10 září, 2019

KRTINEC č.417

209 komentářů:

  1. Děkujeme pane domácí

    OdpovědětVymazat
  2. Chtělo by to ven, ale vidím šanci až večer, kamenování soklu zase musí počkat. Nevím, proč se tak staví, když lidí nepřibývá. Samé haciendy, domovy důchodců, rekonstrukce bank. Malé domky se sekají málem bez projektu.

    OdpovědětVymazat
  3. A bude hezky, žádné vedro.
    Jak jsem kufrovala cestou z lázní, projížděla jsem spoustou vesniček a skoro každá má za vsí satelitovou výstavbu. Takové ty bungalovy, postavené jen na betonové desce. Naštěstí to alespoň nejsou dřevěné boudy jako ty "vily" v USA.
    Já taky ještě do zítra trčím v Praze, zatímco na zahradě nemám kromě posekání uděláno nic, protože s vnoučaty to nejde.
    Ale od středy tam budu snad dva tři dny sama! Takže si budu moci práci rozvrhnout, vytahat nářadí, rozvrtat věci a nechat je ležet do druhého dne... super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba v Hrabyni je šílené ghetto mimo dění v obci, tady: 49.8758478N, 18.0521531E Každý se tam oplotil.
      Snad jsem nic neprozradil.

      Vymazat
    2. Za chvíli dojde písek i lopaty,které by chtěli na tech stavbách makat.I Ukrajinců není neomezený počet
      Ale když lidé chtějí bydlet tak při dnešních cenách vybydlenych paneláků které mimo jiné skupuji zas Ukačka na předražená pronájmy, lidem ani nic jiného nezbývá

      Vymazat
    3. Nakonec v té Hrabyni mají poštu kostel autobusovou zastávku tak to není tak hrozné akorát škoda orné půdy ti lidé tam zasazi akorát túje

      Vymazat
    4. Kde zítra znamená předevčírem10 září, 2019 14:10

      Reflex.cz
      FOTOGALERIEKULTURA
      Chcete vidět, jak vypadá skutečné Rusko a Ukrajina? Podívejte se na jedinečné snímky
      Viliam Buchert2. října 2017 • 13:50

      Vymazat
    5. Kde zítra
      A co jako? Chcete nafotit pár zákoutí plzeňských, pražských? Z českého venkova, vyloučených lokalit, kupř.?
      Nemůžu věřit, že jste tak tupý, z tohohle vyvozovat "vědění". A i kdyby, je to jejich věc. Většina jich tam bude šťastnějších než jste vy.

      Vymazat
    6. Kňouralovo "vědění" o širé Rusi.

      Vymazat
  4. Tužka napíše,...díky za novou Noru,....o tom, že má permanentní monitor jsem ani na chvíli nepochybovala,....paní Alena to napsala správně,...jak padne akce, jde do pár chvil reakce,...

    Monitor byly původně útočné lodě, brouzdající kolem pobřeží mimo dostřel z pevniny,...a když byla příležitost, a na pevnině nebyla dostatečně bdělá stráž,...tak se monitor přiblížil a pálil kam ho zrovna napadlo,....takové ty provokačky, aby byly vyvolány šarvátky,....tak to sedí,...řeklabych,....jinak napršelo,...moc nesvítí, bude zalito na více dní.

    Užívejte si posledních, teplelaskavých, skoro letních dní,....taky budu hodně venku,....už se těším,....není nad pohyb na vzduchu,...nemám ve své paměti den, kdy bych nechodila venku,...takový den v mém životě, když jsem začala samostatně chodit,.....tak snad ani neexistuje. Jednou si dám práci, a spočítám si kilometry, které se dají doložit,....opakované cesty,...do škol,...do zaměstnání,...pak výlety,cesty, které mám zapsané ve vandrbuchu,...kolikrát jsem asi obešla rovník,...řekla bych, že o dost víc, než je běžný průměr dnešního městského smrtelníka mého věku.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  5. To: Ládik!!!
    Co by – prozradil jste pro mne vlastně bezdůvodně jen to málo, co je ve veřejně přístupném KN, kam jsem se já zvědavá po Vaší poznámce koukla. A že na Mapách.cz není zaznamenán aktuální stav dle KN a pro mne to, že Google nabídne nejen kopírování, ale rovnou i vyhledávání.
    Víc mě v minulém krtinci zaujal Váš dost zvláštní postřeh k ekonomickému přínosu oslav Vaší sousedky – jak si možná přišla „na pěkný peníz“ a že jsou navenek zbožní. Já tedy zkušenost se sousedskými oslavami a neformálními vztahy nemám, ale to byl jen meníčkový oběd s dvěma chody, k tomu voda z kohoutku ? Abych věděla, jak to chodí na lontě jinde.

    Já ještě pořád na internetu ČT sleduji Vládu, že dnes ještě na políčku mokro, tak jsem si pustila film Důvěrný nepřítel o umělé inteligenci, řídící dům se zajímavým závěrem. Teď poslouchám rovněž nedělní koncert, který je na ACZ zhodnocen takto: „Dvořákova Praha začala ledabyle, orchestr nedostál významu příležitosti.“ – no já tak odborný kritik nejsem a Dvořákova hudba mě zatím potěšila vždy, do přídavku ještě daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po 2 chodech byly zákusky a dále nevím, omluvili jsme se a odjeli pro N do Dolní Lomné, kvůli dešti druhé vystoupení nebylo a o první jsme přišli. .. tady po okolí je hodně evangelíků, známý byl kněz Jiří Třanovský; sdružují se, ve vsích jsou 2 kostely (např. Třanovice).
      K těm dárkům: já bych nikdy od nikoho nic nechtěl, o nic bych si neřekl a zejména nikdy ne o peníze. Nejsem zbožný. U oběda z úst hostitelů zaznělo, že právě rozeslali vnukům na účty 300tis. - asi jako důkaz toho, že jsou dobří hospodáři. A taky, že dcera, pracující na magistrátu, přinese měsíčně stravenek za 8tis. No já nevím, třeba něco vyzrazuji - ale neuvádím jméno a místo, jen lokalitu, aby bylo zřejmo, jaké jsou tady na vesnici zvyky.

      Vymazat
    2. Ale se sousedy je dobré vycházet, člověk nikdy neví, kdy je bude potřebovat - tím myslím v sousedském vztahu, třebas když se něco přihodí a tak.
      Mají to prostě nastavené takto, jiní lidé zase jinak, v tom asi mezi městem a venkovem velké rozdíly nejsou.

      Vymazat
    3. Mi vůbec nevadí, vozím je občas po nemocnicích... i když mají doma 4 vnuky s auty.

      Vymazat
  6. Nevydržel jsem to počasí a jal se dakrovat - a hned drátem mezi nože:
    https://imgur.com/NI1EZPw

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je k vzteku. Snad to poběží, ale asi jste si ztupil nůž, ne?

      Vymazat
    2. To nic není, odmotáno a hotovo.. ten nůž má 4 kila, jsou tam 2, poháněné řetězy, ať se nepotkají. Neseká to ostřím, ale obvodovou rychlostí, klidně to vezme 2,5cm stromek, pomele a ani nepoznám, že nějaký byl.

      Vymazat
    3. Mně tak stresuje,když se mi něco rozbije,nikdy nevim,co s tim a v prvním okamžiku úplně panikařím,co s tim kolik to bude stát a tak. Obdivuji,kdo si postaví chuytry dům,vše na čidla a elektroniku

      Vymazat
    4. Kámoš si postavil 2m vrtulník a lítá i vrtulí dolů. Lidi jsou různí.

      Vymazat
  7. Napřed vysávači státních peněz ze ziskovek přišli s teorií řetězových mailů (nevím o nikom z mého okolí, kdo by něco takového dostával, spíš mě dřív známí otravovali s powerpointovými pohlednicemi - nejhezší vodopády, nejvyšší hory, život v pralese atd- i to omrzí).
    Jednak na tyto maily svádějí všechny prohry ve volbách. Navíc si na tom založili živnost, stát jim posílá prachy a oni bojují proti "špatné informovanosti seniorů":
    Sherlock Senior. Vzdělávací program o médiích pro seniory
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sherlocksenior-76631

    "Zajděte na kávu s babičkou
    Myslíte, že by vaši rodiče nebo prarodiče měli zájem o naše mediální kurzy? Těžko se orientují na internetu a sociálních sítích? Neví si rady s řetězovými e-maily, které jim chodí do schránky? Zajděte k nim na návštěvu nebo je vemte na kávu a pomožte jim se přihlásit na náš seminář nebo si zaregistrovat newsletter.

    Pomozte nám a pošlete hoax
    Čtete zprávu a nějak se vám nezdá? Přišel vám podezřelý mail? Sbíráme podněty na dezinformace, hoaxy a řetězové e-maily! Budeme rádi, když nám budete posílat jakékoli tipy, abychom měli přehled, co právě koluje mezi lidmi a mohli zlepšovat naši práci. Jakékoli materiály uvítáme na adrese ..."
    ---
    To by člověk zvracel. Jenom vytvoření takové stránky, falešné fotky atd. muselo stát milionů. A ještě podporují udavačství - fuj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já budu asi blbý senior, když denně dělám s počítačem min. 10 hodin, 25 let.

      Vymazat
    2. A já blbá seniorka. Teď budu sedět nad spisováním dobré 2 hodiny.

      Vymazat
    3. Někde se zdělanci z evropských či genderových studií uplatnit musejí...
      Zajímalo by mě ale srovnání, jestli by vyšla levněji podpora v nezaměstnanosti nebo placení politických neziskovek.

      Vymazat
  8. Stihla jsem velké prádlo, většina i uschla, teď už je sluníčko vzácnější.

    Baštím krůtí masíčko s tofu na pórku, jsem příjemně rozlítaná a nechce se mi zahloubávat se do politiky, radši půjdu se psem. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem měla minulý týden záchvat zdravé výživy, tak jsem zakoupila 3 kostky tofu, tahle byla druhá. Ale není to špatné, když se to nějak ochutí.

      Vymazat
    2. Tofu mně nechutná

      Vymazat
    3. Argument "tofu mi nechutná" nebo "sojové maso mi nechutná" má asi stejný hodnotu jako argument "nikdy bych nepozřel jakoukoli polévku, protože mi nechutná voda" nebo "nechutná mi mouka a proto nepeču."

      Prostě - jaký si to uděláš, takový to máš!

      (Pravda, prodává se tofu už různě ochucené, to se dá jíst i syrové)

      Vymazat
    4. Mně to roste v puse

      Vymazat
    5. Všimněte si, že jsem Gaiu nechala! a vůbec ji nelámu, ve prospěch lahodnosti tofu. :-) Vždyť je to jedno. Mě nezviklá, tofu mi dělá dobře, i když chuť čistého si musím upravit, sojovkou, kořením, zeleninou, jde to snadno. Ale přece se tu nebudu dohadovat, když jí to nechutná.

      Jáchymovy argumenty jsou ovšem neprůstřelné a přímo půvabné! Až se na takové zmůžu, tak se taky budu hádat. :-)

      S tím masem jsem to dělala poprvé, a dobré, nemusela jsem ani žádnou přílohu. Celý den jsem maso neměla, ani včera, tak přišlo k chuti.

      Vymazat
    6. Ládiku, sojový tvaroh, jestli se nepletu.

      Vymazat
    7. Taky jsem si koupila tofu, až budu mít chuť, ráda si je udělám. Tento týden to nevyšlo, vařím pro více lidí...

      Vymazat
    8. Chutná mi v kombinaci s vařenými jáhly a okurkovým salátem

      Vymazat
    9. marie:

      Tak ono téměř cokoliv nechutná špatně, "když se to nějak ochutí". ;o)
      Jestli chápu poznámku pana Jáchyma, tofu je výplň, "aby toho bylo víc" - chuť musí dodat něco jiného. Ale hádat se taky nehodlám.

      Vymazat
    10. Zdenku, s tím souhlasím. Ale přece jen vím o pár- jinak jedlých a pojídaných - vecech, které by mi nechutnaly ani sebelíp ochucené, nějaké houby, mlži, apod., to o sobě vím. I to, že v případě obr-hladu by člověk jedl cokoli.
      Jáchym by svou koncepci požívání tofu mohl upřesnit!

      Vymazat
  9. Jourová má náplň práce
    bude hlásit supům, strace
    jak tu ctíme hodnoty
    zda vozíme siroty
    a jestli jsme transparentní
    či (nedejbůh) dekadentní.
    Máme hodně z Atlantiku
    to jsme měli ale kliku
    že k nám přijdou doktoři
    co arabsky hovoří;
    že k nám přijdou inženýři
    světaznalí kavalíři;
    vymýtíme obezitu
    zbavíme se parazitů
    eurovlajka zavlaje -
    Jourová má údaje.

    OdpovědětVymazat
  10. Tužka napíše,....v té EU se dělá tolik zbytečných ptákovin,....bych se styděla před světem, být takový příživník za velké cizí peníze....to jsou funkce, a těch lidí,...už aby ta EU šla podvodu.

    Jen v prvních letech života jsem nevracela zpět to, co do mne bylo vkládáno. Už jako předškolák jsem pomáhala v hospodářství. Denně. Každé ráno jsem vymývala na dvoře nádoby na pití pro drůbež. Vodu jsem si nosila v malé, čtvrtlitrové bandasce,...moc dobře si pamatuji, jak mě v zimě zábly ruce, prsty bílé bez citu,...ale nestěžovala jsem si,...vždyť dospělí kolem mne rovněž pracovali,...a mlčeli, a taky neměli rukavice,...nalít teplou vodu drůbeži z připraveného škopku v přípravně proviantu, svolat je, vypustit z hřadu, aby se napili dřív, než to znovu zamrzne,...a pak, přes den, znovu, znovu odmrazit,....a tak bych mohla pokračovat, co všechno jsem za den zvládla,...byla jsem dítě bez hraček.
    Dali mi nůž, ukázali jak s ním pracovat,...krájela jsem mrkev, krmnou řepu, přinášela v odměrce šrot a pomáhala s přípravou krmení zvířat,....to dnes vyprávějte těm,...co mají doma třista hraček a ještě jsou mrzuté a neví co by si vymysleli,...

    Mám tvrdou školu života,...a jsem za ni ráda, tam, kde jiní jdou do kolen a nevstávají,...tam jdu kroksunkrok vpřed.

    Mám své technologické postupy pro řešení některých problémů,...odborník se diví a zírá, že to funguje,...
    Dám příklad,.....jak jsem opravila kapající karmu a taky kapající radiátor. Tak u karmy jsem sundala kryt, vidím, kde to kape,...zastavím pod karmou vodu, chvilku suším,...pak přilepím látkovou leukoplast, přetřu lakem na nehty /nehty si nelakuji, ale mám bílý a černý lak na opravy,/, na ještě nezaschlý lak další, o něco větší, vrstvu látkové leukoplati a znovu vrstvu laku. Počkat hodinu-dvě,...pustit vodu,...už to drží dvaapůl roku,...podobně i radiáror,...stejně opravuji zahradní hadice,...okapy na chalupě, tam jsem dala ty vrstvy tři, abych tam nemusela brzy lést,...a mohla bych vzpomínat, co všechno a jak opravuji,...odborníci obrací oči vsloup,....fungáčuje to,...tak co.

    Odborníka volám, když si opravdu, ale opravdu nevím rady,...a pak jim koukám na ruce, co a jak, a příště si to udělám sama.

    U mne v dílně najdete nářadí na všechno,...ale jak s počítačem,...to jde mimo mne,...pár základních dovedností a víc už nic,...nechce se mi dotoho,....knihy a návody mám,...ještě nerozbalené,...roky,...asi to dám do sběru,...mám asistenta na novodobé komunikace, spoléhám na něho, tak to odsouvám....v mládí mě pěstouni naučili všechno pro přežití bez zásuvky,...avotode.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  11. Byla jsem od 12:00 do 20:30 pryč z domu, zmizel mi věrný kocourek Náplava, dělám si o něj starost, už byl celkem ok, jistě, invalidní, ale zivotaschopný. Snad se ráno objeví...

    OdpovědětVymazat
  12. Odpovědi
    1. Jestli se tady budu převalovat už od jedné. ...to taky nemusím přežít

      Vymazat
  13. Odpovědi
    1. Já přesně tak, myslela jsem, že už takové dávky nebudu schopna. Nebýt budíku....

      Vymazat
  14. Kocourek byl asi včera na táčkách, dnes už mě vítal pro snídani. Jinak spánek v pohodě, sice jsem se vzbudila, ale zase jsem v klidu usnula. Kdyby mě nevzbudila sousedka, asi bych ještě spala.

    OdpovědětVymazat
  15. Dnes slavíme 20. výročí, co nám někdo zapálil barák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy ty kopíčky nějak pritahujete

      Vymazat
    2. Ať má co monitorovat

      Vymazat
    3. Ládiku, to vám asi ovlivnilo život už navždy, nejen ztráta všeho, ale taky vědomí, že to zavinila lidská zloba nebo závist...
      Ach jo.
      No, nevzdal jste se, vybudoval jste zase nový domov.

      Vymazat
    4. No jo, pořád mi něco chybí, zejména všecky historické věci po mámě ... přestěhoval jsem byt do baráku ve středu a v sobotu nebylo nic. Ale měl jsem 41 let a říkel jsem "za 2 roky je to hotové"; uplynulo 20 a zdím sokl. Bydleli jsme sice už v listopadu, po 8 letech jsem splatil půjčku na střechu, 2 lízinky stále ... málo času na stavbu. Řemeslníky jsem vyhnal, byli to vždycky fušeři - než jim stát za zády, aby dělali, jak mají, to raději sám (baterie nakřivo - nejde vyrovnat ani na kolínkách ve stěně, zfušované odvětrání odpadů, křivé trubky v kotelně, zfušované oplechování komínů a okapy, které zničila první zima...).
      Ale už mě to tak nebere, máme zatím pohodu.

      Vymazat
    5. A stát mi pomohl tím, že vymáhal DPH ze státní zakázky, kterou mi nezaplatil. Zaplatil až po roce, ale na DPH jsem si musel na úrok půjčit, protože hotovost padla na koupi domu, materiálu na rekonstrukci a auta.. byl jsem v čistých nulách, nebylo ani na novou střechu a už vůbec ne na nějaké posrané DPH pro neplatiče (stát). Tam jsem vůči státu hodně zatvrzel, na FÚ jsou opravdu svině nebo prasata, to se těžko pozná, ale musím jim to říkat i dnes.

      Vymazat
    6. Průměrný počet požárů v rodinných a bytových domech je 20 000 ročně, je to možné?
      Tak pokud by je měli na svědomí žháři, tak chudák občané, na toto přispívat svými daněmi. Jestli si to způsobí majitel sám, tak vlastně taktéž.
      Čímž nemyslím Ládika, to je občan svědomitý a pracovitý, ten žhář musel být úchyl a snad sedí v příslušném zařízení.

      Vymazat
    7. Ládik!!!
      Doporučuji Vám obeznámit se s obsahem Zákona o DPH, nemusel byste pak osočovat úředníky FÚ z toho, čím jste sám.
      Na Vašem nepojištěném baráku se asi vycvičili teroristi, kteří o dva roky později shodili Twin Towers.

      Gaio,
      proti nočnímu skučení si konečně najděte pořádného chlapa. Účinek zaručen.

      Josef Kopíček.

      Vymazat
    8. Stále na stráži a k útoku připraven! :-)

      Vymazat
    9. a co kdyby chrápal,to bych se nevyspala už nikdy

      Vymazat
    10. Nebo kdyby se coural v noci na záchod, měl třeba tu noktourii. ..hruza pomyslet

      Vymazat
    11. No, tak to máte, Ládiku, co dělat do důchodu. Není co závidět. Ale vy se tomu dokážete postavit a taky si plno věcí si na domě dokážete udělát sám.
      Rodinné památky - je to fajn je mít, ale na druhou stranu, další generace už o to zájem mít nebude, vy máte své dětství a mládí v paměti, to stačí.
      Já mám teď byt a chatu plnou takových památek, a nakonec se budu všeho zbavovat, protože to bych měla z bytu památní síň mých rodičů.
      Nechám si jen minimum.

      Vymazat
    12. Však Gaia ji má taky proříznutou!! :-) viz první dva komenty tu. Kdybych ji neznala, řekla bych, že síla.

      Pořádného chlapa přece celý den nosíte na rukou, a poté spíte celou noc jako zabitá. Nebo že bych se pletla?

      Vymazat
    13. Marie, určitě se pletete. :)

      Josef Kopíček.

      Vymazat
    14. Tady je dnes veselo, zase to jiskří mezi Gaiou a panem Kopíčkem:))
      Já mám umyta okna, okopané jahody, stihla jsem navařit a udělat pořádek, prostě mě s dnes baví svět. Včera vymytá lednička, vypráno, uvaření a ještě navíc babička na plný úvazek. Je fajn, že je venku tak bezvadně a netrápí mě změny počasí.

      Vymazat
  16. Á, ještě chyběla ukecaná Alena. Co nového sdělíte, jak jste se zbavila vlastní matky?
    Něco nového s vyměšováním?

    Josef Kopíček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna za ní jedu, tak jí budu od vás pozdravovat! Že má přítele na netu, starostlivého "chlapáka"!:-)

      Vymazat
    2. Pokud je stejná drbna jako Vy, rozhodně bych se s ní nepřátelil.

      Josef Kopíček.

      Vymazat
    3. Kdyby se jí nezbavila,mohla by na tom byt hur nez já,vim co staré čarodějnice dokáží

      Vymazat
  17. Gaio,
    říkám: opatřete si pořádného chlapa, je to Vaše jediná naděje. Pak usnete tak tvrdě, že žádné chrápání a courání neuslyšíte. A my si tady od Vašeho skučení oddechneme. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomněl jsem na podpis:

      Josef Kopíček.

      Vymazat
    2. Vliv chlapů na spánek bab za zenitem neni nikde vědecky prokázán.

      Vymazat
    3. Vliv sexu však prokázán je.

      Josef Kopíček.

      Vymazat
    4. A už je to zase tady. Nebudu reagovat, jinak to bude nekonečná série osobních útoků. Užijte si to!

      Vymazat
    5. Nikoliv, z mé strany pouze osobních protiútoků.
      Jste off line. :)

      Josef Kopíček.

      Vymazat
    6. Pane Kopíčku, psala jsem, že jste host, nebuďte, prosím, nezdvořilý k domácím :o)

      Vymazat
  18. Zatím jsem pěkně spala akorát po akci zapomenuté dvorky,když jsem navštívila 4 dvorkové hospody. Já tu nespavost mam ze stresu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste si tam zasexovala?

      Josef Kopíček.

      Vymazat
    2. Koukám,že myslíte jen na to jedno a svůj problém prisuzujete ostatním,přenos se tomu říká v psychologii a ten vliv je prokázáno tak leda v bulvarnich platcich

      Vymazat
    3. Myslím jenom na Vaše noční skučení a je mi Vás líto, Gaio.

      Vymazat
    4. Josef Kopíček.

      Vymazat
    5. Aspoň někdo mě polituje proto to sem píši

      Vymazat
  19. Mám 6500 kroků za vřetenovou sekačkou a nejsem pořád fit, cítím únavu, to nemívám. Ale je dost vody ve studni, tak mám po vanové koupeli (místo obvyklé sprchy) a můžu v klidu dělat.
    Nad majetek preferuji urovnané vztahy.

    OdpovědětVymazat
  20. Ládiku, vyprdněte se na živnost a začněte se vydávat za kartářku Editu!

    Muž z Ostravy se na internetu měl vydávat za jasnovidku a kartářku Editu. Ani na to neměl živnostenské oprávnění. Během dvaceti měsíců mu 112 lidí poslalo na účet téměř dva miliony korun. - KOnec konců, tam si ty vztahy konečně užijete jak se patří!!! A prokážete, že je to vaše parketa.

    https://tn.nova.cz/clanek/muz-se-vydaval-za-kartarku-editu-za-20-mesicu-si-prisel-na-dva-miliony.html

    OdpovědětVymazat
  21. liška11 září, 2019 18:54

    Pane Kopíčku, psala jsem, že jste host, nebuďte, prosím, nezdvořilý k domácím :o)
    ****
    Liško,
    teď si nemůžu vzpomenout... Cože to dělá host a ryba třetí den?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem tu první den a už končím.

      Josef Kopíček.

      Vymazat
  22. Jdu chrnět a pak se ozvu když se vzbudim

    OdpovědětVymazat
  23. Udělám pokus o čtení knížky.

    OdpovědětVymazat
  24. V tomhle teple kamen
    vidím to na amen.
    Víčka se klíží
    spánek se blíží
    knížka se zavírá
    únava zabírá.

    OdpovědětVymazat
  25. Tak dnes jsem jela za matkou s obavou, protože minule to bylo děsné.
    Matka sice opět ležela, ale byla při smyslech, a tak to šlo. Připravila jsem jí kafe (bez kofeinu), ta záliba jí zůstala, je kafařka, tak si pochutnala, sice to pije brčkem, ale i tak.
    Vzhledem k jejímu přechodu na ležící pacientku jí udělali "úklid" ve skříňkách a jinde, tak jsem odvezla lampu, rádio a ještě část garderóby, která jí už není. Sháním pro ni velká trika, v Praze to není k sehnání, když potřebuji, aby na nich nebyly obrázky pro teenagery anebo pro dospělé výstředníky. :-)

    Už jsem tu psala, že jsem dostala na zlomený prst na noze rehabilitaci. Myslela jsem, že mi předepíšou tak dvakrát koupel v malé vaničce, kam se ponoří končetina + nějaký magnet a tak.
    Dostala jsem koupele!, magnet, ultrazvuk, fyzioterapii - spoustu procedur, které dokončím až začátkem listopadu! :-)
    No, neřekla jsem ne, mám to jako takové lázně ve městě. Rozhýbat prst opravdu potřebuji, jinak bych se nevešla do boty, a tělu to taky neuškodí. Ale zajímavé je to, že v srpnu a teď v září během dne na procedurách prakticky nikdo není! Hala s vanami - prázdná (jen já), elektroléčba - pár lidí... Lidé jsou na chatách, mají v září dovolené atd., tak jim ještě nic není, a začnou se léčit až koncem října a pěkně přes zimu. Pán z vodoléčby mi to potvrdil.
    Mně to sice taky nabouralo program, ale nedovedu si představit, že bych řekla - no, prst jsem si sice zlomila v květnu, ale rehabilitovat začnu až v říjnu, teď se mi to nehodí.:-)A svlékat se v zimě v maličké šatně mezi řadou dalších žen do plavek ze zimníku a z kozaček - to taky není to pravé. Teď jsem tam sama...
    Moje matka byla lázňový přeborník, co si pamatuji, byla ob dva roky někde na křížkový poukaz, Štrbské pleso, Mariánky, Luhačovice, atd.
    Otec nikdy! Odmítal to. Můj muž taky do lázní nechtěl, prvně snad byl v lázních se mnou v Polsku, když jsme byli v Kolobřehu na týden a k pobytu patřily i lázeňské procedury.
    To byla komedie! Šli jsme poprvé na vodoléčbu, já mu řekla, co tam bude, jak se zabalí do prostěradla, dojde do lázně, osuší se podaným ručníkem, zabalí do prostěradla, a pak se položí ještě na půl hodiny na lehátko, aby účinek koupele byl úplný..Tak to probíhalo u nás v lázních.
    Přišli jsme tam a šatny byly společné,nedali nám nic, tak jsme šli ve spodním prádle do dlouhé chodby, řada van byla vlevo i vpravo, každá oddělená od chodby závěsem. Mužovi byla vana krátká, navíc si chodidlem omylem nadzvedl špunt, tak mu část vody odtekla... Drkal se zimou.
    Na fotce je manžel ještě před vypuštěním vody :-)
    https://i.postimg.cc/28dbHHmD/Kolobrzeg.jpg
    Pak procedura skončila, my měli vylézt a neměli jsme ručník, nic, lázeňská taky ne a neuměla anglicky, nerozuměla česky.. No, situace..
    Nakonec nám dala takový zelený papír, co se pokládá na nemocniční lehátka, ten nesál, tak jsme mokří v papíru doběhli do šatny, oblékli se - kdepak relaxace na lehátku... muž se moc nesmál.
    Podruhé jsme tam už šli s ručníkem z hotelu.
    Nakonec se mu lázně zalíbily, dostal totiž k šedesátinám poukaz do pivních lázní, a tam se koupete v pivu a přitom dostanete jedno čepované na stolek k vaně. To je pro řadu mužských dobrý dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byl v lázních pracovně, po kotelnách. V Jeseníků jsem dělal regulaci větví - čerpadla a mixy - v zimě volali, že jim netopí pavilon. Tak jsem tam jel a našel v rozvaděči prohozené kable k motoru čerpadla. Možná to byla sabotáž, v 90. letech.

      Vymazat
    2. Toho piva je Škoda

      Vymazat
    3. Aleno, velká trika bez takových potisků mají ve Wittu, posílají objednané zboží poměrně rychle
      https://www.witt-international.cz/

      Vymazat
    4. Škoda peněz pro takovou babku,vždyť má ty nové šaty. A odivanima byt též trvale udržitelné,to znamená nemít tohomoc a hlavně to unosit.

      Vymazat
    5. Potvrzuji toho Witta - už jsem Vám na něj dávala kontakt. Mají sklad ve Stříbře, jsou tam ochotné české zaměstnankyně, lze psát na e-mail i telefonovat, objednává se nejsnáze elektronickým formulářem. Jejich trika a další výrobky mají pro nás starší tu výhodu, že jsou bavlněná, nebo směs s bavlnou - a to je rozdíl, proti umělotinám. Velikost až asi do 60. I různé zdravotnické potřeby mají, noční košile, apod.

      Vymazat
    6. Z naší rodiny, i rodičů, byl v lázních na léčení pouze můj táta, po operaci chodidla - měl silně příčně plohou nohu. A v lázních nebyl troškař - poprvé dostal poukaz do Soči, podruhé do Mar. Lázní. Nadšený tam asi nebyl, nerad se jen tak povaloval... :-) I když se mu tam i tam líbilo, podle vyprávění z výletů.

      Na rehabilitaci jsem osobně byla zapsaná 4x, vždy s "ostruhou" na patě. Udělala jsem si ji namáhavým běháním po betonu ve skladu, a to ve špatných botaskách. Člověk si říkal (v té době nebylo peněz nazbyt, dvě dospívající děti, učitelský plat), do té špíny stačí křusky. Jo, chyba lávky, důsledky jsem nesla několik bolestivých let.
      Vodoléčba, magnety, trévertovy proudy nebo jak tomu říkali, ultrazvuk, fyzioterapie - nic nepomáhalo. Až mi někdo poradil jít k zimnímu stadionu, že tam ordinuje sportovní lékař a mají laser. Tak teprve to mi pomohlo, od té doby nic, a na výběr bot už si dávám pozor.

      Vymazat
  26. A k tofu...
    Tofu je především móda, patří k dobrému tónu říci, měl jsem tofu s..tím, nebo s tamtím. To prosím neberte jako narážku na místní debatéry, míním to obecně, ale představa, že jím sojový roztok vysrážený sádrou, mě neláká. Sním to, když musím, to leda.
    Můj šéf v práci patřil k "elitě", a tak se vydával za vegetariána. když jsme jeli na služebku do Krumlova, hlásil, že tam půjde na Parkán (tam byla vegetárka) na bulgur s tempehem!(to je taky sójová záležitost, nějak fermentovaná sója, takže má trochu jakousi chuť).
    To já šla taky na Parkán ke Dwoum Mariím a dala si pěkně staročeské jídlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takové konzistence a úplně to roste v puse.Navíc chlapi by to vubec neměli jist,soja obsahuje fytosteroly,které napodobují ženské hormony proto Asiati nemají moc vousy a z dálky nepoznate ženskou od chlapa, může to působit i na plodnost,Asiati jsou na to zvyklí a kdyby nejedli,mohlo jich byt jednou tolik,ale nezvyklym belochum to škodí.
      Dobře to je tak pro zeny v přechodu.

      Vymazat
    2. Já jsem kdysi chodívala na obědy do Vegetky, občas, bylo to blízko. A tam mi velice chutnala jídla včetně těch z tofu, tak tam jsem je objevila. Nevím, jak je módní, to jistě taky, ale mně se opravdu dobře tráví a není mi po něm těžko ani v případě třeba větších výkonů po jídle. Navíc, ať už tomu věřím, nebo ne, pro moji krevní skupinu A je zdaleka nejvíc doporučováno, prakticky jako jediný mléčný výrobek. Je fakt, že kravské mléko mě zahleňuje, sýry se snažím jíst aspoň kozí a ovčí, nebo je střídám s kravskými... tak proč bych si nemohla jednou týdně nebo 2x za měsíc dát tofu. Vařím si je pro sebe, muž má klasiku z jídelny.

      Vymazat
    3. Tofu nemá s mlecnym výrobkem nic společného

      Vymazat
    4. Pro Gaiu: mléčné výrobky a jejich náhražky. Ve válce jedly pouze různé náhražky, a možná byli lidi zdravější. Jestli je to luštěnina, tak taky dobré.

      Naučila jsem se co se týče duševních věcí naslouchat své duši.
      Co se týče tělesných věcí naslouchat svému tělu.
      Naslouchám a poslouchám, a je to dobře, protože jsem 25 let nemarodila - mám pracovní neschopnosti pouze v důsledcích drobných úrazů. Cítím se zdravá. Dokonce se cítím žensky, možná víc než v mládí - zatímco kolegyně ve zralém věku se prý cítí, i mluví, jako chlapi. Takže nic na sobě měnit nebudu, a tofu, to si klidně občas dám.

      Vymazat
  27. Odpovědi
    1. Nejen,od 4:01 trpím

      Vymazat
    2. Proč? Máte pěkně naspáno. Mě probudil komár. Dal jsem Vidláka a Manecu a usnu do 6:30, pak jedu do školy.

      Vymazat
    3. Je zajímavé,probudit se ve 4 to už jde,to je člověk celkem odpocaty a vyrovnaný,ale ve 3,to je des a psychická muka. Co dělá obyčejná hodina.

      Vymazat
  28. S tim casem by se už nemělo šoupat

    OdpovědětVymazat
  29. Díky za krtince, pane domácí.
    Nick Cave and the Bad Seeds - Live from KCRW (Full Album; Vinyl Version)
    https://www.youtube.com/watch?v=bd3tAg1hv70

    Joan Baez - Farewell Angelina - Full Album
    https://www.youtube.com/watch?v=w20c_TlkgrQ

    Radůza - Ale že musím
    https://www.youtube.com/watch?v=jSQMvxZQawI

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Teď přišla naše fenka, abych s ní šla ven (muž předevčírem odjel na 9 dní plachtit do Chorvatska), tak sem ještě zajdu později.

    OdpovědětVymazat
  30. Už je zase čtvrtek a koukám,ze Anna se též brzy probudila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se vždycky budila brzy, ale v posledních letech to mám pomíchané - budím se často kolem 3 hodiny ráno, pak si většinou čtu, někdy až do 5 nebo 6 a pak usínám. Je výhoda, že nemusím do práce, to by byla krize. Včera jsem si večer vzala Zyprexu, takže jsem brzo usnula a vzbudila jsem se v před pátou.

      Gaio, zkusila jste saromaterapii, když se brzo vzbudíte a trpíte?
      Já jsem měla včera splín, mám pocit, že mi začíná deprese (antidepresiva neužívám, většinou jsem se po nich přehoupla do mánie, proto jsem si včera vzala Zyprexu) a asi před hodinou jsem se začala léčit pohledem na nádherné fotky pana Peldy (je skvělé, že na Aktuálně má archiv blogů) a zase mi to pomohlo. Vždycky mě ta krása nadchne a uvede do příjemna.

      Vymazat
    2. Teď jsem si všimla, že se mi tam nějak vloudilo s, měla jsem na mysli aromaterapii, vím, že to je Vám blízké, Gaio.

      Vymazat
  31. U kaufu jak v úlu
    lidi jako vosy
    děda přived mulu
    někteří jsou bosí.

    OdpovědětVymazat
  32. Odpovědi
    1. K přání trocha hudby z West Side Story, Maruško:
      https://www.youtube.com/watch?v=DyofWTw0bqY
      https://www.youtube.com/watch?v=JSCBVvz5_Yo

      Vymazat
    2. Přidávám se ke gratulantům
      Ave Maria (Schubert) ORIGINAL 1825
      https://www.youtube.com/watch?v=EF79f59FQOM

      Vymazat
    3. Velký úsměv a upřímné poděkování všem gratulantům! I za krásnou muziku.

      Jmenuji se sice Hexenfrýda, ale to byste si těžko pamatovali. Zůstanu u těch pěti písmen. :-))

      Vymazat
    4. marie! :-) Taky přeji vše nejlepší!

      Vymazat
    5. Aleno, díky moc.
      Můj muž ještě nezjistil, že mám svátek, ale jdu upéct cuketovou buchtu. Možná si ještě do večera vzpomene.
      A objednávám si zrovna od Witta dva kousky oblečení pro doma, dávají mi slevu k svátku, tak ať mám nějakou radost.

      Vymazat
  33. Napsala jsem komentář a zmizel. Tak jen, že Kája má leukémii a že má Gaia pravdu, že staroba je hnus :)
    Jo, a asi bude dnes úplněk, což mi ve spaní moc nevadilo, kupodivu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hnus je slabé slovo

      Vymazat
    2. Staroba podle mě hnus není, ale různé nemoci a postižení, to je hnus vždycky, obzvlášť, když se někomu vlečou od dětství.

      Vymazat
    3. A s Gotem tobude umírání v přímém přenosu,jako s Havlem,ještě natočit film Hvězda padá do hrobu

      Vymazat
    4. Ale ty nemoci a postižení jsou se starobou úzce spojené

      Vymazat
    5. Jo, ve stáří je jich víc, ale když zrovna člověka nic netrápí, tak i ve stáří může být krásně. Jsou dny, kdy si život fakt užívám, stačí mi, když není moc horko a jsem na vycházce s psiskem.

      Vymazat
    6. Kdo má štěstí, žije naplno a pak rychle umře.
      Gott za pozornost médií nemůže, to ony nemají o čem psát a tak přežvykují tisíckrát přemleté znovu.
      A mezi námi, kdo je dnes pěvecká hvězda? Klus? Hnus.
      Nejsou. Došly.

      Vymazat
  34. Tužka napíše,...skoro ve všech starých kronikách se píše, zda bylo, nebo nebylo, Marianské léto,...to jsou čtyři dny/mají být čtyři vkuse,/ kdy neprší, svítí slunce a je teplo tak kolem té pětadvacítky,.....vypadá to, že letos bude,....tak Marie, Mařenky, Marušky, Manky, Máničky,....mějte se, jak nejlépe dovedete, a díky za pár letních dní,....kdo to řídí,...?....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  35. Chci se podělit o radost, teď mám úsměv od ucha k uchu, přišla mi poštou objednaná knížka z antikvariátu od Jamese Thurbera (patří k mým oblíbencům) Zmatený muž na hrazdě. Měli jsme ji dříve doma, ale z nějaké výpůjčky už se nevrátila. Tahle vyšla v r. 1948 a tehdy stála 107 Kčs, já jsem ji teď koupila za 350 Kč a jsem šťastná, že jsem ji sehnala. Dnes mě úsměv určitě už neopustí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak málo stačí k radosti,psisko nebo knížka,jste šťastná žena, Anno.

      Vymazat
    2. Jo, to jsem. Teď jsem fakt šťastná, škoda, že Vám nemůžu trochu toho štěstí poslat. Tak aspoň písničku
      Za mokrou horou
      https://www.youtube.com/watch?v=IFNRwWqGabg&list=PLpMeh3O-MdfrPJqmQmgMQR-T7o7RGFrLG&index=26&t=0s

      Vymazat
    3. Asi si taky nechám něco napsat

      Vymazat
    4. Gaio, myslím, že by bylo dobré, abyste zašla k doktorovi, ať Vám něco předepíše, buď na spaní, nebo antidepresiva. Podle mě je obvyklé, že se starší lidi v noci budí a špatně spí (moje máma, muž i já nejsme výjimkou), ale asi jen málokdo u toho trpí. Nějaké prášky by Vám mohly pomoct.

      Vymazat
  36. Já jsem dnes na chatě sama, je krásně, ale musela jsem si vzít prášek na úzkost, protože když vidím, co je tu třeba udělat, a že to určitě nestihnu, tak bych si nejraději někam zalezla a nedělala nic.
    No, začínám, až budu v pracovním procesu, tak ono to půjde. Teď jsem džemovala. Ostružiny s jablky. Ostružiny mají letos opět propad, plíseň šedou i vlnovník, jednou jsem nestříkala a jsme zase na začátku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky úzkosti z toho,že všechno nezvládnu, ale co pak budu dělat koukat do zdi nebo na TV z toho se zvencnu úplně.

      Vymazat
    2. Jestli to u vás obou není taková tíha z odpovědnosti. Jste vrchní velitelky, a kdyby se něco stalo, je to na vás. To je taky jediný důvod, proč jsem ráda, že nejsem v baráku sama, a jsem smířená s tím, že ani nejsem zasvěcována do různých provozních záležitostí. Kdyby se s mužem něco stalo, byla by to hrůza, jen jak bych všechno zjišťovala a zařizovala.
      Co se týče práce, rozhodně se z ní nestresuju. Naplánuju si denně 1-2 úkoly manuální a 1-2 duševní práce, víc nehodlám, z otročení už jsem vyrostla. Kdyby se to někomu nelíbilo, ať si to udělá sám. V nejhorším si zaběduju, že mě taky bolí tu a tamhle, a hotovo.

      Vymazat
    3. My jsme s mužem radši koupili byt na venkově, abychom neměli žádnou práci navíc, každé z holek jsme dali chatu se zahradou, takže teď máme pohodičku a ke starší dceři chodíme si posedět na zahradu. :-)

      Gaio, doporučuju jako parťáka pořídit si psa.

      Vymazat
    4. Anno, jsem opravdu ráda, že jste teď v tak dobrém rozpoložení. Určitě k tomu napomáhají i vnoučata, a tak všechno dohromady. Tak ať Vám to vydrží! :-)
      Jo, kdo má chalupu nebo nemovitost, má cosi v kalupu, to platí na 100 %. Kamarádka ovdověla, opravuje s řemeslníky chatu a zvala mě teď na podzim na pár dní pobýt. Ale nestíhá, jsou různé komplikace, a když to vidím, nechci jí přidělávat starosti a asi odřeknu. Leda že bych přijela pomáhat, ale to ona odmítne. :-)

      Vymazat
    5. Pes je závazek na 15 let a to by mě mohl přežít a copak s nim a vůbec denní starost,se zviretem bych si nepomohla.

      Vymazat
    6. Pokud bych si já časem pořídila psa (až tu matka nebude a vnoučata budou větší), tak snad jen nějakého cca osmiletého z útulku, co mu umřela panička či páníček - na dožití. Ale teď ne.
      Jinak já dnes řeším, že nám nesvítí lednička, kterou chceme na podzim prodat (musíme koupit větší do nové kuchyně).. Tak jsem našla návod, zkusila oddělat kryt na světlo, zjistila, že už ho tam přede mnou nějaký šikula přilepil zpět izolepou :-), asi to urval při otevírání.
      Teď pátrám, kde se taková žárovka dá sehnat, je to do Indensit lednice, tak snad na jejich stránkách. Peru prádlo, co tu nechala dcera, to dělám ráda, vnoučkovi voňavou postýlku :-).
      Pak půjdu ostříhat obří dozrálé slunečnice, někam je pověsím a na zimu je rozdám rodině a známým npro krmení ptáčkům. Pokud to do té doby nesežerou myši. Zkusím obrovské stvoly vytrhat, asi je budu muset ostříhat pákovými nůžkami a vykopat krumpáčem.
      Už to příští rok nedám.

      Vymazat
    7. Díky, Marie, vnoučata jsou moje potěšení, jejich společnost na mě výborně působí.
      Před chvílí jsem vyděsila moji mámu, všimla si, že mám uslzené oči, tak se lekla, co se stalo. Stalo se jen to, že jsem si přečetla Co by se stalo, kdyby generál Grant byl u Appomatoxu pil (z knížky Zmatený muž na hrazdě) a přestože to znám, tak jsem zase slzela smíchy. Jsem moc ráda, že tu knížku mám zase doma.
      Teď zavařuju švestky pro mámu, švestkový kompot jí dělá dobře. Tentokrát byly větší a rozvařily se, ale naštěstí to mámě nevadí.

      Vymazat
  37. Tak jsem se do Wittu dívala a nic tam není, tedy to, co potřebuji. Dlouhé triko s dlouhým rukávem, bavlna, ne černé..
    no, nakonec to asi budu shánět u vietnamců, ale to v Praze není taky tak snadné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť má ty šaty a když je ležák,stačí noční košile

      Vymazat
    2. Ale ony tam dbají na čistotu a matka musí mít vše pětkrát.

      Vymazat
    3. A na Dámy, móda pro volný čas, jste se dívala?

      https://www.witt-international.cz/moda-pro-volny-cas?query=%22541%22%7C%7C%22542%22%7C%7C%22543%22%7C%7C%22544%22%7C%7C%22545%22%7C%7C%22546%22&sortsort_key=desc&channel=wicz&searchField=mkz&productsPerPage=72&followSearch=7800&log=category&format=JSON

      Vidím 2 stránky, na první je fialové dlouhé triko, pak šedivé, nazelenalé a ještě strakaté, s dl. rukávem, do 500.

      Vymazat
    4. Já jsem si nedávno ve Wittu koupila tohle dlouhé tričko s dlouhým rukávem, nalákaly mě kapsy, protože na kalhotách, co nosím doma je nemám, mám ho teď na sobě a je to příjemná bavlna (mají ho v několika barvách).
      https://www.witt-international.cz/p/318026#articleNumber=700265&style=23413167

      Vymazat
    5. Nemají tam chybu? Není Witt správně Viet?

      Vymazat
  38. Alena ma s matkou nějaký oidipák,to s těmi švestičkami me dostalo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaio, prostě to mám od života takto napsané. Jsem sama, kdo má matce posloužit, to ji mám nechat v domově a nejezdit za ní? To byste vy taky neudělala.
      Ono se to dobře posuzuje, ale vlezte si na chvíli do mých bot...
      Plno lidí kolem mě ani pomalu nevědělo, že rodiče umírají. Zajeli párkrát do nemocnice, bylo víc sourozenců, byli mladší... Na mě se to sesypalo teď a jen prosím Boha, aby se to s matkou už zastavilo. Nebo abych pak šla já.
      Jdu dokončit poslední džem, zbylé stružiny nechám spadat.

      Vymazat
    2. Nebo abych pak šla já.

      To je divné,jste přeci nezavislá bytost a mate svůj život at s matkou nebo bez ní.
      Já matce nikdy nevařila,neb to byla ztráta času,vždy něco našla,co zkritizovat.kompot jste mohla koupit nebo určitě dostávají k obědu a koupit nějaké čerstvé ovoce nebo donést ty švestky syrové.

      Vymazat
    3. Gaio, o mámě a švestkách jsem tu dnes psala já. Máma u nás žije, ven vychází téměř jen do auta, když ji můj muž veze k doktorům, mívá problémy se zácpou, švestky jí pomáhají a je téměř ve všem dost akurátní, tak jsem ráda, že jí nevadí rozvařené švestky v kompotu, protože tím pádem odpadly její různé poznámky a já mám klid. :-)

      Vymazat
    4. Necháváme si dovézt nákupy od Tesca, máma si objednala 4 kg švestek a poprosila mě, jestli bych jí nezavařila kompoty.

      Vymazat
    5. S těma matkama,to je hrůza.

      Vymazat
    6. Já jsem taky matka a dcery to se mnou někdy taky nemají lehké. :-)

      Vymazat
    7. Gaio, myslím si, že to píšete jen tak, aby to bylo trochu úderné a zajímavé.
      Ale kdybyste měla starou matku, třebas kontroverzní osobu, tak se o ní taky postaráte a budete na ni myslet, zabývat se jejími potřebami, jako já a Anna.
      Je to příklad pro děti, vzor chování.
      A co se týče džemů a kompotů, vy zase pěstujete věci ve skleníku a taky vám nikdo nepíše: "na co to děláte, vždy´t se to dá koupit, to bych se na to vykašlala piplat se s tím ve skleníku.." :-)
      Každá máme ráda něco jiného, hlavní je, dokud to člověka baví.
      Přeji vám klidnou noc a spánek alespoň do 6! :-)

      Vymazat
  39. Noc na krku,jaký to zas bude očistec?
    Už jsem chtěla zalehnout,ale nemůžu usnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dnes usnula na gauči v osm, vzbudila jsem se za 1,5 hodiny, došla jsem vyvenčit psisko a tak asi dost dlouho neusnu, tak si budu číst.

      Vymazat
  40. Konečně v pelechu
    narovnat záda
    ještě pár nádechů
    a přijdou stáda.
    Oveček, beránků.
    Že bych je sčítal?
    Jedině ze spánku.
    Třeba jak Skřípal.

    OdpovědětVymazat
  41. Ani jsem v noci nepsala nechtěla jsem se stresovat modrým světlem, ale byl to masakr.

    OdpovědětVymazat
  42. 17letý syn vyhodil otce z balkonu. Asi otesánek. V Děčíně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je celá škála vztahů k rodičům, od pomalu sebeobetovani,zavádění švestek a shánění hadrů,po vraždy i když někdy si o to ti rodiče přímo říkají, ten otec říkal tomu svému 17 letemu moje miminko,to je podobné jako to mé matky embryo k ničemu, to bylo též na zabití

      Vymazat
  43. Na dnešek 10 hodin v jednom tahu! Jestli to takhle půjde dál, bude ze mě ležák!
    Jestlipak jsou nějaké tablety na méně spánku?

    OdpovědětVymazat
  44. Ještě jedna úvaha, která mě napadla hned po probuzení.

    Každý si svými slovy a myšlenkami vytváří své vlastní rezonanční pole. Gaia pravděpodobně negativními až zlými projevy ničí, neutralizuje, zpracovává špatnou stránku sebe a matky, kterou viní z toho, jak ji zpracovala. Čím hůře a čím více zloby do toho dostane, tím dřív se toho možná zbaví.
    Pro nás ostatní - nemá vůbec cenu se do toho nechat vtáhnout, je to jen její záležitost, její boj, zřejmě z dávné minulosti...
    Takže já odrážím útok, který se mě jakoby týká, jen v krajním případě, nebo taky vůbec. Cvičím si vůli, a nepotřebuju se ujišťovat.
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cvicim si vůli

      To bude mé heslo pro dnešní den

      I když tak negativně,vraždou,začal dnes Ladik to ja jen rozvíjela,ale jsem příklad,jak zlé slovo může bolet ještě po 60 letech.Takže pozor,na počátku bylo přeci slovo,budiž světlo.

      Vymazat
    2. Výjimečně si vypůjčuji odkaz z jedné gottovské dikuse: "To musím zvládnout sám" https://www.youtube.com/watch?v=bZLKcxWSU4I
      Ať už žijeme sami či ne. Však všechno má své výhody a naopak, i když všechno ovlivnit dle našich přání nelze.
      Možná ani srovnávat své názory, dokonce i napsané, s jinými.

      Vymazat
    3. BJ
      Souhlasím, každý dělá svá vlastní rozhodnutí.
      Na druhou stranu - sám by to těžko zvládl, každý potřebuje průvodce, pomocníka, přítele, který mu dá zpětnou vazbu. A může to být i zdejší Nora, dává ozvěnu a signál, k tomu, co do ní vyšlete. Bez toho zpětného signálu bychom byli ztraceni.

      Vymazat
  45. Z Evropy2: "Co může být horšího, než pátek třináctého?" ... Pondělí.

    OdpovědětVymazat
  46. Zajímá mě přísloví "ve 2 se to lépe táhne". Táhne co? Ta těžká kára? Nebo čas životem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, to je otázka pro prvnňáčka! :-)

      Pro mě je mnohem těžší odpovědět na otázku, jestli je dnes pátek, nebo pondělí! Je sobota, ne?

      Vymazat
    2. Kára života, Ládiku. Na všechno jsou dva, podělí se o radosti i o starosti.
      Kdo zůstal sám, taen tomu rozumí, když jste dva, tak to ani nevnímáte, připadá vám to normální. A tak to má být.
      P.S: SPala jsem do půl desáté. :-)

      Vymazat
    3. Mě popletla Gaia... se jí to nějak táhne a já třeba nestíhám. Zrovna dnes, lidi jsou jak zběsilí, furt telefon.

      Vymazat
    4. Lidi jak zběsilí - inu, zima na krku, topení volá :-)
      Jdu šopovat, budu až bůhvíkdy.

      Vymazat
  47. Je pan premier očištěn.
    Dobrá věc se podařila, pravda láska zvítězila.

    OdpovědětVymazat
  48. Tak se musím pochlubit do Nory, spěchala jsem k řece to vyfotit, než tu bude vnuk, to by z toho pak nic nebylo...:-)

    Růžový sirup
    https://i.postimg.cc/J0cWwVsW/sirup.jpg

    Ve sklenici s růžovým nápojem plave pár lístků růží, to se mi v obrázku nepodařilo vypíchnout, ale i tak, myslím si, že je to dobré.
    Loučení s létem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych ani neředil vodou a vypil na 2 hlty...

      Vymazat
    2. Ládiku, to je vzácnost, okvětní lístky růží, které se na slunci, zasypané cukrem, měsíc louhují... je to sladké dost a chutná to dobře.
      Jen ty okvětní lístky k tomu nebudu v zimě podávat. :-)

      Vymazat
    3. Ale to je hotová umělecká fotografie! Poetické zátiší u řeky, s detailem lahvičky a sklenicí... akorát ty plastové kleštičky jsou trochu neaktuální, řekněme, ale jinak - dokonalé! :-)

      Vymazat
    4. To je lžička, Marie, na zamíchání!
      Díky.

      Vymazat
    5. Lžičku jsem poznal, ale na vzácnost bych nedal špunt, nýbrž skleněnou zabroušenou zátku nebo šroubovací uzávěr.

      Vymazat
  49. Tužka napíše,...ve dvou se to lépe táhne,...jak kdy,...jen nesmí jít jeden čehý a druhý hot....a nebo ,...jsou i jedinci, co do káry nasednou, vezmou bič a jsou za poháňača toho druhého,...ale,...umím si představit, jak vypadá dobrý tah dvou jedinců,...naše páry koní a volů toho byly důkazem,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  50. Film o zlodějně: Profesor-režisér v něm odhalí všechny. A účtuje s Kalouskem, ODS i veksláky
    http://jdem.cz/fe7bh3
    Jiří Svoboda právě natáčí film Vysoká hra. „Je to hra o zakázku za 50 miliard a souboj různých vedoucích představitelů,“ popsal. Během tohoto souboje o přidělení armádní zakázky dojde na spolupráci s novináři, policií i zahraničím.
    Svoboda se, jako ve svých filmech vždy, snaží mít vše podložené reálnými dokumenty a svědectvími. „Mě třeba překvapilo, že jeden šéf oddělení vyšetřování kriminality chodí do hospody pořád k jednomu stolku a tam člověku, kterého se týká živý spis, všechno řekne. A ten ho úkoluje. A jde to až nahoru, k náměstkovi policejního prezidenta,“ popisoval, co se při sběru materiálů například dozvěděl.
    „Babiš je terčem útoků všech, kteří kradli předtím. A kradli stamiliony, dokonce stamiliardy. A nikdo je nikdy nepostihl. Začal bych „krvavými oleji“, pokračoval tím, jak zmizelo 120 miliard v OKD, kolem 100 miliard se pohybuje Mostecká uhelná. Moderátor přidal, že jemu se nejvíc líbí kauza elektronických zdravotních knížek IZIP. „Tam ty peníze úplně normálně ukradli a nezbyla po nich ani propiska,“ vzpomínal.
    „A to je ten rozdíl od Čapího hnízda. To tam zůstalo, tu dotaci vrátili, a když tam jdete, tak tam vidíte zvířata, můžete se tam ubytovat, a skutečně to existuje. Pan Bakala to ukradl a není tady z toho nic. Ani ty byty, které ukradl s tím. A ukradl je za spolupráce s pozdějším premiérem,“ pálil Svoboda.
    Dnes lidé začínají být bezradní. „Každé volby hledají někoho nového, vždy si od něj slibují, že on už udělá pořádek, a pak se zjistí, že jsou to stejní lotři. ODS, ČSSD, vždycky udělají vládu a zase něco ukradnou,“
    Hlavními rozkrádači jsou dvě hlavní strany polistopadového vývoje: ODS a ČSSD. „To rozkrádání začalo už od devadesátých let, kdy také tekla krev. Bývalí veksláci, kteří za sebou nechávali mrtvoly, začali chodit na recepce a kamarádit se s politiky a tím to začalo,“ vzpomínal....
    ----
    CO dodat? Uběhlo třicet let a oni nás budou pořád masírovat 50. lety a jak po okupaci v roce 68 nemohl někdo dělat vedoucího v práci, když nebyl v partaji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře se ten článek čte, i když to, co pan režisér sděluje o špíně v politice, je silně nadlimitní.
      Myslím, že další téma pro film budou Piráti. Rozjíždějí se, nechat jim ještě pár let pro vznik více afér, a málokdo je předčí coby mafii. Chobotnici (v počítačových sítích) mají.
      A že je Bartoš sexuální symbol?? To by mě ve snu nenapadlo, spíš vyšeptalý impotent. Ale co já vím, o čem sní dnešní pirátky.

      Vymazat
    2. O čem sním, když náhodou bdím13 září, 2019 17:10

      Čeští politici ženy nepřitahují, nejvíce sexy jim připadá Zeman
      17. 5. 2010 12:28
      Parlamentní listy

      Vymazat
    3. Před 9 lety přece fotil pro Playboy, se nepamatujete?!
      Ale na Jandu nemá, přiznává nejedna česká volička.

      Vymazat
    4. Tak to bylo asi pěkné13 září, 2019 22:05

      To bylo potom co spálil ty trencle?
      Fota s Kačenkou a s Forejtem?

      Vymazat
  51. Jako se někdo vyžívá v kráse a vůni růží, tak já to mám s muškáty. Začala jsem je pěstovat a vlastně i sbírat různé druhy a barvy, v době, kdy jsem prakticky nic necítila, takže absence vůně (mají, jen slabou) mi nevadila. Sytila jsem smysly jejich barvami a rychlými obměnami tvarů bohatých květenství, truhlíky se obměňovaly ze dne na den... Pastva pro oči i hmat a dotýkání.
    V zářijových dnech se ty jejich barevné vjemy znásobují. Úplně si na odstínech barev pochutnávám, mlsně obcházím z různých stran a nasávám pohledem ty nuance, ve kterých je příroda nedostižný tvůrce. Nikdo tak dokonalé barvy nenapodobí. Dokonce mám pocit, že podle počasí/slunečního svitu (?) jednotlivé druhy i trochu mění odstín. Prostě nádhera.
    A to jsem vloni počet rostlinek omezila - a stejně je z nich spousta radosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K té vůni, Karel hadek dělá koupelový olej pelargoniový ( což je myslím muškát jinak) a ten voní nádherně a má i uvolňující a uklidňující účinky. Je to léčivé

      Vymazat
  52. Přijela jsem domů a pes nikde. Není v útulku, projela jsem jeho bývalé trasy, ale nic. Ach jo, jsem zvědavá, kdy mi zavolají městští policajti, naprášila jsem jej...
    Jaký jste měli pátek třináctého? U mě až do příchodu z práce dobrý. Tak všem hezký večer a držte mi palce, prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím Vám i Vašemu tulákovi obě pěsti, Lištičko - třeba najde cestu domů sám, kde by se také tak měl...
      Já si tu hledám, jací že ptáčci dnes u nás na políčku hodovali na zbytcích slunečnic. Docela krotcí, byla jsem od nich méně než metr, ale bez foťáku. Možná zvonci zelení.
      Jinak u nás částečně zataženo, bez měsíce. Všem přeju nerušené spaní a klidný víkend.

      Vymazat
    2. Já bych pátek 13. hodnotil až v sobotu. Zatím bez průseru. Rozeslal jsem hafo faktur, tak snad se to někdy sejde.

      Vymazat
    3. A že prý pes odpomůže od deprese,mi tu včera doporučovali.A on dokáže zkazit den,už se vidím,jak honin psa s mým tepem

      Vymazat
    4. Některý pejsek je tulák, to máte stejné jako s lidmi. A je to mužský - kteréhopak by těšilo být celý den doma sám. Tak běží za kamarády. To je příroda, žádná deprese. Však on se najde, nebo vrátí.

      Vymazat
    5. liška:

      Kromě toho, že Berani prohráli úvodní zápas sezóny, a že nestíhám práci... u mě dobrý! Navíc dnes jedu na pár dní (do úterý) pryč, za odpočinkem. Tak dám novou jamku s mírným předstihem...

      Dobrou noc všem. (A lišce držím palec).

      Vymazat
    6. Vrátil se jako správný flamendr ve tři ráno, zaštěkal pod oknem, že hlásí příchod. Budu teď hledat, kudy utekl, abych zacelila všechny díry :))

      Vymazat
  53. Tužka napíše,....jsem přesvědčena, že zvířata mají také své dobré a špatné dny,....ze svých poznatků, kdy jsem vlastně celý život žila v jejich blízkosti, bych mohla popsat bezpočet příběhů.

    Tak pro paní Lišku o útěku psa,...vlastně to je jeden jediný útěk,....jinak všichni ostatní sice běželi kus cesty a na několikeré zavolání a písknutý signál nereagovali,....obyčejně pak začnu klít, ať to slyší kdo chce,...a teprve pak se zastavili, bylo to pro jejich sluch novum,...a začali se vracet.

    Když jsem měla Kazana už několik měsíců, už měl svou váhu a z hubeného a nevzhledného psa se stal fešák,...a já měla dojem, že už si zvykl i na jméno,....tak mi jednou večer, když jsem přijela už skoro k půlnoci domů, vyběhl ze vrat, která jsem jen přivřela a couvala ke garáži.
    Zahlédla jsem ho,....nepočítala jsem, že by utekl daleko, protože na vycházkách za městem jsem ho už několikrát vypnula z vodítka, běhal a vždycky se na povel vrátil a nechal vklidu zase upnout.

    Ovšem, teď to bylo jiné, běžel dolů ulicí, na volání a signály nereagoval, přidal, pod pouliční lampou jsem viděla, že sklopil uši a hnal do křižovatky prostředkem silnice. Tam už začíná provoz, měla jsem strach, aby to něco do něho nenapálilo.
    Rychle jsem doběhla pro sáček piškotů, které miluje, sedla do auta a za psem,...ale kam, na křižovatce nebyl vidět do žádné z ulic,....stahla jsem okénko a poslouchala, zda neuslyším z některé strany města psí štěkot,...že ho bude hlásit nějaký pes za plotem,...nic.
    Rozhodla jsem se, že pojedu ten směr, kde se ke mně v jedné vesnici přidal,...jela jsem pomalu krajinou, zastavovala, volala ho jménem, kdyby náhodou běžel mimo silnici,....byla jsem vnitřně přesvědčená, že utíkal tímto směrem.
    Projela jsem i vesnicí, kde se ke mně přidal,...všude ticho, půlnoc pryč,...rozhodla jsem se, že dojedu ještě do další vesnice, a pak to obrátím a na městské policii oznámím útěk tuláka.
    Byla jsem z toho notně rozhozená, už jsem si ho oblíbila,...a při těch úvahách vidím v dálce se něco pohybovat,....jasně, pes,....tmavý, velký,...byla jsem přesvědčená, že je to Kazan.
    Dojela jsem ho, pořád utíkal, nezastavoval se, jedu podle něho volám ho jménem,...nic, hnal,....vyndala jsem z okénka sáček s piškoty, třepala jsem mu s ním před čenichem,...nic, hnal dál, já jela podle něho a volala, sedni, lehni,...nic.

    Dostala jsem záchvat vzteku,...zastavila jsem auto, ještě několikrát zavolala, pes běžel dál,....začala jsem couvat k nájezdu na polní cestu, obrátila auto, vystoupila,....a naposled zavolala do tmy,... Kazane, domů,...chvíli jsem čekala, to jsou chvíle, kdy spálím mosty a už o tom nepřemýšlím, vzdala jsem to,...a najednou se mi zdálo, že slyším ve tmě pohyb, drápy šustily o asfalt,...Kazan se vrátil,...skočil do auta, přes moje sedadlo u řidiče přeskočil vedle, sedl si, zíral na mne, jakoby se nic nestalo, neřekla jsem ani slovo,....z tlamy mu celou cestu kapalo, než jsme dojeli domů, byla na podlaze louže.
    Dělal, jakože se nic nestalo,...já mlčela taky, zavřela jsem ho do kotce s boudou, jen jednou jsem ho pohladila, než zalezl do boudy,....už víckrát neutekl,....něco se odehrálo v té psí hlavě,...možná vzpomínky,....neznám jeho život štěněte, ani několik let dospělosti,....musím s tím počítat, jeho minulost se může v jeho paměti vynořit,....jo,....i náš mozek má podobné záchvěvy,...člověk je ve své podstatě živočišný druh,...s tím je také nutné počítat.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  54. Já to věděl... přivezli jsme z 3nce gymnastku a Těšína královnu a začal ten pátek. Bolest břicha mě sesunula z křesla na zem, níž to nešlo, každá poloha špatně. 2 espumisany a nic. Bolest páteře, brnění nohou a motolice, chodit nešlo. Čtvrtka říkala, že jedem do nemocnice, to já ale ne, před 4 lety jsem tam byl v únoru s ledvinovou kolikou a vyhodili mě v 02:00 do -10°C bez pomoci. .. Před půlnocí zavolala čtvrtka rychlou a popsala stav. Chtěli mě k telefonu. Nakonec řekli: my vám nepomůžeme. Já na to: ale to já vím od začátku, já bych vám nikdy nevolal- a vypnul jsem to. Vzal jsem si brufen a v půl druhé jsem mohl chodit. Příčinu nevím, obědval jsem kuře a hranolky a k večeři jsem si utrhl rajče. Možná ta slupka se přilepila na žaludek, jinak nic.

    OdpovědětVymazat
  55. Babiš tančí a zpívá
    jaký to krásný svět
    nasírá primitiva
    že má na klopě květ.
    Roky ho naháňali
    zarúbali mu cestu
    nejraděj by ho sťali
    či dali do arestu.
    Narovná splihlé perutě
    zaměří oko ostříží
    někdo se tváří mrzutě
    jiný se marně ohlíží
    kde nechal tesař díru;
    kord vypad z bandalíru.

    OdpovědětVymazat