18 března, 2016

KRTINEC č.82

205 komentářů:

  1. Sobotka podepsal kapitulaci a směje se. Jak se říká člověku, který zaprodal vlastní stát cizí moci?

    OdpovědětVymazat
  2. ČSSD ostře proti Babišovi, podpoří mimořádnou schůzi i omezení střetu zájmů

    Sociální demokraté pokračují ve vymezování se vůči svému koaličnímu partnerovi – šéfovi hnutí ANO a ministru financí Andreji Babišovi. Předsednictvo strany přijalo v pátek večer usnesení, ve kterém svým poslancům doporučilo schválit program středeční mimořádné schůze ke kauze Čapí hnízdo. Po pátečním večerním jednání to řekl premiér Bohuslav Sobotka.
    .....
    Bohúš Rovnátko zase lavíruje a chová se jako chytrá horákyně a snaží se vyhovět těm a těm a jiným, a hlavně aby zůstal u lizu a byl "velký" politik. Bohužel, pokud to přeťápne, tak mu Kobliha shodí vládu a příštích voleb spláče tahle jakosociální strana nad vejdělkem! Se slovem sociální nemají socani nic společného, pamatuji si za éry Vikrora Mazače Stejskala, jak jsem dostal milce ČSSD Vlka do smutku, když jsem na blozích okopčil příjmy socanů v Praze, kde vedl Hulínský se 17 mil. korunek z dozorčích rad a předsednictev pražských podniků výměnou se stranou modrých občanských kmotrů za toleranci při "spravování" majetku a financí Prahy! Mimochodem jen Janoušek s Bémem si přišli na majetek za cca 13-15 mld.Kč a ještě to klidně za vlídného dohledu státních institucí na podzim v roce kdy socdem dělala v PS obštrukce, vyváděli do ven z ČR (tehdy cca 6,5 mld.Kč a nikdo si toho nevšímal). Ale tohle všechno by zřejmě by voličům nevadilo, my Češi jsme přející, jsou tady jiné excesy.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  3. No a Bohúš Rovnátko má jiné záseky u voličů a ty budou zřejmě pro jeho jako-socialistickou stranu u příštích voleb fatální! Tak třeba fotovoltaika bylo dílo socanů eurohujerů a stojí nás to všechny (stát, občany a firmy) každý rok miliardy Kč, jen loni 43 mld.Kč! Pak má Bohúš zásek s prodejem OKD mizernému dámskému krejčíkovi chazarovi havloidovi Bakalovi, kdy prodal nevýhodně pro stát doly i s 2000 byty i s horníky vč. těch co nestačili snad ani vyfárat, za hubičku! Tehdy byl nějaký Sobotka ve f-ci ministra financí! Bakala samozřejmě vše zašmelil a uklidil se na Kypr a penízky vyvezl do pryč. To Kobliha je větší frajer, sice si přihrává dotace (jedou v tom snad všichni) atd. ale zaměstnává tady u nás tisíce lidí a peníze nechává v ČR. Zřejmě je tento slovenský chazar přece jen slušnější podnikatel a není "Pritty Women" jako Bakalík. Bohúš má ale i další záseky u voličů, spojil se s Lidovci a tím odtroubil církevní zlodějnu. To bylo plamených keců se Zvorálkem v poslanecké žvanírně! Lidé si to pamatují a také si vzpomínám jak se Zvorálkem o pauze jednání ve žvanírně zabrala TV jak po sobě s Bémem lezli jako růžoví bratři. Jsou to pahřivci a křiváci. No a pak je tu další mínus pro Bohúše Rovnátkovic:
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  4. No a pak je tu závažnější problém, kdy se Bohúš a jeho sosálisti angažují, kdy vlastně splývají se stranami jako je Kalousova TOP09! Je to zahraniční politika! Tady se lísá k nejvyšším politikům EU a velkých zemí EU a bohužel to jde celé proti občanům ČR. Zatím se nás to přímo netýká, ale za pár let to bude jiné. Jde o to, že EU byl sofistikovaný projekt zřízený za účelem likvidace států a národů Evropy. Ještě nedávno to znělo jako nesmysly paranoiků a konspirátorů, ale invaze nomádů z Afriky a BV spoustě lidí otevřela oči. Kdo věděl dříve kdo to byl Kaligieri s Barnettem? Kdo věděl, co je to Římský klub, Bilderberg, Trilaterální komise či Rada pro mezinárodní vztahy CFR? Ti tahají za provázky a ovládfají vše na co se podíváte, přímo nebo častěji nepřímo. Jde především o prachy, moc a zase jen prachy a moc! Internet otevřel stavidla informací, leč někdy špatných, ale častěji i těch správných. Najednou zjistila spousta lidí, že všichni ti politici EU vč. velkých zemí jsou jen pověření vyslanci a loutky těch v zámezí a zákulisí, a ti tahají za provázky a ti dělají "dějiny". No a socan Bohúš s jeho křupanskou partičkou jim leze do rekta. Že to nejde jinak? A co Orbán, Fico aj.? Jen hájí zájmy svých národů a tady naše socdem naprosto zklamala a jde s proudem, ale proti svým občanům. Ten proud je ovšem ničivý a má za sebou spoustu zničených zemí a málem 3.WW s Rusem. Záměr USA je odstavit EU a hlavně SRN od Rusa a jeho ekonomiky a blbečkové v EU dělají, že nevědí o co jde. Že nás to poškozuje je nasnadě.
    A imigrace vetřelců? Tady zase Bohůš je v předklonu a hrabe pravou zadní před kanclbábou ze SRN a Junckerem, Schulzem a panáky z EU, kteří dělají reálnou islamizaci Evropy.
    Kdepak melody boys ze socdem, tohle si u voleb vypijete a raději udělejte volby ihned a shodte vládu, později budete zápasit o 10% volebních pregerencí....čas pracuje totiž proti vám!
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jedna perlička:
    Romský aktivista Holomek: Zemana volí ti, co si nedokáží analyzovat situaci. Ať udělá co nejvíc chyb, aspoň lidi uvidí, co je zač. Táhne nás do Ruska, díky bohu za EU 18. 3. 2016 20:02 Parl.listy.

    ROZHOVOR Uměle vyvolávané a hlavně virtuální nebezpečí migrace u nás paradoxně pomohlo Romům. I to si myslí romský aktivista Karel Holomek a předseda nevládní organizace Společenství Romů na Moravě. Zároveň také upozorňuje, že rozpad EU by mohl být velké neštěstí. Přál by si, aby Miloš Zeman udělal „ještě víc ,kalašnikovů‘ a chyb, jako je kauza Peroutka, aby bylo jasné, jaký je“.
    .......
    Bohužel to mám na druhém počítači a jsem líný to jít zkopírovat, ale jen 154 spešl organizaci tyjících z cikánské problematiky je přisáto na státní finanční cecky! A socani v tom jedou nejvíce, oni vždy měli afinitu k rozdávání penízků z cizího, hlavně toho, co sami nevytvořili!
    Proto si je také ti mocní vybrali ke svým cílům a zneužívají jejich jako touhy po sociální rovnosti lidí, ale ve skutečnosti se stali jejich snadnou kořistí. Ale to už jsme zase u vzniku komunismu a zase jde o stejné skupiny lidí, říkejme jim trockisti a neomarxisti a jsme doma.

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna čtu o Turecku, moc zajímavé. Ale jeden údaj mě doslova praštil přes čumák:
    Turecká populace čítá (odhad z roku 2011) přibližně 78 786 000 obyvatel. V roce 1927 mělo Turecko necelých 14 milionů obyvatel.[20] Roční přírůstek činí zhruba 1,24 %.
    .....
    Je třeba si uvědomit, že žádná zem, a ani zatím prostorné Turecko není nafukovací a že zákonitě musí dojít k přetlaku při počtu lidí a to nějak ventiluje! Tohle je jedna z méně uváděných příčin šílené migrace ze zemí BV a Afriky, oni jsou prostě vytlačování (a nejen válkou, která to urychluje) ze svého území a tlačí se přirozeně do zatím bohaté a vyspělé a bohužel naivní či hloupé Evropy. Pokud toto někdo nechápe, tak mu není pomoci a odnesou to jeho potomci. Ten přetlak lidí je prakticky ve všech zemí Blízkého východu a Afriky a to se nezabýváme totální likvidací tamní ekologie, jenže ta je společná pro celou planetu. Tohle by měli řešit ti političtí pitomci a nikoliv to sem ještě tahat. Samozřejmě, že jde stabilizovat počet lidí na planetě, bílá rasa je toho příkladem, že to jde, spočívá to na vysokém stupni vzdělanosti, informovanosti, vyspělém hospodářství, uspořádání společnosti a stylu života lidí při omezení vlivu blbství, které se nazývá "náboženství". Bohužel to nejblbější a nejagresívnější nám sem cpou do Evropy! Tohle bude pro naše děti a vnoučata moc a moc zlé, pokud se to nepodaří nějak zastavit.
    Hezký den všem.

    OdpovědětVymazat
  7. Maxík měl pracovní noc a já budu mít pracovní sobotu. Musím umýt okna, uklidit po zvířeně - kočky, pes a lišáci, uvařit dobrý oběd a jít popřát sousedovi Jožkovi:-)

    Sobotka, služební pivo a Zavorálek jsou hrobaři socdem a zrádci národa. Hotovo, punktum

    OdpovědětVymazat
  8. Nikoliv lištičko, jen nemám takovou potřebu spát a odpoledne jsem si dal šlofíka a to se mě nechtělo v noci pak tuplem spát. V knize o Napoleonovi jsem četl, že spal v průměru max. 4 hodiny denně, no a takový Stalin měl vůbec převrácený život, v noci makal a ve dne spal, tedy alespoň jsem se to dočetl v knize o generálním štábu RA. Vyšší důstojníci z něj měli osypky, ale museli se přizpůsobit.
    S těmi okny bych počkal, bude hnusně a tak si při mytí vyvětráte celý byt resp. dům, pokud nemáte liščí doupě. (-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hotovo a vyvětráno, teď jdu vařit. Za týden nás čeká letní čas. Tu změnu nemám ráda, ale zvyknu si. Co mi taky jiného zbývá...

      Vymazat
  9. Já mám dnes velké úkoly od 5:30, jedu jak rus. Za odměnu si večer nadělím 30km, s pitím.

    OdpovědětVymazat
  10. Před 2 minutami to bouchlo v Cařihradu v pěší zóně s turisty. Teď asi počítají výřad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. výřad?
      nevadí vám,že jsou to lidé?
      to samé se může stát- teď už kdekoliv i vám,vašim blízkým.Také byste to nazval výřadem?

      Vymazat
    2. Ládiku,
      přiznám se, že překračujete i moje meze akceptování cynického humoru...dá-li se to tak nazvat.
      Všichni jsme sice Čárlí, ale ne každej je Ládik.

      A to jsem, myslím, mimořádně splachovací a oplachovací.
      JÁCHYM

      Vymazat
  11. Já Kemal jsem v Ankaře
    vozím tady trakaře
    roztrhaných mrtvolek.
    Salám alajkum vespolek!
    Město mrtvých turistů
    potřebuje očistu
    nemůžou tu ležet
    musím s nima běžet
    na určenou hromadu
    hnedle vedle odpadu.
    Je to dobré rito
    ještě pálit žito
    by se celkem dalo
    ale furt je málo.
    Strana práce zajistí
    že zas budou turisti
    ležet u mě na káře
    v Izmiru či v Ankaře.
    Sem tam vezmu nohu
    pomodlím se k bohu
    šoupnu ji do kebabu
    říkali to na štábu
    že se to může
    nejlepší je z muže.


    OdpovědětVymazat
  12. v souvislosti se svéráznými istambulskými oslavami tureckého dema kde lítaj permanentně vzduchem utržené okončetiny jsem se porozhlídl po českých cestovkách a jejich nabídkách zájezdů do turecka , konkrétně do istambulu ...

    dobrá zpráva je , že v demu takové triviality nikoho nevzrušují a zájezdy se neustále vesele prodávají ... na jednom portálu s nabídkou lást minit jsem si dokonce před chvílí početoval i s operátorkou a tady zkopírovaný dialog , moje smyšlené jméno jsem označil za - já , jinak jde o doslovnou citaci :

    ZEPTEJTE SE NÁS ONLINE

    Barbora Pokorná - Dobrý den. Mohu Vám s něčím poradit?

    - já - dobrý den chtěl bych letět do Istambulu v příštím tejdnu , 2 osoby
    hledám klidný hotel s vlastní restaurací , ale dneska sem zase četl že tam k něčemu došlo, tak nevím zda je to bezpečné ?

    Barbora Pokorná - nabídky zájezdů Vám rádi vypracujeme. V jakém termínu přesněji mohu hledat?

    - já - od středy ale může to být i od Pátku , týden polopenze

    Barbora Pokorná - Mohu nabídnou pouze pobyty na 3, 4 nebo 5 dní.

    - já - jo to nevadí , těch 5 dní stačí

    Barbora Pokorná - Jakou máte cenovou hranici?

    - já - nezáleží , hlavně aby to byl hezký hotel , jde mi jenom o váš tip , nakonec si vyberu já samozřejmě

    Barbora Pokorná - ověřené nabídky zájezdů Vám zašleme během pondělí do e-mailu. Kontakty z úvodu chatu jsou správné, mohu si je uložit?

    - já - ano děkuji a ještě otázka zda se tam mohu procházet , navštívit památky a tak , je tam bezpečno ?

    Barbora Pokorná - Pobytové zájezdy ať už do Istanbulu nebo Turecka celkově se prodávají o hodně méně, než tomu bývalo. Istanbul navštívit můžete, avšak doporučuje se maximální opatrnosti.

    - já - a jak se mám zachovat když vedle v ulici třeba bouchne bomba ?

    Barbora Pokorná - s takovou situací opravdu nemám zkušenost a v tomto nemohu radit.

    - já - někde jsem četl že hostům dávají na recepci před opuštěním hotelu přilbu a neprůstřelnou vestu , nevíte něco o tom ?

    Barbora Pokorná - Takové informace nemáme. Lze to ověřit v pondělí u pořádající cestovní kanceláře.

    - já - nebude to za příplatek ty vesty a tak ?

    Barbora Pokorná - O tom informace nemám. V případě Vašeho zájmu si zavolejte v pondělí, operátorky Vám Vaše dotazy prověří.

    - já - ano děkuji ... to bude vše

    Barbora Pokorná - Také děkuji. Přeji příjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl jste srazit cenu; ale jinak paráda!

      Vymazat
    2. k tomu jenom tolik , že kdyby takový rozhovor byl odposlechnut v bohnicích na příjmu , nebylo by se tak nějak čemu divit ... ale máme přece to demo ... a tak přízračná absurdita se stala všední reálií ...

      Vymazat
    3. Přečetl jsem to dvakrát.
      musím, ač nerad, souhlasit, že současný svět je dokonalý cvokhaus - a že nezbývá, než si na to zvyknout.

      Ovšem ona Barbora Pokorná reagovala, obávám se, naprosto adekvátně a profesionálně - nebo alespoň tak, jak by v její nezáviděníhodné pozici reagoval ...třeba já.

      Počkáte-li tři-čtyři měsíce, může se stejný rozhovor odehrát v turečtině mezi tamní turistickou kanceláří a zájemcem, toužícím navštívit... třeba Český Krumlov.

      JÁCHYM

      Vymazat
  13. Neprostřelenou vestu
    vzal bych si na cestu
    na hřbitovní náměstí
    kde se stane neštěstí;
    kdy a které to bude?
    u turků vždy a všude -
    v Osmančiku, v Adaně
    projde bába v sutaně
    a jéje - ohnivá koule
    bouchlo 30 megajoule
    kolem letí nohy ruce
    z turecka až do kibuce
    vyrazilo mi to chrup
    kolem letí celý trup
    z epicentra do dáli
    hlavičky se kutálí...
    příště jedu zase
    abych v plné kráse
    poznal život přátel
    je to za pakatel.


    OdpovědětVymazat
  14. Co mi dělá nedobře je třeba to, že třeba Paroubek,
    kterého jsem považoval za vcelku příčetného technologa moci,
    sice s nulovou vizí, ale se schopností hrát politické šachy a vidět alespoň na dva tahy dopředu, napíše takovýhle článek:

    http://denikreferendum.cz/clanek/22571-nebojme-se-kratkeho-chaosu-smete-li-oligarchu

    To už bych snad dneska mohl, až ještě trochu zblbnu, dělat politika i já.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  15. To: Ládik!!!
    Tak se začínám dívat na tance. Včera se mně moc líbil Kanaďan, co jezdil na Mary Poppins a skončil 2.. Bělohradského jsem viděla dnes ze záznamu - škoda toho pádu, dívenky jsem neviděla.
    Globalizované krasobruslení má ale nadějné mládeže plno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v tu dobu naháněl kroky. Těsně nad 31000. Zkusil jsem pití v průběhu - můžu doporučit, zvedlo to výkon (běžíšek mi před 2 lety přinesl salomon belt pro 2 flašly po 0,5l, měl jsem vodu se šťávou https://www.youtube.com/watch?v=SBlwQ4uW5dM ).
      Nechal jsem tělo běžet bez řízení hlavou, určeno mělo jenom trasu. Ze začátku se šetřilo (tušilo), poslední velý kopec vyběhlo jako za čerstva. Připisuju to té vodě.

      Vymazat
  16. "Turecko mám dnes za stát, který se ponořil do tolika těžce řešitelných vnitřních problémů – boj proti vlastním kurdským občanům, násilná islamizace státu, „válka s Ruskem“, která ničí ekonomiku Turecka, potlačování kritických médií, ovlivňování justice, finanční provázanost s Daešem – že si vcelku neumím představit, že by Recep Erdogan měl ještě sílu a „koule“ vstoupit do Sýrie. Je v regionu izolovaný, panicky se bojí o své křeslo, je zkrátka v „provazech“. "
    (Spencerová)
    ***********************************
    S jedinou "drobnou" výjimkou:
    Dostalo na hraní vykastrovanou Evropu v péči nunvářky Merkelové.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  17. Odpovědi
    1. Zatím můj nejdelší souvislý běh v životě, přitom nejrychlejší, cca 9km/h, stoupání/klesání +-445m. Na konci jsem měl sílu. Jenom jsem měl strach o tělesnou schránku, celé to bylo po asfaltu v krosových botách, žádné extra silniční tlumení. Venku +1°C. 3/4 měsíce ... klíďo bych dal včera rovinový maraton v čase těsně nad 4 hodiny. Horský za 6, tam je 2000m převýšení.
      Ráno žádné následky, hw je funkční, sw dostal upgrade. Neměl jsem psát ten "výřad", když to Jáchyma tak hněte.

      Vymazat
  18. Odjinud copyright:

    Dohoda, ke které dospěly členské státy Evropské unie a Turecko a která má přispět ke zmírnění nekontrolovaného toku migrantů do Evropy, má podle dokumentu zveřejněného na internetové stránce Evropské rady devět bodů:

    1) Všichni noví neregulérní migranti přijíždějící z Turecka na řecké ostrovy budou od 20. března 2016 vraceni do Turecka. To bude probíhat plně v souladu se standardy EU a mezinárodním právem, takže je vyloučeno jakékoli kolektivní vyhoštění. Všichni migranti budou chráněni v souladu s příslušnými mezinárodními normami a s ohledem na zásadu „nenavracení“. Bude se jednat o dočasné a mimořádné opatření, které je nezbytné pro ukončení lidského utrpení a obnovení veřejného pořádku. Migranti, kteří přijedou na řecké ostrovy, budou řádně registrováni, a každá žádost o azyl bude zpracována individuálně řeckými orgány v souladu se směrnicí o azylovém řízení, a to ve spolupráci s Úřadem vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Migranti, kteří nepožádají o azyl, nebo jejichž žádost byla shledána nedůvodnou nebo nepřípustnou v souladu s uvedenou směrnicí, budou vráceni do Turecka. Turecko a Řecko se dohodnou na přítomnosti svých úředníků na území druhé země dle potřeby pro zajištění hladké spolupráce mezi oběma státy. Náklady ponese EU.

    2) Za každého syrského uprchlíka vráceného do Turecka z řeckých ostrovů bude jiný Syřan přemístěn z Turecka do EU, a to pokud možno v ten samý den. Přednost dostanou ti migranti, kteří předtím nevstoupili nebo se nepokusili vstoupit do EU neregulérním způsobem. Relokace se bude řídit především závazky zemí EU z července loňského roku, které mají zajistit pro uprchlíky ještě 18 tisíc míst. Další místa mají být poskytnuta na dobrovolné bázi, a to nanejvýš pro dalších 54 tisíc osob.

    3) Turecko přijme veškerá nezbytná opatření, aby přerušilo nové námořní nebo pozemní trasy pro neregulérní migraci z Turecka do EU a bude spolupracovat se sousedními státy a s EU.

    4) Poté co neregulérní překračování hranice mezi Tureckem a EU skončí nebo alespoň se výrazně a trvale sníží, bude uveden v činnost plán dobrovolného humanitárního příjmu, který členské státy EU budou plnit na dobrovolném základě.

    5) Rušení vízového režimu pro turecké občany cestující do EU nastane nejpozději do konce června 2016 za předpokladu, že budou splněny všechny ukazatele. Turecko bude muset přijmout nezbytné kroky pro splnění zbývajících požadavků, aby umožnilo Komisi koncem dubna podat příslušný návrh na uskutečnění tohoto plánu, který bude schvalovat Evropský parlament a Evropská rada.

    6) EU v úzké spolupráci s Tureckem urychlí do konce března vyplácení původně slíbených tří miliard eur na boj proti uprchlické krizi v Turecku a na financování dalších projektů pro osoby pod dočasnou ochranou. První seznam konkrétních projektů pro uprchlíky, zejména v oblasti zdravotnictví, vzdělávání, infrastruktury, zajištění potravin a nákladů na živobytí, bude společně vypracován v rámci jednoho týdne. Jakmile budou tyto peníze využity a za předpokladu, že budou splněny všechny závazky, EU uvolní další tři miliardy eur do konce roku 2018.

    7) Evropská unie a Turecka vítají probíhající práci na modernizaci celní unie.

    8) Evropská unie a Turecko znovu potvrdily svůj závazek opětovného oživení procesu vstupu Turecka do EU. Po otevření jedné z kapitol má být otevřena ještě jedna během nynějšího nizozemského předsednictví.

    9) Evropská unie a její členské státy budou spolupracovat s Tureckem na zlepšení humanitárních podmínek v Sýrii, zejména v určitých oblastech blízko turecké hranice, které by umožnily místním obyvatelům a uprchlíkům vyskytujícím se v oblasti, aby byli ve větším bezpečí.

    Plnění těchto bodů bude předmětem každoměsíčního hodnocení.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  19. Pokud to přeložíme do srozumitelného jazyka, tak z toho vychází toto: Všichni, kdo se chtějí dostat do Evropy si pořídí u padělatelů doklady o tom, že jsou z oblasti, kde zuří válka a Evropa je bez jakýchkoliv dalších okolků pustí na své území!!! To že EU podepsala Turkovy všechno co si nadiktoval a to bez záruky to je nějaká dohoda? To je dle mne spíše kapitulace. Zarazí ilegální migraci tím, že je sem všechny pustí legálně. To je teda něco. Vůbec ničeho nedosáhli. Zločiné Turecko pod vládou diktátora přijmou do EU, hlavně že Rus a Asad je ten špatnej. EU EU, celé vedení EU, je jen banda pokrytců.
    ........
    Turek použil na Makrelu a spol. osvědčenou taktiku smlouvání na tržišti! U zboží je cena 100 euro a vy nabídnete, že dáte 1/10 a ten si trhá vlasy. Jenže tady Turek nadsadil 100 a dostal 100, zkrátka špatný evropský přístup, což ovšem na Blízkém východě je považováno za slabost. Ale Makrela a spol. mají zřejmě jiné zájmy, a tím zájmem je od nadřízených „penězoměnců“ islamizace Evropy a to jde, neomarxistům! No a likvidace germánských kmenů vč. příbuzných Vikingů kanclbábě (matka chazarka Jentscheová) s izraelským pasem, samozřejmě nevadí, ona má německé krve míň než té polské a chazarské.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  20. Ještě jedna glosa jednohoi občana k té slavné dohodě:

    Takže islamistické Turecko okupuje od 1974 cca polovinu Kypru(člen EU), po desetiletí masakruje Kurdy, vězní politické vězně, likviduje opoziční média, krade ropu v Sýrii a Iráku a soudruzi z EU s ním objímají a servilně mu podlézají, do takové EU ČR rozhodně nevstupovala, je to odporné a ostudné.

    OdpovědětVymazat
  21. Zdravím na jaře.
    K to mu výřadu:
    Když myslivci uštvou nebo lstí zastřelí nevinná zvířata, poskládají je do řady, které říkají výřad. Poplácají se po zádech, popijí z plaskule a zatroubí halál(i).
    Turek zabíjí lidi. Nedávno 12 němců jednou ranou, předtím nějakou stovku, jindy 37. Novinářům jde jen o číslo - čím vyšší, tím zajímavější zpráva. Tahle včerejší nic moc, nejdříve psali, že žádní mrtví. Bez výřadu to není ono. Nakonec 4, což je velká bída, takový článek se dá otisknout na 56. stránce regionálního plátku. To 62 lidí v Rostově bylo jiné kafe, jenže žádná bomba, jenom silný vítr (kdoví jestli). Číst zprávy nebo vůbec noviny vyžaduje velkou dávku otrlosti. Tak tomu trochu pomáhám, že už jsem in, kůl a hepy a nějaký výřad mě nevyvede z míry, koupím letenku do ankary a půjdu utrácet za kebab.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to si jedte,kam chcete...ale o těch nevinných obětech,především turistech,byste se mohl vyjadřovat slušněji-byli to lidé....
      v koncetračních táborech byli také výřady?

      Vymazat
    2. O koncentráku tady nepadlo ani slovo. Jen o honu na lidi.

      Vymazat
    3. Také všem do krtkoviště jarní pozdravy.

      To: Anonymní a další kritici Ládikova!!! vyjádření,

      spadli jste z višně, nebo sem chodíte pravidelně? Asi to první. Jinak byste věděli, že tenhle člověk je dobrák, který nejspíš těžko ublíží mouše. Pokud použil slovo "výřad", vzbuzuje tím emoce, ale ty nejsou rozhodně namířeny proti obětem ani je nemají zesměšnit. Já to cítím úplně stejně tak, jak to sám vysvětlil - když už proti něčemu, tak proti znevažujícímu vyznění "práce" novinářů a zaplavování nás podobnými zprávami, ze kterých přece nikdo nemůže mít pocit jakéhokoli litování obětí, ale pouhého senzacechtivého přiživení se na událostech. Čím větší krvák, tím líp. A od čtenářů chcete "jen" slušnou reakci?!
      Mimochodem, co vy kritici děláte proti tomu, aby žádné zbytečné lidské oběti nebyly? Verbální policii? Šťouráte se v konotacích a významech slov? Tak to se děte vycpat.

      Vymazat
    4. díky marie,
      neměl jsem vůbec chuť to dále rozebírat. Anonymnímu bylo zřejmě ublíženo a našel viníka, nebo jeho sympatizanta - jinak si to nevysvětluji.

      Vymazat
    5. Marie,
      mouše by možná ten pán neublížil,ale označení nevinných lidských obětí těchto masakrů tímto výrazem-je dle mého mínění opovrhováním lidského života jako takového
      informace novinářů o tom co se skutečně stalo byla pravdivá-opravdu se stalo
      použila byste tento výraz pro neštěstí druhých?
      udělám pro danou věc alespoň to,že nebudu oběti masakrů zlehčovat a označovat tímto výrazivem

      Vymazat
    6. anonymní

      Nemám nic proti Vašemu vyjadřování, OK, je to vaše věc.
      Ládik ale nikoho nepobouřil, než vás osobně. Protože ví, že to tady čteme jen my, kdo se snad tak trochu známe a víme, jak co kdo myslí. Kdyby psal Ládik článek do novin, určitě by formuloval jinak.
      Pro mě je směrodatné, jak to dotyčný myslí - nejsme tu nikdo profesionální psavci a musíme tak trochu i číst mezi řádky.

      Víte, co mě doopravdy vadí a prudí v médiích všeobecně, když pominu obsah zpráv a půjdu po formálnostech, tak jako vy? Že vedle zpráv o tom, kolik dětí v Africe umírá podvýživou a hladem se klidně objeví články na téma, jaké dortíky nejvíc polehtají naše jazýčky a zprávou dne je - zda jahodový, nebo ananasový. Vedle zprávy o utrpení a znásilňování dětí a žen klíďo hned vedle zaručené návody na exotické (či kýho výra) sexuální praktiky... nic proti tomu, ale tenhle kontext vás nechává úplně klidným? Mě teda vadí mnohem víc. Dělá z nás to, co píše Ládik - otrlé. A to je mnohem nebezpečnější než jedno slovíčko s dvojznačným smyslem, ulítlé někde v sousedské drbárně.

      Pro mě jsou média o tisíc procent větší strůjci chorobně špatného a provokujícího povědomí u spousty lidí, než Ládik s tím svým jedním siláckým slovíčkem. A vy jste asi jediný, kdo tomu, co napsal, nerozumíte.

      Vymazat
    7. marion ... jak můžete napsat že by ládík neublížil mouše ... víte kolik spolkne hmyzu při pravidelných nočních přesunech nalákaných lstivě na čelovku ... a to nepočítám tu haldu zavražděných žížal při stavbě studny ... rozhodně to není žádný budhista teda ...

      Vymazat
  22. Ládik napsal, že je in, kůl a hepy,
    něco podobného jsem slyšel i od Pepy Řepy,
    jo, musíme jít s dobou, doba si to žádá,
    přizpůsob se, jinak tě nebude mít holka ráda!
    S tím kůl mě však Ládik dostal, vzpomínám,
    jeden soudruh byl taky kůl v plotě, se usmívám,
    holt vše se mění, vše je jiné a člověk je vůl,
    když není dnes "happy", "in" and "cool"!

    OdpovědětVymazat
  23. Tohle je zajimavé:
    Nejbohatší dámský krejčí zmizel do Švýcarska
    i se zlatým padákem od českého státu.
    Zdeněk Bakala se opravdu může usmívat, hezkých pár miliard mu kápne od českého státu.
    Zanechává po sobě kupu problémů a na jeho hlavu prší nevybíravé nadávky. Na ‘rozloučenou‘ mu stát přidá ještě hezkých pár milionů za pozemky na Karvinsku, které bezesporu nejbohatší český dámský krejčí v pravý čas šikovně skoupil.
    Poté co si vybudoval luxusní sídlo v samotném srdci Šumavského národního parku, začaly pomalu vyplouvat na povrch problémy kolem OKD, a tak uhlobaron Zdeněk Bakala zahájil nenápadný přesun do Švýcarska. Prý se tam cítí mnohem více anonymní. Svou hlavní tuzemskou aktivitu, soutěž krásy Česká Miss, zpeněžila loni i jeho manželka Michaela Maláčová, nyní Bakala, a tak jim v odchodu zjevně nic nebrání.
    Znáte snad šikovnějšího dámského krejčího, který by takhle zázračně ke štěstí a penězům přišel?
    Jak krejčí vyrazil za Velkou louži
    Když se ho zeptáte, co dělal až do své emigrace v roce 1980, zpravidla svede řeč na jiné téma. Například jedné redaktorce, kterou zajímalo jeho dětství, před lety odpověděl: „Moc si to nevybavuji.“ A ani o rodičích se mu mluvit nechtělo. Přesto do jeho minulosti nahlédnout lze prostřednictvím svazku, který na něj založila StB v roce 1981. Uvádí se v něm, že pochází z úřednické rodiny, jeho matka Zdeňka pracovala jako laborantka krajské hygienické stanice. Po základní škole nebyl přijat na gymnázium, a tak se vyučil dámským krejčím a rok pracoval ve VKUS Brno. V devatenácti odjel počátkem srpna 1980 na čtrnáctidenní zájezd s CKM do Jugoslávie, ale do Brna, kde žil s rodiči a sestrou Radkou, se už nevrátil. Emigroval do Rakouska, odkud se po pár měsících vydal do Spojených států.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  24. V listopadu 1980 odletěl do Kalifornie, kde pracoval jako údržbář v kuchyni kasina Harrah’s. V dopisech rodičům prozradil, že bere čtyři dolary za hodinu, měsíčně tudíž vydělal 640 dolarů, většinou to ale bylo víc, protože dělal přesčasy „Ve skutečnosti toho moc nedělám. V Americe se ještě nikdo nepředřel,“ napsal jim s tím, že daně neplatí žádné. A pak se rozepsal: „Když člověk vydělá za rok 45 000 dolarů (to už jsou opravdu peníze!), tak zaplatí daň ze mzdy tak třeba jenom 900 dolarů. A to je směšné. Ty ostatní daně už asi tak nízký nebudou, ale já nejsem milionář, takže se mě netýkají.“
    V září 1981 ho Městský soud v Brně poslal v nepřítomnosti na rok a půl do vězení. V roce 1986 promoval na University of California v Berkeley se zaměřením na makroekonomii a na studia si prý vydělával mytím nádobí a uklízením v hotelu, což při astronomické výši školného na této univerzitě působí přinejmenším hodně překvapivě. Do Československa se vrátil v roce 1990 a dnes je jednoznačně nejbohatším dámským krejčím v republice. Kromě důležitých kontaktů s dalším navrátilcem, emigrantem z Venezuely Pedro Pickem, byla pro něj stěžejní spolupráce s Karlem Schwarzenbergem, který svěřil správu svého rozsáhlého restituovaného majetku právě do rukou Zdeňka Bakaly, respektive jeho finanční skupiny Patria Finance, jejíž založení Bakala inicioval v květnu 1994.
    Později je pojila i řada dalších podnikatelských aktivit, například privatizace likérky Jan Becher či finanční akvizice v komerční televizi TV-3. Jméno Schwarzenberg Bakalovi zcela jistě otvíralo mnohé dveře a určitě významný byl pro rozjezd jeho podnikatelských aktivit i Schwarzenbergův kapitál. V pouhých třiceti letech se stal jedním z předních finančníků a v ekonomických otázkách radil také prezidentu Václavu Havlovi. Roční zisk společnosti Patria Finance přesáhl v roce 1997 107 milionů korun a její celková aktiva činila tehdy bezmála 1,2 miliardy.
    Pilně udržoval i důležité kontakty na vlivné politiky, s prezidentem Havlem v jednu dobu jakoby téměř srostl. Financoval jeho divadelní představení i film a nakonec se stal partnerem jeho knihovny. Havel mu naopak dodával punc důvěryhodného finančníka. Z praktického hlediska ale bylo pro Bakalu účast v zednářském sdružení Lípa, které Václav Klaus s Milošem Zemanem podezírali, že chce vytvořit alternativní mocenské centrum. Jeho členy byli kromě již zmíněného Karla Schwarzenberga například i Josef Lux či Bohuslav Sobotka.
    V červnu 2010 Bakala oznámil, že během předvolební kampaně věnoval 28,5 milionu korun třem politickým stranám. ODS dostala 15 milionů, TOP 09 7,5 milionu korun a Věci veřejné 6 milionů. Protože právě tyto tři strany pak utvořily koalici pod vedením Petra Nečase, publicisté kolem Deníku Referendum a po nich i některá další média označovali Nečasovu vládu „Bakalova koalice“. Své vazby na vlivné politiky finančně podpořil i o dva roky později, když 22. listopadu 2012 daroval Karlu Schwarzenbergovi půl milionu na volební kampaň a v roce 2013 pak ještě další dva miliony korun doplatil.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  25. Krejčí uhlobaronem
    K obrovskému majetku se ale Bakala dopracoval především jediným velkým obchodem, a to koupí největší české černouhelné těžební společnosti OKD, ostravsko-karvinských dolů. Jak přesně probíhala privatizace i změna vlastníků, není dodnes zcela jasné. Počátkem listopadu 2004 nicméně vystoupil za nové vlastníky Zdeněk Bakala a oznámil, že ovládl firmu Karbon Invest. Novým vlastníkem se stala kyperská společnost RPG Industries, která koupila prostřednictvím dceřiné společnosti Charles Capital, jejímž jediným vlastníkem byl Bakala, majoritní podíl v hlavním akcionáři OKD, firmě Karbon Invest. Jednou ze záhad zůstává, kde vlastně Bakala vzal potřebné miliardy, které měl za OKD zaplatit. Prý mu část půjčily banky a zbytek si našetřil.
    Právě krajně pochybná koupě OKD, v níž byl podvodnými znaleckými posudky stát poškozen o několik desítek miliard, z něj udělala jednoho z nejbohatších lidí v České republice. Její zástupci si Bakalu najali, aby hájil v zápase o OKD státní zájmy. To se ale nestalo. Hájil zájmy své. Podle analýzy, kterou zveřejnil Deník Referendum, poté co doly získal, vytěžil z emise akcií společnosti NWR, která OKD ovládá, kolem třiceti miliard korun. Letos Bakala odstoupil z představenstva NWR a bývalý premiér Jiří Paroubek k tomu uvedl: „Na prvním místě by bylo rozhodně velmi vhodné, aby problémy společnosti OKD řešil sám Zdeněk Bakala svými vlastními penězi, mělo by jít o pomoc v řádu desítek miliard korun…“. Ten se ale k ničemu takovému uzevně nechystá. Obrovskou skvrnou na jeho pověsti zůstávají navíc byty, které společně s OKD získal, slíbil odprodat nájemníkům, jenže skutek utek.
    Obnovit jednání mezi ČR a OKD o poskytnutí další státní pomoci na uzavření Dolu Paskov bude zřejmě muset stát. Důvodem je další pokles cen uhlí, na jejichž vývoj je dohoda o státní pomoci navázána. Stát se již dříve zavázal zaplatit 600 milionů korun na sociální programy horníků, navíc Sobotkova vláda nedávno odsouhlasila vznik průmyslové zóny v místech bývalého Dolu Barbora u Karviné. K tomu je třeba najít vhodné pozemky, jenže Bakalova společnost Asental Land vlastní v Moravskoslezském kraji více než čtyři a půl tisíce hektarů. A tak kraj bude muset nejspíš vykoupit pozemky právě od něj – za ‘pakatel‘ 180 milionů korun. Takže takový malý ‘zlatý padák‘ od státu na cestu do švýcarské pohody.
    Bez zajímavosti není ani skutečnost, že v době Bakalova ‘zázračného‘ zbohatnutí byl ministrem financí Bohuslav Sobotka.
    Autor: Hans Štembera

    OdpovědětVymazat
  26. Něco optimistického ze světa:

    http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/uz-ctvrty-rok-objizdeji-zemekouli-penziste-si-k-tomu-poridil/r~62cfed06ed1e11e593630025900fea04/?utm_source=zpravy.aktualne.centrum.cz&utm_medium=carousel

    Pak že americká technologie nic nevydrží!
    Skoro jako ruský gazík.
    Takhle to vypadalo před vynálezem kurvítek.
    Měli bychom si koupit licenci, když už nám Škodovka nepatří.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zpráva mě také zaujala - škoda, že tam není, jak jsou staří manželé. Obdivuju ale podobné dobrodruhy v každém věku.

      Vymazat
    2. divim se že si ten máslostroj nevzali amíci sebou na měsíc jako lunochod ... pak by i maximus uvěřil že tam ti amíci byli ...

      Vymazat
    3. Jsem přesvědčený, že kdyby vyměnili spalovací motor za elektromotor a vyměnili pneumatiky za plná kola, zvládl by to i na Měsíci.

      Pak ho mohli zakonzervovat a posléze prodat Číňanům, až poletěj na Mars.
      JÁCHYM

      Vymazat
  27. Nevíte náhodou někdo, zda a pod jakým nickem sem chodí Helm Hammerhand, co mne tak vševědoucně prokádroval u pana Honzáka? Že bych tu s ním probrala, čeho se bál ten nejméně pětikilový kocour v jeho logu, když ho fotili.
    Na opičí cizopasníky se asi budu muset příležitostně doptat odborníků ze zoo, internetové rady pro zájemce o chov se o nich nezmiňují a hledání už mě přestalo bavit.

    Sluníčku dnes nikdo o Světovém dni štěstí asi neřekl, tak jsem šťastná i pod zamračenou oblohou. "Sluní" někde jinde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady sluní 2 ledžárovky, na helmuta kladiváře hoďte bobek..

      Vymazat
    2. Sem si to našel ... možná, že to psal honzák.

      Vymazat
    3. Jsem se dívala, že je to postavička z fantasy. Neoušek (vzpomněla jsem si na jeho "práva na svobodu nakupování", když jsem viděla kousek pořadu paní Jílkové o zavírání obchodů ve státní svátky)ale asi ne, ten si je dává do obrázku. No, doptám se ho na postrašeného kocoura, až se opět objeví u bloggera, kterého čtu, třeba mi odpoví.

      Vy tedy trénuje vskutku cílevědomě a pilně. Nejsou ty kopce méně strmé ve tmě?
      Já včera nachodila pro své zdraví šuma nic, zkusím to dnes i v tom šedu trošku napravit a také se podívat, co kvete jinde než na našich záhonech a trávníku. Fialky voní čím dále stejně krásně.

      Vymazat
    4. Se vam divim ,neni toho smejdeni a udavani na Akualne malo? Musite to tahat i sem ?Petra.

      Vymazat
    5. Tady jsou ve stínu poslední zbytky sněhu, viděl jsem petrklíč, podběl ... fialky ještě ne, z těch bývá místy koberec. Škoda, že tu vůni nelze nějak zkapalnit.
      Tma při svitu měsíce rozhodně není, ko si zvykne a vidí, jak ve dne. Postrádal jsem sovy, vloni touhle dobou byly na 3 místech.

      Vymazat
    6. Helm je přejmenovaný ultrablb minatomirai alias šariátník.
      Posedlý půvaby islamismu a slíděním po osobních informacích, které o sobě druzí napíšou, aby je pak mohl s citem sobě vlastním použít v "diskusi".

      Zvláštní znamení: pohrdá každým, kdo je starý, nemocný (zvlášť vysazen je bůhvíproč na cukrovku) a nemá nejvyšší vzdělání.
      Zřejmě výsledek každodenního pozorování, jak sám v zrcadle mládne, sílí a chytrá...

      Vymazat
    7. Pan Honzák psává sám za sebe a v tomhle své zvyklosti asi nemění. Ale ono je to jedno - mě hlavně upoutalo, že si mám přičíst do plusů, že se mohu koukat na Metropolitku, to se moc strefil.
      No, extra blog na 100 pozitiv - to by bylo různých názorů, ale já bych se do jejich sepisování nedala.
      Mějte se, jdu popohnat svého jedince a vyzvednout čtvernožce - druhý bude mít z procházky větší požitek.

      Vymazat
    8. No jo, tak o panu minatomirai příliš nevím, pane Zdenkub, jen snad nick.
      Ani o nějakém šmírování a udávání na ACZ, paní Petro. Ale dík za projevený zájem a napomenutí i Vám.

      Vymazat
    9. Dik ,za projeveny zajem ,napomenuti netreba .Petra.

      Vymazat
    10. To: Petra
      Aha. Já měla za to, že se nás tu snažíte ve 13:58 vychovávat. I když větu lze vyložit na oba způsoby, jak si ji čtu teď.
      Napomínání bych tu obecně nechala na panu domácím - tedy panu Zdenkub, co jsme u něho všichni na návštěvě.
      Nesouhlas s jakýmkoliv názorem je jistě přípustný.

      Vymazat
  28. ládík by měl skutečně používat pietnější slůvka k číslicím označující počet kusů né vlastní vinou předčasně opustivší toto slzavé údolí ...
    proto bych navrhl méně morbidní pojmový písmenkový slovosled než výřad který je pro danou událost stejně nepřesný ... a to - nucený výsek ...
    i když vím , že demokrat dává přednost podivuhodnému sousloví - kolaterální ztráta ...

    OdpovědětVymazat
  29. No dobře.
    Pohoršuje někoho použití slova "výřad", které se používá pro sčítání úkladně zabité divé zvěře (zajíců, bažantů...) na sčítání muslimem zabitých nevinných lidí? Pohoršuje. Mě to taky pohoršuje. Pohoršuje někoho bagatelizace masového zabíjení nevinných lidí? Nepohoršuje. Ňú džerzy porazilo tučňáky, to byl masakr. Výborně! Primera divizione je lepší, než la liga. No a co. V Horní Voltě postříleli nějaké turisty, evropských bylo jen pár. Chvála panu bohu. Naštěstí tam nebyl žádný Čech. Tsunami zabila 300 000 lidí - no a co, tam stejně pojedou jenom mastňáci. Kramatorsk nebo Debalcevo už nikoho nezajímají, už se tam přece postříleli.
    Upečení pandy čínskému presidentovi nepohoršuje? Co samoupečení tibetských mnichů - pohoršuje? Ne? Nebo jo? Krosby dal hetryk.

    OdpovědětVymazat
  30. Vyřadím výřad
    týká se jen zvířat
    pro lidi jen pietu
    jako byla v Tibetu
    našlapuji na špičky
    bych nena.ral lidičky
    co si drží útlý cit
    slůvek nemám deficit.

    OdpovědětVymazat
  31. Kdyby abdulsalám dostal za obhájce sokola.... byl by zítra na svobodě.

    OdpovědětVymazat
  32. Barák letí na kubu
    ke svatému jakubu;
    v zátoce sviní
    zbraně maj jiní
    fidel už má hnědáky
    nejde vítat cizáky.
    Jeho brácha Raul
    dopadne jak Saul.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náš Láďo Láďo Ládiku,
      jestli víš co je v kurníku?
      O kurníku co se zove Kuba,
      Amík dlouze dlouze hloubá,
      zjistil totiž že blízko tam,
      v moři u Kuby je poklad zakopán,
      ve výsostných vodách Fidelovy Kuby,
      našli ropu a na ní si brousí zuby,
      ty prý jsou tak mocné a ohromné,
      že náš Amík zrušil sankce darebné!

      Vymazat
    2. Sakriš, vypadlo mě "zásoby" ropy...

      Vymazat
    3. V každém kožním záhybu
      má už Barák Cohibu.

      Vymazat
    4. ohambí bere pro jistotu i cemanskou slepici , zřejmě aby u zelenýho raula nedrhlo když dojde mochito ...

      Vymazat
  33. Řidiči pozor! Na kruhových objezdech platí nová pravidla dávání přednosti

    20.03.2016 / Domácí / Svět kolem nás
    Řidiči pozor! Na kruhových objezdech platí nová pravidla dávání přednosti
    Od nového roku platí nová pravidla v dávání přednosti na kruhových objezdech, málokdo o tom ale ví. Nenápadná změna v zákoně totiž zásadně mění to, co platilo doposud. Na kruháku, kde není přednost v jízdě upravena dopravní značkou, platí přednost zprava.
    Doposud platilo, že auta jedoucí po kruhovém objezdu měla vždy přednost před těmi, která na objezd teprve vjížděla. Jiná situace ani nastat nemohla, každý kruhový objezd totiž musel být povinně označen dvojicí značek umístěných na jednom sloupku, a to příkazovou značkou 'Kruhový objezd' a současně značkou upravující přednost 'Dej přednost v jízdě' nebo 'Stůj, dej přednost v jízdě'.

    Nová vyhláška ale umožňuje, aby byl rondel označen jen značkou 'Kruhový objezd', která pouze přikazuje jet po křižovatce (objezdu) ve směru šipek, ale nedává řidičům jedoucím po kruháku přednost před ostatními auty. Tu zaručuje teprve kombinace se značkou upravující přednost, která ale od letoška není povinná.
    Co z toho vyplývá?

    Pokud bude kruhový objezd označen pouze značkou 'Kruhový objezd', musí dát řidiči jedoucí po kruháku přednost v jízdě vozidlům přijíždějícím zprava, tedy těm, která na objezd teprve vjíždí. Takových objezdů je sice v Česku minimum, vzniká ale množství nových, které nemají povinnost upravovat přednost v jízdě značkami.
    Pokud je u objezdu pouze značka 'Kruhový objezd' (vlevo), musíte dát přednost zprava, tedy autům vjíždějícím na objezd. Pokud je 'Kruhový objezd' doplněn značkou upravující přednost (vpravo), máte přednost před auty, které vjíždějí na kruhový objezd.
    ..........
    Komentáře pod článkem od čtenářů jsou husté!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před automobilkou v Nošovicích se výhodně jezdí od fabriky po rondlu doleva, ale nesmí naproti nic jet a nesmí tam stát policajt. Nejlépe v noci. 49.6697017N, 18.4240136E

      Vymazat
    2. Ráda piju
      rada chlastám
      snad se z toho
      neuchlastám .Petra
      :-o))))

      Vymazat
  34. Zdravím a prosím někoho, kdo má přístup na Cenzuralně.cz, zda by tam (například pod Damuzu či babu Jagu , nejlépe pod strejce Josefa) nedal tento odkaz : http://www.ancient-origins.net/myths-legends/ancient-pagan-origins-easter-001571....Je tu celkem slušně popsáno (i když ne vyčerpatelným způsobem), jaká zřejmě byla genez jednoho ze svátků, které vycházejí z mýtu o zmrtvýchvstání, na který si činí monopol katolická církev, ale nejde o nic než o převzetí starších tradic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A s paní Zuzanou Královou diskutovat marno - alespoň mně to tak připadá, neb ona by mistrovala i papeže Františka.
      Já tedy nevím - neprovokuje jen pro svou radost druhé?

      Vymazat
    2. zdravím pana biliona, doufám, že se ve zdraví vynacházíte :-)

      Vymazat
  35. Venku v přírodě kvetoucích kytek minimum. Zato jeden čáp, co nezapomněl na sv. Řehoře přeletět moře a do týdne být v naší vísce, skřivánek, nějaký pomenší dravec, srnka také jen jedna, zajíci po dlouhé době ve větším počtu, racci, možná čejky a jiná blíže neidentifikovaná poletující ptačí hejna.
    Dnes se jdu dodívat na olomouckou detektivku na ČT 1, tak všem dobrou noc.
    Zlíňáci pana Zdenkab opět nepotěšili, snad to napraví zítra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Racci jsou (doufám) raci.

      Vymazat
    2. Ptáci jsou správně - raci u nás asi nejsou. Zato bobři v blízké říčce - hezky umí kácet stromy.

      Vymazat
  36. Ještě k těm kruhákům, je to i na Blesku.cz. Jeden pán tam má vhodný návrh a napsal: "Já bych tento zákon zdokonalil a na kruhovém objezdu zavedl obousměrný provoz". Mám lepší nápad, přednost bude mít vždy větší auto! To se zdá logické, kdo nepustí třeba plně naložený kamion nebo Tatru? Nabízí se i varianta, že v liché dny budou mít přednost tmavé auta a v sudé, ty světlá!

    OdpovědětVymazat
  37. jsem řezala jabloně a pěkně jsem se odrovnala. Jó, hopsákování po stromech a pila fiskarska jsou fajn, ale není možné to zvládnout za odpoledne. Jo kdyby odpoledne, ale jen dvě hoďky. A ještě házet pejsákovi balónek. Ničí mi květiny, dacan. Nevím, jak mu nalít do hlavy, že tohle nee, to je narcis, tulipán, hyacint... Kreslenýma hieroglifama, jak to udělali Němci k sexuální výchově pro nadržené abdulahy?

    OdpovědětVymazat
  38. Tak tohle se povedlo, Hitler a čapí hnízdo:

    http://www.humr.cz/wow/capi-hnizdo-je-medialni-senzaci-a-co-na-to-adolf-hitler/

    OdpovědětVymazat
  39. DOHODA S TURECKEM:
    A upozornil na jedno nebezpečí dohody: „Jako každý pakt s ďáblem to má však jeden nepříjemný háček. Od června prý bezvízový styk s Tureckem, jehož armáda řádí (oficiálně bojuje s terorismem) v jihovýchodní části země a ‚vyhnala‘ už z domovů na 400 000 Kurdů.

    Diskriminovaná 15milionová menšina (nemá ani základní školy) má nepochybně právo na azyl,“ naznačuje Tomský, že Evropu může v brzké budoucnosti čekat příliv tureckých Kurdů."

    OdpovědětVymazat
  40. B. Jaga Ládikovi:
    Nejsou ty kopce méně strmé ve tmě?
    ******
    Téměř jste odhalila Ládikovo tajnou taktiku !

    Ládik totiž coby technik mistrně využívá fyzikálních zákonů :
    Archimedova pak zvláště.
    Těleso je nadlehčováno tím větší silou, čím větší je hustota prostředí, v němž se nalézá.

    Je proto nesporné, že čím hustší tmou se Ládik pohybuje, tím větší silou je nadlehčován.

    Dále: Jistě jste slyšela o projektu obrovských mezihvězdných korábů, poháněných tzv. fotonovými raketami.
    V menší míře tohoto principu používá i Ládik - několikrát se zmiňoval o své špičkové, drahé a výkonné čelovce... pokud namíří fotonový proud k zemi, je reaktivní silou nadlehčován též.

    To však není vše!
    Protože se pohybuje po známé trase, používá další technické finty - při akceleraci do kopce obrací prod světla směrem vzad a je takto téměř bez námahy hnán směrem vzhůru!

    (Ve dne tohoto principu použít nelze, protože intenzivní prod slunečního světla člověka brzdí)

    Třetí finta je poměrně prostá:
    V noci je chladněji, vzduch je jak známo těžší, takže kromě tmy Ládika nadnáší i váha těžkého vzduchu Ládikem vytlačeného.

    Současné koordinované použití výše uvedených fyzikálních principů účinek násobí a způsobuje, že to Ládikovi běhá téměř samo, prakticky jedinou jeho fyzickou činností je střídavé přendavání nohou za účelem udržení rovnováhy.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Palivem je kyslík. Podmínkou nádechu je výdech. Nejnáročnější je koordinace obou noh.

      Vymazat
    2. To: Jáchym
      Já to tak vědecky jako Vy nemyslela. Krajina potmě ale vyhlíží jinak a světlo mě zvědavou opravdu brzdí, neb musím to i ono vidět.
      Ládikovi!!! moc přeju, aby mu letošní BKB vyšel. K tomu tréninku třeba. Vy se k němu náhodou nepřidáte?

      Vymazat
  41. Teď cítím, že mi otrnulo. Regenerace trvala 27 hodin. Fotony z čelovky mě nepohání, nechávám ji od vánoc na poličce, když mám reflexní vestu. Ale budu šetřit na inovejtky race ultra 290, ty by měly zaručit BKB.

    OdpovědětVymazat
  42. Nahlídl jsem pod duku .... nějaká Králová tam měla výron fanatismu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      já nevím, proč se s Královou hádaj.
      Když její vývody jsou asi tak "vědecky" vyfutrovaný jako ty moje o běhu ve tmě.
      Akorát postrádá alespoň náznak pokusu o vnitřní konzistenci.

      Mám doma x-té vydání překladu německého filosofického slovníku, který uspořádal proslulý jezuita. To je jinší kafe! Vyložený koncert sofismat a logických paradoxů.
      Kam se hrabu !
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. A kdo ví, zda je to Zuzanka či Zuzánek - vyjadřuje se úspěšně bezpohlavně(alespoň v tom, co jsem četla) jako kdysi psávala čert.
      V tom slovníku si občas pro potěchu "říkáte" či jen hledáte potřebné, pane Jáchyme? (Ne, není to výzkum o tom, proč si lidičky kupují ty či ony knihy.)

      Vymazat
    3. Kralova to napisala jasne a presne. Akurat Brom a mnoho, mnoho inych, to nepochopil☺.

      P. S. Napr., aj v suvislosti s pouzivanim roznych kalendarov a s pozitim kanonu nicejskeho koncilu, ze nesmie byt v case Pesachu, napr. pravoslavni budu mat Velku noc az 1. maja (kveten).

      Tada "skutocne" ide o sviatky jari, vedci, chachacha☺.
      Pre trochu dovzdelenia, aspon toto.
      Z ateistickych novin:
      http://www.sme.sk/c/3788845/kedy-je-velka-noc.html

      Kratko z wiki:
      https://sk.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDpo%C4%8Det_d%C3%A1tumu_Ve%C4%BEkej_noci

      Z datumoveho zaujimaveho ceskeho zdroja:
      http://kalendar.beda.cz/kalendarni-data-katolickych-a-pravoslavnych-velikonoc

      Vymazat
    4. Walter Brugger - Filosofický slovník
      (překlad z 14. vydání z r.1975)
      Dělám oboje - říkám si pro potěchu - asi jako když brouzdáte po internetu a necháte se překvapovat - i hledám. Potřebné - a dnes už mnohem častěji nepotřebné, protože celá filosofie jako obor je dnes reliktem našeho umírajícího světa a ve zrychlujících se otáčkách odtéká do hajzlu.
      Konkrétně k tomuto slovníku - je velmi kvalitní a fundovaný. Pasáže, týkající se katolického náboženství jsou, jak jinak, silně poplatné jezuitskému Poslání.

      JÁCHYM

      Vymazat
    5. p. profesore ... zkuste se začíst do hlavního hermetického spisu - kybalion ...
      http://goo.gl/EcgHeq

      Vymazat
  43. Tak Makrela a spol. pustí do euroboudy,
    napěkně legálně ty arabské čmoudy,
    přiletí letadly, přijedou i vlaky,
    tam tisíc a tam dvacet tisíc taky,
    rozdělí je podle předklonu státníka,
    k nám kvótou jich milión přeutíká,
    dle toho jak se servil Bohúš zajíká,
    vždyť baba Makrela jej má za mazlíka.
    Ojropa dostane dále za čas nášup Turků,
    každá bába si navleče nikáb či burku,
    naučíme se hatmatilkou zprava čmárat,
    oni nebudou se s nevěřícími psy párat.
    zabijeme všechny vepře i prasata,
    kalašnikovem se prostě udělá ratata,
    nejhorší je ovšem, že zakážou chlast
    a tím opravdu skončí naše malebná vlast.

    OdpovědětVymazat
  44. Od začátku roku 2016 zachvátila Ekvádor a Venezuelu vlna protestů. Mezinárodní experti jsou přesvědčeni, že reálné příčiny pro masová vystoupení neexistují. Podle jejich názoru jsou tyto akce vyprovokovány vládou USA, která usiluje o uchopení geopolitické moci v regionu.



    Prezident Venezuely Nicolás Maduro prohlásil, že USA chtějí skoncovat s bolivarskou revolucí. „Zákon, který označuje Venezuelu za hrozbu pro USA, byl podepsán za narušení mezinárodního práva a není založen na žádné morální tezi. Dává zelenou teroristickým akcím opozice. Prohlášení Barácka Obamy jsou přiznáním toho, že se americké úřady účastní všech pokusů spiklenců o svržení legitimní vlády Venezuely," prohlásil Maduro.
    Prezident Bolívie Evo Morales očekává, že v jeho zemi zahájí opozice podle návodu USA kampaň proti všem ruským a čínským společnostem, které investovaly v Latinské Americe.

    a taky že jo, za vším hledej, hlavně pro Maxima, tenhle obličej...

    http://cdns.yournewswire.com/wp-content/uploads/2016/03/lord-rothschild-2016-600x350.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. liško,ono to nejde zobrazit...
      Putin????

      Vymazat
    2. Jiný páníček - dle fotečky mně neznám.
      Či je to jen zkreslením, paní liško?

      Vymazat
  45. Dorazila průzkumná vrtací hlavice z itošky, budu muset udělat mezikus k 4hranné prodlužovací tyčce s T-kusem, jenom zjistím, co je tam za závit (metrický nebo trubkový?) - a mohl bych to prubnout. Třeba narazím na uhelnou sloj a budu jako bakala...
    http://www.imgup.cz/image/RyR
    http://www.imgup.cz/image/Ryf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moderní svařování ... asi TIG s netavící se wolframovou elektrodou a přídavným matrošem, to český nebo ukrajinský svářeč by to posmrkal jinak ... jako ten jaderný reaktor, co k němu zašantročili doklady o švajcování.

      Vymazat
    2. Italská, EU či třeba přímo čínská či jiné asijské země kvalita?
      Být Vámi, tak bych byla s očekáváním, že Vám stát dolování uhlí pronajme za hubičku, opatrná. Vaše krásná kamna jsou na všechno?
      Jsem se před chvílí nostalgicky podívala, jak dlouho už "disqusujeme" - od 17.6.2014.

      Ještě pro paní lišku (co už má okna vyglancovaná) a jiné zdejší hospodyňky. Protože po internetu znovu chodí rada na umývání oken mikrotenovým hadrem a šamponovou vodou a naproti nás se z komínů bude asi dýmat ještě dlouho, zkusila jsem ji - metodou žaves. Skla v oknech, dveřích venkovních i vnitřních i zrcadla se lesknou opravdu po jednom přejetí báječně. No, já venkovní utírala 2x - jednou suchým hadrem od prachu, potom vlhkým.

      Vymazat
    3. Vyrobeno v Lombardii, žádná čína. Pro ruční použití, mohla to být rovněž metoda žaves, ale není. Návarek je dokonce kolmo.

      Morso má litinové příložky na rošt, aby se nespálil, když se v nich topí koksem nebo č. uhlím.

      Vymazat
    4. pro BJ
      Okna zdaleka ještě nemyju, vracím se v tom spíš k prvomájové pracovní tradici :)
      Ale dík za metodu žvs - používám živelně. Mám taky inovaci: všechny sajrajty od šamponů až po pěny do koupele, zbývá mi toho pořád plno, se hodí, na všechno mytí, kde je větší špína. Stačí pár kapek... vlastně vůbec nekupuju saponáty, jen zbytkařím. Dokonce i šampon pro psy, starý jak metuzalém, se hodí na mytí schodů. Tak ať se vám to krásně blýská!

      Vymazat
    5. a já nevím, co je to žaves a mikrotenový hadr! To se mi nemůže poradit?
      :-)

      Vymazat
    6. To se hnedka pozná, kdo je tu slušně vychovaná pečlivka.
      Nezná žaves... ;o)

      Vymazat
    7. liško,

      tak žvs metodu jsem si musela vygooglit! budete koukat :-)
      Místo mikrotenový má být asi mikrovlákno, neboli švédská utěrka. Ale vy už máte stejně všechno hotové, tak jaképak copak.

      Vymazat
  46. Snad vypadám praštěně
    našli tuhé praštěně
    já z toho povyrostu
    bylo v permafrostu
    v jakutské oblasti
    trochu ho omastí
    přiloží ho k fence
    bude kňourat tence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://zpravy.idnes.cz/na-sibiri-nasli-zmrzle-prastene-v-permafrostu-lezelo-12-000-let-prb-/zahranicni.aspx?c=A160321_094341_zahranicni_aha

      Vymazat
    2. Ládiku,
      gratulace k totálnímu rýmu praštěně/praštěně.
      To se hned tak nepodaří, JdC by zelenal závistí!

      Vymazat
    3. Pridavam sa ku gratulacii. A nielen k uvedenemu rymu, ale cele je to velmi vydarene.

      Vymazat
  47. Asi jsme všichni četli Duku a jeho poselství. Četlo by se to dobře, slova jsou jasná, ne už tolik jejich významy. Každý rozumí ze svého úhlu pohledu, jak je nasměrován, kam dozrál a došel na své pouti časem... Nejvíc mi pan kardinál připomíná spolehlivého, profesionálně zdatného herce, který se perfektně drží role. Jen do srdce mu moc nevidím, a tak úplně nevím, jak co myslí, i když to zní jasně.

    Zuzana Králová. Už jsem ji tady párkrát považovala za tupou fanatičku, neschopnou mluvit normální řečí, i s nevěřícími - tak, aby aspoň rozuměli, co chce říct. O původu Velikonoc a dalších věcech, tentokrát, jí ale musím dávat za pravdu. Pokud můžu posoudit... Podle mého pocitu je to muž, velmi znalý teologie a její logiky, zvyklý vést disputace. Buď někdo z okolí pana kardinála, kdo mu "kryje záda", nebo přímo on sám. Taky bych si neškrtla.

    A tak popřeju zatím jen těm, pro které už začal sváteční týden: radostné a požehnané Velikonoce, ať Vás svátky naplní tím, co od nich očekáváte. A ač od Duky opsáno, myšleno upřímně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ,, Asi jsme všichni četli Duku a jeho poselství ,,

      to bude asi kombinace jarních prázdnin a slevy na božkov , gratuluji ... :-)

      Vymazat
    2. šmankote, a já doteď myslela, že jste z nás největší katolík, jen takovej skrytej, latentní... jestli rozumíte. Ne??
      Jak jsem k tomu ale mohla přijít?! Asi jsem něco požila, možná šampon omylem...
      Kdepak jarní prázdniny, ty u nás už dááávno skončily. A Božkov je pro mě posvátnej, jen na grog v zimě, a do marmelád.

      Vymazat
    3. tím šampónem se to možná vysvětluje , asi nějaká novinka ... dneska musí být člověk opatrný i v drogerii ...

      Vymazat
    4. Tak jsem se k panu Dukovi znovu letmo podívala a zmiňuje se tam o sobě Zuzana Králová jako o ženě, ale to neznačí nic určitého. Třeba někde učí náboženství nebo je opravdu tak pilná a studuje teologii pro své potěšení. Píše své moudrosti rychle a zpaměti, neb tapetování to nebude.
      O původu a slavení Velikonoc zdrojů přemnoho, jiné její názory mě ale udivily hodně. Byla to náhoda, že jsem se s jejím nickem v diskusi potkala časově a tak jsem na kritiku řádně zvoleného papeže zareagovala a ona se zase k mé poznámce pochlubila, že se postí. Nemyslím, že by měl kardinál ze všech jejích vět radost a on sám by snad psal obratněji.
      Paní aga bývala i dříve náboženský expert?

      Copak psí šampon - když se řádně napění, vyčistí i koberce co suchá pěna. A lakované dřevo se po něm opravdu blyští. Však jistě i panu xeroxovi po umytí produkty pro lidičky jeho vlásky, ne? Já se snažím všechno spotřebovat, neb se chemie nekazí. Někdy rozdávám. Co ale s kondicionérem - rozčesávačem, který jsem někdy používala po koupání pudla?

      Vymazat
    5. bábrdle ... znal jsem jednu co sosala iron , na hlaváku jí říkali - blue queen , ale že by někdo jel v psím šampónu sem ještě neslyšel ...

      Vymazat
    6. Báječné známosti jste měl, pane xeroxi, takové u nás na vsi nepotkat. Však tu také nemáme hlavní...
      A používat není totéž co požívat.

      Vymazat
  48. Teď poslouchám, že zastřelili 1100 prasat, někde ve Středních Čechách. Přeslechl jsem kdo. To byl ale výřad!! Jenom nevím, jestli myslivci, vojáci, policajti nebo milicionáři. Prý se prasata přemnožila ... Černnošice, Mníšek pod Brdy a tam někde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nikde nečtu že 11cet polistopadových sil je po smrti ... bude to kachna ...

      Vymazat
    2. Taky jsem to zaslechla. Prý moc škodí. Myslivci potají přidělili právo lovu několika svým lidem, kteří smějí střílet. Prý je to pro ně velká pocta.

      Vymazat
    3. 1100 a iba v strednych Cechach - to je akoby nic. Tych prasiat na odstrel je minimalne destanasobok!!! :-).

      Vymazat
  49. tak jsem se dočetla, že do Německa vloni dorazilo asi 2 miliony cizinců. Z imigrantské vlny bylo možno zaměstnat 200 osob, ti ostatní budou na dávkách. Si myslím, že to je velmi osvěžující pro ekonomiku
    no a po žních půjdeme všichni k turkovi, respektive obráceně...

    OdpovědětVymazat
  50. a prý se vrátily vlaštovky! Já jsem teda ještě žádnou neviděla, ale ptačí ruch je nepřeslechnutelný. Musím se po nebi pořádně rozhlídnout

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při revizi studánek jsem našel rozkvetlý plicník. Škoda, že nekašlu.

      Vymazat
    2. Tak já dneska - žádná romantika.
      Revidovala jsem akorát dvě psí hromádky, ještě že nosím dva pytlíky.
      Vedu ji k těm nejšťavnatějším pýrům, a ona jen olízla a metla dál. Tam leželo v trávě pár vyvařených morkových kostí. Ta opice to musela cítit na sto metrů! Zítra nebude hromádka, ale hromada.

      Vymazat
    3. Já do jedné šlápnul u dopisní schránky v lese. Mezinárodní den štěstí.

      Vymazat
    4. Měšťáci jsou v tomto úklidu asi líp vychovaní. Jedno z mála pozitiv. Však taky některé babky snad leží v okně celý den a kontrolují... a umí pěkně řvát.

      Vymazat
  51. Řeci mají 50 000 invazistů a jsou z toho na máry. Přitom do rajchu jen loni doběhlo 1 100 000 běžců; řeků je 11 mega, němců 80 mega ... do rajchu přibylo na 1 němce téměř 3x víc běžců, než v řecku, a jak si chrochtají blahem. Nejsou ti řeci nějací divní?

    OdpovědětVymazat
  52. prý hezké velikonoce... milé dámské osazenstvo, uměly byste tohle? Mě by odvezli

    https://www.facebook.com/Mezesmanna/videos/436904323174437/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem barbar, ale napadlo mě totéž co Láďu :-)
      Ne, moc hezký, jako krajka. Nejvíc obdivuju, jakou má paní pevnou ruku a mušku, to by byla střelkyně.
      Mně se ale skoro víc líbí dva perníčkoví zajdové, které mi dnes přinesla žákyně. Takové hřejivější to je.

      Vymazat
    2. do pekelné kuchyně gordona ramsayho s vámi se všemi ... by vám vychytal blešky že by jste viděli svatýho duku na to ta ta i bez drogérky te ty ...

      Vymazat
    3. Tak tohle video je protipól žavesu.
      Ale hezké. Paní umí dobře šrafovat.

      Vymazat
  53. To: liška
    Hadérka uklízecí z mikrovlákna to je - začaly u nás co švédské utěrky.
    Když někdo něco všechno správně, úplně a bez zkracování jako Vy, nezná rychlé metody (vedoucí někdy úplně k témuž cíli) "žaves" (žádné velké sr...) a další stupeň "úžaves" (úplně). Velmi se dle mého osvědčují v duševní práci, nikoliv ale ve výpočtech.

    Znám takové, co mají ve zdobení čehokoliv potřebnou zručnost. Na chuti to nepřidá a často větší krása v asymetrii - jak už napsala paní Marie. Já nejraději lepím a polévám celá kolečka. Na velikonoce nepečeme, máslové mazance kupuji.

    Já se dnes při procházce s Andym potkala s prvním podbělem, u rybníka jsme vyplašili asi šedou volavku, rackové při spatření psa odkroužili jinam. Zajíci a srnky dnes byli jinde, ale doma na ořechu vyzpěvoval pták pršák (kos - tak mu říkala maminka). Kroků něco přes 11 tisíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško, já su tak neznalá ;o))
      řehtám se jako kůň

      Vymazat
  54. Počet muslimů vzrostl ve Velké Británii trojnásobně
    Statistický úřad Spojeného království zveřejnil údaje, z nichž vyplývá, že počet muslimů ve Velké Británii vzrostl z 900 tisíc na téměř 3 miliony.

    V roce 1991 žilo ve Velké Británii cca 900 tisíc muslimů. Po 25 letech jejich počet vzrost téměř na 3 miliony.

    V následujících deseti letech budou v některých oblastech Britských ostrovů tvořit už většinu společnosti.

    Důvodem tohoto vývoje je vysoká porodnost muslimů a vlna muslimských imigrantů.
    Zdroj: prostozmostu.net


    OdpovědětVymazat
  55. List Peršanum
    "Hajmajfrent. Vodizjornejm?" - "Ladik, pyčo" - . "Maj iz Mahmud. Verdujukamfrom?" - "Čekoslovakija." Obvykle Peršanum po dvuch otazkach došla zasoba a byl klid. Mahmud byl jiny. Bo byl rafinovaně vzdělany. A proto byl nebezpečny.
    „Jak nam može ta vaše Czech Air Force pomoct, Ladik? U nas je všecko špatně. Brutalni totalita. Nesmime na fejsbuček, nesmíme stahovat zapadni filmy, nemožem se divat na porno. Chybi nam svoboda. Nemožem pit ani vino, ani pivo, o koňaku sem četl enem v literatuře. Naše krasne baby musí byt zabalene v černych hadrach, moji robu nemožu na ulici chytnut ani za ruku, policajti všecko kontroluju kamerama. Cestovat nemožem skoro nikam, bo všeci po nas chtěju viza a ty su drahe, ekonomika je dobita jak cyganske hračky. Jak nam možete pomoct?“
    Zamyslel sem se. To je fakt hrozny život v nesvobodě, to tak přece jako věrny syn Vaclava Havla nemožu nechat: „Tuž, jestli chcete, mohli byzme vas humanytarně vybombardovat.“ „Co to znamena“, zeptal se Mahmud. „Tuž to je jednoduche. Zavedeme u vas bezletovu zonu tajak v Lybiji a pak vam všecko rozmlátíme. Prezidenta už si pak možete zmasakrovat sami. Nebo zebereme našich pět Gripenu a zničime vam všecky mosty a infrastrukturu tajak v Jugošce. Ale s tym by nam musel ještě kdosik pomoct, bo ty naše pučene Gripeny nesmí zasahovat v boju, tak pry zni naša lyzingova smluva ze Švedama.“...

    zbytek na http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=499795

    OdpovědětVymazat

  56. Stovky migračních úředníků se učí rozeznávat mezi migranty Syřany.
    Pomáhají si k tomu například "testováním" znalostí syrských reálií. Kromě krátké konverzace tak běženec hlásící se k syrskému občanství bude muset prokázat, že umí zazpívat syrskou hymnu. Pokud selže, je už téměř ztracen, uvádí agentura DPA.
    *************************************
    Kdyby to bejvali zavedli už u Schwarzenberga, nemusel bejt národ rozzvrácenej, protože hajnýmu by sebrali český občanství a nemoh by kadidovat.

    A proti Bimbovi by pak třeba nastoupil František Ringo Čech, který je mnohem konsenzuálnější a zná více sprostejch slov, takže nemusí překládat rozverné kundičky ani opisovat sprosťárny od Kalouska.

    A za deset minut by se zvládl z chytrého telefonu TAKY naučit syrskou hymnu, čímž by se stal i oblíbeným presidentem jednoho miliónu syrských Čechů tureckého původu.

    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
  57. když Anna hlídá vnoučátka, tak abyste měli trochu té kultury, bando krtčí :-)

    https://www.youtube.com/watch?v=I3TQ6qJCIXA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo Pepa Kokrů, ten se dá poslouchat....

      Vymazat
  58. koukla jsem pod Kučeru, číst jej nelze, strašný bláboly, ale co předvádí sasek, to mi hlava nebere

    To by se vám, zatvrzelým bolševikům a putinofilům, hodilo! Naštěstí, když dojde na lámání chleba, to tento národ(navzdory kvalifikacím z Bimbova chobotu) nikdy nedopustí. I těm největším ignorantům dochází, že by měli s jejich zamilovaným konzumem po ptákách. A na ptáky jsou i místní rozvratníci malý páky ;-)

    OdpovědětVymazat
  59. nějak je ticho o akci babrák family goes to cuba , černá matrioška zřejmě kraula nenachytala na demo nebo se čeká až starej fidorka natáhne kalašnikov ...

    OdpovědětVymazat
  60. pěkně to šašek napsal
    vám to hlava nebere.....a ani se nedivím...
    jsou to jeho zkušenosti a jeho pohled na svět
    čtenář ACZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, čtenáři Embéčko !
      Už se nám stejskalo.

      Jedinej fyzkulturist je tu teď Ládik, ale ten ani bednu nemá.
      Kdyby ale odstavil mozek jako Vy, ušetřil by 20% kyslíku a moh by běhat nejméně 36 kilometrů denně.
      čtenář Neaktuálně

      Na srdce jsou Poděbrady, na mozek je Jihlava.

      Vymazat
    2. ,, Přední univerzitní profesor vedl dvojí život
      Jako zkušený profesor byl respektován na škole v Manchesteru a zároveň s velkým nadšením točil snímky pro dospělé pod přezdívkou Old Nick. Poté, co se na to v jeho škole přišlo, když jej na jednom snímku poznal student, ze školy odešel. ,,
      http://goo.gl/Edscao

      ani se raději nebudu ptát co ve svém volném čase dělá zdejší učitelská enkláva ...

      Vymazat
    3. jsem si toho šášulu představila - zapšklý, starý, užalovaný, nikým neobdivovaný, milý minotauře, celý vy!

      Vymazat
    4. tak to se ,stephfordská paničko, velmi mýlíte
      je to muzikant,společenský tvor
      posouzení mé osoby ponechte jiným
      jsem golfista v plné síle
      k stárnoucím ženám se snažím být galantní
      jděte raději k holiči...

      Vymazat
    5. ke stepfordským paničkám jistě máte co říci. Chtěl jste mít zřejmě nějakou doma, ale nějak se vám nedařilo. No jo, každý má jiné sny, ty vaše jsou mi jaksi cizí, vy galantní golfisto, navíc mládnoucí. Pobavil jste.

      Vymazat
    6. jo, a k holiči si zajděte vy, golfisto, třeba se naplní rčení - hladce oholen, dobře naladěn ;o)

      Vymazat
    7. hezkou hru,liško,...
      ...ale s někým jiným...raději si tu knihu přečtěte,to není pochvala...

      Vymazat
    8. oh, že mě to nenapadlo, přečíst si hnihu! A já si, bláhová, myslila, jak mě chválíte!

      Vymazat
  61. 14400 kroků, nějak těžce, žádná radost, zima, holeně .. vítr, ani protažení nebylo. Asi to zalomím.

    OdpovědětVymazat
  62. Kdyby měl barák seznam kubánských Havlů, raul by je pustil z basy. Barák nebyl připraven, tak maňána.
    Snad Tužka v noci napíše něco veselého.

    OdpovědětVymazat
  63. mám tu jako kulisu vyhlášení fotbalisty roku. V tom úspěšném roce 76 tam bylo 14 Slováků a 8 Čechů! Až mě to překvapilo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzpomínám si na ta léta. Jeden čas opravdu ve fotbalové lize nastal stav, kdy všechny slovenské kluby byly v horní části tabulky a zbytek tabulky okupovaly ty českomoravské. Jeden čas měli Slováci lepší kluby a hráli lepší fotbal. Zato dnes navíc v nové době "peněz" díky rozdělení ligy zřejmě doplácí na zúžení "ringu" resp. prostoru. Holt kvalitu dělají peníze a otevření se cizím posilám zvenku, zrovna tak jak je to v západních fotbalových ligách nebo i v hokeji v NHL.

      Vymazat
  64. Nakonec budu rád, že mám jednoduché memy.

    OdpovědětVymazat
  65. Grande Paolo je velmi milý a charizmatický Bodaj bysme aj my mali viacej takových Pavlov, jak by řekl již nežijící Karolko Polák ;o)

    OdpovědětVymazat
  66. Tužka napíše,...tak jsem si pečlivě přelouskala tenhle krtinec,....no dobrý, dobrý,....pobavíte, informujete, necháte celkem v poklidu názor, co zrovna není vaše parketa,...tak je to dobře, žádné údery na solár a vyražený dech či chrup. Svoboda projevu bez závoje autocenzůry.

    Je pašijový týden,...je třeba rozjímat o slávě, bohatství, pýše, zradě, bolesti, smrti i vzkříšení nových nadějí života,...takhle je chápána starořecká pascha/utrpení/...a k těmto pojmům se vázaly i starořecké obřady, konané v oblasti dnešního řeckého pobřeží v době jarní rovnodennosti, kdy v kotlině s řekami Ava,/v starokeltštině voda/,...ještě běhala tisícehlavá stáda všemožné zvěře a nebyl tu nikdo, kdo by ji postřílel.
    Přeji dobrání se šťastných nadějí,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,

      i vám pozdrav po půlnočním větru... Hezky píšete, s nadhledem i pochopením. Kdyby bylo ještě něco k obřadům v době rovnodennosti... tohle nás ve škole neučili, lituju, chybí to. A dík.

      Vymazat
  67. Tužka napíše pro Ládík!!!,....udělala jsem rychlou konstelaci hvězd dnešního večera,...na běh a pohyb není zrovna nejlepší,..slapové síly se v pomalém pohybu zastavily uprostřed těla,...zítra se budou posouvat směrem k hlavě a zrychlovat pohyb v krátké frekvenci,...kdo trpí na migrény, měl by být ve střehu a dát si studený obklad kolem hlavy, kde začínají vlasy, tam je totiž akupunkturní diadém bodů pro dobré fugování naší hlavy a psyché.

    Pane,...mohu Vás opět poprosit o přeposlání textu pod blog pana Klána.
    Vůbec jsem nevěděla, co napsat,...a teď mě napadla taková ptákovina,...jsem zvědavá, co na to pan Klán odpoví, doufám, že bude v odpovědích pokračovat.
    Třeba to bude i trochu veselé,....já mám dnes obzvlášť dobrou náladu, protože jsem díky své opatrnosti a předvídavosti, zabránila velkému maléru.
    Silnice, dva na kolečkových bruslích, a mezi nimi dítě, tak tři roky, na kole, prokazatelně ještě neumělo jezdit. Mírný svah, vidím je a kleju jak pohan, blázni,...dala jsem dvojku a jela krokem a přemýšlela, zda je předjet, či ne,...dole byla vesnice, tipla jsem si, že budou odtamtud. A nepředjížděla jsem.
    Dobře jsem udělala, dítě vybočilo do středu silnice, máma za ním, křičela, táta se rychle otočil, upadl, máma taky, dítě sjelo do pangejtu na druhé straně. Bez problému jsem to ubrzdila, vystoupila, a přednášku, co jsem jim držela, nebudu raději popisovat. Snad si z toho něco zapamatují. Servítky jsem si nebrala.
    Mám v sobě pocit štěstí, že to dobře dopadlo, jen dítě řvalo, ale nic mu myslím nebude, pangejt nehluboký a byl nabalený jako cibul, takže ani moc modřin nebude mít.

    Tužka. A pokud budete tak laskav, ... tak díky moc.

    OdpovědětVymazat
  68. Tužka napíše pro Marie,...o Keltech jsem toho četla hodně. V republice je skupina lidí, kteří se schází a opakují si způsoby jejich života. Jednou jsem byla na jejich přednášce v Benátkách nad Jizerou. Určitě se dají dohledat, mají i své www. stránky, ale neznám je přesně. Někde mají trvalé tábořiště jako keltské hradiště, to už si taky nepamatuji, je to už pár let zpět. Loni jsem viděla upoutávku na letní slavnosti ohně, takže fungují asi stále.

    Pokud byste chtěla si přečíst podrobně o Velikonočním týdnu, tak jsme o tom s panem Honolulu psali na blogu pana Klána z 21.4.2012 Čajovníkový fík laskavosti.
    Pan honolulu tam píše ze starých kronik,..já vycházím z Evangelií.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda si počtu, díky.
      Ještě že máme archivy.

      Vymazat
  69. Tak ná ten den hezky začíná:

    Protikorupční aktivisté jdou od Babiše.

    Nejen Čapí hnízdo, vysvětlete i další kauzy, spojené s vaším podnikáním, vyzvaly v pondělí v dopise protikorupční organizace vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Od ministra financí se odvrátili i členové správní rady Nadačního fondu proti korupci – majitel pivovaru Stanislav Bernard, majitel Student Agency Radim Jančura nebo bývalý ředitel civilní rozvědky Karel Randák. Babišovy aktivity zkritizoval také ředitel Transparency International (TI) David Ondráčka.
    .......

    Jeden se nestačí divit. Tady proběhlo mraky tunelářských afér vč. Bohoušova OKD, kdy prodali kucí doly i s hornickými byty vč. těch horníků co ještě nestačili vyfárat a tady se zakousli unisono do Koblihy jako jeden šik.
    Zřejmě tady Kobliha šlápnul vedle a šáhnul si pro 50 dotačních melounů, vždyť to dosud dělali všichni, ale zapomněl za sebou po Kalousovsky zamést stopy a na to ho udělají. Zřejmě budeme mít nové volby a socani budou bojovat o první místo s komundíry a Kalous spočine konečně s jeho TOPenáři v suterénu politiky. Přes 5% volebních preferencí se nedostane! Lidé už ho mají opravdu dost, šulína šulínoviče, už aby šel do ....
    No a s těmi dotacemi je to celé dívné, jednoznačně to potvrzuje, že EU je hnůj a naopak jejich dotace rozvrací podnikatelský prostor v zemích EU, zřejmě to zapadá do scénáře likvidace států a národů Evropy a kdy bude vytvořen jeden mix babylon lidí s IQ tykve a se ztrátou identity lidí. Už vidím jak sportovec na stupních vítězů na OH drží ruku na srdci a zpívá hymnu EU! Jo, možná tak nějakou hebrejskou, všechno to jsou chazaři buď přímí nebo nakloňovaní. No a u nás i ten Kobliha s Kalousem jsou jejich, Kalous je v seznamu nedotknutelných z r.1991. A ti co řvou? Prakticky všichni samozřejmě taky, vždyť se podívejte na tu tlamu Bernarda, ten by za 2.WW nepřešel ulici napříč, aniž by ho nelegimitovali. Takže bude veselo, kucí to rozjeli a už se to nedá zastavit. Jediná možná obrana Koblihy bude, když na ně vytáhne trumfy, které za ta léta posbíral a vynese je na stůl ve stylu flek, re, tuty, boty, kalhoty.....stejně jak je to v mariáši, kdy se přebíjí soupeř větším trumfem. Otázkou je, zda má relevantní důkazy, špíny bylo v našem politickém rybníku habaděj. Třeba při prodeji Gripenů se rozdělovalo v našem parlamentu tehdy prý pěkných 500 mil. korunek napříč politickými stranami. Moc se líbí jak vyskakují jako čertíci kucí z ODS a TOP, a co kucí Drobil, Drábek, Parkanová.....mohli bychom pokračovat do alelůja, to by byl výčet sviňáren!
    Hezký den ve Zlodějstánu.cz!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon, překlep: Socani budou bojovat s komundíry o druhé místo. To prní má ANOfert jisté.

      Vymazat
  70. "moje susedky"
    https://www.oslik.eu/index.php/kategoria/rozne/item/2968-moje-susedky

    OdpovědětVymazat
  71. Náhodou si čtu, že šéfem České spořitelny je Tomáš Salomon. Ryze české jméno, mám prachy v dobrých rukách. Ještě že mám účtů víc - jenže v rajfce mě přinutili ke kartě, jinak prý mi ho zruší. Mají soudruzi přehled, naštěstí jen částečný.
    Večer jsem přečet někde pod pikorou, že reálný věk odcodu do důchodu je 81 let. To by sedělo, tak to cítím i já, bez výpočtů a analýz (stejně to cucají z prstů). Spíš jsem měl představu 83-84 a pak s tím seknout, koupit si pistoli na prase, uklidit doma, vyřídit nevyřízené a jít se kafilerce picnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nedávno byl ještě Šalomoun, ale Solomon zní tak světově

      no a s tou pistolkou klídek, nevíte, čeho se dočkáte, takové blbé řeči hned po ránu 8-(

      Vymazat
    2. Ten závěr, že bychom se měli pistolí na prasata zastřelit se mi nelíbí.
      Už je to dávno, kdy jsem četl povídku o starším pánovi, který když zjistil u doktorů, že má jen pár měsíců života díky nevyléčitelné nemoci, tak se rozhodl konat dobro a trochu po svém začal "léčit" společnost. Vzal si revolver a vyrazil do terénu. Jel autobusem a stal se bezděky svědkem scénky, kdy sprostý autobusák vynadal jistému pánovi a ponížil ho před jeho malým asi 10-ti letým synkem a ostatními cestujícími. Tenhle pán si počkal, dojel na konečnou a kfdyž už tm nikdo nebyl, autobusáka odprásknul, ale ještě mu stačil říci za co. Něco podbného bylo v americkém filmu s hercem Piersem Brosnerem, kterému coby bývalému policajtovi znásilnili a ohavně zabili manželku. Tehdy se naštval a začal systematicky tu pakáž v ulicích střílet. Udělal ze sebe vždy volavku a pak je postřílel. Dopadlo to ale ve filmu s ním dobře a on se stačil pomstít a vyšetřující policajt, který na něj už přišel, to zahrál do autu.
      Tím nechci navádět někoho k akci, ale jde o "pohled na věc". Když jsem v r.1987 uvažoval o emigraci, páč mě tady komouši štvali, tak jsem o tom meditoval s jedním starým velmi životem protřelým kamarádem. A ten mi pověděl, proč by si měl jít pryč ty s rodinou? Ať jdou do hajzlu oni, bolševici! A tak je to správné. Jestli nás tady nějací politici štvou, odstraňme je (legálně) my a ať jsou do hajzlu oni! Ty zbraně by přicházely v úvahu až po importu čmoudů k nám, tady jsem napomenul už dva lidi, kteří vědli řeči, že emigrují nebo že se zabijí, přesně slovy mého kamaráda a dodal, bylo by mě jedno, že bych při tom to odnesl i já, ale ještě bych jich sebou na onen svět vzal co nejvíce. Ale zatím to nehrozí, takže klídek. Zrovna v TV dávají, že na bruselským letišti vybouchla nálož. Mám pocit, že to vybouchlo skoro na správném místě, o kousek dál je parlament EU. Ale nějak se to blíží k EU parlamentu, že? Ne, nikomu nepřeji smrt, ale snad to ty choré mozky, co sem podle vzoru EuroMedu chtějí lifrovat miliony nomádů, probudí z pološíleného snu....
      Hezký den.

      Vymazat
  72. Procházková: Lidé se už probouzejí z letargie a z uhranutí mainstreamem

    Informaci o průběhu zmíněného semináře uspořádaného na parlamentní půdě a o následné debatě na stejné téma v Knihovně Václava Havla jsem samozřejmě zaznamenala, říká Lenka Procházková.
    22.březen 2016 - 07:02

    Paní Langšádlová a další hlavní řečníci na té akci zřejmě zapomněli, že demokracie je založena na diskusi a nikoliv na cenzurování. Možná kvůli ochraně své jediné pravdy dospějí naši inkvizitoři až k tomu, že budou iniciovat založení sněmovního vyšetřovacího výboru pro neamerickou činnost, uvedla Lenka Procházková v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz k semináři, který varoval před dopadem ruské propagandy údajně šířené na mnoha webech a který zaštítila poslankyně Helena Langšádlová z TOP 09.

    Našla jsem si i zveřejněný seznam oněch „proruských“ webů. Do některých svými články a komentáři přispívám i já. Takže až dostanu obsílku s modrým pruhem, a uvnitř bude předvolání k podání vysvětlení, psychicky omládnu. Budu se zase cítit jako v dobách normalizace. Tehdejší strážci jediné pravdy měli k dispozici celý aparát dohlížitelů, kteří mohli zabavovat samizdatové knihy, časopisy a dokonce i psací stroje. Jejich dnešní následovníci to mají jednodušší, stačí jim prosadit blokování „závadných“ zpravodajských serverů. Takže i chytré mobily se rázem stanou dementními? Tyto nápady jsou nejen zpozdilé, ale doslova opožděné.

    Samopuncované kádrováctví 50.let se nám vrací za pomoci veřejnoprávní televize

    Lidé v celé Evropě, a dokonce i v USA, už se probouzejí z letargie a z uhranutí mainstreamem a začínají přemýšlet samostatně. Takže věřím, že každý pokus o uzákonění cenzury by narazil na masový odpor.

    Otázka ovšem je, zda by obránci svobody slova nebyli zchlazováni proudy studené vody a oslepováni slzným plynem, jak se nedávno stalo v Ankaře. Turecké metody, nesoucí jasné znaky fašismu, zatím Evropa mlčky toleruje, aby pana Erdogana nepopudila a udržela s ním tzv. partnerské vztahy. Jenže od ignorování chorobných příznaků u partnera je už jen krůček k vlastní nákaze totalitním morem, dodala Lenka Procházková.

    OdpovědětVymazat
  73. Newsweek radí Rusku, jak se stát mocným...

    „Hloupé" akce, jako je „válka proti Ukrajině", útoky na "umírněné syrské rebely" - to vše podle komentátora Newsweeku brání Rusku, aby se opět stalo velkým a dělá z něj obtížného „partnera" Západu. Je přesvědčen, že význam Moskvy se výrazně zvýší, když přijme za samozřejmost „spravedlivý světový řád" a odmítne „výsady a práva veta".
    ...
    Autor vidí několik příležitostí, aby Rusko zlepšilo své image jako velmoci. Může podpořit mírový rozvoj arktické oblasti. Spolu s Pekingem, Moskva by mohla uvolnit potenciál Eurasie. A v Sýrii, by mělo vyvolat větší tlak na Asada k dosažení politického řešení konfliktu. „Pokud Rusko bude aktivně usilovat o tyto cíle, nikdo by se neodvážil ho označovat jenom za regionální mocnost," dodává Newsweek.
    ...
    to jsou téměř královské rady, tím by se měli Rusové tutově řídit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. radit netřeba,stačí sankce

      Vymazat
    2. Vzhledem k tomu, kam nás "vlivní a mocní lidé u kormidel" celosvětově zatáhli a dál táhnou, jen doufám, že to Rusko provede přesně naopak, nebo podle svého.

      Vymazat
  74. a v Bruseli vybuchly bomby na letišti, 11 mrtvých, no sakra!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli se dá zese mluvit o výřadu. Tohle bude běžná věc, každodenní nezajímavá zpráva. Chtěná situace.

      Vymazat
    2. Každou podobnou situaci někdo "chce" a zabránit jim asi zcela nelze.
      Docela tahle zpráva se mnou opět zatřepala - jako vždy, kdy jsou úmyslně zabíjeni nevinní.

      Vymazat
    3. Tuhle chce "evropský" establišment, který žere moje daně.

      Vymazat
  75. V televizi žluté plochy
    v brusli je hon na bělochy
    tak to páni z EU chtějí
    někde v bunkru se nám smějí
    zase se to povedlo
    komando se předvedlo
    už nebudou jiné zprávy
    jenom tohle k šálku kávy.
    Kde přistanou poslanci
    a ministři financí?
    Z letiště už mají bobky
    budou čučet ze své kobky
    na tu hnědou masu
    bílé rasy spásu.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budou lítat z vojenského letiště ve Kbelích v Praze 9, zatím tam odtud většínou lítá prezident.
      Svět začíná být stále nebezpečnější, magorů přibývá exponenciálně. Všimněte si, v Evropě tyhle výbuchy dělají převážně arabští blbci a tak si jich sem do Evropy musíme natáhnout miliony, že? Na to chytrej nepřišel.....

      Vymazat
  76. Rojters píší:
    "Explosions hit Brussels airport, one killed:" .... ti mají ve výřadu zatím jednoho, naši už 11! Jsme lepší!

    OdpovědětVymazat
  77. Zavřené metro v brusli, asi 3 výbuchy zemního plynu.

    OdpovědětVymazat
  78. Hrosik, ktory nerozmetava vykaly. Davam do pozornosti priatelom hrosika☺.

    http://www.svetovemince.cz/cs/stribrne-mince/548-hrosik-liberijsky-z-popularni-serie-ohrozena-zvirat-sveta.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tohle by byl perfektní dárek pro profesora ... škoda že už je po vánocích ... :-)

      Vymazat
  79. Tak tu máme výbuchy v Brusli,
    jak jsou ti arabové hnusní,
    nemají rádi ten špatnej Západ,
    ale na soc. dávky se umí drápat,
    ty se jim přece nakrásně hodí,
    pro ně si samozřejmě rádi chodí.
    Až se mi z toho rozum hrbí,
    jak jsou ti EU politici blbí!
    Tahají sem více a více nomádů,
    aby tady bylo více výbuchů a smradu.

    OdpovědětVymazat
  80. Jedu do Jeseníků, na chatu za mojim tatu. Tam výbuch plynu nehrozí, nebyl zaveden. Mrknu na shozy, teď už budou mít shozeno i 4-5 letí jeleni, po jižních loukách na okrajích lesů, pod Malou Morávkou, Morgenland a tam někde, nebo nad Pustou Rudnou k Anenskému vrchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tam pozdravujte, já byla malá, ale s babičkou jsme jely vlakem do Malé Morávky, bydlel tam strejda s tetou

      Vymazat
    2. Hezký výlet. Vy máte vlastně dědičně na dlouhý věk zaděláno. Tak se šetřete, ať můžete být dlouho činný i aktivně - jak o tom psal u pana Pikory pan Carlos V.. Jak často a za jak dlouho těch 70 km dělá už se raději ptát nebudu.
      (Však mi ani king Helm na dotaz ke kocourovi neodpověděl.)

      Vymazat
  81. 13 + 10 je daň za blbost Evropy přímo v centru její výrobny! To nemluvím o statisících mimo Evropu, tohle nám opravdu naši potomci nemohou odpustit...

    OdpovědětVymazat
  82. z diskuze

    1. Radikální muslimové provedou teroristický útok, „vyprovokovaný“ nějakým zlem Západu.

    2. Umírnění muslimové se distancují a zdůrazní, že jde jen o nepatrnou menšinu radikálů.

    3. Titíž umírnění muslimové si postěžují na zesílenou vlnu islamofobie namířenou na mírumilovnou většinu a varují, že by mohla vyprovokovat další terorismus.

    4. Mainstreamoví politici s pomocí umírněných muslimů v boji proti islamofobii zavedou represivní opatření omezující svobody nemuslimů.

    5. Média, kultura a školství zavedou dobrovolnou autocenzuru, aby nebyly z islamofobie a xenofobie obviněny, a z téhož důvodu policie, soudy a veřejné instituce přestanou stíhat zločiny muslimů.

    6. Umírnění muslimové, s důvěrou přetolerantnělých nemuslimů, získají větší mocenský vliv a nemuslimové si libují, jak se jim společně daří mír.

    7. Po období zdánlivého klidu radikálové provedou další teroristický útok.

    Salámová islamizace

    Benjamin Kuras

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuras zmagořený životem v Británii si ale trapně protiřečí ( a liška vytrhává úryvky a mlží) :

      "Co teď?

      Vrátit do vzdělávání historickou kontinuitu našich anticko-biblických kořenů a jejich tvůrčích výsledků v evropských a

      Nenechat se zastrašit a důsledně žít, prosazovat a bránit západní styl demokracie, svobody a rovných práv a povinností."

      http://www.novinky.cz/domaci/386501-benjamin-kuras-nenechat-se-zastrasit-a-branit-zapadni-styl-svobody.html

      Vážně tu ještě někdo věří na západní svobody a západní demokracii????

      Vymazat
  83. Z diskuze na Blesk.cz u článku, že naši politici najednou by chtěli proti teroru bojovat, jsou tam vyfocené tlamy jako Pospíšil z ODS od Lidovců a spol.:
    hejhej:Když normální lidi upozorňovali a byli nespokojení s přílivem ilegálních uprchlíků, byli politickými pitomci a nezizkovkami nazývání xenofoby, rasisty, extrémisty.Když pan prezident upozorňoval, že mezi migranty jsou teroristí, pitomci s čerenými kartami a pražská kavárna na něho pomoci ČT a medii útočila.
    Ale ted, když už je teror v Bruselu, mají EU poslanci jiný názor a plné kalhoty .
    Hlavně, že kráva Merkelová jim dovolí stavět mešity, aby muslimové svým vytím rušili okolí.
    (22. 03. 2016 11:30)
    reagovat

    mescalin:hasit požár až třetí den když je po všem je blbost
    (22. 03. 2016 11:27)
    reagovat

    1pepan:Klídek zlatý hoch jich zas tak moc neznal, jen si pospíšili, než je práskne. Sobotka jich přiveze 5 000 s pravými doklady od turků, prachy na výrobu pasů už mají, to bude teprv ohňostroj.
    (22. 03. 2016 11:23)
    reagovat

    fouk.si:Politici řeší pi*čo*viny než by se zabývali uzavřením hranic a vystoupením z EU.
    (22. 03. 2016 11:20)
    reagovat
    ..............

    Nejen náš stát, ale většinu států EU řídí obyčejní všiváci! Všichni co podporují islámskoum invazi do Evropy by měli za to být tvrdě potrestáni, neziskovky co se v tom angažují odtrhnout od státních peněz!

    OdpovědětVymazat
  84. V souvislosti s výbuchy v Bruselu se náš známý Vít Klíma, asi zbláznil:

    Bezpečnost Evropy zajistí až transatlantická elita
    Vít Klíma
    22. 03. 2016 | 11:29

    Hospodin budiž pochválen za to, že se blíží podpis smlouvy TTIP mezi USA a EU. V Evropě díky tomu převezme moc transatlantická elita, která nahradí tu naprosto neschopnou, zdiskreditovanou a kapitulantskou evropskou, jež neumí ani ochránit své hranice ani svoji bezpečnost. Výbuchy na bruselském letišti a v metru nás jen přesvědčují o tom, že s vlastní bezpečností se obchodovat nedá!
    ........

    Ten ProAlttský sorošovský chazar už má dost, dejte ho do kibucu v Bohnicích, tam mu bude líp. Ale možná, že už tam je a má přístup na internet z dochtorovy pracovny.

    OdpovědětVymazat

  85. Avatar
    Míval • před 41 minutami

    Co teroristé (žádní extrémisté) potřebují, je logistické zázemí a možnost úkrytu. Tam, kde je velká muslimská komunita, tam je mají. Jsou poskytnuty možná ze strachu, možná ze sympatií, ať už skrývaných či zjevných, ale jsou jim poskytnuty. Proto jsou muslimští teroristé tak úspěšní v Belgii, Francii, ale i Británii, zcela určitě přibyde Německo. Což neznamená, že jsme v bezpečí, ale možnosti následného odchytu jsou přece jen řádově vyšší.
    Čím větší bude muslimská komunita a její disperze po Evropě, tím nebezpečnější budou. V současné době, s lídry přetékajícími lidskými právy, se mi nejpravděpodobnější a nejbezpečnější cestou zdá rychlá islamizace celé Evropy. Na čas terorismus pomine, aby se ovšem rozjel nanovo, až se mezi sebou v souladu s Koránem začnou vyvražďovat jednotlivé ideové směry islámu. A pak, možná, jednou na Zemi dopadne asteroid a bude pokoj.

    OdpovědětVymazat
  86. Ládík!!!
    napsal "Já to čul."
    Ono se to čuje už od roku 2011 a to téměř každý den, neboť jedenáctka je číslo trvalosti, opakování, jak kdysi psal pan Klán.

    OdpovědětVymazat
  87. No možná by se dalo napsat, že všechno zlé je k něčemu dobré a uprchlíci z islámských zemí si uvědomí, že ani Evropa není bezpečnou zemí, a pokud nebudou sami dělat něco proti tomu zlu právě tam, kde jsou, nenajdou místo na zemi, kde by bylo bezpečně a tak je třeba s nimi mluvit a přesvědčovat je aby zůstali v první bezpečnější zoně, kde můžou pro svou bezpečnost pracovat.

    OdpovědětVymazat
  88. S Maximusem bych nesouhlasila, že
    "No a s těmi dotacemi je to celé dívné, jednoznačně to potvrzuje, že EU je hnůj"
    Nechápu, proč se na Babiše tak sesypali, když se zasloužil o vyčerpání EU fondů a to naprosto krásným způsobem - vybudováním ekologické farmy, která se využívá velmi pěkným způsobem. Jak by mohli drobní živnostníci dosáhnout něčeho takového? Drobní živnostníci by si mohli polepšit semtam milionkem, ale vpodstatě nic by tak rozsáhlého a krásného nevybudovali.
    Podle mě by se měl pan Babiš velebit a ne zatracovat a ti, co jej zatracují jsou agenti USA a jak správně napsal Maximus rozvraceči.

    OdpovědětVymazat
  89. "Můžeme soudit Merkelovou za podporu a napomáhání vražedným útokům v Bruselu?"

    Dobrá otázka v diskuzi pod Šádím Šanáhem.
    Pokud bychom šli do důsledků, tak na vině je kolonialismus a násilné mísení ras a kultur.

    OdpovědětVymazat
  90. Pokud jde o Šaška, tak souhlasím s jeho hláškou:
    "Co by na to asi řekl Patrice Lumumba? Zlaté časy v době Belgického Konga se už nevrátí a potomkům bývalých kolonizátorů nastaly krušné časy, teď mají kongo v Bruseli. A nad tou zkázou se vznáší duch umučeného Lumumby, který se nechtěl integrovat. ;-("

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A u pana Hermana blogu o Číně pan šašek z Iglau vyhrožuje, že opustí ACZ. Ještě, že ho pan SuP ujistil, že bez něho by to pro něho nebylo ono.
      Na blog Šádího tedy kouknu, tam nechodívám. S panem šaškem prohodím něco jen občas. Nevím, kdy začal uvažovat a psát jinak. Snad od doby, co volil ANO či až od svého zázračného prozření při cestě za potomky v Americe. Nebo jsem si toho dříve nevšimla.
      Jo, o hrdinovi Lumumbovi toho moc nevím, natož abych soudila, co by řekl.
      Jak se máte na jaře, paní Violko? Nám včera rozkvetl první narcis.

      Vymazat
    2. jaro má nějakou zvláštní podobu. Na jedné straně rozkvetlé cibuloviny, začínají kvést i meruňky, těším se, že ve čtvrtek vyseju první semena zeleniny do země, na straně druhé totální rozvrat lidské společnosti. Není mi do juchání, taky mi dnes hraje spíš tohle...
      https://www.youtube.com/watch?v=NwMY0-5a1eU

      Vymazat
  91. Jmenovkyně Anny napsala v diskuzi pod Šádím:
    " Anna Zdeněk • před 2 hodinami

    Podle mého, měl to být především útok na poslace EU tzv. DIMIDO( DIenstag, MIttwoch, DOnerstag=úterý středa čtvrek, dny kdy se slétají do evropského kurníku poslanci, pracují a zase odlétají)"

    Jelikož na letišti nastal výbuch před odbavovacím terminálem American Air, tak to bylo namířeno hlavně na Ameriku, protože všichni už ví, že rozval Sýrie způsobila Amerika.

    OdpovědětVymazat