25 března, 2016

KRTINEC č.84

208 komentářů:

  1. kde by byl? Běhat nemůže, je mu patnáct, tak nejspíš hraje nějaké hry, nebo... raději nedomýšlet, co takový týnejdžr může vyvádět ;o))

    OdpovědětVymazat
  2. liška:

    Gratuluji ke stažení teploty i postupu. Přidržím palec.
    Pokud Vás to potěší (doufám že ne), jsem na tom se zavirováním dost podobně. Bohužel si momentálně nemůžu dovolit luxus stonání, a tak si průběžně chrchlám a frkám do klávesnice. Tak hlavně to zdraví...

    Jinak se samozřejmě nechci cpát do dívčí kapely, ale účes, cigareta i nenáročný bicí nástroj by u mě odpovídaly...

    Jakelin:

    Zdravím do zahraničí, doufám, že už jste se zabydlel v Přícuryšsku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, jo, mam se tady fajn, mala vesnice, zadni bubaci a rychle ziskani duvery u domacich.
      Jedina kanka dojizdeni do Curychu nebo Klotenu, ale fakt jen mala.
      A obcas nuda, protoze to tady ma cirka 100 dusi, ale cim dele tady jsem, tim casteji se nekdo zastavi na pokec a tak.
      Puvodne jsem mel pokracovat dal, do Alp, ale nakonec tady asi zustanu, nic mi tady nechybi.

      Jakelin

      Vymazat
  3. Ad: Tužka

    Ja som tiez kozoroh, skoro presne v strede - teda asi typicky:-).

    Co sa tyka odchadzania z kostola pocas obradov, ci omse - dnes sa to uz tak neberie. Aspon teda u nas, a to su doposial kostoly este plne.

    Ad: Baba Jaga

    Dost divna otazka, kto povedal Jezisovi a kedy, ze je Bozi syn...:-).
    Neviem, ci to myslite vazne, ci si robite na Velky piatok srandy.

    Ked niekto bol od pociatku...(Na pociatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Boh...), tak kto by mu mal co vraviet, nechapem.
    http://www.svatepismo.sk/listovat.php?kniha=50&kapitola=1

    Pripadne nieco z jeho zivota ako chlapca (skoro jedina zmienka). Evenjelium podla Lukasa, cast 2, vers 40-52.
    http://www.mojabiblia.sk/svatepismo/42/evanjelium-podla-lukasa-kapitola-2/katolicky-preklad/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, pane JAHo, ušetřil jste mně hledání. Některé biblické události jsou pro mne dost nepochopitelné a už to prostě nedohoním.

      Vymazat
    2. My, ludia, sme sice obdareni rozumom a slobodnou volou, ale to nestaci, aby sme porozumeli, co "...ustami prorokov nam chcel Boh povedat...", aby som pouzil nejaku frazu:-).

      Pismo (stary i novy zakon) myslim ze celkom nepochopil a nepochopi NIKTO z ludi. To jednoducho nie je mozne. Je mozne sa IBA priblizovat, badat, skumat, studovat, pouzivat archeologicke, semanticke...dobove,...ritualne...atd., atd. porovnavanie a tak sa pokusat blizit sa tomu, co nam chcel Boh povedat.

      Priklad - preklad "blahoslaveni chodobni duchom..." este aj dnes mnohi chapu, akoze Boh chcel povedat, ze ti, co su na tom s rozumom slabsie, su blahoslaveni.
      To v ziadnom pripade!!!
      Blahoslaveni su ti, ktori su chudobni vo svojom duchu, teda je to im vlastne, ze nebazia za hmotnymi statkami, nie su otrokmi konzumu, majetku a bohatstva, nesmeruju svoj zivot na ziskavanie a zhromazdovanie ...

      To je len jeden priklad mylneho chapania toho, co je napisane v Pisme na tisicoch stranach :-).

      Vymazat
    3. JAHA:
      Myslel jsem, že se už obecně uznává verze "blahoslavení Chudí ducha".
      Přičemž "Chudí Ducha" (rozuměj Svatého Ducha) byla ...chudobu vyznávající sekta(?), se kterou měl Ježíš Nazaretský co do činění...
      Přičemž o jejich IQ se Ježíš ani nikdo z historiků hanlivě nezmiňuje.

      (Tehdy nebylo ještě napsáno dílo Járy da Cimrmana Dlouhý, široký a krátkozraký, kde ve finále Pocestný doznává, že není Pocestný, ale zakletý osel.
      Poté, co jej Král vysvobodí královským kopancem, zvolá: Nechci peníze, jsem osel! Odmítnutí oběživa pak přízemně a zřejmě nekřesťansky smýšlející Král považuje za důkaz, že je to opravdu osel)
      Tolik k sovislosti biblických a cimrmanologických bádání.

      Osobně se domnívám, že by dnes Ježíš Nazaretský po prostudování pozadí církevních restitucí nakopal do pozadí tuzemské církevní bařtipány a proměnil je též v osly.
      Pergamenu ani uheráku není nikdy dost a zázraky dnes citelně chyběj.

      JÁCHYM

      Vymazat
  4. Sem ani nevěděl, že kozoroh je znamení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po slovensky kozorožec, ale chcel som sa prisposobit.
      http://horoskopy.aktuality.sk/rocny-horoskop/kozorozec/

      Ja som si tie znamenia precital samozrejme ako zartovne povedacky (kazdy ma moznost svoj zivot si zariadit podla svojho, nie podla horoskopov). Ale pre skumacov prezradim, ze podla nejakeho horoskopu stromov som jedľa, podla cinskeho had, podla egyptskeho hathor...

      Spolocne maju to, ze tvrdia, ze som velmi inteligentny, mudry, vytrvaly, aktivny, zasadovy...peknej postavy...duchovny..same fajnove veci:-), akurat s tym zdravim je to vraj slabsie...

      Vymazat
    2. Este som zabudol - v indianskom horoskope som hus. Vlastnosti - podobne opisane ako v inych horoskopoch...:-).

      Vymazat
  5. Ad pan JAHA:
    Z dětství si pamatuji: Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, miserere nobis.
    Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, dona nobis pacem.
    Tehdy se mše sloužila latinsky, kněz čelem k oltáři, mělo to v sobě určitou tajemnost (měl jsem i učebnici a slovník latiny). Po té "demokratizaci" - obětní stůl,kněz čelem k věřícím a národní jazyky už to ztrácelo na velebnosti.
    Pierre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tzv. tridentske omse sa este sluzia i dnes (papez Benedikt povolil ich sluzenie).

      Tu si mozete najst najblizsie k Vam:-).

      http://una-voce.cz/prehled-bohosluzeb-v-cr/

      Vymazat
  6. To: Zdenekb 20:54
    K přání rychlého zdárného poražení virů i jiných nepřátel zdraví přidávám i mně xeroxem určené místo v kapele - za buben vyměníte možná snadno. Jó, kdyby pan xerox vypsal řádné výběrové řízení, určitě by se na Vás dostalo. Budete tam jistě náležitě a mimořádně opečovávaný.

    To: Ládik!!!
    Co tak dopřát si k pocitu patnáctin i dva roky prázdnin? Vydržel byste i delší?

    To: JAHA
    Všechno lze asi vyložit z více stran. Možná mimo kupeckých počtů.

    To: Jakelin de Mailly
    Přidávám se k pozdravům do Vašeho dobrovolného exilu. Moc to s nudou nepřehánějte, může být návyková.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. před 5 hodinama jste v kapele o chlapovi nechtěla ani slyšet a teď tohle ... leda že by se ukázalo že zdenekbé je nakonec zděndulebé , nebylo by to zde poprvé ... :-)

      Vymazat
    2. Však budu jen ve fan-klubu. Ostatní dámy třeba budou rády. A co vlastně Vy co iniciátor, xeroxi - budete "managerovat"?

      Vymazat
    3. pokud budu tak musíte držet basu a být i bubínku , ale ještě bych se zdovolenim vrátil k vašemu rozvzpomínání ... teď už můžete lecos naznačit , je po desátý ...

      Vymazat
    4. Vzpomínání na to, co by bylo, kdyby bylo?
      Zatím na ně nedošlo a dnes už všem dobrou noc.

      Vymazat
  7. Tužka napíše,....na Akt.cz píší, že v Praze, v ulici Ve Smečkách v klubu Darling, byl rachot a poněkud to tam, doposud nezjištění návštěvnici, vybílili.

    Hned na rohu, vchod z Václaváku, byla /asi je/, v patře cukrárna s kavárnou. V době mých studií, za vlády bolševika, to byla jedna z nejlepších cukráren v Praze. Společně s Domem potravin,/úplně nahoře Václaváku/, to byla dvě místa, kde se daly koupit v zimě jahody. Pěstovalo je jedno JZD pro tyto dva obchody ve vytápěných sklenících./ Teda šílená drahota,.../

    Z oken bylo vidět do ulice Ve Smečkách a taky ten cvrkot lehkonohých dívek. Po revoluci se tam zcela otevřeně a bezostyšně prodávají drogy. U kávy jsem vždycky vyhlížela, kdy se policie objeví a udělá tomu konec. Desítky obchodních transakcí a policie nikde.

    V létě jsem tam byla naposled,....daly /servírky/ mi kávu do šálku, na kterém byly otisky od rtěnky,....tak jsem držela připomínkovou řeč,....a dostala jsem odpověď,....-hrnek byl v myčce, já za to nemůžu, že je to neslíbatelná rtěnka,-... a chtěla odpochodovat. To jsem se zvedla já a odpochodovala jsem s konstatováním,.....byla to docela tady fajn kavárna, ale jste už podobní jak ten Darling naproti,....jóóó, to se holky na mne sesypaly, ty mě pěkně vyštěkaly, co si to dovoluji a tak,..atd,...

    Václavák upadá, kavárny, cukrárny, mléčné jídelny, automat Koruna,...kde je toho konec, zato arabskej svět s drogama a zlatem v obchodech si Prahu okupuje. Západní metropole náš vzor,...se vším šmejdem taky,...

    Víte, že mě to štve, vždycky jsem měla Prahu ráda,...bez problémů jsem chodila po večerních představeních buď na kolej, na Flórenc na autobus, na nádraží na vlak,....všude osvětlení,....nikdy jsem neměla v Praze žádný noční incident....noční Prahou jsem šla jistě víc jak tisíckrát,....když ale vidím v posledních letech, co se pohybuje v ulicích za pravého poledne,....no nazdar,...za svobodu a otevřené hranice se musí něčím jiným zaplatit.

    Kdyby mi někdo řekl, na konci roku 1989, že proklínanýho bolševika někdy v něčem pochválím,...nevěřila bych,....

    Jak píšou pod panem Hoffmanem,...byly občas prázdné regály, ledasco chybělo,...a Ve Smečkách se šlapky pohybovaly ostražitě a LSD mi mladík nabídl tak, že sám upustil dámský kapesník, zavolal na mne, -slečno, ztratila jste kapesník,- a nesl mi ho, a přitom v něm už měl balíček LSD, s konstatováním,...-pro vás za stovku-, a když jsem naznačila, že ne, obratně ho stopil a dělal jakoby nic.

    JÓÓ,...časy se mění,....to jsme taky v osmdesátýmdevátým zpívali na Václaváku.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za vzpomínku, Tužko !
      Pište častěji...
      JÁCHYM

      Vymazat
  8. Davam este do pozornosti pani Viole. V diskusii branila Babisa. Je tu jedna osoba, ktora ma iny nazor a Babisa poklada za buducu hlavu..:-).

    Viac tu:

    https://petrabostlova.wordpress.com/2016/03/23/teroristicke-utoky-jsou-ceskymi-satanisty-pripravovany-i-v-nasi-zemi-prave-ted/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JAHO
      díky za odkaz. Myslím, že ta Petra, která mě na předešlé stránce pochválila za odvahu stát za Babišem, není Petra Bostlová, to by se vylučovalo. Jednou jsem si na a.cz s PB vyměnila pár názorů, byla zaujatá proti Karlu Janečkovi a upozornila na jeho fota, kde se stylizoval do ďábla a posílal jí to. Ona se specializuje na odhalování satanistů.
      No mi se zatím Babiš nejeví vůbec zle, až tedy na incident, kdy bylo řečeno, že poléval někomu pole herbicidy a na to, že prý spolupracuje s Monsantem.
      Je ovšem možné, že chci v lidech vidět hlavně to dobré. Sklamání někdy bývá jako náraz do betonové zdi, to se mi stalo s Rathem.

      Vymazat
  9. jenom 5 flašek http://www.imgup.cz/image/R2y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když se zbavujete radiátorů za půlku , tak si víc nezasloužíte ...

      Vymazat
    2. ten třináctkový byl lepší, že, dvanáctky byly dost minerální, třináctky s vyšší kyselinkou jsou takové příjemně šťavnaté. Firma Lipovica mi nic neříká, Rajhradské vinařství moc neznám, ale stříbrná medaile ze San Franciska už značí kvalitu... tu medvědí krev nekomentuju, ta byla stejně otevřená jen na doplnění voltů ;o))

      Vymazat
  10. JAHA:

    Ja som v horoskope baran (česky skopec).
    Ve stromovém: líska - tichý a nekonečně trpělivý... :o)
    Indiánský a čínský si nepamatuju.

    Baba Jaga:

    Děkuji.

    Dobrou noc všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám kolem v rodině dvě třetiny skopců. Mám je ráda. Taky co jiného mi zbývá. A lva mám doma, jinak ale losos, což plně dokazuje svými znalostmi o rybách a jak na ně. Já jsem zase vydra, tak vím, jak na lososa. Je to skoro jako v té reklamě... https://www.youtube.com/watch?v=6haqDTg3umA&list=PLQu8yTv1_9P87b5au4DG53cLCGTS7nT8d&index=3

      Vymazat
  11. Myslel jsem, že v životě je důležitá jistota. Ale ona to bude spíš stabilita.

    OdpovědětVymazat
  12. Tužka napíše,...stabilita,...v matematice je definována asi takto, jako,...zachování určitých vlastností matematického jevu=objektu=řešení, při kvantitativních změnách, nepřesahujících předem určené meze.
    Těch druhů stabilit v přírodních i společenských jevech je,....
    Jo,...ale jistota,.....je jisté, že vše je, z pohledu absolutna, nejisté.

    Pane Ládíku!!!,...žila jsem v blízkosti potomků z rodu čarodějnic z pod Kralického Sněžníku,...tak používám na dálku čarodějnou formuly,...ať se koleno brzy uzdraví, ale projistotu, ho pár dní šetřete.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  13. To musulmani potřebují26 března, 2016 06:13

    Papež omýval a líbal nohy uprchlíků: Muslimové i křesťané – všichni jsme děti jednoho Boha, říkal -viz foto.

    Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/382819/papez-omyval-a-libal-nohy-uprchliku-muslimove-i-krestane-vsichni-jsme-deti-jednoho-boha-rikal.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

    OdpovědětVymazat
  14. Dneska měla být Lysá, nebude. Bolest se zpod kolena rozlezla dolů, hodnotím to na natažený holenní sval (jestli takový je).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle jsem jednou nesla truhlík s kytkama a pod schodem šlápla do díry (asi od potkana, vyryjou to přes noc). Kolenem projela bolest, rozchodila jsem to a belhala se se střídavou bolestí rok. Pak teprve k doktoru, na rentgen.. Byla operace, natrženej vaz. Tak si to hlídejte a nenechte to tak dlouho jako já.

      Vymazat
    2. Lýtkový.
      Sportem k trvalé invaliditě.

      Vymazat
    3. http://medicina.ronnie.cz/c-2017-svaly-berce---ventralni-a-lateralni-strana.html

      Vymazat
    4. Je to vpravo vpředu před kostí, lýtko je vzadu. Stalo se to vkleče při řezání stromu těsně u země. Se sportem to nesouvisí.

      Vymazat
  15. Franta dostal kvóty
    musí čistit boty
    měl by čistit mozky.
    Kdo přišel bosky
    tomu umyl nohy
    ten Franta má rohy
    jestli není vůl
    jako petr ůl.

    OdpovědětVymazat
  16. Též jsme děti aláha
    chrání nás a pomáhá
    pochopit nám súru
    pětkrát zadkem vzhůru
    že mám trčet k obloze
    sandály mít na noze
    a ke svému vozu
    zapřáhnout si kozu.

    OdpovědětVymazat
  17. Muezín zní z lípy
    emír leští pípy
    za sporákem muftí
    vepřové si kuchtí
    a co dělá vezír?
    Tryská z něho gejzír
    koránových moudrostí
    že křesťany vykostí.

    OdpovědětVymazat
  18. Islámské školení
    správně mě začlení
    do úderné party
    co přijímá karty
    nebo vlastně dotace
    na náplň v kloace.


    OdpovědětVymazat
  19. Takové Velikonoční rozjímání: http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-politika-sex-a-nabozenstvi-dyp-/p_spolecnost.aspx?c=A160325_202344_p_spolecnost_wag
    Pierre
    P.S. Je to můj oblíbený autor

    OdpovědětVymazat
  20. Něco nevelikonočního na probuzení:
    https://www.youtube.com/watch?v=poXvMBhjSWk

    No, byli stounští hoši na Kubě ještě o tři roky moudřejší - ale tohle tan určitě hráli taky.

    OdpovědětVymazat
  21. Ještě dodatek - něco pro všechny Chazary (zvláště pana Maximuse): http://neviditelnypes.lidovky.cz/chtip-izraelsky-archeolog-36-dpt-/p_zabava.aspx?c=A160324_214544_p_zabava_wag
    Pierre

    OdpovědětVymazat
  22. Tak tenhle článek na Parlamentních listech je vydatné počteníčko:

    Celá Evropa bude německá. Nikdo už je nezastaví. Ekonom nám pověděl hodně nepěkné věci o praktikách sousedů

    ROZHOVOR Zcela jiný pohled na Německo, než bývá zvykem, nabízí ekonom Karel Kříž. Upozorňuje na výhody, jaké má z Evropské unie z eurozóny i jak těží z východní části střední Evropy, protože hodně subdodávek pochází z těchto nízkonákladových ekonomik. Z trvající migrační krize zcela jednoznačně viní německou kancléřku Angelu Merkelovou a její vítací kulturu, kvůli čemuž se náš západní soused stal magnetem přitahujícím miliony lidí.
    ........
    Jsou tam zajímavé informace a náznaky o dalších, které ale autor asi raději neuvedl. Evropa je v hajzlíčku a Němci jdou se svojí politikou dokonce i proti Britům a Francouzům. Tohle pnutí vytvářené Němci zřejmě musí časem rupnout.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  23. Ad: Pierre

    Vcera som Vam dal vyssie odkaz na latinske omse, kde a kedy sa sluzia. Neviem, ci ste si vsimol.

    OdpovědětVymazat
  24. Nieco zo vcerajska z nasho mesta.

    http://presov.korzar.sme.sk/c/8160439/pozrite-si-zivu-krizovu-cestu-v-uliciach-presova.html#ixzz43uwf7oqS

    P. S. Vsimnite si, ze bicovanie bolo pred CSOB (ceskoslovenskou obchodnou bankou). Zeby bol za tym Sedlacek?:-).

    OdpovědětVymazat
  25. vida, říkávalo se, že z ho.na bič neupleteš, ale v Praze z něj dělají papír. Nová doba!

    OdpovědětVymazat
  26. Konec krasosezóny, exhibice, pěkné vystoupení všech.
    Celý oddíl: http://www.imgup.cz/image/RTm
    2 v nejsvětlejších riflích = trenéři, ve své době mistři ČR v juniorech, teďka předváděli trojáky.. kdo umí, umí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Parada! Je potesitelne, ze sa este ma kto venovat mladezi.

      Vymazat
    2. No, my citlivejsi by sme ju urcite vyronili:-).

      Vymazat
  27. Zda sa, ze to celkom nesuvisi s prebiehajucimi sviatkami, ALE.

    Svata stolica (podla mojich informacii:-)) odmietla nie tak davno VSETKYCH troch navrhovanych kandidatov na miesto pomocneho biskupa Kosickej arcidiecezy. Neviem, ci sa to v tychto koncinach (Europe) za posledné desatrocia nieco podobne stalo. Urcite je to zvlastna vec za sucasneho papeza. Uz chyba viacero biskupov oproti poctu, ktory bol na Slovensku za papeza Jana Pavla II. (Pomocny v Spišskej dieceze, pomocny v Košickej arcidieceze...). Asi kandidati neboli dost "revolucni"?:-). Videl som niektorych vyssie postavenych knazov, ze umyvali a bozkavali na Zeleny stvrtok nohy roznym ludom, i Romom a aj zenam (Jezis umyval svojim ucenikom). Ktovie, mozno budu pre Vatikan vhodnejsi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdoví, jak jim umývají nohy ... třeba wapkou by se to dalo.

      Vymazat
    2. to neobsazené místo pomocného biskupa košické arcidiecéze mě taky trápí ... a ta akce bapeže s krycím názvem - do vatikánu s umytýma nohama , byla moc pěkná ...

      škoda že ládík nebydlí blízko , mohl by vždycky v noci po oběhnutí vatikánu požádat na svatopetrském náměstí o omyti nožek , šlo by to rychle zvlášť když nenosí fusekle ...
      kdyby papá už chrápal vzbudil by ho hozenou čelovkou do vokna ...

      Vymazat
  28. Zdravím a přeju všem příjemné svátky.
    Poněkud se protáhlo hlídání a teď jsem se dostala zase do stavu nemluvnosti. Tak se omlouvám... Snad mě to brzy přejde a zase budu dodávat muziku.

    Beethoven Symphony No 5 C minor Leonard Bernstein Wiener Philarmoniker
    https://www.youtube.com/watch?v=fvFXWFjUTYQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pište, Anno - postrádala jsem Vás. Co nového jste se od vnoučat naučila?
      Já se jdupodívat na Jesus Christ Superstar na ARTu. Včera jsem si pouštěla Domácí péči (z flashky). Až půjde v ČT, která na film dávala penízky, koukněte.
      Muziku nepřidávám - vybírejte dle nálady.

      Vymazat
    2. K zážitkům s vnoučaty někdy napíšu. Teď jsem ráda, že jsem se dokopala sem zase zajít. Nemám to sama se sebou lehké.

      Gary Moore - Ballads & Blues 1982--1994 (Full album)
      https://www.youtube.com/watch?v=JsDUNusFS0o

      Vymazat
  29. https://gloria.tv/video/3v1k8JLkrj5

    OdpovědětVymazat
  30. Zopar nazorov na konanie Frantiska (i z vieroucneho pohladu).

    https://gloria.tv/photo/JUrvZxEpz48

    OdpovědětVymazat
  31. lazebník fanda by místo pedikůry arabským bratřím měl vyrazit po nich v prosklené ještěrce umejvat krev z bruselských chodniků ... kapánek to tam s těmi velikonocemi přeťápli ...

    OdpovědětVymazat
  32. Ad: Maximus
    neviem, ci som to uz spominal, ale myslim, ze by Vas zaujala kniha, ktora teraz vysla i v Cesku. Autor Vladimir Palko.
    Lvi přicházejí: Proč Evropa a Amerika směřují k nové tyranii (orig. Levy prichádzajú: Prečo Europa a Amerika smerujú k novej tyranii)

    OdpovědětVymazat
  33. Tak na dnešní demonstraci poliši sebrali ihned na Václaváku A.B.Bartoše /Národní Demokracie/a Jirku Černohorského /Čest Svoboda Respekt/! Zřejmě Chovanec dostal inštrukce od Sobotky. To jsou manýry Makrelice, ale tím nic nedokážou, to je kontraproduktivní. Potřebujeme klid na práci a neomarxismus rozmáhající v EU si rozvracet nenecháme!

    OdpovědětVymazat
  34. Ještě dodatek:
    Bartoš ve svém projevu na protestu proti „islamizaci, xenofilním politikům, médiím a neziskovkám“ kritizoval vládu, která podle něj občany již několikrát podrazila, například pokud jde o dohodu s Tureckem. Uvedl, že se migranti díky ní mohou dál šířit do Evropy.

    „To už není jenom nějaká liknavost nebo neschopnost vlády, to už je vědomé budování rozvratu země. To je vlastizrada. To je vlastizrada, která musí být potrestána trestem nejvyšším,“ řekl Bartoš. Bezprostředně po těchto slovech ho policisté zadrželi a odvedli pryč.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/policie-zatkla-adama-b-bartose-dke-/domaci.aspx?c=A160326_145831_domaci_jj
    ..................

    Plány islámistů zhatí,
    naši vepři boubelatí!

    OdpovědětVymazat
  35. Potkan erdogan varoval, že to bouchne. Tak to je natuty.

    OdpovědětVymazat
  36. no alespoň jedno pozitivum ... americká koňská tlama a kečupový král kery po setkání s lavrovem :

    ,, Hned v úvodu rozhovoru Kerry potvrdil, že by se USA chtěly vrátit k normálnímu dialogu s Ruskem
    Urovnání vztahů mezi USA a Ruskem a mezi světem a Ruskem, včetně zrušení sankcí, závisí na pokroku v otázce Ukrajiny
    Budeme mluvit o Ukrajině a o nutnosti zcela plnit minské dohody ,,
    http://goo.gl/olMNav

    minské dohody prosadil putin proti vůli us elit , kery je zástupce globálních elit a má na to pochopitelně jiný názor než nudlová od us elit co se snaží destabilizovat celej svět ... to už ta trumpeta co sepsala ten článek nechápe a spolu s ní i klasický podpindosníci ...

    také je zajímavé jak všichni hezky jéchajů do maskvy když chtějí něco vyřídit , putin se na ně venku ani nevykašle ... chceš něco prijéchaj , nechceš prijéchať táhni do hajzlu ... :-)

    a to ještě us elita kdysi naplánovala osvobození íránu ... jak velká utečenecká vlna by z toho byla a jaký totální chaos by z toho byl raděj nezmiňovat , stačí ještě připomenout že na území íránu je třeba jaderná elektrárna ... po zásahů rusů pak hezky padpisáli na území globalistů tedy v ženevě mírovou smlouvičku ...
    dle globalistů írán bude v budoucnu tím jediným správným vykladačem koránu a tedy světového islámu ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nie "dle globalistu", ale dle Pjaka:-).

      Vymazat
    2. máte jiné vysvětlení pro protichůdná tvrzení , chování a usilování us administrativy ... a znáte jinou islamistickou zemi než írán která je stabilní a jejichž duchovní požívají všeobecnou autoritu mezi věřícími i mezi světovými politiky ?

      Vymazat
  37. Inkludovaný retard26 března, 2016 21:48

    Tak na netu je návrh na nový název Ruzyňského letiště. Název zní:
    Letiště humanitárního bombarďáka!

    OdpovědětVymazat
  38. pozitiva dnešního dne - zvládla jsem být v práci, nebyla jsem skoro vůbec protivná .-), vrací se mi chuť
    negativa - téměř vše ostatní - no, není to tak dramatické, ale...

    všimli jste si někdo, jak Obama ztratil svoje charisma? Jak se mu těch osm let stresu, lhaní a zla podepsalo na výrazu? Já vím, že zestárl, ale to není věk, to je cena za úpis ďáblovi, co za svoji funkci zaplatil. Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění...

    OdpovědětVymazat
  39. Jo, tak jsem se na Lenince včera procházel
    a špinavé čínské vlajky jsem tam nacházel,
    jeden bezďák mě řekl, že viděl jednoho kouska,
    střílel vejce s barvou a vypadal na Kalouska,
    se starostou Prahy 6 TOPky prý autem jeli,
    a plný kufr skořápek od vajec kucí měli.
    Teď mám strach, aby ten pán co jede dálku,
    nám pak neřekl: Tatínek vám vyhlásí válku!
    To by byl průser, začít s velkou Čínou válčit,
    na miliardu a půl lidí naše gripeny nebudou stačit!
    Platí totiž, že raději válčit s mloky a opicemi,
    Číňanů je tolik, že umlátili by nás čepicemi!

    OdpovědětVymazat
  40. Ty si kery?
    Z vyšší sfery?
    Co tu robiš?
    Ty tu drobiš!

    OdpovědětVymazat
  41. Papež dělá pomazání na hlavu, já na nohu. Konopná domácí mast, to i koňa postaví na nohy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tu dělám i já. Jaké máte číslo součtu data narození? Já mám sedmičku, prý kdybych chtěla, byla bych i dobrá čarodějnice ( Tužko, já se narodila v Rudné p/Pradědem...), ale mě to děsí, nechci si hrát s energiemi. Ono se těžko pozná dobro od zla, prý cesta do pekla je dlážděna... však to všichni známe :-)

      Vymazat
    2. Den + měsíc mám 7. Za Rudnou pP je Podlesí, to je zase moje.

      Vymazat
    3. já měla ve Světlé babičku a na hřbitově je prababička a nejstarší sestřička, umřela po narození...
      takže jsme se narodili kousek od sebe! Někdy si tam musím udělat výlet. Naposledy jsem byla v Andělské hoře před cca 5-6 lety a bylo tam hezky. Táta podle vyprávění vozil na Praděd s koňmi materiál na nějakou stavbu. Někde mám foto koníků, byli grošovaní, ale já to nezažila, jen sestra

      Vymazat
    4. Z Rudné pP byl páně stejskalův ministrant mihalčo.
      Do těch míst jezdím alespoň 2x měsíčně ... od cesty Hvězda-Morávka znám až k hřebeni každý chodníček a hřibové místo ... a že tam jsou. Za hřebenem mám prošacovaný Medvědí, Sviní, Divoký a Česnekový důl, tam jsem j rýžoval v rezervaci, spaní na nánosu v potoku, protože po stranách rokle nebylo místo... to byly časy.

      Vymazat
  42. Potkan Erdogan asi ví své, pane Ládik !!!

    The Guardian: jordánský král vyprávěl o podílu Turecka na atentátech v Evropě
    Král Jordánska Abdalláh II. bin al-Husajn vyprávěl americkým kongresmanům o sázce Ankary na „radikální islamisty“ v řešení problémů Blízkého východu, píše The Guardian.

    List dostal k dispozici těsnopisný záznam besedy jordánského monarchy s vysoce postavenými americkými zákonodárci včetně předsedy senátního výboru pro ozbrojené síly Johna McCaina.
    Podle slov monarchy, turecký prezident Recep Tayyip Erdogan „věří, že problémy regionu se dají řešit metodami radikálního islamismu".
    „Skutečnost, že teroristé jedou do Evropy, je součástí turecké politiky. Turecko za to neustále bijí, to ale vždy z toho vyvázne se zdravou kůží", praví se v dokumentu...

    OdpovědětVymazat
  43. Podívejme se jak vypadá dnešní Irák, odkud utíkají chudáci utečenci:

    http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/4106-tohle-vas-sokuje-podivejte-se-jak-ve-skutecnosti-vypada-irak-opravdu-vsichni-uprchlici-prchaji-pred-bidou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam dojem, ze som to uz videl davnejsie. To nebude najcerstvejsie:-).

      Vymazat
    2. Nehádám se, jen jsem to stáhnul z výše uvedeného serveru. Faktem ovšem je, že země jako JAR, Irák, Libye, Sýrie svého času byli hospodářská špica v tamním prostoru, i když pod knutou diktárů. Ukazuje se však, že v zemích kde žijou černouškové či arabové je možná existence jen ve třech případech, kdy tam vládne: (1) diktátor(třeba osvícený), (2) armáda (viz např. nyní Egypt, (3) islámští ynteligenti (pro JAR ovšem platí jiná varianta). No a poslední varianta (4) demokracie tam bohužel není aplikovatelná, chybí tam totiž základní podmínka, že demokracii musí mít tamní lidé v hlavách a k tomu potřebují jisté penzum vzdělanosti....To tam jaksi není a imám jim to do hlavy v mešitě nenatroubí!

      Vymazat
    3. Do padesátých let 20. století stála ekonomika Iráku na zemědělství, poté ale nastala hospodářská revoluce a do roku 1980 Irák vyvinul systém plánované ekonomiky a stal se druhým nejbohatším státem arabského světa (po Saúdské Arábii) a třetím nejbohatším na Blízkém východě. Irácké hospodářství poškodila nejdříve irácko-íránská válka a mnohem více pak válka v Zálivu a embargo uvalené OSN v roce 1990. Další ránou pro hospodářství byla válka v Iráku začínající v roce 2003.

      Irák se od ustanovení nového režimu v roce 2003 snaží podporovat hospodářskou soutěž, lákat zahraniční investory a liberalizovat ekonomiku, ta je zatím ale ve velké míře stále v rukou státu. Např. uhlovodíkový sektor, jehož hlavní součástí je těžba ropy a který je základem místního hospodářství, má pod kontrolou stát. Mezi další průmyslová odvětví patří výroba chemikálií, textilu, stavebních materiálů a kovů.[79]

      Irácké zásoby ropy jsou podle odhadu z roku 2011 páté největší na světě. Prodej ropy vytváří přes 90 % vládních zisků a ropa tvoří přes 80 % vývozních komodit; Irák je 11. stát na světě podle exportu ropy, denně produkuje zhruba 2,4 milionu barelů a exportuje jich 1,9 milionů. Irák má také 11. největší zásoby zemního plynu na světě. Kromě ropy vyváží další suroviny (zhruba 8 % exportu) a živočišné produkty (5 %).[80] Nejvíce exportu putuje do USA (25,2 %), Indie (15,1 %), Jižní Koreje (9,9 %), Itálie (9,2 %) a Čínské lidové republiky (8,5 %). Naopak Irák nejvíce importuje z Turecka (23,8 %), Sýrie (16,6 %), Čínské lidové republiky (8,5 %) a USA (8,3 %). Mezi nejčastěji dovážené zboží patří potraviny, léky a průmyslové výrobky. Celkově nejvýznamnějším obchodním partnerem Iráku jsou Spojené státy, následované Evropskou unií. Vysokému zájmu zahraničních investorů překážejí problémy s nákupem půdy.

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%A1k

      Vymazat
    4. Jaho pokud to není čerstvé, tak ale proč jsme, kurňa, dovolili takovou zem tak strašně rozkopatm rozbombardovat, rozkrást? Vždyť byla v pohodě, ne? Se jim nedivím, že chtějí zpět alespoň kousek té úrovně. Viděl jste tedy jistě i videa z Lýbie. To stejné, to stejné; Sýrie - to stejné, jen ta se ještě stále brání a snad zvítězí, byť je ta země samá troska! A co, kdo za to může? I my. Protože volíme, co volíme...

      Prý Kiska utíkal z Trnavy ani nepočkal na lidi, ale možná je to jinak...

      Vymazat
    5. Ad: liska

      Ja som tym myslel, ze som to videl niekedy zaciatkom tohoto roku. Nie ze to bolo z nejakeho obdobia pred vojnou.

      Vymazat
  44. Sakra do tlustý zadele,
    Turecko má tedy přátele,
    ISáci kucí co řežou hlavy,
    Amíci co mají divné spády,
    a co rádi vyměňují vlády.
    Mají pechtle i s Katary,
    co posílají ISákům dolary,
    rovněž kamádí s Wahhabisty Saudy,
    ty co mění ženské za velbloudy,
    ovšem nemají rády henty Kurdy,
    na ty střílí a vytahují kudly!
    Do Evropy posílají Turci davy,
    těch co mají zafačované hlavy.

    OdpovědětVymazat
  45. A tady je, jak Castro nedovolil Obamoj, aby ho poplácal.
    Dobrej trapas.
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=3N60X0Xm9m0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, a prý si Raul ještě přál, aby jim vrátili Guantanamo. Takže až taková idylka to asi nebyla :-)

      Vymazat
    2. Tak to asi né. :-)

      Vymazat
  46. Peklo na italském ostrově. Dorazila loď se stovkami infekčních migrantů, odmítli se registrovat... no vidíte, jak je to jednoduché. Jako kdyby to natočil Fellini, Loď bláznů, jen on byl sofistikovanější a blázni o něco méně nebezpeční...

    OdpovědětVymazat
  47. a když už je tady pan vasja , tak ho nutno pochválit před nastoupenou jednotkou , že ještě před frantou lazebníkem upozorňoval na důležitost nohou ... sice jenom pravé ale přesto ...

    OdpovědětVymazat
  48. Bílá rukavice jde na Lysou a já nic... za.raná hnáta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ona Vám Lysaňa nikam neuteče - odpočívejte a až bolest pomine, vyrazíte, až tam nebudou davy.
      My dnes razíme na vycházku po okolí - kde jsme loni zakufrovali na špatnou polňačku. Kousek autobusem a zpět.
      Je už léto, když je letní čas?

      Vymazat
    2. Prý je na Lysačce procesí.

      Vymazat
  49. a já upekla báječnou jarní hlavičku. S bylinkama, kopřivou, medvědím česnekem. Kdo ji pojí, bude zdráv po celý rok ;o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nas take jedlo nepozname. Hlavicky nevarime. Zato mame inu specialitu, tzv. syrek.Ale nie masovy. Typicky vychodniarsky syrek je iba z mlieka, vajec, trocha soli, trocha cukru (moze i vanilkovy), nove a cierne korenie. Niekto dava i pazitku, klincek a dalsie veci. Niekto nedava ani cukor a iba trochu soli (stipku) skratka, receptov je vela, kazda oblast robi inac, ale podstata je rovnaka:-).

      Toto sa spolu s klobasou, udenym masom(sunka, krkovicka...), maslom, velkonocnym chlebikom, vajciami, solou, cviklou...dava do kosika a nosi na posvatenie jedal. Z toho sa je prve jedlo po poste. Na velkonocny pondelok to ponukaju olievacom (sibanie sa robilo iba v zapadnej casti stredneho Slovenska a na zapadnom Slovensku, na vychode sa zasadne olievalo, pravda, teraz sa sibanie sem tam dostalo i na vychod)

      http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46948
      http://www.akosatorobi.sk/video/390/velkonocna-hrudka-recept-na-velkonocnu-hrudku-

      Vymazat
    2. syrec znám, k tomu salát z červené řepy a klobása. A sousedka to chodí taky v neděli nechat posvětit - soused je východňár

      Vymazat
  50. Propaganda: Google a Al Jazeera pomáhaly vládě USA proti Asadovi

    WikiLeaks zveřejnil e-mailovou korespondenci mezi zástupci zaměstnanců ministerstva zahraničí USA a Googlem. Dopisy se datují od roku 2012 a ukazují na spolupráci mezi úřadem a americkým internetovým gigantem ke svržení syrského prezidenta Bašára Asada.

    Jak se ukázalo, vedoucí Jigsaw (v minulosti - Google Ideas) a bývalý zaměstnanec amerického ministerstva zahraničí Jared Cohen napsal týmu Hillary Clintonové toto: „Pan náměstek ministra zahraničí Burns, Jake, Alec, prosím, nerozšiřovat, co vám sděluji. Moje firma plánuje spustit v neděli službu, která bude veřejně sledovat a mapovat případy přechodu do opozice. Jak jsme si povídali: nikdo nezaznamenává tyto skutečnosti, ale ony, jak předpokládáme, pomohou přesvědčit více lidí, aby se připojili k protivládním silám, a stejně tak přidají na důvěryhodnosti opozice. Vzhledem k nedostatku informací se Sýrie, jsme se dohodli spolupracovat s televizním kanálem Al Jazeera. Bude mu patřit základní právo na vlastnictví služby námi vyvinuté, bude sledovat data, ověřovat a vysílat zpět do Sýrie. Prosím, nerozšiřujte to, a dejte nám vědět, jestli musíme něco objasnit, nebo vzít v úvahu před spuštěním."

    více na Prvních zprávách
    a klintonka by měla sedět a ne kandidovat na prezidentku

    OdpovědětVymazat
  51. sousedovi se dělá kuří voko a navíc má podezření na haimorrhoides flebes , tak teď nevím ... mám mu poradit jet pendolínem ke svaté stolici na vyšetření nebo ne , přece jenom je to z ruky , na druhou stranu bude u odborníků , je to dilema ...

    OdpovědětVymazat
  52. Mě na Praděd vyvezl táta na kole, když mi byly 3 roky. K Ovčárně tehdy nebyl asfalt a od Barborky byla nahoru hadovka. Nahoře byla čerstvě zřícená rozhledna německého spolku.

    Dneska oběd v Beskydech, vypadalo to na kočárky, ale místo děcek v tom vozili golfové hole...
    http://www.imgup.cz/image/Rzo

    OdpovědětVymazat
  53. https://www.facebook.com/czech.WeAreHereAtHome/videos/1544756915825271/

    OdpovědětVymazat
  54. PZ: A ohrožuje Čína světovu svobodu?

    Vraťme se do 15. století. Tehdy vypluly do světa dvě výpravy: „lodi pokladů“ admirála Čeng Chea a lodi Kryštofa Kolumba. Obě expedice zamířily na západ. Trasa Kolumbovy výpravy je známá, ta Čengova vedla po jižní linii staré i nové hedvábné stezky, tedy podél Indie na Arabský poloostrov a do východní Afriky. Kolumbova Santa Maria byla trojstěžník o délce přibližně 25 metrů; „lodi pokladů“ byly devítistěžníky o délce 128 metrů. Některých výprav admirála Čenga, bylo jich celkem sedm, se účastnilo až 30 tisíc lidí. Přesto to byla Evropa, která dobyla svět.

    PZ: Proč? Hádám, že v tom je smysl celého vašeho výletu do historie.

    Čínské výpravy byly obchodní a výzkumné. Ty ze západní Evropy byly obchodní a dobyvatelské.

    Často nechápeme čínskou zahraniční politiku proto, že ji studujeme jako náš odraz v zrcadle: vidíme ji stejnou, jako je ta západní. Čínská zahraniční politika, a to i pod vládou komunistické strany, postrádá onen výbojný mesianismus, který do zahraniční politiky vkládá Západ. Mesianismus křesťanských kolonizátorů, sovětských vizí socialismu a dnes liberální demokracie, jejíž štěstí prý může být zvěstováno barevnými revolucemi či dokonce přineseno na křídlech bombardérů.

    PZ: Tedy znova – máme se bát Číny?

    Nevnucuje svůj způsob života. Její ekonomický růst připraví Západ o privilegia získaná v dobách kolonizace, tedy o „svobodu“, o níž mluvil Mackinder, nostalgický obhájce zašlé slávy britského impéria. Jako konkurent Čína disponuje zdroji, které Evropská unie nemá. Potřebujeme moudrou strategii, která se dokáže učit i od Číny. Strategii, jež by v zájmu Evropy využila stále mohutnější Čínu v duchu představ prezidenta Si Ťin-pchinga o hře, v níž vyhrávají všechny zúčastněné strany. A také jeho představ o rovnosti civilizací.

    Je možné se Číny bát.
    Strašidel se však nezbavíte tím, že zavřete oči, ale tím, že otevřete mysl. "

    OdpovědětVymazat
  55. Kdo ted pod jakym nickem na A.cz vlastne pise ?
    Na chvilku jsem mrknul, celkem o nicem.
    Jsem nachcipany, zitrek prolezim.

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Vas a jeste par lidi jsem podle stylu >snad< poznal.

      JdM

      Vymazat
  56. Jo a muze mi nekdo prosim doporucit nejakou zajimavou probehnuvsi diskuzi ?
    Diky.

    JdM

    OdpovědětVymazat
  57. V úvodníku "Neviditelného psa" narazil bezděky autor Aston na hodně velkou nedokonalost stávajícího systému politického spravování státu! Cituji podle mne důležité výňatky:
    Ministerský předseda Sobotka bagatelizoval usnesení Poslanecké sněmovny k unijní smlouvě s Tureckem, zevně nadiktované Angelou Merkelovou. Jistě měl pravdu, přinejmenším z toho hlediska, že zde sněmovna zasahuje do oblasti výkonné moci.
    Sněmovna odmítla udělení bezvízového styku Turecku a za prvořadý úkol členských zemí EU pokládá ochranu vnějších hranic. Ty státy, které toho nejsou schopny, mají tento prostor opustit. V té souvislosti sněmovna odmítá povinný přerozdělovací mechanismus běženců a pomoc uprchlíkům prosazuje mimo území EZ. Sněmovna podpořila vytvoření efektivní pohraniční stráže a zároveň žádá vládu, aby analyzovala změny postoje a následné kroky členských států EU, jmenovitě Německa.

    Přirozeně, že Sobotka musel usnesení odmítnout. Kdyby ho exekutiva přijala za vlastní, byl by to naprostý rozkol s hlavním proudem společenství.

    Aston dodává: Usnesení sněmovny má přesto velký význam. Je to vyjádření politického stanoviska. Vláda nemůže dlouhodobě postoj sněmovny ignorovat. Vzešla z jejího mandátu a musí její postoje brát dlouhodobě v úvahu. (Tady si to nemyslím, vláda si dělá ze sněmovny doslova prču.)
    ..........

    Všímáte si té šílenosti?
    Vláda, tedy exekutiva, může smlouvami s EU (někdy to jsou podivné dohody min. vnitra EU o přerozdělování vetřelců!!!), kde vládne pološílená svazačka z bývalé DDR, nám sem do EU a tedy i potažmo ČR, páč jsme ve spolku EU, nakvartýrovat klidně miliony vetřelců a nadto jako prémii umožnit legální bezvízový vstup do zemí EU (vč. nás) 80 milionům Turků s islámským středověkým myšlením. Takže zásadní věci jako výše uvedené může exekutiva elegantně obejít a zákonodárci mohou čumět jen jako puci!

    Nezlobte se na mne, ale slušně řečeno: Do hajzlu s takovým to uspořádáním, ve kterém se nyní nacházíme. Zásadní věci jako výše uvedené může exekutiva obejít a finito! Politici z PS a potažmo senátu se mohou uschůzovat a je jim to na nic! Jsou v zásadních věcech na vedlejší koleji! Zbývá jen konstatování, že tady něco není sakra v pořádku ve spravování naší země a vůbec ve vztahu s tou podělanou EuroUnií, která byla vystavěna na podivných základech. Ale to už je na jinou diskusi.
    Hezký den.
    P.S.
    Ten Sobotka i s jeho sosálisty se opravdu vybarvil, že? U voleb to chlapec pozná a nebude se stačit divit. Zrovna v pátek jsem mluvil s jedním jeho zarytým příznivcem, který byl v 60-ti letech nyní vyhozen na dlažbu od firmičky co dělala pro odboráře a optal jsem se ho, jestli pořád bude volit socany. Vypadalo to, že ho to už přešlo, jen je zatím trochu zmatený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vláda je odpovědná parlamentu. Parlament voličům. S regulačním zpožděním 4 roky.

      Vymazat
  58. Ten Trump vypadá, že přemýšlí hlavou a mocná parta od militantů a penězoměnců, které mají svoji Hillary, co má ráda dolary, zřejmě uvažuje, jak hoi odstranit. Mají ovšem velkou výhodu, většina médií je pod lejich kontrolou a záleží na tom, jestli Amík, si umí udělat vlastní názor "na věc".

    Portál NWOO:
    Trump: Bojovat s Assadem i s ISIS zároveň je „idiocie“; to naši spojenci financují terorismus.

    Pozn.
    Tady v Evropě jsme si toho už také všimli, že ti "spojenci" USA a potažmo Západu jistí Turci, Saudi, Katařani a spol. jsou volaký divní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. trumpeta je jenom vopička na gumičce a další podpindosník , jinak globalisti kdysi podporovali isil pomocí cia s cílem destabilizovat celou oblast a vyvolat exodus do evropy , krom jiného ...
      us elita si prosazovala levnější gbelík ropy a tak je osvobozovala nakonec všechny , jak legální vlády tak vzbouřence ...

      pořádek nastolil putin , globální elita - prediktor se stáhl a us elitě nezbylo nic jiného než po boku putina osvobozovat nakonec pouze vzbouřence ...

      divte se s trumpetou dál a když to nechápete jako ten trumpeta , tak tento mnohaletý zdánlivý rozpor v us zahraniční politice nezapomeňte nazývat idiocií ... co jiného jako správnému nechápajícímu podpindostníkovi zbývá , že ...

      Vymazat
    2. xeroxovi
      Takhle to v americké politice nefunguje, jak jste napsal. Leccos jsem o tom přečetl a mám o tom hned několik knih, které se tím celkem slušně zabývají. V podstatě se stane téměř vždy prezidentem někdo, kdo prošel třemi neziskovými firmami, které vytvořili Rockefellerovy lidi vč. jeho samotného tj. Trilaterál, Bilderberg nebo CFR. Je jedno, jestli to je někdo od demokratů nebo republikánů, všichni jsou pečlivě vybíráni. Tedy za posledních 40 let až na dvě výjimky, což např. byl Obama, ale to byl samozřejmě zase "jejich" záměr čímž něco sledovali, stejně jako umí vybrat správného papeže nebo odvolat nesprávného, jako např. Ratziho. Jejich prsty sahají např. i do udělování Nobelek. Z celé té plejády prezidentů USA např. nebyl jejich J.F.K., který ovšem stejně jako Trump byl natolik bohatý, že "je" nepotřeboval. Jenže je zradil a tak ho zastřelili jako psa. A to je pro ně základní problém. Oni vědí, že sázka na bohatství někoho či správné geny (to bylo např. u Castra, kde nečekali, že se přikloní v politice Sovětům) nejsou ještě zárukou, že bude dělat "jejich" politiku. A kdojsou ti "oni", co dělají reálnou politiku USA? Je to zhruba 400 nejbohatších rodin, které mají své generály jako je Davídek Rckeffelerů, či náčelníky štábu jako Kisinger a další generály jako jsou Soros a spol. V podstatě najdete jejich jména za názvy všech 12-ti bank, ze kterých se rekrutuje Fed, dále obrovský vliv má celý zbrojní komplex, který potřebuje odbyt "zboží" a je za vytvářením konfliktů na celém světě. Na to mají samozřejmě CIA a další vládní instituce.
      Takže Trump je velmi zneklidňuje, on není totiž zárukou, že politika USA bude dělána v jejich intencích. U výše zmíněných dvou výjimek to zařídili, že okolní administrativa kolem takového prezidenta byla v počtu cca 120-ti lidí kompletně od Trilaterální komise, Bilderbergu nebo Rady pro mezinárodní vztyhy /CFR/. Tím si zajišťovali a zajiTují absolutní kontrolu toho, co prezident dělá. Přečtěte si např. tlustou knihu od Daniela Estulina o Bilderbergu a on tam popisuje jak třeba Rockefeller vybíral Džimiho Cartera tak, že mu ho přivedli na golf jako stepilého závodního koně, kde on s ním dělal pohovor a pak řekl, jo ten se hodí a bude prezidentem! Od roku 1913 kdy se zmocnili hoši od peněz jakoamerické hlavní banky Fedu, USA nedělají svobodnou politiku, sice pomohli dvakrát někoho porazit (1. a 2.WW), ale setsakra na tom vydělali a dotyční poražení byli rozebráni jako lego. Což byl hlavní záměr. Němci přišli v 1.WW o kolonie, R-U bylo fragmentováno, aby nezlobilo podle angl. "rozděluj a panuj" atd.
      Sovět byl nakrátko jejich spojenec, což se jim hodilo, ale pak rychle po 2.WW otočili. Ale to už jsme se dostali jinam...
      Hezký den.
      P.S.
      Demokracie je jenom fikce, ke které se někde méně, někde více blížíme, ale která je vágní teoretická veličina a je pěkně v praxi znásilňovaná. A blbci na to věří, stejně jako na Ježíška nebo Santu.

      Vymazat
    3. Dyť říkám, že trump je lump. Neposlouchá, hajzlík.

      Vymazat
    4. maxime ... to co všechno popisujete je tak trochu guláš ale nic proti ... židi jsou důležitými nástroji globalistů , jedna větev rotšildi plní globální úkoly , druhá větev rokefeleři plní úkoly us elit ...
      někdy dochází k souběhu vektorů cílů takže to splývá a někdy zase k opačným vektorům cílům takže rozpor vyniká ...

      co se týče trumpety je majitelem sítě kasín a hotelů , neznám lepší způsob pro mafii kde vyprat prachy než v kasínu , krom toho se v kasínech dohazují děvky , drogy a nelegální hazard ...

      to že na něho něco stará rašple hilary nebo jeho rivalové z vlastní strany nic nevytáhli je krajně podezřelé ... na klintonku vytahují píčoviny že používala svůj veřejný email k tajným vládním zprávám atd. , mimochodem teď stejnou kravinu vytáhli na šéfa pentagonu , ale na trumpetu nic je ještě k tomu i komické ...

      značí to jednu věc , že trumpetu použijí k definitivnímu rozvratu republikánů což je strana us elit a rašple za demokraty jsou jak známo strana globalistických sil v usa ...
      takže buď na trumpetu něco použijí až bude hrozit že by ho opravdu zvolili , nebo si jsou tak jistí že ho veřejnost nezvolí že ho prostě nechaj být ...

      Vymazat
  59. Hody, hody doprovody,
    dejte vejce místo vody.
    Taky vodku, fernet, rum,
    nebo jdeme k sousedům.

    OdpovědětVymazat
  60. Si ťin pching
    chemický je ing
    jako mirek kalousek
    nebere si ubrousek;
    umí karla jako zao
    i lenina jako mao;
    protože je zcela zdráv
    získal titul doktor práv
    někde v čínské plzni
    kde to taky przní.
    Nenosívá žádné džíny
    je tajemník KSČíny.
    U miloša doma v lánech
    budou ležet večer v plánech
    kde prokopat dunaj labe
    kam se každý hovňous hrabe.

    OdpovědětVymazat
  61. VIDEO Miloš Zeman promluvil v čínské televizi: Už nejsme v područí USA a EU
    28. 3. 2016 7:20

    Čínská televize CCTV News odvysílala rozhovor s českou hlavou státu Milošem Zemanem. Stalo se tak krátce před tím, než do České republiky přiletí čínský prezident Si Ťin-pching.
    VIDEO

    Zeman v rozhovoru mimo jiné uvedl, že Česká republika se zbavila vlivu Spojených států amerických a Evropské unie a je nezávislou zemí. „Byly velmi špatné vztahy mezi Čínou a bývalou vládou České republiky. Zdůrazňuji bývalou vládou České republiky. Protože tato vláda byla velmi submisivní pod tlakem Spojených států a Evropské unie,“ uvedl Zeman.

    Ing. Miloš Zeman, CSc.

    Podle Zemana jsme nyní nezávislou zemí a tvorba zahraniční politiky je založená na našich vlastních zájmech. „Nevměšujeme se do vnitřních záležitostí jakékoliv jiné země,“ dodal Zeman. Z toho důvodu prý dochází ke zlepšení vztahů Česka s Čínou.
    -----------------------------
    Tak si říkám, jestli ten Bimbo už není taky odtržený od reality...a co na to řeknou v úterý v šapitó. A co na to řekne Mutti (Nyní jediná představitelka Evropské unie, která o osudech naší Čtvrté říše rozhoduje - Pochopitelně v souladu se zájmy svých nadřízených. Což rozhodně nejsou Evropané.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba si miloš představuje, že jsme taky Říše středu (evropy).

      Vymazat
    2. No teda..., jsme my to ale rebelové.
      Jestli je to tak žhavý, tak možná že se dočkáme, že nás přijede sama klintonka zpacifikovat. A nabídne, že odkoupí Křemílka a Vochomůrku, když Krteček už je prodanej.

      Vymazat
    3. Zdravím paní Marii (názor mám s Vámi shodný) i hochy, co tu řeší problémy světa.
      Včera jsme oběd "proštatlovali" (rychlost chůze a postávání tím vyjadřuji) v polích a alejích o rohlíku a chlebu, tak jdu vařit.
      Mnoho srnek, koňů a motýla žluťáska jsme viděli, ptáci pěli krásně.

      Vymazat
    4. Hezké sváteční pondělí, paní BJ,
      taky užívám přírodu. Přepadli jsme hromadně babičku, to bylo radosti... :) Chudák se z toho bude vzpamatovávat asi hodně dlouho.
      Koledníci v okolí odrostli, budu muset obarvená vejce rozdat. Nechcete pár?

      Vymazat
    5. U nás "bílá rukavice" odjela, bylo to v poho. Za hodinu přiveze naše holky jejich matka k obědu, vysadí je nahoře u lesa ... přiběhnou do teplíčka.

      Vymazat
  62. Létadlo už křídly mává
    v praze armosféra zdravá
    zase visí čisté vlajky
    na lánech se čechraj krajky
    pro potěchu šikmých očí;
    snad se nikdo nepomočí
    či nepustí v gatě hnědku
    ač je kolem plno dědků.

    OdpovědětVymazat
  63. Kluci přišli, pomlázkou nešetřili, přeměřili se u zdi, nakonec tam mám značku i já ;o)
    nejvíc měl tatér Ondra - celé dva metry, nejmíň já - 170cm, ale jen o dva míň, než má Martin. Ach jo, příští rok znovu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás mimo zetě jen dva mně neznámí kluci. S tím měřením to je Vaše domácí či rozšířená tradice, paní liško - zatím jsem o ní neslyšela. Co nemoc - úplně pryč?

      To: Marie
      Dík za nabídku, jistě momentální přebytek vařených vajec zužitkujete. Já už na Velikonoce vejce nebarvím, vajíčkový salát děláme, když snáší hodně slepice.

      Venku krásně, narcisy na nejslunnějším místě rozkvetly všechny. Jdu se provenčit s čtvernožcem - včera s námi nebyl, neb nemá náhubek a tak do autobusu nemůže.

      Vymazat
    2. člověk zmenšuje, tak aby si to mohli kontrolovat. Holt jsme to odnesli my počmáranou zdí ;o)
      i my museli pejsákovi koupit náhubek. Přitom nejhodnější a přátelské stvoření !

      Vymazat
  64. Jeden Pesahlikonoční o moci Slova:

    Paní Kischová vejde do ordinace k mladému lékaři, doktorovi Rubinsteinovi. Za chvíli s velkým křikem vyběhne, volá něco o nestoudnosti a utíká po chodbě. Ze své ordinace vyjde starý doktor Popper, aby se podíval co se děje. Zastaví ji, posadí na židli, nechá jí přinést sklenici vody a vyslechne ji. Při tom kroutí hlavou. Za chvíli zajde za mladým kolegou:
    „Kouknou, Aaron, měl jsem jich za dobrého doktora, ale oni se snad zbláznili. Paní Kischové je skoro osmdesát, její Jakob je skoro deset let mrtvý, ona má čtyři dospělé děti a asi třináct vnoučat, teď mi celou tu svojí mišpoche venku podrobně vyjmenovala, včetně dvou právníků, co nás budou žalovat . No maj rozum? Proč jí proboha říkali, že je těhotná?“

    Mladý doktor Rubinstein vzhlédne od papírů:
    „No, pane kolego, a co ta její úporná škytavka, se kterou ke mně přišla a která jí nedovolila říct ani slovo? Ta zmizela?“
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se mi zdá, Jáchyme, že je to spíš o moci Vody
      Kdyby jí dali hned napít...
      Jinak dobrý.
      P.S. Já s sebou všude nosím minilahvičku s vodou, člověk nemá nikdy vyschnout. Dělám dobře, jak je vidět z té povídačky.

      Vymazat
    2. Souhlasím, že voda je při škytavce mocná čarodějka.

      Nicméně existuje spolehlivější suchá metoda.
      Pro někoho, kdo o ní neslyšel, vypadá jako fór, ale není.
      (Bohužel ji lze aplikovat jen na druhého, samoobslužně funguje jen u málokoho a jen po nácviku.)

      Požádáte škytajícího, aby bez ohybu hlavou plynule očima sledoval náš vztyčený ukazovák.

      Rukou pohybujeme cca 40cm zvolna před očima zleva doprava a zpět.
      Pohyb jedním směrem trvá cca 6 sekund, ale může se to měnit.
      Sledujte oči škytajícího, jestli je schopen váš prst sledovat plynule bez zpětných záškubů/regresí.

      Spolehlivost je podstatně vyšší než u pití vody.
      Jedná se o stimulaci mozkových center, ovládajících NEJEN pohyby očí.
      Metoda nefunguje u některých neurologických poruch.
      Mimo jiné u NĚKTERÝCH těžších dyslektiků(rxistuje víc typů dyslexie)
      Několikrát se mi podařilo takto dyslexii rozpoznat.

      JÁCHYM



      Vymazat
    3. Navíc se dá kývajícím se vztyčeným ukazovákem odstranit škytavka i u části spoluopilců v parlamentu.
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Kalousek neškytá, ten jenom někdy blinká...

      Vymazat
    5. Kalousek má v tom panoptiku nejlepší herecké nadání. Kam se hrabe Jandák.

      Vymazat
  65. tady ještě něco pro marion :

    ,, Okem boha Hora ,,
    desetidílný dokument v češtině na sporáku o egyptu a jeho mystériích

    https://goo.gl/wXK0QP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. xeroxi, díky, o tomto filmu jsem nevěděla, ráda příležitostně kouknu i na další díly.
      Načetla jsem se o tomhle všem hodně, si zpětně vybavuju, a fascinace nad tím ... Teď mi dochází, že nejde tolik o to, co z toho je pravda, a co je trochu nebo víc vybájené. Spíš pochopit, jak moc se toho událo v naší dávné historii, o čem si třeba mnozí vůbec nechtějí připustit, že by se leccos z toho mohlo stát, protože to nezapadá do jejich světonázoru. A jak moc jsme omezení, když si myslíme, že novodobá věda ví vše, a co neví, to se prostě nepřipouští, ba zesměšňuje...
      Je tolik věcí, které dávní lidé znali, prožili, cítili, a my je máme za zastaralé, primitivní. Děsí mě, jak jsme spíš omezení my v tom pohledu. A schováváme se za jakýsi globalismus, který nám obzory ještě zmenšuje a zužuje.

      Vymazat
    2. Těžké šutry se musí dát přemístit silou myšlenky. Pracuji na tom už delší dobu - až pokročím, dám vědět.

      Vymazat
    3. Ládiku, to si mysleli o pohybu soch moai na Velikonočním ostrově dřív lidi taky. Musel přijít ing. Pavel, aby je dokázal rozchodit jen s několika málo lidmi, šikovným mechanismem lidských rukou. Přece.
      Potřebujete jen šikovné pomocníky. Bílá rukavice by do toho nešla? :) Za příslib úklidu...

      Vymazat
    4. egypt je klíčový z mnoha hledisek , jeho kulty převzala celá evropa a dodnes se průběžně objevuje v mnoha filmech a videoklipech ...

      ale hlavně tam byla poprvé identifikována snaha o ovládnutí tehdejšího známého světa a vznik zasvěcenců - hierofantů - hermetiků , jenž z poza faraónů prosazují jednotnou světovládu ...

      předpokládá se že palácoví sluhové jenž měli k těmto znalostem přístup si osvojili některé mystické schopnosti , duchovní a technické znalosti a nadále jim slouží až do těchto dnů ... dnes jsou tito sluhové označováni nesprávně jako tzv. židé ... přičemž šlo samozřejmě o různé rasy a kmeny žijící kolem a uvnitř egypta ...
      dále se předpokládá že mojžíš byl jedním takovým palácovým sluhou , ale to už je jiný příběh ...

      Vymazat
    5. Te pito o te henua byla moje srdeční záležitost, mám všechny knížky, co vyšly (už ne, některé shořely). Šutry v Baalbeku by mechanicky rozhýbat nešly. Moai jsou podstatně menší.
      Úklid stíhám rychleji, než jakákoliv rukavice - nepotřebuju židle. Na práci pomocníky ani nechci.

      Vymazat
    6. Souhlas s xeroxem, i když s Ládíkem taky.

      Vymazat
  66. Tak Svěrák má jubileum. Tím velebením Kárla v prez. kampani mě hodně nepříjemně překvapil. Písničky má ale hezký, zřejmě též zásluhou spolupracovníků. S Uhlířem to byla vždycky výhra na entou. Třeba tahle:

    https://www.youtube.com/watch?v=tgra1vsjDas

    OdpovědětVymazat
  67. Slušelo by se vzpomenout i výročí krtčího stěhování. Před rokem, právě na Velký pátek, jsem museli opustit útočiště pod blogem p. Stejskala

    http://blog.aktualne.cz/blogy/libor-stejskal.php?itemid=23132&from=47100#c

    a přes krátký pokus o vylodění v p. Bromově Hoříí jsme nakonec zakotvili v blogu, který historickým tématem inspiroval p. Jakelin:

    http://blog.aktualne.cz/blogy/libor-stejskal.php?itemid=23072&from=300#c

    A mně osobně se loňské Velikonoce pořád spojují i s krásným albem T. Waitse, kterého jsem díky doporučení krtků tenkrát objevila. Mohlo by se hodit i dnes - venku je na práci ještě syrovo, tak si dopřát chvíli poslechu není od věci.

    Ke své osobě musím podotknout, že přicházím Waitsovi na chuť i v tom jeho chraplákovém vydání. Došlo mi, že jde zřejmě o nápodobu černošské barvy hlasu, to mi to trvalo. No jo, dřív si přece v minstrelských představeních běloši i natírali tváře na černo, aby napodobili černé muzikanty. Z obdivu k nim. Tak ten mladý, sladký Waits (24) je zde:

    https://www.youtube.com/watch?v=lndL46jiEFQ&list=RDlndL46jiEFQ&index=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rok se s rokem sejde, a přijdete na chuť i Buice... :o)

      Vymazat
    2. zdenekb
      Co jsem vám udělala? :(

      Vymazat
    3. marie:

      Já Vám to připomenu, až tu na ni budete sázet jeden odkaz za druhým, a lákat nás do fan-klubu, který založíte... ;o)

      Vymazat
    4. To ještě uteče hodně vody, než já ohluchnu :))

      Vymazat
  68. Tentokrát píše Tereza pro nás, křesťany!
    Přečtěte si to, dokud máme Velikonoce.
    Včetně diskuze. (Ten Kalousek není příbuznej!)

    A dokud tu nemáme, s požehnáním Velkého Bratra Oblbamy a nám přidělených politických (j)elit) obdobnou situaci.
    JÓ, STOJÍ TO ZA TO.

    JÁCHYM


    http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/21774-syrie-genocida-kesan-a-svata-valka-

    OdpovědětVymazat
  69. Pod Láněm bude bohatá diskuse. Škoda, že musím dělat špitál, mám to na ráno. Soukromý, ke státnímu bych se se svým profilem nedostal.

    OdpovědětVymazat
  70. To: Ládik!!! 17:21
    Nebylo by pro Vás účelnější snažit se silou myšlenky ovládnout vodu ve Vašem okolí?
    K turkologovi Láněmu nahlídnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už mám vrtnou hlavici přece.

      Vymazat
    2. INTERSUCHO: http://www.intersucho.cz/cz/

      Vymazat
    3. Hm, to asi síla myšlenky nenapraví. Snad počasí.
      Kdo ví, co že pan Laně mění specializaci. O Turecku nic, v nadpisu Brežněv a v závěru sdělení, že je to o Číně.
      Ještě by znovu mohla napsat paní Lomová a navrhnout zrušení těch čínských spolků, co v nich u nás působí. No, možná bojují včetně univerzity za čínskou demokracii - nevím.

      Vymazat
    4. Když počasí nenaleje vodu státu do přehrady ... tak odkud seberu vodu? Jedině z vlastního pozemku.

      Vymazat
  71. "Předpověď konzervativních ruských teologů, že individualismus zahubí Boha v lidských srdcích na Západě, se nesplnila. Boží zákon lze hledat individuálně, aniž by věřící slepě spoléhal na autoritu a výklad institucionální církve."

    Ta Stehlíková fakt mele nesmysly. Jestli je něco špatně ve výchově dětí, tak to, že jsou vedeni k vyvyšování a uspokojování svých individuálních potřeb a zájmů, klidně na úkor druhého. Po celou školní docházku je to patrné u velkého počtu dětí, ty nezkažené se to rychle učí od nich. A jejich rodiče - v bleděmodrém. A společnost to jedině podporuje, jen rozvíjejte ty osobnosti, ať jsou jakékoli, hlavně v ničem neomezovat!

    Cesta k víře je individuální, to má Džamila pravdu. Jenže kdo ji dnes hledá, když morálka i jen slušnost je spíše nežádoucí úchylka a každopádně velká nevýhoda? A církve svou nekalou činností spíše odpuzují případné věřící. Ta tendenčnost autorky ve prospěch svých chlebodárců a na úkor těch "druhých" je nechutná a těžko uvěřitelná.
    Děs. Musela jsem si ulevit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patriarcha Gunďaj věří v Putina,
      Lepší by bylo, kdyby ten čubčí syn
      Věřil v Boha.

      (překlad Martin C. Putna)

      Vymazat
    2. V Putina věří skoro celé Rusko. Já taky.
      Od Putny bych si nenechala ani umýt nohy.
      A co vy, anonymní, chtěl jste něco říct?

      Vymazat
    3. jen jsem doložil vaše slova
      "církve svou nekalou čiností spíše odpuzují případné věřící"

      Vymazat
    4. Putna je křestan,ten by ruské švábce nohy umyl
      studenti jej obdivují,jeho přednášky jsou vyhledáváné

      Vymazat
    5. Spíš bych řekla, že umělkyním, které text stvořily, je patriarcha i papež úplně ukradený. V kterého Boha věří, názorně předvedly svou praktickou činností.

      Vymazat
  72. to mám chápat jak? Jakože se budoucí vrazi budou hájit, jak v táborech onemocněli a hlasy je ponoukaly k vraždění?

    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/schizofrenie-mezi-urpchliky/r~f7782c90ec4f11e5a6b7002590604f2e/

    OdpovědětVymazat
  73. Zákaz vstupu obyčejných lidí do přírody pod pokutou 30 000. Jestli to soudruzi myslivci prosadí, mají u mě zákaz vstupu na pozemek.

    OdpovědětVymazat
  74. Biskupka se angažovala.
    Každý má důvod být takový, jaký je. Když to jsou prachy, je to bída.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle Acz neuveřejnilo:
      Typická propagandistická naivní klišé:
      na fotkách z let války vidíme hajlující „kulturní frontu“. Šlo o život. V letech 50. žádal „lid“ trest smrti pro Miladu Horákovou a těžký kriminál pro herečku Jiřinu Štěpničkovou za nezdařený útěk přes hranice. V letech normalizace pak její syn, jinak skvělý herec, musel – nemusel hrát seriálového Klementa Gottwalda.
      Na jedné ze zmíněných fotek je vidět hajlujícího známého herce. Jak odsouzeníhodné a odporné! A málokdo ví, že onen herec byl členem protinacistického odboje.
      "Lid" nežádal smrt pro Miladu Horákovou, dav vyřvávající v soudní síni "pověsit" byl pečlivě zorganizován stejně jako rezoluce "pracujících" vyrobeny v sekretariátech KSČ.
      Skvělý herec Jiří Štěpnička hrál Gottwalda, filmovou postavu, protože byl herec-profesionál, a to dobrý profesionál. Mají snad padouši vymizet z filmu a divadla, protože je nebude mít kdo hrát?
      Lída Baarová do konce svého života asi plně komplexně vnitřně nezakceptovala. Posloužila však paní emeritní biskupce k mravoučnému kázání nám, obyčejným lidem s obyčejnými životy. S nepřiznanými hříchy minulosti, které se hromadí a předávají dalším generacím. Renčův film prý "nastavuje zrcadlo" naší společnosti, což ostatně bylo konstatováno i v Menzlově filmu Vesničko má středisková. Tam pro změnu zase šlo o společnost měšťáckou, což by někomu mohlo připadat jako totéž.
      Nám, obyčejným lidem s obyčejnými životy, společnosti, ze které vyrostly a vyrůstají celebrity, nastavují zrcadlo.
      Asi proto, aby sami se v něm nemuseli vidět.





      Vymazat
  75. Ani zelený se nenechal zahambit a při úterním pondělku hodil tučnou kost.

    OdpovědětVymazat
  76. Bimbo, bingo!
    Též mám doma gingo.


    OdpovědětVymazat
  77. Nieco oddychove.

    http://soda.o2.sk/tema/ludia-a-miesta/nocuje-pokojne-aj-v-snehovom-zaveji-aby-nafotil-mliecnu-drahu/

    A suvisiace:

    http://soda.o2.sk/tema/ludia-a-miesta/tury-v-slovenskych-horach-ktore-sa-vam-odvdacia-najkrajsimi-vyhladmi/

    OdpovědětVymazat
  78. https://www.facebook.com/561047527286449/videos/1077787468945783/?fref=nf

    OdpovědětVymazat
  79. dobré ráno! Venku je překrásně ;o)
    Dnes do práce, ani nevím, jestli se mi chce, moc jsem si neodpočinula, ale nečeká mě vaření, je tu spoustu jídla ze včerejška. Zajedu se podívat po rostlinkách, semenech a keřících, co by mi ozdobily zahrádku a na záhoncích mi vyrostla nějaká zeleninka pro zdraví!

    OdpovědětVymazat
  80. Neuvěřitelné, oni si pro ně jezdí naproti, aby se zase rozjela náhradní turistická kancelář Libye-Itálie, když ta Turecko-Řecká se díky Makedoncům zasekla:
    Itálie zachránila 730 migrantů
    Při šesti různých zásazích pod vedením italské pobřežní stráže bylo ve Středozemním moři zachráněno 730 migrantů. Uprchlíci se plavili na nafukovacích člunech zhruba 55 až 93 km severně od pobřeží Libye.
    Z tisku 29.3.2016

    OdpovědětVymazat
  81. Dexter Gordon - Ballads

    https://www.youtube.com/watch?v=geCLMB5N-90

    OdpovědětVymazat
  82. Innuendo pod Zeleným:

    "Autor je na tom stejně jako americké publikum, chcink canky, Yellenová, Merkelová nebo my:
    rozumí prdu.

    Plutokrat nechal svá média nad realitou vypustit tak hustou mlhu, že už neví sám, kde je.
    Koneckonců to tady sledujeme každý den.

    Něco se děje a aktualně o tom reportuje, jako by to bylo něco úplně jiného.
    Aby se to náhodou neprolátlo, zakáže diskuzi.
    Tragédie je, že takhle komicky si počínají i New York Ties, Washington Post nebo Spiegel.

    Že se teroristy z GHCQ nechal zastrašit Guardian, když jeho šéfredaktorovi pod pohrůžkou násilí zničili harddisky se dá pochopit, lidi se prostě pos.
    Ale spousta jich ty směšné pohyby vykonává s nadšením.
    To je už k zamyšlení.

    V historických momentech, kdy se jedna politickoekonomická formace obrací v prach a popel a nové formy ještě nenabraly tvar většina lidí tápe.
    Pojmenovat jazykem minulých sta let (keynesianismus, socialismus, neustálé reminiscence na třicátá leta) něco, co ještě nevzniklo není možné.

    Navíc obvykle vůdčí postavy rané fáze (Trump, Sanders, Petryová) zmizí někde ve škvírách historie jako bratří Strasserovi nebo prezident Wilson, kterého zničily síly, které sám na našeptávání plukovníka House vyvolal.

    Nezbývá než se držet toho, co platilo vždycky: zdravý rozum.
    Nenechat se strhnout proudem, nepodlehnout vlnám agitace, nenechat si vnutit cíle, s kterými nesouhlasím.

    Že jsou kavárníci uměle vytvořené splašky už víme nějakou dobu.
    Že je Clintonová kriminálnice víme od Whitewateru a Waco.
    Jestli FBI a prokurátoři stále váhají s tím ji obvinit, nic nám po tom není.
    Víme kdo je.
    Žádný prokurátor si po Eliotu Spitzerovi nechce začít s plutokratem, který ji jako nejposlušnější loutku drží.

    Trump i Sanders budou úplně stejně poslušní, Reagan a Bush mladší byli taky.

    Jen pro široké publikum ta hra už není tím, co rozhoduje, nakonec se na ni přestanou ohlížet, jako my na Brusel a na Sobotku.
    Nastává doba svlékání podvlékaček.
    Pan Zelený své zmatky dává otevřeně najevo a to ho ctí.
    Nic to ale neřeší.

    Podívejte se na Kapitol.
    Nedřív neznámý útočník postřelil policistu.

    "Pak se ukázalo, že jenom vytáhl něco "that appeared to be a weapon", což je v Americe cokoli, nezapomeňme, že žijeme v době taktických propisovaček.
    Teď se konečně ukazuje, že prostřílen byl muž s propisovačkou a je na chirurgii (nebo patologii,nikdo přesně neví), spolus nějkými ženami, které stály poblíž.
    Podle posledního hlášení se nedá říct, kolik policistů a po kom vlastně střílelo.

    Keystone cops?
    Byla válka v Iráku něco jiného?
    Vytvářejí si široké vrstvy nepřátel na život a smrt, kterým povraždili rodiny, zmrzačili děti, sebrali domovy.
    Groteska je drsný žánr.

    OdpovědětVymazat
  83. Tužka napíše,....tak jsem si přečetla také blog pana Svobody. Oblékl svou polopravdu do uniformy své europarlamentní gardy.

    Dostáváme z EU asi 190 miliard a asi 250-300 odteče do států EU.

    Vítáme čínského hosta,....anglická královna ho taky vítala a vozila ho ve svém osobním kočáře,...no a co,...hosté se vítají.

    Vlajky,....vlajky si zaplatila soukromá společnost /název přesně neznám/, zažádala si o to,....je svoboda, tak proč ne.

    Problém s vlajkami Tibetu,...tak tady státní orgány potlačily svobodu projevu,...pokolikáté už,....mávat vlajkou a vykřikovat svůj názor, bez další agrese, je zcela možné,....když jsme mohli vítat posádky armády NATO při průjezdu republikou,....jsme členem NATO,...tak co, že.

    Všichni, co čtí oheň a siru proti Číně,....by měli kolem sebe, na protest, odhodit vše, co je vyrobeno v Číně. Jsou to pokrytci.

    USA chce okupovat a dirigovat svět pomoci zbraní, Čína pomocí obchodu,...a Rusko v tomto, prozatím latentním souboji, se snaží, jako třetí hegemon, lavírovat, jak se v danou chvíli dá.

    Ostatní jim v tom dělají štafáž s vedlejšími úkoly od jednotlivých aktérů. Jo, kdy, kde a kdo se chopí pohozené, ohlodané kosti.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  84. Nepozvali rovnátko
    marně držel sluchátko
    takhle melou boží mlýny
    sám musí jít do kantýny;
    u stolu jak v plotě kůl
    kýpli mu i porce půl
    bohoušek je sirotek
    plačlivý i na dotek.
    Na hradě se peče panda
    a to není žádná sranda
    sežrat porci medvěda
    nemít gatě do hněda.
    Miloš s šikmoočkem
    a svým levobočkem
    dávají si do ryja
    jéžiš maryja.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. čínané už mlátí čechy
      zatím jenom tyčema
      to tu nejsou ještě vládci
      pouze pouhá návštěva

      Vymazat
  85. Tak Viola ma pod Svobodom perfektne hlasky. Asi jedina, ktora je nad vecou☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S prominutím - tomuhle říkáte "nad věcí"? Hm. Kdyby to bylo aspoň trochu vtipné, ale to už dávno není, jenom jednobarevně přiblblé. Přeskakuju, škoda papíru.

      Vymazat
  86. "„Chtěl bych se vám omluvit za to, že nemám funkční zlatý kočár, abych Vás svezl tak, jako vás svezla britská královna Alžběta II. Chtěl bych se Vám omluvit také za to, že tu není Bílý dům, kde jste se setkal s Barackem Obamou. Ale Praze se říká Zlaté město. A to je víc než zlatý kočár. Bílý dům navíc vznikl stovky let poté, co naše katedrála svatého Víta,“ řekl Zeman s tím, že si váží přátelství i skvělých navázaných obchodních vztahů. "

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, za co se omlouval, proč. Za malost? To by měl dělat jen za sebe, já bych se pozvané návštěvě za nic neomlouval. Nezvané bych se (případně) omluvil za event. nepřipravenost nebo bordel.

      Vymazat
    2. No ,ja to pochopila jinak ale jak pise mb....stane se .Petrabezcarek.

      Vymazat
  87. že prý je problém s homosexuálními seniory. Že se neví, co s nimi. A s heterosexuálními seniory problém není? Jaký je rozdíl a v čem? Prý homo senior si nemůže povídat o rodině, tedy jako dětech a vnoučatech, tak se může cítit diskriminován. A co bezdětní heterosexuálové?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To až se dozví Šabatini, tak jim nějaká vnoučata a děti nakvótuje, neměl bych strach...

      Vymazat
  88. keller napsal že ho islámští lufťáci minuli na bruselském letišti o 15 minut ale že ho to neodradí ... to někteří zvolení do euro krmelce tam prej strachy přestali jezdit uplně , čemuž se tedy nedivím ... ono jako každé kinder překvapení má své hranice ...

    když jsem ho tehdá volil tak mě nenapadlo že ho tím odsuzuji na sebevražedné mise , chtěl jsem jenom aby si přivydělal něco pod žebro ...

    jinak zeman na stará kolena dobře jede , zdá se že si ho globální elity oblíbili ... kdyby jednoho dne nedej bože došlo k rozpadu éú a nato , není špatné mít mocné spojence jenž by garantovali naši nedotknutelnost před osvobozením , ať už by přišlo odkudkoliv ...
    problém je že zeman nemá za sebou žádnou stranu , takže až se odporoučí z hradu , místní čeládka to všechno co pracně vybudoval pošle ke dnu ...

    OdpovědětVymazat
  89. Bankomat v Českém Těšíně:
    http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/118124/misto-penez-si-vybral-ho-no.html

    OdpovědětVymazat
  90. TEREZA BYLA ZASE VOŠKLIVÁ - dokonce i na černého taťku v bílém wigwamu:

    A na závěr tradiční otázka: Co bychom měli v nejbližší době rozhodně sledovat?

    Dnes bych trochu netradičně zůstala doma a doporučila „kauzu Čapí hnízdo“. Jsme svědky toho, jak ve státě, který je prý jedním ze tří posledních na světě, kde ještě existují anonymní akcie na doručitele, a tudíž ani politici nemohou jasně prokázat svůj majetek, parta nečistých lynčuje nečistého oligarchu, o němž se ale dopředu vědělo, že je nečistý, ale nečistým se zničehonic stal až teď… Po rozkradených stovkách miliard a možná bilionů je „skandálních“ 50 milionů trapnou zástěrkou. Letmý pohled na včerejší jednání parlamentu mi maně připomněl, že už vím, proč se někteří lidé bojí klaunů. Odborně se tomu, mimochodem, říká coulrofobie.

    Ale proč to vůbec zmiňuji: Jakmile jsem si všimla, že proti Babišovi „najednou“ vystoupily i neziskové organizace, které mají „dohlížet“ na boj proti korupci, ale dosud si během dlouhých let ničeho nevšimly, mám neodbytný pocit jakési „barevné revoluce“. Jen bez nadšených davů na náměstích, ale to neznamená, že se něco takového ještě nezhmotní. Osobně ale žádné demonstrace proti korupci neočekávám, protože si neumím představit „národ“, který by v tomto směru povstal za Kalouskem nebo Fialou. Nejdůležitější otázky jsou ale prosté: Kdopak to tuhle salónní „barevnou revoluci“ asi tak řídí? A proč?

    Teď mě napadá, že jsem dneska ještě ani jednou nehodila vinu za vše špatné na Putina, tak to zkusím teď. Jen nevím, jestli stojí za Babišem, nebo za Kalouskem a Fialou, nebo za Sobotkou se Zaorálkem… Čert aby se v tom vyznal.
    ******************
    To je tak, když sleduje celej svět, akorát ji nezajímaj pokyny ze šapitó.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A TOHLE SE MI NĚJAK NEVEŠLO...
      (Víte jak poznáte, že nemáte na "europatlantickou demokracii" ani ten nejmenší vliv?
      Nesedíte ve vězení, nemučej vás v mučírně a jste stále ještě naživu.)
      ****************


      "Jednou jsem se vás ptal, jak byste řešila migrační krizi, kdybyste vládla vy.
      A vy jste odpověděla, že byste si dala víno a cigaretu a zavolala do Washingtonu, ať přestane rozdmýchávat války po Blízkém východě.
      No, kdyby to nepomohlo a když vezmeme v úvahu současný kontext, tak jaké řešení byste podnikla?

      Mám výhodu, že nic takového řešit nemusím, protože na „co by kdyby“ nehraju.
      Ale v praxi si umím představit, že nejdůležitější by v takové chvíli bylo asi vnitřní rozhodování, zda chci ve vrcholné politice se všemi těmi prebendami i možnostmi být ještě zítra, nebo jestli je mi jedno, že na mne NSA nebo nějaká jiná tajná služba něco „vybalí“, že je mi jedno, že mou stranu „zařízne“ nějaká lobby se svými penězi a médii, že je mi jedno, že se moje rodina a blízcí stanou terčem teroru či vydírání… Pokud bych si řekla, že mi to za to stojí, tak bych si opravdu nalila tu sklenku, zapálila cigárko a zavolala do Washingtonu a pak do Rijádu a pak do Ankary a na pár dalších míst. A jen bych neposlouchala, co mi diktují, ale mluvila bych sama. A to vše bych si nahrávala a okamžitě dala na mnoho míst na internetu současně,
      protože by to bylo asi to jediné, co by po mně
      – třebas aspoň na hodinu
      – mohlo zůstat.

      Takže je vlastně klika, že je to jen „co by kdyby“."
      (Spencerová, PL, Literárky)

      Vymazat
  91. a koukám, že v Praze to žije! Štětináč udržuje chaos, lidi z volímkarla a neziskovek se tlačí na místa, kam je nepustí cajti, všechno to natáčí naše čété středisková a na jednoho protestujícího je jeden novinář, fotograf nebo kameraman!

    http://zpravy.idnes.cz/si-tin-pching-miri-za-ministry-v-ulicich-se-demonstruje-za-lidska-prava-1mv-/domaci.aspx?c=A160329_134153_domaci_pas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych taky demonstroval za lidská práva, až bych brečel.

      Úplně by mi stačilo pro začátek demonstrovat za ta česká.
      Jenže to nejde, maďaři, čecháčci a rusové nejsou lidi, protože neposlouchaj ýbrmenše - a dokonce ani ýbrmutti.

      Vymazat
    2. Já teď chytil konec hokeje, a Záruba z toho zas dělal politické školení mužstva:

      "Mezi plzeňskými diváky vlaje americká vlajka, což je teď v Praze neobvyklý pohled. Málem jsme tu zapomněli, jak vypadá vlajka našich spojenců. Našich SKUTEČNÝCH spojenců."

      By mě zajímalo, jestli za ty žvásty mají v ČT příplatky, nebo se na Kavkách skutečně sešla taková parta exotů, přesvědčených, že divák dychtí především po jejich světonázoru. I při hokeji, například.

      Vymazat
  92. Duka dal Pchingovi dopis. Asi se styděl mu to říct osobně nebo neměl na známku.

    OdpovědětVymazat
  93. Mohlo to být 2:0, ale hlavně, že vedem.

    OdpovědětVymazat
  94. "Čína povoluje Ujgurům ve městech mít 2 děti, na vesnici 3, to jenom prohlubuje obavy Ujgurů o svůj národ v područí Číny. Porodnost je přísně kontrolována a jsou nařízeny odstupy mezi porody, pravidelné prohlídky u gynekologa a další předpisy, jejichž nedodržení je trestáno peněžními pokutami. Pokuta za 4. dítě může např. okolo 10 000 juanů (50 000 Kč). Pokutu lze s úřady směnit za potrat či pobyt ve vězení..."
    Tak Čína bojuje s muslimy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt děsný, jak ty muslimy utiskujou.
      Donedávna směl mít Chan (tedy etnický Číňan) jen jedno dítě. A většina se toho drží dodnes.
      Akorát národnostní menšiny (třeba Tibeťané - a tuším, i Ujgurové, ale nevím to jistě) směli mít víc.

      Takhle bude trvat stovky let, než ti nábožensky nadřazení Chanové Číňany přečíslej!

      No a kdyby Číňani svou vlastní porodnost neregulovali, museli by co nejdřív obývat Čínu v několika vrstvách.

      Nebo expandovat - jako v současné době (zatím nečínští) muslimové do Evropy.

      Vymazat
    2. Nábožensky nadřazení Nechanové, tedy Ujgorové...pardon.

      Vymazat
  95. ládiku ... vy zůstanete politologický panic i pod víkem ...

    OdpovědětVymazat