22 dubna, 2016

KRTINEC č.92

206 komentářů:

  1. Krásný den všem krtkům a milovníkům přírody obzvláště.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna jsem v autě, samý fízl po cestě.

    OdpovědětVymazat
  3. taky zdravím v novém krtinci, ať je dnešek dnem krtků a ne draků ;o)

    OdpovědětVymazat
  4. briská strana "Zelených" zakazuje slovo "ženy", nazývá je po nátlaku transsexuálů "ne-muži". Tak z toho jsem vlhkej.... Zdroj ac24.cz.
    Hezký den.
    P.S.
    Venku je hezky, jdu se svým nemužem na zahradu. (-:

    OdpovědětVymazat
  5. operují Fica. Držím pěsti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se držím bez lékaře, ale líbí se mi tenhle legendární výrok G.B.Shawa

      Každý půlrok zajdu ke svému lékaři, nechám se vyšetřit a předepsat léky na své choroby a neduhy, protože
      i lékař chce být živ. Pak zajdu s předpisy ke svému lékárníkovi, neboť i lékárník chce být živ.
      Pak to vše vyleju do kanálu, protože i já chci být živ.

      Vymazat
    2. To je geniální, mám takový dojem, že právě takovým způsobem se moje babička dožívá 101 let :-)

      Vymazat
  6. Ještě k Jeseníkům v ČT.
    Doufám, že nám pan Ládik!!! znovu napíše, jak se dostat na ta nej- místečka v nich. Já tam určitě nevyrazím, neb bychom určitě zakufrovali ne-li dokonce zatměli.

    Panu Zdenkovib přeju, aby pro výlet tam našel příjemnou společnost. I když chodívají i jedinci.

    Na těchto dokumentech ČT je báječné, že se na ně lze kdykoliv podívat - jako třeba pořád na ostravskou Divočinu bez hranic či Návraty k divočině.

    (Když jsem zveřejňovala své dnešní pozdravení, přeskakovaly mně dosud nevídaně při zaškrtávání obrázky na s úplně jinou tématikou. Všechno je na internetu možné...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji skalnatý hřeben Jelení kámen (928m) - Jelení loučky (1205m) na Bílým Potokem (na silnici z Vrbna do Videl) - skály v lese, některé nad, nejvyšší skalní stěna 60m, nahoře bonsajové staré lesíky, krkavci, nerosty, zvěř, i paroh tam ležel...

      Fotky z výletu 2007 (4km denně, 4 noci)
      http://www.imgup.cz/image/2lv
      http://www.imgup.cz/image/2l6
      http://www.imgup.cz/image/2l7
      http://www.imgup.cz/image/2lO
      http://www.imgup.cz/image/2la
      http://www.imgup.cz/image/2li

      Vymazat
  7. Kvete i kmen hrušky:
    http://www.imgup.cz/image/2lT
    (Východní štít chci zdolat příští rok, letos mám diretissimu jižní stěny).

    OdpovědětVymazat
  8. Pierre
    "Jako lokální patriotka byste si o dějinách města Ostrava - do nástupu komančů Moravská Ostrava, tu Polskou přilepil k městu až Adolf. S tím znakem do doufám nemyslíte vážně (to byl znak té Moravské).
    Pierre
    Zříceninu toho Kozího Chlívku si pamatuji ze sedmdesátých let, chodil jsem na Slezskou do jazykovky. No, zřejmě za dotace EU se postavil v 21.století HRAD."

    My si asi fakt nějak nerozumíme. Já si také zříceninu Slezskoostravského hradu pamatuji, ale to přece neznamená, že tam hrad nebyl. Zřícenina je důkazem, že tam hrad byl a existují staré fotogtrafie a dokumenty.
    Kdybyste si na hrad vyšel, dočetl byste se o historii hradu i Ostravy docela dost a je tam psáno, že ten hrad byl hraniční, jako ochrana proti Čechům, protože ten hrad vlastnili lidé mluvící polsky, tedy asi Poláci :-). A samozřejmě, že ten znak bílého koně bez jezdce je znakem Moravské Ostravy právě proto, že se od polského jha osvobodili, ale na to zatím kromě mě asi nikdo nepřišel.
    To, že byl hrad opraven za evropské peníze mě docela těší, nevím proč bych se měla kvůli toho nějak rozčilovat, právě naopak mě to hřeje na duši.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona byla Moravská Ostrava někdy polská? Povídejte jak jste na to přišla. Rád se nechám přesvědčit.
      Pierre

      Vymazat
    2. Pierre, Ostrava je teď jedna, a po setřesení polského jha si jako celek dala do znaku toho bílého koně bez jezdce. Ostrava byla tím hradem rozdělena teď je spojena, hrad nerozděluje.

      Vymazat
    3. Paní Violo, smekám! 1:0 pro Vás. Střílíte si ze mě a já to polykám i s navijákem. Gratuluji, máte opravdu smysl pro humor.
      Pierre

      Vymazat
  9. A pro JAHU, vidíte jaký jste pomlouvač. Váš premiér je vážně nemocen a po operaci srdce a vy jste jej pomlouval, že to simuluje kvůli nějakému soudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jsem nevěděl, že aorta má DN25. Myslel jsem tak DN12-DN15. A teď mu udělali 3x ochoz. Chtěl bych vidět schéma zapojení, někde tam musí být zpětná klapka (možná se to odborně jmenuje chlopeň), aby krev proudila i do končetin. Stejně to pámbu dimenzoval s citem, nikde žádné regulátory průtoku nebo diferáky.

      Vymazat
    2. Mohl jste být i doktorem:-)

      Vymazat
    3. To jsem, ale topných soustav.

      Vymazat
    4. Pomlouvac je asi ten, co pomlouva. Ze sa Fico vyhyba dlhodobo pritomnosti na sudnom pojednavani s kadejakymi vyhovorkami, to je ZNAMA pravda, staci si trochu zistit fakty.
      Ze to tentoraz nebolo tak, nemeni nic na charaktere jeho spravania.

      P. S. Asi to urobil narocky, aby som tentoraz nemal pravdu:-).

      P. S. 2 Samozrejme, nieco ine je kritizovat sposob vladnutia politika a nieco ine je zdravie. Takze mu, samozrejme, zelam vsetko dobre, skore uzdravenie a zivot bez zdravotnych komplikacii.

      P. S. 3 A nepomlouvejte, ze pomlouvam.

      Vymazat
    5. JAHO, poznala jsem, že se chcete prostě hádat. Pomlouval jste a nikdo vám to neodpáře. Udělat si poruchu na srdci a absolvovat operaci, to by byl velký masochista.

      Vymazat
    6. Ad: Viola

      Nerozumiete, co pisem? Precitajte si este raz. Opakovane sa vyhovaral pod vselijakymi zamienkami, aby sa na sud nedostavil. Keby ste to robili opakovane i Vy, tak i po 101. krat by si kazdy myslel, ze sa znova vyhovarate. Ze sa tentoraz neskryval a nevyhovaral, ale zhodou okolnosti tentoraz nahodou hovorili o nom pravdu (ze sa neciti dobre), to na veci NIC nemeni, ze predtym 100 krat to bolo inac. Takze tu vobec neide o ziadne hadanie sa. Ak sa x krat zachovate nejako, kto Vam potom uveri, ze po 11.-ty krat sa zachovate inac? To je podstata veci. Bud sa robite, ze nechapete, Vasa vec. Alebo len chcete podryvat - tiez Vasa vec. Alebo...

      Vymazat
  10. "Učiníme přítrž špíně
    postřílíme černé svině!"
    "Cos to říkal, koho?
    že jich je tu mnoho?"
    Myslivci v Mníšku
    se štamrlí v bříšku
    jdou střílet prasata
    ratata, ratata.
    Tisíc dvěstě prasat
    chce zahrádky drásat,
    to se nesmí dopustit
    tak už sakra nešustit
    mám bachyni na mušce
    v posedu na podušce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čeká to na schválení v Acz, i když jsem svini vytečkoval. Pod líbalem - Den země v Mníšku.

      Vymazat
    2. To bola od Vas jasna skuska tolerancie ACZ. To prejst nemohlo:-). Mal ste "vytečkovat" "černé". Oni si mysleli, ze nemyslite na divocaky, co nicia ludom zahrady:-).

      Vymazat
  11. Stránský Jan na a.cz navrhuje použít pro naši zem název Zemanie. Docela dobré :-) na zasmání. Abych pravdu řekla, tak jsem to také nemohla pochopit, proč se zas mluví o názvu naší země, ale po projetí překladačem je mi to jasné, Czechia je srozumitelná všem v zahraničí, samozřejmě se stále budeme nazývat Česká republika, ale pro označení do zahraničí je to srozumitelné většině a proč to komplikovat něčím novým.

    OdpovědětVymazat
  12. To: JAHA
    Dle fotek je jistě Ládikovo!!! bydlení krásné. Ale na důchod? Když třeba nachumelí, na nejbližší zastávku veřejné dopravy jistě přes km, do nejbližšího obchůdku dále, do města za kulturou ještě víc? Bez auta ani ránu - no holky možná někdy autobusem jezdí.
    Však kolem Prešova najdete podobná místa určitě také. I s dostatkem pitné vody.
    Hm, předpověď s deštěm odložena u nás ze zítřka na středu. Snad se ale loňský rok opakovat nebude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K čemu mi veřejná poprava? Autobus jede asi málokrát denně a smýkat nákup v tašce ... skladiště aut je hned nad barákem. Za kultůrou veřejnou popravou - to bych chytl ebolu nebo lepru. Holky jezdí jenom autem, preferují to spodní (z důvodu akustiky a ovládání hudby zezadu).
      Zítra se jejich matka opět vdává, to bude asi sláva.
      http://www.imgup.cz/image/2nC

      Vymazat
    2. Jo, jo - to je to správné foto pro Den země. Nejvíce mě fascinují cyklisté, co někam dojedou s koly na střeše auta, sundají je, posportují a jedou pryč.
      Čím více rodičů a prarodičů, tím nyní možná šťastnější dětství. I když ty dětičky, co si je "pořizují" ženy nad 40, už možná žádné prarodiče ani nezažijí.

      Vymazat
    3. Ad: BJ

      Zaiste, najdu sa krasne miesta i v blizkosti Presova. Jedno take mam vyhliadnute - Zlatá Baňa.
      Problem je, ze v dedinach okolo Presova je aj dost, ako sa hovori, neprisposobivych. Uvedena dedinka bola jedna z mala, kde este nezavitali. Od minuleho roka tam uz maju jednu rodinu. Starosta vravi, ze slusnu, ale...Vacsinou, kde je jedna rodina, za par rokov vznikne cela osada...

      Vymazat
    4. http://www.zlatabana.sk/index.php/obec-zlata-bana/zakladne-informacie

      http://zlata-bana.oma.sk/turistika

      http://www.turistika.cz/mista/zlata-bana

      Vymazat
    5. Este - plavebny kanal zo Zlatej Bane do Presova. No a este v ranom socializme fungovala i tzv. pionierska zeleznicka Sigord - Presov...

      http://www.forestportal.sk/sitepages/volny_cas/turistika/vyznamne_miesta/prehlad_vlm/47_plavebny_kanal/47_plavebny_kanal.aspx

      Vymazat
    6. Určitě je ve Zlaté Bani krásně. Ale stěhovat se o 300 m výše by se mně asi nechtělo. Kdo ví, čím tam většina občanů v zimě topí - já už bych dala přednost zavedenému pohodlí a do přírody občas vyrazila na výlet. I pořízení chaty se mně jeví zbytečné. Nebo Vaše paní i Vy toužíte na lont (vesnici)? Tak to je potom o něčem jiném.

      Pocestovala jsem si teď po Vašem okolí virtuálně hezky. Já asi byla na Slovensku nejvýchodněji na krátkém výletě z Bardějova na Dukle. A na Mořském oku ve Vihorlatu jste někdy byl, pan JAHo?

      To: Ládik!!!
      Ať si Váš dorost zítra tu svatbu užije. V krásných družičkových šatech. V jejich věku už by se ale mohly naučit, že se lze dopravovat i veřejnou dopravou, i když to třeba nebudou nikdy potřebovat - do osmnácti to přece jen nějaký pátek mají. Vy jste míval z domova podobný servis?

      Vymazat
    7. Ad:BJ

      Smerom na Zlatu Banu chodime casto (presovcania), lebo blizko nej je rekreacna oblast Sigord, priehrada, kupalisko, detske tabory, zotavovne... Vzdy to bol (Sigord) jeden z rekreacnych cielov presovcanov. Je tam velka chatova oblast (predpokladam nejake stovky chatiek roztrusenych v okoli nadrze v lesoch), mineralne pramene, blizko opalove bane,...
      Obyvatelia topia vacsinou drevom, ktoreho je v okolitych lesoch neurekom.

      Na Morskom oku som bol viackrat. I na Vinanskom jazere, i na Sninskom kameni, vrchu, ktory je nad Morskym okom.

      Vymazat
  13. Zdravím všechny.
    Paní Babo Jago, díky za upozornění na pořad ČT o Jeseníkách. Moc se mi líbil, pro Jeseníky mám od mládí slabost, mám je ráda v každém ročním období. Asi se tam příští rok zase vypravíme.

    Joe Pass - Intercontinental (Full Album)
    https://www.youtube.com/watch?v=MAttbK63Ti4

    OdpovědětVymazat
  14. Dnes přijede dcera s rodinou, takže se sem dostanu asi až v pondělí.
    Pohodový víkend všem.

    The Best of Edith Piaf
    https://www.youtube.com/watch?v=IxJQ8VKc4k4

    Diana Krall Why Should I Care Full Album
    https://www.youtube.com/watch?v=mGcIc13AZaQ

    Dire Straits Greatest Hits Essential Album Songs
    https://www.youtube.com/watch?v=WPQUoBCxNCo

    Poutníci - koncert 1991
    https://www.youtube.com/watch?v=9_muEGDD84E

    OdpovědětVymazat
  15. zkrácená verze z diskuze pod článkem. Foto Halíka mně evokuje totéž

    Fanatická černočerná čertice Tvarůžková a samotný Satan a Belzebub Halík. Česká televize a její přímý přenos ze samotného pekla.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tomas-Halik-besedoval-se-Zuzanou-Tvaruzkovou-Odpurci-imigrace-jsou-pry-jako-rakovina-Ale-jednou-stejne-skonci-v-propadlisti-432245

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Halík skončí v pekle.

      Vymazat
    2. Prominu, čertice já rád... :o)
      Ale nechal jsem si to ujít, Halalíka já nerad.

      Leda by byl záběr jenom na zuzikojc kejty, (což asi nebyl...).

      Vymazat
    3. Každopádně mě dnes v kanálu 24 pobavil rozhovor o dramatickém propadu důvěry v novináře. Dvě hlavy ve studiu rozjímaly, čím by to asi tak mohlo být. A samozřejmě přišly na to, že staří lidi jsou hloupí a frustrovaní, a mladí zas rebelují vůči establishmentu (a novináře za něj neprávem považují).

      Že nájemní psáči už lžou moc okatě, o tom ani zmínka.

      Vymazat
    4. začnou fňukat jak Junkers, že to tak nemysleli a že je nechápeme a méně Evropy... a budou chtít doufat, že je vše odpuštěno.

      Vymazat
  16. tady je dnes poněkud neživo, krtci asi hledí na bednu, nebo čtou Koukolíka.

    OdpovědětVymazat
  17. na to, že to měl být hodně kritický den, tak proběhl hladce. Snad to mohu tak komentovat, neboť již není den (nechval den před večerem:)... tak vám, milí krtkové, přeji klidnou noc, a budu se na vás těšit zítra. Jdu spát, mám totiž děsnej hlad a mám ten pitný režim, njn, stane se, slovy embéčka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý den je pro každého nejspíše jiný, paní liško.
      Jak to asi ty "dračí díry" mají s časovými pásmy? Abyste se náhodou neděsila předem zbytečně...
      Ten pitný režim a hladování Vám skutečně v něčem či k něčemu pomáhají? Více bych dala na pana Ládika!!!, že: "tělo si řekne".
      (No jo, vyklikávat jsem minule - jako teď - měla a ne se divit. Číst pokyny je třeba číst až do konce.)

      Vymazat
  18. Odpovědi
    1. Tak tak, podařilo se mi potuplovat to datum.

      Vymazat
    2. Viděl jsem v tom čtyřky.

      Vymazat
    3. Numerologie dnešního dne:
      "Den s magickým číslem sedm přeje duchovním aktivitám. Zamyslete se hlouběji nad událostmi, které k vám přicházejí a pokuste se pochopit, co vám chtějí naznačit. Věnujte se studiu nebo umělecké tvorbě, v obojím můžete vyniknout. Legrace si dnes příliš neužijete, nálada bude lehce melancholická."

      Vymazat
    4. poučena numerologií, vím, že 22 je mistrovské číslo.

      Vymazat
    5. Lehce melancholická nálada sedí. Pokusím se dnešní výkres přípojek považovat za uměleckou tvorbu, a myslím, že jsem vynikl.

      Dobrou všem.

      Vymazat
    6. Dobrou noc :-)

      Vymazat
  19. Teď mi prišiel na mysl Adam Šangala Brou.

    OdpovědětVymazat
  20. Z "pročproto"
    http://procproto.cz/zahady/podivne-ukazy/ukryvaji-v-cine-mimozemstana/

    OdpovědětVymazat
  21. A ještě něco odtamtud:
    http://procproto.cz/zahady/konspirace/kdo-na-marsu-postavil-obri-kriz/

    OdpovědětVymazat
  22. Rakousko zavede kontroly na hranici s Maďarskem

    Rakousko začne v pondělí částečně kontrolovat hranici s Maďarskem. Kdo se bude chtít do země z této strany dostat, bude muset přes hraniční přechod a prokázat se platným dokladem. Země tak chce zabránit pašování lidí a omezit přechody hranice mimo oficiální místa. Více na Seznam.cz, zajímavé jsou ale reakce občanů, např.:

    Miroslav Vokřínek, Praha 9

    Jen EU je s uzavřením Schengenu totálně NESCHOPNÁ!!!

    Asi ÚMYSLNĚ!!!!!
    .....

    Věra Šafářová, Vyškov

    Muslimové chtějí obsadit Evropu a ta hloupá Unie a hlavně Merkelová jim v tom vydatně pomáhá.Zarážející ovšem je i to,že když se v Bruselu hlasuje o stálých přerozdělovacích kv'otách,tak jsou skoro všechny státy bez reptání pro.A zřejmě mají mandát vlád těch států.Tak co vlastně evropské státy chtějí?Aby byla Evropa muslimská?Nebo vlády zaprodaly své občany?Nebo jsou tak hloupí a nevidí důsledky své politiky?Podívejme se na Německo,Francii,Belgii,i např. Rakousko,jak už tam muslimové mají svá práva,jak jsou účastni veřejného života,jak se tam v tichosti připravují atentáty na spoluobčany,či jak jejich občané muslimského původu jezdí pomáhat IS bojovat do Sýrie i jinam.To hlava nebere,co se teď v Evropě děje.Kdo se chce zachránit,měl by rychle vystoupit z Unie.Ale i tak bude mít muslimské země za sousedy.
    .....

    Jiří Linhart, Kamenice nad Lipou

    Pozdě!!
    Ale skoro naposled, co se o tomto vražedném nebezpečí může otevřeně psát, protože korektálisti©Já z Ojropské Jůnije©Já připravují zákon, podle kterého i upozornění na hrozící nebezpečí bude trestné ještě v okamžiku, kdy už budou lidé lítat vzduchem díky muslimistickým sebevražedným atentátníkům (dále jen MSA©Já)..
    Vycvičení MSA©Já vycvičující další už jsou dávno rozlezlí naší civilizací s dobře padělanými pasy..
    Seškrábat a pohodit psům či prasatům..
    ......

    Milos Nelz, Duchcov

    Roman Kuběnka, Praha
    Pátek, 22. dubna 2016, 22:31:06 | Souhlasím | Nesouhlasím | Nahlásit | +9
    Takkže ,kvůli čmoudům se zadrátuje evropa zevnitř místo toho ,aby postavily ploty na vnější hranici popřípadě ježky (plovoucí miny) v moři.
    --------
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  23. Milos Nelz, Duchcov

    Roman Kuběnka, Praha
    Pátek, 22. dubna 2016, 22:31:06 | Souhlasím | Nesouhlasím | Nahlásit | +9
    Takkže ,kvůli čmoudům se zadrátuje evropa zevnitř místo toho ,aby postavily ploty na vnější hranici popřípadě ježky (plovoucí miny) v moři.
    --------

    Zrejme ano .. Je to fakt absurdni .. Neni ale mozne uverit, ze tahle situace v Evrope je pouze diletanstvi Bruselu .. Rozjela se vyrazne slozitejsi a cilena hra ..
    =====================================================================

    Kontury událostí zvýrazňují, že se opravdu jedná o spoustou naivů bagatelizovaný plán NWO, a nastrčení a řádně vybraní politici paskvilu, co si říká EU a samozřejmě politici velkých zemí jako je Německo, Francie nebo i těch starých zemí Západu, konají přesně podle zadání, těch, co jsou vzadu za oponou a jen někdy se někteří z nich spoře na veřejnosti mihnou (např. Soros). Blbečkové,co o tom nic nečetli, nevěří na ilumináty a zednáře, kteří nám tady organizují pokoutně Bilderbergy, CFR, Trilaterální komise, různé zednářské partičky atd. Blbečkové nevěří a neví, že jen u nás je těchto šmejdů u zákonodárců od r.1991 kolem 25% napříč politickými stranami a v exekutivě je to kolem 30% a tím spolehlivě kontrolují situaci aa vývoj "událostí"! V zemích bývalého "Ost" bloku se jim občas nepovedlo instalovat na piedestal moci svojí figuru (Zeman, Orbán, Fico), ale třeba u Kisky jim to vyšlo, popř. náš lubrifikantní Bohoušek Nedělků jim taky oddaně slouží. Notně k tomu pomáhá okolnost, že mají pod kontrolou většinu médií a tím spolehlivě vymývají lidem mozky. Kdepak, tohle bude mít hořký a smutný konec. Ale třeba se jako i v jiných případech historie najde překvapující zlom v tomto chmurném dějství. Nebudu raději uvádět, kdo za tím stojí, abych tady zase někoho nerozhořčoval, za nějaký čas to bude stejně více než jasné. Všimněte si, kdo je pro imigranty a kdo blbě kecá, pak si vezměte např. seznam A.B.Bartoše 700 pravdoláskařů a množiny přes sebe překryjte a ještě si zjistěte, o jaké etnikum jde..... a poznání se uzavírá! Oni slouží tihle zčásti zlí a zčásti nemocní lidé něčemu zlému, islámisty používají jako beranidlo v likvidaci stávající Evropy a jejích národů. A jejich masy vlastních lidí je nezajímají, to nakonec už předvedli v období 2.WW.....
    Mějte se a více přemýšlejte o tom, co se to divného děje.

    OdpovědětVymazat
  24. Vytáh jsem už druhé klíště. Budu muset nahodit kvasnicovou kúru, aby na mě nalezly. A koupit difussil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, na té kvasnicové léčbě něco je. Mám kamaráda opraváře starých letadel s motory od Waltrovky a ten ještě pořád přžes 20 let funguje a je neustále ve světě, kde tyhle éra opravuje. Létají tzv. Cargo služby. Znám se s ním z tenísku. A ten mě vyprávěl, že obvzláště když létá s kolegy do Afriky např. Mali, tak předtím do sebe nalifrují spoustu B-komplexu vitamínu, že pěkmě po B2 riboflaminu smrdí a čůrá silně žlutě. Když se pak někde vyčůrá na zeď u domu, je tam ještě za dlouhou dobu znát, že tam někdo "značkoval". Ovšem důvod je prozaický, pokud je tělo takového člověka nasáklé těmito vitamíny, tak jaksi nechutná komárům co přenášejí malárii (očkovat se mohou prý bez následků jen 2x) a samozřejmě u nás i klíšťatům. Jo, to Tak čsou věci, co se jeden dozvídá....
      Tak čus,
      až nebudeš moc,
      jdi na autobus!

      Vymazat
    2. Mám na to takovouhle kúru:
      5 kostek kvasnic. Kostku rozmíchat ve 2 deci vlažné vody, první dávku vypít v 18h a nic už nejíst. Další den 3 dávky, mezitím jen vodu. Třetí den na lačno poslední, pak už jídlo (za 4 hodiny po kvasnicích). Zkoušel jsem to 2-3x, s perfektním výsledkem.

      Vymazat
    3. K autobusu: Má vysoké schody, nejde do něho nalézt - na dědině nejsou ostrůvky, ale škarpy. A taky bych nevěděl, kde se kupuje listek - u řidiče určitě ne, ten asi sedí v neprůstřelné kukani. A v lese automaty na listky nejsou. Autobus nebrat, auto to jistí.

      Vymazat
  25. Nelezly.... To ten blbý mobil.

    OdpovědětVymazat
  26. Chodí turban kolem káby
    chodí kolem taky báby;
    na hlavě maj burku
    pro oko maj ďurku
    kdo sežere z vepře maso
    ten dostane šňůrku.
    To je špagat růže kratky
    umotany do opratky
    visí z chrámu alaha
    to prý víře pomáhá.

    OdpovědětVymazat
  27. Tuze kratky...... Zas ten mobil

    OdpovědětVymazat
  28. Na gumovém člunu
    k Evropě se sunu.
    Strčím děcko do kamery
    hned mám věcí tunu.
    Opiluju otisky
    nandám bílé tenisky
    hodím bombu mezi lidi
    naplním je tělísky.

    OdpovědětVymazat
  29. U nás zatím klíšťata jen u zvířat - Líza jedno uchycené, dvě odlovena na bílém kožichu, Andy už asi čtyři. Já k poslednímu přišla před 10 lety na Muráni. Netuším, co stoprocentně pomáhá, rad obíhá hafol. Švagr B-komplex užíval pilně a stejně si ho jedno nakažené našlo.
    Krásný víkend prostý všeho podobného přeju.

    Tu: JAHA
    Tak nevím - u nás se dřevo kupuje či těží ve vlastním lese (také byste kupovali - katastr má Zlatá Baňa hodně velký), s topením je práce docela dost - o plyn jsme kdysi velmi usilovali kvůli stárnoucím rodičům a i my zatápíme v kotli na tuhá paliva za zimu párkrát.
    I když s pana Ládika!!! krbovými kamínky a "jeho" lesem je to asi jinak.

    Krásně je nicméně opravdu všude. Pro mne ve Vysokých Tatrách. A nejsou tam klíšťata. No, na Baltu na pláži určitě také ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomněla jsem znovu napsat, že pro mne nejkrásněji v naší vísce.
      Dnes asi všichni zvelebují zahrádku či jsou kdekoliv "na lepším", Ládik!!! už v Jeseníkách a Neoušek (ani nevím, kterou příšerkou právě na ACZ je - dlouho jsem s ním nepolemizovala) nejspíše právě šťasten obědvá s rodinkou v některém obchodním monstr-centru.

      Vymazat
    2. Neoušek žádnou rodinu nemá. Je to čtyřprocentňák, ročník 82, finanční poradce u makléřů. Aspoň já si jej tak představuju...

      Vymazat
    3. Ale asi má, paní liško. Psal kdysi o dítěti, co si s ním a svou partnerkou "užívá" víkendů při nakupování, neb jindy nemá čas. To si snad nevymýšlel - diskutovalo se tehdy o omezování prodejní doby.

      Vymazat
    4. No jo, píšu blbosti - partnerka je Nea, nikoliv dítěte - to se asi tehdy chystalo či už možná i začalo chodit do školy.
      Nám se na políčku zatím zelená jen česnek a nasázená cibule. Pilnější sousedé to mají jinak. Ale i naše a Vaše plodiny všechno doženou, já se na setí slunečnice, fazolek, máku a krmné řepy teprve chystám.
      Teď jdeme také "na lepší" - popřát vnučce k 11.

      Vymazat
    5. to je krása! To blahopřeji. Mně synové nahlásili, že babičkou nebudu. Ale snad časem změní názor, až potkají tu pravou

      Vymazat
    6. Dokonce neanonymní. :-D

      Vymazat
    7. Neous rodinu ?No mozna nejakou gumovou ,jinak neni mozne aby s tak mimoredne odpudivou postavou mohl nekdo zit pod jednou strechou ,BRRrrr.

      Vymazat
  30. naše zvířena už donesla spousty klíšťat, teď se to omezilo, co je zahrada posekaná jak fotbalové hřiště. No a na záhonech se ještě nic nezelená, semínka ještě spí, nebo teprve raší

    OdpovědětVymazat
  31. pobavilo ;o)

    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12994291_1178138702196135_3070153197499704711_n.jpg?oh=71a9a46d664386d1fd620f36d9c0929a&oe=57A476FD

    OdpovědětVymazat
  32. Nepobavilo:
    Spencerová (přímo z Damašku) k připrchlíkům a syrským volbám:

    ....argumentuje (se)právě tím, že nemohli volit všichni občané. Přitom třeba na Ukrajině se kvůli válce na Donbasu stalo přesně totéž a výsledek „našich“ voleb jsme přesto rychle uznali jako učebnicovou ukázku demokracie.

    Ten dvojí metr je už únavný. Suma sumárum, v syrských volbách zvítězila koalice v čele s asadovskou stranou Baas, my výsledky voleb neuznáváme, a život jde dál.

    .... zajímavé mi přišlo třeba to, že válka svým způsobem sekularizuje syrskou společnost, ve smyslu, že si lidé v praxi velmi jasně uvědomují, k čemu všemu vede náboženský radikalismus a snaží se proto potlačovat bohy i alláhy, aby kvůli nim nevznikaly žádné další třenice.

    Několik Syřanů mi tvrdilo, že největší náboženští radikálové – po dekády „vychováváni“ za saúdské peníze -- na počátku „revoluce“ v roce 2011 věřili, že svrhnou Asadův režim během pár měsíců, a když se jim to nepovedlo a naopak v bojích hrozilo, že budou zabiti, odešli raději do exilu.

    Zprvu do Turecka a – alespoň podle toho, co jsem slyšela – pokračovali do Evropy.
    Čili, na jednu stranu může být pravda, že Syřané mířící do Evropy utíkají před válkou,
    stejně jako může být pravda, že utíkají před Asadem,
    ale přitom může platit i to, že vysoké procento z nich ve skutečnosti utíká z islamistického boje, který prohráli nebo pro který nechtěli padnout.

    Nelze přitom předpokládat, že by s překročením evropských hranic ztratili své wahhábistické ideály, jen k nim naopak získali pocit bezpečí a do určité míry i hájení.

    Jak mi v Damašku se smíchem řekl jeden študák, pokud se Sýrie v rámci nynější války zbaví na úkor Evropy milionu náboženských fanatiků, jedině dobře.

    A potěš pánbu, dodávám já."

    OdpovědětVymazat
  33. Pobavil (jako obvykle) - odpolední magazín Deutsche Welle.
    Pásmo pravidelných masírek v železném schematu: 1) hodný migrant 2) zlý Rusák 3) pracovitý euroúředník (jen občas mění pořadí).

    Dnes reportáž o vyšetřování střelby na Majdanu končila označením ozbrojenců, střílejících z řad demonstrantů na policisty, za "proevropské ostřelovače".

    Vždycky si naivně myslím, že už ty novinářské patvary nejde nikam posunout... a ono to vždycky jde.

    OdpovědětVymazat
  34. Neviděl jsem 2 dny Marxovou, to budou asi dračí díry.

    OdpovědětVymazat
  35. Sem se díval na záznam Spartan Race - pěkná bejkárna. Vítězka byla boží, běžela s ryzí radostí a v cíli jí zbyly síly. Na mě by to bylo moc rychlé a akrobatické, plížení by mě vyřídilo.
    V Jeseníkách jsem shodil suchou olši. Zdola nebylo vidět, že je doupní, takže smutek z vykonané práce.

    OdpovědětVymazat
  36. Tak dederónská svazačka Waltra Ulbrichta Makrela mimochodem s izraelským pasem a občanstvím), zase jedná s tím polským šaškem v Turecku u starýho vyčůranýho potkana Erdogana. Jakým právem Makrela jedná za EU? Je Německo předsedající zemí EU? Co si to dovolují ti šašci? Už ani nepoužívají mimikry a rovnou jdou na věc! Kde jsou pravidla EU, které požadují, když se jim to hodí si tak vynucovat na ostatních? Do hajzlu s takovou unií, spolkem na likvidaci států a národů Evropy.... Já vím, po ránu a tak silná slova, ale když oni nedají pokoj a furt tlačí na pilu a hlupáci lidé, občané Evropy, drží jako stříhaní berani! Média mají pod kontrolou a dozvíte se tam jen nepodstatné věci, či dokonce převažují kraviny s informační hodnotou limitující k nule. Ale oni pomolu svírají kleště zatímní vetché svobody, ale dělají to velmi sofistikovaně a salámovou metodou. Jestli zruší vízovou povinnost 80-ti milionům Turků, potřebnou ke vstupu do EU, tak bude vymalováno. Faktem ovšem je, že třeba takové Rakousko si to nenechá líbit a bude asi první,kdo vystoupí z EU, vsaďte se, leccos se začíná o tom prosakovat.
    Hezký den v Orwellistánu EU.

    OdpovědětVymazat
  37. Tak po ránu 4-5 zpráviček....
    1) Makrela s Tuskem budou nyní jednat s Erdoganem v Turecku.
    2) Makrela s Obamou budou také jednat v Hanoveru o dohodě TTIP.
    3) V senátu se ohradil Škromach vůči EU připravovanému postupu zavést v zemích EU jednotný model voleb, což EU připravuje a vyzval vládu, aby to odmítla.
    4) V senátu informoval ministr vnitra Chovanec o snaze EU omezit v zemích EU držení legálních zbraní a padlo tam, že snad chtějí omezit i pistole...
    5) Americký občan Dientsbier navrhuje, aby pracovníci hygieny mohli v ČR vstupovat do bytů a domů občanů i bez jejich souhlasu, pokud budou potřebovat, či mít k tomu důvod.
    ............

    Tak po ránu to snad už stačí, aby jeden viděl samá pozitiva a krásné zítřky!
    Hezkej den vespolek.

    OdpovědětVymazat
  38. A tak zrána čtu si zprávy,
    že EU řídí asi voli a krávy,
    další kravěny a voli u nás tají,
    že káru směr EU tiše přepřahají,
    za chvilku až pak přijdete domů,
    bude hygiena u vás zkoumat špínu,
    souška z EU bude čumět přes wifi,
    zda plníš doma sexu normu i ty!
    Zavedou ti časem k placení jen kartu,
    Zlobíš? Půjdeš tak do gulagu bratru!
    Když nedáš pokoj a budeš zlobit více,
    do žrádla ti nasypou rozemleté bradavice,
    pak možná všichni nakonec pochopíme,
    že komunistický lágr byl hotel inclusive!
    hotel

    OdpovědětVymazat
  39. Tohle bude zajímat asi Ládika!!!

    http://amper02.webnode.cz/zabava/youtube/jaxe-vyrabi/
    (http://amper02.webnode.cz/zabava/youtube/jaxe-vyrabi/)

    OdpovědětVymazat
  40. Politolog Robejšek k migraci: Doufám, že se vláda bude chovat tak, jak si přeje většina české veřejnosti

    Politolog Petr Robejšek v rozhovoru pro Právo řekl, že pochybuje o možnosti prosazení nového návrhu azylového systému, který předložila Evropské komise. Odmítají jej vlády zemí střední Evropy a negativně se k němu staví i český kabinet. Návrh totiž znovu obsahuje i povinné kvóty pro přerozdělování uprchlíků.
    .........
    Tohoto pána jsem před cca rokem navrhl na netu na budoucího prezidenta, pokud by M.Zeman do toho nešel znova. A byl jsem tehdy mile překvapen souhlasnou odezvou od spousty lidí. Petr Robejšek je totiž velmi inteligentní, životem protřelý, zkušený politolog, vzděláním ekonom a názorově konzistentní. Má velmi dobré vyvážené názory jak k Německu a západní Evropě, tak i směrem k Rusku. Je reaalista, ale nikoliv podělánek a pokud vím, tak není zednářský hajzl, který tady plní úkoly penězoměnců jako např. dnes cca téměř 50% členů "naší" vlády a 25% zákonodárců. Byl by na rozdíl od M.Zemana trochu suchar, ale nikoliv posránek a vazal vzhledem k USA a přitom je spíše názorově na pravici. Mohl by být stravitelný jak pro levici, tak pro pravici v Česku. Všímejte si jeho názorů.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v demu žádná pravice ani levice neexistuje , tzv. strany se dělí na ty kdo chtějí zlikvidovat stát hned anebo později , to že je někdo u zednářů neznamená že škodí , robejšek je možná přijatelný pro establišment proto ho nechávají veřejně vystupovat , jinak je to typický kabinetní plácal typu kleptomana z proseka , co si na á4 nakreslil průběh kupónové privatizace se všemi možnými aspekty a v praxi to znamenalo ekonomický konec obou republik ...

      Vymazat
  41. U prdele Evropy
    tam, co končí Rodopy
    leží úzký Bospor
    evropský to rozpor.
    Je to blízko Dardanel
    tam je vládce Gargamel;
    než bys prsty lusk
    je tam donald Tusk
    vzala ho tam šmoulinka
    ulbrichtova pipinka,
    aby předal zlaté pruty
    než mu budou useknuty
    jeho šmoulí packy
    potom přijdou facky.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panička Merkelová už se asi nezmění, třeba ji ale Němci vymění.
      Co svatba, skončila happy endem?

      Vymazat
    2. To těžko říct, holky máme až zítra. Předpokládám, že tanec na stole byl. Novomanžel se také zbavil zbavil dvou dětí( kluci 9,12), tak budou oba jistě šťastní až do smrti smrťoucí. Novomanželka teď má 2 příjmení. Nevím, jak je to při třetí svatbě - bude mít 3 příjmení?

      Vymazat
  42. http://svobodnenoviny.eu/muslimsti-migranti-kriceli-v-londyne-je-to-ted-nase-zeme-vypadnete-video-2/

    OdpovědětVymazat
  43. Rano raníčko Jaga vstala
    prádlo si v uzel zavázala..
    v neděli o půl desáté
    vstala z betle vyhřáté...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)

      A taky se od Vás poučila, co je doupní dřevo. Však shoří taky.

      Vymazat
    2. Ten pahýl byl cca 18-20m vysoko, díry nebylo zdola vidět. Dole byl kmen na poklep tuhý, ale už za letu se špička stromu (pahýl bez větví) oddělila; kmen se při dopadu rozlomil ve 3 místech. Hnízd bylo 5, všechna prázdná (možná zatím). Podle velikosti otvorů to vidím na strakapaoudy - jenže ti jsou vždycky níž, tak do 10-12 metrů, v silnější části kmene.
      Jednou jsem našel v javoru klenu sovu na hnízdě (cca 5m nad zemí) - pozoroval jsem ji dalekohledem. Věděla o mě. Když tam nebyla, přinesl jsem žebř - chtěl jsem vyfotit vajíčka. Byla pryč, přestěhovala se. Podle tvaru to byl kalous. Výra jsem viděl též, ale ne hnízdo, to jsem nikdy nenašel.

      Vymazat
  44. Z interiéru doupní olše: http://www.imgup.cz/image/23B

    OdpovědětVymazat
  45. Prasata s dýchací maskou
    doktoři s černou páskou.
    Experiment trval léta
    po milionech je veta
    prásknul je doktor Šeda
    i on bude platit, běda!
    Kolega nekolega
    štyry a půl mega
    na výzkum dechu prasat,
    málem už mohli jásat
    že neměli co ztratit,
    ale teď budou platit.

    OdpovědětVymazat
  46. Tužka napíše,....Němci mají turecká stigma,...první přistěhovalí Turci jim pomohli vybudovat jejich poválečný hospodářský zázrak. Toto zatížení jejich podvědomí jim brání, dost často, vidět holou realitu dnešní pravdy o emigraci.

    Musí dostat pořádné ťovky, ty příjdou, ne,že ne, jsou na pořadu letošního roku, a pak se začnou probírat z turecké pohádky o tisíce a jednom správném kroku k světlým, avšak poněkud krví potřísněným zítřkům.

    Rakušané dnes volí presidenta,...tak jsem zvědavá, jak se s tím popasujou, co ostatním v Evropě vzkážou svojí volbou.

    No, není všem dnům konec,...volný průchod z Turecka pro hedvábně drancemarš ze středoasijských zemí až po Indii, by byl fakt, katastrofální.

    Řekla bych, že část vládních hlav napříč Evropou už to registruje,...ale bojí se,...váhají jít proti EUproudu. Domácí obyvatelstvo je k tomu musí do-ko-pat.

    Je to na Vahách Osudu,...co a kam převáží,...a na kovaných Evropanech, že tomu budeme čelit.

    Tužka. Musím navařit polévku, kotel zeleninové polévky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. k tomu mu přišlo tohle video
      https://www.youtube.com/watch?v=WxCjj4U3Sgw

      Vymazat
    2. Evropa je chorá
      makrela s ní orá
      kdo jí dal právo?
      Obamba dí: bravo!

      Vymazat
    3. Hezky poskládané videjko, paní liško. Tu kostel, tam univerzita. O přenosu "evropských hodnot" do kolonií ani muk. Budu si muset zopakovat i tyhle evropské "zásluhy".

      Já neznalec si pouštím, co vlastně zpíval Prince:
      https://www.youtube.com/watch?v=6omvjmbHCHk&index=6&list=RD1Lmq6RDn5O8

      Vymazat
    4. já vím, že je to poskládané tak, aby byl vidět ten krásy svět, dokonce ani na Moskvu nezapomněli, na druhou stranu by se mi nelíbilo, kdyby to tu zplanýrovali jako Sýrii nebo Líbyi. My sice nekolonizovali, ale platné nám to bude jako Kalouskovi tibetská vlajka (jsem použila z netu, se mi to přirovnání líbí)

      Vymazat
  47. Příznivcům Jeseníků: prý tam byl objeven nejstarší živý smrk - asi 500 let, v dobrém stavu. U nás nemá obdoby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víc neřekli - asi tuším, proč :)
      Pusťte si Radiožurnál.

      Vymazat
    2. Loudil jsem na netu, marně. Bude to ve vrcholových partiích, severní strana, někde mezi skalami, kde se netěžilo pro nepřístupnost. Nad Divokým dolem, Divoký kámen, turisticky nepřístupný .... 50.0774933N, 17.2022967E
      Fotky na netu nejsou, zajdu tam. Ale jsště jsou závěje.

      Vymazat
    3. Mluvili o tom zase ve zprávách, prý tam operují ochránci přírody. Ti by věděli, nějakého ochranáře se optat.

      Vymazat
  48. V rádiu jsem zaslechla, že Obama je za mamá v Německu. Mají spolu jednat i o přijetí smlouvy TTIP, proti čemuž právě demonstrují statisíce Němců. V 17 hod. má být tiskovka k výsledkům.
    Zajímavá jsou bezpečnostní opatření k návštěvě jistě v SRN oblíbeného a uznávaného prezidenta: po celé trase jsou přísná opatření, obyvatelům se nedoporučuje vůbec otvírat okna. Atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta mutti se z toho musí zbláznit, co toho má na krku! Migranty sem dotáhnout, amíkům nás předhodit, turkovi dát bezvízový styk, to je na jednu makrelu fakt dost a to jistě není všechno...

      Vymazat
  49. Tužka napíše,...k pětsetlet a o něco starému smrku v Jeseníkách. Kde roste se bude tajit,...řekli ráno. Radují se, použijí jeho genetický fond pro rozšíření jeho potomků,...předpokládají, že budou rovněž odolní a dlouhověcí.

    V šedesátých letech jeden Čech/jméno nevím, už o tom psali dávno,/ tak Čech, zubní lékař, vypracoval metodu odebírání vzorků dřeva. Používá se zubní vrtačka, na konci je otáčející se hlava/tada hlavičička/, turbínka, jak na vrtání zubu, ale vyrobená tak, aby odvrtala váleček dřeva směrem do trubice. Z té se pak počítají letokruhy, pod mikroskopem, u starých jedinců jsou stlačeny, takže se to pouhým okem nedá zjistit. Jo, dělá se to pouze v zimě,...jasné proč.

    Pětset let na smrk, to musel mít skutečné štěstí, protože kořenový úchyt smrků, nemá dost dobré fyzikální parametry proti vyvrácení. Odhaduji... Bude to chráněné místo proti nárazům vichřice,...nebo zvláštní habitus, praporcový, průchodný.

    U Krále Šumavy, nejstaršího smrku u nás, jsem byla víckrát, už není, už padl. Byl v oblasti dost trpící podmáčením, ale kolem bylo dost mladších smrků a keře, propletenec kořenů, to ho asi chránilo.

    Napíšu, že jsem viděla padnout za bouře Semtínskou lípu,....předpokládám, že jsem byla jediný svědek, ...nikde nikdo,....bouře s vichřicí,...jela jsem na motorce,/jak jinak, na motorkách mám natočených přes šestset tisíc km./ Lípa padla tak osmdesát metrů předemnou, jela jsem krokem,...nad lípou se mi chtělo brečet,....Torzo ohraničili plůtkem, je u silnice.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodím na hřbitov za člověkem, který mi kromě posečení Obidové na Visalajích vyřídil i brigádu na měření smrků v rásní pod Lysou. Byl na to nástroj "kosa" - v prsní výšce 130cm se přiložil ke stromu a "zkouklo" se to ... zapsalo, strom se označil shora.. byly toho hektary. Dá se z toho přesně určit úplně všechno o dřevní hmotě. Vrták na určování věku stromů jsem viděl u něj v práci (v Lesprojektu FM), nikdy ne v činnosti. Nejzajímavější byly výlety za ním na myslivecké chaty do rezervací, kdy bydlel celé léto a dělal v lese výkumy. Nejvíc vzpomínám na chatu Rudolfku na Černé Stráni 50.1224175N, 17.0806747E, roubenka bez elektřiny a hřebíků, celý týden v rezervaci, průzkum Vozky. Krásná byla též chata Vilémka poblíž 50.1306525N, 17.0612878E - všechno ve smrkovém lese cca 140 let, na Vozkovi až 200 let, souvisle.
      Nejkrásnější smrkový les je na Volárce 50.0408353N, 17.2355858E (obrovská mraveniště) a na Suti (nebudu uvádět, jsou tam superhřiby).

      Vymazat
    2. "rásní" je "Krásné", výkumy = výzkumy

      Vymazat
    3. Trochu to přemostím.
      Sta let starý strom jsem nepotkala, ale zahradu s velmi starými stromy jsem jako dítě znala. Lezli jsme do ní plotem, byla tam jezírka s lekníny, mloky a čolky, ti nás nejvíc zajímali. Byla to rozlehlá zahrada spisovatele Jana Vrby, píšícího myslivce, milujícího přírodu. Jeho 200stránkový román o životě stromu (Borovice), jeho osudech a bojích o růst, o rodové paměti (genetický fond i "duše stromu", sahající až do pravěku), je obdivuhodné dílo.

      O Vrbovi je známo, že si díky častému dívání do zeleně zlepšil zrak.
      Kdo si chce vyzkoušet ostrost svých očí, mám tu zrovna jeden testík. Dám ho o kousek dál.

      Vymazat
    4. Dražinovská hora.

      Vymazat
    5. Jo jo, ta taky :)
      A blízká Dobrá voda.

      http://www.drazenov.cz/informace-o-obci/blizke-okoli/

      Vymazat
  50. Mám tu fotku fotky (tehdy nebyly digitály, je to z klasické Minolty) z návštěvy Velké kotliny na kole, zrovna v té nejřísněji střežené části, značka jde po druhé straně údolí. Hodně úseků jsem nesl kolo na ramenou a sám jsem měl co dělat, abych nezahučel dolů.... krásná místa.
    http://www.imgup.cz/image/2HV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pořád jste měl lepší vybavení než us kosmonauti na můnu , ty dokumentovali černobílou altisou nebo co a veškerý záznamy se časem pro jistotu vypařily ... takže nemaj ani ty origo rozmazaniny ...

      Vymazat
    2. jó to kolco ... to byl Aerobike, ještě nebyly odpružené vidle a ono už mělo přípravu na ni, komponenty Deore DX, stálo tehdy čílené prachy, ukradli mi ho z havířovského sklepa, kde bylo přivázáno kaleným řetězem k litiné odpadní stoupačce ... už nikdy jsem neměl takové dobré, ani merida už není to, co bývala... to kdyby měli na můnu, nepotřebovali lunární modul.

      Vymazat
  51. Vedle taty (a kdysi vedle mě a kdysi tedy i nedaleko lišky) bydlí manž. Burešovi, ti přivandrovali do Jeseníků v 1983 (mě tam tata instaloval v 1964) a dneska jsou nominováni na jakési prestižní ceny (nebo vloni, čert ví)..
    http://www.cenajosefavavrouska.cz/nominace/leo-a-zuzana-buresovi/
    Když přišli, měl jsem Velký kotel laicky prochozený a prozkoumaný, v gumákách, za každého počasí a každého ročního období. Teď to tam je sám ochranář a vědec, už to není ono, co kdysi. Ale jsou jiná krásná místa (ne tak velká), o kterých nikdo neví, jenom jeleni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chybka ... 83 vydali brožovanou knížku, mám dvě .. na statek přišli těsně po husákovi, jako lufťáci ... po 89 ihned přesedlali na Nissan Patrol, to ještě nikdo neměl.. dařilo se ihned.

      Vymazat
    2. vydejte brožůrku taky , přidejte angažovanou tvorbu a cena je na spadnutí ...

      Vymazat
    3. Brožůra je jiný literární žánr, v tom nejedu. Píšu technické zprávy. Přesněji - kopíruju staré a upravuju podle aktuální potřeby. A ceny nic moc.

      Vymazat
  52. tak v Kišeněvě to vypadá na pěknej majdán, všude vlajky EU, kdopak to asi platí?

    Účastníci protivládního protestu v Kišiněvě přijali v neděli rezoluci. V textu dokumentu přijatého protestujícími se zdůrazňuje, že Moldávie je „obsazený stát, který musí být vrácen lidu a státní úřady musí být opět nezávislé“. To známe ...

    a tady něco pro skot. Naprosto vděčné obecenstvo :-)

    http://www.youtube-nocookie.com/embed/lXKDu6cdXLI?rel=0

    OdpovědětVymazat
  53. OČNÍ TEST

    "Jak na to: Vaše oči dokáží rozeznat barevné odstíny. Po rozkliknutí níže uvedené internetové adresy se před Vámi ukáže barevný čtverec rozdělený na několik polí. Klikněte vždy do toho čtverečku, který je nejsvětlejší. Pak se objeví další barevné pole.
    Postupně se barevné rozdíly budou zmenšovat. Musíte se trefit správně, jinak Vás to dál nepustí a budete pak chvíli hledat správný čtvereček.
    Je to na čas! Pokud je Váš výsledek nad barevných 20 polí, tak jsou Vaše oči OK,30 a víc barevných polí dávají piloti.
    Ale dobrý výsledek je i kolem 15ti rozlišených polí."

    http://106.186.25.143/kuku-kube/en-3/

    =
    P.S. Napoprvé jsem to dala nic moc, napadlo mě zatemnit - a bylo to o hodně lepší. I když pilot ze mě už asi nebude. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První skóre 22, zradia mě fialová, čučel jsem 20 vteřin a nic.

      Vymazat
    2. Druhé skóre 25, zatemnil jsem okno, co je za LCD. Myslím, že hodně záleží na kvalitě obrazu, Kdybech měl EIZO, možná by se 30 dalo, ale mám LG 2560x1080.

      Vymazat
    3. Jste dobrej. Já poprvé 15, podruhý 21, ani jsem to nečekala.

      Vymazat
    4. Teď jsem dal 32, nekecám. Chce to rychle - nečučet na to - hned po změně barvy kliknout další, v první 1-2 vteřinách to je vidět lépe (aspoň já to tak mám). Tak to se mi zlepšila nálada. Hlásím se ke stíhačům.

      Vymazat
    5. Teď 26 .. už toho nechám. čím dál od obrazu, tím lépe.

      Vymazat
    6. 22. Šlo to rychle, ale na ten poslední jsem čučel asi pět vteřin marně...

      Vymazat
    7. teď večer 22, zkusím ve dne, u fialových těžší...

      Vymazat
  54. Neměl jsem fakt tu sílu na to koukat dál,
    byla tam v TV Makrela a ten černý lůlan,
    bezděky jsem si vzpomněl na Ku-klux-klan
    proč vlastně musel vyhrát Sever proti Jihu,
    být to jinak, bylo by tu možná více klidu,
    ale asi vlastně je to úplně jedno dnes,
    kdo tam bude prezident rozhoduje ten poděs,
    ten "někdo" je stoletý stařec Rockyfeller,
    má šesté srdce, páté ledviny a žere celer,
    zvětšuje majetek a hrabe pod sebe dolary,
    teď rozhodl, že prezidentkou bude Hillary!
    Cvičené opičky od novinářů ladí péra,
    v TV kecají šašci dnes, zítra i včera,
    mají noty připravené od šéfů zhora,
    často ani nemusí, řídí je autocenzura.
    Mocní od peněz znovu rozhodnou jak dál,
    co kde rozeserou a kde udělají vyrvál,
    občané jako tupouni je chodí volit,
    netuší že ti v pozadí je umí ošulit.
    Jestli lidé přežijí dalších tisíc let,
    nebude se moci psát o dnešní době smět,
    tu dobu budou nazývat dlouho po léta,
    že tehdy tu vládla hrabivost a lakota!

    OdpovědětVymazat
  55. Rakušáci budou mít normálního presidenta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pehe už určitě smolí něco o zaprděném a xenofobním rakušáčkovi.

      Vymazat
    2. říkali populista, pak řekl Železo jnr, že je to pan Hofer. Asi tuší...

      Vymazat
    3. místopředseda parlamentu

      Vymazat
  56. Odposlechnuto, téma nadváha:

    Chtěl jsem zhubnout, abych se líbil lidem, a pak jsem si uvědomil, že mám radši jídlo než lidi!

    Já bych na svoji váhu měl měřit 194 cm, ale ať žeru, jak žeru, tak ne a ne vyrůst!

    OdpovědětVymazat
  57. když se vopičák ucházel o funkci prezidenta us v roce 2008 a přijel v rámci kampaně k helmutovi , tak ho vítali statisíce zdivočelých fandů , dneska ho nevítala krom jakýchsi tří zaúkolovaných byrokratů na letišti ani noha ... to je dycky tak ...

    http://goo.gl/YbHGyV

    OdpovědětVymazat
  58. Svým odposlechem mě potěšil pan Maximus. Příležitostně si spočtu, kolik mám měřit.

    Ještě jeden zrakový test z mailu pro hravé - tady jsem pilot (u Mariina 22 a 25).
    http://cs.what-character-are-you.com/d/cs/5693/result/35361.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavně si hlídejte váhu ať vás unese koště ...

      Vymazat
    2. Paní BJ,

      ten první test mě nepustil - nejsem na FB, tak jsem vlezla do jiného - prý Jak jsi mstivá... Stylizovala jsem se schválně do děsné fúrie, když už blbnu, tak pořádně... a vyšlo mi todle, to snad není pravda. Prohlašuju, že testy charakteru nefungujou. Kdybych to aspoň brala vážně... jenže kdoví, co by pak vyšlo.

      "Klidné moře, tvoje barva je modrá.

      Zlost se ti vyhýbá velkým obloukem. Jsi vyrovnaná jako modré moře. Tvůj smysl pro vyrovnanost v životě ti dopřává nadhled nad negativním věcmi. Proto lehce odpouštíš ostatním jejich negativní chování a dokonce jim zvyšuješ jejich pozitivní myšlení."

      Tak dobrou, a pozitivní sny. :)
      kromě xeroxe, toho ať honí divoženky na koštěti

      Vymazat
    3. To: xerox
      Bez obav - pružné koště unese hodně.

      To: Marie
      Ani já nejsem na FB a testík mně šel.
      Jaképak že testy charakteru nefungují - si myslím, že úplně stejně spolehlivě jako dračí díry. Vy jste určitě krásné klidné modré moře.
      Já si tu brouzdám veřejnou dopravou města Brna - už vím, jak se dostat do Löw-Beerových vily.

      Všem dobrou noc.

      Vymazat
    4. já jenom aby ste nakonec nelítala na dvou vité , páč potom by se už jednalo o takovej vzdušnej katamaran ...

      Vymazat
  59. Tužka napíše,....k volbám v Rakousku.

    Tak,...vládní strany, lidovci a soc.dem., co se od druhý světový střídaly v Hofburgu, jsou ze hry VY-ŘA-ZE-NI.
    Dobře jim tak.
    Volební účast se zvýšila,...asi 68%, to je slušné číslo.
    Pan Hofer/význam jména není náhodou vedoucí dvora, ?/ to by bylo pikantérní,...tak dostal přes 36 procent, další, do druhého kola má jen 20%.

    Dnes Rakušani zamíchali karty,...a mohou se dít věci,....doufám, doufám, že ano.

    Doufám, že z Hofburgu bude slyšet onačejší monolog,...a že pohne trochu tím zasmrádlým kálkem v EU. Doufám.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  60. Jsem také zvědavý, jak dopadne stížnost na ČT (více viz vlkovobloguje).
    Autorovi fandím, četl jsem část a ta mi přišla jako dobře podložená a vyargumentovaná. Ale až vyjde z anonymity, bude to mít těžké - podle toho jak už dnes zuřivě štěká podplukovnice a Diágo se jej chystá rovnou žalovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdysi jsem napsala takovou všeobecnou stížnost na naprostou nevyváženost a nevhodné zacházení s prostředky, jimiž čété naše středisková disponuje. Bylo mi odepsáno, že má stížnost nemá konkrétní zadání. Tak v tomhle případě zadání rozhodně má!

      Vymazat
  61. Inspirace pro paní Lišku:http://brno.idnes.cz/biodynamicke-hospodareni-ve-vinarstvi-dyu-/brno-zpravy.aspx?c=A160418_2240081_brno-zpravy_krut
    Snad i paní Tužka si rozšíří svou sbírku okultních kuriosit.
    Pierre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pierre, děkuji :-)

      každý dělá, aby byl nějak vyjimečný, někdo se snaží dělat dobrá vína, někdo k tomu přidává nějaký marketinkový příběh

      zažila jsem u jednoho eko výrobce část vinohradu stříkaného kypřícím práškem a výluhem z kopřiv a přesličky... když končili, tak prý byl vinohrad na vyklučení

      Vymazat
  62. https://www.postoj.sk/4351/co-ukazali-vatikanske-archivy-o-genocide-armenov

    OdpovědětVymazat
  63. Tužka napíše,...pane Pierré, to jste kápl na pravé místo.
    Moje nevlastní prababička byla z rodu čarodějnic souzených ve Velkých Losinách. Už jsem o tom na Akt. psala víckrát. Matka s dcerou, ukované v kobce, každá zvlášť, ....jedné noci se ztratily z vězení, nikdo nikdy je už neviděl,...hledali je,...ostatní příslušnici rodu tu noc odešli do lesů,...dobytek a drůbež vypustili do přírody,...odešli do jiných oblastí, rozptýlili se, aby se zachránili,...podařilo se.

    O radu k ní chodili lidi z široka daleka.

    Posadila si mě vždycky na klín, jednala se mnou, jakobych byla už dospělá, vykládala tarot,... četla z knih bílé magie, mluvila o bylinách,., varovala před černou magií, je k ní potřeba hodně znalostí,... škoda,... tenkrát jsem si to nezapisovala,...vyprávěla mi své zkušenosti, své příhody, příhody své matky, babičky i prabáby,...nakonec mě vždycky nabádala,...nikomu to neříkej,...nech si to prosebe, využij toho v životě, co máš v hlavě a v srdci, to ti nikdo nemůže vzít, o všechno ostatní tě život může připravit, srazit na kolena, ale, za pomoci paměti a znalostí se zase postavíš na vlastní nohy. Moje výchova byla dost jiná, než je zvykem. Tvarovala mě, už s tím nic nenadělám.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  64. Na prvním kole rakouských voleb je nádherně znát, že lidem není lhostejné, co zavedení politici v poslední době provádějí a zejména je tu vliv uprchlického, imigrantského tématu, které naše sousedy pěkně dostihlo. Účast téměř 68% je opravdu velká. Bohužel hrozí, že to půjde francouzskou cestou, a že se všichni co prohráli se spojí proti Hoferovi, stejně jak to udělali nedávno ve Francii proti LePenové. Bohužel, pokud to udělají a vyhrají, jen prodlouží o pár let agónii současného stávajícího nemocného jako "liberálního" kapitalismu a později následky budou o to horší a platí to nejen pro Rakousko, ale i samozřejmě pro Francii. Je třeba si uvědomit, že nyní "druzí" Zelení jsou jen nájemná pakáž stejně jako nemocná Socdem všude na Západě, která slouží "penězoměncům", kteří vedou svět k zářným zítřkům nového světového pořádku NWO! Bohužel celá levice byla za ta léta chytře "jimi" infikována a stejně jako v přírodě se chová parazit toxoplasmóza, která mění chemickými působky chování svého hostitele. Ta později svého hostitele doslova zničí a navede ho, aby ho vyšší predátor doslova sežral a ona ta potvora mohla jít dál, např. z myši na kočku, i když u člověka se pěkně plete a je to pro ní konečné stádium. Nabízí se příměr z filmu "Vetřelec". Stačí jen pozorovat výstupy "Zelených" nebo "socdem" v západních státech za posledních cca 20 let a samozřejmě u nás a máte jasno. U nás infiltraci a otočení Zelených správným směrem dělali např. Schwarzenberg s Havlem a to je naprosto vypovídající. Stejné to bylo a je na celém slavném Západě, kde jsou tyto partaje infikované "toxoplasmózou" Sorošovské party od Rothschildů, Rockefellerů, Warburgů atd. (doplňte si jména dle majitelů 12-ti bank co mají v pařátech americký Fed, lidí od velkých peněz, kteří rozhodují prakticky skrytě a potažmo o všem a se Západem si dělají co chtějí, aniž by si to obyčejní občané uvědomovali. Politici, které známe jsou jen jejich kompars a občas se jim jen v menších zemích dostane na vyšší funkci, a oni pak jako u nás se M.Zemanem zuří jako pominutí. Vsadím se o kýbl česnečky, že v Rakousku se všichni spojí vůči Hoferovi, stejně jako v USA vyhraje Hillary, co má od Rockyho dolary a má za sebou Chazary... (-:
    Hezký den.
    P.S.
    Docela rád bych se mýlil, ale souzi Chazaři Bakalící, Peheovci a spol. jsou akční, poslechněte si jejich výstupy, už to označení v médiích, že Hoferova strana je prý populistická.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaké má vlastně rakouský president pravomoci? Čítám, že tak stejné jako u nás či v Německu.
      Pan Fischer, co ve funkci končí, se jevil i se svou paní co milý pár. Ale co v Rakousku ovlivnil - opravdu netuším.

      Vymazat
    2. Pokud vím, tak je to ještě větší kladeč věnců, než u nás. Určitě pověřuje někoho sestavením vlády atd. Ovšem to dobroserům nevadí, oni potřebují mít v rukách veškerou moc. Ale zkusím se na to podívat, jak je na tom jejich prezident s pravomocemi.
      Hezký den.

      Vymazat
  65. Trochu jiné téma, poněkud přízemnější.
    Včera jsem byl na návštěvě jedné známé mladé rodiny, kteří si zakoupili pozemek s chatou ve Stř. Čechách a měli z toho velkou radost. Bohužel jako člověk s elektrotech. vzděláním jsem zůstal stát po prohlídce parcely jako opařený. Kolem chaty v nebezpečné blízkosti a to doslova nad parcelou a u chaty, vede trasa vedení vvn 400kV (sloupy tzv. kočky).
    Nevím co tam bylo dřív, jestli chata nebo vedení, ale je to tam tak postavené. Když se nedívali, tak jsem vytáhnul fázovku a namířil ji na vedení vvn, ta se rozvítila jako žárovka a bylo jasné, že tam je silné el. pole! Nic jsem jim raději neřekl, nechtěl jsem jim kazit radost, ale v takovém prostředí se rekreovat není opravdu rozumné. Vliv el. pole v takovém případě je hodně nebezpečný. Navíc, protože tam ještě neměli el. přípojku, tak jsem vzal sebou doposud spolehlivou elektrocentrálu Honda 2,5kVA a u té se po cca hodině provozu porouchala záhadně elektronika. Kuš, raději nebudu spekulovat, ale nová elektronická řídící deska stojí 4 litry, to jsou náhodičky.
    Před léty hledali švýcarští vědci důvod, proč po dešti "hučí" vedení vysokého napětí. Příčina ovšem byla prozaická, el.proud ve vedení má frekvenci 50Hz, což technicky znamená, že se molekuly kapek vody 100x za vteřinu přepólují a má to mechanický vliv na ně a ty se rozkmitají a výsledek je ten známý zvuk od kapek na vedení. Bohužel, to a samé se děje s molekulami ve vašem těle nebo dokonce ve vaší hlavě v blízkosti vedení vvn. Měl jsem kamaráda, co dělal delší dobu na zařízení vvn a zemřel na tzv. gliom mozku, tj. rakovinu. Časté jsou i leukémie u podobných lidí, kteří v takovém prostředí pracují. Odborníci doporučují, jak jsem se dopátral, že bezpečná vzdálenost trvalého pobytu např. od vedení 400kV je až od 200 metrů! No nic, jen nevím, zda jim mám kazit radost, že si zakoupili rekreační chalupu v takovém hezkém místě, třeba by si mysleli, že jim to snad nepřeji.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musel být pozemek za babku. VVN si člověk všimne nejdřív, pak ho zajímá poloha pozemku v krajině. Domek na pozemku je to poslední, co by mě zaujalo - ten můžu změnit. Čím starší osídlení místa, tím lepší poloha. Dřívější generace byly více spjaty s přírodou, uměly vybrat místo k životu (bez vazby ke státu).

      Vymazat
    2. Přesně tak, Láďo, trefil ses. Oni nemají zatím moc peněz (mladá rosina se 3-mi dětrmi) a tak je zajímala především cena. Bohužel. El.vedení vvn na pozemku je opravdu zvířeckost, či snad něco profajnšmekry.

      Vymazat
  66. Na Parlamentních listech zase odvázali ze řetězu M.Sládka a ten hafá jako vzteklej. Ovšem jeden pán tam dal skvělý odkaz, vše co tam je napsáno jen potvrzuji, že je to pravda.

    http://rscms.cz/miroslav-sladek-byl-nastrojem-svobodozednarskych-kruhu/#comment-9
    .............
    Už po léta tady s námi hrají truchlohry a jen mění jako chameleoni drezy,
    popř. jsou rozlezlí ve více politických stranách, která spoluzaložili. Zorientovat se v tom, je velmi, velmi obtížné. Sládek nasazuje na Okamuru (že je to Babišův kůň) a Černocha z Úsvitu, zřejmě to dostal za úkol.

    OdpovědětVymazat
  67. Testnul jsem se ..
    vidím jako pilot. A čeho si na mě lidi nejdřív všimnou? Pozitivního přístupu. Tak to nevím, mám snahu, aby si mě nikdo nevšímal.
    Nevlastní prababička Tužky je z Jeseníků... v Losinách jsem si při první návštěvě všiml velkých pstruhů a potom rododendronů, zámek mě až tak nebral. Kdo ví, kdo jsou dnes příbuzní Bobliga. Určitě budou u moci.

    OdpovědětVymazat
  68. Marie, dala jsem si i ten druhý a vyšlo mi
    Klidné moře, tvoje barva je modrá.
    Zlost se ti vyhýbá velkým obloukem. Jsi vyrovnaná jako modré moře. Tvůj smysl pro vyrovnanost v životě ti dopřává nadhled nad negativním věcmi. Proto lehce odpouštíš ostatním jejich negativní chování a dokonce jim zvyšuješ jejich pozitivní myšlení.
    se picnu ;o)

    OdpovědětVymazat
  69. tak proč sedět doma, že...
    Rakousko:
    Afghánská rodina ve Vídni pobírá 5.682 eur měsíčně. V rodině je devět dětí, žena se na náklady rakouského státu nechala uměle oplodnit a čeká desáté dítě. Protože je staršího věku, musí být její zdravotní stav pravidelně monitorován.
    Pro dva dospělé a sedm dětí rodina dostává 2.840,04 eur. Další dvě děti jsou dospělé a rodina na ně bere 837,76 eur. Pro sedm dětí, z nichž dvě jsou postižené, dostává rodina přídavky na děti v hodnotě 2.004,80 eur.
    Celkem tedy rodina pobírá měsíčně od rakouského státu cca 5.682 eur = cca 153.579 Kč.
    zdroj http://www.krone.at/Wien/Afghanisches_Paar_kassiert_5682_Eur...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/401459-dejinny-zlom-v-rakousku-do-prezidentskeho-uradu-ma-namireno-hofer.html

      Ačkoliv je prezidentská funkce v Rakousku především ceremoniální, prezident není bez pravomocí. Agentura DPA v té souvislosti poznamenala, že by Hofer v prezidentském úřadu mohl také pokusit prosadit nové parlamentní volby a ještě víc tak zvrátit poměr sil v rakouské politice.

      Hofer v předvolební kampani podle ČTK hrozil, že v případě zvolení využije pravomoci prezidenta rozpustit za určitých okolností parlament. Učinil by tak především v případě, že by vládnoucí koalice nedbala jeho doporučení ohledně přistěhovalectví.

      Pětačtyřicetiletý Hofer měl být leteckým inženýrem. Pak se ale před dvaceti lety v nejvýchodnější spolkové zemi podél hranice s Maďarskem zapojil do politiky. Už tehdy vstoupil do krajně pravicové Svobodné strany Rakouska (FPÖ). V roce 2006 byl poprvé zvolen do parlamentu, kde v současnosti zastává funkci místopředsedy výboru pro legislativu.

      Jeho vystupování je podle DPA umírněnější než projevy předsedy strany Stracheho, přesto Hofer sehrál klíčovou roli v utváření politiky strany proti imigrantům.

      Hofer je otcem čtyř dětí. Od nehody při paraglidingu chodí o holi.

      Vymazat
    2. Baví se dva policajti a jeden se svěřuje: To rogalo je opravdu divnej pták, 5 ran jsem do něj musel vystřelit, než toho chlapa pustil!

      Vymazat
  70. http://neovlivni.cz/osm-cesko-cinskych-odchodu-premierova-pritele/

    OdpovědětVymazat
  71. Na příkladu zemana je jasné, že president nemusí mít vůbec žádné pravomoci. Stačí, aby se mu novináři postarali o publicitu a dokáže přes média ovlivňovat veřejné mínění, zejména v době, kdy se vyskytuje nadbytek politiků (před volbami). Přece jen to je navenek jakýsi představitel státu, něco jako maskot na hokejové střídačce. Nemusí ovlivňovat trenéra přímo, ale dělá atmosféru. V mužstvu i v hledišti.

    OdpovědětVymazat
  72. Zdravím. U nás po většinu dopoledne bylo slunečno a přitom padaly poměrně velké vločky.
    Anita O'Day- When Sunny Gets Blue

    https://www.youtube.com/watch?v=fJnJKQiMs6A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, také zdravím,
      u nás se počasí mění snad každou hodinu. Celkově ale chladno. Alibisticky si libuju, že jsem zatím neumyla po zimě okna. Občas přijde takový šupec, že by se to ani nepoznalo. Vychází mi to nějak kolem toho 1. máje, každý rok, zase i letos.

      Vymazat
  73. Představitel - ano, otloukánek - též.
    To král to má lepší. Na toho si všelijací frustrovaní jedinci přece jen tolik netroufnou.

    OdpovědětVymazat
  74. Propočítal jsem svoji výšku vzhledem k váze (abych měl BMI=25). Potřebuji dorůst do 196cm; stačí si vzít 8cm podpatky ajeto.

    OdpovědětVymazat
  75. PČR zakázala zazpívat skautům českou hymnu na Pražském hradě. Tam se může jenom ruská?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale už se skautíkům omluvili a na příští rok jsou zváni.


      http://www.lidovky.cz/policie-znemoznila-skautum-zpivat-na-hrade-hymnu-ovcacek-se-za-to-omlouva-150-/zpravy-domov.aspx?c=A160425_104543_ln_domov_jzl

      Vymazat
    2. No jo, omluvil se Hrad, ale zpívat zakázala PČR. Hrad řídí policii? Nebo jaká je mezi nimi vazba? Být skautem, na Hrad už nikdy nejdu.

      Vymazat
    3. Se mi zdá, že na různé podobné omezování svobod, ať právem či méně právem, si začneme zvykat. Taky po pravomocích začne být sháňka. Objektivní realita.

      Vymazat
    4. Hrad bude určitě stát dál.
      Až si občané z dlouhé chvíle budou státní hymnu pro radost zpívat často, kdekoliv a třeba i několikrát po sobě, měli by to jiným dát předem na vědomí. Každému nedělá delší stání v pozoru - což se jistě sluší - třeba dobře. A když přitom do ní na Hradě drmolí nepoučení průvodci a turisté... Ale zase by si měli co fotit a natáčet.
      Kdy a kde jste naposledy naši hymnu zpívali, spolukrtci? Já si nevzpomínám.

      Vymazat
    5. Proč policie? No když nechám hlídat školu a dám úkol, že policie nebo ochranka nesmí dopustit, aby se něco semlelo, tak ona bude mít svoji strategii, do níž jí mohu kecat jen částečně.

      Vymazat
    6. "Česká státní hymna Kde domov můj patří podle zákona 3/1993 Sb. mezi státní symboly České republiky a ty lze podle § 1 zákona 352/2001 Sb. užívat jen vhodným a důstojným způsobem. Státní hymnu lze podle § 12 zákona 352/2001 Sb. hrát i zpívat při státních svátcích a při jiných příležitostech, je-li to obvyklé." (Zkopírováno z WIKI.)

      Vymazat
    7. Vzhledem k prognóze počasí a absenci akumulace biomasy jsem právě pokácel, nakrátil, přivezl a nasekal menší suchou jabloň, šeredně kroucenou, šla až klínama, kalač nechtěla. Tak na týden žrádlo do Morsa. Hymnu jsem zpíval snad v pubertě.

      Vymazat
    8. Existuje hymen EU? Asi ne, to už by šla smyčka v rádiích a na ČT24.

      Vymazat
    9. Příští rok skautům ke zpívání možná zahraje i "hradní šraml", když se včas připomenou.
      Kdo ví, ve které třídě se státní hymna učí - to určitě ví paní Marie.
      Kolik hodin denně v tom Morsu topíte, pane Ládiku!!!?

      Vymazat
    10. Co já vím - teď začnu v 5, 2x přiložím a je horké do 11 - záleží na Naty, ta vyžaduje "teplíčko". Dneska bude až v 18h, budou zážitky ze svatby ... v zimě, když je doma ve 3, člověk se nestačí ani otočit a je v pyžamu u Morsa. Bez jeho provozu je tady stálých 21,5-22°C.

      Vymazat
    11. Zpívání hymny upadá. Mladí vůbec nejraději sluchátka, zpívat moc nee. Ve starých učebnicích byla česká i slovenská hymna v učebnicích na 1. i na 2. stupni a učila se podle osnov povinně. Teď, co máme rámcové vzdělávací programy, tam vůbec není učivo vytýčené - není řečeno, zda mám zpívat vůbec nějaké lidové písničky, nebo jen populární hity, které skladatele - někdo neučí ani o Smetanovi, Dvořákovi... prostě nemusí, tak to nedělá, učí, co umí. Požadavky jsou tak obecné - "žák zpívá v rámci svých možností, reaguje na hudbu pohybem, rytmizuje text", atd. - že to lze splnit na jakémkoli učivu. Hymna mezi mládeží oblíbená ve většině není, tak kdo by se jí věnoval... říkám ironicky. Ovšem že pár učitelů se najde, doufám. Nikdo neví, kolik jich tu hymnu někdy s dětmi zazpívá, ani jak. Je to smutné.

      Vymazat
  76. Co ty, skaute, na Hradě?
    Proč jsi v dobré náladě?
    Ty chceš zpívat Domovmuj?
    Tak to ty si pěkný zbuj!
    Budeš držet klapačku
    nebo ji máš na sračku
    nestrpím tu srocení
    odteďka ste zatčení
    leda bys mi kauci dal -
    no tak vidíš - a teď val!
    Opovaž se otočit
    to bych musel zakročit
    začlo by to dotekem
    mojim chytrym pendrekem!


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestlipak budete taky tak přísný, až budou za Naty nebo i druhou slečnou chodit nápadníci a pět jim pod oknem?
      Špuntovka, či brokovnice? :)

      Vymazat
    2. V čem jsem přísný? Navíc nemám žádné pravomoci, jen odpovědnost. Rodiče jsou oba zdrávi, ti pravomoci uplatňují.

      Vymazat
  77. Ve Východní marce padá omítka
    pro lidosocany nesou nosítka.
    Čtyři stupně škály Richtera
    ještě větší čísla volí Hofera.
    A co teďka lická práva?
    Když už je má Milka Kráva?

    OdpovědětVymazat
  78. liško -
    třese se u vás Země? Čeká se další otřes, první byl ve 12:30. Dneska bych spal v autě, víno bych vytáhl ze sklípku do bezpečí.

    OdpovědětVymazat