11 dubna, 2016

KRTINEC č.89

214 komentářů:

  1. Na vinici v itošce: http://www.imgup.cz/image/fKP

    OdpovědětVymazat
  2. Sklepy San Leonardo: http://www.imgup.cz/image/fKU

    OdpovědětVymazat
  3. je tam krásně. Ty barikové sudy, to je velká krása, o obsahu nemluvím....

    Květiny k osmdesát devítce! Ten Zdenál se o nás dobře stará ;o)

    OdpovědětVymazat
  4. JAHQAo, ty slovenský šovinisto, je jasné, jaké kecy se ti líbí. Určitě se ti nelíbí, že Slováci s nacisty kolaborovali a spolubojovali na frontě a doma se činili gardisti (Na stráž!). Namísto šíření lží o hajlování pro Heydricha by sis měl uvědomit, že Češi ho odpráskli.
    Když si chceš léčit špatné slovenské svědomí z války, aspoň to nedělej na úkor těch, kteří vás vytáhli z uherského marasmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, jenom výprask za tvoje protičeské žvásty.

      Vymazat
    2. Napsal jste o hajlování Čechů když přišli k nám v r.1939 Němci.
      Když ono je to jednoduché, tehdejší záběry (fotky) na Václavák to "jako" potvrzují, ale ono je to velmi jednoduché, je spočítáno, že na Václavák se vejde maximálně 200 tisíc lidí a to jsou ještě namačkáni. V době kdy v ČSR bylo 2,5 mil. Sudeťáků, to ovšem nebyl problém sem "dovést" ze Sudet 200 tisíc lidí z tohoto etnika do Prahy! Nakonec Sudeťáci těsně před válkou vyhráli co do počtu hlasů v ČSR volby! Jen okolnost, že s nimi nikdo nekamarádil vedla k tomu, že president Beneš je nepověřil sestavováním vlády. To jen na doplnění.....
      Hezký den.

      Vymazat
    3. Mudrci☺ Ja som skopiroval cast textu z rozhovoru, na ktory dal link Jachym. Nevedel som, ze az tak daleko siaha ludska hlupost, ze nedokaze si to v tej hlavicke zosumarizovat, cie vyjadrenia to boli, ked som dal aj k tomu komentar, co sa asi paci Jachymovi na tom clanku a co zaujalo mna. Len tak dalej, trpaci! Potvrdzujete mi len moje davne presvedcenie o tom, kto je naozaj tym sovinistom. Aj zlodej je vacsinou ten, ktory krici - chytte zlodeja☺☺☺.

      Vymazat
    4. A este, anonymny anonymny blbecku. Ja si vacsinou s tunajsimi pisatelmi netykam. Zvlast teda nie s ludmi, ktori ani nevedia dobre citat a nevidia, ze co som uviedol povedal vas, cesky clovek, disident, clen Jazzovej skupiny. Takze si tykajte seberovnym.

      Vymazat
    5. JAHA:
      Nevymlouvej se, s tím uvedeným textem jsi souhlasil.
      Máš však pravdu. nejsi mi rovný. Sobě rovným vykám.

      Vymazat
    6. Maximus:
      Existují i fotky se zaťatými pěstmi:
      http://www.ustrcr.cz/cs/tri-osudove-breznove-dny-14-16-brezen-1939
      5. obr.

      Vymazat
  5. zajímavé, po pamperskách odstoupil islandský premiér a hned pustili odsouzené bankéře. na UA se zbavili Jaceňuka a teď prý je na řadě Porošenko (ne, že by si to nezasloužili), hmm, uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  6. Tužka napíše pro Ládík!!!,.....pampeliška,...o pampelišce píšu na blogu pana Klána z 26.3. 2010. Život mezi životem a vědomím. Příspěvek o pampelišce je 28.3. dál je pak ještě popsaných několik bylin.

    Kočence se spálovou angínou bych doporučila hodně kloktat,...vše vyplivnout.
    Kloktat může vlahým výluhem jitrocele, ten opravdu ulaví, taky udělat výluh podbělu, už kvete,...nebo jen vlažnou vodu,...kloktání čistí tkáň, v krku....

    V únoru u nás v oblasti prošla nákaza spálovou angínou,...sousedka je dětská lékařka,...pár dní sotva stála na nohou, bylo postiženo několik novorozenců, hlídali je dvacetčtyři hodin,...a lékařů málo.
    Kvíteček to určitě zvládne. K zubu radím jen dobrého zubního lékaře,...než si dám zub vytrhnout, musí doktor hledat možnosti řešení, tady vzdoruji, vyndat zub z dásně je nevratné řešení, a nevratná řešení nemám v oblibě,...jsem hledačem jiných cest,...jako v matematice. Ale, už jich nemám dvaatřicet, nebylo vyhnutí, bolel vednevnoci, nedalo se s tím žít, a prášky neuznávám,....a ta úleva po vytržení, ta úleva přehlušila smutek nad ztrátou zubu.

    Bude zas dobře,...přeji aby to bylo brzy.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, početl jsem, nejen o pampelišce...

      Vymazat
    2. Našel jsem listy pořádně vykrojené, až k řapíku.

      Vymazat
  7. Tak tohle je výživné, už v r. 2010 to psal Benjamin Kuras na stejskalově poli:

    http://blog.aktualne.cz/blogy/benjamin-kuras.php?itemid=9365

    První v reakcích samozřejmě byl přirozeně náš Ládik!!!, je tam Tenkocidahnůj, Pepan Řepan a další, já jsem tam byl ještě pod nickem "yara ze země krys".
    Ten článek doporučuji si přečíst a leccos nám poté docvalne! Benjamin Kuras je frajer a dělá čest svému etniku! Všechno co se pod rouškou EU děje, je na nás občany EU šílený komplot, pod rouškou "lepší společnosti".....ale to už tady přece bylo, tohle je jen jiná forma a jmenuje se neomarxismus! Však taky většina velkých potkanů ve funkcích EU jsou bývalí soudruzi a levičáci!
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobre, ze ste nam ten blog Kurasa pripomenul. Predstavme si, ze to napisal uz pred 6 rokmi!

      Vymazat
  8. Tak nějak, když pročítám tamní blog, tam na mě leze nostalgie, chybí mi ironie Pepíka Řepy jako např. (Vítěz se se stane čestným předsedou známé Facebookové skupiny: Už jsi viděl Vietnamce venčit svého psa? ),
    nebo tam jsou stupidní názory zeleného multikulti Maloměšťáka Tenkocidy, který spíše rozesmává. Zajímavé napsal nick vejr a kopíruji:

    vejr napsal(a):
    Když si uvědomíme maoistické začátky soudruha Manuela Barrosa z Portugalska, soudruhy z Evropského parlamentu Martina Schultzeho (předseda frakce) a Daniela Cohna-Bendita neboli Rudého Dannyho (Zelení), jak mu soudruzi na barikádách v roce 1968 říkali, nikym nezvolena ruda baronka Ashton, soudruzi z Madarska, Ceska...dostáváme podivuhodný obrázek fungující zasíťované Kominterny.
    Ve špičkách EU sedí "revolucionáři" od maiostů přes trockisty až po marxisty, tak se nemůžeme divit tomu, co se nyní deje. Diky sebedestruktivnimu neomarxisticko-socialistickemu vedeni EU nedavam tomuto uskupeni sanci k dlouhemu setrvani. Nejvestim likvidacnim faktorem je islamizace kontinentu primo pod taktovkou těchto levicackych multikulturnich silencu.
    Že to vidím černě? Ale kdeže. Vidím to rudě.
    29. 03. 2010 | 17:20
    .........

    Takže s odstupem času se ukazuje kdo byl osvícený myslitel a kdo jen osvícený vůl.... (-:
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  9. Pepa nějak nepíše, něco mu je.

    OdpovědětVymazat
  10. Martin Koller se na PL rozjel, zde je úryvek:
    Existují obavy, že v případě nepřijetí těchto návrhů by mohlo ,,vybouchnout" Řecko, popřípadě i Itálie, a sice pod návalem imigrantů. Je opravdu fér obětovat tyto dvě hraniční země? Stejně tak... Jak se Vám dívá na obrazy zoufalých uprchlíků, kteří vyhrožují, že se oběsí, pokud nebudou vpuštěni do Evropy?

    Můžeme konstatovat, že Řecko a Itálie jsou jedna velká komedie. Dokázaly by se bez problémů postarat o sebe samy, pokud by to jejich politici chtěli. Itálie má 175 000 vojáků, 105 000 policistů a 60 000 celníků s moderní výzbrojí, Řecko má 137 000 vojáků, odpovídající počet policistů a celníků. Je zde také nezanedbatelný počet záložáků. Obě země jsou navíc členy NATO a mohou v případě napadení žádat o vojenskou pomoc podle slavného článku 5, který nám různí „experti“ neustále omílají v ČT jako základ naší bezpečnosti.

    Jestliže se přes hranice valí milion ilegálů, je to jednoznačné napadení, a to především Tureckem, které je posílá! Takže, jaké je to s článkem 5 v praxi, aktuálně vidíme! NATO se ukázalo jako nefunkční spolek zaměřený pouze na plnění amerických zájmů. Řecko má navíc smluvně danou povinnost chránit hranici EU. Evidentně ji neplní. K čemu je ta záplava placených uniformovaných profesionálů, jestliže nedělají, co jim velí služební přísaha? Mají přece bránit svoji zem i s použitím zbraní! K čemu je jinak mají? Za co berou plat? Schengen a FRONTEX, co to je?

    Můžeme diskutovat o tom, zda je či není možné chránit všechny řecké ostrovy, které obepínají pobřeží Turecka. Nicméně ty větší lze chránit zcela jistě s tím, že nejmenší je naopak možné evakuovat. Část z ostrůvků je neobydlených. Ostatně na ty ilegálové netáhnou. Hrnou se tam, kde mohou parazitovat na druhých. V Turecku je přece nikdo neohrožuje. Na větších ostrovech by stačilo k odražení invaze jedno odhodlané pěší družstvo s tím, že posily, které by zahnaly početnější nájezdníky zpět do moře, by přivezly vrtulníky. K tomu ozbrojit občany. Stačí vzpomenout na doby, kdy Řekové hrdinně bojovali proti německým nacistům a italským fašistům. Stačil by jeden či dva odražené nájezdy a nikdo by nepřiplul.

    Mezi ostrovy by měly patrolovat lodě. Jen Řecko má 42 lodí, které mohou střílet, a k tomu 10 ponorek. K zastavení ilegálů by ostatně stačilo vyzbrojit kdejakou výletní loď či remorkér několika vojáky s pěchotními zbraněmi. Britové dokázali v roce 1941 evakuovat pod německou palbou v rámci operace Dynamo svůj poražený expediční sbor z Evropy pomocí rybářských člunů, jachet, výletních parníků a dalších směšných plavidel.

    Itálie má 51 nasaditelných vojenských lodí. A co dělají italští námořníci? Vozí ilegály od břehů Libye do Evropy. Takže Řecko a Itálii nikdo neobětuje, ony se obětují samy. Kdyby tyto země bojovaly za evropskou civilizaci, nikoli jakési nedefinované bruselské hodnoty, našlo by se v Evropě určitě dostatek dobrovolníků, kteří by jim rádi vyrazili na pomoc bránit civilizaci stejně jako v době válek proti Turecku na Balkáně.

    Politici Řecka a Itálie páchají sebevraždu a zároveň zradu a vraždu vlastních i dalších národů tím, že brání svým vojákům, policistům a celníkům plnit jejich povinnost. Za tento zločin porušení poslaneckého slibu, který jim ukládá chránit vlastní občany, nenese odpovědnost nikdo jiný než oni! Nelze se vyhnout podezření, že řecká ekonomická krize posilovaná především ze strany Německa byla vyvolána záměrně s cílem oslabení Evropy před islámskou invazí.
    .....
    Článek stojí za přečtení. Má bohužel plnou pravdu a ve všem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Martin-Koller-Jestlize-se-pres-hranice-vali-milion-ilegalu-je-to-jednoznacne-napadeni-a-to-predevsim-Tureckem-ktere-je-posila-430356

      Vymazat
  11. tady už se zase nespí...
    taky pročítám, co se děje, nic veselého, nějak mě to celé "divno" vytáhlo z postele a nedá mi spát... a to slibovala paní Tužka, že bude líp ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Teď čtu o džihadistické Bosně, to je hnus. Do Narkosova raději žádný reportér nejede. Hnus. Až to bouchne na jadranské pláži...

    OdpovědětVymazat
  13. Pozdrav astronautovi

    "Já to tak zazpívat nedovedu
    Trémou se třese mi dneska hlas
    Máte prý majore dvacetsedum
    A svět je mladý podle vás"

    OdpovědětVymazat
  14. Liško
    pár vín jsem už načal. Některejm se drolil korek, barvu jako cihla, chuť a vůně jako chleba. Většinou to jsou "beerenauslese".
    Nejde se tim, doufám, otrávit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prožeňte to destilákem.

      Vymazat
    2. To je mi líto, když tak dlouho vydržely :-)

      Vymazat
    3. bože, to jsou výběry z bobulí! A ta chuť chlebovinky i ta vysoká barva je žádoucí, ta patří k archivním vínům. Užijte si ;o)

      Vymazat
    4. Určitě se s tím dá podlít nějaké maso. Nebo udělat svařák...

      Vymazat
  15. "Vyřiďte prosím na měsíci
    Vyřiďte mezi hvězdami
    Co chceme všichni dneska říci
    Že příjdem brzo za vámi"

    ... a přišli, spíš přijeli.

    OdpovědětVymazat
  16. Pro paní Marii i ostatní - pokud se včera na záznam nedívali:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11268178298-emmanuel-villaume-a-pkf-prague-philharmonia/21554215120/
    Doporučuji alespoň od 23,23 minuty - houslový koncert F. Mendelssohna-Bartholdyho hraje A. Dumay. Zajímavé je ale i povídání dirigenta a koncert celý.

    Pan Ládik!!! nám tu připomíná let Gagarina. No já bych se v tom kusu z kovu, co v něm Zemi obletěl, určitě nikam nevydala - budiž mu věčná sláva, možná Zemi vesmírný výzkum někdy významně prospěje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Ladik!!! je nadšen z Nočních vlků...asi :-)

      Vymazat
    2. přehraju si v práci, pořád mi tam hraje nějaká klasika, mám to ráda, dík za odkaz

      Vymazat
  17. 2 hodiny razítkování mě vyřídilo, teď to ještě dobře udat...

    OdpovědětVymazat
  18. jsou-li tohle střípky pravdy, k tomu třeba ta bosenská přípravna isiláků..
    http://www.quintus-sertorius.net/news/na-krete-byla-zachycena-zasilka-zbrani-v-kontejneru-s-pomoci-pro-uprchliky/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu sa diskutovalo este v septembri 2015, ked sa tato sprava objavila☺. Nieco blizsie aj dokonca na aeronete! Postupne spravy vznikali dalsie a dalsi a k faktom sa pridavali dalsie a dalsie kombinacie. je dobre si veci preverovat z viacerych stran. Hoaxov je dnes 99%.

      file:///D:/Users/harcar/Downloads/reckem-zadrzena-lod-stejna-zprava-ruzne-fotografie.pdf

      Vymazat
  19. Upřímnou soustrast rodinám pilotů Mi28 z dnešní ranní havárie.

    OdpovědětVymazat
  20. Vstávat! Vstávat!
    Učit se mávat!
    To mě podoj!
    Další konvoj!
    Míří do Litvy
    možná do bitvy
    nebo k estoncům
    někam ke koncům
    tohoto světa
    země je poseta
    koly a pásy
    armáda spásy.

    OdpovědětVymazat
  21. To: Anna
    Pokud si tu čtete, napište, co kolem Křivoklátu kvete...

    OdpovědětVymazat
  22. Českem opět projede konvoj amerických vojáků
    Koncem května projede Českem další konvoj amerických vojáků. Z Německa na cvičení Saber Strike do Pobaltí by se mělo přesunout do 800 vojáků a 250 kusů techniky. Novinářům to řekl ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Konvoj tak bude větší než dva předchozí, ve kterých bylo kolem 500 vojáků a mezi 100 a 150 vozy
    Podle Stropnického nyní zástupci obou armád dojednávají detaily. Přejezd je zatím plánován na 27. až 30. května. Američtí vojáci by měli přespat ve Vyškově a případně i v Přáslavicích. Česká armáda by se měla do konvoje zapojit jako doprovodná složka. "Naši vojáci by jako součást cvičení ten konvoj doprovázeli," řekl ministr. "Byla by to spíše doprovodná záležitost. Předpokládám, že by to bylo jako v minulosti, to znamená znovu by asistovala Vojenská policie," dodal. Konvoj by opět měl být rozdělen na několik menších částí, aby co nejméně ovlivnil dopravu na českých silnicích.

    no snad dojedou, dost se jim ten šrot sype...

    OdpovědětVymazat
  23. Mám ráda odkazy na staré diskuze, jen aby vydržely a z té diskuze pod Kurasem z roku 2010 mě zaujal:

    JC

    Bude velkej mazec.Nikdo neví kdy to vypukne, ale že to vypukne na to vem jed.
    Potoky krve.....
    Dobrá zpráva nakonec.
    Machometáni to projedou. "

    Byl, nebo je to prorok, anebo někdo z tajné služby?

    OdpovědětVymazat
  24. A vůbec by mě nenapadlo, že Maximus byl yara ze země krys.

    OdpovědětVymazat
  25. Violko, to vzniklo od Chatan Yara, což byl japonský samuraj, já jsem dřív dělal bojové sporty a trochu box a vzpírání (tam jsem si poničil páteř). No a ty krysy, to byla reakce a znechucení na tehdejší naší hnusnou podrazáckou společnost, ale už si nepamatuji jak to vzniklo přesně. Používal jsem krátce ještě jiný nick, ale to bylo jen přechodně.
    Pohlaví jsem ale jako Maloměšťák Bilionů nebo dokonce Pepan Řepan neměnil.
    Mějte se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za vysvětlení, je vás asi hodně velkej kus, proto ten Maximus :-) Také přeji příjemný den.

      Vymazat
  26. Jak to tak všechno kol dokola pročítám, tak to vypadá, že někomu bylo líto, že byl už dlouho mír a začal se připravovat na válku. Třeba jsou mi docela teď jasné ty dodávky zbraní, které muselo Řecko nakoupit.

    OdpovědětVymazat
  27. Este na poucenie niektorym, zvlast "Anonymní11 dubna, 2016 21:58". Pozor, je potrebne vediet citat a rozumiet napisanemu. Je to TIEZ cesky, ako uryvok na ktory anonymny reagoval a je to TIEZ napisane ceskym clovekom. Da sa zistit mnoho zaujimaveho o tom, o com mnohi neradi pocuvaju.

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2014/09/04/proc-porad-sudetaci-otravuji/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Vlkův dodatek:
      Ještě nikdy, co Kosa fungurej, jsem tak dlouho nerozvažoval, zda článek pustit nebo ne. Nakonec padlo velmi těsné rozhodnutí pro jeho publikování. důvod je jednoduchý – člověk musí zůstat věrný svým hlásaným zásadám i když doslova skřípe zuby. Bud je Kos a širokonázorový prostor nebo není. Nějaká mezivarianta neexistuje. A jestliže já, přesto, že Stalin byl masový vrah , mohu v pondělí napsat, že z pohledu na historické události byl také velký státník, má Bren právo na své vidění světa ohledně sudetských Němců."

      Slovenský šovinista vybral protičeskou lež.

      Vymazat
    2. Vybral som clanok, ktory napisal Cech, slobodne, ako svoj pohlad. Vlkov nazor na tom, ze niekto ma iny pohlad ako on, nic nemeni.

      Vymazat
    3. Este tak poznat vyznam slova "šovinista", ze anonyme:-).

      Vymazat
  28. Maruška mě trochu výše vyčinila, že jsem samá politika, možná že má pravdu. Tak nahodím jiné téma. V neděli jsem urgentně potřeboval PB 2kg láhev pro hořák a tak jsem to zkusil u benz. pumpy. Tam mě sdělili, že vymeňují jen za prázdné lahve. Tak jsem zareagoval promtně a vydal se poprvé v životě na bleší trhy v Praze 9 Vysočanech. No a to byla síla, veteš prodávaná na zemi mezi loužemi a ty lidi! Dost cigošů, lidí z dalekého východu a Češi, co mají hluboko do kapsy. Prý tam platí za místo s autem prodejci 3600Kč/měsíc a bez auta 2000Kč. Tak jsem odhadnul, že to nemohou nikdy splnit, co co prodávali byl až na výjimky samej šunt! PB láhev jsem tam za 150Kč sehnal a koukal jsem rychle vypadnout a ještě jsem měl strach, zda mi někdo nepoškodil mojí téměř 300 koňovou krasavici Medvědici, ale naštěstí si jí nikdo nevšiml. Ale proč to píšu, zajímalo by mě, jak bude FÚ od těch prodejců požadovat babišovky složenky z registračních pokladen.... (-: No a ještě mě zaujala hygiéna prodeje potravin (maso, síry atd.), tak to taky byla síla, ale v neděli naštěstí byla zima a potraviny se přece jen pomaleji kazí. A tohle nám sem multikulti určitě také přizavedou, ale to jsme zase u politiky. Černoušků jsem tam napočítal max. pět, rusky žvatlajících lidí tak 25% a cikánů jakbysmet. No a těch co někdy měli něco s kriminálem tam podle mého odhadu taky bylo dost.
    Mějte se lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a já vás zas jaksi nutím k té politice, to je schizofrenní, když se má každé vyhovět :-).
      Ale já už musím zas běžet, tak se mějte.

      Vymazat
    2. Maxime, jak to že vyčinila?? Já přece beru každého takového, jaký je :) Jen jsem poznamenala v tom smyslu, že mě těší, když vás vidím zabývat se i jinými starostmi než politikou. Ale klidně politikujte dál, čtu vás ráda. Většinou, a když ne, tak přeskočím.

      Vymazat
  29. Pokud jde o levičáky, nebo pravičáky a kdo z nich za to všechno může, viz poznámky Maxima, tak si myslím, že jednoznačně za to můžou pravičáci.
    Komunisté, pokud se vyjadřovali a vyjadřují k současné situaci, tak mají plnou pravdu na rozdíl od třeba pravicové TOP, nebo ODS (ale i tam se najdou někteří, kteří občas řeknou pravdu).
    O co jde od konce, nebo snad začátku studené války? Jde o orientaci levou, nebo pravou. Co se stalo rozbitím Berlínské zdi? Rozbíjí se postupně všechny země, kde došlo dříve k levé orientaci a nastoluje se tam orientace pravá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orientace je zásadní věc, není to nálepka. Možná došlo v poslední delší době k záměrnému překrývání co je levé a co je pravé.
      Někdo se čílí, když je označen za levičáka a někdo že je označen za pravičáka, pak to považuje za nálepky.
      Ve fyzice je také zásadní levotočivost, nebo pravotočivost a podobné je to i v duchovní rovině.

      Vymazat
    2. Ve fyzice se hovoří o velikosti, směru, smyslu a orientaci, pokud jde o vektory. Skaláry bych se nezabýval, to je nuda.

      Vymazat
    3. skaláry jsou rybičky, náhodou to vim docela přesně

      Vymazat
    4. nejsou .... skalára amazonská, sameček bude možná opravdu skalár

      Vymazat
  30. Evropská komise oznámila svůj záměr vypořádat se s „hybridními hrozbami" z Ruska, píše NEOPresse. K tomu se v Bruselu budou zabývat cenzurou na internetu, provádět antipropagandu, a chtějí vytvořit protiruskou geopolitickou strategii, vysvětluje autor Wilhelm von Pax.
    Do „obrany" budou zahrnuty i národní a evropské zpravodajské agentury, pokračuje publikace. Europol bude „cíleně bojovat" proti „extremismu" a „radikalizace", píše se v dokumentu. Zaměstnanci budou působit proti propagandě, rovněž na jejich eliminaci vyvolané moderními komunikačními prostředky. Loni v létě služba policie Evropská unie zřídila oddělení „Kontroly internetového obsahu", který zpočátku jen sledovat "teroristické a extremistické" zprávy, a později začal zabývat postoji v publikacích týkající se „ilegální imigrace". Nyní se rozsah pravomoci oddělení rozšířilo na „hybridní hrozby". Zakázané internetové materiály budou pracovníci oddělení odstraňovat prostřednictvím internetových poskytovatelů.

    Evropská komise rovněž plánuje provádět masivní antipropagandu, pokračuje von Pax. Do toho zapojí Operativní pracovní skupinu pro strategické komunikace (Stratcomem), která působí proti „průběžné dezinformační kampani Ruska k ukrajinskému konfliktu" od loňského září. Za stejným účelem bude využívat Strategické komunikační centrum NATO v Rize. Většina z těchto organizací bude spolupracovat se sociálními sítěmi, neboť ty jsou „živnou půdou pro sběr informací, šíření propagandy a psychologických operací (PSYOPS) pro manipulaci veřejného mínění".

    až nám vlezou do krtince, to bude něco! A chudák Zdenál bude za to popotahovanej ?-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže, pokud na nás tady nepříjdou, tak možná přibude více krtků :-)

      Vymazat
    2. Pokud existuje nějaký filtr na slova, podle kterých velký bratr vyčuchá stopu, navrhoval bych kódovanou řeč, jakou se mluvilo na vojně při nejvyšším stupni bopo (bojové pohotovosti) - u plrv pvos (rotiletadlové raketové vojsko protivzdušné obrany státu ... na rozdíl od pvo nebo pvopv (protivzdušné obrany nebo protivzdušné obrany pozemního vojska).
      Oddíl měl kyrcí jméno Masiv (VÚ 6110 Ketkovice). Slovní spojení "Masiv záda" (což jsem si zapamatoval dodnes) bylo sdělení, že nepřátelské letadlo proniklo přes púp (prostor účinné působnosti) našich raket nad Brno. A mohl nést atomovou bombu.
      Krtků je málo, mohli by vylosovat čísla a oslovovali by se např. "11 to 5". Kódovaná slova by nemohla být např. čmoud, verbež, invaze, žid, alláh, kebab apod., ta budou určitě ve filtru velkého bratra.

      Vymazat
  31. to: Baba Jaga12 dubna, 2016 08:12

    Pro paní Marii i ostatní - pokud se včera na záznam nedívali:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11268178298-emmanuel-villaume-a-pkf-prague-philharmonia/21554215120/
    Doporučuji alespoň od 23,23 minuty - houslový koncert F. Mendelssohna-Bartholdyho hraje A. Dumay. Zajímavé je ale i povídání dirigenta a koncert celý.

    Paní BJ, srdečný dík za doporučené. Poslechla jsem zatím Ravela, je to velká krása. Tekutý čas... hrají dokonale, vše teče a plyne bez sebemenšího přerušení, vážně mistrovské provedení. Velmi sympatický pan dirigent, jeho pochvalná slova na adresu Pražské filharmonie jsou zcela na místě. Svoboda, disciplína, nadšení v dokonalé harmonii - tohle umí i naši hráči dokonale, je zážitek být při tom. Aspoň přes internet.

    Pokračování si musím nechat na později. Ještě jednou díky, vidím že hudebních poklady jsou nevyčerpatelné.
    A jsou v záběrech dobře vidět sedící posluchači nad orchestřištěm, měli jste pravdu.

    OdpovědětVymazat
  32. kódovaně: Alej prosakuje na jantar.
    reálně: Konvoj pronikl k Baltu.

    kódovaně: Lumík prosákl Arnoštka.
    reálně: Hejno migrantů proniklo do Teska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se bojím, pane Ládik !!!, že na tohle budu nutně potřebovat asi tak šesti týdenní školení °o))

      Vymazat
  33. návrh slov:

    mešita = trúba
    islamista = salám
    atentát = kiks
    muezzin = kokr
    hranice = práh
    ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z ochozu trúby štěká kokr,
      svolává všechny salámy,
      mají dnes skucí fofr,
      práhy překročí kiksové rány!

      Asi tak Ládiku!!! ?
      Tak to sem z toho vlhkej....

      Vymazat
  34. hele, lidi, bez Kalouska :o)
    Největší propad stranických preferencí zaznamenalo v dubnu ANO. TOP09 by se do Sněmovny nedostala vůbec!!!
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejvetsi-propad-stranickych-preferenci-zaznamenalo-v-dubnu-ANO-TOP09-by-se-do-Snemovny-nedostala-vubec-430522

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez Kalouska ani ránu ... ten se převtělí. Rath taky přelezl z ods do čsd, kalousek byl dříve lidovec - vleze zadními vrátky třeba do nějaké nové (zatím nezaložené) strany. Novou stranu bude potřeba jistě založit, střízlivě uvažující většina nemá koho volit...

      Vymazat
    2. Spíš to vypadá, že po žížalkách bude mít trump, politická mafie protlačí kruze.

      Vymazat
    3. Tam je to ložené Láďo, volby vyhraje zcela určitě pološílená Clintonová. Jednak je chazarské krve, stejně jako kvavá Madla a všichni od Rocky Fellerů po Soroše, ale hlavně ona je jejich produkt a bude následovat politiku černého Ušatce se sonorním hlasem. Prostě to tak bylo nastaveno a ta blbka vybrána a tak bude prezidentkou. Oni zkouší variace, po černouškovi nyní ženskou a pak možná to bude příště homosexuál nebo tranďák či nějaký retard. Hlavně potřebuje vojenskoprůmyslový komplex zakázky a vo tom to je! Stačí si přečíst některou knihu o Bilderbergu, a tam je to všechno popsáno, jak to mají nastavené a jak Amerika funguje.
      Čus.

      Vymazat
    4. Clovek musi skocit do nory aby se zasmal..:-)

      Vymazat
    5. Kalousko se převtělí do lamy.

      Vymazat
    6. Neviem, co mate stale proti Kalouskovi. Ved bez jeho bonmotov by bola taka nuda:-).

      Vymazat
  35. Z huby jako by mě vypadla suchá houska,
    tak voni pohřbívají lihového Kalouska!
    Kdepak onen lotr, ten je sakra tuhej,
    za něj pude bručet vždycky ten druhej,
    on toho z politiky hodně zná a na druhé ví,
    když bude špatně, do jiné strany přestoupí,
    jen ještě není jasné do které on pude,
    kmotr z ODS ne, komanč s čelenkou to bude!
    Už vidím průvod a alegorické vozy a 1.Máj,
    soudruh Kalous na tribuně jásá a dechovko hraj!
    Možná je ve hře i velmi divná varianta,
    že bude v celibátu jako papež Franta,
    to zpátky by se tak vrátil do lido-lůna,
    ale to by byl jako v kurníku hladová kuna!
    Nechme se překvapit u voleb bude sranda,
    jak dopadne ta TOPenářská černá banda,
    blbé je pro Kalouse, že neumí žádné jazyky,
    umí jen česky, zlodějsky a sprostě vždycky,
    to by mohl pak skončit v EU aparátu,
    na to jinak má i pár šikovných pařátů!
    Nejpravděpodobněji skončí ta sv..ě,
    zpátky kde vylezl, v obci Bechyně....

    OdpovědětVymazat
  36. Holanďané vyhlásili oficiální výsledky referenda o asociaci Ukrajiny s EU

    Pro ratifikaci dohody o asociaci EU a Ukrajiny na referendu v Nizozemí hlasovalo 38,21 %, proti 61 %, uvádí se na oficiálních stránkách volebního výboru země.
    Podle konečných výsledků hlasování činila účast v referendu 32,38 %, hlasování je platné.
    Referendum o otázce ratifikace dohody proběhlo v Nizozemí minulou středu. Aby bylo referendum platné, musí se ho zúčastnit minimálně 30 % občanů Nizozemí.

    tak uvidíme, jak to dopadne s ministerským přecedou, jestli vyměkne, nebo nevyměkne

    OdpovědětVymazat
  37. Sprchovat se má 1x týdně, dí experti:
    http://ona.idnes.cz/jak-casto-se-sprchovat-06y-/zdravi.aspx?c=A160412_145323_zdravi_brv

    Horníci OKD si to brzy budou moci ověřit.

    OdpovědětVymazat
  38. Liško
    Dík. Budu to teda vychutnávat :-)
    A nafotim.
    .
    zdenekb.
    Přinejhoršim na to podlejvání, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale pozor, ta stará vína bývají někdy zrádná. To se jeden napije a najednou rána do palice ;o))...a foťte. Aspoň vína, když lišky nejsou

      Vymazat
  39. liška 14:49:

    To mě nikdy nenapadlo, že su "hybridní hrozba". Tak něžně mi už dlouho nikdo neřek, jak ten nový ouřad...

    Jinak myslím, že je v pořádku bojovat proti radikalizaci banováním a blokováním. Protože ti spravedlivě smazaní půjdou do sebe, a natuty si řeknou: "Jezuskote, já jsem byl tak ošklivě radikální, musím ubrat!" Určitě to bude fungovat, nebojte.

    A pak je taky potřeba někde zaměstnat studenty žurnalistiky, gender studií, doktorandy městského aktivismu a dalších nezbytných hejtfriťáckých oborů. Doufám, že jako bojovníci proti hybridním hrozbám prožijí plný život a budou se sebou spokojeni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková sebekritika mě sužuje u každého nového nicku na Acz. Teď mám předsevzetí (zase), že Spyridon Luis vydrží déle, protože nemám rovnocenný nick.

      Vymazat
    2. já bych chtěla bejt něco jako dvojitej agent. Ve dne proti hybridní hrozbě, v noci pro ni 8-))

      Vymazat
  40. Ten Pehe snad natáh brka. Nebo probíhá boj mezi jeho nadřízenými.

    OdpovědětVymazat
  41. jdu domů chutnat víno z Kutné Hory. Koudelníkův syn se dal na vinaření, povím zítra, jak mu to jde

    OdpovědětVymazat
  42. U nás máme jen rybízovou vinici. Pokusím se na podzim o šípkové víno; borůvkové moc barví rty.

    OdpovědětVymazat
  43. Budeme mít nové pasy, Čekija.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lepší název je Čekokotia...to vystihuje l=pěji stávající stav naší ctěné společnosti.

      Vymazat
  44. Co se děje? Dneska to tu vypadá na nějaké spiknutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, Maruško, a já jsem dvojitý agent ;o)

      Vymazat
    2. anonymní

      Kdyby byla od KGB, tak už byste měl v patách tajného.

      Vymazat
  45. Tohle je zajímavé:Hackeři nepotřebují znát heslo, jednoduše ho smažou

    Bezpečnostní experti kladou uživatelům neustále na srdce, že mají používat sofistikovaná hesla a nikomu je nesdělovat. Jenže občas ochrana heslem nestačí, jak ukazuje nově objevená chyba. Počítačoví piráti se díky ní dostanou do cizí sítě celkem jednoduše, heslo prostě smažou. V ohrožení je podle serveru The Hacker News více než 135 miliónů uživatelů. Více na serveru Seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Přeju všem zdejším hybridním hrozbám dobrou noc... :o)

    https://www.youtube.com/watch?v=XBTIJ04GBsM

    OdpovědětVymazat
  47. https://www.youtube.com/watch?v=85q7tVSrqKI

    https://www.youtube.com/watch?v=anZ20tGqbqg&list=PLLCNVAqJvmC1ySHAhsgPkbRPhZu1EGb8l&nohtml5=False

    https://www.youtube.com/watch?v=MXysTL8FzH8&nohtml5=False
    https://www.youtube.com/watch?v=29vP6HLYPFI&nohtml5=False

    OdpovědětVymazat
  48. https://www.youtube.com/watch?v=ZjpYbXBwEEE&index=8&list=RDMXysTL8FzH8&nohtml5=False

    https://www.youtube.com/watch?v=s_BWKv2B_kY&index=12&list=RDMXysTL8FzH8&nohtml5=False

    https://www.youtube.com/watch?v=Kblke7fdmLY&nohtml5=False


    Dobru:-).

    OdpovědětVymazat
  49. Tak este jednu:-).

    https://www.youtube.com/watch?v=zYh-u560-ZU&nohtml5=False

    OdpovědětVymazat
  50. Kto, ked nie Boh?

    https://www.facebook.com/TheScienceWorld/videos/1173654972667774/

    OdpovědětVymazat
  51. https://www.facebook.com/brightside/videos/893000730828671/

    OdpovědětVymazat
  52. Jaký je původ slova pampeliška? Liška z pampy? Kde je buldatra?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pampeliška, to sa este da odvodit. Ale co na sa "púpava"?☺.

      Vymazat
  53. Ale Láďo, zřejmě moc hloubáš po ránu, takových nejasností je v češtině hafo. Třeba dámské kozačky se nosí přece na nohách a nikoliv na tamtom, ředitel přece řídí a neředí a přesto je ředitel.... (-:
    Dnes mě trochu zaujala diskuse pod jedním článkem na PL.cz a dalo by se to básnicky využít, třeba je tam:

    SOBOTKO, DUSILOVÁ, KOLLERE - ČEKEJTE, LID VÁS SEŽERE.

    Zkazil by si žaludek. Ale jako krmivo pro masožravá zvířata by to snad šlo. Přihodila bych Štětinu a Niedermayera.

    Vylepšil bych to:

    Sobotko, Dusilová, Kollere,
    lid vás brzo sežere!

    Ale fuj!
    Zkazil by si žaludek svůj.
    Možná tak pro masožravá zvířátka,
    v ZOO do klece se lvy je nacpat za vrátka,
    přihodil bych tam Štětináče a Niedermayera,
    toho posledního by u toho natáčela kamera.

    OdpovědětVymazat
  54. Tak ten "béelbé" Martin Fendrych alias Feďák by chtěl na Análně.cz v EU společnou tajnou službu! Uff!
    Oni ti kokoti, opravdu chtějí pomalu salámovou metodou zlikvidovat státy a dělají to jakousí takousí erozí stávajících nastavených pořádků. mezinárodní Interpol jim nestačí, chtěli by FBI.eu! Chtěli by společnou nadstátní policii atd. Pak by nebyl problém, aby např. sem poslali (když bude třeba) komando polišů sestavených třeba z Portugalců a Bulharů a ti by tady splnili úkol zadaný někým z tam nahoře v Bruselistánu. Úchvatné! A i náš Bimbo si před časem přál společnou armádu, euro a kdoví co. Ale prý už ho to přešlo, naštěstí, snad. Kdepak, pryč z tohoto eurobordelu, Merkelistánu, kde je špatně nastavený celý systém vzájemné spolupráce, kde zlikvidovali hranice a vlasně nejen ty vnitřní, ale jak se ukazuje i ty vnější, kdy nám sem cpou davy (a chtějí miliony) negramotných a hlavně náboženkých fanatiků a mohl bych vyjmenovávat spoustu dalších kokotin (překrásné slovenskomaďarské slůvko) konče třeba přerozdělovacím finančním mechanismem, který likviduje hlavní zásadu podnikání, a to je svobodný trh, co vše zreguluje a srovná! Hovínko s přehazovačkou, v takto deformovaném prostředí nesrovná nic, jen zničí spoustu firem a úředničtí kokůtci se napakují a slíznou si smetánku z debilních dotací a občanstvo se pomalu za čas stane beztvarou hmotou oslů a poslušných očipovaných kašpárků a nad nimi se bude tyčit mocný úředník ÉÚ....
    Uff, proč pořád mohou ti Fendrychové a Pehecí tady kalit vodu. Odpovím si sám, protože ten "někdo" co tady dělá bordel se zmocnil velké části mediálního prostoru a tak může nám všem krmit ouška!
    Hezkej den v Czechii..... (S tím zase vylezl Zvorálek vltulníkovej)

    OdpovědětVymazat
  55. Vo Veľkej Británii v priebehu posledných piatich rokov stúpol počet detí s poruchou pohlavnej identity o 1000 percent!

    https://www.postoj.sk/12719/nasledky-gender-politiky

    OdpovědětVymazat
  56. Ak prehrá kresťanstvo v Sýrii, prehrá na celom svete.

    https://www.postoj.sk/12717/ak-prehra-krestanstvo-v-syrii-prehra-na-celom-svete

    OdpovědětVymazat
  57. Merkelová více jak po měsíci na veřejnosti zase perlí...
    Německá zkušenost s integrací poválečných vysídlenců mohou zemi pomoct zvládnout i dopady současné migrační krize, řekla na shromáždění Svazu vyhnanců kancléřka Angela Merkelová. Integrace současných uprchlíků do společnosti bude vyžadovat úsilí obou stran. Merkelová připomněla, že ani integrace poválečných vysídlenců do německé společnosti nebyla jednoduchá. Přesto se podařila a Němci odsunutí z oblasti střední a východní Evropy výrazně přispěli k obnově Německa a k rozvoji jeho ekonomiky
    Na výročním shromáždění Svazu vyhnanců (BdV), který zastřešuje spolky německých vysídlenců ze zemí střední a východní Evropy, to v úterý řekla kancléřka Angela Merkelová. Zdůraznila přitom, že integrace současných uprchlíků do společnosti bude vyžadovat úsilí obou stran.

    no a posílám inkriminovanou skladbu, viz Kapelu Led Zeppelin čeká soud. Stairway to Heaven, jež vydělala miliardy, prý opsala

    https://www.youtube.com/watch?v=w9TGj2jrJk8

    tak dobré ráno krtkové, dnes jsem nespala jen od 4:15 do 5:45, ale zato do 8:15

    a to víno bylo asi té chuti, jako když král Karel se Buškem z Velhartic zasedli spolu k dubovému stolu ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kterou jste si zapěli? není-li to tajné.

      Vymazat
    2. můj jazyk je jak známo vybíravý -
      a našel již v tom víně chuť.
      Víš - zkoumat třeba, lišáku milý,
      to víno má svůj zvláštní ráz,
      zprv trpké, ale milé zas -
      my, myslím, se už vpili!

      Vymazat
    3. Čekala bych něco pěkného moravského, ale český klasik - taky dobrý.
      Hlavně že chutnalo! :)

      P.S. Pěstuje se vůbec u nás "réva z Burgund"? tehdy za Karla se prý nepovedlo, asi chce víc sluníčka nebo živin...?

      Vymazat
    4. ale samozřejmě! Pinot gris, Pinot blanc, Pinot noir... jsou vlastně burgundy, dnes Rulandské šedé, bílé, modré
      a ten klasik je tam kvůli tomu vínu z Hutné Hory, přesně takhle chutnalo, zprvu trpké, pak to celkem šlo ;o))

      Vymazat
  58. Ládikovi - Ad zásadní jazykové a etymologické problémy češtiny - např pampeliška:

    Už Jiří Suchý uváděl, že v nezřízené touze po originalitě zkřížil koniklec s pampeliškou ve snaze vypěstovat konilišku.
    Vyšla mu pampeklec.

    Horníček zase jednoznačně odpověděl na otázku, jestli je správné psát obzervatoř nebo observatoř: ObZervatoř, protože se tam obZírá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, netrpělivě čekám, že se začnete bránit.

      Vám přece včera s kódovaným jazykem nešlo o etymologii, ale o sofistikovanou obranu Nory, nebo ne?
      Každopádně moje bránice vibrovala při čtení tak, že obyčejný odpuzovač krtků by vůbec neměl šanci... pokud je na zvukovém, tedy vibračním základě.

      Vymazat
    2. Je možné, že pampeliška vznikla křížením pampeklece a konilišky.
      Jen není jasné, proč koniklec není kleckoní - to by chtělo parlamentní vyšetřovací komisi.
      Pro kódovanou řeč nory by se pampeliška dala jistě využít jako náhražka reálného slova "smetánka", čili vrchní velení EU v bruselu či "brusli" - kódovaně v "kanadě".
      Pampeliška je v kanadě, salám kiks. A nora ví.

      Vymazat
  59. V Berouně umřel medvěd Vojta, tak to je mi líto :-(

    ovšem tady je zase další nehezká zpráva

    Americký letoun údajně shodil zbraně pro ozbrojence ISIS v Iráku
    Zveřejněno 13.4.2016 0 Komentáře1
    Několik iráckých policistů tvrdí, že viděli americký letoun, který v pátek shodil zbraně a munici teroristům islámského státu v irácké západní provincii Anbar.

    Ve videu zveřejněném v neděli iráckým zpravodajským portálem al-Maaloomah je údajně slyšet rozhovor, že americký letoun měl také rušit policejní komunikační zařízení v okrese Hadisah Island...
    http://svobodnenoviny.eu/americky-letoun-udajne-shodil-zbrane-pro-ozbrojence-isis-v-iraku/

    OdpovědětVymazat
  60. trocha meditace , wayne dyer a jeho poznání ...

    krátké video na sporáku - https://goo.gl/Idgrjc

    celý film s titlema - http://goo.gl/J7Rq0o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. xeroxi, vy ale máte zdroje... pak se má člověk divit, že jste tak..moudrej? :)

      Krátké video jsem shltla místo večeře, to dlouhé si asi ještě pustím. Dík.

      Vymazat
    2. Jo, jo, xeroxi. Pridavam sa k Marii. Tentoraz dobry.

      Vymazat
    3. z toho chlapíka to jde , ten film je v podstatě dokument o dokumentu , hned ten úvod vás dostane ...

      Vymazat
  61. JAHA -
    "púpava" je od poupěte od Ilavy. Kúsok od Trnavy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jak je něco k jídlu jako pupava, to je hned pan Ládik!!! u toho - ale musí počkat do podzimu. (Nevím, zda je v Hostýnkách chráněná.) Koukněte na WIKI - prý kláštení droga...
      A těch smetánek - pampelišek co je - v našich trávnících ještě více.

      Bývávalo kdysi na ACZ tolik blogů? Dnes zatím 7 - zdá se mi i dost.

      Včera jsem zazírala na Nově na šternberský klášter klarisek-kapucínek, co se hlavně modlí a mnoho nenamluví (Šla jsem jednou okolo):
      http://www.kapucinky.kapucini.cz/subdom/kapucinky/index.php/o-nas/historie

      Vymazat
    2. co u nás kvete: třešně, začnou hrušně:
      http://www.imgup.cz/image/fMI
      http://www.imgup.cz/image/fMV

      Vymazat
    3. A voní....
      Jdu okouknout na políčko na cibuli a porozumovat, kdy půjdou sázet brambory.

      Vymazat
    4. Modrají se pomněnečky...

      ale mají až v červnu přece!
      Včera jsem šla po chodníku, a věřte nevěřte, z obou stran asfaltu se tlačily mohutné modráčkové koberce pomněnek. Kde se tam vzaly a kde berou pod asfaltem sílu k životu, je mi záhada. A ještě si kvetou o měsíc dřív, divošky. Ta síla přírody touhle předjarní dobou, kdy se to všechno dere ven a nic to nezastaví, mě každý rok fascinuje. A díky bohu, že aspoň něco funguje, bez dotací, dávek a politiky.

      Vymazat
    5. Některé kytky prorazí asfalt.

      Vymazat
    6. snad se taky dostanu o víkendu k pracím na zahradě. Zatím jenom posečeno, čeká mě setí a sázení, strašně se těším, sice loket nic moc, ale to překonám!
      Ládik !!!
      takhle mi doma třešně ještě nekvetou, ale já mám pozdní, i hrušku Lucasovu, ta zraje až v říjnu

      Vymazat
    7. Ad: BJ

      Aby sme to dali na pravu mieru.
      Vasa "Pupava bezlodyžná" je slovensky "Krasovlas bezbyľový".
      Vasa "Pampeliška lékařská" je slovensky "Púpava lekárska".

      To len aby sme si rozumeli, preco som pisal Ladikovi o pupave (teda cesky pampeliske), ze z coho asi vznikol jej nazov, ked p. Ladik meditoval, z coho vznikol nazov pampeliska.

      Vymazat
    8. ano, naše pupava je pěkně ostrej bodlák, dělá hvězdici, tedy nemá lodyhu...

      Vymazat
  62. Ilava .... kone moje hyjé, za 15 minut v Ilave ... Motorkárska, Horkýže slíže, nápaditý text, kam se hrabe Beethoven se svou muzikou..
    https://www.youtube.com/watch?v=Ix-sD1lkKgo

    OdpovědětVymazat
  63. tak to je pecka!
    Tenisová senzace! Veselý porazil světovou jedničku Djokoviče
    Tenista Jiří Veselý se ve druhém kole turnaje v Monte Carlu postaral o obrovské překvapení na úkor světové jedničky Novaka Djokoviče. Srbského hráče, který měl na úvod podniku Masters volný los, zdolal v prvním vzájemném utkání v kariéře za dvě hodiny a šest minut 6:4, 2:6, 6:4 a uštědřil mu tak teprve druhou porážku v sezoně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rastie vam nova hviezda. Len aby na sebe pracoval.

      Vymazat
    2. Má kolem 30 (myslím..). Hvězda je tady, má nohu málem za krkem. Příprava na oválu.
      http://www.imgup.cz/image/fY1

      Vymazat
    3. Tak ne, má 22, může růst.

      Vymazat
    4. Uz pol hodiny som Vam chcel Ladiku napisat toto:
      Jasne, ze Vasa ziari jasnejsie...

      no akysi certik ma nepustil dalej v postupe, aby som mohol vkladat poznamky.

      Pred minutkou ma laskavo pustil, tak skusim reagovat i tu. Dufam, ze to prejde:-).

      Vymazat
    5. Dnes přišla na trénink později o půl hodiny, byla poškole za drzost. Hrála si v hodině na mobilu hru (říkala, že vyšší level) a učitelka jí řekla, ať to odloží. A vzorné dítě na to "ano, ale až dohraju". Tak psala 100x větu "nebudu diskutovat s paní učitelkou xyz" nebo něco v tom smyslu..

      Vymazat
    6. To je těžký se vyjádřit, když u toho člověk nebyl.
      Zatím se zdá být shoda na tom, že nejlíp udělaly ty školy, kde zavedli pravidlo, že žák při vstupu do třídy odevzdá mobil a dostane jej až po vyučování.

      Vymazat
    7. Já bych dal za pravdu učitelce, jednoznačně. Diskutovací geny má po matce, na té by se Koukolík vyřádil.

      Vymazat
  64. a zase Macek. Jeho glosy jsou trefné

    Macek se také vyjádřil ke kritice hlavy státu, která se snesla z úst zpěvačky Lenky Dusilové, jež ji pronesla na předávání Cen Anděl. „Zaregistroval jsem na síti, že Kateřina Jacques prohlásila o Lence Dusilové, že je hrdinka a je z ní dojata. U Kateřiny Jacques vím, kdo to je, neboť se nešlo vyhnout jejímu milionkrát opakovanému vystoupení, v němž kdysi vysvětlovala, cože je to ta biomasa,“ řekl Macek s tím, že o Dusilové nevěděl nic. „Dal jsem se tedy do pátrání a kupodivu jsem bez velkých obtíží a poměrně rychle zjistil, že hrdinka skutečně je: při špatném osvětlení a před velkým publikem se jí podařilo přečíst z papírku téměř bez zakoktání a viditelné trémy pár souvislých slov. To neuvěřitelné hrdinství mne též dojalo…,“ ironicky sdělil Macek.

    „Kateřina Jacques se také zmiňuje o jakémsi Jaromíru Štětinovi, ‚báječném člověku a bojovníku za svobodu‘. Tak toho se mi vygooglovat nepodařilo, jen jakéhosi jeho jmenovce, o kterém estébáci napsali desítky stran záznamů, jak jim sloužil a donášel na ostatní. Samozřejmě, že ty záznamy si estébáci vycucali z prstu, neboť se jim nikdy nikoho nepodařilo získat. Což mne dojímá neustále...,“ podotkl Macek.

    OdpovědětVymazat
  65. Těšil jsem se, jak Spyridon Luis zůstane dlouho na Acz, asi mi to nevyšlo:
    " We are unable to post your comment because you have been blocked by Blogy Aktuálně.cz."
    Nesmazali mi nic, žádný vulgarismus jsem nepoužil, jenom jméno Bakala. Jsem z toho smutný, musím vymýšlet nový nick a babrat se s novou mejlovou adresou. Dnes to asi nebude, ani zítra, mám dusno, termíny hoří, hrozí penále ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to mám. Vadí ten xicht Ötziho.

      Vymazat
    2. Mně dnes taky smazali pod panem vhrsti, a to jen proto, že jsem (neadresně a bez urážek) zopakoval název jeho blogu. Zajímavý vývoj na a.cz. Měli by si to dát do kodexu - "Dnes si, milé děti, slušně, zdvořile a korektně podiskutujeme o tom, jaké je pan president hovado".

      Vymazat
    3. Už tam jsem.... a ne jako člověk. Ještě pošuchtám mobil, ať mám co číst na wc.

      Vymazat
    4. Tak jsem se vhrsti zeptal: "Kdo?" uvidíme, to je přece nezávadné slovo.

      Vymazat
    5. Jsem si myslela, že jilm. Co tak příště pro změnu "kvítek medový", pane Ládiku!!!?

      Vymazat
    6. K jilmu mám citovou vazbu, je mi podobný. Nejkrásnější býval na Bílém potoku zde 50.1300997N, 17.3143500E - teď je tam mezera, ale nějaká dobrá duše nasadila mezi kořeny jeho pařezu následovníka. Ten starý měl v průměru přes 2m, byl to v lese monument, přitom nebyl nijak hájený.
      Kvítek medový ... to asi ne.

      Vymazat
    7. Tak ne - ale třeba s listem a květem lípy by nebyl marný.
      Ať Vám nynější ACZ nick vydrží nejméně do prázdnin.
      Aby nám tu tenhle strom také nezakázali, když je tu přivandrovalý - nebo se to už možná nedělá.

      Vymazat
  66. CNN informuje:

    http://edition.cnn.com/2016/04/13/tennis/novak-djokovic-monte-carlo-masters-tennis/index.html

    OdpovědětVymazat
  67. skuska.

    Aaa, tak na jedenasty pokus ma laskavo nieco na krtinec 89 pustilo:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za vysvětlení k pampelišce - zatím jsem na ni ve slovenštině asi nenarazila.

      To: Marie 16:21
      U nás pomněnky kvetou vždy takhle brzy - letos od neděle. Donesli nám kdysi dávno semínka pod maliny ptáci či vítr - nevím, máme je už všude. Sázím je na zimu spolu se zahradními sedmikrásami na záhonky u chodníku k domu - po zmrzlých dávám na jejich místo hlízy jiřin. Mám ráda, když nám před domem pro radost pořád něco kvete, nejraději téměř samo - tak se třeba rozmnožuje i chejr vonný (český název si nevybavím).

      Vymazat
    2. Já v tom nejedu. Ani v koši nejste.
      Tentokrát to bude chyba na vašem vysílači... ;o)

      Vymazat
    3. Jsou to pomněnky?
      Vloni v Alpách, 7/2015, 2200m n.m.
      http://www.imgup.cz/image/fYd
      http://www.imgup.cz/image/fYw

      Vymazat
    4. Paní BJ,
      je to možné. Já je měla spojené s říčkou, kam jsem chodívala až před prázdninami - tedy s červnem. Ty "asfaltové" se mi ale tolik líbí, že tam zítra asi půjdu s pytlíkem a zkusím kousek vyrýpnout a zasadit si doma. Nebo v září zasázím semínka - třeba i šlechtěnější druh, s většími kvítky. Jsou opravdu pastva pro oči.

      S tím kvetením kolem domu to mám stejné jako vy. Spousta toho přiletěla vzduchem a s pomocí ptáků, leccos někdo podaruje nebo vyškemrám, mám rada různá překvapení - z hortenzie v květináči, která údajně nesmí ven a já ji přesto po odkvětu zahrabala u lavičky, mám už dva venkovní keře, kvetou krásně sytě růžovofialově a zima jim vůbec nevadí.

      Ládiku, tipovala bych, že ne, ale můžu se mýlit:
      http://www.rostliny-semena.cz/cz/clanky-semena-osiva-tropicke-a-subtropicke-rostliny/Jak-na-pestovani-pomnenky/


      Copak Anna, že se neozývá?

      Vymazat
    5. Pětilístek to je, střed žlutý, barva OK.. trs.. zařazuji mezi pomněnky na 99%.

      Vymazat
    6. Na první vrz se mě nezdá. Zkusila jsem si uložit a zvětšit, když si tu tak přehlížím leccos a nabíjím přitom Sigmu (dnes mírně přes 10 tisíc kroků)- marně, okvětních lístků jsem se nedopočítala. Porovnejte sám:
      http://www.alpyn.cz/modre-alpske-kvety/361-pomnenka-alpska-myosotis-alpestris.html
      Ale že máte přehledný foto-archiv, klobouk dolů.

      Vymazat
    7. Tak je alpská. Rozlišení mám 4x větší, než pustí imgup. Rozhodně to není chrpa, zvonek nebo hořec. Archiv bohužel nemám, pomáhám si pamětí.

      Vymazat
    8. Co je tohle? Rostlo to tamtéž.
      http://www.imgup.cz/image/fYu
      http://www.imgup.cz/image/fYv

      Vymazat
    9. To první, chlupaté vypadá na bodlák alpský..?

      http://www.exod.cz/kytky/kytky.php

      Vymazat
    10. Druhý bude hořec.

      Vymazat
    11. A opravdu má pět okvětních lístků? Já nejsem žádný znalec, byť si je také fotím - ale když zajdete v Tatr. Lomnici do botanické zahrady nejraději na začátku prázdnin, mají tam kytky krásně popsané (naše holky víc zajímají místní pulci a žáby), v Alpách snad také něco takové je či leták z infocentra.
      Tahle druhá by mohl být nějaký hořec (kytek je u odkazu více, žel ne všechny popsané, za správnost neručím):
      https://pixabay.com/cs/jarn%C3%AD-ho%C5%99ec-bueten-tmav%C4%9B-modr%C3%A1-505942/
      Ta fialová nevím a jdu si číst. Dobrou noc všem.

      Panu JAHovi dík za odkaz na šarišské krásy.

      Vymazat
    12. To: Marie
      Tak jsme hledaly obě, snad snahu pan Ládik!!! ocení pochvalou před nastoupenými krtky. Bodlák to fialové nebude.
      Vlastně hezká zábava. Pro mne nejsou názvy kytek, ba ani jednotlivých kopců důležité.
      Mějte se fajn.

      Vymazat
    13. Pochvala a díky. Zítra má pršet.

      Vymazat
    14. Doplnění:
      Pochvala před krtky být nemusí, to by bylo příliš - stačí před nastartovanou stojedenáctkou, pane Ládiku!!!.(Když se tu žel nedá dopisovat či opravovat - ale vykecaná jsem dnes už dostatečně.)

      Vymazat
  68. http://soda.o2.sk/tema/priroda-slovenska/tipy-na-vylet-12-zaujimavosti-v-okoli-presova-ktore-sa-oplati-vidiet/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný opál, možná se tam vypravím s krumpáčem. V okolí jsem byl na Vinianskom hradě (na úpatí Vihorlatu).

      Vymazat
    2. Čučím do mapy - nad Vámi je Čergov, tam jsou kapitální jeleni, trofeje 240-250 bodů CIC. Nenašel jste nějaký pořádná paroh?

      Vymazat
    3. Okolo Presova su viacere pohoria. Zo znamejsich okrem Cergova i napr. Slanske vrchy. Pochodil som ich za mladi, hlavne Cergov a Ciernu horu dost, no o jelenie zhody som sa nikdy velmi nezaujimal, takze ked sme aj nejake nasli (s priatelmi), tak ani som velmi nevedel, ci boli vzacne, ci nie.

      Co sa tyka Vihorlatu, tak ten je od Presova dobrych vyse 70 km na vychod.

      Na mape, ktoru pridavam su pohoria okolo Presova (vzdialene do max. 15-20 km) oznacene cislami (na mieste najvyssich bodov, preto sa zda, ze daleko od Presova) 24, 25, 27, 28, 36 a 52. Vihorlat je osamotene nevelke pohorie, ma cislo 29.

      https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_pohor%C3%AD_na_Slovensku

      Vymazat
    4. Minčol (1157m) má nahoře podobný pylon, jako Lysačka.

      Vymazat
    5. Ano, p. Ladiku!!!

      https://sk.wikipedia.org/wiki/Min%C4%8Dol_(vrch_v_%C4%8Cergove)

      Vymazat
    6. http://www.lysahora.cz/fotky/prezentace.phtml?id=4678&od=21

      Vymazat
  69. Vihorlat a pak až Kavkaz, mezi těmi jsem na žádném pohoří nebyl.

    OdpovědětVymazat
  70. Zdravím všechny, omlouvám se, že sem častěji nedocházím, deprese má stále navrch.
    Ana Vidovic - Guitar Artistry In Concert DVD

    https://www.youtube.com/watch?v=O1UrY_tRADk

    OdpovědětVymazat
  71. Ax: xeroxovo video

    Nico podobne, vo stvrtom odstavci (o davani a o radosti z davania) sa pise i v Slove zivota na tento mesiac, ktore vydava hnutie Focolare. Vid tu:

    http://www.focolare.cz/?option=com_wordoflife

    OdpovědětVymazat
  72. Telička chce řídit Babiše - myslím, že narazí a bude muset změnit buď názor, nebo dres. Nelíbí se mu Babišova podpora zemana. To je stejné, jako by mi radil, jaké si mám za své peníze koupit boty.

    OdpovědětVymazat
  73. Chazar Telička je euroblb, navíc s komunistickou minulostí! Kdyby tady vládli Číňani, tak bude první, co si nechá udělat šikmé oči. Ti šmejdi v europarlamentu se tam mrcasí za málem půl mega Kč měsíčně a to se to kecá a kfyž jsou vedle sebe ti neomarxističtí soudruzi bok po boku, tak mají pocit, že jsou něco víc nežta obyčejná chátra.

    OdpovědětVymazat
  74. Tohle je zajímavý článek:
    Jiří Vyvadil: Asad se také neplete Británii a Francii do jejich voleb. Tak ať drží hubu

    Praha - "Je něco chorého v oněch koloniálních velmocích jako jsou Francie a Británie, kdy nevím, proč si myslí, že mají právo peskovat jiné země, co mají či nemají dělat. Typické u nich je, že si stále namlouvají, že jsou velmocemi, ale připusťme, že jen tak na malé regionální úrovni," píše advokát a bývalý soudce nejvyššího správního soudu Jiří Vyvadil v komentáři, který poskytl serveru EuroZprávy.cz.
    .......

    Fakt, už se musíme vůči nim tvrdě ohrazovat a vymezovat! Oni mají pořád v sobě to koloniální myšlení, které mají snad v genech. Zatím všechno podělali, kam se podíváte. Irák, Libye, Afghanistán, Srbské Kosovo atd. atd. A USA? Škoda mluvit, to je stát vedený bandou agresívních ignorantských a jen a jen pragmatických šmejdů, kteří se na vše dívají prizmatem: "Co z toho budeme mít". Bohužel to odnáší i jejich obyvatelstvo a Amerika už asi nikdy nebude ta nádherná zem s vysokokým stupněm demokracie. Fr. prezident Charles de Gaule s nimi a s paktem NATO v r.1964 vyběhnul jak s horkým popelem. Bohužel jen na několik let, pak dělali všechno možné, jen aby ho sundali z funkce.

    OdpovědětVymazat
  75. Stejně by mě zajímalo, jaký význam má pochvala před nastartovanou stojedenáctkou. Já znal ze základního řádu jen pochvalu před nastoupenou jednotkou nebo fotografii před rozvinutou bojovou zástavou. Obojí jsem reálně nezažil, u mého útvaru byly jen tresty (zákaz opuštění posádky, běhy v plné polní s gasmaskou na hubě po okružní a podobně).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      na vojně jsem za nějaká zásluhy, už nevím co to tehdy bylo, snad výborné střelby, měl dostat odměnu a mohl jsem si vybrat, buď dostat frčku nebo opušťák! Bral jsem opušťák a náš velitel čety mladý poručík lampas, to nedokázal strávit a ve své zelené hlavě pochopit. Ale to byly stejně časy, byli jsme mladí a krásní... (-:

      Vymazat
    2. Já dostal opušťák za fotky zásahu cíle (letadla) z obrazovky radaru do 20 minut (snímek, přeběh do labiny, vývojka, sušení filmu, výroba fotek, sušení, leštění ... ti čuměli jak puci). A ještě víc čuměli, když jsem jim řekl, že opušťák nechci - nebylo kam jít (do lesa za útvar) ... a co 14 dnů nás museli pustit na marxák do brna (dojeli jsme vždy jen do kata nebo na špílas a následoval průser).

      Vymazat
  76. Zpráva USA kritizuje ČR za postoj k Romům a za protimuslimské nálady

    Dodržování lidských práv ve světě se v loňském roce zhoršilo, především vinou autoritářských vlád a extremistů páchajících násilí. Uvádí to každoroční zpráva amerického ministerstva zahraničí monitorující ochranu lidských práv ve světě. Česku již poněkolikáté vytýká diskriminaci romské menšiny a nově rovněž zesílení protimuslimských nálad. V této souvislosti zpráva umiňuje i prezidenta Miloše Zemana.
    USA ve zprávě kritizují i Rusko nebo Čínu za represivní postup vůči vlastním občanům.

    "Ve všech částech světa vidíme zrychlující se tendenci států i nestátních subjektů k likvidaci prostoru pro občanskou společnost, potlačování svobody médií a internetu, omezování vlivu opozice a v nejextrémnějších případech zabíjení lidí či jejich vyhánění z domovů," uvedl ministr John Kerry v úvodním slovu ke zprávě.

    Mezi zeměmi, které jsou v dodržování lidských práv největšími hříšníky, figurují tradičně Severní Korea, Čína, Kuba, Súdán či Írán. Havaně a Teheránu se nevyhnula americká kritika bez ohledu na to, že k oběma zemím razí prezident Barack Obama vstřícnější přístup, než prosazoval Washington v minulých letech.

    Rusko, s nímž mají USA v poslední době napjaté vztahy, se dočkalo kritiky za potlačování krymských Tatarů a proukrajinských aktivistů na anektovaném ukrajinském poloostrově.
    Zpráva zmiňuje Zemana

    Česko je ve zprávě zmiňováno zejména v souvislosti s "diskriminací a násilím vůči romské populaci", která "zůstává vážným problémem".

    Ve světle současné migrační vlny pak podle Washingtonu v zemi loni "zesílily protimuslimské nálady". Zacházení se zadrženými migranty a žadateli o azyl bylo podle USA vnímáno kriticky.

    Problémem jsou rovněž veřejné projevy některých politiků či dalších představitelů veřejného života, kteří podle dokumentu podněcují k negativnímu vnímání menšin a migrantů.

    Americké ministerstvo zahraničí v dokumentu podobně jako v předchozím roce zmiňuje sporné názory prezidenta Miloše Zemana, jmenovitě pak jeho prohlášení o tom, že muslimští uprchlíci nebudou respektovat místní zákony a zvyklosti a místo nich budou chtít zavést islámské právo šaría. Zpráva také připomíná Zemanovo vystoupení 17. listopadu na Albertově po boku šéfa extremistického Bloku proti islámu Martina Konvičky.
    Za další významné neduhy v Česku považují Američané korupci na úřadech, ačkoli země v jejím potírání podle zprávy učinila pokrok. Přetrvávajícím problémem je také týrání a zneužívání dětí, se kterým se ročně podle nevládních organizací v různé podobě setká 40 000 dětí.

    ČTK
    ............

    Moje paní k tomu, ač je jindy velmi slušná, utrousila:
    Ať mám Američani vylížou prdel a starají se o sebe! Trochu mě tím zaskočila, to jsem od ní ještě nikdy neslyšel.....

    OdpovědětVymazat
  77. Anna
    to mě mrzí, přeju hodně sil na překonání a poté co nejrychlejší zotavení! Chybí nám tu Váš výběr hudby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno,
      také zdravím a připojuji se k přání zdraví, postrádáme hudební výběr i vaše průpovídky a komentáře.
      Nechcete si přehrát včerejší video od xeroxe? Určitě byste se v něm našla, nakonec i tao - psala jste myslím kdysi, že je vám blízké. Tak se mějte :)

      Vymazat
    2. Připojuji se k přání paní lišky, paní Anno a dík za Anu Vidovic, poslech které možná právě odpovídá Vašemu rozpoložení. Hudbu Vám vybírat nebudu, ale nepomáhá třeba četba či koukání na nějaký film či možná i nekonečný bezkonfliktní seriál? Nebo třeba poznávání Ládikových!!! kytek? Protože u každého činění rukama mysl něco přemílá - ne třeba možná právě to užitečné.
      Každá Vaše denní zpráva nás tu potěší a přijďte znovu na pokec i na ACZ. Co Vaše hafuška a procházky?

      To: Ládik!!! 8:40
      Rčení jsem převzala od svého jedince, prosím. Pro mne s významem pochvala, nepochvala. Že je lepší pochválit se občas sám, třeba nahlas někde, kde to nikdo neslyší. Jó, kde jsem sama, není nade mne, že.

      Předpovídali déšť, pršelo a občas asi i bude.
      Všem krtkům zdar!

      Vymazat
  78. Na PL je drobný výzkum a otázka zní, který evropský národ máte nejraději. Vybral jsem Chorvaty, páč mám mezi nimi přátele a v okamžiku hlasování měli ze 455 hlasů 6%. Přidal jsem hlas a koukám, změna! Hlasovalo 475 lidí a ve složení národností Chorvati tam měli nulu a "jiné" národy 6%. Takže jasný důkaz, jak ajťáci cvičí s hlasováním v anketách.

    OdpovědětVymazat
  79. Novinářský matador Jan Petránek lže. V minulosti sice podepsal Chartu77, ale dnes šíří naší zemi ruské lži. Tato varovná slova zvrřejnil Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty na sociální síti Facebook.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uder-Janu-Petrankovi-430803

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JAHA
      Cože kovaný katolík se tady ohání slovy pornoherce, který se sexuální ukájí pliváním na Zemana?

      "Zákusek po večeři: Slova z Hradu k pornokauze Jakuba Jandy (17.9.2015)
      Těžký čtvrtek prožil Jakub Janda, zástupce ředitele think-tanku Evropské hodnoty, který patří k nejaktivnějším zastáncům evropské integrace a rovněž k nejviditelnějším kritikům prezidenta Miloše Zemana."
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zakusek-po-veceri-Slova-z-Hradu-k-pornokauze-Jakuba-Jandy-399785

      Vymazat
    2. "kovaný katolík" je zkráceně "kokat", jen kousek vedle..

      Vymazat
    3. Inu,Jan Petránek,dlouhodobý komunistický zpravodaj ČR rozhlasu z Moskv v padesátých letech.Pak se dal na špatnou stranu.

      Vymazat
    4. anonymní, a vy poznáte dobrou stranu? Jak to děláte?

      Vymazat
    5. Ad: marie

      Vy ste uz ako anonymny anonymny.
      Casto tu sa prezentuju (viacerymi) Parlamentni listy, tak som tu tiez nieco dal.
      Tot vsjo. Nekovana nekatolicko☺.

      Vymazat
  80. V Libyi milion čmoudů
    hledá novou rodnou hroudu
    kdo je přepraví přes moře
    aby mohli s.át po dvoře
    po náměstí, po nádraží,
    hodit bombu na zápraží;
    kdo přepraví dobrodruhy,
    chtějí vidět letokruhy
    na krku němce, čecha -
    šťastní jak blecha.
    Přepraví je talián
    nebo jiný pavián
    žádný se nesmí utopit
    musíme to pochopit
    nesou nám spásu
    spraví nám rasu.

    OdpovědětVymazat
  81. BJ -
    ..."u každého činění rukama mysl něco přemílá - ne třeba možná právě to užitečné"...
    Mysl (duševní práce) potřebuje regeneraci (restart, reset). Někdo se potřebuje zpít do němoty, někdo fyzicky zrušit. Vypozoroval jsem, že při činění horními končetinami opravdu mysl nejde vypnout, je to vždy malá zátěž a vyžaduje pozornost mysli. Ale u dolních končetin to jde - zjistil jsem na sobě. Když už tělo nemůže (běžet), mysl nemyslí na nic jiného, než na tělo, nejvíc na dýchání a tep - na 2 věci, které jinak jedou mimo mysl. Právě v tom okamžiku (nebo v té době) je mysl vypnuta a regeneruje - zapomene na všechno ostatní a stará se jen o základní životní funkce. To je nad anaerobním prahem. Těsně pod ním je oblast, kde mysl nemyslí na nic, oči čučí do blba a tělo se pohybuje strojově samo ... to se mi stalo párkrát (po minimálně hodině a půl běhu), je to hodně dobrý pocit - okamžik probrání se z takového stavu. Všechny starosti jsou pryč a já zjišťuju, kde jsem a jak dlouho jsem na nic nemyslel. To je dobrý odvaz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes je první noční běh pro Světlušku. S čelovkami! To by bylo pro vás, ale je to jen na krátké tratě... Poběží i v Brně a Jihlavě.

      https://www.facebook.com/NFSvetluska/posts/942265359155147

      Vymazat
    2. To je organizované, nic pro mě. Ve dvojici jsem běžel jen jednou, s více lidmi nikdy. Stejně nejde pokecat, někdy není síla ani na gesta rukou.

      Vymazat
  82. Fica duševní zátěž sklátila, neumí regenerovat, neumí si udělat čas na sebe. Třeba v nemocnici přijde k rozumu.

    OdpovědětVymazat
  83. CNN píše, že neozbrojená ruská stíhačka udělala manévr cca 23m nad válečnou lodí USA Donald Cook v Baltském moři.
    Zatím jsem nečetl, že by americká stíhačka dělala manévry nad ruskou válečnou lodí v Sargasovém moři nebo Mexickém zálivu.

    OdpovědětVymazat