28 září, 2016

KRTINEC č.151

228 komentářů:

  1. Ještě jednou dnes svátečně zdravím - je tu nějaký Václav? Všem tohoto jména velká gratulace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dodatečně aspoň malá gratulace BJ k prvenství, když se k tomu nikdo nemá. :-)

      Vymazat
  2. V predchadzajucom krtinci boli za proruske uvadzane i take weby, ako napr. hlavnespravy.sk.

    Tak tu dam jeden rozhovor, s jednym normalnym clovekom, byvalym politikom, ktory (myslim tym rozhovor) tento web zverejnil. Asi preto je povazovany za prorusky?

    http://www.hlavnespravy.sk/exminister-palko-bez-obalu-o-kryme-a-o-tom-kto-stoji-za-protestmi-proti-kalinakovi-a-ficovi/822370

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.dobrenoviny.sk/c/81973/francuzi-nasli-slovensky-broadway-nevedia-si-ho-vynachvalit?utm_medium=social&utm_campaign=postplanner&utm_source=facebook.com

    Porovnanie s Prahou je, podla mna, trochu trapne. A nie len s Prahou, i inymi ceskymi a moravskymi mestami. A tiet slovenskymi.
    Na Slovensku ovela viac historickych domov, uliciek, zakuti ako Bratislava (kde za komunizmu zburali, co sa dalo, viem, ved som tam roky zil a VIDEL to BURANIE!...) maju mnohe mesta, od tych mensich (B. Stiavnica, Levoca, Bardejov...) az k tym vacsim (druhe a tretie najvacsie mesto na Slovensku - Kosice a Prešov).

    Ale - pokial sa to niektorym agenturam paci - prosim.

    Je pravda, ze Bratislava ma JEDNU VELKU!!!, nicim a nikym nezasluzenu VYHODU - POLOHU. Tou je este VELKY!!! potencial do buducnosti.

    Do hlavneho mesta Rakuska je to od par MINUT, predpokladam, ze do 5 rokov bude aj elektricka, ako kedysi, do Brna (vlastne druhe najvacsie mesto Ceska!) tak hodinku ostatne destinacie (Budapest, Mnichov, Svajciarsko, Taliansko...cca do dvoch hodin) cesta, vlak...

    A to nehovorim o najvacsej vyhode - moznosti lodnej dopravy po Dunaji. Darmo, turisticka doprava na Labe zostane (myslim si) skor regionalna. Cesta lodou Dunajom od Bavorska az po (najmenej! ) Budapest, cez Vieden...
    Obnovena a zivena chut, zivot, vona, atmosfera... Rakusko - Uhorska (v tomto zmysle BEZ Ceska, po vodnej ceste), napr. opakovane usporiadavanymi slavnostami korunovacie roznych kralov a cisarov v Bratislave
    ( http://www.korunovacie.sk/program-2016.xhtml), poskytuje neobmedzenu moznost rozvoja turistickeho ruchu a regionu. Uz dnes ziju v prilahlych rakuskych a madarskych mesteckach a dedinach prevazne Slovaci. Tak, ktovie, ako to vsetko dopadne...


    OdpovědětVymazat
  4. Z predchadzajuceho krtinca.

    Josef Kopíček28 září, 2016 14:01
    JAHA:
    Pěkné.
    To by si měla přečíst Viola.

    Ja som to, p. Kopicku dal prave preto, ze by si to mali precitat asi vsetci. Je tam velmi slusne a jemne ukazana jednak vedecka odbornost na tej najvyssej urovni tohoto cloveka a jednak moralna identita na tej najvyssej urovni (veriaci clovek).

    P. S. Je to o. i. jeden z mojich najblizsich priatelov, Presovcan, ako nezabudol poznamenat. Boli sme skupinka par mladikov a dievcat, ktori nasli, objavili a snazili sa presadzovat urcity smer v krestanstve a katolicizme. Samozrejme, za vtedajsieho rezimu sa to mohlo diat iba s velkym rizikom, no akosi sa nam darilo, ze kazdeho vypocuvali, ale nikto nesadel dlhsie v base.
    Je pravda, ze on patri (l) skor k tym umiernenym, ja naopak skor k tym radikalnejsim, ktori si nedavali servitky pred usta...

    Zostalo nam to:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečetla jsem si to, ale nevím proč speciálně já bych si to měla přečíst.

      Vymazat
  5. Poklekněte.
    Jen se nelekněte.
    Nesou lebku vašíka
    národního pašíka
    ve skleněném akvárku
    páter to má na párku.
    Vždycky koncem září
    se v brandejse tváří
    že se děje státní akt.
    Zvedá se mi z toho trakt
    po normálním způsobu
    patří kosti do hrobu.
    Proč nenesou s lebkou hnáty
    byl by vašík méně svatý?
    Mají vůbec jeho vraha?
    Zajímá se o to praha?
    Prý ho bodli Tuža, Tira
    odvezla ho Drahomíra
    dorazil ho Česta
    dělal divná gesta.
    To je tolik indicií
    má to stačit policii
    aby vraha dopadla,
    dost už bylo divadla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale s těmi důtkami (pod Macháčkem) to trochu přehnal. Nestačil by pendrek? nebo pepřák?

      Vymazat
    2. To se mi nelíbí.

      Vymazat
    3. Ad: Viola

      Ani mne.

      I keby islo len o symboliku, (preboha, ktory PANOVNIK!!! tzv. svaty z prvych dob krestanstva bol z nasho pohladu svaty. napr. taky uhorsky (nie MADARSKY, ako si to dodnes vybasnuju Madari) Stefan. Ved vieme, ze bol pohan, vrah...

      Ale, to chcem prave zdoraznit!!! MY SI MYSLIME!!!, z toho, co SVETSKY pozname, ze ked robil to a to, tak nemohol dosiahnut SVATOST.

      No a to je ta nasa ZASADNA HLUPOST. Bozie milosrdenstvo je take, ze i vrah, vo chvilke UCINNEJ LUTOSTI sa moze stat svatym v tom momente.

      Vsetkym odporucam citat a citat a citat Jezisove podobenstvo o tzv. milostdnom otcovi.

      Az toto spravanie sa "otca" pochopime, potom pochopime i to, ako sa nejaky predosly vrah moze stat svatym. Ale to vyzaduje VELA, VELA, VELA studia. jednak textu evanjelia, jednak roznych interpretacii tohoto podobenstva. A na to, bohuzial, VACSINA beznych ludi NEMA, aby to
      POCHOPILA!!!

      Ak niekto ma zaujem, tak niektore drobnosti mozem vysvetlit trochu inac, nez sa to bezne komunikuje. Potom ziskate INY pohlad na toto podobenstvo o milosrdnom otcovi. Je to jedno z klucovych podobenstiev Jezisa Krista a noveho nabozenstva - krestanstva. Ale potrebuje slovo za slovom VYSVETLIT. I, bohuzial, KNAZOM!!!

      Vymazat
    4. JAHO a jak byste právě tu některým vysvětlil to nošení relikvíí - ostatků, když přece bychom měli dát klid zemřelým, zvláště když byli svatí.

      Vymazat
  6. Uctívání ostatků je bizarní zvyk z pohanských dob kmenových šamanů.
    Někde jsem se už zmínil, tento svátek je nejmorbidnější ze všech státních svátků. Pokud Češi se hlásí k mýtické figuře sv. Václava takovým způsobem, je to zpozdilejší než křepčení Šuárů v Amazonii.

    OdpovědětVymazat
  7. JK:

    Také to tak ne mě působí. Tomuto svátku pracovně říkám Fronta úchylů s lebkou.

    ---

    Přátelé, jak jsem avizoval, zítra Vás na pár dnů (cca do pondělí) opustím. Tak asi otevřu ještě jeden krtinec. Kdybyste se rozpovídali, nebo se událo něco světodějného, co je třeba pořádně probrat.
    Snad to nezpůsobí velké zmatky, ale asi ne - už jste zkušení norníci... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zdenekb
      Radostné prožití zasloužené dovolené!
      A přibalte svetr, začalo pořádně foukat. Díky za jamku.

      Vymazat
    2. Děkuji, ale jak už jsem psal dříve, je to spíš takové pracovně-zdravotně-rodinné vyřizování. Ale čtyři dny nebudu zapínat počítač, tak se to pokusím brát jako dovolenou. :o)
      Jamku č.152 dám zítra před odjezdem.

      Vymazat
    3. Hlavně nic nepřehnat a šťastný návrat.

      Vymazat
    4. To: ZdenekB
      I ode mne ještě jednou přání, aby toho odpočinku bylo více než práce a nemusel jste ho dohánět doma po návratu, pane domácí.
      Jsem si teď spočetla na prstech, že nám 150. krtinec vydržel téměř celých 6 dní. Třeba si pošetříme i 151. - nebo taky ne.

      To: Marie
      Dík za přání, Maruško. Prvenství nesbírám, spíše o ně náhodně zakopávám.
      Jsem nahlídla na záznam včerejší pouti. Sloužit mši nad mečem, byť pravděpodobně korunovačním, je rovněž zvláštní (snad jen letošní libůstka). Asi by k zabíjení posloužit ještě mohl, když tam má žlábek na krev.

      Vymazat
  8. 18,57km rychlým tempem 2:01h. 17°C, polehku, vítr.

    OdpovědětVymazat
  9. si to užijte, Zdenále :-)
    Byla jsem u vás o víkendu, trošku to tam znám, ale kamarádka byla poprvé a moc nadšená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky, ale i cestou po okolních obcích, hlavně kopce a lesy, to zas u nás nemáme

      Vymazat
    2. Občas tam hraji na klavír k veřejnému použití.
      Vyšly jste nahoru na Petrůvku?

      Vymazat
    3. tak to jsem tam asi zrovna byla... v sobotu odpoledne jeden pán hrál a kamarádka, jejiž maminka byla stejně jako naše Marie učitelka hudby, naznala, že preludoval velmi dobře ☺

      Vymazat
    4. Bohužel tento víkend jsem tam nebyl. Nás preludujících pánů jse více.
      Ovšem kdybych býval věděl, že tam budete, určitě bych si čas udělal. ☺

      Vymazat
    5. Ad: JK

      Ja som svojho casu (davno, ale urcite si to pamatate) pisal, ze ked uz ma vsetko a vsetci nas..u, tak najlepsi oddych je moj klavir doma, kde si trochu zahrajem a odreagujem sa. myslim, ze som dokonca pisal i ktori autori a skladby mi robia pohodu. Vtedy ste nijako nereagoval. Takze som dost prekvapeny terajsim Vasim priznanim, ze si sem tam zahrajete v Luhacoviciach. Robite to len tak amatersky, ci ste aj nieco studoval a absolvoval? Totiz, okrem pisania vselijakych literarnych utvarov som aj jeden cas trochu skladal. Ale, ako lenivy clovek, pisal som to len tak, narychlo, neporiadne. Ale zopar skladieb nedalo pokoja mojmu mladsiemu (o 7 rokov) bratovi a ten zopar skladieb prepisal do citatelnej podoby. Samozrejme, nejde o nic prevratne:-).

      Vymazat
    6. Jako hoch jsem 6 let se učil hře na klavír u naší varhanice, po 14. roku jsem přešel na akordeon a na přání našeho faráře jsem začal na varhany. Občas jsem složil nějaké popěvky.

      Vymazat
    7. To je zajímavé, podílel jste se na "obluzování" věřících?
      A kdy jste došel ke svému světonázoru ateisty?

      Vymazat
    8. Já jsem občas složil uhlí.

      Vymazat
    9. Viola:
      Až později po prvních vlastních životních zkušenostech.

      Vymazat
    10. Ve mě se to hnulo právě v kostele při hraní varhan, začaly mi téct slzy.
      Popíšete někdy nějakou tu zkušenost?

      Vymazat
    11. Jo, tyhle emoce bývají silné. Jako kluk jsem s nadšením zpíval ´Pojď k Spasiteli, pojď ještě dnes´ v posunující se frontě ke svatému přijímání... C,F,G7, C,C7,F,G7,C...
      Ještě dnes si to občas zazpívám, ovšem se znalostí věci.

      Vymazat
  10. Kde je Tužka? Když je zmíněn Tuža.

    OdpovědětVymazat
  11. paní Tužka tu fakt dlouho nebyla...

    nevím, co na to digitální koniáš... je to z Reflexu na PL

    Jak vyřešit masovou imigraci vysvětluje bývalý australský premiér Tony Abbott v rozhovoru s politologem Petrem Sokolem. Ukázku z něj poskytl týdeník Reflex ParlamentnímListům.cz

    Podle Abbotta, tvůrce úspěšné australské imigrační politiky, známé pod označením Stop the boats (Zastavme lodě), je pro Evropu hlavní výzvou dokázat se rozhodnout. „Musíte přijmout morální rozhodnutí, že máte větší právo kontrolovat, kdo přijde do vaší země, než jaké právo mají ostatní, aby požadovali vstup do vaší země. „Když se stát rozhodne, že vstup do něj bude možný pouze na hraničním přechodu a s pasem, musí to ostatní lidé akceptovat. Když se někdo bude pokoušet do takového státu stejně vstoupit jiným způsobem, není to už vstup, ale je to invaze. Státy nebo celý kontinent na to pak ale musí jako na invazi reagovat,“ říká v rozhovoru australský expremiér. Podle něj dobré úmysly dovedly Evropu do katastrofické situace. „Řekl bych, že dokud budou lodě s migranty přijíždět, budou se tisíce lidí topit. A je morální povinností, pokud máte slitování, lodě zastavit, protože tím zastavíte umírání,“ uvedl, jak by měla Evropa reagovat na nekončící příval imigrantů přes Středozemní moře.
    ...
    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Do-zeme-mu-nevleze-ani-jeden-migrant-A-svetovy-politik-nam-radi-Zastavte-je-Mate-na-to-pravo-455846

    OdpovědětVymazat
  12. Dnešek je stejně blbý, jako pondělí.

    OdpovědětVymazat
  13. Vážená paní Kaslová
    slyšte má slova máslová.
    Za kavárenskou posádku
    rád bych Vám vlezl do zadku
    tak otevřete, já už jedu
    mám plnou hubu, kapsy medu.
    Omlouvám se za rezidenta
    putinovského instrumenta.
    Kdyby byl býval gentle
    dal by na uši pentle
    a vyzval by Vás ku tanci
    nebo z prasátka dlabanci.
    Ale že pořád čeká
    udělám ze sebe reka
    a omlouvám se zaň
    vůle boží se staň.

    OdpovědětVymazat
  14. neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil...

    Nesmrtelný Váňa na Velké pardubické? "Cítím se suprově!"
    Váňa v Pardubicích spadl z koně, do cíle šel pěšky
    Váňa Velkou pardubickou nepojede: Zkusím to za rok

    njn, stane se ...

    OdpovědětVymazat
  15. Tužka napíše,....tak jóó,...vrátila jsem se k internetu,...těžký týden mám za sebou. Nahustilo se událostí,...jedna za druhou,.....ani se mi o tom nechce psát,...už to pomalu rozcházím,...život není peříčko.

    A aby toho nebylo dost, vběhlo mi odpoledne na sídlišti před motorku za míčem dítě,...holčina, tak sedm-osm let, asi. Musela jsem si oprášit staré kaskaderské mládí,...švihnout přední kolo do pravého úhlu za běžící dítě, naklopit, a ubrzdit zadní část motorky, aby se nepřetočila. Povedlo se,... na katastrech obcí jezdím pomalu,....psi, kočky, slepice, děti, koláci,....a hned je problém.

    Nic se jí nestalo, mě taky ne,..jen plechový tátoš má ulomenou stupačku. To si opravím sama, to nebude takový problém. Dnes ne,...dnes už nebudu dělat lautrnic. Po tom vyčerpávajícím týdnu jsem nad tím jen mávla rukou a na holku jen houkla,...-koukej na cestu, nech míč míčem, nebo tě někdo převálcuje na placku.-

    Tak jsem zvědavá, jak si to přebere.

    Doufám, že tohle byla závěrečná událost za značně vypjatým týdnem. I když, byly týdny, kdy problémy šly opakovaně v několika řadách.

    Noó, uvidíme,...budu si číst,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To som rad, ze sa to takto dobre, vdaka Vam, skoncilo. Nech Vas nadalej strazni anjeli ochranuju. Nie je nic horsie, nez ked slusny clovek nie vlastnou vinou je ucastnik nehody a to este s fatalnymi dosledkami. Za nic nemoze a znici mu to zivot...

      Vymazat
    2. Kamarád teď poslal fotku po střetu s divočákem, žádná sranda, šňůra dračích děr.

      Vymazat
    3. Nemám rád koňské dostihy
      zaved bych za to postihy.
      Proč je třískají bičíkem?
      Jsou koně něčeho viníkem?
      Proč jim sedí na páteři,
      proč diváci tak láteří?
      Dostih je týrání zvířat,
      na konci bývá i výřad.
      To když mu třeba zlomí vaz
      neberou to ani jako kaz
      smrt patří taky k životu
      jako lžíce do kompotu.

      Vymazat
  16. Tužka napíše,...nesmím se moc kasat,...nejprve poděkuji Andělu Strážnému,...ale mám díky němu štěstí,...dobře a včas mává křídly a našeptává, jak vyřešit situaci. Prozatím to vždycky vyšlo.

    Čemu jsem se nevyhnula, byly v Maďarsku žáby, které měly za úplňku tah mezi kukuřicí. Byla jich plná silnice. Dokonce jsem čekala na polní cestě, kdy to ukončí,...tak po asi třech hodinách jsem pokračovala v jízdě,...žab bylo o něco méně, ale stejně jsem jich dost přejela. Byly rozdrcené na kolech,....nepříjemný zážitek. To je jedié usmrcení zvířete,...jinak jsem se se štěstím vyhnula. Ále mockrát to bylo fousový. Letošní rok mám na události na silnicích skutečně úrodný.

    To našeptávání,....okreska, nepříliš široká,...stojící náklaďák s návěsem, ani nebyl u kraje,.. stoupačka, horizont blízko,....proč tak špatně zvolil parkování, asi problém, blesklo mi hlavou....teď otevře dveře a seskočí,...brzdím a troubím,....skutečně v ten moment otevřel dveře a seskočil. Dobrzdila jsem,...jen jsem kroutila hlavou,....křičel na mne,...seš hodná holka, žes mne nezabila,...o dveře bych zabila i sebe, protože jsem si sundala přilbu,...bylo horko, trochu jsem se chtěla provětrat....To už je dýl,...to jsem ještě byla holka, která ráda jezdila s větrem ve vlasech.

    Ty události si zapisuji do svých soukromých cesťáků a beru si z nich poučení,...říkám si, že vlastní chyby nesmím opakovat,...cizí musím bleskem řešit.

    Anděli Strážný, snad to zvládnem i v budoucnu,....děkuji předem.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  17. Hejtman Běhounek: působením v nemocnici a ve správní radě VZP si přišel ročně na 4.8 milionu, k platu hejtmana 1,1mil.
    Kdyby takhle uměli působit všichni, nebylo by chudáků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý rok umí svým působením vykulit domek. Je potřeba ho zvolit.

      Vymazat
  18. Bohuš bere jarmulku
    nakopne si vrtulku
    aby stihnul funus
    ta práce je humus.
    To je práce zemana
    moh si tam dát frťana
    košer datlovice
    žádné vizovice.
    "Co mám vlastně dělat?
    Vláda plná telat
    každý nějak působí
    majetky si násobí
    a já musím smutit
    do zadků se nutit".
    Je to těžká práce
    (taky žádná láce)
    věnec nebo kytku
    složit na příchytku.

    OdpovědětVymazat
  19. Mlátit hlavou do zdi
    myšlenky se zpozdí
    vrátím se jak debílek
    dostal jsem chuť na bílek.
    Asi jsem moc kloval
    způsobně se choval
    měl jsem být víc rebelem
    moh jsem zpívat s ortelem.

    OdpovědětVymazat
  20. Přišly mi volební lístky
    udělám v úřadech čistky.
    Nebo je mám nechat ležet
    a nechat běh věcí běžet?
    Zatím to nebudu otvírat
    nebudu se tím probírat
    mám totiž jinou práci;
    serou mě hodně somráci
    co chtějí zůstat u lizu
    nechci být z lístků od slizu
    rači je hodím do kamen
    nahoru na plamen
    aby z nich byl užitek
    a neměl jsem výčitek.

    OdpovědětVymazat
  21. Možná že si dám bacha
    vytáhnu z lístků macha
    jestli tam taky je
    ten to tam podryje
    jak při tom brexitu
    měl flintu nabitu.
    Ale tohle je do krajů
    volba lokajů
    nebo do senátu
    zdroje deputátů
    tam mach nebude
    to je pro chudé.

    OdpovědětVymazat
  22. Kdyby mě lidi zvolili
    koupil bych novou košili
    oblík ji místo trička
    otevřel bysem víčka
    hleděl kde tečou prachy
    a třásl bych se strachy
    že mi je někdo sebere
    co tady čumíš, gaunere!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládik !!! for president :-)

      dobré ráno i přes veškeré dračí dny...
      dnes, kdyby se nějaký sebevrah-fanatik odpálil na pohřbu Perése, to by bylo státních smutků po světě :o)

      Vymazat
    2. Radůza - Orel
      https://www.youtube.com/watch?v=keLioYrs5k4

      Vymazat
    3. Zdravím, Renanno ☺
      jak se Vám daří?

      Vymazat
    4. Zdravím, liško. Z nejhoršího jsem venku, už jsem mohla snížit množství pilulí.
      Procol Harum - A Whiter Shade of Pale, live in Denmark 2006
      https://www.youtube.com/watch?v=St6jyEFe5WM

      Vymazat
    5. to mám radost! Ať to vydrží co nejdéle!
      za mou oblíbenou děkuji ☺

      Vymazat
  23. ranní chvilka poesie! :-)

    K dilematu voleb z dnešní diskuse pod Holomkem:

    "…Pak jsou zde alibisté pro jistotu nevolivši nikoho. Ke stupiditě přidaná zbabělost…."
    a na to jiný odpovídá:
    …Možná se nejedná o zbabělost. Pozvou Vás na grilování a místo stejku je v nabídce zelenina. I když je pravda, že mezi lilkem a baklažánem si vybrat můžete…. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Co to ten ahmed špital?
    V bochumi hoří špitál.
    Odpálil se v posteli
    jak mu z mešity veleli.

    OdpovědětVymazat
  25. Na rakousko-německé hranici zadrželi čtyři muže v autě plném zbraní
    Při rutinní silniční kontrole na rakousko-německém hraničním přechodu Kiefersfelden objevila policie ve čtvrtek večer v jednom z vozů zbraně a výbušné látky.
    při rutinní kontrole... kolik jich asi projelo mimo kontrolu? U nás na hranicích stály hlídky ve dne v noci. Od 1.9. skončily. Prý došly peníze...

    OdpovědětVymazat
  26. Příroda je krásná, ale zároveň krutá:

    https://www.youtube.com/embed/szuchBiLrEM?rel=

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maxime, přesně tak.

      A v příštím životě nebudu žádná měkota, ale něco takového - ženy, co říkáte? Jdete do toho taky? - tohle se mi objevilo pod Maximovým odkazem, tak se ráda podělím! :-)
      Doporučuji pustit od začátku kousek, pak stačí od 9:30...

      https://www.youtube.com/watch?v=bO7G7cdEfvA

      Vymazat
  27. Trochu měření před dalším kamenováním
    http://www.imgup.cz/image/sit

    a ráno Liberec Spartan Race, náš blázen startuje v Elite. Jabka budou potřeba:
    http://www.imgup.cz/image/s8A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky je v neděli oberu. Uvidím, jak to přeberu, jestli budu skladnit, nebo zmoštuju

      Vymazat
    2. To: Ládik!!!
      Šťastnou cestu a mladému úspěšné dokončení závodu.

      To: Marie
      Já bych do toho tedy nešla.

      Všem hezkou sobotu a neděli - kdo nemá program, může na procházku s architekty:
      http://www.denarchitektury.cz/index.php/program.html

      Vymazat
    3. Ládík má krásnou úrodu jablek a liška asi také...
      Mně to napadl obaleč + monilioza = vše červavé, takže to spadlo, ostatní ještě na stromě naklobali ptáci a napíchaly vosy.
      Mám ve sklepě asi deset lísek podtržených jablek... to je nanic.

      Vymazat
  28. bez komentáře...

    Tradice Černého Petra, který s obličejem obarveným na černo a v barevném historickém kostýmu pomáhá svatému Mikuláši rozdávat dárky, vede k diskriminaci a šikaně černošských dětí a musí se změnit. Prohlásila to nizozemská ombudsmanka na ochranu dětí Margriet Kalverboerová. Oživila tak letitý spor o této otázce.

    Mikulášské slavnosti začínají v Nizozemsku v polovině listopadu, kdy za očekávání tisíců dětí i dospělých připlouvá svatý Mikuláš parníkem ze Španělska. Doprovázejí ho pomocníci přestrojení za černochy, kteří rozdávají dětem sladkosti a baví je až do 5. prosince.

    "Černý Petr (Zwarte Piet) může přispívat k šikaně, sociálnímu vyčleňování či diskriminaci a odporuje úmluvě OSN ohledně práv dětí," uvedla Kalverboerová. Její úřad vedl početné rozhovory s dětmi a mladými lidmi, z nichž vyplynulo, že černošské děti čelí v době mikulášských oslav větší diskriminaci než jindy. Ombudsmanka zdůraznila, že všechny děti uznaly, že postava Černého Petra se má změnit, pokud někoho uráží.
    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/cerny-pomocnik-mikulase-musi-zmenit-barvu-diskriminuje_399836.html

    OdpovědětVymazat
  29. "S kanibaly nelze diskutovat jako s vegetariány, protože jsme pro ně potrava. Musíme s nimi bojovat." Na konferenci Dialog civilizací na Rhodu to řekl v souvislosti s islámským terorismem český prezident..
    Samozřejmě, think tank Evropské hodnoty má připomínky.

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1923761-s-kanibaly-musime-bojovat-rekl-zeman-na-rhodskem-foru-co-je-jakuninova-akce-zac

    A místo nokturna, pro lepší náladu - Orfeus v podsvětí, předehra.

    Offenbach - Orpheus in the Underworld Overture
    https://www.youtube.com/watch?v=vEnW5_GTooI

    OdpovědětVymazat
  30. Jestli ten Jakunin není příbuzný Bakunina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to má asi vypovídací hodnotu jako kdybyste se ptal, zda ten Klaus není příbuzný Krause.... ?

      Vymazat
  31. Česká centra

    Hvížďala se na A.cz vyplakal, že kavárně skončí výjezdy po světě a zadarmo bydlení v uytovacích kapacitách Českých center.. tedy vlastně, že zanikne anebo bude ochromen ten skvělý způsob propagace české kultury a společnosti, který nám získává příznivce....

    A náhodou v červenci na Neviditelném psu o tom psala Petruška Šustrová:
    ..."O prachy podle Pana Znalého samozřejmě jde, ale trochu jinak: slušnou část rozpočtů jednotlivých center pokrýval Český dům v Moskvě a tam je teď o peníze ouvej, pád rublu a pokles cen toho jediného, co Rusko umí světu nabízet ve velkém, totiž ropy a plynu, příjmy Českého domu značně omezil. A tak se – možná – ministerstvo rozhodlo, že nebude nadále vydržovat dosavadní „centrálu“ a převede řízení českých center přímo na ministerstvo..."
    http://jdem.cz/cfwp37

    A to se mi ulevilo, tak nakonec za to může Putin!

    OdpovědětVymazat
  32. dobro došli, pane Ládik !!! :-)

    a dobré ráno, Noro, už jsi se vyspala? Říjen začal, přesto slunce svítí jako v létě, papriky plodí, lilek ještě nasadil, zvláštní podzim...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, i sportovci venkovní se můžou radovat - dnes to ještě půjde, ale od zítřka - aspoň u nás přechází studená fronta a citelně se ochladí. Já už začínám pomalu všechno ze zahrádky likvidovat, co se dá ostříhat a vytrhat. Nebudu živit mšice, těch se rozmohlo hejna.

      Vymazat
  33. No, liško, on letos ještě nebyl žádný ranní mrazík + to teplo....

    OdpovědětVymazat
  34. Za totáče jsem vysledovala jednu věc - od začátku října se slavila VŘSR, hesly a propagačními materiály byly vyzdobeny výlohy obchodů, noviny, rádio a TV dávaly vhodné pořady, ve školách byly besedy, děti ve výtvarné výchově kreslily Auroru atd...
    Celá tato masáž kulminovala v listopadu, a pak pokračovala až do cca 18. prosince, kdy se konečně ve výlohách objevilo pár vánočních ozdob a rozhlas na Štědrý den v 18 hodin vysílal povolené koledy.
    My si samozřejmě dělali svou vánoční přípravu, od Mikuláše, výzdobu za okny, v bytě, pouštěly se koledy, muzicírovalo se, zpívalo, setkávaly se spřízněné rodiny atd.
    A jak je to dnes?
    Narození VH je 5. října, tak už v předstihu nám umělci připravili takovou "lahůdku", myslím, že ji uslyšíme často:
    https://www.youtube.com/watch?v=h4jGsR1IqcM

    Svěráku, Uhlíři, Kollere - této úchylce se říká nekrofilní fetišismus....

    Aby svět o hloubku textu nepřišel, nabízí nám ho i v angličtině.

    Dále se vybírá na zvon, osobnost VH se nevtíravě objevuje dnes a denně v médiích, a vše bude eskalovat do data úmrtí - 18. prosince!!!.
    Závěr si může udělat každý sám- chudák Vánoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pečlivý překlad hned na začátku, aby ho nikdo nepřehlédl, je mi jasným signálem, že písnička má zamávat hlavně (i) na ty "tam venku". Zahraničí ji ocení možná více než tuzemsko.

      Pozitivní by mohlo být, že na desce Vašek vypadá jako Nohavica za mlada, lidově - s tím půllitrem v ruce, a i text je jen takové lehké přivolání iluze Havla dobráka, samorostlého snílka, který to myslel dobře... v podstatě v začátcích, ještě když byl s Olgou. Třeba trochu jo.

      Pusťte si pak Nohavicovu Pane prezidente - to už je o panáčkovi z pozdějších časů.

      Vymazat
    2. Václavovská masáž mas má nespornou východu, pozorní občané mají možnost sledovat výrobu Václava Svatého II. v přímém přenosu i s tím nekrofilním fetišismem.

      Vymazat
    3. Zvon Václava Havla jsem už před časem viděla (potěšilo mě to), byla to reakce na vybírání peněz na zvon Václava Havla. Nepodařilo se mi znázornění najít, ale asi to bylo z této série
      https://www.hobynepomuk.cz/zvon-na-cisteni-vylevek-cer/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Produktov%c3%a1+kampa%c5%88&utm_content=Zvon+na+%c4%8di%c5%a1t%c4%9bn%c3%ad+v%c3%bdlevek+%c4%8cER

      Vymazat
  35. https://www.facebook.com/CampulungMuscel/videos/1128379477235957/?hc_ref=NEWSFEED


    Pesnicka.

    OdpovědětVymazat
  36. Hitler je gentleman: článek je nalezen!
    https://www.novinky.cz/domaci/416216-clanek-hitler-gentleman-se-nasel-ale-vsechno-je-jinak.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svým způsobem - to byly časy, kdy slovo ještě něco znamenalo!

      Dnes jsme bombardováni nejhorším slovním humusem a nedovedu si představit, že by se i nejvyšším státníkům dostalo očisty za veřejné urážky nebo nařčení, byť by byly horší než to nařčení Peroutky.

      Vymazat
  37. Program Národního divadla: :-)
    https://s4.postimg.org/ercsljrjx/program_nd.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a v pátek se narychlo měnilo obsazení, Halík totiž onemocněl! :-)

      Vymazat
    2. :-)))
      Máme pro ty kusy nejlepší obsazení! Doufám, že budou přímé přenosy...

      Vymazat
  38. Ládiku,
    tip na zaručené shození nadváhy:

    "Karlovi Meltzerovi z Utahu bude za necelé dva roky 50 let. Pára mu zatím ale určitě nedochází. Jednoho časného srpnového jitra vyrazil v 5:00 hodin na svou pouť z Mount Katahdin a o 45 dní 22 hodin a 38 minut později doběhl na konec známé východoamerické stezky ‒ Springer Mountain. Urazil tak 2 189 mil, o zhruba půlmaratón více než 3 500 kilometrů. Přechozí rekord Scotta Jurka tak rozmetal o devět a půl hodiny. Známý veganský ultravytrvalec zase o prvenství připravil Jennifer Pharr Davis, jejíž výkon vylepšil o více jak tři hodiny.

    (Jsem v případě potřeby ochotný zapůjčit svůj stepler k nesení na zádech v batohu. Američany je třeba pořádně zahanbit - v noci můžete na steplerutrénovat na ráno !)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  39. Honzákovi se divím.
    Copak ho ani rozhled a zkušenost psychiatra nepřivede k tomu, aby se - aspoň někdy - nepostavil stranou a neřekl: Tady stojím, a nemohu jinak, protože pravda je někde jinde. Místo toho se pan Honzák vždy přichýlí k jednomu táboru válečníků a hned začne taky metat kameny... stejně uboze, jako ti, kterými pohrdá.

    Zase se ukazuje, že ani tuny učených knih z nikoho velikána myšlenek a ušlechtilého ducha neudělají.
    Že mu to nepřijde trapné. Vždyť je cítit, jak je sám na sebe za tu nízkost pohnutek a způsob boje naštván a sebou zklamán - a o to umanutěji kope, a doufá, že snad jednou sám sebe přesvědčí.. - Měl by si přečíst Pohlreicha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. marie,
      Honzák jd jeden z asi deseti veřejně známých lidí, kteří mě zklamali asi nejvíc...a vzali mi značnou část víry ve schopnost lidí zachovat si soudnost navzdory sympatiím a antipatiím.

      U něj to nesu zvlášť těžce, protože je to psychiatr, tedy člověk, který by měl mít schopnost mít odstup i od vlastních duševních pochodů.
      A mám od něj i z minulosti něco načteno. Velmi jsem si ho vážil.

      Pokud je někdo konzistentní sviňák nebo se stane na stará kolena politickým či ideovým prostitutem, vadí mi to mnohem míň.

      Dalším podobným případem je třeba režisér Menzel.
      Nebo Havel - ale ten byl profesionálním celoživotním lhářem odjakživa, jen se mu to dařilo tajit. Chameleon, chytrý, schopný.

      Myslím ale, že Honzák se sám autodiagnostikoval jako "částečného psychopata". A vyvodil z toho poučení, že psychopatie v malých dávkách neškodí (psychopatovi) v jakémkoli množství.
      JÁCHYM




      Vymazat
    2. Senilní žvanil neschopný sebereflexe.

      Vymazat
    3. Otec kokot, matka pička,
      porodila pak Kopíčka

      porodník

      Vymazat
    4. Hlavně je komické, jak Honzák dělá ve svých blozích často neuvěřitelné myšlenkové veletoče, aby nakonec mohl dojít k Zemanovi a mohl ho nějak pomluvit.
      Leze do diskusí, pod svými texty i jinde, bohužel s příspěvky často ubohými, pod úroveň a bez zřejmé souvislosti.
      Např. pod Lipoldem, který popisuje, jak oškliví řidiči nedodržují pravidla, hned jeden z prvních příspěvků do diskuse byl ten od Honzáka:

      RadkinHonzak • 7 days ago
      Ryba smrdí od Hradu. Nebo to bylo jinak?

      No tak co si o tom říci? Že mu "straší na salaši" nebo, jak píše Jáchym, že začal s vlky výti a teď se bojí?
      Spíš je to tak, jak to říkal snad Werich, že každej blbec – starej – byl taky jednou mladej blbec. :-) Bohužel.

      Vymazat
    5. Alena
      Nemám ho moc prostudovaného, ale vím, že dřívější blogy, dost let nazpátek, jsem četla se zájmem, včetně diskusí pod nimi.

      Nedokážu poznat, co se s ním stalo, tak moc ho zase nepromýšlím, ale přijde mi hodně urážející ty, kteří mají jiný názor - viz i Ládik, přitom ten je celkem neutrální, a stejně ho rozčílil. Je přinejmenším nekritický a nafrněný, ješita, asi opravdu to stáří. Mrzí mě to na něj, píše dobře, většinou, ale jak začne vidět rudě nebo urážet, je konec.

      Vymazat
    6. Ta averze k Zemanovi a "každá příležitost, i ta nejblbější, je dobrá ho shodit", to je pro H. dávno známá věc, o tom už ani nemluvím.

      Vymazat
    7. A pod posledním Honzákem -věrozvěstem, je glosa nicku Dasha:
      "Pravda je, což my všichni už víme. že čtyři svatí evangelisté byli tito tři: Václav a Havel..."

      Vymazat
    8. Pozrel si niekto video, ktore som nedavno daval?

      Na senilneho vyzeraju skor jeho kritici, ako on. pritom s nim vacsinou nesuhlasim. Ale dovolim si tvrdit, ze cela plejada tunajsich kritokov, dokonca oznacujucich ho za dementa, by nebola schopna pred podobnym publikom ani len otvorit usta, nie to este zmasluplne vysvetlovat a diskutovat.

      Vymazat
    9. JAHA
      Myslíte pořad Emoce a jak s nimi pracovat?
      Ano, část jsem viděla, dokud to šlo vydržet, brzy mě to přestalo bavit. Proboha - co je obdivuhodného na tom, že přednáší popularizačním stylem téma přímo ze svého oboru, které má nastudované a propřednášené minimálně tisíckrát? Že umí proložit vážný výklad humornými vsuvkami a příběhy pacientů a svých kolegů? Co jiného byste od odborníka s přiměřenou praxí a zkušenostmi klinickými i výukovými čekal??

      Povídá (a je poslouchán) rád, to je vidět, je komunikativní a bezprostřední v kontaktu. Přesto v něm cítím nafoukanost a nadřazenost. Toť vše.
      P.S. V uvedené besedě neřekl nic převratného, na dotazy odpověděl asi na úrovni naší kuchařky ze školní jídelny.
      Za video díky.

      Vymazat
  40. JAHO, na něco jsem se vás výše ptala, můžete k tomu něco napsat?
    Myslíte si, že to v té Steré Boleslavi byla komedie, jak píše HOnzáK?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      zdravím a jak se máte? Co miminko? :-)

      Kdoví, jestli se dočkáte odpovědí na své otázky.

      Vymazat
    2. pozdravuji Marie, miminko přibírá, níže jsem si odpověděla snad konečně sama. Snad jsem na to přišla.

      Vymazat
    3. Ad: Viola

      Viola29 září, 2016 21:57
      JAHO a jak byste právě tu některým vysvětlil to nošení relikvíí - ostatků, když přece bychom měli dát klid zemřelým, zvláště když byli svatí.

      Ospravedlnujem sa, nevsimol som si. Nie vsetky reakcie citam (nemyslim na seba, ale vseobecne. ked nemam cas, urcity usek preskocim a vratim sa k citaniu neskou, ak mam cas a nezabudnem).

      Takze, skusim odpovedat. Su niektore veci svate a niektore, tzv. svateniny. To samozrejme predpoklada u tych, ktorym sa to vysvetluje, aby si precitali niekolko tisic stran knih historickych, ktore vysvetluju, co su veci svate a a co svateniny a ako k tomu cirkev casom dospela. Takze takym, s prepacenim ..., ktori nemaju aspon 3x precitane ani Pismo, a to s dobovymi vysvetlivkami a realiami, ani nepoznaju patristicku literaturu, ani rozdiel medzi vychodnym a zapadnym ponimanim urcitych cirkevnych prejudikatov...tak tym je tazko jieco vysvetlovat, lebo nebudu vobec chapat, o com je rec.

      Takze odpoviem. Ostatky svatych su akoby pripomienkou, vyzarovanim, ich zivota. Nemusia to byt ich pozostatky, ale i veci, ktore im sluzili, ktore pouzivali a pod. Viac napr. tu:

      https://www.postoj.sk/3138/tema-ucta-k-relikviam

      Tak ako IKONY (vychod) su svateninami, NEMALUJU sa, ale PISU (je to ako v obraze napisane evanjelium, alebo jeho cast) a ako svateniny su UCTIEVANE, prenasane, obdivovane, ...(ako Bozie slovo, pripadne ako tisickami modlitieb uctene napisane Bozie slovo do obrazu), tak na zapade su svateninami, so vsetkym, co s tym suvisi (uctievanie, prenasanie, obdivovanie...) OKREM INEHO i pozostatky svatych. Viac napr. tu:
      http://farnost-svit.webnode.sk/news/svateniny/

      Vymazat
    4. Tak děkuji JAHO a dobrou noc.

      Vymazat
    5. Pane Kopicku. Odporucam co najmenej jednoslovnych odkazov - Loz, Nezmysly... a co najviac citania a ROZMYSLANIA. Myslite si NAOZAJ, ze kto nerozmysla skratkovite, nervozne, zlostne, od(p)borne a radikalne z nejakeho dobvodu osobnej frustracie, tak ze taky clovek je nejaky menejcenny ako Vy, ktory sa nechcete, neviete...zastavit a trochu empaticky skusit rozmyslat PRECO!!! vedci su tiez veriaci v Boha?

      Vymazat
    6. Harčariku, už Vám zase narostl hřebínek?
      V dnešní době je víra ve svatost relikvií zpozdilostí přetrvávající z dob pohanských. Ostatně mnozí křesťané se již dávno tuto pověru zavrhli.
      V dalším Vám doporučuji, abyste dával pozor především na sebe, abyste se už nemusel zase omlouvat za své hulvátství.

      Vymazat
  41. Jak může motorkář narazit do pracujícího bagru, který musel být z dálky dobře vidět?

    http://tn.nova.cz/clanek/motorkar-se-na-d1-srazil-s-bagrem-zemrel-na-miste.html?utm_source=aktualnecz&utm_medium=article_box&utm_campaign=detail

    Pro zasmání Tužce napíšu, že jsem také bývalá motorkářka!
    Byla jsem malý špunt a jedinou způsobilostí bylo umět se dobře držet. Několik let nás s mámou takhle táta převážel, než koupil auto. Jezdilo se jen k babičkám, ne moc daleko.

    Ale proč o tom píšu... Vzpomínali jsme později, že tenkrát se na silnicích potkali spíše chodci - s různými nůšemi a taškami, než motoristé. Dnes nemožná představa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na motorce jsem objel půl Evropy, neb jsem chtěl poprvé vidět moře. příští rok to bude už půl století.

      Vymazat
    2. JK
      Touha po romantice dálek a poznávání neznámého je i v dnešních mladých. Hledají něco autentického... Tato trojice mladíků-cestovatelů objela Asii, ale našla tam styl života, který jen napodobuje západní styl. Zklamání.

      Příští rok jeli do Afriky. Tam našli smysluplný život v etiopské rezervaci. Kdo by to jen řekl! :-)

      http://magazin.aktualne.cz/novy-svet-nenaseli-v-opustene-gobi-tak-vyrazili-do-afriky-st/r~48d657d685c711e69d46002590604f2e/

      Vymazat
  42. Neviem, ci sudruhovia mudrci stihnete. Ak nie, a chcete byt trochu informovani, tak si to mozete pozriet i z archivu.

    http://www.tvnoe.cz/live

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Súdruh farár je opäť vo svojej koži.

      Vymazat
    2. Já jsem si našla odpověď, je trochu dlouhá
      roce 1993, časopis „Advances“ zveřejnil zprávu o studiích provedených v americké armádě. Cílem tohoto výzkumu bylo zjistit vliv pocitů člověka na jeho vzorky DNA, umístěné na určité vzdálenosti od něj. U člověka byly z úst odebrány vzorky tkáně s DNA. Vzorek byl umístěn v jiné místnosti téže budovy ve zvláštní komoře vybavené elektrickými senzory, které fixovaly všechny změny v DNA. Pozorovali reakci na pocity člověka, jenž se nacházel ve vzdálenosti několika set metrů.

      Člověku ukazovali speciální videa, vyvolávající v něm nejsilnější pocity - od brutálních válečných dokumentů až po komedii a erotické scény.

      V okamžicích silných emocionálních vybuzení vzorky DNA, vzdálené stovky metrů, reagovaly silnými elektromagnetickými výkyvy. Jinými slovy, chovaly se tak, jako by byly stále součástí lidského organismu.

      Poté, co americká armáda uzavřela výzkumný projekt, Dr. Baxter a jeho tým pokračovali ve studii, a přitom zadávali mnohem větší vzdálenosti mezi člověkem a jeho DNA.

      Začali se vzdálenosti 350 mil, a pro měření časového intervalu, mezi emocionálním stimulem na člověka a reakci vzorku jeho DNA, byly použity atomové hodiny v Coloradu. Zjistili, že žádný časový posun mezi momentem, kdy člověk dostával emoční podněty a momentem reakcí DNA, nebyl! Všechno probíhalo ve stejnou dobu!

      Bez ohledu na vzdálenost vzorky DNA reagovaly, jako by zůstaly částí těla člověka. Jak výmluvně řekl kolega Bastera, Dr. Jeffrey Thompson: "Není žádné takové místo, kde naše tělo skutečně začíná a kde končí."

      Zdravý rozum nám říká, že tento výsledek je nemožný. Vždyť pokus Michelsona Morleyho v roce 1887 ukázal, že neexistuje žádné pole, umožňující spojitost mezi všemi objekty. Z hlediska zdravého rozumu, pokud se jakákoli tkáň, orgán nebo kost fyzicky oddělí od těla, mezi nimi nebude žádná spojitost. Ale ukazuje se, že ve skutečnosti je to jinak!

      Experiment Baxtera nutí člověka zamyslet se nad vážnými a dokonce i trochu děsivými fakty. Každý den většina z nás přijde do styku s desítkami až stovkami lidí. A pokaždé, když stiskneme někomu ruku, na naší dlani zůstávají buňky DNA jeho kůže. My zase předáváme svou DNA jemu. Znamená to, že zachováváme kontakt se všemi těmi lidmi, jichž jsme se fyzicky dotkli? A pokud ano, jak hluboká je tato spojitost? Na první otázku musíme odpovědět kladně: ano, spojitost je udržována. Pokud jde o její hloubku, pak se zdá, že tady záleží na tom, do jaké míry si my toto spojení uvědomujeme.

      Experiment Baxtera dokazuje následující:

      1. Živé tkáně jsou propojené neznámým energetickým polem.

      2. Prostřednictvím tohoto energetického pole buňky těla a vzorce DNA, izolované od daného těla, udržují vazbu.

      3. Lidské pocity mají přímý dopad na izolované DNA.

      4. Tento efekt se projevuje stejně na libovolné vzdálenosti.

      Vymazat
    3. JAHO, jak se ten pořed jmenuje?

      Vymazat
    4. Viola:
      Zdroj?
      Advances = Pokroky
      Takových časopisů je hafo.
      Advances in what? Pokroky v čem?

      Mezi námi: Je to nesmysl.

      Vymazat
    5. Ad: Viola

      Program sa vola "Hlubinami vesmiru". Ide uz par rokov. Mozete si pozriet archiv. Urcite to nie su ZIADNE NEZMYSLY, ale najnovsie vedecke poznatky. NEZMYSLY pise pan kopicek, ktory z nejakeho dovodu je FRUSTROVANY a zostal ako skamenelina v nejakom obdobi svojho zivota, evidente v obdobi nenavisti voci katolickej cirkvi. Ale pomoct si moze iba sam, ak si uvedomi, aky je hlupy, ked najnovsie vedecke poznatky, len preto ze ich interpretuje VERIACI VEDEC, oznacuje za NEZMYSLY. Je to problem p. kpicka a len on sam si z toho svojho marazmu moze pomoct. Ja som ponukal nenapadne rozne cesty. je na nom, ako sa zachova...

      Vymazat
    6. JAHA:
      Harčariku, dávejte si pozor, abyste se nemusel zase omlouvat.
      Doporučuji si vzít příklad ze mne.

      Vymazat
    7. Mám to hledat pane Kopíčku? Pokroky asi obecně.

      Vymazat
    8. Prosím ano. Je to taková fantasmagorie, tedy zdroj stojí za zjištění. Odkud jste to vlastně obšlehla?

      Vymazat
    9. Pro začátek vám napíšu:
      "Již jeden ze zakladatelů kvantové teorie, Erwin Schrödinger, spekuloval v díle „What is Life?“ nad dopady mechaniky mikrosvěta na projevy života, kteréhož podstatu studujeme především na molekulární úrovni "

      V prohlížeči google na dotaz kvantová biologie vypadne až 40 000
      odkazů, samozřejmě mnoho opakuje to samé. Ale najít konkrétní ten článek z roku 1993 to je možná trochu lehčí, než najít toho Peroutku s Hitlerem.

      Vymazat
    10. Kvantová biologie je pouhá spekulace.

      Vymazat
    11. Ad: Matyaši

      Vy ako priklad?

      A priklad coho?

      Vymazat
  43. Tak jakpak dopadli Ládikovci na pretěkách? Jak jinak než výborně... Asi jsou dosud na cestách.

    Vrchní básník tu sice není, ale zrovna mám silnou potřebu všem krtkům co nejsrdečněji poděkovat za inspiraci i odborné vedení! Je tu v noře takové skvělé tvořivě poetické klima, že se daří básničkovat i mně, pro mrňata. Poslední výtvor, o zajíci, lišce, srnce a ježkovi, vám pro jistotu nepošlu, v zájmu dobrého spaní. Ale jsem na to pyšná.
    Takže díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď pojedu z Hořovic navaleny dodom. Spartan to včera dal za 6,5 hodiny.

      Vymazat
  44. POd oslavným hymnem na Václava na Youtube se vesele mažou neoslavné příspěvky. Tak kopíruji jeden honem, než to Koller vymaže:
    "VH 80 - Milí spoluobčané - Povedlo se mi pos.at a zku.vit vám 30 let života."
    Copak si Svěrák nebo Uhlíř nepamatují, jak takové přehnané velebení a blahořečení bylo, je a bude lidem protivné?
    Že to povede leda k úrážkám a k cynickým komentářům?
    Jako třebas známý vtip(už skoro ani ne, spíš realita):
    "Dobrý den. Jak se dostanu ke škole Václava Havla?"
    "Jděte touto ulicí Václava Havla, až přijdete na náměstí Václava Havla, pak projdete parkem Václava Havla, až na nábřeží Václava Havla a přes most Václava Havla. Škola Václava Havla je ten dům, hned u sochy Václava Havla. Kdyby vás cestou bolely nohy, můžete se posadit na lavičku Václava Havla. V poledne uslyšíte zvonit zvon Václava Havla.
    A když se Vám tady nebude líbit, zajeďte si na letiště Václava Havla a můžete letět třebas do...".

    Zvon a lavičku jsem tam dodala, v době, kdy lidé vtip napsali, ještě nevěděli, že parkem, sochou a letištěm to nekončí!

    OdpovědětVymazat
  45. Tužka napíše pro Viola,....k tomu, co jste napsala 22.13.....mohla bych popsat dost příběhů, které se mi udály,...a které matematika s fyzikou nemají šanci vysvětlit. A přesto se udály,...na některé mám i svědky.

    Sama pro sebe si to vysvětluji energetickou synchronizací,...přenos energie, /nebo energií,/ pro kterou prozatím nebyly sestrojeny přístroje, aby ji spolehlivě měřily a určovaly její velikost.

    Moje nevlastní prababička mi rovněž vyprávěla podobné příběhy, jaké se později udály i mně, když už ona nežila. Pokud jsem ji popsala ten svůj,....vždycky mne nabádala,...nikomu to neříkej,....nevěřili by, a třeba by tě měli i za blázna.

    Mám příběhy i se zvířaty, stromem a begónií, kterou jsem pěstovala na skříni na jednom pracovišti.

    Ten s tou begónii popíšu,...svědci byli, asi ještě žijí, pokud by si vzpomenuli.

    Na skříni na jednom pracovišti jsem měla krásnou begónii. Opečovávala jsem ji, byla obdivována, měla pěkný vzhled.

    Změna pracoviště, nové, detašované, přemístit se víc jak stovku kilometrů a na begónii v autě už nebylo místo.

    Při loučení jsem osazenstvu místnosti předala i begónii,...s rostinou jsem se loučila, mluvila na ní, zalila a pohladila, a vyslovila jsem přání, aby i nadále dělala okrasu místnosti.

    Už druhý den mi telefonoval kolega, že begónie, když ráno přišel do práce, měla úplně ochablé a povadlé listy, ačkoliv byla zalitá.
    Nechtělo se mi tomu věřit,...i v době dovolených jsem ji víc zalila, aby pár dní vydržela, nikdy nepovadla.
    Po dvou dnech jsem se jela na rostlinu podívat,...skutečně, uvadající.
    Vzala jsem ji do auta a odvezla na nové pracoviště.

    Rozmlouvala jsem s ní,....

    Doplním, že jsem ji, jako malý odtržek, povadlý a dost poničený našla v přeplněné popelnici cestou do práce. Zasadila jsem ji, piplala se s ní, odměnila se mi krásnými listy a tvarem.

    Dala jsem ji na novém místě znovu na svou skříň, a říkala jsem ji něco v tom smyslu, že pokud se nevzpamatuje, skončí asi zase v popelnici.

    Druhý den ráno byla svěží a krásná jako dřív.

    Ještě doplním,....po několika letech jsem měla docela bouřlivý výstup s kolegou na pracovišti. A při tom výstupu begónie spadla,...jenže jsem zrovna cosi hledala na druhém konci místnosti, a do dneška se domnívám, že ji ten naštvaný kolega úmyslně shodil, taková osobní pomsta,...neviděla jsem to, ale v mžiku jsem se otočila, stál u skříně a tak blízko, že stačilo chytit jeden list a trhnout. Tvrdil, že ji neshodil.

    Že by ta rostlina natolik trpěla tou negativní energií, která z nás dvou sršela a jejím účinkem spadla,....nevím,....

    Jóó, jsou věci mezi nebem a zemí,...dělej, jak dělej, nevysvětlíš.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy Tužko, vím, že někdy si s člověkem život může zahrát divnou a neuvěřitelnou hru - ale begonie? Asi ji prostě nezalili. :-)

      Vymazat
    2. já s kytkama mluvím taky, ony se mi pak chtějí víc líbit. Pravda, dlouho mi nekvetla voskovka, ale já ji asi trochu míjím. Budu to muset napravit :-)

      Vymazat
    3. Děkuji Tužko, mám ráda takové příběhy. S mým tatínkem byl v obyváku stále fíkus, byl jako další člen rodiny a tatínek, když umíral, tak se s ním loučil, jeho výhonek pěstuji stále a je to jakoby do něj dal poslední dech, dýchali spolu vedle sebe. S babičkou je to podobné, má v pokoji fikus benjamína, který kdysi dávno dostala od své známé a fikus je už mohutný a košatý a i když ho pár dní nezaliji, nevadne jakoby mu přítomnost babičky nějak pomáhala a babičce pomáhá osvěžovat vzduch.

      Vymazat
    4. Pane Kopíčku nesmysly a přece se s nimi zabývají vědci. Ale je to lepší, než aby vymýšleli nové zbraně.

      Vymazat
    5. Opravdu? Kteří?
      Ten zdroj, prosím.

      Vymazat
    6. Moje teta měla kytku "domácí štěstí" -Aspidistra. Měla ji po své mamince, takže dobře 70 let. Kytka různě chřadla, přes léto ji dávala zotavit na zahradu.
      Před dvěma léty jí kytka zašla. A?
      Jaké vývody kromě toho, že kytku už nestačila dobře opečovávat nebo že kytka prostě došla svého konce, z toho vyvodit? Že jí hrozí smrt? No asi jo, všichni jsme smrtelní a po devadesátce tím spíš.
      Prosím, člověk si může věci kolem sebe opřádat příběhy; může svým příběhům věřit; mohou z toho být historky, které se v rodinách tradují, proč ne; ale snažit se v tom hledat vědu?

      Argument, že se nějakou věcí zabývají vědci, dnes neobstojí - dnešní mediální pseudovědci se zabývají spoustou věcí- viz globální oteplování atd.
      Nejlepší mezi nimi jsou "britští vědci" - to se člověk může vsadit, že to bude zase konina....

      Vymazat
    7. Keby JK zil pred trebars 150 rokmi a niekto by hlasal, ze sa urcite da preniest zvuk, obraz na hocijaku dialku vo vesmire, a dalsie a dalsie veci, ktore DAVNO boli a su od pociatku sveta (principy, moznosti, len clovek nebol na urovni ich poznat), tak pan JK by vzdy a jednoznacne odpovedal na taketo rozmyslanie:

      nezmysly
      loz
      nezmysly
      loz
      ...

      Vymazat
  46. Škoda, na dobrou noc by se hodilo něco rozumnějšího než elmg výkyvy DNA či energetická synchronizace.
    Inu, každý den není posvícení.
    Dobrou...

    OdpovědětVymazat
  47. Tužko, nenechte se od pana JK vyosit, on je sice slušně vzdělán zřejmě v oboru přírodovědy, to se musí uznat, ale patří mezi množinu jistých lidí, ke kterým se prostě některé věci nedostaly, protože nebyly vědecky ověřeny a tak jim nevěří a bagatelizuje je, což je z jeho pohledu zřejmě správné. Svět je naštěstí mnohem složitější a tím také tajemnější než si lidé myslí. Poznání světa a vůbec vesmíru od tvora Homo sapiens, je zatím v plenkách a je legrační pozorovat, jak se někteří lidé snaží být jedinnými vykladači pravdy od vědy a techniky. Zatím jsme někde na prvním, druhém levelu poznání a dalších třeba 100-200 je nám utajeno a nikdy je nepoznáme, max.jen část. Asi tak! Samozřejmě ověřené vědecké zákonitosti je třeba ctít.
    Nakonec vždyť neznáme pořádně ani sebe, stačí se o tom poptat u lékařů co se snaží "opravovat" lidský mozek. No a že mohou existovat jistá energetická pole u rostlin a další jevy, které neznáme nebo neumíme změřit je více něž pravděpodobné, svět je mnohem složitejší než si myslíme. S těmi kytkami je to bezmála někdy legrační, vzpomínám si např. na moji předchozí manželku a její matku, těm zlým bábám většinou všechny kytky v bytě za nějaký čas odcházely a vím, že je i správně zalévaly atd., ale obě byly tak zlé, že by tam "chcípnul" snad i mech. No a např. i můj pes je jich stranil, prostě z nich sublimovalo něco zlého a zvířata i kytky to jaksi poznaly. Jenže to se nedá fyzikálně natož matematicky vypočítat, možná tak, že obecně jejich obliba se zvětšovala se čtvercem vzdálenosti od nich.
    Přiznám se ale, že mám raději lidi od vědy a vzdělání jako je pan JK než náboženské vykladače dogmat, tak od těch raději dále.
    Hezký den.
    P.S.
    Zrovna nedávno jsem sledoval pořad, kde se vědci zaobírali vesmírem a padlo tam to, co už sice znám, ale vždy ta představa člověka ohromí, a to, že ve vesmíru je hvězd jako písku na poušti Sahara a spousta hvězd, které vidíme jsou ve skutečnosti galaxie a většinou větší než ta naše. Takže když se na to podíváme kriticky, tak víme o světě a vesmíru, kde Země je jen jeho nepatrnou součástí, lautr velké H. Vzpomňme na dobu třeba před tisícemi let, kdy člověk začal získávat ze země a přírody první látky a suroviny a učil se je používat. Z jeho původního pohledu a znalostí tady vlastně nic nebylo, jen lesy, půda a voda a najednou když přeskočíme do naší doby, tady máme neskutečnou techniku a vědu (stačí jmenovat např. počítače nebo telekomunikaci, ale ohromný rozvoj nastal ve všech oborech!). Ale to je jen na naší planetě, kterou trochu známe, ale co je tam daleko ve vesmíru a jaké jsou tam možnosti? Hlavně si však naivně nemysleme, že je to tam stejné jako u nás na planetě. Pohledem na problém naším prizmatem je asi tak stejný jako od člověka v minulosti, o němž jsem se zmínil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Složitostí světa a celého vesmíru se zaklínají právě ti, kterým se nechce vzdělávat a dávají přednost různým fantasmagoriím zneužívajíce logického faktu, že není dosud objeveno všechno a nikdy nebude, neboť s novými objevy je objevováno i další nové nepoznané.
      Osočování racionálně myslících lidí z jednostrannosti a omezenosti od různých nekompetentních fantastů je pohodlná cesta k vlastní zabedněnosti. Košaté věty fantazírování uspokojující především vlastní senzacechtivost na tom nic nemohou změnit.
      Pouze neustálé sebevzdělávání umožňuje více porozumět světu.

      Vymazat
    2. Maxime "že by tam "chcípnul" snad i mech"

      To asi není dobrý příklad, já mám jednu oblíbenou bonsaj a chtěla jsem aby kolem ní byl mech a nedaří se mi to a nedaří, asi proto, že mech potřebuje hodně vlhkosti, musela bych povrch přikrýt foliíí, aby se to podařilo, ale kdybych ji pak odkryla, mech by zmiznul.

      Vymazat
    3. Ad: maximus
      "...ale patří mezi množinu jistých lidí, ke kterým se prostě některé věci nedostaly, protože nebyly vědecky ověřeny a tak jim nevěří a bagatelizuje je, což je z jeho pohledu zřejmě správné. Svět je naštěstí mnohem složitější a tím také tajemnější než si lidé myslí. Poznání světa a vůbec vesmíru od tvora Homo sapiens, je zatím v plenkách a je legrační pozorovat, jak se někteří lidé snaží být jedinnými vykladači pravdy od vědy a techniky. Zatím jsme někde na prvním, druhém levelu poznání a dalších třeba 100-200 je nám utajeno a nikdy je nepoznáme, max.jen část. Asi tak! Samozřejmě ověřené vědecké zákonitosti je třeba ctít."



      Palec hore!

      Vymazat
  48. Tak k vtipu o cizinci, co hledá školu Václava Havla, můžu dodat, že by si mohl zazpívat s Kollerem Svěrákovu píseň o Václavu Havlovi a koupit si pamětní medaile s Václavem Havlem...
    http://jdem.cz/cfzqn9

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejvtipnější je ta fotografie, kde "Dagmar Havlová pózuje s medailemi". Kdo na ni koukne, vidí Dášin široký úsměv, pak dlouho nic, a pak si všimne něčeho hranatého v jejích rukou, kdesi stranou mimo přímý úhel pohledu fotografa. Co by to tak mohlo být...? Ještě že přidali další fotky. :-)

      Vymazat
    2. ale krk už musí schovávat, Dášenka, ten opíchat nelze. Ach, to věčné mládí ;o)

      Vymazat
  49. ‚Nezvládneš 20 kliků, nedostaneš bonusy.‘ Ruští vojáci i generálové tloustnou

    Tuční ruští generálové budou muset zhubnout. Pokud se jim to nepodaří, podle nového předpisu přijdou o část svých odměn. Ruské ministerstvo obrany se rozhodlo, že fyzická zdatnost ruského důstojnického sboru bude finančně ohodnocena. A týká se to i generálů – ti, kteří kvůli velkému břichu neuběhnou kilometr v předepsaném čase, nebudou mít nárok na odměny, i kdyby vyhrávali pro Rusko jednu expanzivní válku za druhou...

    Zdroj: http://www.lidovky.cz/nezvladnes-20-kliku-nedostanes-bonusy-rusti-vojaci-i-generalove-tloustnou-1ti-/zpravy-svet.aspx?c=A160930_141923_ln_zahranici_fas

    nedávno byla zmínka o amerických vojácích, kteří tloustnou, tak asi aby jim to nebylo líto. Sepsala Petruška Procházková :-)

    OdpovědětVymazat
  50. A Pepa Ř. pod Honzákem:
    Josef Pichpitz Jensen • 3 hours ago

    Duka ve zlatem kocare
    uvidel stat cvokare
    a povida
    Honzaku nas
    a povida
    Honzaku nas
    tezkou praci
    tady mas

    Honzak na to odpovi
    tlustej pane
    to se vi
    kdybych ja moh
    tak jako pan
    jezdit ve zlatym
    kocare
    nedelal bych
    cvokare
    ...

    OdpovědětVymazat
  51. ovšem neděle bez páně Ládikovy poezie mě tedy vůbec netěší. Ještě že sem paní Alena dala alespoň tu Řepovu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládik jede se zbytkáčem, jak se právě přiznal v disqusu. Tak držme palce. Určitě pak z toho bude básnit až do rána.

      Vymazat
    2. Jinak, pro ty mladší, Pepův text je parafrází na známý hit z 50. let - Cestáře!
      https://www.youtube.com/watch?v=2wV7FwPw54g

      Vymazat
    3. Teda, jestli ji někdo nezná - honem se přiznejte, máte pětku!
      (Modrá Já, písnička - zpěvník pro školy)

      Vymazat
  52. Přičiním tu při neděli také jednu zkopírovanou obecně platnou "moudrost" z internetového Magazínu a mých "úlovků":
    "Mnozí dokážou z banality udělat událost světového formátu."
    Někdy i naopak, dodávám já.

    Včerejší procházka s architekty po městečku (Více - méně mají letos co hlavní myšlenku) byla fajn.

    Kdy bylo natočeno, to ČT nepraví (nebo neumím hledat):
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11657299416-slavnostni-koncert-pri-prilezitosti-80-vyroci-narozeni-prezidenta-vaclava-havla/21654215121/

    To: Ládik!!!
    Jsou Vaši mladí (i mladé) obdivuhodní. Zda-li se vyplatí připlatit si za Elitu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak za Elite v Liberci si nepřiplatil, to je na příští závod v Tokaji, kde běží tým (za tým je sleva, tak si připlatili suchá lana).
      http://www.spartan.com/en/race/detail/1974/overview

      Vymazat
  53. A prší - konečně.

    Na dvojce jsem viděla velice zajímavý pořad, před chvílí skončil. Dokument Uchem jehly, Zbyněk Czendlik si povídá se sinologem Martinem Křížem. Poločíňan, velmi zajímavě vysvětluje významy čínštiny a život současných Číňanů, včetně náboženství, filozofie, politiky jednoho dítěte aj. Doporučuji, případně až od cca 8. minuty to začíná mít spád. :-)

    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10314156487-uchem-jehly/316298380010011

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, Marie. I u nás už spadlo pár kapek, tak jsem se na opravdu zajímavý pořad podívala.
      Neměl by si ale pan Czendlik po 18 letech pobytu u nás (uvedeno u pořadu) procvičovat češtinu? Kdo ví, proč si ČT vybrala někoho, kdo prý polsky téměř zapomněl a česky se správně nenaučil...

      Zaujalo mě dnes slovní vyjádření: "vstupné je zdarma". Jako by nestačilo kratší slovo "vstup".

      Vymazat
    2. BJ
      Jsem ráda, že pořad přišel vhod. Mně též.
      U pana ZC asi hraje roli popularita, neotřelost... nebo ne? Zas tak moc o něm a jeho zařazování do Tv nevím. A zdá se, že je to blok (časově) nábožensky laděný.. před tím Křesťanský magazín, pak následují Cesty víry. No, Halíka ani nikoho z českých katolických potentátů bych zrovna neupřednostnila.

      Pokud bych měla napsat něco k tomu vstup - vstupné, tak význam je podobný, ne-li stejný, to máte pravdu: platit vstup - platit vstupné. Vyplývá to ale pouze z kontextu, zde slovního spojení. Kdyby tam stálo jen "vstup", znamenalo by to opak "východu", takže slovo samo o sobě může mít různé významy a nelze je považovat za rovnocenné slovu "vstupné". Je to takový rozdíl, jako mezi bolest - bolestné, nocleh - nocležné, apod. a záleží na užití ve větě. Pokud mají někde kolonku "vstupné" a k tomu přiřazují peněžní částky, tak chápu, že tam automaticky nechají tento tvar, i když konkrétní částka je nahrazena slovem zdarma. Ale i "vstup zdarma" by bylo správně.

      Vymazat
  54. Víte, že včera byl Mezinárodní den kávy?
    Aniž bych to věděla, myslím, že jsem ji oslavila docela obstojně. Kdo by se v těch chladných dnech rád nezahřál.

    http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/125061/dnesek-je-dnem-napoje-jenz-je-temny-jako-noc-bez-kavy-ani-ranu.html

    OdpovědětVymazat
  55. Spartan Race má několik stupňů obtížnosti:

    Sprint .... 5+ (km), 20+ překážek
    Super ..... 15+, 30+
    Beast ..... 25+, 35
    Ultrabeast .. 50+, 35
    a nějaký 24hodinový....

    Pak je skupinový SR, jmenuje se Hurricane Heat, cca 6 hodin se zátěží. Poprvé jsem to viděl v Liberci (start byl ve 4:00, v cíli kolem 11hod, někteří stihli ještě udělt Beast.
    Každý nese nějaké pneumatiky a dohromady nesou kládu, přes spáleniště atd.. Kdo z družstva neudělá nějakou překážku (jsou tam opravdu býkoviny), toho zbytek družstva musí k další překážce nést.

    http://www.imgup.cz/image/sYx
    http://www.imgup.cz/image/sYW

    Náš borec běžel Beast (dnes byl v Liberci ještě Sprint), čas cca 6,5hod. Má za sebou Sprint, Super a Beast, za každý závod je 1/3 medaile, celá je tzv. Trifecta.

    http://www.imgup.cz/image/sYo

    Se mi zdá, že mladým chybí vojna, tak si ji dělají sami.

    OdpovědětVymazat
  56. Jasně, v každém je kus sparťana. Nebo slávisty. :-)

    OdpovědětVymazat
  57. blázni blázniví :-)

    Jinak tohle nám nedělejte, takový nedostatek poezie je zdraví nebezpečný!!!

    OdpovědětVymazat
  58. řekli byste to? Prý...

    Obezita v Británii představuje velký problém. Podle žebříčku Asociace pro světovou obezitu se týká téměř třiceti procent všech mužů i žen. To činí Brity nejobéznější evropskou populací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všichni, koho znám a kdo tam nějaký čas žil, říkají, že Britové se děsně přetvařují. Aby si nezadali a dostáli svému společenskému postavení.
      Takže pak v neustálém stresu sežerou, na co přijdou.

      Vymazat
  59. Na A.cz se na mě zase šklebí ten rakouský degen. Ježišmarjá, my se ho nikdy nezbavíme, ten byl republice zadarmo drahý a že to zadarmo nebylo, víme všichni.
    Tak mě napadlo, je to tedy trochu morbidní, ale všichni jsme smrtelní, ne? Takže mě napadlo, až jednou umře, kdyby to taky mohlo být na podzim. Protože to zase budou oslavy a vzpomínkové akce karlistů, tak že bychom vzali výročí Karla a Havla naráz, z jedné vody načisto.

    A když se Karlovi zdálo nedůstojné pro Havla pojmenovat po něm plácek u Národního, nemohla by se po Havlovi přejmenovat celá Praha? Na Havlu?
    :-)
    Praha -Havla, pět písmen jako pět písmen, ne? Jedu do Havly, v Havle to žije atd.

    Ale vlastně, nevím, kdo to tu chodí číst, abych paní generálovou nebo další neinspirovala, je to tak blbé, že by se to mohlo ujmout... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi povídejte. Tady se už taky leccos šušká...
      Nebýt toho problému s nešťastným H na začátku, tak se prej už i národní nápoj Čechů nazývá hivo.

      Vymazat
    2. jaképak hivo, havlo!

      Jim už vadí i svatováclavské oslavy, protože odvádějí pozornost od 5. října, k tomu by se měla upírat mysl národa, a ne k nějakému svatému, co dělal kdovíco kdovíkdy...
      A vůbec, dnes mám samé dobré nápady - mělo by se zakázat dávat dětem jméno Václav, rodiče, žádající výjimku, by museli přispět částkou nejméně s pěti nulami do příslušného nadačního fondu a děti by jméno mohly používat až od 18 let.
      Všechny žijící Václavy přejměnovat-povinně!
      A tak se nám pěkně vyeliminují jen dva vhodní představitelé jména - Svatý Václav a božský Václav. A státní svátek pak protáhneme od 28.9. do 5.10 - bude se jmenovat "Václaviny".

      Vymazat
  60. Vítězslav Jandák: "Havel nebyl oblíbený, byl vytvořený. Když vám budu v televizi měsíc pozitivně ukazovat opici, taky si ji zamiluje národ. Pak celý svět.."
    http://jdem.cz/aaaa9

    Mimochodem, Jandák na Havla nenadává, nenasazuje, jen ukazuje, jak z něj udělali modlu lidé, pro které Havel byl, je a bude zdrojem moci a prachů - viz ta šílená písnička, to je vrchol ledovce.
    Já taky nechovám k Havlovi nějakou osobní zášť, ale opovrhuji právě těmi výše zmíněnými lidmi - vyžírkami a parazity!

    OdpovědětVymazat
  61. Aleno,
    já bych to pražanům, resp havlanům přál.

    Ale určitě by pak někdo prosazoval přejmenování Česka na Karlistán či Švajcumbergii.

    Navím, jestli by ale zdejší budoucí většinoví připrchlíci souhlasili, že budou všichni Karlistánci, stejně jako naši potomci,zbykoví postčeši .
    (Češi pochopitelně nemají do názvu své budoucí bývalé země co kecat, to by byl nacionalizmus.)

    Já bych pro jistotu uspřádal celosvětové referendum pod patronátem Šapíra a Oblbamy.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  62. Petr Žantovský má v PL zase dobré shrnutí týdne.
    http://jdem.cz/cf2a89

    Zde popisuje, jak se do Petra Štěpánka, který komentoval vyšetřování pádu letadla, nevybíravě pustil Doležal v Reflexu. Štěpánek má na svůj názor právo, ať se líbí, anebo ne! Přitom je jeho názor příkladem logického uvažování.

    ..."Štěpánek reagoval na zveřejněnou zprávu nizozemské vyšetřovací komise, jaký typ zbraně sestřelil malajsijské dopravní letadlo nad Ukrajinou a že to byl ruský raketový systém Buk a že byl zřejmě odpálen z ukrajinského území někde kolem Donbasu, na svém Facebooku způsobem, který mi přijde docela logický. Píše, že je v podstatě jedno, jestli příslušný knoflík, co odpálil tu raketu, stiskl ten či onen, z jedné nebo z druhé strany, podstatné je podívat se, komu to posloužilo, případně se podívat, kdo spustil celou tu válku na Ukrajině a proč. A dospívá k závěru, že válka na Ukrajině byla výsledkem zbytečně uspěchaného úsilí západních struktur, aby honem rychle porušily ony gorbačovsko-bushovské dohody o nedotknutelnosti neutrality Ukrajiny a neposouvatelnosti západních hranic bývalého Sovětského svazu směrem na východ, aby dostaly honem rychle Ukrajinu pod západní kuratelu,“ zmiňuje Petr Žantovský...

    OdpovědětVymazat
  63. ČTV24 má skvělé analytiky a analytičky, fakt zábavné!

    https://youtu.be/RkLGEnGNcLk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudinka děvče, to je teda porod.
      Proč ji tam trápí takovými dotazy?!

      Vymazat
    2. Nechcel by som byt v jej kozi. Velka trema a redaktorka jej nic nepomohla, len si isla podla svojho scenara:-(.

      No, mozno, ze dnes, po 4 rokoch uz je otrlejsia:-).

      Vymazat
    3. Skoro se mi zdá, že by někdo mohl nepochopit moji ironii.

      Nechám-li se najmout jako expert-analytik do celostátního média, přímého vysílání, musím si věřit, a to opodstatněně - že vím všechno, co se dané oblasti týká, a ještě mnohem víc.. a že neselžu při rozhovorech. Ostuda na n-tou. Nejen té holčiny, ale toho, kdo ji najal a nechal tam působit.

      Vymazat
  64. Hledá se whistleblower. Vyneste z firmy informace o podvodu a my vám dáme miliony, lákají regulátoři
    Eric Ben-Artzi upozornil americkou vládu, že jeho zaměstnavatel − německá Deutsche Bank − značně nadhodnocuje valuaci derivátů ve svém držení. Na základě jeho odhalení přišla banka na akciovém trhu o miliardy své tržní kapitalizace, stejnou újmu utrpěla na své pověsti, 55 milionů dolarů zaplatila jako pokutu americké vládě. Na 15 procent této sumy měl nárok Eric Ben-Artzi. Odmítl. S vysvětlením, že jeho exzaměstnavatel nebyl potrestán za svůj "zločin" dostatečně. Zrodil se tak zásadový "špión". A přitáhl pozornost k whistleblowingu. "Posledním objevem" státních regulátorů, kteří se snaží udržet krok s těžko prohlédnutelným světem vysokého byznysu.

    povolání snů...

    OdpovědětVymazat
  65. Tužka napíše pro pana Lédíka,...

    Spartan Race,...je tolik nových sportovních aktivit,....vždycky přemýšlím, zda bych do toho zamlada šla a nechala se vyhecovat dělat některý netradiční sport.

    Asi ne,...už jsem někde psala, že mě několikrát vylákali na běh na víc kilometrů,....a skončilo to tak, že jsem doběhla jen k zastávce vlaku nebo autobusu a jela domů.
    Jak jsem se tak dívala na ty rytmicky se míhající nohy předemnou,...přišla psychická krize,...vloudily se do hlavy neodbytné otázky,...proč to děláš?...k čemu ti to bude ?...hubená jsi dost a ještě běhat kdovíkolik kiláků....ráno musíš brzy vstávat,....tolik toho nemáš hotového,....atd.

    Všechno to bylo o tom, že nebylo zázemí,...jenom s míčem si hrát sama košíkovou,...kdykoliv, to šlo,... protože jsem měla od tělocvičny klíče, to bylo možné a i docela úspěšné. Koše jsem se naučila střílet od půlky,...trénovala jsem, když zbyl čas, třeba o půlnoci.

    Jóö,...pak jsem opustila krajské město a měla jsem požížalkách.

    Jak se Vám zamlouval Liberec,.?..za posledních dvacet let se dost změnil,... namátkou, veliká textilní fabrika Textilana šla do mrti k zemi, zajímavý obchodní dům dole u Nisy taky,....a další,...a je tam dost draho,....Němců, jako když naseje,....oni zvedají ceny.

    To Hradec Králové nebo Pardubice jsou proti němu podstatně levnější.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po zkušenostech s hodinovým stáním na zářijovém SR Litovel v dopravní zácpě jsem vybral trasu tak, abychom nikoho nepotkali a přitom přijeli autem až na start/cíl. Přes vilovou čtvrť ke hřbitovu, to bylo to místo vedle hlavního parkoviště. Tam 2 policajit s autem: "Sem nesmíte!" "Jedeme na hřbitov." "Tak to ano". Šli jsme tedy vrátky na hřbitov - ale byl obeznaný zdí a plotem a neměl druhý východ. Museli jsme ven před ty fízly -- že se jich poptám, cože to je vedle za akci s hudbou. Ale zrovna jim přijel do spárů nějaký maďar tak jsme je jen obešli. Večer už byli pryč, botička nebyla. Liberec jsem viděl jen z dálky, okolí pěkné, na Ještědu mi vadí ten vysílač, jinak by to byla pěkná hora.

      Vymazat
  66. To: Ládik!!! k dalšímu Spartanovi
    Už se těšíte na tokajské? To já nemusím.

    To: Liška 22:17
    Co byste říkala na toto povolání? Všechno má své výhody...
    https://www.novinky.cz/koktejl/415955-svycarske-mesto-vybralo-kandidata-na-pozici-poustevnika.html

    Když se tu hrál Cestář - Sur la route de Louviers - lze, prosím, přehrát verzi z roku 1820. Dávám ale jinou - s textem, pokud si někdo hodlá oprášit francouzská slovíčka (potěšilo mě, že jsou stejně zpracovány i naše melodie pro děti, třeba Já jsem muzikant):
    https://www.youtube.com/watch?v=7j_JUr80Ouk

    Ani jsem si u "slabikářové" debaty s Marií nevzpomněla - hrála se tu už někdy třeba Ida Kelarová? Tak na dobrou noc třeba Mamo Na Birinav:
    https://www.youtube.com/watch?v=4tCzyAVKy5Q

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla na Kelarovou fanda, chodila jsem na její koncerty, když si našla svého Desideria a začala koncertovat s Romano rat.
      Ale co poslední dobou vyvádí, jak se z ní stala pravověrná CIkánka, pořád řeší, jak její tatínek trpěl, protože se styděl za to, že je cikán, vlastně byli presekuováni za totáče a zaslouží si odškodnění... přitom to byl Maďar, možná maďarský cikán, maminka byla Moravanka, účetní v nějakém podniku - nikdy to neřešili - ale teď je to kšeft.
      Ona sama je od narození blondýna...
      ANo, dělá dobrou věc, snaží se něco dělat pro cikánské děti (jasně že na to má grant ze státního, ale i tak) - ale nemůže chtít od veřejnosti, aby jásala, když se jí vedle jejich majetku rozloží na čtrnáct dní cikánský tábor.
      http://jdem.cz/cf2e37
      A Romea - to je jistý příjem, dotovaný státem, k tomu se pořádně mediálně zviditelnit - ono se ve skutečnosti nic nestalo, jen Kelarová dávala rozhovory pro noviny o tom, jaké ústrky zažili a jak se policie nestarala - diví se?
      Příští rok bude dělat tábor na Vsetínsku, aby se mohla zviditelnit na konfliktu s Čunkem.
      Má to zapotřebí?
      Její sestra je Iva Bittová - nikdy jsem si nevšimla, že by si budovala popularitu tímto směrem.
      A sama Kelarová žila v cizině do poloviny 90. let, rozhádaná s rodinou - a teď najednou Romea, tatíček -cikán v utajení.
      Lidé jsou někdy podivní a s věkem se to nelepší, naopak!
      Zpívá pěkně, ale nějak mi ty její písně poslední dobou hořknou...
      Pro informaci:
      ZDROJ: PSP ČR a její Parlamentní institut, odborná studie č. 5.341 k dohledání na webových stránkách psp tečka cz, z ledna 2014, vypracovaná kolektivem pod vedením Ing. Mgr. Karla Hlaváčka, nazvaná
      "Romové v České republice"
      končí odstavcem:
      "Romská populace je jazykově asimilována (i v domácnosti hovoří romsky méně než polovina Romů), ovšem sociálně zůstává vyloučena, což ročně přináší ČR náklady zhruba ve výši 367 milionů eur."
      To je tedy 10 mld ročně, už 25 let.
      A došli jsme s tím kam?

      Vymazat
    2. Asi je to ostuda, ale Idu jsem nikdy naživo neviděla. U nás nebyla, nebo o tom nevím. Pokud jsem se o ni zajímala, tak naprostou většinou z důvodu její metody výuky, nebo spíše nápravy, zpěvu. Dokáže (nevím, jestli kurzy dělá ještě dnes - na to už má asi v sobě málo klidu a soustředění, pokud je pravda, co píše Alena a co občas taky čtu) rozezpívat úplně každého. Protože coby správná cikánka umí promluvit lidem do duše a "odblokovat" je - líp než některý psychiatr. Děti i dospělé. To, jak umí lidi uvolnit a vrátit jim pocit radosti a štěstí z vlastního hlasového projevu, se mi moc líbilo.

      Mám ji na videokazetách, jak pracuje, a souhlasím s jejím přístupem, většinou. Je to svým způsobem léčení duše. Víc nevím a nepotřebuju, její zpěv mě až tak nefascinuje nebo jej neznám.

      Vymazat
  67. Tužka napíše,...něco k rostlinám.

    Rostliny přijímají vodu.
    Ta voda v nich proudí,...navzdory zemské přítažlivosti od kořenů vzhůru,....a jistě i od vrcholku do kořenů,....
    Jedná se tedy o pohyb.
    Pohyb je jeden z projevů energie. Nebo energie projevená pohybem.
    Energie je fyzikální veličina.
    Jako fyzikální veličina podléhá fyzikálním a matematickým zákonům.
    Mozek živočichů rovněž produkuje svojí činností energii.

    Takže tu máme dva druhy energie,.... energii rostlin, .... energii živočichů.

    A teď už můžeme přejít na bazi matematiky a fyziky, k výpočtům a fyzikálním zákonům o energiích.

    Nebo......můžeme to uzemnit,....že to jsou nesmysly,...

    V matematice platí, že každé tvrzení se obhajuje důkazem.
    Buďto to dokážeme a tvrzení platí, nebo to nedokážeme a tvrzení neplatí.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko, takže byste měla obhájit dva druhy energie: u rostlin a u zvířat. Podle mého názoru jste napsala další nesmysl, jsem však už zvyklý. ☺
      Už Einstein napsal E=m.c2 aniž by rozlišoval energii rostlin a zvířat.

      Vymazat
    2. JK -
      Tužka píše, že máme 2 druhy energie. Rozumím tomu tak, že 2 druhy jedné energie. Jako jsou třeba zvířata Máme jedny zvířata (množinu všech zvířat) a ty se dělí na druhy (nebudu tady psát známé členění).

      Vymazat
  68. A něco k Sýrii:
    Z uniklé korespondence vyplývá, kdo a proč chce zničit Sýrii
    http://jdem.cz/cf2f84

    a Tereza Spencerová: Pár poznámek k propagandě o „Aleppu“ a syrské válce
    http://literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/22864-par-poznamek-k-propagand-o-aleppu-a-syrske-valce

    Já si ty Literárky předplatím! Když nemám televizi a nesponzoruji ČT, tak to předplatné je v ceně ani ne půlročního výpalného ČT... :-)

    OdpovědětVymazat
  69. to je škoda, že nemáte tv. Na Artu byste se dověděla, že teď bude měsíc věnovaný VH, např. v Brně bude probíhat akce Málo bylo Havla a Humanitární bombardování...
    tomu se Tereza nemůže rovnat :-)

    OdpovědětVymazat
  70. Eritrejec, který se pokoušel znásilnit 10 letou dívku, byl propuštěn z vazby. 2.10.16 Německo:

    Na počátku září se Eritrejec pokusil znásilnit na hřišti 10 letou dívku. Dítě bylo se svou matkou na hřišti blízko svého bydliště. Podle svědků přijel Eritrejec na hřiště na kole, nalehl na dítě a začal je líbat na ústa. Dívka začala křičet a lidé jí přišli na pomoc , pronásledovali migranta a předali ho policii.

    O týden později byl migrant propuštěn z vazby s tím, že k jeho držení ve vazbě není žádný důvod.

    Originál:
    http://zuerst.de/2016/09/28/tatort-spielplatz-auslaender-versucht-in-koeln-10jaehrige-zu-vergewaltigen/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eritrea, eritrea
      diarrhea, diarrhea
      svatého václava kulpa
      taky jsem byl ťulpa
      záhy jsem to prohlíd
      jaký to byl bolid.
      Bystu nebu bustu
      životního vzrůstu
      má za velkou louží
      zde se národ souží
      pod jeho lavicí
      papír balicí
      místo deky
      už jen skřeky
      doktora z buše
      sraček nůše.

      Vymazat
    2. vidíte, a Krvavé Madle furt něco chybí...

      Ve chvíli, kdy si připomínáme nedožité Havlovy osmdesáté narozeniny, jeho nepřítomnost v České republice, Evropě a na celém světě je znát. Neustále mi něco připomíná, jak moc mi chybí. Chybí mi jeho humor, laskavost, kreativita, láska k vlasti a hlas morální autority, kterou byl a pomocí které hledal to nejlepší v sobě i v každém z nás.
      MADELEINE ALBRIGHTOVÁ

      a Magda Vašáryová je taky velmi půvabná, bez Havla jí smrdí ulice...

      Herečka, politička a bývalá velvyslankyně v Rakousku Magdaléna Vašáryová zavzpomínala na „hravé“ období zkraje devadesátých let a na svou neobvyklou roli při domlouvání prvního setkání s rakouským prezidentem, který od Václava Havla potřeboval „sejmout hřích“ minulosti.
      Bolo to ešte v „hravom“ období prvého roku, plnom zmien a nádejí. Rada naň spomínam a sýtim si ním stále sa tenčiace zásoby môjho, dovtedy akoby nevyčerpateľného životného optimizmu. Potrebujem ich, keď míňam na ulici len zamračené tváre, počúvam rozhorčené hlasy ľudí, ktoré prízvukujú, že tak zle, ako teraz, ešte nikdy nebolo, a keď evidujem v novinách a časopisoch nepríjemný, akoby zhrubnutý jazyk špinavej zapáchajúcej ulice.

      Zdroj: http://www.lidovky.cz/havel-80-rakousky-prezident-zadonil-o-setkani-s-havlem-vzpomina-vasaryova-1rc-/lide.aspx?c=A160929_122545_lide_jko

      Vymazat
    3. ...keď míňam na ulici len zamračené tváre, počúvam rozhorčené hlasy ľudí, ktoré prízvukujú, že tak zle, ako teraz, ešte nikdy nebolo, a keď evidujem v novinách a časopisoch nepríjemný, akoby zhrubnutý jazyk špinavej zapáchajúcej ulice....

      jako v noře

      Vymazat
    4. buchale -
      a to Vás sem táhne?

      Vymazat
  71. Oficiální videa z Liberce
    https://www.facebook.com/SpartanRaceCzechRepublic/

    OdpovědětVymazat
  72. Nejdřív víno petkové
    do výměny látkové
    za malinké krejcárky
    přes chuťové pohárky
    přes havlovu trubici,
    to si nešlo odříci.
    V čechách se maj,
    na ledu tatranský čaj
    52 procent
    to je každý docent
    nebo profesor;
    žhaví procesor
    v lebeční kosti
    neví, co je dosti
    musí až dodna
    diskuse plodná
    do čtvrté zrána
    to budou rána..

    Naštěstí to sedlo
    málo se jedlo
    byla to potřeba
    taková spotřeba.

    http://www.imgup.cz/image/sqs

    OdpovědětVymazat
  73. Něco mi chybí
    mluvu mám rybí
    zapomínám dýchat
    nechci slýchat
    že už v hrobě tlí
    co mě prosvětlí?
    Pravda a láska
    bičem práská
    postůj u té lávky
    až půjdeš pro dávky
    nebo k škvíře v urně
    netvař se chmurně
    nevíš, co je motor?
    ON byl taky notor.

    OdpovědětVymazat
  74. Pokial ste to este nevideli.

    http://cestacloveka.sk/2016/10/02/posolstvo-zo-srdca-sveta/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to dobře, ale chce to čas. V pondělí určitě nebude.

      Vymazat
  75. To: Alena a Marie
    Ani já paní Kelarovou naživo asi nikdy neuvidím a její nahrávky si pořizovat nebudu, o jejím životě jsem se nyní dozvěděla od paní Aleny. Skladba mě na YT zaujala, proto jsem odkaz dala.

    Myslíte, že Vám čtení "měsíčníku pro kritické myšlení" vždy vydrží na měsíc celý, paní Aleno? Asi se na ČT nedíváte zásadně ani zadarmo na internetu, ale já venkovanka především dvojku a Art oceňuji, navíc úplně všechno žel pro ty, co se občas zapomenou či nemohou dívat, na internet nedávají.
    Všeliké komentáře příliš nevyhledávám nikde a kacířsky přiznávám, že na novinářce Spencerové mě zatím nejvíce zaujalo, že je "předělaný" mužský. Posoudit, co je skutečně objektivní, lze snad jen zpětně a i tak bude záleží na úhlu (a hlavně účelu) pohledu.

    To: Liška
    "Každý máme své oblíbence" a ony těch jiných lze úspěšně pomíjet. Za paní Vašáryové visela naše vlajka na vyslanectví ve Vídni hore nohama - kdo ví proč, to je má vzpomínka na ni co účastnici politického dění. A možná jen ten jeden den, co jsme měli cestu kolem.

    To: Renanna
    Vás tu s ostatními zdravím jen tak, abych se pocvičila v psaní Vašeho nicku a doufám, že se vynacházíte v dobrém rozmaru.

    OdpovědětVymazat