19 února, 2016

KRTINEC č.74

201 komentářů:

  1. Takových už bylo... (tj. antigratulace).
    To já jsem pane unikátní! ani jednou první na stránce, a jak si toho považuju. :)

    OdpovědětVymazat
  2. marie:

    Já taky nikdy nebyl první. Ale vždycky jen těsně... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenkub, vždyť vy ze zásady jste vždy první, jinak bychom tu nemohli psát. Dnes vystavil zdenekb 20.37

      Vymazat
    2. Právě, to jsou ty jeho fórky, dělejte, že mu to baštíte...

      Já dneska vzdávám další činnost, dobrou :)

      Vymazat
  3. Mám tu "k zamyšlení" pro Violu:
    když se diskutéři hádají jak o závod, je to taky důsledek testosteronu? Častěji to popadá mužské, aspoň na a.cz., což by pro to svědčilo. Potom ale takový kolega Kopíček, z toho by ten hormon musel stříkat na metry daleko...
    Já na to moc nejsem. Jak se říká - čím víc se v h.romádce šťouráš, tím víc smrdí. Ale když to někoho baví... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, Vás mrzí, že se s Violou nehádám? Co když to je tím, že se neuráží jako většina z vás po kritické poznámce?
      Jestliže je někdo otevřeně kritický a nesdílí vaši pospolitost ve stínu lípy, tak z něj stříká hormon na metry?
      Jaký hormon a na jak daleko jste vystříkla při hádce s Maximem?
      A stačilo pár kapek medu kolem úst.... ☺


      Vymazat
  4. asi to bude důsledek testosteronu. Ale jsou diskuze, kde diskutéři diskutují úplně klidně a vymění si přitom různé poznatky a znalosti, to mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      v mém případě žádný testosteron, nýbrž přesně dávkovaný dopamin a další neurotransmitery.
      Děkuji za jasný pokyn, abych následoval agu.
      Mějte se.

      Vymazat
    2. tomu nerozumím, jaký pokyn? Copak jsem vás označila jako někoho z koho stříká testosteron? Hezky tu zůstaňte. :-)

      Vymazat
    3. A i kdyby, je to pro chlapa ostuda, že má v sobě testosteron? Vždyť je to normální. Ještě jsem se chtěla zeptat jak to děláte, že umíte ovládat jeden konkrétní hormon, nebo dva a nějaké neurotransmitery?

      Vymazat
  5. JAHO, myslíte si, že kondom není dobrý vynález?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviem, v zivote som ho nepouzil:-).

      Vymazat
    2. A máte jen dvě děti? Jak jste se ženou (soulo)žili? doufám, že mi prominete mou otázku. :-)

      Vymazat
    3. Normalne. Existuju normalne, prirodzene metody planovaneho rodicovstva, ktore su v percentach presne tak bezpecne, ako kondom. (plodne, neplodne dni, konzistencia hlienu, fyzicke citenie uvolnenia sa vajicka, teploty...).

      Len sa to nehovori, neuci, lebo to by skodilo biznisu s kondomami:-).

      Vymazat
    4. Takže jste si se ženou řekli, tak dnes ano, nebo ne? A vaši ženu to takhle bavilo? A co v současnosti, žijete spolu?
      Promiňte, že se ptám na takové věci, no jsem zvědavá (asi budu brzo stará:-)

      Vymazat
    5. "Stary" nie je nikto a nikdy. To by ste si mali zapamatat:-)

      Presne ako hovorite. Existuju cca 3 dni (pokial si to viete pozorovanim dobre vysetrit!!!), kedy je zena schopna BYT OPLODNENA!!!). To je v podstate v case, ked sa jej uvolni vajicko. Pokial PRESNE v tom case pridu spermie - dokazete to vajicko oplodnit. (Pokial, teda, tie spermie stoja za to, t. j. su zive, ...). Preto tento PRIRODZENY system je PREDNOSTNE urceny tym, ktori NEMOZU dosiahnut oplodnenie, aj ked sa o to ROKY POKUSAJU!!! Ale - kto ROZMYSLA!!! vie, ze je to zaroven system na to, kedy NEOTEHNOTIET!!! Kto si da trochu "prace" - mesiac, dva, maximalne tri - NEMA ZIADNY problem urcit, kedy sa vajicko zeny uvolni. A to po uvolneni je schopne byt oplodnene iba tri dni!!!.

      Uplne jednoducha vec!!!

      Samozrejme, ze sme si povedali - dnes ANO - lebo CHCEME babetko - dnes NIE (par hodin z mesiaca vydrzime, ked sa mame radi, ze???), lebo babetko momentalne nechceme. My nie sme zvierata, ze ked to na nich pride, tak to robia. Sme LUDIA!!! Tych 48, pre istotu 72 hodin snad vydrzime, hlavne kvôli tomu, aby nas sex bol POHODOVY!!!, ci myslite, ze drobna absencia za to nestoji???

      Budte si ista, ze taky sex je x-krat lepsi, nez spoliehanie sa na nekaje kondomy. Kazdy je totiz UVOLNENY, NESTRESOVANY!!!

      Vymazat
    6. Vám to tedy krásně vyšlo. Ale to jste možná vyjímka. Mi se podařilo otěhotnět čtvrtý den menstruace a pak i s kondomem. A jestliže je žena zaměstnaná, zároveň má dvě děti, tak nemá náladu sledovat, kdy se to v ní pohne (vajíčko se oddělí) anebo měřit si pravidelně teplotu a navíc, když cyklus nemá podle hodinek. Menstuační cyklus se dá hodně ovlivnit stravou a pak se buď prodlouží - jezení většího množství citrusů, nebo zkrátí - pitím alkoholu i mírného a možná je ještě více jídel a koření, které to ovlivní, také více nebo méně slunečního světla ovlivní nástup menstruace.
      Když mluvíte o stresu, pak kondom u ženy rozhodně ten stres eliminuje, nehledě na to, že díky němu se nemusí přenést jiné škodliviny do pochvy, kterých se žena nezbaví vymytím, tak jako muž.
      A neřekl jste mi, zda to vaši ženu tak bavilo, zeptal jste se jí někdy?

      Vymazat
    7. Ci ju to bavi bez kondomu, to som sa jej nepytal .Nikdy mi nenavrhla pouzit kondóm, tak neviem☺. Samozrejme, boli situacie, kedy si nebola ista ci uz je po ovulacii, tak sme ten interval "nesexu" o nejaky cas rozsirili.

      Vymazat
    8. JAHo, ne jestli ji to bez kondomu bavilo, ale jestli ji to bavilo zjišťovat kdy ano a kdy ne. Někdy je vášeň silnější, než nějaké přeměřování podmínek.

      Vymazat
  6. Holandsko ide do extrémov: Eutanázia pre všetkých, čo majú 70 rokov!
    Včera v 8:12 | Súčasná spoločnosť ze serveru: kusvetlu.blog.cz

    Dosť bolo eutanázie len pre tých, ktorí sú chorí v terminálnom štádiu, mentálne chorí, s fyzickými ťažkosťami alebo len jednoducho unavení zo života. Vplyvná asociácia NVVE, ktorá propaguje "právo na smrť", žiada, aby eutanázia bola oficiálne rozšírená aj pre tých, ktorí už dosiahli 70 rokov.

    V uplynulom roku bola "sladká smrť" v Holandsku poskytnutá oficiálne 5 306 osobám, (pričom skutočný počet obetí presahuje 6 000), čo predstavuje 182 percentný nárast od roku 2002, kedy bol v Holandsku schválený zákon o eutanázii.

    "Vidíme, že spoločnosť chce tabletku takéhoto druhu", vysvetlil riaditeľ zodpovedný za lobby pre eutanáziu v spoločnosti Robert Schurink a skutočne propagandisticky pokračuje: "predovšetkým generácia baby boom, ktorá nemá strach povedať jasne to, čo si žiada. Chcú mať koniec svojho života pod kontrolou." Bez ohľadu na to, či trpia nejakou patológiou.

    Tabletka eutanázie má byť dokonca poskytnutá zdarma a má byť k dispozícii všetkým Holanďanom, ktorí dosiahli 70 rokov a majú mať možnosť si ju prevziať v lekárni. Spoločnosť NVVE sa už vyjadrila, že v nasledujúcich týždňoch bude diskutovať o možnom experimente s asociáciou holandských lekárov a s ministrami spravodlivosti a zdravotníctva. Ironicky, má sa údajne zabezpečiť, "aby tabletka nebola zneužívaná na samovraždu, zneužívanie či vraždu". Tabletka má zabezpečovať jedine "dobrú smrť".

    Nové chápanie

    Holandsko postupuje veľmi rýchlo a nezastaviteľne k novému chápaniu eutanázie. Keď ju schválili v roku 2002, hovorilo sa len o výnimočných prípadoch a emotívne sa opakovalo slovíčko súcit, ktorého sa prostredníctvom eutanázie dostane osobám, ktoré trpia neznesiteľnými bolesťami a zároveň sú v štádiu tesne pred smrťou.

    Potvrdilo sa, pred čím varovali viaceré organizácie, že keď raz sa dá dovolenie zabiť osobu v istých medicínskych prípadoch, a teda keď sa pripustí, že jestvuje nejaká zdravotná situácia, v ktorej človek stráca hodnotu, časom sa toto právo rozšíri na všetko možné. Nemýlili sa. Pretože teraz už podľa propagátorov sladkej smrti nie je nič prirodzenejšie než vôľa a sebaurčenie a dosiahnutie toho, čo sa "chce" a je teda správne zaviesť usmrcujúcu tabletku pre všetkých, čo dosiahli 70 rokov. Možno sa domnievať, že tento vek sa bude časom znižovať a samozrejme, aplikovať na celú európsku spoločnosť. Európa totiž nebude mať prostriedky na dochovanie starých ľudí a ich deti, ktoré by to urobili prirodzene, sa, žiaľ, nikdy nenarodili.
    ..........
    Tak a máte to spočítané a hlavně víte kdy natáhnete bačkory!

    OdpovědětVymazat
  7. Havel:

    https://www.facebook.com/544690432235868/videos/vb.544690432235868/1062907860414120/?type=2&theater

    OdpovědětVymazat



  8. Jak je nebezpečný policejní okrsek, kde žiješ

    http://www.mapakriminality.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Z tvitru bílý dým
    bohuš zuby cení
    evropa je tým
    žádný breksicht není.
    To šestého března
    bude kouřit černě
    slitování nezná
    turek slouží věrně
    alláhově víře
    na lesbu i na rhodosu
    křesťan bude v díře
    hlavy na podnosu.

    OdpovědětVymazat
  10. Tam to bude tobogan
    velí potkan erdogan
    svobodnému foglu
    stříhá davutoglu
    křídla pěkně u těla
    vypadá jak anděla
    na zádech s tulejí
    savo ji nalejí
    násadu ji vrazí
    dyť to nejsou vrazi.
    Přátelé za louží
    po čem pak zatouží?

    OdpovědětVymazat
  11. Tak EU sw dohodla na zvláštním postavení Británie a ta dostala výjimky. A o čem to svědčí? Že není něco v pořádku s tou slavnou Unií! Protože, kdyby jejich požadavky byly rozumné a výhodné pro funkčnost Unie, tak by to přijali všechny zeme, tedy celé společenství a nikoliv by ustupovali jedné sic velké zemi. Ano, EU je konglomerát zemí, kde hrají prim velké státy jako je Německo a Francie a ostatní jsou jenom kompars. Představte si, kdyby s výjimkami a zvláštním postavením přišlo např. Rumunsko nebo ta naše větší vesnička středisková česká. EU se stává nedemokratickým seskupením evr. zemí, kde mohou ministři vnitra na potlachu nařídit ostatním, že si vezmou pod kožich statisíce vetřeleckých blech.....
    Už aby se ten (deutsche) bordel na kolečkách rozpadl. pokud EU, tak určitě na jiných základech! Už i ti komunisté měli sněmovnu národů a lidu a měli přesně vymezené mantinely, co je Slováků a Čechů a co společný zájem. Bohužel vše bylo zabalené do rudého hadru, ale myšlenka byla správná. Nyní je vše pod sukní Makrely a přicmrdávajícího Olánka a je to v hajzlíčku. Malí musí držet hubu a krok a velcí si děklají výjimky. Čest Bůh neomarxisti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EU poslanců je podle obyvatel jednotlivých zemí, čím více zemí, tím méně každá má. Ale neschvaluje se také někdy systémem jeden hlas za jednu zemi a i jediný něco zablokuje?
      Hledat si to nebudu. Je celá EU velmi komplikovaný a hlavně předrahý moloch, popást se v jejích institucích, pravidlech a rozpočtu mně stačilo jednou, zapamatovala jsem si minimum.

      Vymazat
    2. Mám stejné poznatky a pocity. Teď v TV byl slyšet Cameron a pomalu se dozvídáme co si GB vyjednala, např. že se nebudou podílet na vyšší integraci EU a že nepůjdou do € atd. V tisku ČR je zatím minimum informací, proč asi. Ovládají nás sluníčkáři a dobroserové a ti si hlídají informační embargo a budou kucí informace dávkovat. Celá EU je nebezpečný projekt pro všechny státy a národy, které se toho zůčastňují a imigrantská kauza je toho dokladem, bude opravdu za nějaký čas zle! To, že sem do EU lifrují statisíce vetřelců z jiné kultury a samozřejmě jiných mravů a zvyklostí (jejich vzdělanost je rovněž minimální) je naprosto zničující pro zasažené země. Oni svojí natalitou a náboženským přesvědčením a soudržností a nekompatibilností s Evropany vše ovládnou a zničí. Zatím máme v ČR štěstí, zatím, ale představa, že za hranicí bude Spolková islámská republika, není dobrá. Jo a zapomněl jsem na vztah
      těch pedofilů a zoofilů k ženám, to je pro naší kulturu naprosto nepřijatelné! Vy ženy resp. dámy byste měly vyvádět jako šílené a tlačit na muže, aby se vzpamatovali a tohle sem nepouštěli, islám zakázat, stejně jako to udělali např. Japonci! A vystoupit z EU! Volme toho, kdo bude mít v programu min. tyto dva body....
      Hezký den.

      Vymazat
    3. Říká se, že v noci chodí ku.vy a zloději. A mělo by se dodat, že i politici. Jsou ze stejné sorty.
      V noci přivezli vedle do Smilovic první várku (křesťanských) budoucích starousedlíků Hasanů.

      Vymazat
  12. nedávno tu byla řeč o Umbertovi... klidně si umřel, aniž by počkal, až si koupím a přečtu jeho poslední knížku :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu, mohl třeba ještě něco napsat a být tu do 105. Ale až ho budete číst, potěšíte ho i v nebi, paní liško.
      Já už asi ne. Stačilo mi jednou přečíst a vidět Jméno růže. Většinou bývají knihy lepší než film, v tomto případě mně to neutkvělo.Máme z Klubu čtenářů i Foucaultovo kyvadlo - z toho si nepamatuji po těch letech nic, tak možná zkusím znovu.

      Vymazat
  13. Auto je na cestě; nasněžilo 20.
    http://www.imgup.cz/image/8gk
    http://www.imgup.cz/image/8g9

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás jaro, slunko praží, ptáci si vyzpěvují...

      Vymazat
  14. http://www.kosmas.cz/knihy/213813/putinovi-agenti/

    Tip na zajímavou knihu. Je sice rozebraná ale druhé vydání se chystá...

    čtenář

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dík jdu ji koupit do kamenné prodejny

      Vymazat
    2. no jo, už se vidím ;o)

      Vymazat
    3. Ad: anonymny "čtenař".

      Ste Vy ten nick "čtenař" este z davnych cias, ked bola na blogoch ACZ sranda a zabava, alebo je to len zhoda, ze ste si tu dali podpis "čtenař"?

      Vymazat
    4. pro Jaha: na ACZ jsem občas psal jako čtenář, ale jen ke konci, v době kdy byli krtci už jen na blogu Stejskala, jaksi v ilegalitě.
      Jinak na blogy ACZ psal kdysi občas nějaký čtenář, ale to jsem nebyl já.

      čtenář

      Vymazat
    5. Dakujem za odpoved.

      Vymazat
  15. Křesťanští přistěhovalci mi nevadí. Když si časem najdou práci a sami se uživí, bude všechno v cajku. Jenom mě nikdo nepřesvědčil, že to není finta - že nakonec neřeknou zaklínací formuli a nevytáhnou malý tepich.

    OdpovědětVymazat
  16. Svět se v prdel obrací: (omluva za expresívum)

    Saúdská Arábie bude testovat atomovou bombu

    Neoficiální zdroje v Rijádu prozradily, že saúdský režim vlastní jaderné zbraně s tím, že saúdský režim provede brzy jaderný test, píše iránský FARS.

    Daham al-Anzi, saúdskoarabský politický analytik uvedl, že Rijád získal atomové bomby a to nejspíše už před dvěma lety a pravděpodobně nyní vykoná během několika týdnů svou první jadernou zkoušku.

    "Není to překvapivé, máme atomové bomby. Světové mocnosti vědí, že máme bombu a my jsme ji chtěli otestovat, pokud Írán bude dále vyvíjet jaderné zbraně tak provedeme jadernou zkoušku, " řekl Daham al-Anzi.

    Americká média uvedla už loni v květnu, že Saúdská Arábie od svého spojence Pákistánu získala atomové zbraně.

    "Pro Saúdy nastal čas," řekl tehdy bývalý americký ministr pro britský Sunday Times. "Byla uzavřena dlouhodobá smlouva mezi Pákistánci a Saúdy a ti udělali strategické rozhodnutí posunout se kupředu."

    Bývalý americký úředník uvedl, že USA nevěří, že "by nebyly zbraně dosud předány", a dodal, že "Saúdové si budou dělat to, co oni chtějí."

    Asad varuje před rizikem invaze Turecka a Saúdů do Sýrie

    Podle The Sunday Times, Saúdská Arábie a Pákistán udržují vzájemně prospěšné vztahy po celá desetiletí. Saúdská Arábie dala Pákistánu miliardy dolarů dotováním ropy, a neoficiálně se dohodli na dodávkách jaderných raket.

    "Jaderné programy jsou velmi drahé a není pochyb, že mnoho finančních prostředků pákistánskému jadernému programu poskytla Saúdská Arábie," uvedl David Owen, britský exministr zahraničí v letech 1977-1979.

    "Vzhledem k jejich dobrým vztahům a těsných vojenských vazeb, se dalo předpokládat, že v případě, kdy Saúdové chtěli plnění závazků od Pákistánu, tak jim dodal rakety s jadernými hlavicemi," dodal Owen.

    (rp,prvnizpravy.cz,fars,foto:arch.)

    OdpovědětVymazat
  17. To: Ládik!!!
    Včera jsem si na Vás vzpomněla, když si pan Šíp povídal s mořeplavcem Rudolfem Krautschneiderem. Těšilo by Vás plavit se s ním? - hledá pro letošek společníky. Jenže na plachetnici asi nelze běhat, že. Takže má docela chybná úvaha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na moři se mi líbilo. Jenže nehraju karty, to by mě asi nevzal. Běh bych klidně zaměnil za plavání nebo jakoukoliv ruční práci, v létě stejně nebudu běhat, ale tesat kameny, kopat nebo nosit vodu. Běh mám jako prostředek ke snížení váhy a získání obecné vytrvalosti, což budu potřebovat v budoucnu.

      Vymazat
    2. "Na moři" nemyslím na velké lodi, to jsem zažil na Atlantiku týden, taky něco po Baltu mezi Švédskem a Finskem. Myslím malou loď, do 10m délky - na takové jsem byl na Vestmanských útesech v pořádných vlnách, nebo v polsce na baltu (holky brečely a už nikdy nechtějí na kocábku..). Strach jsem vůbec necítil.

      Vymazat
  18. Posílám pozdrav ze školení.
    Tady na kopečku fouká, dnes to nebude ani na procházku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To pracujete i v sobotu? Alebo je to privatna zalezitost.

      Vymazat
  19. 20. 2. 2016 9:26

    V Rakousku se dramaticky zvyšuje počet dětí ve školách, pro které není němčina mateřským jazykem.

    Zatímco v celé zemi se tato skutečnost týká asi dvaceti procent dětí,
    tak v samotné VÍDNI jde dokonce až o POLOVINU dětí.

    Z rakouských škol a školek přišly alarmující statistiky. Týkají se přistěhovalců a odpůrce multikulti rozpálí do běla


    Jak uvádí server The Local.at, tak v současnosti tvoří obyvatelé hlavního města země narození v zahraničí třetinu populace.

    Nicméně se očekává, že
    do roku 2035 se jejich podíl zvýší na více než čtyřicet procent.

    Ve vídeňských mateřských školkách je situace ještě dramatičtější a němčina není mateřským jazykem pro 58% dětí.

    Podle dostupných statistik se jen MIZIVÉ PROCENTO dětí z rodin přistěhovalců navíc dostává v pozdějším věku na gymnázia nebo univerzity.

    Celý text v angličtině je ZDE

    Přímo ve Vídni v jednom z provedených průzkumu přiznalo 47,5% školáků, že doma s rodiči nehovoří německy.

    Rakouský ministr pro integraci Sebastian Kurz hodlá zřídit speciální třídy, jež by navštěvovaly právě pouze ty z dětí, pro které není němčina mateřským jazykem.

    „Do běžných tříd by se dostaly až poté, co by si osvojily německý jazyk na určité úrovni.
    Nejde z mé strany o nějaké nouzové řešení, ale nazval bych jej spíš racionálním řešením,“ uvedl lidovecký ministr.

    OdpovědětVymazat
  20. Je pozoruhodné, jak zásadní informace - a v jakém rozsahu - se po desítky let daří v naší "informační společnosti" před evropskou veřejností po desítky let tutlat.

    Není to tedy jen specialita české veřejnopopravní teleblitze.

    OdpovědětVymazat
  21. Jediný cizí jazyk, který se asi ještě budu učit, bude štěkání kulometu.

    OdpovědětVymazat
  22. PROXY JADERNÁ VÁLKA - rukama saudských pablbů.
    (Pakistánský spojenec USA a blízkovýchodní spojenec USA by si rozhodně netroufli jednat za zády USA.)

    Saúdská Arábie bude testovat atomovou bombu

    Neoficiální zdroje v Rijádu prozradily, že saúdský režim vlastní jaderné zbraně s tím, že saúdský režim provede brzy jaderný test, píše iránský FARS.
    Daham al-Anzi, saúdskoarabský politický analytik
    20.únor 2016 - 01:12
    Daham al-Anzi, saúdskoarabský politický analytik uvedl, že Rijád získal atomové bomby a to nejspíše už před dvěma lety a pravděpodobně nyní vykoná během několika týdnů svou první jadernou zkoušku.

    "Není to překvapivé, máme atomové bomby. Světové mocnosti vědí, že máme bombu a my jsme ji chtěli otestovat, pokud Írán bude dále vyvíjet jaderné zbraně tak provedeme jadernou zkoušku, " řekl Daham al-Anzi.

    Americká média uvedla už loni v květnu, že Saúdská Arábie od svého spojence Pákistánu získala atomové zbraně.

    "Pro Saúdy nastal čas," řekl tehdy bývalý americký ministr pro britský Sunday Times. "Byla uzavřena dlouhodobá smlouva mezi Pákistánci a Saúdy a ti udělali strategické rozhodnutí posunout se kupředu."

    OdpovědětVymazat
  23. Snad si tu jadernou zkoušku udělají v Rijádu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se zeptejte ve vošingtnu, jak jsou domluvení.

      Vymazat
  24. Tužka napíše,...fajn by bylo, kdyby si tu zkoušku jaderné bombičky udělali tak šikovně, aby se jim zásoby nafty odlily z podzemí třeba neznámo kam,...nebo, ...přála bych ji Kurdům na jejich stará území. No a plyn by mohl pro změnu sem, tam vybuchovat, ať mají saudící dobré vzpomínky na první pokus.

    Jsem ošklivě přející Tužka,...bez ropy a bez plynu by byli rádi, že jim nepochcípali všichni velbloudi a všechny kozy a ovce.

    Mne ta politika poslední dobou, fakt,...a dost, a hodně sejří.

    Zatím podtrženo, ještě nesečteno,...ještě se něco urodí,...rozsévači problémů a zla furtaimrvére na tom pracují.

    Četla jsem si v atlasu zaniklých civilizací.
    Vždycky to začne kácením lesů, kdy jejich plocha klesne pod záchovnou mez pro koloběh vody na pevnině v daném území, a počet hladových krků přečíslí možnosti území je uživit,....k tomu nějaká přírodní katastrofa,....no,...v dnešní době by to mohla být civilizačněsociální....a pak už to jede s kopce a každým rokem to přidává na rychlosti.

    Před lety jsem si koupila kuši, pro střílení pro zábavu,...Roky ležela v krabici, bavilo mě něco jiného,...už jsem k ní přikoupila další šípy,...funguje, a pořád mám pevnou ruku a byla jsem dost úspěšná v zásazích. Psi zavřu, Kazana uvážu,...myslí si, že to jsou klacíky na hraní,...no dobře,...na moje hraní....přihlásím se do soutěže středověkých střelců na některém hradu u nás v krajině,....třeba i vyhraju,...při troše štěstí,...nebo raději ne. Když jsem ten tajnůstkář.

    Pro pana Ládíla!!! www.aquatherm-praha.com
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na výstavy jsem jezdil v 90. letech, to byly ještě novinky ... Pak se to zvrtlo ve společenská setkání a v dnešní době to je jenom obtíž. Proto je to v práglu co 2 roky, vystavujících málo (vysoké nájmy) ... všechno jde netem.

      Vymazat
  25. To: Ládik!!!
    Že neumíte mariáš, budiž - asi by Vám šel. Ale ani nic jiného? Co jste za dlouhých dnů a večerů v Brně dělali?
    My tedy bráváme kanastové karty a černého Petra pro případ nečasu i na dovolenou, s holkama se ale většinou karbaní prší.

    To: Marie
    Určitě na tom školení netušeně zchytráte - po skončení prosím napište, co bylo nejpřínosnější. Tady dnes slunko, tak vyrazíme s hafuškou ven, neb už se Andy těšil celé dva deštivé dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co v Brně? Tam jsme chlastali U kata pivo nebo na lavičkách pod Špílasem (Jarynu) ... na vojně. Ale jenom přes den. Večer jsme už byli v kasinu.

      Vymazat
  26. Pěkný rozhovor
    http://video.aktualne.cz/dvtv/knez-orko-vacha-pro-cloveka-v-celibatu-je-dulezite-mit-vedle/r~e7966978d4c011e5807d0025900fea04/

    Kněz Orko Vácha se označil za kamikadze, škoda, že to nějak nerozvinul.
    Řekl, že žije v celibátu a že je to hrozně těžké a že nemá žádnou silnou ženu za sebou. Diskuze byla o tom, že Papež Karol Vojtyla - Jan Pavel II měl důvěrnou přítelkyni. Pan Vácha si myslí, že i kdyby vyšlo najevo, že papež měl sex s tou ženou, že by se nic nezměnilo, ale to přece by neměla být pravda, protože když nějaký kněz souloží s ženou je buď exkomunikován, nebo přestane dělat kněžskou práci, no a u papeže, který byl prohlášený za svatého by se to asi mělo změnit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tam v diskuzi jsem našla Ohryzka

      "Koneckonců i v Bibli se píše o apoštolu Janovi jako o člověku, kterého Ježíš obzvláště miloval. Otázka větších či menších sympatií, větších či menších emočních pochodů nitra byla jistě vlastní i Bohu-člověku. A tak, jak pro svatého Jana Pavla II. byla touto silnou ženou zmíněná paní, tak podobně Ježíš Kristus měl ve svém citovém portfoliu výraznější prostor pro svatou Maří Magdalénu. Prostitutku se srdcem, plným lásky."

      Také obhajuje Jana Pavla II. co už, svatost se nedá asi odsvatit.
      Veselovský chtěl vědět teoreticky, co by se stalo, kdyby se snad zjistilo, že papež měl sex. Odsvatili by ho?

      Vymazat
  27. To jste viděli?

    http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/375210/frantisek-ringo-cech-maluje-pro-blesk-lekce-nemciny-pro-uprchliky-je-opravdu-sila.html#494283-16

    OdpovědětVymazat
  28. "......"Je to pro mě osobně i sociální demokracii velké zklamání," přiznal premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, když po sobotním jednání strany mluvil o životní úrovni Čechů ve srovnání s vyspělými zeměmi západu. ...."

    To je hňup. To vidí až teď? Ve 45 letech? Vždyť ve 31 byl ministrem financí!!!! Ještě by měl někdo ozřejmit příčinu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď čtu, že jeho diplomová práce čítala celých 52 listů (1 týdně), zabývala se historií socanů a vedoucím jeho náročné práce byl Zdeněk Koudelka (ten, co píše na A.cz), o celé 2 roky starší ... ten mu podával pomocnou ruku. A hned šupky dupky do politiky ... a teď vyjádřil podiv nad svrabem, kterého je spolutvůrcem.

      Bohušu ty holá hlavo
      nevíš kde je vlevo vpravo
      přesto vedeš svoji klaku
      kleptomana, vola, straku
      ať nepřijdeš k úrazu
      zrovna stojíš na srázu.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      nemám nijaké zvláštní iluze o kvalitě VŠ vzdělání Bohuša, nicméně jsou horší špíčkoví politikové.

      Myslel jsem, že jejich prototypem je Karel - dobroty barel, ale ten nakonec přece jen díky nautuchající rodinné a rodové podpoře udělal reparát na lesnickém učilišti a má plnou kvalifikaci na fořta.
      (Naproti tomu Bimbo je jen nevzdělaný český lidový prosťáček - inženýr s titulem kandidáta věd. Předrevolučním, neinflačním)

      Ale nemáme se za co stydět - Schwarzenberg, byl,pravda, nedovzdělaný poradce Vaklafa Chavla-Ruzyňského.

      Ale Vaklaf Ruzyňský byl mnohem vzdělanější než bilderbergský poradce - s úspěchem absolvoval slušné gymnázium.

      Nyní jsem zjistil, že jeden z pilířů evropské politiky měl jako nejvyšší vzdělání průkaz na řízení taxíku.
      A stačilo to na přípravu Čtrté říše !
      ***************
      Joseph (Joschka) Fischer, *1948, Zelení,

      v letech 1998 – 2005 německý ministr zahraničí a zástupce spolkového kancléře,

      1.ledna – 30.června 1999 předseda Rady EU.

      Po r. 2005 opustil aktivní politiku a stal se
      politickým komentátorem,
      hospodářským poradcem,
      lobbistou.

      V mládí znám jako militantní levicový radikál.

      Vzdělání: střední školu (gymnázium) nedostudoval, opustil ji r. 1965 před dokončením 10. třídy.

      Poté se začal učit fotografem, učení záhy (1966) zanechal.

      Podle některých pramenů je jeho jedinou odbornou kvalifikací úspěšně složená zkouška řidiče taxi.

      zdroj: https://de.wikipedia.org/wiki/Joschka_Fischer#Ausbildung
      *******************************************************
      Prostě máme v české politice překvalifikováno, to je celé.
      Po důsledné inkluzi se do české vrchlové politiky konečně dostanou zdravě uvažující bývalí žáci zvláštních a pomocných škol, nezatížených intelektuálním balastem.

      Poradce jim ukáže prstem a řekne: Taty to potépis, Herr Ministrprsretscheta !
      JÁCHYM

      Vymazat
  29. Náboženství a sex
    (Jensen, před 2 hod. pod Honzákem):

    (...) Jak napsal Ibrahím Íbn Jákúb, kupec z 10. století a pozorný návštěvník Prahy o tamních Slovanech: Jejich ženy, jsou-li vdány, nedopouštějí se cizoložství. Naproti tomu, miluje-li nějaká dívka muže, jde k němu a ukojí u něho svou žádost. Jestliže si vezme muž nějakou dívku, a shledá, že je ještě panna, řekne jí:
    "Kdyby bylo v tobě něco dobrého, byli by tě mužové jistě požádali a byla by sis byla vybrala někoho, kdo by tě zbavil panenství." Potom ji vyžene s zbaví se jí.

    Oproti této logické úvaze postavili páni Izraelité a jejich křesťanští epigoni v Deuteronomiu (22, 13-29) tuto zvrácenost:
    "Vzal jsem si tuto ženu, přiblížil jsem se k ní, ale zjistil jsem, že není panna, otec té dívky a matka přinesou důkaz dívčina panenství ... a rozestřou roušku. Jestliže u té dívky nebyly shledány známky panenství ..., muži jejího města ji ukamenují a zemře."

    Zdá se, že biblický latiník byl více naturalistou, než český překladatel, a tak psal o vstoupení (ingressus), nikoli o pouhém přiblížení /Uxorem hans accepi et ingressus ad eam non inveni virginem/. Ach - co všechno se z textu ztratí pouhým jeho překladem.
    Každý překlad je interpretací, a Nanebevstoupení nabývá mnoha podob.

    Je každopádně zajímavé, že monoteisté přikládali panenství takovou hodnotu a důležitost, a polyteisté žádnou. Dnešní rozšířený tržní polyteismus nakonec vedl k vyšroubování cen, což umožnilo zdrženlivým děvám státi se milionářkami, a svými milióny zabojovat proti chudobě:

    zena centrum cz: Dvacetiletá dívka prodala své panenství za 15 milionů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S předchozím příspěvkem úzce souvisí i tato aktuální zpráva:

      http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/nejlepsi-ceske-maso-mizi-v-zahranici-retezce-radeji-dovezou/r~6f93f076d70411e59045002590604f2e/

      Vymazat
  30. Srdečně všechny zdravím a než se pustím do čtení dávám pro příjemnější večer
    Piano Bar - Best of Jazz Hits

    https://www.youtube.com/watch?v=pZsW6M1VA7k

    a na ráno
    Andrea Zimányiová KONE
    https://www.youtube.com/watch?v=xITKdSjhpo8

    Loudavý návraty - Wabi Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=fVojGMrI4uI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také pozdravuji.

      Vymazat
    2. I já Vás zdravím, paní Anno. Vzpomínali jsme na Vás, hráli si tu minimálně, ale právě ony jazzové hity označila paní Viola za erotické, nepletu-li se. (No, pokud to byly právě ony, to si jistá nejsem.)
      Nahlédla jsem znovu ke Kučerovi - má poznámka pryč, ale u mě v čekajících. Uvidíme, co mi napíší. ACZ Viola se vrátila ke své blonďaté hlavince a perlí a perlí.

      Vymazat
    3. Ještě jednou zdravím, paní Babo Jago. To mě mrzí, že jsem se trefila na něco, co jsem sem už dala. Nevedu si žádnou evidenci, tak opakování se nevyvaruji. Tak pro dnešní večer zkusím z jiného soudku
      So Early In The Spring (Full Album) - Judy Collins 1977

      https://www.youtube.com/watch?v=Ujx69_shh6Q

      Vymazat
    4. Doufám, že Anna ví, že ta transka na A.cz nejsem já Babuško.

      Vymazat
  31. Tak jsem přičinila poznámku k blogu pana Kučery. Čeká na schválení, kdo ví, co je v ní špatně. Reklama na výstavu, jsem úplně mimo téma či ji někdo označil jako nevhodnou? To nejspíše - cenzor by mě vyšupl hned a nepřemýšlel by o tom už více než 20 minut, co tam o schvalování je. Asi má dnes volno. Kdepak, mé větičky pryč.
    "Překvapilo mne, kolik výstav fotografií v Praze je. Pan Kučera byl v Leica Gallery Prague, otevřeno Po-Pá 10-21, So+Ne, st.sv. 14-20, výstava, co se mu líbila i mu navodila vztek, je tam do 28.3.2016. Já do Prahy cestu nemám.

    Co důchod, pane Kučero - poníženě pobíráte čili nic?
    Opravdu Vás z duše lituji - mládí, studium a potom těch asi 28 let v nesvobodě Ústavu zdravotní výchovy Praha muselo být k nepřečkání."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím o případný nový nick.

      Vymazat
    2. Mně už hodně dlouho nic nevyšoupli, tak snad nebude nutný. Asi se tam ale můžeme vybodovávat označováním praporkem navzájem, nevím.
      A že jste v Brně chodili na budvar a ne do nejbližší osvěžovny?

      Vymazat
    3. Bylo otevřeno hned ráno. Tehdy mi byla značka jedno. Na nádraží držkovka + rohlík, pak kultura u kata. Místo marxáku na štábu v řečkovicích, průser na 11 měsíců.

      Vymazat
  32. Na dobrú noc:

    Sto mečov sa každému nado hlavou blyští,
    lež Slovän nečítava vrahov na bojišti,
    ale morí. — Hoj, mor ho! detvo môjho rodu,
    kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu:
    a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom:
    Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.

    https://www.youtube.com/watch?v=5KCse2zSzII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli je něco podobného českého...

      Vymazat
    2. Tužka napíše,...myslím, že jsem něco podobného četla od J.V. Sládka. A taky by se našlo u Jaroslava Vrchlického.

      Spala česká svoboděnka,
      třista roků spala.
      Bez ní stará česká sláva,
      vadla, umírala.

      Povstaň, povstaň,
      rozlom pouta,
      válka světem letí,...

      Už dál přesně nevím.

      U Sládka by to mohla být báseň Lipany,...vlastně pois bitvy 30.5.1434, kdy vojska panské jednoty porazila tábory se sirotky vedené Prokopem Holým a Prokopem Malým.

      Krvavě zašlo slunce za Lipany.
      Bojiště tmí se v jednom rudém proudu.
      Tu leží muž, jak balvan vyoraný.
      Tvář vybledlá, vlas divě rozcuchaný.

      Je to dlouhá báseň,....od gymplu jsem si ji neopakovala,....dost možná, že jsou slova jinak seřazena.

      Našli by se jistě další básníci, méně známí, co psali v druhé polovině devatenáctého století a burcovali národní sebevědomí. Sem tam se mi dvojverší mihne v paměti. Ale nevím, komu patří.

      Tužka.

      Vymazat
    3. Asi žádná není taková vtíravá a burcující.

      Vymazat
  33. Tužka napíše,....nejsem nekritickou obdivovatelkou pana prezidenta,...nevolila jsem ,..kandidáti nebyli podle mých představ.Ovšem,...má velice dobrou paměť. V Kolíně se pyšní, že u nich chodil do školy a dali k lepší informovanosti pro veřejnost,/zda se svolením pana prezidenta, či ne,...nevím/, jeho vysvědčení. Ostatně, jednou jsem v archivu hledala něco z třídních výkazů, a za nepříliš velký poplatek, mě do nich nechali nahlédnout. Teda ne zrovna v Kolíně.

    K těm prezidentským vysvědčením, samá vyznamenání, měl nejlepší maturitní vysvědčení v tom roce na škole.

    Když se mluví rusky, nebo německy, nepoužívá služby tlumočníka, to taky o něčem vypovídá. A docela dlouhé projevy přednese bez návodného papíru.
    Ovšem,...některé věty by si mohl občas odpustit,...ale,...podezřívám ho, že je řekne schválně, protože potřebuje určité lidi v ten daný moment vytřídit do kategorií,...a taky se tím asi baví,...názory multimedií jsou mu kdesi.

    A taky mi je jasné, že pro současnou uprchlickou krizi je ze všech prezidentských kandidátů, co šli do voleb, ten nejvhodnější. Drží lajnu s historickou skutečností a současnou potřebou pro Evropu. A říká to jasně a jednoznačně,...žádné,...tancuj, tancuj, vykrůcaj, vykrůcaj,....a evropská pěcka sa STEJNĚ ASI ZRŮTÍ,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas. Morí ho, skopčáka.

      Vymazat
    2. Já jsem volila v obou kolech, nebylo na výběr...
      A v druhém kole to bylo jasné, už jen kvůli té příšerné propagandistické kampani v ČT, ČRo a hlavních novinách - Volím Karla. Ale upřímně, tehdy to bylo hlavně jako menší zlo.
      Dnes nelituji.
      Už jen jak má všechny žvanily a pisálky na háku :-)
      A dnes se ukazuje, že je dobrým státníkem, pracuje v zájmu ČR, nějaké hloupé řeči nebo slovní úlety - to vůbec není důležité, podstatné je to, že mluví a jedná jménem většiny lidí. Obyčejných lidí, lidí z celé ČR.
      Alena

      Vymazat
  34. Možná je na vině česká povaha, mentalita. Taková opatrnická, za bukem, vyčkávací, delegovací (bijte je!, pověstech ho vejš!....). Neumím si představit představitele, burcujícího k boji, jedině Švejka na kriplkáře. Kdysi snad ano - Ktož jsú boží bojovníci, Hrrrr na ně!! Ale dnes? ... Dovolíte? Mohu si dovolit? Nebo něco podobně korektního. Rektního.... Rectum.... Neznamená to něco?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Politická korektálnost. To by se dalo používat...

      Vymazat
  35. Budu muset v nějaké volné chvilce něco národního napsat. Dneska ne, musím vstávat na krasozávody v Novém Jičíně. Mor ho! Mor! Doktor z hor! Šumí bor! Prostředí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevidím malá písmenka mělo tam být Prostřeno.

      Vymazat
  36. Vendlová Hamplová se rozepsala ...

    Smím Vám utřít pozadí?
    Že sametem, nevadí?
    Mám ho nahřát v troubě
    plynové to chloubě
    českého lva s ocasy
    co si to vždy přihasí
    po rytířích z Blanky
    až odkloní z banky?
    Proč se paní culej?
    Na zádech mám tulej.
    Staší vrazit násadu
    budu se vším v souladu.

    OdpovědětVymazat
  37. Přenos ze závodů je zde http://skate.kumi.cz/ kraťasy 10:30-12:30, volné jízdy 17:15 - 20:30.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať dnes zemská přitažlivost působí méně a všechno se vydaří.

      Vymazat
  38. Přátelé, přátelé !

    Že již za Rakouska-Uherska jsme hrdě pěli vlastenecké písně, za které by dnes směle každý elév právní vědy připravil žalobu za podněcování k nenávisti, ba za teroristický převrat, to mě fakt bolí !

    Dneska, maximálně do konce roku za totéž bude krátký doživotní pobyt v nějaké té pobočce polského či ukrajinského guantanama či abugrajbu v demokratické privátní mučírně!
    **********************************

    To, že český dvoocasý lev trpí sklerózou by mě tak nesralo (jsem na tom podobně), ale copak vaše historická paměť nesahá ani k seriálu SATURNIN, kde hrdá sokolka TETA KATEŘINA pěje onu hymnickou krvežíznivou píseň

    POD SOKOLSKÝM PRAPOREM ???
    Čepelem v tu zrádnou hruď, Ládiku !

    Spějme dál, statně dál,
    za sokolským praporem!
    Dokud boj neustal,
    v poutech úpí rodná zem.
    Dokud bouř kolem zní
    každý na svém místě buď!
    A kdo se odrodí
    čepel vem tu zrádnou hruď!

    Bratři výš, stále výš,
    silným letem slunci vstříc.
    S nadšením k cílo blíž
    spěje borců na tisíc:
    Silou lví každý z nás
    v boji obrněný stůj!
    Věrnou stráž, vlasti máš,
    Sokol třímá prapor tvůj!

    „Paže tuž! Vlasti služ!“
    zní nám v pochod řadu let.
    My jsme tím nadšeni
    řítíme se mužně vpřed.
    Vezmi zbraň, v boku zář
    v žilách otců vřelou krev,
    ||:Nad námi prapor vlá-
    v rudém poli bílý lev! :||
    *************
    Zdraví vás z pošmourného rána
    JÁCHYM
    (hlavně Annu, bylo tu bez vás depresivní můzyprosté ticho)

    OdpovědětVymazat
  39. Dlouho jsem váhal, zda mám dát na sklo sobotní mail, kterým mi (v sobotu)na dotaz odpověděl jeden z českých zasedačů v bruselském parlamentu.

    Je to (zatím) duševně zdravý člověk, který se fakt upřímně domníval, že v Bruselu bude moci alespoň něco málo změnit.

    Část vám zkopíruji, bez jeho souhlasu a vědomí, snad by mi to prominul...

    (.....) mám informace jen z novin. Televizi ani
    rádio už řadu let nesleduji
    a lékař mne za to pochválil, dává to do spojení s poklesem dříve příliš
    vysokého krevního tlaku.

    Dění v Bruselu přestávám rozumět ještě dříve než jsem mu rozumět začal.

    Včera dopoledne se dvě hodiny debatovalo i integraci uprchíků. Výseldkem
    byla dvě knstatování:

    a) integraci napomáhá, když se uprchlíci naučí jazyk země, do které
    přišli
    b) důležité je také to, aby jim někdo dal práci.

    Takto obohacen, nastoupil jsem zpáteční cestu z Bruselu domů. Celou
    cestu jsem o těchto informacích přemýšlel
    a nenapadlo mne nic, co by slušně vxychovaný člověk mohl svěřit mailu.
    Myslím, že o přetvrvání EU v dnešní podobě se rozhodne někdy do
    Velikonoc.

    Něco z ní nepochybně zůstane, ale kdo ví, v jaké podobě.Takhle to ale už
    dlouho "fungovat" nemůže.
    Srdečně
    (xxx)

    OdpovědětVymazat

  40. Ferdinand svab před 10 minutami

    Zvoní zvoní zjady zvon
    čí juce ho jozhoupaly
    mutti sladká
    hjdý Camejon

    Je noc a v kjytech zákopů
    tep kjve země zní
    za tebe světe za tu Evjopu
    stydí se foják poslední
    -------------------------
    A měl by to jecitovat ten veterinář ze Slavoje Houslice co neuměl R

    OdpovědětVymazat
  41. zdravím Annu a všem krtkům přeji hezkou neděli!
    Konečně mám za sebou všechny oslavy a své i okolní a snad je aspoň do dubna pokoj. Tak se zase budu moci častěji podívat do nory. Je tu docela vlídno ;o)

    OdpovědětVymazat
  42. Tužka napíše pro Anonymní 09:17, .... to je tak kouzelné, že se to naučím,....podmalováno dobrou hudbou by to muselo oslovit davy posluchačů.
    Šiřte to dál,...Dál,jen dál,...

    Tužka. Prší,...celou noc pršelo,....jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TUŽKO,
      MĚ TO TAKÉ NADCHLO, PROTO JSEM TO ZKOPÍROVAL
      Autorem je pochopitelně Pepa Řepa - jak jinak.

      Jesli se Zdeněkb zaváže k provedení hudebního doprovodu,
      pokusím se napsat partituru pro sólový triangl.

      My poslední, v krtinách zapadlí vlastenci si musíme pomáhat!

      JÁCHYM
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Zjady zvon si o divoké solo na triangl přímo říká!

      Vymazat
  43. Tak mě chytrý stroj na ACZ včera smázl za zkratku státního svátku st.sv. - zobrazilo se v mém profilu co odkaz. Takže se mé teorie nepotvrdily.
    Něco na probuzení - když se u pana Kučery vzpomněla Omega, vybavila se mi skupina Puhdys:
    https://www.youtube.com/watch?v=Lt6ZtGpSH4g
    No jo, mnohé hrávala i Synkopa s Pavlem Novákem.

    OdpovědětVymazat
  44. Zdravím všechny. Pro příjemnější neděli
    Various Artists - Greatest Jazz Divas

    https://www.youtube.com/watch?v=geA9EEFfzdQ

    Leonard Cohen Greatest Hits - Leonard Cohen Best Songs
    https://www.youtube.com/watch?v=-XCPmjo5lYk

    Jáchyme, hned jak jsem dorazila domů, tak jsem objednala Koukolíka Češi, jak jste asi před měsícem doporučil. Snad mě to dostane trochu na úroveň dospělých. Jako třítýdenní parťák dvouletého a pětileté jsem převzala většinu jejich myšlenkových pochodů a vyjadřování - fakt hustý. Tak doufám, že mi knížka nejpozději ve středu přijde.

    OdpovědětVymazat
  45. Tak jsem doufala, že už nebudu vyhazovaná do spamu, když mi včera bez problému příspěvky prošly, ale dnes mi zmizel, takže znovu:

    Zdravím všechny. Pro příjemnější neděli
    Various Artists - Greatest Jazz Divas

    https://www.youtube.com/watch?v=geA9EEFfzdQ

    Leonard Cohen Greatest Hits - Leonard Cohen Best Songs
    https://www.youtube.com/watch?v=-XCPmjo5lYk

    Jáchyme, hned jak jsem dorazila domů, tak jsem objednala Koukolíka Češi, jak jste asi před měsícem doporučil. Snad mě to dostane trochu na úroveň dospělých. Jako třítýdenní parťák dvouletého a pětileté jsem převzala většinu jejich myšlenkových pochodů a vyjadřování - fakt hustý. Tak doufám, že mi knížka nejpozději ve středu přijde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno,
      já mám ještě špatné svědomí z toho Pratchetta a spol.,kterého jsem Vám doporučil...mám dojem, že jste ho nedočetla, že je to bez kontextu předchozích dílů přece jenom trochu silná káva...

      Kdyžtak mě nebijte !
      z Koukolíka se dá ale vybírat, jako rozinky z vánočky, kdyby byly některé eseje moc suché.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Dnes musím dávat příspěvky opakovaně. Tak znovu:

      Jáchyme,
      díky za tip na Soudný den, ten jsem dočetla - na mou duši, na psí uši. Je fakt, že jen co jsem ho dočetla, začala jsem číst Penrose Makrosvět, mikrosvět a lidská mysl, což mě úplně "zahltilo". Soudný den se mi líbil, forma mě nepřekvapila, před časem jsem četla Vědu na Zeměploše. A čas čekání na Koukolíka si teď zpříjemním znovu četbou Soudného dnu, protože si nemůžu vybavit, proč máte dojem, že jsem ho nedočetla.

      Spirituál kvintet - Soudný den (live)
      https://www.youtube.com/watch?v=RIysl3gqOoY

      Vymazat
  46. No, kruci, tak synator je uz v Singapure. Asi pred hodinou mi poslal sms, ze sa uz ubytoval v hoteli (pako, nenapisal v ktorom!) a ze ide do ulic. Nech sa mu v novej praci dari...

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní 8:32:

    Tipuji - Jan Keller?

    Anna:

    Košíku už po Vás bylo smutno, jako nám všem... ;o).
    Vytáh' jsem z něj i paní Alenu, asi si ji vzal jako Vaši náhradnici.

    JAHA:

    Synovi hodně štěstí. Jaká práce jej zavála tak daleko, že jsem zvědavý? (Stačí obecně...).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenkub,
      díky za krtince, těšila jsem se sem. Včera mě překvapilo, že jsem nebyla vyhozena do spamu. Naštěstí dnes jsem se tím nenechala ukolébat a udělala jsem si vždy kopii, takže po vyhození jsem to nemusela psát znovu. Vše při starém :-)

      Amália - Foi Deus
      https://www.youtube.com/watch?v=tb6BgMz0FNs

      Vymazat
    2. Postupne pracoval v Lenovo, potom v IBM, tam postupne (a asi dost rychlo postupoval - mal iba 32 rokov, ani nie pre mesiacom) sa "vysvihol" na nejakeho regionalneho sefa - mimochodom, pisal som o tom, ze ked boli v Parizi minuly rok strelby teroristov, tak on tam chodil skoro kazdy den - musel dokoncit nejake zmluvy, prave preto, ze uz vyhral nejaky konkurz do Singapuru a "stare veci" mal dokoncit, dokonca vyhral za svoju pracu v IBM nejaku sluzobnu cestu do USA na ocenenie jeho prace aj s nejakou odmenou okolo sveta, ale sa musel toho vzdat, lebo si vybavoval veci do toho Singapuru.

      No dnes sa tam ubytoval v nejakom hoteli, od 1. 3 ma tam zmluvu v miestej pobocke IBM pre Aziu. Ked si vybavi dalsie veci, mala by za nim prist manzelka i syn.

      Študoval ekonomiu, ale vo francuzstine, poslal som ho uz na strednej na bilingvalne gymnazium francuzske, 5- rocne, vo 4. rocniku bol na stredne skole v Metz, vo 4. rocniku vysokej skoly bol v Aix-en-Provence, potom mesiac na velvyslanectve v Parizi, potom 3 mesiace vo Facatacive ( 90 km od hlavneho mesta) v Kolumbii, potom piaty rocnik II. semester bol v Kolumbii od januara do septembra, diplovu pracu robil vo francuzstine cez pocitac, tak sa dohodli a suhlasili s tym skoly na Slovensku i vo Francuzsku (musel zaslat i na skolu v Bratislave i do Aix-en -provence -mimochodom, bola o vietnamskej ekonomike).

      To je tak narychlo asi vsjo:-).

      P. S. Samozrejme, medzitym bol spolu asi pol roka v USA, nejake mesiace v Indii, Cine...

      Vymazat
  48. Po kraťasu sedmička ... na chvíli doma, chrupec, teplíčko..

    OdpovědětVymazat
  49. Zdravím všechny při neděli.

    to Josef Kopíček

    Uznávám, že spojení vašeho jména s testosteronem nebylo šťastné… :), omlouvám se. Chci ale dodat, že vaše obvyklé urážky víry a duševna se mě dotýkají nesrovnatelně víc, než něčí nadávka do šeredných hysterek. Proto se s vámi o těchto věcech nadále bavit nebudu, jistě to přežijete ve zdraví.

    to Baba Jaga

    Je hezké, že věříte v mé zchytření :) 
    Na akcích, kam občas jezdím, je nejdůležitější, že se setkávají známí. Ujistíme se, že všude je to stejné, a trochu dobijeme baterky.

    Tématem setkání byla původní kultura Indonésie, hudba a tance, které tam mají dosud původ v prastarých kultech.
    Do probíhající diskuse o evropských hodnotách mi přijde aktuální připomenout vyznání jednoho tamního vysokého státního činitele. Je z knihy Karl Helbig, Bohové a sopky (Toulky po Jávě), v čes. překladu 1958.

    „Naše země má prastaré dějiny a my máme přinejmenším tolik národního uvědomění a duchovní organizace, jako vyspělé evropské národy. Vrstva naší inteligence není poměrně menší než ve většině kulturních zemí. Máme básnická díla, umělecká díla, která klidně snesou srovnání s většinou děl západního světa. I ten poslední z našeho národa je prodchnut vrozenou kulturou. Ta nemá ovšem nic společného s kulturou, reprezentovanou vašimi zeměmi, projevující se především zbraněmi, stroji a prázdnými slovy. Naše kultura je kulturou sebevýchovy a morálky, mravního pojetí a estetického uspořádání života. Můžete tvrdit, že tato kultura je schopna položit na misku vah méně než vaše kultura? …“

    Hezky řečeno, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Indonésii nevím téměř nic (že by se tam o všem vždy domluvili u kulatého stolu či žili bezkonfliktně?), ale řinčení zbraní a války se snad za kulturní nepovažují nikde a jak také kulturu vážit, že. Ale myslel to páníček jistě dobře.
      Jeden se téměř všude něco zajímavého a nového dozví, paní Marie. Tak já beru to "zchytrání", u Vás 2x. Tance jste i vyzkoušeli?

      Pan Ládik!!! žel nenapsal, v kolik asi jede jejich želízko volnou. Tak tam občas zvědavě nahlédnu, když už jízdy začaly - asi to bude až později, když je zatím sedmá. Třeba ji podle vzrůstu poznám, hlasatelce rozumět příliš není.

      Vymazat
    2. Snad kolem 19, předposlední skupina.

      Vymazat
    3. Teď pojede rolba, pak už to bude. Tango, brýle.
      http://skate.kumi.cz/

      Vymazat
    4. Rolbu už vidím. Ale stihl jsem nějakou slečnu ve žlutém.
      Tak to nebylo želízko.

      Vymazat
    5. Jo, nespadla, trenéři to umí načasovat. Za týden má 14 let, za 2 je MČR.

      Vymazat
    6. Odborník nejsem, ale přišlo mi to dobré, ne?
      Ty brýle jsou doplněk dekorativní nebo zdravotní?
      Mně se na ledě vždycky v klíčových momentech mlžily... :o)

      Vymazat
    7. Gratulace. I Vám - že "želízko" trpělivě doprovázíte.

      Vymazat
    8. D9ky za spoluúčat... brýle jsou zdravotní, má je 3 týdny a podstatně jí to pomohlo .. v orientaci. Nedala tam trojáka, asi bude příště.

      Vymazat
    9. a já to prošvihla! Místo toho, abych koukala, žehlila jsem prádlo. Njn, stane se :-(

      Vymazat
    10. to Baba Jaga

      Víte, co je gamelan?
      Soubor obrovských i menších vypouklých gongů, metalofonů s bambusovými rezonátory nad kovovými pláty, kovových poklic, bubnů a píšťaly (tady by se skvěle uplatnil zdenekb se svým trianglem, měl by být co největší nebo dva-tři). Tak tohle jsme „vyrobili“ z orffovských nástrojů, zní to neuvěřitelně :)K tomu se tančí extatický tanec kečak, ale ten jsme nezvládli.
      Ostrov Bali, kde se tato tranzovní hudba používá, bývá zván „úsvitem světa“, protože jeho obyvatelé vedou neuvěřitelně spořádaný, klidný a vysoce kulturní život bez válek, sporů a rozvodů. Psychologové spekulují, že je to díky jejich rituálům, systému slavností a koncertů, divadelních představení. Každý z téměř tisícovky hinduistických chrámů má svůj vlastní kalendář slavností, zahrnujících hudební doprovod gamelanu a divadelní provedení různých her, dále složitý systém obětin a darů. Téměř každý obyvatel Bali je zpěvákem, tanečníkem, uměleckým výrobcem hudebních nástrojů a hráčem na ně, hercem s vlastnoručně vyráběnými maskami…

      Co se týče tanců, je třeba si uvědomit, že Indonésie zaujímá území, které by v našich poměrech sahalo od záp. Irska ke Kaspickému moři a od Skandinávie až k Řecku, na 3 tisících obydlených ostrovech žije spousta národností. My bychom zvládli napodobit ještě tak primitivní tance Papuánců nebo oblíbené břišní tance, ale jinak jsou pro nás zdejší tance se svou složitou symbolikou a pohybovým mistrovstvím nenapodobitelné. Děti se je učí od malička, každý pohyb prstu nebo gesto, i drobná mimika, mají svůj význam.
      Je to nádhera, výraz veškerých lidských emocí i veškerá životní filozofie jsou v těch tancích zachyceny.

      Ona i taková krasobruslařka o tom tancování určitě ví své :)

      Vymazat
    11. Tak nakonec pátá, nejlépe letos. Zítra nejde do školy, stejně měla samé. Její sestřička vyhrála školní pěvecké kolo nějaké soutěže a postoupila do městského, v úterý pěje... samá radost.

      Vymazat
  50. Kopíček je nešťastně zvolený pseudonym.
    Navrhuji Covaginson.

    OdpovědětVymazat
  51. V tom šedém počasí jsem si nemohl vzpomenout na fialový strom v JARu. Už to mám. Jacaranda.
    http://www.oceanwideimages.com/search.asp%3Fs%3DJacaranda%2520Tree

    OdpovědětVymazat
  52. Zeman zabodoval! V televizi neuvedeno, asi nebyl čas pro koncesionářské
    diváky, nebo že by strach z nárůstu Zemanovy popularity!!!

    Každý ať si udělá svůj názor.

    Že bychom si cíleně a demokraticky cenzurovali vlastního prezidenta při jeho cestách v zahraničí??? Co udělá vládní koalice s takovými veřejnými sdělovacími prostředky??? Nebylo by na místě vyměnit jejich vedení??? Nebo je cenzura v jejím aktuálním zájmu???

    Stojí za to si to poslechnout, zde: ...

    http://www.liveleak.com/view?i=171_1455399136

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. 70 % podpory Zemanovi mě nepřekvapuje - shoduju se s níže uvedeným hodnocením. A jak je vidět, takových názorů už je velká většina. Nezdá se, že by to byl jen ten nejhorší plebs a zabedněnci.
      Taky je zajímavé, že o výsledku hodnocení prezidenta ví snad každý, ačkoli to nebylo asi v Tv ani zřejmě v hlavním tisku. Informační kanály fungují čile i jinak.

      "Prezident Miloš Zeman získává stále větší podporu široké veřejnosti za svůj postoj k uprchlické krizi a hájení národních zájmů. Kladně jej jako prezidenta hodnotí více jak 70% Čechů. Za své postoje k uprchlické krizi a zahraniční politice je převážně kladně hodnocen i exprezident Václav Klaus.

      Téměř po třech letech po svém nástupu do prezidentského úřadu se Miloši Zemanovi daří získávat stále větší veřejnou podporu. Aktuálně hodnotí prezidenta Miloše Zemana v souhrnu kladně 70,2% dotázaných obyvatel ČR, což je nejvíce od jeho působení v pozici prezidenta ČR. Přitom ještě v listopadu loňského roku to bylo 67,2% veřejnosti. Lze tedy říci, že nadpoloviční většina domácí populace se ztotožňuje s názory a postoji prezidenta Miloše Zemana.

      Na vzestupu podpory prezidenta Miloše Zemana se bezpochyby podílí jeho postoj k uprchlické krizi, který kladně hodnotí v souhrnu 75,6%.

      Prezident Miloš Zeman si však svoji reputaci, po řadě negativně vnímaných vulgárních výroků a bonmotů, zlepšil nejenom pro své zásadní postoje k aktuálně nejstěžejnějšímu tématu celé Evropy, ale i pro své hájení ekonomických a národních zájmů ČR. Tyto jeho postoje totiž v souhrnu kladně hodnotí 69,3% dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace.

      Jednoznačně většinový kladný postoj je rovněž zřejmý i v otázce jeho aktivit spojených s Čínou, které v souhrnu hodnotí nejlepšími známkami 63,4% dotázaných."

      http://www.sanep.cz/sid=e6v24m07o521itdh12cpaga9f0/pruzkumy/hodnoceni-milose-zemana-publikovano-15-2-2016/

      Vymazat
  53. BEZVA,TAKŽE DOKTORŮ BUDE DOSTATEK ;-)

    Budoucí pracovní elita ze "Sýrie" aneb pohovor s čerstvými "uprchlíky". Němečtí lékaři, třeste se!

    O víkendu nás navštívila kamarádka ze střední školy. Před lety se vdala do Bavorska za Němce a má tam rodinu. Nedávno příjala práci pro stát a pomáhá registrovat "uprchlíky". Popsala nám jak takový pracovní den vypadá a jak vypadá před válkou prchající "Syřan".

    Případ první - "Syřan z Afganistánu": První přichází Afgánec Abdulláh, asi 30let. Kouká jako belzebub, že by měl odpovídat ženě a hned se zhurta osopí na tlumočníka. Prý se s "nečistou" ženskou bavit nebude. Po chvilce dohadování ale začne odpovídat na dotazníkové otázky. Prý přišel do Německa studovat a chce být lékařem. To je jistě hezké, ale má to jeden háček - po 5 minutách se ukazuje, že "rádoby lékař" Abdulláh neumí ještě ani číst a psát . což jsou při studium medicíny velmi praktické dovednosti . Také přirozeně mluví pouze paštunsky. Když odchází, t ak tlumočník konstatuje, že si myslí, že to byl válečník Talibánu . tahle informace, ale v dnešním Německu nikoho z úřadů "neznepokojuje".

    Případ druhý - "Syřan ze Sudánu": Máme tu Ismaila ze Sudánu, rovněž mladý muslim, který udává věk 19 let. Tenhle "Syřan" je černý jako bota a ovládá několik anglických slov. "How much" a "how are you". Německy přirozeně nemluví ani slovo. Do dotazníku uvádí, že chce být, jak jinak, lékař a, jak jinak, má pouze několik tříd vesnické náboženské školy . prostě ideální kandidát na studenta medicíny na německé universitě (mladí němečtí lékaři děste se konkurence).

    Případ třetí - Muhamad 25 let: A zase "před válkou prchající uprchlík", tentokrát z Pakistánu, a proto mluví slušně anglicky. V Pakistánu sice žádná válka není, ale to mu nebrání, aby se vydával za válečného uprchlíka. Prý je inženýr. Ptám se čeho (elektro, strojař, stavař.?). Nechápe, prostě je "inženýr".. Jeho hlavní starostí je, zda a kdy dostane vlastní auto a dům, o práci ale zájem nejeví.

    Případ čtvrtý - konečně arabsky vyhlížející mladý muž jmenuje se Abdul a uvádí věk 25 let: Tvrdí, že je z Damašku. Tak konečně snad skutečný Syřan. Z toho mě vyvádí tlumočník, prý je podle přízvuku z Iráku . chová se vysloveně nepřátelsky. Asi zase nějaký veterán Islámského státu. O své budoucnosti v Německu nechce říct nic .

    Vyjdu ven na chodbu, podívám se do zástupu "uprchlíků". Samí mladí a zdraví muži, ženy a děti nevidím . je jich tam asi 300. Každý týden do Bavorska přijde, i teď v zimě, tisíce "uprchlíků", co se zaregistrují. Další tisíce ale hned zmizí neznámo kam a bez registrace.

    Večer volá manželova sestra. Pracuje v místní nemocnici a opět se jí při ošetření pokusil napadnout opilý muslimský imigrant. Do nemocnice ho přivezli z "Asylantenheimu". Měl řeznou ránu pravděpodobně z nějaké rvačky. Zavolali policii, tak přijela a neudělala nic a zase odjela.

    Nemocnice je prý zcela přetížena imigranty a jejich exotickými nemocemi. Od nadřízených dostali nařízení, že vážné tropické nemoci "jako dengue, malarie, ale i TBC, HIV" apod. mezi imigranty nesmějí nikde zmiňovat, aby se prý nevyvolávala "panika".. To je dnešní Německo. Češi chraňte se před tím!!!

    K tomu nám ukazuje německé noviny Bild a SZ. V bulvárním Bildu je na titulní stránce obrázek utopeného arabského dítěte (asi "uprchlíka") a k tomu obrovský titulek. "Er wollte nur besser leben" (Chtěl jen lepší život), škoda, že se také pan šefredaktor Bildu nezeptal naší známé (německé občanky), zda si také nepřeje "lepší život" v Německu bez agresivních imigrantů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Česku chybí lékaři - nebude problém aby je afgánští Syřané po půlročním kurzu zastoupili. V čekárně není problém pověsit několik paštunsko-českých konverzačních příruček, je v zájmu pacientů, aby se domluvili.

      Naproti tomu zbývající čeští lékaři v rámci dobrovolného totálního nasazení jistě rádi vypomohou v Německu při léčení těch několika málo miliónů z Turecka přisunutých budoucích Evropanů, kteří letos ještě přijdou.

      Hlavní je rychle poslat vojáky na ruské hranice, vojáci mívají někdy blbé nápady, například se bránit. A pletou si světové strany, když nemají zahraniční velení.



      Vymazat
  54. Tohle může někoho zajímat:
    http://pravdaovode.cz/wp-content/scripts/map2016/mapa012016.html

    OdpovědětVymazat
  55. Seznam parazitů|:

    http://www.elektrarny.pro/seznam-elektraren.php=

    OdpovědětVymazat
  56. kníže ne a ne zkousnout, že se tím prezidentem nestal...

    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/schwarzenberg-nejsme-civilizovany-a-kulturni-narod_373142.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když Bareldobroty říká "nejsme civilizovaný národ", tak mluví asi o svém národě, ne ?

      Nemohu s ním plošně souhlasit, to by byla xenofobie !

      Vymazat
  57. Pro příjemnější ponocování
    Joe Pass - Virtuoso (1973).
    https://www.youtube.com/watch?v=u1hv0tzrrsg

    Na ráno
    Night and Day - Barbora SWINX and Petr Kroutil Orchestra-retro
    https://www.youtube.com/watch?v=ZAzhvz2W8PE

    Janka Lieskovská "... ABY SI CHÁPAL"
    https://www.youtube.com/watch?v=Z1Fk1uqPpEo

    Miki a Wabi Ryvola - Poslední míle (Hoboes na Portě1968)
    https://www.youtube.com/watch?v=hLUq2DX2Nnw&list=PLnSYu-5Yu7JUk4p7ftts2BDSLLZnNSWrX&index=7

    OdpovědětVymazat
  58. Jáchyme,
    začala jsem znovu číst Soudný den, tentokrát od strany 295 kapitola sedmnáct MÁG PŮVODNĚ ZNÁMÝ JAKO DĚKAN. Tuto část myslíte, že jsem nedočetla, nebo ještě něco před tím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsem to špatně pochopil, myslel jsem, že jste čtení vzdala... :-)
      Jestli/až to dočtete, zajímalo by mě, co tomu říkáte, jestli vás to zaujalo.
      JÁCHYM

      Vymazat
  59. Tužka napíše pro Ládík!!!,...tak u Vás velmi šťastná konstelace hvězd,....tedy dvou hvězdiček,...to se hned jinak dýchá a jinak běhá.

    Dovolím si té větší hvězdičce navrhnout, aby jedla víc vařené mrkve....pro přirozený přísun vitamínu A,...zlepší se jí zrak, regeneruje i únavu, hojí se rychleji modřiny a naraženiny, na ty tenhle sport nebývá skoupý.

    Mrkev v kouscích, tak špalíčky o velikosti3-4 cm, aby se rychleji provařila, než celá, se uvaří doměka. Rozkousat na měl, zakousnout k tomu kousek pečiva s máslem,...vitamín A se vstřebává prostřednictvím tuku. Játra si přebytečný skladují na časy snížených dávek vitamínu v potravě.
    První tři týdny každý den, tak asi 60-80 gramů, později několikrát za týden. Oči bude mít jak ostříž a taky krásně jasné v sytější barvě, kterou jí příroda nadělila.

    V mládí jsem milovala brusle,...jenže, hrála jsem hokej, jednou jsem dostala pukem za ucho /helmu jsme nenosili/, dodnes si pamatuji, jak jsem lezla po čtyřech přes celé hřiště, nemohla jsem se postavit, vestibulární ústrojí asi dostalo svou dávku, když jsem šla, chtěla jsem napsat domů, jenže žádné domů nebylo, tak když jsem šla ze hřiště, šněrovala jsem to jak opilec. Ale druhý den už to bylo dobrý.

    Hvězdičkám přeji,...zdraví, štěstí,...a zase, štěstí, zdraví.
    A jakou zpívala ta menší, prozradíte?
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zpívá 2 písničky: "Ty Těšínské dívky" a "Kaj ideš, Františku". V nářečí Těšínského Slezska. Už zpívala sólo i před plným Těšínským divadlem (českým), nemá trému. Chodí do folklorního souboru Slezanek, tam se zpívá při tanci, žádná sranda...
      Včera v Novém Jičíně: http://www.imgup.cz/image/8dl

      Vymazat
    2. http://www.noiva-tesin.cz/files/Program_2016_unor.pdf
      Nevím, jestli to je veřejné, Avion je malý.

      Vymazat
  60. Dobrá zprába:
    NATO podľa Asselborna nepomôže Turecku pri agresii voči Rusku

    V prípade tureckej agresie voči Rusku neposkytne NATO Ankare žiadnu vojenskú pomoc.
    LUXEMBURG. V prípade tureckej agresie voči Rusku neposkytne NATO Ankare žiadnu vojenskú pomoc. Vyhlásil to luxemburský minister zahraničných vecí Jean Asselborn pre najnovšie vydanie nemeckého magazínu Der Spiegel.

    "NATO sa nesmie nechať vtiahnuť do vojenskej eskalácie s Ruskom cez najnovšie napätie medzi Ruskom a Tureckom," povedal Asselborn a dodal, že tento postoj zdieľajú aj ďalšie členské krajiny Aliancie.

    Princíp kolektívnej obrany v rámci NATO platí iba vtedy, keď "je členský štát jednoznačne napadnutý", zdôraznil luxemburský minister.

    Vzťahy medzi Moskvou a Ankarou sú kvôli konfliktu v Sýrii značne naštrbené. Rusko politicky i vojensky podporuje vládu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, kým Turecko zase podporuje sýrsku opozíciu. Vlani v novembri Turecko zostrelilo ruské vojenské lietadlo, ktoré sa údajne nakrátko ocitlo v tureckom vzdušnom priestore.

    Čítajte viac: http://svet.sme.sk/c/20100758/nato-podla-asselborna-nepomoze-turecku-pri-agresii-voci-rusku.html#ixzz40pz79q00
    .......
    V Sýrii a okolí je volaký bordel:
    1/ Zlí teroristi IS útočí na Asada a naopak
    2/ Hodní teroristi útočí na Asada a neútočí na IS
    3/ Turci a SA podporují logisticky a finančně IS a ty hodné teroristy
    4/ Turci a IS jsou přátelé USA (a SA rovněž)
    5/ USA podporuje hodné teroristy a prý bojuje proti zlým tj. IS
    6/ Turci bojují proti Kurdům a naopak
    7/ USA podporuje Kurdy
    8/ Kurdové bojují proti Turkům a IS a hodným teroristům
    9/ Asad bojuje proti IS a hodným teroristům
    10/ Rus bujuje proti IS a zřejmě i proti hodným teroristům
    11/ Rus bojuje s Kurdy a Asadem proti IS a hodným teroristům

    Kurva kdo se v tom má vyznat, už by je měl někdo nakopat do prdele!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maximusi,
      váš rozbor situace je sice vzásadě komplexnější než u většiny světových politologů, leč má některé mezerky.
      Například:
      - USA podporují Islámský stát tam a tehdy, kde a kdy(ž)bojuje proti Asadovi a je ochoten alespoň přechodně tvrdit, že nemá nic společného s Islámským státem

      - obecně podceňujete faktor času:
      Úhlavní přítel v čase 22:40 se může stát úhlavním nepřítelem v čase 22:41, pokud přestane být užitečný a začne se nesměle zajímat o to, kdy OPĚT slíbíme co jsme odvolali a odvoláme co jsme slíbili.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. což o to, pánové, kdyby nebylo těchto důsledků, že, krucinál...
      https://www.youtube.com/watch?v=8AaN-kUucF4

      Vymazat
    3. Jáchymovi

      Kdepak, to není žádný rozbor, jen smutný ironický výkřik amatérského čtenáře českého a vybraného evr. tisku vč. serverů konspirativních. S tím časem jste ovšem trochu legrační, jde to tam spíše vše do hajzlíčku a nestačí se jeden divit, co šulínů z vysoké politiky vykřikuje za 3,14čoviny a dost protichůdné! Jinak nezapoměňme na to, kdo vlastně to tam vše rozvoral a kdo vycvičil a vyzbrojil šmejdy z IS a kdo pořád mele, že Asad musí odstoupit! Napovím: Západ v čele s USA! Rus, tam v Sýrii byl drahně let, už od doby vlády otce B.Asada, jen tehdy to byl Sov.svaz. Nicméně důvod proč zasáhl a odvrátil porážku Asada v době za 5 min. 12, byl zcela jasný, USA a spol. chtěli zlikvidovat Sýrii jako takovou, rozparcelovat ji, rozkrást ropné zdroje a hlavně přes Sýrii táhnou produktovody s ropou a plynem ze SA a Kataru přes Turecko pro a do EU a tím odříznout Rusa v tomto od Evropy. Současný silný pokles ceny za ropu je samozřejmě záměrný a má sloužit k odrovnání hospodářství Rusa, které je pořád na vývozu energií dost závislé a potřebovalo by cenu za barel alespoň 55 dolarů, jenže je nyní na polovině. Tady se i vysvětlují další předchozí kroky USA na Ukrajině a následné zablokování spolupráce hlavně Německa s Ruskem, což by mohlo dost USA odstrčit ze současného pořád silného postavení, lidské a surovinové a energetické zdroje Evropy a RF by byly vůči USA zhruba dvojnásobné a to nemohl Amík dopustit! No k tomu má všude na vysokých postech ve státech EU a v análech EU nastrčené opičky alá Makrela a spol. Problém ovšem je, že přírůstky HDP zemí BRICS a ostatního světa jsou vyšší než zemí Západu, kde HDP stagnuje a jen to mohou zbrzdit, dnes už např. Čína je na takové technologické úrovni, že umí vyrobit téměř vše. Je to jen otázka cca 20 let, kdy budou země Západu dohnány (bohužel) např. v technologiích výroby (Čína a Indie mají dohromady cca 2,5 ml. lidí!), ale hlavně, aby ti blbci někde nevyvolali 3.WW jako to hrozí nyní s Turkem, členem NATO. Zřejmě se už od Erdogana začínají odtahovat, páč si uvědomují, že je to vůl na entou.....
      Mějte se.

      Vymazat
  61. lištičce
    Hrozné video, viděl jsem fotky měst Sýrie před a po, vždy skoro stejné záběry a je to hrůza. Je otázkou, když to tam na BV a celém arabském světě Američani a také Francouzi, Britové, Italové (Libye) rozvorali, jak dalece a do jaké hloubky plánovali takovou genocidu a zničení především Sýrie. Zřejmě sledovali scénář zničení Asada po Sadámovi a Kaddáfím, ale tady narazili na připravenou armádu Sýrie a včasnou pomoc Rusa.
    Že tady v Evropě probíhal už cca 40 let pomalý mix obyvatelstva a odstranění úlohy států EU a posléze i národů, je jasné, jen zřejmě události na BV vše urychlily a magoři co ovládají Obamu, Merkelovou a další šašky, rozhodli imigraci dát do pohybu a celou Evropu doslova zaplevelit milióny nomádů a lidí se středověkým myšlením a (ne)vzděláním! Tohle, pokud se to letos nezarazí, skonči krveprolitím a těžkými sociálními nepokoji a někde i rozvratem hospodářství. Evropa má miliony svých nezaměstnaných a nemocné hospodářství a ti blbci sem kvartýrují miliony polodivokých nomádů, kteří chtějí vysávat sociální systém, který ovšem nevytvořili a ani nemají zájem a schopnost jej posílit, naopak, oni ho zničí! Jinak zajímal jsem se o lidi, kteří tady dělají ten bordel v EU, ale i u nás, a velká část z nich jsou bohužel Chazaři, když to řeknu poněkud jemněji. Neskutečné,
    stačí si projet seznam 700-ti pravdoláskařů A.B.Bartoše a většina z nich jsou "voni"! To by mohl v budoucnosti být další průšvih, jednou za x-let se vždy narodí nějaký ten knírač a ten se s tím nepáře...
    Ale scénář půjde spíše jiným směrem....
    Bohužel určitě musí dojít ke střetu různorodných etnik na planetě, která není nafukovací a uvědomme si, že nikdy na ní nebylo přes 7 mld. lidí! Nikdy! A ještě se zejména ti, co nám sem do Evropy cpou, množí jako kobylky a lumíci. Na ně platí jenom tvrdá ruka, ale čas se krátí a oni se demokraticky množí a eurošašci schválně lavírují podle zadání těch vzadu, co o nich slyšíme jen útržkovitě a v náznacích.
    Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zde pokažený kalendář? Nebo čas?

      Vymazat
  62. Dobré ráno všem, ještě trocha muziky
    Karel Plíhal - Vzduchoprázdniny 01 - Vzduchoprázdniny

    https://www.youtube.com/watch?v=OHMN9vNgUa8&list=PLTi7FbPqUv12MmGtjNsesqYRcjPTdJlLd

    Chega De Saudade (No More Blues)-Jane Monheit-Live at the Rainbow Room
    https://www.youtube.com/watch?v=BYuOH7u4Eno

    Jáchyme,
    já mívám období, kdy vůbec nečtu, protože toho prostě nejsem schopná. Asi jsem se párkrát zmínila, že jsem čtení vzdala. Ale když se dostanu do normálu, pak čtu a ráda. Další problém, co mám, je s pamětí. A není to jen ve spojení s věkem. Takže si kolikrát nepamatuju, co jsem četla, o obsahu už vůbec nemluvě. Dám vědět, až znovu dočtu Soudný den. Už teď můžu říct, že mi Pratchettův styl vyhovuje. A někdy mám pocit, jakoby mi chvílemi četl myšlenky :-)

    OdpovědětVymazat
  63. ANNO,
    od Pratchetta jsem četl vpodstatě všechno, co vyšlo v češtině.
    Což je cca třicet knih, nejen, ale převážně, z cyklu Zeměplochy.

    Soudný den napsal se dvěma vědci -spoluautory subsérie Věda na Zeměploše (všechny díly jsou psané stylem lichá kapitola - fantasy, sudá - populárně vědecký komentář)

    Knihu napsal jako poslední. V době, kdy už díky Alzhaimerově nemoci nebyl schopen poznat podle postavení ručiček na běžných hodinách, kolik je hodin.
    Ve stejné době o tom mluvil Na plovárně s Markem Ebenem. A ten rozhovor měl hlavu a patu.

    Pravda je, že měl přístup ke "zpomalující" léčbě ...I u nás je možné se dostat k lékům, jejichž výroba stojí desítky haléřů, ale jejichž prodejní cena jsou desítky tisíc ročně. Nevyléčí, ale udrží člověka v provozuschopném stavu a zpomalí chátrání.

    Logické však je, že pokud má člověk IQ 160 a poklesne mu o šedesát, je na průměru.
    Pokud má na startu 100 a poklesne mu o o 60, těžko řeší, jestli se podvlékačky natahují na jednu nohu? nebo na hlavu? nebo na obé současně? a hodí se tudíž maximálně na hlasování v parlamentu .

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Jáchyme, to jsem nevěděla. Já jsem od Pratchetta před lety četla Nefalšovanou kočku a asi první tři knížky Zeměplochy. Pak jsem četla Vědu na Zeměploše. Už tehdy jsem si myslela, že na psaní se určitě podílí i někdo vědecky potrefený.
      Neshledávám na Soudném dnu rukopis nemocného člověka s pokleslým IQ. Třeba je to při mém pokleslém IQ nemožné posoudit. Ale zvolené téma poslední knihy člověka trpícího Alzheimerem mi přijde pochopitelné. Mít či nemít víru v boha, to na sklonku života podle mě řeší nemálo lidí.

      Vymazat
  64. Plyn z břidlice
    může nejvíce
    za ropu zadara?
    Takhle prastará
    má být furt drahá
    je zdrojem blaha;
    komu to slouží
    za velkou louží?
    Bez spotřební daně
    babiš střílí laně
    nebudou kolouši
    o co se pokouší?

    OdpovědětVymazat
  65. Tak jsem si rozhovor Na Plovárně pustila a dozvěděla se zároveň, že už pan Pratchett žel už téměř rok nenapíše nic. Tenhle směr fantasy není to, co v knížkách hledám - také už mi není 30, že. Ale je-li ve VB druhým nejčtenějším autorem, jak praví ČT, tak to dle mého svědčí o tom, že je to čtivá a ne zase tolik komplikovaná literatura. Symatický muž - na WIKI se praví, že měl zálibu v pokrývkách hlavy. Ale že i při rozhovoru v místnosti, není-li dáma - to mě lehce udivilo. Asi to mají rytíři jinak.
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1093836883-na-plovarne/211522160100014-na-plovarne-s-terrym-pratchettem/

    No, já se včera po těch mnoha letech od uvedení filmu u nás podívala na Valmonta. Nezklamal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaké neštěstí, že se tu nedá opravovat (také to nedělávám) - "sympatický" tam mělo být.
      Když se píše z Googlu, tak text korigovat lze nebo jen celý smazat?

      A neví třeba koumavá paní Violka, podle čeho tu ověřování "nerobotizace" s obrázky probíhá? Já naznala, že nejspíše bez pevného systému. Holt si mám po sobě důkladně přečíst všechno.

      Vymazat
    2. Babuško, pravděpodobně někteří nedokonalí roboti nerozliší různé obrázkové nyance.

      Vymazat
  66. KOPÍRUJI:
    "Na úvod vystoupil moderátor a sociálnědemokratický ministr průmyslu Jan Mládek, který zmínil, že i pokud by Evropa přijímala skutečné válečné uprchlíky, kteří objektivně potřebují naši pomoc, mají nárok si s sebou postupně přivést i celé své rodiny, takže ve výsledku by jich nebylo vůbec málo. Nicméně i s některými, kteří sem přicházejí jako váleční uprchlíci, může být všechno jinak. Mládek to demonstroval na příkladu, jenž se dozvěděl během své návštěvy Arménie.

    „Mluvil jsem tam s arménskými ministry a premiérem a ti mi řekli: měli jsme 45 tisíc etnických Arménů v Sýrii a poskytli jsme jim azyl nebo možnost se vrátit do vlasti svých otců. Takže se jich 45 tisíc vrátilo ze Sýrie do Arménie, jenomže když dostali arménský pas, zjistili, že na něj mohou dostat schengenské vízum a 30 tisíc z nich si pořídilo schengenské vízum, odjeli do Evropy, převážně do Německa, tam buď zahodili, nebo prodali nový arménský pas, vytáhli ten původní syrský a přihlásili se jako privilegovaní běženci. Úmysl Arménie to byl dobrý, ale dopadlo to jako vždycky,“ popsal Jan Mládek nápaditost některých migrantů."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V každé společnosti je část lidí, kteří - jakmile dostanou příležitost - prostě půjdou za lepším, aspoň to zkusit. Důvody - politické, náboženské, ekonomické, a povaha, která jim to dovolí. Je naivní si myslet, že mezi imigranty do Evropy je to jinak, myslím že méně je těch, kteří utíkají před válkou a hledají útočiště, než těch prvních.

      Vymazat
  67. Zrovna ráno jsem byl u jedné menší firmičky s.r.o. co má cca 12 lidí a šéf se rozčiloval, že mu od ČEZu přišla jednorázová navíc platba 27 tis.Kč za obnovitelné zdroje podle nějakého pološíleného foršriftu, jen se to nejmenovalo OZE, ale kucí to šikovně přejmenovali. Zkrátka FVE baroni stojí ročně nás všechny cca 42 mld.Kč a je to rozložené na podnikatele, stát (12 mld.Kč) a občanstvo. A se snižující spotřebou musí ČEZ nějak své výpalné vybrat! Tak to je podpora podnikání a do toho babišovy práskačky (měsíční hlášení o všech firmou vydaných fakturách, fyz. osoby to mají mimo nováčky čtvtletně) a to připravují "kasičky" na vybranou část podnikatelů ve službách. Člověk musí zůstat stát v údivu, že Babišovi a vůbec celé vládě nevadí, že cca 14.500 našich firem daní v daňových rájích a tam jde sakra o větší peníz! Jasně, bez EU a spol. to nejde přímo řešit, ale nějak neslyšíme, že by někdo od nás se to snažil řešit a vyřvával v EU. Nakonec by šlo i ve veřejných zakázkách tyto vyčůránky také vyjmout z účásti na zakázkách, ono vždy vše jde, ale musí se chtít, a "vono se nechce", že? Tenhle stát "vedou" už po 25 let ti nepraví a výsledek je ten, že místo průměrné měsíční mzdy v ČR je místo cca 55 tis.Kč jen 25 tis.Kč (odpovídající výkon. ekonomiky ČR), jak spočítal jeden přemýšlivý ekonom. Na kecy těch, co řvou, že by to firmy neutáhly nedejme, v SRN je prům. měsíční mzda v přepočtu 82 tis.Kč a ta min. atakuje 40 tis.Kč, přičemž většina nákladů je téměř stejná, jako u nás! A taky to firmy dávají a utáhnou. Někde je chyba, kde udělali soudruzi z NDR chybu? A socialistická vláda o něco lepší než ta vláda s chemikem Kalousem (co vyhlásil občanům ekonomický džihád), nic neřeší a jen lavíruje. U voleb to musíme stávajícím stranám a hnutím (jako je ANOfert) spočítat i s úroky!
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  68. KOPÍRUJI
    Karel Mueller Anna před 12 hodinami

    Zdravím :-),

    kancléřka byla ve vedení FDJ (obdoba SSM) a tam měla na starosti ideologii a propagandu. Tedy odrazový můstek k nejvyšším státním funkcím. Takovouto funkci určitě přešla Stasi bez povšimnutí :-).

    Jak se jí mohlo povést to dotáhnout až do křesla kancléře? Navázala snad ještě za existence NDR kontakt s BND a pracovala pro ně? Tuším, že to by bylo příliš málo. Ale i tak, jaké k tomu byly nutné mentální vlastnosti nechávám posoudit povolanějším.

    Dnas se zdůrazňuje, jaké má kancléřka hospodářské zásluhy a jak by bez ní SRN bezmála ekonomicky zkolabovala. Tuším, že nejen penězovody nebyly a nejsou zadarmo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za kopii. Anna v Aktuálně nejsem já, já tam jsem jako Anna A (Anna byla už obsazená, když jsem se tam hlásila. Tak jsem se přihlásila jako Anna Aktualne, ale po čase mě tam vyzvali, abych odstranila Aktualne, tak jsem nechala Anna A).
      Co jsem četla příspěvky Anny v Aktuálně, většinou mám podobné názory.

      Vymazat
  69. PŘED NECELOU HODINOU.
    Odměna za zabití indicko-britského spisovatele Salmana Rushdieho se z původních tří milionů dolarů (73 milionů korun) zvýšila o 600 000 dolarů (14,6 milionu korun). Dodatečné peníze nově přislíbilo 40 íránských státních médií, mimo jiné i tisková agentura Fars, která o nabídce informovala. Někdejší duchovní vůdce ajatolláh Rúholláh Chomejní na Rushdieho uvalil 15. února 1989 fatvu, která vyzývá k jeho zavraždění, a to za knihu Satanské verše. "Bonus" za naplnění fatvy nyní zvýšilo na 40 íránských státních médií. Fatva se týká všech, kdo se na vydání knihy podíleli. Zavražděn už byl například japonský překladatel knihy."

    (Mimochodem - fatwa se vztahuje na VŠECHNY světové vydavatele a VŠECHNY PŘEKLADATELE - v našem případě jsou čeští překladatelé dva.

    (Je otázka, zda se fatwy ujme některá česká lidskopopravní organizace v zájmu zvýšení svého rozpočtu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. RAKUŠANÉ ZLOBÍ, němcům se to nelíbí, nezbývá než aby Bohuš slíbil dobrovolné přijetí alespoň 3 500 uprchlíků denně, aby nám kancléřka Merkel náhodou nepřikázala přijmout těch 3 200. :
      xxxxxxxxxx
      "Uprchlická krize: Posíláme armádu, oznámilo Rakousko. Němci se zlobí

      22. 2. 2016 9:56
      Rakouská vláda včera oznámila, že od dnešního dne bude posílena ochrana hranic o 450 vojáků a členů vojenské policie.
      Vídeň tak přišla s dalším opatřením, kterým chce omezit migrační tok směřující do země. Německo svého někdejšího spojence ostře kritizuje.

      Počet vojáků chránících hranice tak naroste na číslo 1450.
      Jejich úkolem bude podle ministerstva obrany kontrolovat osoby a vozidla, která překročí státní hranici.

      Minulý týden vláda avizovala, že bude nově akceptovat jen 80 žádostí o azyl denně a sníží také na 3200 počet migrantů, kteří chtějí projít do dalších zemí. Pomáhat vojákům bude také vojenská policie se sídlem v Salcburku. Jejím úkolem bude vypořádat se s případnými násilnostmi ze strany migrantů."

      Vymazat
    2. Satanské verše od Rushdieho mám, má to 523 stran a jsou to jen takové arabské kecy o ničem, i když děj se netýká jen jejich prostředí. Řekl bych, že se to ani nedá číst, oni mají úplně jiné mozkové pochody. Ale, že by tam byly nějaké útoky na toho jejich Alláha Akbaroviče, bych neřekl, ale nečetl jsem to podrobně, to se prostě nedá. Koupil jsem to jen, abych podpořil dobrou věc....

      Vymazat
  70. Sobotka jednal s premiérem Gruzie: Česko podporuje úsilí Tbilisi o vstup do NATO

    22. února 2016, 13:04 — Autor: ČTK

    Praha - Česko podporuje úsilí Gruzie o vstup do Severoatlantické aliance a chce zemi nadále pomáhat v modernizaci její armády.
    Na tiskové konferenci po setkání se svým gruzínským protějškem Giorgim Kvirikašvilim to dnes řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Oba politici diskutovali také o evropském směřování Gruzie.
    xxxxxx
    Třeba budeme mít příštího prezidenta, se jménem, který končí na -švili.

    Ukrajině - našem vzoru - se import gruzínských Ukrajinců vyplácí.

    Teď ještě aby požádalo o vstup do Evropské unie a Nato třeba... Chile.
    Určitě tam mají ještě Pinochetovy armádní kolegy - šiřitele demokracie.
    Ne sice euroatlantické, ale alespoň atlantické demokracie.
    Té lepší půlky.

    BOHUŠU, DO TOHO !

    OdpovědětVymazat
  71. Koupím si ke své kytaře nové trsátko,
    bude na něm vyobrazen Bohúš Rovnátko,
    kytara bude za čas hrát socanské žalmy jen,
    u voleb kucí dostanou khow-now a z kola ven,
    u nastávajících komunálních voleb se ukáže,
    zda se lidé u nás umí zbavit té §-pakáže!
    Po kmotrech ODS s psími dečkami přišel chemik,
    vyhlásil občanům finanční džihád ten komik,
    na scéně objevil se pak Kobliha halal prasečkář,
    že to tady dá do pořádku a měl skoro svatozář,
    strana jsem já, já ANOfert a řepný oligarcha,
    ani nevíte, tlachal "jaká je to pro mě ťarcha"!
    Komickou partu doplňují Lidovci, kristova noho,
    všichni jsou zednářští pacholci, téměř do jednoho!
    Řídící orgány mají tihle šulíni mimo území Česka,
    poslouchat jejich kecy, je opravdu věc těžká,
    dělaj si z nás všech jenom napořád zadele,
    kdy zase půjde vláda reků zasedat do Uzraele?
    Bohúš nám chystá vetřelce až ze Somálska a Mali,
    má to za úkol od německé tety Angeli Makrely!
    Jsme v zadeli všichni a koňové nám vládnou,
    jen hrabou pro sebe a práci vedou mizernou.

    OdpovědětVymazat
  72. "Plánované nasazení jednotek NATO proti pašerákům lidí v Egejském moři se komplikuje.
    Řecký deník Ta Nea napsal, že turecká strana popírá část dohody mezi EU, NATO a Ankarou, podle níž by měli být zachránění uprchlíci vraceni do Turecka.
    Na okamžitém vyslání tří plavidel se země NATO dohodly předminulý týden. Podle šéfa Aliance Jense Stoltenberga nemá být úkolem mise zachycovat a odklánět zpět lodě s uprchlíky,
    ale sdílet s úřady informace, zajistit dohled nad oblastí a přispět tak k přerušení tras převáděčů.
    Právě přes Egejské moře proudí do Evropy desetitisíce běženců. Od začátku roku jich podle UNHCR bylo už 94 270.
    xxxxx
    A z Dohody Makrely je jenom filé.
    Zmrazené.

    Vždyť přece nejde o nic jiného než o vzájemnou likvidaci obyvatel Blízkého a Středního východu, dále Evropy, Ukrajiny a Ruska !
    ...A cenu Pepka Vyskoče o největšího prosťáčka planety vyhrává...
    prosím...chvilka napětí...POTLESK PRO BOHUSLAVA SOBOTKU !!!
    Gratulujeme ! Součástí ceny je bezplatné a téměř bezbolestné podříznutí v zákulisí, náš kat je již připraven...



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. znám i jinou uváděcí formuli:

      "Atrakce senzace!
      Máme tady pitomce!
      Bohuš vstaň a ukloň se!"

      Vymazat
  73. to musí být strašné, všude vidět Rusa!

    Video s útočníky šířily proruské weby, řekl Chovanec

    Policisté 19 maskovaných útočníků identifikovali a prověřují, jestli nespáchali trestný čin výtržnictví, přestupek proti veřejnému pořádku nebo porušili shromažďovací zákon. Ministr se vyjádřil také k videu ze sociálních sítí, které naznačovalo, že střet vyprovokovala policie. Podle něj video šířily tzv. proruské weby a jeho cílem bylo znevěrohodnit policii. "My tady máme informaci o tom, kde to video vzniklo. Nebylo to na území České republiky, nebylo to ani na území Ruské federace. Vyšetřování v tomto směru běží," uvedl Chovanec...

    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/video-s-utocniky-sirily-proruske-weby-rekl-chovanec_373332.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu si pomoct, já viděl i ty fotky a mám dojem, že vůbec nebylo třeba policii znevěrohodňovat.

      Přišlo mi, že se policie znevěrohodnila sama v rámci akce "Urob si sám".

      Přesněji - znevěrohodnil ji k tomuto účelu vyškolený hnědobunda and his boys společným inscenovaným výstupem.
      Obávám sese, že stejné operační středisko, které vyslalo jeho, bude zřizovatelem i případných "proruských webů".
      Mimochodem - vzhledem k zásadě exteritiriality není území amerického valvyslanectví územím České republiky (ale ani územím Ruské federace, jak správně uvedl chovanec).

      Vymazat
    2. Myslím, že je jen otázkou času než se zjistí, že ten chlapík, co vycházel v kukle z budovy MV byl Putin osobně. Je to snadno poznat podle typické kágébácké chůze a nehybné ruky, uvkylé rychle tasit.
      (Tentokrát plyšovou dlažební kostku.)

      Vymazat
    3. Zdenkub,já dokonce ze záznamu zaslechl, jak ten hnědobund na něj tiše volá Puťa Puťa !
      Myslel jsem, že z budovy MV vyběhne slepice ...ale teď je mi to jasné!
      (Koneckonců, kdo jiný by to měl vědět než vy, šéf tohoto našeho krtčího proruského blogu, že...)
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Jáchyme, jen jestli to nebezpečí nepodceňujete. Putin je všude, jen se podívejte, i sám Bernie;o)

      Prezident Formule 1 Bernie Ecclestone prohlásil, že obdivuje vůdcovské kvality ruského prezidenta Vladimira Putina, píše britské vydání The Daily Mail.

      Vymazat
  74. Tommy Emmanuel CAAS 2014
    https://www.youtube.com/watch?v=v7rV8HA7oCU

    Na ráno:
    Robert Krestan a Druha trava - Az si jednou
    https://www.youtube.com/watch?v=T2IU_MCCyKI

    Hvorostovsky & Kaufmann - Pearl Fishers duet
    https://www.youtube.com/watch?v=p2MwnHpLV48

    Louis Armstrong - When You're Smiling
    https://www.youtube.com/watch?v=bOH_mioL3TU&list=RDUN8oLGBNXpE&index=12

    Radůza -- Lvi ještě spí
    https://www.youtube.com/watch?v=tsoXgr_83I8&list=PL0qdQjQcvfu0LRjkobhEv1rroohOtlzqb&index=2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes ve 20:20 na Artu záznam koncertu České filharmonie z roku 2012, na internetu žel nebude.

      Vymazat
  75. Šestihodinová zpověď. Než se zabil, nahrál detektiv Švábenský třaskavé video

    BRNO Ještě než si sáhl na život, usedl expolicista Stanislav Švábenský před kameru, zapnul nahrávání a skoro šest hodin mluvil. Na rozloučenou zanechal vzkaz pro blízké i pro policii: ukázal na konkrétní lidi, kteří podle něj manipulovali vyšetřováním. Jak zjistil server Lidovky.cz, třaskavý materiál si vyžádalo státní zastupitelství a informace z nahrávky již prověřuje policejní inspekce.

    Švábenský spáchal sebevraždu loni v srpnu krátce poté, co ho soud poslal do vězení kvůli vynášení informací za úplatu. Trest těžce nesl a považoval ho za odplatu. „Na nahrávce uvedl, že už nemá sílu ani prostředky bojovat proti policejní a justiční mafii,“ popsal serveru Lidovky.cz Švábenského otec Miroslav.

    Tehdejší příslušník protimafiánského útvaru si nicméně pouze nestěžoval, ukázal na konkrétní lidi z policejního sboru.
    „Syn zanechal odkaz pro policii, kde jmenoval a upozornil na osoby, které měly, nebo spíš neměly zájem na poctivém šetření,“ přiblížil Švábenský starší.

    Informacemi se již zabývá Vrchní státní zastupitelství v Olomouci a Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Ve vámi dotazované věci i nadále probíhá šetření,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí inspekce Radka Sandorová.

    Švábenský si vyslechl šestiletý trest odnětí svobody za vynášení informací z trestního řízení, za což podle nich inkasoval 450 tisíc korun a dostal nové auto od podnikatele a informátora v jedné osobě Jana Švédíka,
    ‚Stačilo svědectví kriminálníka’

    „K odsouzení elitního policisty stačilo svědectví kriminálníka Švejdíka,“ poukazuje Švábenský starší. Sám detektiv se považoval za oběť spiknutí. „O všechno jsem přišel. S takovým obviněním nejde normálně žít. Copak to jim nestačí? Pokud by mě odsoudili...Vězení je pro mě rozsudek smrti,“ řekl časopisu Reflex.

    Detektiv patřil k důležitým postavám brněnské expozitury ÚOOZ, jako první upozornil na praktiky skupiny bývalých brněnských policistů, později známé jako Toflův gang.

    (Teď jde o to, jak velký koberec a jak velký smeták mají v Olomouci a která z justičních a policejních mafií byla silnější a lépe motivovaná. Tak či onak, jedna ze dvou Spravedlností bude očištěna a jedna ze dvou Pravd zvítězí. Případně naopak.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je trestuhodné, že se Blesk dosud nezeptal pana Shapira, řídícího orgána české justice, koho mají a smějí čeští nezávislí soudci odsoudit příště.

      Vymazat
  76. Mám dneska takový splínový podvečer, přesně jako tahle hudba :-/

    https://www.youtube.com/watch?v=oag1Dfa1e_E

    OdpovědětVymazat
  77. Mně se líbí tenhle srneček....
    Nešlo by ho zvolit třeba alespoň za předsedu parlamentu ?

    http://plzen.idnes.cz/foto.aspx?r=plzen-zpravy&c=A160222_104417_plzen-zpravy_pp&foto=PP61756a_albin1.JPG

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i mně se líbí, jenže znáte to. Kdo v parlamentu nezparchantěl? Nebylo by Vám jej líto?

      Vymazat
    2. Kurňa, to jsem nedomyslel!
      Rozhodně by nezůstal tak čistoskvoucí.

      A koneckonců říkat Béé umí i hnědí srnečci, musej stačit.
      J.

      Vymazat
  78. http://www.novinky.cz/zahranicni/395572-evropska-sit-pro-boj-s-aids-prazska-hygiena-oznamenim-nakazenych-porusila-lidska-prava.html
    Další do seznamu lidských práv: Šíření SIDA
    Pierre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím tomu vůbec dobře?
      K tomuhle snad ani nelze mít komentář.

      Vymazat
  79. Ale no tak, kolegové krtci, mějte ohledy na chudáky šarže a různé státní úředníky, nemají to snadné!

    http://video.idnes.cz/?c=A160212_151749_tv-zpravy_aki&idvideo=V160212_120244_webtv_aki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patřilo pod předchozí - Jáchyma a lišku.

      Vymazat
    2. americký generál, co padá, jako shnilá hruška, není adekvátním protikladem bílého srnečka. Sorry, Maruško (byť by se tím předsedou parlamentu přece jenom stal) :-)

      Vymazat
  80. 12,4km, 1:18h, 95kg- musím provést sebekritiku a nežrat ten komprimát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co na to čtvrtka? Její názor tu také neznáme. Líbíte se jí nyní víc? Protože mně se lišák dost pohublý líbí míň ... (byla jsem čtvrtka 22 let, pak jsem zjistila, že je to samá čtvrtka a žádná manželka a POPRVÉ!!! jsem řekla ano)

      Vymazat
  81. Evina Moravská:

    S odstupem času se rýsují podrobnosti kolem předčasného odjezdu Vladimira Putina ze summitu G-20 v Brisbane. Ruský plukovník a absolvent jazykového institutu při ruském
    ministerstvu zahraničí Pavel Sviridov, zveřejnil na svém blogu pikantní
    detaily z velmi dlouhého jednání Vladimira Putina s kancléřkou
    Merkelovou.

    Píše:
    proč se Angela Merkelová už měsíc zmítá v protiruské hysterii.
    Jak je známo,
    na summitu G-20 v australském Brisbane měl Putin čtyřhodinovou
    schůzku s Angelou Merkelovou, během které mu řekla: “Vladimíre, no tak,
    Vy jen blafujete, nemáte síly na to přetahovat se s Amerikou. Vaše
    rakety prostě do Ameriky nedoletí.”
    Na to ruský lídr, po tříminutové
    pauze s pohledem na kancléřku, vytáhl z aktovky v Pentagonu vytvořený a
    potvrzený hlavami hlavních evropských států – členů NATO – plán
    “Barbarossa-2” (naše rozvědka se vynasnažila).

    Podle plánu se Rusko dělí na zóny vlivu a okupuje se vojsky NATO v
    klíčových centrech.
    “Je to váš podpis?” – zeptal se merkantilního
    andílka. Rozčílená, zrudla a kývla.
    “Tak, tedy, může být, že do Ameriky nedoletí.
    Ale na základny USA na území Německa doletí přesně, to vám
    garantuji.
    No, možná se další desítka raket netrefí a místo na základny
    spadnou v Mnichově nebo ve Frankfurtu, podle toho jak to dopadne.”

    Tak proto si okusuje nehty baba jedna....

    OdpovědětVymazat
  82. Polovina zavinuté střely = polovina odřivouse ... Krym má ve znaku gryfa ... to nemůžu číst, to byl bych přechytřelý, raději jdu do starého dobrého koukola.

    OdpovědětVymazat
  83. Zkusil jsem 10 minut na artu poslouchat koncert Filharmonie; šla na mě z toho depka a braly mě mory. To bych musel mít trénink; takhle naostro jsem tolik umění najednou nepobral.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to víte, vážná muzika - to není žádné hopsasa, hejsasa, jako třeba Koukolík...
      Radši se ani neptám, co hráli. :)

      Vymazat
    2. No co. Nějaké pazvuky. Chvíli fagot, pak lesní roh, tympány, do toho někdo něco vykřikoval, 2 trubači byli někde mezi lidmi.... Úplný zmatek, prý k bělobrádkovým 70 narozeninám.

      Vymazat
  84. prý nevědí, kudy do Evropy! Tak to je opravdu dementní zpráva, mají nejmodernější smartfouny a nevědí, kudy kam 8-(
    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/privrene-hranice-rozhnevaly-migranty-i-reky-netusi-kudy-do-evropy_373322.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen se liško nebojte, začíná se možná blýskat na lepší časy. Německo už se radí s Británií o tom, že pro děti, které nežijí u nich v zemi, ale kdesi doma, sníží dávky, protože tam jsou nižší životní náklady.
      To je jediná rozumná cesta, přes penízky, jinak to nepůjde.

      Vymazat
  85. Na dobrou noc... směs francouzštiny a portugalštiny, jemná elektronika.

    https://www.youtube.com/watch?v=W0CBzKfvA80

    Vlastně i na dobrý den - aspoň mně se u toho dobře kliká a produktivita práce nebývale roste... :o)

    OdpovědětVymazat
  86. A protože zítra budu celý den mimo drát, dávám s předstihem novou jamku.
    Dobrou všem.

    OdpovědětVymazat
  87. Předběhl Maximus čas? Je nadčasový?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpovím si sama, ne je to vpořádku, jen takový půlnoční čas mě mate :-)

      Vymazat
  88. Aha, tak zítra nesmíme zaplnit krtinec.

    OdpovědětVymazat
  89. Violko, Maruško, Bábuško Jáguško, Alenko...holky,
    vypadá to, že nakonec nebudete muset nosit ty burky!
    Jen se pořád neví proč se musí nosit ty hadry, burky,
    maj baby ošklivé či aby chlapy od chtíče neboleli kulky?
    Na "Blízkém východě" se rozednívá a jeden tamní potkan,
    je zahnán do kouta a čumí, vrčí a říkají mu Erdokan,
    on by chtěl alespoň válčičku a je to věc kusá,
    chtěl by zabít všechny: Asáda, Kurda i Rusa!
    Kterej blbec dostal před léty Turka do NATO?
    to je jako když dáte pivovarskému koni mláto!
    Funí, prská, arabskej sunita s obřízkou mozku,
    nasráno má v palici a má tam dlažební kostku.
    Že vládnou Unii klonem pitomci je věc stará,
    ale jít s Turkem na Rusa, je přec věc zrádná,
    Turek mává křivou šavličkou a do boje křičí,
    nikdo ho nemá rád a tak je Turek v 3,14či.
    A tak Turek bude do Juropy čmoudy fest tlačit,
    jen je otázkou, zda to bude Makrele stačit,
    Makrela burkovitá brzo skončí a půjde do kamsi,
    snad místo ní neřijdou větší pitomci a kanci!
    Smutná je Unie, projekt se nějak soudruhům nedaří,
    zakřivené banány a davy vetřelců jsou v zádveří,
    lidi jsou nasraní a dost jich už pěkně láteří,
    neny penys, kdo to má živit, volá hospodář, komoří!
    Snad se ten bordel rozpadne, maminko Sodoma Gomora,
    a snad odletí na koštěti ta deutsche nána, pitomá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby koště neměla, daruji jí jedno svoje, pane Maxime.
      Nikdo tu nechtěl být dvoustý?

      Vymazat
  90. Šetřte svůj dopravní prostředek. Už máte moderní koště s biturbem? Ale to prý dostávají jen mladé Bábušky Jágušky, tak někdy do 350 let stáří. Holtmládí má přednost! Vy už budete asi starší, že? Pamatujete ještě zrušení nevolnictví v Rakousku-Uhersku? (-:

    OdpovědětVymazat