27 července, 2015

KRTINEC č.16

202 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Všichni Vám Vaši radost přejeme - pokud náhodou všichni ne, já určitě.
      Ba i více deště, tak akorát a bez přívalů. To i nám, i když u nás asi nakapalo a chvíli i napršelo více - možná 6 mm.
      Dnes mám televizní večer - irské tance. Vaše krasobruslařky se také budou koukat?

      Vymazat
    2. Jedna je na soustředění v Budějičkách na ledě.. druhá má službu u mámy.

      Vymazat
  2. Postřehy ze života v Itálii
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/07/24/bella-italia-nebo-ze-by-ne/#more-941219

    OdpovědětVymazat
  3. no jo, sakra, ale proč je nechtějí třeba v Německu, Anglii, když tam "komunismus" neměli?
    http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-psychologem-spokem-dz6-/domaci.aspx?c=A150727_143005_domaci_zt ...
    a taky se rozešly Kiki a Maki

    OdpovědětVymazat
  4. liška:

    Vy teda umíte takhle na noc zvednout tlak Špokem...
    Ale to je v pořádku, já trpím na nízký tlak, takže mi vlastně pečujete o zdraví... :o).

    OdpovědětVymazat
  5. liška

    Špok mě po článcích na A.cz vůbec nepřekvapil. Zato mě překvapil rozchod Kiki a Maki. Snad se jim bude dařit i nadále.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    zdenekb

    Si to tak neberte, Špok už jiný nebude :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Anna:

    Si to neberu. Kiki a Maki se rozešly, Špoky a troky navždy spolu.

    OdpovědětVymazat
  7. 12,5km za 1:29, převýšení 330m, měsíček svítil na cestu.

    OdpovědětVymazat
  8. ládíku ... mezi námi , vono ujet 330m skoro za 1a půl minuty , to není žádná sláva jako ... pokud jak píšete je tam omezená rychlost na 12,5 km tak tu značku prostě přemalujte , stačí tu čárku anebo žádejte vysvětlení u di , ale dneska né to maj zavřeno ...

    xerox

    OdpovědětVymazat
  9. Ládik běží chůzí,
    tou chůzí výletní,
    béře sebou sousedy,
    všichni běží s ním!

    Běží nahoru na kopec,
    trochu funí přec,
    Ládik to je sportovec,
    zrovna zakopl o vřes!

    A celá ves ves ves,
    kříčí tou radostí,
    venku štěká pes pes pes
    a Láďa si cestu klestí!

    Ládik běží chůzí,
    tou chůzí výletní,
    uběhl 2544 kroků,
    má chůzi baletní....

    OdpovědětVymazat
  10. To už je skoro 8,5km/h, na jaře jsem měl 6,5 a nešlo se dostat přes 7. Něco se stalo, ale váha to nebyla, furt se drží na 101. To bude nejspíš řízkama - předevčírem na Visalajích byly 3, včera už jenom 2. Zajímavé je, že mě nic nebolí, to je hodně divné, až podezřelé.

    OdpovědětVymazat
  11. ráno je třeba tohle, tak hezké tráno krtkům!

    https://www.youtube.com/watch?v=Un2UI5Wa188

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, neznala jsem. "Když krize přijde, zase zmizí..." A když se někomu zdá, že s někým je už pořád sám, vymění ho, nenajde-li jiné řešení.

      Vymazat
  12. Tužka napíše pro Ládík,......sleduji Vás,....je to dobrý výkon,......připisovala bych ho dokonalému prohřátí těla až do morku kostí,...díky teplému počasí v minulých dnech,......takové prohřátí dělá divy,....protože úpony přiléhající ke kostem se dokonale uvolní a dokáží lépe přenášet pohyb,...a pak se dostaví ten pocit lehkosti, s jakou se zátěž zvládla,...ještě zapracujte na tom, aby nebyla zbytečná zátěž z vlastní váhy,....jak půjdete podcent, uvidíte tu lehkost v pohybu,....a maso je důležité,....jeho proteiny se rozpadají pomalu a dávají rovnoměrný přísun energie.

    Znala jsem fotbalistu,....nebudu jmenovat, nemám svolení,.....ten začínal jako přísný vegetarián, který i vejce odmítal,......techniku měl moc dobrou,...ale nikdy nevydržel hrát celý zápas,....nedostávalo se mu sil,......až když se nechal přesvědčit, že je to tím, že nejí maso,....tak začal opatrně, nejprve ryby,....a už vnímal energetické zlepšení,....to ho posunulo dál,.....teprve, když jedl maso teplokrevných zvířat, dokázal v plném nasazení hrát až do konce zápasu.

    A taky,....borůvky,.....to je vitamínová a energetická bomba,....a léčivka,...středověké bylinářky dělaly enciánovou mast z kořene hořce, borůvek a psího sádla,.... na uvolnění křečí,......největší význam mají ty borůvky, uvolňují křeče,.....předpokládám, že jste si při trhání taky zobnul. Moji psi v lese taky trhají borůvky, a jak šikovně,....natrhají si jich tolik, že mají kolik dní černý exkre.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  13. Tužka napíše,.....tak jsem si,...jen letmo,....proběhla pár portálů,......to je pane masáž, ....aby z nás udělali užitečný idioty,....

    Pchááá, se mnou nehnou,......mají to marný, marný, marný,.....jednak si dost pamatuji,....a taky, matematicky vyhodnocuji pro a proti,....za pomoci dedukce a indukce,....takže marný,.....
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  14. Smutna sprava.
    Vlk uz po x krat avizuje zatvorenie kosy. A Mysli to, ako vzdy, smrtelne vazne☺☺☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem skouknout, jak takové oznámení vypadá - neuviděla jsem. Nemůžete dát odkaz, pane JAHO, ať dlouze nehledám? Děkuji.
      A je to ten Vlk, co Vám vystavil červenou kartu? Nahlížím tam pouze po nějakém upozornění.

      Vymazat
    2. "Myslím, že došlo k obrovskému omylu nebo prostě dělám Kosu špatně a bude na čase ji zavřít. To není výhrůžka." atd...

      Predtym x krat avizovane zatvorenie sa mi nechce hladat. Som ale rad, ze aj ked ma dal na svoju ciernu listinu, aspon si zobral k srdcu moju najdolezitejsiu radu, ktoru som mu v mailoch posielal, aby sa prestal od rana do vecera zaoberat podrobne opolcenskou temou, lebo sa raz z toho zblazni a zdravotne si uskodi.

      Citacia je z clanku:
      https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/07/28/uprchlici-i-o-tvrdych-datech/#more-940909

      Vymazat
  15. Nieco z ACZ, clanok Zeman je prototyp...citujem z clanku:

    "...Promiňte, teď budu hovořit jako Slovák: Vždyť Miloš Zeman zosobňuje všechny vlastnosti, které bych české nátuře přiřadil.".

    Co vy na to☺.

    OdpovědětVymazat
  16. Pot ze mě stříká
    duše naříká
    vzal jsem javor lesu
    má novou adresu
    na mé zahradě
    je na hromadě.
    Spodek bude totem
    prošel mi plotem
    další bude kladina
    to zas budu hrdina
    na topení není nic
    vždyť i v zimě bývá hic.
    no paráda...

    OdpovědětVymazat
  17. Zkopírováno bez komentáře

    pog mo thoin • před hodinou
    http://blog.aktualne.cz/blogy/martin-novak.php?itemid=25673#comment-2160848365

    Ano, pane Nováku, Češi mají strach. A nejen Češi, ale i Maďaři, Rakušané, Němci a vůbec celá Evropa, potažmo svět. Protože migrace lidí je od druhé světové, tou největší. Migrují jak lidé obávající se válek a chudoby, tak zločinci a radikálové. Nelze je od sebe odlišit. To nebezpečí, které je ukryto mezi těmi opravdovými uprchlíky, to nebezpečí je vážně velké a Vy i mnoho lidí ho bere na lehkou váhu, banalizuje toto nebezpečí, a snaží se uklidnit lid fotografiemi zubožených lidí. Kde jsou ty letité humanitární pomoci Africe? Kam zapadly? Nejsou vidět, přišly vniveč a za desetiletí neustálé pomoci Africe, optimistických prognóz té pomoci, jsme se dočkali přelidnění, Boko Haram, znásilňování a vraždění i plenění těchto radikálů, kteří si dělají co chtějí, překračují hranice a plení všude, kam šlápnou.

    Ze zemí jako je Afghánistán, Sýrie či Libye, sem jdou lidé jako z mraveniště, aby tu našli zázemí, ale nestačí jim zázemí v Rumunsku, Bulharsku či v jiných státech Východního bloku. Proč?
    Média krmí lidi neustálými válkami na muslimských a islámských území, sebevražední atentátníci jsou už i desetiletá děvčátka, která to učiní buď z donucení, nebo utrpení nebo obojí, a média to jen konstatují. Kde mají ta děvčátka otce a bratry? Proč musí takové děti umírat a nikdo je neochrání? Kolik procent mužů je mezi těmi uprchlíky? Kde mají své rodiny, matky, ženy, dcery, sestry? Komu je nechali na pospas? Utíkat s tím, že chtějí pracovat a posílat peníze domů, do válkou rozbitých zemí, do nestability, do bezpráví fungujících destinací, kam ty peníze nikdy nedojdou, je poněkud už omšelý a nepravděpodobný argument. Ti muži mají poslat pryč jen ženy a děti a sami se postarat o svou zem, bojovat proti radikálům. Místo toho buď utíkají, nebo se k nim přidají.
    Ano, Češi mají strach. Strach je přirozenou cestou k obraně a strach se má respektovat. Strach je zdravý, udržuje hladinu reality. Strach se podceňovat nedá. A jestliže mají Češi a Evropané strach, mělo by se to respektovat. Hysterii v lidech vyvolávají rozporuplné mediální články, záběry, informace. Dělají z lidí schizofreniky. Nevím, jaký účel to má být, aby sami Evropané ničili vlastní země Evropy. Pořád hledám smysl tohoto konání těchto lidí, co se tolik bijou o uprchlíky. Lidé jako vy, pane Nováku, dělají z druhých rasisty. Vaše humanita je pokrytecká. Nevěřím, že natolik milujete tyto lidi, abyste pohrdal svým národem.
    Pomoc už překračuje meze. V Africe není vidět a v muslimských a islámských zemí nebude fungovat. A nebude fungovat do té doby, dokud oni sami si tam neudělají pořádek. Nevymýtí radikály a nezačnou pořádně makat, místo modlení 5x denně. Co mohou proboha učinit za práci, když se pořád fanaticky modlí?
    Ano, lidé mají strach a mají proč. Zkuste se projít jen v Teplicích kolem skupiny arabských rodin. Zvláště ženy. Oplzlé návrhy, mlaskání na dívky, vyplazování jazyků a naznačování všeho sexuálního ze stran mužů, otců těch rodin, je nechutné, odporné a slizké. Nesnáší nás, ale je jim tu dobře. Jsme pro ně méněcenní, ale dobře jim posloužíme. Jejich kamarádství je falešné, jen to využívají ve svůj prospěch. Tak je to i v Indii. I když vás pohostí, budou milí, dají vám jídlo, přesto jste pro ně pořád méněcenní. To by se mělo mít na paměti.

    OdpovědětVymazat
  18. JAHA asi neumí číst.

    OdpovědětVymazat
  19. Vy tomu co jste napsal říkáte smysl pro humor? No tak to teda je dost mimo mísu. Ale není divu, vy ho nemáte vůbec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviem presne, o com pisete. Kockovat a sklibit je jedna vec a rozumiet nuansam druha.

      Samozrejme, na vtipy typu - vole, vole, tak to, samozrejme, nema:-).

      Vymazat
  20. Deník Čecha na Slovensku:
    Pondělí - piju s Východniarmi
    Úterý - skoro jsem umřel!
    Středa - zase piju s Východniarmi
    Čtvrtek - lituju, že jsem neumřel v úterý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak. Ale my sme radi, ze ste neumreli. Zoceluje to:-).

      Vymazat
  21. Maxime

    honolulu na deníku.cz boduje kladně i záporně, má své období. Pod jakým nickname jste mu psal?
    Možná aby přesídlil tu, je třeba mu psát častěji, jenže on se už tam docela zabydlel a reaguje tam na konkrétní články pana Hoffmana, což mu asi vyhovuje. Je docela dobré ho číst, neboť má bohaté zkušenosti.

    OdpovědětVymazat
  22. tak já napsala příspěvek a nic. Prostě zmizel.
    K vlkovi. Nic o zavírání Kosy jsem se nedozvěděla. Ovšem mi není jasné, jak to, že ti imigranti tak ignorují Španělsko? Snad se řešení dozvím ze zítřejšího článku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Citali ste odkaz, co som dal Babe Jage? Tam sa vlk zatvorenim kosy "vyhraza", ako uz x krat predtym v inych svojich vstupoch. Za posledny mozno tristvrterok uz aspon piatykrat. A pisete, doslova "Nic o zavírání Kosy jsem se nedozvěděla". Co si ma o Vas clovek mysliet?

      Vymazat
  23. Rosselchoznadzor (veterinární a fytosanitární služba) hodlá tento týden zaslat dopisy s upozorněním na možný zákaz dovozu holandských květin a jiné rostlinné produkce ze sedmi evropských zemí do Ruska.
    Na seznamu je Polsko, Litva, Lotyšsko, Slovensko, Česká republika, Itálie a Německo. Děje se tak kvůli zvyšujícímu se počtu případů škodlivých organismů, které byly objeveny v produkci, oznámil RIA Novosti zdroj z rezortu.
    Dříve už ruská veterinární a fytosanitární služba informovala o tom, že pokládá za nezbytné zakázat dodávky květin z Nizozemí do Ruska kvůli tomu, že v nich byly mnohokrát objeveny škodlivé organismy seriózně ohrožující ruské hospodářství a zemědělskou výrobu

    Asi špatný překlad, protože seriózně není vždy totéž jako vážně. Ale Holanďanům se asi docela sevře rektum, to je sakra velký trh! No jo, vyhrožovat tribunálem nebude asi jen tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Nabuchodonosor je jaká služba? Kdo bude dodávat kvítka do visutých zahrad?

      Vymazat
    2. přeci tihle zajatci ( otroci, nevolníci...)
      https://www.youtube.com/watch?v=jsX7Gs6gncI

      Vymazat
  24. liško,

    a všechny odmítnuté holandské květiny převezme Keňa. Mají tam prý speciální seriozní vakcínu a virů se nebojí. Rchr.

    OdpovědětVymazat
  25. Tak českým maloměšťákem Quasimodo zůstal na hlídacím psu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na pejska jsem zapomněl...A hned mi tam něco čeká na schválení administrátorem.

      Vymazat
  26. nějak se mi zachtělo poslechnout tuhle písničku. Třeba vám udělá taky radost
    https://www.youtube.com/watch?v=_0IzBwjsHp4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě zase přepadla melodie La bambola, asi že jsem pil magnezku
      https://www.youtube.com/watch?v=UHCgZY-HX6U

      Vymazat
    2. a vypláchla mi z hlavy matonku

      Vymazat
  27. Zkopírováno bez komentáře

    Ženské pohanské bohyně porád někomu vadí!
    Křesťanská televize vystřihla žítkovské bohyně. Na Slovácku je z toho skandál
    http://hlidacipes.org/krestanska-televize-vystrihla-zitkovske-bohyne-na-slovacku-je-z-toho-skandal/

    Poslední žijící vědma Irma Gabrhelová zemřela počátkem roku 2001. Ještě ve svých 94 letech se „bohyňování“ věnovala: věštila, sbírala byliny, provozovala lidové léčitelství. Samotné rituály se nedochovaly, tradice z Kopanic včetně „čarování“ už žijí převážně jen v tvorbě folklorních souborů.

    Jeden z nich, Čečera ze Starého Hrozenkova, vystoupil koncem června na festivalu Uprkův kraj ve strážnickém amfiteátru s číslem nazvaným Milostné zaříkání z Kopanic. V přímém přenosu číslo bylo, v reprízách uvedených minulý týden už ale chybělo. TV NOE ho vystřihla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na psovi som k tomu napisal komentar. Pokial ho sudruhovia schvalia:-).

      Vymazat
    2. Sudruh anonymny!

      Skopirovat bez komentara je fajn. Ale uviest iba cast faktu, teda v podstate dristy jedneho tzv. redaktora bez uvedenia vecnych okolnosti - to je teda bezzcharakternost. Cakal som dost dlho a Vy, anonymny, k PRAVDE neuvadzate NIC!!!

      Vymazat
  28. Nieco pre obyvatelov Ceska (narocky nepisem Cechov, lebo by som musel pisat i Moravanov, Slovakov - myslim zo Slovacka, Psonkov, Slezanov....a to by som sa nedopocital:-)), aby mali nejake realie zo Slovenska.

    http://postoy.sk/content/vy-slovaci-ste-stale-normalnejsi-nez-zapad

    A - co vy na to, v Cesku?:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čudný rakušák, taký úchylný. Atlas má otevřený na Rumunsku, možná se přestěhuje do Pitešti. Slovenština jako ústření slovanský jazyk? To z něj vznikla ruština, polština..?

      Vymazat
    2. a brzy jej pohltí rostlina Scindapsus a jaký byl, Rakušák v košili z Maďarska (Rumunska?) ;o)

      Vymazat
    3. Ladiku!!! V Rumunsku (tak i na Dolnej zemi) su pravoverni a roduverni Slovaci (cabajsku klobasu - cabajku - myslite, ze vyrobil a vymyslel kto? - Slovaci z bekesskej Caby!:-)). Takze atlas ma otvoreny spravne - na Nadlak a Dolnu zem, kde po Tataroch obsadili prazdnu hospodarsku podu vystahovalci zo Slovenska, vacsinou evanjelici.

      On netvrdi, ze zo slovenciny vznikol nejaky iny slovansky jazyk. Len lepsie citat - i ine dokumenty. Hovori o tom, ze slovencina je ako ustredny slovansky jazyk preto, ze vsetky ostatne slovanske narody mu najlepsie rozumeju. Polopatisticky - Rus rozumie slovencine lepsie ako cestine, polstine, chorvactine..., Poliak rozumie lepsie slovencine ako rustine, cestine, chrvatcine..., Slovinec rozumie lepsie slovencine ako rustine, cestine, polstine...dosadte si dalsie jazyky - ukrajincinu, bielorustinu - ta je slovencine najblizsie!!!, srbstinu, macedonstinu...atd., atd.

      Dufam, ze teraz uz chapete, o com je rec:-).

      Vymazat
    4. To bylo tak polopatististicky, že jsem si vzpomněl i na to jezero pod Slovenskem...

      Vymazat
    5. Raz sa ta voda bude platit drahsie, ako dnes ropa:-).

      Vymazat
  29. zdenekb mi dělá starosti ... pokud ho totiž postihne transpersonální sexuální permutace jako mnohé z ortodoxních krků , naposled to postihlo např. kohoutkovou rozenou boženku fandovou , co potom bude mít červeného v avataru , teď např. vystrkuje na diskutující červený nos , ale co pak bude vystrkovat zděnka bé je ve hvězdách ... ? ... :-)
    nedej bože kdyby to postihlo i ivo jaha-lku a stala se z něho přes noc řádová sestra jahahová ...

    xerox

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chyba nahodna, ci signifikantna pre kopirku? Z jaha-lku (chapem, na rozdiel od kocky skliby nuansy - Jahelka, tot spevak!:-)))) sa nemoze stat sestra jahahova, ze kopirkova? Skratka, Vasa konstrukcia je prilis doorska:-).

      Potrebne cvicit, cvicit, cvicit. A az potom prist s nejakym vysledkom. Ono to vyzera na prvy pohlad jednoducho, byt akoze ftipny, ale ako vidiet na Vasom vysledku, nie je to tak:-).

      Vymazat
    2. tak jako se z ohyzdné larvy nakonec vyklube sympatický motýlek , tak by se z jaharvy mohla vyklubat jahýlek ...

      xerox

      Vymazat
    3. No, "dobry" pokus - pre take kocky skliby - ako z jaha-lku sa stane NIE sestra jaha-lkova, ale jaha-hova. To sa pre istotu po-serie i sed-rioz-na ce-cina.

      Vymazat
  30. my jsme taky úplně normální. Žije tu docela dost Rakušáků, nemají problém s námi, ani my s nimi...
    Další sem jezdí běžně nakupovat, hledají tu řemeslníky, chodí do restaurací...
    Taky sem jezdí ti naturalizovaní, ti občas znásilní nějakou holku a kšeftují s drogama. Je fakt, že toto činí v noci a v místech, která já nenavštěvuju, ale ubylo těch událostí, zavřeli nějakou hernu a jsou více pod kontrolou policie

    OdpovědětVymazat
  31. Teď mě ČTsport úplně zabila: moskva vs. sparta, hráči z nigerie .. samá negativa, a ještě to komentuje tyrš ... ruský trenér se kýve - jen mu dát do ruk sekyru. Ještě dobře, že se televizí nepřenáší smrad.

    OdpovědětVymazat
  32. Mějte se a mejte se!
    Asi až v září
    anonymní Řepa

    OdpovědětVymazat
  33. ha, Řepa Josef zde! V září, tedy v septembri, tu bude děsně narváno ;o)

    OdpovědětVymazat
  34. PŘ:

    Šťastnou cestu, šťastný návrat. Pozdravujte velbloudy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zděnko bé ... aby se tak kohoutková zakoukala do nějakého člověka šariátnického vyznání , zda by to mohl být muž či žena těžko v tuto chvíli kvůli výše uvedenému spekulovat ...

      xerox

      Vymazat
    2. ....odříkaného chleba,největší krajíc.....

      Vymazat
    3. ...pak už zbývá jen ten Leon, tomu to nehrozí...

      Vymazat
    4. tato metastáze hrozí všem bez rozdílu vyznání , včetně leonidy a vladimíry vykřičníkové ...

      xerox

      Vymazat
    5. .....aby boženka neskončila v harému.....

      Vymazat
    6. ...ta jedině s xerinkou...

      Vymazat
    7. se z vás picnu!
      co když je to ladislava?

      Vymazat
  35. To: JAHA 11:20
    Děkuji - takhle v textu bych vyjádření nenašla. Že by pan vlk toužil být ubezpečován, že svůj blog vede dobře (lépe, nejlépe)? Hezky si poplakal, co mu kdo píše... Na svém blogu - no, dobře mu tak.
    Soudit nemohu, neb skutečně blog pana vlka nesleduji a zda s ním skončí čili nic mě ponechává v klidu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pani Baba Jaga. Robi to opakovane. Poplace si, povyklada, co vsetko urobil a ako poctivo a kazdemu rovnako, a ako bol vyrovnany (pre putinka a proti - mimochodom, klame, az sa prasi, tri mesiace daval len proputinovske dristy, ved preto som ho atakoval!:-)), potom sa povyhraza, ze sa na to s prepacenim "vyserie", potom napise, kolko ludi mu pisalo, aby to nenechal a pokracuje dalej:-))).

      Velmi dobre ste pochopila, co a preco pisem:-))).

      P. S. Aby som bol na rozdiel od jeho zakomplexovanosti cestny a poctivy, tak sa naozaj po par mesiacoch trapnej proputinovskej propagandy zmenil, zacal uvadzat i zdroje opacne - ale s podvodnickym tvrdenim, ze tak robil od zaciatku. NEROBIL!!!

      A vyhrazku zatvorenia kosy pouziva vzdy, ked nevie kam z konopi a ocakava vylevy prismrdacov, aky je jedinecny v sucasnom medialnom priestore. Samozrejme, ze to neurobi. Jeho pochybne ego mu to nedovoli:-). Napise, ze xyz ludi sa mu ozvalo, aby pokracoval, takze vlastne nemoze ich sklamat...atd, atd....a - samozrejme - pokracuje.

      Preto som si dovolil sa tomu x-temu skonceniu zasmiat.ň

      Majte sa.

      P.S. Tak, ako on hrubo porusil obycajnu slusnost tym, ze bez mojho vedomia uverejnil text mailu, ktory som nepisal na zverejnenie, ale len jemu, na konkretnu mailovu adresu, tak mozem kedykolvek ja zverejnit, co som mu skutocne vickrat pisal, aby bolo jasne, ze ja som ziadny predpis o cervenej ani zltej karte na jeho blogu neporusil a ze ma zablokoval z obycajnej trapnej jesitnosti za maily, ktore som pisal OSOBNE jemu. Ale - nepisal som to doteraz nikde, lebo mi za to opelichany vlk nestoji. Ale ked je o tom rec, tak Vam to uvadzam na pravu mieru:-).

      Vymazat
  36. Jaguško,
    vlk je na tom jako bilión - chytrý, lehce sebestředný a hlavně ješitný ( skoro jako každý chlap!?), ale blog je skutečně hojně navštěvován a v době největších bojů na Ukrajině denně podával zprávy z obou stran konfliktu. Jistě, byl jako většina z návštěvníků blogu na straně separatistů, ale podávaly se zprávy i z OBSE a ze strany ukrajinské...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já třeba ješitný vůbec nejsem. (To se mi na sobě líbí skoro nejvíc...).

      Jinak máte pravdu. A vlk do blogu investoval spoustu času a energie... musí být dost frustrující, číst si potom v mailech, co všechno dělá blbě.
      I pro méně vznětlivé povahy než je on. Já bych asi plakal a zavíral třikrát do týdne.

      Vymazat
    2. zdenekb
      Vaše vyjádření je shodné s tím, jak Vás vidím já. Skromný, přátelský se schopností sebeobětování.
      Líbí, nebo mám něco přidat? ;o)

      Vymazat
  37. Kristepane, Ládikovi prej rostou prsa.....

    OdpovědětVymazat
  38. Mějte se a mejte se!
    Asi až v září
    anonymní Řepa
    ----------------------------------------------

    Už se těším. Tak září
    https://www.youtube.com/watch?v=ra5MqGek7Jw

    OdpovědětVymazat
  39. Září? Mně první napadlo tohle...

    https://www.youtube.com/watch?v=9mv-uphBu4A

    OdpovědětVymazat
  40. Ještě není tma, ale stmívá se
    https://www.youtube.com/watch?v=T_5XXjTM2_4

    OdpovědětVymazat
  41. zdenekb

    Na Kryla jsem si vůbec nevzpomněla. Zato při mé dětinskosti se mi vybavila písnička Září, září, na léto jde stáří..... od Svěráka a Uhlíře.
    Liška sem dnes dala písničku Pavla Bobka a mně se vybavila Ještě není tma, tak jsem ji sem dala.

    OdpovědětVymazat
  42. Anna:

    A ještě Ruda září nad Kladnem. :o)
    Ještě není tma... to myslím Bobek zpívá Boba (Dylana).

    OdpovědětVymazat
  43. Ještě se vrátím k tomu článku Nováka " Až přijdou uprchlíci, budete šokováni"

    Byla jsem dnes šokována, v popelnicích se hrabal černoch a nebyl nějak vyhublý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně jiné vidění imigrantů než páně Novákovo:
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Europoslanec-Zdechovsky-nam-popsal-hruzne-zazitky-z-dalsiho-uprchlickeho-tabora-ktery-navstivil-385825

      Vymazat
  44. zdenekb

    :-) To Kladno mi připomnělo Pepu Fouska. Tak jeho Zpověď důchodce
    https://www.youtube.com/watch?v=4EWe6ka8s5Y

    OdpovědětVymazat
  45. Viola

    Nevím, jestli znáte Píseň o Česku od Pepy Fouska, tak pro pobavení
    https://www.youtube.com/watch?v=yDu6eiGF6E4

    OdpovědětVymazat
  46. Nelíbí se mi nepřesné, lživé nebo zavádějící novinářské výrazy. Zejména pojmenování skupin lidí z jihu. Přistěhovalci? To v žádném případě - to slovo již dopředu nese informaci, že tady budou bydlet. Migranti? To by migrovali, tedy byli stále na cestě - to není pravda, mají cíl, kde chtějí zůstat a ukončit cestu. Běženci? Neběhají - vozí se dopravními prostředky. Utečenci? To by museli utíkat PŘED něčím - nebezpečím... jenže oni převážně utíkají ZA bezpracným životem.
    Nejsem si jistý, ale lepší výraz je NÁJEZDNÍCI. Dnes v noci 2000 nájezdníků zaútočilo na tunel pod LaManche (kam by z GB dále migrovali? na Faery?... před čím utíkali? frantíci je ohrožovali?... měli na vozech věci z domu a stěhovali se do nového?....)
    Je NOVINÁŘSKÉ LHANÍ výrazem "politické korektnosti", která jim zajistí práci?

    OdpovědětVymazat
  47. Nájezdníci v minulosti plenili vesnice, odváželi úrodu, dobytek, otroky... Dnes, kdy existují státy s centralizovaným výběrem daní, plení nájezdníci státní rozpočty napadených států. A najdou se lidi (novák, špok, ůl a další), kterým se to líbí.

    OdpovědětVymazat
  48. To: liška a další - 28 července, 2015 21:44
    Jó, sesbíraná "chytrost nejsou žádné čáry". Už jsem před chvílí tuhle větu navrhla ke zkoumání do blogu o příslovích pana Honzáka. Pana vlka neznám, nicméně předpokládám, že si svůj blog založil zcela dobrovolně pro svou radost a potřebuje k ní i odezvy jiných. ( Ale nikdo k němu nemusí, že, pane JAHO.) Dlouhá seskupení písmen pana biliona jsem četla minimálně, někde se tu psalo, jaký nick má nyní na ACZ - pohledám. Nepíše ale stručněji?

    Zatímco pan zdenekb založil krtinec pro radost nás všech - tak to alespoň vidím já.

    Přehrávám si Vaše včerejší odkazy. Mě včera potěšil pan fafnir, který už na ACZ chodí minimálně, alespoň tam, co si čtu. Mimo názoru na zakázky mě upozornil na závěrečný koncert letošní Litomyšle, tak jsem měla barokní program na večer dle něho. Chválím ČT i draka.







    OdpovědětVymazat
  49. Jaguško
    tak určitě :-)

    Ládík!!!
    dnes snídám bez veršů? To mi jistě zkomplikuje vstup do pracovního procesu...

    Jinak všem dobré ráno
    https://www.youtube.com/watch?v=KcaqR_3uOYg

    OdpovědětVymazat
  50. liško -
    nemám námět. V nočních přívalových deštích nalilo 3mm; hoří mi 2 termíny - jeden je jakýsi skleněný administrativní barák v brně, to mám odevzdat dnes... tak žádná nálada, žádná radost.

    OdpovědětVymazat
  51. tak jsem vás pozdravila a čtu. V podstatě s vámi všemi sdílím ten podivný pocit z přístupu médií k imigrantům. 2000 lidí v tunelu La Manche / naštěstí ne v Blance/ příprava na radostné vítání Hasanů, Abdulahů a jiných, kteří sem přijdou vydělat peníze pro rodiny, co zanechali ve válečných zónách :-o
    Taky mám pocit, že se v nás schválně vytváří ten strach, který z nás má udělat poslušné ovce bez vlastního názoru. Mnohdy vidím i ovoce tohoto snažení, když čtu diskuze na iDěsu a iHnědu, lidovkách..., kde někteří věrně kopírují názory mainsteamu bez sebemenší snahy použít vlastní mozek...
    no a já se jdu podívat, kolik napršelo v noci a jak se to líbí révě a rajčatům a jestli by se nedaly vyset třeba ředkvičky. Člověk musí zůstat realistou :-) ( ti prý se učí střílet :))

    OdpovědětVymazat
  52. To Anna 27 července, 2015 16:59
    Možná byste návrat ke svým oblíbeným činnostem, spojeným s pobytem mezi lidmi
    (koncerty, divadla, výstavy - tam příliš obecenstva nebývá), mohla cvičně vyzkoušet.
    Přenosy jsou fajn, na živo bývá působivější. Ale posoudit to musíte Vy sama, paní Anno.

    OdpovědětVymazat
  53. Jsem strašně rád, že naši švédští přátelé konečně chytli tu tajemnou ruskou miniponorku a po přečtení tohodle:
    http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-berwid-buquoy.php?itemid=25669
    mám pocit, že pan Ladik!!! je ve skutečnosti kníže Bukvoj. Nebo aspoň brácha. Klidně aj levoboček.
    Tak zdar.:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co zas je? Psal jsem tam jen o řízku. A jedno přísloví.

      Vymazat
    2. Tak o řízku nic nevim, páč u Kapečkýho mi stačí nadpis a první řádek. No a hned jste mi přišel na mysl.
      Já za to nemůžu. :-))

      Vymazat
  54. pane Vasjo
    já bych pana Ládik!!!a tak přísně nesoudila. Bukvoj sice nutně musí být z dvojčat, ale pan Ládik!!! by např. nikdy hanebně nežebral o příspěvek na opravu zámku po povodních a taky se nikdy nechlubil jakýmsi strýčkem, co obdělával paní prezidentovou Benešovou a jiné odlišnosti, které se mi nechce hledat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi né, ale nadpis je určitě od Ladika!!! a teda napojený musej bejt. :-)

      Vymazat
  55. U švédska je submarina
    oslavujme hospodina
    na konci má tvrdý znak
    už je to tak
    poslal ji car na zvědy
    by dosáhl pabědy
    nad knutem či olafem
    tak se dneska porafem.

    OdpovědětVymazat
  56. V jejím žlutém trupu
    deset bílých chrupů
    směje se na zachránce
    drama jak na Tagance.
    Dé en a pak potvrdí
    že už vůbec nesmrdí
    překonali hnilobu
    stejně půjdou do hrobu.

    OdpovědětVymazat
  57. Baba Jaga

    Měla jsem ráda koncerty na živo a chodívala jsem na klasiku a na folk. Jenže v posledních letech to nemám v hlavě v pořádku a mj. trpím sociální fobií (kromě biochemie mozku to může být i tím, že mám obavy, jak se budu chovat, jestli nebudu hned unavená, nebo naopak moc živá..., jestli to nezapůsobí jako spouštěč...). Jsem holt vadná.
    Když už být nějak postižená, brala bych raději fyzické postižení. Když jsem byla zdravá, brala jsem zdraví jako samozřejmost. Teď si považuju každý den, kdy jsem jakžtakž v normálu.

    Paní liška sem dala písničku Pavla Bobka, tak taky jednu - S tím bláznem si nic nezačínej
    https://www.youtube.com/watch?v=_5xeL2mDsnU

    OdpovědětVymazat
  58. Ad: Anna

    S tím bláznem si nic nezačínej

    Koho mate na mysli?☺

    P. S. Myslim, ze by ste napad BJ mohli vyskusat. Ja som jeden cas tiez nechodil rad na miesta, kde bolo vela ludi (urcite zdravotne problemy mi parkrat sposobili neprijemnosti). Nakoniec som sa "nahecoval", isiel som narocky na divadelne predstavenie, ktore malo byt dlhe. Listok som si kupil pre istotu do krajneho sedadla, aby som mohol kedykolvek odist. No a vydrzal som. Urobil som to parkrat i na inych podujatiach podobne a teraz je to v poriadku. Netvrdim, ze ta nejaka obava celkom vymizla, ale pokial ma vec (kino, divadlo, koncert...) zaujme, prestanem na to mysliet.

    OdpovědětVymazat
  59. Anno

    pozdravuji, tak to ten pan Fousek napsal trefně. :-)

    OdpovědětVymazat
  60. Jaho, také pozdravuji

    mohl byste mi vyložit slovo narocky, z čeho vzniklo.

    OdpovědětVymazat
  61. nevím, nevím, jestli to byla zrovna Yellow Submarine, ruská ale jistě byla, jen jaksi jinak ruská ;o)

    http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/beatles-the/yellow-submarine-5139

    OdpovědětVymazat
  62. Nakonec se zjistí, že ponorka nebyla ruská, ale pruská. Dyť prusko zrušili až v roce 1947.

    OdpovědětVymazat
  63. Stejně je to zajímavé, kdysi se černoši násilím vozili do Evropy a Ameriky aby pracovali jako otroci a dnes se tu hrnou sami. Měl by se jich ujmout nějaký podnikatel a vytvořit z nich firmu, která by jela do Afriky budovat na Sahaře studny a sluneční elektrárny a osázet Saharu aby se změnilo klima a aby v africe bylo dost pitné vody.

    OdpovědětVymazat
  64. a ještě něco. Doporučuji dnes vlka. Stojí to za to
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/07/29/uprchlici-ii-o-tvrdych-datech-dil-druhy/#more-941279

    OdpovědětVymazat
  65. Tak ako vzniklo slovo náročky (napriek, naschvál...) to neviem, ale s rokmi nemá urcite nič spolocne ☺. Bude to nejaké stare slovanske slovo, pretoze i vo vychodniarskych nareciach je podobne, ako v stredoslovenskych. V saristine sa to povie - narokom.

    Priklad. Náročky robil zo seba bláznivého...=slovensky
    Narokom robil zo sebe šaľeneho...= šarišsky

    OdpovědětVymazat
  66. Ad: Viola

    Este Vam chcem ponuknut moznost, keby Vas zaujimal povod nejakeho slovenskeho slova, tak existuje link, kde mozete smelo pytat. Je tam dost odpovedi na ine otazky o vyzname slov, mozno Vas niektore aj zaujmu. Pokial na Vasu otazku tam odpoved nenajdete, mozete ju (tu otazku) poslat.

    http://jazykovaporadna.sme.sk/

    OdpovědětVymazat
  67. JAHA -
    napsal jsem tam "čučoriedky" - odpověď je "Ľutujeme, ale toto heslo sa v našej databáze nenachádza.."

    Myslel jsem, že to jsou slovensky borůvky. Som kokot.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledat doporučuji ve slovníku, nikoliv v jazykové poradně, pane Ládiku!!!.
      http://slovnik.seznam.cz/sk-cz/word/?q=%C4%8Du%C4%8Doriedky&id=WLbl0QXQOp0=

      Vymazat
    2. rači jdu kopat díru pro stožár

      Vymazat
    3. Kterou vlajku budete vztyčovat? U trati do našeho krajského městečka vlají v zahradě čtyři. Ba i pirátská.

      Vymazat
  68. Jaha, náročky jako naschvál je zvláštní slovo, spíše bych si typla, že je čistě slovenské, skoro jen místní, které vzniklo někde na Slovensku, nějak se mi nezdá, že by se takové slovo naschvál - náročky objevilo v jiném slovanském jazyku.

    OdpovědětVymazat
  69. taková zajímavost - náročky přeloženo do latiny je industria, což je česky průmysl :-)

    OdpovědětVymazat
  70. to liška ... tak středně ... mam vyhozený záda a brní mě dva prsty ( buď borelioza nebo karpály ) ... ale užívám prázdnin ... :-)) ... a jak vy ( tu všichni ) ? ...

    zaregistroval jsem jen přestřelku: hanka - šklíba ...

    ináč se patrně po dobu mojej neprítomnosti nič něudalo ...

    hezký den všem, lišce obzvláště ...

    OdpovědětVymazat
  71. Ad: Ládik!!!

    Zle ste porozumel. To nie je prekladac, ale jazykovedne odpovede. Napr. niekto chce vediet, ako sa prelozi nejake slovo, alebo jeho vyznam - vid, davam priklad:
    http://jazykovaporadna.sme.sk/h/pele%C5%A1tek/12257/

    Asi o čučoriedky sa ziadny Slovak nezaujimal, takze tam toto heslo nie je. Jak proste, mily Watsone. Takze nie ste ten úd, len ste si zle vylozil, co som pisal:-).

    OdpovědětVymazat
  72. No dobre, no.... napísal som tam "kokot" - to samé ako čučoriedky. Ešte sa žiadny Slovák o to slovo nezaujímal.

    Ale za 3 hodiny jsem vykopal díru pro ten kůl. Až v 60cm byla první žížala, nad ní sucho. Tedy skála, pukající dolů, proto ty 3 hodiny. Od 60 do 90cm už byla chladná zem, ale dolů jsem měl krátkou ruku, samý problém... Pak jsem ten kůl nemohl zvednout, až jsem měl černo před očima (rudo ne, Vasjo). Už je na místě. Nahoru přijde basketová deska s košem, Naty má narozky a nemůže dostávat jenom elektroniku.

    OdpovědětVymazat
  73. Ad: Viola

    Asi s tym slovom mate pravdu, ze je iba slovenske (aj ked v roznych castiach Slovenska sa trochu inac vyslovuje), lebo som skusil cez prekladac ine slovanske jazyky a zistil som, ze Cesi, Poliaci, Bielorusi a Slovaci maju rozne slova, Rusi, Srbi, Chorvati, Bosniaci, Slovinci, Macedonci...maju rovnake slovo - namerno.
    Jedine Bulhari maju podobne slovo ako Slovaci - нарочно /naročno!!!

    Velmi zaujimave, vsak?

    OdpovědětVymazat
  74. Ad: Viola
    Ziaci Cyrila a Metoda po vyhnani z Velkej Moravy skoncili v Bulharsku - ma to suvis, nema, ze staroslovencina sa rozvijala potom prave tam?

    OdpovědětVymazat
  75. Ad: Ladik!!!

    Tak to bude krasny darcek. Urcite si pride zahrat i niekto dalsi:-).

    OdpovědětVymazat
  76. Viola29 července, 2015 15:53
    taková zajímavost - náročky přeloženo do latiny je industria, což je česky průmysl :-)

    No, to ste trochu vedla. Prekladace nedavaju presne odpovede. Industria, ae, femininum je USILOVNOST (vtedy asi priemysel nemali, ze:-)). Industria atque labor - usilovnost a praca = usilovna praca.
    Latinsky sa "náročky" preklada ako DE INDUSTRIA!!! a to je poriadny rozdiel:-).

    Pripadne sa preklada ako consulto incussum, alebo len consulto.

    OdpovědětVymazat
  77. Ad: Ladik!!!
    Slovaci sa zaujimaju o ceske slova :-), napr. tu:

    Ako sa prekladá české slovo pelíšek do slovenčiny?
    Heslá: pelíšek, peleštek, brlôžtek
    Odpoveď:
    České slovo pelíšek je zdrobnenina českého slova pelech, ktorým sa pomenúva brloh, ležovisko, dúpä. V slovenčine sa v tomto význame používa takisto aj podstatné meno pelech, od ktorého sa však tvorí zdrobnenina peleštek (porov. Krátky slovník slovenského jazyka na stránke Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra SAV http://slovniky.korpus.sk). České slovo pelíšek možno do slovenčiny preložiť ako peleštek, ale aj ako brlôžtek, brlôžok či brlôžik, prípadne aj hniezdočko či dúpätko.


    Otázka z 18. 03. 2014 bola zodpovedaná dňa 21. 03. 2014


    Čítajte viac: http://jazykovaporadna.sme.sk/q/7535/#ixzz3hJ27GI3Z

    OdpovědětVymazat
  78. Správa státních hmotných rezerv chystá stádo "pro případ nouze". Bude v něm 1500 kusů skotu.
    Hele, další tunýlek! Budu se starat o vaše stádo. Andrej Babiš ( v zastoupení...)

    OdpovědětVymazat
  79. Tužka napíše,.....četla jsem si nový blog pana profesora Hořejšího na Akt.,......parádní pomatená bramboračka,.....na pomoc si vzal i události z devatenáctého století,.....ale nakonec to opatrně okořenil tím, že připustil i agresivní islám a jeho vykladače,.....tím se půlkrokem přiblížil k prozření,.....Potřeboval by pár dní léčebné kůry v některých čtvrtích Paříže, nebo v přístavní oblasti Marseille.

    Diskutábl pod blogem bude jistě pestrý,.....na chvíli jsem zalitovala, že nebudu účastníkem,.....ááááale,.....oni se najdou další,....co mu tu jeho propagandistickou polívčičku dochutějí...... V to doufám,.....

    Tužka,....a dnes na Radižurnálu to bylo několikrát v bleděmodrém i růžovém,.....masírují nás, masírují,.....abychom drželi zobáky a zákryt,....

    A vím o několika městech, kde už zástupci na radnici zasedali a anblog rozhodli, že emigranty,....nebo,....výstižněji,......nájezdníky,.....nechtějí,......zdůvodňují to problémy s bezdomovci, pro které nemají sociální zázemí, a na radnici stovky žádostí o bydlení, na které nemají města finance a kapacity....Poslali svá rozhodnutí příslušným ministerstvům,......jen aby se probrali i další.

    OdpovědětVymazat
  80. Žalovat se nemá, ale hlásit se to musí: (Roční apanáž neziskovek....)

    Organizace na pomoc uprchlíkům a dotace od státu.

    Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) 46 786 527,- Kč

    Sdružení pro integraci a migraci (SIMI) 30 079 876,- Kč

    Poradna pro integraci (PPI) 22 973 418,- Kč

    InBáze 10 565 144,- Kč

    Multikulturní centrum Praha (MKC Praha) 23 611 803,- Kč

    Člověk v tísni, o. p. s. 249 628 650,- Kč

    Sdružení občanů zabývajících se emigranty (SOZE) 7 016 246,- Kč

    META, o.p.s. - Sdružení pro příležitosti mladých migrantů 21 042 731,- Kč

    Centrum pro integraci cizinců, z.s. (CIC) 25 969 612,- Kč

    Evropská kontaktní skupina o.s. (EKS) 31 227 714,- Kč

    MOST PRO, o.p.s. 6 004 237,- Kč

    Charita Česká republika (pozorovatel) (nepřehledné, v řádech desítek až stovek milionů)

    Lačhe Čhave (LČ) (pozorovatel) nedohledáno

    NESEHNUTÍ 3 779 695,- Kč Kč

    Slovo 21, z.s. 25 148 073,- Kč

    AMIGA, z.s. (pozorovatel) nedohledáno

    La Strada CR, o.p.s. (pozorovatel) 1 169 596,- Kč

    Poradna pro občanství, občanská a lidská práva 50 547 441,- Kč

    OdpovědětVymazat
  81. Tužka napíše,....La Strada se stará o prostitutky,......jedna blogerka z La Strády na Akt. taky na počátku provozu blogů psala. Jistěže,....pomáhají i cizinkám,.....

    Nedělám si iluze,.....ti se budou šikovat,.....a vláda hodlá vydat jakési písemné prohlášení k emigrantům,.....dnes hlásal pan Bělobrádek,......ten si do té své lodičky dělá dírčičku jednu za druhou,.....až půjde podvodu,....to si dám šampáňo,.... na oslavu,......
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  82. 15887 kroků, těžce...

    OdpovědětVymazat
  83. třeba si taky každé ráno říkáte
    https://www.youtube.com/watch?v=jtrn_bcRm7Y

    Tužko, Bělobrádka zase někdo protlačí, ten jen tak ke dnu nepůjde. Stálo to moc peněz, stáž v Americe, pravidelná docházka na ambasádu, ten je dobře krytej

    OdpovědětVymazat
  84. Mulla Muhammad Hořejší
    hlupáky konejší
    že hadr kolem hlavy
    je znak tolerance pravý
    to je správný docent
    plní na sto procent
    zadané úkoly
    kašle na mrtvoly
    zabitých bližních
    rukama jižních
    mírových vrahů
    asi žije v blahu
    ňákého ústavu
    sedává u splavu.

    OdpovědětVymazat
  85. a tohle Rusko už nevydýchá! Hlavně ta Albánie a Lichtenštejnsko, to je darda!
    K prodloužení protiruských sankcí Evropské unie se připojilo dalších šest evropských zemí, praví se v prohlášení šéfky unijní diplomacie Federici Mogheriniové zveřejněném na webu EU.
    Ve svém prohlášení Mogheriniová připomíná, že 22. června roku 2015 rozšířila Rada Evropy současná sankční opatření vůči Rusku do 31. ledna roku 2016.

    „Země, které jsou kandidáty na vstup (do EU), a sice Černá Hora, Albánie, země Evropského sdružení volného obchodu — Island, Lichtenštejnsko a Norsko a také Ukrajina se připojily k tomuto rozhodnutí. Zajistí, aby jejich národní politika odpovídala tomuto rozhodnutí Rady", praví se v prohlášení. Zdůrazňuje se v něm rovněž, že EU dané rozhodnutí výše uvedených zemí vítá

    OdpovědětVymazat
  86. Ad:liška
    a tohle Rusko už nevydýchá! Hlavně ta Albánie a Lichtenštejnsko, to je darda!

    Ja myslim, ze Rusko sa uz konecne vzda. Lichtenstajnsko, Norsko - to by este prezili. Ale ze na Rusko uvalili sankcie i Albansko a Ukrajina - to nemozu zvladnut ☺.

    OdpovědětVymazat
  87. Tak na Reunione nasli kus z malajziskeho lietadla. Asi sa stratil Americanom z Diego Garcia. Najlepsie je ale vyjadrenie jednej osoby. To sa neda ospravedlnit uz ani horucavami.

    Sarah Bajcová, partnerka pasažéra malajsijského boeingu Philipa Wooda, řekla televizi CNN, že ze zpráv z Réunionu má srdce v krku. "Pokud je to pravda, ztratím poslední naději a budu se muset smířit s realitou. Ale nevzdáme se naděje, dokud nebudeme mít tělo," uvedla v rozhovoru.

    Dobre, nie? Po vyse roku by rada mala telo. Tuk, tuk ☺.

    P. S. Nie, ze by som nechapal jej smutok a zial, ale ocakavat, ze sa najde nejake telo? To jedine, keby lietadlo zachranila i s posadkou pred znicenim nejaka lod z kozmickej flotily Astara Serana. A po roku rehabilitacie ich vratila spat na zem.☺

    OdpovědětVymazat
  88. jaha + liška ... a vy jste s RUskem nebo s EU ... ?

    hezký den ...

    OdpovědětVymazat
  89. Keby ste si mysleli, ze srandujem, tak tu je dokaz, ze flotila existuje (asi v polovici zaznamu je jasne vyznacena). Zabery sa zachovali vdaka nadsencom, text tu: https://atlara.wordpress.com/2011/06/29/nebeska-flotila-nasich-bohov-pri-jarile-slnku/

    a ako zistite z videa, tu:
    http://rutube.ru/video/2f6f0901454298e180339be04779356c/

    vdaka ruskym nadsencom. Ja tusim, ktoremu gerojovi sa podarilo zachranit zabery NASA pred zmazanim, ale necham si to pre seba☺.

    OdpovědětVymazat
  90. Ad: mb

    To sa, co sa tyka mna, vazne pytate po tych rokoch, co tu, ako napisal amat 22.7. vecer, drzo vyryvam? Citujem - (jeji myslel Janu Pechovu) :

    Její drzost se podobá Vaší, když vyrýváte do českých serverů.

    amat.

    OdpovědětVymazat
  91. to je na mně moc složitá odpoveď, jaha ...

    váše slová něch sú: áno áno, nie nie ...

    hezký deň ...

    OdpovědětVymazat
  92. Ad: mb

    Cely cas su moje slova ano, ano - nie, nie. Preto tak pisem odpoved Vam. Moj postoj k SUCASNEMU!!! Rusku je jasny, jednoznacny, dlhodoby, citatelny, z hocijakych komentarov ku tejto teme.
    Pokial si robim srandu,tak to preto, ze moj postoj nie je postojom zaslepeneho, ktory sa nevie zasmiat, ked je z coho. A z pripojenia sa Albanska ku sankciam (a ostatnych, a preco az teraz?) proti Rusku je mi skratka smiesno.

    OdpovědětVymazat
  93. a jak říká Jaha, Albánie připojením se k sankcím zasadí Rusku smrtelnou ránu :D)

    OdpovědětVymazat
  94. thankya jaha, thankya liška ...

    OdpovědětVymazat
  95. JAHA 30 července, 2015 12:26:
    Potěšilo mne, že jste si vzal moje slova k srdci a držíte se více zpátky. Proto ani já podrobněji nepopisuji rodinné zkušenosti z aktuální návštěvy Tater a Bratislavy, kdy jsme v restauracích konzumovali málo chutné jídlo, ale o to dražší (např. porce rajské polévky 2.70 €, fazolové 3.80 €). Už chápu množství slovenských konzumentů u nás.

    amat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ste narazili na nespravne restauracie. Keby ste isli napr. do stanicnej restauracii v Tatranskej Lomnici, najedli by ste sa perfektne a podstatne lacnejsie. I byvali endeeraci to vedia.☺

      V Bratislave sa tiez daju najst dobre restauracie, dokonca i v centre.
      http://www.papanica.sk/sk/hladaj.php?stype=denne&kraj=1



      Vase slova som si nemal preco vziat k srdci, jednoducho na Vase obcasne utoky nereagujem, kazdy, co je tu nejaky ten rocik vie, ze takmer vzdy to nema ziadny zmysel. To je vsetko, nic ine v tom nehladajte☺.

      Vymazat
    2. Nojo, předraženou stravu a hotely bez bezbariérového přístupu nemáte na Slovensku všude, jenom většinou. ☺
      Až snad zase někdy navštívím Slovensko, což ovšem nemám v plánu, určitě využiji nápovědy na internetu. U nás na to nejsem zvyklý, není to zapotřebí. ☻

      amat.

      Vymazat
    3. To viete, nam je jasne, ze jedina krajina, kde je vsetko super perfektne je Vasa Cechia:-).

      Vymazat
    4. Nikoliv, pouze u nás více věcí funguje líp než u vás.
      Ostatně to vím už mnoho desetiletí z vlastní zkušenosti.

      amat.

      Vymazat
  96. Ad: Viola

    Este k vykladom slov. Mozno nieco, nejaky navod, ako vykladat povod slovanskych slov najdete na stranke:
    http://vedy.sk/sk/

    Vlavo na stranke mate ponuku, tam si kliknite, co Vas zaujima, napr. i Slovansky slovnik, Staroslovienska bukvica, atd. atd.

    Potom si dobre pocitate (vsimnite si mnozstvo odkazov na clanky vpravo od hlavneho textu), aj ked zajdete na stranku:
    http://www.tajnedejiny.sgo.sk/?p=434

    Potom si pozrite tieto videa:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZBWyATSpSOQ
    https://www.youtube.com/watch?v=41B-mq0cdng
    https://www.youtube.com/watch?v=a13bc9gAZFE
    https://www.youtube.com/watch?v=iPpzoZXaua4
    https://www.youtube.com/watch?v=i7kC5KY7opk

    To by Vam malo vystacit na dlhu dobu, myslim☺.

    OdpovědětVymazat
  97. mb

    jaha + liška ... a vy jste s RUskem nebo s EU ... ?
    --------------------------------------------
    Noa třetí možnost neni?
    Kurňa.....já jsem s pani Vasjovou :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. třetí a další odpověď je dycky ... vždyŤ aj liško odpovedala: ani ... ani ...

      hezký večer

      Vymazat
  98. Ten hořejší snad usiluje o fleka velvyslance v IS.

    OdpovědětVymazat
  99. Hybášková chytla dobrého fleka ... po Iráku je velvyslankyní EU v Namibii. Tam se národní důchod zabezpečuje povrchovým sběrem diamantů mezi Mitagem a Luderitzem. Hybášková si určitě bere větší kabelku a hrábě...
    https://www.google.cz/maps/place/Sperrgebiet/@-26.64,16.150555,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s105086280!2e1!3e10!6s%2F%2Fstorage.googleapis.com%2Fstatic.panoramio.com%2Fphotos%2Fmedium%2F105086280.jpg!7i1199!8i800!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0xecabe6241d8855de!6m1!1e1

    OdpovědětVymazat
  100. SRDEČNĚ ZDRAVÍM KRTKY,
    FURT MÁM PROBLÉM S AKTIVNÍM PŘIPOJENÍM - NEŽ SE NATÁHNOU OBRÁZKY, SPOJENÍ SPADNE .
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  101. No, teď to nechtělo ověření, takže jsem pozdrav odeslal.
    Ale už jsem tu v minulých dnech napsal asi osm příspěvků, které odtekly kamsi do kanálu.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  102. Tak Božka Kohoutová si vzala tvůrčí volno.

    http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/333813/berenika-kohoutova-ukazala-tetovani-i-chlupate-nohy.html?utm_source=aktualne.cz&utm_medium=traffic-exchange

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Berenika není Božka a má svoje vlasy na obloze.
      https://www.google.cz/search?q=vlasy+bereniky&rls=com.microsoft:cs-CZ:IE-Address&rlz=1I7TEUA;&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CDMQ7AlqFQoTCM70sdvFg8cCFSXhcgodu-YBgw&biw=1088&bih=438

      amat.

      Vymazat
  103. Ad: Bozka Kohoutova

    Tvurci volno si PR zobral, to je pravda. Len neverim tomu, ze sa aj holil na inkriminovanych miestach. Aj ked, kto vie, ked isiel vlastne na nepriatelske uzemie. Mozno chcel ukazat muslimom, ze sa ich neboji a oholi sa:-).

    OdpovědětVymazat
  104. Ládik!!!30 července, 2015 15:23
    Ten hořejší snad usiluje o fleka velvyslance v IS.

    Myslim si, ze minimalne honorarny konzul Talibanu je uz davnejsie:-).

    OdpovědětVymazat
  105. Jáchyme, nevzdávejte pokusy o spojení. Já zjistila, že už nerozeznám ani čaj! Ale nakonec mi vyjde ten nejvíc nepodobný obrázek, jako třeba kaktus a jehličí ;o)

    OdpovědětVymazat
  106. jinak jsem se dnes dozvěděla, proč imigranti ignorují Španělsko. Neignorují, Španělé postavili žiletkový plot. Stejný jako staví Maďaři. A Francouzi vrací imigranty Italům. Nepustí nic, hlídají hranice. To mám z dnešního vlka
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/07/30/uprchlici-iii-proc-s-tim-nic-nedelaji/

    OdpovědětVymazat
  107. no tak jo, spěte, krtci, spěte. Je totiž úplněk, tak si trochu naspěte, v noci to bude horší ;o)

    OdpovědětVymazat
  108. Maximus

    Dala jsem ty informace o příjmech neziskovek pod páně Hořejšího blog.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    liška

    Vlk tam někdy mívá zajímavé články.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, jsme v situaci, kdy se tady pakují zavedené skupinky vyčůránků a jsou na to velmi pravděpodobně zištně napojení i někteří politici, jak jinak že? Tohle by byla např. BIS schopná klidně rozkrýt, jak to funguje, ale není "politická vůle" s tím něco udělat. Miliardy mizí v hajzlu a Babiš tady chce nalézt několik miliard korun u soukromníčků. Jasně, je tam taky malá domů, leccos o tom vím, ale Babišovi a politikům nevadí, že přes 13.400 firem z ČR je navezených v daňových rájích! A to už jsou sakra prachy, ktzeré mizí z ČR. A šlo by s tím leccos dělat, např. tyto firmy by nesměly dostávat st. zakázky atd. Jenže tady už v tom jede EU a celý Západ, pokrytci. Chlastají víno a káží pijte vodu. Myslím, že Západ dojede na pokrytectví a přetvářku, to je hlavní problém kapitalismu na bázi údajné demokracie. V této fázi kapitalismu už mají určité partičky lůidí a korporací neskutečné peníze a majetky a ty už to stejně jako ta lakomá opice (co svírá v úzké lahvi poživatinu a nemůže pracku vytáhnout, páč by ji musela pustit) prostě nepustí a neupraví pravidla hry, aby systém nějak fungoval a tím dochází k neustále se více a více prohlubujícímu přerozdělení polarizaci majetku od většiny lidí k úzké skupině, která samozřejmě ovládá finance, moc vč. všech složek (exekutiva, zákonodárství, policie, justice, armáda atd.) a i média. Když jsem dohledával kdy a kdo vymyslel projekt EU, zjistil jsem moc špatné věci, od začátku tam byl zlý záměr (dělali na tom už za 2.WW), zlikvidovat Evropské státy a národy, nemyslím fyzicky, ale nakonec díky imigrantům, což je jeden ze zlých záměrů, to dopadne zřejmě špatně. A všemu budou velet nahoře uvelebení...... (autocenzura).
      Mějte se.

      Vymazat
  109. Odpovědi
    1. Není každý den posvícení.

      Vymazat
    2. I muži mají své dny.

      amat.

      Vymazat
    3. Každý den,
      každý den
      k svačině
      jedině
      jedině Pramen zdraví z Posázaví
      https://www.youtube.com/watch?v=b9mgWWB7Gl4

      Vymazat
  110. JAHO

    jste milý, vy víte, jak se mě zbavit :-)
    děkuji za odkazy

    OdpovědětVymazat
  111. Jáchyme, možná by to chtělo nový počítač, anebo rychlejší internet?

    OdpovědětVymazat
  112. Jinak mě v komentářích na TV24 potěšili diskuzí o uchování vody.
    Probírali všechno, co jsme kdysi na A.cz pobírali při povodních.
    Povodně, nebo sucho, opatření musí být stejná a my máme tu výhodu, že se u nás voda tvoří - padá do hor. Správně ten hydrolog řekl, že je vody pořád stejně, ale neřekl, že se sladká voda rychle přeměňuje na slanou odtokem do moří a pak ji velmi pracně v přímořských zemích pro užití odsolují.
    My jsme při stavbě zahradního domku hned vybudovali podzemní nádrž ze které čerpáne, kdy potřebujeme a tak by se mělo stavět a o tom také mluvili.

    OdpovědětVymazat
  113. co se týká Kohoutové, není náhodou ta paní Kohoutová z ODS, co nedávno vystupovala v TV žena PŘ?

    OdpovědětVymazat
  114. JAHA
    "Ziaci Cyrila a Metoda po vyhnani z Velkej Moravy skoncili v Bulharsku - ma to suvis, nema, ze staroslovencina sa rozvijala potom prave tam?"
    Má to jistě souvislost, to bulharské slovíčko náročky je podobné.
    Je to ale paradox, náročky - schválnost - taková nepěkná záležitost a zní to jako milá zdrobnělinka.

    OdpovědětVymazat
  115. mb

    také pozdravuji, jak někdo může vyhazovat záda :-), měl byste šetřit každých zad je třeba.
    A na které ruce vám brní ty prsty a jste levák, nebo pravák, nebo spíše ve které ruce držíte myš?

    OdpovědětVymazat
  116. Když tu zase propukají česko (spojovník) slovenské vášně... posílám jeden česko (spojovník) slovenské představení. Skoro bych řekl koncert. Až budete mít něco přes hodinku volno, užijte si.
    Dobrou všem.

    https://www.youtube.com/watch?v=-82Y785fsW0

    OdpovědětVymazat
  117. na Disqu(su) se maže o sto péro ... to je zoufalý ... člověk třebas píše vkusné, korektní, neurážlivé vstupy a je stejně (s)mazanej ... to je hrozné ... jsem vám to jen chtěl říct ( se vyplakat ) do nory / v noře ... brou noc ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dívné, že by vás pane Přeskočkozu v tělocvičně mazali, vy jste byl vždy na hen té správné straně? Asi vám to přestalo politicky myslet, že byste spadl z koně? Honem na školení.... Já vím, na každého občas dojde, napsat vkusně a korektně, že je někdo vůl, je vyšší diplomatické, ale chce to praxi. (-:
      Hezký den.
      P.S.
      Jednou jsem na Cibulkách v Košířích v Praze 5 po tenísku si tam dělal srandu z jednoho tam odněkud zavátého vymahače dluhů a nevím ještě čeho, co si tam byl zahrát tenis a byla to hrozná gorila. Lidi se bavili a ten Gogo naštěstí to neprohlédnul, ale pak mě jeden kámoš řekl, ty vo.., vykašli se na to, ten je schopný tě i zabít, to je šílený magor, nech ho raději být.

      Vymazat
    2. .....že by vás pane Přeskočkozu v tělocvičně mazali, vy jste byl vždy na hen té správné straně? Asi vám to přestalo politicky myslet, že byste spadl z koně? ......

      trapné,maximusi
      vilma

      Vymazat
  118. Díval jsem se do mapy na nejkratší cestu mezi Vilseckem a avarským chanátem. Vede kolem dunaje, což jsem ale věděl i bez mapy. I když je mi to jedno, tak přece jen by mě zajímal technický důvod, proč kolona 100 transportérů pojede přes čssr, když to je dál a přes kopce. Možná aby si lid zvykl, že se bude jezdit všemi směry, nejen východ-západ.

    OdpovědětVymazat
  119. Jede vojsko cvičit
    jak souseda zničit
    jede opět přes prahu
    dává tímto výstrahu
    (svému spojenci
    v demu kojenci)
    bacha my jsme tady
    nestrpíme hady
    co se kroutí v mlází
    když vám něco schází
    zařídí to šapiro
    hynku, viléme, elvíro!

    OdpovědětVymazat
  120. jakých sto tanků? Mně něco uniklo? Šapiro chystá novou plechovou kavalérii?
    Ale přejmenovat Jarmilu, to Vám Hynek neodpustí :-/

    Dobré ráno, hlavně žádné česko spojovník slovenské spory, poslouchejte zdenkab a třeba tuhle
    https://www.youtube.com/watch?v=2ygWkDOs8qM

    OdpovědětVymazat
  121. Putin na krymu hledá...
    co nejde? Běda! Běda!!
    Hledá hedvábnou stezku
    najde posranou desku.
    Stezka vedla jinde
    snad na to Voloďa přinde.
    Možná mu nastraží kokona
    třeba vykope ufona
    určitě bude king
    objevitel krymských sfing.

    OdpovědětVymazat
  122. liško -
    to bude za chvíli tak běžné, že o tom noviny ani nebudou psát.

    OdpovědětVymazat
  123. pravda, my si s naším vojskem na našem území můžeme dělat, co chcem!

    OdpovědětVymazat
  124. Viola30 července, 2015 23:03
    JAHO

    jste milý, vy víte, jak se mě zbavit :-)
    děkuji za odkazy

    Dve male zmeny vo Vasom texte a hned to ma iny vyznam "...vy víte, jak (..) mě z(a)bavit :-)

    OdpovědětVymazat
  125. Dejv už smutně čelo vraští
    předvádí se v bílém plášti
    by zanechal dobrý dojem
    bo být doktor to je pojem.
    Za chvíli však bude změna
    několik let denně směna
    v pruhovaném munduru
    srovnají mu náturu.
    Náturu narcise
    co kaviár na míse
    ze stříbra či ze zlata
    zahazoval do bláta.
    Jenže voda s chlebem
    není žádným jedem
    pro pána doktora
    snad přijde i pokora.

    OdpovědětVymazat
  126. Tie plechove kavalerie mozno maju i iny vyznam. Pre konspiratorov odporucam Pjakina.

    http://aeronet.cz/news/video-v-v-pjakin-otazky-a-odpovedi-z-15-7-2015/

    Tam sa dozvedia o tajnych planoch, ako sa pomocou Rumunska, ktore obsadi Odesu, dostanu USA na Ukrajinu a urobia tam vojensku zakladnu. Takze cesta do pusty ma mozno aj vyznam podporneho otriadu. Samozrejme, je to blbe, je to blbe, co sa uz da robit, len si nieco dat.

    Horsie to uz nemoze byt, ako v tomo rebricku ☺.

    http://finweb.hnonline.sk/spravy-zo-sveta-financii-126/bloomberg-cesko-je-najdekadentnejsia-krajina-slovensko-vyrazne-zaostava-860737

    OdpovědětVymazat
  127. Pokud rusové neobsadí ukrajinu celou, tak k parcelaci stejně dojde. Nevím, proč to protahují.

    OdpovědětVymazat

  128. http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/376450-zimbabwe-pozaduje-vydani-americkeho-zubare-ktery-upytlacil-lva-cecila.html
    Asi jej vytáhnou před rezervaci a střelí šípem, nebo bude doživotně vrtat lvům nemocné zuby

    OdpovědětVymazat
  129. liška:

    Já bych jej nechal bez trestu, ale musel by se osobně omluvit Cecilově manželce a dětem.
    Pokud mu dají pac, bude vše urovnáno...

    OdpovědětVymazat
  130. Jinak, Soukrtky a Soukrtci - otevírám preventivně novou jamku. Budou mi v nejbližších dnech odpojovat a překopávat dráty, tak kdyby nastala odmlka, neděste se, mějte strpení a zůstaňte ve svých pozicích. Já se vrátím! :o)

    OdpovědětVymazat
  131. Jaha
    dekadenci ( možná spíš bohémství) jsem opustila spolu s literaturou tohoto typu ( Medojedky), páč se mi tenhle styl života záhy omrzel. A to měl sakra daleko do možností nynější doby, takové to žití ve stylu veksláků Janouška, Rittiga, atd...

    OdpovědětVymazat