22 ledna, 2019

KRTINEC č.372

205 komentářů:

  1. Dobrou noc.
    Pac a pussy,

    OdpovědětVymazat
  2. DNes jsem típnul budíka v mobilu v 6 a usnul jsem s mobilem v ruce. Naštěstí ne na dlouho.

    OdpovědětVymazat
  3. Já si potvrdila význam tmy pro dobrý spánek.Jen aby to bylo dlouhodobější. Teď budu zkoumat vliv fází měsíce


    A zdenkovi dnes přeji vše nejlepší k svátku.

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda,že moje zamyšlení o ultrazvuku skončilo na minulé stránce.To prosvěcování těhotných i žen u gynekologa se mi vůbec nelíbí.dnes nemůžete k zubaři ani na výhru,aby vás neozářili.Radiologie mají celou kliniku na prosvěcování. A odečty si nenechají ujít.

    OdpovědětVymazat
  5. Oprava místo výhru má být gyndu a místo odečty má být kšefty

    OdpovědětVymazat
  6. I já přeju panu domácímu ke jmeninám všechno nejlepší (hudební dáreček se mu co fajnšmekrovi vybrat netroufám), Lištičce pak krásné těšení se a radost z vnoučete. Kdo ví, kdy byla dle Gaii doba k rození dětí nejvhodnější, pokud to tedy ona či NG ví.
    U nás námraza na stromech jako v Ládikově!!!, včera ještě s velkým smogem - zde v Přerově: https://www.jpeg.cz/obrazek/tBsMy
    Dnes sice šedo, ale mlžno již tolik není.

    OdpovědětVymazat
  7. Sedím u zubaře, venku pošmourno, ale námraza na stromech vytváři krasne scenérie. Snad tu nebudu do večera, sedím třetí.
    Panu domacimu taky hezky svátek ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dejte vědět,jestli vás rentgenovali.

      Vymazat
    2. Ne, nerentgenovali. Taky nechodím na rentgen prsou, byť se mě tam snaží skoro každý rok dostat jakousi pozvánkou. Ne, ne, ne. Budu-li mít potíže, ozvu se, jinak dík. V rodině nebyl problém, nevidím důvod se nechat šetřit, pokud sama nějakou odlišnost nenaleznu. Bohužel doktorům nevěřím, zvlášť po lišákově neléčení, či spíše léčení každým, kdo si potřeboval připsat body od zdravotní pojišťovny.

      Vymazat
    3. Tak to jsme na tom stejně.Taky mám pocit,že ti,co se snažili léčit už jsou v penzi a zbylí jen ti,co potrebují pacoše odrbat.

      Vymazat
    4. Moje stará paní doktorka na gyndě by mě hnala. Jednou ročně kromě klasického vyšetření i ultrazvuk a jednou ročně mamo. Netroufla bych si nejít, takhle jsem jistější. U zubaře je snímek výjimečně, z toho bych obavy neměla.
      Ale je to každého věc, nikoho bych nepřemlouvala a Vám se nedivím.

      Vymazat
    5. Tak můj doktor na gyndě mi 2x ztratil výsledky a odmítl udělat nové vyšetření,že by mu to nikdo nezaplatil,pry at počkám rok,pak chtěl 300 Kč za registraci(protiprávně) a nakonec mi nutil za 50 korun těhotenský test,co dostal zadarmo od dealera,že má ženám rozdávat jako reklamu na jejich pripravky a já byla po přechodu. AAon to dostal zadara a prodaval.Takže jsem tam 8 let nebyla a hrozim se,že budu muset.Moje zubařka mi vrtala zdravé zuby a bolestivé odmítala léčit,teď chodím k jiné,ale ta zas pořád rentgenuje. A ten doktor má na netu ohodnoťte svého lékaře 11 negativních hodnocení,dokonce že je to prý nejhorší doktor u kterého ta dotyčná byla, ale veselé si ordinuje,neb jiný u nás není.

      Vymazat
    6. Jestli je to, jak píšete, tak je to hrůza. K takovému bych podruhé nešla ani za nic. Poohlédněte se někde dál, udělejte si jednou za rok výlet k pořádnému doktorovi, tohle je ztráta času. Je fakt, že moje doktorka, tedy sestra u měření tlaku a administrativy, než jdu do ordinace, ode mě vždy žádá 30 Kč "na zrcadlo", to je na černo, ale dám to nakonec ráda, když - jak doufám - aspoň není použité podruhé a bůhví po kom. Jinak spokojenost, chodím k ní od prvního těhotenství, tak mě i zná. Ale už je pár let v důchodu, takže....

      Vymazat
    7. To tenhle blbec vůbec nenabízí to by si člověk rád priplatil,ale je mi blbé mu to říkat.On pere i rukavice a pak je suší na radiatorech.Hruza.Z toho pohledu na radiátor,kde se vršily ty rukavice mi vždy bylo zle. A odmítl mě vyšetřit,dokud nenacuram do toho kolečka za 50 korun. Na záchodě na středisku a pak to nest počurané po chodbě do ordinace.Tak jsem řekla,že půjdu.Pritom jsem věděla na sto procent,že v tom věku už těhotná být nemůžu.Presto se i takový doktor uživí a má plno. Doktorů je málo,nebo uměle málo a oni na to hřeší.

      Vymazat
    8. Já vůbec mám negativní vztah ,takže se mi to vrací,mám samé špatné zkušenosti. Takže nikam nechodím,ale přesto někdy má člověk obavy,nebo si najde na netu,co vše by mohl mít,dle příznaků,tak by se občas šel nekde poradit,ale pak si to rozmyslím a naštěstí zatím mě vse časem přešlo samo, ale člověka to depta,ale bohužel,péče je tu jak v Africe. Někdo nás chce vyhladit,to mám ten pocit.
      Migranty nechtějí prosvěcovat,že by jim to škodilo a nás pořád,neb to nese,ale léčit nebo poradit,to ne.

      Vymazat
  8. Díky za upozornění na svátek a Zdenkovi vše nejlepší, hodně štěstí a zdraví.
    Písničku nevím, spoléhám na Annu, a naopak by pan domácí mohl dát něco do placu. Tekutého nebo jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posílám tekutinu https://www.youtube.com/watch?v=qKJ82_yxRes

      Vymazat
    2. Tohle jsou taky docela tekuté hlásky, Australčata. :-)

      Queen Medley
      https://www.youtube.com/watch?v=MpHpXFL2xL4&start_radio=1&list=RDMpHpXFL2xL4&t=132

      Vymazat
  9. Dnes je nějak hodná rekatča nemusí se zaškrtávat obrazky a hned zaskrtava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z práce nemám rekapču nikdy, je tu silný signál a rychlé připojení, odesílá se rovnou. Z domova je to horší, rekapča většinou je, nejhorší jsou semafory, ty nikdy netrefím.

      Vymazat
    2. Naprosto stejně, dnes je rekapča nějaká vstřícná, jindy mi předhodí semafor a to by ji člověk roztřískal :))

      Vymazat
  10. Спасение медвежонка
    https://www.youtube.com/watch?v=47_SOihuJ1c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Videl som to davnejsie, no nie cele, iba cast od boja maleho na tom sneznom poli. Ale takto z dialky a celkoveho pohladu zo zaciatku, to len zvysuje vyznam toho videa. Nikdy sa nevzdavat, i keby sa vsetko zdalo zbytocne a marne...

      Vymazat
    2. Moc hezké. A tady je něco z Česka
      https://www.youtube.com/watch?v=XG_AzJCOHCA

      Vymazat
    3. Díky za video, napínavější než horor! Myslela jsem, že bude muset zachraňovat malého dron, on to nakonec dokázal, maladěc! Ta příroda je stejně úžasná, co ti tvorové dokážou... A ty pláně, no senzační koukání, pro městského jedince.

      Vymazat
  11. Našel jsem fíky a datle od vánoc, jdu na to, jo!!! A odstrojil jsem stromek, pod ním už nic od ježíška nebylo, škoda, těšil jsem se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Datle jakž takž, po fíkách bych se pozvr..... Tak si nechte chutnat.

      Vymazat
    2. Taky mám ještě datle,ale asi je dám do bábovky místo rozinek,co to udělá.

      Vymazat
    3. Taky nevím, co by v bábovce udělaly datle.
      Dejte do bábovky česnek.
      Tam vím, co to udělá.

      Vymazat
    4. Vy asi znáte jedinou bábovku mramorovou. Ale já dělám tvarohovou a do té se rozinky hodí,tak věřím,že budou i datle.

      Vymazat
  12. Jan Keller dnes na PL perlí.
    Doufám, že si Ládik nezaloží automobilku.
    Naproti tomu v Právu mi dnes přišel neobvykle diplomatický.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jan-Keller-o-smlouve-Merkelove-a-Macrona-Je-to-skryty-plan-Neni-to-nahoda-567764

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji pěkně všem gratulantům. Nejvíc bych teď potřeboval to zdraví, protože jsem od silvestrovské noci prakticky celý leden soustavně přichcíplý... Navíc jako obvykle si nemoc beru s sebou na dovolenou, zítra jedeme na hory. Tak mě čerstvý vzduch buď spraví, nebo dorazí...

    Co se týče přebytečných datlí, před Vánoci jsme s polovicí vyrobili snadné a dobré cukroví: chytnete datla, pokud má pecku, vyměníte mu ji za praženou mandli, a celého ho vyválíte v rozpuštěné hořké čokoládě (případně ještě v kokosu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Zdenku šťastnou cestu a ať to zvládnete! Chce to taky odpočívat.
      Jinak mám dlouholetou zkušenost s preparátem Selzink

      https://www.apotek.cz/selzink-plus-tbl-50?gclid=Cj0KCQiAvqDiBRDAARIsADWh5Td0lT1e1u2L3lSFPFsBL7f33d8fhXrFDBpLC1kHhjXYd3AAL9noARUaAiZpEALw_wcB

      Snad jen díky tomu jsem letos ještě nezalehla a náběhy na leccos úspěšně přešly. Je v tom i E vitamin, což je prospěšné jak pro pány, tak pro dámy. :-) Beru akutně 1 denně, preventivně 1-2 týdně, přes kritické období.

      Vymazat
    2. K doktorovi též zřejmě nejedete,neb víte,že stejně prd spravi.
      A na těch horách je ještě dobré popíjet grog.Kombinace čerstvého vzduchu a rumu bacilyv mládí spolehlivě vyhnala.Jak by to bylo dnes,nevím.

      Vymazat
    3. To cukroví z datlí též dělám,proto jsem je koupila,ale trochu zbylo,neb došly mandle,ty jsou drahé,tak jsem jich měla málo.

      Vymazat
    4. Ti datli mě zaujali, díky za recept, zkusím.

      Vymazat
    5. Je dobré i ze sušených meruněk.

      Vymazat
    6. Mńam, i meruňky by šly. Ale než bych je navrtávala, to to asi rovnou sesypu do misky. A odřeknu si čokoládu, to je zbytečný luxus, pro mě. Nebo případně si jí tam i kousek přilámu, jen na chroupání. (chudáci zuby)
      Jen kdybych dělala cukroví pro někoho, což nehrozí, tak bych se s tím obalovala.
      Já děsně miluju všechny možné oříškové směsi se suš. brusinkami.

      Vymazat
    7. Meruňky nemusíte navrtavat,ony mají už svou dírku po původní pecce,takže se to strká tou jakoby prdýlkou a jde to snadno.

      Vymazat
  14. Z Bolívie

    Inkubátor upekl zaživa nedonošené miminko. Doktoři použili špatné žárovky

    Tohle by u nás též byli schopni,ale ututlali by.

    OdpovědětVymazat
  15. Ještě vám napíšu,když už jsme u těch doktorů,že ta první moje zubařka měla v ordinaci psí pelech, chodila do práce se psem a v přestávkách mezi prací ho chodila drbat za ušima.
    A teď už se jdu uklidnit a po vzoru Ladika sežeru ty datle.

    OdpovědětVymazat
  16. Datle + fíky mě zmohly, dal jsem na to ořechy a housku s máslem a nivou, to je konec, to ani nebudu zakládat stranu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně že půjdete na stranu, po tom všem. A zakládat strany se nenosí, jedině hnutí.

      Vymazat
    2. Niva houska a ořechy,to jde dobře dohromady.Vubec ořechy se k sýrům náramně hodí. Já dělám jednohubky z plátků rohlíku potřeného nivou a ořech navrch,druhou půlku míchám Nivu s mletymi ořechy a pokladů bobulí hroznového vína a pak Hermelín,to vydlabu vnitřek,smícháme s máslem a mletymi ořechy a zas to dovnitř vrátím.Vyborne zobání na párty.Skoda,že Silvestr bude zas až za rok.

      Vymazat
  17. Tužka napíše,....četla jsem si,...no,...sliby nemohu splnit,...nic jsem ještě nepočítala,...ale napíšu vám své zkušenosti s lékaři. Na zubní lékaře jsem měla opravdu štěstí,...nejprve jsme chodili se školou až k maturitě, k dětskému a dorostovému zubnímu lékaři,...a pak jsem ho požádala, zda bych nemohla chodit i nadále,...souhlasil.Když dokončil studium zubařiny můj jeden kamarád od sportu, navrhl mi, ať se zapíšu jako jeho první pacient,...v prvním okamžiku se mi nechtělo opustit starého pána, co byl sice ras,...moc se s námi nemazal,....vždycky konstatoval,...zuby bolí, bez bolesti to nejde, žádné injekce na umrtvení při vrtání nedávám, naco zbytečně oblbovat hlavu.
    V vrtal, pracoval rychle,....v mládí mě zuby docela držely,...takže jen mizerné byly osmičky, ty se mi vylouply až po jednadvaceti,...ta jedna poslední mě chtěla připravit do hrobu. Neprořezala se, způsobila rychlou otravu krve,...ale ještě v noci jsem se dopravila na motorce do nemocnice, cestou jsem musela několikrát zastavit,...příšerná bolest a měla jsem dojem, že špatně vidím, ztrácela jsem cit v těle,...u vrátnice v nemocnici jsem z posledních sil postavila motorku na stojku, sedla na schody,...vrátný mě odvlekl na pohotovost,...tam sloužil mladý doktor,....když mě viděl,...volal na sestru,...sestři,...tohle dělat nebudu, já jsem psychiatr,....no pohraničí, sloužil kdokoliv,...za doktory ošetřovaly starší a zkušené sestry. Ta mi rozřízla dáseň,....byl to děs,...ale zachránila mi život. Do rána mi dávala na vyplachování nějaké dryáky,...udělala sedimentaci a říkala, když to napíšu, to číslo, tak tě musíme poslat do Prahy, je to moc špatný,...a tak jsem ji řekla, že pár hodin počkám na chodbě, že je mi líp, a že pak udělají novou seimentaci,...za pár hodin to hodně kleslo,...dali mi snídani,...sedla jsem na motorku a v šest jsem byla u píchaček.
    A se shnilou osmičkou jsem šla za kamarádem,...protože byly prázdniny a školní pan doktor neordinoval. Tak jsem se stala jeho pacientkou,....to trhání shnilého zubu, který se mu rozpadal, to si pamatuje celý život,...začínal,...začátky zůstávají v paměti.
    Díky tomu se k zubaři těším, že si popovídáme, jak jde, nebo taky někdy pokulhává, život. Jsem mu moc vděčná, nečekám, zavolám, řekne čas, a taky má před osmou pro neobjednané hodinu práce, takže v sedm zasednu do křesla a jeto.

    K doktorům jinak chodím jenom kvůli vyšetření a potvrzení licencí,...kdyby to nebylo ze zákona třeba, tak mě k nim nikdo nedostane....jóó, a taky na šití,....když se nezadaří,...

    Játra si žádají spánek, jde jejich čas, roštují, zalehnu, ať mají klid.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  18. Tak můj experiment se závěsem docela funguje.

    OdpovědětVymazat
  19. Mhm. Dozvedel som sa, ze som mimozemstan. Ale to asi vsetci zdejsi, ked si prejdu test:-).


    https://www.youtube.com/watch?v=0gkfq6bpO5E

    OdpovědětVymazat
  20. Přeju hlavně zdraví, pane domácí, a díky za krtince.
    Amalia Rodrigues - Coracao Independente cd1
    https://www.youtube.com/watch?v=_ygIUgPNGi4

    La Vie Parisienne: French Chansons From the 1930s & 40s
    https://www.youtube.com/watch?v=bUKC5RAjUdg

    WABI RYVOLA RYCHLÉ ŠÍPY
    https://www.youtube.com/watch?v=WZGXnq0AE3I

    Pro pana Kopíčka
    Dvořák - Violin sonata - Suk / Panenka
    https://www.youtube.com/watch?v=w0nb9HNmsbI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že tu máme zase trochu hudby, hezký den, Anno ☺

      Vymazat
    2. Dík za připomenutí čtvrtku!

      Vymazat
    3. Srdečně zdravím. Já jsem dnes měla hezký den, podařilo se mi doluštit sudoku označené velmi těžké, se kterým jsem včera zápolila, po obědě, na kterém jsme si všichni pochutnali - udělala jsem jelení kýtu na víně a zelenině, jsme se prošli s mužem a psisky zdejší dnešním sněhem poprášenou krásnou krajinou, před chvílí mi přivezli nákup z Tesca, objednala jsem i steaky z květové špičky na tataráky - těším se na ně :-)

      Vymazat
  21. Přátelé, vyrážím, a pokud přežiju, budu zpět na stanovišti v neděli večer.
    Dávám rezervní jamku. Mějte se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme,jak se o nás staráte

      Vymazat
    2. Co dělat po běhu v mrazu:
      https://www.sport.cz/behani/ladime/clanek/1063923-co-delat-po-behu-na-mrazu-regenerace-po-treninku-v-nizkych-teplotach.html#section-artcl

      Vymazat
  22. "Testosteron! Áááách!
    Na koně! Do Cách!"
    Eman cválá až to sviští,
    Makrela je na trdlišti.
    Pero se ji v ruce blyští
    jikry do okolí prýští
    slavná bude doba příští.
    Bez vlád a bez parlamentů
    je to vůle presidentů
    nemusí být škraboška,
    tohle je přec demoška.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím Vám, jak si můžete vesele blbnout. Čekají mě nepříjemné povinnosti a termíny (ouředničina). Už aby byl dnešek za mnou.

      Vymazat
    2. A to mám stresssss .... zítra odevzdávám akci, kde nemám ještě teď úplné podklady a nevím, jak to udělám. Tak počítám domek v Chrášťanech, to mě baví a jdou z toho jasné prachy.

      Vymazat
    3. Proč se nervovat kvůli hudebce, umíš jedna neumíš dvě a je splachnuta pololetní klasifikace

      Vymazat
  23. Dal bych si vařené koleno
    mám hlad jako poleno
    s hořčicí i křenem
    můj vzor není Jemen
    nebo lidé z Mogadiša;
    mým vzorem je spíše míša
    který žere co uvidí,
    když je sytý pořád slídí
    co je k snědku tam či onam
    radši s plným břichem skonám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám v ledničce zbytek křenu a francouzskou kremžskou hořčici za 59,ale nic k tomu
      zbylo od Silvestra. Tak jste mi připomněl zítra k tomu dokoupit aspoň párky
      na Silvestra k tomu bylo v poledne vařené koleno.Docela dobrý ovar,to já občas na Silvestra můžu

      Vymazat
  24. No vida, zase jedna šikovná holka! Davidová je první, to jí přeju ☺

    OdpovědětVymazat
  25. Už jako malé se mi líbily mosty. Dnes jsem narazila na článek Nejděsivější silniční mosty světa připomínají, po čem také někde jezdí auty. Jsou tam i fotky.
    http://www.autoforum.cz/fascinace/nejdesivejsi-silnicni-mosty-sveta-pripominaji-po-cem-take-nekde-jezdi-auty/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jel jsem po Oresundu a lofotských mostech a připadal jsem si bezpečně.

      Vymazat
  26. -8°C celý den, nadrtil jsem ptákům ořechy.

    OdpovědětVymazat
  27. A zase Větvička:
    Zamyšleni nad cizima slovama, kerym nikdo nerozumi
    https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=692233
    "...Misto ozbrojene pěsti dělnicke třidy a pomocne straže VB mame elfy placene nama všema přes minysterstvo vnitřku. Misto udavaču mame elfy neplacene, což su ovšem přesně ti sami, pologramotni, nadšeni a proto nemyslici idyjoti, jako ti svazaci v jednapadesatem.

    Vlastencum se nadava do nacku a fašistu, trol prorusky nadava trolovi probruselskemu a tak si tu žijem. A zatimco si nadavame, kajsik v Cachach, což je odporny nazev pro jinak hezke město Aachen, podepisuje chlapec, co ma doma babičku, s pani, kera je o rok mladši než ta jeho babička, cary papiru, popsane novomultykulturnim ptydepe, jak to popisoval velky prezident naši vlasti už v šedesatych letech..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mluvím o politice, je to dojmologie, na víc nemám. Tak řeknu jen, že mě ta smlouva moc nepřekvapuje. Kapitálismus je o rozpínavosti a hrabání si pod sebe, to víme dávno. Čekat tedy od hegemonů nějaké ušlechtilé projevy, jako solidárnost s chudšími, dobrovolná pomoc s ekonomikami... to jen do času, a v očekávání výhod toho konání, pak se ruka zavře (tomu se v EU ani není co divit, zdaleka ne vše se daří podle jejich představ a plánů).

      Myslím si, že dokud tu byli tři pánové - VB, Fr a Něm, hlídali si rovnováhu uvnitř mezi sebou, i vztahy navenek. Když se VB utrhla, musí se Makrela semknout s někým, kdo jí poskytne jistotu, oporu, zázemí, ekonomicky a politicky.

      Chci vidět, jak budou jednotlivé body plnit, zní to spíše jako zbožná přání. Včetně té dvoujazyčnosti - ha, ha. Už vidím Frantíky...
      A jestli mám opravdu obavy, tak aby se Němci na nás úplně nevykašlali, poté, co skoupili, co mohli a udělali z našich výrobců vazaly a poddané: aby tu nezavřeli ty zbytky automobilové výroby.
      V tom ostatním - těžko vidět do budoucna. Jen se ptám, jak moc musí Makrelům téct do bot, když se chytají i takového stébla ve větru, jako jsou v dnešním stavu Makaróni.

      Vymazat
  28. A jeden svazák z Respektu si dělá hlavu z eurovoleb (aby je neovlivnily desinformace!!!):
    Trollové, hackeři i cizí agenti už se chystají na evropské volby
    http://jdem.cz/erh8b8
    "...Největší obavy mají experti z dezinformací. Automatizované vstupy trollů z „Výzkumné internetové laboratoře“ v Petrohradě ovlivnily řadu evropských on-line debat: například rozbouřily vášně kolem katalánské nezávislosti, přiměly Holanďany k odmítnutí bližšího evropského spojenectví s Ukrajinou, vstoupily do debaty kolem francouzských žlutých vest a v řadě zemí včetně Česka zcela vykolejily debatu kolem deklarace OSN o migraci..."
    ---
    No, to jistě! Taky dostáváte pořád ty desinformační maily, ne? Já bych si bez nich vůbec nevěděla rady, nedokázala bych si sama od sebe nic myslet (ani pomyslet :-)).
    Tak do toho, kluci proevropští!

    OdpovědětVymazat
  29. Trojtý odhozený twist
    měl bych něco sníst,
    než seberou se z ledu
    u klobásky předu;
    párek zádrhelů
    a jsou v mantinelu
    krásně se tam hrálo
    sousto v krku hřálo;
    odhozený flip
    už vypadal líp
    ještě chybí pirueta
    a po jízdě bude veta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládik je zase u ledu. :-) Napište, jak to želízku dopadlo!

      Vymazat
    2. Ráno bude v Ústí, je tam Sněhurka.

      Vymazat
  30. Míša Žantovský zase žvaní na PL:
    "Co vy jste dělal na konci revolučního roku 1989?"

    "Před listopadem jsem byl pražským zpravodajem agentury Reuters. Byl jsem 17. listopadu na Národní třídě, ale Miloše Zemana jsem tam neviděl,..."
    --
    No jo, z Albertova jich šla jen skupinka, to by Zemana určitě nepřehlédl!:-)

    A v diskusi je odkaz na rok 2002, kdy se objevila posměšná zkratka ZKUTR, kterou Žantovského titulují mnozí:
    "Případ skútr
    Úterý přineslo i pikantně-humornou událost. Mladá fronta Dnes přinesla zprávičku o ploše vizitky o tom, že Miloš Zeman na volebním shromáždění v Brně měl označit senátora Michaela Žantovského přízviskem "skútr", což má znamenat "zkurvený trpaslík". Žantovský na to oznámil, že hodlá Zemana zažalovat. Není známo, kolik na něm chce vysoudit, nicméně řekl, že peníze chce věnovat na obranu svobody slova a proti vulgárním politikům.
    Pikantní na celé kauze je to, že údajně MF Dnes citovala Zemana nepřesně. Vložila mu do úst výrok: "Já osobně mu přezdívám skútr. Kdyby někdo nevěděl, co to znamená, znamená to..." Atd. Ve skutečnosti měl Zeman říci něco v tom smyslu, že "v senátu se Žantovskému přezdívá skútr. Kdyby někdo nevěděl..." Atd.
    Není podstatné, co přesně Zeman řekl, třebaže to bude jistě mít vliv na průběh a výsledek soudního řízení, pokud k němu opravdu dojde. Podstatné je to, že zprávičky velikosti vizitky na str. 2 vpravo dole by si všimlo jen malé procento neobyčejně bedlivých čtenářů listu. Zato teď je z toho kauza - vítaná, protože lidi mají rádi, když je někdo hanoben. A Žantovský v důsledku toho riskuje, že si lidi napříště budou říkat: Žantovský? Aha, to je ten skútr!
    Jo, s žalobami se musí opatrně. A taky - vzhledem k stavu nezávislosti justice, by možná bylo dobře počkat na výsledky voleb..."
    http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/clanky/2002/05/21572_17_0_0.html

    OdpovědětVymazat
  31. Jsem doma. To bylo dnes zážitků, tak dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se s nějakým pochlubte

      Vymazat
    2. Už máte tu česnekovou bábovku?

      Vymazat
    3. Česneková bábovka, to by byl zážitek. I když v bábovkové formě se dají péci i slané dobroty

      Vymazat
    4. Dnes dojedl pes štrůdl. Upekla bych klidně cokoli, ale pro psa???
      No a vinařství roku je Škrobák z Čejkovic. Prý se specializuje na bílé vína, říká komentátor ze Seznamu. To se hned pozná.

      Vymazat
    5. Já víno vůbec nemusím a bike obzvlášť,kyselí mi potom žaludek a ten alkohol v tom mi vůbec nedělá dobře,mám slabá játra a těžko to odbourávám,bývá mi blbě a pálí slinivka. To už radši Cinzano,když už se musí pít.

      Vymazat
    6. Vína jsou rodu středního...
      V jistém věku mohou kyselinky někomu vadit, já však bílým vínům dávám přednost, červená většinou jen v zimě a ke zvěřině.

      Vymazat
    7. Portské je dobré,když se pije,je ale těžké a druhý den člověk též po něm není v nějaké dobré kondici.

      Vymazat
    8. Portské je těžké v 5litrovém kanystru, blbě se z něj nalévá. Ke konci už to jde.

      Vymazat
    9. Chce to do něj udělat výpustný ventil ☺

      Vymazat
  32. 7950 kroků za 60 minut na kolopedu, triko muselo na rám, ať není loužička. Je to maso, doporučuji. Za chvíli si zvykne i p.del a dlaně, pak tam přimontuju počítadlo.

    OdpovědětVymazat
  33. Tak úplněk pryč a závěs zatažen a přesto jsem vzhůru v takhle hrozné době.Takze můj výzkum o vlivech na spani se zhroutil.

    OdpovědětVymazat
  34. Za 2 měsíce bude jaro a úplně jiný luft, než ten polský smoke. Mi to dneska spalo 7 hodin v kuse, jako miminu.

    OdpovědětVymazat
  35. Jsem novinář a páchnu
    když nesu na plac kachnu.
    Hodím ji mezi okurky
    nesmím nadávat na burky
    a musím držet lajnu,
    i když mám zprávu fajnu.
    Novinářů je jako sraček
    nechcou psát za pár kaček;
    o informace se vede boj
    nikoho nezajímá zdroj.
    Hlavní je přece účel.
    I kdyby novinář bučel.
    Pádný musí být titulek
    jinak ho kopnou do půlek
    a může se jít pást
    nebo slepice krást.

    OdpovědětVymazat
  36. Vidlák oplotil hnojiště
    musím dát pozor napříště
    a nevylézat z nory.
    Tady mi šumí bory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale divíte se? Ten elf si tam zařádil pořádně. To musí být práce snů :))

      Vymazat
    2. Už si nikde nezadiskutujeme.A když Zdeněk skončí pod lavinou,tak sbohem a šáteček a lidé měl jsem vás rád.

      Vymazat
    3. Vidlak to avizoval davno. Myslim, ze je to bol krok spravnym smerom. S tym, ze ked program vymaze s tapetovacom, ako je Sartr, aj mnohe dobre reakcie na neho, sa asi velmi neda nic robit. I napr. na facebooku, ak vymazete prispevok, vymazu sa i reakcie na prispevok. Mozno by to chcelo zlozitejsi software, ale to uz by muselo byt na profesionalnej urovni. Tu budme radi, ze nas nejaky a la Sartr nenavstevuje, tak nenadavajme ani na niektorych anonymov, ktori nas tu sem tam (vacsinou v uvode krtinca) pozdravia. Budme skor radi a v duchu im podakujme, ze netapetuju a tym nezahlcuju krtinec, ktory ma obmedzene mnozstvo vstupov a ze teda neznemoznuju plynulu vymenu nazorov, postrehov a pod.

      P. S. Ten posledny odsek je ku tak oblubenemu kydaniu na obcasnych anonymov.

      Vymazat
    4. Asfaltový holub25 ledna, 2019 12:15

      JAHA,
      já nevím, proč jste proti svému kolegovi Sartrovi tak zaujatý!
      Že by to bylo tím, že je ještě výkonnější než Vy a je ještě ke všemu Čech?
      Buďte rád, že na Slovensko dosud nepronikl, jinak v tvrdé konkurenci neobstojíte!

      Vymazat
    5. Mily ftacku.

      Neviem, z akeho dovodu ste sa potreboval ozvat (samozreme, nie k teme, ale ku mne). Roky ste sa pohyboval na Acz (pokial si spominam viac ako expert na pravne veci, nez na kecy) a tam som si akosi nevsimol, ze by Vas moje vstupy velmi zaujimali, ci dokonca vzrusovali. Ci, ako sa hovori, mala kopa pyta viac? V hlucku (nenapisem narocky v stade, tu mi to nepasuje) sa clovek citi tak akosi silnejsi a vyznamnejsi?

      No, ale, posluzte si☺.

      Vymazat
  37. Ježkovy oči, oni teprve pochovávají Palacha. Chudák kluk!

    OdpovědětVymazat
  38. Chumelí chumelí padá snížek bílý.To je radosti na Starém Bělidle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se chumelilo, bohužel už dochumelilo ☻

      Vymazat
    2. Chumelí pořád,doufám,že to vydrží aspoň přes víkend,lyže zahálejí

      Vymazat
  39. Takhle nějak vypadá 5 hladin z tisíce na výkrese šopinparku, to by jednomu jeblo... raději fotit sýkorky nebo řezat javor, než se v tomhle babrat.
    https://imgur.com/a/eb0ZeHq

    OdpovědětVymazat
  40. Ještě k tomu Větvičkovi, přečtěte si tam diskusi, jeden pán si dal práci, pročetl tu německo-francouzskou smlouvu celou a udělal z toho krátký výtah - hrůza!

    A na ARD po včerejším podpisu D-F smlouvy dávali debatu Angely Merkelové a Emmanuela Macrona s občany v Cáchách.

    Otázka: “Proč je v EU tolik euroskeptiků?”
    Emmanuel Macron: “Asi jsme EU moc zdemokratizovali”.

    Otázka: “Co dělat s neposlušnými východními státy?”
    Angela Merkelová: “Lepší když jsou v EU, máme na ně vliv a jsou pod kontrolou”.
    ---
    Není zač…
    http://jdem.cz/erq4z2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad: alena

      "přečtěte si tam diskusi"

      Mohli by ste upresnit, kde je to tam. Ktory clanok, s akym nazvom. Chcel by som sa na to pozriet.

      Vymazat
  41. Tak prý se z Ruska nevrátilo 5500 lidí, co přijeli na MS v kopané. To by mě zajímalo, kdo se nechce vrátit z Ruska! ☺
    „Během mistrovství světa se speciální fanouškovskou průkazkou přijelo do Ruska 650 tisíc cizích občanů. V zásadě byli dbalí zákonů a včas odjeli. K 31. prosinci loňského roku občanů, kteří tu zůstali a neodjeli, bylo něco málo přes 12 tisíc. Společná práce s (tajnou službou) FSB umožnila snížit tento počet na 5500. Podnikáme akce k jejich odhalení a doufám, že do konce března budou všichni vyhoštěni,“ řekl Andrej Kajuškin z ministerstva vnitra podle agentury TASS. Neupřesnil ale, ze kterých států tito lidé pocházejí.

    OdpovědětVymazat
  42. Činoherní Starci na chmelu dnes mají v Olomouci premiéru. Byli jsme včera na generálce až na galerii, pěkné to bylo. Přidala jsem ještě Ládikovi!!! pro inspiraci větrné mlýny z galerie Caesar, pokud tedy nežije za větrem.
    https://www.jpeg.cz/obrazek/tl9d3

    To: Ládik!!!
    Proč není na ME Jiří Bělohradský? Nějak mi ta informace unikla, ale mladší bratr ho nahradil skvěle.
    Koloped já opravdu nikdy. Otevíráte si k němu okna dokořán?

    Zdravím všechny - samouzdravovatele či naopak, znalce jídla, pití a čehokoliv, tedy všechny.
    U nás sněhem jen poprášeno.

    OdpovědětVymazat
  43. Tužka napíše,....roky je v naší sportovní pracovní partě Rus,...studoval v Moskvě,..je z Uralu,...v té Moskvě se seznámil s Češkou,...oženil se s ní,...ale stejně musel na povinnou vojenskou službu,...na rusko-čínské hranici,...pak tam byla jakási mela,...prodloužili o rok, pak ještě o jeden,...se ženou se čtyři roky neviděl,...ona zůstala v Moskvě, aby tam mohla zůstat, začala studovat další školu,...tamní úřady ji doporučily odjezd domů,...úplatky, pomohli manželovi rodiče,...a když se po víc jak čtyřech letech vrátil z vojny do Moskvy, urychleně, než to úřady zablokovaly, jim jeho rodiče zaplatili dovolenou na Ukrajině a z dovolené do Čech.

    Občas si sednem u kávy,...mě to zajímá, vypráví,....má ale přání,...neříkejte to nikomu,...je to příšerné, co se stále děje s lidským materiálem,...jsou jen skutečně jako článek, náboje válečné a mocenské strategie,...a že se někdo z Dálného Východu nechce vrátit a Evropská část Ruska se mu jeví jako ráj,...tomu se nedivím,....ona i Střední Asie zamrzla místy v devatenáctém století. Slíbila jsem, že to neřeknu, tak ani víc nebudu psát,...běs, až mě kolikrát běhá mráz po zádech,...co musel vydržet, aby přežil a vrátil se. Dost jich to nevydrží, nepřežijí, raději si i sáhnou na život.

    Přesto přezevšecko je v české kotlince útulno a ráj na zemi, .... v porovnání jinde,...ledaskde.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O muslimských uprchlících do Ruska se občas píše. To jsou ovšem podstatně jiní muslimové, než ti, kteří se hrnou do Evropy.

      "Zachrání muslimští uprchlíci Rusko? Místní vesničané prozradili, co si o tom myslí

      Aktualizováno 28.5.2018, 09:22 28. května 2018

      Moskva - Malá vesnička Roždvesteno 200 kilometrů severně od Moskvy. Nedělní nákup. Většina žen má zahalené vlasy a i přesto že většina z nich mluví plynně rusky je jasné že nejsou odsud, píše web RFE."

      https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/225692-zachrani-muslimsti-uprchlici-rusko-mistni-vesnicane-prozradili-co-si-o-tom-mysli/

      Vymazat
  44. Tak dnes o půl páté,to je jak do fabriky.A venku minus 6,to by bylo kruté.

    OdpovědětVymazat
  45. Padnul na mě smutek.
    Bůh mi kajsik utek.
    Na mši ani noha
    lidi neznaj Boha
    tradice je v loji
    koho Mařka kojí?
    Alláh klepe na vrata
    jeho ruka krabatá
    má doutnák a sirku.
    V burce dělá dírku
    na řasy a na oko.
    Je muslimské baroko.
    V pražském svatém Mikuláši
    obracejí papaláši
    oči z Boží tváře.
    Od jihu jde záře.

    OdpovědětVymazat
  46. Seknul jsem s prací na projektu obchodního centra. Proto asi nemůžu chrápat. Dělal jsem tam decentralizované kotelny, jejich výkony jsem si napočítal tak, aby to seděli s realizovanými stavbami, bo všechno už bylo. A teď mlaďoši, nositelé zakázky, přišli se zdvojnásobením výkonu kotelen, pro napojení dveřních clon. Místo čtvrt mega výkonu pro úsporné rekuperované prostory chtějí půl mega, přitom územní řízení už prošlo. Nájemci preferují elektrické clony, ne teplovodní (Sportisimo, Rossmann, Jysk...). Tak jsem poslal mejla o debilizaci, pičovinách,průseru - s prosbou, ať mě vynechají, že na tohle jim seru. Pardon. Nemám ambice růstu.

    OdpovědětVymazat
  47. Nechci chodit na jednání
    sedět mezi zloději.
    Tenhle pán a tam ta paní
    ti se dobře pomějí.
    Nová auta, plnou špajzku
    dneska tady, zítra v Thajsku.
    Ruka ruku myje
    na úřadech zmije
    nebo nejmíň straky.
    Chceš v tom lítat taky?

    OdpovědětVymazat
  48. Pane Bože, to je hnus!
    Ti jsou horší, než byl Rus!
    Pod hejtmanskou vlajkou
    na ubruse s krajkou
    trhají pečené holuby,
    fet jim kape od huby.
    Jakou já mám zášť!
    Uteč nebo prašť?

    OdpovědětVymazat
  49. Jak si spravím náladu?
    Když mám bílou zahradu?
    Koupím spodní frézku
    pofrézuji desku
    přiložím ji k druhé desce
    budu dál žít hezce.

    OdpovědětVymazat
  50. Jestli nejsem perlorodka
    hodně blbá, hodně krotká.
    Třeba moje tělo líné
    teď vytlačí něco jiné.

    OdpovědětVymazat
  51. Asfaltový holub26 ledna, 2019 09:28

    Ládikovy verše jsou skvostné.
    Tu i u konkurenčního Vidláka!
    Pravda je, že se po něm těžko diskutuje, protože téměř vše k aktuální církevní tématice tam už v umělecké zkratce řekl...

    OdpovědětVymazat
  52. Jsem dala druhé kolo spánku a probudila se teď. Zajímavé,dosud ctím víkendy,ve všední dny bych z toho měla černé svědomí

    OdpovědětVymazat
  53. Ranní svolávání krtků? Máme svého muezína, je to dobré. Akorát že ho slyším, až když otevřu Noru.
    Tak pěknou sobotu. Tady začalo v noci padat a je dost bílo. Bohužel jsem si tak blbě přeležela pravé rameno a celou ruku, že na odhrabávání nemám ani pomyšlení. Tak na to kašlu, ono to stejně roztaje.

    OdpovědětVymazat
  54. Jdu péci kotlety po přátelsku ,hezký název,dobrá dobrá chuť,snadná příprava a pak musím též odházet vchod

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peču ráda kotlety kovářské. Na dno pekáče (ničím nevymazávat) rozprostřít nakrájenou cibuli na tenká kolečka nebo proužky, na to vrstvičku syrových brambor nakrájených na tenké plátky (sůl, kmín) a na to kotlety, sůl a pepř. Zalít skoro celým kelímkem smetany na vaření - v té se to úplně perfektně upeče. Po 30ti minutách posypat strouhaným sýrem a dopéct.

      Vymazat
    2. Jdu zadělat na knedlíčky, koupila jsem pytlík mražených jahod, bude nejméně na 3x. S tvarohem. A gulášovku. Docela se těším na změnu, nemusí být pořád maso, jen kousek klobásy do polévky.

      Vymazat
    3. To dělám ty kotlety též,ale bez cibule a kotlety dám na dno,aby se dusily v té šlehačce a ještě to nakonec posypu strouhaným sýrem

      Vymazat
    4. A jak děláte ty kotlety po přátelsku?

      Vymazat
    5. To jde vygooglovat.

      Vymazat
  55. A já jsem v práci. Zatopila jsem si, nanosila dřevo, uvařila bylinkový čaj s medem a čekám na vínomily. Snad jich dostatek bude mít chuť na všecka ta bílá!!! vína, ne jak u Škrobáků ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes radši na hory a do vinotéky až večer

      Vymazat
  56. Tak Verner už za mantinelem u Matyho jízdy nestál, letěl do Ústí dělat prince.
    https://imgur.com/a/ooLVCL1

    OdpovědětVymazat
  57. Tužka napíše,...četla jsem si,...a když píšete, co vaříte, tak taky se svěřím,...včera jsem upekla pekáč vepřové flákoty/krkovice/, psům kotel odřezků masa, ti do toho dostanou vločky, mrkev a těstoviny a v psí lednici je zásoba na čtyři dny, v mojí na tři. Kdo příjde, dostane maso, hořčici, chleba a výběr z nakládaných okurek, dýní, zeleniny, hub, vše nakyselo,...kterou sklenici si otevřou, tu si odvezou,...tohle moc nepreferuji, u mne vítězí jablkový kompot do kterého při vaření přihodím rozinky, nebo sušené švestky. Taky mám višně v rumu, ty si hodím do čaje,....odpoledne jedu na kontrolu chalupy,...od silnice/pod mým krpálem mám výklenek pro auto, už na svém pozemku, ale stejně to využívá kdekdo./ V zimě na mne zbude místo málokdy. Dokonce několikrát i silničáři, složili si tam posyp,...už mě to nezrušuje,...zaparkuju dole na kraji vesnice u jedné chalupy, udělala jsem si tam družbu, vždycky mám v autě pohotovostní dárek,za opatrování auta, malé psy zabalím do dek do báglu, vlčák předemnou razí cestu sněhem. K chalupě dorazím zplavená, jako bych byla třičtvrtě hodiny v sauně, koupel ve vlastním potu. Chalupa vymrzlá, rychle převleču do suchého, zatopím nejprve šiškami v bubínku, pak v kachlácích s velkými poleny, pak v peci s ještě většími poleny, za tři hodiny je na peci teploučko jak u rovníku,....
    A druhou variantou je, že půjdu k sousedovi, poklábosíme, odházím sníh u chalupy, pokud to neudělal soused,...o chalupu pečuje jak o svoje,...chce ji koupit pro syna a vnuky, mají zájem, ví, že příjde čas, kdy to na dvou frontách neuválčím, já to vím taky, jen nejsem rozhodnutá, čeho se dřív vzdám,...a Prozřetelnost se teď určitě podivuje mojí troufalosti,...a připomíná mi do podvědomí,....jak to bude, rozhoduji já,...a pamatuj, ... rubáš nemá kapsy.

    Čas letí,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Tužko,
      proč máte vždy takovou pesimistickou vsuvku? Vždyť následujících 30 let může být krásných.

      Vymazat
    2. Zdravím, Tužko!
      Mně se naopak líbí, jak dokážete být optimistická i v situacích, ve kterých optimismu aby mikroskopem pohledal.

      Zatímco já se bráním klauniádami, Vy to dokážete důstojně.
      Škoda, že nepíšete knihu vzpomínek, předplatil bych si ji.

      Vymazat
  58. Odpovědi
    1. Děkuju za všechny krásné role, znám ho jen z filmů, ale i z dokumentů o stromech, rozhlednách a pramenech. A za moudrost, nadhled. I s p. Hlaváčovou jsem si jich vždycky vážila.

      Vymazat
  59. Prosím o odborný názor zdejší znalkyně hudebního umění.
    Co říkáte tomuhle hochovi?

    https://stars24.cz/aktualne-z-internetu/7186-video-mlady-samouk-rozbrecel-porotu-tuhle-skladbu-slozil-primo-pred-ni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě udělal z poroty blbce a odskáče si to.

      Vymazat
    2. Umění to není, jakýsi popík... a mimořádná hudební dovednost, muzikalita. Vzdám se hodnocení.

      Vymazat
    3. Marie,
      musím nesouhlasit:
      Umění to je!

      1) Všimněte si, že v tom fofru vždycky trefil několik klapek najednou. Dokonce i když už mu šly ruce křížem!

      2) Za celou dobu mu ani v těch nejvypjatějších okamžicích nespadl klobouk!

      Vymazat
    4. Řekla bych, že by se mu měl udělat test na věk, ale je to Gainina parketa. Jinak za mě celkem ok, ale Mozart to není :)

      Vymazat
    5. To: Jáchym
      Kam až Vy na ty zprávy chodíte...
      Hm, pro mne co laika poslouchatelné poněkud splácané necelé dvě minuty to jsou. Zajímalo by mne, jak se na tom odlehlém lontu o soutěži dozvěděl, školní hudebku pravděpodobně absolvoval. Předpokládám, že si své výtvory pamatuje, skladbičku už měl minimálně v hlavě připravenou a úplná improvizace že to zdaleka nebyla.
      Třeba svůj talent náležitě rozvine, přála bych mu to.

      No, já si teď projedu evropské kraso-, neb ženy a tance jsem neviděla vůbec, můj jedinec bude koukat na Čechomor na ARTu.
      Posněžilo u nás taky, já dnes kroky mimo s Mišpulkou 5 minut tam a 5 zpět jen domácí.

      Vymazat
    6. Taku blbost zahraje hocikto, hocikedy na pockanie, kto vychodil aspon 8 rocnu ZUS hudobnu, hra na klavir.

      Vymazat
  60. Církve ztrácí kořeny
    pilíře jsou zbořeny;
    zbývá tichá vzpomínka.
    s relikvií vitrínka
    ornáty z Karnoly
    létací idoly
    z Bílé Vody hostie
    a pekelná bestie.
    Prachy letí do studny
    to byl nápad ostudný.

    OdpovědětVymazat
  61. Tak v lese zimní pohádka,bohužel kolem nuly,takže těžký sníh a asi opět moc dlouho nevydrží, ale užila jsem si světa a se mnou tam bylo snad 200 dalších lidí.

    OdpovědětVymazat
  62. Tak následující 4 měsíce budou teplotně kolem nuly. Máme se na co těšit.... nebo že by autoři zprávy už drželi apríla?

    "Následující čtyři měsíce budou teplotně průměrné. Teploty by se měly pohybovat kolem nuly, v noci budou klesat přibližně k minus pěti stupňům. V první polovině února by mělo vydatněji sněžit."

    http://tn.nova.cz/clanek/meteorologove-vydali-predpoved-na-unor-kdy-skonci-tuhe-mrazy.html

    OdpovědětVymazat
  63. -2°C, nasněžilo 5cm, teplo je tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě štve,že mně to všechno zase roztaje.Zitra snad ještě něco bude a tak využiji,ale příští týden už zas nic nebude,teď tady slyším,jak mi kape tající sníh na parapet.

      Vymazat
  64. Tálibán se kamarádí s USA. Dohoda o odchodu vojsk je na stole. Oběti se vyplatily.

    OdpovědětVymazat
  65. Přemýšlím, jestli takoví vidláci, Jáchymové, Tužky, Godoti, Gerdové, Marie, Jahové a další delší psavci se nevypracovali do stadia písmáků a jestli neprožíváme Obrození2.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šmarjá, proč ta falešná skromnost?
      Mně už několik let neleze do palice, proč dosud v městských knihovnách nemá svoji čestnou polici Ládik !!!

      A proč u ní nestojí fronty na jeho Sebrané spisy v tvrdých kožených deskách a se zlatou obřízkou?

      Proč místo aby mozolnatou rukou podepisoval své sbírky poezie na besedách se čtenáři, pořádaných ve sportovních halách,
      maří své stáří tím, že po nocích sysifovsky programuje výtopny mrzkých chrámů konzumu pro bandu technických ignorantů?

      Vymazat
    2. Napsat tři A4 s úvodem, statí a závěrem umí každý, kdo prošel základkou.
      Spíše než obrození se blížíme době temna2. Ta cenzura už je všude. Proto taky píšu o vaření a jiných hoby, abychom nebyli nápadní.

      Vymazat
    3. Marie,
      tím snad chcete říci, že naše mladá a perspektivní novinářská elita neprošla základkou?
      Nebo dokonce to, že většina naší mladé a perspektivní novinářské elity umí napsat myšlenkově konzistentní text na tři stránky A4 ?

      Vymazat
    4. Ani ne. Psát dlouhé, myšlenkově konzistentní texty umí kdekdo, a taky to dělá. Ale číst se to často nedá. - Mluvím za sebe.

      Vymazat
  66. Dvacetiletá válka
    a taková dálka...
    tolik vojáků
    koster od jaků
    na minových polích;
    byl to dobrý šolich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jateční hrdinové budou převeleni jinam.

      Vymazat
  67. Asfaltový holub27 ledna, 2019 06:29

    www.vidlakovykydy.cz

    "Sever je dočasně nedostupný"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nám jej zablokovali? Včera se tam jeden kasal, že kdo by stál o nějaký blog o dvaceti lidech, že... No třeba je jen nějaká technická.

      Vymazat
    2. Liška má lepší vedení. Já přemýšlela, proč je na tom severu pořád tolik sněhu.

      Vymazat
    3. Oni se taky mohli včera s Targusem ožrat při té zabijačce a sáhnout někam do střev. Teď tam jsou slepice napěchované a nejde to tam ani zpátky ☻☺

      Vymazat
  68. A jinde píšou, že na václavském Václaváku kdysi žili lidi! To je neskutečné, ještě před třiceti lety!To jsou věci :)

    OdpovědětVymazat
  69. Mně zas hřeje,jak dvouletý Martínek rozdupal Hesovi bábovičku s babyboxy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde byla v diskuzi úvaha, zda by nebylo vhodné připravit homoboxy. To až se začnou lidé zbavovat svých seniorů, aby se tam vešli...

      Vymazat
    2. Tu jsem lajkla, humanboxy na přebytečné lidi.
      Hess si udělal síť s babyboxy,když se vrátil z emigrace na divoký východ a slintal,jak bude obchodovat s dětmi,naštěstí,ať už tu byl po sametu klondajk jaký byl,tohle mu ještě naštěstí nevyšlo.Ale měli by to zrušit.

      Vymazat
  70. Spencerová nespí ani v neděli.
    https://prima.iprima.cz/novinky/2712019-svet-pri-nedelni-ranni-kavicce-terezy-spencerove

    Tužka má pravdu, tady je to oáza klidu a pohody.
    Nebo kra v oceánu globálního válečného oteplování

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žijem si jak na zámku,ať to trvá věčně.(citát z filmu Pahorek)

      Vymazat
    2. https://www.csfd.cz/film/6200-pahorek/prehled/

      jak vězni museli lézt na tu horu z písku a odříkávat tu větu. Pak jsme na gymplu,vždy,když nám učitelé hodně naložili,ssboroě říkali tuto větu. Dnes by žáci rebelovali,učitele napadali a šli si stěžovat,učitel by byl vyštípán

      Vymazat
  71. A doporučuji tento článek.
    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/590561/bartoncik-zijeme-si-jako-prasata-v-zite-ale-z-havla-delali-boha-a-mel-vachrlaty-charakter.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji trailer k tomu filmu,i když ta věta tam není,je to němé

      Vymazat
    2. Já tu Rigbyho knihu mám doma, film jsem taky viděla, klidně by jej mohli přehrát, ale asi se nehodí...

      Vymazat
  72. Venku modro, byť taje - při takovém počasí ani tyhle texty nejsou chmurné:
    TRAKTOR - Letokruhy (vím o nich od pátku ze šípovin)
    https://www.youtube.com/watch?v=ubplAZiGoZE&list=RDubplAZiGoZE&index=1
    Nedvěd - POKÁNÍ (na tuhle jsem narazila náhodou)
    https://www.youtube.com/watch?v=W3-1-vV6ZPQ&list=PL05368268C4C83970

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško, dala jste se na filozofování, či dokonce na pokání? :-)
      Já jsem asi pod vlivem počasí, všechno roztálo a ptáci už zase zpívají, dělá se jasno. Sice jsem početla o Munzarovi a konci života, ale docela mě to očistilo a roztahuju křídla. Tyhle dvě písničky mě ale spolehlivě zase dostaly do kolen.... tak je honem vypínám. Radši jdu vařit.

      Vymazat
    2. No, jsou to obecně platné texty o běhu života, vůbec můj optimismus nenarušují, Maruško.

      To: Gaia
      Že se máme jako na zámku už bylo oblíbené rčení mé maminky, ta Pahorek určitě nečetla, natož neviděla. Ba ani tuhle písničku si nezpívala, kdo ví, zda ji občas zanotuje pan Ovčáček:
      Znám já jeden krásný zámek
      https://www.youtube.com/watch?v=D_iRaRD9Ywg
      Na tu Archu světel a stínů se po 5.2. kouknu na internetu - prohlížíte program hodně dopředu, Gaio.

      Jdu dokončit oběd (zelí s uzeným a bramborovými knedlíky), před jednou začne kraso-exhibice.

      Vymazat
  73. 5.2.vecer na dvojce,archa světel a stínů,na tom jsem byla v kině,docela zajímavý dokument.

    OdpovědětVymazat
  74. Byl jsem na Kydech kolem 4:00 a nejely, a teď jsem zaspal. Ale večer jsem tam psal. Nejdřív před 00:00 do minulého článku o restitucích, kde jsem se chytl s anonymem ve věci dohody s talibanem - on to zpochybnil, já mu napsal, že to uvádí link na kanále24 a je to sichr.
    Pak jsem počkal na 00:00 a čekal, co naskočí. Nebylo to hned, až tak půl minuty po 00:00. Psal Tom článek o demokracii, o jejich 3 pilířích, moci výkonné (exekutivní), zákonodárné a soudní - přitom že první 2 pilíře jsou u nás srostlé (vláda sedí v parlamentu) a proto je ta stabilita někde... Já tam měl asi 3-4 příspěvky, končil jsem demokratickým centralismem, že to už tu bylo. Neopoměl jsem smočit talibán i zde a pak to zmizlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Globální demokratický centralizmus se projednává.
      Ale zatím to pokaždé zamrzne.
      Třeba to roztaje po pár stovkách kousků zábavné jaderné pyrotechniky

      http://literarky.cz/politika/svet/27740-globalni-omyly-40-kadou-revoluci-v-technice-doprovazeji-nove-valene-strategie

      Vymazat
    2. https://youtu.be/wmoestEChoI

      Ještě někde mám ve sklepě na vinylu.Po mě zbyde fůra odpadu,ale v diskusi dnešní kokoti v životě neurobia takýto text a takúto muziku.S tím nutno souhlasit. Vravia že prežije hmyz,hladali sme děsať spravedlivých nenašiel dá ale ani jeden
      Uteklo 40 let a jde to pořád z kopce.

      Vymazat
    3. Tahle je taková, však víte... Jo, Eláni
      https://www.youtube.com/watch?v=59O-3gNOyA4

      Vymazat
  75. https://youtu.be/2cW8Alo_5uI

    Svět potřebuje lásku

    OdpovědětVymazat
  76. Ještě tam psal Tom o tom, že lidé v moci výkonné, kteří výkonávají vůli lidu, musí být odborníci ve svém oboru. Nemůže být "ženská od vařečky" ministryní obrany. U nás se vesele praktikuje úzus, že ministr je politická funkce. Není. Je to odborná funkce.
    Napadla mě představa, jestli nenesu nějaký díl viny na likvidacích diskusí. Začal jsem na echu a zpoplatnili to, vlezl jsem k vidlákovi a je taky problém. Kam šlápnu, tam tráva neroste. Naštěstí v noře je tma a tráva tu nikdy nerostla.
    U nás obleva, +5°C, sníh měkne: https://imgur.com/a/fG6HIEz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žijete v zajetí iluzí. Politika nade vše.
      Před pár dny jsem mluvila s potentáty ze školství, ti by Vám vysvětlili, že odbornost je jen zástěrka. Vše, oč jde, je politika. Už drahně let, se divím, že jste si stále nevšiml, já tuším dávno.

      Vymazat
    2. To jsou genderově stereotypy,proč ne baba od plotny,když ošklivý herec

      Vymazat
    3. A jestli se proti tomu někdo staví, a chce věci řídit s odborníky (i když je nemá a těžko shání, protože jsou zalezlí a do "politiky" se jim nechce), tak je to především ten Vámi poplivaný ne-politik na B. Má to ale hrozně těžké, v tom binci.

      Vymazat
    4. Já ho nepoplival, on se pobryndal sám.

      Vymazat
    5. Jo? A čím? Že rozumí podnikání a hospodářství, že zvedl naše ekonomické výsledky jako nikdo před ním? Že se umí postavit evropským politikům věcně i jazykově a přímo do očí s nimi diskutovat tak, že ho uznávají? Že věci řídí v zájmu státu? (migrace, mezinárodní smlouvy.....)

      Vymazat
    6. Hospodářský růst je navzdory vládě, je to celosvětový cyklus.

      Vymazat
    7. Pobryndal se svou nenažraností a křivými způsoby jednání. Není to můj šálek kávy, já bych na něj číslo nechtěl.

      Vymazat
  77. Padouch jako hrdina - nobelovská rodina:

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nobel-mir-cena-valka-benes-chamberlain-hitler-historie.A190114_163229_zahranicni_luka#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zahranicni&utm_content=main

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však Arafat a řezník Obama jsou také mírotvůrci. Kdopak ty nominanty nominuje? Není to nějaký kmen Pygmejů?

      Vymazat
  78. Věrni zůstaneme? Ba ne! Ba ne!
    Jedem domů, talibane!
    Nebudem vás tady hlídat
    ve dne v noci stráže střídat
    aby jste nešlápli vedle;
    končetina je pryč hnedle!
    Dělejte si tu co chcete
    ať vám makovička kvete
    koupíme jich od vás tuny.
    Ať se přesýpají duny
    ať je alách veliký
    a nebuďte skeptiky!

    OdpovědětVymazat
  79. V Brazílii prdla nádrž
    panebože vodu zadrž!
    Byla celá z hlíny...
    jakož imy
    odpouštéme našemu viníku.
    Není z toho úniku.

    OdpovědětVymazat
  80. Vodlákovy kydy jedou, Vidlák píše:27 ledna, 2019 12:46

    "Jistě jste dnes zaznamenali nefunkčnost Kydů. Master to nahodil a v této chvíli by mělo být všechno v pořádku. Nechceme dělat nějaké poplašné zvěsti, ale nevylučujeme, že se mi splnil sen a dostali jsme se na seznam konspiračních webů Bohuška Karouse nebo jemu podobných. Až bude Master něco vědět, určitě poinformujeme.

    Musím říci, že pokud šlo o útok, Elfové to udělali velice takticky. Včera jsem měl zabijačku a na Kydy jsem se vůbec neměl čas podívat, Master se také zabýval rodinou a neseděl u počítače. "

    OdpovědětVymazat
  81. U Moravce se tentokrát diskutovalo o školství, hlavně o maturitě, a jestli má být pro každého. Zazněly rozumné názory jak ze strany ministra Plagy, tak i studentů. Potěšilo mě, že můžu souhlasit téměř se vším. Jen o náročnosti té státní části by se mělo diskutovat, maturita by opravdu neměla být úplně pro každého, kdo si umane, a pak se třeba fláká.
    O tom, že se vyhnou politice (u tématu "BIS určuje výuku dějepisu"), se možná účastníci předem dohodli. A tak to má být.

    https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2717363-plaga-statni-cast-maturit-je-zakladni-latka-prestiz-doda-povest-skoly

    OdpovědětVymazat
  82. To se divím, že mi výběr zpráv na Googlu nabídl mezi hlavními zprávami tuto historickou:

    "Před 75 lety, 27. ledna 1944, se podařilo sovětské armádě prolomit po 872 dní trvajícím obklíčení německou armádou blokádu města Leningrad. Během blokády se životní podmínky ve městě zhoršily až na samou hranici přežití. Podle některých odhadů v Leningradu zemřelo více než milion obyvatel.

    Západoruský Leningrad (dnes Petrohrad) byl spolu s Moskvou a Kyjevem jedním z hlavních cílů nacistického útoku na Sovětský svaz. Německá armáda podporovaná finskými jednotkami však nedokázala Leningrad dobýt přímo. V září 1941 proto německé velení rozhodlo, že město obklíčí a nechá vyhladovět. ... "

    https://echo24.cz/a/SPgr2/asi-nejkrvavejsi-oblehani-v-dejinach-pred-75-lety-prolomila-ruda-armada-obkliceni-leningradu

    Když poslouchám Leningradskou symfonii, vždycky si vzpomenu na Šostakoviče, jak ji psal přímo na místě těch hrůz. Odmítl být evakuován.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šostakovič dílo dokončil v městě Kujbyševě (Samara), kam byl z obleženého Leningradu evakuován, a kde dílo mělo dne 5. března 1942 premiéru

      Vymazat
    2. Historické okolnosti vzniku

      V roce 1941, krátce po zahájení útoku na tehdejší Sovětský svaz, se německá vojska přiblížila k Leningradu (dnešní Petrohrad), který neprodyšně obklíčila.[2] Šostakovič měl být jako většina významných osobností z města evakuován, ale na svou žádost zůstal a v obléhaném městě začal komponovat svou už sedmou symfonii.[2] Šostakovičova práce byla celou zemí sledována, sám skladatel informoval v pravidelných rozhlasových vystoupeních o postupu své práce.[2] I když byla symfonie provedena o něco dříve ve Spojených státech, kde ji řídil slavný dirigent Arturo Toscanini, za skutečnou premiéru se považuje uvedení symfonie 9. srpna 1942 v samotném Leningradě.[1][2] Pro toto provedení byli hudebníci sháněni z nejrůznějších míst, někteří byli staženi i z válečné fronty. Rozhlasový přenos znamenal velkou morální podporu nejen obléhanému městu, ale i celé zemi.[2]

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Symfonie_%C4%8D._7_(%C5%A0ostakovi%C4%8D)

      Pokud wiki neuvádí takový detail, co píšete, na významu a historii symfonie, který byl - to snad uznáte - ojedinělý ve světové hudební historii, to nic nemění. Je možné, že ta březnová premiéra byla provedena neprofesionálními hudebníky, jak se mnohde uvádí, nebyli lidé, mnozí přijeli z fronty... Hudba měla lidi podpořit v utrpení, proto bylo důležité, aby "nějak" zazněla, čekalo se na ni.

      https://operaplus.cz/slo-leningrad-zniceny-stalinem-pred-75-lety-mela-premieru-sostakovicova-leningradska-symfonie/

      Vymazat
    3. Poprvé byla symfonie uvedena v Kujbyševě, kam byl z Moskvy evakuován orchestr Velkého divadla. Za skutečnou premiéru se však většinou považuje provedení v obleženém městě 9. srpna 1942.

      Vymazat
  83. https://magazin.aktualne.cz/cestina-kviz/r~c1087a521feb11e98c840cc47ab5f122/
    Tak pro mne češtinu zjednodušit - z 15 jen 9 správně, znovu - jak mi bylo doporučeno - zkoušet nebudu.
    Pro dnes všem dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dopadla jsem tak nějak podobně,přechodníky a velká písmena, přechodníky se moc nepožívají a velká písmena,to se pořád mění,takže se za ten výsledek ani moc nestydím.Jinak zbytek by šel.

      Vymazat
    2. V češtině jen 1 chyba (ta divadla neznám a neumím), zato u evropských řek jsem analfabet.

      Vymazat
    3. Takže pro mne řeky zjednodušit - zahradit, vyřadit, odklonit, všechny svést do jedné, maximálně do dvou!! :-)

      Vymazat