15 ledna, 2018

KRTINEC č.281

206 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. A teď mi přišlo číslo DPH za 4.Q 2017, mě omyje.

      Vymazat
  2. 15.leden 2018 - 11:04

    „Možná musím říct, a někomu se to nemusí líbit, ale já říkám, co si myslím. Za prvé, víra nás vždy doprovázela, posilovala, když naše země, naši lidé byli v mimořádně těžké situaci. Bylo také určité obrazoborecké období, které zničilo kněží, zničilo kostely, ale zároveň se vytvářelo nové náboženství. Komunistická ideologie je to velmi podobná křesťanství, ve skutečnosti: ... svoboda, rovnost, bratrství, spravedlnost - jsou zahrnuty v Písmu, to všechno tam je. A kodex budovatele komunismu? To je vysublimovaný, jen takový primitivní výňatek z Bible, nevymysleli nic nového,“ řekl Putin v rozhovoru pro film „Balámovo“ „ jeho část byla vysílána v rámci na televizním kanálu „Rusko 1“.

    Putin označil roli Lenina v ruské historii za podvratnou!

    Ruský prezident srovnal postoj komunistů k Leninovi s uctíváním svatých v křesťanství. „Podívejte se, Lenina uložili do mauzolea. Jak se to liší od ukládání ostatků světců pro ortodoxní, ale i pro křesťany obecně? Když mi říkají, že v křesťanství není žádná taková tradice, pak poukazuji, že je …, a u nás máme také svaté památky," řekl Putin.

    „Ve skutečnosti to nebylo nic nového s čím vláda přišla, ale podle své ideologie se přizpůsobila tomu, co lidstvo již dávno vynalezlo," dodal ruský vůdce.

    Putin už dříve šokoval Rusy velmi ostrou kritikou vůdce Říjnové revoluce z roku 1917. Obvinil ho, že jeho myšlenky nakonec položily "atomovou bombu" pod existenci Sovětského svazu. V současnosti v Rusku probíhá mnohdy emotivní debata o tom, zda nemá být vůdce bolševické revoluce důstojně pohřben mimo Mauzoleum.
    /zkopíroval jáchym/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli ho pohřbít už dávno a bez diskusí. Klema se taky kazil. Normálně s ním do kremačky a na loučku, příbuzné asi nemá.

      Vymazat
  3. Se dívám na fotky "prvních dam" na idnes - budu hodnotit: Zemanová je východoslovanský typ, Blahošová je jasná poluša.

    OdpovědětVymazat
  4. Záznam: Zeman, Babiš a další držitelé klíčů otevřeli komnatu s korunovačními klenoty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo v přímém přenosu na DVTV, celkem dávno.

      Vymazat
    2. Kdo ví, proč to vystavovaní nemohlo počkat na léto - na konci října by už také mohlo být hodně zima. No, možná se tam lze objednat na určitý čas a fronty nebudou.

      Vymazat
    3. Hm, jen týden a jen školy hezky po 10 minutách od 8,30 do 9,50 - všechny termíny již obsazeny. Si tam ty připravené panely dítka moc nepočtou.
      Stoleté výročí si možná zasloužilo sto dnů, aby se dostalo na každého zájemce. No, já si frontu na klenoty kdysi dávno s velkou výstavou vystála, podruhé nemusím. Pro mé oko vypadají ty kopie, co jsou tam možná pořád (já ve Vladislavském sále naposledy byla na čumendě na relikviář sv. Maura), úplně stejně.

      Vymazat
    4. tady je mám doma: https://www.youtube.com/watch?v=qtiIEspAxwE

      Vymazat
    5. přímo na polštáři: https://imgur.com/a/bMqmy

      Vymazat
    6. Já jen fotky a vlastnoručně vyražený peníz, co byl ke vstupence (kdo ví, kde mu konec).
      Autoři kopií na tehdejší komerční výstavě (malinko doplněné olomouckými muzejníky) - na Hradě jsou asi jiné:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/lOILX
      http://www.jpeg.cz/obrazek/lOThu
      Morava na počátku 15. století:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/lOq21

      Polky nejsou Slovanky, Ládiku!!!? No, já o sobě tvrdívám, že jsem Keltka. Sice oči do modra, leč té pravé holubičí povahy se mi nedostává.

      Vymazat
    7. Na té výstavě v Olomouci jsem též byla a peníz si vyrazila.A mám na psacím stolku ezoterický koutek, háčkováná malá dečka,co jí háčkovala maminka v rodinné škole za vlády prezidenta Masaryka a na tom masážní kámen z tygřího oka, to má moje znamení mnout v ruce pro lepší soustředění,pak srdce z růženínu,co posiluje ženský princip a přivolává lásku,a pak osobního ochranného anděla,též z tygřího oka a tento vlastnoručně vyražený groš,aby se držely peníze.

      Vymazat
    8. Jsem mladý a plný sil," prohlásil Zeman.15 ledna, 2018 18:24

      tak na tom videu to vypadalo poněkud jinak.

      Vymazat
    9. Závidím - Gaie ten hezký koutek, to u mě beznadějně jen záplava papírů, na dvou stolech. A lepší to nebude.

      A vám všem, že si pamatujete, co jste kde viděli. Já jsem určitě viděla různé klenoty, i korunovační v Praze (v katedrále, je to možné?), a spoustu relikvií a svátostí a částí pokladů a kdečeho, ale vůbec si nepamatuju, kdy a kde, mám z toho v hlavě guláš. Chce to dokumentovat a popisovat, což jsem nedělala :-(

      BJ: Myslím, že Slovanek je taky dost, když na to přijde, žádné holubičky jen a pouze. To už by je ta okolní etnika nejspíš dávno zlikvidovala.

      Vymazat
    10. No právě v tom chaosu si musíte udělat koutek řádu a uklizenosti, proto ten ezoterický koutek,kam spočine váš nervózní zrak unavený chaosem papírů a na chvilku se zklidní.

      Vymazat
    11. Tyhle háčkované dečky zklidnily hned 2x.Poprve při háčkování, podruhé když se dala na poličku, na to hezká věc,porcelán,broušené sklo,soška z ušlechtilého dřeva a když na to spočinul zrak.Dnes dívky neháčkujií,dečky v bytech nejsou,pak je to samý neurotik a sebevraždy

      Vymazat
    12. Gaio, Vy idealistko! :-)

      Můj nejezoteričtější koutek je na kanapi, vleže a pustit vše z hlavy. Zraky zavřít, nebo hadr přes hlavu.

      Vymazat
    13. Když na ezoteriku nevěříte,tak je to vaše věc, já na léčivou moc kamenů věřím a tygří oko a růženín se mně taky dost líbí.

      Vymazat
    14. Na tu výstavu v Olomouci se dobře pamatuji, měla jsem virtuální kamarádku, denně jsme si psali a přeposílaly různé srandy,od počátku, co je internet, počítám tak 15 roku a pak jsme se domluvily,že se seznámíme a pojedeme někam na výlet a padlo to na tu výstavu v muzeu v Olomouci.Cely den jsme tam byly,po městě pochodily a v cukrárně seděly a pak mi kamarádka přestala psát.Tak jsem se za ní vypravila,jestli vůbec žije a ona mi přes plot řekla,že si se mnou nerozumí a že končí.Po 15 leté virtuální známosti.

      Vymazat
    15. Gaio, věřím, ale zatím mi ty kamínky asi nepomohly, nebo jsem si toho nevšimla. Ale třeba to teprve přijde.
      Na tom, co píšete, věřím v léčivou sílu prostředí, kterým se obklopujeme. Taky mám kolem sebe pár věcí, které mi připomínají rodiče (stará knihovna z mého dívčího pokoje) a různé drobnosti, které mě uklidňují. To je asi samozřejmé pro každého. Je v tom asi i trochu toho feng šuej, v náznacích, a různé věci, které člověk cítí, ale neumí vysvětlit.

      Vymazat
  5. Musela jsem dnes utratit Gastro poukázky na jídlo. Poslední, kde berou loňské, je řezník. Za 8 stovek....tak něco dražšího, ať netahám kila uzenin. Nakonec rychlá volba: zlákal mě jediný, pěkně vyhlížející kus telecího. Koupila jsem je asi teprv potřetí v životě a měla z toho blbý pocit, představa toho mláděte, prý do 8 měsíců věku tam bylo napsáno... asi bych nemohla jíst jehněčí, kůzlečí, atd. Nakonec i ta kuřata, která jsem k tomu lupla za zbytek částky, jsou mláďata. Pomalu by ze mě byl vegetarián.
    Tak si dusím přírodně plátky telecího na pepři a říkám si, že je to asi naposledy. A to ještě nebýt těch zatracepených stravenek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby se nenarodila,kráva by neměla mléko a bez toho by zemřelo dost lidských mláďat.

      Vymazat
    2. Hezky zdůvodněno..., no nevím, jestli to mému ráciu bude stačit :-)

      Vymazat
    3. Ty krávy ta telata prostě mít musí a třeba vám pomůže,že to vše,co prodávají na maso jsou býčci a kohoutci

      Vymazat
  6. Trocha večerních fake news:

    Torontská policie vyšetřuje případ jedenáctileté dívky, které neznámý pachatel na cestě do školy odstřihnul hidžáb. Policie po muži pátrá, jeho čin zkritizovali i vysoce postavení kanadští politici.

    Kanadský premiér Justin Trudeau během své řeči řekl, že si nedokáže představit, jak vyděšená dívka musela být a ujistil její rodinu, že čin nereprezentuje to, jaká Kanada je. „Kanada je otevřená a vlídná země, incidenty jako je tento nemohou být tolerovány,“ napsal později na svém Twitteru.

    https://zpravy.idnes.cz/toronto-utok-muslimove-hidzab-dzn-/zahranicni.aspx?c=A180114_110124_zahranicni_amu

    Článek na Idnesu vyšel před hodinou.
    Před dvěma hodinami torontská policie oznámila, že případ se nestal a dívka si vše vymyslela...

    https://twitter.com/CBCNews

    Zajímalo by mě:
    1) jestli si kanadský premiér nepřipadá trochu jako pako
    2) jakou reakční dobu mají presstituti z Idnesu..

    OdpovědětVymazat
  7. A něco o dost smutnějšího... :o(

    https://www.youtube.com/watch?v=a9ojzRpvK2s

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hidžáb nechám komentovat pány, ať zapojí svou představivost.
      Za písničku moc dík. Ale až tak smutná přece není... Zdenku, probůh, nestalo se Vám něco?

      Vymazat
    2. Mně ne, ale... Nečekaně zemřela Dolores O'Riordanová, nezaměnitelný hlas Cranberries

      Vymazat
    3. a jéje, tak to jsem nevěděla. Mír s ní.

      Vymazat
    4. Tuhle jsem si Cranberries pouštěla, ten hlas je jedinečný, bylo mi příjemně, protože vzpomínky byly milé. Jak naše děcka mňoukala https://www.youtube.com/watch?v=6Ejga4kJUts
      Doufám, že její byla smrt milosrdná

      Vymazat
    5. Před pár rokoma jsme byli na koncertě, těšil jsem se na ten krásnej hlas, ale byl to hroznej humus.
      Asi se zbláznila, páč si hrála na metalistku. Řev, rámus a ani slova nebylo rozumět.
      Hrozný. Fakt.

      Vymazat
  8. Tak zas budu koukat na Manželské etudy,3. díl po 35 letech.Ale paní odmítla vystupovat,zřejmě zas žena, ztracená existence,jako Ivana a Marcela.Holkám chybí sebevědomí,agresivita a tah na branku.A taky vlastně ani nevědí,co chtějí,jsou to takové prázdné nádoby,které lze naplnit čímkoli a nebo taky ničím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak měním názor,paní,místo aby byla ráda,že se takového mužského treperendy,který musí si život zavalit krámama spotřebuje několik místností na to,aby tam tvořil kraviny, místo aby byla ráda,že se zbavila balastu a začla konečně žít,tak se utápí v žalu,že je sama.
      A ta genetika,synek zdědil hnusný obličej po tátovi a bachratou postavu a sklony k tloustnutí po mámě.
      Chlap pořád myslí na důchod,aby měl levné topení, ale že lítá po baráku po sto schodech ,mu přijde normální.
      Pro stáří jsou nejhorší schody v baráku.

      Vymazat
    2. Teď někdo v diskusi na idnes zjistil,že ten jeho barák zaplněný nesmysly ,včetně pozemku pod ním ,je v katastru zapsán na tu manželku Jitku a jejího exmanželka,nějakého malíře v Praze.
      Takže jestli je to skutečně tak, tak si pan tedy na důchod nic nepřipravil a v podstatě žil marný život,však jejich syn to zhodnotil u té lampičky,co dal vnoučkovi k svátku..zase jeden z tátových nesmyslů...
      A zaplnit si život krámy je z hlediska Fen shui naprosto odsouzeníhodné.

      Vymazat
  9. 14210 krokú,-4°C. Nešlo dýchat ústy. Sirius vyšel před sedmou, Velký vůz je ve východním poloprostoru.

    OdpovědětVymazat
  10. Miliarda lidí nepoužívá záchod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 10% z nich se to chce naučit v Evropě.

      Vymazat
    2. 600 milionů z té miliardy žije v Indii. Až bude mít každý Ind splachovací záchod, Indus a Ganga budou bez vody.
      Psali v NG.

      Vymazat
    3. Jen ať to zůstane, jak to je, kdyby to v té Indii nefungovalo, už by to tam měli jinak.
      U nás byly pouze suché záchody na vsích ještě před 50 lety.
      Že se chtějí učit hygienu v Evropě, tomu nevěřím. Viz stav školních WC někde na západě, nedávno o tom článek.

      Vymazat
    4. Indové ani nemohou mít suché záchody,neb jejich víra jim zapovídá mít něco tak nečistého za domem.Nebo s tím manipulovat a vyvážet to a uklízet a tak, je v souladu s jejich vírou to vysypat někde v parku nebo na ulici někomu jinému pod okna a pak to uklidí někdo z kasty nedotknutelných, nebo vyplaví letní monzum a oni se v tom brodí po kolena, ale to už jim jejich víra nezakazuje.Ale pro nás dost nepochopitelné,že se jim žinýruje mít záchod v bytě nebo si ho dokonce sám po sobě udržovat.Je to tak jiná mentalita, ten článek v NG byl velmi zajímavý.Tak třeba neziskovky jim daly na dvůr toitoiky, chodily tam převážně ženy, neb ty při potřebě ve velkém městě na ulici navíc čelí znásilnění,tak tu víru nějak skously,ale když se toitoiky naplnily, tak už s tím nikdo nechtěl mít nic společného a chodili na ulici zas.

      Vymazat
    5. Oni problém řeší tím, že serou co nejvíc tence.

      Vymazat
  11. Opět sněžilo, už tu máme takové tři centimetry. Zima v lednu!
    Zdenkovibe se podařila Zlá Tuška, přesně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás tak 1 cm.A ten vítr v noci...na ten jsem alergický

      Vymazat
  12. Díky za další krtinec, pane domácí.
    Teresa Salgueiro | HORIZONTE
    https://www.youtube.com/watch?v=pXoylV6DjKw&list=RDZ23iac17VUQ&index=4

    Antologie czech jazz 205 - Ferdinand Havlík, Říkej mi to prosím potichoučku 1959
    https://www.youtube.com/watch?v=sRZVvpfKoS8

    Bob Dylan - Not Dark Yet
    https://www.youtube.com/watch?v=RZgBhyU4IvQ

    Wabi Ryvola - Poslední defilé
    https://www.youtube.com/watch?v=YcAWYa_AGqs&index=15&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7

    OdpovědětVymazat
  13. Dáma si spolu panáka...Hilšer přišel podpořit Drahoše....(DVTV)

    U Miloše by to vadilo....

    OdpovědětVymazat
  14. Drahož jede blažit 3nec
    tam mu leda urvou límec
    a kopnou ho mezi uši
    jak se v tomhle krají sluší.
    Tam mešity není třeba
    tam je hodně tvrdý chleba
    - ještě pětkrát klekat,
    není na co čekat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem překvapená 2x. Že je Třinec v okrese F-M a že tam pan Zeman neměl nad 50, ale o celých 6,56 % více než pan Drahoš. Tak to tam asi tolik dramatické nebude, pokud vůbec někdo zvědavý dorazí. Vy tam cestu nemáte?

      Vymazat
    2. Na drahože nejsem vůbec zvědavý, zase začne pohádkou a nebude vědět konec.

      Vymazat
    3. Půjdete si v Třinci taky kopnout?
      Samozřejmě do Drahoše. Nebo jste posera?

      Vymazat
    4. Sázkové kanceláře by už mohly řešit sázky, ve kterém městě vyroste první nová mešita v ČR.

      Vymazat
    5. Zvědavče, to nám tu hrajete nechápavého, nebo fakt jste?
      Ti, kdo uznali volbu Zemana jako legitimní, neurážejí, ani jeho odpůrce, zdaleka ne tolik jako to platí naopak. Prostě lůza, žejo?
      Poserové jsou ti druzí, a nedělejte, že nevíte. Jsou jich plné Blogy na Akt.

      Vymazat
    6. To máte pravdu maruško
      třeba
      Dubček se podělal, řekl Zeman na Hradě – Novinky.cz

      Vymazat
    7. http://www.lucieprovaznikova.cz/2018/01/15/islamofil-vs-pijan/

      Vymazat
    8. liško - ta paní píše uhlazeně to, co já v útržcích mezi prací.

      Vymazat
    9. Jak může prezident zabránit přijímání muslimů?

      Vymazat
    10. Neuvěřitelné, otázku "Jak může prezident zabránit přijímání muslimů?" se mi podařilo sem dostat asi na dvanáctý pokus, vždy zmizela před potvrzením, že nejsem robot.

      Vymazat
    11. Ano, rozumíte mi dobře: Zeman není ideální volba (zvlášť pro někoho tak pravicově svobodomyslného jako já), a možná v tom úřadě nevydrží do konce (což mu nikdo nepřejeme, že?), ale je důležitý z jednoho prostého důvodu: má svůj názor na islám a migraci a jeho slova jsou slyšet. LIDÉ PODCEŇUJÍ SÍLU SLOVA. Jeho odmítání celého absurdního vítačství a fašistického islámu vysílá i islámská televize Al-Djazeera – a díky němu jsme ve světě známi jako to místo na mapě, kde nemají stoupenci nenávistné ideologie středověkého psychopata co dělat – což je dobře. Prezident nemá mnoho faktických pravomocí, ale má možnost ovlivňovat slovem – a to lze pouze tehdy, pokud je osobnost, které se neroztřesou kolena před každou makrelou.
      http://www.lucieprovaznikova.cz/2018/01/15/islamofil-vs-pijan/

      Vymazat
    12. Četli jste "Profesor Keller: EU nám dala ultimátum, máme několik měsíců na to, abychom dobrovolně přijali migranty, jejichž počty nám předepíše zvláštní úřad v Bruselu."?

      Jak slova prezidenta zajistí, že ČR nebude přijímat migranty podle předpisu EU?

      Vymazat
    13. Třeba zaseje semínko nepokojů, které smetou vládu vítačů.

      Vymazat
    14. Cituji: "před 3 dny - Praha - Premiér Andrej Babiš (ANO) doporučil prezidentovi Miloši Zemanovi, aby před druhým kolem voleb jasně deklaroval, že nechce orientaci země na východ a že do Ruska a Číny jezdí jen proto, ... Připomněl také, že zahraniční politika je v gesci vlády a on jako premiér je proevropsky orientovaný"

      Babiš je navázaný na dotace z EU a není jediný. Zemanova slova jistě slyšel dobře.

      Bude vláda a Parlament podle Vás rozhodovat o přijímání migrantů a přístupu k nařízením EU rozdílně podle toho, jestli bude prezidentem Zeman nebo Drahoš?

      Vymazat
    15. To nebude, ale někdo musí nahlas řvát.

      Vymazat
  15. Ještě jedna zajímavost z NG,z článku o renesanci Hedvábné stezky.
    Tak nejstarší důkazy o používání papíru pocházejí z centrální Asie že 4. století a jsou to zachovalé dopisy ženy,který věčně vyměřoval po té stezce za obchody a jdou v muzeu v Samarkandu. Stojí v nich.
    Raději bych byla manželkou psa nebo prasete,než tvoji.

    Takže za 1700 let soužití mezi muži a ženami se mnoho nezměnilo,je to jak v těch manželských etudach, přes kopírák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To: Gaia
      Už jen do 11.2.2018, to tam ještě stihneme strčit nos - možná až před Toscou z MET nebo už pozítří, pokud tam nebude školáků přes moc:
      http://www.vmo.cz/rubriky/aktuality/hedvabna-cesta-vystava/

      To: Anna
      Na Vaši otázku odpovídám, že nijak, jako téměř nic. Jinak si myslím, že kdo chce jít volit, tak už rozhodnutý je, že do toho žádné TV debaty nezasáhnou, ať je bude 1 či třeba 5. Pořád mě překvapuje, kolik lidí touží opakovaně sdělovat, koho a proč právě oni.
      (Kdo ví, zda je paní Provazníková v Německu pořád, že. A každý si - pokud vůbec - vzpomene na jiná slova či třesení kolen kohokoliv, výběr jest převeliký.)

      I u nás chumelí.

      Vymazat
    2. Dík za typ.
      Obdivuji,jak jste kulturní a společenská.

      Vymazat
    3. Já, Gaio? Kam se na Vás hrabu - hlavně se společenským životem.
      Poutač na muzeu je nepřehlédnutelný, když už v listopadu začaly tramvaje jezdit přes město. A občas se někam chystám tak dlouho, až je pozdě. Své dlouhodobě odkládané turistické cíle jsem dočerpala loni, tatranskou kratší dovolenou asi nechám na vnučce. I když zaplatit lanovku na Lomničák dopředu se mi zatím příčí. Teda jo, že noc tam řádně podražila...

      Vymazat
  16. Z důvodu hlasitého varování před islamizací jsem volil Okamuru, nikdo jiný se proti islamizaci nestavěl. A teď kafeterie otevírá vrata islamizaci přes Drahoše, který makrele jen zasalutuje a makrolonovi podá ubrousek na otření mastné huby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě prezident nijak neovlivní, jestli bude ČR přijímat migranty podle nařízení EU.
      Znovu připomínám "Profesor Keller: EU nám dala ultimátum, máme několik měsíců na to, abychom dobrovolně přijali migranty, jejichž počty nám předepíše zvláštní úřad v Bruselu."

      Vymazat
    2. To: Ládik!!!
      A proč on vlastně pan Okamura nekandidoval na presidenta? Možná má na řešení islamizace i skutečně účinný recept, třeba ho už i sdělil (opravdu dění v téhle oblasti zase tolik nesleduju).

      Jak bylo Vaše želízko na lyžích spokojeno? - pokud tam ještě pořád není.

      Vymazat
    3. Okamura právě že před 5 lety kandidoval,ale nějak mu podvodně ubrali hlasy, podobně jako Bobošíkové,ta to nakonec nějak dohnala, ale přišla o měsíc kampaně,na to pak svalovala ten svůj neúspěch pod 3%.Okamura se teď asi urazil,nebo mu bylo líto peněz po těch trpkých zkušenostech.

      Vymazat
    4. Okamurovi vyhodili hlasy a vyloučili ho ještě před volbama.

      Želízko se přihlásilo mezi začátečníky, ale svah poprvé sjelo stylově. Prý je to o hodně lehčí, než kraso. Už se nešlo přehlásit mezi lyžaře, tak dělala pomocnici učitele. Byla ale přítomná při kolizi s těžkým otřesem mozku (nějaký starší lyžař smetl spolužačku), dělala první pomoc a musela absolvovat "výslech" na HS a u učitelského sboru, bez jídla a pití celý den. Potom 3 dny zvracela a jelo se domů.

      Vymazat
    5. To: Ládik!!!
      Tak to měla velkou smůlu, že si ani třídních srand plně neužila.

      On loni pan Okamura s možnou další kandidaturou nelaškoval?
      Když je náš president pro mnohé tak důležitý - jak se jmenuje nynější německý? Já se musela podívat a v hlavě mi neutkvělo. Znají našeho všichni Němci, nejen snad stále ještě tam pobývající paní Provazníková? Pomáhá řešit ustavení vlády? Asi ho paní Provazníková co vzor neuvedla.

      Vymazat
    6. Po Gauckovi házeli vejce.

      Vymazat
    7. No jo, tenhle, co ho mají od loňska, dorazil jen na půl dne a davům předhozen nebyl. Zda mu už návštěva byla oplacena hledat nebudu.

      Vymazat
    8. To je hrozné s tím otřesem mozku. Dnes někteří lyžaři jezdí bezohledně jak piráti.Proto by měli děti jezdit na kursy na nějaké menší a zastrčenější hory,než hned pod Lomničák.

      Vymazat
    9. prezident SRN Frank-Walter Steinmeier

      Vymazat
  17. Přišlo mi do mailu. Krása ☺
    http://www.klobucek.cz/detail.php?id=12

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už vidím ty vyšívané burky.

      Vymazat
    2. Fakt krásné tradice.

      Vymazat
    3. Díky, liško, za poslání, to je radost!

      Vymazat
    4. některým ženám by to i prospělo16 ledna, 2018 16:56

      Místo krátké sukně muslimský šátek: Zemanová oblékla hidžáb!

      Vymazat
    5. Arabky se asi ručními pracemi nezaobývají

      Vymazat
    6. Ženy si všude na světě najdou ušlechtilou činnost. Tkaní, vyšívání, barvení látek - chtějí se líbit.
      Tohle mi padlo na první pokus, zajeďte až do příloh na konci, jsou tam obrázky zdobeného odívání.

      https://is.cuni.cz/webapps/zzp/download/150014110

      Vymazat
    7. Škoda,že to opustily a dnes mají ty hábity jen černé

      Vymazat
  18. Metody výchovy (nebo o co tady vůbec šlo?) dětí jsou v různých zemích různé.
    Jestlipak se dozvíme, proč rodiče mučili děti v tomto případě? Opravdu mě to zajímá.

    https://zpravy.idnes.cz/usa-kalifornie-tyrani-deti-rodice-vezneni-fi0-/zahranicni.aspx?c=A180116_062401_zahranicni_mpl

    OdpovědětVymazat
  19. Bureš dostal nedůvěru
    bo furt jezdí v protisměru
    o kořist se nechce šábnout
    politikům nechá zábnout
    nohy venku na mrazu,
    dost měl jejich podrazů.
    Teď si vezme co mu patří
    všechny blízké zaopatří
    je to četný muž,
    v rukávu má nůž.

    OdpovědětVymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  21. Sláma objevil posloupnost: Caesar, Masaryk, Havel, Drahož!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že Vy jste ho lechtal, toho Slámu! Jak s řehce, to není jen tak.Pak je taky dobrý Pačes, prý nomen omen :))

      Vymazat
  22. Woody Allen se stává zakázanou osobou, herci vracejí honoráře
    Herečka Rebecca Hallová se veřejně distancovala od Woodyho Allena kvůli starším obviněním ze sexuálního obtěžování. Honorář za nový film A Rainy Day in New York věnuje iniciativě proti sexuálnímu obtěžování. A není sama.
    Hallová uvedla, že „je to jen malé gesto, ale bude v darech pokračovat”. Těší se, že se stane „součástí pozitivního posunu ke změnám nejen v Hollywoodu, ale všude.”
    V Allenově novince A Rainy Day in New York měla jen maličkou roli vedle Timothéa Chalameta, Juda Lawa nebo Elle Fanningové.
    Allenova adoptovaná dcera Dylan obvinila už v roce 2014 režiséra ze sexuálního obtěžování v dětství. Žádný soud ale neproběhl, vše zůstalo v rovině mediálních výroků.

    Brzy bude Allen zakázaný...

    OdpovědětVymazat
  23. DObrá debata na Barrandově, Klaus jun., Foldyna, Okam.

    OdpovědětVymazat
  24. Zdravím krtky opět ze svého kompu. Hurá! Zítra napíšu víc, teď se teprve rozhlížím, mám Windows 10, ale Pro, ajťák mi to doporučil, že si ze mne tak nebude moci Microsoft dělat testovacího králíka (tak snadno :-)).
    Musím si vše přetáhnout, dokumenty převést zase do Wordu atd...

    OdpovědětVymazat
  25. HLASY PRO PRAHU! – Výzva pro mimopražské voliče Miloše Zemana
    1url.cz/nt5JN
    Není to poprvé, co Prahu napadl nebezpečný virus, na jehož léčbu nemá dostatek vlastních lidí. Jménem Pražanů, kteří jsou proti viru imunní, s pokorou žádám mimopražské voliče Miloše Zemana, aby ze svého města či obce vyslali aspoň jednoho léčitele ku pomoci.
    Každý občan naší republiky, který má volební právo, si může pro druhé kolo prezidentských voleb zařídit na svém místním úřadě tzv. voličský průkaz. V úředních hodinách a až do 24. ledna tohoto roku. K vydání průkazu stačí ústní žádost a předložení občanky nebo cestovního pasu. Voličský průkaz s identifikačním číslem a jménem pak žadateli umožní volit prezidenta v kterémkoli volebním okrsku. Volební komise nezkoumá, proč občan ... přijel volit prezidenta až do Prahy. ...
    ...Smysl nápadu na pouť „přespolních“ voličů do Prahy je v tom, aby potůčky hlasů pro Miloše Zemana přitékající z jiných krajů republiky pročistily ten infikovaný pražský rybník a daly tak městu i světu lekci z vlastenectví. Nezapomeňme, že v dobách národního obrození to byl právě ten dnes tak opovrhovaný „venkov“, který se přičinil o stavbu Národního divadla. Žádný jiný národ toto nedokázal. Přitom mnozí z drobných přispěvatelů nikdy na žádné představení do vzdálené Prahy nemohli přijet! ..
    ...Nic není ztraceno, dokud to nevzdáme my sami!
    Lenka Procházková
    rodačka z Olomouce nyní bydlící v Praze na Žižkově

    OdpovědětVymazat
  26. Pan Drahoš se strachuje, že president Zeman a jeho lidé proti němu povedou diskreditační kampaň. Ale já se ptám, KDE tu diskreditační kampaň Zeman povede, vždyť média jsou v 99% na straně Drahoše.

    Zbývají jen weby, kam zatím mohou psát lidé, co si skutečně myslí...
    např. zde, autor není bůhvíjaký mudrc, ale drží se pravdy.
    "Život nebo smrt – ve 2. kole prezidentské volby budu volit Miloše Zemana"
    http://jdem.cz/dshsw3
    "Důvodů, proč současného prezidenta nevolit, je mnoho. Ale! Postoj Miloše Zemana k migraci, oproti jeho soupeři, je natolik zásadní, že převyšuje svojí důležitostí úplně vše. ..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať lopata dlouho vydrží.

      Vymazat
    2. Zase z mailu
      Přísně utajovaná fakta. V Itálii vypukla epidemie Eboly, která se úřady pro národní bezpečnost musí tajit lidem. Italské úřady tají lidem, že v Itálii je oficiálně registrováno 40 případů EBOLY! První varování bylo učiněno před několika týdny z Lampedusy. Úřady pro národní bezpečnost zakázaly hovořit a psát o této nebezpečné chorobě a tak se může šířit po celé Evropě, bez informování obyvatelstva, plnou měrou. Bylo by dobré se na následující možné velké nebezpečí připravit a učinit kroky k vlastní sebeobraně svého zdraví. Pravděpodobně byla nákaza zapříčiněna uprchlíky ze Senegalu, kde se tato nemoc rozšířila. Může to být mor pro Evropu.

      Vymazat
  27. Pokud vyhraje Zeman, stěhuju se do Londýna. Slova dvacetiletého kluka, co podporuje Drahoše. Ale i slova mé spolužačky, která tu má 87 letou maminku, invalidního manžela, tři dcery, šest vnoučat. A neumí anglicky, ani není bohatá (tím myslím majetkem...) To šílenství už by mohlo skončit. Začalo to protiparoubkovskou kampaní, kde mladá fronta učila, jak se správně trefit vejcem, pak pokračovalo číro a kníže má k lidu blíže, teď už je to o pohřbu Zemana...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes ráno na ČT24 bylo o hlavových ortézách. V Americe je móda dávat dělem od 5 měsíců přilbičku na hlavu už preventivně, aby se hlavička kulatila podle normy. Napadlo mě u toho, že Drahož ji má dost plochou a mohl by se také tvarovat, aby na známkách nevypadal jak platejs.

      Vymazat
  28. KLimeš bude od 10:30 odpovídat na otázky na Acz; hned jsem mu jednu stručnou poslal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zkuste poslat i do seriálu presidentských debat, co od neděle na TV nastane. Třeba přibude i pátá - třeba na TV Seznam.

      U nás dnes ☼ a modro bez mráčku.

      Vymazat
    2. Uchazeči si budou debatovat sami (doufám).

      Vymazat
  29. Vláda si schválila demisi
    už ji u nohy nevisí
    železná tíha okovů
    začíná jazdu šokovú
    na vlnách agrofertu
    ludia možu ísť k čertu
    terazky sa budě makať
    a kdo sa budě flákať
    takú dostaně po papuli
    že sa stretně so zemegulí.

    OdpovědětVymazat
  30. Ládik!!! - Dnes 8:43 Může předseda vlády úřadovat i z cely?

    David Klimeš:
    Dobrý den,
    ano, až do pravomocného odsouzení platí presumpce neviny. Prezident M. Zeman se navíc nechal slyšet, že by nechal A. Babiše premiérovat i z vazby.
    Situace je absurdní, myslím, že všem kromě samotného A. Babiše je jasné, že by po vydání sněmovnou policii měl předat funkci premiéra nějakému loajálnímu členovi ANO, třeba R. Brabcovi.
    Uvidíme však, jak se situace vyvine. O A. Babišovi je známé, že jakmile něčeho dosáhne, za žádnou cenu se toho nechce vzdát.

    OdpovědětVymazat
  31. "Papež si v Chile poplakal s oběťmi chlípných kněží, v zemi hoří kostely..." (idnes)

    Franta si poplakal
    a biskup nalákal
    zase pár oveček
    někam za stromeček...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Rusku odsoudili na 14 let popa za zneužívání školaček
      Echo24

      Vymazat
  32. Pustila jsem si kraso - pana Bělohradského jsem nestihla a podle pořadí se mu krátký program asi moc nevydařil.

    To: Ládik!!!
    Moc otázek pan Klimeš nedostal. Kdo ví, co by Vám odpověděl ten, co pana Babiše do čela vlády jmenoval a nejspíše i jmenuje - přesvědčí-li tedy k podpisu i jiné než Aňáky.

    Opravdu je internet pomalejší či se to tak jeví pouze mně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi to běhá jako vždy; kraso nestíhám, mám termín...

      Vymazat
  33. Vtip
    Matka říká synkovi:
    „Jestli mě budeš pořád zlobit, odvezu tě do Norska a dám ti tam před sociálkou na zadek!“...
    Máš pocit, že jsi každému lhostejný? Zkus tento rok nevyplnit daňové přiznání...
    Nic než nárok...!!! Heslo sociálního státu...

    Zjednodušování češtiny mě mrzí. Pro půvabná slova VÝTRŽNÍK, UDAVAČ, PROVOKATÉR či VANDAL jako bychom měli už jen jeden výraz: AKTIVISTA.

    Hezký den ☺

    OdpovědětVymazat
  34. Žena prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše pomůže svému manželovi s přesvědčováním voličů. Eva Drahošová vyjede na samostatné krajské cesty. Ve čtvrtek zamíří do Pardubického kraje, setká se i s jeho hejtmanem Martinem Netolickým (ČSSD). Ve středu to uvedla Drahošova mluvčí Kateřina Procházková.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že to měla zase jednou Samková pravdu, když psala, že za kandidaturou Drahoše stojí jeho ambiciózní panička:
      ..."Ačkoliv by se zdálo, že Jiří Drahoš kandiduje na prezidenta České republiky, ba dokonce k tomu splnil i všechny zákonné předpoklady, není tomu tak. Ve skutečnosti kandiduje jeho žena, paní Eva Drahošová. Proslýchá se, že je to ona, kdo lehce nepraktického akademika pevnou rukou směřuje k vítězství ve volbách. Organizuje, zařizuje, hlídá kalendář i všechny ostatní náležitosti a všude jezdí s ním a kontroluje ho. Což samozřejmě jsou u ženy vlastnosti naveskrz kladné a žádoucí, ovšem s výjimkou jednoho případu: pakliže totiž muž této úžasné ženy má být prezidentem mé země. Já prostě nechci podpantofláka. Skutečně nechci, abych musela odečítat ze rtů první dámy, jaké budou prezidentské oumysly, kdo dostane amnestii a kdo bude vyznamenán. První dáma má být svému muži oporou, zajisté, ale nemá být pochyby o tom, kdo je prezident... "
      http://jdem.cz/dsks72

      Vymazat
  35. KLESLA: Polibky smrti. Zemanův největší trumf je ‚pražská kavárna‘
    http://jdem.cz/dsks39
    Netrvalo to ani 24 hodin od výsledku prvního kola prezidentských voleb a sešli se zástupci kulturní fronty v čele s Michaelem Kocábem. Doslova na scéně, v pražském Švandově divadle, vymýšleli, jak pomohou Jiřímu Drahošovi v cestě na Hrad. Z řad kandidátových příznivců se okamžitě ozvaly úpěnlivé prosby, ať jenom to nedělají, případně zda by nešlo angažované umělce poslat třeba na 14 dnů někam za sluníčkem, hlavně hodně daleko. Podpora Kocába a spol. se v české politice vykládá jako polibek smrti.... :-)
    --
    Já dodávám, jen houšť a větší kapky! Šiklovou, Halíka, Fischerovou, Švejnara...

    OdpovědětVymazat
  36. Tak jsem panu Březinovi usilovně držela pěsti - úplně to nepomohlo. Snad ve volných bude lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomůže nějak naší zemičce, když se panu Březinovi ve volných povede lépe?
      Snad ne nějaký další kandidát na prezidenta.
      :-)
      Včera jsem Jagušce napsala rozhořčený přípis, proč pořád snižuje význam prezidentské volby, ale pak jsem to sem nedala. Nechci dělat zlou krev, prostě někteří to chápou jinak, každý jsme jiný.

      Vymazat
  37. Dnes večer mám opět Manželske etudy,opět stejný scénář,chlap,co se stará jen o své koníčky a žena,která všechno oddře,tentokrát o to horší,že jediné,co po tom chlapovi zbylo,že nafotil někde v jihoamerickém pralese nahou Kuklovou a Švandovou.No a ty dcery,u kterých se každý týden střídá a nemusí tak rozmnožit řady pražských bezdomovců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vztahy mužů a žen?
      Úplně jasně jsem si je uvědomila na epizodě z Big Bena (Selská svatba). Typický bavorský venkov, svatba, kde se všichni opijí a vzájemná nevraživost a napjaté vztahy se ukáží v plné nahotě. Drsný život a těžká dřina sedláků a jejich žen s jasnou úlohou: rodit děti, plotna a vaření, lehčí i těžší práce kolem hospodářství. Muž je hospodář, a aby měl autoritu, musí ženu občas řádně seřezat, aby neměla roupy a poslouchala. - Tenhle model, podřízená a poslušná žena, pán tvorstva, (i když hloupý, líný a neschopný), se udržuje dodnes, jen v mírnější formě. A samozřejmě i u nás, vždyť celé Česko je jedna velká sousední vesnice, kromě pár pražských starousedlíků, a ty mravy a zvyky byly u nás stejné. To povědomí se během pár desítek let z lidí nevykoření.

      Vymazat
    2. To: Marie
      Nežijete Vy v jiné zemi než já? U nás to tak nechodilo, prarodiče jsem ale zažila jen jedny.
      Pokud jste si ten rozhořčený "presidentský" přípis uložila - sem s ním.

      Vymazat
    3. Vztahy mužů a žen? Podle mě by se mělo mluvit a psát o pohledech žen a mužů na vztahy, co si jim vadí na protějšku, jak co zlepšit, jakou mají představu o "správném" muži a "správné" ženě, že děti mají právo od narození znát své rodiče a na jejich péči, že je pro děti lepší žít v úplné rodině, že VE DVOU SE TO LÉPE TÁHNE...

      Vymazat
    4. Ještě k těm vztahům - u nás se vždy říkalo, že muž je hlava a žena krkem, který tou hlavou otáčí. Podle mě je výhodné nechat mužům pocit, že jsou hlavou, podle mě potřebují ten pocit důležitosti.

      Marie, u mých prarodičů to nechodilo tak, jak píšete, ani u mých rodičů nebo mužových rodičů, ale domácnost byla (kromě mých prarodičů) vždy doménou žen. Starší dcera si vzala Moraváka, který je vychovaný k tomu, že se plně podílí na domácích pracech, stará se o děti a dcera se může jeden i dva večery v týdnu věnovat svému koníčku (chodí hrát volejbal)...

      Vymazat
    5. U nás teď N uvařila výbornou večeři.

      Vymazat
    6. No tak přesně tuhle reakci jsem od BJ a Anny čekala. Mou babi už děda taky nemlátil, ale když si promítnu, kdo měl jakou roli v domácnosti a kdo koho poslouchal, i když jen formálně, tak ještě takové dvě generace nazpátek to na vesnicích jiné nebylo. A vysvětlete mi, jak to, že v kapitalistickém Bavorsku to takhle mnohde fungovalo ještě v 80. letech min. st.? Že by ty vztahy u nás takhle narušil ten bídný socík? Nedělám si patent na rozum, ale nikdo mi to nevymluvíte, že tam ty tendence v chování lidí jsou dosud. Stejně, jako se říká (a právem), že školství u nás v mnohém ustrnulo v časech M. Terezie.

      Vymazat
    7. BJ
      Neuložila.

      Vymazat
    8. Marie, není to jen u mě a BJ, podle mě byste brala pomoc, jaké se dostává ženám Ládika!!! a pana Kopíčka. Mám pocit, že si i Vaše dcera nestěžuje.
      Ženy a muži se liší fyzicky i psychicky, to asi nikdo nezpochybňuje. Podle mě muži potřebují být "hlavou", potřebují pocit důležitosti, ženy potřebují mít pocit, že jsou hezké...
      Zmínila jste Marii Terezii, to byla Žena :-)

      Vymazat
    9. Marie Terezie byla babochlap.

      Vymazat
    10. Marie Terezie jestli byla babochlap, tak obě role zvládla výborně.

      Vymazat
    11. Na tohle snad nemá cenu reagovat, já o voze, Vy o koze.

      Vymazat
    12. Marie, Vaše reakce mě nepřekvapila, protože v poslední době jste už dvakrát odmítla se dál vyjádřit. :-)

      Vymazat
    13. Marie obě role taky moc nezvládala,dětem psala mravokarné dopisy a s dcerami si,mimo MarieKaroliny,vůbec nerozuměla a ty ji v podstatě nenáviděly. Josef byl taky chudák,do všeho se mu pletla,neb si myslela,že má patent na rozum.

      Vymazat
    14. Anna: a ona je tu snad povinnost ke všemu se vyjadřovat dál?
      Berte to třeba tak, že někdy mě nebaví se vyjadřovat dál. Někdy je to motání se v kruhu, prostě mě nepřinutíte, ani když to budete počítat.

      Vymazat
    15. Povinnost se vyjadřovat samozřejmě není. Ale když jste se mě nedávno zeptala, proč nechci, aby se ženy vyjadřovay a proč ženy zesměšňuju, a já jsem od Vás chtěla vědět, jak jste k tomu došla, protože nic z toho jsem neudělala, tak mě vážně překvapilo, že jste odmítla se o tom bavit.
      Druhý případ byl pouze vysloveně úsměvný, protože jste ukončila hádku k prezidentské volbě, i když se s Vámi nikdo nehádal. :-)

      Vymazat
    16. Můj předcházející příspěvek je reakcí na marii.
      Opravuji: vyjadřovaly

      Vymazat
    17. To: Marie
      Hm, postavení žen... No, já jsem ženou ráda.

      I obyvatelkou naší zemičky - s presidentem jsem to ale nespojovala nikdy. No škoda, že si Váš názor nepočtu, určitě byl zajímavý. Nevím, zda jste se koukla na blogera Kovyho, co jsem ho tu před prvním kolem volby dala, že s ním souzním. Ať bude zvolen ten či onen, bude to náš president (on za sebe asi dokonce pravil "můj", až tak to já necítím).
      Na ACZ jsem ještě před výsledky 1.kola napsala, že bude-li zvolen pan Zeman, poctí třeba možností setkat se s ním někde na náměstí i "své Pražany". Teď už se do předvolebních polemik nezapojuji, opakování čehokoliv není dle mého vždy znakem moudrosti. Prý se snad v některé té debatě budou ověřovat znalosti kandidátů - no to si o tom určitě počtu.

      Na krasobruslení se koukám téměř vždy, průběžná poznámka o výkonu pana Březiny byla pro upracovaného Ládika!!!. Ale že se dnes ve sportovních dvojicích hnedle dvěma Ruskám nezadařilo - já už to mám tak, že každému přeju, aby byl jeho výkon co nejlepší - vyhrát žel všichni najednou nemohou.
      No jo, na krásnou Rachmaninovu hudbu jedni méně úspěšní jeli:
      Rachmaninov Plays His Concerto No 2 Fully Restored Sound
      https://www.youtube.com/watch?v=ddTVZy-ZwVI

      Ještě jsem mezi ČT sportem stihla provětrat sebe i Andyho - takhle šňupe bůhví co, zato často, slunko jsme nestihli:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/luBUs
      http://www.jpeg.cz/obrazek/luLjB
      Kaktusové Vánoce začaly pozdě, budou o to déle:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/luD98

      Rachmaninov mi dohrává, tak si pustím nabídku od Anny. Občasné chyby v psaní já tu neopravuju, snad mi je promíjíte (fakt zlatý Disqus).
      Všechny zdravím a dobrou noc.

      Vymazat
    18. Jsem taky milovnice Rachmaninova, navíc od Zimermana, zvlášť když jej řídí Bernstein...

      Vymazat
  38. Senátor Veleba odešel z rozhovoru pro DVTV. Nedokázal vysvětlit ..

    OdpovědětVymazat
  39. KEN HENSLEY - Romance
    https://www.youtube.com/watch?v=cjjn9Wt_iI8

    Kenny G - Forever In Love
    https://www.youtube.com/watch?v=UUWy7XAOBNM

    Leonard Cohen - Dance Me to the End of Love
    https://www.youtube.com/watch?v=NGorjBVag0I&index=2&list=RDYrLk4vdY28Q

    OdpovědětVymazat
  40. Tak etudy dokoukány,zas zhroucení,únava,je těžké se životem proboxovat a uživit se a ještě si i užít,to je vidět na těch příbězích, to sem ještě chtějí stěhovat černochy, co by je tu čekalo a jak by boxovali? Do Žitavy nechtějí,že je tam nuda,všichni jen Paříž, Berlín, Londýn možná Hamburk a Marseille. Kde to žijem?
    Proto taky Amerika je jen pár velkých měst u pobřeží nebo jezer , že by proto,že tam jsou všichni migranti a chtějí tak žít jen ve velkých městech?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaio,
      já teď televizi nemám a ani nejsem v rozpoložení, že bych se na další pokračování Etud dívala (asi by to šlo na youtube).
      Ale viděla jsem to minulé, asi před deseti lety a už tam se vztahy bořily na plný plyn + tragická postava té jedné ženy, co jí zemřela dcera...
      Četla jsem Vaše postřehy k tématu, máte asi ve všem pravdu, ale jen jednu věc nevidím tak černě jako Vy.
      Ano, lidé si dokážou parádně zbabrat život, začíná se s růžovými brýlemi, s láskou, a končí to často zoufalstvím, rozvody nebo nudným stereotypem, ALE mít děti je dobrý počin.
      I když je nevychováte zrovna dokonale, a i když třebas v dospělosti od nich moc nemůžete čekat, tak přece jen je to takový jakoby náš přesah do budoucnosti.
      Jo, třebas se na mě děti ve stáří vykašlou, ale já nelituji let, kdy jsem se jim naplno věnovala; nelituji, že jsem odložila kariéru na..nikdy; pro mě to stejně byl nejkrásnější čas života, když byly malé a byly jenom naše, měly nás rády a my je. Stálo to za to a co bude, bude.

      Vymazat
    2. V každém díle se tak hrozně kouřilo, protikuřácký zákon je po dvanácté a měl být daleko přísnější.

      Vymazat
    3. Dobrý večer, Aleno, jak šlape počítač? Psaní Vám jde dobře.
      S tím, co píšete Gaie, ovšem souhlasím. Mám dojem, že Gaie jde ale tentokrát o hmotnou stránku života. Kdo nezažil denní obavy o chleba, nepochopí. Mám ale dojem, že v poslední době je dost nabídek práce. Kolem mě se neustále nabízejí pracovní pozice u soukromníků nebo v různých projektech, a i hodně finančně výhodné. A považte - nemůžou sehnat lidi, nikdo tu práci nechce, i když není obtížná a je velmi dobře financovaná. Nějak mi to nejde do hlavy. Jako by všichni, kdo pracovat chtějí, už práci měli, a ti ostatní holt.... To jsou ale obecné úvahy, podložené tím, co zažívám. V těch televizních etudách mohlo jít o něco jiného.
      Přeju dobrou noc.

      Vymazat
    4. Ono kdybyste se o ty práce začala zajímat,tak byste zjistila,že není všechno zlato co se třpytí,že ty nabídky nemusí být vůbec výhodné a že třeba ani vás nechtějí,že to jenom zkouší,že se najde někdo ideální, blondýna 25 let 90-60-90 s třicetiletou praxi ochotná nad rámec povinností a ještě zdarma..

      Vymazat
    5. Zajímala jsem se... A mám poprvé v životě vedlejšák, půl úvazku. A to jsem včera odmítla další nabídku učit. Je dost i kvalifikované práce ve školství, asi opravdu nejsou lidi.

      Vymazat
    6. Možná v Praze,na malých městech je učitelů,že se může přehazovat vidlema.A místa zabertonovaná babama s mladim pryč a do důchodu daleko.

      Vymazat
    7. v tomhle státě chybí akorát lopaty do montoven a cvičené opice do marketů

      Vymazat
  41. Tužka napíše,....jsem venkovanka každou buňkou,....do velkého města by mne nikdo nedostal. Když jsem byla v Praze, nebo pak v několika krajských městech,...přepadlo mne čas od času,...určitě jednou do měsíce, hned už po ránu toužení odejít z města.

    Nejhorší to bylo v pozdním jaru,...krásné ráno,...rosa na trávnících, ptačí zpěv,...a povinnost vstoupit mezi čtyři stěny a jednat s jedinci,...kterým bych se nejraději vyhnula obloukem,....tak to jsem už ráno věděla, že až to dnes ukončím, sednu na moto,...a pryč. Zaparkuju někde na návsi malé vesničky a půjdu do polí,... dívat se, jak roste obilí,...tráva na lukách,...sledovat co už kvete,...projít se lesem.

    A ten stres, když bylo třeba se vrátit,...a s úsměvem druhý den doprocesu.

    Mám ty touhy pořád,...ale už to tak neprožívám,....naučila jsem se zvládat své emoce,...emoce všeho druhu. Dalo to fušku,...ale funguje to,....není nad jógu,...pomohla mi.
    Novodobá psychologie tvrdí, že své emoce všeho druhu máme nechat propukat. Když chci, umím ze sebe udělat kámen,...nikdo nepozná, co si myslím,...a pak to napětí, které ve mně zůstalo, rozchodím. V mládí jsem prochodila parkrát celou noc a ještě zbylo na další dny,...teď už stačí pár hodin a přinutit se, na problémy, nebo radosti, které to napětí v těle způsobily,.....nemyslet. Na pár hodin je vytěsnit.

    Pak je nechám vrátit do mých myšlenek,...a velice často to už vidím poněkud jinak. Citová pěna,...ať sladká, horká, nebo jako kalich hořkosti, opadne,...no a život jde už klidnějším tempem dál.

    Mám to tak nastavené,...funguju,....jo,....nasněžilo, dost, sedmnáct čísel mokrého sněhu. Už jsem uklidila padesát metrů chodníku a třicet metrů cesty k vratům,...a vypadá to, že ještě nasněží,...ale to už nechám městu, ať se postará,....zítra na vlak,...snad nezapadne....mají ajznboňáci občas zpoždění,...ale s autem by to mohlo být ještě horší. A pěšo,...tak to je dost daleko,....to bych mohla jít rovnou do bufiku na oběd....otočit se a zas domů, akorát k večeři.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  42. S mužem to byl zoufale odvážný čin, říká o manželství Pawlovská
    a že si ji vzal po 3 měsíční známosti,to už je tedy hrdinství,to obdivuji,vzít si v podstatě zajíce v pytli.

    OdpovědětVymazat
  43. Štve mě, že mnohý den zabiju prací. Ale zase to má smysl a opravdu se to dá rozchodit. Někde jsem narazil na článek, že 8 hodin duševní práce vykompenzuje hodina souvislého běhu. Jenže včera bylo 16h a jen půl hodiny v autě.

    OdpovědětVymazat
  44. Ivana půjde do debat
    nenechá Miloše ojebat
    bude ho chránit od boku
    od novinářských útoků.

    OdpovědětVymazat
  45. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  46. Národe slyš.
    Jsem šedivá myš
    mým cílem je plyš.
    V temném koutě sklepa
    moje srdce tepá
    nad obsahem kádinky,
    pozoruji kvasinky,
    měřím odpar vody,
    spojuji tři body.
    Upadl mi mikroskop
    tak čučím na monoskop.
    Hledím celé roky
    zpívám si dvě sloky
    všichni kolem odešli
    obyčejně pro grešli,
    je to tady na pytel
    ale už jsem ředitel.
    Abych neměl tenzi
    dali mi i penzi
    a teď půjdu na hrad
    presidenta zahrát.
    Budu chodit v plyši
    důchod se mi zvýší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takhle ne, Ládiku, na tohle Vás národ nepotřebuje!

      Vymazat
  47. Tak mi před chvílí bylo předvedeno, že na naší anténě hrají dokonce 3 programy TV Barrandov a na Novinkách jsem se potěšila novým poutačem s podobiznou pana Zemana. Pan Drahoš se od něho může opravdu mnoho přiučit - ať už v debatě či z jeho monologů, na něž se prý pilně připravuje. Velí-li president našemu vojsku, tak určitě ví, co s imigrací - s vojáky či bez nich. Jistě se o tom ten stávající zmíní podrobně a pokud se můj jedinec opravdu vydrží dívat na všechny díly tohoto seriálu, tak mi to také řekne.
    Jak dlouho asi trvá, než se řekne, napíše a podepíše věta - demisi přijímám?

    Generálka je od v Olomouci od 10, tak jsme museli vstát dříve a že jsem si včera nevytiskla obsazení, pustila jsem i počítač.
    Krásný den všem - u nás pochumelilo mírně a je nad nulou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na formalitách nic nestojí. Babiš už sám znovu sestavuje vládu a tu formuli může říct třeba jeho pobočník na nákupu v lidlu.

      Vymazat
  48. Kolem 3nce ani vločka, televizní kalamita.
    https://imgur.com/a/9yL97

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je u nás běleji, dokonce i na koberec došlo. Koupe se v sněhu :)

      Vymazat
  49. Zastavil se příval prodrahošovských blogů. Čeká se na novou vlnu podle nových not. Nebylo by vhodné, aby zeman přišel do 4 televizí a ve 2 byl sám s morderátorem. Je třeba vymyslet novou strategii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přivolal jsem honzáka...

      Vymazat
    2. A tentokrát Honzákovo kázání začíná tak hezky, slušně. Jen začíná.
      První, co mě napadlo, je o tom řidičáku, ale koukám, že to tam paní Olena napsala za mě.

      Vymazat
  50. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/460842-nuz-v-srdci-obnazil-rozpolcenost-nemecka.html

    Docela husté čtení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si všimla. Že by dostali nové noty?

      Vymazat
  51. Aztéky vyhubil paratyfus zavlečený z Evropy, naznačily vykopávky

    Na dvanáct milionů Aztéků zabila v polovině 16. století záhadná nemoc, které obyvatelé pyšné říše říkali cocoliztli. Během pěti let tehdy vyhubila téměř 80 procent obyvatel, kteří přežili epidemii neštovic, rovněž zavlečenou do Ameriky Evropany. Podle nové studie byl onou záhadnou chorobou zřejmě paratyfus typu C.

    https://zpravy.idnes.cz/aztekove-salmonela-mexiko-archeologie-dyc-/zahranicni.aspx?c=A180117_091907_zahranicni_aha

    Kdoví, jaká epidemie vyhubí Evropany. Nebo jiné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jste to chyt?

      Vymazat
    2. HIV vzešlo z Afriky a syfilis zas z té jmenované Ameriky.
      Včera jdu po městě a zajezd Asiatů a tak nachcipanych,přejali a kašlali,takže virus chřipky až z Číny u nás v blbákově...doufám,že ne ptačí

      Vymazat
  52. Muž už byl v roce 2008 kvůli pohlavnímu zneužívání odsouzen.
    Strakonice - Za pohlavní zneužívání nezletilých tanečnic poslal soud vedoucího strakonického souboru na dva roky do vězení.

    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/za-pohlavni-zneuzivani-nezletilych-tanecnic-dostal-vedouci-s/r~e193f522fc5011e7988aac1f6b220ee8/

    Co ty vedoucí kroužků a souborů pořád svádí ke zneužívání? Vážně jsou ty děti pro někoho tak neodolatelné? Ona holt je 13-14tiletá holčina už mnohdy kus ženské, ale to vůbec nelze brát za omluvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi jsou,neviděla jste Adéla ještě nevečeřela? Chlípný vědec v podání Kopeckého,jak chtěl zprznit a šetřit pel toho nevinného dítěte? V podání Konvalinkové.
      Chtějí ohromit, poučovat,předvést se,kde není srovnání, na dospělou ženskou by neměli,ta by se jim vysmála.Ta iniciace mnohé burany láká.

      Vymazat
  53. Jak často utírat kliky u dveří?

    Jednou týdně (v některých pokojích). Přestože se na klikách hromadí spousta bakterií, stačí je umývat jen zřídka, říká Rapinchuková. Ovšem dveře v koupelně a v kuchyni jsou jiný případ – zachycuje se na nich totiž mnohem víc bakterií, takže je dobré je dezinfikovat alespoň jednou týdně.

    Zdá se vám, že je to moc práce a že nebudete dělat nic než jen uklízet? Neztrácejte hlavu. Rapinchuková doporučuje přinejmenším každé ráno ustlat postel - a to jen proto, že tento úkon podporuje „pracovní“ myšlení. Trvá to jen několik vteřin a přesto vám může tento rituál pomoci k úspěchu a připomenout vám, že je na čase povlečení vyprat.

    http://veda-a-technika.eurozpravy.cz/veda/213066-jak-casto-musime-uklizet-abychom-se-ochranili-pred-bakteriemi-pravdepodobne-casteji-nez-si-myslite/

    Myslím, že pro Noru to tak přísně neplatí, my tu máme sterilně čisto.
    To jen pro Gaiu, ta ráda uklízí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos jsem ještě neuklízela,neb jsem měla tak vypulírováno před Vánoci... Ale vysavač už to pomalu bude chtít.
      A cíchy po hostech na Silvestra už mám vyprané.

      Vymazat
    2. Ještě že nemám venku prádlo, teď udeřila taková vichřice, že se bojím o střechu. A mladí odlítli na Kanáry, doufám, že už tam jsou.

      Vymazat
    3. Já proti uklízení v podstatě nic nemám,ale už jsem to v životě dělala tolikrát,jeden čas jsem měla dokonce pocit,že vlastně nic jiného nedělám.Měla jsem na úklid svoji vlastní domácnost,pak domácnost rodičů,co už to nezvládali a ještě víkendovou chalupu,kde přes týden pavouci v klidu tkali příze,takže se vždy muselo uklidit hned jak jsme tam přijeli.
      Takže není divu,že už toho mám dost a nebaví mě to a musím se do toho nutit.

      Vymazat
    4. Na to je dobré si pořídit krátkozrakost. Vždycky jsem se divila oběma babičkám, že nevidí smetí na podlaze a klidně do něj šlapou... Já už taky nevidím ani spadlou ponožku, neřku-li baktérii!

      Vymazat
  54. Mišík, Prokop, Hrubý, Andršt, Hladík - Špejchar blues
    https://www.youtube.com/watch?v=hqg7vtiBdeY

    Schubert: Arpeggione Sonata (Rostropovich / Britten) (1/3)
    https://www.youtube.com/watch?v=AonBUbPkthc

    One Day - Gary Moore
    https://www.youtube.com/watch?v=3bINmmNpViM

    Wabi Ryvola - Všední den
    https://www.youtube.com/watch?v=uW2rJQtCMGk&index=37&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7

    OdpovědětVymazat
  55. Tanečník Drahoš :-)))
    .
    https://www.facebook.com/groups/1191493794194896/permalink/2049717035039230/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tancuj, tancuj, vykrúcaj, len mi pecku nezrúcaj ☺

      Vymazat
    2. Snad to předvede v debatě.

      Vymazat
    3. a jak je rozpláclý na tom gumovém člunu...

      Vymazat
    4. Nedělejte si srandu! Takhle tancují turečtí derviši - to je islámský mystický řád. A pak že není vítač, nebo rovnou zasvěcenec! ☻

      Vymazat
  56. Z kalamity se nepovedla ani vločka, jen k večeru trochu více fouklo, jinak nic. Nepovedlo se jim, jako vždycky. Podle norského webu mělo spadnout 0,9mm vody, nebylo ani to.. kdeže 30cm sněhu!

    OdpovědětVymazat
  57. Babiš cuknul!
    Vzteky puknul!
    Nemusí být premiérem,
    ale jenom režisérem.

    Tipuji brabce nebo jiného ptáka.

    OdpovědětVymazat
  58. Já dohnala ušlé kraso-. Vaše želízko alespoň ženskou kategorii sleduje, Ládiku!!!?

    Zkoušela jsem na jpeg stvořit dnešní malé olomoucké album, abych dala jen jeden odkaz. Nezadařilo se, vrátím se k tomu ráno. "Na hedvábné stezce" bylo jediné hedvábí kolem mého krku, ale zchytrali jsme netušeně, generálka v normě.
    Kraso pokračuje, dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  59. Prý desatero nové vlády v Rakousku
    1. Okamžitá ochrana hranice ze strany police a armády – v roce 2015 přes rakouské hranice prošlo přes milion ilegálů. Aby se situace již nikdy neopakovala, Rakousko obnoví kontroly na svých hranicích.

    2. Zpřísnění práva na azyl – Rakousko přepracuje současná pravidla, za jakých podmínek může člověk v zemi dostat azyl, a zpřísní je.

    3. Deportace kriminálníků – Něco, co FPÖ požadovala už dlouho, a co se nyní s podporou ÖVP může povést.

    4. Žadatel o azyl, který jezdí na výlety do vlasti, ztratí na azyl nárok – Jsou známé případy, kdy žadatel o azyl během vyřízení žádosti odjel na čas domů. V takovém případě nemůže mít na azyl nárok.

    5. Dočasná ochrana – Udělení azylu nebude znamenat automatický pobyt, ale jen dočasnou ochranu, kterou Rakousko žadateli poskytne.

    6. Kontrola neziskovek – Jak říká budoucí kancléř Kurz, neziskové šílenství musí skončit. Očekává se, že o peníze přijde mnoho proimigrantských neziskových organizací, které si díky socialistům v minulosti udělaly ze státu dojnou krávu.

    7. Podpora rakouských organizací – Namísto podpory cizího půjdou státní peníze na podporu klubů a spolků propagujících rakouský způsob života. Ať už půjde o kluby lidového tance, nebo dobrovolné hasiče, podpora nyní půjde těm, kdo zachovávají rakouské národní hodnoty.

    8. Omezení benefitů pro imigranty – Sáhnout imigrantům na peníze je spolehlivý prostředek, jak jim Rakousko znechutit. Touto cestou již jde Horní Rakousko a funguje to.

    9. Benefity v naturáliích – Způsob, jakým se oddělí ti, kdo pomoc skutečně potřebují od ekonomických migrantů.

    10. Přezkoumání práce médií – Na tom, v jaké situaci s migranty se Rakousko ocitlo, mají velký vliv média. Nová rakouská vláda by proto mohla přesunout peníze od takových médií k médiím podporujícím rakouské hodnoty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a chodit se obden hlásit na poštu.Tam vždy dostat poukaz na jedno teplé jídlo denně a dost.

      Vymazat
  60. Tak koukám na Artu na film o Kerouacovi, ale asi jsem na art moc jednoduchá, nějak mě to nebere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musely být časy,v USA v 50.letech,když se z práce štípání lístků v tramvaji dala uživit manželka,2 děti a koupit a udržovat barák na předměstí.A ještě mít na bytě a stravě beatniky Kerouaca a kouřit trávu.Jo a ještě mají auto.

      Vymazat
    2. Nám Art nejde naladit. Ale jiných stanic je milion a stejně na žádné nic není, jenom blbá reklama.

      Vymazat
    3. To je pravda,až se mě tahle telka rozbije,už nebudu jinou kupovat.Nic v tom nedávají na co by šlo koukat.Obcas koukám na Rosamunde pilcherovou,ale od ní už jsem vše viděla,pak romantiky na Barrandově,též vše věčně recyklují a občas po obědě koukám co zrovna jsem,než mi slehne, dávali Rexe,vše pořád dokola a teď Jake a Tlusťoch,též už po několikáté opakováno.Takze nic.Jen jako pozadí u klimbání.

      Vymazat
    4. Mě vytáhl z depky (počasí) tlustý bavorský policajt s paní Lorenzovou po boku. Dnes zachránili místní pivovar, to už je důvod k radosti. Je zajímavé, jak všichni fandí hrdinům, obhajujícím dobro a spravedlnost, a jak se v tom shodneme. Ale jak jde o politiku, veškerá shoda na tom, co je dobro a co zlo, je fuč.

      Vymazat
    5. Slavné detektivky se mi líbí asi pro to, pro co i ostatním: že zachycují autentické prostředí, dobu, dávají psychologický rozbor podezřelých a člověk sleduje jejich chování...

      Včera jsem si pustila namátkou jednu Slečnu Marplovou. Přijela do aristokratické rodiny na návštěvu. Paní domu nemohla mít děti, tak jich asi 6 adoptovali - z nejchudších poměrů a různých zemí. Během zápletky s první vraždou se dívky vyznaly, že jim bohatství vůbec nepomohlo ke štěstí a že by se nejraději vrátily domů. Matka jim nedala žádný cit, byla chladná, děti celý život strádaly, ač měly hmotný luxus. Nakonec další vražda v rodině, nenávist souvisí s anglickou přetvářkou, prostě drama. Slečna Marplová je velmi, ale super velmi dobrá psycholožka! Zase k ní zajdu pokouknout :-)

      Vymazat
    6. Tak už to skončilo a vůbec nevím,o čem to bylo,akorát že kámoš šel do basy za kouření Marjánky a když se vrátil,tak hned měli se ženou nový barák.Amerika neomezených možností,tady disidenti chtěli svrhnout socik snad kvůli povinnosti pracovat.

      Vymazat
    7. Žilkovou ty adoptivní děti též nenávidí,Anželínu Jolie též,je to druh syndromu kukaččího mláděte,to též své rodiče zničí po tom,co zničilo jejich vlastní mláďata.Dnes aspoň psychicky.Lurdes od Madony též je chudák a bude psychopat,stejně jako Shiloh od Anzeliny.

      Vymazat
  61. Venku zeleno, Lysá 45cm. Já ty běžky snad ani neprojedu, a ro jsem si vymyslel takové trasy. Roupama mě napadlo, že budu nosit kameny na zídky, když u nás žádné nejsou. Krosnu na záda, přes ni pytel a šup do lesa markýze Gera někam do Beskyd, kde se to kamením jen hemží. Jenže nemám krosnu, na netu je rám za 2500 a ještě blbý, budu si muset udělat tatranskou. Kdysi jsem k lesu zajel autem, dnes jsou všude fotopasti, tak ho nechám na parkovišti a budu chodit. Ne s Andym, ale s kamenem.

    OdpovědětVymazat
  62. Někdy přemýšlím, jakým právem si herci a někteří disidenti uzurpovali v 89 moc, když režim vlastně padl sám, bez jejich přičinění. Kde brali jistotu a zázemí a v podstatě i drzost. Já třeba napsal a poslal privatizační projekt a ocitl jsem se v kapitalismu na dlažbě téměř ihned. To už byly karty rozdány.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vzpomínala nedávno. jak do Znojma dorazil herec Karlík a tahal až z paty svůj projev, aby tam byl ten pathos :)

      Vymazat
  63. Proč jsou mosty v Praze na spadnutí? - ptá se Li-Polt. Snadná odpověď. Od řeky jde vlhko.

    OdpovědětVymazat
  64. První čáchla trojská lávka
    to už byla vykopávka
    měla 30 let
    mezi mosty kmet.
    Další most má výztuž venku
    tak přicházím na myšlenku
    kdypak asi spadne,
    zda v noci či za dne.
    Výztuž nutno dobře natřít
    oblouk středem zapřít
    vždyť tam jezdí tramvaje
    z Libně rovnou do ráje.

    OdpovědětVymazat
  65. Klaus hodnotí Drahoše

    Jistá beznázorovost se prý u Drahoše projevuje i v tom, že nosí brýle, ačkoli je vlastně nepotřebuje. Liší se tím prý od jiného svého protikandidáta Michala Horáčka, který se jasně projevoval.

    „Třeba kvůli pohledu pana Horáčka, který by se tak hodil do amerického filmu Podraz. Pokud tam ten pohled nebude, tak řada milovníků ostrého zraku pana Horáčka neuvidí důvod, proč by dala svůj hlas někomu, kdo má schválně umělé a prázdné brýle, aby jeho oči pokud možno vůbec nebyly vidět,“ uvedl exprezident

    OdpovědětVymazat