20 června, 2015

KRTINEC č.6

249 komentářů:

  1. Teď si tu s Klíčem zpívám Omnia vincit amor

    https://www.youtube.com/watch?v=xj_f8Soafrc
    Anna

    OdpovědětVymazat
  2. Na šestou se mnohým diskutérům nechce?

    OdpovědětVymazat
  3. Viola
    "To je ale zlý člověk, poslat na Sibiř zoufalce, kteří ztratili naději. Na Sibiř se posílali zločinci."

    Podle mě zlí byli a jsou především ti, kteří způsobili, že se v některých afrických zemích nedá žít a proto odtud lidé utíkají.
    Saúdská Arábie a Kuvajt jsou bohaté země, proč neutíkají uprchlíci tam? Proč by tyto země nemohly přijmout africké imigranty z Evropy?

    OdpovědětVymazat
  4. Viola

    Omlouvám se, zapomněla jsem se podepsat. Příspěvek z 22:27 je můj.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, s tím souhlasím. Ale já v tom nápadu Víta Klímy vidím ještě poťouchlost, podařilo by se tím lépe Rusko rozvrátit.

    Pro srovnání jak pracují Číňani na pronajaté Sibiři:
    Číňané si postavili ubytovnu, kde si sami vaří, vymysleli systém zateplení skleníků a postavili i provizorní větrnou elektrárnu. Měsíční příjem přitom nepřekročí 2500 rublů (asi stejně tolik korun), ze kterých navíc odvádí v Rusku daně. "Měsíční mzda je stálá, příplatky dostávají až po ukončení sezony, ale pouze v případě, že se dost urodilo," popisuje ČTK systém odměn Jelisevetová.

    Číňané přijíždí do Ruska většinou brzy na jaře a domů se vrací v listopadu. Pracují od sedmi ráno do devíti večer se třemi přestávkami na jídlo. Čínští rolníci, ale i obchodníci na trzích nebo dělníci na stavbách odvedou většinou mnohem více práce než průměrní Rusové, přitom za peníze, za které už dnes v Rusku nechce nikdo pracovat.

    OdpovědětVymazat
  6. Anno, nemusíte se omlouvat, když tak si zkuste vybrat URL a v nadpisu uvedete jméno - Anna.

    OdpovědětVymazat
  7. Viola

    Když já se nechci nikde registrovat. Pravděpodobnost, že by můj muž zjistil, že jsem registrovaná v Disqusu, je téměř nulová. Nechce, abych se kdekoliv na internetu zapojovala do diskusí. Má obavy, že by to někdy mohlo zapůsobit jako spouštěč. Tak mu o mém zdejším klábosení neříkám.

    Páně Klímovy blogy považuji za naprosto svérázné. Ale zlepšují mi fyzičku, při četbě nevěřícně kroutím hlavou :-)
    Anna

    OdpovědětVymazat
  8. Tak si tu relaxuji u B.B.Kinga
    https://www.youtube.com/watch?v=DFyUCqQkN7Y
    Anna

    OdpovědětVymazat
  9. Tužka napíše,......na gymplu jsem chodila na volitelný předmět astronomie,.....od ní nebylo daleko dojít k astrologii,.....navíc astronomii učil ředitel hvězdárny,....občas jsme jeli na jeho působiště,....svět hvězd a hvězdné oblohy mě okouzlil,....ráda chodím za temných bezoblačných nocí ven a dívám se na hvězdy.

    Napíšu sem, jakou mám na zahradě hvězdnou pozorovatelnu,.....kruh o průměru asi třiapůl metru je obrostlý jalovci,...obecný střídají Skyrockety. Vytvořily temný kompaktní tubus, kterým je lépe vidět na hvězdy,....teda, jen na část hvězdné oblohy,....tam si dám lehátko,...obložím se psy a dívám se na oblohu,....jalovce odpuzují mouchy a komáry,....mám od nich pokoj,....zejména v srpnu chodím pozorovat Slzy Svaté Kláry,....kolem dvanáctého srpna padají hvězdy nejvíce, protože Země, jako nebeské těleso , putuje nakupením hvězdého prachu, pak znovu v prosinci, ale to už jich je méně.

    A k té astrologii,....dala jsem si práci, a určila si, jaká byla konstelace hvězd při různých dějinných událostech.

    Už jsem o tom v minulých letech na Akt. psala,.....třeba panovník a císař Karel IV bez astrologických výpočtů nepodepsal jedinou listinu, / a dnšní anglická královna taky ne/,.....své sňatky si rovněž určil na dny dobré konstelace hvězd,.....základní kameny vlastnoručně pokládal v okamžiku příznivých okolností,...často s východem slunce,....protože náraz prvního slunečního paprsku má magickou moc,....a nejen magickou,....pohne i během několika vteřin tepelným sloupcem vzduchu, a ani nemusí na teploměr dopadnout,.....meteorologie to umí vysvětlit podle fyzikálních zákonů.

    Astrologii nezavrhuji,....a tak upozorňuji,....že zítra v podvečer, za letního slunovratu, vstoupí Slunce do znamení Raka a Měsíc bude stát ve znamení Panny.
    Obě znamení,....mimochodem ženské principy se budou sčítat,.....takže,.....takže, vlasnosti obou znamení budou dominantní nad dalšími aspekty,......je třeba s tím počítat,....a počítat s tím, že síla Měsíce je větší než síla Slunce,....to platí i v rovnicích slapových sil,....nejen v astrologii.

    Tužka.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste fakt dobrá, tohle jde mimo mně...To slunce má opravdu magickou moc....Evix

      Vymazat
  10. Anna:

    Myslím, že registrace není nutná. Ale když zvolíte ve volbě "Komentovat jako:" předposlední položku "název/adresa URL", nebudete se muset pokaždé podepisovat, a nebudete anonymní Anna. Proč se mě neptejte, ostatně, Vy jste přes počítače... ;o).

    Co se týče zlepšování fyzičky v oblasti krku, blogy poslední dobou fungují opravdu skvěle.
    Já mám zase nízký tlak, takže si dobrovolně ordinuju ČT24.

    Vašemu muži se nedivím... z některých diskusí a diskutérů opravdu moc pozitivní energie zrovna nesálá. To ten BíBí je mnohem lepší.

    OdpovědětVymazat
  11. zdenekb

    Jenže ona izolace taky není to pravé ořechové. Takže volím zlatou střední cestu. Zkusím tedy URL, doufám, že se to pak někde nezobrazuje. V těchto oblastech jsem pouhý hloupý uživatel.

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrou noc všem
    https://www.youtube.com/watch?v=g7-32mJAeHc

    OdpovědětVymazat
  13. Anna:

    URL Vám jde moc dobře... :o). Kdo mluví o izolaci? Záleží kolik "živých" lidí běžně denně potkáváte.
    Ti "živí" mi připadají vždy přínosnější a důležitější než "virtuální osoby". Nic proti nim. Proti nám.
    Dobrou všem.

    OdpovědětVymazat
  14. zdeněkb

    No to máte asi pravdu, že živí lidé jsou přínosnější, když ovšem za přínos uznáte i negativní zkušenosti. A je v lidské povaze, že těm se většina z nás chce vyhnout. Proto tak rádi utíkáme ze skutečného do virutálního světa...

    OdpovědětVymazat
  15. antimaloměšťák
    Na uprchlíky peníze nezůstanou, protože jdou na mzdy zaměstnanců a brožury

    Zmiňovanou sumu, i když jde o součet za všechna taková sdružení, považuje za velmi vysokou cifru. „Když jsem se podíval do střev toho čísla, tak jsem zjistil, že u většiny z těch sdružení končí v průměru osmdesát procent těch prostředků na osobních nákladech, tedy na mzdách zaměstnanců těchto tzv. neziskových sdružení. Zbytek pak jde na různé brožury, osvětové akce, školení, konference a podobné věci. V podstatě jsem tam nezakopl téměř o žádnou aktivitu, která by skutečně směřovala k přímé pomoci nějakým exulantům nebo migrantům. Je to všechno, jak říkal pan prezident Klaus, NGOismus, je to snaha nahradit standardní demokratické instituce nějakými takovými havlistickými sdruženími,“ tvrdí Petr Žantovský.
    Na těch sdruženích mu připadá nejzajímavější, že jsou absolutně neproduktivní, že peníze pouze konzumují, ale žádné neprodukují. „Představme si společnost, která je složena jen z takových subjektů, které absolutně nic neprodukují a pouze konzumují, jak dlouho může ta společnost ekonomicky přežít, když už nemluvím o nějakých dalších morálních dimenzích toho problému. Tak jen abychom viděli opravdu ze všech stran, že problém migrace není pouze problémem politickým nebo evropským, ale je velice interesantním problémem pro zástupy těch tzv. prodavačů dobra, kteří visí na těch veřejných vemenech a tahají z nich stamiliony na svoje platy a na svoje brožury, ve kterých přesvědčují zbytek světa o přínosu migrantů,“ podotýká mediální odborník.

    OdpovědětVymazat
  16. http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/123928-v-bratislave-protestovali-odpurci-imigrantu-obesit-zradce-skandoval-dav/

    OdpovědětVymazat
  17. Tak som zistil, ze upozornenie o vire, ktore som vcera dal je hoax. Sory

    OdpovědětVymazat
  18. zdenekb, aga

    Tohle psaní na diskusích je vlastně forma dopisování. S některými korespondenty se člověk i setká, s některými nikdy. V minulosti jsem si dopisovala docela dost, skoro všechno po čase vymizelo do ztracena. Tady je výhoda, že kontakt je rychlý, pohodlný, bez lepení známek.... a píšete si najednou s mnoha lidmi.

    Je pravda, že člověka dopisováním nepoznáte natolik, abyste si o něm dělali nějaké významné závěry. Asi ty výrazné povahové, možná i charakterové rysy se u některých objevit dají, ale je dost takových, kdo se úmyslně stylizují... každý jde do dopisování s jiným záměrem. Tady v noře se mi líbí, že si tu nejspíš nikdo na nic nehraje, možná až na výjimky. Zůstali tu lidi, kteří se rádi vypovídají, přidají svůj názor, a nějak jim ta zdejší sešlost nevadí nebo je i sympatická.

    OdpovědětVymazat
  19. zdenekb

    Před onemocněním bipolaritou jsem byla velmi společenská. Pak se to změnilo. Začala jsem trpět sociální fobií, proto jsme se s mužem odstěhovali z Prahy na venkov. Lidé jsou tu přátelští, ale jak se mi to v hlavě poťapalo, mívám výpadky, takže chvílemi nevnímám, co mi kdo říká. A to mi vadí, takže "živou" společnost nevyhledávám.

    Vždy jsem tvrdila, že internet lidi "odlidšťuje", že pro děti by bylo lepší, kdyby si hrály se svými společníky, místo sezení u počítače. Ale pro zdravotně postižené je tento způsob komunikace skvělý. Vidím to na sobě - můžu si přečíst, co chci, kdy chci, můžu a nemusím reagovat, můžu si zvolit, kdy chci reagovat... proto mě to nestresuje jako hovor se "živými".
    The madness in me
    https://www.youtube.com/watch?v=pyfml9-qds4

    OdpovědětVymazat
  20. Ad:Tužka
    Napíšu sem, jakou mám na zahradě hvězdnou pozorovatelnu,.....

    Zivo som si to prestavil a- zavidim Vam:-).

    OdpovědětVymazat
  21. antimaloměšťák
    "Na uprchlíky peníze nezůstanou, protože jdou na mzdy zaměstnanců a brožury"
    -----

    To považuji za hyenismus. A obdobné je to i se začleňováním Romů. Kolik peněz už do toho bylo vlito a s jakými výsledky !

    OdpovědětVymazat
  22. Ad:viola
    Mrknite sa na koniec Krtinca č. 5, mate tam moju reakciu.

    OdpovědětVymazat
  23. amat

    Musím ještě zpětně zareagovat. Nevím, proč mě předevčírem napadlo důkladněji rozebrat způsob, jakým se ohražujete proti některým zdejším názorům... asi jsem mnohdy nemohla pochopit, co tím myslíte nebo z jakých pozic vycházíte. Občas jste mi připadal jako malé dítě, které hledá oporu u dospělého člověka, tak působíte nejistě. A hned nato dáte ránu na solar (rádoby...).
    Myslím, že se mi rozbřesklo po přečtení tohoto Vašeho výroku (Anně):

    "Astrologie je spekulativní produkt lidské mysli. Je pro Vás jenom dobře, že Vás minula (anebo spíše Vy ji)."

    Tak já jsem si, amate, jistá, že za "spekulativní produkt lidské mysli" lze považovat úplně všechno, co kdy lidská mysl vyprodukovala - budu-li to chtít takto znegativizovat, jako Vy ve svém rčení.
    Jestli Vy osobně astrologii, bylinkářství a dalším věcem nevěříte, vůbec Vám to nedává právo o nich mluvit urážlivě. Mimochodem je velmi dobře známo, že korunované hlavy všech dob, včetně anglické královny a celého dvora, o čínských a východoasijských vládcích ani nemluvě, vždy při svých rozhodováních a činech přihlížejí k vyjádření astrologů. Že má britská královna vlastní přírodní léčitele a "duchovědné rádce", o tom snad víte i Vy. Královna a další milióny lidí Váš vědecký pragmatismus vůbec neřeší.
    Takže - promiňte mi, že jsem Vás oslovila, nemám už zájem se s Vámi dohadovat.

    OdpovědětVymazat
  24. Antimaloměšťák
    Pan ministr Chládek musel skončit, protože sekl do chapadla lidskoprávních organizací, prohlásil na ČT24.

    OdpovědětVymazat
  25. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 10:27

    Celkem povedený dokument - o tom jak světu vládnou lichváři / i ve službách poskytovaných státem platíte lichvu, tak jak např. ve vodném a stočném platíte z velké části jen úroky...tak je tomu i samozřejmě např. v financování dopravní infrastruktury, kdy v ČR navíc platíte i velkou korupční přirážku/, je to rusky, antiputinovci tedy ať si pustí místo toho např. kecy Niedermayera o protiruských sankcích....
    ...název filmu je do češtiny přeložen jako " Světová kabala" :

    https://www.youtube.com/watch?v=pWUleWn9WMo

    OdpovědětVymazat
  26. Konečně je žinčica.

    OdpovědětVymazat
  27. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 10:49

    Astrologie je nesmysl, z podstaty velikosti pravděpodobnosti se kterou astrologie "počítá", ta je totiž astronomicky nepravděpodobná.
    Operovat tím, že astrology měli králové...je jak operovat tím, že měli konkubíny nebo nájemné vrahy /kdy ale právě že takové služby jim byly jejich viděním světa skutečně mnohdy prospěšné, například i na cestě Největšího " Čecha" za císařským trůnem je dost mrtvol, sešlých " náhlou a záhadnou" smrtí - ale to je již jiná kapitola/.
    To už snad raději Delfy a podobné podniky, které užívaly napřílad síť informátorů /což samozřejmě musel dělat i každý solidní astrolog nebo prozíravý král/ nebo drogy /nevím co šecko do sebe ládovali králové/ - to aby dotyčný sám o sobě vyklopil svůj příběh a svá očekávání - pak už stačilo jen přibarvit celkem logický předpokládaný vývoj, těch možností zas není tolik, to vás jen balamutí v novinách - že máte nepřeberné možnosti jak vyjádřit svou "svobodnou vůli", stejně volíte buď ČSSD nebo ODS a její klony, nebo si vyberete že mi nadáte nebo se mnou souhlasíte -někteří už dokonce nesouhlasí dopředu, aniž by vůbec četli , co jsem napsal.

    A když už jsme o té omezenosti lidských " rozhodnutí" /to samotné je skutečně na povážlivý výklad/...tak jedno ztvárnění, tak trochu komické....
    ....Kolega mi doporučil shlédnout brrrrr...hollywoodský film, že o něm četl v nějakém filozofickém spisku. Není špatný, jo...fakt není špatný - je např. o rolích, jaké hrajou lidi v "životě", teda v tom, o čem si myslí, že je jejich "životem" - tedy množinou vyjádření jejich svobodné vůle reagující na jiných svobodné vyjádření jejich svobodné vůle..
    Jmenuje se to "Truman show" a hraje v tom Carrey, taky jsme si dopředu říkal že to nutně musí být pitomost.

    OdpovědětVymazat
  28. 18,2 biliónu dolarů vrátit nejde

    Astrologie vychází z předpokladu vlivu vesmírných těles na člověka. Kdybych jej chtěla popírat, musela bych popřít i vliv Měsíce na ženy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 11:57

      Vliv měsíce jistě je znám,minimálně na pohyby hladin oceánu. U těch žen nevím zda tomu tak je, časový úsek zvaný " měsíc" je lidským konstruktem, vymyšleným...fakt zde nevím zda to má co dělat s fazemi měsíce anebo s evolucí. Je to možné.
      Jistě, vesmírná tělesa vliv na život /a nejen na život/ mají, ale tak jak to dělá astrologie - tak je to žertovné, Vy můžete s velmi vysokou pravděpodobností předpovědět, že za takovou a takovou dobu bude žena menstruvat...ale předpovídat , že se jí v roce XYZC narodí děvče a to děvče vystuduje práva v Plzni a díky tomu se stane významnou političkou a přivede jednu malou zemi k velké prosperitě....to je dost spekulativní, jak správně píše amat, a jak zeména je možné odvodit z pravděpodobnostní míry a zejména z důkazní hypernouze - že lze tuto předpověď potvrdit ještě za života Homo sapiens sapiens coby druhu /kdoví, kdo tady bude spekulovat za tuším že miliardy let - taková doba je totiž nutná k tomu, aby se důkazně potvrdila pravdivost astrologických úsudkú, pokud tedy by mělo jít aspoň o elementární přesnost, v nějakých rozumných dimenzích - tedy že máme aspoň dva shodné případy/.

      Vymazat
  29. ke včerejší diskuzi o dětech
    http://www.rozhlas.cz/vysocina/tandem/_zprava/deti-s-volnou-vychovou-zazivaji-dva-nejhorsi-lidske-pocity-nejistotu-a-bezmoc--149707
    krtci jsou děsně pilní tvorové, hop a nora číslo šest je na světě! Jdu natrhat třešně na bublaninu a pak si poo přečtu, co jste tu probírali.
    P.S. Vína byla ok, sice loňský ročník není z nejlepších, ale výrazné vady nebyly, síra v normě, takže pohodové ráno ;-)

    OdpovědětVymazat
  30. marie 21 června, 2015 09:58

    Já jsem to, co mi napsal amat: "Astrologie je spekulativní produkt lidské mysli. Je pro Vás jenom dobře, že Vás minula (anebo spíše Vy ji).", vnímala opravdu jako sdělení, co je podle amata pro mě dobré. Jako asi každý tady ví, že jsem psychicky nemocná. A tedy více schopná naletět různým šarlatánům...
    Ani na amatově větě o astrologii jsem neshledala nic pobuřujícího. Pro jistotu jsem se podívala na význam slova spekulativní:
    ◦přemýšlivý, hloubavý
    ◦ vypočítavý, riskantní

    OdpovědětVymazat
  31. Jeden žinčici
    v trávicí trubici
    druhý víno
    pije lacino
    v Dejvicích vodu
    pijí u záchodu
    každý co má
    pije doma.

    OdpovědětVymazat
  32. Anna 11:16

    Pro Vás je dobře, že to tak chápete, ale podle toho, co jste sama psala, proti výkladu zvěrokruhu, samozřejmě v serióznějších podáních, v podstatě nic nemáte. Píšete, že lépe rozumíte svému muži - Panně - v jeho jednání, atd., případně se jím pobavíte. Já taky nikomu netvrdím, že horoskopy beze zbytku a vždy platí, ale mám námitky proti tomu, apriori vliv hvězd na nás a na život na planetě vylučovat, což někdo navíc dělá způsobem urážlivým, aniž by měl argumenty. Jsem si jistá, že v dotyčném tvrzení to slovo "spekulativní" bylo myšleno hodně negativně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 12:04

      Argumenty nemáte zejména Vy, asi z důvodu neznalosti. Z toho pak vzniká nabubřelost, mnohdy provázaná se sklonem k marvokárání vyplodí pak komičnost.(anebo naopak uznalost, obdiv - v očích podobných groteskních figurek)

      Zkuste toto :
      http://clanky.rvp.cz/clanek/c/z/164/PROC-ASTROLOGIE-NEFUNGUJE.html/

      /Grygar je věřící člověk (jeho Bůh je zřejmě spekulativní povahy, ale tomá své opodstatnění v limitách vědy) , ale není hlupák/

      P.S. Takže jde o řády ještě nad triliony let. To víte - ta paměť, ta astronomická není, ta je skutečně spíše astrologická. :-))

      Vymazat
    2. Astrologie má nějaké opodstatnění v psychologii. Rozděluje lidi na dvanáct základních skupin podle narození. Myslím si, že nějaký vliv na to v jakém období, nebo čase se kdo narodil mu dává nějaké rysy. Pro možná lepší zapamatování si, si astrologové vytvořili spojení s postavením hvězd, které není nikdy úplně stejné, tak jako nejsou ani všichni lidé stejní.

      Vymazat
  33. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 11:42

    „Představme si společnost, která je složena jen z takových subjektů, které absolutně nic neprodukují a pouze konzumují, jak dlouho může ta společnost ekonomicky přežít, když už nemluvím o nějakých dalších morálních dimenzích toho problému....."... podotýká mediální odborník.

    Tento mediální odborník by se tedy měl zaměřit na banky.
    Které navíc obrovsky škodí, dnes již celoglobálně a dalekosáhle. A odčerpávají obrovské prostředky, z veřejných peněz, jak kontinualně, tak nárazově.Které pak chybí jinde, například na proinvestiční imigrantskou politiku - zejména v zemích, kde problém vzniká.
    Ostatně zajímavé by bylo vědět, jaký poměr je jím odebraných peněz z veřejných rozpočtů a efekt z jejich užití....vzhledem k jednoduchosti a banálnosti jeho " odbornického " sdělení to bude oscilovat někde kolem nuly a záporných hodnot.
    Já se mu ale nedivím, on je z takových peněz taky živ. Navíc je zřejmě v konfliktu zájmu /pracuje pro veřejný rozhlas a současně je majitelem soukromého rádia...ale taková hybridizace funguje např. i ve zdravotnictví či v případech tak nadnárodních jako jsou např. Big Four, takže vlastně jde o " normál" , že....nechápu ale proč se teda vzteká, on taky svým způsobem nedělá nic jiného než že tiskne různé brožurky a podporuje import a penetraci cizí kultury do zdejšího prostředí (asi uznává, že hudba je velmi zásadní složkou kultury) ..kdoví ale jak vysoký je příjem z reklam soukromého rádia Ethno..../.

    Apropo , nedávno proběhla kampaň, kupodivu opět protiputinovská...že si dovolí Rusko regulovat NGO, zejména ty financované z ciziny.
    Přičemž USA mají zákon zkráceně pojmenovaný jako FARA /česky to zní zajímavě, že.../, již dekády.
    Ostatně která země by si ráda pěstovala cizí agentury, potažmo agentury prosazující cizí zájmy, snad jen takové země jako věčně rozpdající se Ukrajina nebo zjevné satelity jako např. Česká republika.
    Tam by měla být upřena pozornost mrdálních odborníků, jaká je nastolovana agenda a jak se tato agenda přes agentury financované zvenčí přes media natlačí do veřejného prostoru a to takovým způsobem, že již dopředu je vymalováno,hotovo.

    No a když už jsme u jádra věci...proboha pro koho jiného než pro odborníky na začleňování by měly být začleňovací procesy kšeftem....pro mediální odborníky ?
    A vy si fakt někdo myslíte, že pomocí brožurek vydávaných v ČR lze podnítit staisícové davy k tomu, aby se vydaly na několikatisícovou pouť kontinenty a moři ? (brožurkami vydávaných bankami ale skutečně lze podnítit lidi např.k tomu, že začnou systém lichvářského diktátu považovat za jim prospěšný, neměnný a chvályhodný)

    "... Tak jen abychom viděli opravdu ze všech stran, že problém migrace není pouze problémem politickým nebo evropským, ale je velice interesantním problémem pro zástupy těch tzv. prodavačů dobra, kteří visí na těch veřejných vemenech a tahají z nich stamiliony na svoje platy a na svoje brožury, ve kterých přesvědčují zbytek světa o přínosu migrantů,“ podotýká mediální odborník.

    Tito mediální odborníci doctoři odvracejí pozornost od skutečných viníků, živí je to.
    Komediálním pak je, že daný mediální odborník provozuje etno rádio /navíc zřejmě ve střetu zájmu, pokud je pravda, že je i komentátorem Čs, rozhlasu - reklamní trh je jen jeden...no a jestli si k tomu ještě hraje na nezávislého mediálního odborníka, tak to je již spíše role jak z nějakého nepodařeného vesnického kabaretu.../.

    OdpovědětVymazat
  34. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Film Truman show jsem neviděla, pokusím se dohledat. Ale vybavila se mi písnička Liská komedie
    Ostrý kužel světla v duhu promění nás
    v duhu, v květinu na malbě čínských váz
    váza křehká, pozor na střepy
    nás nikdo neslepí
    ostrý kužel světla v duhu promění nás

    Hrajeme divadlo pro lidi okolo nás
    jsme tajní blíženci spojeni v pevnou hráz
    král ať žije, blázen umírá
    přerod panny ve štíra
    hrajeme divadlo pro lidi okolo nás

    Co jsou masky a co vlastní tváře?
    Kam ukryjem pokřivený vkus?
    Dál se vezem v rozvrzaný káře
    a svět kolem zpívá smutný blues

    Kamínek pro štěstí nosíme po kapsách dál
    kdo nám dá roli, o kterou sám by stál
    držet svoji šanci ber kde ber
    jih změnit na sever
    kamínek pro štěstí nosíme po kapsách dál

    Proč opouštět známé pro neznámé?
    Ze své pravdy ukrojit své plus
    K čemu city, vlastní tvář nás klame
    zahrajte nám veselejší kus

    Hrajeme divadlo pro lidi okolo nás
    jsme tajní blíženci spojeni v pevnou hráz
    král ať žije, blázen umírá
    přerod panny ve štíra
    hrajeme divadlo pro lidi okolo nás

    OdpovědětVymazat
  35. marie21 června, 2015 10:54
    18,2 biliónu dolarů vrátit nejde

    Astrologie vychází z předpokladu vlivu vesmírných těles na člověka. Kdybych jej chtěla popírat, musela bych popřít i vliv Měsíce na ženy

    Nepopieram vplyv Mesiaca nielen na zeny. Ale - co ma vacsi vplyv na Jozefa Dodka - vesmirne teleso vzdialene xyz tisic tisicov km, alebo antena prevadzkovatela mobilnej siete v jeho bezprostrednej blizkosti?:-).

    OdpovědětVymazat
  36. Anna -
    "k čemu city..."

    Já si myslím, že život je jenom o pocitech.

    OdpovědětVymazat
  37. JAHA

    Co je nejrychlejší? Lidská myšlenka.
    Když může být naše myšlenka tak rychlá, může být energie "myšlenek" planet stejně rychlá nebo i rychlejší, a vzdálenost nehraje roli. Vemte si telepatii...
    A jdu dovařit oběd, věda musí počkat :)

    OdpovědětVymazat
  38. marie

    Podle mě astrologii lze velmi dobře využít, zneužít..., je to jako s léčiteli.
    Já osobně bych nikdy nechtěla vědět předem, co mě čeká, protože jsem přesvědčená, že bych se k tomu pak opravdu dobrala. Takhle mám aspoň pocit, že svůj život můžu ovlivnit a nasměrovat, kam chci. Což je, pravda, velmi diskutabilní :-)

    Podle mě jsou různé pohledy, nejen na astrologii, naprosto v pořádku a nechápu odsuzování jiných kvůli jejich jinému vidění.

    OdpovědětVymazat
  39. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 12:12

    JAHAVe

    Dle dnešních vzájemných poloh Jupitera , Saturnina , Galaxie XO6 , jakožto i zrouinka vybuchlé supernovy v souhvězdí Slovenské dráhy...měl byste si načít další flašku borovičky až po desáté večer.
    JInak změní polohu váleček na nudle v rukou Vaší manželky či přítelkyně, důsledek pak bude rychlejší jak ta myšlenka, o které píše paní Marie, nebudete stačit ani mrknout..

    Dostanu deset korun, když tak to předejte někomu z obyvatel těch středověkých romských osad, co jich prý máte na Slovensku víc jak hypermarketů. Nabulíkujte mu, že mu to poslal Bůh - a máte o hnedle aj o jednu volební ovečku víc....a máte to zadarmo !

    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  40. Anna:

    Pokud Vám virtuální klábosení vyhovuje, není to nic proti ničemu. Mně taky. Společenský vůbec nejsem, nějakou sociální fobijku bych u sebe asi taky vyštrachal, ale co poslední roky pracuji z domu a ne v kolektivu, tak je mi ten přímý kontakt asi nějak vzácnější.

    A - musím připustit - velkou roli hraje taky to, že jsem se před časem nechal jednou virtuální osobou dost dlouho tahat za nos (i proto je tak červený :o) ). Nutno říct, že jsem jí v tom dost vyšel vstříc - svým přístupem dokonale důvěřivého pitomce. Poté jsem nastoupil karieru pitomce nedůvěřivého, a a k virtuálnu podezíravého. Možná až příliš. Ale snažím se učit z chyb...

    Každopádně - negativní zkušenosti nemusejí přinést jen "živí", jak zmiňuje aga.

    OdpovědětVymazat
  41. Ládik!!!

    Taky si myslím, že život je jenom o pocitech. Každý vnímá i stejnou situaci jinak.

    Mřížemi věznice dva muži hleděli; jeden bláto viděl, a druhý, jak hvězdy padaly.

    OdpovědětVymazat
  42. zdenekb

    Podle mě ke šrámu na duši může člověk přijít v reálu i ve virtuálu, ale nejspíš na samotce.

    Pro mě i celé mé okolí byla šokující moje změna z velmi společenského člověka v člověka stranícího se lidí. Naštěstí k tomu došlo až když byly dcery dospělé. A mám obrovskou kliku, že v reálu jsem obklopena milovanými a milujícími lidmi. Mám vážně skvělou rodinu. Nebýt mého onemocnění, tak bych si to asi neuvědomovala.

    Mezi krtky jsem se vždy cítila bezpečně. Aby ne, krtečka jsem měla ráda od dětství :-)

    OdpovědětVymazat
  43. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 12:50

    http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4626

    Opět asi nezbyde, než ty lidi stěhující se z aridizujících se oblastí ...uplatit.
    Přičemž z hlediska tohoto determinantu jejich chování, tváření jejich moivací k stěhování...to už tak snadné nebude /jako když třeba " jen" ukončíme politiku kárných neokřižáckých výprav, zde stačí povíceru jen začít nedělat nic/..

    Kdo by to byl býval řek, že....obyčejná voda, které každý běžný mediální odborník spláchne do hajzlu na desítky litrů. Jistěže i odborník na začleňování, o tom žádná !

    Furt to říkám, kolik už znám lidí co jim studna už dost dlouho nedává tolik co dávala dlouhá leta, no a ten pramen na Maria Hilf kopci, ten mě teda dorazil.
    Voda...taková blbost, řeklo by se, opít se z toho nedá, uložit do banky to nemůžeš...no a přeci to možná rozhodne o existenci i zdejší civilizace, jaká bude a esli vůbec bude.

    Možná přinde i kouzelník. Kaddafi kdysi chtěl táhnout řes celou šíři Afriky rouru, průřezu tak na dva kamiony. Na jednom /ale ono by to šlo i na druhém/ odsolovací zařízení /neska by to šlo udělat v podstatě skoro na bazi perpetum mobile, Slunko zas tak brzy nepohasne/...no a po celé trase díry a z těch děr pak menší roury a na koncíh těch menších rour spokojený rolník i uživatel záchodu nebo vařič piva, prostě jak v ráji, proč by pak utíkali, nicht wahr ?

    No jo, kde je ale neska Kaddafi, že.
    Ani voda by už ho nevzkřísila.

    V podstatě je to jen o tom, kdo ty lidi uplatí, uplatit se stejně musí, to jinak nepůjde /chceme-li zůstat lidmi, popřípadě nechceme-li děat například otroky místo bankám, tak černošským králům/.
    To je ta otázka, kdo by měl platit.
    Já si myslím, že to zas zatáhne lid... a pár lidí z toho bude mít vývar. Ale i tak to za to stojí, já se kurva nemíním na stará kolena stát nějakým šárfuhrerem na lampeduské /srovnej osvětimskou rampu/ rampě nebo levně kupovat u chudých bělochů a draze prodávat bohatým černochům, já už kurva na takové věci nemám žaludek, já si musím neska ředit i džus.

    I těma brožurama se dají lidi uplatit, v podstatě i jich je třeba.
    Ale na místě, tam co to vzniká, jasně že ne v Praze, apak honem k Černému volovi na tři a chleba s bůčkem. Ale na to nepotřebuju tři školy , to se ví už v třetí třídě obecné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam pramen na Hilfe kopci
      sichrhajcku na poklopci
      v ruce peknou hul
      ja jsem tady velkej vul

      Vymazat
  44. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 12:55

    Hladová roura...mě tak napadlo.
    Víte...jak kdysi hladová zeď, za toho Největšího Čecha - no za toho Francouze, nebo Lucemburčana. ?.. a dyť to je jedno, esli Čech, Eritrejec nebo Lucemburčan, šici jsme jedné krve..

    Hladová roura....-))
    Kurva , co ti lidi všecko nevymyslí....kvůli obyčejné vodě, že. Kerou lijem do hajzlů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jmenuji se Bilion
      hraju v noci na trombon
      astrologu jsem ja kral
      hezky jsem to nakydal

      Vymazat
    2. Jmenuji se Roura smradu
      blabolim tu zase z hladu
      o tom ze jsme stejny tlamy
      s cikorkama z osoblahy

      Vymazat
  45. marie

    I v rámci astrologii existuje mnoho různých škol a často protichůdných pojetí. Já se ztotožňuju s dnes převládajícím astrologickým názorem, že planety v astrologickém slova smyslu nemají na nic vliv - alespoň ne ve fyzikálním slova smyslu. Vliv Měsíce na ženy je něco mimo astrologii.

    V astrologii jsou planety, hvězdy a další astrologické veličiny a jejich kombinace jen symboly, které umí astrolog "přečíst" a rozluštit. To, čeho se astrolog chce dobrat, je pochopení kvality času, ve kterém se zkoumaná osoba (nebo i neživá událost) narodila nebo nachází. Astrologie vychází z esoterických principů, které předpokládají, že začátek určuje dílo, a že kvalita času zrození je analogická kvalitě dané osoby nebo jevu.

    OdpovědětVymazat
  46. 18,2 -
    proč odsolovat vodu, když se polívka přisoluje?

    OdpovědětVymazat
  47. Odsolit by si ji mohli v místě spotřeby v množství nezbytně nutném. Pro závlahy asi ne, nejsou to zemědělci, ale zatím lovci.

    OdpovědětVymazat
  48. Tužka napíše,....těch hausnumer co tady bylo vysypáno,....pěkně šmahem,....z jedný vody načisto,....od astrologie, přes celý vesmír , ... a miliarda sem a miliarda tam,..... až k ODS,..a plácá a plácá, těch hámotin v jednom vstupu,.....a těch upoutávek,.....naglajs,.....jestli to všechno čte a taky tomu věří,....tak už se nedivím, že má z toho v hlavě takovou bramboračku.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  49. aga

    Aha, děkuju, snad rozumím... Vůbec se nechci vydávat za znalce, ani minimálně.
    Osobní zkušenost, kterou mám, asi potvrzuje tak nějak to, co píšete. - Už jsem to tu kdysi zmínila - jakási kancelář Astrogen mi zdarma, k zaplacení předplatného časopisu Regenerace, zaslala Prognózu astrologických vlivů (s dodatkem, jak ji používat). Je k tomu dvoustránkový výklad... Tehdy jsem si to pročetla - Oblasti působení transitujících planet a pak všechny ty sektory, ascendenty, kvadratury, atd. Samozřejmě, jako laikovi mi z toho šla hlava kolem a nejvíc mě zarazilo, že tam mám vlivy (předpoklady), které jdou přímo proti sobě (např. všestrannost - vyhraněnost, apod., ale opravdu hodněkrát). Tak jsem tomu moc nevěřila.
    Pak při různých úklidech jsem na ten 12tistránkový spisek několikrát narazila, a při čtení se mi to v hlavě různě poskládávalo, že na tom něco může být - řada předpokladů se potvrzovala nebo vypadala hodně pravděpodobně, s odstupem let. Asi se ty vlivy a předpoklady mohou i navzájem rušit a různě propojovat... Určitě podrobně nepochopím, jak to funguje, ale řekla bych, že výsledky vypadají, aspoň v mém případě, hodně hodnověrně. Toť můj momentální názor.

    OdpovědětVymazat
  50. Bilión

    Proti Vašim názorům snad ani nemá cenu protiargumentovat, navíc si myslím, že toho oba o dané věci víme tak stejně... Já ji jen neodsuzuji.
    K Vašemu odkazu na článek na Metodickém portálu pro učitele - stačí se podívat také na diskusi pod ním, je tam odkaz na web Jak funguje (analytická) astrologie, tak to snad stačí. Názor proti názoru. S panem Grygarem mám problém, něco skousnu, hodně toho nepoberu.
    Když Vám sem přidám smajlíka, bude to lepší, viďte.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 16:42

      Prázdné kecy.
      Jistě, dokonce byl šířen i hoax - že Grygar prohlásil, že své soudy o astrologii odvolává, zákeřnost těch pomatenců totiž zřejmě nemá mezí...a nezapomeňte , že mnohé ty nesmsly živí, některé přímo luxusně /hejlovitých blbců lítá po světě stále dost/.
      Nějací nýmandové že kritizují v tomto Grygara- to je tak potrava vhodná na přežvýkávání osly.

      Ano, astrologie mě nezajímá, jistě o ní nejsem zpraven detailně, Vy ale nevíte o astrologii vůbec nic, jak vidno, přesto sem ty své soudy vkládáte.
      Ono ani s tou menstruací to totiž nemusí být tak , jak tvrdíte /vědci se přiklánějí spíše k evolučně- kulturní podmíněnosti /, ale ani to Vám zjevně nevadí - uvést to coby podpůrný argument.
      Mně namyšlenost vyčítáte, ale sama ji užijete, evidentně nemáte ani páru o tom, dle čeho astrologie vůbec soudí /že to nejsou přitažlivé síly planet či měsíců, ale ona ani nemůže - protože by musila již dávno počítat s tím, co ještě tehdy vůbec lidstvo neobjevilo, s tehdy ještě neobjevenými tělesy /.

      Je to s tou astrologií jak s děckem, vemete mu hračku, začne bečet.
      Proto pojednou ty nájezdy Tužky a podobných podivínů, nemají moc radosti, když jim rozbíjíte hračku, jsou jak malé děti hrající si na dospělé.
      Věda je o neustálém rozbíjení, ale povíceru staví, staví do nových významů i hodnoty a třeba také i to , jak nejlépe je udržovat, v této dialektice pak skutečně posunuje lidstvo kupředu. Snad až k bodu, kdy díky prací strojů budou lidé pracovat kvůli tomu, aby jiným lidem dělali radost a zbavovali je utrpení, pokud možno poučeni, zejména vědou.

      Moc jste si asi nezapamatovala -k čemu všemu je taková krabička sirek. Mj je totiž k tomuu, že se respektují ty fenomeny, které byly popsány jazykem ne podivínů typu Tužky, ale jazykem vědy.
      To je základní kořen i té židokřesťanské tradice, respektive osvícenecké její verze, kterou si tady tak rádi všici berou do huby - když např. hýkají o potřebě obrany této civilizace před uprchlíky.
      Jo, leda tak si s nima přikyvovat v té magii, astrologii apod.věcech,které máte společné...a všečer si s nima vychlastat lahev borovičky -jak JAHAve a pak křepčit kolem ohně a prožívat znovu všecky ty domněle ztracené agovy emoce....
      Rozum opomíjet. A když , tak jej nahrazovat emocema a ještě to vyzdvihovat coby nějaku náramně rozumnou věc - že vámi např. cloumá davovost, loajalita vůči fuhrerovi apod..

      Dyť vy si někteří s těma islamistama a černochama můžete už teď začít notovat, přitom je nenávidíte ...asi nenávidíte v nich sami sebe, není to náhodou tak , že ne ?

      :-)))))))

      Astrologie nemůže FUNGOVAT /jen ubíhá, podobně jak když ubíhají splašky v odpadním potrubí/, stačí na to matematika, ty dva stejné případy stejných konstelací prostě v čase vyhrazeném Slunci, jeho existenci coby životadárného vesm. tělesa , nelze prokázat, pokud je vám ten čas krátký, tak si zkuste nějaký přidat, ale to již pak hraničí s šílenstvím..
      Je to cca asi s tou astrologií tak jak když kdysi lid věřili že existují víly, sudičky, vodníci atd.
      Též existovaly živnosti, které z toho tyly...pokud napřkílad doytyční při nich sbírali a používali zdraví prospěšné bylinky...tak nemusili být pouze zištnými přiblblíky, ale skutečně prospívali..
      I Koperník se tuším že živil tak trochu astrologií, to je jak když dobrý herec občas dělá do reklamy. A taky byla jiná doba, kdosi možná po té době znovu touží, já ne. Mně se ta doba hnusí - aby nesmysly byly tolerovány, ba i obdivovány...a kritické poznávání končilo na hranici, to je na mašlu..

      Astrologie kdyby zůstala mrtvou matkou své dcery - astronomie, byla by jí zřejmě ctěna.
      Ovšem těžko může ctít dcera matku upíra.

      Ale jinak si myslete co chcete, " Je suis kdekdo".
      Každý si dělá sebe povětšinu sám, jen poštěkávající svoloč chce dotyčného tu změnit pomluvou, tu nactiutrháním, jindy pouze poštěkáváním.
      Ti blbci si fakt myslí, že to k něčemu je jinému, než k tomu, že prohlubují své blbství. Často davového charakteru - protože jsou povětšinu i zbabělí, nejen blbí a proradní..

      Vymazat
  51. Jmenuji se bilion
    v hlave huci jeden ton
    vsechno vim a vsechno znam
    sem to zase nakydam

    OdpovědětVymazat
  52. Ad:Tužka
    21 června, 2015 14:06
    tak už se nedivím, že má z toho v hlavě takovou bramboračku.

    A to ste este nospomenula, ze stihol i valek, borovicku...
    :-))))).

    OdpovědětVymazat
  53. marie

    Když se člověk zamyslí sám nad sebou, a když se pokud možno objektivně pozoruje, tak zjistí, že jeho různé dispozice, emoce a sklony jdou často proti sobě. Často v našich prsou nežijí jen dvě duše (Goethe), ale vypadá to v nás jako v rozhádané hospodě. Napříkad můj horoskop narození je takových protichůdných tendencí plný, a má osobnost i život to v plné míře odrážejí. Cílem takových životů je pokusit se protiklady sjednotit a zharmonizovat.

    To, co Vám ta kancelář zaslala, byl jistě výstup z nějakého astrologického programu. Ty programy jsou různé, dnes často velmi sofistikované, ale přesto nedokážou vidět celého živého člověka, dokážou jen vypočítat a popsat jednotlivé markanty horoskopu. Zkušenému astrologovi by měl při studiu horoskopu vyjít nějaký synergičtější výsledek, ale postihnout všechny okolnosti a možnosti snad ani nelze.

    OdpovědětVymazat
  54. aga
    Píšete to hezky, je to tak s těmi protikladnostmi. A asi to tak má být...
    Jistě, že počítačové programy ty věci vyloží bez intuitivního vkladu zkušeného "vykladače", to je podobné se vším, když se dělají strojové analýzy, a zvlášť u tak složitých věcí jako tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když už bych někdy zapochybovala o astrologii a chtěla věřit na racio a vědu, stačí mi přečíst si verbální splašky těch, kdo se jimi zaklínají. Pokud z Vás víra v racio a vědu dokáže udělat něco tak nechutně slizkého, jako je bilion a další, tak budu radši věřit na víly a hejkaly. Tak samozřejmě, musí tam být nějaká osobnostní dispozice, ale celé slavné racio je proti ní bezmocné.

      Vymazat
    2. Nechme hejkaly, ať hejkají. Pravdě a osudu neujdou :)

      Vymazat
  55. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde21 června, 2015 16:55

    "....Slovenská policie zasahovala mimo jiné i nedaleko Hradu, kde výtržníci poškodili policejní vozy a kde policisté zadrželi 45 lidí. K incidentům došlo také na hlavním nádraží, kde prý například maskovaní extremisté házeli kameny po členech rodiny ze Saúdské Arábie...."

    Hmm...házení kamenů.
    To něco připomíná. Kdysi taky nejdřív házeli kostky, nebo vyhazovali za límec z kaváren, taky luza hýkala, že za vše jsou odpovědni bezradní politici, zkorumpovaní , prolhaní a neschopní. Pak přišli " politici" rázní, stranicky čestní, domněle pravdomluvní a schopni všeho - což pak prokázali tedy velmi pádně a řádně. Tak ještě trochu magie, pověr, davového chování a emocí...a je to. Ani se nebudou muset ti " noví" politici snažit, poběží to samo.

    Pikantním je však to, že házeli kameny po lidech ze státu, který je spojencem našeho spojence v NATO. Tedy házela tato luza kameny po " svých" lidech. To je jak z grotesky.

    Tož nic, jdu ke studánce s vodou čistou. Pak zkusím štiku, vím o jedné, tlusté na dvě pěsti, už mě jednou pokousala...a pak plác do vody !

    Hezký den všemu davu, " Je suis kdekdo".

    OdpovědětVymazat
  56. aga
    "Když už bych někdy zapochybovala o astrologii a chtěla věřit na racio a vědu, stačí mi přečíst si verbální splašky těch, kdo se jimi zaklínají. Pokud z Vás víra v racio a vědu dokáže udělat něco tak nechutně slizkého, jako je bilion a další, tak budu radši věřit na víly a hejkaly. Tak samozřejmě, musí tam být nějaká osobnostní dispozice, ale celé slavné racio je proti ní bezmocné."
    -------------------------------------------

    Podle mě ale víra člověka v astrologii nebo vědu ho povahově neovlivní, příp. nezmění. A to ani v temperamentu, slušnosti, ohleduplnosti, vyjadřování...
    Při obhajobě své víry bývá mnohdy člověk schopen hrozných věcí (i zabíjení).

    K výborným filmům řadím americký film Kdo seje vítr (z r.1960).
    https://www.youtube.com/watch?v=oX4yzAv2zOg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, v tom se určitě shodneme.

      Vy někdy berete vše až moc doslova a vážně, nečtete mezi řádky. Smyslem mého příspěvku bylo sdělit spíš můj názor na biliona, než vyjadřovat se k víře :)

      Vymazat
    2. Jenže od rozdílného vidění to může jít ke sporu, verbálnímu napadání, osobní averzi... A to jen kvůli obraně něčeho, čemu člověk věří.
      Podle mě můj názor na někoho ještě neznamená, jaký ten dotyčný skutečně je. Navíc vytvořit si názor na člověka na základě virtuálních diskusí podle mě není nejlepší.

      Číst mezi řádky moc neumím. Při práci jsem vše brala, jak to bylo napsáno, jednalo se o zadání a to jsem buď chtěla doplnit nebo někde změnit, kde se mi to zdálo chybné.

      Každej je nějakej
      https://www.youtube.com/watch?v=Ua3Vnn8bzhQ

      Vymazat
    3. No jistě, že od rozdílného vidění může dojít ke sporu, napadání, averzi... Takovej už halt je člověk a život. Co proti tomu chcete dělat? Už jsme se mockrát bavili o tom, že věčně tyto přrozené emoce potlačovat není rozumné ani zdravé.

      Vymazat
  57. Tužka napíše,......ještě k středověkým astronomům a astrologům,....

    Tím nejsolidnějším a nejpoctivějším, který pracoval i v Čechách a v Praze, byl Tycho de Brahe. K výročí jeho úmrtí / zemřel 24.10. 1601/,....tak v roce 2001 jedno muzeum pořádalo výstavu. Byly tam originály jeho prací a taky horoskopy, které na přání různých šlechticů sestavoval. Signoval je , napsal přesně letopočet, měsíc den, minutu i vteřinu signace.

    Musím napsat, že mě až mrazilo, s jakou přesností předpovídal mnohé události dopředu několik let.

    Byl tam i list, který psal pro Giordána Bruna, varoval ho, doporučoval, aby odešel z I tálie, zval ho k sobě do Dánska,.... -tvé hvězdy mluví temnou a ohnivou řečí, neopustíš li Itálii, hranici neujdeš,- a tohle varování napsal v době, kdy mladý Giordáno ještě nebyl pronásledován.

    Na té výstavě jsem byla skoro celý den, opisovala jsem si některé texty a načrtávala některé horoskopy,....a pak doma se ke stejným výsledkům snažila dobrat stejnými cestami.

    Další významný astronom, který rovněž sestavoval horoskopy byl J. Kepler.

    No a mistr Edward Kelley,.....jenže, ten své nadání promrhal díky své chtivosti peněz a majetku a taky díky své nezkrotné a nevypočítatelné povaze.
    Ještě snad John Deem a Michal Sendivoj.

    Všichni další astrologové vycházeli a vlastně vycházejí /v oblasti dnešní Evropy/, z poznatků těchto astronomů.
    Být přesný a sestavit přesný horoskop je docela makačka,....vždyť doba oběhu Měsíce/ jak už jsem psala, je stěžejním tělesem v určování horoskopu/, tak doba jeho oběhu je 27 dní 7 hodin 43 minut a 11,5 sekundy,...a ještě, on je ten Měsíc v některých obdobích o trochu rychlejší, pak zas trochu pomalejší,....takže v průzoru staletí můžeme na tu půlvteřinu zapomenout.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  58. Tužka

    Pěkné pojednání. Kolikrát mě napadlo, co ti lidé tenkrát ovládali, čemu všemu rozuměli atd. - my jsme dnes jinde, ale nelze říct, že ve všem před nimi.

    OdpovědětVymazat
  59. Lidé tehdy především vnímali zcela jinak realitu, viděli ji daleko mnohovrstevněji. Dnes jsme realitu ořezali jen na její jeden jediný aspekt - ten hmotný, měřitelný a vážitelný. Ve zkoumání hmoty jsme daleko, ale tam, kde narážíme na její hranice a přesahy, přestává nám to fungovat.

    OdpovědětVymazat
  60. aga
    Dá se odhadnout, jaký je množstevní poměr těch, kteří se aspoň snaží vidět vícevrstevně, a těch ostatních?

    OdpovědětVymazat
  61. Zdravím krtkovnu,
    zvláště dámy.

    Tužko,
    až budete mít čas, napište sem zase něco - cokoli - delšího. Ještě se mi nestalo, že bych se při čtení Vašich textů nudil nebo naštval.

    Anno,
    s pobytem v noře zacházejte opatrně, v množství větším než m... středním poškozuje duševní zdraví.
    Nora (Ibsen promine) je bi-či multipolární poruchou sama o sobě.

    Odborník v Limonádovém joeovi tvrdí, že alkohol v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství, ale kolikrát mi stačí šňupec z některého krtince a mám co dělat abych před okolím skryl, že mi z toho přechodně jeblo.

    A to jsem bejvalej poloprofík, vočkovanej satanem.

    (Mimochodem - nenašel jsem se ani ve Vašem výčtu žen, ani v seznamu chlapů. Rozhodl jsem se, že je to buď dobře, nebo že si to zasloužím.)
    .....................................................................
    Pár dnů jsem sem ani nenakoukl, byl jsem u dcery, je na tom zdravotně dost blbě.
    ..........................................................................................................

    Budu se snažit sem psát méně,
    musel bych si vždycky hodit kostkou, jestli mám napsat něco vtipného, něco chytrého nebo něco upřímného.
    Všechny tři ingredience dohromady by zvýšily krtčí úmrtnost.
    Tak se snažím bejt alespoň čím dál tím blbější a - všechna čest a falešná skromnost stranou - jde mi to už skoro samo a stává se mi to druhou přirozeností.

    I když se tu stále vyskytují nejméně dvá tydýti, na které asi dlouho mít nebudu.
    .....................................................................
    Mimochodem - co je s Pepou ?
    Nejezdí zas někde dole na vembloudu ?
    ***********************************************************************

    Važme si všichni toho, že nejsme normální!
    Normálně (tj. podle standartů okolí !) se v blázinci chová jen blázen !
    A okolní svět je v současnosti jeden jediný velký megablázinec.

    Zdraví
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  62. Marie

    tak v různých takových esoterických kruzích se udávají obligátní 4% "otevřených" lidí. Nevím, proč musí být všeho výjimečného ausgerechnet 4% - homosexuálů, deprivantů, antideprivantů...

    Nás, co se snaží, bude ale daleko víc. Jenže ta cesta je klikatá a má různá slepá ramena. Asi to tak mám být, často píšu o tom, že realita, kterou žijeme, je jen něco jako level virtuální hry, kdy sbíráme body, abychom se nejdříve dostali mezi ta 4% a nakonec se definitivně přehoupli do dalšího levelu.

    Jáchyme, buďte pro změnu upřímný. Mi to stojí za riziko.
    Dceři přeji sílu na zdolání choroby.

    OdpovědětVymazat
  63. Jáchyme, buďte pro změnu upřímný. Mi to stojí za riziko.
    Dceři přeji sílu na zdolání choroby.
    *************************************************************************
    Ago,
    1) Srdečný a upřímný dík.
    2) No dobře, ale něco za něco: Jste a) transsexuál neb
    o b) transsexuálka ?

    3) A pokud se upřímně domníváte, že a) nebo b) / resp. non-a) či non-b)/ jste si tím jistý/á ?
    4) Pokud jste si jistá/ý, z čeho onu jistotu čerpáte ?

    ********************************
    (Pokud se odějete do hávu hrdého mlčení či mne pošlete do prdele, máte mé plné pochopení a neztrácíte mé sympatie)
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  64. Jáchym

    Já jsem do výčtu zdejších mužů a žen neuvedla kategorii "moji miláčci", takže jste tím pádem nebyli uvedeni Vy a paní Tužka. Ale zatajit jsem Vás nechtěla :-)

    Máte pravdu s tím pobytem v noře. Vím, že všeho moc škodí. Ale nejsem soudná, tak se mi těžko určuje, kdy jsem ze všeho ještě vyšinutější, než běžně. Prosím, bude-li se Vám zdát, že bych měla na čas noru opustit, napište mi to. Pokusím se na chvíli "zalézt" a dát se dokupy.
    Díky za upozornění.

    OdpovědětVymazat
  65. Možná chce Anna říct, že by se mělo mluvit jednoznačně, neočekávat, že budou druzí číst mezi řádky. No, já v tom taky nejsem moc dobrá, občas přehlídnu signál mezi řádky, chce to asi znát jednotlivé řečníky. Někdo mluví/vyjadřuje se jednoznačně, někdo má složitější myšlení... Ale Anno, nic si z toho nedělejte, tady Vás případně dotyčný opraví a usměrní :) A můžete mu to vrátit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já asi chápu, co chce Anna říct, a taky chápu, proč. Ale stejně může - jako my všichni - mluvit jen za sebe (já její názor i postoj plně respektuju, ale jsem prostě jiná).

      Svět by byl jistě bezpečnější, kdoby bylo po Anně, ale zase by nebyl tak pestrej a zajímavej.

      Vymazat
    2. ... asi ne "po Anně", ale po Annině přání, že jo?

      Vymazat
    3. Já nechci po nikom, aby psal tak, abych to pochopila :-) Já jsem jenom reagovala na vyjádření agy a soudím z jejích výše uvedených slov, že pochopila, co jsem chtěla říct. Nemám vůbec žádné snahy o změnu kohokoliv. Z vlastních zkušeností vím, že je to nemožné, a to jsem se snažila o změnu sebe - já na to dělám, já na tom makám a ono ne a ne a ne :-)

      Vymazat
    4. Tak i v tom se shodneme, já na tom taky (marně) furt dělám :)

      Vymazat
  66. Jáchym

    Jesli se ptáte, zda jsem transsexuál/ka v realitě, pak nejsem. Jistotu čerpám z pohledu do zrcadla (momentálně tepláky a triko, nenamalovaná - to by žádný správný transsexuál/ka nikdy nevzal na sebe) a z reakcí své rodiny a okolí.

    I když je fakt, že můj ex mi občas nadával do leseb, do transsexuálek ale nikdy.

    OdpovědětVymazat
  67. Jáchym

    Teď jsem si teprve dočetla i co bylo za částí pro mě.

    Držím palce a přeji Vaší dceři brzké vyzdravení. Kdyby tak bylo možné vzít nemoci vlastních dětí na sebe.
    Pepa Řepa psal, že ve středu (jestli si to dobře pamatuju) odlétá na jih. A zmínil se, že se sem (do nory) možná nevrátí (kvůli bilionovi). Snad časem pozapomene a dorazí sem.

    OdpovědětVymazat
  68. Ze Zvědavce:

    Z České republiky loni na dividendách odplynulo do zahraničí 214 miliard korun. Zisky, které si ze svých účastí vyplatili zahraniční investoři, představují pět procent hrubého domácího produktu Česka. Zemi to řadí mezi tři největší plátce z evropských zemí, více prostředků vyplatily do zahraničí jen Irsko a Malta. V posledním čísle to uvádí časopis Statistika&My.

    Klikněte si na odkaz, je tam zajímavá tabulka, kolik z kterého státu legálně ukradli peněz. Ze všech chudších států tečou peníze formou tzv. dividend do všech bohatších států. Status chudších zemí jako kolonií Západu je víc než jasný.
    Zdroj: http://www.novinky.cz/ekonomika/372928-z-cr-na-dividendach-o...

    OdpovědětVymazat
  69. Jáchym -
    PŘ letí ve středu na jih (pokud to nebylo minulou středu, ztratil jsem přehled o dnech).

    OdpovědětVymazat
  70. už ztrácím přehled ve všem, info o PŘ dala Anna...

    OdpovědětVymazat
  71. I když si myslím, že řepa by měla být pořádně zakořeněná a čekat na kampaň, pokud je cukrová.

    OdpovědětVymazat
  72. Jaho
    http://www.konzervativnyvyber.sk/rusi-chcu-cinanom-dlhodobo-prenajat-uzemie-na-sibiri/4794/

    A pouvazujte c tejto suvislosti nad tym:

    http://zivot.cas.sk/clanok/17802/cina-nezabudla-ako-prisla-o-vychodnu-sibir-prinuti-rusko-aby-jej-ju-vratilo

    Rusko si jistě uvědomuje všechny souvislosti, ale co by mělo z Afričanů? To byl jen poťouchlý nápad Víta Klímy.

    OdpovědětVymazat
  73. Ládíku!!!

    Vy už toho máte také hodně, práce, louky a diskuse. Nemáte někdy také mánii? :-)

    OdpovědětVymazat
  74. Pokud jde o téma diskuzí zde, nebo na disqusu,
    tak tenhle formát mi tak úplně nevyhovuje, protože nereaguji na lidi, kteří mluví buď přímo, nebo zblízka do politiky, ale zas je tu možno vklidu relativně poklábosit a skákat z jednoho tématu na druhé.
    Ale ta nestrukturovanost :-) má zas tu nevýhodu, že se nedá v jednom tahu věnovat jen jednomu tématu. Ovšem jak jsou některé jiné diskuze, nebo byly, tak ta témata tam byla v takovém počtu, že jeden nvěděl na které hned skočit.

    OdpovědětVymazat
  75. Tužka napíše pro Jáchym,....díky, pane, je mi ctí, že mě čtete.

    Vůbec nejdelší psaní na pokračování vzniklo pod blogem pana Petra Klána 21.4. 2012 Čajovníkový fík laskavosti.

    Tam jsem, díky panu Honolulu a s jeho přispěním a povzbuzením, a taky jeho neodolatelnému šarmu, psala o Bibli, o Novém Zákoně, o Poslední Večeři.
    .....takže,....budete li si chtít číst.....

    Pak mám ještě pojednání, jak zabránit náhlým bahenním povodním ze svahů, a ještě něco o výživě.

    A taky podrobně jógová cvičení, která může dělat každý sám. Jo, a taky podrobný popis a účinky základních bylin,...až to najdu, dám odkaz, budete se moci rozhodnout, zda ano nebo,......vždyť nečíst je tak snadné.

    Zdraví Vás Tužka.

    OdpovědětVymazat
  76. Tužko,
    dík,
    ty odkazy bych rád.
    Připadáte mi na zdejší poměry mimořádně konzistentní (tedy tak trochu protiklad toho, jak se - do značné míry vědomě - tady projevuji třeba já).
    ***********************
    Jestli z nory odejde Pepa Řepa, bude mě to fakt mrzet.
    Před pár dny jsem náhodou narazil na svou korespondenci s Liborem Stejskalem, kde jsem se snažil, aby byl tím moudřejším, který ustoupí.
    Pak jsem se zase snažil vytleskat Pepu na pódium.
    Bez něj by to tady nebylo ono.

    Nejsem si jistý, jestli jsem udělal dobře, když jsem se snažil narušovat maloměšťbiliónovy a Pepovy fackovačky.

    Na jedné straně se Bilión otužil a vypracoval pod vedením Mistra Okopaniny a stal se jeho důstojným soupeřem v disciplíně okopávání kotníků.

    Na druhé straně zaujal postoj Orel much nelapá, čímž způsobil Biliónovi ošklivý absťák.
    Holt rvačka ve stylu "A tak primář kliniky s profesorem matiky váleli se po zemi, žádné cavyky" (Mládek)
    má neodolatelnou přitažlivost pro nás, doživotní postpuberťáky bez rozdílu Qvíkvé, věku a pohlaví.

    Jáchym
    (brou!)

    OdpovědětVymazat
  77. marie 21 června, 2015 09:58:
    >"Astrologie je spekulativní produkt lidské mysli. Je pro Vás jenom dobře, že Vás minula (anebo spíše Vy ji)."
    Tak já jsem si, amate, jistá, že za "spekulativní produkt lidské mysli" lze považovat úplně všechno, co kdy lidská mysl vyprodukovala - budu-li to chtít takto znegativizovat, jako Vy ve svém rčení.
    Jestli Vy osobně astrologii, bylinkářství a dalším věcem nevěříte, vůbec Vám to nedává právo o nich mluvit urážlivě. <
    1) Astrologie na rozdíl od vědeckých disciplín není založena na objektivní kauzalitě. Tu nahrazuje myšlenková spekulace.
    2) Takové konstatování není urážlivé.

    >promiňte mi, že jsem Vás oslovila, nemám už zájem se s Vámi dohadovat<.
    Váš pokus o poslední slovo Vám laskavě promíjím.

    amat.

    OdpovědětVymazat
  78. Tužka napíše,,.....a to se dalo očekávat......žeáááno,.....protože ho musí mít......jak úsměvné.......

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  79. Tužka

    Díky za nasměrování, právě jsem dočetla blog pana Klána. Smekám před Vámi a panem Honolulu, že jste se tak obsáhle podělili o znalosti. Před časem jsem četla román Člověk, který se stal bohem od G. Messadié (román ze života Ježíše Krista, v němž se pojí autorova fantazie s údaji získanými historickou analýzou, dedukcí a rekonstrukcí) a tam mě zaujal poměrně obsáhlý doslov autora, kde zmiňuje nesrovnalosti, na které narazil...
    Ještě jednou díky. Už se těším na další nasměrování.
    Dobrou noc
    https://www.youtube.com/watch?v=wT2MYgrz2a0

    OdpovědětVymazat
  80. Viola -
    louka je pokosená, kdo to viděl, tak myslel, že kombajn. Má 90x80m, trvalo mi to 5x3,5=17,5hod., kosa 90cm, rozteč pokosů 2,6m. Kosicí manie na mě jde po 2 hodinách; po 3,5 dostávám žízeň a musím klepat, protože odejde ostří - práce se stává dřinou.

    OdpovědětVymazat
  81. Marie, ago a ostatní. Nikdy jsem netvrdila, že někomu ubližujete tím, že věříte astrologii a různým podobným záležitostem. Pokud se tím ale neživíte, což nejspíš ne. Jen si myslím, že i zde, i když nejen zde, může být také příčina, proč muži považují ženy za ..minimálně naivní. I když je pravda, že muže tomu věří také, jak jsem zjistila i zde.
    A abych ještě vysvětlila proč tomu nevěřím. Je pravda, že jsem nevěřila nikdy, asi je to výchovou, rodiče k tomu také neměli žádný vztah. Ale co se mně narodila dvojčata, 5 minut po sobě, tak jsem se v tom jen utvrdila. Jsou každá jiná, jinak jim vycházejí podobné události, prostě podle mého je to jen výmysl, a i mnohdy někomu dobře vydělávající.
    Jinak ale vše dobré, v ostatním si Vás všechny čtu ráda :).

    OdpovědětVymazat
  82. aga 21 června, 2015 17:09

    Urážet oponenty Vás naučila astrologie anebo to máte určeno kvalitou času v okamžiku Vašeho zrození?

    amat.

    OdpovědětVymazat
  83. Ládik!!!

    Sekáči jdou
    https://www.youtube.com/watch?v=Pq_qScxPZR0

    OdpovědětVymazat
  84. Řepu kombajn zaoral
    teď ať žije blbů král
    jmenuje se bilijon
    cikána toť vzácný klon

    OdpovědětVymazat
  85. Není čmoudu bez ohně.

    Čím víc čmoudů
    tím víc smradu
    maloměšťák zvedá hlavu
    kamarádi jdou jdou jdou
    až ty čechy vyženou

    OdpovědětVymazat
  86. kočka šklíba

    Správě píšete, že tomu nevěříte. Je to otázka víry, ne znalostí. Když o něčem nic nevíme, můžeme tomu jen věřit nebo nevěřit, to ale, jak uznáte, nic nevypovídá o hodnotě věci samé :o)

    OdpovědětVymazat
  87. PS
    A co se týče argumentu dvojčaty - jednak může být v horoskopu narození i 5 minut dost (poloha Slunce ve znamení není zdaleka to jediné, co popisuje naš povahu, a např. ascendent nebo Luna mohou za 5 minut změnit znamení), ale hlavně - dva duby mohou být každý na pohled taky zcela jiné, a přeci jsou to duby a ne lípy. A tak to je i se dvěma "různými" lidmi v jednom znamení.

    Ale taky Vás jinak ráda čtu :)

    OdpovědětVymazat
  88. amat a případně další - ad "objektivnost vědy"

    Teprve to tu začínám číst a neznám další reakce, ale k amatově replice v 23:23:

    "1) Astrologie na rozdíl od vědeckých disciplín není založena na objektivní kauzalitě. Tu nahrazuje myšlenková spekulace."

    Pane amate, bez urážky.
    Před léty bych s Vámi nejspíše souhlasila - byla jsem přesvědčena (a přesvědčována), že věda se svými kauzalitami je jediná kompetentní vykládat náš svět. Pak jsem se postupně mnohokrát a mnohokrát přesvědčovala (i do vědy dělám), že věda je vlastně jen jiný druh víry. Sice se objektivitou ohání, ale sama principy objektivity zpochybňuje. Bylo by to na dlouhé diskuse s Vámi a zastánci té dnešní vědy...
    Zkrátka věřte si vědě a jejím nezpochybnitelným kauzalitám, já o nich prostě pochybuji a mám k tomu důvody. Možná se taky snažím vidět svět v jiných rovinách, než jen v té jedné, vědecky uznávané. Ale jak říkám, moje pochybnosti ba přesvědčení o prolhanosti, tendenčnosti a záměrnému překrucování výsledků výzkumů, atd., mi nedovolují věřit - celkově, v detailech snad ano - něčemu, čemu se dnes říká "věda".

    Pokud Vás potěší mít poslední slovo, předpokládám teď Vaši reakci, já už jsem svoje řekla. Přeju Vám hodně uspokojení z objektivních vědeckých poznatků.

    OdpovědětVymazat
  89. "...že věda se svými kauzalitami je jediná kompetentní vykládat náš svět..."

    A přitom inteligence, pokud je definována jako schopnost přizpůsobit se, je daleko spíše založena na analogiích než na kauzalitách...

    OdpovědětVymazat
  90. PS - .. stejně jako astrologie a další esoterické obory.

    OdpovědětVymazat
  91. Kočka šklíba

    Nemám nic proti Vaší reakci, rozumím tomu. Jen mám dojem, že patříte k těm, kteří si astrologické výklady a horoskopy vysvětlují tak, že nám řeknou, co se v budoucnu stane a jak to s námi dopadne, koho si vezmeme, kde budeme bydlet, a taky přesně popíší naši povahu, naše konkrétní chování... To je úplně mimo! Tohle říkají kartářky.
    Ty předpovědi jsou formulovány zcela obecně, jako obecné předpoklady a nasměrování osobnosti - např. mně píší v 1. sektoru, prý jej mám ve znamení Berana: impulsivní a otevřený charakter, silná vůle, vůdcovské kvality, rychlé reakce, okamžité rozhodování, vitalita, energie, neúnavnost, přímé jednání. Nebezpečí přeceňování svých sil, netrpělivosti, ukvapenosti. (myslím, že je nás tu "beranů" více... :)).- Takových sektorů mám popsáno 12, v každém ještě plno různých znamení a kvadratur, kde byste našla spoustu dalších sklonů a dispozic, jak jsem včera psala, i naprosto protichůdných. Pak ale stejně záleží na tom, co s těmi dispozicemi během svého života uděláte a co všechno Vás ovlivní.... Tak to vše beru jen jako takové zrcadlo, uvědomit si, co všechno ve mně dříme a k čemu mám možná kdesi v sobě sklony.... to není špatné. Párkrát jsem díky tomu popisu už v životě "zbrzdila tempo" a vyplatilo se mi to víc než dost...Vůdcovské kvality jsem např. zase nikdy nerozvinula, a nechybělo mi to, atd. ... Tak to beru já.

    OdpovědětVymazat
  92. marie

    přesně tak astrologii chápu i já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aga
      A já myslela, že tak ji berou všichni... :)

      Vymazat
  93. V čele Fondu ohrožených dětí skončila po pětadvaceti letech jeho zakladatelka Marie Vodičková. Rezignovala pod nátlakem státních úředníků, kvůli hrozbě, že pokud zůstane, stát začne odebírat děti z Klokánků a umísťovat je do dětských domovů.
    http://www.rozhlas.cz/plus/nazory/_zprava/ivan-hoffman-skvela-vodickova--1503972

    Zatracený úřednický šiml !

    OdpovědětVymazat
  94. Ad:Aga

    Když o něčem nic nevíme, můžeme tomu jen věřit nebo nevěřit,...

    Myslim, ze ste trochu dost upjata k tej astrologii. Verit, ci neverit mozeme i vtedy, ked o niecom VIEME toho az az! Ale pochybnosti vzdy zostavaju. A preto sa POTOM veri, ci neveri. NIE PRETO, ze o niecom nic nevieme, tak preto verime. To je blud.

    OdpovědětVymazat
  95. V poslednej dobe
    Fáma sa šíri,
    Že dvaja a dve
    Nie sú spolu štyri.

    Množiny študujem,
    Či fáma pravdivá.
    Myslím, že už viem,
    Prečo to tak býva.

    Nie je jedno,
    Či je jedna a či jeden.
    Počítajme vedno.
    Prienikom jednotiek
    Môže byť aj sedem.

    OdpovědětVymazat
  96. Pro Marii a Agu:
    Už jsem Vám, holky, chtěla přijít s tou astrologií na pomoc, ale Vy si poradíte sami, jak to čtu:-)ale přece jen:
    Většina odpůrců má přesně tyto argumenty:".ale předpovídat , že se jí v roce XYZC narodí děvče a to děvče vystuduje práva v Plzni a díky tomu se stane významnou političkou a přivede jednu malou zemi k velké prosperitě...." až na to, že astrologie vlastně nic nepředpovídá... musím ale říct, že je to omyl i většiny lidí , kteří se na astrologii obrací - chtějí vědět, jak to s nimi bude. A jsou velmi zklamáni, když se dozví, že to záleží na nich:-) , že mohou jen získat mapu toho, kam by mohli dojít, kdyby chtěli, kde jsou jejich slabiny i silné stránky - a i přesto, že tuto mapu získáme, honíme se za tím, abychom byli jako někdo jiný, přeceňujeme se nebo podceňujeme a způsobujeme si všelijaké problémy... stejně jako nám vědecký pokrok nezajistí, že si nebudeme ničit život drogami, o kterých víme, že nás zabijí... a pak, přes všechny informace, které můžeme získat a přes všechnu svobodnou vůli, nakonec neopustíme svou mapu - jen ji buď využijeme beze zbytku, nebo se točíme v kruhu vlastních chyb.

    Je jedno, jestli na to věříme, nebo ne. Je jedno, jestli to použijeme, nebo ne...Jedni si i bez horoskopu nakonec svou cestu najdou systémem omylů a zkušeností a najdou ve svém životě způsob, jak s ním naložit. A jiní, i kdyby se jim dostalo přesných instrukcí, tak se budou vyčerpávat snahou o nemožné, nebo to vzdají bez boje...

    Hezký den všem. Anuszka

    OdpovědětVymazat
  97. Tužka napíše pro Amat,...pane, přečtěte si, co jste napsal pod blogem pana Stejskala, Krásné Velikonoce všem 4.6. 6:36

    V zorném úhlu právě toho, co jste tam napsal, se Vaše vstupy zde jeví jako neovladatelné nutkání poťouchlého jedince,...leda,....leda se podle posledních dvou řádků z výše uvedeného vstupu, považujete za jediného,.......doplňte si podle výše piedestalu na který jste se postavil.

    Zdůrazním,...jak jsem Vám napsala už mnohokrát,.....kličkovanou nehraji,.....nebaví mě,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  98. aga22 června, 2015

    >"...že věda se svými kauzalitami je jediná kompetentní vykládat náš svět..."

    A přitom inteligence, pokud je definována jako schopnost přizpůsobit se, je daleko spíše založena na analogiích než na kauzalitách...<

    Nikoliv, je založena na zkušenostech.

    amat.

    OdpovědětVymazat
  99. JAHA - "Ale pochybnosti vzdy zostavaju."

    Jenže toho právě dnešní hlasatelé vědeckosti nejsou schopni. O své materialistické hypotéze k vysvětlování všech jevů v nejmenším nepochybují, žádnou jinou nejsou schopni byť jen brát v úvahu. A všechny, kdo se to opováží, bezostyšně šikanují a veřejně ostouzejí. Viz u nás sdružení Sisyfovci, v zahraničí třeba biolog Dawkins nebo fyzik Krauss - s oběma pořídila ČT 24 rozsáhlý rozhovor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože žádná jiná hypotéza neexistuje.

      amat.

      Vymazat
  100. Tužka napíše,....hypotéza,....počet skutečností nebo jevů, na jejichž základě je hypotéza sestavena není nikdy konečný,....takže přidám další skutečnosti, či jevy a udělám další hypotézu.

    Stačí si projít hypotézy o vzniku vesmíru za posledních sto let,.....

    Žádná hypotéza nebůže být nikdy jediná a konečná,...neodpovídá to zákonům pravděpodobnosti.

    To jenom dogmatici v koňském postroji své jediné pravdy, kráčí svojí vytýčenou cestou s klapkami na očích a uších.

    Ani počet zkušeností není nikdy konečný,.....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  101. Pro amat: Napsal jste "Protože žádná jiná hypotéza neexistuje". A důkazem toho jsou naše velmi omezené možnosti poznání světa. Nebo jste při vší lidské pýše uvěřil tomu, že jsme nejvyspělejším organizmem ve vesmíru a naše vědecké zákony jsou vrcholem poznání celé existence světa? Při vší úctě k vědě, právě ona klouže po povrchu věcí a i ty nepropracovanější studie stejně někde narazí na lidskou duši, která je podle těchto zákonů neuchopitelná. Proto se vědci často přiklánějí k Bohu jako alternativní možnosti vysvětlení nevysvětlitelného, jako touha po hlubším ohmatání světa, a kupodivu jim v tom fyzikální ani jiné zákony vůbec nebrání. Zdá se ale, že Vy si s materialistickou hypotézou zcela vystačíte. Z jistého úhlu pohledu Vám i závidím:-)

    Anuszka

    OdpovědětVymazat
  102. amat 21 června, 2015 23:23

    S dnešním tak zvaně vědeckým obrazem světa je to pěkně nahnuté, materialistické paradigma se bortí hned na několika stranách současně a sebevědomí zástupci vědy tomu jen bezmocně přihlížejí, neschopni seriózní reakce.

    1) R. Moody nashromáždil bezpočet svědectví o zážitcích blízké smrti (svědectvích založených na zkušenostech!), mezi nimi jsou desítky, ne-li stovky takových, kdy pacient v bezvědomí (t.j. s fyzickým tělem v bezvědomí) a se zavřenýma fyzickýma očima byl schopen vizuálních i sluchových vjemů, tedy vnímat, co kdo v jeho okolí dělá a říká. Jde jednoznačně o vjemy, nikoliv o halucinace, protože pravdivost takových výpovědí potvrzují přítomní záchranáři.

    2) Z řad psychologů se opakovaně dozvídáme, že člověk je schopen si ve stavu hypnózy nebo i jen speciální relaxace vzpomenout na své narození. Popsat prostředí, události, reakce matky a otce na svůj příchod na svět. Dokonce má i vzpomínky z prenatální období. Pravdivost lze opět ověřit od dotyčných přítomných osob.

    3) Existuje stále víc lidí se zážitky mimotělesné existence (viz Moodyho out of body experience) i za normálních okolností, nikoliv jen jako součást NDE (near death exper.). Robertu Monroeovi se opakovaně stávalo, že aniž chtěl, zažíval NDE. Později začal tento jev zkoumat a výsledky napsal ve svých knihách. První z nich je tuším tato:
    http://www.ulozto.cz/xWQVESf/cesty-mino-telo-robert-monroe-doc
    Pokusů v laboratoři u Monroea se zúčastnila také Elisabeth Kübler-Rossová.

    4) Množí se případy tak zvaných breathariánů, tj.lidí, kteří se stravují pouze pránou. Francouz Henri Montfort několikrát navšívit ČR, naši vědečtí odborníci měli možnost si ho proklepnout, ale nestalo se tak. Švýcar, dr. Michael Werner se dokonce sám vnutil k výzkumu, ale narazil jen na neochotu cokoliv zkoumat, nakonec ho odbyli, že se jedná o pouhý půst. Následně se podrobil výzkumu v Praze, ale výsledky rovněž nebyly řádně zveřejněny a vědecká obec, zdá se, se nezmůže než na rozpačité mlčení, tedy na metodu v ČR zvanou - "zatloukat, zatloukat, zatloukat". Věda jako když vyšije, nelí-liž pravda?

    Filmový dokument: Na počátku bylo světlo
    http://www.ulozto.cz/x6RUU1Ub/na-pocatku-bylo-svetlo-am-anfang-war-das-licht-2010-cz-tit-mp4

    OdpovědětVymazat
  103. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde22 června, 2015 12:25

    Někteří jedinci, jak vidno i zde, mívají zážitky dokonce i mimoduševní existence - ale nevím zda je to i za normálních okolností, nebo pouze díky jejich hlouposti.
    -------------------------------------------------
    K regulaci námořní dopravy /součást dnešního problému s tkzv. uprchlíky/ :

    http://www.ilent.nl/Images/EMSA%20brochure,%20Understanding%20LRIT_tcm334-360345.pdf

    http://www.imo.org/en/About/Membership/Pages/MemberStates.aspx

    Tedy dle těchto informací není členem např. Maroko. Ale i další státy, pod nimiž mohpu tkzv. piráti, respektive ilegální přepravci plout. No a je otázkou, jak asi může fungovat národní regulátor v Lybii, tkzv. Západem rozvrácené, státně -organizačně dekomponované. Určitě blbě, takže ani vynucovací metody v této situaci nepomohou, natož aby mohlo dojít k uplacení /podpora místního regulátora finacema, know how, lidmi..../.

    OdpovědětVymazat
  104. Bilion - Myslím, že by neměl být problém nedovolit těm ilegálním obchodníkům s lidmi, aby vůbec od afrických břehů vypluli, případně jim preventivně jejich plavidla před vyplutím, ještě prázdná, potopit.

    OdpovědětVymazat
  105. Někteří jedinci, jak vidno i zde, jsou důkazem mimoduševní existence:-)

    Bilióne, mimoduševní existence konečně mnohé vysvětluje.Otevřel jste mi oči. Díky.

    Anuszka

    OdpovědětVymazat
  106. Každou mojí známost muselo potvrdit kyvydýlko.

    OdpovědětVymazat
  107. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde22 června, 2015 13:01

    Ano, ano...zapomněl jsem ještě na to, že množství duševně omezených jedinců zde je neobvykle vysoké. Takže ještě z tohoto hlediska nutný dodatek.

    Pašeráci a zločinci obvykle využívají těch výhod, kterým jim umožní nepoužívání takovýchto povinných technických prostředků, než by je užívali. To ano.
    Nicméně chtěl jsem poukázat hlavně na to, že je již dávno po ruce jeden z vhodných nástrojů , jde v podstatě
    " jen" o jeho efektivní využívání, včetně restrikcí...když už se tedy ti lidé v zemích konečné emigrace shromáždili ve velkém /stále ale tvrdím, že jednat je třeba ve směru změn motivací těch lidí a tedy v zemích výchozí emigrace/.
    A že s pádem státní správy či při neefektivní státní správě dochází k selhání regulačních opatření, mnohdy k jejich fiasku, kdo asi tak dnes v Lybii má starosti s tím, jak často a důkladně kontrolovat dodržování zákonných podmínek při ptovozování námořní dopravy osob.
    Ještě dodatek pro obzvláštní hlupáky : nejde o jediné a samospasitelné opatření, jen o přiblížení jedné ze souvislostícelého balíku opatření, ovšem i zde je patrno, že musí jít o "uplacení" - místních institucí..

    Kolemjdoucí (J.Š)
    Myslím si , že za dané situace by to dost problém byl, zejména co se týče Lybie. Ale jinak souhlas, je to o místním regulátorovi, jak si s těmito jevy /coby přeci jen mnohem lepší znalec místních poměrů než nějaký byrokrat z Palerma/ poradí, takový Kaddafi si s TÍMTO zřejmě rady

    Mějte se, jen jsem sem na chvíli nakouk, nemám teď čas diskutovat. Byť se tady konečně objevil po delším čase někdo, kdo diskutuje.

    OdpovědětVymazat
  108. "Byť se tady konečně objevil po delším čase někdo, kdo diskutuje."

    Než ho označím za obzvláštního hlupáka a na diskuzi se mnou se zase vykvákne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak zas urážet jako anonymní bambiliona taky není příliš košer, nicht wahr ?

      Vymazat
  109. Tužka napíše pro Vasja,.....to je dobrý,...to jsem měla vědět dávno.

    A jak mělo kývat to kyvadýlko,....dělat kroužky,...čárkovat,....nebo dokonce křížkovat,.....

    Nademnou taky jeden dělal kouzla s kyvadýlkem,......ukázal mi na levou slabinu,...a že tam mám veliký problém,...a chtěl ho na místě vyřešit,....šel na to moc rychle,...to nemám ráda,....ráda jsem delší čas jen svobodná lovná zvěř bez závazků,.....jóó, a na té leve slabině jsem měla peněženku s kvantem kovové měny,......proto dělalo to kyvadýlko takový rejdy.....asi,....nebo s ním dělal rejdy ten dotyčný,......kdo ví,.....ale pobavil,....to zas jóó.

    Tužka.....Anonyme 13:07,....zásah,.....čistá desítka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velký Debatér22 června, 2015 15:31

      Ahojky, naši nejmladší se dozvěděli spoustu zajímavého o životě čtyřnohých kamarádů, mohli si psíky pohladit a vyzkoušet si venčení na vodítku a reakce na povely. Velmi důležité bylo i to, že si všichni zkusili prakticky obranu před napadením neznámým psem.

      Vymazat
  110. Rozhovor se jedním slovenským "pránikem" zde:

    Rok a pol bez jedla. Rozhovor so slovenským pránikom Petrom Starecom

    https://www.youtube.com/watch?v=_Qiqtpkv3bE




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proboha, přes hodinu mám poslouchat nesmysly??!

      amat.

      Vymazat
  111. Vsichni kolem jsou luza jen psychopat Bilion je slechti ducha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velký Debatér22 června, 2015 15:22

      Ahojky, všem kamarádům krtkům. Máme tu konečně léto a prázdniny jsou před námi
      Někdo jede na vodu, jiný odtáhne na jih.

      Vymazat
  112. Koukám, že jste tu k sobě opět neuvěřitelně vstřícní a ohleduplní, milí diskutující. Prostě v jitrnici vztahy ustálené, tolerance netřeba.
    Všechny zbylé zdravím a doufám, že se paní Gaia, Pepa Řepa i další opět objeví. Třeba na Disqus.
    (Hm, recaptcha cvičně s čísly?)

    OdpovědětVymazat
  113. Liško
    kyvadýlko musí nad pupikem kroužkovat.
    Pak dobrý. :-)

    OdpovědětVymazat
  114. 22. 6. 1941 začla humanitárně bombardovací akce Hitler- Göringovy partičky, kdy podstatná živá síla Německa, v akci pod názvem Barbarossa, (určená k vykynožení bolševické podrasy na Východě a předání zdrojů silám dobroty a ...) počala bleskové tažení na Východě.

    NIKDE ANI ZMÍNKA?


    Ve "sračkách konce" této akce se zrodil náš svět, končí definitivně v reminiscencích. Partičky ožívají, ovládají a ženou svět do (KAM?). Paradoxy, nebo ne?

    Jen připomenutí výročí.

    Jednou Napoleon, jindy Hitler...

    Už končím, aby to nezavřeli i tady.


    OdpovědětVymazat
  115. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Je-dobre-ze-svet-ridi-moudri-Zide-a-demokraticke-USA-a-ne-Cesi-Ti-by-meli-klecet-pred-Schwarzenbergem-pravil-bulvarnik-Pavel-Novotny-380799

    ..... (Karel Schwarzenberg)
    Ještě jednou připomínám. Ve srovnání s mnoha ostatními zeměmi v Evropské unii jsme na tom, co se týká migrace, velice dobře. Žádné velké proudy k nám nejdou. Řekněme Švédsko čelí mnohem větší vlně migrace než my. Máme možnost opravdu si vytvořit vlastní strategii, přemýšlet, co uděláme a co by bylo do budoucnosti možné a prospěšné pro naši zemi. Ještě jednou opakuji. Strach je nejhorší rádce a musíme dnes čelit výzvě, která je veliká. Na tom se osvědčí naše generace politiků, nebo na této problematice selhává a selže, jako jsme v minulosti někdy selhali taky. Tak proto prosím, střízlivě k tomu přistupovat, vědět, že situace je vážná a nemít strach a neobávat se všeho cizího.

    Celý text Pavla Novotného:

    Škoda, že 95 procent národa nemá intelektuálně na to uznat, že Karel má (jako vždy) recht a pak se jít stydět v pokleku do kouta na hrách.. Stejní idioti, co dnes brojí proti těm chudákům ze Sýrie&spol. zvolilo tehdy v Německu Hitlera.. Je dobře, že svět řídí moudří Židé a demokratické USA a ne Češi..

    OdpovědětVymazat
  116. aga
    tak Novotnej je žid a teda moudrej, no...:-)

    OdpovědětVymazat
  117. ago,
    co na to říct... Honem skočit na články vedle a spravit si chuť. Pár se jich tam najde.
    On ten sebeprodejný P. Novotný dělá do politiky? To je teda správný týpek. A na správné straně.

    OdpovědětVymazat
  118. Migrace je tam a zpátky
    otevřenými vrátky
    táhnou sobi i lososi
    nikoho se nic neprosí
    táhne hmyz, táhnou ptáci
    mnozí se přitom skácí
    táhnou vždy jenom domů
    do svých peřejí a stromů.
    Migrace lidí je jiná...
    nefachčenko ruce spíná
    doma se prací nerozvinu
    přivezl jsem vám trhavinu
    do metra nebo do chrámu
    křesťanskou víru polámu
    marně jste se snažili
    po spasení bažili.

    OdpovědětVymazat
  119. Nemíním pokračovat v nekonečné nesmyslné debatě o ne/vědě, naposledy však přičiňuji několik faktických poznámek:
    Anuszka:
    >Nebo jste při vší lidské pýše uvěřil tomu, že jsme nejvyspělejším organizmem ve vesmíru a naše vědecké zákony jsou vrcholem poznání celé existence světa?<
    Zapomněla jste na důležité slovo: poznaným nejvyspělejším organizmem. Znáte snad vyspělejší? Bůh je mýtus, výtvor lidské mysli, žádná skutečná entita. Konstatování skutečnosti je lidská pýcha?
    >Zdá se ale, že Vy si s materialistickou hypotézou zcela vystačíte.<
    Silně pochybuji, že kdokoliv z vás idealistů materialistické teorie opravdu zná.

    Kolemjdoucí (J.Š.):
    1) Moody: halucinace při "vypínání" organizmu.
    2) Časné "vzpomínky" vybavované při halucinacích nejsou vzpomínky. Experimentálně bylo dosaženo i vložení takových "vzpomínek" do mysli člověka.
    3) Neověřeno.
    4) Totéž, máte možnost konkretizovat: kteří vědci odmítli...atd

    Mám dojem, že z Nory se pomalu stávají Petrovy kameny.

    amat.



    OdpovědětVymazat
  120. Ad: Anuzska

    Nechcem byt hruby, ale tych kecov o astrologii uz bolo dost. Dlho som cusal, ale ked vidim, ze sa tu siria somariny, tak sa musim pridat (myslel som si, ze vas tie blbosti, zenske, prejdu, a ze prestanete tu pisat hluposti, ked nikto nereaguje proti) k normalne rozmyslajucim ludom. Astrologia je zmes fantasmagorickych veci. Nechcem tym povedat, ze nemoze pomahat ludom. Samozrejme, moze. Tym, ktori veria, ze nejake zoskupenie nejakych kusov hmoty ich ovplyvnuju a urcuju im ich zivotne cesty. Pokial im (ludom) to pomaha byt lepsimi - preco nie - nech si myslia, ze nejaka vzdialenost nejakeho kusu hmoty od nejakeho ineho kusu hmoty im celozivotne rozhoduje o ich zivote. Ako VIDIM!!! asi NIKTO!!! nepochopil moj jemny VTIP o vplyve anten vysielaca vln pre mobilne telefony, na rozdiel od vplyvu takeho, napr. Merkura na zivot jednotlivca. Tak to poviem polopatisticky.

    Astrologia je varenie gulasu bez masa, bez cibule a bez papriky. Skratka - pekne bludy, ktore su bludmi nie preto, ze, ako medituje Aga - nie su "vedecke", ale len preto, ze su skratka bludmi, ako hocijaky iny blud - napr., ze ja som z mrtvychvstaly Jan Hus. A mozeme si teraz dokazovat, ci mam pravdu (som Jan Hus zmrtvychvstaly), alebo nie. Presne toto je tzv. veda "astrologia".

    OdpovědětVymazat
  121. Přijmeme na prsa hada
    dýce nastavíme záda
    kdo má kolem svatozář
    nastaví i druhou tvář
    upíšem jim svoji duši
    třeba nejdřív řežou uši
    chvíli budu chodit bos
    než mi uřežou i nos.
    Pro islámu velkou slávu
    k špalku přikládáme hlavu
    na mém hrobě zavyje
    evropská unyje.

    OdpovědětVymazat
  122. Lepší, než astrologie
    je kastrol-orgie
    s masem, paprikou a cibulí
    co projde kebulí.

    OdpovědětVymazat
  123. Kolemjdoucí (J.Š.)22 června, 2015 11:18

    Ale, pokial ste mi nerozumel, ja s Vasim nazorom suhlasim.

    OdpovědětVymazat
  124. vasja
    kyvadélko se mi líbí :-)

    amat
    jako že jsou tady pěkné čarodějnice?! Asi jsou, možná je to tím chybějícím mužským prvkem. Jenže, tady si chlapi chodí občas vyvenčit své ego. A nejhorší je, že ti nejchytřejší se nakonec chovají dost humpolácky, poměřují si pindíky a žádný nechce mít menšího. Pak to má ve světě vypadat, když tenhle mikrosvět je vlastně takový malý model toho velkého! Jen si poměřují místo pindíků zbraně, armády a svoji moc...

    OdpovědětVymazat
  125. JAHA - Nevím, v čem bych Vám neměl porozumět, nemluvil jsem o Vás. Jen jsem reagoval na zmínku o pochybování. Doplnil jsem, že dnešní věda ztratila schopnost pochybovat o svých základních východiscích, což je nutná součást kritického myšlení. Vsadila jen na jednu hypotézu. Ukázal jsem zároveň několik příkladů, kde ta hypotéza, tzv. materialistické paradigma, selhává.

    OdpovědětVymazat
  126. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde22 června, 2015 13:01

    Ano, ano...zapomněl jsem ještě na to, že množství duševně omezených jedinců zde je neobvykle vysoké. Takže ještě z tohoto hlediska nutný dodatek.
    ----------------------------------------------------
    Safra, safra, trochu zdivočelá diskuse :-(
    Evix

    OdpovědětVymazat
  127. liška22 června, 2015 17:46
    amat
    jako že jsou tady pěkné čarodějnice?! Asi jsou, možná je to tím chybějícím mužským prvkem. Jenže, tady si chlapi chodí občas vyvenčit své ego. A nejhorší je, že ti nejchytřejší se nakonec chovají dost humpolácky, poměřují si pindíky a žádný nechce mít menšího. Pak to má ve světě vypadat, když tenhle mikrosvět je vlastně takový malý model toho velkého! Jen si poměřují místo pindíků zbraně, armády a svoji moc...
    ----------------------------------
    Přesně
    Našla jsem odkaz, je v ruštině o výstavbě v Číně http://masterok.livejournal.com/2398647.html
    Evix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. > ti nejchytřejší se nakonec chovají dost humpolácky, poměřují si pindíky a žádný nechce mít menšího. <
      Tedy inverzní Paridův soud. A evix dělá rozhodčího. :)

      Když nevíš kudy kam, převeď řeč na sex. Tím nic nepokazíš.

      amat.

      Vymazat
  128. Věda se často vymezuje proti duchovnu a staví se do protikladu s vírou. Loni vyšel na toto téma na a.cz článek J. Kuchaře - možná není od věci si jej připomenout. Pasáž o "těsných materialistických hranicích" některých vědních oborů je docela výstižná:

    http://blog.aktualne.cz/blogy/jaroslav-kuchar.php?itemid=23023

    "Je možné znovu propojit vědecké a duchovní poznání do jednoho logického systému, jak to bylo podstatnou část starověku? Myslím, že za posledních 2000 let k tomu nebyly lepší podmínky. Stačí „maličkost“: zbourat dogmata na obou stranách a představit takový popis Universa, který nebude odporovat vědeckému poznání a zároveň bude určitou oddogmatizovanou syntézou původních „tvůrčích mystických jader“ významných náboženských systémů.

    V tom mimochodem nejsme úplně na začátku… bylo již vykonáno mnoho práce: z českých autorů jde především o Jana Michaela Kubína (kterému tímto děkuji za inspiraci pro tento text), který popsal strukturu Universa zahrnujícího materiální i duchovní svět ve svém díle Pansofia (dohledatelném na webu), nebo Mirka Zelenku, kterému nedávno vyšla kniha Elegantní Bůh.

    Na straně vědy je také určitá připravenost: především psychologii, biologii a fyzice je už dlouho „těsno“ v materialistických hranicích a často je překračují. Někteří nepředpojatí autoři často píší o konvergenci… Vědci by si měli položit otázku (a odpovědět na ni), jak by měla vypadat „vědecká metoda“, která pro jistotu nevylučuje nic předem, tedy ani existenci duchovního rozměru bytí, i když pro jeho zkoumání zatím neznáme (vědou uznávaná) žádná měřidla a čidla (výjimkou je například schopnost fotografovat auru, což je ovšem jen „prostor“ na pomezí mezi materiálním a duchovním).

    Proti tomu stojí fakt, že věda do značné míry podléhá a je manipulována mocenskými strukturami. Nástrojů je nepřeberné množství, od výběru témat a způsobů financování přes formy vzdělávání talentovaných studentů až po PR využívajícího podobné spolky, jakým je u nás Sysifos. "

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věda podléhá mocenským strukturám?? :))))))))))!
      Giordano Bruno, proč tě vlastně upálili?

      Taky dobrá věta: "biologii a fyzice je už dlouho „těsno“ v materialistických hranicích " :))

      Sisyfos (tak se to správně píše) je občanský spolek nepodléhající nikomu, jeho členové jsou jak ateisté tak i věřící.

      amat.

      Vymazat
  129. On ten bonmot, že Ďáblovi se podařil nejlepší kousek tím, že nás přesvědčil o své neexistenci (a tím je myšleno o neexistenci všeho, co přesahuje hmotu) není až tak neškodný. Všichni, co fanaticky a tupohlavě popírají existenci duchovního rozměru (v esoterickém slova smyslu) jsou jen jeho nástroji, někdy dokonce vědomými.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše, co přesahuje hmotu, je tedy Ďábel. Taky "logika".
      Výrok hodný tupohlavého fanatika.

      amat.

      Vymazat
  130. Ago,
    technická:
    "Všichni, co fanaticky a tupohlavě popírají existenci duchovního rozměru (v esoterickém slova smyslu) jsou jen jeho nástroji, někdy dokonce vědomými. "
    **************************************************************************
    Jak může někdo tupohlavě popírat existenci duchovního rozměru a přitom být vědomým nástrojem ďáblovým ?

    Cožpak není ďábel duchovní bytostí, byť negativní ? Pokud někdo "tupohlavě" popírá existenci duchovního rozměru, popírá zároveň i existenci ďábla - a těžko se může stát jeho VĚDOMÝM nástrojem.

    (Jiná věc by byla, kdyby s rafinovanou vychcaností předstíral neexistenci všeho, co přesahuje hmotu (tedy i ďábla) a přitom v ďábla fanaticky VĚŘIL. Pak by ale nutně věřil i v Boha, - jinak by (coby ďáblův pomocník) neměl takříkajíc do koho/čeho píchnout.


    OdpovědětVymazat
  131. 21:46 -
    Jáchym.
    Zapomněl jsem se podepsat, ale vy byste mě stejně poznal(a).
    Tož dobrou.

    OdpovědětVymazat
  132. jáchym


    "Jiná věc by byla, kdyby s rafinovanou vychcaností předstíral neexistenci všeho, co přesahuje hmotu (tedy i ďábla) a přitom v ďábla fanaticky VĚŘIL. Pak by ale nutně věřil i v Boha, - jinak by (coby ďáblův pomocník) neměl takříkajíc do koho/čeho píchnout."

    No, a co jako? Přesně tak to myslím. Nechápu, co se Vám na tom zdá jako protimluv. To, že mohou příslušníci nějaké víry svou víru zapírat, aby tím získali výhodu, přeci není nic neobvyklého.

    OdpovědětVymazat
  133. PS
    Pokud věříte v Ďábla, věříte samozřejmě automaticky i ve vše ostatní, co přesahuje hmotu (to ale nic neříká o tom, jaký máte k předmětu své víry vztah). Pokud popíráte existenci Ďábla, popíráte tím automaticky i vše ostatní, co přesahuje hmotu. Víra či nevíra v jeden pól skutečnosti automaticky předopkládá víru nebo nevíru v druhý. Věříte-li v den, věříte i v noc - tak už to v našem duálním světe chodí.

    OdpovědětVymazat
  134. PPS
    Aha, vy bazírujet na tom "tupohlavě". I tupohlavost lze předstírat.

    OdpovědětVymazat
  135. Anonymní22 června, 2015 22:04

    Panebože!

    Jsem s Vámi :-)

    OdpovědětVymazat
  136. Tužka napíše,.....Ze základní listiny svobod,.....

    Nikdo nesmí být trestán, omezován ani osočován, pokud neporušil zákon.

    Nazveme li někoho tupohlavým fanatikem,...je to osočování, nebo není,.....toť kardinální otázka.

    Pokud má někdo svůj vlastní názor na víru,.... astrologii,....horoskopy,.....ďábla, Boha,..........porušuje tím zákon,....a pokud porušuje, tak který,......

    Určete zákon, podle kterého může být osočován,.....

    Odpovědi by mě zajímaly,......

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  137. Ja se zapomela podepsat .Georgina

    OdpovědětVymazat
  138. tužka

    Jestli se ptáte mne (v tom případě by bylo fajn mne oslovit) - nikoho netrestám ani neomezuju. Co se týče osočování, to záleží na tom, co si pod tím představujete. Pokud napíšu, že někdo tupohlavě a fanaticky něco tvrdí (a pokud se dobře dívám, napsala jsem to neadresně - rozhodně neadresněji, než jsem zde běžně osočována tupohlavými fanatiky) - tak to myslím spadá pod svobodu mého slova, kterou mi zaručuje základní listina svobod - je to prostě můj názor.

    OdpovědětVymazat
  139. Mimochodem, pokud by se to "osočování" (je to skutečně slovo, které je v Listině použito??) mělo důsledně trestat, tak by dnes musel být pohnán k zodpovědnosti snad každý. Média a diskuze už nejsou prakticky nic jiného než osočování někoho nebo něčeho. Ve skutečnosti si "zákon" velmi vybírá, koho a za jaké osočování bude trestat, zatímco jiné osočování je spíše in (zejména co se týče rasy, národa a náboženství).

    OdpovědětVymazat
  140. amat napsal: "Sisyfos (tak se to správně píše)..."

    A proč tedy ti mudrcové z Akademie věd (!) nazývají své stránky www.sysifos.cz ?

    OdpovědětVymazat
  141. Tužka napíše,....
    Dnes je 22. června,......kdosi tu napsal /omlouvám se nicku, že nenapíšu kdo, musela bych zpět hledat/,...tak správně napsal, že v roce 1941 byl napaden Sovětský svaz.

    22. 6.1941 ve dvě hodiny nad ránem místního času na hranicích SSSR, začal Hitler svou bleskovou válku na východ.

    Je to opravdu už dávno, kdy jsem k tomuto datu vypočítala astronomické postavení tří stěžejních těles,....která ovlivňují fyzikální pochody na naší planetě.

    Země,...deset hodin a pár minut po letním slunovratu.
    Slunce,...jeho paprsky dopadají maximální silou na severní polokouli.
    Měsíc přesně v úplňku a v zenitu, tížnice je kolmá k hladinovým plochám. Je to situace, při které dochází k největšímu přílivu. Její interval je zcela nepravidelný,...kolísá v rozpětí několika roků.

    Když vložíte do všech tří směrů vektory sil, které se toho účastní, výslednice překvapí svou velikostí.

    Za takové situace je v přízemní vrstvě atmosféry veliký energetický náboj. Na zemi se projevuje rychlou vzlínavosti vody v půdě, urychluje se růst rostlin,...veškeré biologické pochody se zrychlují. Bývá více porodů,....a přestárlí, vyčerpaní a nemocní jedinci často podlehnou náhlým kolapsům svých životně důležitých orgánů. Rány víc krvácí, nezavírají se, nervy jsou citlivější a vnímavější,....

    Řečeno laicky,.....vše jede na plné obrátky, na plný plyn,....i tisíce různých motorů válečné mašinerie při bleskové válce.

    Opět si lze položit otázku,.....náhoda, nebo záměr,.....začít útok 22.6.1941 02:00 místního času.

    Jde evropský monzun,.....protože Měsíc není v zenitu, a dráha jeho pohybu už je po sestupné křivce.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  142. ago,

    amatovi byste musel toho Ďábla změřit, zvážit a vyfotografovat, jinak nerozumí, o čem mluvíte. Asi bych zanechala marných snah, kdo nechce pochopit, bude se bránit i pojmům, jako je "duchovní rozměr", ačkoli ho už běžně používá psychologie osobnosti.

    OdpovědětVymazat
  143. astrologie je tu možná proto, že je to nejstarší věda o postavení vesmírných těles, už před 11 000 roky se sledovaly vesmírná tělesa a sestavovaly se obrázky vesmírných znamení. viz tu:

    https://atlara.wordpress.com/2012/07/18/gobekli-tepe-uzasnejsi-nez-stonehenge/

    OdpovědětVymazat
  144. marie

    šak já se na amata se svými názory neobracím, takovej Sisyfos zase nejsem. Ale inspiruje mne k obecnějším úvahám ohledně vztahu racia a emocí, to je prostě mé oblíbené téma.

    Dobrou :)

    OdpovědětVymazat
  145. Tužka napíše,....všichni máte pravdu, každý na to máte svůj úhel pohledu, každý na něj máte právo / já taky/....pokud neporušujeme zákon.

    Je někde zákon, kde jsou vyjmenovaná všechna slova, která nesmíme říkat, nebo psát,....pokud vím, tak není.

    Mám svou vlastní sbírku zákonů, které neporušuji,

    Je to vlastně Desatero, ale trochu upravené,......

    Jeden ze zákonů,....
    Miluj bližního svého, .... ale jen tehdy, když si mou lásku zaslouží.... jinak šmitec.

    Mnoho slevujeme ze základních lidských principů,....tím myslím lidskou společnost jako celek......nic osobního, prosím, protože každý máte právo na svůj názor,....atd,atd,.....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  146. aga
    Tak to jo... Dobrou :)

    OdpovědětVymazat
  147. tužka

    No pokud máte svou vlastní sbírku zákonů, tak jste už asi musela někdy narazit i na to, že koliduje s oficielním zákoníkem, nebo ne? Pak ovšem je ta Vaše první věta velmi relativní...

    OdpovědětVymazat
  148. marie21 června, 2015 10:54
    Astrologie vychází z předpokladu vlivu vesmírných těles na člověka.

    aga21 června, 2015 13:18
    Já se ztotožňuju s dnes převládajícím astrologickým názorem, že planety v astrologickém slova smyslu nemají na nic vliv - alespoň ne ve fyzikálním slova smyslu.


    Anonymní22 června, 2015 23:13
    Tužka napíše,...
    22. 6.1941 ve dvě hodiny nad ránem místního času na hranicích SSSR, začal Hitler svou bleskovou válku na východ. Je to opravdu už dávno, kdy jsem k tomuto datu vypočítala astronomické postavení tří stěžejních těles,... která ovlivňují fyzikální pochody na naší planetě.
    - - - - -
    Tak už se děvčata nějak domluvte, jak je to doopravdy, a nebo raději nechte tu astrologii na pokoji.

    OdpovědětVymazat
  149. Marie napsala : "Asi bych zanechala marných snah, kdo nechce pochopit, ..."

    Angličané mají hezké přísloví, na které si často vzpomenu v politických diskusích. Český překlad zní přibližně : "Nikdo není tak hluchý jako ten, kdo nechce slyšet." Původní znění jsem bohužel zapomněl.

    OdpovědětVymazat
  150. Tužka napíše pro Aga,....tak nevím, kterou větu teď myslíte,....ale pokud tu, ....že všichni máte pravdu,....to jsem napsala proto, pokud budu tvrdit, že něco není pravda,....tedy matematicky neplatí,...tak to musím dokázat,......a tady jsou vypsané pojmy, které sice nejsou axiómy,...ale dokázat o nich, zda ano, či ne nelze,.....tak musím připusit, když to nevyvrátím, že tvrzení je pravdivé,...tedy,....všichni mají pravdu,....nejlépe,.....

    Každý jen tu svou,...
    má za jedinou,.....má za jedinou,......Kecal měl taky pravdu, teda má,.......toho bycha honím taky občas.

    Vy jste ta dvě slova napsala jako slovesa,.....já jsem je vybrala odjinud,...tam jsou napsaná jako přídavné jméno s jménem podstatným,.....chtěla jsem podloubat jinde,....no, třeba zítra bude odezva.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  151. Tužka napíše pro Kolemjdoucí,....dovolím si připodotknout,.....psala jsem o astronomii,....počítala pomocí fyzikálních a matematických veličin,....měřitelných.

    Dám příklad,.....na jabloni si určíte list,....nejlépe koncový na sluneční straně,....se sluncem západu ho změříte,....velice přesně,....jistěže neutrhnete, označíte nitkou, ....a se sluncem východu změříte znovu,...a určíte......17,24mm zvětšení,....pokus uděláte další večer,....a jenom za noc 2,13mm,....halt růstové síly zeslábly a příliv taky,....ten se taky měří.

    Když jsem u toho přílivu,....tak v Aljašském zálivu, který má přibližně stejnou severní zeměpisnou šířku, jako oblas hranic při nástupu Hitlera 22.6.1941, tak tam naměřili tou dobou největší příliv,....číslo si nepamatuji,....blíži se patnácti metrům. Od té doby nebyl překonán,.... v tom místě,....jinak největší výšky přílivů a místa určení lze dohledat.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  152. Kolemjdoucí v 23:47 přesně :).
    Jinak bych to asi Ago, Marie ostatní nechala být, ale jen na závěr mého vstupu k astrologii, prostě se už tolik mužům nedivím no. Vždyt vy se neshodnete ani mezi sebou :).

    OdpovědětVymazat
  153. Kočko,
    shodly jsme se tři - s Anuszkou a agou, na podstatě předpovědí, jak to funguje. Tužka myslí spíše astronomii, jak vidno. Mně nejde jen o to se shodovat s každým - mám svůj přístup, který mi vyhovuje a v životě pomáhá. Tak je to se vším...
    Všechny zdravím, budu celý den na cestách.

    OdpovědětVymazat
  154. Fialenka

    Co říkáte tomu, že zveřejňovat fotky budov, třeba z dovolené, má být trestné? Vidím za tím snahu zamezit informovatnosti mezi lidmi... mnoho důležitých věcí se dozvídáme z videí, z toho co lidi natočí na mobily. Když se to vše zakáže, budeme víc závislí na mainstreamu.

    OdpovědětVymazat
  155. kočka šklíba

    Zato muži a věda se mezi sebou vždy a ve všem shodnouu. Například historikové nebo klimatologové jsou vzorovou ukázkou.

    Jako marie taky nemám pocit, že bychom se neshodly, nevím, z čeho tak usuzujete. A jako marie nevím, proč bych se navíc měla shodnout - taky jsem si našla ten přístup, který mi vyhovuje, a kvůli jinému válku nepovedu. To nechám tradičně racionálním mužům.

    OdpovědětVymazat
  156. Tužka

    Myslela jsem tu větu, že každý máme právo na svůj úhel pohledu, pokud neporošujeme zákon.

    (" každý na to máte svůj úhel pohledu, každý na něj máte právo / já taky/....pokud neporušujeme zákon.")

    Jen jste ten zákon nespecifikovala - nevysvětlila jste, jestli míníte zákon z vlastní sbírky zákonů (kterou taky máte), momentálně platnou oficiální legislativu nebo vyšší principy.

    OdpovědětVymazat
  157. Kolemjdoucí 23:47

    ??

    V tom, co jste uvedl jako příklad, z mého pohledu žádná neshoda není. Podle mne postavení planet nic FYZIKÁLNÉ neovlivňuje (mezi ním a ději není vztah kauzální), ale pouze odráží (je tu vztah analogický).

    Pokud to paní tužka chápe jinak, nemám s tím nejmenší problém. Analogií, kdy si i ve vědě teorie odporují, bych našla mnoho. Vyzýváte i tam tak trochu posměšně oponenty k bezpodmínečné shodě?

    OdpovědětVymazat
  158. Byla jsem na dovolené, nevíte kam teď píše ten pán s proměnlivým nickem, chodila jsem sem číst kvůli němu. I jeho vyštval ten hulvát? Asi nikdy nebyl ženat, protože si nedovedu představit, že bych měla někoho takového za muže.
    Děkuji za zprávu.

    OdpovědětVymazat
  159. PS

    Zdá se, že jste si nevšiml mého příspěvku někde výše, kde vysvětluje, že astrologie je - přesně stejně, jako jiné obasti lidského poznání, vědní obory naprosto nevyjímaje - plná různých škol, a vzájemně si odporujících teorií. Pokud byste se o to hlouběji zajímal, zjistil byste, že autory těch silných vzájemně si odporujících astrologických teorií a škol jsou bez výjimky muži (velmi často s vysokoškolskými tituly - i několika).

    OdpovědětVymazat
  160. marie22 června, 2015 23:26
    ago,

    amatovi byste musel toho Ďábla změřit, zvážit a vyfotografovat, jinak nerozumí, o čem mluvíte. ...

    Dovolím si toliko pouze nastínit, aniž bych tím chtěl něco říct, že
    ne každý odhalí v sobě svého démona, naopak, nemá o něm ani tušení.natoš ho ještě změřit a zvážit. To už vůbec neé.
    Což je dílo ďáblovo, pochopitelně.

    Inu, cesty páně jsou nevyzpytatelné.
    Jo a ta astrológie...

    Snad nejzasvěceněji by o ní povyprávěl imunolog syfili..., pardon, sisyfista, ředitel a křesťan na baterky, mudřece Halíka milec, ředitel Hořejší.
    Ten má v těchto věcech napuosto jasno, podobně jako tak nějak jako katolík Grygar.
    Ti dva se hledali, až se našli a spoluvytváří zlatý fond našeho intelektuálna a vědy, aby rukou společnou nerozdílnou potírali zlořád pavědecký, homeopatický a astrologický.
    Naštěstí nekafrají do geologie.
    I když, co není může být, před nimi si nemůže být nikdo ničím jist.

    OdpovědětVymazat
  161. Jáchym pro Anonymní 07:14:

    Domnívám se, že se tu na to multinick zvaný Leon vyprdl, ale nejsem si jistý, zdajen kvůli tomu či onomu hulvátovi.

    Ke psaní je zapotřebí, aby psaní mělo nějakého- byť i jen předpokládaného - adresáta.
    A též to, aby měl píšící pocit, že v adresátech vyvolá odezvu. Buď že je poučí, nebo že je vyprovokuje k myšlení, nebo že je vyprovokuje k odpovědi - třeba nesouhlasné, která pak problém nasvítí z jiného, nečekaného úhlu.

    Zdejší nora je víceméně ghetto.
    Určitě ji tiše čte víc lidí, než sem píše.

    Nicméně pokud si někdo dá práci napsat stylisticky i obsahově natolik dobré a propracované příspěvky, a je to navíc člověk, který rozhodně nebyl v minulosti v psaní amatér, nutně ztratí motivaci

    Je mito líto, také jsem ho rád četl.

    OdpovědětVymazat
  162. Leon je na diskusu jako follow me.

    OdpovědětVymazat
  163. Jáchyme

    A naopak. Někdo by mohl zahořknout i tehdy, když se mu nedostane reakce na jeho upřímné odpovědi na částeně i velmi osobní otázky.

    OdpovědětVymazat
  164. Jáchym pro: buldatra23 června, 2015 08:07

    Pokud si správně pamatuji, pak Hořejší sice dlouhá léta Halíka baštil i s naviákem, leč v posledních letech. poté, co se Halík nehalí a zcela nepokrytě vystrkuje zpod kutny své ďábelské kopyto, docvaklo i jemu.

    Mimochodem - obdiv k Halíkovi pociťoval SOUČASNĚ s Hořejším i Pepa Řepa.
    Já ostatně také - a coby velmistra demagogie, kterému nebožtík gébls sahá někam ke kolenům, jej řadím ještě nad Diága.

    Takže - to jsou paraddoxy, pane Vaněk, že.... Hořejší i Pepa Řepa (oba katolíci) měli společného myšlenkového vůdce. Ostatně - značnou část Halíkových myšlenek bych podepsal i já.

    Ostatně - značnou část Havlových myšlenek také. Problém je, že Havlůvpředstíraný humanismus i Halíkova předstíraná zbožnost je mistrně vyuzeným špekem v téže pasti.
    Což neznamená, že bychom měli VŠECHNO zavrhnout jen proto, že to svými pozdějšími činy kontaminoval Havel či jeden z jeho řídících orgánů Halík.

    Nerušil bych ani pojem Pravda, ani pojem Láska jen proto, že je oba pánové verbálně pozvraceli.

    ****************
    Jinak - Grygar, pokud mne paměť neklame, není katolík, byť je křesťan. Snad evangelík... ale nejsem si jistý.


    OdpovědětVymazat