22 března, 2016

KRTINEC č.83

203 komentářů:

  1. To: liška
    Je to divná doba, paní liško - ale kdy nebyla, že.
    Muziku jste vybrala krásně uklidňující - u takové se musí i degustovat úplně samo. I když tam je asi spíše hudební ticho a řeči, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. dnes se nedugustuje, dnes je to jen o prodeji, tak vám alespoň květiny ke zdolání třiaaosmdesátky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, paní liško, já to prestižně neberu. Kdyby Ládik!!! neběhal na čerstvém vzduchu po lese, byl by jistě první on.
      U vína já to mám tak, že mně červené buď chutná nebo ne. Bílé kupujeme jen ke kaprovi na Vánoce. Ale možná i k tomu lze zvolit červené, ne?

      Vymazat
    2. asi by záleželo na receptu, třeba kapr na modro by to dal. Ale v Chorvatsku pijí běžně k rybě červené víno, mají vína docela lehká bez tříslovin. U nás se červené pije k zvěřině, steakům a když je zima :-)

      Vymazat
    3. Dobrý podvečer přeju,
      dnes je venku vyloženě nevlídno. Když se dívám na ta těžká temná mračna, co se sem valí od západu, nemám z toho vůbec dobrý pocit. Moc to evokuje (h)různé představy.

      Mám naštěstí milou zábavu a práci, děláme výukové materiály pro děti, musíte se do toho vžít na úroveň jejich mentality, což je bezvadná duševní terapie :) Akorát nevím, jestli mi to občas nezůstává i normálně přes den. No, vy tady mě už berete bez připomínek, tak snad to není nejhorší.

      Přeju hezký večer, pokud se neozvu, tak jsem v jiném světě.

      Vymazat
    4. marie, tady ani nebylo nevlídno, ale divno tu je. Musím se podívat na Tužčiny dračí díry...
      I mě práce baví, byť s dospělýma lidma, což bývá možná složitější, tak si užijte té čisté energie :-)

      Vymazat
    5. liško, díky, nápodobně :-)

      Dokonce i ptáci nějak jančí. Letělo jich pár za sebou, pak se hejno roztrhlo a část se otočila, část se roztrhla a rozptýlila, jako zmatení. To jsem snad ještě neviděla. No, nebudu plašit. Pomalu si zvykáme na ty dračí energie.

      Vymazat
  3. Tak mi dneska v 15,15 hod. umřel pejsek. Německý pinč. Nedožil se 14-let, chudák. Nechal jsem ho s těžkým srdcem utratit, protože měl nádor dole v břiše a zřejmě i v čumáčku, skoro nemohl jím dýchat. Doktor říkal, že měl v sobě zřejmě metastázy, ten nádor v břiše jsem viděl na sonu a byl velký jako tenisák. Už mu to tlačilo na prostatu a nemohl se už ani od rána vyčůrat. S paní jsme ho obrečeli. Už nechci žádnýho psa, ty konce jsou strašně smutné! Tenhle byl sakra chytrý a byl to parťák a měl jistý smysl pro humor, pral se na oko se mnou, to byla jeho taková hra a uměl spoustu kousků, jen mluvit.... kurva to je dneska hnusnej den.
    Mějte se lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je mi líto - určitě ale s Vámi měl báječný psí život a bude na Vás v psím nebi vzpomínat.
      Říká se, že je v tomto případě nejlepší pořídit si rychle zvířátko další. Ani my si už ale po našem posledním pudlíkovi dalšího nekoupili - i když by vnučky chtěly. Půjčuji si na procházky psa jejich a máme kočku.

      Vymazat
    2. Po Ondovi jsem už psa neopakoval. Stačí srny, ty taky hlídají (místo štěkotu utečou).

      Vymazat
    3. Cítím Maxime s vámi. Občas se kouknu na novou TV mňau, kde jsou jen videa s domácími mazlíčky a je obdivuhodné, co všechno dokážou.
      Dívání na to video dokáže krásně zrelaxovat, nasadím úsměv a drží po celou dobu, co se dívám. I když ob čas se tam vloudí něco hloupého, ale jen od lidí.

      Vymazat
    4. Dík moc, pes je opravdu jeden z nejlepších přátel člověka. Vím, že se to nesmí, ale udělal jsem mu hrobeček na pěkném místě na pozemku. Už nechci jiného psa, nemám na to povahu. Brácha je myslivec a ten je tvrďák, když mu nedávno jezevčíka zakousl cizí vlčák, ani neuronil slzu, holt myslivci jsou zabijáci. Vzpomínám si, jak táta, taky myslivec přede mnou, bylo mi asi 10 let, zastřelil srnu. Tehdy mě to dost rozhodilo a proto jsem k myslivosti nikdy neinklinoval, zabíjet zvířata se mi tehdy eklovalo a zřejmě mě to drží dodnes. Přiznám se ale, že některá zvířata jako ty dnes v Bruseli, bych klidně zabil, ale to nejsou domácí miláčkové, to jsou hyjeny.
      Mějte se a jdu s paní na dobrou Franokovku.

      Vymazat
    5. Maximovi upřímnou soustrast k pejskovi.
      Taky jsme museli před 10 lety nechat utratit fenu něm. ovčáka, ze stejných důvodů - nádor, metastázy, bolesti, už moc trpěla. Známá veterinářka přišla k nám domů. Všichni jsme kolem pejska klečeli a hladili ji, špatně potlačovali slzy. Dodnes si ale pamatuju její výraz - smála se, byla šťastná, že jsme všichni u ní, jako by nám říkala, vy hloupí, nebrečte přece... pak klidně usnula.
      Odcházení je součástí života, nic nenaděláme.
      Dobrou.

      Vymazat
    6. To je vždycky smutek.
      Mi zastřelili lišku a bylo to hrozný.

      Vymazat
    7. vždyť to říkám pořád. Co mají lidi proti liškám!?

      Vymazat
  4. Žádné parohy ...
    http://1ladik.rajce.idnes.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. ,, V pražské zoo budou návštěvníci vyrábět papír ze sloního trusu
    oznámil na úterní tiskové konferenci ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek ,,

    http://goo.gl/Hb1FTO

    tady vidím prostor pro profesora jáchyma , má ke zvířecím hovínkům velmi kladný vztah a tudíž v krtčí noře nejblíže ...
    jak upozornil všímavý jezuita na předešlé stránce , byla dokonce kvůli němu i vydána pamětní mince s libérijským hrošíkem ... mělo by ho potěšit , že na rubu mince je vyražena bába v klobouku ...

    http://goo.gl/ebHGEc

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji Babuško Jaguško za optání jak se mám na jaře, snažím se nachytat energii co to jde, ale ono to moc nejde zatím, Sluníčko se pořád schovává za mraky, anebo nám jej někdo schovává (viz chemtrails).
    Dávala jsem dříve odkaz na naši rozkvetlou vlnu z krokusů, narcisů a tulipánů, rozkvétají napřed fialově, pak žlutě a nakonec červeně.

    OdpovědětVymazat
  7. Tužka napíše pro Ládík,....jste šťastlivec bez parohů,...co by za to některý chlap dal, když nemůže vlivem větví dvanácteráka projít doma dveřma.

    Pane Ládíku,...jsem velký chaotik s tím svým psaním bez ukončení vět, střídáním myšlenek, ten vstup o třech kaskadérech na silnici, co jsem včera potkala, byl pro Vás,...protože jste o něco výš mě oslovil, zda něco nenapíšu, a já byla opravdu šťastná, že jsem se vyhnula velkému maléru.
    Pan Klán je za ty roky zvyklý, že píšu mimo téma, to nevadí, že to tam je.
    Vysvětlím mu to a napíšu teprve něco ke kabátům a Vás pak poprosím o přeposlání.

    Dnes mi to půjde ztuha,...ty události v Bruselu mě strhly pod nulový bod mého optimismu a k nule se blíží i můj pacifismus.
    Odhadem jsem napočítala od jedenáctého září v USA, tak jsem napočítala tak třináct velkých a větších masakrů na evropském kontinentu,...odhaduji mrtvých na tisícovku,/mnozí zemřeli už bez povšimnutí médii po týdnech./ Zraněných budou jistě dva tisíce. A co na to evropští vrchní sralbotkové,....vyhlašují zostřená bezpečnostní opatření. A další teroristi táhnou Evropou, jsme jim pro srandu. Využijí nás, vysajou, zabijou.

    Fiftyfifty.
    Prozatím byli teroristi vždycky první na tahu,....co takhle obrátit šachovnici,...a uhrát si třináct prvních tahů. Jako nulový pacifista bych to prubla, mít kousek Evropy pod palcem.

    V Bibli, v druhé knize Mojžíšově se píše,..oko za oko, zub za zub, a smrt za smrt.

    Nebo,...pokud někdo nevinný umučen nebo ubit, pak viníci ať smrtí zajdou.

    Mám Bible z devátenáctého století,...v tom posledním vydání to už nelze najít.

    Tužka,...až další vstup bude pro pana Klána,...díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. názorově šlapete dobře vzduch což od čtenáře klátila je celkem signifikantní ...

      Vymazat
    2. smazal jsem to.... ještě nebyla reakce

      Vymazat
  8. Tužka napíše pro Ládík!!!, diky, tak to je pro pana Klána.

    Vážený pane Petře Kláne.

    Stále stejný, i když jinak označený, přeposilatel mých vět pod Váš blog, mně opakovaně umožnil Vám napsat.
    A co víc, díky mému informačnímu šumu jste se dozvěděl i o tom, co mě potkalo včera na silnici,...kdyby tak šlo všechno předvídat, to by bylo báječné.

    Děkuji tímto mému přeposilateli a Vám za nový blog.
    Oázy Vašich myšlenek jsou potřebné, lze si v nich odpočinout od tajfunů dnešních smutných událostí. Ráda se do nich vracím.

    Třeba i bez kabátu, protože můj kabát taky unikal, ztratil přitom pásek, natrhl si podšívku, udělal dírky do kapes, a přišla jsem tak o všechny výpočty k nekonečnému množství jiných kabátů.
    Taky mu vybledla barva, a protože vyšel z módy, pověsil se někde v hlubokém lese na větev, co se už nezazelená.

    Pokud ho při svých toulkách jarní přírodou a hledání magických míst, náhodou, zahlédnete,...poznáte ho podle jediného velikého knoflíku, na kterém je z druhé strany napsaná velikonoční koleda.
    Pokud ztratil i ten knoflík, tak Vám napíšu tu koledu,...jako další poděkování, že sem píšete.

    Přeji Vám,....

    Veselého zajíčka,
    ať je plná mošnička.
    Hodně pestrých vajíček,
    na pomlázce mašliček.
    Pro zdraví a pro radost,
    ať má každý všeho dost.

    Krásné Velikonoce,.....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  9. Připomínka Dračích děr 2016:



    Leden: 4. 10. 18. 24.
    Únor: 3. 8.! 16. 22.
    Březen : 9. 14! 23. 29.
    Duben: 7. 19. 22!
    Květen: 6. 21.-22.
    Červen: 5. !17!! 20. 30.
    Červenec: 4. 19.-20-21-22.
    Srpen: !1!-2.-3. 17.-18. 21.-22.
    Září: 1. 16. 21.-22.-23.-24.-25.-26.-27.-28.-29.-30.
    Říjen: 1. 11. 16. 30.-31.
    Listopad: 14. 17. 29.
    Prosinec: 14. 28.-29.-30.

    OdpovědětVymazat
  10. Tužka napíše pro Ládík!!!, díky, jste rychlý, .. jak vidíte, už jsem to zmínila ve svém vstupu. Nemám představu, zda ta zmínka jde vynechat,...jsem v tom totál mimo. A pan Klán by třeba tápal, o čem je řeč, ale za ty roky, co pod jeho blogy píšu, je už na ledacos zvyklý a toleruje mi to.

    Díky za to, že si s tím dáte práci.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  11. Tužka napíše pro Xerox,...to bylo pro mne,...jsem, když tak čtenářka klátilka,...a slovo signifikantní ve statistice vyjadřuje,....že použitá data ve výpočtech, jsou statisticky významná, jestliže použití dané ověřovací metody vede k zamítnutí ověřené hypotézy.

    Nic jsem neověřovala,...vše jsem,...napsáno, jasně, ODHADOVALA.

    Zkuste ještě jasněji napsat,...ať se poučím,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak mě to nedalo a přečetl jsem si komentáře čtenářů různých serverů jako např. Idnes apod. a jsou tam hustý názory, ale až na výjimky je to jednolitý záporný nesouhlas k vítačům, dobroserům a podobné pakáži. EU je na zlomové cestě, teď je jediné rozumné následující řešení :
    (1)Zrušit blahoskloné debilně servilní vztahy k Turecku, kterážto země je jednoznačně za pomocí a spoluprací s tzv. IS! Turci jim poskytovali resp. dosud poskytují doslova servis a logistiku, odkupovali resp. odkupují od nich kradenou ropu ze Sýrie a Iráku, poskytovali a poskytují jim ochranu a vojenský výcvik. Peníze pro IS jdou z USA, SA a Kataru přes turecké banky! V neposlední řadě páchají genocidu na Kurdech, kteří jako jedini zmála účinně bojují proti IS
    a zabitých Kurdů za poslední roky jsou desetitisíce! Další svinské jednání od Turků je, že do Řecka poslali za poslední rok cca 1 mil. uprchlíků, které naráz vypustili z táborů. To je jasný nátlak na EU a navíc z EU chtějí neskutečné peníze cca 7 mld. €. Ano, Sýrii rozvrtali tyto státy: USA a jejich servilní poddaní Francie a Británie a Turecko! Vzpomeňte např. na socialistu Hollandeho, v době před cca 2 roky kdy Rusko sestřelilo dvě americké rakety poslané do Sýrie ze základny ve Španělsku a u břehů Sýrie je Rusové sundali, no a Hollande tehdy vyřvával, že musí být Asad vojensky napaden, chazarský válečnický idiot. Takže je to jasné, Turecko tvrdě potrestat hospodářskými sankcemi a odstoupit od té nehorázné hloupé nevýhodné smlouvy! Turecko závisí hospodářsjky v cca 40% na EU a tohle by je donutilo vzít zpátečku a umravnit.
    (2) Požadovat na USA, změnu politiky k Turecku a dotlačit je, aby Turci šli z NATO!
    (3) Ve vztahu k Rusku změnit politiku. Rusové nemají mocenské ambice, jak se to snaží všichni lezdozadelové USA vč. politiků USA nám vsugerovat. Např. celý majdan na UA byl uměle vytvořený a šlo to přes rozvrtaný nacionalismus! Co by měli říkat např. Švýcaři kteří mají zem složenou ze 4 národů?! USA musí změnit politiku k RF a přestat se vměšovat do vnitřních záležitostí zemí EU, kdy uměle tlačí zejména hospodářský kolos SRN od Ruska a přitom samy s RF čile obchodují, pokrytci!
    (4) Islám je nutné postavit mimo zákon přesně podle intencí jako je to v Japonsku. Tam si ani neškrtnou!
    ........
    Ptám se Vás, je to reálné? Nikoliv, figurky jako je Merkelová, Hollande, Schulz, Juncker, ale např. i náš Sobotka jsou na provázcích od "penězoměnců" chazarské party, která ve skutečnosti dělá politiku Západu! Pokud nezmění filosofii politiky, která je naznačená v bodech výše, bude to horší a horší a mrtví budou přibývat. Idioti společně se zlými lidmi nám vládnou, bohužel. Jsou schopni všeho zlého.
    Hezký pozdní večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ,, Požadovat na USA, změnu politiky ,,

      zdá se že chodíte do stejné drogerie jako marion ... :-)

      Vymazat
    2. Nikoliv pane nadkolego, v odstavci pod tečkováním jsem napsal, že je to nemožné. Samozřejmě, pak jsou možné další kroky, jako vystoupení z novodobého RVHP, co se zove EU atd. a potažmo i NATO. Charles de Gaulle taky dokázal v r.1964 de facto vystoupit s Francií z NATO a Amíky vytlačit z území Francie. Chce to ovšem politiky a né šašky jako je ten na vodítku s plešatou hlavou, nepodobný Špejblovi, ale spíše Jackeňukovi.

      Vymazat
    3. aniž bych se chtěl vařit na pro vás zřejmě drobných nuancí rozdílnosti postavení francie a zdejších rozesetých vesnic kolem prahy tak jenom připomenu , že jim to bylo nakonec stejně platný jak mrtvému kožíšek ... jsou naprosto ve stejné řiti jako dodnes okupovanej helmut ...

      mě spíš zajímá proč ti tzv. teroristi nemají za cíl mnohem exponovanější cíle jako jsou elitní školy plné dětiček politiků a smetánky , plesy a nejrůznější slavnostní kde se elita napájí ročníkovými víny , porodnice , vládní budovy a v bruselu navíc ideální cíl pěkně pohromadě napáskovaný podsvinčata s celé evropy u jednoho krmelce ...

      Vymazat
  13. Doposud u nás téměř žádné uprchlíky nemáme, a přesto se na "péči o ně"vydávají obrovské prostředky, ale již se nepublikuje komu a kolik.
    Tak koukejte a divte se, jak se "vydělává" :

    Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) … … … 46 786 527,- Kč/
    Sdružení pro integraci a migraci (SIMI) … … 30 079 876,- Kč/
    Poradna pro integraci (PPI) … …… … … … … … … 22 973 418,- Kč/
    InBáze … … … … … … … … … … … … … … … … … …… 10 565 144,- Kč/
    Multikulturní centrum Praha (MKC Praha) …… … 23 611 803,- Kč/
    Člověk v tísni, o. p. s. … … … … … … … … … 249 628 650,- Kč/
    Sdružení občanů zabýv.se emigranty (SOZE) ….… 7 016 246,- Kč/
    META, o.p.s. - Sdružení pro příležitosti
    mladých migrantů …… … … … … … …… … … … … … … 21 042 731,- Kč/
    Centrum pro integraci cizinců, z.s. (CIC) … 25 969 612,- Kč/
    Evropská kontaktní skupina o.s. (EKS) … … … 31 227 714,- Kč/
    MOST PRO, o.p.s. … … … … … … … … … … … … … … 6 004 237,- Kč/

    OdpovědětVymazat
  14. Přečtete si pozorně článek v Parlamentních listech:

    Češka žijící dlouhodobě v Belgii popisuje děsivé praktiky z muslimských čtvrtí a posílá tento vzkaz do rodné země
    22. 3. 2016 17:31

    ROZHOVOR ParlamentníListy.cz přinášejí v den teroristických útoků v Belgii šokující svědectví Češky Zuzany Novotné, která 10 let žila v Bruselu v těsném sousedství „hlavního stanu“ muslimských teroristů v Evropě, bruselské čtvrti Molenbeek.
    .................

    Je zcela jasné, že jediné řešení do blízké budoucnosti je jen a jen v celé EU zavést tvrdý zákaz islámu i se všemi důsledky, což by vedlo ke krveprolití, ale v podstatě určitě menšímu než budou ta příští, až se tihle vetřelci dále namnoží. Jak to provést je známé už desítky let a praktikují to Japonci! Přečtěte si ten článek a popř. i jiné zabývající se touto problematikou a pokud nejste dobroserové, sluníčkáří či naivové, tak dojdete ke stejnému názoru. Samozřejmě spolu s tímto opatřením musí jít ruku v ruce snížení sociálních dávek pro tyto darmožrouty a další opatření, které je tvrdě zasáhnou.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  15. Sakra, kde je Ládik!!! ?

    Mám tady návod pro tebe, první sloku "new básně":

    Se Sobotkou a mamá Merkel v jednom šiku,
    vybudujem Islámskou republiku v mžiku !
    P.S.
    Nějak neslyším vyjádření Makrely k událostem v Belgii. Někam zalezla,
    nevíte kam zalézají Makrely?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládik je plný dojmů z přírody a čte si informace, navíc odevzdává 5 projektů, které ještě zdaleka nejsou na světě.... nejraději bych dělal kraviny nebo koniny, to je mojí přirozeností, ale bohužel pořád potřebuju nějaké prachy, tak je musím nasekat.

      Vymazat
  16. K těm fotkám na rajčeti včera:
    Sníh na cestě byl kolem Hvězdy (800-900m n.m.), v lese bílo. V monokultuře nemá jelen nic k žrádlu, na jaře se stahuje dolů na kraj souvislých lesů (jen v tuhých zimách je u krmelců a oborohů) a žere převážně letorosty listnáčů (jeřabiny, olšičky, jasánky, javory...), ponejvíce tam, kde je tekoucí voda a něco zeleného na zemi. Bere vše, čím ho člověk přikrmí (mi žral i kvašáky a rýži). Za těch mnoho let, co se jeleny zabývám, je umím slušně rozeznávat podle stop, trusu, vytloukání, okusů a jiných projevů. Letos v místech, kde býval jejich ráj, nebyl ani bobek. Asi je myslivci pro jistotu vystříleli. Nikde žádný okus, žádná stopa na starých chodnících k vodě, nic. Výlet se mi smrskl na prostý běh terénem (za světla), po měkkém a nerovném povrchu - no je to paráda, jde to samo (měl jsem v autě převlek), ale jsou jinak zatěžovány šlachy a vazy, než na rovném tvrdém povrchu ... ty moje utržené podkolenní bylo dost cítit. Na vyčištění hlavy to byl ale fajn výlet.
    Tatík OK, ségra čmárala kraslice a sehnala pštrosí vejce (vyfouklé), mám ho pro porovnání na ruce... to by byla smaženice....
    http://www.imgup.cz/image/Rmf

    OdpovědětVymazat
  17. Mrtvá města lidí
    co za okny vidí
    prázdnou ulici,
    policajty bloudící
    od koše ke koši;
    jenom černoši
    mají volné pole
    bělochu ty vole
    v kožichu máš blechy
    nepomohou vzdechy
    obojek proti nim
    blecha hraje prim
    teď už jenom postřik
    ať má dlouhý dostřik.

    OdpovědětVymazat
  18. Anděla hledá slova
    která do zlatova
    příběh vylíčí
    že život jepičí
    mají atentáty
    Salám už je v lochu
    to už jenom trochu
    jeho bratří rodní
    byli více plodní
    jenom třicet čtyři..
    to je jenom chmýří
    vítr to odvane
    už se to nestane.



    OdpovědětVymazat
  19. Tak mě napadlo: Bude mít Allah dost pannen pro své "mučedníky"? 80 pro jednoho? Překvapilo mě, že máme ještě volných 550 vojáků. Není to i včetně generálního štábu? Nebudeme muset z NATO odvolat toho fešáka s knírkem? Zapoměl jsem, jak se jmenuje.
    Pierre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je takovej vojenskej fridolín,
      co si ráno zastřihuje hoďku knír,
      používá francouskou vůni pičifuk,
      aby byl ráno v GŠ nejhezčí kluk.
      Sice má (on) jednu skrytou vadu,
      za komančů u soudruhů seděl na posedu,
      po sametu však zahodil průkaz Ká eS Čé,
      ty volé, nyní je zápaďák jůesej čéčé!
      Četl jsem přehled vojska české armády,
      čuměl jsem jak čerstvě vylovení nomádi,
      20 tisíc soudruhů ve zbrani tady máme,
      na jednoho vojcla 2,5 důstojníka dáme!
      Máme 30 tanků, letadla na lízink,
      kurňa, já bych do toho rád flink!
      Máme i Pandury, pojízdných třetinu,
      alespoň nenajedou za války na minu,
      ještě tu máme funivá letadla Casa dvě,
      převáží koně Převalského do Gobi pouště,
      ale co, na musulmany použijeme stříkačky,
      dáme do nich vepřové prasečí sra.ky!
      Tím rozeženeme davy zafačovaných beduínů
      a půjdem to oslavit do voj. magacínu!

      Vymazat
    2. Mně zas vždycky zajímalo, jak to mají sebevražedné atentátnice.
      Jestli na ně v nebi čeká 72 panáků.

      Budu se muset zeptat nějakého hodně velkého muftího.
      Třeba Halalíka.

      Vymazat
    3. Proč jen 72? To je diskriminace! Gender tety by měly demonstrovat.
      Pierre

      Vymazat
    4. Já myslím, že těch panen pro hrdiny je taky jen 72.
      Ale možná si to špatně pamatuju - až tak jsem to nikdy nestudoval.

      Vymazat
    5. Omlouvám se, máte přesnější informace, možná i praktické zkušenosti (nikoliv s mučednictvím).
      Pierre

      Vymazat
  20. Nadčasová písnička Ivana Mládka snad z r.2002:

    https://www.youtube.com/watch?v=_RnqfnJ0ams

    OdpovědětVymazat
  21. ano, je zvláštní, že hlavní organizátorka přílivu "ahmedů" nemá co říct

    OdpovědětVymazat
  22. Třídenní smutek
    pleskot důtek
    o vlastní záda
    nařídí vláda;
    BOPO číslo jedna
    od prvního ledna
    bude zpětně
    silvestr včetně;
    v brusli je čtyřka
    do metra šířka
    jenom pro jednoho
    jenom pro tamtoho
    co nemá tašku
    či dokonce flašku.

    OdpovědětVymazat
  23. Kníže, co si rány líže, slintá na Análně.cz proislámsky a že jsou všichni až na výjimky hodní a že je třeba jim pomáhat. Docela mu to tam kucí až na osvědčené tupouny scalopy dávají sežrat. Kdyby raději jako Makrela Berlínská, mlčel. Mlčí zatím i ekonomický džihádista Kalous, ten co se do Koblihy zakous! Tady bude ještě srandy kopec. Nerad to říkám, ale i každá zlá věc nebo čin má své pozitiva, ti chudáci co to odnesli v Brusli, pomohli svojí smrtí otevřít spoustě dalších lidí oči, bohužel. Je mi jich líto, ale snad jejich smrt bude z tohoto pohledu mít nějaký smysl. Musíme tu pakáž omezit ve vývinu
    a celé to zvrácené islámské náboženství, které "někomu" slouží jako trojský kůň či beranidlo k likvidaci Evropy, poslat tam, kam patří, do středověku.... Vzorem budiž nám Japonsko! Tam se s nimi nepářou.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  24. musím zastoupit Jáchyma, ten vždy upozorňoval na Terezu Spencerovou na literárkách. Já to vzala z PL

    Asada měl pomoci svrhávat i Google

    Nutnost „změny režimu“ v Sýrii Hillary Clintonová z pozice ministryně zahraničí USA obhajovala snahou posílit Izrael a ochromit regionální vliv Íránu, přesně podle přání izraelského vedení. Její logika byla prostá: USA svrhnou režim v Damašku tím, že příslušným silám dodají zbraně, své vojáky do Sýrie v rámci úspor nevyšlou a Rusko se Americe neodváží vzepřít, protože v případě Kosova také nic neudělalo. Následně bude v Damašku instalována proamerická vláda, která přeruší styky s Íránem, postaví se proti libanonskému Hizballáhu, případně by mohla ještě s Izraelem podepsat i mírovou smlouvu a zbytek arabského světa bude Americe aplaudovat za to, že „bojuje za arabský lid“.

    K tomuto účelu instrukce a vizuály od amerického ministerstva zahraničí mimochodem dostala například katarská televize Al-Džazíra, přičemž speciálním výběrem informací se na „změně režimu“ v Sýrii měl podílet i koncern Google

    Clintonová se v řadě věcí mýlila

    Podle Spencerové je svým způsobem neuvěřitelné, kolik premis Hillary Clintonové – tedy fakticky pilířů, na nichž USA reálně staví svou politiku – se ukázalo být zcela nesmyslnými, počínaje třebas jejím tvrzením, že rozhovory s Íránem nemají žádný smysl, přes přesvědčení, že Rusko nebude bránit Asadův režim, a konče například axiomem, že dodávky zbraní protivládním silám urychlí dezerci z řad syrské vládní armády.

    Ale nejzajímavější je to, co v e-mailech někdejší ministryně zahraničí USA zcela chybí: jakákoli úvaha o tom, že by do jejích plánů na „změnu režimu“ v Sýrii mohli vstoupit radikální islamisté, s nimiž Washington ale začal ve svých plánech „počítat“ v roce 2012. Právě ti jsou přitom dnes neporovnatelně významnější než skoro už zapomenutí ztracení rebelové vycvičení a vyzbrojení s pomocí CIA.

    OdpovědětVymazat
  25. Tužka napíše,...včera, 22.3., inzerovali, že paní kancléřka bude mít projev a že ČT24 to bude přenášet. Nemohla jsem, byla nasmlouvaná práce. Tak jsem si řekla, že to zkouknu v noci. Od 22.30 jsem se o to pokoušela, ale, měli velkým písmem nadepsáno, že bohužel, projev paní kancléřky je nedostupný. V jednu třicet jsem to vzdala,...teď jsem k tomu sedla,...a nikde nic, ani zmínka, že byl.

    Na hledání na Dojčlandu nemám čas, německé noviny u nás nejsou,...takže, kdo má čas, třeba se dopátrá, pokud vůbec vystoupila, nebo, pokud to sami Němci neztopili,...bylo by jim to podobné.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla jen pár zcela nevýznamných vět, samozřejmě kondolovala pozůstalým, nic zásadního, nic, nic , nic.

      Vymazat
    2. Tužka napíše pro Viola,...diky,...a nesestřihali to, v tom jsou kaliči,...u nás i u sousedů,...co se jim nehodí do cirkusové manéže,....to nám nepředloží.
      Nejsem dnešní,...bolševik mě vycvičil.

      Tužka.

      Vymazat
  26. rákosníček pod Schwarzenbergem napsal:
    "

    „Připouštím však, že všechny evropské státy, včetně naší republiky, se provinily v uplynulých desetiletích tím, že skoro žádný z nich nevydal dostatečné prostředky na obranu a bezpečnost.“

    Nikoliv!! Provinily se něčím úplně jiným!

    Provinily se osudově tím, že podpořily vpád Američanů do Iráku, že rozbombardovaly Libyi a že rozfoukaly občanskou válku v Sýrii, kde vyzbrojily tzv. opozici včetně IS, to vše v rámci šíření „demokracie“. Toto je základní příčina migrační katastrofy i nenávisti velké části tamní populace. Lidé z rozvrácených zemí prchají, protože se v nich nedá žít jako dřív. A jiní se zase mstí za zničení svých domovů. Evropské státy dnes sklízejí ovoce své vlastní krátkozraké politiky."

    Ano, pořád se to opakuje, ten pravý důvod proč se děje to zlo.
    Vše by měli uhradit Američané za svou špatnou politiku.

    OdpovědětVymazat
  27. Možná už to tu bylo zmíněno, ale mělo by být připomenuto v souvislosti s atentátem v Bruselu
    http://aeronet.cz/news/vrchol-provokace-americky-velvyslanec-schapiro-navstivil-mesitu-v-brne-a-vyjadril-plnou-podporu-inkluzi-islamu-v-cr/

    OdpovědětVymazat
  28. tak se asi po roce nebo dvou čučim na live z krmelce o čapíčapíčapím hnízdě ... už asi desetkrát o něčem hlasovali aniž by se vůbec začlo ...
    námitka proti námitce a následné hlasování proti námitce , je to napínavý ... had řve a nýčkonc jede pidlovokej ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bazvýznamný poslanec Kalousek z bezvýznamné strany Ťop si musí užít chvíli důležitosti před kamerami. Už měl absťák.
      "Mě neumlčíte!!!" Chodící trapno.

      Vymazat
    2. je zase na šrot, nebo je jen ve svém tranzu? Jinak má Babiš pravdu s tím, kdo jej stvořil. Už byli tak rozežraní, že jim nestačily milióny, šli klidně do miliard. A to jsem Babišova odpůrkyně, znám jeho fligny, jak se dostat k majetku. Nejdřív půjčoval zemědělcům hnojiva, postřiky, osiva, krmné směsi a potom, když mu dlužili, schlamstl je jak malinu...

      Vymazat
    3. Už na předešlé stránce jsem se ptala, proč se na Babiše sesypali.
      Jde o položení vlády? Tlačí se někdo (Kalousek na místo min. financí?)
      Může mi někdo vysvětlit ten jeho podvod? Zasloužil se o vybudování díla, nic nezpronevěřil, nic si neulil do vlastní kapsy a pokud anonymní akcie (které byly v té době legální) byly na jeho děti, tak ony nejsou svéprávné, nebo co.
      A Čapí hnízdo se absolutně nedá srovnávat s kauzami, které vznikaly za působení Kalouska na min. financí, neboť tam skutečně šlo o zcizování, neboť předražené zakázky.

      Vymazat
    4. Však má tuším nejméně dvoje děti, ne? Doufejme, že ministerstvo vede pan Babiš pro stát stejně ziskuchtivě jako svoji firmu a nesvěřuje tam nic tomu, kdo se v tom nevyzná, aby pak mohl vyhlašovat, jak ztráty eliminuje.

      Vymazat
  29. Jak tak bezděky v dopravních prostředcích slyším mínění lidu, řekla bych, že zakrátko se budou přijímat sázky na to, kde to bouchne příště a jak to dopadne.
    Nechtěla bych to vidět u nás - jak by naše tajné a ozbrojené složky v podobném případě dokázaly jednat, když v tom Bruseli jsou prý takoví nepřipravení neschopové... Ještě že máme tu naději, že si nás (Prahu) aktéři zatím i nadále ponechají jako tranzitní místo mimo svůj hlavní zájem.

    OdpovědětVymazat
  30. I V ŽUMPĚ (BL) SE DÁ NAJÍT PERLA:

    "Belgická novinářka: Dosud byla v Belgii s džihádisty nepsaná dohoda, že tu budou žít mírumilovně

    23. 3. 2016


    (Od 1'10')

    "Belgická novinářka Laurence D'Hondtová: Myslím, že my jako Belgičané jsme velmi překvapeni tímto útokem, ke kterému tu došlo. Protože víme, že tady v Bruselu žije hodně džihádistů, ale nikdy jsme si nemysleli, že se naše země pro ně stane terčem. Džihádisté měli prostě pocit, že existuje mlčenlivá dohoda s úřady, že tady budou žít mírumilovně.

    Reportér Matt Frei: To se ale teď změnilo, že?

    Laurence D'Hondtová: No, změnilo se to, protože útok v Bataclanu 13. listopadu vyvolal množství tlaku na belgické úřady, aby nalezly podezřelou osobu číslo 1, Abdelaslama. A tento tlak pocházel z Francie a to změnilo chování policie a já si myslím, že když ho chytili, pravděpodobně to také změnilo postoj džihádistů vůči nám Belgičanům a Belgie začala být sama považována za reálný terč. A to je změna a to je pro nás překvapení.

    Matt Frei: Vedla Belgie sama se sebou dostatečně poctivý rozhovor o podstatě belgické hrozby, o počtech islámských Belgičanů odcházejících bojovat v džihádu v Sýrii a v takových zemích?

    Laurence D'Hondtová: No, to je tady velká otázka. My Belgičané máme všeobecně pocit, že úřady nikdy neměly pořádné informace o podstatě té hrozby. Po Bataclanu se tu zavedl svého druhu mimořádný stav, z toho vznikl velmi podivný pocit, velmi to zvýšilo strach lidí a nakonec nikdo nebyl zatčen. Takže nejsme překvapeni, že jsme nikdy nečekali, že se něco takovéhoto stane v Belgii"

    Dá-li Allah a povolí-li mu to Kalousek, snad se podaří i Mistrovi Zao uzavřít dohodu s džihádisty, že se u nás smějí zabíjet jen ze šapitó povolení kolaterálové.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  31. prý nic není, jak to vypadá a zřejmě to tak je...

    Po teroristických činech v Belgii se v některých médiích objevilo video, které údajně zachycuje teroristický čin na bruselském letišti. Ve skutečnosti se ale jedná o záběry exploze, kterou způsobil sebevražedný atentátník v roce 2011 na moskevském letišti Domodědovo.

    OdpovědětVymazat
  32. IV. Reich:
    Ein Volk,
    Ein Erdogan,
    Eine Mutti !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 2. Mutti !

      Albrightová v dubnu dostane česko-slovenskou transatlantickou cenu
      před 7 minutami
      Madeleine Albrightová Madeleine Albrightová | Foto: Reuters
      Bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová dostane na nadcházející bezpečnostní konferenci Globsec, která se uskuteční v dubnu v Bratislavě, Českou a slovenskou transatlantickou cenu. Informovali o tom organizátoři akce. Albrightová, původem Češka, dostane ocenění za přínos k posílení euro-atlantických vztahů. "Albrightová během své kariéry aktivně podporovala demokratizaci a budování svobody a stability ve střední Evropě. Její angažovanost přispěla k integraci zemí bývalého východního bloku do NATO," uvedl výkonný ředitel nevládní Slovenské atlantické komise (SAC) Milan Solár. Ocenění v minulosti dostal také bývalý český velvyslanec při Severoatlantické alianci Karel Kovanda.

      Vymazat
  33. ,, Čínský prezident zasadí se Zemanem strom, pohovoří s Krnáčovou ,,
    http://goo.gl/vUfKM4

    číňan přijede o velikonoce zasadit v lánech strom , ládík by měl poslat žádost na hrad aby se stavili ještě u něho vykopat studnu ...

    OdpovědětVymazat
  34. Tak neschopná rodina pana Babiše vlastnila Čapí hnízdo... Ne moc chvályhodná výmluva to je - kdo ví, zda se při ní ministr financí červenal. No, viděla jsem začátek jeho dnešní samochvály - jak přišel stát nejspíše spasit.
    Docela by mne zajímalo, co bude s Agrofertem - budou jeho děti s nynější partnerkou šikovnější, aby jim ho mohl předat?

    Jsem si dnes dle obrázkového rádobyvtipu na ACZ myslela, že už tu Číňani jsou. A ono teprve v pondělí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomhle nejsem s váma Babuško, Babiše je mi až líto, kdyby nebyl miliardář.

      Vymazat
    2. I milardáře, který ke štěstí v Čechách, na Moravě a vlastně i na Slovensku přišel, je možné litovat. Jistě si klade otázku, co se s jeho majetkem stane, zda jednou nebude rychle rozfofrován. Pan Pikora už dcerku handlovat učí, možná tyhle další potomky i pan Babiš.
      A že něco dělá nezištně z holého nadšení - tomu se mně příliš věřit nechce. Kdo ví, proč paní Jourová povýšila do Bruselu - možná jim to spolu příliš neladilo.
      Ale třeba se úplně mýlím a ministerstvo financí řídí ten úplně nejlepší a ČR brzy nebude vědět, co s penízky a bude půjčovat jiným. Přála bych to panu Babišovi i nám všem ze srdce.
      (Na Čapí hnízdo asi dost často upozorňoval pan Babiš sám - tak co se teď diví? V politice je proto, že se mu tam líbí, ne že nechce zklamat své voliče. I když takhle on možná neargumentuje, nevím.)

      Vymazat
    3. Myslím si něco jiného. Babiš šel do politiky aby změnil, co se změnit dá k lepšímu a myslím, že jsme na lepším, než za vlády Kalouska. Čapí hnízdo podle mě rozhodně nevzniklo ze zištných důvodů, ale k lásce k dětem a nenápadné slzičky ministra o tom svědčily. A paní Jourová se dočkala satisfakce. Babiš se i o její kauze zmínil, protože byla zatčena na základě špatného vyhodnocení redaktora Kroupy.

      Vymazat
    4. Tak jo, paní Violko, asi Vás o tom přesvědčil, když si napsal on sám či jeho lidi (na ty ale moc štěstí nemá)takovou propagační řeč - já byla na špacíru se psem.

      Vymazat
    5. Neschopna rodina ? Nesudte ,muzete byt take souzena .Petrabezcarek.

      Vymazat
  35. Sleduji od začátku PS a teď mluví Sobotka ohledně anonymních akcií a velmi správně. Právě ti, co dnes obviňují Babiše byli proti návrhu Sobotky o zrušení anonymních akcií, také zmiňuje solární kauzy.
    Myslím, že není třeba čekat na vyšetření, neboť Čapí hnízdo je velmi bohulibé dílo a nic na něm není, co by ministr Babiš mohl zneužívat, jde o dílo pro veřejnost a vila uvnitř byla z dotací vyjmuta.

    OdpovědětVymazat
  36. Kalousek opět lže, Babiš říkal, že farma patřila dospělým dvěma jeho dětem. Kalouskovi není nic svaté, Babiš klidně mohl říkat, že neví komu patří akcie, protože tenkrát byly anonymní a proč by jmenoval své děti, kalousek děti asi nemá, tak to nechápe. Pak by znamenalo, že politici nemůžou mít ani děti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pani Violo,dekuji Vam za odvahu ,ktere uz je i tady velmi malo.Petra bez carek.

      Vymazat
    2. To sa velmi mylite. Odvahy je tu dost, len akosi malokto vie uverit ako pismu svatemu clovekovi s takou minulostou, ako ma Babis, Klaus, Zeman...dosadte si takmer hocikoho z dnesnej, ci byvalej verchusky☺.

      Vymazat
  37. Babišovi by měli děkovat za příkladné čerpání dotací na velmi krásný a užitečný projekt a jeho děti rozhodně nebyly velká firma. Nehledě na to, že fondy stejně nebyly zcela vyčerpány. Čapí hnízdo je dílo trvalé hodnoty a je české.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepojedete se tam dovolovat, paní Violko? I když prý pan Babiš říkal, že ho má pro radost, snížila byste jeho ztrátovost. Mě golf neláká.
      No, odkaz už tu možná někdo dával, já si hledala po uvedení dokumentu o panu Babišovi v ČT (viděla jsem náhodou).
      http://www.capihnizdo.cz/cz/o-capim-hnizde/
      Asi jste viděla - až tak mu ČT ublížila:
      http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/215411010101029/obsah/431832-matrix-ab-dokument-o-andreji-babisovi
      Jen pan Babiš nikdy nelže - věřit tomu lze či třeba ne.

      Vymazat
    2. V době, kdy firma čapí hnízdo žádala o dotaci, byly povoleny anonymní akcie a nebylo možno zkoumat, kdo je vlastníkem akcií, jak to vysvětlil Bendl, Babiš firmě Čapí hnízdo půjčil a to není trestné půjčovat, to by mohly být všechny banky zrušené a ti co půjčují zavřeni. Čapí hnízdo byla malá firma tvořena dětmi Babiše a jeho švagrem, jediná podmínka byla, že měli v té době 2 roky provozovat turizm, což nevíme a v tom by mohl být zádrhel, ale nemusel.
      A pokud jde o ČT, tak víme, že si ráda zgustne na komkoli, jen ne na Kalouskovi.

      Vymazat
  38. Oblbama neztrácí smysl pro humor:

    ""Mojí hlavní prioritou je porazit IS a odstranit pohromu tohoto barbarského terorismu, který děje po celém světě," prohlásil americký prezident Barack Obama při svém projevu v Argentině."

    OdpovědětVymazat
  39. http://www.novinky.cz/koktejl/398435-panny-maji-v-jar-dvere-na-univerzity-otevrene.html
    Netušil jsem, že dostat AIDS, je základní lidské právo.
    Pierre
    P.S. Asi už se budu muset bez toho práva obejít
    Pierre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Piere, nezoufejte !
      AIDS je možno získat i bez zbytečné námahy krevní transfúzí !

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Nemusím mít všechno. Ta pravděpodobnost je mizivá: Ti "duhoví" prozatím krev nedávají a i když bych byl obdařen, tak už se to nestačí rozvinout.
      Pierre

      Vymazat
  40. bj:
    Jen pan Babiš nikdy nelže - věřit tomu lze či třeba ne.
    ******************************************************
    Mj. už i Koukolík říká, že KAŽDÝ politik lže - rozdíl je jen v tom, kdy a v čí prospěch.

    Já tvrdím, že lež je v současné době pro politika základním výrobním prostředkem - "pravdomluvný politik" je protimluv, asi jako "beznohý fotbalista".
    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každé srovnání kulhá.
      Viděl jsem beznohé afgánské kluky - fotbalisty, co šlápli na minu a pak hráli fotbal na dřevěných protézách.

      Politici mívají ke lhaní živé bioprotézy.
      Říká se jim "tiskoví mluvčí".

      Ale v Evropě i Americe už dnes většinou čvachtají svými močkovitými ústními sliznicemi v patlamentech zcela bezostyšně sami.

      A tak je to správné, to má být !

      Vymazat
    2. Teda jo - nejen v bibli všechno je, ale i v Koukolíkovi.
      Jak je to potom s úslovím, že "kdo lže, ten taky krade"?
      No, já politiky příliš nesleduji a ty, co se na ně vydrží koukat delší dobu, příliš nechápu. Ale asi byl pan Babiš přesvědčivý - soudím dle vyjádření paní Violy.

      Nemají Slováci vládu jmenovanou nějako brzy?

      Vymazat
  41. Tužka napíše,....všechny předchozí vlády nechaly osmdesát procent našich podniků převzít zahraničním kapitálem. U bank a České spořitelny je to procento ještě vyšší,....ty to tají, hlavní loupežníci u financí se postarali, aby se nic ven nevyneslo.

    Odhaduje se, že ročně odteče do zahraničí 250 až 300 miliard korun, odhad bez zisku bank a Čs, díky tomu, že naše podniky vlastní zahraniční kapitál. Ten si také na nejvyšších postech drží své lidi z mateřských zemí, takže na jejich mzdy nedosahnou našinci. Vím bezpečně, jak to funguje celkem v pěti podnicích, a jinde to nebude jiné. V jednom z těchto podniků se vyplatilo manželskému páru z Anglie, pronajmout si zde dům a žít zde. On dělá v ostraze podniku, ona vlastní uklízecí firmu pro podnik. Zaměstnává tři důchodkyně na půl úvazku, svého muže rovněž na smlouvu o práci, no a sebe.

    Kdyby, nedejbóže, došlo k položení evropského kapitálu, tak je zcela jisté, že naše peníze poputují jinam a na našich platebních kartách se objeví nulové hodnoty. A za penězi si pojedem do Vídně, Hamburgu, Amsterodamu, Milána, ...a při cestě se může stát ledasco.....a stejně nakonec vostrouháme.
    Tak mějte pořád doma nějakou tu částku na chleba v záloze,...voda snad naprší.

    Pana Babiše nemusim,....někde jsem před lety o něm psala,....v obchodě se chová jako dravec predátor, ale, daně do koruny odvádí našemu státu, dává práci desetitisícům našich lidí.

    Ať v parlamentu prosadí nové zákony o poměru daní vlastníků ze zahraničí, kteří katastrálně mají podniky u nás, a poměrných částkách, které by musely být investovány zde,.....ať se starají o toto, Ať z těch 250-300 miliard tady něco zůstane...a problém Čapího hnízda nechají vyšetřujícím orgánům.

    Ty jejich cinty,...to je přehlidka promarněného času. Složka dotací z EU na Čapí hnízdo je, tak naco schůze v parlamentu, jsou to klauni,....lépe,...závistivci.

    Zajímalo by mě, co ti **** kujóni punktují ve stínu Čapího hnízda, aby veřejnost odlákali od důležitějších záležitostí. Že by už předvolební tanečky a deklamovánky,....půl roku předem??
    Ono se to nakonec provalí, ... vocode.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  42. Co to Szydlo popadlo?
    Nechce dostat džihadlo?

    OdpovědětVymazat
  43. Rychle jmenovaná vláda - její rychlý konec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O nie. Ti vydrzia. Dovtedy, kym si to bude zelat Fico. Podla mna tak2,5 roka ☺.

      Vymazat
  44. Černé světlo září
    evropa se páří
    s říší osmana;
    rajon potkana
    k severu se táhne
    plavý viking tmavne
    germán už je černý
    aláhovi věrný
    kolena leští
    v mrazu i dešti
    prdelí k nebi
    hloupě se šklebí
    šnycel má z kozy
    na datle dózy
    světlo aladína
    turban mouřenína.

    OdpovědětVymazat
  45. Žádné černé světlo! Bílá hůl! Právě mě přijali do palírny na poslední pálící den, čtvrtek 31.3.. 280 litrů švestkového zákvasu, to bude 30 litrů slivky, už se těším na košt. Pošlu aspoň fotku, když nejde poslat flašku. Jedině by se vrátil z cest JdM, ten má flašku slíbenou, tak by mohl poreferovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono - existuje i posta. Onehdy som kvaku z MORAVY od tu zdejsiho dostal v poriadku ☺.

      P. S. A propos - akosi sa vytratil nas pobratim. Neviete, co je s nim?

      Vymazat
  46. Pilný jak ferda mravenec
    je ten babiš andy
    to by byl správný stoupenec
    Al Ladínovy bandy.

    To by se prachy sypaly
    do čapího hnízda
    to by fanynky vzdychaly
    to by byla jízda.

    To by lál bratr kalousků
    síru dštil fiala
    byla by schůze hovňousků
    a sobotka by dozrála.

    OdpovědětVymazat
  47. Zabili zebru na golfáči
    ochranáři zelení
    ta už sama neodkráčí
    nehrozí jí vzkříšení.

    http://edition.cnn.com/2016/03/23/asia/japan-fugitive-zebra-dies/index.html

    OdpovědětVymazat
  48. Bratr zednářů "Nedělka" známý veřejnosti jako spíše Sobotka chce sem v první verzi importovat 3091 nomádů bez minulosti a dokladů. Po zrušení vízové povinnosti s Tureckem se může navalit do EU z Turecka a okolí cca 100 mil. islámských halal parazitů kebabanů. Samotné Turecko má "jen" 80 mil. obyvatel, ale v dnešním technicky vyspělém světě je jasné, že např. kontrola od Řeků na hranici nehrozí. V EU už se těší na jezdící obrněné vozy SUV s kulomety a černými vlajkami, Alláh Akbar, blbci v EU a spol.
    a hlavně jejich šéfové dědci od penězoměnců vyznávajících neomarxismus a kibuce, od Soroše, Rocky Fellerů a Rudých štítů známých jako Rotschildů (jejich předkové vymysleli sovětskou revoluci s bolševiky a rudou armií atd.), Solomonů, Warburgů a dalších stovek magorů, co ovládají Západ, to chtějí!

    http://www.czechfreepress.cz/ladislav-kasuka/s-imigranty-neprichazi-zadne-obohaceni-nybrz-jen-same-zlociny-a-sexualni-nasili.html

    Hezký den.

    P.S.
    Hustovlas Nedělků už ví, že v příštích volbách, pokud se jim to nepodaří zfalfovat, nemá šanci, tak se pilně učí anglánsky a těší se na post f-ci eurokokota jako měl např. Špidlon Autistický.

    OdpovědětVymazat
  49. Ládikovi!!!

    シマウマが逃げ出して、池に落ちて死亡って また海外おもしろニュースかと思ったら日本かよ。

    Omlouvám se za tamní místní dialekt, ale ty to, jak tě znám, dáš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys už konveroval? Nebo je to čínsky? Podívám se za chvilku, nestíhám.

      Vymazat
  50. Jo Ládiku!!!, ještě mám pro tebe básničku:

    また海外おもしろニュ,
    シマウマが逃げ出して、
    ースかと思ったら日本かよ。,
    池に落ちて死亡って!

    OdpovědětVymazat
  51. noro, jsem zavirovaná, mám teplotu, bolí mě celý člověk, vlastně celá liška,ach jo. To jsou dozvuky těch dračích energií, tutově. Ty se podepsaly i na Kalouskovi. V noci jsem nespala, tak jsem viděla kousek jednání. Na šrot, jako vždy, chlapec

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte z těch svých divokých úklidů, aspoň vás to donutí zalehnout.
      Tak se dobře vykurýrujte :)
      Za pár dní bude dobře.

      Vymazat
    2. Divoké mytí oken
      přitom vaření bokem
      sázení brambor do sněhu
      rytí záhonů za běhu
      sestřih jabloní
      to i lišku uhoní,
      teď je v klubíčku,
      plnou skleničku
      teplého nápoje,
      v pondělí do boje.

      Vymazat
    3. Prajem tiez skoré vyzdravenie. Ved Velká Noc by sa nemala prelezat v posteli.

      Vymazat
  52. Z tisku:

    Bělobrádek chce, aby v Česku vznikla národní kosmická agentura

    Miami/Orlando – Vicepremiér pro výzkum Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) chce, aby v Česku vznikla národní kosmická agentura. Měla by se stát silným státním partnerem pro Evropskou kosmickou agenturu (ESA) i americkou NASA. Český základní výzkum i firmy mají na mezinárodní úrovni výborné výsledky v tomto oboru, podle Bělobrádka je ale potřeba, aby se tyto aktivity více koncentrovaly a mohly mít větší přidanou hodnotu, řekl ve středu v noci SEČ po návštěvě Národního úřadu pro letectví a kosmonautiku (NASA) poblíž Orlanda na Floridě.
    Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/belobradek-chce-aby-v-cesku-vznikla-narodni-kosmicka-agentura-20160324.html
    ..........

    Tak ten už má dost, zřejmě na něčem jede, Háčko, Péčko, Tráva nebo Viagra? Jedině, že bychom vyslali na furt vedení Lidovců na Měsíc, to by mělo význam.....

    OdpovědětVymazat
  53. lištičko!
    Zalést do pelíšku, čajíček s medíčkem a teplíčko a ono to povolí.... Hlavně klídek, bude líp!
    Maxík

    OdpovědětVymazat
  54. Nejlepší je vypotit se na cizím těle.

    OdpovědětVymazat
  55. Stejně na to zmrtvýchvstávání nevěřím, bo vím, jak vstávám já, a to jsem živý. Vím jenom o skorozmrtvýchvstávání, to se dělá odpoledne a zase se zaleze.

    OdpovědětVymazat
  56. Pod černým práporem
    bohuš sobota
    pod bohušem sobotou
    béžová tojota.
    S prstem na spoušti
    jede po poušti
    plnou peněženku
    ke střelbě má povolenku.

    OdpovědětVymazat
  57. Západ už není tím, čím býval a bude hůř!

    Odcházím! V Bruselu už není bezpečno, tvrdí fotbalová argentinská hvězda Anderlechtu Dnes 09:53 - Brusel

    V útoku Anderlechtu strávil osm let, další góly do sítě soupeřů slavných Fialek už ale nepřidá. „V létě končím. Život v Bruselu už není to, co býval, já ani moje rodina se tady necítíme bezpečně,“ prohlásil argentinský útočník Matías Suárez po úterních teroristických útocích na letišti Zaventem a v městském metru, při nichž přišlo o život nejméně 34 lidí.
    Změnu v chování obyvatel v belgické metropoli zaregistroval Jihoameričan, jenž byl v roce 2011 vyhlášen nejlepším hráčem belgické ligy, již po řádění teroristů loni v listopadu v Paříži. „Místní se pod vlivem těch otřesných událostí změnili, ovládá je strach. Na ulicích ani v nákupních centrech jich už moc nevidíte, v podstatě se bojí vycházet z domu. V našem sousedství přibylo džihádistů, lidí, kteří jsou zapojeni do těch strašných věcí. Mluvili jsme o tom s manželkou i přáteli už několikrát a bohužel jsme něco takového, co se stalo (v úterý), v Bruselu očekávali," citoval Suáreze server deníku Daily Mail.
    .......

    Je vhodné se optat našich mocipánů, co n ám sem lifrují multikulti:
    Tohle tady chcete?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak ti naši mocipáni vůbec tak průběžně dělají? Víme, na čem a jak pracují? Skládají nám nemocipánům snad někdy své účty?
      Teprve když něco praskne a je průšvih, tak se na to vrhnou různí ti zpravodajové a už to lítá, nit nezůstane suchá, pravda - nepravda...

      Možná že proto se mocipáni cítí nepotřební, neuznaní. A jak jinak si dodat důležitost, než sem přivést nebezpečí, nebo aspoň lidi řádně vystrašit. Umím si představit, jak rád by se Bohuš cítil zachráncem a ochráncem svých vděčných stád.

      Vymazat
    2. Zdravím Maruško,
      teď si uvědomuji, že jsem byl na Vás před časem jedovatej a o to více mě to mrzí. Ale snad už jste to zapomněla.
      Mějte se.

      Vymazat
    3. Ale co, však jsem slepice, a ráda :)
      Jen za ty písničky a kytičky byste nemusel nikoho kárat.
      Taky se mějte.

      Vymazat
  58. Ladik,
    lišky byly 4, pak 3, pak 2, pak 1 - ta hodná no a pak jsem tam přijel a byla postřelená a hotovo.
    V týhle době jsou mladý a uvidim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatim mi tam proběhla jedna v noci a tak krmnim. Třeba zustanou a nafotim.

      Vymazat
  59. Krásné a klidné Velikonoce bez jarní únavy všem - zde v krtinci i jinde.

    Paní lišce navíc brzké vyzdravení. Moje maminka nás léčívala půllitrovým hrnkem horkého černého čaje se šťávou z celého citronu a s hodně medem. Vypít co nejvíc horké - brr.

    OdpovědětVymazat
  60. Tak to vypadá, že neprůstřelnu vestu má jenom Tuhý. Koženou.

    OdpovědětVymazat
  61. 38,4°C, ani nemůžu sledovat diskuzi, čaj s citronem a zázvorem je jenom na polechtání virů. Nebývám nemocná, tak mě to asi víc porazilo. Díky za podporu a rady ;o)

    OdpovědětVymazat
  62. Liško s virem v těle
    rychle do postele
    v posteli ho umlaťte
    30 korun neplaťte
    naložte mu česneku
    šupky s ním pod deku.

    OdpovědětVymazat
  63. Liško,
    teď jsem se vrátil od dochtorky - musel jsem ke konkurenci, protože dochtorka stůně...

    Vědma souhlasila se mnou, že léky jsou nahovno, doporučila koupi bylin a zas jsem se plazil domů.

    Bojovat proti virům je taky marné: Koupil jsem krabici s antivirovým programem, rozmixoval disketu, rozdrtil v moždíři a vypil.
    Akorát se pak třpytila mísa na záchodě.

    Pomáhá vitální teplo,uměřené kopulační pohyby a slivovice.
    Prý i pouštění žilou - ale ne od jižních makreliných zdravotníků z dovozu - jako v bruseli.
    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. měl jste dát vědět do čističky že se jednalo o drcené ávégéčko , aby si nemysleli že se jim odkalovačka proměnila v poklad na stříbrném jezeře ...

      Vymazat
  64. Překlad Maximusovy básničky:

    "Také v zámoří zajímavé novinky,
    Zebra je unikl,
    Japonsko? Pokud to promyslet octa. ,
    To zemřel spadl do rybníka!"
    *********************

    Řekl bych, že se jedná o jednu z nejlepších Maximusových básní!
    Významově nabité, smělé metafory, dramatický oblouk hodný Václava Havla.
    Doporučuji zůstat u čínštiny !

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to četl čínsky a vyznělo to o hodně lépe.

      Vymazat
    2. No, von Gůgl není Mathesius.
      Ale zas tomu dodá nový rozměr.
      Já mám dadaismus rád.
      JÁCHYM

      Vymazat
  65. Vsetkym prajem krasne sviatky. Veriacim hlboke prezitie od dnesneho dna poslednej vecere, az po zmrtvychvstanie. Ostatnym krasne a v pokoji a radosti prezite "sviatky jari".

    OdpovědětVymazat
  66. Tak dneska je Zelený čtvrtek a prý když budete hodní na lidi a nebudete vyvolávat konflikty, tak za čas přijdou větší penízky! Alespoň to jeden maník v rozhlase hlásal.
    Jau, zrovna čumím na TV a objevilo se tam, že v Libyi čekají na odvoz do Evropy statisíce čmoudů! Uff, z jedné strany to Makedonci zarazili a z druhé se to sem navalí.... No komment, mafiáni v Itálii by řekli "Senzo parrole"! Tedy jestli si to ještě správně pamatuji.

    OdpovědětVymazat
  67. U nás se vlastně držívalo vždy jen Velikonoční pondělí, s těmi tradicemi a zvyky (ženy, letos šupeme my - je přestupný rok!).

    Ale když už jste začali, tak i já přeju - radostné a zelené Velikonoce, pokud možno v pohodě a ve zdraví, Vám i Vašim rodinám, a to o svátcích i mimo ně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S.:
      Velký pátek v ČR - státní svátek od roku 2016!

      Do padesátých let 20. století byl Velký pátek (připomínající ukřižování Ježíše Krista) slaven u nás jako státní svátek. O obnovení Velkého pátku jako státního svátku se začalo opět jednat až v roce 2015, kdy 2. dubna 2015 podpořil návrh KDU-ČSL na obnovení Velkého pátku tehdejší premiér Bohuslav Sobotka.

      Dne 21. října 2015 návrh zákona schválila Poslanecká sněmovna a 2. prosince 2015 tato novela zákona o státních svátcích, o ostatních svátcích, o významných dnech a o dnech pracovního klidu (č. 245/2000 Sb.) těsně prošla v Senátu. Příslušný zákon nakonec podepsal i prezident Miloš Zeman dne 11.12.2015. Od roku 2016 má ČR nový státní svátek a v praxi to znamená, že se každý rok v březnu nebo dubnu dočkáme jednoho "prodlouženého" (4 denního) víkendu.
      http://www.kalendar365.cz/velikonoce/kdy-budou-velikonoce-v-roce-2016

      Vymazat
  68. zvyšujeme bezpečnost občanů

    Vyjádřil se k muslimům... A večer si pro něj přišla policie
    24. 3. 2016 13:36

    Britové jsou hrdí na to, že v jejich zemi platí téměř neomezená svoboda projevu. Případ zatčeného Matthewa Doylea však svědčí o tom, že svoboda projevu je zde naopak velmi omezená a nezahrnuje kritiku islámu a muslimů vůbec.
    Vyjádřil se k muslimům... A večer si pro něj přišla policie

    Šestačtyřicetiletý Doyle, který se pohybuje v oboru PR a dosáhl zde celé řady úspěchů, se na svém twitteru svěřil, že na ulici zastavil muslimskou ženu a vyzval ji k vysvětlení událostí v Bruselu.
    „Vyzval jsem tu ženu, ať mi k tomu něco řekne. Odpověděla mi, že s tím nemá nic společného. Pěkně lživá odpověď,“ napsal Doyle, jehož tweet sdílelo velké množství lidí, kteří s ním většinou souhlasili a volali po zastavení muslimské migrace a vzdávali hold také republikánskému kandidátovi na amerického prezidenta Donaldu Trumpovi.

    Než byl jeho tweet odstraněn, stačily jej sdílet stovky lidí.

    Jeden z nich pravděpodobně informoval policii a ta Doylea zatkla a obvinila ze šíření nenávisti. Městská policie jeho zatčení následně potvrdila ve svém prohlášení.

    „Můžeme potvrdit, že jsme zajistili šestačtyřicetiletého muže s bydlištěm v Croydonu. Byl převezen na policejní stanici v jižním Londýně, kde pokračuje další vyšetřování,“ cituje deník Daily Mail, jemuž Doyle poskytl exkluzivní vyjádření.

    „Já rozhodně nejsem ‚mimo mísu‘, to jsou spíš ti, kteří mě nahlásili na policii,“ uvedl Doyle.
    ---------




    Daily Mail také vysvětlil, že oné zmíněné muslimské ženě položil otázku a poté se s ní v přátelském duchu rozloučil a pokračoval ve své cestě. „Já přece nejsem žádný potetovaný rváč, který by ji po její odpovědi snad narazil na protější zeď. Nemyslím si ani, že bych se dopustil nějakého stereotypního jednání. Báli byste se mě například v metru, kdybyste jeli vedle mě? Každý obyvatel Londýna musí být vzhledem k hrozbě atentátu nadmíru ostražitý. Mohlo by se to stát i u nás a brzy to tak bohužel bude. Vzpomeňte si na 7. červenec 2005 nebo Lee Rigbyho.“

    OdpovědětVymazat
  69. 16:41

    ...na ulici zastavil (londýnskou) muslimskou ženu a vyzval ji k vysvětlení událostí v Bruselu.
    „Vyzval jsem tu ženu, ať mi k tomu něco řekne. Odpověděla mi, že s tím nemá nic společného. Pěkně lživá odpověď,“ napsal Doyle, ...
    *****************
    Osobně mi to připadá jako soutěž Blbý, blbější, nejblbější.
    Suverénně nejblbější mi vychází policie.
    Na druhém místě ten práskač.
    Na bronzové příčce pak Doyle proto, že označil odpověď za "lživou".

    Kdyby mě v době vraždění katolické IRA v Irsku zastavil na ulici Čech, ať mu k tomu coby (český)katolík (v Čechách !) něco řeknu, asi bych reagoval stejně jako ta britská muslimka.
    A pokud by mi řekl, že lžu, když tvrdím, že s tím nemám nic společného,
    pomyslel bych si o něm, že je pako, ale rozhodně bych si nestěžoval na policii.
    Protože kdyby měla být blbost trestná, musela by nejdřív ta policie pozavírat sama sebe. Nebo aspoň své šéfy či ty, kdo jí dávají rozkazy.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  70. Mám po úklidu, přijede "bílá rukavice" - všechno na mokro, málem jak po malování. Napravím to dvanáctkou (km, ne pivem, nikdy nevím, kdy pojedu autem). Jenom za skříněma a sporákem jsem nechal kontrolního chrousta.
    Krásné svátky. Nevím, co je v plánu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při barvení vajíček, ošukal mě zajíček.
      Po aktu se svalil na bok, řekl: " Čau a zase za rok ".
      Hezké svátky, lásky více, ale pozor na zajíce.
      Nemají-li náladu, útočí i zezadu... :-)

      Vymazat
  71. Ještě k Babišovi a jeho přijatelnosti či nepřijatelnosti pro voliče,kteří si plně uvědomují, že to není žádné extra poctivé dobračisko:

    Mnohem diskutabilnější postavou je třeba v USA Donald.

    "A co na něj říkají "levicoví" voliči, kterým po odpadnutí Sanderse zbyde jen "osvědčená" Hilary?
    Jeden čtenář Guardianu napsal: „Trump je hnusný vulgární chvástal, který mele nesmysly. Ale narozdíl od Clintonové – a podobně jako Sanders – je to aspoň outsider, který chápe, že státní správa i ekonomika jsou úplně pokřivené.“

    A devětadvacetiletá informatička v korespondenci s redaktory Guardianu uvedla: „Jakkoli strašlivý Donald Trump je, a je to otřesný, rasistický, misogynní idiot, nemyslím si, že Hillary Clintonová je v něčem lepší. Cítím, že Trump může aspoň vyvolat revoluci, byť třeba proti sobě."

    Ačkoli počty voličů, kteří by přeběhli od Sanderse k Trumpovi Clintonovou asi nevyděsí, o závažný problém se začíná jednat, připočteme-li i ty sandersovce, kteří by raději než volit ji, mohli chtít zůstat doma – a těch je přirozeně mnohem víc."
    (zkopíováno z DR)

    A tady máme paralelu k tuzemské politice:
    Volit se skřípěním zubů Babiše - nebo Sobotku, který postaví vedle sebe ministra, který pase policejní provokatéry typu Hnědobundy (a pak nechá odvolat v TV šéfovou Tondy Blaníka, který si z té ostudně zpackané provokace dělá srandu ?)
    Nebo géniusa Zaorálka ?

    Něco podobného platí v případě Zemana:
    neznám nikoho, kdo by proti němu neměl výhrady.
    Je "J E N" podstatně méně špatný ve srovnání s konkurenčním politickým slizem.
    Pravda,můžu nejít k volbám - a zvítězí sliz.

    OdpovědětVymazat
  72. Dlouho se tu nehrál Semafor.
    Píseň o koni:
    https://www.youtube.com/watch?v=QDV9iZviEiM
    A jedna jarní Balada z mlází:
    https://www.youtube.com/watch?v=2LW07aAsdcE

    OdpovědětVymazat
  73. Já ráda poslouchám jednání v poslanecké sněmovně, když je o nějaké zásadní věci. Sledovat politiky je dobré, ikdyž někdy náročné, protože je to někdy o nervy. Je dobré poznávat kdo jaký je a co s ním politika dělá.
    Není dobré podléhat zprostředkovaným názorům. Tak to jen tak.

    Zase sleduji Tv 24, protože na Aktuálně jsem zanevřela. Dnes se hodně lidí vyjdřovalo k tomu, zda se můžeme proti takovým teroristům chránit, že se nedá odhadnout, kdo co má v zavazadle. Všichni tvrdili, že to nejde, ikdyž bude na každém rohu stát policista. Jistě, ten nemá takový čenich jako pes, který dokáže vyčenichat výbušniny. Tak nechť se u policie a armády zaměstná více psů a pak by mohli hlídkovat u vchodů do metra, do veřejných budov, letišť a tam kde to půjde. Pes nesní tolik co člověk, nemá finanční nároky na zvyšování platu a pracuje velmi rád jen za hry s balonkem, nebo podrbání za ušima.

    Tak a teď také všem popřeji klidné a požehnané velikonoce a hlavně bez výprasku, ten jsem nikdy neměla ráda a velikonoce mi tento zvyk kazil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výprask ale bývá někdy zasloužený.

      Vymazat
    2. Na výprask musí být surovec. K nám chodili s pomlázkou jen koledníčci z okolí, jeden čas přišlo i deset paret. Věděli, že musí zazpívat nebo odrecitovat koledu, pak dostali sladkou i vaječnou odměnu do košíku. Jelikož se holky styděly, šla jsem většinou nastrčit pozadí já, a výprask byl absolutně decentní, spíš symbolický (klukům bylo 3-15 let, starší už nechodili). Věřím, že na vsi se to pojímá důkladněji, včetně tekutin.

      Vymazat
    3. Já jsem byl jenom jednou v dětském věku (na pokyn už nevím koho), připadalo mi to trapné (jako žebrák), už jsem to nikdy neopakoval. To bylo ještě na vesnici v Jeseníkách, na 5 kilometrů 3 domy. Tady ve Slezsku přijde odpoledne soused na štamprli.

      Vymazat
    4. Já bych řekla, že to koledování utužuje sousedské vztahy. Kolikrát se za malého i rodiče omluvili nebo něco vysvětlili, když se třeba choval ne moc vhodně. A hlavně ti, kdo přišli koledovat a odešli s odměnou, pak vždycky zdravili, když jsme se potkávali, a dodnes se chovají hezky a vstřícně.
      Naopak dva bráškové od nejbližších sousedů neuměli nikdy pozdravit, místo koledování jen nastrčili košík... Příště jsem jim neotevřela a později řekla, že je neznám, protože nikdy nepozdraví. Polepšili se a dostali vajíčka. Dnes mě zdraví zdálky, i chodník pomohli odmést. Jo, výchova...

      Vymazat
  74. Prý zmařili antentat u paříže. Nevěřím.

    OdpovědětVymazat
  75. 38,9° začal proces pocení, se mi snad uleví...

    velikonoce u nás byly veselé, polívalo se vodou místo výprasku. Teď už mají někteří problém si pomlázku upléct a počet koledníků snížil, stačí mi pět šest vajíček nabarvit. Dnes je velký pátek, bude štika na oběd, jestli budu ok

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nemůže někdo jiný? Nebo nemůžou jít do hospy?

      Vymazat
    2. Chleba s máslem (či i bez) je také jídlo dostatečně postní a dá se tak přežít i bez teplé stravy. Ale pokud štika není z mrazáku, tak ji asi lépe udělat - strčit ji s máslem do trouby zvládne i mužský. Přemýšlím, zda už můj jedinec někdy loupal brambory. Nevím.
      Počet koledníků se snižuje i u nás - chodí hlavně spolužáci a kamarádi děvčat. U nás byl loni poprvé jen zeťák a přichystané oplatky (máme jich pro jistotu 25 i letos, kdyby někdo zazvonil) jsme pak konzumovali co zákusek či svačinku na delších procházkách.

      Poťte se a opatrujte, paní liško, ať jste brzy opět zcela fit.

      Vymazat
    3. chleba s máslem - proč ne, mně stejně nechutná nic, mám hořko v puse. Ale už jsem bez teploty, tak to zvládnu. Zrovna hledám recept. Mladý lišák by se najedl v práci, ale co velkej? Ten do hospody nepůjde, kor beze mě! Brambory nastrouhat mu nedělá problém, chystá mi zeleninu do polévky a tak. Horší je to s jeho kutilskýma dovednostma. Typické městské děcko, co bylo vedené ke sportu ;o)

      Vymazat
  76. Tak jsem si poslechl téměř celý projev Babiše Koblihy v PS a nabyl jsem dojmu, že na něj nic Melody Kalouskoboys nenajdou. Právně to vypadá, že to bylo O.K. v mezích zákonných předpisů. Prostě on jenom využil možnosti, nakonec což dělali a dělají jiní. Ale to ostatní co uvedl a vmetl zlodějské mafii do tlam bylo neskutečně nádherné, jen bohužel nechal být partnery z koalice Lidovce a Socany stranou, i když oni v těch lumpárnách také jeli. Nebudu ho volit, ale raději Koblihu i s jeho chazarským týmem, než tyhle lumpy, co kradou pumpy z kmotrostrany ODS či dnes v přímém přenosu umírající strany na kanylách TOP09.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda jo, panu Babišovi asi jeho kritické "historické" promluvy vydrží ještě dlouho, když potěšil i Vás, pane Maxime. No, jeho hnutí vlastně program nemělo, možná už i má. Však nám ho určitě časem doručí až domů - jako ostatní.
      Ale že mu ti zdivočelí lidovci z TOP umožnili předvést se národu

      Připutovalo mi právě tohle, třeba poslech i obrázky zaujmou i jiné:
      https://www.youtube.com/watch?v=awoNZYD9BDg

      Vymazat
    2. Presne tak Maxime...udelal jste me radost:-) Petrabezcarek.

      Vymazat
  77. Moc pěkné:
    http://video.aktualne.cz/petr-ctvrtnicek-tv/ctvrtnicek-ma-problem-dvakrat-vyznamenany-kalousek-jsem-mu-u/r~2c29173af18511e5a9ac0025900fea04/

    ͡° ͜ʖ ͡°


    OdpovědětVymazat
  78. doporučuji,
    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/obama-je-dabel-a-zadny-andel-miru-a-hillary-rozpouta-svetovou-valku/

    a taky

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/afrika/v-libyi-ceka-na-800-tisic-uprchliku-na-cestu-do-evropy_377279.html

    no nečekají nás sluníčkové dny...

    OdpovědětVymazat
  79. Pane Ládik !!!, kdo je bílá rukavice? A vy jste doma za úklidovou četu? To by se mi líbilo :-)

    OdpovědětVymazat
  80. Hezké velikonoce přeji všem krtkům a krticím:

    (http://www.audepicault.com/fanfare/fanfare.htm)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tahle pěkná hračka, pane Maxime? S příponou htm jsem si nespustila.
      http://www.audepicault.com/fanfare/fanfare

      Dík za přání Vám i všem ostatním zde.

      Vymazat
    2. zhruba takhle si představuju pochod krtic , slečna liška bude asi uplně vlevo a marion uplně vpravo ...

      Vymazat
    3. ... a moc velká a hubená.
      xerda má štěstí, že nám ani jedné nepřiřknul tu prostřední zelenou.. to by to schytal. :-)
      xeroxi,
      a japa trávíte svátek, už máte nastudovanou hermeneutiku do puntíku? Dovolila jsem si stáhnout Tři zasvěcence, hltám to, ale budu muset přestat. Když píšu pro ty dětičky, ovlivnilo by mě to a vmotala bych tam něco nepatřičného. Ale po kouskách si dávám. Dobrý.

      Vymazat
    4. zbytek bikiny týmu jsou modrá stužka , zelená paní violka , fialová ančí a červená bábrdle ...
      včera v podvečer ukuchtěná dušená játra s rejží v záloze obalené řízky a vinné klobásky v mrazáku a terazki si pouštím nového pjakina ...
      hermelínová antuka je poměrně vstřícná jako úvodní nakopnutí do hlubšího duchovního ponoření ...

      Vymazat
    5. tak si to, paní Marie, vyměníme, i když já bych tak mohla hrát tak na trianl, který má ovšem zapikaný zdenekb :-)

      Vymazat
    6. ale klidně jo, liško, já dycky chtěla být malá blonďatá tubistka.. :-)

      Triangl snadno nahradíte - třeba tamburínou. S tou stačí třást, ani paličku nepotřebujete. Činelky, dřívka - všechno vhodné pro lenochy.
      http://www.hudebnishop.cz/perkuse-a-orffovy-nastroje.html

      Vymazat
    7. sem si nevšim že fialka má fousy , pak by se tedy mohlo jednat o filutu nebo agu ... v úvahu přichází i vasja a prof. jáchym ...

      Vymazat
  81. bábrdle jágrdle ... co to bylo za pána s kterým jste se nespustila ?
    dle iniciálů to šacuju na cizince ... :-)

    OdpovědětVymazat
  82. Trochu pre potechu ducha.

    http://soda.o2.sk/tema/ludia-a-miesta/na-slovensku-mame-59-unikatnych-drevenych-kostolikov/

    OdpovědětVymazat
  83. ,, Muž na štaflích odřízl v Praze dvě vlajky, které mají vítat čínského prezidenta ,,
    http://goo.gl/f5keaN

    možná že to byl exšéfinspektor nebo jezuita ...

    OdpovědětVymazat
  84. Tužka napíše,...už od napsání Evangelií se pátrá, kdy přesně vydechl Ježíš na kříži.

    Poslední verze je, že to bylo sedmého dubna, LP 30, ve tři hodiny odpoledne. Vatikán má na to už po staletí kancelář, kde se ověřují a prověřují všechny údaje a nálezy kolem smrti Ježíše Krista.

    Letos ten okamžik nastane za pár desítek minut, /v naší časové verzi/,...letos je Velý pátek určen na 25. března.
    Už K.J.Erben popisuje velkopáteční zázrak,...kdy se otvírají poklady a dobrým lidem se splní jedno, jen jedno, přání.

    Moje nevlastní babička, která mě vždycky brala na mši, která se v té době, tři odpolrdne, konala, mi před kostelem špitla do ucha,...- přej si zdraví, nic jimého, jen zdraví.-

    Bude to i letos,....budu si přát zdraví a jedním dechem si budu přát i vánoční poselství o Velikonocích, ....Pokoj lidem dobré vůle.

    Vždycky mě fascinuje,....jak si křesťané, v průběhu dvacetičtyř hodin, připomínají Ježíšovu smrt,....ten okamžik si prodlouží do celého dne.
    Proto se asi ta přání mockrát nevyplní,.....volba špatného okamžiku.

    Třetí odpoledne už na hoře Golgotě minula,.....přeji šťastné Velikonoce všem do NORY.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  85. Moje nevlastní babička, která mě vždycky brala na mši, která se v té době, tři odpolrdne, konala, mi před kostelem špitla do ucha,...- přej si zdraví, nic jimého, jen zdraví.-

    Pani Tuzka, nic v zlom, ale PRAVE vo Velky piatok omsa NIE JE. Je to jediny den v roku bez omse. Bohostanok je prazdny, preto sa ani pri vstupe do kostola neklaka a neprezehnava ako obvykle. Eucharistia (sviatost oltarna) a posvatene hostie sa odniesli na zeleny stvrtok do bocnych priestorov. Samozrejme, slavi sa "liturgia" alebo skor sa tomu hovori OBRADY Velkeho piatku. Omsa totiz obsahuje ako podstatnu cast slavenie EUCHARISTIE (premenenie chleba a vina na telo a krv), no vo Velky piatok sa toto NEROBI, naopak, slavi sa uctievanie kriza.

    Prijimanie sa podava, ako samostatna cast, pouzitim hostii odlozenych na zeleny stvrtok do bocnach priestorov ( mimo hlavny oltar).

    OdpovědětVymazat
  86. Zrovna jsem si natáhl kolenní vaz při odebírání lesa louce, nemůžu chodit, tak si přeju zdravý úpon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy i liška byste měli zklidnit své vibrace, jinak se uhoníte.
      Furt si myslíte, že je vám dvacet.
      Odebírat les louce, kdo to kdy viděl...

      Vymazat
    2. no jo, jsme oba Vodnáři, možná proto.

      Vymazat
    3. když je ten svátek ...

      http://goo.gl/hmtQwQ

      Vymazat
    4. Ládik !!!25 března, 2016 15:18
      Cítím se na 15.

      Pozor s tym omladzovanim. Spomente si, ako skoncila Dolorez v jednom ceskom filme:-).

      Vymazat
    5. Znám jenom dolores ibaruri.

      Vymazat
    6. Les zarostl louku, nechal jsem remízku ..
      http://www.imgup.cz/image/RfN

      Vymazat
  87. a já si přeju zdraví, abych měla zase chuť, jím piliny...

    OdpovědětVymazat
  88. jak hluboko je schopen klesnout i sám pod sebe, předvedl Kučera. To je tedy síla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Kučera si nenasadil brýle a nevšiml si, že apríla je až příští pátek.

      Vymazat
    2. Se soudruhem zemanem za velkým,velkým čínanem
      Na věčné časy

      Vymazat
    3. Nedávno tu někdo psal, že hraje golf. A víte, že Čína hraje prim... ?

      "Pokud byste si chtěli zahrát golf v největším golfovém resortu světa, museli byste se vypravit do Číny, kde se rozkládá Mission Hills Golf Club. Celkem jej tvoří dvaadvacet osmnáctijamkových hřišť, která jsou dílem předních světových hráčů golfu. Golfovým nadšencům se tak naskýtají nekonečné možnosti hry s odpaly do celkem 396 jamek!"

      http://cina.svetadily.cz/clanky/Golf-v-Cine-I.-Mission-Hills-Golf-Club

      Zdá se, že Číňan je číman.

      Vymazat
  89. Preju pekne Velikonoce ze Schalchenu /kousek od Zurichu/.

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, ve čtvrtek pálím.

      Vymazat
    2. To jste dokrtkoval docela daleko... :-)
      Díky a taky hezké svátky.

      Vymazat
    3. taky pěkné svátky k Zurichu přeji :-)

      Vymazat
    4. Ja palim az dojedu na prvni navstevu domu, nejspis koncem cervna.
      Dofam, ze to do te doby nezkysne.
      Vcera jsme s panem domacim palili ze SiGu 510 (ma ho opreny u postele), poslu pak fotky :-)
      Velikonoce tady nuda (decka budou lozit po zahradach a hledat vajicka, ale zadna mrskacka ci tak), pocasi podzimni.

      Jakelin

      Vymazat
  90. Tužka napíše pro JAHA,....v přesných liturgických úkonech se dobře neorientuji,....prostě jsme šly do kostela,...je to fakt dávno. Od doby, kdy má nevlastní babička zemřela, chodím do kostela mimo pravidelné bohoslužby,..., důvod je prostý,...jsem ve své podstatě dost neklidná a netrpělivá, takže by bylo zcela nevhodné uprostřed obřadu odejít,....a z dětství si pamatuji, že se mi to často zdálo moc dlouhé,...a tak, jak jsem tam tak klečela, s hlavou opřenou na sepnuté ruce, tak jsem parkrát prostě usnula. Vzpomínám si, jak jsem byla buzena,...jemně a láskyplně.

    Můj nevlastní dědeček do kostela nikdy nevkročil,...chlubil se tím,....chlubil se, že je nekřtěňátko,....když se narodil /byl kozoroh, tvrdý a nesmlouvavý, ale pro mne udělal prví a poslední/, tak, když se v horách Černé Hory narodil, mrzlo, byla tuhá zima, nešli s ním ke křtu do kostela, aby nenastydli a neonemocněli, tak se to odkládalo, až se na to zapomenulo.

    Když se snažím ten minulý čas vybavit,...vím, že býval někdy v kostele jen diákon a řídil zařazování modliteb,...dnes už je to jen celistvá vzpomínka, jak se s mojí nevlastní babičkou vedeme za ruce a jdeme do kostela,....nebo, jak se po jeho návštěvě vracíme domů.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  91. To: xerox 13:40
    Ach ta písmenka... I tak ale povzpomínám, které nespuštění mě bude na stará kolena nejvíce mrzet.

    Ještě k té kapele - máte recht, že bychom my z krtčince spolu krásně ladily - bez ohledu na výšku, barvu, ba i vousy (paní Anna se za ně jistě zlobit nebude a jednoho muže mezi nás nestrkejte). Alespoň já to tak vidím. Jen nevím, co obě postavičky s bubny dýmají - když jsem si je teď pustila znovu jednu po druhé. Že by mariánku, co jsem také nikdy nezkusila?

    Tak jsem dnes v televizi zaslechla ceremoniáře od Sv. Víta. Opravdu budu muset bibli znovu vytáhnout, ale možná mně lenivé odpoví pan JAHA či paní Viola. Kdy a od koho se Ježíš dozvěděl, že je syn Boha?
    Perlí sice u pana Dolejše Zuzanka Králová, která to jistě ví - ale když se vyslovila, že: " Tolerance není křesťanskou hodnotou" (koho asi výrok či myšlenka to je?), tak s ní řeč nepovedu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rovzpomínejte pečlivě a pokuste se to i racionálně vysvětlit ... ty postavičky třeba nedýmají ale možná sublimují , pak by se jednalo o psí šampón , čímž by se marion musela posunout z pozice č.6 na trojku ...

      Vymazat
    2. xerox,
      když je tak velkej zájem, beru trojku. Nebo kdyby ji chtěla Anna jako nejoriginálnější, tak se spokojím i s další pozicí dirigenta nebo osvětlovače. Ale musíte mě nakreslit. Když jste zvládl tenkrát tank, tak to by šlo.

      Vymazat

  92. "Podle informací agentury Reuters belgická policie "neutralizovala" jednoho muže, který měl u sebe batoh. Policie podezřelého postřelila, neboť se obávala toho, že by mohla být v batohu bomba. Podle několika vlámskojazyčných médií však muž nebyl terorista. Údajně pouze nerozuměl francouzsky a neuposlechl pokynů policie."
    *****************************************************

    Ke každéu batohu by se měly dnes při nákupu přibalovat učebnice francouzštiny!
    Snad to co nejdřív EU nařídí.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  93. jo a tady je Londýn při návštěvě čínského prezidenta
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/10322782_541307276030680_1953638473117913597_n.jpg?oh=f25ea117aeab6d0de528ede72268fb04&oe=57824F8F

    OdpovědětVymazat
  94. stáhla jsem teplotu na 36,8°a nebýt únavy organismu, byla bych vlastně fit. Ale zdání někdy klame, snad mě moje víkendové pracovní povinnosti znovu nepoloží 8-)

    Zdenálovi, kluci orlovští se dostali do finále EBL, tak zkuste držet pěsti. Byl by to velký úspěch, v extralize byli v semifinále, ale finále je paráda, i když ne v česku...

    OdpovědětVymazat