15 července, 2015

KRTINEC č.13

218 komentářů:

  1. Třeba jsem první.

    OdpovědětVymazat
  2. Závěrečná řeč
    poslední křeč
    doktora ráta
    kandidáta
    na předsedu strany
    hrabal many
    kdyby léčil
    mnohý by mu vděčil
    dostane, co chtěl
    když tak čněl.

    OdpovědětVymazat
  3. Ládik!!!

    Gratulace k prvenství :-)
    Vaše povídání o botách... mi přišlo, jako kdybych slyšela mého muže. Muž však před pár roky (teď je mu 67) na doporučení lékaře (kvůli kloubům) přešel z běhu na kolo a chůzi.

    OdpovědětVymazat
  4. Baba Jaga

    Tak mám od mé mamky recept na cukroví "non plus ultra". Srovnala jsem to s receptem z odkazu, který jste sem včera dala - lišíme se pouze v polevě. Takže:

    Non plus ultra

    těsto:
    28 dkg hladké mouky
    28 dkg másla
    3 polévkové lžíce vanilkového cukru
    3 žloutky

    poleva: 2 bílky a 25 dkg moučkového cukru. Je třeba důkladně utřít.

    náplň: meruňková zavařenina

    Těsto zpracujeme, vyválíme na tenko, vykrájíme malé trojúhelníčky, poklademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme polevou a pečeme dorůžova. Vychladlé pomažeme meruňkovou zavařeninou a vždy dva spojíme.

    Mamka má na receptu ještě napsáno čím starší, tím lepší. Ale to nemůžu posoudit, u nás tohle cukroví vždy hned zmizelo.

    OdpovědětVymazat
  5. lištičko

    díky za hudební pozdrav, ale ten pěkný chlap je s violončelem.

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasná reakce na článek Dr. Honzáka od bilionového balíka :-))

    Balík Vesnický • před 31 minutami

    U nás na vsi už Lidová škola umění není.
    Nebyly na to peníze, bylo jich třeba například na nákup vodovodní sítě a následně na její prodej soukromé firmě. Náš tehdejší pan starosta tehdy řikal, že je to obzvláště pro nás všecky výhodné, taková transakce, že z toho budem mít hodně peněz.
    Potom, co si tak pamatuju, se ta budova Lidové školy zastavila formou záruky za privatizační projekt jednoho moc slušného pána z Prahy (tenkrát nás šecky v hospodě pozval a pohostil, i hudba hrála a tančilo se). Tuším že privatizoval zrouinka naše JZD, ale nejsme si jistý, protože z toho JZD sou neska spíše ruiny a nikdo o to nemá zájem, dokonce ani ten pán z Prahy navíc prý je to taky zastavené.
    No a tak ta Lidová škola umění se jednoho špatného dne proměnila (jak se
    to slušně řika...no jak tam lepé děvy ukazujou za výlohou poprsí a když máte
    dost peněz, tak vám dokonce...jak jenom to říct a nezhřešit ....) , no
    šak moc dobře někteří víte co se v takových domech děje a kolik co stojí.
    Toto ale, pokud mě paměť neklame, moc dlouho nevydrželo. Protože nám popraskala
    vodovodní síť, vody se musila přivážet v cisterně...no a zákazníci toho domu se odmítali mýt v lavoru, to víte, samí nobl pánové.
    Naštěstí k nám do vsi přišlo investovat několik Vietnamců, těm to nijak nevadilo ,
    sou skromní a nenároční. To byla asi nejhezčí doba fungování naší bývalé Lidové školy umění.
    Samé krásné a levné věci jsme tam u těch Vietnamců kupovali, celá ves , ba i sousední vsi , se tam sjížděly. Sice nám všem bylo divné, proč se v okolí zavírá tolik textilek nebo
    obuvnictví...ale to nám náš pan starosta vysvětlil, že to dělá neviditelná ruka trhu...a tak jsme už dál nad tím nebádali.
    Já to zkrátím, ať neunavuju.
    Loni ty Vietnamce vybrali...a od té doby si mnoho našich občanů musí marihuanu pěstovat sami, na zahrádce. V Lidové škole umění nyní má ordinaci náš pan doktor, on ale marihuanu nemusí, řika, že se raděj máme otrávit produkty farmaceutických firem, že ony daně platí. Já na něj dám, on umí totiž velmi dobře léčit, občas dokonce i někoho vyléčí.
    A marihuana mi sice voní, ale jen když ji bafá někdo jiný, já to zkoušel, ale blil jsem.

    Jo , ještě něco.
    Voda už teče, řikali ale že budou muset zvednou vodné a stočné... a tak sem
    zvědav, esli se časem nebudem musit zas všici mýt v lavoru, to kvůlivavě
    tej efektivitě.

    P.S. ta se mu povedla :-))) Možná trénuje nějak podobně, jak to Dr. Honzák napsal

    OdpovědětVymazat
  7. xpov

    na něj reaguje, že je mimo, ale to není vůbec pravda, napsal to moc hezky a vystihl přesně a dal to panu doktorovi za všechny jeho předchozí články s jeho poznámkami mimo.

    OdpovědětVymazat
  8. Ad:Anna
    Muž však před pár roky (teď je mu 67) na ...

    Mate suhlas so zverejnovanim osobnych udajov?☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sice nemám, ale můj muž běžně říká, že mu táhne na sedmdesát, když mu většina lidí hádá pětapadesát. Je pyšný na to, jak je ve svém věku aktivní, takže svůj věk netají. :-)

      Vymazat
  9. Něco k aktuálnímu dění
    "V úterý 14. července ve 13:49:57 středoevropského letního času proletí sonda New Horizons nejblíže k trpasličí planetě Pluto, a to ve vzdálenosti 12 500 km od jejího povrchu. Po více jak devítileté cestě se tak sondě americké NASA podaří další historický milník ve výzkumu Sluneční soustavy. Sonda bude při svém těsném průletu fotografovat povrch trpasličí planety v takových detailech, že pokud by ve stejné vzdálenosti a se stejnou aparaturou fotografovala naší Zemi, byly by na snímcích patrné i jednotlivé budovy. Na snímky z nejbližšího průletu se můžeme těšit patrně již v noci ze 14. na 15. července, kdy data zaslaná sondou dorazí k Zemi a budou zpracována."

    Tak mám zas nějaké podezření, že se ty obrázky budou rozostřovat, aby nás to neporazilo.

    OdpovědětVymazat
  10. Řecko bude pod nucenou správou EU. Nucené správě se říká protektorát. A to není jen tak - protektorát musí mít nějakou řídící strukturu. Je smutné, že Bohuš se z role protektora vyvlíká, asi proto, že se bojí atentátu... Kdo bude evropský protektor?

    OdpovědětVymazat
  11. Plány Ruska vzdát se tranzitu plynu přes Ukrajinu ohrožují energetickou bezpečnost Evropy a pro Evropskou unii jsou nepřijatelné, prohlásil místopředseda Evropské komise pro energetickou unii Maroš Šefčovič.
    „Když se podíváme na výstavbu a návrhy (stavební) plynovodů, pak je jedním z cílů změnit ukrajinský tranzitní systém tak, aby byl méně aktuální, nebo aby byly dodávky plynu přes Ukrajinu úplně zastaveny. To by mělo velice záporné následky pro energetickou bezpečnost Evropy, protože ukrajinský tranzit je velice důležitý, je nejrozsáhlejší, jedná se o 140 miliard krychlových metrů ročně", řekl Šefčovič ve středu novinářům.

    Zdůraznil rovněž, že plynové dopravní systémy EU, hlavně ve střední Evropě, jsou zcela slučitelné s tranzitem plynu přes Ukrajinu.

    „Jestliže je cílem těchto projektů postupně vyprázdnit ukrajinskou tranzitní trasu, pak je to pro Evropskou unii prostě nepřijatelné, protože to změní plynovou rovnováhu v Evropě, země střední a jihovýchodní Evropy se dostanou do velice těžké situace", prohlásil místopředseda Evropské komise
    On má strach, ten předseda, že když si Ukrajinci ten plyn nenakradou, bude muset cálovat EU. A kdo se má furt starat, když teďkom zrovna budou řídit to Řecko. A brzo se přidají jistě i další, co budou muset být v protektorátu...

    OdpovědětVymazat
  12. Lunche Meat Mittal přijel podrbat Bohuša, Andyho a parazita Mládka pod krky. Možná bude v NHKG znovu investovat a vytvoří tisíce pracovních míst na několik desetiletí... To by mohl být volební trhák ČSSD. Jedy z NHKG a kotlíkové dotace na ozdravění ovzduší na Ostravsku - smrtelný mix socanů.

    OdpovědětVymazat
  13. Óda na noru

    čtvrtá cenová skupina
    bod pod hladinou ponoru
    ty do mě dělat nebudeš
    ty nesahej mi na noru

    tak jako fenix z popela
    jak Brtníkovec z Brdků
    tak po způsobu archy eN
    je zachránkyní krtků

    pěstuje způsob diskuze
    a peče marmelády
    odsud nevyjdeš vyuzen
    a máš zde kamarády

    rozeznáš značku, hamburger
    a pomeleš si pyskem
    zde nehrozí ti exkluze
    a nedostaneš disquem

    ať nora chutě prospívá
    ať noc je pořád mladá
    ať kdo chce s pravdou vyjde ven
    (a ať se vrátí aga ...)

    OdpovědětVymazat
  14. Rozoznáš zápchu od hnačky
    můžeš se vrhnout do rvačky
    i bez dozoru cenzora
    nemusíš volat doktora.

    OdpovědětVymazat
  15. Pod Drobkem se maže o100péro. Naprostá vražda.

    OdpovědětVymazat
  16. mb,

    básničky Vám jdou, pište zas. Ať má Ládik konkurenci...

    OdpovědětVymazat
  17. http://www.denik.cz/ze_sveta/letoun-mh17-sestrelili-loni-nad-ukrajinou-povstalci-20150715.html

    Já to čtu:
    MH17 sestřelili kdovíkdo. z území pod ukrajinskou správou. Asi Gehlenovi hoši pod parou. Nejspíše už nejsou. Pravdu se, holenkové, nedozvíte, jen tak. Budeme zatloukat. mlžit, dokud rusák neodkryje karty a neukáže (a nedokáže), co viděl, stejně tak jako my neukážeme, co jsme viděli my.

    Krleš. (3x repetice)

    OdpovědětVymazat
  18. mně tak chybí třeba leon! To jsem byla vždycky o půl hlavy chytřejší :(

    OdpovědětVymazat
  19. Tužka napíše pro Ládík!!!,...díky za komentář k botám,....informací není nikdy dost.

    Kolikrát jsem už byla odhodlaná, že koupím boty z těch nových materiálů,....láká mě na nich to, že jsou lehčí,....šlachy a vazivo by to jistě ocenily. Ale pak obchod opustím bez bot a koupím zase jen z kůže.

    Na polské straně v Zakopaném jsem koupila pohory skoro stejné jako ty z Popradu,....jen vibramy měly lisované z nějakých nových hmot. Ty popradky mají vibramy ručně vyřezávané z gumy, z velice pružné a trvanlivé gumy. Jsou to moje oblíbenkyně,....favoritky do nepohody.
    Napíšu, co taky vydržely, aniž by propustily kapku vody.
    Krkonoše, Rokytnice nad Jizerou,...Horní Domky u silnice,...prší do sněhu,...cesta na Dvoračky, do každé šlápoty hned steče několik centimetrů vody na výšku.
    Když jsem došla na Dvoračky, parta z Ústí n.L. přivezla na sáňkách úraz,....horská služba je komplet v terénu,...buďto čekat, nebo svést postiženého dolů do Rokytnice k silnici, sanita tam dojede.
    Měli problém, neměli lidi, kdo pojede dolů, jeden by to v tom rozbředlém sněhu nezvládl, další museli zůstat jako dozor u dětí.
    V horách je třeba si pomáhat,...když jsem jim nabídla, že půjdu dolů k silnici, moje alter ego mi sdělilo,....-no ty si umíš komplikovat život.-
    Úraz jsme předali,...prší, mlha, znova na Dvoračky.
    Když jsem došla k naší skupině,....přišel vzkaz, že jeden z účastníků se má vrátit domů, nějaký rodinný problém,...táta v telefonu sice říkal, ať kluka pošleme samotného, že přebírá zodpovědnost,......jenže, nikdy bych si nevzala na triko něco podobného,...kluk, něco přes patnáct let,...poprvé na Dvoračkách,...a začalo se stmívat, cesta jde převážně lesem, stop povíc,.... a co když nestihne autobus,.....protože jsem byla oblečená a rezolutně prohlásila, že sám nepůjde,.....tak to bylo zase na mě,.....dolů do Rokytnice, a nahoru na Dvoračky,.....cestou nahoru už přestalo pršet, vyšel měsíc a na mokrém sněhu se dělala ledová krusta,......pohory to přežily,...já ostatně taky.
    Ty pohory mi při koupi v Popradu tamní švec impregnoval ve spojích a šití teplou lněnou fermeží,.....pak jsem to v dalších letech zopakovala,...a vlastně tak impregnuju všechny boty do nepohody. Šití se netrhá a nepropouští,...někdy ale trochu obarví,.....
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  20. Tužka napíše, ještě pro Ládík!!!...ještě něco k botám,......ledová mumie Otzi měla na nohách obuv z dvojité vrstvy kůže z kozy, vně napuštěné teplým skopovým tukem, vlas dovnitř, druhá vrstva totéž, vlas dovnitř a ještě vyplněné uvnitř boty vrstvou sena, šité kozím střívkem,....vysoké do půl lýtek, přichycené kolem dokola řemínky.

    Byl to Baťa, kdo v Kanadě na konci devadesátých let, nechal v extrémních zimních podmínkách testovat boty vlastní výroby i od dalších výrobců A taky repliky obutí Otziho.
    Už si přesně nepamatuji, kolik kilometrů v tom šli,.... byli to někteří z těch, co chodí ten šílený zimní pochod, .... tehdy šli za úplatu, mimo termín pochodu,.........postupně používali různé boty,.....a zjišťovali subjektivní vjemy a taky opotřebení bot.

    Bude to znít neuvěřitelně,......zvítězily repliky bot Otziho. Jo seno dělá divy,.....automasáž při každém kroku,....já si v létě dávam do bot na chodidla do ponožek jitrocel, když v tom mám být delší čas,..... pořádnou vrstvu,....léčí, není taková únava a zapařeniny,.....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  21. https://www.youtube.com/watch?v=U5Mtzn_bLFg

    se mi líbí zuzanka a divocí koníci ...

    připojte komentíky, kdo bude chtít, jak se líbí/la vám ...

    (mně teda jakože hodně dost ... )

    OdpovědětVymazat
  22. Tužka napíše,...ještě něco k té kozí kůži,....měla jsem známého ševce,....vyučil se ve Zlíně u Baťi, před druhou světovou. Tak ten říkal, že kozí kůže je nejtrvanlivější,....že vlas začne pouštět až po třiceti letech od vydělání,.....pak koňská,...taky velice trvanlivá,...nejméně trvanlivá je kůže z činčily, ta pustí chlup už druhým rokem,....to mám od toho pana ševce,......dával mi rady, kdybych si chtěla koupit kožich,.......tak kožich ne,....stačí, že jsem masožravec a chodím v kožených botách,....
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  23. mb:

    Líbí, i když je to takové moc hodné, vyumělkované. O něco radši mám nečesané stouny.

    Na dobrou noc něco od Nicka, kterého v norách propaguju pravidelně a opakovaně:

    https://www.youtube.com/watch?v=P0v9vd4JEeo

    Bohužel jsem si dnes přečet toto:

    http://revue.idnes.cz/nick-cave-syn-arthur-pad-smrt-dih-/lidicky.aspx?c=A150715_151253_lidicky_zar

    OdpovědětVymazat
  24. Pro Tužku
    ke kůži.
    Popradské pohory jsem měl naposled v Norsku 1994, 3týdenní zájezd do Laponska bez ubytování a bez stravy. Pro pohodlí jsem si vzal stan, nafukovačku (!!!!) a péřák. Lilo téměř furt, boty byly napité i přes impregnaci, protože jsem v nich přecházel tekoucí vody i nad kolena. Nikdy mi za ty 3týdny neuschly, byly neskutečně těžké (byl to ten vyšší typ) a večer mi z nich smrděly nohy. Měl jsem ty pohory rád, ale už v té době se na zájezdu vyskytovali borci v lehkých pohorkách, co uschly skoro hned po vylití vody. Jejich majitelé neměli ani stan, aby netahali tolik věcí na zádech. Na druhou stranu jeden z nich nesl litinovou pánev a kusy špeku, voní mi ta vzpomínka ještě dnes.

    V 1995 jsem na Island bral nové moderní (celokožené, bez jediného švu ve svršku) pohory Salewa za těžké peníze. Pod kůží měly GTX membránu. Jenže taky celou dobu lilo a sněžilo (když jsme starou Norronou připlouvali do Seydisfjorduru, byl ostrov zasněžený až k moři, počátkem července), po prvním brodění "navlhly" a celé 3 týdny zůstaly mokré. Proti popradským byly 2x lehčí, ale spokojenost žádná, dřely nad kotníky.
    Poslední kožené mám Garmonty, ty beru JEN do hlubokého sněhu pod návleky nebo na sněžnice (v předjaří).
    Skončil jsem u krosových Salomonek, ty vydržely všechno a nikdy v životě jsem je nijak neošetřoval. Kevlarové tkaničky nejdou urvat; grip neuklouzne ani na ledu (vibram v mrazu tvrdne a po ledě je nebezpečný). K tomu salomoňácké gejtry a do boty nevleze ani sníh či jiný bordel.
    Kožené boty (podle mě) patří Ötzimu, jeho potomkům už ne.

    OdpovědětVymazat
  25. Ještě dovětek k Salewám:
    ty vydržely jen Island, protože láva je ostrá jako žiletka a nejsou tam cesty. Odešly cestou na Heklu, kde jsem lezl 2 dny a nevylez, protože jsem zvolil blbou trasu (cestičky tam nejsou). Jeden úsek lávy byl 2 roky starý, byla málo únosná a propadala se. Když už jem do toho jednou vlezl, nešlo boty ušetřit. Nakonec jsem byl rád, že jsem došel zpátky k autobusu, který se (stojící) kymácel na pláni ve vichřici. Ani pod autobusem tehdy nikdo nespal, všichni se sešli uvnitř. Na mě zbylo místo na stání u tyčky (zaplaťpánbůh). Tehdy tam byl i ministr Moldan s dcerou, ti měli cca 200m od kymácivého busu postavený stan v díře, aby nevyčníval do vichru. Jenže při balení jim do něj fouklo a letěl, oni za ním ... Bolt by je nepředběh. (Trochu jsem odběhl.)

    OdpovědětVymazat
  26. Na snímku z Pluta
    Joachim kutá
    ve stínu Charona
    začíná sezóna
    sázení višní
    tím se on pyšní.
    Vyrostou z pecky
    úplně všecky
    uplatil pilota
    láká ho samota
    sází tam alej
    pilote nalej!

    OdpovědětVymazat
  27. mb, zdenekb

    V podání zuzi se mi písnička tentokrát líbí víc, ale to je mou slabostí pro krásný zpěv. A tady to procítila fakt pěkně a s minimálními pop-nešvary, skvělá technika.
    Tragédie Caveovy rodiny je hrozná, tím spíš, jestli to nebyla jen nešťastná náhoda...
    díky za písničky

    OdpovědětVymazat
  28. marie, když se vám to líbilo, tak tady máte (podle mě) ještě jednu pecku ...

    příjemný hezký den ...

    https://www.youtube.com/watch?v=pUINUEQc85w

    OdpovědětVymazat
  29. mb, zdenekb

    Líbí se mi, jak Susan zpívá. Ale většinou poslouchám jiný druh hudby.
    Ta tragédie mi připomněla tragédii Erica Claptona (jeho čtyřletý syn vypadl z okna asi v 50. patře).
    Eric Clapton - Tears In Heaven
    https://www.youtube.com/watch?v=JxPj3GAYYZ0

    OdpovědětVymazat
  30. mb
    díky, ale tuhle barovou Dusilovou zrovna moc nemusím... Líbí se mi spíš ve folklorních věcech, zdá se mi, že jí to i víc sedí.

    Anna
    A aby těch tragédií nebylo málo, tak se blíží 18. výročí princezny Diany...to to letí, zrovna jsme tenkrát v srpnu byli ve Španělsku, najednou jí byly všude plné noviny... mysleli jsme, jak to nikdo pořádně nečetl a nerozuměl, že se tam Lady Di chystá přijet. Až za dva nebo tři dny nám někdo řekl, co se stalo.
    Tak si s Eltonem zavzpomínám. Sice sladké, ale dobrá muzika. Ke smutku.

    https://www.youtube.com/watch?v=A8gO0Z818j4

    OdpovědětVymazat
  31. Joachym je už na Plutu? Tak to bude zřejmě jeho práce - úprava pozemku před výsadbou:

    Dosud se například předpokládalo, že Pluto je hrouda mrtvého kamení a ledu.
    Na snímcích se ale objevil asi stokilometrový pás bez jakýchkoliv kráterů po dopadu kosmického materiálu. To naznačuje, že povrch planety neformovaly kolize s vnějšími objekty, ale vnitřní teplo.

    OdpovědětVymazat
  32. "ein Reich, ein Volk, ein Ticket" - dobrej Polák :-))
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=BYRHMODPK60

    OdpovědětVymazat
  33. marie

    Mě dnes po té zprávě o tragédii Caveovy rodiny přemohl smutek. Těžko nesu zprávy o smrti dětí. Nám zemřela v porodnici čtyřdenní dcerka na krvácení do mozku. Dlouho mi trvalo, než jsem se s tím vyrovnala.
    Když jsem byla naposledy v Bohnicích, zemřel Petr Muk, který taky trpěl bipolaritou. Taky nebyla vyloučena sebevražda.
    https://www.youtube.com/watch?v=QavdMC2xg-Q

    OdpovědětVymazat
  34. Ach jo, Anno... trochu to znám, taky jsme měli v rodině tragédii... Radši na to nemyslete. Nebo si říkat, jako lidi dřív, když bylo umírání na denním pořádku... že to patří k životu. Zatím, dokud je člověk jakž takž zdráv, by se neměl strašit zlými myšlenkami, pokud možno. Tak zavzpomínat, poplakat, a pryč od toho... Vy to určitě zvládáte dobře, je vidět, že jste plná síly a elánu. Kdybyste se chtěla trochu barokně zklidnit :)... , mám tu krásnou muziku. Drnkací.

    https://www.youtube.com/watch?v=wyHBbg_uFkw

    OdpovědětVymazat
  35. marie

    Díky, i za muziku. Hudbu si pouštím téměř pořád. Často nahlas do sluchátek, přebíjím tím své myšlenky.
    Nebýt nemocná, všechno bych zvládala líp, i sebe. Ale jsou na tom někteří hůř, tak si opakuju: Musíte se snažit, pane správce.
    Ave Maria
    https://www.youtube.com/watch?v=LNUJA9N14eM

    OdpovědětVymazat
  36. Tak já jdu balit. Zítra odjíždím, asi na dva týdny. Jen po českých luzích a hvozdech, je pořád co objevovat, těším se. Mědvěda brtníka se nebojíme, máme nacvičený husitský chorál, toho se každé zvíře poleká a zdrhá :) Jenom nevím, jestli taky lední černoch, ale snad jo.
    Přeju všem hezké dny a klid na duši.

    OdpovědětVymazat
  37. ago,

    zdravím a doufám, že jste v pořádku a že už Vás ty negativní pocity přecházejí.
    Určitě se nemusíte z ničeho obviňovat, nebo jen malinko, protože jsem přesvědčená, že to z Vaší strany nebyla ani agresivita, ani nadutost. Někdy má člověk dobrý záměr, nechce ublížit, ale jen postrčit, a ono to dopadne jinak než zamýšlel, stává se mi to taky. To jsou ty šumy na drátech.
    Škoda, že nejedete s námi. Tak se aspoň brzy useberte a dejte se zase do psaní, písmenka jsou přece Váš život :)
    Přeju hezké léto a žádné přehnaně sebekritické myšlení.

    OdpovědětVymazat
  38. marie

    Tak šťastnou cestu a dobro došli.

    OdpovědětVymazat
  39. Se mi zdá, že komentáře
    vznikají jen v potu tváře...
    snad tím vzniká nový kvas
    který v září vzkypí zas
    až přikvačí chladna z rána
    nebude psát jenom Anna
    Ládik, liška Tužka Marie
    nora jistě ožije
    vždyť nové myšlenky
    trápí hlavu od plenky..
    A když zmrznou meze
    objeví se Leninovy teze
    těším se na třídní boj
    vasjův debalcevský voj
    protože bipolární svět
    tak krásně kvet.

    OdpovědětVymazat
  40. Ládik!!!
    v potu tváře nevznikají komentáře, ale taky nejdou mraky, které by déšť a myšlenku přinesly ;o)
    Nějak nás tím Řeckem přešel humor, navíc čekáme na rozuzlení případu Ráth a kdyby jenom to... prostě není tu, ach není, co by mě těšilo, není tu, ach není, co mě těší ... tím nemyslím Noru, ale svět jako takovej!

    OdpovědětVymazat
  41. liška

    Jo, je to všechno na potento. Máte záchod Václava Havla?
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/FOTO-Zachod-Vaclava-Havla-Kdo-ho-ma-doma-384358

    OdpovědětVymazat
  42. Anno, tak to nemám, ale vůbec mi to nevadí, mně se dobře sedí na tom našem. Ba dokonce bych měla asi divný pocit, nesedla bych ani na tu lavičku...

    Moje neteř má zajištěné místo u Cyrila Höschla v národním ústavu duševního zdraví - jsem zvědavá, co s ní budou dělat, je to poslední naděje. Jinak holka mluví jen o beznaději, o tom, že žádnou budoucnost neplánuje a konci života jako vysvobození. Uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  43. zajímavé, tohle je normálně na iDěsu. I s videem. No uvidíme, jestli si to někdo neodskáče
    http://praha.idnes.cz/muz-se-pokusil-znasilnit-prodavacku-policie-hleda-pripadne-dalsi-obeti-13t-/praha-zpravy.aspx?c=A150716_135851_praha-zpravy_bur

    OdpovědětVymazat
  44. liška

    Jestli tam chce Vaše neteř nastoupit, už to je dobré. I tak to asi bude u Vaší neteře běh na dlouhou trať pro ni i celou rodinu. Soužití s psychicky nemocným bývá těžké. Pevné nervy Vám i Vaší sestře přeji, budete je potřebovat.

    OdpovědětVymazat
  45. Dnes je konec ramadánu
    dietu máme odpykánu
    hned začíná bajran
    můžem jíst bez zábran.

    OdpovědětVymazat
  46. Vůbec nevím, co to je
    Jáchym spadl do stroje
    Pepa je teď Boženka
    pionýrská snoubenka
    Vasja zmizel někde v dýmu
    azovského týmu
    rockefeler maximus
    ten má velý rádius
    no a ještě leon -
    jako puklý neon.

    OdpovědětVymazat
  47. Ládik!!!

    Díky, že to tu stále udržujete. Třeba tu v září opět všichni zazáří. Teď je tu neveselo, je tu truchlivo. Dělání, dělání všechny smutky zahání, dělání, dělání je lék...

    OdpovědětVymazat
  48. To: Anna 21:09
    Jestli to není tím převelikým teploučkem, na pana Ládika!!! možná tolik nepůsobí, veršuje v obvyklém tempu. I blogeři na Aktuálně se vyrojili v docela velkém počtu, zatím jsem skoukla minimum.
    Pro mne by bylo optimální tak do 25 stupňů, ale povídejte něco počasí. Zalévám už nachytanou dešťovkou i jiřiny před domem a mečíky - kdo ví, zda vykvetou.

    OdpovědětVymazat
  49. Baba Jaga

    Já mám ráda teploty kolem 20 stupňů (nebo kolem nuly, když je slunečno a sníh). Je zvláštní, že po tolika slunečních dnech jsou u nás rajčata stále zelená. Doufám, že brzy zaprší, máme už sudy na dešťovku téměř prázdné.

    OdpovědětVymazat
  50. Ládik!!! • před hodinou
    "Celé holešovice jsou k ničemu."

    To jste pod Lipoldem přehnal! Musím Vám vyčinit...!
    Ale nechtěl jsem veřejně v Pionýru, tak jen tady... ;o).

    Další poznatek z Disqusu:

    Evina (Evix) po střelbě v Mukačevu přejmenovala Pravý sektor (vozící se v autech s pražskými značkami) na Pražský sektor. Ať už jde o omyl nebo záměr, je to roztomilé...

    Anna:

    Nechtěl jsem navodit ponurou atmosféru... ale Cavea sleduju dlouho, pozorně a s obdivem skalního fandy, tak mě ta včerejší zpráva trochu vzala. Sotva se vyhrabal ze všech závislostí, léčení a problémů, a začal konečně vypadat jako spokojeně usedlý taťka, tak přijde tohle... je to, myslím, težce zkoušený člověk. Snad to zvládne.

    OdpovědětVymazat
  51. 15045 kroků, 22°C (šílené dusno),v rekordu, v nových XA.

    OdpovědětVymazat
  52. Tužka napíše pro Ládík!!!,....děkuji za odpovědi,....četla jsem si s potěšením,...autentické zprávy od zdroje mám ráda.

    A tak budu mít na Vás ještě jeden dotaz,....chodíte na Akt.....tam jste odpovídal nicku Guest,......a ten nick je opakovaně mazán,...co to napsal, ?,....asi má celkový distanc,...protože mu smazali i vstupy několik týdnů staré,.....proč mě ten nick zajímá,....to má svou historii,.....

    Je to nick, který prošel za ty roky mnohou metamorfózou. Píše na Akt. od začátku,....měl určitě tak třicet různých nicků,....na jednom z prvních blogů požádal o vyřešení příkladu z matematiky,....neúplně zadaného, .... nutně to potřeboval do příštího dne, žádal o pomoc v řešení, dal i číslo mobilu,.....
    Jako milovník matematiky jsem nelenovala a napsala pod blog a poradila jak řešit, k řešení bylo neúplné zadání,....tak jsem naznačila postupy,.... jak vyhledat další proměnnou a dojít k výsledku,.....věnovala jsem tomu víc jak hodinu,...a druhý den jsem se od něj dozvěděla,.....
    Víš co, Tužka, seš úplně blbá,......To mě fakt potěšilo, proto mi zůstal trvale v zorném úhlu.
    Měl období dobré nálady, měl období špatné nálady,...čas od času psal sťatý alkoholem a možná i něčím jiným,....urážel a napadal kde koho,....připadalo mi, že to potřebuje k životu,......zvláštní bylo, že ho pan Stejskal nemazal,...alespoň jsem to nepostřehla. Nikdy jsem nezachytila, že by ho třeba varoval, až jsem si občas pomyslela, že mu nechává volné pole působnosti, aby vyprovokoval jiné nicky a ty potom mohl kárat a usměrňovat k obrazu Akt. Takže tenhle distanc , domnívám se, je pro něho novum.

    Když se ještě zobrazovaly IP adresy, dokázal za odpoledne napsat třeba z 8-10 různých IP adres a psát si sám se sebou,.....vyprávět vtipy a sám sobě za ně děkovat a chválit,......tak musel mít přístup k více počítačům,....

    Zvláštní postavička na Akt.....ale vždycky se prozradil tím, že používal své oblíbené slovní obraty,....i když,....taky mě zajímalo, že u svého nicku, teď po novu, nikdy neměl výčet vstupů. Nic, ani jedna informace,....Jak to dělal, to mě zajímá,...už jsem o tom psala.

    Sice bych se ho mohla optat, znám jeho jméno i adresu, mobil,....pokud to tenkrát zadal popravdě....

    To mám starosti, že,....halt velkou politiku nechávám velkým hlavám,....a místní politiku držím v zorném úhlu,......starosta mě uctivě zdraví,....protože jsem častým návštěvníkem na radnici,....jsou blahem mimo, když jim jdu radit,....co a jak ve městě udělat,.....ale příklady táhnou, tak se taky smekám, a oni to vědí, a nemohou mě odbýt líbivými sliby.
    Tužka,....a přeji všem v Noře krásné dny příští,.....má být horko,.....budu muset zalévat.

    OdpovědětVymazat
  53. Tak zdenekb aniž by asi chtěl, vytvořil novou "Vlastu", server pro baby a důchodce a spol.

    Zde se dozvíte lecos o tom, jak se dělají koláče, kde nasbírat houby nebo jak netloustnout. Parta ženských např. baba jaga, liška, Viola, Tužka, marie, Anna, aga je doplněná neukojeným rekordmanem ve skoku přes kozu tělocvikářem mb, stále tlustým 3x vykřičeným poetou Ládikem!!!, občas něco přidá kopírka xerox, pak tady vřeští slovenský nacionalista Jánošík JAHA, který je srozumitelný asi jako tranďák bilion, co zbalíkovatěl a projevuje se krotce na Análně.cz v blozích, dále je tu názorově nevypočítatelný amat, občas sem nakoukne a přidá hlášku seriózní Vasja a to je tak vše.
    Takže, chcete-li recept na nálev na nakl. okurky, ptejte se v Noře 004, máte-li větry - babinec odpoví. To, že jsou v Česku a EU a okolí docela dost zajímavé věci a některé dost nebezpečné, které by se potřebovali prokecat a pozhovárať se zde jaxi nenosí. Tak čus, ať žije nový server "Vlasta", ještě tady chybí "Když máš chmury na duši, svě5 se tetě Miluši". Zkrátka chybí zde lidé pod nicky PŘ (ten blbec se ale transformoval na blozích jako Boženka Kohoutová a je přednostně mazán i za pozdrav a tak si holt naběhl, pak multinick leon a další. Tak čus a nezapomete napsat něco o nakládání hub, ale do lesů bych nedoporučoval chodit, je to tam prý samý imigrantský partyzán, mimochodem toto téma dostaly naše mainstreamové noviny omezit, prý to negativně ovlivňuje občany - přiznala to redaktórka na TV Prima, slípka, zřejmě už skončila.
    Hezký den mazač Stejskal na psinci.org bdí a sleduje vás!

    OdpovědětVymazat
  54. Tužko -
    neměl tam nic závadového .. bylo to o řecku, oponoval mi, že ne protektora, ale exekutora by potřebovali, že by prodali své majetky a zaplatili dluhy, nic víc. Noví mazalové mažou divně, pan Stejskal to dělal o hodně lépe a obyčejně uvedl, co smazal.


    zdenekb -
    Vy jste holešovický lokální patriot?

    OdpovědětVymazat
  55. Hele, mravorárce... schválně jsem si spořítal BMI, mám 29 - to už není obezita, ale jen nadváha. Co děláš se sebou ty, brebto?

    OdpovědětVymazat
  56. Hej ty ruský kluku
    ty u toho Buku
    ne aby tě napadlo
    sestřelit zas letadlo
    vždyť v něm zase letí
    Sandokana děti
    do kuala lumpuru
    nechcou díru v munduru.

    OdpovědětVymazat
  57. Když jsi vzpomněl Vlastu
    to máš zuby z plastu
    nebudeš též žádné mládě
    co je právě na brigádě
    ale pěkně stará pasta
    co se ráda chvástá
    možná sereš do plíny
    přežýkané rostliny.

    OdpovědětVymazat
  58. Píšeš že máš větry ...
    to si obuj tretry
    a ve světovém rekordu
    upaluj do oxfordu
    jistě víš co je ox
    snad nešňupeš jenom koks.
    Piješ od okurek lák
    to jsi sebou jistě flák
    musíš bývat nalitý
    máš moc rovné závity.

    OdpovědětVymazat
  59. aga -
    jednooký kámoš (65) nastupuje do práce - jako strojník zemních strojů; bude kopat a zahrnovat starovací jámy pro protlaky; v zimě odhrnovat sníh z cest a chodníků. S jedním okem má pouze jedno omezení - nesmí dělat v kamionové dopravě..

    OdpovědětVymazat
  60. aga -
    ještě dovětek - stačilo poslat životopis na první inzerát a hned se chytil.. Jak snadné. Na Karvinsku.

    OdpovědětVymazat
  61. Ládik píše zase,
    že není tlustý prase,
    je jen obézní kluk,
    vypadá jak Duka buk.

    Ládik běhá po poli,
    prdí, páč žere cibuli,
    do toho i fazole baští,
    rychleji pak proráží klestí,
    funí u toho jako prase,
    zhubnul o 5 gramů zase!

    Tužka mu dá radu zase,
    Láďo nežer jako prasce!
    Nech taky něco své paní,
    a nesežer všechno za ní,
    potom zhubneš a budeš fit,
    a nemusíš kupovat větší byt!


    OdpovědětVymazat
  62. No vidíš ty nerudo
    kopytníka odrůdo
    ještě obohatíš noru
    hoď sem více fórů.

    OdpovědětVymazat
  63. Tady píší

    http://rungo.idnes.cz/bezpecnost-v-horach-pri-behu-i-chuzi-db5-/behani.aspx?c=A150703_120709_behani_ura

    že už můžu běhát po horách. Jenom nevědí, že v ruxaku má být i hřeben na borůvky a oválný kyblík.

    OdpovědětVymazat
  64. Podle stylu jsi antikomouš.

    OdpovědětVymazat
  65. Nikoliv Ládiku!!!, dost vedle, antikomo je můj třídní nepřítel. Ale nenechám tě dále tápat. Náhodou jsem najel na něco z r.2012 a koukám, že už tehdy jsem byl doslova prognostik, pod blogem Sobotky jsem správně odhadl toho kluka. Přidám copyright:

    Maximus napsal(a):
    Všechno to je jen jedno velké divadlo. Když jsem nedávno viděl záběry z PS jak se tam Bohoušek Sobotka spolu s vrtulníkem Zaorálkem spokojeně vybavují s největším odkloňovatelem peněz v Praze Bémem a všichni tři se culí na sebe jako největší kámoši, pochopil jsem jak jsou tito lidé falešní a prolhaní! Všechno tohle jsou jen obyčejné kecy pro naivní lidi resp. hloupé voliče! Vždyť oni si navzájem nic neudělají a vlastně nikdy nic neudělali. Sobotka tj. takový Marek Benda z ODS, jen v jiném gardu, nikdy se neživil prací a jen kalí vodu v PS. Ono jim to vlastně takhle vyhovuje. Velebnosti, mě se chce zvracet...
    08. 02. 2012 | 14:28
    ............

    Byla tam potom na to celkem dobrá diskuse a Maloměšťák co je dnes Vesnický balík tam do mě šel a já jsem si z něj udělal prču. Není na škodu si projet staré blogy, je tam spousta zajímavostí a
    dokonce jde vysledovat, kdo a jak se z našich známých nicků vyvíjel. Jo, to byly časy, za Stejskala Viktora Mazače. Teď už to stojí jen za velké H!
    Čus a nezlob se na mě, trochu jsem si s tebe vystřelil. Vždyť já tě mám stejně jako Pepu Řepu (co si nechal uříznout čudlíka) docela rád.

    OdpovědětVymazat
  66. ale! Máme tady slídila. A naváží se do nás, prý Vlasta ;o) No jo, pionýr je pionýr a nora je nora...
    Dobré ráno, krtkové a myslivče :-)

    OdpovědětVymazat
  67. Maximus -
    já se nezlobím ani na kydače... jenom snad Sladký mi pil krev.

    OdpovědětVymazat
  68. To: Anonymní 6:39
    Díky - věnujete našemu povídání opravdu hodně slov. Jste "baba či důchodce"? Či obojí?
    Nikdo není povinen si v pana zdenkab krtinci číst či sem psát, ale každý může.
    Stejně se občas zadumám, zda si někteří z nás vedou evidenci nicků a jejich i svých příspěvků a zda píší svá delší pojednání úplně z patra. Ta vzácná paměť...

    OdpovědětVymazat
  69. Jéžišikristé já mám hlad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V ledničce či spižírně nic?

      Vymazat
    2. Není čas na jídlo... do ledničky nechodím a spižírna v baráku nebyla. Zas to vidím na 1 jídlo denně, takové pořádnější.

      Vymazat
    3. Copak - Vaše lepší polovina někde za hranicemi všedních dnů?

      Vymazat
    4. Nene, to si rozhoduju sám.

      Vymazat
  70. Ad: zdenekb16 července, 2015 00:03

    Pre vyvazenost (ku tomu prezentovaniu spevaka) davom toto ☺:

    http://kultura.idnes.cz/nick-cave-recenze-film-0uv-/filmvideo.aspx?c=A141007_103440_filmvideo_vdr

    OdpovědětVymazat
  71. šmarjájosef, ten Vostál je neskutečný dutorožec! To jsou kydy! Vyjadřuje se k pádu MH17 a opakuje nesmysly z loňského roku stokrát vyvrácené, jako např o rabování na místě havárie a následném focení se svými "úlovky"...

    OdpovědětVymazat
  72. Anna16 července, 2015 14:50
    marie

    Díky, i za muziku. Hudbu si pouštím téměř pořád. Často nahlas do sluchátek, přebíjím tím své myšlenky.
    Nebýt nemocná, všechno bych zvládala líp, i sebe. Ale jsou na tom někteří hůř, tak si opakuju: Musíte se snažit, pane správce.
    Ave Maria
    https://www.youtube.com/watch?v=LNUJA9N14eM

    Mna vzdy inspiruje k vysinam Bach. jednoduchost, presnost, genialita. Ako napr. tato aria na strune G.

    https://www.youtube.com/watch?v=6yRtWrqxtvQ

    OdpovědětVymazat
  73. marie16 července, 2015 15:49
    Tak já jdu balit. Zítra odjíždím, asi na dva týdny. Jen po českých luzích a hvozdech, je pořád co objevovat, těším se. Mědvěda brtníka se nebojíme,

    V cesku ziju medvede?

    OdpovědětVymazat
  74. Jaha -
    v Beskydech žije i vlkopes, nejen medvěd.

    OdpovědětVymazat
  75. Ad: Ladik!!!

    Trikrat som sa pokusal napisat Vam k Vasej sprave o kamosovi, co ste ho zachranil, ale akosi ma nechce pustit napisat dalsi text. Asi som vycerpal pocet prispevkov za sebou - 3 bez vstupu niekoho ineho? Teraz ste to prerusil, tak skusim.

    Len som chcel povedat, ze ma potesilo, ze Vas kamos je v poriadku a ze sa tesim, ze aj Vasa rychla pomoc vtedy ho zachranila. Je dobre mat takeho kamosa v nudzi.

    OdpovědětVymazat
  76. Ládik!!!17 července, 2015 06:58
    Když jsi vzpomněl Vlastu
    to máš zuby z plastu...

    Ako zuby -
    tak aj Vlastu☺.

    OdpovědětVymazat
  77. Člověci si mají pomáhat. Nezištně. Žádná půjčka za oplátku. Nejhorší je někoho se zeptat, jestli něco nepotřebuje - to vypadá hodně blbě. Jedno dobré přísloví říká - "kdo rychle dává, 2x dává". Sám jsem to pocítil, když nám shořel barák. V nouzi se nesmí váhat ani chvilku.

    OdpovědětVymazat
  78. Ad: Ladik!!!

    Dobre poznavacie znamenie je tato cast textu - (zvlast nacionalista a janosik☺)

    pak tady vřeští slovenský nacionalista Jánošík JAHA, který je srozumitelný asi jako tranďák bilion, co zbalíkovatěl ...

    Antikomo by dal aj nejaku basnicku:

    maximus, vola kus atd. ☺.

    OdpovědětVymazat
  79. Pod Koudelkom:
    Ládik!!! martin_ka • před 2 hodinami
    Stejně mě smažou, až se vzbudí.

    Vidite, ze nie. Taki su tolerantni! A my na nich takto...☺

    P.S. Alebo ze by vychrapavali nejaky mejdan?

    OdpovědětVymazat
  80. Ládik!!!17 července, 2015 10:05
    Člověci si mají pomáhat. Nezištně. Žádná půjčka za oplátku.

    To plny suhlas. Nejako som Vam vtedy do toho aj tusim gibicoval.

    OdpovědětVymazat
  81. Čo bolo, bolo. Terazky je horúčava a vo studni posledný meter vody.

    OdpovědětVymazat
  82. Pekne, slusne, jednoducho a pravdivo odpovedala Zdenka Babe Jage pod Hermanom. Palec hore!!!
    Baba Jaga • před 3 hodinami
    Pan Herman je jistě v obraze. Asi ví, co se stalo či stane s pozůstatky ostatních bezejmenně pohřbených obětí režimu. Nebo co symbol stačí pouze někteří?
    Jeho názor by mě docela zajímal. A možná i pojednání o současné české kultuře či zázracích bych si od něho přečetla ráda.

    • Odpovědět•Sdílet ›
    Avatar
    Zdenka Baba Jaga • před 23 minutami
    Toufarovy pozůstatky hledala od oznámení jeho smrti Toufarova neteř. V r. 1968 čas nestačil, bolševik znovu měl navrch. I když už stará paní, nevzdala hledání. Pomohl jí Miloš Doležal, knězův životopisec. Věnoval se tomu celých 25let. Přečtěte si knihu Jako bychom dnes zemřít měli. Tam se všechno dozvíte. Toufarův životopis, jak jej sledovala stb, jeho kruté výslechy, všechno. Pohyb křížku v kostele vidělo 19 lidí, přítomných na mši. Toufar na kazatelně, zády ke křížku, nic neviděl. Nevěřili mu. 19 svědků nestačilo.
    Možná kdyby příbuzní dalších obětí v bezejmenných hrobech hledali, třeba by našli. Jako paní Pospíšilová, knězova neteř.

    OdpovědětVymazat
  83. Ládik!!!17 července, 2015 11:27
    Čo bolo, bolo. Terazky je horúčava a vo studni posledný meter vody.

    Dobre, zlutujem sa. V sobotu poobede, pripadne v nedelu zrazky. (Tym myslim dazd). Mate je mit.

    OdpovědětVymazat
  84. S anonymy se obvykle nebavím, ale když už jsem byl v 6:39 nepřímo osloven...

    "Tak zdenekb aniž by asi chtěl, vytvořil novou "Vlastu", server pro baby a důchodce a spol."
    "To, že jsou v Česku a EU a okolí docela dost zajímavé věci a některé dost nebezpečné, které by se potřebovali prokecat a pozhovárať se zde jaxi nenosí."

    Vytvořil jsem přesně, co jsem chtěl (byť s drobnými technickými komplikacemi) - útulek pro krtky (třeba i babského a důchodeckého věku), kde si každý může pokecat o čemkoliv chce. Od marmelád a diet po radikální řešení problémů všehomíra. Není daná žádná "linie", co se nosí.

    Pokud máte nějaké naléhavé sdělení lidstvu (třeba o "zajímavých a nebezpečných věcech"), můžete jej směle napsat do diskuse... pokud mi jej pošlete mailem, klidně jej dám i jako článek.
    Místo toho jen zbytečně prudíte.

    Ládik!!!

    Lokální patriot je asi silný výraz, ale docela jsem si to tu oblíbil...

    JAHA:

    "20.000 dní na Zemi" je určitě film hlavně pro fanoušky. Že je v něm stylizace, a že v něm zůstalo to, co autor chtěl, mi připadá samozřejmé. Ale minimálně pasáže, popisující tvůrčí procesy, jak NC píše texty i muziku, mohou být zajímavé i pro lidi s větším odstupem...

    OdpovědětVymazat
  85. Na diskusu se řeší celibát mamutů. Honem běžte a přispějte.
    Zázračné spadnutí letadla už taky nikoho nezajímá, velký bratr řekl kdo to udělal, tak co, svědky nepotřebujeme, nejsme v padesátejch.
    My v diskusu to za vás vyřešíme.
    čtenář podobojí

    OdpovědětVymazat
  86. Mozno nieco pre vlcka a proputinovcov?☺

    http://www.news24.com/Live/World/WATCH-Never-before-seen-footage-of-pro-Russia-rebels-arriving-at-MH17-crash-site-released-20150717

    OdpovědětVymazat
  87. Unikátní video pořízené domobranci hned po pádu Boeingu na Ukrajině bylo zveřejněno ve výročí katastrofy mediální společností News Corp.
    Ministryně zahraničí Austrálie Julie Bishopová oznámila, že hodlá ověřit pravost videozáznamu rozšířeného společností News Corp, který byl pořízen před rokem domobranci na místě katastrofy Boeingu u Doněcka.

    „Nemohu potvrdit pravost tohoto videa, předpokládám však, že může být součástí materiálů vyšetřovací komise v Nizozemí", řekl Bishopová. Ministryně označila za „odporné" záběry z místa pádu letadla, a vyjádřila znepokojení v souvislosti s tím, že byly zveřejněny teprve rok po katastrofě.

    Na záznamu je vidět, jak domobranci prohlížejí místo pádu letadla. Sbírají osobní věci zahynulých a jejich mobilní telefony. Jeden z velitelů hlásí štábu o tom, že byla dvě letadla. Pak dává rozkaz očistit území od civilistů a svým lidem nařizuje, aby našli palubní zapisovače. Z dešifrování záznamu vyplývá, že velitel říká telefonicky svému spolubesedníkovi, že Boeing byl sestřelen stíhačkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja tem Rusakum neverim ani dobry den...

      Vymazat
  88. než to zmizí z disvkusu...

    Bomby čistě z humanity
    nemohou být zneužity
    na srbskou zahrádku
    vyryly jen památku.
    Svatý Hasim Tači
    němcům játra tlačí
    na vozíku z prištiny
    ten je navždy nevinný.

    OdpovědětVymazat
  89. liško -
    normální velitel nemívá spolubesedníka. Jenom podřízené a nadřízené.

    OdpovědětVymazat
  90. Jaha
    dodala jsem vám k tomu komentář. Nevím, jakou to má souvislost s Putinem??

    OdpovědětVymazat
  91. Zdenekb

    Koukám vašnosto, že jste se hned urazil a hned vycenil zoubky, vždyť to bylo jen konstatování, že tady už nejsou ti bejvalí nickové a nicinky a že se to zvrhlo jen v babské tlachání o marmeládách a vaření. Tím nechci říkat, že to sem nepatří, ženský jinak mám docela rád. Ale za to přece nemůžete vašnosto. No a vaše rádoby vtipná poznámka, zda nechci něco důležitého sdělit světu je ješitná a skoro hloupá. Nejde o vývoj ceny kukuřice na burze v Buenos Aires, či o válku mezi kmeny v Burundi u Cundi, ale je tu sakra spousta jiných důležitých problémů, které doslova dusí tuhle společnost a báby si povídají o vaření a jedna kontroluje Ládika, zda netloustne a správně požírá pochutiny. Prostě jsem chtěl jen říct, že se váš bohulibý projekt jaxi nezdařil, kvalitní lidé prostě někam odešli. Všichni jsou už v Mexiku..... Tak si tady hezky povídejte stejně jako hrála kapela na Titaniku, který se potápěl..... a řešte jak se dělá bublanina, či co je dobrý na komáry. Za nějakou dobu vám to navedený mainstream dá sežrat i s navijákem.
    Hezký den po stejskalovsku.

    OdpovědětVymazat
  92. Maximus
    "ale je tu sakra spousta jiných důležitých problémů, které doslova dusí tuhle společnost a báby si povídají o vaření ..."
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Podle Vás se řečmi ať ve zdejší noře nebo na A.cz o důležitých problémech, které doslova dusí tuhle společnost, dá něco vyřešit nebo se něco vyřešilo?
    Je znát, že tu není kompletní pánské osazenstvo, jako bylo v norách na A.cz. Chlapi většinou klábosí o jiných věcech, než ženské.
    Přišly mi směšné Vaše obavy z klábosení podle Vás nekvalitních lidí a Vaše varování: "Za nějakou dobu vám to navedený mainstream dá sežrat i s navijákem."
    Hezký den a nebojte se :-)

    OdpovědětVymazat
  93. Maximus:

    Věřte mi, že když se urazím a chci cenit zoubky, píšu jinak a poznal byste to. Výzva, že pokud máte něco důležitého na srdci, klidně to sem můžete vložit, byla myšlena vážně a bez jakýchkoliv emocí. Podobně jako vy se tu před časem čílila nějaká paní Alice. Zklamaná z toho, že se tu málo bojuje a příliš řeší podružnosti... odkráčela psát svá zásadní stanoviska na Disqus, a svět se rázem viditelně zlepšil...

    Jo, a "projekt" si představuju jinak. Toto byla čistá improvizace jednoho večera.
    Nechtěl jsem ztratit veškeré kontakty s krtky. (I když některé bych oželel...).
    Jdu se podívat za dveře, jestli tam na mě nečíhá Mejnstrým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, ne, ne! Alice to nebyla. já pořád řeším podružnosti a boj za lepší svět jsem už dávno vzdala.

      Můj čas,
      je pouhopouhé prozatím....

      Můj čas,
      to jsou jen chvílky takové,
      můj čas,
      se ocit v tísni časové....

      A proto sem chodím jen číst (až na 1 výjimku v prvním krtinci). Zdravím všechny krtky :-)
      Alice

      Vymazat
    2. Tak to se omlouvám.
      Dotyčná používala jako podpis tuším zkratku AL, tak jsem to asi poplet...
      Čtěte dál a občas se i projevte... ;o)

      Vymazat
  94. Houno se resilo uz predtim, houno se resi i ted. Nastesti ted uz bez sociopata biliona a brouka pytlika leona, ktery si nasel jinou tramvaj...

    OdpovědětVymazat
  95. To: Maximus 7:49, 17:20
    Někdy Maximus, jindy Anonymní? A vedete si kartotéku či máte sloní paměť...
    Dle mého je jednodušší vyjadřovat se k různým tématům rozděleně, nikoliv v dlouhé a nepřehledné "jitrnici" - takže jinde či zde napsat panu zdenkovib o vyčlenění z krtinců (hm, také jste se hezky naježil, když Vám to bylo navrženo).
    Kdysi jste mě tuším napomenul za špatný 5. pád Vašeho nicku. Nebylo nakonec správně "Maxime" i "Maximusi"? Třeba odpovíte - nebo se znovu kouknu do Ústavu pro jazyk český, když žádná pravidla doma nevedu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jé, píšu pomalu, poznávání obrázků mi také nešlo.

      Vymazat
  96. liška17 července, 2015 14:46
    Jaha
    dodala jsem vám k tomu komentář. Nevím, jakou to má souvislost s Putinem??

    Tak Vy neviete, aku suvislost maju vojnove udalosti na vychodnej Ukrajine s Putinom?:-)))).

    OdpovědětVymazat
  97. zdenekb17 července, 2015 18:30
    Maximus:

    Věřte mi, že když se urazím a chci cenit zoubky, píšu jinak a poznal byste to. Výzva, že pokud máte něco důležitého na srdci, ....

    :-)))))))

    OdpovědětVymazat
  98. To: Anna 18:09, zdenekb 18:30
    Zdravím - zdá se, že krtinec po ztrátě puncu "odboje" na Aktuálně momentálně tolik neláká. Však ono se to nějak vystříbří či si někteří budou čechrat svá peříčka jinde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Punc "odboje"..., taky dobry. Bavil jsem se tehdy, bavim se i ted - neni nad krtkovsky odboj.

      Vymazat
    2. Neměl(a) byste za tuhle nenáročnou zábavu něco platit, Anonymní? Sice mě právě nenapadá, kam by to mělo být - snad na nějaký "krtkofond"?
      No, já se do Disqus zaregistrovala loni 17.6., jak jsem teď nahlídla na 1. stránku diskuse u oznamovacího blogu pana Stejskala. Ke krtkům jsem chodila pro udržení kontaktů občas a psala tam pozdravy či poznámky ještě méně, neb jsem se v té všehochuťové občas nelaskavé jitrnici ztrácela, když odkaz uváděli jen někteří.
      A tady u pana zdenkab je převážně milo, je tolerantní ke všem. Tož tak.

      Vymazat
    3. Platit? A to jako proc?
      Ja mam pouze problem s temi recmi o odboji. Ja jeden uz zazil a vim, ze je odboj o necem jinem.

      Vymazat
    4. Který odboj, prosím? Není-li to tajné...
      Nicméně "odboj vůči Aktuálně" asi není to pravé ořechové vyjádření, snad tedy odpor skalních krtků vůči vlastní registraci (jako by nás přes IP nenašli všechny).
      Nešlo by ono "Anonymní" nahradit v rámci přehledu nás ostatních nickem? Ještě k tomu placení - za zprostředkovanou zábavu, kterou zmiňujete, se často platívá.

      Vymazat
    5. Antikomunisticky. Nemam samozrejme na mysli nejake hospodske reci...

      Vymazat
  99. Ládik!!!17 července, 2015 14:14

    liško -
    normální velitel nemívá spolubesedníka. Jenom podřízené a nadřízené.
    ----------------
    Mi se tady líbí třebas tohkle.
    Ale reklamaci je třeba podat na lampárně v ČTK, nebo jinym čurbesu. :-)

    OdpovědětVymazat
  100. A ti pomatení pámbíčkáři, co tak toužej po afrikanizaci našeho venkova mne začínaj pomalu a jistě sr...

    OdpovědětVymazat
  101. Já si totiž myslim, že černoši by měli bejt odchycený a vypuštěný znovu do africký přírody.

    OdpovědětVymazat
  102. "Komunismus bude. Ale tomu se bude říkat Království Boží."

    Pozoruhodný výrok pod Urbanem.



    amat.

    OdpovědětVymazat
  103. AHOJ KRTCI A KRTICE,

    zdravím všechny a dámy zvláště !
    Jsem na chalupě se šíleně slabým mobilním signálem,
    rychlost spojení zoufalá - s dojetím vzpomínám na krásné doby vytáčeného připojení.

    Připadám si jako v dobách dětství, kdy jsem lovil stanice na vlastnoručně vyrobenou krystalku z rozříznuté brambory, zoxidovaného desetníku, sichrhajcky a špuntu (to není fór, fakt to hrálo!)

    Takže si moc nepokecám, ale aspoň vás všechny zdravím.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  104. Ad:amat

    Mozte to blizsie identifikovat? Nechce sa mi prehladavat vsetko a rad by som vedel v akej suvislosti a kto sa dopracoval az k takemu vyroku:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Avatar

      Olga Gálová > amat • před 13 hodinami





      Tak mně ještě 70 nebylo když jsem uvěřila v Boha. To máte pravdu. Ale já jsem našla smysl života. Pochopila vše co jsem nechápala. A do dnešního dne jsem nedospěla ke konci. Nestojím. Hledám. A budu hledat stále. Měla jsem více štěstí. Bůh abych uvěřila nechal padnout režim který jsem považovala za konečný. Komunismus bez Boha uskutečnit nelze. A to je můj poznatek. Komunismus bude. Ale tomu se bude říkat Království Boží.

      △ ▽

      Odpovědět

      Sdílet ›



      Vymazat
    2. Olga Galova - fanaticka komunistka se po sametu stala fanatickou krestankou. Proste z blata do louze...

      Vymazat
  105. Ad:Jachym
    Pozdravujem. Dobre, ze ste sa ozval. Niektori(e) tu uz mali obavy, co sa deje :-).

    OdpovědětVymazat
  106. Tužka napíše,.....tak répalům se zachtělo répat do Krtinců,.....ale kůůůš,....

    Na Disqusu to není žádná sláva,.....tak to zkusíme porozhrabat v Noře,.....poťouchle podloubat,....někdo to potřebuje ....trpí répalismem,......při příští návštěvě mu Maryša navaří kafe od žida.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ???
      No takto snad nikoliv, paní Tužko.

      Vymazat
    2. Takove nastavene zrcadlo dela obcas divy...

      Vymazat
  107. Jáchym

    Zdravím a přeju pohodu na chalupě. Mějte se, jak chcete :-)
    --------------------------------------------------------------------------------------

    amat

    Tak komunismus bude? A kdy a jak dlouho, to tam není? :-)

    OdpovědětVymazat
  108. Krtci, nevšimla jsem si, že by na aktualně.cz byl nějaký blog ke 20. výročí Sreberenice. Možná mi to ušlo. Nedávno jsem viděla dokument ČT "Uloupené Kosovo" a pak jsem od režiséra tohoto filmu četla článek o Srebrenici. Moc jsem před tím o Kosovu, humanitárním bombardování a o Sreberenici nevěděla, a tak jsem se na ten dokument a článek se zájmem podívala. ... Opět to byly USA a muslimové, kdo byl na té špatné straně. A souhlasím s Ruskem, které teď odmítlo návrh OSN uznat zabití mužů ze Srebrenice za genocidu. Chtěla jsem o tom něco napsat na Aktuálně, ale jak už jsem napsala, žádného blogu jsem si nevšimla. Všiml jste si někdo nějakého?
    Fialenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fialenko kdyz to nebyla genocida, tak co to teda bylo?

      Vymazat
  109. Fialenka

    Na Aktuálně jsem si nevšimla, ale tady je článek Lež i pravda za pojmem Srebrenica
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/39532348

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem se zase pobavil... Halo noviny jsou komunisticky platek a autor Rajko Dolecek je znamy srbsky nacionalista. "Chudaci" Srbove se jen branili. To i ti "chudaci" Nemci se jen taky branili... bude tvrdit nemecky nacionalista.

      Vymazat
  110. Jaha,
    ne, nevím
    Jáchym
    z vás mám prostě bezuzdnou radost :D)

    Vasja
    ráda vás vidím, jako Jáchyma ;o)

    OdpovědětVymazat
  111. Fialenka
    promiňte, že jsem vás opomněla. ale nejste stálý člen :-))

    OdpovědětVymazat
  112. Anna:

    "Kdy a jak dlouho" určí až nebeský generální tajemník, soudruh Otec.
    Poté, co soudruh Syn přednese poučení z krizového vývoje posledních zhruba dvou tisíc let...

    Jáchym:

    Zdravím na chatu, ať už jste ji vynoroval kdekoliv...

    OdpovědětVymazat
  113. Zdravim, pani liško:-)
    Právě jsme po několikátý vychutnalirávě Pulp Fiction a tak na dobrou noc:
    .

    https://www.youtube.com/watch?v=Ik-RsDGPI5Y
    https://www.youtube.com/watch?v=ORtir6ispE8

    OdpovědětVymazat
  114. Vasja
    i já vám dobrou, i všem krtkům. Ať vás blechy nechají napokoji:-) (obvykle přeji opak:)

    OdpovědětVymazat
  115. Jakelin de Mailly pekne skomentoval najnovsi - literarny? vytvor Slamy.:-)

    OdpovědětVymazat
  116. Panecku! Tak na kontrolu uz neidu iba obrazky, ale mal som prvykrat i text!

    OdpovědětVymazat
  117. Zdravím všechny možná dosud spící - rekreující se, pracující či odpočívající.
    Krásný víkend s počasím, jaké je a bude.
    Kdo ví, zda má paní Viola stále zlaté slunce pana Sedláčka ve stejné oblibě.

    OdpovědětVymazat
  118. JAHA:
    Slámu normálně nečtu, díky Vašemu upozornění kvůli Jakelinovi jsem k němu nakouknul. Další potrhlý psycholog, ještě horší než Richard. :)

    amat.

    OdpovědětVymazat
  119. Baba Jaga:
    Taktéž zdravím.
    Včera bylo možno podle otevřených okýnek za jízdy na první pohled poznat auta bez klimatizace. Dnes určitě bude totéž.

    amat.

    OdpovědětVymazat
  120. Ráno jsem prohloubil studánku.

    OdpovědětVymazat
  121. Znám křišťálovou studánku, kde nejhlubší je les,
    tam roste tmavé kapradí a vůkol rudý vřes.
    Tam ptáci, laně chodí pít pod javorový kmen,
    ti ptáci za dne bílého, ty laně v noci jen.
    Když usnou lesy hluboké a kolem ticho jest
    i nebesa i studánka jsou plny zlatých hvězd.

    Josef Václav Sládek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď mám změřenou vydatnost - 95 litů/hod.

      Teče voda zadarmo
      nekopal jsem nadarmo
      zachytím ji do bečky
      zaliju s ní stromečky
      ponořím tam čerpadlo
      by spínačem ovládlo
      výšku vodní hladiny
      abych co půl hodiny
      nekmital nohama
      do lesa s kýblama.
      Spojím k sobě hadice
      jak hasiči proudnice
      v suchu bude vody dost
      o prázdninách pro radost.

      Vymazat
  122. Anno
    díky, přečetla jsem si to. Tak Cameron chtěl zákonem zakázat pochybnosti o genocidě v Srebrenici. A zároveň zpochybňují vyvražďování Srbů.
    Rajko Doleček to vidí podobně jako autor toho dokumentu Uloupené kosovo a chystaného dokumentu o Srebrenici. Blog na Aktuálně není, nejspíš protože čtenáři mají zájem o pravdu a spravedlnost a v komentářích by to bylo znát. Majitel plus šéfové na Aktuálně zákaz pochybností o Srebrenici dodržují, i když nebyl díky Rusku uzákoněn, a radši o Srebrenici nepíšou.
    Fialenka

    OdpovědětVymazat
  123. Ale ne v tom hicu
    to bych ani picu
    nezved k líné hubě
    (musím mluvit hrubě)
    teď nevystrčím nos
    sedím doma bos
    klikám jenom do mapy
    kdy už skončí útrapy
    kdy už přijdou mraky
    s vodou pro somráky.

    OdpovědětVymazat
  124. Liško, to je v pohodě :-D Ale nevím kde jste mě nejmenovala ... nemám moc času číst. Dříve jsem četla všechno, teď jen posledních pár komentářů, když po několika dnech nebo týdnu vstoupím do nory :-)
    Fialenka

    OdpovědětVymazat
  125. Už mi z horka jebe
    lepší je když zebe
    noha v mokré botě
    rači mrznout v slotě
    než zažívat výheň
    arabská to líheň
    islámských vrahů
    lidských vztahů.

    OdpovědětVymazat
  126. Pusťte negry do buše
    demoška je v poruše
    nechci lední černochy
    ani černé bělochy
    každý má své kořeny
    i ten viktor kožený
    měl by sedět doma
    někde vedle Roma
    proč se to tak guláší
    co to komu přináší
    kdo z toho má příjem
    jsme rádi že žijem.

    OdpovědětVymazat
  127. Dej návlek na hlavu
    Svatému Václavu
    s průzorem pro oči
    s konyka seskočí
    napřáhne kopí
    pošle tě do pí.

    OdpovědětVymazat
  128. Návleky jsou na boty
    ať omezím šlápoty
    na vytřené podlaze
    vypadají neblaze.
    Mít návlek na hubě
    raketa na Kubě
    dělá to napětí
    jak bonzák v podsvětí
    nepoznáš člověka
    nevíš zda zaštěká
    kulometem do světa
    Alláhova osvěta.

    OdpovědětVymazat
  129. Zdravím všechny a na týden se loučím. Tak nashle příští víkend :-)

    OdpovědětVymazat
  130. Bilionovej je fakt borec....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bilionovej je fakt blbec...

      Vymazat
    2. Zavist byla vzdycky svina...uzij si ji!

      Vymazat
    3. Zavidet co? Sociopatii? Dekuji nemusim.

      Vymazat
  131. Anna
    si to užijte
    Ládik!!!
    studnu vám závidím, taky ji zvažuju, mám i určeno, kde by měla být. Voda je tam v osmnácti metrech. Myslím taková opravdu studniční. Povrchová je ve dvou. Jinak rovněž bosa dnes nevařím, mám kulajdu ze včerejška a nachystám salát

    OdpovědětVymazat
  132. Vydal jsem zákaz vařit a startovat jakékoliv zdroje tepla, na oběd se jde do hospody.
    Jinak to je opravdu studánka v lese (ne na mém pozemku, ale jenom moje, vodu měla i v nejsušších letech; přečerpávám ji a nechávám zasakovat nad vlastní studnou do země - jinak bych se musel napojit na francouzský vodovod, který mám na pozemku 50m nad barákem).

    OdpovědětVymazat
  133. Dvořáková sa na disquse velmi ponahlala, len aby nieco napisala proti rimskokatolickej cirkvi - tentoraz jej vadila zamyslana pomoc utecencom. A Brom ju presne a jasne uzemnil, ked ju prichytil na hruskach. Zmohla sa akurat na jeden kontrastek, ale to radsej nemala robit, Brom ju hned odpalkoval a dokazal jej, ze varila z vody (teda svojich myslienok) nie serioznych podkladov. No a Kohoutova sa potom pridala.
    Len tak zo zvedavosti som si mrkol, kolko je v nedelu omsi v dekanatoch Prešova (Prešov I, Prešov II, Solivar), teda ku kolkym oveckam asi tak moze zazniet taky nejaky pastiersky list, co a ako pomahat a kedy a komu. Zaujimavy prehlad, ze?:-).

    http://www.dokostola.sk/bohosluzby/?lokalita=Pre%C5%A1ov&datum=19.7.2015&od=00%3A00&do=24%3A00&jazyk=&zameranie=&x=74&y=13

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JAHA v 15.03

      Četl jste ten článek, nebo jste usoudil jen z Bromovy reakce? Dvořáková jen klade otázky. Ani na jednu nikdo neodpověděl. Alice

      Vymazat
  134. Ad: Alice
    Cital som clanok a pozorne. Praveze Dvorakova medituje o probleme, ktory NIE JE. Teda - vraj cirkev - Brom jej dokazal, ze CIRKVI. Dalej - bezpecnost - Brom dokazal, ze NIE CIRKEV bude riadit vyber, ale STAT. Atd. Precitajte si radsej pozorne Dvorakovu Vy. Aspon dvakrat. Jasne uvidite, o co jej islo. Ale - pretoze sa ponahlala cim skor zapacit sa ludom v kotlike, teda okopavat kotniky katolickej cirkvi, nezistila si skutocny stav veci. A Brom jej to len dokazal. Jasne, slusne, presne. Tie diskusie dalsich len ukazuju, ze vobec necitaju nielen Dvorakovu, ale ani vobec netusia, o com pisala a ze s NEZNALOSTOU veci pisala. Taky typicky cesky sport -Katolicka cirkev - a uz je byk pripraveny a hrabe kopytami so sklonenou hlavou:-).

    OdpovědětVymazat
  135. Ad: Alice
    Dvořáková jen klade otázky. Ani na jednu nikdo neodpověděl. Alice

    Takze NIKTO??? Ani na JEDNU??? Alice???

    Dvořáková:
    Opravdu zaznělo „církev“, nikoli církve. Dobře, pomůže zřejmě jen jedna, ale proč nikdo nemá potřebu říci občanům která? Máme zde tedy speciální Církev (všichni přeci víme kterou, takže netřeba upřesňovat), přestože v registru církví a náboženských společností jich nalezneme ke čtyřicítce?

    Zdeněk Brom • před 5 hodinami
    Paní Dvořáková,

    mě zase zaráží, že z jedné televizní zprávy vytvoříte takový článek. Stačí použít jakýkoli vyhledávač, zadat klíčová slova a máte podrobnějších informací dost:

    http://www.christnet.cz/clanky...

    http://zlin.idnes.cz/v-bystric...

    atd.
    • Odpovědět•Sdílet ›
    Avatar
    Vladimíra Dvořáková Zdeněk Brom • před 5 hodinami
    Neřekla jsem ani slovo o tom, že by bylo špatně, pokud se církve podílejí na integraci imigrantů. Hovořím o podílu na výběru, kdo k nám přijde. Toto bych chtěla vysvětlit a to ve vašich ani jiných textech není.
    • Odpovědět•Sdílet ›
    Avatar
    Zdeněk Brom Vladimíra Dvořáková • před 5 hodinami
    Posloužíme tedy i v tomto ohledu.

    "Výběr na místě začne v momentě, kdy se Evropská unie dohodne, že tento projekt spouští. Pokud se vše dokončí v průběhu 14 dnů, tak vlastní výběr může začít někdy na přelomu srpna a září," uvedl ministr vnitra Milan Chovanec po schůzce některých členů vlády se zástupci České biskupské konference a Ekumenické rady církví."

    Zdroj: https://www.euroskop.cz/8952/2...

    Takže odpověď je jasná - jde o církve. Ne jen o jednu církev. Stejně tak je jasné, že jednání vede stát, který zvažuje nabídku pomoci.


    Takze, p. Alice - citate len to, co si vyberiete, ci citate pozorne, co pisala p. profesorka, vid vyssie - teda NEPRAVDU a ako potom trapne kluckuje, a co pisal napr. Brom - odpoved na palcive otazky prerie (teda problemy profesorky, ktore by nemala, keby pred napisanim blogu si veci OVERILA, ked uz je tou profesorkou:-)) ).

    OdpovědětVymazat
  136. Anno, užijte si dovolenou a nashle za atýden. Ahooooj :-)
    Fialenka

    OdpovědětVymazat
  137. JAHA
    Nevím, jestli to má smysl, pořád mi připadá, že nepozorně nebo výběrově čtete vy. Především prof. Dvořáková klade víc otázek, z nichž ta o počtu církví je podružná a už vůbec se neptá na to KDY to začne, na což v podstatě "odpovídá" Z.Brom.

    Taky vám něco ocituji:

    - V čem bude spočívat pomoc při výběru a kdo ji bude hradit?
    - Má ona Církev ( budiž - TY Církve)k dispozici experty na bezpečnostní otázky?
    - A budou případní církevní experti sledovat bezpečnostní politiku státu (a našich spojeneckých závazků) nebo zájmy této jedné Církve? - Klidně vypusťme "jediné", i s připuštěním plurálu mají otázky smysl.
    - Bezpečnostní prověrky uprchlíků budou nesporně vyžadovat i úzké zapojení tajných služeb. Jaká bude komunikace Církve (í) a tajných služeb?
    - Budou mít církevní reprezentanti podílející se na výběru uprchlíků přístup k utajovaným skutečnostem a budou mít na to oprávnění?
    - A jak budou vypadat kritéria výběru? Kdo je připraví a schválí?
    Tolik profesorka Dvořáková

    Nejkontroverznější je nejspíš tato věta: "Není možné, aby ve státě, jenž se hlásí k liberálním a občanským hodnotám, bylo náboženství určujícím kritériem pro poskytnutí humanitární pomoci a politického azylu" ¨. Jenže nad tou byste se báli zamyslet a proto raději
    zpochybňujete celý text.
    Alice

    OdpovědětVymazat
  138. Vsimnite si, ze i v otazkach, ktore ste napisali, p. Dvořakovú nic tak netentuje, ako cirkev. Kazdemu, myslim, normalnemu cloveku je jasne, ze vsetky tieto otazky su irelevantne. Tak, ako stat postupuje doteraz z hladiska vsetkych bezpecnostnych predpisov pri udelovani azylov, ci tvrvaleho pobytu komukolvek (ci uz to boli ludia z Ukrajiny, Kosova, Syrie, Gruzinska...), tak bude postupovat i nadalej. CirkVI iba ponukli statu pomoc s tym, ze maju kapacity na umiestnenie. Od statu by na "opatku" iba chceli, aby mohli byt sucinne, t. j., aby mohli napr. VYTYPOVAT rodiny a pod. Bezpecnostne veci, samozrejme, bude riesit stat. Teda napr., ked niektora cirkev (cez svoje kanaly) vytypuje nejaku rodinu ako vhodnu na umiestnenie, oznami to statnym organom a tie rozhodnu. Pokial zistia bezpecnostne (ale napr. i ZDRAVOTNE!!! a ine - co Dvořakovu netentuje, ju zaujimaju len jej konspiracie) rizika, oznamia cirkvi, ze umiestnenie a prijatie nie je mozne. A pokial to nebude predmetom utaje nia, oznamia i preco.

    Je to, pre normalneho, normalne.

    A ta posledna veta, ktoru uvadzate z jej repertoaru, tak ta je najsmiesnejsia. NIKTO!!! NIKDE!!! nepovedal, neuzakonil, neprehlasil, ze URCUJUCIM kroteriom pre poskytnutie humanitarnej pomoci a politickeho azylu bude NABOZENSTVO. To je chimera v hlave profesorky. NAPOMAHAT!!! (ako to chcu cirkVI) statu pri poskytovani humanitarnej pomoci a politickeho azylu budu zaiste i vselijake spolky, obcianske zdruzenia...a zaiste i jednotlivci, napr. moze i Dvořakova i Vy, a to na zaklade toho, na CO STE SCHOPNE ODBORNE statu pomoct.

    Majte sa pekne.

    OdpovědětVymazat
  139. Oprava:"...Od statu by na "opatku" ...

    spravne - na "oplatku" - teda v zmysle, ze za poskytnutie svojich priestorov by chceli vediet, aki ludia by u nich boli umiestneni, pripadne takych same vytypovat.

    OdpovědětVymazat
  140. K Vaší první větě jen tolik, že tohle téma má už prof. Dvořáková v titulku blogu - "Česko přijme letos 400 uprchlíků. S jejich výběrem pomůže i církev…" Pokud vám tak vadí, že si vůbec dovolila se ptát a možná mít i jiný názor než Vy (i když to vůbec z jejího textu nevyplývá) neměl jste to číst. Její otázky nejsou žádná konspirace - všiml jste si otazníků? Já už nečtu spoustu věcí, zvlášť když vím, že nebudu souhlasit. Přít se s Vámi nebudu. Je Váš problém, pokud vám stačí informace, které máte, ale do diskuze je třeba toho znát trochu víc, než že něco autorku podle vašeho názoru "netentuje". A ta poslední věta je bez ohledu na to, co pod ní vidíte vy - pravdivá. Už budu muset taky končit. Přeji Vám hezký víkend. Alice

    P.S. Zdenku, děkuji za reakci, už jsem se bála, že budu muset dokazovat, že "já" nejsem "ona/on". Hezký zbytek dne. Alice

    OdpovědětVymazat
  141. Ještě jsem chtěla jen pro zajímavost (protože na diskuzi už mi dnes asi čas nezbyde) dát link na tenhle hodně zajímavý článek o Řecku: http://a2larm.cz/2015/07/notoricti-eurolhari/

    Mějte krtci hezké léto.
    Alice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alice, tak jsem si to precetl a musim konstatovat, ze pan autor o Recku a recke spolecnosti vubec nic nevi.

      Vymazat
  142. Ad: Alice
    Pozriete. Vymenili sme si svoje nazory, v celku slusne, a to je myslim to podstatne. Ja Vam neidem podsuvat, co viete, co nie, co do diskusie staci, ci nestaci. Ja a priori nemam nic proti, ked sa niekto pyta na nejake veci. Mne vadi u niektorych skor to, ze OCAKAVAM od nich nejaku UROVEN, nie snahu zapacit sa vacsine. Tento jej blog sa dal napisat, myslim, i s otaznikmi a zvedavostou, trochu inac, nie tak prvoplanovo. To mi vadi, nie jej nazory.

    P. S. Pokial sa niekto nechvali tym, co je, vie, kde bol, co robil...to este neznamena, ze informacie a skusenosti nema:-).

    Pekny vikend.

    OdpovědětVymazat
  143. díky za přání, paní Alice, i za odkaz. Martin Hekrdla se mi ztratil, tak vím, kde je

    OdpovědětVymazat
  144. Ktosi sa hlasil, ze na disqusu trkne do buldatru, aby napisal nejake dielko z Ameriky. Zatial ani dielko, anu buldatra.

    Ale je mozne, ze tuho pracuje a ze z toho nakoniec bude nejaky blogoroman. :-).

    OdpovědětVymazat
  145. To: Ládik!!! 12:39
    Koukám, že jste životní optimista, když spoléháte na trvalé doplňování své studny ze studánky na cizím pozemku (jen při delším suchu?).
    Nu, ať Vám to vydrží na věky - však si to za to její čištění zasloužíte. Voda je koneckonců státní.

    OdpovědětVymazat
  146. u nás zapršelo! To byla nádhera, spadlo 12-13mm a báječně se ovlažil vzduch. Jdeme si sednout ven, budeme odborně sledovat našeho psa a kočičku :-)
    je fakt, že buldatra by mohl něco hodit na sklo, taky aga by se mohla konečně ozvat, prosím

    OdpovědětVymazat
  147. Ad:Ladik!!!
    Schvalil som Vam minule (ked ste pisali, ze uz len meter) na dnes vecer, pripadne zajtra doobeda dazd. Zatial nic?

    OdpovědětVymazat
  148. Dnes jsem se trochu rozjela a nejspíš jsem tím vám krtkům změnila poklidné prostředí, na které jste zvyklí. Děkuji Jaho za diskuzi a všem ostatním za to, že jste mne neposlali do někam :-) Sorry! Krásné letní dny všem.

    OdpovědětVymazat
  149. Kto sa dnes este dobre nezasmial (napr. nad perfektnymi Ladikovimi skecmi), odporucam posledny blog Slamu a komentar vica30. Urcite si potrasiete bruchom:-).

    OdpovědětVymazat
  150. BJ -
    pramen byl využíván pro dobytek u baráku pár set let (podle existence louky v historických mapách). Proto na něj spoléhám. Přípojku vykopu, až mě okolnosti donutí.

    OdpovědětVymazat
  151. Ad: Alice
    Myslim, ze by ste sa mohli zbavit nejakeho podozrievania, ze Vas niekto chce niekam poslat. Som si isty, ze vacsina, rada podiskutuje, ze nikoho nerusite, naopak, niekedy je dobre noru trochu prevetrat. Len nesmiete byt velmi utlocitna:-). Takze - ziadne sorry, ale na citanou:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radeji milionkrat slusnou diskuterku Alici, nez sociopatickeho "borce" biliona....

      Vymazat
  152. Od včera nikdo?
    Možná se paní Anna vyrazila ochladit na sever. Ale všude hezky a něco zajímavého - což nám jistě potvrdí po návratu z toulek i paní Marie i jiní, co se prázdninují či teprve budou.

    OdpovědětVymazat
  153. BJ -
    horko ubíjí. Včera jsem běhal ještě po půlnoci, 25°C, žádná slast. Dnes ráno jsem používal vysavač a zvedl tím vnitřní teplotu ze 23 na 24°C (1800W), posekal kus zahrady (už 30°C) a teď mi nezbývá nic jiného, než pracovat, protož ven nejdu. Až se ochladí, nálada se zvedne.

    OdpovědětVymazat
  154. Prepastuju sem dvorakove odpověď Bromovi. Ta pani ma naprostou pravdu, haji demokracii u nas.

    Vladimíra Dvořáková > Zdeněk Brom • před 37 minutami

    Je zajímavé, jak se diskuse točí úplně kolem jiných věcí, než je v textu. Asi mám na studenty velké nároky, když chci, aby argumentovali a protiargumentovali ke sdělení. Takže co bylo obsahem textu:
    Kritizovala jsem veřejnoprávní televizi, že uvádí "církev", v jednotném čísle a ještě neřekne o jakou církev se jedná. Nehledala jsem dále na internetu ani ve zprávách ČTK z téhož dne (to je ten odkaz, který jste mi poslal), abych si tvrzení veřejnoprávní televize ověřila. Výtka šla k médiím, která vytváří dojem privilegovaného postavení jedné církve.
    Nikdy jsem nezpochybňovala roli církví při integraci, právě naopak. Chtěla jsem vědět, kdo to bude platit (čistě jako informaci, kterou nikdo nikde nesdělil, a kterou občané mají právo vědět). Občané by měli vědět, zda jde o charitativní akci nebo účast na nějakém financovaném projektu. Obojí je možné, ale občané by to měli vědět.
    Zpochybňuji účast (jakýchkoli církví) při výběru imigrantů, protože to je záležitost humanitární (bez ohledu na náboženství) a bezpečnosti státu a pokud tam mají být zástupci církví, nechť veřejnost ví, za jakých podmínek, s jakými pravomocemi a jaká jsou kritéria výběru imigrantů a jak bude stát ošetřovat přístup těchto lidí k tajným informacím. Toť vše. Nic, co by přesahovalo běžné informace v normálním demokratickém státě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak fakt je ,ze to ,co tam predvadi brom a ta jeho blatenska ruze ,je tragikomedie ,na pokracovani....Buh opatruj nase decka pred takovym ucitem ....

      Vymazat
    2. Přesně Brom je demagog, občas z něj vypadnou věci sice rozumné, ale opravdu 95 % jeho příspěvků je odporných, mnohem víc než třeba Nea nebo kohokoliv jiného, protože je kluzký jako had a ne tak prvoplánově trapný. A to je samozřejmě mnohem horší než ti blbečci co tam píšou jako např, neo, SuP, jarpor a podobní. A ještě k tomu je to srab.

      Vymazat
    3. Zajimalo by me, z jakeho duvody jsou dotycni blbecci.

      Vymazat
  155. Ladik!!!
    Přijel sem z dobalceva a sem vyřízenej:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak co Vasjo, kolik valenek na zimu jsi svym soukmenovcum privezl?

      Vymazat
  156. Co nádraží, nepřehnali to tam s klimoškou?

    OdpovědětVymazat
  157. Dneska tam je peklo
    to by se mnou seklo
    kdybych šel kosit
    nebo písek prosít.
    Hodím si 3 zdrávasy
    převlíknu si kraťasy
    aby trochu chcalo
    panebože halo
    pošli trochu deště
    hlava horkem třeště
    vymýšlí kraviny
    odčítá kelviny.

    OdpovědětVymazat
  158. Třiatřicet ve stínu
    prý musím sníst svačinu
    dyť se z toho zadusím
    v horku žrát nic nemusím
    piju jenom vodu s mátou
    vůbec nevím kolikátou
    sklenku už mám v sobě
    předcházím tím mdlobě.

    OdpovědětVymazat
  159. Vasja pařil v Debalcevu
    vzal na výlet lepou děvu
    možná paní Vasjovou
    by vařila svíčkovou.
    Zřícenina, mina, kráter
    patriarcha pop i páter
    modlí se za mrtvé duše
    na hřbitově u kaťuše
    není to tam žádná sranda
    jenže Vasja rusů fanda
    přijel pomoct kamarádům
    nahodit zas maltu na dům.




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro Ladicka po druhe...Ja s pisnickou jdu jako fogl...tralalallla tralaaa tralllaa..:-)

      Vymazat
  160. Pro Ladika ...a ja s pisnickou jdu jako fogl...tralalal trallaa...

    OdpovědětVymazat
  161. Odpoledne má jít fronta
    už to bude milióntá
    co hlásila Honsová
    ta rosnička skopová
    co se jí nic nedaří
    ani určit předjaří.
    Zákopčaník jiný kolík
    ten neříkal kravin tolik
    byli k němu všichni hluší
    předpovídal Slunce v duši.

    OdpovědětVymazat
  162. A ze vy Ladiku chcete byt zase prvni....:-)

    OdpovědětVymazat
  163. No dobre ,jdu se pokusit napsat nejakou baladu...Treba Balada o ocich Ladika ,to bu musel topic ,na oslu sedet .abych take jednou nebyla prvnicka...:-)

    OdpovědětVymazat
  164. Tužka napíše,....horůčavy,....vydržela jsem dělat na zahradě jen do půl dvanácté,....byla jsem naložena v potu a vlastní soli,....psi toužili si líznout, cítili to, všichni tři mě obcházeli a jazyky dělali,...jakože olizují,....a pak jsme společně řádili pod puštěnou hadicí,.....ještě že s vodou zatím není problém,....

    Ale,....co ti unesení v Libanonu,....to bude extra zápletka,.....zbraně, drogy, prachy všechno na prvním místě,...a ty vztahové propletence,......bude se mlžit,...bude se lavírovat,....bude se ledasco,.....jen ne pravda.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  165. Ládík - máte můj obdiv, že Vám to v tomhle vedru myslí a navíc ve verších. To já jsem dnes náchylná spíš k sprostým slovům ve větách holých :-) Taky už toho mám dost (ale už mám skoro po dovolené, tak jsem se nabažila na celý rok).

    liško, M.H. publikuje občas i na Altpressu. Taky ho mám ráda. Líbil se mi na Týdnu, kde si navíc dával záležet na nadpisu článku a tak v titulku často vtipně prozradil víc, než v textu.

    JAHA - nikoho "nepodozrievam", byl to jen krátký pocit nepatřičnosti, že jsem sklouzla skoro k agresivitě a to mi do krtince nepasuje. Ale cením si Vaší velkorysosti, že Vy sám to tak neberete a děkuji za pozvání "na čítanou". Snad to bude při jiném tématu lepší ...:-)

    Alice

    OdpovědětVymazat