22 září, 2016

KRTINEC č.150

225 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Gratuluji Jagušce k pěknému číslu, které načala.
      Znám ji ne jako učitelku, ale jako zahradnici, tak na oplátku z minulé stránky posílám třeba tuhle, trochu tematicky spřízněnou: Zahrada ticha. Ať se jí i jejímu jedinci na zahrádce daří!

      https://www.youtube.com/watch?v=ZfOkk45RKRk

      Vymazat
    2. Zahradnice v Boschově obrazu.

      Vymazat
    3. Dík za přání i za písničku, Maruško.
      To já si ještě před 150 ve 149 sama zrušila odpověď pro Vás a pro pana Jáchyma. Jen stručně:
      Vám jsem psala, že se moudrá necítím, k rozdávání rad už vůbec ne. Ani "čtecích", neb každý jsme opravdu jiný.

      To: Jáchym
      Kdo je pan Tureček jsem se podívala teprve dnes - jen těch knih co už o zemích, kde působil, napsal. Neznám tamní svět, ba ani ty knihy. V rozhovoru se mi jeví mnohomluvný a jaký má vlastně názor, vyplývající z jeho poznatků a zkušeností, jsem na první vrz nezjistila. Nejspíše mně něco podstatného uniklo.
      Kdo vlastně u nás určuje, kdo je "elitní expert"? Ve společenských vědách je to asi docela těžké prokazovat.

      Vymazat
    4. To: Ládik!!!
      V kterém konkrétním, prosím? H. Bosche nikterak nevyhledávám.

      To: Liška
      I já si chodím za Renčou do Hudební 1 poslouchat a čekám, že se vrátí i sem na občasný pokec, protože si tu snad alespoň čte.

      Zdravím úplně všechny a zase zítra na psanou. Podzim dnes začal úspěšně - i západ slunka, dva zajíce, jednoho vlčáka, jedno kolo a mnoho rezavých slimáků na asfaltce u potoka jsme s Andym stihli.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. byla jsem pozdravit Annu Renču na hudebním, snad je jí lépe. Mrzí mě, že s ní takhle ztrácíme kontakt. Kéž se brzy uzdraví, nebo alespoň více přiblíží jakémusi normálu... Tím vůbec nechci tvrdit, že něco je napuosto noumální

      Vymazat
  3. marie22 září, 2016 17:01
    Kopíček
    A Vás se to netýká? Vy klidně můžete Ládikovi šťourat do osobního života, kdy a jak Vás zrovna trapně napadne? Chápete, že nás ostatní to zajímá, co píše? Omezenče.

    Možná jste si ve svém svatém babičkovském nadšení nevšimla, ale Ládik!!! vědomě své familiáre zde všem nabízí k reakcím.
    Vy jste se kádrování učila zde anebo při svých instruktážních pobytech přímo v SSSR?

    OdpovědětVymazat
  4. Dagmar Havlová má roli - Kostelničky v Její pastorkyni

    "Velké drama Gabriely Preissové z moravsko-slovenského pomezí proslavila až opera Leoše Janáčka. Její pastorkyňa nebyla po prvním uvedení vůbec přijata a dočkala se zdrcující kritiky. Téměř 126 let poté však patří mezi naši klasiku, typickou ukázku českého realismu, a jako takovou se ji jalo inscenovat i pražské Divadlo na Vinohradech."

    Tak nechť kolem ní "praskají ledy" a přitáhne na Vinohrady hodně diváků. I když prý ještě více než Havlová zaujme mladá představitelka Jenúfy, T. Terberová.

    Kvůli těm a capella zpívaným krásným lidovým písním si počkám, jestli představení někde na internetu nebo v televizi neuvidím.

    http://kultura.zpravy.idnes.cz/recenze-dagmar-havlova-jeji-pastorkyna-divadlo-frp-/divadlo.aspx?c=A160922_094503_filmvideo_kiz

    OdpovědětVymazat
  5. Velitel policajtů vyjednává brigádu pro družstvo: "Ale, prosím vás, dejte jim nějakou jednoduchou práci, ať nic neprovedou." Druhý den rozčileně volá předsedovi: "Jakou jste jim to dal práci? Jeden má zlomenou ruku, druhý nohu!"
    "Dal jsem jim hrabat listí ze stromů!"

    Blázni v léčebně si myslí, že jsou listí, tudíž se vyskočí na lustr. Přijde je zkontrolovat psychiatr. Vejde do prvního pokoje a zvolá:
    "Podzim!" Blázni spadnou.
    Vejde do druhého pokoje, a zase: "Podzim!" Blázni se opět pustí lustrů.
    Ve třetím pokoji psychiatr znovu opakuje: "Podzim!" Nic. Blázni jako by neslyšeli. Psychiatr: "Podzim, přátelé, je podzim!" Tu se ozve jeden z lustru a volá: "My jsme jehličnany!"

    A já jdu dospat dnešní deficit. Dobrou! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. I muslim má své dny
    kdy dá do bedny
    bombu a rozbušku
    na hlavu osušku
    a vyrazí do davu
    konat popravu.

    OdpovědětVymazat
  7. A ještě je chvíle na písničku.
    Často si pouštím K. Zicha a jeho Černošské ghetto, úprava, pův. Elvis. Nějak málo se mluví o temné minulosti ghett, např. v Detroitu, kde ve 40. a 60. letech probíhalo kruté rasové násilí. Nejdříve bylo otroků potřeba na práci na plantážích, pak však začali brát práci bílým... a byli nežádoucí. Amerika se s tím moc elegantně nevypořádala, to tedy ne. Vlastně dodnes.

    "Útěk do ghetta. Život na hraně

    Ke skutečnému výbuchu rasového násilí došlo v roce 1943 a především potom v létě roku 1967, které má do dnešních dnů pověst toho nejstrašnějšího v historii země. Nepokoje tehdy tentokrát vyprovokovali Afroameričané. Popelem lehlo na dva tisíce domů, na ulici zůstaly desítky mrtvých, další stovky si odnesly zranění. Většina obětí byli černoši. Dodnes je ve městě mezi Afroameričany slyšet věty typu: „Pokud demonstrují běloši, policie je vyzve k tomu, aby šli domů, pokud černoši, policie začne střílet.“

    Profesorka Pifer odmítá, že by za postupný pád města mohla dominantní černošská populace. Opět odkazuje na roli autotováren. „Pokud automobilka neprosperovala a začala propouštět, mělo to tvrdý dopad na bělošské dělníky, ještě horší to bylo ale pro ty černošské,“ míní profesorka.

    Pifer vysvětluje, že bělošské rodiny měly kdysi daleko větší příležitosti (černoši například neměli nárok na špičkové univerzitní vzdělání, jež by jim později zajistilo dobře placenou práci) a v případě nouze si mohli vzájemně například finančně vypomoci. Černošské domácnosti žily většinou na hraně."

    http://www.lideazeme.cz/clanek/utek-do-ghetta

    Leč Zich a Spirituál kvintet to zpívají náramně.

    https://www.youtube.com/watch?v=OkAMBHwx0tU

    OdpovědětVymazat
  8. Když muslim nemá den
    alách je ukraden
    ožere se datlovicí
    žere jako nevěřící
    tlačenku i bůček
    od hříchu krůček.

    OdpovědětVymazat
  9. Na dobrou noc trochu čisté propagandy...
    Reklama na Dobro - nekupte to.

    http://zpravy.idnes.cz/chlapec-napsal-obamovi-dojemny-dopis-o-uprchlicich-fwh-/zahranicni.aspx?c=A160922_163149_zahranicni_mlb

    OdpovědětVymazat
  10. Tužka napíše pro pana Jáchyma,....přečetla jsem si , doufám, že pozorně, podle Vašeho doporučení besedu pana Břetislava Turečka.

    Můj názor,...přednesl sbírku svých zkušeností, kterou má z různých prostředí.

    Kdyby mluvil v jiných částech jmenovaných států, s jinými etniky, kterých je na těchto územích hodně,....byly by ty zkušenosti jistě místy poněkud jiné.

    Jen ten Izrael by byl stejný, protože je územím malý a názorově sjednocený,...cílem je obrana jejich krátké státní historie.

    Kdybych chtěla udělat podrobné zhodnocení,....musela bych číst víckrát,...dělat si poznámky,....ale to by nijak neovlivnilo můj dojem,...který naznačím v alegorii.

    Je to, .... jakobych měla dvacetčtyři barevných pastelek charakterizovat pouze čtyřmi barvami,...což nelze,...každá barva má v té sadě svůj díl zastoupení,...tak nějak se mi jeví jeho beseda a i informace.

    Nejlépe, a s historickým nadhledem, dokáže politické události dnešního světa charekterizovat pan Vlastimil Vondruška, spisovatel, historik.

    Umí vyhmátmout podstatu,...oddělit individuální okrajové informace jedince, a umí je vložit do historického kontextu,...což pan Tureček neudělal,...i když se v závěru besedy historie dotýkal.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Tužko!
      Napsal jsem dlouhou odpověď, ale zmizela mi, ještě než jsem ji stačil zazálohovat a už nemám sílu to teď psát znovu.
      Máte část pravdy.
      Nicméně - jak se vkládají odpovědi na otázky v besedě do historického kontextu, aniž by se z besedy stal několikaměsíční seminář?

      Ládikovi chybí stručnost, Vám naopak komplexní historický exkurs a souvislosti.

      Já zkouším přihlédnout k tomu, že se jednalo o BESEDU.
      JÁCHYM

      Vymazat
  11. Jáchyme,
    já bych řekl, že tureček je malý turek. Zatím jsem se dostal jen k nadpisům. Protože podklady pro rozhodování mají mít max. 1xA4, víc nikdo nečte. Na beletrii musí být čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečetla jsem to jen letmo. Je to jako kdyby mi někdo cpal do krku jídlo, a já už jsem přesycená...

      Připadají mi takto zaměřené články pořád dokola. Máme být na některé lidi hodní nebo hodnější... ? Máme je lépe chápat? Nemám pocit, že bych někdy někoho málo chápala - pokud za mnou přišel a na rovinu řekl, co ode mě chce a proč. Vždycky jsme si to vyříkali a pochopili, udělali to nejlepší možné pro obě strany.

      Mám dojem, že ty neustálé výzvy k větší chápavosti a toleranci přicházejí od lidí, kteří mají sami špatné svědomí, a místo aby šli a něco pro ty, které vidí trpět, sami udělali, když se s nimi stýkají a tak dobře je znají, jak píšou, - tak to svalují na ostatní. Pěkně zbabělé a zákeřné jednání. A neprospějí tím ani sami sobě, své svědomí si musí očistit jinak.

      Vymazat
    2. Dík alespoň za snahu!
      Problém na PL i jinde spočívá v tom, že nadpisy dělá skupina čtenářsky negramotných hochů, která si většinou také ani článek celý nepřečte a hlavně se pečlivě vyhýbá jeho smyslu.
      Jde výhradně o to, upoutat pozornost.
      Stává se mi, že i po dvojím přečtení marně hledám výrok, který by korespondoval s titulkem.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Ale přečtu si to a vlepím sem názor .... teď jsem měl pracovní dusno.

      Vymazat
    4. Mám to celé...
      Chytrolín bez vize. Taneček kolem IS. Celý článek je divný. Základní otázka je: kdo potřebuje IS? Proč existuje tolik let? Když proti němu bojuje se zbraní v ruce 50 států?
      To ostatní jsou podřadné věci. Muslimové se zvedli na pochod do Evropy v jeden okamžik. Třeba to bylo dílem moderních sdělovadel, ale proč s invazí neustali, když poznali protimuslimské postoje mezi Evropany? Moderními sdělovadly to mohli sdělit a invazi zastavit. Místo toho roste frekvence vražd, podřezávají kněze v kostele, rozmašírovávají rekreanty na promenádě.. freneticky se radovali při masové vraždě v NY.
      Tureček se zřejmě rád poslouchá, to je celý můj dojem.

      Vymazat
    5. Není to Turečkův článek.Spíše nepodařený a chaotický text autora Fialy popisující diskusi,která mohla být jinak zajímavá.

      Vymazat
    6. Já domácí úkol doženu přes víkend, slibuju... :o)
      Ale Tureček byl můj oblíbenec, když psal do Práva (nevím, jestli ještě píše). Párkrát se dokonce mihnul i v televizi. Vedle mnohem častěji zvaných šarlatánů politické geografie Votápka a Romancova velmi věcný člověk, žádný roztleskávač. Asi proto je tam tak málo.

      Vymazat
    7. Břetislav Tureček: Chci zůstat objektivní

      Chce ale není. Co píše o musulmanech, to platí pouze na jejich území, ne v Evropě, kam se hrnou.

      http://www.lideazeme.cz/clanek/bretislav-turecek-chci-zustat-objektivni

      Vymazat
  12. Takže by se podle vás měla EU zrušit?

    V té sestavě, jaká tam teď převládá – Merkelová, Juncker, Schulz a tak dále – tak s nimi to fakt nemůže pokračovat, jsou to podprůměrně inteligentní lidi. Ti se musí z toho spolku vyházet a na místo nich se tam musí dodat opravdu inteligentní lidi. A pokud to nejde z nějakého důvodu učinit, tak pak takový spolek raději zrušit.

    Oproti tomu je tady Visegrádská čtyřka, známá pod zkratkou V4. Má vůbec cenu podle vás udržovat takovýto spolek?

    V4 má cenu v tom, že drží pospolu pohromadě, co se týče odporu proti islámu. Tady je třeba vystupovat v co nejmohutnější sestavě, protože když už se proti islámu nepostaví nikdo jiný v Evropě, tak pak bychom měli konec. Visegrádská čtyřka má naději, protože vůči německé totalitě v EU už neexistuje žádná rezistence, pouze V4 má opravdovou schopnost této zemi vzdorovat. A proto má V4 šanci, ty západní státy už ne, ty již propadly naprosto podprůměrnýmu uvažování, které v EU vládne.

    České politické strany jako TOP 09 anebo i lidovci nás stále varují před Ruskem a jeho snahou nás dostat do sféry svého vlivu, čímž českou společnost varují před nebezpečím hrozícím z Ruska. Souhlasíte s nimi?

    To je naprostý nesmysl, je to malování čerta na zeď, protože i Rusko má dnes starosti přežít, jelikož také vzdoruje islámskému tlaku. Islamisti by se totiž taky chtěli v Rusku zmocnit vlády a Rusy vyvraždit, protože mají pravoslavnou církev. Takže se v tomto směru Rusové potřebují starat sami o sebe, a ne okupovat Evropu. Proto to je výplod podprůměrné inteligence a takoví lidé, co to říkají, tak nejsou schopní uvažovat v souvislostech.

    Takže poukazování na to, že Putin je to zlo, už vychází z módy?

    Ano. Vždyť to jsou především islamisté, kdo rád ukazuje, kde sídlí ono zlo. Lidem ukazují, jak se uřezávají hlavy, jak kamenují ženský, jak vybuchují pod jejich vedením vlaky, letadla, autobusy a podobně. Takže toto je pravý zlo. A to, že se Rusové nějak snaží přežít v tom islámským světě teroru, tak to není žádné zlo, je to právoplatná obrana vůči zlu, kterým je islám.

    Český prezident Miloš Zeman na zasedání Valného shromáždění OSN kritizoval světové společenství za nedostatek aktivity v boji proti mezinárodnímu terorismu a vyzval k vojenské akci proti teroristům a doporučil vznik vojenského štábu pomáhajícího Radě bezpečnosti OSN. „Teď je třeba postupovat cíleně, zasáhnout nervová centra mezinárodního terorismu a neokupovat území. Musíme zaútočit na mozek, ne na tělo,“ řekl. Tím myslel zaútočit přímo na centrum ISIS jako takové. Jak na vás jeho řeč působila?

    Samozřejmě, že je ISIS úderná pěst celého islámu. Když povraždí zajatce, tak to pak přece okamžitě hodí na video, aby každý viděl, jakým způsobem je vraždí – jako dobytek, jako zvěř. Čili tuhle pěst islámu je nutno opravdu zničit v prvé řadě. Nemilosrdně. Jinak se tato situace nedá řešit nežli zničit ISIS. A všechny ty, kteří se toho vraždění účastní, je nutné také potrestat, a to bez milosti. To je celosvětový úkol číslo jedna. A pokud OSN tohle nechce podporovat, tak se musí zrušit. Jako nevýkonný orgán, který dnes už nic neřeší. Za situace, kdy se OSN vytáčí a vyzouvá z odpovědnosti a podporuje islám, tak skončil.

    Prezident Miloš Zeman prý německé kancléřce Angele Merkelové při nedávném osobním setkání v Praze na rovinu řekl, že když si někoho pozvete domů, tak ho také neposíláte na oběd k sousedům... Co na to říkáte?

    Mně úplně stačilo, když ji tady naši lidé vypískali. Ale Zeman by si měl uvědomit, že hovoří k někomu, kdo je psychopat. Ona je psychopatka, takže se na ta jeho slova mohla jen uculovat. Když budete hovořit s psychopatem, tak on se vždy bude tvářit naprosto jinak, nežli byste očekávala, a já jsem u Merkelové očekával, že se bude tvářit psychopaticky. Takovým lidem totiž můžete říkat co chcete, ale oni vám to stejně převrátí buď v duchu anebo navenek po svém.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zpevak-Pepa-Nos-nekompromisne-Merkelova-je-psychopatka-az-na-pudu-Ten-barak-v-Bruselu-zavrit-Islam-Razne-utnout-454951

    OdpovědětVymazat
  13. Jáchyme -
    od stepleru k brunneru:
    http://rungo.idnes.cz/radek-brunner-spartathlon-2016-rozhovor-dhy-/behani.aspx?c=A160921_094432_behani_onr

    To není špatná motivace.

    OdpovědětVymazat
  14. Bere mě kamenování.. jestli nemám muslimské předky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nemůže to být spíš od doby kamenné? Jako že jste v ní nějak ustrnul... Ty znaky by tu byly, ne?

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Neolit

      Vymazat
  15. Srdečný pozdrav všem.
    Naplnila jsem Hudební krtinec do 210. Budu se snažit spořádaně dávat hudební odkazy sem. Četla jsem si tu stále, ale delší čtení ještě nezvládám, stejně jako psaní reakcí. Chce to čas...

    Acker Bilk- My Way
    https://www.youtube.com/watch?v=lGJ2l2Zk-LA

    Vlasta Redl Vandráci jdou do nebe
    https://www.youtube.com/watch?v=3WERHYCXZbY

    Radůza - Prostři stůl
    https://www.youtube.com/watch?v=y4wG_UwazDg&list=PLaRQYLlu3p6-mjL5AwAcHHlJzQCh7zXrZ&index=10

    OdpovědětVymazat
  16. Ládiku,
    běžet 240km se steplerem na zádech bude chtít ještě pár let tréningu. A třeba to stihnu po sedmdesátých narozeninách.

    Jinak dík za přečtení a okomentování Turečka (nesouhlasím, ale na druhé straně jsem rád, že jsem se trefil alespoň co se týče odhadu Vašeho názoru :-).

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  17. Traband - Černej pasažér (u stále zajímavého Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou na ČT)
    https://www.youtube.com/watch?v=naT9Gp4bVr4&list=RDnaT9Gp4bVr4#t=0

    Třeba si vyberete i něco jiného dle svého, mně tu hraje Sáro!.
    Pokud se tedy někdo na YT podívá - "Bezpečnost našich občanů je na prvním místě." Vám tam pan Babiš slibuje s kandidátem na hejtmana z Vašeho kraje? Mně ano - o cílevědomém praktickém lékaři panu Koštovi už jsem ale zmínila tuhle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To: Marie - ještě jednou Traband - pro Vás
      https://www.youtube.com/watch?v=dwBxO5fOC08&list=RDnaT9Gp4bVr4&index=3

      Vymazat
    2. Já se mám, dostala jsem písničku, i když jsem nevyhrála stránku :-) Díky!

      Koukám, že ten Traband = Romance pro křídlovku. Ta slečna trumpeťačka ale musí mít plíce, hraje skoro ve všem.

      Vymazat
  18. XX 12:07
    Jistě, jde o výcuc - záznam z besedy by byl lepší, ale už takhle je to i pro intelektuální elitu krtkárenstva příliš dlouhé. Vyposlechnout zvukový záznam by trvalo několikanásobně dlouhou dobu.

    Chaotičnost je dána i tím, že se jednalo o besedu, tedy odpovědi na otázky. Chaotické.
    ***
    Tureček zde vystupuje do značné míry jako pozorovatel či svědek.

    Ládiku, nerozumím tomu, jak může zpravodaj, pozorovatel či svědek prosazovat vizi.
    Podle mne může maximálně upozornit na to, že ta či ona vize je prokazatelně pošahaná, protože je v příkrém rozporu s realitou, kterou viděl.

    Vytýkat profesionálnímu zpravodaji to, že referuje je totéž jako vytýkat učiteli že poučuje či sládkovi, že vaří pivo.
    Můžeme ovšem kritizovat, jestli to či ono dělá dobře či špatně.
    JÁCHYM





    A
    Nerozumím tomu, jak může pozorovatel či svědek prosazovat vizi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, zase přesunutá zkopírovaná věta.
      Jáchym

      Vymazat
    2. A co vy Jáchyme říkáte na tento článek?

      Sedím na lavičce dětského hřiště. Nejsem sám, je nás tu – dospělých – odhadem asi tak deset. Naše malé děti se klouzají po skluzavce, dělají bábovičky, houpají se. Takové normální letní odpoledne strávené s dětmi.

      Branku na hřiště po chvíli otevírá další dítě, chlapec. Je jiný – o trochu starší než děti, pro něž je hřiště určeno, od pohledu zanedbanější, tlustší. Přiběhne k pískovišti a první, co udělá, je, že nabere písek do kbelíku, který mu nepatří, a rozprašuje ho mimo pískoviště. Má z toho velikou radost. Já ne. Je to sice hloupost, ale mně to vadí. Neřeknu mu ale nic. Nikdo mu neřekne nic. Všichni se dívají stranou – jedině jeho rodiče a prarodiče, kteří se usadili na lavičce za plotem hřiště, kde kouří a popíjejí pivo, se nedívají stranou. Jim je to jedno. Pokračování:

      http://www.lidovky.cz/houda-rasismus-detskych-hrist-de6-/nazory.aspx?c=A160916_124109_ln_nazory_sij

      Vymazat
    3. Sem se vyjádřil nepřesně a ledabyle... "základní otázka měla znít" (z publika) ... určitě zazněla, ale v textu je zřejmě výcuc otázek a odpovědí, jak se někomu hodil. Třeba tureček hodil i tu vizi - kdo jiný by měl nějakou mít, než turkolog kurdolog islamolog? Nemusí ji přímo prosazovat, ale hodit do placu ji mohl.

      Průběh kamenování: http://www.imgup.cz/image/shP

      Vymazat
  19. Mendelssohn Violin Concerto E Minor OP.64 (Full Length) : Hilary Hahn & FRSO
    https://www.youtube.com/watch?v=o1dBg__wsuo&index=11&list=RDeBOUK5CpRao


    Na ráno:
    Sarah Vaughan: When Sunny Gets Blue
    https://www.youtube.com/watch?v=sV6RiCczkZ4

    A Paso Lento by Paco Peña
    https://www.youtube.com/watch?v=x_jIEMp_LCA&list=PLd-FnC50D0O6hypWmfG1XDcNZkgUvu1po&index=4

    AG Flek - Jen najít ta slova
    https://www.youtube.com/watch?v=10fiNyrh9lM

    Andrea Zimányiová KONE
    https://www.youtube.com/watch?v=xITKdSjhpo8

    Loudavý návraty - Wabi Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=fVojGMrI4uI

    OdpovědětVymazat
  20. Proč se o akci nemluví? A o těchto skutečnostech? Znám rodinu jednoho z jmenovaných v článku, a tyto hrůzy skutečně zažili a někteří nepřežili.

    "REPORTÁŽ Tvrdá kritika České televize i Mladé fronty Dnes zazněla na slavnostním odhalení památníku vyhnaných československých občanů z pohraničí v roce 1938, který byl odhalen za přítomnosti více než sta přítomných v Plzni na Borech, nedaleko věznice, v „zatáčkách“ známých z kauzy Kajínek. Přítomna byla i městská a státní policie, protože se údajně očekávaly protesty příznivců sudetoněmeckého landsmanšaftu. Na internetu se prý objevily výhrůžky a negativní stanoviska k připravované akci. Nakonec vše ale proběhlo klidně a v pietním duchu.

    Stovky mrtvých Čechů

    „Čeští Němci, tehdy vesměs organizovaní v Henleinově SdP, která po vytvoření Protektorátu zcela splynula s nacistickou NSDAP, vážně narušili po staletí dobré sousedské vztahy,“ uvedl na začátku svého proslovu Bukovský. „Připomínám tyto události proto, že následující vysídlení Čechů řízené z Berlína na podzim roku 1938 rozhodně neprobíhalo pokojnou cestou, jak se nám pokoušeli namluvit představitelé rakouského spolku. Vyhnání obyvatel z českého pohraničí bylo spojeno s psychickým nátlakem až s fyzickým násilím, které mnohdy končilo smrtí jednotlivců. Podle poskytnutých podkladů z Armádního vojenského muzea v Praze na podzim roku 1938 před záborem pohraničí bylo zabito na sto strážců našich hranic a skoro 200 jich bylo zraněno. Naše armáda ještě v době ‚míru‘ v Evropě přišla o 600 vojáků. V podstatě prvorepublikové Československo bylo prakticky ve válce s Německem již od 16. září 1938. A nemluvím o úsilí českých Němců vedoucím k úplnému rozbití první republiky. Nutno dodat, že za tato svá ‚hrdinství‘ byli henleinovci vyznamenáváni přímo Hitlerem, a to každý pátý český Němec.“

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Velke-poboureni-na-piete-v-Plzni-A-kde-je-ted-Ceska-televize-Za-nemecke-penize-vysila-porady-455103

    OdpovědětVymazat
  21. Odpovědi
    1. Bestia triumphans • 12 hours ago
      ---------------------------------------------------------------------------
      Že k uprchlické hysterii přispívá vydatně Pepka Řepka, na to jsem si už zvykl. Člověk, který nazýval všechny Ukrajince "zdivočelými úkáčkámi" , takový v sobě nemá ani kousek studu a je spíše k politování. Ani mu nedochází, že kdysi takhle hanlivě psali například o Židech. Anuška (kde je jí konec?) tehdy výstižně napsala, že ten ufňukánek už není Pepa Řepa.
      Před dvěma roky ten mudrc varoval: "Od prvního dne tvrdím, že se bude parcelovat a ta hladová, rozkradená část UA, která zbyde, půjde po krku nám, protože do ní málo sypeme a nechceme za ni potit krev a bombardovat Kreml. Spolčili jsme se se stejnou sebrankou jako na BV."

      Čert vem Řepu, ale překvapilo mne je, že k našim hysterickým spoluobčanům se přidal i takový Ládík!!!, který vidí muslimy málem i ve venkovských babkách s šátky.

      Ti dva by mohli zfleku vystupovat spolu s Konvičkou...
      3 • Odpovědět•Sdílet ›

      Vymazat
    2. Hysterické stavy nemám. Jen mi přijde podivný masový atak muslimů do křesťanských zemí pod pláštíkem uprchlictví před válkou. Přitom jde převážně o muže v branném věku. Na tom není nic hysterického, to je konstatování faktu. Vražedné projevy muslimů jsou průvodním jevem nastalé situace. Nevím, proč bych měl útočníky vítat nebo čekat obohacení snad kultury nebo snad zvýšení IQ Evropanů, jak píše honzák. To je absurdní.

      Vymazat
    3. Vida, sebevražedný atentátník už pronikl i do nory.
      Nikoho nezasáhl a ten smrad brzy vyvětrá, je to dobrý.

      Vymazat
    4. Konvička mě zatím nezajímal, nemám potřebu se houfovat nebo přitakávat.

      Vymazat
    5. „Moskovskije duchy“23 září, 2016 21:36

      „Moskovskije duchy“ tu však vyvětrat nejde

      Vymazat
    6. To jsem si myslela dlouho taky, že děsivější a vlezlejší vůně už nemůže existovat. Houby.
      Nedávno, blížily se narozeniny obou potomkyň, jsem na náměstí podlehla nevinným očím mladičké prodejkyně... a doma šla do vývrtky. Zlaté Moskvanky s jejich odérem a výraznou růží na tvářích.

      P.S. Na svoji obhajobu podotýkám, že jsem podlehla poprvé. Mám kolegyně, které vyhazovaly octem páchnoucí odéry již poněkolikáté. A za ještě tučnější ceny.

      Vymazat
  22. Anonymní23 září, 2016 15:51

    A co vy Jáchyme říkáte na tento článek?
    *************************************************
    Vpodstatě bych jej klidně napsal sám - ale jako úvod...
    Rozdíl mezi mnou a autorem článku spočívá v tom, že jsem několik let se skoro každý den několik hodin stýkal a potýkal s Cikány nejrůznějšího druhu, zažil desítky střetů s nimi, zažil útok na své dcery proto že jsou mými dcerami - a protiútok jiného romského dětského gangu, který se je vydal bránit, protože byly mými dcerami.

    Jinak ovšem je ten článek napsaný dobře - pokud by byl "slovem do diskuze" a nikoli jen a pouze slovem do pranice.

    Totožné pocity jako autor jsem měl mnohokrát. Nemohl jsem se ale sebrat a odejít z hřiště - stýkání a potýkání s problémovými i neproblémovými Romy, jakož i běločeskými psychopaty bylo součástí mé profese po několik let.

    To je na hodně dlouhý blog, spíš na knihu.
    Budu se asi opakovat:
    Procento gaunerů mezi Romy je vyšší než procento mezi standartní neromskou populací.
    Ale procento gaunerů a psychopatů mezi českou politickou "elitou" je JEDNOZNAČNĚ VYŠŠÍ než ono procento mezi standartní romskou populací ...

    Možná se k problematice někdy na větší ploše vrátím formou samostatného blogu - ale to by byla práce na celý den...

    A ještě něco:
    V pondělí přijede má norská vnučka, vychovávaná (či spíše nevychovávaná)svými milujícími, vysokoškolsky vzdělanými rodiči podle norských standartů.

    Jsem rád, že autor článků nesetkal na pískovišti s ní !
    Určitě by nevydržel a dal jí přes hubu. Já bych mu za to dal flašku.
    Jsou situace, kdy i profesionál s mnohaletou praxí hanebně selhává... :-)
    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cikánské dítě jste si vymyslel, žádné tam nebylo.
      Uvažujete jako rasista.

      Vymazat
  23. Možná po teorii východních hord rozpracuji i teorii jižních hord, což může vyústit v obecnou teorii hord, univerzálně použitelnou. To by zlikvidovalo politology a možná politiku vůbec - tím pádem by se nejvýkonnější lidé vrhli do výroby a nastal by blahobyt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      Váš záměr považuji za geniální.
      Chtělo by to jen doplnit nejprve o teorii západních hord,
      severních hord
      a posléze středních hord!
      Syntézu obecné teorie hord bych nechal až na konec, jste ještě relativně mladý a rezignujete-li na kosení a kamenování, dalo by se to do konce života stihnout.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Si dáte zítra do nosa
      vyvalí na Vás lososa
      oči pohaslé
      vidí ho na másle.

      Vymazat
  24. Ala zatím ležím jak lazar po 16300 krocích v režimu kamenování. Ještě že zítra budu celý den na stadionu.

    OdpovědětVymazat
  25. Sakra,
    tady to žije!
    Dám sem jednoho včerejšího Pepu Řepu pod Kostomlatem:


    Josef Pichpitz • 17 hours ago

    Jedete na setrvacnik a uniklo Vam ze od padu komunistickeho bloku uteklo malem 30 let.
    O jakem navratu hovorite?
    O navratu komunismu tak jak vypadal pred r.89?

    Ten neni mozny ani u muziku kteri oprasili carismus a Zjuganov ma mozna mene procent nez komunisti u nas nebo v Nemecku
    Nebo snad o navratu RVHP?
    Nenechte se vysmat.
    Ukazte mi zem krome Kima kde by jeste kvetl komunismus?

    Jasne ze je u nas i v EU spousta neocomu jedna je treba MZ EU
    Muzete zacit Calfou a mudrovat kdo jim umoznil presun z politicke sfery do hospodarske
    Pak muzete plynule prejit na to koho Calfa vr sve AK vyskolil a dojdete k Dientsbierovi.
    Pak k trockistum u ompucmanu po ackare.

    Nicmene zase to bude mudrovani o nicem protoze svet se zmenil a problem hledani ruskych svabu vyresite kdyz si nechate vysetrit vlastni mozek
    Tam jeden sedi.
    Nejste sam ale nastesti ubejvate

    Svet ma roku 2016 uplne jine starosti nez je mrtva vetev komunismu na kterou se jejich dedicu snazi naroubovat jine vymozenosti jako je PC ci AA

    To vsechno ale je vam opet k nicemu za temer tricet let se vystridala rada vlad levounu a pravounu tu s mensim tu vetsim poctem starobolseviku a vysledek je jaky je
    Komunisti v CR maji zlatej veget. Nemaji se ke komu pritulit a svych 10%maji jistych
    Ohrozit vas muzou jen blbym kebabem ktery u nich prodavaj.
    O kus dal ma Turek lepsi

    Mimochodem cim vic budete do Babise nebo Zemata busit tim vice jim narostou preference protoze nedokazete nabidnou alternativu a vytvorit vlastni politicke uskupeni a vyhrat demokratickou soutez".
    (jáchym)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pepa je alespoň konzistentní.

      Mně se líbí, že se ruským (a jimi kdysi vytvořeným našim) komunistům podařilo vybudovat "komun-ismus" bez komun - ale furt se tomu říká komunismus.

      Dnes pro změnu v Evropě budujeme demokracii bez demokratů - a v posledních měsících i bez "demos", tedy lidu. (Chcete-li, lidí.Prý jsme příliš blbí než abychom měli co kecat do toho, co chceme a kdo nás bude rozprodávat - či porcovat.)

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Skvělá demokracie-

      Nestřílejte, nemá zbraň, volala manželka na policisty v Charlotte. Ti začali pálit

      Rodina Keitha Lammonta Scotta zveřejnila video z policejního zásahu, při kterém byl tento třiačtyřicetiletý Afroameričan zastřelen. Jeho smrt vyvolala ve městě Charlotte v Severní Karolíně masové protesty. Scottova manželka záběry poskytla veřejnosti, aby přiměla policii a úřady, aby zveřejnily jejich vlastní záznam o zásahu.

      https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/415626-nestrilejte-nema-zbran-volala-manzelka-na-policisty-v-charlotte-ti-zacali-palit.html

      Vymazat
  26. Muslimové ani putinožkové nechápou, opravdu nechápou, naše jediné v současnosti globálně přípustné Demokratické Hovnoty:

    Přitom je jasné, že horní desetina procenta se sice občas škádlí, ale ve skutečnosti jí jde o totéž.
    S výjimkou toho, jak velký flák masa z celoplanetární kořisti si urve ten či onen kojot:
    *******************************
    Barack Obama se loučil se „světem“ a taky mohl říci něco důležitého, ale to by nesměl být Barackem Obamou.
    Jedna éra končí, ten pán je podle Washington Times prý prvním prezidentem, který z Oválné kanceláře
    odchází coby miliardář,
    dostal nobelovku za mír, protože očividně mohl nechat pozabíjet ve světě miliony lidí, zatímco jich nechal pozabíjet jen desítky tisíc…

    Když si takoví lidé stěžují na jakousi „krizi důvěry“ v nějaké jejich „instituce“, přemýšlím, proč je vůbec pořád někdo ještě poslouchá. Kam jsme se to – sakra – dostali? " (Spencerová)

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  27. Ospravedlnujem sa cloveku pisucemu pod menom "liška", ci uz ide o zenu, alebo muza, za moju reakciu napisanu v hneve, ktora presiahla hranicu slusnosti tunajsej konverzacie.

    OdpovědětVymazat
  28. Mladík utekl z ústavu a chtěl být řidičem autobusu, dva v Brně ukradl

    Nezkrotná touha stát se řidičem autobusu vedla sedmnáctiletého mladíka z Brněnska ke krádeži dvou vozů hromadné dopravy. Na Kladensku s ukradeným autobusem dokonce svezl i cestujícího.

    Podle policie byl mladík na útěku z jednoho z výchovných ústavů okresu Znojmo.
    *****************
    Podle vlastního přiznání byl ochoten jezdit coby autobusák zadarmo!

    Jezdil podle svých schopností, v ústavu měl vše podle svých potřeb.

    Z čehož vyplývá, že se jedná o posledního skutečného žijícího tuzemského komunistu.

    JÁCHYM
    (jáchym)

    OdpovědětVymazat
  29. Nemá smysl se zabývat výroky typu „Asad páchá zvěrstva“, když západní lídři bez rizika jakéhokoli trestu od agrese do Iráku zavinili na Blízkém východě smrt až čtyř milionů lidí a zdají se být z hlediska zmaru už nedostižnými „rekordmany“ na poli válečných a jiných mezinárodních zločinů.

    K tomu nyní Saúdům k jejich anihilaci Jemenu dodávají dokonce i munici s bílým fosforem, s níž před časem Američané „vyzmizíkovali“ iráckou Fallúdžu, kde se dodnes rodí deformované děti

    Na druhou stranu je to ale prostě studenoválečnická „realpolitika“: Co smíme my, nesmí nikdo jiný, a to ani v náznaku. Ale přitom všem slovním a jiném harašení vzájemný obchod mezi USA a Ruskem loni dosáhl objemu 25 miliard dolarů, zatímco před patnácti lety to bylo jen 10 miliard.
    A nedávno se třeba také zjistilo, že různé pomocné programy OSN v objemech desítek milionů dolarů určených pro Sýrii končí u firem a organizací napojených přímo na Damašek i na Asadovu širší rodinu.
    Čili zatímco nám kdosi vykresluje jakési strašlivé obrazy nepřítele, vyhlašuje proti němu „sankce“, nebo volá dokonce po jeho hlavě, současně s ním úspěšně i kšeftuje k všeobecné spokojenosti…
    Nám jsou ale mezitím předkládány seznamy Putinových a jiných agentů, kteří nás čímsi nespecifikovaným prý ohrožují.
    Trapná hra.

    OdpovědětVymazat
  30. Nick Cave and The Bad Seeds - The Boatman's Call (1997)
    https://www.youtube.com/watch?v=wcKYaf0LW2g

    Na ráno:

    Not Strong Enough lyrics Apocalyptica
    https://www.youtube.com/watch?v=gj3nuYwng2s

    Hana Hegerová - Potměšilý host
    https://www.youtube.com/watch?v=Z-KKPkwZB4M&list=PL1D1B0CC397E9B0BB

    Aranjuez- Acker Bilk
    https://www.youtube.com/watch?v=FR3gmVcdy3w

    Radůza - Jednou to pomine
    https://www.youtube.com/watch?v=xsF-26Fs5qw

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, zdravím.
      Ke Caveovi připojím zprávu, že vyšla deska...
      Je to těžký poslech, plný bolesti, budu si dávkovat jen po troškách.

      http://www.tyden.cz/rubriky/kultura/hudba/deska-plna-emoci-bolest-a-nadeje-nicka-cavea_399007.html

      Vymazat
    2. Zdravím, Marie.
      Díky za upozornění na Caveovu desku. Přečetla jsem si o ní v odkazu. Já asi nebudu patřit mezi posluchače, mívám problémy s emocemi i bez toho.

      Pro večerní pohodu
      Dvořák - Violin concerto - Oistrakh / Kondrashin
      https://www.youtube.com/watch?v=6p0I7dTKqeU

      Vymazat
  31. Lokomotiva Beroun MČR dorostenek bronz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratulace dorostence-sportovkyni!
      Počasí se vydařilo, ne?

      Vymazat
    2. Postaršili žákyni o 2 roky, běžela 400, 1500 a štafetu 400. V dráze Bolta. Na tribuně byla kosa, ale zážitek z výkonů. Dorostenci běhají 200m za 21:96.

      Vymazat
  32. Televize předevčírem hlásala, že na 2 miliony obyvatel Aleppa opět dopadly bomby. ..... Se mi to nezdálo. Prý v průběhu války čtvrtina Aleppanů opustila domovy. Dobře, tak to mohlo mít Aleppo 2,7mil. obyvatel, 650 tis.. uteklo pryč. Ale podle wiki mělo v roce 2009 jen 1,9mil. obyvatel. To tam musel být nevídaný babyboom nebo se nedávno přistěhovalo nejmíň půl milionu lidí. To už televize tají. Co to jsou za lidi? Podle mě turkmeni nebo přímo turci.

    OdpovědětVymazat
  33. V Sýrii se cosi šustne
    Maroko hned z toho pustne
    muži skoupí letenky
    mají pánské volenky:
    buď uprchnou za mutti
    kde porcujou mamuty
    nebo prchnou mezi švédy
    ti už dávno nejsou bledý;
    po somálcích ztmavli
    dorubem je šavlí.
    Ať žije Sýrie
    to budou orgie
    ve jménu boha
    vezmeme roha
    ze stanu v písku
    a už jsme v trysku
    přes subtropy
    do evropy.

    OdpovědětVymazat
  34. Ve frontě na dávky
    trpíme nadávky
    vyřčené v duchu
    .... do výbuchu.

    OdpovědětVymazat
  35. Radůza -- Lvi ještě spí
    https://www.youtube.com/watch?v=tsoXgr_83I8

    OdpovědětVymazat
  36. Táži se místních odborníků na přírodní vědy - nenahrazuje olivový olej částečně rybí tuk? Je něco zásadně důležitého, co mu oproti rybímu chybí? (jód?)
    Toho olivového asi spořádám přece jen o trochu víc.

    http://blog.aktualne.cz/blogy/radkin-honzak.php?itemid=28050

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.osel.cz/7008-omega-3-mastne-kyseliny-zvysuji-riziko-rakoviny-prostaty.html
      http://www.nutravita.cz/nutraceutika-ve-vyzive/omega-3/obsah-v-potravinach
      http://www.eufic.org/article/cs/artid/omega-3-a-omega-6/

      Vymazat
    2. Podle mého názoru všeho moc škodí a tělo si samo řekne, co potřebuje, zejména, když má hlad nebo po vytrvalostní zátěži.

      Vymazat
    3. Přidávám se k Ládikovi!!!. Ale že i slečna(?) Mihovičová láká na ACZ "máslo ve Švédsku"...
      A my jdeme v tomhle krásném podzimním počasí odpoledne na Rigoletta.

      Vymazat
    4. Jsou to většinou marketingové záležitosti.

      Vymazat
    5. Děkuji za odborné názory i vlastní rady :-), za mě souhlas.

      Ty doplňky praktikuji tak, že na vánoce už několik let dávám mámě velké balení Geriavitu, ona vždy trvá na tom, že mi část odsype. Tak to baštíme obě... cca 3 tobolky týdně. Přes zimu a jaro, pak už začnou čerstvé vitamíny.

      Když si představím, jak bohatou stravu ta moje máma - i její rodiče, jak říká - měli, tak stejně kroutím hlavou. Denně k snídani a dopolednímu jídlu jen bílou kávu z nějaké náhražky a suchý chléb. Do školy, na pole, do práce. Kdoví, jestli má význam teď to dohánět vitamíny - spíše v dětském věku, když tělo roste, i ten rybí tuk... Ale co, aspoň nějaké minerály to dodá, a prý ten Geriavit je lepší než projímadlo. Velmi dobrá zpráva.

      BJ - přeju hezký operní zážitek.

      Vymazat
  37. V Pešti bouchlo prý plynové potrubí, píše tisk, o hřebících které roztřískaly auta, nic.

    Tak se asi brzy dozvíme, že plynové potrubí bylo psychicky labilní, frustrované nedostatkem péče a tak k sobě magnetismem přitáhlo něco hřebíků a bouchlo si...

    Haf!

    OdpovědětVymazat
  38. Mají přistěhovalci přijmout místní pravidla a normy chování, nebo nemají?
    Tato zpráva o učitelce ze Švédska je natolik zásadní, že ji sem přetisknu celou.

    "Dvacetiletá muslimska Fardous El-Sakkaová učila ve švédském Helsingborgu. Jako stoupenkyně přísnějšího výkladu koránu odmítala například podání ruky s mužskými kolegy. „Kolega si na muslimku stěžoval, a ředitelka školy se postavila za sekulární ráz svého ústavu. Po právu nazvala chování učitelky diskriminací mužů a dala jí vybrat: Buď své chování změní, nebo má ze školy odejít. Muslimka dala přednost před kulturou země, která jí poskytla domov – Švédska – kultuře země, ze které do Švédska utekla, a dala výpověď,“ zmínil Doležal a ředitelku Lidiji Münchmeyerovou nazval hrdinkou naší postmoderní doby.

    Podle Doležala je naší absolutní povinností pro generace našich dětí chránit otevřené, nediskriminační a tolerantní postoje, které naši kulturu charakterizují. „Jsme civilizací, kde není mravně přijatelné dávat nějakému pohlaví najevo nadřazenost či odpor, u nás je to, že si může žena podat ruku s cizím mužem, základem našich postojů a koncepce rovnosti všech lidí. Takže paní ředitelce děkuju a jen doufám, že jejího příkladu budou následovat další kompetentní lidé. U nás třeba soudci, i my máme podobnou aféru,“ zmínil Doležal vzpomínkou na Střední zdravotnickou školu v Praze 10, kterou zažalovala studentka z Afghánistánu. Škola jí totiž zakázala nosit při výuce hidžáb.

    Soudce, který to bude rozhodovat, bude stát dle komentátora před zapeklitým problémem: Ten rozsudek bude znamenat historický mezník bez ohledu na to, jaký bude. „A já jen doufám, že se postaví za naši kulturu, naše zvyky a naše normy na našem území podobně, jako to udělala ve Švédsku ředitelka Lidije Münchmeyerová,“ uzavřel."

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ucitelka-ve-Svedsku-chtela-deti-vyucovat-pravo-saria-Vedeni-skoly-ji-to-zatrhlo-455258

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem to sem asi dávala, ale je to k věci:

      Šátky na tureckých školách: Zakázáno

      10. 11. 2005

      Štrasburk Turecké studentky dál nebudou smět nosit do školy šátky.

      Evropský soud pro lidská práva podpořil turecký zákaz nošení šátků ženami na univerzitách. Nedal tak žádný prostor tureckým ženám bojujícím za svá práva k dalšímu odvolání.

      Soud se sídlem ve Štrasburku, který má funkci poslední instance, potvrdil dřívější rozhodnutí v případě Leyly Sahinové, které říká, že turecké pojetí sekularismu je v souladu s hodnotami, které tvoří základ Evropské úmluvy o lidských právech.

      Rozhodnutí znamená konec zdlouhavé právní bitvy Sahinové, studentky, které bylo v roce 1998 zabráněno ve studiu na lékařské škole Istanbulské univerzity, protože její šátek na hlavu se neshodoval s oficiálními požadavky školy na oděv studenta.

      Ženská práva jsou podle názoru soudu pevně spojena se světským způsobem života.
      Více na: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/satky-na-tureckych-skolach-zakazano/r~i:article:1480/?redirected=1474811215

      Vymazat
    2. Pro srovnání:

      Šabatová: Kvůli muslimským šátkům musíme změnit školní řád

      Praha - Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová požaduje další změnu školního řádu ve Střední zdravotnické škole v Praze 10, kterou loni na podzim opustily dvě muslimské dívky kvůli zákazu nosit muslimský šátek, takzvaný hidžáb.

      Ředitelka dotčené školy Ivanka Kohoutová řekla, že školské radě žádný návrh na změnu školního řádu nyní předkládat nebude.

      Šabatová poslala dopis

      Studentka ze Somálska se kvůli tomu, že nemohla do školy chodit v šátku zahalujícím vlasy a krk, obrátila na ombudsmanku. Ta se postavila na její stranu a dospěla k závěru, že škola dívku nepřímo diskriminovala, protože muslimský šátek je projevem jejího náboženství navenek.

      Víc na: http://zpravy.aktualne.cz/domaci/sabatova-kvuli-muslimskym-satkum-musime-zmenit-skolni-rad/r~52cbd612497911e480800025900fea04/

      Vymazat
    3. Ta ředitelka v Helsingborgu dobře ví, že povolí-li jednu výjimku, za chvíli bude muset povolit i druhou, třetí, aby se neřeklo, tak i čtvrtou... a už to pojede.

      Vymazat
  39. John McLaughlin, Paco DeLucia, Al DiMeola - Friday Night in San Francisco ( Full Album ) 1981
    https://www.youtube.com/watch?v=W3BzAKHCEvo

    Na ráno:
    Eva Cassidy - Wade in the Water
    https://www.youtube.com/watch?v=9-hKDYQ6F54&list=PLybcya_Nkvt4GU1OLM1AAHnnxlkZHxNHN&index=5

    Wild Horses - Rolling Stones
    https://www.youtube.com/watch?v=QhwwCWkmYoc

    Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien
    https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88

    Wabi Ryvola - Všední den
    https://www.youtube.com/watch?v=uW2rJQtCMGk&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=11

    OdpovědětVymazat
  40. Ahmed kábu leští
    vybuchlo to v pešti.
    A tichá jsou zde jitra
    kde to bouchne zítra?
    Buďto Vídeň nebo Praha
    tam je marná každá snaha
    vraha čapnout
    pasti sklapnout
    tam je sklapnuto
    tam je ohnuto
    v pravém úhlu,
    tam je Úhlů.


    OdpovědětVymazat
  41. Kašlu já už na to,
    ať jsme třeba v Nato.
    Nikdo tu nic nepíše,
    třeba chytli korýše.
    Možná to byl scallop
    nebo ňákej nabob
    tak du taky, dobrou noc,
    bylo toho na mě moc.

    Tak, formu - rým - bych jakž takž měla. Horší je to s obsahem. Příště zkusím básnit na nějakej ten výbuch, to dá inspiraci. Jako Ládik...
    Dobrou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, nebuďte tak skromná ! :-)
      JÁCHYM

      Vymazat
  42. Takhle brzy
    močák drzý...
    Snad zaberu
    pak se proberu
    až bude ráno
    nekrákej vráno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už klepe na vrata
      bytnějící prostata

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. To bylo večerní pití, dlouho jsem překládal odkory .. jinak chrápu nonstop.
      http://www.imgup.cz/image/sdg

      Vymazat
  43. Včera jsem byl na Hluboké - za pár dní tam končí výstava českého surrealismu.

    Polovina vytavených děl nic moc - ale tak třetina za to stála.
    (Když mi bylo dvacet, posteskl si jeden docela slušný amatérský malíř v hospodě, že by hrozně rád maloval surrealistické obrazy, ale že nemá inspiraci. Tak jsme se domluvili, že nu budu předkreslovat tužkou a líčit, jak se má ta či ona postava tvářit a jaké má být nebe a tak...

    Asi tři obrazy jsme takhle společně vyplodili... podle mě bylo na téhle výstavě i pár o dost horších...

    Byl mooc spokojený.
    Pak jsem k němu přišel - měl je za skříní a ještě otočené ke zdi.
    "Víš, když já se jich bojím," řekl omluvně.

    No, máš výhodu, že je můžeš otočit ke zdi, já neumím malovat a tak je nosím v hlavě a otočit nejdou... :-), :-(
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy na návštěvách u lidí odsouváte skříně? To mě ještě nikdy nenapadlo.
      Když neumíte malovat, pověste na stěnu prázdné rámy a obrazy v nich si představujte, to by bylo origo. Případným zvědavcům byste je mohl barvitě popsat. Nebo hodit popis do toho rámu, pro úplně blbé.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      nejsem vlezlák, pokud někdy zatoužím na návštěvě odsouvat skříň, nesu si k nim s sebou svou vlastní, (nyní již raději s kolečkama) !

      Kamarád v defenzivní náladě zašátral za skříní sám, aby neriskoval obvinění ze zničení MÉ ideové poloviny díla !

      Vystavování prázdných rámů už tu bohužel bylo - teď si nevzpomenu, kdo vám to poprvé vyfouk. Ale je vidět, že máte avantgardní myšlení, byť (podobně jako já) opožděné o cca třičtvrtě století.

      Rámům s barvitým popisem toho, co by v nich mělo být a není se zase řikalo nástěnka.

      Bejt avangardou je strašná facha, vždycky nás někdo o nějakou tu desítku let předběhne...
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Nástěnka měla hobru. Já bych přilepil text na stěnu.

      Vymazat
  44. Ale stejně.... u nás doma ruku za skříň nestrčím. To by musely mít lišty kolem stěny 10 cm.

    OdpovědětVymazat
  45. Každý básnil o Pohlreichovi, já s ním měla vždy trochu problém, připadal mi tak nějak nezřízený - něčeho moc a něčeho málo.. Jsem snad jediná v okolí, kdo nemá jeho kuchařku.

    Tenhle článek se mi ale čte moc dobře. A nevadí mi nic v něm, naopak, souzním. I s tím "nepustit toho dědka dovnitř". :-)

    http://hobby.idnes.cz/zdenek-pohlreich-co-je-zdrave-cerstve-racionalni-kuchyne-pe7-/hobby-domov.aspx?c=A160920_121926_hobby-domov_mce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polrajcha mám rád, jen se na můj vkus s tím žrádlem moc babrá a míchá plno věcí dohromady. Babrá s přípravou a ještě víc se s tím babrá po talíři. V jednoduchosti je síla. Kdyby uvařil PPP (prasklý polrajchův párek), postavil na talíř 3 ks do tvaru teepee a k tomu poslavil vedle kelímek s hořčicí, měl by vystaráno.

      Vymazat
    2. Jenže s tím by se asi v Tv neuživil. Musí hrát nějakou roli, šou pro diváky.
      I ta změna v racionalitu je v režii.

      Vymazat
  46. Mě v době muslimské baví kamenování. Všechno z kamene. Obrazy, rámy. Jediné povolené vměstky jsou voda a cement.

    Kámen to je ono
    jenom kámen mono
    bono bono bono.
    Pískovec je kultovní
    na každé úrovni
    dole i hore
    pískovec more!
    Dneska kámen letí
    podívejte děti
    jak je kámen starý,
    letí mezi spáry.
    Kamenné ostění
    léty se nemění
    kamenné nadpraží
    beton poráží
    z kamenného parapetu
    rez už nezametu.


    http://www.imgup.cz/image/sd6

    OdpovědětVymazat
  47. Na Lounsku odpráskli myslivce ....

    Střelili myslivce
    střelili z posedu
    má kulku v slinivce
    vlítla tam zepředu.

    Padl do potoka
    celou svojí tunou
    vypích obě oka
    na máry ho sunou.

    Nepij tolik lihu
    nezastřelíš dědu
    rači přečti knihu
    picu dej k obědu.

    OdpovědětVymazat
  48. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je věčná škoda. Určitě to bylo k nadcházející televizní debatě Donaldt Rump versus Killary Slinton.

      Vymazat
  49. Dnes je duel duelů
    já s tou babou vymelu,
    jako hadr na holi
    že ji huba nebolí.
    Bábě vůbec neschází
    ambasáda v bengází;
    na soukromých mejlech
    baví se o hejlech
    z bílého domu ...
    dejme tomu,
    že se to může
    dyť má muže
    co s monikou
    chodil oklikou.

    OdpovědětVymazat
  50. Prý bude tuhého zima:
    http://www.stoplusjednicka.cz/el-nino-sili-letosni-zima-bude-zrejme-dlouha-extremne-mraziva

    OdpovědětVymazat
  51. Jiří Suchý slaví 85. narozeniny.

    Jiří Suchý - Kamarádi
    https://www.youtube.com/watch?v=Kwx_npcYG4Q

    Jiří Suchý, Magda Křížková - Toulaví zpěváci
    https://www.youtube.com/watch?v=3FHL4WsTUDE

    Suchý, Šlitr - V kašně
    https://www.youtube.com/watch?v=leUCDJgQbGk

    Jiří Suchý, Jiří Šlitr - Koupil jsem si knot
    https://www.youtube.com/watch?v=H7A_qN-mc8M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renanna
      Díky za písničky a připomenutí výročí. Nejlíp jim to dvěma šlo právě spolu. Š+S - Golem

      https://www.youtube.com/watch?v=Hy8I_mWFmNM

      Vymazat
  52. Zima bude tuhá
    chodit budem ztuha
    na botách mačky
    často do kremačky
    a potom do teska
    kde nám hosteska
    nasype rýže.
    Spálíme lyže
    bo bude bída
    babiš si hlídá
    svoje jatka
    zavírá vrátka
    obilných sýpek
    hašek sklípek
    taky zamyká
    národ polyká
    jenom sliny
    v hlavách klíny
    o jídle o teple
    nejsou erteple.

    OdpovědětVymazat
  53. Fleret - Zafúkané
    https://www.youtube.com/watch?v=QU76aTiFcr8

    Hana a Petr Ulrychovi - Kámen
    https://www.youtube.com/watch?v=OAr04_ceLSs

    Wabi Ryvola - Slet divnejch ptáků
    https://www.youtube.com/watch?v=sdzWbUUWtPA


    Na ráno:
    To Be By Your Side - Nick Cave
    https://www.youtube.com/watch?v=Ny4izkgnX_k

    ANA MOURA - CANSAÇO
    https://www.youtube.com/watch?v=eUQp-kyqg1w

    Karel Kryl - Září
    https://www.youtube.com/watch?v=WYdYjrL1NZw

    Radůza - Krahujci
    https://www.youtube.com/watch?v=lvCOZ_MYRZw&index=23&list=PLFED5AD62D63846E9

    OdpovědětVymazat
  54. Už i ginkgo dostává podzimní barvy:
    http://www.imgup.cz/image/syf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      ten jinan vypadá jak čínský drak! neuvěřitelné, tohle vám roste na louce?

      S tou krutou zimou ale pozor, je to ze září 2015..., tak třeba to tak horké nebude. Cibule je zatím v normě, co se tuhosti slupek týče.

      Vymazat
    2. To mám od wbgardena, zdroj je pražská botanická zahrada. Roste u nás 5. rok a daří se mu.

      Vymazat
    3. A to jej máte za účelem estetickým, nebo i k užitku? Je hlavně na Alzheimera! :-)

      http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/stromy/59-ginko-ginkgo-jinan-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

      Vymazat
    4. Momentálně má 2 metry. Až bude odolný proti srncům, bude k užitku. Zatím ho jen chráním. Ale příští rok dám pár listů macerovat do slivovice na pokusy.

      Vymazat
    5. Třeba se dočkáte takové velikosti:
      http://www.fajnestromy.cz/news/jinan-dvoulalocny-ginkgo-biloba-brno-luzanky/
      Listy sbírají Vontové.

      Vymazat
    6. Můj zdroj je tento:
      http://www.vanocevpraze.cz/qf/cs/ramjet/msc2/objectDetailPage?sourceId=10887&objectId=451&title=botanicka-zahrada-prirodovedecke-fakulty-univerzity-karlovy

      Stínadla jsou strašně dávno. Jen Wabi Ryvola mi občas zazpívá Rychlé šípy.
      https://www.youtube.com/watch?v=WZGXnq0AE3I

      Vymazat
    7. Tam je tento v podzimním šatu:
      https://bz-uk.cz/cs/foto/ginkgo-biloba-jinan-dvoulalocny-praga-c-podzimni-sat

      Vymazat
    8. Jó, on vlastně byl na úvodní stránce, pardon.

      Vymazat
  55. Lidi ze sebe z pohodlnosti nechají dělat roboty.
    Kvůli snadnému placení souhlasí s očipováním... zatím to zní nevinně, ale to si neumí spočítat, kam tyto technologie můžou jít dál? A je jasné, že půjdou. Spoléhat se na války a boje v dnešní podobě nelze, nejsilnější zbraně budou zřejmě spojené s ICT.

    http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaciekonomika/_zprava/prvnich-20-lidi-si-v-cesku-nechalo-implantovat-pod-kuzi-cip-pro-platbu-jim-staci-mavnuti-ruky--1653384

    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4360-nove-nebezpecne-antikoncepcni-mikrocipy-billa-gatese-ktere-se-ovladaji-na-dalku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A když budete hodně mávat, zaplatíte za celou hospodu... :o)

      Jinak 'nezisková organizace Paralelní Polis' jsou naše oblíbená 100hovna. Nějak mi čipování lidí nesedí s jejich deklarovaným anarchismem.

      Vymazat
    2. Transhumanismus – Zálohy na objednávku NFC implantátů
      Datum: 30. 06. 2016 | Autor: Jan Hubík | Kategorie: Věda a technologie, Vše biohacking rfid transhumanismus

      Zálohu je možné zaplatit pouze online v bitcoinech. Záloha je nevratná a na jejím základě bude objednán implantát s NFC čipem NTAG216. Placení záloh na objednávku čipu bylo možné do neděle 17. července, 17:00.
      Implantát bude vydán na navazujícím setkání na přelomu srpna a září (bude upřesněno) v Paralelní Polis na základě objednávkového kódu ze zaplacené zálohy (viz níže). Finální cena v prvním kole hromadného čipování byla 1000 Kč, odvíjí se ale od celkového počtu objednávek a ochoty dodavatele. Pokud by byla vyšší než 1000 Kč, rozdíl se bude doplácet při výdeji. Na navazujícím setkání bude možnost nechat si implantát voperovat zkušeným zástupcem společnosti Hell.cz. Pokud se někdo nedostaví na navazující setkání, budou implantáty k vyzvednutí v Paralelní Polis, ale voperování si bude muset zajistit sám. Pro upozornění e-mailem na datum navazujícího setkání můžete zadat svoji adresu do formuláře. Oznámení proběhne také formou události na Facebooku.

      Bližší informace a aktualizace sledujte na facebookové události. Slidy z přednášky (poznámky přednášejícího zobrazíte stiskem klávesy S). V případě jakýchkoli dotazů nás můžete kontaktovat na emailu jan.hubik@paralelnipolis.cz.

      Záloha: 1000 Kč

      Vymazat
  56. Berounské tygřice ve Vítkovicích:

    http://www.imgup.cz/image/s49
    http://www.atletikaberoun.cz/news/berounske-dorostenky-jsou-tretim-nejlepsim-atletickym-tymem-v-ceske-republice/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opět gratulace!
      a neodpustím si: rychlý běh či útěk se může holkám v budoucnu sakra hodit.

      Vymazat
    2. Jedna z nich háže kladivem a diskem a vrhá koulí. Mohla by i granátem.

      Vymazat
    3. Prozíravé :-)

      Vymazat
  57. zdravím po pauze, byla jsem na pobytu v Luhačovicích a bylo to fajn ...
    až si vás počtu, tak se ozvu, ale mám za sebou nádherný víkend s počasím, o kterém by se mnohdy ani nezdálo. To se to píše :-)

    OdpovědětVymazat
  58. RUSKÝ ANTIHORDISTA V PRAZE!

    http://zpravy.aktualne.cz/domaci/jste-valutove-prostitutky-cesko-uvizlo-v-90-letech-rika-voro/r~a294147c80de11e6bff10025900fea04/

    Tohle stojí za přečtení - zasmání - nasrání ...?...ne sto, ale tisíc hoven na pochodu.

    Komentář ani stanovisko ode mne nechtějte...
    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, tenhle článek mi docela dost zamotal hlavu. Teda spíš nutí otočit své nazírání o dost velký úhel, oproti obvyklému. Myslím, že by to bylo na celovečerní rozhovor na mnoho témat.
      Zrovna k té kultuře se mě to dotklo - ten člověk má pravdu.

      Dlouho mám pocit - navzdory všem řečem Mefistů, Šauerových, Slámů aj., že to u nás je super svobodné - že je to nějak jinak. Dřív, v těch 70.-80., když člověk vše přioděl sem tam nutným ideologickým výrazem, tak mohl jinak psát, co chtěl a co cítil. Mohl se vztáhnout k vysokým vzorům, ideálům, které braly dech a byly pravdivé, třeba i jen v obyčejném televizním humoru, ale i ve vyšším umění. Dnes mám pocit, že všechno, s čím přijdeme do kontaktu, je nějak zaprodané, falešné, pošpiněné prodejnou funkcí... Jako by lidi znali jedinou hodnotu: peníze a materiální prospěch, a tím vše měřili, nic jiného neznají nebo se tomu vysmívají. Běhá mi z toho srovnání mráz po zádech - to není žádná ruská trollovina, to je syrová pravda. Musela jsem se z toho vypsat, aspoň trochu.

      Vymazat
    2. No, oni hovnaři (pardon, nejsem ráda vulgární, ale tak nějak je jinak pojmenovat nedovedu) teď parádně Olegovi naletěli podle hesla, kdo jinému jámu kopá....
      Roman Týc vystavil na Facebooku (já ho nemám, ale našli to jiní...):
      ..."Jak dnes o nás řekl v nadsázce ředitel jedné významné kulturní instituce, že jsme užiteční idioti. Vtáhli jsme postupně do celého příběhu mnoho lidí, a několik opravdu velkých osobností, které ani nechci jmenovat, abych je neuvedl do trapné situace, ale jejich pomoci si stále vážím, i když některým z nich se za chování rodiny Olega Vorotnikova potřebuji stále omlouvat. Postupně rodina Olega Vorotnikova bydlela na čtyřech místech, a vždy to byl problém, a my si naivně mysleli, že to jsou prostě jen jiné kulturní zvyky, i když po tom, co se vloupali do bytu jedno z přátel, a později do atelieru v Českém Krumlově, jsem začínal přehodnocovat svůj postoj. Když jsme vymýšleli to, jakou prací by nám mohli finančně ulehčit, tak práci z ideových důvodů odmítali..."

      Dobře vám tak, pozéři! Mysleli jste si, že se ujímáte někoho, kdo bude s vámi výti, když tu chce býti... a on ne, on se vymyká i vám! Trenkaři naletěli ještě horšímu bastardovi, než jsou oni sami!
      https://www.facebook.com/roman.tyc.3/posts/10207472211188268

      Vymazat
    3. Pardon, odkaz na facebook mi vlezl až pod můj text, takže Dobře vám tak - to už píšu já a ne hovníček Týc.

      Vymazat
    4. A ještě se opravuji, možná jsem panu Olegovi nadávala ukvapeně, je to tedy pořádný exot, ale na druhou stranu, alespoň neplive na svou vlast, vidí, možná s odstupem, i její lepší stránky.
      Nesnížil se k tomu výti s vlky, jak si to hovnaři mysleli, že s nimi bude nadávat na Putina a tím jakoby posvětí jejich ubohé činy proti českému presidentovi, které tu oni provozují a nazývají to performancí nebo dokonce uměním.
      A s těmi 90. lety a amerikanizací - to má pravdu.

      Vymazat
  59. Já také zdravím do Nory...
    Byla jsem na chatě, nádherné září... nemám odtud sem přístup, tablet hlásí, že chce novou recaptchu, nevím, co s tím...
    Navštívíla jsem také Kuks, krása!
    http://s10.postimg.org/aoickcu09/bylinky4.jpg

    Ládíkovi gratulují k úspěšným mláďátkům!

    Jáchyme, pokud máte v hlavě to, na co se lidé bojí podívat i jen na obrazech... tak to vás lituji, nemyslímn to ironicky, ani to nějak neznevažuji, je to opravdu obtížná věc.
    Ale vy se taky dovedete zasmát, i sám sobě, a to je hlavní, nebrat se moc vážně... protože jinak by se člověk zbláznil... :-)

    OdpovědětVymazat
  60. Zásadní info: 19900 kroků, udržovací proklus, žůžo labůžo.

    OdpovědětVymazat
  61. Aleno,
    není proč litovat.
    Já si už na sebe i na obsah své mozkovny za ta desetiletí zvyknul.

    Důležité je neprohlížet si jej pořád, ale jen cíleně.
    Nehledě na to, že odraz víceméně hnusného a děsivého světa v sobě máme všichni, ale jen někdo má to smůloštěstí, že se na prahu dospělosti pustil do introspekce.

    Výhoda i nevýhoda je, že si nedokážu lhát do kapsy.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, to máte pravdu, také si pamatuji hrozné stavy z dospívání, kdy jsem viděla svět kolem sebe "nahý", ale pak se to usadilo, horší je, když to přetrvá a člověka to provází napořád...
      Vidím, že na tom dokážete najít i světlé stránky, a tak to má být! :-)
      Nevím, jestli znáte Futurologický kongres od Lema, já to slyšela namluvené a hned jsem si to běžela koupit - to je také o tom...stojí to za poslech nebo za přečtení.
      Namluvene to najdete na jednom úložišti...

      Vymazat
    2. Futurologický kongres znám a mám - jako skoro celého Lema :-)
      jáchym

      Vymazat
    3. Tak určitě víte, co pan Tichý kolem sebe viděl, když si přičichl k pravému proberanu-vystřízlivovači...

      Vymazat
  62. Odmítl jsem pozvání jednoho výrobce na 3denní výlet do Mnichova na Oktoberfest. Že nejezdím do muslimských zemí. A teď čtu, že strach zaplašil víc lidí. To je výsledek lísání se anděly k obohacovačům.

    OdpovědětVymazat
  63. Vorotnikov je sovětskij čelověk. Čtení bylo poučné.

    OdpovědětVymazat
  64. Zůstávám udiven
    z čeho ti hovnaři chtějí ven
    vždyť je jim vlastně fajn
    mají hřiště z lajn
    všechno jim tady chutná
    a něco jim je putna.

    OdpovědětVymazat
  65. tak v NY bude 28.9. hejvldej, to je tak krásně sluníčkové! Skoro jako to dnešní ráno! Jak jsem se věnovala sama sobě, tak to bylo fajn. Nevěděla jsem tolik skvělých zpráv...

    Marie
    na stejném odkazu je spousta dalších informací, tak sem jednu taky pastnu

    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8840-damasek-nahravka-rozhovor-americky-vojak-teroriste

    OdpovědětVymazat
  66. My po nedělním zkulturňování včera vyrazili po roce na Kelčský Javorník. Modro, viditelnost nic moc. Pro mě nový byl zvuk padajících bukvic.
    Že paní Clintonová nevyrazila před povídáním k pořádnému kadeřníkovi a nevytáhla místo kalhot rudou sukni? No kdo ví, co na americkou populaci zabírá... Že by řeči?

    OdpovědětVymazat
  67. On není jen hejvldej - máme celoplanetární hejvlbombový humanhumus rok!

    A hamurgský Petr Schnur (znáte ho ? Nepíše moc, ale když píše, obvykle dobře) se nasral:

    http://www.literarky.cz/blogy/petr-schnur/22831-americke-moderatni-pimi

    (jáchym)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postdemokratický systém ... to je dobrá vize.

      Vymazat
    2. ano, četla jsem, velmi dobré shrnutí

      v Týdnu jsem četla něco o barbarství Ruska a k tomu i tento odkaz. Zřejmě se Rusáci taky nas..li...

      Rusko pozabíjelo americké, britské a izraelské vojáky v syrském Aleppu, kteří z bunkru řídili operace IS a Fronty Al-Nusrá! Rusko čelí nařčení z barbarismu! Delegace OSN obvinila americkou vládu ze lží a propagandy...

      http://aeronet.cz/news/video-rusko-pozabijelo-americke-britske-a-izraelske-vojaky-v-syrskem-aleppu-kteri-z-bunkru-ridili-operace-is-a-fronty-al-nusra-rusko-celi-narceni-z-barbarismu/

      a k debatě Doníka a Killary:
      tak prý dle CNN Killary zvítězila, ale tady jsou další mnohem méně jasné průzkumy ...
      https://twitter.com/agitpapa/status/780654618808295424

      Vymazat
    3. Seznam českých a slovenských webů šířících ruské lži:

      www.svetkolemnas.info
      www.zvedavec.org
      www.ac24.cz
      www.rodinajezaklad.sk
      www.stopautogenocide.sk
      www.osud.cz
      http://czech.ruvr.ru/
      http://slovak.ruvr.ru
      www.zemavek.sk
      http://panobcan.sk/
      www.czechfreepress.cz
      http://vaseforum.sk/blog/
      www.slobodnyvysielac.sk
      www.hlavnespravy.sk
      www.badatel.sk, www.badatel.net
      www.protiprudu.org
      www.beo.sk
      http://obcianskytribunal.sk/blog/
      www.sho.sk
      www.voxvictims.com/
      http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/
      www.magnificat.sk
      www.freepub.cz
      http://vkpatriarhat.org.ua/cz/
      www.spolocnostsbm.com
      http://svobodnenoviny.eu
      http://www.auria.sk/blog/
      http://afinabul.blog.cz/
      www.dolezite.sk
      www.inespravy.sk
      www.nadhlad.com
      www.ze-sveta.cz
      http://nwoo.org
      http://orgo-net.blogspot.sk
      www.cez-okno.net
      www.vlastnihlavou.cz
      www.neskutocne.sk
      www.bezpolitickekorektnosti.cz
      www.eiaktivity.sk
      www.nazorobcana.sk
      www.alternews.cz
      http://pravdive.eu/index.php
      www.aeronet.cz

      Vymazat
    4. Stejně dlouhý bude seznam webů šířících pravdu. S nezvratnými důkazy, které nikdo neviděl.

      Vymazat
    5. digitální koniáš27 září, 2016 17:15

      tak třeba z těch slušnějších
      -------------------------------------------------------------------------
      Hospodářské noviny,RESPEKT,Aktualně, Forbes, Neovlivní, EurActiv, Houpací osel, Hlídací pes,Kohovolit eu, Mediář, Přítomnost, Reportér, Samizdat – datová žurnalistika Česká justice Nadace Open society fund, , Český rozhlas, ČT, DVTV, Sorosova ECHA
      -------------------------------------------------------------------------
      ale to není pro zdejší diskutéry

      Vymazat
    6. Ježiš, tak teď vím, co je správné čtení, hlavně že je "slušné"! :-) RESPEKT a Hlídacího psa zrovna žeru, tedy vlastně slušně řečeno, požívám.
      Pan digi nám přinesl osvětu. Choďte častěji, mohl byste nám také napsat, na jaké filmy je správné se dívat a taky co si správně myslet!
      Čip na nás! :-)

      Vymazat
  68. Většina vědeckých objevů je pro kočku... tvrdí pan A. Drobek na A.cz. Odvážné a málo korektní tvrzení.

    Kdybych se sama nezúčastnila, na konci 90. let a krátce po r. 2000, dvou pedagogických výzkumů s přesahy do psychologie a sociologie, byla bych zticha. Bohužel jsem zažila, jak se nakládá se získanými výzkumnými daty při jejich interpretaci a zpracování dílčích i celkových závěrů. Jak se ohýbají data z terénu, tedy škol. Cíl byl od začátku jasný - prokázat účinnost slabikáře a dalších učebnic při školním vzdělávání dětí ze sociálně znevýhodněných rodin, v jazyce romském, a vliv na jejich chování a postoje v kolektivu, též ve vztahu k rodinné anamnéze. Vím, jak nesmyslně a téměř podvodem se získávala data z rodin těchto dětí, když ani učitele svého dítěte k nim domů nepouštěli. Jak nepřesvědčivé a slabé byly výsledky práce pilotních učitelů a škol. Celé to bylo "na vodě", ale opsalo se pár odstavců z chytrých článků, které dobře zněly a vypadaly věrohodně a nakonec se potvrdilo, co se potvrdit mělo. Přesně, jak muselo.

    Teď jsem lákána do grantu za mnoho miliónů - a když vidím podrobnosti, průběh, plán realizace, personální zajištění, a jen čtu ty nesmysly od ministerských úředníků, je mi nevolno. Předem se ví, jak ten "akční výzkum", kterým se má nakonec vše ověřit, dopadne. Vždyť jde o společensky záslužnou věc - inkluzi. A Brusel nařídil, tak naši úředníci udělají vše, aby si zajistili práci a pochvalu.
    - - -
    Z jiného soudku: kolikrát se už měnily vědecké názory na to, co je zdravé k jídlu, a co ne? Totéž s léčivy...

    A vedle mezi zprávami se přou zastánci homeopatie (výzkumníci) s lékaři o její účinnosti...

    http://zpravy.aktualne.cz/domaci/homeopatie-funguje-tvrdi-francouzsky-vyzkum-je-to-placebo/r~313e2cc8841611e6888a0025900fea04/

    Kdyby si ti vědci aspoň nehráli na spasitele a přiznali, že sice sem tam se jim něco potvrdí, ale ve spoustě věcí se mýlí. Aniž by to sami uznali.

    OdpovědětVymazat
  69. Nesmysly. Vědci si na spasitele nehrají, naopak experimentální výsledky si ověřují, říká se tomu vědecká oponentura. Proto samozřejmě s novými ověřenými výsledky se mění předešlé názory, těžko si představit něco logičtějšího. Kdyby nebylo takového vědeckého přístupu k realitě, lidstvo by si neumělo zapálit oheň.
    V dnešní užvaněné době, kdy politickým kecáním se maskuje skutečnost, samozřejmě exaktní vědecké přístupy k oblbování veřejnosti z různých egoistických důvodů se nehodí. Typickým příkladem je homeopatie, jejíž "účinnost" propagují výrobci homeopatoků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte Kentovo Repetitorium?

      Vymazat
    2. Souhlasím, tak by to být mělo. Jenže skutečnost, a praxe, je v mnoha oborech odlišná, to je to špatné - jak se s výsledky nakládá. A že do toho leze politika, a věda se nebrání. Tehdy se hned začaly tisknout ve velkém (za velké peníze) romské slabikáře - aniž by někdo vyžadoval oponenturu nebo opakovaný výzkum. Po letech se slabikáře vyhazovaly, ukázalo se, že nejsou k ničemu.
      Řekla bych, že tam, kde se pracuje se stroji a technologiemi, se rozvoj a pokrok daří. Ale je velmi snadno zneužitelný proti lidstvu. Tam, kde se věda točí kolem člověka a bere jej za veličinu, se tápe v pokusech a omylech.

      Vymazat
    3. Ládik!!!
      Je tady:
      http://www.homeopatie.cz/repertorium-zakladni-nastroj-homeopata/

      Vymazat
    4. Tedy informace.
      Nemíním si obstarávat nesmyslné publikace.

      Vymazat
    5. Stáhnout je lze zde:
      https://www.google.cz/search?q=kentovo+repertorium&ie=&oe=#q=kentovo+repertorium&start=10

      Vymazat
    6. Mám to doma kompletní (už dávno, vč. Materia Medica, bichle jak sviňa) a nikdy jsem to nepřelouskal celé. Ale zkusil jsem si udělat (ještě za komanče) z kozlíku (valeriana officinalis) svoje homeopatikum na spaní (samozřejmě s obrovským despektem) a mohu zodpovědně říci, že jsem spal jak dudek, i když jsem se bránil. Jiné věci jsem nezkoušel.

      Vymazat
    7. Ředil jste to až do absurdní koncentrace 10 na -9?

      Vymazat
    8. To ne. Semilogaritmický zápis je 10E-9.

      Vymazat
    9. Není. Jako bych metr čtvereční napsal m čt. místo mE2.

      Vymazat
  70. "Nálada je velmi blbá" - jak nám sdělil pan Schwarzenberg. A Vy to snad povinné nemáte, paní Marie. I když každá koruna dobrá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. paní BJ

      To já tu stejně neprozradím, jak to dopadlo, takové důvěrnosti se na sítích nesdělují.. :-)

      Jak se Vám líbil Rigoletto?

      Vymazat
    2. Verdi mě nikdy nezarmoutí. Výkony dobré, na průsvitnou "oponu" před scénou promítané "kulisy" a části kostýmů (dámy u dvora s hlavami "v kleci" zvláštní.
      Cikánština se opravdu nikde neučí? Vím, že ji ani některé čistokrevné asimilovaní rodiče nenaučili, ale jiní třeba potřebu poznat ji mají.

      Vymazat
    3. No jo, výprava oper bývá všelijaká. Já už zažila i Fibichovu Šárku, kde byla scéna plná "gestapaček" se zakrvácenými obvazy... dívčí bojovnice v modernizovaném rouše. Musela jsem nechat zavřené oči a jen poslouchat.

      Romština se učí, asi dost - viz

      http://domaci.eurozpravy.cz/skolstvi/117637-na-zakladnich-skolach-odstartuje-vyuka-romstiny/

      Ale tehdy šlo o začátky čtecí metody u prvňáčků - jestli by čtení zvládli lépe v jejich mateřštině. Ukázalo se, že ne, že je to prašť jako uhoď. Chtělo by to vyměnit cikánské rodiče za jiné, kteří by ke škole měli trochu uznalý a podporující vztah. Ale na to žádné výzkumy nikdo nedělá. Proč taky.

      Vymazat
    4. Ta Šárka se mi tehdy moc líbila, výtečné výkony, byla bojkotována kvůli moderní scéně. Ti, kdo ji odmítli, netušili, co příští roky na scéně přinesou - dnes už by považovali toto nastudování Šárky za krotkou verzi - kde tam byly lesby a baleťáci, převlečení za ženské? Proč se tam nepromítala vize, jak Vlastu v dětství zneužíval otčím nebo dokonce sám chlípný Přemysl? Proč nebyly divákům pro třetí dějství rozdány vuvuzely? Protože tak by mohli sami zvrátit děj a vyhrát mohly pro jednou ženy, ne?
      Takových nápadů mají dnešní režiséři a scénografové kýbl, jen proboha neznat skutečný děj a partituru! A nepoučit se o operní režii a možnostech pěvců... vždyť zpívat hlavou dolů nebo vleže je brnkačka!

      Vymazat
  71. To jsou mi věci - panu Michalu Fiserovi doporučil před chvílí moderátor ACZ změnu fotografie u profilu. Kdo ví, proč ho pohoršila. No, možná je to nepřející moderátorka.

    OdpovědětVymazat
  72. Mediální senzace: z tequily vyrobili diamanty!
    Skutečnost jak obvykle je střízlivější:
    https://www.newscientist.com/article/mg19826615.700-tequila-is-surprise-raw-material-for-diamond--films/

    OdpovědětVymazat
  73. Krbi - Vrať mi zpátky ten víkend! (Archtop guitar song)
    https://www.youtube.com/watch?v=3gsVCmFeOtE

    Na ráno:
    I Am Stretched On Your Grave - Kate Rusby
    https://www.youtube.com/watch?v=95I7t1znYFk

    Charles Aznavour - Hier encore
    http://krtek-v-exilu.blogspot.cz/2016/09/krtinec-c150.html#comment-form

    Garcia - The Curragh of Kildare
    https://www.youtube.com/watch?v=4LWfdSVWNe4

    Lester Young & Count Basie - Jammin' the Blues
    https://www.youtube.com/watch?v=E4Or9ospJrU

    W. Ryvola Island
    https://www.youtube.com/watch?v=KjOTWiSeHlM

    OdpovědětVymazat
  74. Dnešní dařba, po 10 minutách jsem měl hotov císařský řez:
    http://www.imgup.cz/image/sPy

    OdpovědětVymazat
  75. Anonymní27 září, 2016 15:22

    Seznam českých a slovenských webů šířících ruské lži:

    A není to divné, že je jich tolik?
    Mi se včera v Tv líbil pan Skála - mistopředseda KSČM, mluvil pravdu jako kniha a jako v poslední době skoro všichni komunisti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z výroční zprávy BIS 2014
      2. 3. Kontrarozvědná činnost
      S ohledem na mezinárodní a vnitropolitickou situaci a míru rizik pro zájmy ČR a jejích občanů byly v roce 2014 hlavními cíli zájmu BIS aktivity ruské, čínské a ukrajinské moci na našem území.

      Stejně jako v uplynulých letech BIS věnovala pozornost vysokému počtu příslušníků ruských zpravodajských služeb pobývajících či působících na území ČR. S ohledem vysoké počty ruských zpravodajských důstojníků cestujících do ČR a na českou zodpovědnost za vlastní bezpečnost i za bezpečnost spojenců v rámci schengenského prostoru BIS mimo monitoringu usilovala rovněž o redukci počtů ruských zpravodajců, jimž by byla dána možnost vstupu do schengenského prostoru přes ČR.
      V oblasti sběru informací se ruská moc a její zpravodajské služby v uplynulém roce soustřeďovaly na českou energetiku a otázky jejího dalšího směřování a na vědecko-technickou oblast. Rusko však ani v uplynulém roce nerezignovalo na vytrvalou snahu o získání kontroly nad ruskojazyčnou krajanskou komunitou pobývající v ČR, resp. o prosazení prokremelsky orientovaných organizací a osob do pozic zástupců celé ruskojazyčné komunity pro komunikaci s českými státními institucemi a orgány.....

      Vymazat
    2. Vítal vojska okupační mocnosti.

      Vymazat
    3. Byl uvědomělý a věděl proč.

      Vymazat
    4. Ona sem snad píše sama podplukovnice, jinak to není ani možné...

      Vymazat
  76. V srpnu '68 jsem vítal Sověty za úsvitu na Ruzyni, vyznal se místopředseda KSČM v životopisu pro StB
    9. 6. 2016
    Místopředseda KSČM Josef Skála.
    Místopředseda KSČM Josef Skála. | Foto: DVTV
    Nový místopředseda KSČM Josef Skála, protikandidát Vojtěcha Filipa z posledního stranického sjezdu, si před čtyřiceti lety sepsal pozoruhodný životopis. „Snažil jsem se pomáhat sovětským vojákům i ve zdánlivě bezvýznamných věcech jejich každodenního života u nás," popsal například sovětskou okupaci z 21. srpna 1968. Podle zápisů komunistické tajné policie Skála ochotně souhlasil, že bude zaměstnán v rozvědce. To on sám nyní popírá. Životopis je veřejně dostupný ve svazku, který na Skálu vedla Státní bezpečnost v první polovině 70. let.
    Hlavní zprávy ACZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vidět, že pravda mu není cizí, nic nezatlouká.

      Vymazat
    2. Tenkrát Sověty vítali jenom hajzli.

      Vymazat
    3. On je nevítal, jen jim ukazoval cestu a je pravdivý, když nic nepopírá.

      Vymazat
  77. Teď mám těžké dilema... Mám se přiznat, že jsem též pomohla ruským vojákům? Blízko nás měli ležení, u lesa. O kus dál jsme s tátou potkali zbloudilou skupinu, byli na borůvkách stejně jako my. Ukázali jsme jim cestu. Asi bych se měla stydět a odvolat ten čin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jste ukázali cestu do Moskvy ....

      Vymazat
    2. Přesně to jsem jako reakci čekala - od hlasatele Hlavních zpráv ACZ. :-)
      Táta to tehdy vyhodnotil správně. Kdybychom je poslali špatně, stejně by na to na nejbližší silnici s ukazatelem přišli. A ještě by nám vzali naše borůvky, děsně jim chutnaly.

      Vymazat
    3. Řadíte mě do mozaiky bipolárního světa. Když jsem nefandil rusům, automaticky jako bych stál na druhé straně. Jenže já pořád stojím sám a nechýlím se ani k dubisku, ani k břízce. Když teď nefandím amíkům, neznamená to, že lezu putinovi do zadku. Fandím životu, ne nějaké straně ve válce, ať už studené, teplé nebo hybridní. Nefandím muslimské invazi, tam poslouchám historickou zkušenost.

      Vymazat
    4. Ládiku,
      pod tohle bych se podepsal. :-)
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Já to vidím jinak. Že jsme je měli poslat do Moskvy, jsem čekala od anonymního 18:19, jak píšu, od Ládika jsem nečekala nic. Ládik je totiž nevyzpytatelný.

      Všem dobrou.

      Vymazat
  78. Aleno,
    viděla jste na Kuksu Braunův Betlém? Mám dojem, že když jsem tam před léty byla, nebyl přístupný. Prohlížím si ho tady:

    https://www.hospital-kuks.cz/cs/braunuv-betlem

    Jinak mám skoro děsivé vzpomínky na proslulé sochy. To, co jste si tu včera psali s Jáchymem, by se na ně u mě možná dalo vztáhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je přístupný a restaurovaný. Nádhera.
      Sochy mě neděsily, bylinková barokní zahrada nadchla.

      Vymazat
  79. Ahoj a dobrou noc.
    Jdeme spát, s norskou dcerou jsme ukolébali norskou vnučku, lososa naštěstí veze ve čtvrtek druhé dceři a zbylým vnoučatům, takže jsem mimo ohrožení nauseou.

    Ale jsme pod vlivem dvou litrů poctivého moravského burčáku, takže raději nebudu předstírat střízlivost a jdu spát.

    Vnučka bohudík zatím bez problémů - chová se jako středně inkludované české romče. Dostala ode mne zcela mírně na prdel, jen abych protáhl nervové synapse ke vzpomínkám na loňské léto, kdy dostala víc, když matka nekoukala.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  80. Protože dnes, resp.včera tu s námi byl pan uvědomělý/paní uvědomělá, šla jsem do sebe a zkontrolovala jsem, zda na těch nesprávných webech nepíší nějaké špatné a mylné věci.

    A představte si, že na těch proruských Parlamentních listech psali štvavý rusofilní a proputlerovský článek o českých volbách! Jako koho volit! No a nesprávně a doslova neslušně tam žádali lidi, aby prý nevolili vládní strány! No, chápete to? Je to slušné? Je to správné?

    AByste pochopili důvody mého znechucení a doslova opovržení k těm štváčům, raději vám ocituji jejich doslovné znění:

    "Všichni k volbám! Je to povinnost z první republiky. Vybírat ze stran, které NEVLÁDLY - nabídka je určitě dostatečná. Přemoci lenost a volit až DRUHÝ den (v noci v urně straší). Přes prosby volebních komisí ZALEPIT obálku. Ať to hoši mají trošku složitější. NAŠÍ republice NAZDAR!"
    "Volte všechny malé strany, př. Vandase, Okamuru, Macha, Úsvit, Velebu atd. Stávající velké strany musí vypadnout, zejména ČSSD, ANO a KDU- Bělobrádek atd. Neúčast ve volbách je stejná vlastizrada jako volit vládnoucí strany. Společně dokážeme mít nějakou budoucnost! Prosím, nebuďte pasivní!"
    Klidně volte i Vandase nebo Sládka, horší nežli Sobotka, Babiš nebo Bělobrádek nejsou. Zásadní problém je IMIGRACE, i když nám tvrdí, že jsme "hysteričtí", protože tu "žádné" migranty nemáme. Ale oni už jsou tady, začínají se objevovat ve velkých městech."

    ...atd., atd. No a teď si můžete sami udělat obrázek, o jak hrozný web se jedná. Jsem pobouřená. Už tam raději nikdy nepůjdu, abych od nich nechytila proruského švába! :-)

    OdpovědětVymazat
  81. A teď mám velkou starost, je blog pana Vlka ten správný nebo ne?
    Než mi to anonymní správňák upřesní, dám jeden článek s asi pomýleným názvem:

    Debata Trump vers Clintonová a neuvěřitelně vlezlá trapnost českých medií
    http://jdem.cz/cfk5s6

    Pan Vlk zřejmě nečerpal z jediného správného průzkumu CNN, kde se ptali 50 respondentů, což je pro USA zcela odpovídající vzorek, ne?
    Tak takhle, pane Vlku, ten kapitalismus nevybudujeme, tudy cesta nepovede!

    OdpovědětVymazat
  82. Tak nevyzpytatelný. A já myslel, že průhledný, jak sklo.

    OdpovědětVymazat
  83. Z diskuze na Parl. listech:

    Máte děsy z nebezpečí islamizace, a přitom judaizace je dokončena, což ovšem nevidíte a nechápete., axxwk, 27. 9. 2016 22:29:24
    Bůh Západu jsou nyní peníze, tento pravý bůh židů, jak napsal Mordechai Levi alias Karl Marx, potomek dlouhé rabínské linie. --- https://ulozto.cz/!Sx9Qt21i/marx-1843-k-zidovske-otazce-e-book-v2-pdf --- Žid se emancipoval tak, že požidovštil "góje". To se mu nikdy nepovedlo a nepovede u Asiatů všeho druhu. Potalmudštělý Západ je ochromen, není schopen obrany ani sebezachování, nemá žádný ideál kromě konsumního hedonismu, vulgárního materialismu a tance kolem Zlatého telete. Destruktivní multikulti doktrínu nemá Západ od muslimů, stejně jako genderismus, homosexualismus a další taková "dobra" židovské neotrockistické "Frankfurtské školy". Islám mimo zákon? - jsem pro, ale pak nelze zakázat JEN islám. Evropská helénsko-křesťanská tradice je zničena potalmudštěním, tzv. židokřesťanstvím - to činí Evropu bezbrannou, nemá žádný jiný než ten nejnižší židovský "ideál" lichvy, úroku a konsumniho hedonismu. I ten nejnižší islámský primitiv má víc ducha než zežidovštělý Západ.

    Brouk Pytlík, 27. 9. 2016 22:35:19
    Bohužel - asi máte pravdu. Sérešové, Rotsčildové (schválně je píšu takto) a všelijací další chazarští samozvaní sebevyvolení "elitáři" dokázali zdánlivě nemožné - udělat z peněz (a navíc ještě virtuálních) nástroj své vlastní neomezené moci. Jako křesťan však věřím v Boha a upřímně věřím v to, že dosud žádnému Chazarovi v dějinách lidstva se nepodařilo pravého Boha přemoci. Věřím, že nyní tomu bude nejinak.

    axxwk, 27. 9. 2016 22:41:50
    Nepůjde to bez boje na život a na smrt - a k tomu boji dojde. Zatím je to nepředstavitelné, ale bude to tak. Ale to už bude jiná světová epocha. To nynější již je mrtvé. Už je to časově jen otázka setrvačnosti.

    dixx, 27. 9. 2016 22:42:19
    Proto islamizace, aby se zakrylo nebezpečí z USA.

    axxwk, 27. 9. 2016 23:00:46
    To není jen pro to, účel je dalokosáhlejší - nic míň a nic víc než definitivní likvidace evropské křesťanské kultury. Ne křesťanství, ale kultury, křesťanství ovšem je primárně likvidováno jako základ, židozednářský Vatikán již na tom pracuje od 2. vatikánského koncilu, to vše běží jako hodiny přesně podle tzv. sionských protokolů. Fanatický pokřivený islám je jen nástroj. Došlo vše moc daleko. Už není cesty zpět, jen boj na život a na smrt s globalistickou kabbalou. Tato satanská kabbala zatím vždy nakonec prohrála - ale vždy byla poražena jen za cenu strašlivých obětí.

    Není už cesty zpět, evropská kultura je zničena potalmudštěním - má již jen dvě možnosti před sebou:, axxwk, 27. 9. 2016 22:26:49
    - fašismus nebo islámský kalífát, ať tak nebo tak, obě možnosti vyhovují globalistické kabbale.

    Brouk Pytlík, 27. 9. 2016 22:28:17
    Tak to budu radši upřímným křesťanským fašistou než islamistou.

    axxwk, 27. 9. 2016 22:35:46
    O tom co budeš - ty nerozhodneš, o tom se rozhodne někde jinde. Ty to dostaneš jen jako nutnost. Procesy byly nastartovánu desítky až stovky let zpátky, mají i takovou setrvačnost, pozdě ses probral.

    Brouk Pytlík, 27. 9. 2016 22:44:00
    Hochu, mýlíš se - v mých .... sáti letech mé smýšlení nepředělají. Podstatnou část života mám za sebou a když mě v zájmu "pravé" víry budu chtít podříznout, tak budu mít jediné přání - ať je to rychlé a ať to dlouho nebolí. Spíš myslím na mladou generaci, co ji asi čeká...

    axxwk, 27. 9. 2016 23:09:07
    Taky mám, hochu, -sát let, únik z toho průseru je možný, ale úplně jinak - i když, na stará kolena už bys taky mohl o tom něco vědět.

    axxwk, 27. 9. 2016 23:15:05
    jsou různé islámy - než být fašistou, mít na vybranou, tak sto tisíckrát raději budu súfijcem nebo salafistou
    Reagovat
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  84. Zřejmě nick axxwk ví o čem mluví. Bohužel je to tak. Doporučuji si přečíst knihu němce Jana Helsinga "Tajné společnosti, válka zednářů" kde na cca 400 str. vysvětluje tuto problematiku. Velká část knihy je rozhovor s zednářem vysokého ritu, který vysvětluje spoustu věcí kolem této problematiky a pokud se přenesete přes některé unavující náboženské věci, které v knize jsou, tak leccos pochopíte. Ano, Západ je nyní v područí iluminátské party (cca 400 nejbohatších rodin), kterým slouží zednáři (33 stupňů v jejich mocenské pyramidě), kteří bohužel ve většině u nižších stupňů netuší jak je s nimi manipulováno. Jedním z jejich záměrů je vytváření chaosu! Doslova programově likvidují základní článek lidské západní společnosti „rodinu“, dále záměrně snižují autoritu států v západní pojetí, zanáší do společnosti politiku multikulti, genderství, vyzdvihování homosexuality málem na piedestal normálnosti a další prvky jako co nejvíce násilí v médiích např. TV.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  85. Helsing tam vysvětluje pojmy jako NWO a jejich hlavní záměr snížit stav populace na planetě, dále přechází i o imigraci, píše o Kohlovi, Merkelové, která je členkou zednářské lóže Atlantik-Brucke, bere si tam na paškál spoustu známých politiků nejen od významné Trilaterální komise (cca 400 osob) a významem umenšujícím se Bilderbergu. Jsou to většinou bezskrupulózní chamtiví ubožáci a bohužel napříč politickým spektrem. Kdo jim u nás v ČR slouží je nabíledni, oni se prozrazují svým jednáním. Jednoznačně jim slouží od r.1990 vždy většina každé vlády. Dnes díky imigrační krizi a vůbec krizi celého projektu EU,
    Můžete lehce vysledovat kdo jim slouží! Např. jeden z nich je v současné vládě, nikdy pořádně nepracoval, je plešatý, drmolí fráze a slovní eskapády a je velký eurohujer. Hádejte kdo to je?
    Hezký den a nezapomeňte vy ňoumové ty hajzly u nás zase volit.
    P.S.
    Seznámil jsem se s textem Kabbaly a Tóry apod. literatury a ač materialista tech. vzdělání, musím konstatovat, že "oni" přece jen "něco" ví, co většina lidí a bohužel i ti nejvzdělanější netuší a je jim zatím utajeno. V Helsingově knize je na to několikrát poukázáno a uváděny jisté příklady. Bohužel zatím lidské poznání je jen na omezeném vývojovém stupni a některé věci jsou záměrně před veřejností utajovány.
    Bohužel lidstvo se díky obrovské natalitě dostalo do slepé uličky a budou se dít špatné věci. Zdroje surovin, energií, potravin, pitné vody, prostoru nejsou neomezené a navíc ekologická katastrofa je přede dveřmi. Do toho se dala díky výše uvedeným idiotům do pohybu masa lidí zejména z muslimského etnika, což činí cca 1,5 mld. nevzdělaných nábožensky pološílených lidí! A Západ je díky výše uvedeným lidem doslova v hajzlu.....
    P.P.S.
    Někdo se může celkem logicky zeptat, jak tedy snížit dnes už zbytnělou populaci 7 mld. na třeba 2,5 mld. lidí, což bylo někdy v r.1950? Jde to vůbec bez války a likvidace lidí např. programy AIDS (Helsing tam píše, kdo to v r.1967 v USA dostal za úkol)?
    Samozřejmě, že by to šlo. Všimněte si, že v západní kultuře dochází od určité doby ke stagnaci počtu lidí a dokonce k úbytku při snížené natalitě. Je za tím vyšší vzdělanost informovanost lidí, dále zodpovědnost, kdy si mladí uvědomují
    co všechno „mít“ více dětí přináší atd. V komunistické Číně to řešili svého času represí. Jenže je tady jistá potíž, je to především islám a vůbec celý dřívější rozvojový svět, kde chybí u rodičů právě to výše jmenované! Hovořit např. u Arabů o zodpovědnosti není na místě. Ale zase jim nenasazujme lehce psí hlavu, vzpomeňme si na dobu před cca 2.WW, kdy v chudých a většinou nevzdělaných rodinách bylo dětí jako smetí!
    Takže beznásilná cesta z této slepé uličky existuje, ale to by museli být vrcholoví politici na celém světě při smyslech. Ale tak tomu není, Západ vč. Samozřejmě USA je infiltrován kompletně blby co slouží kabbale (všimněte si např. u nás kdo podporuje imigraci a budete mít jasno) a zemích jako je Čína,Indie a komplet arabský svět jsou na vrcholných funkcích nečitelní a zřejmě v této problematice nevzdělaní pitomci. Takže násilná varianta, protože je jednoduší bude pravděpodobnější.

    OdpovědětVymazat
  86. Omlouvám se za gramatiku, ale na kontrolu mě nezbyl čas.

    OdpovědětVymazat
  87. Malé info:
    Spolek Atlantik.Brucke(Transatlantický most) byl založen vr.1952 jako "soukromá, nadstranická a všeobecně prospěšná organizace" s cílem budovat mosty v hospodářské, finanční, vzdělávací vojenské oblasti mezi vítěznými USA a záp. Německem. Mezi jejími členy je dnes více než 500 vůdčích osobností z bankovnictví a finančního sektoru, hospodářství, politiky, médií a vědy. Sídlo spolku je v Berlíně.

    OdpovědětVymazat
  88. Ráno jsem zapnul ČTV24 a zas bylo člověku na zvracení. Jiřina Pospíšilová z TOP09 a ex. ministr vnitra černoprdelník Bublan za ČSSD se tam vyzvraceli nenávistí k Rusku a že je tady spousta ruských nebezpečných štvavých serverů a spousta špiónů, jen na ruské embassy je prý 200 špiónů. Hrozí nám od Rusů strašné nebezpečí. Hajzlíci koupení a zaprodaní!
    To, že jsou tady kompletně kontrolovaná hlavní média Američany je v pořádku. Slouží k tomu pečlivě vybraní a vyškolení blbečkové, ponevíce ze stáží v USA. To samozřejmě je v pořádku. Nějak se ovšem zapomíná na okolnost,že Rusko není dnes Sovětský svaz, ano, spousta politiků v bývalém režimu nějak působila vč. třeba V.Putina. Ale to je stejné jako u celé plejády dnes západních politiků např. v EU, kteří tady zavádí neomarxismus jako vyšitý, včele s Merkelovou, bývalou svazačkou a zřejmě aktivní spolupracovnicí výzvědné služby NDR STASI s přezdívkou Erika! A ten kdo si myslí, že USA je hodný spolek pro zavádění demokracie ve světě je více než naivní. Výčet lumpáren, které tato země za poslední století provedla by se sem nevešel a jsou za tím hory mrtvol a zla. Jen poslední a pokračující "arabská revoluce" jde za nimi a je to bez diskusí. Stejně jako vzednutý nacionalismus na Ukrajině, který šikovně za miliardy dolarů inscenovaly zase jen USA a jejich poddaní z EU. Cíl je zřejmý, srazit Rusko na kolena a dostat ho do lokální války. Když to nevyšlo s Gruzií, Abcházií, tak to zkusili na Ukrajině, kde k tomu byly podmínky. Hlavně jen to rozšťourat. A to Američani umí, v tom jsou spolu se Západem machři, nakonec britské rozděluj a panuj je známé drahně let.
    Rusko má smůlu, má nesmírné bohatství od surovin po energie, plochu 17 mil. km2 a není povolné sviňácké agresívní pragmatické politice zejména USA. V USA vládne dnes kompletně sionistický klan od Rockefellerů a ti udávají směr a tempo americké politiky, kterou administrativa poslušně plní. Kdo se trochu poinformuje v zákulisí této politiky, zjistí, že např. B.Obama byl účelově vybrán pro f-ci prezidenta, stejně jako svého času polský papež Pavel. Němec Ratzinger jim odmítl dělat poskoka, tak byl nahrazen jezuitou Frantou Vyskoč a polib nohu. Mimochodem křesťanská církev je dnes kompletně ovládána šikovně židovským elementem a plní ochotně sionistické cíle. Davy oveček jsou zblblé a bezmála vítají hordy muslimů, kteří jim na povel imáma rádi zakroutí krky. Neskutečné!Kam až jsme se dostali. V médiích uplacení a vyčkolení blbečci, politici koupení stejnou partou, a politické spektrum kompletně napříč kontrolované "jejich" lidmi. A že na věc jdou systematicky, např. ministr Herman ač původem Chazar se jako mladík přidal ke křesťanům. Tomu může věřit jen hlupák a či osoba nevědomá. Musí se uznat, že "kádrovou práci" mají kucí zmáknutou.
    Hezký den.
    P.S.
    Vy pozornější, všimli jste si souznění politiků Socdem, Lidovců a TOP09 když se jedná o nenávist k Rusku a když jde o EU? Není to trochu divné?
    Samozřejmě, že je, jen to dokládá, že všichni slouží společné věci - zavádění neomarxismu v Evropě, likvidaci států Evropy, likvidaci národů a jejich kultury atd. A všimněte si z jakého jsou většinou etnika, to je jasný důkaz pro nevěřící Tomáše, zkuste si vypsat jména všech eurohujerů a vítačů ekonomických migrantů a ochránců islámu. Jen hlupák si toho nemůže nevšimnou! Bohužel původně strana obyčejných občanů "socdem" se stala lídrem v tomto zhoubném procesu, metastázované rakoviny západní umírající společnosti. Byla programově infiltrována neomarxistickou nákazou a výsledek všichni znáte.

    OdpovědětVymazat
  89. Odpovědi
    1. Takové řádně dlouhé, co?
      Lebka sv. Václava už je asi ve St. Boleslavi - tam já taky nikdy nebyla.
      Končím 200. příspěvkem viditelnou část 150. Mějte se svátečně.

      Vymazat