhlas své matky a především bez právního opodstatnění dodnes.
    „Když budeme příliš akcentovat práva dítěte, tak skončíme tím, že si dítě bude vybírat své rodiče. Třeba podle toho, kdo po něm chce víc domácích prací. Dítě má svá práva a má být slyšeno, ale samotné jeho přání nemůže rozhodovat. Rozhodovat musejí dospělí,“ dodal advokát..."

    Mimochodem tahle paní Elšíková je opravdu zvláštní osobou. Je to (podle mého názoru) pořádná hysterka, na blozích IDnes se nechvalně „proslavila“ výpady proti bloggerům s jiným názorem, dnes tam skoro nepíše. Přejmenovala se z Elšíkové na Le Fay podle čarodějnice Morgany Le Fay.
    Známá je taky ze svých aktivit kolem volby spícího Karla anebo kolem kauzy Michaláková, kdy aktivně šířila pomluvy o rodině Michalákové a fandila únosu dětí.

    OdpovědětVymazat
  8. Tužka napíše pro pana Ládíka,...ať si Váš kvíteček hraje, běhá, raduje se z vítězství, ať si dá pozor na zranění,....a s plnou zátěží čehokoliv,...učení, sportu, jiného zájmu, počká, až ukončí biologický růst,...už jsem to psala,...přehnaná zátěž nedovivimutého těla v něm udělá paseku,....ta se může provalit třeba až za dvacet, třicet let,...viděla jsem desítky talentů, které uštvali, kolem plnoletosti už museli s tím,čí oním chirurgům podkudlu,..i pak to pár let vypadá dobře,...ále, jak opotřebované tělo ve zralosti začíná polevovat v tonusu, tak se všechny prohřešky mládí najednou vynoří, a se zdravím to jde dolů dřív, než kdyby byl dán čas k dostatečnému poklidnému dozrání organismu.

    Vzpomínám, když jsem sedala u nevlastního dědečka v kovárně,...jak si tam staří koňáci předávali zkušenosti s výchovou hříbat,...jejich hlavní slovo bylo,....-nic neuspěchat, raději o pár týdnů déle, než dřív, čekat,až dozraje.-

    V podstatné podstatě jsme živočišný druh, a biologické fáze u savců se hodně podobají, jen časové intervaly se délkou rozchází.

    Přeji Vám, i vám, z vaší omladiny jen radost bez zbytečných starostí.

    Tužka,....dnes jsem viděla rovnou tři blesky,...zimní bouřka ve sněhu s deštěm. To jsem už nezažila hodně dávno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění... N má na to buňky (je opatrná), nic nepřehání a spíše to vypadá, že pořád hledá zaměření, ve kterém zakotví.

      Vymazat
  9. Tak tu máme po delší pauze zase jeden slunečný, v noci se cosi přehnalo. nespalo se mi dobře. Ale minuly mě sny z noci minulé, stala jsem se ženou anglického krále a vůbec se mi to nelíbilo ☻
    Dobrý blog, líbí se mi, třeba vás taky troc¨hu pobaví:
    https://josefprouza.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743610

    OdpovědětVymazat
  10. Včera večer jsem snědl dost velkou misku teplých škvarků (těžké spaní) a ráno jsem byl na odběr krve kvůli borelkám. Tak jsem zvědav, co zjistí, budu vědět v pondělí.

    OdpovědětVymazat
  11. Tužka napíše,...pokud najdou obézní borélie,....to budou koukat, co se to tam vylíhlo.

    Jinak Vám přeji, aby tam nebyla žádná,...třeba je to sádlíčko dokonale zadusí,....biologicky máme k pašíkům nejblíže,....i tvary některých buněk,...třeba právě ty srdeční.

    Jednou jsem viděla cvičené prasátko,...přineslo si látkový kufříček se zipem. Zip otevřelo. V kufříčku byl skládací stoleček a židlička,...složilo. Pak vyndalo ještě talířek,..mrkev, jablka, salát,....položilo na talíř, sedlo na stoličku a schroupalo, vše zas uklidilo do kufříčku, zaziplo, pokleklo, uklonilo se, vzalo kufříček do rypáčku a odešlo ze scény.

    Prasátko tak 20-30 kilo,...kdyby mi to někdo jen vyprávěl, tak nevěřím,....ale mám vlastní zkušenost, že jsou velice vstřícná, učenlivá a docela dobře si pamatuji,...a neútočí i když jsou ve skupině. A do tlamy berou vše opatrně, aby vás nehryzli.

    Až půjdu na nákup vepřové flákoty, nesmím vzpomínat na pašíky s kterými jsem si v dětství hrála a jezdila na nich. To bych nic nenakoupila a byl by veganský víkend.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za krtince, pane domácí.
    Katie Melua greatest Hits - Best Of Katie Melua Full Album Cover 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=zgo1aGqamhY

    Mark Knopfler - Privateering (Full Album) HD.
    https://www.youtube.com/watch?v=X0qMsUOrJCA

    Wabi Ryvola - Všední den
    https://www.youtube.com/watch?v=uW2rJQtCMGk

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Zítra jedeme k mladší dceři, tak dnes navářím a peču, proto jsem můj "počítačový den" začala diskusemi na Aktuálně už včera, dnes se víc soustředím na vaření. Těším se na vnoučata (dvouletou vnučku a půlročního vnuka). Teď půjdu upéct ořechovou bábovku, vnučka jí má ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užijte si vnoučat, já mám tento týden výluku, jsem v práci, tak si malou budu ňuchňat až po neděli...

      Vymazat
  13. Také všechny zdravím a na čas se odmlčím. Otevřela jsem v pátek oznámení z České pošty k vyzvednutí balíčku a klikla neprozřetelně na přílohu, co že to je za zásilku. Tam fialové pruhy a šifry, honem jsem to zavřela a smazala, ale virus už vrtá v dokumentech. Výpalné nezaplatím, tak o všechny materály přijdu - nu, přežiju to, mám snad většinu věcí zálohovanou.
    Kvůli sdíleným dokumentům a propojení na domácí počítač doma nemám zatím zapínat internet, tak se ozvu, až bude po všem. Mějte se.
    A dávejte si bacha, hackeři řádí! Mně se to stalo už podruhé, vždycky při vyřizování desítek mailů, člověk už je unavený a snadno se přehlédne, tohle by mě snad ani nenapadlo. Jsou to hajzlové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady. kde teď zrovna sedím, hackeři blokli celou firmu. A prý chtějí 3000 dolarů. No jo. asi taky někdo kliknul na blbý odkaz. Jsem opatrná, ale člověk je tvor omylný, tak se nedušuju, že se mi to nemůže stát. Tak brzy nashle, Marie, ať je brzy vše ok ☺

      Vymazat
    2. Tak to vás, Marie, lituji. Žádnou chybu jste neudělala, to by člověk nesměl otevřít žádnou přílohu. Navíc se to tvářilo oficiálně.
      Manželovi se to jednou taky stalo - virus Policie, nemohl se nikam dostat, chtěli výpalné. Musel si nechat znovu nainstalovat vše do PC.
      Já jsem mu tehdy koupila Avast a od té doby ho jednou za dva roky kupuji, Je to pro 3 počítače, tak další dvě instalace nechávám dětem.
      Ale nevím, zda mě to ochrání před virem, co napadl váš počítač. Proto taky zálohuji, teď zrovna to udělám.
      Držte se a ať se vše brzy podaří napravit.

      Vymazat
    3. V žádném případě nesmíte mít v pc 2 antivirové programy. Vždy jen 1. Já neotvírám žádné přílohy, jen vyžádané. Balíček z pošty se nejdříve hlásí přes sms, potom jde mail. Bez sms ani ránu, ihned do koše. A mít přísně nastavený AdblockPlus. Mi už nechodí ani spamy, natož reklamy. Nic. Počítač je jenom na práci, kraviny můžou chodit na mobilu.

      Vymazat
  14. Únik chladicí kapaliny z Mazdy2.. stojí na louce, není kaluž - hlásilo to horký motor. Chladič vlhký, nalívací hrdlo suché, nikdy za 12 let se nic nedolívalo. Mráz nebyl ... ale bude to chladič, stojí cca 1300 + práce, seženu ochotníka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že máte více aut. Tak snad to bude brzy opravené.

      Vymazat
    2. M2 je čtvrtky, obsluha pro holky.. teď je celé ježdění na mě a k tomu ty letošní Perseidy nebo Zakázkoidy nebo co to je za roj. Každý den 2-3 zakázky, to se nedá stíhat. Už vím o 2 topenářích, co nedávno umřeli -a já to mám dělat za ně. Nejsou lidi, komanči se vrátili.

      Vymazat
    3. Mladí se v Anglii učí anglicky a ostatní v montovnach,kde se nenaučí nic,jen odbydou.

      Vymazat
  15. Kubero, už nekašli!
    Já jsem z toho na mašli
    pořád tady někdo chrchlá
    jako bomba nevybuchlá
    slyším ji, jak tiká.
    Vidím politika
    jak se právě vrátil z Číny
    připadá mi ňáký jiný
    prý ho bolí ramena
    jeho řeč je plamenná
    vidím, že má horečku
    chodí kolem hrobečku.
    Určitě má koroňáka
    virusama kolem cáká
    hoďte na něj linoleum
    a stavějte mauzoleum.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak Trilobit- Anticena pro Xavera - se na aukru před závěrem dražby vyšplhala na 70 tisíc! :-) Presstituti se můžou obkreslit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mimochodem, předseda poroty Vladimír Just byl v prosinci 2019 v televizi XLV. :-)
      http://jdem.cz/ffu8z4

      Vymazat
  17. Tak na netu jsem zachytila slevovou akci na vánoční svícny a neodolala a jeden se slevou už koupila na příští vánoce. A dnes přišel a je fakt pěkný,snad na nej příští vánoce nezapomenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi jeden penzista (býv. šéf velké stavební firmy za komančů) říkal, ať v důchodu nic neplánuju. Zdá se mi to moudré.

      Vymazat
    2. Už se kácí v našem lese,to vim,ale člověk se musí porad na něco těšit

      Vymazat
    3. Asfaltový holub30 ledna, 2020 12:04

      Gaio,
      až se doslechnu o slevové akci na rakve, dám vám vědět!
      Nikdy není dost brzy začít myslet na budoucnost!

      Vymazat
    4. I na smrt se dá těšit,na ten klid potom,ale kde tu rakev zatím uskladnit.

      Vymazat
    5. Gaio, Jáchymovský asfalťák Vám shání rakev? Já se z něj picnu ☻

      Vymazat
  18. Pan Prouza na IDnes, tentokrát smutně, ale pravdivě:

    Jak naše generace dnešní mládeži zničila život
    https://josefprouza.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743610

    OdpovědětVymazat
  19. To: Liška
    Také k Vám dnes či jindy dorazilo či už máme jiné "dodavatele"?
    test mozku:
    https://www.youtube.com/embed/Hb5mjESvYek

    v čekárně:
    https://www.zonerama.com/Bj10/Photo/5570743/216537426?secret=97l4WDnEO7iFLTwSb1YDnyoy3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško, tohle už asi před rokem.
      Ráno bylo zase růžová, ale pokazilo se to. Peču krůtí roládu a dala jsem do trouby i batáty, ještě povařím brokolici, dnes nakrmím celou rodinu. A místo do čekárny ordinace si zajdu na manikúru ☺️

      Vymazat
  20. Stáli jsme autem asi 30 min před školou krasobruslařky, čekali. Plné parkoviště. Začaly přicházet žákyně, v ruce 3 věci: cígo, mobil, vysvědčení. Málokterá ho měla v plastové složce, většinou bylo složené na 1/2 nebo dokonce na 1/4. Dokouřily, nasedaly do aut po 3-4 a odjížděly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Učiliště pro krasobruslařky. Telefon a roztažené nohy stačí.

      Vymazat
    2. U nás před jednou stredni školou městskou vyhláškou zakázali kouření,neb vedle zakladka a rodiče,jak tam navazeli ta mensi decka ,tak si stěžovali,ze jim to ta menší děcka kazí,resilo se to ina zastupitelstvu.Tak jsem si rikala,kde je ten prérie,těch rodičů,ze jim kouření cizích řečem vadí a na střední kouření vlastních řečem ne.

      Vymazat
  21. Z kapitoly - Slavná výročí30 ledna, 2020 09:51

    Andrej Babiš
    @AndrejBabis
    Dnes jsem se stal 1. místopředsedou vlády a ministrem financí. Ale v politice jsem stále občanem, který se nevydržel dívat, kam země směřuje
    9:37 odp. · 29. 1. 2014·Twitter Web Client

    Andrej Babiš
    @AndrejBabis
    Šest let ve vládě. Napíše o tom jednou někdo Báječná léta s Babišem? Měl by ��.

    OdpovědětVymazat
  22. Jak se bránit proti koroňákovi by mělo být v novinách jen jako článek Premium, tedy pro kavárníky.

    OdpovědětVymazat
  23. Včera jsem se koukla na kousek Kabinetu Dr. Honzáka (ten s Peckovou).
    Pan doktor vypadá špatně, co mě hlavně zarazilo, jsou jeho oči, takové uslzené, vodové barvy - takové oči měli oba moji rodiče půl roku/rok před smrtí. Doktorovi chybí něco (osobní kouzlo, charisma), čím by mohl oslovit televizní diváky a strhnout je na svou stranu. K tomu se pořád směje jako blázen nebo jako by na něčem ujížděl. Bylo to smutné, musela jsem se přestat dívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl jsem podobný pocit a čtvrtka taky. Takový smutný samolibec, na psychiatra bych ho netipoval. Ohoz jako by vylezl z truhly.

      Vymazat
    2. Tak jsem se ze zvědavosti na pana MUDr. Honzáka v ČT koukla – jen na fotečky u jednotlivých dílů a na diskusi – názory tam nejsou až tolik kritické. Dívá se na něho o nedělích můj jedinec, který jeho blogy nezná a líbí se mu. Mimochodem – podle čeho posuzujete obleky do rakve, Ládiku!!!?
      Když už jsem u toho hledání byla, našla jsem si i to, kdo že je ten Luboš Xaver Veselý. Té anticeny si zase tolik nevážil, když si pro převzetí ani sako nepůjčil. Pak jsem prolítla jeho rozhovor s panem Hejmou a stačilo.
      No, pokud ho zvolí do Rady ČT, tak tam třeba udělá až takový pořádek, paní Aleno, že i Vy si televizi pořídíte.

      U nás doma stále nového nic. Jako jiné roky mi ve studené chodbě opožděně kvetou vánoční kaktusy, za okny orchideje a muškáty, venku mimo sedmikrásek jako obvykle čemeřice. Změnu zažívají slepice – jsou venku téměř každý den a i v lednu dostávají čerstvou zelenou trávu.

      To: Ládik!!!
      Měla jsem za to, že je dnes normální vyučovací den a prázdniny až zítra. Nějako mylně jsem tuhle pochopila Vaši poznámku o Královně (že jí její maminka na stravu nepřispívá) - měla jsem za to, že se zcela osamostatnila. Pouze k Vám na samotu u lesa?
      Mimochodem - který sport ještě nezkusila její sestra? Naše mladší to zkouší s lukostřelbou. No, není zdaleka pohybově a pravděpodobně ani jinak tolik nadaná.

      Vymazat
    3. BJ -
      neosamostatnila.. není jí 18... maminka jí nepřispívá už delší dobu, i v části své střídavky. Maminka má jiné starosti o jiné lidi, než nějaké vlastní děti.
      N vyrostla z gymnasitky (momentálně 172cm ve 12,5 letech), folklorní tance dělá pořád.. zkouší, co je po ruce - v ČT nebo 3nci zas toho tolik není. Lukostřelba by se líbila mi, dělal jsem kdysi luk z běžek (koupil jsem v bazaru), ale není na to čas.
      Auto2 jde v pondělí do servisu.

      Vymazat
    4. Já jsem napsala, BJ, jak se mi Dr. Honzák zdá - vybledlý uslzený zrak, nucený křečovitý smích. Dívala jsem se na netu, televize dává podobné pořady k dispozici hned po odvysílání.
      Podívejte se na část pořadu, a pak hodnoťte, jak to chcete posuzovat z fotek?
      Podle vás si měl jít pan Veselý pro anticenu v obleku? Aha, asi jsou nějaká společenská pravidla pro přebírání anticen...

      Vymazat
    5. BJ -
      oblek do rakve je černý, levný (zmačkaný), velikostně je to jedno - aby šel natáhnout a zapnout. Mám dost historek od černých havranů, tak se vyznám .. jak tahali faráře, který exnul na záchodě a už byl úplně tuhý, jak se špatně potom rovnají nohy a lámou ruce na prsa a tak. Není to žádná sranda, jde o vážnou věc.

      Vymazat
    6. Honzák byl asi před 2 lety u nás,na přednášce o psychopatech,jeho oblíbené a to se mi zdal jako velký štramák, měl béžové nazehlene kalhoty s puky a krásný béžový svetr a drahé boty.Z těch ta drahota úplně čišela, a byly dvoubarevné ,vše do barvy s tou béžovostí

      Vymazat
    7. Oblek do rakve je dle mého ten nejlepší,co nebožtík měl,stejně by to člověk neměl srdce vyhododit a co potom s tím. Jen by to člověka doma ve skříni stresovalo.

      Vymazat
    8. Teda dneska tu řešíme témata.....

      Vymazat
    9. Pan doktor Honzák na všech přednáškách.
      Vyprodáno. Elegantní, zábavný, přirozený.

      Vymazat
    10. Honzák: Komunistické bestie mě dusily. Většina lidí jsou ovce, co se bojí Babiše

      Fízlové si mě podávali, tlak na spolupráci s StB byl opravdu nepříjemný, 17. listopad pro mě znamenal možnost být naživu, říká o svém životě za komunismu psychiatr Radkin Honzák. Čechům se podle něj po té době stýská, protože většina, respektive dvě třetiny lidí, neunesou svobodu a chovají se jako ovce.

      Vymazat
    11. To: Alena
      Opravuji se - pan Luboš Xaver Veselý (možná si i jeho tvář zapamatuji) při převzetí Zlatého citronu sako měl. Snad ho vydraží hodně vysoko - možná je to pro sběratele vzácná trofej.
      Pana Honzáka ani jeho hosty vidět nemusím, pokud ho třeba časem pan Luboš Xaver Veselý v ČT nahradí, tak pravděpodobně ani ho.
      ČT nemá ve svém archivu trvale ani všechny své pořady. Jako třeba mnou už několikrát vzpomenuté symfonie Antonína Dvořáka, natočené pravda pro Němce a vysílané opravdu vždy jen ten jeden sobotní večer a zatím ani reprízované.
      No, ponechejme si každá své oblíbence - já si někdy znovu přehraju Trpaslíka - ten v archivu je stejně jako poučný Matrix AB.

      Vymazat
    12. Když Honzáka nemusíte vidět, tak proč hodnotíte naše postřehy o tom, jak vypadá živě v TV? Já se podívala, abych věděla.
      O to, co bude či nebude pan Veselý dělat, se nezajímám, jeho pořady neposlouchám, tak jaký oblíbenec?
      Napsala jsem zde jen postřeh o tom, jak si FITES, potažmo ČT naběhly vysíláním přímého přenosu z cen Trilobit včetně vyhlášení anticen. Co je jim do toho, jak někdo moderuje pořady v soukromé televizi?
      A to, že se vydražil nabarvený plod citrónu a papír s anticenou za 70.000? Tím jen veřejnost dává najevo, že jí současná situace štve. Pravdoláskaři pořád nechápou, že svoboda slova, po které jsme volali, je zase omezována. Snaží se lidem přes veřejnoprávní média vnutit tu jedinou pravdu - svou, a lidé jim odpovídají, třebas tím, že vydraží citrón, anebo že pošlou té soukromé televizi prachy. Hlas lidu - hlas Boží.

      Vymazat
    13. Jaga si musí rýpnout, má pnutí.

      Vymazat
    14. Při zdůvodnění anticeny pro Veselého uvedl Just: "...Nevyhýbá se ani politickým postojům, což je zarážející vzhledem k jeho angažmá ve veřejnoprávním Českém rozhlase, který si na nestrannosti moderátorů donedávna velmi zakládal“.
      Tak k tomu nestrannému rozhlasu dnes na Facebooku něco napsal vývojář Dan Vávra:
      https://www.facebook.com/daniel.vavra/posts/10221312567992730

      Vymazat
    15. Z Hlídacího psa30 ledna, 2020 22:26

      Zdeněk Šarapatka: Český rozhlas má svého Kojzara. Xavera Veselého
      Napsal/a Zdeněk Šarapatka 28. září 2019

      Vymazat
    16. Radní ČT Zdeněk Šarapatka bohužel svou významnou roli nepochopil.

      Ve veřejném prostoru si dlouhodobě léčí historické šrámy, intenzivně vstupuje do politických debat a své oponenty častuje hanlivými výrazy a urážkami.

      Vymazat
    17. Hlídací pes.org? To je ta nezávislá organizace, provozovaná soukromým subjektem o jednom člověku s názvem "Ústav nezávislé žurnalistiky", která má navodit dojem, že jde o seriózní a respektované akademické pracoviště, a ne o projekt financovaný skrz Open Society Fund?
      Zatímco ČT tento "Ústav" prezentuje jako nezávislou hodnotící instituci, Xaver odhalil, že jde o kůlnu na nářadí vedle kompostu v zahrádkářské kolonii u Prahy.:-)
      To zamrzí!

      Vymazat
    18. A z Aktuálně31 ledna, 2020 17:13


      Bestiatriumphans.v.3
      Wiki o Xaverovi: Na universitě Jana Amose Komenského studoval bakalářský obor sociální a mediální komunikace. Podle serveru Forum 24 byla kvalifikační práce Míra ovlivnění knižního trhu a čtenářských návyků médii a marketingem
      univerzitou označena za částečný plagiát pro textové shody s prací na
      Univerzitě Karlově z roku 2014 od pozdějšího tiskového mluvčího Víta
      Nováka, s nímž se Veselý znal. Oponent práce vyslovil nedpororučující
      stanovisko a v červnu 2016 nebyla obhájena. Veselý možné plagiátorství
      striktně odmítl.

      Xaver bude fikaný panáček...

      Vymazat
  24. Průšvih mají Taloši.
    Na kostě Esmeraldě (bárka pro 6000 lidí) mají koroňáka, původem z Macaa. A teď dovolenkáři nesmí z lodi na břeh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam to je pěkná,zásoby omezené a hafo lidi na málem prostoru,to se uvidí,jak moc je to nakažlivé.Ostatně v minulosti se nákazy šířily z Janova.Třeba epidemie pravých neštovic přitáhli námořníci do tohoto italského přístavu.

      Vymazat
  25. BJ prý neměla nikdy na sobě Dickem.Tomu se ani nechce věřit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na postavě.

      Vymazat
    2. Nosíte rády pánský styl?30 ledna, 2020 22:36

      Poslední roky se mi do šatníku stále častěji dostávají původně pánské kusy oděvu - klasicky střižená (vlněná, plátěná) saka, košile, rovné tmavé kalhoty, klobouky, polobotky, perka… (Vše pochopitelně zakoupené v dámském oblečení) Pozn.: Jako chlap nevypadám (líčím se, i nehty barvím, nosím výraznou bižu a vůbec:-)

      Nosíte také „pánské“ věci? Líbí se Vám na ženách? Jak na Vás působí? Co na to muži? modnipeklo.cz


      Vymazat
    3. Já nosím pánské věci docela rád, pokud jsou teplé.... Tedy V ZIMĚ! teplé, aby bylo jasno...

      Na hezkých ženách považuji používání textilií za hřích...
      tedy alespoň v letních měsících.

      Bohužel v našich dosud stále ještě nedostatečně oteplených klimatických podmínkách nutno se smířit se zimním zateplováním žen textilním obalovým materiálem, nutným k tomu, aby se ve zdraví dožily léta.

      Když jsem byl (ještě před nedávnem) mlád, krásu žen jsem tolik neřešil. Mnohdy stačilo zhasnout a taktilní podněty kolikrát mnohonásobně předčily ty optické.

      Bohužel k stáru si sice bohatý penzista může koupit kvalitní brýle, leč s náhradou kvalitních hmatových počitků to je tu a tam složitější.

      Takže léto budiž pochváleno!

      Vymazat
    4. Tak choďte aspoň na masáže a stačí ty zdravotní.

      Vymazat
    5. Nestačí, bez thajských by už umřel.

      Vymazat
  26. Tužka napíše,....jóo, nosím pánské věci.
    První rifle, které se daly koupit jen v Karlových Varech v době festivalu a jen v grandhotelu Moskva-Pupp, to aby cizinci viděli, že jsme světový, tak rifle na začátku byly jen pánské, a ty úplně nejprvnější s knoflíky na předním uzávěru.
    To se u nich nemohlo stát, že se zip rozjede a obnaží nádobíčko, pokud je nosíte naostro,...a taky knoflíky víc větraly,...ále, jinak to bylo fakt z plachtoviny,...tvrdá, daly se natvarovat a postavit do kouta. Mokré, vyprané, nebo zmoklé, stály stoprocentně. Stály děsný prachy, daly se koupit i v korunách,...jen tam,...později i v Tuzexu za bony,...ale, tam je moc neobjednávali, protože socialistická mládež přece nebude nosit tak ohavné, kapitalismem čpící věci.

    S těma riflema mám pár příběhů,....nebudu psát, kdo nezažil, ten by nevěřil.

    Jo a protože mám dlouhé ruce, a rukávy dámských blůz jsou mi krátké,...tak si kupuji pánské košile,...dříve to byly chlapecké,...jsem celý život hubená, takže mi to vyhovuje.
    Občas jsem si marnotratně nechala pár věcí ušít, kvůlivá těm rukávům,...ále,....můj svět jsou kalhoty, a jedna dlouhá černá sukně,...tu potřebuji do Řecka, aby mě pustili do jejich církevních svatostánků,....v kalhotách nepustí, a v riflích už vůbec. Když viděly jeptišky, jak si sukni oblékám na rifle, tak mi chtěly vrátit vstupné, ...a že takhle do kláštera teda ne.
    Tak svléknout rifle, a nechat u pokladní,...a jak na tu tašku s kalhoty zahlížela,...jako by v ní byl ďábel. A pak mi ještě cestou zhasla svíčka, kterou si každá návštěvnice musela povinně koupit,... a to už mě málem vyvedly za brány kláštera. Z pod šátku mi svítila kudrnatá zrzavá hlava, jedna jeptiška se ode mne nehnula, sledovala mě jak ostříž,...a pořád mě pozorovala, a taky jsem byla o víc jak hlavu větší než ona,...možná si myslela, že jsem napůl muž. Mužům tam byl totiž vstup zakázan, ti seděli na lavicích pod stromy, a čekali na své drahušky,...na stolech džbány na vodu a sklenice,...vodu si ale museli ze studny okovem vyzvednout sami.

    TO bylo ještě před tou barevnou invazí před rokem 2015,....jestlipak slevily sestry-řeholnice z požadavků,....kdoví,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  27. Z Památníku Lidice odchází po rezignaci ředitelky 10 odborníků. Hrozí prý normalizační výklad dějin
    http://jdem.cz/ffvac8

    K tomu pár komentů:
    -Údaje o Památníku Lidice ze stránek MK:
    Příjmy 2002:
    b) příspěvek Ministerstva kultury ČR ........... 6 676 tis.Kč
    Výdaje 2002:
    b) osobní náklady celkem .......................... 2 687 tis.Kč

    Příjmy 2018
    příspěvek Ministerstva kultury ČR ……..27.969 tis. Kč
    Výdeje 2018
    osobní náklady celkem ………………..12.066 tis. Kč
    Průměrný přepočtený počet pracovníků: 22,8
    Schválený počet pracovníků: 24
    Průměrný měsíční plat (hrubý): 26.901,00 Kč
    Odchází 10 z 16 vedoucich a odborných pracovniků.
    = Herman mladým netáhlům udělal korýtka.

    - Normalizační výklad dějin: Lidice vypálili Němci.
    Řeporyjsko-neoliberální a humanitárně-demokratický výklad dějin: Lidice vypálili vojáci maršála Koněva.
    - Marně přemýšlím, jak lze"normalizačně" vykládat dějiny v případě Lidic. To jako že se někdo odvažuje tvrdit, že je vypálili Němci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam jde o tu židovku. Židovská oběť je vždy víc, než jiná.

      Vymazat
    2. Rychlokurz školních dějin pro r. 202231 ledna, 2020 13:11

      To máte jednoduché,Aleno!

      1) Beneš byl kryptokomunistický nacionalista
      2) Byl nohsledem Masaryka, který rozbil Rakousko-uhersko a tím posléze způsobil 2. světovou válku.
      3)Protože to byl česko-slovenský politik, způsobili 2. světovou válku Češi.
      3) Slováci sice také ale ti včas pochopili svou dějinnou úlohu a přidali se prostřednictvím svého zbožného prezidentak předchůdkyni budovatelů Třetí Evropské unie národa Německého.

      4) Adolf Hitler měl své nespormé chyby - zradil důvěru svých globálních bankéřů a a loutkovodičů a neomezil se pouze na předpokládanou likvidaci SSSR a díla zrádného Bismarka, který kdysi položil základy primitivního sociálního státu.
      5) Lidice byly bezvýznamnou kolaterální ztrátou boje proti světovému socialismu. Pravda, poněkud se s vystřílením mužů a zplynováním dětí unáhlil.
      6)Kdyby Hitler počkal, nezradil a koordinoval svou činnost se svými původními financiéry, mohlo se české živé síly, resp. zbytků naší biomasy využít k zušlechtění Sibiře.

      7)Původní sibiřské obyvatelstvo nebylo pro pozici otroků příliš vhodné - podobně jako Indiáni v Americe. Proto bylo nutno importovat Afričany.
      8) Ovšem v dobách před globálním oteplováním by se Afričané na Sibiři neosvědčili pro svou malou mrazuvzdornost.
      9) Proto bylo potřebné importovat na pozice otroků Čechy.
      10) Průměrná doba přežití importovaných plantážních afrických otroků v Americe byla zpočátku tři a půl roku, teprve po jejich zdražení se o ně zlepšila veterinární péče. Z tohoto NENORMALIZAČNÍHO pohledu lze tedy na vyvraždění Lidic pohlížet jako na vpodstatě humanitární čin.
      Hitler dobře věděl, že několik miliónů nás sibiřských Čechů by jistě dalo přednost kulce do hlavy než předpokládané poválečné perspektivě!

      S pozdravem Herr Mann a jeho milé krajanky a krajané z nenormalizačního lidického památníku!

      Vymazat
  28. Budu v Brdech bez přístupu do Nory,.. jen kydy.

    OdpovědětVymazat
  29. Tak jsem šla do města a na plakátu jsem se dozvěděla,že zavítá nějaký Mucha Tos posral tour.
    Neni to trochu míč? Nějaké ministerstvo výchovy by neskodilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kopla míč? Rozbila okno? Pokuta byla?

      Vymazat
    2. Trochu míč ne, ale přímo obrovský balón.

      Vymazat
  30. Ještě mám stromeček a asi si ho ještě nechám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uložím jej tam kam patří, za rok, za dva, nebo za tři
      budu rád, že ho mám!

      Vymazat
  31. Dražba citrónu na aukru pokračuje. Momentální cena je 80.000,-

    A 99 Pragováků, pardon, 19 poslanců píše psaní, že paní Lipovská nesmí být zvolená do Rady pro televizní a rozhlasové vysílání. Není nad demokratúru, že Hilšere, Beku, Dienstbiere a spol.
    http://jdem.cz/ffvaw8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon, 10 senátorů!!!

      Vymazat
    2. Pardon, 19 senátorů!!!01 února, 2020 09:23

      Marek Hilšer, Mikuláš Bek, David Smoljak, Zdeněk Papoušek, Václav Láska, Alena Dernerová, Ladislav Kos, Petr Orel, Přemysl Rabas, Miroslav Balatka, Tomáš Goláň, Miroslav Nenutil, Lukáš Wagenknecht, Jiří Dientsbier, Miroslav Adámek, Václav Chaloupek, Jiří Vosecký, Jan Horník, Jan Sobotka

      Vymazat
    3. No jo, už mi nestálo za to znovu svou chybu opravovat a zapomněla jsem, že sem dochází kontrolor, co uvádí všechno na pravou míru.

      Vymazat
  32. KONEC NORY. ZRUŠENO PRO NEZÁJEM.

    °°°°°°°°°°°°°°

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, Anonyme, oceňujeme vaší dlouhotrvající snahu o likvidaci Nory!
      Nicméně já bych ještě být vámi nejásal.

      Je pochopitelné, že v (řekněme) pěti lidech se okruh osobních témat vyčerpává a pokud se objeví konkurence ve formě například Vidlákových kydů, slabší povahy (některé například přetažené na Kydy na vařené nudli, jako tvrdí Ládik!!!) raději diskutují o problémech zajímajících tisíce lidí tam než zde, v naší útulné hospůdce s jedním stolem.

      Jako spoluinspirátor a spoluzakladatel Nory tyto jedince chápu... koneckonců i já se tu flákám, poněvadž musím dávat pozor na Asfaltového holuba, aby tam nepublikoval něco, co nechci číst :-).
      Nicméně jsem přesvědčený, že k těm cca devadesáti tisícům příspěvků jich ještě hezkých pár tisíc přibude. Holt nejsme úderníci, abychom plnili plán se zlomkem původního obsazení.

      Nicméně já tady poctivě KAŽDÝ příspěvek čtu!




      Vymazat
    2. Jáchyme,

      Počet komentářů správcovská stránka neregistruje (resp. ne dohromady, musel bych sečíst po krtincích, ale už jsem se matematicky projevil dost, tak to nebudu riskovat...:o) Budete mít určitě pravdu.)

      Ale upřesním, že podle počítadla je "Historie zobrazení stránky za celou dobu 568 911". Z toho asi 460 tisíc z ČR, a - ať má anonym radost - druhé je Rusko (asi 40 tisíc). 3.USA, 4.Ukrajina a 5.Slovensko.
      (Pan JAHA by měl zabrat... ;o).

      Já si tady čtu vše, pokud mám čas.
      Jinak (častěji) spíš co mi padne do oka.

      Zdravím všechny.

      Vymazat
    3. No, když si uvědomím, že mě přečetli půlmiliónkrát, někteří i dvakrát, protože nevěřili svému zraku,
      dopadla na mě tíha zodpovědnosti jako olověná lavina...

      Jen mi vrtá hlavou, kdo kromě Putina nás v tom Rusku ještě čte...

      Vymazat
    4. Ruští špióni určitě ne - těm Putin vždycky z kolegiality pošle svodku, jen co si nás večer před spaním přečte.
      Ale že nás čtou uměleinteligentní špióni z těch USA, na to můžete vzít jed.

      Vymazat
  33. Tuýka napíše,....taky čtu poctivě každý příspěvek,...někdy i ten svůj a trnu hrůzou ze svého hobbypravopisnýchchyb. Soustředím se na obsah, a pravopis mi uniká.

    První únor, patnáct stupňů, nad kompostem se rojili komáři,...a tak vzpomínám na zimy, na brusle, lyže,...na řádění na sněhu v době mého dětství,...když jsme se děti z celé vesnice sešly na kopci,...část vyhrazená lyžování,...vedle část pro sáňkování,...a po straně stoupání nahoru.
    Kopec byl ideální,...končil mírným výjezdem do protisvahu. Každý se sám naučil lyžovat,...podle zdatnosti a odvahy se volilo, z které části kopce se bude sjíždět,...jestli jen pár metrů nad údolíčkem, nebo z půlky, nebo,...nebo až z vršku,...a ještě se udělaly umělé muldičky,...lyžovačka někdy až do Velikonoc.

    Tohle pravidelné každodenní vyvětrání na vzduchu se sněhem dnešním generacím chybí,...pak jsou samá virosa a chřipky....neotužilí, změkčilí, pudingová generace.

    Šla jsem městem,....nepotkala jsem ani jedno dítě,....to je běs,....nikdenikdo,...a bylo krásně, probleskovalo slunce, teplo,...jen pejskaři, těch bylo dost,...ale bez dětí,...kde jsou děti,..?..k nevíře,.... kočárky s miminem celkem dva,... různé,... vozíly to bábušky, možná i jedna byla prabába.

    Tužka....konec zpráv z maloměsta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já intenzivně prokrastinuju.

      Vymazat
    2. Já přemýšlím,co si ještě z povánočního vyprodeje koupit se slevou na pristi vánoce.

      Vymazat
    3. Asfaltový holub01 února, 2020 23:15

      Kupte si k tomu letošnímu ještě jeden vánoční stromeček!

      V červnu jako když ho najdete.
      V červnu se dá vánoční stromeček ozdobit živými květy.
      A co můžeš udělat v červnu, neodkládej na prosinec.Kupte si šest adventních kalendářů, ať to rychleji odsejpá.

      Vždyť kdo ví, zda se příštích vánoc dožijete.

      Vymazat
    4. Nebo dva soby, tedď jsou určitě ve slevě! :-)

      Vymazat
    5. Soba mám od loňska

      Vymazat
    6. Aby se mu nestyskalo

      Vymazat
    7. Mně se tento způsob zimy ale vůbec nelíbí. A s těmi kočárky a dětmi venku má paní Tužka pravdu. Jsem teď pořád v práci a musím konstatovat, že moje milá maminka od vnučky je taky pěkná peciválka, chození po procházkách ji samotnou nebere. Ani s kočárem. To já bych šlapala hned! S kočárem, se psem, ale jsem tu uvězněná v práci... Snad se kolegyně uzdraví a v týdnu se mi podaří se dostat ven s tím mým nádherným stvořením ☻

      Vymazat
  34. A Ládik bloudí v Brdech

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asfaltový holub01 února, 2020 23:18

      Bloudí pořád na jedno Brdo.

      Vymazat
  35. No nevím,kvůli Kuberovi státní smutek...vlajky na půl žerdi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Porád lépší stahovat na půl žerdě vlajku než kalhoty.

      Vymazat
  36. Včera jsme letos byli poprvé na téměř živé kultuře - přenosu z MET. Můj jedinec mě překvapil poznámkou, že "neslyšel" hudbu - ale jo, byla tam (nenašla jsem tu, co bych dala raději): Porgy and Bess: “Bess, you is my woman now”
    https://www.youtube.com/watch?v=dQb3FxyKw-c
    Na Puccinim a Donizettim si jistě jeho uši opět pohoví.

    To: Gaia
    Že jsem nikdy nenosila rifle je tak divné? Na rozdíl od zbytku rodiny mi jejich hamatný materiál nevyhovuje, ani na sukně či bundy.
    Já dnes vánoční větvě odstrojila.

    Všem pěkný zbytek neděle - nacákalo u nás přes noc asi 3 mm, teď už polooblačno.

    OdpovědětVymazat
  37. Já mám obamu, že letos chřipku nebo ten virus chytím. Už jsem nestonala dlouho. Těžkou chřipku jsem měla jen dvakrát a stálo to za to.
    Poprvé, když jsem byla děcko, to tehdy řádila tzv. hongkongská chřipka (asi kolem 68.). Dostala jsem ji spolu s matkou, ležely jsme v horečkách a otec se zavíral v pokoji, nechtěl k nám chodit... Zachránil nás nevlastní děda, ten k nm chodil obětavě, nosil nám jídlo, vždy nám udělal čaj a tak. Bylo nám děsně, třebas hodinu jsem zápasila jen s tím, zda vstanu z postele a doplazím se na WC.
    Podruhé jsem dostala těžkou chřipku v pátem měsíci vymodleného těhotenství. Tak jsem ani nemohla užívat léky na sražení horečky. Ráno 40°C, večer 40°C, a tehdy mi pomohla matka (a taky proto jsem se na ni teď nevykašlala).
    Muž musel chodit do práce, ráno odešel, já ležela jako lazar a čekala jsem na ni. Přišla, natřela mi ruce a nohy octem, udělala mi ledový obklad, vařila mi čaj, mluvila na mě, dělala mi kompot z jablek, trvalo to dobře pět dní.
    Ani jsem se o dítě nebála, byla jsem odevzdaná osudu, myslela jsem si, že buď umřu i s dítětem anebo se uzdravíme oba/obě. Doktor mi vzkázal, že placena dítě chrání, tak jsem věřila. Po týdnu horečky ustoupily, nepotratila jsem a dítě se narodilo v pořádku. Ale bylo to hrozné.
    Teď jsem sama, tak si budu muset poradit sama. Nakoupila jsem si léky na kašel, na horečku (Nurofen Stopgrip - s pseudoefedrinem, ten je účinný), zítra si koupím nějaké mandarinkové a ananasové kompoty a džusy, dlouhé piškoty, prostě zásobu na případné zlé časy nemoci. No, a ten čaj si snad dokážu uvařit jednou denně i tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já Vám pošlu Pink Floydy, abyste raději nestonala ☺
      https://www.youtube.com/watch?v=OY1xB2qFoYY

      Vymazat
    2. Díky.

      Jinak média píšou o dopisu Halíka a spol. kvůli nominaci paní Lipovské.
      http://jdem.cz/ffvch9
      Je to komedie, přitom volit budou poslanci, tak je zvláštní, když tak nějak "demokraticky" Halík dopředu doporučuje DUkovi, koho by měl a neměl nominovat.

      Vymazat
    3. Já věřím bylinám,měla byste si nakoupit nějaké byliny a bylinné oleje,ty dávat do aromalampy a též si s nima masírovat prsa,preventivně. Já sijdu teď dat matchu a nátěru se levandulovym olejem

      Vymazat
    4. "Není možné se nakazit koronavirem při přijímání svátosti z jednoho společného kalicha během božské liturgie. „Není to možné, protože v číši nejde jen o chléb a víno, ale o samotného Krista,“ míní duchovní kostela svatého Mikuláše v Golutvinu Igor Zujev."

      Vymazat
  38. Dnešní datum je tak trošku magické 02.02,2020
    https://vedenemeditace.cz/02-02-2020-unikatni-energeticka-brana-pro-spojeni-s-intuici-a-manifestovani-skutecnych-prani/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, pro Číňany to je významné datum, pro svatby a tak. Oni na to hodně dají.
      Ovšem dnes tam mají asi jiné starosti, než magické datum...

      Mimochodem, tady je nová nemocnice, kterou pro nakažené koronavirem postavili za 10 dní:
      http://jdem.cz/ffvcs5

      Vymazat
  39. A k počasí, pro ty, co si zoufají nad letošní zimou:

    Počasí ze začátku našeho státu
    https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2020/02/01/pocasi-ze-zacatku-dejin-naseho-statu/

    OdpovědětVymazat
  40. Dočetla jsem Geniální přítelkyni a neříkám tak ani tak. Není to špatné, pořád lepší než některé až kaširované krimi severských autorů, ale mám lehké výhrady. Mám tu další knihu stejné "autorky", tak uvidím...

    OdpovědětVymazat
  41. Jáchym s poštou:02 února, 2020 21:57


    Napsal uživatel Ládik!!! (neověřeno) dne Ne, 02. 02. 2020, 21:44
    Ládik vzkazuje:

    Přivezl jsem virus za Svaté hory,

    rychlostí 150km/h po D1 v dešti, nemám sílu zapnou komp, report až zítra. Policajti nikde, z Příbramí do Těšína za 4,5h s přescávkou u 9+

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jede Ládik silnicí
      za prudkého deště,
      nic než gumy kvílící
      a únava ještě.
      Anděl strážný rve si vlasy,
      co mě potká ještě asi
      v tuhle hnusnou roční dobu?
      Furt rvát ty jezdce z hrobu,
      to je služba k uzoufání;
      nespočinu chvilku ani.

      Vymazat
    2. Občan není ořezávátko ��

      Vymazat
  42. Tužka napíše,....nakupte si tyto tři byliny,...jitrocel,...čaj, kloktat, mazat mandle, krk a prsa silným výluhem,...hrst do deci.
    Řebříček,....jako s jitrocelem.

    Vařte si silnou bramboračku s majoránkou a přidejte do ní trochu sušené pampelišky,....možná najdete i živou,...tak vydlábnout kořen, a jako s petrželí, dát do polévky. Lze ji navařit na tři dny,....vypotíte se bez lipového čaje.

    Kdo si chce snižovat teplotu bez chemie, tak výluh z bezinek, červené, nebo černé, obojí je dobré. Navlhčit vatu studeným výluhem, dát na chodidla, dát igelitový sáček, přikrýt froťákem a horkost suší vatu. Po 1-2 hodinách opakovat,...tím se nelze předávkovat.

    Proti bacilům a virům v bytě si vařte a odpařujte jalovec-větvičky a hřebíček. Dobrý je i Peruánský balzám,...nakapat na kousek papíru, třeba na víčko od kompotu,...krásně to provoní místnost a uvolní dýchací cesty,...i australský čajovník je dobrý....obojí urychluje i hojení odřeného nosu, a namožených dýchacích cest od kašle. Použití obojího jen vně.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  43. Ládik doteďka nezapnul comp a já marně čekám pohlazení dotekem jeho pozie a propadím do hlubin deprese při četbě Vidlákových kydů.

    Jdu si svařit hřebíček s rumem, snad to nesníží jeho (toho hřebíčku!)antikoronochřipkovovirové účinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, včerejší a dnešní Vidlák je fakt depresivní, ale po pravdě, co zmůžeme? Musíme doufat...
      Vyrážím na cestu tramvají a metrem, nosím rukavice a brýle (tedy ne ochranné).
      Ládika asi skolila chřipajzna, tak mu není do psaní.

      Vymazat
    2. Jáchym s poštou:03 února, 2020 14:29


      Napsal uživatel Občan (neověřeno) dne Po, 03. 02. 2020, 14:24
      Trvalý odkaz
      Oseltamivir, lopinavir a ritonavir

      Kopni osla do řiti,
      není třeba "tititi".
      Lupinu hned poseč křepce
      a rozetři sémě hebce.
      Smíchej lektvar,
      požij rychle,
      uvidíš pak oblé krychle.
      Nelekej se, herbář praví;
      zachrání to tvoje zdraví.

      Ty hrozný názvy antivirotik jsou fakt inspirativní :o)))

      Vymazat
  44. Dost prší, to je vody, kdyby chumelilo, to by bylo prašanu.

    OdpovědětVymazat
  45. čerstvě z V.Kydů:
    Napsal uživatel Ládik!!! (neověřeno) dne Po, 03. 02. 2020, 15:52
    Trvalý odkaz
    Lišce

    všechno nej k narozeninám.
    -------------
    Já se přidávám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/tak-uz-je-vyresene#comments

      Vymazat
  46. Dopoledne jsem přišla z města úplně grogy,lekla jsem se koronaviru,tak jsem šla spát a už je to dobré.To se nesmí zapomínat,spánek je léčivý a je zadarmo,i když čas jsou prý též peníze,ale zase zdraví nikde nekoupíš.

    OdpovědětVymazat
  47. Pro Ládika:
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/foto-cinska-nemocnice-ve-wu-chanu/r~6b6f841c467511eab1410cc47ab5f122/
    poslední snímky z intreiéru jsou z deška.
    Na střešejsou vidět i klimatizační (či nyní tepelněčerpadlové) jednotky.
    Ďábelská vláda zařídila i propagandistický nonstop přenos ze stavby, místo aby tajila případné nedostatky a poskytla nám tak během čtyřdenní zpoždění stavby férovou příležitost ke zdrcující kritice nad pomalostí prací pod knutou zmatené a nedemokratické komunistické byrokracie!

    Navíc do špitálu svezla čtrnáct set armádních lékařů, aniž se jich nejspíš ptala, jestli tam chtějí.
    Prostě skandál, kam se člověk podívá :-)
    (A kevšemu ta základová deska, ošvindlovaná urychlovačem betonu místo hlubokých základů. Není nad poctivý stan!)

    OdpovědětVymazat
  48. Pozdrav všem. Počítač mám vydesinfikovaný od virů, můžu se zase připojit.

    Lišce, je-li údaj o výročí správný, přeju hodně radosti, štěstí, zdraví a klid v srdci, nejen v dnešní den.

    Gaia a Tužka radí byliny. Mám na záhonu velký trs šalvěje, tak jsem jednu větvičku odlomila a chystám se preventivně kloktat i popíjet. Zdá se, že všechno zelené je úplně svěží, mráz to nespálil, i Maria Treben by se radovala, že lze vše sbírat začerstva.
    Musím suplovat, neb polovina žactva a půl sboru marodí. Snad mě šalvěj ochrání...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím! Jsem ráda, že už jste viruprostá :-)
      Ale to suplování vám nezávidím, třídy jsou asi plné kašle a smrkání...

      Vymazat
    2. No jo, je to teď náročné. Člověk bojuje s depkou, do toho strach z nemocí.

      Vymazat
    3. Já taky bojuju. Dnes jsem byla v matčině bytě, tam to tak páchne! Ach jo. Sice jsem již vše z postelí včetně matrací vyhodila, ale zapáchají koberce, a já nemám sílu s tím něco dělat.
      Vím, co bych měla - ale nakonec se koukám na filmy a nedělám nic.
      Sundala jsem servis, který snad mohl mít nějakou cenu, matka mě s ním doslova otravovala celý život - "to je vzácný porcelán, dělaný na zakázku, zlacený zlatem; ten bude jedou tvůj" atd.
      Co jsem se toho namyla (jídalo se z toho na Vánoce a při oslavách) a nastarala se, aby se to nerozbilo. No, přece se to našim nakonec podařilo, rozbili jeden šálek a otec to slepil tak příšerně, že to vypadá, jak bolavá noha.
      Tak nevím, jestli se mám snažit to někde prodat, ańebo se na to vykašlat a dát do do Charity. Je to šestidílná sada, polévková mísa, mísy, solnička, omáčník a souprava na čaj a kávu s konvicemi a cukřenkou.

      Vymazat
    4. Věci nás přežijí. Tu nespravedlnost mezi existencí člověka na jedné straně a jeho hmotných věcí na druhé jsem si uvědomila, když zemřela tchýně a zůstal po ní také plný byt věcí. No, řešilo se to asi jako všude - co šlo použít, to se někam uložilo, ostatní se vyhodilo, postupně. Řeknu Vám, že je toho ve sklepě ještě hodně. Vlastně to člověka omezuje, raději bych ty prostory měla prázdné nebo zaplnila něčím jiným.... a tak tohle dědictví doslova nenávidím. Vlastně to jsou nepotřebné krámy a čekají jen na rozhodnutí..
      Nějaký vzácný porcelán - buď bych ho někomu dala, nebo vyhodila, s hrdým pocitem, že na věcech nelpím. Udělejte to, co se Vám chce, a vězte, že na tom, co uděláte, nezáleží. Jde jen o Váš pocit.

      Vymazat
    5. Škoda,že tu nejsou běžné bledší trhy,jako jinde v zahraničí.Třeba ve Francii nebo Izraeli,když se někdo stěhuje,tak neprevazi krámy,ale v ulici dá do schránky a na na kandelábry pozvánky ,v určený den dá před barák plachty,na to vše vynosi a za malý obolus vše prodá a představte si, chudí koupí i oprané povlečení.Člověk utrží nějakou korunu a ještě udělá zadost recyklaci a vše má ještě využití.

      Vymazat
  49. To: Liška a Ládik!!!
    Jedna Narozeninová od Beatles pro oba (nevím, zda už tu byla), k tomu zdraví a dlouhá léta:
    https://www.youtube.com/watch?v=Cs5vUfddkT8

    Přidávám něco z mé pošty – i když já zatím zůstanu u kroků a „klepání“ rukama o sebe.
    „Jak na nachlazení a rýmu“ – na YT další rady pana Vocáska, jak po „čínsku“ skoro na všechny neduhy: https://www.youtube.com/watch?v=84NNHqQyEcY

    OdpovědětVymazat
  50. Lišce přeji vše nejlepší k narozeninám! Jste ještě mladá!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=UelDrZ1aFeY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem. Jsem mladá, jak mladá je moje mysl. Prostě holka ��

      Vymazat
    2. QUAELIBET VULPES CAUDAM SUAM LAUDAT

      Vymazat
    3. Díky všem za gratulace, včera jsem měla malou oslavu s dětmi a sousedy, dostala jsem plno dárků. třeba takový
      https://www.gora-shop.cz/ANEKKE-EGYPT-VELKA-PENEZENKA-NA-ZIP-S-MOTIVEM-EXPLORADORA-d3276.htm

      Lišky vědí, proč si chválí ocas, takový blackout ...

      Vymazat
  51. Mercedes Horvathová: Je mi 31 roků. V životě jsem nic nedokázala. Chci, aby si lidé vzali ze mě, z mé rasy, příklad.

    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/kradez-kapsari-centrum-prahy-soud-obhajoba.A200128_162956_krimi_iri

    K tomu nějaká čtenářka podotkla: Jsem naštvaná, že mi tihle lidé zkazili povahu a pohled na svět.. kdysi jsem si myslela, že jsem tolerantní lidumil a že dobré slovo postačí.... leda ....

    OdpovědětVymazat
  52. Tohle má na titulce ten sqělý Seznam :D)
    Čínský prezident se obořil na úředníky: Neodporujte rozkazům, jinak vyrus nezvládneme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi si často skloňují: já Rus, ty Rus, on Rus...

      Vymazat
    2. To byl vtip,virus-oslovení přítele.Takhle se k tomu musí přistupovat, uvedomele

      Vymazat
    3. Já i koronatyrusům radši tykám, aby se mi to nepletlo.

      Vymazat
    4. Hlavně pozitivní přístup. Mít rád každého živého tvora.

      Vymazat
    5. Aha, vidíte, jsem nějaká nechápavá. Tak Seznam umí, no...
      Jinak z diskuze pod Johanou K


      Avatar
      Laco G. Mlynář • před 19 hodinami
      Lidovec Cyril Svoboda u Xavera v neděli pravil, že v Česku je mimořádná oblast, jejíž území lze opsat kružnicí se středem na Staroměstském náměstí a poloměrem až do Říčan. Všechno mimo tuto oblast je normální svět normálně uvažujících lidí. Naštěstí je těch normálních ještě většinaSdílet ›

      Avatar
      Laco G. Mlynář • před 19 hodinami
      Lidovec Cyril Svoboda u Xavera v neděli pravil, že v Česku je mimořádná oblast, jejíž území lze opsat kružnicí se středem na Staroměstském náměstí a poloměrem až do Říčan. Všechno mimo tuto oblast je normální svět normálně uvažujících lidí. Naštěstí je těch normálních ještě většinaSdílet ›

      Avatar
      Laco G. Mlynář • před 19 hodinami
      Lidovec Cyril Svoboda u Xavera v neděli pravil, že v Česku je mimořádná oblast, jejíž území lze opsat kružnicí se středem na Staroměstském náměstí a poloměrem až do Říčan. Všechno mimo tuto oblast je normální svět normálně uvažujících lidí. Naštěstí je těch normálních ještě většinaSdílet ›

      Avatar
      Laco G. Mlynář • před 19 hodinami
      Lidovec Cyril Svoboda u Xavera v neděli pravil, že v Česku je mimořádná oblast, jejíž území lze opsat kružnicí se středem na Staroměstském náměstí a poloměrem až do Říčan. Všechno mimo tuto oblast je normální svět normálně uvažujících lidí. Naštěstí je těch normálních ještě většinaSdílet ›

      Avatar
      Laco G. Mlynář • před 19 hodinami
      Lidovec Cyril Svoboda u Xavera v neděli pravil, že v Česku je mimořádná oblast, jejíž území lze opsat kružnicí se středem na Staroměstském náměstí a poloměrem až do Říčan. Všechno mimo tuto oblast je normální svět normálně uvažujících lidí. Naštěstí je těch normálních ještě většinaSdílet ›

      Avatar
      Laco G. Mlynář • před 19 hodinami
      Lidovec Cyril Svoboda u Xavera v neděli pravil, že v Česku je mimořádná oblast, jejíž území lze opsat kružnicí se středem na Staroměstském náměstí a poloměrem až do Říčan. Všechno mimo tuto oblast je normální svět normálně uvažujících lidí. Naštěstí je těch normálních ještě většinaSdílet ›

      Avatar
      Laco G. Mlynář • před 19 hodinami
      Lidovec Cyril Svoboda u Xavera v neděli pravil, že v Česku je mimořádná oblast, jejíž území lze opsat kružnicí se středem na Staroměstském náměstí a poloměrem až do Říčan. Všechno mimo tuto oblast je normální svět normálně uvažujících lidí. Naštěstí je těch normálních ještě většina

      Vymazat
    6. Chápejte, že Svoboda se musí pořád opakovat:))
      Nevím, jak se mi tu objevil v takovém množství, asi chtěl zaplnit jistou nečinnost diskuze o))

      Vymazat
  53. Čas letí. B. Němcové by dnes bylo 200 let, pokud se datum narození, stejně jako údaje o původu, neliší od skutečnosti. Článek v Lidovkách připomíná mnoho zajímavého i neznámého v jejím životě. Co se týče dnešních dětí a jejich seznamování s Babičkou, případně dalšími díly, souhlasím s tím, že není dobré povinné čtení na povel. Jsou pěkné čítanky jako ukázky úryvků z knih. Taky jsem to tak dělala, že když mě kapitola z knihy více zaujala, knihu jsem si pak našla, dříve nebo později, až k jejímu obsahu člověk dorostl. Podobně to děláme i s ochutnávkami hudebních skladeb.

    https://www.lidovky.cz/lide/neznama-rebelka-bozena-nemcova-pred-200-lety-se-narodila-zena-ktera-polozila-zaklady-moderni-prozy.A200204_101256_lide_vlh

    OdpovědětVymazat
  54. A dnes docela vtipný Jan Dvořák na blogu Idnesu:

    Milión chvilek se „zabydluje“
    https://jdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=741853

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady si dejte ještě Větvu, má i nové jméno pro mošnovské letiště :))
      https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743770

      Vymazat
  55. A Blesk pojal výročí narození Boženy Němcové dost netradičně:
    "Božena Němcová: Nymfomanka uvězněná v nešťastném manželství s násilníkem"

    No, to je asi jediné co si dnes většina lidí od paní Boženy přečte, bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi dnes hrozně trpí a cítí se nešťastní - aspoň podle toho, kolik jich dochází do různých poraden a k psychoterapeutům, a co jich dnes všude je.... Nechci to snižovat, ono mít čím platit složenky a hypotéky a co jíst, taky není všechno, mnozí vydělají dost a přesto šťastní nějak pořád nejsou, nebo si to myslí. Takto je vysvětlováno odborníky, že tolik lidí těší číst o neštěstí a vůbec negativní zprávy o jiných. To je jasné, když otevřete Blesk apod., že to tak je. Co s tím - já do Blesku chodím minimálně, otravuje mě číst ten styl. Jenže věcí, které otravují, je stejně všude spousta.

      Vymazat
  56. Ještě jsem se z toho nevyhrabal, těžce odrážím útoky svých zákaznických protistran - někteří slušně popřejí uzdravení, jiní jsou urputní a musí to mít hned ... tak jsem na chvíli zapnul komp. Výhodou chřipky je, že se musí ležet a přitom mizí váha - za 2 dny o 4kg, vše vypoceno... hlad vůbec není a z mobilu mám vyčuměné oči.
    Samozřejmě čtu všechny příspěvky, denně, i na cestách.
    Paní Tužce - díky za bylinářskou poradnu - ale jel jsem tak rychle proto, abych se dorval k posteli a k chemickému přípravku Paralen Grip. Sežral jsem to ve 21:30 a ve 23:48 jsem se probudil s pocitem, že je ráno, tak jsem byl vyspaný. Bohužel všechno mokré, a to se ještě nepočůrávám.
    Zas to vypnu, útoky jsem odrazil a všechny míčky naházel na druhou stranu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O zdravotním stavu jste tu naposledy psal něco o škvarkách a borelkách, nebo mi to ušlo? Vypadalo to, že jste v pohodě. Tak přeju brzké uzdravení.
      Chřipku jako takovou neznám, mívám jen rýmu nebo i kašel, bez horečky. Ale abych to nezakřikla, ještě na mě může skočit nějaký nový v-y-rus. Nazvala bych ho Jáchymus.

      Vymazat
    2. Ládiku, zkuste ten Nurofen Stopgrip. Jasně, že to nevyléčí chřipku, ale trochu vám uleví.

      Vymazat
    3. Zdravím a přeju co nejrychlejší uzdravení.
      Pošlete si pro vitamin C a polykejte cca 1,5gramů denně v několika dávkách.
      Tablety s postupným uvolňováním nefungují tak spolehlivě, je ale možné to kombinovat.

      Trochu problém je, že vitamin C narušuje v noci spaní, ale když je člověk stejně celý den v posteli, etapově to dožene.
      Mám mnohaleté dobré zkušenosti s Oscillococcinem. Je to homeopatikum, mnozí nad ním ohrnují nos, ale spousta doktorů ho bere. Stačí cca třikrát denně si odsypat jeden uzávěr z dávkovací ampulky, dát pod jazyk a nechat rozpustit.
      Nečistit si cca hodinu předtím zuby pastou obsahující mentol, necucat hašlerky (nic by se vám nestalo, jen homeopatikum neúčinkuje).
      Jak funguje v kombinaci se slivovicí nevím.

      Jinak v žádném případě v rekonvalescenci minimálně dva týdny neběhat!
      (Dokonce i bych doporučil jen v homeopatických dávkách).

      Organizmus, zvl. oběhový systém, vyčerpává (bezesrandy) i práce mozku. Takže bych se omezil jen na kratší slovesné útvary. Např. čtyřverší a posílání zákazníků do prdele stručnými standartizovanými maily :-)

      Jsem zvědavý, jestli chřipku chytnu a pokud ano, zda tentokrát ještě přežiju. Pokud ne, trochu se stydím za binec, který po mně zůstane.
      Příští týden musím na kolonoskopii, což předpokládá půl dne v prostředí narvaném viry a bakteriemi - a předtím tvrdou vyčerpávající nekolikadenní dietu.
      Prostě poněkud otrava, ale zase mě uklidňuje, že i pokud by to blbě dopadlo, zas až tak o moc nejspíš v následujících letech nepřijdu.

      Vymazat
    4. Jáchyme, vy jste fakt pronásledovaný osudem. Taková blbá nemoc... a ještě si nechat líbit protivné zákroky...
      Přeji vám dobré výsledky a ať nic nechytíte!

      Vymazat
    5. Já chřipku snad v životě neměla, ale trpím na průdušky, z každé druhé rýmy mám ten zánět. Jako předškolák jsem každé jaro marodila, pak to celkem šlo,ale od 50 na to trpím zas.Jako děcko jsem chodila na diatermii, to měli v čekárně takový divný stroj s kotouči mezi kterými se muselo v průvanu a studené čekárně pul hodiny sedět nahý do půl těla mezi oblečenými dětmi, psychicky mě to poznamenalo,dnes takové terapie nedělají nevím, k čemu to bylo. A tak je to se vším, ty nurofeny a stopgripy budou jednou zakázané

      Vymazat
    6. Kolonoskopie je asi i preventivní, ne? Několik mých známých na ni chodí, někdy jim odstraní i několik polypů a člověku se prý hodně uleví... Chválí si to, u nás blízko je příjemný doktor se soukromou praxí, má stále plno. Nákaza chřipkou teď ovšem hrozí všude.

      Vymazat
    7. Gaio, na průdušky trpěla celý dospělý život moje máma, vždy na jaře. Při nemoci srdce to bylo o život, jaké měla kašlací záchvaty. Když jsme jim vyluxovali naším Rainbowem (vodní filtr) všechny koberce, ulevilo se jí vždy na nějaký čas. Pak si dala říci a zrušila své letité peřiny - já tvrdila, že to má alergického původu, s tou dušností. Teď spí pod dekou, a průdušky přestaly zlobit, podle mě to byla jarní pylová dráždivost (peří, pyly, roztoče, tělo po zimě oslabené, vitamíny nikdy nebrala a jí jen jablka, sem tam pomeranč).

      Vymazat
    8. To by se doktorům líbilo, vyšetřovat zdravé lidi a nejlépe plošně.Že jim na to skáčou. Těch preventivních prohlídek je už tolik,že byste mohli strávit půl života v čekárně.

      Vymazat
    9. To není preventivní prohlídka, jako u zubaře. Vyčistit střeva by si měl občas každý, kdo nemá úplně v pořádku peristaltiku, průchodnost, nebo co všechno tam funguje. Někomu stačí jíst dostatek vlákniny. Ale co má dělat člověk, který sice nemá rakovinu (proto ta prevence!), ale má neustálé zácpy nebo spoustu dalších problémů? Se stavem střev souvisí v těle skoro úplně všechno. K tomuhle doktorovi se lidi cpou, že nestíhá. Jednou jsem tam známou vyprovodila, musí se jít s doprovodem, a všichni si to hrozně chválili a objednávali se na příště. Uvažuju o tom taky.

      Vymazat
    10. No vyčistit střeva, ale hadičkou? Přirozeně pomocí změny stravy a návyků, ty lidové rituály, co se kdy melo a nemělo jist před velikonocemi ,to mělo něco do sebe.

      Vymazat
  57. Tak vánoční ubrusy (z kuchyně a obyvaku) už vyprané a uložené na dně skříně. A čeká velikonoční do kuchyně. Mám krásný žluťoučký se skořápkami,ze kterých vylézají ještě žlutší kuřátka,už se těším až si ho dám, ale ještě je brzy,tak mám ještě těšení. To těšení mě baví víc, než pak ten prožitek. Cesta je cíl, máte to taky tak?

    OdpovědětVymazat
  58. BIS nemusí mít vaše fotky, vždyť presstituti vás mohou sledovat i jinak:
    Janek Kroupa: Nahrávka s Kremlíkem odkrývá detaily, jak nás chtěli sledovat
    http://jdem.cz/ffvem6

    OdpovědětVymazat
  59. To: Ládik!!!
    Žádnou zaručenou radu neznám. Pokud Vám ale náhodou nebude chutnat ani na Vaše výročí, tak ke s Liškou společným vodnářským Beatles trocha virtuální "šlitrovské" stravy, když nic, co opěvuje tatarák, zatím neznám:
    https://www.youtube.com/watch?v=L5DRkHltXQg
    No, pijte vodu (a čaj), nepijte rum...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rum s acylpyrinem mě docela pomáhá, ono uskodi i těm mikroorganismům v krvi ta otrava alkoholem a dřív vychcipaji

      Vymazat
  60. Tužka napíše,...tak jsem si to tady pěkně všechno přečetla,....jenom panu Jáchymovi bych poradila, ať se na to vyšetření přeobjedná tak na polovinu března,...to by už mohla ta naše česká chřipka být za zenitem,...a ta čínská už třeba vyléčená,...farmaceutičtí giganti už svět snad dostatečně vyděsily,...tak mohou vrhnout neúčinnou očkovací látku na světový trh,...no,...,a že někdo po očkování přesto onemocní a třeba i skápne,...to je přece noumální,...o tom se zakáže psát....nebo se to svede na mutanty viry

    Bramboračku jsem ještě nenavařila,...dnes zeleninovou s ovesnomandlovými noky, už potřetí, musím zavčas zpracovat ty namleté mandle,...protože,...na mandlové hvězdičky na Vánoce nedošlo,..ale dnes jsem už mandle dosypala,...takže si příště navařím tu bramboračku jako prevenci.

    Popřeji panu Ládíkovi uzdravení a všem ostatním,.... ať se vám viry vyhnou, nebo,...ať je míjíte vy.

    Slyším vítr,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  61. Bleší trhy. Tak jsem si, Gaio, pro pobavení našla, že v Plzni na Lokomotivě se provozují pravidelně (kdosi mi to i říkal, ale nikdy jsem tam nebyla). Jsou na ně i nadšené recenze -

    "Je to každou sobotu a neděli. Je to tam fajn když se tam potkám s lidma které znám. Občas se mi taky povede super věc za málo peněz doporučuji navštívit. Lístek stojí 15 Kč pro dospělého a pro děti do 15 let je to zdarma. A POZOR PŘI VSTUPU SI VEMTE LÍSTEK NEBO TO PŮJDE TOMU KDO TO PRODÁVÁ DO KAPSY."

    Většinou je to tam prý samý cizinec, i na webu je tak polovina recenzí rusky (ukr.) a mnoho dalších pak německy. Potkat na blešáku česky mluvícího je prý málo pravděpodobné.... tak asi se bez toho i nadále obejdu. Ale to, co píšete výše o tom stěhování a odkupu věcí zní dobře, holt - jiný kraj, jiný mrav.

    OdpovědětVymazat
  62. Před týdnem jsem byl na kolonoskopii. Už vím, jak se cítí nadmutá koza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu mně stačí přidat do rizota sterilovaný hrášek....

      Vymazat
    2. Ale zase - kde jinde než na kolonoskopii pak můžeme veřejně prdět a ještě nás za to pochválej?

      Vymazat
  63. Jako dítě jsem měla moc ráda knížku Emila Kästnera Emil a detektivové.
    Téměř po padesáti letech jsem zjistila, že Němci v roce 31 natočili na motivy této knížky film, a to velice dobrý film. Drží se děje knihy a je přesně podle mých dětských i současných představ. Však taky scénář napsal Billy Wilder (Někdo to rád horké).
    https://www.csfd.cz/film/150238-emil-a-detektivove/prehled/
    Film je na úložišti a doporučuji verzi s českými titulky.
    Je tu jen jeden hořký podtón. Tři dětští herci padli za války, dva byli v Hitlerjungend, představitel Emila začal už v roce 32 točit propagandistické nacistické filmy, stal se pilotem a zahynul v roce 42.

    Jinak tady se teď v noci žení všichni čerti, leje a fičí, obávám se, že zítra asi autem nepojedu, má to zmrznout...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kästner píše moc pěkně, měla bych si něco přečíst. Asi v knihovně, překlady vycházely dávno tomu.

      Vymazat
    2. Taky jej mám ráda, jeho Tři muži ve sněhu si čtu pro dobrou náladu :)

      Vymazat
  64. Tak panu Ládikovi všechno nejlepší k narozeninám, ať je brzy zdráv a vesel a zlepší se mu přístup do Nory, jeho básní výrazně ubylo, a to je škoda...
    https://www.youtube.com/watch?v=XgbBLKet14E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno nejlepší!

      https://destilaty.heureka.cz/fleret-slivovice-0_7-l/

      Vymazat
    2. Asfaltový holub05 února, 2020 09:45


      Napsal uživatel Asfaltový holub (neověřeno) dne St, 05. 02. 2020, 09:30

      In reply to kopírováno by liška

      Hodně (nebo alesopň nějaké) zdraví!

      Přidávám se k (blaho)přání!

      Jáchym také.
      Obdiv k Ládikovu poetickému mistrovství je jednou z mála věcí, na které se s Jáchymem shodnem.

      Vymazat
  65. Dávat mandle do polévky,neni to škoda?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asfaltový holub05 února, 2020 09:47

      Není!
      To by musela být hodně mizerná polévka, abyste ji mandlemi zkazila.

      Vymazat
    2. Třeba do gulášovky by určitě šly!

      Vymazat
    3. Určitě!
      Já dal v sobotu do pytlíkové gulášovky slunečnicová semínka, italský rajský protlak, pokrájené párky, lahůdkové droždí a zbytek červeného vína neurčitého původu.
      Když přidáte provensálské koření a tuzemskou sojovou omáčku, je z toho domácí polévka jako od dědečka!

      Nikdo nepoznal, že je gulášová, někteří ani že je to polévka.
      Delikátní oběd za dvanáct minut, Liška by záviděla.

      Vymazat
    4. Mně by v tom chyběl puding, Jáchyme. Karamelový.

      Vymazat
    5. Dala bych ještě brambory.

      Vymazat
  66. Prijimam s pokorou opravnenu kritiku od pana domaceho za slabu ucast☺.

    Dufam, ze az sa dlho vlecuce problemy pominu, tak moja aktivita, predpokladam cca o 2-3 mesiace sa vyrazne zvysi.

    A suhlasim (mimoriadne☺) s holubom jachymom, ze citit sa prijemne i v mensej izbicke (krtinci) a i pri obcasnom mlcani obyvatelov, je niekedy viac, ako v svikoch pukajuci mech taranin.

    P.S. Teda - Jachym to tak nenapisal, ale urcite to tak myslel☺.

    P.S. 2 Pozdravujem vsetkych a kedze dnes je streda tak osobitne pani Annu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta východňárština je hodně složitý jazyk

      Vymazat
  67. Ládikovi vše nejlepší!
    Hlavně se brzy uzdravte, asi jsem svým vyprávěním o chřipce inspirovala dosud spící "vyrusy" u Třince k akci... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se nezapomněl vypotit na cizím těle!

      Vymazat