22 února, 2016

KRTINEC č.75

202 komentářů:

  1. https://gloria.tv/media/VyzotcUwWQx

    OdpovědětVymazat
  2. Tužka napíše,...mrkla jsem se, kdo obsadil jedničku na bedně,...a stejně nevím, kdo to je.

    V životě je dobré se naučit prohrávat. Sport mě do role poraženého postavil mnohokrát,...a Osud taky parkrát zabodoval v můj neprospěch.

    Jenže,...pokud to bylo mou chybou, ...tak to jsem ji už víckrát neopakovala.

    Jenže, jsou situace, že se můžete snažit sebevíc, můžete být připravena, mít i několik scénářů, i ten katastrofický,....a stejně se mohou vyloupnout okolnosti, které jedince spláchnou,...a je to.

    Moje nevlastní babička milovala deskové hry,....člověče nezlob se obzvlášť. A hrozně ráda vyhrával,...vždycky měla velikou radost. Jako dítě si dětství moc neužila. Nechávala jsem ji úmyslně vyhrávat. Její radost mě těšila víc než vlastní výhra. Tady někde je prapočátek toho, že některé prohry dokážu brát s úsměvem.
    Babička, musela záhy pomáhat,...než šla do školy, pásla husy. Měla na starosti dvacet hus, na jaře housata, musela je uchránit před dravci. Dostala do ruky olistěnou větévku, tou musela nad housaty pohybovat, aby dravce odradila,...a taky ji v tom pomáhal pes.
    Parkrát to byl opravdový boj. Nejhorší byla káňata, ta se nechtěla nechat odradit. Přistála vedle a pro house si chtěla doskákat. Z jednoho souboje měla na ústech jizvu, káně ji klovlo a roztrhlo spodní ret. Bylo jí pět roků.
    Do školy chodila jen čtyři roky. Pak ji v deseti letech domluvili službu v rodině francouzského lékaře ve Vídni. Byla společnicí ke třem dětem,...mladším než ona. Ve dne v noci u nich, v jejich dětském pokoji, chůva spala jinde, matka, paní domu, rovněž. V noci je dávala na nočník, nosila pití, konejšila, když nemohly spát.
    Vždycky říkala, na špatné zacházení jsem si nemohla stěžovat, stejné oblečení, jako děti, stejné jídlo a pití,...ale,...vlastní dětství, vlastní touhy a přání,...nic takového. Služba jiným.

    Později měly děti soukromé učitele, a ona se naučila všechno rovněž. Francouzštinu, němčinu, italštinu,..malbu, hru na klavír.
    První návrat domů byl až po třech letech,..později jednou za rok.

    Je úplňková noc, plná nástrah všeeho druhu,...a mně se nechce ani trochu spát, ...vzpomínám,něco jsem sem utrousila,...a zítra vstávat a moře povinností,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  3. Káně.... Zrovna je doba, kdy se sčítají, těsně před shazováním jeleních parohů. Před 30 lety jsem si na to brával dovolenou, chodil po Jeseníkách a psal do map záznamy. Pak se to někam posílalo, kam už nevím. Ale vím, že letos nepřiletěly káně rousné. Jsou tady jen domácí, lesní. A není jich tolik, jako kdysi. Není jediný krtinec, nejsou na zemi obrazce myších chodbiček. Včera jsem chvíli kopal krumpáčem - půda je živá jako počátkem dubna, voní jarem, navzdory únoru. Příroda je ve zmatku. Naštěstí se objevilo trochu vody - nejvíc po roce. Zatáhly se půdní praskliny. A hlásí mokrý a studený březen, snad nekecaji, jako vždycky.

    OdpovědětVymazat
  4. Jeleni budou shazovat cca za 3 týdny, ti nejstarší. Jako mlaďoch jsem to sbíral, bylo to pro mě nejkrásnější období v roce - celé dny v lesích, ve stopě. Teď na takové blbosti není čas a myslím, že je po velkých jelenech. I po starých myslivcích. Řeznická doba. Doba lídlu, penny a teska.

    OdpovědětVymazat
  5. Na idnesu píší o křížení homo sapiens s neandrtálci. Proč? Že se homo sobotka bude křížit s araby? To by byla zrůda, chudák tvor.

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. chudák Líbal nemoh spát, byl totiž úplněk, tak jej napadaly blbosti. Inu to se někdy stává každému...

      Vymazat
    2. A cože jste Ládíku!!! nevyužil místečko pro jedničku?
      Už jste spal, ale nemohl dospat a tak brzičko ráno vstal a jednička fuč. Ne já vás nenavádím, mohlo by se stát, že byste se stal silně návykovým na jedničkovou pozici. Je s váma legrace.

      Vymazat
  7. NĚCO Z HISTORIE, ZÍTŘEK TISÍC LET STARÝ.
    Císař Oto III. viděl Svatou říši římskou jako domovinu křesťanského lidu. Říši sjednocenou vírou, chcete-li „evropskými hodnotami“. Nevadilo mu, když Poláci a Maďaři věnovali své země papeži, jeho říše byla císařsko-papežskou říší. A nejen to – vychován matkou, která byla neteří byzantského císaře, a jako budoucí manžel byzantské princezny nerozlišoval západní a východní křesťanství. Byl vyznavačem ideálu harmonického soužití v rámci království božího na zemi.

    Ale pak se něco změnilo. Po předčasné smrti Oty III. nastoupil na trůn jeho bratranec Jindřich II. Pragmatik, který nevyznával idealismus svého předchůdce a směřoval, dnes bychom řekli, k machiavelistické mocenské politice. Neváhal nastartovat druhý Drang nach Osten, spojit se s pohany a vést války proti polským a maďarským křesťanským vládcům, aby je donutil podřídit se jeho říši. Výsledkem jeho politiky byla staletí válek mezi křesťanskými státy a spory mezi papežem a císařem o to, kdo je tím nejdůležitějším v západní Evropě.

    PZ: To je bezesporu hezký příběh, ale proč ho vyprávíte?

    Svatá říše římská se v těchto procesech začala měnit na Svatou říši římskou národa německého. Nenaplnitelný ideál všeobjímající křesťanské harmonie vystřídala mocenská „národní“ politika. Protislovanská germanizační politika, která měla ale i slovanské podporovatele. Mimochodem, Přemyslovci podporovali jak Otu III., tak Jindřicha II. Trochu to připomíná současnou krizi ideálu Evropské unie, která má tendenci měnit se na „německou Unii“.

    PZ: Chcete říci, že Německo ovládlo Unii? Že se opakuje tisíc let stará historie?

    Inu, jednou jako tragédie, podruhé jako fraška – praví klasik. Nesmíme zapomínat, že německá suverenita končí u brány amerických kasáren.

    PZ: To není úplná pravda. Angela Merkelová se přece poměrně ostře ohradila proti odposlechům jejího telefonu, který prováděla NSA.

    A co jí vadilo víc – že byla odposlouchávána, nebo že to vyšlo na veřejnost? Hra na suverenitu Německa má svá pravidla.

    OdpovědětVymazat
  8. Čeština je sranda jazyk, čeština je dobrá,
    zrovna na netu se objevila složenina vhodná,
    "kanclbába z Německa", tak to je teda pecka.
    Lepšejší a "in" je snad jen hajzlbába dneska,
    zdá se to jako jemnější označení než ohraná deska,
    ježibába svazačka, tlustá filcka z Dederónska!

    OdpovědětVymazat
  9. Dobré ráno všem, u nás sněží.
    Jablkoň - Když v noci sněží

    https://www.youtube.com/watch?v=XIJjUAqEna0

    Jáchyme,
    právě jsem znovu dočetla Soudný den (tentokrát jsem četla od strany 295). Opravdu, ale opravdu se mi tato kniha líbí. Toto mé konstatování Vám asi stačit nebude. Tak upřesním - především problematika víry je mi blízká, poměrně dost jsem přemýšlela o víře (nejen v boha) od mládí několikrát, od základky mám ráda fyziku, tady jsou vědecké kapitoly velice čtivě napsané, ve sci-fi kapitolách je dost dobrých "hlášek".
    Jo a hlavně - s hodně myšlenkami v knize uvedenými plně souhlasím - tak Soudný den musí být dobrá kniha.

    Dnes mi snad přivezou Koukolíka, tak vyhledám část o kritickém myšlení, přečtu a pak Vám ho předvedu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno,
      já su tak ščastné, že po mně nehodíte pukavec ! :-)

      Takže - až vysrknet Koukolíka jako ústřici,
      doporučuji předchozí TŘI DÍLY čtyřdílné volné série vědy na Zeměploše - od stejných autorů (Cohen, Steward, Pratchett)
      První díl se jmenuje prostě jen Věda na Zeměploše, vyšel v češtině r. 2006.
      Druhý díl se jmenuje Koule (s podtitulem Věda na Zeměploše), vyšel 2006
      Třetí díl Darwinovy hodinky (podtitul věda na Zeměploše III).
      (a čtvrtý díl jste právě dočetla, Soudný den aneb Věda na Zeměploš IV.)

      Je to vesměs podstatně stravitelnější než Koukolík a je to i větší sranda...
      ....pochopitelně, kdo přečetl alespoň cca deset ryze beletristických Pratchettových děl, baví se ještě víc - je tam dost narážek a odkazů.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. oPRAVA - TEN PRVNÍ DÍL VYŠEL 2005 !
      (TŘETÍ 2007) Ale třeba byly dotisky...
      J.

      Vymazat
  10. Z jiného soudku - "kotlíkové dotace". Nárok má ten, jehož barák je v kategorii "C" (podle průkazu en náročnosti). Anebo ten, kdo udělá "mikroopatření" v intervalu 1-20000Kč. Může tedy mít barák v jakémkoliv stavu, děravý, bez oken .... ale když udělá mikroopatření (přilepí 1m2 polystyrénové desky na strop sklepa), dostane prachy stejně, jako ten, který do baráku investoval statisíce. K čemu je taková politika dobrá? Dělají to snad kreténi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímalo by mě, jestli ti, co vyhořeli měli vyměněný ten kotlík.
      Není nějaká chyba v těch kotlících?

      Vymazat
    2. To je zajímavý název expanzomat. Takový expanzomat teď existuje na Makedonských hranicích. Možná by do Řecka, které se snaží uvolnit tlak, měli dovážet ty montovatelné buňky, místo do Německa a tím by se peníze z Řecka vrátily zpět.

      Vymazat
  11. Nemal som cas prezerat, co som nevidel, takze neviem, ci to uz niekto tu daval.

    Za pripadne opakovanie sa ospravedlnujem.

    https://www.youtube.com/watch?v=QJQTnhWXNZA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JAHo, také děkuji za odkaz, kéž by se tam místo válčení začalo budovat třeba tak jako v Dubaji, to by bylo hned místa pro všechny uprchlíky odevšad. Sýrie byla tak krásná země a jedna z těch, o kterých se říká, že tam byl Biblický ráj. Syřané jsou však prudcí, tvrdohlaví, temperamentní a možná i trochu postiženi leností - to dělá větší sluneční svit, člověku se pak nic nechce, jen se vyhřívat na sluníčku. Jeden syřan kdysi psával na Ženu.cz a napsal o sobě hodně a zároveň i o svých lidech, kdo ví, kde je mu konec, měl odletět do Ameriky, tu s odřenýma ušima vystudoval, možná ani nedokončil studia na technické fakultě UK.

      Vymazat
  12. Že by revoluce? Kéž by, to mlácení všech všemi přece nemá smysl.

    Tracy Chapman -Talkin' Bout A Revolution

    https://www.youtube.com/watch?v=f0TdGGpOpVE


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mělo být pod JAHovým odkazem na Putinův projev. Za odkaz dík.

      Vymazat
  13. To: Ládik !!! 22.2., 21:48
    Tak jsem si právě teď všimla, že Váš nick psávám chybně - bez mezery před vykřičníky. Asi u toho zůstanu, snad Vás to nepohoršuje.
    Včera jste měl vydržet - skladba pana Ebena, neladící příliš ani mým uším, netrvala dlouho a u Osudové Beethovena už by třeba číst Koukolíka šlo, pak ještě hráli Mahlera a Janáčka.
    Asi jsem tu už psala, že v Rudolfinu jsme byli jen na výstavách a v kavárně a do koncertního sálu jen nahlíželi od dveří. Docela by mě zajímalo, jak hudba zní, sedíte-li nahoře u varhan nad orchestrem. Neví to tu někdo?

    S dotačními pravidly si hlavu lámat zbytečno.

    To: JAHA 9:32
    Doufejme, že se dva nejvíce vyzbrojené státy mezi sebou trvale dohodnou a Země nebude zničena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Rudolfinu jsem byla vloni - dcera mi darovala lístek na filharmonii s německou sólistkou na housle (jméno už mi vypadlo), hrála Dvořákův houslový koncert, moc dobře. Seděli jsme na balkoně vpravo nad orchestrem - chtěla vidět na hráče. I tam po straně bylo slyšet výborně, zřejmě i tím, že sál byl zcela zaplněný.
      Řekla bych že u varhan je místo pro sbor, jestli tam chodí i diváci, nevím.

      Vymazat
    2. Julia Fischer, ta skleróza...

      Vymazat
    3. Na gůglu je třeba vyplnit příjmení, což jsou 3 vykřičníky a automatická mezera, které se nezbavím.
      Nanča vyzpívala v městském kole 3. místo a nepostupuje do krajského.

      Vymazat
    4. Ládiku,
      Nanče velkou gratulaci k odvaze a k výběru krásných písniček. Když vím, co všechno a jak porotci hodnotí, spíše bych byla ráda za třetí místo než za první. A chce to kytku!!!

      Vymazat
    5. Jako studentka jsem chodila před varhany často, naposledy jsem tam zahřívala lavici na Petrohradském symfonickém orchestru, jejich Šostakovičova Leningradská symfonie byly strhující.
      Zvuk tam není nic moc, sedíte přímo nad orchestrem, ale vynahradí vám ro pohled na dirigenta, kterému vidíte přímo do kuchyně jeho komunikace s orchestrem.

      Zdraví Dagmar Damúza

      Vymazat
    6. To: Ládik!!!
      Dík za vysvětlení, já se k novému stažení Googlu zatím nedostrkala, když ho nepotřebuji. Ale že mně to všimnutí si trvalo.
      Natálka třetí - pěkné umístění, i když se možná chystala do dalšího kola. Třeba příště.
      Já si vzpomněla na "evropský strom" - body jsou tam nyní už tajné.

      To: Marie
      V Praze nejen mnoho výstav, ale i koncertů. Také ráda na orchestr a sólisty vidím - i když u hudby to zase tolik důležité není. Možná se vstupenky u varhan v Rudolfinu i prodávají - mají napsané, že je tam horší výhled. Na včerejším záznamu tam diváci byli. Já je tedy u objednávání viděla jen co obsazená.
      Pro nás venkovany občas zlatá stříbrná ČT a vždy YT. Na generálku se občas podívat nezajdete, paní Marie?

      Vymazat
    7. To: Damúza
      Dík - tak jsem nějako ten poslech představovala a už si ho nezkusím.
      Zdá se, po včerejším teplém modrojasném dnu havrani odlétli jinam. Ale možná znají předpověď počasí jako naše kočka Líza (zimní a deštivé noci tráví doma) a jsou ještě pro jistotu usazení někde poblíž.

      Vymazat
    8. to Baba Jaga, Damúza

      Tak přece se chodí pod varhany, jak píše Dagmar Damúza - díky za informaci. To muselo být dirigentovo čelo opravdu hodně dramaticky zvrásněné při té Leningradské... Pro studenty dirigentství to je ale asi to pravé místo ke koukání.

      Generálek jsem si užila coby študent i u nás. Pravidelně jsme prchali z přednášek, bylo to kousek od školy, úlety do jiného světa. Do Prahy kvůli kultuře nemusím. Jistě tam je k vidění a slyšení vysoká kvalita, ale kupodivu i u nás v krajském městě je to v posledních letech výborné - jak operní soubor, tak filharmonie zaslouží pochvalu, a zajíždějí k nám i zahraniční soubory dost často.
      Asi před rokem jsem tady zažila provedení Orffova díla Carmina Burana, celého kompletně. Němečtí tři sólisté, pražský pěvecký sbor a naše filharmonie. Naprosto úžasné, super, velký aplaus ve stoje. Sál se při komických číslech prohýbal smíchy, milostné písně byly opravdu srozumitelné i v latině, totéž další výrazové polohy... prostě zážitek z poctivého kumštu, ne jako to někdy hvězdy odbydou, hrají-li v provincii...

      Vymazat
  14. Jáchyme,

    díky za tip na Koukolíka, před hodinou mi knihu Češi doručili, prolistovala jsem, prostudovala obsah a začetla se od začátku. Už teď můžu říct, že jsem ráda, že jsem zakoupila. Nic podobného doma nemám.

    Ke kritickému myšlení - jsem na str.15 a už dvakrát Koukolík kritické myšlení zmínil. Na str.13 se ptá: "Odmítáme kritické myšlení? Máme lokajství v těžišti svých duší? V genech?"

    Podle mě málokdo ve všech oblastech odmítá kritické myšlení, resp. jen vše vstřebává. Podle mě pro kritické myšlení jsou zásadní vstupní informace, nejen ty k posouzení, ale především ty, které do sebe každý člověk od narození vstřebá: kdo je kdo, co je co, co se má a co nemá dělat, jak co dělat, čemu věřit... Takže bych místo otázky: "Odmítáme kritické myšlení?" dala spíš: "Vedli jsme mimo jiné naše děti k utváření vlastního názoru?"

    Teď jdu ven se psem, před chvílí tu přestalo sněžit a prší. Pak se vrátím ke Koukolíkovi, musím využívat doby, kdy jsem schopná číst.

    Vědu na Zeměploše jsem před pár roky četla, ale doma ji nemám. Asi si řeknu o první tři díly vědy na Zeměploše k narozeninám. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  15. Nad poledním talířem čočky přemýšlím, jak to ten Rath myslí v nadpisu svého dnešního blogu.
    Arabská děvčata vítejte. ? anebo Arabská děvčata, vítejte.
    A tak se snažím představit, jak je na tom pan Rath s děvčaty obecně a jak to vlastně může myslet. Ani kritické myšlení mi nepomáhá, chybí vstupní informace. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím se netrapte. :-)

      Pro příjemnější odpoledne:
      Václav Hudeček & Verner Collegium - Bach Double Concerto
      https://www.youtube.com/watch?v=pp1_1Qqceos

      Vymazat
    2. Anna

      Hudečka beru. Posílám zimně - jarní náladu s koníkem, od Pavlici. Pusťte si i Zrození slunce a další, jsou povedené.

      https://www.youtube.com/watch?v=zMEVKtSYyXQ&index=2&list=PLF68D0A17774DDC34

      Vymazat
    3. Díky, Pavlicu mám ráda.

      Vymazat
    4. Som dost prekvapeny, ze asi nikoho neoslovili Singers Unlimited, ktore som dvakrat ponukal. Zvlasne. Podla mna jednoznacna jednicka s orchestrom i bez.

      Vymazat
  16. Tak zase jedno potvrzení, že žijeme v době Jirky Orwellů:
    Soud osvobodil exnáměstka Šišku v případu miliardové zakázky

    Městský soud v Praze v úterý osvobodil bývalého prvního náměstka ministerstva práce Vladimíra Šišku, který chtěl podle obžaloby nezákonně zajistit firmě IBM miliardovou zakázku na kontrolu sociálních dávek. Zprošťující verdikt si vyslechl i znalec Vladimír Smejkal, jenž podle obžaloby vypracoval pro ministerstvo nepravdivý posudek. Rozhodnutí soudu, podle něhož skutky obou mužů nebyly trestným činem, není pravomocné.
    ............

    Naše slavné české soudy soudí
    a zase jen smradlavé hov.. vysoudí,
    proč si platíš drahého právníka,
    kup si levného soudce hajzlíka!
    Hledá se na to těžce smutný rým,
    když kurvy peníze milují, však vím,
    tenhle stát je panoptikum z orloje,
    právo se dostalo rovnou do hnoje.
    Peníze všechno znásilní v této době,
    demokracie tiše pláče hluboko v hrobě.
    .......

    Povídá jeden vůl krávě,
    studuji "práva" právě,
    kráva na to praví,
    "právo", to je zdravý,
    i když diplom dostaneš,
    volem stejně zůstaneš!

    OdpovědětVymazat
  17. Přečtěte si dva titulky článků z Parlamentních Listů a zřejmě vás napadnou nepěkné věci:
    (1)
    Expert: Příliv migrantů bude desetinásobný. Pouštět je, lhát a cenzurovat média nepomůže. EU se rozpadne, pokud se nezachová jako Austrálie....
    (2)
    Brutální debata Petra Robejška a Ondřeje Neffa: Diktují nám, co si máme myslet a co dělat. Migrace má jasné řešení, násilí se nevyhneme. Všichni se musíme naučit střílet....

    OdpovědětVymazat
  18. Na Parlamentních listech je i tenhle článek dobrý

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Media-i-vlada-vam-lzou-o-Syrii-Prekvapivy-vzkaz-americkeho-novinare-ctenarum-423120

    Už dlouho víme, že USA lžou.

    OdpovědětVymazat
  19. ach jo, ten Větva 8-)
    "Na kyjevskem naměsti nezavislosti se vystřidali velvyslanci USA, Francie, Španělska, Německa, Dánska, představitelka vlády USA Victoria Nuland, senátoři USA Chris Murphy a John McCain, ministr zahraničí Německa Guido Westerwelle, ministr zahraničí Nizozemska Frans Timmermans, vrchní komisařka pro zahraniční vztahy a bezpečnost EU Catherine Ashton, bývalý prezident Gruzie Šukašvili, europoslanec Jacek Protasiewicz, litevský ministr zahraničí Linas Linkevičius, mluvčí litevského parlamentu Loreta Grauzhinene, bývalý premiér Polska Jaroslaw Kaczynski, český senátor Jaromír Štětina, Karl Schwarzenberg... a obvinili Rusko z vměšování se do vnitřních záležitostí Ukrajiny".
    http://vetvicka.blog.idnes.cz/c/493020/kyjev-dva-roky-pote.html

    OdpovědětVymazat
  20. a lípnu vám sem ještě Nostradáma, je-li tomu skutečně tak...

    N O S T R A D A M U S !!! "otec všech proroků"
    Michel de Nostredame zvaný Nostradamus byl francouzský lékař, který proslul jako věštec. Narodil se (14. prosince 1503) v rodině Židů konvertovaných na křesťanství. Zemřel 2. července 1566.
    Jak je možné, že v 15. století dokázal říci co čeká lid ve století jednadvacátém...???
    Ale trefil to. I s tím POLITIKUSEM:
    "Tak zaplatí lid národů nevinných za chybu politikusa svého - a ten potrestán nebude!"




    Jeho proroctví:
    A v patnáctém roku toho věku (tzn. v roce 2015) Mohamedán zaplaví Iberii, Řím, Huny i daleký sever.
    Dostane se i do krajů Vikingů. Nikde nebude spokojen a bude třenice vyvolávat! Spory nastanou i mezi národy macedónskými a Huny pro tu vlnu vetřelců!

    Ruka Mohamedána bude stále napřažena po darech těch krajin a nároků nebude konce!

    Stabilní a silná Evropa bude narušena, toť cílem bratra západního.

    Bude to záminkou k zákroku silných legií a Evropa bude vtažena postupně do války! Vlny Mohamedánovi se podaří utlumit až roku sedmnáctého (2017) - ale bude již pozdě!

    Peníze pozbudou ceny a chleba moc nebude - sucha a zbytečné výdaje - hlad.
    Rabování, násilí a tekoucí krev bude chlebem každodenním a velká města budou plakat!

    Nároky a nenasytnost Mohamedána se budou zvyšovat a lid je bude živit.

    Bratr ze západu bude nepokoje posouvat k hranicím bratra východního a nová válka bude!

    Až bratr Západu zjistí, že co vyvolal sám nezvládne, spojí se s odolným Východem.

    Teď politikus Evropy zjistí, že chybu udělal převelikou a první loď s Mohamedánem přijal!

    Evropa rozvrácena bude a to na dobu 15 až 20 let bude sužující a krvácející! Východ se Západem se spojí a hrozbu Orientu zažene za cenu velikého utrpení.

    Tak zaplatí lid národů nevinných za chybu politikusa svého - a ten potrestán nebude!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom otázka ... kde jsou hranice východní Evropy.

      Vymazat
    2. fakt, že bratr ze západu bude nepokoje posouvat k hranicím bratra východního, mi nepřijde tak nepochopitelný, spíš mě sejří, že je to vlastně už včil 8-(

      Vymazat
    3. A jak to všechno tady v Evropě v kontextu cca 10-15let dopadne? Pokud nezasáhne do dějin lidstva nějaká ekologická katastrofa jako je např. výbuch sopečného supervulkánu, velké zemětřesení, či pád asteroidu apod. Dojde stejně k velkému pnutí, které skončí násilím! Proč myslím? Protože pořád se lidé v končinách, kde je nižší životní úroveň a kde vládne náboženské tmářství, množí a množí (nyníuž je na Zemi 7 mld. lidí) a tak bude tlak na emigraci lidí a touha za lepším a oni si to budou chtít vzít v Evropě. Zdroje potravin, pitné vody, energií a surovin a také práce jsou omezené. Ještě to může navíc podpořit postupná změna podnebí Země, která už nějakou tu dobu probíhá. Takže zřejmě dojde k rozpadu EU a nezůstane to bez násilí. Evropani si to prostě nenechají líbit a bude zle. Společnost se bude radikalizovat! Jiná mírnější varianta je včasný rozpad EU na části a ty si své hranice separátně pohlídají a tak násilí by bylo jen někde, mimo např. území zemí V4. Zatím to opravdu vypadá
      moc špatně a vývoj má oproti loňsku grády, jen od začátku roku přešlo z Erdoganska do Řecka 102 tis. lidí a přes Makarónsko 7 tis. vetřelců. A zkuste mi to logicky vyvrátit, rád bych se mýlil. Politici EU a rádoby vůdčích zemí EU jsou naklonovaní blbci a zaprodanci a je jedno, zda má pravdu konspirativní teorie, či "jen" se jedná o jejich všehoschopnost, výsledek je stejný.

      Vymazat
  21. Znovu:
    Dire Straits Greatest Hits Essential Album Songs
    https://www.youtube.com/watch?v=WPQUoBCxNCo

    Na ráno:
    Klíč: Křížový král
    https://www.youtube.com/watch?v=H58gRRsO5Ls&list=PLE2EEFC05CEF647EF

    Fleret - Ukažte mi cestu dom
    https://www.youtube.com/watch?v=ItpDjpJPy4k&list=PL564F078C01820D3C

    Čechomor - Nepudem domu (čechomor live)
    https://www.youtube.com/watch?v=00uLyyBIHLE

    Szidi Tobias - Na hotelu v Olomouci (LIVE 2012)
    https://www.youtube.com/watch?v=6R5USQDC1aI

    OdpovědětVymazat
  22. Pro Annu:
    http://www.novinky.cz/domaci/395634-cesti-vedci-pomohli-odhalit-jak-lithium-pomaha-pacientum-s-bipolarni-poruchou.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odkaz. Posledních pět let polykám předepsané tablety lithia, výkyvy nálady sice mívám, ale ne v takové intenzitě jako dříve. Zato si "užívám" nežádoucí účinky, ale pořád je to lepší než být hospitalizovaná kvůli vyšilování.

      Bláznova ukolébavka - Pavel Dydovič
      https://www.youtube.com/watch?v=XLnXasHhAlI

      Vymazat
  23. To: Marie
    Vzpomínka na Julii Fischer, jen ne z Prahy (první dvě minuty jsou řeči). Dostala jste vzácný dárek:
    https://www.youtube.com/watch?v=9rAd0-pTuU8
    Já už tady asi psala mnohokráte, že je to moje nejmilejší skladba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní BJ,
      Vy jste fakt milovnice, překvapujete mě :)
      Teda myslím hudby.
      Oblíbenost a moll koncertu sdílím zcela, u mě mu konkuruje asi jen violoncellový Dvořákův. A z houslových - Mendelssohnův.

      Ještě jeden dárek se konal. Ta naše nevleza vlezla po skončení za Julií někam, kde dávala autogramy, a povídaly si o houslích asi čtvrt hodiny. Myslela jsem zpovzdálí, že mě klepne. Prý byla hrozně milá a přátelská. Jo, kdo umí, bývá skromný.

      Vymazat
  24. Sem se díval, kolik toho Dvořák napsal, tolik opusů. Nebo opů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opus, znamená "dílo"; bez opusu, opusové číslo... víc se to asi neskloňuje.
      Dvořák tvořil těžce, vážně, máloco se mu líbilo hned napoprvé, stále předělával a vylepšoval... Pravým chrličem opusů byl takový Mozart. U něj spočítat všechny skladby je úkol pro kompjútr. Na to, jak mladý umřel.

      Vymazat
    2. Opus podle vzoru autobus.

      Vymazat
    3. Mně se zase vybaví Maximus.
      Taky nevím, jestli mám skloňovat, někde někdo psal, že si M. nepřeje odebírat příponu -us. Ale když mě naštval, tak jsem mu ji začala odebírat.

      Vymazat
    4. Ad: opus

      Ladik !!! si robil (podla mna) srandu, teda nepotreboval vysvetlovanie sklonovania, nie to este vysvetlovanie vyznamu slova "opus".

      Slovo opus sa sklonuje ako akekolvek slovo podobneho typu. (napr. KUS).

      T.j.
      Napr. genitiv singular - opusu, nominativ plural - opusy genitiv plural- opusov, atd.

      Vymazat
  25. ČR je na prvním místě ve světovém indexu neřesti. Tabák, chlast, drogy, hráčství. Proč se takový úspěch pořádně neprezentuje?

    OdpovědětVymazat
  26. ale no tak, pane Ládik !!! ;o)

    OdpovědětVymazat
  27. Slováci jsou v tomhle daleko za námi.

    OdpovědětVymazat
  28. Jobova zvěst
    z pruhů a hvězd;
    v osmanově rouše
    amík řeky kouše.
    Slabí jsou teď heléni
    jak v ohradě jeleni
    chování maj nesmělé
    všichni dluží anděle.
    Přestupní stanice Soluň
    cílová stanice Toruň?
    Příbuzenské sňatky,
    nezletilé matky?
    Ať to zkouší v Berlíně
    Anděle na klíně.
    Železnou oponu
    proti Teutonu,
    jinak bude mela
    osman střílí z děla.

    OdpovědětVymazat
  29. Bipolární svět
    a klid bude hned.
    Zákon protikladů
    sundá z lidí kládu
    svobody chaosu
    než si dají do nosu.

    OdpovědětVymazat
  30. Středověký učitel
    virtuální ručitel
    žena v díře
    písek v číře
    velbloudí trus
    nechci ten hnus.

    OdpovědětVymazat
  31. Dal bych semhle po ránu
    zopár veršov z koránu
    ale nemám takú kníšku
    v mysli nosím Jana Žižku
    v ruce palcát, sudlici
    otisknu na sanici
    svoji těžkou pavézu
    nad Atheny zavezu.
    Mám též novou halapartnu
    turkovi ji v prdel zatnu.

    OdpovědětVymazat
  32. Na nádraží syra Wilzna
    přijede Anděla, Hilzna
    uvítá je Urban
    z nádraží je Tur-Bahn.
    Tak to máme sukces jistý
    přivezli nám kolonisty
    z dobytčáků vyskáčí
    borci z Halfy, z Karáčí.

    OdpovědětVymazat
  33. Napsal jsem 5 opusů
    můžu jít do kampusu
    u německé hochšůle
    dají mi tam granule.

    OdpovědětVymazat
  34. Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE&list=PLnSYu-5Yu7JUk4p7ftts2BDSLLZnNSWrX&index=16

    Radůza: I will go where I want (Půjdu kam chci)
    https://www.youtube.com/watch?v=L3RbtfRke2Y

    Radůza - Větře můj
    https://www.youtube.com/watch?v=ycP8eJ4B6Q4

    Radůza - Madeleine
    https://www.youtube.com/watch?v=GdH6xl6YN6E

    Wabi Ryvola-Tak už mi má holka mává
    https://www.youtube.com/watch?v=SgzEpoK5-is

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za uklidňující melodie, budu to potřebovat, jdu dnes mezi blby.

      Vymazat
  35. Tak znovu:
    "JAHA23 února, 2016 18:33

    Som dost prekvapeny, ze asi nikoho neoslovili Singers Unlimited, ktore som dvakrat ponukal. Zvlasne. Podla mna jednoznacna jednicka s orchestrom i bez."
    ---

    Mě The Singers Unlimited oslovili už velmi dávno, za mých mladých let. Ještě tu někde máme kazetu s přehranou jejich deskou. Víc jsem si ale pouštěla desku Dobrý Večer Quintetu Manhattan Cocktail, tu taky stále máme.

    Dobrý Večer Quintet - sestřih
    https://www.youtube.com/watch?v=Gqiq_417c8E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite existovalo a existuje mnoho dobrych vokalov. No myslim, ze ked si vypocujete Michelle
      https://www.youtube.com/watch?v=jQQ1ozOpLj8
      April in Paris
      https://www.youtube.com/watch?v=GDYkDt2ilIA

      alebo napr. s orchestrom Ja-Da
      https://www.youtube.com/watch?v=A7PcIHmDiZ0

      Feeling free
      https://www.youtube.com/watch?v=HPD_NjGmxx4

      tak boli a su jedinecni☺.

      A co poviete na skupinu Crussaders?
      https://www.youtube.com/watch?v=WdM4Ouy0EbY

      Vymazat
    2. Crusaders se podle mě dobře poslouchají. Singers Unlimited jsou jedineční, ale mám při jejich poslechu pocit - nevím jak to vyjádřit - sterility, naprosté čistoty a uniformity. Opakuji, je to můj POCIT.

      Vymazat
    3. Tomu rozumiem. Su v hlasovych prejavoch az "chirurgicky" presni cim navodzuju pocit akoby, ako pisete, sterility, ci absencie emocii. Tiez som mal taky pocit, ked som ich pocul prvykrat. Dokonca ma niektore skladby s orchestrom odradzovali. Ale cim viac som si ich pustal, tym viac som objavoval v tej ich dokonalosti nieco ako v Bachovom "Air"
      https://www.youtube.com/watch?v=rrVDATvUitA, ci Albinoniho Adagu https://www.youtube.com/watch?v=_eLU5W1vc8Y

      taku snahu dostat sa vyuzitim vsetkych svojich schopnosti co najblizsie k absolutnej Dokonalosti, Cistote, Pravde.

      Vymazat
    4. Albinoni Adagio este raz s peknymi zabermi k meditacii. Svet, aky bol zamyslany, aby bol.

      https://www.youtube.com/watch?v=XN5BFIHXs_I

      Vymazat
  36. no a já zase ve třičtvrtě na devět přeji dobré ráno a vkládám Masky revoluce, už i Poláci si tento dokument mohli prohlídnout u nás nehrozí, to by naši čété úplně rozhodilo!
    https://www.youtube.com/watch?v=pWuhU3oyoac

    OdpovědětVymazat
  37. a ještě po ránu, co pobavilo. Včera náš Čech byl jediným brankářem, co nedostal gól od Messiho, vysílala ta naše čété středisková. Tak dnes má dva.

    OdpovědětVymazat
  38. Už zase:
    We are unable to post your comment because you have been blocked by Blogy Aktuálně.cz. Find out more.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víte, básničky jsou nebezpečný.
      Někdo z nich vyčte i víc, než bylo napsáno.

      Vymazat
  39. Tenhle vtip je od Veverky (na Kose), abych se nechlubil cizím peřím:
    NEŽ SE ZAČNETE SMÁT, PŘEČTĚTE SI HO JEŠTĚ JEDNOU, ZAPOMEŇTE, ŽE SE JEDNÁ O "ŘECKO" A ZAPŘEMÝŠLEJTE.
    Myšlení není nikdy dost...

    JÁCHYM

    Příběh stoeurové bankovky.

    Malé řecké městečko, kalný den. Leje, ulice jako vymetené. Časy jsou zlé, každý je zadlužen, všichni žijí na úvěr. U dveří malého hotýlku zastaví bohatý německý turista. Hledá ubytování na jednu noc, rád by si pokoj ale nejdříve prohlédl. Hoteliér dá hostu klíče, turista nechá na pultě stoeurovou bankovku jako zálohu.

    1/ Jakmile host zmizí na schodišti, popadne hoteliér bankovku a běží k řezníkovi splatit svůj dluh.

    2/ Řezník ani nepustí bankovku z ruky a vyrazí ven, aby zaplatil sedlákovi.

    3/ Sedlák si vezme bankovku a jde s ní uhradit dluhy do místního obchodu.

    4/ Majitel obchodu okamžitě vyrazí do hospody, kde dluží, a bankovkou zaplatí.

    5/ Hospodský přisune bankovku prostitutce, která sedí u nálevního pultu. I na ni totiž dolehla tíha doby a hospodskému poskytla určité služby na úvěr.

    6/ Prostituka sebere bankovku a vydá se s ní do hotelu, kde dluží sto eur za nájem pokoje.

    7/ Hoteliér položí bankovku zase na pult v recepci. V tom okamžiku přijde shora německý turista, oznámí, že se mu žádný pokoj nelíbí, vezme si svou bankovku a opustí město.

    Naučení: nikdo nevytvořil žádnou hodnotu. Nikdo nic nevydělal. Všichni se ale zbavili svého dluhu a se značným optimismem hledí do budoucnosti.

    Tak funguje „záchranný balíček“ EU…."
    ***************************************************************
    Tolik Liška.

    OdpovědětVymazat
  40. Ládiku,
    vyzýval jste k ozbrojenému boji ( dokonce protokomunistickým palcátem, přirážka 3-10 let!) proti našemu spojenci v NATO.

    Nevím, jaká za to bude příští měsíc základní sazba,
    ale vzhledem k tomu, že jsme společně s bratrem Turkem - přítelem nejvěrnějším ve válce s putinovskými šváby, je velmi prvděpodobné, že se brzy retroaktivně zvýší.

    Jen nevím, jestli trestem bude zastřelení na úsvitě nebo podříznutí za soumraku.
    ********************************************************
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu studnu u vašeho baráku bych v létě nevrtal.

      Ať si ji její afgánští či eritrejští obyvatelé, kterým bude přidělena, prohloubí sami!

      Nemusíte jim to zas tak všechno připravit pod nos, pohostinnost má své meze, bohatě stačí nechat před nástupem trestu v mrazáku chléb a sůl.

      Vymazat
  41. Pod praporem erdoganismu-makrelismu vpřed ke svobodným zítřkům!

    Ukrajinská demokracie - naše budoucnost !

    Havlismus si rozvracet nedáme !

    S USA na věčné časy - a nikdy jinak !

    Guantanamo - naše budoucnost !

    OdpovědětVymazat
  42. Příšera "Evropská unie" se rozzlobila na premiéra Slovenska, že ji
    neposlouchá, a sežrala ho... Fico se v žaludku potkal se Sobotkou a
    povídá: "Zdravím ťa, kamarát! Teba ta beštia tiež zožrala?" Sobotka se
    usmál: "Ne, ne, já přišel druhou stranou."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč se tomu pořád ještě říká Evropská unie ?
      Čtvrtá říše evropská národa amerického, když už.

      Vymazat
    2. Malé děti prý někdy zlobí z intuice - že potřebují dostat za vyučenou, pocítit příkoří, zakusit výprask.. aby jim nepřerostly řezáky.
      Zrovna tak mi připadají mnohá dnešní mláďata, co chtějí za každou cenu vítat. Zrovna tak náš bloger Feri (nebo už je to fakt předvolební taneček? pak je to tupl úplně špatný).
      Směřování k výprasku tu máme, a můžete se stavět na všechny zadní nebo házet klestí pod kola, abyste je zpomalili, jinak nic.

      Vymazat
  43. a taky tohle stojí za to si přečíst, Drtinovou si ale kvůli tomu pouštět nebudu...

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-snad-ani-neni-mozne-Ringo-Cech-u-Drtinove-o-uprchlicich-423272

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, proč někdo použil takový nadpis - To snad ani není možné.

      Vymazat
  44. Sobotkovi se hodně křivdí.
    On tu není od myšlení, na myšlení má tank.
    Sociálně demokratický "Thinktank Cesta"

    Zakladatel? Jiří Pehe.

    OdpovědětVymazat
  45. Tužka napíše,....poslední zasedáni EU ukázalo, že Evropská únie je skutčně hliněný rozpadající se kolos,...který se snaží udržet na nohách v jakési konečné křeči.

    Její totální mrtvolnou ochablost prověřil nápor uprchlíků z minulého roku. Uprchlíci se valí den co den, a Evropa, jako celek, zírá u otevřených dveří a vrat. Doufám, že naše dveře zůstanou zavřené,....četli jsme si přece pohádku o Smolíčkovi,....jen dva prstíčky sem vstrčíme, jen, co se ohřejeme, hned zase půjdeme,....A bác ho,...za doly, za hory, kde ???

    Evropští kormidelníci jen lavírují, nevědí co a jak dál,...a opakovaně vypouští takové fráze, jako zřídime hotspoty /jsou asi dva, nefunkční/, nastavíme bariéry,/ale už neřekli, jaké, kde, a časové určení ani náznakem/, vytvoříme koridory /bez jakéhokoliv určení/, zaplatíme Turecku, /furt, a kolik každý rok, to je obzvášť pokleslý nápad./ ... vyřešíme válku v Sýrii,....jak???..., budou hrozit na agresory prstíčkem,....tytyty,...ty ošklivý. Když se v tom válečném chaosu nepozná, kdo, s kým a proti komu.

    Vedení EU je klub senilních pindalů, kteří při každém setkání camrají imrvéro to samé. Jde jim o to, aby si tu sesli u plného stolu udrželi co nejdéle, a pindají a pindají, a připravují nová opatření, která nikdo nerealizuje. Hrobaři evropské civilizace.

    23.červen to rozhodne. Jestli dají ve Velké Británii Evropské skomírající unii poslední ránu z nemilosti,...pojede EU samospádem do kopru. Roky.

    Ve zmatku nesmírného množství zbytečných evropských zákonů a nařízení, se budou ti chytří snažit z mrtvé evropské krávy ještě něco podojit.

    Nejprve odpadnou ti, co nemají společnou měnu, pak ti, co budou ochotni pod nesmírným tlakem uprchlické krize zachránit vlastní národní stát.
    V Evropě vždycky dělení probíhalo v doprovodu výstřelů,...to je to, co mě děsí,...ďas vzal finanční ztráty,...ty bývají i v době míru,...ale,

    Ale je jisté, že předpověď budoucnosti je nejistá, je o nejistotě.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      najatí evropští kormidelníci mají neevropské kapitány.

      Točí kormidelním kolem - některým kapitán před nosem drží šekovou knížku, některým pistoli u hlavy ...

      (Těm, na které platí ta šeková literatura, podrží u hlavy pistoli také....Ale jen krátce před výstřelem, těsně před tím, než nasednou do vrtulníku, který je odnese z paluby potápějící se Evropy, na které se vzájemně podřezává několik band objednaných pirátů....)
      **********************************************
      Rozdíl mezi Vámi a mnou je v tom, že vy jste pesimista a já jsem optimista:
      ROZDÍL ?

      Pesimista říká:
      Je to tak mizerné, že horší to už být nemůže.

      Optimista říká:
      ALE MŮŽE !!! :-(

      JÁCHYM

      Vymazat
  46. Muslim má být bližní
    sapiens můj jižní?
    Pokrevně se plemení
    turban má na temeni
    s Alláhem má styky
    středověké zvyky
    to není nic pro mě
    vypadal bych chromě.

    Tohle jsem taky našel na hnojišti, kam Acz vyhazuje removedy. Trvalo jim to 5 minut. Chvíli asi nebudu mít identitu.

    OdpovědětVymazat
  47. Kdyby tu byl dnes pan Kopíček, mohla bych mu popřát k svátku.

    OdpovědětVymazat
  48. Tužko
    "Doufám, že naše dveře zůstanou zavřené,"

    My jsme dveře vylomili a ještě nemáme nové.

    OdpovědětVymazat
  49. Horké body se musí změnit za dočasné ubytovny popřípadě rovnou města, kde sami uprchlíci si za pomoci USA a SA budou stavět nové domy, vybudují si tam nějaké továrny třeba na koberce zpočátkua tak se můžou živit. Mohou založit stáda ovcí, koz a lam na maso, mléko a vlnu. Nějak se začít musí.
    A Turecko i Řecko se s tím musí smířit, že jsou nejbližší sousedi ubohých uprchlíků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      takové továrny na létající koberce - to vypadá nadějně !
      Když už jsme Letiště Faklafa Chafla střelili za pár šupů...

      Nevíte, jestli létající kobrce létají i na břidličný plyn kdyžuž teď nebude ruská nafta z německých trubek ?

      Dřevoplyn by také nebyl špatný...ale třeba se podaří vyřešit krakování šumavského kůrovce...
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. :-)
      No ty koberce by byly jen obyčejné, ale mohly by být krásné, takové, že kdo se na ně posadí, může si lítat v oblacích a shora pozorovat rozkvetlou krajinu. Jsou to ekologické koberce, z přírodních materiálů - vlny koz, lam a ovcí a nepotřebují pro svůj provoz nic z toho vámi vyjmenovaného a dokonce ani na svou výrobu nepotřebují žádné pohonné suroviny, jen ruce. Ovšem problém je, že většinou ty koberce tkají ženy. Měl jste někdy perský koberec?

      Vymazat
  50. Číňani jsou velmi dobří stavebníci, umí za 3 týdny postavit výškovou budovu pro tisíce rodin, mohli by se také trochu zapojit.
    A Turecku a Řecku by se mělo vysvětlit, že co uprchlík, to pro ně bohatství, to pracovní síla, kterou by měli využít a podle toho se k nim chovat.

    OdpovědětVymazat
  51. Ládiku,
    vzhledem k tomu (trapně se opakuji, vím), že:
    - můj bývalý skorošvagr (my dva jsme pili mnohou číši spolu) byl libanonský Syřan, muslim

    - můj bratranec strávil mnohá léta za totáče pracovně-budovatelským úsilím v Emirátech, bez ženy, odkázán jen na placené sexuální služby hezkých polských pradlen)
    - několik dobrých kamarádů/ek mých dcer byli muslimové, nejlepší kamarádka mladší dcery turecká muslimka (dcera u ní trávila v Turecku prázdniny...

    a tak dál,
    musím přiznat, že mám z některých Vašich nekompromisních veršíků podobně smíšené pocity jako z výtvarné produkce Františka Ringo Čecha.

    Nicméně si říkám - když už jsme bývali všichni Čárlí, proč teď nebýt Ládik!!!?

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď byli v bedně živě rakušáčtí ministři (yně) zahraničí a vnitřností. Řešili (nebo říkali, že řeší) následky. O příčině migrace se nezmiňovali, asi se to nesmí. Tak budu raději plácat veršíky na hraně.

      Vymazat
  52. Proč se nevyužijí zkušenosti československé STB - akce "Kameny?" Někde v Řecku by se daly kolem cesty zřídit fiktivní hranice "Germany" nebo "Dojčland" - migranti by je přešli a dále by nepokračovali. Řecká policie by je pochytala a odvezla na ostrov "Nauru".
    Řekové stejně dluží němcům hříšné prachy - tak by mohli "zápočtem" prodat nějaký ostrov (Lesbos, Rhodos, Kos, nebo několik) a použít australský osvědčený model jednání s migranty.

    OdpovědětVymazat
  53. Tužka napíše,....na Akt.cz pan Jan Benda napsal blog,...Proč nejsem euroskeptikem,....5.12. 2009
    Je to napsané slohově brilantně,...tak pan Benda píše vždycky.

    Tam se nepokrytě přiznávám, že jsem euroskeptik,...a ani na okamžik jsem ze svého názoru nevybočila.

    Přečetla jsem příliš mnoho historických knih, abych mohla být optimistou,....teda, být optimistou jako pan Jáchym, to je optimismus velkého kalibru,...jen aby nebylo nejhůře, hůře, zle. Ono stačí, aby bylo zle.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to optomismus nebo pesimismus ?

      http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/21565-syrie-se-blii-k-pimi-a-mona-k-rozpadu-a-federaci

      POKUD VŠECHNO "DOBŘE"DOPADNE, pak se ti nejtvrdší, nejfanatičtější a nejneadaptabilnější hrdlořezové dají na úprk - směr střední Evropa.

      Kde asi tak skončí, když Makrelistán zavře hranice,
      Maďarsko odmítá zatvrzele spáchat sebevraždu,
      Rakousko si vybere svá dvě procenta univerzitně vzdělaných křesťanů
      - a ostatní pošle dál, vybavené týdenní zásobou granulí a kšiltovek s se kšilty namáčenými do cementu z Maových armádních přebytků.

      Nepočítám těch pár desítek tisíc českých samopalů s OSMI milióny nábojů, které nechal do Syrie zadarmo dovézt před pár týdny Sobotka (Američané tvrdili, že je předají Kurdům, no, možná jich pár banánovek s ohnutými laufy skutečnš dostali nepřátelé Turka, našeho přítele v NATO, aby jim bouchl v rukou ... ale kde skončil 99% zbytek ?
      Vždyť Erdoganovy kamiony s naftou z Islámského státu jezdily zpět tak trapně prázdné a nevyvážené !
      Ale třeba jsem jen zbytečný ...optimista.

      Vymazat
  54. Max Kašparů:
    "Domnívám se, že současná vláda lavíruje mezi zalíbením se paní Angele Merkelové a vlastnímu národu. Je, jak jsme se učili ve fyzice, v poloze vratké. Jde o to, na kterou stranu se v pravý čas vychýlí. Zatím hraje právě o onen čas. Zda ten pracuje pro ni, nebo proti ní, to ukážou až příští volby. Do té doby se nic zásadního nestane."

    OdpovědětVymazat
  55. Alenku v říši divů jsem nikdy nedočetla ani do půlky, vadilo mi, že je příliš absurdní. O knihách V. Havla ani nemluvě.

    Teď mi to osud vrací i s úroky. Ocitám se v absurdistánu, ať chci, nebo ne. Dnešní případ: proč všichni řeší v kauze šikanované a zemřelé učitelky stále jen to, jak potrestat ředitele? Tisíckrát jsem slyšela a četla, co na to ODS, co na to ČSSD (proč se to vůbec zase jen politizuje?!), ale nikdo nepoloží otázku, proč to ti šikanující dělají, jak to, že si to můžou dovolovat po tak dlouhou dobu, jak to, že jim to ostatní spolužáci kryli, a hlavně - CO DÁL, jaké ponaučení si výchovný systém vezme, aby se těmto věcem konečně začalo předcházet?
    Je mi jasné, že jsem blázen s takovými otázkami, která politická strana by si vzala za cíl nápravu rodinné výchovy... sankcionovala za špatnou výchovu (to by to mohlo dopadnout i jako v Norsku, nakonec)...
    Jo, systém hned tak nezměníme - takže jedině začít každý sám u sebe. Přestat být korektní (neoliberální ve výchově) a vzpomenout si třeba, jak mámy zvládaly hodně dobře vychovat pět i osm dětí. I s tím chozením do práce se to dá skloubit při dvou potomcích, jen chtít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes si kdejaký fracek může dovolit všechno, když rodiče mají vliv. Jiné to už nebude.

      Vymazat
    2. Sankcionovat špatnou výchovu, to byste se opravdu pustila na dost tenký led. Ale napadá mě, že lepší by byl bonus slušně vychovaným dětem. Konečně bych přišel k pěknému balíku! :o)

      Vymazat
    3. Tak pánové, s vámi by to teda školství vytrhlo.

      První, sám velký bojovník a zdatný vychovatel, ale flintu do žita hází jen to fiká. A že to frackovatění komoušům tak rád vyčítá, ale dnes mu nějak nevadí, jiné to prý nebude a šmytec.

      Druhý mě posílá na led, a ještě kouká, kde by za samozřejmosti přišel k balíku. Zdenku, ono by stačilo mít pravomoc takového malého rváče vyloučit na týden nebo dva ze školy z vyučování - rodič by si musel vzít dovolenou a pohlídat si ho sám, zajistit mu doučování. To je taky finanční sankce.

      Vymazat
    4. Vy byste toho ředitele, co už ho odvolali, nepotrestala, paní Marie? Já tedy o současném školství či tomhle nešťastném případu moc nevím - ale není divné, že se o tom ve škole vůbec nevědělo? Žádná kolegyně, žádný spolužák nikomu nic nepráskl,...

      Nezačala Vy jste s Carrollem už pozdě? (Tak to já mám s Malým princem.) Tady se spolu neshodneme, já mám Alenku ráda pořád, také to byla jedna z prvních knih, co jsem četla (vlastnila ji moje sestra) a občas se k ní vracím. I když z ní cituji jen výhodnost slavení nenarozenin.
      Havlovo dílo z knih či divadla neznám. Vernisáž a Žebrácká opera v televizi se mi líbily, ale stačilo jednou, další díla nemusím a o tu padesátku za LP Audience pláču dodnes, když byla zanedlouho za bůra.

      Panu Zdenkovib i všem zdejším bych balík přála - za cokoliv.

      Vymazat
    5. Paní Babo Jago,

      ale samozřejmě, že bych toho ředitele potrestala, a hustě. O tom, co se mu důležitého děje ve třídách, musí vědět, a neví-li, tím hůř. Spíše myslím, že nechtěl "vědět"... Já jen kritizuju média, že se věnují stále jen tomuto jedinému pohledu, tedy důsledku, a ne příčinám a prevenci, protože takových škol a případů je!!!

      Jo, je to možné, že jsem s některou četbou začala pozdě. Když mě nejvíc bavily pohádky, ale ty národní, pak ty "pozitivní" dětské knížky, které mi byly blízké prostředím... a pak jsem nějak rovnou vplula do dobrodružných, cca od 9-10 let. Alenku mám doma, ale prostě mi nesedla.

      Asi dodám, že všem krtkům přeju balík taky, ale když nebude, tak to přežijeme :)

      Vymazat
    6. marie:

      Předem přiznávám, že řešení situace neznám a nepřinesu.

      To, co navrhujete, zní zajímavě, ale připadá mi to prakticky jen těžko proveditelné. Sleduju to z dálky, ale atmosféra se, myslím, změnila, a dnešní zbožštěné dítě navštěvuje školu jako klient, který nesmí být obtěžován pravidly a povinnostmi ale musí být naopak baven, a rodiče i inkluzionisté čekají na každý prohřešek učitele, aby se mohli soudit... to byste pak jen těžko někoho vylučovala (byť krátkodobě) z vyučování. Leda s armádou právníků za zády.

      Na druhou stranu, i když si mohu myslet, že Vy byste takové pravomoci užívala spravedlivě, určitě by se našli i učitelé, co by si takto zjednodušovali práci a zbavovali se neoblíbených žáků, aby měli klid. Taková námitka by byla oprávněná.

      Zkrátka lze jen těžko k tomu stanovit nějaká jasná pravidla (i kdyby šla náhodou prosadit). Kdy je zlobení ještě v normě, a kdy na vyhazov domů.

      Vymazat
    7. zdenekb

      No vidíte, jaká je s Vámi řeč :)
      Atmosféra - bych řekla - dozrává, v mnoha ohledech už to takhle po staru dál nejde, učitelé se drží z posledních sil. Pomýlené financování, postavení učitele, podřizování se tlakům rodičů, zřizovatelů, jde to do háje. A děti se smějou...
      Chládek hodně nakousl, neměl čas dokončit. Tahle ministryně je v něčem dobrá, v něčem horší, ale snad není hloupá a jako ženská/máma by snad mohla něco přivést k lepšímu.
      Nechce se mi o tom víc psát, je to všechno moc složité a liší se škola od školy, kantor od kantora.

      To vylučování dětí do domácí péče, když moc zlobí a ve zcela odůvodněných a prošetřených případech, se děje - zákonně! - v různých zemích. Snad se to tu taky prosadí.

      Vymazat
  56. jeden z mých nejoblíbenějších Beethovenových kousků - Císařský klavírní koncert
    https://www.youtube.com/watch?v=hDXWK3W477w
    ať je tu slavnostně, když je toho Matěje(Matyáše) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se s Vámi ráda "slavnostním", paní liško.
      Matěj je opravdu Matyáš? Když tak v rodině před více než 20 lety jednoho nenadále pojmenovali, zeptala jsem se v telefonu 3x, zda dobře slyším. Nu, každé jméno pěkné.
      Je to YT převeliká výhoda. Váš výběr mně připomněl, že se už dlouho chystám pohledat, kteráže to byla Šostakovičova skladba pro dva klavíry, co mě kdysi okouzlila. Možná tato:
      https://www.youtube.com/watch?v=izJ1HKQ-49o

      Vymazat
  57. Dobrý den,
    poměrně pečlivě jsem se seznámil s podklady nové tarifní struktury(NTS). Nezbývá nic jiného než pogratulovat. Vše se zdá, dle popisu, zcela v pořádku až do doby, kdy přejdu do kalkulačky a několika praktickými příklady se přesvědčím, že šetřit elektřinou se skutečně nevyplácí. Ostatně je to podobné jako s vodou. Když lidé začali více šetřit, voda se více zdražila. Nyní by měla znovu nadejít obdobná situace s elektřinou, podruhé po zavedení tarifů odrážejících hodnotu hlavního jističe. Jsem přesvědčen, že zcela spravedlivé je, na rozdíl od názoru ERÚ vyjádřený v NTS, aby si každý odběratel za elektřinu uhradil tolik, kolik spotřebuje, to znamená rozpustit náklady spojené s distribucí, obchodem a dalšími složkami do ceny za kWh. Skutečnost v NTS je však opačná a ještě hlouběji zavádí platby neodvozené od přímé spotřeby např. systémové služby). Koncepce NTS zcela odporuje proklamovanému cíli, to je zavést jakýsi pořádek do cen elektřiny.
    Předmětné NTS opětovně přispívají bohatším a z chudých dělají ještě chudší vazaly energetických produktů. Ti, kteří si dnes ještě stále mohou dovolit a využívat el. přímotop budou na tom o něco málo lépe je faktem, že si jej pořídili vesměs sami bez státních dotací, obdobných dnešním kotlíkovým dotacím, a za svoje peníze neotravují sousedy zplodinami z komínu. Neobstojí v této souvislosti ani tvrzení, že elektřina se musí někde vyrobit a znečistí ovzduší. Dnešní elektrárny a jejich vypouštěné zplodiny jsou hlídány podstatně více než produkty domácích topenišť. Je však podstatné, že pro výrobu a přenos většího příkonu, pokud ještě i v ERÚ platí Ohmův zákon, jsou potřeba větší náklady než pro výkony menší, to je cena za distribuci.
    Logicky mi tedy vyplývá, a je spravedlivější, že čím více odeberu, tím více zaplatím. Naproti tomu na cenu přímých nákladů obchodníka, spojených se zúčtováním odběru a službami nemá odebrané množství elektřiny žádný význam. Fakturace přímých nákladů pro obchodníka je totiž stejná, jak pro 1 kWh, tak pro 1 MWh.
    Není pravdou, že NTS postihnou rekreační objekty, postihnou i všechna odběrná místa s malou spotřebou, nevyjímaje domácnosti a NTS jsou postaveny tak, aby z prudkého zdražení elektřiny nebylo úniku.
    Příklad:
    Mám domácnost plně elektifikovanou bez el. topení, hlavní jistič třífázový 25A. Jelikož se doma zdržuji poměrně málo, mám roční spotřebu cca 400 kWh. Distributor i obchodník ČEZ, sazba Standard e-tarif
    D02d. Dle dnešních podmínek zaplatím za rok 3 186 Kč, dle NTS 7 395 Kč, tedy o 4 209 Kč více (zvýšení o 132%)
    Můžu se snažit změnit tarif na Standard e-tarif D01d- je bezúspěšné, jelikož z dnešních 2 412 Kč zaplatím dle NTS rovněž 7 395, je ještě více o 4 982 Kč (zvýšení o 206%)
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  58. Snížím tedy hodnotu jističe, vzhledem k vybavenosti a selektivitě jištění na třífázový 20 A. Při sazbě Standard e-tarif D02d dnes 2 354 Kč, dle NTS 6302 Kč, více o 3 948 Kč (zvýšení o 167%)
    Bez ohledu na selektivitu jištění snížím jistič na 3 x 16A, což se domnívám je minimum vzhledem k uvedené elektrifikaci domácnosti a vychází při Standard e-tarif D02d opětovné zvýšení z dnešních
    2 721 Kč na 5 427 Kč, tedy o 2 706Kč více to je o 99%.
    Další logickou možností je změna tarifu na Standard e-tarif D01d, kde dnes bych platil 2 325 Kč s NTS 5427 Kč, tedy o 3 101 Kč, t.j. více o 133%.
    Dále snížit na 10 A nelze, neustále by vypadával. Ukazuje se, že zavedená doba využití jističe v NTS, které se patrně počítá do algoritmu výpočtu, je cesta pouze teoretická a neodpovídá realitě spotřeby. **
    Teprve od spotřeby 2 262 kWh, to je 12 535 Kč za odečtové období (při stávajícím jističi a tarifu) by se cena rovnala dnešnímu vyúčtování. Tak vysokou spotřebu nepotřebuji a není dle výše uvedeného žádná možnost, jak v souvislosti s NTS náklady na pořízení elektřiny snížit. Zvýšení důchodu o 40,-Kč již padlo na zvýšení stálé měsíční platby elektřiny v letošním roce. I kdybych vyhodil el. sporák, nahradil jej jednoplotýnkou, vyhodil pračku, myčku a mikrovlnku, smotal všechny tři fáze dohromady a teoreticky použil minimální hlavní jistič 10 A, což je naprostý nesmysl, prodražila by se mi spotřeba o 18%. Ať žije vzrůstající životní úroveň!

    Samozřejmě zvýšení se netýká jen domácností a rekreačních objektů, jak je prezentováno, jde i o garáže. Běžnou průměrnou spotřebu mám 1kWh za odečtové období, nejmenší jistič jednofázový 6 A, sazba Standard e-tarif D01d. Dnešní fakturace za dodávku elektřiny (rok) je 347 Kč, po zavedení NTS1459 Kč. Myslíte snad vážně, že budu platit za spotřebovanou 1 kWh 1459 Kč? V tomto případě bych okamžitě odběr odhlásil, narážím však na problém napájení elektronické ochrany garáže. Nevidím žádný reálný způsob, jakým eliminovat technicky nebo organizačně dopad NTS v uvedeném příkladě. NTS není normálním vývojem bilance spotřeby a ceny, hodnotím jej jednoznačně jako vydírání s cenou až 1459 Kč/ kWh. Domnívám se, že takto nastavenou NTS chce ERÚ pouze přispět k jednoznačnému zvýšení ceny na úkor nejmenšího (či sociálně nejslabšího) spotřebitele ve prospěch vyšších daní pro stát, odvozených od celkově vyšších plateb za elektřinu. Jde snad o náhradu, nebo skrytou kompenzaci pro stát za minulé neuvážené a chybné rozhodnutí ERÚ o výkupních cenách elektřiny z fotovoltaických zdrojů, na které rovněž doplácíme, případně i jiných obnovitelných zdrojů, kde přiznané výkupní ceny neodpovídají ani náhodou stabilitě a spolehlivosti dodávky elektřiny.
    Váš úřad je pro mě zcela zbytečný, nezávislost neznamená tvorbu takových kolotočů, jaké předvádíte a plně se přikláním i budu podporovat ztrátu nezávislosti a řízení ERÚ vládní komisí.

    S pozdravem Jaromír Bažant

    odkaz: http://www.novatarifnistruktura.cz/nn.php?typ=doma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poznámka:
      To jsem sem dal k zamyšlení, přišlo mi to na mejl. Je jasné, že šmejdi a nejde jen o ty co okrádají důvěřivé důchodce, zkouší zase nějakou fintu, jak okrást občany a vezmou si to u těch slabších. Tentokrát, ale na to jdou chytřeji, než jako to bylo u spolufinancování vodovodních přípojek veřejností, kdy tupce co to připravovali nenapadlo, že ti bohatí mají většinou nemovitosti a tak to zamáznou, tady ovšem se ti s velkou spotřebou toho nezúčastňují. Sice patřím k těm co na tom vydělají, ale přece nemohu ktomu mlčet a všimněte si, zase v tom jedou socani, stejně jako tady zavedli před časem fotovoltaický tunel!
      Hezký den.

      Vymazat
    2. K MEGAPODVODU S ELEKTŘINOU, ZA KTERÝ ZAPLATÍTE TISÍCE:

      https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/11/15/revoluce-v-tarifech-elektriny-prijde-v-roce-2017-pripravte-si-srajtofle/

      Rozsáhlý článek včetně rozboru,grafů a jmen zodpovědných gaunerů v "našem" parlamentě.


      Vymazat
    3. Dík za info, moc pěkné a je jasné, že je to tunel jako Brno!

      Vymazat
    4. Seznam zlodějů, co chtějí zdražit elektřinu občanům ČR:

      Myslím si, že si současní i budoucí čtenáři zaslouží vědět, kdo je tak nehorázně okradl a kdo hlasoval pro takové okradení. Nejvíce jich bylo z ČSSD (36 poslanců z 86), jmenovitě:

      ČSSD (A Ano: o Nepřihlášen: Z Zdržel se: M Omluven: 4)
      A František Adámek
      A Pavel Antonín
      A Jiří Běhounek
      A Marie Benešová
      A Jan Birke
      A Vlasta Bohdalová
      A Robin Böhnisch
      A Karel Černý
      A Richard Dolejš
      A Jaroslav Foldyna
      A Vlastimil Gabrhel
      A Jan Hamáček
      A Pavel Havíř
      A Pavel Holík
      0 Stanislav Huml
      M Milan Chovanec
      Z Jan Chvojka
      A Igor Jakubčík
      0 Vítězslav Jandák
      A Zuzana Kailová
      A Václav Klučka
      A Petr Kořenek
      Z Jiří Koskuba
      A Jaroslav Krákora
      A Jan Mládek
      A Josef Novotný
      0 Pavlína Nytrová
      A Jiří Petrů
      M Lukáš Pleticha
      A Pavel Ploc
      A Adam Rykala
      Z Antonín Seďa
      Z Roman Sklenák
      (žádost o opravu záznamu)
      A Bohuslav Sobotka
      Z Miroslava Strnadlová
      0 Štěpán Stupčuk
      A Zdeněk Syblík
      A Ladislav Šincl
      A Jeroným Tejc
      A Lubomír Toufar
      A Milan Urban
      A Dana Váhalová
      A Roman Váňa
      A Ladislav Velebný
      M Václav Votava
      A Markéta Wernerová
      M Lubomír Zaorálek
      A Jaroslav Zavadil
      A Jiří Zemánek

      Ani velký Andy se svým ANO se nedržel zkrátka, jeho 30 hlasů přispělo k ožebračení lidí:

      ANO (A Ano: 38M Omluven: 9)
      M Andrej Babiš
      A Miloš Babiš
      A Margita Balaštíková
      A Martina Berdychová
      A Stanislav Berkovec
      A Richard Brabec
      M Milan Brázdil
      A Pavel Čihák
      A Ivana Dobešová
      A Jaroslav Faltýnek
      A Matěj Fichtner
      A Josef Hájek
      A Jiří Holeček
      M Bohuslav Chalupa
      A Miloslav Janulík
      A Jaroslava Jermanová
      A David Kasal
      A Martin Kolovratník
      A Martin Komárek
      A Josef Kott
      A Roman Kubíček
      M Jana Lorencová
      M Radka Maxová
      A Igor Nykl
      M Ladislav Okleštěk
      A Jana Pastuchová
      M Stanislav Pfléger
      A Ivan Pilný
      A Pavel Plzák
      A Roman Procházka
      A Karel Rais
      M Jan Sedláček
      A Martin Sedlář
      A Bronislav Schwarz
      A Zdeněk Soukup
      M Martin Stropnický
      A Zuzana Šánová
      A Pavel Šrámek
      A Helena Válková
      A Pavel Volčík
      A Jan Volný
      A Radek Vondráček
      A Josef Vozdecký
      A Vlastimil Vozka
      A Rostislav Vyzula
      A Kristýna Zelienková
      A Jiří Zlatuška

      KSČM si uložila bobříka mlčení a vyjma poslance Leo Luzara se všichni poslanci zdrželi. Zajímavá představa o ochraně zájmů chudých.

      TOP 09 se vyjma Karla Turečka, a ODS vyjma Jany Černochové a Miroslavy Němcové, kteří hlasovali proti, se také hlasování zdržela.

      KDU-ČSL, jako obvykle odpovědná, když může škodit, hlasování podpořila všemi svými členy nebo se zdržela:

      KDU-ČSL (A Ano: 11Z Zdržel se: 2M Omluven: 1)
      A Jan Bartošek
      Z Pavel Bělobrádek
      A Ondřej Benešík
      A Ivan Gabal
      A Pavla Golasowská
      A Daniel Herman
      Z Ludvík Hovorka
      A Jiří Junek
      A Marian Jurečka
      A Vít Kaňkovský
      M Jaroslav Klaška
      A Petr Kudela
      A Jiří Mihola
      A Josef Uhlík

      Proti bylo naopak hodně poslanců Úsvitu:
      Úsvit (N Ne: 8M Omluven: 2)
      N Petr Adam
      N Augustin Karel Andrle Sylor
      N Marek Černoch
      N Karel Fiedler
      N Olga Havlová
      M Jana Hnyková
      N Jaroslav Holík
      M David Kádner
      N Martin Lank
      N Jiří Štětina

      Z nezařazených poslanců hlasoval proti Tomio Okamura a zákon podpořil nezařazený Karel Pražák.
      Ze 171 přítomných poslanců bylo pro 86, proti pouhých 13 a zbytek se zdržel. Vyjma poslanců Úsvitu v celém podvodu jedou všechny politické strany. Návrh jako neskutečný paskvil předkládal Jan Mládek za podpory Milana Urbana

      Tolik Gerd.
      P.S.
      Všimněte si, zase socani a ANOfert! Nakopat je do zadelí!

      Vymazat
  59. Přidávám se k oslavě Matyáše
    Fleret - Šak máte naleté
    https://www.youtube.com/watch?v=ts7vtfPcq1U&list=PL564F078C01820D3C

    A na ráno:
    Stan Getz with Bill Evans Trio - But Beautiful
    https://www.youtube.com/watch?v=4Xh3IMWzF_s

    The Wailin' Jennys - By Way of Sorrow
    https://www.youtube.com/watch?v=Axq0UYPFRoA

    Charles Aznavour - Hier encore
    https://www.youtube.com/watch?v=HyRF1CjOPQ8

    Enya - Listen to the rain
    https://www.youtube.com/watch?v=686k9qcmzkw&list=PL76C801BFC5C95249&index=5

    Wabi a Miki Ryvola - SAMOTA
    https://www.youtube.com/watch?v=Ze6t7SCuU2Y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poučila jsem se o hebrejském původu jména (Hospodinův dar), jeho možných překladech, nenalila si a přehrávám si s předstihem Váš jako vždy zajímavý výběr, paní Anno. Dík.

      Vymazat
  60. Pro příjemnější ponocování
    Dvořák Rusalka Fleming, Larin, Hawlata, Diadkova, Urbano

    https://www.youtube.com/watch?v=-5S4yh7dHMo

    OdpovědětVymazat
  61. Trochu odpočinku a zajímavý námět:

    https://www.youtube.com/embed/yBJEP4lsRFY

    OdpovědětVymazat
  62. 12,4km, 1:23hod, mrzly ruce, žlutý měsíc..

    OdpovědětVymazat

  63. Die deutsche Regierung rechnet einem Bericht der Süddeutschen Zeitung zufolge mit einer Gesamtzahl von 3,6 Millionen Flüchtlingen bis 2020. Das gehe aus internen Prognosen des Wirtschaftsministeriums hervor, die innerhalb der Regierung abgestimmt seien, schreibt die Zeitung in ihrer Donnerstagausgabe.

    Demnach wird damit gerechnet, dass zwischen 2016 und 2020 jährlich durchschnittlich eine halbe Million Flüchtlinge in Deutschland aufgenommen werden, wobei die jährliche Zahl schwanken könne. Das wären 2,5 Millionen weitere Flüchtlinge - zusammen mit den 1,1 Millionen aus dem Jahr 2015 ergibt sich die Zahl von 3,6 Millionen.
    Keine offizielle Prognose

    Das Wirtschaftsministerium bestätigte der Zeitung, dass es zur Projektion der wirtschaftlichen Entwicklung "intern eine rein technische Annahme für die Zuwanderung getroffen und innerhalb der Bundesregierung ressortabgestimmt" habe. Da es gegenwärtig nicht möglich sei, den Flüchtlingszustrom seriös vorherzusagen, wolle die Regierung keine offizielle Prognose zur Flüchtlingsmigration abgeben.
    (apa/dpa / jk) Erstellt am 25.02.2016, 06:35
    .........

    Co k tomu dodat? Že jsou Němci jako národ ovládaní idioty! Tohle pokud to neskončí, dopadne moc špatně, násilí je nejpravděpodobnější varianta.

    OdpovědětVymazat
  64. Myslel jsem, že uprchlík je Durchgänger nebo Durchschlag. K jazykům nemám kladný vztah od mala. To jsem usoudil (asi správně), že takovou věc nebudu nikdy potřebovat. Na průmce jsem proto žádný jazyk neměl (nepočítám ruštinu) a na VŠ jsem byl proto za exota, protože každý z gymplu něco uměl a z průmky měl každý aspoň něco indivindy. Byli jsme v ročníku 4, kteří byli neoraní. Škola navrhla roční "repetitorium", nezbylo, než se přihlásit. Nebyl z toho zápočet, tak jsem na to hodil bobek. Ve 3.+4. semestru byla němčina, zápočet v zimě nebyl (to bylo v pohodě), až v létě zkouška. Tak jsem tam nechodil, všichni něco uměli a já nic. Přihlásil jsem se na zářijový termín ... čímž jsem si pokazil prázdniny. Zkoušky jsem dával v předtermínech někdy koncem května, abych měl 4 měsíce frei. Září se blížilo a zbýval týden. Měl jsem takovou šedou útlou knížku odborné němčiny, kde to bylo hustě. Byl jsem celou dobu v Jeseníkách po lesích, vzal jsem knížku na kopec na pařez, abych měl rozhled do údolí - a týden jsem ji louskal. Písemka byla za 1. Z ústních jsem měl strach, protože jsem německy ještě s nikým nemluvil.... Na ústních: "Vidím, že jste se připravoval. Jak byste řekl "kdyby bylo bývalo pršelo?"..." Chvíli jsem přemýšlel a pak řekl: "Tak tohle nedám". Odpověď: "To je škoda, mohl jste mít za 1. Dávám vám za 2."
    .... Pak už jsem se s němčinou nesetkal.

    OdpovědětVymazat
  65. Zato ruština byla povinná 11 let. To mě přivedlo k názoru, že ji přece musím umět. Použil jsem ji naostro v jednou obchodě na Kavkaze, vím to přesně, ve vesnici Tyrnyauz (kde horníci fárají nahoru kopat wolfram). Chtěl jsem něco k žrádlu (bylo to v 85) - v regálech nic neměli, ny co bych ukázal prstem. Jenže na mě čuměli jak tele na nové vrata, přišla i druhá baba a cosi na mě hútorily. Domluva nebyla... přišlo mi těch 11 let učení líto. Ale napadlo mě, že i když jsem v SSSR, nemusí všichni nutně umět rusky, tak jako já německy.

    OdpovědětVymazat
  66. To ste mal smolu, lebo ste bol v Karbadinsko-Balkarskej republike. Tam s rustinou tazko☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozrejme Kabardinsko - uz poranu sa mi pletu spoluhlasky...

      Vymazat
  67. To: Anna 24.2., 20:36
    Nepohádkovou pařížskou Rusalku z roku 2002 poslouchám po částech, koukat se na ni nedá. Že by to byla ta, co už jednou byla z YT stažena? S Rusalkou co prostitutkou? Ale tu tuším paní Flemingová nezpívala - nevím.

    To: Ládik!!!
    Pochvala za na ACZ stejné logo jako tady, aby Vás hned poznala i tak málo hloubavá osůbka jako já.
    Na Kavkaze je určitě stejně krásně pořád. Jakož i v Jeseníkách, Beskydech a Hostýnkách. Na BKB nezapomeňte fotit a zkuste vybrat lepší počasí nežli při nultém ročníku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hloubavá budete dostatečně, nemám obavy. BKB bude určitě na rajčeti, jenom neznám termín ... předtím bych měl zaběhnout aspoň třicítku s rezervou; jenže včera se mi ozval nějaký sval uvnitř stehna, což zřejmě znamená výpadek, se kterým jsem nepočítal. Možná to jsou boty (ztrácí po čase tlumicí schopnosti, v zimě mám všechno po asfaltu), nebo pořád vysoká hmotnost. Před BKB musím mít pod 90, ponesu vodu (2-3 litry).

      Vymazat
    2. Taky jsem se na toto francouzské zpracování nemohla dívat a jen jsem poslouchala, paní Babo Jago. Pokud si dobře pamatuji, včerejší oslavenec taky patří mezi fanoušky Rusalky, tak jsem vybrala toto zpracování, protože byla možnost, že ho nezná.

      Vymazat
  68. Ryzí radost - 9 minut z Šancí na Lysou.
    https://www.youtube.com/watch?v=BD53D53UNXQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To možná, ale co cesta z Lysé? Pro mě je vždy snazší cesta nahoru, dolů mě bolí kolena.

      Vymazat
    2. To je Ládíků a Laděnek podhoromadě a některý dokonce ztratil dva vykřičníky. 9 min, to je jen záznam a skutečně bylo kolik minut?
      A kde byl přesně start?

      Vymazat
    3. Co jsem potratil 20 kilo, kolena mě dolů nebolí, skáču přes kameny jako zamlada. Start je na hrázi, běží se po žluté. Rekord je 41 minut, je vypsána odměna na skalp Licháče. http://lysacup.cz/images/source/others/2015/lichac.jpg

      Vymazat
    4. Petr Bezruč by měl radost, jak se ctí jeho tradice. Ale trhat rekordy to není dobré a za tisícovku už vůbec ne. Dobré je, tak jak to Petr Bezruč ctil alespoň jedenkrát za rok až do pozdního věku na Lysou vystoupit.

      Vymazat
    5. Rekordy jsou pro sakmarovce. Já budu rád, když se vejdu do dvojnásobku času; na jaře to prubnu.

      Vymazat
  69. ČEHŮNI JSOU NA MAKRELU OŠKLIVÍ.
    ŘÍKAJÍ JÍ MRKALOVÁ !

    " Už i západní média si všímají obtížného psychického rozpoložení Angely Merkelové, mluví o únavě, vyčerpanosti a podobně. Jakým způsobem lze nyní po zhruba tři čtvrtě roce migrační krize zhodnotit výkon Merkelové v této věci a jak to zasadit do kontextu její celé politické kariéry? Chovají se k ní média férově, nebo jí ubližují?

    - Říkejme jí paní Mrkalová, protože z oné nejmocnější ženy světa je to už jen stín. Nemyslím si, že je psychicky nemocná, ale jestli není psychicky na dně, tak k tomu možná nemá daleko. Zajímá mne, co asi způsobilo tu její těžkou situaci. Nelze totiž vyloučit, že by se do ní nedostala, kdyby nebylo vnějších tlaků. Ty bývají zdrcující a nejvíce psychiku deptající. Když něco víte, jak by to šlo, ale nemůžete. Nesmíte. Kdoví, co za tím je?

    Nesmíme zapomenout na ty roky amerických odposlechů (NSA). Ukazuje se, že Američané vlastně neměli žádné meze, a tak asi mají dost „nabito“ na lecjakého západoevropského politika. Možná i středoevropského. A taky nezapomeňte, kolik mají USA – od války nepřetržitě až dosud – v de facto okupovaném Německu základen, zbraní a personálu. A dalších technických vyfikundací. To se pak asi nevládne lehce, v takové zemi, tedy domácím. Respektive vládne se lehce, ale vláda musí zapomenout na důstojnost a proměnit se jen v anální čípek. Možná proto někteří naši politici chtějí přítomnost cizích vojsk na našem území. Z minulosti se totiž poučili, že to je také jistá, byť hodně smradlavá konstanta.

    Myslím si, že média v případě nebohé paní Mrkalové kloužou dost nechutně a lacině po povrchu. Neslyšel jsem žádné věrohodné vysvětlení jejích kroků. Přitom ta dáma celé roky prokazovala své schopnosti. A najednou toto. Vysvětlení není."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/lekar-na-novem-zelandu-nabizi-praci-snu-o-niz-nikdo-nestal/r~5cd333cadb0f11e593630025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1

      Kdyby se pan doktor obrátil na paní Mrkalovou, určitě by mu z desítek tisíc afgánských lékařů se syrskými pasy a zkopírovanými diplomy, kteří teď do Německa proudí, našla i nějakého gramotného.

      Pouhá chybka v globální komunikaci.

      Vymazat
  70. Právě jsem viděl žluní námluvy před oknem na ořešáku. Třely se zobákama ... krásné.

    OdpovědětVymazat
  71. Náplň pro důchodový věk:
    http://www.ryzovani-zlata.cz/moravice-zlata-hrouda-a44

    Zlatinky mají 23karátů (obsah zlata 98,6%), cena 1100Kč/gram.

    OdpovědětVymazat
  72. Pro příjemnější odpoledne naši držitelku Oskara
    Glen Hansard & Markéta Irglová - Once [ FULL ALBUM OST ] *HQ

    https://www.youtube.com/watch?v=bWyhQbxcOIg

    OdpovědětVymazat
  73. Na DVTV je Dr. Honzák, je dost bledý, už vypadá hodně sešle, ale hlas má pořád dobrý, ani jsem moc nevnímala, co říká, dívala jsem se jak vypadá.

    http://video.aktualne.cz/dvtv/honzak-xenofobni-propagandu-vede-zeman-nikdo-se-ji-nepostavi/r~d4ce1f88dae811e58a2b0025900fea04/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si všímal jeho nepřirozeně červených úst a voskové pleti... obsah slov mi unikal, po jeho reakci v diskusi na Acz. Nepřeji mu nic zlého.

      Vymazat
  74. Křemílek a Vochomůrka jsou sirotci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem zaznamenala. Kluci měli tyhle večerníčkové postavičky moc rádi a já vlastně taky. Pan Smetana se dožil pěkného věku a za tu radost dětem jistě půjde do nebe

      Vymazat
    2. Já měl nejradši Malou čarodějnici. A Štaflíka.

      Vymazat
  75. marie,

    "Zdenku, ono by stačilo mít pravomoc takového malého rváče vyloučit na týden nebo dva ze školy z vyučování - rodič by si musel vzít dovolenou a pohlídat si ho sám, zajistit mu doučování. To je taky finanční sankce."

    To je zajímavý nápad. Možná byste jej mohla zkusit napsat na ministerstvo.
    Jen co by se stalo, kdyby už rodič neměl dost dovolené a zaměstnavatel ho propustil z práce, protože by požadoval více i neplacené dovolené. Je možné, že pak by se rodiče báli nevychovávat své děti a nezajímat se o to, jak se ve škole chovají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,

      jsem ráda, že se vám nápad zamlouvá, ale není můj. Je to o tom, přenést částečně odpovědnost za chování dítěte také na rodinu. Už se o tom mluví několik let, na různých jednáních, i psychologové se k tomu vyjadřovali, právníci, rodiče... Dokud není dostatečná (politická!) vůle to prosadit a nastavit podmínky, nikdo nic neudělá. Vždycky když se stane nějaký hodně křiklavý případ, jako s tou učitelkou, tak se veřejné mínění může projevit tlakem na úředníky. To se momentálně děje.
      Ještě znovu podotýkám, že se opatření má týkat jen okrajových nezvladatelných případů nebo nejzávažnějších prohřešků, rozhodně to nemá být častá praxe.

      Vymazat
    2. Hněte mě, že bez politické vůle se nic nepohne. Vidím to u sebe. Furt šlapu na místě.

      Vymazat
    3. Já už taky uvažuju, že přejdu od demokracie a vlády politických stran k autokracii. Vládnout bude diktátor, a hotovo. Akorát pořád nevím, jestli mám nechat rozhodovat hlavu, nebo žaludek.
      Možná to ale vyjde nastejno.

      Vymazat
    4. Já vsadil na srdce. Z něho je to hned na jazyku a mám jasno o širokém dalekém okolí.

      Vymazat
  76. Tak pracují s odpadky arabové. Nositelé kultury do Evropy. http://edition.cnn.com/2016/02/24/middleeast/lebanon-garbage-crisis-river/index.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou v letadle seděla přede mnou arabská rodina a takovej bordel co pod sebou nechala sem neviděl.
      Rozdupaný jídlo, vytahaný letáky.....humus. A byli uplně v pohodě.

      Vymazat
  77. já prostě toho Větvu můžu, tak jej tu zas máte ;o)

    http://vetvicka.blog.idnes.cz/c/495746/chlop-s-kozenu-bundu-prosel-vse-je-kristalove-ciste-tocil-to-putin.html

    OdpovědětVymazat
  78. The Best of John Lee Hooker (full album)
    https://www.youtube.com/watch?v=E09t5mJECqg

    Kdybych se sem už dnes nedostala, tak na ráno:
    B.B. King - Lucille
    https://www.youtube.com/watch?v=-Y8QxOjuYHg&list=RD-Y8QxOjuYHg#t=13

    Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien
    https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88&list=PL520303B8412C6422&index=3

    Red Garland-My Romance
    https://www.youtube.com/watch?v=LICKdYhqBUk

    Eva Olmerová - It Might As Well Be Spring
    https://www.youtube.com/watch?v=N8Dh6b8GhoY&index=8&list=RDTwL4uFnY7_c

    CARPE DIEM - AG FLEK
    https://www.youtube.com/watch?v=onbkJlsQiYs

    Radůza - Marathon
    https://www.youtube.com/watch?v=zZr66tBNJ48&list=PLztyJWUZ0VOqie-KNzLhosrBVhKjijZpX

    OdpovědětVymazat
  79. Já se picnu! Na Václaváku protestuje Kalousek&Melodyboys proti Burešovi! To jsou mi paradoxy ;o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirda má nabitý den. Odpoledne v čété odsuzoval komunisty, večer bude v čété odsuzovat Rusáky proRusáky na Jílkovic pavlači.

      Je to takové naše chodící svědomí národa, nejlepší z nás, není divu, že je v televizi furt...

      Vymazat
    2. já nemám naštěstí čas sledovat Mirdu v té naší čété střediskové, jen mi padl zrak na dění na Novinkách :-)

      Vymazat
    3. Já taky ne, na Jílkovou jsem slyšel jen upoutávku, podstoupit to nehodlám. A ČT24 mám občas puštěnou k práci jako hlukovou kulisu. A zdravotní. Než mi někdo zvedne nízký tlak na normální hodnoty.

      Vymazat
  80. Asi dvě stovky lidí se ve čtvrtek večer sešly na protestní akci Oligarchům zvoní hrana na Václavském náměstí v Praze. Demonstrace byla namířena proti ministru financí a šéfovi ANO Andreji Babišovi. „Svoboda není zadarmo, svobodu si musí každá generace vybojovat,“ řekl na ní jeden z řečníků, exministr zahraničí Karel Schwarzenberg.
    Bývalá šéfka Sněmovny Miroslava Němcová z ODS, Schwarzenberg i šéf TOP 09 Miroslav Kalousek varovali před „plíživou ztrátou svobody“, podobnou jaká potkala lidi v roce 1948, když se k moci dostali komunisté...

    kdyby to byl kdokoliv jiný, ale zrovna tihle?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to demagogové, jak už jsem napsala.

      Vymazat
  81. a do toho takový jeden - jak jen to říct slušně?

    USA jsou připraveny „bojovat a porazit“ Rusko v Evropě, bude-li to třeba, prohlásil velitel ozbrojených sil Severoatlantické aliance v Evropě, generál Philip Breedlove.

    „Jsme připraveni, bude-li to potřeba, bojovat a zvítězit," řekl Breedlove na zasedání výboru pro ozbrojené síly sněmovny reprezentantů USA, na kterém se posuzují opatření na odpor „ruské agresi" v Evropě.

    Rovněž prohlásil, že Rusko „učinilo volbu ve prospěch toho, aby se stalo nepřítelem" USA a Organizace Severoatlantické aliance (NATO), a nyní ohrožuje Evropu.

    V projevu na zasedání výboru pro ozbrojené síly sněmovny reprezentantů amerického Kongresu obvinil Rusko z pokusu o „přepsání pravidel" všeobecně uznaných vztahů na světové aréně. Rusko pohlíží na USA a NATO „ jako na organizace, jež omezují jeho snahy," míní Breedlove, který stojí v čele Evropského velení amerických ozbrojených sil.



    OdpovědětVymazat
  82. Na ACZ je opět paní Anastázie - jako Františka Králová. Snad to tady dle odkazu - zase ho pak smažu - najde.

    OdpovědětVymazat
  83. Liško,
    to, že je Amerika plně odhodlaná bojovat americkými zbraněmi a všelikými uprchlíky o Evropu - až do posledního Evropana, to není přece nic tak překvapivého, ne ?

    Co s Evropany.
    Jsou jako kdysi Indiáni. Indiáni i Evropané se Američanům při budování americké demokracie jako otroci neosvědčili, tak je třeba je vybít a importovat otroky odjinud.




    OdpovědětVymazat
  84. Díváte se na Jílkovou?

    Je tam kromě Kalouska v publiku jedna blbá učitelka s vymytým mozkem z Brna.
    To je šílené, jak jsou připravováni dnešní učitelé, jak blbnou dětem hlavy.

    OdpovědětVymazat
  85. Strana Papoušek, Kolář, Kalousek - demagogové non plus ultra

    OdpovědětVymazat
  86. Ten rus mluví o rusech jako o těch, kteří hledají nepřítele, ale je to přesně naopak, Američané hledají nepřítele, hledají teroristy a když je nemohou najít, tak si je vyrobí. Ten Rus je typický vlastizrádce.
    Kdo pane Kalousku sáhl na Ukrajině první po zbrani? Byli to ti, co jsou teď u moci a chtěli vyhnat všechny Rusy a chtěli zlikvidovat ruštinu a současní nacionalisti, kteří jsou v ukrajinském parlamentu útočí na všechny, kteří mluví rusky, byť by to byli normální Ukrajinci.

    OdpovědětVymazat
  87. Proč chce pobaltí ohroženo? A bylo tam referendum, nebo kdo to tvrdí?
    Nejspíše dosazení politici.

    OdpovědětVymazat
  88. se cítí místo chce - opr.

    OdpovědětVymazat
  89. A takoví Papoušci jsou pak tak debilní, že řeknou, že v první a druhé sv. válce bylo agresorem Rusko a právě takové debily vychovávají takové pitomé učitelky, která tam ve studiu sedí v první řadě a zbožně kouká po Kalouskovi.

    OdpovědětVymazat
  90. Není nad staré učitele. A takové umlčují.

    OdpovědětVymazat
  91. Dolejš na 24-ce mluví velmi dobře, zato pan vystrčil nechápe.
    I na západě po válce se přikolonili k socialismu a znárodňovali, tak jako v Británii,kde dokonce zavedli bezplatnou lékařskou péči.

    OdpovědětVymazat
  92. Kdo to zvoral například v případě OKD komunisté, nebo kapitalisté?

    OdpovědětVymazat
  93. Nátlakové akce probíhají v takových situacích, říkal pak Dolejš.
    Přesně to se stalo na Ukrajině, ale už jinými prostředky - zbraněmi.

    OdpovědětVymazat
  94. To byl můj večer s televizí, tak se omlouvám.

    OdpovědětVymazat
  95. Sem viděl Polrajcha v nějaké výtvarné škole, kudla se mi v kapse otvírala, když se tam objevil "rektor". Ale kreatur tam bylo hafo ... z čeho ti lidi žijí? Tady se dře u pásu od nevidím do nevidím a tam se svítí dlouho do noci, chlastá a dělají kraviny.

    OdpovědětVymazat
  96. Tužka napíše,...četla jsem si.

    Když se dostanu do Prahy,..dojedu na Hlavní nádraží,...je tam veliký výběr zahraničních novin.
    V těch německých byl několikrát přetisknut projev Dr. Sahry Wagenknechtové,...myslím, že je předsedkyní nějaké menší opoziční strany,....ta teda nazývá věci pravým jménem a paní kancléřku vůbec nešetří.

    Časté slovní obraty, které používá paní Sarah,..."...jak můžete toto dovolit,...jak to, že jste zradila,..uvědomujete si důsledky vašeho rozhodnutí, jste loutko v rukách Spojených států = tato věta tam byla skutečně napsaná.

    Ještě k otázce vyloučit žáka/žákyni z vyučovacího procesu. Na základní škole nelze,...je uzákoněna povinná školní docházka. Do toho nikdo nepůjde, protože škola a ředitel a vyučující přebírají během vyučování zodpovědnost za bezpečnost žáka. Jak by se udělala zákonná skulina, budou problémy,....statistika vypovídá, že nezvladatelných jedinců v dětské populaci jsou asi 4%. Čtyři děti ze sta, když se sejdou v jedné třídě, jde výuka a výchova ke dnu.

    Když potřebuji uvolnit dítě ve věku do patnácti let na nějakou sportovní, mimoškolní akci, která se koná během vyučování, musím sepsat žádost s ředitelem školy,...tam musí být přesně určen čas, kdy dítě odejde ze školy, v doprovodu dospělé osoby, a kdo převezme zodpovědnost. Na to jsou předpisy, kdo je obchází, vystavuje se nebezpečí, že pokud se dítěti stane jakákoliv újma na zdraví, má prokurátora v patách ten, kdo dítě školou povinné převzal.

    I u mládeže od 15 do 18 let věku, protože ještě nejsou plnoletí, je dost oblastí, kde se za jejich bezpečnost a chování zodpovídá.
    Při práci s dětmi i mládeží, stojíte stále jednou nohou v kriminále, že jste něco nedocenili, přehlédli, nezabezpečili, zanedbali, podcenili.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  97. Skopčáci budou brzy přepřahat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otázkou je, zda přepřáhnou tak, že vymění u pluhu krávu za vola. My s tím máme zkušenosti, když náš významný předek Otakar zrovna oral s voly a delegace z Prahy za ním přišla, aby vládl zemi. Nyní máme volů v Praze hafo, jen neorají, ale dělají kraviny, či voloviny, což je vlastně u nich normální. Chudáci Němci, jsou jak říká jeden můj kolega zčásti zdegenerovaní, zčásti politicky znehybnění vysokou životní úrovní (revoluce přece dělají ti, co mají hluboko do žlabu) a nezapomeňme na 55 tis. amerických vojáků v SRN, což je také silný klacek v pazouře Amíka. Jinak na vysvětlenou, kanclbába byla vybrána svého času na Bilderbergu a bude to tak i napříště.

      Vymazat
  98. Ten pořad, co vede v TV Chazarka Jílková by asi měli zrušit, ty diskuse jsou jen k nasrání lidí a zastoupení názorových oponentů neodpovídá skutečném rozdělení lidí ve společnosti a tak jsou vlastně vyvyšovány menšinové názory lidí na roveň jako jsou různí Kalouskové nebo dobroserové a pod. Naštěstí volby to vyřeší a z TOP bude HOP a hopnou rovnou do hajzlu, prorokuji jim pěkných 4,5% volebních preferencí.
    O pořadu Jílkové vím své, za podnikatele tam chodí zrovna jeden z mých kolegů, co s ním hraju tenisového debla a tak leccos přidá k dobrému.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To žiješ blízko velkého světa, málem v záři reflektorů. U nás jsme potmě. Jenom kdysi před lety jsem se dostal do garáže Pepy Štefky, co je autorem znaku Radegastu, a mohli jsme tam chlastat. Jeho tehdejší manželka Lada Kolovratová nás nechtěla do baráku. Stejně mu nakonec odešla za lepším do prahy - asi se ji tam daří - včera se zjevila třeba u tatobitslé lípy...

      Vymazat
  99. Včera prorokovali jednotně ve všech sdělovadlech, že do rajchu přijde do roku 2020 celkem 2,5 milionů kolonistů. To je 500 000 ročně. Kde vzali ten pokles, když zatím je nárůst? Asi je potřeba uklidnit veřejné mínění. Protože mínění může být nebezpečné, nesmí se nechat neregulované.

    OdpovědětVymazat
  100. Vytvořit veřejné mínění
    může jen jeho majitel,
    ať toho volby moc nezmění,
    jinak je špatný buditel.
    Ten musí umět z tisku
    udělat představu řízků
    že letí samy do huby,
    že pasta vtlačí se do tuby,
    že ořech nemá skořápku,
    že hlava se dává na čapku.

    OdpovědětVymazat
  101. Po nebi letí drony
    navádí eskadrony
    muslimských žen a dětí
    germán se začíná chvěti
    že šlápl do marasu
    má strach o čistou rasu
    přece árijské typy
    nebudou bydlet v teepee.
    Helmut omezil dávky
    kolo má holé ráfky
    Anděla bere zpět slova
    Muslim jí oči klová.

    OdpovědětVymazat
  102. tady je tak krásné ráno, jen mám strach chválit den před večerem, pane Ládik !!!
    takže si popřejme hepydej a večer si to překontrolujem ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady sype, je bílo, pozdní vánoce.

      Vymazat
    2. únor bílý? Tak to my tu nemáme, tady zpívají ptáci a je 6°C

      Vymazat
  103. Převrat v Kyjevě se stal jedním z nejnešťastnějších dobrodružství Washingtonu. USA si nedokázaly představit, v co změní Ukrajinu jen pro své politické sebeuspokojení, uvedl americký tisk.
    Ukrajina přešla z politické krize do humanitární katastrofy, a není schopna se zotavit ze změny moci vyvolané Spojenými státy v únoru 2014, napsal ostře Patrick L. Smith v komentáři pro Salon.

    Nejneslýchanější příklad americké politiky vedl ke katastrofálním důsledkům - mnoho obětí, rozdělený národ a zničené ukrajinské hospodářství. Dnešní události ukazují, že utrpení země ještě není zdaleka u konce. V Kyjevě probíhá zanícená politická válka, korupce kvete a řádí ultrapvicové skupiny, poukazuje tvrdě Smith.

    Chaos na politické špičce je ještě umocněn tím, že neonacistické prvky nutí prezidenta, aby pokračovat v aktivní vojenské operaci ve východní části země a zpřísnil blokádu odbojných regionů, která se liší od politiky úmyslného hladomoru pouze rozsahem, zdůrazňuje autor článku
    Akce Washingtonu udělaly z ukrajinského národa ježatou přední linii a dovedly do krajnosti americkou kampaň proti Rusku. Polovina země, mluvící rusky, je nucena do existence pod vládou, která je připravena zakázat ruský jazyk při prvním vhodném okamžiku. A čím delší je krize, tím menší je naděje na civilizovaný konec, varuje novinář.
    Zvláště ho popuzují eufemismy, používané v USA jak politiky tak médii jako New york Times, když se vynakládají Obamou stamiliony dolarů na ukrajinskou armádu a její pravicové odnože (neonacisty). Národ nucený žít pod neoliberálním ekonomickým režimem tak, že jej americké korporace mohou dokonale využívat, jak to Obamova administrativa navrhla, a provádí jí určený předseda vlády Arsenij Jaceňuk v roce 2014, nikdy nejásal.

    "Ne, téměř nic z toho se nedočtete v žádných amerických novinách. Ano, teď víte, jak často smrtelná kombinace slepoty a arogance vypadá v akci," obrací se k čtenářům.
    „Konečnou porážku Washingtonu v jeho nejdobrodružnějším pokusu o rozšíření sféry vlivu po skončení studené války není možné více skrývat ... Můžeme jen litovat, že selhání USA vychází tak draho jiné země kvůli slepotě a aroganci americké politické elity," uzavírá Smith.
    (kou, prvnizpravy.cz, salon.com, foto: arch.)

    OdpovědětVymazat
  104. jdu zadělat těsto na picu a na koláče, slíbila jsem to u nás doma v noře
    mladej lišák vyspává, včera jej odvolali z volna, aby šel obsluhovat Bohuša, tak večer bude vyprávět ;o)

    OdpovědětVymazat