29 dubna, 2016

KRTINEC č.94

211 komentářů:

  1. Dnes nad ránem se mi zdálo, že jsem byl u Jáchyma doma. Bylo to na kraji vesnice, šedý domek, malá zahrádka. Jáchym suchý pán v šedém obleku, kostěné brýle, čelní pleš, BMI pod 20. Téma rozhovoru mi uniklo, zvonil budík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vezl jste mu slivovici... ;o). Příště jej pozdravujte.

      Vymazat
  2. Vidím, že Horáček chce kandidaturovat na presidenta. To je ten, co spolu s Kocábem vykradli fond Trend a zbyla jim miliarda?

    OdpovědětVymazat
  3. Nieco pre anonymneho anonyma, ktory ma problemy, ked sa porovnavaju nejake vlastnosti roznych narodov (etnik...) a vzdy v tom vidi nejaky nacionalizmus. Vlka ma urcite rad, tak mu davam nejaky odkaz na dvorneho pisatela zo Slovenska (prrr - neviem, mozem pouzit slovo Slovensko, aby som nebol nacionalista, mily anonymny anonymny?).

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/04/29/bratia-zabudnite-na-svejka/#more-945018

    OdpovědětVymazat
  4. Nieco pre anonymneho anonymneho. Z jeho oblubenej stranky. Od staleho slov.....ho (aby som nebol nacionalista) autora u vlka.

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/04/29/bratia-zabudnite-na-svejka/#more-945018

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase slovenské kecy. Slovenský mudrc se ani nenaučil životopis Jaroslava Haška a snaží se poučovat Čechy. ☺
      Jaho, ty ťulpase, ty nikdy nezklameš.

      Vymazat
    2. Anonymny anonymny. Vy NIKDY nesklamete. Takeho PAKA, co NEVIE citat, NAPRIEK!!! upozorneniam, KTO tento clanok napisal na vlkovo (nejaky pako navajama, ci ako si hovori) naozaj napisal a prisudzuje ho napriek tomu mne, tak to je uz pokrocila debilita.

      Ale, ja Vas neodsudzujem. Lebo si myslim, ze by sme Vas mali vsetci podporovat. Zrejme, ked ste este schopny nadavat ("Jaho, ty ťulpase, ty nikdy nezklameš."), to znamena, ZE ESTE ZIJETE. A je z Vasich reakcii zrejme, ze s mozgom je nieco v neporiadku. A to Vam urcine NIKTO nepraje. Tak sa drzte. A nadavajte, kludne a veselo.

      Vymazat
    3. Jaho, ty jsi ani nepochopil, že tím slovenským mudrcem jsem mínil autora NavajaMM, který napsal hloupost, že "Román o Švejkovi nakoniec vznikol v Sovietskom zväze v rokoch 1921-23." A že Jaroslav Hašek v 1921 se "vrátil do Sovietskeho zväzu".
      S mozgom je nieco naozaj v neporiadku, ne však s mým. ☺

      Vymazat
  5. Pod panem Peldou jsem se poptal na májovky, tady jsou čerstvé obrázky některých z nich:
    http://www.imgup.cz/image/2oc
    http://www.imgup.cz/image/2oj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tohle asi je májovka. Čirůvka. To je hezké slovo, ale i závojenka... kam na ty názvy chodili :-)

      Vymazat
  6. To: Marie
    http://nadeje-byliny.eu/
    Nezkoušela jsem odtama nic, nejsem až takový drobný hýřil. Ani exkurse tam mě nenalákala. Ale jeden nikdy neví.

    To: Ládik!!!
    Že jste si dnes na prvenství hezky počkal. Gratulace. Tu "1?" bych si měla zapamatovat, je to rychlé a výstižné zahájení stránky.
    Pan Horáček by mohl být ten president, co by si úřad mohl financovat ze svého - pokud ho jeho bývalka příliš neochudila a naši spoluobčané se rozhodli, že bohatnout na sázení druhých je přijatelné. Povídání s ním si teprve přečtu, jméno si pamatuji ho z Mladého světa, čím se tam zaobíral bych musela pohledat.
    Houbičky Vám rostou pěkně. Na naší stinné straně rozkvétají šeříky. Dopoledne jsem procházela mnohé lékárny v našem okresním městečku s receptem na nosní kapky na alergii pro dceru. Prý výpadek ve výrobě a přijít s dalším receptem tak za měsíc.
    Ale kroků mně tak přibylo. Není nad japonský krokoměr, Sigma už "nesigmuje" - nešla nabíjet. Na výsledek reklamace jsem docela zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško (můžu Vám tak říkat, abych se vyhnula tomu titulu paní? a Babojago mi v oslovení přece jen přijde trochu drsné :-)), mockrát děkuju za odkaz.

      Trochu mi vadí ta jasná komerčnost firmy p. bylinkářky, i když neříkám, že výrobky nebudou fungovat. Já jenom víc věřím bylinkám, které si pokud možno sama natrhám. Na webu mě nejvíc zaujal herbář - krásné obrázky, velký sortiment, to mě baví prohlížet.
      Letos jsem schroupala pár pampelišek (v blahé naději, že trávníku pomůžu od záplavy květů...), na záhonku mám mátu a šalvěj na dezinfekci všeho v puse a krku, i na čaj občas, a chystám se natrhat právě čerstvé kopřivy, na pár preventivních čajů. Naštěstí nic akutního, tak se jen kochám pohledem na tu sílu ze země, člověk nikdy neví, kdy bude potřebovat a zkusí pak kdeco.

      Vymazat
    2. pro milovnice čokolády :-)
      https://www.youtube.com/embed/w-QRhMKpmW4?feature=player_detailpage

      Vymazat
    3. liško,
      a tohle znáte? Na co všechno lidi nepřijdou...
      http://www.chocolatimperial.cz/

      Vymazat
    4. Jakékoliv oslovení je možné, však jsem si BJ vybrala sama.
      Toho marcipánu na dekorace, na které se práší a nebudou potom jedlé, je mně docela líto, zvláště pokud je skutečně z mandlí a ne náhražka ze sušeného mléka.
      Ale spojení čokolády s marcipánem mám ráda. Milka tyhle čokolády už nedělá dost dlouho, ba ani ty Ritter jsem tuhle neviděla.
      Jednou jsme si z mandlí marcipán na dortový ciferník hodin vyráběly samy - čím se barví, aby byl bílý, nevím. Teď kupujeme hotové válečky nebo zvířátka. Letos se dělala na dort posypaný strouhanou čokoládou tráva lisem na česnek, k tomu barevné kytky (vnučky si vymýšlejí ozdobení "svých" asi tak od dvou let samy), starší si bude dělat jakýsi znak.
      Jinak jsem zatím nepotkala z produkce našich ručních čokoládoven žádnou pralinku, bez které bych se neobešla. Třeba na mě ještě někde čeká.

      Vymazat
    5. čokoládové víno ne, ale dělá se již běžně snoubení čokolády a vína. Jde vždy o marketinkovou záležitost, ale když to zvýší prodej jednoho či druhého, proč ne

      Vymazat
    6. Marcipán může za to, že mě Mozart poprvé zklamal. A dokonce svými koulemi... No, nebyla to čokoláda, ale jen posypaný marcipán, který leze do zubů. Na zdobení, figurky a ozdoby je dobrý. Už jsem z něj viděla vymodelovaný i šlechtický erb.

      Vymazat
  7. Jdu pižlat strom, ručně.. neslyšně.

    OdpovědětVymazat
  8. Pán Bůh s náma....Noční vlci zase vyjížděj.
    Spoléhám na statečnou polskou armádu. Jinak bude zle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bojim se že to nezvládne bez spojeneckých vojsk nato , třeba portugalských , jsou jediné volné i když to maj z ruky , zato je tam jakž takž klid , zatim ...

      Vymazat
    2. Že by pomohli mezi fotbalama... :-)

      Vymazat
  9. P. S.

    Len by ma zaujimalo, lebo NIKTO nenapisal chudakovi, ze mu sibe. Vy, vsetci, nevidite, ze anonymny anonymny prisudzuje nieco mne, co pisu ini autori, ktorych uvadzam. Alebo, ste uz ako anonymny anonymny? Aby som sa teda vedel zorientovat, kto vie citat a kto nie.

    OdpovědětVymazat
  10. Stromek na rameně, mařinka vonná a budoucí záhon v jílové zahrádce...
    http://www.imgup.cz/image/2vd
    http://www.imgup.cz/image/2vw
    http://www.imgup.cz/image/2vy

    OdpovědětVymazat
  11. Že by ještě pan Ládik!!! pořád pílil?

    To: Marie
    Čokoládové víno neznám - pro mne raději každé zvlášť. Mozartovy koule už jsem nejedla dlouho, ale určitě mně chutnaly.

    Všem dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  12. Ládik !!!29 dubna, 2016 09:00

    Dnes nad ránem se mi zdálo, že jsem byl u Jáchyma doma. Bylo to na kraji vesnice, šedý domek, malá zahrádka. Jáchym suchý pán v šedém obleku, kostěné brýle, čelní pleš, BMI pod 20. Téma rozhovoru mi uniklo, zvonil budík.
    ********************************
    Nesedí nic, kromě brýlí, ale jsou bez kostí, kovové, multifokály.
    Zahrádky dvě, předzahrádka malá, zazahrádka střední.

    JESTLI JSTE TU SLIVOVICI NECHAL VE SNU VYCHLASTAT CIZÍMU CHLAPOVI,JAK NAZNAČUJE zDENĚKB, TAK SE FAKT NASERU!
    jáchym

    OdpovědětVymazat
  13. tak jsme u nás ve Znojmě porazili Švédy a docela mě to nalákalo znovu na zimák. Prožili jsme na něm 25 let, nejdřív se synem, který hrál 12 let hokej (od svých šesti let), pak jsme tam zůstali jako takový tým okolo vstupu - prodávaly jsme s holkama programy, suvenýry, dresy... jen tak, pro radost, bez odměny, respektive naši chlapi měli zdarma permanentku... hezké to bylo, dodnes se stýkáme a přátelíme a vůbec...

    OdpovědětVymazat
  14. Houbičky, chlast, pochutiny, vymytý mozog... krtci, my teda upadáme.
    Tak dobrou všem, snad se z toho vyspíme :)

    OdpovědětVymazat
  15. K těm Mozartovým koulím:
    Chápu, že mnohé milovnice orálního sexu zbožňují zároveň i sladké (a málokterý žijící muž je tak silný cukrovkář, aby uspokojil).

    Ale když už, proč za ty peníze nemontujou ke koulím i Mozartova pindíka? Přijde mi to jako okrádání spotřebitelek.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  16. Vasjo,
    k těm Nočním vlkům.
    Letos je prý rafinovaný Putinožka nechal převléci za Karkulky a v rámci utajení jedou na koloběžkách!

    Ale kapitán Hnědobunda z Bisky je umlátí gumovejma dlažebníma koskama.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  17. Tužka napíše pro Ládík!!!.....dotaz dnes ráno v 6.19

    Ano, dá se to vysvětlit,...zatěžování mělo vliv, má vliv a taky se to využívá.
    Válcují se travnatá hřiště,...je to celá věda,...sleduje se počasí, sluneční svit, mhožství srážek, zavlažování, hnojení trávníků, výška posečení, interval sečení, složení rostlin v trávníku, kypření,...dokonce při tom kypření se na strojích upravuje rozestup drapáčků. Největšími vědátory jsou udržovatelé trávníků na tenis a golf. No,...točej se v tom velký prachy.

    A k Vaším cestičkám,....
    Dovolím si zopakovat několik stěžejních principů botaniky.

    Fotosyntéza, pochod metabolismu zelených rostlin, řas a sinic a některých bakterií.
    Je to základní faktor života na zemi, kdy se váže sluneční energie a z anorganického oxidu uhličitého se vytvářejí látky organické.
    Fotosyntéza probíhá v chloroplastech, za pomocí asimilačních barviv a chlorofylu.
    Napsáno velice jednoduše,...jinak je to dokonalá chemická laboratoř se složitými chemickými pochody.

    Ty chloroplasty mají jakési výběžky, které se k sobě přibližují, a když má rostlina jakékoliv problémy, snaží se zvýšit přísun sluneční energie, aby mohla nepřízni odolávat. Dělá to tak, že začne výběžky na sebe překrývat, tím zelená barva tmavne a začne pohlcovat více světla.
    Budeme sledovat trs trávy od podzimu,....
    Rostliny mají ve své DNA zakódované časové intervaly,....mají své životní hodiny i kalendář.

    Udělám druhý vstup,....aby to kontrolní voko pobralo.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotosyntéza není základní faktor života na zemi, tou je chemosyntéza za nepřítomnosti světla (hlubiny oceánů).

      Vymazat
  18. Tužka napíše,....tak ten trs trávy,...je podzim, světla ubývá, rostlina přesunuje zásobní látky do kořenů, ty mohutní, rozrůstají se,...pokud postup snižování teplot je pozvolný, tak se rostliny stačí přizpůsobit. Část vody z kořenů je vytlačena do okolní půdy, aby mrznoucí voda pletivo neroztrhala, pletivo se zpevňuje, až u některých rostlin dřevnatí.
    Zmrzlá půda s rostlinstvem není pevná a kompaktní. Pokud chybí sníh, voda vymrzá, kolísání teplot způsobuje pohyb rostliny v půdě, kořeny se trhají, pokud po nich chodíme, tak to rostliny vnímají, vlastně jim drtíme místo spoje s nadzemní a podzemní částí.
    Když začne v časném jaru přibývat sluneční svit, začíná se prodlužovat čas fotosyntézy, rostlina vnímá své poškození, snaží se je zacelit,...potřebuje k tomu dostatek organických látek,...takže chloroplasty se začínají překrývat, aby pohltily více sluneční energie,...rostliny jsou tmavší,...protože trávy jsou dlouhověké, tak nespěchají a tmavší budou delší dobu.
    Jakmile jim častým sečením budete brát asimilační hmotu,...bude to trvat déle.
    Záleží na druhu rostlin, na kvalitě půdy,.....atd, jak jsem psala na úvod. V této božské, /rostliny jsou platformou života na zemi/, alchimii života je dost proměnných veličin, které to dokáží zásadním způsobem ovlivnit.

    Tužka,....ještě Vám, třeba zítra, napíšu, jak si můžete, trochu s předstihem, připravit místo pro zahrádku, a které rostliny Vám budou jako pomocnice nápomocny s vylepšením půdy.

    OdpovědětVymazat
  19. Jahuško, anonyme i xeroxi, možná i Maxime, nejsme tu proto, abychom se uráželi. Dnes jsem se dívala na nějaký přírodopisný pořad o plazech a ještěrech a ukazovali tam varany komodské jak se samci perou, trochu mi je připomínáte, když jste na sebe hrubí. Ale je to možná nepřekonatelné jiného "samce" odehnat. My jsme lidé a možná bychom mohli zvládnout takové vášně a nazývat věci jak je vidíme a jiného pro jeho opačný názor neoznačovat vulgarismy.
    Omlouvám se za svoje moralismy, ale chceme tu zůstat živí a zdraví ne? Pročítala jsem si "Suené" a tam byl článek jak otravně působí nadávky a může to zanechat i stopy na zdraví.
    Tak zas příště a dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomněla jste na jednoho plácala ze Slovenska. ☺

      Vymazat
    2. Myslela jsem samozřejmě pana JAHU - on by se mohl nazvat bab jag, tedy - Jahuška. :-)

      Vymazat
  20. Před léty jsem z posečené trávy (sekačkou) dělal kompost. Teď už dlouho jenom mulčuju, kompost prorostly kopřivy. Včera jsem ho pročistil a půjde do záhonu. Nemám ambice vylepšovat půdu kolem baráku, to jsem vzdal. Co jsem zasadil, to se zmenšílo, ubonsajovalo. Prospívá jen modřín. Ale na louce pod barákem je půda jako máslo, dá se rýt rukama. Na leteckých snímcích z roku 1952 je vidět, že byla celá obdělána (celý hektar). Při terénních úpravách jsem hodně ornice sejmul a porovnal jíloviště, aby kolem domu rostla tráva. Jinak jíl nejde odhodit z rýče, ani sundat z boty.

    OdpovědětVymazat
  21. Včera mě při transportu koleček s hlínou fiklo v koleně, měl jsem v noci po spánku a delší dobu budu mít po běhu. Načal jsem koleno tím stromem na rameni - kdysi jsem nosil větší a nic (tenhle měl tak 60 kilo). Do kopce to šlo, ale z kopce utrpení. A ještě za sekačkou 10000 kroků. Dneska budu za Lazara.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ó kolena, kolena, nechť přiblíží se k jezeru :-)

      člověk kdysi mohl i skály přenášet, že...
      tak ať je dáte brzy do pořádku, pane Lazare!

      Vymazat
    2. Hlína to vytáhne, už na to jdu.

      Vymazat
  22. Asi mělo být správně "s" kopce, s povrchu pryč. Někdy mě pravopis štve, je to taková uniformita. V páté třídě jsem v diktátu napsal schválně všechno opačně, aby si učitelka užila a mohla mi napsat pětku. Pozvala si mámu do školy. Pak jsem ji čímsi rozbrečel, že špatně učí, že nezná. Byla strašně útlocitná a začlo mi jí být líto.

    OdpovědětVymazat
  23. tak prý našli Jaceňuka zastřeleného na jeho dače. Že by? To by ty mlýny byly sakra rychlé! http://www.ua-reporter.com/novosti/196085

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jste první, kdo to v češtině napsal, ani WIKI ještě nezareagovala. No dá se také říci, že čím kdo zachází, tím také schází.

      Vymazat
    2. A tady napsali:
      "Bývalý ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk ustoupil po jeho rezignaci do stínu a doposud se neobjevil na veřejnosti.

      Jak informovala ukrajinská média, Jaceňuk se neobjevil ani ve svém bytě od předminulého týdne. Jeho soused předpokládá, že se uchýlil do svého domova na Ukrajině, kde bydlel v létě.

      Nicméně, Jaceňuk se neobjevil ani tam. „Neexistují žádné známky nasvědčující tomu, že by přijel domů a nevěřím, že by odmítl svůj doprovod,“ uvedl jeden z jeho strážných.

      Poslanci jej viděli naposledy 12. dubna. Byl přítomen na všech schůzích po jeho rezignaci, kde diskutovali o problematice.

      Ve skutečnosti, poslanci uvedli před ukrajinským parlamentem, že Jaceňuk není přítomen v Kyjevě. Poslanec Sergey Kaplin tvrdí, že je Jaceňuk v Latinské Americe. „Podle dat, která vlastním, Jaceňuk odletěl do Argentiny. Nevím, zda na služební cestu, nebo za účelem úniku. Není známo, kdy a zda se vrátí,“ uzavřel Kaplin.

      Vymazat
    3. ještě je pořád zastřelenej

      Vymazat
    4. Nešťastná náhoda na lovu.

      Vymazat
    5. Liška to má asi ze Zvědavce, tam to bylo asi dříve, jak jinak by to věděla, že. Sedm kulí.

      Vymazat
    6. Tak ještě na Twiteru
      https://twitter.com/giunhidden

      Vymazat
  24. Z DOMOVA

    Bartoš viněn z činů proti lidskosti

    Pražská policie obvinila předsedu krajně pravicové Národní demokracie Adama B.Bartoše ze tří trestných činů proti lidskosti. Podle policie se jich dopustil obsahem knih a dalších písemností, které vydával, a ve svých projevech.
    V těch údajně úmyslně podněcoval k nenávistí vůči Židům, obdobně si
    počínal i vůči imigrantům.

    Bartoše policie zadržela ve čtvrtek dopoledne, noc strávil v cele předběžného zadržení. V pátek v poledne byl propuštěn. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky vězení.
    ...............

    Tak to jsem zvědav, co chtějí v obsahu knih, které vydal najít závadného. ABB v knihách se důsledně u většiny tvrzení odkazuje na zdroj a cituje ho. Např. v knihách Obřezaná republika I. a II. vždy uvádí zdroje a někde se musí čtenář i zasmát. Cituje tam např. Martina C.Putnu našeho známého zednáře. (-:
    Jediné co by mohli zkoušet jsou možná převzaté "Protokoly sionských mudrců" od S.A.Niluse, které vydalo nakl. ABB.
    Celé zatčení je jasný útok sionistické party, ukotvené u peněz a ovládající dnes všechny 3 pilíře moci v našem blbkostánu.cz, vadí jim, že ABB, je přesně pojmenovává a používá fakta. Zkouší osvědčenou taktiku, jeho texty zevšeobecňovat na celé žid. etnikum, ovšem on proti obyčejným lidem z tohoto etnika nejde. Ale to je stará zatím často osvědčená taktika. Docela by mě zajímalo, zda by u nás zavřeli univerzitního profesora Šloma Sanda z Tel Avivu, který napsal knihu "Jak byl vynalezen židovský národ" (vyšlo i česky) a pečlivým studiem dokazuje a vyvrací spoustu zavedných stereotypních tvrzení a nebere si servítky. Stejně tak Noam Chomsky v tom co píše jaksi není často košer. Chlapci už neví jak, ABB je velmi chytrý člověk a to jim vadí především. George Orwell s jeho farmou zvířat se musí stydět, na kolik věcí zapomněl. Ovšem člověk musí uznat, že je jim ke cti, že zatím lidi, kteří jim vadí nezabíjejí, na to jsou kadeti za oceánem, tam jsou v tomto poněkud dál. Ale nepředbíhejme.....
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  25. Paní Bábušce Jágušce.

    Dnes buďte na pozoru a večer raději nevycházejte ven, chtějí Vám a Vašim sestrám ubližovat. Když už budete muset ven, vezměte si lepší koště s turbem, to je rychlé a je tu šance, že Vás nepolapí!
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za varování, dám si pozor, pane Maxime. Slunko svítí, den bude snad pro nás všechny krásný.

      To: Marie 22:17 a Viola 23:58
      Tak co, ráno veselejší večera? Zdá se mi, že není třeba, abychom se tu vzájemně vychovávali. Buď se k volné debatě o něčem přidat nebo ne, urážejícího ignorovat či si říci, že si někdo právě potřeboval zvýšit sebevědomí.
      Stejně obdivuji ty, co nám tu píší moudra a ani je netapetují. To já takovou paměť nemám, abych si to bez ověřování dovolila.

      Vymazat
    2. Jaguško,
      to nebyla kritika... Jen konstatování, a hodně přehnané. Chabý pokus o žert.

      Vymazat
    3. P.S. Copak bych mohla Ládika podezírat, že hledá lysohlávky? :((
      Spíš to koleno asi není v pořádku, nepodceňte to. Nejsložitější kloub v těle, říká se.

      Vymazat
  26. Liška na louce, křižující, čenich nahoře ... za chvíli srna, asi odlákává lišku od koloucha.

    Ložisko kompostu, kompost v záhoně.
    http://www.imgup.cz/image/2v5
    http://www.imgup.cz/image/2vp

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, tam by krásně rostly rododendrony!

      to tam nikdo nemá nějaké slepice? Liška by pak dala kolouchům pokoj.

      Vymazat
  27. Babuško Jaguško, možná bychom se i tu mohli napomínat, když to za nás nikdo neudělá :-), protože je nás tu poměrně málo a mohlo by být ještě méně, kdybychom se tu častovali různýma nálepkama.
    Přemýšlela jsem při sledování různých přírodopisných pořadů o rozdílech mezi chováním lidí a zvířat a je to zajímavé, že lidé se někdy chovají úplně jinak, než zvířata, ale někdy zas velmi podobně. Zajímavé je sledovat právě ty samčí boje a co tím příroda sleduje a jak to vyhovuje samičkám. Třeba takoví sloni, bijí se aby vyhrál ten nejsilnější a samozřejmě i nejhmotnější a pak skočí na poloviční slonici a ta jen tak tak pod jeho tíhou nespadne, no má to ona zapotřebí, nehledě pak k tomu, že se jí narodí ještě větší mládě, které se pak hůře rodí. A také je zajímavé sledovat co dělají samičky, když se samci perou, většinou jsou netečné, nezajímá je to. U lidí je to snad většinou jiné, ženy mají rády muže laskavé, mírné, pracovité a nehádavé a samozřejmě chytré ženy mají rády chytré muže. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chytrý bývá prachatý.

      Vymazat
    2. A vy jste prachatý Ládíku!!! :-)
      Chytrý bývá prachatý, ale i vychytralý bývá prachatý, nebo dokonce podvodník bývá prachatý. No a být prachatý dnes není ostuda, ale přednost. Ale někdy prachatí lidé mívají pokřivený charakter, takže nejsou hodní a milí.

      Vymazat
    3. Nesouhlasím. Nejchytřejší je poustevník, spíš nejmoudřejší.

      Vymazat
    4. To má jeden háček, poustevníky si ženy nevybírají.

      Vymazat
    5. Oni taky žádní nejsou...

      Vymazat
    6. A kdyby byli, tak by před každou sukní utíkali do nejtemnější jeskyně :-)

      Vymazat
    7. Přes poustevníky (kdo ví, jak to s jejich úprkem před ženskými je) ani chytré prachaté přehled nemám, stejně tak nevím, zda si chytré ženy vždy vybírají chytré muže, když holt "láska je láska". Nezapomeňte zítra na líbání pod kvetoucím stromem, ať neuschneme.
      Nějako mně také včera večer zklamalo mé dlouhé vedení, když jsem Marii ani Violu řádně nepochopila. Zkusím tu "paní a pány" vynechávat.
      Co byste říkala na Marušku, Marie? Čemu dáváte přednost? Ptám se proto, že své křestní jméno slyším raději nezdrobnělé. U nicku jsem si na ACZ naopak v profilu Jagu na Jagušku zdrobnila sama.
      Tak jsem si tu chvilku spočla se zmrzkou ve stínu a vydám se na políčko dokončit setí. Venku ve stínu necelých 17 a někteří se už oděli jako v parném létě.

      Vymazat
    8. Jaguško,

      s tím nepochopením legrace si nelamte hlavu - aspoň vidím, že je občas potřebné dát smajlík.

      Na zdrobněliny jména jsem nebyla nikdy zvyklá, jen v práci jsem většinou Maruška, ale nejsem si jistá, jestli to není hlavně tím, že pořád někdo něco chce... :-)
      Tady to beru spíše jako nick, lišce taky neříkám "lištičko", ani tehdy, když sdělení cítím dost emocionálně. To jen ta Jaga se mi moc nelíbí, bez "paní". Jsem úplně spokojená s marií. Ale nechám to na vás. Je milé už jen to, že nad tím přemýšlíte, díky. :-)

      Vymazat
  28. Viola -
    z čeho jste to usoudila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nevím - na onu Vaši prachatost či že "si poustevníky si ženy nevybírají"? Ale ona si to Violka jistě přebere lépe sama.
      Co koleno - pomohla hlína i u dosud živého člověka?

      Vymazat
  29. Koleno jsem se pokoušel rozchodit s kolečkama hlíny v rukách, celé dopoledne. Do kopce to jde.
    U Violy má prachatý 4 podoby, tak bych byl zvědav (nepřímo), kam mě šoupla. Já se prachatý necítím, to bych musel mít u sebe furt prachy, a ty v teplákách nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to tehdy, jak jsem psala, bolelo taky jenom při chůzi z kopce, po rovině občas a do kopce asi nikdy.

      Vymazat
    2. Tak podle mě - člověk, který žije v blízkém kontaktu s přírodou a umí jí naslouchat, je přinejmenším polopoustevník, s příslušnou dávkou moudrosti. Bych řekla, ale nechci si šplhnout, jen abych vyjasnila svou řeč. :)

      Vymazat
  30. Tužka napíše,....tarot má kartu Poustevník. Je jí přiřazeno číslo 9, pokud se dělá sčítací metoda výkladu karet.

    Ze znamení zvěrokruhu jí patří znamení Vodnáře a Panny. V horoskopu sleduje Saturn.

    Poustevník je kartou zastavení se v čase, obrany před nátlakem z vnějšku, je okamžikem poznání, kdy jse rozřešili běh událostí ve vlastním životě, ve vztahu, v práci,...karta, která přináší poznání pravdy.

    Záleží, na jakou otázku karta odpovídá,...nabádá k zdrženlivosti, opatrnosti, abychom řešili úkol, nebo problém, bez rad okolí, jen vlastním rozumem, na základě zkušeností z minulého času, cit postavili až na druhé místo.

    Tolik stručně ke kartě Poustevník.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  31. Pestrý mikrobiální život podmořských kuřáků
    http://www.osel.cz/2988-pestry-mikrobialni-zivot-podmorskych-kuraku.html

    OdpovědětVymazat
  32. Tužka napíše pro kopičkovský multinick, vstup 30.4. 5:26

    Vezmu to podle matematických pravidel o důkazu.
    Slovo základní, a jeho význam,...tady bude asi problém,... podotýkám,můj me.

    Základní škola má ve svých učebnicích dost oblastí, kde slovo základní používá,
    Základní číslovka,...když jsem u té matematiky,...tak tam je základních vět,...třeba základní věta o trojúhelníku od Euklida,...a vůbec, v technice a fyzice je základních vět, pouček, faktorů,...nepočítaně.

    No a v botanice je fotosyntéza základní faktor života na zemi. Faktor je síla, působící v nějakém procesu. Definice z fyziky.

    Zrovnatak mohu napsat, že chemosyntéza některých bakterií za přítomnosti síry, železa a dalších prvků, je faktorem života na dně oceánů. Nemám s tím problém.

    Ale,...základní kámen úrazu bude, podle mých zkušeností z minulých časů, že vznikla potřeba napsat prvokačku,...i za cenu blábolu.

    Stejný problém s fotosyntézou jsme řešili na Akt. na blogu o GMO, kdyby se mi chtělo, tak to dohledám.
    Aáále, nechce se mi, škoda času,...tenkrát jsem Vám nechala poslední slovo,...dnes taky.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak, věcně jste téma nezvládla stejně jako onehdy s J. de Mailly těžbu uranu ve Stráži pod Ralskem, taktéž GMO na acz. Tak holt utíkáte ke slovíčkaření.
      Základním projevem života je metabolismus. Prvním a tedy základním typem je tzv. chemolitotrofní, tedy získávání živin a energie chemickou cestou z anorganického prostředí; fotosyntéza je jeho sekundární následující varietou.
      Tolik k blábolům Vašim, kterými jste prokázala svou příslušnost ke zdejším ignorantům.
      Poslední slovo mi udělené od Vás je pouze z nouze ctnost, jelikož na odborníka kromě osobní odvahy přerůstající do drzosti jednoduše věcně nemáte.

      Vymazat
  33. Polopoustevník není od polosamoty, ale od polosamotářství. To múže být i v paneláku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také ad Tužka, 20:46

      Koukám, kolik různých významů se s tím slovem poustevník může pojit...
      Tarotové karty mu přikládají spoustu i negativních významů, spíše jako vyhnanec od lidí.
      Já mám slovo spojené s postavou, známou z českých filmů, tedy dobrovolně v lese o samotě žijící člověk, živící se víceméně asketicky a hledající pravdu tím způsobem, že se odpoutá od vnějšího světa a obrátí se ke svému nitru... Tak si představuji i začátky buddhismu -

      "Buddhismus vznikl v lese. Princ Siddhárta, budoucí Buddha, se při svém hledání pravdy zřekl zábavy a života v přepychu a stal se putujícím asketou. Rozhodl se, že se bude plně věnovat cestě duchovního rozvoje. Žil v osamocení na lesních mýtinách v džungli a zachovával přísná asketická pravidla. Po dosažení osvícení pobýval hlavně na těchto místech a byl obklopen svými žáky, kteří rovněž vedli život naprostého odříkání.

      Tito lesní poustevníci nebyli mnichy. Pravidla klášterního života a buddhistického společenství za časů Buddhy ještě neexistovaly. Buddha a jeho následovníci většinou nepřipomínali čisté, dohola ostříhané duchovní bytosti v nažehlených šatech. Měli spíše divoký vzhled, mimo jiné např. chodili v roztrhaných šatech, jež tvořily kusy starých hadrů. Z tohoto důvodu bychom kořeny buddhistického společenství měli hledat mezi lesními poustevníky." (wiki)
      Že může žít osaměle, a mudrovat, i člověk v paneláku, o tom žádná. Ale moudrost života bez přírody asi nenajde. Podle mě, jak o tom přemýšlím, právě život lidí ve velkých městech u nich vede k zániku základních instinktů (obrana, ochrana rodu, půdy a země, denní boj o obživu, rozpoznání nepřátel). A dnes vede k bezhlavému sluníčkaření a bůhvíjakých kotrmelců v celé Evropě. Téhož nebudou nejspíš ušetřeni ani jinde, kde jsou velké městské konglomerace, dělajících z lidí králíky v kleci.

      Vymazat
    2. Já mám obraz poustevníka spojeného s jeskyní ve Svatém Janu pod Skalou.

      Vymazat
    3. Ládik -
      tak to se mi hned vybavila Vyšší odborná pedagogická škola tamtéž. Slyším o ní často, a vždy velmi inspirativně mluvit. Asi duchovní vliv místa.. :)

      http://www.svatyjan.cz/instituce-v-obci/vyssi-odborna-skola-pedagogicka/

      Vymazat
  34. https://www.youtube.com/watch?v=O1lnxUXWGgE

    OdpovědětVymazat
  35. https://www.youtube.com/watch?v=kOVPO6HAYF8

    https://www.youtube.com/watch?v=r1dHVpf50O8

    https://www.youtube.com/watch?v=PcntHKbvKBU

    OdpovědětVymazat
  36. Je brzo ráno, první máj
    ti co nevstávaj, ti se maj.
    Naštěstí nejdu ho průvodu
    ani nemusím nosit vodu
    ale protože není nic k jídlu
    musím babičku zavézt k lídlu
    aby tam koupila vodu a chleba
    májové vstávání mě neba.

    OdpovědětVymazat
  37. Říkala sojka tetě strace
    že je dneska svátek práce
    že budou lítat holubi
    od grilu přímo do huby.
    Na to se celý rok těším
    myšku na hřebík věším
    z počítačova nitra
    vypadne práce na zítra
    naozaj úplně sama
    tak to mi povisne tlama
    jak na mě ráno zavřeští
    že tiskne banku v Náměšti.

    OdpovědětVymazat
  38. Musím najít rozkvetlý strom
    byla by škoda jako hrom
    kdyby mi má čtvrtka uschnula
    to by mě štěstěna minula
    to by vzal život jiný směr
    třeba popelnicový sběr
    od čerta k ďáblu bloudění
    to bych měl duševní zranění.

    OdpovědětVymazat
  39. Vaše čtvrtka bude mít jistě z posledního veršování (7:02) radost, pokud jí ho ukážete. Vy nechodíváte na nákup s napsaným lístkem sám?
    I když vlastně možná máte někde u cesty ten nejvhodnější a nejrozkvetlejší "líbací" strom a teď už doma oba vesele snídáte.

    Dobrou chuť a krásnou neděli - totéž všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S lístkem nikam nechodím. Když něco potřebuju, koupím to i bez lístku. Ale obyčejně jsem v autě, opustím ho ve chvíli, kdy cítím, že můžu jít přímo k pokladně naložit zboží. Turismus mezi regály mě neláká... dnešek je sváteční den a venku stálo jen pár aut. Snídani bych dokázal koupit i bez nápovědy.

      Vymazat
  40. To: JAHA 1:02
    Dík za pro mne neznámé hudební odkazy, za Amadea obzvláště.
    Dnes večer (21:05) dává ART West Side Story - ochutnávka na ráno:
    https://www.youtube.com/watch?v=bxoC5Oyf_ss

    OdpovědětVymazat
  41. Co ten Leon tak blbne?

    OdpovědětVymazat
  42. Se to zvrhlo ve velký nákup, jsem plný dojmů.... ale nejřív snídaně.

    OdpovědětVymazat
  43. Mám povědomí o Náprstkově muzeu, ale teď jsem objevil Náprstkův jogurt (nebo co to je), kde obal je jistě dražší, než obsah.
    http://www.imgup.cz/image/2Oh

    OdpovědětVymazat
  44. letošní prvomájové líbání je možné, jabloně ještě kvetou. V předchozích pár letech bylo již odkvetlo... tak si to milý krtkové hezky užijte a přeji všem lásky čas ;o)

    OdpovědětVymazat
  45. Jak ponorky od Helgolandu
    plují vozíky od kauflandu
    důchodce se svou náloží
    úplně stejně naloží.
    Toho, kdo dovnitř nafárá
    vítá španělská kytara
    nad limetkou za 10 kaček;
    uličkou jede lidský vláček
    jeden na druhého dýchá
    druhý do housek kýchá;
    na zemi u masového baru
    pozorují hnědou čáru
    značkuje cestu k pokladně
    ležící trochu západně.
    Ještě náprstek jogurtu
    a už se chystám ke spurtu
    do venkovního prostředí;
    tam se na mě soustředí
    starší pán z Kocobenze
    že nestačí mu penze
    na léčbu bércového vředu
    dám 12 korun a jedu.


    OdpovědětVymazat
  46. tady jsou dva faktory, proč a jak sem táhnou imigranti a taky proč čété naše středisková propaguje hejtfrííí

    Projekt HateFree Culture realizuje Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR. Projekt je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize.

    Mise Evropské unie Sophia, jejímž úkolem je boj proti pašerákům lidí u libyjských břehů, není podle podle Koblera řešením. "Operace Sophia je naopak operace, které migranty láká," řekl diplomat. "Převáděči vyvezou lodě na otevřené moře, občas i bez kapky nafty v nádržích. Pak zavolají nouzové číslo, protože vědí, že lodě EU lidi zachrání," dodal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začleňovací průmysl vede Rozumek ... kdoví, v kterém koutě lebky mu chřestí.

      Vymazat
  47. Tužka napíše pro Marie dnes 9:37

    Máte naprostou pravdu.
    Ještě k životu v panelácích a vlastně všech výškových stavbách.
    Ve fyzice je známý pojem Faradayova klec. Je to vodivý, uzavřený obal odstiňující vnější elektrické pole.
    Panelákové byty jsou Faradayovy klece, které zeslabují přirozený el.mag. náboj zeměkoule, jako tělesa. Na ten náboj jsme po statisíce let vývoje byli přizpůsobeni a k vlastnímu životu je nám dokonce třeba.

    Města, dopravní prostředky,...jedna Faradayova klec vedle druhé, k tomu elektromagnetický smog ze všech těch technických vymožeností,...no a výsledek,....nárust alergií, různých vyrážek, psychických potíží, nádorů,....

    Bránit se tomu, ...ven do lesů a luk a strání/strání proto, aby byl odstíněn elektromagnetický smog, bez technických udělátek, ty nechat doma,.. v oblečení z čisté bavlny,...prodýchat tělo, dát mu šanci si alespoň na chvíli odpočinout od zázraků techniky. A k tomu teplý letní déšť.

    No, je krásná orchestrálka,...Letní déšť....Nebo Most přes rozbouřené vody,...Nebo Dopis na břehu mořském. Tam jsou, pokud se nepletu, krásná sóla pro altsaxofon. Voda v hudbě. Zrovnatak, je hudba ve vodě, když sedíte u řeky, nebo, jezera, rybníka, moře a slyšíte ty jemné, nebo bouřlivé projevy vodních kapek. La-paloma.
    Až budete někdy na břehu moře, za klidného přílivu, zjistíte, že rytmus La-palomy je přesně jeho sled vln.
    I rytmus vln má své fyzikální rovnice,....vlnění moře je velká kapitola v oblasti pohybu kapalin.

    Tužka,...přeji šťastné májové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,

      vše podepisuji (a díky za zajímavosti z fyziky).
      Skrze prožitky vody - vodních ploch i toků - vedeme děti i k porozumění hudbě. Mnoho skladatelů sděluje své pocity z vodního elementu, klidného i divokého, nositele mnoha idejí. A napodobení zvuků a "duše" vody nejrůznějšími prostředky hudebními i mimohudebními se dětem daří velmi dobře, je jim prostě blízká - snad ještě z prenatálního období. Dobře navozují pocity i z větru, slunečního tepla, růstu rostlin, ale ta voda je nejvíc fascinuje a pomůže emoci nebo představu prožít. Vůbec pak nepotřebujeme slova.

      I Vám, a ostatním, hezký májový den.

      Vymazat
  48. Tužka napíše pro Ládík!!!,...Vy si skutečně zasloužíte pochvalu a potlesk pžed nastoupenou NOROU. Básně jsou krásné, jedna lepší než druhá.
    Znáte písničkáře a veršotepce Pepu Fouska,...budete ze stejného oddílu poesie. Má několik knížek, pobaví.

    Tužka.
    Kolenu trochu pomožte jitrocelem,....na igelitu rozdrtit/lžící/, pořádnou vrstvu omytého jitrocele, ovázat tím celé koleno, dát navrch třeba froťák, aby teplo pomohlo vstřebání jitrocelové šťávy, urychluje hojení všeho, vně i jako čaj uvnitř. Čaj nalačno.

    OdpovědětVymazat
  49. Co mě v kaufu rozesmálo, docela nahlas:
    http://www.imgup.cz/image/2Oh

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužka napíše,...sedím si asi na vedení, nebo je to tím, že to při každém nákupu v regálu kdekoliv vidím,...doplňte mi, čemu bych se měla zasmát.

      Dík,....pátrám, ... a nic.
      Tužka.

      Vymazat
    2. Jogurt v náprstku. Tak malou dávku by už měl předepisovat lékař.

      Vymazat
    3. Tužka napíše,...diky,...už mi to nepříjde,...v Liberci jsem v jednom nákupním centru viděla pásy jogurtů, marmelád, tvarohových krémů, .... každé jedno balení v pásu 25 gramů, oddělíte si kolik chcete.
      Ale prodraží se to, když to propočítáte. Kilové balení měli vedle taky.

      Tohle mají v oblibě Norové.
      Od jednoho druhu potraviny postupně 20 g, 50 g, 80 g 100g, 120g ....až po5000g třeba u másla..../z Itálie./ Zákazník si to žádá, zákazník si to přeje, zákazníkovi vyhovíme,....zaplatíte si za rozcapanost.
      Dík za odpověď.
      Tužka.

      Vymazat
    4. Chodím mezi regály jednou za uherský rok - změna velikosti mě zajala... Takové malé balení mi přišlo směšné, to patří do lékárny, ne do potravin.

      Vymazat
  50. Už se ruce zahřály
    otevřely se anály.
    Anály kágébé,
    už mráz nezebe.
    Když Adamec byl Atos
    to Čalfa pak byl Portos
    a Štrougal jedině Aramis
    jemu zpívala Artemis.
    Kdopak ale byl Dartaňanem
    tím doplňkovým venkovanem....
    Nebyl to strejda z Hrádku,
    co neměl ani bradku?

    OdpovědětVymazat
  51. Ládíku!!!
    A vy jste prachatý ?
    "z čeho jste to usoudila?"
    Zapomněla jsem dát otazník, ale dala jsem smajlík, jako že nemusíte odpovídat, vždyť už vás docela dobře známe a já se nemůžu zbavit dojmu, že vás znám někdy z minula, nebyl jste někdy na chlemové brigádě, ale i kdyby jste odpověděl, že ano, jako že studenti VŠB to měli povinné, tak by to nic nenapovědělo.

    OdpovědětVymazat
  52. Tak prý žije

    Яценюк впервые вышел на публику после отставки
    1 мая 2016, 13:00
    Печать

    Экс-премьер освятил паску в Киеве.

    Бывший премьер-министр Арсений Яценюк в воскресенье, 1 мая, впервые вышел на публику после своей отставки.

    На своей странице в фейсбуке он выложил фотографии своего посещения праздничного богослужения в киевской церкви Святого Николая на Аскольдовой могиле.
    http://lb.ua/news/2016/05/01/334305_yatsenyuk_vpervie_vishel_publiku_posle.html

    OdpovědětVymazat
  53. To je zvláštní, napsala jsem, že Jaceňuk podle jedněch zpráv žije a byl na 1. máji slavit nějaký pravoslavný svátek a byly tam i fota a ono to zmizlo, že by proto, že to bylo v azbuce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem měl off-line den, takže jsem to napravil až teď.
      Asi to bude tou azbukou. I když tahle je mírová a spřátelená, ukrajinská... :o)

      Vymazat
  54. Tak tady https://www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy/posts/657692444384894

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      která z těch jeho děvčat je ta zpívající? Asi ta mladší.

      Vymazat
  55. A už se s ním nebudu zabývat.

    OdpovědětVymazat
  56. ,, Poláci nevpustili předvoj Nočních vlků na své území
    Sedmi motorkářům hlásícím se k ruskému klubu Noční vlci znemožnila pohraniční stráž v Terespolu vstup do Polské republiky. Stalo se tak v neděli krátce po 13. hodině. Motorkáři patří k asi padesáti členům klubu, který vyrazil v pátek z Moskvy do Berlína ,,

    http://goo.gl/CS2I0S

    u terespolu se bojuje za prahu ... vlci jsou v jasné přesile a z posypové soli v uniformách jenž někteří jsou i tátové od rodin nebo něčí bratři či synové jsou už teď hrdinové , bez ohledu na to jak tento nerovný boj se lstivým kremelským komandem dopadne ...

    OdpovědětVymazat
  57. Že se v V hrsti na A.cz ale urodilo pěkných básniček... :)
    Jen ta bláznivá Viola od splavu nenašla ani jednu spřízněnou duši, chudák holka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem si početla a pobavila se. Viola z a.cz je chlap, takže jeho hloupost je taková snaha být vtipný. Marná...
      dnešek byl jinak fajn, udělala jsem spoustu práce. Jistě mi pomohl fakt, že mi práce byla svátkem, nebo naopak? :)

      Vymazat
    2. Taky jsem oslavila prací... :-) Okna se konečně dočkala.

      Vymazat
  58. "
    Advokát zadrženého teroristy Salaha Abdeslama se vyjádřil, že jeho mandant má inteligenci vysypaného popelníku, jak je vnitřně prázdný. Proto naprosto nechápe, jak mohl zorganizovat atentáty, při nichž zahynulo 130 lidí. Neodvážil bych se takto hodnotit inteligenci vedení EU, představuji si spíše cosi mohutnějšího, leč stejně dutého - třeba popelnici či odpadkový kontejner. Bojím se však, že důsledkem unijní migrační politiky bude takové množství lidských ztrát a tragedií, že i vrazi z Islámského státu si budou připadat jako příštipkáři."

    OdpovědětVymazat
  59. kampaň proti nezávislým servrům bude odstartována zítra výstřelem v respektu s názvem - kdo tu píše pro putina ...

    http://goo.gl/Jk7Umg

    již dnes se zastřelovalo análně :

    ,, Účty tajemného proruského webu Aeronet spravuje muž z havířovského paneláku ,,

    http://goo.gl/d9nm7t

    kupodivu pod tím článkem není otevřena diskuse , ačkoliv pod jinými je což je divné , neb anální čtenáři a tzv. diskutéři jsou jistě loajální k tomuto servru , když si lijou do blba do makovic jeho zprávy a blogy ...
    když se k tomu přidají vohrábla co leta letoucí smolí jedinou myšlenku a pak během vteřinky když se na ně zatlačí dokáží otočit o 180° a ukazují prstíčkem tu na zlé komunisty nebo jakési sovětské poradce , hodilo by to jistě výbornou přímo anální dišputaci na kterou by byl exšéfinspektor hrdý ... :-)

    OdpovědětVymazat
  60. Zdravím, Ládiku,
    když koleno nedovolí krokování,
    můžete věnovat ušetřený čas poesii.

    Ač nedostanu ani frťana, musím znovu pochválit.

    Ale bacha - dneska vám V hrsti šlapal krutě na paty Přemysl.
    Ten chlap fakt není špatnej!

    Celkově to byla mimořádně úspěšná nedělní chvilka poezie.
    Akorát nebohý transvestita Viol ... no, pánbu mu pomoz. Pátá cenová skupina.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. UšetřenÝ čas jsem věnoval bance v Náměšti a UHradišti. Kdybych nepsal koniny, nemusel jsem vstávat a rozpočty dělat před školou.

      Vymazat
  61. Tužka napíše,...anonymnímu panu Kopíčkovi v 23:03

    Kdybyste nechal ten uran už napokoji, přejdu Vaše úmyslné zmatky se zařazením fotosyntézy mávnutím ruky,...kdo chce se přesvědčit, rychle si pojmy vyhledá.

    Vy si vyhledejte následující text, a přiznejte si, že s uranem je to jinak. Pokud jste toho schopen. Je to na internetu.
    Ing. Jiří Mužák Ph.D.
    Součastnost a budoucnost sanace následků po chemické těžbě uranu ve Stráži pod Ralskem.

    A taky píšu proto, že až budu mít čas, tak vyhledám a dám odkazy na všechny chybné informace pana J.de Mailly k druhý světový.
    Budete to tady mít černé na bílém oba dva,...nebude to můj text, ale texty jiných,...tak jako text pana Mužáka.

    Jsem zvědavá, zda si i nadále budete rochnit ve svých poněkud zcestných informacích.

    Kdo ví, mlžení, lavírování, a veletoče s pravdou jsou vaše domény. Obou.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si přisadím a bez odkazu zopakuji, že kosti (i parohy) jsou CaCO3+P2O5 a fakt se nezískávají ze vzduchu. V prach se obrátí.

      Vymazat
    2. Ládíku, popleto, kosti a parohy rostou na stromech? Anebo jsi zapomněl, že řeč byla rostlinách? ☺☺☺

      Pro ukecanou Tužku je škoda každého dovrého slova, svou hloupost a nevzdělanost tady protlačuje se značnou dávkou drzostí.

      Tužka:
      Lžete, tedy jste lhářka.

      Vymazat
  62. Přeji dobrou prvomájovou noc všem, no škoda, že 1. máj lásky čas jsme tak nějak tady opomněli a o lásce neveršovali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, dnes je uz "květen" a s tym o laske "veršovati lze huř".

      Jedine, ze by sa podujal nejaky slovensky junak. Tam maju maj celych 31 dni. To sa im to potom versuje.

      Vymazat
  63. Americké "lehké dívky" vydírají EU, oni neumí hrát fair play!

    USA wollen Exporte der europäischen Autoindustrie blockiern, damit die EU mehr Agrarprodukte abnimmt.

    Die US-Regierung setzt Europa bei den Verhandlungen über das transatlantische Handelsabkommen TTIP deutlich stärker und weitreichender unter Druck als bisher bekannt. Das geht aus Abschriften geheimer Verhandlungsdokumente hervor, die Süddeutscher Zeitung, WDR und NDR vorliegen. Dále článek na Kurier.at
    .....
    Zkrátka, budeme vám blokovat vývoz autoprůmyslu (který je např. v SRN velmi silným hráčem) a basta, pokud nepodepíšete smlouvu TTIP, aby jsme k vám mohli dodávat zemědělské naklonované GMO sračky např. od od fy. MOSANTO a když se budete cukat, tak americké firmy se budou při sporech u rozhodců (nikoliv soudů) moci soudit, považte, se státy EU jako rovný s rovným. No nekupte to. Už to jak TTIP sajrat je utajován, smrdí na sto honů!
    Omlouvám se za použitá expresíva, ale k tomu se nelze snad vyjadřovat slušně. Už aby tem vopičák z Černýho domu zmizel v propadlišti dějin, ovšem jestli přijde chazarka Hillary, tak to bude možná ještě horší. A věřte, že "oni" ji prosadí všemi způsoby....
    Hezké pondělí.

    OdpovědětVymazat
  64. Teď jsou ptáci nejhlasitější, zejména kosové.

    OdpovědětVymazat
  65. Stoplé vlaky s jablky
    teď závora před vlky.
    Juzek karty rozmíchá,
    z toho se rus opíchá.
    Tak se dělá polityka
    protočí se v ráně dýka
    pak plyn teče okolo
    avanti popolo!

    OdpovědětVymazat
  66. Síla myšlenky
    vládne od plenky.
    Pamperska vždy suchá
    ubezduší ducha
    mámy i táty
    mají dva platy
    dlouhodobou vizi
    jak zažehnat krizi
    do příštího pátku
    nejlíp na lehátku.
    Ale bože, cože?
    Záhořovo lože?

    OdpovědětVymazat
  67. Na ptáky jsme krátký
    na ptáky jsme malý páky
    je to tak to my si dáme na zobák

    V patnácti s prvním cigárem
    říkal jsem si aspoň trochu zestárnem
    z plnech plic a pak už se mnou nebylo nic

    Tak jsem to zkusil s novou motorkou
    s Yesterday a žlutou ponorkou
    řekla dík a pak si mávla na taxík

    Kdekdo by chtěl lítat ke hvězdám
    každej na to musí přijít sám
    jen sám jen sám jen sám

    Na ptáky jsme krátký
    na ptáky jsme malý páky
    je to tak to my si dáme na zobák

    První metr piv k tomu velkej rum
    druhej den věděl celej dům
    co jsem pil a že jsem se s tím nemazlil

    Povídám půjdem do parku
    na letním nebi ukážu ti Polárku
    řekla dík ale snad abych jí radši svlík

    Kdekdo by chtěl lítat ke hvězdám
    každej na to musí přijít sám
    jen sám jen sám jen sám

    Na ptáky jsme krátký
    na ptáky jsme malý páky
    je to tak to my si dáme na zobák

    OdpovědětVymazat
  68. Slavný francouzský básník a spisovatel Voltaire napsal před cca 300 lety o posvátné knize všech muslimů - Koránu - toto:
    "Korán je nestravitelná kniha, jejíž každá stránka otřásá zdravým lidským rozumem. Učí strachu, nenávisti a pohrdání druhými. Vražda je v něm legitimní prostředek šíření a udržování této ďábelské doktríny. Znevažuje ženy, rozděluje lidi do tříd a žádá krev a ještě víc krve."

    Když toto věděli chytří a vzdělaní lidé před 300 lety, tak proč to ti současní "chytří a vzdělaní" odmítají vidět dnes? Proč si sakra dnes hrajeme na to, že nás muslimové mají rádi? NIKDY nás rádi neměli a NIKDY nás mít rádi nebudou! Je to jeden z těch krásných příkladů, proč naši předci před muslimy brániliEvropu do posledního dechu. Dobře věděli, co je to za lidi a nebylo jim líto obětovat vlastní životy, jen aby se sem nedostali. Dělali to pro budoucnost svých dětí a tím pádem i pro naši budoucnost. Doufám, že jednoho dne přijde chvíle, kdy zrádce, co je k nám pozvali, bude lid trestat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voltér byl elektrikář, ani to nevěděl...

      napadají mě analogie:

      kulak - kulačit - rozkulačit...
      čáp - čapit - rozčapit....

      Vymazat
    2. Myslíte Alexanrova Voltéra ?
      Co založil v Rusku, osvícen Iljičovou lampičkou, Ampérův armádní umělecký soubor ?

      Tak toho z bezpečnostních důvodů neznám. Bisoni po nás jedou jak slepice po chlístu, nenechám se vyprovokovat k proruskému trolismu !

      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Tak toho jsem nemyslel, ale připomněl jste mi, a to mě překvapilo, že elektrifikace v ČSR skončila až v r.1959, jak jsem se někde dočetl. Souzi se s tím mrcasili, ale všechna čest, dokázali to.

      Vymazat
    4. Ad: maximus

      Dobre ste citali. Posledna bola obec, o ktorej som nedavno nieco daval - Zlata Bana - pri Presove.

      Vymazat
    5. Voltair také prohlásil, že nevěří v Boha, ale je rád, že v něj věří Voltairův krejčí, aspoň ho neokradne.

      Vymazat
  69. Písnička "Skákal pes, přes oves" ..

    normálně česky:
    Skákal pes, přes oves, přes zelenou louku. Šel za ním myslivec, péro na
    klobouku. Pejsku náš, co děláš, žes tak vesel stále? Řek bych vám, nevím
    sám, hop a skákal dále...

    Valach:
    Skáče hafík cez obilé, cez zelenů pastvinku, išél za ním střílač milé, na
    klobúku mrcinku. Hafe víš, co robíš,že sa řehceceš fčílkáj? Nevím sám,
    vykuádám hop skočil jak pílka...

    Ostravák:
    Skoče čuba přes obili, šybko hupe přes lunku. Za ňu chachar v
    kamizole, fájne brko v klobuku. Kaj se vališ, co se chlameš, co se ščuřiš
    jako cyp? Prd ti řeknu, take zname a zas vali do kajsik.

    Hanák:
    Skókal pések přes ovések, přes zelenó lóko, Šél za ním meslivéc, péro na klobóko. Pésko náš, co stvóřáš, že sa lóhníš z čoňo? Neřéš mja konópko valím rychlo, koňo.

    Brňák:
    Bere čokl glajze grýnó, hópe lúpink přes kajzec. Za nim
    kópe plótve rýnó, plotňák jégr na Oltec. Co se pecní, těžké lochec? Kvaltuj fligny, haltni vály. Žádné ánunk, čokl borec, migne cemrem a de pali.

    Dement:
    Hopy hafhaf přes chramst-šumi, přes travyčka mňamy mňam. Pán i flinta naňho čumi sako z husi f čapce mam. Hafik haf, co práca fuj, že smých tlama šyroká slovo já, fšak f tlamje hnuj, hopy hop jak divočág.

    nadstrážmistr Policie ČR:
    Dne 18.8. t.r. jsem prováděl spolu s nstrm. Hyhlíkem pravidelnou obchůzku. Na konci ulice Polní jsme zjistili osobu mužského pohlaví, konající chůzi po poli spolu s jeho psem, který skákal přes ječmen proso obilí. V osobě byl námi zjištěn M. Slivec v uniformě zaměstnance správy lesů. Oba jevili známky rozjařenosti. Na přímý dotaz po příčině jejich veselí uvedl pes, že sám neví a pokračoval ve výše zmíněné činnosti. M. Slivec k dotyčné věci doznal, že pes skáče proto, že se nažral tzv. trávy. Provedli jsme zajištění obou pachatelů a sdělení obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných látek a jedů podle paragrafu 187 tr.zákona.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maxime,
      s dovolením zařazuji do osobního vzdělávacího plánu (toho nadstrážmistra předám kolegům na občanskou výchovu, němčinu v 7:30 nechci ani pro němčináře, zní hrozně). To bude multikulti výchova jako malina. Dík :-)

      Vymazat
    2. Vdaka za poucenie. Vacsie rozdiely nez u nas medzi nareciami. Akurat sa mi zdaju podozrive dve veci. Prva, ze cesky sa uvadza "normalne cesky" a druha, ze nasledujuce 4 postupne coraz menej zrozumitelne texty nie su z Bohmen, ale z Mahren☺.

      Vymazat
    3. Ostravština by byla trochu jinak.

      Vymazat
    4. :-) Já bych to skoče - skáče nahradila skaka.

      Vymazat
  70. Ládiků!!!
    Kam si tě mám zařadit Chachar? Šlozák? (-:

    Já jsem ze Sudet z Aussigu a tak bych to musel poněkud upravit....
    Ja Wohl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čistokrevný opavák převychovaný na chachara a přesídlený do šlonska.

      Vymazat
    2. Tak to máš nádherný. Baník pyčo? Jo, mimochodem Ostrava to má ve fotbalu už jasné. Ti blbci z vedení neposlechli Baroše, který je kritizovala a jim radil, jak se vede moderní fotbalový klub a vyhodili ho.... Baroše sice moc nemusím, ale přece jen toho ve světě o fotbalu dost pochytil a něco viděl. Jenže blbečkové ve vedení, to je nadělení pro každý klub!

      Vymazat
  71. S Naty při snídani je sranda.. v sobotu zpívala a tančila se souborem na vítání občánků....
    ptám se: kolik tam bylo dětí?
    N: asi 20
    já: a kolik z nich bylo cigánek?
    N: jedna; ale měla dvojčata.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nas na niektorych dedinach je to opacne...

      Vymazat
  72. No, vypadá to blbě:
    Hund springt über Hafer, über grüne Wiese. Er ging hinter dem Jäger, dick auf Hut. Unser Hund, was du tust, du warst immer so glücklich? Ich denke, Sie wissen nicht, allein, Hopfen und springen auf ...

    OdpovědětVymazat
  73. "Bývalý londýnský primátor se hájí citacemi marxistického autora

    30. 4. 2016
    Ken Livingstone, bývalý labouristický primátor Londýna, který byl suspendován z Labouristické strany pro svůj výrok, že Hitler byl kdysi sionista a chtěl, aby se židé z Německa vystěhovali do Izraele, tvrdí, že má tyto informace z knihy Lenniho Brennera, marxistického autora knihy Sionismus ve věku diktátorů z roku 1983. Jiní historikové tuto obhajobu považují za poněkud pochybnou."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V knize jistého Grega Halletta, který se Hitlerem dost podrobně zabýval, jsou uvedeny velmi zajímavé věci o původu Hitlera. Hallett píše, že Hitlerův skutečný /genetický/ dědeček byl Nathan Meyer Rothschild a Hitlerova babička Maria Schickelgruber byla služka na Rothschildově víděnském panství, a jeho otec Alois byl zplozen "ve strachu" při znásilnění během satanského rituálu. Další podrobnosti jsou uvedeny např. v knize Henryho Makowa Ph.D. žid. autora "Ilumináti, sekta, jež se zmocnila světa". Faktem je, že Marie dostávala po léta slušné alimenty přes jednu žid. banku od někoho neznámeho..... Zajímavé bylo, že nacisti propagovali, že árijský typ musí být blonďák, vysoký min. 178 cm, tedy stejně jako Hitler. (-:
      Za vznikem komunismu byli také Rothschildi a spol. a sovětská moc bylo jejich dílo. Jenže to se vždy tutlalo, komunistům se to nehodilo do krámu a tak o tom drželi klapačky a nynější partě co drží moc a finance také! V úzkém vedení nacistů bylo i několik neárijců, třeba Martin Borman byl jeden z nich, o dalším Geringovi se to také říkalo. No nic, byli to šmejdi.....

      Vymazat
  74. Už se valí horda tmavá,
    zvěř se takto nechová,
    pozvala je sem ta kravěna,
    co si říká Angela!

    Jedou lodí, vlakem, pěšky,
    derou se přes zátaras,
    v zimě snad nasadí běžky,
    nesmí sejít ze svých tras!

    To, že sem vnikly cizí rasy,
    Evropě se prodraží,
    zbydou jenom zátarasy
    a posraná nádraží.

    Při té cestě za svou vizí,
    ustelou si kde se dá,
    úcta k mrtvým je jim cizí,
    hřbitov nikdo nehlídá.

    Mrtví dědci, také babky,
    jsme v tom až po kotníky,
    serou na vás cizí zadky
    a ochcávají pomníky.

    Merkelici to jedno není,
    vidí co tam mužů je,
    těší se na znásilnění,
    konečně si užije!

    Až se smísí tato chasa,
    s tou německou árijskou,
    vznikne zcela nová rasa,
    s granátem a propiskou.

    Změna znaku také láká,
    měl by tam být někdo tmavý,
    co v jedné ruce drží ptáka
    a tou druhou bombou zdraví!

    Předtím než se všechno změní,
    v zájmu jejich práva šaría,
    ať ochraňují nás všechny svatí,
    Bůh i Svatá María.

    Václave, Ty Králi český,
    chceme jít Tobě ve stopě,
    vždyť nám tady bylo hezky,
    než jsme byli v "Evropě".

    Češi vzbuďte sebe i tento stát,
    zlatý svrab a neštovice,
    chcete se takto zahrabat?

    Chceme se mít dobře a svěle,
    nelze takto v tichu hnít,
    ať Unie jde do prd.le,
    řiť nám může políbit!

    OdpovědětVymazat
  75. už z názvu MIG 29 je jasné, že musejí chlastat jak mužici :-)
    http://www.lidovky.cz/clenove-mig-21-se-vloupali-do-restaurace-skoncili-na-zachytce-plk-/lide.aspx?c=A160501_135303_lide_ELE

    OdpovědětVymazat
  76. Viola01 května, 2016 15:53
    To je zvláštní, napsala jsem, že Jaceňuk podle jedněch zpráv žije a byl na 1. máji slavit nějaký pravoslavný svátek...


    Keby sa nahodou zjavil u Vas a polieval Vas a sibal prutikom, tak sa necudujte, nesibe mu. Dnes maju pravoslavni velkonocny pondelok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se nečuduju, že 1. máje začínají pravoslavným velikonoce, ale že se žongluje se životem a smrtí Jaceňuka. Jsem ráda, že ho neodpráskli jako psa, ale měl by být souzený, nejlépe v Rusku rusky mluvícími bývalými obyvateli Donbasu a okolí a také Oděsy.

      Vymazat
  77. Este k p. Viole o versovani o laske 1. maja a mojej odpovedi☺.

    Mnoho je toho, drahá, viac než moc,
    zač mám ti ďakovať v tom skúpom žití,
    kým uzamkne mi ústa večná noc.
    A chvíľa tá sa blíži, kroku hoc
    jej nečuť (bo je ľahký, okamžitý);
    no nezlyhali nikdy moje city:
    sú orlojom mi v nebi skladaným...

    Báseň od P. O. Hviezdoslava.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano děkuji pěkné. Takže bychom sem tam dali nějakou milostnou celý máj? :-)

      Vymazat
  78. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206784044863722&set=gm.10153613437032616&type=3&theater

    OdpovědětVymazat
  79. Bakalova NWR byla ve ztrátě, ale manažeři brali stamiliónové odměny

    Šest výkonných ředitelů společnosti New World Resources (NWR) dostalo v letech 2010 až 2015 dohromady na mzdách a odměnách 26,6 miliónu eur (zhruba 718,2 mil. korun). Tedy v době, kdy byl většinovým vlastníkem společnosti Zdeněk Bakala.
    .........

    Tak to je přesně ono, tenhle chazarský původem dámský mizerný krejčík byl vybrán sionistickou partou havloidů a osobně Havlem, záměrně ho sčuchli s hloupoučkým ovladatelným Sobotkou, který terazki byl ministérem financí, toho při prodeji OKD → NWR do toho namočili a odkloňovali jako straky. Zašmelili doly i byty horníků a škody jdou miliard korun. Vsaďte se, že se nikomu nic nestane, naví je velmi zřejmé, že to šméčko bude ještě stát sanovat. Když nevrátíte zapůjčených 100 tis. korun bance, tak jste v piheli, když někdo natáhne banku o miliardy, je v piheli banka resp. obdobné je to u státu. Navíc ti velkozloději jsou vážení VIP podnikatelé, kteří si klidně zakoupí ještě část mkédií a vymývají vám pomocí najatých presstitutů mozkovny. Samopzřejmě mají pod kontrolou i třetí pilíř moci, tj. soudnictví. Zaplacení právníci mají a znají cesty jak se k vybraným soudcům a předtím st. zástupcům dostat. Tenhle stát je v korupci na úrovni málem Ukrajiny a míří k zemi vysněné Sierra Leone.
    Nezapomeňte souzi a soušky volit socany a vůbec zavedené strakostrany
    v Kocourkově.cz.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tlachy! A nějaký protiargumentíček by nebyl? Klucí rozkrádají ve velkém a tady se někdo snaží vše bagatelizivat kecy "tlachy"! Právě kvůli takovým hlupákům jsme v Blbstánu.cz.
      Tady nejde o nějaké vzývání socialismu, ale chceme jen trochu slušnou demokracii s funkčním kapitalismem! To ale někteříí blbečkové nechápou....

      Vymazat
    2. "Protiargumentíčky" jsou uvedeny níže, chazáre. ☺

      Vymazat
    3. Ale to jsou jen kecy, které se míjí s podstatou vašeho tvrzení. Bohužel nemám už čas, odpoledne mohu zde něco k tomu napsat.

      Vymazat
    4. Té skupině zájmových osob jsem "topil" baráčky na čeladné... sranda jednání. Přítomný byl i kámoš, co "dělá vodu" - ukazoval jednomu z nich v katalogu typy sprcháčů do koupelen..... listoval, až se jeden sprcháč líbil. Upozornil zájemce (v r. 99-2000 - už nevím přesně) - "ale ten sprcháč stojí 115 tisíc". Odpověď zněla: "Tak beru čtyři". (Měl v domku 4 koupelny, nejdřív jsem myslel, že je to bordel). Nejsou ti lidi moji kamarádi, ale jako klienti jsou nevšední.

      Vymazat
    5. Maximus:
      Znovu opakuji: kecáte, OKD od státu neprivatizovala NWR. Na to byl Bakala dost mazaný, aby se takové hlouposti nedopustil.

      Vymazat
  80. Bakala nemá chazarský původ.
    V průběhu 90. let také proběhla částečná privatizace OKD, především prostřednictvím kupónové privatizace, část akcií OKD získaly také obce. V roce 1997 bylo sníženo základní jmění tak, že Fond národního majetku České republiky ztratil ve společnosti majoritu. Prostřednictvím brokerské společnosti začal akcie mimo vlastnictví FNM skupovat ostravský podnikatel Stanislav Pros. Zanedlouho získal stejný podíl jako FNM a klíčovým se stal 5 % podíl ve vlastnictví severomoravských obcí. Ty se mu podařilo získat a v roce 1998 na valné hromadě OKD vystupoval jako majoritní vlastník.[5]
    Do celé věci se pak vložili manažeři OKD Petr Otava a Viktor Koláček (a Jan Przybyla); jejich společnost K.O.P. (vlastnící podíly v Českomoravských dolech, Metalimexu a Sokolovské uhelné) a nově založená Karbon invest (zřejmě ve vlastnictví Stanislava Prose). OKD si půjčila 2,5 miliardy Kč od IPB. V průběhu středy 14. října 1998 pak OKD od manažerů kupuje K.O.P. za 3,9 mld, K.O.P. posílá 2,4 mld Karbon investu, Karbon invest tuto částku posílá Stanislavu Prosovi a získává za ní majoritní podíl v OKD. Následně K.O.P. posílá zbylé 1,5 mld na účet neznámé kyperské společnosti Lagur (zřejmě ve vlastnictví Stanislava Prose), za které pro manažery kupuje společnost Karbon invest. Manažeři tak získali majoritní podíl v OKD (a tedy i majetek své K.O.P) bez vynaložení koruny navíc.[5]Tomáš Ježek tyto transakce označil jako kapitálový incest.[6] Policie později celou vec dlouho vyšetřovala, dostatek důkazů pro zahájení trestního stíhání manažerů však nenašla.[5] Manažeři nakonec byli v roce 2003 obviněni za pozdější transakce mezi Karbon investem a OKD (a Českomoravskými doly). OKD při nich měla přijít o více než 2 mld Kč. Soud nakonec v červnu 2009 manažery osvobodil.[7] Státní zástupce chtěl ve věci podat odvolání, to mu ale nadřízený zakázal.[8]

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikoliv, je z chudší chazarské rodiny a hlavně je pravdoláskař
      z finančně-manažersko-podnikatelské fronty. Vy si myslíte, že by mu jen tak nechali vydělat v USA hodně penízků, když se tam odporoučel? Myslíte si, že by třeba Miloš Forman, kdyby nebyl ze zmíněného etnika, se v USA prosadil? Samozřejmě, že ne i když je dobrý, neměl by prostě šanci. Konkurence je totiž moc velká a ze zmíněného etnika např. 85% všech producentů ve filmu. Ono to šlo tak daleko, že si čenekoví kucí rozdávají Nobelky jako na běžícím páse a když potřebovali (na zakázku), tak to dali i tomu černému komeníkovi v USA. Bakalův ručitel byl samozřejmě Havel, který byl také z bohaté žid. rodiny, a která byla pod přímolu ochranou samotného nejvyššího pekelníka, páč se znali z jedné zednářské party. Proto Havla staršího nechal Heyndrich být. Je jasné pak, že Havel prolomil co se týče majetku Benešovy dekrety!

      Vymazat
    2. Zdeněk Bakala není z chazárské rodiny.

      Vymazat
    3. Možná to bude v té zednářské partě. Nedávno dávali na některém TV kanálu pořad o zednářích, oni si většinou pomáhají a když někdo něco vyzradí, tak je s ním ámen.

      Vymazat
  81. Aktivistka vyzývala děti, aby si hodily hlínou na podobiznu prezidenta... Bože, kam jsme to klesli. I poslední zločinec má lidská práva a nesmí se ponižovat, a do prezidenta si může kdokoli beztrestně kopnout? To je prostě fanatismus. Tím hnusnější, že nabádá děti z pozice autority, vedoucího, k tomu, aby druhému ublížily. Co z nich vyroste? Až se jim někdo nebude líbit, tak zmlátit, oddělat... Aktivisty všeho druhu vyhnat ze škol. Jenže čím by se živili..

    Kchárla opravdu nemusím. Někdo z kolegů ano, někdo ne. Doufám, že nikdo z nás všech by o něm ale před dětmi neřekl nic hanlivého, ani mu nehodil na obraz hlínu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.expres.cz/jandak-a-doubrava-k-pracovnici-dka-/zpravy.aspx?c=A160429_172735_dx-zpravy_shu

      Vymazat
    2. Doporučuji poslechnout si celé video.

      http://video.aktualne.cz/dvtv/hazely-deti-kameny-na-obraz-zemana-fama-chteji-nekomu-ublizi/r~d16e272e0d3911e6b0a2002590604f2e/

      Vymazat
  82. Německý deník citovaL tajné dokumenty týkající se jednání o dohodě o volném obchodu a investičním partnerství mezi Spojenými státy a Evropskou unií (TTIP), které má k dispozici. Znovu a opět se potvrzuje, proč vlastně politici utajují tuto připravovanou „obchodní dohodu“. A lžou o tom, jak to bude pro Evropany výhodné.

    Podle listu, jeden z dokumentů říká, že si orgány Spojených států „pospíšily dát najevo, že pokrok v automobilovém průmyslu bude možný pouze tehdy, pokud EU přehodnotí tarify na zemědělskou produkci".

    Podle deníku má Washington rovněž v úmyslu žádat o povolení vyvážet výrobky se zakázanými složkami EU. Ty zahrnují množství potravinářských výrobků, které byly genově modifikované, a hormonálně upravené maso...
    USA mají své vlastní návrhy v oblasti práva EU, uvedl Süddeutsche Zeitung. Tyto návrhy jsou zaměřeny na vyhodnocení a případnou revizi právních předpisů týkajících se dovozu zboží do EU. Ohledně jejich výroby jsou právní předpisy EU a USA velmi rozdílné. Například, jak poznamenaly noviny, seznam zakázaných látek při výrobě kosmetiky v EU zahrnuje 1382 chemických látek, a ve Spojených státech - 11.
    ...
    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/ttip-usa-brutalne-tlaci-na-eu-aby-dovazela-americke-produkty-2/

    OdpovědětVymazat
  83. Píšete někteří o ptácích a dnes je den ptačího zpěvu, jsem zaslechla v rádiu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti ptáci se mají - na apríla svůj mezinárodní den a dnes zpěvu.
      Kdo ví, co by si mysleli, kdyby o tom věděli.

      Vymazat
  84. Tužka napíše,...máj, lásky čas,....tak něco o lásce,...k lásce patří sonet.

    Sonet o lásce.

    O lásce, která kvete, která voní,
    je růžová jak kvítek na mandloni.
    O té, co žhne, pálí, někdy i bolí.
    Je zralá jako klasy v lánech polí.

    Je lehounká, drží ji zemská tíha.
    Do nadoblačných výšek těla zdvíhá.
    Chvěje se a jako křídly třepotá,
    to je láska v tisíc podob zakletá.

    Nese srdce darem v otevřené dlani.
    Něžná je a jemná, podobá se lani.
    Pokorně svou hlavu k druhé hlavě sklání.

    Pohltí a ničí, je jak propast lačná.
    Je tak krásná, až je neskutečná.
    Pošetilci věří, že je láska věčná.....

    .....Věčnost se však směje,...až z toho křeč má.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také krásné, no a k rozboru básně bych řekla, že láska je věčná jako je věčný život sám alespoň tu na zemi.

      Vymazat
  85. Tužka napíše pro Viola,...ptačí zpěv,....
    Na Akt. jsem před lety psala příběh o zpívající kosici,...kosí samice nezpívají,...tahle zpívala dlouhé hodiny, celou noc, je to dost smutný příběh.

    Budu asi znovu prohlášena za lhářku, ale mám na to několik svědků,..protože je to smutné, a dnes je krásný slunečný den,...nebudu ho psát znovu,...až bude ošklivo, třeba to najdu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  86. Tužka napíše,...ze Slovenska jde na jižní Moravu bouřka,...frekvence blesků je značná,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nic zvláštního, nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú je stav notoricky znám :-)

      Vymazat
  87. Tužka napíše,...tak jsem se pro zajímavost vrátila do krtince č.85,...a mám pro pana Kopíčka otázku,.... píšete o hnití, opakovaně, jednou zmíníte rozklad,....a mám pro Vás hádanku,...když jste takový cimprlich na přesnost,...do rozkladu v botanice,/abych byla cimprlich přesná/... patří ještě jeden proces,..?..jakto, že jste ho opomněl napsat,...když si tak potrpíte na přesnost, no to mě udivuje,...a ten proces není vůbec zanedbatelný.

    A těším se na kličkovanou, v ní jste borec, jak stále dokazujete i dnes. Tak dotoho.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě. Hnití je anaerobní rozklad (bez přístupu kyslíku) organických látek, je neúplný. Úplný rozklad organických látek v přírodě za přístupu kyslíku se nazývá mineralizace.

      Vymazat
    2. Tužka napíše,.....tak ještě jednou, pane Kopíčku, vezměte si k ruce učebnici biologie pro šestou třídu základní školy,...tam to je,....

      Možná i wiki o tom píše, nevím, ve wiki je občas chyba,....no chybičky se vloudí,....

      Budu velkorysá, máte celkem tři pokusy,....ať tratím na své pověsti, kterou mě občas oblažíte.

      Budete li pozorně hledat na chytrých místech,...třeba se zadaří i na podruhé,....

      Pana Ládíka jistě zaujme definice mineralizace.
      Úplný rozklad org. látek na zplodiny plynné, vodu a POPELOVINY.
      Vaše vzdušná teorie z krtince 85 praskla jak,?.... doplňte si po libosti.

      Tužka.

      Vymazat
    3. Jó, to bylo to seno, co zmizí do země ... a Kopíček furt o vzduchu. Kdybych to seno nenechal shnít, ale spálil ho, tak by se popel dostal do vzduchu. To je fakt. Ale pak by třeba jednou zapršelo a popel ze sena by spadl do země. A odevzdal by tam svoje minerály, které tam sebral. Ale to samé je s kostí. Když ji vyhodím do vzduchu, je P2O5+CaCO3 ve vzduchu, ale přitažlivostí se ocitne zase v zemi.

      Vymazat
  88. Řeč byla o živých organismech, o životě vůbec. Ale nechci se přít, není to moje hobby.

    OdpovědětVymazat
  89. Jozin z Bazin (METAL Cover)
    https://www.youtube.com/watch?v=pfY1mMd8jlc

    OdpovědětVymazat
  90. Brzy mě napadnou verše o lásce, to bude tím májem, cítím to v kostrči. Ale nejdřív dodělám práci, ta šlechtí a osvobozuje.

    OdpovědětVymazat
  91. Poslouchám, že brzy přijede gagarinka, pilotka navigátorka vrtulníčka do naší vlasti. Bude povídat něco o durakovi, zrádci ČR, říká český aktivista tomasz peszynski.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozdrav navigátorce

      Máte prý naděždo dvaatřicet
      slyšel jsem v dálce znít halali
      chce se mi vzrušením strašně křičet
      že jsme se konečně dočkali.

      Vymazat
    2. Vrtulník míří na autobus
      vrtulník míří na tramvaj
      vrtulník míří na mikrobus
      nožičky brzy zamávaj.

      Vymazat