08 ledna, 2019

KRTINEC č.368

207 komentářů:

  1. Květiny lišce, není zač.

    Teď jsem si všiml, že Echo taky zavřelo volné diskuse (jen pro řádně registrované a platící). Tak to budu mít zas o něco víc času... :o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno si musí člověk brát z té lepší stránky.A za každé zabanování poděkovat.

      Vymazat
  2. To: Liška
    K dnešnímu prvenství - za oknem tu poletují velké vločky ve stejném rytmu.
    Gary Moore - Still Got The Blues (Live)
    https://www.youtube.com/watch?v=4O_YMLDvvnw

    Dnes u nás mnou tuhle zimu poprvé viděné tři pěnkavy - sníh při dopoledním větru zalétal až do ptačí misky, ještě půjdu zkontrolovat.
    Kdo ví, jak se má vánoční orchidej u Ládiků!!! - mně konečně začínají nakvétat vypěstované dendrobie, dřív jsem je nechtěla rozdávat a teď na to (zatím ani na focení, jsou v chladné místnosti a tak to potrvá) zrovna není počasí.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím do Nory.
    Pokračuji ve stonání, naštěstí nemusím nic řešit a můžu ležet. Myslela jsem si, že dnes mi už bude dobře, ale jsem slabá jako moucha. Možná je to reakce na vypětí posledního měsíce.
    Večer jsem měla zase zimnici, tak si osahávám nohu, jestli se mi tam zase nezačalo něco hromadit...
    V Praze prší. Už ať je jaro!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaké jaro,já mám nalyžováno jen 6 hodin.A jsem šťastná,že nemusím dřít na zahradě. Dokud se nezačnu těšit ,tak jaro být nemůže.

      A nemoc nám dává najevo,že se máme zastavit. Řekl by celostní doktor.

      Vymazat
    2. Já už se na zahradu těším!

      Vymazat
    3. A chcete slyšet řeč největší rebelky (proti agrotechnickým lhůtám)?
      Chvilku mezi lijáky jsem využila jednak k vyvenčení psa, jednak k ostřihání několika kytek, astřiček, růží i gagliard, k čemuž jsem se v listopadu nedostala a pak jsem měla ta namožená záda. To byl pocit! Jako bych byla pánem přírody, v lednu uklízet kytky, ještě se zaschlými květy. No a co, normálka, ne? :-)
      V popelnici na to bylo místa dost.

      Vymazat
    4. Já se ještě netěším,ale i to přijde,budu mít zimy dost.Ale teď ještě ne,zima sotva začala a ještě jsem si neužila zimní radovánky.Ridic z povolání si asi užil už i za těch 8 dní.

      Vymazat
  4. Současní školáci, zvyklí na liberální výchovu, nesnášejí direktivní příkazy učitelů (řekni toto, udělej toto, zopakuj toto), přecházejí do protiútoku - verbální agrese nebo přímo šikana učitelů. Překvapí to někoho?

    https://www.lidovky.cz/noviny/deti-sikanuji-ucitele-ve-tretine-zakladnich-skol-vetsinou-pokrikovanim-a-nadavkami.A190106_215701_ln_noviny_ele

    Dokumentární fotografka, jezdící po světě a hledající témata o lidském štěstí ("pro jednoho je štěstím miska rýže, pro jiného Ferrari") říká, že západní člověk trpí nudou z dostatku všeho; nezná radost, těšení se, nemá víru v nic, vše už si koupil. Nevěřili bychom prý, kolik lidí nabízí astronomické sumy za cestu do Gazy nebo na lidské safari - vidět umírat lidi je to jediné, co je ještě vzruší a co jim dá pocit, že oni osobně na tom ještě nejsou tak zle.

    Takoví jsou mnozí dospělí, nebo se tomu pomalu blíží. A pak se divme, jaké jsou děti, a že se řežou nebo ubližují druhým. Všechno to spolu souvisí, svět je malý a okna jsou otevřená. A teď jak z toho ven.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za to může urbanizace a ztráta kontaktu s přírodou.Dehumanizace a vyprázdnění pojmů.

      Vymazat
    2. Neboli lidská omezenost, kam se podíváš. Proč nemůže být víc těch rozumnějších nebo moudřejších, aby se to někam ukočírovalo.

      Vymazat
  5. Ten Henry Fielding: Tom Jones, je moc pěkné poslouchání, s oblíbenými herci 90. let, těší mě, že je poznávám skoro všechny.
    Jen nevím, jak vydržím týdenní přestávky mezi díly - mně nejvíc vyhovují 3 díly denně, Aleno! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tady to máte celé.

      http://www.uschovna.cz/zasilka/ISRD7A4FKPXB8CUW-AFY/
      Ale má to 438 MB. Můžu to rozdělit na dvě části, pokud by vám nestačil signál.

      Vymazat
    2. Krindapána, nejste Vy Ježíšek? Že bych si ještě něco přála? :-)
      Díky moc, stáhlo se to za chvíli, bez problému. To si dnes ještě nejméně jeden díl poslechnu, až vyřídím tu haldu písemností před sebou.

      Vymazat
    3. takovej nemocnej Ježíšek... :-)

      Vymazat
    4. Máte se nechat taky obskakovat... ale to ne, Vám nikdo neuvaří... pak z hladu olizujete madla v tramvaji, určitě. Jakpak jinak by se k takové střevní tento přišlo.

      Vymazat
    5. A když jsme u té četby, víte, že jsem do včerejška nevěděla, jak to vlastně bylo s tou věcí Makropulos? Podezírám se, že jsem před maturitou opsala pár obsahů povinné četby odněkud, a nakonec jsem sama věřila, že jsem to četla, a ono vlastně ne. Včera jsem poprvé slyšela, že to bylo rodinné tajemství/recept, že to byl interval 300 let a vůbec všechno to okolo. Jak se dohadovali, jak s "věcí" naložit, a nakonec to dopadlo tak, jak by si asi každý přál. Aspoň vím, že mám v literatuře mezery, a to dost festovní, myslím.

      Vymazat
    6. Já viděla v TV v sedmdesátých letech divadelní hru , hlavní roli hrála Jana Štěpánková a pak ještě Matku s Jiřinou Petrovickou.Dnes se tyto záznamy netočí a v divadle často pěkné kraviny,já zrušila abonmá.

      Vymazat
    7. Já ji viděla kdysi dávno s Jiřinou Švorcovou v Divadle na Vinohradech a víte, že nehrála špatně? Ona měla role, ve kterých byla dobrá. Třebas tam hrála Fanku v Čapkově Loupežníku, ovšem to byl herecký koncert s Hanzlíkem a Kolářovou v hlavní roli.

      Vymazat
    8. Tak si taky zahraju na Ježíška...:o)
      Věc Makropulos s Janou Štěpánkovou...

      https://www.youtube.com/watch?v=6uQw0tvXw-8

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. To zas o víkendu všichni poženou v té břečce na hory a a doprava bude kolabovat

      Vymazat
    2. Už pár hodin neprší, ale fouká skoro jako vichřice.

      Vymazat
  7. Ta liška si úplně ušoupe pacičky od samého pracování, za chvíli sem ani nebude trefit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Ládík dneska pauzíruje. Jsem zvědavá na sněhové zpravodajství z Beskyd.V Ostravě muselo být sadomaso,sto tun soli.

      Vymazat
    2. trefit, nebude přijít.

      Vymazat
    3. Končí zlatá éra internetových diskusí,co přinese za zábavu čas příští? Hlavně aby to moc nestálo.

      Vymazat
  8. Přátelé,
    není mi do psaní ani do zpěvu, tak snad něco veselého od Skřípalů (a od Terezy):

    "→ britské úřady prý už „vědí vše, co je nutné vědět“ o otravě Sergeje Skripala, a pospojovaly řetězec jednotlivých lidí vedoucí od útoku v Salisbury až „k Putinovi“… a navíc prý Londýn rozbil síť ruské vojenské tajné služby GRU v Británii, ale teď má strach, co mu provede rozvědka SVR, nástupkyně KGB, mnohem nebezpečnější, profesionálnější než GRU…
    ...není bez zajímavosti, že jen dva dny předtím hackeři z Anonymous zveřejnili další várku dokumentů, které nabízejí jinou verzi událostí… to prý v lednu 2015 Victor Madeira z vládou financovaného Institute for Statecraft v Londýně navrhl, že je třeba uvalit sankce proti Rusku a zopakovat mimo jiné operaci FOOT z roku 1971, kdy Británie vypověděla 105 sovětských diplomatů… úkolem byl pověřen šéf dceřiné Integrity Iniative Chris Donnelly, který spolu s bývalým vrchním velitelem britské armády dospěl k závěru, že Británie se neubrání ruskému útoku, a je nezbytné, aby to vláda pochopila… najímají tedy Marka Andrewa Lavericka, experta na chemické a biologické zbraně z armádních laboratoří v Porton Down kousek od Salisbury… v březnu 2018 je otráven Skripal se svou dcerou a Integrity Iniative rozjíždí informační operaci, na jejímž základě ve finále mnohé evropské země vypovídají ruské diplomaty… tak kdo má pravdu?... Anonymous slibují další dokumenty… a co Londýn? …a co popcorn?... je ho dost?"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky četla, ale o tom je ticho po pěšině, co?
      Takový nesmysl, novičok v lahvičce od parfému a najdou ho bezdomovci... to už bylo tak slaboduché, že tomu mohou věřit fakt jen Britové.

      Vymazat
    2. Jáchyme, otevřete si okno a pořádně zhluboka se vydýchejte, to někdy pomůže. Jsou zase nějaké blbé tlaky.

      Vymazat
    3. Jáchym a já, my jsme dva!
      On si zoufá a já fňukám... :-)

      Vymazat
    4. Jáchyme, jen tak jsem si trochu přihlouple zarýmovala. Prosím, nic zlého tím nemyslím... vím sama dobře, že člověku může být těžko na duši a že to taky bolí!

      Vymazat
    5. Hlavně to tu nesmíte psát, nebo si Vás někdo vezme do huby a pořád vás tu bude pomlouvat, jak jste zakomplexovaná. :-)
      Dobrou noc a lepší ráno vám oběma.

      Vymazat
    6. Ááále, z toho si nedělám moc, jen jsem se nechtěla dotknout Jáchyma, to je celé.
      Já jsem měla včera zimnici a noha mi začíná kolem rány zase tvrdnout, asi budu muset zítra volat doktora. Vykašlat se na to!

      Vymazat
  9. Jsem rád, že jsem zabodnul auto nad barák a ráno ho vykopu.

    OdpovědětVymazat
  10. Pre zadobanych, zakoplexovanych,...ludi, ktori nemohli ani nahodou POCHOPIT!!!, preco a co som pisal o Vlhovej, o hrdosti k tomu, ze reprezentuje Slovensko, o podobnom pribehu Kuzminovej, o ktorom som pisal (a 99,99% z vas asi netusi, o com a co som pisal) - teda o HRDOSTI reprezentovat Slovensko, napriek vsetkym negativam doma v politike.
    Vysledky Kuzminovej som vam uviedol a su zname. Ale pisal som hlavne o Vlhovej, o jej bojovnosti, o jej nezlomnosti, o jej HRDOSTI!, na reprezentaciu Slovenska, napriek vsetkym problemom, ktore so slovenskym zvazom lyzovania mala.

    Skratka - nieci si predsavzala. To aj splnila - americanku porazila v pararelnom slalome i obrovskom.

    Mhm. Strasne vela mudrych- ale neporazila ju v OBYCAJNOM slalome.

    No a Vlhova SPLNILA SVOJE slovenske ciele!!!

    A ako som pisal - ZASRANA, 23 rocna!!!

    Takze, stare dievky, dedkovia..., chapete, preco sme na Slovensku v pohode, a o com som vam pisal?
    Nasi SVETOVI, MLADI reprezentanti sa neboja byt Slovaci, Slovenky, no a z toho sa, my stri, samozrejme tesime.
    Ze sa NEODRODILI, ako mnohi slovenski sportovci... a nesutazia za peniaze HLAVNE za CESKO, potom za hocijake pochybne zahranicie a ked uz ich NIKTO nechce, tak sa stavaju HRDYMI Slovakmi a chcu reprezentovat:-))).

    Tak len tolko, na rozmyslanie. Kto je potentny, samozrejme:-).


    https://sport.aktuality.sk/c/375482/zvetovy-pohar-famozna-petra-vlhova-zdolala-zhiffrinovu-a-vyhrala-slalom-vo-flachau/

    O tom som pisal, o charaktere, motivacii, slube a CESTNOSTI k VLASTI.

    Co ale vy, ako som cital prispevky na moj vstup, ABSOLUTNE nechapete!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se nebojí být Slovenka. Obdivuhodné.
      Slovák JAHA má komplex z Čechů. Normální.

      Vymazat
    2. Upřímné blahopřání famózní Petře Vlhové k vítězství!

      A zároveň přímnou soustrast Petře Vlhové k tomu, že na jejím vítězství se snaží parazitovat jahové a jemu podobní.

      Ekologie nás učí, že každý parazit má ve složitém systému přírody svou funkci.
      Nebýt ovádů, neměli by třeba koně své krásné ocasy.
      Nebýt JAHY, bylo by tu občas méně srandy.

      Jak říkal kdysi Werich s Horníčkem:
      "A ať je občas i trochu smutno...jen když je veselo!"

      Vymazat
  11. Ládiku, já si myslela, že u vás pořádně sněží.
    Tak snad ráno vyjedete a cesty budou trochu proházené.

    OdpovědětVymazat
  12. Odpoledne jsme mudrovali,proč jsou děti hrozné a už jsem na to přišla.Videla jsem porad Jak se staví sen a v jakých králíkárnách vychovávají lidé děti,když chtějí na záchod,tak si všichni musí stoupnout,aby se tam proslo,jak v kině,když už sedíte a někdo chce vedle vás,tak musí vstát ceka rada.A stejně tak jako místa je v těch dvoupokojovych bytech a ještě tam dizajnéři zácpou dizajnovou lampu a dizajnové křesílko.A když budou ještě chtít novou koupelnu za 135 tisíc,tak budou muset 18 let splácet 1050 Kč měsíčně. To je opravdu rodinná perspektiva na palici.A doktoři pořád berou děcku krev a to má hranicni výsledky a oni jen krčí hlavou a říkají čekejte a příště ho zase píchnou a jehlou možná i něčím nakazi,aby už konečně mohli něco opravdu léčit.
    Přitom nejdřív matku sami vystrašil,že děcko málo váží.

    OdpovědětVymazat
  13. Na PL je teď nahrán výživný příspěvek ústředního tajemníka ČSSD, Michala Kuciána. Stojí za to si to poslechnout celé. Nejde totiž jen o nadávky, ale o to, jak si Pocheho hoši představují členství v partaji.

    "Tajná nahrávka zveřejněná na PL, na níž si ústřední tajemník ČSSD pouští pusu na špacír, odpálila další nálož. Výzvu k vyhození dotyčného ze strany prý „někdo“ stopil"
    http://jdem.cz/eqreh2

    Někdo v diskusi napsal:
    ..."pokud chteji ucinit, podle me marny pokus o obnovu strany, musi udelat do sjezdu preregistraci a pocet delegatu stavovit podle poctu ZO a mnozstvi clenu v okrese a vyresit lidovy dum a zbavit se vsech prazskych svini v UV. No pochybuji,ze neco zabere...je konec pratele. Po odmitnuti Kellerovy angazovanosti v EU neni nikdo volitelny. Na sjezd nevolit jako delegaty Netolickeho, Bernarda, Zimolu a Petricka s Pochem. Ale co je mi jako byvalemu, kdysi i volici socanu do toho,to je jenom takova nostalgie co by tomu asi rikali dedove moji, co zakladali druzstva a prodejny pro lidi za prvni republiky a pak par svini vsechno zlikviduje za par let...."

    OdpovědětVymazat
  14. A ještě napíšu k tomu pádu děcka za lanovky v Harrachově.
    Jistě, že si děti mají na lanovce ohlídat především dospělí.
    ALe já má zkušenost, která mě poznamenala a kvůli které lanovkami nejezdím (kromě kabinkových).

    A asi před patnácti lety jsme šli v létě na výlet na Šumavě a jeli jsme lanovkou na Špičák. Byl to takový ten dvojsic, kde si lyže opřete o dolní tyč.
    Bylo to pro tři, už jel přede mnou s dětmi, já jela sama, nenenapadlo mě, , že to pro mne asi nebude, no, a nikdo z personálu mi dole neřekl, jak tu dolní tyč, o kterou si opíráte nohy a která vás nahoře uzavírá v sedačce, lze po straně zaklapnout.
    Tak jsem jela a pořád jsem sklouzávala dopředu, rukou jsem silou držela přední tyč před sebou, ale nohama jsem si ji vlastně pořád odstrkovala. Bylo to tak děsné, že si to pamatuji dodnes. Nevypadla jsem jen díky tomu, že jsem dospělá a že jsem zoufale nechtěla tak hloupě umřít.
    Nahoře se mi pak smáli a ukázali mi, že to jde snadno zacvaknout, ale proč to personál dole lidem neukáže, i když to musí říkat třeba po tisící?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jel jsem jednou dávno na Javorový, sednul jsem do sedačky a měl jsem zadek málem na zemi, těžce jsem nohy dostal před sebe, aby mi je to neulomilo. Hovada měla vytahané lano. Od té doby se lanovkám vyhýbám.
      Ráno budu shazovat sníh z provizorní šopy, ať se nepropadne. Sněží stále.

      Vymazat
    2. Já též nejela lanovkou roky,až vloni v Čenkovicích a též jsem málem spadla,ještě jsem měla na zádech batoh a neuvědomila si,že si tím pádem nebudu moci sednout až dozadu,v jedné ruce lyže,druhou jsem se zuby nehty držela,až za jízdy koukám,že v protisměru,( já jela s běžkami jediná ze sjezdovky dolů jinak všichni se sjezdovkami nahoru a kdyby to tak nebylo,tak nevím nevím ) mají všichni před sebou nějakou tyč a nohy opřené, naštěstí jsem za to vzala a ona se hned sklopila,teprve když jsem měla nohy o co opřít,tak jsem sundala batoh,jednou rukou pořád držela lyže a sedla si dozadu,ale to už jsem zas byla skoro dole a začla řešit dilema,jak z toho vystoupím, naštěstí vlekař mě pozoroval,jela jsem taky dolů jediná a pomohl mi.Myslim,že jsem tady vloni už psala,že spadnout ze sedačky není žádná věda.A to já jsem mrštná,já cvičím a pohybuji se skoro denně,ale na hory jezdí též obézní mastňáci s děcky,co celý rok jen sedí a jezdí auty a na dovču na hory jedou jen kvůli tomu,aby se pochlubili,že někde byli.A na průšvih je zaděláno.Navic ti vlekari jsou otupělí,neb lyžaři jezdí nahoru dolů a už to mají nacvičené,ale pak jede nějaký mastňák,co to nezná a na průšvih je zadělané.

      Vymazat
    3. Možná jsem to tady už psal... určitě, ale to nevadí. Mám zkušenost i se slovenskou lanovkou, někdy kolem 1987-8. Vraceli jsme se se čtvrtkou z hřebenovky Velké Fatry (směr Borišov, Ostredok, Staré Hory), na konci je dolů lanovka z Krížne. Nejela, ale uplatili jsme vlekaře a pustil nás samotné ... Jenže přišla bouře s lijákem a lanovka zastavila. Viseli jsme tam půl hodiny, dost vysoko, bouře přešla. Pak to (asi náhodou) pustil a dobře to dopadlo.

      Vymazat
  15. už = muž
    a my lyže samozřejmě v létě neměli, snažila jsem se jen nějak popsat, o co jde....

    OdpovědětVymazat
  16. Jáchyme, z toho se vysekáte, z pomocí pana JAHY určitě vyjdete posílen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě posiluje koloped. Jedu 10-20 minut denně, po 10 jsem mokrý, kadence 63 ot/min. Čtvrtka na to vlezla a nic. Její slova zněla: ty jsi blbec. Ale jí netočily nohy a šroub si nepovolila.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      kupte čtvrtce stepler, bude vás mít ještě raději, ocení Vaše IQ a pochopí, že jste si ten výtvor potomků bratranců Veverkových nekoupil z blbosti, ale z čirého masochismu a obdivu k fortelné kovářské práci!

      A Vy si budete moci občas tajně - když usne - pořádně proběhnout a zazávidět mi.

      ----
      Co se týče JAhy - nevím, zda někoho nebo něco posílí. Slováky a Slovensko Jahové nesporně oslabují.

      Možná - kdybych byl tak o padesát let mladší a blbější, pokusil bych se založit olympijskou disciplinu či alespoň mistrovství světa v házení hrachu na zeď. Na první pohled se Jaha jeví jako vhodná tréningová stěna. Bohužel se pak ale hrách po dopadu na zem jeví býti nepoživatelným. Škoda rostlinných bílkovin a snad i posléze škoda metabolických prdů, který padnou vedle!

      Na Jahu tedy reaguji z ryzí křesťanské lásky a s ní souvisejícího sklonu k mučedlnictví.

      Mne posiluje Vaše poezie!


      Vymazat
    3. Házení hrachu pod nohy,to je ta pravá slovenská disciplína,vznikla u nich,vždyť víte jak chytli Jánošíka.

      Vymazat
  17. U nás blízko jsou goroli, to jsou největší vlastenci. Ti ani nejezdí na lyžích, aby nemuseli kvůli závodům opustit vlast. Vyskytují se kolem Trojmezí. Mají takový divný jazyk - ani čeština, ani polština nebo slovenčina. Možná to jsou zapadlí vlastenci, teď v tom sněhu dozaista.

    OdpovědětVymazat
  18. Kdybych já byl z prahy
    jako v trní nahý
    bych mizel hned do lesa
    kde je větší noblesa.
    Zvíře tam má čtyři nohy
    vůl i kráva nosí rohy
    tam se za to nedtydí
    v lese jim nic nechybí.
    Nevládne tam zácpa, rýma
    v každém čase je les prima
    tamhle kousek u potoka
    každoročně cosi toká
    pořád zrají jahody
    les je plný pohody.
    Žádné bludné proudy,
    picerie, goudy
    jen normální púpava
    život jako u páva.

    OdpovědětVymazat
  19. V praze vždycky bomba tiká
    tam zabiješ politika
    hodíš kámen do davu
    a trefîš ho na hlavu...
    Slyším slova Jana Husa:
    odpustky teď bere USA.
    Ty jsi kacíř, Jene!
    Ale kdepak, ne ne.
    Ukazuji správnou cestu
    navlík jsem si žlutou vestu
    s reflexními pruhy.
    Olympijské kruhy
    co maj barvy duhy
    přinesly jen bludy
    hele na obludy
    v paříži a berlíně
    čerta houpou na klíně.

    OdpovědětVymazat
  20. Kamera na každém rohu
    kde se v praze vychcat mohu?
    A co teprv Gája?
    Ta si říká: já ja
    ve vysokém Žitě
    vystrkujem řitě
    tu nás nikdo nevidí
    to je město pro lidi.

    OdpovědětVymazat
  21. V hlavním městě Hanoji
    tam to je jak na hnoji.
    Radši skončím psaní
    než vyvolám ..... .
    Co mě to dnes bere?
    asi mě cos sere.

    OdpovědětVymazat
  22. Ta, která prince zná
    to bude asi princezna.
    Ta, co se zove královna
    ta stoupla králi do hovna.
    Ještě je tady komtesa
    půjdu se oběsit do lesa
    když i ta bude mít burku,
    na každé oko ďurku.

    OdpovědětVymazat
  23. Dneska mám 4 termíny
    za chvíli roztočím turbíny
    až už konečně vstanu
    v českém bantustanu.
    To bude Temelín kvílet
    až nastane ona chvíle
    a roztočím pevný disk.
    Drábová svěsí pysk.

    OdpovědětVymazat
  24. Do řiti soudruzi! Sakra práce!
    Kde máte výsledek integrace?
    Vidím tu plno blondýn.
    Dyť vám utekl Londýn!
    Junker! Makarón! Makrela!
    Z vás čiší jenom sorela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak by je sepsul vůdec.
      To ale nebude Hudec
      nebo nějaký hulán.
      Ten bude velet mulám
      mezkům a velbloudům
      bude mít z kůže dům
      a ve své dýmce míru
      bude kouřit síru.

      Vymazat
    2. Půjdu po nich jako po krysách, říkal senior viněný z teroru kvůli migrantům
      8. ledna 18:12
      iDNES

      Vymazat
  25. Dobré ráno, Česko, dobré ráno, Noro! Jak se vám spalo? Mně do růžova :-)
    Ségra posílá fotky s 25 cm sněhu a u nás nic... Taky se strachuje o střechy, aby to vydržely, už mají nad nulou.
    O mě si starost nedělejte, mám zatím dost energie, ale tablet mi blbne a v obýváku mi nechce fungovat, prý nemá signál. Dacan. Tak jsem koukala na tv, až jsem usnula. Ještě jsem na dnešek uvařila, protože budu v práci až do neděle. Ozvu se, jak budu mít volněji. Zatím se všichni opatrujte a buďte zdraví!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Střecha je čistá a auta taky...skoro. https://imgur.com/a/zy5fjXg

      Vymazat
  26. K tomu venkovnímu čůrání,dnes už i v lese jsou fotopasti,prý kvůli zvěři,ale vilní myslivci klidně prodají fotky Blesku.Tuhle jako senzace,prý nadržený pár se oddával sexu a zachytila je fotopast.A pak ty fotky. Nebo tuhle zas sexovali někde za nádražím a fotky z kamery též někdo dodal Blesku. A až začnou drony,to si nebudete jisti ani za svým vlastním oknem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi neidentifikovatelnými drony, které už podruhé vyřadily letecký provoz na letištích v Británii, je to k nevíře. Že se tomu nedokáže zabránit, a vlastně "to" ani najít. Máme se nač těšit.

      Vymazat
  27. Víte, že Karel Augusta zemřel na následky nezřízeného života ve věku 62 let?
    Já si ho pamatuju z takových rolí, z nichž bych do něj bohémský život vůbec neřekla :-)
    Ale ještě víc mě zarazilo, že už je 20 let po smrti. To to letí, herci jako by žili pořád.

    https://www.prazskyden.cz/tragicky-konec-karla-augusty-velkeho-herce-malych-roli-osudnym-se-mu-stalo-piti-a-zeny/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Herci chlastají a chlastali skoro všichni.

      Vymazat
  28. Ty drony to bude horší než obtížný hmyz

    OdpovědětVymazat
  29. Včera jsem byl celý den na atletice juniorů (gymnaziáda) ve Vítkovicích - soutěžila všechna sportovní gymnasia, zvlášť juniorky a junioři. Vítězové mají účast na světové gymnaziádě, bude ve Splitu.
    Boltka byla nominována školou, i když je dorostenka. 2 starty dvoje pěkné body... SG Plzeň vyhrálo. Zaujaly mě výkony juniorky Vondrové (Pardubice) - to je somatotyp Jarmila Kratochvíla, ale nižší. Co start, to vítězství.. o té ještě uslyšíme. Utekla bandě pronásledovatelek, jako dětem.
    https://online.atletika.cz/vysledky/36590/80

    OdpovědětVymazat
  30. Pane Jaho,
    šel jste někdy z Chyžek na Ploskou? Teď mě to napadlo, to je kalvárie a beznaděj, tam by lidi měli chodit posilovat vůli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      to od vás není pěkné.
      Posíláte JAHU na kalvári, vstříc beznaději a zmaru.

      Zatímco já se ho snažím přesvědčit, že sice nesporně poškozuje dobré jméno Slovenska, nicméně vnímavým a inteligentních česko-slovenským jedinců (a králikům) je pro srandu, čímž možná naplňuje úděl, kterým jej MOŽNÁ pověřil Pán.
      Nebo to MOŽNÁ byl Boží konkurent ze suterénu, známý mistr převleků. ....

      Vymazat
    2. Kalvárie posiluje
      plíce ventiluje;
      14 zastavení
      lepší trénink není.
      Jde se pod zátěží
      cent na krku leží;
      tyhle intervaly
      nejsou pro loudaly.
      Správně se má běžet
      potom můžeš ležet
      možná tě i píchá v boku
      výška je ti trnem v oku.

      Vymazat
  31. Taje, kapou kapky
    budky mají čapky.
    Sýkorky koňadry
    ty nejsou ze sádry
    zrovna není tuná
    jejich matka žluna.
    https://imgur.com/a/pJilVuN

    OdpovědětVymazat
  32. Sypu si popel na hlavu
    do kalhot dávám žihľavu
    tamto výš bylo rouhání.
    To by i Hasan Rouhání
    mi usek hlavu mačetou
    říkal bych jako Vinnetou
    ty můj rudý bratře
    to se těžko zatře.

    OdpovědětVymazat
  33. Valdrová lká, že není mladší, nebo už zase někoho tepe? Nechce se mi to číst.
    Bože, to jsou starosti, porád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otevírá si zadní vrátka.

      Vymazat
    2. Francouzský spisovatel, současná hvězda internetu má jasno: není schopen milovat ženu nad padesát. „Tělo pětadvacetileté ženy je výjimečné. Padesátileté tělo není výjimečné ani trochu.“

      Vymazat
    3. Asi se cítí pevný v kramflecích.

      Vymazat
    4. Ta je blbá a ještě si tou blbostí vydělává peníze! Gender -to je kšeft i pro staré báby.
      Už "vynalezla" Kuberův syndrom a teď by si ještě asi ráda vzpomněla na nějaké MeeToo. Jen najít vhodného adepta.:-)

      Vymazat
    5. A nevím, co tím anonym chce říci?
      Článek od toho Francouze asi většina četla, jisté je, že mužům se líbí mladé ženy, co je na tom k nepochopení? Co je na tom urážlivé?
      Zrovna z Francie ale víme, že existuje i opačný pohled - viz Macron! :-)
      Tak je to 1:1.

      Vymazat
    6. "Mladí lidé běhají rychleji. Jenže staří znají zkratky"..
      Ta je opravdu blbá. Zkratka je delší a těžší. O běhání mám taky jiný názor. Mi se vidí, že na delších tratích bych mladého lehce předběhl.

      Vymazat
    7. No, jestli to tam takhle píše, tak zaplaŤ bůh za to, že ten Francouz řekl, co řekl. S "hvězdou internetu"...ani za milion.

      Jela jsem domů, mládež se chovala hezky, dívka i kluk mě chtěli pustit sednout, poděkovala jsem, jsouc nasezená dosti. Mé stáří je mi milé, vlastně nejen v tramvaji.
      A nejen stáří, to je úplně normální a dočká se ho každý. Vždycky se mi líbili lidi, nějak handicapovaní, třeba i tloušťkou jako moje kolegyně, ale sršící laskavostí a dobrou náladou, všechny hubeňoury mohla psychicky podepírat a taky to dělala. Pár úšklebků blbů - čert vzal.
      A jak jsem tu kdysi psala o slečně, která chce být učitelka a má srostlé (propletené v křeči) 3 prsty na ruce, přitom musí hrát písničky na klavír - právě udělala zkoušku a úspěšně. Hraje jedním prstem a celou levou rukou a jde to! Přišla se pochlubit, celá štastná. To jsou jiné problémy, než co vytahuje Valdrová.

      Vymazat
    8. Ono i ženským se líbí mladí chlapi.Na starým se může líbit už jen konto.

      Vymazat
    9. No, pokud by to bylo vzájemné, tak proč ne. Ale představa, že se mnou jde mladý gigolo jen za peníze... brr, nic hroznějšího neznám, to by bylo děsně ponižující.

      Vymazat
    10. Též mě napadlo něco o agrotechnických lhůtách.

      Vymazat
    11. Oni ale zapomínají, že s námi, starými, už eros tak necloumá jako v mládí, že se tím, zda se líbíme, už tolik nezabýváme.
      Já jsem ráda, že se líbím svým klukům, že se smějí a radují, když mě vidí: "ahoj babiťko!" :-)
      Kdo si odžil svůj život plně, tak přijme v klidu i stáří a nedělá si hlavu s tím, zda by nějakému padesátníkovi líbí starší ženy (mezi námi, je to takový ošouraný jedinec).

      Vymazat
    12. Přesně Aleno, to jsem myslela těmi agrotechnickými lhutami. A po 50 se ženami už ty hormony tak necloumají,takže by těžko uspokojily choutky nějakého excentrického spisovatele na francouzském večírku s absintem. Takže dámy, užívejte veselé darů matky přírody, než Vám je sebere otec čas.
      PS viděli jste na Super,jak hrozně vypadá v pouhych 62 modelka Jerry Halová?Přesto se ji podařilo uhnat magnáta,87,který vypadá ještě hůř. Přesto si nyní užívají dovču na Bahamách.

      Vymazat
    13. No právě, dobře to říkáte. A jsou to tak omílané a stokrát rozmazávané věci, že mě ani neláká ten článek číst. Diskutéři jistě povedou obscénní řeči, autorka má záměr někam zahnout s tématem, zase, jak jinak. Každá příležitost dobrá, a vlastně ženským otázkám škodí.
      Radši jdu na 4. díl Toma Jonese, v tom 18. stol. je to zajímavější. :-)

      Pak se Aleno zmiňte, jak je Vám, co noha.

      Vymazat
    14. Oni muži jsou víc živočichové, myslím, že s nimi ta živočišná složka víc mlátí, u žen se to vyřádí tak nějak dovnitř, ty premenstruační syndromy a ovulace a tak,kdežto muž musí rozsévat, to velí příroda. A rozsévat s padesatiletou je přeci jen ztráta času a energie.

      Vymazat
    15. Díky, snad jsem se zbytečně strašila, masíruji si to a doufám..

      Jsem ráda, že se Vám a možná i dalším Tom Jones líbí.
      Mezi námi, on existuje i film z roku 63:
      https://www.csfd.cz/film/12575-tom-jones/prehled/
      Viděla jsem to kdysi s otcem ve venkovském kině, šli jsme pak domů a tolik jsme se nasmáli, znáte to: "Jak řekl, že... A ona na to... A jak on..."
      Prostě jsme se smáli a byli jsme šťastní.
      Dnes bych se bála film znovu vidět, raději se uchovávám krásné vzpomínky. Ale kniha i rozhlasová adaptace stojí za to.

      Vymazat
    16. Žena potřebuje hlavně city, muž bývá zaměřen (i víc) tělesně. Když se to propojí, je to nejlepší. A myslím, že to platí v každém věku, a podle možností.

      Vymazat
    17. Aleno, zatím se to hezky poslouchá, postavy jsou pěkně vykreslené (autor je prý zakladatelem moderního angl. románu a souvislost s romantikou tam bude zřejmá :-) ), děj předvídatelný i trochu neodhadnutelný, hodně emocí, tak si šmakuji. Poslech mi zatím vyhovuje, film si odvíjím před vnitřním zrakem, ale časem uvidím. Děkuju za odkaz.

      Vymazat
    18. A pan nezvaný šmíruje.

      Vymazat
  34. Volhová vyhrála ve Flachau
    Šifrínka půjde do Dachau.
    Volhová dostane gazíka
    možná od z Lozi Gazdíka
    nebo si vybere meďoura
    Kyška má většího pinďoura.
    Budú to teraz mať ťažké
    veď jazdí ako v drážke
    ako by mala koleje
    súperky horko poleje.
    Je to pre súperky ťarcha
    možno i kyjevský patriarcha
    bude musieť plesať
    západ začína klesať.

    OdpovědětVymazat
  35. Ten večírek na gymplu Boskovice s kluky v suknich to muselo být též něco, co dnes se dělá na školách za pitomosti.kam se to dospělo.

    OdpovědětVymazat
  36. V Praze sněží mokrý sníh.

    Co se týče voleb do EU Parlamentu, já se jich letos zúčastním a doufám, že nás bude víc.
    Protože v minulých volbách volilo jen 14,5 % občanů, a přesto umožnili lidem jako je Poche, Niedermaer, Pospíšil, Svoboda, Telička a další žít pět let s milionovými přijmy a přitom jednat proti zájmům ČR.
    Najdu si statistiky, jak volili při hlasování o kvótách a pod.
    Doufám, že SPD a další přihlásí dost kandidátů. Protože např v roce 2008 se do EU parlamentu dostalo 9!! socanů, s tím vůbec nepočítali, byly to hlasy natruc dané proti ODS, co tehdy byla u vlády.
    Takže natruc hlasování pomůže, ať tam třebas nedělají taky nic, ale ať alespoň neškodí CR a ať se přetrhají lobbyistické linky mezi současnými euposlanci a našimi nepřáteli.

    OdpovědětVymazat
  37. Samozřejmě, že nebudu volit socany, ty jsem jen uvedla jako příklad, že je možné tam dostat třebas devět lidí, tehdy byla Olga Sehnalová na absolutně nevolitelném devátém místě kandidátky, a přesto prolezla, protože lidé volili proti ODS, a drží se tam už dvě období. Teď tam chce kandidovat za socan Petříček??! a podobní exoti.

    OdpovědětVymazat
  38. Ruský okupant09 ledna, 2019 18:10

    Jsem ruský okupant.
    To je taková moje profese. Vzniklo to historicky. Okupoval jsem Sibiř. Teď tam těžím ropu, plyn, hliník a spoustu dalších užitečných věcí. Teď jsou tam města, ve kterých stojí výškové budovy. Už se tam nesmí prodávat ženy za svazek sobolích kůží, jak tomu bylo, než přišli Rusové. Okupoval jsem Pobaltí. Postavil jsem tam závody a elektrárny. Místo jejich směšných farem. Pobaltí vyrábělo hi-fi radiotechniku a automobily. Požádali mě, abych odtud odešel. Teď tam loví šproty a většina práceschopného obyvatelstva čistí evropské záchodky. Okupoval jsem Ukrajinu. Taky tam postavili závody a elektrárny. Ukrajina vyráběla letecké motory, lodě, tanky a automobily. Požádali mě, abych odtud odešel. Teď tam jako na výrobním páse produkují majdany. A většina z nich nevyrábí ani hovno. A víte co? Už mám plné zuby omlouvat se za to, že jsem okupant. Ano, jsem okupant. Dědičným právem. Fungování Kalašnikova znám líp než fungování mléčné žlázy. Jsem agresor a krvežíznivý netvor. Bojte se mě. 300 let jsem žil pod mongolo-tatary – a kde teď jsou mongolo-tataři? To já jsem zapálil Moskvu před tím, než jsem ji předal Napoleonovi – a jak skončil Bonaparte? To já jsem seděl v zákopech u Volokolamska a dobře věděl, že se Němce zadržet nepodaří – a kde jsou teď Němci a kde jejich zasraný Hitler? Přišli ke mně všichni, kterým se nelenilo. Turci, Češi, Angličané, Poláci, Švédi, Finové, Španělé, Američané, Němci, Francouzi… Země zde bylo dost pro všechny – 2,5 metru pro každého. Byl jsem, jsem a budu ruským okupantem."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestojíte mi za to vypsat země, které od 50. let okupovala USA a kde USA doposud jsou a kde mají základny, anonymní škrabálku.

      Vymazat
    2. ....Vcera (v ruskej televizii) davali batusku Putina v Kaliningrade. Litva a Lotyssko uz dlho tocia nieco o tom, ako cez ich NATO uzemie nebude len tak tiect nejaky rusky plyn do Kaliningradu.

      Tak si rusi postavili vlastny tanker na skvapalneny zemny plyn, k tomu postavili terminal na skvapalneny zemny plyn a k nemu postavili nejake to stanoviste pre tanker, dost daleko od brehu, aby v pripade ohnostroju z Kaliningradu nieco zostalo :D

      Len tak. Potichu. Nik sa nebude Rusku vyhrazat. Iste. Stalo to more penazi. Ale nezavislost je skurvene draha.

      Nasledovala diskuta batusku s miestnymi cinovnikmi. I sa rozhodlo, ze tak ako batuska zariadil rozsirenie specializovanych medicinskych centier do regionov a poprepajal to cez videokonferencie s tymi najspickovejsimi pracoviskami v Moskve a Petrohrade, aby pacienta nevozili cez niekolko pasiem na konzultaciu... tak teraz idu sirit umenie.

      Postavia muzea, koncertne haly. Nech ma plebs moznost ist za kulturou aj v Kuzbaze a nemusi sa trepat do Bolsovoteatra.

      Tak nejak vyzera, ak sa vlada a batuska stara o lud. Aj tam sa kradne. A vo velkom :D.
      Ale kurva ako to robia, ze pod sankciami, s HDP nizsim ako Taliansko (vraj), s tym kopcom ozralov v zemlankach - toto zvladaju???
      Vidlak ma talent byt analyticky. Nech kuka na rusov. Potom nech si pusti ceske spravy.
      A napise, kde soudruzi v Praglu delaji chybu :D."

      Vymazat
    3. Já myslím, že Putinovi by se to líbilo :-), je to vtipné.

      Vymazat
    4. Díky asfaltová holubičko09 ledna, 2019 19:21

      Vidlákovy kydy
      Napsal uživatel Zvedavec (neověřeno) dne St, 09. 01. 2019, 07:17 Trvalý odkaz
      Není konec dějin, ale konec idejí
      St, 09. 01. 2019, 00:00
      Autor Vidlák
      Je to na hovno
      pravil Vidlak.
      Ale slovami klasika - nie je to idealne, ale je to tiez riesenie :D :D :D.

      ...Ak ma Vidlak depku - nech si pusti ruske spravy. Vcera tam davali batusku Putina v Kaliningrade. Litva a Lotyssko uz dlho tocia nieco o tom, ako cez ich NATO uzemie nebude len tak tiect nejaky rusky plyn do Kaliningradu...
      Tak si rusi postavili vlastny tanker na skvapalneny zemny plyn, k tomu postavili terminal na skvapalneny zemny plyn a k nemu postavili nejake to stanoviste pre tanker, dost daleko od brehu, aby v pripade ohnostroju z Kaliningradu nieco zostalo :D
      Len tak. Potichu. Nik sa nebude Rusku vyhrazat. Iste. Stalo to more penazi. Ale nezavislost je skurvene draha.,,,

      Vymazat
    5. Ejhle, elf! Ale proč zde???

      Vymazat
    6. Asfaltový holub09 ledna, 2019 21:27

      Třeba mě má rád, Liško ... Nebo má rád báťušku Putina. Do melounů a do elfů člověk nevidí! :-)

      Vymazat
    7. Dala jsem si to dohromady s Vidlákem a teď vskutku nevím, elf nebo troll? :))

      Vymazat
    8. Dyť je to jedno, holky!

      Jak znám Asfaltového holuba, určitě ho to potěšilo, ať to byl ten nebo onen jeho příznivec.

      Miluje stejně jako já Úžasnou zeměplochu a tudíž i všechy její víšezmíněné obyvatele. Pravda, elfi ho nejspíš kapánek serou.

      Vymazat
  39. Vendlová se stydí v zastoupení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se divím, že se ještě stydí, vždyť už toho s těma miliónama chvilek zažila ;o))

      Vymazat
    2. Z diskuze na iDěsu

      Jiří Fogel 20162
      Hm, takže zhrzený volební top manažer TOP09 Poláček.....

      Nejen že dovedl volební kampaň k 5 %, ale teď Babišovi přidává další procenta.:-P

      Vymazat
    3. Co se týče studu, vzpomněl jsem si na dávný výzkum z dob našeho mládí, zda se stydí více muži či ženy.

      Bohužel už dnes nejspíš dávno neplatí:
      Ženy prý byly tehdy dvakrát stydlivější než muži.

      Muž se tehdá doopravdy styděl pouze dvakrát v životě:
      Poprvé, když nemohl podruhé.
      A podruhé, když nemohl poprvé.

      Něžná žena se naproti tomu styděla až čtyřikrát:
      Poprvé, když šla s někým poprvé.
      Podruhé. když mu byla poprvé nevěrná.
      Potřetí, když si nechala poprvé zaplatit.
      Počtvrté, když musela poprvé platit sama.
      ***********

      Obávám se, že dnešní generace by nás stydlíny vůbec nechápala.

      Zvláště v USA.

      Dívka prodala za drahý peníz pel své nevinnosti za nemalý obnos a příslib kariéry.
      Pak inkasuje mnohem větší obnos od svého dávného vlivného dobrodince a zákazníka za to, že bude držet hubu.
      Pak inkasuje jistotu desetinásobku od tisku za to, že hubu nedrží a dá to do novin.

      No a nakonec udělá tato lolitka ve výslužbě,( t.č. ojetá koza), další placenou kariéru jako tvář hnutí méé too!

      Tomu se říká vytěžit ze správného rozmístění vhodně tvarovaného podkožního tuku (později silikonového kaučuku) maximum !

      Být básníkem Ládikova formátu, lkám ve verších.
      Ó tempora, ó móres!











      Vymazat
  40. Projevem inteligence nejsou znalosti, ale představivost. Řekl ajnštajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela přesně, však proč by jinak byl ajnštajnem ;)

      Vymazat
    2. To jsem nezal, Ládiku!
      Musím opožděně uznat, že ajnštajn byl přinejmenším tak inteligentní jako Vy nebo já!

      Vymazat
    3. Sorry!....a Liška !

      Vymazat
  41. Kluci,dobrou. Musím jít spát, zítra jdu do práce, tak příště.

    OdpovědětVymazat
  42. Tužka napíše pro paní Marii,....něco k té dívce, co má srostlé prsty.
    Ve Vysokém nad Jizerou je nemocnice, která se specializuje na plastiku prstů,...ruky i nohy. Jsou jedineční,...nejen Kvitová jim děkuje za záchranu šlach.
    Mám spolupracovnici, které se už před dvaceti lety narodilo dítě se srostlými prstíky, u jedné ruky byl přirostlý částečně i palec.
    Postupně, pomalu, nevím, kolik to bylo operací, ale ještě v patnácti to neměla dokončené,...tak ji, je to taky dívka, postupně prsty oddělovali,....je to perfektní práce, jako kdyby žádný problém neměla...umí to, jsou to mistři svého oboru,...výborné pracovní ovzduší.

    Mně šili před mnoha lety ucho, které jsem si ponatrhla, když jsem, už za šera, cvrnkla o ulomenou větev v dost velké rychlosti na běžkách. Čepici se nestalo nic,....bylo štěstí, že nenosím náušnice,...nemám propíchnuté uši,..navrhli mi, že mi to udělají podjedno,...s díky jsem odmítla,...se slovy, až zas budu lámat větve hlavou, mohlo by mi na větvi zůstat ucho i s náušnicí.

    Nemocnice má ty nejlepší reference,... s problémy s prsty k nim jezdí z celé Evropy,...a možná i z větších dálav.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Tužko, zdravím a mockrát děkuju za radu. Jenže se omlouvám - nechtěla jsem to rozebírat, a tak jsem se vyjádřila nepřesně. Prsty nejsou srostlé, ale jakoby ochrnuté, nemůže s nimi hýbat, a jsou křečovitě propojené, tedy jakoby "srostlé". Děvče určitě zkusilo vše, co medicína nabízí, lepší už to asi nebude. Bolesti nemá.

      Vymazat
  43. Zdravím, Tužko!
    Pište častěji, rád vás čtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pozdní noční nebo brzká ranní hodina?

      Vymazat
    2. To je předčasné ranní kuropění. I kuři mají své dny...

      Vymazat
    3. To ale bude čepobití už odpoledne.

      Vymazat
  44. Hamplová si rozmlátila prsa a ještě se pokouší manipulovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak si mnozí myslí,že si změní kvalitu života přečtením nějaké knížky nebo návodu.Takovymi knížkami je americký trh přímo zahlcen a přesto to nemá na obyvatele zadny vliv.

      Vymazat
    2. Já si celý život měním kvalitu života čtením knížek.

      Vymazat
    3. Jestlipak taky někdo píše knihy, jak správně manipulovat? Pro reklamy nezbytné umění!
      Paní Hamplová mě svou reklamou na knihu svého kamaráda nepřitáhla, ani neodradila. Pokud mám hodnotit její počin, tak pořád je mi milejší, než reklama na to, jak se za někoho stydět a jak to hlasitě veřejně hlásat.

      Vymazat
    4. Jak správně manipulovat o tom jsou všechny knížky.I ta Hamplovou zmíněná.Neb v tom je opravdu tajemství života a spokojenosti.Zmanipulovat okolí,aby bylo k našemu obrazu a makalo na nás.Mravenčí samice to dělá pomocí chemie(feromony),člověk manipulováním. Vždyť kolikrát jsme jen v dětství slyšeli(nejčastěji od svých matek) ukaž,že jsi co k čemu,ukaž,že splňujes očekávání a když ne,tak strašení,nikdo tě nebude mít rád,každý do tebe kopne,budeš jak kůl v plotě....

      Vymazat
    5. Takže zmanipulovat druhé a nenechat manipulovat sebe druhými,v tom je podstata dobrého života.

      Vymazat
    6. Je vidět, že Gaia měla matku manipulátorku. :-)
      Já naštěstí ne, i když někdy to možná hraničilo. Manipulace není každé ovlivňování druhého člověka, jen za určitých podmínek (pro osobní zisk a prospěch, atd., nezná oboustrannou komunikaci, aj.). Manipulace je neetická.

      Vymazat
    7. Každý má svobodu, co si vybere jako podstatu dobrého života.

      Vymazat
    8. Ale nesmí ho nikdo zmanipulovat,třeba že ta jeho představa je špatná,sobecká,že druzí to nedělají,ale dělají toto a ne ono,že by měl dělat toto a ne ono a kdyby byl co k čemu,tak by to dělal atd....

      Vymazat
    9. Mě ovlivnily tyto knížky: lovci mamutů, hrdina nik, černý korzár, vzpoura na bounty, středoškolská matematika a born to run.

      Vymazat
    10. Já nejraději manipuluju s volantem.

      Vymazat
    11. Jo a ještě foglarovky, bobří řeka a šípy a elstner a seton.

      Vymazat
    12. Gaio, každý se může rozhodnout, jestli bude poslouchat, nebo bude žít po svém, takže si zjistí, jak odolávat manipulaci a bude "bojovat" za život po svém.

      Vymazat
    13. No ale někdo k tomu potřebuje zjevně příručku.

      Vymazat
    14. A někdo potřebuje doporučit manuál.

      Vymazat
    15. To svobodné rozhodování a volba se týká dospělého člověka, který má zkušenosti s lidmi a světem kolem sebe. Naše povaha, charakter, se ale formují mnohem dříve, v raném a pozdním dětství nebo dokonce před narozením, tam té svobodné volby příliš není.

      https://www.kulatysvet.cz/2018/03/jak-vznika-povaha-cloveka/

      Vymazat
    16. Já četl noviny už ve školce.

      Vymazat
    17. Ládik: a takhle to dopadá, když je člověk moc chytrej - pak se mu chrlí básničky všema dírama ven.

      Vymazat
    18. Všechny tyhle romantiky od Rosamunde Pilcher a jejich zápletky jsou založeny na tom,že matička věděla přesně,co je pro jejich děti dobře,s kým budou šťastné a koho si mají vzít ,naštěstí se to vždy nějak rozuzlí,i když mnohdy až po 20letech.A já na to denně čučim

      Vymazat
    19. Nebo tohle vyholování,dřív chodili všichni a všechny spokojeně zarostlí a dnes? Kdo si neoholi nohy je pomalu za špindíru.Modní diktát je též manipulace.

      Vymazat
    20. Ale krávě jsem nakreslil vemeno vpředu.

      Vymazat
    21. Neboli: kdo se chce vyhnout veškeré manipulaci, nechť se narodí v džungli a tam žije, bez lidí.
      A teď jsem chytrá jak letadlo, ale když zavzpomínám, tak manipulátorů kolem mě bylo dost. Každý se s tím rve, jak může, někdy se nechá ovládat/zneužívat rád, ještě děkuje a nedochází mu to. Manipulace je asi na světě proto, aby se hloupí dobráci poučili.

      Vymazat
    22. Někdo je měkký a nekdo tvrdý

      Vymazat
  45. Díky za krtince, pane domácí.
    Katie Melua greatest Hits - Best Of Katie Melua Full Album Cover 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=zgo1aGqamhY

    Metallica - Nothing Else Matters
    https://www.youtube.com/watch?v=tAGnKpE4NCI

    Radůza - Tam, pod Ještědem
    https://www.youtube.com/watch?v=z4jWs5wR37I

    Pro pana Kopíčka
    Chopin: Piano Concerto No.1 / Argerich Dutoit NHK Symphony Orchestra (1996 Movie Live)
    https://www.youtube.com/watch?v=SW5dOtzd4m4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, tohle je zase pro Vás ☺
      https://www.youtube.com/watch?v=NSkboTTTmpg&list=RDHG7I4oniOyA&index=3

      Vymazat
  46. V Liberci napadlo za 24 hodin 17cm sněhu a v Jablonci vyhlásili kalamitní stav. To je tak daleko od sebe?

    OdpovědětVymazat
  47. Tužka napíše,...se mnou manipuloval Osud,...a jak,...a mám stálý dojem, že manipuluje furt a imrvére.

    Ještě pro paní Marii,...jak opakovaně píšu,...nic nevzdávat,...tak to ještě nevzdám, a optám se,...zeptejte se té dívky, zda byla také s prsty ve Vysokém nad Jizerou. Když ne, ať s nimi naváže kontakt, třeba jen trochu pomůžou, ale každé, i malé uvolnění deformace přinese další možnosti. Když jsem dostudovala sportovní rehabilitaci, tak mě dali ten povinný půlrok praxe na poúrazové oddělení. Ve své podstatě to bylo pro mou povahu děsivé, a ještě občas se mi o tom zdá,...ale,....na druhou stranu jsem poznala, že,..že když to jedinec nevzdá tam uvnitř, v hlavě a v srdci, ...tak se dějí malé zázraky. Ovšem,...kdo to vzdá, a to jsem taky zažila, tak i dobrá prognóza šla dokopru,...tělo ochablo, hlava nepomáhala, emoce zamrzy,....nic se nezlepšilo.
    Škrtala jsem dny v kalendáři, kdy to skončí,...brala jsem si i osmnáctky,...práce a spánek, pár dní volna na odreagování, týden, co týden dokola,...co udělat, jak nejlépe, abych splnila očekávání těch, co bojovali za uzdravení, jak probudit duši těch, co nereagovali na podněty. Tuhle práci bych dlouho dělat nemohla.

    Pane Jáchyme,...Vám dlužím ještě další cviky na vestibulární ústrojí,...chcete je znát,..?..cvičíte, alespoň občas,...není to marné,...to malinkaté zařízení v našem uchu potřebuje občas více prokrvit, aby neochabovalo ve své činnosti.

    Ještě se nesměle optám pana Ládíka,...pánovi už zápal plic ustoupil,...přeji mu celkové uzdravení,...a znovu napíšu,...nikdy nic nevzdávat,...ono stačí, že to příroda nakonec podsekne....ať se snažíme sebevíc.

    A co na Ac. ?, furt dělají mrtvého brouka,...nezkoušel jste napsat někde, něco,...třeba mimo blogy pod zprávy , když otevřou diskusi,...udělali z toho antré sélection,...na to dojedou, časem se stanou sektou stejného vyznání.

    Omlouvám se těm, co jsem oslovila, pokud se vám budou zdát mé přispěvky a otázky nepatřičné,...není třeba odpovídat.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S pacošem jsme mluvili, ptal jsem se na nějaké počítačové věci a vysypal to ze sebe. Zápal se léčí, včera mu místo dočasného stimulátoru voperovali definitivní. Už není na hadičkách, dojde na WC - říká, že se cítí, jakoby chodil po Měsíci. Z Acz mi psal CHlupáček cenzor, jaký jsem měl poslední nick a mailovou adresu (to nevím, adresy jsem si vymýšlel jen tak, pro první kontakt..), uvidíme. Děkuji za optání.

      Vymazat
    2. Paní Tužko, já si to poznamenám a zeptám se jí případně, jestli by měla zájem... Ale já jsem byla požádána pouze o radu ohledně možností hraní na piáno, nic víc mi nebylo sdělováno ani naznačeno, takže jsem jen vzala její ruku do své, prohmatala ji (jen jsem se jí na něco málo zeptala, ohledně fungování a průběhu té křeče), a pak jsme mluvily pouze o hře na klavír. Nic dalšího. Tak uvidím, na tuto možnost, co píšete, ji - pokud bude vhodná příležitost - upozorním.

      Vymazat
    3. CHlupáček? Ládiku, to je ten, co sem dával Zdeněk nebo Vasja jeho diplomovou práci!
      On je teď redaktorem A.cz a na téma své diplomky napsal další článek:
      "Dovolená s influencerem. Ani nemusíte jezdit, fotky na Instagram za vás dají v hotelu"
      http://jdem.cz/eqtjq4

      Vymazat
  48. Tužka napíše,...Jablonce jsou dva,...Jablonec nad Nisou,...Jablonec nad Jizerou,....tomu nad Nisou se říká nočník republiky, je to město,...né místo,...město, kde v průměru, a vůbec, za srovnatelnou dobu s jinými městy v republice,...tak je nejvíce srážek.

    Když se podíváte na mapu, tak leží v jakési veliké soutěsce, kterou vytváří Lužická Nisa. Ta soutěska je ohraničena Lužickými horami, vrcholem Ještědu, její dno, kde leží Jablonec a Liberec obkrouží z jihovýchodu Krkonošské podhůří,...a do té soutěsky, nebo možná lépe, údolí Nisy, jde ze severozápadu proudění,tam je to otevřené do nížin v Německu, které většinou přináší vlkost a srážky. Jablonec leží na konci toho údolí, kde vzdušný proud naráží na svahy, ochlazuje se, a vypadávají srážky.
    Když touto oblastí projíždíte na motorce, tak nejlépe je znát, jak v krátkém časovém úseku se mění teplota a vlhkost vzduchu

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  49. Nieco zo "šaľeneho vichodu".

    https://strategie.hnonline.sk/media/1871468-fekisovce-starostka-miloslava-fedorova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si určitě udělali srandu z lidí. Jinak to není možné. Jestli je toto obraz Slovenska, tak nevím nevím.

      Vymazat
  50. Tak jsem se ve třetím díle Pancolové dozvěděla o již nežijícím klavíristovi Glenn Gouldovi - první jím hraná skladba je tam jmenovitě:
    Glenn Gould-J.S. Bach-The Well Tempered Klavier (HD)
    https://www.youtube.com/watch?v=AcJrr74mQeU&list=RDAcJrr74mQeU&index=1
    Beethoven Piano Concerto No. 5 – Glenn Gould, American Symphony Orchestra, Stokowski (1966/2015
    https://www.youtube.com/watch?v=fp5D6cVtWMw

    To: Liška
    Včerejší detektivní kněz dobrý, teď se jdu kouknout na sestrou doporučené Durrelovy (druhé opakování, na internetu není) - ke knize O mé rodině a jiné zvířeně se také občas vracívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jméno klavíristy jsem nikdy neslyšela, hraje hezky, ovšem, jak jinak. Nejsem ale klavírista ani znalec, tak nebudu hodnotit. Jen jsem chtěla reagovat.

      Vymazat
  51. Tak jsem dnes ukončil spolupráci se Znojmem, Alšova ul. Trvalo to 2 měsíce, změna za změnou, samé netechnické požadavky ... až jsem paní napsal, že pro mě je levnější na všechno zapomenout a nazdar, bez pokračování. Všechno má nějaké meze, přišel jsem o víc času, než peněz. Teď už jí to snad firma udělá bez projektu. Obyčejně se s jihomoraváky dalo dobře domluvit, tohle byla první vlaštovka ... debilizace společnosti pokračuje už i tam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ani Znojmo není blbuvzdorné. A jméno není nijak známé, třeba to je naplavenina...
      Docela se ochladilo, hlavně ta pocitová teplota je nižší než skutečná, fouká vítr, ale po trošce ranního sněhu ani památka. Asi si uvařím punč, odpoledne jsem měla depku, dostala mě z ní zvířata. Jsou to takoví chlupatí antistresáci.

      Vymazat
  52. Tak jsem se vrátila z lesa,tam úplně zimní pohádka.Ale mokrý sníh na stromech už láme větve,jinak to vypadá,jakoby kolem každého stromu obešel Mrazík se svojí berlou mrazilkou..
    Kdybych přemýšlela o dokonalém životě,tak bych byla od listopadu do dubna někde na horách a každý den lyžovala a od května do října zas u moře a denně tam plavala a potápěla se.
    Bohužel nemuzeme žít život jaký bychom chtěli,ale jaký máme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás od včerejška víc a víc chumelí, silný vítr šlehá vločky ve vodorovných pruzích, nedá se ani schovat. Ale na zemi to hned taje, je pořád nad nulou. Takže kvanta vody ve vzduchu i na zemi.

      Vymazat
    2. Tady kosa, -3°C, zmrzlý sníh 25-30cm na nezamrzlé zemi ... až bude obleva, všechno vsákne. Hřebeny Javorový, Ostrý, Polom, směr Bumbálka - všechno 130-140cm... hned bych jel na běžky, ale nemůžu (se vy.... na práci).

      Vymazat
  53. V rádiu jsem zaslechla, že u nás má 20 % čtyřicetiletých problémy se srdcem. To by člověk neřekl! Každý pátý čtyřicátník srdcař. Co s nimi bude za 20 let? Příčina - ježdění auty, kouření? Neumí odpočívat? Přehání to se stresováním se?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nejde zrovna o běh, ale nemají dost pohybu, fyzické námahy a zároveň omezený jídelníček. Nemluvím o stravování za války, ale ani v padesátých a šedesátých letech se lidé nepřejídali, nebylo tolik lákadel.

      Vymazat
  54. Anna v 11:20 napsala:
    "Gaio, každý se může rozhodnout, jestli bude poslouchat, nebo bude žít po svém, takže si zjistí, jak odolávat manipulaci a bude "bojovat" za život po svém..."

    A Marie k tomu správně dodala, že až v dospělosti.
    O manipulaci v děství bych tu mohla napsat romány, kus už jsem kdysi napsala (jak se tehdy čílil pan Kopíček:-)). Nebudu v tom pokračovat, ono je to taky už jedno.
    Jenže si to člověk nese celý život sebou, a i když na sobě pracuje, má náhled, tak ho to nakonec stejně dožene.
    Viz nyní já a moje pokusy umístit matku v domově, kdy bojuji se svým podvědomím (že bych to jako hodná dcera neměla dělat); kdy matka, jakmile trochu pookřála, tak doma naříká, že svůj "byteček" nemůže opustit...atd.
    Všechno je to k smíchu i tak trochu k pláči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že se zase rozhodnete táhnout tu svou káru dál, dokud jakž takž kolečka drží... :-) Je to věc svědomí, a Vy berete rodiče vážně. Jen byste měla dobře zvažovat, kdy už je toho na Vás a Vaše zdraví moc, a ten okamžik nepřešvihnout. My můžeme jen držet palce a přát sílu.

      Vymazat
    2. V Praze dnes sněžilo od rána, ve městě to nezůstalo, ale na okrajích sníh leží (je mokrý).
      Volali mi z policie, že tam mám přijet podepsat nějaké papíry (prohlášení či co), musí je podepsat i protistrana (tedy zloděj - rozumíte tomu?), jsem zvědavá, jestli mi řeknou, kdo mi to vlastně ukradl. Pak si prý věci mohu odvézt - no, snadno, vrata si dám do síťovky a sekačku do kabelky...
      Nechci být nevděčná, jsem ráda, že věci nebudu muset znovu kupovat, ale až to všechno zařídím a dám do pořádku, budu tam, kde jsem to v říjnu v pořádku zanechala....

      Vymazat
    3. Snad se tam s ním nesetkáte, to je tedy divné,že by na policii seznamovali viníka s obětí.Dnes je asi možné vše.

      Vymazat
    4. V Praze kvetou kytky( měsíček zahradní) a ještě neopadalo listí ze stromů,tvrdí Pixová ( dle fotek prý ze vcerejska)

      Vymazat
    5. Ta je blbá. A jak mají pěkně "uklizenou" Kliniku!

      Vymazat
  55. Mír není možné udržet silou. Dosáhnout se ho dá jen porozuměním. Zase ajnštajn.

    OdpovědětVymazat
  56. TUŽKO,
    dík předem za případné další cviky.
    Teď jsem měl jiné a svým způsobem ještě nepříjemnější problémy, které jsem si ale způsobil sám svou blbostí. Rozhodl jsem se rychle shodit pár kil, což se mi sice podařilo, ale nějak jsem si zřejmě rozhodil iontovou rovnováhu...prostě jsem zapomněl, že co fungovalo před patnácti lety, fungudje jinak když je člověku sedmdesát a navíc bere ty či ony prášky a bolí ho v krku...

    No nic, za blbost se platí, naštěstí to dobře dopadlo.
    ****
    Vzpomněl jsem si na Vás, když jsem hrabal v knihovně. znáte neuropsychologa Olivera Sackse ?
    Pokud ne, jsem si skoro jistý, že by Vás jeho knihy zaujaly jako člověka i jako profesionála.

    Nejlepší je MUŽ, KTERÝ SI PLETL MVLASTNÍ ŽENU S KOLOBOUKEM.
    Literárně slabší, ale velmi zajímavá, protože popisuje vlastní zkušenost s odcizením části těla NA ČEM SI STOJÍM.
    Ale za přečtení stojí všechny jeho knihy.
    Řekl bych, že byste nebyla zklamaná , že by vám autor sedl, máte(máme?) v mnohém podobné myšlení.

    OdpovědětVymazat
  57. Jáchym má kuropění už večer, nezřízeným hubnutím si rozhodil i noc a den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      nezřízené hubnutí mi nevadí, mám ho vyzkoušené.
      Bohužel jsem tentokrát ve snaze ušetřit pár dnů volil inovativní ZŘÍZENÉ hubnutí.

      Vymazat
  58. Hloubavej a toulavej?
    Nosíš v kapse huavej?
    To jsi v svetru tříska
    klekne na tě biska.
    Na židli tě tříská:
    co osoba blízká?
    Taky nosí huavej?
    No ty budeš churavej!

    OdpovědětVymazat
  59. Betlehemská kaple:
    I Jan Hus měl Apple!
    Mobil z kapsy vyndávej.
    Má tu někdo huavej?

    OdpovědětVymazat
  60. Bude bída bude hlad
    v příbytky se vkrádá chlad.
    Kašlou každé druhé plíce
    pryč jsou čínské investice.
    Nad Vltavou plakávej
    může za to huavej.

    OdpovědětVymazat
  61. Vymyslel to Janda Jakub:
    půjdu na protestní nákup!
    Sto tisíc si v kapse hřeje;
    prosím čtyři huaveje!

    OdpovědětVymazat
  62. Člověk neví, kerá bije
    zda je mrtev nebo žije
    nebo je hybridní válka
    co složenka, to je pálka
    neví z keré do keré
    a kdy se to posere.

    OdpovědětVymazat
  63. Bože cara chraň
    mám vytáhnout zbraň?
    Anebo chraň královnu
    neuklouznu na hovnu
    to je strašný zmatek
    kdy bude den matek?
    Byl už vůbec helovín?
    Zalezu do lůžkovin.

    OdpovědětVymazat
  64. V tej betlémskej kapli
    na to věru kápli:
    zajedem na kozí hrádek
    co tam kuje bělobrádek.

    OdpovědětVymazat
  65. Na východě nebe bledne
    a už je pryč dopoledne
    další den zas v loji.
    Matka dítě kojí
    a už to má třicet kilo
    kvetou kytky, hned je bílo
    nesu smetí
    roky letí
    na šachě zřím rudou hvězdu
    a na Rudné zákaz vjezdu.

    OdpovědětVymazat
  66. Odpovědi
    1. Já poslouchal do půl druhé, jestli někde nezapějí kuři a pak jsem usnul a vzbudil jsem se asi v deset.

      Básně jsou dobré, ale tentokrát působí spíše svíravě a obávám se, že budou mít tendence způsobit v historicky krátké době spíše dlouhodobou zácpu.

      Vymazat
  67. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání
    Škrétova 44/6
    120 00 Praha 2

    Rada České televize
    Kavčí hory
    140 70 Praha 4

    Věc: stížnost na Českou televizi

    ČT manipuluje s historickými fakty a padělá historické dokumenty! Dne 9. 1. 2019 v Událostech odvysílala šot o Janu Palachovi. Jeho součástí byl významově zkreslený a slyšitelně střihově padělaný záznam vysílání Československého rozhlasu z 21.8.1968.

    Redaktory ČT upravený záznam zněl takto: "Včera, dne 20. srpna 1968 překročila vojska Sovětského svazu státní hranice Československé socialistické republiky..."

    Původní text vysílání však zněl takto: "Včera, dne 20. srpna 1968, kolem 23. hodiny překročila vojska Sovětského svazu, Polské lidové republiky, Německé demokratické republiky, Maďarské lidové republiky a Bulharské lidové republiky státní hranice Československé socialistické republiky..."

    S pozdravem

    Petr Štěpánek

    Ráno jsem si pustila zprávy a povídali taky o Palachovi. To se nedá poslouchat. Chudák kluk! Taky si pamatuju, když se upálil, tolik slz a smutku bylo tehdy všude, ale aby teď na tom čt parazitovala? Jolka Krásná už neví, jaké návodné otázky by pokládala, normálně jsem to přepla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sametovka má letos kulatiny a kanonáda začíná už v lednu.Pry měl Palach u sebe pistoli.Dnes za nelegální držení pistole jeden Janík dostal 8 let.Tolik by nedostal,ani kdyby někoho zabil.Ale u Palacha je to ještě plus.

      Vymazat
    2. Koho ještě chtějí kanonádovat? Leda tak sami sebe, nikdo další jim na masáž nenaletí. Lidi už jsou teď hodně naštvaní, na všechny ty aktivisty a překrucovače historie a podobné "bojovníky za svobodu". Tu jejich.

      Vymazat
  68. Teď dělali v krámě reklamu na nopalový chléb,co se kaktus vypěstuje na úpatí hory Popocatépetl a pak se to doveze do Chocně,kde z toho pečou chléb,prý tak zdravý,že se bez toho neobejdu a nemohli pochopit,že právě kvůli tomu,že je to tak z daleka,to vůbec nemůže být zdravé a pro lidstvo už vůbec ne.

    OdpovědětVymazat
  69. Nepřeje mi světlo, v krmítku je tma:
    https://imgur.com/a/00DfKBo

    OdpovědětVymazat