10 ledna, 2021

KRTINEC č.507

206 komentářů:

  1. Díky Zdeňkovi.
    Dnes jsem byla v Praze, v bytě po matce. se synem jsme tam likvidovali věci. Když jsem tam s ním, tak mám odhodlání kramárnu řešit, když jsem tam sama, vezmu první věc do ruky, vše na mě padne a končím.
    Tak jsem moc ráda, že se někam pohneme. Pracovali jsme v rouškách..
    Našli jsme poklady, sbírku mincí (mám to teď tady, vůbec mincím nerozumím...), funkční přenosný gramofon na kliku s krabicí desek; trumpetu a balalajku; odznaky z Krásnoj ploščadi (matka tam byla na zájezdu s ROH), tři starší elektrické klavíry (keyboardy, ale s pěti stupnicemi, otec celý život hrál na klavír); chemikálií tolik, že se divím, že někdy nevyhořeli nebo nevybuchli (to budeme likvidovat postupně). Odvezla jsem čtyři pytle ložního, prádla (nového) a ručníků, nastrkám to do kontejnerů Charity. Horší věci dá syn do kontejneru (třídil :-), tak má pytel papíru, pytel plastu atd.).
    Našel taky otcovy "deníčky", tam si psal, kde, kam, proč a s jakým výsledkem instaloval "zářiče". Ach jo, to mě vždy bolí srdce, vše jsme vyhodili, neschovám si o tom ani papír.
    Taková brilantní mysl v mládí a ve středním věku: hrál moc dobře na klavír, harmoniku, kytaru + zpíval; uměl výborně tři jazyky;, naučil se opravovat hodiny (desítkám známých je opravil); jezdil na kánoi, dělal výlety na kole až do pozdního věku; řídil motorku a auto; postavil chatu; za nasazení do výroby v továrně v Letňanech se vyučil zámečníkem a dělal na soustruhu; fotil a filmoval od mládí; šil si stany, pracovní ollečení, ušil si plachtu na keňu....
    Prostě všestranně nadaný, a on se na stará kolena vrhne na homeopatii, virgule a zářiče! Nebudu na to myslet, zapamatuji si otce v plné síle, na toto se vykašlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/suchy-jiri/koupil-jsem-si-knot-665251

      Vymazat
    2. Nechala bych mladé, ať to všechno vyhází. Ti tou nostalgií trpět nebudou

      Vymazat
    3. Však to taky děláme, nevím, co na tom není jasné.
      Píšu jen, že samotné mi to nešlo, protože mě tam vždy zkrušily vzpomínky... ale s dětmi mi to půjde snáz.
      Oni mě tam potřebují, abych jim řekla, co na co je a tak. Něco třebas prodají, má to nějakou cenu, otec měl plno foťáků, i staré deskové...
      A taky je správné, že se mě ptají jako dědičky :-), co a jak.

      Vymazat
    4. Přizvat k tomu mladé je nejlepší řešení. Tak ať to postupně a v klidu zvládnete!
      Na otce se nezlobte a nedivte se mu, byla to jiná doba, jiné možnosti, jiné zájmy, .. Můj táta byl taky činorodý, všechno chtěl vyzkoušet, naučit se to, na tom není nic špatného, i když s virgulí vás možná štval, ale co. Jemu by se zase nelíbila spousta věcí z dneška, možná.

      Vymazat
  2. Díky .. finišuju s kravínem a ono nová jamka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U známých byl ve vsi vepřín, po revoluci ho vlastníci přestavěli na dům, dlouhý, přízemní, má kolem dokola parcely vysokoou zeď, takže pokoje mají situované na dvůr uvnitř. Bydlí tam už dvacet let, tak asi problémy se sanytrem nemají...

      Vymazat
    2. Třeba mají jen se s tím nechlubí

      Vymazat
    3. Věřím, že pokud někam vstoupí Gaia, problémy se sanitrem mít začnou.
      ------------
      Když tady padly úvahy o duchu a hmotě:
      Mrkněte na článek o smyslech a paměti rostlin.

      (Před několika desítkami letvyšlo dokonce několik prací o tom, že rostliny vnímají a rozeznávají konkrétní lidi.)

      Jinak je ovšem prokázané, že rostliny komunikují mezi sebou vzájemně, "varují se" před býložravci.
      Až zase budete zaživa požírat mrkev, věnujte jí tichou vzpomínku.

      https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/slysi-vidi-pamatuji-si.a-co-dal-rostliny-z-pohledu-molekularniho-biologa

      Vymazat
    4. Já pěstuji jen kytky, které vydrží (tchynin jazyk, aloe atd) a vsadím se, že když vejdu do bytu v Praze, kytky mě poznají a říkají si, konečně je tady a dá nám po týdnu (deseti dnech) kapku vody - tak dělej, dělej... :-)

      Vymazat
  3. Dosud jsem netušil, že Václav Klaus st. je tak hloupý, jak to ukázal na demonstraci.
    Žeby už alz?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On byl blbý vždycky, akorát mu to lidi žrali

      Vymazat
    2. No ale proti Havlovi přece jen...

      Vymazat
    3. Kecálisti každý svým způsobem

      Vymazat
    4. Chce znovu kandidovat na presidenta..

      Vymazat
    5. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vaclav-klaus-prezidentske-volby-mladsi-starsi-ftv-prima-televize.A190106_104518_domaci_linv
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pozor-Vaclav-Klaus-muze-kandidovat-na-Hrad-Doktor-Macek-si-vsiml-tohoto-klicoveho-okamziku-619671

      Vymazat
    6. Ten druhý odkaz publikuje zastaralé neaktuální názory Romana Prymuly.

      Vymazat
    7. Vy revidujete i odkazy?
      Podle mne se Klaus zviditelňuje, protože chce znovu kandidovat na presidenta.
      Pokud máte jiný názor, doložte, že to tak není.

      Vymazat
    8. Stačí si všimnout data (ale i textu): 06.04.2020 15:45

      Vymazat
    9. Macek tam jako argument použil tehdejší odborný názor R. Prymuly:
      "„A tak nám Roman Prymula změnil názor. Škoda jen, že jej nezměnil v první vteřině propuknutí epidemie. Mohl tak ušetřit děsivý počet miliard a miliard. Teď, když jej dostihla tvrdá data, si už jen dělá alibi. A opět se plete. Zemřelých ke konečnému počtu lidí, kteří prodělali a prodělají Covid-19, nebudou 2–3 %, ale podstatně méně. A znovu opakuji, nebudou to mrtví ‚navíc‘,“ zdůraznil Macek....
      ...Nakonec si všiml toho, že exprezident Václav Klaus v jednom z rozhovorů podpořil ministryni financí za hnutí ANO Alenu Schillerovou. Z toho Macek odvodil, že by Klaus mohl kandidovat na prezidenta v příští přímé volbě a hnutí ANO by mu mohlo vyjít vstříc tím, že nepostaví protikandidáta."
      Prostě jde o tehdejší Mackovy názory,, které už tehdy byly off topic. Holt ne každý zubař umí vakcionologii.

      Vymazat
    10. Já si to prostě myslím a vy se namísto argumentů pro či proti točíte na JEDNOM z mých odkazů. Tak diskuse nevypadá, tedy končím.

      Vymazat
  4. To je zajímavé, kolik lidí bydlí v přestavěném kravíně. Známí Tužky i Aleny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsou to mí známí, ale známí známých ... a chodíme tam kolem nich na procházky, když jsem u nich na návštěvě. A je to vepřín! :-)

      Vymazat
    2. U nás kravíny zbourali, stromy pokáceli, školní statek pošel na úbytě. Hlavně že nechal svému zřizovateli asi 17 milonů na účtu. Jo panečku, když chybí klasický selský rozum, je to všecko k ničemu. Stačila jedna zmršená privatizace. Dodnes tam nic nestojí, snad kromě kamionů, které tam parkují. Bezdomovci zapálili jednu budovu ze dřeva, pak vybydlili ubytovnu, která tam vznikla, ale musela skončit kvůli dluhům na energiích. Teď to majitel dává za velké peníze dohromady, ale už jen kanceláře z původní kancelářské budovy budou :)

      Vymazat
  5. Trvale mě fascinuje, jak úporně 90% lidí zaměňuje hloupost (tj. nedostatek inteligence) za prohnanou manipulativní lhavost a oboje dohromady za "stupiditu" v koukolíkovském slova smyslu.
    Lhář a manipulátor, stejně jako jedinec trpící nadměrnou stupiditou
    (pozor, neutrální, nikoliv pejorativní pojem, jsme touto vlastností vybaveni všichni a je pravděpodobně v určité míře nezbytná pro duševní zdraví či socializaci),
    tedy nositelé zmíněných vlastnosí v míře větší než malé mohou být klidně nadprůměrně inteligentní či -bohužel- dokonce geniální!

    Kdo máte čas, přečtěte si překlad rozhovoru Františka koukolíka pro BBC (tu první část, která se nezmiňuje o C-J nemoci)

    Jinak je Koukolíkův Úvod do stupidologie doporučená četba na dlouhé covidové večery.
    http://www.bbc.co.uk/czech/interview/koukolik.htm


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je o vědě a pro vědce, já jsem jen blbá učitelka.
      S hloupými žáky se občas setkávám, s prohnaně manipulativními kolegy ne - ti ve školství nevydrželi, nebo jsou na vyšších místech.

      Vymazat
    2. Ona ta blbost při zpěvu tak nevynikne.

      Vymazat
  6. Tužka napíše,...četla jsem si,...něco opravdu připodotknu,...začnu od spoda,...

    Od pana Koukolíka jsem přečetla,...doufám, všechny knihy. Taky články v novinách,...ale, nejlepší je, když sám mluví,...bravurně formuluje myšlenky, má příjemnou intonaci,....je to vždycky přínosem, i když už některé věci znám,...

    Tak taky ke kravínům,...v našem širém kraji stojí množství kravínů, všechny přestavěné,...v jednom je občerstvovací stanice,...tak až klekne koronavir a otevřou ji,...udělám návštěvu s bedlivým průzkumem zdí, vně i uvnitř,....dnes se ale dá zamaskovat ledasco.

    Taky jsem si všimla v minulé Noře,...pane Zdenkub, díky za tuto, zas mohu vstoupit se svými přípodotky a čelit nějakému tomu ořezávání,....tak v minulé Noře,...pane Ládíku, to je má oblíbená bajka,...vím, že na Akt. bude ještě jednou, při nějakém politicém blogu. Taky jsem ji jednou napsala při písemném zápočtu,...hodila se k jakémusi rozboru o možnostech statistických výpočtů,...asák ten můj papír dvakrát přeložil, bajku odtrhl,...napsal zápočet a říkal, že ji dá panu profesorovi,...aby byl v obraze, co k němu příjde na zkoušku,....nevím, zda to bylo myšleno jako pochvala, nebo, řekněme, impertinence, s tímto jedincem jsme si moc nesedli, on provokoval, začal si,....no a po čase jsem to začala přehazovat zpět k němu, to se stává,...tak ta bajka mu měla naznačit, že mě chobotnice nepoučila,...a bude to fiftyfifty.

    Ještě k tomu Aktuálně,...v létě jsem četla v novinách článek o tomto portálu,...kdo to psal nevím, byla tam autorova zkratka, zda byl z Akt, nebo nějaký dopisovatel,...a tam bylo napsáno, že od té doby, co se musí diskutující přihlašovat tím jejich požadavkem, tak, že jsou diskuse lepší,...že mají i s blogery přes sedmset stálých přihlášených diskutérů,...z mého pohledu to není zas tak závratné číslo, když odečtu blogery,....nevím, nechodím tam, nejsem přihlášená, ani číst si nemohu,...ale přiznám, občas bych si alespoň pod některým blogem diskusi přečetla,...některé blogy jsou,...jak bych to napsala kulantně,....no, jsou jejich vizitka.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      Koukolík občas bývá k slyšení v sobotu od osmi hodin ráno v pořadu Meteor.(Starší díly jsou na webu)

      Taky ho obdivuji, jak dokáže přesně a srozumitelně a hlavně STRUČNĚ formulovat. Já jsem hrozně užvaněný,k jakžtakž konzumovatelnému tvaru se proškrtávám.

      Koukolíka jsem měl možnost, byť dost povrchně, osobně poznat.

      Je geniální (což je konstatování, nikoliv výraz obdivu).
      Hanbím se před Vámi, všechny knížky jsem od něj nečetl, i když většinu snad ano, mnohé vlastním.

      V současní chvíli čtu vánoční dárek od sestry - Robert Plomin: Kód života - Jak z nás DNA dělá to, kým jsme.
      Domnívám se, že autorova mnohaletá výzkumná práce byla příčinou, proč Koukolík upustil od své teorie deprivantství jako poruchy výhradně či převážně získané působením výchovy, resp. citové deprivace.

      Kód života by měl být povinnou četbou pro každého ředitele školy a psychoterapeuta.

      Co se týče učitelek (o ZŠ učitelích nemluvím, to je vymírající druh, pokud se nejedná o ředitele školy v larválním stádiu)
      - asi by se rozdělily na ty, které by uklidnila a naplnila odevzdaným fatalismem - a na ty, které by se dali na pití, vstoupily do kláštera či za pokladnu Lidlu či si hodili mašli.

      Nicméně pro silné povahy s OPRAVDOVÝM kritickým myšlením a schopností přeorat vlastní názory je to počteníčko. Doporučuji!











      Vymazat
    2. Ale měl bych varovat, že Plomin je (na rozdíl od Koukolíka) snad ještě užvaněnější než já. Já bych knihu seškrtal na polovinu.
      Ale po procezení její obsah rozhodně za přečtení a hlavně promyšlení důsledků stojí.

      Vymazat
    3. Jo, já si pamatuji, že jeden člověk dělal výzkum, jak dalece dítě ovlivňuje jeho výchova, a jak geny.
      Zkoumal po desetiletí vzorek rodin, které měly deset dětí. A celkem pravidelně jedno z těch deseti dětí bylo velice nadané a vyniklo, jedno bylo zkažené a vyrostlo tzv. pro kriminál, zbylých osm bylo průměrných.
      Tím jsem se vždy utěšovala, když jsem měla s dětmi výchovnou krizi :-)
      A nakonec v praxi stačí zavítat do rodiny Terezy Boučkové...
      Jak říká Ládik, geny neoščíš....

      Vymazat
    4. Slyšela jsem už několikrát, že určité frekvence vibrací mohou měnit strukturu DNA. Kdoví, čeho se v budoucnu dočkáme.

      Vymazat
    5. Fantazijní blábol.
      https://www.energiezivota.com/novinky/preprogramovani-dna-za-pomoci-frekvenci-a-vibraci/

      Vymazat
    6. Mám jiné informace, kterým věřím. Vy si nechte své.

      Vymazat
    7. Věřte si, čemu chcete, nijak netoužím šlapat na Vaše bábovičky.
      To nejsou ´moje´ informace, to je prostě věda. O té něco vím a nemusím se uchylovat k víře.
      Ostatně ty bláboly připouštějí, že nejsou vědecky potvrzeny.

      Vymazat
    8. Věřit vědě? To už radši tomu náboženství, to mívá trvalejší pravdy a méně se mýlí.

      Vymazat
    9. Marie, diskuse nemožná, protože "vždy má pravdu" :-)
      Jak je dnes v Plzni? Tady krásně, jdu po obědě na procháku...

      Vymazat
    10. Vědě se nevěří, věda se učí.
      Kdo nemůže.....

      Vymazat
  7. Tak jsem zjistila,že Božena Němcová měla do 4 let po svatbě 4 děti. A žádnou babičku. Tohle je hrdinství.

    OdpovědětVymazat
  8. Tužka napíše,...pro Jáchyma,..díky,...pane,...to pane si nedokážu odpustit,...tak, tak .. jsem pátrala v životopisu pana Koukolíka,...a zjistila jsem, že jsem všechno nečetla,...pokud při tom rychločtení seznamu jeho prací, jsem dokázala rozlišit knihy ad odborných článků v časopisech.

    Taky jsem se dozvěděla, že byl jako lékař tam u Vás,...znovu napíšu, obdivuji jeho formulace myšlenek, které jsou srozumitelné i tomu, kdo zrovna o mozku nemá vysokoškolské vzdělání.
    Je to ale náročná četba, věty do sebe zapadají, nelze použít rychlý způsob,....říkám tomu, ...že to musím dokonale žvýkat, abych to taky správně strávila.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dobře, dobře, PANÍ Tužko... :-)

      Každá komunita má svůj společenský bonton, ta internetová nepoužívá při oslovení nic jiného než nick.

      Protože navíc už léta autobiografická postava zvaná "Jáchym" osciluje mezi klaunem a řekněme filosofem-amatérem, zní mi (a věřím, že i Jáchymovi :-) oslovení "Pane Jáchyme" půvabně, leč poněkud starosvětsko-komicky.

      Jen Vás prosím o to, abyste shovívavě přehlédla, když Vás oslovím jen Tužko. Zvyk je železnokroužková košile.
      -----------
      Koukolík šéfoval zdejší okresní patologii.
      Pitval i mou matku, se kterou se ve špitální nemocnici léta potkával na obědě.
      Mě už bohužel pitvat nebude, což mě mrzí, rád bych se alespoň jednou ...dostal do rukou naprosto nezpochybnitelně schopného lékaře, jehož diagnóza je konečná a neprůstřelná.
      (...Původně jsem napsal "jednou v životě", z čehož je vidět, jak železná košile je onen zvyk)
      ---
      Já si vždy pouštím Koukolíkovy hutné a pregnantně formulované věty nejmíň třikrát.

      A protože mám mozek ohlodanější než Vy, ty části jeho odborných knih, které ještě poberu, mám hezky nechutně počmárané a oglosované.






      Vymazat
  9. A ten Celakovský 9 děcek plus děcko se švagrovou,to musela byt domácnost,ta jeho dobrá hodina jen zoufalé blouznění,ke stresování matek

    OdpovědětVymazat
  10. Nažrat a lehnout
    ani se nehnout
    to je ta meta,
    byť podemletá.

    Z cizího krev neteče
    kdo mi bůček upeče?
    Postel postav na knihu
    vem si zatím koblihu.

    Jak ten čas plyne...
    Už umřel Linné?
    Dyť jsou nové druhy!
    Je to každý druhý!

    OdpovědětVymazat
  11. Nebude to žádná sláva
    v Zemi krále Miroslava.
    Huby od ucha k uchu
    někdo ztráta čuchu...
    povídá se, povídá
    že zavlekli kovida
    i do země lípy.
    Vysychají pípy.
    Na lidi jde depka
    tiše klepe Pepka.

    OdpovědětVymazat
  12. Ládiku, mýlíte se s tímto:

    Strach je motorem všech náboženství. Platí to i pro ateisty. (VK dnes)

    Na strachu, ukřižovaných mrtvolách, pekelném zatracení a spáse shora staví ovládání lidí jen jedno náboženství, to nejkrutější. Např. buddhismus, pokud vím, má za cíl zbavovat lidi pocitů viny, strachu, úzkosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buddhismus učením o reinkarnaci zbavuje věřící strachu ze smrti.

      Vymazat
    2. Tak to dělá každé náboženství učením o ráji

      Vymazat
    3. ZB: Až se budu chtít dozvědět o buddhismu, rozhodně si nepůjdu pro informace k Vám. Jste hned se vším hotov, a ani nevíte, o čem mluvíte.

      Vymazat
    4. Ostrá. :)
      Ale off topic, něco o buddhismu vím. Přinejmenším to, co jsem uvedl.
      Jste zbytečně nervózní, z čeho?

      Vymazat
    5. Gaia:
      Všechna náboženství staví na faktu, že není vše reálné objeveno. A protože s objevy jsou zároveň objevovány další neobjevené oblasti, mají náboženství pořád na čem parazitovat.

      Vymazat
    6. E.O. Wilson říká,že náboženství staví na altruismu vnitřních skupin. Náboženství je podle nej vnitřní potřeba člověka. Nezávislá na bohatství technické vyspělosti vzdělanosti inteligenci.

      Vymazat
    7. Mrtvoly se neukřížovávaly. Obyčejně to byli živí lidi.

      Vymazat
    8. To je fakt, to mi ušlo. Přitom lumpové po pravici i po levici Krista ještě diskutovali.

      Vymazat
    9. Ládiku, a na co musíte koukat v kostele - jak zrovna ukřižovávají živého? Ne, na dávno ukřižovanou mrtvolu visící na kříži. A visí tam stále, nikdy ji nesundají.

      Vymazat
    10. Wiki
      Podle této neteistické koncepce původní buddhismus nejen že není teismem, ale není ani náboženstvím

      Vymazat
    11. Gaia:
      Na altruismu vnitřních skupin možná, ale na egoizmu skupin vnějších.

      Vymazat
    12. 39 Také jeden z ukřižovaných zločinců se Ježíšovi posmíval: „Co jsi za Mesiáše, když nepomůžeš sobě ani nám!“ 40 Ale ten druhý ho okřikl. „Ani ve chvíli smrti se nebojíš Boha? 41 My si to všechno zasloužíme, ale tenhle člověk určitě nespáchal nic špatného a trpí nevinně.“ 42 Pak se obrátil k Ježíšovi a řekl: „Pane, vzpomeň si na mne, až přijdeš do svého království.“ 43 Ježíš mu odpověděl: „Slibuji ti, dnes budeš se mnou v ráji.“
      Lukáš 23:39-43

      Vymazat
    13. To mě nenapadlo ,ale jak se něco institucionizuje ,tak se vždy původní myšlenka poškodí.

      Vymazat
  13. Tužka napíše,...pro paní Marii,...zkuste jeden pokus,...je na dlouho,...opakovala jsem ho několikrát, třeba i u Vás se budete moci přesvědčit, že jsou vztahy mezi pokrokem techniky a biologií někdy docela zajímavé,....

    K pokusu potřebujete africkou fialku,...tu původní, modrou, jednoduchý květ. Dejte ji do blízkosti televize,...tak do 30 centimetrů,..no, pěstujte, pečujte o ní,...a do roka a do dne uvidíte,...pokud teda přímo neuhyne,...to se pak svádí na špatné zacházení pěstitele.

    Neprozradím, co uvidíte.

    V době studia v Praze, jsme měli profesora, který se specializoval na vliv záření všeho druhu na živé organismy.
    Diskuse po přednáškách, které byly bouřlivé, on to měl rád, když bylo hodně zatracujících názorů, teda názorů, že technika biologickou strukturu v její základní genetické podstatě nemění,...

    Musela bych hledat a pátrat, zda jsem si nechala sešit s poznámkami z jeho přednášek,....pak by se dalo hledat dál,...to bych musela převrátit půlku jednoho sklepa,...to až se rozhodnu, že to rovnou vyhodím do přistaveného kontejneru,...obsah sklepa.

    Taky se k tomu chystám,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhle mi přišel mail,s formami,kde jednu kytku zalevali vodou z kohoutku a druhou prevařenou vodou v mikrovlnce,pochopitelně vystydlou. Ktera kytka nepřežila ,hadejte.

      Vymazat
    2. Paní Tužko, takhle jsem zničila už dvě květiny, větší než africká fialka, a nepomohlo, že to bylo blízko okna. Záření z Tv... do obýváku už živé květiny nedávám.
      Zažila jsem tolik důkazů frekvenčního působení zvuku na náladu a zdravotní stav i chování člověka, že mě není třeba přesvědčovat. Ovšem věda s tím má problém... Víc psát nebudu, je to pro zdejšího vědátora voda na jeho mlýn.

      Vymazat
    3. Těhotné by neměli ultrazvukovat,ale když už nakoupili ty přístroje a vyškolili doktory,tak se holt musí

      Vymazat
    4. Téma bylo o přeprogramování DNA vibracemi.

      Vymazat
    5. To je pravda,diskuse nám košatí

      Vymazat
    6. Když nelze proti vědě nic faktického namítnout, odpůrci napadnou oponenta pejorativním označením ´vědátor´. Příznačné.

      Vymazat
    7. Ale marie zas tak moc nekecá
      ona slyšela
      a vibrace mohou měnit strukturu,proč ne,když to třeba zavření,tak to denaturuje

      Vymazat
    8. Přeprogramovat není totéž, jako měnit strukturu. Nevím o nic o zpochybňování působení vibrací na DNA.

      Vymazat
    9. S přeprogramováním jste začal vy,marie píše o struktuře

      Vymazat
    10. Nikoliv, jenom jsem uvedl zdroj tvrzení marie. Byl jediný na různých stránkách.

      Vymazat
    11. marie o programování nic netvrdila

      Vymazat
    12. Přesně o změně struktury DNA vibracemi. Jediné tvrzení na toto téma bylo na několika web stránkách, kde se přímo psalo o přeprogramování, což je jeden druh změny DNA. Důležitá jsou klíčová slova DNA + vibrace.

      Vymazat
    13. Takže Google nikoli marie

      marie napsala jen Slyšela jsem už několikrát, že určité frekvence vibrací mohou měnit strukturu DNA. Kdoví, čeho se v budoucnu dočkáme.

      Vymazat
    14. Paní Tužko,
      technická:

      Jednalo se o televizi se starou (klasickou) vakuovou obrazovkou- nebo o současnou s LED displejem ?

      Nejde jen o typ samotného displeje a jeho vyzařování, spíš o vyzařování vysokonapěťových obvodů (plus parazitní ultrazvuk frekvence řádkového rozkladu(včetně vyšších harmonických) a jeho DLOUHODOBÉ (!)působení.)

      Vymazat
    15. Právě to bylo v tom zdroji, o čem marie slyšela.
      Už se mi nechce slovíčkařit.

      Vymazat
    16. Protože marii podsouváte něco,co neřekla a ani nemyslela,neb pochybuje o budoucnosti

      Vymazat
    17. Zabývá se tím skupina fyziků u nás, mám to z jejich přednášky. Totéž bylo řečeno na seminářích muzikoterapie, již před léty.

      Vymazat
    18. Nic takového nepodsouvám.
      Lžete.

      Vymazat
    19. Bez uvedení konkrétního zdroje není možná racionální diskuze.

      Vymazat
    20. A Koukolík,kterým to začalo,je racionální?
      A je Klaus blbý? Já mam jedny blbé brejle a v jejich inteligenci to začalo. ůvodem do stupidologie

      Vymazat
    21. Mele pořád dokola, rozbíječ diskusí, ach jo.

      Vymazat
    22. Melu stále dokola, a stejně nechápete. :))
      Gaio, zkuste se poučit, kdo je autista.
      Vy jste teda svatá trojice. :)))

      Vymazat
  14. Buddhismus je neteistické náboženství (tedy náboženství bez boha) neboli duchovně-filosofický systém založený převážně na učení muže jménem Siddhartha Gautama, běžně známého jako Buddha

    OdpovědětVymazat
  15. Kopie textu z PENBu (průkaz energetické náročnosti budovy) roubenky v Malenovicích, Beskydy:

    "Solární systém - pro instalaci 4 m2 solárních kolektorů
    pro přípravu teplé vody se předpokládá dodávka tepla
    6 GJ/rok. Při ceně cca 200 Kč/GJ z kusového dřeva a
    investici cca 60 000 Kč za solární systém je návratnost
    50 let. Vzhledem k předpokládané době životnosti 20
    let je investice návratná."

    Ještě že PENB nerazítkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle solárnictví je též druh náboženství

      Vymazat
    2. Průkaz PENB jsem opatřil pro prodávaný RD za 6500.-Kč. Firma sídlící na prestižní adrese v brněnském AZ toweru zapomněla uvést údaje o spotřebě energií na jeden rok, po reklamaci dělala mrtvého brouka. Když jsem posléze tel. pohrozil Státní energetickou inspekcí, poslali nový průkaz s komentářem, že výsledek je jenom o jeden stupeň příznivější. Beze slova omluvy.

      Vymazat
    3. Je to tahání peněz z lidí. Já penb dělal několik let za 500Kč, jako odpadní produkt z projektu topení; auditor nebo "specialista" na něj hodil razítko a měl vyděláno. Přitom výsledek nemá pro člověka žádný užitek (není tam ani tepelná ztráta), jen splnění administrativní povinnosti. Dnes už netisknu ani ten odpad, ať si užívají jiní.

      Vymazat
    4. Njn, byl jsem horlivě důsledný hňup.

      Vymazat
    5. Jo, tak se utahuje šroub, jednou uzákoní povinnou revizi kamen, pak zase energetický průkaz baráku... a občane, plať.

      Vymazat
  16. Jediný článek z pera Martina Fendrycha, pro který jsem všemi deseti:
    ...Jeden moment byl na demonstraci odporný - jak se na ní přiživil exprezident Václav Klaus. Kdyby byl premiér, taky by musel zavírat a zakazovat. Ví to dobře. Na Staroměstském náměstí však machruje bez roušky, hraje si na rebela, sbírá politické bodíky, českou krizi využije a zneužije: "Chceme sdělit naší vládě a říci to jasně a jednoznačně: Už toho bylo dost. Už bylo dost všech příkazů a zákazů, které zásadními způsoby poškozují naše životy."
    ...

    https://nazory.aktualne.cz/komentare/kdyby-covid-mluvil-protestujicim-by-dekoval-a-pro-klause-pla/r~6dd5dad6538411ebb408ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=default&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne

    OdpovědětVymazat
  17. Klaus má své cíle, možná je už proočkovaný, tak si nemusí dělat hlavu...
    A to, že chce kandidovat na presidenta, si nemyslím jen já
    https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763702

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také, zvýšil jsem karmu článku.

      Vymazat
    2. To by Zemanovi zase dal,kdyby ho po něm zvolili Jsou stejně stáří a Zemaan na LDN a on na hrad

      Vymazat
    3. Klausové žijí ve svém ohraničeném světě a parazitují na různých kverulantech. Pochybuji, že by v normálních volbách významně uspěli.

      Vymazat
    4. Pokud budou kandidovat tito ze seznamu https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Seznam_z%C3%A1jemc%C5%AF_o_kandidaturu_ve_volb%C4%9B_prezidenta_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky_2023

      mohlo by mu to i dopadnout

      Vymazat
    5. President Zeman jistě nepůjde do LDN, to zase vás, Gaio, vaše drsná fantazie zanesla někam daleko.
      Dožije v Lánech, proto si tam staví domek. Havel take neumřel v ústavu.
      Lidé Klause nezvolí, na to už se zde proflákl dostatečně. Ale odvede hlasy Hilšerovi, Fischerovi, Švejnarovi, Pavlovi - a to se počítá!

      Vymazat
  18. Pro Jáchyma dávám část diskuse, ve které pan Dušan Neumann, co občas v TV či rozhlasu komentuje dění v USA a stojí na republikánské straně, zveřejnil mailovou korespondenci redaktora ČRo a hysto/erika Lukeše - jde o příspěvek č. 636, abyste se nemusel prohrabávat celou stránkou.
    https://sumavak.blokuje.cz/neco-konci-neco-zacina/comment-page-13#comments

    Píšu vám to jako reakci na váš trefný, ale smutný příspěvek u Vidláka ohledně pehecích a dalších nositelů té jediné pravdy. Tam to dávat nechci už vůbec, chodí tam moc škodilů...

    OdpovědětVymazat
  19. Kašlu na racionální diskuze, budu zítra nebo koncem týdne, mějte se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, diskutujte se mnou, kašlete na "všechno ví, všechno znám, mám vždy pravdu a vás rozdrtím".
      Dnes opakují Trubadúra s Alvarezem, tak se večer zase podívám. Tady je krásně, kamna hřejí, hycint ještě kvete, vánoční hvězda se červená, dobře, že jsem si ji koupila v květinářství a ne ve velkoprodejně.
      Musím dnes načerpat ze sluníčka sílu, začnu tu přebírat poklady po rodičích...
      Ale mám dobrý nápad! Protože otec fotil už od konce války, máme zachycenou celou historii přestaveb a dostaveb chaty od boudičky na nářadí do dneška, kdy je to vlastně patrový barák.
      Tady je první fotka:
      https://i.postimg.cc/BvhVmCYQ/prvni-chata.jpg
      Mimochodem pumpa tam je stále a stůl vydržel 60 let, rozřezal ho až syn nedávno.

      Vymazat
    2. To jste dobří,z tohohle patrový baráček

      Vymazat
    3. Aleno, už jste odstranila kuří oka všem zakaznicim?

      Vymazat
    4. Gaio, však to trvalo 70 let! :-)
      Ale je fajn, že je vše zdokumentované.
      Praštila jsem ve tři s nákupem a rychle šla na procházku, podle vody až do vedlejší obce. Nikde nikdo, hlavně nejel žádný cyklista, jinak jich tam jsou desítky. Mně nevadí ti, co jedou proti mně, ale vadí mi ti za mnou, jedou tiše a najednou se zezadu kolem člověka přeřítí...
      Bylo slunečně, ostrý vzduch, ale na západě mocné červánky, zítra asi bude změna počasí.
      Teď jsem šla pro uhlí a dříví a po dlouhé době mi zalezlo za nehty - ten palčivý pocit už jsem neměla dlouho. pamatuji si, jak mi zalézalo za nehty, když jsem v dětství chodila bruslit... v poslední době snad byly teplé zimy a taky v pohodlí města se to člověku nestane.

      Vymazat
  20. Pokovidové komplikace: https://ceskoaktualne.cz/2021/01/zpravy-z-domova/51335/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravdivá racionální slova z hlavy vědkyně.
      Bohužel podobných racionálních úvah je méně, než by bylo třeba.

      Vymazat
  21. Trocha inspirace na jaro: https://www.youtube.com/watch?v=hxcDW4z_SFE

    OdpovědětVymazat
  22. Na temy, ktore sa preberali v poslednej dobe tuto v nore dava mnoho moznosti na premyslanie (i o synovi, otcovi, zene, manzelke, snoch, chorobach, tuzbach...) toto:

    https://biblia.sk/citanie/bot/sir/42

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Davam iny link, pretoze predosly je len jedna kapitola z knihy. V nasledujucom linku je mozno citat vsetko, tak som to povodne chcel dat.

      https://www.mojabiblia.sk/svatepismo/70/kniha-sirachovcova-kapitola-1/katolicky-preklad/

      Vymazat
    2. http://www.biblenet.cz/b/Sir/1

      Vymazat
  23. http://imgway.cz/v/199T.jpg
    http://imgway.cz/v/J91.jp

    Ládik:
    Už je velikost v pořádku?

    OdpovědětVymazat
  24. Oprava, druhý má být
    http://imgway.cz/v/J92.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád to vidím na 4:3,... 16:9 je placatější, jako mobil, třeba tento se zásobou dřeva pod barákem: http://imgway.cz/s/J93

      Vymazat
    2. Podle OMW + cedule --- http://imgway.cz/s/J95

      Vymazat
    3. Na Olympusu není nastavení formátů v menu (jsou tam 3 obrazovky za sebou), ale přímo na LCD, aby se to mohlo měnit rovnou při vybírání záběru. Kodak to nebude mít taky moc schované...

      Vymazat
    4. Takhle http://imgway.cz/s/J96

      Vymazat
    5. Já to mám jinak.
      Přes sto stránek těžko stravitelného textu, naštěstí digitálně, jdu na to.

      Vymazat
    6. Já hrozně nerada čtu návody a většinou mi přístrojky ani nechtějí dělat,co se v návodu píše.

      Vymazat
    7. Tady se to dobře roluje
      https://www.kodakpixpro.cz/download/manual/products_CZ_SK/az422-manual-cz-sk.pdf

      Je možné, že formáty tam nejsou.. ikony na displeji takovou volbu nemají.

      Vymazat
    8. Umím to nastavit, jenomže po vypnutí a znovu zapnutí se údaj změní. Nevím, jak to zvolené nastavení udržet.

      Vymazat
    9. Zkusit... nastavit, vyfotit a pak vypnout, bude v tom jenom blbina.

      Vymazat
    10. A co toto?
      https://imgway.cz/v/J9d.jpg

      Vymazat
    11. Myslím, že to je ono, před každým focením nastavit, implicitně tam je největší.

      Vymazat
    12. Mám už v Datartu spojovací kabel HDMI, zítra se zastavím. :)

      Vymazat
  25. To je prima, když venku fučí a tady je teploučko, v kamnech praská... jsem ráda, že jsem zůstala na chatě.
    Dnes jsem si koupila obědy, jednak vepřo-knedlo-zelo, a pak španělský ptáček s rýží. Rozdělím je a zmrazím, budu mít čtyři obědy (v jídelně dávají porce pro chlapy). Nakoupila jsem taky dost chleba a tak, protože nevím, zda v příštích dnech s autem vyjedu... Uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si užívejte teplíčko a klidný večer. Já jsem pekla vánoční cukroví, jak jsem psala, abych je taky ochutnala. Tentokrát z poloviny hladké a poloviny špaldové mouky, mám tu 3 másla, tak jsem aspoň jedno sdělala (na půl kg mouky). Dopadlo to dobře, voní a chutná, jak má, malinko jinak z té špaldy, ale mně je to příjemné.
      Vykrajovala jsem rádýlkem, mám nějaké šmaťchavé, padá k jedné straně, tak jsem vzala proužek papíru - ale nakonec jsem jela bez proužku, podle oka, šlo to krásně a hned hotovo. Zítra budu slepovat a těším se na druhé Vánoce.
      Pozdravuji Gaiu a ženy, psát do Nory mě neláká - s tím oranžovým bubákem to není ono. Na operu se podívám. Dobrou noc.

      Vymazat
    2. Věřím, plácat páté přes deváté někomu vyhovuje víc, hlavně ženám. :)

      Vymazat
    3. Trhněte si, robote racionální.

      Vymazat
    4. S váma by si člověk nepokecal,hodil byste klíčová slova do googlu a tvrdil,že lidi řekli co neřekli.

      Vymazat
    5. "Oranžový bubák"! :-)
      Mně trochu v listopadu vrtalo hlavou, proč tehdy anonymní jedinec, co se rozhádal prakticky s každým vyjma Ládika a BJ, pořád volá, že on chodil do Nory od počátku, a že on má přece právo to tu kritizovat a hodnotit atd...
      Teprve, když si zase přiznal nick, tak jsem si vzpomněla. Kolikrát ten člověk odtud odešel, když už to s ním nebylo k vydržení, urážel, hádal se, napadal druhé, prásknul dveřmi a... zas tu byl.
      Naprosto splachovací, sebestředný, neempatický.... Pořád ve střehu, hned startuje, uráží druhé, nedokáže diskutovat k tématu, ale namísto toho se chytá detailů a drobných chyb, na kterých se pak točí dokola, až rozbije jakokoliv smysluplnou diskusi. Ježiš, to je otrava!
      Ještě že tu jsou dámy, Ládik a Jáchym.

      Vymazat
    6. On tu vystupoval jako "amat", Kopíček, aj. S nikým se nikdy nesnesl, všechny chtěl jen poučovat a "zvědečťovat", ponižoval a urážel kdekoho, vzpomínám si na několik extempore s Tužkou. Pak se ptal Anny, jestli tu má zůstat, a i ona mu řekla, že rozvrací Noru a že sem nemá přispívat, když tu všechny jen záměrně nasírá.
      Teď se vetřel během nemoci Ládikovi a omotal si ho kolem prstu, tím mu narostlo sebevědomí a je ještě hnusnější a arogantnější.
      Myslela jsem si to, že i Liška je z něj otrávená, a taky že jo. Nevím, jestli sem budu dál psát - nejraději bych odešla jinam, on jen útočí a uráží, kdy a jak se dá. Ve jménu jakési racionality našich zdejších komentářů - ale chodí sem snad někdo z Krtků pro vědeckou správnost svých komentářů a odborně diskutovat? To ani náhodou!!!
      Tady bylo přátelské klima pro popovídání o čemkoli, vážně i hodně s humorem. Teď je to pryč, roztahuje se tu bubák a značkuje každý náš komentář nevhodnými kecy.

      Vymazat
    7. Nemá rád ženské

      Vymazat
    8. A ještě si dovoluje určovat, o čem se tu máme bavit.
      Ale Marie, s kým bych si popovídala o opeře, kdybyste sem nechodila vy?
      Tedy kromě Vltavy, tam je Děd vševěd "pevný v kramflecích", dokonce nás tu zkoušel, pamatujete? :-)

      Vymazat
    9. Vy jste nejen ukecané ženské, ale zlovolné a prolhané. Z toho, co jste teď natrousily, je pravda snad desetina, a to ještě přeháním.
      Kdybych sem nechodil už delší dobu, ani bych neuvěřil, že takové jedubaby se někde mohou sčuchnout.

      Vymazat
    10. Poděkujte, že jste se dozvěděl, jak vás mají ostatní rádi! Právě tak, jako vy je.
      A o tom to je - ne o racionální diskuzi podle Koukolíka.

      Vymazat
    11. Ovšem největší lež je ta od marie:
      " Pak se ptal Anny, jestli tu má zůstat, a i ona mu řekla, že rozvrací Noru a že sem nemá přispívat, když tu všechny jen záměrně nasírá."
      Už se ani nedivím, že se nestydíte, paní učitelko, není to tak dávno, kdy jste žvanila něco o tom, že prý mě jakási ženská nechce. :)
      Inu drbny.

      Vymazat
    12. Jací ostatní? Vaše partička prolhaných drben?

      Vymazat
    13. Už jenom pro pořádek vypíchnu další konkrétní lež, tentokrát od Aleny: "...dokonce nás tu zkoušel, pamatujete?"
      Božebože, nečíst tyto výkřiky, nevěřil bych, že je někdo může vyprodukovat.

      Vymazat
    14. Toto však považuji za nejhnusnější, co kdo kdy sem napsal:
      "Teď se vetřel během nemoci Ládikovi a omotal si ho kolem prstu,..."
      Bez komentáře.

      Vymazat
    15. Vše je pravda, vy lžete, ani si nepamatujete, co sem píšete.
      Gaie jste se nabízel několikrát, (cesta kolem světa, to byla psina...:-)), ze Smetanovy Vltavy jste mě a Marii zkoušel loni na jaře, ale kvůli vám to dohledávat nebudu. To jste soptil, že si každý den píšeme o opeře.
      Když nemáte žádný argument, tak druhé urážíte. Jste naprosto splachovací, lidé vám píší, že je odrazujete od toho, aby sem chodili, a vy napíšete, že sem proto budete chodit co nejvíc.
      K tomu není co dodat.
      Ubohá existence. Zoufalec.

      Vymazat
    16. Co k Vašim lžím dodat? Jenom snad to, že jste lhářka patologická a měla byste se léčit, pokud se už tak neděje.
      "Gaie jste se nabízel několikrát, (cesta kolem světa, to byla psina...:-)
      ze Smetanovy Vltavy jste mě a Marii zkoušel loni na jaře;
      To jste soptil, že si každý den píšeme o opeře"
      To všechno jsou výplody Vašeho chorého mozku, to zdravý člověk nevymyslí.
      Samozřejmě by bylo lepší, kdyby sem lhářky Vašeho typu nechodily, to se však bohužel nestane a tak někdo musí těm vašim pomluvám, drbům, lžím a nadávkám čelit.
      Takže si dobře zapamatujte, já to zvládnu.

      Vymazat
    17. Tak jsem si zadala klíčové slovo "Vltav" a projela Krtince od jara:
      Krtinec č. 482:
      Anonymní07 října, 2020 19:13
      Alenko, od které části Smetanovy Vltavy přechází leitmotiv z c moll do C dur?

      Anonymní07 října, 2020 22:09
      Alenko, jak je to s tou Smetanovou Vltavou? Lehčí otázku neznám. Vy však spíš víte, zda první housle v ČF hraje lesbička, když nástroj zní tak dolce. :)
      ----
      A vy se teď jistě začnete ohánět tím, že to přece nebylo na jaře, ale na podzim, ne?

      Vymazat
    18. Reakce na Vaši nenávistnou frustraci.

      "Jen sedí v Domově důchodců, plný žluči a zloby, a otravuje neznámé lidi na netu."

      Vymazat
    19. Pěkný pokus, ale o tom není řeč, že.
      Vy prostě lžete, teď jsem vám dokázala, že jste nás "zkoušel" z Vltavy.
      Není co dodat.

      Vymazat
    20. Nezkoušel, nýbrž "zkoušel", jak jste správně napsala teď i Vy.

      Vymazat
    21. Všechna ta nenávist především vás dvou vychází ze zlosti nad vlastní faktickou nedostatečností plnohodnotné diskuze, pokud jde o fakta. Vy osobně z neznalosti a subjektivní zaujatosti plodite nesmysly, jako ten o Antifě při útoku na Kapitol.
      Nikdy jsem zde neviděl jediný Váš příspěvek, který by svědčil o exaktní znalosti faktů v kterémkoliv oboru. I marie přiznala, že o Antifě nic neví a že jí šlo o napadnuti mě.
      A takové diskuze jsou s ženami motivovanými emocemi. Chci takovému klabosení čelit, i když se nevyhnu nadávkám a osočování. Když bylo třeba někomu pomoci, nebyla schopná ani jedna z vás.
      Teď jste to Vy, kdo propásl příležitost mlčet.

      Vymazat
    22. DĚKUJI ZA CENNÉ RADY, VYNASNAŽÍM SE VÁM VYHOVĚT.

      Vymazat
  26. Ani mně, Marie, mám to stejně. Taky dobrou přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě, měla jsem jiný příspěvek, kam mně patřilo, ale zrušila jsem text. Takže ani mě nebaví sem psát, nakouknu občas, vidím obsazeno, tak jdu pryč.

      Vymazat
    2. Představte si, Liško, že jsem šla minulý týden na hrob manželovi, na Nový rok jsem tam nebyla, tak jsem mu chtěla rozsvíti svíčku a trochu zase sklidit kolem - a on mu někdo ukradl vánoční věnec.
      Ach jo. Byl tam jiný, co tam daly děti. Co dodat?
      Zapálila jsem dvě dlouho hořící svíčky a... najednou koukám a dole, u kontejneru na hřbitovní odpad stojí bezdomovec a ženská, ta drží igelitový pytlík a on probírá v kontejneru svíčky a zbylý vosk vyloupává a háže jí do pytlíku. Tak jsem čekala, dokud neodejdou, jestli jsem mužovi svíčky zachránila, nevím, mizí tam pořád.
      To jsou pražské hřbitovy.

      Vymazat
    3. Budu se snažit, aby zde bylo obsazeno co nejvíc.

      Vymazat
  27. Tužka napíše,...ááále, milé návštěvnice Nory,... nic nevzdávejte, zítra se zastavte a pište, co je u vás nového,....dělejte, že se vás to netýká,... musela bych se vrátit v Norách a najít, jak jsem byla za své příspěvky ohodnocena, nebudete věřit, mně se chce vždycky smát,...jo, občas se ozvu,...ale jen tehdy, když mám čas sedět u klávesnice déle,...a taky provokovat,...to mne taky někdy baví,...

    Když tady zůstanu osamocená,...paní Gaia to snad nevzdá,...tak budeme jen dva terče,...no to si užijeme.

    Měla bych vybrat nějaký další svůj sen a počkat si na ohodnocení,....nebo některý zážitek,...který taky je tak nepravděpodobný,....ale stal se. Taky jich mám několik.

    Ještě musím napsat pro Jáchyma,...předpokládám samolibě,...pane, že to čtete. Tak ten televizní přijímač, který mi dělal pokusy postupně se třemi rostlinami,...tak to byl Diadém, vyrobený v Tesle Rožnov,...jeden z prvních Diadémů, dávno tomu,...sbírám a nechávám si účtenky od větších nákupů, pro zajímavost, kolik, co, kdy, stálo. Cena 15 995 korun, datum není, kvůli záruce, měla jsem si přijít to potvrdit po uvedení do provozu, což jsem neudělala. Už ho roky nemám,...velký a těžký krám to byl.

    Kdyby nedělali tu modernizaci vysílání, tak ho ještě mám,...Mám totiž zásadu,...co se osvědčilo a funguje, nevyměňuji,...naco, že to není moderní,...to mne netrápí,...u mne se najde mnoho starších věcí v domácnosti,...včetně mne,...a fungují, já taky,...prozatím,...uvidíme zítra, byla jsem ve virovišti, musela jsem do drogerie a na poštu,...uvidíme, jak jsem se utkala s koronaviry.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dámy se určitě vrátí, až jim vyšumí komplexy. :)

      Vymazat
    2. No bodejť že to, paní, čtu! :-))
      Vás vždycky!

      Myslel jsem si to, že šlo o starý přístroj s klasickou obrazovkou a vysokonapěťovým transformátorem (tisíce voltů), který do okolí "trousil" docela pěkný vysokofrekvenční elektrosmog a jeho obrazovka taky nebyla zcela neškodná.

      Nehleděna to, že pištěl jako sviňa, což většina - ani mladých- lidí naštěstí neslyšela, já bohužel ano, při chůzi po ulici jsem slyšel i přes zavřená okna, kde mají puštěnou televizi...ještě na vejšce jsem byl jediný, kdo slyšel do 25 kHz, jinak většina nechytala ani 16kHz.

      Dneska pochopitelně ani ťuk.
      -----
      Co se týče starých televizí - tak to bych si už dnes nezvykl, Rozlišení obrazovky je nesrovnatelně menší proti dnešním TV i noťasům (já sice mám velkou televizi, ale zvykl jsem si dívat se stereoskopickou hlavovou lupou na displej ze vzdálenosti cca 40 cm na videa a TV pořady na noťasu, mám pocit reality.

      No a ještě něco - stará televize žrala kolem 100W, můj noťas PĚT A PŮL WATTU... a nezáří zdaleka tak škodlivě.
      ----

      Já byl dnes také ve virovišti, hlavně v lékárně a pro banány, můj exotický chléb vezdejší (a nejlevnější zdravá potravina s výjimkou ovesných vloček).

      Vymazat
  28. á, koukám, je tu živo,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic zvlastne. To len nase zdejsi zdejsi (v podstate dve, ostatne sa aspon snazia byt nad vecou) damy, nestacili znizit teplotu, aby ich papinak navybuchol.

      Co by som mal tak pisat ja, na ich "mile" okamzite reakcie, nech napisem hocico. Ak napisem nieco ako reakciu p. Alene, tak sa ihned ozve Marie, s ktorou som o nicom nediskutoval. A ked napisem v diskusii nieco p. Marii, okamzite skoci p. Alena.

      No, ale odfukli si, paru vypustili, takze mozno na cas to bude zasa OK.

      Aj ked, mozno si este ulavia na mne:-)))

      Vymazat
    2. A vám, Jaho, do toho není nic.
      Kdybyste byl trochu chytrý, tak mlčíte a píšete o jiných věcech, třebas o Bibli...
      Ale vám to nedá a dráždíte hada bosou nohou.

      Vymazat
    3. A to, ako sa davno vie, na p. Matyasa mam podobny nazor (vsade bol, vsetko vie...a hlavne vedecky! a kazdeho ma ihned zaskatulkovaneho), takze to nepisem kvoli nemu, ale kvoli tomu, ze tie ich reakcie su smiesne a boli by aj im, keby sa pozreli najprv na seba:-))).

      Vymazat
    4. Ak ste ten had Vy s p. Marii, tak potom fajn:-)))

      P. S. Ja a este k tomu aspon trochu chytry? To by ste mali o mne velmi vysoku mienku:-)))

      Vymazat
    5. Propásl jste příležitost mlčet.

      Vymazat
    6. Aleno, doporučuji, vymyslete si něco vlastního a neopisujte.

      Vymazat
    7. Použila jsem odpověď, kterou dal president Chirac v roce 2003 kandidátským zemím. Ano, opsala jsem to od něj, kdyby byl ještě živ, tak se mu za to omluvím. :-)
      https://www.e15.cz/zahranicni/sarmantni-chameleon-chirac-francie-se-louci-s-byvalym-prezidentem-1362786

      Vymazat
  29. Já jenom čumím. Budíka na 5:30 (pro formu), jdu na krev, v 9:30 výsledky. Jsem zvědav.... necítím se nic moc.

    OdpovědětVymazat
  30. Každý jsme nějaký. Mě hádky nebaví, to je lepší samota. Když se nedá jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si v Datartu objednal stativ, odnesu si ho zítra i s tím kabelem.

      Vymazat
  31. Jáchyme, koukl jste se na ten odkaz, který jsem vám zde dnes dala?
    Reagovala jsem na váš příspěvek u Vidláka. Ta to dávat či dokonce kopírovat nechci, jde o maily druhých lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě,Aleno, přečetl jsem to hned, ještě jednou děkuji.

      Vymazat
  32. Tužka napíše,...mne nabádal můj nevlastní dědeček,....říkal, nenech si ubližovat, postav se jim, per se, braň se do posledního vydechnutí,...on byl takový,....

    Napíšu zážitek,....když jsem končila základní školu a rozdávaly se přihlášky, kdo kam chce jít,...dala mi třídní učitelka přihlášku do učení, měla jsem v pololetí jen dvě dvojky, čj a rj,...teda vyznamenání. Měla jsem v plánu střední školu, tak jsem o přestávce za ní šla, docela slušně a pokorně poprosila o přihlášku na střední školu. Odpověď byla,....nevstoupilas do pionýra, co já jsem za tebe, že nejseš pionýrka od ředitelství zkusila, tak teď tu přihlášku nedostaneš, kdyby sis klekla na kolena, /což by mne nikdy nenapadlo./

    Doma jsem předložila přihlášku do učení k podpisu, už jsem si jí vyplnila, s tím, že se budu učit jemnou mechaničkou v krajském městě.
    Tak to teda né,...prohlásil nevlastní dědeček,...oblékl hodobóžový oblek, vyvezl ze stodoly bryčku, zapřáhl, vzal si bič s nejdelším řemínkem, ten si bral málokdy...a jeli jsme do okresního města za třídní učitelkou. Celou cestu nemluvil, bylo vidět, že usilovně o něčem přemýšlí,...ve městě jsem ho navigovala, kde učitelka bydlí.

    U zavřené braňky u jejího domu udělal na konci biče několik uzlů a tím práskl několikrát na zavřené dveře,...učitelka vyšla,...aniž by pozdravil, tak jen konstatoval,...zítra našemu dítěti dáte přihlášku ke studiu,...a tím bičem několikrát prásknul po záhonu tulipánů a narcisů, co byly u cesty ke dveřím, měl mistrnou ránu, pokosil je do jednoho,....a ještě dodal, jak tu přihlášku nedostane, tak dopadnete hůř než ty kytky,....

    A zase nemluvil,...jen, když jsme společně vypřahali, tak znovu opakoval, ať to dopadne, jak dopadne, je nutné se bránit,...no uvidíme.../tuhle formulku měl v oblibě a já ji mám rovněž oblíbenou./

    Když jsem druhý den přišla do školy, měla jsem už na lavici přihlášku ke studiu,...nic víc se nedělo. Tahle učitelka mi velice znepříjemňovala školní docházku, měli jsme ji na přírodopis, tam mě nemohla uzemnit, tak mě pronásledovala jinak, při hodinách jsem se nesměla ani hnout, hned ječela, že vyrušuji, když jsem měla se spolužačkou službu, nic nebylo nikdy akorát,...ona kvúli tomu brečela, že nás pořád peskuje, já jsem ji nosila něco dobrého na svačinu, prostě měla smůlu že seděla se mnou.
    Taky jsem často seděla za sebemnenší přestupek v poslední lavici sama, a za tu lavici vždycky přinesla obrázek osla, a říkala, že je to oslovská lavice pro osly.

    Od té doby mám oslíky ráda, oslíka jsem si přála, jenže v té době se špatně sháněl. Můj nevlastní dědeček mi jel pro osla do jednoho cirkusu, inzerovali prodej, jenže, osel byl starý a nemocný a ještě za něj chtěly spoustu peněz.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, poucne. I ja som zazival nieco podobne az po vysoku. Ale veci som si riesil skor sam. Velmi som o tom doma nerozpraval, takze to neriesili. Az raz, v druhom rocniku vysokej, mal som uz vsetky skusky, okrem analytickej chemie, no a profesor mi akoze daval za 3, ale zaroven ma prehovaral, ze aby som prisiel este raz, ze skoda, ked ostatne znamky mam lepsie, aby ta 3 tam spatila. Ja som sa nechal prehovorit a...Dopadlo to otrasne. Bol som u neho asi 10 krat, vzdy ma nechal cakat, nikdy som nevedel, kedy ma zoberie na skusku, nebral podla poradia, koncili sme o polnoci a vzdy sa ma pytal, ci si myslim, ze by mi mohol dat aspon za 3. Nakoniec som skoncil na dekanskom termine, pribral si este jedneho a dvaja ma niekolko hodin obracali, aj ked som vsetky 4 otazky, co som si vytiahol, zodpovedal. Az som mal toho dost, vstal som a poziadal, nech mi da index, ze debila si moze robit z niekoho zo svojej rodiny a nie zo mna. No, nechcel ma i s druhym profesorom pustit a zacal taku trapnu debatu, ze co akoze ten druhy navrhuje, aku znamku a tak sa predomnou zabavali este asi pol hodiny. Nakoniec mi index dal a pri odchode mi povedal, aby som nabuduce neposielal otecka.

      No, to viete, co si potom odo mna otec vypocul. Oni sa s mamou trapili tym, ze sa na tu jednu skusku ucim cele prazdniny a nic, tak nic lepsie nevymysleli, len ze otec pojde za profesorom do Bratislavy a (asi?) sa ho pokusil ovplyvnit a poprosit aj s nejakou flasou, alebo podobne. A profesor sa, ako som sa dozvedel neskor urazil a mojho otca asi dost tvrdo vypoklonkoval...

      Takze raz mi chceli pomoct bez toho, aby sa so mnou rozpravali, aj tak to dopadlo nanic a len mi narobili problemy.

      Takze som sa nadalej spoliehal viacmenej len na seba.

      Vymazat
  33. Trochu zabavy na zaver. Zopar aforizmov z onych cias. Ak su platne i dnes, tak sa asi vela nezmenilo...

    Dufam, ze som to este nedaval, nerad sa opakujem:-):


    ---------------------------------------------------------

    Dobre, že sa ľudom nesplnia všetky túžby – asi by sme vymreli.

    Osmy div sveta – nemal žiadne základy a stál na vrchole pyramídy.

    Ak robíme vietor, môže nás odfúknuť.

    Keď vravel o úspechu – bil sa do pŕs. Keď o neúspechu – bil do stola.

    Vyhrať znamená častokrát prehrať.

    Krivil sa mu charakter – aj keď sa vyťahoval.

    U niektorých aj labutia pieseň znie falošne.

    Nevedeli sa zhodnúť, čoho za svojej kariéry dosiahol viac – výstrelov, či výstrelkov.

    Mohol komár tušiť, že z neho urobíme somára?

    Nevedel v tom chodiť, začal v tom lietať.

    Mnohí si vykladajú slovo dospieť ako prísť k niečomu.

    Čudné, že mravnostná polícia nemala doteraz nič proti holej pravde.

    Už aj pravda stratila cudnosť – občas býva holá.

    OdpovědětVymazat
  34. Primář hemo shlídl moji hnátu a poslal na neuro.

    OdpovědětVymazat
  35. Práce pro Trumpa jako stigma. Nenajímejte jeho lidi, musí nést následky, vyzývá firmy americký Forbes

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/prace-pro-trumpa-jako-stigma-nenajimejte-jeho-lidi-musi-nest-nasledky-vyzyva-firmy-forbes.A210111_154733_ln_zahranici_lpik

    Chtělo se mi se zeptat, co na to T(t)leskač, ale vždyť je mi to úplně jedno ;o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze to tak jednoducho neskonci, ako si to "demokrati" predstavuju. Ludia maju pamat, i ked sa vsetky media snazia, aby sa na spravanie sa "demokratov" pocas 4 rokov Trumpa zabudlo.

      https://lnk.sk/cr67

      Celkom dobry aktualny prispevok byvaleho ministra vnutra, autora perfektnej knihy o plazivom postupe "demokracie" "Levy prichádzajú" (odporucam knihu precitat, vyborne analyzuje, ako je mozne, ze sme sa dostali tam, kde sme)

      Vymazat
    2. Pardon, ten Unknown je JAHA.

      Odklepol som zverejnit a nedal svoj nick.

      Vymazat
  36. Tužka napíše pro paní Alenu,....četla jsem si,...zabodovala jste,....mistr v kličkované, co mistr, velmistr,... a farizej čítankového vydání,....a taky,...cirkusový eskamotér s pravdou.

    Když jsem se rozhodla, že budu terčem,...tak ať to stojí zato.

    No uvidíme,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  37. Krev OK... cestou jsem usnul ve vaně v Bakalově bytě.

    OdpovědětVymazat
  38. Tužka napíše,....ve vaně bych spala jen tehdy, kdyby byla prázdná a vyložená něčím měkkým, třeba ovčí kůže,... jsou fajn.

    Přískokem vpřed, zapracujte,...opatrně, opatrně,....na dalších zlepšeních,....třeba jen pocitů,...vsugerovat si,...jetodobrý, jetodobrý, furtjetodobrý,....

    Už mě ten nouzový stav sejří, docela dost,

    Tužka.

    OdpovědětVymazat