24 ledna, 2019

KRTINEC č.373

217 komentářů:

  1. Díky za krtinec, pane domácí.
    Katie Melua greatest Hits - Best Of Katie Melua Full Album Cover 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=zgo1aGqamhY

    STÉPHANE GRAPPELLI - Stardust (Full Album)
    https://www.youtube.com/watch?v=4X5aid1nxq4

    Radůza - Rixum pix
    https://www.youtube.com/watch?v=IqoUOngvJDQ&index=26&list=PLaRQYLlu3p6-mjL5AwAcHHlJzQCh7zXrZ&t=0s

    Pro pana Kopíčka
    MOZART Symphony No 40 in G minor KV550 LEONARD BERNSTEIN
    https://www.youtube.com/watch?v=qzBwa2jI1Oc

    Srdečný pozdrav všem, ve čtvrtek tu nebudu, dnes přijede dcera, vnuk tu u nás bude do soboty, takže nebudu pouštět počítač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím i Vás, Anno, ve čtvrtek jsem Vás zaspal.

      Vymazat
  2. Snídaně pro sýkorky: https://imgur.com/a/jIvY5BS

    OdpovědětVymazat
  3. Mají to každý den a je jich čím dál, tím víc.

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes se už o přátelích z Talibanu cudně mlčelo. Musí se počkat na nějakou legendu, návod nebo cosi stravitelného, aby ti hrdinové nebyli jateční.
    Zato se mnou zacloumala zpráva z polských jatek, kde vyrábí maso i z těžce nemocných a shnilých kusů. Jde to do Anglie, tam mají rezistenci i proti nervovým plynům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste taky dostal ten hnusný mail, nebo jsem něco přehlédla? Vrátila jsem se teprve domů, byla jsem ještě v österajchu.
      Jinak dík panu domácímu a doufám, že mu na horách odlehlo.

      Vymazat
    2. Aha, tam já nechodím, nebo jen zřídka. Přišlo mi mailem něco kolem masa, ani jsem si to nepustila, stačila mi úvodní stránka. Fuj. Raději zvěřinu.

      Vymazat
  5. Naporcuj tu zdechlinu
    dej tam trochu sarinu
    ať tu není tolik much,
    v Albionu bude vzruch.
    Napůl řízni tam ten nádor
    co tančíš jak toreador
    nebo ti tu něco smrdí?
    Angličani, ti jsou tvrdí,
    pijou i mrtvému z ucha -
    Jadwiga - ta pěkně kuchá!
    Přihoď tam i trochu střeva
    anglánovi tohle neva
    škrábni z kůže trochu hovna
    pochutná si i královna.

    OdpovědětVymazat
  6. Tužka napíše,...napíšu nejprve pro pana Ládíka a pana Jáchyma,...měli jste přípodotek k mému vstupu,...díky,...podstata je taková,...můj běh života je podobný sinusoidě se svými maximy radosti a minimy pod nulou v poloze smutku,...a protože vím, že zase nutně příjde sešup, z kterého se bude třeba vyhrabat,...tak to asi působí, že jsem pesimista,....nevím,....v minulosti, v dávnověku mého občas netrpělivého a rozjíveného mládí, mě oslovily principy stoicismu,...hodně jsem na sobě zapracovala díky józe,...ovládám svou prchlivost a zkušenosti mě nutí, mít stále připravený katastrofický scénař,....hodně často mi pomohl vyhnout se maléru,...jistě, za pomoci Anděla Strážného.

    Jako dítě jsem měla nad postýlkou obraz, určitě jste ho někteří taky viděli, byl v mnoha variantách,....krásný, velký, Anděl Strážný hlídá děti jdoucí nad propastí po bortící se lávce z prken. Na mém obrazu měl Anděl bílý šat, veliká křídla a dítě byla dívka v růžových šatech se sklopenou hlavou,...dívá se na cestu. V dětství jsem na návštěvách viděla i Anděly v barevných šatech, chlapce a dívky,...dokonce i jednou holčičku, jak si nese v náručí přitisknutého holoubka.

    V mých představách je můj Anděl Strážný mladý krásný muž, který občas obrací oči v sloup, když vidí, před čím mě to zase musí uchránit....zatím to stíhá, nevzdal to,...díky, Anděli.

    Jóó, byla jsem odhodlána, že pro pana Jáchyma otevřu jednu se svých třináctých komnat, aby si přečetl, jak zápasím s nástrahami Osudu,...ááále, zas mě to přešlo,...mám obavu, že by mi nebylo uvěřeno, nebojím se je otvírat,...dává mi to sílu čelit dalším nástrahám,...říkám si, podívej, co jsi zvládla, tak zvládneš i to další, ať se děje, co se děje,...pane Ládíku, krásných 30 let to rozhodně nebude, bude to permanentní boj,...stáří není pro sraby.

    Než jsem sedla k počítači, bylo pět nad nulou a ze sněhu polovina,...počasí si nenechá poroučet,....chacháá, poručíme větru dešti,...když jsem tuhle písničku slyšela, tak jsem si vždycky pomyslela, že autor byl,...řekněme,... optimista za každou cenu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě shlížel u babičky z obrazu Ježíš, měl zorničky uprostřed a jezdil po mě očima, všechno viděl.

      Vymazat
    2. Když ještě,Tužko, věříte na existenci Anděla strážného,tak jste velká optimistka. Věříte,že vás někdo hlídá a ochraňuje a existuje nějaká pozitivní síla.To já v mládí též měla a Anděl se i projevoval,ale pak nějak zmizel z mého života a začly mě ovladat spíš Murphyho zákony.
      Ježíše s pichlavýma očima měla nad postelí moje babička též. Asi to měli doma všichni.

      Vymazat
    3. U Ježíš jsem vzhledem k původu očekával hnědé oči, ale na obrazu byly modré a Ježíš mi připadal starší, než 33letý. A byl navlečený do hodně hader. Celé mi to bylo podezřelé, v kostele jsem ničemu nevěřil, ale aspoň jsem se tam naučil modlit.

      Vymazat
    4. Ten babiččin též nepřipomínal Čecha. Měl úzký podlouhlý obličej se špičatou bradou,velmi úzké rty černé vlasy a oči mam dojem též černé.Mel růžové tváře a tenké dlouhé až pavoučí prsty a tím jedním ukazovákem ukazoval do kuchyně. Hezká byla jen ta svatozář.Omotany byl vínovou hadrou s nějakým uzlem a masivní řetěz na krku. V podstatě vypadal jak feťák z filmu Mimikry.Akorat tmavší.

      Vymazat
    5. Tomu mojemu koukaly z hader jen bosé nohy, malovaný byl tak trochu z podhledu, aby byl přirozeně nad. Pravou ruku měl pozdviženu, ale nevím, kam ukazoval - asi k pecku, ten byl vpravo. Na prsty si nevzpomínám, možná měl i rukavice. Pozadí bylo temné, oblačné. Nevím, kde skončil. Babička umřela, když mi bylo 9.

      Vymazat
    6. Krista jsme doma neměli, asi ani babičky, nepamatuju se. Ale obrázky s andělem, jak stráží malé děti nad vodou, to si pamatuju a ráda jsem se na to dívala, určitě to malého člověka ovlivní, představuje si ten výjev a věří, že něco takového existuje. Pak si ráda vzpomínám na takovou modře vyšívanou nástěnku s domácím výjevem, byla v kuchyni, a na ní napsáno Kde Bůh hospodaří, tam se dobře daří. Taky takové uklidňující heslo a určitě se to člověku nějak zapsalo do podvědomí, vidět to několikrát denně. Na Anděla strážného jsem věřila a možná i trochu věřím, snažím se ho nezneužívat.

      Vymazat
    7. Ten můj byl jen do pasu,též z podhledu. A vedle byla panenka Marie s tlustým růžovým děťátkem.A též měla tu svatozář.
      Babička mně umřela též v 9 letech a obrazy asi vyhodili.Co s tím tenkrát. Nebo odnesly na půdu a pak se prodalo s barákem.

      Vymazat
    8. Jo, Ježíš, co tě sleduje, ten byl i u nás. A v ložnici měli naši Pannu Marii s jezulátkem v náručí. Děsily mě divné ruce, prsty měly nepřirozené tvary a byly čtyři! Asi bych ten obraz na půdě našla. Je tam i táta s Novotným a se Štrougalem, když si jel pro vyznamenání za vynikající práci. A taky naše rodinka v krajince s labutěma, já byla ještě miminko a mladší ségra chybí. Budu se tam muset vydat, vždyť to jsou relikvie :))

      Vymazat
  7. Statisíce katolíků
    nebraly do ruky kliku
    od kaple či od kostela
    (Panna Mařka to tak chtěla);
    měli mši pod širým nebem
    v Panamě, no já to jebem.
    To snad byli indiáni
    přivyknutí na flákání -
    tam nerobí na šichty?
    Tam se robí jenom ranní?
    U nás odpolední, noční,
    až potom dělníku spočni,
    ty máš chuť jít ještě na mši?
    Dám ti zdarma zásyp na vši.

    OdpovědětVymazat
  8. Prší prší jen se leje
    Snížek odchází do prdele

    OdpovědětVymazat
  9. Odpovědi
    1. Teš sype tak, že není vidět les.

      Vymazat
    2. Probudila jsem se do bílého rána a stále sněží. Musím nasypat ptáčkům, sedí na meruňce a vyhlížejí. Kosové se handrkují o jablíčka pod stromem, jsou zpět, oddychla jsem si.

      Vymazat
    3. Já od léta kosa neviděla.A že jsem jich tu měla,byli krotcí a chodili po zahradě jako slepice.A koupali se každé rano vv pijátku to me vždy probudilo j splouchaní jak byla ta vedra,tak jsem musela mít celé noci otevřené okno.Ale za zle jim to nemám,to jsem vždy vstala a šla na zahradu po ránu něco pracovat.Na jaře najdu vzadu pod rybizem hromádky peří z jejich mrtvolek.Jako vloni.

      Vymazat
    4. Taky sype,ale spíš než vločky takové mokré krupičky,sníh s deštěm.To si to globalni oteplování vybralo blbý bod. Kolem nuly,ani ryba ani rak,jejn problemy místo snehubile sračky.

      Vymazat
    5. Byla jsem odhrnovat, to by se stavěli sněhuláci! Je přesně sněhulákový, pesák v něm řádí jak malé děcko :-)

      Vymazat
    6. Dole ve městě je jenom břečka https://imgur.com/a/HpCLNvY,
      u nás už projel pluh a lehce jsem přistál nad barákem.

      Vymazat
    7. divný imgur ... znovu https://imgur.com/a/lx6bvPv

      Vymazat
    8. I u nás chumelí, do těžkého sněhu se Mišpulce moc nechce.

      To: Ládik!!!
      U nás oba Vaše imgury stejné. U Vás na ptáčky nikdo nemůže, to já ořechy do misky pod střechou sekám na jednou do zobáčku, aby stihli před kočkami odletět, slunečnici si loupou na blízké svídě. Kupodivu i dnes jen dvě sýkorky najednou a zatím se zdá, že lojové koule mimo dosah chlupatců dočkají jara.

      To: Gaia
      Nezkoušela jste si pustit Most, co by ČT možná mohla dávat až po 22. hodině? Pan Hofmann stejně jako v Trpaslíkovi neodolatelný, ba i ostatní. No, můj jedinec se opět nedívá, já druhý den na internetu.

      To: Marie
      Od paní Proškové doma pár knížek máme - opakovaně zatím nečtu, včerejší TV detektivku jsem neznala. Dala se.

      Vymazat
  10. Vatikán jde s dobou a využívá PC sítě i aplikace, jako tu na sdílení modliteb. Přesto papež vyzývá, aby mladí lidé nebyli stále připojeni k sociálním sítím, že to nestačí k tomu, aby byli milováni. A že se mají snažit o něco většího.
    Tak, Krtci, odpojit se a hurá do lesa! (hospody, baru, nebo kde se ještě dá družit?)

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nestaci-byt-cely-den-pripojen-aby-byl-clovek-milovan-kazal-papez-700-000-lidem-65053

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovečkin jde příkladem28 ledna, 2019 10:47

      Jiří Ovčáček
      ‏@PREZIDENTmluvci

      Papež František v sobotu také vyzval mladé, aby se snažili „o něco většího“, než je život na sociálních sítích. „Nestačí být celý den připojen, aby se člověk cítil uznávaný nebo milovaný,“ řekl papež František.

      Vymazat
    2. Ano, je vidět, že jsem s těmi chlapci "jedna duše, jedno tělo". :-)

      Vymazat
    3. V NG psali
      Kdo má wifi ten není nikdy sám

      a o to asi jde.

      Vymazat
    4. Kdo má psa nebo kočku, ten taky ne. :-)
      Jak to asi řešili lidi v době předpočítačové.... to vlastně pamatujeme.
      Ale on papež se obracel na mladé lidi, u těch je to přece jen něco jiného než u důchodců. A to samé by jim přece měli říci rodiče, a ne jim strkat mobily do rukou už ve 3 letech.

      Ona to ve stáří není legrace. Já se pamatuju na našeho tehdejšího ředitele, byl odejit v 63 letech do důchodu (i z politických důvodů tehdy). Zlomenějšího člověka jsem neviděla. Když jsme mu šli popřát k výročí, nebo ho potkali, málem brečel a nemohl se srovnat s tím, že je sám doma (jediná dcera s ním nekomunikovala, manželka dlouhodobě v léčebně). Zvyklý denně na práci a povinnosti, lidi kolem sebe.... byla z něj troska, k uzoufání. Pak ještě žil skoro 30 let, ale až na poslední 2 roky, kdy se téměř v 90ti oženil, byl nešťastný.

      Vymazat
  11. Noviny šíří novinu
    ve Znojmě mají lavinu
    chromý je celý tamní kraj
    kde sníh tak málo znaj.
    Kdoví, zda mají lopaty
    závěje jsou tam po paty;
    a znají cestáři radlice?
    Nepodlehnou tam panice?
    Sypou stovky tun soli
    i na koleje pod dvojkolí;
    letos slané víno bude,
    všechno do kanálu pude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta sůl, ta mě seje, všecko je od ní bílé, auto je to nejmenší... ale příroda trpí.
      Lopatu jsem fakt nedobyla, je za sekačkou opřená v boudě, odházela jsem sníh malou lopatkou a už to stejně taje. Zajdu se projít, ať si jej užiju, ale jen do obchodu, odpoledne přijdou strávníci, udělám anglický rostbíf a chybí mi červené víno. V Lídlu mají prý francouzský týden, tak tam bude určitě něco vhodného a dobrého

      Vymazat
    2. Já byla ve městě, je to jak u Ládika, břečka, ale ráno si říkám, nic nepotřebují, půjdu se jen projít kvůli pohybu a hops, jsem o litr lehčí a v podstatě jsem ani nic nekoupila.

      Vymazat
  12. Díváte se někdo na sérii detektivek podle spisovatelky Proškové, na ČT?
    Jak čtu upoutávky, je to česká Agatha Christie... tak to bych se měla podívat, kdo by nebyl zvědavý. V. Preiss a Matásek jsou taky lákadlo. Včera jsem kousek viděla, a odešla dělat něco potřebného, nebavilo mě to příliš. Možná se pletu.
    A mrzí mě, že Proškové knížky neznám.

    https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/156396/preiss-a-spol-vysekli-poklonu-ceske-aghate-christie.html

    OdpovědětVymazat
  13. Kedze ma celkom bavi kuchtenie, pozorne som precital recept od p. Marie na kotlety. No a cakal som na recept od gaie. No dala odkaz, ze sa to da vyguglovat. Takze neviem, ktory z tychto receptov su podla gaie tie jej, vyguglovane☺.

    https://www.femina.cz/kotlety-po-pratelsku-se-syrem/

    https://www.i-senior.cz/recepty-nasich-babicek-kotlety-po-pratelsku-nasyti-celou-rodinu/

    https://www.labuznik.cz/recept/kotlety-po-pratelsku/

    https://www.mot.cz/project/kotlety-po-pratelsku/

    https://www.receptnajidlo.cz/kotlety+po+p%C5%99%C3%A1telsku+recept

    http://www.varimerecepty.cz/kotlety-po-pratelsku_1

    ...
    ...
    ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty recepty jsou v podstatě všechny stejné
      já preferuji málo cibule nebo i žádnou a sýr jedině uzený, jinak s tím kořením opatrně, on masox je sám koření, takže jen papriku,té může být dost a jinak nedávám nic,dokonce ani sůl, neb jak říkám, ten masox. ...

      Vymazat
  14. Na A.cz vyhlášen boj proti léčitelům, skrzevá zákony. Pan stomatolog, roč. 1945, má neblahou zkušenost s léčiteli ve své rodině, a samozřejmě vše alternativní odsuzuje jako šarlatánství.
    http://blog.aktualne.cz/blogy/frantisek-hastik.php?itemid=33302

    Žijeme v době dvoupólové. Buď Zeman, nebo Drahoš. Buď s léčiteli kamarádi, nebo nepřátelé na život a na smrt, jako pan stomatolog.
    I když - sama bych takový zákon mít na svědomí nechtěla. Jak rozeznat opravdové šarlatány... a co pomůže jednomu, druhého může zahubit. S proplácením je to pak těžké. Ale když ona i ta tradiční medicína umí zahubit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Západní medicína je dost brutální, dokáže vytáhnout mrtvolu hrobníkovi z lopaty,ale vyléčit prkotiny a chroniky neumí a ono se říká 100x nic umořilo osla,takže ty prkotina mohou člověka i zabít nebo mu tak snižují kvalitu života, že to člověka ani nebaví a ti léčitelé umí ulevit.A byliny,kdo se v tom vyznání, tak dokáže zázraky, ale to se na fakultách nebere.

      Vymazat
    2. Čínská medicína se studovat a prakticky naučit dá, a doufám, že u nás budou vznikat její další centra a kliniky. A že výsledky pak přesvědčí i zákonodárce.
      Zdejší neurologové už doporučují k akupunkturistovi, jen nevím, jak je to s hrazením pojišťovnou.

      Vymazat
    3. Chce to celostního doktora.

      Vymazat
    4. O to jde,co hradit pojišťovnou a co ne.Jestli vykrmovat čínské doktory ze solidárního pojištění,když u nich ani nikdo neví,co vlastne studovali.V podstatě by to mohl být i tunel do zahraničí

      Vymazat
  15. Trochu jsem se zasnil v Kydech o Baxovi, připomělo mi to Baksan, Elbrus a ten hajzlík nad propastí u Prijutu11 .... podíval jsem se na gůgl a někdo hajzlík nedávno vyfotil: https://imgur.com/a/AhJ0a0s

    OdpovědětVymazat
  16. Ještě jednou zatmění Měsíce na Vysočině:
    Technika: Nikon D7000 + Tamron SP AF 70-300mm na stativu Manfrotto
    https://www.jpeg.cz/obrazek/tZ7AD
    (Otevírám "přílohové" maily čím dál později, do jara to určitě napravím.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty velikosti nejsou reálné.

      Vymazat
    2. Včera večer byly od nás tak jasně vidět hvězdy na celé obloze, vypadaly tak blízko, že jsem to snad ještě nikdy neviděla. Aspoň ne v zimě.

      Vymazat
    3. Suchý vzduch. Já viděl nejvíc hvězd v JARu, náhorní rovina, vlhkost pod 10%. Miliardy a miliardy, tady takové nebe nikdy nebylo, ani v zimě v mrazu, kdy je suchý vzduch.

      Vymazat
    4. Tak tam jste koukal na jinou oblohu,než koukáme tady.Treba souhvězdí Jižní kříž tady odsud není vůbec vidět.

      Vymazat
    5. Tady vidíme nonstop jen cirkumpolární souhvězdí, ostatní lezou pod obzor a jsou vidět z jižní pologule.

      Vymazat
    6. Celý komentář k "fázově nafocenému zatmění Měsíce z Vysočiny
      Fotograf: Milan Žejdlík
      Místo focení: „náš“ Karlštejn tady vedle u Svratky
      Fotografův komentář:
      Ten, kdo si dneska přivstal, mohl sledovat naprosto úžasnou a dechberoucí podívanou, která se odehrávala na noční obloze .... Nádherně barevné více než hodinu trvající úplné zatmění Měsíce bylo možno díky dokonalému počasí pozorovat v celé jeho kráse .. .. ����Nebeská podívaná začala 04:33 fází částečného zatmění, které postupně přešlo do zatmění úplného (začátek 05:41, konec 06:43), jehož maximum nastalo v 06:12. Měsíc poté dokončil fázi částečného zatmění a současně v cca 07:50 zapadl za obzor.
      Počasí ve Svratouchu bylo zcela dokonalé ... nebe bez jediného mráčku a pořádná zima s minimem -15°C ...
      Kompozitní snímek je složený z fotografií jednotlivých fází zatmění ... První vlevo nahoře je pořízená v 04:36 a v poměru ke skutečné velikosti měsíčního disku je 16x zvětšená. Poslední fáze těsně nad obzorem byla pořízená 07:45 a odpovídá dvojnásobku velikosti, kterou můžeme běžně vidět okem ....
      Technika: Nikon D7000 + Tamron SP AF 70-300mm na stativu Manfrotto
      Pomocná výbava: Termopodkolenky, termoponožky, extra zateplující dlouhé jágrovo prádlo, ta nejchlupatější chlupatá mikina co mám a na mě zcela neobvykle nejzimnější zimní bunda.
      Dále pak zateplená kukla, kulich a rukavičky na prstíčky ... v neposlední řadě termoska s čajíkem .. a pro sichr klima v autě rozpálená na 28, kdyby jako bylo nejhůř ��
      Zdroj: https://www.facebook.com/obecsvratouch/"

      Už nechumelí, taje.

      Vymazat
    7. Nevím,jestli jižní noční obloha má víc hvězd.

      Vymazat
    8. Nevím, proč hýbal velikostí. Kdyby nechal jeden rozměr, udělal by lépe.

      Vymazat
    9. Ad: Ladik!!!
      Musite sa na to pozriet ocami umelca☺.
      Podla mna, chcel nielen ukazat zatmenie z casoveho hladiska, pohyb Mesiaca, ale i to, ako sa z niecoho velkeho, postupnym zapadanim stava nieco coraz mensim, za zapadne... (Napr. i clovek).

      Vymazat
    10. Právě, že nad obzorem se Měsíc jeví větší. Splyne se Zemí. Takhle ho někdo vystřelil a letí do pr...

      Vymazat
  17. A tohle je prý budoucí hvězda eurovizní. Tak to je teda věc! Písnička jako dětská říkanka, s doprovodem hracího strojku. No, ono je i to obecenstvo dost jednoduché, třeba si navzájem sednou.

    https://www.super.cz/616365-cesko-posle-na-eurovizi-zpevaka-ktery-videl-svetlo-na-konci-tunelu-navaze-s-touto-pisni-na-lonsky-uspech.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jmenuje se Lake Malawi,to je takové multikulturni a on je možná i preoperovana holka,takže trendy.

      Vymazat
    2. Malawi jsme se učili jako Njasa. To bude asi nějaký vítač, vzal ho čert.

      Vymazat
    3. Ten se bude líbit, přesně v notách jurovize. Ještě kdyby měl kozy nebo tak něco...

      Vymazat
  18. Vyrazily jsme na psí pochod ještě před západem slunce. Venku to vypadalo krásně, ale mrazivý vítr byl dotěrně jedovatý. Naštěstí se to po pár stech metrech poddalo, člověk si zvykne a šlo se dobře.
    Řeka bez známek zamrznutí, kachny a kačeři v plné zábavě a pohybu. Myslím, že jsem mezi kachním kejháním zaslechla skřehotat žabáka, to mi přišlo dost zvláštní tohle roční dobou.

    OdpovědětVymazat
  19. Jeden náš zákazník, z před 10 lety, volal a ptal se, jestli mu spočítám barák, že koupil pension, chatu. Tak se ptám - kde to je? A on: koupil jsem Slavíč.... Tak tam o víkendu jedem (jeho) autem, 170cm sněhu. To už je zajímavější práce, bude tam vzducháč - jako na Borové Ladě na Šumavě, ten jede. Pustevny mají zemní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Navrhněte mu iglů, a nemusí dělat vzducháč. Když tam mají tolik sněhu.

      Vymazat
    2. Toto?

      http://www.kolarovachata.cz/

      Pekna chatka.

      Vymazat
    3. To je ona, v srdci Beskyd.

      Vymazat
  20. Honzák, kdyby se věnoval jen článkům z oboru, by udělal nejlíp. O depresích se od něj docela dá číst. O politických věcech ne.

    "Často se lékaři setkávají s takzvanou somatizovanou depresí. „Jsou to třeba atypické bolesti hlavy, hrudníku, zad nebo střevní obtíže. Když po tom jdete podrobně, tak zjistíte, že u půlky lidí, kteří mají zajímavé střevní potíže, se pod tím skrývá úzkost nebo deprese,“ doplňuje Honzák.

    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/deprese-priznaky-radkin-honzak-psychiatr-rozhovor-2019_1901271711_ako

    OdpovědětVymazat
  21. Šéf venezuelské opozice podle svých slov jedná s armádou o převzetí moci
    Předseda venezuelského parlamentu a také opozice Juan Guaidó, který se minulý týden prohlásil za prezidenta země, vede rozhovory se zástupci armády i vlády o převzetí moci ve Venezuele. Guaidó to řekl v rozhovoru pro list Washington Post. V zemi se od minulého týdne konají protesty proti autoritářskému vůdci Nicolasi Madurovi. Za ním ale stále stojí armáda a bezpečnostní složky, píše agentura DPA.

    Inu, jak demokratické... skoro jako na okrajině

    OdpovědětVymazat
  22. Paní Alena se nějak dlouho neozývá. Snad se jí něco nepřihodilo.

    OdpovědětVymazat
  23. Kopíruji čerstvé vyjádření svého tiskového mluvčího.
    Uznejte, že blbec je on!

    Maneco,
    tím, čím byl Bufalo Bil pro bůvoly, byl kdysi obávaný ochránce přírody V.Š. pro holuby!
    Dlouze by o tom mohl vyprávět můj tiskový mluvčí Jáchym.
    S Jáchymem jsme se před časem dohodli, že mi bude dělat tiskového mluvčího a já recipročně jemu.

    Pochopitelně to skončilo tak, že mi krade identitu, kdežto já si tu jeho občas zapůjčuji.
    (Trapně imituje můj styl, ale rozeznáte nás podle toho, že jeho příspěvky jsou blbé, kdežto ty moje naopak).

    Jáchym chodil s obávaným holubobijcem V.Š na pivo a trávil s ním občas čas hlubokomyslnými filosofickými úvahami.
    Zavražděné holuby žrala káňata v záchranné stanici pro dravce na naší zahradě.
    Já si z toho odnesl posttraumatický stresový syndrom a nick Asfaltový holub.
    Holubobijec Vladimír Špidla následkem svých loveckých úspěchů zpychl, zamířil výše a stal se ministerským předsedou.
    ****
    Překopíroval jsem to hlavně pro tápající Lišku.
    Ládik to už, zdá se, pochopil sám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jsem chápavý, mám palec na správném místě. Bystrouška určitě netápe.

      Vymazat
    2. Piš, holoubku, piš....29 ledna, 2019 00:00

      „Ve vyšších věkových kategoriích začíná váznout výživa čelních mozkových struktur, které mají inhibovat ty emoční impulsy, a tak se pak na stará kolena tu a tam někdo chová, jak by se v době zralosti, pod vlivem své výchovy a vzdělání nikdy nechoval. ...........
      “Máme ďábelskou potřebu se bát.“ Cyril Höschl o českém teroristovi, mozkové kůře prezidenta a Babišově synovi.

      Vymazat
    3. A já si myslím, že na vidláka našel kontakt Sartre právě u nás
      Jáchyme, ne, že bych někdy netápala, ale u AH (sakra, máte podezřelé iniciály) fakt netápu.
      Jinak doporučuji sledovat čt, slunce kam dohlédnete. Ondračka z TI, Dvořák z čr (komentoval úspěšného odvážného Petříčka na Ukrajině...), no co vám budu povídat.

      Vymazat
    4. černý Petřík29 ledna, 2019 09:33

      KOMENTÁŘ: Tomáš Petříček v nemilosti dezinformačních médií
      Jan Cemper
      AUTOR: JAN CEMPER PUBLIKOVÁNO: 26.1.2019

      Vymazat
    5. Liško,
      obávám se, že s tím Sartrem máte pravdu.
      Na druhé straně setkání obyvatel izolovaného ostrůvku s kravskými neštovicemi může zabránit pozdějšímu fatálnímu průběhu setkání s neštovicemi pravými.

      Co tě nezabije, to tě posílí.
      Na druhé straně zahajovat každou zdejší snídani tím, že lovíme tutéž pacákovu mouchu (nebo zašlemovaný chlup z bobra a zapomenuté brko z mraženého kuřete) ze snídaňové polévky nás neposílí, ale zatvrdí,ba zocelí!
      Možná to zvyšuje rezistenci proti účinkům komentářů v ČT.
      Já na tenhle typ zářivých slunečných pořadů nekoukám, ale třeba teď investuju do slunečních brýlí, namatlám si xicht UV filtrem a risknu rakovinu kůže. Vám liškám je hej, vy jste porostlé srstí!

      Vymazat
    6. Žbrluch, Jáchyme29 ledna, 2019 11:35

      Jamalalicha? Jamalalicha. Jamalalicha, i paprťála, chánua, chánua, e chánua, e chánu, džalala, džalala-a, a paprťála. Tasparta maznalika zamáz piskurty, jarda, piskurty, patláma, patláma, patláma a… žbrluch!

      Vymazat

    7. Když nemá co do pussy
      žvýká pacák kaktussy.

      Vymazat
  24. V bedně staví sen a já du chrápat. Koupil jsem za litr provizorní lino jako povrch pracovní podlahy na kus poslední nehotové půdy, kde budu řezat, hoblovat a brousit. Abych neměl bordel, koupím odsávací zařízení a ještě tu spodní frézku, bo budu dělat atypické lišty a nějaké tvarové věci. Ale nejdřív odpad od hajzlu a umývadla, vodu a topení, pak podlahu. Začnu izolací střechy. Tě bůh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za 622 000 přehodili obývák a kuchyň. Studené, neosobní, naprostý rozmar a zbytečnost. Ty prachy měli dát potřebným.

      Vymazat
    2. Mně vždy děsí,jak v panelácích bourají příčky. Jednou se to vše rozjede jak v dětství,postavili jsme věž z domina nebo karet a pak vytahovali dílky a komu to spadlo,tak jsme se smáli,že spadl do záchoda.

      Vymazat
  25. Nebudu teď rolovat kydy, bo na mobilu je to malé a stejně asi usnu.

    OdpovědětVymazat
  26. https://promuze.blesk.cz/clanek/pro-muze-holky/590303/sexy-blondyna-beha-tak-aby-na-mapach-malovala-pindoury.html

    to mají lidé nápady,to Ládík běhá jen do kopce a já běžkuji dokolecka po poli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaio,
      běhat JEN do kopce si mohou dovolit jen multimilionáři Ládikova typu.
      A to ještě jen díky tomu, že se jim nepotí nohy a jedny ponožky jim bez vyprání vydrží čtrt roku. takže ušetří jak za ponožky, tak za prášky na praní.

      Díky tomu si mohou dovolit si pom každovečerním vyběhnutí do kopce objednat vrtulník, který je snese dolů, aby nemuseli běžet z kopce.

      Jenže o tom nám už Ládik nenapíše, aby se nad nás, příjmově méně obdařené, nevyvyšoval.

      Vymazat
    2. Můj příjem je příjem nás všech, přes burešův filtr.

      Vymazat
  27. Na vecerne rozjimanie.

    (Nie je to Kuffa☺)

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=450&v=s8YlPBUokPY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na mě moc složité,já jsem primitiv.Napiste,co slovenského budete dnes vařit.

      Vymazat
    2. Dnes nic. Mam od nedele, ulozene v chladnicke. Husta polievka (zaklad) zo zeleniny. Vacsie kusy korenovej zeleniny (mrkva, petrzlen, zeler, kvaka..., kapusta (teda po vasom zeli, nie kysle), paradajky, paprika, par struckov cesnaku, dve velke cibule, por nakrajany na kolieska, stopkaty zeler, cukety, bobkove listky, cierne korenie, nove korenie, cili papricky a paradajkove pyre nepasterizovane. Nesolim a nijak inac neupravujem, ani zatrepka (jiska), ziadna muka. Tak to dlhsie vydrzi. No a je toho viac a pocas par dni sa da potom z toho zakladu robit kadeco (zeleninova polievka s nejakou cestovinou, rybacia polievka so zemiakmi, zeleninovy borsc, ked sa prida maso, gulas, i bez masa, napr. fazulovy a pod., podla fantazie).

      Alebo to jest take, ake je, bez dalsej upravy. Je zo zdrave, syte, vyzivne☺.

      Vymazat
    3. Kvaka to u nás neznáme,ale té polévce říkáme hezky česky ajntopf

      Vymazat
    4. Kvaky jsou ty obrovské kedlubny, to se zkrmuje.

      Vymazat
    5. Kvaka je TUŘÍN, ziadna kedlubna a neskrmuje sa (ked tak iba zlta), ale bielo-fialovo-zemenkava sa konzumuje ludmi. Chuti nieco medzi kedlubnou a redkvickou.

      https://wave.rozhlas.cz/turin-zelenina-se-spatnou-povesti-5283084

      Vymazat
  28. Sundali obraz nepřítele
    co budem dělat, doprdele?
    Koho tam teďka pověsí,
    kdopak další nás poděsí?
    Už jsme se dlouho báli
    co spáchá Abdul, Alí -
    kdepek nás zase obklíčí
    kde na nás minu nalíčí.
    Tak jsme se s nimi dohodli
    je to pro naše pohodlí
    zrušíme navzájem víza
    ať může proudit míza
    nefalšovaného středověku
    k unavenému novověku.

    OdpovědětVymazat
  29. Premiér a ministr vnitra Saif bin Zayed Al Nahyan byl pak vyhlášen nejlepší osobností usilující o genderovou vyváženost za to, že zavedl mateřskou dovolenou v armádě.
    V emiratech

    OdpovědětVymazat
  30. Býval jsi kámo terorista
    a teď už nejsi, dozajista
    teď jsi kamarád a bratr,
    už tě nezavřeme za katr;
    teď se to změní, u sta hromů
    pozveme si tě k sobě domů
    představíme ti manželku ...
    (dej rozkaz svému kladélku
    tam už nebudeš opylovat
    budeš se muset slušně chovat),
    ukážeme ti kozí chlévy
    možná ti prasknou všechny cévy
    ale neboj se nic,
    vyjdem ti vstříc.

    OdpovědětVymazat
  31. ach jo, když ono je to tak strašně nemoderní...
    https://www.flowee.cz/clovek/3747-ani-holky-ani-kluci-teenageri-jsou-dnes-radsi-fluidi

    OdpovědětVymazat
  32. Já dnes jedu v nostalgických skladbách. Co říkáte na tuhle Maričinu?
    https://www.youtube.com/watch?v=HuvE_Aqtm6w

    OdpovědětVymazat
  33. Konečně se mi podařilo vyfotit vrabce - však mi z keře vylétli téměř před nos. K tomu přerovský sníh a modro.
    https://www.jpeg.cz/obrazek/tVIsQ

    To: Liška
    Co tak něco novějšího? Imagine Dragons - Bad Liar:
    https://www.youtube.com/watch?v=I-QfPUz1es8&index=12&list=PL8fAVuusm10pOadRgEqB5JtbYYgisSQLQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle křídel jsou to vrabci z lokality Újezdec - Beňov - Prusy - Želatovice.

      Vymazat
    2. Taky jsem zmasírovaná Hitchcokem a jak vidím hejno ptáků, tak se bojím. Pardubické nádraží je jak z hororu,co je tam havranů

      Vymazat
  34. Dopoledne ažúro, odpoledne se prohnala sněhová vánice, nic příjemného.

    K těm ptáčkům: v okolí lidi zavěšují volně na stromy lojové koule v síťkách, ale ještě jsem neviděla, že by je nějaký malý strávníček konzumoval. Můžou k nim vůbec ptáci, když visí ve vzduchu a pod nimi žádná větev nebo na co by se dalo sednout?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám na budce a mohu pozorovat.Oni si na to stoupnou a zobou to.Ale asi jim to moc nechutná,neb snědli za měsíc necelou jednu a na tu drahou,německou,s moučnými červy, zaz42Kč,a trojbalení,nejdou vůbec.

      Vymazat
  35. Dnes jsem byla na běžkách a byly úplně ideálalní sněhové podmínky,tak jsem si zpívala hlavně pisnicky o ráji
    Děti ráje od Janečka
    Ukážu ti cestu rájem od Gotta
    Paradise od Coldplay
    Cesta do ráje od Kamelotu
    Jindy si většinou zpívám Skal a stepí divočinou hladový a roztrhán s puškou v ruce s ohněm v srdci uhání vpřed partyzán

    OdpovědětVymazat
  36. Jo akorát jsem potkala debila na kole,co dupal v závěji a ničil stopy.Pry je to nový sport,snowbike,tak se máme na co těšit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S takovým bych měl krátký fyzický kontakt.

      Vymazat
    2. To bude brzy u vás taky,blázni co nevědí co roupama se rychle šíří, naštěstí to kolo stojí 25 litrů.

      Vymazat
  37. Ještě k té JAHO polévce, tak já se též snažím vyhýbat bílé mouce a tuku a tak zahušťuji místo jíšku tímto
    http://www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska

    a ještě to je potom bohatší na bílkoviny a nemusí se jíst tolik masa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrašku používám taky.
      Je univerzální.
      Ale pozor - vyrábí se i s vanilkovou příchutí!
      Minule jsem se přehmátl a obalil v ní řízky.
      Bylo to...zajímavé.

      Vymazat
    2. Taky znám a užívám. Tu sladkou dosud ne.

      Vymazat
    3. Koukám, že nás bio je tu dost

      Vymazat
    4. Mhm. Musim sa pozriet, ci u nas nieco take dostat kupit. Doteraz som o tom nevedel. Vdaka za tip.

      Vymazat
  38. ZVLÁŠTNÍ ZPRÁVA
    Ládik přelstil Bureše!

    Furt mu posílal dvakrát tak velké daně než by měl.
    Bureš se naštval, protože mu to pokaždé musí vracet zpátky a bankovní převody a poštovné ruinovaly státní pokladnu.

    Marně Ládik vysvětloval, že už si s těma miliónama neví rady.
    Před několika týdny se ale Ládik zatvrdil, koupil sekeru a několik pytlů a šel s nimi do banky.

    Po několikahodinovém výslechu a ošetření oděrek, které mu způsobila ochranka svými hmaty a chvaty se mu ředitel banky omluvil a osobně mu naplnil pytle dvěma sty tisíci pětikorun.

    V noci pak Ládika sledoval policejní dron s infrakemarou.
    Ládik objížděl dostupná přírodní koupaliště, prosekával díry do ledu a lopatou do nich házel pětikoruny.

    Po opětovném zadržení se přiznal, že chystá inovovanou hru Chcete být milionářkou ?
    Má být určena výhradně pro důchodkyně - plavkyně a amatérské potápěčky.

    Ústavní soud nyní řeší, zda se nejedná o věkovou a genderovou diskriminaci.
    Měli bychom se ho zastat vysvětlit, že jde o pouhý pilotní projekt jeho prezidentské kampaně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že je čas zvýšit hodnotu na desetikačky. Jednak inflace, jednak Bureš Gaie přidal, tak kdopak by se hamounil za pětikačkou.

      Vymazat
    2. Znáte ten bonmot pořádná hospodyňka pro pírko. ...

      Vymazat
    3. Gaio, hospodyňce je 20-30 (pak už by to bylo "hospodyně"), starší ročníky musí myslet i na svá záda.....

      Vymazat
    4. ale nedokonalá hospodyně je pejorativně hospodyňka, tak to chápu já,takže se to hodí na všechny

      Vymazat
    5. Hlavně ať se toho nechytí Valdrová.

      Vymazat
    6. Hospodyň to má úplně jiné konotace
      ale jak jsem už psala víckrát žádný chlap nedokáže pořádně vygruntovat

      Vymazat
  39. To není tolik, to bude mít komponenty SLX, to bych podrtil.

    OdpovědětVymazat
  40. Si prohlédněte Harryho Pottera :)

    https://www.youtube.com/watch?v=qGrJtGM6MDo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to je docela vtipné, i když je to od kavárny.
      Kdyby vysílali něco takového, jako bývala Česká soda, prostě padni komu padni - + Alles gute - to by bylo něco! Ale to už dnes nikdo nenatočí...

      Vymazat
  41. Taťána Gregor Kuchařová má boty číslo 41.To je síleny ta nemůže nosit lodičky,ale lodě. Proč to dává na wikinu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně, že se nejmenuje Brzobohatá a syn Brzobohatého se taky přejmenoval na Gregora. To jsou dva pitomci.... stejní jako stará G.

      Vymazat
  42. Zdravím do Nory. Čtu vás, ale nepíšu, připravuji žádosti pro matku do nějakého DD, je to pro složité, ale po letošním prosinci už nemůžu jinak.
    Matka se pořád horší, teď začala zamykat a nechávat klíč v zámku, pečovatelka a já se nemůžeme dostat do bytu... Nedá si říci. + problémy s hygienou, jídlem...
    K tomu má novou doktorku a ta stará, co prodala praxi, obíhá své letité pacienty a kasíruje je jako dřív. Prostě za ní přišla do bytu, dala jí nějaké prášky a vzala si zase pětistovku za návštěvu...
    Matka skoro nevidí a tak jsem jí loni koupila takový týdenní kalendář s velkými číslicemi, ona to má na stole a trochu se orientuje v čase - dřív si tam i psala, kdo za ní příjde.
    V prosinci jsem nějak kalendáře nekupovala :-(, teď už ho nikde neměli, tak jsem si to objednala na internetu. 30 Kč + 90 Kč doručení. Dobře.
    Týden se nikdo neozýval, nepřišla mi SMS. tak jsem napsala firmě, co se děje s objednávkou? Omluvili se, že napsali chybně jméno, že to mám na poště pod zkomoleným jménem.
    Včera jsem vyrazila před cestou po městě na poštu, tam mi dali velkou krabici. Krabici? Na týdenní kalendář A5? Otevřela jsem to na poště a v krabici byl velký plánovací kalendář A2! :-) Tak jsem jim to tam nechala, byli rádi - a krabici za mě zlikvidovali.
    Hlídám vnoučky, v sobotu jeden u mě spal, v noci se vzbudil, plakal, já se naklonila nad postýlkou, říkám si, co budu dělat, když bude volat mámu... a on se líbezně usmál, řekl: "Babiťka" a spal dál. Tak jsem ráda, je to oboustranná láska! :-)
    Zítra ho hlídám zas, pozítří jsem u syna za dalšími vnoučky, v pátek mám volno, v sobotu matka... a tak to jde dál.
    Sex Education jsem zhlédla znovu, s českými titulky, stojí to fakt za to. Mladý jsme byli každý, ne? Je to sice na tělo, je tam samozřejmě LGTB jako běžná věc, ale není to povrchní, ani lascivní. A vybírali dobrou muziku, to se potěšíte. Časem sem něco dám, teď nemůžu stahovat z Youtube.

    OdpovědětVymazat
  43. K tomu běhu do kopce: sjezdovku na Javorový vyběhnou 2% výkonnostních běžců, já nejsem výkonnostní, ale hobík. Můj čas je čas vítěze x2. Zato dolů mi to běží samo a mám dlouhý doběh. Dnes ale zase nic, pořád práce. Průměr za leden 5000, jsou dny, kdy bylo pod 100 kroků.

    OdpovědětVymazat
  44. Tužka napíše,...opeřence na zahradě a v lese u chalupy krmím staršími rohlíky/3 dny/, slunečnicemi a pravým lojem, který jsem si zrovna minulý pátek vyřezala z hovězích žeber vlastnoručně, u mého známého řezníka. Je dokonce rád, že se s tím nmusí patlat, protože má dost, hlavně zákaznic, co lůj nevyhledávají a o vyřezaná žebra na polévku a guláš je velký zájem.
    A tak jsem na chalupě v lese chodila,...lépe, místy se brodila ve sněhu, a na větve jsem provázky navazovala plátky loje a k tomu rohlík,....takhle to dělám už mnoho let, a když opět přijedu a jdu znovu do lesa, tak po tom není ani památky.
    Ptáci jsou fakt chytří a mají pamatováka,...jak mě vidí s taškami, že jdu do lesa, už vartují,...dávám to na stejné stromy, a protože je neplaším, tak hlavně sýkory jsou tak odvážné, že když dovazuji druhý provázek, tak už sedí kousek ode mne na větvičce a čeká, až se uvolní prostor a začnou tuk ozobávat,...halt, hlad je zlej.
    Taky tam mám pár sojek,....v zimě jich je vždycky víc pohromadě, myslím si, že to jsou jejich mláďátka,...i když, už jsou stejně velcí. Dokonce si to pamatují i sovy,...a poledne sem, poledne tam, přiletí i sova. Slunečnice sypu do otevřených domečků přibitých ke kmenu stromu,....oni mi to moje stromy prominou, ostatně, zvolila jsem tenké hřebíky, protože provázky a kožené pásky se neosvědčily, taky jsem uháčkovala popruhy ze silonu, jenže, všechno tohle se ptákům v létě hodí na vázání hníz, nebo pod tím hledají hmyz, prostě jsem opakovaně viděla, jak mi to zobáky cupují a domeček spadne. A taky se mi už některé ztratily,....nenechavci,...nářadí mám, odřezky od prken taky, tak vyrobím další nové,....čtverec dno, kolem laťky, aby slunečnice nepadaly, čtyři sloupky do rohů, na ně trochu šikno větší čtverec a krmítko je natošup.
    Jen na to z oken nevidím, což mě mrzí,...ale dávám to do lesa, protože zrovna sovy by si k domu pro krmení nepřiletěly, ...ale v lese, přivázaný loj na větvi klobou, viděla jsem víckrát.
    A když to rozvěsím, najdu si místo, kde na některé domečky vidím, opřu se o strom a pozoruji to hemžení,...během chvíle se jich slétne, jsou na to za ty roky zvyklí,...pohled na ně, jak se opakovaně vrací pro krmení, mě uklidňuje,...přestanu myslet na cokoliv jiného a jen čekám, kolik jich a jaký druh přiletí.
    Přiletělo snad třicet čížků najednou a víc jak deset stehlíků,...ti mají rádi travní semena, něco mám vyklepaného ze sena, to jim dám, až nebude sníh, pokud to upustí, už to ve sněhu nenajdou.

    Ještě napíšu pro Gaiu, jak bylo to sčítání ptáků, tak jeden z organizátorů v rádiu říkal, že kosi napadl v posledních letech jakýsi ptačí vir, a že místy celé populace vyhynuly.
    Mám kosi taky velice ráda,...když hnízdí, dokáže samec celou noc bdít a lehounce zpívat kosici na hnízdě a taky hlídá, aby ji nic nevyrušilo, když je nebezpečí, dokáže na kočku nalétávat plašit ji,...viděla jsem rovněž víckrát.
    U baráku mám v zimě,...no i v létě o své ptáčky starost,...létá mi sem pár jestřábů,...loví,...mají to jak bufetový stůl,...neplaším je, nechávám přírodě volný průběh, ale když smetám pírka, hlavičky a nožičky a zahrabávám do kompostu, tak je mi smutno,...co nadělám,....přírodní zákony,...snažím se je respektovat.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  45. Hlavně pro Tužku a Ládika:

    https://www.kupredudominulosti.cz/cilek-vaclav-3d-vetsina-soucasnych-mladencu-nema-kapesni-nuz-ale-mobil-chleba-by-si-asi-urizli-tak-ze-nekam-zavolaji/

    OdpovědětVymazat
  46. Zavîrací švýcarský nůž mám pořád u sebe už 35 let ten stejný, v autě dýku v pouzdru. Wehrmachťáckou lopatku, karimatku, 2 spacáky, sekyru, lano, zápalky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám švýcarský 2,jeden k běžnému životu, takový mini do kabelky,jsou na něm nůžtičky od manikůry pilníček pinzetka párátko a 1 střenka. A pak mám ještě druhý větší, záchranářský, ale ten nosím jen do lesa,co na něm všechno je ani pořádně nevím, je to tak důmyslně ukryto

      Vymazat
  47. Helou sire, sbohem!
    Já jsem tady bohém.
    Pomáhej ti lord
    a ten jeho kord.
    Nebo Ríša Srdce leva.
    Zpátky ani krok!
    Měl bys dřít jak brok!
    Jinak uvidíš ten tanec
    zatančí ti Pákistánec
    anebo Ind z niží kasty
    ten teď bude hodně častý.
    Nezapomeň, že jsi hrdý.
    Chleba může být i tvrdý.
    A tak alou, dolů s hrušky
    na hovno ti budou pušky
    budeš muset robit,
    ne si límec škrobit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kur.a, jestli jsem se zrovna neradikalizoval.
      Ale díky, Jáchyme, za toho Cílka - mám to jako ikonu, ale večer jsem se jí nedotknul.

      Vymazat
  48. Bryti táhnou.
    Vpřed se nahnou
    jako burlaci,
    jsou to světáci.
    Táhnou svého jaguára
    panebože, to je kára!
    Jak je dneska těžký!
    Já chodím rád pěšky
    v chlebníku kus špeku
    nemusím mít deku
    lehnu si do mechu
    oddám se oddechu.
    Ale ten bryt...
    ten bude rýt
    držkou v zemi.
    Pak oněmí.

    OdpovědětVymazat
  49. Pořád máme suché krůty
    osud je k nám jenom krutý
    všichni si tu vytřou prdel
    nažerou se z plných hrdel
    a dají nám poučení
    že nebudem potlučení
    když budeme držet hubu
    bubu bubu bubu bubu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy to musela dnes být noc.čas jater a slinivky.Doporučuji čaj z pelyňku a ubrat tuky.Taky jsem nedávno měla období, co jsem se budila kolem třetí.

      Vymazat
    2. Minus 13, to je tedy nářez

      Vymazat
    3. Noc byla dobrá. To je z přepracování, žrádlo jsem omezil.

      Vymazat
    4. V USA čekají delší zimní bouři, zvlášť v okolí velkých jezer má být docela frišno, až mínus 48 stupňů.

      To když maj barák s malou tepelnou kapacitou a zapnou přímotop, který jim normálně udělá v obýváku čtyřiadvacet stupňů, tak jim sice zvedne taky teplotu o těch čtyřiadvacet, ale -48 + 24 = -24. Je to sice k přežití, pokud se teple obléknete a obujete do postele, ale voda neteče, protože je zamrzlá, na záchodě nespláchnete, ale ono je to jedno, protože šišku si musíte od řitě odlomit, pokud si nepospíšíte.
      (Ládik promine, trochu jsem to zjednodušil).

      Čert aby vzal to globální oteplování!

      Vymazat
    5. I ten blbý amík bude mít nějaké obecné požadavky na výstavbu a určitě počítá tepelné ztráty baráku podle obdoby ČSN EN 12831. V oblasti jezera profesora Hořejšího, v Hromové zátoce, bude určitě oblastní teplota pod -30°C, podle 50-ti letého kalendáře tam bude takhle každý rok. Počítal jsem kdysi pro Unimont buňky do Jakutska a i ten Rus uváděl oblastní teplotu -45°C, jako že tohle je normální. A k tomu permafrost, čili žádná podlaha na zemi, všechno na patkách. I teplovody vedli vzduchem, bo kopat se jim nechtělo.

      Vymazat
    6. Syn byl včera na dirkách na pstruzích. Večer mi bylo doma teplo, ráno mě polilo horko, vidím, že termostat jede a já se polekala, že se pokazil... Jo synáčkovi byla zima, tak mi přejel teplotu z 20° na 25°C a já teď větrám celý barák. Děti jsou k nezaplacení, ale co už, jednou mi budou vybírat nějaký DD :))

      Vymazat
    7. Děti jsou na tom vždycky hůř,než rodiče,i když si rodiče ve své nadřazenosti mysli opak

      Vymazat
  50. Urcite si viem predstavit, komu z ceskych cinitelov by ste nieco také odporucili☺.

    https://svetkrestanstva.postoj.sk/40082/ziadny-alkohol-studene-sprchy-drsny-post-chcu-vydrzat-az-do-velkej-noci

    OdpovědětVymazat
  51. Tak tady bych chtěl bydlet a mýt okna:
    https://imgur.com/a/OFWou7E

    OdpovědětVymazat
  52. Tak Blažek neposloužil. Za to Baxa ano, jako užitečný...

    „Bavíme-li se o té poslední aféře – o rozhovorech kancléře Mynáře s Baxou, nebo prezidenta s Baxou, tak tohle je debata o nestrannosti. Tedy o tom, aby ten soudce, když soudí spor mezi dvěma stranami, aby nedocházelo k tomu, že jedné straní, protože se s ní schází, a podobně,“ míní předseda podvýboru pro justici.

    A děje se to, máte obavy, že soudci nerozhodují nestranně? Zajímal se moderátor Takáč. „To nemám. V médiích se to spíš probírá jako pokus zásahu do nestrannosti, nikoli do nezávislosti toho rozhodování,“ trvá si na svém Blažek. Přesto je podle Takáče výsledkem, že jedna strana je nakonec poškozena. „To nedokážu říct. Je to tragikomické to sledovat. Něco říkají Baxa a Šimíček, něco Zeman a Mynář,“ krčil rameny.

    „V pátek jste zde měli pana předsedu Ústavního soudu, z jehož vyjadřování se dalo spíše pochopit, že byl na straně prezidenta než soudních funkcionářů, kteří vystupují v této kauze,“ připomněl Blažek.

    Poté se Takáč vrátil ještě k jednání, které již na podvýboru k této záležitosti proběhlo. Poté, co zde soudci hovořili o postupu Hradu, padala slova, že je to závažné, nestandardní a nevhodné. „To jsem neřekl já. Závažné je to proto, že to plní novinové články a vaše televizní pořady,“ řekl Blažek s tím, že kvůli tomu se veřejnost dozvídá, že se možná něco děje, a pokud je to samozřejmě v justici, závažné to bude vždy.

    „A závažné také proto, že se zdá, že se jedna moc vkliňuje do druhé. Mantinely by se měly dodržovat, jinak se může zhroutit celá stavba právního státu,“ poznamenal dál Blažek s tím, že tak nějak to popisují soudci, ale upozornil, že pan Baxa používá slovo pocit. „Na to pozor! Baxa říká, že měl pocit z některých rozhovorů... že chtěl prezident obchodovat funkce nebo ovlivňovat rozhodování soudů,“ doplnil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ODS potřebuje body jako sůl.

      Vymazat
    2. Mohli by prist ku mne za ucnov. Ja mam asi 3-4 roky polkilovu morsku sol a som tak v polovici krabicky☺.

      Vymazat
  53. „Skutočná poézia musí vždy aspoň o hodinu predbehnúť život.“

    Majakovskij

    Mnohe texty nasho plodneho autora predbiehaju zivot i mesiace. Vid napr. dnesne britke k Britom.

    P. S. Pre istotu pre tych, ktorym ide slovencina slabsie:

    https://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=britk%C3%BD

    OdpovědětVymazat
  54. Damy "prominou", ale okrem semaforov casto pri overovani vyskakuju prechody. Tak ma pred par sekundami (u vas nakoniec zostali tie vteřiny?) napadlo, ako by recaptcha zmiatla snazivcov o uverejnenie prispevku, keby na niektorych prechodoch (pre chodcov) boli zeny evidentne v prechode a na niektorych nie a na niektorych obraskoch iba tie zeny (v prechode), bez prechodov...☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Český vtip
      bába přechází silnici kde ji napadne a vidí ji policajt a povídá po přechodu, babi, po přechodu a babka odpoví dávno, panáčku,dávno.

      Vymazat
    2. Paní Gaio,
      Vy byste měla šoupnout svá moudra na Kydy, potřebovalo by to tam genderově vyvážit. Registrace netřeba.

      Vymazat
    3. Vystrčí vás30 ledna, 2019 13:31

      do zvláštní rubriky, rušíte tam diskuzi. Holuba snad stihne stejný osud.

      Vymazat
    4. Tak tam nebudu chodit, stejně jsem se tam vlámal, nikým nezván. Už mě napadlo minule, že jim to zamořuju a pak to kleklo.

      Vymazat
    5. Asfaltový holub30 ledna, 2019 18:22

      Ládiku,
      Vy jste byl na dvorku populární mnohem dřív, než jste tam začal psát.
      Já jsem tam totiž občas kopíroval Vaše opusy a někteří staří bardové z Aktuálněho se po vás ptali.

      Dá se říci, že jste byl nenápadně pozván i Jáchymem (přiznejme mu, že má občas světlou chvilku).

      Jinak jsem měl ovšem i já obavu, zda nenarušuju plynulý tok diskuze podobně jako diverzant Sertr. Požádal jsem se proto předevčírem mailem Vidláka, aby mi napsal, kdykoliv bych to přeháněl.A on, že zatím dobrý.

      Já měl strach, abych nepřeměnil kvantitu v kvalitu, jak by řekl Kája M. a neudělal nechtěně z diskuze sartrovskou kůlničku na dříví.

      Berme to tak, že i v novinách není jen text, ale i kultůrně hodnotné obrázky a jiné vložky.
      To, že každý z nás občas kohokoli jiného nasere a naopak je přirozené, ale co nás nezabije, to nás posílí!

      Prostě bychom to jen neměli oba zahltit, abychom to tam nepos..artrovali.
      Někdy je ale naopak dobré kapku fouknout do uhasínající diskuze nebo ji odlehčit.


      Vymazat
    6. Když mi někdy nejde v noci spát a do Nory nejde psát, třeba na 20 pokusů. To bylo např. dnes. A napadají mě černé myšlenky, tak proč bych se nepodělil. Ale měl jsem soudnost, moc toho nebylo. Teď mě přepadlo spaní, jenže jedem s Queen na zimák do PLR, kde zmrznu a pak v teple Morsa to zalomím do rána. Dnes nic psacího nehrozí.

      Vymazat
    7. Zrovna to tam teď taky usíná, veršík by bodnul.
      Holub tam přihodil polínko, ale nic moc.

      Vymazat
  55. Senátor Láska bude žalovat presidenta, že tlačil do Baxy. Není tam i senátor Pravda? Takoví 2 výtečníci by mohli klidně změnit význam slov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z mluvčáčkova twitteru30 ledna, 2019 14:19

      Odpověď uživateli @PREZIDENTmluvci
      To jsou paradoxy, co, pane Jiří @PREZIDENTmluvci - senátor Láska a tak plný nenávisti vůči laskavému panu prezidentovi, který pro vlídné slovo nikdy nejde daleko...

      Vymazat
    2. Tak vypadá prodejná láska. Wikipedie: bývalý policejní vyšetřovatel a předseda správní rady Transparency International. V říjnu 2014 byl zvolen senátorem za obvod č. 21 – Praha 5 (jako nestraník za SZ a KDU-ČSL s podporou Pirátů). V letech 2014 až 2017 byl členem Strany zelených. V prosinci 2017 založil hnutí Senátor 21 a stal se jeho prvním předsedou (hnutí má 6 členů). K tomu je třeba dodat, že Transparency Int. je organizace řízená a dotovaná CIA!

      Vymazat
    3. Prostě není láska jako Láska. Protože být tohle láska, to nebýt dobré... / včera jsem se dívala na Robinsona/

      Vymazat
  56. Dnes jsem se dostala na výšlap trochu dříve a musím říct, že blahořečím osudu, že můžu bydlet mimo centrum města. Díky tomu mám pár metrů od domu jednak vyhlídku, jednak spoustu zeleně. Jak jinak bych se dostala pod velkou starou břízu, kde dnes zase probíhal ptačí koncert, ba přímo festival spojených sborů. Hned pod ní vylétlo z rozložitého šípkového keře hejno sýkorek, vůbec nechápu, jak se tam všechny mohly poskládat, a ani se nepopíchají od trní. A zase - takový hlasitý pokřik, že se člověk až lekne.
    Dnes ráno -3, teď +2, sněhu zůstal jen poprašek v trávě, tak asi i ptactvu je hej.

    Jsem ráda, že jste v pořádku, Aleno. Starosti Vám nezávidím, musí to být psychický tlak, ta neustálá obava o máti. Vlastně znám několik podobných případů i tady z okolí, a to byly paní mladší.
    U S. E. už jsem objevila titulky a viděla jsem zatím 6 dílů. Líbí se mi to. Hudba je dobrá, vlastně ji moc nevnímám, což je známka, že je vhodná a neruší; obsah poučný i zábavný, u těch hlavních rolí musím obdivovat herecké výkony, hlavně těch mladých.
    Moc času na koukání není, během února musíme dokončit převeliké papírování ohledně další existence školy i několika projektů, z nichž ale bude spousta potřebného vybavení a jiné výhody pro žáky i učitele. Občas si poslechnu hru na dvojce, a to je tak vše, co stíhám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, marie, že vás seriál zaujal. Myslím si, že je upřímný a nejde jen po povrchu věcí. Taky mě baví, že většina mladých herců má zde svou první roli, (představitelka Maeve, kamarád Otise Eric, dcera opraváře Ola), to mám ráda. Jsou to neokoukané tváře.
      Všimla jste si zpěvu ptáků, také jsem se divila, proč zpívají už v lednu, no, asi si vymezují teritorium, preventivně... :-)
      Jinak jsem tak přemýšlela, že já jsem zde v Noře asi jediná (zatím!) s vnoučaty. U Lišky jsou snad v očekávání...
      Ale to přijde ráz naráz. Já si ještě před třemi lety vůbec nedokázala představit, že za pár let budu mít tři vnuky.
      Ono je to stejně jen na čas, já si jejich lásku užívám, protože vím, že za pár let pro mě budou mít jen úsměšek - stará, nemoderní a podivínská babička :-) Tak to je.

      Vymazat
    2. Si je užijte,než půjdou do školy,ti jsou nejroztomilejší a babičku potřebují.Az půjdou do školy,budou mít starosti a bába půjde automaticky stranou.S tím člověk nic nenadela.

      Vymazat
    3. Aleno,
      já mám tři(alespoň pokud vím).
      Jedno bohužel mluví jen norsky.

      A tři praneteře, co bydlej v našem městě.
      Nejstarší praneteř od rána do večera čte.

      Přečetla celého harypotra kromě posledního dílu, kterého jí nepůjčili.
      A několik dalších ság, které neznám.
      Když tu byla naposled, zašila se do ložnice, někde vytáhla román britské autorky pro panenské milovnjce měkké viktoriánské pornografie.
      Když po chvíli odcházela, pečlivě založila stránku padesát a řekla, že si to příště dočte.
      Chodí do DRUHÉ třídy, je jí sedm let.
      Když se učitelka ptala, čím chtějí děti být, pravila, že specialistkou na asistovanou reprodukci.
      Vysvětluji si to tak, že je buď genderově nevyhraněná, nebo racionálně predikuje budoucnost své generace.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. No že to jsou jejich první role, to by mě nenapadlo. Mají přirozený talent, a Otis, Maeve a Eric, ty teda baštím, vážně. Ola je mi jako postava zatím trochu protivná. Pro mladé takový správný seriál, docela dost emocí, zjevných i skrývaných. A dobře vyhmátnuté problémy. Škoda, že naši takový seriál neudělají.

      Na vnoučata tu v Noře přece máme profesionálky - Babu Jagu a Annu. Ládik má nevlastní, Jáchym pokud vím vlastní. A kdoví, kdo ještě další. Lišce držím palce, sobě taky, ale uvidíme. S Vašimi vnoučaty mě ale překvapujete: babičky se přece nikdo nevzdá!! Babička je nejlepší člověk na světě a to, co píšete na konci, je totální hloupost! :-) Omlouvá Vás, že to jistě myslíte jako provokaci. :-)
      P.S. A tentokrát i genderově vyrovnám, platí to i pro dědečky, ovšem.

      Vymazat
    6. Pro neskutečně zpovykanou norskou trolinku jsem zlý děd!
      Že na tebe, nezbedníku, barnevernet zavolám!

      Vymazat
    7. Jo, já úplně zapomněla - Baba Jaga a Anna. A Jáchym! A Ládik - to jsem sebestředná, omlouvám se všem babičkám a dědečkům! :-)

      Vymazat
  57. To: Ládik!!!
    Podle křídel nevím, ale štěbetali ti vrabci, že jsou přerovští.
    Koukla jsem k Vidlákovi. Téměř denně o půlnoci a při pěti ratolestech a jeho relativním mládí uveřejňovat novou slohovku musí být dost náročné. Ale zaperlil jste si tam dnes hezky a pan Jáchym také. Toho "elfa" jsem u dnešní VB nejspíše přehlídla. Však kdo ví, zda si ho majitel stránky nevymyslel, aby toho vzájemného přitakávání spřízněných duší nebylo přesmoc.

    To: Gaia
    Já určitě nejsem "bio" (není ještě pohodlnější koupit si polévku v pytlíku?) , žádný nožík s sebou nenosím a Vaši poznámku, že "Děti jsou na tom vždycky hůř, než rodiče, i když si rodiče ve své nadřazenosti myslí opak" jsem absolutně nepochopila. Jako že každá další generace je na tom hůře než ta předešlá či je to spravedlivý kolotoč?

    To: Marie
    I já dnes byla jen s Mišpulkou ještě za slunce, ale mimo psů za plotem nikde ani živáček, sníh křupal, modro jen na krátkou vzdálenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Moravě si letos užíváte přece jen trochu drsnější zimy a více sněhu, což mně ale zrovna vyhovuje, jak nelyžařím. Co se týče živáčků - docela přemýšlím, proč ptáci zpívají. Nic estetického bych v té jejich hlasové funkci a jejím účelu nehledala, ale přece jen, srovnávat to se psím štěkotem (s hlasovými projevy koček ne, tam to bude rafinovanější) je mi nějak proti mysli. Na namlouvací rituály je snad brzy....

      Vymazat
    2. Polévky v pytlíku jsou samá éčka a děti si s rodiči užijí víc než rodiče s dětmi.Driv to tak nebylo,neb nebyla ta dlouhověkost.

      Vymazat
    3. Ptáci zpívají,neb to jsou teritoriální živočichové a kde oni zpívají,tam jiný nesmí.

      Vymazat
    4. Tak v tom jsou ptáci přece jen podobní psům, vyznačují a chrání teritorium.
      K tomu "bio" - snad se jedná spíše o "racio", u té hrašky. Mluvilo se o náhradě mouky mletým hrachem. Já nejsem výhradně racio, bio už vůbec ne, ale musím to konzumovat, protože mě těmi různými poživatinami zásobuje dcera, snažící se o racionální výživu. Zatím jsem se neotrávila a většinou je to dobré :-)

      Kdybych si měla vybrat, jestli být raději dítětem, nebo dospělým, tak dospělým. Asi na tom, co říká Gaia, něco je.

      Vymazat
    5. Tělo si řekne samo, co potřebuje.

      Vymazat
    6. Ládik: jo, to se říká, z minulosti. Jenže dnes? Když vidíte děti celé dopoledne popíjet Colu, a tak den za dnem.... Jsme otroci nezdravých amerických návyků.
      Tělu lze věřit, ale jen tomu, co žije v divočině. Nebo neztratilo přirozené pudy. Takových bude minimum.

      Vymazat
  58. Tak vypadá prodejná láska.. :-)
    Wikipedie: Láska - bývalý policejní vyšetřovatel a předseda správní rady Transparency International (mimochodem na jeho popud vletěl Šlachta a spol. v roce 2013 do Strakovky a padla vláda).
    V říjnu 2014 byl zvolen senátorem za obvod č. 21 – Praha 5 (jako nestraník za SZ a KDU-ČSL s podporou Pirátů). V letech 2014 až 2017 byl členem Strany zelených. V prosinci 2017 založil hnutí Senátor 21 a stal se jeho prvním předsedou (hnutí má 6 členů). Transparency Int.je organizace řízená a dotovaná CIA...

    Lidé těmto šesti senátorům doporučují, aby nezapomněli na presidentovy vlastizrádné skutky, jako že mluví sprostě, protože přeložil název ruské skupiny; že vážně ohrozil zdraví všech pražských občanů, když spálil trenky... Jo a že kritizoval BIS. A taky řekl, že se u nás vyráběl Novičok. Přitom on se nevyrobil, on vzniknul...
    Další upozorňují na to, že senátoři cítí konec svého funkčného období a potřebují PR. Osm zasedání za rok 2018, to není na pochvalu. Registr nevyšel. Volební účast při volbě senátorů je cca 17 %....

    A ti poslední jdou na to zvesela:
    POZOR! Pro veliký zájem diváků uvádí Národní divadlo komedii Williama Shakespeara "Marná Lásky snaha." To je jedna z prvních komedií Williama Shakespeara, zřejmě napsaná v polovině devadesátých let šestnáctého století... Jé, to je mylná zpráva. To se nehraje v ND, ale v horní komoře Parlamentu České republiky. Neplatí to diváci, mající zájem, ale všichni občané. Je to jako s ČT...

    OdpovědětVymazat
  59. Nepokračujme v inkluzi a raději vraťme EU dvě miliardy za její zavádění

    "Na ministerstvu školství vytvořili novelu vyhlášky o vzdělávání žáků se speciálními potřebami, jejímž záměrem je odstranit povinnou totální inkluzi ve školství. Nevládní neziskové organizace financované z dotací na inkluzi ale tvrdí, že v případě jejího vstupu v platnost by šlo o porušení práva EU. Jenže to není pravda...
    ...Výsledkem zavedení inkluze je zrychlující se rozvrat základního školství. Mnoha speciálním školám vytvořeným pro vzdělávání postižených a dětí s problémy učení a chování hrozí zánik, i když jsou obdivovány na celém světě. Výukové metodiky, které vytvořily, jsou překládány a přejímány řadou zemí...."
    http://jdem.cz/er9v56

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý článek, děkuju za něj.
      Můj optimismus plyne z toho, že vím o hodně schopných a rozumných lidech, kteří jsou u kormidla a mluví do toho. Taky znám hodně bezvadných kantorů, i z těch speciálek, kteří se ozývají, kde je to potřeba.
      Pesimismus mám z toho, že přese všechno je školství především politikum. Což z něj dělá děvku prodejnou. A dokud to tak bude, nikdy nevíme, kam se to kormidlo otočí - protože vláda jediné strany už tu asi nikdy nebude. Je to "kdo s koho". O žáky nejde, ti jsou jen záminka.

      Vymazat
    2. Desítky tisíc vysokoškoláků bez pedagogického vzdělání by šly rády učit, tvrdí průzkum


      vidíte ten zájem,učitelů jsou tisíce a za branami desítky tisíc,co by to vzali za ně.Kulturologové.antropologové,globální environmentalisté a další a chtěli by učit češtinu kreslení nebo rodinku.Neco tak přízemního.

      Vymazat
    3. To někdo povídal? Průzkumy jsou na ...

      Vymazat
    4. Gaio,
      proboha, kde jste to ustrnula?
      Čeština, kreslení nebo dokonce, tfuj!, rodinka ? To jako že by měli zakládat RODINU či dokonce RODIT, když můžeme děti dovážet z potentnějších jižních krajin i s bojovnými dědečky, strýci a pratetami?

      Stači LGBT sexuální výchova a antikremelsky kritické myšlení!

      Když využijete obrázkového slovníku pro afatiky, nemusí se žáci ani učit číst!

      Vymazat
  60. A ještě jeden vtip a jdu vařit rajskou na zítra...

    Ptá se paní učitelka dětí, jak si představují evropskou unii.
    Přihlásí se František a říká:
    „Já si představuji evropskou unii jako mrakodrap!“
    „No, tak nám to, Františku, trošku rozveď!“
    „Paní učitelko, představte si obrovský mrakodrap, jeho velikánské pevné základy. Přijde zemětřesení, on se chvěje, ale stojí stále pevně na svém místě!“
    „Výborně, Františku, píši ti jedničku s hvězdičkou!“
    Přihlásí se Janička:
    „Já si představuji evropskou unii jako strom!“
    „No, tak nám, to Janičko, zase pěkně rozveď!“
    „Představte si obrovský strom, jeho rozložitou korunu, silný kmen, široké pevné kořeny. Vítr fouká, strom se ohýbá, ale nepovolí, stále stojí pevně na svém místě!“
    „Výborně, Janičko, píši ti jedničku s hvězdičkou!“
    Pak se klasicky přihlásí starý sprosťák Pepíček:
    „Já si představuji evropskou unii jako loď na rozbouřeném moři!“
    „Tak na tohle vysvětlení jsem vážně moc zvědavá!“
    „Paní učitelko, představte si rozbouřené moře, dvacetimetrové vlny, vítr fouká, liják bičuje palubu, loď se kymácí, lidi blijou a vystoupit nemůžou!!!“
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostal poznámku? :-)

      Vymazat
    2. Určitě ano. Za hnusně nekorektní slovo "blijou"

      Vymazat
    3. Mimochodem, v Sex Education zve Jackson Maeve na koncert Pussyfest a hádejte, jak to překladatelé titulků přeložili - no žádná Čičinkafest to nebyla. :-)

      Vymazat
    4. Aleno,
      můžu hádat?
      Pacák fest?

      Vymazat
    5. Fest je od slova festunk.

      Vymazat
  61. Jaga
    Dragons jsou pěkný:-)
    A tohle je z filmu A Star is Born-pecka.
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=bo_efYhYU2A

    OdpovědětVymazat
  62. Pronikli jsme k tepui;
    opice tu stepují.
    Shora visí Angel Salto..
    Dělej Pepo, rychle, spal to!
    Tahle naše válka
    bude asi pálka;
    bureš vydá obligace
    zaplatí to reparace.
    Máme ještě odvedence?
    Všichni už tu muví tence
    že už jenom ženy, děti
    že už cassa nepoletí.

    OdpovědětVymazat
  63. Z pralesa zní mužské hlasy:
    davaj časy, davaj časy!
    Ale já jsem orangutan
    támhle teče propan butan
    ukážu ti naleziště
    pro časy si dojdi příště.
    Vedle zazní: hende hoch!
    Ty jsi děvče nebo hoch?
    Ty jsi zas ten orangutan
    co nabízel propan butan.
    My hledáme ropu!
    Víš za koho kopu?
    Tak to ani nechtěj vědět
    bo bys za to moh jít sedět.

    OdpovědětVymazat
  64. Velké širé rodné řeky.

    Z pralesa zní divné skŕeky
    pod nohama anakonda
    tu se blbě dělá sonda.
    ropa je prý tady hustá
    anakonda málo tlustá
    tiskne se mi kolem hrudi
    naštěstí mě budík budí.
    Ještě zbývá hoďka času.
    Velím: nastartovat Cassu
    letíme do Caracasu!
    Já jsem tady Opata
    ty jsi pilot, lopata!
    Co ti to z těch gatí visí!
    Letíme na spásnou misi,
    demontují demošku
    instalují matrjošku!

    OdpovědětVymazat
  65. Jáchyme, nešlo by snížit viskozitu ropy teplem? V Mexiku to sice zkoušeli, ale dopadli z velké výšky. Já bych navrhoval teplovodního hada do země. Příroda jim ve Venezuele napovídá a oni jsou nechápaví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hadi jsou studenokrevní, nikoli teplovodní.
      Možná venezuelskou ropu v zemi naředit vstřikováním moravské slivovice, to je ekologické organické rozpouštědlo.
      Nebo přejít na jihoamerickou banánovici, to by prošlo, banánové plantáže i exportní podniky patří většinou vlastníkům z USA.

      Vymazat
  66. Tak mám pocit,že mi o víkendu roztaje sníh.

    OdpovědětVymazat