18 dubna, 2016

KRTINEC č.91

207 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Gratuluji - jste expres.
      Je na ARTu Prokofjev - Romeo a Julie (od zítra na internetu), před ním ještě o tom, jak se natáčelo (kus jsem si už pustila). Není to už ona gangsterka, co jsem ji v Národním viděla - no je to už pár let. Tak se tu mějte, jdu se koukat na větší obrazovku.

      Vymazat
    2. A jak se tak dívám, tak jste poběhal jen pár minut :-)

      Vymazat
  2. Tak 3., no. Gratulace Ládíkovi prvnímu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě Jahovi dlužím náhled do statistik... vcelku nic nového.
    250-350 nákuků denně. Celkově již přes 101 tisíc... (chtěl jsem osazenstvo upozornit na kulatou stovku, ale pak jsem na to úspěšně zapomněl). Na mapce návštěvníků taky setrvalý stav: 1.ČR, 2.Slovensko, 3.Rusko. Následují Ukrajina, Švýcarsko, Německo, Spokojené státy...

    Osobně mě těší patnáct čerstvých klikanců z Portugalska (přičítám to hudebním odkazům, díky kterým vyhledávač nejspíš předložil naši Noru nějakému šokovanému Žozému Pedrovi nebo Maríji Manuele).

    Nic víc (a nikoho) nesleduji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Zdenku také za přehled a neztratili se Afričané?

      Vymazat
    2. Taktiez vdaka. 250-300 je celkom slusne cislo, myslim si, vzhladom na underground, cize krtciu noru☺.

      Vymazat
  4. 11km, 1:22h kopečkama, měsíc svítil. V údolích až příliš vůně z kvetoucích stromů, na vršcích průmyslový smrad. Ale v poho.

    OdpovědětVymazat
  5. jsem sice mimo stupně vítězů, leč vítězi blahopřeji ;o)
    na čété střediskové byl Altner, tomu z fotek na netu se nepodobá ani náhodou. Je to nemocný člověk, ani se nedivím, že tak moc spěchá na ty prachy...

    OdpovědětVymazat
  6. Pro xeroxe popřípadě i jiné zájemce o sledování pohybu desek a související zemětřesení.
    http://ds.iris.edu/seismon/

    OdpovědětVymazat
  7. A ještě ke konspiraci ohledně zemětřesení, má se za to, že na vině je CERN. viz třeba článek na orgo netu
    http://orgo-net.blogspot.cz/2016/04/cern-zpusobuje-kolapsy-magnetopauzy.html

    OdpovědětVymazat
  8. Tak na dobrou noc něco, co jsem zaslechla právě na Očko goldu a moc se mi libí, protože jsem na to tančila valtz s jedním šikovným hochem, který to opravdu uměl.
    https://www.youtube.com/watch?v=zTcu7MCtuTs

    OdpovědětVymazat
  9. Proč se Evropa zmítá pod náporem milionů běženců?

    Kdo dnes v běženeckém chaosu ví, že jedním z hlavních protagonistů evropského procesu byl člověk, který plánoval a programoval genocidu evropských národů, o jejíž existenci veřejnost nemá ani páru, ale kterou „mocní“, mezi jinými i předseda ODS Petr Fiala, považují za otce zakladatele Evropské unie. Je to Richard Nicolaus, hrabě von Coudenhove-Kalergi, rakouský politik s japonskými předky a československým občanstvím (1894-1972) (Viz heslo české wikipedie zde.). Ze zákulisí, mimo světla projektorů, se mu podařilo zatáhnout do svých sítí nejvýznamnější hlavy států; mezi prvními podporovateli čeští politici Masaryk a Beneš.
    Za vším hledej Panevropskou unii, nejstarší evropské hnutí za sjednocení starého kontinentu. Zastává myšlenku politického a hospodářského sjednocení evropských národů na demokratických a přátelských základech křesťanských kořenů.A to je první velká lež, nebo snad omyl? Mezi běženci je jen promile křesťanů, ale hlavně muslimové, dle plánu bývalého šéfa portugalských komunistů Barrosa, jenž podporoval projekt EUROMED, plánující na starém kontinentu kvůli údajně porodnost v roce 2050 až 80 milionů muslimů. Ten José Manuel Barroso, co byl předsedou strany PCTP – MRPP (Portugalská komunistická strana pracujících – Revoluční hnutí strany proletariátu). Po neúspěchu ve volbách vycouval a v prosinci 1980 vstoupil do Partido Social Democrata – Portugalská sociální demokracie, kde je dodnes. Barroso chce 80 milionů muslimů; Le Penová už raději ani jednoho…
    Proč se v současnosti Evropa zmítá pod náporem běženců, jichž se v bídných životních podmínkách tísní v blátě a zimě u nových "schengenských" zdí a plotů několik milionů? Protože myšlenkový obsah panevropského hnutí formuloval Dr. Richard hrabě Coudenhove-Kalergi na svém panství Poběžovice na Domažlicku. Samotná Panevropská unie pak byla hrabětem Coudenhove-Kalergim založena roku 1922, respektive 1924, jako přímá reakce na hrůzy první světové války.http://panevropa.cz/
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  10. V roce 1922 založil Kalergi ve Vídni hnutí „Panevropan“, které předjímalo nastolení Nového světového řádu, založeného na Federaci národů, řízené Spojenými státy. Sjednocení Evropy mělo být prvním krokem k jediné světové vládě. S nástupem fašismu v Evropě musel být plán na čas zastaven a Panevropská unie byla nucena se rozpustit. Ale po druhé světové válce se Kalergimu podařilo díky frenetické a neúnavné aktivitě a díky podpoře WinstonaChurchilla, významné židovské zednářské lóže B’naiB’rith a významných deníků jako New York Times prosadit projekt do vlády USA.http://identità.com/blog/2012/12/11/il-piano-kalergi-il-genocidio-dei-popoli-europei/

    Každý z dějinných manipulátorů měl svoji knihu - Hitler "Mein Kampf", Kalergi popsal svůj plán v knize „Praktický idealismus“, v níž prohlašuje, že obyvatelé budoucích „Spojených států evropských“ již nebudou původními národy Starého kontinentu, ale bude to druh zvířeckých podlidí vzniklých míšením ras. Tvrdil, že je nezbytné „křížit“ evropské národy s asiaty a černochy, aby vzniklo mnoha-etnické stádo bez specifických vlastností, snadno ovladatelné elitami u moci. „Člověk budoucnosti bude smíšené krve. Mnohost národů bude nahrazena budoucí euroasijsko-negroidní rasou, velmi podobnou starým Egypťanům." Kalergi prohlásil, že je třeba zrušit právo na sebeurčení národů, a postupně eliminovat národy za použití etnických separatistických hnutí nebo jinorodé masové imigrace.

    Aby elity mohly ovládnout Evropu, předpokládal přetvoření homogenních národů v křížený lid. Těmto křížencům připisoval charakteristické vlastnosti jako je například krutost, nevěrnost. Tento nový křížený lid měl být vytvořen, aby mu mohla být elita nadřazena. Nejprve měla být odstraněna demokracie, čili moc lidu, a poté lid sám pomocí křížení. Bílí měli být nahrazeni kříženou rasou, snadno ovladatelnou.

    Tím, že by se zrušil princip rovnosti všech před zákonem a zabránilo by se kritice menšin, které by byly chráněny výjimečnými zákony, by se podařilo ovládnout masy. Politikové oné doby Kalergimu naslouchali, západní mocnosti se soustředily na jeho plán, noviny a tajné americké služby financovaly projekty. Vůdci evropské politiky vědí, že právě Kalergi je strůjcem naší Evropy řízené Bruselem a Maastrichtem. Kalergi, neznámý veřejnému mínění, je pokládán za otce Maastrichtu a multikulturalismu.

    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  11. I když o Kalergim nemluví žádná školní učebnice, jeho ideje inspirovaly dnešní Evropskou unii. Jeho přesvědčení, že evropské národy se musí smísit s černochy a asiaty, aby byla zničena jejich identita a vznikla smíšená rasa, je základem veškeré evropské politiky tváří v tvář integraci a obraně menšin. Při tom všem nejde o humanitární důvody. Tyto direktivy jsou vydávány s nelítostnou rozhodností za účelem realizace největší genocidy v historii. Na počest Kalergiho byla ustanovena Evropská cena Coudenhova-Kalergiho. Každé dva roky jsou jí odměňování evropeisté, kteří se obzvláště vyznamenali v naplňování jeho zločinného Plánu. Mezi nimi jsou osobnosti kalibru Angely Merkelové, která dostala tuto cenu jako první v roce 2010, a Herman van Rumphy, kterýji dostal v roce 2012 na speciálním kongresu ve Vídni, který se konal na oslavu 90 let panevropského hnutí. Mají i svůj symbol panevropskéunie: červený kříž přes zlaté slunce, symbol řádu rozekruciánů.
    OSN prosazuje tuto genocidu svým neustálým vybízením k přijímání miliónů uprchlíků, aby se kompenzovala nízká porodnost v Evropě. Zpráva divize „Obyvatelstvo“ OSN v New Yorku z ledna 2000 má název „Migrace k náhradě původního obyvatelstva: řešení pro stárnoucí a upadající populace“. Podle této zprávy bude Evropa potřebovat v roce 2025 159 miliónů imigrantů. Ptáme se, jak je možné učinit tak přesný odhad, jinak, než že imigrace byla připravována a studována „na papíře“. Ve skutečnosti je jisté, že snížená porodnost by v Evropě mohla být snadno zvrácena pomocí opatření k podpoře rodin. A je zcela jasné, že genetická výbava Evropanů nebude ochráněna přínosem odlišné genetické výbavy, ale že takto se urychlí její vymizení. Takže jediným cílem těchto opatření je zcela denaturovat národ, přeměnit ho ve společnost lidí bez jakékoli etnické, historické a kulturní soudržnosti. Teze Kalergiho plánu vytvořily a dodnes tvoří základ oficiální politiky vlád, které prosazují genocidu evropských národů pomocí masové imigrace.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  12. G. Brock Chisholm, bývalý ředite lSvětové zdravotnické organizace, nám dokonale představil lekci od Kalergiho, když řekl: "Co lidé musejí všude rozvíjet, to je kontrola porodnosti a smíšená manželství (mezirasová), za účelem vytvoření jediné rasy v jediném světě, závislé na centrální autoritě.“ A máme zde rok 2016 a když se rozhlédneme kolem sebe, zdá se, že Kalergiho plán je plně realizován. Stojíme před opravdovou přeměnou Evropy v třetí svět. Axiomem „nového občanství“ je multikulturalismus a nucené míšenectví. Evropané jsou trosečníky míšenectví, potopení hordami asijských a afrických přistěhovalců. Smíšená manželství produkují každý rok tisíce míšených jednotlivců: „Kalergiho dětí“. Pod dvojím tlakem desinformací a ohlupování lidí, díky masovým komunikačním prostředkům byli Evropané dotlačeni k popření svého vlastního původu, k zapomenutí svých vlastních etnických identit.

    Prosazovatelé globalizace se snaží je přesvědčit, že vzdát se své vlastní identity je pokrokovým a humanitárním aktem, a že „rasismus“ je chybný, a to proto, že by z nás rádi měli slepé konzumenty. V tuto dobu je naprosto nutné reagovat na lži Systému, probouzet duch vzpoury u Evropanů. Bude třeba ukazovat všem, že integrace masové imigrace se rovná genocidě. Nemáme jinou možnost než se vzbouřit, alternativou je etnická sebevražda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.rukojmi.cz/clanky/810-proc-se-evropa-zmita-pod-naporem-bezencu-jichz-je-u-novych-zdi-a-plotu-nekolik-milionu

      Vymazat
    2. https://www.gloria.tv/media/MvdwhM32XQt

      http://republika119.rssing.com/chan-51125904/all_p97.html

      Vymazat
  13. A tu je také něco zajímavého, co může souviset s těmi zemětřeseními

    http://orgo-net.blogspot.cz/2016/04/mimoradne-intenzivni-dosud-nikdy.html

    OdpovědětVymazat
  14. Finančník a maďarský žid George Soros otevřeně připouští plán zničení národních hranic a zaplavení Evropy přivandrovalci
    Po léta se mnozí v alternativních médiích, jakož i lidé více konspiračně orientovaní z pravičáckých kruhů, pokoušeli odhalit fakt, že liberální miliardář George Soros financoval a financuje rozsáhlou síť levičáckých médií, aktivistů a organizací sociální spravedlnosti. Od poskytování peněz do začátku silně levicovým médiím, jako Salon.com, po placení mnoha levičáckých aktivistických skupin, které napadly Ferguson po zastřelení Michaela Browna, až po doslova placení skupiny #BlackLivesMatter s cílem rozdmýchat rasové nepokoje, má Soros zřejmě ruce (a peníze) ve všem.

    Zatímco někteří komentátoři upozornili na vazby mezi probíhající evropskou uprchlickou krizí a Sorosem vedenou Nadací pro otevřenou společnost, oficiální média jako celek tuto spojitost silně bagatelizovala a místo toho obviňovala lidi z Evropy a Spojených států z podpory toho, co se rovná doslovné destrukci jejich společnosti.

    Ve zprávě zveřejněné Bloomberg Business Orban, na kterého měsíce útočili Sorosem financovaní aktivisté kvůli jeho postoji k uprchlické krizi, zcela odhalil skutečný záměr Sorose a jeho spojenců.

    „Jeho jméno je možná nejsilnějším příkladem těch, kdo podporují vše, co oslabuje národní státy, podporují vše, co mění tradiční evropský životní styl,“ řekl Orban v rozhovoru pro veřejné rádio Kossuth, podle Bloomberg Business.

    „Tito aktivisté, kteří podporují přistěhovalce bezděčně, se stávají součástí této mezinárodní sítě pašování lidí.“

    K údivu v emailu zaslaném v reakci Bloombergu Soros doslova připustil, že vkládá svoji práci a peníze do zničení národních hranic Evropy. Je to tak, Soros otevřeně připustil, že považuje uprchlickou krizi a potřeby uprchlíků za důležitější, než samotnou identitu nějaké země.

    „Jeho plán považuje za cíl ochranu národních hranic a uprchlíky za překážku,“ řekl Soros v reakci na komentáře Orbana. „Náš plán považuje za cíl ochranu uprchlíků a národní hranice za překážku.“

    Tady to máte. Totální destrukce každičké evropské země, aby se vytvořila volná cesta pro miliony muslimských uprchlíků, je vyřčeným cílem a je tomu napomáháno spolu s financováním od téhož muže, který již má nevýslovný vliv na oficiální k levici tíhnoucí média.

    Toto Sorosovo přiznání, viděno v kontextu jeho široké podpory jak liberalismu po celém světě, tak médiím, která o tom informují, pomáhá vysvětlit, proč média útočila na každého, kdo nepodporuje vpuštění neomezeného počtu uprchlíků do své země, jako na nenávistného rasistu.

    V tuto chvíli, obzvláště když řada liberálních komentátorů ve Spojených státech vyzývá k tomu, aby do země byl vpuštěn až 1 milion uprchlíků, se lidé světa musí postavit tomu, co se doslova rovná totální destrukci jejich způsobu života, a to dříve, než bude pozdě.

    zdroj: https://www.intellihub.com

    OdpovědětVymazat
  15. Psychoanalytik Adamek bude Richard.

    OdpovědětVymazat
  16. no vidíte , zrovna tenhle týpek jenž nepatří k rypatejm mohl být jedním ze struktur gp , né že bych ho zrovna znal je to pro mě nové jméno a nebudu sám , ale třeba pjakin o tom samém mluvil už před rokem když vypukla inženýrská odysea ...
    momentálně se řízený příliv zastavil , aby nedošlo ke zhroucení evropských vlád , gp ještě evropu potřebuje ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. patří pod maximuse , myšleno ten kalergi ...

      Vymazat
  17. A na a.cz je dobrý Křeček

    http://blog.aktualne.cz/blogy/stanislav-krecek.php?itemid=27248

    A už opravdu dobrou noc všem ponocujícím :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Maxime -
    některá slovní spojení z tvého textu si osvojím.

    OdpovědětVymazat
  19. Kvetoucí návrat domů (s historickými vrátky):
    http://www.imgup.cz/image/2e1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doufám, že je tam necháte. S těmi kvetoucími stromy by každá jiná vypadala nepatřičně

      Vymazat
    2. Visí na nich hrnek, jako že hosté jsou vítáni. Nemyslí se tím migranti a čmoudi.

      Vymazat
    3. Pěkně kvetou :-)

      Vymazat
  20. To: Viola 00:10
    Nahlédla jsem výjimečně na slohové cvičení 78-letého státního úředníka pana Křečka. Hodnotit nebudu - více by mě zajímalo, kdyby psal o své zástupco-ombudsmanské praxi, abych si třeba začala myslet, že je nám tento úřad alespoň maličko užitečný. A živí snad i ty, co nepobírají důchod. No, ani paní Stehlíkovou či pana Bělobrádka nemám potřebu komentovat, k paní Stehlíkové se ještě cvičně podívám, zda přijde o svých pravdách polemizovat.
    Co ostravská příroda a měsíc? - určitě stejně krásně jako v Ládikovu!!!.

    To: ZdenekB
    "Českými" klikanci já někdy přispívám zdatně, když sedím u počítače déle a krtčí záložku si nerada vyhodím a vracím se. Kdo ví, jak stroj počítá třeba i přeskakování z jednoho krtince do druhého či ďubnutí za účelem naskočení nových komentářů od jiných.
    No, ono to vlastně není důležité. Podstatné je, že nám - virtuálním známým - umožňujete pokec, znovu za to dík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ostravská příroda .... představuji si ji jako umělé zalesnění hald a odvalů, převážně břízou a topolem. Ve městě jsou ještě k vidění staré stromy - jen listnaté, jehličnany nepřežily. Z ptáků si z někdejší "letní aktivity" vzpomínám na "enhákágníka" - to byl jednobarevný šedý ptáček v prachu NHKG, možná kdysi vrabec. Listy lopuchů a houštiny černobýlu zarůstají špinavé usazeniny kolem Ostravice a Lučiny; ostravský hrad se stále propadá, už se posunul dolů o 13m (nikdy mě nenapadlo ho navštívit). V Bělském lese tábořili bezdomovci (bližší info bude mít asi Viola, ta se vyskytuje v blízkosti). S narůstajícím teplem se začne projevovat vyšší aktivita cikánů ve Vítkovicích a Mariánských Horách, ulice se začnou černat a po zemi bude více mastných skvrn.

      Vymazat
    2. Ládíku!!!, tedy vykreslil jste to asi tak jak to vypadalo před deseti lety. Už jsem tu psala, že v Hrabůvce na rondlu vysázeli před 2 roky krokusy, narcisy a tulipány (ty letos jaksi nebyly vidět, možná cibulky sežraly myši), celý pás jako had se fialověl.
      Pře rokem byla akce "vysázejme, co nejvíce stromů" a tak se mezi domy na dvorcích objevilo množství mladých listnáčů. Jen jeden jehličnan nepřežil podzimní a zimní sucho. Kolem Ostravice je to krásně upravené, cyklostezky vedou až k hradu. Také jsem tam už velmi dlouho nebyla a tak nevím, že se hrad propadl už o 13 m.
      V Běláku bezdomovci táboří, ale je snaha je odtamtud stále vytlačovat tím, že se odstraňuje přerostlé houští. U vchodu ze strany restaurace je udělána téměř botanická zahrada se jmenovkami různých bylinek.
      A pokud jde o ptactvo, tak to se čile rozrůstá, zrovna předevčírem mi na okno sedla poštolka a hlasitě se ozývla, měla jsem napřed dojem, že má někdo zvláštní ton v mobilu, loví tu asi ty vrabce, kteří jednu dobu úplně vymizeli ale už se zas vrátili a také holuby. Ráno mě ptačí zpěv budí, což se mi až zas tak nelíbí. a cikáni už se také odstěhovali jinam, věštšinou jsou v Přívoze.
      Také jste zapomněl vzpomenout wbgardena a jeho čarovnou zahrádku, kdo ví jestli ještě žije.

      Vymazat
    3. A samozřejmě pozdravuji Babušku Jagušku. Nenechte si kazit obrázek Ostravy Ládíkem!!!. Ostrava je už dávno zelená ai jinak barevná a ne černá, jako kdysi. Kdysi v Ostravici tekla přímo černá řeka, bylo to až nepochopitelné, ale dnes můžete v řece vidět i rybičky a kolem řeky je možné lodičkovat, protože tu postavili přístav pro lodičky, takže nejen po cyklostezce se dá obhlížet Ostrava, ale i z řeky.

      Vymazat
    4. Švestky z druhé strany, před chvílí:
      http://www.imgup.cz/image/2eD

      Vymazat
    5. A ještě pro Babušku:
      Roku 1714 přešel zámek do vlastnictví rodu Wilczků, kteří jej drželi až do roku 1945, kdy byl vyvlastněn. Těžbou uhlí v okolí zámku jej však vědomě zničili. Prakticky od počátku 20. století docházelo k chátrání budovy. V důsledku poddolování poklesl hrad asi o 16 metrů a 15. února 1954 byl na něj dokonce vydán demoliční výměr.

      Chátrající hrad koupilo město Ostrava a po nákladné rekonstrukci začátkem roku 2004 jej zachránilo. Pro veřejnost byl otevřen v květnu téhož roku. Hrad nyní slouží k pořádání kulturních akcí, každoročně se tam koná například festival Colours of Ostrava, oslava Filipojakubské noci, Letní shakespearovské slavnosti nebo Slezskoostravský Rock-Fest.
      Takže Babuško, slétají se tu vaše kolegyně, tak byste neměla chybět :-)

      Vymazat
    6. Violo -
      to popisujete snad sídliště Hrabůvku nebo Výškovice nebo nedejbože Dubinu. To ale není Ostrava. Ostrava je to kolem náměstí Lidových milicí. A to je město duchů. Prázdné obchody, cikánské gangy, nablito, špína. Ruch bělochů se přesunul do Fukušimy.

      Vymazat
    7. Ostrava je dnes velká a samozřejmě do ní patří i Dubina, Hrabůvka, Hrabová, Výškovice, Zábřeh atd. Nezmínila jsem to, jak se proměnily Vítkovice na místě bývalých pecí, to stojí také za to a Slezská Ostrava je k nepoznání a ZOO se také pořádně rozrostlo (to už je let, co jsem tam nebyla).

      Vymazat
  21. Džamila pod svým blogem mě k slzám rozesmála :D
    Bursík a Bursíková dovezli dalajlámovi hrneček od Bořka Šípka, dalajláma ho dlouho držel v rukou a pak řekl, že z toho nebude pít, aby to nerozbil. Dojemné. DS

    OdpovědětVymazat
  22. Bývalý ministr vnitra USA:
    "V USA platí pravidlo: když vidíte střelce, zkuste utéct. Když to nejde, zkuste se schovat a když ani to nejde, tak se pokuste bránit".

    Tomu říkám spojenec a přítel. Způsobí příval vraždících vetřelců do Evropy a pak radí, jak se schovávat před zabijáky, které sám vyzbrojuje (nedávno byla reportáž, jak USA opět shodily zásilku zbraní na území, ovládané IS).

    V červnu mají turci získat bezvízový přístup do EU. Kdo rozezná turka od pakistánce, íránce, berbera nebo agrického nomáda - když si obleče džíny, tričko a obuje adidasky? Ani syrský pas už nebude potřebovat. V případě bezvízového styku s islámským státem je bezpodmínečně nutná ochrana státní hranice, zejména s německem a rakouskem, kde se to islamisty bude hemžit.

    OdpovědětVymazat
  23. Proč novináři používají slovesa "zavítal" a "pravil"? Má se tím nějak zvýšit preference dotyčného, nebo je to snaha něko adorovat nebo naopak někoho povýšit?
    Proč se tato slova nepoužívají např. ve větách:

    Doktor Rath opět zavítá k soudu.
    Marek Dalík pravil:
    Docent Konvička pravil:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ponížit ... jsem chtěl napsat

      Vymazat
    2. jedinej kdo kdo něco skutečně pravil a je to historicky zdokumentované a pod tímto slovesem prezentováno je od nietzscheho - tak pravil zarahuštra ...
      u současníků by mělo být požíváno sloveso - zakvákal , i když jde většinou zejména u demokratů jenom o vymáčknutí tlustého střeva s přežrání a s překradení ...

      Vymazat
    3. Při dnešních promluvách ze sněmovny pana Konvičku nenechali rozprávět, možná něco říkal, ale TV to ustřihla. Připadal mi jako by byl v depresi a nebylo by se co divit.

      Vymazat
  24. Ad "zavítat" :

    Domnívám se, že v případě Ratha je sloveso za-vítat použito správně:
    určitě se najde spousta lidí, kteří VÍTAJÍ,že se Rath opakovaně ocitá před soudem - ať už právem či neprávem. Minimálně Myruna vítá, že o5 za-vítal.

    Co se týče pravení: Slyším tu slovní základ -prav-.
    Předpokládám tedy, že jestliže někdo něco PRAVí, pak PRAVdu.

    PRAVda je, že ani politik se tu a tam nevyhne tomu, že řekne PRAVdu, přestože jeho výrobním prostředkem jsou lži - asi stejně, jako jsou výrobním prostředkem fotbalisty nohy.

    Nicméně považuji spojení "pravdomluvný politik" za logický protimluv, asi jako "pečený led".

    Co se týče některých našich tzv. "politiků", nelze čvachtání jejich ústních sliznic označit ani za lež - podobně jako nelze za lež či pravdu označit zvuk paprsku moči na hladinu záchodové mísy.

    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste si slovní základ -prav- ztotožnil se slovem "pravda". Proč ne "poprava"?

      Vymazat
  25. Odpovědi
    1. A není to vlastně dočista jedno? Že už by neměl Boženku (jméno kohouta si právě nevybavuji)?

      To: Viola
      Ostravu já už více než dosud asi nepoznám. Technické památky mě nelákají, na hradě jsme se ze zvědavosti podívat byli. Tak snad kdybych přišla na nějakou zajímavou výstavu.

      To: Ládik!!!
      Z ostravského hradu vidět na Lysaňu. Nevím, zda vyrážíte někdy do Brna. My asi na začátku května, tak jsem se dívala, co je tam k vidění. Na Špiláku je za pěkného počasí otevřená rozhledna, každý den na objednávku Jihozápadní bastion, co jim ho vyhodil do povětří Napoleon.

      Vymazat
    2. je to on. Leon je pořád innuendo.

      Vymazat
  26. Kdopa jim to zakáže
    zaútočit na pláže?
    Es Trenc, Cala Bassa
    no to bude krása
    Azurové pobřeží
    budou jatka drůbeží
    Vieste, Otranto
    tam půjde Lotrando
    se svými hrdlořezy
    to jsou hypotézy ..
    snad nepůjde k Baltyku
    bo vytáhnu motyku
    odspoda ho rozkopnu
    a hlavu mu ukopnu.

    OdpovědětVymazat
  27. Ta Naja nigricollis ? To jo.

    OdpovědětVymazat
  28. a nevíte někdo, kde je paní Tužka? Už tu nebyla skoro jako pan Jáchym!

    https://www.youtube.com/watch?v=qx3EQQQ6yjM&index=27&list=RDSt6jyEFe5WM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuším, že v noci tu bude. Dneska je den dračích děr.

      Vymazat
  29. Nestíhám dočítat, co jsem zameškala, a co čtu, v tom se mnohdy neorientuju, neb jsem vůbec nic nesledovala a nečetla. Ovšem mělo to i své výhody.

    Na ráno:
    The Singers Unlimited - We've only just begun
    https://www.youtube.com/watch?v=2xbh8o8mqI4&index=3&list=RDGDYkDt2ilIA

    Rimsky-Korsakov, Nikolay Concert Fantasy mvt1+2 violin+ orchestra
    https://www.youtube.com/watch?v=QgF4YBVaezM

    Linda Ronstadt "It Never Entered My Mind"
    https://www.youtube.com/watch?v=e6Eld578fQ4

    John Bunch - Sweet Lorraine
    https://www.youtube.com/watch?v=G-qQLd4rt9o&list=PLoM2TqaaCfRELCUyQqjbdmFfRBrzsdwIE

    Mark Knopfler - Piper To The End [Get Lucky]
    https://www.youtube.com/watch?v=ZCAtVJSNdQE&list=PL0ChtSdBOmXG8hN9q6WTA6KqoAa83evOc

    Radůza - Ale že musím + van Gogh
    https://www.youtube.com/watch?v=jSQMvxZQawI&list=PL84FF37424000B61E&index=5

    OdpovědětVymazat
  30. ,, Začal soud s předákem německého hnutí Pegida
    Podle státního zastupitelství se Bachmann dopustil podněcování nenávisti v září 2014 svými komentáři na Facebooku, kde označil uprchlíky za "dotěrný hmyz", "odpad" a "špinavou pakáž". Za to mu hrozí v případě odsouzení přinejmenším tři měsíce vězení. ,,

    http://goo.gl/cHQtBw

    s demokraty to podobrým nepůjde , kdepak ...

    a ještě jedna kuriozitka , us hilzna si zřejmě zapomněla stříknout kýbl botoxu než vylezla mezi prostý lid :

    http://goo.gl/pk0oNs

    OdpovědětVymazat
  31. Zdravím všechny,
    zvláště Annu, taky bojuju - nevím, jestli je to přímo deprese, ale rozhodně krajní znechucení.

    DOPORUČUJI K PŘEČTENÍ.
    http://www.literarky.cz/komentare/ostatni/21909-jak-us-neokons-obrali-lidstvo-o-nadji-na-mir

    Není to přímo optimistické čtení, ale není to alespň blbé.
    Zvláště se mi líbí jméno Killary Clinton.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Jáchyme,
      opět se mi potvrdila výhoda mého depresivního stavu, kdy nejsem schopná nic číst ani sledovat. Jak si pročítám, co kde nového, taky mnou prostupuje znechucení. Je lepší nevědět...
      Držím palce, ať ve svém boji brzy zvítězíte.

      Vymazat
  32. Tužka napíše,....pro paní Lišku a pana Ládíka,....díky,...umíte vyvolávat stíny.

    Mám za sebou šílený týden dobrých skutků, které bych, kdybych měla čas si je rozmyslet, asi neudělala, ale, vše dobře dopadlo, už jsem se z toho dostatečně vzpamatovala,...a to jsou před námi Dny Dračích Děr,...a zeměkoule znovu prochází,....napíšu po svém, ...průvanem energie z vyšší dimenze našeho vesmíru.

    V Cestě cest, jak popsal Žlutý Císař pohyb zeměkoule po ekliptice, nakreslil obrázek,...kdy dráhu v období po jarní rovnodennosti, tedy konce března a měsíce dubna, protkal v nákresu spoustou vlnek, nahoru, dolů, a i do stran. Podobně je to zakresleno po podzimní rovnodennosti.
    Další větší odchylky zemi čekají od čtvrtka do neděle, tento týden.

    Dost možná, že pan Putin tu knihu Cesty cest zná, protože poslal na Kamčatku a na Kurilské ostrovy tisíce vojáků, očekává se tam větší seismická činnost,...některé kamčatské sopky vydechují víc páry a popela. Mohly by tu nahromaděnou energii vydejchat a nechat okolí a Dálný východ v klidu.

    V příštím vstupu vám ten obrázek ještě doplním o další informace.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  33. Pro paní Violu: Hezké video ze Slezskoostravského hradu:
    https://www.youtube.com/embed/IgOYMTWjF8w
    Pierre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Typická Ostrava, na příští představení se přemůžu a zajdu tam.

      Vymazat
    2. Pierre, děkuji za hezké video, ale
      z latinského pódia (do kopce) a Fagus ( buk ) vede k interpretaci název místa Puy-du-Fou jako "Beech Hill" .
      Znamená to, že nějaký zábavní park jen napodobuje historii a není tam vůbec spojení historie a místa, což je velmi důležité.
      Jistě, že je třeba do toho místa vložit nějakou zábavu, aby přitáhlo návštěvníky a mohlo se zaplatit, ale nedá se to srovnávat.
      Jsem Ostravský patriot už od mládí.

      Vymazat
    3. Paní Violo, snad byste si mohla na internetu o tom místě něco najít. U nás nepořádáme podobné kejkle na hradech a zámcích? Jen s 30 letým zpožděním. Ostrava má (měla) 4 pamětihodnosti: Lauby, Koňskou jídelnu - tam kde je dnes opuštěný Bauhaus a Polský Dům + restauraci Baník, které se vyznačovaly dvěma nezávislými vchody.
      Pierre

      Vymazat
    4. Pierre, někdy je těžké pochopit, co kdo chce svým psaním vyjádřit.
      O jakém místě si mám něco najít o místě, kde stojí hrad, nebo o tom vašem Puy-du-Fou.
      Podle mě je hrad pamětihodnost, ikdyž je opravený a propadlý o 16m a že se na něm pořádají taškařice je dobře, jak jsem psala, aspoň to některé lidi přivede k historii. Mi třeba hrad připomněl, proč má Ostrava ve znaku bílého koně bez jezdce.
      Slezskoostravský hrad byl v rukou Poláků a obrana proti Čechům, Češi - Slezané se zbavili polského jha a proto ten bílý kůň jako svoboda bez zlého pána. I když Poláci jsou také našimi bratry, ale jaksi dříve takovými jak někteří bratři bývají - chamtivými, co by chtěli schrábnout celý majetek po otci.

      Vymazat
    5. Paní Violo, zkuste https://fr.wikipedia.org/wiki/Puy_du_Fou
      https://fr.wikipedia.org/wiki/Les_Epesses
      Opravdu Puy du Fou není Disneyland ani Parc Asterix.
      Jako lokální patriotka byste si o dějinách města Ostrava - do nástupu komančů Moravská Ostrava, tu Polskou přilepil k městu až Adolf. S tím znakem do doufám nemyslíte vážně (to byl znak té Moravské).
      Pierre
      Zříceninu toho Kozího Chlívku si pamatuji ze sedmdesátých let, chodil jsem na Slezskou do jazykovky. No, zřejmě za dotace EU se postavil v 21.století HRAD.

      Vymazat
  34. Tužka napíše,....tak ten obrázek,..převedla jsem ho do dnešní matematiky a fyziky,....podle něj dělám výpočty.

    Udělám jen stručný popis bez detailů.

    Zůstávám občas v němém úžasu, čeho všeho se dokázali chytří jedinci dopátrat v čase víc jak tisíc let zpět. Teď myslím i na jeho knihu Lékopis východu.

    Můžete kreslit,.....elipsa a její vodorovnou a svislou osu.
    Kousek vpravo od průsečíku os je slunce, /je to jedno z ohnisek elipsy/.
    Pohyb zeměkoule jde proti směru hodinových ručiček /zleva do prava/.
    Vodorovná osa protíná ekliptiku v bodě vpravo jako zimní slunovrat, vlevo, jako letní slunovrat.
    Svislá osa nad vodorovnou osou protíná ekliptiku jako jarní rovnodennost, pod vodor. osou jako podzimní rovnodennost.
    Na tom obrázku zakreslil Žlutý Císař i jakýsi koridor podle svislé osy, vyplnil ho čárkovanými čarami,....ty čáry nazval vesmírným dechem. V tom koridoru je zakresleno i slunce, takže zřejmě působí i na něj.
    Vesmírný dech, který způsobuje nerovnoměrný pohyb země po ekliptice....jakési turbulence,...

    Turbulence je fyzikální pojem a má své zákony, ovšem, záleží na parametrech, ... skupenství, hmotnosti a rychlosti, které do nich vložíme,....to už je matematika navíc.

    Ano, ano,... brambory jsou v řádku,...a i doopravdy, rovných dvacet kusů, jako startovné pro rannou sklizeň, a jsou pod textilní fólií, už je jen pět nad nulou.

    Zdravím všechny do NORY, opět se mi osvědčilo, nepodléhat panice,...hroutit se až ke spánku do postele.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O turbuletním proudění něco vím, dimenzuju potrubí téměř denně.. Reynoldsovo číslo nad 2320, pro vodu (uzavřený systém). Pro otevřený systém ("koryto" o nekonečném hydraulickém průměru) a podstatně nižší viskozitu vesmíru budou platit jiná čísla, blížící se samozřejmě nule. Kdoví, jestli by se daly vesmírné děje nasimulovat pomocí hydraulických a termokinetických podobnostních kritérií (Nusseltova, Prandtlova, Grashofova, Froudeho, Eularova..). Určitě ano a určitě se o to vědci v době počítačů o to pokouší. Jen si myslím, že výsledky nebudou zveřejněny.

      Vymazat
  35. Myslím, že pohyb zemských desek sopka nevydýchá, že soptění je jen průvodní jev. Minulé pořádné zemětřesení pohlo osou.

    OdpovědětVymazat
  36. Díra s vykřičníkem je určena na 22.4. Japonci už teď spí raději venku nebo v autě, o možnostech megazemětřesení píší všechny noviny, i Novinky.
    Já si spojuji 22.4. s narozením soudruha Lenina, protože v den jeho narození jsem našel shoz pořádného 14teráka, na pasece, výsadami dolů, stál na špičkách - minimálně měsíc od shození. Druhý do páru jsem nedohledal, už rostla zeleň.
    Je mi jasné, že DD jsou každý rok jindy, ale některá data se mi zaryla do paměti.

    OdpovědětVymazat
  37. Jáchyme -
    to není opravdu blbé čtení. V podstatě je to uspořádaný názor na světový vývoj, jaký má spousta lidí - tvrdil bych, že většina lidí. I v Čechii. Jenom zde se to moc nesmí říkat, protože novináři a politologové (politruci) mají jiné instrukce. Kdysi se učil Kléma v Moskvě, dnes se učí Bělodrábek v USA.

    OdpovědětVymazat
  38. ano, 22.4. je den, z kterého mám husí kůži. Bude úplněk, minulý nov se mnou pěkně zacvičil! Koukám, že většina dračích děr je ve spojení s některou měsíční fází

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužka psala, že po úplňku se dobře hubne.. to mi vyhovuje, nabral jsem 2 kila (málo běhu kvůli té pitomé holeně...).

      Vymazat
    2. já o úplňku držím pitný režim, voda, bylinkové čaje a rajčatová šťáva, člověk tak nějak splaskne ;)

      Vymazat
  39. i já děkuji panu Jáchymovi za rozumné čtení. P.C.Roberts má názory, s nimiž lze souhlasit, škoda že je člověk najde jen spíše na alternativních vebech.

    no a tady je neokonka krvavá Madla, pro porovnání
    Bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová v interview pro Die Presse prohlásila, že Rusko neustále provokuje ostatní země a potom se cítí ukřivděné.

    „Už mám plné zuby toho, že pro akce Moskvy se neustále hledá ospravedlnění“ řekla Albrightová.

    Podle jejího názoru zahájilo Rusko operaci v Sýrii jenom kvůli tomu, aby odpoutalo pozornost světové veřejnosti od Ukrajiny a posílilo svůj vliv na Blízkém východě.

    Putin má v ruce špatné karty, ale poměrně šikovně je dokáže pokaždé rozehrát, domnívá se bývalá ministryně zahraničí USA. Přitom se ruský prezident snaží svými akcemi diskreditovat a rozpoltit Evropskou unii a kromě toho vypudit NATO z pásma svého vlivu, zdůrazňuje Madeleine Albrightová.

    Podle jejího tvrzení podporuje Putin nacionalismus ve své zemi, aby utajil tu skutečnost, že Rusko je vlastně jen taková Bangladéš s jaderným arzenálem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sami ukrajinci (jaroš) tvrdí, že do konce roku se ukrajina rozpadne per partes. Myslím, že putinovi rozpad nebude vyhovovat, že na něm nebude mít zájem. Potřebuje jednotnou ukrajinu, ale ne pod velením nato, potažmo EU. Nebo alespoň "velkou" a k rusku loajální ukrajinu ve své východní části. Zakarpatskou ukrajinu ať vezme ďas nebo EU.

      Vymazat
  40. Trochu netradicnej muziky.

    https://www.youtube.com/watch?v=hM4nVMmJ2Yc&index=2&list=RDx8HdCIvC0Ok

    https://www.youtube.com/watch?v=x8HdCIvC0Ok&index=1&list=RDx8HdCIvC0Ok

    https://www.youtube.com/watch?v=LgEhdpK2MzQ&list=RDx8HdCIvC0Ok&index=3

    https://www.youtube.com/watch?v=lUGm5bw_I3A&list=RDx8HdCIvC0Ok&index=5

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se mi zdá ta hudba příliš umělá, taková neživočišná, zakázková, povrchní, bez vnitřní integrity. Nemůžu u ní dělat. Někomu se může líbit. Mi se líbily záběry z běžek, už pár let mám běžkařskou absenci.

      Vymazat
    2. Mna tiez velmi nenadchla, len som to dal kvoli informovanosti. Mozno alo je potrebne vypocut si to viackrat, mozno v nejakej relxacnej polohe, ktovie. Skusim si to za nejaky cas vypocut znova, uvidim, aky budem mat z toho dojem.

      Vymazat
  41. Jáchyme -
    co šlapadlo? Už jste ho rozšlapal? Na psychickou zátěž je nejlépe naložit fyzickou vytrvalostní zátěž (nejlepší je fyzická práce se zřejmým výsledkem). Takové rozšlapané šlapadlo by Vás určitě potěšilo a zahnalo chnury.

    OdpovědětVymazat
  42. Když jsi silný introvert
    dej si párek Agrofert
    kostelecké uzeniny
    vyženou ti z hlavy splíny.
    Nemusíš k nim žvýkat housky
    ani utírat si fousky
    od kečupu, hořčice
    před pitím se dávíce -
    všechno už je v párku
    kup si další várku.

    OdpovědětVymazat
  43. To: liška 8:15
    Ovlivňuje úplněk či jiné přírodní jevy i momentální chuť již hotového vína? Nebo je ve Vašem pitném režimu co nevhodné v tyto dny zakázáno?
    Na mě nepůsobí, asi jsem málo senzibilní či se spíše na nic nevymlouvám a beru život tak, jak jde.
    I když - všechno je možné a zdůvodnění si lze najít kdykoliv, pokud nám ho třeba. Každý z nás to má jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. napsala jsem Vám odpověď a zmizela mi. Sama jsem si smazala!
      Jsem sedmička, ty jsou senzitivní, mají i léčitelské schopnosti (já nabíjím některé lidi energií) a třeba úplněk na mě působí velmi. A chutě se samozřejmě mění, mění je káva, jídlo, nálada, stres, takže v dnech dračích děr bych raději ochutnávku vín nedělala (o DD vím až od paní Tužky, ale sedí to jak hrnec na ..... :)

      Vymazat
    2. Znáte Bohdana Matwikova? Ten maceroval ve víně pupeny buků a jiných rostlin, mělo to mít léčivé účinky. Dalo se to koupit... dělá se ještě nějaké podobné "vylepšení" vína?

      Vymazat
    3. ne, neznám, ale podívám se na netu. Když mně chutná víno, tak jak je, dokonce nemusím moc ani barikované...

      Vymazat
    4. http://ekonomika.idnes.cz/lazensti-hoste-se-leci-vinem-jako-ve-starem-rime-ftf-/ekonomika.aspx?c=A061109_105528_vino_pal

      Vymazat
    5. s tímto odstavcem musím souhlasit
      Popíjení vína psychiku vylepšuje," míní gemmoterapeut. Jak připomíná, víno navíc obsahuje polyfenoly a další účinné látky, které pomáhají omlazovat organismus.

      Vymazat
  44. Urcite skoro vsetkych potesi tento rozhovor s neomarxistom Blahom.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Albrightova-zneuzila-lidska-prava-rika-Lubos-Blaha-A-nachazi-zpusob-jak-pomoci-uprchlikum-o-kterem-se-u-nas-moc-nemluvi-431677

    OdpovědětVymazat
  45. A tento clanok zaiste tiez.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zlobim-se-na-generala-Petra-Pavla-Legendarni-novinar-Jan-Petranek-to-mezi-lidmi-rozjel-na-tema-Rusko-i-byvaly-pritel-Vaclav-Havel-431794

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zde je důkaz, že není možné kritizovat celkově, neboť Petránek patří mezi nejpravdivější novináře.

      Vymazat
  46. Ládiku,
    co se týče šlapadla / stepleru v koupelně a pod otevřeným střešním oknem:

    Pochopitelně ani náhodou zcela nenahradí dvacetiminutový běh na stepleru za sedm stovek z Lidlu hodinový proklus po stezce uprostřed šumavských hvozdů. Nebo v okolí Vaší haciendy.

    Nicméně totéž platí i třeba o pomerančích či rajčatech - ta by byla také lepší přímo z keříku na vllstní prosluněné zahrádce. A pomeranče utržené přímo ze stromu a zpěvu cikád jsou taky lepší než ony přes čtvrt zeměkoule kodrcané do Lidlu.

    Jde o dostupnost.
    Mohu pochopitelně před spaním vyrazit na nádraží, sednout do vlaku, dojet do lůna nezakouřené panenské přírody, proklusat se, počkat na další vlak a nejpozději ve tři ráno ulehnout do postele, řádně vykodrcán.

    Nicméně transport zabere devadesát procent oné akce, kdežto cesta do koupelny, odečteme-li stejně nezbytnou zastávku na WC a tím spojení příjemnného s užitečným, resp. užitečného s nezbytným, trvá tři vteřiny.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to myslel v dobrém, jako čistou fyzickou námahu, bez vedlejších přírodních vlivů...

      Vymazat
    2. No dyť jo.
      Já to tak taky chápu, nicméně - intenzivní fyzická námaha je doprovázena politováníhodnou nutností intenzivního dýchání.

      Kdy vaše plíce filtrují prach a sajrajty z komínů a hřeje vás jen vědomí, že pokud někdo běží za vámi, má vzduch o několik milipromile čistší, protože jste mu v něm profuněl koridor a sajrajt si nesete domů v plicních sklípcích.

      U nás v ulici se plouhá zvláště v zimě při zemi dým a prach.
      V podkroví je vzduch o jeden řád čistší - pokud ne, začmuchám čekám, až se vítr obrátí a teprve potom šlapu.

      Potřebné endorfiny si takto získanou námahou vyplavím také.
      Kromě nevýhod má stepler
      (nepočítám - li dostupnost ve vteřinách a bez ohledu na momentální povětrnostní podmínky a časovou zaneprázdněnost)
      výhodu také v tom, že vzhledem k hydraulickým tlumičům jde na něm "běhat" i tehdy, když čoveka bolej kolena.

      A - pravda - snažím se, pokud to jde a kardiovaskulární aparát, lenost a počasí dovoluje - každý druhý či třetí den dát hodinový indiánský běh za městys a zpět.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. V Ostravě každý havíř chrchlal a chrchel někam přilepil nebo jím něco přerazil. Nemusíte to polykat - může letět střešním oknem někam do světa.

      Vymazat
    4. Ale nesmíte chrchlat jako havel, ten si vychrchlal i plíce.

      Vymazat
  47. Zazracne rozmnozenie chleba...teda, pardon, penazi☺.

    http://www.start-up365-czech.com/Pages/Top10/Ultimate4Trading/czech.php?affiliateid=6928&subaffiliateid=sp365&zone=skCZweb

    OdpovědětVymazat
  48. Maxime,
    teď jsem pod Hamplovou použil pár osvojených myšlenek z úvodu tohoto krtince, jsem zvědav na odezvu. Být cenzorem, tak mažu a banuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavej.
      Ale mám tady lepšejší zásek, Juncker šéf EK při EU se otelil a přiznal, že to kucí a holky přeťápli, asi vědí víc, než my:
      Lidé už mají Evropy dost, přehnali jsme to, přiznal Juncker

      Všechny ty normy, směrnice a předpisy z bruselské kuchyně už se lidem přejídají. Vedení osmadvacítky přijalo příliš legislativy, která patří do kompetence národních parlamentů, kritizoval unijní administrativu sám předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Podle jeho slov se Unie připravila o prestiž a osmadvacítka navíc kvůli přílišné byrokracii ztrácí ekonomickou atraktivitu.
      „Domnívám se, že jedním z důvodů toho, proč se evropští občané odklánějí od evropského projektu, je fakt, že se v příliš mnoha oblastech pleteme do jejich soukromých životů. A děláme to v mnoha oblastech, kde by mohly lépe konat členské státy,“ prohlásil Juncker na plenárním zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku.

      Slova nejvyššího unijního byrokrata, rýpl si deník The Daily Mail.

      Nebývale otevřeně se předseda Evropské komise rozhovořil během interpelací britských europoslanců. Mluvil s vědomím blížícího se referenda o vystoupení Spojeného království z osmadvacítky a nedlouho po nizozemském referendu, v němž Nizozemci odmítli bližší vztahy EU s Ukrajinou.

      Raději neděláme nic

      Na dotaz europoslance Nigela Evanse, zda si Evropská unie uvědomuje rostoucí míru euroskepticismu napříč kontinentem, odpověděl Jean-Claude Juncker kladně.

      „Nejsme slepí. A jak na to Evropská komise reaguje? Je méně aktivní,“ odpověděl Juncker a dodal, že Komise pod jeho vedením přijala daleko méně nařízení, než bývalo zvykem.

      Úbytek spolupráce ale podle předsedy Evropské komise nesmí znamenat méně evropské solidarity. Nadále je prý potřeba prohlubovat spolupráci mezi státy osmadvacítky a to především v oblasti migrace a bezpečnosti.
      Novinky
      ................

      A lidi v odpovědích se dost příkře vyjadřují. Mimochodem, ten byrokrat, ovšem servává jako správný neomarxista na invazi imigrantů do EU,tam se nic nezměnilo. Takže slušně:
      Jděte do hajzlu s takovouto Evropskou Unií.....
      Hezký den.

      Vymazat
    2. Jste tam pořád, Ládiku!!! - pokud jste nediskutoval více. Se mě Vaše věty nezdají závadné - cenzorovi asi také ne či ho blog paní Hamplové nezajímá.

      To: liška´
      Když někoho "nabijete" - energie Vám citelně ubyde?
      Já když někde uvidím něco o tom, jak si stanovit povahu dle čehokoliv, tak to zkusím a opět zapomenu. Však už jsem tu psala - nelíbí-li se jeden horoskop, sáhněte po jiném. V každém pravdy trochu. Jó, co se má stát, to se stane. Teď nebo jindy.
      (Také se tu občas sama smažu - znovu pak psávám stručněji. Co brambory? - u nás se právě čáruje.)

      Vymazat
    3. u nás načárováno, ale sadit budu až zítra, dnes mě bolí v krku, musela jsem si vytřít mandle takovou mou esencí (alpa + márinka), tak raději mám lehce klidový režim
      Energii rozdávám, aniž bych byla krácena o svoji, ale s upírem jsem se setkala, byla to paní, co mě úplně vysála. Seděla jsem pak v autě a myslela jsem na sebevraždu. Naštěstí na mě zaťukal kolega a já se z té hrozné prázdnoty vrátila zpět. Hnusný zážitek!

      Vymazat
    4. U nás je jíl s jílovcem, vhodný tam, kde se požaduje, aby nic nerostlo. Angrešty se za 10 let ubonsajovatěly, stromy jsou malé, vyjma modřínů a buků, hluboko kořenících. Za sucha je půda beton. Brambory by neměly šanci. Zahrádku ani nefotím, má 2m2 a přemístím ji do nového místa, dovezu novou zeminu...

      Vymazat
  49. Mark Knopfler - Screenplaying (full album)

    https://www.youtube.com/watch?v=L2M7hNtPsZw

    OdpovědětVymazat
  50. Potom sa cudujte, ze volne a bez zabran kritizujem i "ikony"☺.

    http://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-neni-mezi-sampiony-svobody-medii-ve-svete-klesla-na-21/r~61f76f6a06e311e690710025900fea04/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestlipak jse se přihlásil k odběru toho algoritmu?

      Vymazat
    2. Svoji odpověď jsem chtěla umístit pod JAHův odkaz na rozmnožování peněz.

      Vymazat
  51. JAHO, vy jste tu v pozici jako hosta a platí pravidlo, že když jsme na návštěvě, tak se snažíme pochválit, co se dá pochválit a kritiku si necháme nadoma. Slyšel jste tu od někoho, že by pravidělně tepal Slováky, tak jako vy všeobecně Čechy? Jistě je dobré upozornit na něco, co se mi nelíbí, ale nepsat o tom jako o nějakém všeobecném rysu, protože někteří jsou takoví, jiní makoví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze článku vybírám pro mě nejdůležitější
      " z žebříčku, který RSF zveřejnila: Podle organizace se za poslední rok situace ve světě zhoršila, a to zejména na americkém kontinentě, který poprvé v celkovém průměru skončil kvůli rostoucímu množství vražd novinářů za Afrikou."

      Vymazat
    2. JAHA jenom sdělil, že ve Ficově zemi se může volně zpívat a u nás jen sborově, nic víc.

      Vymazat
    3. Fajn, p. Violo, tiez nazor☺.

      Takze tisko, len chvalit, nic nepriazniveho neuverejnovat, ani napisane ceskymi obcanmi na samych seba. A k menu JAHA pridat este, ako sa to robi pri vystupeniach divadiel a. h. Aaaa-ha!

      JAHA a. h.
      ☺♂☺.

      Vymazat
    4. Ad: Ladik!!!

      Pani Viola mi len vysvetlila, ako uplatnovat nahubkovy zakon v praxi☺.

      Vymazat
    5. JAHO, nechci radit, ale kritika by měla směřovat na podstatu věci.
      My Češi nejsme tak pro celkový vývoj důležití, můžeme sem tam na sebe upozornit a tím upozornit na nějaké nepřístojnosti a zrovna tak i Slováci jste maliličký nárůdek, který sám o sobě nic nesvede. Jsme však bratři, kteří byli rozděleni a společně bychom měli působit proti zlu.
      Čtěte a kritizujte třeba toto:
      "Všichni řekli, že kdyby novináři a hlasatelé udělali svoji práci a zpochybnili propagandu, že Saddam Hussein vlastní zbraně hromadného ničení; pokud by lži George W. Bushe a Tony Blaira nebyly novináři rozšířeny a uveřejněny, invaze do Iráku v r. 2003 by se možná nekonala a stovky tisíc mužů, žen a dětí by dnes žily.

      Propaganda pokládající základy pro válku s Ruskem nebo Čínou se v principu nijak neliší. Dle mých znalostí žádný novinář v západních „oficiálních médiích“ – ekvivalent Dana Rathera, řekněme – se neptá, proč Čína buduje runwaye v Jihočínském moři.

      Odpověď by měla být zářně jasná. Spojené státy obkličují Čínu sítí základen, balistickými raketami, bojovými uskupeními a jadernými bombardéry.

      Tento smrtící oblouk sahá od Austrálie po ostrovy v Pacifiku, Mariany a Marshallovy ostrovy a Guam, po Filipíny, Thajsko, Okinawu, Koreu a přes Eurasii do Afghánistánu a Indie. Amerika pověsila Číně na krk oprátku. To ve zprávách není. Mlčení médií; válka vedená médii.

      V r. 2015, ve velké tajnosti, USA a Austrálie uspořádaly největší námořní a letecké cvičení v moderní historii, známé jako Talismanová šavle. Jeho cílem bylo nazkoušet bitvu na moři a ve vzduchu, blokování námořních tras, jako Malacké úžiny a úžiny Lombok, čímž by byla Čína odstřižena od přístupu k ropě, plynu a dalším životně důležitým surovinám ze Středního východu a Afriky."

      Vymazat
    6. Violo,
      Vy jste to pastla. Lombok určitě.

      Vymazat
    7. Ládíku, to co je v uvozovkách jsem pastla ze Zvědavce, jasně. A co se vám nezdá na Lomboku?

      Vymazat
    8. Že byste ho tak lehce vysypala z rukávu.

      Vymazat
  52. a tohle je taky bomba!

    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropska-komise-navrhla-zrusit-viza-pro-ukrajince/r~7ace9d3606ea11e6b23a0025900fea04/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě těm Turkům a máme vystaráno

      Vymazat
    2. Eukrajinci. Kdyby turci byli eunuši... ale nejsou.

      Vymazat
    3. Už je to tady, už je to tady,
      těšíme se na zapytlované baby,
      nepoznáme však pěknou od šeredy,
      může v tom být i chlap s dredy,
      v tom šeredném pytli a celá,
      může být i schovaná Makrela!
      Asi začnu zase znova chlastat,
      nemá se s tím totiž přestat.
      Alkohol dělá ženy krásnější
      a šeredy tak pěkně vylepší,
      rozdíl mezi ošklivou a hezkou,
      je pět piv a oči se hned lesknou.
      Dobré je taky do včelího úlu ho vrazit,
      zabouchat, a pak se touhou nabažit!

      Vymazat
    4. Tak, teraz som zvedavy, ako bude reagovat JAHA, ked sa cez hranicu zacnu na Slovensko valit zastupy Ukrajincov. Uvidime, co bude pisat!

      JAHA, a.h.

      Vymazat
    5. Maximus -
      třeba je to jinak. Třeba doma není zapytlovaná a pak stačí říct "nechci tě, nechci tě, nechci tě!" a je po rozvodu. A na ulici? Zapytlovaný není muž, pod turbanem má venku fousatou hubu. Ta se může líbit celému zapytlovanému savci (používám odborné termíny saúdských vědců) a může mluvit očima, třeba mrkat - nebo nevím, jaká mají ručníkáři znamení (řeč těla asi nemají, spíše řeč pytle).
      Jak zjišťuji, bylo by to na vědecké pojednání, a zrovna nemám čas, bo do malého sklepa strkám (naštěstí na papíře) velké tepelné čerpadlo.

      Vymazat
  53. Internet se baví: Kravěna Lenka Dusilová, která se bojí, že nás Zeman táhne na východ, vydělávala v Číně 20. 4. 2016 13:18

    Zpěvačka Lenka Dusilová před několika dny kritizovala prezidenta Miloše Zemana za jeho politiku vůči Čínské lidové republice. Nyní ale server Expres.cz zveřejnil informace, z nichž vyplývá, že spolupráce s komunistickou Čínou a především její peníze nejsou cizí ani Dusilové.

    Více na Parlamentních listech ve zprávách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kravěna je milé... a neurazí. Jako kozlenka.

      Vymazat
    2. Referendum v Holandsku ani nemuselo být. Vyhozené peníze. Takhle se šetří.

      Vymazat
    3. No to možná vysvětluje, proč četla z listu a nemluvila vlastními slovy, někdo ji možná přidusil, vždyť to její jméno napovídá. :-)

      Vymazat
    4. Dneska jsem kolem oběda odklopil víko kanálu 24, a zrovna říkali, že Babrák je na návštěvě u Saudů. Jsem zvědav, kolik času věnuje tematice lických práv. A jestli jej za to washingtonská kavárna pořádně ztepe.

      Vymazat
  54. V Číně pěla Kravěna
    potkala ji štěstěna.
    Doma se nudou zmítá
    v číně ji mao vítá;
    jen vytáhne portmonku
    řekne mu ty holomku
    vyndej ještě jednu
    nebo si tu sednu
    nejsem běžná fenka
    jsem dusilová lenka.


    OdpovědětVymazat
  55. anonymní -
    kradu Vám Váš novotvar a běžím s ním vedle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nezapomeňte na výročí toho lenina , v synagoze to ocení ... angažovaný příspěvek nazvěte - lenin v ječné živý , a krátce pohovořte kolik by se ušetřilo za stavbu mauzolea a energií , kdyby ho nacpali s čelovkou mezi nanuky v tescu ...

      Vymazat
    2. Ale nechám to na čtvrtek, třeba tam bude blog nějakého komunisty.

      Vymazat
    3. Ad: xerox+Ladik!!!

      Palec hore:-).

      Vymazat
  56. JÁCHYM kopíruje:
    "Snad nejvíc se dostal Jan Petránek „do varu“, když se zamýšlel nad současnou situací v Rusku. „Jelcin svou privatizační politikou způsobil Rusku větší hospodářské ztráty než Němci za II. světové války. Putin se to od počátku svého vládnutí zoufale snaží dát do pořádku, aby se Rusko nerozsypalo. Pořád je tam v určitých oblastech infrastruktura ve strašném stavu a nyní k tomu samozřejmě přispěly i hospodářské sankce a klesající cena surovin. Pokud by se Rusko zhroutilo a lidé by z něj i z okolních států začali utíkat, tak taková migrační krize by nás už zcela pohltila,“ informoval novinář a ještě doplnil: „Strašení Ruskem je obrovská hloupost, vždyť je ekonomicky vyčerpané a řada obyvatel tam dnes má velké existenční problémy. Kdysi měl Sovětský svaz 5 milionů vojáků, dnes jich má Rusko asi 700 tisíc. Jak si někdo může vůbec myslet, že by Rusové mohli přepadnout Západ, který má v NATO i svých armádách daleko více vojáků a je lépe vyzbrojený? To je stejně pravděpodobná úvaha jako to, že bych já mohl ve svém věku zastoupit ve fotbalové reprezentaci místo Tomáše Rosického. Zlobím se proto i na našeho generála Petra Pavla, který prohlašuje, že náš největší a nejnebezpečnější nepřítel je nyní právě Rusko. Ať si vezme, proboha, kalkulačku a spočítá si počty vojáků a množství strategických zbraní. Anebo si myslí, že Rusové tají nějakou zázračnou výzbroj? Technicky na tom nejsou nejlíp, celkem často jim tam něco spadne, ať už letadla či rakety.“
    Turecko je prý stále rozpínavější...

    V průběhu besedy dostal Jan Petránek řadu dotazů ohledně ruské okupace Krymu i Petránkova veřejného oznámení, že tam USA připravovaly výstavbu vojenských objektů.
    „Porošenko chtěl Rusy zatlačit od moře dál a nad flotilami by místo ruských vlajek vlály standarty NATO.

    Vojska Severoatlantické aliance by pak měla do Moskvy a jiných velkých měst téměř tak blízko, jako je vzdálenost z Prahy do Ostravy. Samozřejmě, že na Krymu už působili agenti CIA, kteří připravovali půdu i pro výstavbu strategických budov. To nemohl Putin připustit.
    Zabezpečení rusko-ukrajinské hranice je pro Moskvu naprosto klíčové,“ prohlásil známý televizní i rozhlasový zpravodaj. Ten vidí ruské angažmá v syrském konfliktu především jako snahu zabránit rozšíření islámského terorismu na území Ruska a jeho sousedních muslimských zemí.

    Jako nebezpečnou také označil situaci ohledně současného Turecka, kdy prezident Erdogan usiluje vytvořit mocnost podobnou bývalé Osmanské říši.

    „Zakladatel moderního Turecka Mustafa Kemal Atatürk se určitě obrací v hrobě, protože on chtěl vytvořit sekulární stát, a jeho země se čím dál víc islamizuje. Turecko navíc spolupracuje i s teroristickými organizacemi, jako je například al-Nusrá, a je dost rozpínavé. Je dobře, že francouzská vláda dala Erdoganovi jasně najevo po sestřelení ruského letadla, že v případném konfliktu zůstane sám, že mu NATO nepomůže,“ upřesnil Petránek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rosického bych mohl na lavičce zastoupit i já.

      Vymazat
    2. Kopirovany text som tu uviedol o 10:11. Staci len citat odkazy (alebo aspon na nich pozriet a nerolovat. Ziskal by sa casovy naskok cca 6 hodin:-))).

      JAHA20 dubna, 2016 10:11
      A tento clanok zaiste tiez.

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zlobim-se-na-generala-Petra-Pavla-Legendarni-novinar-Jan-Petranek-to-mezi-lidmi-rozjel-na-tema-Rusko-i-byvaly-pritel-Vaclav-Havel-431794

      Vymazat
  57. Radovala jsem se předčasně, vypadalo to, že tu budou mé příspěvky zůstávat hne napoprvé. A ono né :-) Tak znovu:
    Na ráno:
    Ingrid Bezak - Ask a Woman Who Knows
    https://www.youtube.com/watch?v=BKXMi9fYou4

    Joe Cocker - Unchain My Heart 2002 Live Video
    https://www.youtube.com/watch?v=0R9c5fFVtBI

    Sinead O'Connor - Molly Malone
    https://www.youtube.com/watch?v=3ouqhCtIh2g&index=13&list=RDEfYGfJmTy78

    Robert Krestan a Druha trava - Az si jednou
    https://www.youtube.com/watch?v=T2IU_MCCyKI&list=PL1B10986B1724FA27

    Hana a Petr Ulrychovi - Javorova hora
    https://www.youtube.com/watch?v=gbigns3JDOI&list=PL3O51V01dajsCWcUNjip5Pgqq_hhHLtNy&index=16

    Wabi Ryvola - Tereza
    https://www.youtube.com/watch?v=1HIMH2tJSgA

    OdpovědětVymazat
  58. 7600 kroků se sekačkou; začíná kvést zběhovec a lesní jahody.
    http://www.imgup.cz/image/2VB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doma už je prý taky fotbalové hřiště. Musí být, s pesákem je život jedna velká kopaná :)

      Vymazat
  59. Chcete se zasmát? Tak si najeďte na "Idnes" na kulturu a film a je tam info o novém filmu Sedm statečných samozřejmě v hávu multikultury.....
    Jen jim tam chybí (genderově nevyyvážené)ženská, buzík a asiat, vtipné glosy lidí jsou pod článkem:
    Kde je homosexuál? Záběry z nových Sedmi statečných vyvolaly polemiky

    Afroameričané, Asiat... a kde je žena? A homosexuál? To jsou některé z reakcí na první fotografie z nové verze westernu Sedm statečných. Právě obsazení, které původní sestavu mění v duchu politické korektnosti, části fanoušků vadí. Jiní namítají, že podstatný bude až sám film, který přijde 22. září.
    Zdroj: http://kultura.zpravy.idnes.cz/sedm-statecnych-remake-0b9-/filmvideo.aspx?c=A160419_230757_filmvideo_spm



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 22 je číslovka gp , v jeho jazyku to znamená že film má jeho požehnání ... nu vot , vše jak má v jeho nwo být ...

      Vymazat
  60. Viola:
    JAHA je jenom slovakistický a protičeský zakomplexovaný úchyl, který má svého připitomělého českomoravského přištěkávače.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tusim, ze sa v Nore usadil nejaky zufaly imigrant.

      Vymazat
    2. Vida potrefenou husu. Zakejhala. ☺

      Vymazat
    3. Asi caka na umytie a pobozkanie noh. Ale to mal bezat inde, nie do krtkovskej Nory. Tu to zatial (!) nie je multikulty korektne a disciplinovane jednohlasne (teda, nie ze by neboli snahy vyclenit ludom co mozu a co nie, ze p. Viola uzurpujuca si pravo urcovat kto je hostom a kto nie a pravidla na platforme p. ZdenkaB).

      Vymazat
    4. JAHA:
      Můžeš samozřejmě v nacionalistickém rýpání pokračovat do aleluja,
      vykoleduješ si však řádných odpovědí taky do aleluja, samozřejmě třeba i od Violy..

      Vymazat
    5. Já JAHO myju nohy těm, kdo to skutečně potřebují, vy to určitě nejste. Pokud jde o určení, kdo je hostem a kdo ne, nikdo to neurčuje, je to prostě a jednoduše dáno řečí, kterou píšeme a k jaké národnosti se hlásíme a vy jasně píšete, že jste ze Slovenska, Slovensko je náš soused ke kterému chodíme na návštěvu a Slováci jsou sousedé, kteří chodí na návštěvu k nám, jak už bych to polopatě mohla vysvětlit?
      Kritika, která neurazí má být adresná a ne na celý národ, jen snad vyjímečně se dá zvýraznit nějaký typický rys, ale to není kritika, je to spíše takové legrační jako že Slováci jsou temperamentní. Ale temperamentních národů je spousta a dají se rozlišovat na různé stupně temperamentu podle barvy kůže.
      Temperament už od slova temperatura je dán slunečními paprsky.

      Vymazat
    6. Odevsad vyhnan tak jeste tady zkousi proti cesky opruzovat.
      Prospecharsky uchyl, kazda lez dobra.

      Vymazat
    7. Ad:Viola

      Na Vas som nereagoval, ale na anonymneho anonymneho, ze caka na umytie noh. Vy umyvajte, komu chcete, Vasa vec. Ked si spomeniem minimalne dva-tri mesiace dozadu, nepamatam si, aby som ja nieco pisal o Cechoch ako o narode (samozrejme, v Cesku ziju i ine narodnosti, ako Cesi)., ci nieco zovseobecnoval. Len som DAL ODKAZY na LINKY, kde Cesi pisali o Cechoch. Takze nementorujte a neplacte na nespravnom hrobe. Napiste svoj nazor Cechom, ktori napisali clanky, ktore som tu daval☺.

      Vymazat
    8. Ad: anonymny anonymny.
      1. Odkial som bol vyhnany? jediny, ktory mi dal akoze cervenu kartu bol vlk, ktory tymto porusil vsetky svoje zasady, ktore uvadza v zahlavi svojho "dieťaťa". Urazil sa na moje pravdive slova pisane jemu priamo na mail (teda nie verejne!!! na jeho Kosu). Nedal mi, ani nemohol dat ziadnu zltu kartu, ako deklaroval, ze to pouziva, lebo som na jeho Kose NIC zavadneho NEPISAL. Skratka - typicka vlastnost - jesitnost. To je vsetko.

      Inde som sa "nepchal", ak Vy tu, teda som ani nemohol byt "odevsad" vyhnan. Pokial teda ste schopny sa zamasliet nad faktami a porovnat ich s Vasimimvymyslami.

      2. Ako viete, ze som prospecharsky a ze som uchyl? Alebo Vasa nenavist a zast uz nevie, ake nadavky by pouzila, ci podla seba sudite inych?

      Vymazat
  61. Na dobrou noc tentokrát mluvené slovo. Keller (mě) nikdy neomrzí...
    Pro pana Ládika!!! zároveň tip na knihu, až dočte Koukolíka.
    (Pro ostatní samozřejmě taky...).

    https://www.youtube.com/watch?v=uzxyCLRBTKQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď opakuju Knihu Kazatel.

      Vymazat
    2. To je pěkné, tak občas něco z té knihy opište.

      Vymazat
  62. Přištěkávačem mě dosud nikdo neoznačil. Musím jít do sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovo "štěkna" som uz pocul. V ceskom dabingu jedneho serialu nazyva nevlastny brat svoju sestru. Ale ako je "štěkna" v muzskom rode, neviem. Mozno bude vediet ten, co nazyva ineho "přištěkavačem" a sam je "štěknou" ☺.

      P. S. Pani Viola, je to dost adresne, nevseobecne?

      Vymazat
    2. ano tak to jde.

      Vymazat
  63. Dobré ráno, musíme načerpat síly na zítřek, draci už vystrkují drápy. Dnes prý není vhodná doba na hádky a dokonce ani na sex!
    Tak já si jdu udělat tradiční procedúry a pak se musím kvalitně najíst, abych zítra měla sílu na ty draky.
    Ládik!!!
    co to znamená přištěkávač? A jak se to projevuje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Představuju si to tak, že JAHA "štěká" a já občas do toho souhlasně přištěknu, připitoměle (to bych bral, máma mi vždycky říkala, že jesem jak připitomělý). Ale moc se mi ten výraz nelíbí, vždycky jsem štěkal sám, a vždycky málo. Spíš jsem oběhnul a v případě nutnosti pokousal nebo zakousl.

      Vymazat
  64. ještě blahopřání Lilibeth k jejím devadesátinám. Má mít po kom tuhý kořínek, ale musí se uznat, že na to kralování má pořád dost energie a bystrý mozek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z čeho na ten bystrý mozek usuzujete, paní liško? Že se své funkce nevzdává, neb svým potomkům nejspíše příliš nevěří? I když ono to kralování zase tolik vyčerpávající nebude, i když občas fyzicky namáhavé asi ano.
      Kdo ví, zda má královna nějaké své hvězdopravce.
      U Vás, paní liško, mě docela udivuje, že při své pracovní i rodinné vytíženosti ještě stihnete sledovat a přizpůsobovat se všelikým předpovědím. Zábava? Potom napište, co mimořádného Vám draci přinesli. Přeji Vám, aby možné překvapení bylo pozoruhodně zajímavé a krásné.

      Vymazat
    2. ještě stále má dost významný vliv v rodině, nevěří-li potomkům, pak jistě ví proč. Charles toho navyváděl jak s Dianou, tak s Kamilou... nejsem její fanynka, mě ty královské rody tak neberou, je však namístě někdy uznat, že na svůj věk je ve skvělé kondici

      protože jsem citlivá na různé změny a negativní energie, tak je cítím právě při tom mém pracovním i rodinném vytížení. Mám problém s nespavostí, nepodaří se mi třeba paštička podle mého gusta a taky to vidím na kondici lišáka. Při posledních dračích dírách, aniž bych věděla, že to je ten den, jsem si našla povídání paní Tužky, a ono to sedělo

      Vymazat
  65. To: Ládik!!!
    Dnes na ČT 2 od 21:30 možná něco pro Vás - bude i na internetu:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11042798844-krajinou-domova/214562260510001-divoke-jeseniky/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uputavka vyzera zaujimavo. Vdaka za odkaz. mrknem sa i ja, pokial nezabudnem.

      Vymazat
    2. Díky za tip, určitě se budu dívat.

      Vymazat
    3. už mi link poslala i moje sestra, taky se podívám

      Vymazat
    4. V upoutávce v čase 10-11s to mohou být skály na Vozkovi (v pozadí Černá stráň), ve 20s to může být rozsocha Pradědu směrem k Mechové stráni a ve 21s bych to tipoval na Sovinec. Jinak tam nic jesenického není.

      Vymazat
  66. Dalsia spevacka, pravdepodobne neznama nielen v Cesku.

    https://www.youtube.com/watch?v=c-gkNkB5Ujo

    https://www.youtube.com/watch?v=PTbcvgYU2nU

    https://www.youtube.com/watch?v=e1-dSPH1oO8

    https://www.youtube.com/watch?v=IkJNXUAEjh4

    https://www.youtube.com/watch?v=hgOu3w7pjgc

    OdpovědětVymazat
  67. Narodovci, nezabudnite navstivit!

    http://www.prague.eu/cs/detail-akce/10179/slovansky-klaster-karla-iv-zboznost-umeni-vzdelanost

    OdpovědětVymazat
  68. Chcete si zutulnit dom, byt, ci iny priestor? Prezriete si galeriu.

    https://www.facebook.com/KreativFantasyFactory/photos/a.207190339405714.19178.206473532810728/292999100824837/?type=3&theater

    OdpovědětVymazat
  69. Dneska je krásně. Zaspal jsem (*7:30), azůro, zima, posečeno ... Před okny prošla liška, pomalu, ocas v přímce se hřbetem - pěkně velká, nejspíš lišák; než jsem stačil fotit, byla v lese.
    Cestou z města domů jsem se stavil u souseda na kafe, má z terasy pěkný výhled na zahradu:
    http://www.imgup.cz/image/2XQ
    http://www.imgup.cz/image/2Xc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozeram, ze on tam ma vody dost. je od vas daleko? Ze by vam pripadne vypomohol ☺.

      Vymazat
    2. To je dno mého údolí, 300m nad mým "odběrním místem", za lesem.

      Vymazat
    3. Tak to jste mne vytočil, pane Ladik!!! :-)
      Já jenom kuny, srnce-co mi ožrak jostu a broskev a 2 jestřáby.

      Vymazat
  70. ten Stoltenberg byl snad nějaký duchovní nebo co. Všimněte si fotek u jednotlivých článků...

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/sef-nato-rusko-ma-v-syrii-dal-velkou-vojenskou-silu_380599.html
    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/rusko-a-okoli/sef-nato-jednani-s-ruskem-zlepseni-neprineslo-propast-trva_380483.html

    OdpovědětVymazat
  71. Je to xerox?
    https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11813322_959329887421523_3517120215628433675_n.jpg?oh=09edcc45b73421c32c201b33f3cfb273&oe=57738D6A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. do vídně jste nás hodit nechtěl , ale naznačovat k čemu by tam došlo to vám jde ... :-)

      Vymazat
    2. ,, Británií zněly slavnostní kanonády, královna oslavila 90. narozeniny
      je na trůně 64 let ,,

      http://goo.gl/ixrBaW

      bába v klobouku začla trůnit když jsem byl ještě na houbách hledat lišky ... a nejenom já ...

      Vymazat
  72. "Sex za dolar": Jan Šibík fotografoval prostitutky v největším keňském slumu

    http://video.aktualne.cz/objektivem-jana-sibika/sex-za-dolar-jan-sibik-fotografoval-prostitutky-v-nejvetsim/r~f4d4eb80fff611e59e33002590604f2e/

    OdpovědětVymazat
  73. Na ráno:
    Wild Horses - Rolling Stones
    https://www.youtube.com/watch?v=QhwwCWkmYoc

    Chantal Chamberland - Crazy
    https://www.youtube.com/watch?v=gONiqf3hYko

    Charles Trenet - La Mer
    https://www.youtube.com/watch?v=fztkUuunI7g

    Dagmar Andrtová-Voňková - Chlapci na tom horním konci
    https://www.youtube.com/watch?v=TCMIZ1diBJs

    Ještě mi chvilku zpívej-Vlasta Redl
    https://www.youtube.com/watch?v=XJeHjVZMBzc

    Szidi Tobias - Na hotelu v Olomouci (LIVE 2012)
    https://www.youtube.com/watch?v=6R5USQDC1aI

    OdpovědětVymazat
  74. dva na sebe nepříliš navazující - Makrela a Prince

    https://twitter.com/sayed_ridha/status/721414750836379648

    https://www.youtube.com/watch?v=pUVZW6-rZKw

    OdpovědětVymazat
  75. http://zpravy.idnes.cz/christian-wulff-nemecko-souziti-muslimove-fkz-/zahranicni.aspx?c=A160421_140204_zahranicni_bur
    Musíme se naučít žít spolu s muslimy.
    A naopak by to nešlo?
    Pierre

    OdpovědětVymazat
  76. holt ty Jeseníky moc neznám, potřebovala bych mapu. Ale hezký dokument s poetickým komentářem.
    Na dvojce byl "pravěk" z Papui, Jeseníky jsou údajný středověk a na 24 řádil Kalousek s Hermanem. To byl nejhorší zážitek tohoto večera. Fakt, že čété naše středisková klidně nasadí dva na jednoho (byl tam jakýsi socan a ti dva již uvedení), jen aby pravda a láska opět zvítězila :-(

    OdpovědětVymazat
  77. Z Jeseníků jsem poznal každý kousek, každý pohled. Naštěstí chyběla nejhezčí místa, kam se nechodí. Velkým kotlem jsem projel i na kole, na Petrákách jsem kdysi chrápal. Všude plno zážitků s jeleny, nebyla o nich zmínka. Ale moje borůvkoviště tam byla, i jedno hřiboviště. Nechodím tam po značkách, ale po starých loveckých stezkách. Občas dám fotku..

    OdpovědětVymazat
  78. Tužka napíše,...na tento osmidílný seriál jsem se těšila,...obzvláštnili to pohledy s výšky a časosběrnými snímky. Pohledy s nosem blízko u země si musíme dopřát cestou po svých.

    Jeseníky moc prochozené nemám,...ale mám nezapomenutelný zážitek z Červenohorského sedla v zimě. U pana Klána jsem asi o něm psala.
    Dost let zpět,...vlastnila jsem starou Škodu Octavii Super. /Před lety ji na mně vymámil jeden vášnivý sběratel starých škodovek. Předchozí majitel i já jsme o auto pečovali, byla v dobrém stavu. Moc ji chtěl, jezdil se na ni dívat, trnul hrůzou, abych ji nenabourala, vozil mi auta, za která ji vymění, nechtěla jsem se ji vzdát, jednoduchá a docela levná údržba. Nakonec jsem si řekla, že mu udělám radost,...ááále, vymínila jsem si písemnou smlouvou, že až se mi zasteskne, tak si ji na projížďku půjčím. Vždycky byl namrtvici, abych ji něco neudělala,...už toho nevyužívám. Ale, svět je malej,...jednou jsem ji viděla i na parkovišti v době veterán srazu. Tak načančanou jsem ji nikdy neměla. Samozřejmě si čtyřech malých, mělkých dolíčků vpředu na kapotě všiml, a když jsem vyprávěla, jak se tam objevily, nechtěl věřit,..ale bylo to skutečně tak.

    Jela jsem do Jeseníků na zimní soustředění, hustě sněžilo, byla už tma, na dvojku jsem jela kopec Červenohorského sedla a najednou rána a cosi hnědého se přeřítilo přes kapotu vpředu auta.
    Zabrzdit, vyskočit, byl povel podvědomí. Z bariéry sněhu u silnice se hrabal jelen. Jednoduše skočil ze svahu na auto, a z auta, obaleného sněhem a ledem do protilehlé sněhové bariéry a pak dál se brodil ve sněhu lesem, nasvítila jsem ho šajnovačkou,...zastavil se, otočil hlavu a pak pokračoval ve vzdalování dolů svahem.
    Původní důlky byly větší, dobrý plech a barva, ani to neodprejsklo a dalo se to vmáčknout zpět. Vlaatnoručně jsem opravila.

    Jeseníky,....byl to dobrý pořad, takhle bych si je nemohla prohlédnout.
    Těším se na další díly,...snad rovněž zaujmou.

    Tužka,...jojo,...dvaadvacítky, to jsou má pekelná data, tak uvidíme, čím se vycajchujou zítra,/nojo, už je 22/...jsem ve střehu,...jak jinak.

    OdpovědětVymazat
  79. Poláci tureckým koněm v Evropě. Chtějí Turky co nejrychleji v EU, zrušit pro ně víza a jsou odhodláni pomáhat jim v případě konfliktů
    Jak informovalo Polské rádio Waszczykowski „naznačil, že Polsko chce, aby Evropská unie pomáhala Turecku v situaci okolních konfliktů“. Polští komentátoři poukazují na to, že polská proturecká politika je především diktována postojem této země vůči Rusku.
    ..........
    Zřejmě ta jejich bigotní, superkatolická vláda dostala instrukce od hlavního satana, t.č. sloužícího Fandy I. z Vatikánu.....
    Za tisíce let jsme s Poláky až na krátká období neměli společnou historii, resp. zájmy a úzké vazby, tak nějak jsme vždy žili paraleně vedle sebe. Zřejmě to nebyla náhoda a o něčem to vypovídá..... Spíš nalezneme společnou řeč s Rakušany a samozřejmě se Slováky, našimi skutečnými bratry.

    OdpovědětVymazat
  80. měsíc mi svítí přímo do obličeje a nedá mi spát. Tak si čtu, že Saudi přijali Obamu velmi studeně, na zvědavci jsou články, které stojí za přečtení a za zamyšlení, taky jsem po nějaké době koukla na vlka, jsem zvědavá, jak dopadne ta stížnost na čété naši střediskovou... a tenhle nadpis mě úplně vyděsil, co že ta modelka vlastně ukázala?
    Modelka Chrissy Teigenová pár dní po porodu ukázala svou Lulu

    tak nevím, mám si jít ještě lehnout?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě. Říká se, že ranní ptáče dál doskáče..... Ale dřív chcípne.

      Vymazat
    2. Co tak položit si na noční stolek Koukolíka, paní liško? Když neuspí, hloubavé duše zabaví...

      Vymazat
  81. Kdysi dávno jsem vzal svoji čtvrtku a tehdy její malou dceru (bylo jí 9... teď má sama syna 21let) stanovat na Rejvíz, do rezervace k mechovému jezírku. Spát nešlo, malinké mušky pronikaly moskytiérou, na obličejích jsme měli obaly od spacáků - to zase nešlo dýchat. Ticho jako v hrobě, absolutní tma. Najednou se stan silně zakymácel, praskání, dusot. Plachta dole. To zakopl jelen o šňůry, podle stop dost mohutný.

    OdpovědětVymazat
  82. Nemůžu se nabažit ... takový krásný den.
    http://www.imgup.cz/image/2ll
    http://www.imgup.cz/image/2ln

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké to u Vás máte.
      Stál ten dokument za to? Že bych taky zavzpomínal.
      Jeseníky každé prázdniny... táta to tam miloval.

      Vymazat
    2. Krásně to kvete...

      Pořád mi není do řeči, tak mě omluvte.

      Vymazat
    3. Celý život je krásný.

      Vymazat
  83. Trocha legrace:
    https://www.facebook.com/SozeDaik/videos/1079362738793338/?fref=nf

    OdpovědětVymazat
  84. To: Zdenekb
    Poeticko-poučný, bez lidí, krásná kamera. Takhle jste Jeseníky asi neviděl, koukněte.
    Ládikova!!! nejkrásnější místa já nebo Vy asi nenajdeme.

    OdpovědětVymazat