19 září, 2019

KRTINEC č.419

203 komentářů:

  1. Díky za krtince, pane domácí.
    Katie Melua - When You Taught Me How To Dance
    https://www.youtube.com/watch?v=aKothnJ2-kk

    ANA VIDOVIC - LIVE CONCERT - CLASSICAL GUITAR RECITAL BADEN-BADEN
    https://www.youtube.com/watch?v=8IEezGQwgZk

    Wabi Ryvola-Poselstvi
    https://www.youtube.com/watch?v=A5-0mrNV-6s&list=PLnSYu-5Yu7JUk4p7ftts2BDSLLZnNSWrX&index=19&t=0s

    Srdečný pozdrav všem :-)
    dnes jsem zpracovala košík hub. Mám na podušené (nakrájené je v misce dávám na několik minut do mikrovlnky) na zmrazení, kulajdu a karbanátky. Je to fajn, že rostou. Muž dnes přijel z Chorvatska, plachtění si moc neužili, málo foukalo, zato plavání si užili hodně. Já jsem sice byla hodně psavá na Aktuálně, ale nebyl to projev vyšilování, jsem teď poměrně v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  2. Máme tu prý skutečné UFO, a ne poprvé. Přiznali oficiálně američtí námořníci.

    https://www.lidovky.cz/svet/nahravky-ufo-jsou-podle-americkeho-namornictva-skutecne-objekty-na-nich-vsak-nelze-identifikovat.A190919_133600_ln_zahranici_ele

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím do nové nory, dik panu domácímu a pozdrav Anně. Přijela jsem z práce, už je tma a značně se ochladilo. Pes si našel novou útěkovou trasu, zítra ji nusim objevit, jsem unavena a bolí mě oči. Musím do optiky pro nové brýle, ty staré už mi nesedí a namáhám tak zbytečně oči...

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrodružstí kriminalistiky, seriál o začátcích detektivního vyšetřování, asi všichni znáte. Mně tenkrát v 1989 asi utekl, nevzpomínám si, že bych ho viděla. Teď si to vynahrazuju, dávám si denně 1 díl a je to lahůdka, hlavně herecká, i Moskalyk jako režisér a scénárista se má čím chlubit. Ale ta stará herecká garda! To je potěšení, z jejich výkonů! Prostě paráda.
    10. díl je o spisovateli Fieldingovi, autorovi Toma Jonese, že měl velký podíl na založení Scotland Yardu. Vida, co se člověk nedozví.

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud dojde k přehodnocení trestního stíhání, udělí Zeman Babišovi abolici
    ECHO24 131 DNES 20:33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Chvilkaři utřou. dobře tak, už to nikoho nebaví.

      Vymazat
  6. Teprve teď jsem dodělal jeden 100x měněný domek a jsem mrtvý. Prý jakou mám představu o ceně.... žádnou, jsem rád, že je to pryč.

    OdpovědětVymazat
  7. Řekla jsem dětem, jak to s babičkou vypadá, že by se s ní měly rozloučit.
    Syn tam byl dnes, on je takový - odpovědný, je to rodinný typ. Prý ho matka nepoznala a jednu chvíli mu vykala... byl smutný.
    Moje matka mě v dětství a vůbec potrápila, ale k vnoučatům se chovala skvěle, byla obětavá, hlídala je, kdy bylo potřeba, vodili s otcem děti do kroužků, měli je na chatě každé léto alespoň měsíc. Tak se hezky užili.
    (Chudáci lidé, kteří nikoho nemají, to máte tři neděle dovolené, tábor nebo soustředění - max. tři neděle, a pak zbývají pořád ještě tři nebo čtyři týdny prázdnin...).
    Matka ráda hrála karty, pro zábavu, tak je to naučila a mastili žolíky i kanastu.
    Syn měl problémy s učením, ale i dceři to prospělo, tak se v létě probíralo Opakujeme si o prázdninách, děti se ani nezlobily, vždy za kousek učení dostaly něco dobrého.
    Jezdili s nimi do lesa na houby, se synem na dříví a na šišky, to miloval (oni ho jen chtěli zabavit, jasně že jsme šišky nepotřebovali, ale on je sbíral a nosil je dědovi do pytle, byl důležitý). Otec hrál na kytaru, na klavír, učil je písničky.
    A matka mi sehnala protekci do Podolí, díky tomu jsem vlastně donosila děti, předtím jsem několikrát o dítě přišla a doktoři mi vždy řekli - počkejte dva roky a zkuste to zas - to bych se nikam nedostala.
    Tak teď bilancuju - hořké i sladké, jako všechno. Zítra tam jedu, třebas se to zastaví a ještě na chvíli zlepší, ale moc tomu nevěřím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy mate oidipák jak prase

      Pane psychologu, už jsme se viděli pětkrát a vztah s mou matkou se pořád nezlepšil, moje sebevědomí pořád za nic nestojí a těch depresí jsme mne taky ještě nezbavil. Šlo by to nějak rychleji?”
      Pisi na Acz
      Budiž pro vas útěchou,ze v tom nejste sama,problémy s matkou a následně deprese a nízké sebevědomí ma zřejmě kdekdo a matinka si cely život mysli,ze vše dělala pro vaše dobro

      Vymazat
    2. Stanoev tam taky blekota něco opriblemech s matkou.To se to dnes sesypalo

      Vymazat
  8. Zdravím všechny,
    dneska jsem trochu brigádnicky pomáhal Asfaltovému holubovi brigádničit u Vidláka, znáte to, on je beze mne úplně ztracený, pořád aby mu člověk radil...asi už stárne.

    Zaujalo mě to Ládikovo grilování na náhrobním kameni.

    Já původně chtěl, aby můj popel nasypali jen tak do jamky pod lískou u nás na zahradě vedle hrobečků Bobiny a Bobka (našich králíčků) a Karla ( dceřina chameleona).

    No ale pokud je fakt to maso ugrilované na náhrobním kameni tak dobré jak Ládik tvrdí, napadlo mě, že bych vás po svém pohřbu pozval. Nechal bych instalovat svůj náhrobní kánmen horizontálně a na nožičkách, aby se pod ním dal rozdělat oheň.
    A nechal bych na horní ploše vytesat všechny naše nicky kromě mého, aby měl na tom mase každý svůj podpis a neprali jste se.(Své jméno bych vynechal,bylo by to zbytečné, rozhodl jsem se totiž, že se po smrti stanu vegetariánem.)


    OdpovědětVymazat
  9. Prchal jsem před medvědem, to byl děs. Raději budu vzhůru.

    OdpovědětVymazat
  10. Miloš rozkop bábovku
    odšrouboval francovku
    namazal si kolena
    vklouzla do něj zelená.
    “Já stíhání stopnu zas
    kavárníkům zlomím vaz
    ať si trhnou nohou
    na lampárnu mohou
    nosit svoje petice
    než je raní mrtvice.”🐻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též nespim a zdravím

      Vymazat
    2. Myslel jsem, že vidlák napíše o ebolici.

      Vymazat
    3. Ten medvěd,to byly perzonifikované termíny.

      Já se též probudila strachy.

      Vymazat
  11. Ragby mělo být v 6:30 a je až v 11:30. Kdybych měl 15, šel bych do toho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych už znovu žít nechtěla,stejně by člověk udělal zas vše stejně blbě.

      Vymazat
  12. Já se probudila o 4 minuty později nez Ladik

    OdpovědětVymazat
  13. Měsíc svítí jak lampička i když je ho jen půl kolem rolety stříbrné pásy stejně tam ti Číňani něco z druhé strany namontovali aby nás zničili

    OdpovědětVymazat
  14. Ládik 00:06 u vidlaka a za hodinu ještě tady to toho též moc nenaspi

    OdpovědětVymazat
  15. Takových nás je víc, Gaio, dokonce i pes někde trajdá. Byla jsem venku, pěkná kosa a plná obloha hvězd. Ještě zkusím usnout, třeba to vyjde..

    OdpovědětVymazat
  16. Abolici pro Babiše Zeman loni naprosto odmítal: To bych se zesměšnil, řekl
    ECHO2481 UVNITŘ VIDEO 20. ZÁŘÍ 2019

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tu abolici již udělil? Ono bylo obnoveno stíhání? Všichni jsou chytří, ale realita je jinde, než hrátky se slovy...

      Vymazat
    2. „Když se do toho už nebude vrtat, tak bude klid a budu rád. Kdyby se do toho vrtalo, tak prezident má ústavou dané právo abolice,“ řekl Zeman. „Pokud by to bylo nutné, a já věřím, že to nutné nebude, pak bych k tomuto ústavnímu kroku sáhl,“ uvedl.

      Jeden agent vládne všem,
      jeden jim všem káže,
      jeden všechny přivede,
      do temnoty sváže.

      Vymazat
    3. To: Liška
      Tak pokud si pan president Zeman takto se slovy opravdu hraje, tak si docela začínám přát, aby tahle čapí kratochvíle pokračovala a on se mohl projevit jako politický Rambo.

      Vymazat
    4. Taky kvalitní názor, ale není od Ovčáčka, tak nepastujete, že...
      Snad souboj Zeman vs. Zeman rozhodne příroda, napsal europoslanec Polčák

      Vymazat
    5. Bureš nemusí případnou ebolici přijmout.

      Vymazat
    6. Však mu taky kdysi už někdo vytřískl chrup.

      Vymazat
  17. Zase domek v Miroslavi, a takový šišoidní, samý úkos a šikmina, ve svahu. Jestli to tam s tím vínem nepřehánějí.

    OdpovědětVymazat
  18. "Optimismus dává větší šanci na dosažení „výjimečné dlouhověkosti“, k překročení pětaosmdesáti let života. A že to platí jak pro ženy, tak pro muže. Výsledek přečká i zohlednění negativních faktorů, jako je kouření, pití alkoholu, špatná životospráva, nedostatek fyzické aktivity nebo deprese.
    „Očekávat, že život přinese dobré věci, může být klíčem k dlouhému životu,“ shrnuje verdikt vědeckého zkoumání server today.com. A připomíná, že vědci vycházeli z výzkumů, které pokrývaly přes 69 tisíc žen a téměř 1 500 mužů. Slečny a paní odborníci sledovali po deset let, chlapce a pány po třicet.
    Rozčlenili je do tří skupin podle hladiny jejich optimistických postojů a zjistili, že respondenti s nejvyšší hladinou optimismu mají o 11 až 15 procent delší život než lidé s nejnižší.
    Proč tomu tak je? Lewina Lee, vedoucí studie, která vyšla v magazínu PNAS, přiznává, že přesnou odpověď nezná. Naznačuje však, že optimističtí lidé mohou mít větší motivaci udržovat se v lepším zdravotním stavu, ovšem nejen to. Zároveň mohou efektivněji regulovat stres, který dokáže organismus posunovat k srdečním chorobám, poruchám jater, zažívacím potížím. Předchozí studie prokázala, že pozitivně naladění lidé mají nižší riziko předčasného úmrtí kvůli rakovině, mrtvici nebo poruchám srdce.
    Optimismus je přitom podle Lee dědičný pouze z pětadvaceti procent."
    (idnes)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K cemu byt dlouhověký,pomuiraji vam kamosi přestanete rozumetsvetu prezijete vlastní děti vše se vy ibe k horšímu utratite úspory

      Vymazat
    2. Dorazila mi nabídka z Knihcentra - tohle nic pro mne, ale třeba by si tuhle knihu někdo rád prolistoval, když právě není přístup na internet:
      https://www.knihcentrum.cz/Kniha/jak-si-nedelat-starosti?utm_source=ecomail&utm_campaign=2019_09_20_newsletter_20._9.&utm_medium=email&utm_term=31863&ecmid=31863
      Jo, jo - Vánoce jsou tu za tři měsíce a čtyři dny, tak se poptám, co by mohlo být (mimo Toulavé kamery) naježeno.

      Vymazat
    3. Knížek mam,že bych s nima mohla topit

      Vymazat
  19. Naše děti jsou tak hloupé, že věří tomu, že dinosauři nevymřeli! Ale do školy chodit nebudou...
    ŽIVĚ: „Uhlí nechme dinosaurům.“ Studenti pochodují centrem Prahy, stávkují za ochranu klimatu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše děti mají co dohánět oproti nejdemokratičtějším a nejvyspělejším státům Evropy - ale už se na tom i v našem školství pracuje!
      Já bych jim dal hned v první třídě dvojité velkoobjemové pemprsky a dudlík se šlauškem, do kterého by z batůžku na zádech prýštila sladká tekutá výživa - a naučil bych je stávkovat za klima.
      Nic jiného potřebovat nebudou a ani nebudou schopné.

      Osobně se obávám takovýchto dětí - až pohlavně dospějí (jiná dospělost jim nehrozí) ještě víc než připrchlíků:
      *****

      "Britské Channel 4 News zveřejnily výsledky otřesného výzkumu, z něhož vyplývá, že stále větší počty anglických prvnáčků chodí do školy v plenách, neumějí chodit na záchod, neumějí řádně mluvit, nedají dohromady souvislou větu, používají dudlík a některé neumějí zacházet s příborem. 82 procent učitelů prvních tříd varuje, že stále větší počty dětí nejsou řádně připraveny na školu.

      Některé děti v životě neviděly knížku - snažily se knížky uvést v provoz posunutím prstem, jako by to byl tablet či mobil.

      Z následné diskuse v televizním studiu vyplynulo, že je to do určité míry způsobeno technologií - pokud rodiče čumí celou dobu do počítačů a mobilů, nekomunikují s dětmi - a děti pak také neustále čumí do počítačů a mobilů. Částečně je to způsobeno chudobou - rodiče, kteří v chudnoucí Británii musejí dělat dvě nebo tři zaměstnání, nemají čas povídat si s dětmi nebo jim číst před spaním pohádky.

      Avšak zanedbanost prvňáčků se projevuje ve všech společenských třídách - není omezena jen na chudé lidi.

      Zapomněli dnešní rodiče na to jak vychovávat děti?"

      Vymazat
    2. Oni taky v té Anglii chodí do.školy dřív nez u nás snad už ve 4 letech tak to ty plenky u opozdenych jsou ospravedlnitelne

      Vymazat
    3. Jo? U nás chodí děti do školky od tří let a nesmí mít pleny, to je nevezmou. O dudlíku nemluvě.

      Vymazat
  20. Tužka napíše,...přečetla jsem si novou Noru,...díky za ni.

    Jóó, je tu podzim,...přivítala jsem ho prvním topením,....na chalupě jsem roztopila pec,...zkušebně,...topí,...nic jsem nepekla,...zato bylo krásně teploučko,....venku jinovatka,...áále,...otavu jsem na pokračování posekala,...usušila,...poslední várka ještě leží rozvalená ve stodole. Tu si nechám,...ty předtím už má soused pro ovce a kozy.

    Jo,...stačí makat vostře na vzduchu a mám okamžité mrtvolné spaní,...jak zalehnu, tak se ráno probudím,...óóvšem,...rozhýbat svaly a klouby po 7-8 hodinách bez pohybu mi už dává záhul. Opatrně, opatrně, aby mě nechytla křeč. Dnes ráno se pokoušela o pravou nohu, celou,...rychle jsem ji masírovala,....tak po minutě se zadařilo,...asi si nařídím budika, a budu taky v noci vstávat,...protáhnu se, změním polohu na spaní,...a dám si další několikahodinovou chrupku. Když spím, a jím maso, mám výdrž jak ve20-30,...teda jen pár dní,....pak nastane únava a zvolním tempo. Ve 20-30 jsem tempo nezvolnila roky,...a k tomu málo spala,..stačilo 5-6 hodin,...ale flákota to jistila.

    Mám upečenou flákotu,...zítra a pozítří makám kolem baráku,....nebo,...nebo osedlám moto a udělám něco km než to postavím na stojku.

    Uvidíme,...co mě zítra osloví naléhavěji,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  21. Kdyby tady byl pan Jaha, měla bych ještě větší problém, než mam nyní. Neboť by říkal, ze to říkal. Náš pes utekl a pokousal paní, která chránila svého psa před ním. Není to příjemné, policejní vyšetřování, asi nějaká perzekuce... Zkusím zjistit mobil a omluvíme se osobně. S kyfkou, nějakou dobrotu pro psa i paničku... Štve mě to, tedy mrzí mě to, to je asi lepší popis mého stavu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Jaha tu sem tam mrkne. A tvdri, ze s Vami suciti. Kvoli tomu vysetrovaniu, zapisovaniu a dalsim neprijemnostiam...
      A tiez si mysli, ze osobne ospravedlnenie bude dobre:-).

      Vymazat
  22. Navíc mobil píše, co chce, takže úplně mimo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naši bývalí haskouni sejmuli paní lanem mezi smečkou a tříkolkou. A roztrhli kočku napůl. Jednou byli i v novinách. ..... smečka zdivočelých psů na Těšínsku zadávila.... a vždycky ty nejlepší nosnice.

      Vymazat
    2. No, liško, když se to bude opakovat a vy ho nedokážete doma zabezpečit, budete ho muset nakonec dát utratit.
      Protože jedna věc je pes, který zdrhá a toulá se; další věc je pes, který zdrhá, toulá se a pere se s jinými psy; a zcela nemyslitelná věc je pes, co zdrhá a pokouše i lidi.
      Já váím, člověk nemá strkat ruce mezi dva psy, co se rvou, to vás pokouše i váš pes v zaslepení bojem, ale ta rvačka by nevznikla, kdyby se váš pes netoulal.

      Vymazat
    3. Ládiku, to je něco jiného. Ano, psi ve smečce, tam se musí počítat s ledasčím, a když táhnou sáně nebo tříkolku, tak si musí lidi kolem dávat pozor. Ale ne na pokousání, spíš právě na povalení nebo zamotání do tažných lan atd.
      U nás léta cvičil pán tahat haskouny, měl vozík, zatížený pneumatikou. Ale ten na nás dopředu volal - držte si toho psa stranou! atd.

      Vymazat
    4. Haskoun je lovec a nic jiného. Stačí stopa zajíce přes trať a zahnou v pravém úhlu. Ale zato nekoušou.

      Vymazat
    5. Kousnutí nebylo až tak nebezpečné, má zraněný prst. Psa určitě utratit nenechám, jen jej budu asi uvazovat.

      Vymazat
    6. Aby o ten prst nepřišla

      Vymazat
  23. Všichni spí v náručí Morfeově,akorát me nechce

    OdpovědětVymazat
  24. Odpovědi
    1. Rojníci Argentiny jsou hbití, průměrná váha 112 kilo. Že já nejsem mladý....

      Vymazat
    2. Už jste mohl mit vše polámané

      Vymazat
    3. Člověk se nesmí nechat!

      Vymazat
  25. Zdravim, jsem na kurzech, pisu z pujcenoho mobilu. budu zpet az v pondeli.

    OdpovědětVymazat
  26. Dnes byl hezký den počasí super takové mírné klidné hezky jsem si odpočala uvidím v noci jestli to přineslo i nějaké duševní ovoce

    OdpovědětVymazat
  27. Nakonec 7000 běžeckých kroků, aspoň něco. A začlo kýblování.

    OdpovědětVymazat
  28. Sice neprší, ale není vedro, takže voda na záhonech nevysychá. Slunce svítí, ale už to není spalující žár (a nemusí se topit! :-)).
    Já dnes hlídám vnuka, klasika, zrovna jsem ho uložila, přes den blázinec. Včera jsem udělala plněné papriky, tak jsme se dnes ještě najedli, byl toho pekáč.
    A tři šišky štrůdlu, očesala jsem jablka, máme jen čtyři lísky, to není nic. Do stromů mi lítají ptáci a naklovávají mi ty nejhezčí plody, takže z těch byl štrůdl.
    Lidé kolem nás na zahrádkách nic nepěstují, proto se ptáci slétávají k nám. To by mi nevadilo, ale škodnou jsou dva páry strak, velkých jako slepice, a pár sojek, taky tak vypasených. Ostatní ptáci se jich bojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde se to ti ptáci naučili, to přeci dřív nebylo,aby tohle dělali

      Vymazat
  29. Tak Tužka, Jáchym a ... kdo je ten třetí? :-)))
    https://i.postimg.cc/FKSSbQj8/kralik.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Priznam sa bez mucenia, ze nechapem, co ta trojica chcela plagatom povedat...

      Vymazat
    2. Náš Spartan má králíka, není to Balboa, ale Conor. Po McGregorovi.

      Vymazat
    3. Můj Bilbo nechává Conora pozdravovat!
      Spartan má určitě dobrý vkus.
      Co je ten Conor za rasu ?(Jestli tedy není použití slova "rasa" u králiků trestné...

      Vymazat
    4. Aleno,
      většina odborníků se domnívá, že po brzkém samovyhubení našeho živočišného druhu nastoupí na naše místo inteligentní hlavonožci.

      Přestože uznávám, že značná část chobotnic je mnohem "lidštější" než značná část dnešních lidůch, já osobně se přimlouvám, aby planetu po nás převzali králici. Potud jsou mi chovatelé, co namalovali ten plakát, sympatičtí.
      Králici sou inteligentnější než lidé i chobotnice a mají přirozený nadhled nad genderismem, metooismem a greténismem, jakož i zdravě kladný poměr k sexu.

      Nicméně kdybych se musel vsadit, řekl bych, že to na zeměkouli stejně vyhrají brabenci nebo Číňani.

      Vymazat
    5. Pošlu fotku Conora. Je to bijec.

      Vymazat
  30. Tak uléhám a kdybyste mě chtěli v noci potěšit, tak když se vzbudite tak mi sem něco napište, abych viděla, že v tom nejsem sama

    OdpovědětVymazat
  31. Vybírám TV, do nákladů, max. 43”, je v rohu. Smart, asi LG, s chytrým ovládlem, abych se nemusel dívat nablízko.

    OdpovědětVymazat
  32. Kuffa od cca 18-tej minuty.

    https://www.youtube.com/watch?v=SQ8A8EC4B1Y

    OdpovědětVymazat
  33. Odpovědi
    1. Kdopak se přidá?

      Vymazat
    2. Na vstávání je ještě teď tma.

      Vymazat
    3. I teď ale už se prevaluju 4 hodiny konečně se někdo pridal

      Vymazat
    4. To máte naspáno téměř 5 hodin, to není zas tak málo. Někomu to bohatě stačí k regeneraci. Chtělo by to nějakou únavu, fyzickou nebo psychickou nebo kombinaci. Čerstvý vzduch, matraci Dormeo a polštář s mateřídouškou. A na něco se těšit.

      Vymazat
    5. Ale na co se těšit?

      Vymazat
    6. To je jedno. Tak na někoho.

      Vymazat
    7. Žádný chlap vás nechce ?
      Kámošku nemáte nevydrží s vámi _
      Pozvete Kopíčka nebo Jahu
      napište do seznamky

      Vymazat
    8. Kristepane to jsou rady.Já potřebuju jen údržbáře a to je úzký profil. A asi ty prášky na spaní,ale slyšela jsem od těch,co je berou,ze mnohým stejně nezaberou.

      Vymazat
    9. I na údržbáře se dá těšit, může být i permanentní.

      Vymazat
  34. Ja bych snad ještě spala, vzbudily mě zvuky, jako když se někdo dusí, myslela jsem, že je to pes. Pak uz jsem neusnula, bylo po šesté. Včera jsem měla mazec, utahaná jsem ještě na dnešek uvařila a spala jsem jak špalek. Bylo moc lidí, jezdili na kolech, byly jich stovky, naštěstí ne všichni se stavili, to bych nestíhala.

    OdpovědětVymazat
  35. Klimatické sucho.

    Suchý hajzl v paneláku
    parky plné podvraťáků.
    Kam vyprázdnit střeva?
    Tam už srala Eva
    tohle dělal Jožka
    a tam sedí Božka..
    tlačí,
    seč jí síly stačí
    hledá větší listy
    chce mít prsty čistý
    bo neteče voda.
    Do zadku ji bodá
    přemnožený hmyz.
    Zmiz hovado, zmiz!
    Volá asi na mě
    dá mi i po tlamě
    najdu jiné místo
    kde je ještě čisto.
    Třeba v chrámu Páně
    nebo ve fontáně
    tam na Výstavišti.
    Už to ze mě sviští.

    OdpovědětVymazat
  36. Jedna husa modrooká nevševědoucí (to s ní mám společné) - barvu očí jsem zaznamenala poprvé: https://www.zonerama.com/Bj10/Photo/5570743/201375219?secret=97l4WDnEO7iFLTwSb1YDnyoy3

    To: Ládik!!!
    Králíčka si Váš Spartan pořídil sám či mu byl darován? Kdo ví, jak pan Jáchym ověřoval králičí "zdravě kladný poměr k sexu" - že by někdy choval i pár? Lze na ně domů mužně lákat dívky?

    To: Gaia
    Pokud nemáte komunikační prostředek přímo u postele, můj obdiv, že k němu vstanete. Pokud máte, doporučovala bych ho přemístit na druhý konec domu, však Vám v noci nic neuteče.
    Byli jsme včera na Panství Downton, chtěla jsem si ho prohlídnout "ve velkém". Pohádkového děje snad méně než v jednom díle seriálu, ale pobavil se kupodivu i můj jedinec, který ho nesledoval. Zajet si tam přespat se nechystáme, ale třeba by to zabralo na Vás (i když kdo ví, jak lze v tomto případě „prokázat vášeň“ a zda se tam spí krásně):
    https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/panstvi-downton-airbnb-nabidka-highclere.A190918_124644_eko-zahranicni_svob#utm_content=freshnews&utm_term=noc na panství downton&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

    To: Liška
    Pes opravdu u boudy na hódně dlouhém řetězu? Kde on vlastně nocuje, má svůj ohraničený nepodhrabatelný výběh či celou zahradu? Naši včetně mladých Andyho jsou domácí, Andy už teď v 11 neutíká.
    Cizí naštěstí nikdy nepokousali – asi jsem tu někdy psala, že první pudl ruku mojí maminky, když plácla naši malou dcerenku – jeho spoluútěkářku. Poslední mě, když jsem mu brala žvýkací kostičku. Tak ať se paní prst rychle zahojí – kdo ví, zda jí v panice náhodou také neukousla hafuška její.
    Vnučka se Vašemu zvířectvu zamlouvá? Jí se určitě budou líbit Vaši chlupatci všichni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, Jaguško, to asi neví ani ona, jen že se psi prali a ona mezi ně vstoupila. Inu, všichni se učíme ... Barnabáš má celou zahradu, jakmile přijedu domů, pustím jej, ale zatím mám strach jej nechat na volno, když nejsem doma. Spí ve svém pelíšku, dokonce nechá kočky, aby u něj někdy spaly a jedly mu z jeho misky. On je zkrátka jen pesofob, tedy jen na samčí polovinu ☺

      Vymazat
    2. Takže si za to bába může sama? Mela si nechat svou čivavu roztrhat?

      Vymazat
    3. Ale ta dcerenka,to mě fascinuje,já mit takovou matku,kde já mohla byt. To u nás tobyl samý vejblizek,embryo,samaruka sama noha k ničemu atd...

      Vymazat
    4. Jako by u toho Gaia byla... Opravdu to byl čivavák, Lištičko?

      To: Gaia
      Kde byste se viděla raději, nežli jste byla a jste? "Výš"? - však to mohlo být i naopak, s osloveními to nemá do činění nic. Určitě máte v paměti uschovaná i jiná. Dle mého z Vás rodiče vychovali samostatného, charakterního a laskavého člověka. Vy že se neumíte na něco či někoho těšit? Někdy třeba i 2x za den? Až tak velký skeptický pesimista rozhodně nejste.

      Vymazat
  37. Tak jsem si na ACZ početla, že pan president Zeman letos hodlá v neděli a státní svátek 17.11.2019 být sám doma. Má otázka asi nikoho nezaujala, tak to ještě zkusím zde - kdo ví, ať mi prosím odpoví:
    Proč, za koho či za co bude doma jeden z našich "nejvyšších" zapalovat ve státní svátek svíčku? "Den boje za svobodu a demokracii" - co z toho nás opustilo?
    Venku modro, razím se psy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslí, že svíčka ho ochrání
      před Rusem dělá pokání
      Pravdu a lásku po..lí
      .....Během požáru obveseloval Nero recitací svých básní o dobytí Tróje za doprovodu lyry - slavnou odu na pussy.........

      Vymazat
  38. Co zas bude v noci už se starám.Jinak den byl pěkný počasí ještě zítra ma.á být privetivé

    OdpovědětVymazat
  39. Nikde nikdo zeby už všichni spali?

    OdpovědětVymazat
  40. První kýble doma. Pršet má ve čtvrtek.

    OdpovědětVymazat
  41. 600 000 klientů zaplatilo dopředu zahraniční zájezdy a firma je na huntě. Since 1841. Vivat trh!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou v balíku,tudíž ta správná doba na krach

      Vymazat
    2. Tuzemský Neckermann prestal prodávat zájezdy. Jak by řekl lišák, Neckermann a Quelle ať jdou do prdele��

      Vymazat
  42. Odpovědi
    1. Tak si ještě užít každého hezkého dne

      Vymazat
    2. A pak lyže. Prý má být zima srážkově nadrůměrná a teplotně taky - to by nahrávalo scénáři "hodně sněhu na horách" a dole chválapanubohu dostatek vody na jaro. A pro běhání málo ledu.. žádné mouchy a to blbé horko, které mě v létě vyřadilo z tréninku.

      Vymazat
    3. Kdo ví co bude v zimě .S tím mým tepem.

      Vymazat
    4. Posilujte srdce. Vytrvalostní zátěž slabé intenzity, tak 65% TFmax. Ten je pro Vás 226 - věk. Příklad: 226 - 36 = 190; 190x0,65 = cca 123 tepů/min; alespoň hodinu denně souvisle.

      Vymazat
    5. Muž má TF = 220-věk, u mě to je momentálně max. 159 tepů/min. Kopce běžím na 150-160/min., tedy 100% - jako vrcholový sportovec ve finále olympiády. To je ovšem na houby, bo jedu na kyslíkový dluh a posiluji tím svalstvo, ne srdce .. čímž těžknu, bo tuk je lehčí. Naštěstí se běhá i s kopce nebo po mírném terénu, kde držím 120-130.

      Vymazat
  43. Uhlíková stopa
    největší od filantropa.
    Vzácná bude šopa,
    maringotka, zemljanka
    nenáročná indiánka
    která plácá deskou v řece...
    pere kvádro Bandi přece.
    Daně z nafty, daně z kouře
    ve městech už kvasí bouře
    v bytě jenom patnáct stupňů
    mnohým z toho nervy rupnú
    serou už na svoje Dolby
    k hovnu byly všechny volby
    všechny sliby papalášů..
    co si dám do buřtgulášu?
    Tofu nebo housenku?
    Nevyluštím tajenku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klimatický žal Živí budou závidět mrtvým

      Vymazat
  44. Více než 11 tisíc koček a 300 psů.23 září, 2019 15:25

    Tolik domácích zvířat loni odstřelili myslivci v českých lesích, na polích a loukách. Zatoulaná zvířata jsou pro ně škodnou, a tak mají jejich odlov povolen.

    Útulky pro zvířata se potýkají s mimořádným nárůstem kočičích nalezenců. Řada z nich už další kočky vůbec nepřijímá. Kočky se přemnožily, čemuž napomohla teplá zima, horké léto a dostatek potravy. Kočky rodí i 3x ročně.

    OdpovědětVymazat
  45. Tomáši Kůku
    kuku, kuku!!
    Volám Tomáše Kůka!
    Jsem na Pukapuka.
    Daleko od Rarotongy
    znějí tady divné songy
    jejich Cook už vaří vodu
    nedožiju do důchodu
    říkají mi že jsem svině
    slinu mají až na klíně
    rychle pošli letadlo
    mají u chuť na sádlo!

    OdpovědětVymazat
  46. "Vašimi prázdnými slovy jste mi ukradli moje sny a moje dětství. Pokud nás světový státníci zradí, naše generace jim nikdy neodpustí, “

    prohlásila Thunbergová ve svém pondělním projevu.

    Prohlásila ... pravila ... vyjevila ... už se plazím po břiše před velikostí kreténky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem dnes prvně viděl svatou Grétu naživo, a to děvče je opravdu mimo.
      Přesto se světoví papaláši sjedou, aby si od ní mohli nechat vynadat...
      Kdyby to nebylo smutné, působí to jinak celkem vtipně.

      Vymazat
  47. A jéje, i tady řádí duch Gréty, tak to já jdu zase o dům dál.
    Radši mezi iluzemi zvukovými dlíti, než mezi těmi mediálními...
    :-)
    Jinak - dobrý večer všem, Gaie dobrou noc a dobré ráno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, už se zase starám

      Vymazat
    2. Však to je super, člověku je blaze, když se má o co starat. A starat se sám o sebe je nejlepší.

      Vymazat
    3. Někdo má psychozu ze změny klimatu a já,ze zas se v noci ve 3 probudím,budu mit strach úzkost a černé myšlenky a budu se 2 hodiny prevalovat.A pak na chvilku usnu a od 5 se to bude opakovat

      Vymazat
    4. Gaia je v pohodě, ale Vy jste od rána celý vyjukaný, tak nevím, kdo potřebuje štamprli!

      Vymazat
    5. Stamprli nemůžu,neb mam slabou slinivku

      Vymazat
    6. Gaio, hrajete podivnou hru: "ano, ale to nemůžu proto, a to zase proto... nemůžu nic, protože bych přišla o zničující hru na nespavost..."
      Prostě si nechte napsat prášek na spaní!!!
      Začněte třebas tím, co doporučuje Jáchym, to je bez receptu, když to nepomůže, tak vám lékařka napíše Stilnox, Hypnogen, Gerodorm, Zolpidem - vyzkoušíte jeden pár měsíců, nezabere, zkusíte jiný. U vás nejde o usnutí, ale o délku spánku, to bude lékařka znát lépe, co na to platí.
      Já užívám Hypnogen, ale jeden prášek mi vydrží třebas 10 dní, protože obvykle usnu normálně, jen, když nemůžu zabrat, ukousnu si kousíček tabletky a - spím.

      Vymazat
    7. Já se přiznám, že taky hraju hru. Konec konců, všichni tu něco povídáme s nějakým záměrem... jinak by to bylo mrtvé, myslím.
      A tak Gaiu, protože evidentně trpí, nebo to aspoň tvrdí, občas popíchnu pochvalou a podporou, občas naopak, a sleduju, jak reaguje.
      Nu, máte Aleno pravdu, kdyby opravdu trpěla nespavostí, tak s tím něco dělá. Jestli zatím neužívá ani ten čajík Teekanee, nebo nějaké bylinky, tak nemá zájem nic řešit. A tudíž si ten problém se spaním pěstuje - důvody mohou být různé a je to její věc, nakonec.
      Tak já to beru jako hru, nic víc, prostě hraju taky.
      Co máti, zlepšila se trochu?

      Vymazat
    8. Jednu jsem si dal, abych “otrul chrobaka”.

      Vymazat
    9. ...utřel brouka- tak na to překladatelsky nemám :-(
      Dobrou noc :-)

      Vymazat
  48. Oděvní průmysl podle OSN vypouští do ovzduší více emisí, než veškerá letecká a námořní doprava na světě dohromady. Ekologicky uvědomělí Švédi tak jeho produkty ve velkém přestávají kupovat a stydí se za ty, kteří si je stále pořizují.

    Mnohem raději než nový kus si Švédi pořizují již použité oblečení z druhé ruky, informuje web Market Watch. Kromě nízké ekologické stopy je pro některé kupující zajímavé i to, že si pořídí oblečení „s příběhem“.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, nejste Švéd? Jedny ponožky, nějaké triko, sako nikdy, boty jedny do roztrhání.... Vaše šatstvo tedy má silný příběh, to by bylo na romány, určitě by se dalo zpeněžit...

      Vymazat
    2. Ládiku,
      objevil jsem pro Vás ideální ekologické a částečně samořiditelné vozidlo!
      Kupodivu Made in PRC !

      Běžíte před ním a následuje vás, takže je ho možno použít i k zdravě huntovacímu běhu nadoraz - až Vás v kopcích doženou stařecké neduhy, nasednete a ono vás to samo dopraví domů.
      A zapřáhnete-li za něj kárku s rotopedem, můžete zpáteční cestou šlapat vlastním tempem, nezávisle na dopředné rychlosti.
      A navíc jako prémie doživotně topení do krbu zdarma!

      https://literarky.cz/reading-china/324-tisice-turistu-na-velbloudech-putuji-cinskou-pousti

      Vymazat
    3. marie -
      kam se na mě hrabou švédi? Příběhy mých hader končí jejich smrtí.

      Jáchyme -
      vemblouda nechci, to je jak velká kráva a ta je zdrojem metanu.

      Vymazat
    4. Jedna pohádka od Němcové je o tom,jak se vypestuje len,z toho utká látka usij obleky ty se roztrhaji využijí na hadry a když se opotrebuji hadry,využijí se ještě na troud a tim se zapaluje v kamnech
      Recyklace jak vyšitá

      Vymazat
  49. Tužka napíše,...četla jsem si,....abych byla vobraze, co nového v Noře,..dá se to shrnout, že to vykračuje vyšlapanou cestou. Někdy je to dobře, někdy ne,...i moje dny jdou většinou podle plánu,...i když,...považuji se za mistra změny v okamžiku,...fakt, dokážu rychle příjmout změnu sitace a neželet ztrát, že nedopadla moje verze.....tohle všechno mě naučily míčové hry,...rychle se rozhodnout, vyhodnotit a jít do akce.

    Byly krásné dny,....daleká viditelnost,...je třeba nabrat duchovní sílu na tíživé dny sychravého podzimu,....nic neplánuji,...beru co okolnosti nabídnou.
    No, zítřek je vyplněn pracovní nabídkou až do večera,....vydržať, heslo dne.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  50. Přišel mi z OSSZ přehled vyměřovacích základů a dob, tak jsem to hodil do stroje a spočítal si důchod. Není to číslo, jaké má pan Jaha, ale není to špatné. Ale až za 2 roky a kousek. Když k tomu přidělám týdně 1 fušku.. jenom si podržet zdravé tělo, bo v něm je prý zdravý i duch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andropauza viditelně změní mužské tělo
      Včera 6:05das, Novinky

      Vymazat
    2. Kvůli převaze estrogenů nad testosteronem se navíc začínají zvětšovat prsní žlázy, jde o takzvanou gynekomastii. Někteří muži si poté nechávají zvětšené žlázy chirurgicky odstranit.

      „Muži by měli mít ale vždy na mysli, že za zvětšenými prsními žlázami mohou stát i další faktory, přičemž jedním z nich je i zhoubný nádor. Proto je dobré prsa vyšetřovat, a pokud si muž najde bulku, okamžitě navštívit lékaře,“

      Vymazat
    3. Tělo musí jít do hrobu zhuntované.

      Vymazat
  51. Ještě jsem nezabrala a ve 3 už se mam budit to se picnu

    OdpovědětVymazat
  52. Hlásím jasno �� a spánek spravedlivý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přavidím,jak pise Alena.
      Tady jasno,den bude možná hezký

      Vymazat
    2. Před půlnocí začalo mrholit a v noci sprchlo, je teplo, totálně zataženo.

      Vymazat
  53. Jedeš bomby! říkala dnes N při odjezdu do školy ... hrálo to v autě na "plnékule"
    https://www.youtube.com/watch?v=ebb5AinKxWI

    OdpovědětVymazat
  54. zkopírováno ze včera na ACZ
    "Babiš se síly davů neobává. "Neexistuje nic, co by mi mohlo uškodit. Pořád čtu v novinách, že jsem prachatý. A víte co? Já jsem prachatý. A proto nejsem zkorumpovaný. Nikdo nemá dost peněz na to, aby si mě koupil," tvrdí premiér." A dnes vidím na Novinkách, že se o jeho peněžním bohatství opravdu píše. Je ale normální se takhle cachtat? A má dost, aby si vždy mohl "koupil" jiné či ho to nikdy ani nenapadlo?

    U nás zataženo, Gaie přeju, aby se dospala třeba po obědě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co je normální, Jago?

      Vymazat
    2. BJ, on jen vysvětlije úchylkářům/chvilkařům a kavárníkům, že s ním tak snadno nezametou. A Petr Kubač na blogu vám to vysvětlí ještě lépe:
      http://petr-kubac.blog.cz/1909/zastaveno
      "...Česká i Americká společnost nyní prodělává "Léčbu Babišem / Trumpem". Jakože na malé ryby může redaktor novin patřících megakorporaci udělat: "bububu - máme na tebe složku" a on odstoupí, zhroutí se, onemocní a zemře. Ale od určité výše majetku nelze oligarchu / politika tahat za provázky, jako ostatní loutky, ale je nutno jej porazit volbami, což je problém, když jste opravdovou politiku s nasloucháním lidem léta nedělali, ba dokonce se jí štítíte neb ji považujete za "populistickou". Místo toho jste vystačili se sliby, pastelkovným a podlézáním korporacím, díky čemuž se vaše bublina "ne-populistických voličů" zmenšila natolik, že se celá vejde na Letenskou pláň a ještě zbyde místo..."

      Vymazat
    3. To: Alena
      Že by jich bylo mezi čtenáři německého listu Die Welt mnoho, paní Aleno? ACZ titulku „Jsem milý chlap, mladým jsem zlevnil jízdné a teď proti mně můžou demonstrovat“ jsem neodolala – veřejná samochvála kohokoliv mě pořád ještě dovede překvapit. Možná ale pan Babiš doopravdy tolik nejájinkoval, celé jsem to nečetla a v Die Welt nehledala.
      Ten pan Kubáč je také pořádně movitý a píše na základě svých zkušeností či má své názory z knížek či doslechu?

      Vymazat
    4. Odkazy jsem nečetla, mám jen krátkou pauzu, ale už dávno slýchám, že u bohatého člověka je předpoklad, že v úřadu bude neúplatný. To se svého času tvrdilo o knížeti, že jako prezident a boháč bude neúplatný, že jej to na prezidenta nejlépe kvalifikuje.
      Pak jsem o tom slyšela zcela legální projevy ve sněmovně, když se projednávaly platy poslanců a hlavně soudců, že ti musí pobírat vysoké platy, aby byli neúplatní.
      A heleďte se na to!!! Babiš od státu žádné vysoké příjmy nepotřebuje, aby byl také neúplatný - on si umí vydělat sám. A ještě se to některým nelíbí.

      Vymazat
    5. Ano, Marie, taky si pamatuji, že před první volbou to byl jeden z argumentů milovníků knížete.

      Vymazat
    6. A BJ, co kdybyste se neptala a koukla se na blog pana Kubače sama?

      Vymazat
  55. Muž z Agrofertu promluvil: Staráme se, aby v Česku bylo co jíst. Babiš firmu neovládá.
    Echo 24

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elfové z Echo24 a Šídlo se Šafrem se po vás shánějí, že se tam málo diskutuje. Chybíte tam, tak honem! :-)

      Vymazat
    2. Nechte si , Aleno24 září, 2019 14:04

      Ty svoje rady
      nemíti Babiše
      zemřeme hlady

      Vymazat
    3. Ó Vodňany, ó Vodňnany, ty nesou mi dolary24 září, 2019 15:08

      Kupte si kuřátka
      pro svoje vnoučátka
      budou mít chemie hned plná volátka.
      Kupte i vajíčka
      pro svého mazlíčka
      bude mít v tělíčku
      jak malá chemička

      Vymazat
    4. Jasně, zavřete provozy Agrofertu, místní lidé přijdou o práci a zajdou vám poděkovat, že mohou žít ekologicky.

      Vymazat
    5. Vodňany Vodňany
      dobre sú míňany
      kupte si kurčata
      pre svoje vnúčata
      kupte si jajca
      radí spravodajce
      čo má v telíčku
      celičkú chemičku.

      Vymazat
    6. Otrávíme tu celou zem
      však neva, my už tu nebuděm.

      Vymazat
    7. Co se to tu zase shluklo za svoloč?
      Fuj, po prvním řádku nečtu. Čtěte se vy dva navzájem, a zakusujte koblihy, když vám tak jedou.

      Vymazat
    8. Nežíkejte svoloč, nežíkejte to24 září, 2019 18:51

      Ta svoloč je pryč už třicet let
      Obdivoval nás celý svět.
      Nebo snad opět vládne?
      Zvolena byla řádně.

      Vymazat
    9. Nervy v kýblu míti
      to pak blbost svítí
      všude plácá sprostoty
      Jsi to ty a nebo ty !!?
      Mně jsou kecy putna
      jsem jak Hora Kutná.

      Vymazat
    10. Nežíkejte svoloč, nežíkejte to24 září, 2019 20:03

      Tak si to takhle neberte
      a nervyz kýblu vyndejte.
      U pedagoga tyhle výrazy/ svoloč/
      naší společnost dorazí.
      Mluvíte jako pussina
      takhle to všechno začíná.

      Vymazat
    11. Vtipálku, tak ještě jednou, jasně a naposledy:
      Kdo uráží Zemana, Okamuru nebo Babiše (pro mě nejlepšího politika a pro obecní prosperitu nejvíce pracujícího člověka, jakého jsme kdy měli), je pro mě hajzl a poleno či svoloč, která dotyčným nesahá ne po kotníky, ale po podrážky bot. To je můj názor, tak to cítím a názor nezměním.
      Kdyby tu jistí jedince neustále neprovokovali a neuráželi, držela bych nadále hubu. Ale není tomu tak, takže to máte na rovinu.
      Konec vysílání.

      Vymazat
    12. Vy ™nežikejte™, Vy jste pěkně perverzní prasátko, že?!

      Vymazat
    13. Nežíkejte to, nežíkejte24 září, 2019 22:14

      Vaše přání otcem myšlenky?
      "Víte co je to pussy, paní redaktorko", teda liško?

      Vymazat
    14. Tomu chudákovi leží ta pussy ... v hlavě.
      Zmiňuje to skoro pokaždé.
      Závěr si udělá každý sám.

      Vymazat
    15. Nemluvte takhle ošklivě o panu prezidentovi.
      Není chudák.

      Vymazat
  56. Ráno jsem se vydala krmit svou dravou zvířenu a on přibyl další strávník! Asi šestikilový kocour se dožadoval přístupu, kočka Prďa se z něj strachy počůrala, pes jej vítal, kocour dělal, že mě dávno zná... Zavolala jsem městskou policii, odvezli jej do útulku. No jo, copak jsem matka všech kočiček? Stačí mi Náplava a ty moje ostatní, policajti se smáli, on se nechal v pohodě chytit, tak jsem byla ráda.

    OdpovědětVymazat
  57. Řekněte mi, jak se paní mohla kousnout do varlat?
    Honila hluchého psa, zasedl ji velbloud. Žena v USA si pomohla kousnutím do varlat

    OdpovědětVymazat
  58. To je úplná chemická laboratoř a tohle doporučují na hubnutí

    https://www.ketofit.cz/produkt/polevka-cabajkova

    OdpovědětVymazat
  59. Překlad positivního projevu Gréty v OSN
    https://www.youtube.com/watch?v=rEBU0F29ylA
    :-) :-)
    „Gretzilla“

    OdpovědětVymazat
  60. A tady je vysvětlení, kdo je za Grétou:
    Konečné řešení klimatické otázky - Nový zelený úděl pro Evropu
    https://www.youtube.com/watch?v=UaK7jlLcOQM
    Ti, co zatím neměli se svými bláznivinami úspěch, teď použili Grétu. Snahou hnutí Nový zelený úděl pro Evropu je vytvořit Agenturu (GPV), ta bude zadávat zelené projekty, nebude spolupracovat se soukromým sektorem, výtěžek půjde lidu, cílem není vytvářet zisk...
    Ale kdo všechny ty projekty zaplatí? EU a peníze na tuto přestavbu si prostě - natiskneme.... Zelenou hlídku do každého domu, nikdo si nebude jistý.
    ---
    Poslechněte si to, není to dlouhé a je to horor na dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  61. Tma jak v pytli, Měsíc nikde. 14000 kroků = 11,4km.

    OdpovědětVymazat
  62. Tužka napíše,....viděla jsem projev Gréty v OSN, zajímalo mě to. Mimoděk jsem si vzpomenula na obraz jednoho malíře,..."Jeanne dˇArc před soudem v Rouenu"....na něm Jana z Arku levou rukou vztyčenou k nebi oznamuje Bohu, že splnila jeho poslání,...a z podlemu jejího pláště ,...-nosila kožené pánské kalhoty, aby se lépe ubránila znásilnění-,...v těch ale nesměla předstoupit před soud, tak si nechala donést bílý brokátový plášť, tím ty kalhoty ukryla, traduje se, že biřici i sám kat se ji báli dotknout, aby nebyli smeteni božím hněvem, protože ten, co vyřkl ortel upálení, byl druhý den nalezen mrtvý a celý černý v obličeji/dnes by do úmrtního listu koroner napsal,...masívní lebeční krvácení jako následek prasklé krkavice/,...a na tom obrazu, z pod toho bílého pláště, vykukuje hlava ďábla a jeho pařát vysouvá otýpku slámy,...nějak mě napadlo, zda Gréta na té otýpce nesedí,...a dost možná, že se hledá někdo, kdo vytáhne sirčičky a škrtne.
    Ještě dodatek,...Katoličtí hodnostáři, co zasedali u soudu, dost rychle umírali, což katolickou církev poněkud děsilo a Jeanne d'Arc byla po 25 letech od upálení rehabilitována.
    Dnes je kanonizovanou národní hrdinkou,....

    A tak mě napadá,...kudy se budou ubírat příští roky Gréty 'd Thunberg,...to je ve hvězdách,....až budu mít čas, optám se TAROT co ji čeká,...napíšu si to,tarotové karty nikdy nelžou,....uvidíme.

    Že se životní prostředí mění a to dost rychle k horšímu, je fakt,...dost pátků už chodím po zemi a vidím to,...zfleku bych napsala stovku příkladů zhoršení i s důkazy.....co když se jí to podařilo dát dopohybu,...a nebude to jenom blablabla,....jako doposud všechny celosvětové akce o klimatu.

    Je nás skoro osm miliard,...kdyby každý udělal každý den tři dobré skutky na záchranu, nebo alespoň přibrzdění zhoršování životního prostředí,....muselo by to být za pár let znát.....zákon mávnutí nekonečného množství motýlích křídel,...

    Znamená to, vzdát se pohodlí, víc používat ruce a nohy a pracovní nástroje na lidské sádlo a zásuvky, knoflíky, všechny ty startovací klíče nepoužívat tak často jako doposud.....brzdit spotřebu,...tím se sníží množství odpadu.

    Minulý týden jsem v jednom nákupním centru napočítala dvacetdva druhů chleba a třicet pět druhů toaletního papíru./...je libo s potiskem ptáčků, růžiček, kopretin, plastickou dekorací, s anglicky napsaným přáním dobrého dne,...atd,...o co všechno příjde příroda, když musí být na hajzlpapíru barevná, voňavá, natištěná růže....to se nemůžeme divit, že budoucnost jede na padající mosty Kassandra.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  63. Zeman byl na krev, tak jsem šel taky.... Kdo vy jste? .... vy jste tu byl v r. 2004 na boreliozu. Tak mě popíchala, nemohla najít krev. Asi by se ve mě krve nedořezal. Nakonec něco nakapalo, asi povrchová krev.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládik po ránu na lačno,nebezpečná situace

      Vymazat
    2. Jaká situace? Čtvrtka už nakupuje a já sedím v autě s hladem.

      Vymazat
    3. Další lékařská zpráva25 září, 2019 09:25

      https://opu.peklo.biz/p/19/09/24/1569341438.jpg

      Vymazat
    4. Měl jste jít s ní, sednout si do vozíku a dostal byste rohlík! :-)
      (To dělám s vnoučkem :-))

      Vymazat
    5. Většina lidi umře mezi 70 a 80 lety věku, nebo tak to aspoň vidím kolem sebe a lidské tělo má jít do hrobu zhuntované takže zdraviv 75 neni žádným překvapením průměrný věku dožití u mužů je nějakých 78 let.

      Vymazat
    6. Tak já od sedmi ráno v práci přemýšlím, proč je mi blbě a potím se, doslova orosené čelo. Vize nejhoršího... a pak mi došlo. Oni topí!
      Honem si aspoň v kabinetu zavírám radiátor a otvírám okna. A metu za školníkem, aby přestal.

      Vymazat
  64. A co báseň krví zalitá, pane Ládiku? Takhle na lačno, to musí být poesie ☺

    OdpovědětVymazat
  65. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat