29 února, 2016

KRTINEC č.77

206 komentářů:

  1. zase první! I když je přestupný rok! ... pan Ládik !!! to má zmáklé

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Zdenkabe
    vždy když vyhrabe
    nový krtinec
    další hostinec
    vítá stálé štamgasty
    abstinenty, ochlasty.

    OdpovědětVymazat
  3. toho zděndubé by chtělo voženit ... tu pravou už zná , tak by stačilo tomu trochu napomoct ...
    chce to zjistit kdy a kudy chodí domu , počíhat si na ní a v inkriminovanou chvíli jí jako napadnout a zděndabé by jí jako přispěchal na pomoc a už by byla ruka v rukávě ...
    ze začátku bych ještě radil vydávat se za režiséra , to taky udělá svoje , mám to zjištěný ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. náš zděndabé, že by si vzal tvarohovou?! Jsou přec na světě onačejší děvčata!

      Vymazat
    2. Její táta má hospodu v Mexico City. Mohli bychom si přiťuknout tequilou.

      Vymazat
    3. představuji si to tak , že ládík s maximem a s bouchačkou na poplašňáky by na ní vyskočili se slovy - smrt čété a zděnda by s čelovkou zrovna běžel okolo a skočil by před ní ... poté by je přepral několika elegantními chvaty a ještě by na ně zadupal , kdyby se jim nechtělo zmizet ...
      za rohem by pak ještě vrátil čelovku a rozdal každýmu pjéťo ...

      Vymazat
    4. Slovo "smrt" bych vyslovoval německy, abych zmátl stopy.

      Vymazat
    5. ládíku ... sombréro by zděndovi slušelo, název tý taverny náhodou nevíte , aby to nebyla ta z toho filmu desperado , to by mohl být problém ...

      https://goo.gl/sBFH1X

      Vymazat
    6. Z té strany mě napadá jenom Espedito Vykupitel, podívám se.

      Vymazat
    7. Podle všeho je to tahle hospoda:
      https://www.google.cz/maps/place/Puerco+A+La+Cubana/@19.2679287,-99.2230983,3a,75y,294.82h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1stSozH17UX1VJ53X-vsqzRg!2e0!7i13312!8i6656!4m2!3m1!1s0x0:0x926944eb0bc5e39d!6m1!1e1

      Vymazat
    8. tak jsem se tam projel vokolo a pro zděndu až moc pěkné místo ... :-)
      parkovat se tam dá , dokonce je tam i telefon na pantátu - 5645 9449 , víc si už nelze přát ...

      Vymazat
    9. Předvolba do Mexika je +52 nebo 0052 .... mám tam zavolat? Asi ne, nepolezu zdenkovibe do zelí (do tvarůžek), ať si zavolá sám; ale dneska mají zavřeno.

      Vymazat
  4. Krtkům Babě Jaze a Ládikovi!!! pochvala za projevené samostatné uvažování pod Štefflovým blogem.

    Mě by jenom zajímalo, jestli si autor uvědomuje, že k likvidaci výchovné funkce a poslání školy, po kterých v tomto blogu vlastně volá, přispěl právě on sám, a to důrazem na testování faktů a encyklopedických znalostí žáků a studentů. On by vinu ale stejně neuznal a okecal by to, jako vždycky.

    OdpovědětVymazat
  5. Muslimská chůva uřezala hlavu 4 leté holčičce a šla se s ní pochlubit mezi lidi s voláním Allah Akbar... Co k tomu dodat? Sluníčkáři jistě nehnou ani brvou.

    OdpovědětVymazat
  6. Oskar sed na Kapryja
    to si dá dnes do ryja
    na lednici zlatou sošku
    nohy hodí na lenošku
    z hrdla pije plumbrendy
    ze dva ze tři víkendy.

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní27 února, 2016 19:43
    Pán JAHA má ale temperament! Asi díky příměsi genů jižních sousedů. Nevím, co ho tak původně rozčílilo. Ein chinesische Reich?

    Pane Pierre.

    I Vy ste taky chudak? My tu, na uzemi Sarisa, prave nemame ziadne primesy, ziadnych genov. Keby ste bol TROCHU KULTURNY clovek, tak dnes su uz studie, kde sa neda NIC preonacit, kto je kto. No a keby ste postudoval (co som si DOTERAZ o Vas MYSLEL, ze pred nejakym vyjadrenim i postudujete!), tak by ste zistil, ze prave nase uzemie je bez genov "jiznich sousedu", naopak, "jizni sousede" maju v podstate NASE geny. Inac povedane - Madari su Slovania (Slovaci), ktori ale rozpravaju cudzim ugrofinskym jazykom.

    Doteraz som Vas povazoval za cloveka, ktory ma aspon priemerne vedomosti o veciach, o ktorych pise. Mozete sa presvedcit kde chcete, ze ste tentoraz zarubal velmi, velmi VEDLA.

    Smutne!!!

    Davam si dalsiu fajfku na nainformovaneho cloveka, ktory sa vyjadruje k veciam, ktore si neprestudoval. Som smutny. Povazoval som Vas tozizto, za scitaneho.

    OdpovědětVymazat
  8. ale na tohle se podívejte, to je krása!
    http://www.novinky.cz/cestovani/tipy-na-vylety/396253-v-botanicke-zahrade-v-liberci-poprve-vykvetl-zlutokap-je-to-evropsky-unikat.html

    a k tomu se bude báječně hodit Dvořák
    https://www.youtube.com/watch?v=3nSEMJW7UqE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm... zahradní inženýrka ... kde se zahradní inženýrství studuje, nevíte? To by mohl být perspektivní obor, na který by se mohli rekvalifikovat kvótaři.

      Vymazat
    2. Pane JAHO, měl bych dotaz, možná blbý ....

      S myšlenkou na raketový start Vašeho syna do vysokých sfér mě napadá, jakou má takový úspěšný mladý člověk perspektivu? Kam až může růst? (V rodině jsme měli podobný příklad - bratrance - bohužel před 2 lety zemřel na srdeční vadu ve 42 letech - takovou analogii ale nikomu nepřeji). Někdo po dosažení profesního vrcholu zamíří do politiky, někdo se "zašije" do ústraní - jak to vidíte? (ale nemusíte odpovídat). Díky.

      Vymazat
    3. Škoda, že na ACZ nejdou dávat odkazy - hned bych tohle Vaše upozornění poslala panu Ondráškovi do Austrálie, paní liško.
      No, napíšu slovy, třeba si to přečte.
      Já si po Novosvětské pustila Španělské capriccio, z Austrálie mně nic na um nepřišlo. Nedávám ho tu poprvé, ale mně potěší vždy, třeba i někoho dalšího.
      https://www.youtube.com/watch?v=Lh6mDL-VwYw


      Ládikovi!!! - pokud ho to skutečně zajímá a hledat se mu nechce: http://zf.mendelu.cz/
      Dnes jsem v televizi zahlédla, jak odváželi od ostravské radnice toho koně, co byl v reklamě na evropské kraso příští rok a já se tu na něho vyptávala. Kdo ví, kam ho dají. Před zimák?

      Vymazat
    4. Sem se díval .... taková srandafakulta. Lesnickou beru, zahradnickou ne. O koňovi nic nevím, před radnicí je ten koesový kůň s vozíkem místo zad.

      Vymazat
    5. já koukala na fotky ani mě nenapadlo, že někdo použije tak legrační titul. To mně připomíná dnes téměř zažité hroznové víno, místo hroznů, a sklízeli jsme víno, což mi tady na JM taky blbě chápem, protože víno vyrábíme, nikoli sklízíme! Takže zahradní inženýr možná narostl na zahradě a tváří se podle toho ( něco jako trpaslík ) ;o)

      Vymazat
    6. ale zahradnictví je ok! To zahrnuje obor sadovník, ovocnář a zelinář, vinohradnictví mezi ně nepatří, to je obor vinohradník. Lesník s lesnictví také patří pod zemědělské obory. Ovšem zahradní inženýr skutečně neexistuje, jste mě pěkně rozhodil. pane Ládik !!! a to jsme nenavštívili žádnou casa mexicana ;o))

      Vymazat
    7. Ad: Ladik!!!

      No, ja by som synov postup nepovazoval za nejaky raketovy, ani do vysokych sfer. Myslim, ze keby bol trochu pracovitejsi (keby mal aspon polovicnu pracovitost dcery!), bol by inde.
      Teda, nemyslim si, ze vydava az tak vela energie na dosiahnutie jednotlivych stupnov postupu. Skratka, ma nejake nadanie a vyuzil moznosti, ktore sa mu nukali.

      Ani na zakladnej, ani na strednej, ani na vysokej s nim boli skor problemy, ze sa takmer neucil. Na ZS mali z toho ucitelky dost problemy, pretoze sa bavil, vrtel, vyrusoval...nudil sa. Tak som raz na jednom rodicku povedal triednej, nech mi to neopakuje roky a nech ho priviaze k stolicke. Podobne na strednej. Zaroven pritom mal obrovske nadanie na hudbu, uz ked nastupoval na zakladnu umelecku (este ako skolkar), tak sa o neho trhali. Nakoniec robil husle, hral v skolskom orchestri, chodil i po zajazdoch - ale tiez nechcel cvicit - zobral husle, noty a hral.

      Takze z mojho pohladu si myslim, mu ziadne opotrebenie z toho dovodu (nejakej vysokej prepracovanosti ci motivovanosti) nehrozi ☺.

      Co sa tyka dalsieho rastu - ktovie. Teraz myslim, ze nejakych 5 rokov porobi v IBM v Singapure (predpokladam, ze si osvoji dalsiu rec, cinstinu, pripadne malajcinu) a potom mozno zmudrie a bude sa viac venovat rodine☺. Myslim, ze do politiky by nesiel, mozno tak este do diplomacie, ale neviem.

      Vymazat
  9. A este, pan Pierre. Aj to je smutne, ze neviete, co ma rozculilo. To je dalsia ukazka, ze som sa vo Vas zmylil.

    Rozculilo ma RELATIVIZOVANIE p. BJ a neskor p. Jachyma. Prave od Cechov som cakal nejaky ten vzdor, lebo mali dobre priklady (Werich, 1968 xyz ludi...) (p. Marie velke pismena prepaci?!).
    Vsetko jedno, naco, k comu je to dobre. To je to, co citam od dnesnych Cechov.

    To ma rozculilo!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. culit se, znamená usmívat, pane Jaha :-)
      se normálně culím běžně, baví mě to...

      Vymazat
    2. pán JAHA! Nejsem Čech, jsem Lach (Moravan) - kříženec Valacha a Slezanky. Z bývalé státní hymny jsem pěl pouze Nad Tatrou sa blýská ..., země Česká nebyla nikdy domov můj ...
      Pierre

      Vymazat
  10. Kdo vládne EUroparlamentu:

    https://www.facebook.com/350679821643645/photos/a.355807167797577.87881.350679821643645/1098824326829187/?type=3&theater

    ...a pak ještě klikněte na text v rámečku a po otevření čtěte ...neuvěřitelné !!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Pane Jaha, kdybyste třeba tolik nekřičel, někteří bychom si Vás klidně přečetli. Ale jak začnete s těma verzálkama, přestanu Vás číst. Je to opravdu jako byste na nás řval. A to mě nebaví...

    OdpovědětVymazat
  12. Slovenský prezident Kiska v interview pro ČT pochválil období vývoje Slovenska "po 23 rokoch slobody". V rámci politické korektnosti tato věta v záznamu na webu ČT chybí.

    OdpovědětVymazat
  13. Aj my Slováci v sebe nosíme malé množstvo génov po neandertálcoch, ktorí v Európe naposledy žili pred 28-tisíc rokmi a stretávali s tu s moderným človekom, potvrdil docent Ferák. A jeden z nich je naozaj podstatný. „Je to gén, ktorý má s veľkou pravdepodobnosťou zásluhu na tom, že rozprávame. Jeho presná funkcia nie je známa, ale určite súvisí s rečovými schopnosťami.“ Tí ľudia, ktorí majú na tomto géne poruchu, dosahujú síce normálnu inteligenciu, ale majú veľké problémy s rozprávaním. „Rovnaký gén majú aj ľudoopy a ostatné cicavce, ale u človeka je na ňom niekoľko odlišností od šimpanza. Omnoho viac, než by zodpovedalo tomu, že medzi nami a naším spoločným predkom so šimpanzom leží asi len 6 000 000 rokov,“ usmieva sa vedec. „Neandertálec má tento gén zmutovaný ako človek, čo znamená, že zmena nastala ešte predtým, než sme sa od nich pred pol miliónom rokov oddelili. Naznačovalo by to, že neandertálci boli schopní hovoriť, ale anatomicky sa to z kostrových pozostatkov nedá určiť,“ podotkol. Ďalším, oveľa populárnejším, je neandertálsky gén, ktorý zapríčiňuje ryšavé vlasy a svetlú pokožku, upozorňuje genetik s tým, že to zatiaľ môžeme povedať len o tom konkrétnom neandertálcovi, ktorého sekvenciu DNA má veda momentálne k dispozícii.
    Oveľa pozoruhodnejšie a menej známe sú však závery výskumu, ktorého sa docent Ferák zúčastnil párrokov dozadu na Prírodovedeckej fakulte v Bratislave. Týkal sa genetického pôvodu Slovákov vo vzťahu k už spomínaným haploskupinám. Analýza DNA vtedy viedla k dôležitému záveru. „Haploskupiny u Slovákov sú také isté a približne v tom istom zastúpení, ako pri ostatných stredoeurópskych populáciách. Slováci sa v tomto smere nijako nelíšia od Poliakov, Čechov či Rakúšanov. Mierne odlišnosti, samozrejme, v percentuálnom zastúpení u haploskupín sú, ale to je bežné,“ objasnil vedec. Navyše, čo je ešte zvláštnejšie, „veľká väčšina haploskupín, ktorá sa našla u súčasných obyvateľov Slovenska, obsahuje mutácie, ktoré vznikli pred viac ako desaťtisíc rokmi, mnohé z nich pred dvadsaťtisíc a niektoré dokonca ešte dávnejšie, a to v Európe. Teda ešte predtým, ako sa u nás pred 8-tisíc rokmi rozšírilo neolitické poľnohospodárstvo!“ s úžasom spresnil genetik.
    Medzi národmi, respektíve ľuďmi, ktorí spolu dlho žijú na jednom území, postupne vznikne určitá genetická súvislosť, ale samotnú národnosť neovplyvňuje žiadny konkrétny gén, ako si niektorí ľudia mylne myslia, hovorí genetik. „Ak v určitej populácii prevláda istá haploskupina, neznamená to, že je napríklad germánskeho alebo slovanského pôvodu,“ vysvetľuje vedec. „Ľudia chcú niekedy pomocou analýzy zistiť slovanský, germánsky, či dokonca keltský pôvod, ale to nejde,“ opisuje príklady z praxe. Všeobecne však podľa docenta Feráka platí, že čím sú dve populácie geograficky bližšie, tým sú aj geneticky podobnejšie. A keď sú jazykovo bližšie, aj vtedy sú podobné, ale zhoda medzi nimi je výrazne slabšia. „Keď odborníci vyhotovili genetickú mapu Európy a porovnávali ju s geografickou, bolo až neuveriteľné, ako sa výsledok prekrýval. Keď dáte genetikom dostatočne veľkú populáciu ľudí, ktorých predkovia žili mnoho generácií na konkrétnom mieste a urobíte analýzu ich DNA (ale je to veľmi náročná analýza), zapichnú špendlík do mapy, odkiaľ tá populácia pochádza. Nepomýlia sa viac než o sto kilometrov. Aj na Slovensku takýto súbor spoločných génov existuje, ale nie je to nič špecifické, lebo žijeme dlhú dobu spolu na jednom území,“ uviedol veci na pravú mieru genetik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml

      a rozne mapy, napr.

      http://www.eupedia.com/europe/maps_mtdna_haplogroups.shtml
      http://www.eupedia.com/europe/genetic_maps_of_europe.shtml
      http://www.eupedia.com/europe/maps_Y-DNA_haplogroups.shtml

      atd. ☺.

      Vymazat
  14. Tady zpívá vystudovaná zahradní architektka
    Zdenka Lorencová - Modrá louka
    https://www.youtube.com/watch?v=LDD6HcPjVaQ

    Zdenka Lorencová - Koukol
    https://www.youtube.com/watch?v=3BeEY4XlIuQ

    OdpovědětVymazat
  15. Přátelé, hezký zbytek večera! Dávají Den kobylek a to si nenechám ujít. Viděla jsem to jako holka, tak schválně, jak se můj pohled změnil, nebo třeba ani ne? ;o)

    OdpovědětVymazat
  16. Koukol právě píše, že psychopatie je druh adaptace, která zvyšuje pravděpodobnost přežití.
    Dnes 412 kroků, snad rekord.

    OdpovědětVymazat
  17. Byl jsem zase za prací mimo domov, ale nová jamka byla naštěstí vykopána včas z kolegova stroje. Po návratu vidím, že zábava na cizí účet je v plném proudu, tak je to správné... :o)

    Hospoda v Mexiku se mi líbí, i okolí jsem si (jako xerox) prošel.
    Přiměřeně ošuntělé, jak mám rád.
    Tak už zbývá jen nacvičit ty elegantní chvaty a pořídit sombrero.
    Zbraně obvykle nosím v pouzdře na triangl, ale myslím, že nebudou potřeba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. víc pro vás zatim udělat nešlo i číslo jsme nakonec sehnali ... :-)
      pokud pochází ze staromexický rodiny , jistě se pantáta neurazí když ho o svém záměru budete včas informovat ...
      vzpomeňme na majkla carleona když potkal tu pravou na sicílii ...

      https://goo.gl/aDUQV7

      Vymazat
    2. Ty zdenkovy neustálé "práce mimo domov" tu nikoho neznepokojují?
      Jen aby vás, pantátu i zuzika nakonec ještě nevypekl, mazaný je na to dost.
      bych uvažovala o plánu B
      ale až zejtra, dobrou

      Vymazat
    3. marie:

      Bylo by to hezké, ale věc se má pouze tak, že kolega je zavalen prací o něco víc než já, a já mu tu výpomoc dlužím z dřívějška (kdy to bylo naopak).

      xerox:

      Číslo mám uloženo. Musím teď vypilovat mexický přízvuk mého úvodního konverzačního: eeeeeee... bu.. ehm... eeeeeeeee Bububuenas días. Hablo hoble hopla Padre Tvaruchaj?

      Buenas noches všem.

      https://www.youtube.com/watch?v=wsM3CTp8Hfg&list=PLEC599753FB902D05&index=7

      Vymazat
    4. už jsem podnik patřičné kroky ...

      Vymazat
  18. Pro příjemnější ponocování
    Original Best of Leonard Cohen (1975 compilation)

    https://www.youtube.com/watch?v=QxkCP6RbMx0

    Muziku na ráno jsem dala dnes odpoledne v minulém krtinci.

    OdpovědětVymazat
  19. To: Ládik!!!
    Býval na kruháči koník - není. Až 22. minuta - aspoň jsem si ho teď po najití hezky prohlédla:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava/416231100030229-udalosti-v-regionech/

    To: Marie 18:22
    Teda jo, pochvala. U pana Šteffla je příjemné, že komunikuje - i když na blog dá myšlenky jiného. Tuhle jsem něco četla o Scio škole. Učitelům tam říkají průvodci - teď jsem si to našla. Povídá na jejich stránkách i o tom pražský ředitel pan Hokeš. Udivila mě jeho intonace - obdobná mě občas u vnuček štve. Kdo ví, kde se v češtině vzala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem před časem četla o Scio škole, že tam nebudou dávat dětem testy. Poněkud zvláštní, když si Scio vydělává testy.

      Vymazat
    2. Tolik jsem jejich stránky nezkoumala, paní Anno, ověřit jsem si potřebovala ty průvodce. Chystají se otevřít další školy v Brně a Olomouci. Zkusím se pana Šteffla doptat, zda by při otevření nové školy měla jiná zaniknout.

      Vymazat
    3. Dobré dopoledne,

      paní BJ, ta pochvala je kamarádská, ne školní :)
      Také jsem mrkla na stránky Scio školy, a k tomu:
      Tyhle pěkné zásady – ke každému žáčkovi přizpůsobit více méně individuální přístup, každý dle svých možností a zájmů, rozvoj individuálních předpokladů včetně jejich diagnostikování, atd., má ve vínku i každá státní škola, tedy celé naše školství, a to už několik období zpět. Jenže na realizaci ve skutečnosti nemá – ani dostatek financí, ani potřebných kvalitních učitelů (ředitel většinou vybírá podle aprobací, o některé je stále nouze… když pak dotyčný obor sežene, pak už nemůže zjišťovat, jak to umí s dětmi a zda má přirozenou autoritu, musí mu naplnit úvazek…). Takže Scio nevymyslelo vůbec, ale vůbec nic nového – jen našlo způsob, jak si na to zajistit prostředky. Platit 5000 školného měsíčně si bude moci dovolit málokdo, a nebo - doplň si sám. Možná i nemocné nebo postižené děti, pokud na to seženou sponzora, ale většinou jiné typy. Ráda bych jim to přála, ale správně se ptáte - nebude to na úkor někoho jiného? Jaké tlaky to vzbudí?
      Video s p. ředitelem je normálně propagační, vzbuzuje uvolněný a neformální dojem - ale líp by působil p. ředitel s těmito řečmi ve své pracovně, než obložený polštáři v odpočinkovém koutku. Ale to je detail. Mluvní projev na mě působí asi jako na Vás...

      Anna, Tužka - samozřejmě že ve škole jde především o socializaci dítěte. Sama vím, o čem mluvím - nechodila jsem do školky, a vstup do školy pro mě bylo dost trauma, různé komplexy mi vydržely hodně dlouho - a to jsem se dobře učila, což teprve ti méně úspěšní. Dítě moc potřebuje zpětnou vazbu vrstevníků. Dřív ji dostalo buď na pastvě, při vesnických sešlostech a svátcích, atd., nebo v té škole. Doma to je jen částečné, zcela souhlasím.
      A z toho důvodu nevadí, když jsou ve škole různé běžné problémy, i sociální - s chováním. Příliš sterilní prostředí, výběrovost... Scio škol by mě spíše odrazovala.

      Vymazat
  20. Tým připravující změny tarifů odvolán

    Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková v pondělí s okamžitou platností ukončila činnost expertního týmu, který připravoval změny tarifního systému plateb za elektřinu. K ukončení přistoupila poté, co se jeho členové shodli na nutnosti tarify
    upravit a k výpočtu použít nový matematicko-technický model.

    Původní návrh tarifních změn, který ERÚ připravil, odmítl mimo jiné premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Podle něj by navržená změna v platbách elektřiny znamenala zdražení pro 38 % domácností a 91 % podnikatelů s malou spotřebou.
    .....

    Přeloženo do češtiny:
    (1) Vitáskovou nechali ve f-ci a shodli se, že se na ní služební zákon nevztahuje a ta
    (2) Rozpustila tým, co připravil tento vládní tunel.
    (3) Nějak zapomněli informovat, že všechny vládní strany hlasovaly v PS za tento tunel vč. Bohouška! Proti byli jen Úsvit a Okamura. Na stránce 76 je uveden celý výček kdo a jak hlasoval. Jsou to dívky prodejné a nyní se zalekli dalšího propadu preferencí, socani budou ve skoku o tyči přes 10% a Lidovci o 5% hranici preferencí.
    Čest Bůh a shalom.

    OdpovědětVymazat
  21. Tužka napíše,...tak jsem si taky četla o tom, zda má cenu chodit do školy.

    Když néé pro vzdělání, tak proto, že se jedinec může orientovat v tom, jak se chová různorodé společenství jeho vrstevníků. Je to důležitý vklad do jeho orientace v lidském společenství.

    Občas zjistí, že společenství je jako stádo, jindy jako smečka,...pak zas sbírka individuí s kladným, či záporným potenciálem.

    Jsem zásadně proti, aby zdraví jedinci, kteří mají možnost chodit do školy, dostali vyjímku, a měli domácí výuku.

    To, že musí pětkrát do týdne opustit ochrannou bublinu vlastního domova a rodičovského láskyplného dozoru, je společensky otužuje.
    Když má rodič chuť a čas, může se potomkům věnovat v jejich volném čase, třeba tou doplňkovou výukou praktických dovedností.

    Něco na závěr.
    Vyletí kosmonaut s opicí do vesmíru na jednodenní cvičný let,...který testuje schopnosti kosmonauta.
    Kosmonaut má v zapečetěných třech obálkách tři úkoly.
    Opice řídí start.
    Kosmonaut otvírá obálku s prvním úkolem,...ten zní,...Dej opici napít.
    Opice řídí oblety kolem země.
    Kosmonaut otvírá druhou obálku s druhým úkolem,...ten zní,...Dej opici banány.
    Opice stále řídí raketu při obletech kolem země.
    Kosmonaut otvírá třetí a poslední obálku,...úkol zní,....Nezapomněl jste dát opici napít a najíst, aby v pohodě řídila přistání rakety.
    Opice bezchybně přistála na hladině v místě utčení.

    Tak asi,....cvakat s knoflíky se naučí i opice,...dokonce i poloopice,...když dostane ten banán.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  22. Tužka napíše,...koukla jsem na radary,...vlačkám kalamitkám ubývají síly. U nás nic moc,...déšť se sněhem,...trochu vláhy,...sníh leží jen na trávníku,...půda má tolik tepla, že hned tál.
    Do rána třeba ještě něco spadne.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  23. U nás za posledních 24h jen 8mm. Dnes má napršet 20, uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  24. 1.březen = rok od začátku pravidelného běhání. Systém obden. Součet 2602 km. Negativum: vadí to okolí - že mám pravidelnou činnost, jsem sobec. I když to provozuju až potmě, abych nepopuzoval. Jinak samá pozitiva - fyzická i psychická. Finančně nenáročné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že k vám nejsem blíže, vyběhla bych za váma a běželi bychom hezky za sebou. Do Bělského lesa se bojím sama, nedávno tam jakýsi bezdomovec zabil družku a to jsem se zcela náhodou tam procházela, ale ne sama.

      Vymazat
    2. Spíš byste se mnou vyběhla. Do Běláku bych nikdy nešel, tam se scházejí komunisti a teď se tam mordují.

      Vymazat
  25. Ještě k Zuzikovi: třeba je Růžková a přímo se nabízí. Tvá Růžková.

    OdpovědětVymazat
  26. Konyk zpřed ostravského národního výboru zmizel, to je dobře. Byl to takový nepovedený vozík s koňskou hlavou, zrůda, koňský nápad. Ostrava má ve znaku bílého koně! Bílý kůň tam má stát jako symbol města. A ti pitomí zastupiči ho doprostřed rondelu nasadí z kytek, aby nebyl z cesty vidět - jakoby se za něco styděli. Bude vidět jen za prachy z minaretu. Bílý kůň se má nad Ostravou vzpínat! Kolem mohou tančit mercedesy a bavoráky po rondlu.

    Jak by se zde vyjímal! http://www.imgup.cz/image/Keh

    OdpovědětVymazat
  27. Já v Ostravě byla jen jednou, ve Vítkovicích. Vůbec ji neznám. Byli jsme v nějaké hospodě a u přátel. Bílý kůň jako znak Ostravy je celkem dvojsmysl ;o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško, proč si myslíte, že bílý kůň jako symbol Ostravy je dvojsmys,
      už jsme tu jednou ten znak probírali a je to pořád tajemství, dokud někdo neprohlásí, že to je tak, nebo tak. Podle mě je bílý kůň symbolem osvobození ze jha polských pánů.

      Vymazat
    2. Za vším hledej ženu, jak známo. Tedy i za bílým koněm jako symbolem Ostravy lze najít ostravskou rodačku
      Marie Rottrová - Kůň bílý

      https://www.youtube.com/watch?v=MggrmuBE1rg

      Vymazat
    3. pozdravuji Anno, tak tak. Marie Rotrová to hezky zazpívala.

      Vymazat
  28. Ládiku,
    za patnáct let byste při tomhle tempu oběhl zeměkouli, jak jsem spočítal.
    Kdybyste ovšem běhal trojfázově, tak za pět let.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  29. české domácí demo hnojiště moc nesleduji , ale co vím tak vitásková dostala nedávno asi vosmičku na tvrdo za šméčka ... a dneska čtu že dřepí ve funkci dál a měla rozpustit jakejsi tým co se zase snaží dostat z lidí prachy zpátky co jim demokrat nedávno milostivě přiklep v důchodech , formou výpalného za jističe ...

    např. u chatařů by to dělalo kolem 6 hadrů ročně navíc , tak mě napadá zda zprávy z politiky a ekonomiky by neměli být zařazeny na ofiko webech do kategorie - krimi ...

    OdpovědětVymazat
  30. je fakt, že to je dost ošklivé podívání. Drtinová je stále ošklivější a Neff... no do playboye má dost daleko. A to nehodnotím obsah...

    http://video.aktualne.cz/dvtv/neff-nebezpecim-internetu-jsou-proruske-dezinformacni-weby-t/r~12fbe874dbf411e584160025900fea04/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zato vy jste asi taky pěkná rachejtle....ale kopírování vám jde,s psaním je to horší
      vizážista

      Vymazat
  31. xeroxi,

    nejnovější zprávy jsou, že NTS nebudou platit od roku 2017, ale paní vitásková chce jezdit po republice a diskutovat o tom.
    Mi se zdá, že vy jako sociálně cítící občan jste také plně neporozuměl tomu novému systému. Čím dál více o tom čtu a přemýšlím, tak by to mělo být dobré s menšími úpravami. Hodně se mluví o tom, jak ten nový systém by měl dopadnout na ty nejslabší, ale nemluví se o tom, že vlastně dopadne na ty střední a už vůbec se nemluví o tom, jak dopadne na ty, co vlastní menší solární panely a ty, co mají solární elektrárny a to by mě zajímalo.
    Solární elektrárny také musí mít jističe a jaké a kolik, nevíte to?
    U Jílkové byla o NTS debata a byl tam jeden z jejich tvůrců a ten právě říkal, že je to kvůli solárníkům udělané tak, aby oni nebrali zadarmo elektřinu jednak ze slunce a jednak z elektráren. Podle mě ten systém má vést k tomu, že se chataři mají osamostatnit zcela, vytvořit, tzv. energetické ostrovy a solární baroni by měli investovat do nových technologií na skladování energie. A protože do budoucna skladování energie se jeví velice drahé, tak i velcí dodavatelé energie se musí zařídit tak, aby na to měli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. paní vitásková tak maximálně bude jezdit po nvú a tam jim to bude stejně buřt ...
      solárním baronům vo fous ubude zisk , ale váš neotřelý závěr že to bude dobrý už raději nezmiňujte ...

      lidi co si zrekonstruovali kvartýr nebo garáž za těžký prachy a rovnou měnili i elektriku s novým jističem dle nových předpisů , to nakonec odnesou ...

      Vymazat
  32. Ahoj liško,

    DVTV je ovšem lepší, než byla Drtinová a Veselovský v ČT. V ČT byli více protivní, ale na té DVTV mají více prostoru a nechávají vklidu besedníky mluvit, neskáčou jim divoce do řeči a nesnaží se je někam manévrovat.
    Ale je pravda, že si pozývají jen takové zvláštní besedníky, od kterých by neměli očekávat nečekané, nebo velmi kontroversní debaty. I když byl tam i Ransdorf, což oceňuji.

    OdpovědětVymazat
  33. Napsal jste to docela dobře Ládíku!!! o tom symbolu, co stál před radnicí, ale také bych to nehaněla, protože se někdo snažil o jiné pojetí znaku Ostravy jako znaku hornické dřiny. V dolech se kdysi používali koně, ale byly černé.

    OdpovědětVymazat
  34. Mark Knopfler and Emmylou Harris - All the Roadrunning (full album)

    https://www.youtube.com/watch?v=F_jHiuI2CKE


    Jáchyme,
    po prvním čtení Koukolíkových Čechů mám problém, Houstone. Nepřišla jsem na to, proč se Koukolík, propagátor kritického myšlení, znalec psychologie..., v této knize ptá:

    "Odmítáme kritické myšlení? Máme lokajství v těžišti svých duší? V genech?"
    a pokračuje: "Proč jsou Češi podle některých Němců a Rakušanů malí, zbabělí, zlodějští, ubožácky mazaní, podlí, křiví, smějící se bestie, mají náturu služek a krejčích, jsou cyklisté se zády ohnutými nahoru a nohama šlapajícíma dolů a nikdy nebojovali, proč jsou podle některých Poláků Pepíci, proč je český stát dle některých Američanů mickey mouse state, dle některých Rusů ničtožnoje gosudarstvo?" (str.13)
    Přitom na str.45 píše: "Porovnáme-li tyto folkové představy s výsledky odborného psychologického testování, zjišťujeme, že lidé kupodivu jak osobnost svou, tak lidí, které osobně znají, obvykle poznávají dobře.
    Naproti tomu náturu, přirozenost, povahu nebo vlastnosti jak svého, tak jiných národů lidé dobře nepoznávají. Jestliže o nich mluví, vyjadřují nejčastěji nějaký druh stereotypu. Národy jsou jen do malé míry tím, co si o nich myslí jejich vlastní příslušníci, i tím, co si o nich myslí příslušníci jiných národů. Záleží však na metodě zkoumání."

    Já jsem v knize nezaznamenala zmínku o tom, že a čím Češi zavdali podnět Koukolíkovi k jeho otázkám ze str.13. Ovšem je fakt, že když jsem unavená, tak nevnímám, co čtu. Knihu jinak považuji za dobře napsanou i složenou, se zájmem jsem si ji přečetla, i přestože mě víc, než jak to bude s českým národem, zajímá, jestli a jak přežijí zdejší lidé rok třeba 2070.
    Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukolík na s. 13 jenom zopakoval stereotypy sousedních národů o Češích, na s. 45 konstatoval rozdíl mezi dobrým poznáváním osobností lidí, které znají, a dobrém nepoznávání vlastností národů, které nahrazují stereotypy. Po zmizení únavy to určitě pochopíte též.

      Vymazat
    2. Uznávám, že se takové vysvětlení nabízí. Jenže těm otázkám přímo předcházelo:
      "Zapomněli Češi, ´český národ´, ´ti dole´, ´ti obyčejní´, nebo si nechtějí připustit, v jaké míře odpovídají za svou budoucnost pasivitou, čekáním na kohokoli, kdo vyřeší jejich problémy a převezme odpovědnost, aniž by museli riskovat, obětovat, ztrácet?
      Jsme v takové většině líní a ustrašení?
      Jsme přesvědčeni, že se můžeme ´prošvejkovat´ dějinami?
      Jsme natolik hypnotizováni obrazovkou, novinami a sociálními sítěmi?
      Neuvědomujeme si, nebo si nechceme uvědomit, že první je pod kontrolou politické moci, druhé v cizích rukách a rovněž pod kontrolou moci a třetí tak snadno manipulovatelné, takže opět pod kontrolou moci, která nemusí být základním národním zájmům vůbec nakloněná?
      Většina z nás si mylně myslí, že druzí lidé, zejména lidé mocní, myslí a cítí jako my sami. Říkají, jak to s námi myslí dobře. Slova jsou slova. ´Podle skutků poznáte je´, říká prastará zkušenost. Slova dokáží dokonale zatemnit rozum, což je dáno kombinací efektivity propagandy, distribuce inteligence v populaci, míry její sugestibility a vzdělání.
      Takže bývá pozdě."

      Těch otázek je v dané kapitole ještě víc. Já bych dala tuto kapitolu až na závěr, kdy už si čtenář může dát fundovanější odpovědi. Takto to na mě působí provokativně...

      Vymazat
  35. K Tužce

    "Jsem zásadně proti, aby zdraví jedinci, kteří mají možnost chodit do školy, dostali vyjímku, a měli domácí výuku."

    Když jsem měla děti do základní školy chodící, snila jsem o domácím vyučování a pídila jsem se po tom. Holky byly každou chvíli nemocné a tím, jak měly různé virozy, tak ubývalo dnů, kdy se mohly intenzivněji učit.
    Já jsem jim dopřávala delší rekonvalescence a doučovala je doma, ve škole pak perlily a měly všechny samé jedničky. Jistě, že všichni rodiče nemají stejné podmínky a vlohy k učení vlastních dětí, ale kdo by chtěl a měl podmínky, nemělo by mu v tom bý bráněno. Přece už dávno nejsme zvěř žijící ve stádech a nemyslím si, že bychom potřebovali zjistit, jaké to je.

    OdpovědětVymazat
  36. Maxime

    " K ukončení přistoupila poté, co se jeho členové shodli na nutnosti tarify
    upravit a k výpočtu použít nový matematicko-technický model. "

    Není to divné? Já si pořád myslím, že ta Vitásková kope za solárníky.
    Solární energie vůbec není špatná, jen by ji neměli dotovat ti, kteří nejsou zrovna nadšenci ekologie ale hlavně nemají peníze na pořizování drahé investice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že Vitásková kope za solárníky, je přesně to, co podvádějící solárníci chtějí, aby si lidé mysleli.

      Vymazat
  37. Sem přijechal, trochu sněží, prý bude 15cm.... kecy
    http://www.imgup.cz/image/KBV
    http://www.imgup.cz/image/KBG

    OdpovědětVymazat
  38. Řecko bude asi obětováno .... říká Fico. Tak u Athén se nebude bojovat za Vídeň.

    OdpovědětVymazat
  39. A když jste tu Ládíku!!!
    tak "Hmm... zahradní inženýrka ... kde se zahradní inženýrství studuje, nevíte? To by mohl být perspektivní obor, na který by se mohli rekvalifikovat kvótaři."

    Na tu školu se dělají talentové zkoušky, nebo dělaly, adept musel něco krásně nakreslit, tak nějak podobně jako stavební architekti museli prokazovat výtvarný talent. Možná se ta škola studuje velmi dobře, když má člověk o přírodu zájem, ale horší bude uplatnění, protože po zahradních architektech není zrovna poptávka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V zahradním architektovi a zahradním inženýrovi cítím rozdíl. Architekt zahradu navrhne a ing. co? Odborně přiveze kameny do skalky nebo spočítáte tlak zeminy na opěrnou zídku a navrhne ta ní betonovou s výztuží?

      Vymazat
    2. Skáčou mi tam slovíčka, co jsem vůbec nepsal.

      Vymazat
  40. Tužka napíše,....něco k jističům.
    Monopolní dodavatel elektrické energie u nás je ČEZ. Ten se v minulých pěti letech rozhodl, že bude expandovat na Ukrajinu, do Albánie, Bulharska, a měl namířeno i do Rumunska.
    Na Ukrajině mu to pobořila válka, v Albánii znárodnila vláda, od rozestavěných vodivých sítí v Bulharsku a Rumunsku raději vycouval,...s nemalými ztrátami. Doznali pěkné ztráty, které nechtějí přiznat, mladí manažéři, co se neučili dějepis. Doma v Čechách zaznamenal velký odliv malých zákazníků k jiným dodavatelům.
    Potřebují se znovu napakovat.

    Ovšem, základní dodavatelská síť je jeho. Potřebuje si nemalé ztráty zahojit, tak si najal kulišáky, kteří mu vymysleli kulišárnu na malé odběratele s jističi. Jakože budeme platit za energii, kterou neodebereme. To se jim povedlo. Fakt hodný velkých *****. Vědí, že ti malí do právních sporů nepůjdou, prosoudili by víc s nejistým výsledkem u ***** prodejných.
    Jaká je pravda kolem paní Vitáskové, nevím,....ale že to odpískala, to je dobře. Nejprve to kritizoval pan Sobotka,...40% postižených domácností a maloodběratelů je dost velký podíl budoucích voličů, kteří by na Sobotkovy kumpány hodili kakáč,...a volby jsou na obzoru.

    Jističe opráší až po volbách,...sebranka vy****á
    Dnešní noc dala ČEZu pěkně naprdel,...těch popadaných drátů a spálených trafaček,....čert nikdy nespí a vločky kalamitky padají dál.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      jste ještě příliš tolerantní!

      Skutečnost bude mnohem horší.
      JÁCHYM

      Vymazat
  41. TUŽCE (nejen)
    odpověď anonymního nebyla moje - i když s ní nemám problém.
    (mimochodem - některé anonymy v krtkárně bývají TAKÉ ode mne. Někdy proto, že se zapomenu podepsat, jindy proto, že myšlenka nebo její jádro nepochází z mé hlavy a nepovažuji za potřebné se blýskat cizím peřím,

    jindy proto, že argumentuji příliš černobíle a vyhraněně, nebo dokonce paroduji... Zkoušel jsem kdysi používat několik nicků/avatarů s různými charaktery, ale kdo si má v hlavě trvale držet několik tolik paralelních osobnostía nezatížit naše zdravotnictví? :-)

    K dotazu:
    Nedílnou součástí, ba předpokladem kritického myšlení je KRITIKA VLASTNÍCH předpokladů i závěrů.

    Jsou to neustálé šachy, kdy hrajete současně sami proti sobě černými i bílými figurkami a snažíte se sama sebe nachytat na šveštičkách a při lhaní si do vlastní kapsy.

    Kritické myšlení nerovná se myšlení o tom, jak (z)kritizovat cizí myšlenky, jak natrhnout prdel protivníkovi a jak uhájit vlastní argumenty.

    Předpokladem kritického myšlení je neustálý TVRDÝ celoživotní dialog se sebou samým.
    *****************
    Mají Češi "lokajské geny" ? Určitě ano ! Mají je i příslušníci zbylých národů zeměkoule ? Určitě ano.
    Výhodou národů s větší promořeností populace lokajskými geny je - mimo jiné - zvýšená citlivost a schopnost detekce lokajského CHOVÁNÍ.

    Čuchám, čuchám lokajštinu, řekne Čech...takovej Helmut dnes potřebuje mnohem intenzivnější smrad shnilé makrely, než mu zareaguje čuchací mozek.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  42. /Protože se na to nikdo nezeptal, zeptám se sám:
    Kolik procent krtčích přispěvků, podepsaných nickem JÁCHYM splňuje jakžtakž požadavky kritického myšlení ?

    A odpovím si sám - tak deset procent.
    Ale jsem při rychlém jednání ochoten výrazně slevit. :-)

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OMLUVA ANNĚ A TUŽCE:
      15:50 pochopitelně Anně !

      Vymazat
  43. Zase mi zmizel příspěvek, tak znovu:

    Jáchyme,
    já se vždycky snažím reagovat na to, co bylo řečeno, a ne na autora. Mně nevadí anonymní.
    A k Vašemu: "Kritické myšlení nerovná se myšlení o tom, jak (z)kritizovat cizí myšlenky, jak natrhnout prdel protivníkovi a jak uhájit vlastní argumenty.

    Předpokladem kritického myšlení je neustálý TVRDÝ celoživotní dialog se sebou samým."

    Nevím, proč jste mi to napsal. Ujišťuju Vás, že takovýto předpoklad splňuju plně a dokonce přeplňuju (co vím, tak je tomu i u všech lidí, co znám. Předpokládám, že za ustavičný dialog se sebou samým berete i: To jsem neměla říkat. Měla jsem říct.... Byla jsem moc přísná, příště si musím dát pozor. Zase jsem se nepodívala na výrobce, co když to nebylo vyrobeno u nás, to by se asi Finům nestalo...). A mnohdy je mi to houby platné. Vámi zmíněnou nerovnost jsem nikdy nezpochybňovala, neb jsem o tom též přesvědčená.

    Problém s Koukolíkovými otázkami na str.13 mám z důvodu umístění. Nevzala jsem je jako ´aby řeč nestála´, ale snažila jsem se na ně odpovědět. Podle mě záleží na úhlu pohledu, tedy jestli se budu dívat ze strany snahy o zachování národa, nebo ze strany zachování rodiny... Mnohem radši mám geny lokaje než mít geny vojáka. Navíc mi vždycky bylo úplně jedno, co si o mně kdo myslí. To nikdy nebyl můj problém. Problém mám s alergií na manipulaci. A z umístění těch otázek na začátek knihy jsem měla pocit, že Koukolík tím chce vyvolat nějakou reakci (třeba přečíst si tuto knihu), tedy určitým způsobem manipuluje. Což mi u člověka jeho znalostí poněkud vadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno,
      rozumím.

      S problémem definice manipulace jsem se před několika lety docela vážně potýkal.

      Pak jsem narazil na knížku amerického reklamního psychologa (jméno mi vypadlo), který tvrdil, že neexistuje absolutně žádný rozdíl mezi technikami manipulace a technikami motivace, že jsou zcela totožné.

      Protože s motivací stojí a padá (dnes tedy spíše padá než stojí) celá pedagogika a s ní školství, docela mě to nadzvedlo.

      Nicméně byl jsem se skřípěním zubů nucen dát autorovi zapravdu.

      Autor neklade mezi motivaci a manipulaci rovnítko, ale posouvá je jinam:
      Tvrdí, že o manipulaci se jedná, pokud používáme manipulačněmotivačních technik ve SVŮJ prospěch, kdežto o motivaci tehdy, užíváme-li těch samých technik ve prospěch osoby, která je objektem motivace.

      Tož tak. Obávám se, že to tak bude. Že bych z toho byl nadšený, to nejsem. Proč, to jistě sama pochopíte.
      Jedním z objektivních důsledků je i fakt, že mezi motivací a manipulací může být plynulý, krontinuální přechod.
      Koukolík si tento fakt podle mého názoru uvědomuje - ale co s tím nadělá ??

      JÁCHYM
      p.s.
      Dalším bohulibým oborem, který s motivačněmanipulativními technikami stojí a padá je třeba psychoterapie...

      Vymazat
    2. Zase je můj příspěvek pryč, tak znovu:

      Jáchyme,
      oč bych měla snazší život nemít alergii na manipulaci a mám i na penicilin. V obou případech mívám problém s dýcháním. Když si vezmu zklidňující prášek, nejsem schopná pořádně myslet, natož kriticky, takže je jednoduché mi namluvit, že mnou nikdo nemanipuluje, pouze mě motivuje. Pak si říkám: "Musíte se snažit, pane správce!". Teď se mi vybavila písnička
      Tichá dohoda - Marioneta
      https://www.youtube.com/watch?v=1_iJlxm9Ncc

      Vymazat
    3. Jáchyme,

      no jo, ale podle čeho posoudíte, co je v něčí prospěch, a co není v jeho prospěch?
      Pan Šteffl by vám vysvětlil, že skoro všechno, co škola učí žáky, je v jejich ne-prospěch! protože to je zastaralé, formální, nemoderní a k ničemu, jen to žáky stresuje.
      Nebo: Učím děti národní písničku. Je to v jejich prospěch, nebo není? Přijde vědátor a řekne - špatně, dnes děti potřebují více angličtinu, uč je anglické písničky.
      Nebo: Chci učit násobilku. Přiřítil se (fakt!) rozlícený rodič a vynadal dotyčnému matikáři, čím jeho synkovi zaneřáďuje hlavu, že na to má dvě kalkulačky. Atd.

      Nebo zdenkab budu motivovat, aby vykradl banku, že s balíkem dolárků ho jeho kubánská girl bude mít raději. Zdenek poslechne - a je to jeho prospěch, když jeho duše propadne peklu, pokud ho při akci rovnou neoddělají??
      Příliš otazníků na tak jednoduché zadání...

      Vymazat
    4. Anno,
      beru to takhle:
      je třeba se naučit plavat, ale je kontraproduktivní se snažit naučit plavat tak dobře, že se nenamočíme.

      Kristus prý nějakou takovou techniku měl, ale říkalo se tomu chození po vodách.
      Nesmíme to s ambicemi přehánět. Ve vodách manipulace a motivací je třeba šlapat vodu, ale vyčítat si, že jme mokří je konina.
      Jakož i vyčítat té vodě že je mokrá.

      Vzájemná manipulace i motivace je přirozenou součástí našeho živočišného druhu, stejně jako je voda převažující součástí našich těl.
      Slivovice by byla lepší - ale reklamujte to u Nejvyššího a uvidíte, jak s náma vyběhne. I to mešní víno je na příděl.

      JÁCHYM

      Vymazat
    5. marie:

      Peníze kazí charakter, a něco mi říká, že umřu vcelku charakterní.
      Ale je fakt, že zafungovat by to mohlo. Moje další mexikánská favoritka Salma Hayek se kupříkladu nechala klofnout nějakým tuctovým miliardářem ...přitom kde se mnou mohla bejt...
      Asi to šustění bankovek nějaké kouzlo mít bude.
      Šustění složenek se s tím nedá srovnat.

      Vymazat
    6. zdenekb

      Nevim. Všechny kartářky předpovídají měnovou reformu - spadnou peníze. Tak si radši užívejte života nebo investujte do nemovitostí, než šetřit na krasavice...

      Vymazat
    7. Marie, dyť vo tom samým mluvím, akorát víc ukecaně.
      JÁCHYM

      (co se týče Zdeňkuba a jeho přirozené erotické fascinace multietnicitou - lze se nadít, že co nevidět budeme mít všichni široký výběr.

      Já akorát v mládí nemíval rád to zdržující vybalování z nadbytečných vrstev textilií, což je jeden z minusů některých muslimských žen.

      Dnes by mi to častokrát ani tak nevadilo, protože to rozbalování bývá tu a tam to jediné, k čemu se dostanu.
      A za pár let už v průběhu akce nejspíš zapomenu, proč jsem vlastně objekt rozbaloval, zvláště bude-li v burce.

      Mimochodem - domnívám se, že ženu v burce nelze jednoznačně znásilnit, páč nerozumíte-li jazyku, nezjistíte, zdali souhlasí či nesouhlasí. Navíc odpadají vlivem komplexního zahalení i nonverbální komunikační kanály...
      A jak VČAS zjistíte, je-li jí dvanáct nebo dvaaosmdesát ?
      Nemaj to ti připrchlíci jednoduché.

      Vymazat
    8. Jáchym

      bejt mužským tak se spíš obávám, aby nebyly naše děvy po své paní ministryni. Dnes jsem ji v Hyde parku chvíli poslouchala ještě teď mi jde hlava kolem - mele si svou, jak se od toho 1. září vlastně vůbec nic nezmění... jen to bude líp podpořeno a zaplaceno... Doteď nevím, jak se jí p. Sotolář ptal, co bude ten asistent vůbec schopen a kompetentní dělat, když nemůže učit. A vlastně ani žádné asistenty prý v záloze nemají, tak se to netýká nikoho nového... No hlava mi z její logiky jde šejdrem. Takové štěbetalky na vás, pánové! :)
      Dobrou.

      Vymazat
  44. Makrelová obrací. Pod vlivem situace v Calais, u řecko-makedonských hranic, a asi též vzhledem k blížícím se volbám doma údajně prohlásila: hledejte si ubytování v Řecku!

    "O tom, že Merkelová žádá "ukončení politiky mávání" (tj. volného průjezdu přes Balkán do Německa) píše i německý zpravodajský server Spiegel Online.

    Kancléřka podle něj uprchlíky vyzvala, aby si hledali ubytování v Řecku. Lidé, co žádají azyl, nemají právo vybrat si jednu konkrétní zemi, uvedla."

    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zive-utery-1-brezen-uprchlici/r~c9afb260deb711e5aa720025900fea04/

    OdpovědětVymazat
  45. Grant Green- Ballads- [FULL ALBUM]
    https://www.youtube.com/watch?v=U1pwTUkXilo

    Na ráno:
    Zuzana Michnova - S Luisem
    https://www.youtube.com/watch?v=v_A3yYwIkYI

    Bob Seger- Turn the Page
    https://www.youtube.com/watch?v=3khH9ih2XJg&index=18&list=RD9vST6hVRj2A

    CARMEN MCRAE - My foolish heart (Recorded Live at Bubba's)
    https://www.youtube.com/watch?v=4as30GSYIxo

    Slowly We Walk Together - Per-Olov Kindgren
    https://www.youtube.com/watch?v=R2A3HZk9zZE

    Poutníci - Pojďme se napít
    https://www.youtube.com/watch?v=pObv1UnQ1_M&list=RDpObv1UnQ1_M#t=5

    RADŮZA - Ocelový město
    https://www.youtube.com/watch?v=tDHFto_E27A&list=PLaRQYLlu3p6_lA4Di_04L4cJOpllbNC9S&index=48

    OdpovědětVymazat
  46. Tužka napíše,...děkuji všem, co mě oslovili,...
    Pane Jáchyme, není třeba se omlouvat,..

    Jo,....o té manipulaci a motivaci taky něco vím,...
    Dokonce jsem tak před pětadvaceti lety podstoupila učení autosugesce.
    Je na principu práce s vlastní energií,...takže, jedinec sám se sebou manipuluje a motivuje své tělo, nebo duši,....došla jsem dost daleko,....pak jsem se ale zalekla, aby můj mozek a myšlení nebylo nějak vykolejeno a přestala jsem s tímto experimentem. Pacuje se s významnými akupresůrními body,...kterým se energie buď dodává, nebo se jim vysává.
    Používají se krystaly látek, smotky hedvábí nebo bavlny napuštěné koncentráty z bylin i z kůry stromů, některé plody.

    Je to zajímavé,...je to ale vošajslik, každý jedinec reaguje trochu jinak,...takže to může být i, jak říkám, vohubu.

    Trenér ruské hokejové sborné Tarasov,...byla jsem se, dávno tomu, podívat na jejich tréninku.
    Nikdy jsem už nic podobného neviděla.
    Trenér, nakloněný k ledu za mantinelem,/zlí jazykové tvrdili, že neumí bruslit/, tak ten křikem a gestikulací pobízel a motivoval hráče.
    ....Iváňuška tudá, Iváňuška sjudá, ...igraj, igraj maladěéc, maladěéc. .... Jakmile byl hráč nazván malaďcem, jel si k trenérovi pro pochvalu,...sundal přilbu, trenér ho pohladil po hlavě, nasadil přilbu a pokračoval v trénováni.
    .....Serjóža, Serjóža,...plócho, ploócho ty igraješ,.....a hráč, co byl označen, že hraje špatně, jel k trenérovi, sundal přibu, dostal záhlavec, nasadil přilbu a pokračoval.
    Čtyři hodiny hry, jednotlivé formace v pětiminutových intervalech, žádné pití, žádné utírání potu, na střídačce seděli pěkně vzpříma a sledovali dění na ledě, ani slovo mezi sebou,....disciplína hodná diktátora.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TUŽKO,
      Svrběla mě klávesnice, chtělo se mi něco napsat o problému odlišení automotivace od automanipulace....

      To je teprv makačka na bednu, jestli se jedná o činnost ve prospěch objektu či subjektu, zvláště v případě konfliktu vrstev id - ego - superego, aby si pak nedaly/i po hubě !
      JÁCHYM

      Vymazat
  47. Aspoň malý škvarek
    nebo starý párek
    cosi z prošlé kližky;
    ne furt chroustat knížky.

    OdpovědětVymazat
  48. Odletěli z burky moli
    spí se v rozbahněném poli
    kol dokola čerstvý vzduch
    nemá prostor ztuchlý puch;
    na sever Řecka
    takhle chrápou ženy, děcka,
    kdežto jejich muži
    V hotelích se tuží.

    OdpovědětVymazat
  49. Hilary mi shůry mává
    To je pro mě žena pravá
    (Jak je krásná, jak je zdravá!)
    V opavě i arkansasu
    Sečetli ji nejvíc hlasů
    To je super úterý
    Zubí se do kamery
    Háže vzůru nožku
    Obnažené kožku
    Je to moje hrdina
    Nezdobí ji bobina.
    Držíce se zdiva
    Ožralý jak slíva
    Hážu v urnu hlas
    Krásně bude zas.


    OdpovědětVymazat
  50. Anebo ta Trumpa hříva
    O níž se mi ve snu snívá
    Vypelichá v bílèm domě?
    Nebude tam ležet v komě?
    Dyť už je též starý
    V pracovně jsou máry,
    V pracovně oválné
    Pověsti nevalné.
    Tvrdí se tam perem
    Že na všecky serem.
    Bude trumpů donald
    Jako regan ronald
    Též takový kovboj
    Pošle někam konvoj?

    OdpovědětVymazat
  51. To jsou těžké otázky
    Půjdu házet oblázky
    Na rukách mám provázky
    Spojují je uzle
    Je to jako puzźe
    Kde sedřéli barvu
    Kam ten svůj hlas narvu.

    OdpovědětVymazat
  52. Kde je bratr Žižka?
    Kde je stepní liška?
    Horátio na lodi?
    Jsou snad všichni marodi?
    Německo je v černém suknu
    Myslel jsem že smíchy puknu.
    Ale už mi úsměv tuhne
    Co když celý průvod uhne?

    OdpovědětVymazat
  53. Kde je vyšší dávka
    I korčagin pavka
    Nasměruje svoje kroky
    I kdyby měl v boku broky.
    I John Silver o krice
    Už má ruku na krice.
    Když u kulatého stolu
    Sedí jen Anděla spolu
    S půlkou dortu
    Dá jí turek do rtu.

    OdpovědětVymazat
  54. Ruku na klice. Z ajfonu to nejde.

    OdpovědětVymazat
  55. To: Anna
    Když napíšete třeba jen jednu větu a hned ji publikujete - zmizí také do koše? Nějakou příčinu to jistě má, i když čas snad ne.

    K placení tarifů. Já jsem tipovala, že odpískaný návrh vyjde pro ČEZ tak šul nul a možná i ztrátově. Nejspíše bude vymyšlena taková změna, která bude méně bolavá při zvyšování a jiní si pomohou tak maximálně pětistovku ročně.

    Včera jsem si konečně našla, jak vyhlíží zde diskutovaná slečna či paní Tvarůžková. I druhá favoritka pana Zdenkab , co o ní napsal, vypadá dobře. U ní hlas neznám, ale té z ČT připisuji plus za to, že nemá ječák jako mnohé její kolegyně - alespoň v jejím starém rozhovoru to tak bylo.

    A že tak pan Babiš laškuje o ženění... V jeho věku už možná právě nastal čas, aby opustil svou na jeho příjmení přejmenovanou čtvrtku a přivedl k oltáři nějakou "krásnou a roztomilou" dvacítku v bílém. Ale možná se s žádnou takovou nepotkává.
    V politice se ale asi cítí jako ryba ve vodě, když v ní dobrovolně zůstává, jen ty správné věty se ještě nenaučil formulovat. Občas působí jako slon v porcelánu.

    Po dvou dnech deště a posněžování u nás dnes slunko a zdá se, že květní pupeny narcisů kus nad zemí mrazíky (nejvíce teď bylo v noci mínus pět) přežijí bez úhony.

    OdpovědětVymazat
  56. u nás ráno slunce a najednou sníh. Narcisy se zatím tváří, že se jich ty změny počasí vůbec netýkají, do Velikonoc určitě vykvetou

    jdu ke kadeřnici, aby neměl vizážista starost ;o)

    OdpovědětVymazat
  57. Paní Babo Jago, někdy mi zmizí i jen jedna věta bez odkazu. Ale ne vždy. Stejně tak mi někdy zmizí příspěvek s odkazem, ale ne vždy. Navíc téměř vždy na druhý pokus to projde. Jen zcela výjimečně to prošlo až napotřetí. Někdy mi neprojde hned první příspěvek v daném dni, někdy až nějaký další. Nepodařilo se mi vysledovat nějakou pravidelnost. Pro mě je důležité, že sem své příspěvky dostanu. Že musím někdy zopakovat, to už jsem si zvykla, dělám si vždy kopii, abych to nemusela psát znovu. Většinou můj příspěvek zmizí, když musím opakovaně vybrat profil a napsat Anna. Téměř vždy se můj příspěvek v krtinci objeví, ale po opakovaném vstupu do krtince tam není (někdy hned při následném, mnohokrát až po druhém, třetím nebo čtvrtém vstupu). Netrápím se tím. Je to jako hra :-)

    OdpovědětVymazat
  58. Letící modřinka z dnešního rána:
    http://www.imgup.cz/image/KI6

    OdpovědětVymazat
  59. Irish & Celtic Music Collection 1

    https://www.youtube.com/watch?v=NRvvpgbT7D8

    OdpovědětVymazat
  60. Ještě k tomu Tarasovovi, žeprej neuměl bruslit. Možná ne - ale potřeboval to ?

    Umí Váňa běhat po čtyřech a řehtat ?

    (Já jo, vnuci mě naučili. Kdyby nebyl mladší než já, zkusil bych po něm příští Velkou Pardubickou vzít. )

    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
  61. Jáchym: "je třeba se naučit plavat, ale je kontraproduktivní se snažit naučit plavat tak dobře, že se nenamočíme."

    Tak si tu s Waldou zpívám
    Waldemar Matuška - Árie Měsíce
    https://www.youtube.com/watch?v=iOLG2Y0FMV8

    Se Saturninovou tetou Kateřinou si říkám:
    Kdo se moc ptá, moc se dozví.
    Zeptáš -li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš -li se, budeš blbcem po celý život.
    Dnešní víno pij dnes, zítřejší žal zítra.

    A s Waldou si notuju:
    Waldemar Matuška - Má malá zem (1968)
    https://www.youtube.com/watch?v=ezLNxoXb4MM

    OdpovědětVymazat
  62. Anno,
    já se ptám - i sám sebe - každých pět minut.
    Díky tomu vypadám průběžně jako blbec celý život.

    Dokonce si i tak sám sobě připadám.
    Obávám se, že v téhle jediné věci mám pravdu, kterou už nebudu muset revidovat.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  63. Jáchyme,
    podle mě nezáleží na tom, jestli si člověk připadá jako blbec, je blbec, nebo ho za blbce ostatní považují. Důležité podle mě je, jestli je člověk spokojený.
    Před lety, v době mého mládí, jezdila na dovolenou kousek od naší chaty rodina s dvacetiletým mentálně postiženým synem, který byl moc hodný a pořád se usmíval. Tenkrát jsem si přála jednou to dopracovat jako on - být hodná a stále se usmívat. Nějak jsem to lety zamotala, takže to někdy vypadá, jako kdybych byla mentálně retardovaná, a usmívám se sice dost, ale mnohdy v nevhodných chvílích, takže jsem si už párkrát vyslechla: "Co se culíš jako blbec a nic neříkáš, jsem se tě ptal...". Hůř slyším a když nerozumím, tak se už radši většinou neptám, ale jen se usmívám. Někdy to projde :-)

    Nedávno jsem se neusmívala, ale smála jako blbec při četbě Koukolíkova Největšího přání pro 21. století v Čechách - cituji:
    ...Píše se, že kritické myšlení je »pečlivé a uvážené rozhodnutí o tom, zda nějaké tvrzení přijmeme, odmítneme, nebo se o něm zřekneme úsudku. Součástí tohoto myšlení je stupeň jistoty, se kterou nějaké tvrzení přijmeme nebo odmítneme.« Rozdíl mezi kritickým a nekritickým myšlením bývá v lepším případě rozdílem mezi skutečností a iluzí, v horším případě rozdílem mezi existencí a zánikem. S ohledem na současné dění by tedy největším přáním pro 21. století v Čechách mohla být špetka kritického myšlení navíc.

    Proč? Znalosti kriticky myslících lidí bývají široké a hluboké, interdisciplinární a otevřené. Kriticky myslící člověk nebývá herec, moralista, hlásná trouba propagandy ani fachidiot. Zato bývá racionální. Přitom ví, že s ohledem na složitost světa je racionalita omezená, poznání neúplné a otevřené. Poznávání je pro něj celoživotní proces. Užívá originální prameny informací, nikoli prameny z druhé ruky. Nejprve zjišťuje skutečnosti, pojmenovává je až poté. Užívá přesný jazyk. Myšlenková strategie kriticky myslících lidí je otevřená. Dlouze se učí zkoumat jevy bez hněvu a zaujetí, což je těžké. Samozřejmě že kritické myšlení je dřina, ke které se lidé uváží na celý život.
    http://nepovinna-cetba.webnode.cz/news/frantisek-koukolik-nejvetsi-prani-pro-21-stoleti-v-cechach/

    OdpovědětVymazat
  64. The very best of Sidney Bechet - 1 hour of JAZZ

    https://www.youtube.com/watch?v=b77JruoYJbw

    OdpovědětVymazat
  65. https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/03/02/existuji-reseni-migrantske-tsunami/

    přijde mi to kapku ukecané, ale podnětné.

    OdpovědětVymazat
  66. To je ta učitelka, co vystupovala u Jílkové a diví se, jak na ni reagují lidi.

    "http://video.aktualne.cz/dvtv/ucitelce-vyhrozuji-zabitim-kvuli-protiruskym-nazorum-je-to-h/r~b60e3e72dfb411e59d7b0025900fea04/"

    A prý je katolička. To jsou právě ti učitelé, kteří dokážou perfektně vymýt mozky dětem, protože se navenek tváří sympaticky, mile, vypadá dobře a děti protože ji mají rády za to jak vypadá a jaká je milá, tak říkají, co cítí, že by se ji líbilo. Tak zaujatí učitelé by neměli vyučovat a mást děti. Dítě se má naučit fakta a srovnáním různých fakt si dát dohromady celý obrázek. Tahle je učí jednostraně a dokonce s nenávistí k Rusku a pak její žáci vypadají jako ten diskutér se jménem Papoušek, který řekne, že agresorem v první i druhé světové válce bylo Rusko.
    Tahle paní asi pohlíží po politické kariéře, možná ji brzo zaměstná Kalousek, když po něm tak zbožně koukala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děti nemají nic ze své hlavy, poví hlavně to, co někde slyší.
      V případu paní učitelky od Jílkové jsme se nedozvěděli to hlavní - kolik té protiruské medicíny děti dostávají a v jakých dávkách. Vypadá to na poctivé očkování.
      A ti, kteří doma třeba slyší něco jiného, se jako vždy přidají - proč neudělat paní učitelce radost a neříct jí to, co ráda slyší.

      Vymazat
    2. to soudružka učitelka Semelová
      to je jinýkalibr

      Vymazat
    3. soudružka Semelová není učitelka, je poslankyně, která byla zvolena jistým množstvím voličů, kteří jsou 18-ti letí a výše.

      Vymazat
    4. anonymní,

      nejlíp by asi odpověděla moje dcera. Nevychovávala jsem holky nijak politicky - ani prorusky, ani proamericky - hodnotily se konkrétní věci a události, pokud se o politice mluvilo. A po sametu jsem si jako mnozí užívala radosti z toho, že patříme k tomu kýženému Západu, vrhala se na informace ze zámoří, zajímalo mě odtamtud dost věcí, v oboru. To až posléze člověk začal být na řadu věcí alergický...

      Holka s nastávajícím byli předloni v Arménii. On zarputilý proamík, ona neutrální. Z krajiny, památek, úžasných lidí, domácích potravin a úrody... byli prostě uchváceni a chtějí se tam vrátit. Ale o tom nechci mluvit.
      Moc mě zaujalo, jak sami začali o tom, že kam přišli (přemísťovali se autobusy a nejvíc stopem), tam se jich ptali: a jste pro Ameriku, nebo pro Putina? Mladý řekl, že pro Ameriku, mladá - že není ani to, ani to. - - Ani jedinkrát se jim nestalo, že by někdo ostře nebo naštvaně reagoval. Vždycky úsměv, pozvání k nim domů, povídání o životě, o muzice...
      Proto u mě Arméni, obyčejní lidi, vysoko bodují nad našimi ynteligenty a kavárenskými žurnalisty, kteří neumějí nic než poštvávat lidi jiného názoru. Právě tím se budí zbytečné zlé vášně...

      Vymazat
  67. Já si o Bervidu-Bukvojovi myslela, že je pomatený filozof.
    A ejhle! jenom obyčejný škrob to je, škudlil.
    To k Zemanovi kdyby přišla babka do zahrady pro pár jablek, tak by jí nasbírat pomohl, i košík by poponesl a pár dobrých slov prohodil. Možná i štamprličku přidal.
    A pak se kavárenští diví...

    http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-berwid-buquoy.php?itemid=26984

    OdpovědětVymazat
  68. Xeroxi,

    vy si myslíte, že energetika, tak jak je dnes může vydržet delší dobu a jakou?
    Atomové elektrárny jsou potenciální ekologické bomby, viz nejrůznější havárie s negativními důsledky na stovky až tisíce let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková nás přežije. Trubkové přehříváky jsou z jakostních ocelí, reaktor je prověřen durchunddurch rentgenem (pokud není sfalšován).

      Vymazat
  69. Třeba teď psali, že nad Skotskem vybuchl meteorit, který měl prý jen 10 cm vprůměru a na několik sekund ozářil celou oblohu, sice vybuchl ještě ve vzduchu, ale takové různé malinké meteoritky padají dost často a místo si nevybírají a jsou vpodstatě neviditelné a jak jsou JE proti něčemu takovému chráněné, nehledě ještě na ty héliové bubliny, jak jsem opisovala dříve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď si představte že by takový kousek spad ládíkovi do studně ...

      Vymazat
    2. tak by holt byl v studni ;o)
      https://www.youtube.com/watch?v=k8nQ0K3fYlg

      Vymazat
    3. Fakturu za vrtací hlavici jsem zaplatil, už přišel i daňový doklad, teď ještě ten kus železa a budu krtat do středu Země. Ještě seženu (nebo udělám) tu nastavovací tyčku. A přichystám si trubku s ventilem, až to vytryskne, aby to dole nevyplavilo dědiny.

      Vymazat
  70. 14. května budu slavit den lucemburků na českém trůně nebo stolci (stolec někdo ukrad a trůn asi taky, president podepisuje pracovní smlouvu na normální židli ze sálu). Ani nevím, jako vlajku mám pověsit, nebo gatě?

    OdpovědětVymazat
  71. Baba Jaga:

    Paní Anna padá do spamu nejčastěji, většinou jsou to příspěvky s odkazem (ale ne vždy). Jak si to vysvětlit, nebo to napravit, netuším.

    Díky za pochvalu mého vkusu. Ale nerad bych vzbudil dojem, že někoho zoufale naháním nebo uháním... jen jsem pokračoval v lehkém tónu, jak jej soukrtci nastavili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím to v operačním systému, třeba je starší (nepodporovaný) nebo s něčím nekompatibilní.

      Vymazat
    2. Já nevím. Je zvláštní, že úplně ten samý příspěvek, který mi to vyhodí, mně na další pokus pustí. Třeba dnes mi prošly zatím všechny příspěvky hned napoprvé.

      Vymazat
    3. řek bych že chyba je v příliš rychlém odbouchnutí těch jednotlivých mezistupňů , ty se nestačí načíst a závěrečné odbouchnutí to pošle do spamu ...

      Vymazat
    4. Vůbec mně nenapadlo něco Vám přisuzovat, pane Zdenkub. Beru to virtuální kamarádské popichování úplně stejně jako Vy. (No, Vy hoši jste se vlastně možná i osobně potkali na sedánku s panem Stejskalem.)
      A protože jsem zvědavá, podívala jsem se, o kteréže to psaní šlo.
      (Teď si se mnou stroj také zalaškoval - nešlo se napojit na reCAPTCHu - zkusím znovu, možná je nás na internetu mnoho.)

      Vymazat
    5. Osobně jsem nikoho ze zdejších nepoznal, sedánek exšéfinspektora Stejskala jsem kdysi měl sice vážně v plánu, ale nakonec mi do toho něco vlezlo. Takže jsem nepotkal ani embéčko... njn.
      Možná nevědomky potkávám agu, dle jejích občasných místopisných poznámek to vypadá, že denně brázdíme stejné ulice - třeba právě datluje příspěvky někde za zdí u sousedů... :o).

      Nijak zvlášť družný nejsem, ale u virtuálních osob, se kterými se střetávám často už roky, by mě docela zajímalo, co jsou zač nevirtuálně. Čistá zvídavost.

      (Možná někdy uděláme všekrtkovský slet... :o) ).

      Vymazat
  72. Bude cunami v indonéssi, cítím otřesy.

    OdpovědětVymazat
  73. http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-03-02/magnitude-8-3-quake-hits-off-indonesia-triggers-tsunami-threat

    OdpovědětVymazat
  74. Relaxing Blues Blues Music 2015 Vol 3
    https://www.youtube.com/watch?v=qIG7P3mpOt4

    Na ráno:
    Věra Špinarová - Jednoho dne se vrátíš (Tenkrát na západě)
    https://www.youtube.com/watch?v=NX6mk1xewbM

    Duke Ellington and Stéphane Grappelli 1973
    https://www.youtube.com/watch?v=rEY64fNG_3g

    Edith Piaf - Mon Dieu
    https://www.youtube.com/watch?v=x0oMQu2id6I&index=10&list=RDqd-QafcXHI4

    Karel Plíhal - Vzduchoprázdniny 06 - Temná skrytá hmota
    https://www.youtube.com/watch?v=b2Jc-MZLBYo

    Szidi Tobias - Chlap z kríža
    https://www.youtube.com/watch?v=4q1eCM2xqrw

    OdpovědětVymazat
  75. Tak jsem to zakřikla. Teď mě to vyhodilo, přestože jsem mezi potvrzováním vždy počítala do deseti, což by mělo stačit, obzvlášť na takovýto příspěvek - znovu:
    xerox02 března, 2016 16:09

    řek bych že chyba je v příliš rychlém odbouchnutí těch jednotlivých mezistupňů , ty se nestačí načíst a závěrečné odbouchnutí to pošle do spamu ...
    ---

    Dík, zkusím chvíli počkat. Dnes mě to zatím nevyhodilo ani jednou, zato mě to nepustilo k Odpovědět, takže jsem musela zvolit tuto cestu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se mi děje každou chvíli že buď nejde odpovědět nebo se mi nezobrazuje to okýnko pro - zadejte svůj komenzář ... řešením je aktualizovat neboli načíst stránku znovu a znovu dokud to nenaskočí ...

      s tou pauzou nemusíte tak dlouho počítat , mělo by stačit normálně v klidu odklikávat ty jednotlivá políčka ...

      Vymazat
  76. Anonymní01 března, 2016 12:50
    pán JAHA! Nejsem Čech, jsem Lach (Moravan) - kříženec Valacha a Slezanky. Z bývalé státní hymny jsem pěl pouze Nad Tatrou sa blýská ..., země Česká nebyla nikdy domov můj ...
    Pierre


    Pan Pierre.

    My sme tu DAVNO (p. Marie prepaci) zvyknuti, ze sa NEZNAMY nick predstavi. Berieme to ako ELEMENTARNU slusnost.

    Tak to na zaciatok, konzekvencie si domyslite, ze.


    Co sa tyka Vasho vyjadrenia uvedeneho vyssie.

    Ja som VZDY TVRDIL!!!, ze Moravania nemaju s Cechmi NIC!!! spolocne. A ked maju s niekym nieco spolocne, tak to so Slovakmi.


    Ale!

    My (Slovaci) nemozeme za to, ze cele Slovacko, Valassko...sa pri rozdelovani republiky NEPRIHLASILI ku Slovakom (kde by normalne patrili!, ale boli TICHO, NIC nerobili, za NIC sa neangazovali!!! a tak skoncili v CESKU!!!).

    Ja v tej dobe som prave Moravu povazoval za uzemie, ktore jedine bolo schopne vo vtedajsom Cesko-Slovensku zit same!!! Morava mala VSETKO!!!

    Priemysel, ktory nemalo Cesko, ani Slovensko, polnohospodarstvo, ktore nemalo Cesko, ani Slovensko...

    Ja som pocital s tym, ze si VYBOJUJETE republiku MORAVA (bola by najbohatsia z byvaleho Cesko-Slovenska!!!), alebo sa pripojite ku snaham Slovenska o osamostatnenie a v ramci republiky Slovensko (ktore by zahrnovalo vsetky doterajsie moravske kraje!) by ste dostali rozsiahlu autonomiu - to by Slovaci podporili KEDYKOLVEK, lebo VSETKY nase slovenske snahy vzdy brali Moravanov ako nasich najblizsich pribuznych a bratov!!!

    Vy ste premeskali HISTORICKU moznost a PRETO sa ucite CESTINU, hoci na 90% rozprávate nejakym slovenskym (moravskym) narecim.

    V tom vam uz nemozeme pomoct, lebo by sme sa miesali do zakonov cudzieho statu. To musite urobit VY!!!, tak, ako sme sa MY!!!, Slovaci, dostali POSTUPNE z podrucia Madarov a potom Cechov.

    Majte sa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze Slovenské historie znám jenom Pribinu. Nebyl to Moravák?

      Vymazat
    2. A jak rozdělení viděli někteří Češi:

      Na Československém Rozvodu
      https://www.youtube.com/watch?v=YwUtII7MDx8

      a k oddělení Moravy
      PALEČEK A JANÍK- MORAVO
      https://www.youtube.com/watch?v=xPcclZXH0VE

      Vymazat
    3. Pán JAHA zo Sárisa
      Nem tudom, prarodiče přišli z Marchfeldu, (-sch na konci příjmení), z nějaké publikace jsem se dozvěděl, že je to zkomolenina původně maďarského jména. No je jich v Austrii povícero, nějaký pěvec popmusic a v Jetzelsdorfu má jmenovec Tischlerei
      Pierre

      Vymazat
    4. Slováci na tzv. Slovensku dnes již neexistují, vyhynuli, emigrovali do Čech či do Ameriky.
      Dnešní tzv Slováci jsou míšenci Cikánů a nejnižší kasty z domova vypuzených Uhrů.

      Protože nebyli schopni se naučit ani mateřskou romštinu, ani obtížnou otcovskou maďarštinu, zjednodušili češtinu, vytvořilli jakési primitivní esperanto, bejzik ček, a nazvali jej slovenštinou.Tímto jazkem se dorozumívají v obtížnějších situacích, kdy již netačí skřeky a posunky.

      (Pochopitelně existuje i přibližně miliónová vrstva inteligentních obyvatel Slovenska, ale to už nejsou Slováci, nýbrž mutanti a ušlechtilí kříženci s Čechy).

      Vymazat
  77. Paní Anno,
    na Acz píší, že Křivoklátsko je zátopová oblast budoucí přehrady. Je to tak horké?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč neudělají přehradu pod Prahou? Aby ochránili Říši?

      Vymazat
    2. Nevím, jestli je to horké, ale mluvilo a mluví se tady o tom. Pokud vím, byly úvahy o tom udělat přehradu nad Roztokama.

      Jenže. O tomto řešení, tedy výstavbě přehrady, nechtějí slyšet nejen místní obyvatelé a milovníci kraje, ale ani ekologové a další odborníci.

      „Geologické poměry a specifický reliéf údolí jsou natolik komplikované, že přehrada by v konečném důsledku byla pro níže položené sídelní útvary včetně hlavního města Prahy daleko větší hrozbou, nežli periodické povodně," napsal již dříve Rakovnickému deníku Petr Hůla, vedoucí Správy CHKO Křivoklátsko.
      Zdroj: http://berounsky.denik.cz/z-regionu/vodni-prehrada-u-krivoklatu-kraj-chce-znovu-debatovat-20141208-fwfz.html

      Vymazat
    3. Díky za upozornění na článek na Acz. Jsem zvědavá, jestli vyhraje Národní park nebo přehrada.

      Vymazat
  78. na iDěsu hodnotí Trumpa, prý: Donald Trump se ohání miliardami. Na obří obchodní neúspěchy zapomíná ... V podstatě lze říci toto: Tolikrát jsem zbankrotoval a stále jsem tak odporně bohat ;o)

    OdpovědětVymazat
  79. Paní Viola: Atomové elektrárny jsou potenciální ekologické bomby, viz nejrůznější havárie s negativními důsledky na stovky až tisíce let.
    No, ty skutečné byly 2: Hirošima a Nagasaki. Netrvalo ani 100 let a města byla obnovena. Ty elektrárny "bouchly" dvě: Černobyl a Fukušima.
    Následky v Japonsku se pomalu odstraňují(viz Wagner na www.osel.cz).
    Spoušť zůstala po jaderných pokusech, i když na Bikini je příroda bujnější než dříve, jen pro lidi to není.
    Omlouvám se a poprosil bych paní Violu opakovat ty "heliové bubliny".
    P.S. Domnívám se, že jiná ekologická bomba dopadla na prostor bývalých kasáren v Bělském Lese. Jezdil jsem tudy 30 let do zaměstnání, až na pár nevzhledných budov to vypadalo civilizovaně. Dnes je z toho Kubáňská step ve spojení s latrínou pro psy. Pokud jedu kolem, raději překračuji povolených 70.
    Pierre

    OdpovědětVymazat
  80. Tak jsem dnes opět zjistila, jak málo si pamatuji. Do téhle knihy pana Koukolíka jsem tuhle nahlížela, ani to nakladatelství jsem netrefila:
    http://www.megaknihy.cz/sociologie-etnologie/170692-ja-o-mozku-vedomi-a-sebeuvedomovani.html?utm_ce=ns
    Verše pana Donneho k mání nebyly. No, jen do dvou velkých knihkupectvích jsem zašla. Nerada je asi objednám přes internet.

    Dnes jsem také zaznamenala poprvé další církev, přivandrovalou zpoza moře - podle nepřehlédnutelného nápisu na domě. "Církev Nové naděje" se jmenuje, píšou, že je tu registrovaná od roku 2009. Blíže zkoumat nebudu. Snahu dopátrat se, proč je jeden Bůh a tolik vykladačů, už jsem definitivně vzdala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Babo Jago, s nákupem přes internet z Megaknihy mám opakovaně velmi dobré zkušenosti. I páně Koukolíkovy Čechy jsem tam zakoupila a úplně náhodou jsem si všimla knihy John Donne Komu zvoní hrana, třeba právě tu sháníte. Já si nepamatuji skoro nic, tohle si pamatuji jen díky stejnému názvu s Hemingwayem.
      Jinak Několik básní od Johna Donna (z r. 1965) lze sehnat v antikvariátech (taky jsem mnohdy nakupovala v antikvariátech přes internet. Když jsem byla zdravá, tak jsem bydlela v Praze a hrozně ráda jsem prolézala antikvariáty. Vždycky jsem něco koupila. Ještě jsem ráda nakupovala v lahůdkářství, ale jinak jsem nakupování z duše nenáviděla.

      Vymazat
    2. Nedá se říci, že verše pana Donna sháním, paní Anno, spíše jsem na ně zvědavá. Mají je i v Knihcentru, kde minimálně 1 x na Vánoce objednávám (pravidelně Toulavé kamery i něco dalšího) já. Pravda je, že jsem se občas spálila i v přímém nákupu knížky podle náhodného nahlédnutí a ta nám zabírá místo v polici - že třeba při dalším čtení změním já či jiný názor, což se po letech stává. Antikvariát už asi v našem okresním městečku ani není, ale v jedné z galerii mají kupu darovaných knížek všeho zaměření k mání docela zadarmo.
      Já ještě pořád ráda prohlížím i obchody s porcelánem a starožitnictví. I když ani odtud už domů nepotřebuji nic.

      Vymazat
  81. JAHA:
    "Ja som VZDY TVRDIL!!!, ze Moravania nemaju s Cechmi NIC!!! spolocne. A ked maju s niekym nieco spolocne, tak to so Slovakmi"

    Hrozná kravina.
    První historicky doložený přemyslovský kníže Bořivoj byl pokřtěný na Moravě a s největší pravděpodobností byl Mojmírovec. O příbuznosti Přemyslovců s Mojmírovci svědčí kosterní nálezy se stejnou vadou zvukovodu následkem genové mutace na Pražském hradě a v Uherském Hradišti.

    Velkomoravská sídla na konci její existence byla pokojně vyklizena a od té doby se datují masové archeologické nálezy velkomoravské industrie na Pražském hradě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Vy ste premeskali HISTORICKU moznost a PRETO sa ucite CESTINU, hoci na 90% rozprávate nejakym slovenskym (moravskym) narecim."

      Nejvíc v Brně a na Hané v okolí Olomouca. Teda to Slovačisko má hlody!

      Vymazat
  82. Pro příjemnější ponocování
    Anne Sophie-Mutter - Mendelssohn Violin Concerto in E minor, Op.64 - Kurt Masur
    https://www.youtube.com/watch?v=K67o86CS5uo

    Anne-Sophie Mutter plays Tchaikovsky Violin Concerto (audio)
    https://www.youtube.com/watch?v=I9P79-1_iGU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Registruji houslové bonbónky a děkuji.

      Vymazat
  83. Znovu:
    Dobré brzké ráno všem,
    muziku na ráno jsem sem dala včera v 17.01, tak na teď
    Herb Ellis and Joe Pass - Two For The Road (Full Album)

    https://www.youtube.com/watch?v=jCiqLQlDvjI

    OdpovědětVymazat
  84. ".... V jednom z uprchlických táborů se ve Slovinsku v listopadu našly tři několik tisíc let staré sošky z oblasti někdejší Mezopotámie. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na slovinskou policii. "Tyto předměty jsou podle (Slovinského národního) muzea prokazatelně pravé. ....."

    Že by váleční běženci stačili posbírat v domácích muzejích národní bohatství? Ale to snad ne. To nezapadá do obrazu správného syrského běžence, ani umírněného ekonomického vyčurance, ale to sedí na zloděje. Že by nějaký arab? Muslim? Co na to allah akbar?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na sbalení měli podle českých sdělovadel jenom 2 hodiny - proto někteří vyběhli v pyžamu. Neumíme si tu hrůzu představit.

      Vymazat
  85. Salám alajkum neznají
    kradenou sošku prodají
    allach akbar přitom křičí
    těmhle pomoct se mi příčí
    ať si táhnou do německa
    to je země cizinecká
    tam jsou lidé hodní, milí
    v lických právech pokročilí
    tam jsou mírů kořeny
    koncentráky zbořeny.

    OdpovědětVymazat
  86. Listopad, prosinec, leden
    dáme měsíc ještě jeden?
    Únor, březen.. kal js zcezen!
    Už může na světlo boží
    jaké nesou běžci zboží.
    Teď už je to korektální,
    i novinář komunální
    může podat zprávu
    že je díra v právu.
    V březnu zprávu z listopadu
    to už není na závadu
    to už lidi nesere
    jenom hňupy některé.

    OdpovědětVymazat
  87. Návrat k Pribinovi:

    Podle Dušana Třeštíka byl Pribina podřízen moravskému knížeti, ale usiloval o osamostatnění. Po porážce Pribina utekl do exilu ke správci franské Východní marky Ratbodovi a tam byl také na příkaz Ludvíka Němce v roce 837 v kostele sv. Martina v Traismaueri pokřtěn.

    co k tomu Andrej Hlinka:
    "Slováci už na úsvite dejín Slovanov mali svojho vladára Pribinu. Boli sme teda už vtedy národom slobodným, samobytným, svojráznym, národom kresťanskej a slovenskej kultúry. Kým iné národy slovanské v tých časoch nedospeli ešte k dostatočnej kresťanskej vzdelanosti, my, Slováci žili sme už ako národ kresťanský a slobodný."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaha je trošku jako ti ukrové, vše vzniklo na Ukrajině, to oni jsou kolébkou civilizace ;o))
      Mongolové prý čekají na osobní data Ukrajinců poškozených chánem Bátúem
      Když média loni sdělila, že Ukrajina požaduje na Mongolsku odškodné za zničení Kyjeva vojskem chána Bátúa v 13. století, považovali to všichni za žert. Ale, jak píše Lidový zpravodaj, na mongolské ambasádě to potvrdili. A prohlásili, že jsou ochotni platit, má to ale jeden malý háček: žádný „ukrajinský národ" tenkrát neexistoval. Byla Rus.
      Tiskový atašé mongolského velvyslanectví v Moskvě Lhagvasuren Namsraj potvrdil informaci o tom, že parlament jeho země dostal úřední dopis od ukrajinské Nejvyšší rady s požadavkem o zaplacení odškodného za zničení Kyjeva vojskem chána Bátúa, píše Lidový zpravodaj.
      „Nejvyšší rada Ukrajiny napsala úřední dopis Velkému státnímu churalu (parlament), že v 13. století organizoval chán Bátú genocidu ukrajinského lidu. Ukrajinci požádali o odškodné.
      Náš zpravodaj se pak zeptal předsedy Velkého státního churalu: byl ten dopis skutečně? Předseda odpověděl, že v středověkých dějinách existovala Kyjevská Rus, ale ukrajinský stát neexistoval. A když Nejvyšší rada sdělí všechna jména ukrajinských občanů, jež byli poškozeni genocidou, jména jejich rodinných příslušníků, pak jim zaplatíme," dodal tiskový atašé...

      jsem pro, abychom se také podívali historii na zoubek ;p

      Vymazat
    2. a jeje zase ze sputniku

      Vymazat
  88. Ládiku, víš co znamená označení "SK" na slovenských autech? To prý znamená, Slovenské Království! Ale nesmějme se jim, u nás zase "CZ" znamená Česko Zlodějsko.... Po imigrantské krizi, která bude ještě gradovat, bych si u Němců s jejich "D" tipnul za to, co si nechají líbit od Makrely a spol., že to znamená "D" Debilové!
    Čus, básníku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pribináček, Lipánek, Tvaroháček .... podle Pribiny, Liptova, Tvarožnej (u Kežmarku)?

      Vymazat
  89. Knedlík:

    "Během několika měsíců začne Německo uzavírat hranice a fakticky tak zruší Schengen. Podobně jako zrušilo Dublinské úmluvy, když formálně pozastavilo jejich platnost. Proces započne uzavřením bavorsko-rakouské hranice, která přesměruje tok migrantů přes Českou republiku. Dalším logickým krokem bude uzavření německo-české hranice, díky čemu se budou migranti hromadit na českém území před německou čárou.

    Protože denodenní příval migrantů v řádech stovek až tisíců český bezpečnostní systém neustojí, nebude moci Česká republika tak jako dosud dodržet závazky plynoucí z (oficiální) evropské přistěhovalecké politiky. Toho Německo s největší pravděpodobností využije a bude zpět do České republiky vracet víc migrantů, než jich bude odtud ilegálně přicházet. Pochopitelně bude vracet ty nerizikovější a nejproblémovější.

    OdpovědětVymazat
  90. Ty diskuse o původu Slováků a hlavně tvrzení některých HejSlováků, že jsou něco inačejšího než zlí Češi, jsou docela místy legrační. Leccos o skutečné pravdě ví spíše lidé zabývající se genomem a jen nějak to není oficielně ventilováno. Nicméně díky podobnému jazyku a nakonec i historii, jsme bratři, ať chceme nebo nechceme a dnes se ukazuje, že máme i společné zájmy a měli bychom při sobě držet a prát se max. ve sportu apod. zábavě. To, že byli Slováci nebo Češi geneticky mixováni za ta staletí trochu rozdílně je známé a u nás to byl původně keltský a později německý vliv, dále za 30-ti leté války tady řádili švédští vojáci a ti určitě nedodržovali celibát, na Moravě to a samé platí pro fr. vojáky od Napoleona a tady se už projevovaly dř. nájezdy Asiatských band a také Turků, ty ovšem zasáhly hlavně Slovensko. Nakonec líbilo se tvrzení jednoho fajnšmekra umělce z Prahy, který rád cestovával do jednoho moravského městečka, kde dívky měly v sobě to asijské kouzlo a velmi tmavé vlasy a rysy. No a ještě bychom neměli zapomínat na vliv a všeobecně napříč společností od Židů, kde se spíše jedná o Chazary s původem z oblasti za Haličem. Tam dominují dva výrazné typy, všimněte si té tmavší party jako byl zesnulý ministr kultury se šálou Dostál nebo dnes je to Dientsbier či Marksová, ale druhý výrazný typ s tím zahnutým výrazným zobákem je třeba fešák Herman. Více o nich najdeme v knize izr. profesora Šlomo Sanda "Jak byl vynalezen žid. národ" a je to výživné.
    Samozřejmě trochu u národů existují stereotypy, ale nedá se na tom moc stavět a je to často i zavádějící. Faktem ale např. je, že třeba Slováci jsou mnohem v jednání přímější i když si to někdo může vysvětlovat jednoduchostí, ale to je dnes při všeob. stejné vzdělanosti hloupost. Moje paninka měla jako šéfová jednoho velkého potr. řetězce hned několik podřízených ze Slovenska a nedá na ně dodnes dopustit a s několika tuším pěti a jednou spíše Maďarkou je přes net ve styku. Říkala, že to byly perfektní holky, pracovité a že byla s nima i sranda a že byly rovné a neexistovalo, aby kradli, na to byly moc hrdé! Osobně jsem poznal z nich tu Maďarku, vzhledem obyčejná mladá dáma, ovšem hovořila tuším 6-ti jazyky a s neskutečným přehledem. Když jsem s ní tlachal na jednom posezení, ptal jsem se co zrovna čte, tak mě začala vyprávět o nanotechnologii a navíc, že její manžel je kamioňák, tak se ještě zajímala o motory aut, tak to sem z toho byl skoro vlhkej. A to byla vlastně ještě je, obyčejná prodavačka. Život tropí hlouposti. Zrovna nedávno jsem špatně odhadl dva týpky ve věku 22 let, když jsem s nimi a jejich kolegou dával kafíčko a zabrousil na život a politiku a zdáli se mi nějak moc na svůj věk chytří, posléze jsem na to přišel, nebyli to obyčejní montéři s logem firmy na montérkách, ale oba studovali při zaměstnání ČVUT tuším 3 ročník a docela jim to pálilo. Tak to mě docela příjemně překvapilo a potěšil mě jejich rozhled, mladí nejsou vůbec blbí
    stejně jak např. ta zmíněná slovenkomaďarka, co má rodinu s dvěma dětmi a docela tvrdej chleba. Trochu jsem jí pomohl, má jedno děcko se spešl nemocí a já ji nasměroval k jednomu fajn specialistovi, snad jí pomůže.
    Tak zatím čau lidi a rozdělujme lidi na zlé a hodné a chytré a blbce... Tím ovšem nechci přilnout k dobroserům, co nám sem cpou do Juropy mraky islámských nomádů, to není zrovna to, co potřebujeme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím rozdělováním lidí máte plnou pravdu, pane Maxime. Ale že je někdo hrdý na to, že nekrade... Či vlastně jste napsal, že z hrdosti ty dívky nekradly - to mně přišlo hodně zvláštní.

      K původu Pribiny přičiním teorii, co mě právě napadla. Zapomenutý Kelt či levoboček kupce Sáma to také mohl být. Nějak si zrovna nevybavuji, kdy a odkud přesně přivandroval praotec Čech a zda je doložené, že to byl Slovan.

      Vymazat
    2. Sámo byl franský podnikatel. Mě napadla ještě Pribylina (pod Podbanským), jestli nějakému klášternímu opisovači nevypadla písmenka.

      Vymazat
    3. To jste si špatně vysvětlila, že by dívky nekradli kvůli hrdosti. To jsem přece nenapsal. Jde o to, že každý máme svoji určitou úroveň hrdosti, kdy prostě nejdeme do věcí, které by nás vnitřně ponížili. Nejhorší je, když zklame člověk sám sebe, to je potom průšvih. Ale to se dostáváme do vod psychologie a ty jsou velmi rozměrné a nemají pevné pravidla a limity jako má např. fyzika, ty jsou dost jinde v jiných oblastech jiné. Vzpomínám si na známého, co byl navšívit svoji zemi zaslíbenou Izrael a tehdy jim tamní průvodce kladl na mysl, aby si uvědomili, že arabové mají jiné hodnoty co do férovosti chování a např. mladý kluk když okradě Žida, tak je doma za to pochválen. Oni jsou prostě jiní a mají jinak nastavené hodnoty chování atd. No a u těch Slovenek jsem chtěl vyjádřit, že ač měly hluboko do kapsy pro korunu, tak se nikdy neuchýlili ke kradení v supermarketu jako jejich "naše" některé Češky. Tedy alespoň nikdy se to nestalo, ale zase si o peníze za vynucené přesčasy od firmy uměly důrazně říct a vzpomínám si jak moje paní přišla s historkou, jak jistá Slovenka Žaneta vyjela na hlavního šéfa poloněmecky a s humorem: "majn šéf, cálezí bitte, natýrlich, neny penýs nebude lásky!" a kolegyně řvali smíchy.

      Vymazat
  91. Tak má Bernsteinova Mše s panem Dykem o víkendu premiéru v Olomouci. Pouštím si BBC 2012 - kdo není zvědavý na řeči, začne od osmé minuty:
    https://www.youtube.com/watch?v=9tjsKzhpSwE
    Ať se české provedení vydaří nejméně stejně.(Asi ano, i reCAPTCHA vybírá květiny.)

    Jak včera napsal Zdeněkb o všekrtkovském sletu - co bychom asi a jak dlouho secvičovali? Pan JAHA mně také včera udivil s tím představováním nových. To jsem neabsolvovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan JAHA je blázen.

      Vymazat
    2. Pustil jsem tu omšu od 8:00 do 10:00 - nějaká paní děsně pištěla, do toho křičel nějaký chlap a mezitím chodil nějaký občan mezi muzikanty. Pro mě náročné na vstřebání.

      Vymazat
    3. Ještě jsem ze zvědavosti (abych neměl jen jeden vzorek k hodnocení) kliknul na čas 15:30-16:30. Nějaká skupina mladých neupravených lidí se tam překřikovala - takhle si mši nepředstavuji... babička mě brávala (v předškolním věku) do kostela v Hradci nad Moravicí a tam takováhle divočina nebyla, farář by to nedopustil. To tam byli v pracovní době? Sodoma Gomora, se nedivím, že sem lezou nomádi něco urvat, to opravdu vypadá na konec civilizace.

      Vymazat
  92. Pierre

    Na Zvědavci
    "Před 30 lety byla obhájena disertace N. Larina „Země. Útroby, struktura, alternativní globální koncepce“ s vypovídajícím podtitulkem "Budoucnost rozvoje lidstva."

    Larin rozvinul hypotézu astronoma Hoyla, který sestrojil model zformování sluneční soustavy díky magnetickým polím, a Larin k tomu v principu dodal, že musí probíhat elektromagnetická separace prvků podle potenciálů ionizace, později pojmenováno "hypotéza Hoyla-Larina".

    Na základě rozdělení prvků podle potenciálů ionizace (potvrzeno experimentálně studiem složení asteriodů, měsíce, horních vrstev země a slunce) Larin spočítal složení Země, vodíku byla vrácena 1. pozice (59% objemových procent, namísto 1% v současných modelech), kyslík byl snížen do stopového množství a byla vytvořena nová hypotéza struktury Země a nová teorie její evoluce.

    Ve své podstatě byla vytvořena nová geologie – teorie hydridové Země.

    Protože tehdy i dnes panovala tzv. tektonika desek, disertaci mu sice přiznali, vědecké hodnosti dali, ale hypotézu odmítli a Larin se už 30 let snaží přitáhnout pozornost vědeckého světa k tomuto problému."

    Havárie Jaderných elektráren i jiných jaderných zařízení máte na wiki:
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_jadern%C3%BDch_hav%C3%A1ri%C3%AD
    nebo i tu
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%A1_hav%C3%A1rie

    po zadání do googlu "jaderné havárie" hlásí 165 000 odkazů.

    Jistě, že život jde dál i v zasažených městech Hirošimě a Nagasaki, ale kolik lidí tam následkem toho zemřelo, nebo má ještě dodnes nějaké následky?
    To se dá také nastudovat z internetu.

    No a v Bělském lese se teprve nastartovala ta ekologická bomba, ovšem pokud ji do jarního rozpuku někteří nenechavci nerozkradou. Byly tam vykáceny staré stromy, přes které od cesty nebylo možné les prohlédnout. Je tam vysázeno množství nových mladých stromků a když se na jaře zazelenají, také způsobní postupně clonu, přes kterou už nebude z lesa vidět projíždějící auta. V lese bylo poslední dobou dost nebezpečno když zafoukal silnější vítr, protože se lámaly větve i celé stromy.

    OdpovědětVymazat
  93. ládíku ... kdybych musel kvůli válce vzít dráhu , taky bych si cestou něco ukrad na přilepšenou , třeba basu amundsena z rozbombardovaného tesca ...
    ovšem jsou mezi námi i tací , kteří by chytře čórli umělecké předměty , prof. jáchym by např. měl v baťůžku sošky exšéfinspektora , jenž by se později snažil lišácky směnit za pokoj s výhledem na moře ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych nic nemusel. Zůstal bych doma.

      Vymazat
    2. Kopírko,
      Vaše žárlivost je opravdu, ale opravdu VELMI ošklivá...
      Navíc máte smůlu, jsem hetero.
      JÁCHYM

      Vymazat
  94. Zajímavý článek k tématu vodíkových bublin
    http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2015/11/zniceni-jekaterinoslavu-termojadernym.html

    OdpovědětVymazat
  95. Tohle je šílené
    http://www.novarepublika.cz/2016/03/deti-jsou-v-prvni-linii-boje-za-zniceni_3.html

    OdpovědětVymazat
  96. co se týče smělých historických smyšlenek jezuity je známo , že slováci přirazili na gumových člunech poměrně nedávno , aby doplnili klesající stavy pod tatrami ...

    avšak původní slováci dle posledních výzkumů pocházejí ze sumatry a ačkoliv neumí plavat a na stavbu rákosových lodí byli hloupí , vlivem tsunami se dostali na pevninu v období mrouskání se kleopatry s cézarem ...

    čingischán ukončil jejich trápení věčného se potulování krajinou odnikuď nikam a hnal je před sebou jako kanón futr do evropy , po cestě se mu však někde ztratili nebo co...
    slováci na pobyt v korunách stromů rezignovali z důvodů opakovaných zranění při pádech ze smrčku už před uralem ...

    OdpovědětVymazat
  97. u nás někdo vykrad sejf. Přijeli policajti, vzali otisky, zasmáli se mé verzi určení pachatele, prý jsem to vlastně vyřešila! No jasně, když je tady teprve týden, tak to nebyl nikdo cizí, že ...

    ty sošky z dob ještě předantických musí být z těch vykradených muzeí, co amíci rozebrali, jak vlítli do Iráku. To bylo hned jasné, jaké kulturní, společenské a ekonomické obohacení přinesli a že si z toho někteří jistě vezmou příklad.

    OdpovědětVymazat
  98. https://www.kosmas.cz/knihy/214900/lvi-prichazeji/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude dobrá kniha, ale 440 stran je na mě moc. Mi musí stačit 1 odstavec.

      Vymazat
    2. haja tady šermuje s jakýmisi knížkami o lvech , ale že tatranky nemají ani jednoho svatýho jenž by pronikl do vatikánských kronik taktně mlčí ...
      je dost možný že tuto potupu nakonec svým životem napraví ...

      Vymazat
    3. JAHA má průhlednou taktiku.
      Chce se stát NEJPRVE křesťanským mučedlníkem.
      Rozhodl se, že bude umlácen českou krtčí pacičkou.

      Prozatím by mu při jeho ostentativní skromnosti stačilo, kdyby se stal blahoslaveným, pokud bude nejprve prohlášen za svatého Tiso.

      Jaha si pak na svatořečení sto let počká, aby nevypadal, že předbíhá ve frontě.
      JÁCHYM

      Vymazat
  99. Ládik !!!03 března, 2016 07:34
    K Pribinovi:
    Historické fakty jsou známé, Nitranské knížectví bylo vazalským státem Velké Moravy. Slováci jsou však chudí na osobnosti, tak si těch pár svých zveličují nebo dokonce kradou, velkomoravského krále Svatopluka přetvořili na krále starých Slováků.
    JAHA by chtěl ukradnout Moravské Slovácko a Valašsko.

    OdpovědětVymazat
  100. ládíku ... kdyby jste se chtěl blíže seznámit s perchtou , tak máte příležitost , máte to sice trochu z ruky ale když nejde hora k mohamedovi ...

    ,, Tipy na víkend: Za historií tužek do Mostu
    Historie (ne)obyčejné tužky
    Výstavu historických a raritních tužek můžete aktuálně zhlédnout v Oblastním muzeu v Mostě. Exponáty pocházejí ze sbírky Emanuela Petráně. ,,
    http://goo.gl/09oJLc

    OdpovědětVymazat
  101. Bulharsko si 3. března připomíná svůj státní svátek – Den osvobození od osmanského jha. V letošním roce pozvali na slavnosti pořádané na Šipce nečekaně tureckého prezidenta Recepa Erdogana, nepozvali ale ruského...
    Bulharské vedení to vysvětlilo tím, že v současné době má Sofie mnohem těsnější politické kontakty s Ankarou než s Ruskem, a také tím, že v dobách osmanského jha zahynulo v Bulharsku mnohem víc tureckých vojáků než ruských...

    no věřte nebo nevěřte, je to docela možné ;o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Šipce u Štramberka nic nebylo, tam se slaví sned neandrtálec nebo podobný případ. Erdogan by se tam mohl zapsat mezi žijící legendy.

      Vymazat
  102. Dal jsem masarykovu 1/4hodinu a nějak se mi protáhla. tak na 90-100 minut.

    OdpovědětVymazat