14 září, 2019

KRTINEC č.418

201 komentářů:

  1. Jiří Ovčáček14 září, 2019 08:01

    Jiří Ovčáček


    @PREZIDENTmluvci

    Klidnou nadcházející sobotu a požehnanou neděli, přátelé

    OdpovědětVymazat
  2. Vy jste snad Ovčáčkův apoštol. Já pomalu nevím, jak vypadá, natož co říká, a Vy bez jeho citací snad ani nedokážete žít!
    Pánu domácímu dík za jamku a hezký víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkněte na mě14 září, 2019 09:25

      Jiří Ovčáček
      ‏@PREZIDENTmluvci
      Mrkněte na to! Videozáznam Talk show Jiřího Ovčáčka s doc. Antonínem Staňkem, středa 11. září 2019, 21:40, TV Barrandov:

      Vymazat
    2. On je do něj zamilovaný, jen si to, anonyme, přiznejte! Nač to skrývat! :-)

      Vymazat
    3. Ach Bože, božínku14 září, 2019 15:40

      jaké to pro mne utrpení,
      že tahle Alena
      nemá pro lásku mou pochopení.
      Darmo se Alena, darmo se souží
      že srdce mé věrné po Jiřím touží.
      Na podzim v ořeší
      láska už netěší
      láska ta patří jen pro mladý svět....
      Vždyt z toho na hradě jde mne mráz
      a z mého Jiřího jde slunce jas
      a z mého Jiřího jde slunce jas

      Vymazat
    4. A je to venku! :-)
      Ale měl byste ho milovat takového, jaký je, a ne pořád láteřit na jeho politické názory. Co Jiří činí, dobře činí! :-)

      Vymazat
  3. Přímý přenos z dnešni noci jsem sem nedávala,ale je zajímavé,že když se probudí člověk v 1:20 a pak ve 4, co se mi děje 3.den,tak to je příjemnější varianta,nez ta ve 3,při tom nejsou ta psychická muka.

    OdpovědětVymazat
  4. Mi vyšly 2 hodiny spánku pŕed dietnímu obědem. Práce čeká...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak u nás se v pátek 13. (u nás je to číslo šťastné) nic mimořádného nestalo, i měsíc nám nakonec řádně posvítil na schody. Klíště jsem Líze vytahovala až dnes. Že bych začala znovu polykat béčko? Dnes obláčkově modro.

    To: Gaia
    Kdo ví, zda se ještě v Chodím po Broadwayi neoficiálně pěje, že „jou jou jupí pes má chlupy“. A taky mnozí hrabou, kde je napadne – pokud si někdo hodlá prvního hafušku, navíc do bytu, pořídit až co senior, měl by vybírat hódně přepečlivě (či si raději na pokec pořídit rybičky, pohled na ně uklidňuje a moc toho nesežerou).
    Plavci, Luděk Nekuda - Pes suverén
    https://www.youtube.com/watch?v=Lea95swv5LM

    To: Ládik!!!
    Lidské tělo žel není z oceli (když železo pravda rezne) a tak se občas ozve. Měl byste se jako svůj vlastní zaměstnavatel poslat na preventivku, když už Vám to nestojí za to co členu rodiny. I když třeba nepomůže, určitě neuškodí.
    A kdeže se Vám vlastně na Vašich latifundiích objevil drát, co Vám tuhle poškodil Vaši asi nejnovější techniku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepoškodil. Trčel dole z plotu, jel jsem moc blízko.

      Vymazat
  6. Mám pracovní pauzičku. Likviduji starý záhon jahod, dceru jsem vybičovala, aby už zlikvidovala cukety a rajčata. 5 zahradních vaků jsem vyvezla do biokontejneru.
    Letos jsem si prvně zasadila obří slunečnice a - už to napřesrok nedám. Musela jsem je stříhat pákovými nůžkami, stvol by silný jako moje předloktí. A vyrýt kořen jsem musela rýčem, vůbec to nešlo vytrhnout. Peklila jsem se s tím dvě hodiny, měla jsem jich osm. Hlavy slunečnic pověsím v dílně a v listopadu je rozdám rodině pro ptáčky, jestli mi je do té doby nevyžerou myši.
    Jdu rýt poslední záhon, který ještě nemám ohraničený prknem. Pak olámu suché větve z ořechu a zkusím je poprvé po létech spálit v sudu. Pokud se to osvědčí, odpadla by mi práce se stříháním větví na kousky a vožením do sběrného dvora.
    Tak práci zdar a té na zahrádce zvlášť! :-))

    OdpovědětVymazat
  7. 2 hodiny za Dakrem a OK, žádný kolaps. Pak chvilku vřetenovka, to je rozdíl - brát 1,2 nebo 0,4m. Jenom ta vřetenovka nemá motor. Pak 2 špalky jasanu k Morsu, sprcha a teď budu relaxovat, počtu noviny a jinak nic. Dal bych si burčák, ale tady bude jenom jablečný nebo chlebový nebo z hnoje.

    OdpovědětVymazat
  8. S vidinou ideálního počasí na výšlapy jsem se vydala s turistickou skupinou na výlet. Vytáhla mě akčnější kamarádka, nakonec jsem byla ráda, bylo to vydařené. Čtvrthodiny vlakem do Šťáhlav a na Kozel, lovecký zámeček, a pak lesem a údolím řeky a potoka k zřícenině hradu Lopata. Kozel znám velice dobře a na zřícenině jsme kdysi byli s rodiči, navštívit bráchu, který tam tábořil. Ale pěšmo se vše vnímá docela jinak.
    Půjdu si brzy lehnout, o tvrdý spánek se nebojím, tak dobrou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Kozlu jsem byl jenom jednou, před 12 lety.

      Vymazat
    2. To jste tam byl na nějaké svatbě nebo promoci, nebo jako turista?

      Vymazat
  9. Na pálení v sudu nedošlo, záhon budu dodělávat ještě zítra a někdo mi zašantročil prkno k záhonu! :-) Loni mi to dalo takovou práci si je na chatu dovézt, no co nadělám.
    Včera jsme byli s dětmi v Ikea na Zličíně, nakonec budeme kuchyň na chatě kupovat u nich. Nechtěla jsem to, v létě jsem procházela různá studia, psala jsem leckam o nacenění, ale když se potřebujete vejít do prostoru a trochu přizpůsobit styl kuchyně starému nábytku, který zde necháme, tak Ikea má nejvíc možností.
    A co si budeme povídat, dvířka z lisovaného papíru jsou skoro u každého výrobce kuchyní. Inspirovala jsem se tuhle:
    https://imgup.cz/image/LzD0
    No, podaří se nám to tak ze 40 %, ale i to bude fajn.
    Já mám s kuchyněmi problém, i když celý život poctivě vařím, tak se mi nepodařilo mít (nadlouho) kuchyni podle své představy.
    Poprvé jsme si pořídili kuchyň z novomanželské půjčky - Jitona Soběslav, tu měl snad každý:
    http://jdem.cz/fe7hu9
    A ona nám i s mou kompletní výbavou porcelánu a skla za rok spadla a rozbila se i vše! Naštěstí ne nás, spadla ohleduplně půl hodiny před tím, kdy jsme obvykle vstávali.
    Jednou ráno nás probudila děsná rána, tříštění skla... vstaneme a jdeme do kuchyně...tam utržená horní sestava (měli jsme dvě řady nad sebou)... zbyl nám masivní popelník (nekouříme) a jedna nerozbitná sklenička. A asi dva talířky. Byli jsme s mužem otřeseni (vždyť jsme mohli být po smrti), pamatuji si, že jsem ani nešla do práce a jen brečela ze šoku.
    V té době nebyl vůbec porcelán k dostání, museli jsme si půjčit něco od rodičů, abychom měli z čeho jíst. Naštěstí jsem jednou dostala od nějaké známé hlášku, a stála pak od šesti ráno frontu před Diamantem...
    V novém bytě, který muž získal jako služební, byla klasická paneláková kuchyně. Ale zatímco většina lidí si ji časem upravila nebo vyměnila, manžel (ten všeuměl) tady odmítal cokoliv udělat, že prý to není náš byt.
    nakonec jsem asi po patnácti letech nechala bez jeho vědomí vyměnit alespoň desku a koupila si nerez dřez.
    Na chatě měli naši různě zbastlené skříńky, co "dům a nálezy u popelnic daly", dole bez dvířek, jen se závěsem, odmítali to měnit, že prý až umřou, jim to takhle vyhovuje...
    Ve svém současném bytě mám kuchyni po původních majitelích, celkem novou, ale taky to není můj sen.
    Takže nyní si na stará kolena dopřeji novou kuchyni, i když ji spíš už bude využívat další generace. Ale i kdyby to mělo být jen na pár let, jdu do toho! Levanduli a rozmarýn už mám. :-)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme polskou kuchyň a po 20 letech z ní odpadávají dvířka. Horní díl ale nespadne, ten pevně visí na ocelové liště, přivrtané do hmoždin 150mm v nosné stěně.

      Vymazat
    2. Bude dřez pod oknem jako na obrázku? Pozor na otevírání okna přes baterii... a radiátor bude mít cirkulační vzduch?

      Vymazat
    3. Já měnila kuchyň pred dvěma lety, je hezká, ale umím si představit i lepší, jenže na to by mi zase nestačil objem mého konta...

      Vymazat
    4. Do Ikey jezdí nejčastěji nakupovat obě dcery, nejvíc se jim tamní styl líbí. Myslím, že typ kuchyně, kterou jste vybrali, je moc pěkný.
      Já jsem taky kuchyň zdědila, a rekonstruovali jsme až někdy před 10 lety. Vzhledem k tomu, že celý byt je dost temný, a kuchyň je na sever, tak jsem chtěla hlavně něco světlejšího a teplé odstíny. Takže imitace středně světlého dřeva a lino v dřevěném vzoru, zátěžové, drží výborně. Kuchyň se nám zvětšila - ze 3 modulů jsou 4, jeden přibyl navíc, do L ke kratší stěně, kde nebývalo nic. A hlavně využití rohu - rohový dřez a pod ním a nad ním rohové skříňky, jsou bezvadné, vejde se tam spousta věcí.

      Nejvíc mě potěšila zvýšená pracovní plocha - nejsme žádní drobečci, a tak jsem si po x letech konečně narovnala záda!! :-) A osvětlení, s lustrem za zády to nebylo ono, teď mám tři bodovky nad linkou.
      Jinak je důležité, kdo to dělá - nám dva kluci z kuchyňové firmy, byla to i jejich doporučovaná značka kuchyně (dcera prohlásila, že italský šunt, ale mně se líbí a slouží bez jediné závady). Využili každý cm a poradili si i s křivou podlahou a nelícujícími zdmi...
      Takže z kuchyně mám radost, nic bych neměnila. Jo, i myčka se tam nově vešla... :-)
      Ať se vám zadaří.

      Vymazat
    5. Za linkou jsem vyboural niku 15cm po délce 1,2m, pro různé jary a houbičky ... a na její strop dal LED-pásek 30W, aby nebyl vidět a rozptýleně svítil. Mohl být trochu výkonnější.

      Vymazat
    6. Dávám si rychlé kafe a běžím dále rýt, dokud je hezké počasí.

      Ládiku, obrázek je jen jako nástin stylu, do kterého se pokoušíme trefit. Máme obývací kuchyň do L (kuchyně je v kratší noze L). Topíme Petrami a v obývací části jsou též vawky.
      Pod oknem nebude nic, nemáme prostor tak široký, byl by to samý roh.
      Ale díky za rady, víte, že někdy je fakt potřebuji.
      Marie, vyšší kuchyňská linka je pro vysoké ženy úlevou, já to taky vítám.

      Vymazat
    7. Tak jsem zkusila najít, co to vlastně máme, a značku Oresi jsem objevila, prý není italská, ale už snad domácí. Tak máme tento typ, trochu jiné úchyty, a méně modulů, bez okna.
      Zvýšení pracovní plochy udělají na míru, o to určitě požádejte, Aleno.

      https://www.modrastrecha.cz/blog/katerinakorbelova/album/rekonstrukce-bytu-priprava-kuchyne/10721049/

      Vymazat
  10. Jejku,už skoro 5 hodin,to je úžasné

    OdpovědětVymazat
  11. Takové krásné ráno ��, snad bude hezky cely den. Včera jsem byla na vinobraní, koupila jsem si dva náramky z kamínků, ochutnala asi deset vzorků vina, snědla grilované cigáro a nachodila 12000 kroků. Na Olympiky a ohňostroj už se mi nechtělo, nakonec jsem ráda, chudák pes se při ohňostroji strašně bojí, tak se u mě schoval a přečkal to. Ale odpoledne bylo nádherně a pohled z hradu do údolí Dyje je okouzlující!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové krásné ráno a já zítra odevzdávám 4 zakázky, na 2 jsem ještě ani nezačal a nejsou malé... Beskydy jako na dlani, plné hřibů, sokl rozdělaný... a já zabil 1 den.

      Vymazat
    2. Liška musela mít pěknou opičku

      Vymazat
    3. O ne, Gaio, když popíjíte po půl deci, tak to opičku nemáte, nehledě na to, že víno je můj oblíbený nápoj :)

      Vymazat
    4. Mně by půl litru na opičku stačilo

      Vymazat
  12. Naše včerejší "baboletní" odpoledne. Že jsem si vzala foťák, tak už na mě fógli nebyli zvědaví, na slunečnicích se už moc nepopasou. Poslední malá dýně čeká na dozrání, bílé houby tu rostou i na sklizených polích - místní žampiony ale - když si je sbírával tatínek na smaženici - vypadaly jinak. "Destička" u kytky je modrásek, fotogenicky žel neposeděli ani žluťásci, bělásci a hnědásci.
    https://www.zonerama.com/Bj10/Album/5605739?secret=x7Y4Y7iL281BHN4s61N9t960P

    Kuchyňský nábytek v našem domě je původní - po mamince pravda kredenc. Měnit určitě nic nebudu, neodpadává nic. Dcerenka má Korynu, dvířka už opravovaná - později než po 5 letech, co se dle názoru odborníka od nich linky většinou mění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co budete dělat s tou kukuřicí?

      Vymazat
    2. Nic, Ládiku!!!, neb nám nepatří.

      Ještě ke kuchyňským linkám. U mladých se mi nejvíce líbí, že mají pečící troubu ve výši očí - jako např. u Diany:
      http://www.koryna.cz/kuchyne-moderni.html
      Marně dumám, zda se už před těmi plusmínus 20 lety běžně používaly mikrovlnky - tu vestavnou nemají. A my žádnou a už ani mít nebudeme.

      Vymazat
    3. Mikrovlnku jsme koupili z druhé ruky, mužovi do práce, aby si měl v čem ohřívat oběd. Už to bude tak 12 let. Když odešel do důchodu, vzal ji domů, a používá ji zase jen on, když je doma sám. Pro mě je zcela zbytná, maximálně v ní sem tam něco rozmrazím nebo přihřeju.

      Vymazat
    4. Nika za kuchyňskou linkou
      https://imgur.com/i39OawE

      Vymazat
    5. Je to fajn, to by se mi líbilo.
      Bohužel na to potřebujete prostor (musíte postoupit s kuchyní o deset čísel dopředu), ten my nemáme.

      Vymazat
    6. To ne, zeď za linkou má 45cm, tak jsem to vysekal.

      Vymazat
    7. Aha, my máme zeď na půl cihly. :-)

      Vymazat
  13. Ty střely z dronů a cena ropy... strašně mě to nadzvedává. Tohle jsem věděla hned, k čemu to bude. Dát lidem do rukou takovou zbraň, jako drony, vždyť to je něco tak příšerně zneužitelného, a ono už se to rozšířilo všude možně..... lidi jsou magoři, žádný pud sebezáchovy, bojí se jen o ty své nadité portmonky.
    A věda a technika - naše nové modly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ví jak to bylo.Nechce se jim těžit a potřebují záminku ke zdražení

      Vymazat
  14. Byla jsem na zahradě obhlídnout počasí, ještě peru a usuším várku kuchyňských utěrek a starý ubrus. A venku slyším převeliké prozpěvování! Už ráno se nápadně ozývaly mladé hrdličky, ty tu určitě po okolí hnízdí, tradičně hlučné straky, ale teď se repertoár změnil. A to už je i vidím - nálet drozdů! i u nás. Dva stromy úplně obsazené desítkami zpěváčků, chvíli se rozhlížejí, v tom se jeden zvedne, zakrouží a hrrr všichni za ním. Ale za chvíli jiný "kapitán", a zase za ním dvacítka dalších, které jsem před tím ve větvích neviděla. A za chvíli další hejno o kousek dál... člověku se točí hlava, chtít to všechno sledovat. Už jsem uvnitř, ale otevřeným oknem stále slyším vzrušené štěbetání... Copak si ti ochmýřenci asi tak vášnivě sdělují? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dojemné sledovat takové dění.
      Pamatuji si jeden silný zážitek z mládí. Měli jsme tu návštěvu, manželův nejlepší kamarád sloužil na vojně na Slovensku až u hranic, a ulovila ho tam holka. On nám manželku přijel předvést, tak jsme šli po Praze, z Hradu přes Malou Stranu na Karlův most (tehdy všude poloprázno, žádný turista). U Staroměstské mostecké věže je na nábřeží starý velký strom a na něm tehdy sedělo obrovské hejno drozdů - zpívali, volali,odlétali a zase se vraceli, bylo to úchvatné divadlo. Symfonie přírody. Chtěla jsem tam zůstat a pozorovat je, ale návštěvu to nebavilo, tak jsem se po chvíli musela podřídit.
      Vzpomínám na ten zážitek dodnes, jakoby mluvili ptačí řečí i ke mně.
      A nedávno, když byli u nás na zahradě, jsem si to připomněla. Krása!

      Vymazat
    2. Působí to až tajuplně, jako nějaký ptačí rituál! :-) Měla jsem omezený výhled a mizeli někam, ale asi kroužili poblíž, z okna jsem to hejno a štěbetání slyšela ještě snad 2 hodiny. Jako by si vybírali stromy k hnízdění... to ne, ale bylo to zvláštní, hezké.

      Vymazat
  15. Byla vnučka poprvé u babičky na návštěvě, asi se jí líbilo, spala venku a byla spokojená. Hezké odpoledne. Za to pan pes opět v perdeli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejte ho vykastrovat a bude klid.

      Vymazat
    2. Zrovna jsem na to taky myslela. Buď vám záleží víc na něm a jeho psovství, pak musíte počítat, že se někdy nevrátí, to je cena za svobodu.
      Anebo ho chcete mít pro sebe, pak je kastrace rozumné řešení.
      Kdyby to byl nějaký pracovní, lovecký nebo výstavní pes, tak to nejde. Ale pes u baráku?

      Vymazat
    3. Myslíte, že kastrace pomůže vždy? Že utíká za nějakou fenou? Nemám s tím zkušenost, máme teď podruhé fenu, a ta se drží doma, i když hárá.

      Vymazat
    4. No, on to bude spíš takový tulák, to někteří psi jsou, zdrhají. Ale kastrace by je mohla zklidnit a taky by je nelákaly hárající feny.
      Vaše fena že se drží doma? Spíš není zdrhací a nedáváte jí příležitost zmizet. Kdybyste ji v hárání nechali bez dozoru a poblíž byl nějaký psí donjuan, tak v určité fázi by vám taky zmizla.:-)
      Jako lidi! :-)
      Pavel Dobeš: Něco o lásce
      https://www.youtube.com/watch?v=RFkGbPhBSd0
      Když chlap zmagoří láskou utíká za ní,
      platí i s úroky a nepočítá s daní.
      U ženských je to přímo námět na horor.
      Papuče letí pod pohovku,
      nákupní tašky padaj na vozovku,
      ať si tramvaj zvoní,ať se zblázní semafór...
      :-)

      Vymazat
    5. Krásná písnička... No tak jo, no, :-)

      Vymazat
  16. Měla jsem dnes řízky k obědu s bramborem a večer ještě studený a nějak mi přišly k chuti,byly moc dobré.

    OdpovědětVymazat
  17. Ve 20:38 letěl eterem 2 zprávy, jedna ode mne a druhá z Moravy od Ládika a hups jsou v Noře. 2 lidé tak daleko od sebe a dělají stejnou věc, filozofuji si.

    OdpovědětVymazat
  18. Já včera koupila králíka a s dcerou jsme vařily - bílou králičí polévku s hlavou + králíka po italsku (zapečeného s rajčaty a špagetami v troubě).
    Bílou polévku i špagety vařila moje tchýně a muž to měl rád, já taky králíka můžu, tak jsem to vždy ráda dělala.
    Jednu dobu prodávali v Bille porcovaného králíka a na jednom tácku měli čtyří hlavy! To byla pro nás lahůdka.
    Tak jsme si dnes při obědě zavzpomínali na muže a na tátu, i na babičku (tchýni).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste to vařili i se zubama?Ty zuby,to byl vždy důvod, proč jsme hlavu vyhazovali

      Vymazat
    2. Zuby neřeším, snad nebudeme králíkovi trhat zuby? :-)
      Vy jste dobrá.
      Obírat hlavu, to byla výsada muže a dnes to převzala dcera. Nejlepší kousek masíčka vnoučkovi... Mňam!

      Vymazat
    3. Úplně se mi zvedl žaludek ale lidé jsou různí

      Vymazat
  19. Tužka napíše,....taky jsme pěstovali králíky,...ale pouze pro mne na hraní,....králíci byli moji společníci, nikdo je nejedl, nezabíjeli se,...u nás se tradovalo, že králík je přecitlivělý na všechny nemoci, a že nemoc dostane dřív než já a moji pěstouni budou vědět, že mají nasadit byliny, aby mému onemocnění předešli.
    U nás králíci odcházeli do svého ráje sešlostí věkem,...protože jsme měli ještě všude morčata, to proto, aby uklízela zbytky potravy,...ty jsme nekrmili, běhala kde chtěla, ta byla jako pojistka proti myším a potkanům,...protože jsou pro ně velká konkurence, a myši a potkani roznáší nemoci a i pro dobytek jsou nebezpeční,...a problém byl, naučit kočky, aby nechaly morčata napokoji,....no, nikdo je nepočítal, občas moje nevlastní babička konstatovala, že některé morče chybí,...ostatně, nejsou dlouhověká. S morčaty jsem si nehrála,zájem o ně mě míjel,...nejvíc jsem se věnovala králíkům,...jeden, český strakáč,...velký macek, se mnou spával v postýlce,...měla jsem spíš malou postel,...spala jsem v ní do deseti let,...i s tím králíkem,...dožil se dvanácti let a čtyři měsíce.
    Psala jsem mu deník,...ten deník se zachoval díky tomu, že si ho chtěl přečíst pan učitel co mě učil v jednotřídce,...pak pozapomenul mi ho vrátit,...styděla jsem se ho na to upozornit,...začala jsem psát do jiného sešitu,..to nemám,...ale po letech, když jsem přijela do vesnice mého mládí, jsem pana učitele navštívila, a on mi králičí deník vrátil, sám si vzpomenul.

    Roky jsem měla taky králíky,...volně pobíhali po zahradě,...když přišel Kazan, tak jsem je z obavy nechávala jen v klálíkarně,...a jak na to nebyli zvyklí, být stále zavření bez pohybu, tak do roka všichni pošli, jiné jsem si neopatřila,...právě kvůli vlčákovi, ale už asi rok přemýšlím, že to zkusím, snad je nechá bez povšimnutí,....váhám,...budu si komplikovat život, než je naučím soužití,...už jsem zas promarnila vhodný čas léta,...možná příště,...chodím na výstavy králíků a musím ovládat touhu si nějakého koupit,...tolik krásných druhů,....v životě bych nepozřela sousto z králičího masa,...kdyby jiné nebylo,...tak bych konečně byla vegetariánem,...jedla bych maso vegetariánů,...luštěniny a ořechy,...a snila o kusu flákoty.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak, tužko, to se zcela míjíme! :-)

      Vymazat
    2. ... ještě je tu tofu... a sojové maso, jak připomněl pan Jáchym... :-))

      Vymazat
    3. Zdravím, Tužko,
      vzpomněl jsem si, že jsem vám kdysi slíbil pokračování svých zkušeností s pokojovými králíky.
      Já mám třetího, sestra, která bydlí nedaleko, má také třetího.
      Mám tedy docela slušné zkušenosti s králičí psychologií, přesněji s psychologií králíků, kteří vyrůstají jako souičást lidské smečky a prakticky neznají od dětství příslušníky svého druhu.
      Všichni měli či mají svou klec, ale s vysazenými dvířky přes den, některé jsme zavírali na noc, protože nás budili.

      Ten králičí deník vám závidím. Poté, co jsem poznal zblízka postupně osm králíků, volně pobíhajících ve dvou domácnostech, musím říct, že v jejich inteligenci i povaze je větší rozdíl, než je tomu u lidí.

      Lituji, že jsem nepořizoval průběžnou filmofou dokumentaci u prvního králíka Bobinky, což byl králičí génius s nadprůměrným technickým myšlením, vysokou sociální inteligencí a telepatickými schopnostmi a léčitelskými sklony.

      Na rozdíl od všech ostatních králíků dokázala hodiny zaujatě pozorovat naše chování a komunikaci. Vyvinula si způsob pantomimické řeči, takže dokázala "vysvětlit", co si přeje a co jí vadí.
      Naprosto se chováním odlišovala od všech králíků, které jsem kdy viděl či o kterých jsem slyšel.

      Jen jsem nepochopil, jestli se považuje za člověka nebo jestli nás považuje za přerostlou a poněkud hloupější rasu králíků.

      Pravda je, že podobně jako maso miminek bych králíka do huby také nevzal.


      Vymazat
  20. Můj tchán byl chovatel králíků, vystavoval...proto jsme měli léta králičí maso. A celá rodina kromě švagra uměla stáhnout králíka.
    Jednou jsme v mládí s mužem byli na mysliveckém plese a vyhráli jsme zajíce. co teď?
    Muž se s tím nepáral, natloukl dva hřebíky do rámu dveří pražského bytu a stáhnul ho raz dva.:-) Myslím si, že pak byla zaječí svíčková... a skoro jsem si vylomila zub o brok.

    OdpovědětVymazat
  21. Vaše perverzní kulinářské zvyky respektuji. Podobně jako stravovací zvyklosti novogvinejských kanibalů.

    Drahouš je nevolitelný. Pokud bych někdy pocítil puzení stahovat a žrát lidi či jejich nejbližší přátele, aspoň bych se s tím nevytahoval! :-)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy a Tužka, s králíkem v pelíšku...
      To my jsme jiní tvrďáci.:-)
      Ale předpokládám, že nejsem v Králičí noře, ale mezi krtky? Jinak bych sem takové králíkozrádné věty nepsala....
      https://www.youtube.com/watch?v=pwqTCR3HsY4

      Vymazat
    2. Ale teď vážně. Jáchyme, mě to nenapadlo, nechtěla jsem vás trápit,
      psala jsem to jen tak, v rodině chovatele králíků to prostě tak bereme.
      Ale víte, dřív lidé na venkově měli taky rádi svou kozu, krávu, měli někdy oblíbenou slepici nebo husu, ale to neznamenalo, že obecně jejich maso nejedli, třebas jen nevzali do úst maso svého oblíbeného zvířete-jedince, ale jinak se k tomu stavěli tak, jako člověk po tisíciletí. Všežravec.

      Vymazat
  22. Marie,
    pravda je, že jsem ještě nezkusil udělat sójo-knedlo-zelo. Zatím stále ještě nahrazuji sóju vepřovým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale šlo by to,nás svého času krmící ve školní jídelně sójovým gulášem ale byl to hnus

      Vymazat
    2. Jáchyme, sojo-knedlo-zelo a sojo-svíčková (obé připraveno z tofu, knedlíkem byla polenta) bylo mé - a nejen mé! - nejoblíbenější. Ve čtvrtek, kdy je mívali na jídelníčku, byly fronty nejdelší.

      Králíka jsem ještě asi nejedla, tak jsem neutrální. I když párkrát jsem hodovala u Vietnamců, takže kdoví....

      Vymazat
    3. Marně přemýšlím kde by na králičí hlavě mohlo být nějaké maso

      Vymazat
    4. Marie, pardon, králík se v našich krajích chová běžně na maso, u Vietnamců jste spíš mohla mít kočku nebo psa...to jsou zvířata, která jsou u nás tabuizovaná, jejich maso Evropan nejí, kromě válečných časů.
      Zrovna tak nejíme myši, krysy, a ve střední Evropě taky nepojídáme zpěvné ptáky (na rozdíl od Itálie).

      Vymazat
    5. Možná někdy zkusím pozřít sojového králíka.
      Jestli mi to Bilbo schválí.
      ****
      Co se týče guláše - párkrát jsem jedl...no spíše nejedl...guláš v hospodě, který byl taky pěkně hnusný.

      Sojový guláš v mém provedení nedosahuje kvalit špičkového maďarského guláše, leč předčí kvality školnojídelního či závodkového guláše zcela jistě.
      Sóju se bohužel prozatím nepodařilo geneticky zmanipulovat natolik, aby mělo její maso potřebnou kližku.

      Vymazat
    6. Já vím, a králíka bych si klidně dala, kdybych ho uměla. U rodičů nepamatuju, možná jednou na česneku, ale chuť si nevybavím. Já ve vlastní domácnosti - nikdy, nějak na to nedošlo. Ale vím, že je králičí maso doporučováno jako dietní pro různé případy. Teď se mi do něj nechce pouštět, dělám to, co znám a mám vyzkoušené (a co muž stráví, po králíku nikdy nezatoužil). Prostě králík, bohužel i zvěřina, ta mě mrzí víc..., ale nebyla příležitost nebo jsem neměla odvahu to kupovat, nemám "svého" důvěryhodného řezníka... šli mimo mě. Třeba to ještě doženu, kdo ví. :-)

      Vymazat
    7. Marie,o nic jste nepřišla, suche tvrdé jen na obliznuti na mnoha kostech a ta hlava se zuby plnymi bakterií, fuj

      Vymazat
    8. Králici mě dnes pronásledovali skoro do ranního kuropění, jak jsem zavřela oči, už mě nějaký pronásledoval a cvakal zuby. :-) Tak dost.
      Jdu sekat, naposledy po dvou týdnech, pak ještě dvakrát po měsíci, a snad konec. Vadí mi ta kvanta spadaných švestek, vyhrabávat a vysbírávat je z trávy, to je očistec.

      Vymazat
  23. Tužka napíše,....nechtě, jako dítě jsem snědla ledacos,...měla jsem spolužačku,...seděla jsem vedle ní,kamarádily jsme se,...v rodině bylo šest holek,...každý rok jedna. Její táta dělal cestáře placeného obcí, maminka byla v domácnosti,...pořád prala, aby ne, šest holek, a ty holky chodily do školy v bílých punčocháčích,....já ne, mně koupili hnědé, ale moje nevlastní prababička mi je dobarvovala,...šťávy z ovoce, nebo trochu odbarvila vývarem z heřnánku,...bílé jsem měla jen jedny podkolenky, ty jsem unosila v létě na poutě a do kostela.

    Ale, proč jsem to začala psát,...u nich se pořád vařilo maso, to aby holky byly zdravé a rostly. Její otec si vozil od jednoho chovatele maso nutrií, a taky lišek, norků,....a když jsem jednou o tom svému nevlastnímu dědečkovi vyprávěla, jak u nich vždycky dostanu kus pečeného masa z nutrie,/oni všemu říkali nutrie,/...tak mě varoval, že to může být i kočka nebo pes. Prostě, co se toulalo po cestě, to chytil a doma to jedli.

    Maso nutrie jsem měla několikrát i později, koupila jsem si nutrii taky od chovatele,...pozná se dobře i podle barvy,...je krásně růžové, jakobyste ho obarvili,...i chuť je jiná, nedokážu to k ničemu připodobnit. Když peču, nebo vařím maso,...tak jen se solí a trochu černého pepře pro zvýraznění chuti,...nic jiného nedávám,...jo,...hovězí pečeni protkávám špekem, nebo anglickou slaninou,...tu dávám i k rybám a drůbeží,....mastí to a navoní do sféry vepřového.

    Takže jsem asi snědla v mládí ledacos,...na chutě toho si nepamatuji,...vím, že jsem vždycky u nich koukala do pekáče, jak to vypadá,...a když mi tvar těla té pečené zvířecí mrtvoly připomínal králíka, tak jsem tvrdila, že jsem moc najedená, a že nemám hlad.
    U nich se pořád vařilo a peklo a pralo prádlo....kde je holek konec,...nikdy jsem pak už žádnou nepotkala, když jsem z vesnice odešla.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  24. Tady se v noci baštilo... rodina v Brdech zove králíka kuďochem a mají jich plné kuďochárny, jdou jich přejedení. Máma je chovala taky, i 30 jich bylo. Zabíjel je táta, já nikdy.

    OdpovědětVymazat
  25. Nejexotičtější maso, co jsem jedl, byl krokodýl, antilopa a u nás jezevec. Ale to fu ne.

    OdpovědětVymazat
  26. Já jsem kdysi nutrii taky jedla, to na horách upekli nějací lidé a nabízeli nám porci, že je to králík. A pak nám řekli, že je to nutrie a mysleli si, že se budeme ošklíbat, co jsme to snědli. Nenachytali nás.
    Nebylo to špatné, maso je tučnější, ale nějak jsme to sami od sebe nevyhledávali.

    OdpovědětVymazat
  27. Nedávno psala na Idnes bloggerka Ortová o tom, jak nikde poblíž jejího bydliště nemají vířivku - zlomila si před časem nártní kůstky.
    https://zdenkaortova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=727990

    Já jdu dnes naposledy na vířivou koupel a připadám si až trapně, to takoví pacienti, jako je ona, by měli dostat vanu a ne vaničku na chodidlo, kterou ještě nikde nemají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do společné vířivky nikdy16 září, 2019 09:57

      Samá tlustá bába a pupkatí dědci v uzavřeném prostoru. A ty kecy.
      Brr.

      Vymazat
    2. Lepší je byt bohatý, štíhlý, s vlastni vířivkou, než chudý a tlustý ve společné. A misto keců číst forum24 a Ovčáčkovo evangelium.

      Vymazat
    3. To bude naopak, liško. Ten jinam než do společné nechodí, jakpak by tohle všechno věděl?!
      Nejspíš tam šmíruje p. Ovčáčka.

      Vymazat
    4. Tady je obrázek sedací vany po vypnutí víření. Jsem v ní sama :-) Vany jsou oddělené závěsem a je tam ticho. Relaxace.
      https://i.postimg.cc/Vv4Kcyrx/vana.jpg
      Vedle mají tři vany na celkovou koupel, spojenou s podvodní masáží, začíná u chodidel, přes nohy jde na záda, pak ruce a krční páteř. 9x dokola. To je opravdu super!

      Vymazat
  28. Ládiku,
    tohle je něco pro Vás!
    Vyhazujet za auta a fufajky, takže vám pak nezbydou stovk tisíc měsíčně na pořádné repre oblečení!

    "Za módu utratím měsíčně stovky tisíc, ošklivého člověka bych nezaměstnal, říká Vaněk"
    https://video.aktualne.cz/dvtv/za-modu-utratim-mesicne-stovky-tisic-oskliveho-cloveka-bych/r~a4487d40d72411e98776ac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Košile nic moc,barvy výkalů Mel by začít u sebe

      Vymazat
    2. No vidíte, a já měl dnes jednání v České Spořitelně a byl jsem v černém triku s bílým emblémem Spartan Race na hrudi, přes záda nápis "I am training for a Spartan Race"... vzal jsem vyčuchlé, aby moc nesmrdělo. Fufajkou bych je jistě dorazil. Holil jsem se v pátek, tak to ještě šlo. Nikdo neměl takový model jako já, byly tam samé Bandy (Vámos už bydlí ... a topí, domeček má tady 49.5790811N, 18.4032478E ... to jsem zas něco prozradil!)

      Vymazat
    3. Šlo o Spořku v Prostějově, tam určitě má konto BJ.

      Vymazat
    4. Veselovský: Co vás naučila vaše profese stylisty?
      Stylista Vaněk: Intriky a manipulovat s lidmi. - No ano, naše profese je jedna z nejtvrdších. ...

      Ani za 700 párů bot bych nedělala stylistku horním 10 tisícům. Protože ti níže postavení by takové služby těžko vyhledali.
      Rozhovor začal hezky - měli bychom dbát na to, být vždy čistí a upravení. Pak dál už jen o žralocích, pro něž je móda a vizáž základem byznysu. A kteří se kvůli prestiži a kariéře klidně navzájem požerou.

      Kdyby místo tohohle pána tu bylo raději více šikovných švadlen a krejčích, kteří by vybrané věci levně ušili a uměli i poradit, co komu sluší a co jak sladit. Protože zdaleka ne každý má konfekční postavu - a kde se pak má oblékat, když všechno je unifikované na pár typů postav.

      Vymazat
    5. Naprosto souhlasím, Marie!
      A panu vaňkovi bych doporučila, aby si dal do pořádku spodní zuby, buď mu nějaké po stranách chybí, nebo má vadu chrupu.
      Ty modely jsou z mého pohledu ujeté, přiteplalé.

      Vymazat
    6. Ano, to taky souhlasím. No, já když jsem slyšela, že místo cvičení a pohybu atd. užívá enzymy, na pevnou postavu a vypnutou pokožku, tak už jsem jen mávla rukou... :-)
      Jestlipak se líbí Jáchymovi?
      Ládik už se projevil.

      Vymazat
  29. Dnes jsem měl jednání o odsávání smradu z hajzlu. V domech s téměř nulovou spotřebou energie to je trochu problém, bo se přirozeně nevětrá, ale jen řízeně, přes rekuperák. Výrobci přicházejí s odsávacím zařízením "turbo" přímo z mísy - když je prkýnko utěsněbo prdelí, vycucává se smrad z malého prostoru. Dělá to ale tlakové problémy (na straně vzduchu, ne v kloace). Já jsem příznivcem větrání celého prostoru podtlakem, jak se to normálně dělá. Když spadne hovno do vody, tak ho hned spláchnu a nesedím v tom smradu. Možná, že někteří lidé neumí správně srát, čert ví. Není nad okno v hajzlu ... pěkně otevřu, zpívají ptáci a kolem chodí srny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky na ty strojecky moc nejsem,nerozumím jim a neumím nic opravit , řemeslníci se těžko schání a nevěřím jim,nez přijdou,domácnost je v rozvalu, dnes by vsichni chtěli mit vše na knoflík,ale co je za stresy,když knoflíky nefungují a pomoc v nedohlednu.A když to zestarne a musí se třeba měnit a vše z toho baráku vypreparovat a měnit,ono 20 let uteče jako prd a máte milion v kešeni,ochotné řemeslníky a spolehlivě firmy bez poradniku? a bydlete si půl roku v chytrem domě,méně nic nefunguje a nejde vyvetrat ani smrad z hajzlu?

      Vymazat
    2. A navíc zástupy roztočů ve vzduchovodech. Filtry budou drahé... elektřina taky a pelety taky ... nakonec bude mít i teplo z prdu cenu.

      Vymazat
  30. Poplatky za vstup do přírody:

    „Pokud by měla mít význam regulace, musela by být na úrovni parků ve světě, tedy zhruba 500 korun. Pak by ale mohla někoho diskriminovat,“ dodává. Turisté jsou připraveni za zážitky utrácet už teď, lanovka z Pece na Sněžku vyjde na 230 korun, zpáteční lístek dokonce 430. Zájemců o svezení je přitom tolik, že u lanovky stojí několikahodinová fronta. (idnes)

    Nakonec bude nejlevnější chodit jenom po vlastním pozemku nebo běhat v noci po přírodě, kdy nehrozí, že by běžec státu něco vyčuměl, když je tma.

    OdpovědětVymazat
  31. Já ještě přidám něco ke koupelím.
    V šatně zase prázdno, jen jedna cca padesátnice se oblékala. Beru si plavky a říkám, že je to fajn, když je teplo, že nemusíme ze sebe sundavat vrstvu oblečení, kozačky a tak.
    Ona na to, že v zimě nechodí, jen v létě a teď, dopoledne... Já se podivuji, protože když máte problém, třebas úraz nebo bolest, tak nemůžete říci, jo, teď je sice listopad, ale já chci začít rehabilitovat až v červnu...
    Ona, že si to sama vybírá a určuje...???? Jak?
    No, má to jako PROFYLAKTICKOU léčbu...!!!???
    Prostě jednou měla namožené koleno na lyžích, začala chodit sem na rehabilitace, našla si tu doktorku, k té chodí pravidelně na kontroly a ta jí píše poukazy na léčbu, prý má člověk nárok jednou za půl roku na rehabilitaci!? Že si platí pojištění a má sedavé zaměstnání. Ale fyzioterapie nebo cvičení, to je prý na nic. Vždy chce celotělové koupele a masáže.
    No, raději jsem už nic neříkala a šla do vany.
    Chudáci lidi s bolestmi a potížemi, kteří nebydlí ve městech a nemají známou doktorku....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a protože to byla poslední koupel, tak jsem si dopřála prima oběd v Mark+Spencer na Václaváku.
      https://i.postimg.cc/gkJD6T60/obed-MaS.jpg
      Brambora s čedarem.

      Vymazat
    2. Vesničanům stačí inovejtky.

      Vymazat
    3. Ta polívka vypadá jako kafe a nevidím tam maso.

      Vymazat
    4. Mňam! čedar miluju. To ostatní taky, i to tekuté!
      (musela jsem si ulevit, hlady po sekání šilhám)
      Jdu dočíst ty vany.

      Vymazat
    5. Ladiku, to je kapučíno! :-)
      Jo, maso nebylo, to víte, dnes, po tom náporu tady, se bojím králíka jíst, sním ho večer tiše pod peřinou, aby to nikdo nevěděl! :-)

      Vymazat
    6. Mě upoutaly ty králičí zuby, že obsahují nějaké bakterie... u nás se králík vždycky pekl a zuby jsme nikdy nejedli, tak jsem byl z toho celý polekaný.

      Vymazat
    7. Udělala jsem si těstoviny, půlku s dušenou kedlubnou a druhou půlku s mletým mákem nasladko. I to kapučíno bylo, jistě ne tak dobré jako na Václaváku. :-)

      Tak, a zvědavě hledám něco o králičí polévce z hlavy, ať mám jasněji. A tady píše jedna kuchtička o této pochoutce:

      "Mám štěstí na králíky. Teď je pořád ještě jejich sezóna a taky tu máme podzim, tu nejlepší dobu na přípravu chutného ragú. A k němu rovnou dvě deci.

      Králíky nám vozí naši kamarádi od rodičů z Vysočiny. Jsou to kousky stejné jako ty za dob mého dětství. Jako děti jsme rádi pozorovali tátu, jak stahuje králíka a pak to maso jedli celou sobotu a neděli. Králíka se vším všudy, s vnitřnostmi i s hlavou. Tu mám ze všeho nejraději. A moje děti taky. Všichni kolem ji pak svorně nesnáší.

      Díky tomu dostáváme jednoho králíka s mnoha hlavami. Naposledy SEDMIHLAVÉHO. Jaké blaho! Vegetariáni prominou, ale obíračka masa z králičí hlavy je pro nás doma slast největší. Jedna hlava nestačí a o mozek se vede bitka."
      Takže, krtci, názor proti názoru. Komu králík a jeho hlava chutná, ten ať si dává, co hrdlo ráčí. A kdo neochutnal, nechť se neobává, žádnou zvěst o škodlivosti uvařené králičí hlavy nebo králičích zubů jsem nikde FAKT NENAŠLA! :-)

      Vymazat
    8. Ještě odkaz, s recepty a obrázky.
      http://blog.veruska.cz/kralici-polevka-ragu-a-dve-deci/

      Vymazat
    9. prosím směrujte na králičí odbornici Taťánu Malou.

      Vymazat
    10. Za kolik byla ta brambora s čedarem?

      Vymazat
    11. Než čedar, to raději Moose Seyse.

      Vymazat
    12. 75,-
      A králičí zuby - hlava se vaří, Gaio!
      To bych mohla zrovna tak psát - jak můžete jíst salát ze záhonu, kdo ví, co po něm lezlo, jestli ho nepočůrala kočka nebo krysa...

      Vymazat
    13. A usliněný jazyk taky jíte?

      Vymazat
    14. Gaio, už je to trapné. Jí se taky vepřový nebo hovězí jazyk, co je na tom.
      Vy máte fakt nechutnou fantazii. Tak to nejezte, nikdo vás nenutí.

      Vymazat
    15. A co drůbeží prdelky? Naše mami se vždy, když pekla drůbež, nejvíc těšila na biskupa... koukám, že na něj existují recepty pořád. Je sice tučný... někdo to má rád. :-)
      Dobrou noc.

      Vymazat
  32. Šiveluč pěkně soptil:
    https://naseveru.org/2019/08/28/stratosfericka-erupce-siveluc-popel-21-km/

    OdpovědětVymazat
  33. „Božský dar Schillerová“
    „Zcela závěrem, málokdy to dělám, ale tady to udělám, Milý Andreji, máš skvělou ministryni financí a málo si jí vážíš. To je božský dar, kterého se Ti dostalo z nebes, a ty bys měl každý den, vstávaje, lehaje se modlit ne jenom za odborné schopnosti ministryně financí, ale i za její diplomatické umění, které projevila při jednání s jednotlivými ministry. Já vím, že to má těžké, protože je vždycky v oslabení proti těm, kdo chtějí víc a víc peněz, ale svoji roli i tentokrát zvládla skvěle a já bych jí chtěl za to poděkovat,“ u

    OdpovědětVymazat
  34. To je venku tma! tak brzy, že už i pes se v 7 dožadoval večerního rituálu proběhnutí a krmení. Málem jsem se pak svalila na bezdomovce, kterého v té jeho černi a tmě nebylo vůbec vidět a vlezl si s papundeklem, na němž spí, až do pěšinky pro chodce. Tak jsem doma, a honem jsem se musela uklidnit štráfem švestkového koláče z úplně nejposlednějších švestek. Ten je!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase jsem v sobotu večer v pološeru vzala autem odpad k popelnicím, nechám klíčky v zapalování, vylezu, nesu tašky ke kontejnerům, vysypu, jdu zpátky a koukám, u auta na lavičce sedí chlap s taškou! To jsem se lekla, vždyť mi mohl klidně s autem odjet a já bych jen koukala s otevřenou pusou! :-)
      Koláč ze švestek, ach jo! Muž měl domek se zahradou a tam byla pravá švestka. To byla nádhera! Koláče, knedlíky s mákem...
      Přávidím, Marie!

      Vymazat
  35. Kdybych měla zavzpomínat na své rehabilitace, tak u nás bylo vždy a všude plno, každý byl rád, když dostal termíny. Chodila jsem, myslím, v různé roční doby, byli tam mladí i staří. Některé služby byly placené, myslím, že masáže zad, možná i jiné, na ceník jsem se moc nedívala.
    Po operaci kolene se mi líbilo míčkování - to vám pěnovým míčkem masírují svaly nohy, a nohu i protahují. Pak na rotoped, no, dali mi do těla. :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Já jsem dala matce k devadesátinám takovou vířivou vaničku, na pedikúru. Ani to nepoužívali. Kouknu se zítra do bytu, a kdybych někde našla kontakt na paní Ortovou, tak jí to pošlu.
    Dnes jsem jezdila po Praze, po Jižní spojce (zavřený pravý pruh asi 10 km, nikdo tam nepracuje, je tam asfalt, vůbec to nechápu). Tím pádem vše ucpané, a kolem páté to byl horor. Musela jsem se šourat mezi kamiony, protože jsem potřebovala odbočit, měla jsem pocit, že mě vezmou mezi sebe a zmáčknou...
    Vracela jsem se za tmy, a to už je špatné. Mám sice dioptrické brýle a přes ně žluté brýle, ale stejně.. budu se řízení za tmy vyhýbat, jak to jen půjde.

    OdpovědětVymazat
  37. Já dnes našla na zahradě v trávě vatovec,prý jsou z toho výborné řízky,tak zítra o oběd postaráno.

    OdpovědětVymazat
  38. President Zeman s Andym z Čapáku
    teď zasedli si k dubovému stolu —
    ti dva už pili mnohou číši spolu
    a žádný zatím nebyl v lapáku.

    »Nuž dej sem zlaté číše, Mynáři
    a nalej vína — dolej výš —
    dnes, milý Andy, čehos zvíš!«
    tak začli summit mocnáři.

    >Zaťal jsi sekyru 40 miliard,
    tak to ti, Andy chválím;
    též na práci někdy kálím,
    líbíš se mi, jak Simpson Bart.

    OdpovědětVymazat
  39. Asi bude válka,v tom Íránu. To bude migrantů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amerika pořád hledala záminku, Írán je ještě relativně nerozvrtaný a má velké bohatství.

      Vymazat
  40. Přečtěte si na Ostrově Janiky v diskusi (až ke konci) povídání jednoho sporťáka o Sazce a Hušákovi:
    https://janica9.wordpress.com/2019/09/13/kolik-stoji-presunuti-pamatniku/#comments

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odkaz vede k autorovi "výpovědi", i tam je dobrá diskuse. Diskusi čtu, protože - co se k tomu vlastně dá říci jiného.

      https://skramlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=261502

      Vymazat
  41. Odpovědi
    1. Máme se čtvrtkou výročí, 35 ... zajedem někam na hřiby, pochodit po lese, pak do nemocnice za jednou čerstvou endoprotézou a nějakou véču... uvidíme, co se vysype.

      Vymazat
    2. Tak blahopřání! My bychom v červnu měli 32. Jak by bylo fajn zajít s lišákem na houby!

      Vymazat
    3. Ládiku, 35 let spolu, gratuluji!!! Tak to si dáte něco dobrého.

      My s mužem byli spolu 38 let.

      Vymazat
    4. díky... teď jsem dodělal, co jsem musel, beru košík a vyrážíme..

      Vymazat
    5. Košík jako náhubek? To jste tak ukecanej?

      Vymazat
    6. Já jdu smažit vatovec

      Vymazat
    7. Košík je malý, nechal jsem hřiby v lese.

      Vymazat
    8. Houby nezahazujte17 září, 2019 15:24

      Jaký budete mít důchod ?
      https://www.lidovky.cz/noviny/stari-tuzemskych-zivnostniku-s-penzi-pod-deset-tisic-mnohe-ceka-chudoba.A190915_194955_ln_noviny_rkj

      Vymazat
    9. Klidně si přidám čtyřku denně.

      Vymazat
  42. Unikátní výzkum: česká společnost se nedělí na dva tábory, ale do šesti tříd. Zjistěte, do které patříte vy
    Petr Kočí, Michal Zlatkovský, Jan Cibulka a ilustrace Toy Box | 17. 9. 2019

    OdpovědětVymazat
  43. A ve sněmovně řeší podporu kojení a protižidovské nálady

    OdpovědětVymazat
  44. Vatovec žádný zázrak,to hnědé houby mají aspoň aroma,na tomhle je nejlepší tak to vajíčko a strouhanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to nejedla, kdo ví, který brouk to po... :-)

      Vymazat
    2. Zuby a jazyk to nemá ani oči

      Vymazat
    3. Sákryš, Gaio, taky se neulejvejte a napište něco delšího! Netuším, jak ten vatovec vypadá... odkaz nikde... tak sem sesmolte aspoň pohádku o vatovci!

      Vymazat
    4. Trochu mě ještě tlačí v žaludku. Byl velký jako fotbalový míč ještě bude zítra k obědu, ale už to příště nosit domů nebudu,je to druh pýchavky

      Vymazat
  45. Trocha z dneška: https://www.zonerama.com/Ladik3v/Album/5613503

    OdpovědětVymazat
  46. Od té doby, co si Neff vzal hééérečku, je takový připosr., aby neurazil pravdolásku, ale dnes to rozjel:
    Státní zástupce Šaroch o nátlaku
    http://jdem.cz/aaaa9
    „…Zástupce Šaroch zdvořile tvrdí, že nátlak cítil zpočátku médii. To nebylo zpočátku médii. Ten tlak byl průběžný, trvalý, intenzivní a trvá dodnes. To, že Lenka Zlámalová a Karel Steigerwald převzali roli policajta, prokurátora, soudce a žalářníka, je zjevné, nicméně potud v pořádku, že jsou zaměstnanci soukromých médií. K nátlaku se přidaly i významné osobnosti veřejnoprávních médií a to je zarážející, neboť to zjevně jde proti podstatě funkce veřejnoprávního média. Být zaujatý zde by měl mít možnost jenom pozvaný host, ale kádrový komentátor veřejnoprávního média musí zastávat absolutně nestranné stanovisko. Zde je třeba ovšem dodat, že jak televize, tak rozhlas mají osobnosti, které takto formulovaná kritéria stoprocentně splňují, namátkou bych citoval Petra Hartmana nebo Petra Nováčka z rozhlasu, a nejsou zdaleka jediní. To, že Babiše hnaly do tepláků statisícové davy svolané na veřejná prostranství, to je kapitola sama pro sebe. Heslo nebylo strč si volňásky do vlaku za klobouk a stav dálnice. Heslo bylo zavřete Andreje Babiše…“

    OdpovědětVymazat
  47. Tohle by taky nemělo zapadnout:
    LN: Co bychom si z temného období protektorátu měli odnést?
    Historik: Že jsme doslova utekli hrobníkovi z lopaty. Totalitní režimy, jakým byl Gottwaldův či Husákův, nebyly nic příjemného, ale tento protektorátní, jemuž vtipálkové tehdy říkali „protentokrát“, byl velmi zlý. Záměrem germanizace totiž nebylo jen poněmčit Čechy, Reinhard Heydrich měl prokazatelný plán totální likvidace českého národa.

    https://www.lidovky.cz/lide/historik-utekli-jsme-hrobnikovi-z-lopaty-heydrich-chtel-totalni-likvidaci-ceskeho-naroda.A190810_100039_ln_noviny_ele

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My to víme, bohužel to nevědí mladí.

      Vymazat
    2. Napadeni ze dvou stran: Před 80 lety vtrhla armáda Sovětského svazu do Polska
      17.09.2019 - Alexandr Brummer
      Před 80 lety vtrhla vojska Sovětského svazu do Polska. Pro polskou armádu, která na západě vedla marný boj proti Wehrmachtu, znamenal sovětský vpád doslova ránu do zad

      Vymazat
    3. Anonym:
      Rus nikdy nechtěl totální likvidaci českého národa.

      Vymazat
  48. On si u nás jednou někdo taky něco takového vyrobí, až ho státní mafie a byrokrati dožerou moc.
    Killdozer: Američan vytáhl na úřady obrněným buldozerem
    http://jdem.cz/fe7z83
    "... Porážel pouliční lampy i stromy a cílil na předem vybrané budovy. Nepřátelské objekty. Domy těch, kteří stáli proti němu a ponižovali jej. Samozřejmě, jedním z cílů byla cementárna. Jenže také banka, přirozeně radnice, též dům bývalého starosty. Redakce novin, které podle jeho soudu psaly proti němu. A několik dalších budov, nakonec jich rozboural třináct..."
    ---
    Je tam video, koukněte se na to, kalí to po silnici docela rychle.

    OdpovědětVymazat
  49. Tři zlaté vlasy děda Doníka.
    Babiš zlomený z dálky oniká.
    Před bílým domem v plotě kůl
    president Zeman třímá hůl.
    Celý svět na kolenou klečí
    všude je tolik nebezpečí
    za elektriku bude pálka
    a k tomu ještě hrozí válka...
    Jak to Doníku budeš řešit
    chtěli bychom se jenom těšit
    na svoje bebe dobré ráno
    jenom stůj při něm marjápanno.
    Vladimir Vladimirovič
    ukroutil z hovna bič
    ten na kolena nechodí,
    ten je na arše, na lodi.

    OdpovědětVymazat
  50. V temném zákoutí mozku
    chtěl bych mít otisk bozku
    nějaké slušné múzy
    či aspoň logiku fuzzy
    Proč tam mám jenom hovno
    proč mířím jenom rovno?
    Proč nemám kudrlinky?
    Furt jenom rovné linky
    co se sbíhají v dáli
    něco se tady pálí...
    aby to nebylo bydlo...
    zas aby nevystydlo...
    život je strašně složitý
    a už je málem dožitý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za 3 minuty mně má sepnout kotel a jestli ne,tak mě klepne a nebudu vědět co dělat asi se zblázním

      Vymazat
    2. Nesepnul a pavouk si přes noc udělal síť přímo na lampička na nočním stolku to ten den pěkně začíná

      Vymazat
  51. Tak ja byla taky na houbách, šli jsme ss psem jen tak. Nějaké bedle, nějaký žlutý hřib, holubinky a jeden krásný masák, pár pýchavek a cosi, co vypadá jako kamínky, jsou tvrdé a bílé, musim to najit na netu. V atlasu hub nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě bolí z vatovce žaludek ještě dnes a přitom psali jedlý a výtečný

      Vymazat
    2. Nevím, proč jíte vatovec ... když v zimě sednete na autobus a jedete na Bukovou horu - tam přece teď budou praváků plné koše.
      Včera rostly jen malé, které se musely prstem dlubat ze země - a to se mi nechtělo; středních nebylo hodně, ale velkých ano - jenže ty taky neberu, nevejdou se do košíku a druhou ruku potřebuji na přidržování na strmých svazích - tak jsem je nechával v lese. Bylo to dost daleko od lidí, rostly i kolem lesní cesty, nikdo tam dlouho nebyl a nemusely se hledat.
      Nebo zajeďte autem na Červenovodské sedlo, to by bylo ještě lepší.

      Vymazat
    3. jeden včerejší https://imgur.com/qz7TceY

      Vymazat
    4. Tak člověk chtěl vyzkoušet něco nového a zjistil,ze příště lepsise vyvarovat a rostlo mi to na hnojniku u baráku, jít do lesa by spolklo minimálně půl dne

      Vymazat
    5. Ale spala byste jako dudek.

      Vymazat
  52. Rusové dokončili 700km dálnici z Moskvy do Petrohradu, vznikla z ničeho v bažinách
    http://jdem.cz/fe73w2
    "... Dálnice dlouhá 684 km byla vystavěna jako alternativa k dosavadní M10 a je výjimečná například až osmiproudým rozdělením s bezpečným křížením na všech sjezdech, respektive výjezdech. Bezpečnostní prvky a propustnost umožňují dílo zařadit do nejvyšší kategorie A1..."
    ---
    A u nás čtyři kilometry za rok. Jestli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo,mit to tak už ve 41. to bysi generál Mráz ani neškrt

      Vymazat
  53. Útok SSSR na Polsko18 září, 2019 13:22

    je jen důsledek totálního selhání západní demokracie. Nic z těchto hrůz by se nemuselo stát! SSSR stálo o uzavření spojenectví se západem, ale dle svého klasického vzorce se západ na vše vys*al takže nakonec SSSR uzavřelo spojenectví s Německem.

    Dnes se nesmí psát o tom, jak Polsko získalo území na východě.
    SSSR v roce 1939 obsadil území přibližně ke Curzonově linii A, která se později stala hranicí mezi Polskem a Běloruskem& Ukrajinou. Na těch územích žili především Bělorusové a Ukrajinci, nikoliv Poláci- viz ethno-linqustic map of Poland 1937. Šlo převážně o území, která Polsko anektovalo v roce 1921. "Východní Polsko" bylo okupovaným územím Litvy, Běloruska a Ukrajiny. SSSR měl právo území svých republik osvobodit. Kdyby tak neučinil, tak by ho stejně obsadili Němci. Je proto otázka, proč se to vůbec řeší? Poláci prohráli, přičemž jim jejich spojenci nepomohli....

    SSSR obsadil mj. Wilno a předal ho Litvě. Ta z něj udělala své hlavní město.
    Dohoda R-M je následek Mnichovské dohody a faktu, že západ odmítl spojenectví se SSSR.
    V září 1939 byly Čechy již půl roku okupovány, takže začátek ww2 byl pro nás jednoznačně přínos a jediná možnost na ukončení okupace.
    Druhá věc je, zda někdo v Evropě dennodenně pláče nad Mnichovem či okupací Čech? Nářky Čechů nad paktem R-M jsou zcela mimo. Je to dohoda, která v konečném důsledku Čechům pomohla.

    OdpovědětVymazat
  54. Co nenafotíš, najdeš na YT - s takovými zvonky jsem si u téměř vyzobaných slunečnic pokecala v pátek: https://www.youtube.com/watch?v=hPLng3o04mo
    S hejnem drozdů jsem se zatím nepotkala nikdy - i když na dálku je identifikovat nedovedu.

    Včerejší přerovský den opět s mou vlastní sestrou: foto-srovnávací výstava na zámku – „pokračovací“ schodiště je tapeta, dým ze dvou babišovských komínů proti šedi nevidět, magnolie dokvétají.
    https://www.zonerama.com/Bj10/Album/5614781?secret=om6F1WBK1kcJC72Egxu7853gD
    Mimo oběda a cukroušky jsme ještě obhlížely hodiny do kuchyně – požadované Primky jsme nepotkaly, internet to jistí. Setkání Hanáků 28.9. už sestřička absolvuje beze mne, všude být nemusím.
    Kdo ví, zda se s architekty vydá městem Gaia, já už si na rezervaci prohlídky Šrotovy vily 5.10. žel vzpomněla pozdě. (Co kotel, zabral?)
    Dnes modro a studeno, ořechy padají fest, „kamerový“ sníh na Lysani na mě nepočkal, na Líze další klíště.
    Potěšilo mě, že se Lištičce opět vrátil její obranář. I to, jak se vzácně shodly paní Alena s Gaiou na tom, co s útěkáři – kdo ví, jaké psy doma měly. Naši Mišpuli už jsme vykastrovanou dostali a i v 8 letech by občas kramle (obzvlášť za jinými psy) zahnula ráda. Do zvířecí hlavy nenahlédneme stejně jako do člověčí.
    Co a jak kdo rád jí mě nebere, na houby nechodíme a sojové „maso“ se vařívalo u dcerenky nejspíš z ekonomických důvodů. Možná pořád – i když králíků pro užitek i radost chová zeťák mnoho. Nejraději mám, když se s mým jedincem podělí s již ukuchtěným, neb jak jsem na sladké, tak tenhle její „odstín“ mi nevoní.
    Když se tu nepíše často, netřeba ani kontrolních obrázků. Stejně mě asi Google nemine.

    OdpovědětVymazat
  55. Kávová minipauza. Středy mě zabijou. (jestli se nechám :-))
    Tak trocha legrace z hudebky.

    První písně, které vznikly před vynálezem not, se předávaly z úst do úst podáním.

    Na lidové nástroje hrají muzikanti a na ty ostatní hudebníci.

    Lidové písně nám popisují většinou jednoduché příběhy. Například jak milý nechal milou.

    Vážná hudba se říká proto, že způsobuje vážné stavy.

    Amatér je člověk, který na něco hraje zadarmo, někdy i nadarmo.

    Poloprofesionál je takový umělec, který sice ještě neumí moc hrát, ale už za to bere peníze.

    Hudba obohacuje člověka o zážitky, které by ho jinak nepotrefily.
    --
    Nemám co dodat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se dělá mdlo jen když jdu kolem školy,jak tam všichni řvou a lítaji, tuhle jeden blbec ležel jak prase přes celý chodník a dělal závoru, už jsem hledala hnusná slova,kterými ho počastuji ,naštěstí se zalekl me zloby v očích a uhnul mi z cesty,vůbec jsem neměla náladu s nim laskovat.

      Vymazat
    2. Marie, roztomilé hlášky, potěšila jsem se!

      A sama se pochlubím: budu chodit do hudebky!
      Od roku 2014 nebo tak nějak je akce pro seniory, nevím jak mimo Prahu, ale v Praze to je.
      Mohou chodit (snad zadarmo nebo za malý peníz, to teprve zjistím) na nástroj po dobu tří let! Lekce jednou za 14 dní.
      Můj otec hrál výborně na klavír, hrál jazz a populární hudbu, bavil se s tím až do smrti, po šedesátce si pořídil kvalitní elektrické piáno, dokonce dvě (jedno měl na chatě, aby se s tím nemusel tahat sem tam), sluchátka na uši a jel... Každý den hrál.
      Pianino, které si koupil v mládí (prodal motorku a přispěla mu tchýně) dal nám, a teď ho mám doma.
      Takže nástroj mám!:-)
      Sama jsem hrála devět let (2 cykly LŠU), ale puberta a vzdor mě přiměly zaklapnout víko klavíru a už ho neotevřít.
      Tak teď to zkusím po ... spoustě let znovu oprášit. Co, základy mám, noty přečtu, uvidíme.

      Vymazat
    3. Chudáci sousedi

      Vymazat
    4. No ježiš, to je jasný, že to musíte oprášit!!! :-)
      S takovými základy, to já s klavírem kam se hrabu... učila jsem se dva roky a pak už hrála jen písničky pro školu. Což mě zcela naplňuje :-)
      Budu Vám Aleno moc držet palce, ať vydržíte, ono je fajn, že teď i hudebky vyhovují víc žákům a nenutí je jen do Bachů a etud, ale hrají se víc písničky. Ovšem musí si o to žák říci - což by seniorce mohli umožnit. Tak potom poreferujte, co už umíte :-)
      Čím jsem starší, tím víc vidím, že muzika sice vypadá jako systém her a hraní si, ale je v ní mnohem víc.
      Not se nebojte, hrajte co nejvíc zpaměti a odvažte se! :-)

      Vymazat
  56. Byla jsem opět v lese. Se synem a s vnučkou. Ja jezdila po lesní cestě s kočárkem a syn hledal houby. Bylo to bezva, malá venku hezky spí a syn našel i hřiby a klouzky. Zitra jdu do práce a budu až do neděle, tak bylo prima být v lese.

    OdpovědětVymazat
  57. Tak jsem objednala na netu zimní boty a jsou mi,takže nebudu vracet a o starost méně chodit po kseftech me nebaví,ostatně mimo ťamanů u nás ani jiné kšefty moc nejsou musela bych do Pardubic a to opravdu ne ani tam nic kloufneho nikdy nesezenu. Vzpomínám nostalgicky mylná me mládí,kdy bylo kseftů opravdu jako,jak rada jsem v nich chodila něco schanet a byla šťastná když jsem něco sehnala ty doby jsou pryč a od určitě doby nakupování nesnáším.

    OdpovědětVymazat
  58. Já jsem objednala ta trička ve Wittu, jenže zatím se situace změnila, a než mi přijdou, už je asi nebudu potřebovat.
    Matka má zánět močových cest, je jí pořád hůř, leží, a co je nejhorší, dnes mě ani nepoznala!
    Přišla jsem za ní, nesla jsem jí deku na nohy, aby jí nebyla zima (ale už tam topí) a nějaké pacholíky a dobroty, povídám jí: Ahoj, mami- a ona nic.
    Mami,to jsem já, Alena. -Prázdný pohled. No, bylo to moc smutné. Ona sama byla nešťastná, snažila se to pochopit.
    Byla za ní doktorka, udělala jí odběry krve a kvůli zánětu předepsala silné antibiotikum, tak jsem ho zajela vyzvednout, aby ho večer už dostala, vrátím se, a to už mě poznala.
    Tak jsem jí povídala různé věci, hezké vzpomínky (taky nějaké mám :-)), pak jsem volala doktorku a ta mi řekla, že je to asi konečná, buď se ještě organizmus po lécích chytí, nebo už ne. Že by jí taky mohla poslat do nemocnice - to jsem zásadně odmítla. Jestli už má zemřít, tak v klidu.
    Takže tam teď budu holt chodit obden nebo každý den, uvidím podle stavu.
    Ach jo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to smutné ale v nemocnici by jí dali antibiotika do žíly a za 5 dní by mohlo být vše dobré. Jak vy se pak vyrovnate s tím oidipákem?

      Vymazat
    2. Musí to být pro Vás těžké období, toto prožívat. Možná že se máti připravuje na odchod, duch už chvílemi bloudí jinde... Zase ale budete si jednou říkat, že jste s ní byla, ať už momentálně vnímá, nebo nevnímá, jste u ní a ona to ví. Myslím na Vás a posílám sílu, možno-li.

      Vymazat
    3. Marie, děkuji.
      Gaio, matka odchází, je jí 95. Jestli dostane antibiotika do žíly nebo perorálně, je jedno.
      ALe tady má laskavou péči, kdežto v nemocnici by mohla taky den nebo dva ležet někde na chodbě s antibiotikem v žíle a zemřít jako opuštěný pes. To jí neudělám. Stačilo mi poučení z nemocnice loni v prosinci.

      Vymazat
    4. Tak zánět močály není nic fatální ho zánět plic nebo ledvin by byl horší

      Vymazat
    5. Aleno,
      zdravím a držím palce!

      Vymazat
    6. Já přišel o tátu dost nečekaně, a sám pořád nevím, jestli je lepší být na "to" připravován měsíce, nebo tu ránu chytit z ničeho nic.
      Každopádně paní Aleně hodně sil!

      A všem dobrou noc.

      Vymazat
    7. Moje máma odcházela 5 let na Alz., i když už ztratila všechny reflexy, i polykací a mžikací, přesto mě vnímala až do konce, vím to. Pocit bezmoci.

      Vymazat
  59. Trestní oznámení ohledně odstranění sochy maršála Koněva podáno!
    http://jdem.cz/fe76k3

    A je to!

    OdpovědětVymazat
  60. Stejně je mi divná ta paměť. Člověk se ráno probudí a ví, co bylo včera. Jak to příroda v tom mozku udělala.

    OdpovědětVymazat
  61. Při bližším zkoumání děr v ropných zařízeních Saúdů bude zjištěno, že mají závity.

    OdpovědětVymazat
  62. USA jsou při Rijádu
    neváhám a také já du
    stoupnout si za Salmana
    bo média prolhaná
    píšou samé hlupé dřisty
    člověk si už není jistý
    kde je jeho místo.
    Chci mít v hlavě čisto
    vymyju ji proudem zpráv
    abysem byl zcela zdráv
    pustím kanál dvacet štyry
    to jsou esa na klystýry.

    OdpovědětVymazat
  63. Ponerovi: Oblékat první dámu je čest, Zemanová volala sama, kritika nás překvapila - DVTV, moderuje E. Smetana

    U tohoto videa mě zaujal titulek, a tak jsem se podívala na mladé módní tvůrce, co budou říkat a jací jsou. Při způsobu moderování blbé E. Smetany jsem ale trpěla od začátku do konce a jen jsem si tiše přála, aby se ti dva nenechali od ní uštěkat...a drželi se svého. Ono to ale dost dobře nešlo, moderátorka štve svou kořist k ideologickému cíli naprosto neochvějně.
    A tak mě aspoň potěšil tento článek, v němž T. Vyoral moderátorku za přístup jasně odsoudil.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Umi-jazyky-dobre-vypada-ale-jak-promluvi-Clovek-by-popadl-nejblizsi-propisku-a-zarazil-si-ji-do-mozku-Tomas-Vyoral-se-neudrzel-kvuli-Emme-Smetana-595944

    "Nejnovějším důkazem jejího moderátorského umu, který vyšperkovala kádrováním a snahou za každou cenu znevážit lidi, kteří pod rouškou pravdy a lásky nechrlí síru po Rusku, Zemanovi, alternativních webech a podobně, je právě rozhovor se sourozenci Ponerovými. Ti několikrát zcela jasně uvedli, že z pohledu byznysu neřeší politiku, dokáží to profesně oddělit, ať už s tím či oním souhlasí či nesouhlasí. A místo, aby se jich Smetana ptala na jejich příběh, úspěchy, neúspěchy nebo třeba na jejich rady jiným začínajícím podnikatelům, řemeslníkům, tak se je snažila nachytat na politice. Tohle je chucpe a zcela zářný negativní příklad pro všechny studenty novinařiny, jak trapně působí ideologická zaslepenost moderátora, který ji nedokáže v rámci své profese potlačit a korigovat. Myslím, že Emma Smetana by byla mnohem platnější jako lektorka focení selfies snímků nebo jako odborná zpracovatelka kádrových posudků."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Marjánka, matka pluku19 září, 2019 10:13

      .Jiří Ovčáček
      ‏@PREZIDENTmluvci
      20. 8.
      Manželka prezidenta republiky, paní Ivana Zemanová, přivítala v úterý dne 20. srpna 2019 krátce po poledni na letišti Praha-Kbely vojáky, kteří se po více než půl roce vrátili ze svého působení na území Afghánistánu: https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/manzelka-prezidenta-republiky-privitala-vojaky-kteri-se-vratili-z-mise-v-afghanistanu-14954

      Světová ikona módy.

      Vymazat
  64. Ema smetana je mi volná. Mě zajímají jen smetany s obsahem tuku 33% a více, bo jedině ty jsou lahodné pití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pitím tučné smetany se blížíte k Alz. mílovými kroky.
      Poslechem tupých moderátorů se zase zbytečně rozčílíme, tak ono je to asi jedno.

      Jo, přituhlo, už větrám jen sporadicky. A denně chytím v koupelně pavouka, Gaio - nám tam leze větrací mřížkou z půdy. Je jim zima a hledají úkryt v teple na zimu. Vždycky se jim omluvím a spláchnu je sprchou.

      Vymazat
    2. Pitím tučné smetany se blížíte k Alz. mílovými kroky.
      Poslechem tupých moderátorů se zase zbytečně rozčílíme, tak ono je to asi jedno.

      Jo, přituhlo, už větrám jen sporadicky. A denně chytím v koupelně pavouka, Gaio - nám tam leze větrací mřížkou z půdy. Je jim zima a hledají úkryt v teple na zimu. Vždycky se jim omluvím a spláchnu je sprchou.

      Vymazat
    3. Piju pravidelně, cca 1 ročně decko.

      Vymazat
  65. Včera večer jsme grilovali u Edy na žule. Jeho švagr dělá v důchodu pomocníka kameníkovi na hrobech, tak žula je z náhrobku. Ale není tam žádný text, co by se otiskl do masa. Chuťově je maso mnohem lepší, než z roštu. Jenom těch 8°C bylo na zimní bundu.

    OdpovědětVymazat
  66. Polovina ropy v řiti
    shořeli i trilobiti
    petrochemik pláče
    křičí do tlampače.
    Útočili na Saudy
    měli džípy od Audi
    vyskákaly eskadrony
    lítaly tu oba drony
    třískali do nádrží
    zkoušeli co vydrží.
    Zapálili dýmovnici
    řekli veni vidi vici
    zmizeli jak pára,
    jako tvůrci jara.

    OdpovědětVymazat
  67. A u Vidláka to bylo zajímavé počtení, tam to rozebírali, co z toho bude. Ládik a Jáchym též zapojeni do diskuse - díky, pánové!

    OdpovědětVymazat
  68. Jsem v práci a pouštím si starého dobrého Mika Oldfielda. Třeba vám taky přijde vhod ☺
    https://www.youtube.com/watch?v=QJj5KQcsOBg

    OdpovědětVymazat
  69. Ládik pije smetanu jako roční děcko? :-) Nebo už se v tom nevyznám.

    Zrovna jsem byla na poště vyzvednout si balíček od Witta. Prádlo a domácí oblečení, jsem spokojená, sedí přesně a příjemné na těle. Kdybyste chtěla, Aleno, něco nebo vše vrátit, tak normálně poštou, poštovné je asi 50 Kč, v původním obalu, do 14 dnů po převzetí, peníze Vám vrátí složenkou. Nebo balík vůbec nepřevzít, pošta ho vrátí zpět odesílateli. Ale třeba se stav matky zlepší.

    OdpovědětVymazat