11 ledna, 2019

KRTINEC č.369

204 komentářů:

  1. Tak já to teda zkusím i podruhé. Díky a trochu jazzu
    https://www.youtube.com/watch?v=sOCT0XMyjIw

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další květiny pro lišku, byla rychlejší :-)

      Vymazat
    2. Také gratulace lišce! :-)

      Vymazat
  2. Díky za krtinec. Aktuálně -4°C, křupeto, sněhu 25-40cm, dole ve městě -2°C, 15-20cm, posoleno. Tady na cestách ujetý sníh, posypaný struskou.

    OdpovědětVymazat
  3. 2m sněhu na Lysé, z kamery ČHMÚ
    https://imgur.com/a/q0WGRbh

    OdpovědětVymazat
  4. Něco pro pana Pacáka. Pussy Riot vystoupí v Praze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je dobrá zpráva, konečně se Praha dostane na světovou mapu vyspělých kulturních metropolí!

      Náš sen je, aby na koncertech prodával Jakub Janda naturalisticky provedené masturbátorky ve tvaru pussího mraženého kuřete, poháněné dvěma výkonnými články zn. Duracel. Kromě standartních vibrací by tiše hrály Ódu na radost.

      Před koncertem lze doporučit ve spolupráci s divadlem Járy da Cimrmana vypracovat osvětovou přednášku, která by definitivně vyvrátila Zemanův názor, že název skupiny znamená jednoznačně Kundí řev.
      Mnohem lépe odpovídá LGBTQ multikulturním hodnotám překlad Vaginální šepot.
      Ten je možno používat i na plánovaných osvětových genderových přednáškách v mateřských školách. Včetně praktické ukázky instruktážní hry Na dvě bezdětné maminky.

      Vymazat
    2. KDO SE ZASTANE11 ledna, 2019 20:41

      ............ruskych politickych veznu a vykoristovane ruske chudiny ktera dre dokud nepadne aby bylo na papalaske palace? Vy urcite ne, Putinovy d*vky
      Pussy Riot Talks Putin, Prisons, and Political Sexual Preferences

      Vymazat
    3. Jé, pane Jáchyme, naučte to pana prezidenta, udělejte mu tu přednášku! Víte, jakou radost byste udělal všem, nejen kritikům MZ, ale i jeho voličům?! Navíc místo čínských hjůavejů by doporučoval duracel, to by se líbilo i oponentům. Prosím, prosím, prosím :))

      Vymazat
    4. Ty jo, tak to je síla! Ten náš pan Pacák snad kvůli nám zhyne, že nedržíme palečky pussynám! Ale kdo se zastane české chudiny, která dře, dokud nepadne, aby bylo na papalášské paláce???

      Vymazat
    5. Zeman Putin’s slut11 ledna, 2019 21:23

      Zeman Putin’s slut

      Vymazat
    6. Bože, ještě teď je konsternován tou chudinkou ukrajinskou plochou femenou. Asi trochu přiteplalý, tahle je skoro předpisový typ :))

      Vymazat
    7. Bohorodičko, Panno, Putina vyžeň
      Putina vyžeň, Putina vyžeň
      Černá kutna, zlaté nárameníky
      a všichni farníci se plazí k pokloně
      Zjevení svobody na nebesích
      hrdost gaye je odeslána v poutech na Sib
      Putina vyžeň, Putina vyžeň
      Černá kutna, zlaté nárameníky
      a všichni farníci se plazí k pokloně
      Zjevení svobody na nebesích
      Hrdost gaye je odeslána v poutech na Sibiř............

      Vymazat
    8. Bohorodičko
      dáme selfíčko.

      Vymazat
    9. No, objektivně vzato, bohorodičko,už jsem před pár lety četl a slyšel větší voloviny.
      Myslím, že by kterákoli z těch šepotavých vaginek měla standartní kvalifikaci na českou ministryni obrany.
      Parkánová sice zpívala lépe, ale byla moc stydlivá. Nebo se bála, že jí nachladne hrdlo.

      Vymazat
    10. Jasně ,
      Ládíku..........už se těším......bude nám to slušet...

      Vymazat
  5. 16.1. se otevírá na Pustevnách "Stezka Valaška". To je šílená móda, stavět v lese konstrukce.

    OdpovědětVymazat
  6. Ze všech zpráv ze světa mě nejvíc zaujala ta z Mexika: došel jim benzín, tak policie jezdí na kolech (původně jsem totiž četla "na koních"). Představa, že nás tu čeká to samé, je půvabná - ať už na kolech, nebo na koních.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/494218-v-mexiku-neni-benzin-policie-jezdi-na-kolech.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie,
      koně jsou praktičtější, až nebude na výplaty policistů, budou se mít policisté nějaký čas čím živit. A za koňský salám mohou od spřátelených gangů nakoupit i něco střeliva.

      Vymazat
    2. No jo, Jáchyme, ale když uvážíte, v jaké sportovní kondici asi jsou naši policisté, a jaké nároky na ně bude klást ježdění na koni (když i Váňa ml. toho chce v 28 letech nechat).... to bude mrtvol!
      Snad radši koloběžky.

      Vymazat
  7. To: Liška a Marie
    Gratulace Vám oběma, co jste tu zahajovaly téměř ve stejnou chvíli.
    369 je pěkné číslo, možná se líbí i Gaie (či je součtová 9 nic moc?). Odkaz od Lištičky mi nefunguje, tak přidávám opět něco od hudebníka, zmíněného v Pancolové románu:
    Best Of Chet Baker
    https://www.youtube.com/watch?v=2Ynn3mzC2E4

    To: Ládik!!!
    Dík za návštěvníky Vašeho krmítka, nepořídil jste si to foto-dělo pro nic za nic. Naše krmítko opuštěné, příčina neznámá (možná jinde lépe).

    U nás dnes konečně bylo také modro, tak se po bílo-zelenu špacírovalo hned po obědě. Kus cesty jsme šli jen po stopách zajíců a srnek (živáček žádný), výzkumnice byla i Mišpule. Více sněhu je jen tam, kde naváto – tam jsem na rozdíl od hafušek zapadala po kotníky). Menšímu kaktusu rozkvetl druhý květ, Vánoce u nás budou dlouho.)
    https://www.jpeg.cz/album/HwUL/?sort=date_asc&page=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Díky za milé přání, ale není nutno, ráda je přiznávám lišce. Mně odkaz na deštivou odpočinkovou džezárnu otevřít šel.
      Liško, u nás sníh teprve od včerejška, ale je u nuly, zítra má zase tát. Vláhy je tu nadbytek, ale nakonec - i to je dobré, pro půdu.
      Všem dobrou noc.

      Vymazat
  8. To mě mrzí, Jaguško, je to rádio, hrají tam takový milý odpočinkový jazz..
    Večer začalo sněžit, možná už tam bude centimetr, ale jsme snad jen jedni z mála, kde prostě sníh není.

    OdpovědětVymazat
  9. 15500 kroků = 12,8km v mrazu a vichru, místy nešlo dýchat, závěje, -6°C. Málem omrzliny, nepomohla ani vana, až Morso. Pytel brambůrků a kilo šopáku pro zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      v Lidlu budou podle letáku od pondělka k mání elegantní těhotenské noční košile ... to kdybyste přibral...

      Nepíšou sice, jestli jsou pro těhotné dámy, pro těhotné pány nebo prostě pro těhotná TO, ale vzhledem k tomu, že pohlaví je jen konstrukt a kromě toho je potmě každá kráva černá a unisex je dneska vlastně multisex, neváhal bych a zakoupil pár kousků do foroty pro případ plánovaného zvýšení nadváhy o pár desítek kilogramů.

      (Kdyby vám snad byly krátké, můžete je nosit jako nátělník)

      Pak vás pár pytlů brambůrků ani pár kýblů šopáku nemůže rozhodit!

      Vymazat
    2. Zdravím našeho sportovce a jen se mi vybavilo... chvíli jsem koukala na Všechnopárty, nevěděla jsem, že jdou nové díly, ne reprízy. Tak mě překvapila vitalita K. Šípa a jeho hosta, psychologa Doudy. Oba pánové přes 70, ukecaní jak zákon káže, plní elánu a humoru... A co jsem chtěla říci: určitě neběhají!!!
      Tak to jen Ládikovi, taková malá pifka, abych ho pozlobila.

      Vymazat
    3. Jo, to přiznali. Tedy míru toho nevím.

      Vymazat
    4. Těhotná dobou může být též společnost( dle Marxe)

      Vymazat
  10. Tužka napíše pro pana Jáchyma,...díky za inspirativní nápovědu, čím si doplnit znalosti z psychologie, psychiatrie,...i když,...mám zásadu,...je li problém,...kouknu, jak se s ním vypořádává příroda v oblasti primátů,...protože člověk je ve své podstatě živočišný druh a šedá kůra mozková je v menšině a DNA orangutanů je číselně v procentech tak blízko naší DNA, že když jsem tu informaci četla poprvé,...tak mě to dost překvapilo. Do té doby jsem věřila, že jsme se od toho stromu vývoje,/nebo poznání ?/ ze kterého jsme slezli,/kousli si/...tak, že jsme urazili, jako lidstvo celek,...větší vzdálenost,...no,...asi ne,...stále jsou tu stejná martova pole,...žvanec s pitím, sex s rozmnožováním, dominance nad ostatními,....protože znám zákony statistiky, tak vím, že v každé stovce jedinců se najdou 3-4, kteří do těchto soubojů nikdy nevstoupí a dokáží si život uspořádat bez vzájemných střetů. To mám z toho, že pořád čtu historické romány,...no jo.

    A teď k tomu cvičení,....tak k těm vibracím malíkem v uchu se přidá pohyb dolní čelistí,...mírně otevřeme ústa, mírně vysuneme dolení čelist a začneme s ní vibrovat nahoru a dolů,...začít opatrně, kdo má vyžvejkané panty/ a to i mlaďoši od žvýkaček/, tak by mu mohla čelist z toho pantu vypadnout. Jinak, když se při tomto cviku podíváte do zrcadla, tak zjistíte, že k primátům máme opravdu, ale opravdu blízko,....gorilí samec Richard hadr.
    A s tímto cvičením můžete ještě naklánět hlavu doleva, doprava,....a nakonec, když ukončíte vibrace, ještě můžete hlavou zatřepat, jako když setřásáme, třeba sněhové vločky z vlasů.

    Za pár dní Vám napíšu ještě jeden cvik z jógy,...energetický cvik pro celé tělo,...do té doby si zařaďte ještě každé ráno cvik nohy za hlavu,...to je rovněž báječný cvik na všechno,....no,...a pak si povíme, jak to cvičit, aby účinek byl opravdu na všechny orgány,...i na ten vestibulární.

    Pohyb je život,...on by nakonec stačil jen ten obyčejný pohyb,...takový, co jsme byli nuceni dělat před průmyslovo- technickou revolucí,...než jsme si začali vozit šunky a vyvalovat se ve fotelech.

    Zdraví Vás Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě strašíte před spaním!

      Vymazat
    2. Díky, Tužko!
      ***************

      (Ládiku, vás jsem chtěl naopak potěšit a odradit Vás od svého smutného odtučňovacího zážitku. Kupte si standartní stepler, je víceúčelový, spolehlivě hlídá nadváhu: pokud pod vámi praskne, upozornil vás, že jste se dopustil opakovaných dietních chybiček.)

      Vymazat
  11. Dnes jsem na běžkách zabloudila a musela být v lese po tmě a to se bojím divočáků.A ještě se mi vybil mobil,neb když mám zapnutého stopaře,tak to víc žere.Takze pak kvůli tomu stopaři jsem vůbec nevěděla,kde jsem.Nastesti jsem došla k nějaké hospodě na mýtince,kde vůbec nebyli lidí,neb všichni stáli ve slotě venku a kouřili.A proč jsem zabloudila? V lese radili lesníci,káceli stromy a devastovali mýtinu stroji,ktere se jim vodili do mokré lesní půdy a jak jsem to chtěla obejít,tak jsem sešla z cesty.
    A večer už doma,jsem ještě uviděla Mirunku Němcovou žvanit v TV a nechápu tu naši demokracii,že něco tak priblbleho může ve sněmovně strašit 30 let.Za dělnické peníze...

    OdpovědětVymazat
  12. Dnes zatkli nějakého chudáka z Huawei dokonce už v blizkem Polsku.A není to ani rok,co běžela reklama s Jágrem,že to máme kupovat jako on. Vůbec tomu nerozumím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrad má s Huawei smlouvu o propagaci
      Údajná odvetná opatření, jež má podle prezidenta Miloše Zemana chystat Čína kvůli varování Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) před technologiemi a výrobky společností Huawei a ZTE, by se mohla dotknout i Správy Pražského hradu. Ta má od roku 2014 uzavřený kontrakt se společností Huawei Technologies (Czech) s.r.o. o propagaci. Hrad na jejím základě dostává jako protiplnění od firmy telefony této značky.

      Vymazat
    2. Húúú, to je hrozné, ještě že to anonym odhalil! Klid a mír se poklene nad Kotlinkou! :-)

      Vymazat
    3. Zatknout Jágra.A je vůbec zdravé mléko¿ To taky Jarda tvrdil.

      Vymazat
  13. Tužka napíše pro paní Marii,...k tomu, co píšete 11.1.2019 22:23,... pan Karel Šíp se nezdá, ale on od mládí pravidelně sportuje.
    S klubem Amfora hrával fotbal a musím napsat, že dobře,...párkrát jsem byla součástí jejich soupeřova týmu.
    Taky hrál pravidelně tenis,...a nejen takovou plácanou,...před pár lety měl nějaké zdravotní problémy,....zda sportuje i nadále,...to nevím,...ale, když si zvyknete od mládí na pravidelný pohyb, tak je to součást vašeho života,...stane se to dynamickým stereotypem.
    Pokud ho pravidelně neopakujete,...tak jistě, časem, dříve, nebo později ztratí na síle a vyprchá. To je problém pracovních návyků dlouhodobě nezaměstnaných,...stane se pro ně pravidelnost problémem,...nebo dětí, často nemocných,...těm je pak školní docházka na obtíž,...u domestikovaných zvířat musíte také pravidelně opakovat naučené úkony, aby nevyprchaly z jejich paměti.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Tužko, to věřím a ani mě ten sport u něj nepřekvapuje. A tak nějak si myslím, že my starší jsme měli všichni pohybu dost - auta moc nebyla, jezdilo se svátečně, nebyly myčky, pračky a spousta udělátek na práce, vše ručně a pěšmo, televize na válení se se pouštěla až večer, počítače nic, takže...
      Ta sedavá epidemie potkala až následující generace.
      V tom mém komentu k Šípovi jsem jen popíchla Ládika, že ne každý musí polykat kilometry přes hory a doly, být fit se dá i jinými způsoby.

      Vymazat
    2. Nedá. Být fit znamená vytrvalostní aerobní zátěž. Žádné poskakování po parketách nebo jízda lanovkou a pak sjezd. Chůze, běžky, běh, kolo, práce s lopatou, rýčem, krumpáčem, kladivem .. alespoň 2 hodiny souvisle, bez nějakých přiblblých přestávek. I vůle se tím pěstuje, prokrví mozek a tak. Tenis namáhá 1 ruku a ničí přírodu (kurtem).

      Vymazat
  14. Dolejš si neví rady
    postavil se k masám zády
    přitom dav je on-line
    zklamání ho nemine.
    Gaia taky bloudí
    ze stopaře loudí
    kde se vůbec nachází
    když zajela do mlází.
    Lidem chybí pevný bod a vize!
    Mobil, wifi, televize
    nejsou těmi pilíři,
    to jsou jenom upíři.


    OdpovědětVymazat
  15. Koncentrace moci
    jede ve dne, v noci
    nezávisle na mě
    chce mě držet v tlamě.
    Mám být pro ni ziskem
    stanu se tekutým pískem
    aby na mě neklekla;
    ať jde klidně do pekla.

    OdpovědětVymazat
  16. Paní Rossová, pane Rossi,
    budete moci chodit bosí
    po podlaze ve mlýně
    už to není jeskyně
    někde v koutě u Dyje
    jen cena vás omyje
    ale všechno bude v cajku
    dostanete hodně lajků.

    OdpovědětVymazat
  17. Obrátil se k masám zády
    potratil i kamarády
    lezou z něho cizí slova
    tak se odrodilec chová.
    Dolejši, Dolejší
    kdopak tě konejší
    plácáš se na suchu
    sluchátka na uchu.

    OdpovědětVymazat
  18. Už se zmítáš v křeči
    čerti na tě klečí
    je to tvá poslední fáze
    už ti bude blaze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není chlapci pomoci
      z jeho těžké nemoci
      je jediné východisko:
      postavit se na skalisko
      a nedlouhým letem
      skončit s tímto světem.

      Vymazat
  19. Bylo už to kurapění?
    Vedle kafe v hrnku pění
    tak už asi proběhlo.
    I topení naběhlo
    podle ekvitermní křivky.
    Budu bez přikrývky
    budu bez polštáře
    přikutý ke káře
    která míří na kopec.
    Ještě zapnout poklopec.


    OdpovědětVymazat
  20. Dalších 5cm, už je toho sněhu moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi jsou pořád nespokojení

      Vymazat
    2. A přírodě je to fuk: https://www.jpeg.cz/obrazek/XChr8
      Také tu přichumelilo, ale taje, 2 sýkorky už jsem ráno v misce zobat viděla.

      Vymazat
    3. Ráno po sedmé mě probudily neobvyklé zvuky, otevřu okno a tam - ptačí koncert! Snad ani v létě tak nezpívají, jako dnes. Spousty různých hlásků najednou, to je symfonie, na těch zbytcích sněhu to zní docela zvláštně.
      Možná že si na to budu muset zvyknout, že se ptactvo natrvalo usídlilo na tom vysokém stromě. Měl to být, při nákupu v zahradnictví, plazivý juniperus, aby zakryl nevzhlednou nízkou zídku. Místo toho rostl do výšky, dnes po seříznutí má tak 15 m, rozložité větve, už trochu prořídlé, ale ptákům se na nich dobře sedá. Dřív na něj rády lezly sousedovy kočky a lovily je, teď tu kočky nevídám a možná proto ptáků přibylo.

      Vymazat
  21. U nás jeden centimetr a už zase taje. Těch pět nám klidně přepošlete, my budeme rádi ☺

    OdpovědětVymazat
  22. Z ranní rozcvičky: https://imgur.com/a/4AAUQ4s

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen tou zapíchnutou lopatou, pokud dobře vidím, Ládiku!!!? Ukládáte si fotky tematicky kam, když na rajče už asi dlouho ne? Já tuhle narazila na https://www.zonerama.com/, zůstanu ale pro zveřejňování na jpeg.

      To: Marie
      Pěkné probuzení jste měla. Copak rostlinstvo - to nám tak narostla borovice, co měla zůstat pidi.
      Zkusila jsem jazz radio na Googlu, tam hraje. Ale zase je tam nutné zadávat pro zdejší psaní URL, když tam nejsem přihlášená a ani se nechystám.


      Vymazat
    2. Jenom na exterák. Ale koupil jsem chemickou tiskárnu, aby si čtvrtka mohla doplnit alba, protože normální fotka je nejlepší. 1 fotka = 10 kaček, u mě v nákladech...
      Rozcvička jen lopatou, ale ty kamínky jsou 300 daleko v lese, tak i trochu ranní chůze.

      Vymazat
  23. Kto znajet pa russki.

    https://dlib.rsl.ru/viewer/01003558665#?page=2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rok 32, špatně se to čte, nechám na inda, mám prácu.

      Vymazat
  24. O tom, že existuje deprese jako psychická nemoc jsem se dozvěděla až v dospělém věku, a přiznám se, že mi dlouho nešlo do hlavy, jak to může probíhat, jak to, že to člověk vůlí neovládne nebo že to nepřejde samo. Tady je případ aristokrata takto postiženého, dám to sem i kvůli těm pejskům (to je smečka, nu, on ji uživí a má i dost výběhů).

    https://www.super.cz/613464-uprimna-zpoved-bratra-vevodkyne-kate-james-middleton-bojuje-s-depresemi.html

    OdpovědětVymazat
  25. Vybuchla pekárna v Paříži... byl to plyn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že v Česku máme všechno menší, i ty plameny.

      https://prazsky.denik.cz/pozary/ohniva-show-na-vaclavskem-namesti-ve-vyloze-klenotnictvi-radily-plameny-20190111.html

      Vymazat
    2. Výbuch ubytovny v Tacchově
      Výbuch ubytovny v Tachově je označení pro jedno z nejhorších civilních neštěstí v Česku.

      Ve čtvrtek 13. prosince 1973 asi ve 3:15 hodin ráno došlo na tachovském sídlišti Východ k výbuchu ubytovny národního podniku Plastimat. Při neštěstí zahynulo 47 osob[1]. Jiné zdroje však udávají až 50 smrtelně zraněných.[2] Co do počtu zemřelých patří toto neštěstí k nejhorším z těch, k nimž po druhé světové válce došlo na území bývalého Československa

      Vymazat
    3. anonymní, ještě prý byla taky nějaká potopa světa....

      Vymazat
  26. Odpovědi
    1. Pamatuji si tan vozík, plný vyznamenání. Chybělo mu jen jedno.

      Vymazat
    2. Pavel Šafr: Případ Brady ukazuje, že problémem našeho prezidenta je tupost

      Vymazat
  27. Citali ste?

    http://strach.cz/duel-halik-pitha-peklo-jaromira-soukupa-na-tv-barrandov/

    OdpovědětVymazat
  28. Ad: Ladik!!!

    To z tej dediny, z prveho zasadnutia obecneho zastupitelstva po volbach nie je stranda, ale fakt. Pritom, u nas sa osobitne volia poslanci a osobitne starosta (teda nedohoduje sa o starostovi, ako u vas). A poslanci podla zakona prave kontroluju starostu. Ten musi na mnoho svojich rozhodnuti mat ich suhlas. A ta starostka je tam uz tretie volebne obdobie

    Vysledky volieb uverejnene Statistickym uradom SR (pri poziadavke na stiahnutie daju sa najst i poslanci):

    http://www.volbysr.sk/sk/data02.html


    Je to kandidatka Ficovho Smeru. Tam, v tej oblasti sa pasuje z Ukrajiny, kradnu sa pozemky drobnym sukromnym hospodarom, beru sa dotacie od statu na cudzie pozemky, tam funguje pozemkova mafia, vratane Talianov Vadalovcov, proti takejto situacii protestovali drobni hospodari minuly rok zablokovanim ciest a domahali sa spravodlivosti...T. J. ja si myslim, ze sa tam ludia boja, vedia, ze nic nezmozu, tak odkedy je Fico u moci, volia ako volia. Mafia vie, ako umravnit protestujucich...

    Dalsie zaujimavosti:

    https://fici.sme.sk/c/22025400/najlepsie-vtipy-o-bizarnom-videu-z-fekisoviec.html

    OdpovědětVymazat
  29. Jedu k holkám, připravily malou oslavu.
    Budu asi až zítra.

    OdpovědětVymazat
  30. Běhu na Kozubovou (5000m, stoupání 500m) http://www.behnakozubovou.cz/blog/ se vloni účastnila závodnice r. 1934, dala to za 1h 4s.... Není to pro někoho výzva?
    Vítěz "muži 1958" měl čas 32:31, Drahoš1954 z Jablunkova za 54:02. Drahoše bych měl překonat.

    OdpovědětVymazat
  31. Newtonova teorie gravitace je mylná, její indická verze, pojmenovaná po tamním premiérovi, je dokonalá. Za objev dinosaurů vděčí svět bohu Brahmovi. A bůh Ravana měl 24 typů letadel. Indický vědecký kongres přinesl mnohá odvážná tvrzení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stíhačku se 6 křídly
      hydroplán se 2 bidly
      otevřené tankovací
      co se nikdy nepřevrací
      a pásové bitevní,
      letcem táta pokrevní.
      Další typ je jeskynní;
      Indové jsou jediní
      co maj éro orací,
      a několik mutací
      letadel do pralesa
      a jedno na nebesa.

      Vymazat
  32. Na vánoce Tygr Santa
    sežral Šivu buzeranta
    namazal si na něj Rámu
    polknul taky jejich mámu.
    Brahmu zase štípla kobra
    mravenec žduch Budhu obra
    u Pakoše pluky hindů
    Indie je země pindů.

    OdpovědětVymazat
  33. Na břehu řeky Gangy
    hemží se to tangy.
    Káru s dřevem vleču
    dneska tátu peču
    ukrad mi hrst rýže
    a má k bohům blíže.
    U Gangy se pečou lidi
    boží oka všechno vidí
    mnohoruká božka Kálí
    do posvátné Gangy kálí.
    Tak to je ve Váranasí
    sereš v proudu, bůh tě spasí
    a když si už čistý
    můžeš si být jistý
    že ti chytne tuhý táta
    od dvou sirek natotata.

    OdpovědětVymazat
  34. Honzák se nestydí
    taky už nevidí
    jiné řešení
    než sám zcepení
    Přímou demošku
    žádnou škrabošku
    zastupitelské,
    padělatelské.

    OdpovědětVymazat
  35. Dolejšovi už taky hrabe z toho 30 letého vyvalovani ve sněmovně,,jakým stylem odpovídá pod svými blogy,to je schyza.

    OdpovědětVymazat
  36. Jáchyme,
    existuje přístroj pro posílení dýchacích svalů, doplněk stepleru. Spiro tiger. Kupte to.
    https://respiration.cz/17-spirotiger

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, stačí pár lekcí zpěvu a naučí Vás dechovou techniku, že překonáte i ty svalovce v reklamě.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      spirotiger je ošizená verze pro socky, jenom za třidvacet tisíc.
      Za dvaatřicet mohu mít verzi dokonalejší - smarttigra.

      Osobně mě odrazuje. že se to za ty prachy musí držet v ruce.
      Gásmaska z armádního výprodeje sice nemá ten dyzajn, ale drží na hubě sama a dechový odpor se dá lehce regulovat přelepováním vstupního otvoru filtru Izolepou.
      *****
      Marie,
      zpěv mi před lety zhnusila Vikina Špidlová. Nedocenila můj lyrický tenor a když jsme jednou na norském dětském táboře tajně hulili za křovím z jedné cigarety, řekla mi, že mám nejistou intonaci.
      Přitom to byl bezprostřední účinek toho, že jsme se střídali ve zpěvu s kurdskými uprchlíky, kteří zpívali moravské lidové v pentatonice - čičotobolo...

      Takže zatímco její muž Voloďa mi zhnusil socdem, jeho žena mi zhnusila zpěv.
      Takže si rozšiřuji hrudník sprostým nadáváním na zombizovanou ČSSD při současném šlapání na stepleru.


      Vymazat
    3. Tak aspoň Frolovův dýchací trenažér!

      Vymazat
    4. O Vikině Špidlové jsem nevěděla vůbec nic. Tak jsem si o ní trochu přečetla... no, o její intonaci bych měla pochybnosti a na její úsudek nedejte. Klidně si občas při šlapání od plic zařvěte, intonace je úplně vedlejší.

      Vymazat
    5. Já to četl jako Špinarová...

      Vymazat
  37. Tak mi roztál snížek a musím sedět doma.

    OdpovědětVymazat
  38. Je obleva
    všude vodní poleva
    zmizlo 10 cenťáků
    krmítko je od ptáků..

    https://imgur.com/a/T3woa03
    bohužel 1/125s, 2 sýkorky v letu jsou jen stíny.

    Ale Lysá má -3°C a 200cm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám na Novinkách živě z Krkonoš,sněhu sice hodně,ale musí to být mokré,už podle stromů a teplota kolem nuly a mlha jako mléko. Dnes si to lyžaři mov neuziji

      Vymazat
    2. Raději si zapnout v 16:10 nebezpečné vztahy a nalít si svařeného vína.

      Vymazat
    3. Však jich tam na těch sjezdovkách moc není.To sedí všichni v hotelu a vracející se domů o pár litrů lehčí způsobí dopravní kalamitu

      Vymazat
  39. Tak bakalář chovanec
    už nebude poslanec
    nechce být list fíkový
    úsměv má do podkovy.
    Ty časy jsou fuč
    když plánoval puč
    pořád nemá dobré rito
    malé je mu to koryto
    v poslanecké lavici;
    jeho ústroj trávicí
    je zvyklá na větší dávku.
    Zasloužil by pár pohlavků.

    OdpovědětVymazat
  40. Z ACZ: "Polský ministr vnitra mezitím vyzval Evropskou unii i NATO ke společnému postupu vůči čínské technologické firmě." Obsadí Čínu vojska NATO včetně naší cizinecké armády či ji ovládnou jen Američané a Poláci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už tady psala p. Gaia, nejdřív budou muset zatknout Jaromíra Jágra, tvář huavej.

      Vymazat
    2. Ta reklama (našla jsem si) šla jen u nás? - to mu projde.
      Po včerejšku i dnes vyrážíme za kulturou, tak se tu mějte.

      Vymazat
    3. S tím Jágrem nevím,ten byl v Americe slavnější než tady.

      Vymazat
  41. S Hořejšího článkem k Palachovi musím souhlasit. I když se nemůžu zbavit dojmu, že všechno, co profesor napíše, má nějaké vedlejší cíle, exkluzivní humanitu či co...., dělá gesta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hořejší mně přijde dost posahaný

      Vymazat
    2. Měla bych si těch jeho článků, v úctyhodném počtu, přečíst víc, ale nějak se mi to dobře nečte. Jako by byl někde uvnitř rozpolcený, možná mezi vírou a vědou, i když tvrdí, jak to spolu krásně ladí... nevím. Nebo jestli má nějaký mindrák, nejistotu, že nedokáže lidi přesvědčit (je hodně ctižádostivý a zvyklý na uznání a úspěšnost), a najednou neodborná veřejnost mu to dává docela sežrat.... :-) Tak se chytá stébla u témat, kde se dobře mluví - o té víře a náboženské morálce, kde mu aspoň věřící dávají za pravdu, a tím si chce vydobýt uznání i v tom ostatním - fakt nevím, ale něco prospěchářského v něm je. Nebo slabošského.
      Nu, Viola ho asi pořád uznává. :-)

      Vymazat
    3. Stačil mně článek o vánocích,vymyl mu mozek tatínek,když ho nutil ministrovat.

      Vymazat
  42. Teď jsem si sedla, nalila skleničku vína a zapnula tv. Ráno přijede servisman na el. troubu, bude tu v osm, tak jsem trochu uklízela, celý týden jsem jen udržovala provozní pořádek, než jsem jela do práce. Nějak mě nebere politika, sice se neustále vnucuje, ale můžu říct, že ta hysterie kolem hjůavejů a nějaký Chovanec mě fakt neberou. Těším se, že budu vařit, chystala jsem si jen saláty, samej bulgur a tofu a tak, no zkrátka budu vařit maso, hurá! Všem hezký večer přeju, Jagušce hluboké kulturní zážítky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okurková sezóna... nejde ani lyžovat, ani do lesa.

      Vymazat
  43. 3nec https://imgur.com/a/n7TMWMQ

    OdpovědětVymazat
  44. Tužka napíše,...od včerejška prší,...napršelo 27mm,...na zahradě už nenajdu ani jednu, třeba i zmoklou sněhovou vločku. Na hory jsem nejela,...sníh s deštěm,...tak ty doby dávno minuly, kdy jsem si dopřála alespoň hodinku lyžování i v nečasí,...protože jsem hlásala, že nejsem z cukru a nerozpustím se,....nejsem z cukru, tak jsem si dala podvečerní procházku městem,....moc lidí jsem nepotkala,....auta ano,...vracela se zpět do sídliště.

    Teď se zvedl vítr, drobně prší,...šest nad nulou.
    V Alpách je letos o hodně sněhu víc jak v minulých letech,....v některých údolích nejvíce za posledních padesát let,...a tak si říkám,...nejen laviny hrozí,...ale i tání,..když příjde rychle,...a Evropa má za poslední dvojitou dekádu osm nejteplejších let,...tak to není zrovna optimistická vyhlídka na jaro a brzké léto,...jestlipak má Bratislava mobilní protipovodňové bariéry,...sedět u nich na radnici, už bych začala sumírovat katastrofický plán,....je to,...podle mé vize,...50 na 50,...toho sněhu je opravdu hodně....a tání jistojistě příjde.

    Na zahradě se všechna voda vsákla,...a to je dobře...dohání to letní sucho,....i když,...zima s mrazy a se sněhem je pro padesátou rovnoběžku a její přírodu důležitější,...je to tak po staletí nastavené,...oteplení je u nás patrné,...kde jsou zimy z šedesátých a sedmdesátých let,....nebo i ty předválečné,...které ukazují bruslaře pod Karlovým mostem,...to ještě nebyly na Vltavě přehrady, a jejich,...přecijenom o něco teplejší voda vypouštěná do koryta Vltavy.

    No,...uvidíme,...jak se vycajchují další týdny a měsíce,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  45. Tady pod horama teplota stoupla na 3°, teď je 1°C, sněhu zbylo 15-20cm, samá voda teď sněží. Vodoteče se nezvedají, hluboké studny pořád mají málo vody. Spodní vody se dosud nespojily. Na Lysé je 200cm, vodního obsahu 430mm. Boční hřebeny, v=900-1000m, mají 120cm, to je slušné. Ještě hodně připadne. Země není zmrzlá, všechno vsákne. Kdoví, jak to pomůže smrkům, před zimou byly celé stráně na umření, padalo zelené jehličí. Poslední 3 roky byly extrémní, zejména 2015, kdy zmizela voda ze studny.

    OdpovědětVymazat
  46. Ad Horejsi a jeho "krestanstvo"a jeho "uznavanie" krestanmi. Vyborna je diskusia. Pepa Repa bol este vo forme☺.

    A v Horejsiho odpovediach v diskusii je jeho viac odkazov na tuto temu☺.



    http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=8401

    http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=8401

    OdpovědětVymazat
  47. Omylom opakovany odkaz...

    OdpovědětVymazat
  48. Jedu k vlaku ... v TV o památníku Palachovi, to bude týden. Statečný člověk, měl žít, mohl být politikem nebo alespoň poradacem. Škoda jeho života.
    50 let po jeho smrti se řeší památník, jak příznačné. A Karolajna vyhrála nad Dýtrojtem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a mladý Syřan uškrtil v Vínrnojnštadtu šestnáctiletou holku...

      Vymazat
    2. Důchodce, jemuž se zdálo o muslimech a chtěl zapalovat jejich ženy, dostal 4 roky a ochranné léčení

      Vymazat
    3. Měl jsem sen o borůvkách, snad mi dají jen podmínku.

      Vymazat
  49. Tady vítr hrozny,to se vždy bojím a sníh pryč.Aspon se stromy narovnaji.

    A ten Palachův domeček ve Všetatech,to zas je asi nějaká levarna,vykoupili to za nekřesťanské prachy a ticho po pěšině,památník nikde.Ale sebevrazi by se neměli dávat za vzor,už tak jich páchá denně 5 a dvacetiletí kluci nejvíc.Divim se Honzák,psychiatr,že má na Palacha tak militantní názor. Sebevražda je diagnoza a osobní i rodinná tragédie,křesťany odsuzovaná,dřív sebevraha ani nepohřbili nna hřbitově,aby se lidé báli a odrazovalo je to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pár lepšolidí, uvědomělých filozofů (studenti filozofie byli i tehdy smetánka, těžko se tam dostávalo a svými profesory byli možná podporováni v sebepojetí, že jsou něco jako filozofický předvoj společnosti) se rozhodlo dát na jevo jistý politicky motivovaný postoj (jeho výklady se různí). Skupina se usnesla, že budou losovat o pořadí "pochodní", neexistovalo, že by někdo odstoupil od slibu.... To nebyla obyčejná sebevražda, i když ať je to jak chce, pořád to sebevraždou zůstává.
      Stejně ale nevíme všechno, co kolem toho činu bylo. A proto je hnus jej zneužívat jen k jednomu směru výkladu.

      Vymazat
    2. Novinář Vilém Nový (otec Kamily Moučkove, ta se ho pro to nadosmrti zřekla,též projev fanatismu) tvrdil,ale byl umlčen
      -- Palach byl k činu presvedcen Pavlem Kohoutem Emilem Zátopkem,Škutinou,Holečkem a Pachmanem( šachový velmistr)

      Vymazat
    3. Článek z Acz,spolužák Palacha tvrdí,že Palach si vrážel jehly pod nehty a dědeček ho vodil na provázku,jinak utekl,zřejmě projev ADH.Psychoticke rysy už v dětství.V SSSR na brigádě ho odrovnalo,že cihly nosili v neckách a a ne na kolečku, chvíli po válce,že to tam bylo zaostalé,jak se tomu mohl někdo divit,leda tak pitomec.

      Vymazat
    4. S tím Honzákem máte pravdu. Sprostě nadává každému s jiným názorem, uráží vlastní národ ("Jan Palach udělal jedinou chybu: že si nespočetl, kolik kolaborantů, skrčenců, malých podlých hajzlíků a stádních bezmozků je v našem národě"). Asi neuměl cizí jazyk, jinak by emigroval. Jeho největší neštěstí, že zůstal s těmi zaprděnci. Tomu nejde o demokracii, jen chce na západ. Nevím, proč nejde.

      Vymazat
  50. Honzáka jsem si coby autora a psychiatra vysoce vážil; to, že jsem s jeho ODBORNÝMI názory ne vždy souhlasil, je přirozené.

    Pokud by pod Hořejšího článkem stejným způsobem jako Honzák argumentoval někdo méně inteligentní nebo někdo bez znalosti alespoň základů psychologie,nijak by mě to nevzrušilo, jednen primitivní provokatér navíc se v davu sobě podobných ztratí.

    Problém je v tom, že se Honzák zcela zpronevěřuje své profesi.
    To, že obvinil Hořejšího z toho, že je placený Putinem je už pouhá... nikoli třešnička, ale poleva z prasečí kejdy na dortu.

    HOŘEJŠÍ
    Hořejší se vždycky snažil o vnitřní morální integritu - a to i v případě, že ho to jednoznačně profesně poškozuje.
    Některé jeho postoje považuji za obdivuhodné, jiné za komické.

    PEPA ŘEPA
    Pepa Řepa, jeho věčný oponent, je jezuita. "Účel světí prostředky" je jejich heslo. Nikterak to ale neskrývá a neskrýval. Vážím si obou, výhrady mám k oběma.

    JAN PALACH
    jeho čin nelze hodnotit optikou těchto dní.

    Každopádně je a byl rozporuplný, a to z mnoha důvodů.
    To, zda byl ospravedlnitelný, neospravedlnitelný, žádoucí či nežádoucí je otázka výběru faktů a jejich interpretace. Rozhodně byl lidský a odvážný.

    Pokusy o jeho dnešní propagandistické zneužití, dezinterpretaci či dokonce jeho čerstvé zhonzákovatění ve mně probouzejí smutek, znechucení a nutkání hodit šavli, pokud možno Honzákovi na kravatu.
    Čímž bych se bohužel přiblížil honzákovské úrovni, takže zvratky statečně polykám.










    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podpis, tedy liščí stopa pravé i levé packy, pane Jáchyme :)

      Vymazat
    2. Taky souhlasím s napsaným.
      Jen pozor na zvratky, jeden se jimi i může zadusit, nestálo by za to! :-) Radši ven s nimi.

      Vymazat
    3. Pokud jsou to zvratky z tataráku, tak polykat.

      Vymazat
    4. Ládiku,
      tatarák jsem už padesát let nepozřel a v nejbližších desetiletích se k tomu nechystám.
      Takže mi nezbývá než spolehnout se na Vaše životní zkušenosti s opakovaným vychutnáváním této poživatiny...

      Vymazat
    5. Taktiez ( k tejto veci) suhlas s Jachymom.

      Vymazat
  51. Cestička k domovu rozmokla, potřebuje úpravu... a do toho sněhánky.
    https://imgur.com/a/YRkaMyn

    OdpovědětVymazat
  52. Honzák po Hořejším je opravdu hnusný. Ani ne ortodoxní, spíše zaslepený, zkostnatělý a nasraný. Na psychiatra dost divné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, shodneme se, že na Honzáka je tataráku škoda, ať už natráveného či nikoliv.

      Vymazat
  53. Je tu něco, čemu se říká fujavice nebo hůlava, není vidět na 10 metrů, jistý je jenom vodorovný vítr.

    OdpovědětVymazat
  54. USA mají plán útoku na Írán, asi na Teherán, Šíráz, Isfahán a Tabríz, víc měst tam moje paměť neregistruje, přitom je tam 80 milionů lidí. Možná to bude jaro, v každém případě na to nejsem zvědavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím Vás, kde jste to vzal? S takovýma věcma se nežertuje. Írán má své spojence... to by byla světová v. jedna dvě.

      Vymazat
    2. Hm, tak to asi budou Turky ještě chvíli potřebovat a jejich ekonomické zničení se zatím odloží. Nebo i ten velký útok na Írán, i když plány na ovládnutí celé Země existovat někde v trezoru mohou.

      Ještě k Janu Palachovi:
      Asi se už nedozvíme, jak to vlastně bylo. Mohl někdo, kdo měl rád historii a hodlal se jí dokonce živit, klamat písemnou zprávou o dalších možných obětech a proč se za celých 50 let o žádné z nich neví? Dobrá, pokud měla být další jen jedna a mlčela, ale více?
      Ano, jeho čin byl lidský, jak napsal pan Jáchym. Sebevražda ale podle mne není odvaha, ale únik sám před sebou, nestane-li se tak v mezní nezvladatelné a neovlivnitelné situaci.

      Přidala jsem do prosince – z výstavy jeden polský Všeobecný zmatek z roku 1920, o přenosu z MET i na ACZ v kultuře, ukázky z generálky na MET či na YT:
      https://www.jpeg.cz/album/HwUL/?sort=date_asc&page=1
      - na MF s Pink Floyd jsem byla s dcerenkou:
      Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond
      https://www.youtube.com/watch?v=cWGE9Gi0bB0

      U nás aprílově, fučí ale ledově.

      Vymazat
    3. Jsem si pouštěla včera, plus Metalliku, Nirvánu a Queeny...

      Vymazat
  55. Vždycky v lednu chodí lidi do fitka úplně nejvíc a letos už 2x se hodina nekonala kvůli malému počtu cvičenců.Co se to děje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíše nejsou peníze nebo lidičky, toužící si za ně týrat tělo, Gaio.
      Měla jsem za to, že o Janu Palachovi již bylo za ty roky řečeno všechno. A ejhle - spolužák, co jste tu na něho upozornila. Kdo ví, jak dalece je jeho paměť selektivní a co by k jeho vzpomínkám a názorům podotkl pan Palach, kdyby to šlo.

      Vymazat
    2. To musíte, Gaio, vypátrat tam u Vás, až se zase sejdete, proč lidi nechodili. Třeba marodí.

      Já už se k Palachovi nebudu vyjadřovat. Jako člověk asi byl "lidský", když se za nějaké lidské ideje, nebo požadavky skupiny, obětoval. Čin lidský nebyl, navíc musel být pod silnými tlaky, takže ani o dobrovolnosti nelze zcela mluvit. - Ale to jsou a budou všechno spekulace, každá doba a každý její "vykladač" si z minulosti vytěží, co potřebuje, a vydává to za jedinou pravdu.
      Měl by řešit problémy dneška, kdo se považuje za mluvčího národa a chce k němu promlouvat.

      Vymazat
  56. Končím s tanci na ledě, konečně na prdeli u pc.

    OdpovědětVymazat
  57. "Zemřel primátor Gdaňsku, kterého pobodal útočník. Zraněním podlehl po dlouhé operaci."
    Málem to po úmrtí vypadalo, že ho pobodal nůž. Proč nájemný novinář nenapíše, že primátor byl zavražděn? Vždyť vrah ho bodal do srdce s úmyslem ho zavraždit, ne aby zemřel po dlouhé a těžké nemoci nebo po dlouhé a těžké operaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Jednačtyřicetiletý Cezary Oleszcuk z polské Poznaně napsal po nedělním útoku nožem na primátora Gdaňsku Pawla Adamowicze na Twitteru, že by to chtělo ještě dostat primátory Poznaně a Vratislavi." (Acz)
      Tak to určitě nenapsal. Určitě napsal Wroclawi. Říct před Polákem "Vratislav", to je o přeshubu. Na svoji historii jsou hákliví.

      Vymazat
    2. Bylo to české kralokrálo a pojmenované podle krále Vratislava,tak se nedivte

      Vymazat
    3. A právě to Polák nepobere, v hospodě po několika pivech.

      Vymazat
    4. Pobere nepobere, tuhle historii se ani nikdo nesnaží přepsat.Ceske království to konec konců bylo více století,než Polsko, to zašantrocila až Mařka Terezka

      Vymazat
    5. Jo, přišli jsme o Kladsko, to mě xere.

      Vymazat
    6. Poláci jsou podle mě pronárod

      Vymazat
    7. No, Gaio,
      upřímně řečeno - mám nepříjemný dojem, že Váš osobní seznam národů, které "podle vás" nejsou "pronárody" by se vešel na rub poštovní známky ...

      Každej jsme holt ňákej...

      Vymazat
    8. Máme to tu těžké,z jedné strany Švábi,z druhé Rusi, ze třetí Uhry z další Pšondi a Bačove, samé příjemné věci.Co si vybrat,snad Moravaky.

      Vymazat
  58. " Obdobné částky se pak objevují i v účetnictví Chovancovy společnosti. První rok utržil od města 2,5 milionu korun, další už 11 milionů, pak 18 milionů.
    Sám Chovanec v tom, že se jako zastupitel obohatil na zakázkách zadaných městem, problém nikdy neviděl. Na konci listopadu 2006 Chovanec nábytkářskou firmu prodal. O měsíc později Plzeň ukončila smlouvy na správu bytů a domů a zadala je jiné firmě. Chovanec na prodeji vydělal 10,5 milionu korun."
    Atd.... čistá politika, v nejryzejší podobě.


    OdpovědětVymazat
  59. Nevěřím svým očím, když čtu blog Nora, žijícího v ČR.

    "Krátce před Vánocemi došlo v Maroku, kde nocovali ve svém stanu, k stínání hlav mladé Norky a její dánské kamarádky. Ohavný čin spáchali zbabělí islamističtí teroristé. O bestiálním způsobu vraždy se skrze norská masmédia nedozvíte, na to musíte navštívit stránky alternativních médií, neboť otevírání očí nepříjemné pravdě patrně zamezuje politická korektnost. Zároveň koluje po internetu video, jež onu vraždu ukazuje, a které norská premiérka Erna Solbergová, mezi Nory občas přezdívána jako «Fjerna» (dá se překládat jako Mimoňka, popř. Dutohlávka), Nory žádá, aby si jej nepřehrávali. O něm a o vraždě různí rozumbradové prohlašují, že jsou tak vzdálené všemu, kým v Norsku jsme a co zastáváme."

    http://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php?itemid=33221

    OdpovědětVymazat
  60. Včerejší kávička ještě nevystydla...
    Dejte si to !

    https://prima.iprima.cz/novinky/1312019-svet-pri-nedelni-ranni-kavicce-terezy-spencerove

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudák ten pes

      Vymazat
    2. Já bych řek, že ten zkoksovaný pes to možná hodnotí jako neobvyklý pozitivní zážitek.

      Nejspíš mu to dodá motivaci propříště.
      Problém bude, že místo jednoho psa budou potřebovat celou sadu psů, aby pokryli celou směnu, protože zfetovaní psi i páníči budou postupně odpadat.

      Vymazat
    3. Píšu,chudák pes.

      Vymazat
    4. Já bych toho psa zas až tak nelitoval.
      Při pohledu z boku je těžké rozhodnout, zda je lepší být zfetovaným psem nebo střízlivým občanem ČR, obdařeným danajským darem myšlení....

      Vymazat
    5. Měl pracovní úraz

      Vymazat
  61. Jedny malé lupínky
    byly jako med
    ve skříňce mám dožínky
    já bych pořád jed.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky a co mám od Silvestra zbytků,cibulové kroužky,slané oříšky,sušené ovoce, zbytky kolekce a cukrkandly,brambůrky,kompotované tropické ovoce,šlehačku ve spreji, vakuované sýry, mé BMI i obvod pasu jsou vsak v červených číslech,takže bojuji.

      Vymazat
  62. Kdybych vám měla napsat, co se mi děje, tak byste si mysleli, že už si to musím vymýšlet... :-(((, tak to raději nechám být.

    Já sama po střevní chřipce dostala pořádnou virózu s rýmou a kašlem, to není nic, jen pořád nemůžu fungovat....
    Jak polehávám, tak jsem náhodou objevila výtečný britský seriál Sex Education.
    https://www.csfd.cz/film/681071-sex-education/prehled/

    Pustili to tento týden. Nenechte se odradit nanicovatým začátkem a podivným "hrdinou", ono se to rozeběhne, je to o sexu velice otevřeně, jak už je dnes normou, ale nakonec je zřejmé, že mladí lidé jsou pořád stejní, těla touží po sexu, ale hledají taky lásku, jsou odmítáni a naopak lásku nalézají zcela nečekaně.
    A je to i o mezilidských vztazích, však ve škole je to jako v celé společnosti - uzavřené skupiny, třídy/kasty....

    K tomu tam pouští dobrou muziku, je to seriálový objev začátku roku 2019.
    České titulky jsou jen k prvnímu dílu, ale myslím si, že se brzy objeví ke všem osmi dílům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezakazujme dětem porno. Učme je uvažovat kriticky, říká Nejedlová
      1:59
      Videa na Acz

      Vymazat
    2. Nemám akorát KPZ.V ní minibaterku,lůj na rty,zavírací špendlík, 30 korun,náplast na puchýře a umělé slzy.

      Vymazat
    3. To byla geopatogenní zóna v Havle.

      Vymazat
    4. Ládiku, už to přestala být legrace.
      Tak jím prášky a snažím se držet hlavu nad vodou na kraji vodopádu, co se řítí do propasti. Matka je zdráva...

      Vymazat
    5. Zatím jsem to s titulky nenašla, jen angl. mluvené. Počkám, ono se to někde objeví.

      Vymazat
  63. Minus 5,to bude náledí.

    OdpovědětVymazat
  64. Čtyři dny starý rozhovor s Kellerem:

    http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhovor-kdo-ma-deti-nemuze-mit-radost-dhs-/p_politika.aspx?c=A190108_210748_p_politika_wag

    Měl bych mu napsat...


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem chtěla změnit gynekologa,neb ten můj je k stáru čím dál větší šmudla a tak jsem hledala na netu v okolí a překvapilo mě,že většina jich má v CV,že se specializují na umělé oplodnění.Takze ta touha po dětech je asi silná i v nejisté době,ne aby si řekli,matka příroda nám naznačuje,že je lepší děti nemít ,oni je chtějí za každou cenu i v nejisté době.

      Vymazat
    2. Přitom každé mimino,jen se narodí,už dluží 178 litrů

      Vymazat
  65. Poculi ste o tejto presovskej skupine? Asi velmi nie. Ako mnohi Slovaci. V zahranici (tzv. zapadnom) na nich chodi aj 20 tis. ludi...

    https://www.youtube.com/watch?v=2DotbxEG0Sw

    https://www.youtube.com/watch?v=9pNcGAjDvyU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou Slováci maskovaní za Anglány.

      Vymazat
    2. Každý by jen hrál nebo tančil, ale do práce se nechce nikomu, za ty prachy.

      Vymazat
    3. No...dost dobrý ( ͡° ͜ʖ ͡°)

      Vymazat
    4. Ale tohle je ještě lepší :-)
      .
      https://www.youtube.com/watch?v=vVCT4iGzm8Q

      Vymazat
    5. Norsko a potažmo celá Evropa je na tom podobně!

      Před několika málo lety probíhal v Africe velký mezinárodní festival. Živě ho přenášelo tuším sedm televizních stanic, pochopitelně afrických.

      Na jednom představení bylo 40 000 diváků, na druhém jen 20 000, páč to druhé bylo bylo na ostrově.

      Nebýt toho, že ta reprezentantka Norska byla moje česká dcera, v životě jsem se o existenci toho celoafrického festivalu nedoslechl.

      Nevím, jak k tomu Norsko přijde...

      Vymazat
    6. Proč to nevyhrává české hitparády?

      Vymazat
    7. Ad: Ladik!!!

      Oni chodia a chodili normalne do prace, odmakali viac rokov v zahranici (jeden v GB, jeden v USA, preto anglictina, s ktorou nemaju v anglicky hovoriacich krajinach problemy...), vratili sa domov na Slovensko, do Presova a dali sa znova v 2014 dokopy. To nie je nieco, a la Vondrackova, ci Gott, so vsetkym zabezpecenim. Su jednymi zo stoviek skvelych muzikantov, ktori vyrastli v Presove a ktori, az na niektore vynimky (Peter Nagy, IMT smile, Knechtova...) su skveli, i ked to robia v amaterskych podmienkach.

      11 stranok presovskych kapiel tu (a mnoho v tom zozname nie je☺):

      https://bandzone.cz/kapely/mesto-pre%C5%A1ov/podle-popularity.html

      Vymazat
    8. CD si mozete objednat tu (komu nevadi anglictina☺):

      http://www.elevenhill.sk/

      Vymazat
    9. Ad: Jachym

      Tak to gratulujem!

      Vymazat
  66. Možná mají vrahy od pumpy..

    OdpovědětVymazat
  67. Dejte si čerstvou kávičku!

    Náš protektorátní mafistán vám pak bude možná na pár minut připadat jako nudný ostrůvek normálnosti!

    https://prima.iprima.cz/novinky/1512019-svet-pri-uterni-ranni-kavicce-terezy-spencerove

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tý Opeře mají taky dost :))

      Vymazat
    2. Ty šátky nejsou špatné, a jak jim sluší!

      Vymazat
    3. A prý hedvábné,to tady nesezenete.

      Vymazat
  68. Jak tak čtu paní Terezu, mám neodbytný pocit, že nemá cenu se znepokojovat mezinárodní (potažmo naší) politikou. Vše vyřeší základní životní potřeby, jako je zemní plyn. A politici se můžou jít klouzat. Kdo dodá plyn, je king.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plyn vyřeší stárnutí populace,bude stačit ho v lednu na měsíc nedodávat.

      Vymazat
    2. Stačí bioplyn v bezďáckém iglú.

      Vymazat
    3. Marie,
      tak vyspělá - a s takovým zásadním deficitem geopolitického rozhledu!

      King NENÍ DODAVATEL PLYNU. king je ten, kdo dodavatele plynu či dočasného správce území, přes nějž vedou roury nechá zabít, zmajdanizovat, vybombarduje, vyhubí, zembarguje nebo ho v nejhorším ještě před zavražděním podplatí !!!

      Už nežijeme v éře relativně umírněného nablblíka a umírněného masového vrahoteroristy jménem Adolf Hitler !

      Přišli jinší sekáči!

      Vymazat
    4. No jo, díky za upřesnění :-)
      On už si to každý domyslí.

      Vymazat
  69. Šíleně sněží, bude těžké se dostat domů. Ale lopatu a řetězy mám.

    OdpovědětVymazat
  70. Vezu čtvrtku na úřad. Má 2 www stránky. Jedna má otevřeno, druhá zavřít. Zkur.

    OdpovědětVymazat
  71. A este mi neda, k tej kapele.

    Tu je kratky rozhovor s nimi z minuleho roka v ramci tour s inou (dnes slavnou) presovskou skupinou IMT smile. Myslim, ze vidno, ze su to uz vyzreti, zivotom pouceni..., muzi.

    https://www.youtube.com/watch?v=wDvV6n-LzFQ

    OdpovědětVymazat
  72. Vyberam pre Vasju.

    https://bandzone.cz/papyllon

    Kazda s uvedenych skladieb tejto skupiny Papyllon je zaujimava. Trochu potrebne preckat (prepacit...komu sa ako paci) trochu prepaleny zaciatok.

    OdpovědětVymazat
  73. Jestlipak byste Vy tam na tom zasněženém severovýchodě neměli poprosit o pomoc pohanského boha Slovanů Radegasta? Prý zajišťoval slunce, hojnost a úrodu.
    Moc hezkou valašskou pohádku o jeho soše, kterak pomáhala lidem, jsem nedávno poslouchala na Dvojce. Vypráví Jana Štěpánková.

    https://dvojka.rozhlas.cz/sarka-koskova-bricho-radegasta-7455488

    OdpovědětVymazat
  74. Kto ma problemy s kolenami. Nerucim, profesora nepoznam☺.

    https://awarebargain.com/sk/

    OdpovědětVymazat
  75. Doporučení jednoho bloggera k desovětizaci dějin (jak k tomu chce přistoupit ministerstvo školství):
    "Stanův komentář: Pro začátek navrhuji panu ministru školství v rámci jím slibované redukce výuky vyškrtnout z učebních plánů:
    - Dobu pobělohorskou (kvůli násilné rekatolizaci).
    - Národní obrození (co obrozenec, to panslovan).
    - První republiku (co politik, to levičák, co umělec, to bolševik).
    - Komunistický odboj za okupace (naopak vyzdvihnout Protektorát jako světlé období v dějinách česko-německého přátelství).
    - Atentát na Heydricha a heydrichiádu (zpochybňuje předchozí závorku)
    - Edvarda Beneše (kolaboroval se Stalinem a znárodňoval).
    - NDR, PLR, MLR, BLR (podle vzoru ČT).
    - SSSR (s výjimkou roku 68 a 89).
    Další možnosti budou doplněny...."
    http://jdem.cz/eq3zg9
    K tomu komenty:
    - Ještě je třeba řádně zapracovat na husitské revoluci. Sociální a národnostní pohledy sice již byly náležitě upraveny (rozuměj vypuštěny), nicméně náboženský aspekt je stále poněkud matoucí. Rýpavější dušičky by si mohly domyslet, že Hus měl nakonec pravdu. Nedej Bože, aby si dělaly paralelu mezi tehdejší Evropskou komisí se sídlem v Římě (Avignonem a Kostnicí) a tou současnou z Bruselu.
    -

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak zatocit s chemií,zrušit tu proruskou tabulku prvků.(též dobrý koment pod tím)

      Vymazat
    2. Hezké!
      Než to "opravené" pojetí dějin nacpou násilím učitelům dějepisu do hlav, tak se kolo dějin otočí a budou tu jiné řády a ne-řády.
      A ještě: jedna věc je proklamovaný záměr mšmt, druhá věc je jeho realizace. Dopadne to tak, že přeformulují pár slov a vět, a bude to. On to nikdo z bruselských pánů už kontrolovat nebude.

      Vymazat
  76. Začátek, průběh a návrat.
    https://imgur.com/a/Ijx7zu0

    OdpovědětVymazat