08 ledna, 2018

KRTINEC č.279

203 komentářů:

  1. A tohle ještě chybělo!
    A do toho Macron v Pekingu, určitě jsou v Paříži milionové demonstrace lidí, zahalených do tibetských hadrů!

    Macron přivezl do Pekingu čínskému šéfovi koně republikánské gardy!
    Doufám, že si alespoň pronajal českou Casu!
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratulace k prvenství, pane Jáchyme. Váš vysavač bych za presidenta klidně volila. Podepisoval by se elektronicky a "presidentské" známky možná budou zrušeny - i když by jeho portrét možná byl filatelisty vyhledávaný.
      Kdo ví, co v Číně dostane na oplátku ten francouzský.

      Já dnes opět zkontrolovala česnek na políčku - celých devět kusů s kořínky jsem zastrčila zpět do hlíny.

      Vymazat
    2. Aby kůň nepřivezl makrolona...

      Vymazat
  2. PŘÍMÝ PŘENOS: Jiří Drahoš představuje svůj prezidentský tým
    8. ledna 2018 13:58
    Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/drahos-prezidentsky-tym-kleindienst-volby-prezidentske-volby-pvv-/domaci.aspx?c=A180108_120718_domaci_hell

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiří Drahoš: Ačkoliv by se zdálo, že Jiří Drahoš kandiduje na prezidenta České republiky, ba dokonce k tomu splnil i všechny zákonné předpoklady, není tomu tak. Ve skutečnosti kandiduje jeho žena, paní Eva Drahošová. Proslýchá se, že je to ona, kdo lehce nepraktického akademika pevnou rukou směřuje k vítězství ve volbách. Organizuje, zařizuje, hlídá kalendář i všechny ostatní náležitosti a všude jezdí s ním a kontroluje ho. Což samozřejmě jsou u ženy vlastnosti naveskrz kladné a žádoucí, ovšem s výjimkou jednoho případu: pakliže totiž muž této úžasné ženy má být prezidentem mé země. Já prostě nechci podpantofláka. Skutečně nechci, abych musela odečítat ze rtů první dámy, jaké budou prezidentské oumysly, kdo dostane amnestii a kdo bude vyznamenán. První dáma má být svému muži oporou, zajisté, ale nemá být pochyby o tom, kdo je prezident... Nevíte náhodou, proč jsem si vzpomněla na Claire Underwoodovou a její úplně závěrečná slova v seriálu „House of cards“, totiž: „This is MY term“? Nemyslím si, že by kdy mohla splynout z úst Jiřího Drahoše... Klára Samková

      Vymazat
    2. Já také nechci nepraktického akademika. Vrchol mužnosti a alfa samec je pro mě pan prezident Zeman. A zdejší pan Jáchym s vysavačem. Samozřejmě.

      Vymazat
    3. Tak to prrr, Evičko!
      Alfa je vysavač, já jsem jen beta!
      (Nejsem já náhodou vysavačofil? Sto čtyřicátá osmá utiskovaná sexuální menšina?
      Zkusím se registrovat! Jako trapný hetero bez jediné změny za posledních více než šedesát let se cítím méněcenný)

      Mimochodem - nejste Vy náhodou ten ebonitový tyč, co stalkeruje Lišku ?
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Ale Jáchyme, proč tak neurvale k dámě s tak sladkým jménem...
      Zrovna jsem jí chtěla doporučit, jestli zná portál Aktuálně. Tam se to mezi diskutujícími jistě pravými alfa samci hemží, a nejlepší jsou prý ti (samci se zárukou!), kteří mají v profilu obrázek chlapa.
      Že jo, Ládiku? :-)
      Kdepak lovit mezi obstarožními prezidenty.

      Vymazat
    5. Přece si tam nedám babu.

      Vymazat
    6. ... nebo holubičku :-)

      P.S. To mě jen tak napadlo, jako že holubice míru. Vy, největší bojovník. :-)

      Vymazat
    7. No mohl by na Vás Ládik!!! dát, Maruško - tenhle jeho jednooký barbar opravdu nic moc (kdo ví, co na něho jeho čtvrtka), zlatý stříbrný zdejší pračlověk.
      Třeba pilířů na výběr mraky a možná má ve svém archivu i jiné:
      https://pixabay.com/cs/photos/pil%C3%AD%C5%99/?&pagi=2

      Vymazat
    8. Jaguško, já se tedy v mužské mentalitě až tak nevyznám, ale mám dojem, že si Ládik prochází nějakými osobnostními transformacemi nebo zráním, přinejmenším uměleckým, i s pomocí těch obrázků... :-), takže nechme tomu volný průběh.
      Nebýt čtvrtky a jejího údajného zájmu, vůbec bych se do toho nemíchala. Jen ten poslední mohykán nebo kdo to byl, ten mi zvyšoval krevní tlak :-), od pohledu. Musela jsem přivírat oko.

      Vymazat
    9. Třetí pilíř souvisí se 6° volnosti.

      Vymazat
    10. https://mech.fsv.cvut.cz/~smilauer/teaching/SM1_pred_05.pdf

      Vymazat
    11. To jste mi zarmoutil, pane Jáchyme.
      Připravil jste mi o iluze.
      Já si vás představovala, jako něco mezi alfa Spencer a panem prezidentem.
      A vy, beta - s vysavačem alfa. A nad šedesát. To asi budete také vlastník stárnoucích a opotřebovaných kostiček.. jako ta veškrnová. Škoda, jsem hezčí než Terezka.
      P.S.
      Ten pan Liška, s ebenitovou tyčí, je fešák?

      Vymazat
  3. Jáchymovi gratulace a s tou Paříží jste to vystihl..

    Alkohol poškozuje kmenové buňky a tím otvírá dveře rakovině, píšou. Vědecké objevy si často úplně protiřečí a je třeba je brát vždy s rezervou, ale přece je překvapivé, že si toto dovolí někdo zveřejnit.

    https://www.novinky.cz/veda-skoly/459748-alkohol-poskozuje-kmenove-bunky.html

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím krtky zase z návštěvy - jinde. Minulý týden jsem si koupila notebook, teď ho mám u svého ajťáka na instalaci, ještě mi bude přendávat ze starého disk, protože tam jsem ho měla 2x takový.
    Ta legrace stála skoro 20, teď mě čeká pojištění auta, pak daně, začínám se vážně zamýšlet na svými financemi... nebyla jsem zvyklá moc šetřit...
    K legraci na A.cz vám napíšu, až budu mít notebook doma, teď chci jen zmínit, že Anna se tam fakt rozjela.
    Anno, proboha, nepište o sobě do diskuse v A.cz osobní věci!!!
    Vy máte pocit, že vás někdo sleduje a přitom lidem dáváte o sobě tolik informací, proč to děláte? Tam chodí diskutovat různí magoři, pak se nedivte, až vám někdo za týden, za dva vpálí, a třebas docela hrubě, že jste to či ono. Měla byste řádně užívat prášky a do diskuse na Aktuálně nepsat. To je moje doporučení, berte nebo nechte být.
    Nejste jediná, koho současná situace i počasí skličuje. Ale já to nepíšu ani sem, co se mi děje poslední dny, je to prostě těžké a musíme si to každý/á vybojovat sami.
    A k volbě presidenta - já to mám jasné, volím nemarťana a držím se osvědčeného, kdyby to mělo být jen na rok či dva. Když vidím tu přehlídku kašpárků, co mají jako hlavní program vymezit se vůči Zemanovi, tak je člověku skoro do smíchu.
    Tak co nejdřív nashledanou, už z domova!
    A Zdeňkovi i v tomto roce díky za Noru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozdrav Aleně a ať se instalace podaří.
      Rady Anně jsou jistě rozumné. Ale pokud bych mohla přidat svůj názor, spíše si myslím, že Anna o pozornost ve skutečnosti stojí. Však si o ni říká. Nedivím se jí, je stále doma a chce trochu rozptýlení. Ale nevidím to tak černě, myslím si, že i na A.cz už ji všichni znají... Stále si ale myslím, že by o jejím psaní měl vědět manžel. Tak se zatím mějte.

      Vymazat
    2. Aleno, já prášky beru řádně a na Aktuálně i sem bych neměla psát. Jenže když jsem onemocněla bipolaritou, tak jsem začala trpět i fóbií z lidí (před onemocněním jsem byla společenský a celkem aktivní tvor). K tomu se mi přidalo, že špatně slyším, což znamenalo, že jsem se musela stále ptát, co kdo řekl (to jsem vyřešila naslouchátky). Aby toho nebylo málo, tak mám velký problém se soustředěním, prostě při rozhovoru, poslechu rádia nebo televize po chvíli vypnu a nevnímám, co je řečeno, přestože se snažím to vnímat. Proto mi vyhovují diskuse tady nebo na Aktuálně. Mně nikdo vůbec neubližuje tím, že použije něco z mého soukromí, co jsem tam napsala. Všechno, co kdo píše, vypovídá o něm, ne o mně. Mé paranoidní stavy s tím nesouvisí a paranoidní jsem byla, i když jsem nikam nepsala, např. jsem byla přesvědčená, že máme doma odposlechy a že s tím můj muž souhlasil, tak jsem ve tři ráno odešla z domova... Před onemocněním bipolaritou jsem nikdy paranoidní nebyla. Už jsem párkrát na Aktuálně přestala chodit, ale mé problémy s psychikou to nevyřešilo.

      Marie, já na Aktuálně nebo sem nechodím a nepíšu, abych budila pozornost, o tu vážně nestojím. O co stojím je si poklábosit, případně se vyjádřit k nějaké problematice, sem chodím jen tak pobejt s kamarádama, které mám díky diskusím na Aktuálně. Slib, že nebudu chodit na sociální sítě dodržuji a dodržím. Mému muži jsem opakovaně slíbila, že nikam psát nebudu, což nedodržuju tady a na Aktuálně, tam chodím a píšu několik let, takže mě tam znají (nemám pocit, že by mi tam chtěl někdo ublížit, mám pocit, že se ke mně odtud line přátelství, i když z těch příspěvků to na to nevypadá). Můj muž asi nevěří tomu, že nikam nepíšu, ale určitě nepředpokládá, že bych psala něco ze soukromí. Kdyby si přečetl, co jsem všechno ze soukromí vytáhla na veřejnost, tak by mi to neodpustil a mohlo by ho klepnout, každopádně by zuřil. Výsledkem by byl naštvaný muž a nešťastná já, protože bych časem aspoň sem začala chodit, tady jsem toho o svém soukromí napsala ještě víc a to jsme tu sešlost z A.cz :-)

      Vymazat
    3. Nu, Anno, zbývá jen doufat, že si na Vás nikdo z A.cz nebo bůhvíodkud nezasedne a nezačne Vám znepříjemňovat život, jako to stalkeři dovedou, zneužíváním informací, když už je na sebe musíte všude trousit. Držím k tomu palce.

      Vymazat
    4. Díky. Stalkerů se nebojím, každý má nade mnou jen takovou moc, jakou mu dám. Trousím o sobě jen tady a na A.cz - a odtud jsme sem přešli :-)

      Vymazat
  5. Á,tak Natálie Grossová (14) už má ňadérka a zakulacenou prdýlku a už je vyšpuluje pro bulvár na pláži v Miami,kde za nakradené peníze svého otce trávila vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no nevím,jestli na tu pušapku a grosuv ksicht neviňatka zbalí nějakého pracháče.

      Vymazat
    2. Gaio, vy fakt nemáte ráda mladé a hezké holky, viďte? A pročpak asi :-)

      Damúza

      Vymazat
    3. mlade,hezké¿?????¿

      Vymazat
    4. Mladé a hezké.... v dávnověku jsme si na toto téma vyměnily názory na Acz. Ctí vás, že neměníte názory a existence mladých, hezkých vás stále rozlaďuje....

      Ale stejně se mějte dobře :-) Damúza

      Vymazat
  6. Vybírám schránku a skočil na mě silný president:
    https://imgur.com/a/fZ07U

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Volební lístky k nám ještě nedorazily, a Vy už jste tu plašil. Ksichty taky žádné, naštěstí.

      Vymazat
  7. Víte,že William Henry Harrison, 9. prezident USA, zemřel jen 31 dní po složení svého prezidentského slibu?

    OdpovědětVymazat
  8. Jiří Šuplík,Louny,to bude tedy asi materiál

    OdpovědětVymazat
  9. Teď mi volal domkař a 45 minut kecal. Případ.

    OdpovědětVymazat
  10. Kde se zde vyloupla Damúza?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Damúza sem občas zaskočí. Nevím, proč mě zrovna napadlo, co uděláme, když sem přijde Žlababa? Hezky ji pozdravíme. Totéž s Damúzou :)
      Jinak nečtěte Super. Tam pořád nějaká špulí zadček. Dodnes nevím, jak se takový zadeček, klidně i prdel, špulí!

      Vymazat
    2. To se musíte postavit zadkem k foťáku a přihnojování se v bederní páteři dopředu a nahoru, zkřivené páteře si nikdo nevšimne, jak bude čumět na vás opticky zvětšený zadek.
      A vyprsit se též dá, to též změníte zahnutí páteře v patřičném směru dopředu a opticky klam udělá své, budete ale pěkně zkroucená

      Vymazat
    3. Z důvodu společenských návštěv na našem webu by to chtělo upozornit náhodné čtenáře, že Gaia má zapnutou funkci, která sama dokončuje slova. Já se děsně bavím, když nemůžu vymyslet, jaké správné slovo tam patří.
      Teď bych zkusila tipnout, co tam má být místo "přihnojování se v bederní páteři dopředu..." - že by "prohnout se"?
      Gaia náhodou musí být kočka, dbá o sebe, cvičit chodí a i jinak pečuje o svou vnitřní i zevní stránku - možná by i mladou Grossovou strčila do kapsy :-)

      Vymazat
    4. Prohnout je správně.
      Já chodím cvičit, neb ten pohyb potřebuji, mám sklony k tloustnutí, např.ted přes vánoce, debužírovat jsem začla 22.12 na tom večírku a pak to jelo až do 1.1. a mám hned 3 a půl kila nahoře.

      Vymazat
  11. Díky za další krtinec, pane domácí.
    Loreena McKennitt - La Serenissima
    https://www.youtube.com/watch?v=m54SmVsQqgc

    Gratulace k prvenství, Jáchyme.
    Anita O'Day - That Old Feeling
    https://www.youtube.com/watch?v=lbwZ_dLgvR0

    Schubert / Symphony No. 5 in B-flat major, D. 485 (Mackerras)
    https://www.youtube.com/watch?v=cdLuvGsjwlA

    Josef Suk, Dvořák Violin Concerto Op.53, Karel Ančerl, 1961
    https://www.youtube.com/watch?v=VuMbpQcwYmY

    Riding with the King (B.B. King and Eric Clapton album)
    https://www.youtube.com/watch?v=jfuO3IVzMPw

    Paco de Lucía Concierto Aranjuez - Adagio
    https://www.youtube.com/watch?v=e9RS4biqyAc

    Radůza - Chci oplakat to dobře
    https://www.youtube.com/watch?v=foZYnVFxJPk

    OdpovědětVymazat
  12. Do voleb bude stále veselo! Horáček požádal Prahu, aby jej zvolila, prý takticky, podle iDěsu skončil Zeman až pátý, Blesk píše: Poslední průzkum: Zeman zvýšil náskok na Drahoše, Topolánek a Horáček ztratili...
    A to ještě zdaleka není všecko :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě ať si každý udělá průzkum ve své ulici a na svém náměstí, a má to i bez novin. Výsledky nebudou určitě o nic méně zajímavé!

      Vymazat
  13. Napadlo by vás, že mlýnky na mák můžou souviset s opiem?
    Z článku vyplývá, že nejsou k dostání a autor dovozuje, že by to mohlo být proto, aby si lidi nezačali vyrábět podomácku opium či dokonce morfium, místo makových buchet.
    To abych byla ráda, že mám jeden starý, po babičce. Možná že je to technologiky nesnadné, vyrobit domácí mlýnek na mák - chce to dost síly, jak se zrnka musí drtit mezi dvěma litinovými pláty... kdoví. A taky už se dostane mák namletý, ovšem dost brzy pak zežlukne. Miluju nudle s mákem a ještě pár věcí, takže - máku a mlýnkům zdar!

    http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/maurer/_zprava/proc-nejsou-k-dostani-mlynky-na-mak-vyrabelo-by-se-pak-snadneji-morfium-pta-se-pavel-maurer--1779475

    OdpovědětVymazat
  14. Teprve dnes jsem objevil stručný výtah knihy Multikulturalizmus jako světové náboženství.
    Ten výtah je od Kellera.
    Keller miluje multikulturalizmus jako osinu v pozadí - nicméně všimněte si, jak to na textu není poznat.

    (Možná by to mohlo zajímat pana domácího Zdeňkuba,snad Ládika, ale nevím)
    Taky Annu, možná.

    http://casopisargument.cz/2017/01/12/multikulturalismus-jako-politicke-nabozenstvi/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, rád si přečtu... ve volné chvíli.

      Vymazat
    2. Dělníci už nechtějí hrát revoluční sílu. Naopak, touží včlenit se do buržoazní společnosti konzumně úspěšných. Namísto ekonomické analýzy vykořisťování se tematizuje filozofie odcizení. Přechází se od kritiky kapitalistické ekonomiky ke kritice celé západní civilizace a institucí, které si vytvořila ke své ochraně a reprodukci: státu, národa, rodiny, školy. Autoritu je třeba popřít a egalitarismus vnést do všech vztahů včetně vztahu učitel-žák, lékař-pacient, rodiče-děti.
      Jednou z entit, kterou je třeba na této cestě dekonstruovat, je národ. Národ je jen fikce udržovaná ve prospěch vládnoucích. Není žádoucí integrovat imigranty do národní kultury, ale integrovat celou společnost na bázi univerzálních lidských práv. Národní majorita je první, kdo se musí transformovat. Vznikne nová kolektivní identita, která nebude kopírovat majoritní kulturu.

      Demokracie má smysl jen jako prostor pro hlas těch, kdo byli historicky upozaďováni. Je třeba demokracii otevřít sociálním hnutím, která jsou nositeli všelidské emancipace. Skutečně demokratická společnost nemůže odvozovat svoji legitimitu z něčeho tak utlačivého, jako je mínění většiny. Hegemonii většiny musí naopak neutralizovat, aby chránila práva minorit. Práva zvláštních skupin jsou totiž více než obecný zájem...

      Nemám už sílu.

      Vymazat
    3. Islám je šancí pro Evropu v té míře, v jaké ji otevírá multikulturalismu nezbytnému pro dekonstrukci národních států. Vůle lidu platí jen v případě, že se hlásí k cílům evropské konstrukce včetně zrušení vůle lidu jako základu státu. Obrana národní suverenity je naopak projevem identitární patologie.

      Fujky blujky!!!!!

      Vymazat
    4. Díky, přečtu si to celé, teď jsem se dostala k "Skutečně kvalitní lidé odmítnou uzavírat se v národních hranicích, budou naopak pracovat na jejich dekonstrukci."

      Vymazat
    5. Pamatujete si na tu hermafrodytku, co vykřikopvala, že jí nestačí tolerance, ale chce respekt? Tady je jádro:

      Stará kultura je zatížena xenofobií, sexismem a homofobií. Největší její vadou je však transfobie, odpor vůči modernizaci, tedy přeměně a převýchově. Bez pomoci státu tento odpor překonat nelze. Musí se dosáhnout toho, aby lidé přešli od pouhé zdvořilosti vůči jinému k povinnosti milovat vše odlišné. Aby přešli od pouhého respektu ke druhým k lásce jako povinnosti vůči bližním. Jedině tak lze překonat rasismus a vychovat namísto autoritářské osobnosti nového člověka, očištěného od jeho staré identity.

      A takhle lze najít odpověď na všechny dnešní problémy. A kdo to nechce pochopit, je nácek, populista, xenofob

      Vymazat
    6. Liško, to mě taky nadzvedlo a bylo toho tam víc. Hrozné je, že už i tady je tato cesta multikulti skutečně kvalitních lidí znát. Mně se vybavilo, jak Duka ve svém blogu o přímluvách zmínil dívčiny nesoucí transparet "Neznám národ" (nebo "neuznávám národ" nevím přesně a nechce se mi to hledat) - skutečně kvalitní lidé.

      Vymazat
  15. Jaguško, ještě k tomu portrétu: teď vidím na A.cz vlevo toho jednookého a vpravo Bartoše z pirátů, můžu je porovnat: víc se mi líbí ten jednooký, vypadá jako dělnický předák z budovatelských dob. Tak jen ať si ho tam chvíli Ládik nechá, nekažme mu radost. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Netvař se tak chmurně
    za tři dny jdeš k urně
    hodíš do ní spasitele.
    Maradona nebo Pelé
    Drahož nebo Ulhánek,
    osel, tygr, beránek...
    každý chce být vůdcem stáda,
    jes jes, ja ja, sí sí, da da
    slibují ti modré z nebe
    přitom každý na tě jebe,
    otírá si o tě boty
    posílá tě do rachoty
    za čtvrt platu němce,
    on bude klást věnce.

    OdpovědětVymazat
  17. Sotva jsem vstal z pelesti
    slyším “lodní neštěstí!”
    Na gumové lodi
    jak to v Syrtě chodí
    špatně těsnil ventilek
    neměli dost hustilek
    či snad kdos tam vajgla típ -
    a šlo ke dnu “bude líp”.
    Na gumové lodi
    to tak zkrátka chodí.
    Když máš z gumy loď
    po dně si pak choď
    za svou tetou z berlína
    nebo plavej delfína.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidí je na světě jak sraček.A přežijí jen ti bezohlední a sebestřední, co si jdou jen za svým. A ženy všeobecně prohrávají, neb svá nejlepší léta a energii věnují dětem,které se na ně pak stejně vykašlou, toto dokládá i zdokumentovany hrozný osud 6 žen z pořadu Manželské etudy. Snad jediná z toho vyšla se ctí a to jen kvůli tomu, že může včas vykopla, děcka dala do jeslí a se chovat též tak.Kariera,kariéra a zas kariéra.Jinak ostatní na prahu 60 bez mužů bez vlastního bydlení,špatně práce a opuštěnost, popř ještě horší chlap než byl ten první a než jsou samy. Tato civilizace není pro lidi.Slouzi jen pohybu a generaci kapitálu a lidé jsou jen biomasa.

      Vymazat
    2. Lidí je jak sraček
      všude samý Špaček
      Piskáček a Ptáček.
      Nesadají na bidlech
      šlapají si po křídlech
      neví, co jsou oblaka
      hlavně plná kloaka
      připravená na souseda
      co si hnedle vedle sedá;
      havran černý vrána šedá
      datel klove, něco hledá,
      žluna žluva strakapúd
      všichni mají divný pud.
      Urvi všecko co kde roste
      plnit břicho je tak prosté
      neber žádné ohledy
      na přiblblé pohledy.

      Vymazat
    3. Svatá pravda a kapitalistický realismus

      Vymazat
  18. Koho volí Praha?
    Zloděje či vraha?
    Morava volí za prahu
    Morava má odvahu
    stejně jako Slezsko,
    těm nestačí tesko
    se smradlavým margarínem
    křtěným makrelou a Rýnem.
    Moravák chce škvarky, slivku
    zabijačku na polívku,
    ten nežere fíky, datle,
    s těma ať se vexlák matle
    nebo jiný exot z prahy
    pro něhož to není drahý.

    OdpovědětVymazat
  19. Tu Rallye Dakar už měli dávno zakázat, Afričané udělali moc dobře, že už je ze svého kontinentu vyhnali.Za toto, jedno z mála, je lze pochválit.
    Už je to jak v Rusku, se Stalinem a dalšími.byl to Dzugašvili,Uljanov byl Lenin, revoluce říjnová byla v listopadu a táta se píše máma. Tak Dakar je v Piscu. A následky možná ještě horší než velká říjnová.Jeste že aspoň v Chile a Peru je nechtějí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budoucnost Dakaru je v Německu, dojezd bude v Písku.

      Vymazat
  20. Koukám, že zpěvačka Filipová a její manželství též tedy dopadlo nebo spíše odpadlo.Snad má už aspoň nárok na důchod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holka to teď nemá lehké, ale zdá se, že to zvládne. Jsme silnější, chlapi tolik nevydrží.
      Mohlo by na chvíli vylézt slunko, večer jsem nemohla usnout a ráno se probudit. Zlomila jsem jednu orchideu (výhon s květem), jsem to obrečela.

      Vymazat
    2. No zvládne? Podle fotky v Blesku mele z posledního.

      Vymazat
  21. Ten Multikulturalizmus jako světové náboženství jsem doporučil pochopitelně jak ODSTRAŠUJÍCÍ soubor informací. Keller topochopitelně chápe stejně.
    Snad je to jasné, ale člověk nikdy neví... :-)

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasné to je od samého počátku, jenom tam není uveden řiditel.

      Vymazat
    2. Raději jsem neměla ten článek, raději jsem neměla ho číst. Na to i uklidňující prášky jsou slabé. Dostatečně vypovídá:
      "Skutečně kvalitní lidé odmítnou uzavírat se v národních hranicích, budou naopak pracovat na jejich dekonstrukci."

      Řiditelé jsou taky jasní, Ládiku!!!, jsou jimi skutečně kvalitní lidé.

      Vymazat
  22. Myslím,že dráhu zdarma by neměli dávat důchodcům,ti jsou mnohdy vysmátí boháči ,ale ženám opuštěným v přechodu.Ty by měly mít nějaké sociální výhody, hlavně to bydlení v Praze je trága, bydlet i po rozvodu s bývalým, co si neuklízí pokoj a ještě být vděčná,že zaplatí nájem,to je trága. Ten rozchod by člověk vydýchal, ale nejlepší roky strávit s děckama a pak za to být bez kariéry a peněz a možnosti se někam odstěhovat? Tohle by měl stát nějak kompenzovat, dřív chodily ženské aspoň dřív do penze, ale dnes?
    Nakonec je to vše asi za trest,že se těm dětem věnovaly a je těch lidí jak sraček. Pro plaváčky, to bude bydlení zdarma a ještě kvóty,ale pro naše lidi jen trápení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě:
      - by mělo být víc azylových domů
      - ženy po porodu by měly mít možnost být doma do osmi let dítěte jako zaměstnání a státem placené aspoň v minimální mzdě
      - za každé dítě by měly dostat určitou částku k důchodu.

      Vymazat
    2. S tou diskriminací žen byste u nás neuspěla - muži se dovedou ozývat, i tam, kde nemají pravdu, svého postavení se nevzdají.
      Dráhu úplně zdarma si nezaslouží ani většina studentů, i ti bývají vysmátí (značkově oblečení) a velmi dobře dotovaní rodiči, mnoho si jich vydělává při studiu (v jiném oboru, než studují), na které kašlou.

      Je fakt, že mnoho vlaků jezdí poloprázdných, zatímco na silnicích není k hnutí, z toho důvodu bych nějaké přesuny způsobu dopravy uvítala.

      Vymazat
    3. No tak azylové domy by zrovna nebyly řešením pro takové případy,ale dostupné malometrážni byty, ty však skoupí cizinci a pak pronajímají cizincům

      Vymazat
    4. a mnoho vlaku zas, kterými jezdí mnoho lidí denní denně, je zas nabitých k prasknutí a mají třeba jen 4 vagony a drahám je to fuk.

      Vymazat
    5. Narvané vlaky neznám, asi na jiných tratích, o tom taky čtu. K nám jezdí spousta spojů (Německo), napamatuju, že by si někdo nesedl, ani ve špičce.

      Vymazat
    6. dřív byly ústavy šlechtičen,kláštery, penziony,ženské domovy,kde mohly zchudlé opuštěné ženy hlavu složit.A dnes? Nic jen realitky a Airbn

      Vymazat
    7. Podle mě by vždy mělo být prioritou a snahou zohledňovat a dodržovat právo každého dítěte od narození znát své rodiče a na jejich péči. V ČR se každé druhé dítě rodí nesezdaným, některé matky neuvádějí jméno otce dítěte, každé druhé manželství se rozvádí, většinou podávají žádost o rozvod ženy, po rozvodu dostávají ženy do péče děti... A mnohé ženy místo obhajování a dodržování tohoto práva dětí "řeší" diskriminaci žen... Ó, ženy, ženy a co děti, mají si kde hrát?

      Vymazat
    8. Ale co v období,když už děti odlétnou a hormony se uklidní a pohlaví nespojují děti ani potřeba sexu? Pak může spojovat majetek,ale ten mnoho lidí a bude jich čím dál víc, vůbec nemají.Tak co pak? Čím si vyplnit zbytek života,když společně koníčky nebyly.Dřiv lidé po 60 zemřeli a měli pokoj, co ale dnes s tím manželstvím?

      Vymazat
    9. A neříkejte, Gaio, že nemáte radost ze syna. I kdyby aspoň jedno dítě, i kdyby nebylo úspěšné nebo bůhvíco z něj, pokud to není vrah nebo nějaká zlá zrůda, tak z nich má člověk radost, zadostiučinění toho svého života a plahočení se. A kdybych nemohla mít své, tak bych se věnovala třeba cizímu, předávat lásku je třeba, to se pak vrací.

      Vymazat
    10. Gaio, Němcové bylo 23 a Vávrovi 63, když se do něj zamilovala, a prožili spolu skoro 40 let a děti neměli.
      https://www.novinky.cz/zena/styl/253584-jitka-nemcova-miluju-te-vavro-stihla-jsem-mu-jeste-rict.html

      Vymazat
    11. Však ony ty děti ten vztah často jen kazí,když se nevyvedou podle představ

      Vymazat
    12. Představy jsou potvory, žádné nemít. Štastný může být ten, kdo nemá žádná očekávání. Ne že bych to zrovna uměla.

      Vymazat
  23. To Ládikovo

    hlavně plná kloaka
    připravená na souseda

    To by se mělo tesat, podstata kapitalismu v kostce.

    OdpovědětVymazat
  24. Který rodič by koupil děcku v H&M mikinu s nápisem Jsem nejžhavější opice v džungli?
    Snad jen dement, ale těch je asi hodně,když se takové mikiny vyrábějí.

    OdpovědětVymazat
  25. Kristepane,tady začala vichřice,já to nesnáším a podléhám panice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je kosa, +2°C, zmrzlá zem, rádio hlásí 10-12. Lžou jako vždycky.

      Vymazat
  26. Vangelis ∻ GOLD • Greatest Hits full compilation
    https://www.youtube.com/watch?v=t5Yojzbm4pg

    Leonard Cohen ‎– Greatest Hits - 2008 - Cd1
    https://www.youtube.com/watch?v=JhDfjEgGy5s

    OdpovědětVymazat
  27. Zeman je v dobré kondici, oznámil šéf lékařského konzilia

    "Podle šéfa prezidentského lékařského konzilia Martina Holcáta se Miloš Zeman cítí velmi dobře a je v dobré kondici. Ošetřující lékař Miloslav Kalaš uvedl, že je Zeman schopen nadále vykonávat svůj úřad. Onkolog Luboš Petruželka dostal k posouzení Zemanovu zdravotní dokumentaci, na základě které oznámil, že nenalezl známky onkologického onemocnění. Novináři nedostali prostor na dotazy."
    A to je dobře, všechny další otázky a komentáře veřejnosti jsou nepatřičné. Myslím, že takováto zpráva je formálně dostačující a v pořádku, z obsahu mám radost. Za to kouření a chlastání bych mu, budu-li chvíli drbna, přála i horší stav, ale to až po dalším období prezidentování. Žertuju.

    https://www.novinky.cz/domaci/459929-zeman-je-v-dobre-kondici-oznamil-sef-lekarskeho-konzilia.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sexuolog, gynekolog a porodník Radim Uzel uvedl: „Profesor Tomáš Halík si myslí, že Miloše Zemana rozhodně nebude volit občan, kterému leží na srdci zájmy ČR. Posledních dvanáct let se pravidelně každoročně setkávám se svými kolegy, s nimiž jsem promoval na lékařské fakultě v Brně v roce 1963. Tvoříme tedy skupinu téměř osmdesátiletých lékařů různých specializací (chirurgie, ORL, gynekologie, psychiatrie, stomatologie). Pana profesora Halíka nazýváme podle návrhu jednoho kolegy doktorem Solfernem (viz Drdovy Hrátky s čertem). Jeho rady tedy považujeme za ďábelské a Miloše Zemana bude volit asi 90 procent kolegů. Mohu každého ubezpečit, že zájmy ČR nám leží na srdci všem!“
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Marek-Vasut-Halik-zije-v-zajeti-hrichu-pychy-Pavel-Novy-Halik-ma-pravdu-volit-Zemana-je-provineni-A-co-Tomas-Sokol-Radim-Uzel-a-jini-na-slavneho-kneze-profesora-519170

      Vymazat
  28. To je hrozné, jak si vyhození ministři a jiné šarže prostě jen vymění židli a jmenovku na dveřích, a vesele úřadují o barák dál. Neschopná Valachová sedí v mandátovém a imunitním výboru sněmovny, a už zase vesele štěbetá a mačká hlasovací tlačítka. Viz foto.

    https://www.novinky.cz/domaci/459940-babis-s-faltynkem-maji-pred-vyborem-vypovidat-pristi-tyden.html

    OdpovědětVymazat
  29. Již zítra v 11:05 - vystoupení prezidenta republiky na schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Asi tam chodil každý rok, třeba nám to zítra ve své řeči řekne. Předpokládám, že se bude snažit přesvědčit poslance, aby dali vládě důvěru. Zázraky se občas dějí a bylo by to hezké zakončení jeho volebního období.
    Ale že je lidí, co jiným bůhvíproč sdělují, koho budou za presidenta volit (možná, když ověřit to nelze), někteří dokonce přesvědčují jiné (ba i maily posílají). Do začátku volby je dle ACZ právě 2 dny, 19 hodin a nějaká minuta, v sobotu večer už třeba budeme vědět, kdo to bude, jinak nás čeká dalších 14 dnů podobných polemik. Přežiju to.
    A já dnes ráno vyplácla svůj 6000. jubilejní "disqusní" příspěvek na změnu vlastníka Novy u paní Lomové. No, jsou někteří ukecanější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bůhvíproč sdělují,??
      no berou za to peníze.

      Vymazat
  30. Znásilnění je zločin, flirtování nikoli. Deneuveová a další umělkyně se ohradily proti kampani Metoo
    "Znásilnění je zločin. Ale neodbytné nebo nemotorné flirtování není zločin a ani galantnost není agresí mužského šovinismu," podotýkají umělkyně, mezi nimiž je i spisovatelka Catherine Milletová nebo německá herečka Ingrid Cavenová.
    V textu se uvádí, že případ amerického producenta Harveyho Weinsteina, obviněného z obtěžování či dokonce znásilnění desítkami žen, přinesl legitimní povědomí o sexuálním násilí páchaném na ženách, a to zejména na pracovišti, kde někteří lidé zneužívají své moci.
    "To bylo nutné. Ale tato nastalá svoboda projevu se dnes obrací ve svůj opak: jsme nuceny mluvit tak, jak se má, zamlčovat to, co dráždí, a ty, kdo se odmítají řídit takovými zákazy, jsou považovány za zrádkyně a spolupachatelky," upozorňují signatářky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K signatářkám bych se připojila, vidím to stejně.

      Vymazat
    2. K signatářkám se snad připojí každý, kdo by se nepřipojil? Leda magor nebo radikální feministka. Napsáno přesně.
      Západní země na tu přehnaně korektní mluvu a přetvářku obecně jednou zajdou.

      Vymazat
    3. U nás je to tu silně od r.2010:
      Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zadalo projekt Posuzování genderové stereotypnosti učebnic, jehož realizátorkami se staly Mgr. Jana Decarli Valdrová, Dr., Mgr. Irena Smetáčková-Moravcová a PhDr. Blanka Knotková, PhD.
      a
      Příručka MŠMT Kultura genderově vyváženého vyjadřování.

      A je (projekt Genderová rovnost na MŠMT) a bude hůř - viz co dal odkaz Jáchym
      http://casopisargument.cz/2017/01/12/multikulturalismus-jako-politicke-nabozenstvi/

      Vymazat
    4. Sexuální násilí na ženách z pozice moci nadřízených mužů je něco úplně jiného, než genderově vyvážené vyjadřování. To si vymohli gayové a transgendre a pokračuje to k adopci dětí homosexuály.
      Obojí je hnus.

      Vymazat
    5. Já jsem reagovala na Vaše: "Západní země na tu přehnaně korektní mluvu a přetvářku obecně jednou zajdou.".
      V 2010 byla na MŠMT zaměstnaná i Marksová Tominová a realizátorkami zmíněných příruček se staly Mgr. Jana Decarli Valdrová, Dr., Mgr. Irena Smetáčková-Moravcová a PhDr. Blanka Knotková, PhD..

      Vymazat
    6. Jestli sledujete aspoň občas, co se píše na webech a říká ve zprávách v Německu i jinde na západ, tak tam cenzura a boj proti nekorektnosti vypukla už pěkně na tvrdo. Lidi kvůli nesprávnému názoru přicházejí o zaměstnání, udává se, nevhodné názory jsou v diskusích automaticky mazány mnohem přísněji než u nás.
      Tady se naštěstí krom pár příruček, které zapadly v prachu a nikdo je nejspíš ani nečetl, zatím moc neděje. Bojím se, že po volbách se to může změnit. A nejde jen o genderové nesmysly. Korektní, tedy souhlasné vyjadřování se týká veškeré politiky v bruselském duchu.

      Vymazat
    7. Já to nesleduju, až nad hlavu mám toho, čeho si i nechtěně všimnu při pročítání tuzemských "vhodných" webů, jako je A.cz... Podle mě volba prezidenta na tom nic nezmění, protože prezident na změnu v tomto směru nemá žádné pravomoce. Jinak Drahoš má na svých stránkách: "Problémem České republiky i celé EU je přílišná politická korektnost, nedůslednost a slabost."
      Co se týká politiky v bruselském duchu - podle mě to bude razit Babiš, už se nechal slyšet, že nechce dvourychlostní EU - podle mě bychom nedostávali dotace, kdybychom nebyli v tom rychlejším jádru. Já bych brala být v pomalejší části EU, do které by neměli "rychlíci" co kecat. Podle mě EU schválí povinné přijímání migrantů a kdo je podle toho nbude přijímat, tak nebude dostávat dotace a to by byla rána pro Babiše, takže budeme přijímat, bez ohledu na to, jestli bude prezidentem Babiš nebo někdo jiný.

      Vymazat
    8. Oprava závěru: jestli bude prezidentem Zeman nebo někdo jiný.

      Vymazat
  31. Snad ta včerejší vichřice některé krtky neodfoukla. U nás ponuré zatažené bezvětří.
    Mezi zprávami těžko najít nějakou veselejší, tak jen zjištění, že 3 hodiny spánku nestačí a že obézní vojáci nesmějí na přehlídky.
    A hned je na světě líp. :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Taky koukám, že pan Ládik !!! fluktuuje. Žádná zpráva z hor, žádné básně z nor...
    Venku nevlídno, deštivo, psa by nevyhnal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím ve 14:00 předvést na finančním ředitelství rozpracovanost jednoho jejich většího baráku (stav před odevzdáním), tak to musím udělat..

      Vymazat
  33. Tedy dnes počasí, že by psa nevyhnal, ale zas prší.
    Že zpráv zaujalo, že Voráček vzal kramle od partnerky s dítětem, já si vždy říkala,jak je hnusný od pohledu, třeba ho kvuli tomu vyhodila ona a má vystaráno žití z alimentů.
    Pak pes našel u kontejneru hlavičku novorozence a donesl ji domů, tedy ti pejskaři musí mít žaludky,
    pak večer zas Manželské etudy, tedy ta Marcela, ta má též život naprd
    Z opelichaného vánočního stromu v Římě vyrobí chatku pro kojící matky, to mi tedy nepřijde moc babyfriendly
    a nakonec vyblitá Gwyneth Paltrow se bude vdávat a už nebude hrát
    no jak okurková sezóna

    asi přeci jen půjdu do toho města,přestalo pršet.
    Tak dnes program
    Procházka do města a nákup ovoce
    oběd
    siesta
    cvičení ve fitku
    manželské etudy

    OdpovědětVymazat
  34. Zeman má těžký handicap nejen ve výběru svých "spolupracovníků", ale zejména v podpoře toho gaunera "čau lidi!". Nevím, jak to ustojí, možná ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On nás tak někdo oslovuje? Včera jsem zahlídla na Primě kousek opakovaného rozhovoru s pane Klausem st., ten je asi panu Zemanovi za vyslání své ženy do Blavy stále hodně vděčný. I když kdyby ji měl doma, ladilo by asi jeho mému oku oblečení jako kdysi lépe.

      To: Gaia
      Máte to na dnes hezky nalajnováno. Koukla jsem na ČT diskusi - dokonce nejste jediná, koho dokumenty paní Třeštíkové zajímají. Natočila něco i o relativně šťastných lidech? - to bych se koukla i já.

      Vymazat
    2. Bohužel, to je na tom smutné,že Třeštíková si vybrala náhodně 6 párů a po 35 letech může divák jejich život zhodnotit jen slovy velká tragédie.
      To se lidé celý život pinoží a nic z toho.
      Ale ta Livie,ta to má dobré, v Bratislavě je hezky a jistě hezké bydleni na útraty státu,lepší než trávit stáří v knihovně Václava Klause.
      Ale ten jejich ošklivý synek osobni život též celkem tragédie,ještě mají druhého,ale o tom není slyšet.

      Vymazat
    3. A kde se, Jaguško, dá na to Vašemu oku neladící oblečení podívat? Ať zkontroluji svůj vkus.

      Vymazat
    4. http://www.reflex.cz/clanek/volby-volby-2017/82373/cau-lidi-fantasticke-video-andreje-babise-o-capim-hnizde-dotace-kdepak-mala-capata-a-roztomili-lemuri.html

      Vymazat
    5. To: Marie
      Třeba tu - když vydržíte reklamy, na obrázku se zdá docela neutrální a u jiného by mě asi ani nezarazilo. Nějako mi úplně neladily barvy a hlavně asi vzoreček na saku a na vázance.
      https://www.klaus.cz/

      To: Ládik!!!
      Takže Reflex? Pustila jsem si teď ČT24, právě pan Babiš povídá o poště a internetu.
      Když bude obyčejná známka stát 19 korunek - kdo je mimo mne a mou sestru bude ještě kupovat? No, možná vláda překvapivě dostane důvěru dnes, pokud ne, tak jsem zvědavá na obměnu ministrů a další vylepšení české mluvy pana Babiše.
      To jeho "snění" pořád já zvědavá ještě nemám.

      To: Gaia
      Takže o štěstí paní Třeštíková natáčet neumí?

      Vymazat
    6. Jaguško, tak souhlas, dovedu si představit k saku nějakou tmavší jednobarevnou, ale zas za tak velký problém bych to nepovažovala, žádná slavnostní příležitost to nebyla. Pro mě je muž v saku docela Marťan (pochvalně), všichni chlapi u nás chodí ve svetru.
      Slyšela jsem jen začátek řeči - a ta bez námitek. Doposlechnu později. Díky za odkaz, ta Prima má ale reklam!

      Vymazat
    7. tak my už tu budeme mít i módní policii.
      a známky budu kupovat třeba já, tak deset za rok.Na parte odpovídám papirovou kondolencí, též k Vánocům vybraným lidem( tak 4) posílám papírové přání s dopisem.Letos jsem však dostala před Vánoci 3x parte, takže mi ubylo.
      Na módní policii koukám na streamu, bohužel pro dámy špatný výběr bot, starší většinou ve sportovních nebo keckách,je pro tuto věkovou kategorii, dámské pohodlné městské boty věc velmi vzácná toto koupit, tak dámy třeba i k sukni berou sportovní,leč pohodlnou, obuv. Vkusu na našich ulicích velmi málo.Zrovna teď ve městě jsem potkala dámu v letních květovaných šatech z velmi tenké látky, byla vidět jen ta tenká barevná rozevlátá sukně a k tomu však v horní polovině těla v důsledku nepříznivého počasí navlečená zimní prošívaná bunda do pasu, jak na sjezdovku.Velmi tmavé barvy.

      Vymazat
    8. S tou Třeštíkovou - asi si vybírá typy, co to mají dopředu dáno, že bude drámo. Ale jak to pozná, suď bůh. Nevím, jak moc by se mi chtělo být stalkerem lidských osudů. Teď jsem četla, že v dalším díle bude paní, které zabil vlak dceru a syna snad srazila tramvaj. Brrr. Mám spolužačku, které zabil devítiletou dceru náklaďák a syn se zabil na motorce v sedmnácti letech. Krásná holka, ale tak prázdné oči...

      Vymazat
    9. Takže další černá kronika? Jako by toho bylo málo. Pokud se ještě pamatuju, tak Třeštíková měla přece zajímavější projekty...
      Vidím, že už vím, proč na tu televizi skoro nekoukám.

      Většinou mě přes den aspoň něco potěší. Před chvílí mi přišla holčička ze 4. třídy zahrát, jen tak pro radost, hraje moc pěkně. Začalo to maminkou, prý se začala učit hrát písničky na domácí klávesy, a obě dcerky se začaly spolu s ní učit hrát v hudebce, mladší ještě nechodí do školy. A ke všemu tatínek - hraje s nimi na kytaru a všichni zpívají. Vzpomněla si, že mu zrovna dneska složila skladbičku, snad prý se tátovi bude líbit. :-) Aspoň někde že to domácí štěstí funguje, ať přes písničky, nebo přes něco jiného.
      Skoro mě napadá, že o tomhle by paní Třeštíková mohla něco natočit.

      Vymazat
    10. Tak dokud jsou děti malé,na té zakladce, tak prvních 15 let, tak to funguje ledaskde, manželé mají společný zájem jejich výchovy a děti bývají taková sluníčka ochotná splňovat očekávání a dělat rodičům radost, ale problémy začínají s pubertou, kdy děti začnou v uvozovkách zlobit a mít svou hlavu,kterou rodiče mnohdy nechápou, přidá se přechod manželky a rozbouření hormonů, únava a ztráta společného zájmu a druhá míza manžela, starnouci rodiče udělají ze ženy často sendvič a děti, dříve např roztomilé holčičky co doma muzicírovalo, nevědí co se sebou a čas často tráví s, z pohledu rodičů, neperspektivního a pochybnými individuí a toto bývá problém ustat.

      Vymazat
    11. BJ -
      reflex nečtu, bureš to štěkl v TV v upoutávce na něco ... našel jsem to náhodou.

      Vymazat
  35. Karel Plíhal - Trochu v hlavě mám
    https://www.youtube.com/watch?v=-aa8rS6Im-w&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMSYN1p-lQMdc&index=14

    Pojď - Eva Olmerová a Jiří Grossmann
    https://www.youtube.com/watch?v=TwL4uFnY7_c&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMSYN1p-lQMdc&index=15

    Michal Prokop- Blues o spolykaných slovech (live)
    https://www.youtube.com/watch?v=o0Mh5M3A29M&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMSYN1p-lQMdc&index=16

    TEREZA ( OSAMĚLÝ MĚSTO ) - WABI + MIKI RYVOLOVÉ
    https://www.youtube.com/watch?v=ZQGJeEIFdg4&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMSYN1p-lQMdc&index=31

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle by se Vám mohlo líbit, Anno ☺
      https://www.youtube.com/watch?v=CCKvxHVJNVI

      Vymazat
    2. Díky, liško, výborná volba, líbí se mi :-)

      Vymazat
  36. Tužka napíše,....tak na podzim jsem při jedné sešlosti více lidí říkala, že jsem v mládí hrála šachy,...a neopomněla jsem dodat, že jsem v druhém ročníku gymplu vyhrála celoškolní kolo, které se vždycky hrálo po maturitách. V tom jsem vyhrála nad takovým velikým vejtahou,...který ve školním šachovém kroužku skoro pořád vyhrával,...a ty jeho kecy,...to byl vždycky nářez.

    Do šachového kroužku jsem pravidelně nechodila, několikrát jsem to vyzkoušela,... ale v nádražní restauraci bylo ántréseparé pro hráče šachů,...tam mě to naučili,...když jsem jim tam nosila občerstvení,...a občas, než se sešli, tak jsem s některým z nich chvilku hrála.

    Ve škole jsem se z hecu vždycky přihlásila do turnaje. A v tom druhém ročníku se mi dařilo,...a když jsem zasedla k poslední partii,...prosila jsem tajně Anděla Strážného,ať vyhraju,....stále jsem si říkala,...chci vyhrát,...a ono to dopadlo. Soupeř udělal fatalní chybu,...ale zvedl figurku, a ta už se nesmí vrátit,...a bylo to chybně. Okamžitě mu to došlo,...smetl všechny figurky,....byl ze své prohry úplně na hniličku. Byl to den mé slávy.

    Pak stále mě zval do šachového kroužku, aby dokázal, že je lepší,...už jsem s ním nikdy nehrála,...on hrál opravdu lépe,...mně přála šťastná náhoda, nebo to opravdu zařídil Anděl Strážný,...nebo jsem ho, po vzoru starých čarodějnic uhranula a uzmula mu vítězství.
    No tenhle zážitek jsem právě na podzim vyprávěla, a na vánočním večirku jsem obdržela pozvánku do soukromého šachového klubu,...a telefonem si dojednat čas, kdy se zúčastním šachových her.

    Podmínka,...hrát se musí,...jinak nechodit. Žádné další informace.

    Váhala jsem,....co to asi je,...ale zvědavost přemohla mou opatrnost. Včera jsem byla hrát v soukromém šachovém klubu.

    Jaké to bylo napíšu v druhém vstupu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  37. Tužka napíše,.....tak ty šachy.

    Šachy se opravdu hrály,...ale,...figurky byly ze skla,...velice dobrý nápad,...a jako pohárky.

    Takže se z baru naplnily pitím podle libosti. Voda,..šťávy, víno, tvrdý alkohol, i káva a čaj.

    Pravidla byla taková, že kdo ztratil figuru, musel si obsah své figury vypít,...dodna....jako trest, že ji ztratil.
    Jen obsah figury královny a krále pil soupeř,...když příjdete o královnu, tak už jde dotuhého,...no a kál,...to je konec hry....soupeř oslavuje vítězství, vypije krále.

    Ty skleněné figurky jsou krásné,...fakt zajímavý nápad,....dal si je majitel udělat na zakázku,....několik sad,...baví se tak,...ale šachy se taky hrají.

    Dostala jsem další pozvánku,....dokonce jsem vyhrála jednu partii,...tak si soupeř přál odvetu. Kdy,...to ještě nevím,...

    Je teplo,...furt 6°C. Po sněhu ani kousek ledu. Tužka.

    OdpovědětVymazat
  38. Tak prej pan Kiska byl v Mexiku...
    ZEMAN PŘINESL Z RUSKA OBCHODY ZA VÍCE NEŽ 19 MILIARD. KISKA PŘINESL Z MEXIKA POUZE POZVRACENÉ LETADLO, UVEDL POLITOLOG EDUARD CHMELÁR
    https://www.youtube.com/watch?v=bfr-K-VBRE4
    No, v kafeterii se o tom nehovoří, třeba je to jen takové škádlení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dost dobrý.:-)))

      Vymazat
    2. 18 miliard státních korun ročně v ČR rozfrcají neziskovky a stát nemá kontrolu za co ( včera Právo) ,takže by se mohlo ležet na gauči a nezatěžoval planetu nějakými obchody s kódem světa za stejnou částku....a byl by klid a planeta by si odpočala....

      Vymazat
  39. Tužka napíše pro pana Ládíka,...díky moc.
    Prosím, pan Klán si přeje Dny Dračích děr,...využiji ještě jednou Vaší přízeň,...přepošlete mu je,....díky,... jsou v krtinci 277 skoro na konci.
    A ten dodatek tam může být taky. Děkuji,...a jsem Vám znovu zauzlovaná za laskavost.

    Úvod pro pana Klána.

    Vážený pane Kláne,...díky za odpověď.
    Využiji laskavosti svého přeposilatele,....pošle Vám Dny Dračích Děr.

    OdpovědětVymazat
  40. Zdravím z naší dnes rovněž deštivé vísky. Asi se ještě o důvěře nehlasovalo, ale zahlédla jsem v televizi, že se u řečnění jiných pánové premiér a jeho první místopředseda usmívali na celé kolo - třeba ji dostanou hned dnes. Hraní si s mobily jde vládě dobře. Tolika promarněného času, když mohla usilovně makat...

    Mně tuhle rozkvetl vánoční kaktus, ještě ne všechny květy. Co Váš hydroponický, Maruško? - asi kvete pořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ - ano, zatím kvete, ale první divoké nasazení květů se zpomalilo, jen sem tam nějaký. V zemi mu bude líp, přihnojím ho na kvetení. Hlavně že přežil. V práci jsme ho měli úplně obalený květy, ale přes vánoční prázdniny skoro všechny opadaly. Asi příliš temperovali.

      Vymazat
  41. "Ovoce štěstí a dobré nálady" - ozkoušeno dlouhodobě i na mně, obrázek je z mailu (sláva, už jich mám otevřít jen 10, kroků dnes 3661 a zlobí mě nová verze Skypu):
    http://www.jpeg.cz/obrazek/lFNH8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koutky - dobrý, ale jen pokud mě místo toho nechytne křeč.
      Chtěla jsem na oplátku nějaký obrázek pro dobrou náladu, a vygůglilo mi to "Skvělé snímky na večer, které vás dokonale uspí". No, na mě to nefunguje, nějak jsem mentálně mimo (asi americký vkus).
      Až pak jsem si všimla, že jsem na stránkách Pro chlapy. Tak to jo :-) Dobrou noc, bez snímků nebo s nimi.

      http://www.prochlapy.cz/clanky/vecer-uspani-vhodne-snimky/

      Vymazat
  42. Tak jsem dokoukala pořad a jdu též spát. A docela obdivuji,že těch bezdomovců v Praze není víc.
    A že někteří lidé se ke psům chovají lépe, než k lidem a dokonce i vlastním dětem.Nebo že to je tak v mozku nastavené,aby v určitém věku začly pro své děti být úplně nesnesitelné, aby je děti opustily,neb to je pro ně jediná možnost,jak se postavit na vlastní nohy a přetrhnout tu pupeční šňůru?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná, ohledně těch bezdomovců, je to malé číslo způsobeno tím, že jsme byli národ chatařů a chalupářů a mnoho těch lidí žije nepozorovaně v těch zahrádkářských koloniích a na těch chalupách.

      Vymazat
    2. Zrovna jsem včera dala bezďákovi docela velký peníz. Oslovil mě, a měl na vodítku štěně. Úplně bezmyšlenkovitě jsem sáhla do peněženky...
      Ono je to s těmi psy tak, že lidi je mnohdy mají radši než lidi. Člověk, i nejbližší, se často dokáže chovat hůř než zvíře, kdežto pes je úplně jiný. Není snad dojemnější scény, než když přijdete domů a on na vás čeká, s upřímným pohledem a s radostí vás vítá, na vaše nenálady a vztekání se jen mlčí a trpělivě čeká, až vás to přejde. Umí potěšit, přitulí se, olízne, prostě ideální přítel. POdobné to asi je s kočkami, ale ty moc neznám.

      Vymazat
    3. To mě včera též upoutalo u té Marcely,jak s vlastním synem měla pořád nějaké konflikty,přitom on se vyučil na kuchaře a nějakou práci v oboru( na rozdíl od ní) pořád měl.Ale ona jen pořád se hroutila že smrti té dcery a na něj byla jak na...nemůžu napsat na psa, neb čokla měla a to bylo samé ťuťu ňuňu a pusinky a ty seš můj pejsánek, přitom čokl neposlouchal, dělal si co chtěl a hryzal rohožku a nosil domů bordel,který ona hned a ochotně uklízela a dožadoval se pozornosti,když ona neměla náladu,ale to byl hned můj pejsánek,ale na kluka,který trpěl též smrtí své sestry, vůbec nebrala ohled a jen si vylévala své emoce.
      Teď dostane honorář od Třeštíkové,ale tím ji hned zas seberou hmotnou nouzi,kterou je těžké vyběhat a dostat,takže si vlastně ještě uškodí.Ale možná zas proběhne sbírka,tak paní bude moci chvíli hulit a popíjet v putyce pivo.
      Některým lidem se nedá pomoc, ale tento dravý kapitalismus pro takové lidi není a jen jejich situaci ještě zhoršuje.
      Viz herna v obytné čtvrti,kam ta paní chodila zabíjet čas a když dostala mrtvici,byla z ní opravdu troska,tak přesto ani neměla nárok na invalidní důchod.Hlavne že z daní a dotací má Babiš ZOO s chráněnými lemury.

      Vymazat
  43. Tak furt nevím
    zda jsem levým
    nebo pravým hlasem
    nad hlavou si mávám lasem
    možná je to lariat
    jen ať není šariát.
    Komu to mám hodit na krk
    každý mě už víckrát nakrk?
    Mám k té urně vážit kroky
    nebo radši nabít broky
    do nějaké flobertky
    a střelit ty robertky?

    OdpovědětVymazat
  44. Já fakt nevím, fakt.
    Nemám ani takt.
    Měl bych radši držet hubu
    dokud ji mám plnou zubů.
    Nebo přijde chovanec
    dá mi do ní kopanec
    udělá mi v hubě šťáru
    a já budu teďka k stáru
    nasazovat klapáky,
    a ty nečum, ty taky.

    OdpovědětVymazat
  45. Žádné kulky s malým joule
    teďka budou lítat koule
    největšího kalibru
    za euro a za libru.
    A pak budou za franky
    houkat prahou záchranky.

    OdpovědětVymazat
  46. Na hřbitově hoří svíčky
    miloš pořád dělá kličky
    přitom všude samá díra
    kavárna jen tupě zírá
    na starce, jak skáče
    o holi, jak ptáče.
    Hin sa zítra hukáže
    kdo se se zlou potáže!

    OdpovědětVymazat
  47. Je po volbě.
    Mrtvé vezou na korbě
    do nejbližší kafilerky.
    Řidič zajde do večerky
    na obvyklý hepy míl
    však je Novák Vlastimil

    OdpovědětVymazat
  48. Nakonec to chytne mirek
    oblíkne se do trenýrek
    a bílého trička
    dalík už ho hýčká
    z kriminálu na dálku
    zvedne mu to morálku.

    OdpovědětVymazat
  49. Tak mi něco nabídni
    když je pravda hybridní.
    Nějakou tu svatou
    se špejlí a vatou
    co se sladce lepí
    znají ji i slepí.
    Namaž mi med kolem huby
    kácej lípy, sázej duby -
    čekáš, že se přichýlím?
    A co když se nemýlím?

    OdpovědětVymazat
  50. Konec srandy, konec žertů,
    budu volit bílou Perchtu.
    To je pravá hradní paní
    žádný drahož nemá na ni.
    Jenom škoda, že má burku;
    kdyby byla za Sněhurku
    ať jí vidím do tváře
    zda nehraje Mynáře.

    OdpovědětVymazat
  51. Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    Wabi Ryvola - Slet divnejch ptáků
    https://www.youtube.com/watch?v=sdzWbUUWtPA

    Wabi Ryvola - Island
    https://www.youtube.com/watch?v=HK7C18hPa_o

    Radůza: Čutora
    https://www.youtube.com/watch?v=IQZXu_gjXtU

    Radůza/06 Půjdu kam chci/..při mně stůj (2003)
    https://www.youtube.com/watch?v=GKJRIKw4Bwg

    Radůza - Marathon
    https://www.youtube.com/watch?v=zZr66tBNJ48

    Szidi Tobias - Na hotelu v Olomouci (LIVE 2012)
    https://www.youtube.com/watch?v=6R5USQDC1aI

    OdpovědětVymazat
  52. Prezident | KOVY (z 8.1.) - juklo na mě na YT. Jako bych z kampaně viděla skoro všechno, na každém kandidátovi našel něco dobrého (panu Zemanovi přeju totéž, co on):
    https://www.youtube.com/watch?v=j_faiex3EXY

    Vláda čeká na důvěru dál a u nás šedo a mží. Video na Skypu mi po ránu opět nejde, vykecávání naštěstí ano.

    OdpovědětVymazat
  53. Odpovědi
    1. Mně stačí ke štěstí,že už do cvičení v 16:45 chodím za světla a ne potmě, jak ještě před měsícem.A včera jiskricka naděje,že za tak 14 dní budu chodit za světla i domu.


      A pak přemýšlím o karmě.Prijde mi podivné,že v jedné rodině může dcera přijít o život pod koly vlaku, syna porazí tramvaj a otec přijde o nohu při nehodě na motorce.Tolik kol najednou. Jedině karmou vy se dalo vysvětlit, ale co to je a kdo na to věří? Dokonce jsem za tím účelem navštívila i přednášku mnicha z Nepálu,který na toto téma brázdí svět a dělá přednášky.Dotazil dokonce i do naší obce, neb zde žije jeden muž,kterému zemřel bratr ve 30 na rakovinu,toho to tak sebrali, že aby se nezbláznil,odjel na rok do Tibetu meditovat a studovat ten budhismus.
      Ale byly to, jako obyčejně na takových komercnich školeních , jen obecně fráze, o lásce, optimismu ,neprotiveni a nastavení svých myšlenek.Někdo má své myšlenky v pořádku od přírody a nemusí se namáhat a jiný přitahuje takové katastrofy.

      Vymazat
    2. Já si, Gaio, myslím, že každý musí během života překonat těch devatero hor a řek, nikdo nemá náskok ani výhody. Říká se, že ti, kdo jsou duchovně výš, zkušenější a poučenější o zákonech světa, se učí v daném životě rychleji a snáze se orientují, těm ostatním to dá víc hledání, nevím, ale velké rozdíly bych v tom nehledala. I kdyby byly, nic to nikomu nepomůže, když o nich ví. Každý prostě má svou svíčku osudu, kterou si zatím "vydělal", zasloužil.

      Jde asi hlavně o to, abychom nežili jen hmotným životem, ale více i duchovním, duševním. Správné je to, co je ve shodě se zákony Universa, přírody, vesmíru. Jak je poznat - něco napoví Desatero, ne zcela přesně, nebo jiná náboženství, moudré knihy, třeba Čtyři dohody, a hlavně se člověk má učit zkušeností - od lidí, kterým důvěřuje, a svými omyly a chybami. Někomu dojde, někomu ne, ten pak vidí cíl života slepě, ve věcech, které nejsou důležité, a chybuje až do smrti.
      Nemůžete řešit karmu nikoho jiného, než sama sebe. Do druhého nevidíte, nemůžete vidět a cítit jeho očima a srdcem, neznáte pohnutky jeho dosavadního jednání. To, co vidíte navenek, jsou nepodstatné věci, jsou to jen důsledky mnoha sil a okolností.

      Vymazat
    3. Viděla jsem krátký kousek té Třeštíkové, nelíbí se mi, jak je to udělané. Pro srovnání - 13. komnata Bohuše Matuše. Ten zpěvák je nesmírně talentovaný, kdysi o něm pěli chválu všichni mí známí, kteří ho slyšeli v některém muzikálu. Pak měl krizi, lítal v marihuaně atd. Pořad je dobře dělaný, vyjadřují se odborníci, dobrý psychologický rozbor, sám B. M. mluví k věci.

      http://www.ceskatelevize.cz/porady/1186000189-13-komnata/217562210800030-13-komnata-bohuse-matuse/

      Vymazat
    4. Hezké, na ty 13.komnaty se též ráda dívám, lidské osudy mě zajímají.

      Vymazat
    5. Já taky.
      U toho kousku, co jsem viděla, ta paní vykládala o svém životě a o tom, co se jí děje, úplně bez odstupu, ve vleku momentálních emocí, jak ona to vidí jen ze svého hlediska, navíc silně ovlivněného bolestí a na úrovni svého (velmi omezeného) vyjadřování. To sice taky vypovídá, ale jen o jejím nitru a její osobě, každý druhý člověk by to vykládal jinak, a divák se nemá čeho chytit, neslyší nic objektivnějšího. Jako když malé dítě upadne a hodinu brečí a nadává na ten zlý kámen, který za všechno může.

      Vymazat
    6. Tohle se sem zrovna hodí
      Desiderata - báseň v próze o dosažení štěstí v životě.
      (Napsal ji r. 1927 americký filosof Max Ehrmann, ale existuje i verze, že se jedná o anonymní text ze 17. století, který se našel v kostele sv. Pavla v Baltimore. Tak jako tak stojí za přečtení.)

      Jdi klidně uprostřed rozruchu a spěchu
      a vzpomeň si, jaký mír může být v tichu.

      Pokud je to možné bez ztráty tváře, vycházej dobře se všemi lidmi.
      Říkej svou pravdu tiše a jasně a naslouchej ostatním,
      třeba i omezeným a nevědomým, také oni mají svůj příběh.

      Vyhýbej se hlučným a svárlivým osobám, otravují ducha.
      Jestliže se budeš srovnávat s jinými,
      můžeš se stát domýšlivým či zahořklým,
      neboť vždy se najdou lidé větší nebo menší než jsi ty.

      Raduj se stejně z toho, čeho jsi dosáhl, jako ze svých plánů.
      Udržuj zájem o svoji vlastní životní cestu, jakkoliv skromnou,
      je to skutečné bohatství v proměnlivém osudu.
      Buď opatrný ve svých záležitostech, neboť svět je plný nepravostí.
      Ale nenech se tím zaslepit k dobru,
      mnoho lidí zápasí o velké ideály a všude je život plný hrdinství.
      Buď sám sebou.
      Zvláště nepředstírej city,
      ani se nestav cynicky k lásce,
      neboť tváří v tvář vší vyprahlosti a rozčarování je věčně svěží jako tráva.

      Přijímej klidně, co ti radí léta, a až přijde čas,
      s půvabem se vzdej toho, co náleží mládí.
      Rozvíjej sílu ducha, aby tě ochránila v nenadálém neštěstí.
      Ale netrap se představami.
      Mnoho obav se rodí z únavy a osamělosti.
      Při zachování rozumné disciplíny, buď k sobě laskavý.
      Jsi dítětem vesmíru, neméně než stromy a hvězdy, máš právo být zde.
      Ať ti to je jasné či ne, vesmír se nepochybně rozvíjí tak, jak má.

      Žij proto v míru s Bohem, jakkoli si ho představuješ.
      Ať je tvé usilování v hlučném zmatku života jakékoliv, udržuj mír ve své duši.
      Se vší jeho nepravostí, dřinou a rozbitými sny je to přesto krásný svět.

      Buď veselý.
      Usiluj o to, abys byl šťastný.

      Vymazat
    7. Uf, to mi připomnělo moji diktátorskou matku.Takovych proslovů jsem od ní slyšela....tisíc a tisíc jeden...
      To se vždy postavila a začla odříkávat co musím a nesmím a měla bych...plus seznam vlastností, kterých bych měla nabýt...
      Ještě dnes slyším,musíš být jako vítr a dobrá hodina,aby každý pookřál, ale to ty ne, ty budeš jak embryo k ničemu a každý do tebe kopne.A to ti řeknu tisíckrát a potisiciprvni,aby sis to zapamatovala a řídila se tím.

      Ještě dnes na sklonku života jsem však nezjistila, co dělají a jaké jsou ty dobré hodiny.Akorat když slyším nějakou litanií,a že se jich přeposílá mailem ve formě prezentací, vždy se oklepu.

      Vymazat
    8. Jak jste to, liško, objevila? Líbí se mi to, není snadné se tím řídit.

      Vymazat
    9. Gaia: to se nedivím, tyto věci se nemůžou nařizovat. Měly by časem připlouvat samy. Matka byla asi mimořádný manipulátor.

      Vymazat
    10. To byla Marie Terezie křížená se Stalinem.
      A Marie Terezie prý též posílala svým dcerám, v útlém věku dynasticky provdaným, např Marii Antoanetu provdala už ve 14 a pak kvůli vzdálenosti ji už nikdy v životě neviděla, tak pravidelně rozesílala dopisy s radami a mravokárnými doporučeními, jakoby sama zapomněla,že byla též mladá a podle těch doporučení se nechovala, zmíněnou Marii Antoinetu tak otrávila, že ty dopisy ani neotvírala a nečetla.Tak ona poslala svého syna Josefa, který byl mnohem starší než Antoanetu, dělilo je asi 11 jiných sourozenců, aby do Paříže dojel a zkontroloval, zda ty dopisy četla.( Dochovaly se v muzeu, mnohé nerozlepené) a tam Josef zjistil, že Antoinetta je 4 roky po svatbě stále pannou,proto si našla náhradní program a blbnula a utrácela až prohyrila celý národní důchod a ve Francii byl hladomor a že za to může zúžená předkožka,fimózy následníka trůnu.
      Stejně tak ty dopisy nečetla a na matku do smrti nadávala další dcera,provdaná za nechutného vévodu v Parmě a Piemontu,který si zasloužil spíš než doporučovanou manželskou oddanost spíš nakopat do prdele.

      Vymazat
    11. :-)
      Taky mám v el. poště pár dopisů, které jsem nikdy neotevřela, protože jsem věděla, že by mi s největší pravděpodobností zkazily náladu a ničemu by to nepomohlo. Filtr ochrany duševního zdraví.
      I když se situací těch chudinek dcer M. T. se to nedalo srovnávat.

      Vymazat
    12. někdy mi přijde,že mi ty poučovací maily posílá matka že záhrobí.
      A stejně nementorovala nic použitelného, no řekněte, kdyby mi vštěpovala,že mám být drzá mrcha,jistě by se to do dnešní doby hodilo lépe a dalo zužitkovat lépe,kdo dnes stojí o dobrou hodinu? Jen prachy vládnou.

      Vymazat
    13. Paní Tužko,
      nevíte náhodou, co by mohla být dobrá hodina?

      Dívčina jak dobrá hodina (Ohlas písní českých), F.L.Čelakovský

      Oč jsem prosil, Bůh mi dal,
      milou přeupřímnou,
      z pouhé lásky srdce by
      rozdělila se mnou:
      Ach, to je vám dívčina
      jako dobrá hodina!

      Dám-li se do skákání,
      hupky za mnou skáče;
      uroním-li slzičku,
      hned mi k vůli pláče:
      Ach, to je vám dívčina
      jako dobrá hodina!

      Jestliže ji požádám
      někdy o hubičku -
      Říká: Vem si třeba pět,
      jsou tvoje, Jeníčku!
      Ach, to je vám dívčina
      jako dobrá hodina!

      Ondyno jsme v poledne
      pod lesíčkem stáli,
      modráčkové oči se
      sladce na mne smály:
      Ach, to je vám dívčina
      jako dobrá hodina!

      Já řku: hle, již měsíček
      skryl se mezi mraky -
      ona hned přisvědčila:
      "A hvězdičky taky."
      Ach, to je vám dívčina
      jako dobrá hodina!

      Otčenášek v kostele
      za mne odříkává,
      a teprva zdrávasek
      pro sebe nechává:
      Ach, to je vám dívčina
      jako dobrá hodina!

      Nech moje štěstí mine,
      kudy noha kráčí;
      Nech mi v poli se rodí
      trní a bodláčí:
      Opustím-li dívčinu
      jako dobrou hodinu!

      http://www.cesky-jazyk.cz/citanka/frantisek-ladislav-celakovsky/divcina-jak-dobra-hodina-ohlas-pisni-ceskych.html#axzz53uUFG4CN

      "V tomto případě se jedná právě o ten přenesený význam, dobrá hodina je to příjemné, dobré, šťastné a radostné, co v podobě svojí dívčiny získal.

      Být jako dobrá hodina - knižní výraz, člověk povahou i chováním v okruhu rodiny, přátel apod. vlídný, laskavý, dobrotivý, působí mile, hřejivě na ostatní..." (vygoogleno)

      Zdroj: Slovník české frazeologie a idiomatiky. Přirovnání. Praha: Academia, 1983.
      - - -
      Dodávám, že ideály z doby národního obrození v mnoha případech odnes čas - písničky, které byly tehdy oblíbené a rozšířené, by dnes sklidily pro své mentorství, mravokárnost atd. mezi mladými leda posměch. Takže maminčino kázání berte jako anachronismus, nehodící se do dnešní doby. Není možné být stále jen dobrý a nastavovat druhou tvář, dokud nejsme světci.

      Vymazat
    14. Ta dívčina z té básně byla hlavně velmi submisivní a dělala vše ,co ten pán chtěl.A to vlastně moje matka taky.Jen se divím, že by znala tuto básničku a podle ní to papouskovala.I když kdo ví, co jim za Masaryka ve škole tloukli do hlavy.

      Vymazat
  54. Zdravím, Tužko,
    dost možná to víte, ale na vyhledávači se dá bez problémů najít na Petra Klána mail, TELEFON i adresa.
    Předpokládám, že se jedná o tohoto člověka:


    doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc.
    Identifikační číslo: 116143
    Univerzitní e-mail: petr.klan [at] vse.cz

    Docent - Katedra systémové analýzy (FIS)
    *************
    Předpokládám, že vlastníte jeho (skoro) populáení knihu o číslech, co vyšla v nakl. Academia.
    Na stránkách katedry lze nalézt i seznam jeho tu- i cizozemských odborných publikací.
    *************
    Mimochodem - jsem vždycky překvapen, že při zadání hesla Kontakt (plus jméno) skoro vždycky vypadne z vyhledávače mail veřejně známé osobnosti..
    A občas jsem překvapen, když na dvouřádkový projev sympatií obdržím několikastránkovou odpověď, které evidentně nejsou prefabrikovanou odpovědí. A která musela zabrat minimálně desítky minut času.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat

  55. Dejme si repete (nebo aspoň pete :-)

    Doporučuji všem, ať už v přímém přenosu sledovali nebo nesledovali Zemanův projev - nebo těm, kdo snad četli sestříhané komentáře, určené hrochům ("kdyby přišel hroch, aby tomu také rozuměl" J.W.) .


    Napsal uživatel Asfaltový holub (neověřeno) dne Čt, 11. 01. 2018, 13:38
    Trvalý odkaz
    Dejme si repete (nebo aspoň pete :-)

    Doporučuji všem, ať už v přímém přenosu sledovali nebo nesledovali Zemanův projev - nebo těm, kdo snad četli sestříhané komentáře, určené hrochům ("kdyby přišel hroch, aby tomu také rozuměl" J.W.) .

    http://domaci.eurozpravy.cz/politika/212290-prectete-si-cely-projev-prezidenta-republiky-milose-zemana-predneseny-v-poslanecke-snemovne/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si přečetla a není tam nic, s čím bych měla problém.
      A Babiš bude volit Zemana. Jj, už jej koupou ve vlastní mladé frontě ☺

      Vymazat
    2. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zakerny-utok-na-volice-Milose-Zemana-Internetem-i-postovnimi-schrankami-se-siri-lzivy-navod-k-volbam-519677

      Žeby Putin? :-)

      Vymazat
    3. Čtyřnásobný vrah Kevin Dahlgren spáchal ve věznici ve Valdicích sebevraždu

      Vymazat
    4. Též jsem to četla a přes to všechno mi je ho trochu líto.Je škoda mladého člověka .Kdo ví, kolikrát jeho matce v těhotenství dělali ultrazvuk a čím vším a kdo ji stresoval?

      Vymazat
    5. Mně ani ne. Když si představím ta jatka! Celá rodina, jeden měl tuším šestnáct... V Americe by čekal v cele smrti.

      Vymazat
    6. Těch mě je líto též,za dobrotu na žebrotu.

      Vymazat
  56. Silně mží, mlha jak mlíko, barák:
    https://imgur.com/a/rOPnJ

    OdpovědětVymazat
  57. Nová automatická brána, ze soboty: https://imgur.com/a/qnL3n

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak to, že Váš červeňák si jezdí po trávě, a ne po cestách? Takhle je tam ta brána zbytečná! A jak je výstavní.

      Vymazat
    2. To je proti pošťákům a DPD, ti se v louce boří. Normální lehké auto přírodu nepoškozuje.

      Vymazat
    3. Kolik jste říkal, že vážíte? :-)

      Vymazat
    4. Po trávě běhám, až zamrzne.

      Vymazat
  58. Kdo se ještě nepodíval na pana Kuberu v báječném saku, tak ať zkusí. Není to jen o presidentovi, třeba i o tom, proč by byl rád žena a že jeho manželství trvá 50 let:
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zeman-zvitezi-ale-jeste-letos-odstoupi-predpovida-kubera-jediny-kdo-by-ho-porazil-je-klausova-41548?seq-no=1&dop-ab-variant=&source=clanky-home
    Tím má příprava na volby končí. Jak tuhle radila Maruška, že si máme udělat svůj vlastní průzkum, tak z naší rodiny má pan Zeman pravděpodobný zisk 25 %, na návsi jsem nikoho nepotkala.

    Mějte se - jdu se kouknout na další "osud" lidí v Ordinaci. Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  59. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/517673/zahadna-nehoda-farare-daniela-59-pitva-odhalila-proc-zemrel.html
    Byl to moc milý člověk, oddával moji neteř, hezká svatba to byla. Byl jejich soused, křtil jim malou Izabelku a na Silvestra si připíjel se svýma farníkama. Sestra posílala fotky a bum, za dva dny byl po smrti. No, truchlí po něm ovečky, ne vlastní děti nebo žena, ale škoda každého dobrého člověka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádný věk. Kdo ví, jestli kouřil.
      Mazel mě kamarádky kouřil hodně a naštěstí ten infarkt dostal,když jel kolem benzínové pumpy,takže ho napadlo tam zastavit a dát si kávu, že se mu uleví, takže když sebou sekl, dostal hned první pomoc, sanitka do pěti minut oživování a do 20 minut operace stentu v Pardubicích plus 3 dny v umělém spánku.Už je to pár let,ale má hodně zdravotních omezení, nesmí kouřit,z čehož je hodně nervózní a celá rodina žije jen tou nemocí, ale jsou rádi,že se probral.

      Vymazat
    2. Tak to je na infarkt ještě opravdu mladý

      Vymazat
  60. K blogu Kyselého mě napadá bonmot všech santusáků
    Nezáleží na tom co piju, hlavně když se motám

    OdpovědětVymazat
  61. https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=460285&sId=&mId=

    Miminko na ultrazvuku zamavalo na své rodiče

    Děsivé, pomyslela jsem si a hle,někdo to též napsal do diskuse.Myslim,že to prosvěcování dětem škodí a dělá to škody na jejich zdraví i psychice,proto se dnes rodí tolik psychopatů,alergiků autistů a vůbec čeho všeho.Ze to ty děti tak vyděsí a vystresuje,doktoři si jen vyrobí pacoše,tak to doporučují.

    OdpovědětVymazat
  62. Tužka napíše,...četla jsem si,...odpovím nejprve paní Marii.

    Tak přirovnání k dobré hodině jsem četla poprvé,...a to vysvětlení pod tím by asi odpovídalo.

    Teď také napíšu pro pana Jáchyma,...díky. Něco jsem tušila, něco o panu Klánovi věděla. Dokud byla na Akt. volná, neomezená možnost komunikace,...tak jsme si sem tam pod blogy psali i informace mimo téma blogu. Třeba zrovna o těch Dračích Dírách. No a kolikrát mi napsal, že četl můj příspěvek i pod jinými blogy a napsal k němu dodatek.

    Mám jednu vlastnost,...když se nerozhodnu hned, a začnu kalkulovat, zda mám, nebo nemám,...ať se rozhoduji o tak banální věci, jako,...že, zda koupit ty boty, nebo nekoupit,....nebo, až po volbu změny zaměstnání,...tak když to neudělám v přijatelném čase rozhodování pro danou věc,....tak z toho obyčejně vycouvám,...a nechám události zcela volně plynout.

    Vím,...někdy to je dobře, někdy špatně.
    Někdy jsem si šlapala po štěstí,....jindy jsem se vyhnula docela velkému průšvihu, když jsem se do toho nenamontovala.

    Tužka.



    OdpovědětVymazat
  63. Dnes je ten slavný den
    kdy k nám byl zaveden
    elektrický proud.

    OdpovědětVymazat
  64. Komu dnes ten lístek hodím
    koho z hradu vysvobodím?
    Má už si dát Miloš pauzu?
    Má si pustit večer kauzu
    Jaroslava Soukupa
    co Moravce rozdupá?
    Mám tam vůbec chodit
    když se musím brodit
    po kolena v blátě
    zaprasit si gatě?
    Nejspíš tam však zajdu
    tu chvilku si najdu
    deset minut stačí
    ať to pára tlačí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahoša do koša
      Zvolte nám Miloša.

      Vymazat
  65. Pořád nejsem rozhodnutý
    volit mezi liliputy
    se mi z duše příčí
    svědomí mi křičí.
    Dej si na ně majzla
    budeš volit hajzla
    rovný chlap tam žádný není
    za každým vždy zuby cení
    jeho sponzor mafián
    ten nenese tymián
    ale modrý rulík,
    zase budeš bulík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahoša do koša
      Zvolte zas Miloša.

      Vymazat
  66. Zítra jedu do Brna, takže bych měla odvolit dnes. To znamená večer. Uvidím. Zajímavé, letos fakt jen pánská záležitost, co odradilo třeba paní Bobošíkovou? Všem přeji, aby ten jejich kandidát dostal dostatek hlasů, i ten Ládikův ogar s gulama :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bobošíková naznala,jak je neoblíbená,že by to pro ni byly jen náklady a nic z toho,teď už je zabezpečena, doživotní renta za pobyt v europarlamentu jistá,tak co se honit.

      Vymazat
  67. Playboy býval časopis pro pány. Jistě existují časopisy i pro gaye, ale transka v Playboyi je prostě divná. Oči prozrazují, že to býval chlap. Taky znám Vendulku, co býval Kubou, a je to tam, to se nedá schovat.

    https://mediamania.tyden.cz/rubriky/tisk/nemecky-playboy-poprve-s-transgenderovou-modelkou_462379.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle transky se bezpečně poznají podle toho,že mají zadečky jak 2 komíny.

      Vymazat
    2. Komíny jsou víc sexy.

      Vymazat
    3. Časem,až bude těch trancek víc a budou mít větší konkurenci,jistě dojde k boomu implantátů do zadku.V Jižní Americe operace hýžďových implantátů jiz začínají dohánět počet těch u prsu.
      Neb, jak se říká,ženská bez prdele je jak týden bez neděle.

      Vymazat
  68. Hnízdil se raduje,že jeho knihu koupili do knihovny na Hradě a byl by zklamán,kdyby věděl,že tituly,které platí vydavatelství musí knihovny koupit povinně 1kus.

    OdpovědětVymazat
  69. S podnikáním a svobodným zaměstnáním to není jen tak. Riskovat, ale s mírou a rozumem (jenže kde ho vzít, koupit se nedá). Zrovna jsem se nedávno hurónsky řehtala, jak dopadla investice do koupi horské boudy paní Berghammerové, temperamentní matky Big Bena, v jedné epizodě.

    S 21letou dívkou z Uh. Hradiště to v Pákistánu dopadá mnohem hůř. Prý hodná, naivní, uposlechla rady kamarádky... a 9 kg dárečků se jí hodně prodraží. Hrozí až trest smrti.

    "Využili naivní hloupou holku, říká kamarádka Češky zadržené v Pákistánu
    11. ledna 2018 19:38
    Za týden přiletím. Vezu spoustu dárečků a drahého oblečení, které sama neunosím. Dám ti ho. To je poslední vzkaz, který napsala jednadvacetiletá Tereza H. z Uherského Hradiště své nejlepší kamarádce."

    https://zpravy.idnes.cz/ceska-pakistan-drogy-zadrzeni-kamaradky-fdz-/domaci.aspx?c=A180111_161639_domaci_bur

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý byla i luxusní společnice, s průpravou z biskupského gymnasia.

      Vymazat