01 října, 2019

KRTINEC č.421

202 komentářů:

  1. Taky pojedu. Tak gratulace a taky dik. Dnes je krásný den, musíme toho využít. Ale myslela jsem i na zimu a koupila si prošívanou bundu, vlastně spíš kabát v hořčicové barvě

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem nějak bez nálady, rodinné důvody, proto ani moc nepíšu.

    Snad jen k seriálům: Shlédla jsem ve dvou dnech seriál Unbelievable (K neuvěření). Začíná příběhem mladé dívky, která byla znásilněna, a kvůli necitlivému přístupu okolí (pěstouni) a policie, je ještě obviněna z toho, že si to vymyslela, přijde postupně o práci, přátele, je na dně, ale protože je houževnatá, přežívá.
    Vedle v jiném městě začnou podobné případy znásilnění vyšetřovat dvě policistky (jedna z hereček Merritt Wever mě už zaujela v seriálu Godless). Ty k věci přistupují citlivě, nakonec se vše rozplete. Jistě že to nedopadne dobře, jeho oběti už jsou poznamenané navždy, ale přece jen prožijí zadostiučinění, že pachatel je odsouzen na doživotí a nebude už tak moci trápit další ženy. Nejsou tam žádné drastické záběry, je to jen na zamyšlení. Dobře natočené. České titulky.

    OdpovědětVymazat
  3. A dnes na Google obrázek k Mezinárodnímu dni seniorů - aby tam nemuseli dát seniory některé rasy, dali tam raději dva staré mrože (tuleně?) - no to je fakt korektní! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silně nekorektní je i to, že se svátek zřejmě netýká těch, kdo nemají potomky. Jak vyplývá z (trapné) definice Dnu seniorů.
      A vůbec, nebýt seniorů, neměli by snad ti sociologové co zkoumat!

      "1. října slaví senioři svůj mezinárodní den. A nemalá část z nich během něj zapne internet – podle výzkumu agentury Focus tráví čeští důchodci na internetu půl hodiny denně.

      Nejčastěji hledají zprávy a čtou emaily. Vyplývá to z průzkumu Starci na netu, který ve spolupráci se Seznamem před časem provedla Univerzita Palackého v Olomouci. Devět z deseti penzistů přitom při kontrole mailů najde řetězový email.

      „Senioři jsou v online prostředí aktivními šiřiteli e-mailového spamu, přičemž kromě pravdivých zpráv přeposílají také hoaxy, různé druhy nepravdivých zpráv a dezinformací. (…) V řadě případů si pak informace, které sami šíří, vůbec neověří, důvěřují autoritě, která jim e-mail poslala, například jejich přátelé, kamarádi, spolužáci, kolegové,“ zmiňuje jeden z autorů výzkumu Kamil Kopecký.

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mezinarodni-den-senioru-kazdy-paty-sdili-retezove-maily-40-procent-neoveruje-informace-79844

      A tak, milí důchodci nebo předdůchodci, užívejte svátek, nebo ne, a hlavně - nenechte si do ničeho kecat.

      Vymazat
    2. Tak já dostala dne první možná řetězový mail. jedna paní rozposílá všem v obrovském adresáři (ani nedokáže využít funkci Skrýté kopie) mail s odkazem na článek Petra Třešňáka v Respektu, který útočí na psychiatra Matyse kvůli jeho odbornému posouzení Gréty. Mimochodem Třešňák sám má doma autistické dítě, tak je zoufalý.
      Známé jsem napsala, že si nepřeji, aby mi takové věci posílala, a aby si mou adresu z takového adresáře vyškrtla.
      Tím jsem i já, seniorka, aktivně vystoupila proti řetězovým e-mailům. Mě nezmatou! :-)

      Vymazat
    3. Jdu do sebe. Adresář mám nabitý, ale ty řetězy - žádné. Jen jedna bývalá kolegyně občas přepošle košilatý nebo zvířecí vtip, opakuje se to, už je vůbec neotvírám. Musím se do pořádného řetězu už konečně nějak dostat, jinak jsem méněcenná...

      Vymazat
  4. To: Alena
    Náladu Vám vylepšit nedovedu - na světě už to tak žel chodí, že se radosti, starosti a smutky prolínají.
    Hromadné svátky mě neberou, ani ten seniorský tedy ne. Korektnost, zmíněnou Maruškou, nezkoumám u ničeho, pokecám o čemkoliv občas ráda.

    To: Ládik!!!
    Psáno je v mém odkazu o lenošení v polovině volného času. I umisťování Vašich rýmovaček bych já zařadila do Vašeho lenošení, zda je jejich tvorba vyčerpávající posoudit neumím, ba ani odhadnout, kolik ho třeba za týden máte.
    Na dělání lepivé cukro-ořechovky si musíte počkat – recept v Nauce o vaření pro z r. 1926 začíná: „Koncem června pokrájíme 20 zelených ořechů…. Já ji vyráběla jednou, když jsme tuhle kuchařku podědili, ale bez puškvorce, ten jsme doma jistě neměli. Stihnout ještě můžete po prvních mrazech jeřabinku (na rozdíl od ořechovky se žitnou s čistým lihem, to i likér jahodový). Nebo třeba šípkové víno.
    „Likéry jsou nápoje pouze příležitosné. Podávají se v malém množství zvláště v zimě při zahřátí nebo při hostině po tučných masech, jinak jsou v domácnosti věcí spíše luxusní nežli denní potřebou.“ - praví k tomu autorka Božena Hoferová. Kdo ví, co na to Lištička…

    To: Gaia
    Kdybyste chodila kolem čokolád, tak víte, že Lindor i Lindt mají někde levnější pořád – 1-2 bonbóny denně či půlka čokolády týdně Vás finančně jistě nezruinuje.

    V neděli jsme na poslední chvíli cestou do divadla prošli první část výstavy – ČT k ní natočila:
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/11546008803-barokni-velmoz/21754215214/
    Kdo ví, co většinou dělal ve volném čase...
    Fotila jsem až příliš. Kdo ví, co bude s budovou ve Vojtěchově dál: https://prostejovsky.denik.cz/galerie/byvala-detska-ozdravovna-ve-vojtechove.html?back=3827408654-2604-59&photo=3

    A vrátil se nám na dvorek párek brhlíků – zobali nikoliv obaly, když nejsou vrabci, ale hezky na ponku pod střechou a za větrem slunečnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to těžká práce, jako v lomu.

      Vymazat
    2. Je praví, že z nicnedělání může být člověk víc unavený než když něco dělá

      Vymazat
    3. Co většinou dělal ve volném čase
      kul pikle žral chlastat smilnil jezdil na koni

      Vymazat
    4. BJ:
      tak jinak. Je to diskriminace jako bejk!
      "Mezinárodní den seniorů je věnován našim rodičům, prarodičům, maminkám, tatínkům, babičkám a dědečkům". A kdo není to jmenované, ačkoli je stár, nemá nárok?!

      Vymazat
    5. Dokumentární film je pokusem o vhled do myšlení, životního stylu a díla biskupa Karla z Lichtensteinu-Castelcorna. Rakouský šlechtic a olomoucký biskup byl nejmocnějším mužem Moravy. Šíře jeho zájmů a schopností byla obrovská. Byl mimořádně zdatný ekonomicky, inicioval stavby, které dnes považujeme za perly Moravy, byl mecenášem umění. V Kroměříži založil mincovnu, Květnou zahradu – jednu z památek UNESCO – a později také zámeckou knihovnu. Umělecké sbírky, které najdeme v zámecké obrazárně v Kroměříži, mají nevyčíslitelnou hodnotu.Biskup Karel byl ale také spiritus agens rekatolizace. V jeho době probíhaly po celé Evropě čarodějnické procesy, které se nevyhnuly ani Moravě. A on z pozice své funkce byl jejich účastníkem. Postava z dnešního pohledu rozporuplná, žijící a určená však zcela jinou dobou, než je ta naše. To, co po sobě na Moravě zanechal, je impozantní. Sugestivnost prostorů, jimiž dnes procházíme, přenáší návštěvníka do 17. století, do dob biskupa Karla, a přináší obrazy těch časů. V hlavní roli Jaroslav Plesl.

      Vymazat
    6. To: Marie
      Maminky mají vždy pravdu - ať je tedy po Vašem. Pokud to tedy náhodou není Vaše žertování, které občas nepochopím.
      Tak či onak tu mám pro všechny, co rádi slaví adresně (nestačí jim (ne)narozeniny) jednu oranžovou Super Star, vonívala opojně.
      http://ruze.wi.cz/cs/super-star.html
      Překvapilo mě, že je u nás pěstováno 10993 odrůd růží - proto jsem na ni při svém prvním vyhledávání nenarazila.
      Dobrou - buzením nepřerušovanou noc - s krásnými sny také všem.

      Vymazat
    7. BJ, nezlobte se, ale někdy mě štve, když lidi nechápou něco tak jasného... pokud to ovšem jen nehrají, to nevím, připadá mi to tak. Ale nechme toho, zřejmě nemá smysl to dál rozebírat.

      Vymazat
    8. Milý Google, já paní mrožová nejsem, jsem babička a maminka bílé rasy, takže se mě oslavy mezinárodního dne mrožů netýkají. :-)

      Vymazat
  5. Snad nebudu muset utrácet za ten set top box.ze bych na svou tv nic nechytla

    OdpovědětVymazat
  6. Tužka napíše pro Gaiu na dotaz z minulé Nory,....zda mi někdo pomáhá,.?...když hledám pomocnou ruku, najdu ji u svého ramene,...dokonce dvě.

    Moji nevlastní pěstouni mě naučili pracovat,....tím, že mi nekoupili žádnou hračku, mě taky nenaučili si hrát. U společenských her se většinou nudím,...hlavolamy nesnáším, křížovky rovněž,...měla jsem období hraní karet, to byla parta ve vlaku a desetníkový mariáš,...mariáš mě naučili, a i ostatní hazardní hry,...jak jinak,...v nádražní restauraci. Když jim nepřišel někdo do party, tak si mne u vedoucího vyžádali,...a on, pro kterého bylo přání štamgasta rozkazem, mě poslal ke kartám, s napomenutím, ať jsem milá, usmívám se, a nechávám je vyhrávat, že co prohraju, to mi pak dorovná. A taky jo,...a sám se postavil k mytí pulitrů a úklidů ze stolů,...na čepu byl obyčejně číšník.
    Nejstrašnější bylo, že chodili hrát japonské deskové hry dva staří pánové,...když jeden nepřišel, musela jsem absolvovat tuhle příšernou nudu s přikládáním kamenů do předem dohodnutých obrazců,...tady jsem prohry nemusela předstírat,...tak mě to nebavilo, že jsem každý obrazec zkazila,....ale,...abych dokončila odpověď, na Váš dotaz,...na odborné práce si pozvu zkušené pracovníky,....a parkrát jsem už psala v minulých letech, že i zedničím, mám svářečský kurs i nářadičko k tomu,....v dílně soustruh, vrtačky, hoblovku,...pár let jsem pracovala ve fabrice, sice jako cifršpion na ředitelství,...ale chodila jsem na zástup i do dílen a tam mě ledacos naučili,...a mockrát se mi to hodilo.

    Přiznám, že když se někdy ráno vzbudím a dojde mi, co práce mě čeká,...tak bych nejraději hopla znovu do postele a spala až do oběda,...což jsem ještě nikdy neudělala,...a vždycky si řeknu,...teď se vzbudilo bezpočet jedinců, co nemohou vstát z postele, a tak rádi by dělali tu tvojí, tisíckrát a víc opakovanou práci,...buď ráda, že máš zdravé ruce a nohy a marš,...žádné povalování,...no a kouknu na oblohu, dám Pozdrav slunci, a už jedu na plný pecky.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  7. Tužka napíše,...na snímcích z družice je vidět tajfun, jak jde na Azory,...už se mu oko začíná vyplňovat, tak snad začne brzdit,...a jeho rozpad asi chytnou i Britské ostrovy a možná, že i něco dorazí i do Evropy,....stačilo by, kdyby jen dost zapršelo,...oblačnost má mohutnou, to ano, a teplo je taky, takže voda by mohla držet v oblačnosti až do Střední Evropy.

    Celodenní déšť bez větru by nebyl marný,... Tužka.

    OdpovědětVymazat
  8. Čína slavila 70. výročí komunistického státu.
    ČT, na kterou se nedívám (teď jsem jen koukla na stránky ČT), to pojala klasicky, informacemi sinoložky Olgy Lomové, která upřímně nenávidí vše čínské... (viz její blog na A.cz).
    Tak pro ty, co se chtějí kouknout na čínské oslavy, je na youtube tříhodinový záznam s anglickými průvodci a anglickými překlady textů písní a projevů. Anglicky porozumí i ti, co se moc u rodilých mluvčích nechytají, protože Číňani mluví anglicky srozumitelně. :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=dit7zmnzAh0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vrcholem oslavy prý bude poprava profesora geografie a bývalého rektora Sin-ťiangské univerzity Tašpolata Téjipa.

      Vymazat
    2. ..říká sinofobka Lomová. Protest před čínskou ambasádou je nezbytný, vlajky Tibetu sebou! :-)

      Vymazat
    3. Dnes mi přišly nové říjnové Literárky.
      Je tam rozsáhlá příloha s velmi zajímavými a objektivními články historie i současnosti Číny (plus pár cinknutých propagací i mírnou propagandou, ale to si každý odfiltruje)
      Lomová je teatrálně primitivní propagandistka,tu vůbec nemá cenu brát vážně. Ale pro zasmání někdy dobrá, pokud nevadí, že pak máte poprskaný displej zvenku i zevnitř.

      Vymazat
  9. Alena ještě nespí a já už nespim

    OdpovědětVymazat
  10. Nejdřív to vypadalo na slunce, ale nakonec to bude spíš déšť. Tak si alespoň odpočinu, nemám to jak pani Tužka...

    OdpovědětVymazat
  11. Tužka to má jak sirotci od Dickense

    OdpovědětVymazat
  12. Ládik nebyl ještě ani u vidlaka,není nemocen?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ještě spí. Někdy musí dospat, taky psal, že jede pryč, tak třeba není v dosahu WiFi

      Vymazat
    2. Byl jsem pro výsledky rozboru krve.
      Málo železa a hodně borelek ... budu žrát ATB 6 týdnů 2x denně. Tak česnek před 5 lety nezabral.
      Pro anonyma - PSA 0,401.

      Vymazat
    3. Ládiku, to jsem měla taky. Nedostatečně přeléčena. Nakonec jsem se dostala do Vojenské nemocnice, na infekční oddělení, kde léčí LB infuzemi směsi nejsilnějších antibiotik. V Praze jsou taková odělení dvě, ve Vojenské a na Bulovce. Možná je taky jedno v Ostravě.
      Ale vy budete řádně přeléčen, dodržte těch šest týdnů. A doporučuji neběhat a prostě organizmus nevysilovat až na hranu po dobu léčby.

      Vymazat
  13. Maláčová je šílená

    OdpovědětVymazat
  14. Odpovědi
    1. Byl a pro mne zůstává Pan Zpěvák.
      KAREL GOTT – TESTAMENT
      https://www.youtube.com/watch?v=_BxHclKN1KY
      Jedna z mých nejmilejších a v době natočení i nejpřekvapivější:
      KAREL GOTT - DELLA (Della And The Dealer
      https://www.youtube.com/watch?v=RqFGf3GdwH8

      C'est la vie…

      Vymazat
    2. Já ho osobně neznal a nijak mi nevadil. Zpívat uměl.

      Vymazat
    3. Já radši folkaře ale též mi nevadil každý tam musí a 80 je už až až

      Vymazat
  15. Tak kauza "ukradená vrata od parcely" pokračuje. Po roce se mi podařilo získat firmu, ta vrata, složená u vchodu, odvezla do dílny, dala do nich nový zámek a vrátila se, aby je zavěsila a panty zabezpečila proti vysazení.
    Ovšem, sloupky se nahoře nějak roztáhly, takže vrata nejdou zamknout, dole jsou u sebe, ale nahoře se rozevírají na deset čísel!
    Já už nevím, co dělat. Zavážu je řetězem, ale to je hodně nestandartní situace, mít vrata, co šla zavírat na klíč a najednou je z nich paskvil, přes který musím dávat řetez, abych je udržela u sebe.
    To mě snad osud za něco trestá, nebo co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osud zkouší,co vydržíte

      Vymazat
    2. Tak to je radost...
      Já zkouším, co vydrží moje zuby. Chroupu slané mandle, musím si osolit život, dnes doma až po desáté večer.

      Vymazat
    3. Já byla dnes u zubaře a 2 kazy už me zuby opouští

      Vymazat
    4. Padají mi zuby
      zrovna dneska přední
      ušetřím půl tuby,
      daj mi zuby všední.

      Klapáky jsou zdarma
      klih je za kilo
      poklesla mi karma,
      Hynku, Jarmilo!

      Na noc je dám do sklínky
      mezi tablety,
      postavím do vitrínky.
      Buďte proklety!

      Vymazat
    5. To bude se sexem definitivní konec. Sex s hubou bez zubů to si nedovedu představit

      Vymazat
    6. Když investujete do anatomického atlasu, zjistíte, že jsou i jiné tělesné otvory než ty, vhodné pro vaámi prferovaný sadomaso orální sex!!!

      Vymazat
  16. Kolik lidí se bude na Gottovi přiživovat i po jeho smrti.

    OdpovědětVymazat
  17. Zemřel Karel Gott
    ten, co uměl zpívat;
    na čí hvězdný zrod
    budeme se dívat?
    Je to Tomáš Klus
    či podobná modla?
    Jakýpak má vkus
    ta kavárna podlá?

    OdpovědětVymazat
  18. Tužka napíše,...jsme smrtelní, a nevíme dne ani hodiny,...říkával pan farář v kapli na konci kázání,....a nabádal, ať máme v srdci a kolem sebe stále uklizeno.

    Když jsem šla včera večer spát, tak si říkám,...hele, holka, v srdci máš sice uklizeno,...ale, ještě visíš tisíc korun opraváři kotle, dělal revizi,...přijel neohlášen, protože měl čas a jel kolem a já byla na zahradě, tak to sfouknul, pak volala jeho žena, nějaký problém doma, nečekal, až přinesu peníze,...říkal,....známe se, až se potkáme, tak zastavím a zaplatíte,...jo, celou tisícovku nerozměněnou pořád mám připravenou,...tak nemohu natáhnout ráfy,...doufám, že smrt počká, až to zatáhnu.
    Jo, a taky jsem měla včera u postele stoh knih, sbírky příkladů a učebnic,...probírám to,...čeká mě znovu maturita z matematiky,...kde se ti haranti berou, a jak si to říkají, že nosí na tréninky nevypočítané matematické příklady, a já jim dělám úkoly, ve svém volném čase,...zadarmiko,...a musím se doučovat kapitoly, co mi už vypadávají z paměti,...tak tím balikem knih by se koroner brodil k posteli, kdybych bez avíza odešla do věčných lovišť / míst celoživotní práce a problémů/.

    Gottovo vystoupení jsem viděla třikrát,..dvakrát v mládí, jako součást pořadatelského kolektivu v sokolovně,...a před pár lety jsem dostala lístek jako dar od manželského páru, který byl o prázdninách na mé chalupě s dětmi. Byli moc spokojeni, bylo ošklivé počasí,..a moje stodola je na to připravená, je veliká, jsou tam pingpongové stoly, deska a koš na košíkovou, volejbalové sítě, na hru i na spaní v závěsu, žíněnky, gymnastický koberec, kuželky,....děti za deště řádily ve stodole, rodiče si odpočívali v chalupě,.... a mohli tam mít i domácí mazlíčky,...kocoura a králíčka.

    Dodatek,...to všechno bylo odepsáno z inventáře pro opotřebení,...a já to místo do sběrného dvora dala na chalupě pro radost z pohybu dětí i dospělců.

    Poprchává,...jak moc zaleje?....uvidíme,....kdyby nepršelo, češu jablka,...takhle jdu dělat z padanek kompot.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  19. Podle prvních předzvěstí
    pojmenují náměstí
    pojmenují ulici,
    požehnanou munici,
    možná že i trochu
    přejmenují sochu.
    Říkali to oba vrátní
    že prý bude pohřeb státní;
    kvákaly to v louži žáby
    na Slavíně že jsou štáby
    všude visí černé sukno..
    proč brečíš tak nahlas, fňukno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nahlas ne, ale slzy jsem nezadržela. Nebyl nikdy mým idolem, jeho hudbu jsem nejvyhledávala, ale čím byl starší, tím víc mi seděl jako člověk. A myslela jsem si, že se z toho znovu vyléčí, prostě nesmrtelný bůh :(

      Vymazat
    2. Měl v životě štěstí. Kolik jiných dnes umřelo a ani pes nezaštěkal.

      Vymazat
    3. Žil si jak prase v žitě,horních 10 tisíc ,byl obdařený hlasem zdravim talentem dělal správná rozhodnuti akorát ty holčičky si měl pořídit o 10 let dřív.Kdo z vás to ma? Např. já jsem úplně bez talentu,mistr špatných rozhodnuti a taky to musím nějak vydržet.

      Vymazat
  20. K jednomu se musím přiznat.. tenor je sice pěkný hlas, ale mi se víc líbí baryton (např. Muslim Magomajev).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na folkaře. úplně obyčejné lidské hlasy

      Vymazat
  21. Greta nemá sociální cítění, řekl šéf dětské psychiatrie. Po kritice skončil

    A je to tu zas...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeho zranění nebyla slučitelná se životem.

      Vymazat
    2. Jo jo vyhazuje se z práce za špatné názory

      Já myslím,ze ti slavní psychiatři se pletou,že Grtea nemá autismus.ale skutečně nemoc zvanou kretenismus, nemoc štítné žlázy,vrozenou hypothyreózou, nedostatek jodu v tele jeji matkyv době těhotenství. Nasvědčuje tomu její opozdeny tělesný vývoj a infantilita,

      Vymazat
    3. Dejte to, prosím, do Kydů ... to je správná diagnóza.

      Vymazat
    4. dr. Matýse prý nahradí dr. Protopopová.

      Vymazat
  22. V první řadě Zaorálek
    v druhé řadě rodina,
    5-6 malých generálek,
    žádná kytka laciná.

    OdpovědětVymazat
  23. Trávníček zažívá svých 5 minut slávy, Kája mu nazpival píseň do Popelky,když hledal trenky(kdepak ty ptáčku hnízdo máš) a Pavel z toho udělal na čt24 pulhodinovy intervijů

    OdpovědětVymazat
  24. Už mě přišel o Kájovi retezovy mail od důchodců

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky včera dostala vlastně svůj první řetězový mail, ale tak nějak ho rozesílala pravda a láska. Takže by Přemluv dědka a bábu šířila řetězové maily? Ts,ts,ts..:-)

      Vymazat
  25. Díky za krtince, pane domácí.
    Nick Cave - To Be By Your Side
    https://www.youtube.com/watch?v=P0v9vd4JEeo

    Karel Plihal Akordy
    https://www.youtube.com/watch?v=TUjdXyKPdAo

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Hlásím na Aktuálně DOBOJOVÁNO.

    Zdeňkub, jsem Vám vděčná za to, že jste mě tam tenkrát pozval do nory. Bez krtků bych to nezvládla.

    Prosím všechny, dejte sem dnes a zítra písničky, potřebuju načerpat síly. Jsem hrozně unavená.


    R.I.P. pane Gotte. Vzpomínkově moji oblíbenou
    Karel Gott - Žít (Videoklip)
    https://www.youtube.com/watch?v=Xm1KM7BPC6Q

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anna:

      Není zač.
      Obávám se, že písničky mých oblíbenců moc sil nedodávají. :o)
      Paní Marie kdysi pravila, že mám rád "nemocné hlasy".
      A já dodám, že taky nijak zvlášť veselé texty.

      Zkusím vybrat alespoň trochu pozitivní... (ale budu se opakovat).

      Sara Tavares: Xinti

      https://www.youtube.com/watch?v=38psl7u2yvQ&t=90s

      Thievery Corporation: Saudade (pozitivní saudade) :o)

      https://www.youtube.com/watch?v=54ioUruxkOw

      Loreenu McKennitt znáte sama dobře.

      Pokud nelpíte na písních, (znovu)objevil jsem Hovory pana Horníčka.
      Zvlášť Frasquita (čas 30:25) stojí za to.
      Kdysi jsme to měli na desce, a řvali jsme doma smíchy...

      https://www.youtube.com/watch?v=-DxuRo3l6Kg&t=489s

      Dobrou noc všem.

      Vymazat
    2. Zdenek:
      Tak to jste mě překvapil, už si to své tvrzení nepamatuju. :-)
      Objektivně vzato, tak jako není na světě (téměř) krásných a zdravých lidí, tak není ani krásných a zdravých hlasů. Na každém se něco najde....

      Anna:
      pro potěchu bych Vám dala zrovna písničky K. Gotta - asi úplně kteroukoli, je to přímý sluneční svit, asi jako Mozart.

      Osobně se mi líbí i hlas K. Zicha a jeho podání písní, od BJ tu jednu máte. Uklidňují mě Nedvědi, mají ponor i moudrý nadhled.
      Nedvědi na Strahově 1996
      https://www.youtube.com/watch?v=BUOVkNiiXt0

      Z žen - napadá mě Marie Rottrová, Judita Čeřovská, Y. Simonová... kde jim je konec.
      https://www.youtube.com/watch?v=m3KmYQ2NKXI

      Yvetta Simonová - Chviličku spát
      https://www.youtube.com/watch?v=tiQp3BJNN0k

      Nejlíp si ale najdete medicínu pro své psychosóma sama, Anno, nikdo druhý Vám nerozumí tak dobře jako Vy sama. Důležité je, jak na Vás muzika, hlas, působí, co ve Vás rozvibrovává.
      Nevím, co bylo na A.cz, ale bouře zase přejdou. Přeju pohodu.

      Vymazat
    3. marie:

      To bylo v nějakém prakrtinci, když jsme si posílali hudbu.
      Myslím, že to bylo po mé silné trojce Buika, Tom Waits, Michael Stipe (z R.E.M.)... :o).

      Ale nijak se mě to nedotklo, spíš pobavilo, tak si to pamatuju.

      Vymazat
    4. Jo jo, přišla jsem zrovna z hodiny krásného zpěvu a z Buičina tlačeného sípáku mě málem ranila mrtvice.... :-)
      Ale v Noře mám takovou průpravu a korekci estetična, že na Waitsovi apod. si pochutnávám.

      Vymazat
  26. To: Anna
    Držte se, Anno, zvládnete to. Snad jsem k Vaší únavě nepřispěla.

    „Pořadatelé megakoncertu pro Paměť národa, kterého se 28. října v pražském Foru Karlín zúčastní stovka umělců, upozornili, že záměrně nezvou Jaromíra Nohavicu“ – to se jinak pořádně zviditelnit nedovedou, že se s tím potřebovali svěřit?
    Tak jednu od něho, co jsem neznala:
    https://www.youtube.com/watch?v=mcs0ls88-dQ
    + Zichova Alenka v říši divů: https://www.youtube.com/watch?v=6t7EPbnZUz8

    U nás od oběda nakrápalo tak 4 mm, tak trocha olomouckého modra částečně s popisky:
    https://www.zonerama.com/Bj10/Album/5647828?secret=wVtSX07SlDB0dTy99MAXdnij2
    Zítra další olomoucký den, zahajovaný generálkou Postřižin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Babo Jago, patříte mezi mé spřízněné duše :-)
      Nohavicu poslouchám ráda už hezkou řadu let, pořadatelé toho koncertu mají smůlu, Nohavica v paměti národa zůstane.

      Vymazat
  27. Nevím, co se stalo na a.cz snad zitra, ale třeba Vás potěší the seekers. Blbě se mi kopírují odkazy, ale držím palce, Anno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, liško, tam jsem dnes pod Honzákovým blogem Greta jako "nerozum epochy" skončila mé tažení. Můžete si přečíst diskusi
      http://blog.aktualne.cz/blogy/radkin-honzak.php?itemid=34849

      Seekers jsou bezva volba, rejpal je mi obrovskou oporou.

      Vymazat
    2. Anno,
      ně dobíjí Mungo jerry, Nohavica, Suchý s Molavcovou, Mahalie Jackson...
      Je toho mnohem víc, ale tohle mě teď napadlo první.
      Ve vyhledávání odkazů jste lepší než já.
      Zdravím a držím palce!

      Vymazat
    3. Díky, Jáchyme, věřím, že se z toho rychle dostanu. Mívala jsem to už v mládí, vždy jsem vydržela, když bylo třeba něco řešit, a až poté jsem se složila.

      Vymazat
  28. Jdu kinkat, jaká bude noc?

    OdpovědětVymazat
  29. Těch Gottových holek je mi líto, jak se s tím vyrovnají? Neumím si to představit.

    OdpovědětVymazat
  30. Tužka napíše,...občas zabrousím na d-Fens,....je tam článek: Peak Greta od Kechlibar,...velice rozumný rozbor s pohledem do budoucnosti,....mohl by paní Anně posloužit k utříbení názorů, když se tak angažovala na Akt.

    Jinak,...jakékoliv prognózy do budoucna jsou velice ošidná věc,...a vůbec ke klimatu, které ovlivňuje tolik proměnných. A ty proměnné mohou velice razantním způsobem se stále tříštit,...asi jako pohádkový trojhlavý drak,....když mu jednu hlavu setnete,....narostou mu nové tři. Zásah musí být rovnou do srdce, jinak bojovník nezvítězí,...jóó,...zásah do jádra problému, a toho se vizionáři bojí,...bojí se ho i pojmenovat.

    Jinak,....napíšu velice odpudivý názor....dovolím si tvrdit,....

    Napsala a smazala,....i Kechlibar to nepojmenoval natvrdo,....řekla bych, že ví,...ví a mlčí.

    Tužka.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to černé a stojí to za dveřmi. Co to je? Naše růžová budoucnost

      Vymazat
    2. Díky za tip, paní Tužko. Teď jsem si to přečetla a vidím to stejně. Podle mě v tom smyslu se vyjádřil i profesor Holoubek v článku ,,Lež, Greto a mládeži! Že 97% vědců je s vámi.” Profesor Holoubek, činný v OSN, nastoluje fakta o klimatu
      na ten jsem dala v tom blogu na Aktuálně odkaz. Cituji z uvedeného článku:
      Chtít můžeme cokoliv, ale těch 35 let působení v OSN je mimo jiné také o tom, že když něco zakážu nebo omezím, musím současně přinášet náhradu – stejně účinnou pro vlastní technologii, proces, činnost. Takže cyklus výzkum – vývoj – inovace – aplikace a tato cesta je někdy velmi dlouhá a také drahá. A pokud něco celoplanetárně zakážeme či omezíme, tak to má významné ekonomické a sociální důsledky. Takže radikální výkřiky být mohou, ale ono se to samo nezaplatí a nebude to zítra proto, že se někdo rozhodl, že to musí být takto, a ne jinak.

      A pokud jde o ten svět, kde by se prosadil takový radikální přístup, tak mohu říct jediné – v něm bych nechtěl žít.

      Vymazat
    3. Tak jsem pod ten Honzákův blog dala doporučení na
      SVĚT: Peak Greta
      27.9.2019

      a napsala jsem, že kdyby profesor Holoubek kandidoval na prezidenta, že bych mu dala hlas.

      Vymazat
  31. Ve 4 je lepší nez ve 3

    OdpovědětVymazat
  32. Lysá 0,4°, tady 4°C a napršelo 12,3mm. Zima se blíží.

    OdpovědětVymazat
  33. Zemřelý zpěvák byl za živa projekčním plátnem našeho svědomí

    To čumím kam na to na Aktuálně cz chodí.

    OdpovědětVymazat
  34. Dejve, už tě čekají.
    Pojedeš tam tramvají?
    Vem si jenom starší věci
    budeš se tam muset svléci,
    za 7 let vyjdou z módy.
    Zapiš si též piny, kódy
    z mobilů a bank.
    Býval si jak tank,
    dobýval jsi Buštěhrad
    a nakonec budeš rád
    až zas budeš pěchota
    s miskou plnou rizota.

    OdpovědětVymazat
  35. “Neznámý muž napadl nožem policisty na policejní prefektuře v Paříži. Dva lidi zranil a nakonec byl sám zabit, píše AP s odvoláním na policejní odbory.”
    Nekřičel alach agbar?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. “Čtyři zabil, sám pak zemřel”.... z idnesu.
      Zemřel žalem.

      Vymazat
  36. Severní Morava03 října, 2019 14:18

    Okamura se opět zesměšnil. Komu tohle může imponovat?
    Forum24

    OdpovědětVymazat
  37. Vidlák a kydníci napsali o Gottovi moc hezky, neřekla bych to líp. Tedy tak do 3/4 1. stránky, pak tam začínají nějaké přestřelky.

    Až teď čtu ty ohlasy, jdou mi slzy do očí, jak moc ho měli lidi rádi.
    Jinak, jeho tělesné schránce ten odpočinek přeju, myslím, že už ho vše příliš vysilovalo. A díky bohu za techniku, která umožní hrát a poslouchat jeho písně ještě mnoho a mnoho let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už dejte s rltim Gotem pokoj,ja už se budu bát otevřít konzervu.

      Vymazat
    2. Souhlasím, ale já se o události dozvěděla až včera pozdě, tak mi to dochází až dnes. A nelze nereagovat, je to všude. A všeliké kroucení.
      A jen nechte být, Gaio, já se zase ráno bojím vlézt do Nory, jaké tu bude skučení z nespaní. A kdyby jen jednou! :-))))

      Vymazat
    3. Ráno poreferuji

      Vymazat
    4. Vzpomínáte ještě na Pavla Bartoně? To se říkalo,ze mu kariéru zničil Gott neb měli podobný hlas a zpívali stejný žánr a pro 2 tenory nebylo ve zdejší pop-music místo.

      Vymazat
    5. No jéje, pamatuju. Hlasem zaujal zpočátku velmi, to mu nelze upřít -

      Pavel Bartoň - Kdo líp tě zná než já (17. 5. 1973)
      https://www.youtube.com/watch?v=wyzv2iFLwfY

      Ale jinak - typická ukázka, že hezký hlas nestačí. U popových (zejména) je důležité charisma a prostě to, co zpěvák vyzařuje, jak se chová k lidem, jaký je. Bartoň byl nijaký, šedivý.
      Co se toho "zničení kariéry" nebo jinak - odstavení od válu - týče, jsem si jistá, že Bartoň by nevynikl, ani kdyby Gott odjel a nechal mu tu volné pole působení. Prostě to nemá v sobě. Natočil by pár písniček, taky od Svobody, Poštulky aj. hvězdných tvůrců, a nic by nedosáhl, kromě pochvaly kritiky. Uplatnění v téhle oblasti vyžaduje opravdu silné charisma, pak ani pár skandálů nevadí, když odpovídají obrazu kladného mužského predátora (nebo alfa samce? :-) ).

      Vymazat
    6. No zrovna Gott v mládí hezký vůbec nebyl,ty jejmho japonské rysy od jteruch pomohla až plastika v Německu.

      Vymazat
    7. S těmi plácačkami byl legrační, hubený ušák. A přesto si krok za krokem lidi získával, někoho jen přes zpěv, jiné přes vizáž, většinu vším dohromady, hlavně skromností, srdečností a umem. O plastice jsem nevěděla, ale dnes je to normální, možná ojediněle už i tenkrát. On na to měl.

      Vymazat
  38. Ani nemám, co bych psala. O Karlovi jsem už napsala, abych četla všechna možná vyjádření těch pro a těch proti mi je u zádele, v televizi dávají kulové, venku taky žádná hitparáda...
    Děcka, dobrou...

    OdpovědětVymazat
  39. 12800 v přeháňce, do 80%TFmax, abych neuvařil borelky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je taky jedno děcko, co si zahrává... Ládiku, vždyť berete antibiotika!!
      A ještě se chlubte, jak jste umíněný.

      Vymazat
    2. Když jsem nevěděl, že mám borelky, běhal jsem i 100%. Tak myslím, že jsem hodně couvnul.

      Vymazat
  40. To bude pamětní deska
    lesklá, bronzová, tak hezká...
    na ní pájena libá slova.
    Černý havran do ní klová
    a každá babička ji leští,
    ať z Berlína, anebo z Pešti.
    Na zemi plane věčný plamen
    ne státní, s tím je amen,
    ale soukromá svíčka.
    Za ní jsou vlhká víčka
    a tichá melodie,
    ukrytá jako lesní Dyje;
    k nebi stupá vzpomínka
    z kapsy trčí svačinka
    tak už do vlaku nastup,
    bo takových je zástup.

    OdpovědětVymazat
  41. Přihodím na rakev růži
    nejsem tu ve své kůži
    musím ji házet vysoko,
    jindy se háže hluboko.
    Místo saka mám bundu,
    no nedělám si jundu
    vždyť je to smutná chvíle,
    není to nikdy milé.
    Vepředu stojí blízcí
    za nimi nějací řízci
    nejspíš to bude ochranka.
    Co muž, to černá vázanka
    ženy třímají kabelky
    ramena mají výstelky
    situace je vážná
    na nebi husa tažná.

    OdpovědětVymazat
  42. Musím se vetřít do Víta
    Duka mě ve dveřích povítá
    poplácá po zádech pomaže hlavu
    že musím vidět tady tu slávu.
    Dneska se tady neplatí vstupné
    do krypty zalezlo to kněžstvo zpupné;
    Duka mě táhne dopředu k oltáři
    kde sedí normálně faráři
    prý abych dobře viděl
    jaký dá Andy příděl
    až půjde kolem kasička
    a co dá ruzyňská panička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jako fakt? �� To já si to nechám ujít, nikdy jsem nebyla na jeho koncertě, nemusim být ani u jeho derniery...

      Vymazat
    2. Ne... to je fikce.. do Prahy bych nejel ani za zlaté prase.

      Vymazat
  43. Zeman by ve finále prezidentské volby rád viděl Středulu a Dlouhého (TV Barrandov včera).

    Oba jsou členy Aspen institutu, tak to jsou brambory v řádku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouhého, co má na svědomí loupeže za bílého dne v 90. letech. Rozkradení státu?
      To by to dopadlo! :-(

      A ke Gottovi ještě krátký článek jedné bloggerky na Ksichtoknize:

      „PROČ JE GOTT ŠPATNÝ A KOMUNISTA PAVEL NE?
      Jen pár hodin po tom co zemřel, a Klvaňové a Šafrové povykují o Gottově režimní servilitě.
      Ale zajímavé, angažovaně komunistická minulost jejich oblíbenců generála Pavla, Zdeňka Svěráka nebo estébáka Štětiny, ta jim nijak nevadí. Pochopitelně. Jim totiž ve skutečnosti vůbec nejde o to, kdo si zadal s komunisty.
      Nejde o starou totalitu, ale o boj za tu novou. Proto je potřeba hned po smrti plivnout na Gotta, který nikdy nebyl fanatický eurohujer. A pokračovat blitím na Nohavicu, na Zemana, házením věnců do popelnice a dál už to jde samo, jako když Milion chvilek píská. Kremloboti, putinofilcky, ruští švábi, xenofobové, důchodci, zakázat, zničit, zlikvidovat.
      Zbabělí režimní malí zmrdi jsou v každé době stejní: za nacistů „bojovali“ proti Židům, za bolševika „bojovali“ proti nacistům a teď údajně „bojují“ proti komunismu.
      Ve skutečnosti tihle mentální bolševici sami bojují proti svobodě slova, názoru a všemu, co nemůžou vlastnit, řídit nebo zkurvit. Jedna strana, jedna myšlenka, jedna pravda. Jiný názor, úspěch a vlastní myšlení neodpouštějí. Zvláště pak ten úspěch. Až za hrob.“

      Vymazat
  44. Jsem ráda, že mám tolik úkolů, že jsem včera a ještě ani dnes nečetla žádné komentáře na velkých webech. Jen co čtu tady nebo náhodou zavadím očima, když něco hledám na netu. A úplně mi to stačí....
    Co se toho vyrojí kolem osoby oblíbeného zpěváka, když zemře, je k neuvěření. A jak se leckdo chce přiživit.

    A víte, že se ani jeho ženě nedivím, že vzala děvčata a odjely do zahraničí? Vždyť by je tu uštěkali, různí lovci "myšlének". A možná bych tam zůstala, v klidu a bezpečí před magory, kteří o sobě teď dávají tolik vědět, hrdinové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vdova Ivana prchla z Prahy: Azyl jí poskytl miliardář!
      Bles.cz

      Vymazat
    2. Být já miliardář, tak jí poskytnu azyl nafurt, kdyby jí to pomohlo. Peněz má ale paní habaděj, jde jen o bezpečí pro děti v době, kdy tam moc lidí nezná. A on to rodině Kája zařídil dobře, však roky věděl, co se blíží, nebojte se o ně.

      Vymazat
  45. Buď jsem se při odesílání pomýlila či možná spadla do koše - takže znovu včerejší Olomouc. Flóra je prý barevná, neláká mě už dlouho:
    https://www.zonerama.com/Bj10/Album/5655540?secret=o8GMrcmIiUb892x8qp7E8Xj43

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tolik fotek a žádný strom!

      Vymazat
    2. Podíváte-li se lépe, tak v parčíku před arcibiskupským palácem jsou. Vpravo "stromový" bez černý, co jsem ho tu už kvetoucí kdysi dávala. Cestou jsem také koukla, jak se vede na nádvoří Zbrojnice náhradnímu v Havlově lavičce - zdá se, že je vybrán lépe:
      https://www.zonerama.com/Bj10/Photo/5570743/203099323?secret=97l4WDnEO7iFLTwSb1YDnyoy3
      Kroků já včera včetně předvečerních se psy mezi poli 19952.

      Dobrou noc všem.

      Vymazat
    3. Olomouc má mnoho předností. Ale co se týče stromů, jsem taky závislák. A když to tak proberu za celý svůj den, nemůžu si stěžovat: ač ve velkém městě, tak kam se hnu, tam vidím na nějaké stromy a vlastně mezi nimi všude procházím. A ve všech místnostech, kde se přes den pohybuju, je výhled na stromy. Mám štěstí! :-)

      Když jsem jako malá začala chodit do houslí, hudebka byla v klášteře, obklopená velkou zahradou. A před oknem třídy, kde mě pan učitel vyučoval, byl rozložitý kaštan. Jemu jsem vždycky hrála a představovala jsem si, že mě slyší a těmi houslemi si povídáme. Stromy fakt miluju, a taky kopce, jimi porostlé. A to naše zelené moře lesů.

      Vymazat
  46. Na houbách, v rezervaci. Jen muchomůrky a babky, to nesbírám. Ani říjící jelen. 11000 kroků. 49.6032647N, 18.5902864E
    https://www.zonerama.com/Ladik3v/Album/5655940

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezké podzimní scenérie. U nás bylo taky krásně celý den, až v pět začalo pršet a dosud nepřestalo. Jelena tu, pravda, na křižovatce nepotkám.

      Vymazat
  47. Včera jsem odpoledne jela za matkou, ta mě poznala a povídá mi (shrnuji, ona mluví s mnoha odbočkami:
    "Zítra ráno se dívej na televizi, byli jsme tři, ale nevím, jak se to mohlo stát, oni vybrali mě na presidenta! A můžu si vzít sebou jednu osobu, já jsem řekla mamince, promiň."
    Nevěděla jsem, zda se smát, nebo to přejít, nebo jí vysvětlovat... tak jsem udělala to i ono. Vzít si to nedala, jen litovala, že nemůže sebou vzít ještě taky manžela.
    No, dala jsem jí lžičkou čokoládovou pěnu, udělala jsem jí kafíčko, pár nutných úkonů .. a jela jsem na parcelu, podívat se, kde je zakopaný pes. Proč vrata, která se loni normálně zavírala, jsou nahoře od sebe deset čísel.
    Plot, který kdysi dělal můj syn jako brigádu pro firmu manžela, byl postaven vcelku (cca 150 m), dnes je cca 100 metrů plotu na parcele souseda a hned vedle mám v ploše plotu vrata. Takže asi vahou, tahem délky tohoto plotu, se jeden sloupek vrat odklonil. Musím ho přitáhnout zpět, zatím budu zavírat zámkem a řetězem. Takája žízň.
    Za tmy jsem přijela na chatu, kterou dcera opustila v úterý v hrozném spěchu, takže vše puštěné, vzadu kolny pootevírané, na dešti elektrické autíčko...vzala jsem baterku, dala to do pořádku a posbírala ořechy - dva kýble. V chatě vyprala a dala schnout na noviny.
    Ráno volá četa, kterou jsem objednala na kácení zeleně - už jedeme! Fajn.
    Od jara sháním někoho, kdo by vykopal pět starých keřů (kalina, jasmín atd.), syn je ostříhal, ale neměl chuť na kopání. Taky jsme se rozhodli dát pryč sedmdesátiletou jabloň, poslední pamětnici původní dědečkovy zahrady.
    Dcera navrhla -dejme poptávku na internet a já naivně přikývla.
    Od pondělí mě začaly chodit nabídky- některé zvláštní - prý i s odvozem zeleně za 2,5 tisíce a pošlete mi adresu..., jiná paní zase nabízela vše za 40 tisíc, někdo za třicet..., jeden mluvil rozumně, 8-9 tisíc, zeleň odveze na přívěsu... tak dobře. Ale jméno mě mělo varovat!!! :-)
    Přijeli tři - břichatý cikán /kápo) a dva takoví sušinkové chlapíci. Ukrajinec a Rumun.
    Pokračování níže...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde máte přívěs? Ale paní, píchl jsem kolo a musel jsem ho nechat stát na benzince cestou. A kde máte motorovou pilu? Tu jsem tam v rozčílení nechal na přívěsu! (No, to už mi bylo vše jasné :-)). Kecá!
      Vyndali nástroje - krumpáč a rýč. Začali kopat kolem prvního keře a zlomili násadu u rýče. :-)
      Tak jsem přinesla rýč, pak hrábě, pak pákové nůžky, aby mohli ostříhat větve...
      Ale ti dva chlapi kopali a dřeli, až se z nich kouřilo, nemluvili...
      Pokáceli a vykopali pařez staré broskvoně, vyklučili tis.
      Přešli jsme k jabloni, to byl sice nízkokmen, ale sedmdesát let starý!
      https://i.postimg.cc/qB9GsLkW/jablon.jpg
      Fotka je ze zimy, teď k tomu hromada listí.
      Pilu, máte pilu? Tak jsem jim dala dvě pily na dřevo.., to nešlo.
      Sekeru, máte sekeru? Přinesla jsem dvě sekery, malou a velkou a začal koncert. Ti dva chlapíci osekávali větvičky, větve, a Rumun pak velkou sekerou silnou větev rozsekal na cca metrové kusy. Pak se pustil sekerou do kmene, nakonec zbyl jen pařez.
      Máte lopatu? Přinesla jsem dvě lopaty. Krumpáčem kopali a sekerou osekávali kořeny, pařez byl půl metru pod zemí skoro dvakrát tak široký než nad zemí. Lopatami odhazovali zem, dostali se až metr hloubky a tam se jim podařiko pařez vyklučit ven. Měli toho dost. Silné větve a pařez nanosili k cirkulárce, ořezané větve na synův přívěsný vozík, který máme na chatě. Ale byla toho ještě hromada vedle.
      Já mezitím sušila ořechy v troubě, nasbírala další kýbl a očistila...
      Nakonec jsem se s prací cikánské party smířila, dělali to jinak, ale kromě odvozu větví udělali, co jsem chtěla, dokonce vyklučili pařez jabloně, to mi nikdo udělat nechtěl. Měli to hotovo za čtyři hodiny, nejedli, nepili (no, dala jsem jim vodu, kafe, koláč, ale to jen když kápo dovolil). Na jaře je je znovu objednám.
      No, a teď jsem tu zůstala s hromadou větví vedle vozíku a představila jsem si, co bude mít syn řečí.. tak jsem vzala zahradnické vaky, nůžky a začala stříhat větvičky a plnit pytle. Naštěstí jeden kontejner na bioodpad v obci byl prázdný, lidé se ještě při pátku nevzpamatovali - tak jsem tam postupně odvozila 11 plných velkých vaků + shrabané listí ořechu (když jsou pod stromem šlupky a listí, tak jsou ořechy špatně vidět). Přívěs je sice stále plný, ale hromada kolem zmizela. Ještě že mám auto, jinak nevím, jak bych to zvládla.
      Dodělávala jsem to už za tmy, s baterkou jsem uklízela nářadí a teď ležím v posteli a bolí mě celý člověk.
      Takže to byl můj údernický pátek na chatě.


      Vymazat
  48. Jak senioři tráví volný čas
    (v minutách / den)
    Čeští senioři (tedy lidé ve věku 65+) denně tráví více než tři hodiny sledováním televize, hodinu a čtvrt odpočinkem a přibližně hodinu čtením či poslechem hudby. Naopak hraní počítačových her či surfování po internetu nevěnují ani zdaleka tolik času, co jiné věkové kategorie. Senioři zároveň tráví nejvíce času domácími pracemi. U žen je to více než čtyři hodiny denně a u mužů něco málo přes tři. To je více než dvojnásobek času, než ke kterému se hlásí věková skupina 18-24 let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď nejsem senior, nebo jsem naprosto atypický !

      Jen tím hraním počítačových her /0,00 hodin denně/ bych se mohl směle řadit mezi silně přestárlé.

      Vymazat
    2. Jáchyme, já Vás dávno podezírám, že Váš reálný, nebo aspoň mentální věk je mnohem nižší, než o jakém se nás tu snažíte přesvědčit!

      Vymazat
    3. Ládik!!!

      Já tomu nerozumím. Sledování televize, poslech hudby nebo četba je snad taky
      odpočinek, ne?

      Jáchym:

      Určitě byste si našel nějakou počítačovou hru. S počítačem lze hrát šachy, nebo sudoku. Nebo budovat města (to občas dělám já). A taky jsou silmulátory. Můžete řídit letadla, lodě, vlaky... Nedávno jsem četl i o simulátoru městského holuba - bodován jste za to, kolik za letu poserete soch a chodců... uvažuju o něm. :o)

      Vymazat
  49. Co senioři nakupují na internetu
    (2018)
    Senioři jsou v oblasti internetového nakupování zběhlí, avšak ani zdaleka ne tolik jako jiné věkové kategorie. K alespoň jednomu on-line nákupu za život se přiznala více než pětina českých občanů v důchodovém věku. Penzisté se v oblasti on-line nákupů od ostatních věkových kategorií odlišují z hlediska zboží, které na internetu nakupují. U všech ostatních věkových kategorií totiž s přehledem vítězí oblečení, obuv a doplňky. U seniorů vedou domácí spotřebiče a elektronika, které tvoří téměř 42 procent všech jejich nákupů.

    OdpovědětVymazat
  50. Obuv si raději vyzkouším, nohu do displeje nenacpu.
    Oblečení kupuji v sekáči - obvykle je tam mnohem rozmanitější výběr a hlavně - už to za mě zdarma někdo otestoval, že se to při prvním praní nerozpadne nebo nevšísuje.
    Doplňky nepotřebuji, jsem zatím téměř kompletní.

    Elektroniku kupuji - zvláště z Číny. Někdy za tak nízkou cenu, že se bojím, jestli náhodou nezapomněli jednu nulu.
    Naproti tomu takový německý Conrad (taky internetový) má často zboží třikrát dražší než tuzemské kamenné obchody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kupuju těžké věci.

      Vymazat
    2. Ještě že tyhle výzkumy máme!!! Bez nich bych byla úplně bezradná, co dělat a jak se chovat coby zákazník i konzument. Díky, naši výzkumníci!

      Vymazat
    3. Měla bych se snažit se do těch tabulek vejít, ale abych si znovu koupila televizi a koukala na to tři hodiny denně? Nebo abych tři hodiny denně uklízela? Kluci ušatí statističtí, to už na mně požadujete moc! :-)

      Vymazat
    4. Já bych řekla, že byste měla začít sepisovat romány ze života, Aleno. Máte na to! Ať jim trochu zahýbete statistikami... :-)

      Vymazat
    5. Těžkými věcmi byly činky, cirkulárka a cyklotrenažér. Činky nesla pošťačka v balíku až ke dveřím... co tam máte? byla zvědavá. To kolo nechali u auta, 65kg.

      Vymazat
  51. Na stránkách, kam taky chodím, se jedna paní ozvala s prosbou o radu. Má maminku, která přestává být schopna o sebe se postarat. Teď to nabralo nějaké rychlejší obrátky, paní žije v cizině a matku si tam vzít nemůže, pojede sem na pár dní věc řešit...
    Tak jsem jí napsala pár zkušeností, zdálo se mi, že mezi dalšími poraděnky docela vedu (asi proto, že jsem to vše zažila na vlastní kůži).
    Za dva dny paní znovu napsala, maminku zatím ranila mrtvice a je v nemocnici, co teď? Tak jsem jí zase napsala, co by tu mohla stihnout zařídit a pro maminku udělat (protože jsem to vše zažila s otcem na vlastní kůži před dvěma lety).
    A včera tam napsala jiná paní o situaci zakladatelky této webové stránky, je po operaci nádoru a objevily se jí metastázy v mozku. Tam už jsem raději nepsala nic, protože bych měla jen špatné zprávy (manžel).
    Docela mě to rozhodilo, těch minulých pět let byl tedy záhul, naštěstí taky přišla na svět vnoučata, tím se pro mne svět drží v rovnováze. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to podobně, i když vnoučata musí nahradit jiné věci a lidé. Tak ať Vás rovnováha nikdy neopouští! :-)

      A díky za tip na Unbelievable. Velice poutavé a dojemné, zhltnuto za 3 dny. Herecky dobrá a zaujala mě taky zmíněná M. Wever, ještě víc jsem ocenila herecký výkon té mladinké první oběti. Opravdu silný dojem z filmu.

      Vymazat
  52. Tužka napíše,...tak jsem při čtení upřímně litovala paní Alenu,...protože jsem si vzpomenula, jak mi lesáci likvidovali pět vzrostlých starých zdravých stromů po smršti Kyrill. To byl koncert,...už nevím, kolikrát se otočili s náklaďákem,....měli o dřevo zájem,....rovné, dlouhé, zdravé,...bylo to v době, kdy mělo dřevo dobrou cenu,...dnes je všude klád a větví,...kůrovec vykonal své i v ekonomice.
    Jediné, co jsem udělala, bylo, že jsem sbírala prázdná ptačí hnízda,....byla zima,... a velikou sršní báň. Tu si ale jeden lesák vyžádal, že si ji vezme domů,....něco tak úžasného prý ještě neviděl,...já ostatně taky ne,....podobala se šedivým slepeným papírovým lampiónům,...kolik to mělo poschodí přesně nevím,...něco při odřezávání poškodili.

    Ty sršně byly velice ukázněné,...když jsme se na cestě mezi stromy potkaly, vždycky vzlétly výš a vyhnuly se,...jen asi dvakrát za větru se mi trochu zamotaly do vlajících vlasů,...ale zastavila jsem se vždycky a čekala, až se z nich dostanou. Byly to velké a silné, skoro černé sršně.
    Teď se už druhým rokem usadily nové sršně v poléhavé klášterské chvojce,..ty jsou menší, světlejší a docela protivné,...když jsem poblíž, začnou mne nespokojeně obletovat,...tak tu chvojku budu stříhat až se ochladí a část jich uhyne. Je problém, že v ní spí v zimě ježci,...to zas budu rušit je,...a keř každým rokem musím obstříhat, jinak zabere veliký kus pozemku,...starý, ale přírustky jsou.

    Ještě,...nikdy jsem si nic neobjednala, nenechala dovézt,...moje vrozená nedůvěřivost mi velí,...všechno pečlivě prohlédnout,...aby to nebyl nakonec šunt,...a i tak občas přehlédnu nějakou vadu,...jako nedávno,....na vnitřní straně koberečku byla zaschlá krev,...a kobereček byl hnědé barvy a v obchodě nebylo moc světla,...a kapky krve jsem objevila až doma. Kobereček se stal venkovní rohožkou,...asi bude po čase vyhozen,...je z bavlny,...tak do kompostu,...rozpadne se,...co když byl svědkem nějakého zločinu,.. těch kapek bylo dost,...asi někomu tekla krev z nosu,...no,...déšť a podrážky to likvidují,...mám být víc ve střehu,....

    Prší,....je chladno,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  53. Tužka napíše,....mám takovou životní zkušenost,...smůla chodí v trojstupu a čert sere na jednu hromadu,...a štěstí,...štěstí je tůůůze plaché ptáče,...pokud přiletí, nezdrží se dost dlouho,...ale,...díky za každou šťastnou chvilku. Byly,...néžené.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  54. Obloha šedá
    slabě prší
    dělat se nedá
    práce se vrší.

    Hlavně ta venku,
    kámen a dřevo.
    A tak po písmenku
    vyprázdním střevo.

    Spočítám domek
    anebo halu.
    Radši bych stromek
    zasadil v balu.

    Nakreslím schéma
    nějaké čáry
    no to je téma
    asi jsem starý.

    OdpovědětVymazat
  55. Vytáhnu vysavač
    a utřu prach
    jsem doma pomahač
    opravím práh.

    Vezmu si prášky
    to mám teď k jídlu
    nachystám tašky
    pojedu k lídlu.

    OdpovědětVymazat
  56. V mlze jsou Beskydy
    tak půjdu na Kydy
    do křesla sednu
    pustím si bednu.

    OdpovědětVymazat
  57. TO: Lištička
    Krásný sváteční den přeju, E-liško.
    Netroufám si vybrat hudební dárek - dostáváte tudíž neomezený dálkový šek na skladby dle vlastního výběru, které si s Vámi ráda poslechnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mohla mít svátek i B. Eilish.

      Vymazat
    2. Třeba tohle, Jaguško? A svátek mají i pampelišky ☺
      https://www.youtube.com/watch?v=D3CSLqUodVY

      Vymazat
  58. Podepsal jsem chartu
    a s úsměvem na rtu
    šel do kotelny plynové.
    To se mám, vy volové!
    V kotelně je měkké křeslo
    a na dveřích skví se heslo
    že tu je vstup zakázán.
    A tak denně namazán
    píšu svoje dramata.
    Jsem osoba najatá
    předurčená k vládnutí.
    Ne, není to spiknutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte úsměv na rtu
      a tu svoji partu
      od rána proháníte? Co když si chtějí přispat, při sobotě?
      Máte zavřít oči a ještě aspoň hoďku si slastně klimbat.

      Vymazat
  59. Ráno je docela dlouho tma,to se bude chrupat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tma a déšť skončily úderem půl deváté, problesklo slunce a svítí ostopéro. To je proměna!
      Všem, kdo mají svátek, i kdo ho nemají, přeju hezkou sobotu a dárků, na jaké si vzpomenou.

      Vymazat
    2. Taky zdravím do Nory!
      Dala jsem si budíka, protože jsem čekala ranní nájezd loupežníků, ale nikde nikdo, to jsem se mohla taky ještě hodinku povalovat :-)
      Nasbírala jsem půl kýble ořechů a jdu je prát a sušit. Pak půjdu ještě rychle úderničit s náloží přívěsu, možná ještě umístím pár pytlů...
      Práci zdar!

      Vymazat
    3. Já už v práci jsem, zatím je venku nevlídno, ale je den úsměvů, tak se dnes nezapomeňte alespoň usmívat, když ne smát, či dokonce řehtat ☺

      Vymazat
    4. Tak jeden sloní úsměv - od Karla Nešpora. Ten to musí vědět!

      https://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl-zivotni-styl/568738/smajlik-slavi-tyhle-zpusoby-jak-se-rozesmat-zarucene-neznate.html?kapitola=1144645

      Vymazat
  60. Už teď je podle předběžných policejních čísel jasné, že se Česku letos opět nepodaří splnit hlavní cíl Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – od začátku roku zemřelo podle dostupných a zatím ještě předběžných statistik na tuzemských silnicích nejméně 380 lidí. Limit byl přitom 362.

    Já bych stanovil nulu.

    OdpovědětVymazat
  61. Ještě 3/4 hodiny a pojedu domů. Není hezky, ani žádná sláva v práci, ale tancuju si břišní tance a snažím se usmívat. Doma mě přepadne má zvířecí smečka a já budu ráda, že zalezu do betle ☺

    OdpovědětVymazat

  62. Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne So, 05. 10. 2019, 16:32

    In reply to LVH by Ládik!!! (neověřeno)
    Trvalý odkaz
    ježiši...

    za tohle na Vás, Ládiku!!!, přijde z havlérky nějaký Pepíček a rozšlape Vám košíček.

    PS: btw, parádní básnička, opět...

    Odpovědět

    Napsal uživatel Asfaltový holub (neověřeno) dne So, 05. 10. 2019, 17:45

    In reply to ježiši... by Maneca (neověřeno)
    Trvalý odkaz
    Ládik je Bůchgott!

    Maneco,
    souhlasím.

    Ládik!!! se vyjádřil, že jsme ho sem do Kydů přitáhli (spolu s Jáchymem) na vařené nudli.

    Přiznám se, že (ačkoli trvám na tom, že jájsem mešuge, kdežto Jáchym je blbec) zde se jednalo o naši promyšlenou spolupráci v zájmu českomoravskoslezké (mezi)Národní Kultury!

    Někdy jnutno alespoň na pár hodin pohodit vzájemné ideologické žabomyší spory pod stůl.
    Popravdě řečeno - je velmi málo lidí, kteří by se svým založením a tím pádem i názory lišili od Jáchyma i mne více než Ládik!!!

    Ládik způsobil, že nevyšla jedna knížka. Byl jsem uháněn, abych přispěl cca svou třetinou do sbírky (bez)významných autorů, z nichž jeden(nikoli my dva s Jáchymem! ) už pár poetických sbírek vydal, páč je dobrej, byť ne tak jako Ládik!

    Ale má to cenu???
    Ládik ví o poezii teoreticky hovno (nebo to alespoň rafinovaně předstírá) .
    Jo, něco jsem publikoval.
    Jo, něco málo mi běželo v rádiu.
    Jo, seděl jse v literárních porotách okresního i krajského bezvýznamu.
    Jo, byl jsem opakovaně díky Poesii v zahraničí v dobách, kdy se to skoro nemohlo.
    Jo, chlastal jsem párkrát s několika celerblitami českého Parnasu a oženil a rozvedl se s bývalou snoubenkou jistého nejmenovaného kandidáta na českého prezidenta, mimochodem fajn chlapem.

    Ládikovy politické názory jsou dílem geniální, dílem debilní (všimněte si, jak jsem tolerantní!)

    Jenže co dělat - kdo umí, umí! A já stejně jako Vy. Maneco, si uvědomuji, že Ládik!!! je Mistr s velkým M!M!M!

    (To, že občas tvrdí voloviny, s tím nemá co dělat!)

    No nenasralo by vás to?
    Mně ne!
    Mojí devízou je, že jsem línej.

    A tak příde nějakej topenářskej inženýr a natrhne mi poetickou prdel....

    OdpovědětVymazat
  63. Voloviny budou doceněny posmrtně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pouze potud, pokud je bude mít KDO ocenit.:-)

      Spolu s vámimi dooufám, že alespoň jeden z cca 20000 v současnosti lidstvem registrovaných bohů nekecá.

      No a pokud ano... hvězd je v našem (?) teoreticky pozorovatelném Vesmíru podstatně víc než zrnek písku na pozemských plážích.

      No a planet vhodných pro zrození organického života snad o dva řády méně, nicméně těch, vhodných pro zrození života na jiné bázi nejspíš více.

      Potěšitelné je, že zatímco civilizací, žijících v podstatně krušnějších podmínkác než ta naše (i těch žijících v podstatně komfortnějších podmínkách) jsou/byly bilióny, takových, které žily NAVZDORY své evidentní pyramidální pitomosti nebude nejspíš celovesmírně víc než pár desítek.

      Což mne naplňuje dílem smutkem, dílem celovesmírným optimismem.

      Vymazat
  64. Písnička-báseň, kterou složil mladý muž své ženě a vytesal ji na náhrobek, přežila 2000 let. Je smutná, ale optimistická. Od něj byste se, oba pánové, měli učit, abyste zůstali svou tvorbou nesmrtelní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie,
      Vy nás s Ládikem naprosto nechápete!
      My na nesmrtelnost naprosto prdíme.

      Rozdíl je v tom, že já jsem tisícinásobně potenciálně lepší poeta než průměrný občan ČR (jinými slovy - existuje POUZE cca deset tisíc (!) lepších nebo srovnatelných básníků s velkým B než já v českém kontextu
      a ubohý řádově MILIÓN lepších básníků mež já v SOUČASNOSTI(!) na této planetě.

      Kdežto takových Ládiků !!!, připustíme-li si optimisticky, že je STOKRÁT lepší než já, existuje TEĎ A TADY na této planetě jen a pouze cca tisícovka!

      Být jím, hroutím se pod tíhou celoplnetární zodpovědnosti.
      Být Anonymním z 18:11, oprávněně se raduji, že jsem blbej!


      Vymazat
    2. Jáchyme,
      společenská závažnost jevu mi nedocvakává, to přiznávám.
      Ale což takhle přestat se ošívat a hodit na plac nějakou vlastní básničku, třeba o králíkovi - ať je legrace?
      Za sebe Vám místopřísežně slibuju, že si na ní smlsnu stejně jako na básních Ládikových. Jsem totiž básnicky poleno (tak jako 98,5 % Pozemšťanů). Jen se to musí rýmovat.

      Vymazat
    3. Marie,
      v důsledku umírněné, leč na polovičního abstinenta přemrštěné konzumaci akčně zlevněného a mnou oblíbeného australského vína jdu spát.
      Ale báseň o Ládikovi, králikovi či obouch dvouch máte u mne.

      Pokud bych to zapomněl, připomeňte.
      Včetně toho, že se to "musí rýmovat"
      Báseň se totiž NEMUSÍ rýmovat.
      Báseň však MUSÍ mít rytmus.
      Což bohužel spousta básníků "v řeči vázané" i nevázané dnes nechápe.

      Ládik ano.

      Vymazat
    4. Budu se těšit! :-)
      Na rýmu netrvám.

      Vymazat
    5. Ladik for president!
      To je prostě marný, jinak to ani nemůže být! :-)

      Vymazat
    6. Ale Jáchyma si musí vzít jako poradce pro politiku. A taky pro hradní protokol, přibrat případně i Špačka. Jinak to nevidím. :-)

      Vymazat
    7. Špačka přisluhovače né, s protokolem Ládikovi poradí ženský tým z Nory! :-)

      Vymazat
    8. Tak jo! Jsem ochotná se vzdělat v oboru (nebo to nechám na profesionální části týmu) :-) A snad pomůže i paní čtvrtka, ona ví, jak na něj.

      Díky za písničky, paráda, a už se tam s ním lidi loučí... je to dojemné.
      Dobrou noc.

      Vymazat
  65. Už dvanáctá odbíjí,
    nechce někdo táliji?
    Je tu někdo, kdo ji nemá?
    Tam v rybníku ryba němá.
    Dnes ji dostal Zdeněk svěrač
    ocenění vzácných sběrač...
    Já chci taky táliji
    ať mi do ni nalijí
    co se do ní vejde
    neříkej mi šmejde
    nevíš, co je umění!
    Mě holubi ocení
    poserou mi hlavu,
    to mám větší slávu.

    OdpovědětVymazat
  66. A na večer pár písniček od Karla Gotta, tak, jak si ho pamatuji já, v jeho začátcích:
    Zdvořilý Woody
    https://www.youtube.com/watch?v=9C38h-tuzP8
    Zloděj dobytka
    https://www.youtube.com/watch?v=1vkly6gGZGc
    Trezor (po tomto klipu prý Karel pochopil, že tančit asi nééé :-))
    https://www.youtube.com/watch?v=c-IxXblfXHs
    Je nebezpečné dotýkat se hvězd
    https://www.youtube.com/watch?v=_hOP08KT4L0
    Oči má sněhem zaváte (Suchý, Šlitr)
    https://www.youtube.com/watch?v=ywb_kIKHE7o
    Dobrou noc

    OdpovědětVymazat
  67. Ještě bude týtý
    o tom běží mýty
    že prý je to taky cena
    těžkým potem zaplacena;
    ani nevím, za co je
    možná, že za odboje -
    třetí, čtvrtý, pátý...
    chci ji mít v ty pjaty.
    Pak je cena ano ano
    kam já je dám, marjápanno
    na skříni už nemám místo
    do hajzlu ne, humoristo.
    Vystavím je na mráz
    všech padesát naráz.

    OdpovědětVymazat
  68. Připomínám - budíka na 6:30, hraje Nový Zéland s Namibií.

    OdpovědětVymazat
  69. ....A taky pro hradní protokol, přibrat případně i Špačka. Jinak to nevidím. :-)

    Mě inspirovala Špačkova instruktáž o tom, jak se má gentleman chovat v bordelu vyšší cenové skupiny.

    Uvažoval jsem o tom, že v zájmu osobnostního rozvoje začnu šetřit.

    Nicméně odradil mne o deset let mladší kamarád. Nechal se zlákat - a ačkoli je proslulý proutník, poprvé v životě mu stalo, že nepovstal.

    Dáma pak rezolutně odmítla smluvenou dvoutisícovku - naopak pravila, že ráda zaplatí JEMU za poutavý hodinový rozhovor s psychologickou tématikou.

    Občas ji potkává v autobusu, když jedou služebně do blízkého lázeňského města či ji tam sveze autem.
    Předtím dělala tiskovou mluvčí jednoho politika. Říká, že k rekvalifikaci na kurvu se rozhodla z morálních důvodů - chtěla se konečně živit poctivě.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme! :-)

      A já dám ještě jednoho Gotta, pro pamětníky:
      Kdyby sis oči vyplakala
      https://www.youtube.com/watch?v=my97d2T5h30

      Vymazat
  70. Život půjde dál

    to je moudré

    OdpovědětVymazat
  71. Ty jeho první písničky byly nejčistší.
    A hráli je často, denně, patřily k čištění zubů ráno, k přípravě svačiny do školy, tvořily domov.

    Karel Gott - Tam, kde šumí proud (1964)
    https://www.youtube.com/watch?v=cgvkCExfx7g

    OdpovědětVymazat
  72. Chramostová přehluší v TV Karla.

    OdpovědětVymazat
  73. Včera plus dvě noci 16 mm, kroků 21509. Dnes ☼, chladno.
    Za mrholení jsme při prohlídce bývalé jezuitské koleje v Olomouci, nyní vojenského archivu, od pana profesora vyposlechli, že např. se srovnáním s kolejí v Kutné Hoře to není žádná „vysoká“ architektura, když mé neškolené oko vidí vnější rozdíl ve velikosti a možná opravenosti fasády. Historikové jsou prý někdy i rádi za to, že na opravy nebylo a bádá se jim lépe. Nu, jsem v této oblasti nejen neškolená, ale asi i málo náročná, neb se mi nezdá , že by se v Olomouci příliš pozoruhodných staveb, natož v současné době, nepostavilo (pravila jedna z přemnoha spoluposlouchajících).
    Kdo ví, jak je hodnocena tato stavba z Dobrých zpráv na ACZ. Dle mého je účelná.
    https://magazin.aktualne.cz/bydleni/architektura/bye-bye-hollywood-v-new-yorku-vznikne-vertikalni-vesnice-pro/r~d27b8a36e35411e98776ac1f6b220ee8/
    Přehlídla jsem si teď nositele Thálií – pěvec pan Koplík, který už v Olomouci pouze hostuje, mě mezi nimi docela překvapil, asi se nám nepodařilo slyšet ho, když měl právě „svůj den“.

    To: Alena
    Ořechy perete ve Vizíru?

    OdpovědětVymazat
  74. Pěknou neděli všem! V polední pauze jsem našla toto video, snad vás taky pobaví
    https://tadesco.cz/jak-se-greta-thunberg-dostala-do-souteze-cesko-slovensko-ma-talent/

    OdpovědětVymazat
  75. Karel Gott - Zůstanu svůj (1939 - 2019)
    https://www.youtube.com/watch?v=_laLrR33LpM

    Zůstanu svůj - A tribute to Karel Gott
    with Eva Pilarová, Lucie Bílá, Marcela Holanová, Jitka Zelenková and Petr Janda (nova TV, 2 October 2019)

    OdpovědětVymazat
  76. Drahoš promluvil. Že prý Chramostová byla symbolem revoluce.
    No já nevím. Pro mě je symbolem revoluce Aurora nebo gilotina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyhlašuju revoluci za zavedení ne-letního času natrvalo. Prý přijde 60 % lidí v čr cinkat klíči.
      Pak je nutná revoluce za lepší klima ve společnosti a proti zamoření planety virem válek a rozbrojů. Jestli chcete, klidně budu symbolem.
      Navrhneme ještě další revoluce, ale až budu mít čas.

      Vymazat
    2. Aby nakonec nebyly repoluce.

      Vymazat
  77. Střídání letního a tzv. zimního času skončí až v r. 2021, rozhodl Evr. parlament. Země si mají vybrat, ke kterému se přikloní. Čeká nás ještě nejméně 4-5x změna.
    https://tn.nova.cz/clanek/blizi-se-dalsi-zmena-casu-mela-byt-posledni-kdy-ale-skonci-stridani.html

    OdpovědětVymazat
  78. Celý víkend jsem nic nedělal (kromě obsluhy vysavače), jenom 1 malý domek a teď mě svrbí ruce. 4 utkání v ragby... to je maření času. Beztak to mám z těch ATB, takové dávky, jak praseti.. 2x denně, 6 týdnů.

    OdpovědětVymazat
  79. Chtělo by to ministestvo pohřebnictví.

    OdpovědětVymazat