06 října, 2019

KRTINEC č.422

208 komentářů:

  1. Zdravím do Nory, snad nejsem zbrklá...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na elninu byly slevy,zakoupila jsem sprcháč Bvlgari Rose goldea levnější o 150 korun.šupu do vany vyzkoušet a snad aromaterapie zabere a udělám aspoň 4 hoďky zbavímse na chvíli stresu ze staroby a budu spat spánkem spravedlivých..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Vás trápí strach ze staroby? Tak to jste mě zklamala! Já si každý den, měsíc, rok užívám, vždyť kolik je lidi, co se nedožili, nejsou zdraví, nemají hezký život, přátele a nevím, co ještě, co já mám, nebo znám. Gaio, to není Váš styl!!!

      Vymazat
    2. Já to tady všechno nezvladnu,

      Vymazat
    3. Ale ani já, tolik nedodělaných věcí mě trápí! Nemám opravený takový venkovní domek, nemám uklizeno v nářadí, každý si vezme, co potřebuje, ale už to nevrátí... Mám si kvůli tomu zoufat? A do toho stále nefunguje kotel, mám ale slíbeno, že nezmrznu, no není to optimistické :))

      Vymazat
    4. S kotlem jsem taky měla,naštěstí to se už vyřešilo.Aspoň něco.Nepořádek mě nevadí. A co me trápí sem nemůžu napsat.

      Vymazat
    5. A nedalo by se to třeba ještě napravit? Pokud jde o nějaké vztahy. Člověk musí umět odpouštět, ne tak kvůli druhému, ale kvůli sobě. Moc se tím uleví, obrovsky, nejvíc. - Pokud jsem úplně mimo, omlouvám se.

      Vymazat
  3. Jejku, dneska mě ten Kája bere, nemůžu přestat... Aleně gratulace k prvenství a Musica. Jestli od něj něco na pohřeb, tak pro mě tuhle. Možná až v hospodě, půjde-li tam někdo nakonec.

    Karel Gott - Muzika
    https://www.youtube.com/watch?v=jYWWkb8tQTo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle by se dnes na nej hodilo

      https://youtu.be/bVAz4Dh_Sow

      Vymazat
    2. Tohle ve mě vždycky vzbuzovalo vlastenecké cítění

      https://youtu.be/6CYAIWV88bQ

      Vymazat
    3. Byl mladý, tenkrát to asi nemyslel ve smyslu odchodu. Na leukemii taky nepomyslel. Ale písničku si vůbec nepamatuju.

      Dávno už vím, že sláva je pouhé žabí „kvá-kvá“
      Z vás nikdo nevěří, že já všechno to, co mám, vyměním
      Vyměním za boty toulavý
      A za trávu pod hlavou
      Za doutník z rákosí
      Jako si slunce klenbou nebes kráčí
      Půjdu jednou dálavou
      Jako si slunce klenbou nebes kráčí Půjdu jednou já

      Vymazat
    4. Bylo by hezké vědět, že měl Prahu a naši zem nejradši, a věřila bych tomu. Ale zrovna tak prý uměl zpívat srdcem pro jiné země, naučil se jejich cítění a přizpůsobil se aspoň písněmi jejich mentalitě, takže si mohli myslet to samé, že má jejich zem nejraději.
      U něj by mi to nevadilo, radši mít rád všechny, než nikoho.

      Vymazat
    5. Ta byla má oblíbená ,asi jste mladší

      Vymazat
    6. Sláva jak láva vychládá

      Vymazat
  4. Tužka napíše,...nějak jste tuhle Noru načaly sentimentem,....nic nevyčítám, protože bývám sentimentální někdy tak hluboce,...až se toho děsím. Pak jdu ven, za každého počasí, a rozchodit,...nabrat tempo, zapotit,...dát si něco dobrého,...a je po sentimentu,...stačí kouknout ven a vidím, co práce na mě čeká,...a to si řeknu,...to ses mohla zapotit i u práce.

    V pátek ráno mi volal spolužák,...známe se od šesté třídy,...když se potkáme, jdem spolu na kávu, nebo na oběd,...nebo jen chvíli popovídáme. Když od něho odešla žena za jiným, přišel si pro radu, co má dělat,...nevěděl co a tvrdil, že udělá to co řeknu,...navrhla jsem, ať nechá věci a čas volně plynout, ať ve stresu nic neřeší,...zrovna jsem se chystala pro psa do útulku, jel se mnou,...vybral si rovnou dvě štěňata,...když mě potká, vždycky říká,...ten tvůj nápad, nedělat nic a nechat události plynout byl jedinečný,...a mít psy, to je taky báječné,...jo, volal, že jeden ze psů stále kašle a on nemá dobrého veterináře,....tak jsem ho zavezla i se psem ke svému veterináři,....léky pomohly, pes přestal kašlat,...byl šťastný,...psi s ním spí v posteli, což bych já nedovolila. On spí ve spacácích, stále je vozí do čistírny,...musí ho to stát spoustu peněz,...ale je to jeho volba,...
    Pekla jsem štrůdle,...táfli jsem mu odvezla,...dělám bez cukru,...dělil se se psy,...ostatně, taky dávám psům kousíčky svého jídla, když jsou zrovna u toho,...budu péct znovu,...je dost padanek,...tak zítra,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem ještě nezabrala,spánek spravedlivý nebude.

    OdpovědětVymazat
  6. Zas jdu na krev. Jen 2 prstíky strčíš k doktorovi a už tě vtáhne. Už jsi pacoš a kapou z tebe prachy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale co bych pro doktora neudělal. Stáhnul jsem si do mobilu databází léků a zaregistroval jako odborník, abych mohl kontrolovat.

      Vymazat
    2. Já tam proto nechodím. Viděla jsem, co jejich péče udelala s lišákem.

      Vymazat
    3. Když vám nic není, je jednoduché se doktorům vyhýbat. Ale ono to přijde a je to jako mávnutím poutkem, najednou to tu je a je problém

      Vymazat
    4. Doktoři rejžují, protože je k tomu nutí systém. Kdo nerejžuje, zkrachuje.
      A však se na ně vykašlete! Vyžeňte si borelky sám podle internetu. Nebo si najděte léčitele, jezděte za ním, dá Vám čajíky a hypnózu, 1500-5000 za sezení, třeba z vás udělá krásného zdravého člověka.

      Vymazat
    5. Po 60 to tak jde,stejně většina lidi zemře mezi 70 a 80 lety,at chodí k doktorum nebo ne a ti,co se doziji déle,je to jen za cenu zotročení blizkych,viz matka Aleny.

      Vymazat
    6. A i ti nejbohatší, co si zaplatí nejlepší odborníky z nejlepších, umřou často v 60, 70 nebo 80, i dřív. A kdejaká chudá babička se dožije stovky ve zdraví. A nikdo z nás nemá recept, jak to nejlíp udělat. Ber, nebo nech být. Nemá cenu si hrát na chytráka. Když už se odevzdám doktorům, tak k nim jdu s pokorou a věřím jim, i s tím, že někdy udělají chybu. Já je taky dělám.

      Vymazat
    7. Proto je Ladik nervni. Když udela chybu on pujde do basy.doktoři málokdy. Viz spadla střecha telocvicny v ČT,tresty 5 let na t rdi plus peněžité, zmrzaceni ditetevPardubicich, nic maximálně podmínky.

      Vymazat
    8. Gaia -
      a to je právě to nefér, co mě .ere. Doktor študoval 5 let nebo kolik, já taky 5 let, nutná praxe v oboru, abych mohl samostatně pracovat nebo vést "kolektiv" (to mi dali za komanče cca ve 31 letech, spolu s platovou třídou T12 - potom jsem měl mít T13 a ta byla až do důchodu). Můj výrobek je kusovka, každý jiný, a nesmím se splést nebo něco z vlastní blbosti podělat, bo mám za to odpovědnost hlavně já ... když (nedejbůh) je něco se stavbou v nepořádku, jsem první na ráně. S 1 nohou v kriminále. Ale to se mi nestalo. Jen jednou jsem se účastnil arbitráže (to si ale uživatel z vlastní vůle vypnul ventilátory při chodu plynových infráků a způsobil tím plíseň v tělocvičně, čímž ji hygienik zavřel.... jenže uživatel (škola!!) odpojil dráty v instalaci, aby to nejelo, tak to bylo na něm). Jinak jsem byl jen jako svědek nebo jsem dělal posudky a výpočty soudním znalcům (jeden byl můj VŠ profesor z termodynamiky).
      Každý doktor má svůj hřbitov. To není moje věta, to mi řekl doktor a tak to beru. Málokterý doktor má v sobě tolik empatie, aby ho pacient zajímal. Normálně je člověk "pacoš" a serepes.

      Vymazat
    9. Vůbec se nezastávám lemplů a přeju jim, aby na ně došlo -jestli ubližují se záměrem, tak se jim to vrátí.
      Ale víte, kolik dětí "zkazil" za svůj život špatný učitel?
      Jsou obory, kde jde výsledek zvážit a změřit. V některých to nejde, nebo jen sporně. Je na nás, čím se staneme - měli jsme jít na ty doktory, asi.
      Jde o to, že se nasíráte do běla na to, co stejně nezměníte. Berte to, jak to je, nebo jděte jinam. Jiná rada prostě není!

      Vymazat
    10. Nenasírám se do běla a už vůbec nejsem nasraný, jakože má v sobě nějakou permanentní nasranost. Mě něco nasere třeba v okamžiku, pak se nasranost zmenšuje a nakonec vymizí. Pozoruji, že s přibývajícími léty se časový úsek nasranosti zkracuje a někdy se už ani člověk nenasere, i když by měl.

      Vymazat
  7. Psal jsem něco z čekárny, ale neprošlo ... teď se z mobilu zas nepřihlásím; až budu mít čas, budu s ním chvilku bojovat.
    V čekárně od 7:30 do 8:30 - 5. na řadě, všichni na odběr krve. Dveře do ordinace bez zvukové izolace, tak teď vím, co a jak, kdy jde která paní k holiči a kdy zase přijde sem. Já byl hotov asi za 4 minuty a to jsem musel 2min jen tak posedět, prý ať se jí tam nevybulím, z toho odběru. V čekárně jeden kus chrchlal a kýchal, tak doufám, že jsem tam nechytil nějaké svinstvo.
    Ja bych tu paní doktorku nazval "doktorka Blesku" (jako je "dívka Blesku") - asi taková to bude kvalita.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dívka z Blesku07 října, 2019 11:24

      Ladiku, proč tam chodíte, když vám "nic není"?

      Vymazat
    2. Bo mi řekli, že blbě vypadám.

      Vymazat
    3. Ta borelka bude docela průser

      Vymazat
    4. Zatím nic nepociťuju, běhá mi to, klády z lesa nosím, tělesné funkce OK, psychika OK (myslím si subjektivně), chuť do práce je.. tak nevím. ATB hodně zapíjím (cca litr vody), probiotika nekupuju - dávám jogurty a zakysané věci a nic mi není.

      Vymazat
    5. Třeba ji nemáte. To mam taky historku, jednou ji diagnostikovali mému vodnari,prý hranicni vysledek na protilátky a chtěli ho léčit těmi driáky, ja zjišťovala informace,ze na infekcnin v Pardubicích zjistí DNA te breberky z pouhého odběru krve a tento jediný výsledek je 100%. A výsledek,neměl ji.

      Vymazat
    6. Nepodceňovala bych to, ob 2 baráky bydlí pán, před 15 lety prodělal bor., učil se znovu chodit, od té doby v invalidce. Je mu 45. Býval štíhlý, svalnatý sportovec.

      Vymazat
    7. Klíšťový zápal mozkových blan jsem měl v předškolním věku a necítím, že to mám zase. Pamatuji si z té doby všechno, každý detail.

      Vymazat
    8. Dívka z Blesku07 října, 2019 12:54

      No jo. Tak si to tak neberte. Podívejte se na pana prezidenta. Také říkají, že blbě vypadá a jak je zdravý.

      Vymazat
  8. Nastal čas nástupu
    uzamknout chalupu
    vzít si kartáček
    dát si koláček
    a dopít kávu,
    dát průchod právu.
    David Rád hlásí příchod!
    Tady je záchod
    tady máš kavalec,
    nebuď zoufalec
    kámoši čekají
    už tě šimrají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alea iacta est,
      křest začíná v šest.
      Pravidelná strava
      odpočatá hlava
      času jako kráva..
      nová životní role -
      nahoře nebo dole?
      Podle mě nahoře,
      králem v oboře;
      mladí vidláci
      jsou sic mazáci,
      král je ale chovný,
      dítě Přemyslovny.

      Vymazat
  9. Je krásně a sluníčko. POčítala jsem s tím a nechala prádlo až na dnes. Možná to i uschne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I naše prádlo už přes hodinu povívá na slunci, s lékaři to mám jako Vy, Maruško.

      To: Ládik!!!
      Váš nerýmovaný názor z 11:12 jste myslil jako výraz optimismu či jak? Docela mě také překvapilo, že se za chybu ve výpočtu topení lze dostat až do kriminálu. Či za něco jiného - děláte např. stavební dozor?
      Přeju brzké uzdravení.

      Vymazat
    2. Stačí špatně spočítat pojistný ventil, destrukce... škoda, újma. Blbě předepsat materiál nebo PN armatur, litinový ventil praskne... zabije;
      větrání kotelen, nepovolené koncentrace, havarijní zabezpečení.. tlakové nádoby.. uložení a kotvení potrubí (velkých průměrů).. je toho dost. V 11:12 spíše rezignace.

      Vymazat
    3. BJ: To jsem ráda, že nejsem sama. :-)

      Vymazat
  10. Dobrý článek o porodech a péči v uvozovkach v nemocnici.koukám,ze je to ještě horší nez před 40 lety akorát tenkrát si doma člověk neměl tlak čím změřit,takže se tak nestresoval.

    OdpovědětVymazat
  11. Už se ví, kdo a co zazpívá Gottovi na pohřbu. Marně jsem zkoušela tipovat - jsem vedle. Jeho výběr ale respektuju a líbí se mi, Ave Maria bych možná uvítala taky. Když už jsme jmenovkyně... :-) Ať už ji zpívá Bílá, nebo někdo jiný.

    https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/164900/posledni-rozlouceni-s-karlem-gottem-vime-kdo-zazpiva.html

    OdpovědětVymazat
  12. Ani na pokus8 jsem se přes iOS nepřipojil. Tak jenom z pc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už jste připojený? Nebo napojený?

      První várka prádla uschla krásně, druhou jsem věšela ve tři a v pět byla skoro suchá, tak že ji nechám ještě chvíli - pak jsem ji tam zapomněla a v sedm bylo vše docela mokré. Venku musí být pořádně vlhko, asi i v noci pršelo.

      Vymazat
    2. O tom je vtip (tedy spíš letní):
      "Ještě před pár lety jsem měla ze třicítek na teploměru radost, protože to znamenalo celý den u vody.
      Dnes mám radost, protože mi uschnou minimálně dvě pračky!" :-)

      Vymazat
    3. Tak tomu vtipu Gaia určitě nerozumí :-)

      Vymazat
  13. Víte, Ládiku, já chápu, že jste po několika špatných zkušenostech s lékaři na ně naštvaný.
    Ale to, že nedokážou lidi vyléčit, že jim pacienti umírají, to je taky dáno tím, že jsme smrtelní. Každý umře, i kdyby se ho snažil lékař zachovat při životě ze všech sil. Takže to, že lékařům umírají pacienti, není anomálie, zatímco, když spadne postavený dům nebo v něm špatně funguje topení, izolace atd., to anomálie je.
    Takže já bych tyto profese nesrovnávala.
    Ale uznávám, že máte velkou zodpovědnost, že si za svou práci ručíte, že se nemůžete na nikoho vymlouvat v případě nezdaru... můj muž byl projektant, měl kulaté razítko a myslím si, že mu starosti kolem šlendriánu při realizaci projektů na zdraví nepřidaly.
    Kdežto barák nemusí spadnout, naopak spíš se p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, ta poslední věta neznamená nic, jen jsem ji nesmazala.

      Vymazat
    2. Stáhl jsem si aplikaci "Databáze léků". Tam je např. u Lokrenu napsáno, že jeho náhlé vysazení může být příčinou smrti. A obvoďačka ho čtvrtce vysadila. Proč? Doktorka je ročník 1960, žádná elévka. Já bych srovnával všechny profese. Doktor není nadčlověk. Může být obyčejný fušer, jako každý z nás.
      Zodpovědnost ale musí být v rovnováze s pravomocí. Ta se u doktorů vyjadřuje penězi a u mnoha z nich není v rovnováze. Není to přirozené, ani tržní.

      Vymazat
    3. Tak se jí přece zeptejte, máte telefon. Většinou se s Vámi baví jako normální lidi. Nebo zavolejte do nemocnice, kde byla, a zeptejte se na to. Nebo něco podobného.

      Vymazat
    4. Z nemocnice volali jí, té obvoďačce, a ptali se, proč lék vysadila. Dostala "kartáč".

      Vymazat
  14. Napsal uživatel Ládik!!! (neověřeno) dne Po, 07. 10. 2019, 21:11
    Trvalý odkaz
    Rath bude po base

    hrabě Monte Christo, říkal.

    Odpovědět

    Napsal uživatel Asfaltový holub (neověřeno) dne Po, 07. 10. 2019, 23:35

    In reply to Rath bude po base by Ládik!!! (neověřeno)
    Trvalý odkaz
    Ehm...

    Kdysi jsem se, ještě za C.K. cenzora Stejskala, vyjádřil, že pokud je Rath vinen onou krabicí od vína, nechť v base zčerná.

    Nedavno jsem se
    (za pětikorunu, na základě příkazu ředitele zdejší knihovny, který, páč ekonVŠ, jako jediný z osazenstva nemá patřičnou kvalifikaci, takže přikázal:
    Zavřete oči a vyhoďte půlku z každého regálu),
    stal hrdým majitelem Rathovy knihy povídek z lékařského prostředí. Není špatná, byť pochopitelně nedosahuje kvalit třeba takového Targuse.
    Zajímavé na ní je, že se v ní prakticky nevyskytuje kladná postava.

    Ani Rath není kladná postava.
    A nikterak to nepopírá. Dospěl jsem k (soryjako, ale zkušenostmi, vzděláním a bolestnným úsilím zbytku své intelektuální potence) k názoru, že Rath JE sice mizera, nicméně poctivej mizera s překvapivou empatií a nezanedbatelnými zbytky sociálního cítění a lidskosti.

    Polovina mladších lékařů - a 95% členů našeho současného patlamentu jsou na tom z hlediska koeficientu hajzlovitosti hůř.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co Rath provedl, ať to nemusím hledat?

      Vymazat
    2. Nastoupil trest, ale nikdo neví, kde je těch 7 mega, co údajně ukrad.

      Vymazat
  15. Vidlák dnes nadhodil široké téma... když mi nejde psát z mobilu sem, zamořil jsem Kydy. Už tam dnes nenapíšu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavé,co s tim pořád máte,mně to jde krásně.
      Přečtu kydy a už se zas bojím

      Vymazat
    2. Vzpomeňte si na M. Rosůlkovou, jak na dvorku sedí na posteli a tleská radostně - Už se to mele! :-)
      Bojte se jen zubaře.

      Vymazat
    3. To byla bába Tutovka,Rosulková hrála vždy jen dámy.

      Vymazat
    4. Dobře to napsal scallop na Kydech08 října, 2019 10:00

      Napsal uživatel scallop (neověřeno) dne Út, 08. 10. 2019, 08:12In reply to SATROVEC, NEKRMIT PROSÍM by ALARM :D (neověřeno)Trvalý odkaz
      "Ale kdepak, to je obyčejná zvědavost
      Tohle je fórum, které je v cílové skupině politiků typu Klause, Babiše a Zemana - což je současná i minulá (a nejspíš i budouci) vládnoucí parta politiků. A přitom si tady neustále stěžuje že, že 'politici kradnů'. Proč si stěžuje že, když ty stejné znovu zvolíte?

      Transformaci ekonomiky po roce 1989 vedl Klaus a Zeman - jednoho jste si zvolili na hrad a ten bude teď druhého vyznamenávat. To je dílo čtenářů vidláka. Za Zemanem je desetimiliarfova díra do státního rozpočtu při rozdávačce ruského dluhu - a tento tunel byl zlegitimizován jeho opakovanou volbou na pražský hrad.
      Z toho je tedy jasné, že zlodějiny politiků většině Čechů nevadí - a obzvlášť to platí pro tohle fórum."
      ......... A vzbudil velké rozhořčení.

      Vymazat
    5. Byla jsem se podívat, ale kromě hodného elfa hřebenatky, co se snaží zlé vidláky polepšit, jsem rozhořčení nezaznamenala. A fakt se cítím polepšena:)

      Vymazat
  16. Tedy na Acz je protivná reklama Vodafonu. Nejde zmizet nemá krizek co s tim. Nechodit tam?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už placené články premium na Blesku ,to nebude za chvíli číst co nikde.

      Vymazat
    2. A na Vidláka dnes u krtků rovnou dvě, ale názory si tam vyměňovat si také svobodně lze, Gaio - třeba se přestanete i bát a začnete lépe spát.
      Koukla jsem jen na Ládikovu!!! slepicemi oceněnou veršovánku v 6:34 - kdo ví, zda jeho postupně hrubnoucí výrazivo patří k tamnímu koloritu, k "presidentské" přípravě, co tu o ní tuhle bylo či souvisí s přibývajícím věkem...
      Jo, reklamy mi ve čtení vybraného textu nepřekážejí a ráno tu bylo poprvé námrazově bílo.

      Vymazat
    3. Ta reklama prekryje text a nejde zmizet,to se pak špatně čte

      Vymazat
    4. To je "umělecké" výrazivo, běžně ho nepoužívám. Jenom, když zakopnu.

      Vymazat
  17. Jsem zvědavá,kdy u Gotovy vily začne hořet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Srdce Karla Gotta by bylo nejméně 3x větší nez to Havlovo

      Vymazat
    2. Jak vnímám to převeliké pohnutí lidí nad památkou Gotta, možná by bylo dobré zřídit mu nějaké památečné místo - park s jeho sochami, s malou galerií s jeho obrazy, místnost, kde by se daly poslouchat písně... Nebo přímo Památník K. G. Určitě by tato místa lidi, aspoň pamětníci jeho éry, velice rádi vyhledávali.

      "Pietní místo před domem na smíchovské Bertramce vytvořili obdivovatelé a fanoušci zpěváka spontánně po jeho úmrtí minulý týden. Od minulé středy sem tak proudí stovky lidí, kteří chtějí na zpěváka zavzpomínat.

      „Zájem je celodenní a celonoční. V sobotu tady chodily dokonce průvody,” dodal soused. - Novinky.cz

      Vymazat
    3. Otevře se znovu Gottland? Muzeum Karla Gotta opět ve hře.
      Šíp

      Vymazat
    4. šípe, ano, napadl mě hned Disneyland, Němci už Gottland navrhli, dočkáte se. U nás bych to právě viděla o poznání decentnější.
      Já nad lidovou kulturou a zábavou nos neohrnuju, v podstatě je mi bližší než načančané kýčovité selánky pro šlechtu a zbohatlíky typu André Rieu apod.
      A nerozumím - opět? - já o něm ještě neslyšela, tak aspoň že mám dobré nápady.

      Vymazat
    5. Mimochodem, Památník A. Dvořáka je decentní a nikdo jej za Dvořákland neoznačuje. Zklidněte hormon. Gotta berou lidi nejen jako zábavu, mnozí v jeho interpretaci písní vidí umění, a taky ho tam velký kus je.

      Vymazat
    6. Muzeum Karla Gotta muselo skončit
      27. 2. 2009, 10:24 – JEVANYČTK

      Vymazat
    7. Díky, podívám se, nevím o tom. Na věci to nic nemění.

      Vymazat
  18. Tak píšou, že Gottovi se chystá na pohřeb až 300 tisíc lidí. To by mohly milionové chvilky přijít o rekord:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera ve zprávách na Nově ukazovali "pietní místo Chram." - bylo tam asi 20-30 svíček.

      Vymazat
    2. Vlasta Chramostová - víte, ta se podle mne narodila do špatné doby. Ona byla tragédka, heroina, moc by se uplatnila na divadle koncem 19. a začátkem 20. století. Ale padesátá a šedesátá léta? Civilní herectví? Slunéčková, Štěpničková, Meruňková, Hegerlíková, Budínová, Bohdalová - to byla těžká konkurence.
      Tak hrávala královny a tak.
      K tomu v 50. letech byla v partaji a opravdu podepsala vázací akt s STB. K tomu všemu se přiznala, litovala toho a podpisem Charty a životem v ilegalitě to, podle mnohých, odčinila.
      Já jsem byla moc zvědavá na Babičku, kterou s ní a kvůli ní nastudovali v ND, ale byla jsem zklamaná.
      Jak říkám, měla se narodit o sto let dřív, to by před divadlem vypřahali nadšenci koně z kočáru a vezli by ji Prahou domů.
      Tak ať je jí země lehká a ať najde divadelní nebe.
      Přikládám rozhlasovou adaptaci Shakespearova Richarda III, kde ztvárnila (jak jinak) královnu Alžbětu:
      https://www.uschovna.cz/zasilka/RC3LPX6TPNVPSHXV-XLF/
      Pěkný poslech!

      Vymazat
    3. Ona si taky zabila v autě vlastní dítě,to člověka musí uvrhnout do deprese a ze neni s ničím spokojený,tak oba tu svou nespokojenost pretavila do nenávisti k režimu. Byla ve stáří hodně žlučovitá.Od pohledu z ni žluč kapala

      Vymazat
  19. Tak mi baba píchla B12 - musím si koupit celou sadu injekcí a úplně mě popíchá. Že bych měl málo tataráku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala jsem už, že sama mám osobní zkušenost s LB.
      Když jsem seděla denně na Bulovce v křesle a dostávala "koktejl ATB" do žíly, bylo nás tam vždy víc, kecali jsme a ty osudy, hrůza! Hajný v nejlepších letech neohne nohy, má bolesti svalů, vůbec nemůže pracovat v lese; mladý kluk, táta tří dětí, ochromený, dojížděl tam z Nymburka každý den ráno, pak do práce...
      Tak raději těch šest neděl vydržte, ať si nezaděláte na větší problém. Vezměte si, kolik ženských vás doma potřebuje! :-)
      Přeji, ať vše dobře dopadne.

      Vymazat
    2. Tragédií je vsude kolem hafo ,s tim se nemá cenu stresovat..

      Vymazat
    3. Gaio, asi nerozumíte, o čem píšu. O lymské borelióze, ze které se Ládik léčí. Upozorňuji jen, že je lépe vydržet protivnou a zdlouhavou kúrou ATB, než se dostat do fáze, kdy už je organismus zasažen a léčba nemusí být úspěšná.
      Vlastně ho povzbuzuji! :-)

      Vymazat
  20. Tak jsem zlikvidovala skleník a mam asi 30 zelených rajčat,uvidím,jestli dojdou. Cuketa zmrzla,to už bylo pod 5 stupňů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sebrala cuketu, dvě větší hokaida a pět malých, takové jak okrasné dýně. Rajčata seberu zítra, mam tam ještě tak dve kila zralých, zelená dám do pětilitrovky, aby došla. Dnes je hnusně, to je tak na svařák ;o)

      Vymazat
    2. Tchýně dávala zelená rajčata do kameninového hrnce, přikryté poklicí, v teple došly. Ale pak poslední rok před kolapsem už zapomínala, takže jsem tam rajčata našla u kotelny v lednu... no, byla fakt zralá :-) Tekla...

      Vymazat
  21. V jedné třídě máme ještě starou tabuli na psaní křídou. Několik hodin tam učit a hodně malovat notové osnovy a noty na tabuli, tak mám normálně strupy v nose. :-) A to po sobě několikrát za hodinu smažu mokrou houbou. V tomto případě dík za nové vynálezy - popisovací tabule s předtištěnými osnovami a psaní fixy. Dnes a zítra se zase nevyspím, z křídového prachu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V životě nepamatuji,ze by nám někdy kreslila učitelka na tabuli notové osnovy a noty

      Vymazat
    2. Doučuju hudební nauku zájemce ze sboru, tak jsem jich dnes namalovala asi dvacet. Jenom stupnic dur a moll je 30.

      Vymazat
    3. Marie, jste nadšenec, správná učitelka hudebky! Škola šetří na nepravém místě, asi je stojí moc asistenti na inkluzi....
      Dřív děti ve sboru u LŠU neměly nauku (pamatuji si, že syn ji neměl, a tak vlastně nezná noty a stupnice, vše se učil jen sluchem a odposlechem...). Já to zkoušela napravit, ale dost práce mi zabrala jeho škola (dyslektik), takže jsem to vzdala. Později začala být v LŠU povinná nauka i pro sbor, a to je správně.
      Vy děti doučujete, tak u vás asi je školní sbor, to je taky fajn věc.

      Jinak jsem měla první hodinu klavíru, tak cvičím... Měla jsem si připravit něco, podle čeho by učitelka poznala, jak na tom jsem. Tak jsem sáhla po skladbičce pro A.M. Bachovou, ale to jsem tedy pohořela. Po padesáti letech jsem to vůbec nemohla dát dohromady. :-(
      A k tomu jsem furt na chatě, tam klavír nemám..., tak jsem pokorně otevřela Album etud pro nejmenší a vybrala si nějakou ze začátku. Jen hrát každou rukou něco jiného mi dělalo obtíže.
      No, začínám C dur stupnicí, akordy a tónikou a subdominantou v levé + melodií lidových písniček v pravé. Je to záhul, připadám si jako děcko. :-) Ale zároveň mi to dělá moc dobře. Kdyby mi někdo před padesáti lety řekl, že budu RÁDA cvičit!
      Karel Štědrý - Chodím do houslí
      https://www.youtube.com/watch?v=3JsYmJ8doGM

      Vymazat
    4. Díky za podporu! :-)
      A cítím s Vámi, tzv. nezávislost rukou je největší kámen úrazu, když se vyjde ze cviku. Ale jen chtít, a brzy to rozehrajete! držím palce. Ať doženete svého tátu, jazzmana :-) Ta radost až dětinská za to fakt stojí.

      Jiří Suchý - Honky tonky blues
      https://www.youtube.com/watch?v=bv9-g0G9S7Q

      Vymazat
  22. Řetězové maily neznám, zato mi chodí denně reklamní nabídky z cca 8 e-shopů, od nichž jsem někdy něco vzala. Nestíhám ty reklamy mazat. Občas si ale počtu, třeba z Teta drogerie, to by potěšilo Lišku: jak prospěšné je hroznové víno.

    4. Podporuje imunitu i krásu
    Hroznové víno má vysoký obsah vitaminu C, pokud ho konzumujete co nejčerstvější a z lokálních zdrojů. Podpoříte tím jak svoji imunitu, a protože vitamin C je známý antioxidant, tak také svoji krásu. Vitamin C má vynikající anti-age efekt na celý organismus, předchází tedy také stárnutí pleti, pokožky i vlasů. Dokáže dokonce „opravit“ i některé škody, které v těle napáchalo UV záření během slunečného léta.
    šťáva z hroznového vína
    5. Tonizuje pleť
    Šťáva z čerstvě vymačkaných hroznů má tonizující účinek, stačí ji jen nanést na pleť. Pokud potřebujete pleť tonizovat výrazněji (např. u zralé pleti), pak si udělejte masku.
    7. Na masáž i na pleť
    Olej, který se lisuje z jadérek hroznového vína, je lehký a řídký, nebarví, a tak se hodí pro výrobu domácích pleťových krémů, ale také do všech masážních přípravků. Najdete ho i v pleťových krémech v drogeriích, určených pro péči proti vráskám, např. v NIVEA Hydratačním denním krému proti vráskám 35+.

    Tak co, už se chystáte pro své letošní hrozny vína? �� (píše se v letáku)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trhám z vlastních, hrozny jsou v nejlepší zralosti, navíc nestříkané.

      Vymazat
    2. Syn teď udělal z trámků rám a budeme pěstovat stolní víno. Měli jsme Agat Donskoj, moc chutné víno, ale má zrníčka a to děti nepapají! :-)
      Tak jsem koupila dvě bezsemenná vína (Supernova - bílé; a červené Crimson seedless), ten Agat jsem objednala taky, protože ten náš starý je přesazený na hromadě hlíny ("píchli" jsme ho tam při přestavbě chaty) a tam roste deset let nekontrolovaně, takže už by asi přesadit nešel.
      Syn si koupil literaturu, konzultuje s kolegy :-). tak jsem ráda, že ho nco na zahradě chytilo, dcera zase zryla záhony a prohnojila je koňským hnojem, prvně v životě jsem ji viděla s rycími vidlemi - sama od sebe se do toho dala... jsem ticho a věřím, že se podaří, co popisuje Karel Čapek v Zahradníkově roku:
      "...Pokud je člověk v květu mladosti, myslí si, že květ je to, co se nosí v knoflíkové dírce nebo podává děvčeti; nemá jaksi to pravé pochopení pro to, že květ je něco, co přezimuje, co se okopává a mrví a zalévá a přesazuje a řízkuje a ořezává a přivazuje a zbavuje plevele a plodnic a suchých lístků a mšic a padlí; místo aby přerýval záhonky, běhá za děvčaty, ukájí svou ctižádost, požívá plodů života, kterých sám nevypěstil, a vůbec chová se celkem destruktivně.
      Je potřeba jisté zralosti, řekl bych, jistého věku paternity, aby se člověk mohl stát zahradníkem amatérem. Mimoto je třeba, aby měl svou zahrádku. Obyčejně si ji nechá udělat od zahradníka z povolání a myslí si, že se na ni bude chodit po své práci dívat a radovat se z květinek a naslouchat šveholení ptáčků. Jednoho dne se mu stane, že sám vlastní rukou zasadí jednu kytičku; mně se to stalo s netřeskem. Přitom mu nějakou záděrou či jak vnikne do těla trochu půdy a způsobí jakousi otravu nebo zánět; zkrátka z člověka se stane zanícený zahradník. Jen drápek uvíz, a chycen je celý ptáček..."

      Vymazat
    3. Dneska každý jen nasadí tuje a zakorní a to je celé zahradničení a i ty tuje nechá firmě

      Vymazat
  23. Tužka napíše,....vzpomínám si na docházku do základky,...na služby ve dvojicích na týden,...zapsáno v třídní knize,...a k těm zápisům mohli vyučující napsat, zda byli se službou spokojeni, nebo ne,...a tak si vzpomínám, jak jsem s kamarádkou vynalezla způsob, jak udělat rychle notovou osnovu, když si jí vyučující přála.

    Postup,....kus bavlněného provázku,...nakřídovat,....na koncích s kamarádkou přidržet přitisknutý k tabuli,...jedna trochu provázek odtáhla,....napnul se, cvrnkl o tabuli a udělal linku,...stačilo trochu trpělivosti a klidného cvrnknutí a osnova byla na to šup,...notové klíče si už paní učitelka nakreslila sama.

    Ráda jsem psala a kreslila na tabuli,....když mě učitel přírodopisu, zeměpisu, fyziky vyzval, ať nakreslím,...vymlaskla jsem obrázek podle předlohy razdva,...docela toho využívali,...pak něco smazali, přikreslili,...třeba obrázek vzniku tlakové níže,...když máme tu níži venku a celý den prší,..jo,...

    Zítra jsem na cestách,...sjednaná jednání,...to mám radost,...blázni, co myškou předjíždí s gejzírem špíny od kol, že je okno několik sekund zcela slepé, a v těch sekundách se může stát cokoliv,...pokud bude ráno lijavec, tak snad půjdu na rychlík,....uvidíme,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Tužko, to je výborný nápad, s tím provázkem. Kdyby na tom záleželo a měla být osnova vydařená, tak bych to i zkusila.
      V případě "rychlokurzu", jaký máme, musím za hodinu načmárat a popsat opravdu těch 10 osnov i víc a postupně je mazat, protože není místo. Stupnice, intervaly, akordy, rytmické úryvky a cvičení, intonační cvičení... vše v notách. Už mám fortel, bavím se tím, že se mi ještě neklepe ruka a zvládnu těch pět rovnoběžek docela dobře. Vadí jen ta prášící křída.

      Na zítřek přeju pohodu a klid na cestách.

      Vymazat
    2. Tak se značila linka mezi stropem a válečkem při malování.

      Vymazat
  24. Jeden zajímavý blog:
    Tabu českého školství: základka není pro všechny a hloupé děti existují
    https://zuzanaruzickova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=730624

    a ještě:
    První česká oběť Grety Thunbergové
    https://richardpeterka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=730761

    a jedna pěkná písnička Dívko toulavá (Karel Hála, Karel Gott a někdo třetí - 1966, to se točily videoklipy, o studentkách, co si přivydělávají v Kontíku)
    https://www.youtube.com/watch?v=y14CIeeyXtc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherná písnička, Štaidlovi se povedla. Mě fascinovala v tomto podání někdy v pubertě. O Kontíku jsem nic netušila, ale dýchalo to dálkami a tajemnem...

      Vymazat
    2. Dík za Růžičkovou, má pravdu a já všude říkám to samé. Zatím nejsem v lochu.

      Vymazat
  25. Ládik toho dnes moc nenaspal,řadí u vidláka.já nespim už od jedné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až teď jsem u pc, tisknu. Ve 22.36 jsem ho vypnul. Z mobilu mi sem nejde, do kydů jo.

      Vymazat
    2. To je škoda,mohli bychom si za bezesných nocí dopisovat.

      Vymazat
  26. Vydeseny anonym09 října, 2019 08:00

    Česká republika zavede institut strpění cizinců ze třetích zemí na svém území. Reaguje tak na letošní rozhodnutí Soudního dvora EU, podle kterého se i cizinci, který není hoden azylu, musí přiznat práva uprchlíka a není možné ho vyhostit, ač by představoval nebezpečí pro stát nebo by byl odsouzen pro závažný zločin. Vyplývá to z novely azylového zákona, která byla předložena do připomínkového procesu.
    (Viditelny-macek, 9.10.)

    OdpovědětVymazat
  27. Ondráček má průser, opisoval odstavce do disertační práce ve 2011. Kdopak to asi prověřoval? A proč?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Násilí jako sociálně patologický jev" .

      Vymazat
    2. Tak, tak, viz třeba Kalousek fackuje mladíka...

      Vymazat
    3. To bude asi taky "akademička".

      Vymazat
  28. V noci bylo 13° a lehce pod mrakem, pry v osm bude svítit sluníčko, teď stále mrholí a sluníčko prý v jedenáct. Zahrada nehrozí, nějak mám nakročeno k depce, snad to přejde, jdu uvařit něco pozitivního :)

    OdpovědětVymazat
  29. V pátek to bude v Praze sado maso. Doufám, že Alena nepojede na chatu

    OdpovědětVymazat
  30. A další válka! Bože, chraň nás a naše děti, jakož i všechny v místě konfliktu...
    Venku strašně prší. Byla jsem u mladých, malá má 4,80kg a 57cm. Roste jako z vody, je kouzelná. O to víc mě bolí, že někde jinde takové miminko trpí, nebo dokonce umírá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je teda cvalik,aby jednou našla zenichaa nebyla z ni nějaká obryně Stáňa.

      Vymazat
    2. Obryně Stáňa z ni jistě nebude, ale do naší rodiny prckové holt nepatří. Při narození měla 3,93 a 51,cm a má šest týdnů. Normální vývoj

      Vymazat
    3. Syn byl taky tak, dnes má 182/77. Ani obr, natož tlustý.

      Vymazat
    4. 5 kilo mají děti tak ve 3 měsících

      Vymazat
    5. Ano, ty co měly tři kila při porodu.

      Vymazat
    6. Ve třech měsících měl syn první ��

      Vymazat
    7. zuby, sakra, co se mi tam připletlo!

      Vymazat
    8. Gaio, vy jste mudrc!
      Děti se rodí s různou porodní váhou, některé přibírají, když pěkně papají, je to individuální a nic z toho nevyplývá pro budoucí vývoj.
      Snad jen, že matky, jejichž děti jedí, jsou klidnější než my, co jejich děti nejedly :-)
      Já teprve u vnuka zažívám, co to je, když všechno sní.

      Liško, ve třech měsících zuby? To je zázrak!

      Vymazat
  31. Nesledovala jsem zprávy a jsem mimo dnešní dění, tak jen přání hezkého večera a dobré noci.

    OdpovědětVymazat
  32. Balda u Vidláka09 října, 2019 22:02

    Napsal uživatel Ládik!!! (neověřeno) dne St, 09. 10. 2019, 14:32
    V Halle štěká samopal
    radši bych se zakopal;
    letí ruční granát
    asi bude chanát.
    Vir šafn das,
    vem to ďas.
    Semknemese
    na adrese
    Tam nahoře v nebi.
    Jak se Alláh šklebí!

    OdpovědětVymazat
  33. Celý den na mobilu a tady nic... jenom vypnu komp.

    OdpovědětVymazat
  34. Ládiku, to je těžké. Celé dopoledne jsem obíhala úřady, pak rehabilitace (už mi to jde taky na nervy, štrachat se přes půl města kvůli čtvrt hodině). Dcera mi volala od matky, byla se za ní podívat a polekala se, že prý leží na boku, podepřená polštáři, spí a nedá se vzbudit. Tak jsem začala promýšlet, co jí dám na sebe do rakve atd... :-(, vyřídila jsem on-line bankovnictví (mám na starosti pět účtů -dva moje, jeden společný pro chatu, jeden SVJ a jeden matky), založila doklady, naložila auto a jela za matkou. Ta kupodivu se mnou mluvila, snědla pacholíček, tak se konec odkládá. :-) Koupila jsem jí francovkovou mast a požádala jsem pečovatelky, aby jí, když jí obracejí, namazaly záda, to je dobré proti proleženinám. Namazala jsem jí krémem a povídala jsem jí o hezkých létech, co prožila s otcem.
    Za tmy a deště jsem jela na chatu - Tužka měla pravdu, bylo to děsné. Zadní sklo pořád zastříkané, taky už za tmy hůř vidím, i když mám přes dioptrické brýle ještě žlutá, rozjasňující skla.
    Nakoupila jsem a vařila guláš - zítra totiž přijde ještě jednou cikán se svými kopáči. Minule jsem jim nedala nic, jen vánočku s džemem, tak teď jim dám v poledne gulášek s knedlíkem.
    Proč jsem je znovu vzala? No, nechám je vykopat třicet let starý živý plot a chci, aby šli ještě trochu do hloubky, kdyby se podařilo narazit na kořeny stříbrných smrků, co nám lezou do zahrady od sousedů... A máme tu taky patnáct let starou hromadu hlíny, zarostlou a prorostlou kdoví čím, chci, aby ji rozkopali a hlínu navezli jinam, terén urovnali. Příští rok hlínou vyspravíme nerovnosti v trávníku a dáme ji na záhony. Proto ji kdysi muž taky přivezl (byla to tatrovka skrývky kvalitní ornice), jenže otec nechtěl na záhony nic dát...
    Na synovi to nemůžu chtít, on tu má dost jiné práce. I mužovi se do toho nechtělo. Tak si kluci zase trochu pohrají s krumpáčem a rýčem, bude to drahé, ale co už.
    Taky jsem očistila a vyprala ořechy (BJ, když prší, ořechy jsou od hlíny a mají na sobě vlákna ze slupek, tak je opláchnu vodou, a pak teprve suším. Vy to neděláte?), sušila je dvě hodiny v troubě, zítra je dám ke kamnům a až dcera s vnukem v pátek vypadnou, roztáhnu se s ořechy po celé chatě.
    Teď jsem vlezla do postele, otevžela notebook a v Noře už se spí. Tak takhle si tu já žiju....
    Poslouchám moc pěknou slovenskou nahrávku Sen noci májovej z roku 62 (báječný Króner, Dibarbora, Kvietik, fakt dobré), tak kdybyste měli chuť, můžete si to taky poslechnout.
    https://www.uschovna.cz/zasilka/RDFFTAG2L94GL5KP-MLJ/
    Pro ty, co to neznají, link je na úschovnu, odtud si stáhnete do svého počítače zazipovanou složku, rozbalíte si ji (na to máte určitě prográmek ve windows) a posloucháte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych nespoléhal na to, že stříbrný smrk má hluboké kořeny. Každý smrk je má podpovrchové, hloubku vidíte na každém vývratu. Abyste smrky posušila, musely by se osekat nejmíň z poloviny, jinak to nemá význam.
      Někdo živý plot likviduje, já chci sadit - tak 50m habrů v dvojstupu, kolem lesa. Semenáčky jsou v lese, miliony, tak to bude zadarmo.

      Vymazat
    2. Alena bude mit se sousedy pěkné vztahy.

      Vymazat
    3. Horší je, když máte sousedů 12 (družstvo garážníků, většina už umřela a nikdo nedohledá momentální vlastníky) a metr od vašeho plotu rostou 25 let tři stříbrné smrky. Peklo na zemi. Co z nich k nám přes plot napadá a nalítá a teď při obří výšce prakticky zastíní celou jižní stranu. Proto mám taky po celém trávníku mechy a mšice atd. A vše jsme zkusili, i sousedi s námi, a nic, nikoho se nedovoláte, aby je aspoň ořezali.

      Vymazat
    4. Nemám se sousedy žádné vztahy, prostě od počátku, kdy to bába koupila a začala vysazovat půl metru u plotu na jižní straně naší zahrady, ji žádám, aby to nedělala, pak aby to zkrátila nebo alespoň udržovala a ona vůbec nekomunikuje. Psali jsme jí dopisy, ty nevyzvedla. Psali jsme na odbor úřadu, tam se nedostavila atd.
      Takže co leze plotem, každý rok ostříhám, kam dosáhnu a odvezu do sběrného dvora. Jen kvůli tomu jsem si koupila třímetrové nůžky fiskars, jenže i ty nejdelší mají jen jeden průmer otvoru mezi čepelemi, takže silnější větve už nepřestřihnu.
      Stejně jako marie, mech do poloviny zahrady, od září do dubna stín celý den na polovině zahrady..
      Bohužel pánové na kořeny smrku nenarazili... Ještě tam zítra zkusím zarýt a možná do stružky u plotu naleju roundup, uvidím.
      Večer dám fotky před prací a po ní. Je to úleva, ten živý plot jsem stříhala cca 15 let a to ještě matka dělala scény, že jí beru zeleň, na kterou se ráda dívá atd. Nemohla pochopit, že když to bude vysoké tři metry, že už to nepůjde stříhat - aby ne, však ona nikdy nic takového nedělala, měla na to lidi. :-(

      Vymazat
    5. Nevím, jestli na to Roundup pomůže - ten se vstřebává pouze listovou plochou, nebo ne? Ale zkusit to můžete. -
      Kdyby mě bylo před léty napadlo, když to byly takové malé roztomilé stromečky jako vánoční, že to bude taková hrůza - byla bych je taky něčím polívala. Prý je tam před léty vysadil děda těch našich sousedů, vyrýpl je v lese; ale proč je nezasadil před jejich pozemek, ale před náš... prostě dobrá duše. Aby měli výhled na stromy, ale jim aby nezacláněly.

      Vymazat
    6. Měla byste, Aleno, říct někdy matce na rovinu, jaká z Vašeho pohledu byla, že byla i pěkný sobec. Asi jí to nikdo neřekl, nebo málo. Sice už nezmoudří, ale Vám se uleví.

      Vymazat
  35. Ládiku,
    prosím o odkaz na článek, kterak bureš Turka poštívá.
    Nějak to nemůžu najít.
    Dík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/turecko-ankara-syrie-amerika-recko-erdogan-bombardovani.A191005_111401_zahranicni_vlc

      Vymazat
    2. V Sýrii se uskutečňuje i Babišův plán
      DANIEL KAISER1 10. ŘÍJNA 2019

      Vymazat
  36. Přece není povinnost sem stále něco psát, ne? Píšu, když mám co a když mám ukecanou náladu.
    Ač utahaná a budík byl dnes na půl šestou, nemůžu zabrat a ponocuju. Poslouchám už 3 hodiny povídání o světě a životě, nějak mě to proplachuje a je to dobré. Ráno si přispím.

    OdpovědětVymazat
  37. Tak po pošmurné noci slunce svítí jako blázen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se vám to nezkazí. Chtěla jsem jít se psem, a prší, zataženo.

      Vymazat
    2. Dnes slunce potřebují,hlavně to v duši,

      Vymazat
    3. Tak když už jste to nakousla, tak to dopovězte - čeká Vás nějaká událost? Duševně slunečná? Protože jinak slunce v duši musí být pořád.

      Vymazat
    4. Ale tohle je smutné10 října, 2019 09:27

      Česko v roce 2030? Vyhořelé Národní divadlo, Rozner prezidentem a sex shop na Hradě
      Harry Potter vs. Miloš Zeman. Jak se tihle dva dostali do jednoho videa.
      Virální videa z Česka
      A teď dobrá zpráva
      Putin slavil narozeniny výletem v tajze, sbíral houby (13:44) | zdroj: YouTu
      Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/putin-oslavil-67-narozeniny-na-houbach.700f96b8
      Je to borec jako pan Ladík!!!

      Vymazat
    5. Vladimir Vladimirovič byl tady, snad to není tajné 50.8601144N, 94.3443531E
      Nelíbí se mi jeho klobouk, já mám gorolský. Zato bunda OK a hodinky Vostok taky. Ty houby jsou ryzce peprné. Krásné scenérie a kamera, kam se hrabe Cestománie. Na mě moc sucho.
      Nejspíš máte VV rád, že ho vyhledáváte. Už jste mu popřál?

      Vymazat
    6. Mám starosti s tim tepem a jak to tady všechno bude

      Vymazat
    7. Bude líp! (říkal bureš)

      Vymazat
    8. да и поцелуй его в пупок.

      Vymazat
    9. Bude líp v nebi

      Vymazat
  38. Mi začaly chutnat ty ATB, asi jsou návykové.

    OdpovědětVymazat
  39. Napršelo 20mm a je krásně: https://imgur.com/AXIOXn3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč se lidi pořád chtějí prát, když je na světě tak pěkně? Chápe to někdo?
      Včera jsem se doreflektovala k názoru, že málo bojuji proti zlu. Ne svému, ale obecně. Jen jak to dělat, bojovat básněmi neumím a flintou už taky nevládnu. Prý když nic neuděláme, tak nás to tu převálcuje.

      Vymazat
    2. Je válka a Babiš mlčí10 října, 2019 11:44

      Čeští politici odsuzují tureckou ofenzivu, Babiš zatím mlčí a sklízí kritiku
      ECHO24, ČTK, TK6

      Vymazat
    3. By mě zajímalo, jestli už někdy někde ve světě zastavilo válku, když nějaký - nejlépe český - politik odsoudil ofenzívu.

      Vymazat
  40. I u nás po 18 mm dešti obláčkově modro, než jsem dopsala, mám před oknem i šedý mrak.

    Lidé se perou dle mého proto, že chtějí mít bůhvíproč stále víc, Maruško.

    To: Alena
    K dokonalosti Vám už asi chybí jen rentgenování ořechů ještě před praním, abyste zbytečně neskladovala nekvalitní. O máčení ořechů před sušením jsem si opravdu přečetla poprvé, u nás doma je jen protřepáváme v lískách.

    To: Liška
    Ráda jsem si poslechla Váš svátkový hudební výběr.
    Život bez válečných konfliktů přeji Vaší vnučce a vlastně všem lidem – snad rozum jednou zvítězí.
    Dáváte Vašim kočkám mléko? Já Líze jen tehdy, když o něho po vytažení z ledničky projeví zájem, neohřívám jí ho.

    Zdravím všechny včetně Anny, až zjistí, že je čtvrtek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si, BJ, taky myslela, ale o prachy a hmotu nejde - po té chamtí jen pěšáci, žoldáci. Ti nejvyšší chtějí moc, vládnout a rozhodovat.
      Což pořád nevysvětluje, proč se toho cíle nevzdají, když vidí, za jakou je to cenu.

      Vymazat
    2. Byli by na pracáku

      Vymazat
    3. Tak to pochybuju. Ti, kdo řídí svět a tahají za nitky, by nikdy nepracovali, aspoň ne v profesích, které jsou na pracáku.

      Vymazat
    4. Proto dělají generály

      Vymazat
    5. I nejvyšší generálové jsou pouzí pěšáci. Dokonce i prezidenti.

      Vymazat
  41. Díky za krtince, pane domácí.
    Loreena McKennitt - The Book of Secrets 1997 Full Album Cd Completo
    https://www.youtube.com/watch?v=gFm7AbE5dxY

    Norah Jones Greatest Hits - Norah Jones Full Album 2018
    https://www.youtube.com/watch?v=RPBLbKwRAkw

    Miki & Wabi Ryvola- Země tří sluncí
    https://www.youtube.com/watch?v=Szq8o0tP2ms

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Minulý týden ve středu jsem měla za to, že jsem na Aktuálně dobojovala, ale hned ve čtvrtek to už neplatilo díky Honzákovu hyenismu. A pak jsem tam diskutovala každý den, dnes jsem dostala radu, abych si vzala prášek, že moc tapetuju. Jsem v pohodě, prášek si vezmu večer, abych dobře spala. Myslím, že jsem na Aktuálně odvedla dobrou práci, jsem s výsledkem moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Teď se žení čerti, jak se to může za pár hodin změnit. Stejně tak je to s psychikou.

    OdpovědětVymazat
  43. Pokud je dlouhodobě špatné počasí a vlašské ořechy sbíráte v dešti špinavé od bláta, nepokoušejte se je před sušením umývat. Pokud byste je totiž hned nedali sušit na slunce nebo na topení, nadměrná vlhkost by ještě umocnila působení plísně. Ořechy lze krátce sušit také v elektrické sušičce, teplota by ale neměla přesahovat 25 stupňů. Při vyšším teple by se čerstvé ořechy uvnitř skořápky zapařily, z ořechu by nestačila odcházet veškerá vlhkost, kondenzovala by a ořech by opět chytil plíseň.
    https://www.ararauna.cz/2014/09/jak-spravne-susit-vlasske-orechy-a-kdy-uz-jsou-pripraveny-pro-uskladneni/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, suším jedině na slunci, potom zavěšené v jutovém pytli. Dnes jsem ještě sebrala kyblík. Teď stále budou padat, ty ale věnuju rodině a ta ať si suší, kde jim je libo ☺

      Vymazat
    2. Proto ráda, když se nerodí. Se sušením ořechů mám problém vždy, málokdy se sejde,ze je teplé a slunné počasí, většinou mi ořechy vždy trochu zcernají a je mi to líto vyhodit,tak to jim černé s plísní nezdravé. Letos se ne urodilo a já jsem ráda.

      Vymazat
    3. My sebrali 10 spočítaných ořechů, ještě máme 3 (naštěstí je dost loňských).
      Sušívámm je v přepravkách v malých vrstvách na slunci u jižní stěny, dosucha dosucha. Pak se přepravky dosypou do plna a je to ve sklepě (suchý, větraný) - v jeho nevytápěné části. Zkoušel jsem ty loňské - jsou jako nové.

      Vymazat
    4. Anonyme, neučte orla létat! :-)
      Když leží ořechy dva tři dny v hlíně pod stromem, prší na ně, tak se něco stane, když je propláchnu vodou?
      A suším je horkovzdušným prouděním v troubě na minimum, pak na lískách dosušuji. Umím si poradit i bez sotva vylíhlých radílků z médií.

      Vymazat
  44. 4 jezdci, jako z Apokalypsy10 října, 2019 17:38

    Jiří Ovčáček
    ‏@PREZIDENTmluvci
    Sledovat Sledovat uživatele @PREZIDENTmluvci
    Foto
    Pan prezident přijal na Pražském hradě nejvyšší ústavní činitele České republiky u příležitosti tradiční schůzky k zahraniční politice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně se přitom měl sejít s Minářem, Kharlem, Jandou a tatíkem i synkem Kolářovic! :-)

      Vymazat
    2. Jako na Letné 16.11.2019 ?10 října, 2019 22:35

      Tam se panu prezidentovi moc nechce.
      "Zavzpomínám si doma, zapálím svíčku"
      vzpomenu na Šloufa, na partičku.






      Vymazat
    3. Ne, nechá se urážet od nýmandů, co byli v roce 89 v peřince anebo předsedové SSM.

      Vymazat
  45. Je to dobrý, určitě nejsem rozjetá. Včera večer jsem se nevzala žádný prášek a spala jsem na dnešek 8 hodin, teď odpoledne jsem bez prášku spala přes hodinu, od včerejška mě drží žravá, tak furt něco jím a cítím se unavená. Když jsem v mánii, tak spím málo, i když beru léky, nemám potřebu jíst a jsem čilá. Teď jsem uvařila kulajdu k večeři, povedla se, tak jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, teď jsem se tam koukla do diskusí, podle mne byste tam měla pár dní nechodit. A upravit si medikaci, nezdá se, že je to v pořádku.
      Berte to jen jako názor.

      Vymazat
  46. Říznul jsem před setměním trochu větví do Morsa.
    https://imgur.com/zWMQ1cL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      mám prosbu:
      Jestli jste na příjmu, zkuste se připojit k Vidlákovi a dejte mi vědět, jestli to jde.

      Já mám najednou zablokovaný přístup.
      Prý (možná) stránce vypršela platnost certifikace...

      Vymazat
    2. Na mobilu mám varování, že stránka není soukromá a hrozí napadení .. virem atd, tak jsem to vypnul. Na pc to nebudu ani zkoušet.

      Vymazat
    3. Mně naskočilo varování od Firefoxu (na počítači)
      Poslal jsem Vidlákovi mail s kopií toho varování.

      Ale vzhledem k probíhající avizované Vidlákově "léčbě burčákem" nevím, zda a kdy to otevře - a kdy bude moci se s tím zabývat jeho brácha - administrátor.

      Každopádně dík za spolupráci!

      Vymazat
    4. Asfaltový holub10 října, 2019 20:32

      KOPIE HLÁŠENÍ:

      Varování: možné bezpečnostní riziko

      Aplikace Firefox zjistila problém a stránku na serveru www.vidlakovykydy.cz nenačetla. Server je buď špatně nastaven a nebo hodiny ve vašem počítači nejdou správně.

      Pravděpodobně stránce vypršela platnost certifikátu, což brání aplikaci Firefox v navázání zabezpečeného spojení. Pokud se přesto rozhodnete stránku navštívit, útočníci se mohou pokusit získat vaše údaje jako např. hesla, e-mailové adresy nebo údaje o platební kartě.

      Co s tím můžete dělat?

      Datum ve vašem počítači je nastaveno na 10. 10. 2019. Zkontrolujte prosím v systémovém nastavení, že máte nastavené správné datum, čas a časové pásmo a obnovte tuto stránku.

      Pokud máte vše nastavené správně, je pravděpodobně špatně nastaven web www.vidlakovykydy.cz a tento problém bohužel nemůžete vyřešit. V tom případě můžete o tomto problému informovat správce webu.

      Vymazat
    5. Kydy už chodí, jde číst i psát.
      Jestli to má něco společného s naším hlášením poruchy Vidlákovi nevím.

      Vymazat
    6. Nejspíš se administrátor probral z ovínění a na něco kliknul. :-)

      A dovoluji si připomenout, Jáchyme, že jste mi slíbil básničku!

      Vymazat
    7. Marie,
      dík za připomínku, ale obávám se, že tenhle týden to nebude - snad jen pokud bych měl záchvat tvůrčí nespavosti.
      Nějak nechytám poetickou slinu.
      Mělo to být o králikovi - a to bych si měl dát záležet, abych se ho nedotknul.

      Vymazat
    8. Mám pochopení pro výskyt múz. Připomenu se s dovolením zase za týden. Může se rýmovat i králík - Ládík, nebo bez rýmu... :-)

      Vymazat
    9. Všechno jde, když se chce! Myslím, že to spojení navrhl sám Jáchym. A buDte rád - pořád lepší než rým Ládík - krádík.... :-) (pardon, já jsem musela :-))
      Dobrou noc.

      Vymazat
  47. Na rozloučení s Gottem už stojí noční fronta. Zítra bude v Praze frmol nevídaný. Ještě že jedu opačným směrem, do rodiště.

    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prvni-fanousek-gott-zofin.A191010_170420_domaci_bur

    OdpovědětVymazat
  48. Někdo pomaloval vrata na Hrádečku.
    https://i.postimg.cc/52zDL7xM/vrata-hradecek.jpg

    K tomu pár komentů pod článkem:
    - Ejhle, někdo až nyní objevil Ameriku? Stačilo přece slušně napsat pijan, narkoman, dívkař, byla by to stejná pravda a mohlo to tam zůstat na věky, nikoho by to nedráždilo.
    - Tak pravda konečně dorazila na Hrádeček, to je dobrá zpráva, to mě těší..
    - Na Karla Gotta čekají fanoušci a na Lahvičku si také lidé vzpomněli...
    - Věnce, svíčky a ani květiny tam sice Véna nemá, ale národ na něj - jak vidno - nezapomněl :))))
    - Všimli jste si, že je na vratech ještě místo? Pachatel asi Havla houby znal!
    - Jasná intervence Putina. USA už mají důkazy, že tam byl se sprejem. Co taky jiného od Putina čekat?
    - Jak by to řešil nejmenovaný starosta Prahy 6? Nechme postavit kolem chalupy lešení a zakryjme ji plachtou! Aspoň do doby, než se rozhodne o jejím odstranění! ..případně vrata doplňme vysvětlující vícejazyčnou tabulkou.
    - Já myslím, že tomu budou dnes věnovány celé večerní zprávy. Bude to hlavní bod v úspěšném seriálu Veřejná BISpečnost pátrá, radí, informuje.
    - To se teď bude policie zaobírat každým hanlivým nápisem na vratech? Když nevadila ukradená a zničená prezidentská standarta, tak pár čmáranic na vratech nestojí ani za řeč.
    - Pomalována socha maršála Koněva hanlivými výrazy nevadí, ale pomalovaná vrata chalupy V. Havla vadí ?
    - Nevíte někdo, jestli budou točit Odcházení Dvojku?
    :-)))

    OdpovědětVymazat
  49. Jinak to, co se děje nyní kolem pohřbu a uctívání Karla Gotta, je prostě lidem vlastní. Vzpomeňte si, co se dělo třebas po smrti princezny Diany (nesrovnávám osoby, jen běsnění se svíčkami, plyšáky atd.), někteří lidé mají takovou potřebu.
    A jiní, ti zase zítra chtějí Mistra ještě jednou vidět (i když jen v rakvi), poděkovat mu, třebas zpívali své Martině jeho Písničku pro Martinu, když byli mladí..
    https://www.youtube.com/watch?v=trmh3aUv8dU

    Pravda +L to chtěla zpolitizovat, vysmívala se státnímu pohřbu (přitom ve Francii tak třebas pohřbili J. Hallydaye), když se to na přání rodiny změnilo na pohřeb se státními poctami, tak hned Rychetský vyrazil s Vlastou Chramostovou - a to si naběhli! Hned dvakrát!
    Jednak K. Gotta měli lidé opravdu rádi a nikdo je nemusí organizovat, prostě zítra do Prahy přijedou, i z jiných států, hotely jsou prý plné.
    A "druhak" V. Chramostová má dost temnou minulost a že o tom napsala, že toho litovala atd., na věci nic nemění. Byla v 50. letech v KSČ, podepsala vázací akt s STB a navíc se podílela na zničení kolegyně Štěpničkové. A o tom by se nepsalo, to by se nerozviřovalo, vše by zůstalo spát. Lidé, co jí měli rádi, by se s ni rozloučili v Národním divadle jako s mnoha jinými herci a bylo by to důstojné. To jí i po smrti udělali medvědí službu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Jistě je v tom i trocha přehnané hysterie, ale jak Dianu měli lidi rádi, mnohé se s ní ztotožňovaly či ji obdivovaly jako svůj vzor ženy, tak tomu bylo i s KG. Toho měli rádi všichni pro povahu i zpěv, a další věci hrají roli. Zítra po pohřbu se silné emoce zklidní, ale zapomenout se na Mistra nedá. Byl i něčím jako národní symbol.

      Vymazat
  50. Sprejeři mě obecně sejou, ale tenhle komentář je vtipný. Občas se mi stane, že lituji. že jsem něco nevymyslel já:

    "Jak by to řešil nejmenovaný starosta Prahy 6? Nechme postavit kolem chalupy lešení a zakryjme ji plachtou! Aspoň do doby, než se rozhodne o jejím odstranění! ..případně vrata doplňme vysvětlující vícejazyčnou tabulkou."

    Já bych ovšem zakryl plachtou a opatřil vícejazyčnou tabulkou
    starostu Prahy 6.

    Jako trestního zákona dbalý občan bych ho ale předtím nesprejoval, nýbrž naválečkoval malířským válečkem.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto to sem, Jáchyme, dávám. Někdy mám čas ty komentáře číst a na PL někteří perlí (náčelník Bílý Polozub, královna Kleopatra a další nicky), dřív to tak bývalo i leckde jinde, na Psu i zpočátku na A.cz.

      Vymazat
    2. Alena:

      Na A.cz chybí podněty. Tak nějak čekám, kdo ze slovutných bloggerů si povšimne, co se momentálně děje v Sýrii. Zatím se řeší (ne)kvalita Kosteleckých uzenin, Babiš, Babiš... a Babiš se Zemanem. Kdyby se závažných témat nedostávalo, tak to doplní herdekdědek Vladr s přechylováním...

      Vymazat
  51. Tužka napíše,...napíšu nevyžádanou radu,...ověřenou několika tisíci lety vzájemné lidské nevraživosti,...ta rada se vyskytuje ve starých kronikách,....někdy je opěvována vítězi, jindy použita jako msta poraženými.

    Sůl,....vítěz posolil pole poraženého,...to roky nedalo úrodu.
    Poražení tajně nasypali sůl do vodotečí zalévajících zahrady vítěze,...a v zahradách vše uhynulo a nově vysazené hynulo též.

    Sůl,...bílá, rozpustná, bez zápachu, docela levná. Koncentrace mrtvého moře,....roztok opakovaně aplikovat....odhadem,...to je kilo soli do čtyř litrů vody. Strom roztok nasaje, sůl začne rozkládat chlorofyl, a to je rychlý počátek zkázy. Pokud příjdou mrazy, míza nebude reagovat na chlad, nepůjde do kořenů, a mrazy pod mínus šest vykonají své,...roztrhají pletivo,....jarní slunce vysuší,...no a už v létě zaregistrujeme účinek opakovaného ničení nevhodné zeleně.

    Pokud tuto radu bychom aplikovali na vlastním pozemku, tak musíme počítat s tím, že se tam nedá udělat pevná cesta, pevná zeď,...vzlínání soli,....atd,....místo zůstane roky bez života.

    Pokud to uděláme u sousedů, tak musíme hlídat vzlínání soli, to vznikne za delšího sucha, bílá mapa krystalků,...tak tajně mávnout přes plot kropičkou s vodou, abychom nebyli prozrazeni,....čas a sůl vykoná své.
    Na vzrostlý strom to šacuju na tak pět kilo soli s desetidenní aplikací do vlhké půdy po dešti, kdy si strom lebedí a nasává vláhu.

    Na závěr se budu kát,... rada ke špatným skutkům vůči matce přírodě, je to rada čarodějnice z černé knihy špatných skutků, co pečlivě četla historické romány a staré kroniky,...ale pořád je to lepší, než chemie,...která je ničivější a v půdě zůstává taky,...sůl o dost déle.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě napadla sůl. U moře nic neroste. Ještě doufám v pokácení, stromy jsou nakloněné a při obrvýšce ohrožují bezpečnost.

      Vymazat
  52. Jsem v teplem pelíšku,ale co ti chudáci,co cekaji venku na ulici na Gotuv pohřeb,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk to musí brát z té lepší stránky,že jiní jsou na tom mnohem mnohem hůř.

      Vymazat
    2. To nejsou chudáci, ale nadšenci. Jsou šťastní, že se mohou rozloučit.

      Vymazat
  53. Odpovědi
    1. Psal antibabišovskou poezii. Ale může to sem klidně taky dát, já už ho tak beru, že je pomýlenej.
      Hezký den všem, jedu.

      Vymazat
    2. Snad ne taky na Žofin?

      Vymazat
  54. Pokusím se ...

    Bilbo ve své jamce sedí sám
    hladoví a říká: co si dám?
    Pán mi skáče na stepleru
    já se hladem nevyse
    panebože znič ten krám!

    Nemám z čeho dělat bobky
    sežral bysem třeba drobky
    i z plesnivé bagety
    nebo z buchty od tety,
    bobkoval bych do nádobky.

    Páníček mě trápí hladem
    sám zapíjí biftek sladem
    z mezer zubů tahá šlachy
    stálo ho to hříšné prachy
    nic už ze mě nejde zadem.

    Jak vůbec ten bobek vypadá
    zamlada to byla balada,
    byly všude po tepichu
    bobtnaly mi nové v břichu
    byla jich i plná zahrada.

    Co páníčku, co je ti
    ty si chodíš kakati
    chutě skoč
    máš i moč
    mě tu necháš plakati.

    OdpovědětVymazat