01 září, 2019

KRTINEC č.415

201 komentářů:

  1. Liško, nebojte, vše se upraví. mamince se mléko spustí, dcera taky začala kojit až za týden. Je to operace, málo platné.
    Myslím na vás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když pánbůh dopustí i motyka spustí

      Vymazat
    2. U nás fungovala rozvážka mat. mléka. Která neměla, té dovezli až domů od jiné, která měla nadbytek a odstřikovala, vydrželo přes noc v lednici... že by to už nebylo? Aspoň pro novorozence.

      Vymazat
    3. To už teď, myslím, marie, není. Upřímně, kdo ví, od koho by vaše dítě dnes mléko dostávalo... Ta doba už minula.
      Ale většinou se i po císaři dítě rozpije, jen to chce trpělivost a vydržet.
      Ale jak je to operace břišní dutiny, tak se maminka musí vzpamatovat po zákroku, navíc, když ještě ztratila dost krve.
      Ale Liška to jistí, jde o pár prvních dní...

      Vymazat
    4. Hm, asi ano, je větší riziko... U nás si to organizovala nemocnice sama, a organizovala to i porodní asistentka při návštěvách, věděla, od koho to je a pro koho. Aspoň si to myslím. Ale to je jedno.
      Snaše i vnučce držím palce, taky doufám, že se to srovná.

      Vymazat
    5. To je horší trauma nez z války v zálivu.

      Vymazat
    6. Tři ALE pod sebou, to jsem nevychytala... :-(

      Vymazat
    7. Nevychytávejte nic, nestojí za to. Já už po sobě taky málokdy něco čtu.
      Když sem člověk píše, snaží se zestručnovat myšlenky a kolikrát udělá zkratku, která není mluvnicky nic moc... Pokud to není u nějakého patly, co nezná vyjmenovaná slova (takový tu není), tak mě to jen pobaví. Ostatní snad taky.

      S tím Paralenem dole, to by člověk nevěřil. Kocourkov.

      Vymazat
  2. Ten Publilius Syrius je muj problém

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle toho, jak vás to ovládá, si taky myslím, že příčiny jsou někde hluboko. Buď je nemocné tělo (a kdo v našem věku nemá aspoň něco), nebo duševno, podvědomí. Zastaralá, nezpracovaná traumata.... co s tím, to ale musíte rozhodnout sama, i kdybyste příčinu znala nebo tušila.

      https://www.priznakytransformace.cz/index.php/leceni-nemoci/800-jitka-bicikova-dlouhodoba-nespavost-duchovni-vyznam

      https://zeny.iprima.cz/rec-tela-objevte-tajemstvi-psychosomatiky/rec-tela-co-nam-odkryvaji-potize-s-nespavosti

      Článků je docela hodně, asi je to problém mnoha lidí. Je fakt, že v tom případě prášky pomůžou jen to zakrýt.

      Vymazat
  3. A jak Vám se spalo, Aleno, v novém prostředí? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za dotaz, spalo se mi dobře.
      Ale na zpáteční cestě jsem trochu kufrovala, najednou koukám, u silnice cedule: Vítá vás Pardubický kraj! :-)
      Ježiš, tam nejedu, mě má vítat Středočeský kraj!
      No, tak jsem to otočila a po vesničkách jsem se došourala na správnou trasu. Přitom jsem se kochala, jela jsem pomalu a koukala se na krajinu, za mnou nervózové, no, na dálnici jsem pak přidala.
      Teď jedu za matkou, nad prahou je bouřka, ale nějak se tam dostanu.
      V lázních jsem měla tablet a na něm se dá docela dobře psát, kamarád mi tam dal dobře viditelnou klávesnici.
      Tak letím....

      Vymazat
    2. A všechny procedury byly příjemné, nebo některá méně?

      O tabletu jsem taky uvažovala, ale vloni nás škola vybavila, všechny žáky a učitele. Ven ho nechci vynášet, určitě bych ho ztratila nebo rozbila.
      Jsem hodně doma a mám po většinu času zapnutý noťas, protože mi stále chodí všechno z práce na mail. I dnes jsem takto vyřizovala několik pracovních úkolů. Takže už to nechám tak.

      Vymazat
    3. Tabletů jsme koupili snad 8-10, takové střední po 5000, jak rlzné holky rostly, a žádný nevydržel. Raději pořádný mobil, než tablet.

      Vymazat
    4. No, já chytrý telefon nemám, nechci být pořád připojená. Mám tlačítkový mobil. :-)
      Tablet je šikovný, vejde se mi do tašky, a když z něj píšu, je obrazovka dost velká, takže na to dobře vidím. A můžu si promítat filmy, taky slušně viditelné. Prostě mi pomáhá tam, kde nechci sebou tahat notebook.

      Vymazat
  4. Severovýchod má opět mít nejvíc deště, 40mm za 12 hodin. Ještě to ty pepíky nepřešlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte za to, že se sem z Moravy natáhlo tolik ouřadů - Hřibem počínaje (Zlín).

      Vymazat
    2. Slavičín.

      Vymazat
  5. Štipla mě zemní včela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včela samotářka, domácí mazlík - zase o nich slyším prvně :-) O štípnutí nepíšou, ale Vy si poradíte, máte zkušenosti.

      https://www.priroda.cz/clanky.php?detail=1294

      Vymazat
  6. Od lesa jde chlad, 29°C. Když fokne vítr, je chlad pryč. Studánka teď dává 60 litrů za 4 hodiny, stromy berou všechno a melou z posledního. Odpoledne bylo dole v Těšíně 33°C, pod přehradou Morávka 32°C, mezi horami. Viditelnost velmi dobrá, suchý vzduch - v něm se mraky neudělají a fronta uschne. V ajfonu ráno předpovídali 40% déšť ve 21h, teď je posun na 01h a reálný zbytek deště přijde možná ráno. Opět bude pekelná noc a asi vytáhnu moskytiéru (pověsím na karabinu nad lůžkem), nechci bojovat s velbloudem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na žádné přístroje se nedívám, ale dnes jsem musela vylézt na švestku a natrhat dvě mísy na koláč, protože dole už je všechno opadané. A byl takový hic na úpal, myslela jsem, že spadnu jak se mi točila hlava z horka. A ještě jsem si nevzala dlouhé rukávy, větvičky škrabaly ze všech stran, byla to muka.

      U Berouna je prý hrozná průtrž, tady pořád nic. Ale zatahuje se, snad něco přijde. Musím do práce v úterý a ve středu, to bude můj pravidelný rozvrh, jen ty dva dny. A to už má být trochu chladněji, hurá.

      Vymazat
    2. Déšť posunut na 6 ráno... jasně.

      Vymazat
  7. Z prvního psychiatrického vyšetření vyplývá, že útočník byl v „psychotickém stavu, měl halucinace nejrůznějšího obsahu, mezi jiným mysticky zabarvené“. Pravidelně konzumoval marihuanu a vzal si ji předtím, než zaútočil." (idnes)

    K tomu netřeba komentář, ten nebohý člověk je z bryndy venku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten, co shodil tu mámu s dítětem pod vlak, je prý taky uznán jako psychiatrický pacient. To je potom jednoduché! Kdo by odolal, kosit ty bílé magory....

      Vymazat
    2. Tak vrah už je z bryndy venku
      napíšou mu neschopenku
      a zvýší mu příspěvky
      aby zpíval popěvky:
      alách akbar šaríja
      do mekky na studia
      mohu lítat airbusem
      u mešity, pod tubusem
      můžu píchat kozy
      vivat Nik Sarkozy.

      Vymazat
  8. Prší a přesto je venku pořád 25 stupňů,vevnitř 28. To bude noc,to si tu zas budu ulevovat.

    OdpovědětVymazat
  9. V té ruce mně pěkně cuká

    OdpovědětVymazat
  10. Matka chátrá... Dnes ležela, spala, měla teplotu. Postranice postele zvednuté, na sobě andělíčka - to jsou změny!
    Povídám jí - "mami, přijela jsem za tebou" a ona se probrala a říká mi: "Včera byl Nový rok a já jsem..." "Ale mami, vždyť je prvního září!" "Aha..."
    No, byla to řeč jako rozprávka, pak se mi podařilo posadit ji na posteli, udělala jsem jí kafe, dala jí čokoládový krém a lázeňskou oplatku. Musela jsem jí krmit jako děcko.
    Sestra jí změřila teplotu, 37,7; tak jí přinesla Paralen a povídá mi, že si prášek musela vypůjčit od jiného pacienta. Že oni v lékárně takové prášky nemají - rozumíte tomu? Prostě pacienti mají prášky, které jim píše doktorka, ty se hradí z pojišťovny anebo částečně i z peněz, které má zde každý pacient pro tyto případy složené.
    Ovšem, když je neděle, doktorka má dovolenou a pacient má horečku (ale není v ohrožení života, to by ho poslali do nemocnice), tak má mít prášky u sebe! Matka už má v šuplíku černé uhlí, imodium, ale paralen ne.
    Pátrala jsem, jak to bude večer a zítra, sestra nevěděla, prý když objednají léky z peněz pacienta, přijdou až v úterý... tak jsem v 6, když jsem matku nakrmila večeří, skočila do auta, Paralen jsem koupila v lékárně obchoďáku a ještě pro matku dovezla na sesternu.
    Zítra budu volat vrchní sestru, chápu, že matce se zhoršuje stav, to očekávám, ale proč proboha nemají v lékarně ústavu paralen?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by ten parapen zaplatil? Nenaděláte nic.

      Vymazat
  11. Papež uvíz ve výtahu
    snad konečně pro výstrahu
    málem na půl hodiny;
    už měl v řiti osiny
    spěchal kázat z okna
    je to jeho hokna.
    Povyšuje preláty
    asi těžko kastráty.

    OdpovědětVymazat
  12. Tužka napíše,...tři dny jsem odpočívala od informačních technologií všeho druhu a byla jsem venkovanem u staré chalupy, louky, lesa,...dopřávala jsem si blízkost známé přírody,....i pár hub jsem viděla,...áále, nezatoužila jsem je sebrat,...pozorovala jsem, jak rostou,...takže znova jsem si potvrdila,...že není pravda tvrzení, že když se na houbu podíváš, tak už neroste,....už je to dávno,...někdy v dětství mi to kdosi řekl,...a tak jsem opakovaně v našem lese nechávala houby,.....jednou krásný křemenáč,....a druhý den bylo kolem něho množství dalších,....hotový kýč,...bylo mi líto ten obrázek s houbami pod břízkou zrušit,...říkala jsem si,....příjdu se zítra podívat, jak poporostly,....byly prázdniny,...jo, zítra tam už nebyl ani jeden,...ačkoliv to byl náš les,...někdo nám chodil na houby,...chtěla jsem se taky podívat zas do našich lesů,....propadly státu a ten je dal do držení katastru vesnice,...nebyla jsem tam už moc let,...asi to vzdám i letos,...

    Konečně trochu zalito,....jestli ještě něco kápne zítra,...uvidíme,...takže meteopodzim je tu,...mám ho vítat,...nebo raději ne,....nějak to jde všechno mimo mne,...jsem v pásmu flegma,...jo. Takjeto.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  13. Dvoje sousedi taky nespí a svítí,možná nějaká epidemie,taky vedro,26,8 to je na spaní docela dost

    OdpovědětVymazat
  14. V šest hodin mi poslala sousedka zprávu, že ji v noci opustil manžel. Bože můj, tak nečekaně, oslavili před týdnem 51 let. Měl 73 let a byl to nelepší lišákův kamarád. Prý ani bratr mu nebyl tak blízký...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkal mi jeden zákazník, kolem 70: "V důchodu si nic neplánujte".

      Vymazat
    2. Staroba je hnus

      Vymazat
    3. Liško, je to těžké, ale paní nebude svědkem chátrání a smutného, bolestného odchodu, přišlo to naráz. Bohatýrská smrt!

      Vymazat
    4. Ještě jsme spolu oslavili malou Charlottku. Ale dobře už mu nebylo, jen si člověk neuvědomí, že to už je předzvěst konce. Snad jen, že jí mohu závidět, že byli spolu až do toho konce...

      Vymazat
  15. Zeman je v 3nci na ZŠ Slezská. To by mohla delegace vyběhnout na Javorový.

    OdpovědětVymazat
  16. Tužka napíše,....stárnout není pro sraby,...je to boj,...boj s tělem, které ztrácí síly,...boj s myslí, která si už moc pamatuje,...a tak to všechno visí na psyché,...tu je třeba udržovat,...no tak si ji jdu udržet tím, že dodám tělu snídani,...tradiční,....chléb a sýr,...zda kávu, či čaj,...to se teprve rozhodnu cestou ke sporáku.
    Už mám vyřízený úkolníček po telefonu,...všechno vykračuje,....tak je řada na mně,...taky vykročit do nového týdne,...jóó, je to boj soma s psyché,...u mne určitě.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  17. Bureš je čistý a basta. Co teď piráti budou bonzovat v brusli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nežíkejte to, nežíkejte brusle02 září, 2019 09:41

      4. 12. 2018 'Babišovo stíhání bude velmi pravděpodobně zastaveno, něco o tom vím, tvrdí Válková' .
      "Dělám tu práci v rámci možností, které mám. Vždy je možné tu práci dělat lépe, rychleji, kvalitněji, ale záleží také na podmínkách, které dostanete a máte," řekl Šaroch na dotaz, zda si myslí, že svou práci dělá dobře.

      Vymazat
  18. Po půlnoci mě probudilo bubnování deště do parapetu, šla jsem zavřít okno. Nevím, kolik napršelo, ale je vlhko a zataženo, 17°. Je tu kontejner, budu vyvážet - 4 nádoby trávy a 3 nádoby spadaných švestek. Ještě že mám starou kárku. Minule jsem nesla 2 nádoby v rukou, a myslela jsem, že to nedonesu. Jo, je to boj ducha s tělem... :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Snad je teď už všem hekalům dost chladno.:-)
    Já jsem horko posledních dnů vítala, bylo léto, tak proč by nebylo vedro?
    https://i.postimg.cc/NM3fGxZc/vnoucek1.jpg
    Tak, teď deštník, plné boty a do města...

    OdpovědětVymazat
  20. Tak jo, jsou Babišovi čistí jako lilium. "Oprávněně" získaná dotace byla dobrovolně vrácena, zapomeňme...

    Nevím, zda pan president Zeman se svým doprovodem vyběhl na Javorový - v Třinci zůstal cestou z Polska či už ráno vstává rád? Protože už jeho dnešní školní projev visí na stránkách Hradu, naznala jsem, že by si měl i své krátké řeči dopředu napsat - pokud je tedy ten dnešní přepsán přesně. Je takový školně neučesaný, byť od srdce. I když možná školáčci v Třinci vstávají až v osm, spojení, že je něco "hrozně hezké" si nevysvětlím asi nikdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není třeba jen kritizovat. Zvědavost je pro dítě důležitá vlastnost, to je ze strany prezidenta velmi dobré přání dětem.

      Vymazat
    2. To: Marie
      Má pochvala je v tom "od srdce", Maruško. Nemám vlastně zahajovací projevy s čím srovnávat, u nás asi bývaly ředitelské (či jiné - že by dokonce z ministerstva školství?) projevy ve školním rozhlase a nepamatuji si z nich nic. Kdyby tu na dnešní den s panem presidentem neupozornil Ládik!!!, tak bych se ani o tom dnešním v Třinci nedozvěděla.
      A vůbec - zvědavosti se dá naučit? I když je to pro nejen malé či mladé živočichy vlastnost asi docela obvyklá a není to nejspíše úplně totéž co zvídavost.

      Vymazat
    3. BJ
      I to řekl prezident jasně: „Chtěl bych vám popřát zvědavost. Zvědavost, která znamená schopnost se ptát. Nečekejte, co se vám v učebnicích objeví.", další poznatky si můžou hledat i na internetu. - Podle mě je to správné.

      Zvědavost je synonymum zvídavosti a je na Vás, které slovo užijete. Člověk k ní musí mít vnitřní předpoklady, vlohy, a lze ji také rozvíjet vhodnou výchovou i sebevýchovou. Píšu to "od srdce", možná je to v knihách jinak.

      Vymazat
    4. BJ mentorka to vidí po svém.

      Vymazat
    5. Orientačně pátrací reflex je každému dítěti vrozený, tak se to učilo dříve, reflexy lze jen posilovat

      Vymazat
    6. Ano. A k poznávání, zvídání, chtění dozvídat se od jiných lidí nebo i samostatně nové věci, člověk potřebuje mimo jiné motivaci. A jde o to, aby měl motivaci nejen reflexně pátrat po zdroji jídla, tepla, bezpečí atd., ale aby se mu vypěstovaly pátrací reflexy i na vyšší hodnoty.
      :-)

      Vymazat
    7. A ty reflexy se nesmí zahltit,dnes je toho všeho moc

      Vymazat
    8. Máte na mysli pátrací reflexy po tataráku a slivce, že jo?
      Já bych jednu slabinu každému dopřála, ať už vyšší, nebo nižší.

      Vymazat
    9. BJ, vy jste taková kyselá! Ani když president mluví od srdce k dětem, tak to není dobře. Jestli jste tak náročná taky na sebe?

      Vymazat
    10. Dám si kyselou rybu a udělám jenom 1 pracovní úkol.

      Vymazat
  21. Tohle je opravdický horor, ale může se asi stát běžně. Automaticky zablokované auto a nemožnost se dostat ven? Neschopnost přiblížit dispečerce svoji polohu? Nezájem lidí pomoci? těžko se to chápe.

    https://www.lidovky.cz/svet/budete-muset-zmlknout-plisnila-dispecerka-zenu-v-zatopenem-aute-par-vterin-pred-smrti.A190901_125719_ln_zahranici_ele?&recommendationId=00000000-0000-5000-8000-000000000000&&recommendationId=00000000-0000-5000-8000-000000000000

    OdpovědětVymazat
  22. Pana Vasji je na Aktuálně škoda. Pod Pehem je nejlepší!
    To jsem se zase mentálně vyčerpala, přečíst diskusi, ale když blogy se nedají.

    OdpovědětVymazat
  23. Dnes jsem řešila zdravotní stav matky po telefonu - zprávy rozporuplné, budu tam muset zítra zajet a léky na bolest kloubů jí donést.
    Před 14 dny jsem jí objednala v nadměrných velikostech domácí šaty, něco jako noční košili na doma, snadno na rozepnutí - dnes mi to přišlo, ale už to asi neunosí. No, nevím...
    https://i.postimg.cc/sx8ZK6zb/damske-domaci-saty.jpg
    Dnes jsem jí byla koupit veliké tepláky a noční košile, teď vše peru.

    Včera jsem naložila ještě jeden růžový sirup, v lázních byl totiž krásný růžový sad. Když tam v sobotu růže stříhal zahradník, domluvila jsem se s ním a natrhala jsem si igelitový pytlík plný okvětních plátků. On je stejně chtěl ostříhat, protože do pondělka by to začalo opadávat.
    Skočila jsem si tu pro potřebné ingredience a mám naložené dvě sklenice na okně, tak snad ještě nějaké sluníčko bude.
    Bude to růžový sirup z lázní XY. Na to se těším, pak dám fotku výrobku.

    Na A.cz vzpomínali na Ládika a jeho poesii, že tam chybí...myslím, že to někdo psal pod Heřmanem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máma je fešanda! A ta fotka vnoučka uprostřed Labe je taky dobrá.

      Vymazat
    2. Když to neunosi,tak to nemáte kupovat

      Vymazat
    3. Ale unosí je, jsou hezké a praktické, budou se jí líbit.

      Vymazat
    4. Na Acz už vůbec nechodím, ale teď jsem kouknul - zaujalo mě Norské safari. Za peníze jsem byl na severském safari jenom ve Švédsku, a to na losím safari, u Markarydu. Losátko je nejkrásnější zvíře (hned za ním je vysmátá hlava žirafy nad stromem). Jinak stačí jít ve volné přírodě.

      Vymazat
    5. Teď jsem se tam dovolala, tak ještě koupím pár óbrtrik, nemáte, Ládiku, nějaké volné? :-)

      Vymazat
    6. Tedy dovolala jsem se do Domova, kde je matka, ne do Aktualně! :-)

      Vymazat
    7. Takhle bych nechtěla dopadnout,asi sibudu tu svoji srdeční chorobu pěstovat.

      Vymazat
    8. Vás sklátí.

      Vymazat
    9. Sousedka v ulici před chvílí ostříhávala růže, takové klasické, rudé, hodně starý a přerostlý keř. Tak povídáme, a ona, že z nich zkusila udělat sirup i džem, ale že neměly tu jejich vůni, vlastně téměř žádnou. A že to asi chce vyrábět dříve z jara, než to letní parna vyčerpají.
      Asi si ten sirup koupím, malou lahvičku na zkoušku, u náměstí ho mají.

      Vymazat
    10. Taky simzslim,ze tyhle podzimní růže už nemají grády

      Vymazat
    11. Mám přes hrudník 113 a trika volná, mimo běžecká, hlavně hodně jeté.

      Vymazat
  24. Konečně lidsky, prší a je normální teplota. Musel jsem provést restart organismu - odpoledne jsem vypnul mobil a zalehnul jako na noc ... dohánět spánkový deficit. Zdálo se mi, že jsem z nějakého temného hradu pustil Kajínka - když prchal kolem bezedné studny, podal jsem mu pomocnou ruku. Venku byli policajti a to mě probudilo. Napršelo 35mm!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se i vaše studánka dočkala, a stromy v lese... porostou houby.

      Vymazat
  25. Tak v Americe prý Greta moc nefrčí a MeeToo je taky pěkně v pr..li (a v neděli se vždy píše měkké...)
    https://echo24.cz/a/SMdn3/nadseni-gretou-v-usa-je-zatim-mensi-nez-v-evrope-k-osn-prisla-demonstrovat-jen-hrstka-skolaku
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/metoo-muzi-zeny-gender-sexualni-obtezovani-prace-zamestnani-spolecnost-usa.A190902_080554_zahranicni_remy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedna blbost vyšumí, zevšední, a honem se zase bude hledat jiná. A tak pořád dokola. Svět přece nemůže být normální, v jakés takés rovnováze, to je nuda.

      Vymazat
  26. To: Alena
    Zdravím, vždy na všechny zde bez rozdílu sladká paní Aleno.
    Ano, byla a jsem na sebe přiměřeně náročná, nereprezentuji nicméně náš stát jako pan president Zeman. Takže jinak s použitím jeho vlastních slov: fakt to byl "hrozně hezký" projev.

    To: Ládik!!!
    U nás dnes nacákalo mm 41, u Vás možná ještě víc. Máte divoké sny.
    Kroků já za srpen mám v průměru 14913 (loni 11132) - podílejí se na tom Tatry, Praha a hlavně Mišpule.

    To: Liška
    Co Charlottka, dobré? Že už sledujete i dění za oceánem. Tyhle zprávy jdou mimo mě, o Grétě i Me Too už snad bylo prodiskutováno kde co, ale frčí u nás v diskusích stále.

    Všem opět přeju nepřerušovanou dobrou noc se sny na přání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Charlottka je úžasná a maminka se rovněž úžasně zotavuje. Navíc dnes tatínek přijel domů už kolem páté, takže jsem doma. Poplakala jsem si se sousedkou, postarala se o zvířenu a po několika dnech i koukla na zprávy na netu. Babiš mě nebere, tak koukám na novější, třeba zhoršení stavu zaměstnanosti žen v Americe, nebo to, že Greta v Americe moc neletí. Víte, asi lepší, než se trápit vzpomínkami na odchod lišáka ve spojitosti s odchodem našeho souseda a přítele. Protože to se taky stalo a ještě to není uzavřené...

      Vymazat
    2. A s holčičkou i maminkou to bude den ode dne lepší. To je budoucnost, na tu se člověk musí upínat. Počkejte, až se na vás Karlička zasměje, tři měsíce utečou jak voda.

      Vymazat
    3. Ona se na mě usmívá od narození. Prostě se směje! A mě asi dobře snáší, hned po mém příchodu přestala plakat a v náručí usnula ještě cestou do postýlky

      Vymazat
  27. Už mi to tu začíná vychládat,příští týden zprovozním kotel,tedy jestli se mi podaří uhnat plynaře,neb takových jakousi je jistě víc.

    OdpovědětVymazat
  28. A letím pověsit prádlo, tady neprší! :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Tak na dobrou noc:

    INZERÁT:
    Je mi 38 let, hledám ženu k vážnému seznámení.
    Profese: jsem 9 let členem parlamentu ČR
    Vlastnosti: usilovnost, ochota těžce pracovat, spravedlivost, pravdomluvnost, neúplatnost, boj za práva chudých
    ODPOVĚĎ:
    Je mi 30 let.
    Profese: 15 let prostitutka.
    Vlastnosti: panna

    --
    Baví se dva kutilové: "Představ si, že u mě včera ve tři v noci zvonil soused! Nekecám, ve tři v noci přišel a zazvonil... Jsem se tak lekl, že mi normálně vypadla vrtačka z ruky!"

    Nic lepšího jsem nenašla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na noc něco trochu drsnějšího?!

      Sedí smutně pán u jídla.
      "Proč nejíte?"
      "Štratil šem žuby!"
      Druhý pán sáhne do kapsy, vytáhne hrst protéz, pán si je vyzkouší, jedna pasuje, tak si ji nechá a nají se.
      "Děkuji, kolik za ní chcete?"
      "Nic!"
      "Vy jste zubař?"
      "Ne, hrobník!"
      :-)

      Vymazat
    2. Čtu při snídani, takže super! :-)

      Vymazat
  30. A dobrý mladý Klaus!
    „Vaši a moji prarodiče a praprarodiče vítali v květnu 1945 Koněva, nebo jim vyhovoval Frank?“ ptá se Klaus ml.
    http://jdem.cz/fe4hu9
    ... A pak se táže: „Jen na jedno bych se zeptal těch dnešních novodobých historiků. Když vězni v Osvětimi slyšeli v lednu 1945 Koněvovo dělostřelectvo, přáli si, ať Koněvovy jednotky postupují rychle, nebo by bývali byli radši, aby se obrátily nazpátek a nemíchaly se do německých záležitostí?“

    Přičemž ostře dodává: „Když Koněv zahájil útok na Berlín – bylo to dobře, nebo špatně? Vaši a moji prarodiče a praprarodiče vítali v květnu 1945 Koněva, nebo jim vyhovoval K. H. Frank?“ S tím, že „asi víme, kde je pravda a kdo stál na straně dobra během zničující války“.
    --
    To je vzkaz pro všechny zpruzelce, co den co den na Aktuálně převracejí dějiny!
    Ke Koněvovi pár komentů z diskuse:
    - Jakoby u nás stále působily temné síly, které chtějí zničit a rozvrátit naší společnost. Bourají pomníky, chtěli nám ukradnout naší hymnu a přepisují dějiny proti Čechům. Kdo sáhne na ten pomník, setká se s hmatatelným odporem. Už bylo dost ničení našeho státu. Branme si ten pomník nebo ze sebe uděláme před celým světem blbce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S chutí jsem si Klausovy názory a poznámky přečetla, a věřím, že si je se stejným zadostiučiněním přečetly tisíce čtenářů. Mluví nám z duše.

      Už jsem tu několikrát psala, že Klause jun. považuju za jednoho z nejfundovanějších a nejzkušenějších lidí (nejen) ze školství u nás. Navíc je schopný organizátor a poučený politik. Trikolóře budu fandit, vidím ji jako další rozumné hnutí ve prospěch občanů, ne pouze koryto pro papaláše.

      Vymazat
  31. Ach jo,pokaždé ve stejnou hodinu.

    OdpovědětVymazat
  32. V klidu, taky nespím. Ještě chvíli si počtu a zkusím znovu usnout.

    OdpovědětVymazat
  33. Já jsem pochodil a uvidím. Vedle nespí Maneca.

    OdpovědětVymazat
  34. Deset let dělal jsem v socíku.
    Deset let kreslil jsem perem.
    Zapích jsem pero do stolu
    udělal z něho mrtvolu
    strachem jsem koupil stejné
    než mě vedoucí sejme.
    30 let makal jsem v kapíku.
    30 let tahal jsem myší.
    Chtěl jsem být taky v balíku,
    životní úroveň vyšší.
    40 let obcuju s prací.
    Nakonec mě z toho bací.
    Synapse v železo ztuhly.
    Chtěl jsem mít v pecku uhlí
    budu mít v pecku jasany
    a v televizi Hasany.
    Zmizela prasata v Letech,
    zůstal jen Havířov v květech.

    OdpovědětVymazat
  35. Ládiku,
    až budete prezidentem, určitě prosadíte změnu písmenka - Havířov přejmenovat na Havlířov. Tímto prezidentským dekretem si získáte duši i i srdce lašského lidu.
    Jen bych si na Vašem místě nechal preventivně hned po nástupu do funkce sejmout předsmrtnou masku za účelem výroby realistických bust. Vyhnul byste se osudu Václava Ruzyňského, jehož busta v americkém Kongresu mi připomíná květák trpící příušnicemi.
    Ostravské Ládikovy bustárny by mohly značně přispět k zaměstnanosti místního posthavířského obyvatelstva. Vaše busty by se staly významným exportní artiklem, stabilizujícím HDP po zániku tuzemského automobilového průmyslu.
    Pokud byste vydal povolení i k exportu do Ruska a postsovětských krajin, bylo by možno vyrábět i láďošky podle vzoru matrjošek. Čímž by se jednak zpracovaly přebytky dřeva z kůrovcových plantáží, druhak bychom měli čím zaplatit ruský zkapalněný plyn.
    Ať na věc pohlížím z kterékoli strany, osud všech národů Česka zcela leží ve Vašich rukou. Kultura již několik let, průmysl v bezprostřední budoucnosti.
    Zemědělství jsem dosud neřešil, o živočišnou výrobu máme zatím postaráno produkcí jatečních kůrovců. Rostlinná výroba by šla zčásti pokrýt pěstováním exportní marihuany a máku v květináčích s Vaším portrétem , akorát se obávám, že by český lid zneužíval přebytků máku po výrobě heroinu ilegálním pečením nezdravých makových buchet.
    (Mimochodem- nevíte, jestli se dá z makovic pálit makovice?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mložná by bylo dobré využít stávající hrabošové konjunktury a začít sušit hraboše na hraboší pemikan do strategických zásob.Na rozdíl od psů a vepřů Korán nikde nezakazuje pojídání hrabošů, pokud jsou poraženi halal. Takže bychom nemuseli ve školních jídelnách vařit dvě jídla jako v Německu a původní a nové obyvatelstvo by se mohlo stravovat společně.

      Vymazat
    2. Tolik pímenek pro mě... stydím se.

      Vymazat
    3. Ládiku,
      vemte si, kolik písmenek se dneska vypíše na pouhé jedno předimenzované hnízdo brodivého ptáka!
      Budoucí hlava státu stojí rozhodně za víc!
      Berte to tak, že jste tu v Noře první mezi rovnými - a nějaký ten odlesk slávy padne i na nás (já koneckonců bych se nechal ukecat třeba na ministra kultury, pokud mi bude náměstka dělat zkušený politik František Ringo Čech).

      Vymazat
    4. Nakonec, proč ne?03 září, 2019 09:25

      Zviřatka obdivují....

      Vymazat
    5. No nevím, dneska bohužel musím jezdit po Ostravě a zvrhává se mi to v hledání jiného trůnu, nejčastěji typu Geberit nebo Friatec. Žádná sláva to není. A spal bych a nemůžu, už ať jsem doma.

      Vymazat
  36. Máme toho tady opravdu hodně společného, cítím odsud lidské teplo a porozumění. A sdílení podobných problémů, ( noční nespavost, postižení matkou, nostalgie po blízkých,co nás opustili, denní boj o přežití ) děkuji vám spolukrtci, jsem rada,ze vás mam a vážím si toho.Ty mé noci,zda se mi to k nevydržení, rouhám se a toužím po smrti a hle,ona nespí půlka Nory a ještě mi to hned napíše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to si představte, že jsem nespala, a ani jsem to sem nepsala. Nechtěla jsem Noru budit..

      Vymazat
    2. Jenže moskyt mi spánek poskyt hned s rozedněním.

      Vymazat
    3. Já tu komary nemám, zajímavé,i když spím otevřeným oknem. Asi víc sucho.

      Vymazat
    4. Gaio, to je Vaše zatím nejemotivnější vyznání a já se k němu připojuji :))

      Vymazat
    5. Děkuji,liško,mám vás ráda

      Vymazat
    6. Já musím přiznat, že mám opačný problém - usnul bych kdykoliv kdekoliv...

      Ale opravdu zkuste napřed čaje (pokud nechcete hned prášky).
      Udělám (neplacenou) reklamu - tyto na mě fungují, mám v zásobě spíš na nachlazení a průdušky, ale mám ozkoušený i "spánek a nervy"... :o):

      http://www.teekanne.cz/shop/funkcni-caje/376-spanek-a-nervy-8594024711735

      Vymazat
    7. Já usnu taky kdykoli a kdekoli,zrušila jsem abonmá do divadla,neb v půli prvního dějství jsem spíš než sledování děje bojovala s mikrospánkem, z večera usinam u zpráv,ale tohle denní buzení ve 3 plus minus 5 minut plus duševní muka s tim spojená mě fakt ničí.

      Vymazat
    8. A spíte přes den? Možná kdybyste si dala malého šlofíka třeba odpoledne nebo kvečeru, oddálila by se potřeba spánku, usínala byste kolem půlnoci řádně ospalá a spala do rána. Mně by ponocování do dvou - tří nevadilo, zabavila bych se něčím, ale musím vstávat do práce, tak si nemůžu moc zvykat na ponocování.
      Ten čaj bych zkusila určitě, být Vámi, znám několik lidí, kterým i to Teekane pomáhá.

      Vymazat
  37. Dnes v noci jsem měla depku,ale když jsem vlezla do Nory a uvědomila si,že i jiní mají takové problémy,rozhodla jsem se bojovat.Budu se prevalovat,ale ne trápit.

    OdpovědětVymazat
  38. Tužka napíše,...mezi druhou a třetí hodinou ráno,/letního času/....jinak správně mezi jednou a druhou podle cesty slunce,....tak tento čas je považován za nejdůležitější pro tělo v chodu 24 hodin. V těle jde generální úklid,...a je li toho hodně naštosovaného v útrobách i v hlavě,....tak halt se sympatikus a parasympatikus přepólovávají v jistém chaosu,....tělo není v klidu,...a tudíž i nespí,....cesta ven z tohoto chaosu je,...někdy je dlouhá, náročná, a musí se opakovat každý den,...celý život....uklízet i během dne, nebo neshromažďovat zbytečný sajrajt do mozku a střev.
    Na dnešek byla kolem druhé hodiny ranní v naších zeměpisných sférách veliká silová přílivová vlna. Ta vlna jde kolem zeměkoule,/24 hodin/....možná, že někde nadělá pěknou paseku, my nemáme moře ani oceán, tak jenom zneklidnila vodu v organismech. Její dozvuky půjdou až do zítřka,....tak propláchněte něčím dobrým močový měchýř,....alkoholu a dalším dryákům se vyhněte, budou dělat ostrou paseku,...vládu má temná, chladná, jedovatá voda bez života,...ve čtvrtek a v pátek půjde další vlan,...opakovaně,už né tak silná,...a ta to všechno spláchne,...a pak se to poněkud uklidní,....je čas napít se bylin,...jako je kopřiva, pampeliška, dobromysl, meduňka,...půjdou na vlně a budou čistit tělo.

    Tolik podle kalendáře starých čarodějnic. Tužka.

    OdpovědětVymazat
  39. Tak už se ukazuje sluníčko,podzimní nádech je pryč,stejně ale asi vyperu letní šaty,trička a sukně ještě necháme,ale šaty už neunosim,ty uklidim,mam troje,žluté s vodou ve výstřihu,růžové s vlozenou černou krajkou a ještě jedny strakaté,kde převládá též ta růžová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I u nás modro, ☼, příjemně chladno, i na babí léto nejspíše dojde.
      "Zachovejte chladnou hlavu" - jsem si docela zazírala, co sova cucá na opálení:
      http://www.tvspoty.cz/haslerky-zachovej-chladnou-hlavu-se-sovou/

      Vymazat
  40. Co sousedce k 80. narozeninám? Nemám vůbec šajnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dárkový košík či balíček? Pokud jste v dobrých vztazích?
      To má každý rád a vždy si tam najde to, co mu chutná. A ostatní snědí či vypijí další členové rodiny! :-)

      Vymazat
    2. Rozhodně zážitek, třeba tandemový seskok. Já bych jej k osmdesátinám brala! ;)

      Vymazat
    3. Mě taky hned napadlo kutálení ze svahu v tom nafukovacím obalu! To by bylo nezapomenutelné, přece. Ať si babi ještě užije!

      Vymazat
  41. Tužka napíše pro pana Ládíka,...je kniha, koncipovaná jako předtištěná kronika života,....roztomilá bichle,...Babičko, vyprávěj se to jmenuje,...Kniha pro uchování vzpomínek,...paní ji může doplňovat a někomu darovat, nebo si nechat pro sebe a stále doplňovat, podle toho, na co si vzpomene.

    Je i verse v paralelním gardu,....modrá,...Dědečku, vyprávěj,...

    www.babickarstvi.cz

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, už jsem našel na netu. To jsou lidi evangelíci, co pálili bibli v kotli. Tam to vidím ve spotřebním materiálu.

      Vymazat
    2. Dárkový koš s dobrotami.

      Vymazat
    3. Asi ano, vždycky to tak dopadne...

      Vymazat
    4. A kytičkou taky nic nezkazíte. Já dostala malou oranžovou chryzantému v květináčku, a úplně se mi rozzářil svět. :-)

      Vymazat
    5. Normálně nosím anturii, ale je to jedno.

      Vymazat
  42. Kam se vrtne hurikán
    neví ani Vatikán,
    je toho dnes plná bedna
    téma jde do nedohledna.
    Co má dělat Florida?
    Prý tam bude corrida,
    lidi bude honit býk
    je to ustálený zvyk.

    OdpovědětVymazat
  43. Jan Bendig dal psa na čištění zubů k veterináři. Vrátili mu ho mrtvého



    Tak podobně jsem dnes mohla dopadnout já,byla jsem na dentalni hygieně a špatně to snaším,po půlhodině jsem mela dost,delalo se mi blbe vyplácla jsem 800. To jsem mela dost podruhé.snad mi pojišťovna ještě 200 vrátí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte povinné a pomáhá to, Gaio?
      Tip na docela úsporný a zajímavý dárek(alespoň pro mne, no NG je asi lepší) - pokud už se chystáte na Vánoce, už jsem kdysi dávala:
      http://www.mojezeme.cz/
      Že je v tomhle čísle o stavbě "krtek" - i když za ty penízky, co je stál, nepříliš využívaný: https://www.krnap.cz/kcev-krtek/

      Vymazat
    2. Poslala mě tam doktorka.Poprvé jsem šla,on mě hned objednal za 3 měsíce, ze prý se to musí docistit,pak chtěl zas za 3 měsíce,to jsem odsunula za pulroku,Ted zas chtel za 3 měsíce,to už jsem odmítla a prdim na to.

      Vymazat
    3. Já na to přestala chodit, je to jen tahání peněz lidem z kapes. Zubařka mě taky nutí, abych tam chodila stejně často, jako chodím k ní, ale já si mezizubními kartáčky čistím doma zuby sama a myslím, že mi ta tzv. hygienistka jen podrápe sklovinu.

      Vymazat
    4. Mezizubní kartáček měl být už dávno a nebylo by tolik kazů.

      Vymazat
    5. Taky se bojím toho podrapani skloviny.

      Vymazat
    6. A 8 stovek za půl hodiny mi přijde úplně nehorázné navíc vám tam něco dělá a dopředu neřekne co,pak nalil nějakou chemikálií do plastového odlitků zubů a musela jsem skousnout a 5 minut držet

      Vymazat
  44. Tak jsem se šla projít a před barákem běžela krysa a skočila do kanálu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Syn chytá do pasti běžně potkany, lezou mu pod kompost na zahrádce (v centru Prahy). Průměrně odloví dva týdně.

      Vymazat
  45. Dnes jsem perlila v podzemních garážích obchodního domu. Je tam stání zdarma tři hodiny. Já se vrátila k autu za dvě hoďky, ale kvůli matce jsem potřebovala nečekaně ještě něco zařídit... tak jsem vyjela ven a zase se tam vrátila. Nový parkovací lístek. Do tři hodin jsem byla zpět, jedu v autě k výjezdu, za mnou další auta a... závora se nezvedla! Vystupím, mávám lístkem před čidlem - objeví se: neuhrazené parkovné!
    Já horlivě vyhodila ten nový lístek a uschovala si starý! :-) Holt, paní zbrklá.
    Radost řidičů z fronty aut za mnou, když jsem jim vysvětlila, že bude zapotřebí, aby všichni postupně couvli (a já mohla uhnout na stranu a s autem jet zpátky), nedovedu ani vypsat slovy! :-) Omlouvala jsem se jim horlivě, ale moc to nepomohlo.
    Nakonec se manévr vydařil, já doplatila parkovné a jela domů úplně orosená.

    Matce jsem nakoupila noční košile, velké tepláky, nové sandály (chtěla je, ale jestli je ještě bude nosit, nevím), zítra uvidím, jak na tom je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To potěší, vědět, že i druzí jsou zbrklí... :-)
      Jestli je maminka na parádu, tak by to chtělo jí ty nové věci pěkně rozvěsit kolem, aby na ně viděla a aby ji to lákalo je provětrat, nosit.
      To moje máma na tohle není. Tu by zvedlo z postele jedině, kdyby se dozvěděla, že přijedou hosté a tím pádem musí navařit a napéct. To je její největší motor. Každý jsme nějaký, no. My se jí smějeme a už jí radši nikdo nehlásí předem, že přijede.
      Tak ať se to všechno máti hodně líbí! A ať je jí dobře.

      Vymazat
  46. A jeden vtip od Pana Bavora:
    http://jdem.cz/fe4w85
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jeden - švédskému inženýrovi to nestartuje!
      http://jdem.cz/fe4xc8
      :-)

      Vymazat
  47. :-))
    Nebylo by tu s těmi exoty nakonec veseleji? :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Dnes jsem přijela k holkám později, kolem 10:30, a vidím maminku úplně bez energie, ptám se, co se děje a ona, že je vyšťavená, unavená a slzičky v očích. Tak jsem přebalila a nekrmila malou a tu větší jsem poslala do postele. Snad usnula ještě před tím, než tam zapadla. A malá spala vedle v postýlce, kam jsem ji poté položila. Tak jsem ji poučila, že když malá spí, může si na hodinku odpočinout i ona, že není důležité jen spokojené miminko, ale i maminka. Pak jsem vynesla do kontejnerů tříděný odpad, dala vařit polévku a těstoviny na šunkafleky, umyla podlahu, vyčistila kočičí wc, dovařila a udělala mrkvový salát a bylo hotovo, když vstala. Úplně jiná holka. Teď jsem doma a tady docela pořádek, když tu nikdo neúřaduje, zítra jdu ke kadeřnici a budu se věnovat svému, tatínek má volno. Hlavně musím navštívit sousedku, byť má čtyři děti, ale pomocnou ruku jistě přijme, pokud ji bude potřebovat. Ona ví, že vím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško, to děláte moc dobře!!!
      Když si vzpomenu, jak to se mnou cloumalo po porodu, hormonální bouře, pocit, že to nedokážu (najednou je tu tvoreček, který potřebuje něco celý den a noc, zítra zas, a pořád...). A k tomu být po operaci břicha.
      Maminka to určitě ocení, to se nezapomíná.
      Já, když jsem dřív měla na matku největší vztek, tak jsem si vzpomněla, jak mi pomáhala v těhotenství a s dětmi, a i proto se o ni dnes starám. To, proboha, nesrovnávám vás a mou matku, to jistě chápete, jen chci říci, že je pomoc, která nebude zapomenuta.
      Jste hodná máma i babička.

      Vymazat
    2. Taky lišku moc chválím.

      Vymazat
    3. A já se přidávám !

      Vymazat
    4. Připomněla bych že za dobrotu na žebrotu

      Vymazat
  49. Objevila jsem dobré stránky: Pokrokový euroobčan
    https://www.facebook.com/pokrokovy.euroobcan
    :-) :-)

    Jde to číst, i když sami nemáte účet na Facebooku.

    OdpovědětVymazat
  50. Zavřel jsem večer okna v ložnici, zhasl a přepustil komára vedle. Povedlo se, mám 9 hodin spánku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nespala v kuse 8 hodin snad 2 roky

      Vymazat
    2. Já na ty prášky moc nejsem.

      Vymazat
    3. Melatonin je hormon. Bez návyku a vedlejších účinků. Tělo Vám ho produkuje málo.

      Vymazat
    4. Pro Gaiu:
      Když má cukrovkář málo SVÉHO inzulinu, vyfasuje si ho v lékárně a tělu dodá. Nebo zemře.

      když má člověk málo melatoninu, zajde do lékárny a koupí si ho - je zatím zaplaťpánbu prodáván jako potravinový doplněk.
      Já mu nevěříl, jsem odolný proti placebo efektu a na prášky si taky dávám dost pozor.Pár tablet mi odsypala dcera. No a ono to fakt zafungovalo.

      Zkuste to. Buď vám to více nebo méně pomůže - nebo neuškodí.
      Kupte si 5mg forte, vyjde levněji. Rozlámejte na čtvrtky. Vemte před spaním pro začátek jednu celou tabletu a k posteli si dejte talířek s tabletou rozlámanou na čtvrtky. Pokud se probudíte, vemte další čtvrtku.

      Někomu stačí na celou noc jen jedna čtvrtka - dávkování je individuální, pokud ho přeženete, budete ráno ospalá. Musíte dávkování vyzkoušet.

      Vymazat
    5. Dyť to říkám, ale ne tak květnatě.

      Vymazat
  51. Bureš jednal o Yunus Emre, to mě zajímá a pokusím se o informace z první ruky. Jinak zapnul kotel podle ekvitermních parametrů, tak jsem zavřel okna, aby netopil ven, je 10°C.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, Ládiku. Pořád vám bylo vedro a teď najednou vám je chladno? :-) Vždyť je krásně! Dá se vyvětrat a přes den se oteplí.

      Vymazat
    2. Dnes bude hezky,babí léto.

      Vymazat
    3. Kotel se řídí sám, má fuzzy logiku.

      Vymazat
    4. Fuzzy logiku objasní Jáchym, měl nutkání jít učit.

      Vymazat
    5. Co to je za logiku, teda, když vyhodnotí potřebu topit, když celý den je 30 ve stínu a barák je vyhřátý až až? Takovou logiku já tedy nikdy! Odmítám se řídit technikou.

      Vymazat
    6. Fúzzy logika je slovenská logika s fúzama a jedním Z navíc.

      (Ládikův kotel má fúzzy se dvěma Z, Ládik se třemi vykřičníky sám má, jak vidno na jeho avataru, fúzzzy.
      Kotel s fúzzzy logikou se třema ZZZ si Ládik !!! nepořídil z obyvy, že by uvažoval logičtěji než on a v zimě ho tzv.přečůral.)

      Vymazat
    7. Venku bylo +10 a uvnitř +21,8 při otevřeném okně. Kotel z předchozí historie vyhodnotil topit, teplota vody byla 26°C (poznal jsem to na žebříku). Potom pominul režim "provoz" s nastal útlum (mám ho od 8:00 do 14:30) a zároveň stoupla teplota venku nad 13°C, tak zase zám vypnul. Není blbej, aby topil, když nemá. Ale ví, co mu chybí a co se stalo v minulosti, to si vyhodnotí. Ale nedělá rozhodování skokově 0-1, nýbrž spojitě mezi 0-1.

      Vymazat
    8. Uvnitř mám nastaveno 22°C a letní režim, bez návštěv, s preferencí bojleru.

      Vymazat
    9. Fuzzy logika by se měla učit na každé základní škole, i v hudební výchově. Mě hněte stupnice cdefgahc, když plno tónů je mezi nimi a ty mi jdou nejlíp.

      Vymazat
  52. Tužka napíše,...napíše zážitek s potkanem z minulého týdne. Svoje už dávné zážitky s bílým laboratorním potkanem jsem popsala u pana Klána,...tenkrát to bylo báječné, potkani jsou chytřejší než mnohý lidoop, nebo i jen lido.
    Ale ten zážitek poslední,...jdu po západu slunce na obhlídku latifundie u baráku,...bylo už šero,...a co nevidím,...u malého plodu cukety, částečně zakrytého listem, je potkan,...asi ji ožírá,...udělalo se mi až zle z myšlenky, že zas budu hledat a likvidovat potkana,....opatrně jdu domů pro veliký plastový lavór, pracovní rukavice, na ně silné svářecí z vepřovice, baterku, a opatrně se plížím k cuketě,...potkan tam pořád je,....tak mžikem přiskočit a přiklopit lavor,...podařilo se, nic nevyběhlo. Očekávám tanec pod lavórem, takhle jsem už ulovila dvakrát potkana,...no a parkrát taky nečekal a byl fuč, než jsem si přinesla propriety.
    Musela jsem se duševně připravit na následující,...chvíli čekám, abych se uklidnila, pak opatrně trochu nadzvednu nádobu a očekávám, že uvidím fousky a čumáček,....ááále nic,...to je ta horší varianta, šmátrat pod lavór,...tak šmátrám,....nasahám něco dost měkkého, přes dvoje rukavice nepoznám co to je,...vytáhnu opatrně,....a byly to moje pracovní ponožky, zculené a oslintané, tmavě šedé barvy,...zmuchlané tak, že připomínaly velkou myš.

    Ponožky jsem si dala před garáž na pracovní boty vyvětrat,...a některý ze psů si je půjčil jako hračku,...tohle nesmí dělat,...tak ačkoliv jsem cítila velikou úlevu, že nemusím likvidovat živého tvora, bylo třeba zjistit,...kdotobyl?
    Psy jsem posadila vedle bot, vyndala z lavóru zculené ponožky a říkám,....kdo to byl?,...dva malí jen sedí s otevřenými tlamami,...ale Kazan lehl, otočil hlavu, oči si přikryl ocasem a začal lehce kňourat,...ani jsem nekárala, musela jsem se smát,...hladíla jsem ho, ponožky dala na boty a psům dala rozchod,...Kazan se ještě ke mně přitiskl, a čekal, co bude dál,...tohoto psa mi měla Prozřetelnost poslat dřív, když jsem byla ještě mladá, rychlá, plná sil,....byl by z něho jedinečný vyhledávač drog.

    Někdy napíšu, jak jsem ho testovala na bylinách uzavřených ve sklenicích,...za půl hodiny se naučil, co jsem po něm požadovala,...tomu chybí ke genialitě,...jen promluvit.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  53. Na vojně jsme měli potkany v buňce. 2 postele s bidlem a 4 noční stolky, stůl a 2 židle. Udělali jsme si oštěpy z lískových prutů, hrotem byl hřebík 200mm. A z bidel jsme je špendlili k zemi na lino. Fakt humus.

    OdpovědětVymazat
  54. paní Marie,
    proč se ladí tóny jenom vybrané frekvence? Jsou libé uchu nebo je to zavedený zvyk, že právě tak je to správně? Je mi jasné, že 2 a více nástrojů musí mít frekvence sesouhlaseny, aby byl výsledek poslouchatelný. Jde mi o 1 nástroj, který hraje sám (nebo hlas). Proč se říká, že "zpívá (hraje) falešně? Číňani mají pentatonickou stupnici a je jich miliarda. Kdo vlastně tu stupnici spáchal nebo spískal?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou na to normy a prostředky. Ladička - naladěná ústní harmonička, na kterou sbormistr foukne a sbor podle ní naladí začátek, když zpívá bez doprovodu nástrojů.
      Pro "komorní a" je mezinárodní norma, ve 20. stol. je kolem 440 Hz.
      Existuje ale spousta druhů ladění, u nás v Evropě se vžilo Bachem zavedené "temperované", vlastně je rozladěné, ale nutné pro souhru nástrojů velkého orchestru.

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Komorn%C3%AD_t%C3%B3n

      Vymazat
    2. Jasné... ale proč 44, proč ne 43,873?

      Vymazat
    3. Ještě mám minutku, tak připíšu - k tomu "jednomu hráči".
      Jde o celý tónový systém, užívaný v dané oblasti a v dané době, který se tam "zažil" a děti se jej učí od svých předků živým zpěvem a posloucháním. U nás je tonální cítění založeno na durové a mollové tonalitě, můžete si je představit jako množinu tónů základní stupnice durové nebo mollové (té jsou 3 druhy, každá zní jinak). Rozdíly jsou "pouze" v uspořádání celých tónů a půltónů. Dur má půltóny mezi 3.-4. a 7.-8. stupněm, moll to má jinak. Antika měla jen mollové tóniny, ale už tam toto fungovalo - máme první notové zápisy u Seikilovy písně, svědčí o tom.

      Arabové mají systémy i čtvrtónové, tam to zní zase úplně jinak. Pentatonika je jen jednodušší, jako kdybyste z naší durové stupnice vypustil 4. a 7. stupeň. Improvizujeme v ní s dětmi, jak to radil Orff. Každé dva její tóny spolu libozvučně ladí, nic nezní falešně (tu falešnost, spíše dynamičnost a napětí, způsobují právě ty dva citlivé tóny, způsobující půltóny se sousedním). Půltón zní nelibozvučně, přímo rve uši, když se zahraje, kde nemá být.

      Vymazat
    4. Ad frekvence: baroko mělo nižší frekvence standardního tónu, muzikoterapie taky doporučuje nižší vibrace na zklidnění. V zahraničí je to různé, musí se přelaďovat - je to na dohodě. Bývalo i 420, nyní často kolem 436.

      Vymazat
    5. Díky, o to mi šlo, budu za chytrého u Edy.

      Vymazat
  55. Aprobační proces má lhůtu 3 měsíce, tedy od jeho počátku (podepsání a orazítkování Šarochova nálezu)... to vyjde krásně na 16.11.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiří Ovčáček
      ‏@PREZIDENTmluvci

      Prezident republiky Miloš Zeman v pondělí dne 2. září 2019 telefonicky blahopřál předsedovi vlády Andreji Babišovi jak k jeho 65. narozeninám, tak k zastavení trestního stíhání.

      Vymazat
    2. Pavlík říkal, že Šarochův spis neviděl, ale že tam nemá podpis a razítko. To má Pavlík nad stolem Šarocha kamerku?

      Vymazat
    3. Nežíkejte to, nežíkejte, že nemá podpis a razítko04 září, 2019 18:56

      Pavel Zeman předpokládá, že v kauze Čapího hnízda rozhodnuto není.
      České noviny
      Briefing nejvyšší státní zástupce
      7.59
      klíčová slova...předpokládám...a zřejmě neopatřil svým podpisem...

      Vymazat
  56. Běží někdo z vás letos Beskydskou 7? Já ne, masové věci jdou mimo mě. Tady je kousek z rozhovoru s účastníkem:..." Co jste dělal po absolvování B7? Lehnul a spal. A druhý den? Spal. A třetí den? To jsem si sundal boty :)...."

    OdpovědětVymazat
  57. Koukolík pro Jáchyma:
    https://naseveru.org/category/psychopatie-ponerologie/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za odkaz, ten rozhovor jsem už četl jinde, ale rád jsem si ho zopakoval.
      Server NASEVERU jsem neznal, dal jsem si ho do záložek a přečtu si články z archivu.

      Vymazat
  58. Tak dnes skákala přes cestu roucha, to bych též neřekla, že něco podobného by tu mohlo žít

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to měla být ropucha, ale vím, co dělá ten chytrý de-mobil.
      Tak já dnes čekám spolehlivé spaní, jsem totiž utahaná jako kotě. Nebo jako můj kocour Náplava. Peču koleno pro syna a mamce udělám tofu. Má chuť na bezmasé jídlo. Těším se na malou, dnes jsme se jen viděly. Jdu se mrknout, co nového a důležitého se dělo.

      Vymazat
    2. Liško, vy jste se stala oporou rodiny!

      Vymazat
    3. Nenechte se zotročit.

      Vymazat
    4. Na vás se pak všichni vyserou a budete mít jen to hovno

      Vymazat
    5. Kounete na Aleninu matku,ta to umí, vždy byla jen protivná a jakou má teď péči

      Vymazat
    6. Oporou rodiny jsem byla vždy, to je můj úděl. Ale nestěžuju si. Otročeni vypadá jinak, to je nedobrovolná činnost
      Jinak i já měla kolem třetí vypadek spánku, ale od půl páté do půl osmé jsem to dospala. Venku je slunečno a svěže, snad bude hezký den

      Vymazat
  59. Jsem na chatě a budu čtyři dny hlídat mladšího vnuka - dceru jsem "poslala" s mužem na výlet, aby se trochu užili s mužem spolu, bez rušičky (neposlala, ale navrhla jsem jim to a oni byli rádi :-)).
    Starší vnuk, ten, co jsem ho tu měla minule, začal chodit do školky a - bolí ho bříško, má slabou teplotu, ... podle mne to jsou nervy.
    No, uvidíme.
    Matku jsem oblékla do domácích šatů, moc se jí líbily a sedí jí dobře, tak objednám ještě jedny. Sestře jsem pro ni dala Aulin a Ibuprofen, tak snad bude konečně dostávat léky na bolesti. Byla jsem s ní venku na křesle, bylo krásné odpoledne, pak se za ní stavil syn, děláme, co můžeme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hrozný život, pro vás i pro ni

      Vymazat
    2. Myslím, že každý člověk má potřebu pečovat, je v tom jisté naplnění života, i když nejen v tom. Měla jsem příbuzné i známé s demencí v domovech pro seniory, a dožili tam - zdálo se - docela spokojeně. Moje kmotra tvrdila, že je jí tam líp než samotné doma, a to měla k ruce a denní pomoci dceru i syna.
      Jste hrdinka - hlídat malého čtyři dny, mně by stačily dva... :-) Kolegové, kteří poprvé hlídali vnoučata, bědují, co je to za zápřah, jak to dnes ti mladí vychovávají, vyhovět těm prckům, se vším se nadělá, atd.

      Vymazat
  60. Tak dnes jsem se probudila už po hodině no to tu ještě nebylo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měl díru 0:15-3:00, ale naspal jsem 6h.

      Vymazat
    2. Já ty 4 hodiny a teď ještě 2 ,akce taky 6. ALe ta Vaše díra, to muselo být též dost hrozné, nejhorší je to podle mě kolem třetí, psychicky.

      Vymazat
  61. Brambory na uskladnění mi nabízí za 13 korun a cibuli za 16,ta bude tedy v roce v kramech opravdu hodně drahá

    OdpovědětVymazat
  62. Měním telefonního operátora. Končí mi smlouva u O2, platila jsem tři stovky za 20 min. volání, bez SMS. Přecházím ke GoMobil - konečně někdo nevnucuje internet do mobilu a má individuálně nastavený tarif. Tak držte palce, ať to zvládnu zrealizovat.

    OdpovědětVymazat