03 listopadu, 2015

KRTINEC č.41

218 komentářů:

  1. Tři minuty jsem čekala, zda se objevíte :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívala jsem se na předchozí stránku, zda jste přítomen a zda jste ve střehu, jste vždy připraven :-)

      Vymazat
  2. Dívala jsem se na Fokus VM, musím říct, že se mi velmi líbí výběr i téma. Dnes bylo o mezigeneračních vztazích a Keller byl úžasně vtipný.

    OdpovědětVymazat
  3. zrovna čtu že nějaká cikánka v noci porodila a hodila to k sousedům přes plot , možná že se na to vztahuje ten zákon o spadlém ovoci ... jako že co spadne k sousedovi už je jeho ...
    já jenom že ládík má zahradu jak strahov když tam sází vořešník ... měl by si dát bacha aby se taky zničehonic nerozmnožil bez vlastního přičinění ...

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Dejavu se poměrně často opakuje.

      Vymazat
    2. Já Dežu už dlouho neměl. Dříve mockrát. Uvidím, kdy se zase zacyklím v čase...

      Vymazat
    3. ládík (zas) první ... já na nějakym pátym místě ... xerox s jáchymem mě posílají pod bednu, anonym je anonym ... barik chudák stejsky někde na psu ... zas kopačky ... deset let aktuálně ... zákon na ochranu půdy jde po srsti stavitelum ... sucho, ale v cajku ... spolužáci šediví ... podzim v plné nádheře ... dušičky mrtvých ... njn co už, stalo se ... stane se ...

      Vymazat
  5. Liško
    nebylo by lepší, kdybyste napsala panu Kurasovi, aby přispíval na jiné stránky, než Aktuálně.cz, celkem jedno které.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. violko kde vidíte lišku , tak už dávno spinká ...
      apropó zkuste poslední vratimovský seminář , tam je keller tóže - https://goo.gl/rItlXl

      Vymazat
  6. xeroxi,
    lišku jsem zahlédla na čtyřicítce, když už spinká, tak ji necháme spinkat.
    Na parlamentních listech jsem pro Kellera hlasovala.

    OdpovědětVymazat
  7. Tužka napíše pro Ládík!!!,....ještě další díky za přeposlání,......a jako vyhledavač na blozích byste se také dobře uživil,....našel jste to obratem.
    A ten ořešák má fakt jméno jak z kalendáře,.....že ho mají květiny a některá zelenina,....tak to je známé,.....občas v zahradních centrech sleduji co nabízí,.....moc konkrétní nebývají,.....
    U nás je třetí jasná noc po sobě, .... a ta dnešní bude zatím tou nejchladnější,...už je nula.

    Jednu starou jabloň neočesávám dokonale,....dost dobře to nejde,...česáčkem na holi bych polámala plodonosné letorosty, kterých už dělá málo. Dnes ji objevilo hejno špačků, táhnou ze severu na jih,.....barevná jablka je přilákala,.....to byl rachot,....klobali do nich a očesali,.....pak se o ně pod stromem hádali s kosí populací. Přitom mají kosové pod každým stromem zásobu padanek,.....jak objevili nové špaččí vetřelce, sletěli se a hašteřili,....přitom mohl každý být u svého jablka a živit se,...ale přelétávali, dělali na sebe nálety,......viděla jsem takovou skrumáž poprvé,...a sletěli se i další drobní ptáci,....zejména koňadry se toho zúčastnily,...ale koňadra je docela statečný ptáček,.....když hnízdí, tak celá skupina, co sídlí na zahradě, dokáže na jeden povel zaútočit na dravce,....roky mi na zahradu chodí lovit pár krahulíků,.....občas to některá z nich zaplatí svým životem,....najdu na zemi jeji peří.
    Jednou krahulíci,...tedy správně krahujci,....společně škubali vrabce,....sameček ho držel jedním pařátkem za křídlo na větvi,....dokonale ho oholili a pak se dělili o potravu. Pod stromem zbyla křídla, drápky a zobáček,...ostatní zkonzumovali. Pozorovala jsem je z okna určitě půl hodiny,....na psy nereagují,....vědí, že nemají šanci je jakkoliv ohrozit.

    Nechávám zákonům přírody volný průběh,....když je vidím na stromě,.....neplaším je,.....a jen si přeji, aby to neodskákali moji oblíbenci z řad kosů.

    Do kolika pod nulou běháte ?,......poslední roky mi nějak déle trvá, než si zimu oblíbím,.....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předloni jsem pozoroval strakapouda, jak vyhazoval vylíhnuté koňadry z budky na hrušni (mohly mít týden) a zabíjel je na zemi. Bylo jich pět. Zřejmě nějaký psychicky vyšinutý jedinec, mezi ptáky přece nemůže být xenofob. Budku jsem sundal - možná to bylo proti přírodě, nevím.
      Teplota při běhání nehraje žádnou roli, ale zatím nebyla pořádná zima; teď bude teprve druhá, co běhám; po té první mě sklátily borelky a loňskou jsem proto vynechal. V dávnějších dobách jsem ale jezdil na kole - třeba z Ostravy do Jeseníků při -10 až -15°C, dobře oblečen, palčáky s kožichem dovnitř. Má to jedno velké úskalí: zpocený člověk při takové kose nesmí vychladnout (to by se už nemusel rozhýbat), musí mít fyzičku takovou, aby celou akci zvládl na jeden zátah. Mi těch 100km trvávalo v zimě 5 hodin, je to hodně do kopce. Přitom v opačném směru, v tétě a na silniční favoritce jsem měl rekord 2:12hod, s větrem v zádech, ale s Hrabyňákem (to mi bylo 30...). V zimě mám nejkrásnější túry na kole - jesenické hřebeny, mechové jezírko na Rejvízua jiné - jenom musí být tvrdo na kost; běžkaři neměli šanci, kolo bylo rychlejší. Dnes bych se už trochu bál; kdysi jsem při sjezdu z Prašivé měl havárku (v zápise z nemocnice bylo "napral do žigula"), dnes bych si už i koupil přilbu (Merida čeká ve sklepě). Těším se na sníh, jakou budu dělat rýhu.

      Vymazat
    2. Příroda to má dobře zařízené.
      Když v ulici dozrávají jeřabiny, je to běs. Při prvním ochlazení toho spadne na zem ve vrstvách - kdo se má těmi povidly brodit, tak koště a zametat ráno i večer. Naštěstí po pár dnech, když už je správně uzráno, začnou nájezdy ptačích labužníků: vrabci, kosové, sýkorky, hrdličky... Ráno se slétne hejno a za chvíli je celé patro stromu holé. Za pár dní doslova ozobou celou úrodu... a je po uklízení, naštěstí!
      Jak dozrávají stromy v ulici postupně, tak se hejno postupně stěhuje za krmí.

      Ty jeřabiny nejsou moc praktické, ale co naděláme. Celá léta tam byly kaštany, krásně kvetly, hodně stínu, listí se dalo i zarýt do kompostu. Jenže zahradníci udělali tak radikální omlazující řez, že z deseti kaštanů přežily dva.
      A tak jsem za ty hlučné ptačí nálety ráda, pomáhají uklízet. Ještě kdyby se tak ti ptačí pomocníci naučili zobat listí...

      Vymazat
  8. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/pope-wants-ban-halloween-because-4533824

    OdpovědětVymazat
  9. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/russian-plane-crash-could-give-6755623

    OdpovědětVymazat
  10. Soudruzi z německa opět udělali chybu, tentokrát u benzinových motorů. Čoudí víc, než mají, tí pádem i žerou. Jen pako může dát 1,2 nebo 1,4 do auta velikosti jetíka nebo oktávky. Stará poučka říká: objem ničím nenahradíš. Přeplňovaný benzíňák sned jen do závodního vozu, s objemem 2,0 a víc. Skopčák potřebuje nahrabat, nemám ho rád.

    OdpovědětVymazat
  11. Červánky jak noha, z okna: http://www.imgup.cz/image/DhN

    OdpovědětVymazat
  12. Vzpomínka na Kriváň: http://www.imgup.cz/image/DhV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letošní? Tam já byla jen jednou, nic moc výstup. Celou cestu ze Štrbského jsme na něj koukali a pak přišel mrak, manžel ani nahoru nešel. Ale cestou na Studničky si nás tehdy na konci září řádně prohlédl svišť. Ne tolik vyžraný jako ti téměř domácí v Alpách.

      Vymazat
    2. Letos byly Tatry jenom dole, po magistrálu, a kousek nad Hrebienkom, žádné výstupy a přechody....

      Vymazat
    3. BJ -
      a to jste ho nechala u tohohle rozcestníku http://www.imgup.cz/image/Dn9 (vlevo dole) a vyběhla jste tam samotná?

      Vymazat
  13. https://vimeo.com/113738022

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten hrad v 0:50 je Beckov? Krásné...

      Vymazat
    2. Myslim, ze nie. Beckov je na Povazi, to je od Liptova daleko. Medzi povazim a Liptovom je napr. Turiec.

      http://www.pamiatky.net/?q=node/3&mon=3041180

      Vymazat
  14. https://www.youtube.com/watch?v=5CRGCz_OoGs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Turiec - pro mě Gaderská a Blatnická dolina, Borišov, Mečiar. Ve 2:25 je Krížna?

      Vymazat
    2. Už vidím, zastavil jsem si to, je to Kráľova hoľa. Raz som išiel od Korytnice, cez Latiborsků hoľu, Chabenec, Chopok, chatu MRŠ, Čertovicu až do Telgártu (tenkrát Švermovo)... to bylo volna, aj ajaj. Na chrbte 20 kilo.

      Vymazat
    3. Se dívám, že se tam běží trail (49km), ale jen poloviční, od Trangošky na ch MRŠ (vpravo ve stoupání je Jaskyňa mŕtvych netopýrov) odkaz http://www.svk-ultratrail.sk/news/nonstop-beh-hrebenon-nizkych-tatier/ - voľajaký blázon to letos zabehol za 4:44h....
      kam se hrabu se svým BKB... ale mi to stačí.

      Vymazat
    4. Podle fotek http://www.nonstopbehnt.sk/vysledky-fotky.php tam běželi dobří exoti, to bych určitě mohl běžet též - žádné 100kilové prase na fotkách není, poslední měl čas 9:23 (z 3nce, ale ročník 46!!!!, tj. 69let! ___ "kdo z vás to má?"), já bych to hnal na čas 7:30 - podle aktuální jateční váhy. Cestou na Ďumbier bych pěkně kvikal.

      Vymazat
    5. Chata MRŠ vykukuje uprostřed (kousek střechy) http://www.imgup.cz/image/DnN - vzadu hřebenovka na Čertovicu.

      Vymazat
  15. ano, Violko a pane xeroxi, v době, kdy o mně byla řeč, jsem již spala. Ztratila se nám kočička Lucinka a dostalo jsme nové koťátko. Spinkalo se mnou. Ráno jsem mu dělala hygienu, muselo žít v hrozných podmínkáck. Čistila jsem mu ouška, v kterých byl snad kompost, česala jsem je, neboť je dlouhosrsté a seznamovala se psem. Budou to veselé časy ;o)

    a tohle už jste možná zaznamenali. No jo, vaše peníze naše radost...

    Vatikánští preláti čelí obvinění ze zpronevěry peněz pro chudé
    Vatikán zasáhl nový skandál kolem údajné zpronevěry fondů pro chudé a nemocné. Dopustilo se jí prý několik kardinálů, aby si zajistili luxus ve svém osobním životě. Vyplývá to z uniklých důvěrných interních dokumentů, na které upozorňují dva italští novináři ve svých knihách, které se objeví na pultech knihkupectví ve čtvrtek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bude pomluva slečno liško ... vatikánští preláti jsou hodní a spravedlivý jako demokrati ... jsem si jist že kdyby jsme vyslali ze svého středu třeba jezuitu aby to vyšetřil vše by se vysvětlilo a v dobré zvrátilo ...

      jsem zase čet , že v praze 17 listopadu bude 6 jakýchsi demonstrací ... proto bych navrhnul udělat demonstraci 7-mou s tím , že tam oznámíme světu kandidaturu taktéž ze svého středu toho nejlepšího z nás tedy akce - ládík for prezident ...
      v úvodu by promluvil prof. jáchym a pak by následovalo bikiny komando na čele s marií , bílou paní a babou jégrovkou , které by vyzdvihlo jeho přednosti , zelenej by se mohl taktéž zapojit a zmínit výsadbu ořešníku bohumila ... v závěru by jezuita uspořádal hromadnou mši za ládíkovo zvolení pod holým nebem ...
      leteckou podporu bych zajistil prostřednictvím joachyma breziny , který by házel na ostatní demonstranty pecky ...

      Vymazat
    2. už si šiju trenky

      Vymazat
  16. Buď by nevydržel na hradě náš kandidát, nebo by s ním vyběhla ochranka. Vy víte o někom, kdo by mu dobrovolně běhal v patách, a eště s revolverem pod kabátem?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kandidát by musel prijať kandidatúru. Já bysom prijal max. kandované ovocie.

      Vymazat
    2. ba ne, pane Ládik!!!, vy to prostě musíte přijmout, jste jasně náš kandidát a z toho se nevyvlíknete.

      Marie
      tak holt bude běhací, jen když nebude blbej ;o)

      Vymazat
    3. liška
      Už vidím tu opozici - pražská kavárna praskne vzteky. Těžko na něj něco najdou...

      Vymazat
    4. ládíka by chtělo nejdřív vyslat na známý maratón do nového yorku , kde by musel potvrdil svoje kvality abychom se s výběrem z našeho středu nespálili ...

      ,, Italského maratonce našli po dvou dnech v newyorském metru, pořád v úboru
      Pro tisíce jiných běžců znamenalo doběhnutí do cíle nedělního maratonu v New Yorku konec dlouhé námahy. Pro třicetiletého Gianclaudia Marenga však teprve začínala další anabáze. Ital, který neumí anglicky, se po závodě ztratil svým kamarádům a k tomu poztrácel kartu od hotelu i mapu, kterou byl vybaven.

      Až v úterý ráno jej zmateného a znaveného náhodou objevil policista v civilu v metru. Marengo měl pořád na sobě oděv, v němž v neděli uběhl maraton. ,,

      http://goo.gl/AoovrG

      ... :-)

      Vymazat
  17. Jižní Súdán hlásí pád dalšího ruského letadla, desítky mrtvých... opět neuvěřitelný nadpis z Týdne

    zkopírovala jsem diskutujícího Paperback Writer (část)

    Takže ten nadpis z dílny ČTK a BBC je absolutně blbý...ruský byl akorát jeden člen posádky...
    Všechno je jinak.

    1.Jak známo, společnost Antonov sídlí v Kyjevě (http://www.antonov.com/contacts), takže letadlo RUSKÉ výroby to nebylo v žádném případě.

    2.Posádka havarovaného stroje: Mluvčí prezidenta Jižního Súdánu prohlásil, že na palubě letadla An-12, které havarovalo v Jižním Súdánu, bylo 12 cestujících a šest členů posádky, z nichž pět Arménů a jeden Rus. Přežili tři lidé, řekl.

    3.Letadlo bylo nejspíš majetkem Sudánu (nebo Ukrajiny), nepatřilo pravděpodobně tuské společnosti a letalo po Africe.

    a tady aspoň mé oblíbené Procoly...
    https://www.youtube.com/watch?v=3Gi7Z3-T_qQ

    OdpovědětVymazat
  18. Vasja se zotavuje z lázní
    jistě má problém s kázní
    paní Vasjová ho leduje
    Vasja v duchu háčkuje
    nějakou jemnou krajku
    chtěl by ještě na Jamajku
    korzovat po pláži Karibiku
    studovat metodiku okamžiku.
    Kdoví zda přijde do nory
    kde nejsou okna, průzory
    do podzemního bludiště
    aktuálního šrotiště.

    OdpovědětVymazat
  19. Advokátka Miroslava Hustáková se zamyslela nad směřováním naší civilizace.
    Kam si myslíte, že směřuje civilizace, která obdivuje děvky, co veřejně souloží ve vysokém stádiu těhotenství v muzeu, strkají si do přirození kuřata ? Chápu, že si rozumí se skupinou Ztohoven, svý jde vždy ke svému.
    Chápu, že je obdivuje Schwarzenberg, protože jako správný katolík se také veřejně producíroval s dámou podobné pověsti.

    Je ale totálně nepřijatelné, že tyto lidské špíny ještě hovoří o noblese, znevažují demokraticky zvoleného prezidenta, když ten jejich kandidát slovo " prošoustat", a další klidně používá. No ale ten může, to je přece ta noblesa, Z úst knížete i slovo hovno je pro tyto duše lokajské tak nějak noblesní ...

    Kdo má ponětí jak vypadal Starý Řím před svým krachem, tak ví o čem píšu.
    Zvrácenost, pochody homosexuálů v ulicích, perverzní projevy na veřejnosti, to vše podporováno vedením země.
    Historie se opakuje a kdo to nevidí, tak je bohužel slepý. To není o toleranci jednoho k druhému. Každý musí vyznávat určitou kulturu, životní hodnoty, aby se mohl nazývat člověk.

    Takto se nechovají ani zvířata.

    ach jo, ještě k tomu ten pan vasja! Nebo že by mu bylo lázní málo a ještě tam zůstal?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. společnost pro uvádění románových zápletek na pravou míru: nejednalo se o kuře nýbrž kachnu, Trautnberg není správný katolík nýbrž správný kolík ... v římě jsme pobývali tak nějak všici .... i člověk je tak trochu zviera ... nicht wahr Jaha ... ???

      hezký večer všem ...

      Vymazat
    2. kolík? Jste mě rozesmál, embéčko ;o)

      Vymazat
    3. Na Knihovnu Václava Havla, kde té Aljochinové aplaudovali, je třeba ihned vyvěsit trenky. Nebo něco horšího.... navrhněte. Pražští Krtci, je to na Vás...!

      Ta advokátka má naprostou pravdu. A všichni to víme. Neznám nikoho, ani z hodně mladých, kdo by to bral jako žert nebo dokonce potřebnou věc. Tak kdo jsou ti mimoňové-hrdinové, kdo jí ještě tleskají? Proč s nimi média neudělají rozhovor, ať se o nich národ dozví?
      Ládik na hrad. Jediná šance.

      Vymazat
    4. rado se stalo ... ( to me napadlo jako první ... )

      Vymazat
    5. Ad: mb

      i člověk je tak trochu zviera ... nicht wahr Jaha ... ???

      Nie len tak trochu. Je to zviera, ibaze S DUSOU! ☺.

      Vymazat
    6. marie04 listopadu, 2015 20:19
      Na Knihovnu Václava Havla, kde té Aljochinové aplaudovali, je třeba ihned vyvěsit trenky. Nebo něco horšího.... navrhněte. Pražští Krtci, je to na Vás...!

      "Vykuchane" kurcata (kacky) ☺.

      Vymazat
    7. Ad liska

      Asi takto:

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lidske-spiny-Horsi-nez-zvirata-Advokatka-durazne-o-Pussy-Riot-406553

      Co ked nahodou citate nieco ine ako PL? Kto ma potom vediet, odkial je "uryvok z rozsiahlejsieho cyklu" ☺.

      Vymazat
  20. Jo, Rakušané jsou zcela jistě realisté...

    Rakušané stojí ve frontách v obchodech se zbraněmi
    Rakušané nechtějí být nepříjemně překvapení, takže nakupují zbraně na svoji ochranu a legální obchody se zbraněmi vzali útokem.
    Rakouští obchodníci se zbraněmi tvrdí, že "vzhledem k současné rakouské situaci, to znamená k přílivu uprchlíků" mají "žně", napsal Daily Mail.
    V posledních měsících se zdvojnásobily prodeje zbraní. Obchodníci prodávají především brokovnice. Podle obchodníků se zbraněmi bylo v letošním roce prodáno 70.000 brokovnic.

    OdpovědětVymazat
  21. Violo,
    vrátila jste se na acz? Anebo pod čerstvým Pehem píše jiná Viola?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píše(te) tam zajímavě:
      jen bych dodala, že byste měl více pátrat po tom panu Swingovi, co je zač.
      Hledala jsem na internetu a našla jsem Swingers party.

      Vymazat
    2. Pokial sa pamatam, uz raz mali koliziu. Ta druha sa stiahla. Ale asi chodi i do nory a precitala si, ze "nasa" Viola tam uz nepachne, tak sa vratila ta druha.

      Pokial to teda nie su premyslene hry jednej a tej istej osoby☺.

      Vymazat
    3. Hledala jsem na internetu a našla jsem Swingers party.

      Mna naopak ihned napadlo toto:

      https://www.youtube.com/watch?v=EM6yMDB9wgE

      Vymazat
  22. Že prý jí pod oknem jezdí osmnáctka tramvaj. Osmnáctku v Ostravě mají.

    OdpovědětVymazat
  23. Přátelé,
    to jsme to dopracovali - pokud chce člověk slyšet něco vtipného o současné situaci u nás i ve světě (a pokud nemá po ruce Ládika!!!), musí ke konkurenci na Vratimovský seminář. Kerej pořádají třešničkáři !

    Asi polovina příspěvků stojí rozhodně za poslech.
    Kromě Kellera se mi líbil halvně psychiatr David a Procházková.
    Seminář byl hlavně o médiích, převážně těch neoficiálnícu, internetových ... tedy i o krtcích.

    Tu Procházkovou si pusťe:
    https://www.youtube.com/watch?v=UmuTWIFZpIk&list=PLqVh2YhEny3H_SZ86ueSCtIpLZ-wWja2H&index=3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klikal jsem na to asi minutu... ta baba se sama ráda poslouchala a ještě to četla, to bylo expozé chudoby a bídy. Setkání exhibicionistů.

      Vymazat
    2. Ked na tie seminare chodi prednasat i Chmelar zo Slovenska, tak to zdroj zabavy urcite je ☺.

      Vymazat
    3. Já je mám ráda.

      Vymazat
  24. Tužka napíše,...četla jsem si,...četla,....pobavili jste,....to je fajn.
    Pan Ládík !!!! psal skromně o kandovaném ovoci,....v 17:16,....ale to je šifra,.....v krtkovišti to znamená,...skandované ovace,.....když za nic jiného, tak za každodenní příděl aktualit ve verších,......to Akt.cz jsou stejně nechápaví tajtrlíci,......připravují se mazáním veršů o to, co na jiných portálech není,.....

    Mohli toho využít,....rubrika,.....Aktuality na Aktuálně.cz v originálních rýmech,....tak to nemá nikdo. Takhle si vymazat šanci,....opožděnci,.....

    Že by pan Jáchym pracoval na textu,....určitě piluje detaily,.....taky se těším,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .v krtkovišti to znamená,...skandované ovace,.

      Super reakcia. Taky humor sa mi paci. Ze ma to nenapadlo☺.

      Vymazat
  25. doporučuji výbornej film na sporáku s českými titulky ...

    https://goo.gl/h7KyXI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 2 hodiny času, kde bych ho vzal? Musel bych ho ukrást sám sobě.

      Vymazat
    2. Ja si niekedy cas najdem . Dufam, ze xerox pise pravdu a nie ze nas chce umucit nejakou blbostou☺.

      Vymazat
  26. Jáchym píše psycho
    v noře bude ticho,
    ticho jako v hrobě
    krtci sobě
    koho by to napadlo
    nastaví si zrcadlo
    v naprosté temnotě
    při konstantní teplotě
    poznají sebe
    že místo nebe
    je nad nimi hlína
    není to psina.

    OdpovědětVymazat
  27. Já se na to vyto
    ač je mi to líto
    ve stínu Venuše
    musím jít do buše
    mezi divé tvory
    bo jsou čtvrtohory
    musím začít spěchat
    nemůžu tu nechat
    ležet práci
    prachy se furt ztrácí
    kamsi do státu
    co jezdí na chatu
    místo aby klapal
    chytnu z něho zápal
    vzteku
    uříznu si špeku.

    OdpovědětVymazat
  28. Co už všichni věděli
    v sobotu i v neděli
    že to spadlé letadlo
    jen tak samo nespadlo
    když bylo na obloze
    sejmula ho exploze
    třaskavých plynů
    kdopak nese vinu
    islámský stát
    pod kopyty stád
    těží ropu
    pro evropu.

    OdpovědětVymazat
  29. Krtci se kajsi krtí
    nebo se v betli vrtí
    místo rozboru poměrů
    zavazují si zástěru
    víno už bublá na plotně
    umělý mrazík na okně
    nebo mačkají ovládlo
    zakládají si na sádlo
    pěkně v teple křesla
    nechtěj se chopit vesla
    čekají že já ji shrnu
    tu uprchlickou vlnu
    to jemné merino
    makrely kokino.

    OdpovědětVymazat
  30. Ad Ladik!!!

    http://www.regiony.eu/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Regiony Abov a Hont mě dostaly ... takové názvy jsem vůbec neznal, maslel jsem, že SA (slovenská armáda) dobyla nějaké nové území ... a ono HIN SUNT LEONES v původních hranicích.

      Vymazat
    2. Hic nie je. Tak teraz neviem, ci ste pouzil ostravsky slang (hin), alebo ste sa zmylil (HIC SUNT...). A inac, Abov i Hont boli hornouhorske zupy davno, vid prvych zupanov v texte tu:
      https://sk.wikipedia.org/wiki/Abovsk%C3%A1_%C5%BEupa

      Takze, hic sunt leones to nebolo uz davno ☺.

      Vymazat
    3. Váhal jsem jenom mezi hin a hyn, co je spisovnější... a myslel jsem si, že to je slovensky.

      Vymazat
    4. Bo "hen ten ony" je slovensky určitě.

      Vymazat
    5. A taky se mi líbí výraz "župa". Jako děcko jsem četl na fotbalovém hřišti slovo "ŽIPA", to je dost podobné. Byla to zkratka Žimrovických papíren (za Hradcem nad Moravicí, směrem na Domoradovice a Melč).... Žipa Azov....

      Vymazat
    6. Bo "hen ten ony" je slovensky určitě.
      To je, tak ako hic je velke teplo, horuco...skratka u vas vedro.

      Este k tomu hin, ci hyn. Hin je narecove slovo, vid:

      http://slovnik.dovrecka.sk/narecovy-slovnik/hen,%20hin,%20hentam,%20hintam

      takze by ste ho pouzili spravne (tam, tamto), no slovo hyn tiez existuje (skor ako basnicke, v praxi to nie je bezne). Znamena to skonavananie, umieranie. Je to zaklad slova "hynúť, zahanúť, vyhynúť..."

      http://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=hyn%C3%BA%C5%A5

      V cestine je to "trochu" inac☺

      http://coznamena.cz/hin

      Vymazat
  31. Kdo vypere vlnu
    potu a tuku plnu
    aby z ní zbylo merino -
    Mefisto - ty hrdino?
    Vlna je plná bodláků,
    protlaků a šperháků;
    nemáme lanolinovou stanici
    prodali jsme i hrabici
    neznáme ani karbonaci
    bo se nám nevylpácí.
    Ať to vypere Anděla,
    stejně nic nedělá.

    OdpovědětVymazat
  32. Tatry, Spis, Pieniny

    https://www.youtube.com/watch?v=E9FOmqyRbb0

    A este trochu humoru -splav natoceny zrejme ucastnikom z Ceska.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gqm8Qro8iQQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Dunajci mi v tom videu chybí pohledy hore a Červený kláštor.

      Vymazat
    2. Ako som napisal - tocil to asi jeden z turistov a chcel natocit len splav. Ja som to uviedol skor pre tie poznamky pltnika, pokial pozorne pocuvate. Myslel som, ze zareaguje Josef☺.

      Napr. na poznamky po druhej minute, alebo cca 6:29 ☺.

      Vymazat
    3. Po 2. minutě (ohledně pauzy v hymně) mluvil asi o Moravácích, po 6:29 mluví o prvém Čechovi, ktorý robí. Buď Paĺo rozeznával drobné rozdíly mezi národy, nebo měl v hlavě zmatek... Príroda okolo bola krajšia, než jeho ftípky.

      Vymazat
  33. Celkom zaujimavy portal, s roznorodymi rubrikami.
    Pre ceskych citatelov ako stvoreny na poznavanie, co noveho na Slovensku, ale i inde.

    http://interez.sk/s-vychodniarmi-sa-nikdy-nudit-nebudete-pozrite-si-jednoduchy-anglicko-vychodniarsky-slovnik/

    http://interez.sk/dychvyrazajuce-fotografie-slovenskych-hor-od-fotografa-simona-trnku-obleteli-cely-svet-rozhovor/


    (moj prispevok ku kultivacii prietoru nory☺).

    OdpovědětVymazat
  34. Babiš žádá ochranku
    ať ho dají do tanku
    snad ho jímá hrůza
    že ho sejme lůza
    nebo starý hajný
    co je pořád tajný.

    OdpovědětVymazat
  35. Ládíku!!!

    "Krtci se kajsi krtí"

    Možná si jen tak přemýšlí a pomněte, že už zase po roce blíží se tu Vánoce.
    Ale včera večer jsem po 23.hod poslouchala speciál ohledně havarovaného ruského letadla z Egypta. Probírali to horem dolem, ale nikoho nenapadla ještě jedna varianta, že mohlo jít o pomstu za malajské letadlo sestřelené nad Ukrajinou a o kterém se pořád tvrdilo, že ho mají na svědomí ruští povstalci. No a pak zeširoka probírali, proč právě USA přišlo na to, že to byli teroristi ISIS, jistě, že se skoro nic jiného nenabízí, ale je podezřelé, že USA to prý zjistili podle odposlechů teroristů a podle jejich špehování a nic neřekli a nevarovali.

    OdpovědětVymazat
  36. Ládíku!!!

    Možná by v souvislosti s tou ochranou Babiše měli hlídat Kalouska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč jste dvojjediná, nebo možná troj?

      Vymazat
    2. Níže to dávám na pravou míru, tu jsem zatím vetřelkyni nezaznamenala, ale ještě jsem vše nečetla, na A.cz mé nepřítomnosti ta druhá využila, je zvláštní, jak je Viola oblíbené jméno, ani jsem to netušila, když jsem se přejmenovávala. Možná to bude tím, že Viola je v Praze oblíbené divadlo a možná i kavárna a v Ostravě byla zas oblíbená vinárna Viola.

      Vymazat
  37. Možná válka poldů
    kde je hodně mordů
    polekala koblihu...
    naloží se do lihu
    v teple svého kanclíku
    židli strčí pod kliku
    a mějte mě všichni rádi
    všichni moji kamarádi.

    OdpovědětVymazat
  38. Josefe Kopíčku
    "Violo,
    vrátila jste se na acz? Anebo pod čerstvým Pehem píše jiná Viola?"
    Nevrátila a ani to tam nečtu a zřejmě toho ta druhá využila, tak si ji zkusím přečíst, jestli mě věrohodně kopíruje.

    OdpovědětVymazat
  39. Josefe, to je pravda, že mi pod okny jezdí 18 - ctka, málem bych se hádala, že ne, protože jezdí jen vnoci a to já spořádaně spím a nevnímám, co mi jezdí pod okny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jede tramvaj pod okny
      strop mi padá na lokny...
      mít tak bunkr jako tykač
      místo vypínače stykač..

      Vymazat
    2. Mslím, že bude lehké tu falešnou Violu odhalovat ze lží, neboť tvrdí, že právě teď (21.15)
      ji jela pod okny tramvaj č.18 a to nemůže být pravda, neboť 18 tka jezdí až po 23. hod.

      Vymazat
    3. Mně pod okny teskně hučí magistrála...

      Vymazat
  40. Myslím, že brzy napíše nějaký blog ta paní z jurty, co nevím, jak se jmenuje, ale není to vendolová.

    OdpovědětVymazat
  41. Na václavské náměstí
    půjdu zítra na klestí.
    Musím tiše, ne tak zhurta,
    bo pod vrchem stojí jurta
    a v ní bydlí kazaši
    jak valaši v salaši.

    OdpovědětVymazat
  42. Ta falešná Viola to tu má fakt dobře přečtené, neboť napsala:
    "PNAC neznám. Ale znám PAC A PUSU. To je taky zajímavý projekt." :-)
    Jsem zvědavá, jak dlouho jí ty srandičky vydrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co říkáte na její podobenku, paní Violo? Vypovídá o něčem?

      Vymazat
    2. Není nehezká a není to ani žádná krasavice. Vzhledem k tomu, že jsem ráda bloudila vesmírem, tak ta podoba není špatná, ale kdo bloudí vesmírem, nemusí být Ufoun, vždyť na orbitu máme už mezinárodní posádky, myslím, že se účastnil i černoch, na Měsíci prý byli Američani a jsou oni Ufouni?

      Vymazat
    3. Co máte s tím Liliputinem?

      Vymazat
    4. Nevím o tom, že bych se zmiňovala o Liliputinovi.

      Vymazat
    5. To je moc velká náhoda, že píšete obě najednou, zrovna teď, když jindy ne...

      Vymazat
    6. No, může to znamennat jediné, že mě ta falešná Viola zná moc dobře a ví, kdy mám čas a kdy nejvíce píšu, to není tak těžké zaměřit se na někoho.

      Vymazat
    7. Ta druha viola, ak teda existuje☺, je urcite znamy "proutnik ze zdejsich blogu". Myslim, ze tak ako aga sa vydavala roky za chlapa (a sem tam sa na tom poklzla), tak nejaky chla sa vydava za violu.

      Vymazat
    8. Ládíku!!! Jsem dlouhodobě jedničková Viola, to znamená, že píšu nejčastěji v 11.11, nebo 23.11. Je to absolutně jednoduché. :-)

      Vymazat
    9. Jo, Jaho, tentokrát máte dobrý postřeh a už musím, tak se mějte. :-)

      Vymazat
  43. Zajímavý článek od pana Cílka
    https://echo24.cz/a/wnDGF/migrace-jako-zbran-hromadneho-niceni-konspirace

    OdpovědětVymazat
  44. Slováci sa opäť postarali o parádny objav: Prvý vedecký dôkaz o alternatívnej medicíne

    http://www.topky.sk/cl/10/1506505/Slovaci-sa-opat-postarali-o-paradny-objav--Prvy-vedecky-dokaz-o-alternativnej-medicine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Gdaňsku zase našli mramorovou hlavu Hitlera. http://www.tyden.cz/rubriky/kultura/umeni/polaci-nasli-mramorovou-hlavu-hitlera-od-jeho-dvorniho-sochare_361331.html

      Vymazat
    2. v té diskuzi jeden píše:
      "Dajte si do Google vyhľadať "acupuncture points sensor", ........ Čiže zase klamlivý zbytočný článok s bombastickým nadpisom. Elektronické senzory aku. bodov sa používajú viac ako 20 rokov."
      Také mám ten pocit, že vymysleli už vymyšlené, ale je hezké, že se tím zabývají.
      O akupresuře tu psala i Tužka a není nad to hezky promasírovat spoustu bodů najednou.

      Vymazat
    3. Kdysi jsem si 5 let masíroval bod proti bolesti zubu (fungovalo to), ale nakonec jsem stejně musel jít k zubaři; teď chodím 2xročně, asi 15 let, a furt žádný kaz.

      Vymazat
    4. Ano akupunktůra hlavně pomáhá proti bolesti, já zas když si pohladím místo, kde mě bolí, tak na nějakou dobu to funguje.

      Vymazat
    5. Ad: viola
      Ako vacsinou, zase ste nepochopili. Nikto netvrdi, ze objavili akupresuru, elektricke senzory a podobne ftakoviny, ale ze VEDECKY DOKAZALI MERANIM reakcie v akupunkturnych bodoch.


      Zostrojili totiz snimac akupunkturnych bodov! Chapete?

      Pozriete sa na MAPU akupunkturneho bodu, ktora v tom clanku tiez je.

      P. S. Co sa tyka samoliecenia pomocou akupunkturnych bodov, mam asi 30 rokov STARY pristroj ktory elektrickymi signalmi posobi na tieto body. Je to taka suprava ako na manikuru, ma to zakladny pristroj, kde sa vlozia baterky, pristroj sa nastavi (intenzita a pod.) a pomocou kovoveho hrotu pripevnenemu k pristroju sa posobi na akupunktirne body, ktorych MAPA bola sucastou.

      Njn, ako hovori klasik, stane se.

      Vymazat
    6. JAHA
      Je úžasné, že se ti mechatronici věnují se svými technologiemi léčebné oblasti. Ale je nanejvýš úsměvné, že někdo touží dokázat něco, co je úspěšně a velmi efektivně využíváno tisíce let. Věda (zastoupená zde dvěma techniky) si konečně všimla, že na existenci akupunkturních bodů něco je... Spíše bych řekla, že takové měření už udělalo mnoho specialistů, ale věda odmítla - jako už mnohokrát - vzít výsledky na vědomí. Vždyť by to znamenalo revoluci a popření západní medicíny! Nakonec by pacienti mohli vyžadovat léčení po čínsku, a kde by se to ti naši vědecky školení medicinmani asi naučili?

      Vůbec nezatracuji celou naši medicínu, je dost oblastí, v nichž funguje dobře až výborně. Ale její přezíravost vůči veškeré alternativě je donebevolající. Já i příbuzenstvo a mnoho známých máme bezpočtu zkušeností s alternativním vyléčením různých nemocí, kde medicína byla bezradná a stále dokola nasazovala antibiotika, apod., tudíž šla proti zdraví, místo aby je podpořila. Už dávno se měly zkoumat a využívat zkušenosti starých receptur - skoro bych věřila, že se o nich velmi dobře ví, ale nejsou určeny pro užitek plebsu. My jsme tu od toho, abychom živili farmaceutický byznys, ne abychom byli zdraví. Tak asi.
      Jinak proti článku nic nemám, ať si zkoumají.

      Vymazat
    7. Ad: marie

      Mne su sumafuk. A oni to urcite nerobili preto, aby o nich nieco napisal nejaky platok. Skratka. Aj jablko padalo zo stromu stale, neobjavil to Newton, ze? Ale Newton sa pustil vedecky zistovat preco.

      Toz tak.

      Vymazat
    8. JAHA:
      K důkazu účinnosti akupunktury to má sakra daleko.:)
      Teď zase fušujete do bioelektroniky? V genetice nejstaršího slovanského národa Evropy nic nového? :)

      Vymazat
    9. Ad: JK

      Ja som napisal: VEDECKY DOKAZALI MERANIM reakcie v akupunkturnych bodoch.

      Skuste po pismenkach- REAKCIE v ...BODOCH. Pisem tam nieco o dokaze UCINNOSTI akupunktury, alebo si, ako vzdy, vymyslate, aby ste mohli reagovat, ako vzdy?☺

      Vymazat
  45. Teď mě zamrazilo..... nebyl Vasja v tom letadle?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No možná, že Vasja je ruské národnosti, něco možná o tom psal. Ale to by byla hodně blbá náhoda. Psal, že jede do lázní a ne k moři.

      Vymazat
  46. Teda na aktuálně se neflákají. Před pár mintami se tam objevil text, citující maďarskou hlavu státu a zmizel beze stopy.

    OdpovědětVymazat
  47. nějaký Husík pod Pehem, když jste mě tam navedli ;o)

    Daniel Cohn-Bendit,
    poslanec evropského parlamentu za stranu Zelených prohlásil: „My, Zelení,
    musíme usilovat o to, aby do Německa přišlo co nejvíc cizinců. Jakmile jsou
    v Německu, musíme bojovat za jejich volební právo. Jakmile toho dosáhneme, budeme mít ten segment voličů, který potřebujeme k přeměně této republiky.“

    Joschka Fischer, který přiznává, že nikdy nepřestal být marxistou, ve funkci
    spolkového ministra zahraničí prohlásil, že „Německo musí být ohraničeno
    zvenčí a zevnitř musí být heterogenizováno cizinci, čili rozředěno.“
    http://eurabia.parlamentnilisty.cz/PrintArticle/30290-postoj-tak-mnoha-krestanskych-osobnosti-je-tim-mene-pochopitelny-ze-islamska-umma-se-rozhodla-zahajit-konecne-reseni-krestanske-otazky-.aspx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. „Právo na lidskou důstojnost a bezpečnost jsou základními právy. Ale ani německý, ani maďarský způsob života nejsou základním právem pro všechny lidi na Zemi,“ uvedl maďarský premiér.

      Vymazat
    2. a tohle napsal šašek, teda to jsem nečekala, že bude takový optimista :-)
      Z imigrantů se stanou časem občané a budou stavět domky a školy, stanou se z nich učitelé, policisté, hasiči a budou si na chléb svůj vezdejší vydělávat jako každý druhý (a taky platit daně).
      Němci letos vybrali na daních rekordní částku.

      Vymazat
  48. To: Ládik 4.11. k 8:00 v 17:46
    U rozcestníku úplně ne, ale kameny tam byly. Cestou nahoru jsem se dala do řeči se Slovenkou, která šla rovněž sama - léčila se na Štrbském Plese v Heliosu (však ho tam ještě kus stojí - kdo ví, co s ním nakonec bude). Okolo létali a nezapomenutelně zvučeli krkavci. Nahoře jsem vyfotila jiné Slováky s kriváňským mrakem, cesta dolů mně neutkvěla (ale z hlediska bezpečnosti dle mého zlaté stříbrné Rysy z obou stran). Po návratu dolů mrak pryč, nepřišel můj chlap věru o nic.
    Už jsem tu asi dávala odkaz na tyto stránky paní Ilčíkové, koukněte se s ní do letošních Tater:
    http://www.alena.ilcik.cz/
    Byla letos i na Kelčském Javorníku - ještě před otevřením rozhledny. Zajímalo by mne, zda chodí s GPS. Vy ano, pane Ládiku!!!?
    A Violu na ACZ to bude či nebude bavit. Vidět ji dle loga je snadné, pátrati dle mého netřeba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm... tolik času na cestování bych chtěl mít, to bych neseděl u kompu a neběhal po večerech.
      GPS nějaký extra ne, vše je v mobilu a zabudované v autě. Čekám na slušný měřič tepu, ale nechci náramek Mio Alpha nebo nějaké šíleně přetechnizované hodinky. Zatím se dívám na Garmin Forerunner 235, ještě nejsou u nás na trhu, budou stát sedmičku - tak nevím. Snad po vánocích.. Mám orientační smysl, stačí mi obloha a ručičkové hodinky.

      Vymazat
    2. Z dřívějších dob mám plné skříně map, před akcí to nastuduju, prověřím na netu a uložím do paměti, zatím funguje, je fotografická. Kde jsem byl, to vím podrobně, se všemi místními názvy. Nejblbější je, že mám mapy načtené tak, že znám místní názvy i v místech, kde jsem nikdy nebyl, třeba i v zahraničí. Místo abych četl klasiku nebo chodil do divadla... Je mi to k ničemu, ale dělá mi to dobrý pocit.

      Vymazat
  49. Tak Turci jsou naprosto jasní...

    Lodě vojenského námořnictva USA budou stále přítomny ve východní části Středozemního moře v zájmu obrany Turecka, prohlásil ve čtvrtek tiskový mluvčí tureckého MZV Tanzhu Bilgich.
    „Nedávno navštívila americká válečná loď (tureckou základnu vojenského námořnictva) Aksaz. Podobné návštěvy budou pokračovat. Torpédoborec USS Donald Cook a podobné lodě budou stále přítomny na východě Středozemního moře, aby chránily Turecko, jejich přítomnost bude rozšířena", řekl Bilgich novinářům.
    Dříve už generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil, že aliance posuzuje možnost ponechat protiletadlové raketové systémy Patriot v Turecku i v roce 2016, rozhodnutí ale zatím přijato nebylo.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já blbá tady hodnotím Turky a včera mi uniklo tohle
      Kvůli "agresivním postojům" Ruska žádá devítka spojeneckých zemí včetně Česka o další posílení vojenské přítomnosti NATO na svém území. Ta musí být "robustní, důvěryhodná a trvalá", shodli se vrcholní představitelé devítky na zvláštní schůzce v rumunské Bukurešti.
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/devet-zemi-zada-o-trvalou-pritomnost-nato-fi2-/zpr_nato.aspx?c=A151104_161351_zpr_nato_inc¨

      šmarijá, vždyť my jsme ale naprosto bez jakýchkoliv práv, bez vlastního rozhodování, horší jak za komoušů, kdy rozhodla strana a vláda, tady už nerozhoduje ani nikdo, jen Amíci zas..ní

      Vymazat
  50. a na Deníku už si bez registrace taky ani neškrtnete! Panečku, přituhuje

    něco pro zdenála, že je na nás hodný ( trochu šišlavé, to on rád :-))
    https://www.youtube.com/watch?v=fwjSVe0CVm8

    OdpovědětVymazat
  51. a vůbec, kde je paní Anna? Dlouho sem nedala nic k poslechu. Snad je ok, zdravím ji. A ten pan Vasja k tomu :-o

    OdpovědětVymazat
  52. potřebuju netřelý recept na červené zelí. Třeba s brusinkama? Zkusím něco vyšašit, chystám Martina i s husičkou, mám ráda, když mám něco nového. Jdu se pomalu vzdělávat a nechám si u toho příst to malé koťátko. Pesák nás bude hlídat, je koťátkem úplně fascinovaný ;o)
    Přeji hezký večer!

    OdpovědětVymazat
  53. 19400kroků, 1:51hod. Úbytek váhy 1400g, z toho tuk jen 140 gramů, zbytek voda, soli... Zase hnusná tma, smrděly krávy, nebyly vidět hvězdy, vůbec nic... ale nefoukalo, +6°C celou trasu.

    Na víkend jsem na Valdecku, Točnícku a Žebrácku, možná Křivoklátsku (možná potkám Annu) - to se uvidí, kam tam zaběhnu. Raději na Jordán, Baštírnu nebo Tok, snad tam nešlápnu na minu. Čekal bych tam ještě brusinky, ale hřeben nechám v autě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rodinný či pracovní výlet? Mějte se, nekufrujte a nezapomeňte fotit, pane Ládiku!!!, z vyjmenovaných hradů jsem byla jen na Křivoklátu.

      Vymazat
  54. JAho a vy umíte číst? Napsala jsem snad, že objevili akupunkturu? Zkuste si moji poznámku s opsaným příspěvkem z té diskuze znovu přečíst, tak jak to radíte i jiným.
    Měl byste se už konečně naučit diskutovat a to tak, že nebudete začínat tím, že spoludiskutér nechápe, nebo že je hloupý atd..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napisali ste :Také mám ten pocit, že vymysleli už vymyšlené

      A tym ste reagovali SUHLASNE na: "......Elektronické senzory aku. bodov sa používajú viac ako 20 rokov".


      Ja som reagoval:
      "....Nikto netvrdi, ze objavili akupresuru, elektricke senzory a podobne ftakoviny..."

      Teda - Vase "Také mám ten pocit, že vymysleli už vymyšlené" nie je SUHLASNA reakcia na tu vetu z diskusie, co citujete "Elektronické senzory aku. bodov sa používajú viac ako 20 rokov"?

      P. S. O hluposti som nepisal nic. Nepochopit (nerozumiet) nieco ihned neznamena byt hlupy.

      Vymazat
  55. Nemají někteří krtci zimní spánek? Podle mých zkušeností ryjí v hlíně i pod sněhem, pokud není zmrzlo hluboko. Viola se vymlouvá na vánoce, liška furt ochutnává víno a něco peče, Vasja je pořád ledován paní Vasjovou, Jáchym se odhodlává vydat blog, vyčerpaný je i xerox, mb maže ložiska na inlajnech, Anně nechali vnuky napořád, BJ pečuje o jedince, marie ladí hlasivky, zdenekb nestíhá zateplit podkroví ateliéru... jenom JAHA dělá lokální zemětřesení; a ti, na které jsem zapomněl, nekrtají vůbec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podla mna este zimny spanok nemaju. Naopak. Pilne ryju unikove nory. Vyuzivaju dobry cas a mensiu ostrazitost panickov, ktori sa venuju migracii. Staci sa pozriet na niektore luky, haje, zahrady - kopcekov ako nas...ne.

      Vymazat
    2. Z toho výčtu to vypadá, že nejlíp se umí zařídit liška (které tímto děkuji za muziku).
      Doufám, že Anna i Jáchym brzy vyšlou signál, že je u nich vše v pořádku...
      Já pouze nestíhám.
      Spíš termíny než zateplování. (Po velmi horkém létě si naopak užívám zimy...).

      Vymazat
  56. Violo,
    Váš Zlatohlávek píše blogy v i-hnědu, momentálně něco o předklonu. http://nazory.ihned.cz/c1-64824750-zivot-v-neustalem-predklonu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pěkný článek, ale jako ekonom by měl napsat, že čas jsou peníze.

      Vymazat
    2. A ještě musím napsat, že si pan Sedláček asi přečetl některá moje dřívější doporučení, aby vybral tu nejhezčí fotografii a ta, kterou tam má se mi jeví nejhezčí. A nikdo mu tam nepíše, je tam sám samotinký.

      Vymazat
  57. Teď čtu, že 90% muslimů uzavírá příbuzenské sňatky. Tak proto jsou takoví pazgřivci.

    OdpovědětVymazat
  58. http://neovlivni.cz/langer-pise-mediim-cas-ukaze-uz-jednou-jsem-nad-vami-vyhral/

    Takto ma vyzerat jemna vyhrazka☺.

    OdpovědětVymazat
  59. Dobry clanok o chapani, slovno-logickom mysleni a podobnych veciach☺.

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/11/06/vypoved-o-vcerejsi-xaverove-vypovedi/#more-942684

    OdpovědětVymazat
  60. Inspiracia i pre domacu cirkev?

    https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20151104031#.VjsUtNhlSDM.facebook

    OdpovědětVymazat
  61. Zaiste to uz vsetci videli a poculi - ale nezaskodi si znava vypocut mudre slova mudreho cloveka.

    http://gloria.tv/media/QrketPv4z4U

    OdpovědětVymazat
  62. Pod Pehem:


    Avatar
    Jiří Susa Otto • před hodinou

    Když jsem v květnu sedal do letadla ČSA do Frankfurtu abych tam přesedl na Deltu, vzal jsem si několik českých novin. Řešil se tam Zemanův kámoš Nejedlý a jeho vztah k Lukoilu, což bylo podáváno jako jasný důkaz Zemanovo kremlofilie a putinovství.

    Pokud si zadáte na nějakém světovém vyhledavači heslo "lukoil north americas" a potom rozkliknete kolonku "Station Locator" budete vyvalenej jako já, když jsem vyjel autem z letiště do Manhattanu. A zadara a bez 10 hodin v letadle. No, doma se ale nedočtete :) A to je jenom jediný příklad. Pehe = hehe

    OdpovědětVymazat
  63. Trochu hudby, ked stali dodavajuci absentuju:

    Pre potesenie i vizualne!

    https://www.youtube.com/watch?v=S6nb15RnqlI

    https://www.youtube.com/watch?v=AuOjXL1ZDDg

    https://www.youtube.com/watch?v=kghCqyMLPFA

    V klipe z relacie Neskoro vecer ucinkuju Kandracovci, ale aj Fedor Vico - jeden z najlepsich karikaturistov (za knihu Dereš Fedora Vica mal zakazane verejne publikovat po r. 1970)

    https://www.youtube.com/watch?v=xpy1YfSQtFI

    https://www.youtube.com/watch?v=g7Ca5ryt5Fc

    Zopar kresieb Fedora Vica (azbukou pisal preto, ze po zakaze verejneho publikovania mu dovolili "prezivat" v redakcii rusinskeho casopisu, kde uvorejnoval kresby v cykle Iľko Sova z Bajusova - samozrejme o tom casopise vedelo iba par desiatok ludi).

    https://www.google.sk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=kresby+fFedara+Vica

    OdpovědětVymazat
  64. ládiku ... vasja před dovčou psal něco v tom smyslu že si dá voraz , já občas na alternativě ale jak to tak sleduju tak i alternativní weby jdou do kopru , nepochopili že pokud se nespojí aby vzrostla kvalita místo bezduchých kvantitativních sraček o píčovinách tak uhynou na nedostatek diskuzníků , kvalitní debatu aby člověk pohledal ... respektive už o ní skoro nezavadí ...

    včera večer jsem udělal šťáru na análně a krom dvou krtků jsem nikoho nepoznal , ale tzv. diskuse se tam už uplně zvrhla v bezduché bláboly , ani zajímavé ani sranda , prakticky není nikde co číst ...

    dneska jsem měl krásný sen o své bývalé platonice , krásně voněla ... ještě že sny fungují , zdát se mi o politice tak beru drogy proti chrápání ...

    OdpovědětVymazat
  65. JAHO, jaký je rozdíl mezi vědeckým dokazováním a praktickým dokazováním, které se už děje 20let?
    Se mi zdá, že se chcete pořád hádat. Pan Kopíček je jistě jiného názoru, ten by oponoval více a řekl by že akupunktura ještě není vědecky dokázána a přitom každá matka ví, že přiložením ruky na dítě dojde ke zklidnění dítěte, když je nemocné, nebo mu něco chybí, je to taková první pomoc. Kůže je největší orgán na lidském těle a má spojení se všemi orgány nervy. Stačí být pozorný a sám zjistíte, kde vám co pomáhá a když máte zdravé ruce a prsty, můžete dělat zázraky, tak jako Ježíš -skoro :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co se škádlívá to se rádo mívá

      Vymazat
    2. Violo,
      docela obdivuji vaši jasnozřivost, s jakou čtete moje myšlenky. Nesměle však připodotýkám, že přiložení ruky matky na dítě není akupunktura. Moje dcera uklidnila svého několikaměsíčního hladového syna zpěvem (dojížděli jsme autem k domovu a nemělo už význam zastavit).

      Vymazat
  66. xeroxi, jen se vás zeptám, nejste za tou ufounskou violou na A.cz vy? Ona také má sny, ale je možné, že si tu zas něco přečetla.
    Předem se omlouvám, jestli to vy nejste.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. paní violko ... to jste mě tedy zklamala , jak vás to mohlo vůči mě jenom napadnout ... proč bych měl chodit do análně v přestrojení a ještě k tomu za vás , dievčico nešťastná ... ? ... myslete trošku ...


      Vymazat
    2. xeroxi, děkuji, takže zdenekb by mohl zjistit, kdo tu chodí šmírovat.

      Vymazat
    3. žádný děkuji , očekávám převelikou kajícnou omluvu přes půl stránky , jen se podívejte co to se mnou u nás vyvolalo ...

      https://goo.gl/ayYjB

      Vymazat
    4. xeroxi, na půl stránky mi chybí nějaká inspirace, snad by vás potěšilo , kdybych vám napsala kolik mám podprsenek? Možná nějaká fotečka? Ale ty já neposílám, leda
      takovou http://www.celysvet.cz/fotky-fialka-violka-vonna-foto-obrazky

      Vymazat
    5. Že by se pan zdenekb dal na "detektývování", pan Violo? Asi jde dle IP zjistit, kdo sem píše, ale kdo jen nahlédne?
      Tak jste mne nabudila podívat se na obrázkovou Violu - však psala dle odkazu před chvílí u pana Paroubka, blíže jsem nezkoumala. A není to třeba ta, co Vám Violu už vracela? Asi Vám to není zase tolik jedno - nebo se mýlím?
      Kdo ví, kde a proč pan xerox včera konkrétně šťáral a co od anonymních diskusí čeká. Mně se zdají čím dále stejné - ale to už tu píšu poněkolikáté. I když opravdu zdaleka všechno a všechny nečtu a o změnách nicků nepřemýšlím.

      Všem krásný konec týdne - doma či na cestách.

      Vymazat
    6. s těmi podprsenky by jsme se aspoň někam dostali a má platonika voněla po mandlích ... držel jsem jí zezadu za ramena a ona lehounce nezvladatelně se o mě třela zadečkem a já jí líbal po voňavé šíji ... dál jsem se bohužel zřejmě nedostal jinak by jsem si to pamatoval , ale ten příjemný pocit mě provází zatím doposud ...

      Vymazat
  67. Kto toho nema dost, hlavne prazaci to maju poruke. Prijemnu zabavu☺.

    http://www.americkecentrum.cz/program/lecture/clovek-media-uprchlici-jejich-medialni-obraz-diskuse

    Vy ostatni (mimoprazski), neplacte. Udalost mozete sledovat i v priamom prenose (najdete ako v odkaze).

    Este raz, dobru zabavu.

    OdpovědětVymazat
  68. http://mediweb.hnonline.sk/spravy/aktualne/prof-vladimir-krcmery-pan-boh-sa-zlutoval-nad-nasou-ignoranciou

    OdpovědětVymazat
  69. Violko, Viola z a.cz je úplně jiná než pan xerox. Ale myslím si, že je to chlap. Takový travestit, co ze sebe dělá naivku ;o)

    OdpovědětVymazat
  70. liško,
    mě to jen napsadlo, protože oba psali ve stejnou dobu o tom, co se komu zdá.
    Jak si dávají odkazy na A.cz, když se tam přesné adresy nemohou vkládat.
    Tu se mi líbí, když si mohu odkazy přečíst i stěmi písničkami.

    OdpovědětVymazat
  71. já se, pane Ládik!!!, nestarám jen o pečení a degustace vín! Starám se o koťátko úplně čerstvé, o pesáka, co mu bylo 7 měsíců a o lišáka, o dům a zahradu, o oba syny, byť se tváří, že nemusím,
    o hrob rodičů... a taky o pečuji o přátelské a sousedské vztahy, ba i příbuzenské ;o)
    Starosti mi dělá vývoj ve světě, imigranti - jak ti, kteří pomoc potřebují, tak ti, kteří mě děsí ( a nejen mě), taky mi dělá starost slepota a hloupost politiků a podřízenost jakémusi světovému neřádu, který nás do pekel žene... to jen krátce, jak to mám, abyste si nemyslel, že sedím na obláčku, piju víno a v ruce mám husí stehýnko!

    OdpovědětVymazat
  72. Poděkování a údiv panu Jahovi:
    Díky za odkaz

    http://gloria.tv/media/QrketPv4z4U

    Myslím, že by si to měl pustit každý.
    Osobně jsem zcela jinde svými názory než onen známý kněz, ale klobouk dolů před jeho názory i způsobu, jakým jej prezentuje

    Takže - proč ten údiv: Opravdu jste si, pane Jaho, to kázání vyslechl celé ?
    Způsob myšlení kazatele a Váš je naprosto protikladný !

    Myslím,že jak Halík, tak Duka museli mít v oblasti řitních otvorů silně zahnědlou sutanu.


    Myslím, že by si to měl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Způsob myšlení kazatele a Váš je naprosto protikladný !

      To vobec NIE JE PRAVDA!!


      Smutne, ze som tu uz desatrocie a nic o mne neviete.

      Vymazat
  73. Poslechla jsem si projev P. Piťhy. Pokud vůbec jsem schopna hloubce myšlenek, formulovaných jednoduchými slovy, porozumět, říkám - mluví mi z duše.

    OdpovědětVymazat
  74. Proč bychom si nezažertovali nad mrtvými dětmi i dospělými... Škoda, že ti spadlí nebyli imigranti. To by ovšem byla jiná...

    http://zahranicni.ihned.cz/rusko/c1-64831650-karikatury-zriceneho-ruskeho-letadla-v-charlie-hebdo-pobourily-rusko-jsou-pry-cynicke

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi tak. Hnus, ovšem být to imigranti, netroufne si ani je suis charlie

      no a tady se sešli taky exoti, to musela být diskuze!

      Ať si Rusko trhne nohou. Putin, to je katastrofa! Štětina, Romancov a Zaorálkův muž se sešli u jednoho stolu. Takovou kanonádu jste dlouho nezažili

      Na půdě Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Jinonicích se konala panelová diskuse, kterou pořádali Mladí demokraté a účastnili se jí europoslanec Jaromír Štětina, politický geograf Michael Romancov, politický analytik, doktorand a rodilý Ukrajinec Evžen Kučenko a zástupce Ministerstva zahraničí Radek Matula. Tématem diskuse byly dva roky od Majdanu.

      Europoslanec Štětina mluvil o tom, jak vystupoval na Majdanu a jak se z něj stala „persona non grata“ v Rusku. Vitalij Kličko jej prý vytlačil na pódium. „Já jsem tam vylezl a přede mnou bylo stopadesát tisíc lidí, mně se podlomily kolena a nevěděl jsem, jak začít, poněvadž jsem se bál,“ říká Štětina a dodává, že tedy zvolal: „Sláva Ukrajině! A už byli moji.“
      Podle Štětiny se Ukrajinci prostě nechtějí účastnit Putinova nového Sovětského svazu, proto došlo k Majdanu. „Ta vzpoura měla skutečně výrazně protisovětský a částečně i protikomunistický charakter,“ říká Štětina a dodává, že Majdanu fandil. „To jsou ti nejhorší fašisti, největší nacisti, které si dokážete představit, a já se nedivím, že to označení tady naši proruští, promoskevští a prokremelští trollové používají. Oni totiž bojují statečně,“ říká Štětina o ukrajinských dobrovolnících, kteří bojují proti Rusku, a dodává, že jak dobrovolníci, tak prezident Porošenko jsou pod obrovským tlakem.

      Vymazat
    2. Pro Marii:
      Svodka o katastrofě letadla :
      http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/20940-k-padu-ruskeho-letadla-na-sinaji

      Včera to na ČT vypadalo, jako by komentátoři dostali předčasného ježíška :
      Konečně poklesne Putinovi podpora, která se přiblížila 90 procentům, bylo implicitně obsaženo v komentářích.

      Vot maladci isisáci, nicht wahr ? Vypadá to, jako by o bombě věděli Britové i Američané málem dříve, než ji tamní teroristé vložili. Teď jenom odhlasovat, jestli to byli teroristé umírnění nebo neumírnění. Ať tak či onak, bojují proti Rusům, tedy na NAŠÍ straně (pokud správně definujeme, kdo je to zrovna tento týden "MY".

      Vymazat
    3. Tak, hlavně je znát, že ruské nálety zřejmě isisáky netěší, a to trvají jen pár týdnů.
      Mnohaměsíční nálety západní koalice v čele s USA jim zatím nestály za povšimnutí, natož třeba jen umírněně teroristickou odvetu...

      Vymazat
    4. Jako vždycky při pádech letadla - příliš mnoho spekulací, téměř nemožné zjistit, čemu a komu to mělo prospět... A to v tomto případě pravděpodobně známe pachatele.

      Příznačné pro tuto dobu mi přijde, že zatímco se Východ se Západem mezi sebou přetahují a hlavně ohambovci už nevědí, co by dali za trumf (proboha, jak může někdo z am. establišmentu podporovat v syrské válce teroristy, jak se zde píše a věřila bych tomu)..., tak ten třetí se za bukem směje - Al Kaida hází všechny do jednoho pytle jako křižáky a vyzývá k sjednocení se proti oběma. Co dodat.
      Doufám, že to (všechno) Rusko ustojí.
      A to si člověk nedávno říkal - díky bohu, že ta studená válka už skončila..
      Zatím holt není tak zle, aby se obě strany musely spojit proti společnému nepříteli.

      Vymazat
  75. pana vasju už nečekejte ...

    ,, Policisté si na sériového lupiče počíhali v pražském obchodním centru
    Pachatel na sebe upozornil v srpnu, kdy vyloupil banku .. Na hlavě měl paruku a pokladní podstrčil papír s instrukcemi: „To je přepadení, dej mi peníze, mám u sebe pistoli“. O měsíc později se stejným scénářem přepadl optiku. ,,
    http://goo.gl/cVAa88

    moc dobře si vzpomínám že mu doktor předepsal brejle ... :-)

    OdpovědětVymazat
  76. Neheroické líčení obyčejného "nosiče vody" (resp. čaje) mezi tisíci uprchlíky na srbsko - chorvatské hranici.

    http://denikreferendum.cz/clanek/21612-jedna-noc-v-zivote-dobrovolnika-na-srbsko-chorvatske-hranici

    OdpovědětVymazat
  77. Kdo ví, zda dnes smog zahaluje i pana Ládika!!! dům u lesa, zatímco jemu je v Čechách hej....
    U nás sice tepleji, ale bez sluníčka.
    Něco z Hair - pro pamětníky: https://www.youtube.com/watch?v=dPxRcEugOPw

    OdpovědětVymazat
  78. Prezident Zeman dostal vyčiněno, že nejel na bukurešťskou schůzku NATO, kde se odhlasovala žádost, aby na území východních členů NATO byla přisunuta vojenská technika. Jak tuto prosbu vidíte? Je to vlastně prosba? Mají se východní státy NATO čeho bát od Ruska?

    Posilování NATO na území jeho východních členů je podle mého prostá potřeba vyvážit neúspěchy v Sýrii, a přitom netřeba zapomínat, že drtivou většinu americké ekonomiky tvoří služby a že posledním opravdu fungujícím a neoutsourcovaným odvětvím průmyslu je ten zbrojní. A jeho produkci, kterou jako na běžícím páse nakupuje federální vláda ve Washingtonu, je prostě potřeba někam vyvážet. Zkuste si ale představit, co by se tady dělo, kdyby v USA namísto zbrojařů jako poslední zbyli třeba producenti zmrzliny…

    A jestli se máme na východě čeho bát od Ruska? To fakt nevím, ale spousta lidí je přesvědčeno, že ano. Už přes rok každým dnem vyhlížejí ruské tanky. A věřím, že na stráži vydrží ještě rok dva deset let…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo vlastně tu schůzku do Rumunska svolal? (No, já si musela dopřesnit i to, které evropské země s Ruskem vlastně sousedí, protože účastníků bylo více.)
      Myšlenka, že by v USA i jinde žádní zbrojaři nebyli, marná není. I když zbraní je asi ve světě pořád přebytečně mnoho.

      Vymazat
  79. Při zamračené sobotě, pro odlehčení, sem dám starý, leč řekla bych výstižný diskusní příspěvek, na který jsem náhodou narazila. Pro dámy spíše první část, pro pány, kteří stále nevědí, zda podléhají těm děsným, směšným a trapným emocím, spíše konec. Autorce(ovi) děkuji a omlouvám se za využití.

    http://blog.aktualne.cz/blogy/benjamin-kuras.php?itemid=7385

    Gytaoggova napsal(a):

    Poslední dobou je tu pořád ufňukáno. Muži si stěžují na ženy, jaké jsou to mrchy, a ty jen nesměle oponují, aby nebyly podezřívány z feminismu, o kterém stejně nikdo nic neví.Takže natvrdo. Holky, muž je celý svůj život dítětem a podle toho s ním jednejte. Platí jediné, nerozmazlovat! Muži neopouštějí ženy líné, tlusté, hašteřivé, ošklivé nebo blbé, popřípadě všechno dohromady. Nejvíce jsou podváděny a opouštěny ženy krásné, inteligentní, šarmantní a pracovité. Pokud má muž štěstí a dostane ženu přímo dokonalou, potom (ve většině případů, výjimka se občas najde) jedná podle takzvané mužské logiky, a to jedním z následujících způsobů. Muž sebepřeceňující uvažuje:"Mám dokonalou ženu, tudíž i já jsem dokonalý. Bylo by nespravedlivé, aby tak dokonalý muž patřil jediné ženě." Ve finále, když jeho žena začne trochu stárnout, ji vymění za mladší model, protože dokonalý muž má právo na dokonalou partnerku. Muž s malým sebevědomím uvažuje takto."Jak to, že si taková dokonalá žena vzala takového ubožáka jako jsem já? Asi něco skrývá." Muž se cítí podveden a podle toho jedná. Neustále je podrážděný, ženě nevěří a podezřívá ji z neupřímnosti. Zkrátka se mu ničím nezavděčíte. Nejnebezpečnější je ovšem druh muže realistického. Ten dobře ví, že má štěstí na dobrou partnerku a zná i svoje slabiny. Takže uvažuje:" Mám dokonalou ženu. Já sám jsem velmi nedokonalý. Mám strach, že mi ji někdo přebere, proto ji musím snížit sebevědomí. Takže začne svou partnerku duševně týrat. Neustále ji kritizuje, je podle něj tlustá, nic neumí, všechno dělá špatně, musí být ráda, že s ní má takovou trpělivost. Nakonec přesvědčí ji, sebe i široké okolí, že jeho žena je naprosto nemožná. To jsou takové případy, když absolventka vysoké školy žehlí pánovi domu i ponožky a klepe se, aby neudělala faldík. Pokud se nakonec žena vzpamatuje a rozhodne se tyrana opustit, je schopný všeho, pomluv, výhrůžek i fyzického násilí. Proto děcka pozor, jakmile vám mužský začne vykládat, že byste měla zhubnout, přibrat, lépe se oblékat a vůbec něco zlepšovat, okamžitě ho opusťte, i kdyby to byl pohledný milionář.
    Stejně mám pocit, že většina stěžujících si mužů na internetu patří do této kategorie.
    A několik postřehů mužům o ženách. Vy si myslíte, že když zrovna vy se cítíte v partnerství dobře, že je šťastná i vaše žena? Uvědomte si, že spoustu let byly ženy masírovány kampaněmy různých "plzáků", že má s mužem jednat opatrně a takticky, nejednat přímo, že je tím krkem, který otáčí hlavou. Vy sami jste vychováváni v přesvědčení, že jste ti mlčenliví lovci mamutů, kteří mají právo na svůj klid, nějaké ženské řečičky o citečkách vám musí být k smíchu, a potom se moc divíte, když to ženská po letech marného snažení nevydrží a v lepším případě vám na hlavě přistane talíř, v horším žádost o rozvod.
    A k těm emocím. Neustále se tu omýlá nehorázná lež, že ženy jsou ovládány emocemi, kdežto muži jsou racionální, bez emocí, uvažují s chladnou hlavou. Cožpak je důkaz emocionality, když někdo brečí při Angelice? Není emocí také strach, vztek, žárlivost nebo uražená ješitnost? A muži jsou těmito emocemi ovládáni od narození, Mají strach, že se zesměšní, že neobstojí mezi ostatními, že mají malý penis a nakonec mají i strach, že někdo pozná, že strach mají.A násilí ze vzteku nebo žárlivosti bylo odjakživa doménou mužů, a co dovede uražená mužská ješitnost, to si v Česku ani nemusíme povídat.
    Tak mě omluvte, že jsem se moc rozepsala, musím se nějak zabavit, protože jsem strašně nervozní. Můj syn dělá zkoušku a na mužský se nikdy nedá spolehnout.

    25. 08. 2009 | 10:23

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oxymoron: Dokonalá žena.

      Vymazat
    2. Jos. Kopíček:

      Básnické prostředky nemůžete brát vážně...

      Vymazat
    3. Nejen básnické prostředky. ☺

      Vymazat
    4. V tomhle nedokonalém světě nemůže být nic dokonalého. Ještě tak zločin. Angličani by mohli vyprávět.

      Vymazat
    5. Proč a o čem právě Angličani, paní Marie?
      Nevím, zda je nutné hledat dokonalost, když je na světě tolik krásného (ale bohužel i naopak).

      Vymazat
  80. Pohled p. Klána se mi dneska zdá nějak povědomý.
    Že je ve všem všady nějaká systémovost - to je jasné. I celá muzika je systém, počínaje stupnicemi, celý tónový a harmonický systém... Že se ten systém v čase mění, také souhlas. Starověké nebo středověké hudební systémy jsou od dnešních úplně vzdálené, dnes se některé systémy i záměrně bourají, když se přežijí, nebo se naopak k těm starým zase ve spirále vracíme - tedy také souhlas.

    Při troše zjednodušení bych si uměla představit i kladné a záporné vazby v muzice - tj. jevy, kdy má hudba kladné nebo záporné dopady na člověka nebo celou společnost.

    Pokud se ale máme na takové jevy, jako jsou (hraničně) lavina, dynamit, osvícená diktatura, dívat jako na velké kladné-malé záporné, naproti tomu na korupci a nesystémovost jako na malé kladné-velké záporné, pak v tom vidím něco obdobného tomu, co se běžně označuje jako dobro a zlo, jenže označovaného matematickými výrazy a užívajícího matematické postupy.

    Pak ale nemyslím, že je správné mluvit o kladných a záporných jevech, protože kladnost a zápornost jsou přece i zde relativní - co je pro jednoho dobré, je pro jiného špatné, a co je pro jednoho jednou dobré, je pro téhož podruhé třeba špatné.
    Proto bych spíše mluvila o polaritě - systémy se proměňují od jednoho pólu k opačnému, s tím, že oba mají své místo v řádu (systému) světa. Ale to by neznělo tak matematicky elegantně...

    xeroxi, já vím, zase jsem to přehnala.

    OdpovědětVymazat
  81. Asi toho moc nenapíšu, na mobilu se to těžko.

    OdpovědětVymazat
  82. Ad: Anonymny 14:34 06. 11. 2015

    http://focolare.sk/node/518

    OdpovědětVymazat