04 června, 2015

JAK DÁL?

Zdravím všechny Soukrtky a Soukrtky. 
Jsem rád, že jste se úspěšně zanorovali a začínáte vybalovat.

Jen krátce na úvod:


1) Nechci s nastavením blogu a diskuse už příliš experimentovat. Jednak nejsem odborník, pak na to momentálně nemám moc energie, a taky bych nerad omylem smazal  vaše dosavadní snažení.

2) Ani nadále nepomůžu těm, kdo nemají profil na Googlu či jinde, od obrázkové reCaptchy...  
3) Tyto nešťastníky nebudu umět zobrazit přezdívkou, ale holt zůstanou pod značkou "Anonymní" - s podpisem či bez. (Mnozí se s tímto problémem ale už úspěšně popasovali, a mohou druhým poradit ).
4) Neumím zajistit, aby odkazy v diskusi byly přímé. Je nutno je jako dřív zkopírovat.
5) Nevím, kolik vstupů jedna diskuse celkem snese (toto nastavení nikde nevidím), takže bych otevřel alespoň obden (spíš obdva, obtři) nový příspěvek, aby se "jitrnice" textu o něco zkrátila a zpřehlednila.
6) Ideální by bylo do takového příspěvku i něco souvislého napsat, jako startovací text (dobrovolníci a dobrovolnice?!?) Na druhou stranu možnost psát o čemkoliv mimo téma blogu je podstata nory... 
Pro začátek to tedy bude spíš s pořadovým číslem, názvem dne... nebo něčím podobně nekonfliktním (a pro mě časově nenáročným :o) ).
7) Vzhledem k možnosti vkládat odpovědi do vláken se hůř hledají nové příspěvky... možná by tedy bylo lépe všechno sypat postaru - vždy na konec diskuse.

Ale je to na Vás. Nikomu nemůžu a nechci nic nařizovat.

Návrhy, nápady a postřehy jsou proto vítány.

PS: Paní Tužce se omlouvám, pokud jsem jí včera něco smáznul. Sice si toho nejsem vědom, ale stát se to mohlo. Čudlík "Vymazat" je proklatě podobný všem ostatním... :o).

31 komentářů:

  1. Myslím, že by tady kromě plkání taky mohli účastníci vkládat nějaké své texty, podle toho, čemu rozumí, nebo tipy na zajímavý výlet apod.
    Já sám můžu občas přispět nějakou zajímavostí z historie, reportáží z nějaké výpravy apod.

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkom rozumny napad. Ale ani nezavazny pokec nie je niekedy na skodu ☺.

      JAHA

      Vymazat
  2. JdM:

    To by bylo hezké. Ale nevím, jestli se najdou další dobrovolníci a počáteční nadšení brzy neopadne, jak bývá obvyklé (a pochopitelné). Lidí, od nichž bych si s chutí přečetl něco víc, než repliku, chodilo do nory dost... Ale nakonec... neřízený a netematický diskusní prostor taky ujde.

    Ještě bychom mohli nabídnout vysněný blog emBéčku, až dorazí... :o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)
      zrovna má jakési nesourodé výlevy pod tím Procházkou, ale můžeme ho tam upozornit, že má na dosah splnění snu :-)

      Jakelin

      Vymazat
    2. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde04 června, 2015 23:17

      Jakelin je asi kompetentí futrovat to tady tkzv. historií.
      Jenže on zatím nepobral co je to ta historie - že ji tvořej neska žurnalisti. Jako kdysi / tuším že Klíma píše že v starověkém Iránu to byli eunuchové/.
      Myslím si. že raděj třeba tkzv. "upozorňovat" je lepčí, a smad i on to pochopil.
      Lidi dycky daj buď na plošnou a neustálou propagandu nebo na zatimné §chyly, kacíře,
      Těch prvních bejvá ale dycky víc.
      On má své místo ve veřejném prostoru, to jo, ale ať nehodnotí, to sklouzne k pepkořepkovtsví, ať jen poukáže. Buď na to lidi serou, anebo si to najdou.
      Stejně pro me osobně je moje babička víc jak celý starověký Irán ,Kristus, Římská říše nebo Pentagon dohromady, včetně mouder Prochasky.
      Pokud je Jakelin karakter, tak musí uznat že i ten čas Britů a prachy Amíků by byly jen velkým hovnem , nebýt krve sovětů.

      Vymazat
    3. ten blog beru a jak se to technicky dělá ? ...

      zdravím ...

      Vymazat
    4. mb:

      Technicky se to dělá tak, že mi případný text pošlete na zdenekb@post.cz, a já jej naformátuji a - pokud jej tedy pojmete aspoň trochu vážně - slovo od slova máznu krtkům jako nový článek k diskusi... třeba někoho (třeba i mě :o) ) vyprovokuje k nějaké reakci, a nové příspěvky by nemusely být úplně prázdné, jako dosud.

      Jinak poprosím, tak jako ostatní, nepoužívejte moc tlačítko "Odpovědět", ale jako pod taťuldou Liborem v dřívější noře, pište nové vstupy raději na konec diskuse. Není tu jako na Disqusu upozornění na nové příspěvky, a tak by adresát mohl reakci přehlídnout... Nic horšího se stát nemůže, ale čistě pro přehlednost... Díky.

      Vymazat
    5. tak já (vám i všem krtkům) něco napíšu ... ale ještě nevím kdy ... za nabídku Vám/vám (moc) děkuju ... přeji příjemný ( nejen tento ) den ....

      Vymazat
  3. Já bych moh něco o topení, projektuju to 30 let. Kdo bude mí dotaz, pokusím se nezklamat.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím v pátek, vyrážíme za hranice všedních dnů do Blavy. Jen na otočku.

    OdpovědětVymazat
  5. dnes jdu za Prokopem Divišem, nejdřív památník, pak otevřený křížový sklep v Příměticích. Letos bude mít výročí ( Prokop), 250 let od narození, tak mu připijeme na ten jeho neuznaný patent a ochutnáme pár vzorků. Bude to ovšem komorní, v tom horku to ani jinak nejde ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím Soukrtky,

    abychom předešli dalším zmatkům a udrželi přehlednost jitrnic, udělejme to tak, že po každých cca 150-200 komentářích založím nový článek - krtinec, pod který můžete psát nové vstupy. Bylo by fajn, kdybychom používali vlákna (tedy tlačítko "odpovědět") jen výjimečně, a vše jako celý minulý rok pod Božím Vokem raději sypali na konec, aby bylo hned vidět, co nového přibylo.

    Tady tu bych nechal prostor jen pro případné organizační připomínky a náměty.

    Hezký horký víkend všem.

    OdpovědětVymazat
  7. jo, asi to s tím sypáním na konec bude lepší

    Též hezký víkend.

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
  8. A je to jasné, tlačíme jitrnici 200cm dlouhou, podvázat a další.

    OdpovědětVymazat
  9. A když kliknete dole na Komentáře k příspěvku (Atom), tak se ukážou podle data všechny poslední komentáře, asi max. 25 posledních. I na ty se dá klikat a přepnout na jiné místo v jitrnici.

    OdpovědětVymazat
  10. Když už tu nemáma pana Asfalta osobně, alespoň sem přetisknu jeden z jeho povedených komentů zpod Dolejšova blogu o TV inscenaci Jan Hus:


    Asfalt • před 16 hodinami
    Já to vidím takto.
    Tenkrát ještě nebyli kapitalisti, proto se peníze nechodily odevzdávat do bank, ale do kasiček v kostelích. Tam také bylo kázáno, co si mají lidé správně myslet, protože Aktuálně ještě nebylo vynalezeno. Nepřesvědčoval pověřený Pehe, ale vysvěcení kazatelé. Panovníci nepanovali z vůle nadnárodního kapitálu, ale z požehnání papeže. Ten také panovníkům vyhrožoval, když nechtěli poslouchat. Dnes to dělá americká ambasáda a na neposlušné se nepořádají křížové výpravy, ale státní převraty. Na pravost správné loajální víry nedohlížela pražská kavárna, ale inkvizice vatikánská a její agenti.
    Jan Hus začal vadit, když namísto lži a nevávisti nabádajících k poslušnosti, co už tenkrát předepsali všelijací výkuci, jež lid živí, začal kázat skutečnou pravdu a lásku. Myslím, že je to stejná situace, jako kdyby dnes třeba ČT začala mluvit pravdu o Ukrajině nebo např. svého času Havel pravdu o budoucí nezaměstnanosti, bezdomovectví a bídě.
    Jan Hus musel být odstraněn, a proto byl obviněn z kacířství. Třeba vysvětlist, že obvinění z kacířství mělo stejné účinky jako dnes být teroristou nebo diktátorem. Jedná se o situaci, kdy dotyčný odmítá plnit příkazy ať už dnes z Washingtonu nebo tenkrát z Vatikánu. Podkady k obvinění nebyly zasílány e-mailem, ale kurýry na koních. Ne, žádné červené karty na hromadně zakoupených mávátkách žádný průvod Husovi nevystavil, asi proto, že tehdy ještě nebyla objevena Amerika a nebylo proto ani americké ambasády.
    Král Václav zpočátku nechtěl Husa vydat, obdobně jako Zeman si troufnul neodmítnout návštěvu Moskvy. Vatikánský velvyslanec byl ale důraznější než Schapiro, a proto aby Václav neskončil v exilu po křížové výpravě jako Janukovyč po majdanu, za Husa se nakonec nepostavil. Později se pokoušel mu svým vlivem pomoci, ale marně.
    Dnešní terminologií terorista Hus (diktátor je vyhrazen pro panovníky) byl vyšetřován ve středověké věznici v Kostnici, kde se ale naštěstí s vězni zacházelo lépe než dnes v Guantanamu. Protože i středověký inkviziční soud byl na tom obdobně jako náš dnesní Nejvyšší soud proslavený svou představou o imunitě poslanců, pravdomluvného Husa odsoudil za lež k smrti.
    Dnešního Husa mezi současnými kazateli nevidím, asi nedostal grant a přístup na Aktuálně. Skoro by si s takovou mohl i jeden myslet, že středověk, jež Husovi vůbec umožnil v tehdejších relacích osovit širší veřejnost, byl liberálnější než současná "demokracie" a že po několika staletích vývoje a zdokonalování se již chyby nedělají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde06 června, 2015 15:08

      Hus také kázal poslušnost, poslušnost vůči lidskosti jím /nejen jím, ale i některými členy církve (nikolivěk Církve !!!) /chápaného Boha a Krista.
      Dnešní terminologií je teroristickým subjektem např. inkvizice /včetně její sítě donašečů a pochopů/, Hus je dnešní terminologií donkichotským idealistou, snad i prorokem, má blíže k židovskému prorokovi Ježíši, nežk Usamovi ben Ladinovi.
      Jistěže by Husa Kim Ir Li Pold a podobní zvrácení lidé zabanovali,luza dycky byla škodolibá a nekriticky dodržovala příkazy vrchnosti.

      Zdenekb má vynikající nápad, zkusme se toho držet a sem chodit spíše jen jako do servisu či do nápovědy.

      Vymazat
    2. O jakém nápadu mluvíte?

      Vymazat
  11. Paralelu Asfalt našel, ale dal dohromady jen věci, které se mu hodily. Dalo by se napsat podobných traktátů několik, s různým vyzněním. Ale literární dílko je to zajímavé, neotřelé, to se musí nechat.

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Takovej pěknej blog a nikdo sem nepíše.
    Přihlaste se přes URL, to je dobrý. Napsat jen do 1.řádky svůj nick, jinak nic.

    OdpovědětVymazat
  14. mně se taky líbí, ale fotbal už je, aha, tak není, je to 2:1

    OdpovědětVymazat
  15. Nikto tu nepise, ale neviete preco, lebo necitate odporucania pana Zdenkab. Precitajte si tu, na tomto blogu, co napisal VCERA o 14:57!!!

    JAHA

    OdpovědětVymazat
  16. No já to čtu, ale ještě to tady nemám zmáknutý.
    Proč ty srágory z Gé 7 si necamraj na letadlový lodi. Bylo by to levněší, policajti a lidi by měli klid.

    OdpovědětVymazat
  17. Vasja

    Kliknite vpravo hore na blog TEST (tam je nejaka debatka a vysvetlenia) a potom tam je tiez prvy oficialny KRTINEC č. 1. Po nom budu, ako pisal vyssie zdenekb nasledovat KRTINEC č.2...

    Tento blog JAK DÁL pouzivat iba na technicke pripomienky a pod.

    OdpovědětVymazat
  18. Ke Googlům právě nechci, ověřím si znovu Anonyma - a příště se asi vrátím zpět k URL.

    OdpovědětVymazat
  19. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 10:35

    Ňák se mazalo v krtinci č. 4, rozhodně ale nemazal zdenekb, ten je charakter, jak ho znám.
    Zajímavé by bylo vědět, co se stalo.

    OdpovědětVymazat
  20. 18,2:

    Já jsem nikomu nic nesmazal (alespoň ne vědomě). Ale myslím, že je vše na svém místě i v č.4...
    Jen po dvoustém komentáři je bohužel (po každém obnovení stránky, a vždy znovu) nutno rozbalit nové komentáře kliknutím na červený nápis "Načíst další" ve spodní části stránky. Což obtěžuje.

    Proto se děje to pravidelné přesunovací cvičení. Pohodlnější by samozřejmě bylo psát furt pryč... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 11:13

      No jo, dyž ono je to pod čarou a my - židokřesťané jsme dost rozmazlení, chcem to mít šecko naservírované jak od maminky. :-)

      "Opakovat, opakovat, opakovat."
      (17 -letý absolvent 5. třídy obecné)

      Vymazat