10 prosince, 2018

KRTINEC č.361

205 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Pane Pacáku, něco do placu byste neměl? Máte malý progres.

      Vymazat
    2. Vzhledem k tomu, že je přilepený na PC, píše Krtečkové nejspíš z LDNky (také ten alzi je zřetelný, že). Jen jsem netušila, že tam mají wifinu, to bude nějaká soukromá.

      Vymazat
    3. Do Nory, Kámen Mudrců
      https://youtu*be/qGrJtGM6MDo

      Vymazat
    4. No vidíte, to vůbec není špatné!

      Vymazat
    5. Krtečkové nám infantilní více a více. Dokonce si začínám myslet, že je to chudák Honzák (bez Zemana ani ránu).

      Vymazat
    6. Pacák má nastavený alarm na mobilu, vždy ho upozorní na otevření nové nory.
      Nebo totéž na počítači - coby profielf. Nrvím, kolik takovýhle blogů má na starosti a jen klikne na automatickou odpověď.

      Ale třeba je to jen robot - dneska zvládnou mnohem komplikovanější "konverzaci" pomocí částečně předpřipravených prefabrikovaných odpovědí.(Pokud je ale fakt živý, tak si zaslouží naši účast a soucit.
      LDNku téměř vylučuji, tam většinou likvidují pacienty po třech měsících, když na ně začne tlsčit zdravotní pojišťovna a spřátelené pohřební služby)


      Vymazat
    7. Dobré postřehy :-)
      Ale že na tom musí být kavárna už dost špatně, když jí stojí za to mít na playlistu i Noru, s jejími cca 9 autory=čtenáři. No jo, časy jsou zlé.

      Vymazat
    8. Ajta, co že tolik kádrování?

      Posílám virtuálně na ochutnání dárečky - slepené nádivkou z domácích ořechů, meruňkové marmelády ze starých zásob, koupeného cukru a nekvalitního rumu:
      https://jpeg.cz/obrazek/HRekS

      K obědu dnes a zítra rýže s hráškem a sýrem, budu muset připést pár koleček pod ořechové úlky, jejich zrušení bylo pro letošní Vánoce zamítnuto a já si na ně u vykrajování lineckého žel nevzpomněla.

      To: Gaia
      Ten billový medvěd je přímo pro Vás?

      Vymazat
    9. Tolik práce by bylo škoda sníst.

      Vymazat
    10. BJ
      Kdepak kádrování, my ho přece nezaměstnáváme. Ale musíme si přece zjistit, kdo nám to sem urputně a vytrvale dává sexuální nabídky a jestli to není nějaký podvodník. Ládika také zajímá, jestli by z něj nekápla nějaká psina nebo něco k snědku. Jiné detektivní metody tu nemáme, tak nezbývá než se komisionelně radit.

      Vymazat
    11. BJ A můžete být klidná. Příště si toho smrada, co sem chodí jen urážet a zesměšňovat prezidenta, kterého si vážím, už zase ani nevšimnu. Nestojí za to.

      Vymazat
  2. Vystoupí, či nevystoupí?
    Toť otázka!
    Prohloupí, či neprohloupí?
    Bude klobáska?

    Nebo bude sem tam treska
    hladomor a chaluhy?
    Jak se má ta země česká!
    I se soudruhy!

    OdpovědětVymazat
  3. Potkali se v Marakéši
    každý turban měl na pleši
    a na hubě fusy
    dva to hlavní plusy.
    Budliky budliky
    ten alach je veliky
    postavíme dálnice
    z Ryjádu až do Nice.
    Postavíme minarety
    vypneme si internety
    zjistíme si azimut
    netřeba nám suchých krut.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ledního medvěda neměli, ale možná odpoledne přivezou, ještě tam poletím a pak že se za kapitalismu nemusí nic shánět. Naopak,kapik vytváří nové potřeby, které by za sociku nikdo neměl. Leda tak aby macecha mohly týrat marušky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaio,
      místo ledního medvěda klidně kupte medvěda leTního a k tomu bílou barvu ve spreji. Stačí přestříknout!

      Vymazat
    2. To bude něco z ledu, možná nanuk. V bílé čokoládě.

      Vymazat
    3. To budete házet na stardance po tominové?

      Vymazat
  5. https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/clanky/iq-eq

    OdpovědětVymazat
  6. ty učitelky....

    Žáci kalifornské střední školy se stali účastníky velmi stresujícího incidentu, jehož původcem byla jejich vlastní učitelka. Žena s nůžkami v ruce před zraky třídy stříhala jednoho ze studentů, další se před ní dali na útěk. Na podivnosti celé situaci přidává fakt, že učitelka při stříhání zpívala americkou hymnu.
    (idnes)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ale naprosto pitomě řečeno. Vůbec nevíme, jestli učitelka prostě jen zcvokla, nebo jaký byl důvod jejího chování. Na idnesu jsem to nenašla.

      Já vám řeknu o stříhání, a to i s důvodem. Náš vedoucí na oddělení, kde se studovala hudebka za mého mládí, chodil s dlouhými kancelářskými nůžkami a stříhal při výuce slečnám studentkám delší nehty. Aby mohly dobře hrát na hudební nástroje. Nikoho neubylo a nikdo si nestěžoval, nikdo neutíkal. Dnes by měl průšvih, nejspíš.

      Vymazat
  7. Celé 3 dny sedím u kompu, teď jsem byl pro dřevo (sněžilo hustě) a prubnul jsem běh.... šlo by to. Dám večer 12km, to bude 0,1kg tuku pryč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady také nachumelilo něco bílého podivné konzistence musím ještě ven,snad se nezabiju

      Vymazat
  8. U nás se to odpoledne tvářilo na nějaký příděl vláhy v nespecifikované podobě, ale nakonec z toho nebylo nic. Uvidím, co přinese noc. Stačilo by sněžení den před Štědrým dnem a aby sníh vydržel aspoň do Tří králů.
    Jinak mě zase čeká další večer + noc s přerušovaným spánkem, nemám je ráda, tyhle dlouhé zimní večery. Tak všem dobrou noc, já to taky zkusím nějak přežít...

    OdpovědětVymazat
  9. 16200 kroků, 13km, 0°C, paráda.

    OdpovědětVymazat
  10. Tužka napíše,...napíšu zážitek ze svého studentského mládí z Prahy,...normálka asociace na to stříhání,....tak jsem šla po Václaváku,...přiznám, že po Václaváku jsem chodila tuze ráda,...dali se tam potkat človrdové z jiných destinací, a tak bylo vidět jiné oblečení, boty, kabelky, tretky, rifle, které mi učarovaly. /Poprvé jsem pravé rifle viděla v Karlových Varech /,...a ten den jsem několikrát potkala opravdu krásného mladého muže, který měl udělané lokny až na ramena, jednu vedle druhé, jak zbrojní pás na patrony do dvouhlavňovky,...prostě něco nevídaného,...podotknu, že už nikdy jsem tak upravené vlasy na muži neviděla,...a vlastně ani na ženě, nebo dívce,...prostě dokonalé.
    Šla jsem za ním, protože mě fascinovaly ty spirály černých vlasů, pohupovaly se nahoru a dolů,...a najednou u chodníku přirazilo auto, vyskákali čtyři chlápkové, chytli toho krasavce, jeden mu držel rukou v rukavici ústa, další ruce, třetí ho předklonil ve obranářském chvatu a čtvrtý stříhal vlasy.
    Byla jsem z toho totálně perplex,...nezmohla jsem se na nic,...byl to mžik a lokny byly na chodníku. Pustili ho, naskákali do auta a odjeli.

    Mladý muž si stoupl pod strom, opřel se o kmen a jen se díval na tu kupku ostříhaných vlasů,....neudělala jsem vůbec nic, popošla kus nahoru ke Koni a jen se dívala, co udělá,...

    Václavák byl, a je, vždycky plný lidí,...i tenkrát tam jich bylo dost,....nikdo jsme nic neudělal, nikdo nic neřekl,...jen jsme se zastavili, nevěřícně zírali, a pochvíli odešli.
    Když jsem se asi po půlhodině vracela stejnou cestou dolů,...vlasy už tam nebyly,....proč proběhla tato událost a její správné vysvětlení vědí jen ti z toho auta,....možná, že to tušil i v ten okamžik i ten muž, co ho tak nechutným způsobem řekněme,....napadli.

    ....Moje vlásky,...hej haj,....na kolena padaly,....taky jsem si jednou dobrovolně nechala ustřihnout cop,....bylo horké léto, zdálo se mi, že ostříhaná hlava bude mít pocit lehkosti a vzdušnosti,...omyl,....pořád mi chybělo to utažení vlasů, stejně jsem si vlasy spínala mořem sponek,...rozčilovalo mě, jak mi vlasy poletují kolem hlavy.

    Asociace,...něco čtu, něco vidím,...a vybaví se mi událost tomu podobná,...

    Tužka,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samsonuv komplex se to jmenuje v psychiatrii

      Vymazat
    2. No, ja som mal svojho casu celkom slusne dlhe vlasy, tiez pekne upravene (dlhe asi do polovice chrbta, vpredu pod prsia, mierne zvlnene). Ked som sa ukazal asi po pol roku doma, mama ma najprv nechcela pustit domov, myslela, ze som nejaky cudzi clovek a preto sa ma vypytovala pred dverami, kto som a co chcem. Az ked som si chytil vzadu vlasy do jednej ruky a bradu (aj tu som nosil) do druhej, splasla rukami a parkrat opakovala paneboze, paneboze...Do rana ju to preslo a vystrihala ma, ze takto nemozem ist do mesta, lebo bezpecnost chyta chlapcov s ovela kratsimi vlasmi a odvlieka ich k holicovi. Ja, pravdu povediac, aj som tak trochu chcel, aby sa mi to prihodilo. Jednak, chcel som si uz sam vlasy skratit aspon o polovicu (max. po placia) a na druhej strane, bola fy to predsa len frajerina vykladat, ze ma ostrihala bezpecnost. No, ako na potvoru, za cely tyzden doma v Presove, ziadni prislusnici bezpecnosti sa ma ani nedotkli. Len na mna vyjavene pozerali. Ci uz som stal na zastavke autobusu, kde, samozrejme, vratane mojho priatela moje vlasy nalezite komentovali, alebo ked som chodil na vtedy povestny Filmovy festival pracujucich na amfiteater, kde v Presove chodilo 15-20 tis. ludi (kde to nahlas komentovali asi takto :ciboha, kukni jake ma haro), alebo, ked som zo "zufalstva" isiel rz na stojaka v samoobsluznej jedalni a prisiela som k dvom bezpecakom a pchal sa medzi nich so ziadostou: s dovolenim, je tu volne? A oni, ze ano a rozostupili sa. Takto po tyzdni nezaujmu bezpecnosti o moje vlasy, nakoniec som odisiel do kaderníctva a vlasy som predal na parochnu. Aspon nejaky uzitok☺.

      Vymazat
  11. No k paní Vendlové:-))
    Ťuknul jsem na její transparentní účet, než teda zmizel, a položky:
    nákup Tesco, záloha plyn, záloha elektřina a tak, musely dárce dost vytočit.
    A stejný to bude asi i u hochů z Milionu chvilek, když za 11/2018 šlo na "reklama na internetu" 340 000.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem, Vasjo, netušila. Já jen zachytila někde stížnost nějakého sluníčkáře a myslela jsem si, že je paní V. prostě jen tak pitomá.
      A ona je ještě i vyč.raná.
      O tom milionu chvilek ani nemluvím. Snad jen s feldkurátem Katzem "To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou"....

      Vymazat
  12. Komplet bílo.. jedu do FM za tím Rusem s velkou zakázkou, potom na chatu za mojim tatu do Jeseníků (má 89). Hodím do auta řetězy.
    K Tužce:
    Čtvrtka vyprávěla, že za mlada přišli k nim do práce 4 v kožených kabátech a vzali jim šéfa. Už ho nikdy v životě neviděla. Tak to ten loknový dopadl dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady také pocukrováno letím pro toho medvěda, jestli ho přes noc vybalili, snad nebude kluzko

      Vymazat
    2. To: Gaia
      Tak ať se na Vás dostane - škoda, že nejste blíž, já včera v Bille tu bělounkou pro mne překvapivě bílou krásu před pokladnou viděla. To mě včera zarmoutili u pekaře, že letos nejsou lidi a tak ani laskonky na slepování nebudou. Zrovna měla i konkurence vyprodáno.

      To: Ládik!!!
      Opatrně Vy asi jezdíte vždy, tak ať tak činí i ostatní a Vy se z Jeseníků vrátíte bez komplikací.
      U nás sněhem poprášilo v noci, tak tu máme na trávnících zeleno-bílo a cestu a chodníky mokré.

      To: Liška
      K Vám v roce 2014 také doputovalo cvičení rukou? Já si ho tehdy uložila (jako i mnohé jiné možná úplně neúčinné rady) a ráno vždy provádím, pravda klidně bez hudby. Je tam i pro dobrou náladu doporučeno tleskat pěstí do dlaně druhé ruky (36x dělám oběma), takže kdo potřebuje, ať zkusí.
      Celé cvičení prý snad je z Kladrub, zkusím najít, zda někde je. Anně jsem ho svého času posílala prostřednictvím našeho pana domácího.

      Političkou bych býti nechtěla, kdo ví, jak by mne to změnilo.

      Vymazat
    3. Tak u nás v Bille zas pro změnu měli ty laskonky dokonce jsem o nich přemýšlela, neb si pamatuji vaší fotku cukroví z loňska, kde jste je měla, ale pak jsem dostala strach,že až bych je mazala, že bych je rozdrolila

      Vymazat
  13. ‚Váš hněv je oprávněný.‘ Macron po dramatickém víkendu promluvil k národu, slibuje zvýšení mezd...
    A k tomu v lidovkách fotka sedícího chlapečka. Jak na fotkách ze školky!

    OdpovědětVymazat
  14. „Moderní dějiny prezentované ve školách jsou de facto sovětskou verzí moderních dějin a proruským panslovanstvím je do jisté míry zasažena i výuka českého jazyka, respektive literatury (národní obrození)“, stojí též v nejnovější zprávě BIS.

    A teď si uvědomte, že těm tisícům učitelů vyučujících sovětský dějepis a sovětskou češtinu a literaturu se ještě má přidat na platech!
    (Macek v botách)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ilustruje,jak jsou mimo,učitelé dějepisu prekabátili jako první už v devadedatkach a jsou nejmilitantnejsi kavarnici a slunickari,věší na školu tibetské vlajky a chtějí bourat sochy

      Vymazat
  15. Kdo si hraje, nezlobí!
    ********
    → Poslanec za vládní Hnutí 5 hvězd si to prý na záchodcích italského parlamentu „rozdal“ s poslankyní spoluvládní Ligy… a kdosi je přitom nahrál… u kolegů poslanců i médií získali vcelku sympatie… „Nakonec to není nejhorší způsob, jak tam trávit čas,“ podotkl místopředseda sněmovny za Demokraty…
    *****
    Tak by měla vypadat koaliční spolupráce!
    Konečně jsem pochopil, proč poslanci některých stran usilují o genderovou vyváženost svých stupidelských orgánů!
    Nicméně - nechápu, proč dosud nenavrhli zvláštní místnosti pro důstojné provozování uspokojení svých primárních potřeb.
    Rád bych viděl toho smělce, který by ae odvážil tvrdit, že sex nepatří mezi základní lidská práva!!
    Poslanci by měli jít příkladem - a na pracovištích by měly posléze vznikat namísto dávných nezdravých kuřáren moderní zdravé sexárny.

    Takhle se mohou relaxačnímu tělocviku důstojně věnovat pouze lékaři se sestřičkami na nočních službách v nemocnici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že Semelová již není v našem parlamentu. Tam by bylo na WC narváno.

      Vymazat
    2. Chlapi vlezou na všechno, na Katku z filmu od Třeštíkové,dokonce i na orangutanku v thajskem nevestinci a ještě zaplatí v přepočtu asi 60 korun.(zdrojBlesk)

      Vymazat
  16. Hledala jsem, nenašla - však také přesně nevím, odkud ty cviky pochází. Kladrubský ústav nám mimo modulu pro seniory ale sděluje i toto:
    Rehabilitační ústav Kladruby sděluje i toto
    Dnes je úterý, 11. 12. 2018, 10:25:18
    Svátek má Dana
    Státní svátky a významné dny na dnešek:
    •Světový den dětství
    •Mezinárodní den hor
    •Mezinárodní den solidarity s ženami a dětmi Afriky
    Nejspíše jsou dnes i jiné významné dny, z těchto u Ládikova!!! tatínka dojde mimo přání a vzájemné radosti nejspíše i na dětství a hory.

    To: Gaia
    Medvěd už doma? Pokud laskonky byly ořechové, zašla bych pro ně. Když je při lepení nelámu já, tak vy najisto také ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Můžete, prosím, napsat složení krému, jakým laskonky plníte? (kdyby mě to někdy napadlo). Asi by měl být lehčí, ne moc tuhý.

      Vymazat
    2. U zvláště křehkých laskonek doporučuji jednoduchý způsob plnění, který zvládne opravdu každý:
      Mezi dvě laskonky opatrně vložíme třetí laskonku.

      Vymazat
    3. Jáchym: ano, přesně na to jsem myslela, že bych radši tu chuť ničím dalším nerušila. :-)
      A obzvlášť v případě, kdy musím každé deko nabraného tuku tvrdě vyběhat! :-)

      Vymazat
    4. Jachyme proč asi bojují o genderově nevyhraněné záchodky? Pak se za sexárny ušetří a uchylove si ušetří práci s násilným sundavanim kalhotek


      PS. Chluptuber už je doma,to je radosti na starém Bělidle, měli jen 3!a jednoho jsem u kořistí la JÁ!Jedenáctka se asi stane mým šťastným číslem

      Laskonky byly bílé, takže asi ne ořechové

      Vymazat
    5. Ořechový krém: 25 dkg másla, 3 lžíce ml. cukru, 2 vanilkové cukry, 15 dkg vlašských ořechů, spařených 5 lžicemi horkého mléka
      - nebo lehčí čokoládový, co dáváme do išeláků a na čokoládové rohlíčky:
      svařit 1/4 l šlehačky se 6 dkg kakaa, 6 dkg nastrouhané čokolády (já ji teda rozpustím v ohřívající se šlehačce), 10 dkg cukru - nechat vychladit do 2. dne a umíchat se 25 dkg másla

      To: Jáchym
      Jste pracovně ještě úspornější než já.

      Vymazat
    6. Když už nevíte co s roupama, zkuste laskonky lepit špenátovým protlakem smíchaným se šlehačkou.
      Zaručeně originální a barevně zajímavé, s největší pravděpodobností to ještě nikdo nezkusil (ani já ne) ale určitě to bude zdravotně nezávadné.
      Jen bych nepřidával česnek a nesolil., pokud nejste příliš avantgardní.

      Vymazat
    7. Mezi mými známými máslovým krémům odzvonilo. Každý plní tvarohem, pudingem, případně tapiokou.., a je to taky dobré.

      Vymazat
  17. Když se Kate a William snaží svým dětem vysvětlit, co a jak dělat správně, vždy si při tom kleknou! Podle odborníků je to správné z toho důvodu, že když si rodič klekne ke svému dítěti a dívá se mu z očí do očí, dítě si nepřipadá jako poučované a okřikované nějakou vyšší autoritou, a tak slova a poučky rodičů přijme mnohem lépe.
    http://prask.nova.cz/clanek/novinky/kate-a-william-pouzivaji-dokonaly-trik-pri-vychove-george-a-charlotte-rodice-zkuste-to-take.html

    Tak co tomu říkáte? Snad si nebudou muset i učitelky v MŠ a ZŠ klekat (i když něco na tom přiblížení se může být).

    OdpovědětVymazat
  18. Britský věštec předvídá pro r. 2019 válku na Blízkém východě, pokus o sesazení amerického prezidenta Donalda Trumpa a tvrdý brexit, tedy odchod Velké Británie z Evropské unie bez jakékoliv schůdné dohody.

    Jednou z největších světových změn bude podle věštce snaha o impeachment prezidenta Trumpa. Kdo se ho pokusí z jeho křesla v Oválné pracovně sesadit není jasné, nakonec ale bude Trump prý i obžalován.

    Věštec také tvrdí, že Trump příští rok onemocní, o co konkrétně půjde ale nedodal. "Nemyslím si, že to bude život ohrožující, zdálo se mi, že to bude něco jako perforované střevo? Něco vážného, co ho nezabije, ale nebude nějakou dobu schopen svou práci vykonat," řekl britským médiím věštec.

    Podle něj také dojde k prvním roztržkám mezi Ruskem a USA. "Myslím, že v Sýrii budeme mít vážné problémy, ale tentokrát to bude konflikt mezi Ruskem a Amerikou. Nemyslím si, že půjde o plný vojenský konflikt, ale že se bude postupně rozšiřovat a světu přinese spoustu problémů a budeme se hodně bát," dodal.

    https://stars24.cz/magazin/zajimavosti/6528-desiva-vestba-na-rok-2019-dojde-k-valce-a-obrovske-katastrofe

    OdpovědětVymazat
  19. "→ americký tabákový koncern Philip Morris za 1,8 miliardy dolarů koupil 45 procent kanadského producenta marihuany Cronos Group… zahulíme… "

    OdpovědětVymazat
  20. Vřele doporučuji všem dát si do záložek rychlý denní přehled událostí - výběr ze zahraničního tisku od Terezy Spencerové!


    https://prima.iprima.cz/tema/ranni-kavicka

    Důležité je, že u každé zprávy je odkaz na původní zahraniční pramen.
    Pro toho, kdo alespoň pasivně vládne patřičnou cizozemštinou.

    Je to dobré - a zároveń si uděláte obrázek, o jakých událostech zásadního významu se u nás nepíše. VŮBEC nepíše, protože mejnstrým je zanesený ptákovinami čtvrtého až desátého řádu.

    Kávička dává události předchozího dne.
    Mrkněte i na předchozí "kávičky", hlavně na víkendovou, která pokrává dost často pátek až neděli.

    Takže ještě jednou -
    https://prima.iprima.cz/tema/ranni-kavicka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela lahodná kávička, poslyšte, tu si ráda dám.

      → Senát amerického Ohia rozhodl do škol… od první do páté třídy… vrátit psaní rukou… neb americká mládež v časech různých elektronických hejblat už rukou nenapíše ani řádek…

      Vymazat
  21. Tak hladal som ten komplex, ktory nasla gaia v psychiatrii (vraj), ale nenasiel som☺.

    OdpovědětVymazat
  22. A na PL Koller:
    Raketám bychom čelili s holým zadkem. Martin Koller odhaluje o stavu české obrany věci, které „placení propagandističtí tupani z ČT“ neřeknou
    http://jdem.cz/epchs9
    "...Naše státní televize si zve k ohlupování obyvatel a zakrývání pravdy placené propagandistické tupany, polovzdělance a internetové opisovače, kteří mnohdy ani nevědí, o čem píší a mluví, zato rozumějí úplně všemu. Řada z nich se úspěšně předvádí na internetových serverech naprostými neznalostmi a bláboly, což bohužel odborně nepřipravení čtenáři neodhalí a stávají se oběťmi lobbistické propagandy podřadné úrovně s výsledkem celkového hloupnutí národa. Zároveň občané nejsou ani informováni o zásadních aktech zahraniční politiky, počínaje zveřejněním překladů všemožných smluv, deklarací paktů a impactů, které nás mohou doslova životně ohrožovat...
    ...Naše demokratické, inkluzivní a multikulturní školství prosáklé propagandou sexuální úchylnosti a boje proti vlasti a rodině vyprodukovalo z 80 % nepoužitelnou generaci, která je fyzicky i morálně slabá, technicky neznalá, zdrogovaná, nemá žádnou motivaci a většina z nich pomalu neumí číst, zato umí místo logického myšlení pouze šmrdlat po tabletu..."

    Stojí to za přečtení.
    A v diskusi k tomu lidi píšou:
    "Jelikož se ani Rockefellerovci nechtějí vypařit a i pan Koller to s nadpisem vcelku přehání, tak řeč je asi o konvenční válce s nejmodernější technikou ... a tam stojíme s holým zadkem i proti ruské tankové divizi. Němci nejsou schopni vyjet z kasáren, Frantíci čekaj další revoluci, Britové nejsou schopni doplout ani do Baltského moře ... a homo-trans-gender jednotky Beneluxu a Norska to nezachrání ... když Turci a Řekové, kteří jako jediní maj bojeschopnou armádu, na Rusa nepůjdou ... a USák si sám netroufne, neb neví, jak na Rusáka. Pokud budete sloužit pode mnou (poručík PVO v záloze), klidně Vám dovolím se vrhnout pod ruský tank ... ale rozkazem to nikomu nedám. :-)

    OdpovědětVymazat
  23. A něco pro pobavení.

    Troska Zeman, žeňte ho k soudu, píše Jan Rejžek. A herečka Aňa Geislerová...
    http://jdem.cz/epcqd2
    postrašila Zemana i veřejnost, že: "...že pokud se toho nikdo nechopí, tak ona si „dodělá maturitu a práva“, aby s tím mohla „něco udělat“ ona."

    Tak ona ta pitomá nána nemá ani maturitu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vylili ji z konzervatoře pro absence.

      Vymazat
    2. Tak to, i kdyby měla maturitu z konzervatoře, by asi těžko mohla na práva, leda tak do Plzně... :-)

      Vymazat
    3. Však práva z Plzně stačí, ne?

      Vymazat
    4. Plzeňská práva stále chrlí davy absolventů, asi to nikterak nevadí, ta pověst. :-)

      Vymazat
    5. Ale ona má dokončenou vlastně jen ZŠ, to tak nějak odpovídá...

      Vymazat
    6. Ta Ánina prostoduchost je na jednu stranu hezká vlastnost, líbila se mi v pár rolích, hraje přirozeně a působí věrohodně, upřímně. Na druhou stranu je zřejmě manipulovatelná, víme kým a proč. Nu, oni procitnou, ale bůhví kdy a kterým směrem.

      Vymazat
  24. Samsonuv komplex je kompulzivni porucha.lidé věří, že jejich síla je skrytá ve vlasech a tak jedni si nechají vlasy nárůst a jsou z nich manicky s druzí zas mají kvůli té poruše posedlost druhé stříhat. Je to psychóza zabývat se nepřiměřeně vlasy.

    OdpovědětVymazat
  25. Dnes ve 4 se bude ženit Ferit Aslan, zúčastním se,na turecké svatbě jsem ještě nebyla

    OdpovědětVymazat
  26. 200 pirátů se chce dostat k lizu

    OdpovědětVymazat
  27. A já nevím, kdo je Ferit Aslan, paní Gaio.
    Za to jsem ušetřila 10 tisíc korun, protože jsem si nekoupila jeden kabát. Byl krásný, ale moje vnitřní já bylo rozpolceno na 50:50. Nakonec jsem si uvědomila, že mám doma kabát s pravou kožešinou a skoro stejném složení - vlna, kašmír - tak jsem se stopla. Nakonec alespoň krásné pouzdrové šaty v pudrové růžové a k tomu kabátek, co se bude hodit i ke kalhotám, takže úspora se smrskla na necelých osm :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde nakupujete, liško?
      Pouzdrový střih mám taky nejraději. Jenže šaty a sukně málo užiju, pak mi to doma leží. Vy to užijete víc, tak Vám ten hezký nákup přeju.

      Vymazat
    2. Je to obchod s italskou módou LH styl. Za kabát jsem dostala vyhubováno od neteře ze Švédska. Prý je nadčasový a dokonalý a já jsem v něm velmi šarmantní. Budu se muset ještě znovu rozmyslet, nechám to na ráno. Snad bude moudřejší večera :))

      Vymazat
    3. Jestli Vám to nadšení vydrží do rána, tak jej berte! Pak když člověk něco shání, tak to nesežene...

      Vymazat
    4. Já mám hader,že to do smrti neroztrhám

      Vymazat
    5. Možná bychom mohly něco poslat Ládikovi, já mám dvě starší saka... sice trochu barevná, ale to on rád.

      Vymazat
    6. Gaio, já sice taky, ale miluju hezké věci a prostě neodolám. Navíc chodím do práce, dělám akce, musím se oblíkat. Být tam se mnou lišák, šla bych domů s novým kabátem, to by bylo jiné. Dnes musím finance víc hlídat, jsem na to sama

      Vymazat
    7. Barevné sako ne. Nechtěl bych vypadat ještě víc jako pitchus.

      Vymazat
  28. Jak bylo na turecké svatbě, Gaio?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyla, proradna švagrová nevěstu zavřela v kumbalu a ta to nestihla,tak zas zítra, do vánoc mám v podvečer co dělat

      Vymazat
    2. Něco mi říká, že se jedná o svatbu virtuální. Já zase s detektivy osvobozovala unesené děti. Taky tou formou. :-)
      Zazvonil zvonec, jdu začít makat.

      Vymazat
  29. Dopoledne sněžilo, cesta v Jeseníkách bílá, zpátky potmě jelo méně aut a už to křupalo, takže více držela.
    Ségra peče cukroví, nechápu, že ji baví se tak s.át s perníčkama, to bych neměl nervy.
    Marie - to sako bych měl určitě malé. Až bude potřeba, zajedu do PLR za Olzu, tam snad budou mít saka na váhu a koupím si 3ks za 10 zlotých celkem.
    https://imgur.com/a/g7GYdg6

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perníčky jsou kouzelné, na takové bych taky neměla trpělivost. Já vůbec nerada peču cukroví, jak je tam přesně, kolik čeho má být, přicházím o svou kreativitu. To u vaření není, tam se můžu vyřádit :)

      Vymazat
    2. Mi stačí rohlíčky a medvědí pracičky, umím to i sám.

      Vymazat
  30. Píší lidi na echu, že ve štrasburku se rozdávají dávky.

    OdpovědětVymazat
  31. Aleno, už je líp? Horečky pominuly? Hlavně nezačněte zase hned lítat a šetřte se.
    Dnes mi šlo psaní rychle, mám splněno, dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám na ráno bytový dům, dělám od 20:00 a nemám ani půlku. Smolík.

      Vymazat
    2. Zvýšeným úsilím (rychlejším klikáním a tahy myší) jsem to uspíšil a můžu si dát budíka na 6.... křičí jiní pochtívači.

      Vymazat
  32. Tužka napíše,...už jsem škrtla první předvánoční úkol, který jsem si zadala,....byl z těch nepovinných, ale líbivých.
    Chtěla jsem si nechat u truhláře udělat dřevěný velký svícen do pergoly, že si tam jako v krásně zasněženém zimním večeru sednu se sklenicí horkého rumu s čajem a budu se dívat do setmělé zahrady s osvětlením jen několika lampami na petrolej, zavěšenými na tom svícnu. Zvláštní lampy jsem objevila v jednom obchodě v Pardubicích. Vostrouhám . Truhlář měl na dveřích ceduli,...pro nemoc zavřeno, práce nedokončeny,...úraz,...no, o mém plánu na svícen ještě neví, ... tak nebude, .... lampy taky nekoupím,...i když, do Pardubic ještě musím,...pro perník to nebude,...jen mám pověření k jednání od vedení.
    Tak to začalo, jsem zvědavá, co vyškrtnu jako další,...ale mám už několik dobrých adventních skutků,....

    Dnes taky jeden,...sousedovic děvčica přišla se stránkou příkladů, které dostali do zítra vyřešit, dva jako výběr a povinně. Ten, kdo vypočítá všech sedm, dostane jedničku. No, myslela jsem si, že budeme počítat jen ty dva,...ale dítě nesmělo špitlo, zda bychom nemohly vypočítat všech sedm, že by rádo jedničku.
    Jo,...tak sedm. U posledního, nejtěžšího, jsem se zadrhla. Příklad na směsi,...nejprve úprava směsi pomocí přidávání dílů, pak ta nová směs se upravuje pomocí přidávání jednotlivých komponentů pomocí procent a třetí úprava přidáváním částí původních komponentů a zlomky. Převést na gramy, a napsat velikosti třech komponentů v původní výchozí směsi.
    Vyšlo mi to až na potřetí, když jsem si vše zpětně ověřovala zkouškou,...no, už jsem to rozchodila, ale měla jsem zlost, že jsem to nedala hned napoprvé,...a prasklo na ty příklady víc jak hodina času,...ale mám další dobrý skutek v ten adventní čas, neodmítla jsem, dívenka musela počítat za pomoci mé nápovědy,...dělala jsem si zkoušky, tak snad to máme dobře, to se zítra dozvím.

    Čas pokročil, zachvíli začíná nejdůležitějších několik hodin spánku,...tak jdu na to.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem se kdysi nabídla sousedům, že jejich mírně dementnímu synovi budu pomáhat s počty v první třídě. Říkala jsem si, to dám, i když v tom roce zrovna začala výuka počtů pomocí množin. Ale já měla za sebou zkoušku z logiky, tak jaký problém? :-)
      A Fanda začal chodit ze školy s mráčky, křížky, nebo co se to dávalo namísto hvězdiček, když byl úkol špatně. Nakonec jsem to musela nechat. Došlo mi, že ve škole jim učitelka dá k příkladu zadání, to u příkladu nebylo. A on nebyl s to si to zapamatovat.
      Sousedé z toho měli vánoce - vidíš, má vysokou školu a nedovede spočítat Fandovi příklad z první třídy! :-)
      Pak jsem to objevila u tchýně, ta učila první stupeň a měla k příkladům úplné romány... No, prostě jsem se ukvapila.
      Taky od množin za pár let tiše odstoupili a vrátili se k normálním počtům. Kde bylo v početníku napsáno zadání příkladu.

      Vymazat
  33. Spánek je relax, to je lepší, než kus špeku. Dal bych si tatarák.

    OdpovědětVymazat
  34. Halík s dukou půjdou na pěsti.

    Halík nebo Duka?
    Kdo je Boží ruka?
    A kdo pařát ďábla?
    Ruka Duky hrábla
    Halíkovi mezi zuby
    protéza mu letí z huby
    podráží mu nohy...
    Halíkovy rohy
    zasekly se do židle
    Duka ho vzal na vidle
    co se hřály ve výhni.
    Krkavici přestřihni!
    Radí svatý Franta.
    Zab toho parchanta!

    OdpovědětVymazat
  35. Dole byl maras, ale tady na kopečku je bílo, těžký mokrý sníh
    https://imgur.com/a/HdAfIFJ

    OdpovědětVymazat
  36. Zajedu si do Štrasburku
    koupit turban nebo burku;
    v neprůstřelné vestě
    tísním se na cestě
    na trhy tam míří davy
    od Šumavy, od Ostravy.
    Doma bych tak chytl pěstí
    v Štrasburku mě čeká štěstí
    lidi jsou tam milí
    jenom trochu střílí.

    OdpovědětVymazat
  37. Ad: gaia

    Ale Samson asi nemal poruchu, keď to Jahve tak zariadil, ze bol nepremozitelny, pokial mal dlhe vlasy, ci?☺.

    To skor nejaku poruchu mala Dalila☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bál se o své vlasy o tom žádná, studujte.

      Vymazat
  38. Nečesaný, Nemytý
    pod kapucí ukrytý
    k tomu malou opičku
    šel oholit holičku.
    Au au toto bolí!
    Už holičku holí
    klackem nebo holí
    účel světí prostředky
    nehledí na důsledky.
    Táta už to bigluje
    fízlové jsou za chuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ví, jestli to udělal. Stejně jako Kramny nebo Kajínek

      Vymazat
    2. To vědí jenom oni sami a policajti.

      Vymazat
    3. Policajti vědí prd.

      Vymazat
  39. Šerif je tady
    https://www.telegraph.co.uk/news/2018/12/12/strasbourg-shooting-christmas-market-terror-suspect-run-killing/

    takový tuctový obličej, jakých jsou tisíce.

    OdpovědětVymazat
  40. Takhle je teď na Grumantu:
    https://gfx.nrk.no/9bNAa5Jj_sQLYCztGR4HLw_YiWQ_HN0cq8PS-_bOWLnw

    OdpovědětVymazat
  41. Největší problém Západu je, že stále neví, jak vánoční masakr ve Strasbourgu přišít Putinovi. Ale oni na něco přijdou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádný problém:
      Buď bude preventivně zastřelen při pokusu se vzdát a najdou v jeho kapse průkazku ruské tajné služby a osobní příkaz Putina k akci,
      nebo jim po telefonu slíbí, že dostane-li luxusní celu, maximálě pět let v base a status splupracujícího obviněného, vypoví, že ho Putin osobně školil v Rusku.

      (Podle mého názoru vypadá mladší než leckterý dětský uprchlík.Já bych ho být Šojdrovou nechal administrativně omladit a přidělil k adopci spolehlivé, tzv. nepřízpůsobivé rodině. Třeba by se pak nepřizpůsobil požadyvkům IS ve stejné míře, jako se ti ojedinělí nepřizpůsobiví nepřizpůsobují požadavkům státu svého. )

      Vymazat
    2. Ti se budou snažit spíš ještě nějakou "aférku" přidělat, třeba i vymyslet, jen aby bylo čím strašit obyvatelstvo. Největší zlo jde z východu, ne od chudáků migrantů, že jo.

      Vymazat
    3. A nejhorší vůbec12 prosince, 2018 16:22

      jsou trpajzlici
      a skřet z Mordoru

      Vymazat
    4. Mně tam scházelo, že byl slušný, zdravil sousedy, jen byl v poslední době trochu zádumčivý...

      Vymazat
  42. Dvě řádové sestry se ve Spojených státech přiznaly, že v uplynulých letech zpronevěřily ze školního fondu půl milionu dolarů tedy v přepočtu více než jedenáct milionů korun. Peníze utratily v kasinech v Las Vegas, kde hrály na automatech a flámovaly.
    (idnes)
    A kolik se jich nepřiznalo a co teprve jeptiši?

    OdpovědětVymazat
  43. Štěpán Kotrba se s bisony neseje:

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Stepan-Kotrba-drtive-rozebral-fungovani-BIS-Zemanovi-cuckari-jsou-proti-jeho-slovum-jen-lehke-postouchnuti-562975

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ŠTĚPÁN KOTRBA, ÚDAJNÝ NOVINÁŘ, NAPADL NA SJEZDU ČSSD DVA BEZDOMOVCE

      Vymazat
    2. Já bych je v Praze taky ráda napadla, každý den, když smrdí v tramaji, pomočení, hnus- fuj!

      Vymazat
    3. To je čtení k zamyšlení. Ale co s tím?

      Vymazat
    4. Ládiku, zprvu, v 90. letech jsem je litovala, ale když jsem den co den byla nucena sedět v zasmraděné tramvaji (ten puch se nedá ani popsat, to v chlívě to proti tomu voní), když jsem si sedla na látkou potažené sedátko a ono bylo pomočené, atd.atd, den co den, tak jsem si řekla, dobře, ale jak k tomu všemu přijdu já, co pracuje, platí jízdné, a musí jezdit "sockou, špínou", jak MHD v Praze titulují bohatí.
      Taky jsem kupovala Nový Prostor a teď už to nedělám. Např. u pasáže na Karlově náměstí stával takový, celkem hezký pán. Občas jsem si Nový Prostor koupila... říkala jsem si, snad se zase postaví na nohy. No a letos tam jdu, a pán tam stojí zas. Neudržela jsem se a říkám mu: "Člověče, to jste se za deset let nedokázal vzchopit a něco si najít, to budete až do smrti prodávat časopis?" (tedy žebrat pod státním dohledem). Něco blekotal...

      Vymazat
  44. Sice to byl jen folkový koncert na náměstí, ale jsem povznesena. Strašlivá podívaná hraje moc dobře.
    Cestou domů koukám, jak se to náhle rozpadalo - spousta sněhu, jít se nedalo, všude sníh. A než jsem to zkontrolovala z okna domu, už zase všude kromě trávníků černo, voda. Bodejť by ne, jsou 2 nad nulou.
    Jestlipak má liška kabát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na náměstí, kde probíhají vánoční trhy, je policistů jako naseto. Chodí ve čtveřicích, každý má v zorném poli jeden výsek, tvrdě ozbrojeni. Fakt koukají lidem po taškách a zavazadlech, s čím kdo manipuluje. Nevadili mi, člověk je rád, co kdyby...

      Vymazat
  45. Malý vtípek na večer (anonymní blbeček ať to ani nečte :-():

    "MALÁ PROSBA VŠEM!
    Mohu požádat všechny o velkou laskavost? Ti z Vás, kteří se chystají dát vánoční světýlka a jiné dekorace do svých předzahrádek a zahrad, můžete se, prosím, vyhnout něčemu, co je modré a blikající? Pokaždé, když jedu kolem, myslím, že je to policie a mám panický záchvat. Musím sundat nohu z plynu, vyhodit láhev od vína, zapnout si pás, hodit telefon na zem, vypnout rádio, strčit zbraň pod sedadlo a zadusit jointa. Je toho na mě moc... Děkuji Vám všem za pochopení."
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to dostala

      Vymazat
    2. Lidi jsou prasata, a někteří řidiči extra! Jenže i chodci, prostě si nevyberete. Akorát že ožralé nebo zfetované mobilující prase za volantem je zbraň hromadného ničení. Co je u nás všude, i po krajnicích městských autostrád, pomníčků a zapálených svíček za zabité při nehodách... !

      Vymazat
  46. To: Marie
    Liška snad má krásný kožich, Maruško, ne? U nás bylo mírně bílo chvilku po ránu, večer už srpek dorůstajícího měsíce a sem tam hvězda, tak možná zítra ani šedo nebude.
    Laskonky už máme, pokud do nich budete dávat nemáslové náplně, doporučuji těsně před podáváním.

    To: Anna
    Tak jsem včera pořádně nedopekla non plus ultra od Vás, dnešní reparát se povedl, ještě trojúhelníčky i slepím. Malinko jsem si početla rady - kdo ví, kolik mm má blíže nespecifikované stéblo, když se podle něho válí těsto?
    Bílkem s cukrem jsem potírala - tak to asi bylo nejspíše i u Vás, Anno.
    Neb takhle opusinkované se mi to jeví docela neskladné.
    https://www.toprecepty.cz/recept/41280-non-plus-ultra/

    Teda jo - StarDance! Televize slibuje show, která nemá obdoby. Koho to neláká, může jako my na asi přebarevné představení s Traviatou paní Damrau v bílém:
    https://www.metopera.org/discover/video/?videoName=la-traviata-libiamo-ne-lieti-calici&videoId=5974802470001

    To: Alena
    Copak barevná blikající světýlka - čím je jich více, tím více Vánoce, že. Proč že tu některé před sebou tak mile varujete?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Liščin kožich přece nezpochybňuji - to byla připomínka jejího včerejšího váhání, zda koupit nový, či ne.

      S těmi náplněmi máte pravdu. Nejradši nastavuji pudingem a jinými škroby. Máslové také dělám, u ořechového cukroví, ale je tam v receptu méně másla, a ještě mi vždy zbylo, z celé kostky bych toho měla pro regiment. Tvaroh zatím na studeno slepovat neumím, ten pečeme ve vysoké vrstvě na způsob cheesecaku, snažím se v tom dosáhnout dceřiny úspěšnosti, ta to umí bezvadně. Máslu v náplních bych se nevyhýbala, ale jen co nejméně.

      Vymazat
    2. Holky, kožich jsem si nechala původní. I v něm jsem šikézní :D))

      Vymazat
  47. cestička k domovu.... https://imgur.com/a/uD93UAl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle jsem jela domů i já. Škoda, že je to tak mokré, to by byly vánoce!

      Vymazat
  48. Řekni, kde ta řepka je,
    co se tady mohlo stát?
    Řekni, kde ta řepka je,
    kde může být?
    Dotace tu během dne,
    vymizely do jedné.
    Kdo to kdy pochopí,
    kdo to kdy pochopí?

    Řekni, kde dotace jsou?
    Co se asi mohlo stát?
    Řekni, kde dotace jsou?
    Kde mohou být?

    Twitter: Jie Ťien-ming

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonym tu řádil zas,
      nenechal na hlavě vlas,
      však sranda musí být,
      však sranda musí být.

      Vymazat
  49. Chuang řepko, chuang Lány
    jak jste krásné na vše strany.

    OdpovědětVymazat
  50. Mám ctít otce, ctím i mmámu
    obilí má klas i slámu.
    Ak bar bude zavretý
    bude Allah zasetý.
    Allah ak bar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokouším se najít kořeny islámu. Pojedu se podívat na Salajku, tam někde musí být salám. Celý sálám, lajkuj. Kurňa, aby mě to neradikalizovalo.

      Vymazat
    2. V levé ruce granát
      v pravé ruce nůž
      správný český muž.
      Pistloli za pasem
      radikál, to já jsem.
      Kde jsou tady trhy?
      Už jsou vánoce?
      Vypustím tam emoce.

      Vymazat
    3. Furt mám málo atentátů
      immámu jsem bonznul tátu
      prznil verše koránu
      vynechává po ránu
      každý druhý řádek
      málo trčí zadek
      od Medíny, Džidy
      adoruje židy.

      Vymazat
  51. Kdybych měl bílou dodávku...
    ale já furt oktávku
    teď červený japonec
    já s tím ještě nakonec
    normálně zas jebnu
    a neslavný zhebnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napište radši Kdybych měl bílou čokoládu... , ať je to ráno veselejší. Jestli to půjde.

      Vymazat
    2. kdybych...
      to bych měl plno kamarádů
      každý by kousek pochtíval
      do kapsy se mi dobýval ...
      já bych ji sežral jedním vrzem
      a ve výrazu mém drzém
      by viděli tu slast
      jak jsem zachránil vlast.

      Vymazat
    3. Čokoláda je hned jiný kafe :-)

      Vymazat
  52. To se jim to hoduje13 prosince, 2018 08:27

    ...když to národ platí.
    EU od srpna neposílá na Agrofert ani euro.
    Neexistuje žádný vztah EU-Agrofert. Peníze Agrofertu platí ČR a pak je účtuje EU. Pokud EU neproplatí zjevné zlodějny, propad příjmů bude mít ČR. Agrofert bude na svých,“ uvedl Kalousek."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Agrofert si hravě poradí bez EU, ale Kalousek bude namydlený! Koho bude špinit?!
      Leda že by tomu bojovníkovi za Tibet docvaklo, co vyvádí Maláčová.

      Vymazat
    2. aby si Agrofert neporadil...když je financován ze státního rozpočtu ČR.

      Vymazat
    3. Skalní soc-demák by měl vědět, jaké vlády mu to umožňují.

      Vymazat
  53. Díky za krtince, pane domácí.
    Loreena McKennitt - Snow
    https://www.youtube.com/watch?v=_GXkVMbZ-TE&index=8&list=PLR6d4wNl92S4ZSN3IhGwKgnDHaINilASh

    STING - A Touch Of Jazz (A Selection of Rare & Non-Album Tracks) - By R&UT
    https://www.youtube.com/watch?v=bCFO8wLgZPo

    Radůza - Tam, pod Ještědem
    https://www.youtube.com/watch?v=z4jWs5wR37I

    Pro pana Kopíčka
    Tchaikovsky: Symphony No.4 / Bernstein New York Philharmonic (1975 Movie Live)
    https://www.youtube.com/watch?v=4d1Me2gRZIQ


    Srdečně zdravím, začala jsem si tu pročítat, jak je mým dobrým zvykem od posledního příspěvku vzhůru, tak hned odpovím

    Babo Jago, šla jsem se podívat na náš recept non plus ultra a zjistila jsem, že ho tu nemám, asi jsem ho dala dceři nebo jsem ho někam založila. Já už asi 20 let cukroví nepeču. Ráda vařím, ale vždy jsem nerada pekla sladké, cukroví s obrovskou nechutí, protože je to hrozná piplačka. Tak když bylo dcerám asi 18 a 15, tak jsme se domluvily, že cukroví péct nebudeme, muž o něj nikdy moc nestál a my kvůli linii jsme zvolily radši jako náhradu za cukroví oříšky a sušené ovoce. Moje představa je, že stéblo je tenounké a kdyby se těsto na non plus ultra uválelo na hodně tenko, tak by se po upečení asi rozpadalo.

    OdpovědětVymazat
  54. Anonymní12 prosince, 2018 00:58

    Tužka napíše,...už jsem škrtla první předvánoční úkol, který jsem si zadala,....byl z těch nepovinných, ale líbivých.
    --------------------------------------------------------------------

    Paní Tužko, to já jsem už začala neplnit úkol, který jsem si dala při rozhodnutí, že budu mít puštěný počítač jen jeden den v týdnu. V posledních 30 letech jsem většinu dní proseděla u počítače a jako programátor analytik jsem u toho musela přemýšlet a diskuse na Aktuálně mě taky měly k přemýšlení (do nory ještě když byla na Aktuálně mě pozval Zdenekb, že tam můžu dávat hudbu, tak v noře jsem nemusela přemýšlet :-) ). Abych měla dostatek podnětů k přemýšlení i bez počítače, tak jsem si dala za úkol přečíst denně aspoň dvě stránky Příručního slovníku naučného (vydaného v 1962), je to pro tento účel bezva, ale stejně jsem to nedodržela. Začala jsem znovu číst od Leara Aristotelés Touha rozumět, napoprvé jsem to víceméně jen přečetla a teď si užívám i přemýšlení téměř nad každou přečtenou větou. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida, čtvrtek! Zdravím Annu a hlásím krásnou bílou přírodu s modrou oblohou. Jasný kýč :))

      Vymazat
    2. Taky zdravím, liško, právě jsem reagovala na Vaši zmínku o cukroví, pročítám zpětně, chci se dočíst, co tu proběhlo od soboty, kdy jsem měla ještě puštěný počítač. :-)
      U nás je na zemi bílo a na obloze šedivo.

      Vymazat
    3. Zrovna jsem si přečetla, cvičila jsem a teď chystám oběd. Pojedu do práce a nachystala jsem těsta na cukroví synově přítelkyni. Ta to má opačně, nemusí tolik vaření, tak já vařím i pro ně. Za to budou vanilkové rohlíčky a linecké. Marokánky budu dělat sama, ty nemusí být moc přesné a placku natřít čokoládou taky zvládnu :)

      Vymazat
    4. Já to mám úplně bezvadné, protože tchyně mých dcer pečou cukroví a vědí, že já nepeču, tak mi ho spoustu posílají. Tchyně starší dcery je kousek od Znojma, peče hodně druhů, krásně ozdobených a výborných. Marokánky někdy peču v srpnu, mému muži k narozeninám, miluje je. :-)

      Vymazat
  55. liška11 prosince, 2018 20:29

    Perníčky jsou kouzelné, na takové bych taky neměla trpělivost. Já vůbec nerada peču cukroví, jak je tam přesně, kolik čeho má být, přicházím o svou kreativitu. To u vaření není, tam se můžu vyřádit :)
    --------------------------------------------------------------------

    Jsem na tom úplně stejně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. třeba kdybyste se piplala, tak by vás to uklidnilo, vyplavily by se endorfiny a bylo by vám fajn.

      Vymazat
    2. Když já jsem i v tom nenormální, mě piplačka rozčiluje, dokonce mě rozhazuje vybarvování omalovánek určených pro uklidnění dospělých. Moje máma je má, vybarvování ji uklidňuje, zato já jsem hned měla chuť pastelky zahodit. Já se uklidňuju cvičením taiči nebo výrazovým tancem při hudbě, který provádím v duchu, naštěstí si nepředstavuju sebe, ale štíhlou postavu, takže si to užívám. :-)

      Vymazat
    3. Sebeovládání byste se mohla naučit

      Vymazat
    4. Když jsem ve společnosti, tak nemám se sebeovládáním problém, jen někdy, když jsem ve společnosti jenom mého muže, tak mám se sebeovládáním problém, ale to máme oboustranně, lezeme si vzájemně na nervy - muž je pesimista a já optimista - a to celých 41 let, co žijeme spolu :-)

      Vymazat
    5. Gaia:
      Vy taky.

      Vymazat
  56. A na PL je dost dobrý rozhovor s Cyrilem Svobodou. A avízo na hlavné zprávy
    https://www.hlavnespravy.sk/dalsi-nebezpecny-navrh-eu-chce-migrantom-zaviest-tzv-humanitarne-viza-prostrednictvom-ktorych-sa-legalne-dostanu-europy/1608352#

    OdpovědětVymazat
  57. Europarlament hlasuje o Babišovi: 16 bodů, které obsahuje usnesení proti premiérovu konfliktu zájmů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schváleno.

      Vymazat
    2. 18:14 - Slova se ujal eurokomisař pro rozpočet Günther Oettinger. „Pokud nebude situace vyjasněná, nemáme důvod prostředky vyplácet. Chceme věc komplexně vyšetřit, abychom vyloučili střet zájmů,” uvedl. Od začátku srpna, kdy platí nová pravidla pro střet zájmů, nebyly podle Oettingera vyplaceny České republice žádné dotace.

      Čemu na tom nerozumíte? Je to snad zcela v pořádku, ne?

      Školství už celá léta nedokáže čerpat přidělené prostředky, ani ze 70 %. Tady se čerpalo plně. Kdo je větší neschopa? Konflikt zájmů zdaleka není prokázán, chytráku, to si ještě počkáte.

      Vymazat
    3. Již napsáno13. prosince, 2018 08:27
      ANO.
      Zaplatili jsme od srpna a ještě zaplatíme dotace Agrofertu z našeho rozpočtu.
      Europoslanci hlasovali o usnesení o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše. 434 europoslanců pro, 64 proti a 47 se zdrželo
      Kdo si počká, ten se dočká, řekla by teta Kateřina
      Účelofka, kampááň, řekl soudruh premier.

      Vymazat
    4. Rozhodne Evropská komise, po auditu.
      Česko nebude žádat Brusel o proplácení dotací pro Agrofert.
      Zaplatíme ze svého.
      Andrej je neduživý, půda /bez dotací/ ho neuživí. Erömü!


      Vymazat
  58. Jáchyme, díky za tip na https://prima.iprima.cz/tema/ranni-kavicka
    Dala jsem to mému muži, když teď nemám 6 dní v týdnu puštěný počítač, tak mi muž někdy čte, co by mě mohlo zajímat. Tak mi před pár dny přečetl celý článek, dávám jen začátek:

    Praha otázku železničního mostu na Výtoni řešila v minulosti několikrát. Most z roku 1872 byl nahrazen novým již jednou v roce 1902. Výměna konstrukce se tehdy povedla za neuvěřitelných 36 hodin. „Šlo o naprostý majstrštyk,“ popsal výměnu architekt Petr Kučera.
    https://www.echo24.cz/a/SGkBA/zbourat-zeleznicni-most-neobjevujeme-ameriku-predci-to-resili-nekolikrat-rika-architekt

    OdpovědětVymazat
  59. Ládik !!!07 prosince, 2018 10:18

    Prosím o pomoc...
    Chtěl bych koupit královně nějakou knížku životních mouder, citátů filosofů nebo takového něco... je to citlivá a hloubavá duše, potřebuje se orientovat, bude mít v zimě 17... prosím o nápad, tip.. díky
    --------------------------------------------------------------------

    Doporučuju - Kniha filozofie.
    Podle mě je to skvěle udělané, přehledné, srozumitelně napsané i pro naprosté neználky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle by byl nářez , být to tak za 2 stovky,tak si to koupím pro sebe a k tomu kvetoucí čaje, co jsem dnes viděla ve zdravé výživě, s lilií a jasmínem a vánoce by byly dokonalé.

      Ale tomu heslu na dnešní den nerozumím

      https://www.paulinky.cz/obchod/produkt/Pruvodce-dospelosti.html

      Vymazat
    2. Našla jsem si knížku... zajímavé, nějak Vás láká duchovno, teologično :-)

      Nesnažme se stavět vedle sebe spravedlnost a milosrdenství ... no já tomu rozumím tak, že spravedlnost je vždy relativní, zákony státu i mravními principy konkrétního člověka, vymezená. Milosrdenství si umím představit i absolutní, jako odpuštění pro všechny bez rozdílu.

      Vymazat
    3. Já jsem si Knihu filozofie koupila pro sebe asi před rokem a jsem z ní nadšená, stejně tak z Knihy vědy, vyšly v sérii ještě Kniha náboženství (chci si koupit), Kniha psychologie (uvažuju o koupi), Kniha ekonomie a Kniha sociologie (uvažuju o koupi).
      ---

      Průvodce dospělostí bych si nekoupila. Myslíte, co je v uvedeném odkazu:

      Myšlenka na den: Nesnažme se stavět v Bohu proti sobě spravedlnost a milosrdenství, jinak bychom mohli ztratit či snížit lásku Nejvyššího. — J. Guibert (Přijď tvé milosrdenství)


      No, podle mě jedna z možností, jak tomu rozumět, je, že by se Nejvyšší mohl na nás rozzlobit, kdybychom zvažovali, jestli je spravedlivé, aby poskytoval milosrdenství každému.

      Vymazat
    4. Díky za tip, zkonzultuju a uvidíme.

      Vymazat
    5. „Buďte milosrdní, jako je milosrdný váš Otec!“ (Lk 6,36). A v čem spočívá tato Otcova dokonalost, jeho milosrdenství? Matoušovo evangelium ji vyobrazuje slovy: „On dává vycházet svému slunci pro zlé i pro dobré, a sesílá déšť spravedlivým i nespravedlivým“ (Mt 5,45).
      Tedy milosrdenství, altruistická láska, je pro všechny bez rozdílu. Lidské posuzování, komu ano, a komu ne, je špatné.

      Vymazat
  60. Těhotná Norka Silje Garmo požádala o azyl v Polsku. Důvod? Barnevernet jí před léty sebral dceru, dnes dvanáctiletou. Jako důvod uvedl, že žena nadužívá prášky na bolest, má chaotický životní styl a trpí choronickou únavou.
    Nyní, když znovu otěhotněla, Barnevernet začal sledovat její testy, zda v nich není známka o užívání léků.
    http://jdem.cz/aaqr0
    ---
    Takže paní radějí mizí včas....

    OdpovědětVymazat
  61. Včera mel svatbu Ferit Aslan a dnes budou 2 dny líbánky. Už jsem natěšená.
    Zítra udělám a natřu 2 krémy a s přípravami mám konec.Teď jdu píti pečený čaj, exotická směs, krásné žluté barvy a k tomu sněhuláčka ze sněhu politeho bílou čokoládou. To si žije, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z ferritu se popouštěním udělá martenzit a Aslan byl Maschadov.

      Vymazat
  62. Andrej teď pořádně klekne na bonzáky, kteří ho práskli v Brusli.

    OdpovědětVymazat
  63. Kto tam na mňa donáša?
    Zaklakněm ho, Jidáša!
    Rakušaně, bols to ty?
    Sundávaj si kahoty!
    Napíchněm ťa na kůl
    rozrežem ťa na půl
    rozorvem ťa ako žabu
    nebo ťa dám svojmu štábu.
    Čo ty, Farský, čo to trepeš
    pozerám, ako se klepeš
    i ty si v tom namočený
    abys něbol zaskočený
    keď ti vyndám mozok z hlavy
    odkopněm ho do Jihlavy.
    A gdě je ten Kupka!
    Ta ozajstná trubka!
    Já ty svinské somáry
    zobúcham jak komáry!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Carolus •
      Nejím, nespím, moc se bojím
      Brusel že už nepodojím
      a přijdu o svoje prachy
      Celý den se potím strachy

      K čemu teda mám já vládu
      pro okrasu, pro parádu?
      Mám se sklonit před zákonem?
      Máro, dělej něco, honem!

      Vymazat
    2. Došlápněm si na Brusel
      roztočím tam karusel
      já sa buděm rušať
      Junker budě čušať.

      Vymazat
  64. Suchý Nos balí STAN a chystá se do rekta drahošovi a bekovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem si jej prohlížela, protože mi nějak evokoval transvestitu. Má přibarvené obočí nebo co, celý je takový slizký

      Vymazat
  65. Asfaltový holub13 prosince, 2018 18:43

    (nejen) pro Ládika:
    MÍSTO AGROFERTU MONSANTO

    Europarlament jedná o Babišově Agrofertu...

    Hrozí, že Agrofertu budou pozastaveny, nebo úplně zastaveny dotace, dokud se nevyšetří, jak moc je Andrej Babiš ve střetu zájmů...

    Bez ohledu na to, kdo toto jednání vyvolal a jak vysoko se to dostalo, v Praze sedí hromada lidí, kteří se už nemůžou dočkat, až se ukáže že Andrej je pořád majitel Agrofertu a bude důvod zase vytáhnout do ulic a bojovat proti tomu velkému zlu, které se na nás valí. Premiér bude odejít, i bez voleb nastane nová spravedlivější a lepší éra...

    Většina bojovníků proti Babišovi si zatím vůbec ještě nepřipustila to druhé a mnohem pravděpodobnější řešení...

    Dle jistých znamení jsem si celkem stoprocentně jist, že Andrej Babiš si svoji situaci naprosto přesně uvědomuje a ví, že pokud se bude muset z politiky pakovat, tak skončí v base. Možná jen v té vyšetřovací, ale než ho pustí, bude po Agrofertu i po jeho miliardách. A je stále blíž řešení, které má nachystané od roku 2013.

    On totiž svůj Agrofert může z fleku prodat. Tak jak je. Holding je na to už pět let připraven. Přešel na IFRS - tedy účetnictví podle mezinárodních standartů. Má zprocesované zaúčtovávání investic i údržby, má mezinárodní účetní a administrativní systém a je schopen jediným ťuknutím myši vyplivnout ke kterémukoliv dni kompletní účetní uzávěrku.

    Možná už je dokonce někde i nějaká smlouva na stole. Možná už se příslušný antimonopolní úřad vyjádřil, jen tohle se k žádnému novináři nedostalo, bo po tom nepátral.

    Nerad bych byl prorokem, nikdo to neřekl nahlas, ale mám stále neodbytnější pocit, že za pár dní či týdnů vystoupí premiér na tiskovce a oznámí upečený obchod století. A možná ani nevystoupí, udělá to Hanzelka - mluvčí Agrofertu.

    Koupit Agrofert, to není koupě nějakého vybrakovaného závodu nebo prodejny aut. To je byznys za stovky miliard korun. Byznys, který si většina lidí vůbec nedovede představit. Ne, z Babiše se nestane stamiliardář, protože na všem jsou bankovní úvěry, ale pár čistých miliard by mu to hodit mohlo. Dost na to, aby žil do konce života svých pravnuků zajištěný a ještě měl na troje volby každý rok.

    Na světě není moc firem, keré by si Agrofert mohly koupit. V Evropě jsou tuším dvě dosti veliké, aby je takový byznys zajímal a v USA asi čtyři. Všechny samozřejmě působí globálně a mají sídlo firmy na Kypru, v Lichtenštejnsku nebo v jiném daňovém ráji. Nevylučuju, že zájem by mohli mít i Číňani.

    Každopádně všechny ty firmy mají jedno společné. Klidně by se všechny mohly jmenovat Monsanto. Všechny totiž jedou velký byznys v průmyslových hnojivech, zemědělské chemii, totálních herbicidech a pokrokových technologiích (ničení, drancování a vysávání) zpracování půdy.

    Možná se to našim bojovníkům proti Babišovi podaří. Pak s překvapením zjistí, kdo přišel místo něj. A ten nový, to bude sekáč. Ten se postará o své zájmy. Ten se postará, aby všichni drželi hubu a bojovali za svoje gendery a LGBT. Ten se postará, aby se o ničení půdy a čerpání dotací nemluvilo ani trochu. "



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není menší zlo, tak jako není umírněná opozice.

      Vymazat
    2. Taky to může prodat za korunu někomu důvěryhodnému a pak to od něj za 2 koruny koupit.

      Vymazat
    3. Jak to? V politice je všechno zlo - přinejmenším pro tu opozici.

      Vymazat
    4. Zlo je Bureš a zlo jsou zahraničím řízené drancující smečky. Člověk musí zabezpečit blízkým slušný život i v takových podmínkách.

      Vymazat
    5. No jo, stejně jako jsou pro Vás zlo komouši. Pro mě je jediný spravedlivý systém, jaký kdy byl, komunismus, ale je mi jasné, že k němu nikdy nikde nedojdou, protože lidi jsou bestie, mnozí. Takže tak. Nebudu se s Vámi hádat, nechme si své názory.

      Vymazat
    6. Je to kampááň13 prosince, 2018 20:14

      Info.cz
      „Je to kampaň, s Agrofertem nemám nic společného,“ říká trestně stíhaný premier Babiš ke kauze unijních dotací.
      13. prosince 2018 • 11:59

      Vymazat
    7. Já se nehádám, je mi to jedno. Jsem za lesem. Spravedlivý systém nebyl a nebude žádný.

      Vymazat
    8. No, co se budeme přít kvůli jednomu Burešovi a jedné skupině kavárenských bonzáků? Já jsem sem kdysi dala reportáž Selský rozum, kde jsem to okomentovala asi tak, že ani Babiš, ani ti druzí nejedou fér a nikdo z nich není svatý. Rada má na své straně PK, Babiš zase ty, kteří si myslí, že jeho styl řízení je ten pravý...a já to jen tak sleduju. Nemám ráda ani jedny, ale bude-li na Babiše vyvíjen i nadále tlak jako v poslední době, skončí opravdu s ústavní většinou. Fakt mu to hodí i lidi, co by jej jinak nevolili. Tak jak u prezidentských voleb

      Vymazat
    9. Jo, pro anonyma, tak si ty vaše chvilky užívejte, na Echu, na Infu, na foru24, stejně se tam slízáte stále stejná parta. Ale to neznamená, že jste vítězi, když máte navrch v těch vašich často opravdu nechutných dikuzích. A to zodpovědně říkám, že Babiš(Bureš) není v žádném případě můj šálek čaje. Ale poslouchám lidi kolem sebe. Raději prý Bureše, než vás. Když v rodině, kde příjmy dosahují statisíců, nadávají těm méně movitým do hovad, volů, krav, že volili proti, jak asi budou ti druzí volit příště? Inteligentně, podle těch prvních, nebo natruc jim? Vím z dnešní návštěvy známých. Tak hnusně je nazývala sestra a švagrová v jednom.

      Vymazat
    10. Zapomněla jsem, že paní je hlavní sestra, co přesluhuje deset let v nějaké nemocnici v Brně, manžel je profesor na VŠ, rovněž již v důchodovém věku, leč pracující. Takový Drahož a Drahošová

      Vymazat
  66. Šerif es mort. To bylo jasné už ráno, když řekli, že živý nebo mrtvý. Našli mrtvolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tak je to nejlepší. Mohl by kecat.

      Vymazat
    2. To nic neznamená, přijdou další.

      Vymazat
    3. To je zvláštní, že je vždy odprasknou

      Vymazat
  67. Stříbrný pátek
    je taky svátek
    jako teďka každý den.
    Cukroví jde do beden,
    do krabic jdou dárky
    a vídeňské párky
    tlačí lidé do hlavy
    bez rozdílu pohlaví.
    Ježíšek je za rohem
    lidé s plným batohem
    běží do svých pelíšků
    dát si něco v kelíšku.
    Nevadí, že v boku píchá
    jedna plíce blbě dýchá
    nohy bolí obě
    hlavně, ať to robě
    se příští rok zase těší
    že se baňky na strom věší.


    OdpovědětVymazat
  68. Natálka bude praktická žena.
    Co chceš pod stromek? Peníze.

    OdpovědětVymazat
  69. Kotel dobře topí
    zauralští popi
    mají ruku na šoupátku
    ať si lidé do kabátku
    nemusí dát vložku
    nebo obléct kožku
    z lišky nebo norka.
    Nechť je kůže horká.
    Bo když kůže chladne
    lidský život vadne
    jako kytka bez vody
    jako radost bez Ódy.

    OdpovědětVymazat
  70. Kdo jinému jámu kopá
    sám do ní padá
    tradá, tradá.
    Kdo jinému kopec nosí
    sám chodí bosý
    prosí, prosí.

    OdpovědětVymazat
  71. Křesťan pálí františka
    muslim pálí ježíška
    šíta pálí sunitu
    hlídá si to Manitú.

    OdpovědětVymazat
  72. Pacák čeká
    ruce spíná
    není vůbec kůže líná
    jak do příští jamky
    nasere své kaňky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pacák Pussyňák? Vždyť je to jeho jediná radost. Já mu to přeju.

      Vymazat
  73. Trochu energie po ránu posílám :)
    https://www.youtube.com/embed/YysqP9yCgjw?ecver=1

    OdpovědětVymazat