19 ledna, 2018

KRTINEC č.282

204 komentářů:

  1. GALERIE: Jak měl ve skutečnosti vypadat Zemanův inzerát proti Drahošovi

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím v novém krtinci, panu domácímu za něj děkuji (však já se tomu přece jen naučím.)

    To: Ládik!!!
    https://www.sport.cz/behani/odjinud/clanek/953191-masakr-cech-vyhral-brutalni-zavod-440-km-zvladl-za-110-hodin.html#hp-sez
    Asi je účelnější přenášet ty kameny - až v lese dojdou, tak třeba zase zpět... Na vysokou zídku kolem Vašeho jich asi bude třeba hodně - máte to hmotnostně spočtené?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zídka bude symbolická a ne kolem celého pozemku... jen jako dekorace. Taková rovnanina max. 50cm vysoká. Každý plot je překonatelný. Dnešní pletivo už místy není, jinak je pro zvěř průchozí stejně, vrata nejsou a nebudou, je to jen taková symbolika. Stejně to je jen hranice uvnitř pozemku.
      Kameny v lese nedojdou, nebojte. Ani je nesežeru, jenom přemístím v přírodě.

      Vymazat
    2. Hmotnostně to bude hodně tun. Abych nejezdil jen pro ně, vždy spojím příjemné s užitečným, abych omluvil uhlíkovou stopu. Nelítám nikam letadlem, tak co.

      Vymazat
    3. Taková starost, BJ, aby v lese zbylo dost kamenů! :-)

      Vymazat
  3. Já vína ocenit nedovedu - ale možná by se štáby presidentských kandidátů včetně nich mohly při sledování jejich výsledku sejít právě tady. Popřát vítězi a závěrečně smírně podebatovat.
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/zname-vinarstvi-roku-i-sampiona-salonu-vin-stovka-elitnich-v/r~ec4d125efcf611e794dbac1f6b220ee8/

    To: Ládik!!!
    A co Vaše plechová přibližovadla - jsou zcela ekologická? I když třeba nenajezdí bezdůvodně ani metr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou japonská, ne německé šmejdy. Čistí katalyzátorem vzduch.

      Vymazat
    2. Ocenit je docela umím, ale fortifikovaná vína pana Stávka nejsou mým favoritem. Vlašský ryzlink z Nového vinařství nám při degustaci tak chutnal, že jej během večera přítomní vypili celou krabici (6 lahví), no a vinařství Trpělka Oulehla jsou moji oblíbení. Mají krásná (nejen) červená vína, poctivý přístuo ve vinohradě i ve sklepě a jejich značku Regina Coeli až potkáte, si kupte, jsou to vína se zárukou kvality.

      Vymazat
  4. Vydejte babiše a foltýnka
    do spárů policie,
    foltýnek není blondýnka
    která si neužije.
    Oba jsou zralí do basy
    lepit obálky
    dejte jim nažrat melasy
    hledět do dálky
    přes okno pod stropem.
    A mísu s poklopem.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak už se vraždí žáci i v ruských školách.A dokonce v prdelích za Uralem a na mongolských hranicích. Zrušili jim pionýr a takhle to dopadá.

    OdpovědětVymazat
  6. Včerejší Olomouc - žel seřazena naopak, otevřít lze pravou myší každý obrázek zvlášť - pokud vůbec co soukromé album otevřete - prosím o zprávu:
    http://www.jpeg.cz/album/lh8N

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké,tak už na výlet nemusím.A ta želva na náměstí,to tam nebylo.A to než jste přišli z divadla,tak zachumelila?

      Vymazat
    2. Jde otevřít a fotky jsou hezké, i sněhu jste si užili, nejen kultury ☺

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda, snad to hned nezapomenu - pospořádalo se to žel samo.

      To: Gaia
      Želva je k radosti všech dětiček na "hlavním" asi stejně jako Theimerova kašna od roku 2002, památku Unesco se mi na její hřbet dle mých představ usadit nepodařilo, skrz divadlo odtála.
      Nádobku na vonné esence jsem zařadila pro Vás, džbánek měl být věštecký a dosud nerozluštěný nápis na něm jsem nenašla. Všechny exponáty zapůjčil jeden či prý možná více soukromých sběratelů, je tam i mnoho všelikých zajímavých mincí. Za samostatný výlet by mě tahle výstava taky nestála, ale je v Olomouci vždy něco dalšího k vidění.

      Mám tu puštěné tance. Že už si Rusko půjčilo tanečnici až z Austrálie - no to jsou mi věci.

      Vymazat
  7. K hodinovým manželům přibyly hodinové manželky. Zájem o ně roste
    ...
    „Docházím do různých rodin, většinou mi nechají klíče a jsem u nich doma sama, takže mám na úklid více času, ale jsou i rodiny, které jsou během mého úklidu doma,“ řekla a dodala, že většinou se její plat pohybuje okolo sto až sto padesáti korun na hodinu.
    Zase vidíte tu genderovou nevyváženost, hodinový manžel fasuje tři sta na hodinu! Jako by utáhnout kohoutek, vyčisti sifon nebo zatlouct hřebík do zdi bylo těžší ☻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ještě "hodinové mámy". Ve Francii (ano, tam, kde dětem dávají prášky na uklidnění, aby nezlobily) si najímají ženy k dětem na noc, aby se rodiče vyspali. No jo, no, když do práce se chodí už zase tak brzy po porodu, jak to bylo u nás v 50. letech. I když je nikdo nenutí.

      Vymazat
  8. Klaus hodnotí Drahoše

    Tak to je ten pravy, co by mal niekoho hodnotit. Drahos este v marci vysvetlil, preco nosi 0 dioptrii. Bol silne kratkozraky. Bol zvyknuty nosit okuliare a ludia ho tak roky poznali. Po uspesne operacii laserom okuliare nepotreboval, ale vsetci ho poznali s okuliarmi, tak ich nosi. Nie je ani prvy, ani posledny. Ale nezatajoval to, ako uplne normalny clovek to povedal, ked sa ho pytali.

    Ze zlodej pier, iniciator privatizacnych zlodejin, ochranovac podvodnikov amnestiou... drukuje pre cloveka s neustalou "virozou", nie nic prekvapive.

    Inac, Haracek sam povedal, ze po uraze vidi slabsie na jedno oko, to ku Klausovim kecom.

    Som zvedavy, ci do volieb budu este zistovat, aku ma Drahosstolicu a podobne...☺.

    OdpovědětVymazat
  9. „V České televizi nám fandí, ale nesmí to dávat najevo,“ reagovala pro změnu Drahošová na poznámku poslance Výborného, že se mu podařilo být ve vysílání ČT asi pět minut s připnutou plackou "Můj prezident je Drahoš", než si toho všiml editor vysílání.
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/drahosova-zahajila-kampan-v-pardubickem-detskem-domove-prala/r~c8fcd53afc8a11e78d510cc47ab5f122/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je celá taková vtipná
      Drahošová si notovala i s ředitelem školy Leošem Šebelou o pedagogických metodách. "Jsem trochu brutalista, takže když jsme měli den s Integrovaným záchranným systémem, tak jsme tu měli i mrtvého cyklistu, pro kterého přijel pohřebák. Šest set dětí na to nevěřícně zíralo," popisoval ředitel jednu z akcí. "To je velmi výchovné," přizvukovala mu Drahošová.

      Vymazat
    2. Taky jsem to četla a nepochopila. Proč agitovat v dětském domově,proč vozit do školy mrtvolu a proč agitovat v domově důchodců?

      Vymazat
    3. Možná by za něj měla jít i do těch debat anebo mu napovídat... pamatujete na prstovou abecedu?

      Vymazat
    4. „V České televizi nám fandí, ale nesmí to dávat najevo“ je každopádně nejlepší slogan těchto voleb.

      Vymazat
    5. Ale tentokrát se docela bojím, jak to dopadne... Zemanovi není nějak dobře, má něco se zuby, byl dnes Na Homolce... to přišlo fakt nevhod.

      Vymazat
    6. Dopadne to tak, že budeme mít paní Drahošovou.
      Být demokrat amerického střihu, asi půjdu protestně vyrabovat nějaký obchod a zapálit pár aut. Takto to asi nechám být...

      Vymazat
    7. Taky to tak vidím, no ale volit půjdu...
      A pak si dáme sraz s vajíčky, červenými kartami a plakátem Drahoš není můj president! :-) :-) Přece nemají antizemanovci protesty propachtovány navždy, ne? :-)

      Vymazat
    8. Budou vtipy na drahouše.

      Vymazat
  10. Neviem, ci je pan Drahos akurat to spravne "KAFE" pre Cesko. Ale viem, ze "virozou" a inymi vecami "postihnuty" pan Zeman (aj ked mne sa jeho taraninky celkom pacia, zabavaju ma a lutujem, ze nas Kiska je ako "kiska", nie ako Zeman, ale vtedy bol VTEDY vyber iba medzi PODVODNIKOM Ficom a Kiskom), nie je to prave pre Cesko, a ze si to Cesko nezasluzi, aby mali "loutku" na hrade, ktoru v podstate posledne DVA roky vedie tajtrlik Ovcacek a estebak Mynar. To ONI robia vsetko pre to, samozrejme v sucinnosti s Nejedlym, aby ONI zostali na lukrativnych funkciach. Pomaly (fyzicky i psychicky) odchadzajuci starec je pre nich momentalne iba dobrou prilezitostou zabezpecit si na co najdlhsiu dobu dobe plateny, flek, na ktory v podstate podla ZAKONOV Ceska nemaju NAROK!!! (Previerka).

    Vy ste mali na vyber kadekoho (mne vadilo a vadi, ze tam nekandidovali zeny typu p. lisky, NORMALNE, SLUSNE, pracovite, majuce NORMALNY vztah k muzom, ktore VEDIA, ze zivot ma muzsku i zensku stranku, nie ako poniektore ine TU, nebudem radsej menovat).

    Tak vyberajte, ide o 5 (slovom pat!!!) rokov!!! Pridajte ku kazdemu kandidatovi na prezidenta z tych dvoch 5 rokov a predstavte si, ze vas (Cesko) bude o 5 rokov mat reprezentovat vo svete. Co myslite, ako sa budu vtedy na toho prezidenta pozerat vo svete? Ako na Brezneva s jeho falosnou klapackou a s pocitacom riadenym pohybom imitujucim rec? Alebo ako na niekoho ineho?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevíte dne ani hodiny. Milého Drahoše může klepnout dřív než drahého Miloše. I když momentálně vypadá v lepší kondici.

      Vymazat
  11. Ad: Ladik!!!

    Ked sa Vam pacia hluposti Klausa o Drahosovi ohladom nosenia "okuliarov" s 0 dioptriami, a vraj trefne, tak co poviete (ked sa ZAMYSLITE!!!) na tento moj komentar?☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čo by povedal?
      Standartní děda Jaha.
      Zas už se nudí, zas už mu utekl koupený medvídek mýval.

      Doporučuji včely, třeba mu neulítnou...

      Vymazat
    2. Já bych tam chtěl vědmu.

      Vymazat
  12. Tedy za 2 dny zemřely 2miminka,jedno 3 měsíční v Praze a druhé 5 měsíční v Táboře. To je smutné,že někomu je dán tak krátký život.Nekdo zas má mizerné rodiče,že ty děti nedokáží vypiplat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marně to hledám. Napište, prosím, vždycky aspoň v kterých je to "novinách".

      Vymazat
  13. Tříměsíční je na Novinkách a 5 měsíční v blesku

    OdpovědětVymazat
  14. Odpovědi
    1. Zrovna dnes jsem dostala od potomka protiskluzové návleky na boty, tak jen nevím, jestli je letos ještě vyzkouším. Vám ovšem ty řetězy sluší a vypadá to tam opravdu zimně horsky.

      Vymazat
    2. Vypadá to suprově, ale v Praze bych to asi neužila :-)
      I když já mám taky protiskluzové návleky, takové gumové návleky s kovovými bodci, na náledí, dají se sbalit do sáčku a do kabelky...

      Vymazat
    3. Na ledovou a kamenitou sjezdovku na Javorový je to pravé ořechové. Ani jedno uklouznutí, dolů za 14 minut.

      Vymazat
  15. Díky, Gaio.

    Pro lepší náladu - jedno vyznání, těch není nikdy dost! :-)

    21 českých zpěváků - BLANICKÉ PŘÁNÍ
    https://www.youtube.com/watch?v=yMA-0am3wIQ

    OdpovědětVymazat
  16. Díky za další krtinec, pane domácí.
    Katie Melua - Wonderful Life
    https://www.youtube.com/watch?v=abGe6uM9Ias&list=PLb1t5KkGj-TmlgEdGX0__sY1y-x12t2tS

    No toto, gratulace k prvenství.
    Eva Cassidy - People Get Ready
    https://www.youtube.com/watch?v=bzLd2MDAHK8

    Garcia - Before Dawn
    https://www.youtube.com/watch?v=-18Ng14ACcU

    Gordon Lightfoot - Rainy Day People
    https://www.youtube.com/watch?v=8qZvSqESv3Q

    Radůza : Větře duj
    https://www.youtube.com/watch?v=DfYK6ZECkIQ

    OdpovědětVymazat
  17. Nová obranná strategie USA se soustředí na Rusko a Čínu

    Jádrem nové obranné strategie Spojených států již není boj s terorismem, ale vytvoření protiváhy velmocenským ambicím Ruska a Číny. V pátek to prohlásil americký ministr obrany James Mattis. USA rovněž mimo jiné plánují modernizaci svých jaderných sil. Agentura Reuters poznamenala, že nová strategie je další známkou toho, že USA po více než patnácti letech opouštějí jako prioritu boj proti islámským radikálům.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/461061-nova-obranna-strategie-usa-se-soustredi-na-rusko-a-cinu.html

    Doufám, že tato strategie je nějaká úlitba ze strany Trumpa, aby se vlk nažral. Rusko má 1/10 zbrojního potenciálu USA, nikomu nevyhlašuje válku, přispělo ke stabilizaci situace v Sýrii a ministr Mattis buď upadl na hlavu, nebo potřebuje více zbrojit. Místo proti islámskému terorismu se hodlá zaměřit proti Východu. Asi by se jim chlapci z IS měli zase více připomenout.
    Nebo je to celé nějaká zástěrka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make America great again20 ledna, 2018 10:03

      Ten Doníček, ten se ale vybarvuje. A to jsme si ho tady, v Noře, tak přáli.
      A ani pana prezidenta nepozval do WH.

      Vymazat
    2. Doníček je na svém místě, přáli si ho hlavně Američané - já ho nevolila. Kromě toho je brzy dělat uzávěrku, účty zdaleka nejsou proplaceny.

      Vymazat
  18. BJ -
    prototyp té zídky: https://imgur.com/a/E7s1G

    OdpovědětVymazat
  19. Psali/y jste o televizi a i tom, na co se dívat...
    Já televizi nemám, ale samozřejmě, kdyby žil manžel, tak jsme televizi měli dál. Ale když jsem se stěhovala, tak jsem velkou televizi prodala a sem jsem si nedala žádnou, tím pádem nemusím platit poplatky prolhané ČT.
    Když někdy něco je důležité, tak to lidi stáhnou a najde se to na youtube. Hudby mám spousty, krásné nahrávky oper a všeho, co mám ráda.
    A k tomu se dívám na filmy a seriály. Začala jsem chodit na:
    https://www.edna.cz/ a na https://www.csfd.cz
    a tam jsem objevila plno pěkných seriálů, které stojí za to vidět. Člověk si je může najít na úložišti, dohledat si k nim titulky a dívá se, kdy chce, na co chce.
    V prosinci jsem viděla druhou sérii anglického vynikajícího seriálu The Crown, pokud jste to dosud neviděli, doporučuji. První série běžela v 2016, toto je druhá série. Seriál pojednává o mládí současné anglické královny Alžběty II., o její cestě k trůnu, manželství, těžkých začátcích vládnutí a politické situaci té doby. Kdy Anglie byla ještě bílá, kdy si člen královské rodiny nesměl vzít rozvedenou osobu, taky o tom, jak je obtížné skloubit osobní život se zájmy a potřebami Koruny. Neuvěřitelné herecké výkony! Taky je zajímavý vývoj jejích vztahů s Churchillem a s dalšími předsedy vlád.
    Mimochodem, v Praze běží už třetím rokem stále vyprodané (asi jediné v ND) představení Audience u královny s Ivou Janžurovou v hlavní roli. Celé je to založeno na pravidelných schůzkách královny s předsedy vlád, těch bylo plno, za různých politických situacích v Anglii i ve světě, v různých časových údobích. Je to zážitek hlavně pro nás, starší, kterým ještě jména Eden, Macmillan, Wilson, Heath, Tchatcherová a další něco říkají.
    Příští rok bude třetí série The Crown (celkem jich bude šest), ale ta se bude odehrávat v 80. letech, takže se mění herecké obsazení za herce středního věku. Tam bude i Charles s Dianou atd.
    Pak jsem viděla druhou sérii seriálu Stranger things, taky moc dobré.
    Prosím, píšu to pro ty, co třebas zatím tyto věci neviděli, možná máte vše shlédnuto a říkáte si, co mám... :-)
    A pro dámy je pěkný seriál Grantchester, s krásným hercem v hlavní roli anglikánského vikáře v poválečné Anglii.
    Oni teď hodně točí takové retro věci, kdy Anglie byla ještě Anglií, Londýn Londýnem a ne Londonstanem s muslimským starostou.
    A ještě jsem shlédla výborný seriál z Divokého Západu, opravdový a pořádný western - Godless. Sedm dílů, stojí za vidění.
    Tak se bavím já. Vím, je to takový únik, ale je to fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se někdy i díval, ale mám oči z počítače tak vyčuměné (od 1991 denně), že každá chvilka bez čumění do bedny je svátkem. A když už, tak něco, co nemá pokračování a u čeho se nemusí myslet. Kdysi jsem četl, ale to je rovněž pryč. Asi to organismus nechce a nutí mě do kompenzačních činností, do fyzické vytrvalostní zátěže.

      Vymazat
    2. Celé večery dělám na PC, a vážného přemýšlení mám za celý den dost. Takže můj přístup je takový, že hledám spíše chvilkové rozptýlení - něco lehčího a na co ani nemusím pořád koukat, ale jen poslouchat. Ty kvalitní filmy si musím nechat na dobu, až to hlava bude ochotná pobrat, třeba divadlo s Janžurovou bych ráda někdy viděla. Jinak stahuju/prohlížím z:

      http://www.rezabek.info/tree/oblibene/Maigre-Bruno/Maigret-bruno-23.html

      nebo z https://uloz.to/

      Je to jednak únik od prolhané televize a špatné nabídky pořadů (až na výjimky, sem tam kouknu i na videa z TV), a jednak doping pro práci. S tou fyzickou aktivitou má Ládik recht.

      Vymazat
  20. První debata bez potemníka prý bude v neděli na nově.

    OdpovědětVymazat
  21. 2 hodiny spánku a probudil mě strašný sen. Musím mrknout na ddd, až zapnu komp.

    OdpovědětVymazat
  22. Tento víkend je mistrák v Těšíně, za chvíli jedem na zimák.

    OdpovědětVymazat
  23. Před kaufem to žije
    bezďák cosi pije
    přijíždějí limuzíny
    kdekdo ráno není líný
    i když je sobota
    a není robota.
    Každý nese v ruce tašku
    u okýnka vrátí flašku
    do vozíku strká minci
    zmalovaný jako Vinci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://imgur.com/a/lCPTm

      Vymazat
    2. Neskutečný pohled... U nás jsou oba Kauflandy (nebo už jich je víc? ani nevím) v kteroukoli denní dobu beznadějně přelidněné.

      Vymazat
    3. Ládik: všeho do času. My jsme prý socialismus (= ne-prachy) vyhodili na východ, a vrací se nám od západu.

      Vymazat
    4. no tak původní verze tohoto hesla zní
      po 89. jsme se vysrali na východ a ze západu přišlo hovno

      Vymazat
    5. Reálně vzato - přišly dotace, ale v mnoha oblastech (inkluze, začlenění cikánů, atd.) je téměř nadlidský úkol je efektivně čerpat. Snad jen ty dálnice a spoje se vyplatí.
      Západu bohatství nezávidím, vždycky je něčím tvrdě vykoupeno. Ale divím se jim - čekali od imigrace zbohatnutí, zdá se ale, že to bude spíše naopak. A oni dělají, že to nevidí.

      Vymazat
    6. Ty dotace,to jsou to hovno

      Vymazat
  24. Pražská kavárna nabízí zákusek! :-)
    http://jdem.cz/dsnwk5

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miloš má prý na kahánku
      drahož po něm jede
      má si kopat zemljanku
      akademik vede.
      Nepij takhle horkou kávu
      chvíli do ní foukej
      popálíš si bachor, hlavu
      a nebudeš oukej.

      Vymazat
  25. To: Marie
    Možná zkuste nějaký kvelb taky ráno ještě za tmy, třeba zítra pro čerstvé pečivo k snídani, možná i u Vás bývá v tuhle dobu prázdno.
    Na zpravodajské pořady se nedívám nikde a také na rozdíl od Vás, Maruško, nedovedu posoudit, co je lež a co ne, ale v ČT i jinde si to, co mám ráda, vybírám bez problémů.

    To: Ládik!!!
    ART vysílá po ukončení dětského vysílání od 20 hod.(D/ART tam možná napsáno je), pokud máte satelit, hraje Vám určitě, když nám na staré anténě taky.
    Pěknou zídkou jste se nechal inspirovat. Ale být Vámi, tak to s nošením kamenů na vlastních zádech nepřeháním a šetřím tělo. Dračí či nedračí dny. Není Vám třeba nějakého spánkového poradce? Možná by Vám i lepší sny přičaroval.
    Jsem koukla, že se do Těšína sjelo asi celé naše krasobruslařské mládí. Jste jen dopravce či dokonce organizátorům pomáháte osobně?

    U nás sluní, je modro - třeba to vydrží až do pauzy mezi krasobruslením.
    Hezký víkend všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orgenizátorem je krasobruslařka, končí dnes ve 21:30 a zítra znova.
      Mladší se shlídla v gymnastice, už je v oddíle v 3nci. Proto jsem měl včera v podvečer čas na Javorový.. cestou po sjezdovce tam a zpět jsem potkal 24 podobných jednotlivců. Málem se to zvrhává v závody, ale zdraví se všichni. Byli tam i jedinci bez maček, ti měli dolů těžký problém.
      https://imgur.com/a/kb9Y8

      Vymazat
    2. Včera v 15:55 šel tenhle člověk za mnou, dole měl ztrátu 200m, nahoře 100m, ale pomáhal si holema. Kamera mě minula o fous.
      https://imgur.com/a/Rurqp

      Vymazat
    3. takže tito pánové pomáhají organizátorce ?20 ledna, 2018 11:31

      Pavel Wojtyla Michal Matloch
      ředitel soutěže sekretář

      Vymazat
    4. Michal tam je naposled, od pondělka dělá u Vernera, příště bude Lukáš. Pavel je tenista, vypomáhá. Krasobruslařka bude mít 16 let.

      Vymazat
    5. BJ
      Vždyť tu píšu opakovaně, že pro čerstvé věci chodím za roh k Vietnamcům a vrcholná spokojenost. Značkový plzeňský chléb mi dokonce protekčně nechávají až na odpolední vyzvednutí, neb ho vozí kolem 10. hodiny, kdy já už jsem v práci.
      V Kauflandu (nebo jinde) jen velké nákupy.

      Vymazat
    6. To bylo ode mě, nevím, proč mi tam skočil google.

      Vymazat
  26. „Kohorta panošů“ Miloše Zemana. Klíčové postavy kolem současného prezidenta, přehledně jeden po druhém

    Nové pochybnosti v Zemanově kampani: SPO zaplatila 1,2 milionu Kč, sama je zadlužená a ve ztrátě

    OdpovědětVymazat
  27. Tak na Českých lvech všichni s plackou Volím Drahoše

    https://www.super.cz/548024-ana-geislerova-v-doprovodu-zahadneho-fesaka-vime-ke-komu-se-herecka-tolik-tiskla.html

    rozhoďnožky s opilci a neznámými nýmandy ve společné jednotě.

    OdpovědětVymazat
  28. Odpovědi
    1. Co čeká chudáka toho Džorže, zatím je k sežrání, ale brzy z toho vyroste.
      A ta malá, děsná tuctovka. Kdoví,který čutálista s ní jednou bude dělat skandály.

      Vymazat
    2. To: Gaia
      Až tak chmurné to dnes máte? Však nás to bolet nebude.

      To: Marie
      To už jsme asi spolu šopovaly dávno, milé Vietnamce si už snad zapamatuji. Zkuste tedy časný velký nákup - když ne zítra, tak jindy. Třeba budete překvapená, třeba ne.

      To: Ládik!!!
      Ať se "nové" gymnastce daří. Velmi obdivuji, jak obě Vaše svěřenkyně v jejich zálibách podporujete.
      Hoďte tu pro mne zvědavou mapu trasy oněch včerejších 14 minut seběhu, prosím. Já už asi s mapou v mé hlavě nikdy kamarádit nebudu - znovu jsem se podivila, jak trať na Slovensko vede, mám pocit, že lanovka je (či bývala) z vlaku vidět. Po Kanadě (teda jo, že tam je) či místním třineckém lese by Vás běh neuspokojil? I když jste vlastně přejezdem čistil místní vzduch, že.
      Na volné se dívám na větší obrazovku, tak se tu mějte. Ale že to Slovákovi s naší Myslivečkovou sluší (záznam).

      Vymazat
    3. BJ
      Na velké nákupy se naplní celý kufr auta a já musím čekat, až má řidič čas a náladu jet. Kromě toho čerstvé pečivo nejí, neb ho nadýmá.
      To jste asi potřebovala vědět. Já jím bílé pečivo výjimečně, nejradši tmavý balený.

      Vymazat
    4. mapa https://imgur.com/a/wiQ8p
      Kanada ne, to je daleko a placaté.

      Vymazat
    5. Na Hostýn je od cesty 1,8km a 282m výškového rozdílu; sjezdovka má 1,4km a 444m.

      Vymazat
    6. To: Ládik!!!
      Dík. Co do kopce, ale dolů by mě to nelákalo - i bez sněhu. Venku už jen malinko modro, ale bez vody či sněhu shora, tak pár kroků (zatím také pořád bez zimního obutí) ujdu, asi i
      s Andym.

      To: Marie
      Zajímalo mě spíše to, zda jste tak brzy jako Ládik!!! u nějakého velkého obchodu byla a máte tedy své tvrzení, že je u Vás plno vždy, ověřené.
      Že ale panu Jáchymovi jeho odhodlání nebýt Anonymní dlouho nevydrželo. Škoda.

      "Odbornice na politický marketing" paní Alžběta Králová...
      U nás na vsi by se tak neuživila, možná na dálku(?), když to asi jde. Ale zjistila jsem před chvílí, že nám Seznam na naší TV také hraje, přiladil se klidně sám samotinký.

      Vymazat
    7. BJ
      Znám Lidl, Billu, Alberta, Hypertesco a občas Globus, kromě Kauflandu, a všude je to stejné, od rána do večera 15-20timinutové fronty u pokladen, jinak by mi lidi nevadili. Od jiných, důchodců, vím, že stejné je to i ve všední dny. V Kauflandu je to ale nejhorší, protože tam lidi chodí nejvíc, kvůli velkému výběru čerstvé a poměrně levné zeleniny a ovoce, sýrů a lahůdek, atd., jsou často výhodné akční slevy. Tam jsou od 8 hod. fronty.

      Vymazat
    8. Co ti lidé v těch marketech pořád kupují a jak to nakoupené stráví? Já byla 10 dní před svátky na velkém nákupu,nechala tam 3 tisíce a od té doby chodím jen pro pecivo a jednou jsem koupila jablka.A pořád ještě nemám špajzu vyjedenou,pravda,obědy mi vozí,ale na obědy chodí jistě i jiní.

      Vymazat
    9. V Kauflandu nebo v Makru jsou prvními zákazníky brzy ráno Vietnamci, nakupují ve velkém, táhnou třeba dva-tři narvané vozíky zboží, nejlépe co je v akcích. Od jara do podzimu mají třeba dva vozíky jen PET lahví s pitím, narvou si toho plné dodávky. Brzy ráno jsou tam taky bezďáci, kteří se honem hrnou dovnitř ohřát.
      Někdo stojí frontu kvůli třem věcem, někdo má dva vozíky, někdo jen očumuje zboží a klábosí, nekupuje téměř nic. Různě, prostě nakupovací zábava, hlavně malé děti, které se bez dozoru pletou mezi regály. Nejhorší je, když lidi platí kartou, a ono se jim to nenačítá nebo je nějaký technický problém. To každou chvíli fronta čeká i několik minut.

      Vymazat
    10. Lidi mají zvláštní koníčky.A děti...Jednou jsem byla v Bille v Popradu a tam malí cikáni běhali a na co měli chuť,tak prstíkem roztrhli obal a trochu si vzali,tu bonbon,tu sušenku...

      Vymazat
  29. od JÁCHYMA:
    http://www.literarky.cz/politika/rozhovory/25589-tereza-spencerova-ei-o-eske-ostud-ve-svt-maji-jen-a-jen-degradovat-zemana

    Spencerová tentokrát pěkně v celosvětových souvislostech - včetně přesahu do tuzemského lógru.
    Hezké !
    (mizí mi standartně podepsané příspěvky, takže se budu podepisovat nadále jako anonym, jen dvakrát...pokud na to nezapomenu :-)

    (Pracně jsem pochválil Ládilka - a ono mi to zmizelo, takže zdravím !)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, mně to včera taky mizelo, na to je nejlepší restart PC anebo chvíli počkat... když jsem psala svůj elaborát o seriálech, tak jsem si to raději uložila ve wordu :-)
      Je jedno, kam jméno napíšete, jen ho někam dejte, usnadníte nám (mi) práci. Protože sem anonymně píší také různí "vtipní" jedinci, milovníci Klintonky a Drahouše, a pak to jde odhadnout až podle obsahu... :-)

      Vymazat
  30. Teď k večeři budu mít chleba s máslem a Rolníkovu pečenou papriku za 21 korun,kterou jsem koupila kvůli přípravě silvestrovských jednohubek,ale pak na ně nedošlo,neb každý něco přinesl a jídla bylo dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dala salát caesar, k tomu jsem si nalila skleničku italského vína. Měla jsem být na akci v Šaldorfu, kde jsou otevřené sklepy, ale nechtělo se mi, snad příště.

      Vymazat
    2. Tak ten salát budu dělat,až si ho na jaře vypěstuji a bude často,teď v zimě mám zimní jídelníček.Víno mě překyseluje,vůbec to nemohu kvůli slinivce,když piji,tak jedině Cinzano.

      Vymazat
  31. S tím Váchou už nemůžu souhlasit skoro v ničem. Buď se dočista zbláznil z toho celibátu (když se ho kdysi ptali, jestli s ním souhlasí, tak jeho řeč nebyla vůbec ano-ne, ale blekotal, že o tom už přemýšlí mnoho let a stále neví.. a že by rád ženu a rodinu, ale že neví..., hlavně že v blogu kecá o zásadových lidech), a nebo je tak na mizině, že musí psát, co mu diktují.
    Nebo s těmi rozvody, to snad není vůbec pravda, že si dovolí psát takové blbiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím,co kavárna pořád má s tou vulgaritou.Jednou řekl slovo kunda v určitém kontextu ,vulgaritu si představuji trochu jinak.Treba Kalousek možná kunda nikdy neřekl,ale vystupování vulgární je.

      Vymazat
  32. Jak tak čtu diskusi a vidím, jak nelidsky trpí odpůrci Zemana při představě, že bude znovu zvolen, tak si říkám, ještě že jsem v opačném táboře. Pro Zemanovce, když M. Z. vyhraje, tak to bude normálka. Když vyhraje Drahoš, tak bude sranda, profesor tu nebude mít vůbec lehký život a mnohé bude lákat, že mu ještě ukáží hlas lidu.

    Pokud by náhodou nevyhrál Drahoš, tak z těch diskusních zoufalých výkřiků a podle toho, jak se houfují, je jasné, že Zemanovi odpůrci utrpí už podruhé a tentokrát nenapravitelné trauma. Ani nevím, jestli můžu být tak škodolibá a přát jim to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, díky za odkaz. Pustila jsem si Sedmilhářky, zkoukla jsem je najednou všech sedm dílů :)

      Vymazat
    2. Rádo se stalo, tak ty neznám, liško.

      Vymazat
  33. Vácha postavil dřevěný komín.

    OdpovědětVymazat
  34. Jdu na Americkou krásu. Čt2 se vytáhla, dávat vyobcovaného Kevina!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je můj oblíbený film, výtečná věc!

      Vymazat
    2. Přemohla mě zvědavost a začala jsem si to před chvílí stahovat, že se podívám. Pak jsem hledala obsah a hodnocení, a i když to diváci chválí, přijde mi hrozně jednoduchý problém - život skvělý na venek, ubohý uvnitř.. atd., a co s tím.... Přece odvrácenou tvář Ameriky stokrát znám. Má cenu se dívat, Aleno?

      Vymazat
    3. Má to cenu, dívejte se.

      Vymazat
    4. Zrovna mi to už najíždí stažené, tak jdu na to, aspoň omrknu toho fešáka Kevina, když liška tak básní... :-)

      Vymazat
  35. Údajně nejkrásnější ministerstvo kultury světa. Virtuální prohlídka.

    https://www.mkcr.cz/minkultury2013/

    OdpovědětVymazat
  36. Dianne Reeves with Russel Malone LIVE 2011 Tango
    https://www.youtube.com/watch?v=lVQXDTT37xo

    Astor Piazzolla Libertango (versión original)
    https://www.youtube.com/watch?v=VHrWO7KWciU

    Loreena McKennitt " Tango to Evora "
    https://www.youtube.com/watch?v=AIR5XPWK3Vk

    Radůza Ať není mi líto
    https://www.youtube.com/watch?v=TbhAdtpBp84

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už je to tu zase!!!
      The Seekers - Walk with me (With lyrics)
      https://www.youtube.com/watch?v=dyFrVs7Dtek

      Vymazat
  37. Co nám to ten Jiří tropí?
    Na nádvoří bodá kopí!
    Do berlína letí bonz
    na hradě je zbytný bronz.
    Přibude tam nový Jiří
    který jenom lásku šíří;
    na místo té skulptury
    dá se kámen kultury
    v tvaru černé krychle,
    a hned v březnu, rychle!
    V Praze bude malá kába
    požehná ji v burce bába
    co spustila invazi.
    Snad ji pánbu přerazí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborné, díky, Ládiku, jste prostě nejlepší!

      Vymazat
  38. Tak co, paní drahošová,
    jak se jirka doma chová?
    “Když mu řeknu umyj dveře
    hned si hadr do ruk béře
    když mu řeknu vynes smetí
    hnedka s kýblem dolů letí.
    Sám už umí leštit hajzl
    vyhne se, když vidí pajzl,
    ráno chodí pro chleba
    kamarádi ho neba.
    Nemusí být dizident
    bude dobrý prezident
    včera už mi uplet burku
    nezapomněl obšít ďurku
    na každé oko.
    Hned dostal koko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)))
      Že já jsem sem ještě chodila zavřít okno. Dramatické naladění z trileru bere za své....
      Tak dobrou, kdo ještě nespí. Za 4 hodiny musím vstát a jít někam do kvelbu pro čerstvé pečivo, abych mohla Jagušce referovat....

      Vymazat
  39. Vladislavský sál je plný
    ze strany na stranu vlny
    zpívá se modlitba pro martu
    za vaškahavla a za chartu.
    Nad hlavou svítící mobily
    rezonance sál dobily
    nad hlavami něco praská
    nejspíš pravda, ba i láska.
    A už se klenby řítí
    celá kavárna je v řiti
    co teď bude národ dělat
    bez těch volů, bez těch telat.

    OdpovědětVymazat
  40. Nebýt sovětského svazu
    žili bychom v krutém mrazu
    na severu sibiře
    lišejníky ve škvíře
    ostění okna zemljanky
    nepekli bychom buchty janky
    ale žvýkali opasky
    hubou plesnivou od masky.
    Chvála soudruhu Stalinovi
    že máme režim nový
    spravedlivý a korektní
    pro vyvolené perfektní.

    OdpovědětVymazat
  41. Jirka drahož má levé ruky
    na kalhotách má ostré puky
    na loktech rukávy klotové,
    myslím že je to hotové.
    Bude za uchem nosit tužku
    prý tím ušetří jednu služku
    v síťovce globín a kartáče
    ni k smíchu, ni do pláče.
    Směje se celý internet
    jaký to máme flašinet
    jak umělecky točí klikou
    a sliboval, že bude štikou.

    OdpovědětVymazat
  42. Stojí už marie ve frontě?
    V plzni to není jak na lontě
    ve městě bydlí davy lidí
    všichni se ráno rádi vidí,
    v noci se nemohou dočkat
    na to, jak mohou počkat
    na posledního šmajdala,
    zpívají ve frontě tralala.

    OdpovědětVymazat
  43. Tak už je vyprodáno, musím znovu, další várku rohlíků přivezou na sedmou... to si pes pochutná... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám docela dobré zkušenosti s mrazákem.Nacpu tam pečivo ,chleba se musí nakrájet na plátky a dát po 2 krajickach do sáčku, pak vždy vyndám požadované množství a rozmrzne to za 5 minut a mám pečivo pořád jako čerstvé a nemusím ráno nikam chodit.

      Vymazat
  44. Ta Vaše střeva, Ládiku, ta jsou boží, to se to vstává! Vyměním jedno slepé za básnické :)

    OdpovědětVymazat
  45. West coast 60. let v krystalické podobě: Mamas And Papas: California Dreamin
    https://www.youtube.com/watch?v=N-aK6JnyFmk

    OdpovědětVymazat
  46. Tommy Roe - Sheila (1962) velký hit ve stylu Buddy Hollyho.
    https://www.youtube.com/watch?v=N1ClOAX9zFw

    OdpovědětVymazat
  47. Joan Baez - Sad Eyed Lady From The Lowlands (1968) tahle verze se mi líbí o chlup víc než Dylanův originál
    https://www.youtube.com/watch?v=0-VIygLO4Is

    OdpovědětVymazat
  48. Electric Light Orchestra Out of The Blue - celé album, myslím, že stojí za poslech
    https://www.youtube.com/watch?v=GIt9t11xgY8

    OdpovědětVymazat
  49. Johnny Cash - Joe Been (1966) Cash měl i dost vyvinutý smysl pro šibeniční humor. Celé album Everybody Loves A Nut je trochu dada
    https://www.youtube.com/watch?v=0vatmEJiWAk

    OdpovědětVymazat
  50. Bruce Springsteen - Born To Run (live)
    https://www.youtube.com/watch?v=IxuThNgl3YA

    OdpovědětVymazat
  51. A něco pro milovníky Nadi Urbánkové: Adriano Celentano - Il ragazzo de la via gluck (1966)
    https://www.youtube.com/watch?v=_sYDfESbJAY

    OdpovědětVymazat
  52. Včera jsem nemohla usnout a když jsem zašla sem, tak mě přepadla zase paranoia. Vzala jsem si prášek na spaní a lithium jsem posílila Olanzapinem, ale paranoidní jsem byla i ráno. Při paranoie mi je zle i fyzicky, špatně se mi dýchá, vnitřně jsem sevřená jako v křeči, chce se mi zvracet... Tak jsem poprosila kouzelného rejpala. Hned, jak jsem ho tu uviděla, paranoia zase zmizela, hned mi bylo a je dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní.
      Ale s tím sevřením to mám taky,už od doby,co mi všichni umřeli.Jakoby mě někdo škrtil a na hrudi měla velký těžký kámen.Dokonce,aniž bych to někomu popisovala a šla jsem za šarlatánem,který mě vyšetřil přístrojem Human Body Scanner,to vám dají na prst krokodýlka,co vede do počítače a 10 minut sedíte a jen vše vrčí a pak vám vyjede z kompu celý elaborát,co vám chybí ,které orgány jsou slabé a co za minerály a vitamíny a můžete si to u šarlatána koupit.Je to firma http://www.starlife.cz/int/pages/about.asp?lng=cz
      pro kterou dělá bývalý atlet Robert Změlík.
      Já tomu moc nevěřím,ale překvapilo mě,že mi to zjistilo málo kyslíku v krvi a špatné okysličování.Bodejt by ne,když mám pořád pocit,že mě někdo škrtí.Muj psychiatr mi na to dál prášky, Neurol byl úžasný,ale návykový,tak za 2 měsíce jsem to už dál nechtěla,pak jsem měla jiné,trochu se to zlepšilo,ale ne moc,tak pak asi za 3 roky jsem to nechala být a vsázím na byliny a heslo nějak bylo nějak bude, a ono jo,vždy se to zlepší,pak zas zhorší zas zlepší a to i bez doktorů a chemie.A pomáhá mi sport,když se hodně baví,jako Ládík sice ne,ale ve fitku jsem 2x týdně,jednou v bazénu,jinak kolo a chození.
      Zkuste fitko taky,v mánii se tam ztlouct na běhacím pasu,to byste vydala energie a spala jak dudek.

      Vymazat
    2. Psychika dokáže věci, to vím bohužel velmi dobře. U mě je výrazně rozdílná potřeba spánku, když jsem v mánii, to spím i max 2 hodiny, deprese mívám netypické, to bych mohla spát pořád. Místo fitka tu mám nádherné okolí a psiska, takže bezvadnou relaxaci kdykoliv. Ale na paranoiu to nezabírá, i léky, co jsem měla od psychiatra, nezabíraly tak, jako když tu vidím Praguefranka - to jsem okamžitě v pohodě. Jsem blázen, ale mohlo by být hůř. Teď je mi dobře. :-)

      Pro Praguefranka
      The Seekers - I'll never find another you
      https://www.youtube.com/watch?v=4Ga9Bs4fzSY

      Vymazat
    3. Děkuji. Jsem už 50 let fanouškem Seekers a ještě mě to nepřešlo

      Vymazat
  53. 9000 kroků u markýze Gera:
    https://imgur.com/a/BsR1G

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že současné vichry makají líp než parta dřevorubců. Akorát je to polehané nakřivo, čert aby to pak uklízel. Ještě že je sem tam nějaký Ládik !!!, co se nebojí práce.
      Napadlo nám asi 10 čísel, podruhé jsem letos odhrabovala sníh. Ale je nad nulou, takže je to jasné.
      Nádrž na vodu je už zase plná, spodní vody se musí radovat, sucho nehrozí.

      Vymazat
  54. https://berrezouga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644824

    OdpovědětVymazat
  55. Na zimáku nával, jak v kaufu: https://imgur.com/a/gGyo2

    OdpovědětVymazat
  56. Paní kandidátová se činí, ježiš, já když vidím tu ženskou s neupřímným úsměvem, tak se mi chce křičet!
    "Lidé radili, aby manžel trval na tom, že beseda musí trvat hodinu a půl a musí být celá vestoje," řekla za všeobecného smíchu na adresu zdravotního stavu konkurenčního kandidáta prezidenta Zemana!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělá dobrou práci. Jen si asi neuvědomuje, pro koho.

      Vymazat
  57. A jeden vtip:
    Ve zprávách hlásili, že každý, kdo vyjede na cesty v tomhle počasí, by měl mít s sebou sněhové řetězy, lopatu, deky, rozmrazovač, tažné lano, baterku, hever a náhradní kolo. No co vám mám povídat .... vypadal jsem ráno ve vlaku jako úplnej idiot.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás doporučují před vstupem do trolejbusu se zbavit všech kovových věcí, protože při nasolené břečce dveřní prostor probíjí. A nejlépe je nestoupat na schůdky, brát to s rozběhem a skokem až dovnitř.
      :-)

      Vymazat
  58. I u nás nachumelilo a zatím úplně neroztálo, i když bylo jednu chvilku přes 8 nad nulou.
    Do OH mi skončil krasobruslařský "seriál", to bylo pro mne televizního vysílání až dost. Večer razíme na městský Rolling Rock.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ:
      Google napovídá, že Rolling Rock je americký světlý ležák, nebo metalový koncert. Tak teď nevím...

      Vymazat
  59. Tak Drahoš se pokakal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nepřišel do Novy na duel.
      Dívala jsem se na Zemana s Korantengem. Dojem z rozhovoru mám úplně nejlepší: Koranteng neprudil, byl přiměřeně slušný a vstřícný, příjemné chování, lehký vzájemný humor. Zeman zářil. Inteligentní, vysoká úroveň řeči opřená o rozsáhlé politické zkušenosti (v tom se vedle něj Drahoš nemůže vůbec ani postavit, ten o politických poměrech a vývoji nemá ponětí, kdežto Zeman byl přímo u jádra dění a má to dobře myšlenkově zpracované, má i cit pro situaci a pro to, jak věci vnímají občané).
      Zdraví - vypadal naprosto v normě. Slušné, klidné, přesvědčivé vystupování, nadhled, nehraná skromnost. Podle mě pro naši zem jediný vhodný kandidát na prezidenta.

      Vymazat
  60. Polívka a Rottrová přišli podpořit Drahoše, který přijel za voliči do Brna
    Z diskuze:
    Polívka se při setkání prý nechal slyšet, že by nikdy nemohl volit za prezidenta člověka, který chlastá jako duha a obklopuje se divnými kamarády, mluví kurvahoši jako sprosťák. Navíc mu prý vadí, že se kamarádí s Babišem, který prošustroval milionové dotace ve své farmě, což by on nikdy neudělal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)
      Lepší krtek v zahradě, nežli Drahoš na Hradě...

      Vymazat
    2. Každý má právo na nějakou politickou ouchylku...
      Bolka i Marušku mám nadále rád... :o)

      Vymazat
  61. Odpovědi
    1. Můj hlavní závěr - Miloše Zemana ty debaty pořád baví. Jen ty sliby o menším počtu šrapnelů mu moc nevěřím. To je jako když kuřák na silvestra dělá předevzetí, že od zítřka toho nechá.

      Vymazat
    2. Koranteng měl v uchu celý štáb šéfů.. Zeman to ustál velmi dobře.

      Vymazat
    3. S názorem na šrapnely souhlasím, pane praguefranku, ale zase uznejme spravedlivě, že úplně bez nich by to byla nuda na mediální scéně. :-)
      Já mám dojem, že ty jeho "bonmoty", více či méně provokující až urážlivé, mu samotnému dělají přímo dět(in)skou radost. A vždycky je těm, na něž jsou mířeny, i já s radostí přeju.

      Vymazat
    4. Užvaněnej politik je vždycky hroznej, ale užvaněnej moderátor je tragedie.
      Koranteng k tomu měl dost blízko.:-)

      Vymazat
    5. to Marie:
      naprostý souhlas. Myslím, že o šrapnely (dopadne-li to dobře), se bát nemusíme.

      Vymazat
  62. A vítači už si jsou dopředu volbami jistí, když tak zase vypomůžou korespondenční hlasy z Ameriky (jako u TOP09 v říjnu).
    Proto zahájili přípravy na masivní přijímání migrantů:
    http://www.suz.cz/kariera/organizacni-pracovnik-skupiny-prijmu-letiste-vaclava-havla/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Požadovaná multikulturní tolerance.
      Jáchyme, šance pro Vás!:-)

      Vymazat
    2. Marie, dík, ale
      neovládám azijské, sfrické, ale bohužel ani euroatlantické jazyky.
      Multikulturně tolerantní sice jsem, ale dávám přednost tomu, aby se každá kultura multivyžívala doma.
      Až si ji budu chtít užít, zajedu si k nim.

      Já si taky nepořídím blatský kroj a nepohrnu se v něm obohatit Syřanky.

      Vymazat
    3. Tak se hned neježte, milý Jáchyme, jen jsem Vás chtěla vytáhnout z brlohu nebo od stepleru :-) Jasně, že nejste žádný vítač, a i kdyby.
      A díky za ten nadpis! úplně to lahodí oku.

      A máte vůbec doma nějaký kroj?

      Vymazat
    4. Marie, kroj nemám, ale mám známé v muzeu. Určtitě by mi ho za účelem obohacování půjčili, kdybych jim vytkl, že nejsou dostatečně vstřícní k mezikontinentálnímu balistickému šíření kulturních hodnot.
      (Zkusím se podepsat na vaší počest nahóře, uvidíme, jestli a za jak dlouho to zmizí)

      Vymazat
    5. ... no vidíte, teď jsem měla takovou dlouhou odpověď sesmolenou, a spolklo mi ji to. Ale to není tím podpisem, to se děje pořád. Myslím, že to chce často aktualizovat stránku - jak ji nechám delší dobu stát, tak to pak neprojde a spadne kamsi po prvním odkliknutí.

      Jen jsem chtěla reagovat na ty kroje. Pokud tedy nemáte známé v muzeu pravěkých vykopávek, ale třeba je to muzeum místního folklóru, tak ani pak to nemusí být s tím obohacováním tak jednoznačné! K pánskému kroji Choda patří, jak víte, čakan, a neumím předvídat, jak by takový krojovaný Jáchym s čakanem nebo valaškou v ruce působil na přebíhajícího Eritrejce s nekalými úmysly... i když věřím ve Vaši diplomacii i v tomto směru.

      Vymazat
    6. Marie,
      já jsem mírumilovný dobrák.

      Mám natrénovaný speciální úder valaškou přes hubu naplocho.
      Nezabije, jen přesvědčí v diskuzi.
      Úderu říkám Slovanská holubice.

      (Navíc nechávám poraženému v diskuzi vizitku s adresou dentisty-protetika, platí mi 20% z čistého zisku)

      Vymazat
    7. ... dyť to říkám :-)

      Vymazat
    8. Hezký večer! :-) :-) Díky!

      Vymazat
  63. Ještě napíšu k seriálům - no, je to dané samotou, mám společnost pro dlouhé dny a večery. Ale dívala jsem se i za života muže, a když byly doma děti.
    Ty mě přivedly ke sledování Teorie velkého třesku - Big Bang Theory.
    https://www.csfd.cz/film/234260-teorie-velkeho-tresku/prehled/
    A to bylo v prvních sériích (začali v roce 2007) opravdu zábavné, vtipné a chytré. U nás mladí lidé dělají k seriálům české titulky, lze je najít jak na Edně, tak na titulky.cz.
    Tak jsem se dívala a bavila. A v jednom dílu ujetého Wolowitze navštívila v představách Starbuck ze seriálu Battlestar Galactica (oni ti čtyři nerdi ujížděli na seriálech - Hvězdné války, Star Trek a tak).
    V té době to už u nás v práci vypadalo neradostně, k tomu se přidaly méje zdravotní obtíže a postpuberta u dospělých dětí - tak jsem si stáhla i tu Galacticu a začala se dívat. A úplně jsem tomu propadla.
    https://www.csfd.cz/film/194413-battlestar-galactica/prehled/
    Je to příběh lidí, co zůstali po útoku robotů, které předtím kdysi sami stvořili, na planety, ve vesmíru úplně sami a putují, hledají nové místo k žití. Přitom dělají chyby, musejí přijímat těžká rozhodnutí a nést jejich důsledky, je to ucelený projekt, který končí celkem nadějně v posledním díle čtvrté série. Šlo to i v televizi, tak jsem se koukala na dabovanou verzi.
    Koho baví fantasy a sci-fi, toho by tento seriál neměl minout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, díky za ochutnávku tohoto seriálu.
      Já to znám, jak se člověk může nechat příběhem na pokračování nebo románem vtáhnout a úplně tím žít delší dobu, jenže já k tomu měla příležitost vlastně jen za mlada, pak už všechno válcovaly starosti o rodinu a práce. Sci-fi jsem taky párkrát propadla, tak uvidíme.

      Zjišťuju momentálně, že mě baví a vydržím u toho, kde najdu buď někoho, do koho se mohu aspoň trochu sama promítat, pak mě to zajímá, a nebo když je tam nějaký kladný vzor, od kterého se můžu učit. Tak pokud bych v Big Bang th. něco takového našla, šla bych do toho aspoň na zkoušku (ale až po pololetí, teď jsem duševně mimo :-) ).

      Chci se zeptat, už jsem párkrát na některé díly narazila, ale nevím, jestli se to musí vidět od začátku, nebo se dá třeba začít nějakou pozdější sérií?

      Vymazat
    2. Doporučuji dívat se od začátku, tam se s nimi seznámíš a přitom je to fakt vtipné a dojemné.

      Vymazat
    3. Aleno, koukám na 3. díl 1. série a řežu se smíchy! :-)
      tak tohle jo. Na serialos.eu je namluveno česky deset dílů, je sympatiké, že jsou krátké, takže asi budu pokračovat dost rychle.
      Díky za tip.

      Vymazat
    4. oprava - ne dílů, ale 10 sérií

      Vymazat
  64. Musím říct, že na předsedu Akademie věd jsem zvědavý.

    OdpovědětVymazat
  65. Tužka napíše,....taky jsem se dívala na besedu s panem Zemanem na Nově.
    Že byla předtočená usuzuji ze dvou okamžiků. Pan Zeman v jedné pasáži říká, že pan Babiš pojede pozítří,...ale on jede zítra v pondělí, takže natáčeli v sobotu.

    Pak sklenice vody,...její poloha na stole a množství odpité vody u pana Zemana,...aniž by byl přerušen rozhovor napitím od pana prezidenta,...tak je v záběru sklenice posunutá. Asi záběr odpovědi točily víckrát..... Tady se ta sekvence střihačům povedla,...vypadá opravdu nepřerušeně,...až na tu polohu sklenice a množství vody, které ubylo.

    Pan redaktor dostal zabrat,...jemné kapky v podobě počítaných minut,....kdy mu pan prezident opakovaně naznačoval, že mluví více než on,...no,...nakonec to ustál,....teda ustáli to oba dva, pan Zeman byl jen lehounce ironický,...ale,...když jsem sledovala jeho svaly kolem úst a na krku, teď píšu o panu redaktorovi,....bylo tam napětí,....néžené.

    Pan Zeman byl dnes v dobré kondici. Ostře jsem ho sledovala.
    Podle prstů na rukou lze s jistotou říci, že nemá dnu, ani výrustky na malých kloubech. Podle jednotlivých prstů se dá,....podle staré východní medicíny,....tak se dá usuzovat na vývoj prenatální od početí a pak v nejranějším dětství. Je to na dálku, ale kamera jeho ruce snímala často,...z prstů na rukách,...i na nohách,.../ty jsem neviděla, aby mne někdo nechytil za slovo/,...tak podle prstů se toho dá hodně vyčíst,...i když,...práce a sport je pozmění,...ale ne úplně. Pan Zeman své prsty na rukou moc fyzickou zátěží neovlivnil,...z nich by se toho odkoukalo,....lehce....
    Hormonální vývoj byl pomalý a mužské a ženské hormony se uvolňovaly rovnoměrně, takže příroda v prvních fázích vývoje nebyla jasně rozhodnuta, zda to bude hošiček, nebo holčička.

    Protože jsem jeho ruce neviděla ze vzdálenosti třiceti centimetrů, na vlastní oči, tak toho nechám.

    Zítra je na besedě na Barrandově, už to mají v programu,...a já mám tu besedu taky v programu.

    Jinak,...déšť, vítr a dnes i slunce uklidily cesty i chodníky od sněhu,...jóó,...slunce to už dnes tavilo, takže všechny cesty na zahradě jsou holé,.... bez mého přičinění.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno na vás na A.cz někdo vzpomínal v dobrém, kolem Vánoc.
      Psal, že mu schází ta diskutérka, co vždy začínala:
      Tužka napíše...

      Tak je zřejmé, že jste se zapsala lidem do mysli.

      Vymazat
  66. Tužka napíše pro Alenu,...díky za info,...to by mne zajímalo, kdo to byl. S několika nicky jsme vedly,...v pravěku Akt. i dlouhé výměny názorů,....

    Až budu mít čas,...najdu si svůj první vstup pod tím Tužka napíše,....obratem mi nick Luba napsal,...jak je to debilní. Odhadem vím, kde to bylo. A taky, některé blogy jsou smazány,...a od některých blogerů vše.

    Asi před půl rokem jsem hledala jisté blogy,....měla jsem tam několik příspěvků, aktuality na momentální dění té doby, chtěla jsem si zopakovat, co jsem napsala,....a blogy nikde.

    Asi někdo jiný si přál, aby se to, co tam bylo napsáno,....možná, že i pisatel blogu, aby se to už nedalo dohledat.

    Občas si tam něco čtu,...není čas,....tento týden budu koukat na ty čtyři besedy,...pak v sobotu na sčítání výsledků,...už jsem si to zorganizovala,...aby mi to vyšlo.

    Jdu spát,...dobrou noc.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  67. Až přijde drahož do diskuse
    bude dostávat v jednom kuse
    sladké a milé otázky
    od pravdy a od lásky
    obvykle s krátkou odpovědí
    bo režiséři správně vědí
    že v delší by se zapletl,
    vždyť i pohádku popletl.
    Zato zeman chytne špeky
    aby v tv puknul vzteky
    nejlépe v přímém přenosu,
    ať mu jdou bubliny od nosu.
    Jenže s ním budou potíže,
    ten se ze všeho vylíže
    obrátí otázku naruby
    i se slinou u huby.


    OdpovědětVymazat
  68. Drahož zná stáhnout králíka
    možná by dostal i slavíka
    tančil ve skupině Uno,
    káže jak biskup Bruno.
    Naprosto prostý chyb,
    zkrátka presidentský typ.

    OdpovědětVymazat
  69. Tak dnes mám zas Manželské etudy, tentokrát trápení se synem feťákem. To se též stalo mým dokonce 2 kamarádkám.Jeden si to uvědomil a ve 20 se zastřelil a druhý se nakonec předávkoval odvarem z makovic ( zemědělci ho našemu za městem celé pole,tak to lákalo) a usnul navždy,v 36 letech. Obě manželství tez vydržela.

    OdpovědětVymazat
  70. Hana Brejchová má asi malý důchod,taky splácí nějaký dluh,tak se denně dozvídáme v Blesku nějakou špínu na mladší sestru Janu.Po přízni řízni , to je známý bonmot.
    A porodník z Prahy obhajuje uspávání při porodech,děs.V Praze překonat dopravní zácpu než se člověk dostane z domku za Prahou do špitálu,tak to jinak,než špatně dopadnout nemůže.
    A Klimešovi se líbí VIP žranice v luxusních letoviscích,když obětem globalizace umrzaji u Dunkerque nohy.

    OdpovědětVymazat
  71. Na falešného profesora se přišlo až v roce 2015, kdy se na policii obrátila jedna ze zneužitých žen. Vylíčila, že muž vydávající se za profesora antropologie ji nejprve požádal, aby v jedné z prázdných učeben vyplnila dotazník, a pak ji pod záminkou "výzkumu" přiměl k jistým sexuálním aktivitám. Podezřelého se podařilo zatknout o tři týdny později, kdy se na univerzitu znovu vypravil.

    Ačkoliv podvodník ve školství nikdy nepůsobil, na univerzitách nebudil nejmenší podezření. Stačilo, aby si navlékl bílý plášť, představil se jako profesor a požádal vyhlédnutou studentku, aby se do výzkumu zapojila; málokterá si jej troufla odmítnout. Od dotazníků přecházel k tomu, že lepil na tělo papírky, údajně kvůli měření teploty, a často dotyčnou přiměl k různým sexuálním aktivitám. Podle soudkyně si počínal čím dál nevybíravěji, došlo i na znásilnění.
    ********
    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/falesny-profesor-po-40-let-obtezoval-stovky-studentek/1572119

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida. A když říkám, že to nejsou vymyšlené případy a že se to děje, a že celá kampaň metoo má reálné kořeny, jen je v důsledcích přehnaná (a když se o tom nezačne nahlas mluvit, nic se nezmění)... - tak jsem označovaná za nepřítele mužského pokolení.

      Vymazat
  72. Byla jsem na Bakalově acz, tak to je síla! To je zase jak v době kultu osobnosti. S paní Drahošovou jezdí M. Rottrová po Moravě, pan Drahoš se zase setká se svými v Lucerně, doprovází jej Horáček a Hilšner. Oni se asi sami bojí. Ráno byl v čété zveřejněn průzkum 45:45, na Bakalonovinách je 47:43
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/online-scitani/r~b13c94f4f85b11e7b6a9ac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslel, že je to tak 40:60. Tak to bude finále hodně zajímavé.

      Vymazat
    2. Já myslím, že když proti zemanovi bude kandidovat opice, šanci má stejnou, jako drahoš.

      Vymazat
  73. To: Marie
    Na Moravské filharmonii s panem Machkem a jeho "boys and one girl" my byli. Foťák jsem neměla, bylo ale vidět z oddělené řady u zadní zdi překvapivě dobře, tak si světelné efekty (žel bez stropu) půjčuju z YT:
    Rolling Rock - Omega - Gyöngyhajú lány 29.4.2015 FHK
    https://www.youtube.com/watch?v=zqmKsvG9h6s
    Asi přede dvěma lety už jsme se s nimi potěšili s Queeny, na kytaru stále hraje violista MF pan Sova, předvedli se bubeníci. Pan Machek každou skladbu uvádí a letos už nedělal při výskoku otočky. Narváno, obecenstvo odhadl můj jedinec od 6 do 80.
    Na závěr zopakovali od AC/DC Highway to Hell, já přidám Led Zeppeliny Good Times Bad Times: https://www.youtube.com/watch?v=Gj-2eXTz9h4

    Tak ZOH bez Ruska, no co už, však se mohou třeba v hokeji předvést ti méně placení "gladiátoři", pravých amatérů tam asi moc nedorazí.
    Bez 4-dílného seriálu presidentských televizních debat se já minu, bez paní Třeštíkové celoživotního díla také, na ARTu dnes http://www.ceskatelevize.cz/porady/11551903395-wanted-dagmar-peckova-zpiva-pisne-kurta-weilla/21754215052/ - bude na internetu.

    To: Liška
    Průzkumy mě také neberou, však on jeden vyhraje. Vás už se někdy někdo zkoumal (mě ne) a pokud ano, odpověděla jste pravdivě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Tak tento projekt jsem neznala. Inu i filharmonické orchestry se musí nějak uživit, přeju jim ty projekty. Konec konců pamatuju se na jeden ročník šesťáků, kteří nevěřili, že tu úžasnou muziku k filmu Piráti z Karibiku (H. Zimmer) nahrál symfoňák, dokud jsem jim nepustila z YT nahrávku z Rudolfina.

      https://www.youtube.com/watch?v=awyv8ZS5MeE

      Ten pan Machek, šéf, je temperamentní dirigent a asi trochu šoumen, jak i naznačujete. A jediné, co mi vadí, je, že není během celé skladby v kontaktu se sólisty. To si na koncertě vážné hudby neumím představit, aby byl dirigent otočený celou skladbu zády k sólistům. Možná přeháním, v popíku projde leccos, ale když už si hrají na nóbl pány ve smokinzích, ale chovají se jak u vesnické tancovačky, tak mi to vadí.
      Vy i Váš jedinec musíte být fandové do muziky, to je pěkné! :-)

      Vymazat
    2. To já jednou,když už zabrousit k tomu,že mládež si nedovede představit,tak jsem vykládala v dost neklidné třídě o Marii Curie Sklodowské a abych to trochu přiblížila,tak jsem vyprávěla příběhy, které jsem vyčetla v knize Tvrdohlavá Marie a divila jsem se,jak ta neklidná třída byla najednou pozorná,až jedna holka vykřikla,to je zajímavé,že ta zpěvačka objevila radium.Pochopila jsem, že si mysleli,že vypravuji o Mariah Carey.
      Je pro učitele dost těžké si o žácích nemyslet,že jsou debilové.

      Vymazat
    3. Debilové ne, ale výsledky působení rodiny, školy, kamarádů, médií a sítí, a mn.j.

      Vymazat
  74. 22. LEDNA 2018 14:22 LIDOVKY.CZ > ZPRÁVY > DOMOV
    Rozbor Zemanova vystoupení na Nově: nepravdy a zavádějící výroky převálcovaly fakta
    Zdroj: https://www.lidovky.cz/nepravdy-a-zavadejici-vyroky-prevalcovaly-fakta-jak-si-zeman-vedl-v-solo-debate-na-nove-glh-/zpravy-domov.aspx?c=A180122_131320_ln_domov_ele

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, toto a ještě toto22 ledna, 2018 14:59

      VIDEO: Ticho kolem osmi milionů od Přátel Miloše Zemana. Veleba, Mynář a spol. mají fiktivní sídlo
      Zdroj: https://www.lidovky.cz/video-ticho-kolem-pratel-milose-zemana-veleba-mynar-ani-nejedly-maji-fiktivni-sidlo-ge2-/zpravy-domov.aspx?c=A180119_170835_ln_domov_sk

      Vymazat
    2. Konečně máte noty, že? To to trvalo...

      Vymazat
  75. Tak jsem chvíli uklízela, poprvé od Vánoc a zjistila,že se už probudili pavouci,pod postelí už vypleteno sítěmi i s kokony,už se chystají množit.Chce to podchytit.
    A vyhodila jsem natáčky.Naposled použité tak před 40 lety,to frčely kudrny, dnes to spíš každý žehlí a já na módu už kašlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kudy k Vámti pavouci lezou? Bydlíte někde úplně v přízemí, nebo ze sklepa?

      Vymazat
    2. Mám dřevěné obložení a z toho ho podezírám. Jinak to nechápu,pořád s nimi bojují.Mozna lezou zvenku.

      Vymazat
    3. Mně lezli z venku, ne moc, ale sem tam. Víc mi vadili komáři a mouchy. Hodně pomohly sítě v pevném rámu, mám je tam pořád. Jinak pod obložením to je taky možné, jak se mají kam schovat, zalezou a nezbavíte se jich. Možná bych vydržela jednou je pořádně vystříkat, i když biolity a podobná svinstva nesnáším.

      Vymazat
  76. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Benjamin-Kuras-Kdo-chce-zemi-okupovanou-nepratelskymi-imigranty-z-vrazedne-civilizace-voli-Chamberlaina-Drahose-Kdo-chce-opak-voli-hulvata-a-opilce-Churchilla-Zemana-521108

    OdpovědětVymazat
  77. Odpovědi

    1. Drahoschva pisen laski

      Měsíčku na nebi hlubokém
      koukni se, co to mám pod vokem
      selzička se mi tam vloudila
      Angela mi někam s někým zabloudila

      a já proto
      zpívám si tu
      píseň krásnou
      plnou citu...

      Vymazat
  78. MERKEL, MERKEL, ÜBER ALLES!22 ledna, 2018 21:02

    rychlovystoupení Drahoše v TV NOE:

    Možný příští prezident České republiky vyjádřil názor, že se politikům podařilo za posledních pět let zasít do společnosti strach, strach z EU, strach z islámu, strach z uprchlíků a tak podobně.

    „Když lidé slyší každý den: bojte se, řítí se na nás to nebo ono, hrozí islamismus, hrozí islamizace Evropy, hrozí migrace,
    ... pokud politici, a patří k nim i současný prezident, lidi takto systematicky straší, tak není divu, že to v lidech budí obavy.

    Já bych se snažil lidem říkat:
    MY TO ZVLÁDNEME!," zdůraznil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JÁ MYLOVAT DRAHOSCH - DRAHOSCH MYLOVAT JÁ !

      Vymazat
    2. Já se bála, že si nezazpívá se Svěrákem Ach synku, synku...tu masarykovskou, co jí před pěti lety zpíval v kampani Karel - a ono se mi to splnilo.
      Na Seznamu píšou dále:
      "Z pražské Lucerny se Jiří Drahoš telemostem propojil i se svou ženou, které v té době podporovala jeho kampaň ve Zlíně, kde vystoupili i herci z kabaretu Ovčáček, čtveráček a přenášeli to živě do Lucerny. Do Prahy Drahoše přišli podpořit i Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, s nimiž si Jiří Drahoš zazpíval například jejich píseň Dělání."
      --------------
      Tak paní domina je ve Zlíně, asi tam zase oblejzá domovy důchodců. Mě by zajímalo, jak to, že jí tam pustí agitovat? Šmarjá, kdo ona je? Manželka kandidáta?
      Domovy důchodců jsou plné lidí, co už nemůžou být doma sami, a rodiny určitě nestojí o to, aby tam lezli cizí lidé a narušovali jejich soukromí...

      Vymazat
  79. Ella sings "Stormy Weather" with Joe Pass, Hannover 1975
    https://www.youtube.com/watch?v=teXOPAFMOp0&list=RDDQfjm1m9MEI&index=10

    Emmylou Harris Ballad Of a Runaway Horse (Leonard Cohen) and Charlotte Church Dream a Dream
    https://www.youtube.com/watch?v=Fi7EATTrhao

    Radůza -- Jsou
    https://www.youtube.com/watch?v=FNmkNfGFUe8

    OdpovědětVymazat
  80. Nedávno tu bylo o síle slova. KDE BYLA SÍLA ZEMANOVA SLOVA, že Sobotka podepsal Evropský pilíř sociálních práv?
    Cituji z článku "Sobotka k nám v podstatě pozval imigranty. Mají mít stejné dávky jako v Německu. Budou mít motiv u nás zůstat, zuří ekonomka Šichtařová": 03.12.2017 16:30
    "No a já si navždy budu odcházející vládu spojovat s tím, že během její
    vlády došlo k navýšení regulace a k omezení svobody. Ať už mluvíme o
    inkluzi ve školství, o byrokratických restrikcích v podnikání, nebo
    třeba o veskrze velmi škodlivém podpisu Evropského pilíře sociálních
    práv. Jde o dokument, na jehož základě se mají postupně sjednocovat
    sociální, zdravotní a školské systémy v celé Evropské unii. Vše by mělo
    směřovat k věcem jako společná výše sociálních dávek, společná inkluze.
    Bez ohledu na to, že naše země na to peníze prostě nemá. A hlavně –
    tyhle sociální „výdobytky“ už nemají být vypláceny jen občanům
    jednotlivých zemí, ale všem – tedy i imigrantům.

    Neboli imigrant nalákaný německou štědrou politikou do Evropy, chycený v Itálii na základě její lajdácké ochrany hranic a přerozdělený na
    základě kvót do České republiky má podpisem Bohuslava Sobotky dostat
    stejnou sociální dávku, jakou by dostal v Německu, takže najednou získá
    dost dobrý motiv u nás zůstat. Bohuslav Sobotka jako premiér na odchodu
    svým podpisem Evropského pilíře sociálních práv k nám tedy v podstatě
    pozval imigranty analogicky, jako je před časem „pozvala“ Angela
    Merkelová do Německa."

    OdpovědětVymazat
  81. Dnes zas Drahoš nepřišel do TV na debatu, tentokrát na Barandove.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde jsem četla, že Drahoš půjde na debatu na ČT a Primu.

      Vymazat
  82. Tužka napíše,...tak jsem se dívala na tu besedu na Tv Barrandov. Tuhle stanici jsem si pustila poprvé,...a pan Soukup mi vůbec, ale vůbec nesedl. To je ovšem ryze osobní dojem,...

    Pak to přerušování reklamou,...z mého pohledu děsivé.

    Jsem zvědavá, jak budou cupovat pana Zemana za těch čtyřista milionů obyvatel Nigérie,...ono jich je asi stočtyřicet,.....tak bych řekla, jestli mu někdo dělal určitou výčetku o obyvatelstvu Afriky,...tak že se vloudila chybička....nebo se přeřekl,...trochu se po vyslovení čísla zarazil, asi mu to blesklo, že je někde chyba, ale raději to nerozmazával....Tak uvidím, kdo to vypíchne jako stěžejní,...já ne, tuhle jsem si nemohla vzpomenout na číslo svého starého mobilu, a že jsem ho používala roky,...a najednou ausláge,...to se halt u čísel stane.

    No, je pan Zeman stále stejně konzistentní ve svých odpovědích,....a to je dobře.

    Dnes jsem se nachomýtla k polemice několika mlaďochů u nás na pracovišti,...koho volit,...koho nevolit. No,...jeden názor mě vyprovokoval, tak jsem se vložila se svým názorem o islamizaci Evropy,...kterým se nikdy netajím. A tak jedna mlaďoška na závěr řekla,...že bych nakonec volila Zemana?.....tak jsem ji odpověděla,....chtělo by to,...jinak s minisukněmi, rozevlátými vlasy a s výstřihem k pupku může být za pár krátkých let konec. Mně by to osobně mohlo být jedno, pokud by to nastalo, odejdu do hor a do burky mě nikdo nenavlíkne,...mám tam pořádnou kuši,..snad budu mít sílu ji ještě natáhnout, pokud dřív nenatáhnu ráfy...no,....volte svou budoucnost, vomladino.

    Pár jich koukalo jako JÓJÓ,....třeba moje agitka zabrala,....

    Na chodbě jsem se musela sama sobě smát, jak jsem se rozparádila,....nojono,...uvidíme v sobotu v podvečer.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  83. Nech sa vam dobre sniva o prezidentovi...

    Santana

    https://www.youtube.com/watch?v=axbtig7w7a8

    Quatro

    https://www.youtube.com/watch?v=xYoogY-UGio

    Norman+ Quatro

    https://www.youtube.com/watch?v=iGaF4tKUl0o

    Smokie

    https://www.youtube.com/watch?v=Z6qnRS36EgE

    a celkom tesne pred usnutim Baccara

    (davam do pozornosti hlavne vynervovanym panom aj vizualnu stranku - vlnenie)


    https://www.youtube.com/watch?v=VSQjx79dR8s

    OdpovědětVymazat