23 prosince, 2018

KRTINEC č.366

201 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Trochu jste si přispíšila, počítám, že tady budeme až před Silvestrem, ale jinak to neva. :-) I Vám hezké svátky a všem krtkům též.
      P.S a mám radost, že tu jednou není jako první ... no víte, kdo. :-)

      Vymazat
  2. Tak hezký předposlední letošní večer! I když na Nový rok bude taky už letošní, že. Pan Ládik !!! nám v poslední době nějak flámuje, aby se na stará kolena nepozemanil! Ale v jeho prezidentské funkci by to asi překážkou nebylo, naopak by navázal na již zavedené. Jen jeho čtvrtka zdali umí střílet? :)
    Aleno, když chcete být přes tu práci a sociální věci, tak proč ne. Nakonec jsem zapomněla na premiéra! To je správné místo pro pana domácího, kterého tímto zdravím na Moravu. Spad mi kámen ze srdce, to zemědělství nebyla tak úplně správná meta pro mladého a pracovitého borce :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně!
      Tak vládu i presidenta bychom měli a můžeme se v klidu věnovat odpočinku před Silvestrem. :-)

      Vymazat
    2. Liško, a to nebudou v Noře ani volby? Já bych volila, až bych brečela.. :-(

      Vymazat
    3. Marie, máte své ministerstvo kultury jisté, ne? :-)

      Vymazat
    4. Marie, něco s tím uděláme. Až se vrátí pan domácí. A Jáchym. Ten má dobré nápady (...strčí štětku do komína a už je to hotový ... :))

      Vymazat
  3. Pro příjemný předsilvestrovský večer dávám
    Vinárnu U Pavouka 1966:
    http://leteckaposta.cz/423803998

    Pro ty, kdo to ještě nezkusili - jen otevřete a stáhnete si do svého PC. Virů se nebojte, ty neposílám. Mám zakoupený Avast a vše prověřené.
    Příjemnou zábavu!

    OdpovědětVymazat
  4. Už v té vinárně sedím a Ray Charles tam hezky hraje. Ale odbíhám do sklípku, tedy sklepa, našla jsem tam tři utajené láhve vaječňáku, dvě už jsem koštla (karamel, oříšek). Až na to majitel přijde, bude zle.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem uvařila báječnou kapustnicu, tedy zelňačku, přidala jsem i sušené švestky, jen tři, čtyři, klobása pěkně papriková a pikantní, hned bych vám ji sem dala ke snězení! Mám i svíčkovou z telecího masa, tak se zítra mohu vypravit na dětský silvestr. Začíná ve čtyři a končí ohňostrojem v 19 hodin. Dáme si s kamarádkama dva punče, ozdobíme se silvestrovkými kloboučky a v osm budeme doma. Tak mi to vyhovuje, nestojím o žádné velké flámování. O půlnoci, pokud nebudu spát, otevřu slušné prosseco a na Nový rok si připijeme šampaňským, až se rodina sejde. Ano, máme se dobře. Materiálně. Co bych dala za to, kdyby i jinak. Sama doma tři není nic moc ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře děláte, liško, že se jdete poveselit a mezi lidi. Počasí snad bude slušné. Já na silvestrovské radovánky nikdy nebyla, ještě tak ten turistický výšlap s termoskou horkého čaje... :-) Ale nechybí mi to, jen ať si užívá, koho to baví.

      Vymazat
    2. Já zítra půjdu v poledne na Zlatý Kříž (to jsou lahůdky u Jungmannova náměstí), tam koupím kelímek salátu a kelímek pomazánky, sjedu k matce, namažu pár chlebíčků, na přípitek mám tonik - a před šestou pojedu domů.
      On je totiž zítra pracovní den, tak tam v poledne přijde pečovatelka s obědem!

      My jsme měli nejlepší Silvestry v posledních deseti letech našeho manželství.
      Chodili jsme se psem na cvičák, kde byla hospoda, tam přišlo plno lidí ze sídliště i odjinud, pilo se, zpívalo se, a tak po šesté večer jsme se vydali domů. Protože pes se bál petard.
      Muž pak slavil se sousedy v garáži (garážpárty) anebo jsme si pouštěli filmy, pojídali chlebíčky a po půlnoci jsme šli spát.
      Poslední roky jsme to vyšperkovali tak, že jsme se se známými scházeli už ve dvanáct v poledne u jedné lavičky s vyhlídkou na Prahu, měli jsme šampus, víno, já jsem dělala sushi:
      https://i.postimg.cc/JhSdYT5F/sushi.jpg
      podávala jsem to se syrovou rybou i se zeleninou, se sojovou omáčkou a s hořčicí wasabi, se zázvorem. Kamarádka zase něco upekla, muž měl i slivovici, tak jsme si udělali prima lehký obídek, pohostili i případné kolemjdoucí pejskaře, a mírně ovínění jsme šli dolů do hospody a tam zase to samé - do šesti...
      Není to tak dávno, poslední takový Silvestr byl před pěti lety, ale mně to připadá jako strašně dávno.

      Vymazat
  6. Dnes 15500 kroků, 110 pater, včera 19000 kroků a 220 pater. Rozlúčka v 16h v hospě, šoférem od rána. Sněhové dny. Dnes nahoře vánice, goretexka skrz (má už 23 let). Inovejtky na sněhu boží, kam se hrabou pohory.

    OdpovědětVymazat
  7. 220 pater kam? dvacetkrát na rozhlednu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vysvětlete, prosím, 220 pater....

      Vymazat
    2. Aha, už mi to došlo....

      Vymazat
    3. Ládik to asi přepočítává na patra. Akorát si ho neumím představit, jak slejzá patra, co by z toho tak měl. Snad kdyby tam bydlely nějaké fešné kočky... ale přece jen, 220, to je i na něj dost. Odhaduju.

      Vymazat
  8. Moje slinivka zas zítra dostane zabrat

    OdpovědětVymazat
  9. Ráno vlezu na váhu
    zda jsem stopař Navahů
    nebo přes tu námahu
    mám furt ještě nadváhu.

    OdpovědětVymazat
  10. Spala jsem do osmi, moc jsem to potřebovala, včera v noci mi nebylo dobře a celý den byl nějaký nijaký. Bylo mi zima v práci a domů jsem jela raději pomaleji, abych přijela ok. Tak se pustím do úklidu, pak zajedu koupit pečivo a stavím se za lišákem. Slunce žblunce, dám si kafe a pustím se do toho. Snad mi ta energie vydrží až do půlnoci.

    OdpovědětVymazat
  11. Mi to nespalo od 2 do 6, vymyslel jsem si práci, blbec.

    OdpovědětVymazat
  12. 108,4kg, to je výsledek mého úsilí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vaši výšku mi to až tak moc nepřijde, zřejmě máte velký váhový podíl svalů. Pro inspiraci, a hezky se na to dívá: :-)

      https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-vyzive/Projezme-se-ke-zdravi---jak-na-pestry-a-vyvazeny-jidelnicek__s10010x10935.html

      Vymazat
  13. Tak na dnešní den dávám pro potěšení:
    http://leteckaposta.cz/598578173

    "Mámo, chyť mi žábu"... pamatujete? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doklikala jsem, že to hrají Milan Neděla a Rudolf Deyl, mohlo by to být? Scénku jsem neznala a slzy mi z ní tečou ještě teď. Ale musí to být spíš těmi hereckými výkony, vždyť je to vcelku banalita... :-)

      Vymazat
    2. Jo, to byla scénka ze Silvestra 64. My se tehdy ve škole bavili ohromně a úsloví "mámo, chyť mi žábu" patří dodnes k oblíbeným.

      Vymazat
    3. Byl to Milan Neděla a Josef Beyvl.
      Kus Silvestra 1964 je tady:
      https://www.youtube.com/watch?v=cHbTNHZc6Ew

      Vymazat
  14. Čtvrtce tady nechali jakési poukázky, co se dají zpeněžit v lékárně. Tak jsem v autě u kaufu, v něm je Soudruh Max. Je to tady šílené. Dopravní zácpa, nevraživost, křik. Lid kupuje, jak zběsilý. Jestli není soudný den. Troubí se, jak v Mexiku, posunky za okny aut, našpulené huby do tvaru “pi..”... zkrátka Silvestr. Já nemám ani retardu a ani jsem nerozsvítl lunapark, už druhý rok. Rychle odsud domů.

    OdpovědětVymazat
  15. Asi se bude hodně žrát a chlastat, je konjunktura.

    OdpovědětVymazat
  16. Prší, to by nemuselo domácím dělbuchům zrovna nahrávat. Divím se, že zatím ani jeden, když jinak jedou denně už od Mikuláše.

    OdpovědětVymazat
  17. U nás luskusně :) sluníčko už skoro zapadá, oblékám se na tu naši párty, sousedce jsem dala víno a rum na punč, tak až se vrátím, jednu skleničku si nechám nalít. Psa nechám doma, venku by se zbláznil. Budu jíst a pít s mírou, konjunktuře natruc, pane Ládiku.

    OdpovědětVymazat
  18. Tužka napíše,....program na Silvestra je stále stejný, postarat se, aby psi neměli z toho rámusu stres.
    Bylo krásně,...slunce, šest stupňů,...byla jsem celou dobu na zahradě a udělala fůru práce. Údržba, byl v minulých dnech vítr a na zahradě jsem měla listí ze stromů vzdálených stovky metrů,...celou jsem ji pohrabala, udělala další průklest poléhavých jehličin a psům vyčistila jejich šlicWC....obsah zakopala do záhonu, co budu úhorovat. Zametla jsem i chodník v ulici, z pilnosti, aby listí nezanášelo kanály,....no,...a psi jsem nechala v ulici proběhnout,/ vím, že to je zakázané, ale dnes se porušují pravidla, tak já tohle,.../, kolem poledne, aby meli změnu, když jsou pořád za barierou plotů.
    Všichni jsme spokojení,...psí bouda připravená, pokud bude třeba do ní zalehnout. Od roku 2000 nedělá město ohňostroj, stálo to vždycky stopadesát tisíc,...tak se občané vzbouřili, včetně mně, a prosadili jsme, že ty peníze půjdou na úklid parku.

    Problém je, že ve městě je několik zazobanců a zatemněnců, co si dělají vlastní ohňostroje,...ten jeden žije v naší ulici, má velkou zahradu, a každý Silvestr, a nejen Silvestr, i osobní párty s ohňostrojem mu povolí, tak ten rachot mám docela blízko.
    Ale šuškanda říká, že si narazil novou kost, že se moc doma nevyskytuje,...tak si hýčkám naději, žeby jeho rachejtličky mohly lítat jinde.

    Nikdy jsem nechodila na nějaké oslavy Silvestra jako host,...chodila jsem jako pracovní síla, když slavili jiní,...a nemám tu potřebu radovat se na povel,...raduji se, když je můj osobní důvod.

    Mějte se jak nejlépe umíte,....dbejte zdraví,....a uvidíme,....rok 2019 je za horizontem,....tak vítej,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný "program", paní Tužko - ohlídat psa a zajistit, aby měl co nejmenší stres. Bude trávit večer a spát, výjimečně jednou do roka, v bytě. Přeju klidný Silvestr Vám i Vašim svěřencům.

      Naštěstí stále poprchává, petardy zatím jen ojedinělé.

      Vymazat
  19. Olga Knoblochová, první dáma české kosmetiky a značky Dermacol, velmi hezky vypráví o době počátků kosmetických ústavů u nás. Odmítá názory, že u nás to bylo s módou a oblékáním žen špatné, naopak vidí mnoho kladů té doby. Kdo chtěl a uměl, oblékal se a upravoval velmi dobře. Dnes jsou ženy často pohodlné, nedbají na sebe a nebo zase nepřiměřeně náročné, ve 40ti začínají s botoxem, a pak pláčí nad výsledkem.

    https://video.aktualne.cz/dvtv/lady-dermacol-zeny-maji-byt-upravene-i-doma-pro-manzela-dnes/r~9be930de051211e984f6ac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom můžeme vidět,co udělá make-up a úpravy filmu,jak v té reklamě je růžovoučká a vyhlazená a na DVTV normální vyschlá bába i když udržovaná.

      Vymazat
    2. Make-up jí zakryje barevné nerovnosti, pytlíky pod očima už tolik ne. Že je "vyschlá" je dáno tím, že je subtilní postavy, málo podkožního tuku, i v obličeji. Moje máma je ještě starší a má tvářičky růžové a celkem plné i bez botoxu, ačkoli na sobě nikdy neměla žádný krém ani líčidlo, to je dáno typem. Přece je mi ale paní Knoblochová sympatická nejen řečí, ale i vzhledem, že ze sebe nekouká dělat, co není. Tak nějak bych řekla, z toho jediného pohledu z videa, můžu se třeba mýlit.
      O tom, co dovedou filmaři a fotografové, ovšem nepochybuju, to je jasné.

      Vymazat
  20. Víte,co je to turbomošt? Docela se dá pít,ale bude to asi zrádné

    OdpovědětVymazat
  21. Z diskuse Ach.Olga Galova

    . Já si předsevzetí dávám každý rok. Každý další rok chci být o malinko lepší než jsem


    ale zde je problém,že člověk nemá na sebe náhled,každý si myslí,že je dobrý dost neb chce být lepší,ale neví v čem.Co by se druhým líbilo, a vůbec,je dobré zavdecovat se druhým,vždyť mnohdy druzí chtějí po vás kraviny,které vám osobně mohou i škodit,vždyť každý si stejně jen prosazuje své zájmy. Třeba být dobrá hodina, je to vůbec pro člověka přínosné,není lepší být bestie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si ji našla, pod blogem nějakého mladíka. Nu, ona má asi na mysli něco konkrétního, v čem chce být lepší, co jí na sobě samé asi vadí nebo v čem má rezervy, to si umím představit. Neřekla bych, že se paní Olga chce někomu zavděčovat, ona má jasno, má svou vlastní cestu a na té ji vede Bůh. Víc a víc se přiblížit jeho podstatě a naplnit to, co vyčetla z Bible (zřejmě, nebo jestli chodí na kázání, nebo si přemýšlí o věcech víry sama, nevím), mi připadá k ní přiměřené a očekávatelné.
      Každopádně má ale hlubokou pravdu v tom, že mladíček by tu neměl vylepovat rady ostatním, jaká předsevzetí pro sebe přijmout do nového roku, ale měl by radit sám sobě, protože ne za druhé, ale jen za sebe a své činy bude odpovědný.

      Vymazat
    2. Já nevím, co má být ta dobrá hodina, slyším to prvně od Vás. Jestli se jedná o to, zda být dobrým či zlým člověkem, tak to si myslím že jsou jen taková zkreslující slůvka, která každý chápe úplně jinak, subjektivně, podle sebe. A i kdyby se lidi v mnoha projevech té "dobroty" a "zloboty" shodli, stejně můžou lhát, přetvařovat se a mást tělem v tom, jak se chovají. Člověk, který hraje hodného, a přitom za bukem pomlouvá a kuje nekalosti, dobrý přece není.

      Pak je tu relativnost těch pojmů. Odkud kam sahá dobrota, a kde začíná zlé jednání? Říká se, že kdo se zlem zachází, se zlem schází, ale taky že holky preferují zlé chlapce (?), že každý dobrý člověk musí umět být i zlý.... o tom je přece plno pohádek i pranostik. Podle mě je to jen taková hra se slovy a Vaši matku nechápu, proč Vás tím týrala. Dobro a zlo patří k sobě, filozoficky vzato.

      Náhodou jsem našla tenhle článek, Jak být dobrým člověkem. Vemte to klidně jako silvestrovský humor, možná na tom ale bude i něco pravdy.
      Přála bych Vám, abyste se tímto tématem už přestala trápit, nemá to cenu.
      https://www.wikihow.cz/Jak-b%C3%BDt-dobr%C3%BDm-%C4%8Dlov%C4%9Bkem

      Vymazat
  22. Vstal jsem po poledním gen. úklidu a nic. Poprvé jsme sami, nemusíme NIC a užijeme si to. Jedině tak zatopím v Morsu.

    OdpovědětVymazat
  23. Tak v půl šesté to začalo. POčítám si jen tak pro zajímavost frekvenci - tak zatím setrvale v průměru 50 výbuchů za minutu. Jsem zvědavá, jak dlouho jim to vydrží. Je tu ale spousta zákoutí, kde se to odbíjí, těch paret musí být mnoho.
    Pes už je dávno u televize, aby to tolik nevnímal, venku by se byl štěkáním pominul.
    Už jelo několik záchranek s houkáním, prý už je pár úrazů. Bouchá to úplně ze všech stran.

    OdpovědětVymazat
  24. U nás dnes modro-šedo - dle světových stran, bezvětří, sluníčko hřálo, špacír s Andym a Mišpulí už před obědem, kroků doteď 11660, prosincový průměr 10666.
    Zima prý začne pozvolna od pozítří. Ale den už se malilinko prodlouží zítra, do kalendářního jara ani ne tři měsíce.
    Venku právě ticho, asi pustíme televizi, nejspíše La La Land, co jsme na něho do kina nešli.
    Všem přeju krásné probuzení v novém roce, Novoroční koncert z Vídně začíná jako jindy před polednem. Hm, nebude těch TV projevů zítra malinko přes moc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O novoročním projevu vím jen o jednom, Ládik to tu prásknul na Kuberu, co má na krku tuberu, tak toho si asi poslechnu.

      Vídeňáky bych si poslechla též, ale jak začnou se Straussem, tak vypínám. Večer si ho užiju půlku programu u nás, tak moc ho zase nemusím.

      Vymazat
  25. Tak u nás městský ohňostroj proběhl už v 18 hodin a město si vzalo asi k srdci,že to mnohým vadí a tak trval snad jen 5 minut,než jsem doběhla na balkon,tak bylo skoro po všem.

    OdpovědětVymazat
  26. Prošla jsem se v poledne centrem Prahy - hrůza! Zlatý kříž je u Jungmannova náměstí, městem projde za rok asi 7 milionů turistů a kde jsou ty peníze? Rozmlácená a vykousaná dlažba až na Václavák, zapláclé díry ve vozovce, domy už opršalé - dole na Václaváku se ponižuje asi deset pouličních žebráků, davy lidí, vletěla jsem do metra.
    Tam jsem našla poutač na něco pro dámy - Deník měsíční magie pro posílení ženské energie:
    https://i.postimg.cc/prfgc1YW/Pastelka.jpg
    A když jsem od matky šla ještě na chvíli k jedněm známým, v horní ulici jeden strom zdobila sbírka oblečení - svetr, tričko, kalhoty, spodky, ponožky. Muselo to vyletět tak z pátého, šestého patra. Bohužel už se stmívalo a fotila jsem jen mobilem.
    Fotku jsem nazvala Rozchod :-)
    https://i.postimg.cc/W1F72qCr/rozchod.jpg

    Nový rok zahájím ráno s nohou na převazu v nemocnici, co taky, proč bych si měla přispat, ne? :-) Tak si půjdu lehnout před půlnocí.
    Ale, chlebíčky se mi povedly, plachtu na zakrytí díry po vratech mám objednanou, tak snad bude líp!
    Přeji všem krtkům v novém roce zdraví i trochu toho štěstí, hodí se obojí naráz.

    OdpovědětVymazat
  27. Ta měsíční magie je ale pro Vás jako dělaná! Na to, co všechno musíte zvládat... :-)
    Ať se noha dobře hojí a ať už to netrvá moc dlouho, musí to být otrava.
    Já si taky půjdu brzy lehnout, zítra mě čeká gala koncert, abych tam neusínala.

    Popřeji tedy také - všem krtkům z celého srdce dobrý rok, zdraví a pohodu, prostě P. F. 2019.
    Pro dnešek dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  28. A na novoroční usmíření dávám Tři tenory z roku 1994 - krátké a veselé!
    https://www.youtube.com/watch?v=ERD4CbBDNI0

    Muž Pavarottiho miloval, já zase raději Franca C., ale tady tři tenoři fakt excelují.

    OdpovědětVymazat
  29. Rok moštu a kosy.
    Bylo méně rosy,
    méně sršňů, včelek
    naběhaných délek,
    nesplněné cíle
    naštěstí i chvíle
    na horách a u moře,
    se sekačkou na dvoře.

    OdpovědětVymazat
  30. Průměr 6864 běhacích kroků denně. Předsevzetí pro 2019: nad 7000.

    OdpovědětVymazat
  31. Už jsem byl sprostý! Jeden ze sousedů namířil ohňostroj do našeho baráku a aut, uslyšeli ty nej slova, bylo jich venku asi 10. Ráno mu sečtu škody. Kdybych měl sapík, pustil bych tam dávku, zmrdům.

    OdpovědětVymazat
  32. Tak na rok zas pokoj máme to za sebou. Hráli jsme únikovou hru, zavařily se mi mozkové závity tak už jen výživný spánek

    OdpovědětVymazat
  33. Třeba bude dobrý rok
    nebudu furt dřít jak brok
    budu žrát jen rozinky
    nosit kožich z kozinky
    a budu mít moře času
    devadesát kolem pasu.
    Budou lítat holubice míru
    kavárna nebude dštít síru
    Bimbo zapomene na bonmoty
    bude si hledět roboty
    aby rytíři v Blaníku
    nemuseli vzít zevnitř za kliku.

    OdpovědětVymazat
  34. Skončilo veselí státní
    novou sekyru zatni
    do futer erární stáje
    kde už se od noci saje
    a ždíme státní vemeno;
    dojí se krotké plemeno
    červenostrakatá kráva
    dojí se zleva, zprava
    lidi, to bude smerany
    budeme všichni děkany
    jako profesor Putna
    tomu smerana chutná.
    I dojení státu je práce
    není to žádná láce
    je za to tučná odměna
    taková práce je ceněna.

    OdpovědětVymazat
  35. Než ho porazí tubera
    poví nám přeceda Kubera
    o fungování státu;
    nemá neuropatickou hnátu
    zato má kouřící hubu
    narve mi do hlavy tubu
    kofeinu a cukru
    pod krk mi přiloží kukru
    a potom zmizí v dýmu
    do útrob svého týmu.

    OdpovědětVymazat
  36. Jsem slza a z oka kanu
    mám ráda barvy Vatikánu
    řepka je žlutá, sádlo bílé
    ať ti to je nebo není milé.
    Tohle jsou pravé barvy duhy
    možná též červenobílé pruhy;
    proč si to přímo neříci:
    takové mívali řezníci.
    Vždycky se vsáknu do rukávu
    vždycky je silnější v právu
    a pušku k líci přiloží,
    v haptáku nohu přinoží
    a jenom blb se pinoží
    aby měl lepší příští;
    zas mu to z oka prýští.




    OdpovědětVymazat
  37. Dobré ráno v novém roce, milí krtkové! Měsíc s Venuší vytváří kýčovité scenerie, vytáhlo mě to z postele. Pes byl celou noc doma, šel teprve ven. U sousedů kokrhají kohouti, zní to docela mile. Jdu si uvařit kávu a nakrmit tu mou zoo.
    Tak ještě přání, ať je pro všechny rok 2019 dobrý a přátelský, nemusí být jen šťastný a veselý ;)

    OdpovědětVymazat
  38. Už hraje fanfáru klávesa.
    Od bobínského pralesa
    vrací se ke svému Bilbu
    u pasu meč, na hlavě přilbu
    (Jéžiš, proč jsem tak špatný!)
    náš Jáchym statný.
    Nese nám čerstvé informace
    nová slova Písně práce
    že už není “práci čest”
    ale Alea iacta est.
    Že máme koupit Jeep Rubicon
    zahodit bibli, číst lexikon
    že na Západě svítá
    a ledovcová Hvítá
    je plná raků a pstruhů
    že bude více druhů
    že líska není jehněda
    a všechno bude do hněda.

    OdpovědětVymazat
  39. Gája kupuje závitník.
    V setu koupila račnu:
    řezat dnes nové začnu
    ty staré jsem už sedřela
    zase vylezu z popela
    jak ten bájný pták Noh
    co též lítat moh
    když si šrouboval křídle
    v takovém jsem se zhlídla.

    OdpovědětVymazat
  40. Tady je tma jak v pytli
    Slunce do klece chytli
    po zemi samé bláto,
    zůstanu v posteli, .... na to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě by mě zajímalo, jak jste zdolával těch 220 pater a proč jste tam lez....

      Vymazat
    2. Patra jsou v ajfonu od typu 5SE, já mám furt 5S - bez pater. Tady měli všichni 8, tedy házeli nastoupanýma patrama, kroky a metry jsou málo.

      Vymazat
    3. Tak se nepoměřujte se samou mládeží, ale i se svými vrstevníky. Pak by Vás ta patra mohla přejít.... tedy pokud se tím máte trápit.

      Vymazat
    4. Každý člověk musí denně nadtoupat patra, aby byl člověkem. V tom boji odvěkkém se zemskou tíží. Každý rád shlíží na lidi shora, tam dole orá jen osel a vůl, dole je v plotě kůl.

      Vymazat
    5. K Vašim veršům doporučuji přečíst ještě tohle. Pobaví skoro stejně :)
      https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/92054/vyvoj-politicke-korektnosti-v-roce-2019-jeziska-nahradi-sasa-cernosi-uz-nebudou-dobri-v-basketbalu.html

      Vymazat
    6. Vrstevníci mají nad sebou vrstvu 2m hlíny.

      Vymazat
    7. Nikdy nezapomenu na poslední a vlastně jedinou návštěvu mé babičky (83) u nás v Plzni, když se narodila druhá dcera, v šestinedělí. Tchýně stála ve dveřích spodního bytu, opírajíc se o berli, a babi se pomaloučku sunula, přilepená k zábradlí, z horního bytu, tedy o patro výš. "Pojďte paní, budeme se honit!", nabídla tchýni s nadšením. Ale nějak k té honičce nedošlo. :-)

      Vymazat
  41. Poselství noře a hoře.

    Krtinec jako hora lysá
    lopaty jak ruce, oči rysa
    chodby širé jak metro
    modernu nechť potře retro.
    Světlo, teplo, čistý vzduch
    splacený každý dluh
    žádná bázeň či tíseň;
    v zemi zní krtčí píseň
    nese se hlínou, horninou
    zloba a svár nechť pominou
    krtek chce létat k oblakům
    a dávat světlo majákům.

    OdpovědětVymazat
  42. Kola se točí, plunžry šustí
    ojnice písty neopustí
    jiskry se šíří krajinou
    ekologové prominou
    z Kubovy Hutě parní vlak
    veze Jáchyma, je to tak.
    Povídala to slepá Vanga
    sehnala v tesku rudá tanga
    tančila v noci chrobáčks
    kolem stříkala šlehačka.

    OdpovědětVymazat
  43. U nás 2 nad nulou, šedo, docela hustě mžilo. Ládik!!! už má škody jistě spočítané - jsem si dodnes myslela, že se se sousedy nevidí ani neslyší.
    Na dnešní televizní řeči jsem včera přišla při prohlížení televizního programu - po obědě předsedové senátu a sněmovny, po přenosu koncertu z Vídně, který je překrývá, promluva Jeho Eminence kardinála Duky. Nečítám, že bude oznámeno už dnes, kdo a kdy jej ve funkci nahradí, ale u mytí nádobí si možná 10 minut "duchovna" vyslechnu.
    Přidávám se ke všem zde již napsaným přáním a jdu vařit. Nic neobvyklého - čočkovou polévku s párkem, pečené vepřové, brambory a zeleninový salát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si to přinesli na vyhlídku.

      Vymazat
    2. To baba jaga ! Nevite vy tricetitisicova ,co znamena ta silvestrovska cistka zoldaku soudem uznaneho gaunera na acz ? Umlcet mlcici vetsinu ? Zwarte Piet .

      Vymazat
  44. Tak se jdu podívat do George s jakou začínám Nový rok.Dle horoskopu mám vydělat peníze,no nevím,v tom jsem nikdy dobrá nebyla.

    OdpovědětVymazat
  45. duchovní mentor a korporátní kouč Mark Dzirasa

    tedy čím se někteří dokáží živit.A ještě černý Jambora,aspoň že umí česky.
    Kouče bych brala,ale korporátní¿¿

    OdpovědětVymazat
  46. Tužka napíše,...přežili jsme celkem dobře. Po několika letech jsem noc netrávila ve psí boudě u vlčáka, ale byli jsme v zahradním domku. Uvnitř jsem ho vyplnila starými závěsy na toto skladovanými,...dveře musely být pootevřené,...vlčák má stále fóbii z uzavřených prostor,...s tou přišel,...musel si asi zažít v životě v uzavřených prostorách velké trauma, už jsou to víc jak čtyři roky, co si mne v noci vyhlídl za svoji pečovatelku a připojil se ke mně. Vyhublý, špinavý, s kusem provazu zadrhnutého do krku, druhý konec prokazatelně odkousal. Je to můj první německý očák,...můj kamarád zvěrolékař říká, že by zasloužil doklad čistokrevnosti, má jedinečné parametry druhu,...a mohu napsat, že i povahové, nejen exterier. Všechno se naučil velice rychle, jen ta fóbie,...v autě musí mít otevřené okno a hlavu vystrčí ven. Tak v zimě řídím v kožichu a na rukách troje prstové rukavice. Malé psy zabalené v dekách a starém spacáku. Za těchto podmínek se mnou nikdo jiný už nejezdí,....

    Jsi zodpovědný za to, cos k sobě připoutal,...řekla liška Malému Princi...když jsem to tenkrát četla,...slyšela jsem v duchu svého nevlastního dědečka jak často říkal,....neseme zodpovědnost za zvířata, která máme,....
    A jinak,...dospělí, svéprávní, s občankou,....nesou si zodpovědnost sami za sebe,....tak s chutí do roku 2019,....až na to, že je to zas o rok blíž ke krémaci,...ÁÁÁÁle,....čas je nezpochybnitelná veličina,...s tou teda nikdo nikdy nehnul a nehne,....

    Zdravím Noru v prvních hodinách roku 2019,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko, také zdravím. Vy ale žijete v symbióze se zvěří! Snad nemusíte s tím vlčákem moc cestovat, leda na veterinu, ne? Tak ať to letos není moc potřeba!
      Pěkný celý rok!

      Vymazat
  47. Zdravím do Nory.
    Vrátila jsem se z kontroly v nemocnici (stále to teče) a od matky (podávala jsem čočku na kyselo s uzeným a se sázeným vejcem).
    Auto jsem měla přes Silvestra na dvoře, tam musím složitě vyjíždět ven couváním kolem několika jiných aut. Koukla jsem na předpověď, zhodnotila nutnost v příštích 14 dnech být pojízdná (policie, parcela a tak), no a vyjela jsem na zaparkovat na ulici. Přitom jsem si v autě pustila rádio a to jsem neměla dělat.
    Byl tam rozhovor s tím debilem Kučerou z A.cz, co v televizi i jinde przní české dějiny. Na Radiožurnálu.
    Zrovna byl v tom, že sice mocnosti nás podpisem Michovské dohody tak nějak NEPODPOŘILY, ale co dělali pak Čechové, jak jsme tu po 38. honili a udávali německé Židy, jak SOkolové... to jsem to vypnula poprvé.
    Při parkování jsem si řekla, že to ještě pustím, abych věděla, který hajzl to na Nový rok po obědě dostal prostor a tak otevřeně pomlouvá národ.
    Hlasatelka ho představila a ptala se ho, zda v pořadech o historii čerpá ze vzpomínek pamětníků. On řekl, že ne, že ti mají často zcela pomýlené vzpomínky, že si pamatují úplně něco jiného, než se (podle něj) v té které době událo a začal operovat tím, že plno lidí tvrdí, že nebylo v pionýru, a tam přitom v 50. letech byl každý. Jen on ne, nějak prý musel rodiče uprosit, aby... a už jsem to vypla podruhé.
    Hajzl! Ano, v 50. a 60. letech byl každý v pionýru, ale od 4.-5. třídy to nikdo nežral, šátky jsme měli někde v šuplíku, schůzky s pionýrem byly spíš sportovní nebo nějaké, to si fakt nepamatuji, ale žádný politický tlak to nebyl, soudím podle sebe.
    ALe, v roce 70. či 71. do KSČ vstupoval opravdu jen prospěchář nebo hajzl, a jedním z těch lidí byl on. Měl to napsané někde v životopisu.
    No, to jsem si zvedla tlak. Přemýšlím, jak odhlásit i rozhlas. Kdybych neměla auto, tak už ho mám odhlášený.

    OdpovědětVymazat
  48. Tak všichni odjeli a mně tu zbylo jídla,že být v Somálsku,tak si můžu založit restauraci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás stejně. Čtyři chody plus salát a dezert. Rozdávat bezdomovcům, jak primátoři velkých měst? To by na mě poslali hygienu jedna dvě. Tak budou mít co jíst moji zvířecí přátelé.

      Vymazat
    2. To já letos jedu v úsporném módu. Asi tím, jak jsem byla málo s dětmi a vařím jen pro sebe a pro matku.
      V Bille jsem koupila 15dkg uzeného, čočku, vajíčka a cibuli jsem měla doma, chlebíčků jsem namazala pro dvě na dva dny...
      Zbyla mi jen vánočka a počítám, že z ní v pátek udělám zemlbábu a vezmu ji k matce na sobotu na oběd.
      Cukroví, co mi dala sousedka, snědla návštěva.

      Gaio, vy budete muset chodit plavat i v zimě! :-)

      Vymazat
    3. Tak já toho udělala akorát,a ale všichni ještě přivezli něco navíc,s čím jsem nepočítala a pak mi to tu nechali.

      Vymazat
    4. Radiožurnál poslouchávám, občas tam zvou i lidi s názory, že to musím zavřít, ale Kučeru - to ne, takový extrém tam snad ještě nebyl. Myslím, že ta organizace Paměť národa je hrozně aktivní, pořád nám do školy i mně na pracovní mail chodí výzvy zapojit se, a je to formulováno tak, že je poznat, že jim jde o protisocialistické postoje a kritiku. Všechno od nich mažu, i nabídky knih, brožur, CD, atd. Však on si posluchač, který Kučeru ještě nezná, udělá obrázek....

      S jídlem to mám úplně obráceně než Vy všichni - dnes už jím starý chleba a vlastní marmelády, jinak jen co uvařím! :-) A tak to má být. Čočku jsem musela udělat předevčírem, protože uzené už bylo nějak unavené... Včera pikantní vepřové plátky, s dresingem z hořčice, cibule a kys. okurky, dobré byly. Dnes na přání obligátní řízky, zbude na zítra na ohřátí, to už jsem v práci.
      Je mi jasné, že bez čočky jsou finance v tahu, ale vem to nešť, opráším housle a půjdu k nádraží vydělávat. V nejhorším.

      Vymazat
    5. Já dělám na Nový rok vždy čočkovou polévku a svíčkovou.Zitra mi už přivezou oběd z bistra,odhlaset jsem nechtěla,tak to zamrazim.A budu jíst zbytky asi do víkendu,na nákup půjdu až po neděli.

      Vymazat
  49. Tužka napíše pro paní Alenu,....no,...jsem ráda, že alespoň už se odhodlal sedět v autě za jízdy.

    Ze začátku nechtěl do auta ani nahlédnout. Mám ale velkou výhodu, můj kamarád a spolužák má veterinární stanici a ošetřovnu,...tak to mám o hodně jednodušší,...prozatím jen očkování,...a to přijede.
    Taky u nás, když máte psa z útulku, tak za něj nic neplatíte,...to je ale až posledních patnáct let. Až na dva psy, mám vždycky nalezence z útulku. Dělám to tak, že jedu do útulku, když mě už pes opustí do věčných lovišť, a beru takového, kterého si vybral druhý pes, kterého mám s sebou. Musí se dobře snášet, tráví spolu spoustu času v prostorách suterénu, který je jim určen. Tedy chodba deset metrů dlouhá a dva široká. Mají tam lavici s dekami na ležení, velkou dětskou vaničku s pískem a pilinami na exkrementy, je tam kuličková napáječka, odpad, dvě okýnka na světlo, malý otvor na větrání zabezpečený proti myším a hmyzu, a veliký strom eukalyptu v květináči, aby pohlcoval pachy. Dokud jsem neměla toho vlčáka, tak jsem od malých psů odjela i na týden, to byla zadní časová mez,...do umyvadla jsem jim nasypala nakrájené kousky housek osmažené v sádle a sušenou mrkev, docela dobře přežili, moc netesknili, byli vždycky dva. Dalo se to,...i když jsem to udělala tak dlouho celý týden jen dvakrát, jinak jen pár dní, nebo je vozím s sebou. Každý má svou cestovní kabelu, sice mají deset kilo, každý, dohromady dvacet, tak se oba najednou pronesou,...ale, zase si tak pravidelně udržuji fyzičku.

    Je to má volba, neumím si život bez chlupáčů představit, a mám to taky zabezpečené, že kdyby něco se se mnou stalo, tak útulek si je vezme zpět. I toho vlčáka jsem nahrnula do smlouvy,...dávám jim pravidelně sponzorský dar, a ta smlouva, která leží na stole, kdykoli kamkoliv jedu, je připravená,....Čert nikdy nespí, říkavala moje nevlastní babička.

    Prší, kdyby místo deště padal od předvánoc sníh, tak je u nás už metr sněhu,...zase je pět stupňů.

    Až si zase budete plánovat jakýkoliv krvavý zásah do těla, vyhněte se době kolem novu, den před, nov, den po,...ta operace žil byla právě za novu, a jak jsem psala, rána se pomalu zavírala, pomalu proběhlo samočištění,...a pak už stačí další chyba a na problémy je zaděláno. Kupte si jitrocel, šalvěj, kopřivu a vařte čaj, pijte,... přes krevní oběh to trochu pomůže hojení. A k tomu vitamín E 400,...pár dní,....už Vás to trápí dlouho,....přeji rychlé uzdravení,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Tužko.
      No, teď si snad dám chvíli pohov, i když člověk nikdy neví.
      Tam v Motole se mnou ležely dámy, které také ještě den předtím nevěděly, že budou v nemocnici na operaci...

      Teď je v předpovědi nejmíň týden sněžení, já se moc netěším, ale auto jsem raději vyndala, protože na sněhu bych kolem ostatních aut nevycouvala. A možnná budu muset jet. Mám celoroční gumy, ale na ledu a sněhu to není nic moc.
      Možná, že v Praze bude zase kolem nuly, ale to je ještě horší, to nikdy nevíte, kde je náledí a kde je to mokré.

      Vymazat
  50. Ta půl šestá je snad smluvená! Zase už tu začaly salvy z několika stran, až se třesou skla v oknech, asi to včera nestihli všechno vybouchat. Pes je v boxu, jen ať štěká, nebudu pořád nějakým bezohledným pitomcům ustupovat a držet ho v domě.

    OdpovědětVymazat
  51. A Google, ten dal včera a dnes obrázek, tak korektní, aby se nedotkl nikoho a ničeho. Včera - Silvestr - tam dva neurčití panáčci, snad sloni, házeli balónky a jedli něco z krabice. Dnes ti samí sloni ukazují, že je rok 2019 - no, Nový rok, ano, Google, jen nikoho nenaštvat.
    Copak Google asi dá na Tři krále?

    OdpovědětVymazat
  52. Vacsinou si to ceske media poslednych x rokov nevsimali. Ved aj preco, ze:-). Ale sa mi zda uplne SMIESNE!!!, ked posledne roky pisu, skoro vo vsetkych sportoch, ze nejaka(i) ceska(i) reprezentantka(nt) bojovala (l), makal... a nakoniec, co nedohestinujem!!! skoncili niekde, alebo neskoncili... Tykalo sa to MS. olympiad... Vlastne, v podstate, vam ani nechcu povedat, ako skoncili Slovaci a Slovenky na vsetkych moznych vyznamnych podujatiach vo svete. jedine - pokial PREHRALI. Nepisal som o tom, lebo sa mi to zdalo vacsi suteren, nez ti Vasi komentatori. Ale toto, s prepacenim, dam s radostou. lebo je to taka udalost, ze v Cesku by o tom pisali najmenej tyzden:-))).

    Skratka. Slovenka Vlhova, pred nejakym rokom-dva, povedala, ze tu suverennu Americanku zdola. Ze na nu ma. Ze sa neboji, a ze si veri. Ze odkazuje Slovakom, ze ked niekto nieco chce, tak to dokaze. Zdala sa velmi drza a sebavedoma. V tom case totiz slalomy vyhravala INA!!! nasa Slovenka, urcite viete, ktora:-))).

    Dokazala to pred par dnami v obrovskom slalom!!! A dnes i v obycajnom, face to face. V PRIAMOM!!! suboji, ukazala, ze je LEPSIA!!!

    A este k tomu sa NEHANBI za to, ze je SLOVENKA a nekupila si ceske obcianstvo, aby nieco DOKAZALA, ako mnoho inych sportovcov, politikov...

    https://lnk.sk/cqET

    OdpovědětVymazat
  53. Omezím psaní. Předevčírem jsme byli na horách, dnes mu nebilo srdce, probudí ho za 2 dny na Homolce. 43 let, 3 děti (Boltka, koulařka, spartan).... držím palce.

    OdpovědětVymazat
  54. Tužka napíše,...pane Ládíku,....nic nevzdávat,....každý, kdo pána zná, ať na něho soustředěně myslí, posílá mu sílu svých myšlenek a přání uzdravení,...ono to funguje,...i historie zná příběhy, kdy síly přání vykonaly zázraky.
    Později, až se uzdraví, tak Vám je napíšu,...věřit, neklesat ve víře v uzdravení,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, myslíme na něj všichni. Dostal teď bakteriální zápal plic.

      Vymazat
    2. Já věřím, že Na Homolce ho z toho dostanou. Vždyť je ještě mladý! A tatínek sportovců, takže má určitě taky dobrou kondici.

      Vymazat
  55. Ládiku, taky držím palce, snad to dobře dopadne.

    Nakonec jsem si se známou vyměnila lístek na koncert za zítřejší divadlo, nechtělo se mi na ty straussovské polky a valčíky.

    OdpovědětVymazat
  56. Tady úplná vichřice,to já se vždy bojím a mám úzkost,jak to hučí v komíně

    OdpovědětVymazat
  57. Pane JAHA,...tak pro Vás,...taky něco.

    Vrcholový, celosvětový sport a jeho historie zná jen tři sportovce, kteří by v krátkém čase dokázali zvítězit ve dvou sportovních, rozdílných, disciplínách, které mají své soutěže oddělené.

    Byl to Jesse Owens, běhy a skok do dálky.
    Carlton Lewis,...opět běhy a skok do dálky.
    A,...A
    Ester Ledecká,....obří slalom lyže, a obří slalom na snowboardu.
    Každý, kdo trochu sportu rozumí Vám řekne, že běhy a skok do dálky mají k sobě po technické stránce tréninku blíž,...než slalom na lyžích a na prkně. Pohyb v obloucích má naprosto rozdílnou techniku, jediné zaváhání stojí závodníka setiny vteřiny a pak i cenu vitěze.
    Ester Ledecká to dokázala,...je to fenomenální celosvětový úspěch, který hned tak někdo nezopakuje,.....vsadila bych dost, že ani ona sama už ne,...olympiáda je až za tak tři roky,....

    Lze dohledat,...stačí napsat jména, jsou zapsaná v historii sportu,...jako něco jedinečného.

    Těch sportovců, co vyhráli různé disciplíny na lyžích, a i několik medailí za sezónu, těch každý rok je dost,...tím ovšem nesnižuji jejich úspěch, už ne proto, že jen jednou jedenkrát jsem se postavila na hank,...Čerťák v Harrachově, a tak deset minut váhala, zda si mám ten padák dolů vyzkoušet,...sjela jsem to, cestou se mi chtělo volat o pomoc, ať mě někdo zastaví,...když vidím ty sjezdy,...tak vím co to obnáší,...jsou to borci, i když nevítězí.
    Asi tolik,.....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad: Tuzka

      Dakujem Vam za exkurz, co je a co nie je svetove.

      Pokial by ste si moj vstup precitali pozornejsie, tak som vobec nevylucoval svetove akcie a svetovych sampionov v inych disciplinach. Ak uz Vam o to ide, tak si mozete pozriet slovenskych POSTIHNUTYCH!!! sportovcov, ktori desiatky rokov v kuse vyhravaju opympiady!!!

      Ale tento rok sa, napr., na rozdiel od Ceska, stalo nieco nepredstavitelne!!!

      A u vas, v Cesku, neviem, ci sa to niekedy vobec stane!!! ? Boh daj, aby sa tak stalo!!!

      Do top 10 sa dostala sportovkyna, ktora je POSTIHNUTA!!!, vyhrava roky vsetky mozne olympijske medaily- len ma jeden problem.

      Bezni ludia, ako ja, Vy, my,...si tie ich olympijske, svetove a ine vitazstva NEVSIMAJU!!!

      A teraz si ludia na Slovensku VSIMLI!!!

      https://www.sportinak.sk/sportovec-roka-2018-slovensko---kompletne-vysledky


      Takze, ked som pisal nieco vyssie o Vlhovej, pisal som aj nielen o odvahe tvrdit, ze BUDEM PRVA!!!, a bojovala a nakoniec to dokazala, ale aj o tom,
      ze dokazali ludia na Slovensku ocenit i postihnutych, ktori su medzi seberovnymi roky SUVERENNI!!! a presadili ich i do TOP sportovcov roka. Hoci na 10. mieste, ale - kde sa postihnuty dostal do TOP 10? V ktorej inej krajine?

      Takze, prepacte, nechcel som NIKOHO nastvat. Len poukazat na niektore veci.

      Vymazat
    2. Ale Kuzminová je sestra Šipulina, takže vlastně H. Farkašová je devátá.

      Vymazat
    3. A este, aby ste ten zazrak dokazali porovnat. Len tesne pred tou sportovkynou, na 9. mieste skoncil HAMSIK!!! stamilionovy harc futbalu.

      O tom som chcel pisat a povedat. Vlhova si dala ciel, aj ako Slovenka (pred par rokmi bola NIKTO!!!) za par rokov ho dosiahla. Ma iba 23 ROKOV!!!

      Napr. Kuzminova - v Rusku ju vyradili z reprezentacie. Slovensko jej dalo obcianstvo na jej poziadanie, chcela a reprezentuje Slovensko, musela sa naučiť slovensky (to je u nas podmienka obcianstva) a Rusko NIKDY nedosiahlo take uspechy, ako Kuzminova za Slovensko!!!

      Takze - je potrebne sa pytat tychto ludi, co ich zenie k vrcholnym vykonom za Slovensko i v rokoch, ked ich vsetci odpisovali...

      Co zenie mladu zienku (Vlhovu- zjazd, Fialkovu - biatlon...), ktoru by zaplatili a pridelili im obcianstvo v hociktorej krajine, ze napriek problemom s nasim lyziarskym zvazom bojuju za Slovensko???

      Vymazat
  58. To: Ládik!!!
    Neplatí vždy nikdy nic, ani "jak na Nový rok, tak po celý rok" - držím obě své dvě pěsti a přeji rychlé vyzdravení člena Vaší rodiny. Totéž všem, kteří právě churavějí.

    To: Gaia
    "Únikovou hru", procvičující mozek, jste hráli vymyšlenou pro Váš domácí prostor či některou z krabice - pokud z té, kterou a zda by bylo zajímavé si ji zopakovat?

    I u nás vítr a šedo, sluníčko tu stejně jako včera v poledne krátce zalaškovalo, snad se ještě objeví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní01 ledna, 2019 14:48

      To baba jaga ! Nevite vy tricetitisicova ,co znamena ta silvestrovska cistka zoldaku soudem uznaneho gaunera na acz ? Umlcet mlcici vetsinu ? Zwarte Piet .

      Vymazat
    2. Zpětná vazba02 ledna, 2019 10:08

      Neopruzuj a neopakuj se

      Vymazat
    3. Tak hra byla koupena a jmenovala se opuštěná chata.A hrát se dá jen jednou,neb pak už jsou některé části vystřižené a doplněné a kdo na vše přišel,tak už by vše věděl a nemusel by nic vymýšlet.Ale schován ji,kdo to ještě nezná,třeba si zahraje a vyplněné části bude mít za nápovědu.
      Začala jsem pátrat po skutečných únikovkách aby v Pardubicích se dá hrát v opravdové místnosti snad efekty buď únik z vězení,cestou kata Mydláře a psycho v nemocnici.To mi přišlo vtipné a člověk může nacvičit,co by ho mohlo čekat,až bude potřebovat blaho našeho zdravotnictví. A může to být hned,jak naznačil Ládík.

      Vymazat
    4. To: Gaia
      Tak to mě by v těch hracích prostorách určitě museli vysvobodit provozovatelé - záchranáři, asi by mne to dlouho nebavilo.
      Možná by Vás zaujalo cca 150 nevelkých stránek pana Kašpárka Hry bez hranic, co kdysi doporučoval pan Vlach. Stačí půjčit, u nás nyní čte dcera a zkusím ji doporučit i věkem dospělé vnučce.
      Na Acz se dočasně vrátil pražský drak Fafnir, asi už je co platič zpět na Echu a jsou už jeho diskuse jiným utajeny - třeba mi ještě na mou dnešní otázku odpoví. Stroje někdy mění pravidla různě (no asi dle programů) - když tak včera nešlo vstupenky rezervovat, dnes už ano.
      Musela bych asi více prozkoumat blogy pana Zeleného Atapany, abych pochopila, jak se bezpečně a kdekoliv pozná primitiv. Měl vlastně štěstí, že mu "jeho" Indiáni při prvním setkání neublížili, asi se mezi ně dostal už řádně poučen.
      Jinak jedlých zbytků máme doma přiměřeně, novoroční předsevzetí jsem nevedla nikdy a vybrat nacvičování nějaké situace nedovedu. Ne vždy to skončí "akce, reakce, pády".

      Vymazat
    5. Díky za upozornění na Atapanu, přečetla jsem si blog a líbí se mi obhajoba existence "přírodních národů", naprosto souhlasím s řečeným (názor paní K. neznám, k tomu nemám co říci). Primitiv je zde jasně pojmenovaný, tedy jeden z jeho znaků: je to ten, kdo ničí své životní prostředí. Pak také ten, kdo sebe a svoji kulturu vyvyšuje nad jiné.

      Vymazat
    6. Vyhodila jsem asi 7 chlebíčků,jinak jídlo buď zamrazene nebo uložené v krabičkách a vydrží do konce týdne.Čtení též do zásoby a budu se tím postupně prokousávat, 2 knihy jsem dostala pod stromeček a zas už přišel nový National geographic a to jsem při předvánočních přípravách nestihla přečíst ani ten prosincový.Ale teď umyji nádobí , zapnu pračku a půjdu si zaplavat,abych vytrávila a večer ještě dojela pár jednohubek a trochu vlašského salátu k tomu.A po cestě se podívám,kolik místa je ještě v kontejnerech na tříděný odpad,za svátky mám pytel plastu,papíru a další pytel skla.Hruza,když si člověk uvědomí,kolik vygeneruje odpadu.Ale jak jinak to řešit,výrobky musí být zabalené,kvůli hygieně,trvanlivosti nebo aby držely u sebe.

      Vymazat
    7. Gaio, děkuji za dobrý tip na hru. Není to drahé a hodilo by se mi to, až budeme někde s dětmi a vnoučaty na horách a večer nebude co dělat...
      Taky tam mají Faraonovu hrobku (Cestujete po Egyptě... hrobka krále Tutanchamona se vám zdá zvláště fascinující. Během prohlídky uvnitř zjistíte, že se vám ztratil zbytek výpravy. Bloudíte úzkými chodbami, kamenné dveře se za vámi uzavřou a nemůžete ven. ...) a Tajnou laboratoř („Snadné peníze“, pomysleli jste si pravděpodobně, když jste objevili inzerát v novinách, kde hledali lidi pro lékařskou studii... Vešli jste do moderní laboratoře .. ale něco není v pořádku. Kromě vás zde nikdo není. Náhle se ze zkumavky vyvalí dým a vám se začne točit hlava..).
      Prima! :-)

      Vymazat
    8. Ad: Marie

      Neviem, preco neustale, posledne 4 mesiace vsemozne upozornujete na seba a prezentujete svoju osobu. Naposledy tuto:

      Primitiv je zde jasně pojmenovaný, tedy jeden z jeho znaků: je to ten, kdo ničí své životní prostředí. Pak také ten, kdo sebe a svoji kulturu vyvyšuje nad jiné.

      Co Vas nuti k takemu "sebemrskacstvi"???

      Nerozumiem...

      Vymazat
    9. Prášky došly, dědku?

      Vymazat
    10. mu dojde i řeč a na pár týdnů poputuje si je doplnit do příslušného lůžkového zařízení.

      Vymazat
    11. To: Zpetna vazba:-) Je videt ,ze to bylo primo na solar !

      Vymazat
    12. S ním je to vždy stejné. začne mírnými komentáři, pak nastolí nějaké protičeské téma, a nakonec se tu rozhádá se všemi.
      A to se za měsíc či týden opakuje v bleděmodrém.
      Já nereaguji, ignoruji.

      Vymazat
  59. Vzhledem k tomu, že doma už nebylo ráno čím po psu hodit, rozhodla jsem se poslechnout rady v jakémsi webu, že je ve středu novoluní a má se nejíst, jen pít, případně jíst jen jeden druh poživatin, a od rána jsem o vodě a jablkách. Hlad nemám, jsem ráda, že si trávení odpočine a asi mi to druhé nebo max. třetí jablko postačí na celý den.
    Jenže teď v lunárním kalendáři vidím, že novoluní je až šestého, tak to jsem zase četla nějaký neaktuální článek, to se mi stává pořád, že tam nedají datum. No ale nevadí, jablkový den si nechám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepsala Vy jste, že jdete Vy večer do divadla (pokud jste tedy darované nesměňovala jako v pohádce dál), Maruško? To já bych měla strach, aby mi tam v břiše nekrunkalo. Asi to máte jinak, přeju krásný zážitek.

      ČT byla včera z mého hlediska v jednom dnu a stejný čas štědřejší než vánočně. U nás přímý přenos "lehkého" muzicirování s ČF, pány houslisty Špačkem a Mráčkem a tenorem panem Nekorancem, na Po strništi bos jsem se podívala odpoledne (stačil i menší monitor než obrazovka či filmové plátno), když venku létaly vločky vodorovně, Planetu Česko (o přírodě) opakují zítra odpoledne nebo je dočasně také na internetu. Dnes to vidím na čtení.

      Venku už sníh jen na trávnících a dokonce se promodrává, tak vyrazím malinko zabahnit psiska. Po včerejší krátké zkušenosti se třemi najednou, než se přidala dcera, už jen se dvěma.

      Vymazat
    2. Mně dělá větší neplechu krundání z tráveného jídla, než z prázdného žaludku, Babo Jago. Ale jablíčko plně zasytí, pro jistotu si je nechávám před odchodem. Snad neuklouznu, napadalo plno tajícího sněhu.

      ČF jsem si chtěla poslechnout už včera, ale nešlo to ještě. Teď si ji pouštím, ráda si připomenu oba houslisty, které znám i z plzeňských Hudečkových koncertů. A p. Nekorance jsem neznala, příjemný hlas.
      Překvapil mě začátek, orchestr to vzal v nejvyšším tempu. No oni Mozartovu předehru k Figarce určitě umí zpaměti, hodně se hraje. Za to mně se vybavuje, jak jsme si na ní lámali prsty, ty běhy uhrát v tempu je horor. Je pak milé to pokaždé slyšet v perfektním provedení a s lehkostí.
      Pan Špaček se prý nechal slyšet, že "houslím budou brzy vládnout ženy, dovedou víc makat". Tak to nevím. Každopádně se chlapi dovedou i v muzice lépe prosazovat. :-) Nebo nejsou obvykle tak zatíženi péčí o rodinu a děti, protože tohle je řehole.

      Vymazat
  60. To já vyplavaná,krásná lahoda,k večeři musím ještě pojíst nějaké chlebíčky a ráno 4 vejce natvrdo a pak začne zas normální stravovací režim.A ten půst od 6. asi vyuziji budu jíst jen jablka a suchý chleba.O víkendu dorazím cukroví.

    OdpovědětVymazat
  61. U nás začal padat sníh. Pustila jsem si lalaland, rozsvítila stromeček a dělám si nové vánoce. Že bych si uvařila punč? Kočky mi tu vrní, pes je uložený pode mnou na koberci... nevím, co s banány. Zajímavé, co jsou v denní nabídce, vůbec je nemusím. Mám v mrazáku půlku kapra, kdybych věděla, že mě přepadne nostalgie, asi bych jej usmažila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I u nás opět posněžuje a 2-členný zvěřinec si lebedí doma. Pes banány nerad? To naše Mišpulka ano, ale mandarinky nebo červenou papriku víc.
      Máme v mrazáku také půl kapra. Někdy před svátky jsem zahlédla v televizi nějakou naši divu, jak tu půlku ocitronovala, posolila, možná i pokmínovala, dala na máslo, podlila bílým vínem a po nějaké době posypala na hrubo nasekanými vlašskými ořechy a dopekla. Začátkem receptu si jistá nejsem (neb já vždy končím tím máslem), na internetu jsem nenašla a v uložených receptech nemám. Až mě ale udivilo, že se k úpravě kapřího masu masa hodí všechno - i po znojemsku se dá. Tak to zkusím metodou "přiměřeně", zatím mi tam ta půlka nepřekáží.
      Mějte se, jdu číst.

      Vymazat
  62. "Dobrý den,
    prosím o odblokování mého přístupu k diskusím pod Vašimi blogy. Myslím, že kodex diskutéra jsem neporušil a že diskuse je demokracie."
    Tenhle ponižující text jsem odmejloval do Acz.... tak jsem na to zle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, já vás chápu. Byl byste platným diskutérem.
      A není žádný rozumný důvod, proč vás tak zabanovali.

      Pepa Řepa pouřívá anonymizér, sama nevím, jak na to, ale možná by vám to nějaký ajťák nainstaloval, snad byste mohl na to mít jiný, starší noťas, než ten, který používáte k práci.
      v diskusi tehdy padlo, že ke změně IP adresy používají:
      "SoftEther VPN Client Manager".


      Tak, kdyby vám na A.cz nevyhověli, zkuste to nějak udělat takto.

      Vymazat
    2. Díky, já jsem noťasy zahodil, mám normální pracovní stanici, nikam to nenosím ... nechci sem cpát něco, čemu dobře nerozumím, takový urputný zase nejsem.

      Vymazat
    3. Já na ně prdím z hrdosti. Mně též zablokovali a kodex jsem neporušila asi nechtějí žádnou diskusi jen cynik a alieny a podobné blby,kteří kodex porušují svými výpady, ale že každého odradi tam číst, tak jim to vyhovuje.

      Vymazat
    4. A uz vam Chlupacek odpovedel ? Ja zadny prosici email neposlala ,jen co si o tom zablokovani myslim :-) At ziji neosi nowakove a jejich domaci prisluhovaci .

      Vymazat
  63. “S věkem související změny difuzivity a složení ECM thalamu u Bral2 deficientních myší. Deficit spojovacího proteinu Bral2 je spojen s rozpadem axonálních obalů s obsahem brevikanu (šipka) a významně ovliňuje difuzivitu v thalamickém ventroposteromediálním jádře thalamu u starých, ale ne mladých myší.”
    Píše jeho brácha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoumá mozky v IKEMu, se Sykovkou. Přednáší v Japonsku. Vypadá to špatně.

      Vymazat
    2. 43 není žádný věk, natož věk pro změny v mozku.

      Vymazat
    3. Má vrozenou arytmii, i 30-40/min, srdce nejelo a neví se, kolik minut. Mozek bez kyslíku.

      Vymazat
  64. Tužka napíše,....Pane Ládíku,...a co základní reflexy,...jsou,...čéškový, opičí,..oční, vpich u nehtu palce nohy,....pokud jsou,....nic není ztraceno,.....pokud ovšem dali velkou dávku léků pro umělý spánek, tak nebudou,...záleží, co dávají,....

    Optejte se doktorů, co by řekli na lehounké poťukávání po vrcholku ušního boltce,...cesta od připojení k tváři,nahoře , dole,...lehounce tam a zpět,...jsou tam akupresurní body celého těla, všech orgánů,...a co by řekli na lehounké poťukávání akupresurního diadému,....to je kolem hlavy, tam , kde končí vlasy a začíná bezvlasá kůže,...opět, jsou tam akupresurní body všech orgánů a důležitých nervů. Poťukává se lehounce, rychlost jako práce na telegrafu,.... Nejprve 1-2 minuty, a přestávka, tak pět minut, a opět,...opakovat asi třikrát. Toto se používá k harmonizaci činnosti orgánů a nervů, srovnává se jejich energie.
    Ovšem, pokud jsou dávky léků na udržování spánku, tak to vyzní doztracena.

    A taky,...nemají někdy pochopení pro použití jiných cest, než ty, co mají zavedené.

    Od té doby, co jste to napsal, tak,...tak opakovaně posílám přání k uzdravení,....vduchu, v myšlenkách,....moc vám přeji, aby to dobře dopadlo.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  65. Chudák marie zas začal ten blázinec a po svátcích bývali žáčci obzvláště vypatlaní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie je na ně odpočatá.

      Vymazat
    2. Oni na ni taky

      Vymazat
    3. Byla jsem se psem. Učím až odpolko, včera to šlo, mám je na háku. :-)
      Bojují začínající, a to tvrdě. Včera policie, soudní řízení, další napadení schizofrenickým rodičem, který se zřejmě neléčí....

      Vymazat
    4. Včera měli ještě prazdniny,tak bodejť by to nešlo.

      Vymazat
    5. Velký i malý sbor zkoušel na nedělní vystoupení.

      Vymazat
    6. Tak to tam snad chodí dobrovolně a to je snad něco jiného

      Vymazat
  66. Otevřel oči, něco naskočilo. Ale srdce ne ... bije vedle lůžka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na transplantaci.

      Vymazat
    2. Hlavně když má bráchu v IKEMu, je naděje, že něco podniknou.
      Otevřel oči, reaguje, to je už první krok.

      Vymazat
  67. Jeden příbuzný šel s námi na výšlap na Čerchov, dojeli jsme tam autem a šlo se jen část kopce, já s malými dětmi jsme to vyšli celkem v pohodě, jen udýchaní. Ten dotyčný ale těžce dýchal a po návratu mu bylo celý den špatně (45 let). Po dvou letech měl náběh na infarkt a na rentgenu zjistili, že už jeden slabý infarkt přechodil - to muselo být tenkrát na tom kopci. Ona to není legrace, některé srdce to prostě těžko zvládne. Spíš bych viděla vrozené dispozice, tento pán byl celkem trénovaný - ten Váš asi taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten půlzeť má psí spřežení, denně v terénu, ... závodně canicross, dělá Horské výzvy (70-80km se psy), bývalý fotbalista - teď dělá ještě atletického rozhodčího a vloni zkusil na MČR sprint 100m - ve své kategorii byl 10. Ten nemá problém s dechem a trénovaností, dlouhodobou a stálou zátěž mu doporučují lékaři kvůli té aritmie; zvažovali stimulátor ... je celoživotně pod lékařskou kontrolou a teď tohle.

      Vymazat
    2. Nechci se tu moc vyjadřovat, vím, co to je za hrůzu. Proto jen hodně síly všem a víru v dobrý konec.

      Vymazat
  68. Ládiku,
    nejblbější je, že člověk neví, který konec je v této situaci relativně dobrý a jaký by mohl být horší.

    Přeju hodně síly všem kolem toho kluka. Je ve věku mé starší dcery, před nedávnem jí hrozil podobný osud. Má sice doživotní následky, ale je na tom mnohem lépe, než se dalo před rokem předpokládat.

    Ať to všechno dopadne nejlíp ze všech reálných variant.
    Co to znamená v tomto případě "nejlíp" se teď nedá ještě říct.
    Rozhodující je, jak dlouho byl mozek zcela bez kyslíku.
    Jsou případy, že i po zdánlivé zástavě srdce stačila po desítky minutk mírnému okysličování mozku i fibrilace - ovšem pokud bylo poskytováno alespoň umělé dýchání.

    Držím jemu i vám všem okolo palce.
    ****

    Moje mladší dcera se před lety přiotrávila oxidem uhelnatým z karmy v koupelně, sestra ji našla ve vaně s hlavou pod vodou. Jak dlouho se kromě otravy ještě i topila, nikdo neví. Naštěstí je starší dcera zdravotnice, takže ji resuscituovala do příjezdu záchranky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď volali, že mu funguje hlava, chtěl namočit rty. Zbytek je pořád mimo.

      Vymazat
    2. Hlavně, že jste nezabloudil na Bobině.

      Vymazat
    3. My na bobin nevylezli.
      Do kopce to tak klouzalo, že jsme šli pořád na místě, občas po čtyřech.
      Tak jsme pozpátku sjeli zase na vlak.
      *****

      Vymazat
  69. Tohle se mi líbí (z diplomky editora Aktualně Chlupáčka)
    .
    "Nejlépe propracovanou fiktivní personou disponuje
    Aktuálně.cz,které svoje příspěvky směřuje na postavu unavené učitelky z Prostějova, na kterou například není možné vyrukovat se složitějšími slovními spojeními,jak bylo popsáno výše (Rozhovor respondent 2 )

    V obecné rovině jsou příspěvky na sociálních médiích
    Aktuálně.cz směřovány na
    člověka ve věkovém rozmezí 30 až 45 let se středním vzděláním z Prahy nebo
    jiných větších měst. Je to osoba zaměřená proti Miloši Zemanovi, Andreji Babišovi a zároveň velmi protiuprchlická.....


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vasjo, dá se to někde přečíst?

      Vymazat
    2. Tady a je to docela zajímavé:-)
      .
      https://is.muni.cz/th/oj9gz/Diplomova__pra_ce_Ondr_ej_Chlupa_c_ek_414754_FINAL.pdf

      Vymazat
    3. :-) aha ,tak to chapu ,ze jsem byla zablokovana .Jsem presny opak toho ,co si ten clovek a jeho pomahaci preji.Zwarte Piet,

      Vymazat
    4. Tak tohle jsem si uložil pro pozdější studium, teď mám termín (na zítra...). Dík.

      Vymazat
    5. Já si počtu zítra v práci. Teď končím a doma mi vypadl internet, takže jen na mobilu...

      Vymazat
    6. V těch novinách to maj dost promakaný. Jak šikovný rybáři co promyšleně vnaděj a pak šup a rybka je na háčku:-)

      Vymazat
    7. V podstatě tam říká editor, že v A.cz v diskusích maže jen nadávky a vulgarity, zatímco názory, s nimiž nesouhlasí, nikoliv (s. 39, aj.). To bych chtěla vidět, jak by toto obhájil!!

      Zajímavé je i to, kdo je opakem těch jednoduchých čtenářů z A.cz, pro které "se musí všechno vysvětlovat polopaticky a jako pro mateřskou školu", kterým nesmí ani předhodit latinský výraz:
      "V případě Hospodářských novin editorům sociálních médií slouží pro představu samotní redaktoři, kteří v nich pracují: „To jsou chlapi, kteří obchodují na burze. Chodí hrát golf, kteří podnikají, kteří chodí do práce v košili. Jsou to lidi, kteří mají rádi ten svobodný svět, kde můžeš dělat věci. Kde každý ručí za svoje vlastní štěstí a úspěch a je svým pánem,“ ... s. 37.
      Krtci, pánové, jste také takoví? :-)

      Koukám, jak se nám ta sociologická oblast médií rozrostla, jak závažné problémy ta věda řeší a k čemu asi takové výzkumy, jako je ten uvedený, slouží. Sám autor se snaží změkčit komerční cíle soukromých médií.

      Vymazat
    8. Synovec tohle na Masaryčce studoval.
      Dík za odkaz, Vsjo, počtu si.

      Pokud ještě objevíte něco podobného, dejte, prosím, vědět.

      Vymazat
    9. Jo, tohle mě taky pobavilo. Zase lepšolidi versus lopaty, co volí Zemana, nebo třeba ani ne, ale hodit jim latinský výraz?! No jo, za to latinou se to na HN jen hemží :))

      Vymazat
    10. A pod panem Hvížďalou se pochlubil pan sasek.
      Kdyby chudák věděl....:-)))
      .
      sasek Nowak Petr • před 11 hodinami

      Nemohu posoudit, tistena media uz dlouho nectu a na internetu vystacim s ACZ, BBC a NYT.

      Vymazat
  70. Tak jsem zase vyplavaná,dnes nás tam bylo jen asi 50,takže lahoda.Akorat když jsme se sprchovali,sprchy plne ženských,tak tam přišla jedna opičí matka s asi desetiletým klukem.To si myslím,že už je dost velký,aby chodil s mámou do sprch.Snad z toho hoch nebude mít újmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Gaio, ono je to těžké.
      Dřív by mě to nenapadlo, ale když můj syn, docela hezký hošík, začal chodit na pánské WC, páč už byl dost velký, aby se mnou chodil na dámské (jako maličký), tak tam párkrát narazil na teplouše, a docela aktivní v pedofilním směru. Naštěstí já vždy čekala venku.
      A to byla "buzerant" ještě nadávka a oni se drželi zpátky.
      Dnes se asi paní bojí agresivních úchylů v pánských sprchách, říká si, že pro kluka je lepší vidět pár nahých ženských... :-)

      Vymazat
    2. To mě nenapadlo

      Vymazat
  71. Byl jsem zvědavý na toho chlupáčka, co to je, bo jsem psal na nějakou centrální adresu. Tam je lidí! To snad je celá Havla! I nějaký Tomáš Stejskal, asisyn. Chybí mi u nich oddělení kuchyně ... tolik lidí se přece nemůže uživit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potvrdili Vám alespoň příjem mailu,Ládiku!!!, když se svými čtenáři už asi vůbec nekomunikují? U jejich posledního redakčního přacího blogu s pěknou fotečkou (text jsem jen přelítla)už také ani náhodou - že jsem se tam právě i tom ACZ vylučování zmínila.

      Ale paní ministryně financí je fakt nejlepší, když už druhý pracovní den roku zná přebytek za ten rok minulý. Kdo ví, zda už to pan Babiš nevěděl náhodou už 1.1.2019 či ještě dříve.

      Tak jsme skoukli tu Planetu Česko. Pěkné, ještě si musím dohledat jméno ptáka s modrou náprsenkou. Že autor nazýval všechny živočichy (asi mimo jednoho motýla) zvířaty mě nicméně docela udivilo, sdělovat jim to nebudu (diskutovat mi v ČT nejde - už mi to jednou poskytovatel internetu opravoval a když se to stalo opět, tak tam už nemusím).

      Vymazat
  72. Já u mladých - tam je marodinec! Miminko kašel, průjem; starší vnuk dtto; snacha odpoledne - to druhé :-)
    Tak jsem si teď vzala preventivně Endiaron (škoda, že už nedělají Endiform, to bylo střevní desinficiens, mně kolikrát zachránilo. Kdysi jsme byli s mužem na zájezdu v Anglii, už jsem to tu myslím psala, no a prakticky celý zájezd onemocněl průjmem, jen náš stan ne - já každé ráno jeden Endiform a muž + dva spolustanaři panáka 45% slivovice.)

    Tak zítra ráno opět nemocnice (snad už naposledy, vypadá to podle mne dobře), a pak pojedu k mladým, budu si hrát s vnukem a nechám snachu stonat.
    Doufám, že to nechytím a nedonesu k matce, ale to je prostě život, nedá se nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  73. Já už jsem dnes zralá tak na jednoho Hercule Poirota, to je pro mě teď ta pravá limonáda a odpočinek, nějak mě o bere, to hezké prostředí, šarm a elegance postav.. :-)
    a pak spát. Zítra vstávám mimořádně v půl sedmé, to bude utrpení, do toho mrazu.
    Tak dobrou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co říkáte novému Hercule Poirotovi v podání Johna Malkoviche?
      http://www.tvzone.cz/clanek/37359-trailer-novy-hercule-poirot/
      Já tedy zůstanu věrná panu Suchetovi.

      Vymazat
    2. Tak o tom slyším prvně. Na hodnocení je brzy, ale mám obavy, že starému pánovi se hned tak někdo nevyrovná.
      Já jsem na Nový rok našla i volně dostupné díly úplně od začátku, kde je ještě štíhlým pánem o poznání mladším, tak než všech těch 70 dílů projedu, to bude trvat. A mezitím mě to přestane bavit, protože každý seriál chce pauzu a změnu, tak se toho posunu na nového herce ani nemusím obávat. :-)
      Na ty poslední díly jsem přišla u ČT, co zrovna teĎ jde, a je tam příjemné to filmové zpracování, exteriéry, propracování postav, snad lepší než u těch počátečních dílů.

      Vymazat
    3. David Suchet je naprosto dokonalý dle popisu Agáty Christie. Miluji i všechny exteriéry i interiéry ze seriálu. Nově bude seriál Grantchester, ten se mi taky moc líbí, těším se na něj

      Vymazat
  74. Na PL zajímavý rozhovor s předsedou Jazzové sekce Karlem Srpem

    "Hutko, jak to bylo s tou emigrací s papírem od ministra? Zemanem vyznamenaný Srp má nepříjemné otázky"
    http://jdem.cz/eqm6p2

    A já mu věřím. Shodou náhod totiž tuším, proč asi ministr Obzina dal Hutkovi i jeho tehdejší ženě povolení vystěhovat se - odpovědí je rodina ministra.
    Víc nenapíšu.
    Je to prostě velice pravděpodobné.
    Jak jsou věci někdy prosté, když je vidíte z více stran.

    Hutkovi se spravedlivě vrátí to, co tu po roce 89 dělal - udával úspěšnější vrstevníky, to s Nohavicou nemá v uměleckém světě obdoby. A teď se ukáže, že má sám máslo na hlavě - když tedy tak potřeboval druhé kádrovat. kdyby držel hubu a raději něco skládal a zpíval, jenže ono kde nic není, ani čert nebere.
    Vždyť jeho nejúspěšnější věci z mládí jsou písničky ze Sušilovy sbírky v novém hávu. My to tehdy obdivovali, protože to bylo pro nás nové a takové dojemné. Taky byl konec 60. let - v Americe hippies, tady mladí lidé s květinami zpívali s Hutkou Stůj, břízo zelená...
    ALe dnes je dnes.

    OdpovědětVymazat
  75. Dnes se bude lépe spát... dám budíka na 5 - ráno je moudřejší večera.
    BJ - odpověď žádná, v podstatě ani nic nečekám. Byl to pokus.

    OdpovědětVymazat
  76. Já měla na Nový rok depresi,takový divný strach a paniku,ale už je to dobré,stejně je zvláštní,jak ta psychika nevysvětlitelně funguje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste se bála o Jáchyma v pralese.

      Vymazat
    2. Bála jsem se budoucnosti

      Vymazat
    3. Mně se na Nový rok zastavily manželovy bicí nástěnné hodiny, které celkem pravidelně natahuji a běží tak cca 10 dní bez natažení. Nějak jsem na to v chvatu mých "Vánoc" zapomněla...
      Nevím, jestli to něco znamená, ale když jsem na to tehdy odpoledne přišla, měla jsem pocit, že mi vzkazují - konec. Ale zda můj nebo matky, to nevím.

      Vymazat
  77. A u Vlka je výborný článek o tom blbečkovi Kartousovi, vůdci "elfů"

    Lovci trollů a copy v mateřské školce
    http://jdem.cz/eqm6z9

    "O tom, že se v ČR, vedle speciální jednotky ministerstva vnitra pro boj s fake news pod vedením missis Romancovové, ustavila partička samozvaných bystrých vok, kteří si říkají elfové a jejich koničkem je voyerismus vyšší úrovně. Tedy nikoli šmírování cizích ložnic klíčovou dírkou, nýbrž fízlování .. omlouvám se za nevhodný výraz – sledování dění na internetu a následné napráskání, eh, zase musím omluvit za nevhodný termín - nahlášení závadových osob a jejich rovněž závadové činnosti nějakým kompetentním ouřadům, či skandalizování, zatrapráce!!!, mám dneska nějak neobvykle velké problémy s nalezením korektního termínu – tedy znovu omluva,zveřejnění jejich identity a její uvedení v obecnou i speciální známost, např. u zaměstnavatelů, ve školách, v povědomí úřadů, bank, a kdo ví kde, s představitelnými i nepředstavitelnými důsledky, jste nepochybně informováni...
    ----
    A teď co fízl, tedy hlavní elf Kartous vyzkoumal...

    Lidi, to je komedie! Přečtěte si to!
    S Vlkem v ledasčem nesouhlasím, ale statistiky má vždy perfektně zpracované, vše ozdrojované, stojí to za to!

    OdpovědětVymazat
  78. Afghánec obtěžoval ve Vídni Švýcarku a ta mu na oplátku přerazila nos. Holka je stíhaná pro ublížení na zdraví; asi už funguje rakouská šaría. Zbývá stanovit velikost kamenů pro kamenování a vzdálenost, ze které se háže.

    OdpovědětVymazat
  79. "Turbulentní nárůst mezd".
    Nebudeme mít co jest,
    říká Zuzka Ceral Petrof
    v kapse bude větrov...
    Já už teď nic nekupuju
    s obavami pozoruju
    výšku vzorku podrážky,
    z úbytku jsem na prášky.
    Krize se k nám tiše plíží,
    už se blíží i ke spíži
    skločila na poličku
    zvedá hrnce pokličku!
    O dno si tám láme prsty
    nikde ani žádné wursty
    mi ve spíži nevisí..
    No tak nazdar, Elvisi
    půjdu vedle k sousedovi
    Hello! Tschuss! Nebo dovi?

    OdpovědětVymazat
  80. Krize! Krize na obzoru!
    Lide, měj se na pozoru!
    Moc dlouho jsi hodně žral
    v tuky proměnil jsi sval
    místo vody víno v sklence
    teď budeš xrát zase tence
    jak se na lid sluší, patří.
    Celé roky žral jsi za tři
    to jsi neměl nikdy dělat
    pustil jsi se i do selat
    žral jsi bůček, podhrdlí!
    Lidi, vy jste pohrdli
    okoralou tvrdou kůrkou
    teď tu chodi baby s burkou
    muži nosí turban, fez
    a ty lide, co chceš jez.

    OdpovědětVymazat
  81. Sláva, sláva!
    Prešpurk je teď Bratislava.
    Jenom 15 mrtvých duší.
    Neřezali nosy, uši
    nikde žádný povyk, ryk
    tak ať žije Masaryk!
    Slavná česká armáda
    zaplácla tam ováda
    Slovensko má město hlavní
    žádný Prešpurk bezpohlavní
    anebo to hen ten ony...
    Pozsony.

    OdpovědětVymazat
  82. Rušno jak v úle
    na Ultima Tůle.
    Kdysi v Severním moři
    a teď se noří
    někam na kraj vesmíru
    daleko od menhirů.
    To už došla slova
    že se jede znova?

    OdpovědětVymazat
  83. Tak dnes v nemocnici naposledy. Hurá!
    A pán z policie mi volal, že se věci "našly" (asi ta vrata, někdo si je neuměle nainstaloval, nedal je do sběru), a že mi je snad během února policie předá... tak jsem ráda, ušetří mi to nejmíň dvacet tisíc.

    Jak jste to, Ládiku, myslel s tou bezpečnější instalací? Panty kam?
    Že bych to nanesla firmě, co mi tam vrata bude dávat zpět.
    Vrata vypadají takto:
    http://jdem.cz/eqndd6

    Promiňte, že Vás obtěžuji, ale když už budu řešit zpětnou instalaci vrat, tak bych si je ráda lépe zabezpečila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že by přeci jenom něco ještě fungovalo? Policie nebo bezpečnostní kamery? Ono přeci jenom,někam odvézt vrata není jen tak a na silnicích ty kamery občas bývají.

      Vymazat
    2. Pošlu odpoledne nákres, jsem u zubaře.

      Vymazat
    3. Ládiku, díky.

      Gaio, já vám nevím, je to celé divné, protože sousedé mi nevolali, přece to museli vidět, že tam mám najednou díru místo vrat. Já tam nebyla od konce října, kdy jsem to zazimovala.
      Tak kdo to policii nahlásil a kde vrata našla? Vrata přece nejsou sekačka, ty si jen tak do auta nestrčíte.
      A mimochodem, v roce 2015 jsem je kupovala za 16 tisíc a dnes stojí 10 tisíc. Tak přece se něco zlevňuje... :-)

      Vymazat