14 prosince, 2018

KRTINEC č.362

204 komentářů:

  1. Tak se dočkal! Hodně radosti z prvního originálního komentáře!

    Dík, pane domácí! A všem klidný předvánoční víkend a pohodovou třetí adventní neděli
    https://www.youtube.com/watch?v=45mbYID0ec4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, lištice.
      Na originální komentáře musím opatrně.
      "Trapas. Ruská televize představila člověka v robotím kostýmu jako nejlepšího robota"

      Vymazat
    2. Pro mě nejste Pacíček, ale to druhé, čím se tu prezentujete

      Vymazat
  2. Ládíkovi s laskou
    vulgární projev prezidenta Miloše zemana
    Tak trochu se stydím.

    OdpovědětVymazat
  3. Jaký proěv? Žádný jsem neslyšel.

    OdpovědětVymazat
  4. V Norimberku byly v noci na dnešek pobodány tři ženy, jejich zranění jsou vážná. Informovala o tom zpravodajská televize n-tv. Německá policie zatím neví, zda spolu případy souvisejí a zda ženy napadl stejný útočník, uvedla ale, že na teroristické pozadí zatím nic neukazuje.
    .... asi ten Šerif...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je škoda. Mohl jste si obohatit slovní zásobu.

    OdpovědětVymazat
  6. Pátý pokus - maže mi to odpovědi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Agenti-hlasim-zmizeni-tweetu-BIS-komentovala-utok-ve-Francii-a-ted-je-lidem-pro-srandu-563061

      Vymazat
  7. Jáchymovi dík z odkaz.
    Tenhle článek, a výpovědi lidí v něm, mi mluví z duše. I když podle nadpisu to nevypadá. Hlavně myšlenky p. Bernarda bych podtrhla, i s těmi platy pro údržbáře, uklízečky a s nulovou podporou pro začínající podnikatele.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prusvih-Babise-s-EU-pokracuje-Z-CSSD-prisla-jedovata-slina-odjinud-zasadni-informace-563229

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PROJEV ZEMANA PRO NTV - PŘEPIS
      Když se pokusíte najít kterékoliv Zemanovo vystoupení ve vyhledávači, najdete skoro pokaždé komentář expertů a gényjusů pacpusáků nebo jandů. Těch jsou desítky.
      Určitě taky najdete vyjádření, že by za TENTO projev měl být souzen Zeman za vlastizrau, nebo švajcumberkovo odhalení, že se jednalo o projev nepříčetného opilce.

      Jediné, co vám asi vyhledávač nenabídne je ...ten projev v autentickém znění.

      TADY JE.

      http://www.zemanmilos.cz/cz/clanky/rozhovor-prezidenta-republiky-pro-ntv-501374.htm

      Pokud vám bude stahování trvat pět minut a dvakrát spadne, pak je to opravdu, ale opravdu náhoda.
      Mimochodem - nezdá se vám naopak Bimbo příliš diplomatický a protiruský :-) ?

      Na druhé straně - moc ovodkovaný ani obecherovkaný při rozhovoru asi nebyl - a pokud ano, začnu pít vodku v zájmu zvýšení svého kvíkvé. :-)


      Vymazat
    2. Zdá se, že pacáka anonyma vyhodili z A.cz, už tam nechodí. Tak to jistě zamoří noru častěji. Naštěstí je tak jednoduchý, že člověka vůbec nic neponouká ho číst.

      Vymazat
    3. Já ani nevím, jestli je pacák inteligentní nebo neinteligentní.
      On je tak stydlivý, že tady svou inteligenci ještě nikdy neprojevil.
      On se akorát vykaká na rohožku přede dveřmi nebo přinese na lopatce cizí lejno.

      Vymazat
    4. To je velmi pěkný rozhovor.

      Vymazat
  8. Pavel Šafr: Evropský parlament odhlasoval, že je český premiér gangster
    "Kdyby nebyl Babiš premiérem a dříve ministrem financí, už by dávno Česká republika přistoupila na požadované zastropování evropských dotací, aby tyto peníze ve shodě s jejich zamýšleným účelem dostávali jen ti potřební. Tedy zejména malí podnikatelé a nikoli velké podniky. "

    OdpovědětVymazat
  9. Tužka napíše pro pana domácího, pana zdenkab,...dovolila bych si Vám napsat skromňoučký nápad,....když budete otvírat každý další krtinec, mohl byste, jako první, Vy, napsat pro norníky nějaké moudré/ i nemoudré/ poselství.Aby Vás to příliš nezatěžovalo, tak,....
    Inspirací by Vám mohl být Věčný inspiromat od Břetislava Harla,...nebo Malý inspiromat od stejného autora,...ty dvě knížky by Vás inspirovaly rychlým, aktuálním nápadem, abyste nemařil čas vlastní slohovou prací,...i když,...Vy jen vždycky skromně dáte krtinec, pokud se rozhodnete pro vlastní motto, bude to pro Noru obzvláštní pocta...asi tušíte proč to píšu,....možná, že potrefenec pískne.

    Dik za novou noru. ....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo by to hezké, zdenku, přimlouvám se.
      Já chodím do nového krtince většinou až je tam víc příspěvků, abych se těm exkrementům vyhnula.

      Vymazat
  10. Vězení za vychvalování Čapího hnízda
    13. 12. 2018 - EB

    Generální ředitel české společnosti svolá schůzi představenstva a svému týmu řekne: „Co po vás chci. Zjistěte, na kolik si Babiš přišel díky neexistujícímu pseudo-zločinu kauzy Čapí hnízdo. Bylo to geniální a můžeme si z něj vzít příklad.” Den poté mu na dveře zaklepe policie a zatkne ho na základě § 365 trestního zákoníku - veřejného schvalování spáchaného zločinu. Generální ředitel je v šoku. „Veřejného čeho? Vždyť to sakra byla schůze za zavřenými dveřmi v sedmém patře.” Policejní vyšetřovatel s klidem vysvětluje: „Byli u toho čtyři lidé, takže byl čin spáchán veřejně podle § 117. Pokud by byli přítomni kromě vás pouze dva členové představenstva, byl byste z obliga. Ale byli jste čtyři a jeden z přítomných nám poskytl nahrávku, kterou tajně pořídil. Je to stejné jako u poslance Roznera a jeho neexistujícího pseudo-koncentráku. Poslyšte pane, já zákony nepíšu, já jen konám. Režimy se mění, všechny se ale chovají stejně, aby se udržely u moci. Podívejte se na to z té lepší stránky - tam, kam jdete, budete mít spoustu času naučit se další fígle. Třeba vás dáme do cely s Babišem.”

    OdpovědětVymazat
  11. Vyložte si nákup na pokladní pás!
    Díky za 3 tisíce, zítra přijďte zas.
    Navštivte nás u nás v lidlu
    kartu si přiložte k čidlu
    netvařte se divoce
    vždyť jsou přece vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nechala minulý víkend v Bille 2300. Přiznávám, chtěla jsem i body na toho medvěda, ale i tak.Ale už mám vše doma a příští týden koupím jen salám ovoce a vánočku. A ještě u hokynáře,žádný market.
      Neškytal jste dopoledne? Myslela jsem na vás, zbyl krém z išelskych a orechovych rohlíčků, dodlábla jsem to se sebezaprenim,pro vás by jistě byla hračka.

      Vymazat
    2. Já škytám v jednom kuse.

      Vymazat
    3. To v našem kraji,nevím jak u vás, se tak říká, že když někdo Škyt, tak že na něj někdo vzpomíná. .

      Vymazat
    4. Tady je to stejné, ale ještě se říká "škytat hladem".

      Vymazat
  12. To: Jáchym
    Rozhovor s panem presidentem je pravda i na stránkách Hradu. Zvědavá na tazatele jsem si našla video – tazatelka to je a hovor rusky, nešlo ním žel projíždět. Z mnou vizuálně posouzeného textu se mi jeví, že jsou otázky kratší nežli odpovědi, což asi u pana Soukupa pravidlem nebývá (až se někdy budu hodně nudit, tak si řádky spočítám).
    Zajal mě závěr: „Válka nebude?“ „Nebude, válka není nutná. V dnešní době se válečné cíle dobývají pomocí ekonomiky, nikoli zbraní.“
    Proč tak ale není všude na Zemi? - bych se doptala já.

    https://www.jpeg.cz/album/HJCg
    Byla jsem znovu popatřit na letos panem Semberou namalovaný Sv. Kopeček - je neprodejný. Přidány olomoucké mraky, přerovský předvánoční „trh“ a Mařenka Hasoňová, kterou včera na koncertě představil pan Hudeček.

    To: Marie
    https://www.klasikaplus.cz/mladi/item/70-houslovy-pribeh-vitezky-akademie-vaclava-hudecka
    „Vítěznou skladbu“ zahrála báječně a s chutí, papírový program žel nebyl a já si nezapamatovala ani autora, ani název, na YT není - dohledám snad příležitostně. S panem Hudečkem přidávali část z Telemana - Canonic Sonata for Two Violins in G major: https://www.youtube.com/watch?v=XpOImT1MGXg

    Nicméně mě po ránu potěšila i smyčcová energie od Lišky a mám ještě doposlouchat kus pátečního Attily.

    Ve „veřejné knihovně“ jsme narazili na „Bez kvaltu k Baltu Ondřeje Herzána (pěšky z Třebíče), co bude mít dle stránek autora křest teprve po Novém roce, asi nečtenou a s autorským věnováním „Milému čtenáři/čtenářce“ – tu asi vyměníme za jinou, kdo ví, kdo ji tam položil.

    To: Ládik!!!
    Že se ty naše rodinné nejmladší věkově příliš neliší - co vlastně čte Vaše Královna nejraději? Letos si ty naše nedaly žádná knižní vánoční přání, ale knihy, co chtěly jindy, bych ale v tom převelikém množství vydávaných titulů asi nevybrala. Natálka mě udivila už výběrem nějaké té zbraničky, když jste byli v Tatrách, Vy ji snad nepřekvapíte virtuálními penězi na nějakém spoření, co?

    Takže se mějte, jdu dohánět Gaiu v dokončování cukroví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Královna čte anglicky psané knížky, to já bych nemohl. Na trubce ji zkomolili jméno:
      https://www.youtube.com/watch?v=PEILv_dBTI0&fbclid=IwAR1XgQvcWnEiHc1_JZBiSG-JldmYmEkgcmbROAjORqd6Nm990_uKXv45t7w
      zato v programu už má fotku:
      http://www.snehurkanalede.cz/o-show/obsazeni
      Naty preferuje kešáky.

      Vymazat
    2. To jsem si dala,udělala už v říjnu plán na sedm druhů, ale pak se rozhodla nad plán ještě dělat išelské,ale z těch zas zbydou 3 bílky, to jsem si neuvědomila takže ještě dnes dělám bílkové rohlíčky, takže skončím,doufám, na devíti druzích. Nakonec devítka je magické číslo.

      Vymazat
    3. No jo, Tery je už ženská. A moc hezká.

      Vymazat
    4. To: Ládik!!!
      Bude mít Vaše asi stále želízko krásné vzpomínky na takto strávenou dobu na ledě. Pan Verner skáče v té ukázce jakého dvojáka - já to na první vrz ohodnotila mylně co jednoduchého axla (ještě mi v této sezóně kraso nezačalo). Ty anglické knížky mají autory a názvy, pokud nejsem příliš zvědavá? Přece jen s Vašimi nadějemi trávíte více času než já s vnučkami.

      To: Jáchym
      Na YT je rozhovor pana presidenta z 9.12. posunovací, pokud máte zájem - ten konec, který jsem si ze 42 minut pustila, tam je:
      https://www.youtube.com/watch?v=M0qv8Kdlzuo

      Vymazat
    5. Copak Hudeček, ten ty talenty umí vysedět z vajec, snad, co jich má.

      Vymazat
    6. Doba se prodlouží, 2019 bude PLR+SSR, ve 2020 SSSR.

      Vymazat
  13. Tužka napíše,...Ježíšek začal posílat opovědi prosebníkům, co mu psali vánoční přání.

    Milý Prosebníku,

    vím, že nelžeš, nekradeš, miluješ bližního svého, nejsi zákeřný a nenávistný,....atd.

    Tak se to rychle nauč, vypadá to, že tady už dlouho nebudu.

    Tvůj Ježíšek.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  14. Proč vás tak najednou pohoršuje výraz našeho pana prezidenta, tatíčka sjednotitele a myslitele?
    Není to pokrytecké?
    Vždyť svoji původní vulgaritu plánoval dále.
    --------------
    "VULGARITY PLÁNOVAL
    Prezident Zeman pokračuje: Pussy Riot? To je ku*dí řev!"
    ----------------------
    Cēterum autem cēnseō, Carthāginem esse dēlendam

    Tak pa,pá...již vás nechám na pokoji ...ušetřím vás dalších suplikace.
    Tak Pac a Pusu.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už by se měly Kuskundy přejmenovat!
      Třeba na Kundí sípění. Už to není, co to bývávalo, to mají z těch mražených kuřat ve vaginách.

      Vymazat
    2. Není to jen vulgární14 prosince, 2018 19:41

      Bablbam si to zřejmě přeložil dle svého

      The Owl and the Pussy-Cat
      BY EDWARD LEAR

      The Owl and the Pussy-cat went to sea
      In a beautiful pea-green boat,
      They took some honey, and plenty of money,
      Wrapped up in a five-pound note.
      The Owl looked up to the stars above,
      And sang to a small guitar,
      "O lovely Pussy! O Pussy, my love,
      What a beautiful Pussy you are,
      You are,
      You are!
      What a beautiful Pussy you are!"

      II
      Pussy said to the Owl, "You elegant fowl!
      How charmingly sweet you sing!
      O let us be married! too long we have tarried:
      But what shall we do for a ring?"
      They sailed away, for a year and a day,
      To the land where the Bong-Tree grows
      And there in a wood a Piggy-wig stood
      With a ring at the end of his nose,
      His nose,
      His nose,
      With a ring at the end of his nose.

      Vymazat
  15. Cestička k domovu stále zapadaná:
    https://imgur.com/a/FtUx5v1

    OdpovědětVymazat
  16. Soukup má soud za tuhle zprávu:
    „Luboši Rosí, ty blbe, ty kluku jeden ušatej, tohle je pro tebe sólokapr jako kráva. Kreténe. Sólokráva.”

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se těm kravám nedivím, že Soukupa daly k soudu...přirovnávat mě k Rosímu, taky žádám odškodné. Aspoň dva tisíce plechovek kondenzovaného mléka!

      Teď ještě aby ho žalovali kreténi....

      Vymazat
  17. Teď nebudu chvíli komunikovat, protože jsem se vykomunikoval do stavebního úřadu, zemanova slova jsou proti tomu velmi slabý čajíček a zásyp na dětské bebínko.

    OdpovědětVymazat
  18. Těsto je studené, musím trochu narušit jeho krystalovou mřížku impulsem a hybností a dát si potom pozor na eurolopoměr, kdyby přišla inspekce:
    https://imgur.com/a/vHpuDGP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EU-poloměr... ještě mám vztek.

      Vymazat
    2. Inspekci ignorujte, nemá šanci, než z bruseli dorazí, bude zkonzumováno. Však se jistě podařily.

      Vymazat
  19. Mám teď trochu víc času, a tak jsem se rozhodla přeprogramovat si špatné životní návyky. Zatím ten jeden, pro který jsem na sebe naštvaná: zbytečně se honím, kvaltuju a všechno musím stíhat. Prdlajs, nemusím! Když občas někam přijdu pozdě, vůbec nic se nestane. Stíhat věci udělat jen tak, aby to nějak obstálo a nemusela jsem se stydět za fušeřinu. Jinak - prostě klídek, pohoda, nic se neděje, jsem flegmouš.... začínám už tomu věřit!

    Ráno jdu do práce a vůbec nepospíchám, klidně ať mi tramvaj ujede, stejně tam budu včas, akorát ne o půl hodiny dřív. Dávej bacha, je ledovka, koukej kam šlapeš, nic není důležitějšího než neseknout sebou. Protože pak jsi v rozkladu pět neděl, fakt za to nestojí. A ono to jde!, mám ze sebe dobrý pocit.
    Stárnu, nebo infantilním? :-)

    Peha - Spomal
    https://www.youtube.com/watch?v=YyfjLCajbCw

    OdpovědětVymazat
  20. paní Tužka a Marie 12:44:

    Děkuji za projevenou důvěru, budu o tom přemýšlet.
    Mám ale takovou charakterovou vadu, že všechno beru moc zodpovědně, takže utrousit jen tak libovolné moudro (i cizí) by pro mě nebylo jen tak.

    Navíc - a nechci se vymlouvat - mám teď práce, že jsem to snad nikdy nezažil.
    Zrovna tento týden jsem si to dal na papír, a zjistil, že bych měl správně dělat na sedmi akcích zároveň. To je má další vada - jako správný socan slibuju všechno všem... :o).

    Internet jsem omezil na minimum, bohužel i tady. Ale aspoň občas si počtu.

    Takže bych Pussyně zatím nechal pré. (Vždyť bez Zemana, Ruska a Nory by se ukousal nudou a pocity marnosti. Zato "elfí bojovník" - to zní hrdě!) :o)

    Hezký večer všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, Zdenku, s touto vadou charakteru by to opravdu nešlo. Počkáme, až Vás vyhodí z práce, nebo až zbohatnete natolik, že se už bez ní obejdete. Zatím nezbyde než souhlasit s Vaší poslední větou.
      Tak ať žije práce, náš milý pane domácí! (však ono Vás to přejde)

      Vymazat
  21. Do Silvestra sice ještě pár dní zbývá, ale kdo by odolal takovéhle pařbě. To byla nálada v sále!

    Karel Zich - Memories III Medley Silvester 2000
    https://www.youtube.com/watch?v=0OJ46LdVZyA

    OdpovědětVymazat
  22. Vari od našeho prahu
    vari pryč ty euroveahu
    podívej, jak jsi malinký
    v hlavě rumové pralinky.
    Vlámové ti zdrhli z vlády
    soudruhu, ty pojdeš hlady
    běž si vyhrožovat v Mali,
    v Čechách se ti všichni smáli.

    OdpovědětVymazat
  23. 8 hodin a tma jak v pytli

    OdpovědětVymazat
  24. Přiletěly 2 káně rousné, to asi bude zima.

    OdpovědětVymazat
  25. mojmír na echu:
    ..." růst armády , která mimochodem nebyla nikdy a to za sto let poražena v boji, by měl být podmíněn odchodem čr z eu a nato. obnovení počtu bojových svazků armády čr na úroven čsla za čepičky by bylo podobně realizovatelné, jako jsou momentální počty policie čr, které jsou na úrovni snb včetně vojsk mv. to by z česka udělalo rázem na šachovnici světa obávaného hráče rváče ."

    OdpovědětVymazat
  26. To by se mi to bylo spalo, kdyby mě v půl deváté neprobudilo topení, potvora, spát v teple nevydržím.

    Koukám, co nového. Není ta Růžena Kohoutová, podle těch řečí, Kilary Klintonová? Někdo jí to literárně opentličkoval, ale jinak ji v tom úplně poznávám.

    Někdo ve Skotsku spadl z 3,6 m vysokého vánočního stromku a na místě byl mrtvý. Ládiku, nezkoušejte to.

    A asi nejhorší zpráva dne - Gazdík s Bekem a Drahošem chtějí udělat reformu českého školství. Děti se v ní prý mají učit nové věci. To už se asi úplně picnu.

    OdpovědětVymazat
  27. Soutěže jako StarDance, hodně sledované a vzbuzující silné emoce, se nejsnáze zneužívají k mediálním bojům. Módní "mág" Františka Janečková neváhá srovnávat účinek tančící herečky při těle, které pro její lidské vlastnosti velká část diváků fandí, s oblibou (volitelností) prezidenta Zemana. A samozřejmě, protože je to žena z "lepších kruhů", příznivce obou kritizuje a spatřuje v tom potvrzení špatného vkusu národa.
    K tomu už není co dodat, paní Františko. Mít si vybrat mezi Vámi dvěma, neváhám ani okamžik - na kafe, byla-li bych pozvána, tak s Vámi určitě ne.

    A to si vůbec nemyslím, že by měla Tomicová vyhrát, přece jen jde o tanec a to ostatní je jen přidružené. Jenže jak ta média zase šílí a vytvářejí falešné nátlaky, tak ji lidi jen v obraně proti tomu možná nechají vyhrát, a nebudu se divit. A zase to něco připomíná.
    A někdo jí prostě posílá hlasy i bez ohledu na to, co píší a vytvářejí média. Taky správně. A co je paní Františce do toho?! A proč tyto diváky uráží?

    https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-komentare-frantisky/582525/ocima-frantisky-pavla-tomicova-prezident-zeman-chleb-a-hry.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Dvořák, co má vyhrát, se do 30 let živil jako profesionální tanečník. Není mu hloupé se účastnit v amatérské soutěži? Nebude to sluníčkář? U mě si to podělal na celé čáře a klidně mě přinutí k tomu, že pošlu prachy za SMS (budou v nákladech) té Tomicové, na truc.

      Vymazat
    2. Ale není jisté, že se budu dívat. Pan zdenekb dělá na 7 zakázkách najednou, já jsem na tom podobně, ale nepočítám to číslo. V pondělí jsou termíny. V nejhorších časech jsem dělal na 20 najednou. Tohle se obyčejně děje před vánoci (je to spojeno s přívalem peněz, které je potom potřeba rychle utratit nebo překulit na leden) a před letními prázdninami (to je spojeno s prací zadarmo, objednatelé jedou na dovolenou a zaplatí to v září - říjnu, až se vzpamatují).

      Vymazat
    3. O tom Dvořákovi a jeho profesionalitě jsem se to dočetla před chvílí, někdo to tam psal v diskusi... Nevím, jestli to v TV říkali, na první kola jsem se nedívala, nebo jen malou chvilku. To je teda špatné, že nedodržují objektivní podmínky a neberou prokazatelné amatéry. Ten Geňa přece také už tancoval... Že by neměli zájemce? Škoda, mně se Dvořák moc líbil, ale hlavně s tím, že se u něj vlohy projevily až tréninkem. A ono zatím ne.

      Vymazat
    4. Oni nejenže nedodržují podmínky, oni je vědomě porušují, to je podstatný rozdí. Je to přirozenost médií - tedy jejich majitelů. Ohlupovat diváky (voliče) pro své mocenské ambice.

      Vymazat
    5. Je otázka, jak dlouho ze sebe lidi a diváci nechají dělat šašky.
      Je fakt, že lidu ti nahoře příliš mocenských prostředků nenechali, ale ještě pořád máme vidle. A selský rozum.

      Vymazat
    6. A má to trvat 3 hodiny!

      Vymazat
    7. Čeho je moc,toho je příliš, mě už přestal bavit i ten Ferit Aslan u asi 50.dílu a má to 72,zlatý Dietl se 13

      Vymazat
    8. Stačí to vypnout a jít do přírody.

      Vymazat
    9. To bych zas nevěděla, jak to dopadne,jestli nakonec přeci jen zasunou.A Ferit Aslan to je tedy kus a jak umí hrát ty emoce,(takže ta zavěrečná scena bude neco),to ti naši herci jsou jen odříkávači,včetně té Tomicové,tuhle jsem na ní byla v Kočičí hře, viděla jsem to s Medřickou i Bohdalovou v hlavní roli a s ní jasný propadák.

      Teď moc na vycházký nechodím, bojím se uklouznutí a tmy.Tak od 4 čumím, v jiném ročním období bych to už vzdala.

      Vymazat
    10. O nějakej jeden pořad přece nejde. Jednou jsem nahlédla do studánky té naší živé vody, jako TV veřejnoprávní, a už tam vidím plno jedu. Nemusím ani sledovat to ostatní.

      A souhlasím - jediné, co vlastně nelže, nebo si na pravdu nehraje, jsou pohádky a seriály.

      Vymazat
    11. Jiří Dvořák se tancem neživil.

      Vymazat
  28. Němci mají podle zákona 3 pohlaví. Existují němci samci, němci samice a němci "různí". Dosud nemají název. Vyzývám tímto Jáchyma, aby vytvořil název němce se 3. pohlavím, který nemá ani penis, ani vaginu, ale něco německy specifického. Prý jich s tím po říši chodí 160 000 kusů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli to nemají z té tradiční němecé medicíny. Pořád se někam rozpínají a teď se jim cosi vyrazilo samo zevnitř.

      Vymazat
    2. A nebo se stydí za druhou světovou....
      A nebo jen liberálové u moci chtějí dokázat, jaká je u nich svoboda. Spousta teploušů jen čeká, aby se mohli zviditelnit a aby dokázali, jací jsou frajeři a jak tvrdě musí probojovávat svá práva.

      Vymazat
    3. Název pro německé třetí pohlaví...
      Naskočilo mi "němnuch" .(Eunuch, mající německá špecifiká a postrádající mužská špecifiká)
      Dal jsem si pár facek - němnuch je rodu mužského, zřejmě zafungoval můj latentní mužský šovinismus.
      Takže neutrum - "NĚMNUCHO" ?

      Já bych ale raději vypsal evropské výběrové řízení na název, odměna tři milióny Euro, podmínka účasti alespoň pětileté členství v neziskovce + džendrové VŠ vzdělání.

      Vymazat
    4. Mně v pubertě moje matka pořád nadávala, ty nejsi ženská ale embryo
      Takže to by se mohlo hodit,embryo nemá pohlaví

      Vymazat
    5. Možná už to pojmenoval Nohavica v jedné ze svých písní, kde tomu říká "prdel vpředu".

      Vymazat
    6. Gaio,

      přiznejte se, vy jste ve škole často chyběla !
      A během svého pedagogicého působení jste navíc ignorovala důležité pravidlo úspěšného pedagoga:

      "Když něco nevím, zeptám se žáků! "

      Vymazat
    7. Tereza Spencer, ta by byla v německu Němnucho a u nás je čechnucho?

      Vymazat
    8. Možná to hnutí za třetí pohlaví zosnovali ti , co měli podobné matky jako já mohli hrdě odpovědět,nejsem zenska/chlap, jsem třetí pohlaví

      Vymazat
    9. Spencerová má příponu "ová" a dává tím světu najevo, že je žena.

      Vymazat
    10. Acopaku, dobře, že mi Terezu připomínáte!

      https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/svet-pri-sobotni-ranni-kavicce-terezy-spencerove

      Přehled včerejších událostí včetně odkazů na prameny .
      ********************************
      Spencerová nepožaduje žádné další legislativní ani záchodové extrabuřty.

      Považuje se za ženu, cítí se ženou, podstoupila patřičnou operaci a hormonální terapii. Prostě podstoupila poměrně náročné martyrium a nehodlá být považována za nějaký přechodový mlžně-genderový extrabuřt.
      *****************

      Mimochodem - znal jsem či znám lesbičku, jednu bisexuálku a dva/dvě hermafroditky, několik homosexuálů. Jednu z hermafroditek dost dobře.
      Když jsem měl čerstě po VŠ, chodil(a) podruhé do šesté třídy, protože cíleně a úmyslně propadl/a, měl(a) trojku z chování...
      Myslím, že jsem jí psychicky dost pomohl, alespoň její kantoři zírali, já jsem si od toho moc nesliboval, byl jsem ucho bez zkušeností, improvizoval jsem a řídil se intuicí, literaturu jsem tehdy neměl žádnou .
      Byl jsem vlastně překvapený, jak málo stačilo k radikální změně - třeba z propadlice v pololetí to vytáhla na dvojku na konci roku, šel jsem se jí pak preventivně omluvit za učitele, že na vysvědčení dostane trojku, protože by vypadali jako blbci a ona taky. Uzala to.
      *****************
      K Vašemu dotazu:
      Pokud by bylo do protektorátního Česka befelem importováno z NĚMECKA pohlaví NĚMNUCHO, napovažuji za nutné právně-záchodový EUstav počešťovat - a kvůli Tereze už vůbec ne.


      Vymazat
    11. Chudák chlapec. A ještě žije v protektorátním Česku a byl / ještě je ?/proplácen protektorátní zdravotní pojišťovnou.

      Vymazat
    12. Mám to. Němnucho může být DEUBRYO. Má to v sobě němectví, evropanství a bezpohlavní rod.

      Vymazat
  29. Dívám se na těch 5 žen typu Marianne, symboly Francie.. jedna má v nose kruh.

    OdpovědětVymazat
  30. Sodoma a Gomora.

    https://lnk.sk/rOS5

    OdpovědětVymazat
  31. Tak si popláču do Nory. šla jsem na operaci křečových žil, k soukromému doktorovi, platila jsem to, týden jsem ležela doma, dělala vše, jak se má, ale bylo mi divné, že jsem měla večer zvýšenou teplotu a párkrát ukrutnou zimnici. Kluk mi říkal, zavolej mu, řekni mu to, ale já si říkala, no co, asi to k tomu patří (podotýkám že rány se stehy jsem měla zalepené.)
    Včera dopajdám k doktorovi na kontrolu, říkám mu to a on bohorovně, to s tím nesouvisí, to jste asi měla nějakou virózu.. pak sundal náplasti, vyndal stehy a znervózněl. začal mi prohlížet sonem třísla.. napsal mi drastická antibiotika, řekl, že se mi tam udělal hematom... Když jsem odešla, tak mi volal na mobil, že mám jít zítra ráno do nemocnice k operatérovi, co to s ním dělal...teď mi zase volal domů (to je najednou starostlivost), abych tam šla raději nalačno! Já se picnu!
    No a včera jsem měla matku objednanou na trvalou, tak jsem se s tou nohou dopajdala k ní, částečně nakoupila, dovlekla ji k holičce, pak jí připravila léky na 14 dní (kdyby něco), převlíkla postel a vyprala a pověsila prádlo, dala jí čisté pyžamo a domácí oblečení, doplnila pleny, znovu ještě něco dokoupila, zašla pro ní ke kadeřnici a dovedla ji domu, připravila jí pohoštění pro návštěvu, kterou čekala, a jela jsem domů.
    Přišla jsem, na noze rudou báň, vzala jsem si dva prášky na uklidnění a brečela nad sebou. Ono to nikdy neskončí. Matka je veselá jako blecha, největší starost má, abych byla zdravá a mohla dál sloužit.
    Tak mi držte palce, zítra vůbec nevím do čeho jdu, beru si kartáček na zuby a pantofle, a zrovna píšu ne snad závěť, ale dětem, aby věděly, kde co vlastním a kde mám klíče od sejfu a tak.
    Tak to jsou moje Vánoce. Alespoň dvacet druhů! :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevyjádří se nějaký odborník, nebo kdo má zkušenost? Já bohužel ne...
      Zdálo se mi divné, Aleno, že se neozýváte, tušila jsem problém. Tak teď nemůžete dělat nic jiného, než jít do nemocnice, možná to opravdu chtělo dříve, ale co už. Kdepak jít na operaci k soukromníkovi, když to není nutné... Budu Vám moc držet palce, jistě to v nemocnici zachrání. Domů nepospíchejte.
      A na Vašem místě bych zvážila, jestli je pro Vás únosné stále lítat za matkou a pečovat o ni, za těchto podmínek. Myslete i na sebe, a na děti, i ty Vás potřebují.
      Ať to zítra dobře dopadne!

      Vymazat
    2. Držím Vám pěsti, Aleno, vánoce si jistě užijete a bude líp, uvidíte. Holt se bude muset taky snažit někdo jiný. Chování matky je naprosto v normě, oni to tak vnímají, starej se a hotovo. Jsem tvoje matka. Nemějte jí to za zlé, žije ve své bublině, má tam svůj mikrosvět. Musíte zapojit svoje děti. Já už dlouho nemám ani jednoho rodiče, taky jsem jim sloužila, co to šlo, ale pravda, byla jsem mladší a všecko fungovalo jinak, než kdyby to bylo nyní. Tak ještě jednou přeji vše dobré!

      Vymazat
    3. Syn kolegyne (mojej pravej ruky:-)), pomerne mlady, tiez bol asi pred troma tyzdnami na operacii. Robili mu to nejakou novou technikou vypalovanim, ci nieco take. Jemu kazali, ze musi co najviac CHODIT po tej operacii krcovych zil. Ani ho kvoli tomu nevypisal na marodku. Ale aj on dostal nejaky zapal, ma ukrutne bolesti... tiez sa obaja, co ho operovali, nakoniec zisli a riesili tiez jeho horucku, zmodravenie noh a pod. Takze neviem. Mozno je to nejaky sprievodny jav? Drzim Vam palce, nech sa vsetko v dobre obrati.

      Vymazat
    4. Všechno se určitě v dobré obrátí!

      Vymazat
  32. Kellnerová ! Silverstone G !!!

    OdpovědětVymazat
  33. Tak jsem se vrátila z práce, ráno jsem jela ve sněhové přeháňce, vlastně sněžilo asi do jedné hodiny, byla jsem dvakrát odhrnovat. Včerejší večírek dopadl dobře, byla jsem doma před půlnocí. Dnes budu odpočívat, na stardance se dívat nebudu, letos mě to vůbec nebaví a nemám tam nikoho, kdo by mi byl milý. Kouknu na neveřejnoprávní konkurenci a usnu u něčeho...
    Z rozhodnutí Štětiny jsem docela potěšena. Plavec už měl dávno odplavat.

    OdpovědětVymazat
  34. EXKLUZIVNĚ: JAK VYŘEŠIT STŘET ZÁJMŮ? BRUSEL NABÍZÍ BABIŠOVI TŘI ŘEŠENÍ
    Respekt získal klíčový dopis od komisaře Oettingera, Babiš podle něj má na vybranou

    OdpovědětVymazat
  35. Maruško, co v tý hudebce děláte, že se jí děti bojí??? :D))

    České děti mají největší strach ze zpěvu. Matematiku by zrušil ‚jen‘ každý desátý
    16
    Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/nejhorsi-predmet-zpev-u-deti-dopadl-hur-nez-matematika.A181214_165415_ln_domov_blv#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_domov&utm_content=main

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až tak negativní výsledky z výzkumu jsem ještě neviděla, kdoví, jak to zkoumali a na kom. Ale může to dnešní stav vystihovat, nepřekvapuje mě to.
      Příčiny uvádí ten ředitel Němeček správně. Hudebku učí na 1. stupni mnohdy, dokonce nejčastěji, učitelé, kteří hrají špatně na hudební nástroj, takže v hodinách raději nehrají na nic; špatně a neradi zpívají. Takže je výuka předmětu nemůže bavit, a to se už v motivační rovině přenáší na žáky. Nehudební učitel pak látku staví jen na hudební nauce/teorii, což je další hřebíček do rakve předmětu. Učit výchovy je fakt nejtěžší. Měli by je učit aprobovaní učitelé z 2. stupně, což se mnohde děje a je to asi jediné řešení, které může pomoci.
      Díky za článek, liško.

      Vymazat
    2. Děcka by měla vidět dospělé zpívat při práci. Já to viděl ve fabrice v Lichtenštejnsku v Hovalu, ve městě Schaan. Byl pátek, kole 12hod., banda zpívala u strojů, převážně "starší" lidi, všichni nad 50 let... mladší asi sedávají u počítačů a potřebují klid na práci.

      Vymazat
    3. To víte, že to souvisí s životními vzory, tj. dospělými. Děti je napodobují ve všem. Dokud se u nás ještě aspoň na vesnicích a mezi babičkami a dědy zpívalo, bylo mnohem víc malých zpěváčků. Dnes...

      Hlavně že jsou děti 5 hodin denně připojené na internetu. Ale každé 50. z nich nikdy nebylo v lese (viz ten výzkum). Kam se poděly lidové písničky s trampskými, když už nejsou ani trampské a vodácké osady, nebo jen zbytky? Lidový tanec, lidová zábava jdou vniveč.
      Západní životní styl a prachy na 1. místě úplně ničí veškerou přirozenost. I to je důvod, proč si víc vážím hodnot východních.

      Vymazat
  36. Ty matky,ty dovedou potrápit teď čtu zrovna v Právu o Foglarovi, že prý se neozenil, že to jeho matka nechtěla,ze ho chtěla mít jen pro sebe a tak v jeho příbězích úplně chybí ženský živel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď je to jedno, děti si budou moci od 12 let měnit pohlaví bez operace. Podle ministerstva spravedlnosti s požehnáním šabatové.

      Vymazat
    2. Nechám se přepsat na ženu a v nemocnici mě dají na ženské oddělení.

      Vymazat
    3. Co když k něčemu takovému budou ty děti manipulovat samy divne matky,teď jsem nastínila,čeho jsou schopné a jak dovedou být sobecké, dítě pak ani nemusí vědět, co vlastně chce nebo udělá něco jen kvůli tomu,aby matinka nedělala peklo.

      Vymazat
    4. Mozno sa poucit Spartou. Odobrat matkam synov od veku 10 rokov a otcom dcery :-).

      Vymazat
    5. Kvůli blbým zákonům se vracet do starověku?

      Vymazat
  37. "Hladové dítě se učí hůře než dítě najedené. Na příkladu dětí ze sociálně slabých rodin, které dostávají obědy zdarma, to ukázal průzkum agentury Median. Poslanci přicházejí s návrhem zavést obědy zdarma plošně pro všechny žáky." (idnes)

    Mám opačnou zkušenost. Nažranému se nechce dělat, bere ho spaní. Když mám hlad, dělám jak brok, abych měl práci za sebou a dorval se konečně k žrádlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To může být pravda, i naprostá kravina - záleží, jak je to podáno a co se tím myslí. Kdo je dlouhodobě podvyživený, tomu vůbec mozkové funkce selhávají, je mimo sebe. Podvyživený může být i tlustý člověk, jak známo.

      K této otázce bych měla jen připomínku, že mnohé děti, a pokud vím je to na všech školách, by nikdy školní oběd nesnědly, ze zásady. "Je to přece humus, nedá se to žrát", tvrdí. Jak jim ho budou nutit? Každé takové plošné opatření je hloupé a prodělá se na něm. Oběd ano, pokud rodiče momentálně fakt nemají na zaplacení (zjistit důvody) a pokud o něj dítě vůbec stojí.

      Vymazat
    2. Po obědě je vždy útlum a nejlepší je poslat děti po 5.nebo 6. hodině domů odpoledka mají na 1.stupni stejně jen v úterý a čtvrtek,ještě se učí stejně jen okrajové předměty, takže ty obědy a učení je argument úplně mimo

      Vymazat
  38. To: Alena
    Brzké vyzdravení přeju, paní Aleno. "Trápení" s maminkou zkuste brát malinko z jiného úhlu, co já bych za to dala, kdyby tu ta moje i s tatínkem ještě byli, když jsem se jich na tolik věcí nestihla zeptat...

    Do prosince přidána večerní předvánoční Olomouc, viděná pidi-foťáčkem s neostrým přibližováním. I s orlojem, panem "Voxlem" na pódiu (co prý se přestěhoval na Hanou, stal se šetrnějším), zahajovací kamélií z MET, hlavními sólisty při rozhovorech (na večírcích byla paní Damrau nikoliv v bílém, ale zlatá) a závěrečný stand up s focením z hlediště. Krásné to bylo.
    https://www.jpeg.cz/album/HJCg/?sort=date_asc&page=1

    Dokument o zkouškách s dirigentem:
    https://www.metopera.org/discover/video/?videoName=a-new-traviata-for-the-met&videoId=5979626021001

    Jak tu byl pan domácí nabádán, aby krtinec zahajoval citáty, ať si každý vzpomene na svůj, kterého se nejraději drží, nestihne-li zahájit on a ten první vstup není dle jeho gusta. Já z Lustigovy Dity Saxové: "Život není to, co chceme, ale to, co máme.", což docela koresponduje s jinou pravdou: "co se má stát, to se stane".
    No, je 2 nad nulou, jdu prozaicky vypustit slepice. U ptačího krmení jsem u nás zatím viděla jen obezřetné sýkorky a kosy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K poslednímu bodu. Nejde o nedostatek citátů, ale o to, dívat se už od 1. komentáře na sprosťárnu. Vám to nevadí? Ostatním holt ano. I když už jsme zvyklí, dá se to i tak brát. Onen nešťastník je chudák.

      Vymazat
    2. Kdepak, Maruško - já neďubám na číslo krtince, ale na počet komentářů, který Vás spolehlivě nasměruje na poslední a vracím se nahoru. A pod Pussy si klidně představím naši číču Lízu, když přece jen zatoužím vědět, co někdo dopsal hodně na začátek a anonyma, kterých je tu asi více, si náhodně přečtu. Nevím, zda je dotyčný chudák, ale určitě mu pohoršené komentáře učiní alespoň malou radost a přidají na důležitosti, jinak by sem nejspíše dávno nechodil.

      To: Ládik!!!
      Máte krásně vybarvenou klávesnici. Co to u ní vyrábíte - oběd?

      Vymazat
    3. No vidíte, a sama s tím zase začínáte - proč věnovat anonymovi pozornost? Ten provokatér je tu stejně jen jeden. Dávám za pravdu panu domácímu, jak s ním naložit.

      Vymazat
    4. je to chudák, ale co naplat16 prosince, 2018 11:31

      Výroky pana prezidenta jeho voliči zbožňují.
      Miloš Zeman - Ekonomičtí zmrdi, necenzurovaná (nevypípaná) verze

      Vymazat
    5. To: Marie
      Myslíme malinko odlišně, Maruško - opět jsem nepochopila, s čím jsem začala, když je o tom v tomto krtinci.

      Pěknou neděli všem a Ládikovi!!! by mohl Ježíšek nadělit pořádný vál.
      Začínám opět váhat, zda sem nepsat co přihlášená přes Google, neb mě mizející se ověřování občas pro neúspěch nakrkne - to tam asi potřeba není.

      Vymazat
    6. Byl jsem za hnětače, destrukrora krystalické mřížky těsta a trhače vazeb elektronů z valenční sféry těstové hmoty. Vál s tím nemá nic společného a doufám, že mě ježíšek mine.

      Vymazat
    7. Barevná klávesnice byla za 300, je pro děti. Mi pomáhá najít písmena (zelená barva), čísla (červená), podivnosti (žlutá) a funkce (modré). Kdyby mi to někdo zakryl, jsem v pldeli. Znaky hledám očima, posledních 25 let už dost rychle, ale stále obtížněji.

      Vymazat
  39. Zase ta multifunkce...
    https://imgur.com/a/NR6839q

    OdpovědětVymazat
  40. Dopil jsem tu loňskou hruškovici a obrazovka trochu tančí.

    OdpovědětVymazat
  41. Jáchyme,
    sjå opp for stjerneskot! Prý paráda.

    OdpovědětVymazat
  42. Vánoce, vánoce přicházejí...16 prosince, 2018 13:15

    VIDEO: Vánoční koleda, jak má být. S Andrejem, Milošem i Tomiem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mě nenapadne se na odkazy od tebe dívat, ty troubo pošahanej. To sis ani nevšiml, komu prezident nadává a na koho občas rád užije své vulgarity? Na pitomce a sprosté udavače, jako jsi ty a plno podobných pisálků.
      Proč nadáváš nám tady? Holoto s hubou nevymáchanou, vykopat tě je málo a špinit si boty. Smraď si, kde chceš.

      Vymazat
    2. Také vám hezké vánoce, marie16 prosince, 2018 16:32

      Jste milá.

      Vymazat
    3. Jsem, ale jen na někoho.
      A ke studu za vulgarity mě nepřivedete, to ani náhodou!:-) Naopak jsem na sebe pyšná. Konečně se té holotě také vyrovnám. Ne, nemáte převahu.

      Vymazat
    4. Ad: Marie

      Mala by ste sa trochu pozriet i na seba, co tu vyvadzate. Pustate sa skoro s kazdym do hadky. Aj Baba Jaga Vam uz dlhsie lezi v zaludku. Nie je tak trochu chyba i vo Vas, co myslite?

      P. S. Vyskocit takto na niekoho s tykanim, a takymi vyrazovymi prostriedkami, nech uz je to hocikto a hocico si mysli o prezidentovi, tak to nesvedci o nejakej kultivovanosti, ci? Skratka ho necitajte a mate to vybavene.

      Vymazat
    5. A vy mi vlezte na záda, pak si trhněte a pak si mustrujte svou pravou ruku, experte na lidi. Budu si dělat, co chci já, a ne, co mi tu drze hodláte radit.

      Vymazat
    6. Je to vaše vizitka, marie.

      Vymazat
    7. Především tvoje, b|bečku.

      Vymazat
  43. https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/svet-pri-sobotni-ranni-kavicce-terezy-spencerove

    → jen 26 procent Američanů… si v době, kdy se „pod tlak“ dostávají už i vánoční koledy vysílající „nesprávná poselství“… myslí, že mají skutečnou svobodu projevu… polovina Američanů si přitom myslí, že všechno by bylo lepší, kdyby lidi pravidelně chodili do kostela…

    OdpovědětVymazat
  44. Ukrajinci si udělali svoji politickou církev. Proč si neudělá církev třeba TOP09 nebo stan?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to nie je take jednoduche, ako sa na prvy pohlad zda:-).

      https://svetkrestanstva.postoj.sk/38885/v-ukrajine-vznikla-pravoslavna-cirkev-nezavisla-od-moskvy

      Vymazat
  45. Už ty velké zakázky nebudu brát. Sedím tu jak debil a zdaleka není hotovo, ráno chtějí tisky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máte si v sobě uklidit, radí psycholožka proti stresu.

      Vymazat
  46. Zítra začíná velká sešlost lidí ze školství, budeme se radit, jak dál. Tak tu dva nebo spíš tři dny nebudu.
    Přeju klidný předvánoční týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si uděláte candrbál a chudáci, co zbydou v procesu budou akorát muset suplovat.

      Vymazat
    2. To se sejdou všichni učitelé na 1 místě? To bude na Václaváku, 200 000?

      Vymazat
    3. Ne, jen pár desítek lidí, i to je dost, abychom se shodli. Gaio, nebojte, za mě učí praktikanti, v úterý a ve středu bude divadelní den.

      Vymazat
    4. Doufám, že to není akce s Gazdikem, ten prý chce opustit politiku a věnovat se reformě školství, podotýkám, že permanentní reformě, ta běží už 28 a možná už 70 let

      Vymazat
    5. Ne, tyhle lidi nikdo neznáte, nejsou v médiích, žádní politici, všechno jsme muzikanti. Ale zrovna o náš předmět je teď docela zájem něco měnit. Jsem ráda, že budu u toho. A taky že vypadnu.

      Vymazat
    6. Nic ve zlém, ale říká se "já nic, já muzikant".

      Vymazat
    7. Možná by tu hudebku mohli na druhém stupni zrušit, tak max do sedmičky. Kluci mutují a zpívat stejně nemohou,to je diskriminační.

      Vymazat
    8. a víte,že jsem tohle šlehnutí čekala? však to znám. Nevadí mi to. Nebudu kvůli něčí chvilce zčeřené žluči říkat, že jsem hudebnice, když nejsem. Jsem muzikant šumař, nic víc. A jestli máte pocit, že jsem alibista, tak mi stejně nic nepomůže.

      Vymazat
    9. Gaio, hlasová krize při mutaci trvá v průměru 2 měsíce, to se zpívat spíše nemá. Ale v pěveckých sborech naopak, vhodná cvičení tu mutaci usnadní a správně nasměrují. Je o tom spousta výzkumů a knih.
      Souhlasím, že než předmět nenávidět a učit blbě, tak radši nic. To se ale musí zvážit. Zatím je tlak opačný.

      Vymazat
    10. Ale když mutují celá třída a postupně, tak pořád to někdo kazí

      Vymazat
    11. tak ho nechám bubnovat, nebo mixovat zvuky na počítači aspousta dalšího
      Dobrou.

      Vymazat
    12. Z toho bych se zbláznila. Hudebka by měla být od puberty volitelná. Nikoli povinná.

      Vymazat
  47. Tužka napíše,....v žádném případě nerušit hudební výchovu,....jak je nějaký problém, kouknu, jak jej řeší příroda,...a jaký byl k problému přístup během civilizačního vývoje a jak to dopadlo.

    Příroda zpívá,....vydává harmonické zvuky,....hudba je mnohdy kopíruje a lidský jedinec by o tom měl být informován,...měla by se mu otevřít dveře k jejich pochopení.

    V kolébkách civilizace všude na zeměkouli najdeme doklady o tom, že člověk zpíval a hrál na hudební nástroje, skládal hudbu i písně. Hudba vitala jedince po narození, dávala mu radost během života, oslavovala jeho vítězství, tišila jeho smutek z proher, doprovázela jeho tělo i duši na poslední cestě ke hrobu.

    Není co řešit,....hudební výchova do školy patří,...jednu hodinu hudební výchovy za týden bych nechala i na technických středních školách. Obsah,...?....průřez hudebními žánry,...zvuky nástrojů,...hudební mistři a geniové, jejich osudy.

    Nezpívám,...nehraju na žádný nástroj,....ale měla jsem období, kdy jsem chodila na opery a poslouchala všechny druhy hudby od lidovek a dechovek, přes taneční hudbu všecho druhu, hudební produkce jen pro pár desítek lidí v hudebních klubech, až po koncerty na Pražském jaru. Posledních pár let vyhledávám ticho a zvuky přírody, protože řvoucí stadiony a sportovní haly a tělocvičny, .... vyčerpaly moji zásobu touhy po poslechu jakéhokoliv hudebního projevu. Byla jsem nucena poslouchat, řev, hluk, rachot,...opotřebovalo mě to,...chci ticho.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  48. Jsem na máry, 2x mi havaroval program, musel jsem použít horkou linku. Ráno to neodevzdám, jdu spát. Dostanou to zítra odpoledne, to je taky den.

    OdpovědětVymazat
  49. Tužka napíše pro pana Ládíka,....znám to,...měla jsem zásadu, že kdybych lezla počtyřech, tak se tam musím doplazit a splnit to, co jsem slíbila.

    Ubírám na slibech,...už rok,..a objevila jsem kouzlo dní, kdy nic nemusim, /pokud ta s kosou nevyndá povolávací rozkaz do krématoria, /,...tak se ráno probudím,...na programu jen to, co budu zrovna chtít dělat,...v lednici navařená bramboračka, v kastrolu upečená flákota, jablka a zelenina v zásobě, chleba rovněž,....a není co řešit,...jen den klidu vyplnit podle nálady.

    U mne neexistuje den, kdy bych nechodila venku, za všech okolností si to zařídim, abych alespoň pár tisíc kroků venku udělala.
    Návyk z dětství. Byla jsem stále na dvoře a v zahradě.
    Pak dva kilometry do školy a dva domů, pěšo, za každého počasí,...i v závějích.
    Od šesté třidy dva km na vlak, dva km ve městě od vlaku ke škole,...a zpět,...osm kiláků každý den, opět za každého počasí,...jen při rozdávání vysvědčení na závěr roku mě nevlastní dědeček vezl ke škole bryčkou a čekal na mě,...protože měl neskrývanou radost z mého vysvědčení,..i když, od šesté třídy jsem už samý 1 neměla,...pár vyznamenání jsem uhrála,....i to u maturity,...to už ale moji pěstouni nežili,...snad se radovali v nebi.

    Chodím, furt chodím,....bylo by to neuvěřitelných kilometrů jen tou docházkou do školy.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky plním, co jsem slíbil. Odevzdávačka je ve 14h, atelier to chtěl ráno... ale nestíhal to nikdo, termín nebyl reálný. Já jim to pošlu kolem 12 hodin, když nebudu muset dělat něco jiného. Mi do práce o víkendu vlezly ještě 2 hořáky, z toho 1 od objednatele té velké věci... tak to asi není tak horké, to jsem vycítil. Jinak bych dělal noční.

      Vymazat
  50. Včera 42 kroků, dnes 31. Doplním to o svátcích.

    OdpovědětVymazat
  51. Dědeček s bryčkou u školy. ..to Tužka bude asi z Rumunska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na bryčce jsem jezdil jen v dětství, v Jeseníkách ... s babkou do Světlé Hory do obchodu, když nás vzal soused, který stahoval dřevo v lese.
      Jinak jsem jezdil jen se psy, 4xhaskoun, někdy před 30 lety. To bylo hodně náročné na čas.

      Vymazat
    2. Ve Světlé Hoře bydlela moje babička a táta tam po válce hospodařil. Taky měl koně, vozil prý na Praděd stavební materiál, nebo něco... Když umřel, šla jsem domů pěšky a brečela jsem smutkem i vztekem, jak si mohl umřít, když já jsem se jej nestihla zeptat na tolik věcí!

      Vymazat
    3. Svět je malý...
      Světlá Hora je velkoměsto. Zato Podlesí.... ale též už to není, co bývalo.

      Vymazat
    4. Co chtěli, to vám řekli a staří lidé stejně pak mluví pořád dokola o jedné věci, život se jim smrskne do několika manter, které omilaji pořád dokola , že od určitého věku se od nich nedozvíte stejně nic nového

      Vymazat
    5. Tátovi bylo 68 a mámě 65, když mi umřeli. Tam to ještě nehrozilo. A mně bylo 36, byla jsem to já, kdo se nestihl ptát, ještě mi to nepřišlo nutné, měla jsem jiné věci na starosti...

      Vymazat
  52. Taky mám málo pohybu , ale venku se bojím, že uklouznu a do krytého bazénu se mi nějak nechce,zima se mi dává do kostí, ten advent je klimaticky nepříjemné období. Mam chuť tak se uložit k zimnímu spánku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideální to mají náměsíčníci.
      Ti se mohou uložit k zimnímu spánku a přitom mají dost pohybu.
      Když si večer otevřou okno (pokuid možno zamřížované, aby nechodili po římse či po střeše) mohou nachodit dlouhé kilometry na čerstvém vzduchu, zdá se jim o letní přírodě a přitom se mohou oddávat blahodárnému zimnímu spánku.

      Chce to jen vzít si před usnutím teplou bundu, fusekle a kalhoty místo pyžama.
      V létě se naopak mohou i v noci oddávat letnímu bdění.

      Vymazat
  53. Ale při zimním spánku zas člověk trpí tím nedostatkem pohybu,takže zas jednou nevím , co vlastně chci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sedl jsem včera večer na rotoped, ale nebralo mě to. Ani girja nezabrala. Potřebuju ven.... připravit dřevo do Morsa nestačí, je potřeba vyrazit na okruh, nejlépe delší a pomalejší, tak 7km/h. Není hmyz a nepráší se, led nevadí - ten je spíše ku prospěchu, nutí ke správnému došlapu. Jediné, co jsem 3 dny provozoval, byla automasáž chodidel a prstů u nohou, to jsou nejvíc namáhané součásti a pořád jim nic není.

      Vymazat
    2. Rotoped je naprd, furt to říkám!
      Chce to stepler.
      Když si na šlapky přimotáte kobercovou páskou dvě struhadla, máte zároveń i masáž chodidel a prstů.

      Vymazat
    3. A nevrže to? To by m jeblo ještě víc.

      Vymazat
    4. Mám stepler za pár stovek z Lidlu, nejlevnější, jaký jsem kdy viděl.
      Vrzal a bušil.

      Vrzání jsem odstranil vstříknutím pár kapek oleje s molybdensulfidem mezi gumové tlumící/vymezovací(?) válečky - tedy všude mezi gumu a kov.
      Vím, olej by měl gumu naleptávat - ale za půl roku se žádný negativní efekt neprojevil.
      Pomocí obostranné lepící pásky či kontaktního lepidla jsem také přilepil kousky koberce- "zátěžáku" jako doraz pod šlapky, aby nedosedly na kov.
      Dál jem nalepil na podstavec tentýž zátěžák (kousky) zespoda na podstavec - omezuje přenos případných rázů a lépe klouže po dlaždičkách či jiném tvrdém povrchu. Prostě systém DoDo.
      Ale dražší steplery mají jinou konstrukci a nejspíš nemají ani uvedené nedostatky.
      Doporučuji vyzkoušet v prodejně, nebo koupit přes internet a kdyžtak do 14 dnů vrátit, nebude-li vyhovovat.

      Dražší typy mají jinou konstrukci,umožňují i nastavení míry zátěže - u toho mého řídne po zahřátí olej v tlumičích, takže po stovkách kroků už neběžíte tolik "do kopce" - ale zato neodpadnete, můžete běžet dál a připadáte si jako frajer. Možná to číňan udělal schválně, jako reklamní trik.
      ****
      Mimochodem - šlapky chodidel nejsou ani zdaleka nejzatíženější, jak se domníváte.
      Nejzatíženější je asi kloubní výstelka, která se během života zátěží postupně opotřebovává a jen velmi omezeně regeneruje, mnohdy k stáru vůbec,potravinovým doplňkům navzdory.
      Ale názory odborníků se různí.


      Vymazat
    5. Hlavně, aby se to dalo zakopnout pod postel.

      Vymazat
    6. Můj stepler (teď jsem ho změřil) se i s podlepenejma nožičkama vejde pod postel se vzdáleností 218 mm od podlahy, když natavíte před kopem šlapadla vodorovně.
      Pod mojí ne, překáží motor elektricky polohovatelné postele.

      Mám stepler v koupelně pod umyvadlem. Nad hlavou otevřené střešní okno, před sebou zahradu, nad sebou hvězdné nebe...prostě Příroda, pokud sousedi nepálej v kamnech staré boty a není inverze.

      (Kdyžtak podložte postel čtyřmi prkénky či špalky, pokud čtvrtku rajcuje, když jí za běhu v noci za běhu funíte u postele a nechcete se přesunout do koupelny.
      Nebo si svařte ozdobný dekl o rozměrech cca 30 x 45 cenťáků, pokud máte příliš malý barák. Mohl by být kombinovaný s Vaším louskáčkem na ořechy pro další úsporu místa.)

      Vymazat
  54. Na Libušíně už mají namontovaný Vaillant 2x46kW, teď tam plácají provizorní radiátory, ať se dají dělat omítky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a klimatická konference je každému u prdele

      Vymazat
  55. Dobrý domek: https://imgur.com/a/nNfYuU9

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domek nenaskočil, jen bobr, lev a hoši, co se trefují šipkami holkám do zadku.

      Vymazat
    2. divné ... mi to jede bez reklam

      Vymazat
    3. Máte recht, na mém pididispleji jsem domek přehlédl, domníval jsem se že jsou to nějaké dlaždičky nebo letecký snímek hlediště fotbalového stadiónu.
      Jo, zvětšil jsem to, už ho vidím, domek jako živej.
      Hned jsem virtuálně pootočil několika ventily a je mi tepleji.Virtuálně.
      To je parlament nebo Temelín?

      Vymazat
    4. Já myslela,že je to nějaký pěvecký sbor z dálky

      Vymazat
    5. To je už jenom výkres v cadu. Ve výpočtovém programu je vidět, jak který bazmek topí nebo netopí... 270 těles z 1 čerpadla, vše v mědi, příkon čerpadla 120W. Rozpočet 3 mega.

      Vymazat
  56. Toto musi potesit skoro kazdeho zdejsiho zdejsiho. Hlavne niektore zdejsi☺.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jiri-Cunek-Za-Babise-se-krade-min-Udani-na-nej-v-Bruselu-Skoro-vlastizrada-563496

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý se za Babiše krade méně.... ale krade se pořád. Méně nebo více, to je jako menší zlo nebo umírněná opozice s pomalejšími raketami.

      Vymazat
    2. Je lépe krást méně než více.
      Je iluzorní věřit, že někdy někde se nebude krást vůbec.

      Vymazat
    3. Jiří Čunek není jako JAHA, co píše hlouposti v krtkárně.

      Vymazat
    4. Někdo krade, někdo nekrade. Jde o co nejméně kradoucích.
      Vám ne?

      Vymazat
    5. Láďovi nevadí, jestli prší málo nebo hodně. On si vodu nakrade.

      Vymazat
    6. Kradl bych, kdybych čerpal.

      Vymazat
  57. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varuje před užíváním softwaru i hardwaru čínských společností Huawei Technologies a ZTE Corp. Podle Úřadu vyžadují čínské zákony po soukromých společnostech součinnost při zpravodajských aktivitách, což může představovat kybernetickou hrozbu...
    Ach můj bože, co já jen teď budu dělat! A to jsem ještě koupila synovi xiaomi pod stromeček. A objednal mi jej ajťák. Asi taky čínskej agent.

    OdpovědětVymazat
  58. Musel jsem přerušit práci, Eda má 62 let. Lovecký salonek:
    https://imgur.com/a/BP7gExb

    OdpovědětVymazat
  59. Jestli někdo krade méně a druhý více? Oba jsou zloději a je nutné je takto veřejně nazývat.

    OdpovědětVymazat
  60. Je rozdíl ukradnout jablko nebo zlatou cihlu.

    OdpovědětVymazat
  61. Krade zloděj, krade málo
    robátko se na něj smálo;
    proč mi bereš lopatičku
    zavolám já svou matičku
    jenom trochu zafuní
    dá ti jednu po čuni.
    Krade zloděj, krade více
    už ukradl statisíce;
    dítě křičí: dívej mámo
    tomuhle to krade samo.
    Až vyrosteš, Davídku
    nepůjdeš na besídku
    půjdeš si pro miliony
    to jsou prachy,to jsou ony
    nesmíš být v životě čudla
    v množství hledej jádro pudla.

    OdpovědětVymazat
  62. Místo 300 miliard
    zmizlo 200 miliard.
    Co s tím, lidi, budem dělat?
    Nevsákne to třeba prelát?
    Zvýšíme si důchidy?
    pomějem se u vody?
    Letos se tu méně kradlo
    vyperem si proto prádlo
    teď jsme lidé čistí
    demoška to jistí.
    Díky účetnímu auditu
    máme méně banditů
    lidem už se kradnúť nechce
    prachy sa zarobí lehce
    už tuná nekradnú všeci
    tosou věci tosou věci.


    OdpovědětVymazat
  63. Kradnú iba vyvolení
    rastě nové pokolení
    novî čestní ludia
    ktorí národ budia.
    Hore háj dedinu
    v kapse mám slaninu
    žiadný suchý chleba
    pozri, on ma jebá.

    OdpovědětVymazat
  64. Táto, táto, tatíčku
    vrátil si tu mlátičku?
    Kolo se ji polámalo
    teďka mele sakra málo
    je to přístroj napiču
    půjdeme do voličů.
    Nakoupíme táto hlasy
    v tom oboru táto asi
    pšenka řádně pokvete
    sláva nazdar samete.


    OdpovědětVymazat
  65. Maminko má zlatá
    podívej se, táta!
    Jak má málo dneska v pytli
    a i tak ho málem chytli
    když se kradl kolem plotu.
    Dneska ukrad jednu botu
    proč by kradl obě
    když má malé robě?

    OdpovědětVymazat
  66. Takže zloději a jiná nevánoční témata byla na pořadu dne - no jo, pokoj lidem dobré vůle. Každý sám sebe budeme asi vždy posuzovat subjektivně.
    E. Pilarová & W Matuška - Vždyť jsou Vánoce [1964] (Mono to Stereo)
    https://www.youtube.com/watch?v=ScvYNSasDRg

    Náhodou nám tu právě nad střechami žádný kouř nevlaje, pár vloček po ránu spadlo a už i odtálo. A za týden už budeme vědět, zda nám Ježíšek za naši dobrotu něco milého donesl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádní zloději. Ale poctiví lidé, kteří méně kradou.

      Vymazat
    2. „Bavil jsem se na Krymu s majitelem jedné stavební a realitní firmy a ten vyprávěl, jak musel za dob Ukrajiny dávat dohromady víc než stovku razítek, všude se uplácelo, co razítko, to úplatek, a dnes po připojení k Rusku těch razítek pro stavbu domu nepotřebuje ani čtyřicet. Tím pádem se tam víc než dvakrát zmenšil prostor pro korupci. Ptal jsem se taxikáře, jestli tam je u nějaké skupiny lidí vidět nespokojenost. On řekl, že pouze úředníci, kteří si za dvacet let vybudovali systém uplácení, tak teď se jim to najednou zhroutilo, protože ruské zákony jsou mnohem jednodušší, přehlednější a není tam tolik mezer a zádrhelů jako v ukrajinské legislativě,“ říká.

      Vymazat
  67. Abraka dabraka
    roztahuje se kloaka
    blíží se chvíle Pacáka
    za chvíli to tu pocáká.

    OdpovědětVymazat
  68. Těle pár dní mám nejradši už vše vyzdoben a skoro hotové, vánoční atmosféra hmatatelná a těšení se nadosah jak potom sním večeři a rozbalit dárky, tak si řeknu zas na rok pokoj.Ale nejhezčí je to těšení. Pro jistotu sem však dam cynický citát.
    Šťasten ten , kdo nic nečeká , neboť nemůže být zklamán

    OdpovědětVymazat