29 září, 2016

KRTINEC č.152

209 komentářů:

  1. Tak po stopadesátédruhé... já, no. Pardon všem šampionům :-)

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
  2. Hele Jakelín, je zde?! Zdravím Vás pane, co se zaobýváte dějepravou, rád Vás vidím. Vím, že jsme spolu měli nějaké drobné spory za doby Viktora Čističe Stejskala, psal jsem, že Ch. de Gaulle v r.1964 vystoupil s jeho Francií ze struktur NATO a Američany vyhnal z Francie a vy jste mi to korigoval. Napsal jste, že jen pozastavil členství, ale to je už dnes jedno. Jen jsem Vás tehdy vyzýval, abyste četl také jinou literaturu z dějin, než tu ofiko, co máte v malíku. Šlo o jiné souvislosti.
    Dlouho jsem zvažoval, jestli to sem mám dát, je to nebezpečné a nechci dopadnout jako Adam B.Bartoš, kterého se znaží zlikvidovat a už ho vyšetřuje jeden kpt. Ulrich od policie, holt vše je samozřejmě na zakázku. Takže to sem dám jako studijní materiál a předem upozorňuji, že vůči obyčejným lidem z žid. etnika nic nemám. Je to o genezi myšlenky komunismu resp. socialismu, kterou ti nejbohatší využili pro své cíle, ona touha lidí po sociální rovnosti je stará jako lidstvo samo, a tady se to rovnou nabízelo. Ti co to realizují jsou sakra nebezpeční a jsou schopni všeho nejhoršího. Dávám to sem proto, aby si lidé uvědomili, co se dnes děje a co je to za proces a kdo v tom jede a kdo tlačí na pilu, je to smutné čtení.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  3. Rothschildů.
    V čele světové židovské finanční skupiny stojí Rothschildovo finanční a bankovní impérium s Bank of England, která mu náleží stejně, jako ovládá všechny banky v London City. V USA jsou to především Chase Manhattan Bank (Rockefellerův institut, dříve banka Kuhn a Loeb), Bank of America, Bank of J. P. Morgan, U. S. Bank, Citicorp, CRF, atd. Toto židovské konsorcium dnes vystupuje pod krycími světovými bankovními domy jako je Světová banka, Evropská banka pro rozvoj, Mezinárodní měnový fond (MMF) a desítkami investičních společností, jejichž posláním je tzv. vytunelování národního bohatství států. Kupříkladu Sörös, maďarský Žid a vazal Rothschildova domu, je jeden z největších finančních a bankovních spekulantů současnosti. Spolu se Židem Sachsem je autorem tzv. šokové terapie, která byla aplikována ve státech Střední a Východní Evropy, a která zničila jejich národní ekonomiky. V Československu byla šoková terapie provedena Židem V. Klausem, v Polsku jí řídil Žid Balcerowicz, atd.
    Samotné židovské snažení o vládu nad světem, jak už bylo řečeno, je velmi staré a jeho současná tvářnost pochází z 18. století založením Velké zednářské lóže anglické v roce 1717. Poté byly zednářské lóže postupně zaváděny do všech států světa. Právě prostřednictvím těchto lóží ovládá Židovstvo politiku na celém světě. Zednářské lóže jsou pokračováním tajných sdružení, které Židé založili už v Babylonském zajetí roku 587 let př. Kristem.
    Základy geostrategie Židovstva byly pro 20. století formulovány na I. sionistickém kongresu v Basileji r. 1897 (respektive na už zmíněných tajných schůzích židovského zednářského řádu B´nai B´rith), kde bylo rozhodnuto o vyvolání I. světové války, jejímž cílem bylo rozbití mocenského bloku křesťanských států – monarchií – Rakouska-Uherska, Německa a Ruska. Zároveň s tím měla být likvidována moc katolické Církve.
    Nejbohatším a nejmocnějším státem Eurasie bylo Rusko, a proto bylo vystaveno bolševické revoluci, financované velkými židovskými bankami z USA, Německa, Velké Británie a Holandska. Marxismus a bolševismus nebyl vynálezem Rusů, nýbrž mezinárodních Židů. Byl do Ruska implantován a jimi pak udržován po více jak 70 let. Politika SSSR a světového komunismu nebyla řízena z Moskvy, nýbrž z New Yorku (kromě krátkých výjimek v době Stalinovy vlády, zejména po roce 1945). Naprostá většina sovětských komisařů byli Židé, kteří přišli do Ruska z východních čtvrtí New Yorku. Po této revoluci došlo k vyrabování Ruska a způsobilo téměř hospodářské zhroucení tehdy nejbohatší země světa. Bylo vyváženo zlato a drahé kovy, ale i dřevo, uhlí a téměř všechno přírodní bohatství země, především do USA.
    Po revoluci v Rusku měly být podobné revoluce provedeny i v Evropě: přepadení Polska Židem Trockým, revoluce Židů Liebknechta a Luxemburkové v Německu, Žid Béla Kun v Maďarsku a na Slovensku, atd. Tyto revoluce se nepodařily, protože křesťanské obyvatelstvo bylo ještě morálně odolné proti takové zhoubě, a kromě toho byly ve velkém rozsahu známé spojitosti takových revolucí s cíli Židovstva. V podstatě se jednalo o válku Židů proti nežidovským národům. Po těchto nezdarech vyvolali Židé v roce 1929 umělou světovou hospodářskou krizi zhroucením akcií na newyorské burze, která měla vytvořit znovu podmínky k instalaci bolševických revolucí v Evropě, a tím si Evropu definitivně podmanit, ale i to skončilo nezdarem.
    Proto musely být vytvořeny podmínky k vyvolání II. světové války (Světový židovský kongres vyhlásil Německu válku už v roce 1933), jejímž cílem bylo rozdělení Evropy na tzv. socialistickou a kapitalistickou, jako jednu z přípravných etap Židovstva na ovládnutí světa. Především šlo o likvidaci národního Německa, v němž je dnes bankovnictví a průmysl téměř výhradně v rukou Židovstva. Proto se také nyní vytváří tzv. Evropská unie, která bude znamenat definitivní podmanění kontinentu pod židovskou vládu.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tebou je Maxiku opravdu legrace, uvazujes nekdy nad tim co jsi napsal?
      Napr. ze koncem 19. stoleti bylo nejbohatsim a nejmocnejsim statem v Euroasii carske Rusko...
      Kdo o dejinach neco vi se opravdu nestaci divit...
      josef

      Vymazat
    2. TAk to ma grady, pekne se to stupnuje, najednou je v dobe revoluce Rusko nejbohatsi stat na svete...
      josef

      Vymazat
  4. Pardon, tohle je str.1Zde je jistý souhrn informací, ač starší, tak pořád k věci:
    Talmud – chtějí židé ovládnout svět?
    Věčný Žid aneb vraždění, vykořisťování a drancování národů podle 3000letých židovských plánů
    O osudu světa bylo pravděpodobně rozhodnuto před 3000 lety. V té době totiž podle zasvěcených kruhů znalců židozednářské otázky vznikly tzv. Protokoly sionských mudrců – židovský plán na ovládnutí světa. Byly napsány pravděpodobně v období kolem roku 929 př. Kr. za vlády krále Šalamouna jemuž je připisován vznik světovládných tendencí Židovstva jako národa vyvoleného. Přirozeně, že se jejich obsah po celá staletí měnil podle okolností a podmínek života Židů. V nejnovější verzi je tento obsah znám z roku 1897 kde byly tyto protokoly čteny na paralelní tajné schůzi asi 40-50 delegátů židovského zednářského řádu B´nai B´rith u příležitosti I. sionistického kongresu v Basileji. Obsah protokolů v této nové podobě je připisován Achadu Haamovi, jenž v Oděse založil tajný řád Bene Mosche (Synové Mojžíšovi), který se řídil rituály zednářské lóže. Tyto paralelní tajné schůze u příležitosti sionistických kongresů se konaly znovu v roce 1899 a 1903. Na schůzích B´nai B´rith bylo mimo jiné rozhodnuto o vyvolání I. světové války a bolševizaci Evropy.
    Židé přišli do Evropy ve 2. století po rozprášení Římany v Palestině. Do Evropy přišli přes Cařihrad a Iberský poloostrov z blízké Afriky už se skrytým cílem a tím bylo dřívější či pozdější zničení a ovládnutí národů. Zmocnili se obchodu, který prakticky zmonopolizovali, a celá území vykořisťovali obrovským lichvářstvím, což vedlo k obrovským pogromům, kdy byli Židé vyháněni postupně ze všech zemí. Tehdy byla jediným vážným odpůrcem Židovstva katolická Církev, která je držela v ghettech, a uplatňovala proti nim protižidovské zákony. Proto Židé po celá staletí pronikali do katolické Církve (falešným obrácením) s cílem změnit její učení a tím jí zlikvidovat. Proto neustále zakládali a zakládají bludná a heretická kacířská učení, i sekty jako byli kataři, valdenští, husité, ariáni, albigenští, atd., atd. V současnosti jsou to Svědci Jehovovi, mormoni, atd. V průběhu staletí jich byly stovky. Je prokazatelné, že všechny tyto sekty byly vždy z pozadí zakládány, financovány a podporovány Židy s cílem zničit katolickou Církev a ovládnout křesťany.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se Cechum nebude libit, ze "slavni Husite" byli Zidi...
      josef

      Vymazat
  5. Strana 2
    V nenávisti vůči křesťanům zacházeli tak daleko, že hromadně otravovali studny a tím způsobili obrovské epidemie moru ve 14. a 15. století, a rovněž neustále páchali rituální vraždy, především na malých dětech, ze satanské nenávisti vůči Kristovi a křesťanům. Je známo několik stovek soudně prokázaných židovských rituálních vražd, spáchaných v průběhu celých staletí. To jsou ovšem případy známé, prokázané, ale ve skutečnosti to budou pravděpodobně desetitisíce obětí. Dnes tyto vraždy páchají zcela anonymně a je logické, že obětí musí být mnohem více.
    V dnešní době jsou Židé nejmocnějším elementem zemí atlantského seskupení: USA, Velké Británie, Holandska, Španělska, Portugalska, Francie a Belgie. Hlavní atlantskou zemí je Velká Británie – USA jsou pouze jejím výkonným a mocenským aparátem. Židovstvo, které bylo v Anglii emancipováno Cromwellem v 17. století, získalo prostřednictvím Disraeliho jako předsedy vlády Velké Británii tehdejší velmocenské postavení. Židé také vtiskli těmto zemím svojí obchodnickou mentalitu, a zavedením tzv. demokracií v těchto státech získali naprostou kontrolu nad jejich finančním a politickým životem. Jako národ, považující se za vyvolený k vládě nad světem, používají Židé atlantské země jako prostředek k uskutečnění svých cílů. Založili zednářské lóže, Weishauptovy ilumináty i tisíce jiných organizací, jejichž prostřednictvím provedli revoluce v Americe a později ve Francii (Velká francouzská revoluce, název je mylný, protože to byla revoluce zednářů a Židovstva).
    Intelektuální centrum židovské moci ve světě je tedy Anglie. Mocenské centrum bylo ve druhé polovině 19. století přeneseno do USA. Finanční anexi (ovládnutí) USA prováděli především němečtí Židé Baruch, Warburg, Kuhn, Loeb, Lehman atd., kteří přišli do USA v 19. století z pověření bratří

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maxiku ty fakt veris, ze Zide hromadne otravovali studny a zpusobili obrovske epidemie moru?
      josef

      Vymazat
  6. Strana 4
    Evropská unie jako kontinentální stát má být předstupněm k ovládnutí světa, protože finálním cílem je vytvoření jediného světového státu – One World. Proto tzv. globalizace, o jejímž pozadí nemá naprostá většina lidí ani tušení.
    Jak už bylo řečeno, Židé řídí jim podřízené vlády prostřednictvím zednářských lóží, finančníků, atd. Jsou institucionalizováni, ovládají všechny celosvětové a nadnárodní organizace, které k tomu účelu zřídili – OSN, UNESCO, Trilaterální komisi, G7, Světovou banku, Evropskou banku, Mezinárodní měnový fond, atd., atd. Dnešní trojúhelník skutečné výkonné moci ve světě tvoří banky, tajné služby a zločinecké organizace, nikoli vlády států! Vlády jsou téměř bezezbytku podřízeny moci a vlivu tohoto trojúhelníku, jsou pouhými prostředníky, mluvčími skutečné moci. Proto je možné pozorovat eminentní exponování komediantů všeho druhu do vlád a parlamentů, protože současnost je řízena zednářským heslem „Ordo ab Chao“ (Řád z chaosu), které vyjadřuje poslední velký úder proti křesťanství a národním státům, na jejichž troskách pak má být zřízen Nový světový řád (New World Order), řízený satanskou filosofií New Age (Nový věk). Ten má vyústit v totální zotročení lidstva a nejhrůznější diktaturu. Cílem je jediný světový stát pod vládou židovského krále a židovské kněžské aristokracie.
    Jako poslední prostředek k ovládnutí světa má být použito zhroucení finančního systému světa, který by vyvolal III. světovou válku. I když nelze vyloučit, že světová válka může být vyvolána i bez tohoto zhroucení. Proto bylo Židy zinscenováno 11. září 2001 – útok na mrakodrapy (patřily židovské rodině Rockefellerů) v New Yorku, aby pod záminkou boje proti terorismu byl svět udržován v permanentním strachu, a zároveň aby byly podle potřeby zlikvidovány poslední zbytky odporu v islámských státech i jinde. Rovněž tak pod touto záminkou může být kdykoli vyvolána světová válka!
    Co se týče převratů v roce 1989 ve státech Střední a Východní Evropy, tak ty byly samozřejmě pečlivě naplánovány a provedeny služebnami USA, SSSR a Izraele – CIA, KGB a Mossadem. Světové Židovstvo prostě stáhlo bolševismus ze světového dění. Zasvěcení Židé, kteří v Československu koncipovali rok 1968, E. Goldstücker, J. Pelikán. P. Kohout, L. Vaculík, O. Šik, A. J. Liehm, J. Procházka, atd., pokud se toho dožili, byli rovněž iniciátory převzetí moci v roce 1989. Proto také byla v roce 1977 založena Charta 77, jejíž vznik byl iniciován židozednářským vedením z Basileje. Chartu 77 řídilo přibližně 70 až 85 lidí, jejichž jádrem bylo 42 mluvčích. Byli to především rodiny Havlových, Dienstbierových, Rumlových, Paloušových, Hromádkových, Marvanových, Šternových, Němcových, Šabatových atd. Všechny tyto rozvětvené rodiny jsou Židé, svobodní zednáři a komunisté. Po roce 1989 přibližně 180 členů těchto rodin, jejich příbuzných a přátel, zaujalo pozice v nejvyšších státních diplomatických a hospodářských funkcích státu. Tato skupina občanů Československa byla pro své poslání schválena pověřenými orgány SSSR a USA (prostřednictvím StB, KGB, CIA a Mossadu). Souhlas vyslovovaly také zednářské lóže a židovské mezinárodní organizace.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  7. Strana 5 - dokončení:
    Židé a svobodní zednáři podnikli po řízených převratech v roce 1989 ve všech státech Střední a Východní Evropy frontální útok na mocenské pozice. Zmocnili se všech postavení v politice, finančnictví, hospodářství, justici, tisku, atd. Ve všech vládách a parlamentech ČR jsou po roce 1989 účastni Židé a zednáři. Kvalifikovaný zasvěcený odhad uvádí k datu červen 1999 tento údaj: „V parlamentu je cca 11% Židů a asi 23% svobodných zednářů. V senátu je cca 18% Židů a cca 22% zednářů – ostatní poslanci jsou bezvýznamní a bezcenní lidé, které uvedené odhadnuté počty dokáží ovládnout a řídit“.
    Židé mají v České republice celou řadu velmi rozsáhlých a vlivových agentur, jimiž zajišťují výběr a řízení činnosti vlády, parlamentu, senátu, vládních i samosprávných orgánů, médií, atd. Všechny politické strany bez výjimky jsou pod jejich kontrolou a také jimi řízeny. Česká republika byla zcela ovládnuta po roce 1990, kdy byly v březnu v Praze ustaveny zednářské lóže. Všechny složky veřejného života v naší zemi jsou pod jejich kontrolou: policie, soudnictví, zdravotnictví, diplomacie atd. Tato židozednářská expozitura má za následek začlenění České republiky do Evropské unie a NATO, zničení armády, aby se země nemohla bránit, ničení školství a zdravotnictví, ničení zemědělství, umělé zbídačení obyvatelstva a kolonizaci země (prodej národního majetku světovým židovským společnostem, bankám, pojišťovnám, burzám apod.)
    V přítomnosti už Česká republika nepatří Čechům, nýbrž mezinárodním Židům, především z Německa a USA, kteří vlastní cca 78% národního majetku České republiky. Obdobná situace je samozřejmě i v ostatních státech.
    A na závěr krátký citát z díla Johannese Rothkranze „Protokoly siónských mudrců se vyplnily!“: „O čtyři roky později na tzv. naléhavém shromáždění evropských rabínů 12. ledna (podle jiných 12. února) 1952 si byl maďarský vrchní rabín Emanuel Rabinowitsch v zdánlivě nerozborném kruhu svých lidí tak sebejistý, že naplno ohlásil i třetí a nejposlednější stupeň. Jeho prohlášení se však poněkud trapně stalo také známým po celém světě podobně jako kdysi Protokoly siónských mudrců:
    ‚Cíl, o nějž jsme po 3 000 let tak trpělivě usilovali, máme konečně na dosah. A protože je jeho vyplnění tak blízko, zdesateronásobili jsme svoje úsilí i obezřetná opatření. Mohu vás ujistit, že naše rasa zaujme své legitimní místo ve světě. Každý Žid králem, každý křesťan otrokem. (Nadšený potlesk přítomných!) Vyvolali jsme v Americe protiněmecké nálady, které vyústily v druhou světovou válku. Naším konečným cílem je rozpoutání třetí světové války. Tato válka na věčné časy ukončí náš boj proti gójům a naše rasa nesporně ovládne svět.‘“

    OdpovědětVymazat
  8. Omlouvám se za přehození stránek 1 a 3 při kopírování.

    OdpovědětVymazat
  9. pane Jakeline, načal jste Noru v říjnu, byť byla vyhrabána v září. Čekala na vás :-)

    OdpovědětVymazat
  10. JAHO
    http://cestacloveka.sk/2016/10/02/posolstvo-zo-srdca-sveta/

    perfektní !!!, došla jsem až k tomu ve 47 min "Je to kříž, co udržuje zemi pohromadě"

    Pro Ládíka!!! udělám výcuc:
    Je to v Siera Nevada de Santa Marta - srdce světa podle lidí, zde žijících, je to o poslední fungující civilizaci předkolumbovské Ameriky fungující bez kola a pluhu a bez bot, protože ty brání spojení mezi lidmi a Zemí.
    Lidé se nazývají Kogi, uctívají velkou matku - zemi, řídí je mamové, kteří jsou kněžími a mají moc vládnout vazalům a ti pracují, kdy jsou o to požádáni - všichni jsou Taironové.

    Na tento film by se měli podívat zelení, aby věděli na co se mají zaměřit.

    Lidé tam se nazývají staršími bratry a my jsme pro ně mladší bratři, kteří ničí tuto Zemi.

    Je tu dnes hodně čtení díky Maximovi, tak si ještě počtu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste se nestarala o vnouče a dívala místo toho na film.

      Vymazat
    2. Ládíku!!!

      Bohužel je moje vnouče v Brně a mohu za ním jet, jen když mě někdo zastoupí v Ostavě, takže momentálně mám čas. A v tom filmu také říkají ti lidé, že velká matka vše stvořila z vody a že je voda pro nás důležitá (to samozřejmě víme taky), ale že země vysychá, bjevuje se více nemocí na které nejsou léky a je to důsledek našeho (my jsme ten mladší bratr) drancování přírody těžením nafty a nerostných surovin. Jestli budete mít čas, tak je to velice zajímavé.

      Vymazat
    3. Jestli budu mít čas, ochladí se a vyjasní se, zajdu na jelení říji.

      Vymazat
  11. Také pozdravuji Jakelína, je tu jako zjevení :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Srdečný pozdrav všem.

    Babo Jago, už se pomalu blížím k normálu. Prášky jsem mohla hodně omezit. Sem chodím a někdy reaguji - zkouším, jak na tom jsem.

    Paul Robeson "Going Home" Dvorak
    https://www.youtube.com/watch?v=AhsHzVNzxm4

    OdpovědětVymazat
  13. Len jedna ukazka z XYZ krat opakovanych sentencii tejto (i inych) dam:

    liška03 října, 2016 11:14
    fízl je usměvavý. Krade jména, prachy mu choděj, fízluje si dál, to jediné jej baví, že růžičko!?

    Prenasleduje Vas? Sleduje Vas v praci, doma...? Uvadza tu o Vas nejake "vyfizlovane" veci, napr. opakovane Vase obcianske meno? Sleduje Vasu rodinu? Priatelov? Donasa to na nejake urady? Zverejnuje na verejnych forach, napr. tu, na facebooku...

    Lebo len Vas zenie neukojitelna tuzba urazat?

    P. S. Toho nejkeho pana Ruzicku, ako ho tu menujete, nepoznam, neviem, ci fizel je, ci nie je. Poznam iba obcasne reakcie nejakeho nicku (nickov), ktore su opacne ako Vase. (Na urcite osoby - Putin, Zeman, Klaus...vyberte si, na urcite udalosti tu, ci vo svete - Ukrajina, Donbas,...).

    Kde tam (medzi riadkami snad?) vidite fizlovanie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liska je jako Leon, ten taky vidi za kazdym nickem dolfiho...
      josef

      Vymazat
    2. Lebo len Vas zenie neukojitelna tuzba urazat?
      Píšete poté, co jste exhiboval v předminulé Noře?
      takže moje odpověď: je vám po tom velké kulové. Oběma. Vám, pane Jaha, jsem doporučila, abyste mne ignoroval. Trvám na tom.

      Vymazat
    3. Vám, pane Jaha, jsem doporučila, abyste mne ignoroval. Trvám na tom.

      Mhm. To, samozrejme mozete:-).

      P. S. Vy exhibujete skoro v kazdej nore a co? Ja som sa len SLUSNE pytal, co Vas posledne obdobie zenie do KONFRONTACII.

      Vymazat
    4. Jaho, vy jste takový starostlivý, vedete si evidenci, kdo kdy co napsal - to je dojemné!
      Není nad stálý dohled!

      Vymazat

    5. JAHA21 září, 2016 14:34
      Ad: Liska

      Pokial ste chceli reagovat akoze na mna, tak ste ZNOVA, OPAKOVANE...vedle jak jedle.

      Budem si musiet poopravit, NAOZAJ, svoj nazor na Vas. Taku BLBU reakciu som necakal ani len od ziadneho intelektualneho chudacika!!!

      Samozrejme, otazkou je, ze KOMU ste to adresovali, kedze, ako kazdy spravny sviniar, ste nenapisali, na KOHO reagujete.

      Citujem: "...jako odpověď na váš odkaz ...".

      To, samozrejme, mozete interpretovat, ako chcete. Takze, z Vasej BLBOSTI, velebnosti! Vam ponukam cesticku na unik. A odporucam. Vrelo. Kamaradsky. Priatelsky....

      NESERTE sa tam, kde nemate prehlad.

      S laskou, JAHA.

      JAHA24 září, 2016 13:25
      Ospravedlnujem sa cloveku pisucemu pod menom "liška", ci uz ide o zenu, alebo muza, za moju reakciu napisanu v hneve, ktora presiahla hranicu slusnosti tunajsej konverzacie.

      Vymazat
  14. http://www.dobrenoviny.sk/c/71418/ucitelka-napisala-na-lavice-odkazy-aby-povzbudila-ziakov-pred-testom?utm_medium=social&utm_campaign=postplanner&utm_source=facebook.com

    OdpovědětVymazat
  15. Pro pana Kopíčka
    Pod prof. Hořejším jste napsal příspěvek, jako byste psal o sobě :-)
    "I sem patří, co jsem uvedl v diskuzi pod Alešem Drobkem.
    Tak to dopadá, když se někdo ve své megalomanii domnívá, že je schopen nebo dokonce povolán hodnotit úroveň vědy. Při překládání (vědeckých či odborných) článků leckdo se seznámí i s tvrdými fakty a rozumbradové obvykle dospějí k názoru, že jim rozumějí a jsou schopni je interpretovat. Připomíná mi to výrok jednoho spisovatele na adresu literárních kritiků, že ti říkají, jak by psali oni, kdyby to uměli."

    Nechcete se tam vrátit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci.
      Vy jste se tam nepoznala?

      Vymazat
    2. Nejsem megalomanka, spíše se snažím být celostní.
      Vy jste se nepodíval na ty Kogi zde? :
      http://cestacloveka.sk/2016/10/02/posolstvo-zo-srdca-sveta/

      Vymazat
    3. Zdaleka ne všechny odkazy si otvírám.
      Možná příště.

      Vymazat
  16. Ad: Viola

    Na konci krtinca 151 som dal dva odkazy, pozriete sa na ne tiez.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Duškovo povídání mám také ráda a na tu Alunu (film) si také udělám čas.

      Vymazat
  17. http://www.cas.sk/clanok/456485/velku-lasku-sasky-26-a-marka-ukoncila-osudna-hadka-dobodal-ju-len-par-hodin-pred-svadbou/?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#link_time=1475490064


    To dobre vystihuje slovne spojenie "šaľeni vichodňar" :-(.

    OdpovědětVymazat
  18. Tužka napíše pro pana Kopíčka,...z minulé Nory.

    Nejprve napíšu definici energie.

    Je to míra RŮZNÝCH FOREM POHYBU HMOTY, ve všech jejích VZÁJEMNÝCH PŘEMĚNÁCH.

    Rozlišujeme tepelnou energii, elektromagnetickou, mechanickou, jadernou,...a i energii organických látek.

    A ve svém vstupu jsem psala o energii při pohybu vody v rostlinách a o energii při pohybu vody v živočišných tkáních.

    Pokud bych to formulovala ,...energie Z ROSTLIN,....a energie Z živočichů,...tak by se sumasumárum jednalo o konečnou výslednou hodnotu.

    Jenže,...při formulaci bez písmene Z,.....ta energie v obojích tkáních zůstáva,...mění se, podle daných fyzikálních podmínek. Má dva zdroje,.... rostliny a živočichy.

    Jistěže, pokud s energiemi z různých zdrojů pracujeme, musí platit Einsteinův vztah,...jenže,...psala jsem o synchronní činnosti,....synchronní, znamená probíhající současně, současný,..... nejedná se o přeměnu.

    Kopírujete opět, a pokolikíté už zde, i jinde, svůj oblíbený způsob, vložit do toho něco navíc, o čem se nepsalo,...zamíchat to, udělat z toho bramboračku,...a tváříte se pak, že jste mistr veškeré pravdy a každé ráno snídáte šalamounovo vejce.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.wikiskripta.eu/index.php/Hmota_a_energie

      Vymazat
  19. Až se otevřou urny
    bude čas chmurný
    na nebi černé mraky
    táhneš volit taky.
    Koho tam hodíš?
    Menší zlo zplodíš?
    Ať hodíš ANO či NE
    zlo tě nemine.
    Zvítězí struktura
    stará a ponurá
    co už tu byla.
    Chcípá ta kobyla.

    OdpovědětVymazat
  20. Kobyla škube nohama
    v mracích je křížek nad náma
    ti už se sunou k propasti
    někdo si kapsy namastí.
    Namastit kapsy na chvilku
    zažít chvilkovou idylku
    kdy bůh závistí bledne
    než mu z toho jebne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládíku!!! Vy jste skoro jako ti Kogi. :-)

      Vymazat
    2. Teď když čtu podruhé tu vaši básničku, tak se těm Kogi podobáte úplě. Kogi varují před mamonem a upozorňují, že Země je na tom špatně viz vaše kobyla škube nohama a v mracích je křížek nad náma.
      "Ti už se sunou k propasti atd.. " jakoby to říkali ti Kogi o svých mladších bratrech, což jsme my civilizace 21. stol.

      Vymazat
  21. Škromach ten to má sichr
    kolem může dout vichr
    odnést pejska i fenku
    zvedá v bazénku sklenku
    přeje všem hezký den
    ať není nikdo podveden.
    Taky hašek to riskne
    lže jako když tiskne
    že se blýská na časy
    má svoji urnu na hlasy.
    Paroubek má taky urnu
    na marsu i na saturnu
    i on dostane hlasy.
    David hlasuje z basy?
    Zatím je pouze čekatel
    ukradl jenom pakatel
    takový malý čudla
    a v tom je jádro pudla.

    OdpovědětVymazat
  22. To: Ládik!!!
    Nabudil jste ve 151 mou zeměpisnou zvědavost na cizí kopečky. Mapy.cz - jeden 5780 m Colonův, ale tady jsou v Sierra Nevadě de Santa Marta dva vysoké stejně 5775 m - druhý je Bolívarův:
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/Mapa_de_Colombia_%28relieve%29.svg
    No, mají tam Indiáni asi hezky, údaje ani film zkoumat nebudu.

    Všude je krásně - když se to umí nafotit, tak ještě víc:
    http://magazin.aktualne.cz/obrazem-moravske-toskansko-obdivuje-cely-svet-je-tam-krasne/r~f82a21e6881911e6bff10025900fea04/

    To: Renanna 13:27
    Dík za hudební odkaz - kousek toho Larga jsem kdysi i na housličky fidlala, kdo ví, zda mi u nich zbyly i nějaké noty.
    Ať už je Vám jen lépe a lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě budí ty urny...


      Mám v srdci jakousi tíseň
      zpívám labutí píseň
      obřezaná ja černoška
      pravá česká demoška.
      Kdopak mě z krize vyprostí?
      Čekám na ránu z milosti.
      Až krnda přiveze pandy
      dá mi tu ránu Andy
      a budu konečně po smrti
      politici mě rozčtvrtí.

      ....
      Dokonce tam jsou ty Andy, ale Dušek říká 6000m, čili lže.

      Vymazat
    2. Ty fotky jsem obdivoval už včera večer.

      Vymazat
  23. Ladikovi!!! s laskou:-).

    Zopakujem predchadzajuci krtinec.

    Ládik !!!03 října, 2016 13:28
    Něco mi nehraje. Hovoří se zde o městě (hoře) Santa Marta; město je v Kolumbii. Hora má mít 6000m - to jsou centrální Andy. Bokem takových výšek nedosahují. Dušek v pořadu lže.


    JAHA03 října, 2016 15:42
    Ladiku!!! Obcas je potrebne doverovat!

    aLE KED INAC NEDATE, DUFAM, ZE ASPON ZEMEPISU UVERITE:-).

    "Nejvyšším bodem Kolumbie není hora v Andách, ale hory v pohoří Sierra Nevada de Santa Marta - Pico Cristóbal Colón vysoký 5775 m n. m. a Pico Simon Bolivar se stejnou nadmořskou výškou."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si pořád myslím, že 6000 je více, než 5775. I v zeměpise.

      Vymazat
    2. Ked su vysky hor bliziace sa k 6000 m, tak nepoviete ze su tam 5775 metrove kopce. Ked poviete, ze Alpy su 5 - tisicovky, myslite priblizne. Ten herec len chcel nieco odpovedat detom z hladiska na vazne otazky, ktore i tak cely cas nepochopili (ani ti redaktori za stolom) a smiali sa ako blbeckovia vaznym veciam, ktore im hovoril.

      V takom pripade by som nebaziroval na tom, ze mal povedat "skoro 6 tis. metrov". Podstatne bolo v jeho vysvetlovani nieco celkom ine, ako presna vyska hory...

      Vymazat
    3. Samozrejme, "lzete, nesmysl..." Na Slovensku je take "řčení" pochadzajuce zo saristiny - I tak śe da :-).

      Vymazat
    4. Centálními Andami rozumím pás hor od ohňovky po panamu. Hory "bokem" jsou ty mimo onen pás. Je někde mimo centrální Andy nějaká šestitisícovka? Pražák by řekl, že sněžka, protože má 1602.

      Vymazat
    5. P. S.

      Prva manzelka mojho syna bola Kolumbijcanka, (aj s indianskymi crtami tvare) s ktorou si doteraz sem tam prehodime par slov, ta sa necudujte mojej reakcii :-)))

      Vymazat
    6. JAHA -
      já "soudím tebe podle sebe". Protože mám fotografickou paměť, vidím ty čísla v atlase pořád správně desítky let. Někdo třeba ne.

      Vymazat
    7. Este - take bazirovanie na presnosti slov a doslovne vyklady, ked islo o celkom INE a PODSTATNEJSIE veci, kritizoval prave Jezis na fazizejoch:-).

      A my dnes to, taktiez pravom, vycitame fantickym moslimom...

      Vymazat
    8. Tady
      http://www.colombia.com/turismo/sitios-turisticos/santa-marta/atractivos-turisticos/sdi469/124938/pico-cristobal-colon

      píší, že kolumbova hora má 5800. To je pořád ještě 200 metrů jinde. Kolik má Bratislava nad mořem? Kolem 200m? Není u Bratislavy moře? 200 výškových metrů je v zeměpise hodně.

      Vymazat
    9. Ani Rysy bazírují na metrech. V českém školním atlase bylo 2499, tedy ne velehora (2500). Po 1993 je tomu jinak, porostly (střední vrchol) na 2503. Tady jde o metry, možná centimetry. V kolumbii jde o stovky metrů...

      Vymazat
    10. Asi ste nerozumel, co som pisal vyssie. Co JE PODSTATNE v nejakej vypovedi a co NIE. I keby povedal, ze je to v Peru, na HLAVNOM "SDELENI", ktore chcel publiku adresovat, to nic nemeni. Nebola to disputa o zemepise. Ale, nechajme to tak.

      Vymazat
    11. A koniec z mojej strany k tejto teme - MYLIT sa a KLAMAT je velky rozdiel. Klamat je hriech a klamt vo velkej veci je tazky hriech:-).

      Mylit sa je...:-).

      Vymazat
    12. No a já mám zase tento názor: Profesionalita je přesnost a spolehlivost.

      Vymazat
    13. To nema konca. Dusek je profesional - herec. Pokial ho teda toto zivi. Nie profesional geodet.

      Vymazat
    14. Z Duška se stal profesionální esoterický žvanil a Ládík má pravdu. Nebo je to tak, že sto metrů sem, sto metrů tam, důležitá je přese myšlenka, poselství... jo?
      Nechci se opakovat, já jsem Duška milovala, chodila jsem do Divadla Archa na Vizity - jeho improvizace s panem Zbrožkem Pjér la Šé'zem, bylo to vynikající - hra s češtinou, vtipné repliky, různé dobové narážky, vztahové věci. Viděla jsem jich moc.
      Tehdy o tom tolik lidí nevědělo, ještě se nestal populární pro masy.
      Pak se to nějak zvrtlo, nevím, co se v něm změnilo, ale dnes je to někdo jiný, veze se taky na vlně prachů pro různé neziskovky..
      Otrávil mě např. stavbou hliněnky - dělal, že se "nadchl" pro stavbu domku z hlíny, který si může postavit každý sám...
      No to jo, jenže v Africe, že!
      Je nebetyčná drzost v zemi, která už půl století nestaví domy z vepřovic, protože je tak nějak dál.., objevovat Afriku a stavět domek z pytlů s hlínou... a neuvážit, že tady jsme ve střední Evropě a prostě tady PRŠÍ i v létě a hlavně na podzim.
      Na stavbě mudělalo osmdesát dobrovolníků, ale jaksi tam nebyl žádný stavař nebo alespoň někdo se zdravým rozumem, kdo by řekl třebas, večer stavbu zakrývejme, co kdyby začalo pršet...
      Vše podstatné se dočtete zde:
      http://jdem.cz/cf25y5
      ... domek byl zakryt střechou ze stanoviny, aby hliněné zdivo nevlhlo deštěm. Naneštěstí až poté, co do něj celý říjen pršelo a zdivo kompletně nasáklo vodu....

      Stavěli mu to obdivovatelé, on se tam leda tak fotil a dělal PR.
      Když to zastřešili, stavba byla kompletně mokrá a začla plesnivět.
      Tak našel ctitelku, chudáka slečnu Renatu, co tam celou zimu bydlela a topila, aby stavba vyschla - a dýchala spóry plísně, ale s tím si Jarda hlavu nelámal, to je zdravé - pro druhé.
      ..."Zatím je však zdivo stále vlhké, voda na pytlích kondenzuje a ve spárách mezi nimi se objevuje plíseň. Renata tak musí často větrat, a i proto domek vytopí na stálou teplotu pouhých dvanáct stupňů..."

      Děvče muselo bydlet v patře, páč dole se to prostě nedalo.
      No a když se na stránky firmy Superadobe podíváte a kliknete na Budoucí stavby, tak nějak.. jim došel dech, nebo že už by na to nebyly dotace z EU?
      Jinak: ..."technologie Superadobe spojuje starověkou hliněnou architekturu z Blízkého východu, která používá sluncem vysušené cihly z hlíny, a jeho kočovnou kulturou tkanin a tahových prvků, a to nejen skrze design a vzor, ale i skrze samotné použití materiálů..."
      To je fakt dojemné, už víme, jak tu u nás budou bydlet migranti - ale stavět jim to budeme asi muset my.


      Vymazat
    15. Duškův profesionální domek mi unikl, nemusím vědět všechno. Kamínek (hlínka) do mozaiky...

      Vymazat
  24. Nieco odborne, presne...a zaroven inspirativne:-).

    https://www.kickstarter.com/projects/1199521315/sisyphus-the-kinetic-art-table

    OdpovědětVymazat
  25. "V Krkonošském národním parku se koncem prázdnin nejspíše objevili vlci. Na českém území byli vlci vyhubeni koncem 19. století, znovu se začali vracet až v posledních letech."

    https://zpravy.aktualne.cz/regiony/kralovehradecky/mrtva-telata-jsou-dukazem-ze-se-do-krkonos-vratili-vlci-jine/r~b29457ec896c11e6851c002590604f2e/

    I v noře útočí, dneska zase tři najednou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žádný strach,zdejší telata jsou již letitá,na ta hned tak někdo chutˇ nedostane
      ovčáček

      Vymazat
    2. Však vlci je taky nechtějí jíst, jen je otravují, jako ovádi.... tito vlci/ovádi nesnáší jiný názor, ale přitom lezou do Nory místo toho, aby běhali po širých mainstreamových mediálních pláních, kde by se mohli nacucat krve dost.

      Vymazat
    3. ovčáček
      když může starý bezzubý vypelichaný vlk i jen myslet na telátko, tak pak je možné všechno!

      A už jste viděl krtčí noru, kam by se vešla telata? Nejste Vy ten stavitel Dušek?

      Vymazat
    4. Boooze, to je uroven. Kvoli tomu, ze o indianoch rozpraval zase niekto, koho neznasame, tak sa bavime o kadecom (od vysky a dlzky, po hlinene domky, az k vlkom a telatam). Tak to vyzera, ked idea, myslienka, posolstvo zmizne v marazme predvadzania sa...


      Vraj dokonca UTOKY!!!


      Tieto poobednajsie sekvencie pekne ukazuju, ako mohlo dojst k pomateniu jazykov pri stavbe babylonskej veze...

      Vymazat
    5. JAHA

      To máte těžké. Někdo není schopný se s ostatními bavit normálně, a neustále se jenom vnucuje se svým názorem, svou osobou a svým viděním světa. Pak se diví, že ho ostatní odmítají a jsou na něj odměření až na.raní. Jiná možnost, jak se takových ometáků zbavit, není, tak se na ně musí více zostra.

      Vymazat
    6. Ovády stačí plácnout... :-)

      Vymazat
    7. marie
      do určitého typu nory se vejdou nejenom telata,ale i jejich maminky a dřívější taťkové,kteří již přišli o své mužství
      je to těžké,bavit se normálně s normalizační účou....
      ovčáček

      Vymazat
    8. ovád bez žihadla, s jedem v piksle...

      Vymazat
    9. To: Marie
      Vy už se asi opravdu chystáte ovládnout nějaké to bojové umění, ne? Prý "zostra" na návštěvě u tolerantního pana domácího. Copak - špatný den?

      To: Alena
      Že si dovoluji se optat, když se tu tak známe většinou z ACZ déle - Vy jste dříve mívala jaký nick, paní Aleno?
      Možná to všichni ostatní vědí či už jste to možná i uváděla a já to nepostřehla, ale jsem skutečně velmi nedovtipná a nikdo sem asi z nebe jen tak nespadl. Tajné to snad není...

      Všem dnes dobrou noc, jdu se já zvědavá koukat na Rapla.



      Vymazat
    10. porodníku,
      už se zase vnucujete... já po řeči s Vámi netoužím, je tu dostatek lidí k normálnímu bavení.

      A mám-li Vám pomoci ke spokojenosti - proč nepožádáte Zdenkab o vlastní krtinec? Pro emigranty, Havlisty, slovenské šovinisty apod., aby se nemuseli zahazovat s normalizační účou, aj.? Jistě by vám rád vyhověl.

      Vymazat
    11. Jaguško,

      díky za optání - naopak, výborný den! :-)

      Vymazat
    12. jste milá,marie,jako vždy
      vždyť mi odepisovat přece nemusíte
      rád si přečtu,co vám prochází normalizační hlavinkou
      ale porodník nejsem,jsem pouhý ovčáček

      Vymazat
    13. Marie proc jste na Maxika tak zla?
      josef

      Vymazat
    14. O mě stejně nejde. Vás irituje paní liška, inu má ostřejší jazýček a mluvívá nevybíravě, když se jí něco nelíbí.
      Je opravdu nutné ji peskovat za názory? To se nemůžete ovládnout a chovat se demokraticky? Nebo ta svoboda slova je jen pro jednu stranu?

      Vymazat
    15. já že mám ostřejší jazýček, kůzlátka? To je jasná demagogie a snaha dostat se kůzlátkům do dveří a pak je co?!? Sežrat!!!

      Vymazat
    16. Emigranti, Havlisti, slovensti sovinisti - ta mluva mi nekoho pripomina...
      josef

      Vymazat
  26. Hanobení hlavy státu.
    Za to chytnu pěknou latu!
    Uřežou mi drát od myši
    pošlou za mnou abatyši
    budou mě chtít napravit
    když mě nesmí popravit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...pošlou za mnou plukovnici,
      posadí mě na lavici
      v hliněném budníku,
      zde plesnivěj, Ládíku!
      :-)

      Vymazat
  27. To jsou hrozný chmury, tadydlenc v noře!
    Byl jsem dnes na obědě s dávnou kamarádkou - celoživotní optimistkou, t.č. uvažující o sebevraždě, a vzájemně jsme se rozveselovali.

    Vtip od ní:
    Před rozvodovým soudcem stojí manželé, on 95, ona 92 let.
    Důvod rozvodu - nepřekonatelná rozdílnost povah.

    - A kdy jste na to, přišli, že spolu nemůžete žít?, vrtí hlavou soudce. Přece jenom - brali jste se před dvaasedmdesáti lety ...

    No, dva dny po svatbě, říká manžel.

    - A proč se rozvádíte až teď ?

    - Kvůli dětem.

    - Proboha, jak to ???

    - Až teď konečně umřely !
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  28. A tady jeden Větvička k výročí Mnichovské dohody.
    ..."Dne 29.9.1938 se na summitu Evropskeho společenstvi v Mnichově setkali veduci delegaci Německa, Francie, Britanyje a Italie. Bez učasti menšich zemi se dohodli na spravedlivych kvotach na odstraněni nespravedliveho vedeni hranice, kere dyskriminovalo německe občany, dočasně žijici v pohraniči...
    http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=556489

    Doporučuji pustit si to video, je to solidní dokument.
    Myslím, že je to Karel Čáslavský, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, moc dík za Větvu - to snad není možný, že na výročí Mnichova se vůbec nevzpomnělo? Zatímco.... pěkně to tam nasolili lidi v diskusi.
      Na video dnes nemám sílu, ležím v lejstrech. Zítra doženu.

      Vymazat
  29. Dnes v Havle celý den pršelo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať si třeba prší, hlavně když se nehavlí!
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Jachyme tobe lezi ten Havel pekne v zaludku, ve vetsine prispevku si nezapomenes kopnout...
      josef

      Vymazat
    3. ad Josef
      jáchym-zřejmě bezmoc dříve "mocného"

      Vymazat
    4. XX, anonymní:
      No, pravda, leží ...
      Co se týče mocnosti a bezmocnosti - jsem na tom přibližně stejně, jsem jako dřív jednomocný v osmistupňové škále.

      Ale už jsem to tu říkal - Havlovi jsem kdysi věřil s moc jsem mu fandil.

      Nicméně je v tom i určitá dávka mé uražené ješitnosti: Sice jsem nevěděl, že to byl prolhaný částečný deprivant a sociopat, ale vědět jsem to měl a mohl, měl jsem k tomu vědomosti, zalosti i předpoklady.
      Jenže jsem si spolu s miliónem dalších lhal do kapsy.

      Na ostatní z toho miliónu se nezlobím, ale sobě to nějak nedovedu odpustit.
      Stejně jako těm, kteří jsou psychopati či lháři stoprocentní, o Havlovi si už dnes nedělají iluze a nařeďují a zpeňežují jeho popel.

      (Já třeba alespoň dodnes uznávám některé jeho hry)
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Jáchym napsal
      "Sice jsem nevěděl, že to byl prolhaný částečný deprivant a sociopat, ale vědět jsem to měl a mohl, měl jsem k tomu vědomosti, zalosti i předpoklady.
      Jenže jsem si spolu s miliónem dalších lhal do kapsy."
      -----------------------------------------------------
      Já to vnímám jinak......
      nikdo z místních intelektuálů a už vůbec ne politiků nedokázal v jisté chvíli-tak jako on-inspirovat totalitou zničenou zemi k tomu,aby se pokusila překročit svůj vlastní stín.Byť jen na chvíli...
      Kopat do jeho památky nemusím.

      Vymazat
    6. Výroba kultu Václava Svatého II. je jeho památka?
      Nesouhlas s nevkusnou přehnanou jeho adorací je kopání do ní?
      Ačkoliv jeho památná slova o bombardování z humanitárních důvodů by rozkopnout si zasloužila.

      Vymazat
    7. Ale ti, kdo mají televizi, si v příštích dnech fakt užijí:
      http://jdem.cz/cf3sg2

      Česká televize uvede u příležitosti nedožitých osmdesátin Václava Havla premiéru dokumentu Občan Havel přikuluje. Pro studenty zorganizovala sérii projekcí filmu Poslední hurá z cyklu České století.
      ...Samotnou jednoaktovou hru Audience pak uvede kulturní program ČT art přesně v den výročí narození Václava Havla. Na Audienci naváže 5. října na ČT art dokument Dopisy Olze, Havlova reflexe jednoho z jeho nejvíce oceňovaných filozofických textů pořízená na Hrádečku. Tato zpověď se stala pozoruhodným komentářem autora k Dopisům, vlastnímu životu a umění. Ve stejný den nabídne ČT art ještě Mlýny, kultovní adaptaci hry Václava Havla.
      Druhý program České televize odvysílá 5. října přímý přenos slavnostního koncertu České filharmonie z pražského Rudolfina. Zazní Devátá symfonie Antonína Dvořáka pod taktovkou dirigenta Semjona Byčkova.

      Čtvrteční večer bude patřit inscenaci částečně autobiografického dramatu Largo desolato z Divadla Na zábradlí, ve které roli disidenta ztvárnil Jiří Bartoška. ČT2 pak přinese rozhovor Václava Havla s Markem Ebenem z období poté, kdy Václav Havel opustil svůj prezidentský post. Sérii pořadů doplní speciální diskusní pořad Konfrontace Petra Fischera nazvaný Divadlo Havel 80.

      Ježišmarjá, není toho málo?

      Vymazat
    8. Kdyby tolik nepil a nehulil, moh se těch pořadů dožít živý.

      Vymazat
    9. Příští rok to bude ještě lepší, protože 81 je dělitelná 9 - a převratný rok 89 ji má na konci.

      Vymazat
    10. Pamatuji si, jak na prvního máje od rána v rádiu nešlo nic jiného než pochody a budovatelské písně + hlášení, která parta právě prochází pod tribunou..

      Tak příští rok by mohli 5. od rána hrát jen Plastici a ty pořady, které bude dávat televize, by mohly běžet ve smyčce, proložené rozhovory s občany (prověřenými) o tom, co pro ně znamenal Havel...

      Vymazat
    11. norníci
      vyhlašte si soutěž
      kdo nekopne do Havla,není čecháček
      aneb každý plivanec dobrý
      ať se vám pěkně sní o vítězství
      brou

      Vymazat
    12. xx a další:

      Připojil bych se k těm, kdo proti Havlovi samotnému v zásadě moc nemají (i když odlišuji to inspirativní 'rané období' - dokud se mu role národního mudrujícího Velikána nezalíbila příliš), ale lezou mu na nervy členové sekty Svědci Václavovi, moralizující pijavice, které z jeho odkazu (opravdového i vylhaného) hodlají žít ještě dlouhá léta.

      Dle mého soudu je teď přehavlováno - ne úplně jeho vinou. Oslavné písně, lavičky, přejmenované uličky, náměstíčka, a taky slzičky, srdíčka... zajímalo by mě, jestli si dotyční uvědomují, že působí jako absurdní figurky z jeho her.
      Mávají 'správným směrem', a nevědí pořádně proč.
      (Odpovím si sám - neuvědomují.)

      Zdravím krtky.

      Vymazat
    13. Přesně tak to vidím, díky, Zdeňku!

      Vymazat
    14. Také pozdravuji Zdenku, napsal jste to dobře.

      Vymazat
  30. Vlasy dej si doprava
    před klystýrem václava
    otevři si hlavu
    pro duševní stravu
    vysypej z ní seno
    dostaneš tam věno.
    Věrnou lásku k pivu
    zakvašenou slívu
    taky pravdu ve víně
    bude brzy na klíně.
    Neškubej se, lež
    v temeni máš lež
    z nosu kape nenávist
    málem jsi byl antikrist.

    OdpovědětVymazat
  31. Nejsou to asi dva měsíce, co jsem v Noře psala o tom, jak po homosexualitě začne snaha o legalizaci dalších, tentokrát už vážně kriminálních úchylek, jako je pedofilie atd. ...
    No, a už je to tady. Cituji od Bavora:
    ..."V dnešním komentáři v Právu píše europoslanec, sociolog Jan Keller o postupu dánských úřadů, které začínají respektovat svazky mužů (míněno asi připrchlíků) s nezletilými dívkami. A klade záludnou otázku, zda tito manželé budou mít také nárok na vyplácení dětských přídavků na svoji manželku?
    To je tedy černý humor, ale vážně. Zde už nejde jen o spor o islámské a evropské právní pojetí pedofilie. Tady se otvírá cesta pro mnoho evropských pedofilů, kteří se začnou vymlouvat na islám, a protože islámské právo povoluje manželku pouze zapudit bez rozvodu, může těch děvčátek vystřídat spoustu. A zbydou po nich pouze zneužité děti. Zákon na ně už nedosáhne....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno nekecej do neceho cemu nerozumis, nechces si dat radeji dvojku?
      josef

      Vymazat
    2. Z americkeho serialu Low and order:
      Muz je zenaty s SESTNACTILETOU a hlavni policejni hrdina na to reaguje slovy: "Legalni pedofilie".
      Pedofilie je neco jineho, nez co se nam neustale nekteri pokouseji vnutit...
      josef

      Vymazat
    3. U nás bylo a je také možno vdávat se mezi 15-18 lety, se svolením rodičů, v 15 má žena občanku...
      Ale tady jde o dvanáctileté děti.
      Josefe, vám se líbí děvčátka?

      Vymazat
    4. Ne nejde o dvanactilete deti, ja osobne jsem gerontofil...
      josef

      Vymazat
  32. Cim sa da odpovedat na nenavist?

    Navistou?:-).

    http://www.severovychod.sk/aktuality/vedeli-ste-to-o-presovskom-kraji/

    OdpovědětVymazat
  33. Aj take ucitelky existuju:

    https://eduworld.sk/cd/nl/2592/ucitelka-vzala-celu-svoju-triedu-deti-s-downovym-syndromom-na-svoju-svadbu

    OdpovědětVymazat
  34. Drobne uvahy na (skoro) kazdy den.

    https://www.facebook.com/vitaznyzivotnakazdyden/photos/a.1593355314282083.1073741828.1593264714291143/1797882823829330/?type=3&theater

    OdpovědětVymazat
  35. Ládikovi!!!

    Přešel jsem na server "Pravý prostor", je tam větší stranda a větší výskyt rádoby pravicových debilů, s registrací tam nejsou problémy, jen mejl a přezdívku. Zde je ukázka z mé tvorby, pod článkem o právě přicházejících volbách:
    čera v poledne jsem jel ve svém Fordu,
    a zahlédl jsem u dálnice na bilbordu,
    zase tu politikovu hnusnou mordu!

    Nebyl tam sám, kažsý kilometr přibyl,
    tu z téhle strany, tu z tamté nějaký debil,
    občas tam byla k vidění i soudružka,
    co vypadá jak Marfuša, a kecá jak Maruška.
    ...

    Když už jsme u té Marušky z pohádky známé,
    víme jaká byla skutečnost, to jednoho nenapadne,
    Maruška požádala tehdy vládce Ledna o jahody,
    Leden jí vyhověl a podmil si to službou tehdy,
    řekl jí „musíš nám všem devíti udělat orál za to,
    to je naše podmínka Maruško, milé zlato!“,
    Maruška se podivila, vždyť je vás dvanáct přeci,
    Leden se podivil „Maruško, ty máš ale kecy,
    Ty nevíš, že Červen, Červenec a Srpen jsou teplí?
    nekecej, nebo místo Jahod ti dám pytel erteplí“……

    P.S.
    Jezdím v MB třílitrech, Ford mi tam ale lépěji pasoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon za překlepy.

      Vymazat
    2. Maxime,
      já asi samovolně přecházet nebudu, mě vždycky musí vyhodit. Tady mi to vyhovuje, tady jsem doma - jako v nějaké reklamní drogerii. Pravý prostor nebo levý prostor je vždycky polovina prostoru, já mám rád celý prostor, třeba nory. Když je někde škatulka, tak ji obejdu, protože jsem exot.

      Vymazat
    3. Ládiku!!!

      Já jen, že tam je pro tebe "prostor" neoraný, básníci tam nejsou nebo vymřeli. Tam bys exdceloval. Nenutím tě k odchodu, jen na jistý druh promiskuity, ono když se na tebe vrhnou magoři (tady jsou jen 2-3 a je to slabota), tak se můžeš nádherně bavit. Docela mě to baví je dostávat do úzkých. Když už nemají argumenty, tak jen nadávaj a pouští pšouky. Nějak se mi poslední dobou zdá, že lidi v téhle kotlině přestali úplně číst a nejsou schopní myšlenkové syntézy a takže jim spousta věcí uniká a melou prázdnou slámu. Nejhorší je, že netuší vůbec co se to kolem nás a nakonec i u nás děje. To je doslova tragédie!
      Hezkej den.

      Vymazat
  36. V každé hospodě by měl být stůl Václava Havla a u něj židle Václava Havla. Jako v severní korei, kde muselo být v autech vždy 1 místo volné, kdyby náhodou stopoval Kim. U nás se může objevit Duch Václava Havla, a nejpravděpodobnějším místem je hospoda, kde strávil většinu svého života. A na stole Set VH - popelník, cíga, zápalky a krýgl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to náš pan prezident M.Zeman-popelníček je úplně jiný
      jen ta volná místa v autě by musela být dvě,aby se tam vešel,jeho ducha bych si také moc nepřál
      ovčáček

      Vymazat
    2. ovčáčku,
      MZ kult osobnosti mít nebude. Kdo by ho vytvořil?

      Vymazat
    3. Škoda, že tu není skutečný pan Ovčáček, ale jen ovčáček čtveráček.
      Pan Ovčáček se tak mile usmívá a tak bystře kouká těma rostomilýma očkama, prezident Zeman má v něm zdroj energie.

      Vymazat
  37. Koukolikovci - od slovenskeho sovinistu, opelichaneho vlka, ovada...a ineho hovada (dosadte si vsetky doteraz pouzite "primery" a pochvaly☺) - z lasky (na odporucanie Ladika!!!, ktory furt nechce? rozoznat, co bolo posolstvo zdielania a co nepodstatne marginalie).

    https://www.youtube.com/watch?v=Wjup2kxOoY4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. By the way, niekde okolo 6. min. spomina nazov kmena, ktory vyraba(l) zmensene susene lebky. Ako dite velezvedave, len co som vedel niecomu porozumiet a citat, hltal som vsetky dejepisne, zemepisne, historicke...novosti. Pokial si spominam, tak nielen Zikmund a Hanzelka vo svojich cestopisoch (vydanych i knizne) tvrdili, ze take preparacie lebiek (aj kniha sa tusim vola Za lovcami lebiek) robili Suarovia. Ale mozno tym boli znami i Chivarovia (ako uvadza koukol), len pred Z+H to zostalo utajene.

      Vymazat
    2. JAHA -
      já to rozeznávám ... ale nemám čas, hodili na mě hypermarket a hospodu a forda a školu a furt někdo něco chce a otravuje.

      Vymazat
    3. Ad: Ladik!!!

      Pokial mate pracu, a je o Vas zaujem, tak to je len dobre, nie? Akurat, treba mysliet i na zdravie a pri velkych navaloch vediet i, sice taktne, ale rozhodne, nieco aj odmietnut. Vela elanu prajem.

      Vymazat
    4. Právě jsem se vrátil z toho fordu. Ještě mám hubu od ucha k uchu, radost jako děcko. Maximus tu básní o 3litru méďovi, ale to je neškodné koťátko. V Mustangu je 5litr, to je BRUTUS!!!! To zamáčkne do sedačky tak, že i ventilace v porézní kůži se ucpe. V Ostravě na té šikmé spojce za vodárnou (Hulváky) 150 z místa. A ten zvuk!!! Autorádio netřeba. Kapota daleko vpředu, a ta šířka... Za blbý meloun. To by stálo za hřích.

      Vymazat
    5. https://www.youtube.com/watch?v=qSdFpAzpUfY

      Vymazat
  38. Tohle jsem dal na "Pravý prostor" pod článkem, kde se zaobývají tím, že EU bude bezmála kontrolovat i častý domácí sex:

    Čekám, čekám až ta Únie,
    chcípne a snad tiše zahyne,
    normy už snad na všechno,
    normy i na domácí sex,
    souška z Únie jak komisař Rex,
    přijde vás domů zkontrolovat,
    zda plníte domácí henten sex!

    Neomarxisti a souzi EU naši,
    vypadají jak prasata boubelatí,
    a vaří schválně chaotickou kaši.

    Juncker bere mesíčně 29 tis. eura,
    méněji dostává jen ta naše Joura!
    Zle je maminko, zle je fakt dnes,
    Evropě vládně trockistický děs!

    Normy na vysavače, rovné banány,
    na hajzl papír, stejné vložky pro dámy
    to je ta neomarxistická revoluce,
    za chvíli budeme fasovat ještě onuce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jen nadsázka s tím kontrolováním domácího sexu, ne?

      Vymazat
    2. To: Maximus
      Jedna nemá být tak zvědavá a všude nahlížet a zkoušet, jak co funguje. Omlouvám se proto za snížení hlasů za toto Vaše dílo i zde.
      Smajlíky tam mají hezké. Jsem zvědavá, zda si mne jejich program zapamatoval docela "nafurt".

      Vymazat
    3. Zdravím Bábuško Jáguško, jste hodné a upřímné děvče. Asi budete mladá Jáguška, tipuji tak 367 let, to se hned pozná..... (-:

      Vymazat
  39. Srdiecka tunajsich nornikov (teda krtkov) zaiste potesi exkluzivny text u vlka (toho skutocneho hrdinu, nie opelichaneho). Otazocky autora "ororg" tak pre deti zakladnych skol, aby mohli pritakavat (nenasli sa ruski vojaci na uzemi Donbasu..., tak akoze by tam boli, no nie?, a ludia utekali do Ruska, nie na zapadnu Ukrajinu a pod.☺☺☺ - ako sa z dvoch halusiek zaciatkom augusta na separatistickom uzemi zrazu za dva tyzdne stala sucasna separatisticka area, to deticky, ani autora nezaujima, zaiste.).

    Takze text:

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/10/04/system-vymyvani-mozku-v-ceske-republice/#more-946938

    P. S. Ked si odmyslim "povinne" proputinovske tanceky autorov uvadzanych vlkom a jeho obdobne, tak s podstatou (PODSTATA, HLAVNA MYSLIENKA, vazeni!!!), ze sa nenormalne rozrasta a sofistikovane siri organizovana proeuropska, pronatovska, homolobogenderovska, vitacska a tzv. proeuropska vymyvacka mozgov, to je fakt a DES. Takze nakoniec autorovi "orgorg" i vlkovi patri uznanie, ze mam povedomie o organizacii AMO.
    Co su zac a ako budu vystupovat, to si na rozdiel od vseveducich POCKAM a potom zhodnotim.

    OdpovědětVymazat
  40. Inac, ze to AMO je tu od roku 1997 a nevsimli sme si ho, to je fakt zvlastne. Asi posobi velmi profesionalne.

    Nenapadne v FAQ tiez odporuca, co by mal clovek robit, AKO sa OBLIECT! atd. Vyzera to skor nieco ako scientologicka cirkev☺.

    http://www.amo.cz/cs/prazsky-studentsky-summit/casto-kladene-otazky-faq-2/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze je ciastocne financovana z nadacie manzelov Kellnerovych pritom nevidim tak, ako keby bola financovana Sorosom a jeho OFS. Mozno som malo informovany a nedozvedel som sa, ze by Kellner financoval take svinstva, ako Soros.

      Vymazat
  41. Tohle dvojí video, uvnitř textu, by si měl pozorně prohlédnout každý, kdo chce rozumět historii naší země. Tím i dnešku.
    Dávám je sem znovu, a díky Aleně za připomenutí Větvičkova blogu.

    http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=556489

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Slovensku pripomenul vyrocie napr. tento portal. Nechce sa mi hladat napr. TA3 , ci ine televizie, pripadne noviny. No nejako sa mi nezda, aby sa o Mnichove aspon nezmienili.

      https://www.postoj.sk/17520/juzne-hranice-slovenska-sa-spochybnili-len-nakratko-po-mnichove

      Vymazat
    2. já jsem koukla už ráno. Dostalo mě těch 900 letadel, 1,3 mil. mužů, pro které byla výzbroj, 300 tanků...

      Vymazat
  42. Chovanec ústavu opsal bakalářskou práci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celý průběh jeho studia je podivný, kvalifikační práce je jen třešnička na dortu. A popotahován a veřejně zdiskreditován by měl být hlavně vedoucí práce (Tomažič), který "jel v lecčem...".

      Já v tom vidím další z důvodů nebrat to s akademickými svobodami u nás tak vážně. A řádně je provětrat - ale to by se muselo uklidit všude.

      Vymazat
  43. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zena-kterou-nenavidi-cela-CT-promlouva-k-vyroci-Havla-Mohla-se-potrhat-smichy-456497

    Za jeho života jako by pro média platilo přikázání „O Havlovi jen dobře“ a třeba ve srovnání s jeho politickým rivalem Václavem Klausem mu nepokrytě stranila. Trvá ta adorace dodnes, nebo už lze hovořit o objektivnějším hodnocení?

    Václav Havel moc dobře znal hodnotu pozitivní publicistiky a postaral se o to, aby ji měl dostatek doma i v zahraničí. Domácí kulturně-mediální frontu, která podepisovala v minulosti antichartu, si zavázal vděčností svým odpuštěním. Navíc jeho způsob života byl předpokladem, že jeho pojetí politické filosofie neodpovídá pojetí „filosofie jako důsledného uplatňování určitého souboru principů“, což se nakonec projevilo v hedonistickém stylu života v prostorách Hradu za jeho prezidentování, a tím i utužováním vztahů s lidmi, kteří vytvářeli veřejné mínění. Komunisty umlčel generálním pardonem a amerického prezidenta, stíhaného ve vlastní zemi pro „malou nepřístojnost“ s Monikou Lewinskou, opil pocitem, že v Česku je díky Havlovi povolené vše.

    Nemáte však pravdu, že jeho politický rival Václav Klaus se jistou dobu netěšil podobné mediální přízni. Nezapomínám na dobu, kdy propagační snímek Léčba Klausem válcoval všechna dostupná média, Hvížďalův literární brak První zprava ležel v každé čekárně a Václav Klaus byl téměř bohem, a to dokonce i v uměleckých kruzích, které na něho později začaly nepokrytě plivat. Ale to bylo skutečně pouze v počátcích budování „kapitalismu“, kdy ti lidé věřili ve své schopnosti a představě, že jejich příjmy budou brzy kopírovat příjmy amerických hvězd showbyznysu. V druhé polovině 90. let se ze snu probudili, a když viděli, že žádní Formanové ani Willisové z nich nebudou, přisáli se na cecíky České televize – proto ta televizní krize – a začali nenávidět Klause, který nejenže neměl rád „protykanou“ společnost a nepustil si je k tělu, ale hlavně neuznával žádné mimorozpočtové výdaje, nekontrolovatelné fondy, klientelismus. Jeho názor, že i kultura je součástí volného trhu, tyhle pseudointelektuály straší dodnes.

    Proti Klausovi se tou dobou obrátili i známí publicisté – Hvížďala, Komárek, Neff – kterým se zřejmě už rozkutálely peníze z dobře zprivatizovaných – Mladá fronta – a ještě lépe prodaných mediálních titulů. Dnes už jsou z nich zase jen námezdní pisálci, tak se té nenávisti nedivte.

    Myslíte si, že by veřejnoprávní televize měla zvolit i jinou cestu než dávat slovo stále dokola Havlovým uctívačům, Tomáši Halíkovi, Michaelu Žantovskému či Martinu Putnovi, a nabídnout koncesionářům i méně obdivné názory, nebo se to u příležitosti takového výročí ani nehodí?

    Domnívám se, že je to naprosto lhostejné. Ta televize není důvěryhodná, ať už vysílá cokoli, ať už tam sedí Halík nebo Putna, lidem je to prostě putna. Přepnou, anebo jdou zanadávat do hospody. Až se ale jednou najde někdo důvěryhodný, kdo v jejich zájmu zvedne prapor a začne bojovat za zrušení České televize, bude to konečná.

    OdpovědětVymazat
  44. No včera jsem se dívala na předvolební debatu ze severomoravského kraje, je to občas užitečné. Téměř všichni kandidáti se mi líbili a vůbec se nehádali, tak by to mělo být, shodli se téměř na všem, klidně bych je zvolila všechny. Jen bych měla připomínku k panu hejtmanovi Novákovi, jako politik by měl pracovat na tom, aby nebyl tak obézní, protože to v lidech nedělá dobrý dojem. Pan Chovanec se velmi snažil a vyšlo mu to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já viděl asi 20 vteřin, než mě ti komunisti vytočili do běla.

      Vymazat
  45. Tužka napíše,...čtu si a inspirovali jste mne ke komentvstupům,....

    Tak,....na Parlamentních listech napsala paní Klára Samková docela dlouhý text k výročí Václava Havla. Je to napsané jejím typickým dryjáčnickým stylem, hodně barevně,...ale podstatu některých událostí tam vystihla. Něco, co zas já bych zdůraznila, tak ona vynechala,...úmyslně, neúmyslně,...šlo to zařadit, kdyby zkrátila některé podružné pasáže.

    Docela opomenula tu rozsáhlou amnestii, která Havlovi u občanů republiky dost poškodila pověst.

    Amnestii jsem mohla pozorovat docela zblízka,...ve fabrice, kde bylo mé pracovní zařazení, pracovali vězni na dvě směny,...dva autobusy na ranní, dva na odpolední,....a měla jsem přístupovou kartu do objektu, kde pracovali,...a taky jsem tam byla zaúkolovaná kontrolou,...takže,....to by vydalo na mnoho celých krtinců,...ále,....možná by se to až zas každému nezamlouvalo, vybalit tvrdý na tvrdý. Vím, že si sem chodí ledaskdo číst,...a nenapíše ani písmeno.

    Den po amnestii nenastoupil do práce ani jeden vězeň, ačkoliv ještě nevěděli, zda se jich to mnohých bude týkat.

    Do půl roku jich byly dvě třetiny zpět ve věznici,...ovšem,...přičuchli nové situaci ve státě, nové možnosti, že pracovat není povinnost daná zákonem,....tak mnozí odmítli. Jóó, bolševik se jich neptal, zařadil je a makali,...po plyšrevoluci zůstali pracovat jakousi setrvačností....po amnestii dostali nové informace,....

    Ještě bych mohla psát o panu Kellnerovi,...ááále,...svět je zlej,...mnoho lidí mu závidí, tak si informace raději nechám prosebe. Nemůžu byt Kukulín, abych všechno vyzvonila, on se opravdu nerad presentuje na veřejnosti a drží se zpět,...o velkou popularitu nestojí,...ví proč.

    U nás modrá obloha, dvanáct stupňů, vitr, slunce,...ale pocitově nicmoc.

    A taky jsem si říkala, že bych mohla popsat pár svých příběhů mimosmyslové komunikace se zvířaty,...aby mohl pan Kopíček opět zazářit energií z mého účtu,...když na Aktualně zrovna moc nezurčí.

    Rozmyslím si který,...asi ten o koních, tam mám dost svědků,....a od té doby mě titulují,...bosorka.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mmch. mohl bych Vám přispět příběhem o mé komunikaci s jednou italskou kočičí mámou. Ale asi by se Vám nehodil, ta komunikace nebyl mimosmyslová.

      Vymazat
    2. Oprava: ...komunikace nebyla....

      Vymazat
    3. Pane Kopíčku,
      budete se muset smířit s tím, že naprosto nejúspěšnější jsou knihy vymyšlené, prodá se jich mnohem více než odborných a faktografických.
      I kdyby si nedej Bože Tužka něco trochu poupravila po svém, pořád budu číst její osobní vzpomínky a vyprávění mnohem radši než články o pozorování světa přes úhloměry a mikroskopy. Takové už jsme my ženy, nevděčnice.

      P.S. A nebuďte smutný, i fakta čteme rádi/y.

      Vymazat
    4. Tuzku citam i ja velmi rad. Ja jej, na rozdiel od mnohych i verim. Naozaj. Mozno som malo kriticky k nejakym jej pocitom. Mozno to suvisi s tym, ako sa na svet pozera a odporucam kazdemu, pozerat sa podobne, z NADHLADU. Ale verim, ze veci a udalosti tak citila a vnimala, a nemam najmensiu potrebu a zaujem merat, kontrolovat, skumat, dokazovat a "tepat" a zosmiesnovat ju za ten jej pohlad na veci.

      Nuz, kazdy sme nejaky...

      P. S.

      Osobne ma prekvapil p. Jachym. Nie tym, co napisal, ale co NENAPISAL a NEOZVAL sa k meritu veci, ked sme diskutovali, ci je podstatnych par metrov, pripadne, KTO to povedal. Islo o to, co bolo povedane. A drzal (neumelecky, neuntivne a podlo) bobrika mlcania. Pfuj. Ako trochu duchovne zalozeny clovek mal "psiu" povinnost sa ozvat, hoci aj s rizikom, ze podpori slovenskeho sovinistu, ovada, hovada...

      Zvitazila u neho ina priorita. Nuz, aj to je pre mna poucenie:-).

      Vymazat
    5. Este, snad, aby sme sa vyhli trapnostiam. Pozrime sa, ci p. Jachym MOHOL citat, o com sme sa bavili, ci teda sa vyjadrit mohol a nevyjadril. Aby sme sa vyhli tomu, ze z nicoho nic noru tri dni necital. Tak sa pozrime, ci za tie tri - styri dni NIEKDE pisal, nieco cital, niekde prispieval a nieco komentoval. Na to nam posluzi NIE "fizel", ale fizel(ka) miestna, ktora vie a skuma, kto a kedy je fizel, lebo ona ma jasny prehlad. Tak vsetko dalsie dokumentovanie necham na nu:-)))).

      To som teda zvedavy, kto sa ozve, kedy a ako:-))).

      Fizelky, co vsetko viete, i kto je fizel, mate prednost:-))):

      Vymazat
    6. Marie:
      Nejsem smutný, třebaže dle mého názoru vnímáte svět jednodušeji, než byste mohla.

      Vymazat
  46. Tak tymto si Kucera nepolepsil☺☺☺.

    http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimir-kucera.php?itemid=28098

    OdpovědětVymazat
  47. Tužka napíše pro pana Kopíčka,....?ten příběh kočičí mámy, jak přivedla postupně ke krmení i koťata,?.../doufám, že si to pamatuji dobře a je to ono, co jste připomenul,/, ten jste už psal,...možná, že to bylo už v Noře.
    Podobné příběhy mám i se sýkorkami v Mariánských Lázních a s veverkou tam rovněž.

    Drtila jsem sýkorce mezi dvěma kameny oříšky,.....na chvíli odletěla, a přiletělo jich celé hejno.

    Přidala se i veverka,...taky odběhla a po chvíli přihopkala s dvěma mláďátky,...jedno se drželo na břiše, druhé na zádech. Seskočily a ochunávaly drobky na kamenech.

    Příběhy se zvířaty bývají kouzelné,...pokud nekončí špatně pro lidského jedince, nebo zvíře.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi je to ten, jenomže s poněkud jinou pointou, psal jsem ho v jednom blogu.
      Je o komunikaci, ta kočka si přímo řekla o službu, abych pomohl jednomu z jejích čtyř koťat dostat se přes překážku, neboť jsme blokovali jejich obvyklou cestu za potravou.
      Od té doby uběhly životy více kočičích generací, já si však tu vzpomínku odnesu až do hrobu.

      Vymazat
  48. Dovolim si, samozrejme s rizikom, ze budem znova okomentovany kadejakymi sprostymi prirovnanimi, zhrnut.

    Debatovat sa tu da. Kedysi sa aj dalo kludne si vymenit nazory. Poslednu dobu sa minimalne trojica zien (Liska, Alena, a sem tam Maria) rozhodli, ze svoju silu ukazu vulgarnostou. Ale vulgarnostou voci inym ukazuju iba svoju slabost. Aj ked si to, samozrejme neuvedomuju.

    Parkrat ich na to SLUSNE a NENAPADNE upozornila p. Jaga. Nepochopili, asi.

    Takze - da sa zacat odznova. Prestante obsestativne urazat KAZDY nazor, ktory vam, damy nekonvenuje. Napiste, preco si myslite, ze nie je pravdivy. Ukazde a dokazujte svoju pravdu. A NECHAJTE!!! slobodne a bez URAZOK!!! ukazat INYCH SVOJU pravdu. A VECNE!!! komentujte nazory inych. Ukazkami inych dokazov, svojimi zavermi a myslienkami, ked ste toho schopne. A v takejto debate si vzajomne rozsirime obzor, aj ked s nazormi tych inych suhlasit NEMUSIME!!!

    Vy tri a sem tam nejaky pan ste z toho priestoru urobili, bohuzial, priestor pre zumpu (co aj opravnene kritizuju sem tam sa vyskytujuci anonymovia!!!).

    Povodne sme tu chceli slobodne diskutovat. Vase SPROSTOST, dennne URAZKY, priestor pre frustrovanu Alenu, ktorej by ste pred rokmi napisali ihned, nech ide so svojimi frustraciami do prdele! a dnes jej pritakavate a tak jej frustraciu podporujete!!!...

    Preberte sa, zamyslite sa.

    A v pohode na mna nadavajte nadalej:-)))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Harčariku,
      tento prostor není kostel či chrám, abyste zde komukoliv uděloval kázání.
      Amen.

      Vymazat
  49. Este dovetok.

    Vazene p. Liska a Maria (najmenej vy!!!).

    Vobec vam nevadi, ze p. Jaga sa slusne a vecne opytala, nech tzv. Alena prezradi svoje predchadzajuce nicky na ACZ, ci tu. A ODPOVEDALA???


    NIE!!!

    A neviete nahodou PRECO???

    Pani Baba Jaga vie, ja tiez.

    ROZOSRALA vsetky normalne a slusne debaty pod inymi nickami!!!

    Tak jej len nadalej drukujte. Ked vas nezaujima, kto to je, a s cim ma problem.

    Ak by problem nemala, nicky by nemenila. To sa tyka VSETKYCH, co menia svoje nicky a NEMUSIA!!!


    Pytajte sa sami seba - PRECO to robia??? Preco pan Zbynek Matyas sa podpisuje ako Kopicek a zaroven ma tu DRZOST uvadzat seba miesto Matyasa ako Kopicek TU??? (preco nie nejaky potocik, ako na ACZ???, preco nie povodne ako Matyas???, preco obden miesto odpovede na nick JAHA pouziva moje priezvisko, ale SVOJE NIE??? To uz musi byt hajzlik, ze?

    A to sa tyka dalsich "menicov" nickov. Vyhovaraju sa na kadeco. Ja svoj nick pouzivam od zaciatku, neskryvam sa, nemam dovod.

    Preco ini robia vsetko preto, aby si neustale menili nick? Tu ich nikto predsa nemaze!!! Aky je teda dovod???


    Jeden jediny. Posratost. A tito "posranci" maju este tu drzost nadavat tym ludom, ktori su ROKY KONZISTENTNI!!!

    Totalna ubohost, ktora je ale takmer vsetkymi velebena.

    Pfuj!!!

    Howgh.

    OdpovědětVymazat
  50. Este snad, pre pana Kopicka, alias, alias, aliks, alias...a dalsich ...

    Pred minimalne 10!!! rokmi som sa podpisoval pod svoje BLOGY! na ACZ svojim menom!!!

    Kto ich necital (bud v sekcii čtenaruv blog, alebo v sekcii "Ze šuplíkuň, JEHO problem:-).

    Mozete to spetne urobit kedy kodykolvek:-))).

    Teda, jednoducho sa dalo zistit vsetko o mne. Bez problemov.

    Clovek, ktoreho tu velebite, ze vraj ma nejaku uroven vedeckych znalosti, NEBOL!!! schpny desatrocia spravne okopirovat moje meno pod uvedenymi blogmi. Pokial sa, akoze nastval a myslel si, ze ma nejako dostane citovamim mojho priezviska, miesto NICKU JAHA, pod ktorym som pisal (svoje meno, Zbynek Matyas, samozrejme sa snazil skrvat!!!), uvadzad kadejake SKOMOLENINY!!! mojho mena. Teda - velky vedator, ktory, podla vas skoro vsetkych je mudry a scitany, nebol schopny DESATROCIE ani len okopirovat moje meno z podpisu pod mojimi blogmi:-))).

    To je uroven, ktoru OSLAVUJETE.

    Roky som sa preto bavil a pisal som, co si mozete zistit, aby si pan Zbynek Matyas aspon raz poriadne precital moje meno a neuvadzal vo svojich nenavistnych replikach voci mne paskvily.

    Trvalo mu to skoro 10!!! rokokov, kym nakoniec spravne napisal moje meno a priezvisko.

    Protom ja som to jeho vedel hned od zaciatku. Nie je totiz ziadny problem zadat do vyhladavaca meno Zbyněk Matyáš - hneď sa vam ukaze adresa a tiez jeho podnikatelska cinnost. Ale bol som TICHO!!! ROKY!!! Vsetky roky, ked sa ma snazil, akoze DISKRETIZOVAT!!! Ja som, striktne, jeho meno, prizvisko, ci nnost, adresu...NEUVADZAL, napriek jeho NEUSTALYM provokaciam. Prvykrat som to urobil to si pamatate, TOHO ROKU!!!, ked so svojimi smiesnymi hlupostami nehodlal prestat!!!


    Takze, aby ste desatrocia nehladali ako vas MUDRY:-))) vzor, odporucam vam urobit to, co ja pred desatrocim. Zadat do vyhladavaca moje meno a priezvisko. A asi budete zasnut:-)))).

    Tak co vy na to, smejdi, ktori pouzivate x-ty nick v poradi pocas par rokov a pritom nadavate inym, co sa nemaju potrebu skryvat???

    OdpovědětVymazat
  51. pane Jaha, nemohl byste mi, prosím, políbit lem roucha? To víte, my "královny" si na obřady potrpíme :DDDD))))
    vlastně raději ani ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je strašné, když tenhle šovinista si tu zarezervuje téměř celý prostor!!!

      Vymazat
    2. Jedine, co je strasne, p. liska, ze ste naozaj ...., ako som napisal nedavno. Teraz sa uz nemam preco ospravedlnit. Preco?

      Pochopi i ten najhlupejsi.

      Citujem VAS!!!


      liška04 října, 2016 22:03
      to je strašné, když tenhle šovinista si tu zarezervuje téměř celý prostor!!!

      Co bolo SOVINISTCKE na tom, co som pisal???

      NIC. To chape kazdy pablb, nie to este bezne rozmyslajuci. Kto napise na veci, ktore sa nedaju ani nahodou oznacit za sovinisticke, ze su sovinisticke?

      Pablb, ktory nema sajnu o tom, co ktory vyraz znamena a opakuje nieciju mantru, neschopny VLASTNYCH nazorov.

      Kto nie je schopny sformulovat a napisat aspon jednu SVOJU myslienku je...

      Mal som trochu vycitky, ked som napisal v predpredchadzajucom krtinci, co ste. Teraz ste ma presvedcili, ze to bola celkom zbytocna starost. potvrdili ste, co ste.



      Vymazat
    3. Ad: JK

      Nehanbite sa, pan Zbyněk Matyáš!!!

      Zadajte moje meno a priezvisko (po desiatich rokoch ste konecne boli schopny ho napisat spravne), najdete vselijake odkazy, mozete ich, samozrejme, slobodne zverejnovat...Chudaciku:-))).

      Vymazat
    4. Proč bych to dělal? Nezajímáte mě dotud, dokud tady nezačnete vylepovat ty své plakáty nářků a nadávek. Tak jsem se ozval.
      Nepište sem a bude dobře.

      Vymazat
  52. Tady to zase žije, jeden je ještě vysmátý z mustangu a učuměný z nastavování chytré TV a tady zase kvete nevraživost.

    Pane JAHA, mi je samozřejmě jedno, jestli má hora 5775 nebo 6000, ale "pětitisícovka" je 5000-5999m, "šesti..." je 6000-6999. Když dušek řekl šestku, udělal z pětitisícovky šestitisícovku - v podstatě v dokumentárním pořadu. Měl říct "necelých 6000m" a byl v pohodě. Buď tu výšku nevěděl (a pak se měl té informaci vyhnout) nebo neměl lhát. To profesionál nedělá, to dělá šumař, který nemá v TV co dělat.

    Už máte koupené mince václava havla? Kdybych je měl, hodil bych je do fontány václava havla na náměstí václava havla u divadla václava havla u nábřeží václava havla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vaclava Havla, pokial to desiatky rokov neviete, tu na Slovensku z vysoka serieme. Naposledy, ked tu bol, museli ho za ochrany policajtov odviest do bezpecia, ked nanho hadzali nielen vajicka. Postudujte!!! si nieco o tom!!!, ked prepustil VRAHOV z LEOPOLDOVA, ktori ZAVRAZDILI policajtov, ked ZRUSIL ZBROJARSKU vyrobu na POVAZI a tym dosiahol, ze ekonomika Slovenska PADLA o CCA 40 % (Dubnica nad Vahom, Martin...).

      Ceski tajtrlici ma vzdy vedeli pobavit:-))).


      Booze. Vy ste v Cesku naozaj vsetci taki sprosti, neznali veci, alebo sa robite?

      Vymazat
    2. Snažil jsem se svůj vstup napsat strukturovaně. Nebyla to otázka na Vás, ale na všechny krtky. Jinak bych ji neoddělil od textu pro Vás prázdným řádkem.

      Vymazat
    3. Necítím se zrovna sprostý.

      Vymazat
    4. Ale přesto si myslím, že má cenu komunikovat. Jak říkal Sokrates. V každém člověku je Slunce, jenom je nechat plát.

      Vymazat
    5. Ládik!!!:
      Pan Harčarik ani na českém serveru se neobtěžuje s češtinou, která je občas od slovenštiny značně odlišná. Slovensky ´sprostý´ = česky ´hloupý´.
      Prostě ´kapusta´ = ´zelí´.

      Vymazat
    6. Jinak JAHA blábolí, Slováci měli Havla rádi, dokud jim nezarazil obchod se zbraněmi. Moje laboranta pověsila jeho fotku do labáku na zeď a odmítla ji sundat, přestože to byla infekční laboratoř.

      Vymazat
    7. Slovensky rozumím dobře, i významu slova "sporostý". V tom významu jsem taky odpověděl. Hloupý se opravdu necítím. Tedy necítívám. Jednou jsem četl první odstavec doktorské práce jednoho žáka od Sykové - to jdem dočetl odstavec a připadal jsem si jako blbec... Ale to byla úzká specializace.

      Vymazat
  53. Hodnotit lidi podle jejich názorů není zrovna moje hobby. Já bych je dokázal hodnotit jen podle barvy kůže (množství pigmentu), což je dáno přírodními podmínkami. Ale pod kůži bych nelezl. Jedině podle činů bych je hodnotil. Subjektivně.

    OdpovědětVymazat
  54. Brunner skončil třetí v běhu Athény - Sparta, 248km. To je borec. Nakonec. Takového by měli zvolit presidentem, ten to bude mít v hlavě uštěrkané a bude dobře vydýchaný z marasu.

    OdpovědětVymazat
  55. Aby sme si rozumeli, pan Ladik!!!

    Ja som si Vas, ako jedneho z mala na ceskych serveroch "povazoval".

    Bud mi citujte, kde a kedy som za posledny rok, dva, ci aj predtym, ADOROVAL Havlovi, alebo potom , ked nie, tak napiste:

    Som uz jeden z Cechmi zmagoreny Moravak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nejsem, mám slezské kořeny. Ostravsko - Opavské.
      Váš vztah k havlovi je mi jedno, stejně jako vztahy každého jiného ke každému druhému. Já havla před 89 neznal (jen z fotky, když měl narozeniny v 89 - to nám v práci předváděl estébák (později lustrovaný)) - vkládal jsem do něj naděje. Ale po jeho lhaní (že bude presidentem jen 1 volební období) jsem ho hodil do koše k ostatním podvodníkům. A nedělám si iluze, že v politice se vyskytuje čestný člověk. Ten by se nešpinil.

      Vymazat
  56. JAHA:
    Takze, aby ste desatrocia nehladali ako vas MUDRY:-))) vzor, odporucam vam urobit to, co ja pred desatrocim. Zadat do vyhladavaca moje meno a priezvisko. A asi budete zasnut:-)))).

    Tento odkaz se však nikomu neobjeví:
    https://www.muni.cz/history/graduates?year=1975&from_record=601
    12. záznam vlevo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida! A byl jste překvapený, jak psal východňár?
      A já prý tajím svoje jméno. ☺

      Vymazat
    2. Nejsem překvapený. Ještě jsem se podíval na barák, to dělám u každého, s kým jednám. Čekal jsem bydliště trochu jinde, ve Slavičíně. Ale nebylo to moc vedle.

      Vymazat
    3. Kopicku, nestrapnujte sa. Kazdy si moze najst i na ACZ, ako ste skusal napisat moje meno. Raz HaNcarik, raz HaNčařík, a dalsich xyz variant... Ved to kazdy, kto tu je roky, vie. Radsej budte ticho a uz sa NESTRAPNUJTE!!! Ja nemam zaujem to vytahovat, to som Vam pisal X- krat. Tak ma neserte, aby som musel sediet den pri pocitaci a davat tu VSETKY Vase TRAPNE pokusy napisat moje meno. Navrhujem, nechajte to tak. Ale ak chcete konfrontaciu, prosim. Nebude ma to bavit, nic sa nezmeni, nikoho to nebude zaujimat. Len budem MUSIET dokazat, ze KECATE! Stoji Vam to za to, clovece? Nenechame to uz konecne "pohřbene"? Dohodnime sa, ze Vy mate pravdu a ja mam pravdu a uz nech to je za nami, tato etapa vztahov...
      No, ale ked chcete dalej donkichotsky bojovat, budiz.

      Vymazat
  57. S takovou tento krtinec zasekáme hašteřením ... jak se začíná stávat zvykem.

    OdpovědětVymazat
  58. No, den tu nejsem, dočítám a nestačím se divit?
    Buď je to alkohol, večer přicházejí na lidi, co pijou od rána, různé stavy... anebo JAHA prostě magoří.
    Ale Anna to napsala na rovinu, a tak člověk věděl, na čem je, co se děje, zatímco na coming out JAHY čekám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno,
      podle mne Jaha šňupe chia semínka, jinak to nevidím.
      A možná to zapíjí destilovaným mešním vínem.

      Jenže si u mně šplhnul tím, že dodal Koukolíka
      https://www.youtube.com/watch?v=Wjup2kxOoY4
      , takže jsem vůči němu smířlivě naladěn a věřím, že by mu Pán odpustil i kdyby si dnes doma smažil česnekové topinky z hostií.
      Ale fakt je, že by to s těmi destiláty neměl přehánět, když to s ním tak mává.
      jáchym

      Vymazat
    2. Alene by som odpovedal, a vobec sa o nu i "obtrel" az odpovie na otazku pani "Baba Jaga".

      Domyslite si, umelce.

      Som VELMI ZVEDAVY!!! ci Babe Jage niekedy odpovie.

      A ze vas vsetkych, taka "nenapadna" otazocka SOLIDNEJ diskuterky "BABA JAGA" na tu sa prezentujucu "Alenu" nechala nevsimavych - i to o vas vsetkych nieco hovori.

      Napiste sudruzka Alena vsetky Vase nicky (nielen) na ACZ. Odpovedajte pani BJ!!!

      Je dobe vediet, KTO bez DOKAZOV kyda napriklad na mna, bolo by dobre vediet, na zaklade coho sudruzka "liska" mi nadava do slovenskych sovinistov...

      Niet nad znalosti a vedomosti, kto je kto, ze, Alenko z rise divov:-))).


      Ci mame zavolat cloveka, ktoremu VY, SUI GENERIS, nadavate do fizlov, aby nam nieco o Vas povedal?:-))).

      Cakame, cakame, odvazna premyslovna:-))).

      Vymazat
    3. Viete Jachyme, ze ste s tymi chia semienkami "kapl bozskou"?.

      Akurat, ako spravny pepik nemate asi sajnu, ze tie semienka sa jedia RANO (vecer sa daju do vody, alebo do jogurtu a pod.), pretoze po obede sa jest nesmia, dodavaju totiz energiu. Vecer su priamo ZAKAZANE. Takze, pouzivam ich raz tyzdenne, to je fakt, ale iba rano, v jogurte. SNUPAT cia semienka ma ani nenapadlo, ani NIKOHO na SLOVENSKU!!! To je asi dalsi cesky vynalez, ked vam uz nestaci metanol, pervitin...a dalsie ceske vynalezy.

      Omsove vino som naposledy pil ako ministrant, aj to len drobne kvapky, ktore sa zvysili po priprave obetovania. Nie kazdy na rozmyslanie a napisanie myslienok potrebuje alkohol, ako asi u vas je zvykom (no, s tym metanolom ste to prehnali, to je pravda, desiatky mrtvych... - ale nedali ste na rady Slovakov, ako PIT, nuz co.).

      Slovensko sa meni, ako ste si, s radostou urcite vsimli. Ked ste nas "odstrihli" od "penazovodov", vydychli sme si. Peniaze zostali na Slovensku a nesli do vasich generalnych riaditelstiev. Skoro vo vsetkych zakonoch ste 10 rokov pozadu. Este aj s tou tolko u vas neprezutou volbou prezidenta, referendom, pokladnicami, zverejnovanim zmluv, blebleble...desiatkami zakonov, o ktorych, ako skutocni Cesi kecate a nic ste neprijali. O Eure radsej nic nehovorim, o raste HDP, mlcim, o dobiehani urovne ekonomiky detto. Najnenormalnejsie je, ze napriek 250 TIS.!!! ciganov, ktori NIC nerobia, teda sa pocitaju medzi nezamestnanych, aj tak je pomaly nezamestnanost pod 10 %. No a ze mame dalsie obrovske investicie (Land Rover...) to urcite viete.

      Takze za to ODSTRIHNUTIE od tzv. penazovodu, velmi pekne dakujeme. Lebo sa ukazalo, kam tie peniaze vlastne tiekli.

      Ale - ved vam to netreba vysvetlovat. Uzivate si to na vlasnej kozi - montujete (ako kedysi Slovensko pre Cesko) a zmontovane (a predajne ceny a zisky...) idu, SAMOZREJME. do zahranicia. Nuz, spravodlivost je niekedy svina. Teraz vidite, ako je to fajn, davat gastarbajterom robotu a hotovu vyrobu predavat a zisky zhrabovat v inej kraJINE.

      Vymazat
  59. Ládíku, vy se honíte, kreslíte, počítáte, navrhujete, ručíte za svou práci, nechtěl byste namísto toto připravovat "podklady na Radu?" :-)
    Za 74 "odpracovaných" hodin dostat 44 tisíc?
    A to každý měsíc?
    http://www.antimeloun.cz/?p=6282
    Kdepak, ze spojení Uhla a Šabatové se musela narodit perla!

    OdpovědětVymazat
  60. POCHVALA PRO JAHU PŘED NASTOUPENOU JEDNOTKOU:

    Vřele doporučuji udělat si čas a třeba na několik etap si pustit Koukolíka

    https://www.youtube.com/watch?v=Wjup2kxOoY4

    na kterého sem dal Jaha odkaz.
    Doporučuji všem!
    (Je to nádherné shrnutí faktů, jinak rozptýlených do mnoha různých pramenů a knih. Navíc v AKTUÁLNÍCH souvislostech.
    Většinu věcí jsem od něj znal, přece jen ho sleduji dlouhou řadu let, ale takhle pohromadě to přece jenom člověka dostane.

    Ještě jednou - DOPORUČUJI !
    (Navzdory tomu, že to našel Jaha. Komu čest - tomu čest, když je štěsí unavený i ideologicky nevidomý kur zrno najde !)

    DÍKY, bratře šovinisto !

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez tych ceskych kecov by to bratre Jachyme neslo?:-))).

      Skuste nabuduce (uz minimalne raz Vas slusnost donutila ma spomenut!:-))) bez tych ceskych blbosti o unavenom stasti a podobne. Skuste KONECNE RAZ UZNAT!!!, ze i taky sovinista, drotar, ovad a ina slovenska haved VIE toho trochu VIAC, ako vasi pokrvni tajtrlici:-))). Ved "ceskoslovensky" narod uz roky nie je pravdou, vyhrazky, co ste nam posielali pri osamostatneni sa nenaplnili, naopak, zaostavate takmer vo vsetkom oproti Slovensku...

      Tak co uz, bratre, zmierte sa s tym, a prestante benesovsky kecat, co Vy na to?:-))).

      P. S.

      Inac som rad, ze ste sa ozvali, lebo vasi pokrvni bratia by ZNOVA a ZASA prisli o vedomosti - svojou vinou, ako vzdy - nepocuvali rady brata Slovaka:-))), len za to, ze im tie rady odporucal ON.

      V tomto zmysle obdivujem Vasu odvahu odporucit "inteligentnemu" publiku v tomto priestore ostrakizovany zdroj, klobuk dole, umelce! (aj ked ste ju trochu pokrytecky "zasmrdnochali" typickym pepikovskym pluvancom na mna, aby sa nepovedalo:-)).

      Tiez Vas rad znova "vidim":-).

      Vymazat
    2. Já opravdu, ale opravdu nechápu, proč měl potřebovat odvahu k tomu, abych nejinteligentnějším krtkům této planety doporučil Koukolíka !

      Věřím, že minimálně Ládik, Marie, Zdeněkb či Tužka se stejně jako já na odkaz vrhnou jak hladoví dobrmani na čerstvý karbanátek - a nebudou litovat !

      Koneckonců je vynikajícím důkazem Koukolíkových popularizačních schopností i to, že jste s pochopením přednášky neměl, zdá se, žádné vážnější problémy ani Vy !

      Nositel Nobelovy ceny Feynman kdysi pravil, že ten, kdo neumí vysvětlit podstatu problému, na němž pracuje číšnici, svému oboru nerozumí.

      Pravda je, že kromě číšnic a malování obrazů na pomezí pornografie rozuměl i hře na bonga a byl vynikající kasař, nehledě na fušování do filosofie (v čemž byl asi nejhorší, ale znám slabší profesionály).

      Koukolík nebude o moc hloupější než Feynmen,filosofie mu jde o něco líp, fyzika o něco hůř, na bonga ale nehraje, takže Nobelovu cenu zatím nedostal.(Vaklaf Chavel s bubny zaplaťpánbu taky ne, on Oblbama k oselské ostudě docela stačil).
      JÁCHYM




      Vymazat
  61. Zkoušel jsem psát na TV, ale to je nejhorší varianta. Nechám to na ráno.

    OdpovědětVymazat
  62. Tužka napíše,.....napíšu příběh z dnešního dne, který mě pobavil a i dobře naladil.

    Už kolik dní se chystám, že si spravím psyché namalováním zátiší,...maluji jen přírodniny, nebo zátiší,....postavy a zvířata neumím,...ty jsou vždycky v dáli/y/?, a v mlze.

    Tak ve sklepě, ve skříni snů, hledala jsem propriety do zátiší,...když psi začali hrabat packami na okno, kňourat s slintat,...takže neklamné znamení, že se někde něco děje a oni mi to šli oznámit. Štěkat jsem je odnaučila, aby nerušili pak v noci.

    A venku na chodníku auto ČEZu s mobilní plošinou a řežou větev jabloně, která stínila lampu pouličního osvětlení.

    S tím sloupem a lampou je to zajímavé. Původní zahrada měla živý plot,....když to při převodu do mého majetku z katastrálního přeměřovali, sloup s pouličním osvětlením byl postaven na soukromém pozemku, původní majitelka nad tím mávla rukou, sloup tenkrát postavili asi odhadem. Předělala jsem plot z živého na zděný, kvůli psům, a sloup s lampou je za plotem u mne na zahradě.
    ČEZu jsem to hned oznámila doporučeným dopisem,...neodpověděli.

    Z mobilní plošiny bezproblému čistí lampu, to na ní dosáhnou, dnes se rozhodli ořezat i větve jabloně na mé zahradě,...opravdu stínila, chystala jsem se, že to udělám, až očešu jablka.

    Dva mladíci,...jak jsem vyšla ven na chodník, byli evidentně v rozpacích a začali se omlouvat, že mysleli, že nikdo není doma, proto to neoznámili,...ale, že to dostali za úkol, uvolnit pouliční světla a že v kabině auta mají průvodní text od zaměstnavatele,....a bylo vidět, že je jim dost trapně. Větev dost velká,...na ní několik kilo jablek,...

    Ukončila jsem jejich rozpaky mávnutím rukou a doporučením, ať si jablka očešou, když jsem zjistila, že doma stromy nemají. Ještě jsem jim přinesla na jablka igelitky,...nechala jsem to důkladně prořezat, aby to pár let vydrželo, je to starší strom, už nemá takové přírustky. Větve rozřezali a odvezli, všechno uklidili,...nakonec mi to pomohlo.

    A protože je teď od lampy dobře vidět, tak jsem až do třiadvaceti česala jablka.

    Je jasná obloha, po dešti a větru čistý vzduch, krásně jsou vidět hvězdy,...proběhla jsem se se psy za město, kousek od světelného smogu, aby byly hvězdy zářivější.

    Stes je dobré rozchodit, nebo rozběhat,...zapotit,....a hned je to lepší s psyché i soma.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nakonec dobře dopadlo!
      Je zajímavé, že máte ještě jablka na stromě, mě už opadávalo i Zvonkové, to se přitom sklízí až v půlce října - asi tím suchem, nebo spíše tím teplem, protože strom jsem zalívala.

      Jinak já splíny řeším také tak, prací na zahradě, cítím, že je to pro mne nejlepší, k tomu poslouchám načtené knihy nebo jen tak přírodu...
      Mám zahradní práce ráda od mala, děti to nějak nepodědily, ale co už... zatím mám sílu, pak se uvidí.

      Vymazat
    2. Zdravím, Tužko !
      Napište, prosím, něco o telepatii se zvířaty, já mám občas také telepatická období (musím říct, že mě to štve, protože nebýt toho, že telepat byl otec i jedna z dcer, asi bych to tutlal, jelikož to odporuje mému vidění světa - ale co nadělám ... naštěstí mám teď zrovna asi třetím mrokem pauzu.)

      Králíci (mazlíčci, nikoli bílkovinné zdroje v králikárnách !), psi a děti do tří let se telepatili nejlíp, protože komunikace pomocí slov je už vyšší dívčí. Přesněji - dělalo mi problém, že jsem měl slova kontaminovaná celými asociačními řetězci, které měl ten druhý na to slovo navěšené.A játam měl asociace jiné.
      Celkově je telepatie hodně blbej a pro mne nepříjemnej komunikační kanál, když člověk není třeba aboridžinec a od dětství to nestuduje.

      JÁCHYM

      JÁCHYM


      Vymazat
  63. Abych vyjasnila otázku "mých nicků" jednou provždy.
    Baba Jaga se mě, jen tak mimochodem, zeptala...
    a já jí neodpovím, nemám chuť. A co?
    Z toho vyplývá co?
    Třebas prostě proto, že se mi nelíbila její kauza voda, studna atd, tak nemám důvěru...
    Nebo už platí i v Noře policejní: Kdo nic neudělal, nemá co skrývat?
    To snad ne!
    Takže dokud majiteli blogu, Zdeňkovi, nebude vadit, že sem píšu, budu nadále přispívat pod nickem Alena. To je celé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sudruzka, majitelka viacerych nickov na ACZ, inu odpoved som ani necakal. Aspon kazdy vidi, s kym ma cest, ked mu "Alena" kyda. Ja budem slusny, ako som bol roky k Matyasovi, kym nezacal kydat a necham si svoje vedomosti pre seba.

      Vymazat
  64. No, aby ste nepovedali, tak vam posielam jedno z vieroucnych videi. Su to exercicie p. Spidlika. On je (bol) velmi, velmi OTVORENY clovek. Myslim ze vypocut si jeho nemoze urazit ziadneho cloveka, veriaceho, ci neveriaceho. Je nedogmaticky. Jednoduco, ludsky vysvetluje niektore veci. Kto chce, nech pocuva. A ked pocuva, tak nech pocuva poriadne:-).


    https://www.youtube.com/watch?v=SfoH8uOKHNA



    OdpovědětVymazat