10 února, 2016

KRTINEC č.70

215 komentářů:

  1. Ládikovi!!! je přáno, my ostatní, co neumíme,se utopit nepůjdeme.

    Ještě k tomu výkupnému z minulého krtince
    Kdo ví, zda lze z jeho výše prostým dělením určit cenu jedné české občanky.
    A jak napsal pan xerox v 15:04 v 69. - kolik by stáli jím vyjmenovaní a jak by se zacenil on sám.
    (Pan Klán (nikdy nevím, zda ne jen "Klan") se jistě podobnými kupeckými počty nezabývá.)
    Zeptala jsem se cvičně mého jedince, co má i ČT24 puštěnou často, zda zná nějakého pana Ženíška. Bystře ho přiřadil ke generaci budování Národního divadla. Měla by s tím TOPka něco dělat, když je u nich místopředsedou a poslanec navrch. I když vlastně pan Zdenekb napsal, že se poslouchat nedá - tak asi občas někde mluvívá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Babo Jago,

      vy si hrajete s ohněm. Jakmile zjistíte pevnou cenu občanky, lze se pak nadíti i zhodnocení jejích částí, tedy ledviny, srdce, atd. A to by vám to dr. Honzák vytmavil...
      Já bych řekla, že každá česká občanka je penězi k nezaplacení.
      Vůbec si tím ale nejsem jistá u českých občanů. Jak ukazuje praxe posledních dnů, při stanovení jejich hodnoty dochází zcela primitivním způsobem k výměnnému obchodu, dokonce v poměrech až 5:1 - lze tedy usoudit, že cena českého muže je nízká nebo proměnlivá. Nakonec - kolik byste zaplatila za takového Ženíška?

      Vymazat
    2. Mám dojem, že pan MoUDr(c) Honzák začíná stárnout: Čím dál častěji zapomíná připomenout ty ruské teroristy a satana Putina.
      Pierre

      Vymazat
  2. toto zjištění mi dělá radost, že holky americký taky nemají rády Hi(t)llery
    Uchazečka o demokratickou prezidentskou nominaci Hillary Clintonová v úterý v New Hampshire prohrála i kvůli tomu, že se od ní odvrátily ženy. Někdejší první dáma USA přitom za středobod své kampaně staví i to, že by se stala vůbec první ženou v historii Spojených států, která by usedla v Bílém domě do prezidentského křesla.

    Průzkum stanice NBC News u volebních místností ukázal, že někdejší senátorka a ministryně zahraničí získala v demokratických primárkách v New Hampshire 44 procent hlasů žen, zatímco vítěz hlasování Bernie Sanders měl podporu 55 procent žen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě Hillary se nevyzná. Měla se od začátku učit od českých političek - zvlášť některé svou politickou kariéru rozjížděly naprosto půvabným způsobem... např. takto se mohla do povědomí Američanů zapsat nesmazatelně (doporučuju aspoň prvních 5 min.):

      https://www.youtube.com/watch?v=HL3s3T9XkJU

      Vymazat
    2. Pierre
      Taky si všímám. Tak hlavně ať to nezakřikneme.

      Vymazat
  3. Baba Jaga:

    Neberte to tak osobně, umějí skoro všichni, ale Ládik!!! je prostě vytrvalec. :o)

    Co se týče stvoření jménem Ženíšek, měl svých pár hodin veřejné slávy v době, kdy se to mlelo (víc než dnes) na Ukrajině. Byl totiž zařazen spolu s plavcem Štětináčem na ruský seznam nežádoucích osob, což se v kavárně a jejím soukromo-veřejnoprávním kanálu cení vysoko. Takže tak tam byl imrvére.

    A na něco tak pitomého, jako byly jeho vstupy, se mi jen těžko zapomíná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak osobně - u nás se říká po: "kdo umí, umí", kdo neumí, ať se jde utopit, tak jsem to k přání přidala - ještě bez dodatku, že je voda studená.
      Tohle prvenství je o náhodě.

      Koukla jsem na foto pana Ženíška na Novinkách. Co už - ze zdivočelých lidovců poznám předsedy.

      To: Marie
      Dle vzhledu a zdejších poznatků bych pana Ženíška nebrala, paní Marie. Cena je myšlena za celý zachráněný kus, nikoliv za části. Ale třeba k tomu něco pan Honzák přičiní, když v blogu o "lidokupectví" o panu Zemanovi asi nic není a bude mít potřebu nám nevědomým jeho výrok vysvětlit.

      Vymazat
  4. Na PL se rozkecala (i v souvislosti s Polskem) eurokomisařka a eurohujerka o vládě práva. Jeden občan jí to moc pěkně napsal:

    Věruško, já mám raději demokracii, než vládu práva., sněhulák46, 10. 2. 2016 21:24:21
    Byť si tu demokracii leckdo vysvětluje po svém. Protože jestli na základě té EU vlády práva, je možné útočit na legálně zvolenou vládu, vynucovat si poslušnost výhrůžkami, že Polákům Unie odebere hlasovací právo, které patří každému a to po právu. Tak je to právo poněkud pokroucené. Někdy si myslím, že jste v tom kriminálu měla zůstat (po právu podle něčího výkladu). Protože mám dojem, že jste tam buď zhloupla, nebo podepsala nějakou vázací smlouvu (za propuštění) jako ji nechávali a nechávají podepisovat konfidentům. Jako ji třeba podepsala podnikatelka Salačová v případě Rath (to s tím sice nesouvisí, to jen kvůli pochopení, oč jde)
    ..........
    Vypadá to, že EU s jejími politiky a politiky velkých zemí jako je Německo, Francie se dostali do kouta a stejně jako ta krysa, zahnaná do kouta zaútočí, když už je v úzkých. Korektně bych to vyjádřil: Souzi eurohujeři, jděte do hajzlu a vezměte si sebou imigranty a správně zakřivené okurky, nám naši političtí hajzlové stačí, ti se tady rozmnožili geometrickou řadou....
    Hezkej den.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tenhle článek mě málem unikl, ale stojí za repete:

    Kdo a kolik platí Českým elitám za jejich protinárodní postoje?
    Otázka uvedená v nadpisu začíná mít poměrně značné opodstatnění a stává se stále větší hrozbou pro malý Český národ………………………………

    V tisku a televizi uváděné hanebnosti z úst pana Stropnického ml, generála Pavla, paní Šabatové, pana Pelikána či paní Žilkové-Stropnické už totiž zacházejí za hranice normálnosti a nesounáležitosti s národem.
    Mnozí občané nad výroky a postupy shora uvedených lidí mávnou rukou a zhodnotí je jako výplody chorých mozků. Ono to tak skutečně vypadá, že ti lidé jsou nemocní a mají jakousi mozkovou disfunkci, ale osobně se domnívám, že ti lidé to mají velmi dobře spočítané a cíleně uvádějí český národ názorově do chaosu. Domnívám se také, že to, co dělají, tak nemohou dělat zadarmo, protože dělat ze sebe debila zadarmo se u těchto hamižných lidí nedá snad ani předpokládat.
    Vezmu-li pana Stropnického (nově zvoleného předsedu Strany zelených) a jeho sofistikovaný výklad o tom, že Praha zvládne 12 000 uprchlíků, tak jsem zděšen. Jeho slova jsou na rákosku a nařezání na prdel. Takový mlíčňák, co má ještě skořápku na prdeli a pro republiku neudělal zhola nic pozitivního, by nám sem nastěhoval imigranty, ale veřejnosti se na nic neptá. Kdo jsi ty jeden Stropnický?? Co ty si vlastně ve své namyšlenosti o sobě myslíš? Jsi přesvědčen, že si z tebe lidé sednou na zadek? Nesednou synku a mohlo by se ti snadno stát, že ti někdo naboří tu tvou nafrněnou držtičku. Dost možná spoléháš na tatíčka a jeho funkci ministra obrany. No nevím – dost možná nebyl ani na vojně a flintu viděl jen ve filmu. Tatíček je skvělý ministr obrany a má na to i skvělou kvalifikaci. Prostě herec, komediant velící malé nemohoucí armádě, která v současnosti nedokáže bránit ani naše malé hranice a to nikoliv před armádou, ale před imigranty. Opravdu úsměvné, ale na druhé straně i k pláči!!
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  6. ezmu-li pana Stropnického (nově zvoleného předsedu Strany zelených) a jeho sofistikovaný výklad o tom, že Praha zvládne 12 000 uprchlíků, tak jsem zděšen. Jeho slova jsou na rákosku a nařezání na prdel. Takový mlíčňák, co má ještě skořápku na prdeli a pro republiku neudělal zhola nic pozitivního, by nám sem nastěhoval imigranty, ale veřejnosti se na nic neptá. Kdo jsi ty jeden Stropnický?? Co ty si vlastně ve své namyšlenosti o sobě myslíš? Jsi přesvědčen, že si z tebe lidé sednou na zadek? Nesednou synku a mohlo by se ti snadno stát, že ti někdo naboří tu tvou nafrněnou držtičku. Dost možná spoléháš na tatíčka a jeho funkci ministra obrany. No nevím – dost možná nebyl ani na vojně a flintu viděl jen ve filmu. Tatíček je skvělý ministr obrany a má na to i skvělou kvalifikaci. Prostě herec, komediant velící malé nemohoucí armádě, která v současnosti nedokáže bránit ani naše malé hranice a to nikoliv před armádou, ale před imigranty. Opravdu úsměvné, ale na druhé straně i k pláči!!

    Generál Pavel – to je taky kousek. Největším nebezpečím pro nás a pro Evropu není migrační vlna, ale Rusko. Rusko je náš největší nepřítel – pozor na něj. Pane generále – Rusko má úplně jiné starosti než se starat o bezvýznamnou Českou republiku. Pro Rusko nejsme rovnocenným partnerem po všech stranách. Navíc jste pominul, že hlavním iniciátorem migrační vlny jsou USA a NATO. Díky jejich imperialistické a militaristické politice je Evropa tam, kde je. Rusko neházelo bomby na Irák, Libyi ani Sýrii. Byla to NATO a Spojené státy. Jejich genocidní politika uvedla do pohybu migrační vlnu. Je pravdou pane generále, že než jste se stal pohlavárem NATO, tak jste byl velmi rozumný důstojník, ale od doby, co jste povýšil, jste někdo jiný. Proč?? Pomíjíte fakt, že NATO přislíbilo Rusku, že se po rozpadu Varšavské smlouvy nebude dále rozšiřovat na východ. Kde jsou dnes sliby NATO?? USA a NATO záměrně eskalují mezinárodní napětí – to je bez diskuze! Teprve po zásahu Ruska v Sýrii se USA probudily a začaly něco dělat. Do té doby hlavně vyzbrojovaly rebely a teroristy. Nikoliv politickou opozici.
    Vést debatu o blábolech paní Žilkové-Stropnické, to je už pro ostudu. Musíme si zvykat na propuknuvší pudy imigrantů – no to snad už je o schvalování trestného činu. Znásilňovat Evropské ženy je tedy normální – zvykejte si. Jen kdyby protáhl komín někdo paní Stropnické. Možná by nebylo marné, aby okusila trochu násilí mezi nohama a aby ji nějaký muslim naboural kazatelnu, když je tak chytrá a multikulturní. Totéž platí i pro paní ombudsmanku.

    Pelikán tomu dává s Chovancem korunu! Zavedeme cenzuru internetu, kdo promluví proti Islámu, bude trestán a podobné nesmysly.

    Vážení politici – kolik vám platí řídící složky NWO za vaši postupnou přípravu Evropského bojiště?? To vám nestačí, o kolik oberete svůj národ? Své dělníky a matky? Imigrantům dáte byty, peníze, práci, jídlo, sociální dávky a já nevím co ještě, přitom na druhé straně necháte umírat České bezdomovce mrazem?

    Zasluhujete nakopat do prdele.
    Oldřich Rambousek (Svobodné noviny)

    OdpovědětVymazat
  7. Omluva za dvojení jednoho odstavce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. maxime ... vy se omlouvat nemusíte , jednak jste tu doma a druhak to nikoho už nepřekvapuje ...

      Vymazat
  8. Zatím letos přišlo "jen" desetkrát tolik připrchlíků než loni touto dobou.

    Jsou to ta riskující raní ptáčata, co během roku dál doskáčou.
    Je tedy reálné, že letos přijde minimálně desetkrát tolik lidí, než letošní milión.

    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-prvnich-sesti-tydnech-letosniho-roku-do-evropy-priplulo-76/r~05c36dfecf4611e5ae64002590604f2e/

    Není naprosto pravda, že co Syřan- to nevzdělaný blbec.

    Pochopitelně je mezi nimi i hodně takových, jejichž POUŽITELNÉ vzdělání je svou kvalitou podstatně vyšší než SOUČASNÝ průměr tzv. "vysokoškolského" vzdělání na bakalářských oborech českých vysokých škol, jejíž absolventi ani náhodou nedosahují úrovně předlistopadových LEPŠÍCH maturitních učebních oborů.

    O naprosté nepoužitelnosti a neaplikovatelnosti značné části SOUČASNÝCH (!!!) pindometných tzv. "humanitních, rozuměj dehumanizačních oborů teď nehodlám mluvit.

    Jejich výstupem je nevzdělaný fracek -frikulín (Free, cool, in), pohrdající každým, kdo hlavou či rukama produkuje něco, cokoli, co prospívá komukoli kromě jeho smého.
    Tedy pokud by to měl být opovrhovaný příslušník národa českého.
    Jehož národní příslušnost už vnitřně setřásl a hlasitě huláká na bazaru náhončích pátých kolon že je ochoten bojovat do roztrhání těla za Ameriku či vstupovat do jakékoli současné žumpy, jen když bude smrdět jinak než tuzemská.
    V nejhorším případě i do odevropštěné Evropy.

    Merkelizované Německo má MOŽNÁ - pokud vůbec nějaký - plán:
    Přecedit lavinu uprchlíků, rychle obehnat SVÉ hranice - třeba i neviditelným očipováním či okartováním VŠECH lidí, pobývajících na jeho území.

    Bezkontaktní karty, bez nichž si nekoupíte ani balenou vodu, ani suchou housku, ani nedojdete na záchod.

    Ovce bez karty bude zachycena při průchodu kolem detekčnío rámu a kamery prvních dveří obchodu či úřadu či jenom na křižovatku dvou ulic.

    A okamžitě zadržena.
    Nechá se dobrovolně očipovat (alternativa je smrt hladem nebo internace v soukromé abugraibizované věznici za nelegální hladovou krádež žrádla z popelnice).

    Poté dobrovolně požádá o přemístění do některé země, jejíž pimrle odmítlo povinné kvóty za možnost (také dobrovolně) přijmout dvojnásobek (trojnásobek, stonásobek - nehodící se škrtněte)požadovaného přívalu.

    Takže:
    Prospěšní a ZDÁNLIVĚ absorbovatelní připrchlíci budou integrováni Německem.
    Ti ostatní budou odesláni do okolní neposlušné evropy, aby integrovali obyvatelstvo k obrazu svému.

    Že to vyvolá občanské války? No hurá! V Libyi či na ukrajině či v Syrii se to už daří - až se to pořádně rozjede , vybombardujeme A TÍM OSVOBODÍME Brno, Ostravu či Varšavu do posledního syrského či polského Varšavana či českeho ostravaka.

    Deset miliónů českosyrských mrtvol je sice k plánované redukci obyvatel zeměkoule málo, ale nemusí každý den pršet, jen když kape, do příští soboty ještě zopár miliónů osvobodíme od jejich tělesných schránek.
    A rok je dlouhý....
    Ostatně - už jsme se přece v předstihu před lety přes EUgaunery postarali, že Česko není už ani teď potravinově soběstačné a mělo zakázáno potravinové zásoby v množství větším než srandovním...




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdoví, možná se bída stane výhodou. Lidi, co jsou zvyklí brát, nebudou mít kde. Takový bídný člověk, kterému chce někdo vzít žvanec od huby, dokáže useknout ruku chmatalku velmi bystře (mačeta stojí pár kurun).

      Vymazat
  9. Jáchyme -
    co říkáte na altruistické trestání??
    Jeho podkladem jsou záporné emoce. Nemáme rádi parazity. Jestliže jejich trestání není možné, spolupráce ve společnosti pozbývá smyslu. Zbývá je vzít "hůl do ruky".... uvažuju správně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je víceméně správný překlad pojmu "altruistické trestání" do ládikovštiny.

      Není ovšem pravda, že spolupráce ve společnosti pozbývá smyslu.
      To by potom bylomožné tvrdit, že pozbývá smyslu pěstovat obilí, DOKUD budou existovat myši.

      Je určitá spodní hranice koncentrace parazitů, kdy je neefektivní proti nim zasahovat, protože uchráněné hodnoty jsou mnohem menší než náklady na jejich ochranu.

      A naopak - jestliže sto procent obylí sežerou myši, pak je nutno věnovat naopak většinu energie a prostředků ochraně a boje proti nim.

      VŽDYCKY jde o proporce - a neexistuje trvalá a přesná hranice, kdy je třeba nezasahovat, mírně zasahovat, tvrdě zasahovat a drakonicky zasahovat.

      Tyto hranice se mění a měnily v průběhu jakékoli války či revoluce v historii,( mnohdy ze dne na den). Počínaje válkami šimpanzích klanů.

      Jsou (mimo dalších) dvě možnosti:
      Mutti buď nedosahuje svým IQ na intelekt průměrné šimpanzice (což je xeroxovský axiom, s nímž nesouhlasím,)
      nebo je pro ni Evropan (přinejmenším neněmecký evropan) příslušníkem klanu stejně podřadného jako "syřan" s vygumovanými papilárními liniemi odkudkoli z Asie, Afriky či Evropy.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Když se proporce mohou měnit ze dne na den, pak žádné nejsou...

      Vymazat
    3. To "OBYLÍ" je půvabné.
      Bohužel tentokrát nešlo o schválnost, ale o čistokrevný překlep.
      Ale asi to zařadím mezi jáchymovské neologizmy, jen co přijdu na to, co to znamená.

      Nejspíš byl - nebyl - obyl.
      Odtud obylí.
      (Už mi svítá, ale ještě zapřemýšlím)
      J.

      Vymazat
  10. přetisk:
    "Empatie neboli prožití bolesti druhého člověka aktivuje v pozorovatelově mozku systém, jehož těžiště jsou některé oblasti kůry zevní a vnitřní plochy čelních laloků a kůry skryté v rýze mezi čelním a spánkovým lalokem. Jakmile sledovali hráčky a hráči bolest člověka, který s nim hrál poctivě a nepodrážel, aktivoval se v jejich hlavách tento systém vcítění – jakoby bolest spoluprožívali. Jakmile však hráčky a hráči sledovali bolest člověka, jenž podrážel, hrál nefér, stalo se něco nečekaného: u mužů, nikoli u žen, klesla míra vcítění. U mužů, nikoli u žen, se naopak aktivoval mozkový systém odměny, systém, jenž tvoří slast. Jako by tento systém říkal: "Jsi lump, patří ti to a mně je z toho dobře." To může mít hluboké vývojové kořeny. Mohli to být muži, kdo ve vyvíjejících se lidských skupinách trestali podrazáky. Může jít o jeden z kořenů altruistického trestání, tohoto tmelu lidských skupin. Altruistickým trestáním mám na mysli chování lidí, kteří trestají podrazáky, i když je to hodně stojí, i když se jich osobně podraz netýkal. Jakmile se tato možnost zablokuje, lidská skupina se rozpadne, protože v ní vyhrají paraziti. Dnes se může jednat o trochu jiné podrazy, finančnictví, jiná odlišnější kultura, rozdělování peněz…"

    OdpovědětVymazat
  11. Pod stropnickým se kýve židle.

    OdpovědětVymazat
  12. Stropnický se řítí
    brzy bude v řiti.
    Kdo zachytí jeho pád
    půjde rychle taky srát.
    Kdyby neměl koment
    nemusel by dement
    opustit svůj teplý flek
    teď musí na velký trek
    sehnat ňákou fachu
    by uživil snachu;
    bo matěj to nezvládne
    ten rukama nevládne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (to byla altruistická pod vlivem koukolíka)

      Vymazat
    2. Nojo, Ládiku, když vy jste takový ROZENÝ altruistický trestač....
      Vpodstatě rozený extrémní levičák, který se ocitl ve čtyřech letech na paralelní šikmé ploše... :-)
      JÁCHYM
      p.s. viz výše

      Vymazat
    3. Tak to se budu muset zavrtat do sebe.

      Vymazat
    4. Ládik !!!11 února, 2016 11:12

      Když se proporce mohou měnit ze dne na den, pak žádné nejsou...
      *************************
      Tak ted jsem nepochopil.
      Myslím proporce mezi "represí" a "nerepresí" - čili trpěním či ignorováním či přivíráním očí..prostě pasivním přístupem.
      J.

      Vymazat
    5. Jestliže je jeden den 1% grázlů a druhý den 30% ... to není možné, takhle měnit proporce. To potom žádné proporce nejsou. Pak nevím, kdy mám zasahovat. Ale vím, že musím zasáhnout včas. Jako se strachem - obrana, útok? Kdy? Instinkt mi řekne, nehledě na proporce.

      Vymazat
  13. https://gloria.tv/media/ddwP12D1NdP

    OdpovědětVymazat
  14. Pro pobavení (dle mého vkusu): http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ani-prase-by-se-nevyznalo-v-tom-co-se-dnes-deje-Rozhovor-s-Jaroslavem-Kuberou-na-ktery-nikdy-nezapomenete-421337
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-na-prvni-blbou-09l-/p_kultura.aspx?c=A160210_112559_p_kultura_wag
    Pierre

    OdpovědětVymazat
  15. takový "komprimát" krásných videí s hudbou, že na světě je krásně, akorát lidi si to sami kazí
    https://www.youtube.com/embed/mMq1FqiM8Qc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu menší záběr ..
      https://vimeo.com/31241154
      v 10:00 správný šoumen, to bych (bez čepice) nedal.

      Vymazat
  16. Erdogan už hrozí
    za své houně kozí
    že otevře stavidla
    kdyby EU nabídla
    málo peněz turkovi
    krvavému vrahovi.
    Už si brousí palaš
    vyhlídl si salaš
    kdes na Velké Fatře
    tam to EU natře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ládíku ... neměl jste se do strejdy koukolíka vůbec pouštět , jak jsem pochopil nejedná se o obrázkovou knížku a leckteré závěry vás mohou dostat na scestí ... je to némlich stejné , jako když třeba v pohádkách hlavní hrdina překročí bludný pařez ...

      Vymazat
    2. Neříkejte hop ... i v parlamentu mají druhé čtení a třetí čtení.

      Vymazat
    3. v parlamentu je jich na to víc ... od ďábelského plánu prof. jáchyma jak vás uvést ještě do většího životního zmatku než v kterým ve skutečnosti jste , vás může zachránit jedině vaše sousedka jenž by to s vámi sdílela až do rána , nebo půlnoční rozebrání s komonickou ...

      Vymazat
    4. Xeroxu,
      Ládik si četl v politických traktátech ve třech letech, kdy my dva jsme užužlávali rohy leporel.

      Pravda, díky tomu se čtenářsky předčasně vyčerpal, takže občas trpí selektivní alexií.

      Leč kdo z nás je dokonalý ?
      Vy zase tu a tam hledíte jen úzkým okrajem brýlí, nezastříknutým momentálně libérijským hrošíkem.
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. ládík se předčasně nevyčerpal jen předběhl dobu v řádech desetiletí možná i staletí a je de facto jakýmsi současným obráceným noe ... budování nové studně je jen symbolickým vyjádřením jeho pravé časoprostorové prvopodstaty ...

      stran úzkého průzoru jen tolik , že k pochopení celkového společenského dění by mě bohatě stačila i klíčová dírka z daliborky případně periskop z bazénku dotyčného neužitečného zviřátka s libérijským pasem ...

      Vymazat
  17. Erdogan je zralý pro Koukolíka, to je matroš. Takový kréťan nemůže přece dělat svou práci bez podpory, nejspíš zulukafra s oštěpem, našeho bratra ve zbrani.

    OdpovědětVymazat
  18. Přestávka ... já to té prokrastinaci musím nandat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dovolil bych si vám nabídnout mnohem podnětnější čtení , např. v letáku od známého konsorcia literatury faktu - tesco , se od tohoto týdnu nabízí vodka amundsen v akci ... jedná se o bestseler měsíce ...
      spolehlivě to vytěsnění koukolíka ...

      Vymazat
  19. Xeroxu,
    halal boršč či šči s přídavkem jemného konzumního lihu v poměru 1:3 osvěží stejně - aniž bychom přejímali podvratné protosocialistické názvy nenapravitelně levicových seveřanů !

    Navíc se připrchlík do vlasti země a sněhu už nedostane ani na kole.

    A já tak spoléhal na to, že se dostanu za dcerou maskován za umírněného talibánského cyklistu !
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dávám přednost 1:2 , tento poměr zajišťuje rychlejší cestu ke kýženému blaženému stavu , kdy severní a jižní pól prakticky splývá a tvoří tak svébytnou prajednotu ...

      Vymazat
    2. xeroxu,
      v bramboračce potlačí 33 % etanolu jemné chuťové nuance kvalitně připravené bramboračky.
      Je v tom případě například nahouby do ní dávat houby.
      JÁCHYM

      Vymazat
  20. Obylí.
    Pokrm kobylí
    je zdrojem i muky
    pro oplatky duky.
    Mě s toho omije
    táto nuncije.

    OdpovědětVymazat
  21. Do vlasti ledu
    na kole jedu
    kratkou přes kirkenes
    mámo, to doženeš
    vyhloubíme ve skále
    v tomto kvartále
    pevnou jeskyňku
    takú malinkú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není ta jeskyňka z erotického ranku, pane Ládik!!!?

      Vymazat
    2. žulovou příště motorovou ... sem řikal že nemáte toho koukolíka číst ... a už je to tady ...

      Vymazat
    3. Večer mám v plánu další stránku!

      Vymazat
    4. Celou stránku Koukolíka ? Makačka na bednu, co ? Jde to pomalu, co ? Ale koukolík by koukal, jak se vám čtením množej synapse!
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Chválím ho, že tam dal šňůrku, jinak bych byl úplně v pasti.

      Vymazat
  22. tak holky, o tohodle "chasníka" bych si ani kolo neopřela, ale holt proti gustu... stejně fuj...
    http://www.super.cz/408690-cesky-zpevak-68-bude-tatinkem-dceru-mu-porodi-o-36-let-mladsi-pritelkyne.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško,
      ač jsem vyhraněně hetero, Hutka se mi líbí víc než ta kočička.
      Pravda, kdyby se odlíčila či odmastila(nejlépe omyla nitroředidlem,s výjimkou erotogenních zón)a zhaslo se, pak, připouštím, bych dal přednost kočičce.

      Ale probudit bych se ráno nechtěl ani vedle jednoho z nich.
      Ale jak říkáte - proti gustu... Ještě před jeho emigrací jsem Hutkovi pomáhal pořádat tři koncerty. Stárneme a blbneme.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Jáchyme,
      tím chcete naznačit, že máte podobnou radost, jako Hutka? Kdy budeme virtuálně slavit?

      Vymazat
    3. Ládiku,
      připouštím, že sice blbnu, ale tak moc ještě ne !
      Ale po osmdesátce ... kdoví, co s námi udělá Alzhaimer, pokud ho zkusíme léčit Viagrou ?

      Vymazat
    4. Vždyť to říkám - na ty zpívající trubadúry ženské vždycky letěly, i když jinak zvlášť tento opravdu nic moc... :)

      To je serverů, o kterých (naštěstí) nevím, jeden jen kouká.
      I bych se začetla, ale víte co mi vadí? Za každou "myšlenkou" je hned hodnocení: tohle se nehodí, tohle až moc, té to slušelo, téhle ne, ta by měla dělat to, ... člověk už snad vůbec nemá mít vlastní názor. A pak že z lidí blbečky dělá jen škola.

      Vymazat
  23. ,, Saúdskoarabský učitel postřílel šest svých kolegů
    Televize Al-Arabíja spekuluje, zda šlo o hádku o principiální témata ,,
    http://goo.gl/OBQV5K

    i zde máme principiální neshody ... tak např. prof. jáchym tvrdí , že světově uznávané kulturní těleso s názvem - pussy riot , používá mražená kuřata ... kdežto já tvrdím , že se jedná o kuřata chlazená ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. xeroxu,
      nabízím plichtu:
      Ani jeden z nás na ta kuřata nešahal.

      Předpokládejme, že byla zpočátku mražená - a po uměleckém výkonu již pouze chlazená.

      Odmítám kvůlivá tomu pucovat soubojové pistole.
      JÁCHYM

      Vymazat
  24. du si koupit amundsena , chci ho poznat a pochopit ... co se budu crcat až k jížnímu pólu ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pijete ho mraženýho nebo chlazenýho ?
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. už je v mrazáku ... bude mu tam líp jak za kasou ...

      dneska se roztrhl pytel se zprávami z pedagogického světa :

      ,, Učitel napadl žáka, dostal výpověď
      učitel údajně přišel k chlapci, křičel na něj a pak ho několikrát uhodil pěstí do obličeje ,,
      http://goo.gl/y8wmWl

      náš profesor češtinář vždycky říkával , že by se měli profese čas od času střídat a jako příklad uváděl francii , kde nějak po pěti letech nebo co má jít učitel asi na půl roku do jiné profese ...
      nevím co je na tom pravdy , ale nic by se tím nezkazilo ...

      Vymazat
    3. xeroxi -
      tomu učiteli je 44 let a byl začínajícím kantorem. Odhaduji ho na rekvalifikanta z ÚP (ne z University Palackého, ale z Úřadu práce), třeba předtím dělal ve vyšetřovacím odboru u PČR.

      Vymazat
    4. Kdyby si pořídil hnědou bundu a arafatovskou šálu,
      mohl vyvolávat rvačky a nechat vzájemně zmlátit každého nesympatického žáka...
      Jestli dal poprvé přes hubu žákovi až v požehnaném věku 44 let, pak je to anděl.

      Pokud ale začínal pedagogickou dráhu nedlouho předtím, místo aby se odebral do invalidního důchodu, pak by měl být potrestán náborář, který ho mylně informoval o PRVNÍM PRAVIDLU dnešního kantorského povolání:
      Přes držku ZÁSADNĚ dává žák kantorovi - nikdy ne naopak !
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. ládíku ... pokud je tomu tak , měl se rekvalifikant rekvalifikovat spíše vzhledem k minulosti na pomocníka na jatkách nebo jako pohraničník-dobrovolník na turecko-syrskou hranici ...

      Vymazat
    6. Třeba mu vyjde druhý pokus.

      Vymazat
    7. Tak ředitel pravil, že incidentu předcházelo "trošinku zlobení té třídy". Těžko říct, co si pod tím dneska představit.

      Vymazat
  25. VTIP NA TENTO DEN:

    Vřele doporučuji.
    Pozor,osoby se slabšími svěrači nechť si skočí před otevřením na záchod, hrozí okrumplování textilu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/02/11/vtip-na-tento-den-41/#more-943929

      Vymazat
    2. tenhle asi vtipný tak moc není :-(

      http://www.nakole.cz/images/f/diskuse/50/l/731126-1.jpg

      Vymazat
    3. dobrý skrýny ... :-)

      slečno liško necháte se pozvat na amundsena ?

      Vymazat
    4. když já zimu nerada a on pořád rajzoval na nějaký póly :-)

      Vymazat
    5. my nikam nebudem rajzovat , slibuji ... sakra , až teď jsem si vzpomněl na amundzena v mrazáku , letim pro něj a naliji vám taky ... jako konverzační téma navrhuji speleologii ... víte jaký je rozdíl mezi stalaktitem a stalagmitem ?

      Vymazat
    6. Teda ne že bych paní lišce záviděla, ale xeroxi pozor! Jste-li opravdový muž, a ne bláto, držíte "suchej únor". A všichni ostatní krtci taky, chlast není v kurzu!

      http://nazory.aktualne.cz/komentare/suchej-unor-opilej-chlap-je-blato/r~32b450e8d0af11e5aa720025900fea04/

      Vymazat
    7. maríá ... kdý jste si byla naposled zatančit ?
      https://goo.gl/lIIJh

      Vymazat
    8. marie:

      Nevím, jak to chodí u Fendrychů, ale pro mě napít se neznamená automaticky ztřískat se do němoty. Takže jsem odšpuntoval, a dám si dvě až čtyři deci tekuté inteligence na dobrou noc.
      Únor si nezaslouží být suchý...

      Vymazat
    9. A hele, tak zombíci, jo? Taky vlastní projekce? :)
      Máte chlastat vodu s mátou a citronem jako já, a ta motolice vás přejde. Tančím třikrát denně.

      Vymazat
    10. teplé dveře jsou dokořán ... :-)

      maríá ... k mátě by se možná hodil gin ... huhu cocteil ...
      https://goo.gl/UI6sBd

      Vymazat
    11. Maruško, já už mám nalitou bílou rulandu. A podle profesora Šamánka se má ve dvou denně vypít sedmička vína pro stálé zdraví. Víte co by měsíční pauza udělala s mými cévami?!
      ;o)

      Vymazat
    12. xerox
      Jen se obraťte na paní lišku, řeč skončila u krápníků.

      zdenekb
      Ale jo, pro Vás mám pochopení, neb jste slušný chlapec.

      Vymazat
    13. lištičko,
      Vám přece nic neříkám - ta fendrychovština je jen na chlapské ožírání. Vám to vínko naopak přeju, i když tři a půl deci...no...

      Vymazat
    14. Tři a půl deci je přesně hranice, kdy mi mé lepší a opilejší já hlásí: "Včil přijde inspirace!"

      Vymazat
    15. jeden z těch dvou klesá a druhý roste ...

      a něco pro maxima - https://goo.gl/jmVinF

      pořád vyplňuji nějaké blbé výlohy , zděnku udělejte s tím něco ... :-)

      Vymazat
    16. Maruško, u nás na jižní Moravě je to naprosto běžná míra, skoro bych řekla mírně podměrečná o) Zkuste si tohle představit třeba ve Francii, Itálii, Španělsku, byli by jistě překvapeni, nejspíš...

      Vymazat
    17. xeroxi,

      oba rostou, ale jeden nahoru a druhý dolů.

      Vymazat
    18. paní violko ... co máte raději ?

      Vymazat
    19. liško, já si jen dobírala xeroxe - o Vašich mírách vůbec nešpekuluju, proč taky, jste dospělá... můžete pít, kolik snesete, když vám to dělá dobře a pít umíte. Však já mám taky slabosti, nemyslete si, většinou na ně moc pyšná nejsem :(
      Přeju všem na zdraví a dobrou:)

      Vymazat
    20. špatnou ... https://goo.gl/7NSZpj

      Vymazat
    21. paštička se povedla, je báječná!
      já mám taky slabost - nemám ráda sladké ;o)

      Vymazat
    22. to abych přešel na kyselý výraz ?

      Vymazat
  26. Tak se nám ožral chazarský poslanec socan Stupčuk zase,
    na dálnici vykropenej "řídil" své Volvo jako prase,
    poliši sklapli kufry a s poslancem se rovnou mazlili,
    někdo tam ze svědků kecal, tak mu málem naložili,
    po chazarovi Kavanovi co se namazal Francovkou,
    tu máme soukmenovce co jezdí a maže se slivovičkou,
    otázkou je kdo je větší hovado jestli oni nebo my,
    jednoznačně jsou to ti co zvolili, ty bandity!

    OdpovědětVymazat
  27. Na jeďte si na PL, kde Martin Koller doslova exceluje v otázce EU, Turecka a imigrantů, neskutečně dobrý článek, zove se:
    "Evropské hlavy v tureckém zadku. Martin Koller přináší pokračování Černých baronů, tentokrát o hnědých generálech" - ten chlap to má v hlavě hodně srovnané a ví jak na to!

    OdpovědětVymazat
  28. joj ta byla ledová , dopíjím ale božkov poměrem 1:3 - 1 boží kov + 1 h2o + 2 juice helou , amundzen přendán do ledničního přízemí aby nevychladl ... hraje mi john wick ...
    https://goo.gl/PIJHYQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro vás slečno liško bude schůdnější marylin - https://goo.gl/JgWN5c

      Vymazat
  29. Mým supermarketům!
    Penny,Kauflandu,Tescu,Lidlu a Albertu taky,
    nechci slevy, akce, levné zboží a polské braky,
    chci jen kvalitní zboží věru,
    po kterém se zase neposeru!

    OdpovědětVymazat
  30. slečno liško ... dalibor janda - kde jsi - https://goo.gl/Vcpmnd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥¸¸.•**•.¸¸♥

      jdu zkontrolovat hanse christiana amundsena ...

      https://goo.gl/R8BreZ

      Vymazat
  31. xerox:

    Když už jste se při svádění lišky prohloubil až k Daliborovi Jandů, doporučuji jeho romanticko-pornografický text propagující zároveň rozhlasové vysílání:

    "Pusť k milování rádio,
    řekla jsi tenkrát poprvé,
    nohy ti psaly velké vé."

    (Při vší úctě k Ládikovi!!!, některé rýmy prostě nelze překonat.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. k hloubení mě inspirovala ládíkova žulová jeskyňka se správným rozklíčováním významu lištičkou ...

      Vymazat
  32. dělala jsem na zítřejší akci paštičku s husím sádlem. Teď ji peču. A hledám na netu to zásadní prohlášení Hollanda, že Asád muší skončit a Rusové přestat bombardovat, jak avizoval na čt24 chlapec komentátorský. Nic nevidím. A ani si neumím představit, jak se Putin třese jako šiška v lese před Ólánkem 8-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak na zdraví ... https://goo.gl/64xgLN

      Vymazat
    2. i Vám, pane xeroxi ;o)

      Vymazat
    3. už jsem se lek že dáváte přednost silikónové míše ...

      Vymazat
    4. mě při vaření bývá teplo , buď to řeším ventilačkou nebo jdu do boxerek , jak to máte vy ... :-)

      Vymazat
  33. zděnku už přišla inspirace ?

    OdpovědětVymazat
  34. Ještě chybí tak decka. Neleju to do sebe jak vy. :o)

    OdpovědětVymazat
  35. Piere

    a sledoval jste dnes na 24-ce devadesátku?

    OdpovědětVymazat
  36. xeroxi

    ptáte se mě jestli mám raději stalaktity, nebo stalagmity?
    Jeskyně jsou velice tajuplné a nedivím se, že mnohý jeskyňář v nich ztratí hlavu a někam spadne a zlomí si nohu. Nedávno se prý 7 francouzských jeskyňářů ztratilo. Při té smršti různých zpráv jsem nepostřehla jestli je našli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je dost možný že se jim tam tak zalíbilo že prostě už nechtěli ven kde ráno na vás svět zuby vycení ...
      v úvahu připadá i nechuť jeskyňky propustit speleology zvláště jednalo-li se o francouze ... :-)

      Vymazat
    2. byla to jen řečnická otázka , odpovědi nežádám ... ale na druhou stranu je už pokročilá doba , klidně se odvažte ...
      začí ná mi dělat problémy vstupní kvíz

      Vymazat
    3. Jeskyňka a sedm speleologů - někdo by mohl napsat moderní pohádku.

      Vymazat
    4. xeroxi,
      je fakt už pozdě a vy jste se tu dnes docela vydováděl.
      Já si dočítám, co jsem zameškala. Přečetla jsem i odkaz JAHY od zkonvertovaného muslima na křesťana.

      Vymazat
  37. Četla jsem si na internetu (knížky už skoro nečtu, naposledy Sedláčka)
    o tom, že Hitler prý žil v Ekvádoru maskovaný za abého a shromažďoval zajímavé artefakty, okterých se pak prohlásilo, že byli falešné. Že všechny ty věci mu prý nosili domorodci z hlubokých jeskyní, které byly vybudovány dávnými civilizacemi. Po jeho smrti v roce 1982 se všechno ztratilo. Zabýval se tím i Daniken.

    OdpovědětVymazat
  38. možná se dostaví i ládík s odkrokováním liščího rodinného pouta od virtuálního flirtování ...

    https://goo.gl/CMD70o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládík dnes asi nekrokoval a takhle pozdě už musí spát, to nejde probouzet se ve 4 a spát jít v jednu. Jde to jen vyjímečně.

      Vymazat
  39. Z minulé stránky tomu, co psal Maximovi
    Anonymní10 února, 2016 12:41

    "A kdo vám to povídal?"
    Přece se tam zmiňují stránky "osud"
    Proč to nějak neproberete a jen se ptáte, kdo vám to povídal.
    A pan Kopíček také jen utrousí žblebty, místo aby se trochu rozepsal a nějak oponoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo, čtete Koukolíka?

      Vymazat
    2. Dobrý večer pane Kopíčku
      pana Koukolíka jsem si několikrát poslechla, má příjemný hlas a takový uklidňující, ale nesouhlasím s ním v tom jak se vyjadřuje o víře v Boha. Že je v hlavě vše dáno.

      Vymazat
    3. A on někde pojednával o očkování? O autismu asi ano.
      Na tu problematiku, o které psal Maximus, by odborně reagoval prof. Hořejší, bohužel ten by se tu nesnížil k diskutování. A kdyby psal, tak asi ne moc polulárně abychom tomu dobře porozuměli.

      Vymazat
    4. Profesor Hořejší píše do Vesmíru, arciť na odbornější úrovni.

      Vymazat
    5. F. Koukolík ohledně víry má pravdu.

      Vymazat
  40. xerox:

    To mi připomnělo...

    https://www.youtube.com/watch?v=HvEvU0fbEO4

    Inspirace nepřišla, mrcha. Snad zítra.
    Dobrou všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrou, dobrou zdenkub.

      Vymazat
    2. Já to poplet, správně mělo být toto:

      https://www.youtube.com/watch?v=-MbDKR50tn0

      Pít se nemá. :o) Dobrou.

      Vymazat
    3. vaše tango bylo přesvědčivější , já jsem radši přerušil spojení , abych nenapsal něco co bych nechtěl ...

      Vymazat
  41. Stejně by mě zajímalo na jakou inspiraci Zdenekb čekal.
    Na internetu je tolik inspirace, když mi chybí, vždy tu něco najdu a někdy mě inspirují diskutující.

    OdpovědětVymazat
  42. Tužka napíše,...rum,...jedině rum,...v zimě horký,...čaj, rum, cukr,citrón, pomeranč.

    V létě,....rum, voda, jahody, cukr, a kopec šlehačky. S malinami taky dobrý.
    Nebo,...maliny, jahody, a šampaňské.

    Ještě prozradím, jak prostřednictvím rumu,...musí být 40 procentní,...38 procent nepomůže,...mám to vyzkoušené,...tak prostřednictvím rumu likviduji psům blechy.
    Postavím psa do dětské vaničky a celého ho navlhčím rumem až na kůži, dokonale,...pak mu držím patnáct minut hlavu, aby se neolizoval,...opláchnu vlažnou vodou,....živé blechy jsou omámené, ty se pustí a vyplaví, vajíčka a zárodky alkohol spálí, ty se pustí taky,...sprchuji dlouho, ...je to spolehlivé,...bez chemie.
    Rumem to na finance výjde stejně jako kapsle zašít pod kůži, nebo kapsle do trávicí soustavy s účinkem na měsíc. Nebo zakoupit protibleší lázeň.

    Takhle můžete bez chemie zlikvidovat i vši. Navlhčit hlavu a všechny vlasy, zakrýt dokonale igelitem,...vši utíkají z hlavy,....nechat pro jistotu půl hodiny,.....tak třikrát po sobě umýt šampónem,.....vyplavíte omámené vši,...hnidy se spálí,...ale nepustí se. Je třeba je stáhnout z vlasů,...třeba kousky toaletního papíru.

    Na Kypru jsem si kupovala jejich rum,...mají víc druhů v nabídce než u nás. Jeden se mi líbil obzvlášť,....tmavý doruda, zvláštní barva,...ale, cosi v něm plavalo,....tak jsem lahev odložila,....prodavač pochopil proč,...vyndal z podpultu lahev, nasadil sítko, nalil,...báječná chuť,...lepší rum neznám,...ty kousky byly kousky pryskyřice z jakéhosi keře. České jméno nemá,...latinsky bych to musela jít hledat, abych to napsala správně.

    Jela bych na Kypr,...pár lahví bych si přivezla,....nepopluji, nepoletím,.....za***** em*******, kazí mi veškeré cestovní plány,....bude to jen tady,....nebo k bratrům Slovákům na nějaké ty kopečky.

    Na letošní rok žádné plány,....budou to loopingy,...co Evropu čeká.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  43. Škoda , že jsem včera absentoval, ale hořel mi termín. Dneska tisknou.

    OdpovědětVymazat
  44. Muzeum chytlo od střechy
    hasiči stříkaj pod plechy
    na dvěstě metrů čtverečních
    do plamenů svátečních
    17 jednotek hasičů ...
    kolik jich je tam na pi..?
    Když se hasí v praze
    musí to přijít draze
    i vrtulník vířil vzduch
    policajtů jako much
    magistrála stála
    a dechovka hrála.

    OdpovědětVymazat
  45. Tak 150 hasičů
    vyplo soustavu jističů
    tahali navrch vodní proudy
    poplašili strakapoudy
    brzy budou znát příčinu
    komu to přišijí za vinu
    už ji mají! oj oj oj
    byl to náhradní zdroj!
    Hlídač se nedýchal kouře
    na plicním bude bouře
    dochtoři všichni spali
    na pacienty s.ali.
    Už se tím plní noviny
    musí označit hrdiny
    to zase budou spekulace
    co musí sežrat populace
    rači dodělám robotu
    ať mám pro sebe sobotu.

    OdpovědětVymazat
  46. Ještě jsou skrytá ložiska
    zuzik ukáže nožiska
    na 24 po ránu
    bo tak to píšou v koránu.
    Reportérka lada kolovratů
    najde skupinku demokratů
    kteří příčinu zpochybní
    vždyť jsou tady porybní.

    OdpovědětVymazat
  47. Tady se včera chlastalo
    snad to nebude nastálo
    kdekdo má doma rum
    to není žádný um
    vypít 40 volume
    a pak nazdar rozume
    ale pít padesát dvojku
    a pak najít bójku
    která člověka zachrání
    to až husinec nahání
    jaký to musí být borec
    když nepoblije dvorec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      pokud chcete počít robě, je vyšší pravděpodobnost zdaru, pokud několik dnů před plodivým nktem abstinujete - ejakulát zhoustne a pravděpodobnost početí se zvýší.

      Ve vašem případě nedoporučuji, byla by z toho sedmerčata.

      Počítám, že Vaši lyrickou mozkovou bouři rozpoutala ta stránka Koukolíka před spaním.
      Já věděl, proč vám ho doporučit !
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Jo, byly altruistické odměny.

      Vymazat
    3. Proč bych měl počínat robě?
      Či jsem národ sobě?
      Nejsem jak jarda hutka
      nejsem prostitutka..
      Na robě už jsem starý
      měl bych vyhlížet máry;
      i když se mi to nezdá
      cítím se jako hvězda
      co před smrtí blikotá
      jsem hvězdná pěchota
      futro pro kanóny
      jsou nás milióny.
      V důchodu půjdu do rizika
      na sociálce bomba tiká
      nevím či koupit pluh
      a nepoorat pruh
      na cviklu a kobzole
      na světě je jen řehole.
      Ale jak pro koho ...
      bohuš říká johoho.

      Vymazat
  48. Kalné opilcovo ráno
    jak to, že lítáš, vráno?
    Xeroxi, zdenkube, vilolo,
    kamže jste opřeli dvojkolo?
    Ráno máte jít na značky
    a ne se ztřískat na s.ačky.

    OdpovědětVymazat
  49. Já sem to věděl
    když jsem tady seděl
    počítal topný faktor
    přitom vybíral traktor
    že zítra nastane ráno
    ožralcům nebude dáno
    být v 8 hodin redy
    slepené mají dredy
    slepená mají i víčka
    v posteli vylitá svíčka
    stačily 3 deci vína
    místo mozku je hlína
    nebo 2 deci rumu
    v tračníku udělaj pumu
    než se dá viola do gala
    (chvíli ještě kýchala)
    bezpečnostní rada vlády
    nenechá stropnického hlady
    podpoří andyho babiše
    že nejlíp se leží na břiše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dyť to není pravda, já už pročetla hořící muzeum a mnichovskou dohodu nedohodu a i ty rumové povídačky tady ;o)

      Vymazat
    2. jj, byl včera u docenta Nováka, byl pochválen, upravili mu přístroj o čtyři tepy, jinak vše ok, proto si mohl dát i dvě skleničky vína

      Vymazat
    3. Mohl by se zapojit do diskuse...

      Vymazat
    4. kdepak, on není z těch, co by vypisovali na net. Píše si své poznámky do sešitu a já doufám, že je jednou vydá, nebo to udělám já. Píše kolem sportu, hlavně motocyklového, to, že už nebude pískat závody, docela těžko nese...

      Vymazat
  50. Chybí mi tady interakce..
    už to vypadá na kontrakce
    tak to já rači pudu
    sedím tu jak na sudu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radím vám dobře ládiku
      neseďte sudu na víku
      kupte si flašku rumu
      k podpoře svého umu
      nechoďte, prosím nikam
      vždyť vám to pořád řikám
      vždycky Vám zůstane nika
      v hospodě U Koukolíka !

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Nemůžu přece chlastat
      moh by bankrot nastat
      musím odevzdat práci
      zdůraznit svoji láci
      abych moh ještě příště
      vyživit další klíště.

      Vymazat
  51. A kde je Baba Jaga?
    Zas ohýbala tága?
    Anebo smýkala jedince
    domů z hostince?

    OdpovědětVymazat
  52. no vidíte, v Beskydech prý napadlo 15-20cm sněhu, to už vypadá trochu líp, ne? Únor bílý pole sílí... (až budete pěstovat na zoraném políčku ty kobzoly)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady napršelo 17mm + potom 12cm mokrého sněhu, který odtává do rozmrlé půdy. Sací koš se ponořil na 30cm, tak jsem zprovoznil vodárnu. Největší vodní příděl od loňského jara, snad není poslední. Chtělo by to ještě 300-400mm, aby se spojily spodní vody.

      Vymazat
  53. Všechny Vás zdravím - na tu páně Fendrychovu Ligu otevřených mužů časem kouknu. Podobné genderově nevyvážené spolky jsou mi podezřelé - však mě kdysi některé marně lákaly i do Svazu žen.
    Včera jsme odpoledne obráželi výstavy v našem okresním městečku, na hostince nedošlo, žel ani na cukrárnu.

    Být Vámi, pane Ládiku!!!, tak ani neházím korunou a jdu si vyřídit vodovodní přípojku. Že bez elektřiny nejde plynový kotel - to už jsem si zvykla dávno. Ale když i voda ze studny, je-li jí dosti - to už si nepamatuji.

    pro Marii:
    Ještě k těm vlnám - udivilo mě, co všechno se může dětičkám pouštět na usnutí. Čtaři hodiny Mozarta - budiž. Ale jedoucí vlaky? Snad když žijí u nádraží a najednou se dostanou do ticha?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě myslíte "házet korunou" do kanálu. Až bude nejhůř (ve francouzském vodovodu nebude voda), vyřídím si odbočku, na přípojku do baráku. Jen odbočku do vodoměrné (doufám, že plastové) jímky a fertig. Jestli si z toho napojím hadici na naplnění kýblu nebo to kopnu do baráku, po tom jim je kulové.

      Vymazat
    2. Ještě byste mohl přestěhovat k potoku Vaše obydlí. Nebo po Frantících prodávání české vody převzít.

      Vymazat
    3. Potok je dostatečně daleko.

      Vymazat
    4. Že je jim po tom kulové ??
      čeká vás řešení nulové!
      jak naúčtovat stočné ?
      co co vodoupír počne
      si s vaší peněženkou
      abyste ji měl tenkou ?

      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Řeknu bradáčové lence
      že s.ru velmi tence.

      Vymazat
    6. Paní Babo Jago,
      nechce se mi ty nahrávky pro děti hledat. Ale občas se s tím setkávám, tak můj názor: všechny umělé hluky jsou horší, než zvuky přírodní, přirozené. Dítě nejlíp usne v kočárku na zahradě, doma je nejlepší, když je máma nebo případně na koho je zvyklé pochová, něco zazpívá nebo zabrouká a spí se. Moje děti spolehlivě usínaly, když mě slyšely od vedle z kuchyně harašit... je to o emocích, jestli se cítí bezpečně a klidně.

      Ty nápady s Mozartem - snad jen výjimečně, vůbec bych tomu nefandila. Na umělou hudbu, psanou pro mentalitu dospělých, má dítě spoustu času. O zvucích vlaku můžu jen spekulovat - přejíždění pražců vzbuzuje svou pravidelností pocit rytmu, jaký je i v hudbě, a navíc svojí monotónností uspává. A. Dvořáka, který "mašinky" nesmírně miloval, to inspirovalo k napsání Humoresky, ty pražce (rytmus tam - ta dam) tam jsou krásně slyšet. Ta skladba ale rozhodně není k usínání :)

      Takže dítěti nepouštět nejlépe nic, každý umělý zvuk, navíc z bůhvíjak kvalitního reproduktoru, je jen akustická náhražka a krůček ke konzumu těch šíleností, které si pak později pouštějí do sluchátek.

      Vymazat
    7. Můj vnuk bezpečně usnul v hluku hypermarketu.

      Vymazat
  54. 12. 2. 2016 10:33

    Doslova šokován je jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) z informací, které zazněly ve včerejší reportáži televize Prima o sedmnáctičlenné rodině iráckých křesťanů, kterou přesídlil nadační fond Generace 21 z libanonského Bejrútu na Vysočinu. Tato rodina prý zažívá velké rozčarování. Zatím sice bydlí v penzionu poblíž Jihlavy, brzy by se ale měla přestěhovat přímo do města. Rodině se ale, jak v reportáži zaznělo, byty nabízené jihlavskou radnicí vůbec nelíbí. A pokud jim nebude nabídnuto jiné, důstojnější bydlení, hodlají se Iráčané vrátit zpět do vlasti.

    Hejtman Hašek je šokován tím, co prohlásili iráčtí uprchlíci v televizi
    Foto: Hans Štembera
    Popisek: Michal Hašek

    Televizní reportáž začíná záběrem na rodinu Battových, jejíž členové mají na sobě značkové oblečení, nosí dioptrické brýle. Děti mají v rukou tablety. To vše svědčí o tom, že rodina nepatřila v Iráku mezi ty nejchudší.

    Přesídlení platili čeští křesťané

    V reportáži dostává slovo Georgis Batto, uprchlík z Iráku, bývalý ředitel školy: „My jsme měli předtím život, o jakém se nikomu na světě ani nesnilo. Zanechal jsem tam práci s platem, který by stačil pro pět rodin v České republice,“ tvrdil na kameru.

    Reportér pak dodává, že rodina Battových přiletěla do ČR v celkovém počtu 17 lidí. Z toho je devět dětí. Jejich přesídlení platili čeští křesťané. Hned po příletu začali s výukou češtiny a vyřizováním formalit, aby mohli co nejdříve začít žít s místními obyvateli.

    Celá reportáž je ZDE

    Jenže problém je v tom, že jihlavská radnice nabídla Iráčanům byty 2+1 v centru města.
    Ty se jim ale vůbec nelíbily. V reportáži bylo naznačeno, že televize nedostala možnost byty zhlédnout.

    A tak kamera zabírá jen zvenku nově vypadající fasádu staršího činžovního domu. Byty nabízené Iráčanům prý mohli vidět jen oni a lidé, kteří se o ně starají.

    Zřejmě mezi ně patří i ředitelka Centra multikulturního vzdělávání Dana Fiedlerová, která se reportérům Primy svěřila: „To jsou krásné byty, sama bych tam ráda bydlela!
    ******************************************
    "Zanechal jsem tam práci s platem, který by stačil pro pět rodin v České republice,“ tvrdil na kameru."

    Takže pokud nedostane alespoň šestinásobek příjmu české rodiny, vrátí se trpět jak zvíře do Sýrie, vybere ze švýcarské banky peníze a bude tam i nadále trpět s žebráckým, třeba i jen čtřnásobným příjmem české rodiny.

    A to je křesťan...Kolikanásobek české mzdy bude chtít muslim, nadřazený jak křesťanům, tak českým nevěřícím psům ?

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Pan Batto má ale jiný názor: „Chtěli bychom tady zůstat a později i pracovat. Ale nejdůležitější je pro nás bydlení. Než abychom bydleli v přemalovaném kravíně, tak to se raději vrátíme do Iráku,“ řekl televizi nekompromisně.

      Mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis řekl, že pokud výběr bydlení nebude Iráčanům opravdu vyhovovat, není žádným problémem, aby organizátor integrace oslovil soukromé majitele a pronajímatele bytů. „Každopádně Jihlava nabízí to, co má,“ uvedl na obhajobu města.

      Další člen rodiny Battových, Hader Batta, pak dodal: „Mám příbuzné ve Spojených státech, v Kanadě, v Německu nebo ve Švédsku. Všude o ně bylo lépe postaráno.“
      Ze svého současného bydliště odejdou do tří měsíců

      Reportér k tomu dodal, že celá mnohočetná rodina opustí své dočasné bydliště v penzionu zhruba po třech měsících.

      Jihomoravský hejtman Michal Hašek zmíněnou reportáž také viděl a evidentně jej nadzvedla ze židle. Na svém facebookovém profilu totiž napsal: „Viděl jsem včerejší reportáž TV PRIMA s iráckými křesťanskými uprchlíky v Jihlavě a jsem šokován jejich vyjádřením týkajícím se nabízeného bydlení v obecních bytech v Jihlavě,“ uvedl s tím, že je ve spojení s nadačním fondem Budoucnost 21, který je organizátorem příchodu iráckých křesťanů.

      Hašek dodal, že to celé je „nešťastná situace“. Doufá, že nepoškodí celý projekt pomoci křesťanským utečencům jako takový.

      Vymazat
  55. Řešení vidím velmi jednoduché:
    Okamžitě začít s přesunem tzv. českého obyvatelstva do utečeneckých táborů v Sýrii a do uvolněného životního prostoru nastěhovat Syřany všech náboženství a zemí původu - pochopitelně těch skromnějších, kterým bude nízký standart bydlení v ČR postačovat.

    Obavy, že by se sem všichni nevešli, považuji za výmluvu:

    Brzy se tu vzájemně vybijí.
    Věřím, že Mutti Makrel tento návrh co nejdříve vytáhna ze šuplíku a nechá přeložit do protektorátní češtiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Jinak vážná diskuze dostala poněkud humorný podtón, když zazněl z publika dotaz, jestli se náhodou také nejednalo o testosteronovou invazi do Evropy, když se při islámském mnohoženství nedostává partnerek na některé chudší arabské muže.

      K údivu mnoha přítomných Jiří Weigl připustil, že i tento fakt může hrát při uprchlickém exodu svoji roli. „Muslimské země mají skutečně s tím problém. Miliony mladých mužů se nemohou oženit, protože nemají na věno nevěsty. Ta společnost je tam dost puritánská. Silvestrovské události v Německu určitě nebyly vyjádřením toho, jak se tam muži k ženám chovají, u nich doma by je stihl tvrdý trest. Já jsem v tom viděl něco jiného, velmi znepokojivého. To nebyly útoky jen na ženy, ale především na evropské muže podle nazírání arabské mentality. Oni to chápou jako obrovskou pohanu těch mužů, že si svoje ženy nedokážou ubránit. Tam by za to tekla krev. Znamená to ale také vyjádření opovržení nad celou tou společností, která se podle jejich chápání chová bláznivě a nepochopitelně, když jim dobrovolně otevírá dveře a dává jim něco zadarmo. My si tím nezískáváme jejich úctu, ale nepochopení a pohrdání,“ analyzoval zkušený arabista." (PL)

      Vymazat
  56. Teroristé, kteří se nacházejí v okolí syrského Aleppa, jsou zásobováni z Turecka, prohlásil ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov podle výsledků zasedání Mezinárodní skupiny na podporu Sýrie.

    Podotkl, že západní předměstí Aleppa jsou dosud pod kontrolou bojovníků Fronty an-Nusrá a Džajš al-Islámu.

    „Tito chlapci jsou nyní západně Aleppa, a na východu vládní síly za naší pomoci město odblokovaly. A podle našich údajů ti, kdo z tohoto regionu utíkají — to jsou teroristé, kteří se zachraňují. A nezapomeňme na to, že všichni ti, kdo se nacházejí kolem Aleppa — Fronta an-Nusrá, Džajš al-Islám, Ahrar aš-Šam a jednotlivé umírněnější skupiny — ti všichni jsou zásobováni po jedné trase a z jednoho bodu na území Turecka. Tento činitel bychom také měli brát v úvahu, protože rezoluce, kterou přijala RB OSN před rezolucí č. 2254, zakazuje jakékoli dodávky, které by mohly podporovat teroristické skupiny", řekl Lavrov.

    to, že noví uprchlíci jsou v podstatě utíkající teroristi, snad musí být jasné každému se zdravým rozumem, nebo mýlím?

    OdpovědětVymazat
  57. to, že noví uprchlíci jsou v podstatě utíkající teroristi, snad musí být jasné každému se zdravým rozumem, nebo mýlím?
    - - - - - -
    Ne úplně - kromě vyvražděných a vyhnaných si teroristé určitě nechali ve městě část obyvatel jako živé štíty.

    Nicméně je pravděpodobné, že teroristů je nyní mezi uprchlíky mnohonásobně více než kdykoli předtím.
    A proto Mutti musí třídit.
    Ty prospěšné k přestavbě Německa na beztvarou masu špatně placených míšenců pro výrobu zboží elitám (po vybombardování Číny přece někdo bude levně otročit muset)
    a zbytek na vyčištění evropského lebensraumu od podřadných národů vzájemnou anihilací s agresivnějšími uprchlíky.
    Někdejší říšský kancléř to měl vymyšleno trochu jinak, méně razantně - ale pokrok je pokrok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi


    1. VIDEO, které letí internetem. Žena z Calais detailně popisuje, co děsivého ve městě provádí uprchlíci po setmění
      12. 2. 2016 8:35

      Rodačka z francouzského přístavního města Calais vystoupila se svým rozhořčeným projevem, ve kterém líčí těžký život ve městě obleženém migranty. Její video koluje s úspěchem internetem a setkává se s velkou podporou.
      VIDEO, které letí internetem. Žena z Calais detailně popisuje, co děsivého ve městě provádí uprchlíci po setmění
      Foto: archiv T. Jirsa
      Popisek: Imigranti v Makedonii

      „Calais je můj život. Vyrostla jsem zde a vždy jsem toto překrásné město hluboce milovala. V minulosti tady vládl klid a mír a všichni jsme se tady mohli cítit bezpečně. V létě i v zimě sem jezdívalo mnoho zahraničních turistů. Jednoho dne k nám ale přišli migranti. Zpočátku jsem si říkala, že to jsou nešťastní lidé, kteří nic nemají, a my bychom jim měli pomoci. Po nějaké době jsme však zjistili, že jich tady jsou tisíce. Momentálně jich přebývá 18 000 v nechvalně proslulém uprchlickém táboře nazvaném Džungle,“ říká Simone a označuje tento uprchlický tábor za město ve městě.

      Ve dne i v noci se podle jejího svědectví v Džungli odehrávají násilnosti. Obyvatelé tábora ovšem vyrážejí i do centra města, kde ve své destruktivní činnosti pokračují. „Rozbíjejí automobily železnými tyčemi a útočí na zdejší obyvatele. Nezastaví se ani před dětmi. Dochází tu ke znásilnění a značně se zvýšil počet krádeží. Nikdo si nedovede představit, jak tím vším trpíme. Migranti vstupují bez vyzvání do domů a dožadují se jídla. Chodí po skupinkách a navzájem si pomáhají. Něco ukradnou a zbytek rozbijí. Když se tomu chcete bránit, hned máte za zády policii,“ kritizuje Simone práci policistů a tvrdí, že na stížnosti obyvatel Calais vůbec nereaguje.

      Před nedávnem migranti zaútočili na jejího syna. Přepadli jej tři muži a udeřili železnou tyčí do hlavy. „Můj syn není žádný věchýtek, ale po chvíli na místo přiběhlo dalších třicet uprchlíků. Musel se dát na útěk. Když dorazil se štěstím domů, říkala jsem si, že ho mohli zabít. A jeho zkušenost rozhodně není ojedinělá,“ konstatuje Simone a zmiňuje násilnosti, které v Calais vypukly před třemi týdny. „Migranti zneuctili sochu generála Charlese de Gaulla, když na ni napsali, ať jde Francie do hajzlu, a navíc ji pokryli vlajkou Islámského státu. Oni neustále demonstrují za lepší podmínky v táboře. Jenže, čím více jim dáte, tím více požadují. Nikdy nemají dost. Nikdy, nikdy, nikdy,“ opakuje viditelně rozčílená rodačka z Calais.

      Vymazat
  58. http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/145336-rodi-se-nova-evropa-a-na-tomhle-dojede-zeman-a-konvicka-upozornil-politolog-jak-bude-vypadat/

    Pehe si pochvaluje, jak se "novým evropským demokratickým elitám" již nevratně podařilo změnit Evropu.

    (Po schwarzenbergovi - a na jeho pozvání - byl DRUHÝM "Čechem" na zasedání Bilderbergu. Je tedy tou elitou nejelitnější a jistě ví, co činí a o čem mluví.)

    Demokracii je třeba hájit za pomoci jak banderovců, tak nynějších umírněných členů Islámského státu. Správný demokrat obětuje i vlastní život ve prospěch demokratizace budoucího evropského islámu v několika málo následujících tisíciletích !

    Jak se pozná umírněný občan Islámského státu?
    Je ochoten za několik málo desítek tisíc korun, ubytování, stravu a doživotní několikatisícové kapesné nosit zelený průkaz Světového Demokrata.

    Koneckonců - proč nemít kromě českého plus německého plus amerického plus ukrajinského plus .... pasu v kapsáři ještě navíc občanský průkaz Islámského státu?
    Tolik zase ty knížečky neváží.

    OdpovědětVymazat
  59. pro zdenkab

    na to dnešní hledání inspirace Vám posílám dalšího (prý) Valacha jako poleno, třeba vám to ve dvou půjde líp. Já ho neznala, vy jo? prý byl v reklamě.

    https://www.youtube.com/watch?v=LLklH8cwUi4

    OdpovědětVymazat
  60. Úředník nechodil šest let do práce, nikdo si toho nevšiml

    Pokutu ve výši 27 tisíc eur, tedy asi 730 tisíc korun, udělil soud úředníkovi ze španělského Cádizu, který se minimálně šest let neobjevil v práci. Na jeho absenci se paradoxně přišlo až ve chvíli, kdy ho nadřízení chtěli ocenit za dlouholetou službu.
    Dnes 69letý Joaquín Garcia začal pracovat v roce 1990 ve vodárenské společnosti, v níž bylo akcionářem město, uvedl web listu El Mundo. V roce 2010 se mu radnice chystala udělit ocenění za 20 let služby, jenže vyšlo najevo, že se naposledy objevil v práci v roce 2004. I přesto ale dál pobíral roční plat ve výši 37 tisíc eur.

    „Mysleli jsme si, že na něj dohlíží vodárenská společnost,“ uvedl k případu Jorge Blas Fernandez, jenž byl ve městě zástupcem starosty v letech 1995 až 2015.

    Ve vodárenské společnosti si zase jako v dokonalé frašce mysleli, že Garciu má na starosti radnice, a tak manažer firmy, který měl kancelář naproti povedenému úředníkovi, neřešil, že ho několik let neviděl.

    Případ tak šel v roce 2010 k soudu, který tento týden rozhodl o Garciově vině. Španěl se hájil tím, že do zaměstnání každý den přišel, ale neměl tam co na práci. Nikomu to prý nenahlásil kvůli tomu, že měl rodinu a jen těžko by si hledal jinou práci. Místo toho se tak věnoval četbě, hlavně studoval filosofii.

    Soudu to ale nestačilo a udělil mu pokutu 27 tisíc eur, což odpovídá jeho příjmu po zdanění. Vyhozen být nemohl, protože již odešel do důchodu.
    vps
    ............
    Taky jsem znal takového noblesního úředníka pana J.W., měl v kanclu na věšáku pověšený kabát, deštník a u stolu tašku, vše rekvizity. Přišlo se na to až po delší době snad to trvalo tři roky, že skoro nic nedělá, po čase šel po něm náměstek, někdo ho asi instruoval, že dotyčný pán se nachází velmi často v pražských kavárnách a dělá si tam kšefty. On se specializoval na získávání valut z banky (měl tam známé)a zajišťoval dovolené na Istrii, kde měl v Jugošce komplice. Jo to byly časy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se ho zastal:
      NEŠKODIL !
      kdybychom dali několika tisícům z těch nejškodlivějších úředníků dvojnásobný plat za to, že si budou doma luštit křížovky místo chození do práce, zaplatili bychom milióny, ale zachránili miliardy plus spoustu lidských životů.

      Kdyby "pražská kavárna" skutečně jen seděla v kavárně a hubu otvírala jen při požírání koblihů a lemtání kafe, bylo by v Čechách lépe a radostněji.

      Vyplatilo by se otevřít jim v kavárnách účet na neomezenou konzumaci - i z našich daní.Kdyby pili kafe místo toho, že nám pijí krev....
      JÁCHYM

      Vymazat
  61. Televize Prima čelí obvinění, že záměrně odvysílala zmanipulovaný překlad rozhovoru s iráckým běžencem z Irbílu, který v uplynulých týdnech přicestoval do Česka. Muž měl v překladu říct, že se raději vrátí do Iráku, protože v přemalovaném kravíně žít nebude. Druhotný překlad inkriminované pasáže rozhovoru ukázal, že nic takového nepadlo. Ředitelka zpravodajství TV Prima Jitka Obzinová v prohlášení uvedla: "V reportáži byly uvedeny pravdivé a relevantní informace podpořené překladem soudního tlumočníka arabského jazyka Ing. Naziha Albahriho.".
    Praha/Jihlava - Na televizi Prima se snesla vlna kritiky za čtvrteční rozhovor s iráckým běžencem z Irbílu, který odvysílala ve večerních zprávách. Muž v reportáži Primy odmítá městem Jihlavou nabízené ubytování se slovy, že než aby žil v "přemalovaném kravíně", raději odejde zpět do Iráku. Jeho prohlášení vyvolalo bouřlivou reakci především na sociálních sítích, kde se ihned stal terčem urážlivých komentářů.
    Televize Prima v pátek večer vydala prohlášení, ve kterém kritiku odmítá: "V reportáži byly uvedeny pravdivé a relevantní informace podpořené překladem soudního tlumočníka arabského jazyka ing. Naziho Albahriho. Reakci Nadačního fondu Generace 21 na reportáž nám nepřísluší komentovat."
    Nadační fond Generace 21 ale upozornil na to, že překlad jeho výpovědi, který Prima zveřejnila, nebyl správný. Druhotný překlad inkriminované pasáže rozhovoru ukázal, že muž nic takového neřekl.
    Generace 21 chtěla správnost překladu ověřit, oslovila proto reportéra televize Prima Bohumila Rouba. Ten ale odmítl hrubý materiál reportáže fondu poskytnout. Jeden z uprchlíků však má část rozhovoru, v níž se údajně mluví o "přemalovaném kravíně" a "okamžitém odjezdu zpět do Iráku", nahranou v mobilním telefonu.
    "Z nahrávky jasně vyplývá, že uprchlíkovi Prima TV vložila do úst simultánní překlad, který je nepravdivý. Důvodem je pravděpodobně nesprávný překlad tlumočníka, který s redaktorem přijel," uvedl v prohlášení ředitel nadačního fondu Jan Talafant.
    Kravín se ztratil v překladu
    Překlad konkrétního výseku rozhovoru podle oslovených překladatelů zní takto: "Přišli jsme sem a opravdu tu máme (silnou) vůli žít, opravdu vidíme během těch pěti dní, že jsou tu dobří lidé – pomáhají ostatním, zajišťují pro nás vše, našim cílem je, aby bylo pro nás ubytování vhodné. Další věci si sami zajistíme, protože jsme sem přijeli pracovat a ne dostávat věci (v arabštině "jídlo a pití") zadarmo. My máme zkušenosti, přijeli jsme pracovat. Každý z nás má odborné zkušenosti. V budoucnu si zajistím své potřeby, abych uživil svou rodinu a děti. Já jsem sem přijel a byl jsem překvapen, že máme nevhodné bydlení. Nesouhlasím s tím (v arabštině "To neunesu")."
    Citát o "přemalovaném kravíně" a "okamžitém odjezdu zpět do Iráku" podle fondu v překladu vůbec nefiguruje. O nevhodnosti bydlení hovoří uprchlík z toho důvodu, že jim byl přidělen byt v domě bez výtahu, kam se bude jeho zraněná stará žena jen velice komplikovaně dostávat.
    "Protože jsme toto nevěděli, nedopatřením jsme jim nabídli byt v patře bez výtahu. Na to uprchlík reagoval a vzhledem k celkovým okolnostem byl rozrušený a emotivní – nic více, nic méně. Toto naše vysvětlení reportér TV Prima zcela ignoroval," vysvětlil Talafant.
    Reportáž vyvolala velkou vlnu nevole veřejnosti a začala se šířit po sociálních sítích, kde dočkala více než tisíce sdílení a 25 tisíc zhlédnutí

    http://zpravy.aktualne.cz/domaci/nechceme-zit-v-premalovanem-kravine-rekl-podle-primy-iracky/r~b2bdd436d19911e5bb3a0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-0

    OdpovědětVymazat
  62. "Ladies and gentlemen, we have detected gravitational waves. We did it!“ Twitter zaplavují blahopřání vědeckých týmů, Fermilab, NASA, DARPA a mnozí další. Dneska se bude na téhle planetě slavit až do rána, skoro jako po zničení další Hvězdy smrti. Kolem nás kráčejí dějiny.



    Nedávno upgradovaná observatoř LIGO zachytila historický signál gravitačních vln, odpálených srážkou dvojice černých děr o velikosti 29 a 36 Sluncí, k níž došlo ve vzdálenosti 1,3 miliardy světlených let. Oba dva detektory LIGO, v Hanfordu, Washington a Livingstonu, Lousiana tuhle gravitační vlnu zaznamenaly 14. září 2015

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už slavil včera !
      Fakt gól, nečekal jsem to tak brzo, spíš z nějakého budoucího detektoru v kosmickém prostoru.

      Ta přesnost měření vzálenosti je naprosto mimo mé chápání...
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Pokud vím, měří se rudý posun světelného spetra, tedy nic tak moc složitého.

      Vymazat
  63. Jojo, takový soudní tlumočník ...
    Problém je, že kromě kravínu (nebylo tam třeba v originále velbloudinci ? To by bylo trestuhodné !)tam padlo i spousta dalších emotivně výživných výroků.

    Pokud si tlumočník všechno od A do Z vymyslel, pak by bylo záhodno mu sebrat licenci.
    Pokud jen napůl, pak by si zasloužil ostré napomenutí - a pan křesťanský uprchlík křesťanské načechrání kostrče vhodnou obuví.

    OdpovědětVymazat
  64. marie:

    Jen jsem to zaslech. Možná náhodně v rádiu nebo v té reklamě.
    Nic o tomhle ogarovi nevím.

    Mám návštěvu (Zuzik to není... :o( ), a k norovacím povinnostem a přečtení komentářů se vrátím v neděli.
    Kdybych nestíhal příspěvek 200, prosím tedy o chvíli strpení...
    Dobrou všem.

    OdpovědětVymazat
  65. To tak bývá, že je někdo (Ládík!!!) ranní ptáče a někdo sova.

    OdpovědětVymazat
  66. Zdenkub,

    daří se mi vám dát dobrou podruhé, tak dobrou dobrou .

    OdpovědětVymazat
  67. A k politickému dění dnes. Někdo tu dříve napsal, že paní Langšádlová je hloupá, ale dnes muluvila dobře a jak poznamenal jeden poslanec jako kniha, jen škoda, že je s tím Švarcenberkem v jedné straně.
    Ukazuje se, že někteří politici nejsou dostatečnými politiky viz. ministr obrany, chtěl se vyhnout lži, ale nešlo mu tu, šel s pravdou ven a to politik nedělá, zvláště ne v demokracii, kdy je zákonitě společnost rozdělována různýma stranama.
    Dnes na 24-ce v devadesátce byl Jiří Dolejš, mluvil hezky a studio mu patřičně vyzdobili, jen se divím, že za to nebude TV pokutována, nebo snad odsouzena, když propagovala symboly komunismu.
    No ve sněmovně mi ušel 50 min. projev Zaorálka, ale prý jsem o nic nepřišla. Co bylo zásadní v jeho projevu bylo, že jen vítr to zná (to je písnička), že jen vítr zabrání uprchlíkům v prchání, žádná EU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přišla. Zaorálek krásně utřel Fialu, který napřed kritizoval nedostatečnou ochranu vnější hranice EU a následně plédoval proti společné obraně vnějších hranic EU, že prý vojáci jiných členských států narušují suverenitu hraničních států. Zaorálek mu vytknul, že Fiala na jedné straně je proti přítomnosti vojáků jiných členských zemí ve státech na vnější hranici a přitom chce posílit společnou obranu vnější hranice.

      Vymazat
  68. Violo,
    přeji dobrou noc.
    https://www.youtube.com/watch?v=9VBY-DMTyuQ&list=PLyrYBFiRB6YtkBAM8NagvZaoBtR4U65sP

    OdpovědětVymazat
  69. Tužka napíše,...kdypak už začnou vědecké kapacity hledat místo ve vesmíru, odkud se na naši malou, upachtěnou namodralou kuličku, řítí stálý proud průseronů, naserónů a poseronů. A když už mají ty gravitační vlnky, tak by je mohli využít k odklonu těch průserononaserónoposerónových proudů a konečně by zeměkouli mohla obtékat věčná blaženost.

    V té observatoři LIGO se zabývají čekáním na superptákoviny a zásadní úkazy jim umikají. Nikdo z dalších zemských smrtelníků si to nemůže ověřit, a podle zásadní teorie, že úkaz se musí opakovat a to alespoň třikrát, aby mohl být prohlášen za věrohodný.

    Byla, nebo nebyla božská částice.

    Moje kupecké počty pro mimořádné úkazy jsou.

    Jednou je jako nikdy,..ale dávej bacha.
    Dvakrát je jako jednou,...bacha dávej furtaimrvére.
    Třikrát je už mnohokrát,....dávej fakt bacha, průser je už nad obzorníkem.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ,, malou, upachtěnou namodralou kuličku ,, ...
      už sem se lek že jste se taky pustila do koukolíka ... :-)
      přesto by jste ho měla ládíkovi nějak vymluvit ...

      a zděndabé se jak se zdá dočkal , asi si dodal po včerejší seanci odvahu a nějakého toho zuzika oslovil ... a pak že inspirace nepřišla ... póly se otřásaj v základech ...

      Vymazat
  70. tak sem amundsenovi sundal čepici , na flašce je 6x distilled ... asi to znamená že byl šestkrát na pólu ... celkem jemný ale finská je jemně mě ho mni vo fous lepší ...
    volume doprava , muzika do sluchadel ... začínám na akci bororo ...

    OdpovědětVymazat
  71. hale ládík zničehonic ... a už má ráno ... :-)

    OdpovědětVymazat
  72. jungovi větry
    ládíkovi tretry
    tužka tužce ruku myje
    ze zděnka padaj kyje

    noe na protest loď na kopci
    všechny měl v poklopci

    když studnu tak na svahu
    amundsen kape odvahu
    libérijský motiv panny
    sprcháč lepší vanny

    OdpovědětVymazat
  73. https://goo.gl/Nvylxn

    OdpovědětVymazat
  74. Nějaké skvrny na Slunci asi. Ve Finsku žádnou vodku neměli, prý se to vozí od nás.

    OdpovědětVymazat
  75. Ale byly tam vynikající jogurty a obrovské banány, takové u nás nerostou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli tomu dobře rozumim , tak amun byl vyprodán a finská tahá za prkenici ... ještě měli hanáckou ...

      Vymazat
  76. https://goo.gl/1DQmDp

    OdpovědětVymazat
  77. haleho ... jdu amundsenovi sundat šálu ...

    OdpovědětVymazat
  78. tak si dáme tu naši ... :-)

    https://goo.gl/Gwo0l0

    OdpovědětVymazat
  79. Lahti, Savonlinna, Kerimäki, Koli, Pjelinen, Kuopio, Ounasvaara... Všude samý esker, polkytuppa jenom občas. Celé na Metidě.

    Polární kruh
    na cestě pruh;
    u klauze santy
    vrzaly panty.

    OdpovědětVymazat