11 března, 2016

KRTINEC č.80

205 komentářů:

  1. halo,halo
    jsem cizinec a omylem jsem se ocitl zde
    zbloudilec

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš blbý Strenžre!

      Vymazat
    2. Cizinec je supr. 11.3. a v 01:01 je první, to gratuluji, jen škoda, že se cizinec nějak nepodepsal.

      Vymazat
    3. Violo,
      vy jste taková dobrá duše,ale já sem nepatřím.Jsem zbloudilec,nemám rád pana passydenta a cara z kremlu.Takže se nebudu zúčastňovat.O nadávky nestojím....
      Děkuji za gratulaci,jen jsem si četl...
      zbloudilec

      Vymazat
    4. Zbloudilče, vy jste asi opravdu z daleka, že nevíte, že tady u nás se nenadává (teda dva krtci nadávají, ale ty nemusíte brát vážně).
      Já zase nemám ráda drštkovou a růžový tenisky. Víte, kolik jen těch kecek jsem dnes potkala?!! Tak uhnu, a myslím si svý. Stejně kvůli mýmu přání ani gustu ty tenisky nepřestanou prodávat. Tak nedramatizujte.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Láďo, Láďo, Ládíčku,
      dnes nemáš zase jedničku,
      seš třetí jako v biathonu,
      bloncka Gábina zas dala tomu,
      tu bych si přál do harému,
      ta je opravdu moc pěkná,
      umí běhat, střílet a je fešná!
      Ládiku klídek buď ve střehu,
      81 určitě dát a za běhu!

      Vymazat
    2. Oprava..... 81 určitě dáš a za běhu!

      Sakra oko chabne a všechno slábne a za čas neudržím ani meč a moč.

      Vymazat
    3. tak to mi ,Ládíku!!!,mrzí.
      příště to snad neudělám...
      zbloudilec

      Vymazat
  3. Na Análně.cz se dějí věci. Myslitel Víťa Klímů a myslitel Džordž Pehecí oba zavilí Chazaři, jsou názorově o 180 stupňů otočeni na imigraci jednohrbých nomádů do EU. Zatímco Pehecí setrvává na bilderbergské lajně (napadá mě slovo lejně), kdežto proaltista Klíma prozřel a uvědomuje si nebezpečí, které islám pro jeho souputníky znamená a že po bezvěrcích by byla jeho komunita vynálezců kibuců a socialismu zajisté brzo na tapetě a byla by fyzicky likvidována. Ještě kdyby to Víťa dokázal říci buzně Šapirů, ty s 4% předností opravdu islám likviduje mezi prvními. Dnes už je zcela jasné jedno, země kde je "islámská nemoc" jsou stabilní jen tato vládnoucí uskupení: (1) diktátor, (2) armáda, (3) agresívní islám nejlépe sunitské větve. Poslední varianta (4) demokracie tam nemůže fungovat, páč základní pravidlo pro fungování demokracie v každé zemi je, že demokracii musí mít tamní lidé předně v hlavách a musí mít o ní základní představu! A když jim to imám v mešitě do palic nenatroubí, tak tam nikdy demoška nemůže být. Jediný komu se to trochu povedlo byl sekularista nějaký Asád, ale ten překážel zase zavaděčům demokracie z USA, Británie a Francie a demokratům z SA a Kataru, kteří potřebovali natáhnout přes Sýrii roury s plynem a ropou ke Středozemnímu moři. Proto byl vymyšlen
    ISIL, ISIS a nakonec se ustálilo IS. A za plánem bylo energetické osvobození Evropy od zlého Rusa. Jak jednoduché milý Wótsne! A jako bonbónek na dortíčku by byla likvidace ruské vojenské základny v syrské Lakátíji. Sice Američan jich má dnes po světě 824 kousků, ale to je správné, ten zavádí po světě demošku! V SRN má 70 let po 2.WW u skopčáků 55 tis. vojáčků a také vojenské techniky a pak taky mají Němci klid na kapitalistickou práci a Angela Merkelovic za svobodna Jenscheová (matka chazarka), co měla přezdívku od Štázi "Erika" může spravedlivě vládnout a Němce geneticky, kulturně a možná časem i pracovně (kebab, kavárničky, směnárničky, halal masíčko a občas nějaká ta droga) kucí od velbloudů obohacovat.
    Aůůů Aííí Aůůů, musím končit, z naší mešity se ozývá souvěrec, kurva, kde mám ten kobereček?! Jak přijdu pozdě, tak dostanu 10 ran přes chrbát..... Tedy to je sladká budoucnost. Ale když si představím, že bych měl doma 4 báby a žádný dobrý šňaps či víno nebo alespoň pivko, tak mě přechází dobrá vize budoucnosti.
    Hezkej den všem.

    OdpovědětVymazat
  4. Na rozvojovou pomoc dává ČR pět miliard, světu je to málo

    Česká republika posílá každoročně téměř pět miliard korun na oficiální rozvojovou a humanitární pomoc do různých zemí světa. Pomáhá při katastrofách či epidemiích, při zlepšování života lidí v nejchudších zemích, nově míří i do oblastí, kde probíhají válečné konflikty na pomoc uprchlíkům. Přestože ČR patří ke státům, které jsou aktivní, své mezinárodní závazky neplní.
    Již letos mělo Česko jako členská země OSN, Evropské unie a OECD dávat na tyto účely tolik financí, kolik odpovídá 0,33 procenta hrubého národního důchodu (HND).

    Podle Českého fóra pro rozvojovou spolupráci by to mělo tedy být zhruba 12 miliard korun. Skutečnost je jiná – loni poslalo Česko jen 4,7 miliardy, letos to má být 4,993 miliardy korun.

    Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD) předkládá nyní vládě zprávu, kterou má Právo k dispozici a v níž uvádí, že suma do roku 2020 postupně naroste na 7,018 miliardy korun. Ani to Česko nepřiblíží ke splnění závazku.
    Horší než Česko jsou jen Polsko a Slovensko. Z tabulky, která je součástí dokumentu, vyplývá, že ale tento závazek neplní dalších 12 států, mezi nimi např. Rakousko, USA, Kanada, Japonsko či Itálie. Ještě vyšší cíl stanovený OSN na rozvojovou pomoc, který je ve výši 0,7 procenta HND, plní dokonce pouze pět států. I proto byl loni posunut termín pro dosažení stanovených limitů až na rok 2030.
    Mezi prioritní země, kam ČR posílá peníze a kam počítá s pokračováním finanční pomoci i po roce 2017, jsou např. Afghánistán, Etiopie, Moldavsko, Gruzie, Kambodža, Zambie či palestinská autonomní území. V případě konkrétní potřeby bude ČR pomáhat i Ukrajině, Iráku a Sýrii, případně Barmě.

    Po roce 2017 by měla skončit finanční pomoc pro Mongolsko, Kosovo či Srbsko. Již teď se postupně uzavírá pomoc putující do Angoly, Jemenu a Vietnamu.
    ...............
    Nějak tomu nerozumím. Prakticky všechny země Západu jsou zadlužené jako prase a mají podporovat finančně ostatní svět. Svět se v prd.l obrací a , Sobotkové a Zvorálkové tady hartusí. Ale nenadávejme jen socanům, takový Kalous taky uměl posílat nikoliv ze svého penízky do jinam. Jsou to všechno šmejdi....

    OdpovědětVymazat
  5. Proč invazisti zvolili pozemní operaci, proč ne leteckou? Leteckou dopravou se dostat do EU by je vyšlo levněji a rychleji. Háček je jasný. Šlo by to zatípnout, jako v USA. Zkrátka nepustí lidi z letadla a hotovo, letí se zpátky. Ato se nechce, to se nežádá. Pozemní invazi zastaví jen vysoká hráz (USA-Mex, Ceuta) nebo střelba. Příkop nebo moře překážkou nejsou - to se zaplní mrtvými a pokračuje se.

    OdpovědětVymazat
  6. Savčenková pije
    zase chvíli žije
    na žádost poroše
    dopřála rozkoše
    suchému jazyku
    to je povyku.

    OdpovědětVymazat
  7. Jáchym spadl do stroje
    tady měl furt prostoje
    na příkaz protektora
    dělá instruktora
    v táboře Zátarí
    vaří rýži na kari
    vozí ho tam gazík
    učí český jazyk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LÁDIKU,
      konečně se mi splnil sen - být oslaven v básni českého klasika.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Zdravím, je po Vás sháňka.

      Vymazat
  8. http://static.squarespace.com/static/51f6d310e4b01da70d0575f6/t/522a8ae8e4b07b41d57db1c8/1378519788413/An-aerial-view-shows-the-Zaatari-refugee-camp-2067038.jpg?format=750w

    V kterém z těch domů učíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      naletěl jste.
      Ten obrázek je počítačová vizualizace plánovaného Města českých nezaměstnaných vysokoškoláků poblíž Prahy.

      Vůdkyně Anděla je po domluvě s Erdoganem věnuje českému národu.

      (Mešita a krematorium jsou mimo záběr, na projektu se intenzivně pracuje v Kataru - počítáme, že se stanete subdodavatelem topenářské části projektu s právem přednostního použití pro sebe a příbuzenstvo)

      Vymazat
    2. jak ráda bych se tomu zasmála, kdyby to nebylo docela pravděpodobné :-(

      Vymazat
    3. Anonyme
      a kerej ty si ? Jste tu každej jinej.

      Vymazat
    4. liško,
      já tohle vidím jako tu "optimističtější", tedy katastrofickou, ale nikoli pravděpodobnější,kataklysmatickou, variantu.

      Což je částečně i jedna z odpovědí na případnou otázku, proč nepíšu.

      "Lepší jest v blahé naději žíti
      než strašlivou poznati jistotu."

      (Jak pravil Ládikův dávný předchůdce KJE.)

      JÁCHYM

      Vymazat
  9. na konci 79 jsem hádala, kdo bude první. Na noc jsem si tipla Maxima. Zbloudilec mi zamíchal kartami. Ale ta radost, že se našel Jáchym! ;o)

    Jo, ta Gabča se moc nelíbí mladému lišákovi, je to prý takový prcek hubený. Přitom se mu baby líbí ( a on jim...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ucítím špek, naletím vždycky.

      Vymazat
    2. S tím špíčkem je to těžké, mám kamaráda fajnšmekra a ten je na výsost spokojen a tvrdí, že se mu na jeho macíčcích líbí, že si může "udělat" ňadro kde chce a že ho to proto baví. (-:

      Vymazat
    3. lištičce
      S tou výškou žen je to vošajtlich, já vždy preferoval ty malinké s výškolu, že na ulici neviděla málem přes jezevčíka. My jsme jim v partě říkávali kapesní šukátka. Když je holka malá, tak chlapa za prvé nepřepere a za druhé jí není až tolik, když zlobí. (-: Dneska když kouknu na vysoké modelky vizuny, tak si říkám, co to bude za medvědici, až v padesátce ztloustne (což je téměř 90% jistota), ale holt to se nějak neřeší. Vzpomínám si na dobu, když jsem před vojnou přímo vzplanul mocnou láskou k nádherné štíhlé, vlasaté Jarušce a když mě tenkrát lásku neopětovala a já málem skočil z mostu v Ústí dlabem. Tak jsem se tehdy zamiloval, od ní to byl tehdy jen úlet, páč se pohádala se svým klukem. Což jsem tehdy nevěděl. No ustál jsem to a přišla jiná a lepšejší. Ale proč to píšu. Po návratu z vojny jsem potkal náhodou na ulici nějakou tlustou ženskou s kočárkem a hle, ona to byla Jaruška! Tenkrát jsem si řekl, tý vole, tos měl štěstí......taková mašina. A zkušený kamarád mi tenkrát řekl, vždycky se podívej na mámu té dámy co tě zajímá a uvidíš jak bude vypadat až bude starší. A měl až na výjimky recht. Ale raději mě to nevracejte, nechtěl bych vědět co si zase říkáte vy ženské o nás chlapech.
      Hezký den.
      P.S.
      Zaslechl jsem, jak se baví dvě dámy a jedna se uřekla a použila termín manžel. Ta druhá překvapením zvedla obočí a otázala se, ty myslíš tu velkou tlustou peněženku? (-:

      Vymazat
    4. Že dcera je obrazem matky, to píše už starý Příhoda ve své Ontogenezi - a taky to neměl ze své hlavy. Mnohdy bývá matka lepší dcery, vývoj nemusí směřovat vždy dopředu (zrovna jsme toho svědky v globálním měřítku).

      Vymazat
  10. Přemýšlím kde Bin Ládik verše hledá,
    pořád mě to klidu i málem spát nedá,
    zřejmě to má z toho jak běhá venku
    a honí tam po polích kdejakou srnku,
    tam zřejmě rýmy se mu hlavou honí,
    ale kdoví jak to je, to nám nepoví!
    Jinak vrátil se nám herr Jáchym náš,
    zase budeme moci hrát slovní mariáš,
    ihned tímto v krtinci stoupne ↑ IQ,
    nesplníme islamizační ↓ EU IQ tykve.
    Jáchym ten je pro každou srandu,
    tím doplní vhodně zdejší bandu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verše nehledám, ony si najdou mě a já je poku.vím. Kdybych měl čas, nechal bych je "uštěrkat" tak, jako technickou zprávu, kterou kopíruju už 34 let a pořád ji nikdo nepřekonal. Nejvíc mě napadají před úplným probuzením, chci si je zapamatovat - ale když otevřu oči, jsou v háji. A když protřepu prsty podle rady Tužky (mimo postel a pracoviště), jsou všechny kraviny z hlavy pryč. Nejvíce rýmovaček přichází po tatarské bifteku ... ten poslední byl v Nivnici, jéžiš, to byla bašta ... už zase myslím na žrádlo.

      Vymazat
  11. Zašel jsem mezi 5 srn pofotit ty včerejší kytky trochu lépe, i s prostředím. Když nepůjdou určit teď, počkám na duben.
    http://www.imgup.cz/image/Kb0
    http://www.imgup.cz/image/KbD

    OdpovědětVymazat
  12. Pehe je zase mimo mísu a jeho úvahy jsou zase "košer":

    KOMENTÁŘ: Uprchlická krize začíná odeznívat - Jiří Pehe

    Evropská unie krok za krokem utěsňuje trasy, kterými do Evropy mohou proudit nekontrolovatelně migranti. Děje se tak nejen v podobě uzavírání hranic na balkánské trase jednotlivými státy, ale bude se tak dít zřejmě i v podobě postupného naplňování dohod s Tureckem i dalších celoevropských opatření. V záloze je navíc nadále i plán B navržený visegrádskými zeměmi, který by se mohl vrátit na stůl jako celoevropské řešení, v němž by Řecko nebylo jednoduše obětováno.
    ........

    Kdyby nebylo Makedonie, tak vše celé dál pokračovalo a gradovalo! EU nic nedohodla a jen pořád ustupuje tureckým vyděračům. Nyní Řekové si ty islámisty budou moci nabouchat do hlav, banda podvodnická! Řecko-turecká cestovka se zadrhla a snad to Makedonci vydrží. V pondělí budu mluvit s pánem, co do Makedonie často jezdí a má dobré informace, má tam dokonce příbuzné, tak se ho rád na vše optám. Džordž Pehe je exleplář myslitele slouhy z Bilderbergu a jeho duševní výstupy tomu odpovídají. Nějak se jim ta neomarxistická trockistická revoluce začíná zadrhávat.... V TV ráno byl Džímbír a byl unavený, prošedivělý a celkově vypelichaný, asi to má těžké, dílo se nedaří a národ ho nemá rád.

    OdpovědětVymazat
  13. Minulý rok požádalo v ČR o azyl 98 prchlíků. To není tolik. Co vím o Smilovicích (kousek vedle), jsou syrští křesťané vděční za pomoc, rychle se učí česky, lidi ze Smilovic k nim jsou přátelští (na rozdíl od lidí z okolních dědin).
    Horší to bude s kvótaři, kteří sem nechtějí a natlačí je sem merklice. To je bude někdo držet násilím? Určitě ne, jenom dostanou přidělený účet a kreditku, kam budeme ze státního rozpočtu posílat prachy.

    OdpovědětVymazat
  14. V té dnešní mlze se snad všichni krtci ztratili nebo se už něco semlelo a já jsem zase mimoň.

    OdpovědětVymazat
  15. pane JAHO,
    byli Slováci vypuzeni ze společného státu (ČSFR)? Ůl to píše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypuzeni by som nepovedal. Ale ze sa nevedelo (nechcelo?) rozumiet, o co Slovakom ide, to je fakt. Meciar bol hlupak a Klaus presibana liska. Vsetko to zaonacil tak, ako keby samostatnost v roku 1992 chcel Meciar. Ten nemal ani sajnu, aku hru Klaus hraje a nechal sa dotlacit. Klaus uz davno predtym (asi pol roka pred debatami) dal vytlacit kolky na bankovky. Prekecol sa o tom i jeden z ucastnikov vyjednavani za cesku stranu, ale potom robili vsetko, aby sa na to zabudlo.

      Josef Tosovsky to vykonal:
      Preto v auguste 1992 objednali tlač kolkov až v ďalekej Kolumbii. V polovici septembra už tie kolky ležali v pražských trezoroch. Je zaujímavé, že všetko zostalo utajené aj pred členmi Bankovej rady ŠBČS zo Slovenska!

      Ale vykecal to falosny doktor prav.


      Ze vsetko bolo pripravovane v ceskej rezii je jasne nielen z pripravy kolkov!, ale i v neustalom masirovani ceskej verejnosti v televizi (skece o prechode hranic...), v novinach i v parlamente, kde sa naraz vsetci sustredili na tzv. pomlcku (a dokoca i dnes!!!) to opakuju redaktori, a robili sa, ze nechapu rozdiel medzi pomlckou a spojovnikom. Napr., Rakusko-Uhorsko je spojovnik, Cesko-Slovensko je spojovník. Ale vsetci masirovali Cechov, ze je to pomlcka. No a, bohuzial, vyhecovana ceska verejnost si nedala ani namahu, aby sa pozrela do vlastnej gramatiky, co je pomlcka, aky ma vyznam a kde sa dava a co je spojovnik. Asi tolko, myslim, staci.

      Vymazat
    2. Díky .... můžu to pověsit na Acz? Pod ůLA?

      Vymazat
    3. JAHA kecá.
      Na Slovensku kolkovali i desetikoruny, v ČR ne.
      Slováci se chtěli trhnout už dříve (MPZ SQ na vládním automobilu herce - ministra Kňažka), mnozí chtěli vyčkat, až to bude výhodnější. S předstihem budovali hraniční přechody, hospody "U colníka" a pod.
      Havel na*ral Slováky zrušením zbrojní výroby, což postihlo daleko více průmysl na Slovensku.

      Vymazat
    4. Z armádního skladu v Martině jsem čerpal výstroj, to je fakt. Naštěstí kongo nejde roztrhat.

      Vymazat
    5. Kludne. Mozno su tam nejake nepresnosti ( tusim i ODSak - tusim Macek?) sa preriekol o pripravovani kolkov davno pred rozhovormi, ale podstata veci je v tom, ze Cesi sa na rozdelenie cielene pripravovali hned po volbach v roku 1992 po vsetkych (hlavne ekonomickej) strankach. I to tam mozete kludne dat.

      Vymazat
    6. Nedávno Magda Vašáryová řekla, že ona byla iniciátorkou rozdělení, protože to pošeptala Havlovi a ten ji asi neodolal a tak začal s pomlčkou a tím to začalo.

      Vymazat
    7. A este - Meciar neskor, ako vzdy, robil informovaneho geroja. Vraj vsetko vedel. Kalvoda i Klaus sa museli nad tymto velmi pobavit.

      http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/251983-meciar-existovali-dokumenty-o-jednostrannom-rozpade-csfr/

      P. S. Ja som mal dobre informacie od jedneho z poradcov (legislativcov) za Carnogurskeho vlady v rokoch 1991-1992. (V sucasnosti je clen ustavneho sudu Slovenska). Za neho (Carnogurskeho) boli v podstate vsetky veci o spolocnom state dohodnute. Mali zostat 4 spolocne ceskoslovenske posty, ostatne kompetencie mali byt prenesene na republiky. V poslednej chvili to za cesku stranu nepodpisal Kalvoda, nasledovali volby 1992, v ktorych spadol ceskym snaham o nepodpisani unie a radsej o osamostatneni ako dar z neba pako Meciar. S Carnogurskym by tak Klaus nevybehol.☺.

      P. S. 2

      Aj urcity pan Zeman vie svoje, bol tusim predsedom komisie o unii☺.

      Vymazat
    8. Ad: anonymní

      Radsej postudujte historiu. Zistite si potom, preco sa kolkovali (uz z inej serie, nez zabezpecovali v roku 1992 Cesi!!!) i desatkorunacky. Ale, vlastne, vy ste zaiste jeden z tych pomlckovych, takze Vam skoda nieco pisat☺.

      Vymazat
    9. Jste trapný. Jedním dechem o Čarnogurském potvrzujete slovenské úsilí o rozvolnění společného státu a následné pochopitelné reakci české strany Chcete-li unii, tak to raději rozchod; a druhým dechem mne napadáte, třebaže jinými slovy jsem napsal totéž.
      Rozpad Československa prokazatelně zahájila slovenská strana do jisté míry v reakci na Havlovu politiku necitlivou vůči Slovensku.
      Češi nekolkovali desetikoruny nikdy.

      Vymazat
    10. Ste PAKO? alebo sa robite?

      Naposledy k vam, pomlckovym. Napisal som JASNE, naucte sa CITAT, ze kolky na desatkorunacky neboli z tych, ktore zabezpecili a Slovakov PODVIEDLI este v roku 1992 ihned po volbach vrcholni ceski predstavitelia, ale ze to bolo z inej serie a z inych dovodov. Ste retardovany, ze Vam to treba opakovat, aby ste rozumeli?

      Vymazat
    11. Kecáte nesmysly, slovenský spojovníkáři. :)

      Vymazat
  16. Předmět: Sluníčko

    Neuvěřitelná informace pro mé přátele a známé.

    Neziskovka PROislám, o.s. natočila písničku Sluníčko na melodii Holka modrooká.

    Poslechněte si tuto písničku na známou melodii ze zpráv Studia Report z 12.2.2016 od cca 33.minuty 48.vteřiny, písnička je od cca 38.minuty:

    https://www.youtube.com/watch?v=C3CNDIzFSsw&feature=youtu.be&t=33m48s

    A takhle to vypadá:

    SLUNÍČKO

    1. Pověz mi sluníčko, kdopak tě dal na oblohu,
    pověz mi sluníčko, kdopak tě stvořil.
    Byl to Alláh Nejmocnější, Největší a Nejmoudřejší,
    jemu všechna sláva a dík náleží.

    2. Pověz mi jablůňko, kdopak ti dal ty jablíčka,
    pověz mi jablůňko, kdopak tě stvořil.
    Byl to Alláh Nejmocnější, Největší a Nejmoudřejší,
    jemu všechna sláva a dík náleží.

    3. Pověz mi maminko, kdopak ti dal dobré srdce,
    pověz mi maminko, kdopak tě stvořil.
    Byl to Alláh Nejmocnější, Největší a Nejmoudřejší,
    jemu všechna sláva a dík náleží.

    4. Pověz mi Maruško, kdopak ti dal krásná očka,
    pověz mi Adámku, kdopak tě stvořil.
    Byl to Alláh Nejmocnější, Největší a Nejmoudřejší,
    jemu všechna sláva a dík náleží.
    ........

    A vše je za naše peníze, neb debilní stát ty neziskovky dotuje!



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme u toho sluníčka, tak si dává načas, už dlouho nevykouklo a to může způsobovat deprese.

      Pro Ládíka!!! Dělo se např. to, že sněmovnu při příchodu prezidenta opustili TOPáci, mimo jednoho, kterému prezident poděkoval. Preziden se vyjadřoval k zákonu o referendu.
      Ti TOPáci jsou defakto anarchisti neuznávající autority a jako takoví by se měli zakázat, protože narušují zdravý vývoj mladé populace, která vlčí tak, že se o tom musí vést dlouhé debaty mimo jiné i s Jílkovou včera.

      Vymazat
  17. Jeden z pražské ZOO:
    V ZOO uhyne starý gorilák. Jeho družka teskní, a očividně chřadne.
    Vedení se sejde a přemýšlí, co s tím.
    "To je jasný, ta potřebuje samce, aby ji potěšil."
    "No jo, ale kde ho narychlo sehnat."
    "Koukněte támhle na Pepu, co se stará o slony. Von je takovej řekněme
    jednodušší, ale figuru, to on má. Ten by to zmákl."
    Tak ho zavolají.
    "Hele, Pepo, koukni na tu gorilku, chudinku. Od tý doby, co jí umřel
    starej, se ztrácí před očima. Potřebovali bysme, abys jí trochu potěšil,
    jestli nám rozumíš. Co ty na to? Za tři stovky ... no tak, Pepo."
    Pepa se ošívá, dlouze přemýšlí, až nakonec kývne.
    "Tak teda jo, ale mám tři podmínky."
    "Tak povídej."
    "Nebudu se s ní líbat."
    "To je v pořádku, gorily líbání vůbec neznaj. Co dál?"
    "Vona teda není v ksichtě nic moc, jestli by to nešlo radši zezadu?"
    "Můžeš bejt klidnej. Gorily to jinak nedělaj. A co třetí podmínka?"
    "Esli bych vám ty tři stovky mohl dát až po vejplatě ..."

    OdpovědětVymazat
  18. Maxime,
    dost často jsme k Japonsku vzhlíželi a ty body, které jste vypsal v předešlé stránce 2016 00:16, bychom si měli také vzít za své.

    OdpovědětVymazat
  19. Na tom, myslim si, si zgustne hlavne Maximus☺.

    https://gloria.tv/text/5d9vjTKZ6SW

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za materiál, leccos z toho jsem znal, ale jsou tam i jiné věci. Ukazuje se, že to je obyčejná zrůda a udavačka, ta soudružka Erika, spolupracovnice dederónské STASI.
      Víte, pane kolego, my dva se trochu lišíme v některých politických názorech, ale věřte, že jsem pro demokracii vč. kapitalismu jako málokdo, ale když tady u nás a v Evropě ta demokracie je znásilňovaná a jedou v tom právě ti, kteří tyhle Merkelové dávají účelově do funkcí. Tehdy na Bilderbergu šikovně odstavili Schroedera a udělali kancbábou tuhle svazačku. Vše je v jejich režii a vše je cílené proti obyčejným resp. abych použil termín M.Zemana normálním lidem. Bohužel ve většině špíny a hlavně v těch největších kauzách (např. BV) jedou USA, které jsme tak kdysi omylem považovali za kolébku demokracie, ale ta konstrukce tamní demokracie je totálně prolezlá červotočem skrz naskrz. Při srovnání současného Ruska se jeví jejich polotovar demokracie proti té americké jako velká naděje, Američani už mají dost, asi tak jako feťák po několikaletém hulení trávy. Těm už není pomoci.
      Západ je prolezlý a sešněrovaný zednářskými organizacemi a vše ovládají peníze a někteří lidé a spolky jich mají až moc a to je vede, že nevědí, co se s nimi děje a jsou velmi nebezpeční všem lidem. Chce to ovšem si přečíst spešl kmihy, které se právě touto problemantikou zaobývají a pak zjistíte, že ti idioti na lidi připravují jednu lumpárnu za druhou a lavírují dokonce i na hranici 3.WW, což by bylo konečné řešení pro nás všechny. Doba je zlá, ale pořád jsem optimista, kdy se vždy vynoří jiné řešení, stejně jako nyní zastavil přesun nomádů malý státeček Makedonie. Snad jim to vydrží i nadále, ty tlaky od slouhů penězoměnců, což je třeba "Erika Merkelová od STASI" se budou stupňovat! Takže se s vámi loučím slobenským výkřikem "Mor ho", nebo spíše by se mi líbilo "Do hajzlu s celou EU"!

      Vymazat
    2. Mne staci to slovenske "Mor ho!", i ked si doteraz mnoho rokov hlavne Cesi robili z toho ( a z nas, ktori sme si tieto basne vazili i tych ludi, co to prezili a pisali) srandu. Ja som si z toho srandu nikdy nerobil. Dufam, ze casom pochopia i Cesi, ze ak budu chciet prezit, tak uz nemaju co podliezat a musia si najst nejake ukotvenie.

      Vymazat
  20. Už se v diskuzích objevil projev prezidenta z roku 1992
    http://www.psp.cz/eknih/1990fs/slsn/stenprot/020schuz/s020006.htm
    k referendu, docela by mě zajímalo, co by na to odpověděl prezident dnes.
    Je lid rozumější?

    OdpovědětVymazat
  21. Dívám se do mapy ... proč ta invaze nejde přes Albošku a Kosovo (muslimské základny USA) a pak kolem vody do Bělehradu a dále do zaslíbeného Německa? Proč dělají ty opičárny před Makedonií? Vždyť těch pár kiláků je nezabije, navíc je tam jistě pěkná krajina a mešity na každém rohu. Co to hrají za divadlo?

    OdpovědětVymazat
  22. nemám čas, ale hraje mi tu tohle

    https://www.youtube.com/watch?v=zrK5u5W8afc&list=RDSt6jyEFe5WM&index=13

    zdravím krtinec a rychle do práce!

    OdpovědětVymazat
  23. Drž se madla, bude jízda
    píchá se do čapího hnízda!
    Jak bys píchal do septiku
    nebo vrtal do kleriků
    či se hrabal na hnoji
    nebo v třetím odboji!
    To zas bude puchna
    už se vznáší duchna
    kotlinou se line smrádek
    zavírají hrad i hrádek
    vydýchá to prostý lid
    smrad se musí rozptýlit.

    OdpovědětVymazat
  24. Já jsem Franta Papežů
    na holou ti nařežu
    zlomím o tě kříž
    dej ty gatě níž!
    Ty nemáš rád bližního
    kudrnáče jižního!
    Kde mi dali berlu
    vyplivni tu perlu
    nebo to je zub?
    Tumáš další vrub
    ty jeden zmetku
    ty nemáš špetku
    dobroty v srdci
    nejste vy krtci?

    OdpovědětVymazat
  25. Já su Anděla Štasi
    ta vás všecky spasí
    smějící se bestie
    pošlu na vás spermie
    až ze střední afriky.
    Naplním vám fabriky
    levnou pracovní silou
    pro mě drahou a milou
    30 pánů bude sťato
    já z vás dostanu zlato!
    Bo ta slovanská chátra
    má strašně tvrdá játra
    a tvrdé dubové palice
    to mě hněte nejvíce.

    OdpovědětVymazat
  26. Já su blbá Anděla
    to se pšece nedělá
    takhle spílat pšíteli
    to bych byla v pldeli
    pšíteli izvini
    pohleď na svini
    jak kviká pšed polážkou
    jdou na ni s malolážkou.

    OdpovědětVymazat
  27. Znovu:
    Zdravím, na večer:
    Al Di Meola, John McLaughlin & Paco de Lucía - The Guitar Trio (1996) - Full Album
    https://www.youtube.com/watch?v=_X7V0yAofeU&list=RDW3BzAKHCEvo&index=3

    Na ráno:
    Fleret & Jarmilka-Az zavru dveri
    https://www.youtube.com/watch?v=Mwle8YEMIsI&index=26&list=PL564F078C01820D3C

    BB King - How Blue Can You Get
    https://www.youtube.com/watch?v=6jCNXASjzMY&list=RDxVxCtt3s_1M&index=5

    dianne reeves with russell malone
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdEekxhi4DU

    Karel Plíhal - Generační výpověď
    https://www.youtube.com/watch?v=szurjow9cv8&index=4&list=PLjZhMS4swuw9K9_QRAHwgPSnMQY8cbjnI

    Sarah & The Adams - Mír a klid
    https://www.youtube.com/watch?v=wzRZt1KdYH8

    As Tears Go By, Rolling Stones
    https://www.youtube.com/watch?v=BqYEGt1iBW4&list=PLDpEatb_5teiV_anUddgoVhIk7li2-pK-&index=8

    Miki Ryvola - Zvědavý blues
    R: Sme divný ptáci co si dělaj starost
    a zvědavý blues chceme dneska hrát
    my zpíváme tak jak nám zobák narost
    a otázky nám v noci nedaj spát

    1. Tak třeba koho vlastně představuje představitel
    a čípak pravdu zastávaj naši zastánci
    a jak a na co myslí takzvanej myslitel
    když sestavuje ospalejch roků bilanci
    A co je hnutí který přestalo se hejbat
    a jestlipak a vás někdo vůbec tohle tuší
    proč lidi místo pravdy učej se jen kejvat
    a kejvaj i když jim nalejou vosk do uší
    R:

    2. Proč posádka se za svou loď už léta stydí
    krok dopředu dva zpátky hlavně neodbočit
    proč čistit chlív co všude kolem viděj lidi
    je přece jednodušší vyměnit všem oči
    proč ke knize už dávno potvrzený štemplem
    teď už se vyráběj jen smutný ilustrace
    proč když nedržíš hubu pod kdejakým lemplem
    máš svobodnej a rychlej výběr nový štace
    R:

    3. Proč lidi slušnost za poslušnost vyměnili
    proč doma připadáš si jak nevítanej host
    proč mám nezdravej pocit právě v týhle chvíli
    když klasik říká nám že zdravá je zvědavost
    tak co si budem dělat eště nový vrásky
    když z toho blues je každej z nás utahanej
    čas odpoví nám třeba na všechny otázky
    až jednou dítě zavolá - ten král je nahej...
    Tak co si budem dělat eště nový vrásky
    když z toho blues je každej z nás utahanej
    čas odpoví nám třeba na všechny otázky
    až jednou dítě zavolá - ten král je nahej...

    https://www.youtube.com/watch?v=qwUUxu06Kdc

    OdpovědětVymazat
  28. Všem hezký večer a celý víkend.
    Já slíbila procházku sousednímu čtvernožci. Ověřím si zároveň, zda to tuhle nebyla náhoda, že chodí potmě pomaleji.

    Inspirovaná odkazem paní lišky na cajdák s růžovým zpěvákem jsem chtěla přihodit Presleyho, ale dám před nedělí znovu nabádavý Fleret. I když do Jiřího daleko.
    https://www.youtube.com/watch?v=VLH12Oz27To

    OdpovědětVymazat
  29. Zdravím Annu,
    dík za Ryvolu.

    Kdysi jsem napsal několik podobných kántrytextů (dva dokonce běžely nějaký čas koncem osmdedesátejch v rádiu, jeden z nich měl vyjít i na elpíčku, ale ňák z toho tehdá sešlo a byl narychlo nahrazen jiným, (v)hodnějším

    Po revoluci k němu vstřícně předposraný šéf kapely přidělal bez mého vědomí - ale pod MÝM jménem dvě odvážné, leč blbé sloky.
    Znectil jsem ho v novinách - a tím má textařská kariéra prozatím skončila.
    /Česká ni světová kultura tím, dlužno říci, nikterak neutrpěla.
    Jsem, přirozeně, o dost lepší než Maximaus (kdo ostatně ne, že ?)nebo nedejpánbu Embéčko, ale na Ládika furt jen dotahuju.

    A Maximaus píše to, co považuje za poezii s větší chutí než já - a proti gustu nemá žádný dyšputát ani libérijský, natož nigérijský hrošík./

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň máte na co vzpomínat, Jáchyme. Já vlastně taky. Když mi bylo deset, tak jsem vyplodila rodinný hit, kde bylo: Nemáme tolárky na chleba, na párky... Moje mamka si to dodnes pamatuje. Byla tenkrát s námi doma, vydělával jen táta, takže jsme někdy před jeho výplatou neměli tolárky na chleba, na párky :-)
      Dalšímu veršování jsem se nevěnovala, vrhla jsem se cele do dramatického kroužku, kde byl nedostatek kluků, tak jsem hrála kladné hrdiny :-)

      Vymazat
    2. Vy mě asi moc nemusíte vašnosto, že? Že bych vám někdy šlápnul na kuří voko nebo dokonce urazil? Ale zřejmě ne, vás může urazit přece jen inteligent vaší úrovně. S tím Maximausem jste trapný, jednou jsem to sám omylem napsal a byl jsem první, když jsem něco řešil s Pepanem Řepanem a koukám, že jste to vytáhnul. Kdysi za nebožtíka Stejskala na mě sprostě a nenávistně vyjíždělo nějaké pako, že byste to byl nakonec vy?

      Vymazat
    3. Ale kdepak, Maxime
      já vás mám fakt rád.

      Tohle by bylo u nás v rodině jen takové jemné vzájemné škádlení.
      Třeba s otcem jsme se zlobili tvrději než s Vámi.

      Jinak - nevzpomínám si, že by mě kdy za celá ta léta co se vyskytuji na Aktuálně a nyní v Noře někdo doopravdy urazil nebo se mne dotkl.
      Pokud se mě něco dotklo, pak jen u lidí, kterých jsem si vážil - když se navezli do JINÝCH lidí, kterých jsem si TAKÉ vážil způsobem, proti kterému se nedovedli bránit.

      Nebo se adekvátně bránít nemohli - vzhledem k tomu, v jaké byli pozici....Což byl případ i Stejskala - měl poněkud svázané ruce svou pozicí cenzora.

      Já s obranou nikdy problém neměl...občas jsem to, pravda, i přepísk. Omlouvám se, jestli se mi to tentokrát povedlo i u vás. Zdálo se mi, že máme oba tak trochu podobně dimenzovanou hroší kůži - a že máte spíš tendenci zvyšovat kalibr.
      (Maximause jsem vymyslel toudlenc vlastní hlavou, podobnejch olovin jsem tu zplodil desítky... nejedná se tedy o žádné převzaté historické pojmenování.)

      Za ta léta jsem bezohledně jel proti jedinému člověku: Hovenovi.

      Ne že by na Aktuálně nebylo pár hutných psychopatů, ale byli alespoň jakžtakž inteligentní nebo skutečně věřili tomu, co říkají. Ani jedno z toho nebyl Hovenův případ.
      Ale že by mi šlápl na kuří oko nebo že bych ho nenáviděl ?
      Byl/JE neskutečně hloupě a nudně nechutný, nic víc.

      Tož tak.
      JÁCHYM

      Vymazat
  30. V roce 2005 uvedla Česká Televize dokument ostravského studia z cyklu Infiltrace s názvem „Já, muslim“. Reportáž je natočena skrytou kamerou mezi muslimskou komunitou v ČR, vyvolala poprask a Česká Televize před časem raději dokument v tichosti smazala ze svého online archivu s úsměvným zdůvodněním, že nemá k dílu licenci pro přehrávání na internetu.

    http://nejvic-info.cz/sdilejte-zakazany-dokument-ct-dokument-byl-natocen-skrytou-kamerou/

    OdpovědětVymazat
  31. 14800 kroků, +2st.C, mlha, vítr, husté mrholení, všechno durch. Rychlost na doraz.

    OdpovědětVymazat
  32. Tužka napíše pro Ládík!!!,...to nové foto je velice dobré,...podle něho mohu napsat a tvrdit, že minule jmenované rostliny to nebudou.

    Tak bych navrhla, že rostlinou by mohl být plamének alpský.
    I tahle rostlina je dost variabilní. Květ bývá bílý s nádechem do modra, fialova, růžova. Odstíny různé, ale vždy jen světlé, skelné odstíny.
    Počet květů na stvolu je také různý, jeden, až pět.
    Jsou to většinou klasické, dolů zavěšené, zvonky.
    Zkuste se podívat, zda nové rostliny nevyráží ze starých, loňských, předloňských, zdřevnatělých polehlých stonků,...někteří jedinci si na to potrpí, jiní jen vyráží ze semen. Semena jsou v péřitých chomáčcích, třeba se tam taky najdou. Mají takové chlupaté kousky provázku, které se při zrání dohromady zamotají,.... Tento plamének je zvláštní liána, které se netočí stvol, ale jenom řapíky listů, otáčení na řapíku je znatelné. Na jedné rostlině najdeme pravotočivé i levotočivé, což je opět rarita.

    Botanici v minulosti vedli u plaménku /je jich povícero/, spory,...takže má dva latinské názvy. Clematis alpina. Atragene alpina.

    Kdyby tato rostlina měla v zemi cibulku, nebo zdužnatělé kořeny,...tak to plamének rozhodně nebude.

    V Beskydech býval hojný, ale zase jsem ho viděla až jako vzrostlou rostlinu v létě,...před 18 lety jsem tam byla naposled.

    Letos budu chodit po horách Čech, Moravy a Slovenska,...pokud nás taky nezaplaví migranti,...o žádné obohacení jejich zvyky nestojím.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  33. Mám někde klíč k určování rostlin. Hory jen slovenské, ale holky chtějí zase do švajcu. Já ne.

    OdpovědětVymazat
  34. Nejzdravější potravina je líh11 března, 2016 23:40

    Tvrdá rána pro všechny skeptiky. Sprejování atmosféry tryskovým letounem zachyceno na videu

    Napsal Svět kolem nás dne 11. březen 2016. Kategorie Zahraniční Počet zobrazení:: 12749

    Dvouminutové video níže je dalším nepopiratelným záznamem zapínání a vypínání sprejovacích trysek při sprejovacím náletu.

    Geoinženýři stále pokračují ve svém řádění a vzdušném bombardování planety Země. K tomu, aby se probudily spící masy a pochopily, že je proti nim na celém světě vedena válka v atmosféře, je nutný viditelný důkaz.

    Tak už je vám jasné, proč je tolik rakoviny a rozličných nemocí lidí, zvířat? K Éčkům když přidáte pesticidy, herbicidy v potravinách a další chemii od postřiků po různé GMO potraviny atd. výsledek je jasný. No a dobytkové používají chemtrails a zásobují atmosféru baryem, stronciem, hliníkem a dalším svinstvem!

    OdpovědětVymazat
  35. To byl utajený postřik proti komárům v rámci boje proti viru zika.

    OdpovědětVymazat
  36. Usuzovat z videa na chemické složení látky je odvážný počin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komplexně inkludovaný retard12 března, 2016 06:57

      Koukej více běhat, ať si tu chemii v ovzduší více užiješ. To, že ještě o tomto problému, co mu říkají chemtrails nic nevíš, ještě neznamená, že neexistuje. Ten odkaz na video není důkaz, to ani nikdo přece neřekl, ale hledej šmudlo, hledej a možná budeš časem mluvit jinak. Ony ty programy jako HAARP aj. opravdu existují a jen prosťáčci, co věří jen tomu, co mu to neřekli v TV nevěří. Ale zase má jednoduchý život, to se musí uznat. Ale někdo tady musí dělat hovena, Ládiku 3!, máš babu.

      Vymazat
    2. Co s tím budeme dělat? Hlásil jste to někde? Mám chodit s deštníkem?
      Beze srandy.

      Vymazat
    3. Úkoluj si podřízené, máš-li nějaké.

      Vymazat
    4. Když dálkový autobus vypouští obsah záchodu za jízdy, slízne to jen ten za ním. Z letadla je to holt víc vidět.

      Vymazat
  37. Vystudovaný inkludovaný retard12 března, 2016 08:31

    Kvůli Ulici mu lidé nadávají.

    Jiří Štrébl má trochu potíž s fanoušky seriálu Ulice. V tom hraje postavu nesympatického a zlého Miloše, který v lidech - v divácích - svým chováním vzbuzuje negativní emoce, v horším případě i agresi. A někteří mu pak chtějí dát co proto. Herec to tak za svou postavu docela schytá.

    Štrébl jako příklad uvedl nadávky na sociálních sítích, ale i napadení na ulici či poškození auta. Někteří diváci zkrátka nerozlišují roli a skutečnost. Bohužel.

    Od herce pana Chudíka, který hrál doktora Sovu ve známém seriálu, chtěli lidé zajistit operace v nemocnici, popř. od něho chtěli lékařské rady. Holt TV je mocná čarodějka na prosťáčky a naopak, co tam nedávají jako např.chemtrails, tak to neexistuje. Ale hlavně, že jim chutná jíst. Soudruh Sobotka se Zaorálkem a Kalouskem to také neříkají.

    OdpovědětVymazat
  38. Odpovědi
    1. "Komplexně inkludovaný retard ?"
      Myslím, že to Maloměšťák není.

      Co se týče inkluze - je to s ní jako s alkoholem:
      V menších dávkách může i prospívat,
      ve větších působí destruktivně na organismus.

      Ale komplexního retarda bych neinkludoval, ani parciálně. Ten zatím vypadá sice na alkohol - ale bohužel metylák.


      Vymazat
  39. Komplexně inkludovaný retard je pan Maximus, toho poznám. To je jeho téma. Jen nevím proč se nepřihlásil jako Maximus.

    Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale notak, Petře...
      Třeba ho jen někdo napodobuje ...I když, přiznávám, napodobuje dobře.
      Já jsem ale optimista.

      Vymazat
  40. tak už je jasné, na čem se wolsríťáci domluvili na tom sezení ohledně zničení Trumpa. Jó, kde jsou naše "poklidná" předvolební prezidentská klání
    Nové střety mezi příznivci a odpůrci amerického miliardáře Donalda Trumpa, který usiluje o to stát se republikánským kandidátem na prezidenta, ho v pátek přinutily zrušit na poslední chvíli velké předvolební shromáždění v Chicagu. Při potyčkách byli zraněni dva policisté.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/trump-mitink-nasilnosti-chicago-zruseni-fpi-/zahranicni.aspx?c=A160312_080425_zahranicni_cen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejně nepochopím lidi, co někomu "fandí" tak, že je to vytáhne ze soukromí a jdou někam řvát nebo se třeba bít. To musí dělat z nudy nebo nedostatku intelektu.

      Vymazat
    2. to jako myslíte voliče našeho pana prezidenta při jeho spanilých jízdách?
      mluvčáček

      Vymazat
    3. Třeba Ládik myslel voliče amerického prezidenta.
      Kteréhokoliv.
      Stačí miliarda dolarů ve volební kampani- a probudí se v nich demokratické cítění, táhnou jako lumíci stovky mil daleko, nechají doma plačící a prochladlé ženy utěšovat a ohřívat se sousedy...

      U nás to leckdo dělá za pouhé pohlazení či pod stůl hozenou kostičku.

      Škoda že nás předčasně ženou do kafilerky. Třeba bychom za pár desetiletí zpitoměli natolik, že bychom poznali, že mír je válka, válka je mír, Chavel byl demokrat, otroctví je demokracie acenzura internetu je podmínkou svobody slova.

      Vymazat
    4. Každy je každý. Nevím, proč bych měl své sympatie k cizímu člověku projevovat fyzicky. Třeba za nim chodit nebo pleskat rukama o sebe nebo o jiného.

      Vymazat
  41. Sice je to "Honzákovo", ale asi ne Radkinovo.
    Profil BKB, jen z opačného směru .... blíží se to, blíží...
    http://honzakovo.eu/25-27-07-2014-prechod-rychlebskych-hor/bila-voda-lecebna-ramzova-2/

    OdpovědětVymazat


  42. že by opravdu platilo za vším hledej ženu???

    V zákulisí tureckého hlavního města se dlouhou dobu mluvilo o případu, k němuž došlo v době, kdy se Turecko a Sýrie mohly ještě chlubit dobrými sousedskými vztahy. Tehdy se manželská dvojice Erdoganových rozhodla strávit víkend ve společnosti Asadových - syrského prezidenta Bašára a jeho manželkou Asmou.

    „Říká se, že poté Asma Asadová poslala svému manželovi e-mail, v němž ho prosila, aby ji už o to (setkání s Erdoganovými – pozn.) znovu nikdy nežádal,“ uvedl historik. Podle tohoto příběhu, si paní Asadová stěžovala, že Erdogan nemá dostatečné vzdělání a vkus: manžel je gangster, který četl v životě jen jednu knihu, jeho žena je posedlá nákupy, přičemž je staromódní a nevkusně oblečená.

    Co se stalo potom - historie mlčí, ale dopis Asmy Asadové přitáhl pozornost turecké tajné služby. V Ankaře se hovoří o tom, že právě tehdy začalo Erdoganovo nepřátelství, které se vyvinulo do vášnivé touhy svrhnout syrského prezidenta, dodává Norman Stone.



    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/financial-times-erdogan-sel-proti-rusku-kvuli-osobni-urazce/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. liško,

      to je klidně možný. Ti nahoře se mezi sebou nesnesou úplně stejně jako ti dole, ne-li víc, protože jsou zblblí mocí, a nic si nenechají líbit. Nařknout takovou proharémovou harcovnici, jako je Erdoganová, z primitivismu, to si tedy Asadová dovolila hodně. Že ten mail hned nevymazali.

      To já mám co dohánět. Kam se hnu, tam misionáři - proč to nejsou misionářky? s těma by byla lepší řeč. Tuhle je chlapík tak zblbnul řečma o fotbale a o ženských, že úplně zapomněli na svou misi... A já selhávám na celé čáře. Po třech minutách jsem se začala jako hroutit, ale asi jsem se držela za špatnou stranu břicha a vypadalo to spíš na porodní křeče. Nevíte někdo, kde bolí žlučník? Poslední řešení by mohlo být dělat hlucho-němou, musím zjistit nějaké posunky.

      Vymazat
  43. Venku je šedo, zima, mlha, mrholí ... napadlo mě na chvíli zajít do lesa - jeden ze sousedů měl podnikatelský záměr "rychle rostoucí les", prodává "řízky" ... hodně smutný pohled. Pár fotek z mobilu je na rajčeti:
    http://1ladik.rajce.idnes.cz/smutny_les_03_2016/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudinky stromky... to má být na biomasu?

      Vymazat
    2. Chudinka i půda, krajina a celá flóra i fauna.

      Vymazat
  44. Zadejte do vyhledávaače:
    petr-chobot-durazne-varovani-pred-islamisty-a-slunickari

    OdpovědětVymazat
  45. Znovu:
    Lindsey Stirling - 30min Playlist
    https://www.youtube.com/watch?v=vVeK7gw4BRg

    Na ráno:
    Jan Garbarek - Miroslav Vitous - Peter Erskine - Clouds In The Mountain
    https://www.youtube.com/watch?v=bLOlcYD3VkY

    Madeleine Peyroux - "Guilty"
    https://www.youtube.com/watch?v=PEKM36SZqL0

    Toots Thielemans & Caetano Veloso - "Coração Vagabundo"
    https://www.youtube.com/watch?v=zyYr2QdWX44

    Pavlína Jíšová a Jarek Nohavica - Žába
    https://www.youtube.com/watch?v=U3kP-KbFafQ

    Snowy White & The White Flames - Riding The Blues
    https://www.youtube.com/watch?v=NjpVQb0GPb4&index=7&list=RDVb12pSvz9zc

    Ana Moura - Esta Noite
    https://www.youtube.com/watch?v=HQKTaLPHo54&index=5&list=RDeUQp-kyqg1w

    LETOKRUHY - WABI + MIKI RYVOLOVÉ
    https://www.youtube.com/watch?v=bAzTf0esXOo

    OdpovědětVymazat
  46. Anno,
    díky za muziku.
    Jak se máte?
    Já jsem dnes přinesla domů primulky, zasázela je a chtěla dát ven. Ouha! severní vítr byl krutý, tak šly zase pěkně dovnitř. Březen - za kamna vlezem.

    OdpovědětVymazat
  47. Po těch třech týdnech s vnoučaty na mě padla únava a nemůžu se jí pořád zbavit. Čas teď trávím procházením realit - mladší dcera si chtějí koupit domek u Prahy, kde je vlakové spojení.
    Měli jsme zamluvené štěně novoskotského retrívra, v pátek se narodilo, tak jsem začala studovat jak postupovat a co nezapomenout, až si přivezeme začátkem května psí holčičku domů. To nejdůležitější :-) už máme - vybrali jsme jméno.
    Tento způsob zimy zdá se mi poněkud nešťastným.

    OdpovědětVymazat
  48. Zdravím, Anno!
    Rád klikám na vámi doporučenou muziku.

    A když potřebuji zvukovou kulisu, která nenudí, zapnunsi internetový radiopřijímač - a z těch asi třiceti tisíc stanic nejčastěji poslouchám

    http://www.radioswissjazz.ch/en/reception/internet

    Ne že by tam běžely vždycky perly.

    Ale nikdy neskáču rybičku, abych to vypnul, že by tam běžela urážející srágořina.
    Jo, švejcarům závidím, že mají tak kultivovanou komerčněkulturní stanici.

    JÁCHYM
    Pokud s do nějaké skupiny zamilujete, dá se i objednat CD.
    (Nebo stáhnout, nebo čajznout.)... podle toho, kolik má člověk momentálně peněz či zábran)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Jáchyme,
      díky za odkaz, neznám a pustím si. Já většinou poslouchám
      http://www.classicpraha.cz/
      http://www.jazzradio.com/pariscafe

      Vymazat
  49. Tužka napíše pro Anna,...je to krásné období, když se očekává příchod přítele nejvěrnějšího,..teda, přítelkyně,...a jméno prozradíte?,
    ...fenku jsem měla jen jednou, kokršpanělku, velice vitální a citlivou. Hotová komteska. Bouřlivě prožívala několikrát falešnou březost,...bylo to v období, kdy jsem pořád někde pendlovala, neměla jsem možnost dopřát ji samičí radosti, to chce čas a klid doma u štěňat. Všude musela být se mnou, nesnášela samotu. Spala u mé postele, jako jediný ze psů /všichni ostatní si zvykli, že chodí spát na chodbu./ Když jsem se jí to snažila naučit, drápala na dveře a vyla tak bolestně, že jsem vždycky se k ní vrátila, změkla jsem. Tak tahle psí opička vyžadovala, abych dala ruku z postele na její tělo,...někdy to byla moje noha, kolem které se stočila.
    Asi jsem si to zavinila,...protože byla ze všech šťěňat nejmenší, nikdo o ní nejevil zájem, byla z chovné stanice přespočetná, určená k utracení,...náhodou jsem se k tomu se svým známým zvěrolékařem připletla,...tak v návalu sentimentu jsem si to štěně vzala, mělo ještě jedno oko uzavřené,....krmila sem to tak, že můj malik do mléka nebo do kaše a jí do tlamičky,...vypiplala jsem ji, ušila jsem si zástěru s velikou kapsou a v té jsem ji nosila, inspirovali mě klokani,.... ale současně jsem ji udělala na sobě velice závislou,....stačilo, abych ji nechala doma, když jsem šla na nákup, a už ležela u dveří a čekala, někdy jí i tekly slzy při mém odchodu. Hlavu položenou, bez hnutí, koukala na dveře,...dvě loužičky od slzí na zemi po stranách tlamičky.
    Kvůli ní jsem si na pracovišti sehnala velký pracovní stůl, a ona ležela pod stolem v krabici od televize, někdy překrytá látkou, aby to zas tak každý nevěděl.
    Ovšem, ta neskutečná radost, kdykoliv jsem sahla na vodítko,....dokázala tancovat na zadních a vyskakovat. Nějakým, mně neznámým způsobem poznala, když jsem byla vyčerpaná, unavená, v napětí, to pak o kontakt moc nestála,...dostávala totiž z mých ruk ránu elektrostatickým napětím,...modrý záblesk a prásknutí do čenichu a to jsem na ni někdy ani nesáhla,....přitom u žádného jiného psa se mi to nestávalo a nestává /asi už nemám to napětí v sobě/.
    Každé zvíře je trochu jiné, některé i dost jiné, otročím je a poutám svou láskou k nim,...psi se nechají,...s lidmi je to poněkud složitější,....

    Přeji radost z očekávání,...plemeno, co máte vybrané, má velice dobrou pověst.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, paní Tužko, a díky za krásné vzpomínání. My jsme měli vždycky jen psy, tohle bude naše první fenka. Domluvili jsme se, že jí budeme říkat Bes. Muž se těší, že bude mít parťačku na své deseti a více kilometrové vycházky. Máme ještě bišonka, ale ten už na to není. Já se těším, že to bude dobíječka energie. Věřím, že mým častým únavám bude odzvoníno.
      Ať se Vás drží zdraví, přeji, paní Tužko.

      Vymazat
  50. Pro Ládika!!!:
    https://www.youtube.com/watch?v=_j1BJ7f9k40

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normální sekyrou to mám rychleji, polovinu špalků nemám na zemi, ale hodím je hned na místo určení. Polovina počtu ohnutí zad. A ten pazvuk ... hrozné.

      Vymazat
  51. Pro pamětníky:
    https://www.youtube.com/watch?v=BYB3rI0P7zY&feature=youtu.be

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špatně, správná adresa je:
      https://www.youtube.com/watch?v=aWjfdUA1XmE

      Vymazat
  52. Presov vo fotografiach.

    https://www.facebook.com/931910646849503/photos/a.1124239864283246.1073741893.931910646849503/1138503202856912/?type=3&theater

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jednej z poslednych fotiek je celkom zblizka foteny blok, kde sa nachadza balkon, z ktoreho som pisal "extempore" :-).

      Vymazat
    2. Proč? Abychom se tam rychle podívali i my zdaleka, ne? Nevím, jak Vy - ale já tam byla jen jednou kraťunce cestou do Bardějova - na náměstí. Ten panelákov mně v mysli neutkvěl, ale je tam dle foteček k vidění i mnoho zajímavého.

      Tak jsem si početla o politických ambicích pana Sulíka. Nevím, nějako těm, co se domů vrátili "mistrovat" odjinud nejspíše proto, aby si polepšili, podvědomě nevěřím.

      To: Josef Kopíček 00:22
      Znělku Mikrofóra jsem si vybavila, ale zda tam i něco povídali - nevím. Asi mě rádio nebralo ani tenkrát - i když jako zvuková kulisa njspíše ano, neb jsem od rodičů dostala tranďák, asi Hitachi. Ten přežil i prásknutí na zem, pravda na koberec.

      Vymazat
    3. Jednou jsem projel Prešovem cestou do Michalovců a zpět. Pamatuji si, že tam nebyli žádní lidi a všechno bylo zavřeno. Asi neděle brzo ráno, jeli jsme na přísahu.

      Vymazat
    4. Chodník Podlasok - Smižany ... paráda. Na Kláštorisku se smí stanovat?

      Vymazat
  53. Kdo neví, co s pochmurným odpolednem - v kinech dnes přenos baletu Spartakus z Moskvy. Už se těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré odpoledne, paní BJ,

      pak poreferujte, jaké to bylo.
      Mě čeká návštěva příbuzné v nemocnici - stará jako já, najednou mrtvice.. nezvratné následky, půlka těla mrtvá. Už leží 3 měsíce v jedné poloze, šance nulové. Pak si nevažte zdraví... Referovat nebudu.

      Vymazat
  54. Kdysi jsem měl haskounku, Hanoko Jašatope - fotky z Bílé Opavy, 1999.
    http://www.imgup.cz/image/Rkf
    http://www.imgup.cz/image/Rk2

    OdpovědětVymazat
  55. Jáchyme, díky za odkaz. Jsem v práci a Vámi označená stanice mi tu pěkně vyhrává džezík, můžu si u toho v poklidu číst. Dnes to nebude na žádné pracovní přetížení:-)
    Ač bylo včera Řehoře, na žádné zahradničení to stejně není, fouká vítr a je nevlídno, by se semínkům ani v zemi nelíbilo.

    Náš pejsák Bárny bude mít 27.3. narozeniny, už celý rok, ale pořád ještě tahá boty po zahradě, má spoustu energie. Škoda že na lišáka až moc, to já jsem mu lepším parťákem, spolu můžem vyvádět, jen mám málo času...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten vítr je hroznej. A to jsme ve vnitrozemí.
      Dceři přišla zpráva od přítelkyně z Varny, že se jí včera utopil táta. Rybář, na moři. Dělá to celý život, byl zdráv... Muselo tam být peklo.

      Vymazat
    2. Ve vesnici Gjogv na Faerách je vedle hřbitova sousoší dětí, vyhlížejících tátu rybáře .... v zemi není téměř žádný muž, všichni zůstávají na moři. Hrozně smutné.
      http://www.jim-price.com/jim-price/Freds_Landscapes.html#15

      Vymazat
    3. Současný muž mé bývalé ženy (Nor) byl taky sirotek, taky se spolu s mnohými jejich táta utopil na moři.

      Všichni jsou to fajn lidi - i jeho vdova, která se pak už nikdy nevdala, loni umřela, bylo jí třiadevadesát, fajn vitální bába, ještě předloni jsme se spolu ráchali v moři, vyhnala nás ale náhlá bouřka.
      Dost to pak šplouchalo, ona by se nejspíš neutopila, ale já- nevím, nevím. V takovejch vlnách jsem asi neplavec, zkoušet to nebudu.
      JÁCHYM



      Vymazat
    4. Takže vlastně švagr.

      Vymazat
    5. v podstatě jsme všichni švagři :-)

      Vymazat
  56. Jean Ferrat, Vol. 1 « Les idoles de la chanson française » (Album complet)
    https://www.youtube.com/watch?v=a4vBNNjxCDk

    Na ráno:
    To The Wild Country ♥ John Denver
    https://www.youtube.com/watch?v=utHRwPYtkwE&index=5&list=RDT1aF4umyZOg

    Julie London- Perfidia
    https://www.youtube.com/watch?v=P8MjJXvnzj4&list=PL372D527079E9CDC2

    BlueEffect - Little Wing
    https://www.youtube.com/watch?v=ZSL2L_bn_F8

    Poutníci - Podobenství o náramcích
    https://www.youtube.com/watch?v=9SP25lhoj_c&index=2&list=PLie3TjGFInmHhdJsf_nSB1ciYC1oVq7lE

    Nazareth - Love hurts
    https://www.youtube.com/watch?v=WISogScYNXA

    Dagmar Andrtová Voňková - L'avor azur
    https://www.youtube.com/watch?v=Yg0ADCLtcxE&index=10&list=PLjAUv0XlcFFddPTwWnIDgvON7NdFkhmuJ

    Wabi a Miki Ryvola - Rezavý šporny
    https://www.youtube.com/watch?v=sCcgAlSuyJw&list=PLnSYu-5Yu7JUk4p7ftts2BDSLLZnNSWrX&index=29

    OdpovědětVymazat
  57. Tak se to semlelo až dneska, já měl předtuchu na včerejšek. Stárnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdřív 5, teď 27 ... v Ankaře. Další mrtví Evropané na pláži v západní Africe. Anděla ztrácí hlasy voličů.

      Vymazat
    2. Ale notak...
      ztrácí hlasy voličů ?
      "Kdyby volby mohly něco změnit, už by je zakázali"

      A pokud je nezakázali, pak jsou si dostatečně jisti, že nic podstatného změnit nemohou - nebo že volby mohou zakázat později, kdykoli lusknou prsty.
      Noví voliči se ostatně dají dovézt vždycky, výměnou za ty kolaterálně uhynulé.

      Vymazat
    3. no jo, ztrácí, ztrácí, ale málo, asi se zase kolečko polámalo...
      Dnes nad ránem mě probudilo hrozné vědomí, že do Evropy došla cca čtyři sta tisícová armáda a že jsme totálně v zádeli, neboť je mnohem větší, než má slavné NATO a hlavně, když dohoukají útok, tak o něm budeme vědět, až bude provedenej. Fakt síla :-(

      Vymazat
    4. ten útok NATO se bude u nás odhoukávat z hradu?
      to by bylo hrozné pomyšlení.
      bud

      Vymazat
    5. bude, protože jste vzácně vnímavý, nechám to na Vás. Jak se rozhodnete. Z hradu, podhradí...

      Vymazat
  58. Zdenále, to ale byly nervy, co ;o)...tak ať to dobře dopadne, my taky máme těžkého soupeře. Linec. Dnes jsme prohráli. Ale třeba to dopadne, jak se říká- první vyhrání z kapsy vyhání :-)
    ani pracovně to dnes nebyla taková nuda, jak jsem myslela...

    OdpovědětVymazat
  59. liška:

    Byly - já su tak ščastné... :o)
    Ale zas už jsem mohl mít na půl roku klid.

    Linecké si namažete... I když musím připustit, že o jižní lize nemám větší tušení... kdo všechno tam hraje a jak.
    Každopádně recipročně přidržím palec.

    S pozdravem Berani duc! dobrou noc všem.

    OdpovědětVymazat
  60. Tužka napíše,....něco optimistického, když je venku docela nevlídno,...fouká, fouká,....

    Když semínko sekvojovce obrovského, s tou nejlepší genetickou výbavou, dopadne do moře, do řeky, do jezera,...má to spočítané,....nevyklíčí, nezakoření, neporoste.
    Když ale dopadne poblíž své mateřské enklávy, na svazích Sierry Nevady v Kalifornii, má šanci růst několik ticíc let do výšky přes 100 metrů. I u mne na zahradě by zakořenilo a rostlo, ale, chyběla by mu nadmořská výška 2000m a kalifornské povětří.

    Když semínko vodního hyacintu zanesete do té Kalifornie, do výšky 2000m, pečlivě uložíte do půdy,..jeho spící klíček se nepokusí ani o pohyb, uhyne. Chybí mu teplá vodní hladina.

    Když zdravé, geneticky dobře vybavené mládě suchozemského savce hodíte do vody,.....co asi nastane.
    Když zárodek vodního živočicha donesete a položíte v poušti,.....jak to dopadne.

    Když lidský jedinec,..zdravý, navíc vybavený přírodou nadáním pro techniku, hudbu, výtvarným potenciálem, se narodí v odlehlých končinách oblasti Papua-Nová Guinea, zůstane negramotným. Možná si postaví pevnější obydlí na kůlech, lépe si vyřeže a vymodeluje ze dřeva rodinné ochranné bůžky, jeho bubnování bude rytmičtější,...to bude tak asi veškeré využití genetické výbavy.

    Takže, o čem je ten život,... jen genetická výbava k úspěšnému životu nestačí,...
    Úspěšný život závisí z většího dílu na tom, kde žijeme a s kým.

    Ta huskie má zajímavou masku,...když si je prohlížíte zblízka, je u nich vzhled hlavy u každého psa trochu jiný,...tím jsou jedineční, a taky tím, že je naučíte v severských pláních cestu, třeba dlouhou několik stovek kilometrů, a oni dokáží samostatně pendlovat, jako nosiči lehkých nákladů, dříve nosiči pošty. V roce 1925 vypukla na Aljašce ohromná záškrtová epidemie, byli to právě tito psi, kteří samostatně z přístavu Nome roznášeli sérum do odlehlých oblastí. Tomuto druhu stačí, aby si cestu prošel jednou a už si ji pamatuje,...ve sněhu, v mrazu 40-50 stupňů C. Jedinečný druh.

    Je to podobné, jako osel, ten taky má dokonalou paměť, dokáže se v horách Asie orientovat a dovede návštěvníka, kam je třeba. Jsou tam stanice oslích dopravních služeb, vyberou vám osla, podle toho, kam jdete,...má naučenou cestu. když dojde na místo, stačí ho obrátit a plesknout po kejtách a vrátí se, ...cestou se napase, najde vodu,...lepší a spolehlivější než auto.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  61. Jan Vaska, Mnichovice
    Neděle, 13. března 2016, 22:11:06

    Odpoledne jsem napsal, že Němci kandidují na největší evropské pitomce pro rok 2016. Tak po dnešku lze s naprostou jistotou napsat, že právě se tak stalo, kandidatura se stala minulostí a Němci s přehledem cenu o největší pitomce roku 2016 bez problémů získali. Gratuluji vám, tupouni!

    OdpovědětVymazat
  62. Čistokrevná Hanoko se spářila s čistokrevným kníračem a byli z toho 4 čistokrevní hakniové. Jeden mi vydržel do předloňského SNP. Povahou husky, ale čtvercový.

    OdpovědětVymazat
  63. Jan Čulík,
    globální Bretschnaider:
    (Z Britských listů)

    " Rád bych upozornil čtenáře, že šíření rasistických, poplašných zpráv a nenávistných výroků zaměřených proti určité skupině obyvatelstva je trestným činem, a to dokonce i v České republice, kde se však nestíhá
    (dávno by museli být redaktoři Parlamentních listů za katrem).

    V jiných evropských zemích se však stíhá. Proč?
    Protože je to neférové a nebezpečné.
    Jak v Německu, tak v Británii stíhá policie autory nenávistných a výhrůžných emailů, a to bez ohledu na to,
    v jakém jazyce
    a z které země byly poslány.
    Upozorňujeme, že případné nenávistné emailové útoky budou předány britské policii.

    Rasistické autory případných nenávistných článků také upozorňujeme, že v Británii existuje velmi efektivní nástroj civilní žaloby pro pomluvu.

    Důkazní břemeno je na autorovi pomluvy a odškodné bývá ve výši desítek milionů liber.

    Britské soudy si osobují jurisdikci nNAD CELÝM SVĚTEM, pokud byla pomluva zveřejněna na internetu.

    Na jazyku zveřejněné pomluvy nezáleží.
    Pro autora
    či pro podnik v ČR by odsouzení za pomluvu v Británii znamenalo doživotní bankrot. Precedenty existují. "

    -----------
    NAD ČULÍKEM A BRITSKÝMI LISTY SLUNCE NEZAPADÁ!

    OdpovědětVymazat
  64. Pro Marii i jiné - Spartakus - pěkné to bylo, tihle baletili:
    https://www.youtube.com/watch?v=XSJcqQ5Axkk
    https://www.youtube.com/watch?v=wm-Sp4SZYLs
    https://www.youtube.com/watch?v=MgDwt4ESzQ8

    Dnes tu svítí sluníčko. A paní Merkelovou mají její Němci rádi pořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to BJ

      Inu arménská muzika a výrazovost tohoto autora se nezapřou. :)
      Myslím že jsem kdysi viděla Gajané, ale je to dávno. U nás je Spartakus zrovna na programu, dost často, možná půjdu, i když Bolšoj to nebude.

      Vymazat
    2. Ale "živý" dojem možná i působivější než přímý přenos v kině. My na Spartakovi byli loni v Olomouci - o něco z kratší představení s méně baleťáky, ale krásné bylo také. (Na YT ukázka není - jen vystoupení na maturitním plese.)
      Pokud nezapomenu, vyrazíme ještě v dubnu na Dona Quichota, toho jsme zatím neviděli nikdy. No, kouknu po částech tady, třeba Vás klasika také potěší:
      https://www.youtube.com/watch?v=Zf_n5bATF9w

      Vymazat
    3. To víte, že potěšilo. Nějak jsem na balety obecně málo chodila... možná to ještě doženu.
      V taneční scéně na náměstí (od 5. min.) je trošku úsměvné vidět Rusky maskované za Španělky - ten kolorit se nedá ošvindlovat :)
      Ale to by nám musel vlastně potvrdit místní znalec Iberie zdenek.

      Vymazat
  65. Čtu, že se v praze přemnožili filosofové, už nemají dost baráků, kam by se všichni vlezli. To nemůžou filosofovat venku? Třeba by je to přešlo a začli by shánět něco k snědku, snad by někteří začli i pracovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na přemnožené filosofy by možná zafungoval něco jako krysař, že by šel a pískal moudra a oni by taky šli a šli a šli...

      Vymazat
  66. Proč někteří lidé "drží hladovku" jako pohrůžku svou smrtí? Není lepší "držet přejídání"? To přece taky vede ke smrti, a ještě pomalejší, dá se tím operovat déle.

    OdpovědětVymazat
  67. http://www.misiefilmom.sk/marian-kuffa-chcete-vidiet-farizeja/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Keď prídeš z kostola - kukni do zrkadla!"
      (uvidíš farizeja) --- zrejmě súdi teba podla seba...

      Vymazat
    2. ba ne, o tomhle člověku jsem kdysi viděla natočený dokument. Stará se o lidi bez domova, o propuštěné vězně, dával jim práci, učil je žít, normálně jsem měla slzy na krajíčku, jaký je to člověk
      Donedávna nenápadná obec na křižovatce Vysokých Tater a Slovenského ráje – Žakovce – je dnes známá skutečnou školou života, kterou založil římskokatolický kněz Marián Kuffa. Podal pomocnou ruku více než šedesáti bezdomovcům, kteří v budově neobydlené fary našli svůj domov.

      Zemědělský inženýr Marián Kuffa neměl v plánu stát se knězem. Jeho světem byly hory, les, karate, přál si ženu a dceru.
      Jednou však při výstupu na Gerlachovský štít spadl… Celých třináct hodin pak trvalo, než ho záchranáři dopravili do popradské nemocnice. Tam začal přemýšlet nad tím, co je smyslem jeho života. „Když mě tenkrát Bůh život znovu daroval, rozhodl jsem se mu to vrátit. Ve třiceti letech jsem šel do semináře a dnes se věnuji službě těm nejpotřebnějším,“ říká v dokumentu České televize s názvem Kde končí naděje, začíná peklo...

      http://www.nase-rodina.cz/article.php?clanek=973

      Vymazat
    3. Bez Boží vůle ani vlas z hlavy nespadne.
      BEZ BOŽÍ VŮLE ANI MARIÁN KUFFA Z GERLACHU NESPADNE.

      Napadá mě... kdybych vás shodil ze skály, třináct hodin vás nechal trpět a pak vám teprve zavolal záchranku...
      jako to udělal Bůh Kuffovi - taky byste mi zasvětila z vděčnosti celý svůj život ?

      Ale Kuffa se stará o bezmocné a potřebné.
      Mohl dopadnout hůř - a stát se třeba Halíkem.

      Vymazat
    4. vidíte, takhle jsem se na to nepodívala. Tak teď nevim...

      Vymazat
  68. Jaha sem dal odkaz na kázání. Nenapsal, jestli se mu ukázka líbí, nebo nelíbí... ani já nebudu hodnotit obsah, musela bych pana farára osobně poznať, jestli žije sám tak, jak káže, že se má žít, pak bych věřila, že to myslí tak jak říká.
    Asi proto nemám ráda kázání, že při nich člověk musí půl hodiny sedět bez hlesnutí a poslouchat. Nikdo není zvědavý na jeho názor, bezprostřední reakci, diskutovat nevhodno. Oč lepší je dialog mezi lidmi - někdy připomíná bitku, někdy objetí, někdy nekončící úprk nebo honičku - ale pořád je to o dvou stranách.
    Kdepak, do kostela jen s houslemi nebo zpíváním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do kostela i s projektem topení...

      Vymazat
    2. Vyhřívaných kostelů je...

      Vymazat
    3. Ad Marie.

      Samozrejme, ze som to dal preto, lebo p. Kuffu poznam. Mozete si najst o nom mnoho materialu i jeho mnoho prihovorov. Na googli to nie je problem.

      P. S. Na koncerte tiez pocuvate prednes umelcov ticho, ci hrajete na saxafon? V divadle kometujete nahlas a vediete dialog s hercami, ako hraju? Predpokladam, ze nie. Tak aky mate problem s tym, vypocut si nazor na nejaku vec jedneho cloveka (ked to chcete nazyvat kazanim, prosim), zamysliet sa nad tym, co vravi, ci sa poucit???

      Vymazat
  69. Zbloudilec cizinec by mohl být skutečně cizinec, škoda že se nechce zúčastňovat diskuse zde častěji, třeba by nás mohl obohatit nějakým neotřelým pohledem na různé věci. Pokoušíme se tu zachovat klidnou a dobrou atmosféru, tak jak nás to kdysi učil pan Stejskal, takže by se neměl vyskytnout někdo, kdo by vám lál za to, že nemáte rád prezidenta Zemana a prezidenta Putina. Já mám ráda i pana Ovčáčka, dens byl zas tak rostomilý a tolik otázek se na něj valilo, což bylo dost neobvyklé. Ale nelíbila se mi jeho kravata, měl červenou s jemnýma kytičkama a z dálky to působilo jako fleky.
    Možná máte cizinče, jestli čtete rád Tomáše Sedláčka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      k Sedláčkovi se vracím vždy, když se intelektuálně přežeru a trpím úpornou myšlenkovou zácpou.

      Jeho Ekonomie dobra a zla mi vždy uleví - je to takový duševní Gutalax.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Ano, otřelé pohledy na věci časem nudí.

      Vymazat
  70. a tož neotřelá muzika, abyste sa nenudili ;o))
    https://www.youtube.com/watch?v=geaMwQmCms8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Morricone se určitě inspiroval někde u vás ve sklípku...

      Vymazat
  71. Tak jsem si i já video dle odkazu pana JAHy projela. Visel tam za panem farářem stejný obrázek jako jsem včera viděla v olomouckém dómu - Svatý rok milosrdenství právě probíhá. Projdete poutní Svatou branou (u pana Graubnera mimo Olomouc ještě na Hostýně a Velehradě) a můžete získat odpustek. Milosrdenství je tělesné (vyjmenováno skutků 6) i duchovní (7) - to nám mimo jiné ukládá "odpouštět urážky" a "trpělivě snášet protivné lidi" - to poslední doufám bude vůči mně uplatňováno ode všech.
    No, my nepoutníkovali - byli jsme před kinem v Arcidiecézním muzeu na výstavě Evropské malířství 19. století. A to vedle ke Sv. Václavovi strčím alespoň nos vždy. K čemu by mi odpustek byl věru nevím. Však také "nepřijímám žádné cizince", "nenavštěvuji vězněné" a "nemodlím se". A jak se asi "radí pochybujícím", nemají-li zájem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidám jednu už "otřelou" lidovou:
      https://www.youtube.com/watch?v=gJJmd-ivEcY

      Vymazat
    2. Skutky telesneho a duchovneho milosrdenstva su vymenovane preto, aby ste si mohli VYBRAT. Nikto Vas nenuti ich robit, ci robit ich VSETKY:-).

      Odpustky Vam mozne nie su k nicomu, ked ste dokonala a nikdy ste sa nicim neprevinili, ale zidu sa mozno Vasim znamym, pribuznym, ci neznymym, na ktorych si nikto nespomenie...

      Vymazat
  72. a ještě vám k tomu dám ftípek¨

    "Tak co vás trápí?", ptá se doktor.

    "No, víte, pane doktore, mně vůbec nechce stát......."

    "Nic mi nemusíte říkat," přeruší ho doktor.
    "Nic si z toho nedělejte, já vám na to tady předepíšu
    takový prášky, a budete zase jak zamlada."

    "Ale pane doktore, já......"

    "Já vím, vy se za to tak trochu stydíte, ale věřte mi, není vůbec kvůli
    čemu.
    To se stává polovině chlapů ve vašem věku, není třeba se kvůli tomu nějak
    znepokojovat."

    "Ale pane doktore, já jsem..."

    "Člověče, prášky máte předepsaný, říkal jsem vám, že si z toho nemáte dělat
    žádnou hlavu,
    tak co ještě chcete? Běžte, já tu mám další pacienty, nemůžu tady s vámi
    hodinu debatovat!"

    Chlapík se tedy sebere a naštvaně odchází. Cestou potká kamaráda, a ten se
    ptá:

    "Nazdar Pepo, co se ti stalo?"

    "Ale, co ti mám vykládat. Byl jsem u doktora, protože mně vůbec nechce stát
    přiznat invalidní důchod, a ten debil mi na to dal prášky..."



    OdpovědětVymazat
  73. Zdravím všechny.

    Jáchyme, díky za odkaz na RadioSwiss, už ho mám v oblíbených.

    Paní Babo Jago, díky Vám jsem poprvé viděla Spartaka. Po Vašem prvním odkazu mi pak najelo celé představení:
    https://www.youtube.com/watch?v=l7_PXqcJPmg


    Na večer:
    Yanni - The Very Best Of (Full Album)
    https://www.youtube.com/watch?v=7U40RrwAPtA

    Na ráno:
    Richie Sambora - When a Blind Man Cries
    https://www.youtube.com/watch?v=uC9-27aGVFs

    Barbara Balzan Quartet & Paolo Fresu 'live' at KKL Lucerne 'Why should I care'
    https://www.youtube.com/watch?v=2Sm9JePZNuk

    The Country Gentlemen-Fox On The Run
    https://www.youtube.com/watch?v=MZMVUdHH49E&index=5&list=PL3SBpt_rkWOmZJPHDnpdRPkU-nWEGunUq

    'I Won't Last A Day Without You' - Martin Taylor
    https://www.youtube.com/watch?v=BaB6fguSjTQ

    Yiruma - Time Forgets
    https://www.youtube.com/watch?v=4PJ-dgnK-Ok&list=PL45557487E13B0395

    Quiet Fire by Melody Gardot
    https://www.youtube.com/watch?v=EsYrpHcGy5E

    Čechomor - Větříček
    https://www.youtube.com/watch?v=Xv-bZOU8CGw&list=RDlUhf3VaaHH4&index=11

    Radůza - Jeannine
    https://www.youtube.com/watch?v=eg-ZPDpWbI4&list=PLztyJWUZ0VOqie-KNzLhosrBVhKjijZpX


    OdpovědětVymazat
  74. neví třeba Leon, co se děje? To je poněkud podivné!

    Prezident RF Vladimir Putin rozkázal ministrovi obrany RF Sergeji Šojguovi, aby zahájil od úterka stažení ruského seskupení ze Sýrie, protože vytýčené úkoly byly jim splněny.

    „Myslím si, že úkol stanovený před Ministerstvem obrany a ozbrojenými silami byl celkem splněn, a proto rozkazuji ministrovi obrany, aby zahájil od zítřka stažení hlavní části našeho vojenského seskupení ze Syrské arabské republiky", řekl Putin na schůzce s ministry obrany a zahraničních věcí RF.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím za tím obchod s husajnem obámou.

      Vymazat
    2. Určitě vzájemně výhodný.

      Vymazat
    3. U Putina je fascinující, že pokud odborníci (o tuzemských srandovních poblitolozích a prestitutech teď nemluvím) předpoví čtyři varianty jeho dalšího postupu, on realizuje sedmou či osmou.

      Znervózňuje mě.

      Takový Sobotka je proti němu spolehlivá plechová zobací slepička na klíček.
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Teď na ČT24 vylezlo, že mu nerozumí ani rusi ani obama .. zřejmě novinář nedostal patřičné noty a je zmaten.

      Vymazat
    5. Co kdyby z pohledu budoucnosti byl Putin seznán vůdcem vojska božích bojovníků? Dá se to vyloučit?

      Vymazat
    6. Myslim, ze dovod Putinovho chovania najlepsie a zasvatene vysvetli, ako vzdy, Pjakin☺.

      Vymazat
  75. Ad Marie 13:12 - kázání
    Dle mého názoru to "kázání" není ani předvolební mítink, ani prodejní akce vysavačů, ani kavárenský debatní klub. Jedná se spíše o přednášku na téma uvedé citátem z Evangelia. Přednášející je obvykle vysokoškolsky vzdělaný, nejen ve víře (ideologii), ale i v rétorice a psychologii. je to jeho poslání - zaměstnání. Účelem je iniciovat v posluchači vnitřní dialog: pevnost víry a její naplňování.
    Pierre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkně řečeno. Kázání je navíc dobrovolné.

      Vymazat
    2. Pierre,

      zřejmě jsem se Vás dotkla. Nebo jiného katolického věřícího. To jsem nechtěla - vím, co je kázání (zhruba) a pár jsem jich slyšela. Právě že tento přednes na videu - možná pro špatný technický stav nahrávky - mi připadá ne příliš důstojný, spíše jako prodavač vysavačů, který mě ohovára. Vykřičeným hlasem trhovce. Tím pádem by mě ono kázání asi ve víře neutvrzovalo a v mém vnitřním dialogu by se děly věci nepatřičné.
      Jen proto mě napadlo, že s tímto farářem bych si možná rozuměla, ale jinou formou - v normálním rozhovoru, on by mu byl jistě otevřený. Zatímco pokorně sklopit hlavu a poslouchat jeho slova (zkusila jsem to znovu a drhne to) mi prostě nějak nejde. V tomto konkrétním případě. Možná jen špatně rozumím.

      Vymazat
    3. Nejsem věřící ani nevěřící - prostě nevím i po 72 letech. Jen jsem měl v dětství katolickou výchovu, něco jsem si z toho vybral a vytvořil osobní hodnotový žebříček. Oni ti faráři jsou také jen lidé, některý to své povolání vykonává lépe, některý hůře. Jinak jsem "intouchable"
      Pierre

      Vymazat
  76. jsem jen chvíli sledovala čété naši střediskovou a mám jasno. Ten Putin je ale farizej, abych vyžila dnešního tématu, dělá vše jen pro vlastní obohacení a hlavně pro slávu, zbytek mi unikl. Ale v zájmu placených služeb jsem v podstatě proti tomu odpornému nepříteli nás všech, k čemuž mi dopomáhej placený troll. Jen nevím, kdo hoho vlastně platí a v jaké měně

    OdpovědětVymazat
  77. Tužka napíše,...dovolím si svůj malý politický názor,....na úvod,...jsem pacifista,...a všem vrhačům jakýchkoliv bombiček bych pacičky ufikla,....až tolik jsem mírumilovná.
    Ale, stala se ta věc, že na veřejnost unikla vyhodnocení bombardování od rusů a od američanů,...a ejhle,...rusové byli mnohem přesnější, cíle vybírali s větším ohledem na civilní obyvatelstvo. Jakýsi generál z NATO se nechal slyšet, že akce američanů byly nepřesné s velkými ztrátami na civilním obyvatelstvu. No, a tři rozbombardované nemocnice Lékařů bez hranic jim na slávě moc nepřidaly, porušili mnohé konvence OSN,.... tak si myslím, když ve Švýcarsku začalo jednání o příměří a ukončení konfliktu v Sýrii, tak se pan Putin rozhodl, že z konfliktu bryskně vycouvá,...svět bude zírat,...jedni budou spekulovat, proč?/ jako já/, jiní chválit /pokud se za pár dní nevrátí, tak ho taky pochválím/, další vyplodí ještě jiné politickoobchodní spekulace. No,...a nobelovka míru by taky nebyla marná,...ale hlavně, zrušení embarga je v prvním pořadí výhry z tohoto tahu,.....si myslím. Balšája Rus to doma ocení a bude za zlatého pětihvězdičkového báťušku.
    Ze začátku roku měl přes sedmdesát procent příznivců v ruském obyvatelstvu,...pokud tu statistiku nefalšují speciálním zaokrouhlováním. Inflace na trhu s potravinami je veliká, ceny ovoce a zeleniny vyrostly za zimu třikrát, až pětkrát,...pokud nějaká řepa, jablka a pomeranče vůbec jsou.

    Mír v Sýrii by byl pro Evropu opravdovým požehnáním,...a pro emigranty rovněž. Už se tam válčí pět let, je to běs.

    Jsem zvědavá na další vývoj,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  78. Kto horsie usina, nech si lahne, stisi sa a pocuva. Cesta pychy a cesta pokory. Nie je to kazanie z kostola:-).

    https://www.youtube.com/watch?v=WJHpe9LdS4k

    OdpovědětVymazat
  79. To: JAHA
    "Nikdo není dokonalý" - to už snad z Někdo to rád horké víme všichni, já tedy o sobě určitě i bez tohoto filmu. Odpustky sem, odpustky tam - každý se stejně musíme vyrovnat se svým vlastním svědomím. Jsou pouze výmyslem římsko-katolíků či se praktikují i jinde? Pravoslavná církev je asi nevede, jinak nevím.

    To: Anna 19:18
    No jo, YT je na rozdíl od nás lidí téměř "dokonalé" - každý si tam něco najdeme. Já odkazy dávala podle nedělních baleťáků.

    To: Marie
    Zkuste třeba ještě tohohle Quichota ze Scaly, zda jsou Španělky věrohodnější. Či i jiné - možná je někde i záznam přímo ze Španěl. Já se většinou dívám po částech.
    https://www.youtube.com/watch?v=YrBuKMdn4pw

    Díval se tuším v sobotu někdo v ČT na Kobry a užovky? Stojí to za to?
    Teda jo - na mne už pozdní či časná hodina. Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  80. 2320 kroků s lopatou po ránu, 13cm mokrého sněhu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, Vy se máte... U nás trochu jižněji chodníky umetl obecňák strojem. Vrstva asi menší, sníh taje, pupeny narcisů na to hledí z výšky a diví se.

      Vymazat
    2. U nás konecne (aj ked mokry a topiaci sa) sneh. Za cely februar (unor) snezilo v Presove tusim raz☻.

      Vymazat
  81. Vyhlasenie pri prilezitosti vyrocia vzniku Slovenskeho statu a k sucasnej situacii po volbach.

    https://www.postoj.sk/11845/zvolensky-a-rintel-vyzvali-obyvatelov-slovenska-aby-sa-vyhli-extremizmu

    OdpovědětVymazat
  82. "Rusové jsou velmi činorodí v tom, že nám uprchlíky vozí z jihu všelijakými severními cestami, například letecky. Doložitelně nám naši slovanští bratři pomáhají v tom, aby nás zásobovali co největším množstvím uprchlíků," řekl ministr Hospodářským novinám s tím, že jde o podloženou informaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Početl jsem dál ..... Zaorálkovo "k nám" je ve skutečnosti "do EU", ročně to je 5000 prchlíků, to je pod 5 promile. Se mi zdá, že marxistický filosof by měl mít jiné uvažování. Ale jistě tuší, že po příštích volbách už bude objímat stromy někde na chatě.

      Vymazat
    2. Ano, tenhle pán Zaorálek vypouští neustále nějaké bláboly, jejichž relevantnost je na hranici mezi Červenou karkulkou a výplody pacientů z Bohnické léčebny. Je až neuvěřitelné, že může takový ma.or působit ve funkci ministra zahraničí. Do elitní squadry soudruhů z ČSSD, jako jsou Dienstbier, Mládek, Marksová a jim přisluhující "odbornice" soudružka Šabatová, se ovšem tento exot hodí jak pr.el na hrnec. S takovými zástupci lidu můžeme opravdu "žít v klidu" a očekávat šťastnou budoucnost !

      Vymazat
    3. na Zavorálka škoda slov...

      Vymazat
    4. Evropské unii nyní věří 29 procent Čechů, Evropskému parlamentu 24 procent. U obou institucí se důvěra občanů propadla na historické minimum. Nadpoloviční většina veřejnosti důvěřuje OSN (55 procent) a Severoatlantické alianci (52 procent). Ukázal to průzkum agentury STEM.

      http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/facka-bruselu-duvera-cechu-v-eu-je-na-historickem-minimu_376021.html

      Vymazat
  83. ráno pocukrováno, teď už svítí sluníčko, narcisy mi ničí pesák, no zkrátka pohoda :-)

    OdpovědětVymazat
  84. Kto by NAHODOU v období uvedenom v dalsom texte bol v okoli Presova, srdecne pozyvam na vystavu. Autormi su moj synovec (jeden zo 6 polosirot, ktorym som bol tutorom) a jeho madarska manzelka☺.

    http://www.po-kraj.sk/sk/samosprava/kalendar/kamil-jurasek-aranyasz-zita-budu-cnosti-buducnosti.html

    OdpovědětVymazat
  85. Mosty - když už je paní Gaia vzpomněla na ACZ u Uhlova blogu:
    https://www.youtube.com/watch?v=QDh9C3xUj5w

    OdpovědětVymazat
  86. Most na Slovensku:
    http://zahranicni.ihned.cz/c1-58265640-na-slovensku-spadl-most-pres-dalnici-ctyri-mrtvi-stavela-ho-i-ceska-firma-bogl-krysl

    Sice to stavěli Bordel a Krysa, ale dozor investora snad slovenský byl...

    OdpovědětVymazat
  87. Roklen24:
    Zaorálek v HN: Rusové zásobují Evropu uprchlíky

    Nynější migrační krizi podle ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) přiživuje Rusko, které „zásobuje“ Evropu uprchlíky. Informace má z pondělní schůzky ministrů zahraničí EU, uvedl šéf české diplomacie v rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny (HN).

    „Rusové jsou třeba velice činorodí v tom, že nám uprchlíky vozí všelijakými severními cestami, například letecky. Je doloženo, jak nám naši slovanští bratři pomáhají v tom, aby nás zásobovali co největším množstvím uprchlíků,“ prohlásil Zaorálek.

    Evropská unie se nyní snaží migrantům zavřít jižní, balkánskou trasu a dohodnout se s Tureckem na vracení nelegálních běženců. Podle Zaorálka proto hrozí, že uprchlíci budou hledat jiné cesty, jak se dostat do Evropy. Jednou z nich může být právě severní cesta přes Rusko a skandinávské země, kterou uprchlíci „objevili“ už loni, uvedly HN.

    O tom, že Rusko začalo podporovat převaděčský byznys na svém území, se spekulovalo už dříve. Loni v říjnu takovou možnost naznačil ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Uvedl, že podle informací jeho maďarského kolegy Rusové na Balkáně převáželi uprchlíky k hranicím s EU. Rusko běžencům azyl až na výjimky neuděluje. Umožňuje jim ale cestovat přes své území do Evropy.
    čtk

    OdpovědětVymazat
  88. a tohle je opravdu k pobavení

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ve-sprchach-se-nekaka-VIDEO-ktere-uplne-rozbouralo-mladou-nadeji-TOP-09-426298

    a tohle na čtení

    https://www.email.cz/download/k/hg8XPSih892QrlVmknYq4uYtb39UfBvnZhKDfLg60pkuGbNkZMaa1j6tgLdKOYxDZ8WYz1M/VEDOMI_Morris-M_CS_Co-neSMITE-VEDET%20(1).pdf


    OdpovědětVymazat