30 listopadu, 2020

KRTINEC č.495

206 komentářů:

  1. Zdravím do Nory. Díky, Zdeňku!

    OdpovědětVymazat
  2. Po 63 létech definitivně odkládám brejle.

    Dobré ráno.

    OdpovědětVymazat
  3. Jáchyme, máte pravdu.
    Mně tedy vždy prášek na spaní sestry daly, ale to bylo po operacích nez komplikace. U Ládika se pochopitelně bojí vzhledem k diagnóze, to jsem neuvážila. A jasně se doktora nepůjdou ptát... :-)

    ALe zítra při vizitě může o něco na spaní požádat, tam bude doktor, ten rozhodne.

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes jsem dodělala poslední práce na zahradě (přesadila jsem rododendron, zasadila pár vřesů, které jsem už odstranila z květníku na manželově hrobě). Na hrob jsem už dala vánoční věnec a stříbrné chvojí. Tím pro letošek uzavírám kapitolu péče o tři hroby. Rodičům dá jmelí a něco vánočního na hrob dcera, bydlí poblíž.
    Rozesílám teď známým semena kytek, je o ně velký zájem - astry, afrikány, cinie, hvozdík, hledík, slunečníce...
    Zítra musím odpoledne do viroviště, v úterý má sněžit a já mám celoroční gumy, to bych se možná do Prahy nedostala. Půjdu na mikulášskou návštěvu s dárečky, vnoučkům jsem připravila tašky s dobrotami, skleničky vyloupaných vlašských ořechů (jen celé půlky, naše ořechy se dají takto pěkně rozlousknout), pytlíčky výtečných lískových ořechů a tak.
    Snad to v Praze nějak vše objezdím, už jsem si do auta dala škrabku na okna a teplé rukavice.
    Tak dobrou noc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen pište,mě zajímá,co kdo dělá. Na Matyáše z konce minulé jamky nehleďte.

      Vymazat
  5. Paní Tužce děkuji za masáž kopyt, provedu ráno. Kolem mě to hrozně duní. Čaj dopitý, sucho v hubě, zvonit na nikoho nebudu, dám si mulťák na jazyk.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten pán, říkejme mu EB, co nyní kypí vedle mě, mi otevírá oči do země, do země OKD. On byl ten, se kterým ČT chtěla dělat rozhovor při neštěstí před 2 lety (12 mtvých Poláků a 1 čs). Televize odjela bez rozhovoru. Na druhé straně pokoje leží horník, který v těch místech chodil po 3. Patře v roce 84. To se patro zavíralo a těžilo se vesele 30 let pod ním. Před 2 lety pustili dotěžit Poláky 3. Patro, české posádky tam nešly. Poslali je na smrt. Odpovědnost je dohledatelná, svědků stovky. Cizí management nemá krytí. Bakala krytí má, Klausem a Zemanem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zemanem určitě ne.

      Vymazat
    2. Zeman Bakalu upřímně, nepokrytě a oprávněně nenávidí.

      Vymazat
    3. Houby póza. Já jsem lepší psycholog než vy, heč!
      Mají se rádi jak osiny v prdelích. Zeman by Bakalu rád viděl v teplácích alespoň na deset let, Bakala Zemana co nejdřív ve futrále. Bakala má bohužel větší naději na splněné přání,ale nikdy neříkej nikdy!

      Vymazat
  7. Parkinson. 1:20h kecáme. Poprosil bych paní Tužku o pořešení bércáků, co s tím, jestli se dá pomoci na dálku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Parkinson je hrůza s hroznymi konci a bercaky otrava. Přesto to dřív mělo víc lidí nez dnes,čím to.

      Vymazat
    2. Mé mámě pomáhají přípravky se stříbrem. Spray se stříbrem a náplasti se stříbrem, dostanou se v lékárně, pojišťovna je nehradí nebo ne zcela. Nejdřív se to musí dostatečně dlouho čistit, namokro - aby se neudělal stroupek, a až na zahojení ty náplasti. (nebo tak nějak to popisuje, nebyla jsem u toho, chodí jí na převazy denně domů vždy sestra)
      Že stříbro pomohlo při bércových, vím od více lidí.

      Vymazat
  8. Teď 2 za sebou:
    http://imgway.cz/s/1XHw

    OdpovědětVymazat
  9. Zátiší s nádobami, Silesiapresssfoto:
    http://imgway.cz/s/1XHx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava: http://imgway.cz/s/1XHx

      Vymazat
    2. Oprava opravy http://imgway.cz/s/1XHz

      Vymazat
    3. Co se mi vybaví

      Na nemocniční postel padá svět

      Vymazat
    4. Všechny 4 poslední snímky mi můj počítač odmítá otevřít - prý zavirovaný obsah, a nabízí mi nějakou lepší ochranu. Nejste náhodou na infekčním pokoji? :-)

      Vymazat
    5. Buďte ráda.Samé kapačky a ta červená je obzvlášť vypečená a hned po ránu na muj slabý žaludek....

      Vymazat
    6. Ten poslední je do soutěže.

      Vymazat
  10. Moto pro dnešní den

    Naslouchej druhým

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jsem dojel, ale řeknou mi to až zítra na vizitě. Zatím jen od sestřiček. Prodám kravku a na jaře už nezaseju. Ani to kolo prý nevyužiju naplno. Budu potřebovat poradit.

    OdpovědětVymazat
  12. (Nezareagoval jsem včas na otevření Nory 495, mám v minulé tuším dva příspěvky, ale nic zásadního)
    ----

    Ládiku,
    nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko!
    Tak holt koupíte slušné elektrokolo a já vám za nějaký ten týden poradím se steplerem. Můžeme na dálku závodit, končně budu mít alespoň na pár týdnů, než mě zase v kondici předběhnete, vyrovnaného soupeře!(Já to za týden po návratu ze špitálu dotáhl na plných osm kroků s krátkým odpočinkem po prvních třech.
    Teď jsem už zase vyšel z formy (nechodím kolem bajgara) a začínám odpadat po pětistovce.

    Ono brzy zjistíte, že endorfiny lze v těle vyrábět i jinak než během do kopce.

    A třeba konečně dáte dohromady pořádnou knihu sebraných veršů!
    Nebo se v klidu připravíte na to, až v osmdesáti budete dělat prezidenta -jako biden v USA.

    Český, moravský a lašský lid potřebuje větší velikány, než je králikátor!

    OdpovědětVymazat
  13. Náhodou, ta reportáž psaná ze špitálu jednou vyjde knižně, jako ta na oprátce ;o)
    Že jste spal celé tři hodiny, je jistě úspěch, ještě trochu přidat a budete chlapák jako rys, prostě chybí pohlazení, pofoukání po čele...
    Protože bylo včera hezky, byla celá adventní neděle docela v pohodě a na negativní emoce nebyl čas. Kéž tak dopadnou všecky, letos se poprvé těším na to, aby byl rok pryč, není to rok. jaký bych si přála zopakovat, ale i takových už bylo. Snad to vše přejde a zase bude líp. I Vám, pane Ládiku ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já si zas chci užít každý den a perspektivu vidím jen do vánoc. Co bude potom je v mlze a pochybuji,že bude něco lepšího. Radost mi udělal i nalezený 30 let starý zbytek Sidolu,kterým jsem vycídila zašlé kovové věci.Z Ládika jsem vedle,jak může někdo jeden den vy lehnout horu po sjezdovce a druhý den být na rychlou. Taky mi volala sestřenice,naštěstí bydlí 200 km ode mne,že mají v ulici 6 kovid nemocných sousedů a 2 už na to umřeli,jeden 55 roků,že se začala bát.

      Vymazat
    2. Já jsem z Ládika taky vedle, nemůžu se zbavit dojmu, že si z nás utahuje. Ale nechci mu ublížit, možná je to jen šibeniční humor, ale k uvěření to vše není.
      Jinak jsem na vrcholu štěstí s tím malým uřvaným uzlíčkem, který už si mě pěkně změřil štěrbinkami očí, v tu ránu přestala škytat a usnula. Tak asi se mě lekla... Je to úžas, zázrak, nádhera, světýlko, a jak se dcera proměnila, najednou je z ní máma se vším všudy.

      Musíme myslet i a hlavně na sebe, jinak těm kolem nebudeme nikterak platní. Je krásně, obloha bez mráčku, vyrážím se provětrat a protáhnout šlachy. Žádný rok nehodnotím, každý přinese něco, a někdy to doceníme až po mnoha letech.

      Vymazat
    3. Já od loňského srpna přibrala 10 kilo,což je děs. Ale přes 80 to nepustím,pod postelí nová elektronická váha píše graf.

      Vymazat
    4. Já jsem si přestěhovala pracovnu s počítačem o patro níž, kde není kuchyň ani špajzka, takže váhu si držím :-) A taky mi vyhovuje v podstatě přerušovaný půst - jím 4-5x, od 9 do 18 hod., jinak nic. Úplně to stačí. Ale ten pohyb od března opravdu chybí, ve škole jsem si nesedla ani ke kafi, pořád v luftu, a teď celý den sedím. Za půl roku vidím ty výsledky... tělo začíná chřadnout.

      Vymazat
    5. Taky mi chybí bazén a fitko

      Vymazat
  14. Já bych, Ládiku, zatím nepanikařila, počkejte, až s vámi promluví lékař. Pak si rozvážíte, jak dál.
    Ale asi bude dobré už nebýt tak zaťatý, třebas si nechat udělat u domu vrt anebo si nechat přivést vodu, to je zásadní věc a děvčata nebudou běhat s kyblíky do lesa, vy taky ne.
    Vezměte si, že každý rok života je dobrý, i půlrok stojí za to.
    Některé věci už nebudou jako dřív, ale najdete si jiné.
    Jste přece bojovník, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je to. Letos nebyly kýble a to je ten průser.

      Vymazat
    2. Jo, ompr Vám chybí,...stařeček tahal vodu ze studny pěkně vyvážené dva ompry na řetězech ze studny. A že nebyla lednička, skladovalo se v té studené vodě máslo,... Jenže ta voda byla cítit ropou, tak byla jen užitková, pitná se musela dopravovat z druhého konce dědiny,...
      Dcerka je ve špitále už třetí týden, snad ji brzy znovu pozašijí, snad už definitivně. Krok za krokem se lepší.
      Tož všem marodům tady i jinde přeji brzké lepší dny,....

      Vymazat
    3. Dcerka je dítě, nebo už dospělá?

      Vymazat
    4. Ládiku,máte pravdu!

      Na druhé straně, dialekticky vzato, lze to vzít úspěšně i z opačného konce -zaplaťpánbu za to, že nebyly kýble.
      Kdyby byly kýble, měl byste nervy v kýblu při klasickém standartním přemýšlení o tom, proč zrovna já, proč zrovna teď, kdo za to může a kdo by si to měl vypít (například výrobci kýblů, kteří je dělají nesmyslně malé nebo nesmyslně velké).

      Touhle etapou si projde každý!
      Vy máte díky naší decentní a ohleduplné psychologické podpoře, vlastní zocelenosti a přirozené inteligenci výhodu, že jí můžete proplout relativně rychle, bez ztráty květinky a příliš ohryzaných nehtů.

      Až Vám bude líp, můžete si nechat zavést vodu, koupit ještě jednu sadu (o něco menších) kýblů, nošení vody zracionalizovat a zvýšit prodoktivitu na dvojnásobek:
      Nahoře napustíte z nového vodovodu vodu do kýblu, dole ji přelijete do stejných kýblů a donesete nahoru.
      Tím se míň nachodíte s menšími kýbly a přitom celkové množství transportované vody bude větší, protože můžete pravidelně a nepřerušovaně nosit vodu bez ohledu na případné momentální sucho.

      Vymazat
    5. Na vodovod cizákům se.... bude artéská studna, na vítr. Bez povolení.

      Vymazat
  15. Tajný párty klub v činžáku v Karlova mostu - pro cizince!
    Dům patří Kocábovi...ten nic nevěděl :-)
    "...Párty jsou v tajném klubu pravidelné a vstup do něj je na heslo, navíc má tajný vchod. „Je to doupě. Vstup do něj je přes knihovnu, kde je schovaný vchod. Pak stačí sejít po schodech a tam se kalí,“ vypráví žena, podle které se pitky dost často přeženou. „Občas tu kolem spí opilci. To už je přehnaný. Často jde o divné lidi,“ říká s tím, že den a čas konání akce bývá šířeno pomocí sociálních sítí. Kdo zná heslo, může dovnitř..."

    A primátora se to netýká, ten řeší zahraniční politiku, lítá na Taiwan, dělá si starosti s Mynářovým prasetem a tak...
    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/662448/nelegalni-covid-party-praha-ma-na-stole-250-podobnych-pripadu-hrib-nemuzu-do-toho-zasahovat.html

    OdpovědětVymazat
  16. Odpovědi
    1. tož na zdraví, cink... :-)
      Du kuchat bažanta,...brrrr...

      Vymazat
    2. Já bych vám, Ládiku, taky připil, dostal jsem včera flašku loňského burgundského, pozdní sběr, ale večer jsem ji vaší vinou (!!!) vyžahl.
      Králikovi (jmenuje se Bubák)se to nelíbilo,předčasně jsem ho zavřel do klece, páč mi soustavně pod stolem ohryzával pantofle.

      Takže to beru tak, že tu krev si dáváte dodatečně vy na moje zdraví.
      Měl jsem včera jeden ze svých významných dnů, akorát jsem na to jako obvykle zapomněl.

      Vymazat
    3. Mel jste pít stylově medvědí krev

      Vymazat
    4. Medvědí krev byla kdysi opravdu skvělé pití, byla to podpultovka. Jinak budou mít v Kauflandu Barolo za dvě sta. To si nenechám ujít, Barolo není levná záležitost, tohle je o 50% levnější. Takže tip na červené pro Jáchyma. A pan Ládik!!! může požádat, aby mu takové taky přichystali, až jej pustí z toho lapáku ;o))

      Vymazat
    5. http://imgway.cz/s/1XI7
      http://imgway.cz/s/1XI8

      http://imgway.cz/s/1XI9

      Vymazat
    6. Do prd.lky, tak to bych asi nemusela...

      Vymazat
    7. https://www.madarske-delikatesy.cz/vina/egri-bikaver-0-75-l/

      Vymazat
  17. Trochu to s tou výzdobou v Bílém domě přehání. Jeden stromeček v místnosti naprosto stačí.

    OdpovědětVymazat
  18. To není plná krev, jenom erytrocyty.

    OdpovědětVymazat
  19. Ládik se prostě proměnil v úpíra! :-)
    Už můžete alespoň vstát a dojít do koupelny, když zrovna nemáte jehlu v žíle?
    Vím, je to těžké, najednou se proměnit z činorodého člověka v pacienta, ale věřte, že si váš organizmus ještě dá říci a zase nastartuje. Jel jste prostě nadoraz, jen s párami benzinu v nádrži...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřišla sestra na šichtu, nervozita oststních. Bažanta jsem vylil do umývadla a přes chodbu nejdu. Chodit nejde - kdyby mě pustili, nevím, jak dojdu k autu. Čtvrtka chytla opar, to je průser.

      Vymazat
  20. Kdo včera doma neměl ČF se sirem Johnem E. Gardinerem doma „živě“, doporučuji. Já poprvé slyšela všechny hrané skladby (Voříšek, Janáček, Martinů):
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/13840854259-ceska-filharmonie-zive-u-vas-i/220542150750001/

    Jeden Hostýn v inverzi – autora, způsob či den pořízení neznám, fotečka je to zajímavá.
    https://www.zonerama.com/Bj10/Photo/5570743/249802484?secret=97l4WDnEO7iFLTwSb1YDnyoy3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, BJ, podívám se. Ardaševa znám z plzeňských koncertů.

      Vymazat
  21. Jela jsem do Prahy v půl páté a stejně už byla tma a docela mlhavo, v lese jsem si rozsvítila i mlhovky. Ještě že mám přes dioptrické brýle nasazené jasně žlutá skla, to mi pomáhá ve tmě líp vidět.
    Chytila jsem místo přímo před domem, naštěstí už umím celkem slušně zaparkovat do řady...
    Na chatě jsem nechala wawky puštěné na jedničku a pootevřené dveře, tak mi to nevymrzne. A ve čtvrtek už začnu topit uhlím...Sice v Praze mám teplý byt (dva byty :-)), ale na chatě se cítím víc doma, jako by tam byl muž pořád se mnou.

    OdpovědětVymazat
  22. Opět mi nabídli change prostěradla před zítřejší VV - a odmítli mou variantu zalehnutí skvrn. Tak budu mít ráno čisté a třeba mě pustí, bo jsem odposlechl, že nemají místo.
    Zjistil jsem, že sestra a ošetřovatelka jsou 2 různé profese,zde antagonistické. Prý jdou poznat i podle barvy - ségry modré, oše oranž. Doktor bílé gatě. Budu znalec. Ale mám strach, jak administrativně pobyt ukončit, to bude právní ořech.

    OdpovědětVymazat
  23. Let the Sunshine In
    https://www.youtube.com/watch?v=fhNrqc6yvTU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně člověk nesmí mít jemnou a citlivou duši.

      Vymazat
  24. Je pozdní večer
    listopad
    v televizi psychopat.
    Sestra laje
    já se na to vyseru
    jednou nohou v průseru
    ocitám se každou chvíli.
    Nemocnici dokurvili.

    OdpovědětVymazat
  25. Zítra velká vizita
    polovička připita
    koštováním pálenky,
    poblinkané válenky.
    Všichni chtějí rychle domů
    pod jehličí svého stromu.
    Jenom Blatník povídá:
    Kupujte i kovida.

    OdpovědětVymazat
  26. Ládiku,
    o tom, aktivně usilovat o propuštění z nemocnice dřív než vás případně sami vykopnou vůbec neuvažujte.
    Doufám, že by vás ale nechali převézt na psychiatii, alespoň já tedy s gustem.

    ---
    Mluvil jsem s dcerou.
    doporučuje, abyste si předem připravil otázky.

    Doporučuji tyto:
    1) řekněte, že se vám dříve při křečích osvědčilo kromě vápníku, i magnézium, jestli by nevadilo, kdybyste si ho vzal
    (je třeba být decentní pro případ, že na to sami zapomněli, aby se popřípadě neplácali příliš hlasitě do čela)

    2) upozorněte na to, že jste dílem z rozrušení, dílem z blbosti skoro nic v minulých dnech nejedl a jestli by vám povolili k chutné mnemocniční stravě navíc přidat Nutridrink pro zlepšení kondice.

    3) požádejte, zda by vám nemohli zapůjčit chodítko (určitě ho na oddělení mají, pokud ne, nabídněte, že ho zakoupíte a věnujete jako sponzorský dar.
    Dodá vám to sebevědomí a jistotu, že sebou nefláknete při cestě na WC či jiném dálkovém pochodu. (Mluvím z vlastní zkušenosti, dcera také), oba nás už seškrabovali hrobníkovi z lopaty).

    4) Pravděpodobně máte žloutenku, že ? Pochopitelně ne tu infekční, ale žluté bělmo a zažloutlou kůži, jak se hemoglobin rozpadá na bilirubin.
    Je vám blbě nejen z nedostatku kyslíku, který nestačí zdevastované krvinky transportovat, ale navíc nejspíš máte otravu tím bilirubinem, který organismus nestačí dostatečně rychle odbourat a vyloučit.
    Divila se, že málo spíte, většinou bývají pacienti spaví a malátní.
    Nejspíš jste prý byl zaplavený adrenalinem. Řekl jsem jí, že jste hyperaktivní workoholik.

    4) To, že čtvrtka má opar, je vaše zásluha, je ve stresu a spící virus se aktivoval. Je to relativně časté. Asi by nebylo rozumné jí přidělávat další extrémní starosti. Musí být mimořádně odolný jedinec (vyřiďte jí můj obdiv), mne by z vás už dávno jeblo.

    5) omlouvám se, že jsem se neslušně vyjadřoval o vaší hygieně v souvislosti se zakrváceným prostěradlem, myslel jsem, že bude vypadat alespoň tak jatečně jako loni to mé. Těch pár zaschlých kapek je vpodstatě estetický dyzajnový doplněk, ale dopřejte personálu, ať vás přebalí.

    6) Neopomeňte se popřípadě zmínit o svém vylučování, jenže oni se zřejmě zeptají sami.

    7) decentně se zeptejte, jestli už za tak krátkou dobu vědí, co vám je .

    8) pokud se jedná o autoimunitní reakci, většinou se jedná o souběh několika příčin a většinou se ani nepřijde na to, která či které kritický stav bezprostředně vyvolala. Takže pokud vám na to neodpoví, neznamená to, že to nejsou odborníci. Určitě na tom měl lví podíl váš hrdinský sportovní výkon, ale dost možná by později i bez něj došlo k podobnému výsledku při podobné příležitosti.

    9) HLAVNĚ SÁM NENAVRHUJTE, ABY VÁS PUSTILI DOMŮ! Mohli by vám napsat do papírů, že máte snížené IQ a sklony k sebevraždě. Já bych to navíc považoval za bezohledné vůči čtvrtce. Musí to být světice. Až přijde na návštěvu, zhasněte a podívejte se, jestli jí kolem hlavy nezačíná pučet svatozář!

    10 Držím Vám nadále všechny čtyři palce, přestože si to nezasloužíte.
    Nezapomeňte si masírovat šlapky podle Tužčina návodu, budete je dříve či později potřebovat.








    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy žasnu, dvě tři transfuze denně, ale páníčkovi už otrnulo a chce domů.
      Tak běžte a lečte se sám, fakt už nemám co dodat.
      A hodně nadávejte na doktory (kreténi) a na sestry, a celkově na nemocnici, vy jste takový zlatý pacient, to jen oni jsou špatní.
      Jděte do háje!

      Vymazat
    2. Ale no tak, Aleno !

      To je pouhé přechodné pominutí smyslů, způsobené bilirubinem.
      Nesmíte být tak přísná, berte si ze mne příklad, jak jsem zdvořilý a tolerantní i za těchto ztížených okolností.
      ----

      KOPÍRUJI Z KYDŮ:
      Alice (neověřeno) dne Po, 30. 11. 2020,

      Všimla jsem si taky, že nám onemocněl poeta Ládík, tak nesmím zapomenout - přeji Vám Ládíku rychlé, bezproblémové a beznásledkové uzdravení. Mám takovou teorii, že čím víc lidí zdraví a dobro přeje, tím větší je naděje na splnění. Zařazuji se mezi ně :-). Chybí mi tu Váš trefný nadhled.
      Hezké dny 


      Vymazat
  27. Tužka napíše,...pane Ládíku, verše,...to je dobře,...trochu sil někde na dně energetického kbelíčku se našlo.

    Nikam nechoďte, ještě několik dní,...dnes je úplněk, na horizontu energie které nelze dát parametry,...chaotické intervaly,...počkejte ještě alespoň tři dny na nemocniční posteli,...bude na pořadu teplá, mírná, laskavá energie,...bude Vás hojit, bude Vám lépe.

    K tomu dotazu ve 3:48,....měla jsem mnoho let kontakt na doktora, co uměl vyléčit snad každý bércový vřed. Dělal si vlastní mast,....dvakrát jsem v rozsahu několika let se snažila, takticky získat návod na mast,...nepodřilo se, přešel dotaz bez odpovědi,...postup léčení jsem znala,viděla jsem, jak to dělá, koukala jsem mu pod ruce,...odhadem jsem k němu dovezla dobře deset lidí s bercovými vředy, některé opravdu veliké a jistě značně bolestivé,.....všechny vždycky vyléčil.
    Bohužel, už nežije.

    S jeho svolením jsem dala na internet určitě jednou, možná dvakrát na něho kontakt, na Akt, když se nějaký nick zajímal jak vyléčit bércový vřed,....pracoval jako ambulantní doktor
    chirurg.

    Z otevřených ran mám bobky,...i když,...u pár havárek jsem se ocitla, nejsem záchranář,....vždycky se ptám svého Anděla Strážného, zda mi pomůže, protože mám po celou dobu chuť zdrhnout.
    Pak mi je pár dní zle a skoro nejím,....promítá se mi to furt dokola, hodnotím se, zda jsem všechno udělala správně,...práce v nemocnici,...ani náhodou, ani vrátnou ne.

    No, a Vás nabádám, abyste si tam poležel,...vydržte, v Beskydech sněžilo, zítra to má klouzat,...počkejte, za pár dní má být obleva, to ta teplá energie, o které jsem psala,...bude přívětivá konstelace hvězd.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakreslila a napsala jsem si tu situaci a vyšlo mi to podobně.

      Vymazat
  28. To jste mi to dali... díky. Nespím z 90% kvůli souseda parkinsona, ale nepožádám o přeložení, potřebuje i mou bídnou pomoc do 2m, když zrovna dosáhnu. Pro personál je postrachem, pro mě učitelem. Dal mi i soukr. nahrávku na Wocap, nic šílenějšího jsem neslyšel. Psrkinsona má 4 roky.... jsem proti němu jelínek.

    OdpovědětVymazat
  29. Čtvrtce pomohl až třetí doktor, teď spí. Vím, jak na mě spoléhá, ale co já teď? S obtížemi bažanta na stojáka a zmožen lehnout. Používám Tužčiny masáže chodidel, ale po dotyku se zemí bych vylít z kůže.

    OdpovědětVymazat
  30. Budete muset bohužel slyšet vstávání starého havířa. Pokyny jak pro psa. Jestli to pojede, ta kanyla, tak to je zázrak. Maršal Malinovskij!
    Nesu Vám ta antibiotika.
    Chtěl jsem se jít vykalat, tak to odložime. Bolí mě levá ruka. Celou noc jsem bušil, má drahá. Sedím křivo kurva. Deset cigánů jsem udělal. Chtěl jsem vyzkoušet soudružské vztahy. Mají to na praku kurva. Kapká to? Kapku jo.
    Lidé prostě dychtí po senzacích. Víte co by bylo, kdybych zhučel? To by bylo moje poslední. Vím, že jsem v cílové rovince, ale cíl je ještě daleko, kurva.
    Nechají mě tu v tom poscaným, posraným, zpoceným... to mě možou dat mezi bezďaky, po čuchu mě poznají.

    Datlováno, 30%.

    OdpovědětVymazat
  31. Dneska beru školení ze stavby Permonu. 100 tater domichavačů vyjelo z Heŕmanic vokd na podbanské. Z toho některé směr Malá Morávka.

    Kdybych řekl “OKD ke mě!”, stál by na zelené louce komín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buďte rád,že nemusíte sekat. Tobyste byl teprv nervózní

      Vymazat
    2. Dnes ještě nebyla andělská karta.
      A prý nás čeká spousta změn, tak jen abyste věděli ;o))
      https://zivotvcesku.cz/nejsilnejsi-konjunkce-jupiteru-a-saturnu-za-800-let-21-12-2020-nas-ceka-velky-zlom-rika-astrolozka/

      Vymazat
  32. Včera večer jsem byla na návštěvě, ale před tím ještě stihla projít zážitek slibující představení z Met - Verdiho Simona Boccanegru. Velmi mi přišly vhod lyrické obrazy 16-20, gejzíry nádherných hlasů především V. Černova, ten předvedl i neobyčejné herectví a charisma, neméně pak P. Dominga a K. Te Kanawy. Opět si říkám, že produkce 90. let v Met byla co do kvality špice.

    OdpovědětVymazat
  33. Před vizitou
    http://imgway.cz/s/2nJy
    4.dávka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od kolika dárců to asi tak je.... tolik krve či krvinek. Já darovala krev jen párkrát, za mlada, pak už nechtěli, že jsem alergik.

      Vymazat
    2. Moc tomu nerozumím, a co ta čtvrtka? Je doma, nebo také ve špitále?
      Sama su jak na trní, dnes už snad dcerku došijí,... dvě děcka do 7.mi let má doma, třetí "dítě", jejich otec, se o ně stará,... Covid snad pryč,...
      Snažím se udržet nervy strachu na uzdě, ...
      Teplo, potřebujeme teplo, na rozpuštění toho všeho, ale chvílema mne bezmocí až mrazí....

      Vymazat
    3. A vůbec, kdysi jako mimino dostávala krev (2 konzervy) do žíly kdesi na hlavě,....pak bylo dobře.

      Vymazat
    4. Ta krevní tučnice je vždy od jednoho dárce. Anonymního - ptal jsem se. Měl bych teď zájem zase po letech darovat, když ji nad sebou vidím, ale údajně budu vyloučen (info od sestry).

      Vymazat
    5. Teď jsem sestrou proškolen, že to není tučnice, ale Vavřinec.

      Vymazat
    6. Krvinky se oddělí a zůstává plazma. Obojí se využije, plazma víc.

      Vymazat
  34. Po vizitě. Primář je malý pán, říkal. Budu předán jako štafeta. Odhad opuštění nemocnice - konec týdne. Zatím nejsem konsolidovaný, abych všechna ta infa pobral. Běh na dlouhou trať.

    OdpovědětVymazat
  35. Venku je jinovatka, na stromech ale nejsou ty bílé vrstvy, jen takový poprašek. Ale zatím největší zima, -3°C.
    Nějak jsem nezaregistrovala, co se stalo čtvrtce, proč jí pomáhají lékaři? Jinak já nedarovala krev, omdlívala jsem při klasickém odběru, což beru jako svůj handicap, pohled na krev mě vždy položí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostala ze mě pásový opar, je u ní koulařka s partnerem a ve čt by měla střídat stráž bílá rukavice se spartanem. Chtěl bych proto domů.

      Vymazat
    2. Já vždy, když mně dělali krevní rozbor,tak řekli, že jsem chudokrevná a vyfasovala recept na Ferronat ,což mě z dárcovství vylučovalo

      Vymazat
  36. Dnes je hezká


    Žij v míru se sebou i se světem

    OdpovědětVymazat
  37. Volal mi teď starosta obce xxx... začal dlouze a mlel... já: zkrátím to, mou starostí je teď vyčurat se do bažanta”. To bylo rychle nashledanou.

    OdpovědětVymazat
  38. Ládiku,
    koukal jsem na toho Laca, co byl na vás vošklivej.
    Když jsem si to přečetl v kontextu jeho dalších vyjádření, myslím, že to byl nepříliš zdařilý černohumorný pokus o fór. Odpustil bych mu. Ostatně- mně se může kdykoliv stát něco podobného, a nejspíš i stává. Vnímání sarkasmu a ironie je strašně závislé na kontextu- a ten se průběžně mění každou minutu. Nemáme zpětnou vazbu, nejsme online...

    Co se týče smíšeného osazenstva Kydů, je tam přibližně tisíc lidí,(jen asi padesát je aktivních), z toho většina vás oceňuje, sto až dvěstě vám intenzivně fandí. Hrstička z nich se snaží vás odradit - ale ti by se po vašem odchodu stejně soustředili na jinou momentálně oslabenou oběť a postupně by zlikvidovaly celé Kydy a hledali další podobné fórum za účelem jeho likvidace. Jsou to často psychopatičtí (a)sociální nekrofilové. Píše o nich Erich Fromm.

    Je jasné, že člověk nemá pořád dostatek sil ani motivace se bránit, chytat rány a vymýšlet protiútoky. Ale stačí se stáhnout, nabrat za týden - dva nové síly a pak se vrátit... lepší jeden promyšlený dobře mířený úder za týden, než se vysilovat desítkami šťouchanců.

    Zásada je nevracet stejným hovadským stylem, který používá psychopat - on má v něm větší praxi a tudíž nemám šanci mu nějakou citelnou fláknout do ňufáku jeho stereotypním způsobem boje a primitivními vebálními zbraněmi.







    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudu to řešit, nechtěl jsem tam exhibovat, ale poklábosit.

      Vymazat
  39. Odvezli mojeho parkinsona na bělehrad (gastro). To je lví síla a nezdolnost! To jsem potřeboval zase v životě vidět a přál bych to každému.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      pokud mohu radit, snažte se teď nevracet domů ke čtvrtce.
      Jsem rád, že se u ní střídají vaši blízcí, ale pokud budou navíc ve stresu, protože budou mít poblíž dalšího vážného maroda, přispěje to k všebecnému podprahovému dusnu a po třech dnech v někom z vás přes všeobecné úsilí bouchnou saze - a ostatní to budou pocťovat jako necitelnost a krutý nevděk.

      Počkejte s návratem domů jak nejvíc to bude možné. A snažte se před návratem vydojit z bezplatné nemocniční péče maximum. Nebojte se ptát, nebojte se vypadat jako blbec.

      Nepodceňujte ani ten momentální úplněk, na který upozorńuje Tužka. Opravdu to bohužel funguje, a to i ve dne (a v noci před rozkolísanou gravitací rolety nezatáhnete). Vydržať!!

      Vymazat
  40. Jen pár slov - u nás zašito, uvidíme, co bude pouštět dren. Ale hlad má jak vlk, těší se, až jí dají polívku, dnes prý bude hustá + nudle s mákem. Vedle leží paní z lékárny, tak má i odborný dozor,...
    Vida, přestaly mne pálot ruce, je to dobrý :-))))))))))
    Řekla bych, že tato má dcerka v životě prožila už tolik, že .... přiznám se, jednou jsem utekla, ona vydržela, stála pevně nohama na zemi, kde by jiní skončili v rukách doktorů,...
    čtvrtka, žekla bych, je též velmi, velmi silná.... mnozí další zde též.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... máme “náš týden”, škola, doprava... snad se domluvili rodičové.

      Vymazat
    2. Nás čeká rozvážení kluků do školy a školky po neděli, kdy půjde jejich táta, po překonání covidu, do práce,... do toho mám sjednanou práci, zubaře (nikoliv u nás),... krůček za krůčkem (jak věčně píši) to snad půjde.
      Nesnáším ještě pořád den Mikuláše, ale pro děti je potřeba se usmívat, pořizovat ovoce i cukroví,...tak jsem to již všem nachystala a budu se uculovat, i kdybych si měla rukama koutky úst přidržovat nahoru,,...

      Vymazat
  41. Odešel domů náš vyrovnaný revírník 75 let, na jeho místo přiklusal v pyžamu ročník 52, tedy 68-terák. Zatím záda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a přeju Vám, abyste byl co nejdřív zdravý, fit a doma.
      Nechodím si sem radši ani číst, aby mě to nesvádělo k diskusím, takže až z mailu od Baby Jagy, který jsem si před chvílí přečetla, jsem se dozvěděla, že jste v nemocnici. Posílám Břehy mé duše
      https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

      Vymazat
    2. Pán bude těžký případ, je mu zle... krev z úst z ničeho nic.

      Vymazat
  42. 23. K čemu vede internet?
    Internet vede k možnosti:
    - rychlého předávání dat, informací a poznatků, ale i dezinformací, nesmyslů...
    - rychlé komunikace
    - rychlého dohledání a získání informací
    - závislosti (na sociálních sítích, hrách...)
    - změn mozku lidí užívajících ve velké míře počítače
    - ovládání lidí a snadné manipulaci
    - kyberútoků, kyberšikany
    - ke sledování lidí a shromažďování údajů o nich
    - dlouhodobého pobytu ve virtuálním světě (to může vést až k obdobě hikikomori)
    - odlidšťování - z lidí se stávají inteligentní ovladače komunikující přes internet, které mají snížený osobní kontakt s ostatními lidmi a snížené sociální dovednosti a empatii...
    Internet může být výborným pomocníkem, ale s narůstající závislostí na něm se stává velmi špatným pánem.
    Přibývá dětí (bohužel i dospělých), které si myslí, že je zbytečné se učit, když to lze vygůglovat. Jenže i s dobrými znalostními základy je mnohdy velmi těžké posoudit na internetu získané informace, navíc je jich tolik, že je nemožné všechny je zpracovat.

    https://www.tyden.cz/rubriky/relax/ostatni/fenomen-hikikomori-japonci-nevychazeji-cele-roky-z-domu_400603.html
    https://dvojka.rozhlas.cz/pocitace-maji-devastujici-vliv-na-mozek-a-inteligenci-deti-varuje-neurolog-7527170

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ve svým věku mít IQ 134, klidně 34 obětuji a drůbež oškubu i bez toho.

      Vymazat
  43. Červenají už?
    http://imgway.cz/s/17H9

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tahle taky patří k Vašim oblíbeným
      Szidi Tobias - Na hotelu v Olomouci (LIVE 2012)
      https://www.youtube.com/watch?v=6R5USQDC1aI

      Vymazat
    2. Ten bilirubin tam bude ,ale oproti minulé fotce břicha je to už mnohem lepší. Přes zimu se vykřešete.

      Vymazat
    3. No...
      Připadá mi, že stěna za nohama odrazem světla od nich nějak zežloutla.
      Podle mě by se žloutenka mohla neutralizovat transfuzemi modré krve (komplementární barva).
      Zkuste brnknout Schwarzenbergovi.

      Vymazat
    4. Karel má ale modrou moč, ne?

      Vymazat
    5. Karel - copak modrou, ale voňavou! To by Vám pak voněly nohy...

      Vymazat
  44. Zkouška 4
    nejdou přidávat příspěvky.

    OdpovědětVymazat
  45. Jo, po hodině a restartování dobrý.
    Ale zase jsem před odesláním neuložil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, každý prd píšu v poznámkách a pak to nakopíruju sem do okna. Na první šup projde 30%.

      Vymazat
    2. Text, který neprošel a zmizel, se dá obnovit - šipkou na vracení ("kliknutím se vrátíte zpět"). Nevím, jestli to uměl i starý počítač, Lenovo s novější výbavou to umí. Nemusím zálohovat.

      Vymazat
  46. Odpovědi
    1. Gaio, vy svůdkyně... Já takhle brzy nemůžu, to by nic nezbylo. Něco střihnu na poslední chvíli. Ale mám koupená dvě másla, tak něco bude.

      Vymazat
    2. To se musí rozležet.Linecké pracky ořechy a vanilkové rohlíčky potřebují aspoň 3 týdny

      Vymazat
  47. To bude masážní kremrole s kokosem a čočkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Váleček na nohy. Magnesium 400 + B komplex + C, flašky magnezky, mirinda, gumídci, Mg šumivý... Mikuláš přišel.

      Vymazat
    2. Jednou jsem pekla buchty a bratr mi tvrdil,že to jsou pancrfausty.

      Vymazat
    3. Tohle Mg http://imgway.cz http://imgway.cz/s/1XJ6/s/1XJ8

      Vymazat
    4. Hlavně, proboha, nepropadněte vitaminovému obžerství!

      Mlsejte teď tablety po čtvrtkách,rozprostřete dávkování.
      Játra teď jsou přetížená odbouráváním bilirubinu a dalších sajrajtů,
      jedou na doraz ve třísměnném provozu na stovky procent normálního výkonu.

      Běžná zájemná koordinace systémů organismu je rozhozená, řízení jako u šoféra po vypití půllitrovky rumu - od pangejtu k pangejtu.

      Dávkujte opatrně a postupně, tělo ještě dlouho bude překmitávat a reagovat zmateně.

      Masážní kremrole je fajn, moje čtvrtka používá něco podobného.

      (Jestli gumídci nemají nějakou kontraindikaci se mi nepodařilo vypátrat, zkuste se po půlnoci zeptat primáře.)

      Vymazat
    5. To jsem taky chtěla napsat,méně je více. A v čem jsou éčka vyhodit úplně. Ta moje praneteř to děckám vůbec nedávala,ty barevné Haribo,jen z Bio prodejny bez barev. Mirindu bych taky nebrala. Tak kopřivový nebo heřmánkový čaj

      Vymazat
  48. Tak a mám to.Nic jsem nespálila,nevím,jak to dělají v těch reklamách,že spali na uhel a z trouby se valí černý dým.

    OdpovědětVymazat
  49. Teď mě bodli do břicha. Prý proti embolii, musím do gůglu. Abych se nezdrcnul?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Vám dají i domů a budete si muset píchat sám. Mojí praneteři to pichali do břicha i když byla těhotná na udržování.To byl docela brutální zážitek,neb to břicho měla vycpané tím dítětem.

      Vymazat
    2. Člověče, je Vám jasné, že se nezdrcnete, hlavně abyste se neucpal, to by bylo blbé. Ucpání může být i takové to z východu z těla, ale v tomhle případu se o něj nejedná. Buďte rád, že jste, kde jste. A chvála bohu, že Vás nemá čtvrtka doma, si pamatuju první kolaps lišáka, bože, jak já byla vystresovaná, ani zavolat tu rychlou jsem nedokázala, až přišel syn. Já píšu o svém zážitku, jen abyste věděl, jak strašně stresující je pohled na milovanou osobu, když je totálně v ...

      Vymazat
    3. Jo, já se píchal do břicha každý den šest týdnů.
      Žádný problém, když si na to po týdnu zvyknete.
      Jen to chce udělat si systém a nepíchat se v krátkém intervalu poblíž místa, kde jste se bodl předtím.Pak to trochu bolí, zvláště když náhodou trefíte nějaké nervové zakončení. Ale žádný horor to není, měnil bych deset samoobslužných bodnutí do břicha za jednu návštěvu zubaře. Když si na to zvyknete, je to vpodstatě nuda.
      Jehly jsou tenké, jedná se o podkožní injekce. Člověka motivuje i vědomí, že na embolii se dá během pár minut úspěšně umřít.
      Nejspíš jsou ti lenoši v tom vašem špitále líní i vyplňovat úmrtní listy.

      Vymazat
    4. Můj táta (takto člen "mafie v bílých pláštích", tzn. lékař) na embolii zemřel.
      Tak se nebojte, a jděte (jehlou) do sebe!

      Hodně štěstí a brzy se uzdravte! Krtinec č.500 byste měl načít Vy! :o)

      Vymazat
  50. Teď jsme čistili Ervinovi kapák. Trochu si se svými kily poposedl a měl atb červené až k butylce. Tak co? Zvětšit h. Ale tyčku už ohnul, je krátká. Tak jsem mu vylez na postel (byl na boku lůžka, seděl) a zvedl butylku nahoru a držel, ať to projede dolů. Proplach se podařil. Ervin: kurva, kdyby ta pi.. přišla, tak máme průser.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo,aby z těch cucků nedostal embolku

      Vymazat
    2. Je v cajku, objednal nějakou chatu Savoj ve špindlu, hotelier mu tykal.

      Vymazat
    3. Savoy Westend,tam jsem jednou byla. Ale dávno,to mohl byt jiný Savoy.

      Vymazat
    4. No, Ládiku, tak zrovna tohle bych neriskoval a zavolal sestru.
      Ono to vypadá jednoduše, ale jde o to, aby se nějaký ten cucek nebo třeba jen vzduchová bublina nedostala do krevního oběhu. To bych příště fakt zvonil na sestru, mohlo by jít o hubu.

      Vymazat
    5. Sestry byly jen 2 a ve stresu, přijali tu exota co nadává, zítra budou propouštět víc pacošú - před špitálem je jich fronta jak u sconta. Stresssss.

      Vymazat
    6. To může trvat i několik hodin,než ten chceme dojde k srdci a něco tam ucpe.Čisté svědomí můžete mít až ráno

      Vymazat
    7. Ale ne.
      https://www.wikiskripta.eu/w/Embolie

      Vymazat
  51. To, co říká Gaia je pochopitelně blbina, až budu těhotný, klidně si budu píchat do břicha i kdybych čekal trojčata.
    Ale ono to pro nezasvěceného pozorovatele vypadá fakt blbě a člověk se alespoň může tvářit jako trpící hrdina. Nicméně jde o to, udělat si na břiše palcem a ukazovákem faldík, stisknout, aby stisk trochu bolel (to zablokuje vnímání mírné bolestivosti bodnutí).
    Jehlička nemá sebemenší šanci proniknout k některému břišnímu orgánu, i kdybyste byl sebevětší kopyto. Možná kdybyste byl těhotná mentální anorektička, ale ani pak bych nesázel na to, že dítě alespoň znechuceně řekne AU, vole!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste těhotný pochopitelně nikdy nebyl,jinak byste věděl,že kůže je tak napnutá,někdy se zevnitř dokonce potrhá a nadosmrti jsou strie,takže prsty žádný faldik udělat nejde,neb kůže je holt málo.Mně se dělalo zle,jen jsem na to koukala

      Vymazat
    2. Ale jo, já vím, gaio, dcera je původně porodní asistentka.
      takže se dohodněme, že až bude Ládik čekat ta trojčata, nejprve pro jistotu uděláme instruktážní videokonferenci.
      Mně se taky dělalo zle, když jsem se na to u druhých ve špitálu díval, ale sám u sebe jsem byluž třetí den v klidu.

      Vymazat
    3. To já jen aby se toho tak nebál.

      Vymazat
  52. Tak pán 68 je v poho, robil v čelbě na Dukli. Bydliště RPG byty Bakala a situace je jasná.

    OdpovědětVymazat
  53. Dvanáctky. Hodinu dolů, hodinu nahoru. Výbava 2x, pro zichr. Sloj při otřesu sedne ze 2m na 0,5m. Pásy plné, skipy letí do těžní věže.. 600 lidí v dole. Další šichta. Komu nepřišel střídač, zůstává dole. Zadřené ložisko na páse. Kouř. Metan. Signalizace, ofuky čidel vzduchem. Uhlí na druhou stranu - vytáhnout Darkovem. Mrtvý chlap na páse - který důl ho pošle nahoru?
    Sere se na zem, nezahazuje se, prach to zapadá sám. Nepotkaly se tunely - ne bokem, ale na výšku. Komory. Marná práce, lokomotiva neprojede..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak bych si nechala ujít ty dva trubadúry, nemožno :-)
      Jsem v polovině. I Fleming je místy dobrá, snaží se i hrát roli a skoro jí věřím.
      Čajkovského můžu poslouchat i se zavřenýma očima. Ostatně tahle chudá scéna není nic moc, mám radši tu romantičtější s výhledy do sadu. Ale sbory jsou vynikající.

      Vymazat
    2. Pardon, patřilo pod operní okénko :-)

      Vymazat
  54. Marie, dnes dávají Oněgina s Hvorostovským, vy sice nemáte ráda Reneé a já tam mám i další neoblíbence (Zaremba), ale Dmitrij je úžasný. A Vargas se na Lenského také dobře hodí...
    Viděly jsme to někdy v březnu, to už jsem skoro zapomněla.
    Napíšu si pánovi, kvůli Hvorostovskému, tak to sem případně dám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A marie, už tam je program až do 3. ledna!!!
      Tedy prakticky vše jsme viděly a slyšely, ale na něco se ráda podívám znovu.
      A je tam Weill- Vzestup a pád města Mahagonny - o tom jsem jen slyšela, bude to sice zase Brecht, syrový a surový, ale ujít si to nenechám.

      Vymazat
    2. Uvidím. Asi se taky podívám.
      Dobrou noc. Všem, kdo ještě nespí.

      Vymazat
    3. Ščastje bylo tak vazmožno, tak blizko... ach jo, to mě vždy dojme.

      Vymazat
  55. Serou na něj. Povoloval jsem mu bandáže na lýtkách, podkládal... nepřevazovali. Kur...!(3x). Jak elefantismus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, tak to v nemocnicích bylo vždy, personál stíhá, co stíhá - základní věci, základní ošetření, léky, čistou postel atd.
      Na pokoji pomáhá druhým ten, kdo je na tom alespoň trochu líp, v rámci svých možností. Co já jsem se nacourala v předklonu po operaci podát čaj nebo něco potřebného druhým pacientkám. A ony se zase postaraly o mne. To je nemocniční nepsané pravidlo.
      Ale převazovat druhé nemusíte, pán si má zazvonit na sestru, nedá se nic dělat.
      Jinak, vy i vaše čtvrtka se poctivě léta staráte o druhé, tak teď nechte rodinu, aby se zase postarala o vás a o čtvrtku.
      Pásový opar je bolestivé onemocnění, ale pokud se čtvrtce nevyrazil přes oko, tak je to spíš jen velká otrava, bolí to a svědí, ale dá se to přečkat.
      Vy jste si rozvrátil organismus, tak pěkně setrvejte v posteli, dokud se doktorům nepodaří zase vaše tělo přesměrovat do normálního stavu. Doléčovat se jistě budete doma, ale zatím asi máte pořádné výkyvy, a to byste doma nevyřešil.

      Vymazat
  56. 5hodin spánku, to je časovaná bomba zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se divím, že po té těžké práci v dole jste spal jen pět hodin ��

      Vymazat
    2. Štamprle léků na 1 šup!

      Ervin: na špatný kvit jsem ještě nenarazil.

      Vymazat
  57. Oplýváš talenty,proměňuje je ve zlato

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi má být proměňuj je..
      No jo, talent dnes budu rozvíjet u vnučky, konečně se po měsíci zase potkáme. Takže budeme tančit a zpívat a blbnout ;o)

      Vymazat
    2. Ano,je tam proměň. Měla bych si příspěvky po sobě číst.
      Hrát si s malými dětmi ,na to má talent většina ženských. Je to vrozené. Mimo psychopatek. Blesk je plný případů,kdy ženy dětem záměrně ubližují, nebo nechávají ubližovat.To mě vždy rozhodí a ani to nečtu.Stačí titulek.

      Vymazat
    3. Vykladači mouder po americku s těmi talenty zase nadělají! Jako by to byly jen talenty umělecké.
      Talent znamená v překladu také vlohy nebo schopnosti, a těch je!

      Vymazat
    4. Talent je stará jednotka hmotnosti, užívaná hlavně na Blízkém východě a v Řecku.
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Talent_(jednotka)

      Vymazat
  58. Cítím tep, je mi o hodně líp... mám i myšlenky dopředu.

    OdpovědětVymazat
  59. Navrh
    Ládiku, po návratu domů všechny zážitky sesumírujte a publikujte pod názvem Reportáže z postele. Úspěch zaručen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě poděkování: připomněl jste mi, co je v životě nejdůležitější: život.

      Vymazat
    2. Ať to prodá scénáristům. Ordinaci v růžové zahradě už pro nedostatek témat zrušili.

      Vymazat
    3. Pane ZM, také Vám děkuji, za vytrvalost v profesionalitě. Tenhle pobyt byla škola života. Našel jsem kamaráda, těžce postiženého, ale stokrát silnějšího, než já. Se lví silou v každé situaci a přitom s ohledy a pochopením pro všechno.

      Vymazat
  60. Tohle by měl problém strávit mladý krásný zdravý, nikoli pacoš


    Složení voda, fruktózo-glukózový sirup, oxid uhličitý, pomerančová šťáva z koncentrátu (4%), kyselina: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, aroma, sladidla: acesulfam K a sukralosa, stabilizátor: arabská guma, barviva: β-apo-8'-karotenal a karoteny.
    www.mirinda.cz › produkty
    MIRINDA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je povedená limonáda! Znám jednoho, co ve čtyřiceti vypadá na 55 a pije denně tak 2 litry coly. Marně jsme mu to s kolegyní vymlouvaly.

      Vymazat
  61. Vavřinec No.5, to poteče do 13h.

    OdpovědětVymazat
  62. Kapačku mi kdysi museli zpomalit, má hercna šla moc rychle. Ale to nebyl Vavřineček :-)

    OdpovědětVymazat
  63. 1x Spasitě naši duši, něco na mě lezlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co?? Šváb? Pavouk? Chmury? Viróza? Záchvat sebekritiky?

      Vymazat
    2. Když na vás ve špitále něco leze, okamžitě tomu přepočítejte nohy!

      Osm - byl to pavouk.
      Šest - komár, šváb, štěnice.
      Čtyři - potkan
      Dvě - sestřička nebo čtyřprocentní pacient.

      Vymazat
    3. Četli jste
      Svět podle Garpa? Jak přišla ta vykutálená sestřička z JIPky ktomu svému synovi ?

      Vymazat
  64. Tak končím s pečením cukroví,které nutno rozležet.Ještě 3 druhy udělám až po 15. A pak to může vypuknout a všechno sním

    OdpovědětVymazat
  65. Včera jsem teprve zadělala na tvrďáky, te´d je jdu upéct.

    OdpovědětVymazat
  66. “Méně sportu”.. říká mi sestřička, cyklistický typ. Moje dcera dopadla stejně, jako vy.
    Jenže to nebyl sport, ale relax po jiném druhu práce. Zatím s tím nejsem smířen, pokouším se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už víte, co Vám je?
      Pak ovšem člověk taky přemýšlí o příčinách, zda si stav nezavinil zčásti sám. Jako že s největší pravděpodobností zavinil, třeba dlouhodobými návyky.

      Vymazat
    2. Vím, co mi je. Jsem v prdeli.

      Vymazat
    3. Nikdy jsem nezavedl stereotyp, jen ve vztahu k práci. Příčinu znám a následky též.

      Vymazat
    4. Základní životní návyky se učíme od narození, bez nich bychom nepřežili. Ne všechny se naučíme dokonale, někdy se místo prospěšných návyků vytvoří zlozvyk.
      Nevím, proč melete o nějakém stereotypu.
      Dík za odpověď, už se na nic ptát nebudu.

      Vymazat
    5. Těch 6 vajec k snídani bývávalo moc.A toho moštu taky. A za všechno si může každý sám. To se neobviňujte, to má tak každý.

      Vymazat
    6. Paní Marie, prrrr. Vzorce chování bereme od rodičů, jiné nemáme (vulg. geny nevychčíš). Asi hovoříme o tom, co jsem zapříčinil vůlí. Porušil jsem pohybové stereotypy pozdě, začal jsem běhat v 55 letech. To by nevadilo, ale nezvládl jsem intenzitu, tělo na ni není stavěné. Rychlostní energie = m.v, polohová = m.dh. Mám nad 100kg - jakou energii musím vynaložit k výběhu sjezdovky v porovnání se 70kg? A brzda dolů? A věk - regenerace po výkonu? Věděl jsem, že jedu nad 100%, ale nečekal jsem takovou reakci tělesné schránky.

      Vymazat
    7. Z toho jsem taky vedle,jak může tělo reagovat. Ale jak jste byl na té Řece, to bylo fakt psí počasí. To jsem při prohlížení té fotky z vrcholku hned si pomyslela, že jste blázen. Po sedesatce člověk už nemůže dělat haura. Ale nechci moralizovat,já, vyznavačka karmy.

      Vymazat
  67. Postel čistá, převlečená
    hrazda seklá nahoře
    desinfekcí nalíčená
    čeká svého Záhoře.

    OdpovědětVymazat
  68. Moje mladší, poněkud egocentrická dcera (ta, která trvale žije v Norsku) tak jednou až třikrát za rok volá své sestře, třeba ve dvě v noci: Ségra, jsem v prdeli!

    Ne že by přeháněla. Jenom vždy potřebuje podrobný návod, jak se z prdele dostat.
    Ale když se jí to podaří, šklebí se každému, kdo se do prdele dostane jindy a jinak než ona a říká mu, že je slaboch.
    ---
    Pokuste se vybrečet, pořádně nechat téct slzy. Muži to dnes neumějí, ačkoli u starověkých válečníků to patřilo k dobrému tónu. nemusíte kvílet a štkát, jen nechat proudit slzy. v Americe pořádají za těžké prachy kurzy pláče pro muže. Pokud vám to teď naskočí samo, zapamatujte si, jak se to dělá a doma se pravidelně vybrečte na záchodě. Odplaví to spolehlivě stresové hormony, je to osvěžující. Dělával jsem to pravidelně, ale posledních deset let mi to nějak nejde. Asi stárnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slza v oku byla 13:34. Buďte pozornější.

      Vymazat
    2. Brečení to není, spíš nostalgie a zejména pocity při čtení o Parkinsonově nemoci.

      Vymazat
    3. Parkinsonem se nestresujte. To trvá i 20 let,než se na to umře.

      Vymazat