10 prosince, 2020

KRTINEC č.498

203 komentářů:

  1. Do vánoc těch 500 stihneme ;)
    Díky, pane domácí!

    OdpovědětVymazat
  2. To to uteklo a už zas nová jamka

    a můžeme prodiskutovat sílu pozitivního myšlení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To: Liška
      Gratulace k prvenství a ať uspějete i v pětistovce.

      To: Gaia
      Tak to jste té síle svými dalšími vstupy dala mírně na frak, Gaio. Pokud tedy to pozitivní není uspávací puška a to, že snad psa dostal zpět jeho páníček či panička - hledat nebudu.
      K minulým místním diskusím mám dotaz. Přestala jste preventivně chodit i
      k zubaři?
      K pozitivnímu myšlení dle mého jistě patří v oprávněných případech umět jasně říci nejen druhým, ale i sám sobě "ne". A nefňukat, když to neumíme - naučit se tomu lze.

      Já včera u Sumů napekla "na promíchání" korpusy oříškových laskonek, večer polepila ořechovo-meruňkovomarmeládovým krémem dárečky, polila je čokoládou a dnes je předám k omašličkování dcerence, neb je šikovnější. Nu, do Vánoc ještě dva týdny...

      Vymazat
  3. Zas řádil uprchlý čokl

    OdpovědětVymazat
  4. Agresivní pes ohrožoval obyvatele Brna. Pomohla až uspávací puška

    OdpovědětVymazat
  5. Tužka napíše,...myslet si můžeme co chceme, říkat si můžeme co chceme,...i psát,....důležité je jedině, co uděláme,...

    Dám příklad,...lze myslet na ten nejhorší čin, lze o něm mluvit, lze o něm psát,...vše až do vlastní smrti, když se neuskuteční, není co řešit,...snad jen být jako okolí cimprlich,...

    Jo,...ale pak příjde hodný, tichý, usměvavý, spisovně mluvící a píšíci,...a napadne ho najednou udělat něco,...něco odpálit, něco dát do pohybu,..uskutečnit čin, kdy zničí,....co všechno zničí, to si lze v představách doplnit.

    Ona i blbost je nebezpečná,....blbost nenápadného jedince i s tituly,...příklad z minulosti,...který se rozhodl ve vyschlé krajině národního parku jisté země uvařit na lihovém vařiči čaj, a vyvolal požár na týdny,...sám stačil zbaběle utéct, statisíce zvířat ne, a stromy umíraly vstoje,...a stovky jiných jedinců likvidovaly následky blbého nápadu geniálního jedince,...

    Máloco je jednoznačné,...zkušenost je nepřenosná, ale poučná,...a být ve střehu a dávat bacha se vyplatí furtaimrvére,...a nebýt důvěřiví, že my máme štěstí v kapse,....

    Nemáme,..štěstí je pták plachý a jen čert sere na jednu hromadu,...

    Díky, pane zdenkub za novou Noru.

    Ještě pro paní Lišku k poznámce z minulé Nory,...náhody jsou různé, ale tehdy záleželo, jakou sportovní sekci jste si zvolila, tak v ní bylo potkávání pravděpodobnější,..i teorie a bezpečnost v daném oboru se dělala jen po kroužcích,...společné byly jen přednášky politické,...tam se docházka hlídala na vlastnoruční podpis,...mladé generaci bylo třeba mejtmozek,...dočistadočista, až tam nic nezbylo z těch politických blábolů,...Já si pamatuji, že,...že: Evropou obchází strašidlo,...to platí furt, furt obchází různá strašidla a taky,...bohužel,...vchází.

    Odcházím ven,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jste nebyli v jedné skupině, mám na všechny spojení, třeba na Ječ...ka, Mor..u a 20 dalších. A holky mají jména, vč "rozená"...
      Doufám, že to není příliš osobní, nebo Vám to nevyvolává nějaké negativní reakce. Ukazoval mi místa, kam jezdíval na různá soustředění a tak. Já byla v té době malá holka. A záviděla jsem mu ta šedesátá léta, třeba natáčení Kdyby tisíc klarinetů, kde dělali komparz. Měl fotky s Waldou, taky to byl ještě mladej chlap, no jo...

      Vymazat
  6. Čt24 celý den připomíná Vitáska, ve 20:05 snad bude mít medailon a na hrobě mu zahraje kapela.

    OdpovědětVymazat

  7. Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne Čt, 10. 12. 2020, 14:32


    --------------------------------------------------------

    Už toho navážení se do Ládika nechte, Laco.

    Upřímně: Vaše příspěvky čtu ráda, ale kdyby mi někdo řekl, že si mám vybrat na Kydech buď Vás nebo Ládika, tak si bez váhání zvolím Ládika. Svými příspěvky a básničkami mi přináší živinami bohatou potravu pro mozek a srdce. Tož tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se tu někdo právě do Ládika!!! naváží, Tož taku? Jsou snad Nora a Kydy spojené nádoby? Podle této poznámky se jeví, že jsou tam diskutující nepříliš tolerantní, asi Laco i Maneca.
      Ale co, kopírovat sem lze cokoliv, alespoň vím, že Kydy nezanikly.

      Vymazat
    2. BJ - to je stalker, ti mají všude zelenou, má radost, nechte mu ji.

      Byl jsem autem venku - ráno bylo 5cm, teď sněží zase, v bílých LED-světlech je to pohádka. Prověřil jsem chování v kopcích, rozjezdy, nouzové brzdění... všechno paráda. Beznzín 2,0 TSI + mokrá dvouspojka z Kodiaqu v lehké Oktávce jsou výborná kombinace, auto se vyhrabe samo bez plynu, i když jsem dal kola 18´´ a profil gum 45/225 (na zimu dost nízké a široké). Sníh je vlhký, pneu Hankook s dost příčným vzorkem, cenu "spadla" ze 4600 na 3000 za ks, no nekupto. Radost z jízdy. Okno topí, stěrače nepřimrzají - ráno vyjíždím v 5:50 za budoucím nemocničním kamarádem.

      Vymazat
    3. Byla by škoda takového ultramyslitele.

      Vymazat
    4. Tak to zítra přeju dobré pořízení a zdravotní doporučení jen taková, kterým budete věřit a hlavně je dodržovat. Jako vždy přidávám přání bezpečného návratu.
      No, zatím sem z Kydů kopíroval asi jen pan Jáchymo-holub. Nejspíše pro Vaši radost, i když tam jistě trefíte. Ale tenhle Váš stín to s Vámi podle obsahu sdělení dle mého také myslí dobře.

      Vymazat
    5. Zabrousila jsem tedy do Kydů - ta písmenka chápu jinak než Vy, Ládiku!!!. Paní Maneca asi troll není, že? Je tam pro mne plno (staro?)nových nicků - znalců. Kde bere pan Vidlák co zaměstnaný člověk, otec a manžel čas na tak dlouhé úvahy je pro mne nepochopitelné pořád.

      Vymazat
  8. Jsem šla na obhlídku, bazén plný fitko plné sportovní hala plná na stadionu se též sportovalo i v tomto počasí(sníh s deštěm) tam aspoň venku, no nevim,jestli tu pandemii takto porazíme. Já pro jistotu zůstanu do vanoc jen u svých procházek.

    OdpovědětVymazat
  9. Tužka napíše,....moje podvědomí mi říká, že nás koronavirus pěkně převálcuje.....

    Něco statistiky,...z desetimilionů občanů,...budu zaokrouhlovat,...

    Podle testů tak 5-6 procent už virus mělo,...jak dlouho jsou imunní, ti z jara, to je otázka dopranice.

    Odhadují odborníci, že k tomu tak třikrát tolik lidí virus prodělalo, aniž by byli jakkoliv podchyceni do statistiky,...dejme tomu 15 procent,...takže, odhaduji, o něco víc jak třičtvrtiny počtu obyvatel ještě čeká mač s koronavirem,....pěkná porce pro zdravotnický systém,...

    Ale,...časy se mění,...dnes jsem vypozorovala, že ti samí lidé, co v pondělí chodili naší ulicí bez roušky, chodí s rouškou,...pošta
    orouškovaná roznášela do schránky, děti ze školy, všichni s rouškami, neviděla jsem dnes v ulici ani jediného človrdu bez roušky,....teda jednoho jo,...šla jsem opět ke kontejnerům s tříděným odpadem,... bez roušky,... a potkala jsem tam samé orouškované,...tak jsem z povzdálí čekala, až se vzdálí,...

    No uvidíme, jak ten koronavirusválec nás srovná do horizontální roviny.

    Chystám se ušít si další roušku z pravého hedvábí, zelenou, vánoční, vyšiju si na ní hvězdičky,...nějak si ty temné dny musím rozjasnit.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  10. Ládiku,
    Maneca zcela jednoznačně, dlouhodobě a nepředstíraně tvým básničkám fandí.

    O Asfaltovém holubovi hned zpočátku prohlásila, že je mešuge, a upřímně se těmi hovadinami dokázala bavit.. Což pro Holuba bylo vyznamenání! V té době jsme tam publikovali pečlivě prokomponované absrudní šílenosti.
    Dneska už ztrácím nátisk, jsem unavený. Ta polarizace na dva nenávidějící se tábory, které oba bojují za svou nezpochybnitelnou pravdu mě dost ničí.

    Co se týče tvých básniček - část naprosto nechápe, k čemu by měli být básnička dobré. Považují jakékoliv básničky za podvodný balast, Shakespeara za dávného příživníka, jeho překladatele za parazity a ty, kteří jejich dílo oceńují za pozéry.
    Některé tvoje básničky serou svým obsahem, přestože uznávají jejich literární hodnotu.
    Další ti tiše závidí, protože by sice moc rádi psali verše (kdo je v pubertě nepsal!), ale uvědomují si, že prostě nejsou schopni dosáhnout tvé úrovně - že jim chybí nadání.

    Další mají totální poetický hluch - jednoduše nechápou, ale respektují, že na básničkách (jakýchkoliv) může někdo něco vidět. Asi jako já sice uznávám, že někomu chutná uzený losos či sardinky, ale sám je nedokážu udržet v žaludku. No tak je prostě nebaštím, ale nikomu je nerozmlouvám, tím spíše neplivu ostatním do talíře a nevyháním je z restaurace.

    (Z opravdové zášti bych podezíral snad jen Radkina Honzáka a s ním už moc do styku nepřicházíš.)

    Myslím, že přinejmenším dvě stovky z cca tisíce čtenářů Kydů se na každou tvou básničku těší a další část ji "pouze" ocení víc než většinu běžných příspěvků.

    Prostě to tak je.

    Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš proti tomu protestovat - ale to je asi tak to jediné, co se s tím dá dělat.







    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi je to docela jedno, já se tím občas bavím... nepřemýšlím, nevymýšlím ... v mailu ti to jednoduše vysvětlím. Jenže to už budeš stejně vědět...si myslím.

      Vymazat
    2. Tak vy takhle soukromničíte?

      Vymazat
    3. K tématu v kydech...

      Můžu fandit doníkovi
      můžu hanět bideta
      maj tam právo nebo kdoví,
      pro mě je to ruleta.

      Pro mě je to ze mě cizí
      ukradená, velmocná.
      Za velikou louží mizí
      rakovinou nemocná.

      Vymazat
  11. Tužka napíše pro paní Lišku, dnes ve 20:17,...díky,...diky Vám jsem si vzpomenula na různé zážitky, které jsou někde zasuty, a vybaví se, když příjde ten správný impuls.

    Naše skupina se po čase rozpadla, talenty vtahly sportovní kluby, jiní ukončili studia,..já jsem pokračovala na matfyz.

    Vzpomínám ráda,...díky,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
  12. Nějak mě nebere spaní, to bude nerv. A to byl před spaním čajíček na spaní (pro Gaiu - nemám problémy s prostatou). Nebo už jsem unavený od nicnedělání. Melatonin si nevezmu, čtvrtka taky nebere prášek na bolest oparu, držím basu. Něco bych zobnul (škvarek), ale nesmím a hlavně nechci. To je stav...

    OdpovědětVymazat
  13. Odpusť sobě i ostatním

    OdpovědětVymazat
  14. Ráno bílo a mlha též bílá. Už se ztrácí oboje. Uvařila jsem halušky s bryndzou i se zelím, takové jídlo pro dnešní počasí. Budu až do pondělí v práci, kdy já ty dárky nakoupím?! Ještě zajedu psovi pro zvěřinu, pro kočky mám všecko, v sobotu a neděli odjíždím v devět a vracím se v sedm, to pak nemám na nic moc času ani energie.
    Tak já teda všem odpouštím ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Dnes budu rýt skleník, jenom půlku. Taky shrabu listí,jak byl vítr, tak zavál od sousedů, co nehrabali. Pak se půjdu projít trasa hřbitov stadion venkovní tělocvična.

    OdpovědětVymazat
  16. Což o to odpustit, když já někdy vytvořím takový blbiny, že na to následně nemohu dlouho zapomenout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chce jít do lesa a za všechno poděkovat

      Vymazat
  17. Není na co čekat, co nejrychleji se hodit do fitu. Žádná fyzická omezení, jen ne extrémy a vyživovací kopance. To nebyla příčina. Příčinou byl okamžitý impuls, který spustil přehnanou autoimunitní reakci. Třeba infekce, intoxikace nebo něco podobného. Mám periodické kontroly s odběry, podle výsledků bude tlumení medikace - útlum kortikoidů. Dnešní hemoglobin 131, při opuštění nemocnice byl 93, dolní normu mám 140. Kolaps byl při 60.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co nejdřív značí tak do léta. Postupně. Víte, že spustit reakci může cokoliv. Vy to dáte, když zapnete tu věc, co máte v lebce ☺

      Vymazat
    2. Někdo se vás pokusil otrávit?

      Vymazat
    3. Klíďo to mohla být ta Ropice, to bylo za hranou normálu. Výběh i seběh, prochladnutí celého těla a bez tekutin, otřesy na zmrzlém podkladu, nadoraz. To jsem mohl dělat mladý. Třeba Jeseníky na kole při -10°C, to taky nešlo ani na minutu povolit zátěž.

      Vymazat
    4. Máte štěstí, obrovské štěstí.
      U nás to jde zase dole kopcom,
      čekání na zázrak...

      Vymazat
    5. Ládiku, moc blahopřeji!
      Jen mám strach z toho tvého "co nejrychleji".
      -----
      Matko,
      dát do cajku rozhozenou imunitu, aby se všechno zhojilo jak, má bude nějaký čas trvat.
      Ale Ládik nám snad trochu uvolnil nápor na palce, tak je teď můžeme víc držet Vám !


      Vymazat
    6. Jáchyme, ty dcerčiny potíže prý nezpůsobují bakterie, operace odstranily největší nebezpečí, ale jak je přerušen tok energie, vytvářejí se nová ložiska,... dcerka odmítá konzultaci v jiném špitále,... nezbývá nám, než čekat, jestli si tělo poradí, nebo jaká je vlastně příčina té neustálé tvorby ložisek zánětů, hnisu,... co jí doporučí v mamografické poradně,...atd. atd.

      Vymazat
    7. matka: hnis bez mikrobů?? Nepravděpodobné.

      Vymazat
    8. Jo,to je nějaká nemoc,že se pod kůží dělají boule hnisu a ty pak praskají,měla to dcera Boženy Němcové a té pomohl pobyt v lázních na Horách u České Třebové,kde se koupala ve studené pramenité vodě.

      Vymazat
    9. Vygooglovala jsem skrofuloza se to jmenuje.

      Vymazat
    10. Tehdy nefungovaly mikrobiologické laboratoře.
      Tzv. ´sterilní hnis´ někdy vzniká při léčbě antibiotiky.
      https://nemoci.vitalion.cz/absces/

      Vymazat
    11. No tak, mykobakteriální zánět.

      Vymazat
    12. Abychom se zbytečně nezdržovali: pracoval jsem v mikrobiologických laboratořích desítky let.

      Vymazat
  18. Tužka napíše,...pane Ládíku,...moc Vám přeji ty dobré výsledky,...ono,...rychlé a náhlé vyčerpání organismu dokáže spustit v těle alarm na všech možných úrovních a udělat pořádný chaos.

    Ze svého těla mám zkušenost, že u mne stres, duševní a emocionální vyčerpání vyvolá horečku,...neuvěřitelně rychle, do čtvrt hodiny mám čtyřicítku,...když se problém vyřeší, tak dohodiny zase třicet šest a dvě desetiny. Chce to vypozorovat, na co a jak tělo reaguje,....tyhle stavy náhlé horečky se mi podařilo dobře brzdit jógou, a taky, nástup rozchodit, / doktor by naopak řekl, zalehnout se čtyřicítkou do postele,/...a předcházet jim taky, svými katastrofickými scénaři,...je to takové malé zahřívání v předpeklí, než příjde do tuhého v pekle.

    Udělejte zpětný rozbor té události, poznamenejte si průběh a stavy a pocity, A TAKY, JAK SE TĚLO CÍTILO, PŘED UDÁLOSTÍ, TO JE ROVNĚŽ DŮLEŽITÉ,...aby,... aby, až pozapomenete, tělo si skládá, štosuje a pamatuje, a vystaví účet,...tak až Vaše mysl pozapomene, tak si to přečíst, a brzdit,...čas halt, hraje v druhé půlce života proti nám,...s tím nic nenaděláme, jen musíme upravit rytmus s tím tikáním,...jójó.

    Mějte se jak nejlépe umíte, a zapněte duchovní brzdu,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před Ropicí jsem dělal 2 hodiny kameníka, samý otřes a námaha. Dám pozor... + pitný režim... nepiju nic a pak velbloud.

      Vymazat
    2. Ten den bylo psí počasí, možná i špatná biopředpověď

      Vymazat
    3. Hlavně mám trénované tělo a v něm steatozu jater. Dieta, pohyb. Nic jiného. A ostropestřec. Konec škvarků, limit moštu (mrazit nebo s křenem), konec pytlíku čipsů večer nebo sáčku bonbonů (a pak vyběhat).

      Vymazat
    4. Jez do polosyta pij do polopita vyjdou ti naplno léta

      Vymazat
  19. https://www.kupredudominulosti.cz/klimova-jarmila-3d-rakovina-je-nejvynosnejsi-byznys-na-planete-a-je-rafinovane-vyrabena-pomoci-potravinarskeho-prumyslu-a-nekterych-diagnostickych-metod/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blábol. Psychiatrička zneužívá profesi, lidé se na ní obracejí v zoufalství a ona jim doporučuje "neoficiální léčbu", Hlavně se nenechat "řízeným způsobem zabít". :-)
      Ale někteří samoléčitelé na to slyší, nakonec proč ne. každý je svého osudu strojvedoucí.
      Já bych hlavně nezapíjela mísu škvarků dvěma litry moštu.

      Vymazat
    2. Ládiku, škoda pozornosti pro takovou....

      Vymazat
    3. Ale je fakt,že někdy léčí pseudonemoci,neb nikdo si netroufne říci,že to nic není. A s hypochondry neumí pracovat vůbec

      Vymazat
  20. Tužka napíše,...pane Ládíku,...tak jsem si to přečetla, nic od paní Klímové neznám,......raději čtu, než poslouchám, mohu si zvolit rychlost, vracet se.

    Úplně bych všechny myšlenky nezatratila,...ani nebudu hodnotit, u kolika vět jsem si řekla, to je mimo,...toto je zásah.

    Osobně si na pilule nepotrpím,...jedině acylpyrin, abych rychle dala dolů horečku, nic jiného,...a toho nebylo zas tak moc,....moje udržba je bylinami, a pohyb na čerstvém povětří,... tak jak mě to v dětství a mládí naučily,...hlavně nevlastní prababička.

    Zatím funguju,....Tužka.









    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hnizdil taky napsal knihu o bolesti zad,že ty jsou ze špatných vztahů.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  21. matka:
    Doporučuji Vám opustit představy o tocích energie a hnis Vaší dcery nechat vyšetřit v mikrobiologické laboratoři, dokud jeho původce nezíská multirezistenci na většinu antibiotik. Potom bude každá rada drahá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbyňku Matyáši,
      to není můj výmysl, takto nějak to dceři vysvětlovali v nemocnici, že jí kvůli přerušeným tkáním správně nefunguje pohyb tekutin (já zřejmě chybně napsala energie) v těle a proto se tvoří znovu ta ložiska.
      Antibiotika jí nyní vysadili.
      Odebírali jí více vzorků a zřejmě i z toho, co získali punkcí, dělali rozbory, dělali kultivace, jestli přímo v nemocnici, nebo to i někam posílali, se musím přeptat. A podle výsledků rozborů ji antibiotika i měnili.
      Proto jsem měla já i její partner snahu přimět ji, aby to konzultovala i v jiné nemocnici, jestli je postup správný. Ale zatím si nechce nechat říci.
      Tvrdím, že víc hlav víc ví, že konečné rozhodnutí stejně bude na ní, a lépe, když si může vybrat z více názorů. I když v nemocnici ji neošetřuje pouze jeden lékař.

      Vymazat
    2. Aha, tak to je zcela jiná situace, zřejmě v pořádku a já k tomu nemám co dodat.

      Vymazat
    3. Ale podle toho, co zde čtu a to málo, co je ochotna dcera nám říci, to, co píšete, souhlasí, zřejmě se jedná o nějakou formu abscesu, protože při převazování jí to zároveň pod narkózou čistili. A prý se to rádo vracívá.
      Netroufnu si říci, jestli to třeba nesouvisí i s tím covidem, co prodělala. Ten mohl přispět také k narušení žilního systému,...
      Co není podle mne příliš dobré, nikdy, ani jako dítě neměla vysoké horečky, ani tentokrát, myslím, že jen o něco málo vyšší zvýšenou teplotu (max. 37,5-38).

      Vymazat
    4. kromě covidového a chirurgického oddělení začala nyní chodit i do mama, či mamografické poradny, neznám přesně název. Tam jí zřejmě doporučí radikální řez, pokud to neustoupí.....
      A děkuji, že to zde se mnou probíráte.
      Půjdu se snažit si odpočinout.

      Vymazat
    5. Člověk by nikdy neřekl, co může znamenat podpora jiných lidí. Já to poznal už 2x - po požáru a teď. To “jiných” není správný termín, dá se to napsat mnohem vřeleji.

      Vymazat
    6. Dyť jsem blbej... je na to moudrost... v nouzi poznáš přítele.

      Vymazat
  22. Pohojím i slezinu, musím obiloviny, luštěniny i zázvor, omezím šoky jogurtem (občas jsem sežral kyblík Zorby a ještě ho vylepšil marmeládou). Kroupy můžu, vločky též. Nepředstavival jsem si, že se budu jednou takhle pozorovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ladik:
      V 96. jsem utrpěl rozsáhlý IM. Tehdy ještě nebyla kardiocentra se srdečními sondami a infarkt se léčil rozpouštěním sraženiny enzymy bakterií. Na srdci za ucpanou tepnou zůstala jizva. Noc po příhodě jsem prožil v hluboké lhostejnosti (endorfiny), až k ránu jsem poznal, že neumřu. Léčil jsem se přes půl roku, z deprese mne vytáhla rodina.
      Doporučuji stejně jako já akceptovat fakt, že už nikdy nebudete zdravý. Buďte pak mít šanci na min. čtvrt století kvalitního života.

      Vymazat
    2. Oprava: Budete...
      Doporučuji konzumovat hodně acidifilního mléka.

      Vymazat
    3. Pozoruji delší dobu, že mi organimus dává znamení, co potřebuje. Kysané výrobky mám na silném vzestupu, ale v noci mě trochu zarazilo čtení o slezině (mám hraniční velikost), která je moc nemusí (ale nevylučuje). Momentálně jedu v čajovém režimu (ovocné, zelené) s lehkou stravou s malými porcemi, doma jsem 9. den a při nulové námaze jsem takhle dal dolů další 2 kila (celkem od kolapsu už 8kg, poslední dírka na opasku).

      Vymazat
    4. Ano, tělo si řekne a je dobré je poslouchat. Slezina není nezbytná k životu, nález Howel-Jollyho tělísek svědčí o její nefunkčnosti.

      Vymazat
  23. Odpovědi
    1. Dneska jo... rohlíčky podle receptu od babičky a rutinní zakázky domků.

      Vymazat
  24. Dosud nepřekonaná vánoční reklama:
    https://www.youtube.com/watch?v=f5hEBU725ec

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prasátko mam doma,tenkrát jsme vypili snad 100 kofol až jsme našli prasátko pod víčkem a v obchodě nám dali plyšáka

      Vymazat
    2. Já nemám šanci, piju jenom Magnesii.

      Vymazat
    3. Letos jsem na vánoce koupila 2.

      Vymazat
    4. Ty by mi nevydržely ani dva dny.

      Vymazat
    5. Jednu na svátky a druhou na Silvestra. Jinak naše voda má asi hořčíku dost,v konvici se tvoří naoranžovělý vodní kámen,který jsem vyhodnotila jako uhličitan hořečnatý.

      Vymazat
    6. Uhličitan hořečnatý (MgCO3) je bílá práškovitá látka...
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Uhli%C4%8Ditan_ho%C5%99e%C4%8Dnat%C3%BD

      Vymazat
    7. Magnezit může byt naoranžovělý a růžový,přesně jak ten kámen v mé konvici

      Vymazat
    8. Vzhledem k tomu, že pitná voda obsahuje průměrně desetkrát víc vápníku než hořčíku, narůžovělou barvu může dělat nějaký jiný minerál, třeba stopy manganu.

      Vymazat
  25. Mám 5 plechů, to je moje každoroční zábava:
    http://imgway.cz/s/1XYr

    OdpovědětVymazat
  26. Já dělám tlustší a méně zahnuté

    OdpovědětVymazat
  27. Teď mám kreativní domek, to se poměju ho zaregulovat, aby rovnoměrně hřál. Dodělám ale zítra, končím v 19h, žádná křeč.

    OdpovědětVymazat
  28. V Londýně si zpívají: "Strčte si tu úžasnou vakcínu do p...e ;o)
    https://twitter.com/VincentCrypt46/status/1337462882641076227

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.youtube.com/watch?v=w6eRjHROCBk

      Vymazat
    2. To je dcera nebo snacha?

      Vymazat
    3. Byla tam ezoterička Iva Matyášová

      Vymazat
    4. Opravdu??
      Pokud Vám dosud chybějí brejle, zkuste zaostřit jinak a potom pozorně nakopčit odkaz a vnést do adresy další stránky.

      Vymazat
    5. Mluvila o vánočních vykuřovadlech,co si máme vyrobit

      Vymazat
    6. Mám bifokalni brejle za 18 tisíc.

      Vymazat
    7. Takže chyba v okopírovaní a přenosu odkazu, zkuste znovu.
      Zkuste brejle multifokální, s možností zaostřit na jakoukoliv vzdálenost.
      Ještě lepší je výměna čoček očních, multifokální zruší potřebu brýlí (Václav Klaus starší). Chce to však vyšší příplatek.

      Vymazat
    8. Multifokály mám za 16 a čtvrtka má oči za příplatek 14.

      Vymazat
    9. Už nenosím žádné a nevycházím z nadšení.

      Vymazat
    10. Kvůli šedému zákalu mám nové oční čočky - multifokální za příplatek 49 tisíc. Jsem velice spokojen.

      Vymazat
    11. Počkám na zákal... 49 jsem dal do Meridy, pláče vedle kotle.

      Vymazat
    12. Já zase dal přes dvacetdva za el-koloběžku, která mi připomíná skútr.
      https://www.cbelektrokola.cz/sunra-sport-2020--zrcatka-zdarma-/

      Vymazat
    13. Já měla kdysi Babetu ,ale byla na ní zima

      Vymazat
    14. Ty kvalitnější čočky za příplatek 14 bych každému doporučil, mají lepší optické parametry, zvláště na okraji zorného pole se u těch levných objevuje drobný problém.
      Implantované multifokální bych nedoporučil a sám bych si je nedal, ani kdyby byly bez příplatku.S výjimkou případu, že bych z profesních důvodů nemohl nosit brýle a zároveň potřeboval vidět ostře na jakoukoliv vzdálenost.
      Nejde říct, že jsou špatné, spousta lidí si je nemůže vynachválit. Ale v cca deseti až dvaceti procentech je vidění horší než u nejlevnějších čoček. Není to vina čoček aani chirurgů - někdo si na ně nedokáže zvyknout. Jde o zpracování zrakovým centrem...není mi to stoprocentně jasné, obávám se, že ani očařům.
      Reoperace je obtížná a provádí se málokdy.
      Prostě bych volil buď ony "lepší" příplatkové obyčejné čočky plus multifokály nebo - ale i to je diskutabilní - nechat si dát do jednoho oka čočku, dokonale ostřící na blízko a na druhé na dálku. V USA to tak má cca deset miliónů lidí.
      To bych ale nedoporučil někomu, kdo hodně řídí. Případně si na řízení pořídil brýle. Dochází totiž jinak ke špatnému odhadu vzdáleností objektů, pohybujících se kolmo k našemu směru jízdy - a následným dopravním nehodám, nejčastěji při střetu s cyklistou na křižovatce.

      Nicméně já teď po letech odložil multifokální brýle (šedý zákal nemám) a vidím líp než v pubertě.
      Mám totiž rozdíl dioptrií na levém a pravém oku právě takový, že na levém ostřím dokonale na cca 40cm, pravým na cca nekonečno (asi 20-30m).

      Prostě se mi oči náhodně srovnaly ("zhršily"?) takovým způsobem, že mě méně namáhá čtení i běžná činnost bez brýlí než s nimi.
      ---
      Nevýhodou implantovaných multifokálních kontaktních čoček je také horší využití světla - uvádí se, že ke stejně ostrému vidění potřebujete cca trojnásobnou hladinu osvětlení než u čoček běžných.

      Vymazat
    15. Mám zcela opačné zkušenosti. Mít v každém oku jinak zaostřené čočky je holý nesmysl, chybí stereoefekt pro odhad vzdálenosti. Zrovna tak je nesmyslné tvrzení o potřebě trojnásobné hladiny osvětlení, což jsem prakticky ověřil při jízdě za tmy po dálnici. Při řízení potřebuji co nejpřesnější odhad vzdálenosti, ostré vidění na jakoukoliv vzdálenost, tedy i na přístrojovou desku a až na obzor. Poprvé po více létech jsem nebyl z jízdy za tmy po dálnici unaven. No a takové ´drobnosti´, jakou bylo zamlžování brýlí vydechovaným vzduchem z pod roušky, nepočítám.
      Docela bych uvítal zdroj potřeby trojnásobné hladiny světla, mé praktické zkušenosti jsou zcela opačné.

      Vymazat
    16. Gaia:
      Také jsem měl Babetu, jezdil jsem na ní k vlaku do práce, el-koloběžka je o něčem jiném.

      Vymazat
    17. Mám tam chybu - nepřečetl jsem si to po sobě.
      Místo pořídiL má být pořídiT. Míněno tak, že alespoň na řízení by si měl řidič, který má jinak na jednom oku ostré a na druhém neostré vidění na dálku, pořídit brýle.

      S tím odhadem vzdálenosti máte pravdu, snad jen dodat, že mozek "nevypočítává" vzdálenost pouze na základě paralaxy, ale je zde dalších několik systémů (které mohou někdy vysílat rozporuplné údaje - proto část diváků v kině při 3D filmech bleje či je bolí hlava)

      Prameny, hovořící o potřebě zvýšené hladiny osvětlení při použití multifokálních implantovaných čoček jsem si neuložil, informace jsem vyhledával před operací šedého zákalu partnerky. Významné negativní zkušenosti s multifokálními čočkami u ČÁSTI (!) pacientů mám potvrzené od dvou očních lékařů.

      Použití čoček s ostřením na rozdílné vzdálenosti používá údajně cca 10 miliónů Američanů(tuším, že jsem to četl ve Scientific American) - rizika nepopírám, naopak na ně upozorňuji.
      Nic není stoprocentní.
      To, že po odoperování šedého zákalu vidíte v šeru lépe než předtím(navzdory ne zcela ideálnímu využití světla), je naprosto pochopitelné - byl jste už postupně zvyklý na ještě podstatně větší úbytek, způsobený původním zákalem.
      Partnerka netušila, že má šedý zákal, zpočátku jen tvrdila, že úsporky v lustrech začaly svítit méně a nebyla schopná řídit v noci (několikrát například odbočil někomu vraty do dvora či zajela ze silnice na polňačku). Vypadalo to na šeroslepost.


      Vymazat
    18. Řídím bez brýlí a z Čech jezdím po D1 na noc, minule v dešti, stálý levý pruh. Poslední jízdu jsem si nasadil ty multifokály a byla to pecka. Jízdu to neuvěřitelně zrychlilo, viděl jsem údaje na přístrojové desce (mám nastavenou teplotu oleje a rychlost). Brýle mají něco do sebe. Čím rychlejší jízda, tím uzší zorný úhel... jenže já jsem od děcka stopař jelenů a vidím všecko i do boku.

      Vymazat
    19. JÁCHYM:
      Ano, nejde jenom o paralaxu, zpracování signálů z očí nervovou soustavou je složitější a hodně toho zůstalo neprobádáno už jenom proto, že optický nerv z očí není součástí periferní, nýbrž centrální částí nervové soustavy, tedy mozku. Nejsou známy způsoby, jakým způsobem signály z očí centrální nervová soustava zpracovává, např oči poskytují zmenšený převrácený obraz reality.
      Ládik:
      Multifokání brýle jsou výborné, ale mj. omezují periferní vidění. I v tom jsem zaznamenal zlepšení, neboť už nevadí okraje brýlí.

      Vymazat
  29. Tužka napíše,...nějak ten Advent pospíchá,...začínám vypisovat, co do Vánoc udělat, zařídit,...a zase, jako v minulosti,...budu vyškrtávat, co už nestihnu.

    Tak adventní věnec nedělám,...v dětství u nás nebyl. Měli jsme adventní kříž, kovaný, mohutný svícen, pro něj se odlévaly stejně mohutné svíčky do forem, taky vykovaných, s podélnými brázdičkami. Ten svícen se dával do výklenku v zídce u vrat do dvora. Otevřený oheň do baráku nesměl,...a já si ho taky dovnitř nenosím.
    Kdo si přivlastnil ten svícen, nebo lépe, ukradl,.... nevím.

    Vyrobila jsem si vlastní adventní kříž ze dvou hranolků,...taky dost velký,...objímky na svíčky jsem udělala z formiček košíčků na pracny,...velké košíčky,staré, koupené ve vetešnictví, provrtala, dala šrouby,...ty lehce nahřeju a natočim svíčku, opatrně, aby nepraskla.

    Tak zítra budu natáčet už třetí,...nedávám je najednou, postupně....stále zjišťuji, jak dělám všechno jako se dělalo kdysi u nás,...pokud je to ovšem možné.

    Prví svíce,...Proroků,...je nadějí a očekávání narození Spasitele.
    Druhá svíce,...Betlémská,...nese světlo do duší a přináší lásku.
    Třetí svíce,...Pastýřská,...nese radost s přátelstvím.
    Čtvrtá svíce,..Andělská, vnáší mír a pokoj lidem dobré vůle.

    Mám svíce vždycky bílé se stříbrným zdobením, stejně velké,...protože všechny symboly jsou pro mne stejně důležité,...adventní kříž nechávam venku v pergole,...ani mně nesmí otevřený oheň do baráku. Když je vítr, tak jsem pro něj udělala ze dřeva,...něco jako Betlémskou chýši,...ještě nikdy mi sama od sebe svíce nezhasla,...ale, když jdu spát, tak je zhasínám.

    Kříž stojí na mramorových obkládačkách na stole, kdyby nějaká svíce z jakéhokoliv důvodu padla, aby nehořel stůl,...kdyby přecijenom hořel stůl, tak stojí na dlažbě,...kdyby, přecijenom pergola hořela, tak je obrostlá břečťanem, břečťan špatně hoří, navíc je živý, zelený, je to čarodějná rostlina, která brání neštěstí a zlým duchům, ale kdyby pergolu neubránil,...tak ta stojí v bezpečné vzdálenosti od domů vůkol,...no,...a kdyby přecijenom se něco dálo, tak mi psi budou sborem štěkat pod oknem,...a v garáži je funkční mimimax a hadice je k venkovnímu vodovodu připojená natošup,...a to nejsem požárník,...ale,...je dobré mít katastrofický scénář připravený,....třeba i na výnoční svátky.

    No,...taktobychměla....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  30. Tužka napíše,....vanilkové rohlíčky budu teprve dělat,...dokonalosti tvaru zde publikovaných na plechu od pana Ládíka, tak téhle dokonalosti nedosáhnu.
    U mne to probíhá tak,...že,...několik prvních se až tak nepodaří, ale nechám je na plechu, ruce jsou v záběhu. Pak je několik slušných, to mám ještě předsevzetí, že to musí tentokrát k něčemu vypadat.
    Následuje koukání na hodiny, a v duchu si začnu říkat,...dělej, dělej, to ti to trvá,...a jak přidám na tempu, tak přidám nepodarky,...začnu se chlácholit, že pár slušných mám, a cukrový posyp taky nějakou tu chybku přikryje,....tak dojednoho krásné rohlíčky, jako máte na plechu, pane Ládíku,...to jsem,...přiznám bez mučení,...fakt nikdy neměla,...nejsem přírodou stavěná na piplačky,...a nepřinutila jsem se k nim nikdy,...vím to,....miluji akce, kdy je to natošup.

    Kdo umí, umí, kdo neumí, zírá,... no, zírala jsem,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se s tím nepářu a nepiplám, mám na to systém, letí to fofrem z ruky.

      Vymazat
    2. Neschopnost udělat si a udržet systém je další z mých problémů, ukázku z jejich neveřejného katalogu jsem ti včera poslal.
      Jako většina věcí - má to kromě zásadních negativ i svá drobná pozitiva.

      Vymazat
  31. Že nejste na piplačky,tomu nevěřím. Jen těch piplaček se svícnem a vůbec vším,co popisujete.

    OdpovědětVymazat
  32. Měl jsem dnes předsevzetí, že půjdu brzy spát, ale dopadlo to jako vždy...
    Tak snad teď.
    Vezmu si tentokrát prášek.

    OdpovědětVymazat
  33. Tužka napíše,...paní Gaio,...hranoly jsem koupila ve stavebninách,...mám docela vybavenou dílnu,...když někde vyřazovali staré stroje, tak jsem za pakatel koupila,...nemusím mít novodobá udělátka,....uříznu, vyříznu ve střední části prostor, sesadím,...mám vrtačku, vyvrtám otvory, vložím šrouby,...natřela jsem to včelím voskem proti vlhkosti,...fakt to bylo dřív než několik plechů vánočního cukroví,....ale to už je let,...dokonce mě návštěvy požádály o kopie,...opatřily si propriety,...a pod mým vedením a spoluprácí si je vyrobily taky,...podobné, nadělaly si v nich dirky, aby tam mohly připevnit ozdoby,..jo, samá feminina.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ségra je sama na baráku v Jesníkách pod Hvězdou, babochlap, všechno umí. Teď kácela stromy v lese (s povolením, BJ) a viděli ji nějací dřevaři ... prý "nemáte dceru?"..
      Poradil jsem ji - ať řekne "já jsem dcera".

      Vymazat
  34. Vraždím steatózu
    kousky bez tuku
    žádnou sacharózu
    v břiše antuku.

    Samý čaj a plotovina
    připlížil se hlad
    všechno je to moje vina
    mám teď protiklad.

    V ledničce jsem nikdy nebyl
    teď bych do ní vlez
    připadám si jako debil
    sněd bych čepec, sléz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozdě bycha honit

      Vymazat
    2. Chybí nám tu teta Kateřina.

      Vymazat
    3. ZM - ta kolobka je boží, tvarově i provedením. Snesla by i lehčí terén (dát drapáky). Jen nám špatnou zkušenost se všemi akumulátorovými stroji, co jsem kdy koupil. Vrátil jsem se k prodlužovačkám, jistota je jistota.

      Vymazat
    4. Už vidím,jak to sráží chodce na chodníku.A jak to parkovat,aby to nenechavci nerozbili. O Babetu jsem přišla,když mi nějaký vtipalek nalil do nádrže vodu.

      Vymazat
    5. Mě se taky líbí.
      Doporučují k ní ještě jednu rezervní baterku s sebou na prodloužení dojezdu, váží jen pět kilo.
      Nová baterka do téhle kolobrndy stojí "jen" deset tisíc. No nekup to, když je to tak levný!

      Vymazat
    6. Nad rezervní baterkou jsem se zamýšlel, ale cena mne odradila.
      Na chodnících nikoho nesrážím, max. rychlost je omezena na 25 km/hod. (většina cyklistů jezdí rychleji), jezdím rád z Letňan k Labi a tak se mi také stalo, že po podcenění nabití jsem tlačil zpět pěšky 3,5 hodiny od Labe domů. Osvědčil jsem si docela dobrou fyzičku. :)
      Teď už vozím nabíječku.
      http://imgway.cz/v/2o0u.jpg

      Vymazat
    7. Dojezd má cca 60 km, jezdím většinou po polních cestách, objevil jsem obec Jenštejn i se zbytkem hradu (tvrze?).
      https://mapy.cz/zakladni?x=14.6194164&y=50.1475045&z=13&source=muni&id=4489

      Vymazat
    8. Mi by vadila asi ta váha. Merida má 9kg, hodím ji na rameno a klidně běžím (snad budu). Dojezd jsem normálně míval 200km, teď bude nižší, ale Beskydy mám pod nosem... těch lesních cest, pěšin... nekonečně.

      Vymazat
    9. Jenomže se na ní musí šlapat. Já na fyzičku moc nejsem, jenom když musím.

      Vymazat
  35. Asfaltový holub13 prosince, 2020 07:33

    Tužko,
    připomínáte mi mou dceru.
    Ta si už před cca osmnácti lety přála k Vánocům vrtačku Narex.
    Vyrábí bláznivé a výtvarně pojednané kousky bytových doplńlů a drobného nábytku, především z vyřazených věcí a odpadu.
    (Docela měla loni úspěch i v několika soutěžích.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dyškriminácija!
      Paříž má ve vedení příliš mnoho žen, za nevyváženost dostala pokutu 90 tisíc eur
      ČTK
      ČTK
      Aktualizováno před 1 hodinou
      Paříž dostala pokutu 90 tisíc eur (2,4 milionu korun) za nedodržení vyváženosti pohlaví ve vedoucích pozicích - jmenovala příliš mnoho žen. V roce 2018 bylo do vedení francouzské metropole s Anne Hidalgovou v čele jmenováno jedenáct žen a jen pět mužů, píše list Le Monde, což je podle francouzského státu nevyvážené.

      Vymazat
  36. Staň se tvůrcem zázraků svého životě

    OdpovědětVymazat
  37. Hrobníkova lopata
    je tak blízko, mrcha
    málem vidíš opata
    nevíš, jestli prchá.

    Duše točí trojčíslí
    vytahují máry
    vůbec ti to nemyslí
    jiní dělaj čáry.

    V podvědomí máš ty tváře
    vidíš bílé perutě
    kolem kmitaj svatozáře
    bere tě to na kutě.

    OdpovědětVymazat
  38. Tužka napíše,...staň se tvůrcem zázraků svého života,...to beru, to je dobrá hláška,.....nemožné na počkání, zázraky do tří dnů.

    Panu Ládíkovi najaře, nebo i dřív, napíšu pět zázračných bylin, které mu budou, průběžně každý den, pomáhat vylepšit kondici,...a opravdu už třetí den se po nich vnímá uvolnění,...a že se tělo zbavuje nánosu různých sajrajtů,....ovšem, musí to být živé byliny. Dají se i sušené,...ale ten zázrak je pak s menším jasem a trvá to tak tři týdny, než si ho uvědomíme,...ale i to je dobré,...vlastně nač čekat,...večer je vypíšu a k tomu coajak,...

    No, nevyžádaných rad jsem na Akt. napsala taky dost,....u pana Klána většinu,...a on i po letech pak mi napsal, že se tím řídí,...a tím mě potěšil.

    Dnes nebudou zázraky,...ale,...ale lehoučké práce domácí,...dunavěc.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jako se těším, mám plány (stavební, tvořivé, jako vždycky).
      Pustil jsem teď myš, bo se na mě dívá girja 20kg. Tak jsem to zkusil - nadhmatem trhem nad hlavu - funguje to, levá i pravá. Jenom jednou, pro klid duše.

      Vymazat
  39. Girja a přehnané úsilí....
    Starému do nebe kočár

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdová teta Kateřina13 prosince, 2020 13:49

      Komu není rady tomu není pomoci

      Vymazat
    2. Ku..a ... překonej sám sebe a vytrvej! Tady jsou jiní kolíci!

      Vymazat
  40. V mládí se chlapi chlubí autama a ve stáří zubama. Teď jsou hitem nacvakávací protézy za cca 50t.

    OdpovědětVymazat
  41. Hamy chvátá od koryta
    odhazuje svetr
    vypadá jak Mohorita
    bude Černý petr.

    Andy na něj volá - táhni
    aspenský to zmetku
    prdelí se ke mě nahni
    botou ti dám pětku.

    Opozici rudne hřeben
    slyšet hudry hudry
    dredař už je uveleben
    schlamstne staré ludry.

    OdpovědětVymazat
  42. Tužka napíše,...v Noře je přsetávka, adventní rozjímání,...vstoupila jsem a píšu.

    Byliny z padesáté rovnoběžky, které mají širokoúhlý léčivý záběr,...uleví, neuškodí, nejsou jedovaté....lze je používat i v zimním období, nasušené.
    Pampeliška, kopřiva, řebříček, jitrocel, petržel.
    I další by si zasloužily,....ale už to jsou víc specialistky na něco.
    První čtyři se sušené pijí podle návodu, přiložený tam, kde je koupíte, Petržel je zelenina, má důležité látky pro metabolismus, ve středověku se sušený kořen, roztlučený, zalitý teplou vodou používal navšechno,...do doby, než se začaly objevovat léky připravené chemickou cestou,...ty vytlačily byliny na okraj zájmu,...jak kde.

    Pokud chcete byliny používat, tak ne stále,...stálým používáním by se oslabil, nebo dokonce vyřadil vlastní obranný systém,...tak přestávky,...jednorázová dávka maximálně tři týdny, pak 2-3-4 dny vynechat, a tu třítýdenní dávku zas až po týdnech....to je na latentní občasné problémy.

    Akutní, dlouhodobé problémy, někdy potřebují dlouhodobou podporu,...pak to děláme tak, že se vaří slabší a menší dávka místo přestávek.

    Pokud si v lékarně koupíme různé podpůrné proatředky z bylin,....vždycky jsou v tom přidané látky, a ty vnáší do těla další zátěž k očistě,...

    A znovu připomenu, kdo nemá zkušenosti s bylinami, začne velice, VELICE, opatrně.
    První dávku udělá slabou, pár loků, den počká, co tělo odpoví,...totiž, dnešní zchoulostivělé generace, co už nejsou z přirozeného výběru, mohou reagovat alergicky na cokoliv v té bylině obsažené,...tak opatrně, opatrně

    Mám ještě na záhonu několik rostlin petržele, používam pravidelně nať, každý den, ani pampelišky na bylinném paloučku ještě neukončily růst, tak lístky pampelišek používám do polévek,...pokud to nezmrzne, tak to půjde celou zimu. Pokud jde teploměr pod nulu, tak do mínus šesti, tak to docela dobře uchovám přikryté většími květináči, nezmrzlá půda to jistí. Když promrzne půda, je povšem,...do polévky pak používám nasušenou petrželovou a celerovou nať i se sušenou pampeliškou, ...obojí vydrží v suchu a temnu dva roky, pak to jde do kompostu, když to nezpracuji.

    Tak se to u nás dělalo, s tím rozdílem, že se k jaru postupně, nasušené byliny, co by zbyly, přidávaly velkým kusům dobytka a prasatům do teplých pokrmů ke šrotu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  43. Petržel aby vydržel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mělo to následky14 prosince, 2020 00:32

      Když to milá slyšela, škytla, prdla, vomdlela .

      Vymazat
  44. Stříbrná neděle na Staromáku:
    http://imgway.cz/s/1Y0h
    http://imgway.cz/s/1Y0i
    http://imgway.cz/s/1Y0j

    Pošta od Rembrandta:
    http://imgway.cz/s/1Y0k
    http://imgway.cz/s/1Y0l
    http://imgway.cz/s/1Y0m

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.alza.cz/sony-cybershot-dsc-w830?dq=527990&visited=1

      Vymazat
    2. Já sekám momentky ajfonem a jinak tahám Pentax 1,5kg... mobil má úžasnou světelnost na noční fotky.

      Vymazat
    3. Poradil mi zeťákův známý odborník na foťáky. Foťák je malý, lehký a má zakomponovaných mnoho režimů. I s poutkem váží 120 g.

      Vymazat
    4. Já na foťáku preferuju optickou mohutnost a možnosti manuálních režimů. Sice mi to celkem k ničemu není, ale baví mě to. Stejně dalekohledy - vždycky jen 50mm a více. Jenže se mi věkem zmenšuje rozšíření čočky v šeru, tak světelnost ani nevyužiju. Ale jsem na pocity, nevím proč.

      Vymazat
    5. Jen aby to nebyl šedý zákal, chtělo by to vyšetření očí.

      Vymazat
  45. Nevím, jestli nemám jít dělat. Spánek nikde, marním čas. Pondělí... mám 4 schůzky, posbírám prachy a stavím se v Klenotech a pro magnezky. Takový pohodový režim, tak nějak vidím důchodový věk (ofiko 12/21).
    Čekám na přívaly sněhu, budou v únoru...

    OdpovědětVymazat
  46. Nikdy neodstoupím, nikdy!
    Nech si to všichni zapamatují.
    Jenže už ho transplantují,
    tygra luskoun skolil
    Andy plínu prolil
    jak to mívá kníža
    když jde z jihu níža.
    Leť do stínu palem
    tady by ti málem
    za to hnízdo čapí...
    Už i ten Pes čapí.
    Sere čtyřku, pětku
    klade na zem hnědku
    ser tu na to taky
    sbal si saky Paky
    nastartuj si tryskáče
    oblíká tě versáče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi nějak nejde spát, Ládiku.

      Vymazat
    2. Na porážku vedou ovce
      vlají dredy ve Strakovce
      s fialovým přelivem.
      Mirda už je pod vlivem.
      Becherovka teče proudem
      minář vrtí každým oudem
      farskému jen oči svítí
      filip volá: v řiti, v řiti!
      Kam ti lidi hlasy hodí
      na poštu už míří lodí
      zbylé hlasy ze států,
      udělají podstatu.

      Vymazat
    3. Naštěstí je noc v pr... a budu vařit čajík. Čtvrtka dnes spala jako mimino.

      Vymazat
  47. Ve 2020 máme 1. Světovou biologickou válku

    to jste vymyslel hezky

    OdpovědětVymazat
  48. Mi už jede výroba, heč! Tiskárna hřeje, programy online, jako normálka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady máte něco pro zimní večery. Abyste byl do léta fit ;o)
      https://www.galenus.cz/clanky/zdravi

      Vymazat
    2. Ládiku,
      to, že vám jede normálně výroba je nanejvýš podezřelé!
      To se dnes +- daří akorát Asiatům!
      Rychle se podívejte, jestli NÁHODOU nemáte tiskárnu, počítač nebo router z Číny. Když tak všechno zařízení rychle vyhoďte a nahraďte plně euroatlantickými výrobky.

      Raději zkrachovat s USA než prosperovat s Čínou!

      Vymazat
    3. :))
      I ten můj foťák Sony je vyrobený v Číně.

      Vymazat
    4. No jasně,můj taky.
      Ono i to, co je "vyrobeno v Německu", je často z devadesáti procent vyrobeno v Číně.
      Nebo v Turecku.





      Vymazat
  49. Důvěřuj svým pocitům

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pocity jsou dobrý sluha, ale zlý pán.

      Vymazat
    2. Musel bych dát někomu přes hubu.

      Vymazat
    3. Násilí plodí násilí

      Vymazat
    4. Jasně, Hitlera přemluvili k odchodu.

      Vymazat
    5. Násilí plodilo násilí

      Vymazat
    6. jste Matyáši potkal?

      Vymazat
    7. Gaia:
      To následující násilí zlikvidovalo násilí předcházející. Kdyby nebylo zplozeno, původní násilí by působilo stále.

      Vymazat
    8. Začnete u sebe. Vy jste hrozil fackami první.

      Vymazat
  50. Trhy Havířov
    http://imgway.cz/s/2o1z

    OdpovědětVymazat
  51. Kdo ví,co se děje v Alenově?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Alena bude na Vás naštvaná, chtělo by to virtuální kytku.

      Vymazat
  52. Z viroviště doma, 4000 kroků, umyté auto... a jsem mrtvý, unavený, ležím. Odpoledne ještě do Beskyd na zakázku a můžu jít ke kompu, termín ráno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. ......, .. .. .. .. ......!

      Vymazat
    2. Urči si hranice ( to už jsem sem dávala.)

      Vymazat
    3. Asfaltový holub14 prosince, 2020 16:05

      Σπευδε βραδέως

      Vymazat
    4. Je to marný Je to marný Je to marný

      Vymazat
    5. Pospíchám pomalu
      noha nohu mine
      i když jdu na malů
      čas pomalu plyne.
      Když idu na velků
      to je iná čára
      spadnu na mydélku
      nemám výcvik para.

      Vymazat
  53. Předávka papírú http://imgway.cz/s/2o1E

    OdpovědětVymazat
  54. Ještě jako druhý šofér do servisu a mažu domů k pc. Zítra snad nic, jen klid na židli. Krtinec 500 je váš, krtci, já budu na cestě.

    OdpovědětVymazat
  55. Gaio, byla jsem na Hatích, jak říkáte, pánské vůně Vás nezajímají, já koupiĺa Pradu a Narcizo Rodrigez, jedna je osvědčená, lehce kouřová, druhá voní příjemně až po jehličí. Líbila se mi dámská vůně Perfect od Marca Jacobse, ale nakonec jsem holkám koupila Idole od Lancomu, je to v kazetě s tělovým mlékem a sprchovým gelem, takže to vypadá velmi elegantně a nemusím balit. Také nový Miss Dior je hezká vůně, ale to tak pro mě. Libre od YSL byla nakonec dost těžká, nebo mi v tu chvíli nesedla. A my way od Armaniho je taky úžasná. Ale byla dost drahá, tak vyhrál Idole o deset euro na kus ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za toho Galéna, počtu si.

      Vymazat
    2. Tu Miss Dior bych taky brala,možná za rok. Něco od té Lancome taky.

      Vymazat
    3. Mají to drahé,tak tuhle jsem koupila v drogerce C thru za 3 stovky třeba na uklízení nebo procházku.

      Vymazat
    4. To už je lepší za ty peníze koupit Elizabeth Arden. Buď malou 5th Avenue nebo nějaký Green tea...

      Vymazat